ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 UFO no2
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 17
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 01:33:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συνεχίζουμε εδώ την συζήτηση για τα UFO που αρχίσαμε στο τόπικ

UFO no1

Για την διευκόλυνσή μας, θα μεταφέρω εδώ τα hi-lights από τα τελευταία μηνύματα του προηγούμενου τόπικ.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


______________________________________________________
ΕΓΙΝΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ LINK ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ
ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ CLICKABLE ΜΟΡΦΗ.
02/12/2007
______________________________________________________

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 01:56:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
oannhsea
quote:
Ίσως τελικά είμαι τυφλός και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που ουσιαστικά οδηγεί τους ανθρώπους ή να πιστεύουν στο ότι κάθε περίεργο πετούμενο είναι εξωγήινοι ή να μην πιστεύουν καθόλου...
Ερώτηση:
Μήπως τελικά το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό και δη ανθρωπολογικό από επιστημονικό και μαθηματικό; Μήπως τελικά το όλο θέμα το βλέπουμε λάθος;


agnostic

quote:
Μήπως οι εξωγήινοι που βολτάρουν με τα UFO τους στους ουρανούς μας, αποτελεί τη νεομυθολογία της σύγχρονης και τεχνολογικά εξελιγμένης ανθρωπότητας η οποία έφερε και προσάρμοσε στα σημερινά standards μια παλιότερη παράδοση που πηγάζει από το δέος του ανθρώπου για το άγνωστο,το παραπέρα από τον ουρανό? Μήπως η συγκεκριμένη συμπεριφορά των ανθρώπων καθρεφτίζει μια εσωτερική ψυχολογική ανάγκη?

open mind

quote:
τώρα για το ψυχολογικό ζήτημα ίσως αυτό αφορα τους ανθρώπους των ακρών δηλαδή αυτούς που τα βλέπουν όλα εξηγηινα που μπορούμε να πούμε ότι υποβόσκει ο φόβος της μοναξιάς στο συμπάν και βαρύτερα το φόβο του θανάτου και της ανυπαρξίας και απ την άλλη στο άλλο άκρο που τα απορρίπτει όλα μπροστά στο φόβο του άγνωστου και την πιθανή πτώση του ανθρώπου απ την κορυφή των ειδών αρα από άστρωτο γίνεται ευάλωτος πλέον.


philolaos

quote:
Μηπως γιατι οι ανθρωποι που κανουν εικασιες για εξωγηινους,εχοντας δει ενα ΑΤΙΑ,εχουν ηδη καποιες "γνωσεις"-αποψεις επι του θεματος σε αντιθεση με τους αλλους που θα αδιαφορησουν?

Οσο για τους αλλους που θα τους περασει απαρατηρητο ενα περιστατικο ΑΤΙΑ,ειναι δικαιωμα τους να ειναι στη ζωη τους αδιαφοροι...kircher

quote:
Σχετικά με την ουφολογία ως νεο-μυθολογία όπως ανέφερε ο Agnostic παραπάνω το θέμα προσεγγίστηκε με αυτόν τον τρόπο από τον ελβετό ψυχολόγο Carl Jung στο βιβλίο του Flying Saucers : A Modern Myth of Things Seen in the Skies (Ιπτάμενοι Δίσκοι: Ένας σύγχρονος μύθος των αντικειμένων που εμφανίζονται στον ουρανό).
Ουσιαστικά ο Jung συνδέει το φαινόμενο με την ύπαρξη των αρχετύπων και την εκδήλωση τους στο συλλογικό ασυνείδητο. Κάτι σαν μια συλλογική παγκόσμια εκδήλωση της μαντάλας ας πούμε.

Επίσης υπάρχει και ο Jacques F. Vallée.
Η πολύ αιρετική θεωρία του σχετικά με τα UFO δημοσιεύτηκε το 1990 στο Journal of the Scientific Exploration με τον τίτλο Five Arguments Against the Extraterrestrial Origin of Unidentified Flying Objects

"To Φαινόμενο των UFO είναι υπαρκτό. Υπάρχει από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο παραμένει ανεξήγητο σύμφωνα με τους ορισμούς της σύγχρονης επιστήμης. Το φαινόμενο αντιπροσωπεύει ένα επίπεδο συνείδησης το οποίο δεν μπορεί να κατανοηθεί με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και το οποίο είναι ικανό να επιρρεάζει διαστάσεις πέρα από τον χρόνο και τον χώρο όπως εμείς τις καταλαβαίνουμε."open mind

quote:
Λοιπόν μια από τις διαφορετικές θεωρίες που θέλω να ζητήσουμε είναι και αυτή των άλλων διαστάσεων και των παραλλήλων συμπάντων συμφωνώ ότι δεν θα μας Έβγαζε τόσο πολύ έξω απ τον τρόπο ερευνάς θα μπορούσε όμως να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας και να δούμε κάποια πράγματα με άλλο μάτι που ίσως μας Βοηθούσε να κατανοήσουμε κάποια πράγματα.


οκτινομος

quote:
Χαίρομαι που το τόπικ αποφάσισε να ασχοληθεί με έναν ερευνητή σαν τον Jacques Vallee.
Για τους μη γνωρίζοντες ήταν σύμβουλος στην ταινία του Σπίλμπεργκ "Στενές επαφές τρίτου τύπου" και το πρότυπο που πάνω του βασίστηκε ο χαρακτήρας του Dr. Truffaut.
Για τον Βαλλέ ο χαρακτήρας των "επαφών" είναι πιο πολυσύνθετος απ' ότι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ο Βαλλέ ερευνά τις σχέσεις των UFO με τις ιστορίες για αγγέλους, δαίμονες, και τα θρησκευτικά οράματα. Με εκτενή παραδείγματα έδειξε ότι οι κάθε λογής επισκέπτες προσπαθούν νααλλοιώσουν τη φύση της ταυτότητας τους, και να καμουφλάρουν την παρουσία τους προσαρμόζοντας την στις αντιλήψεις της κάθε εποχής. Ο τίτλος ενός βιβλίου του δίνει και το στίγμα της άποψης του: "Αγγελιοφόροι της εξαπάτησης"


kircher

quote:
Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν φυσικά τεκμήρια διαφόρων UFO περιστατικών (κομμάτια από μεταλικό υλικό, φωτογραφίες, βίντεο κ.α.), αρκετά από τα οποία έχουν εξεταστεί από επιστημονικά εργαστήρια. Από την άλλη, σύμφωνα με τον Valee, υπάρχουν ενδείξεις ότι, όταν λαμβάνουν χώρα αυτά τα περιστατικά, η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται σε τέτοιο βαθμό που είναι δύσκολο να εξακριβώσεις μια φυσική ακολουθία γεγονότων. Εδώ θα φέρω σαν παράδειγμα αναφορές που έχουν να κάνουν με ΑΤΙΑ που αλλάζουν μορφή, διάφορες χρονικές ανωμαλίες (χαμένος χρόνος κ.α.), και άλλου είδους οπτικές και ακουστικές "απάτες".

Ο Valee πιστεύει πως το φαινόμενο ελέγχει και χειραγωγεί τους μάρτυρες και πολλά από τα φυσικά τεκμήρια είναι παραπλανητικά με ηθελημένο τρόπο. Φέρνει το παράδειγμα των ’γγλων στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, που δημιουργούσαν πλαστά ίχνη από τανκς στην έρημο με σκοπό να παραπλανήσουν τους Γερμανούς.

Με βάση τα ως τώρα επιστημονικά δεδομένα, κάποιες από αυτές τις "οραματικές" εμπειρίες κατά την διάρκεια των απαγωγών για παράδειγμα, μπορεί να οφείλονται στην επίδραση ηλεκρομαγνητικής ή μικροκυματικής ακτινοβολίας στον εγκέφαλο ή στην επίδραση παλμικών πηγών φωτός.
Και κάτι άλλο που με απασχολεί αρκετά τώρα τελευταία....Παρακαλώ τους αγαπητούς kircher, elo και aspirin να επαναλάβουν τα τελευταία τους μηνύματα στο καινούργιο θέμα για να συνεχιστεί η συζήτηση.
Aspirin αν μπορείς δώσε μας και περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό που αναφέρεις, τοποθεσία, ώρα και τι εννοείς οταν λες οτι το φως είχε κυκλική πορεία.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 04:13:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ποδαρικό!!!!

Καλή αρχή και καλή συνέχεια σε ένα από τα καλύτερα θέματα του φόρουμ!

Τα λέμε σύντομα!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 08:57:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Με εκτενή παραδείγματα έδειξε ότι οι κάθε λογής επισκέπτες προσπαθούν νααλλοιώσουν τη φύση της ταυτότητας τους, και να καμουφλάρουν την παρουσία τους προσαρμόζοντας την στις αντιλήψεις της κάθε εποχής. Ο τίτλος ενός βιβλίου του δίνει και το στίγμα της άποψης του:
"Αγγελιοφόροι της εξαπάτησης"

Οktinomos,
Επειδή αυτό δεν το έχω ψάξει καθόλου, γιατί μου φαίνεται τουλάχιστον γελοίο, μπορείς να προχωρήσεις την σκέψη σου ή τουλάχιστον να δώσεις μία γενική γραμμή με παραδείγματα;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 11:25:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή συνέχεια λοιπόν κι από εδώ!
Εύχομαι κάθε καλή επιτυχία στο νέο θέμα!

Θα ήθελα να απαντήσω στον αγαπητό aspirin στο μήνυμα που απέστειλε στις 01/12/2007, 23:58:49 στο θέμα UFO no1.

Συγκεκριμένα έγραψε:

quote:
aspirin:
Την πέμπτη το βράδυ έγινα μάρτυρας πιθανής θέασης ούφο. Λέω πιθανής γιατί είδα ένα πολύ έντονο φώς μέσα στα σύννεφα, βορειοδυτικά της Αθήνας να έχει κυκλική πορεία και να ανβοσβήνει. Σιγά σιγά άρχισε να "σβήνει" το πολύ έντονο φώς που διαπερνούσε τα σύννεφα.

Έχετε καμιά πληροφορία σχετικά με αυτό? Ευχαριστώ πολύ


Μένω στα νότια προάστια της Αθήνας και την Πέμπτη το απόγευμα (γύρω στις 7) κάπνιζα ένα τσιγάρο στο μπαλκόνι μου.
Κοιτάζοντας κάποια στιγμή προς τον συννεφιασμένο ουρανό είδα μια δέσμη φωτός να "τρέχει" γρήγορα και στο τέλος της "διαδρομής" της να σχηματίζει έναν φωτεινό κύκλο στα σύννεφα.
Το γεγονός μου προξένησε μια σχετική εντύπωση όμως μετά μου ήρθε στο νου ότι επρόκειτο για έναν μεγάλο προβολέα που χρησιμοποιούσε ένα καινούριο πολυκατάστημα που άνοιξε κοντά μου.
Επρόκειτο λοιπόν περί της δέσμης φωτός η οποία προερχόταν από τον προβολέα κι η οποία έκανε τα παιχνιδίσματα της μέχρι αργά τη νύχτα.
Το ίδιο συνέβη και την Παρασκευή το απόγευμα.

Εάν λοιπόν εκείνη την στιγμή βρισκόσουν βορειοδυτικά της Αθήνας, μήπως αντίκρυζες αυτή την δέσμη φωτός που λέω και λόγω απόστασης έβλεπες μόνο τον κύκλο που σχημάτιζε αυτή στον ουρανό;


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 15:16:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το γεγονός μου προξένησε μια σχετική εντύπωση όμως μετά μου ήρθε στο νου ότι επρόκειτο για έναν μεγάλο προβολέα που χρησιμοποιούσε ένα καινούριο πολυκατάστημα που άνοιξε κοντά μου.
Επρόκειτο λοιπόν περί της δέσμης φωτός η οποία προερχόταν από τον προβολέα κι η οποία έκανε τα παιχνιδίσματα της μέχρι αργά τη νύχτα.
Το ίδιο συνέβη και την Παρασκευή το απόγευμα

Πριν από πολλά χρόνια είχα δει κάτι παρόμοιο και αποφασίσαμε με έναν φίλο να ανέβουμε ψηλά για να δούμε που ήταν στημένος ο προβολέας. Ετσι ανεβήκαμε με το αυτοκίνητο στα Τουρκοβούνια και είδαμε ότι προερχόταν από την περιοχή του Αλσους στο τέρμα Αλεξάνδρας, όπου είχαν κάποια γιορτή.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 15:20:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλό ξεκίνημα κι από μένα στο νέο θέμα!


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 15:20:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Οktinomos,
Επειδή αυτό δεν το έχω ψάξει καθόλου, γιατί μου φαίνεται τουλάχιστον γελοίο, μπορείς να προχωρήσεις την σκέψη σου ή τουλάχιστον να δώσεις μία γενική γραμμή με παραδείγματα;

Το "γελοίο" είναι μεγάλη κουβέντα. Και γω δεν μπορώ να δω τον λόγο που κάποια όντα θα προσπαθούσαν να μας παραπλανήσουν, ισχυροποιώντας ταυτόχρονα κάποιους θρησκευτικούς μύθους και δοξασίες που δεν μας οδηγούν πουθενά, και μάλλον μας μπλοκάρουν παρά μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο που μας περιβάλλει.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 15:22:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Καλό ξεκίνημα κι από μένα στο νέο θέμα!


Αντε αμαλία περιμένουμε και τις δικές σου απόψεις!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 20:42:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ούφο...

Η αναζήτηση της κοινωνίας μας για τη χαμένη της αθωότητα.

Όλοι οι εξωγήινοι έχουνε μωρουδίστικα χαρακτηριστικά. Μεγάλα μάτια, τεράστια άτριχα κεφάλια, αδύναμα σώματα...

HASTA LA VICTORIA SIEMPREΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2007, 23:25:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή αρχή κι από μένα. Για τα ερωτήματα που τέθηκαν θα επανέλθω αύριο εξαιτίας έλλειψης χρόνουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
aspirin
Μέλος 1ης Βαθμίδας


119 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2007, 02:14:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aspirin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την πέμπτη το βράδυ έγινα μάρτυρας πιθανής θέασης ούφο. Λέω πιθανής γιατί είδα ένα πολύ έντονο φώς μέσα στα σύννεφα, βορειοδυτικά της Αθήνας να έχει κυκλική πορεία και να ανβοσβήνει. Σιγά σιγά άρχισε να "σβήνει" το πολύ έντονο φώς που διαπερνούσε τα σύννεφα.

Έχετε καμιά πληροφορία σχετικά με αυτό? Ευχαριστώ πολύΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nasty
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2007, 08:41:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nasty  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την Πεμπτη ανοιξε το media markt στην Αργυρουπολη και ειχε ενα προβολεα πρασινο που κινουνταν κυκλικα ,μηπως ειδατε αυτο?

http://www.elke.gr/newsletter/newsletter.asp?nid=132&id=174&lang=1Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2007, 08:42:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ aspirin, διάβασε το προηγούμενο μήνυμα μου.
Ίσως δοθεί μια απάντηση στο "μυστήριο" του φωτεινού κύκλου στον ουρανό που παρατήρησες.

quote:
Πριν από πολλά χρόνια είχα δει κάτι παρόμοιο και αποφασίσαμε με έναν φίλο να ανέβουμε ψηλά για να δούμε που ήταν στημένος ο προβολέας. Ετσι ανεβήκαμε με το αυτοκίνητο στα Τουρκοβούνια και είδαμε ότι προερχόταν από την περιοχή του Αλσους στο τέρμα Αλεξάνδρας, όπου είχαν κάποια γιορτή.

Πάλι καλά που δεν είχαμε καμία περίπτωση απαγωγής...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2007, 11:42:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή αρχή και από μένα .
Θέλετε να αναλύσουμε κάποια θεωρία απ αυτές που προαναφερθήκαν ?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2007, 00:21:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να κάνω μια αρχή και να παρουσιάσω κάποια στοιχεία για συζήτηση.

Λέω να ξεκινήσω με μερικά στοιχεία εναντίον της υπόθεσης ότι η προέλευση των ΑΤΙΑ είναι εξωγήινη, αυτό που αναφέρεται ως ETH στα αγγλικά (extra-terrestrial hypothesis). Προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό σε όλες τις υποθέσεις, γιαυτό αυτά που θα παρουσιάσω δεν είναι απαραίτητα και οι δικές μου απόψεις.

1) Το παράδοξο του Fermi όπως διατυπώθηκε από τον μεγάλο φυσικό το 1950 όταν έτρωγε.

"Το μέγεθος και η ηλικία του σύμπαντος δηλώνουν ότι θα πρέπει να υπάρχουν αρκετοί τεχνολογικά ανεπτυγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί ακόμα και αν περιορίσουμε το πεδίο έρευνας μέσα στον δικό μας γαλαξία. Ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις που να πιστοποιούν την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών."

Αν λάβει κανείς υπόψη του την ηλικία του σύμπαντος θα ήταν λογικό να είχαμε αποικίες σε όλα τα σημεία του γαλαξία.

Το παράδοξο του Fermi μπορεί να εξηγηθεί κατά πολλούς τρόπους, υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί αλλά δεν έχουν τεχνολογική ανάπτυξη, εξελίσσονται μέχρι κάποιο σημείο και μετά αυτοκαταστρέφονται, η υπόθεση του ζωολογικού κήπου (δηλαδή η γη είναι απομονωμένη σαν ένας ζωολογικός κήπος και οι εξωγήινοι είναι τόσο ανεπτυγμένοι που δεν θέλουν να επικοινωνίσουν μαζί μας ) κ.α. Η ουσία όμως παραμένει πως μέχρι στιγμής και με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει ζωή σε άλλα σημεία του σύμπαντος.

Περισσότερα για το παράδοξο του Fermi εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fermi_paradox

2) Όπως παρατηρεί και ο Καρλ Σάγκαν, η εξωγήινη υπόθεση είναι αμερικάνικο φαινόμενο. Και ως γνωστόν, οι αμερικάνοι δεν είναι και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι του πλανήτη (ή μάλλον για να το πω κάπως διαφορετικά έχουν ένα άλλο είδος εξυπνάδας, τέλος πάντων).

Εν αντιθέση με την Αμερική, στις χώρες τις Ευρώπης εναλλακτικές υποθέσεις, όπως αυτές που αποδίδουν τα ΑΤΙΑ σε ταξιδιώτες του χρόνου, θρησκευτικά οράματα και όντα, όντα από άλλες διαστάσεις κ.τ.λ. είναι το ίδιο σημαντικές.

Για παράδειγμα σύμφωνα με δημοσκόπηση στις χώρες τις Ευρώπης το 1988, την οποία παρουσίασε ο διάσημος Βρεττανός ουφολόγος John Spencer, έχουμε ποσοστό ατόμων που κυμαίνεται από 16 ως 17% που αποδέχονται την υπόθεση ότι εξωγήινοι επισκέπτονται την γη.

Τώρα ποιό είναι το ποσοστό στην Αγγλία; 23%

Ποιό είναι το ποσοστό στην Αμερική; 58%.

Αυτό παίρνει μεγάλη συζήτηση, γιατί πιστεύω πως στην Αμερική το φαινόμενο χρησιμοποιείται συνειδητά από κυβερνητικούς οργανισμούς με σκοπό την χειραγώγηση και τον φόβο του κοινού. Από την άλλη, μπορεί να σημαίνει πως στην Αμερική τα περιστατικά ΑΤΙΑ αποκτούν πιο μεγάλη δημοσιότητα και ο κόσμος είναι πιο ενημερωμένος για το φαινόμενο. Το οποίο σίγουρα συμβαίνει, αλλά και πάλι η διαφορά στα ποσοστά είναι εκπληκτική.

Επειδή τα σεντόνια δεν τα διαβάζουν πολλοί και εγώ είμαι εκ φύσεως πολυλογάς, σταματάω εδώ για την ώρα και θα συνεχίσω αύριο με μερικά στοιχεία από τις εμφανίσεις των ΑΤΙΑ που αποκλείουν εξωγήινη προέλευση.

Δεκτά όλα τα σχόλια και οι απόψεις.Edited by - A. Kircher on 04/12/2007 00:34:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2007, 08:04:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η ουσία όμως παραμένει πως μέχρι στιγμής και με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει ζωή σε άλλα σημεία του σύμπαντος.

Φίλε A. Kircher, το θέμα είναι ότι ψάχνουμε να βρούμε στοιχεία για κάποια εξωγήινη μορφή ζωής σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα για την ζωή και σύμφωνα με την περιορισμένη αντίληψη μας.
Από την στιγμή που δεν είμαστε καν σε θέση να γνωρίζουμε όλο το σύμπαν κι από την στιγμή που έχουμε θέσει εμείς κάποια standards για την έννοια του ζωντανού οργανισμού, πιστεύω ότι θα αμφιταλαντευόμαστε στο πολύ έξυπνο απόφθεγμα του Clarke που έχει επιλέξει ως ψηφιακή υπογραφή η Ostria:

"We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming"

Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτό που λες:

quote:
Αυτό παίρνει μεγάλη συζήτηση, γιατί πιστεύω πως στην Αμερική το φαινόμενο χρησιμοποιείται συνειδητά από κυβερνητικούς οργανισμούς με σκοπό την χειραγώγηση και τον φόβο του κοινού.

Αυτή είναι μια δική μου πεποίθηση επίσης η οποία ενισχύεται κι από το γεγονός ότι οι εξωγήινοι προβάλλονται πχ και μέσα από κινηματογραφικές ταινίες ως πολύ άγριοι, πολύ άσχημοι, πολύ επιθετικοί απέναντι στο ανθρώπινο είδος κι ως επίδοξοι καταστροφείς μας.
Κι ως επί το πλείστον οι ταινίες αυτές είναι αμερικάνικες παραγωγές κι από Αμερικάνους σκηνοθέτες...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2007, 18:45:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα δώσω δύο σημεία ως προς τις θέσεις σας.
Η πρώτη είναι οι "απαγωγές" από εξωγήινους, που στην αμερικανική κοινωνία έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας με "ειδικούς" να ισχυρίζονται ότι μπορεί να είναι έως και 2.500.000 οι απαχθέντες!!!, μόνο στις ΗΠΑ.
Και η δεύτερη είναι η τοποθέτηση στις ταινίες και τις σειρές της αμερικάνικης ΤV, ότι οι εξωγήινοι είναι περίπου σαν εμάς - σχεδόν γήινοι...

Έλεγχος είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό, εμφύσηση του φόβου μέσω της ιδέας ότι είναι δίπλα μας και μοιάζουν με εμάς, είναι κάτι άλλο - κάτι πιο τρομακτικό...
Αν μάλιστα είχαμε μία καμπύλη που παρουσίαζε την θέαση UFO και απαγωγών σε σχέση με τις εκάστοται δύσκολες συνθήκες (κυρίως ψυχικές - π.χ κορύφωση ψυχρού πολέμου), θα βλέπαμε σίγουρα έξαρση κάθε φορά που θα συνέβαινε μία από αυτές...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2007, 01:07:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παίδες συνεχίζω με παρουσίαση επιπλέον απόψεων ενάντιον της εξωγήινης υπόθεσης, για αυτό δεν απαντάω ακόμα στις παρατηρήσεις του OANNHSEA και του Dying Incubus.

Τα παρακάτω είναι οι απόψεις του Allen Hynek, όπως παρουσιάστηκαν σε συνέδριο του MUFON το 1983.

α) Τα ΑΤΙΑ ενφανίζονται και εξαφανίζονται στην ατμόσφαιρα, χωρίς να γίνεται καταγραφή της συνολικής πορείας τους από κατασκοπευτικούς δορυφόρους και ρανταρ παγκόσμιας εμβέλειας. Έχουμε μόνο παροδική καταγραφή στα ραντάρ. Από που έρχονται τα ΑΤΙΑ και που πάνε μόλις εξαφανίζονται;

β) Γιατί τα εξωγήινα όντα έχουν ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά, γιατί εμφανίζονται χωρίς διαστημικές στολές; Πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο όταν ξέρουμε πως οι εκατοντάδες πλανήτες του σύμπαντος έχουν διαφορετικές ατμόσφαιρες, βιόσφαιρες, βαρυτικά πεδία; Είναι λογικό πως οι εξωγήινες μορφές ζωής δεν θα έχουν καμία σχέση με τα ανθρώπινα όντα.

γ) Οι αναφορές σε ΑΤΙΑ και σε στενές επαφές είναι υπεράριθμες σε σχέση με τις διαστημικές αποστολές που ενας εξωγήινος πολιτισμός θα μπορούσε να πραγματοποιήσει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, μιλάμε για εκατοντάδες περιστατικά και απαγωγές τα τελευταία πενήντα χρόνια. Λες και το διάστημα είναι Παγκράτι-Γλυφάδα.

δ) Η συμπεριφορά των εξωγήινων κατα την διάρκεια απαγωγών και άλλων περιστατικών είναι τελείως παράλογη.

ε) Σαν υποσημείωση στο α. Τα ΑΤΙΑ εμφανίζονται και εξαφανίζονται κατά βούληση.

στ) Τα περισσότερα ΑΤΙΑ είναι πολύ μικρά σαν σκάφη για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ένα διαστημικό ταξίδι. Επίσης οι μανούβρες τους, οι οποίες παραβιάζουν πολλούς φυσικούς νόμους, πέρα από αφύσικες είναι και παράλογες, σαν να μην υπάρχει λογική πίσω από το πηδάλιο.

ζ)Η αποστάσεις ανάμεσα στους πλανήτες είναι τόσο μακρυνές που τα διαπλανητικά ταξίδια είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν εξαιτίας επίσης της τεράστιας ενέργειας που χρειάζονται. Για παράδειγμα σύμφωνα με υπολογισμούς της ΝΑΣΑ χρείαζεται 7×1019 Joules ενέργειας για να σταλεί το space shuttle για ένα ταξίδι 50 χρόνων χωρίς επιστροφή στο κοντινότερο άστρο.

Σύμφωνα με τον Hynek, όλα τα παραπάνω παίρνουν συζήτηση και μπορεί κάποιος να φέρει επιχειρήματα και υπέρ και κατά, εκτός από το τελευταίο. Το τελευταίο είναι αυτό που είναι, χωρίς καμία αμφιβολία.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2007, 13:18:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Παίδες συνεχίζω με παρουσίαση επιπλέον απόψεων ενάντιον της εξωγήινης υπόθεσης, για αυτό δεν απαντάω ακόμα στις παρατηρήσεις του OANNHSEA και του Dying Incubus.

Το θέμα είναι που καταλήγουμε με όλες αυτές τις επισημάνσεις;

Προσωπικά τείνω να απορρίπτω τις περιπτώσεις των απαγωγών ως φανταστικές ιστορίες. Ισως οχι στο σύνολο τους αλλά όπως και το σκεφτείς ο αριθμός των υποτιθέμενων απαγωγών είναι τόσο μεγάλος που δεν δικαιολογείται, είτε τις κάνουν εξωγήινοι είτε πλάσματα από άλλες διαστάσεις ή ακόμα και μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες για συγκεριμένα πειράματα.

Ακόμα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια συνέπεια στο θέμα των απαγωγών. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο κοινό υπόβαθρο στους ανθρώπους που απαγάγονται ώστε να πεις ότι γίνονται κάποια ομαδικά πειράματα σε συγκεκριμένο τύπο ανθρώπων.

Οπότε μάλλον συμφωνώ με την ψυχολογική-ψυχιατρική άποψη πως όταν βρισκόμαστε σε σύγχιση ή όταν μας συμβαίνει κάτι πολύ τραυματικό (είτε στην πραγματικότητα είτε μέσα στο μυαλό μας), πολλοί άνθρωποι για να το απωθήσουν ή να μπορέσουν να το ξεπεράσουν το περιτυλίγουν μέσα σ' έναν φανταστικό μανδύα.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2007, 16:52:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το θέμα είναι που καταλήγουμε με όλες αυτές τις επισημάνσεις;

Όστρια, νομίζω πως ο καθένας μπορεί να καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα. Ό λόγος που παρουσίασα τις παραπάνω απόψεις είναι για να διαβάδω και τις απόψεις της παρέας μας πάνω σε αυτά.

Τώρα, το δικό μου συμπέρασμα είναι πως ίσως κοιτάμε σε λάθος κατεύθυνση. Νομίζω πως υπάρχουν πολλές "τρύπες" στην υπόθεση ότι η προέλευση των ΑΤΙΑ είναι εξωγήινη, με την έννοια ότι το φαινόμενο είναι προιόν ενός διαπλανητικού ταξιδιού από κάποιο άλλο σημείο του διαστήματος. Ίσως, αν η αντίληψη μας για τον χωροχρόνο και τον μηχανισμό λειτουργίας του σύμπαντος αλλάξει, να μπορέσουμε να δούμε τα στοιχεία που υπάρχουν με άλλο νόημα.

Η ουσία, για μένα πάντα, είναι πως από το 1947 που η μελέτη των ΑΤΙΑ αποκτάει υπόσταση μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα προς την κατανόηση του φαινομένου. Ας σκεφτεί ο καθένας το παρακάτω ερώτημα.

Τι επιπλέον γνωρίζουμε για τα ΑΤΙΑ και την αιτία τους από τότε που ο Άρνολντ το 1947 δημοσιοποίησε την εμπειρία του με τους ιπτάμενους δίσκους;

Τι πρόοδος έχει γίνει από τότε μέχρι σήμερα;

Φοβάμαι πως η απάντηση είναι αρνητική.

Μήπως πρέπει να ψάξουμε και κάποιες διαφορετικές ερμηνείες; Δεν είμαι "ειδικός" στο θέμα, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Αλλά παρατηρώ ότι για 50 χρόνια η ουφολογία και οι περισσότεροι σοβαροί ερευνητές είναι μπλεγμένοι σε ένα φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί πουθενά.

Μήπως είναι καιρός να αλλάξει μεθοδολογία η έρευνα;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2007, 22:54:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μήπως είναι καιρός να αλλάξει μεθοδολογία η έρευνα;

Μα και βέβαια, γιατί κινούμαστε σε φαύλους κύκλους...
ΠΟΤΕ δεν έχουμε πάρει επιστημονικά μία προσέγκιση αλλά ΠΑΝΤΑ, ακόμα και όταν το θέμα της έρευνας καταλήγει ότι είναι απάτη υπάρχουν και αυτοί που "θέλουν να πιστεύουν", είτε ότι το επίσημο κράτος (ή και άτομα όπως εγώ) ψεύδονται και συγκαλύπτουν την αλήθεια, είτε λπίζουν ότι στην επόμενη θέαση θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια...
Έτσι γελοιότητες όπως το Ρόζγουελ γίνονται παραμύθια για μικρά παιδιά και μαύρες μυθολογίες, πραγματικά γεγονότα βαφτίζονται "εξωγήινα" για να πουληθούν στους πιστεύοντες και πλάθονται καινούρια παραμύθια γαι αν συντηρίσουν αυτό τον τόσο επικερδή κλάδο.
Να μην αναφέρω βέβαια ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των διαφόρων "ερευνητών" είναι κομπογιαννίτες, απατεώνες και ψυχοπαθείς που λένε ότι μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι τους στους αδαείς πιστεύοντες - ΑΛΛΑ φυσικά όχι την αλήθεια και την πραγματικότητα...

Λοιπόν, πως να προχωρήσουμε έτσι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2007, 23:05:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα ήθελα να πω και εγώ τις απόψεις μου πάνω στα λεγόμενα του Allen Hynek.


"α) Τα ΑΤΙΑ ενφανίζονται και εξαφανίζονται στην ατμόσφαιρα, χωρίς να γίνεται καταγραφή της συνολικής πορείας τους από κατασκοπευτικούς δορυφόρους και ρανταρ παγκόσμιας εμβέλειας. Έχουμε μόνο παροδική καταγραφή στα ραντάρ. Από που έρχονται τα ΑΤΙΑ και που πάνε μόλις εξαφανίζονται;"

Αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί με το ότι αυτά τα τεχνολογικά προηγμένα σκάφη έχουνε και μία τεχνολογία παραλλαγής, ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτά απο τα γηϊνα ραντάρ. Επίσης εάν έχουνε την τεχνολογία να τρέχουνε πιο γρήγορα απο το φως (και πρέπει να την έχουνε εάν έρχονται απο μακρινά αστέρια), τότε μετά την επιτάχυνση κι αφού πιάσουνε τα 600 χιλ χμ ανα δευερόλεπτο δεν μπορούνε να τα πιάσουνε τα ραντάρ, γιατί ακριβώς τρέχουνε γρηγορότερα της ηλεκτρ.μαγν ακτινοβολίας.


"β) Γιατί τα εξωγήινα όντα έχουν ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά, γιατί εμφανίζονται χωρίς διαστημικές στολές; Πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο όταν ξέρουμε πως οι εκατοντάδες πλανήτες του σύμπαντος έχουν διαφορετικές ατμόσφαιρες, βιόσφαιρες, βαρυτικά πεδία; Είναι λογικό πως οι εξωγήινες μορφές ζωής δεν θα έχουν καμία σχέση με τα ανθρώπινα όντα."

Μπορεί η ανθρώπινη μορφή, να είναι η πρακτικότερη μορφή. Δύο πόδια για να κινείται ένα ζώο (τα παραπάνω πόδια απλά θα καταναλώνανε ενέργεια), δύο χέρια για να φτιάχνει πολύπλοκα εργαλεία κ.λ.π.

Μπορεί το οξυγόνο να είναι απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής, που μπορεί να αναπτυχθεί σε νοήμων ον.

..και για αυτούς του λόγους να είναι ανθρωπόμορφοι και χωρίς στολές.


"γ) Οι αναφορές σε ΑΤΙΑ και σε στενές επαφές είναι υπεράριθμες σε σχέση με τις διαστημικές αποστολές που ενας εξωγήινος πολιτισμός θα μπορούσε να πραγματοποιήσει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, μιλάμε για εκατοντάδες περιστατικά και απαγωγές τα τελευταία πενήντα χρόνια. Λες και το διάστημα είναι Παγκράτι-Γλυφάδα."

Μπορεί να ήμαστε περικυκλωμένοι απο πολιτισμούς, που μπορούνε να έρχονται σε λίγο χρόνο στη γη.


"δ) Η συμπεριφορά των εξωγήινων κατα την διάρκεια απαγωγών και άλλων περιστατικών είναι τελείως παράλογη."

Απ ότι έχω ακούσει όλοι μιλάνε για ιατρικές εξετάσεις. Το ίδιο παράλογη θα φαίνεται και η συμπεριφορά απο μία ομάδα κτηνιάτρων στα μάτια μιας φώκιας που την πιάνουνε την ναρκώνουνε και την εξετάζουνε.


"ε) Σαν υποσημείωση στο α. Τα ΑΤΙΑ εμφανίζονται και εξαφανίζονται κατά βούληση."

Αυτό με την εμφάνιση δεν αποκλείεται να είναι η παραλλαγή. Ένα μαγνητικό πεδίο ικανό να κάνει κάθε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που πέφτει επάνω του, να βγαίνει απο την άλλη μεριά με τα ίδια χαρακτηριστικά της αρχικής ακτινοβολίας, συνευθειακά με την πρώτη, με την ίδια πόλωση, ίδια φασματική απόσταση, ίδια συχνότητα... Τότε έχουμε ένα ουσιαστικά αόρατο σώμα. Απ όσο ξέρω υπάρχει επιρροή φωτονίου (ακτινοβολία) απο φωτόνιο (μαγνητικό πεδίο). Μιλάμε φυσικά για μία πολύ μικρή επιρροή, αλλά μπορεί να την έχουνε ψάξει καλά οι αρειανοί ή ότι άλλο μπορεί να είναι, σε σημείο που να την χρησιμοποιούνε.

Νομίζω ότι στο πείραμα της Φιλαδέλφειας κάτι τέτοιο ψάχνανε


"στ) Τα περισσότερα ΑΤΙΑ είναι πολύ μικρά σαν σκάφη για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ένα διαστημικό ταξίδι. Επίσης οι μανούβρες τους, οι οποίες παραβιάζουν πολλούς φυσικούς νόμους, πέρα από αφύσικες είναι και παράλογες, σαν να μην υπάρχει λογική πίσω από το πηδάλιο."

Το μέγεθος μπορεί να εξηγηθεί με το ότι δεν εμφανίζονται τα σκάφη που ταξιδεύουνε στον διαστρικό χώρο, αλλά οι λέμβοι απο τα σκάφη. Τα σκάφη μπορεί να είναι σε τροχία γύρω απο τη γη.

Οι μανούβρες μπορούνε φυσικά να παραβιάζουνε φυσικούς νόμους, γιατί ακριβώς έχουνε ήδη παραβιάσει φυσικούς νόμους, εφόσον ήρθανε απο 2000 έτη φωτός απόσταση (λέμε τώρα).

Ασφαλώς όμως αναφέρεται στο ότι επιταχύνουνε τόσο γρήγορα, που κάνενα ζωντανό πλάσμα δε θα μπορούσε να επιβιώσει μία τέτοια επιτάχυνση. ΑΛΛΑ εδώ βρίσκεται ένα λογικό κενό και θα εξηγήσω γιατί. Ακόμα και εάν κάποτε ανακαλυφτεί το ξεπέρασμα της ταχύτητας του φωτός, εάν δεν έχουμε ανακαλύψει παράλληλα κάτι σαν ένα εξομοιωτή επιτάχυνσης, θα μας είναι άχρηστη η πρώτη τεχνολογία, γιατί όταν επιταχύνεις με ένα Τζι χρειάζεσαι να φτάσεις την ταχύτητα του φωτός περίπου ένα χρόνο. Για να μπορέσουνε επομένως οι εξωγηϊνοι να έρθουνε απο ένα μακρινό αστέρι μέσα σε μερικά χρόνια και όχι σε δέκα αιώνες, θα πρέπει να πιάσουνε τα 50c μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή θα πρέπει να επιβιώσουνε επιτάχυνση 50 Τζι... Ε, αυτήν την τεχνολογία θα την εφαρμόζουνε και στις μανούβρες.


"ζ)Η αποστάσεις ανάμεσα στους πλανήτες είναι τόσο μακρυνές που τα διαπλανητικά ταξίδια είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν εξαιτίας επίσης της τεράστιας ενέργειας που χρειάζονται. Για παράδειγμα σύμφωνα με υπολογισμούς της ΝΑΣΑ χρείαζεται 7×1019 Joules ενέργειας για να σταλεί το space shuttle για ένα ταξίδι 50 χρόνων χωρίς επιστροφή στο κοντινότερο άστρο."

Αυτό με την ενέργεια είναι πράγματι πολύ ζόρικο πρόβλημα, γιατί ακόμα και αντιύλη να κουβαλάς, τότε περιορίζεσαι απο το γεγονός ότι όσο περισσότερο καύσιμο (έστω κι αντιύλη) κουβαλάς μαζί σου, πρέπει και αυτό να το επιταχύνεις. Ακόμα και ο νόμος της σχετικότητας να μην υπήρχε και να ΜΗΝ υπήρχε η αύξηση της μάζας με αυξανόμενη ταχύτητα, τότε με κάποιους απλούς υπολογισμούς υπάρχει ένα όριο ταχύτητας το 140% του c, αυτή είναι η μέγιστη ταχύτητα που θα μπορούσε να πιάσει ένα σκάφος, όπου κουβαλάει κάυσιμο απο ύλη και αντιύλη και το μετατρέπει με 100% αποδοτικότητα σε κινητική ενέργεια. Επομένως πρέπει να τραβάνε κατα κάποιον τρόπο ενέργεια απο έξω. Για την ακτινοβολια απο τα αστέρια χλωμό το κόβω γιατί όταν τρέχεις πιο γρήγορα απ οτο φώς, μάλλον δε σε πιάνει το φως. Απομένει η αξιοποίηση του Quantum fluctuation, αλλά αυτό ακούγεται πολύ φουτουριστικό. Μπορεί να υπάρχει τρόπος αποθήκευσης της ενέργειας με τέτοιο τρόπο που να μην επηρεάζει αυτή η αποθηκευμένη ενέργεια την αδράνεια του σώματος. Επομένως και αυτό το επιχείρημα είναι ασθενές.

Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουνε εξωγήϊνοι, αλλά και εάν ακόμα πίστευα, δεν θα με πείθανε αυτά τα επιχειρήματα του Allen Hynek για το ότι τα ούφο είναι παραμύθια.

Ευχαριστώ.

HASTA LA VICTORIA SIEMPREΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2007, 00:14:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Έτσι γελοιότητες όπως το Ρόζγουελ γίνονται παραμύθια για μικρά παιδιά και μαύρες μυθολογίες, πραγματικά γεγονότα βαφτίζονται "εξωγήινα" για να πουληθούν στους πιστεύοντες και πλάθονται καινούρια παραμύθια γαι αν συντηρίσουν αυτό τον τόσο επικερδή κλάδο.
Να μην αναφέρω βέβαια ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των διαφόρων "ερευνητών" είναι κομπογιαννίτες, απατεώνες και ψυχοπαθείς που λένε ότι μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι τους στους αδαείς πιστεύοντες - ΑΛΛΑ φυσικά όχι την αλήθεια και την πραγματικότητα...

Συμφωνώ. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως το Ρόσγουελ έχει γίνει το "ιερό δισκοπότηρο" της ουφολογίας. OANNHSEA, άμα μπορούσες να δεις τι γίνεται στην πόλη του Ρόσγουελ σήμερα, θα τα έπαιρνες στο κρανίο άσχημα. Τέτοια εμπορευματοποίηση σε συνδυασμό με απάτη και βλακεία δεν είχα ξαναδεί ποτέ μου. Λιακόπουλος εις την 1000.

samuel1974, πολύ καλές οι παρατηρήσεις. Σχετικά με το τελευταίο σημείο για την ενέργεια, μου είναι δύσκολο να διατυπώσω άποψη γιατί δεν έχω το τεχνικό υπόβαθρο. Έτσι όμως όπως το καταλαβαίνω, μου φαίνεται ανυπέρβλητο σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αν υπάρχει κανείς εδώ που να έχει περισσότερες γνώσεις σχετικά με αυτή την άποψη, θα είχε ενδιαφέρον να διαβάζαμε περισσότερα.

quote:
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουνε εξωγήϊνοι, αλλά και εάν ακόμα πίστευα, δεν θα με πείθανε αυτά τα επιχειρήματα του Allen Hynek για το ότι τα ούφο είναι παραμύθια.

Επίσης δεν θέλω να περάσει η άποψη ότι ο Hynek λέει ότι τα UFO είναι παραμύθια. Το αντίθετο μάλιστα, εδώ μιλάμε για έναν από τους πατέρες της ουφολογίας. Απλά στο τέλος της ζωής του ο Hynek αμφισβήτησε την εξωγήινη υπόθεση όχι το φαινόμενο των UFO.

"A few good sightings a year, over the world, would bolster the extraterrestrial hypothesis—but many thousands every year? From remote regions of space? And to what purpose? To scare us by stopping cars, and disturbing animals, and puzzling us with their seemingly pointless antics?"

For the record...και για όσους δεν έχουν διαβάσει το πρώτο μέρος του topic να πω ότι δεν είμαι σκεπτικιστής, θεωρώ το φαινόμενο των UFO υπαρκτό και ανεξήγητο. Απλά αμφιβάλω και πιστεύω πως η εξήγηση δεν είναι τόσο απλή.

----------------------------------------------------------------------------

"I hold it entirely possible, that a technology exists, which encompasses both the physical and the psychic, the material and the mental. There are stars that are millions of years older than the sun. There maybe a civilization that is millions of years more advanced than man's. We have gone from Kitty Hawk to the moon in some seventy years, but it's possible that a million-year-old civilization may know something that we don't ... I hypothesize an 'M&M' technology encompassing the mental and material realms. The psychic realms, so mysterious to us today, may be an ordinary part of an advanced technology."

Allen Hynek in Fuller, Curtis (1980). Proceedings of the First International UFO Congress. New York: Warner Books, 164-165.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2007, 11:05:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για τις απαγωγές από εξωγήινους υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο το οποίο είναι το (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Intruders Foundation: Έρευνα για απαγωγές από εξωγήινους

Όσον αφορά τα νέα ερεθίσματα που μας έδωσε ο A. Kircher, δεν κατανοώ το λόγο που ο Hynek θεωρεί την συμπεριφορά των ΑΤΙΑ κατά την διάρκεια της απαγωγής ως παράλογη.
Θα με κάλυπτε καλύτερα αν είχε δώσει και μια αιτιολογία.

quote:
β) Γιατί τα εξωγήινα όντα έχουν ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά, γιατί εμφανίζονται χωρίς διαστημικές στολές; Πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο όταν ξέρουμε πως οι εκατοντάδες πλανήτες του σύμπαντος έχουν διαφορετικές ατμόσφαιρες, βιόσφαιρες, βαρυτικά πεδία; Είναι λογικό πως οι εξωγήινες μορφές ζωής δεν θα έχουν καμία σχέση με τα ανθρώπινα όντα.

Προσωπικά πιστεύω πως για να έχουν αυτά τα όντα παρόμοια - σε μικρό ή μεγάλο βαθμό - παρόμοια χαρακτηριστικά με εμάς, θα πρέπει όντως οι πλανήτες μας να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και να ισχύουν παρόμοιες συνθήκες.
Από κει και πέρα, το να βλέπουμε τους εξωγήινους με ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά είναι μια "τακτική" που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το πλάσμα.
Ο άνθρωπος τείνει να βλέπει τις νέες καταστάσεις και τα νέα γεγονότα φιλτράροντας τα σύμφωνα με τις προηγούμενες εμπειρίες και παραστάσεις και σύμφωνα με τις προσωπικές του πεποιθήσεις.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2007, 13:43:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυο μέρες έχω να μπω και βλέπω το θέμα έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον
Δυστυχώς δεν προλαβαίνω αυτό τον καιρό να ασχοληθώ όπως θα ήθελα
Αλλα θα γράψω Κανά δυο κουβέντες .

Για τις απαγωγές σαφώς και δεν είναι δυνατό έχουν απαχθεί τόσα εκατομμύρια
’νθρωποι από εξωγηινους σίγουρα το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό δεν
Έχει απαχθεί από εξωγηινους δεν αποκλείεται ένα μικρό ποσοστό να έχει
Όντως μια στενή επαφή καθώς και εμείς οι άνθρωποι παίρνουμε διαφορά ζώα
Απ το φυσικό περιβάλλον και τα υποβάλουμε σε διαφορές διεργασίες .
Να δούμε το σκεπτικό αν μας φαίνεται λογικό δηλαδή κάποιο ανώτερο είδος
Από εμάς να προέβαινε σε τέτοιες ενέργειες ? εγώ το βρίσκω πιθανό με την
Ανθρώπινη λογική καθώς και εμείς κάνουμε το ίδιο σε κατωτέρα είδη.
Το γιατί έχουν ανθρωπόμορφη μορφή οι εξωγηινοι το χούμε ξαναπεί μπορεί
Η εξέλιξη να θέλει κάποιο συγκεκριμένο είδος μορφής όπως η ανθρώπινη
Δηλαδή να έχουν αυτές οι μορφές πχ χεριά για να μπορούν να κατασκευάσουν εργαλεία .
Το φτύσιμο τους έχω διαβάσει πολλές αναφορές οπού φόραγαν ένα είδος φόρμας
Δεν είναι όλοι γυμνοί απ την άλλη πάλι το ντύσιμο ο αρχικός του σκοπός ηταν
Μονο για τις καιρικές συνθήκες μετά πηρέ και άλλες διαστάσεις οποτε αν οι
Εξωγηινοι έχει το δέρμα τους την ιδιότητα να τους προστατεύει και απ τις καιρικές
Συνθήκες όπως τα ζώα ίσως δεν χρειάζονται το ντύσιμο .

Το παράδοξο του φερμι το έχουμε ξανασυζητήσει υπάρχουν πολλοί λόγοι
Που μπορεί να μην έχει γίνει η επικοινωνία μαζι τους μπορεί πχ να είχαν περάσει
Απ την γη όταν δεν υπήρχε νοήμον ζωή ακόμα η να έχουν έρθει και πολλούς λογούς
Που δεν τους γραφώ γιατι θα κάνουμε κατεβατό δεν μας έχουν αποκαλυφθεί η
Έχουν έρθει σε επαφή και απλα μας το κρύβουν οι κυβερνήσεις .

Για την εμπορευματοποίηση του φαινόμενου αυτό γίνεται παντού δεν είναι
Κάτι που γίνεται στο συγκεκριμένο άπαρτε παράδειγμα πέρυσι τον βυσαριων
Απ εξω γίνονταν χαμός πούλαγαν εικόνες κομποσκοίνια μέχρι πούλμαν έβαζαν
Για να πάει ο κόσμος η ακόμα και στα πιο απλά στο γήπεδο να πας πάλι χαμός γίνεται απ έξω πουλάνε από πασατέμπο μέχρι κασκόλ θέλω πω δηλαδή ότι η
Εμπορευματοποίηση είναι παντού.
Δεν έχουμε συζητήσει όμως και τις θεωρίες πέραν των εξωγηινων πχ τα
Παράλληλα σύμπαντα για να δούμε αν έχει κάποια λογική προσωπικά
Δεν την αποκλείω άλλωστε τα τελευταία χρονια στη φυσική κερδίζει έδαφος
Η θεωρία του πολυσυμπαντος η οποια αν ισχύει που προσωπικά την θεωρώ πολύ πιθανή αυτόματα θεωρείται και πιθανό να δεχόμαστε επισκέπτες από
Αλλα συμπαντα.
Υπάρχει και η θεωρία των χρονοταξιδευτων δηλαδή τα ΑΤΙΑ να είναι ανθρώπινα
Αλλα να έρχονται απ το μέλλον .

Πρέπει να δούμε τις πιθανότητες μια μια να τις αναλύσουμε να δούμε
Αν έχουν κάποια λογική και βεβαία οσο πιο αντικειμενικά μπορούμε
Γιατί εκτος από αυτούς που θέλουν να πιστεύουν υπάρχουν και αυτοί
Που δεν θέλουν να πιστεύουν γι αυτό ας το δούμε αντικειμενικά .
Προσωπικά το βλέπω αντικειμενικά έχω εκφράσει τη άποψη μου πως θεωρώ
Λογικό να υπάρχουν εξωγηινοι καθώς δεν το βρίσκω φυσικό μέσα σε τόσα δισεκατομμύρια πλανήτες να υπάρχει ζωή μονό σε ένα είναι εντελώς παράλογο
Και θεωρώ πιθανό να μας έχουν επισκεφτεί κάποιοι απ αυτούς που έχουν αναπτύξει
Την τεχνολογία τους από κει και πέρα δεν έχω ανάγκη το να θέλω να πιστέψω
Απλά το θεωρώ πιο λογικό άλλωστε τέτοιες ανάγκες τις έχω από καιρό αποτινάξει
’λλωστε αν τις είχα δεν θα ήμουνα και αθρήσκος .
Ανέφερα την άποψη μου πιο πάνω γιατι θεωρώ καλο προς την συζήτηση
Να ξέρουμε το τι πιστεύει ο καθένας πάνω στο θέμα και μετά ας αναλύσουμε ότι θέλετε .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2007, 13:52:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Για τις απαγωγές από εξωγήινους υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο το οποίο είναι το (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Intruders Foundation: Έρευνα για απαγωγές από εξωγήινους


Ναι το έχω υπόψιν μου το άρθρο καθώς και την έρευνα του Hopkins αλλά δεν με πείθει. Τα επιχειρήματά του τα βρίσκω σαθρά.

Αυτό που θέλω να πω γενικά, είναι μήπως θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις θεάσεις ufo από την θέαση ufo+εξωγήινων και τα δύο αυτά από το θέμα των απαγωγών (που πολλές φορές δεν έχουν σχέση καν με την εμφάνιση κάποιου ufo). Μήπως θα έπρεπε να τα δούμε ξεχωριστά επειδή όταν τα ερευνούμε όλα μαζί, μάλλον μας μπερδεύουν περισσότερο παρά μας διευκολύνουν.


quote:
Τι επιπλέον γνωρίζουμε για τα ΑΤΙΑ και την αιτία τους από τότε που ο Άρνολντ το 1947 δημοσιοποίησε την εμπειρία του με τους ιπτάμενους δίσκους;

Τι πρόοδος έχει γίνει από τότε μέχρι σήμερα;

Φοβάμαι πως η απάντηση είναι αρνητική.Και βέβαια θα συμφωνήσω με την διαπίστωση του Kircher και του Oannhsea περί φαύλου-κύκλου. Σίγουρα αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.


quote:
"β) Γιατί τα εξωγήινα όντα έχουν ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά, γιατί εμφανίζονται χωρίς διαστημικές στολές; Πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο όταν ξέρουμε πως οι εκατοντάδες πλανήτες του σύμπαντος έχουν διαφορετικές ατμόσφαιρες, βιόσφαιρες, βαρυτικά πεδία; Είναι λογικό πως οι εξωγήινες μορφές ζωής δεν θα έχουν καμία σχέση με τα ανθρώπινα όντα."

Μπορεί η ανθρώπινη μορφή, να είναι η πρακτικότερη μορφή. Δύο πόδια για να κινείται ένα ζώο (τα παραπάνω πόδια απλά θα καταναλώνανε ενέργεια), δύο χέρια για να φτιάχνει πολύπλοκα εργαλεία κ.λ.π.

Μπορεί το οξυγόνο να είναι απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής, που μπορεί να αναπτυχθεί σε νοήμων ον.

..και για αυτούς του λόγους να είναι ανθρωπόμορφοι και χωρίς στολές.


Δεν σκέφτεσαι όμως αγαπητέ samuel ότι ακόμα κι αν δεχτούμε ότι είναι ανθρωπόμορφα και αναπνέουν άνετα το οξυγόνο μας, οι στολές είναι απαραίτητες για διάφορους λόγους (πχ για την αποφυγή μολύνσεων από μικρόβια)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2007, 09:28:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ostria μου, συμφωνώ στο να δούμε τις περιπτώσεις θέασης UFO από τις περιπτώσεις θέασξς UFO + εξωγήινους και μετά από τις περιπτώσεις απαγωγών.
Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι τρεις περιπτώσεις μπορούν να ιδωθούν κλιμακωτά.

Ένα πρώτο επίπεδο πχ για την επαφή ενός ανθρώπου με κάποιους εκπροσώπους εξωγήινων πολιτισμών είναι η θέαση των ΑΤΙΑ.
Το δεύτερο είναι να υπάρχει θέαση ΑΤΙΑ κι εξωγήινων.
Το τρίτο είναι σαν το δεύτερο μόνο που έχουμε και τον παράγοντα της απαγωγής για κάποιο χρονικό διάστημα.

Για να τα εξετάσουμε αυτά, ίσως θα ήταν χρήσιμο να δούμε την σκοπιμότητα και των τριών περιπτώσεων από την πλευρά των εξωγήινων - αν δεχθούμε ότι υφίστανται πράγματι οι επισκέψεις τους στην Γη.
Υπάρχει κάποιος λόγος πχ θα επισκεφθούν την Γη;
Αν υπάρχει, για ποιό λόγο αυτές οι επισκέψεις συνεχίζονται ακόμη;
Αν πάλι δεχθούμε ότι οι επισκέψεις είναι αληθινές και συνεχόμενες, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε είτε ότι ο σκοπός τους είναι συνεχής και μεταβαλλόμενος, είτε ότι ο σκοπός δεν είναι ένας και μόνο αλλά αρκετοί.

Όσον αφορά την περίπτωση θέασης ΑΤΙΑ & εξωγήινων, νομίζω ότι αυτές αφενός θα πρέπει να είναι λιγότερες σε αριθμό κι αφετέρου θα πρέπει να δούμε αν παρουσιάζουν ομοιογένεια στις περιγραφές ή όχι.
Ο θεατής σε τι κατάσταση ήταν;
Σε μια κατάσταση ύπνου;
Σε μια κατάσταση όπου είχε πλήρη συνείδηση - αν κι αυτό είναι σχετικό - του τι συνέβαινε γύρω του;

Στην τρίτη περίπτωση νιώθω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα.
Κι αυτό γιατί, κατά την γνώμη μου πάντα, θα πρέπει να δούμε και το ψυχολογικό προφίλ του ανθρώπου που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απαγωγής.
Κι όταν λέω το ψυχολογικό προφίλ, δεν εννοώ να εξετάσουμε αν ο άνθρωπος αυτός έχει κάποιου είδους διαταραχή ή όχι.
Εννοώ να εξετάσουμε τον άνθρωπο αυτόν στο επίπεδο των αναγκών που έχει.
Τι σχέση πχ είχε με το κοινωνικό σύνολο γύρω του πριν πέσει θύμα απαγωγής;
Είχε μια καλή σχέση ή ένιωθε ότι μειονεκτούσε σε κάτι;
Προσπαθεί να αποδείξει κάτι στους γύρω του για τον εαυτό του;

Καμία πρόταση;


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2007, 12:09:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολλά ερωτήματα μαζεμένα μπήκανε ας προσπαθήσουμε να κάνουμε
Μερικές υποθέσεις .
Προφανώς για να μας επισκέπτονται υπάρχουν κάποιοι λόγοι αυτοί μπορεί
Να είναι ερευνητικοί ,επιστημονικοί ,φιλικοί ,επεκτατικοί ,παραγωγικοί
Οποίο θέλετε το αναλύουμε .
Στις περιπτώσεις θέασης άτια και εξωγηινων πιστεύω ότι θα πρέπει να δούμε
Αυτές τις οποιες ο παρατηρητής είχε πλήρη συνείδηση καθώς σε κατάσταση ύπνου
Είναι πολύ πιθανό να ήταν δημιούργημα της φαντασίας του από κει και πέρα
Χρήσιμο θα ήταν όπως έγραψε και dying να κάνουμε μια σύγκριση να δούμε
Αν παρουσιάζουν ομοιογένεια μεταξύ τους .
Στην περίπτωση της απαγωγής σιγουριά είναι πιο δύσκολο να διακρίνεις αν κάποιο
Περιστατικό είναι αληθινό και σίγουρα πρέπει να κοιτάξουμε το ψυχολογικό προφίλ
Του θύματος από κει και πέρα πρέπει να άδουμε αν έχει και καπόνια σημάδια πχ
Σε πολλές μαρτυρίες για απαγωγές γίνεται λόγος για εμφυτευματα τα οποια
Όντως έβγαλαν τώρα εκεί μπαίνει και τι ζήτημα τι τεχνολογίας είναι αυτά
Μπορεί να είναι και γηινης και μπορεί μεν να έπεσαν θύματα αλλα όχι των εξωγηινων αλλα κάποιων μυστικών στρατιωτικών προγραμμάτων .
Πάντως λέω να αναλύουμε ένα ένα τα πράγματα οσο πάει γιατι βάζοντας πολλά μαζί
Δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε οσο βαθιά θα θέλαμε .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2007, 13:04:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Προφανώς για να μας επισκέπτονται υπάρχουν κάποιοι λόγοι αυτοί μπορεί
Να είναι ερευνητικοί ,επιστημονικοί ,φιλικοί ,επεκτατικοί ,παραγωγικοί
Οποίο θέλετε το αναλύουμε .

Φίλε Open Mind, προσωπικά τείνω να αποκλείω τους επεκτατικούς λόγους.
Εάν σκεφτούμε το γεγονός ότι μπορεί να έχουν πιο εξελιγμένη τεχνολογία από την δική μας, τότε θα ήταν πολύ πιο εύκολο για εκείνους να καταφέρουν να επιβληθούν στην Γη.
Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψιν το γεγονός ότι οι θεάσεις ΑΤΙΑ λαμβάνουν χώρα αρκετές δεκαετίες τώρα - αν δεχθούμε φυσικά ότι όλες ή έστω το μεγαλύτερο μέρος τους ανταποκρίνονται όντως σε ΑΤΙΑ εξωγήινης προέλευσης - κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει επιχειρηθεί από την πλευρά τους κάποια στιγμή.

Τους παραγωγικούς λόγους επίσης τους αποκλείω, για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται κάπως συνωμοσιολογικό για να το σκεφτώ.
’λλωστε, έχουμε το ανθρώπινο DNA που δε νομίζω να επιτρέπει την συνένωση με κάποιο άλλο είδος.

Οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι όντως φιλικοί αλλά για ποιό λόγο;
Είναι άραγε τόσο εξελιγμένοι συνειδησιακά ώστε να κινούνται από ανιδιοτελή κίνητρα και να φροντίζουν για την ανάπτυξη μας χωρίς κάποιο αντάλλαγμα;
Ή υπάρχει κάποιου είδους αντάλλαγμα;
Μήπως κάποιοι πόροι του πλανήτη μας τους είναι απαραίτητοι;

Όσον αφορά τους ερευνητικούς/επιστημονικούς σκοπούς τους θεωρώ πιθανούς.
Αν μάλιστα δεχθούμε τις διάφορες θεωρίες ότι μας επισκέπτονται για εκατοντάδες χρόνια, ίσως οι έρευνες τους να αφορούν την εξέλιξη του πολιτισμού μας, του ορυκτού - φυτικού - ζωικού - ανθρώπινου βασιλείου.
Αλλά και σ' αυτό μπορεί να ανακύψει ένα νέο "γιατι;".

quote:
Σε πολλές μαρτυρίες για απαγωγές γίνεται λόγος για εμφυτευματα τα οποια
Όντως έβγαλαν τώρα εκεί μπαίνει και τι ζήτημα τι τεχνολογίας είναι αυτά
Μπορεί να είναι και γηινης και μπορεί μεν να έπεσαν θύματα αλλα όχι των εξωγηινων αλλα κάποιων μυστικών στρατιωτικών προγραμμάτων .

Έχω διαβάσει κι εγώ για τέτοιες μαρτυρίες και μου θύμισε έντονα τις περιπτώσεις που ο άνθρωπος για επιστημονικούς/ερευνητικούς λόγους "σταμπάρει" κάποια ζώα προς παρακολούθηση, ειδικά αυτά που είναι είδη υπό εξαφάνιση.
Πέρα από αυτά, είναι πολύ πιθανόν οι περισσότερες θεάσεις ΑΤΙΑ να σχετίζονται με αυτό που λες.

Για να είμαι ειλικρινής, όποτε συμμετέχω σ' αυτό το θέμα η λογική με την φαντασία μου νιώθω ότι γίνονται ένα.
Από τη μια σκέφτομαι ότι άλλη δουλειά δεν έχουν οι εξωγήινοι από το να μας επισκέπτονται κάθε τρεις και λίγο, από την άλλη με τριβελίζει ένα δαιμονισμένο ερώτημα "βρε, λες να συμβαίνει που και που;".


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2007, 13:34:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι όντως φιλικοί αλλά για ποιό λόγο;
Είναι άραγε τόσο εξελιγμένοι συνειδησιακά ώστε να κινούνται από ανιδιοτελή κίνητρα και να φροντίζουν για την ανάπτυξη μας χωρίς κάποιο αντάλλαγμα;
Ή υπάρχει κάποιου είδους αντάλλαγμα;
Μήπως κάποιοι πόροι του πλανήτη μας τους είναι απαραίτητοι

Μιλώντας πάντα υποθετικά για τα πιθανά σενάρια προσωπικά αυτό το θεωρώ πιθανό δηλαδή ναι μεν είναι φιλικοί μας
Δίνουν κάποιες γνώσεις αλλα παίρνουν κάποιο αντάλλαγμα ίσως κάποιους
Πόρους του πλανήτη .
Θα πει κάποιος αφού είναι τόσο προηγμένοι χρειάζονται την άδεια μας ?
Δεν τη χρειάζονται αφού αν θέλουν το παίρνουν με το ζόρι αυτό που θέλουν
Αλλα λογικά ένας τόσο προηγμένος πολιτισμός θα έχει αναπτυχθεί και πνευματικά
Οποτε θα σέβεται την αξία της οποιας μορφής ζώης και θα αποφεύγει τη
εσχάτη λύση του πολέμου απ την άλλη εμείς απ την στιγμή που είμαστε αδύναμοι
λογικά πάμε με τα νερά τους.
Οι επεκτατικοί λόγοι είναι ίσως οι λιγότεροι πιθανοί αλλα δεν πρέπει να τους
Αποκλείουμε καθώς συμφωνώ ότι αφού είναι πιο προηγμένοι οποτε θα ήθελαν
Θα έκαναν εισβολή αλλα υπάρχει και το ενδεχόμενο ο πλανήτης μας να ταιριάζει
Σε αυτό που θέλουν αλλα να μην είναι το κλίμα του αυτό ακριβός που θα ήθελαν
Σε ένα διαβολικό σενάριο ίσως περίμεναν να ωριμάσουν οι συνθήκες πχ αλλαγή
Κλίματος και μετά να επεμβαίνανε .
οι παραγωγικοί λόγοι είναι πολύ επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσαν να εξηγήσουν όμως την περίπτωση των απαγωγών .
οι ερευνητικοί λόγοι είναι ίσως οι πιθανότεροι καθώς και εμείς οι άνθρωποι
κάτι παρόμοιο κάνουμε στα είδη που θεωρούμε κατωτέρα και μάλλον έτσι
θα κάναμε στην περίπτωση που ανακαλύπταμε εμείς έναν πολιτισμό λιγότερο
προηγμένο από εμάς
quote:
Για να είμαι ειλικρινής, όποτε συμμετέχω σ' αυτό το θέμα η λογική με την φαντασία μου νιώθω ότι γίνονται ένα.Είναι ένα θέμα που πρέπει να συνδυάσεις τη λογική με τη φαντασία ..


quote:
Από τη μια σκέφτομαι ότι άλλη δουλειά δεν έχουν οι εξωγήινοι από το να μας επισκέπτονται κάθε τρεις και λίγο

Το ίδιο θα μπορούσε να σκέπτεται και ένας χιμπατζής άλλη δουλειά δεν
Έχουν οι άνθρωποι απ το να μας επισκέπτονται και τρεις και λίγο ?

Αυτό αφορά τους ερευνητικούς λογούς οπού και εμείς ερευνάμε τη ζωή
Πχ των χιμπατζήδων παρακολουθώντας τους και μερικές φορες θα μπορούσαμε
Να το παρομοιάσουμε με απαγωγή παίρνοντας και κάποιον του βάζουμε και
Κανά τζιπάκι για ξέρουμε που βρίσκεται .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 17 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy