ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Τα Ιερατεία και ο ρόλος τους στην παγκόσμια ιστορία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
seirios12a
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2008, 10:24:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seirios12a  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ανέκαθεν ο άνθρωπος είχε την ανάγκη να πιστεύει κάπου, να ελπίζει κάπου και γενικώς ν' ανήκει κάπου, είτε αυτό είναι θρησκεία είτε ιδεολογία και πάει λέγοντας. Θα ήθελα να ασχοληθούμε λιγάκι με την θρησκεία και τον ρόλο που αυτή διαδραμάτισε στο ρουν της ιστορίας.
Ξεκινάω λέγοντας πως η γενική μου πεποίθηση είναι πως οι εκάστοτε θρησκευτικοί ηγέτες δυστυχώς έχουν εκμεταλευτεί την θέση τους εις βάρος των αφελών πιστών που τους ακολουθούν τυφλά . Ξεκινώντας από τα αρχαία χρόνια, στην αρχαία Ελλάδα δεν ξεκίναγε ένας πόλεμος εάν πρώτα δεν παίρνανε χρησμούς από τα μαντεία της εποχής. Η δύναμη των μαντείων ήτανε τεράστια. Σε κάποιες περιπτώσεις νομίζω πως εάν θέλανε θα μπορούσανε να σταματήσουνε έναν πόλεμο αλλά προφανώς για τα δικά τους συμφέροντα δεν το κάνανε.
Στο μεσαίωνα έχουμε την ιερά εξέταση με όλα τα γνωστά επακόλουθα, χιλιάδες αθώοι θανατωμένοι μόνο και μόνο για τις δυσιδαιμονίες των ιερατείων και για να τρομάζουν τον κόσμο και να έχουν τον έλεγχο.
Σήμερα ο χρυσός της Εκκλησίας της Ελλάδος εάν ρευστοποιηθεί δεν χρειάζεται να εργαστεί κανένας Έλληνας για 10 ολόκληρα χρόνια. Καταλαβαίνετε για τι απόθεμα μιλάμε. Και όμως υπάρχει κόσμος που πεινάει και υποφέρει και η βοήθεια από την εκκλησία μας είναι ελάχιστη. Πλέον εξάλλου η εκκλησία είναι εταιρεία και όχι λειτούργημα δυστυχώς, στην πλειοψηφία της βέβαια.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα ανθρώπων που βοήθησαν συνανθρώπους τους και πάει λέγοντας, αλλά μιλάω για τον γενικό κανόνα.
Πόσοι από εσάς γνωρίζουν οτι ο Μακάριος της Κύπρου ήρθε σε συμφωνία με τους Αμερικάνους και τους Εγγλέζους για την εισβολή της Κύρπου; Και όλα αυτά για να μην χάσει την εξουσία του από την τότε Ελληνική κυβέρνηση (έστω χούντα),που είναι το ηρωϊκό πνεύμα τους θρησκευτικού ηγέτη, να θυσιαστεί για το καλό των πιστών του; Παλαιών Πατρός Γερμανός, φοβάμαι πως αυτό το όνομα θα μείνει ως απ' τα μοναδικά της ιστορίας μας μαζί με τον καλόγερο Σαμουήλ στο ηρωϊκό ΣΟΥΛΙ.


Έσεται Ήμαρ
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2008, 12:56:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε seirios12a, χαίρομαι που σε βλέπω και πάλι κοντά μας μετά από μια μικρή απουσία και χαίρομαι που βλέπω αυτό το ενδιαφέρον θέμα.

Πιστεύω πως η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε κάτι το ανώτερο εμφανίζεται από την εποχή σχεδόν που κι ο ίδιος εμφανίστηκε στην γη.
Αυτή η ανάγκη σχετίζεται με την ιδέα του θανάτου από τη μια και την αγωνία που αυτή προκαλεί στον άνθρωπο κι από την άλλη με την επιθυμία του για την συνέχιση της ύπαρξης του.
Με την εμφάνιση των επιμέρους κοινωνιών άρχισαν να δημιουργούνται και πιο οργανωμένα θρησκευτικά συστήματα, ιερατεία, και στην συνέχεια ολόκληρες θρησκείες.

Αυτό δεν είναι καθόλου κάτι το αρνητικό.
Είναι θετικό όταν η θρησκευτική του πίστη τον βοηθάει να εξελιχθεί και να προχωρήσει συνειδησιακά παραπέρα από το σημείο όπου ήδη βρίσκεται.
Αρνητικό γίνεται όταν προσκολλάται σε αυτή του την πίστη, όταν ταμπουρώνεται πίσω από αυτήν εξαιτίας του φόβου του κι όταν απορρίπτει όλα τα υπόλοιπα μονοπάτια, αποδεχόμενος μόνο το δικό του.
Βασικός λόγος για αυτό είναι ο φόβος.
Όταν έχει χτίσει ένα οικοδόμημα τόσα χρόνια, όταν έχει λάβει τόσες επιρροές από το περιβάλλον του, του είναι πολύ δύσκολο να "γκρεμίσει" αυτό το οικοδόμημα.
Του είναι πολύ δύσκολο να δεχθεί ότι και το διπλανό οικοδόμημα είναι επίσης άξιο κι ικανό να βοηθήσει έναν άνθρωπο.
Η αιτία δημιουργίας αυτού του φόβου, είναι η δυσκολία του ανθρώπινου νου στο να συνθέσει κι η ευκολία του στο να βλέπει τα πράγματα χωριστικά.

Η Αλήθεια είναι μια αλλά οι δρόμοι για να φτάσεις σ' αυτήν είναι πολλοί, όχι μόνο ένας.
Κάθε θρησκεία έχει ψήγματα της Αλήθειας, απλά η κάθε μια την προσεγγίζει κι από διαφορετική οπτική γωνία από την άλλη.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβουμε αυτά τα θετικά στοιχεία από όσες μπορούμε κι όχι να περιοριστούμε στα θετικά μιας, παραβλέποντας τα υπόλοιπα.
Η Αλήθεια εξάλλου ελευθερώνει, δεν επιβάλλει δεσμά.

Όσον αφορά τα ιερατεία, θεωρώ πως πολλές φορές έχουν δράσει καταστροφικά για την εξέλιξη του ανθρώπου.
Οι θρησκευτικοί πόλεμοι συνήθως είναι κι οι πιο άγριοι και βάρβαροι.
Η αφορμή ήταν η διαφύλαξη κι η προώθηση της "ορθής πίστης" αλλά οι αιτίες βέβαια ήταν πολύ διαφορετικές.
Οικονομικά και πολιτικά οφέλη κρύβονταν πίσω από αυτούς και στάθηκαν ως οι αιτίες που η ανθρωπότητα πόνεσε κι αιματοκυλίστηκε.
Ένα ιερατείο θα πρέπει να έχει το ρόλο του να βοηθάει τον άνθρωπο να εξελιχθεί και να προσεγγίσει το υπερβατικό, το ανώτερο και το Θείο.
Δυστυχώς όμως ένα ιερατείο αποτελείται από ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους κάνουν τις δικές τους αυθαίρετες ερμηνείες από την θρησκεία, έχουν πάθη, εγωισμό, φιλοδοξίες, διαφθείρονται και χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό των πιστών για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη τους.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2008, 14:50:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρέπει να βάλουμε σαφή διαχωριστικά όρια ανάμεσα στην πίστη του ανθρώπου σάν θρησκεία και το ιερατείο. Ο σκοπός του ιερατείου είναι να εξυπηρετεί τον άνθρωπο που θέλει να εκδηλώσει την πίστη του στην θρησκεία, να εξυπηρετεί τους σκοπούς της θρησκείας ενώνοντας το σύνολο των πιστών με μοναδικό σκοπό το κοινό τους καλό.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
Καταντά περισσότερο ζημιωγόνο παρά ωφέλιμο ιδιαίτερα στην θρησκεία και τους πιστούς της, γίνεται η μεγαλύτερη χαρά των εχθρών της.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
seirios12a
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2008, 08:45:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seirios12a  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σου Γιώργο και πάλι, έχω φάει πηξιμο χοντρό με την δουλειά.

Φίλε snoopy
σαφώς και δεν αναφέρομαι στην θρησκεία του καθενός, διαχωρίζω την πίστη με την ηγεσία της κάθε θρησκείας. Εκεί αναφέρομαι βασικά, στην ηγεσία και όχι μόνο , γιατί πολλές φορές δεν ευθύνονται οι ανώτεροι για κάποια πράγματα. π.χ. ο παπάς που έκλεβε το παγγάρι και τον έγραφε η κάμερα, μόνο αυτός φταίει και κανείς άλλος. Το θέμα είναι πως ακόμη και αυτά τα μικρά πταίσματα απομακρύνουν τον κόσμο από τους ναούς και τους κάνουν να νοιώθουν απέχθεια για το όλο σύστημα.
Ειδικά σε φτωχές χώρες , συνήθως μουσουλμανικές, υπάρχει τεράστιος φανατισμός που φτάνει σε ακραίες πράξεις εξτρεμισμού και προκαλούν μόνο θάνατο και οδύνη. Αυτή είναι η μόνη θρησκεία ουσιαστικά που δεν μπορώ να την δεχτώ διότι μιλάει για εκδίκηση . Όταν σου λέει το κοράνι, οδόντα αντί οδόντος, τι να συζητάμε τώρα. Οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και φανατισμένοι που ζώνωνται με εκρηκτικά, σκορπούν τον θάνατο και περιμένουν μετά να πάνε στον παράδεισο. Έλεος δηλαδή. Εκεί για μένα υπάρχει καθαρά εκμετάλευση της θρησκείας για να εξυπηρετεί τους σκοπούς κάποιων και τα απάνθρωπα σχέδιά τους. Μίσος και φανατισμός, είναι έννοιες που νομίζω δεν υπάρχουν σε άλλες θρησκείες. Βέβαια θα μου πεις υπάρχουν και οι σταυροφορίες, οι λεγόμενοι "ιεροί πόλεμοι", αλλά αυτό έγινε στον μεσαίωνα που υπήρχε σκοταδισμός και οι περισσότεροι των ανθρώπων ήτανε βυθισμένοι στην αμάθεια και στην αγραμματοσύνη. Τώρα όμως δεν δικαιολογείται, θα έπρεπε ο κόσμος να έχει ξυπνήσει και να έχει καταλάβει κάποια πράγματα και να μην είναι πρόβατο.Στο Βασίλειο Των Τυφλών Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2008, 11:13:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ωραίο θέμα φίλε seirios12a .

Βέβαια πιστεύω πως θα ήτανε καλύτερα να κάνουμε μια αναφορά στα «ιερατεία» από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τι προσφέρανε και τον ρόλο που είχαν πάνω στην κοινωνία, καλό ή κακό .

Τουλάχιστον θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποια πράγματα που μπορεί να μην ξέρουμε .
Επιφυλάσσομαι το βράδυ όταν γυρίσω από την δουλειά ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2008, 11:28:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
seirios12a:Φίλε snoopy
σαφώς και δεν αναφέρομαι στην θρησκεία του καθενός, διαχωρίζω την πίστη με την ηγεσία της κάθε θρησκείας. Εκεί αναφέρομαι βασικά, στην ηγεσία και όχι μόνο , γιατί πολλές φορές δεν ευθύνονται οι ανώτεροι για κάποια πράγματα. π.χ. ο παπάς που έκλεβε το παγγάρι και τον έγραφε η κάμερα, μόνο αυτός φταίει και κανείς άλλος. Το θέμα είναι πως ακόμη και αυτά τα μικρά πταίσματα απομακρύνουν τον κόσμο από τους ναούς και τους κάνουν να νοιώθουν απέχθεια για το όλο σύστημα.
Ειδικά σε φτωχές χώρες , συνήθως μουσουλμανικές, υπάρχει τεράστιος φανατισμός που φτάνει σε ακραίες πράξεις εξτρεμισμού και προκαλούν μόνο θάνατο και οδύνη. Αυτή είναι η μόνη θρησκεία ουσιαστικά που δεν μπορώ να την δεχτώ διότι μιλάει για εκδίκηση . Όταν σου λέει το κοράνι, οδόντα αντί οδόντος, τι να συζητάμε τώρα. Οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και φανατισμένοι που ζώνωνται με εκρηκτικά, σκορπούν τον θάνατο και περιμένουν μετά να πάνε στον παράδεισο. Έλεος δηλαδή. Εκεί για μένα υπάρχει καθαρά εκμετάλευση της θρησκείας για να εξυπηρετεί τους σκοπούς κάποιων και τα απάνθρωπα σχέδιά τους. Μίσος και φανατισμός, είναι έννοιες που νομίζω δεν υπάρχουν σε άλλες θρησκείες. Βέβαια θα μου πεις υπάρχουν και οι σταυροφορίες, οι λεγόμενοι "ιεροί πόλεμοι", αλλά αυτό έγινε στον μεσαίωνα που υπήρχε σκοταδισμός και οι περισσότεροι των ανθρώπων ήτανε βυθισμένοι στην αμάθεια και στην αγραμματοσύνη. Τώρα όμως δεν δικαιολογείται, θα έπρεπε ο κόσμος να έχει ξυπνήσει και να έχει καταλάβει κάποια πράγματα και να μην είναι πρόβατο.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα άν χάσει η εκκλησία τον δρόμο της, κολαστεί απο την κοσμική εξουσία και προσπαθήσει να την εξασκήσει.
Στον μεσαίωνα με τις Σταυροφορίες είχαμε τον πάπα να θέλει να παίζει τον ρόλο του πλανητάρχη επεμβαίνοντας σε όλες τις υποθέσεις τον Ευρωπαικών κρατών, ήθελε να εξουσιάζει κάθε ηγεμόνα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ.

Ιδιαίτερα δέν πρέπει να μπλέκεται με την πολιτική σε θέματα που δέν την αφορούν, τότε ηδονίζεται με την κοσμική εξουσία φέρνοντας την διαφθορά ιδιαίτερα στους φιλόδοξους ιερείς.

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Μόνο έτσι ο κόσμος θα αποκτήσει την εμπιστοσύνη του σε αυτή γιατί με την τακτική της αναξιοπιστίας λόγων και έργων συνέχεια απομακρύνεται κάνοντας ζημιά πάνω απ'όλα στην θρησκεία.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2008, 16:59:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε seirios12a, κουράγιο!
Δεν ξέρω τι άλλο να πω!

Θα ήθελα μόνο να σταθώ σε κάτι που έγραψες:

quote:
Αυτή είναι η μόνη θρησκεία ουσιαστικά που δεν μπορώ να την δεχτώ διότι μιλάει για εκδίκηση . Όταν σου λέει το κοράνι, οδόντα αντί οδόντος, τι να συζητάμε τώρα. Οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και φανατισμένοι που ζώνωνται με εκρηκτικά, σκορπούν τον θάνατο και περιμένουν μετά να πάνε στον παράδεισο.

Έχεις δίκιο σ' αυτά που επισημαίνεις, από την άλλη όμως θα πρέπει να δούμε και την ιστορική περίοδο κατά την οποία εμφανίστηκε μια θρησκεία, ποιές συνθήκες την δημιούργησαν, σε τι κατάσταση - από πλευράς πολιτισμικής, κοινωνικής, ιστορικής - ήταν το έθνος που την γέννησε και ποιοί λόγοι της έδωσαν τότε αυτή τη μορφή.
Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μια τέτοια προσέγγιση, νομίζω πως μπορούμε να λύσουμε πολλά μυστήρια...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 01:02:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε seirios12a, ωραίο θέμα.

Προβλέπω ότι θα διαβάσουμε αρκετά μαργαριτάρια, αλλά πιστεύω ότι τελικά, θα παρατεθούν στοιχεία, μέσω του διαλόγου, τα οποία θα μας βοηθήσουν να δούμε αν τα ιερατεία, αρθρώνοντας πολιτικό λόγο, προσδοκούν επηρεασμό των μαζών προς όφελός τους ή παρέχουν «θεϊκό» άσυλο σε κυβερνώντες ή και τα δύο.

Μπορούμε να δούμε, ακόμη και αν οι διάφοροι κυβερνήτες, χρησιμοποιούν τη θρησκεία (μέσω των ιερατείων, βέβαια), με στόχο να εκμεταλλεύονται πολιτικά, τους πολίτες για να δικαιολογούνται ενέργειες που τους θέτουν σε κίνδυνο, όπως οι πόλεμοι και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ολοένα αυξανόμενη ανάμιξη της θρησκείας στα πολιτικά πράγματα. Όπως ας πούμε, «στην Αμερική των Ευαγγελιστών».


Οι Ευαγγελιστές στην Αμερική αποκτούν ερείσματα και στην πολιτική ζωή, καθώς συνιστούν σημαντική εκλογική δύναμη. Η άνοδός τους προβληματίζει αρκετούς μέσα στην αμερικανική κοινωνία και όχι άδικα.

Όλοι θυμούνται τις δηλώσεις του Μπους, για το «θεόσταλτο» καθήκον της Αμερικής και τα θρησκευτικά στοιχεία του πολιτικού λόγου του (διαχωρισμός σε «καλούς» και «κακούς», «άξονας του Κακού» κ.τ.λ.)

Παρόλο που στις σύγχρονες κοινωνίες η εκκλησία και το κράτος είναι συνταγματικά και θεωρητικά, διαχωρισμένες έννοιες, (ίσως με εξαίρεση μόνο την Ελλάδα) οι πιέσεις της θρησκείας, στην πολιτική εξουσία είναι δεδομένες, παράδειγμα οι ταυτότητες καθώς και η εμπλοκή της στην εκπαίδευση.


Λίγο πολύ, γνωρίζουμε την εμπλοκή της εκκλησίας στο λεγόμενο Βυζάντιο καθώς και το ρόλο της στην τουρκοκρατία και τη συμμετοχή της στη διοίκηση του κράτους μέχρι σημείου να συμπεριλαμβάνεται ο κλήρος στην απονομή δικαιοσύνης.

Γενικά η ανάμιξή της εκκλησίας-ιεραρείου στην πολιτική ζωή είναι μεγάλη και σε αρκετές περιπτώσεις ανησυχητική.

Υπάρχει άραγε το ενδεχόμενο ή γίνεται προσπάθεια επιστροφής της ανθρωπότητας, στα χρόνια του σκοταδισμού και του Μεσαίωνα;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2008, 11:37:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ: Προβλέπω ότι θα διαβάσουμε αρκετά μαργαριτάρια, αλλά πιστεύω ότι τελικά, θα παρατεθούν στοιχεία, μέσω του διαλόγου, τα οποία θα μας βοηθήσουν να δούμε αν τα ιερατεία, αρθρώνοντας πολιτικό λόγο, προσδοκούν επηρεασμό των μαζών προς όφελός τους ή παρέχουν «θεϊκό» άσυλο σε κυβερνώντες ή και τα δύο.Οι Ευαγγελιστές στην Αμερική αποκτούν ερείσματα και στην πολιτική ζωή, καθώς συνιστούν σημαντική εκλογική δύναμη. Η άνοδός τους προβληματίζει αρκετούς μέσα στην αμερικανική κοινωνία και όχι άδικα.
....................................................................
Όλοι θυμούνται τις δηλώσεις του Μπους, για το «θεόσταλτο» καθήκον της Αμερικής και τα θρησκευτικά στοιχεία του πολιτικού λόγου του (διαχωρισμός σε «καλούς» και «κακούς», «άξονας του Κακού» κ.τ.λ.)


-Aυτή η τοποθέτηση του πονηρού Μπους ήταν μία ακόμη προσπάθεια-διακαιολογία να καλύψει τις πομπές του, τίποτα περισσότερο!

snoopy:..<<Αυτά είναι τα αποτελέσματα άν χάσει η εκκλησία τον δρόμο της, κολαστεί απο την κοσμική εξουσία και προσπαθήσει να την εξασκήσει.
Στον μεσαίωνα με τις Σταυροφορίες είχαμε τον πάπα να θέλει να παίζει τον ρόλο του πλανητάρχη επεμβαίνοντας σε όλες τις υποθέσεις τον Ευρωπαικών κρατών, ήθελε να εξουσιάζει κάθε ηγεμόνα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΟΗΘΠρέπει να βάλουμε σαφή διαχωριστικά όρια ανάμεσα στην πίστη του ανθρώπου σάν θρησκεία και το ιερατείο. Ο σκοπός του ιερατείου είναι να εξυπηρετεί τον άνθρωπο που θέλει να εκδηλώσει την πίστη του στην θρησκεία, να εξυπηρετεί τους σκοπούς της θρησκείας ενώνοντας το σύνολο των πιστών με μοναδικό σκοπό το κοινό τους καλό.
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
Καταντά περισσότερο ζημιωγόνο παρά ωφέλιμο ιδιαίτερα στην θρησκεία και τους πιστούς της, γίνεται η μεγαλύτερη χαρά των εχθρών της.ΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ>>

-Με έχεις καλύψει στο απόλυτο!

quote:
seirios12a: Φίλε snoopy
σαφώς και δεν αναφέρομαι στην θρησκεία του καθενός, διαχωρίζω την πίστη με την ηγεσία της κάθε θρησκείας. Εκεί αναφέρομαι βασικά, στην ηγεσία και όχι μόνο , γιατί πολλές φορές δεν ευθύνονται οι ανώτεροι για κάποια πράγματα. π.χ. ο παπάς που έκλεβε το παγγάρι και τον έγραφε η κάμερα, μόνο αυτός φταίει και κανείς άλλος. Το θέμα είναι πως ακόμη και αυτά τα μικρά πταίσματα απομακρύνουν τον κόσμο από τους ναούς και τους κάνουν να νοιώθουν απέχθεια για το όλο σύστημα.
Ειδικά σε φτωχές χώρες , συνήθως μουσουλμανικές, υπάρχει τεράστιος φανατισμός που φτάνει σε ακραίες πράξεις εξτρεμισμού και προκαλούν μόνο θάνατο και οδύνη. Αυτή είναι η μόνη θρησκεία ουσιαστικά που δεν μπορώ να την δεχτώ διότι μιλάει για εκδίκηση . Όταν σου λέει το κοράνι, οδόντα αντί οδόντος, τι να συζητάμε τώρα. Οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και φανατισμένοι που ζώνωνται με εκρηκτικά, σκορπούν τον θάνατο και περιμένουν μετά να πάνε στον παράδεισο. Έλεος δηλαδή. Εκεί για μένα υπάρχει καθαρά εκμετάλευση της θρησκείας για να εξυπηρετεί τους σκοπούς κάποιων και τα απάνθρωπα σχέδιά τους. Μίσος και φανατισμός, είναι έννοιες που νομίζω δεν υπάρχουν σε άλλες θρησκείες. Βέβαια θα μου πεις υπάρχουν και οι σταυροφορίες, οι λεγόμενοι "ιεροί πόλεμοι", αλλά αυτό έγινε στον μεσαίωνα που υπήρχε σκοταδισμός και οι περισσότεροι των ανθρώπων ήτανε βυθισμένοι στην αμάθεια και στην αγραμματοσύνη. Τώρα όμως δεν δικαιολογείται, θα έπρεπε ο κόσμος να έχει ξυπνήσει και να έχει καταλάβει κάποια πράγματα και να μην είναι πρόβατο.

-Η διαφθορά είναι ο άλλος Θεός! Την απαντάμε πάντα στα υψηλά κλιμάκια, όσο πιο ψηλά τόσο πιο εύκολα αναδύεται.
-Τα ιερατεία βρίσκονται πιο ψηλά από τους λοιπούς πιστούς! Βάση λοιπόν λογικής σίγουρα θα υπάρχει και διαφθορά!.
-Σκοπός του κάθε Ιερατείου είναι να φροντίζει για τη φύλαξη και εφαρμογή των όσων πρεσβεύει. Στο βαθμό που το κάνει στο βαθμό και αξίζει το ρόλο του ως Ιερατείο.

-Από κει και έπειτα έχουμε τους εκμεταλευτές που βρίσκονται παντού! και εδώ θα συμφωνήσω εν μέρει με τον seirios12a!<<.....θα έπρεπε ο κόσμος να έχει ξυπνήσει και να έχει καταλάβει κάποια πράγματα και να μην είναι πρόβατο>>.
-Και λέω εν μέρει γιατί οι πιστοί δεν είναι πρόβατα! τουλάχιστον στην Ελλάδα! έχουνε λιγοστέψει, τα πρόβατα φίλε μου πάνε για εξαφάνιση! εκτός αν εννοείς πρόβατα όσους εκκλησιάζονται! Είναι έκατον εκατέρον! δεν πάνε οι πιστοί στην Εκκλησία για τον παππά ή τον ψάλτη αλλά να ακούσουν το λόγο του Θεού! χρειάζεται όμως όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, να δείχνουμε τη δυσαρέσκεια και την αποστροφή σε τέτοιες καταστάσεις!
-Από παλιά βλέπουμε, σε αυτό το ωραίο θέμα που άνοιξες, τη σχέση όχι Ιερατείου με το Θεό, αλλά τη σχέση Ιερατείου με την εξουσία! βλέπουμε δηλαδή πολλούς επίορκους Ιερείς με μόνο συμφέρον τη χλίδα να έχουν εγκαταλείψει την αποστολή τους και να έχουν σχετιστεί με τη διαφθορά! Κάτι το οποίο έρχεται από παλιά! κάτι που το βλέπουμε παντού σε όλους τους θεσμούς!
-Είναι τελικά στο dna του ανθρώπου η διαφθορά!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

Edited by - europaios2 on 25/01/2008 11:45:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2008, 14:54:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Είναι έκατον εκατέρον!

Μάθε το σωστά το ρημάδι, μας έχεις βγάλει το μάτι από τότε που το πρωτοχρησιμοποίησες...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2008, 15:36:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Και λέω εν μέρει γιατί οι πιστοί δεν είναι πρόβατα! τουλάχιστον στην Ελλάδα!

ΟΛΟΙ οι ορθόδοξοι αυτοχαρακτηρίζονται σαν πρόβατα που ανήκουν σε κοπάδι (ποίμνιο) και έχουν τσοπάνη (ποιμενάρχη) να τα πηγαίνει από δω κι από κει...

Και όλοι γνωρίζουμε πόση λογική ή πόση πρωτοβουλία μπορεί να έχει ένα κοπάδι ή οι μονάδες που το αποτελούν. Τώρα, η απορία μου είναι: ο Αρχι-μανδρίτης είναι αρχηγός στο μαντρί; (σύμφωνα με την ετυμολογία του λεξικού του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας: αρχή+μάνδρα). Και αφού αρχηγός του κοπαδιού είναι ο επίσκοπος-ποιμενάρχης, ποιός ο λόγος να ονομάζεται ο αρχιμανδρίτης έτσι;

Μήπως είναι αρχηγός στο μαντρί αλλά όχι στο κοπάδι; Δηλαδή έχει σαν αποστολή να το βάφει, να φτιάχνει την πόρτα μη φύγει κανένα πρόβατο, να συντηρεί το φράχτη, κτλ.;

Θα ήθελα μια διευκρίνιση επ'αυτού.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2008, 16:58:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε macedon, είναι απλό...

Ο αρχιμανδρίτης δεν είναι για τις δουλειές που αναφέρεις (αυτές τις κάνουν... οι ιεροί εργολάβοι), για να μη φύγει κάποιο μέλος του κοπαδιού υπάρχει το τσοπανόσκυλο,

αρχιμανδρίτης είναι ο αρχηγός του κοπαδιού (είναι του ιδίου είδους), δηλαδή το κριάρι, όσον αφορά τα πρόβατα ή ο τράγος όταν πρόκειται για κατσίκια.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2008, 20:04:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αρκετά θα έλεγα φίλε γιαπετ, αν και έχω ακόμη πολλές απορίες. Αλλά σιγά σιγά

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2008, 22:20:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Nα σας τη λύσω την απορία! Όταν ξεκίνησαν να φτιάχνουν την πρώτη στεγη του πρώτου Ορθοδόξου Ιερατείου, κάπιος κακόβουλος πήγαινε κρυφά γκρέμιζε ότι είχε φτιαχτεί την ημέρα και έκλεβε και τα εργαλεία!
-Αποφάσισαν τότε να φτιάξουν πρώτα μία μάντρα! γύρω γύρω. -Επειδή όμως τα κρούσματα συνεχίστηκαν αποφάσιναν να βάλουν έναν σκοπό τη νύχτα ο οποίος κάθε βράδυ φύλαγε την μάντρα! Ο λεγόμενος Επίσκοπος!
-Ο Επίσκοπος όμως κάποια στιγμή άρχισε να διαμαρτύρεται! και ζήτησε την αλλαγή του. Κανείς όμως δε δεχόταν. Αποφάσισαν τότε να επισπεύσουν τις εργασίες στη μάντρα! Έτσι όλοι οι εργάτες άρχισαν να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τη μάνδρα! Παδράλληλα ήρθαν και ενισχύσεις από νέους Χριστιανούς. Τότε όμως λόγω της πολυκοσμίας δημιουργήθηκε ένα μπάχαλο. Πάλι όμως βρήκαν τη λύση! όρισαν έναν αρχηγό! τον αρχιμανδρίτη!..................
-Έχω και γω απορίες, όπως γιατί ν αλέμε αχ-λάδι και να μη λέμε αχ-ξύδι, γιατί να λέμε πόλεμος και να μη λέμε πο-κεφάλι!, γιατί να λέμε σηκο-τάκι και να μη λέμε σήκο-γιώργη!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2008, 01:06:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2

Άντε να σε βοηθήσω, όσο κατανόησα το... νόημα αυτών που γράφεις.

quote:
-Nα σας τη λύσω την απορία! Όταν ξεκίνησαν να φτιάχνουν την πρώτη στεγη του πρώτου Ορθοδόξου Ιερατείου, κάπιος κακόβουλος πήγαινε κρυφά γκρέμιζε ότι είχε φτιαχτεί την ημέρα και έκλεβε και τα εργαλεία!
-Αποφάσισαν τότε να φτιάξουν πρώτα μία μάντρα! γύρω γύρω. -Επειδή όμως τα κρούσματα συνεχίστηκαν αποφάσιναν να βάλουν έναν σκοπό τη νύχτα ο οποίος κάθε βράδυ φύλαγε την μάντρα! Ο λεγόμενος Επίσκοπος!
-Ο Επίσκοπος όμως κάποια στιγμή άρχισε να διαμαρτύρεται! και ζήτησε την αλλαγή του. Κανείς όμως δε δεχόταν. Αποφάσισαν τότε να επισπεύσουν τις εργασίες στη μάντρα! Έτσι όλοι οι εργάτες άρχισαν να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τη μάνδρα! Παδράλληλα ήρθαν και ενισχύσεις από νέους Χριστιανούς. Τότε όμως λόγω της πολυκοσμίας δημιουργήθηκε ένα μπάχαλο. Πάλι όμως βρήκαν τη λύση! όρισαν έναν αρχηγό! τον αρχιμανδρίτη!..................

Αυτά τα κατάλαβα όλα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό.

quote:
-Έχω και γω απορίες, όπως γιατί ν αλέμε αχ-λάδι και να μη λέμε αχ-ξύδι, γιατί να λέμε πόλεμος και να μη λέμε πο-κεφάλι!, γιατί να λέμε σηκο-τάκι και να μη λέμε σήκο-γιώργη!

Εδώ με μπέρδεψες πάλι, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.

Λέμε αχ-λάδι σε δύο περιπτώσεις.
1. Όταν αναφερόμαστε στο φρούτο "αχλάδι".

2. Όταν χρειαζόμαστε και δεν βρίσκουμε, λάδι (για οποιονδήποτε λόγο) και κάποιος μας το παρουσιάσει, τότε λέμε "αχ λάδι".

Αχ-ξύδι, λέμε μόνο στην παραπάνω 2η περίπτωση, με την προϋπόθεση ότι χρειαζόμαστε ξύδι, αντί για λάδι.

Για τον πό-λεμο σε σχέση με το πο-κεφάλι δεν μπορώ να βρω κάτι, δεδομένου ότι ο λεμός γράφεται με "αι"(άλφα ιώτα).

Επίσης δεν μπορώ να βοηθήσω και με το "σηκο-τάκι" δεν μου λέει κάτι (ίσως είναι Ιαπωνική λέξη, αλλά αγνοώ τη σημασία της), γι' αυτό δεν μπορώ να ξέρω γιατί λέμε σηκο-τάκι, όμως είμαι βέβαιος ότι αν απευθυνόμαστε σε κάποιον του οποίου το όνομα είναι Γιώργος, μπορούμε να πούμε και σήκω Γιώργη, παροτρύνοντάς τον να σηκωθεί, πάντα όμως με την προϋπόθεση, ότι τη δεδομένη στιγμή, κάθεται ή είναι ξαπλωμένος.

Ελπίζω να σου φάνηκα χρήσιμος και περιμένω νέες απορίες σου.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seirios12a
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2008, 10:38:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seirios12a  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ γουστάρω όταν υπάρχει καλοπροαίρετη διάθεση χιούμορ.
Λοιπόν για το σηκο-τάκι θα μπορούσαμε να λέμε και μύλο-τακι εφόσον το σύκο το γράψουμε σηκο, τότε μπορούμε και το μήλο να το γράψουμε μύλο.

Στο θέμα τώρα. Θέλω ν' αναφερθώ στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες για τα πολιτικά του ιδεώδη. Νομίζω είχε αναφερθεί πως ήτανε δεξιός. Αν και δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει, θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικά με το αν πρέπει οι ιερείες να ανήκουν κάπου ιδεολογικά. Προσωπικά πιστεύω πως οι παπάδες δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα ψήφου και ν' απέχουν απο αυτού του είδους τα κοινά, διότι υποτίθεται πως έχουν αφιερώσει την ζωή τους στον Θεό και όχι στους ηγέτες των ανθρώπων (πολιτική). Διότι τι συμφέρον έχουν από τα κόμματα από την στιγμή που έχουν τα δικά τους ηγεμονία; Προφανώς θέλουν να έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους εξουσία διότι δυστυχώς έχουν μεθύσει από αυτή. Και το θέμα είναι πως βλέπουμε σε αρκετές ενορίες οι παπάδες να έχουν τεράστια επίδραση και επιρροή στους πιστούς τους. Πόσες φορές δεν έχουμε δει να θέλει η εκκλησία της Ελλάδος να αλλάξει κάποιον ιερέα από μια ενορία και οι πιστοί να κατεβαίνουν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας προς συμπαράσταση αυτού.
Επειδή προσωπικά έχω αηδιάσει με όλα αυτά, δηλωνω απέχθεια σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και δηλώνω αυτόνομος, διότι πολύ θα ήθελα να εξουσιάζω μόνος μου τον εαυτό μου και όχι οι άλλοι 300.
Επανέρχομαι στον Χριστόδουλο (λόγω του ότι είναι ο τωρινός Αρχιεπίσκοπος). Κυκλοφορεί με αυτοκίνητα πολυτελείας (ο Χριστός ήτανε πάνω σε όνο), φοράει χρυσά άμφια (ο Χριστός φορούσε λιτούς χιτώνες), είναι παχύσαρκος λόγω των απολαύσεων της σάρκας (ο Χριστός ήτανε λιπόσαρκος), πως είναι δηλαδή δυνατόν να λένε πως είναι ηγέτες της ορθοδοξίας και να μην έχουν καμμία σχέση με τον Θεό τους(εννοώ πως δεν ακολουθούν τον τρόπο ζωής του).
Περιμένω απόψεις επί του θέματος, για να μπούμε σιγά - σιγά στο θέμα του ρόλου τους στην ιστορία.μακάριοι τω πνεύματι..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2008, 01:44:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ:Άντε να σε βοηθήσω, όσο κατανόησα το... νόημα αυτών που γράφεις.............................................................................Ελπίζω να σου φάνηκα χρήσιμος και περιμένω νέες απορίες σου

-Πολύ! ευχαριστώ για την αλληλοκατανόηση!
quote:
seirios12a:Επανέρχομαι στον Χριστόδουλο (λόγω του ότι είναι ο τωρινός Αρχιεπίσκοπος). Κυκλοφορεί με αυτοκίνητα πολυτελείας (ο Χριστός ήτανε πάνω σε όνο), φοράει χρυσά άμφια (ο Χριστός φορούσε λιτούς χιτώνες), είναι παχύσαρκος λόγω των απολαύσεων της σάρκας (ο Χριστός ήτανε λιπόσαρκος), πως είναι δηλαδή δυνατόν να λένε πως είναι ηγέτες της ορθοδοξίας και να μην έχουν καμμία σχέση με τον Θεό τους(εννοώ πως δεν ακολουθούν τον τρόπο ζωής του).
Περιμένω απόψεις επί του θέματος, για να μπούμε σιγά - σιγά στο θέμα του ρόλου τους στην ιστορία.

-Είναι όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (προεδρεύει σε μία Δημοκρατία?)
-Είναι όπως ο πρωθυπουργός!(κυβερνάει τον τόπο?)
-Είναι όπως οι 300! (υπηρετούν το έθνος?)
-Δυστηχώς υπάρχει πρόβλημα και διαφθορά και στο Ιερατείο, (αλλά θα σε παρακαλέσω να επανέλθουμε αργότερα σεβούμενοι την κατάσταση της υγείας του όπως πολύ εύστοχα ο ελάχιστος αλλά και άλλοι σε παρεμφερές θέμα έχουν γράψει.)

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

Edited by - europaios2 on 27/01/2008 01:51:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seirios12a
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2008, 10:08:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seirios12a  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όπως δήλωσα και πριν είμαι αυτόνομος, δεν θέλω να τοποθετώ σε κάποια ομάδα τον εαυτό μου, οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου για την διαφθορά σε όλους τους τομείς. Αυτός είναι ο λόγος εξάλλου που δεν θέλω και να ανήκω κάπου. Δεν υπάρχει κάποιος ηγέτης, άσπιλος και να έχει τα κότσια να πάει κόντρα στο καθεστημένο. Βέβαια δεν θα γινότανε και ηγέτης εάν δεν ήτανε στα λόμπι τους.
Τώρα όσον αφορά τον Χριστόδουλο, δηλαδή εάν σθνεχίσουμε να συζητάμε γι' αυτόν τι θα συμβεί , θα χειροτερέψει η κατάστασή του; Τέλως πάντων σέβομαι την επιθυμία σου και επενερχόμαστε αργότερα στο θέμα αυτό.
Για το Άγιον Όρος και την μονή Εσφιγμένου που την πολεμάνε οι άλλοι μοναχοί σαν τρελλοί, τι έχετε να πείτε; Επειδή δεν συνάπτουν με τις αποφάσεις της εκκλησίας της Ελλάδος έχουν βαλθεί όλοι να τους αφανίσουν. Πιστεύω πως είναι οι εναπομείναντες ορθόδοξοι χριστιανοί.
Θεωρώ πως είναι το τελευταίο προπύργιο της προσωπικής ελευθερίας του ανθρώπου. Διότι μάχονται στα ιδανικά τους και πάνε κόντρα στο ρεύμα και στα συμφέροντά τους. Όσο αυτοί κρατάνε, όλοι θα έχουμε κάτι να κερδίσουμε. Είναι καθαρά ιδεολογικό το θέμα. Εάν τους διώξουνε τελικά από το Όρος, για μένα αυτό θα σημάνει και το τελος των ατομικών ελευθεριών. Είναι καθαρά συμβολικό. Όταν ούτε στην εκκλησία δεν υπάρχει έλεος και όλα πρέπει να βρίσκονται κάτω από μια συγκεκριμένη ομπρέλα , φανταστείτε τι μας περιμένει.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2008, 19:04:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Για το Άγιον Όρος και την μονή Εσφιγμένου που την πολεμάνε οι άλλοι μοναχοί σαν τρελλοί, τι έχετε να πείτε; Επειδή δεν συνάπτουν με τις αποφάσεις της εκκλησίας της Ελλάδος έχουν βαλθεί όλοι να τους αφανίσουν. Πιστεύω πως είναι οι εναπομείναντες ορθόδοξοι χριστιανοί.

-Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα! δεν έχω ιδέα! παρόλο που το έχει παίξει κατ' επανάληψη η t.v. καλός κακός το είχα θεωρήσει εσωτερικό τους πρόβλημα και ποτέ δεν έκατσα να ακούσω!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2008, 00:16:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
seirios12a

quote:
Για το Άγιον Όρος και την μονή Εσφιγμένου που την πολεμάνε οι άλλοι μοναχοί σαν τρελλοί, τι έχετε να πείτε; Επειδή δεν συνάπτουν με τις αποφάσεις της εκκλησίας της Ελλάδος έχουν βαλθεί όλοι να τους αφανίσουν. Πιστεύω πως είναι οι εναπομείναντες ορθόδοξοι χριστιανοί.
Θεωρώ πως είναι το τελευταίο προπύργιο της προσωπικής ελευθερίας του ανθρώπου. Διότι μάχονται στα ιδανικά τους και πάνε κόντρα στο ρεύμα και στα συμφέροντά τους. Όσο αυτοί κρατάνε, όλοι θα έχουμε κάτι να κερδίσουμε. Είναι καθαρά ιδεολογικό το θέμα. Εάν τους διώξουνε τελικά από το Όρος, για μένα αυτό θα σημάνει και το τελος των ατομικών ελευθεριών. Είναι καθαρά συμβολικό. Όταν ούτε στην εκκλησία δεν υπάρχει έλεος και όλα πρέπει να βρίσκονται κάτω από μια συγκεκριμένη ομπρέλα , φανταστείτε τι μας περιμένει.

Φίλε για τη μονή εσφιγμένου, η διαφορά με τους υπόλοιπους καλόγερους, άσχετα με το τι έχει βγεί προς τα έξω, τα αίτια μπορεί να είναι πολλά. Από πείσμα, έως συμφέροντα ιεραρχών και παιγχνίδια εξουσίας.
Θέλω να σημειώσω, όμως, αυτό που λες για τελευταίους ορθόδοξους και πως έχουμε να κερδίσουμε όλοι απ’ τη στάση τους.

Αν θέλεις, μπορείς να μου εξηγήσεις, πώς εννοείς μια μονή προπύργιο ελευθερίας;

Και πώς μπορεί να αντιπροσωπεύουν οι κλεισμένοι μέσα εκεί, την ατομική ελευθερία;

Λες ότι είναι συμβολικό, αλλά δεν μπορώ να το αποσυμβολίσω προς αυτήν την κατεύθυνση.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seirios12a
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2008, 21:32:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seirios12a  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@γιαπετ

Σίγουρα μπορεί να παίζονται και άλλα παιχνίδια που σαφώς δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε εκ του ασφαλούς. Το μόνο σίγουρο που ξέρω είναι πως στην εσφιγμένου είναι παλαιοημερολογίτες και γενικότερα λειτουργούν ανεξάρτητα από την Ελληνική εκκλησία και αυτό είναι ένας λόγος σίγουρα που δεν τους θέλουν, διότι τους θεωρούν κάτι σαν αιρετικούς και ενοχλητικό σπυρί στον κώλο τους.
Το γεγονός πως μία ομάδα ανθρώπων, έστω καλόγερων, δεν θέλει να ακολουθήσει την παγκοσμιοποίηση (διότι η Ελληνική εκκλησία, τώρα τελευταία έχει αναπτύξει ξαφνικά σχέσεις με τους καθολικούς και κάποια στιγμή συζητήθηκε ενοποίηση των δύο δογμάτων), είναι για μένα ένα παράδειγμά προς μίμηση και άξιον θαυμασμού (προσωπικά δεν είμαι χριστιανός ορθόδοξος), σέβομαι όμως τα δικαιώματα του οποιοδήποτε. Το γεγονός πως είναι στα κελιά τους κλεισμένοι δεν σημαίνει πως δεν είναι και ελεύθεροι, έτσι δεν είναι? Η ελευθερία είναι μια έννοια που μετριέται μόνο ως προς τον χώρο , αλλά και προς την σκέψη και τρόπο ζωής του ατόμου.
Γενικά είμαι άτομο αντιδραστικό και συνήθως πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα και παίρνω το μέρος των ολίγων. Και ας μην ανήκω στο θρησκευτικό τους δόγμα λοιπόν, θα ήθελα αυτοί οι άνθρωποι να ζούν ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς σύμφωνα με τα πιστεύω τους.
Με αυτήν την σκοπιά το είπα πως έχεις κάτι να κερδίσεις. δηλ. πως κάποιοι άνθρωποι αντιστέκονται και παλεύουν για τα πιστεύω τους. Τους θερωρώ παράδειγμα προς μίμησην.
Ελπίζω να σε κάλυψα.Έσεται Ήμαρ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2008, 00:58:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
seirios12a

Συμφωνώ ως προς το δικαίωμα του καθενός για αυτοπροσδιορισμό και αυτοδιάθεση.

Με αφήνει εντελώς αδιάφορο αν ορθόδοξοι και καθολικοί τα "βρούν" ή τα "χωρίσουν" ακόμη περισσότερο.

Νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι καλόγεροι, δεν έχουν στο μυαλό τους, ακριβώς την παγκοσμιοποίηση, ούτε το πώς θα αντισταθούν σ' αυτήν, με τη γενική έννοια.

Το ελεύθερο πνεύμα, σαφώς και δεν έχει να κάνει με το πού βρίσκεται το σώμα, όμως διατηρώ επιφυλάξεις για την ελευθερία του πνεύματος, εν γένει, των μοναχών.

Η υποστήριξη των ολίγων, με αριθμητικά κριτήρια, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι πάντα σωστή θέση.

Συμφωνώ ότι πρέπει να ζει ο καθένας μας, σύμφωνα με τα πιστεύω του, φτάνει να σέβεται τα των άλλων. Μιλάω γενικότερα.

Σίγουρα μπορείς να κερδίσεις απ' τη στάση ανθρώπων που παλεύουν για τα πιστεύω τους και σίγουρα, αυτοί είναι παραδείγματα προς μίμηση.

Δεν λέω ότι κάνεις λάθος στο σκεπτικό σου, το αντίθετο, απλά νομίζω ότι στην καθημερινή βιοπάλη, υπάρχουν περισσότερα και αξιολογότερα παραδείγματα, ανθρώπων με ψυχικό σθένος.

Ανθρώπων που συναντάς στο στίβο της ζωής.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seirios12a
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2008, 16:53:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seirios12a  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά στην καθημερινότητα το αντιλαμβάνονται πολύ λιγότεροι άνθρωποι αυτό, ενώ όταν παιχτεί στην τηλεόραση αποκτά μεγαλύτερο κύρος ή διάσταση μάλλον.
Όταν είπα με τους λίγους, δεν εννοούσα βέβαια όταν έχουν άδικο, πιο σωστό θα ήταν μάλλον να έλεγα με το μέρος των αδυνάτων γενικώς.

Και μιας και κανείς δεν έχει ξεκινήσει διάλογο περί του θέματος, θα πιαστώ απ' τα σκοτεινά χρόνια της Ιερής Εξέτασης και θα πω πως γενικά η στάση της εκκλησίας, ειδικά εκείνα τα χρόνια ήταν ένας σύγχρονος δικτάτορας που δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από τον Χίτλερ. Εκατοντάδες αθώοι θανατώθηκαν,απλοί πολίτες και επιστήμονες , μόνο και μόνο επειδή τους ήτανε εμπόδιο στα σκοτεινά τους σχέδια για εξουσιασμό των μαζών. Εις το όνομα του Θεού, θανατώσανε κόσμο, χωρίς ποτέ να μας εξηγήσουν πως αυτό δεν παραβαίνει τις 10 δέκα εντολές(μάλλον την "ου φονεύσεις" καλύτερα). Η δύναμή τους και η επιρροή τους ήτανε τεράστια. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα σε άλλη θρησκεία βέβαια εκμεταλεύονται τον τυφλό φανατισμό των πιστών και τους τάζουν μια θέση στον παράδεισο, η οποία θέση όμως έχει υψηλό αντίτιμο αίμα αθώων ανθρώπων.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2008, 08:52:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε seirios12a, όπως έχω ξαναπεί οι θρησκευτικοί πόλεμοι είναι κι οι πιο πρωτοφανείς σε αγριότητα αλλά και σε αριθμό θυμάτων.
Αν ανατρέξουμε στο Μεσαίωνα της Ανατολικής Ευρώπης με τους διωγμούς "Εθνικών", στις Σταυροφορίες, στο Μεσαίωνα της Δυτικής Ευρώπης, στη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου κλπ μπορούμε να καταλάβουμε ότι η έννοια του Θεού περισσότερο δίχασε τον κόσμο παρά τον ένωσε.

Είναι αρκετά παράδοξο πως χρησιμοποιούνται έννοιες όπως Θεός, σωτηρία της ψυχής, μήνυμα αγάπης που μπορεί να υπάρχουν μέσα σε μια θρησκεία με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να προωθήσει συμφέροντα κάποιων τάξεων και την ακόρεστη δίψα τους για επιβολή της εξουσίας τους, οικονομικό πλούτο, φήμη κλπ.
Στοιχεία που είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένα με τον υλισμό και την προσκόλληση στις μορφές ενώ μια θρησκεία θα πρέπει να αποσκοπεί στον πνευματισμό και στη μετατόπιση της συνείδησης ενός ανθρώπους σε κάποιες σφαίρες ανώτερες.

Ίσως αυτό να οφείλεται σε μια κακή ερμηνεία και προβολή της θρησκείας από τους εκπροσώπους της λόγω μη "εσωτερικής βίωσης" της, ίσως να οφείλεται στο ότι βρήκαν το κλειδί του αινίγματος.
Ο άνθρωπος ανέκαθεν είχε μεταφυσικές ανησυχίες, πάντοτε τον απασχολούσε το "μετά" οπότε ο έλεγχος τους βασίζεται επάνω σ' αυτήν.

Κάθε θρησκεία μπορεί να αποτελέσει την οδό για την εξέλιξη του ανθρώπου και για την προσέγγιση του Θείου, εάν κάποιος βρει τον τρόπο να ανακαλύψει τα μυστικά της και να τα χρησιμοποιήσει ως εργαλεία και μόνο κι όχι να προσκολληθεί στο εξωτερικό τους περίβλημα.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε αυτή την διαδικασία είναι να σκλαβωθεί περισσότερο στις πλάνες του αντί να ελευθερωθεί από αυτές...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2008, 10:05:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Dying_Incubus:Ίσως αυτό να οφείλεται σε μια κακή ερμηνεία και προβολή της θρησκείας από τους εκπροσώπους της λόγω μη "εσωτερικής βίωσης" της, ίσως να οφείλεται στο ότι βρήκαν το κλειδί του αινίγματος.
Ο άνθρωπος ανέκαθεν είχε μεταφυσικές ανησυχίες, πάντοτε τον απασχολούσε το "μετά" οπότε ο έλεγχος τους βασίζεται επάνω σ' αυτήν.

Κάθε θρησκεία μπορεί να αποτελέσει την οδό για την εξέλιξη του ανθρώπου και για την προσέγγιση του Θείου, εάν κάποιος βρει τον τρόπο να ανακαλύψει τα μυστικά της και να τα χρησιμοποιήσει ως εργαλεία και μόνο κι όχι να προσκολληθεί στο εξωτερικό τους περίβλημα.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε αυτή την διαδικασία είναι να σκλαβωθεί περισσότερο στις πλάνες του αντί να ελευθερωθεί από αυτές...-Φίλε μου η λέξη φερόμενος είναι διαχρονική! Φερόμενος Χριστιανός, φερόμενος Μουσουλμάνος φερόμενος κουμουνιστής, φερόμενος πατριώτης φερόμενος προθυπουργός! Λες για τους φερόμενους Χριστιανούς στο Μεσαίωνα στις σταυροφορίες αλλά και σήμερα να είναι περήφανος ο Χριστός? Στο όνομα του Χριστού η εξουσία! τότε σήμερα αλλά και αύριο! μπορεί να κάνει τα πάντα! όχι γιατί έχει το αλάθητο ο Πάπας! αλλά γιατί έχει το αλάθητο ο πλούτος και η εξουσία!
-Λες.......<<Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε αυτή την διαδικασία είναι να σκλαβωθεί περισσότερο στις πλάνες του αντί να ελευθερωθεί από αυτές...>>
-Διαφωνώ, δεν ξέρω στις άλλες θρησκείες τι γίνεται! αλλά στην Ορθοδοξία! η ελευθερία είναι τόσο άφθονη που δε χωράει καμία αμφιβολία επί τούτου! Ο ίδιος ο Κύριος είπε ερευνάται τας γραφάς!
-Σε οποιδήποτε δόγμα! θρησκεία το αν κάποιος <<σκλαβωθεί περισσότερο στις πλάνες του αντί να ελευθερωθεί από αυτές...>>όπως λες! αυτό επαφύεται στη φαιά του ουσία!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2008, 10:32:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
-Διαφωνώ, δεν ξέρω στις άλλες θρησκείες τι γίνεται! αλλά στην Ορθοδοξία! η ελευθερία είναι τόσο άφθονη που δε χωράει καμία αμφιβολία επί τούτου! Ο ίδιος ο Κύριος είπε ερευνάται τας γραφάς!
-Σε οποιδήποτε δόγμα! θρησκεία το αν κάποιος <<σκλαβωθεί περισσότερο στις πλάνες του αντί να ελευθερωθεί από αυτές...>>όπως λες! αυτό επαφύεται στη φαιά του ουσία!

Μα, δεν διαφωνώ κάπου αγαπητέ europaios2.
Αυτό θέλω να πω κι εγώ, η ελευθερία ή η "σκλαβιά" είναι θέμα δικής του αντίληψης κι ερμηνείας μιας διδασκαλίας.
Έχω γνωρίσει Χριστιανούς οι οποίοι και με την βοήθεια της πίστης τους έχουν εξελιχθεί πνευματικά σε σημαντικό βαθμό ενώ άλλοι έχουν επιτύχει το εντελώς αντίθετο.
Έχω γνωρίσει επίσης ανθρώπους που πιστεύουν σε κάποια άλλη θρησκεία κι έχουν εξελιχθεί πνευματικά σε σημαντικό βαθμό ή και σχεδόν καθόλου.

Για αυτό λοιπόν θεωρώ ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη.
Το αν και το πότε θα φτάσει ο περιπατητής σ' αυτήν είναι δικό του θέμα.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2008, 23:55:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
α ) --- Αυτό θέλω να πω κι εγώ, η ελευθερία ή η "σκλαβιά" είναι θέμα δικής του αντίληψης κι ερμηνείας μιας διδασκαλίας.
Έχω γνωρίσει Χριστιανούς οι οποίοι και με την βοήθεια της πίστης τους έχουν εξελιχθεί πνευματικά σε σημαντικό βαθμό ενώ άλλοι έχουν επιτύχει το εντελώς αντίθετο.
Έχω γνωρίσει επίσης ανθρώπους που πιστεύουν σε κάποια άλλη θρησκεία κι έχουν εξελιχθεί πνευματικά σε σημαντικό βαθμό ή και σχεδόν καθόλου.

Καλα μεχρι εδω ...

quote:

β ) --- Για αυτό λοιπόν θεωρώ ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη.
Το αν και το πότε θα φτάσει ο περιπατητής σ' αυτήν είναι δικό του θέμα.
Σ΄αυτο το σημειο ομως γενναται ερωτημα . Πως απο το α) πας στο β) . Το σκεπτικο σου παρακαλω . Και για να μην παρανοησουμε ( ή αν θελεις να επιβεβαιωθουμε αν καταλαβαμε σωστα το "μηνυμα" ) εξηγησε τι εννοεις οταν λες "όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρωμη".

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2008, 00:54:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Κύριε, κύριε....να απαντήσω?

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2008, 14:46:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σ΄αυτο το σημειο ομως γενναται ερωτημα . Πως απο το α) πας στο β) . Το σκεπτικο σου παρακαλω . Και για να μην παρανοησουμε ( ή αν θελεις να επιβεβαιωθουμε αν καταλαβαμε σωστα το "μηνυμα" ) εξηγησε τι εννοεις οταν λες "όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρωμη".

Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, θα σου απαντήσω με την πρώτη ευκαιρία σε αυτό που με ρωτάς λόγω έλλειψης χρόνου την συγκεκριμένη στιγμή.
Θα ήθελα μόνο να σταθώ σ' αυτό το σημείο από τα λεγόμενα σου το οποίο κι υπογράμμισα.
Δεν ξέρω γιατί χρησιμοποιείς το α' πρόσωπο πληθυντικού αριθμού, δεδομένου ότι εκφράζεις μια δική σου απορία στο μήνυμα μου.
Οπότε θα τοποθετηθώ οσονούπω απαντώντας στα δικά σου ερωτήματα για να μην παρανοήσεις το μήνυμα μου.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2008, 10:36:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, προσπαθώντας να απαντήσω στην απορία που σου δημιουργήθηκε στο τελευταίο μήνυμα σου κι η οποία σχετίζεται με το μήνυμα μου που έστειλα στις 01/02/2008, 10:32:26, νομίζω πως η συλλογιστική μου πορεία είναι σχετική ανάμεσα στα σημεία α και β - όπως τουλάχιστον τα χώρισες.

Όταν αναφέρω ότι "όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη", εννοώ ότι ο άνθρωπος μπορεί να ωφεληθεί και να εξελιχθεί πνευματικά μέσα από κάθε θρησκεία, από κάθε φιλοσοφική θεώρηση κι αναζήτηση.
Όσον αφορά τις θρησκείες, ίσως να μην παίζει μεγάλο ρόλο αν έχει επιλέξει να είναι Χριστιανός, Βουδιστής, Ινδουιστής κλπ αλλά στον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύει τα μηνύματα που του προσφέρονται μέσω της θρησκευτικής αυτής πίστης και κατά πόσο τον βοηθούν να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες λίγο περισσότερο.

Δεν υπάρχει μόνο μια συγκεκριμένη θρησκεία η οποία μπορεί να επιτρέψει στον άνθρωπο να προσεγγίσει λίγο περισσότερο την Αλήθεια, υπάρχουν πολύ περισσότερες.
Στα πάντα άλλωστε κρύβεται μέρος της Αλήθειας.
Το μυστικό είναι τα μάτια μας να είναι έτοιμα να την αντικρύσουν παντού κι όχι να προσηλωθούν κάπου μεμονωμένα.
Για να δεις το δάσος άλλωστε, θα πρέπει να μην εστιαστείς υπερβολικά στο δάσος...

Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις λίγο καλύτερα το σκεπτικό μου.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2008, 01:39:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Dying_Incubus, εγώ θα συμφωνήσω με την άποψή σου, υπό προϋποθέσεις.

Εννοώ ότι για να έχει πνευματικό κέρδος κάποιος αναζητητής, μέσω κάποιας δογματικής θρησκείας, θα πρέπει να μην είναι πιστός της.

Διαφορετικά δεν βλέπω πώς θα ευδοκιμήσει η αναζήτησή του, όταν κρέμεται απ’ τα χείλη ενός δοκησίσοφου ιερατείου, το οποίο αφορίζει οποιαδήποτε απόπειρα ερμηνείας, διαφορετικής απ' τη δική του.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy