ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 4".
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2009, 10:37:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING
Όσο για τα πετρέλαια :

Αντιγράφω από σχόλια στην σχετικη συζήτηση στο antinews :

Η Ελλάδα έχει περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Σαουδική Αραβία.
Στην διάθεση των Ελλαδικών κυβερνήσεων δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία για τα υπάρχονται κοιτάσματα. Κατά καιρούς έχουν προσδωθεί από ενδιαφερόμενουςκύκλους στις Ελλαδικές κυβερνήσεις κάποια σχετικά στοιχεία, που είναι αποσπασματικά. Μερικές φορές η παροχή στοιχείων έγινε με σκόπιμα επιλεκτικό τρόπο.
Η πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή και μελέτη κοιτασμάτων στην περιοχή του Αιγαίου έγινε το 1976 από το Γαλλικό ινστιτούτο BEICIF κατά παραγγελία της ARAMCO. Κάποια στοιχεία από αυτήν την έρευνα διοχετεύτηκαν επιλεκτικά στην Ελληνική πλευρά.
Η ARAMCO και οι επτά αδελφές (καθώς και κάποιοι άλλοι) διαθέτουν πλήρη στοιχεία των κοιτασμάτων, που αποκτήθηκαν από φασματοσκοπική απεικόνηση των δορυφόρων των υπηρεσιών των ΗΠΑ. Αυτά τα στοιχεία κρατούνται μυστικά.
Κύκλοι ομογενών προσκείμενοι σε πετρελαϊκά συμφέροντα έχουν παραδώσει στις Ελλαδικές κυβερνήσεις τμήμα των στοιχείων.
Στοιχεία έχουν δωθεί στην δημοσιότητα και από ιδιώτες συγγραφείς, όπως οι Κυριάκος Διακογιάννης (”Το Πανέρι με τις Οχιές”) Γιάννης Φουράκης και Αθανάσιος Στριγάς, χωρίς να αναφέρουν αυτοί της πηγές τους.
Όλες οι Ελλαδικές κυβερνήσεις έχουν δεσμευθεί με συμβόλαιο σιωπής, όσο αφορά το μέγεθος των κοιτασμάτων. Το τεράστια αυτά αποθέματα εάν αντληθούν, θα ανατρέψουν τελείως τις ισχύουσες ισορροπίες στην αγορά πετρελαίου και θα καταστατήσουν την Ελλάδα μια από τις σημαντικότερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
Μόνο το κοίτασμα στη νήσο Μπάμπουρας, μεταξύ Σαμοθράκης και Θάσου περιέχει πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια τόνους (ενώ η ετήσια παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας είναι περίπου 200 εκατομμύρια τόνοι). Στο Βέρειο Αγαίο η πετρελαϊκή λακάνη έχει τεράστιες διαστάσεις και διακλαδώνεται με ροές μέχρι την Σαουδική Αραβία. (Το κοίτασματου Πρίνου είναι σχετικά μικρό και βρίσκεται σε απόσταση μερικών μιλίων από τον Μπάμπουρα).
Η ποσότητα στο κοίτασμα που βρίσκεται στο Κρητικό πέλαγος είναι ανάλογη με αυτού στο Βόρειο Αγαίο (δυο δισεκατομμύρια βαρέλια). Η εξώριξή του είναι όμως δυσκολότερη λόγω του βάθους των θαλασσίων υδάτων.
Στο Ιόνιο, απέναντι από την Κέρκυρα υπάρχει κοίτασμα με ένα δις βαρέλια. Πλούσιες σε πετρέλαιο είναι επίσεις στη δυτική Ελλάδα οι περιοχές Κατάκωλο, Αλυκές Ζακύνθου και Άρτα.
Η άντληση πετρελαίου έχει απαγορευθεί από τις πολυεθνικές. Η Τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται από ανταγωνιζόμενα καρτέλ με στόχο την νομή σε μελλοντική άντληση.
Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει ένα βίντεο με τον Αθανάσιο Στριγά για αυτό το θέμα:
http://www.youtube.com/watch?v=pOIU27uRiGw

Περισσότερα σχόλια εδώ : http://www.antinews.gr/?p=9193Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2009, 10:43:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING
Τέλος, ας αναρωτηθούμε γιατί αποχωρεί η SHELL και η BP από την Ελλάδα και ακούγεται η είσοδος της LUKOIL στην χώρα μας....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2009, 15:06:59  Εμφάνιση Προφίλ
Θα ήθελα να προσθέσω τα εξής στη συζήτηση:
Πολλοί "υπερπατριώτες" διαδίδουν τα περί πετρελαίου στο Αιγαίο. Ακόμα και αν έχουν γίνει οι κατάλληλες έρευνες που να στοιχειωθετούν την ορθότητα αυτών των διαδόσεων(δεν έχω υπόψιν συγκεκριμένα πορίσματα κάποιυ οργανισμού όπως το ΙΓΜΕ, αλλά παραπομπές είναι ευπρόσδεκτες) πάλι δεν είναι σίγουρο ότι έχει ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΟ πετρέλαιο το Αιγαίο. Μια γεωλογική μελέτη χωρίς την οικονομοτεχνική πλεύρα της δηλαδή πόσο κοστίζει να εξορύξουμε αυτό το πετρέλαιο και πόσο θα κερδίσουμε μας είναι άχρηστη. Πουθενά δεν έχω ακούσει δηλαδή αυτό το ποσοτικό/χρηματικό μέγεθος, που τελικά είναι και το σημαντικότερο.

Τα θερμά επισόδεια στην παγκόσμια ιστορία κάλιστα οδηγούν σε πόλεμο. Συχνά προηγούνται των πολέμων.Πχ από τη δικιά μας ιστορία να θυμίσουμε τον τορπιλισμό της Έλλης το 15αυγουστο του 40 2 μήνες πριν την επίθεση των Ιταλών.Το αν τα θερμά επισόδεια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορεί να οδηγήσουν είναι άγνωστο. Συμφωνώ ότι οι διεθνής κοινότητα ΜΑΛΛΟΝ θα επεμβεί σε γενικευμένο πόλεμο αλλά το θέμα είναι τι θα έχει γίνει μέχρι τότε. Πόσοι θα έχουν σκοτωθεί δηλαδή. Βέβαια εικάζω ότι οι δυο στρατοί είναι τόσο αναργάνωτοι και έχουν να βρεθούν σε πραγματική μάχη(όχι άσκηση) τόσα χρόνια που υπάρχει η πιθανότητα να σταματήσει ο πόλεμος από αστοχίες υλικών και λάθος πληροφορίες.

Πάντως εγώ υποστηρίζω ότι καλλιεργείται η εχθρότητα μεταξύ των 2 κρατών από τρίτους για να γίνονται παραγγελίες πολεμικού υλικού και να κερδίζουν οι βιομηχανίες όπλων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MIXALHS-ARCHANGELOS
Νέο Μέλος


10 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2009, 17:41:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXALHS-ARCHANGELOS
quote:
Η πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή και μελέτη κοιτασμάτων στην περιοχή του Αιγαίου έγινε το 1976 από το Γαλλικό ινστιτούτο BEICIF κατά παραγγελία της ARAMCO.

Επισης επι δικτατοριας Παπαδοπουλου,δε θα πω συγκεκριμενη χρονια,εγινε εμπεριστατομενη καταγραφη και μελετη κοιτασματων στην περιοχη Αιγαιου και εβρεθη η εντονος παρουσια πετρελαικων κοιτασματων τα οποια θα εξορισαν αλλα δεν επετευχθη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2009, 18:44:11  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
quote:
Ακόμα και αν έχουν γίνει οι κατάλληλες έρευνες που να στοιχειωθετούν την ορθότητα αυτών των διαδόσεων(δεν έχω υπόψιν συγκεκριμένα πορίσματα κάποιυ οργανισμού όπως το ΙΓΜΕ, αλλά παραπομπές είναι ευπρόσδεκτες) πάλι δεν είναι σίγουρο ότι έχει ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΟ πετρέλαιο το Αιγαίο

και ομως ειναι εκμεταλλευσιμο!

Διαφορετικα δεν θα νοιαζονταν οι Τουρκοι, διαφορετικα δεν θα διναμε και εμεις σημασια!

Εξαλλου, ηδη χρησιμοποιειται το Ελληνικο πετρελαιο (συμφωνα με την Ελληνικη εταιρια εξορυξης απο την Καβαλα - δεν θυμαμαι ονομασια)


H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2009, 19:43:17  Εμφάνιση Προφίλ
Το γεγονός ότι το θέλουν οι Τούρκοι δε σημαίνει κατανάγκην ότι είναι οικονομικά συμφέρον να γίνει εξόρυξη του πετρελαίου. Εξήγησα για ποιο λόγο κάποιος μπορεί να καλλιεργεί την έχθρα ανάμεσα στα δύο κράτη και να βρίσκει αφορμές, τα πετρέλαια, τις βραχονησίδες, ή όπως στο ανέκδοτο τι γίνεται αν μια κατσίκα περάσει τα σύνορα και γεννήσει τα κατσικάκια είναι ελληνικά ή τούρκικα κτλ. Πάντως έχω ακούσει ότι ακόμα και της Θάσου το πετρέλαιο απολογιστικά προκύπτει ότι ήταν και αυτό ασύμφορο να εξορυχθεί. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε Ελλάδα και η εξόρυξη πετρελαίου είναι ΒΑΡΙΑ βιομηχανία. Στον τομέα είμαστε πολύ πίσω σε ικανότητες,προσωπικό,εμπειρία,τεχνογνωσία. Σκεφτείτε πχ ότι για να είναι συμφέρον μπορεί να απαιτείται συνεχής λειτουργία. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν στην Ελλαδάρα μας κάνουν απεργία για το ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι στις αποβάθρες εξόρυξης για καμιά βδομάδα. Τι θα γίνουν τα οικομικά της εξόρυξης; Ή αν αποκλείσουν οι αγρότες το λιμάνι του Πειραιά και τα πλοία που φέρνουν από τις αποβάθρες το πετρέλαιο δεν έχουν που να το αφήσουν. Όλα αυτά είναι επιχειρηματικός κίνδυνος, όπως λέγεται και λαμβάνεται υπόψιν από τους οικονομολόγους αν αξίζει να το ρισκάρει ένας επιχειρηματίας ή ένα κράτος. Και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που εγκαταλήφθηκαν στο παρελθόν οι προσπάθειες για εξόρυξη

Ξαναλέω ναι δεχόμαστε ότι γεωλογικά υπάρχει πετρέλαιο αλλά οικονομοτεχνικά κανένας δεν έχει πει αν συμφέρει.

Εκτός αν θέλουμε για εθνικούς λόγους να έχουμε αυτάρκεια πετρελαίου και ας μην συμφέρει. Αυτό βέβαια μας πάει σε νοοτροπίες ψυχροπολεμικές, σοβιετικές κτλΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3296 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2009, 11:14:01  Εμφάνιση Προφίλ
(ΑΣΧΕΤΟ):
"Τη συμφωνία για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream «σφράγισαν» Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη με τη ρωσική πλευρά να επιδιώκει τη διατήρηση της ενεργειακής κυριαρχίας της στην Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία και την Άγκυρα να μετατρέπεται σε σημαντικό ενεργειακό «παίκτη» στην περιοχή.

Κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στην τουρκική πρωτεύουσα υπεγράφη σειρά συμφωνιών, ανάμεσά τους και πρωτόκολλο συνεργασίας στην πυρηνική ενέργεια. Η Άγκυρα εξετάζει ήδη προσφορά ρωσικής εταιρείας για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στη χώρα.
Η Ρωσία και η Τουρκία είναι «αναμφίβολα στρατηγικοί εταίροι» είχε δηλώσει ο υποδιευθυντής του Γραφείου του Ρώσου πρωθυπουργού και πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ Γιούρι Ουσακόφ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους σχετικά με το περιεχόμενο της επίσκεψης εργασίας του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία."
(in.gr)

O θάνατος του εμποράκου ..... ο Πουτιν και οι που...νιες του
κώλος και βρακί με τους Τούρκους αν πρόκειται για ΧΡΗΜΑ ....
Περίμενε εσυ τώρα βοήθεια απο το "ξανθών γένος" ........

Edited by - AitheroVamon on 08/08/2009 11:20:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

XD
Πλήρες Μέλος

Greece
889 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2009, 13:33:35  Εμφάνιση Προφίλ
Το μόνο που θα πω είναι πως η αντικατάσταση Γράψα, θέτει τέλος σε μια μεγάλη σειρά από ευφάνταστα σενάρια που ευδοκίμησαν για περίπου 1,5 χρόνο.

Όσον αφορά τα περί «ξανθού γένους»,ε.. μιλά μόνη της η πραγματικότητα εκτός και αν κανείς ακούει τον γνωστό τηλεπλασιέ, οπότε προφανώς ζει στον δικό του μοναδικό κόσμο τρέφοντας φρούδες ελπίδες

Αν θέλει η Ελλάδα να σωθεί οφείλει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και αν δεν έχει καμία τότε πρέπει μόνη της να τις αποκτήσει – διαφορετικά game over.

Τα υπόλοιπα, προφητείες, Ρώσοι, διάφορες Ομάδες, μαρμαρωμένοι βασιλιάδες κτλ. είναι ονειρώξεις, τέλος.

Edited by - XD on 08/08/2009 13:39:48Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 09:16:51  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
ενδεχωμενως τωρα να "στηριχτουν" οι ευφανταστοι στο νεο προσωπο του ΓΕΕΘΑ!!!

κατι που θα μας απασχολησει (!) για αλλα σχεδον 2 χρονια! ετσι απλα για να υπαρχει το θεμα!


H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 09:19:36  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
quote:

Το γεγονός ότι το θέλουν οι Τούρκοι δε σημαίνει κατανάγκην ότι είναι οικονομικά συμφέρον να γίνει εξόρυξη του πετρελαίου. Εξήγησα για ποιο λόγο κάποιος μπορεί να καλλιεργεί την έχθρα ανάμεσα στα δύο κράτη και να βρίσκει αφορμές, τα πετρέλαια, τις βραχονησίδες, ή όπως στο ανέκδοτο τι γίνεται αν μια κατσίκα περάσει τα σύνορα και γεννήσει τα κατσικάκια είναι ελληνικά ή τούρκικα κτλ. Πάντως έχω ακούσει ότι ακόμα και της Θάσου το πετρέλαιο απολογιστικά προκύπτει ότι ήταν και αυτό ασύμφορο να εξορυχθεί. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε Ελλάδα και η εξόρυξη πετρελαίου είναι ΒΑΡΙΑ βιομηχανία. Στον τομέα είμαστε πολύ πίσω σε ικανότητες,προσωπικό,εμπειρία,τεχνογνωσία. Σκεφτείτε πχ ότι για να είναι συμφέρον μπορεί να απαιτείται συνεχής λειτουργία. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν στην Ελλαδάρα μας κάνουν απεργία για το ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι στις αποβάθρες εξόρυξης για καμιά βδομάδα. Τι θα γίνουν τα οικομικά της εξόρυξης; Ή αν αποκλείσουν οι αγρότες το λιμάνι του Πειραιά και τα πλοία που φέρνουν από τις αποβάθρες το πετρέλαιο δεν έχουν που να το αφήσουν. Όλα αυτά είναι επιχειρηματικός κίνδυνος, όπως λέγεται και λαμβάνεται υπόψιν από τους οικονομολόγους αν αξίζει να το ρισκάρει ένας επιχειρηματίας ή ένα κράτος. Και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που εγκαταλήφθηκαν στο παρελθόν οι προσπάθειες για εξόρυξη

Ξαναλέω ναι δεχόμαστε ότι γεωλογικά υπάρχει πετρέλαιο αλλά οικονομοτεχνικά κανένας δεν έχει πει αν συμφέρει.

Εκτός αν θέλουμε για εθνικούς λόγους να έχουμε αυτάρκεια πετρελαίου και ας μην συμφέρει. Αυτό βέβαια μας πάει σε νοοτροπίες ψυχροπολεμικές, σοβιετικές κτλκαι ομως, εξορρυξη κανουμε, και μαλιστα εχοντας την 2η μεγαλυτερη πλατφορμα εξορρυξης Παγκοσμιως (ελληνικη ιδιοκτησια)!

δεν ειδες τις ειδησης? εχουμε Ελληνικη παραγωγη 2.000 βαρελιων ημερισιως και απο το χειμωνα θα ανεβει περισσοτερο με 2 νεες πλατφορμες που θα παραλαβουμε!


Μην ξεχνας οτι μπορει να ειμαστε πισω σε αρκετους τομεις της βιομηχανιας, αλλα εχουμε πολυ περρισοτερες πρωτοτυπιες και εφαρμογες απο οτι φανταζεσαι!

Βαρια βιομηχανια ειναι ο τουρισμος, που μπορει να σημειωνει πτωσεις (φταιει ο κακος συντονισμος και οχι ο ιδιος ο τουρισμος), η Ναυτιλια (ειμαστε πρωτοι στο κοσμο και με χαοτικη διαφορα απο τους δευτερους Κινεζους).

Η κακη βιομηχανια δεν πρεπει να μας αποτρεπει στο να προσπαθησουμε να μην κανουμε τιποτα! Σαφως και πρεπει να κινηθουμε προς εκεινη την κατευθυνση.

Σκεφτεσαι το πολιτικο/οικονομικο/κοινωνικο αντικτυπο???

Γινομαστε ανεξαρτητοι απο τις "Μεγαλες Δυναμεις" και αποκτουμε διαφορετικη δυναμικη! Το ισοζυγιο προκειται να αλλαξει, καθως θα προσπαθησουν να μας προσεγγισουν για τον ελεγχο των πετρελαιων, απο τη στιγμη που η Αραβια αρχισε να το παιζει δυσκολη απεναντι στους Δυτικους!

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν

Edited by - PREDATOR on 10/08/2009 09:24:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 09:33:03  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
quote:

(ΑΣΧΕΤΟ):
"Τη συμφωνία για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream «σφράγισαν» Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη με τη ρωσική πλευρά να επιδιώκει τη διατήρηση της ενεργειακής κυριαρχίας της στην Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία και την Άγκυρα να μετατρέπεται σε σημαντικό ενεργειακό «παίκτη» στην περιοχή.

Κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στην τουρκική πρωτεύουσα υπεγράφη σειρά συμφωνιών, ανάμεσά τους και πρωτόκολλο συνεργασίας στην πυρηνική ενέργεια. Η Άγκυρα εξετάζει ήδη προσφορά ρωσικής εταιρείας για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στη χώρα.
Η Ρωσία και η Τουρκία είναι «αναμφίβολα στρατηγικοί εταίροι» είχε δηλώσει ο υποδιευθυντής του Γραφείου του Ρώσου πρωθυπουργού και πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ Γιούρι Ουσακόφ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους σχετικά με το περιεχόμενο της επίσκεψης εργασίας του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία."
(in.gr)

O θάνατος του εμποράκου ..... ο Πουτιν και οι που...νιες του
κώλος και βρακί με τους Τούρκους αν πρόκειται για ΧΡΗΜΑ ....
Περίμενε εσυ τώρα βοήθεια απο το "ξανθών γένος" ........

Edited by - AitheroVamon on 08/08/2009 11:20:33


Δεν ειναι οι πρωτες συμφωνιες συνεργασιες που υπογραφησαν!

Απο τοτε που ηταν ο Πουτιν προεδρος, εχουν πεσει 150 υπογραφες συνεργασιας τοσο οικονομικης οσο και στρατιωτικης!

Με τον νεο Προεδρο, ηδη εφθασαν τις 40!!!


Αρα που ειναι που οι Ρωσοι θα "εκμηδενησουν" τους Τουρκους? τους συνεταιρους τους?


H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 10:01:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
To κάθε κράτος κοιτάει τα δικά του συμφέροντα, εάν αυτά συμβαδίζουν με αυτά άλλου κράτους τότε θα στηρίξει αυτό το κράτος, εάν είναι αντίθετα, τότε και η στάση του προς αυτό το κράτος θα είναι αρνητική. Εάν τώρα είναι αδιάφορα.....αδιάφορη θα είναι και η στάση του.

Το να νομίζουμε ότι κάποιοι θα υποστηρίξουν την Ελλάδα, στο οποιοδήποτε πρόβλημα της, μόνο και μόνο για λόγους θρησκευτικούς ή λόγους Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, είναι τελείως μα τελείως χαζό.

Αν θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα, θα πρέπει και εμείς ως λαός να είμαστε ισχυροί!......δεν μπορεί να είμαστε ισχυροί προς τα έξω.....αλλά στο εσωτερικό της Ελλάδας να είμαστε ανθρωπάκια!....αν θα είχαμε ισχυρή προσωπικότητα τότε θα ήμασταν και ισχυρό κράτος.

Όταν όμως έχει καταντήσει ο Ελληνικός λαός!.... άβουλος!....χάνος!....χάχας!.... και κουτοπόνηρος!.....τότε θα έχει και το κράτος του τα σημερινά του χάλια.

Άν ποτέ αποβάλει το δουλοπρεπικό κόμπλεξ, προς τους εργατοπατέρες και τους ψευταράδες και μασκαράτες! (βουλευτές και υπουργούς), τότε θα δει και άσπρη μέρα!

Όταν πάψει να κοιτάει μόνο τον ευατούλη του και σέρνεται στα τέσσερα, έτοιμος για το καθετί.....μόνο και μόνο για να φάει ο τεμπέλης! και αχρείος! ένα κομμάτι ψωμί!...τότε θα έχει έρθει και η αρχή της ανατροπής της σημερινής κατάστασης!

Όταν όμως βλέπουμε γύρω μας τη νεολαία στον κόσμο της!.....τους ενήλικες να τις δίνουν συγχαρητήρια (που βρίσκεται στον κόσμο της!) και να έρπονται χωρίς περηφάνια στα πόδια των εκεμεταλευτών τους! μασουλώντας ότι σκατά τους δώσουνε, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας και κριτικής διάθεσης τότε το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε το βαθύ σκοτάδι να μας σκεπάσει για τα καλά.

Τέτοιος λαός είμαστε! τέτοιους θα έχουμε στο τιμόνι μας!....και τέτοια θα είναι η μοίρα μας!......Να βλέπουμε το κανό να πλησιάζει στον καταρράκτη.....και να περιμένουμε το "ξανθό το γένος!" να μας σώσει!.....εξάλλου ένας τεμπέλης και κουτοπόνηρος λαός!......μέσα στην ανικανότητά του και τον βαθύ ύπνο του μόνο από τους άλλους μπορεί να περιμένει κάτι.

Καληνύχτα Ελλάδα!!!


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 10:14:51  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
αλλο εννοουσα! οχι οτι θα ΜΑΣ υποστηριζαν σε ενα προβλημα!

Αλλα απο τη στιγμη που προκειται (αν προκειται σωστοτερα) να εχουμε παραγωγη πετρελαιου, τοτε αυτες οι χωρες (ΗΠΑ-ΕΕ) θα αλλαξουν τροπο τεινα συμπεριφορα προς εμας, επωφθαλμιωντας σαφως να παρουν μεριδιο...

Αυτο δεν σημαινει ντεμεκ υποστηριξη σε καποιο θερμο επεισοδιο ή συρραξη!


Απλα, το θεμα ειναι η πολιτικη γεωστρατηγικων συμφεροντων που θα πρεπει να ακολουθηθουν εκεινη τη στιγμη!

Τι προσωπο θα πρεπει να εχουμε και να δειξουμε! Δειλο και ταπεινο ή υψιστης σημασιας και δυναμικης?


H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 16:58:26  Εμφάνιση Προφίλ
@Predator
Επιμένετε να μου λέτε νούμερα για πετρέλαια αλλά για την ταμπακέρα τίποτα.Βγάζουμε 2000 βαρέλια λέτε,το θέμα είναι όμως: λεφτά κερδίζουμε ή ξοδεύουμε όσα λεφτά κοστίζουν τα 2500 βαρέλια για να τα εξορύξουμε;

Το ότι ο τουρισμός είναι βαριά βιομηχανία είναι ένας σχεδόν χιουμορίστικός ευφημισμός για να δειχτεί ότι έχει μεγάλη συμμετοχή (και πράγματι έτσι είναι) στο ΑΕΠ.Βαριά βιομηχανία=παραγωγή δηλαδή αυτοκίνητα, τανκ, ηλεκτρική ενέργεια, μεγάλες ποσότητες γεωργικών προϊόντων κτλ κτλ. Βαρια βιομηχανία τον τουρισμό μόνο οι Έλληνες δημοσιογράφοι μπορούν να αποκαλέσουν και να το εννοούν. Επίσης η Ναυτιλία είναι μεταφορά άρα εντάσσεται περισσότερο στον τριτογενή τομέα, της παροχής υπηρεσίων δηλαδή, αλλά τουλάχιστον αυτή συμμετέχει στη βιομηχανική παραγωγή.

Όσον αφορά τη δυναμική και την ανεξαρτησία που αναφέρεις στην τελευταία παράγραφο το είπα και εγώ. Μπορούμε για εθνικούς λόγους να επιδιώξουμε ενεργειακή ή έστω πετρελαϊκή αυτάρκεια ακόμα και αν αυτό σήμαινει ότι θα το κάνουμε ασύμφορα, δηλαδή θα εξορύσουμε πετρέλαιο με κόστος μεγαλύτερο από ότι αν το αγοράζουμε από άλλη χώρα αλλά έτσι δε θα έχουμε ανάγκη κάποια άλλη χώρα.Αυτό είναι νοοτροπία Σοβιετικής Ένωσης του '50. Ποιος θα πει όμως ότι είναι καλύτερο να χτιστούν 10 λιγότερα σχολεία ή νοσοκομεία ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να αγοράσει το κράτος για να μην έχουμε ανάγκη το πετρέλαιο των Αράβων;;;;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 17:40:38  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
ναι, αλλα οσο αφορα την πωληση εγχωρια της βενζινης, παει δυσαναλογα με τις υπολοιπες χωρες! και μαζι με την τιμη της, αυξανει αντιστοιχα και καθε αλλη τιμη απο προϊοντα, μεχρι και οι δοσεις στους τοκους των τραπεζων!

Και παλι ομως, λεφτα που βγαινουν στην ακρη για "υποτιθεται" κτισιμο σχολειων/νοσοκομειων, δεν πανε τις περισσοτερες φορες εκει!

Ουτε εχουμε στη διαθεση, μια σωστη ανακατομη για τους εξοπλισμους (κανουμε απερισκεψιες, χωρις να δουμε και τα αντισταθμιστικα οφελη, ή παραγγελνουμε σε ελαχιστες ποσοτητες χωρις τα ανταλλακτικα τους σε τριπλασια τιμη απο οτι θα επρεπε κανονικα) ξοδευοντας χρημα για τις τσεπες των εχμ... συγκεκριμενων κυριων!


Ναι, πρεπει να κοιταξουμε αυτην την προοπτικη, οπως και φυσικα την εξελιξη αλλων μορφων ενεργειες, περα απο τον λιγνιτη! και πρεπει να δωσουμε τις σωστες βασεις και κριτηρια... και μεσοπροθεσμα - μακροπροθεσμα τα οφελη θα ειναι πολλαπλασια!

Να κοιταμε σε μακροχρονια περιοδο (δεν γινονται ολα ευκολα και απο τη μια στιγμη στην αλλη) αρκει να το δουνε οι καταλληλοι και γνωστες

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 17:41:47  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
Οργή για τα εγκλήματα
Έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα από την αποκάλυψη-σοκ για τον Αττίλα

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Αθήνα η αποκάλυψη-σοκ ομαδικού τάφου με λείψανα Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, οι οποίοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας τόνιε ότι οι αποκαλύψεις, καθώς και οι πληροφορίες για την δολοφονία οικογένειας Ελληνοκυπρίων στη Λάπηθο, επιβεβαιώνουν τα εγκλήματα και την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καλούν την Τουρκία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη διαλεύκανση όλων των περιπτώσεων αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι πρόκειται για μια ανατριχιαστική επιβεβαίωση όσων φοβόμασταν και βασίμως υποθέταμε πως έχουν γίνει.

«Πρόκειται για μια ανατριχιαστική επιβεβαίωση της όψης του τούρκου εισβολέα στην Κύπρο το 1974. Μιας όψης την οποία η Τουρκία όχι μόνο δεν αφήνει πίσω στο παρελθόν να ξεχαστεί, αλλά πάνω στην οποία θεμελιώνει και το μέλλον της.

» Με τη βοήθεια δυνάμεων που αντιστρατεύονται την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης και χρησιμοποιούν την Τουρκία ως άξονα» κατέληξε.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει την ανάγκη «να ανοίξει τώρα ο φάκελος της Κύπρου και να επανατοποθετηθεί σε νέες βάσεις το Κυπριακό».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης ερωτά την κυβέρνηση εάν σκοπεύει, πρώτον, να συμβάλλει ώστε το κυπριακό να επανατοποθετηθεί ως θέμα εισβολής και κατοχής και όχι απλώς ως δικοινοτικό πρόβλημα και επομένως να τεθούν σε αυτή τη νέα βάση οι αρχές για την επίλυσή του και, δεύτερον, να ανοίξει εδώ και τώρα το φάκελο της Κύπρου ώστε πρώτη η Ελλάδα να συμβάλλει για να χυθεί πλήρες φως στην κυπριακή τραγωδία.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν πλήρως ενήμερες από το 1995 για τις εκτελέσεις των αγνοουμένων, οι οποίες αποκαλύφθηκαν πρόσφατα. Όλες όμως προσπερνούσαν το τραγικό συμβάν προκειμένου να μη διαταραχθούν οι (υποτιθέμενες…) 'καλές' σχέσεις με την Τουρκία. Η πολιτική 'Chamberlain' δεν μπορεί να αποτελεί οδηγό μας για τις σχέσεις με τον κακό γείτονα».

Αντιδράσεις στη Λευκωσία

Στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Στέφανος Στεφάνου. Ο ίδιος κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει τα αρχεία του τουρκικού στρατού για το θέμα των αγνοουμένων.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Στεφάνου σχολίασε τις περιπτώσεις της εν ψυχρώ εκτέλεσης των πέντε στρατιωτών, αδηλώτων αιχμαλώτων της τουρκικής εισβολής, στο Τζιάος, αλλά και της δολοφονίας των τεσσάρων μελών της οικογένειας Μέτσιου στη Λάπηθο, των οποίων τα λείψανα βρέθηκαν κατά τις έρευνες της Διερευνητικής Επιτροπής για του Αγνοουμένους και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Ειδικά στην περίπτωση των αιχμαλώτων πολέμου, υπογράμμισε ο Κύπριος εκπρόσωπος, υπάρχει το φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό, που αποδεικνύει ότι συνελήφθησαν. Όπως υποστήριξε, η ανεύρεση των λειψάνων τους μέσα σε πηγάδι μαρτυρεί ότι δολοφονήθηκαν.

Newsroom ΔΟΛ


H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 19:53:57  Εμφάνιση Προφίλ
@ predator
Ο ενεργειακός σχεδιασμός ενός κράτους γίνεται με ορίζοντα δεκαετιών και είναι πάρα πολύ δύσκολος καθώς εμπλέκει πάρα πολλές μεταβλητές, μαθηματικά και αστάθμητους παράγοντες όπως την αλλαγή της τεχνολογίας. Έχουμε πολύ λίγα στοιχεία και ακόμα λιγότερες γνώσεις για να έχουμε γνώμη πάνω σε αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τους "υπερπατριώτες" που μιλάνε για τα πετρέλαια του Αιγαίου.

Η τιμή της βενζίνης έχει να κάνει με το φόρο και την αισχροκέρδεια, ακόμα και αν έβρεχε κάθε μέρα πετρέλαιο εφόσον το κράτος δεν περιορίζει αυτούς τους παράγοντες την ίδια και χειρότερη τιμή θα έχει η βενζίνη

Ακριβώς επείδη υπάρχει παντού αυτή η κακοδιοίκηση θεωρώ πολύ δύσκολο να τα βγάλει πέρα με αυτό το μεγαλεπίβολο έργο και να βγει με θετικό ισοζύγιο. Θυμηθείτε τι έγινε στους Ολυμπιακούς αγώνες με τις υπερβάσεις προϋπολογισμών κτλ. Ποιος εγγυάται ότι δε θα γίνει το ίδιο αν αποφασίσουμε να βγάλουμε πετρέλαιο από το Αιγαίο;

Και εν πάσει περιπτώσει εφόσον στηρίζουμε την οικονομία μας σε ορυκτά καύσιμα πάλι εξαρτημένοι είμαστε διότι πρέπει να αγοράζουμε αυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης που καίνε βενζίνη,μπορεί στο μέλλον να μας επιβληθεί πρόστιμο για τις εκπομπές διοξειδίου κτλ.

Ζούμε σε καπιταλιστικό κράτος την εποχή της παγκοσμιοποίησης, τα περί αυτάρκειας μας πάνε πίσω πολλά χρόνια
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 20:01:50  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
Σε αυτο δεν εχεις αδικο... αλλαν πρεπει καποια στιγμη να αλλαξει η νοοτροπια?

δεν πρεπει να αποκτησουμε διαφορετικη "πολιτικη" σκεψη? κατι δηλαδη που θα μας απαλλαξει απο την μιζερη αυτη κατασταση? το να εξαρτωμαστε δηλαδη απο αλλους?

Αυτο δεν συναδη και στην χειραφετηση που μας ασκειται απο ολους τους μεγαλους?


H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2009, 20:39:08  Εμφάνιση Προφίλ
Θες αλλαγή;Υπάρχει δυνατότητα.Μιλάμε για απόλυτη αλλάγη της κύριας πηγής ενέργειας μιας χώρας. Ψάξε για πληροφορίες πάνω στα fuel cells. Πολλοί λένε ότι εκεί είναι το μέλλον. Όμως αυτή η αλλαγή δε θα γίνει χωρίς αντιδράσεις και χωρίς κοινωνικές συνέπειες. Προσωπικά το βλέπε με σκεπτικισμόΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2009, 00:41:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Συμφωνώντας με τον IndustrialAngel, να προσθέσω ότι μια χώρα με κύρια πηγή εσόδων την Παροχή υπηρεσιών!......είναι δύσκολο να έχει μέλλον.

Όσο για τους Κύπριους αδελφούς μας αγνοούμενους!......Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει έστω κι ένας ζωντανός? Οι μόνοι που ελπίζουν και για ευνόητους λόγους είναι οι συγγενείς τους!

Τι να τους έκαναν οι Τούρκοι?......να τους έδιναν τίποτα διευθυντικές θέσεις ή παράσημα?....ή μήπως νομίζετε ότι είναι άνθρωποι φιλόξενοι και καλλιεργημένοι? Μογγολικής καταγωγής είναι με ότι συνεπάγεται!

Το μόνο που τους έχει ανεβάσει είναι το ανακάτεμα κυρίως με Έλληνες κατά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! (παιδομάζωμα και εξισλαμισμός!) ωστόσο η κύρια μάζα παραμένει μογγολική!

Όσους επέστρεψαν αμέσως μετά το τέλος του πολέμου αυτοί και επέζησαν!

Από τους άτυχους συμπατριώτες μας που δεν επέστρεψαν, άλλους τους εκτέλεσαν επί τόπου!....άλλοι πέθαναν από την πείνα και τα βασανιστήρια στις φυλακές!.....άλλοι έγιναν πειραματόζωα!.......άλλοι χρησιμοποιήθηκαν ως ανταλλακτικά!....και άλλοι πέθαναν στα ορυχεία!

Αυτή είναι η αλήθεια!.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2009, 09:20:17  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
quote:

Θες αλλαγή;Υπάρχει δυνατότητα.Μιλάμε για απόλυτη αλλάγη της κύριας πηγής ενέργειας μιας χώρας. Ψάξε για πληροφορίες πάνω στα fuel cells. Πολλοί λένε ότι εκεί είναι το μέλλον. Όμως αυτή η αλλαγή δε θα γίνει χωρίς αντιδράσεις και χωρίς κοινωνικές συνέπειες. Προσωπικά το βλέπε με σκεπτικισμό


δεν πιστευω οτι ειμαι ο μονος που θελει αλλαγη!

Εδω υπαρχει η δυνατοτητα πυρινικης ενεργειας (αποθεματα πλουτωνιου στη Ροδοπη και γενικα σε ολη τη Θρακη) αλλα η αμαθεια προκαλει "τρομολαγνεια" στο κοσμο!

Στα νησια καλλιστα μπορει να υπαρξει η αιολικη και ηλιακη ενεργεια!

Ενας συνδυασμος (περισσοτερο) απο ανανεωσιμες πηγες, που αν θα μπορουμε να τις εκμεταλλευτουμε σωστα και να τις διαχειριστουμε σωστα, θα μας καταστουσε μια υγειη χωρα

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2009, 09:23:46  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
quote:

Συμφωνώντας με τον IndustrialAngel, να προσθέσω ότι μια χώρα με κύρια πηγή εσόδων την Παροχή υπηρεσιών!......είναι δύσκολο να έχει μέλλον.

Όσο για τους Κύπριους αδελφούς μας αγνοούμενους!......Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει έστω κι ένας ζωντανός? Οι μόνοι που ελπίζουν και για ευνόητους λόγους είναι οι συγγενείς τους!

Τι να τους έκαναν οι Τούρκοι?......να τους έδιναν τίποτα διευθυντικές θέσεις ή παράσημα?....ή μήπως νομίζετε ότι είναι άνθρωποι φιλόξενοι και καλλιεργημένοι? Μογγολικής καταγωγής είναι με ότι συνεπάγεται!

Το μόνο που τους έχει ανεβάσει είναι το ανακάτεμα κυρίως με Έλληνες κατά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! (παιδομάζωμα και εξισλαμισμός!) ωστόσο η κύρια μάζα παραμένει μογγολική!

Όσους επέστρεψαν αμέσως μετά το τέλος του πολέμου αυτοί και επέζησαν!

Από τους άτυχους συμπατριώτες μας που δεν επέστρεψαν, άλλους τους εκτέλεσαν επί τόπου!....άλλοι πέθαναν από την πείνα και τα βασανιστήρια στις φυλακές!.....άλλοι έγιναν πειραματόζωα!.......άλλοι χρησιμοποιήθηκαν ως ανταλλακτικά!....και άλλοι πέθαναν στα ορυχεία!

Αυτή είναι η αλήθεια!.....
κανεις δεν περιμενε οτι αν δεν τους σκοτωναν, θα τους εδιναν "παρασημα" (εξαλλου, ποτε δεν ειναι ετσι "ειτε το ενα, ειτε το αλλο").

Σε εναν πολεμο, υπαρχουν αυτα! Αλλα στη περιπτωση των αιχμαλωτων, υπαρχει το Δικαιο! Ειναι αιχμαλωτοι πολεμου και μαλιστα σε αρκετες περιπτωσεις μη-μαχιμοι! Οποτε καθε ειδους "εξολοθρευσεις" αιχμαλωτων ειναι βαρβαροτητα! Απο και αυτες τις αποκαλυψεις και μονο, η Τουρκια θα επρεπε να δικαζεται για εγκληματα πολεμου (δεν ειναι χειροτερα απο τις θηριωδιες των Γερμανων στον Β' ΠΠ ή και σε αλλα μετωπα, όπου οι αιχμαλωτοι εξολοθρευονταν)

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2009, 09:33:15  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
Νέα ηγεσία Ενόπλων Δυνάμεων
Παρουσία του υπουργού Αμυνας η τελετή παράδοσης-παραλαβής αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Με την παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τη Δευτέρα ο πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος.

Στην τελετή που έγινε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο Ευ.Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «γόνιμη και αποτελεσματική» την περίοδο αρχηγίας του απερχόμενου Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Δημητρίου Γράψα, χαρακτηρίζοντας στενή και αγαστή τη συνεργασία του υπουργείου μαζί του.

Ο υπουργός ανέφερε ότι επί στρατηγού Δ.Γράψα, το υπουργείο προχώρησε σε αναμόρφωση του βασικού μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στη μείωση της θητείας σε 9 μήνες, και στην «ουσιαστική αξιοποίηση της στρατιωτικής διπλωματίας».

Στάθηκε ιδιαίτερα στη μείωση των ετήσιων οροφών για τις αμυντικές δαπάνες μέχρι το 2015, ώστε να «αυξηθεί το κοινωνικό μέρισμα του κρατικού προϋπολογισμού». Τόνισε, ωστόσο, ότι η επένδυση στον τομέα της άμυνας «είναι επένδυση στην ειρήνη».

Ο Ευ.Μεϊμαράκης ευχήθηκε επίσης καλή επιτυχία στον καινούριο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Ι.Γιάγκο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.in.gr

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2009, 09:34:36  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
συμπτωση??? "Ιωαννης"!


Αλλα και το δικο του επιθετο απο "Γ..." ξεκιναει

(πλακα κανω ετσι? μην το παρετε για σοβαρο)

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2009, 17:55:58  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
Από το Blue Star 2
Διάσωση δύο Τούρκων ναυαγών ανοιχτά της Κω


Τυχεροί στάθηκαν δύο Τούρκοι υπήκοοι, που το απόγευμα της Δευτέρας ναυάγησαν στην οριογραμμή νότια της Κω και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν στην μικρή πνευστή σωσίβια λέμβο του ιστιοφόρου τους που είχε βυθιστεί λόγω της έντονης εισροής υδάτων.

Τους δύο Τούρκους έσωσε το ελληνικό επιβατηγό-οχηματωγό πλοίο «Blue Star 2» που είχε προορισμό τον Πειραιά. Μόλις ο καπετάνιος εντόπισε στη θάλασσα νότια της Κω τη μικρή βάρκα με τους δύο Τούρκους ηλικίας 39 και 19 χρονών, άλλαξε τη ρότα του και περισυνέλεξε σώους κα αβλαβείς τους δύο ναυαγούς.

Στη συνέχεια, το «Blue Star 2» κατέπλευσε στην Κω. Εκεί οι δύο ναυαγοί για καθαρά προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο του ακρητικού νησιού, ενώ τώρα φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του νησιού, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναπατρισμού τους στη γειτονική χώρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2009, 11:16:25  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Στο Μέγαρο Μαξίμου η νέα ηγεσία των Ένοπλων Δυνάμεων

Συνεργασία με τον υπουργό Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκη έχει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Στη συνέχεια θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ι.Γιάγκο, τον νέο αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Φρ. Φραγκούλη καθώς και τον νέο αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Βασ. Κλόκοζα.

Η νέα ηγεσία των Ένοπλων Δυνάμεων προέκυψε μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την περασμένη Τετάρτη. Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντικατέστησε τον στρατηγό Δημήτρη Γράψα.


Newsroom ΔΟΛ


H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2009, 11:18:22  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR

Σηκωθειτε απο καρεκλες, ντιβανια, κρεβατια, κουνιες, ανακλινδρα, παγκους, πατωματα ... ...

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2009, 13:47:12  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
Σε ξέρα σταμάτησε το «κρυφτούλι»
Σε ύφαλο προσέκρουσε τουρκική κορβέτα που κινούνταν κοντά στη Ρω


Στον ύφαλο Κουτσόμπα, που βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, κοντά στο Καστελόριζο, χτύπησε χθες Πέμπτη η τουρκική κορβέτα Μποντρούμ F-501, με αποτέλεσμα από το χτύπημα στα βράχια να κοπεί από την καρίνα η συσκευή ανθυποβρυχιακού πολέμου (Sonar). Πιθανόν δε να χτύπησε στα βράχια και η προπέλα του σκάφους.

Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος των Νέων, όλη τη νύχτα χθες, σύμφωνα με τοπικές πηγές, βατραχάνθρωποι του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έκαναν καταδύσεις στο σημείο και εντόπισαν την συσκευή την οποία και θα ανασύρουν τις επόμενες ώρες με ειδική επιχείρηση.

Οι άνδρες των ΟΥΚ έκαναν δεκάδες καταδύσεις προκειμένου να χαρτογραφήσουν με ακρίβεια το στίγμα και την ιδιομορφία της ξέρας, έτσι ώστε να σχεδιασθεί με ακρίβεια η επιχείρηση ανάσυρσης της συσκευής. Οι βατραχάνθρωποι διαπίστωσαν και ίχνη από άλλη πρόσκρουση, η οποία πιθανόν να προέρχεται από την προπέλα του τουρκικού σκάφους.


Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17774 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2009, 13:49:27  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR
Στα χέρια του Πολεμικού Ναυτικού
Στα βράχια της Ρω εντοπίστηκε το σόναρ της τουρκικής κορβέτας «Μπόντρουμ»

Στα χέρια των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται όλα τα συστήματα που περιέρχονται στον ανθυποβρυχιακό θόλο (σόναρ) της τουρκικής κορβέτας «Μπόντρουμ», η οποία την περασμένη εβδομάδα προσέκρουσε σε ύφαλο ανοικτά του Καστελόριζου.

Την περασμένη εβδομάδα, ψαράδες του Καστελόριζου εντόπισαν ένα μεταλλικό αντικείμενο στα βράχια της Ρω και ειδοποίησαν το Λιμενικό.

Στο σημείο έσπευσαν δύτες και εμπειρογνώμονες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι τελικά περισυνέλεξαν τη συσκευή.

Επισήμως ούτε από το υπουργείο Aμυνας ούτε από τα Γενικά Επιτελεία αναφέρεται ότι πρόκειται για συντρίμμια συσκευής σόναρ τουρκικού πολεμικού.

Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στην ξέρα προσέκρουσε η κορβέτα που μέχρι εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε «αβλαβή διέλευση» από μια περιοχή όπου τον τελευταίο καιρό είχαν κλιμακωθεί οι τουρκικές προκλήσεις από ακτοφυλακίδες του λιμενικού και Τούρκους δημοσιογράφους- και όλα αυτά ενώ πρόσφατα είχαν γίνει αναφορές από την Άγκυρα περί αποστρατικοποίησης της περιοχής.

Οι ενδείξεις αυτές, όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ των Νέων της Δευτέρας, είναι ο πλους της κορβέτας από το συγκεκριμένο σημείο, η ανάσχεση, αργότερα, της ταχύτητάς της, η είσοδός της στον ναύσταθμο με τη βοήθεια ρυμουλκού και φυσικά τα ευρήματα.

Στα στοιχεία αυτά προστίθενται και σειρά χαραγμάτων στα βράχια, πιθανόν από την προπέλα.

Η κορβέτα είχε ξεκινήσει από τα Κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου είχε λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για τον Ατίλλα, και επέστρεφε στη Σμύρνη.

Πάντως, όπως υπενθυμίζει η ίδια εφημερίδα, στην ίδια ξέρα είχε προκληθεί και ελληνικό ατύχημα, παλιότερα.

Σύμφωνα με αφηγήσεις αξιωματικών, στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στον ύφαλο είχε προσκρούσει κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια στροφής, στο πλαίσιο της αποστολής «Ξιφίας» που διεξάγεται σταθερά από το νοτιότερο στο βορειότερο σημείο των ελληνοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων.


Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr


H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
diego
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2009, 17:46:52  Εμφάνιση Προφίλ
Aυτος ο πολυσηζημενος πολεμος που δεν θα γινει μαλλον ποτε..

Ποσος μαλλον οταν δεν εγινε το 1974..

Το συστημα τρεχει κανονικα,οι τεχνητες εντασεις στο Αιγαιο υποκινουμενες απο τις εγγυητριες δυναμεις του ΝΑΤΟ οι οποιες αποτρεπουνε τελικα την συρραξη με την σημαια του ειρηνοποιου αφου θα εχουνε πουλησει τα οπλα τους στις πιστες συμμαχους τους αργοτερα.


Σπαταλαμε ενα μεγαλο ποσο του ΑΕΠ καθε χρονο σε στρατιωτικο εξοπλισμο(αλλοι το λενε και αναγκαιο κακο),κριμα που θα μπορουσε να βοηθησει τοσο σε τομεις που εχουνε καταρρευσει οπως η Υγεια και Παιδεια.


Εσεις πιστευετε οτι ειστε ποιο εξυπνοι απο καποιους γραφικους κατα πολλους εθνικοπατερες και τηλεπλασιε?

Και το ρωταω αυτο πολυ σοβαρα,οι οποιο σημειοτεων εχουνε στην κατοχη τους καποια μεγαλα βιβλιοπωλεια σε μεγαλουπολεις της Ελλαδος και κανουνε ζωην χαρισαμενην στην εποχη των 700 ευρω,των κοινωνικων εξεγερσεων(ακομα δεν ειδατε τιποτα) και της πραγματικης ανεργιας ανω του 20%..

Αναρρωτηθηκατε ποιος γελαει με ποιον τελικα?

Το MATRIX συνεχιζει να λειτουργει κανονικα και εμεις πληρωνουμε ακομα εισητηριο..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2304688
Maintained by Digital Alchemy