ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Αιμοποσία σαρκοφαγία και χριστιανισμός
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 9
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 15:30:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε γύρω από το αν το κρασί και το ψωμί μετατρέπονται σε αίμα και σάρκα του χριστού ανοίγω αυτό το θέμα

quote:
Αγαπητέ μου άθεε, η απέχθεια σου προς τους χριστιανούς σε κάνει και
δεν βλέπεις ότι λές πράγματα αντίθετα μεταξύ τους και τα
φορτώνεις στους άλλους....
Φίλε μου δεν σε νοιάζει τι λέμε, απλά να κατηγορήσεις τους χριστιανούς...
Αν δεν υπήρχαν οι χριστιανοί, που θα έβγαζες όλα αυτά τα ευγενικά σου
συναισθήματα;Αναρρωτιέμαι.....
Πληροφοριακά πάντως, ανθρωποφάγοι λέγονται αυτοί που τρώνε ανθρώπινη
σάρκα και πίνουν ανθρώπινο αίμα, υπάρχουν τέτοιοι, έιτε αποκρυφιστές
σατανιστές, είτε εβραίοι, όπως έχουν δει το φώς της δημοσιότητας.. Εκεί
φαντάζομαι για σένα, δεν υπάρχει τιποτε μεμπτό...
Αλλά στο ψωμί και το κρασί των χριστιανών, σίγουρα
υπάρχει ανθρωποφαγία...
Φϊλε μου θέλεις και βλέπεις έτσι, αλλά δεν μπορώ
να σε ακολουθήσω σε κάτι τετοιο, γιατί έτσι δεν γίνεται διάλογος....

τρέχα το ότι το οι χριστιανοί τρώνε σάρκα και πίνουν αίμα το λέει ο εν χριστό αδελφός σου samuel1974
και συγκεκριμένα εδώ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=9943&whichpage=9&ARCHIVE=

quote:
samuel1974
Απεστάλη: 25/10/2008, 16:12:09
Τη στιγμή όμως που τελεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπου το κρασί και το ψωμί μετατρέπονται (στην κυριολεξία) σε Σώμα και Αίμα του Χριστού,

οπότε εσείς οι χριστιανοί λέτε ότι τρώτε σάρκες και πίνετε αίμα για εμένα το ίδιο μεμπτό είναι όποιος και αν τρώει ανθρώπινες σάρκες και πίνει αίμα

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 16:09:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενα εχω να πω για το θεμα


Ε-ΛΕ-ΟΣ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 16:24:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ανακατεύτηκες έτσι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 17:03:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ άθεος

Εσύ τι ζόρι τραβάς για το τι τρώμε και τι πίνουμε εμείς οι Χριστιανοί;; Η Βέφα είσαι;;;


“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 17:38:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να καταλάβουμε τι έγινε στο Μυστικό Δείπνο, είναι πρώτα απ' όλα απαραίτητο να γνωρίζουμε ορισμένους νόμους.

Θυμάστε τι είπα για το "αστρικό σώμα" ; Ας τα συνοψίσουμε. Οι άνθρωποι που έχουν "αστρικό σώμα" μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους από απόσταση χωρίς να καταφεύγουν στα συνηθισμένα φυσικά μέσα. Αλλά για να μπορεί να γίνει μια τέτοια επικοινωνία, πρέπει να δημιουργήσουν κάποια "σύνδεση" μεταξύ τους. Για το σκοπό αυτό, όταν πηγαίνουν σε διάφορα μέρη ή σε διάφορες χώρες, παίρνουν καμιά φορά μαζί τους κάτι που ανήκει στο άτομο με το οποίο θέλουν να επικοινωνούν κατά προτίμηση, αντικείμενα που έχουν έρθει σε επαφή με το σώμα του και είναι διαποτισμένα με τις εκρύσεις του και τα παρόμοια. Κατά τον ίδιο τρόπο, για να διατηρήσουν σύνδεση με έναν νεκρό, οι φίλοι του φύλαγαν αντικείμενα που του ανήκαν. Αυτά τα πράγματα αφήνουν, κατά κάποιο τρόπο, κάτι ίχνη πίσω τους, κάτι σαν αόρατα καλώδια ή νήματα που παραμένουν τεντωμένα στο χώρο. Αυτά τα νήματα συνδέουν το δεδομένο αντικείμενο με το πρόσωπο - ζωντανό ή και πεθαμένο - στο οποίο ανήκε το αντικείμενο. Οι άνθρωποι το ήξεραν αυτό από τα πανάρχαια χρόνια και χρησιμοποίησαν αυτή την γνώση με διάφορους τρόπους.

Ίχνη της μπορούμε να βρούμε στα έθιμα πολλών λαών. Ξέρετε π.χ ότι αρκετοί απ' αυτούς διατηρούν το έθιμο της αδελφοποιίας. Δύο άντρες, ή και περισσότεροι, ανακατεύουν το αίμα τους στο ίδιο κύπελο και μετά, πίνουν απ' αυτό. Ύστερα, θεωρούνται αδελφοί εξ' αίματος. Αλλά το έθιμο αυτό έχει πιο βαθιές ρίζες. Αρχικά, ήταν μια μαγική τελετουργία για να δημιουργηθεί σύνδεση ανάμεσα σε "αστρικά σώματα". Το αίμα έχει ειδικές ιδιότητες. Και ορισμένοι λαοί, π.χ οι Εβραίοι, απέδιδαν ιδιαίτερη σημασία και ιδιότητες στο αίμα. Βλέπετε λοιπόν, ότι αν έχει δημιουργηθεί σύνδεση ανάμεσα σε "αστρικά σώματα", τότε και πάλι, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις ορισμένων λαών, δεν διακόπτεται με τον θάνατο.

Ο Χριστός ήξερε ότι έπρεπε να πεθάνει. Αυτό είχε αποφασιστεί από πριν. Το ήξερε και το ήξεραν και οι μαθητές του. Και ο καθένας τους ήξερε τι ρόλο θα έπρεπε να παίξει. Αλλά, ταυτόχρονα, ήθελαν να δημιουργήσουν ένα μόνιμο δεσμό με τον Χριστό. Και γι' αυτό τον σκοπό τους έδωσε το αίμα του να πιουν και την σάρκα του να φάνε. Δεν ήταν καθόλου άρτος και οίνος, αλλά πραγματική σάρκα και πραγματικό αίμα.

Ο Μυστικός Δείπνος ήταν μια μαγική τελετουργία παρόμοια με την αδελφοποιία για την δημιουργία σύνδεσης ανάμεσα σε "αστρικά σώματα". Αλλά πόσοι είναι αυτοί στις σημερινές θρησκείες που το ξέρουν αυτό και που καταλαβαίνουν το νόημά του ; Πήτερ Ουσπένσκυ, "Γ.Ι.Γκουρτζίεφ : Αναζητώντας τον κόσμο του θαυμαστού"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 17:45:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εσύ τι ζόρι τραβάς για το τι τρώμε και τι πίνουμε εμείς οι Χριστιανοί;;

πολύ άπλα αιμοπότη σαρκοφάγε λέω τα πράγματα με το όνομα τους

κανίβαλοι είσαστε και τίποτε παραπάνω

και είναι τραγελαφικό να κατηγορείτε τους σατανιστές και τους πιστούς του βουντού ότι κάνουν αυτά που και εσείς κάνετεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 17:55:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τη στιγμή όμως που τελεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπου το κρασί και το ψωμί μετατρέπονται[1] (στην κυριολεξία) σε Σώμα και Αίμα του Χριστού

To "στην κυριολεξία" είναι αφελέστατο να το πιστεύει κάποιος. Το ότι δηλαδή, το ψωμάκι γίνεται σάρκα, δέρμα δηλ. Σοβαρευτείτε επιτέλους ... είμαστε στο 2008! Το παπαδαριό βάζει μπροστά στην τελετή της Θείας Ευχαριστίας την λέξη "μυστήριο". Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Είναι σαν να σου λέει "φίλε, αυτό μην το ψάνεις πως γίνεται, είναι μυστήριο". Τρίχες κατσαρές. Το ίδιο λέει στην τελετή του Γάμου, επειδή η τελετή έχει μέσα εκείνο το περιβόητο "έσονται οι δύο σάρκες εις σάρκα μία". Κι αυτό τάχαμ μυστήριο είναι για το παπαδαριό. Και πάλι, τρίχες κατσαρές. Κανένα μυστήριο.

Στην περίπτωση της Θείας Ευχαριστίας, το τάχαμ μυστήριο είναι ακριβώς ο κανιβαλισμός στον οποίο αναφέρεται ο Γκουρτζίεφ, μια τελετουργία αδελφοποιίας δηλ. με πραγματική σάρκα και πραγματικό αίμα του Ιησού το βράδυ εκείνο (αυτό φυσικά, δεν συμβαίνει τώρα, γιατί ούτε Χριστός υπάρχει πια, ούτε μαθητές, δηλ. κρασάκι και ψωμάκι έχει μέσα το κουταλάκι της εκκλησιάς), και στην περίπτωση του τάχαμ μυστηρίου του Γάμου, το "έσονται οι δύο σάρκες εις σάρκαν μίαν", εννοεί την στιγμή της συνουσίας όταν κυριολεκτικά οι σάρκες των δύο εραστών ενώνονται - το πως γίνεται αυτό, κάποιοι από μας το ξέρουνε, κάποιοι άλλοι ... ακόμη το ψάχνουν ...

Από την άλλη, αυτή η μετουσίωση και όχι [1]μετατροπή όπως αναφέρεται ο samuel1974 συμβαίνει όχι σε υλικό αλλά σε πνευματικό επίπεδο και συμβαίνει λόγω της τελετής / τελετουργίας σε καθαρά υποκειμενική βάση που σχετίζεται με την πίστη. Σε καμία περίπτωση δεν βλέπουμε μετατροπή του οίνου σε αίμα και του άρτου σε σάρκα σε υλικό επίπεδο. Δεν αλλάζει η ύλη δηλ. αλλά η ουσία των υλικών και η μετέπειτα ερμηνεία τους. O Ιερέας παίρνει οίνο και άρτο και μετά το πέρας του "μυστηρίου" - γι' αυτό ονομάζεται και μυστήριο - ερμηνεύει τα υλικά αυτά - βάσην των λόγων του Ιησού στο Μυστικό Δείπνο - ως αίμα και σάρκα το οποίο μεταλαμβάνεται από τους πιστούς που συμμετέχουν στην τελετουργία. Γι' αυτό και αλλιώς η Θεία Ευχαριστία ονομάζεται και Θεία Μετάληψη. Ο Ιερέας όμως που να γνωρίζει ο έρμος - αλλά ακόμη κι αν το γνωρίζει, τολμάει να το πει ; - πως ο Ιησούς εκείνο το βράδυ του Δείπνου έδωσε στους μαθητές τους να φάνε την πραγματική σάρκα και το πραγματικό αίμα του ; Και ο Γκουρτζίεφ δίνει μια πάρα πολύ πειστική εξήγηση του γιατί συνέβει αυτό σε συνδιασμό με τα έθιμα της εποχής εκείνης στην συγκεκριμένη περιοχή.

Edited by - zip on 27/10/2008 18:23:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 18:16:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ zip

quote:
το "έσονται οι δύο σάρκες εις σάρκαν μίαν", εννοεί την στιγμή της συνουσίας όταν κυριολεκτικά οι σάρκες των δύο εραστών ενώνονται - το πως γίνεται αυτό, κάποιοι από μας το ξέρουνε, κάποιοι άλλοι ... ακόμη το ψάχνουν ...

Ίσα ρε!! ...κατούρα και λίγο!“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 20:26:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
samuel1974:
Εσύ τι ζόρι τραβάς για το τι τρώμε και τι πίνουμε εμείς οι Χριστιανοί;; Η Βέφα είσαι;;;

Aγαπητέ samuel1974 τι περιμένεις από κάποιον που είναι άθεος? Εάν πίστευε στα Θεικά μυστήρια θα ήταν ένθεος!!
Το θέμα αυτό για μένα είναι τελείως off. Δεν μπορεί να πείσει ένας άθεος για τη μη θεϊκή υπόσταση ενός μυστηρίου τον ένθεο, αλλά ούτε το αντίθετο. Για το λόγο αυτό δε νομίζω ότι θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο.

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 22:43:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ άθεος

quote:
πολύ άπλα αιμοπότη σαρκοφάγε λέω τα πράγματα με το όνομα τους

κανίβαλοι είσαστε και τίποτε παραπάνω

και είναι τραγελαφικό να κατηγορείτε τους σατανιστές και τους πιστούς του βουντού ότι κάνουν αυτά που και εσείς κάνετε


Τους Σατανιστές και τους κανίβαλους δεν τους κατηγορούνε μόνο οι Χριστιανοί, αλλά και όλοι οι αλλοι νορμάλ άνθρωποι...

Εάν δεν κατηγορείς τους Σατανιστές για το ότι σφάζουνε παιδάκια ή τους κανίβαλους, τότε γουστάρεις...


“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 23:05:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλήθεια, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει συνεχεία να υπάρχουν αυτές οι ανούσιες κόντρες γύρω από θέματα πίστης και ειδικά όταν ανοίγονται θέματα όπως αυτό εδώ, που ο μοναδικός σκοπός είναι καθαρά στο να προκαλέσει μια άσχημη ένταση ανάμεσα στα μέλη…

Αλήθεια άθεε ο σκοπός του συγκεκριμένου θέματος ποιος είναι ;

Το να γίνει ένας υγιείς διάλογος και μια ευκαιρία προς κάθε ενεργό μέλος και μη, στο να γνωρίσει το συγκεκριμένο μυστήριο ή και κάθε διαφορετική εκδοχή που έχει γραφτεί γύρω από αυτό ή στο να προκαλέσεις κάποιους….


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 23:08:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
zip: ζίπαρες ή αλλιώς έγραψες!

(Και μην αγχώνεσαι: σκυλιά που γαβγίζουν, δε δαγκώνουν!

Άμα δε εμφανιστεί και ο τσομπάνης τους (ή αλλιώς Ποιμενάρχης), κραδαίνοντας τη γκλίτσα, τότε να δείς πως θα βάλουν την ουρά στα σκέλια και θα κλαψουρίζουν σαν κουτάβια.

Αλλά που'ντος?

Μέχρι τότε λοιπόν ας το παίζουν πίτμπουλ, αν και κανονικά σύμφωνα με τους κανόνες του ποιμενάρχη τους θα'πρεπε να ομοιάζουν στα αγίου βερνάρδου...)

Μπορείς να γράψεις κ'άλλα?
Να ξέρεις ότι έχεις με το μέρος σου(έστω και σιωπηλά) όλους τους αδογμάτιστους και αφανάτιστους αναζητητές...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 23:11:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χα! Αυτο ηταν το 999ο μηνυμα σου Σαμουελ.. Υπονοεις κατι με αυτο??

Μημπως ειναι σημαδι απ το θεο??

Μπημπως εισαι εν τελει ο Αντιχριστος?

Και μη μου πεις Γιαπετ οτι βγαζω αυθαιρετα συμπερασματα.. ολοκληρο 999 μες τα μουτρα μας.. το αναποδο του 666!!
Αισχος και ντροπη!!


WE ARE ALL GONNA DIE!!
WE ARE ALL GONNA DIE!!
WE ARE ALL GONNA DIE!!
WE ARE ALL GONNA DIE!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 23:19:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ntόκτορ πρόσεχε τι θα γράψεις στο επόμενο μήνυμά σου γιατί θα είναι το νούμερο 275!!!!!!!.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/10/2008, 23:34:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Dr Jekyll Mr Hyde

quote:
Και μη μου πεις Γιαπετ οτι βγαζω αυθαιρετα συμπερασματα.. ολοκληρο 999 μες τα μουτρα μας.. το αναποδο του 666!!
Αισχος και ντροπη!

Και όχι μόνο...

Για δοκίμασε να τα μπλέξεις, να δεις το αποτέλεσμα!!

69 69 69!!!


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 14:16:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
elo ο σκοπός μου είναι αυτός που λες

quote:
Το να γίνει ένας υγιείς διάλογος και μια ευκαιρία προς κάθε ενεργό μέλος και μη, στο να γνωρίσει το συγκεκριμένο μυστήριο ή και κάθε διαφορετική εκδοχή που έχει γραφτεί γύρω από αυτό

έτσι θα δούμε τι ακριβώς συμβολίζει αυτό το μυστήριο η κατά πόσο είναι αληθές η μετατροπή του κρασιού σε αίμα και του ψωμιού σε σάρκα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 15:37:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ αθεος

Οποιος πιστεύει στο μυστήριο, δέχεται ότι υπάρχει Θεός που το ολοκληρώνει. Οποιος δεν πιστεύει στο μυστήριο, βλέπει κάποιους ανθρώπους να πίνουνε κρασί και να τρώνε ψωμί. Να αρνείσαι όμως το μυστήριο, που μετατρέπει το κρασί και το ψωμί σε Σώμα και Αίμα και μετά να κατηγορείς ότι πρόκειται για αιμοποσια και κρεοφαγία, είναι αντιφατικό...

Αυτό μου θυμίζει τους φαρισαίους που κατηγορούσανε τον Χριστό, γιατί έκανε θαύματα το Σάββατο. Ήτανε τόσο τυφλωμένοι από το μισος, που δεν δεν βλέπανε το θαύμα, αλλα κοιτούσανε το τυπικό του Σαββάτου. Εάν δεν παραδεχότανε ότι έγινε το θαύμα, ότι δηλαδή δεν έκανε τίποτα ο Χριστός, τότε δεν έπρεπε να τον κατηγορούνε ότι παραβίασε την αργία του Σαββάτου, γιατί ακριβώς δεν έκανε τίποτα. Εάν παραδεχότανε ότι έγινε θαύμα, τότε έπρεπε να τον αναγνωρίσουνε τουλάχιστον σαν προφήτη. Αυτοί όμως ούτε το ένα ούτε το άλλο κάνανε. Αλλα κάνανε την αντιφατική πράξη, να τον κατηγορούνε δηλαδή σαν θαυματουργό του Σαββάτου.

...Έτσι κι εσύ. Ενώ παραδέχεσαι έμμεσα ότι γίνεται θαύμα, δεν κάθεσαι να σκεφτείς: "Για να γίνεται αυτό το θαύμα, άρα κάτι υπάρχει από πίσω", αλλα κάθεσαι και λες ότι πρόκειται για κανιβαλισμό...

Εάν δεν παραδέχεσαι ούτε καν έμμεσα ότι γίνεται θαύμα, τότε δες το όλο σαν μια συμβολική τελετή....

Σκέψου λίγο ποσο αντιφατικό και ποσο παράλογο είναι αυτό που κανεις τώρα.


“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Edited by - samuel1974 on 28/10/2008 15:45:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 15:52:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλα εκεινος το ξερει φιλτατε.. εμεις καθομαστε και ασχολουμαστε μαζι του.. καποιοι δλδ.. γιατι εγω τη θεση μου την πηρα απ το 1ο κιολας μηνυμαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 17:01:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν καταλαβαίνω το λόγο να ανοιχτεί ακόμη ένα θέμα στο ίδιο μοτίβο όπως και τα τόσα άλλα που έχουν ανοιχτεί από τύπους σαν και τον άθεο;;

Ελπίζω πως θα επέμβουν οι συντονιστές, εκτός κι αν δεν τους ενδιαφέρει που γεμίζει ο τόπος σκουπίδια;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 17:18:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αλήθεια, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει συνεχεία να υπάρχουν αυτές οι ανούσιες κόντρες γύρω από θέματα πίστης και ειδικά όταν ανοίγονται θέματα όπως αυτό εδώ, που ο μοναδικός σκοπός είναι καθαρά στο να προκαλέσει μια άσχημη ένταση ανάμεσα στα μέλη…

Αλήθεια άθεε ο σκοπός του συγκεκριμένου θέματος ποιος είναι ;

Το να γίνει ένας υγιείς διάλογος και μια ευκαιρία προς κάθε ενεργό μέλος και μη, στο να γνωρίσει το συγκεκριμένο μυστήριο ή και κάθε διαφορετική εκδοχή που έχει γραφτεί γύρω από αυτό ή στο να προκαλέσεις κάποιους….

Εμ τι κάθεσαι και δεν το πετάς στα σκουπίδια βρε Ελο;
Αφού το έπιασες το νόημα, τι περιμένεις;;;

Άντε να βλέπουμε κάνα θέμα της προκοπής και όχι τα ίδια και τα ίδια και από τους ίδιους πάντα ......"άθεους".


****Και μια που μιλάμε για προσβολές και τα λοιπά, και εφόσον κανείς από τους συντονιστές δεν είδε προσβολή στον τρόπο με τον οποίο αποκάλεσε τον Σαμοουήλ, λέω τώρα, αν εγώ, δεδομένου του ότι ο αθεος εκφράζεται με συμπάθεια για τις θρησκείες του παρελθόντος, κάνω όπως και αυτός και αρχίσω και κάθε τόσο τον αποκαλώ "φίλε των παιδεραστών", "ζηλωτή των ανωμαλιάρηδων", "κολητέ των τιγκιτάνγκα", "υποστηρικτή των κτηνοβατών" ...... που θα οδηγήσουμε την κουβέντα;;
Θα είμαι εγώ αυτός που τον βρίζει και τον προσβάλλει, σωστά;
Ενώ αυτός το μόνο που επιδιώκει είναι ο "υγιής διάλογος", έτσι;


Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η ειδική μεταχείριση και η ασυλία που απολαμβάνουν πάντα τα ίδια πρόσωπα εδώ μέσα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 17:25:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@samuel1974
quote:
Εσύ τι ζόρι τραβάς για το τι τρώμε και τι πίνουμε εμείς οι Χριστιανοί;; Η Βέφα είσαι;;;

quote:
Ίσα ρε!! ...κατούρα και λίγο!

Μια απορία έχω σαμουήλ: Έτσι θ'απαντούσε ο Χριστός σου στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς του άθεου και του ζίπ?

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά, πού λέει ο Χριστός(ο Χριστός ε, όχι οι οπαδοί του) να φτιάξουν στ'όνομά του οργανωμένη θρησκεία με τελετουργικά κ.τ.λ. κ.τ.λ.?
Τα λόγια του και το παράδειγμά του, δεν θέλησε να μεταφέρουν οι πιστοί του,σ'όλη τη Γή?
Λόγια αγάπης, εγκράτειας, πίστης?
Και σεις που είστε και επίσημα χριστιανοί που το βάλατε το ''αγαπάτε αλλήλους'' εεε?

Απ'τα δικά σας λόγια συμπεραίνω πως δεν είστε χριστιανοί αλλά παυλικιανιστές, γιατί οι πραγματικοί χριστιανοί δεν προσδιορίζονται απ'το όνομα αλλά απ'τις πράξεις τους που αποπνεύουν αγάπη, σεβασμό και κατανόηση.
Είστε γιαλαντζί....
Και τώρα μπορείτε να ορμήξτε σαν πίτμπουλ που είστε!
Άντε γαβγίστε...!

Υ.Γ. Επαναλαμβάνω πρός τον zip πως η προσέγγισή του, όσον αφορά, το θέμα του μυστικού δειπνου και η ερμηνεία αυτού, θα μπορούσε,υπό άλλες συνθήκες, να συζητηθεί περαιτέρω και ν'αναπτυχθεί με πολύπλευρες και πολυδιαστατικές προεκτάσεις, αλλά αυτό προϋποθέτει τη συνομιλία μεταξύ ανοιχτόμυαλων και δεκτικών ανθρώπων χωρίς παρείσφρηση φανατικών και κλειστόμυαλων θρησκόληπτων...
Ας όψεται, μου αρκεί, που κάποιοι, διαβάζοντας τα 2 αυτά κείμενα, ίσως προβληματιστούν και αρχίσουν το ψάξιμο.
Οι υπόλοιποι ας μείνουν επαναπαυμένοι στις δάφνες τους!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 17:37:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Στην περίπτωση της Θείας Ευχαριστίας, το τάχαμ μυστήριο είναι ακριβώς ο κανιβαλισμός στον οποίο αναφέρεται ο Γκουρτζίεφ, μια τελετουργία αδελφοποιίας δηλ. με πραγματική σάρκα και πραγματικό αίμα του Ιησού το βράδυ εκείνο (αυτό φυσικά, δεν συμβαίνει τώρα, γιατί ούτε Χριστός υπάρχει πια, ούτε μαθητές, δηλ. κρασάκι και ψωμάκι έχει μέσα το κουταλάκι της εκκλησιάς), και στην περίπτωση του τάχαμ μυστηρίου του Γάμου, το "έσονται οι δύο σάρκες εις σάρκαν μίαν", εννοεί την στιγμή της συνουσίας όταν κυριολεκτικά οι σάρκες των δύο εραστών ενώνονται - το πως γίνεται αυτό, κάποιοι από μας το ξέρουνε, κάποιοι άλλοι ... ακόμη το ψάχνουν ...

Αυτό που λες φίλε zip μπορεί να συζητηθεί.

Εγώ, στο "έσονται οι δύο σάρκες εις σάρκα μίαν" βλέπω και την τεκνοποιία. Δηλαδή, μέσω της δυνατότητας τεκνοποιίας που έχουν πια οι δύο σάρκες, στη σάρκα του παιδιού, οι δύο των γονιών γίνονται μία.
Τι λες; Παίζει ή όχι αυτό το σενάριο;;


Edited by - Ψηλός on 28/10/2008 17:58:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 17:54:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
helios2012:
Μια απορία έχω σαμουήλ: Έτσι θ'απαντούσε ο Χριστός σου στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς του άθεου και του ζίπ?


Aπό πότε η ύβρις έγινε προβληματισμός? αν έγραφες για
"προ-βληματισμούς" τότε θα είχες δόσεις αληθείας!!!!

quote:
helios2012:
Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά, πού λέει ο Χριστός(ο Χριστός ε, όχι οι οπαδοί του) να φτιάξουν στ'όνομά του οργανωμένη θρησκεία με τελετουργικά κ.τ.λ. κ.τ.λ.?
Τα λόγια του και το παράδειγμά του, δεν θέλησε να μεταφέρουν οι πιστοί του,σ'όλη τη Γή?
Λόγια αγάπης, εγκράτειας, πίστης?
Και σεις που είστε και επίσημα χριστιανοί που το βάλατε το ''αγαπάτε αλλήλους'' εεε?

Απ'τα δικά σας λόγια συμπεραίνω πως δεν είστε χριστιανοί αλλά παυλικιανιστές, γιατί οι πραγματικοί χριστιανοί δεν προσδιορίζονται απ'το όνομα αλλά απ'τις πράξεις τους που αποπνεύουν αγάπη, σεβασμό και κατανόηση.
Είστε γιαλαντζί....
Και τώρα μπορείτε να ορμήξτε σαν πίτμπουλ που είστε!
Άντε γαβγίστε...!Σιγά μην κάνω τον σκύλο για να συνενενοηθώ μαζί σου!!!!!!
quote:
helios2012:
Υ.Γ. Επαναλαμβάνω πρός τον zip πως η προσέγγισή του, όσον αφορά, το θέμα του μυστικού δειπνου και η ερμηνεία αυτού, θα μπορούσε,υπό άλλες συνθήκες, να συζητηθεί περαιτέρω και ν'αναπτυχθεί με πολύπλευρες και πολυδιαστατικές προεκτάσεις, αλλά αυτό προϋποθέτει τη συνομιλία μεταξύ ανοιχτόμυαλων και δεκτικών ανθρώπων χωρίς παρείσφρηση φανατικών και κλειστόμυαλων θρησκόληπτων...
Ας όψεται, μου αρκεί, που κάποιοι, διαβάζοντας τα 2 αυτά κείμενα, ίσως προβληματιστούν και αρχίσουν το ψάξιμο.
Οι υπόλοιποι ας μείνουν επαναπαυμένοι στις δάφνες τους!


Εγώ θα έλεγα να συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο της G8!

Για ποιο λόγο διαγράφηκε ο libero?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 18:28:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ευρωπαίε, αν δεν μ'απατά η μνήμη μου, απευθύνθηκα στον Σαμουήλ!
Ακούω βέβαια και κάποια βελάσματα και μπερδεύομαι...
Ποιός βελάζει βρε παιδιά?
Αναστατώθηκε το ποίμνιο?
Θα φταίνε οι κακοί λύκοι που το γυροφέρνουν...!
Να μην πώ και για τα διαβολάκια του elo...!

Πάντως ευρωπαίε γέλασα πολύ με την επιλεκτικότητα των απαντήσεών σου, είσαι τελείως α-διά-ντροπος!
Αδερφέ...ΔΕ ΝΙΩΘΕΙΣ!
Αυτό βέβαια είναι χαρακτηριστικό των αγελάδων όπως και ο μυρηκασμός...
Είχες δίκιο τελικά, δεν μπορείς να κάνεις το σκύλο!

Για τους λύκους βέβαια αγελάδες-αρνιά-σκυλιά, όλα κοπαδιστάν είναι... και όλα αναστατώνονται όταν πλησιάζει...
Λύκε λύκε είσαι δώ?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 18:37:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κι εσύ φίλε μου helios2012, περνιέσαι για ....λύκος;
Μπού!!!Καλά ρε φίλε, έχεις ακόμη τέτοιες ψευδαισθήσεις ότι
λές τιποτε καινούργιο; Ποιά πρόβατα βλέπεις, γιατί κι εγω βλέπω
πρόβατα που πάνε στο γκρεμό, αλλά πρέπει να θέλουν να σωθούν, νομίζω,
δλδ, πρέπει να σε θεωρούν ίσο στο διάλογο και να δέχονται την άποψη
σου, γιατί πολλοί νομίζουν ότι βγαίνουν κυνήγι ...πάπιας...
Δεν είναι ειλικρινείς, γιατί όταν πυροβολάει η πάπια, διαμαρτύρωνται...
Τόση ισότητα δλδ...
Επι του θέματος, όμως,φυσικά δεν έγινςε κατανοητό απο το διάλογο σας ότι
το μυστήριο της θείας ευχαριστείας είναι είσοδος του ανθρώπου στον κόσμο
του πνεύματος του Θεού. Εκεί ο άνθρωπος μπορεί να συλλάβει άλλα νοήματα,
αν είναι καθαρός, δλδ, αν δεν σκέφτεται αντι να βλέπει...
Αντί αυτού, ψάχνουμε καννιβάλους... Και φυσικά οι δηλώσεις του στύλ
"εσείς δεν καταλαβαίνετε..."δεν δείχνει αντίληψη....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 18:40:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η κριτική συζήτηση για το θέμα της μετατροπής του άρτου και του κρασιού σε αίμα και σώμα Χριστού κατά το χριστιανικό μυστήριο δεν είναι ένα θέμα για τα σκουπίδια... αγαπητέ Ψηλέ.

Ωστόσο, μπορεί να αναγκαστούμε να το κλειδώσουμε στην περίπτωση που η συζήτηση πέσει σε επίπεδο καφενείου, εννοώ, στην περίπτωση που γελοιοποιείται και υποβιβάζεται το θέμα τόσο από αυτούς που είναι υπέρμαχοι της θρησκείας στην οποία αναφέρεται το μυστήριο, όσο και από αυτούς που το αμφισβητούν ή συζητούν με σκόπο μόνο το να θίξουν τους πρώτους. Για την ώρα τουλάχιστον και εφόσον γίνεται (ή γίνει) συζήτηση και όχι ανταλλαγή "καρφιών" σε εξέδρα... θα παραμείνει ενεργό.

Και μια επισήμανση για τον θεματοθέτη, αλλά και για όλους όσους ανοίγουν θέματα, ιδιαίτερα τέτοια θέματα που στέκονται με έντονη κριτική στάση απέναντι σε βασικά θρησκευτικά ζητήματα ή που έχουν ως αφορμή μια παράλληλη συζήτηση σε κάποιο άλλο θέμα (όπως έγινε στην παρούσα περίπτωση, όπου η αφορμή για τη συζήτηση δόθηκε στο θέμα:
Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. )

Στην εισαγωγική τοποθέτηση ενός θέματος, που φυσικά θα μπουν να το διαβάσουν και άνθρωποι που δε συμμετείχαν στο προηγούμενο θέμα το οποίο στάθηκε η αφορμή για το άνοιγμα του δεύτερου θέματος, ή που απλά δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως θεατές/αναγνώστες σε μια αντιπαράθεση, καλό θα είναι να σεβόμαστε και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες αλλά και το ίδιο το θέμα, κάνοντας μια σαφή και κατανοητή εισήγηση, εστιασμένη κυρίως στο υπό πραγμάτευση ζήτημα και όχι στην όποια διαφωνία στάθηκε αφορμή για να ανοιχτεί.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 18:50:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
helios2012:
ευρωπαίε, αν δεν μ'απατά η μνήμη μου, απευθύνθηκα στον Σαμουήλ!
Ακούω βέβαια και κάποια βελάσματα και μπερδεύομαι...
Ποιός βελάζει βρε παιδιά?
Αναστατώθηκε το ποίμνιο?
Θα φταίνε οι κακοί λύκοι που το γυροφέρνουν...!
Να μην πώ και για τα διαβολάκια του elo...!

Επειδή σε απατά η μνήμη σου.....έγραψες...

helios2012: Και σεις που είστε και επίσημα χριστιανοί που το βάλατε το ''αγαπάτε αλλήλους'' εεε?

Aμέσως αμέσως απευθύνθηκες σε όλους τους Χριστιανούς.
Να στο πω αλλιώς: εσείς = Oνομαστική πληθυντικού, τη χρησιμοποιούμε
όταν απευθυνόμαστε σε περισσότερους του ενός ανθρώπους.

quote:
helios2012:
Πάντως ευρωπαίε γέλασα πολύ με την επιλεκτικότητα των απαντήσεών σου, είσαι τελείως α-διά-ντροπος!
Αδερφέ...ΔΕ ΝΙΩΘΕΙΣ!
Αυτό βέβαια είναι χαρακτηριστικό των αγελάδων όπως και ο μυρηκασμός...
Είχες δίκιο τελικά, δεν μπορείς να κάνεις το σκύλο!

Όχι δεν μπορώ να κάνω τον σκύλο δεν είναι του επιπέδου μου γι' αυτό σταμάτα να γαβγίζεις..........
Όσο για την αγελάδα που λες είχες γράψει.....
helios2012:Και επειδή μπήκα σε χωράφια με πολλά γαϊδουράγκαθα, φεύγω και πάω σ'ενα λιβάδι, που ανακάλυψα, με παπαρούνες.......

quote:
helios2012:
Για τους λύκους βέβαια αγελάδες-αρνιά-σκυλιά, όλα κοπαδιστάν είναι... και όλα αναστατώνονται όταν πλησιάζει...
Λύκε λύκε είσαι δώ?


Για ποιο λόγο διαγράφηκε ο libero?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 19:23:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λύκος??? μπάαα φίλε τρέχα...

Μια μικρή κοκκινοσκουφίτσα είμαι που μ'αρέσουν τα λουλούδια και δή οι παπαρούνες...

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας δούμε το ενδεχόμενο της αδελφοποίησης του Χριστού με τους μαθητές του,την ενδεχόμενη επικοινωνία αυτών σε αστρικό επίπεδο ή/και μέσω αιθερικών σωμάτων, και την τροφοδότηση του Χριστού που ενισχύεται απ'τον σκεπτομορφισμό εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω των σκέψεων και των προσευχών τους.
Όλα τα παραπάνω είναι συνδεδεμένα με το κείμενο που παρέθεσε ο zip και είναι αφορμές για την έναρξη μιας συνομιλίας απαλλαγμένης από τα στενά δεσμά του θρησκεύματος αλλά, και της εξύψωσης του φόρουμ σε αυτό που πραγματικά πρεσβεύει και θα'πρεπε να είναι η εσωτερική αναζήτηση και ο μεταφυσικός προβληματισμός...
Μέχρι τώρα παρέθεσα 3 προεκτάσεις που θα μπορούσαν ν'αναλυθούν περαιτέρω στο επίπεδο στοχασμού πάντα...
Και για να προλάβω και τους εκάστοτε κακεντρεχείς, στο επίπεδο της, κατ'αυτούς, αμπελοφιλοσοφίας...
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορούμε ν'ανοίξουμε εναν καινούργιο διάλογο...

Υ.Γ. πρός ευρωπαίο: όταν ανακαλύψεις τι σημαίνει η λέξη ''γλισχραντιλογεξεπίτριπτος'' τότε θα καταλάβεις και τον επιθετικό προσδιορισμό που σου αρμόζει, βάσει των λεγομένων σου.

Edited by - helios2012 on 28/10/2008 19:38:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 20:08:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ μου helios2012, αυτά που λές με βρίσκουν σύμφωνο
και ώς προς την ανάπτυξη τέτοιων σκεπτομορφών δύναμης
και ενέργειας, οπου αν συνυπολογίσεις και την αυξημένη συμμετοχή
των μονάδων,αφού δεν υπάρχει το απόλυτο ένα, έχουμε μια υπέρτατη δύναμη
που πλησιάζει όρια ανεπίτρεπτα, για τον γήινο άνθρωπο κι όπως τον
γνωρίζουμε...
Αλλά εγώ στην περίπτωση του Χριστού και των μαθητών του, θα ήθελα να δεις την
οπτική που βλέπω για να καταλάβεις την θέση μου....Πιστεύω δλδ, έχουμε κοινή
αντίληψη και συμφωνούμε ότι ο Θεός δεν βρίσκει την δύναμη αυτή, αλλα την έχει.
Ο άνθρωπος,όπως ειπαμε πιο πάνω, μπορεί να αγγίξει τον συνειδησιακό έλεγχο του
κόσμου του και να ελέγχει την ποιότητα και την παροχή, όταν σήμερα ζούμε ακριβώς
το αντίθετο, π.χ....
Μπορει,όμως, ακόμη, να επαναποκτήσει την πρωταρχική του δόξα, αν το δούμε από
την χριστιανική θεώρηση του προπατορικού αμαρτήματος, ή να αποκτήσει μέσω ενός
Θεού, άμεσα την υπέρτατη συνειδησιακή ταυτότητα του και να φτάσει στο επίπεδο ενός
θεού.Εκεί, πρέπει να φτάσει ο άνθρωπος.
Επ αυτου τι λές;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 21:19:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
@ αθεος

Οποιος πιστεύει στο μυστήριο, δέχεται ότι υπάρχει Θεός που το ολοκληρώνει. Οποιος δεν πιστεύει στο μυστήριο, βλέπει κάποιους ανθρώπους να πίνουνε κρασί και να τρώνε ψωμί. Να αρνείσαι όμως το μυστήριο, που μετατρέπει το κρασί και το ψωμί σε Σώμα και Αίμα και μετά να κατηγορείς ότι πρόκειται για αιμοποσια και κρεοφαγία, είναι αντιφατικό...

Αυτό μου θυμίζει τους φαρισαίους που κατηγορούσανε τον Χριστό, γιατί έκανε θαύματα το Σάββατο. Ήτανε τόσο τυφλωμένοι από το μισος, που δεν δεν βλέπανε το θαύμα, αλλα κοιτούσανε το τυπικό του Σαββάτου. Εάν δεν παραδεχότανε ότι έγινε το θαύμα, ότι δηλαδή δεν έκανε τίποτα ο Χριστός, τότε δεν έπρεπε να τον κατηγορούνε ότι παραβίασε την αργία του Σαββάτου, γιατί ακριβώς δεν έκανε τίποτα. Εάν παραδεχότανε ότι έγινε θαύμα, τότε έπρεπε να τον αναγνωρίσουνε τουλάχιστον σαν προφήτη. Αυτοί όμως ούτε το ένα ούτε το άλλο κάνανε. Αλλα κάνανε την αντιφατική πράξη, να τον κατηγορούνε δηλαδή σαν θαυματουργό του Σαββάτου.

...Έτσι κι εσύ. Ενώ παραδέχεσαι έμμεσα ότι γίνεται θαύμα, δεν κάθεσαι να σκεφτείς: "Για να γίνεται αυτό το θαύμα, άρα κάτι υπάρχει από πίσω", αλλα κάθεσαι και λες ότι πρόκειται για κανιβαλισμό...

Εάν δεν παραδέχεσαι ούτε καν έμμεσα ότι γίνεται θαύμα, τότε δες το όλο σαν μια συμβολική τελετή....

Σκέψου λίγο ποσο αντιφατικό και ποσο παράλογο είναι αυτό που κανεις τώρα.


τα πράγματα είναι πολύ άπλα δεν έχει σημασία το τι δέχομαι εγώ ως σωστό το θέμα είναι τι δέχεστε και τι πρεσβεύετε εσείς ως σωστό

και όταν λέω εσείς εννοώ ποια είναι η επίσημη θέση της εκκλησίας
για το θέμα
η μετατροπή του ψωμιού και του κρασιού είναι συμβολική ή πραγματική;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2008, 21:27:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μια απορία έχω σαμουήλ: Έτσι θ'απαντούσε ο Χριστός σου στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς του άθεου και του ζίπ?

Δε θα απαντουσε. Οπως εκανε οταν τον κατηγορουσαν οι Ιουδαιοι και φωναζαν οτι βασιλιας τους ειναι ο Ρωμαιος αυτοκρατορας. Ήξερε οτι ότι και να απαντουσε θα ηταν σαν να μιλουσε σε τοιχους.

quote:
και την τροφοδότηση του Χριστού που ενισχύεται απ'τον σκεπτομορφισμό εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω των σκέψεων και των προσευχών τους.

Εννοεις οτι ο Χριστός ενισχυεται ενεργειακα μεσα απο τις σκεψεις των πιστων.. ειναι μια θεωρια και αυτη(που αναιρει βεβαια τη θεϊκη υποσταση του θεου-Ο θεος δε χρειαζεται ενισχυση)..

Εγω δε θα λεγα οτι συμφωνω. Νομιζω πως αυτο επεκτεινεται στη θεωρια οτι ο Χριστός δεν ηταν θεος αλλα μυστης(ή "ανωτερο ον")..

μια ααααλλη μεγαλη σαλατο-ιστορια που δεχεται συζητηση.. που εχει παντου κλαδιά και παρακλαδια

quote:
Άντε γαβγίστε...!

Μας αποκαλεις σκυλια?


quote:
Αυτό βέβαια είναι χαρακτηριστικό των αγελάδων όπως και ο μυρηκασμός...
Είχες δίκιο τελικά, δεν μπορείς να κάνεις το σκύλο!

Πάλι μας αποκαλεις ζωα?


quote:
οπότε εσείς οι χριστιανοί λέτε ότι τρώτε σάρκες και πίνετε αίμα για εμένα το ίδιο μεμπτό είναι όποιος και αν τρώει ανθρώπινες σάρκες και πίνει αίμα

Ειναι η λογικη: Οι αγελαδες βγαζουν γαλα... και οι ανθρωποι βγαζουν γαλα... άρα οι ανθρωποι ειναι αγελαδες!

Επειδη λεει οτι τρως αιμα και σωμα Χριστου εσυ ταυτιζεις τον χριστιανισμο... με τον κανιβαλισμο!?
WTF!?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 9 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy