ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Eλληνικη μυθιστορια
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2010, 20:57:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
1η περιπτωση

Χρυσό περιδέραιο που βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στον Βόλο δείχνει ως τόπο προέλευσης του χρυσού την Κολχίδα. Έτσι, εξηγείται περίτρανα γιατί έγινε η Αργοναυτική Εκστρατεία και τι ακριβώς αντιπροσώπευε το Χρυσόμαλλο Δέρας, που απέσπασε ο Ιάσονας με τη βοήθεια της Μήδειας.
Στο Μουσείο του Λούβρου εξετάστηκαν πρόσφατα τέσσερα δείγματα χρυσού που βρέθηκαν στη Γεωργία σε σχέση με μερικές ψηφίδες από το αρχαίο περιδέραιο που βρέθηκε σε τάφο στο Καζανάκι Βόλου και διαπιστώθηκε κοινή προέλευση. Και τα δύο αντικείμενα, το ελληνικό και το γεωργιανό, φαίνεται πως έγιναν από αλλουβιακό χρυσό ενός ποταμού της Κολχίδας.
Για επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων αυτών θα επαναληφθούν οι εξετάσεις σε περισσότερα δείγματα. Αν η περαιτέρω έρευνα δείξει τα ίδια αποτελέσματα θα έχουμε μια καθαρή απόδειξη ότι οι Αργοναύτες γνώριζαν για τον χρυσό της Κολχίδας και ότι η Αργοναυτική Εκστρατεία δεν είναι απλώς ένας μύθος. Είναι ο αγώνας κατάκτησης της γνώσης μιας πλουτοπαραγωγικής μεθόδου που επηρέαζε από τότε τον κόσμο και το Χρυσόμαλλο Δέρας, η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας περισυλλογής του χρυσού. Γι' αυτό έκαναν το ταξίδι τους ώς τη μακρινή Κολχίδα οι Αργοναύτες, όπως οι αρχαιολόγοι υπέθεταν πάντα. Ωστόσο, η εργαστηριακή εξέταση του χρυσού θα προσφέρει εκείνες τις αποδείξεις που χρειάζονται οι επιστήμονες για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό ακριβώς επιθυμεί και η ανασκαφέας του τάφου του Βόλου Βασιλική Αδρύμη-Σισμάνη, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών.
Στα αρχικά στάδια της έρευνας στα εργαστήρια του Λούβρου είχε γίνει σαφές ότι ο χρυσός είναι ποταμίσιος. Ο χρυσός είχε μαζευτεί με τη μέθοδο του δέρματος των αιγοπροβάτων, πρακτική γνωστή στις προϊστορικές κοινωνίες.
Στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας όπου τοποθετείται η Κολχίδα, πατρίδα της Μήδειας, υπάρχει ποταμίσιος χρυσός. Επίσης κοντά στον Βόλο έχουμε τον Γαλλικό ποταμό. Οπότε ο ποταμίσιος χρυσός θα μπορούσε να είναι και ελληνικός.
Η έρευνα αυτή θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από καιρό. Η καθυστέρησή της οφείλεται στους Γεωργιανούς που λόγω του πολέμου τους με τη Ρωσία έστειλαν μόλις προ ολίγων μηνών τα χρυσά αντικείμενα που τους είχαν ζητηθεί για τον συγκριτικό έλεγχο με τα ελληνικά.
Τα ευρήματα του τάφου στο Καζανάκι του Βόλου (ανάμεσά τους και ένα χρυσό περιδέραιο με χίλιες ψηφίδες), χρονολογούνται από το τέλος του 15ου αι. π.Χ. μέχρι το τέλος του 14ο αι. π.Χ. σύμφωνα με τις ραδιοχρονολογήσεις του «Δημόκριτου». Το ενδιαφέρον είναι ότι την ίδια περίοδο οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι οικοδομήθηκαν τα πρώτα ανακτορικά συγκροτήματα γύρω από τον μυχό του Παγασητικού κόλπου. Είναι δηλαδή μια περίοδος μεγάλης προόδου στην πρώιμη αυτή εποχή.


Πηγή: Ελευθεροτυπία, Ν. Κοντράρου-Ρασσιά, 21/12/09

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=114060

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2010, 21:01:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
2η περιπτωση

Λεει ο παυσανιας

""Δεξιά καθώς κανείς πηγαίνει από το Αργος προς την Επιδαυρία υπάρχει οικοδόμημα που μοιάζει πολύ με πυραμίδα και έχει απεικονισμένες ανάγλυφες ασπίδες του σχήματος των αργολικών ασπίδων. Αυτού είχε πολεμήσει ο Προίτος εναντίον του Ακρισίου για την βασιλεία, και λένε πως ο αγώνας έληξε ισόπαλος και γι' αυτό αργότερα συμφιλιώθηκαν, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπόρεσε να πετύχει αποφασιστική νίκη. Λένε πως τότε πρώτη φορά συγκρούστηκαν οπλισμένοι με ασπίδες και οι ίδιοι και το στράτευμά τους. Για όσους εκατέρωθεν έπεσαν, επειδή ήταν συμπολίτες και συγγενείς, έγινε σ' αυτό το μέρος κοινός τάφος." (Μετάφραση Νικολάου Παπαχατζή, εκδ. "Εκδοτική Αθηνών)

Υπο περικλεους θεοχαρη της ακαδημιας αθηνων σελιδα 186 του βιβλιου πυραμιδες στην ελλαδα.


"Τοιουτοτροπως και αι πυραμιδες της αργολιδος,αν και πολυ μικροτεραι εις τας διαστασεις των μεγαλων πυραμιδων της αιγυπτου δυνανται να καταταγουν χρονολογικως μεταξυ των πυραμιδων της αιγυπτου και να θεωρηθουν ως αντιστοιχα ταφικα μνημεια ηρωων,βασιλεων και λοιπων σημαινοντων προσωπων.

Τωρα το πιο ωραιο.Υπο περικλεους θεοχαρη σελιδα 189-190

"Μελετωντας την προς την δημοσιαν οδον εδραν της πυραμιδος οπου και υπαρχει και η εισοδος της διακρινει κανεις σαφως σειραν ολη κυλινδρικων οπων,πολλαι των οποιων υπαρχουν εις το κεντρον των ογκολιθων και αι οποιαι δεν ειναι δυνατον να εγενοντο εκ της φθορας του χρονου ,διοτι ολαι ειναι κυλινδρικαι υπο λοξην γωνιαν περιπου 45 μοιρες και εισχωρουσαι εις σημαντικον βαθος.Η προβαλλομενη φωτογραφια εις το αντιστοιχον σχημα καταδεικνυει τη θεσιν αυτων των οπων.Εικαζεται οτι αι εσοχαι αυται εδεχοντο τας κυλινδρικας προεξοχας των οπισθιων οψεων των λαξευμενων ασπιδων ,αι οποιαι κατα αυτον τον τροπον εστερεωνοντο επι της εδρας της πυραμιδος.Εξ αλλου ,πλησιον και παραπλευρως ετερου κιβωτιοσχημου κυκλωπειου κτισματος εις την περιοχην του χωριου φιχτι και εις μικραν αποστασιν απο των μυκηνων ,κατασκευασθεντος απο τον ιδιον τυπον πετρωματος,οπως και η πυραμις ,ευρεθη λιθινη ασπις διαμετρου 1.90 μ,φερουσα κυκλικην αυλακα εις το περιθωριον της ,της οποιας η οπισθια οψις εφερε αναλογον προεξοχην.Η κατασκευη αυτη ομοιαζει πολυ με πρωτογονον κυκλικην ασπιδα και πιθανον να αντιπροσωπευη δειγμα των λεγομενοων αργολικων ασπιδων υπο του παυσανιου.Μακροσκοπικη εξετασις του τυπου του πετρωματος της ασπιδος αυτης συμφωνει με τον τυπον των πετρωματων των χρησιμοποιηθεντων εις την πυραμιδα.Εαν το ευρημα αυτο αποτελει απεικονισιν των αργολικων ασπιδων ,τοτε τουτο προωθει τας γνωσεις μας περι ελληνικων ασπιδων κατα 1000 ετη ,δεδομενου οτι μεχρι σημερον οι αρχαιοτεραι ασπιδες αι ευρεθεισαι εις τον ελλαδικον χωρον ανηγοντο μεχρι του ετους 1500π.χ.Εκ του ευρηματος αυτου δυναται να συναχθη το συμπερασμα οτι αι ελληνικαι ασπιδες εχρησιμοποιουντο εις τον ελλαδικον χωρον σχεδον ταυτοχρονως με τας αιγυπτιακας και τας της μεσοποταμιας και ειναι αι αρχαιοτεραι του κοσμου."


Απολλοδωρος εις την βιβλιοθηκη ΙΙ.1 "Ακρισιος και προιτος.Ουτοι... και πολεμουντες ευρον ασπιδες πρωτοι."


Πλατων εις τον τιμαιον 24β 4-5 "Ετι δε η της οπλισεως αυτων σχεσις ασπιδων και δορατων ,οις ημεις πρωτοι των περι την ασιαν ωπλισμεθα"

Προσεξε τι λεει ο πλατων,εμεις ,ουτε οι βαρβαροι ουτε τιποτα αλλο περιεργο....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2010, 21:03:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
3η περιπτωση

«Ήταν κι οι δυο γιοι της Αντιόπης, της κόρης του Ασωπού, ο Αμφίων και ο Ζήθος, κι η Θήβα δίπλα τους, ακόμη ατείχιστη, που μόλις είχα έρθει για να στήσουν τα θεμέλιά της. Έφερνε στους ώμους του ο Ζήθος την κορυφή ψηλού βουνού κατάκοπος, κι από κοντά του πήγαινε ο Αμφίων που τραγουδούσε στους ήχους της χρυσής κιθάρας του, κι ένας διπλός στο μέγεθος του λίθος τα βήματά του ακολουθούσε» ( Απολλώνιος Ρόδιος, Αργοναυτικά Α, 730 – 740). "


Μετά από αυτήν είδα την Αντιόπη, την κόρη του Αισωπού, η οποία καυχιόταν ότι κοιμήθηκε στις αγκαλιές του Δία και φυσικά γέννησε δυο παιδιά από το Δία, τον Αμφίωνα και το Ζήθο, οι οποίοι πρώτοι έκτισαν την έδρα της εφτάπυλης Θήβας, και την οχύρωσαν, γιατί δεν μπορούσαν να κατοικούν στην ευρύχωρη Θήβα χωρίς τείχη αν και ήταν και οι δυο πολύ ισχυροί (Οδύσσεια λ 260 – 289 )."

Στη συνεχεια οι αρχαιοι συγραφεις ,μας πληροφορουν για το κοινο ταφο των ζηθο-αμμφιων,παυσανιας 9,17,4 "ζηθω δε και αμφιων εν κοινος γης χωμα εστιν".(Να διευκρινησω εδω,οτι στις περιηγησεις του ο παυσανιας ,οταν αναφερεται σε γης χωμα,παντα μιλαει για τυμβους.Αυτος ειναι και ο λογος,που και ο κεραμμοπουλος παλαιοτερα,και ο σπυροπουλος μετα,εψαχναν συγκεκριμενα για τυμβο στο αμφειο,με τον σπυροπουλο τελικα να στεκεται πιο τυχερος.)


Ας δουμε τωρα ποτε εγιναν ολα αυτα συμφωνα με τα αρχαιολογικα ευρηματα.Ως γνωστον ο καθηγητης κυριος σπυροπουλος,ανεκαλυψε το προιστορικο τυμβο,στην κορυφη του αμφειου και χρονολογηθηκε το 2700π.χ.Το εκπληκτικο ειναι οτι σε αυτον τον τυμβο βρεθηκαν οι σκελετοι 2 ανδρων.Επισης βρεθηκαν εκπληκτικα χρυσα αντικειμενα καθως και αλλα πολυτιμα ειδη,που σαφως δειχνουν οτι προκειται για βασιλικο ταφο....


Ας δουμε τι αλλο λεει ο σπυροπουλος


Οι ανακαλυψεις και οι διαπιστωσεις αυτες ανετρεπαν ολα τα καθιερωμενα του καιρου μας,ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.την οποια συνηθως χαρακτηριζουμε "μυθολογικη"απλοποιητικα και γενικευτικα.Τη "μυθολογια" των δυο αυτων μνημειων διεσωσε η πολλυ μεταγενεστερη περιηγητικη "λογοτεχνεια" του παυσανια.Την πυραμιδα και το τυμβο του αμφειου η παραδοση των θηβων ,που διεσωθηκε μεχρι τον παυσανια,τη συνεδεε με τον κοινο ταφο των θηβαιων διοσκουρων,οι οποιοι στον ομηρο αναφερονται ως οι πρωτοι που εχτισαν τειχος στη καδμεια(οδυσσεια λ 260)


Προσφατα αποκαλυφθηκε και λειψανο του προμηκυναικου (κυκλωπειου)αυτου τειχους στην καδμεια,κοντα στο αμφειο και χρονολογηθηκε στους πρωτοελλαδικους χρονους,δηλαδη την ιδια εποχη με τη διαμορφωση του αμφειου σε βαθμιδωτη πυραμιδα.


Και δεν βρεθηκε μονο το τειχος εκεινο,το οποιο αναφερεται στη οδυσσεια ως το αρχαιοτερο ερυμα της καδμειας,αλλα και ενα επιπροθετο,ανακτορικο,συγχρονο και παρακειμενο στο τειχος κτισμα,ενα πραγματικο citadel house ,οπως ανακοινωθηκε απο τους αρχαιολογους της εφορειας αρχαιοτητων θηβων σε προσφατο συνεδριο που οργανωσε η αρμοδεια εφορεια στη θηβα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2010, 21:07:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
4η περιπτωση

Παυσανιας αρκαδικα

σωροὶ δὲ ὑπὸ τὴν πόλιν λίθων εἰσὶ διεστηκότες ἀπὸ ἀλλήλων, ἐπενήθησαν δὲ ἐν πολέμῳ πεσοῦσιν ἀνδράσιν. οἷς τισι δὲ Πελοποννησίων ἐπολέμησαν τῶν ἄλλων ἢ Ἀρκάδων αὐτῶν, οὔτε ἐπιγράμματα ἐπὶ τοῖς τάφοις ἐσήμαινεν οὔτε οἱ Ὀρχομένιοι μνημονεύουσιν.

Συνεντευξη σπυροπουλου

Ενα αναλογο χαρακτηρα(εννοει με τις πυραμιδες)ειχε ασφαλως και ενα αρκαδικο μνημειο,το οποιο ερευνησαμε την τελευταια δεκαετια.Προκειται για τον πεντακτινο μεγαλιθικο σωρο στο πρωτο πεδιο του αρκαδικου ορχομενου......η ανασκαφη του εδειξε οτι επροκειτο για ενα μνημειο δομημενο ακτινοειδως με τεραστιους δομους,μερικοι απο τους οποιους ζυγιζουν μερικους τονους.Ο παυσανιας χαρακτηριζει και αυτο το μνημειο ως ταφικο,αναφεροντας οτι κατω απο αυτο ηταν θαμμενοι αρκαδες πολεμιστες(ηταν δηλαδη και αυτο πολλυανδριο αγνωστου εποχης).Το μνημειο ηταν τοσο αρχαιο ωστε κανενας δεν θυμοταν ποιοι αρκαδες ειχαν ταφει εκει και σε ποιον πολεμο ειχαν λαβει μερος.

Η ανασκαφη εδειξε οτι το μνημειο χρονολογειται στη 3η χιλιετια π.χ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.Οι ταφοι δεν βρεθηκαν,ωστοσο καποιο φρεαρ που βυθιστηκε κοντα σε εκεινο το χωρο υποδεικνυει τη θεση τους.Δυστυχως οι ανασκαφες μας δεν ολοκληρωθηκαν.

Υπουργειο πολιτισμου


http://www.culture.gr/h/3/gh352.jsp?obj_id=2634

Ορχομενός Αρκαδίας

Περιγραφή

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου είναι:

Το αρχαίο Θέατρο των πρώιμων ελληνιστικών χρόνων (4ος/3ος αιώνας π.Χ.).

- Η αρχαία Αγορά
- Το Βουλευτήριο

- Τα Τείχη

- Ο εκατόμπεδος Ναός της Μεσοπολίτιδος Αρτέμιδος

- Ο Προϊστορικός Τύμβος - Σωρός

- Γέφυρα των Αρχαϊκών χρόνων

- Προϊστορικός οικισμός στη θέση "Καταλύματα" και προϊστορικάαποστραγγιστικά έργα

- Μυκηναϊκός οικισμός και αρχαίο Ιερό στη θέση "Μύτικας" Παλαιοπύργου.

- Αρχαίο Ιερό και παλαιοχριστιανική Βασιλική μεταξύ Ορχομενού και Παλαιοπύργου Μαντινείας.

Πληροφορίες | email | Επικοινωνία | Το Έργο

© 2007 Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού All Rights Reserved,
Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Υπουργειο πολιτισμου παλι

http://www.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2634


Την τελευταία δεκαπενταετία, ο ΄Εφορος Αρχαιοτήτων Δρ. Θ. Σπυρόπουλος ερεύνησε και ανέσκαψε τους προϊστορικούς τύμβους και οικισμούς και τις προϊστορικές αποστραγγιστικές εγκαταστάσεις της πεδιάδας του Ορχομενού.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2010, 21:09:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
5η περιπτωση

ηροδοτος
ΒΙΒΛΙΟ 8 ΟΥΡΑΝΙΑ
44 2 Ἀθηναῖοι δὲ ἐπὶ μὲν Πελασγῶν ἐχόντων τὴν νῦν Ἑλλάδα καλεομένην ἦσαν Πελασγοί, ὀνομαζόμενοι Κραναοί,

Δηλαδη οι αθηναιοι πελασγοι ονομαζοταν κραναοι.(κραναη ιθακη μας λεει ο ομηρος).Γιατι ομως ονομαζαν τον εαυτο τους κραναους οι πελασγοι?
http://www.greekhotel.com/sterea/attica ... ory-gr.htm
Συνεπώς πολύ νωρίς, αποδεδειγμένα από την 5η π.Χ. χιλιετία, ήρθε η εγκατάσταση του ανθρώπου στην περιοχή της σημερινής πόλης και της Αττικής. Τα ίχνη των πρώτων εγκαταστάσεων έχουν βρεθεί πάνω στην Ακρόπολη και γύρω της.


Η ακροπολη ειναι βραχος-ενας κρανιου τοπος....

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF% ... F%8C%CF%82
Η Αθήνα ονομαζόταν Κραναάπολις και η Ακρόπολη Κραναά.

Και ρωταω εγω ,ποια λεξη ειναι ελληνικη,η ονομασια κραναοι των πελασγων,η η ονομασια αθηναιοι των ιωνων?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2010, 21:34:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
6η περιπτωση

“Οιδίποδος παίδων Μνήματα”.

Ετρύαλος δε οι οίος ανίστατο, ισόθεος φως,
Μηκιστήος υιός Ταλαïονίδαο άνακτος,
Ός ποτε Θήβασδ’ ήλθε, δεδουπότος Οιδιπόδαο
Ες τάφον, ένθα δε πάντας ενίκα Καδμείωνας» ( Ιλιάδα, Ψ 677-680

Όπως αναφέρει ο καθηγητής- αρχαιολόγος κ. Θεοδ. Σπυρόπουλος, ο τάφος του Οιδίποδα βρέθηκε κατά τις ανασκαφές του στον λόφο “Μεγάλο Καστέλι” της Θήβας, στην περιοχή όπου η παράδοση τοποθετούσε τους τάφους των ηρώων του Θηβαïκού κύκλου. Εκεί ο Παυσανίας μνημονεύει τους τάφους του Τυδέα, του Μελάνιππου και τα “Οιδίποδος παίδων Μνήματα”.
Οι τάφοι που ανασκάφτηκαν ανήκουν σε προσωπικότητες της Μυκηναïκής εποχής ( 1500-1200 π.χ.). Οι ηγεμονικοί τάφοι της Μυκηναïκής εποχής έχουν το χαρακτηριστικό να είναι κτιστοί ή λαξευτοί θόλοι ή μεγάλοι θαλαμωτοί τάφοι. Στον τελευταίο τύπο ανήκουν οι ηγεμονικοί τάφοι, που βρέθηκαν στη Θήβα. Στο μυκηναïκό ηγεμονικό νεκροταφείο στο Μεγάλο Καστέλι βρέθηκαν αρκετοί λαξευτοί, κατά κανόνα διπλοί, θαλαμωτοί τάφοι, τους οποίους η παράδοση απέδωσε στους ήρωες του θηβαïκού κύκλου. Ο μεγαλύτερος ήταν αυτός της βόρειας πλευράς του λόφου, που είναι κι ο μεγαλύτερος λαξευτός τάφος που έχει βρεθεί στην Ελλάδα ( διαστ. 11x 7x 4 m ), κι αυτόν ο Παυσανίας ονομάζει “Οιδίποδος παίδων Μνήματα”. Έδωσε μάλιστα την ακριβή και πιστοποιημένη απόστασή του από την “Οιδιποδεία Κρήνη”, την οποία ανακάλυψε ο Αντ. Κεραμόπουλος στην πλατεία των Αγ. Θεοδώρων, ενός προαστίου της Θήβας. Σ’ αυτήν λέγεται πως έπλυνε τα πατροκτόνα χέρια του ο Οιδίποδας μετά το φόνο του Λάιου.
Στην τραγωδία του Σοφοκλή “Αντιγόνη”, η ηρωίδα περιγράφει τον τάφο, στον οποίο θα ταφεί ζωντανή

Ω τύμβος, ώ νυμφείον, ώ κατασκαφής
οίκησις αείφρουρος, οί πορεύομαι
προς τους εμαυτής, ων αριθμόν εν νεκροίς
πλείστον δέδεκται Φερσέφασσ’ ολωλότων» ( Στ. 891-894 )
Μετάφρ. : «Ώ τύμβε, νυφική μου παστάδα, κατοικία σκαμμένη στον βράχο, που φυλάσσεται συνεχώς. Εκεί έρχομαι για να συναντήσω τους δικούς μου που είναι πολλοί και τους έχει πάρει η Περσεφόνη στον Άδη».
Βλέπουμε να περιγράφει τον ίδιο τάφο, που ανακαλύφτηκε στο λόφο της Θήβας, που είναι ο οικογενειακός τάφος του Οιδίποδα.

http://vagiablog.blogspot.com/2010/09/blog-post_19.htmlΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2010, 21:44:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

2η περιπτωση

Λεει ο παυσανιας

""Δεξιά καθώς κανείς πηγαίνει από το Αργος προς την Επιδαυρία υπάρχει οικοδόμημα που μοιάζει πολύ με πυραμίδα και έχει απεικονισμένες ανάγλυφες ασπίδες του σχήματος των αργολικών ασπίδων. Αυτού είχε πολεμήσει ο Προίτος εναντίον του Ακρισίου για την βασιλεία, και λένε πως ο αγώνας έληξε ισόπαλος και γι' αυτό αργότερα συμφιλιώθηκαν, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπόρεσε να πετύχει αποφασιστική νίκη. Λένε πως τότε πρώτη φορά συγκρούστηκαν οπλισμένοι με ασπίδες και οι ίδιοι και το στράτευμά τους. Για όσους εκατέρωθεν έπεσαν, επειδή ήταν συμπολίτες και συγγενείς, έγινε σ' αυτό το μέρος κοινός τάφος." (Μετάφραση Νικολάου Παπαχατζή, εκδ. "Εκδοτική Αθηνών)

Υπο περικλεους θεοχαρη της ακαδημιας αθηνων σελιδα 186 του βιβλιου πυραμιδες στην ελλαδα.


"Τοιουτοτροπως και αι πυραμιδες της αργολιδος,αν και πολυ μικροτεραι εις τας διαστασεις των μεγαλων πυραμιδων της αιγυπτου δυνανται να καταταγουν χρονολογικως μεταξυ των πυραμιδων της αιγυπτου και να θεωρηθουν ως αντιστοιχα ταφικα μνημεια ηρωων,βασιλεων και λοιπων σημαινοντων προσωπων.

Τωρα το πιο ωραιο.Υπο περικλεους θεοχαρη σελιδα 189-190

"Μελετωντας την προς την δημοσιαν οδον εδραν της πυραμιδος οπου και υπαρχει και η εισοδος της διακρινει κανεις σαφως σειραν ολη κυλινδρικων οπων,πολλαι των οποιων υπαρχουν εις το κεντρον των ογκολιθων και αι οποιαι δεν ειναι δυνατον να εγενοντο εκ της φθορας του χρονου ,διοτι ολαι ειναι κυλινδρικαι υπο λοξην γωνιαν περιπου 45 μοιρες και εισχωρουσαι εις σημαντικον βαθος.Η προβαλλομενη φωτογραφια εις το αντιστοιχον σχημα καταδεικνυει τη θεσιν αυτων των οπων.Εικαζεται οτι αι εσοχαι αυται εδεχοντο τας κυλινδρικας προεξοχας των οπισθιων οψεων των λαξευμενων ασπιδων ,αι οποιαι κατα αυτον τον τροπον εστερεωνοντο επι της εδρας της πυραμιδος.Εξ αλλου ,πλησιον και παραπλευρως ετερου κιβωτιοσχημου κυκλωπειου κτισματος εις την περιοχην του χωριου φιχτι και εις μικραν αποστασιν απο των μυκηνων ,κατασκευασθεντος απο τον ιδιον τυπον πετρωματος,οπως και η πυραμις ,ευρεθη λιθινη ασπις διαμετρου 1.90 μ,φερουσα κυκλικην αυλακα εις το περιθωριον της ,της οποιας η οπισθια οψις εφερε αναλογον προεξοχην.Η κατασκευη αυτη ομοιαζει πολυ με πρωτογονον κυκλικην ασπιδα και πιθανον να αντιπροσωπευη δειγμα των λεγομενοων αργολικων ασπιδων υπο του παυσανιου.Μακροσκοπικη εξετασις του τυπου του πετρωματος της ασπιδος αυτης συμφωνει με τον τυπον των πετρωματων των χρησιμοποιηθεντων εις την πυραμιδα.Εαν το ευρημα αυτο αποτελει απεικονισιν των αργολικων ασπιδων ,τοτε τουτο προωθει τας γνωσεις μας περι ελληνικων ασπιδων κατα 1000 ετη ,δεδομενου οτι μεχρι σημερον οι αρχαιοτεραι ασπιδες αι ευρεθεισαι εις τον ελλαδικον χωρον ανηγοντο μεχρι του ετους 1500π.χ.Εκ του ευρηματος αυτου δυναται να συναχθη το συμπερασμα οτι αι ελληνικαι ασπιδες εχρησιμοποιουντο εις τον ελλαδικον χωρον σχεδον ταυτοχρονως με τας αιγυπτιακας και τας της μεσοποταμιας και ειναι αι αρχαιοτεραι του κοσμου."


Απολλοδωρος εις την βιβλιοθηκη ΙΙ.1 "Ακρισιος και προιτος.Ουτοι... και πολεμουντες ευρον ασπιδες πρωτοι."


Πλατων εις τον τιμαιον 24β 4-5 "Ετι δε η της οπλισεως αυτων σχεσις ασπιδων και δορατων ,οις ημεις πρωτοι των περι την ασιαν ωπλισμεθα"

Προσεξε τι λεει ο πλατων,εμεις ,ουτε οι βαρβαροι ουτε τιποτα αλλο περιεργο....




Αγαπητέ skartados,άνοιξες ένα
πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Για τις πυραμίδες που περιγράφει ο Παυσανίας
στη Αργολίδα απλά να πω πως υπάρχουν παραπάνω των 2.
Είναι η μεν πρώτη
Η Πυραμία του Λυγουριού ή Ασκληπιείου,
μόνον ίχνη της βάσης της υπάρχουν.
και η δεύτερη είναι του Ελληνικού,ένα χωριό
εξω από το Άργος κοντά στο Κεφαλάρι.
Αυτή ο Παυσανίας την υπέθεσε ως
Πολυάνδριον (ομαδικό τάφο)των Κεχρεών,ή Φρυκτωρία,
δηλαδή μέρος απ' όπου μετέδιδαν μηνύματα
με πυρσούς,την νύκτα.Το κτίσμα είναι
περίπου στο μισό της κατασκευής του σωσμένο
και φαίνεται καθαρά το σχήμα το πυραμοειδές.

Βέβαια υπάρχει και άλλη,αν θυμάμαι καλά
στην Μηδέα της Αργολίδος,χωριό από το Ναύπλιο
περίπου στα 10 χλμ. Αλλά εκεί γίνονται
ανασκαφές τα τελευταία χρόνια και ακόμη
δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις,όσο αφορά
την πυραμίδα.

Θα πούμε και άλλα ελπίζω στην συνέχεια...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

promitheus90
Μέλος 2ης Βαθμίδας


433 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2010, 21:48:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

2η περιπτωση

Λεει ο παυσανιας

""Δεξιά καθώς κανείς πηγαίνει από το Αργος προς την Επιδαυρία υπάρχει οικοδόμημα που μοιάζει πολύ με πυραμίδα και έχει απεικονισμένες ανάγλυφες ασπίδες του σχήματος των αργολικών ασπίδων. Αυτού είχε πολεμήσει ο Προίτος εναντίον του Ακρισίου για την βασιλεία, και λένε πως ο αγώνας έληξε ισόπαλος και γι' αυτό αργότερα συμφιλιώθηκαν, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπόρεσε να πετύχει αποφασιστική νίκη. Λένε πως τότε πρώτη φορά συγκρούστηκαν οπλισμένοι με ασπίδες και οι ίδιοι και το στράτευμά τους. Για όσους εκατέρωθεν έπεσαν, επειδή ήταν συμπολίτες και συγγενείς, έγινε σ' αυτό το μέρος κοινός τάφος." (Μετάφραση Νικολάου Παπαχατζή, εκδ. "Εκδοτική Αθηνών)

Υπο περικλεους θεοχαρη της ακαδημιας αθηνων σελιδα 186 του βιβλιου πυραμιδες στην ελλαδα.


"Τοιουτοτροπως και αι πυραμιδες της αργολιδος,αν και πολυ μικροτεραι εις τας διαστασεις των μεγαλων πυραμιδων της αιγυπτου δυνανται να καταταγουν χρονολογικως μεταξυ των πυραμιδων της αιγυπτου και να θεωρηθουν ως αντιστοιχα ταφικα μνημεια ηρωων,βασιλεων και λοιπων σημαινοντων προσωπων.

Τωρα το πιο ωραιο.Υπο περικλεους θεοχαρη σελιδα 189-190

"Μελετωντας την προς την δημοσιαν οδον εδραν της πυραμιδος οπου και υπαρχει και η εισοδος της διακρινει κανεις σαφως σειραν ολη κυλινδρικων οπων,πολλαι των οποιων υπαρχουν εις το κεντρον των ογκολιθων και αι οποιαι δεν ειναι δυνατον να εγενοντο εκ της φθορας του χρονου ,διοτι ολαι ειναι κυλινδρικαι υπο λοξην γωνιαν περιπου 45 μοιρες και εισχωρουσαι εις σημαντικον βαθος.Η προβαλλομενη φωτογραφια εις το αντιστοιχον σχημα καταδεικνυει τη θεσιν αυτων των οπων.Εικαζεται οτι αι εσοχαι αυται εδεχοντο τας κυλινδρικας προεξοχας των οπισθιων οψεων των λαξευμενων ασπιδων ,αι οποιαι κατα αυτον τον τροπον εστερεωνοντο επι της εδρας της πυραμιδος.Εξ αλλου ,πλησιον και παραπλευρως ετερου κιβωτιοσχημου κυκλωπειου κτισματος εις την περιοχην του χωριου φιχτι και εις μικραν αποστασιν απο των μυκηνων ,κατασκευασθεντος απο τον ιδιον τυπον πετρωματος,οπως και η πυραμις ,ευρεθη λιθινη ασπις διαμετρου 1.90 μ,φερουσα κυκλικην αυλακα εις το περιθωριον της ,της οποιας η οπισθια οψις εφερε αναλογον προεξοχην.Η κατασκευη αυτη ομοιαζει πολυ με πρωτογονον κυκλικην ασπιδα και πιθανον να αντιπροσωπευη δειγμα των λεγομενοων αργολικων ασπιδων υπο του παυσανιου.Μακροσκοπικη εξετασις του τυπου του πετρωματος της ασπιδος αυτης συμφωνει με τον τυπον των πετρωματων των χρησιμοποιηθεντων εις την πυραμιδα.Εαν το ευρημα αυτο αποτελει απεικονισιν των αργολικων ασπιδων ,τοτε τουτο προωθει τας γνωσεις μας περι ελληνικων ασπιδων κατα 1000 ετη ,δεδομενου οτι μεχρι σημερον οι αρχαιοτεραι ασπιδες αι ευρεθεισαι εις τον ελλαδικον χωρον ανηγοντο μεχρι του ετους 1500π.χ.Εκ του ευρηματος αυτου δυναται να συναχθη το συμπερασμα οτι αι ελληνικαι ασπιδες εχρησιμοποιουντο εις τον ελλαδικον χωρον σχεδον ταυτοχρονως με τας αιγυπτιακας και τας της μεσοποταμιας και ειναι αι αρχαιοτεραι του κοσμου."


Απολλοδωρος εις την βιβλιοθηκη ΙΙ.1 "Ακρισιος και προιτος.Ουτοι... και πολεμουντες ευρον ασπιδες πρωτοι."


Πλατων εις τον τιμαιον 24β 4-5 "Ετι δε η της οπλισεως αυτων σχεσις ασπιδων και δορατων ,οις ημεις πρωτοι των περι την ασιαν ωπλισμεθα"

Προσεξε τι λεει ο πλατων,εμεις ,ουτε οι βαρβαροι ουτε τιποτα αλλο περιεργο....



Αυτά είναι!

Υπάρχει άποψη πως ο Παρθενώνας όπως και η Σφίγγα είναι κορυφές ενός μεγαλύτερου κτίσματος...;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2010, 21:50:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα σου παραθέσω και κάτι για τον Άβαντα
τον πατέρα των δίδυμων αδερφών
Ακρισίου και Προίτου.

Ο Άβας ήταν ο πρώτος που έτρεξε στον πατέρα του και τον πληροφόρησε για τον θάνατο του Δαναού και ήταν τόση η χαρά του Λυγκέα στο άκουσμα αυτό που δώρισε στον γιό του την ασπίδα που όπως λέγεται πρώτος αυτός κατασκεύασε αφού θεωρείτε και ο εφευρέτης της. Ο Άβας την κρέμασε στο ιερό της Ήρας και καθιέρωσε αγώνες τα γνωστά Ηραία κατά τους οποίους ο νικητής την έπαιρνε και την περιέφερε στην πόλη συνοδευόμενος από πομπή.
Για την ασπίδα αυτή όμως άλλος λένε ήταν αυτός που την είχε και συγκεκριμένα κάποιος έφηβος που έτρεψε σε φυγή ολόκληρο στράτευμα με την μαγική δύναμη της άσπίδος του, ή οποία αργότερα περιήλθε στον Δαναό, πού την ανήρτησε, αφιερώνοντας την στο Ηραίον του Αργούς.
Ό Λυγκεύς ετόλμησε να ξεκρεμάσει το αφιέρωμα και να το προσφέρει στον γιό του Άβαντα, ό όποιος μόνον με αυτή καθυπέταξε τους αντιπάλους του, διότι ή παρουσία της άσπίδος έτρεπε σε φυγή τους εχθρούς.
Με την παράδοση αυτή συνδεόταν και το πανάρχαιο έθιμο σύμφωνα με το όποιο οι νικητές των αγώνων του Αργούς ελάμβαναν εκτός από τον στέφανο και για έπαθλο μια ασπίδα.
Αυτή την παράδοση περί Άβαντείας άσπίδος χρησιμοποίησε εντέχνως ό Βιργίλιος, για να κολακεύσει τον αυτοκράτορα Αύγουστο, πού ένίκησε τόν Αντώνιο στο Ακτιο (31 π.Χ.).
Οι θεοί ετάχθησαν τάχα υπέρ του Οκταβιανού Αυγούστου και τον έκαναν ικανό να παραλαβει την θαυματουργή ασπίδα, την οποία ό Αινείας φεύγοντας από την Τροία κρέμασε στην πύλη του ναού τού Απόλλωνος στο Ακτιο.

Ο Άβας ήταν πολεμοχαρής και είχε επιτύχει να εξουσιάζει πολλούς τόπους της Ελλάδος όπου σχεδόν παντού άφησε το όνομά του. Η Εύβοια λέγεται πως από αυτόν πήρε το όνομά της Εύβοια ή Αβαντίς. Έκτισε την Άβας της Φωκίδας, το Πελασγικό Άργος και όπως μας πληροφορεί ο Σταγειρίτης στην Ωγυγία ο Πίνδαρος από αυτόν ονομάζει το Άργος « Άβαντος Αγυϊάς».
Έσπερνε παντού τον τρόμο σε τέτοιο βαθμό ώστε οι διάφοροι λαοί που υποτάσσονταν σε αυτόν « έφριττον» λέει ο Σταγειρίτης, ακόμη και μετά τον θάνατό του ώστε όταν και μόνον έβλεπαν την ασπίδα του υποτάσσονταν. Από την γυναίκα του Ωκαλεία, κόρη του Μαντινέως, γέννησε δυο γιούς δίδυμους, τον Ακρίσιο και τον Προίτο.

Στο δε Άργος υπάρχει κοντά στον
λόφο του κάστρου Λάρισα,ακρόπολη Άργους,
μια περιοχή που ονομάζεται Ασπίδα.


ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2010, 21:54:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

promitheus90:

Υπάρχει άποψη πως ο Παρθενώνας όπως και η Σφίγγα είναι κορυφές ενός μεγαλύτερου κτίσματος...;;;


Αγαπητέ promitheus90,
για τον Παρθενώνα είχε δημοσιεύσει άρθρο,
σχετικό με το θέμα που αναφέρεις,για την προέκταση
των κιόνων που καταλήγουν σε πυραμοειδής
κορυφή,το περιοδικό Δαυλός.
Θα ψάξω να το βρω και θα το παραθέσω.
Πάνε αρκετά χρόνια.

Αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον!!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Edited by - kapodistria on 19/10/2010 21:58:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/10/2010, 23:00:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παρολο που δεν θελω να περιοριστει το θεμα στις πυραμιδες διαβαστε και αυτο.

Υπο περικλεους θεοχαρη της ακαδημιας αθηνων,για τη πυραμιδα του ελληνικου,που χρονολογηθηκε το 2700π.χ


"Αι εδραι της πυραμιδος του ελληνικου,εχουν κλιση μεταξυ 62 και 63 μοιρες,των δε ακμων της πυραμιδος η κλισης ειναι 54 και 64 συν ,πλην 0,3.Η γωνια των 54,74 μοιρων ,ειναι η χαρακτηριστικη γωνια της διευθυνσεως του υδροστατικου αξονος εκεινου κατα τον οποιον επενεργει η συνισταμενη δυναμεων σε οποιοδηποτε σωμα ευρισκομενον υπο υδροστατικην πιεσην.Ειναι γνωστον εκ της μηχανικης οτι καθε ισοτροπον σωμα καταπονουμενον εις υδροστατικη πιεση,και επομενως φορτιζομενον κατα την ως ανω διευθυνσιν,δυναται να αντεχει απειρον φορτισην και επομενως να καθισταται ανθεκτικον εις μεγαλες πιεσεις.Επομενως ειναι εκπληκτικον πως οι πρωτοελληνες της εποχης,προτιμησαν την χαρακτηριστικην αυτην γωνιαν και ποιοι ησαν οι λογοι της εκλογης της.Το θεμα καθισταται επι πλεον ενδιαφερον αν λαβη κανεις υποψην του οτι αι αντιστιχαι γωνιαι των πυραμιδων της αιγυπτου ειναι τυχαιαι(ενω αυτες του ελληνικου και του λυγουριου ειναι κοινες.Λεει λοιπον τις κλισεις των αιγυπτιακων ,και συνεχιζει)..


Καιτοι η πυραμις του ελληνικου εχει διαστασεις μικροτερας των αιγυπτιακων πυραμιδων,εντουτις η κατασκευη της απαιτει την επιλυσην προβληματων μη συναντωμενων εις τας πυραμιδας της αιγυπτου.Πραγματι οι αιγυπτιακες ησαν πληρες κατασκευες ,εμπεριεχουσαι μονο μικρους θαλαμους για τας σαρκοφαγους και διαδρομους για την προσβαση εις αυτους.Επομενως δεν παρουσιαζουν την κατασκευαστικη δυσκολια στηριξεως των εσωτερικων θαλαμων μεγαλων διαστασεων.Αντιθετως η πυραμις του ελληνικου,ουσα κενη εις το εσωτερικο της,απαιτει κατασκευη εξεζητημενην μηχανικως δια τη στηριξην της οροφης της και δια την προσληψιν αντωθητικων οριζοντιων δυναμεων,αι οποιαι οφειλαν να λαμβανωνται απο τας βασεις της πυραμιδος.Η εκλογη επομενως αυτη των γωνιων της πυραμιδος του ελληνικου,εβελτιστοποιει την κατασκευην ,πραγμα εκπληκτικον δια τας γνωσεις της εποχης αυτης.'''

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2010, 09:46:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Βέβαια υπάρχει και άλλη,αν θυμάμαι καλά
στην Μηδέα της Αργολίδος,χωριό από το Ναύπλιο
περίπου στα 10 χλμ. Αλλά εκεί γίνονται
ανασκαφές τα τελευταία χρόνια και ακόμη
δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις,όσο αφορά
την πυραμίδα.

Θα πούμε και άλλα ελπίζω στην συνέχεια...



Απο το βιβλιο του χρηστου λαζου,πυραμιδες στην ελλαδα.

ας δουμε τις πυραμιδες που υπαρχουν στην ελλαδα.

1) πυραμιδα ελληνικου.

2)πυραμιδα λυγουριου.

3)πυραμιδα της καμπιας(νεα επιδαυρος)

4)πυραμιδα της σικυωνας(αργος)

5)πυραμιδα στα βιγλαφια λακωνιας,διπλα ακριβως στην βυθισμενη πολη παυλοπετρι,του 2700π.χ http://lakonika.blogspot.com/2009_09_01_archive.html


6) πυραμιδα του αμφειου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2010, 11:45:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπειτε σε αυτη τη σελιδα και θα διαβασεται εκπληκτικα πραγματα για την βραυρωνα και την ονομασια της.
www.emena.gr/wp-content/uploads/2008/11/091-092_antwniou.pdf+%CE%B5%CF%84%CF%85%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CF%82+%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B1&hl=el&gl=gr&pid=bl&srcid=ADGEESisuvPop4taqtme1XVsSQK4DV5B1ahaaIh6xOeDol4wsRwHxxljp2RGFb2zt0EKAsEtRYag0qmtD07D6VT6fTeTHb8J0lQ4leenIm1gjve2Pt3Yeyn1QNXSxQwH2XrA2IEcOeN0&sig=AHIEtbRyyKUuX_XBBayaY9IAgiPhfznbXQ" target="_blank">http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:72W9LzmL604J:www.emena.gr/wp-content/uploads/2008/11/091-092_antwniou.pdf+%CE%B5%CF%84%CF%85%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CF%82+%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B1&hl=el&gl=gr&pid=bl&srcid=ADGEESisuvPop4taqtme1XVsSQK4DV5B1ahaaIh6xOeDol4wsRwHxxljp2RGFb2zt0EKAsEtRYag0qmtD07D6VT6fTeTHb8J0lQ4leenIm1gjve2Pt3Yeyn1QNXSxQwH2XrA2IEcOeN0&sig=AHIEtbRyyKUuX_XBBayaY9IAgiPhfznbXQ


Μετα δειτε και αυτα

Κάποτε υπήρχε στην Βραυρώνα μια αρκούδα ήμερη, που έπαιζε με τα παιδιά και ζούσε ελεύθερη ανάμεσα στους ανθρώπους ώσπου μια μέρα, κατά λάθος, γρατσούνισε ένα κοριτσάκι. Τα αδέλφια της θύμωσαν και σκότωσαν την αρκούδα με τα βέλη τους, γεγονός που θύμωσε τη θεά Άρτεμη η οποία αποφάσισε να τιμωρήσει την περιοχή στέλνοντας ένα σκληρό λοιμό. Οι Αθηναίοι αναζήτησαν χρησμό για να γλιτώσουν και έπραξαν ως έπρεπε: στο εξής τα κορίτσια από 5 ως 11 ετών έπρεπε να λαμβάνουν μέρος στην ‘Αρκτεία’, μια μυστική τελετή προς τιμή της θεάς Αρτέμιδος.

Από τα προϊστορικά χρόνια, η Βραυρώνα κατοικείται.
http://www.agrotravel.gr/agro/site/Agro ... ub_nav=AOI

Εμεις ξερουμε οτι απο το 5000 π.χ αρκουδες δεν ζουσαν πλεον στην περιοχη..

Επισης και αυτο

http://zilote.spaces.live.com/?_c11_Blo ... LAOGRAPHIA

Στην Βραυρώνα της Αττικής, εκεί όπου, σύμφωνα προς τον Μύθο, έφθασε η Ιφιγένεια, η θυγατέρα του Αγαμέμνονος, όταν έφυγε από την Ταυρίδα φέροντας μαζί της το άγαλμα της Θεάς, λατρευόταν με ιδιαίτερες τιμές η Βραυρωνία Άρτεμις. Εκεί τελούντο κάθε έτος τα καλούμενα "Μικρά" Βραυρώνεια και ανά πενταετία, την δεκάτη - έκτη ημέρα του μηνός Μουνιχιώνος, τα "Μεγάλα" Βραυρώνεια. Κορυφαίοι της εορτής ήσαν οι δέκα Ιεροποιοί και οι πέντε νεαρές ιέρειες που καλούνταν "Άρκτοι" και εχόρευαν τον χορό "αρκτεύεσθαι" γύρω από το βωμό της Θεάς. Οι Ιεροποιοί εθυσίαζαν λευκή αίγα. Στον ναό της Βραυρώνας προσέφεραν στην Αρτέμιδα τους χιτώνες των γυναικών που είχαν πεθάνει κατά τον τοκετό. Επίσης, νεαρά κορίτσια των Αθηνών, οι "Άρκτοι", υπηρετούσαν την Βραυρωνία Θεά παραμένοντας στο ναό της από τα πέντε έως τα δέκα τους χρόνια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2010, 13:08:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για την πυραμίδα του Ελληνικού,
αλλά και γενικότερα τις πυραμίδες,
διαβάστε εδώ:
http://www.davlos.gr/webfiles/pdf/148.pdf

και εδώ,για το Β' μέρος:
http://www.davlos.gr/webfiles/pdf/149.pdf

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2010, 13:12:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επίσης αγαπητέ skartados,
για τον Παρθενώνα που είπαμε,
σχετικά με την προέκτασή του
που σχηματίζει πυραμίδα,εδώ:

http://www.davlos.gr/webfiles/pdf/154.pdf

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2010, 13:53:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο μυστικός Παρθενών.

Κάπου είχα διαβάσει ότι στην νότια πλευρά του Παρθενώνος υπάρχει (υπήρχε;) μια σκάλα που οδηγεί κάτω από τον ναό.
Ουδείς ή "ουδείς" όμως γνωρίζει που ακριβώς οδηγεί.

"Αλλά και η ίδια η κατασκευή του δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστή μιας και υπάρχει πλήθος ενδείξεων μη συμπαγούς θεμελίωσής του σε ασυνήθιστο βάθος 11 μέτρων με ίσως σημαντικό υπόγειο τμήμα ή και θάλαμο. Κάποια σκαλιά που οδηγούν σήμερα στο πουθενά και μια παραλληλόγραμμη καθίζηση του πατώματος του ναού, επιμένουν να θυμίζουν ότι υπήρχαν και άλλοι χώροι και χρήσεις άγνωστες πια σήμερα."

Edited by - Αίολος on 20/10/2010 13:58:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2010, 14:33:31  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ενα πολυ ωραιο ντοκυμαντερ για τα Μυστικα του Παρθενωνα...

εξηγη πολλα για τις "ψευδαισθησεις" που δεινει στα ματια των απλων ανθρωπων


http://www.youtube.com/watch?v=MLCW0zKR4xk


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2010, 19:11:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Η Θεωρία του Πλάτωνος περί Χρόνου
αναπαριστάνεται στην Θόλο Επιδαύρου.
O «MEΓAΣ ENIAYTOΣ» TΩN 25.796 ETΩN
KAI H ANTIΣTOIXIA ME THN ENNOIA XΩPOΣ

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2010, 19:20:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2010, 19:55:32  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ειδες το βιντεακι?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2010, 20:04:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ειδες το βιντεακι?





Τι καλά θα ήταν να είχε και υποτίτλους!!!
Δυστυχώς δεν μου βγάζει...

Τα μισά καταλαβαίνω.Αλλά πολύ καλό!


ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2010, 20:11:08  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μπορεις να το κατεβασεις και εγω θα προσπαθησω να βρω υποτιτλους... παντως λεει πολλα, για τα αξιοπεριεργα του Παρθενωνα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2010, 20:46:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

μπορεις να το κατεβασεις και εγω θα προσπαθησω να βρω υποτιτλους... παντως λεει πολλα, για τα αξιοπεριεργα του Παρθενωνα




Έψαξα και εγώ αλλά έπρεπε να πληρώσω.
Θα το κατεβάσω και αν μου βρείς,θα με υποχρεώσεις,
ειλικρινά.

Θέλω να το πάω και στα αδέρφια μου στο Ναύπλιο.
Ευχαριστώ αγαπητέ PREDATOR,έστω και έτσι
πραγματικά ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2010, 21:00:40  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να το κατεβασεις μπορεις και απο το γιουτιουμπ... εντελως δωρεαν! θα σου πω αυριο πως και με ποιο προγραμματακι.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2010, 21:05:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Για να το κατεβασεις μπορεις και απο το γιουτιουμπ... εντελως δωρεαν! θα σου πω αυριο πως και με ποιο προγραμματακι.




πες και σε μένα θέλω να κατεβάσω μερικά από you tube

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2010, 21:13:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Για να το κατεβασεις μπορεις και απο το γιουτιουμπ... εντελως δωρεαν! θα σου πω αυριο πως και με ποιο προγραμματακι.




PREDATOR,
το βίντεο το κατέβασα,τους υποτίτλους
ψάχνω.
Βρήκα ελληνικούς αλλά ήταν με πληρωμή,αυτό
εννοούσα πριν.Τους υποτίτλους.

Αθεος,

τα βιντεάκια από το youtube,κατεβαίνουν
με το πρόγραμμα youtube downloader που μπορείς
να κατεβάσεις από τα πρόσθετα του Mozilla Firefox.
Το κατεβάζεις και σου βγάζει στα βιντεο του
you tube παραθυράκι για download.

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2010, 09:14:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://culture.ana-mpa.gr/view5.php?id=3624


Το πρώτο παλαιολιθικό ελληνικό έργο τέχνης, βρέθηκε στο σπήλαιο Σαρακινό του Πηλίου. Είναι η παράσταση ενός αλόγου χαραγμένη πάνω σε λίθινο αντικείμενο μήκους 8 εκατ. "


Aυτο το ευρημα επιβεβαιωνει την αποψη,οτι οι κενταυροι της ελληνικης μυθολογιας ηταν οι πρωτοι ιππεις του ελληνικου χωρου.Αυτοι οι προιστορικοι ελληνες που τα κυνηγουσαν,αφου βλεπουμε ολοκαθαρα χαραγμενη μορφη αλογου σε λογχη,καποια στιγμη τα ιππευσαν,δημιουργωντας τεραστια εντυπωση στους υπολοιπους.Πραγματικα εντυπωσιακο ,οτι αυτο το ευρημα βρεθηκε σε σπηλια του πηλιου(στο ιδιο σπηλαιο βρεθηκε και τοιχογραφια αλογου),ακριβως εκει δηλ .που η παραδοση τοποθετει τους κενταυρους...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2010, 10:43:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και φυσικά, φίλε μου Σκαρτάδε, αυτό που αναφέρεις, για τις νέες ανακαλύψεις, με άλογα και τοιχογραφίες, σε σπηλιά στο Πήλιο,σημαίνει, ότι όντως, η ευρύτερη Θεσσαλία, είναι η αρχή
της ελληνικής μυθιστορίας, αφού το ιππικό των τότε κατοίκων της Ελλήνων, όπως κι αν ήταν τότε, έγινε αντιληπτό, ως κένταυροι, απο τους υπολοιπους,Έλληνες, που δεν ξέρανε απο άλογα και ιππική...
Και εδώ να κανω μια καινοτόμα διαφωνία....Το Πήλιο το πραγματικό, είναι δίπλα στην Κυνός Κεφαλή,στο Βελεστίνο, όπως γράφει και ο Ησίοδος,αλλά και όσοι αρχαίοι, αναφέρονται στο Πήλιο...Ούτως ή άλλως, η λ΄ςξη Πήλιο, αναφέρεται σε ανατολή και Δια....Στο τωρινό Πήλιο, η θέση, δεν είναι ανάλογη...
Αξίζει να αναφερθεί, όμως εδώ,για την αρχαία περίοδο, ότι το Σκυριανό αλογάκι,οπως και το θεσσαλικό άλογο, κατάγονται απο κείνες τις ράτσες,αυτόχθονες,όπως διαπιστώνεται, πράγμα που βέβαια, κάνει πιο δεκτό το γεγονός της ευρύτερης αυτοχθονίας των Ελλήνων, στον ελλαδικό χώρο....
Η μυθιστορία, αν μπορεί να διαβαστεί καλά, δίχως ...μυθοπλασία,μας δίνει το ιστορικό παρελθόν του ανθρώπου.....Αυτό έχει μεγάλη σημασια, για να ξέρουμε όλοι τι έγινε και πως έχουν τα πράγματα....Κι ούτε ινδοευρωπαίοι, ούτε πράσινα άλογα..
....΄Η πράσσειν αλλόγως....
Υπάρχει μια ιστορία,που πρέπει να ξεδιαλεχθεί....Έχει σχέση με το μέλλον μας, όπως και να το κάνουμε...Βλεπουμε Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο,πόσο μάλλον εδώ, στη χώρα μας...Εμείς, πότε θα την ανακαλύψουμε;...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2010, 12:00:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δικαιωση του ηροδοτου,για την καταγωγη των ετρουσκων,απο τη μικρα ασια(λυδια).

http://mikrasiatis.gr/?p=1752

Οι πρώτοι Ετρούσκοι ήσαν… Μικρασιάτες

The Guardian

Πολλοί λένε ότι αυτοί διαμόρφωσαν τον ρωμαϊκό πολιτισμό αλλά η προέλευσή τους -καίτοι οι σημερινοί τους απόγονοι ζουν στην κεντρική Ιταλία- υπήρξε ένα από τα δυσκολότερα αινίγματα που κλήθηκαν να λύσουν ιστορικοί και αρχαιολόγοι.

Σήμερα, με τη βοήθεια του DNA, οι επιστήμονες διαθέτουν την απάντηση που επί ματαίω τόσο καιρό αναζητούσαν: Γνωρίζουν -λένε- την καταγωγή των Ετρούσκων. Πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα φύλο που έφτασε στην Ιταλία ξεκινώντας από τον τόπο όπου βρίσκεται η σημερινή Τουρκία και τα μικρασιατικά παράλια. Αλλωστε, οι γενετικώς πλησιέστεροι συγγενείς των σημερινών κατοίκων της Τοσκάνης και της Ούμπρια δεν ζουν στην Ιταλία αλλά στη σημερινή Σμύρνη.


Οπως ανακοινώθηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανθρωπίνου Γονιδιώματος που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας, η γενετική έρευνα με την οποία αποκρυπτογραφήθηκε η καταγωγή των Ετρούσκων πραγματοποιήθηκε στην Τοσκάνη και ειδικότερα στην κοιλάδα του Καζεντίνο, τη Βολτέρα και το Μουρλό όπου έχουν βρεθεί ετρουσκικοί τάφοι. Οι ερευνητές έλαβαν δείγματα DNA από άνδρες αυτών των περιοχών της Ιταλίας με επώνυμα που απαντώνται μόνο στην περιοχή και εφόσον ζούσαν εκεί επί τουλάχιστον τρεις γενιές. Στη συνέχεια συνέκριναν το χρωμόσωμα Χ -που κληροδοτείται από πατέρα σε γιο- με το γενετικό υλικό ομάδων από την Ιταλία, τα Βαλκάνια, τη σημερινή Τουρκία και τη Λήμνο, καθώς υπάρχουν γλωσσολογικές παρατηρήσεις που συνδέουν όλους αυτούς με τους αρχαίους Ετρούσκους.

«Τα δείγματα DNA από τη Βολτέρα και το Μουρλό έχουν πολύ μεγαλύτερες ομοιότητες με αυτά των ανατολικών λαών παρά με των Ιταλών», εξήγησε ο Αλμπέρτο Πιάτσα, του πανεπιστημίου του Τορίνο, ο οποίος παρουσίασε την έρευνα. «Μάλιστα μια συγκεκριμένη γενετική μορφή που εντοπίστηκε στους κατοίκους του Μουρλό, αναγνωρίστηκε μόνο σε δείγματα που είχαμε από τη σημερινή Τουρκία και ειδικότερα από τα μικρασιατικά παράλια».

Στην πραγματικότητα, η τελευταία επιστημονική διαπίστωση επαληθεύει τον Ηρόδοτο, σύμφωνα με τον οποίο οι κάτοικοι της Λυδίας έπειτα από περίοδο μεγάλης ένδειας εγκατέλειψαν τη δυτική Ανατολία, και κάποιοι από αυτούς μέσω της Λήμνου έφτασαν στην Ιταλία. Εκεί ονομάστηκαν στα λατινικά «tuscii».

Από τη Μικρά Ασία η καταγωγή των Ετρούσκων

Την προέλευση των Ετρούσκων αποκρυπτογράφησαν Ιταλοί ερευνητές. Οπως έδειξε η συγκριτική μελέτη DNA πληθυσμών από την Τοσκάνη, τη Λήμνο και τη Μικρά Ασία, οι Ετρούσκοι ξεκίνησαν από τη δυτική Μικρά Ασία και έφτασαν στην Ιταλία, όπου εμφανίστηκε ο ετρουσκικός πολιτισμός περί το 1200 π.Χ. Τα επιστημονικά στοιχεία, δηλαδή, επαληθεύουν τη θεωρία που ανέφερε ο Ηρόδοτος, σύμφωνα με την οποία οι Ετρούσκοι ήταν Λυδοί.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

treptolemus
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
110 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2010, 15:14:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ενα πολυ ωραιο ντοκυμαντερ για τα Μυστικα του Παρθενωνα...

εξηγη πολλα για τις "ψευδαισθησεις" που δεινει στα ματια των απλων
ανθρωπων


πολύ ωραίο!
Το κατεβάζω για να το δω. Με υπότιτλους φυσικά -αν και δεν έχω
κανένα πρόβλημα με τα αγγλικά.

many questions, tiring answersΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kapodistria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4652 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2010, 15:43:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αφιερωμένο για τα 2500 χρόνια από την
Ιστορική Μάχη και την
Μεγαλειώδη Ελληνική Νίκη !!!


Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,μέρος Α'

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,μέρος Β'

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ,μέρος Γ'

Από το "History Channel".

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy