ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 'Eνας άγγελος πολύ ψηλά,μια αληθινή ιστορία μετάνοιας,ένας άνθρωπος χαμηλά και από κάτω δαίμονας.
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Amartolos makedonas
Νέο Μέλος


11 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2006, 23:55:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Amartolos makedonas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα μικρό μέρος της εμπειρίας μου. Απαγορεύω την αναδημοσίευση του κειμένου αυτού η τμήματος του, προς αποφυγήν διαστρέβλωσης του. Επαφείω δε το κείμενο αυτό στην όποια χρήση του μόνο από την Εκκλησία μας. Ήθελα λοιπόν να σας πω, πως, όταν ήμουν μικρός, μια αυτόματη εξωυλική εμπειρία σημάδεψε τη ζωή μου. Πως, στη συνέχεια ασχολήθηκα με τον εσωτερισμό και με τον αποκρυφισμό εν μέρει, κατά παραδρομή. Να σας πω τι έγινε μετά, το πώς δηλαδή έφτασα σε ένα οριακό σημείο μερικής καταστροφής μου και δόξα Τω Θεώ, μετανόησα. Και θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω εικόνες από μερικά επίπεδα.
Ήμουν σε ηλικία εφήβου, όταν το ρήγμα στον αιθερικό μου ιστό –όπως προσδιορίστηκε αργότερα- άνοιξε. Το γιατί ακριβώς, δεν θα σας το κοινοποιήσω. Στο αν σε αυτό συνετέλεσαν προηγούμενες ζωές επίσης δεν θα σας το κοινοποιήσω ούτε τη σημασία των παρόντων λόγων. Τη συνείδηση πρέπει να την εκλαμβάνουμε ως διαρκή. Και για τη σωτηρία της ψυχής (μιας διαρκούς ανθρώπινης ατομικότητας δηλαδή) εξουσία έχει μόνον η Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Έφηβος λοιπόν κατά την διάρκεια μιας ασθένειας, ένοιωσα ενώ κοιμόμουν να στραγγίζει ένα πυκνότερο υπόστρωμα προς κάτι αραιότερο. Ανέκτησα πλήρη συνείδηση μέσω του υλικού σώματος, χωρίς όμως να μπορώ να κουνηθώ. Τρόπον τινά, βρέθηκα σε έκσταση. Ενώ άνοιξα τα μάτια μου και έβλεπα ή άκουγα ότι συνέβαινε στο δωμάτιο μου, ήμουν σε καταληψία. Προς μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι ο τρόπος που έβλεπα ήταν απίστευτα καθαρός. Παρατήρησα μέσα στο σώμα μου ότι περιεχόταν ένας νεφοειδής, μπλε σχηματισμός, κατά σημεία λιγότερο ή περισσότερο διάφανος, αποτελούμενος από παλλόμενες ταινίες ή χορδές παλλόμενων ενεργειών, στο σχήμα του σώματος μου.
Τότε, ένιωσα μια απίστευτη ευκινησία και ελαφρότητα. Εξήλθα ακαριαία του σώματος μου και με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέταξα προς τα πάνω περνώντας μέσα από την οροφή του σπιτιού. Κατατρόμαξα…βρισκόμουν στον ουρανό και ένιωθα τον αέρα να βουίζει στα μαλλιά μου. Από τον τρόμο μου δε κοιτούσα γύρω μου αλλά έριξα μια ματιά προς τα κάτω. Δεν ήξερα καν τι σημαίνουν όλα αυτά. Συνειδητοποίησα ότι πέθαινα. Τότε με κραυγές αναφώνησα: Θεέ μου, δε θέλω να πεθάνω! Ακαριαία μία δύναμη με ρούφηξε πίσω στο σώμα μου. Η όραση μου ήταν σε 4 διαστάσεις, εκτός από ύψος, πλάτος, μήκος, έβλεπα και σε βάθος. Όλα τα πράγματα είχανε ένα φωτεινό νέφος γύρω τους και μπορούσα να βλέπω μέσα τους. Εωσότου μπορέσω να κουνήσω λίγο τα χέρια μου πέρασε αρκετή ώρα. Ένιωσα να βυθίζομαι στη λάσπη. Μετά σα να κοιμήθηκα λίγο ενώ αιωρούμουν σε μια δίνη αισθήσεων και χρωμάτων μέσα στο σώμα μου. Κάποια στιγμή ξύπνησα και είδα ότι μπορώ κάπως να σηκωθώ με δυσκολία. Και σηκώθηκα κατάκοπος, ένιωθα να ζυγίζω τόνους.
Έκτοτε, μέσα στα επόμενα χρόνια ασχολήθηκα με το τι είναι όλα αυτά. Αργότερα προσδιορίστηκε ότι είδα το διπλό αιθερικό μου αλλά και καθαρά στο πρώτο επίπεδο στα επτά υπό-επίπεδα του, δηλαδή επιπλέον στα 4 αιθερικά και ίσως στο πρανικό. Και σε αυτό το σημείο δεν θα κοινοποιηθούν περισσότερα. Ακολούθησε ένας συρφετός παραψυχολογικών και μεταφυσικών εμπειριών μου που συνοψίζονται στα ακολούθα. Είδα οντότητες του αστρικού επιπέδου και συνομίλησα λίγο μαζί τους. Ανθρωπίνου σχήματος πνεύματα και ίσως ψυχές και ιπτάμενα πνεύματα σε σχήμα πουλιού με ανθρώπινο πρόσωπο. Δεν βρίσκω καν λέξεις να σας μεταφέρω αυτά που είδα. Ο τρόμος με κυρίευε σχεδόν κάθε φορά. Είδα ορισμένα από τα παντοειδή πνεύματα της φύσης όπως είναι νάνοι, έντομα και άλλα απευθείας στο αστρικό αλλά και στο αιθερικό-πρανικό. Ακόμη με μερικά είχα κατά κάποιο τρόπο διανοητική τηλεπαθητική επαφή όπως με μια νεράιδα μεγάλης ομορφιάς. Εδώ θέλω να εφιστήσω την προσοχή στις οντότητες των κατωτέρων επιπέδων. Δε σημαίνει ότι όλα αυτά τα πνεύματα -εκτός των ψυχών αν και εκεί θέλει προσοχή- ότι είναι φιλικά. Κάποια είναι σκανταλιάρικα, κάποια παιχνιδιάρικα, άλλα ουδέτερα και κάποια εντελώς επικίνδυνα. Μόνον οι πανέμορφοι άγγελοι είναι φιλικοί προς τον άνθρωπο και τον βοηθούν ενώ βρίσκονται σε ανώτατες διαστάσεις μας βλέπουν και μπορούν να επεμβαίνουν και είναι εννέα τα τάγματα όλων των αγγέλων, ακριβώς δεν γνωρίζω, υπάρχουν αμέτρητα πλάσματα γενικότερα και πνεύματα αλλά και αρχές και εξουσίαι και εγώ είδα λίγα από αυτά των κατώτερων περισσότερο, επιπέδων. Τα εχθρικά και κάποια άλλα από τα οποία κινδυνεύει ο άνθρωπος, δεν ανήκουν στον εδώ κόσμο μας και είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε μια κατάσταση μαζί τους στον κόσμο τους, παρά μόνη ασπίδα μας η πίστη προς τον Θεό, η καλή ψυχοδιανοητική μας κατάσταση. Επίσης εδώ χρειάζεται προσοχή και από ανθρώπους αλλά και τι εμείς κάνουμε.
Έτσι καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι αμαρτίες μου πλήθαιναν. Τα δε πάθη συσσωρεύονταν. Το αιθερικό ρήγμα μεγάλωνε επιτρέποντας σε αστρικές και άλλες οντότητες συνήθως να με βασανίζουν. Η επαφή μου πλέον μαζί τους και κυρίως με δαίμονες έγινε συχνή. Κάποιες φορές στα χέρια μου έβρισκα σημάδια. Και όσο προσπαθούσα να χειριστώ τα πυρά, δε θα σας πω πως και τι σημαίνουν αυτά -ότι έκανα ήταν λάθη- τόσο το ρήγμα άνοιγε. Όταν τα κίνητρα είναι ιδιοτελή, εγωιστικά και υλιστικά, (λαθεμένα όπως οι μέθοδοι) παραχωρεί ο Κύριος σημεία προς νουθεσία. Αργότερα, ακόμη χειρότερα με περίμεναν. Όταν εμβάθυνα κάπως στον αποκρυφισμό, με την ανάπτυξη μια ασύμετρης διανόησης, άρχισα να εξηγώ το σύμπαν, τις αρχές του, το μικρόκοσμο, μεγάκοσμο και άλλα ακόμη. Και ενώ οι γνώσεις δεν ήταν δικές μου, παρατασσόμενος το εγώ της κατώτερης τετραπλότητας, έδινα ερμηνείες. Λίγα θα σας πω, ομοίαζε αυτό με ένα λιμνάζοντα βούρκο, ενώ τα νερά είναι βρώμικα εκείνος καθρεπτίζει το φως αποκρύπτοντας τη δυσωδία του. Το φως, δεν είναι δικό του και το αντανακλά. Και εδώ δεν θα κοινοποιηθούν περισσότερα παρά να σας πω ότι αντιστρόφως εξηγούσα τον κόσμο, δηλαδή λάθος και με εννοιολογίες και μεθοδολογίες που δεν κοινοποιούνται. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων να πω ότι δεν είχα σχέση με σατανιστές η παρόμοιες μεθόδους μαγείας.
Όταν ολοκληρώθηκαν τα αντίστροφα νήματα των αιτιάσεων, ρώτησα μήπως είμαι κάτι σα θεός. Τότε, φάνηκαν να ανοίγουν οι ουρανοί και ένιωσα να πεθαίνω. Ήμουν ξύπνιος και δη όρθιος τη στιγμή εκείνη. Το πυρ ανακόπηκε στην άνοδο του. Τα φραγμένα τσάκρας πισωγύρισαν τη φλόγα, ευτυχώς λίγη είχε αφυπνισθεί Τίποτε παραπάνω εδώ δε κοινοποιείται. Όπως αναφέρει η Μπέιλη, σε κάποιες περιπτώσεις, ο κίνδυνος να κατακαεί ο αιθερικός ιστός επιτρέποντας την είσοδο αστρικών οντοτήτων και ρευμάτων στα οποία ο άνθρωπος είναι ανίσχυρος, αν δεν προηγηθεί η κάθοδος του πέπλου της πίστης και η κάθαρση μέσω εργασίας, είναι ορατός. Τότε η ψυχή πρέπει να υψώσει τα μάτια της στον ουρανό και να ζητήσει συγχώρεση μειώνοντας τα πάθη και αναπτύσσοντας εν αλλήλω αγάπη και προσφορά ανιδιοτελή. Οι ουρανοί με καλούσαν και εγώ δεν ευρέθηκα άξιος διότι δεν είμαι θεϊκός ή κάτι ιδιαίτερο όπως νόμισα αλλά ποταπός, η δε σοφία ανήκει εις Τον Κύριο.Κατά Χάριν Θεοί, οι Άγιοι μόνον δέχονται την Χάριν του Κυρίου και το Άγιον πνεύμα και οι κόποι τους πολύ μεγάλοι είναι, εμείς δε οι υπόλοιποι μέσω της ευλογίας της Εκκλησιάς του γάμου συνθέτουμε τα εσώτερα και παίρνουμε ευλογία. Ακαριαία, μετά την άρνηση μου και την παραδοχή μου από φόβο ότι δεν είμαι θεός, εκολάσθηκα σφόδρα. Μια πύρινη λαίλαπα με κατέκαυσε, δόξα Τω Θεώ, μερικώς. Πήγα και μετανόησα γρήγορα! Πραγματικά μετανόησα πλέον λέγοντας ότι δεν είμαι θεός αλλά αμαρτωλός. Ζήτησα συγχώρεση από Τον Κύριο και ομολόγησα τις αμαρτίες μου!
Είπα και άλλα που δεν κοινοποιούνται. Έπινα συνέχεια νερό. Παράνοια με κυρίευσε και σφάδαζα από το κάψιμο. Είδα την κόλαση θολά. Δεχόμουν καταιγισμό επιθέσεων αστρικών οντοτήτων, αστραπών και κτύπων στον ύπνο μου, στον ξύπνιο μου, συνεχώς. Και μάλλον ύπνο δεν είχα πολύ, εκείνες τις δύσκολες στιγμές, δεν υπήρχε ανάπαυση. Ο πνευματικός μου που με εξομολόγησε με ενημέρωσε ότι θα βασανισθώ για κάποια ακόμη χρόνια, αλλά σταδιακά όλο και λιγότερο, όπως και έγινε. Σιγά σιγά ανάρρωνε η ψυχή μου. Παρακάλεσα τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και δόξα εις τους ουρανούς! Άνοιξε τα πανώρια λαμπερά κατάλευκα φτερά του και με προστάτευσε! Αμυδρά είδα τα λαμπερά φτερά του να με καλύπτουν. Δόξα εις Την Παναγία! Εκείνο τον δύσκολο καιρό είχα δέσει ένα φυλακτό ευλογημένο της Τίμιας ζώνης Της στο κεφάλι μου. Ευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς για την συμπαράσταση μέχρι να συνέλθω στην οικογένεια μου και στην γυναίκα μου. Η πίστη οικοδόμησε ένα είδος ασπίδας γύρω μου. Τα δε νήματα των αιτιάσεων, δε θα ειπωθεί τι είναι ακριβώς, άρχισαν σιγά σιγά να αντιστρέφονται ορθά. Ακόμη, στο περίπου ας λεχθεί ότι οι πολώσεις ορθώς αποκαταστάθηκαν και ότι ο άνδρας κάνει οικογένεια με την γυναίκα του, για μας τους κοσμικούς, τίποτα περισσότερο δεν κοινοποιείται. Ακόμη υπόψη ότι στα πάθη ουσίες όπως ο καφές, τσιγάρο, ποτό και άλλες παρυσφρείουν δυναμώνοντας τα και συνεπώς χωρίς αυτές, αυτά μειώνονται.
Στο υλικό επίπεδο είχα καψίματα, φλόγωση, πολυδιψία, φλεγμονές και οζίδια αδένων και πολλαπλές εκκενώσεις νευρωνικών συνάψεων μαζικά, απότομη πίεση, πλήθος μικροεγγεφαλικών επεισοδίων, μουδιάσματα και άλλα πολλά. Τότε εγεννήθη ο Ιησούς στην καρδιά μου, Εκείνος ήρθε και με βρήκε στα βάθη της κόλασης. Δεν ευρέθηκα άξιος να Τον δω αλλά δέχθηκα την διδασκαλία Του. Δόξα Τω Θεό που με αξίωσε να κοινωνήσω! Η Αγία Γραφή και το βιβλίο του γέροντα Πα¨ί¨σιου, βοήθεια μας, με επανέφεραν, αλλά και σε άλλους Αγίους προσευχήθηκα, δόξα εις Τους Ουρανούς! Η πύρινη σφαίρα τότε μετετράπηκε σε φως που δεν κατακαίει, μετά από νηστεία και προσευχή, διαπέρασε, πέρασε την κεφαλήν μου και υψώθηκε. Διότι το φως είναι του Κυρίου και μας φωτίζει, αν σταθεί στα μάτια μας τυφλώνει, επειδή δεν είναι δικό μας, αλλά από ψηλά μας φωτίζει όλους. Εκείνος είναι η Οδός και η Αλήθεια, είναι ο κάθετος άξονας Φωτός που φανερώνει τα πάντα και φωτίζει τον άξονα της Ορθοδόξου πίστεως μέσα μας.
Ακόμα είχα θολές εικόνες ενός πλανήτη που φλεγόταν από πόλεμο αλλά έβρεξε, εκεί όπου μια καταιγίδα πέρασε και όπου ακούστηκε: Eιρήνη υμίν! Άρχισε να βλαστάνει ζωή, η ατμόσφαιρα του πλανήτη άρχισε να δυναμώνει και πάλι. Τα δάση πρασίνισαν πάλι. Και μια εικόνα του σώματος, εκεί όπου καυτηριάστηκαν σκουλικιασμένες σάρκες εσφυρηλατούντο νέες. Ούτε και δω δεν θα κοινοποιηθούν περισσότερα για το τι είναι όλα αυτά τα συμβολικά, καθώς είμαι παντελώς ανάξιος να τα μεταφέρω έστω ή να τα συλλάβω αφενός, αφετέρου την φωτιά δεν την αγγίζουν και επίσης αρμόδια είναι η Εκκλησία οπού εκεί προετοιμάζονται για την εργασία οι άνθρωποι. Και ετούτα τα μυστήρια ανθρωπίνως δυνατόν δεν είναι να μεταφερθούν. Όλα γίνονται φανερά, αυτά τα θαυμαστά από Θεία πρόνοια και αγάπη συντελούνται στην καρδιά και διάνοια του Χριστιανού. Ουδέν κρυπτόν από τον Ήλιο και αυτήν την φανερή αλήθεια η Εκκλησία διδάσκει και μας δέχεται μέσα από τα επτά μυστήρια. Ο καθένας μας δε, έχει τον ορθό του δρόμο να διαβεί και κουβαλά τον σταυρό του στις πλάτες του. Έτσι η κορωνίδα αυτήν να σας πω μόνον ότι δε μου ανήκει, δεν την έλαβα, έφυγε πολύ πιο ψηλά από μένα, αλλά έλαβα απλό στεφάνι του δοκίμου χριστιανού από κλαδιά .Ο αδαής, αυτός που δεν έχει επίγνωση της ακτίνας του, όπως γράφει η Μπέιλη, σε κάποιες περιπτώσεις, παίζει με μια φωτιά που μπορεί να τον καταστρέψει και να πάθει παράνοια, μονομανίες, φυσική ασθένεια ή να αναπτύξει διαστροφές, ακόμη και -μακριά από μας- το απευκταίο, φυσικό θάνατο ή και να αποκοπεί από τον ανώτερο εαυτό για αιώνες δηλαδή να απολεσθεί επισύροντας την καταστροφή μπορεί και για μια ολόκληρη μαντβαντάρα, ξοδεύοντας πάρα πολύ καιρό για να ανοικοδομήσει ορθά εκείνα που γκρέμισε. Μετάνοια, εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία, νηστεία, προσευχή ,Εκκλησία είναι γιατρικά. Ατραπός είναι ο ορθός δρόμος του Κυρίου και παραχώρησε ο Κύριος να εργαζόμαστε ούτως ώστε να κτίσουμε την γέφυρα της επιστροφής μας προς τον παράδεισο με την άπειρη αγάπη της πράξης θυσίας του Σταυρικού Του θανάτου. Η Ανάσταση Του είναι το χαρμόσυνο μήνυμα του παραδείσου.
Ένα από τα τελευταία οράματα μου στο αστρικό και στα όρια του κατώτατου, ήταν το εξής. Νύκτα ήταν και είδα προς τον πυρήνα της γης παγερές πυκνές φλόγες κολάσεως. Ήμουν δε έξω από εκεί ανερχόμενος αλλά κοιτούσα προς την κόκκινη μάζα φωτιάς τους πίδακες της. Ένας δαίμονας οφιοειδής στον κορμό και τρομερός στην όψη φάνηκε με άκρα, νύχια, μέγεθος, δόντια και αγριότητα πεινασμένου πάνθηρα, φτερά σχήματος νυκτερίδας, δράκος όμοιος με νέφος μαύρου παλλόμενου καπνού, αλλά με ανθρωποζωόμορφο, σχεδόν, αλλοιωμένο πρόσωπο μίσους και ανασαίνοντας δυνατά σα ταύρος με πλησίασε και μου είπε με βροντερή φωνή, να τον ακολουθήσω πίσω. Ο Κύριος με αξίωσε να ψελλίσω μια απάντηση -δόξα Τω Θεώ!- ο,τι ο Κύριος αποφασίζει είπα και έδωσε ο Κύριος, δόξα Τω Θεώ! και βγήκα από το αστρικό πεδίο στο μονωμένο μου ανθρώπινο σώμα. Αυτήν αδέλφια μου είναι η πραγματική μου ιστορία έτσι με λίγα λόγια, γενικά. Και θαύματα με αξίωσε ο Κύριος να δω και ευλογία στον περίγυρο μου είδα.
Άγγελος φύλακας επέτρεψε μετά από πολλά χρόνια στον ανάξιο εμέ άνθρωπο στην διάρκεια της Σαρακοστής να δω μια εντελώς θολή εικόνα του στην διανοητική σφαίρα. Ομοιάζει με εκτυφλωτικό άστρο απερίγραπτης έντασης. Πίδακες χρυσόλευκου φωτός λούζουν με θέρμη και διαπερνούν τα πάντα σε ακτίνα χιλιομέτρων ωσάν με διάφανο κατάλευκο τριαντάφυλλο με ακτίνες αστέρα. Αυτήν είναι η κορώνα της κεφαλής του. Τα μαλλιά του ομοιάζουν με χρυσόλευκα μακριά μαλλιά ανθρώπου. Είναι δε εις την άνω μεριά του αστέρα. Από την μέση του αστέρα φτερά ανοικτά εξέρχονται με κατάλευκα πούπουλα υψηλής λεπτομέρειας χιλιάδων χρυσογάλαζων προς το λευκό αποχρώσεων και σχεδίων. Αμέσως μετά χέρια όμοια με ανθρώπινα λευκά, διάφανα και φωτεινά κρατούν δύο σχήματα. Το απαστράπτον πρόσωπο του ομοιάζει με διάφανο κρύσταλλο αδάμαντα υψηλοτάτης ωραιότητας νεαρού σχήματος. Τα μάτια του με πύρινους χρυσόλευκους προς το γαλάζιο πίδακες δύο μικρότερων άστρων. Αμέσως μετά οι χαμηλότερες ακτίνες σχηματίζουν κορμό ισχυρό, η δε δύναμις του ομοιάζει με ορμή και βοή καταρράκτη πολλών υδάτων. Γενικότερα ομοιάζει με άνθρωπο στο σχήμα περιβεβλημένον με λευκό άστρο λαμπρόν. Αγαλλίαση και θερμή ευωδία σκορπίζουν οι παλλόμενες μυριάδες ακτίνες της λάμψης του που μοιάζουν να χορεύουν αρμονικά και να εκτείνονται σφαιρικά στο χώρο. Εις την αριστερή παλάμη του αιωρείται προς τα άνω μια χρυσή σφαίρα συμπαγής και φωτεινή, χρυσοκίτρινη. Στο δεξιό του χέρι κρατά ξίφος ασημένιο δίκοπο, ολότελα λείο, γυαλιστερό και κοφτερό προς τα άνω. Η λαβή του σπαθιού φέρει ασημένια και χρυσοποίκιλτη διακόσμηση σε πολύ μικρή κλίμακα λίθων φανταχτερών όλων των χρωμάτων. Αγάπης είναι το ύφος του, χαράς και διακριτικά αυστηρό συνάμα.
Eγώ δεν είμαι άξιος για αυτά, αλλά έδωσε ο Κύριος να εργαστώ καθώς και οι γύρω μου εργάζονται και μας αξίωσε ο Θεός να πηγαίνουμε και να προσπαθούμε να πηγαίνουμε στην Εκκλησία. Εργασία πνευματική αδέλφια και σωματική, νηστεία, προσευχή, μια καλή οικογένεια, ότι λέει η Εκκλησία μας να προσπαθούμε και η ίαση πνευματική ή άλλη, ακολουθεί. Είμαι πολύ χειρότερος σας, δεν είμαι κάτι ιδιαίτερο. Δίνει ίσα σε όλους ο Κύριος χαρίσματα για να καλλιεργήσουμε. Μίλησα από την εμπειρία μου που παραχώρησε ο Κύριος προς μετάνοια και παραδειγματισμό. Παρακαλώ τους διαχειριστές του φόρουμ αυτού να αφήσουν 50 μέρες το θέμα για να το βρουν αυτοί που έχουν ανάγκη να βρουν αυτή τη σημαδούρα της συγκεκριμένης αυτής χορδής στην κοσμική πλανητική σφαίρα μας, επειδή είχα κάνει πάλι σύντομο κείμενο σε ένα ήδη ανοικτό θέμα αλλά άλλης θεματολογίας. Η διάκριση είναι ένα εφόδιο της εργασίας. Και η αγάπη. Εμένα μη με λάβετε σοβαρά αλλά την εμπειρία καθαυτή και την Εκκλησία μας να ακούμε. Δόξα Στην Αγία Τριάς, να μας φωτίζει.
gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2006, 00:42:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
οχι αλλο καρβουνο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2006, 01:46:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Αμαρτωλέ Μακεδόνα,
σε διάβασα με κατάπληξη και πολύ ενδιαφέρον!!!

Δυστυχώς δεν κατέχω τα όσα φαίνεται να γνωρίζεις στο χώρο του "μεταφυσικού", οπότε και μου είναι δύσκολο να κατανοήσω αρκετά από αυτά που λες (νήματα, επίπεδα, ......).

Βέβαια, πολλά "μπιπ" έβαλες αδελφέ μου και αυτό έκανε την κατανόηση, για εμέ, ακόμη πιο δύσκολη.

Δεν ξέρω πως θα χαρακτηρίσει ο καθένας την αφήγησή σου αυτή, εγώ όμως χαίρομαι για την κατάθεση της μαρτυρίας σου διότι δοξάζει τον Τριαδικό μας Θεό και τιμά την Εκκλησία του.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zagreas
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
153 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2006, 11:08:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zagreas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος zagreas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Έφηβος λοιπόν κατά την διάρκεια μιας ασθένειας,

Φιλε μου δεν εισαι ο μονος που κατα την διαρκεια σωματικης αρωστιας,
ειρθε επαφη με την ιδια του την ψυχη.

Και οπως ανακαλυψες ειναι γεματη παραδησους και κολασεις αγγελους
και δαιμονες.

Το θεμα ειναι να μην χασεις την μπαλα.

Η συχρονη ψυχολογια τα οντα που αναφαιρεις τα ονομαζει ψυχικα αρχετυπα.

Και να σου δωσω και μια συμβουλη σαν ομοιοπαθης που ειμαι.

Οταν συναντας αγγελους και παραδησους αφεσου στην μαγεια της εμπειριας.

Αλλα οταν συναντας σκοτεινα αρχετυπα(δαιμονες) που στην ουσια ειναι
'προβολες' των δικων σου φοβιων, κανε το εξεις κολπακι,
κοιτα τους καταματα και χαμογελασε τους.
Θα δεις οτι τοτε αυτοι θα 'κλασουν μεντες' και θα εξαφανιστουν.

Τωρα αν εσυ βρικες γιατρια στην Ορθοδοξη Χριστιανικη πιστη,
και αν αυτο σε βοηθα,
Θαμουν ο τελευταιος που θα σου ελεγε να κανεις κατι αλλο...

Kαλη σου μερα.


999Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

GeorgiO
Μέλος 1ης Βαθμίδας

United Kingdom
67 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2006, 16:48:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GeorgiO  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πραγματικά περίεργο το πώς κατάφερες να συνδιάσεις τον αποκρυφισμό και γενικότερα την ανατολική φιλοσοφία με την ορθόδοξη εκκλησία!!!
quote:
Στο αν σε αυτό συνετέλεσαν προηγούμενες ζωές... Αργότερα προσδιορίστηκε ότι είδα το διπλό αιθερικό μου αλλά και καθαρά στο πρώτο επίπεδο στα επτά υπό-επίπεδα του, δηλαδή επιπλέον στα 4 αιθερικά και ίσως στο πρανικό

Απο πότε η εκκλησία πιστεύει σε αυτά? Κάτι σαν αίρεση μου κάνει!!

Δεν πάμε καλλά και που να πιάσουν οι ζέστες(αυτό ως προς την ουσία του θέματος)
Αλλα σαν μυθηστόριμα μου άρεσε.

quote:
οχι αλλο καρβουνο

"Μερικοί βλέπουν το αύριο ως μια άλλη ημέρα. Εγώ το βλέπω ως άλλη μια ευκαιρία."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2006, 17:50:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Amartolos makedonas
τι λες;
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή;
Ένα - ένα.

Επειδή, εγώ αυτό που διάβασα, ήταν ένα συνοθύλευμα αναφορών από διάφορες μεταφυσικές θεωρήσεις, και ένα χριστιανικό δίδαγμα, που μας παραπέμπει να μην ασχολούμαστε, να μη σκεφτόμαστε, να μην ερευνάμε (;)
Κατάλαβα καλά;
Θα ήθελες λοιπόν να μας παρουσιάσεις το πράγμα από την αρχή, κομμάτι κομμάτι;
Και με κάπως λιγότερα "μπιπ" - που λέει και ο Ψηλός.

________________________________________________________________
Επίσης να πω, πως το θέμα αυτό θα μεταφερθεί στην ενότητα ΠΑΡΑΞΕΝΟ ή στην ενότητα Η ΨΥΧΗ. Παραμένει λίγο ακόμα στην κατηγορία που το άνοιξες, απλά για να μην το ψάχνεις και δεν το βρίσκεις εσύ, καθώς και τα υπόλοιπα άτομα που συμμετέχουν στη συζήτηση.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

opsimos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
200 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2006, 17:54:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους opsimos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι να σου πω,πολυ περιεργα για να ειναι αληθινα,εχω την εντυπωση
οτι τα εχεις πολυ μπερδεμενα μεσα σου,σου περασε ποτε η σκεψη να σε
δει καποιος ειδικος...

Ο τελευαίος να κλείσει την πόρτα.
ΠΟΡΤΑ ΡΕΕΕΕΕ.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

G.
Μέλος 2ης Βαθμίδας

United Kingdom
364 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2006, 18:33:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους G.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

τώρα όλο αυτό γιατί εμένα μου θυμίζει ιδιαίτερα την αφήγηση του Ενώχ?

μπα ιδέα μου θα 'ναι...


Galadriel


για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kissbaby
Νέο Μέλος


4 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2006, 11:48:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kissbaby  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ομολογώ με δέος, ότι με μπερδέψατε αγαπητέ φίλε.
Τώρα φυσικά την άκρη τη βρίσκει κανείς και με τη συζήτηση.
Γιά να δούμε επί της οθόνης.
Δόξα στον Κύριο.

kissbabyΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zagreas
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
153 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2006, 18:50:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zagreas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος zagreas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Απαγορεύω την αναδημοσίευση του κειμένου αυτού η τμήματος του, προς αποφυγήν διαστρέβλωσης του. Επαφείω δε το κείμενο αυτό στην όποια χρήση του μόνο από την Εκκλησία μας.


Μπορει να κανω και λαθος.

Αλλα μαλλον προκειτε για τους γνωστους κομητες που νομισαν οτι εχουν γραψει την ..υπερτατη αληθεια .

Και μετα απαξιουν...

999Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2006, 21:02:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΓΑΠΗΤΕ Amartolos makedonas ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΟΥ.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ.
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ... ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2006, 22:04:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Amartolos Makedonas, χωρίς να θέλω να σχολιάσω την επιστολή σου αυτή καθ' αυτή και την ουσία της, από τον τρόπο με τον οποίο γράφεις μου δημιούργησες την εντύπωση ότι μιλάς σαν να έχεις εντρυφίσει σε κάποιο είδος "επιστήμης" - χρησιμοποιείς περίεργη ορολογία και ο λόγος σου είναι ιδιαίτερα αποφασιστικός.
Ειλικρινά το μήνυμά σου με μπερδεύει. Δυσπιστώ μπροστά στα περισσότερα που γράφεις, πόσο μάλλον όταν μπλέκεις πρανικά, ενεργειακές ταλαντώσεις και ένα σωρό άλλα στοιχεία που ένας Θεός ξέρει κατά πόσον αντιστοιχούν σε κάτι το πραγματικό.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2006, 00:12:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ.

Ε όχι και αναλλοίωτος!
Κόψε κάτι

Φίλοι μου.
Υποψιάζομαι ότι με μερικά πράγματα που γίνονται σήμερα, ακόμα και ο ίδιος ο Χριστός θα γελούσε...
Κρίμα.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Amartolos makedonas
Νέο Μέλος


11 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 18:37:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Amartolos makedonas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ για τα σχόλια! Γιατί είμαι αυτό που κάποιοι περίπου περιγράφετε, ελάχιστος.
Αδελφέ Ψηλέ δόξα εις Την Αγία Τριάς ,δόξα εις την Παναγιά Την Πλατυτέρα των ουρανών, δόξα εις τους Αγγέλους, δόξα εις τους Αγίους! Έδωσε Ο Κύριος να εξομολογηθώ και να κοινωνήσω και θεραπεύτηκα και μεγάλη χαρά έχω στην καρδιά μου! Να προσπαθούμε να εργαζόμαστε για την καλή συνέχεια μας. Με την καρδιά με άκουσες, η χαρά σου είναι και δική μου και η χαρά μου είναι και δική σου!
Ναι αγαπητέ αδελφέ GeorgiO για τις ζωές, μακριά από μας η αιρέσεις! Αυτό ειπώθηκε για τις ζωές, είναι όπως τα λέει η Εκκλησία μας. Μεγάλη είναι η στενομυαλιά μας και θέλουμε να χωρέσει η θάλασσα στο κουβαδάκι; (γνωστό Χριστιανικό δίδαγμα). Ναι, από το απρόσωπο ανατολίτικο στο πραγματικό πολλές λέξεις από αυτές τις ξενόφερτες ως λέξη αλλά και ως πραγματικότητα γίνονται κάπως έτσι: Αόρατος και ορατός κόσμος, κόλαση, ύλη, φώς ,ψυχή, πνεύμα, εικόνα και ομοίωση της Αγίας Τριάδας στον άνθρωπο, προπατορικό αμάρτημα, Θεία πρόνοια, χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, βάπτισις, λογισμοί, κολασμός, εξομολόγηση, κάθαρση, Θεία Κοινωνία, Σωτηρία, επτά σταθμοί, παράδεισος. Δεν είμαι άξιος να σας λέω τέτοια πράγματα παρά την Εκκλησία να ακούμε.
Ναι αγαπητέ opsimos από τη δική σου σκοπιά. Γράφω αυτά που έζησα και είδα. Σίγουρα δεν ήμουν καλά μα δόξα Τω Θεώ όλα άλλαξαν! Και είναι ειδικός για όλους μας Ο Ιησούς που θυσιάστηκε από την απέραντη αγάπη Του για μας για να μας σώσει από την αμαρτία!
Ναι, Gigenis έτσι φαίνεται, ο άνθρακας, το κάρβουνο, βασικό συστατικό της οργανικής ζωής στον πλανήτη, βασικό στο DNA, μετασχηματίζεται και σε διαμάντι. Άνθρακες οι θησαυροί; Από αυτόν γεννιέται η ζωή οργανικά και μεταβολίζεται και επειδή καίγεται στην φωτιά, από αυτόν καταστρέφεται. Πλαστικά, πολυμερή, πετρέλαιο ..και χιλιάδες άλλα. Μας μουντζουρώνει και από τα αλκάλια της καύσης παράγεται και σαπούνι που μας ξεπλένει...αυτά μας λέει η χημεία..
Μάλιστα Zagreas έτσι νόμισα και γω ..αρχικά στο περίπου ίσχυε για το διώξιμο του δαίμονα. Αυτός είναι πονηρός και έτσι πράτει. Έτσι φαίνεται ότι δεν φαίνεται. Και όταν φανεί, η πραγματικότητα μοιάζει διαφορετική ..γιατί είναι διαφορετική υπό τον ήλιο και αυτό το βίωσα, γιατί απωλέσθηκα χωρίς ήλιο σχεδόν και ο Κύριος με βρήκε, διότι είναι το Φως της ζωής, δόξα Τω Θεώ! Αισιοδοξία στη ζωή μας μεν αλλά και Ορθόδοξος πίστη!
Ναι Αμαλία ένα ένα δες τα εσύ, κατά παράγραφο. Η θεώρηση είναι από έξω και για τον άνθρωπο είναι υποκειμενική. Αλλά το βίωμα πραγματώνει και αυτό είναι από μέσα και είναι αντικειμενικό. Όπως έλεγε ο γέροντας Παίσιος, να προσέχουμε τους λογισμούς. Να πώ ότι οι λογισμοί είναι σα τα σύννεφα αέρινοι ..και όσο πιο πολλοί, τόσο πιο πολύ γεμίζει ο ουρανός με σύννεφα που κλείνουν τον ήλιο ..και παγώνει η καρδιά μας. Περίπου γιαυτό δεν κοινοποιούνται κάποια, η Μπέιλη το έγραφε σε σημεία κάποιου βιβλίου της για κάποια θέματα, σχετικά δε το ίδιο διαπίστωσα μέσα από τον πόνο. Αλλά κάθε εμπόδιο σε καλό να λέμε. Άλλο η ανενεργός νοημοσύνη και άλλο η έμπρακτη. Για το θέμα μετακίνησης που είπες, εσύ είσαι διαχειρίστρια αν θες να το μετακινήσεις, δε ξέρω αλλά η μαρτυρία μετάνοιας φαίνεται να είναι θρησκευτικό θέμα Ορθοδοξίας.
Φίλε G. αλήθεια μοιάζει; Δεν είναι βιβλίο της Αγίας γραφής αυτό έψαξα αλλά δε το βρήκα, είναι κάτι άλλο; Κάποτε, στη φορά που πήγα πριν πάρα πολλά χρόνια στο Άγιον όρος έδωσε ο Θεός και γνώρισα τον παππούλη Στέφανο το Σέρβο τόσο τυχαία και τόσο σημαδιακά.. σε ένα όμορφο μέρος στους πρόποδες του Άθωνα. Ενώ είχα διαβάσει το βιβλίο του και αναρωτιόμουν σχετικά, τον συνάντησα εκεί ολοζώντανο. Ήρθε και μου μίλησε εκείνος εκεί στην προβλήτα στα Κατουνάκια. Εγώ συνέχισα να παραστρατώ, πορεία που σας περιέγραψα. Έκτοτε, μετά κάποια χρόνια έμαθα ότι κοιμήθηκε και όταν -δόξα Τω Θεώ- μετανόησα, τον θυμήθηκα και πάλι.. ξαναδιάβασα το βιβλίο του και συνειδητοποίησα τα όσα θαυμαστά αξιώθηκε να δει και έγραψε και την αγιότητα του που την απέδειξε έμπρακτα, όλα ήταν πέρα για πέρα αληθινά. Τα όσα είδα εγώ ο ποταπός είναι ένα ελάχιστο μόριο της τρίχας από ότι έζησε εκείνος. Εκείνον λοιπόν να διαβάσετε αν θέλετε να μάθετε, βοήθεια μας. Να σε καλά.
Να σας πω και πάλι ότι η μαρτυρία μου δεν είναι προς κατανόηση, τα μυστήρια αυτά είναι θαυμαστά της Εκκλησίας -να αξιωνόμαστε να εξομολογούμαστε και να κοινωνάμε- αλλά είναι ουσίας η μαρτυρία και αν κάποιοι την αναζητούν, αν είναι από το Θεό, θα τη δουν. Είμαι ανάξιος να σας δίνω συμβουλές. Αυτό σας λέω, ότι δεν είναι δική μου αυτήν η γνώση.
Αδελφέ Κissbaby στον ενικό μίλα μου δεν είμαι κάτι ιδιαίτερο ούτε αξίζω το δέος σου. Δέος αξίζουν τα μυριάδες θαύματα του Δημιουργού που τον φανερώνουν και παίρνουμε μια αμυδρή εικόνα Του. Συγνώμη αν σε μπέρδεψα. Ομολογώ ότι είμαι αυτός που είμαι δηλαδή αμαρτωλός και χαίρομαι για το ότι το συνέλαβα γιατί αυτό είμαι και μόνο αυτό ξέρω εντελώς σίγουρα. Ήμουν εντελώς ανίκανος να το καταλάβω κάτι το τόσο απλό. Δόξα Τω Θεώ! Έδωσε Ο Κύριος και μετανόησα. Τώρα βλέπω πιο καθαρά προς τα πού να κατευθυνθώ και διαβώ δηλαδή τον ορθό δρόμο της αλήθειας ξεκινώντας λέγοντας την αλήθεια ότι δηλαδή είμαι αμαρτωλός.
Αγαπητέ zagreas ποιος είμαι εγώ να πω την υπέρτατη αλήθεια για σένα και πια είναι αυτή; Eγώ καν δεν ήξερα πόσο ποταπός είμαι. Μια αλήθεια έχω να σου πω ότι Ο Κύριος έδωσε να δώ ποιος είμαι και τώρα βλέπω ποιος είμαι. Είμαι ένας άνθρωπος αμαρτωλός, όπως όλοι οι άνθρωποι και από πολλούς χειρότερος ακόμα. Αυτήν είναι μια αλήθεια που σίγουρα ξέρω και μαρτυρώ. Την υπέρτατη αλήθεια για όλους Ο Κύριος την δίδαξε και δεν είναι δική μου. Αλλά ας ακούμε την Εκκλησία για αυτές τις αλήθειες και ας προσπαθούμε όσο μπορούμε. . Και σκοπεύω να παραδώσω το κείμενο στην Εκκλησία και εκεί ας το κάνουνε ότι τους φωτίσει Ο Θεός.

Αγαπητέ WWalker πολύ καλά το είπες, μόνον ο Κύριος γνωρίζει, ο Παντοκράτωρ και δική του είναι η δύναμις, η σοφία, η δόξα και η τιμή, εις τους αιώνας των αιώνων. Είχα εντρυφήσει στην πλάνη. Το κείμενο της εμπειρίας μου περιέχει πράγματι ορολογίες που προορίζονται για κείνους που βρίσκονται στην πλάνη του είδους που εγώ ευρισκόμουν και κινδυνεύουν, μα την ουσία της εμπειρίας την μοιράζομαι με μεγάλη χαρά και αγάπη μαζί με όλους σας και την ομολογώ.
Προσπάθησα να απαντήσω μέσες άκρες σε όλους και όπως καταλάβατε ειπώνονται ξανά πράγματα που ειπώθηκαν. Δεν έχω κάτι άλλο να πω πέρα από αυτές τις λίγες λέξεις μαρτυρίας ξανά και ξανά. Ο θεός να μας φωτίζει. Να είστε καλά
Αδελφέ snoopy! Μα όχι δεν ήταν ανεπανάληπτες! Πάρα πολλές ψυχές κολάζονται, να ευχόμαστε δια την σωτηρία όλων. Ήμουν κολασμένος και έβλεπα δαίμονες! Νόμισα πως δεν είμαι και τόσο αμαρτωλός και όλο πιο πολύ τους έβλεπα. Ήμουν κενόδοξος και άπιστος. Τώρα είμαι καλύτερα γιατί επέτρεψε ο Κύριος να εξομολογηθώ και να κοινωνήσω! Είμαι παράδειγμα προς αποφυγήν καταλάβετε το! Η μετάνοια είναι παράδειγμα προς μίμηση και δεν την διέκρινα πριν αλλά ο Κύριος παραχώρησε να το καταλάβω και να εργασθώ και να μειώνω τα υλικά πάθη όσο μπορώ. Πολλοί έχουν τέτοιες εμπειρίες με δαίμονες αν αυτό εννοείς. Όχι όχι δεν είμαι μεγάλη απάντηση προς κάποιους! Μην με τιμάς ούτε στο ελάχιστο, δεν το αξίζω και σου λέω την αλήθεια. Να τιμάμε Τους Ουρανούς στο μέγιστο. Είμαι η πιο μικρή απάντηση και μάλιστα η απάντηση είναι πως είμαι αμαρτωλός. Δεν είναι κακό να το αναγνωρίζουμε ίσα ίσα είναι η αρχή των καλών. Το κακό είναι όταν απαιτούμε να είμαστε τέλειοι και δη χωρίς εργασία. Ο δρόμος προς τον παράδεισο είναι δρόμος εργασίας. Ο παππούλης Βησσαρίων ομολογούν όσοι τον γνώρισαν ότι ήταν Άγιος εν ζωή. Και ο παππούλης κοιμήθηκε και το σκήνωμα του λέγεται ότι ευωδίασε και παραμένει, δεν είμαι άξιος να ομιλώ για άνθρωπο πνευματικό που το απόδειξε έμπρακτα αλλά να σας πω για την δική μου σήψη και μάλιστα εν ζωή και την αλλαγή στη ζωή μου προς το καλύτερο. Δόξα εις τον Θεό! Αγαπητέ εν Χρηστώ αδελφέ να είσαι καλά και να προσπαθούμε να κάνουμε καλά πράγματα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 22:03:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εισερχομενος απο την εξοδο για να βρω αυτον που με εψαχνε διαπιστωσα
οτι κοιτωντας προσεκτικα με κλειστα τα ματια ακους της μυρωδιες της ανοιξης μεσα στον χειμωνα
αν πιασεις την τυχη απο τα μαλια προσεχε μην της χαλασεις την περμανατ μου ειχε πει η θεια μου ο μπαμπης

προσπαθωντας να καταλαβω τι ηθελε να πει ο ποιητης ακολουθησα το κουνελι και βρεθηκα στην τζαμαικα
εκει φταιχνοντας χιονανθρωπους καταλαβα οτι δεν πρεπει να χτιζουμε παλατια στην αμμο αν δεν εχουμε μεσον
περιμενοντας το τρενο στο λιμανι πηρα το αεροπλανο και περνοντας απο το τουνελ της αγαπης ειδα τον τζακ τον αντεροβγαλτη να τρωει παγωτο
χωνακι μεσα σε κυπελο
μην περιμενετε να καταλαβετε τι ακριβως λεω οσοι το καταλαβουν εχουν μονιμη θεση στο λευκο δωματιο με τους μαλακους τοιχους και θα φορανε το συνολακι που δενει πισω απο την πλατη
μην τρομαζετε απο την τελευταια παραγραφο δεν ηταν λογια δικα μου αλλα του εξω απο δω λιγο ποιο περα κατα κι μερια
λευτερια στους ξυλοκοπους της σαχαρας


Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Edited by - gigenis on 22/03/2006 22:04:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ermis -3E-
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 23:44:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ermis -3E-  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Μακεδόνα

Βασικά για τα ακραία ορθοδοξιστικα περί αυτού του θέματος και περί της αλάθητης φύσης της εκκλησίας έχω πολλές ενστάσεις.

Τώρα αν πω ότι είχα και εγώ κάποιες εμπειρίες όχι εφάμιλλες αλλά σίγουρα έξω από την κοινή λογική θα με πάρουν με τις πέτρες οι διάφοροι δια αυτόν ακριβός τον λόγο δεν υποστηρίζω κανένα δόγμα.

Αυτά που λες από την εκκλησία δεν είναι μόνον αίρεση αλλά πολύ πιθανόν είναι να σε πάρουνε για δαιμονισμένο και σε άλλες εποχές μπορεί και να σε έκαιγαν.

Προφανώς σε κινεί κάποιος ενθουσιασμός και κάποια αθωότητα δια αυτόν ακριβός τον λόγο θα βρίσω λίγο τον Gigeni και τους υπόλοιπους και θα τους καλέσω να παίξουν με το πούλι τους αλλού.

Ένας νεοπυθαγοριος που δηλώνει Χριστιανός με το όνομα Αττεσλης www.researchers-of-truth.org και γνωστός ως ο μάγος του Στροβόλου στην Κύπρο θα μπορούσε να είναι χρήσιμος επί της παρούσης και σε όλες τις περιπτώσεις χρήσιμη θα πρέπει να θεωρηθεί και η συμβουλή μου.

Αν πραγματικά έχεις ζήσει κάποιες καταστάσεις μην της μοιράζεσαι και μην τις χρησιμοποιείς για να στηρίξεις κάποιο δόγμα, πολύ πιθανόν είναι ακόμα και το δόγμα να σε ποδοπατήσει όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

Και πολύ απλά επέλεξε τώρα που ακόμα μπορείς να προφυλάξεις τον εαυτό σου με την απουσία σου.

__________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
amalia
__________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 00:57:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Amartolos makedonas:
quote:
Για το θέμα μετακίνησης που είπες, εσύ είσαι διαχειρίστρια αν θες να το μετακινήσεις, δε ξέρω αλλά η μαρτυρία μετάνοιας φαίνεται να είναι θρησκευτικό θέμα Ορθοδοξίας.

Ωραία. Καλά που μου το θύμησες!
Μεταφέρεται λοιπόν, στην ενότητα ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ από την ενότητα ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ που το φιλοξένησε αρχικά.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 03:01:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Tο Βιβλίο του Ενώχ αναγνωρίζεται (νομίζω,δεν είμαι σίγουρος) από την εκκλησία μας ως απόκρυφο,με ότι σημαίνει αυτό.Στην Αγία Γραφή πάντως,στη Γένεση, αναφέρεται ότι ο Ενώχ μετατέθηκε,δεν πέθανε,όπως γράφει για τους προγόνους του και τους απογόνους του.Αυτά!Α,καιέχει γίνει ΤΟPIC το βιβλίο του Ενώχ παλαιότερα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
mab
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 03:29:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mab  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ναι...να σου πω παρ'τα ισα σου και πες μας τι πινεις και δεν μας δινεις...από ποτε η εκκλησια υποστηρίζει όλα αυτα τα χαριτωμενα που γραφεις? καλη η ιστοριουλα σου αλλα οτι βρηκες εγραψες και δυστυχως δεν ταιριαζουν.ελπιζω να βγεις στην Τατιανα!!!

M.A.B.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zagreas
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
153 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 08:23:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zagreas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος zagreas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
εισερχομενος απο την εξοδο για να βρω αυτον που με εψαχνε διαπιστωσα
οτι κοιτωντας προσεκτικα με κλειστα τα ματια ακους της μυρωδιες της ανοιξης μεσα στον χειμωνα
αν πιασεις την τυχη απο τα μαλια προσεχε μην της χαλασεις την περμανατ μου ειχε πει η θεια μου ο μπαμπης

προσπαθωντας να καταλαβω τι ηθελε να πει ο ποιητης ακολουθησα το κουνελι και βρεθηκα στην τζαμαικα
εκει φταιχνοντας χιονανθρωπους καταλαβα οτι δεν πρεπει να χτιζουμε παλατια στην αμμο αν δεν εχουμε μεσον
περιμενοντας το τρενο στο λιμανι πηρα το αεροπλανο και περνοντας απο το τουνελ της αγαπης ειδα τον τζακ τον αντεροβγαλτη να τρωει παγωτο
χωνακι μεσα σε κυπελο
μην περιμενετε να καταλαβετε τι ακριβως λεω οσοι το καταλαβουν εχουν μονιμη θεση στο λευκο δωματιο με τους μαλακους τοιχους και θα φορανε το συνολακι που δενει πισω απο την πλατη
μην τρομαζετε απο την τελευταια παραγραφο δεν ηταν λογια δικα μου αλλα του εξω απο δω λιγο ποιο περα κατα κι μερια
λευτερια στους ξυλοκοπους της σαχαρας


999Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 16:03:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ermis -3E-
<<Προφανώς σε κινεί κάποιος ενθουσιασμός και κάποια αθωότητα δια αυτόν ακριβός τον λόγο θα βρίσω λίγο τον Gigeni και τους υπόλοιπους και θα τους καλέσω να παίξουν με το πούλι τους αλλού.>>

πιθανες απαντησεις

του λακη

κυρια αμαλια βοηθεια διωξτε τον ερμη 3ε

του μαγκα

με το πουλι μου δεν παιζω εγω αλλα στενο συγκενικο σου προσωπο

του γηγενη

γιατι ερμη 3ε εχεις αυτη την αποψη για τα γραπτα μου;
καταθεση προσωπικων εμπειριων ειναι
βρηκα το θαρρος βλεπωντας τον αμαρτωλο μακεδονα να γραφει τις δικες του και ετσι εκανα και εγω
δεν μπορω να καταλαβω γιατι κανεις αυτη την επιθεση
εχω και αλλες εμπειριες να καταθεσω θα τις δινω λιγες λιγες για να μπορεσουν ολοι να τις αφομιωσουν

μα καλα βρε ζαγρεα γελας με τις εμπειριες μου;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 17:11:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ermis -3E-
έγινε επέμβαση σε φράση σου, σε προηγούμενο μήνυμα που έγραψες.

Θα σε παρακαλούσα, να είναι αυτή η επέμβαση η πρώτη και τελευταία που θα αναγκαστούμε να κάνουμε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elmarad
Νέο Μέλος

Greece
11 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 22:59:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elmarad  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ θα σταθώ στο γεγονος πως κατα τη διάρκεια μιας αστρικής προβολής η΄επαφής με ανώτερα πεδία συνείδησης, παρόλο που υπάρχει η αντίληψη ξένων οντοτήτων αυτές παίρνουν την μορφή που υποβάλλουν τα αρχέτυπα του υποσυνείδητου (Θεός, δαίμονες κ.τ.λ.). Ίσως έχει να κάνει με την πνευματική εξέλιξη του καθενός, όπου τα πιστέυω του αποτελούν τη σκάλα με την οποία ανέρχεται σε μια πιο αφυπνισμένη οντότητα.¨Εχω την υποψία πάντως πως όσο λιγότερο δυιστική προσέγγιση ακολουθεί κάποιος στις θεωρίες του (καλό-κακό, φως-σκοτάδι κ.τ.λ.) τόσο πιο ποίκιλες και ενδιαφέρουσες γίνονται αυτές οι εμπειρίες...και φυσικά πιο "αληθινές"...

Join the fractal...
http://www.soundlift.com/fractalofconscienceΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2006, 01:52:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Isos den katalava kala ego.

File Ermi-3- kai mab,
Ti ypostirizei o Makedonas poy den to dexetai i Ekklisia??

Lege vre Ermi-3- tis embiries soy kai kaneis den tha se parei me tis petres. Giati tosos fovos apo meroys soy??

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mab
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2006, 12:02:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mab  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν εσενα φιλε μου σου αρεσουν και σου ακουγονται καλα τοτε εγω παω πασο. Εγω διαφωνω με ολα αυτα που γραφει και κυριως με τον τροπο που τα γραφει.Και εξαλλου οταν καποιος αποφασιζει να γραψει καπου τις "εμπειριες" του τα λεει ολα και οχι τα μισα "για καποιους λογους". Μου θυμιζει κατι οργανωσεις που ψαρευουν κοσμο οπου βρουν με βιτρινες-θαυματα. Αν ηθελε να πει ολα αυτα ας ανοιγε ενα blog και οχι να ερθει εδω. Ουσιαστικα την ιστορια της ζωης του ειπε και δεν ανοιξε ενα θεμα γενικα. Και θελει να το αφησουν και τουλαχιστον 50ημερες εδω. Σαν το γραμματακι που πρεπει να το δωσεις σε 50 ατομα για να γινει αυτο που θες. Αν θελει ο καθενας να πιστευει στο Θεο του θα το κανει και δεν του χρειαζεται η εξωφρενικη ιστορια καποιου ανωνυμου.

M.A.B.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mantis Religiosus
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Kenya
135 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2006, 21:35:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mantis Religiosus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΟ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2006, 01:39:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αν εσενα φιλε μου σου αρεσουν και σου ακουγονται καλα τοτε εγω παω πασο. Εγω διαφωνω με ολα αυτα που γραφει και κυριως με τον τροπο που τα γραφει.Και εξαλλου οταν καποιος αποφασιζει να γραψει καπου τις "εμπειριες" του τα λεει ολα και οχι τα μισα "για καποιους λογους". Μου θυμιζει κατι οργανωσεις που ψαρευουν κοσμο οπου βρουν με βιτρινες-θαυματα. Αν ηθελε να πει ολα αυτα ας ανοιγε ενα blog και οχι να ερθει εδω. Ουσιαστικα την ιστορια της ζωης του ειπε και δεν ανοιξε ενα θεμα γενικα. Και θελει να το αφησουν και τουλαχιστον 50ημερες εδω. Σαν το γραμματακι που πρεπει να το δωσεις σε 50 ατομα για να γινει αυτο που θες. Αν θελει ο καθενας να πιστευει στο Θεο του θα το κανει και δεν του χρειαζεται η εξωφρενικη ιστορια καποιου ανωνυμου.

M.A.B.Kali moy MAB (an den kano lathos eisai koritsaki etsi)?
Katarxin den katalavaino to giati ston tropo antidrasis sou.
Pistevo pos edo mesa einai enas xoros opou boroume na milisoume gia ta pio paraksena pragmata poy exoyn symvei i symvainoyn sti zoi mas.
Den ypoxreoytai kaneis na symfonisei kai na symmeristei tis idees kanenos.

Oson afora ta "misologa", opos to anaferei kai o Amartolos Makedonas, to kanei gia prosopikous logous, pou prepei na tous sevastoume (opos tha prepei na kanoyme gia ton kathena), alla leei omos kai kati allo pou isos esy den prosekses. Anaferei pos opoios exei sxesi me ta osa anaferei, tha katalavei, leei episis pos skopos tou einai na "afipnistoun", kata kapoion tropo, osoi vriskontai stin katastasi stin opoia vriskotan aftos prin ti metastrofi tou.

Pistevo loipon, pos anti na prospathoume na apoksiosoume ena minima i kai ton syntakti toy, kalytero tha itan na doyme an emeis boroume na syneisferoume epi tou thematos, eite parathetontas, pithanos, paraplisies empiries, eite "antidrontas" antiparathetontas kapoia sovara epixeirimata (esto kai ypokeimenika).

Kai ego o idios den katalava arketa apo ti diigisi tou, alla omologo pos den exo entrifisei se tetoiou eidous, an mporoume na poume, tomeis tou "metafyskou".

****Sygxoreste me gia tous latinikous xaraktires alla edo pou vriskomai den boro na prostheso to elliniko pliktrologio. Syntoma omos tha grapso ksana me ellinikous xaraktires.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zagreas
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
153 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2006, 09:16:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zagreas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος zagreas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
μα καλα βρε ζαγρεα γελας με τις εμπειριες μου;

Αν το ψαξουμε λιγο θα δεις οτι δεν ειναι και πολυ για γελια
φιλε μου.

quote:
διαπιστωσα
οτι κοιτωντας προσεκτικα με κλειστα τα ματια ακους της μυρωδιες της ανοιξης μεσα στον χειμωνα

Το να μπερδευονται οι αισθησεις ειναι ενα συνηθισμενο φαινομενο στις ειδικες καταστασεις συνειδησης που εξεταζουμε.

Οσο παλαβο και αν ακουγεται μπορεις να ακουσεις τα χρωματα να δεις τους ηχους κλπ.
Το φαινομενο αυτο ονομαζεται συναισθησια.
Εχουμε και μια αναφορα απο τον Αριστιδη τον Σαμιο ενα συγραφεα του πρωτου ΠΧ αιωνα, που μας λεει πως αυτοι που μετιχαν στα Καβειρια μυστηρια στο πρωτο σταδιο της εμπειριας τους παθεναν ακριβως αυτο το πραγμα.

quote:

προσπαθωντας να καταλαβω τι ηθελε να πει ο ποιητης ακολουθησα το κουνελι και βρεθηκα στην τζαμαικα
εκει φταιχνοντας χιονανθρωπους

Υποθετω οτι ειναι το γνωστο κουνελι της Αλικης οποτε στην ..χωρα των θαυματων ολα γινονται.

kalimera eyrimpanti999Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

andreas_
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Cyprus
73 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2006, 18:11:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους andreas_  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τι σχέση έχουν οι προηγούμενες ζωές με την ορθόδοξη εκκλησία δεν μπόρω να καταλάβω

Edited by - andreas_ on 25/03/2006 18:12:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

JimAcid
Νέο Μέλος

Greece
8 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2006, 12:04:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους JimAcid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τέτοιου είδους εμπειρίες όλοι έχουμε, το θέμα είναι πως και αν τις αντιλαμβανόμαστε και τι αποκομίζουμε από αυτές. Το τι υποστηρίζει η εκκλησία καλύτερα να το αφήσουμε απ’ έξω γιατί η λέξη εκκλησία σημαίνει το σύνολο τον ανθρώπων, προτιμώ να πιστεύω με τον τρόπο τον δικό μου και να μην προσπαθώ να ερμηνεύσω κάτι που διαβάζω αλλά να πάρω ότι έχει να προσφέρει (το καλό βέβαια, όποιος έχει δεύτερο πράμα από το αυτί και στον Ευαγγελάτο). Θέλω να πω πως είμαστε αναρμόδιοι να κρίνουμε την εμπειρία κάποιου άλλου γιατί είναι προσωπική, δηλαδή από αυτόν για αυτόν, οι υπόλοιποι μπορούμε να αρκεστούμε στις δικές μας εμπειρίες και να εξελιχθούμε μέσα από αυτές. Τώρα αν ο φίλος μας θέλησε να ντύσει την εμπειρία του με τον μανδύα της εκκλησίας δικαίωμα του, το μόνο που έχω να του πω να προσέχει μήπως βρεθεί πνιγμένος από τον μανδύα αυτόν, όπως ανέφερε και άλλος φίλος παραπάνω…

Μη ζείς στο χθές μα ούτε και στο αύριο, ζήσε τώρα και αν μπορείς προχώρα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

STERM
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
289 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2006, 15:51:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους STERM  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρε μάγκα αμαρτωλέ μακεδόνα τι να πω αν φτιάχνεσαι με την εκκλησία και βρίσκεις τις απαντήσεις σου τότε οι υπόλοιποι περισσεύουμε.

Πάντως προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τον JimAcid και να προσθέσω πως αν ο Θεός είναι Αλήθεια και η Αλήθεια είναι Υποκειμενική, τότε είναι και ο Θεός.

Όπως την βρίσκει ο καθένας, αρκεί που την βρίσκει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy