ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ.
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 15
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2008, 18:57:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που θα ήθελα να ανοίξω με αυτό το θέμα είναι μια συζήτηση για τη σχέση του Νεοπαγανισμού και του Νεοναζισμού. Επειδή βρήκα αρκετά άρθρα στα γερμανικά (οι Γερμανοί, λόγω της ιστορίας τους αντιδρούνε υπερευαίσθητα σε τέτοια θέματα) για λογοτέχνες και μουσικούς, που συνδυάζουνε αυτά τα δύο. Θα αρχισω στο πρώτο μου ποστ με ένα άρθρο-ντοκυμαντέρ για δύο σκληρούς ροκάδες. Είναι ευπροσδεκτος όποιος μπορεί να συνεισφέρει, ώστε να ενημερωθούμε όλοι γύρω απο αυτό το άγνωστο κεφάλαιο, που μπορεί να εκτυλίσσεται και δίπλα μας.

Ο Νορβηγός Christian Vikernes, είναι ροκάς και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φυλακή, λόγω φόνου. Συμμετείχε σε εμπρησμούς χριστιανικών ναών και σε ασέλγειες τάφων. Μέσα απο τη φυλακή οργανώνει και διοικεί την διαδικτυακή οργάνωση Παγγερμανικό Παγανιστικό Μέτωπο, που συνδυάζει τον Αντιχριστιανισμό, τον Νεοπαγανισμό και το Νεοναζισμό. όπως υποστηρίζει, πρέπει με τη φωτιά να καθαρίσει η Ευρώπη απο τις Σημιτικές θρησκείες. (Περιοδικό Rock Nord, 10-11/1999)

Ο Γερμανός Möbus ανήκει και αυτός στο μουσικό ρεύμα του Black Metal, που οι στίχοι τους είναι γεμάτοι με αντιχριστιανικά μηνύματα. Άνηκε στο συγκρότημα των Absurd και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή για το φόνο του Sandro Beyer, τον οποίο σκότωσε για να δώσει τελος, όπως είπε, στην ελεϊνή του ύπαρξη. (Berliner Zeitung 1.12.1998).

Και οι δύο είναι μουσικοί του ίδιου ρεύματος και θεωρούνται ήρωες απο τους θαυμαστές-οπαδούς τους.

Απο Ντοκυμαντέρ των Rainer Fromm και της Barbara Kernbach για το γερμανικό κρατικό κανάλι NRW, 2002.

http://www.matthias-film.de/modulog/files/AR00395-002/ARBEITSHILFE/AR00395-002_AH.pdf

Θα ακολουθήσουνε και άλλα άρθρα.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2008, 23:00:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
samuel1974:
«Αυτό που θα ήθελα να ανοίξω με αυτό το θέμα είναι μια συζήτηση για τη σχέση του Νεοπαγανισμού και του Νεοναζισμού.»

Ούτε ο Παγανισμός είναι μια δεδομένη και με συγκεκριμένο λατρευτικό και καταστατικό θρησκεία, αλλά ούτε και ο Ναζισμός έχει ένα πρόσωπο/σχέση με τις θρησκείες.

Συνεπώς, ο συσχετισμός που επιχειρείς (για προφανείς λόγους..) είναι άτυχος και εκτός θέματος των συντακτών που σχολιάζεις.

samuel1974:
«Ο Νορβηγός Christian Vikernes, είναι ροκάς και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φυλακή, λόγω φόνου. Συμμετείχε σε εμπρησμούς χριστιανικών ναών και σε ασέλγειες τάφων.»

Επειδή ο αριθμός των μελών αυτών των διάσπαρτων αλλά και κατακερματισμένων ομάδων είναι γελοίος σε σχέση με τους πληθυσμούς των χωρών που δρούνε (μιλάμε για με το ζόρι λίγες χιλιάδες..), μιλάμε για μεμονομένα περιστατικά και άτομα.

Πολύ περισσότερα εγκλήματα διαπράτονται καθημερινά απο «καλούς πολίτες» στις ίδιες τις χώρες που αυτά τα αρρωστημένα άτομα δρούνε, απλά το «άρωμα» του Ναζισμού είναι αυτό που εξάπτει την φαντασία και πουλάει.

Συνεπώς, πολύ φασαρία για το τίποτα.

samuel1974:
«Μέσα απο τη φυλακή οργανώνει και διοικεί την διαδικτυακή οργάνωση Παγγερμανικό Παγανιστικό Μέτωπο, που συνδυάζει τον Αντιχριστιανισμό, τον Νεοπαγανισμό και το Νεοναζισμό.»

Η οργάνωση Κu Klux Klan είχε χριστιανικότατες παρόλες και περίτρανα τον σταυρό στο χέρι, μόνο που εις το όνομα της λευκής υπεροχής σταύρωνε μαύρους επάνω στους σταυρούς της κάθαρσης!

Συνεπώς, το ποιός αρρωστημένος πράτει τα ΧΨ ανομήματα εις το όνομα της όποιας θρησκείας, και εφόσον αυτό δεν προέρχεται απο θεσμοθετημένα όργανα και αποφάσεις, είναι απλά καρκινώματα της κοινωνίας και όχι γενίκευση.

Όπως π.χ. μπορούμε πολύ καλά να δούμε παρακάτω στο link, Νεοναζί υπάρχουνε ακόμα και στο Ισραήλ!
http://www.tagesschau.de/ausland/meldung492970.html

Άρα φίλτατε Σαμουήλ, θα έλεγα ότι έπεσε στο κενό η προσπάθεια σου να δημιουργήσεις εντυπώσεις συσχετίζοντας τον Παγανισμό και τον Νεοναζισμό, και μάλλον κάτι άλλο θα πρέπει να ξεθάψεις για να «ισοσκελίσεις» καταστάσεις....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2008, 23:31:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
... και τελικά όλα οφείλονται σε ελλιπή γνώση ης ιστορίας. Παρότι άπειρα βιβλία έχουν γραφεί για τις σχέσεις Χίτλερ- Ναζί και παγανισμού, ο χριστιανισμός διατηρήθηκε ανέπαφος στην ναζιστική Γερμανία και ΔΕΝ καταδιώχθηκε. Συχνά μάλιστα συναντάμε τους ιερείς του στα πιο απίθανα μέρη.

Ο άνδρας με το λευκό πουκάμισο στην παραπάνω φωτογραφία δίπλα στο Ρόμμελ, είναι ο Wilhelm Bach πρώην ιερέας της λουθηριανής εκκλησίας τιμημένος με σταυρό των Ιπποτών του Σιδηρού σταυρού για την μάχη ενάντια στους συμμάχους στο πέρασμα halfaya.
Τα metal συγκροτήματα θα έπρεπε να διαβάζουν λίγο περισσότερο.
... Οι τουλάχιστον οι όποιοι manager τους τα υπαγορεύουν αυτά.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 09:47:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
samuel1974 περίμενα πολύ πιο σοβαρή προσέγγιση του θέματος και όχι απλή αναφορά σε άρθρα (copy/paste κοινώς). 'Εχεις γνώση και άποψη επί του θέματος ή απλά ότι διαβάζεις από άρθρα ???

Μου θυμίζει κάτι άρθρα που διάβαζα σε πολιτικές εφημερίδες όταν ήμουνα 13 ετών που παραλληρίζανε το heavy metal με τον σατανισμό, έχωντας ως το απόλυτο παράδειγμα "τους αρχισατανιστές Iron Maiden" με το "κατάπτυστο ύμνο προς τον σατανά - 666 The Number Of the Beast".

Αν είναι να γίνει έτσι η κουβέντα, δεν πρόκειται να συμμετάσχω.

Παρεπιπτόντως, δηλώνω φανατικός μεταλλάς (με ιδιαίτερη προτίμηση στο ατμοσφαιρικό death metal) και φανατικός του νεοφόλκ μουσικού κινήματος. Προς απογοήτευση ορισμένων, δεν επιθυμώ τον αφανισμό καμμίας φυλής και δεν πιστεύω στην ύπαρξη του τραγοπόδαρου....

Edited by - KERRY KING on 23/09/2008 09:51:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 14:10:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
veritas
... και τελικά όλα οφείλονται σε ελλιπή γνώση ης ιστορίας. Παρότι άπειρα βιβλία έχουν γραφεί για τις σχέσεις Χίτλερ- Ναζί και παγανισμού, ο χριστιανισμός διατηρήθηκε ανέπαφος στην ναζιστική Γερμανία και ΔΕΝ καταδιώχθηκε.

ο χριστιανισμός διατηρήθηκε ανέπαφος
Γιατί;;; το σωστό κατ' εσέ θα ήταν να είχε συμβεί το αντίθετο;

Αν κάνουμε μια προσπάθεια και αφήσουμε για λίγο το Χριστιανισμό στην άκρη, θα μας μαλώσει κανείς;

Δεν θα ήταν ορθότερο να περιοριστούμε στη σχέση του Νεοναζισμού με τον Νεοπαγανισμό; Τόσα άλλα θέματα υπάρχουν για να βγάλεις το άχτι σου αν θες.


Edited by - Ψηλός on 23/09/2008 14:12:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 14:16:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το παρακάτω είναι μεταφρασμένο απόσπασμα απο την επίσημη ιστιοσελίδα του γερμανικού κρατιδίου του Brandenburg. Στο τμήμα "Αγωγή του πολίτη" και "αντιπαράθεση με την ακροδεξιά".


Νεοπαγανισμός

Νεοπαγανισμός: Απο την ελληνική λέξη «νέος» και την λατινική λέξη «paganus»,που σημαίνει χωριό ή κάτοικος της υπαίθρου.

Σαν νεοπαγανιστές ή νεοειδωλολάτρες χαρακτηρίζονται όσοι ασπάζονται προχριστιανικές θρησκείες. Επειδή συνήθως δεν υπάρχουνε αρκετά συγγράματα και τα άτομα που θα μπορούσανε να δώσουνε περισσότερες πληροφορίες για τις τελετές και το περιεχόμενο αυτής της πίστης έχουνε αποβιώσει πριν απο πολλούς αιώνες, οι Νεοπαγανιστές αντλούνε τις βασικές τους γνώσεις για το περιεχόμενο της πίστης τους απο την λογοτεχνία, η οποία θεωρείται η ιδρυτική λογοτεχνία του Εσωτερισμού (απο την ελληνική λέξη) και του Οκκουλτισμού (απο την λατινική λέξη: η διδασκαλία του αποκρύφου).

Στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα οδήγησε ο εθνικισμός και η ακόλουθη του λαϊκή ιδεολογία στην επιθυμία να βιωθεί μία πνευματικότητα με εγγύτητα στην φύση, όπως αυτή βιωνότανε απο τους προγόνους. Αυτό το ιδεολογικό ρεύμα είναι συνήθως αλληλένδετο με την αντίληψη ότι ο Χριστιανισμός είναι μία ξενόφερτη θρησκεία, η οποία επιβλήθηκε στους λαούς της Ευρώπης απο ξένες δυνάμεις με σκοπό να γίνουνε πειθήνια οργανα ξένων εξουσιαστών.

Σαν υποκινητές αυτής της παγκόσμιας συνωμοσίας επισημαίνονται οι Εβραίοι καθώς γίνεται αναφορά στο ότι ο Ιουδαϊσμός είναι η αρχαιότερη των δύο αδερφών θρησκειών Χριστιανισμού και Ιουδαϊσμού. Ακόμη και εάν δεν αναφέρεται ξεκάθαρα, στα πλαίσια αυτής της αντίληψης, ο Ιουδαϊσμός σαν τον έμμεσο καταπιεστή, ωστόσο αυτή η συνομωσιολογίκη θεωρία υποθάλπτει το αντισημιτικό στερεότυπο της εβραϊκής παγκόσμιας συνομωσίας.

Η έλλειψη έγκυρων πηγών για τη δήθεν αρχέγονη θρησκευτικότητα της προχριστιανικής Ευρώπης είχε δύο αποτελέσματα: Συγγραφείς όπως η θεόσοφος Helena Petrovna Blavatsky (12.8.1831 - 8.5.1891), ο ανθρωπόσοφος Rudolph Steiner (27.2.1861 - 30.3.1925), του οποίου «η θεωρία του ανθρώπου» είχε εμπνευστεί απο την θεοσοφία, οι αριόσοφοι Guido von List (5.10.1848 - 17.5.1919) και ο Jörg Lanz von Liebenfels (19.7.1874 - 22.4.1954) επίσης και ο οκκουλτιστής Aleister Crowley (12.10.1875 - 1.12.1947), για να αναφερθούνε λίγοι απο αυτούς, αντλήσανε τις δήθεν γνώσεις τους γύρω απο τον παγανιστικό πνευματισμό απο διάσπαρτες ανα τον κόσμο πηγές.

Η επιχειρηματολογία τους επικεντρωνότανε στο ότι κάθε αρχέγονη θρησκεία πηγάζει απο την ίδια πηγή, δηλαδή δεν έχει σημασία απο που και απο ποιό πολιτιστικό ή ιστορικό υπόβαθρο ξεπηδήσανε οι εκάστοτε θρησκευτικές αντιλήψεις απο τις οποίες αντλούσανε τις πηγές τους. Επίσης υποστηρίζανε, όχι λίγοι απο αυτούς, ότι γίνανε δέκτες κάποιας «θείας» φώτισης, η οποία τους υπέδειξε τον απόκρυφη πνευματική αλήθεια.

Έτσι δημιουργήθηκε ένα μωσαϊκο απο ιστορικοθρησκευτικά κομμάτια απ όλον τον κόσμο, απο το οποίο οι Νεοπαγανιστές αντλούνε γνώσεις μέχρι σήμερα. Όλο αυτό είναι αλληλένδετο με έναν παραλογισμό: οι οκκουλτιστικές, πνευματικές αλήθειες δεν ξεπήδησανε απο την λογική, όπως υποστηρίζεται, αλλά απο το συναίσθημα και την διαίσθηση ή απο «θείες» αποκαλύψεις. Με άλλα λόγια τις διδαχές του Νεοπαγανισμού δεν μπορεί κάποιος να τις γνωρίζει, αλλά να τις νιώσει και να τις πιστέψει.

Η κριτική των Νεοπαγανιστών απέναντι στον πολιτισμό, υποστηρίζει ότι ο σύγχρονος πολιτισμός πάσχει απο έλλειψη πνευματικότητας. Οι σύγχρονες κοινωνίες με την καθοδηγούμενη απο την λογική αναζήτηση τους είναι απομακρυσμένες απο το «αρχέγονο» και απο τη φύση, και είναι τεχνητές και κρύες. Με τον ιδιο τρόπο επιχειρηματολογούνε και οι ακραίοι δεξιοί όταν προτάσσουνε την αρχή του ενός αντί για τις καθοδηγούμενες απο τη λογική μορφές πολιτεύματος (δημοκρατία), βασιζόμενοι στη διάνοια και στην διαίσθηση του ηγέτη.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο της σχέσης μεταξύ του Νεοπαγανισμού και της άκρας δεξιάς είναι ο ρατσιμός, ο οποίος συναντάται πολλές φορές στην ιδρυτική λογοτεχνία του εσωτερισμού. Στο επίκεντρο της θεοσοφίας βρισκότανε η θεωρία της «ρίζας των φυλών», σύμφωνα με την οποία οι διαφορετικές ανθρώπινες ράτσες ακολουθήσανε διαφορετικούς δρόμους εξέλιξης, και η Αρία φυλή έχει επιτεύξει έτσι την υψηλότερη εξέλιξη. Αυτή η θεωρία βρήκε πρόσβαση στην Αριοσοφία και ήτανε ο θιασώτης της εθνικοσοσιαλιστικής θεωρίας των φυλών "Rassenlehre".

Επίσης ο ανθρωπόσοφος Rudolf Steiner καταπιάστηκε με την θεωρία της «ρίζας των φυλών». Οι ανθρωπόσοφοι σήμερα τον υπερασπίζονται με το επιχείρημα ότι αυτά τα συγκεκριμένα αποσπάσματα αποτελούνε ένα πολύ μικρό κομμάτι απο το ευρύ του έργο, και ότι ο ρατσισμός της θεοσοφίας δεν είναι καθοριστικός για τη διανόηση του Σταϊνερ.

Ο νεοπαγανισμός δεν είναι απαραίτητα ακροδεξιός, αλλά είχε σημαντική επίδραση στον εθνικοσοσιαλισμό, και μη λίγες απο τις βασικές του διδαχές έχουνε συγγένεια με το ακροδεξιό ιδεολογικό οικοδόμημα.


http://www.politische-bildung-brandenburg.de/extrem/glossar/neopaganismus.htm


HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Edited by - samuel1974 on 23/09/2008 15:11:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 14:27:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωραία αυτά που γράφεις samuel1974.

Προσωπική άποψη επί του θέματος, έχεις ????

Και μία παρατήρηση, δεν πιστεύω πως το εν λόγω θέμα ταιριάζει στην ενότητα ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ - εκτός και χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για μια νέα θρησκευτική διαμάχη....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 14:51:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
KERRY KING
Και μία παρατήρηση, δεν πιστεύω πως το εν λόγω θέμα ταιριάζει στην ενότητα ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ - εκτός και χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για μια νέα θρησκευτική διαμάχη....


Μπα, δεν πιστεύω να υπάρξουν διαμάχες (τουλάχιστον κόντρες), αφού, ούτως ή άλλως, εδώ μέσα δεν συμμετέχουν νεοπαγανιστές!

Αλλά και αν κατά ..... σύμπτωση φανούν κάποιοι, δεν έχουν παρά να αντιτάξουν τα επιχειρήματά τους σε αυτά που θα γράφονται. Βέβαια, όποιος διαφωνεί δεν πρέπει απαραίτητα να είναι νεοπαγανιστής, έτσι.

***Σαμουήλ, όλα όσα γράφεις υπάρχουν μόνο στη γερμανική γλώσσα ή υπάρχει και κάτι στα ελληνικά;
*Θέλω να πω το πρωτότυπο κείμενο.

Edited by - Ψηλός on 23/09/2008 14:59:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 14:55:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ορισθεί η σημασία των δύο όρων.

Ίσως έτσι μπορεί να γίνει συζήτηση, πάνω στο θέμα, χωρίς να πέφτουμε σε παγίδες λόγω διαφορετικής αντίληψης του καθενός, επηρεασμένου από οτιδήποτε.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 15:07:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ KERRY KING

Έχω προσωπική άποψη, αλλά δεν την εκφέρω ακόμα. Όταν τελειώσω με όλες τις μεταφράσεις θα την πω κι εγώ. Εγώ δίνω απλά το έναυσμα για κουβέντα.


@ Ψηλέ

Κάνωντας γκουγκλάρισμα σε ελληνικές ιστιοσελίδες πέφτω συνήθως σε σελίδες της Εκκλησίας ή σε σελιδες που τις γράφουνε μέλη της Εκκλησίας. Για να μην νομίζουνε λοιπόν μερικοί ότι αυτά τα λέει μόνο η σελίδα "Απολογητής" ή η "ΟΟΔΕ" ή κάποιοι δήθεν φανατισμένοι καλόγεροι, θα παραθέσω σελίδες απο κρατικά ιδρύματα του εξωτερικού. Ωστόσο, εάν υπάρχουνε ελληνικές σελίδες με ανάλογο περιεχόμενο καλό θα ήτανε να τις παραθέσεις ή εσύ ή κάποιος άλλος. Το πρωτότυπο αυτών των συγκεκριμένων κειμένων σε ελληνική γλώσσα δεν μπορώ να το εντοπίσω


@ all

Θα είμαι ευγνώμων σε όποιον μου υποδείξει λάθη στη μετάφραση.


HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Edited by - samuel1974 on 23/09/2008 15:14:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 16:19:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
samuel1974:

Είναι προφανές ότι αδυνατείς να αντιληφθείς ακόμα και αυτά που αντιγράφεις φίλτατε, διότι ειδάλλως δεν θα τα έθετες ως «απαντήσεις» μιας και στην ουσία τίποτα δεν αποδεικνύει αυτό που εσύ χαριεντίζεσαι.

Ταυτόχρονα, μικρές αλλά σημαντικές λέξεις/κλειδιά εμφανίζονται αλλοιωμένες στην μετάφραση που δίνεις, κάτι που δημιουργεί περαιτέρω εσφαλμένες αντιλήψεις.

Μεταφέρεις λοιπόν την εξής μετάφραση:
«Αυτό το ιδεολογικό ρεύμα είναι συνήθως αλληλένδετο με την αντίληψη ότι ο Χριστιανισμός είναι μία ξενόφερτη θρησκεία..»

Η γερμανική σελίδα δεν γράφει «Αυτό το ιδεολογικό ρεύμα είναι συνήθως αλληλένδετο..», αλλά κάτι άλλο!

Γράφει το εξής:
«ΣΥΧΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ...»
(Oft ist damit die Vorstellung verbunden, das Christentum sei eine von "fremden Mächten"..).

Είναι λοιπόν προφανές ότι άλλο είναι το νόημα της μετάφρασης-παράφρασης και άλλο το νόημα του συντάκτη εις την γερμανική γλώσσα.

Επίσης, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο συντάκτης ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΙ το ότι αυτές οι Νεοναζιστικές ομάδες ΑΝΤΛΟΥΝΕ ιδέες απο έναν «Παγανισμό» ο οποίος συνάμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΦΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, και δεν αναφέρει ούτε για «ϊδεολογικό ρεύμα» τίποτα αλλά ούτε και για κάποια «αλληλένδετη αντίληψη».

Αυτά, είναι φαντασιώσεις της χριστιανικής δεξιάς του Κυρίου...

samuel1974:
«Η έλλειψη έγκυρων πηγών για τη δήθεν αρχέγονη θρησκευτικότητα της προχριστιανικής Ευρώπης είχε δύο αποτελέσματα:»

Και εδώ ισχύει το ίδιο ακριβώς.

Ο συντάκτης δεν μιλάει για «δήθεν αρχέγονη θρησκευτικότητα» αλλά για ΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ή ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ, κάτι που είναι παντελώς διαφορετικό απο το «δήθεν»!
(Das Fehlen verlässlicher Quellen für die vermeintlich "ursprüngliche" Religiosität..)

Και ο λόγος είναι προφανέστατος για όσους ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ και δεν παπαγαλίζουνε απλά, καθώς ο συντάκτης δεν μπορεί να βεβαιώσει την έκταση ή μη της προ-χριστιανικής θρησκευτικότητας ολάκερης της Ευρώπης, μιας και στόχος αυτού του κειμένου δεν είναι κάποιο............επιστημονικό συνέδριο αλλά μια γενική προσέγγιση αυτου του φαινομένου.

Οπότε, και πάλι ατύχησες φίλτατε με την προπαγάνδα!

samuel1974:
««Όλο αυτό είναι αλληλένδετο με έναν παραλογισμό: οι οκκουλτιστικές, πνευματικές αλήθειες δεν ξεπήδησανε απο την λογική, όπως υποστηρίζεται, αλλά απο το συναίσθημα και την διαίσθηση ή απο «θείες» αποκαλύψεις.»

Σε αυτό το σημείο μάλλον..........................ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΦΙΛΤΑΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΟΥ!!!

Ο συντάκτης χαρακτηρίζει ΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ το ότι κάποιος υποστηρίζει ότι έλαβε δια «Θείας Αποκάλυψης» κάποια αλήθεια. Φαντάζομαι να γνωρίζεις ποιό άλλο δόγμα υποστηρίζει έναν εξόχως παρόμοιο παραλογισμό για την διδασκαλία του έ??Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 16:40:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατα τον ίδιο τρόπο, και για να τελειώνουμε με τις γελοιότητες του τύπου «οι Παγανιστές είναι και Νεοναζιστές», υπάρχει και ένα πολύ καλό σχετικό forum στη Γερμανία όπου μπορεί κανείς να βρει ουκ ολίγες απαντήσεις.

Ο Παγανισμός, είναι τα διάφορα θρησκευτικά ρεύματα που ΠΡΟ-ΥΠΗΡΧΑΝ ανά την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο, και εκχριστιανίστηκαν ή εξισλαμίστηκαν με τους γνωστούς σε όλους μας πολιτικούς και μη τρόπους.

Τώρα, το εάν σήμερα κάποιους τους εξυπηρετεί έτσι αόριστα ο «Παγανισμός» ή ο «Σατανισμός» ή οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι άσχετο με την πραγματικότητα των λαών που αναφέρεται η αρχέγονη και πατρώα θρησκεία του καθενός ξεχωριστά.

Έχουμε δει πολλά κόλπα της δεξιάς του Κυρίου...

http://www.paganforum.de/
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 17:16:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ schwabe

Γράφεις:
"«ΣΥΧΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ...»
(Oft ist damit die Vorstellung verbunden, das Christentum sei eine von "fremden Mächten"..)."

"ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ" με ποιό δηλαδή;;

Με την επιθυμία "Wunsch" του εθνικοσοσιαλισμού "Nationalsozialismus" να να βιωθεί μία πνευματικότητα με εγγύτητα στην φύση, όπως αυτή βιωνότανε απο τους προγόνους "eine naturnahe Spiritualität zu leben, wie sie auch den "Vorfahren" zu Eigen gewesen sei".

Δηλαδή η επιθυμία του εθνικοσοσιαλισμού να υπάρχει διασύνδεση κ.λ.π. δεν ανήκει στο ιδεολογικό ρεύμα του εθνικοσοσιαλισμού;;;;;;;;;;;

Εγώ δεν είπα ότι αυτά είναι χαρακτηριστικά του ιδεολογικού ρεύματος του Παγανισμού... Εσύ το "διάβασες" έτσι.

Αλλα και αν το είδες ότι πάω να συνδέσω "την εγγύτητα στην φύση, όπως αυτή βιωνότανε απο τους προγόνους", μήπως αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό του Παγανισμού;;;;;;;;;;;;;

Το αν είναι ή όχι, αν ήτανε ή όχι ο Νεοπαγανισμός ιδεολογικό ρεύμα, άσε να το κρίνει ο αναγνώστης.

Γράφεις:
"Επίσης, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο συντάκτης ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΙ το ότι αυτές οι Νεοναζιστικές ομάδες ΑΝΤΛΟΥΝΕ ιδέες απο έναν «Παγανισμό» ο οποίος συνάμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΦΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, και δεν αναφέρει ούτε για «ϊδεολογικό ρεύμα» τίποτα αλλά ούτε και για κάποια «αλληλένδετη αντίληψη»."

Το κείμενο δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη "Νεοναζιστικές ομάδες", οι οποίες αντλούνε κ.λ.π. Δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη Νεοναζιστές, αλλά λέει ότι:
"Ο νεοπαγανισμός δεν είναι grundsätzlich (έβαλα "απαραίτητα" και όχι "εξ αρχής", όπως είναι ακριβώς) ακροδεξιός, αλλά είχε erheblichen Einfluss (έβαλα "σημαντική επίδραση" και όχι "τεράστια-μεγάλη επιρροή-συμβολή" όπως θα ήτανε ακριβώς) στον εθνικοσοσιαλισμό, και μη λίγες απο τις βασικές του διδαχές έχουνε EINEN HOHEN VERWANDSCHAFTSGRAD (έβαλα "συγγένεια" και όχι "ΜΕΓΑΛΟ βαθμό συγγένειας" όπως είναι ακριβώς) με το ακροδεξιό ιδεολογικό οικοδόμημα."

Γράφεις:
"Ο συντάκτης δεν μιλάει για «δήθεν αρχέγονη θρησκευτικότητα» αλλά για ΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ή ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ, κάτι που είναι παντελώς διαφορετικό απο το «δήθεν»!
(Das Fehlen verlässlicher Quellen für die vermeintlich "ursprüngliche" Religiosität..)"

Εδώ θα μου επιτρέψεις να σε διορθώσω στην γερμανική γραμματική.

Το vermeintlich "ursprüngliche" Religiosität δε σημαίνει εικαζόμενη θρησκευτικότητα, αλλά εικαζόμενη ως αρχέγονη θρησκευτικότητα, δηλαδή δήθεν. Αν έλεγε εικαζόμενη θρησκευτικότητα, όπως λες, θα έλεγε die vermeintlichEEEEE Religiosität και δεν θα είχε το vermeintlich πριν απο το "ursprüngliche" Religiosität. Όταν το adjektiv είναι άκλιτο και γράφεται πριν απο ένα άλλο adjektiv, τότε προσδίδει χαρακτηριστικά στο επίθετο και όχι στο ουσιαστικό.... Π.χ. das vermeintlich exklusive Wissen der Akademiker = Η δήθεν αποκλειστική γνώση των ακαδημαϊκών, και όχι η εικαζόμενη γνώση.....

Γράφεις:
"και για να τελειώνουμε με τις γελοιότητες του τύπου «οι Παγανιστές είναι και Νεοναζιστές»"

Εάν το θέμα καθαυτό το θεωρείς γελοίο, τότε μπορείς να μας πεις και τι το αστείο βλέπεις για να γελάσουμε και εμείς ..και αυτοί που γράφουνε αυτά τα άρθρα και τις εκθέσεις.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Edited by - samuel1974 on 23/09/2008 17:25:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 18:28:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
samuel1974:
«ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ" με ποιό δηλαδή;;»

Θα δουλευόμαστε?

Με αυτό το οποίο ΠΡΟΕΙΠΕ ο συντάκτης..

samuel1974:
«Το vermeintlich "ursprüngliche" Religiosität δε σημαίνει εικαζόμενη θρησκευτικότητα, αλλά εικαζόμενη ως αρχέγονη θρησκευτικότητα..»

Εγώ λέω να μάθεις καλύτερα τόσο τα ελληνικά όσο και τα γερμανικά, και μετά να πεταχτείς ως «μεταφραστής». Βλέπεις, έχω ζήσει σχεδόν 28 χρόνια στην Γερμανία, όπου και γεννήθηκα, και συνεπώς δεν σε βλέπω κατάλληλο για διορθώσεις.

Αυτό που έγραψα είναι ορθό, καθώς είναι ο τρόπος ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.

Η σημείωση ΕΙΔΙΚΑ αφορούσε το «δήθεν», το οποίο είναι αποτέλεσμα της δικιάς σου «βαθύτατης αντίληψης» για την Γερμανική γλώσσα, καθώς το ΔΗΘΕΝ είναι έκφραση ΕΙΡΩΝΙΑΣ, έκφραση για κάτι το οποίο είναι ΨΕΥΔΕΣ και δεν εμπεριέχεται στο νόημα και ύφος του συντάκτη.

Αντιθέτως, η λέξη ΕΙΚΑΖΩ (την ορθότητα της οποίας εγώ σημειώνω) στην σύνταξη του κειμένου σημαίνει ότι διατυπώνονται ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, δηλαδή ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ κάτι.

Έτσι, άλλη η σημασία του «δήθεν» (ειρωνία-ψευδές) και άλλη η σημασία του ΕΙΚΑΖΩ, δηλαδή συμπεραίνω-συμπεραίνεται-διατυπώνεται.

Βάλε λοιπόν τα τουβλάκια πάλι στη σειρά, πέρνα και καμιά βόλτα απο την Γερμανία και τα λέμε πάλι...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 19:16:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ schwabe

Βάσει των Γερμανικών, τα οποία διδάχτηκα, έστω κι εκτός Γερμανίας, το "vermeintlich "ursprüngliche" Religiosität" το μεταφράζουνε σαν "εικαζόμενη ως "αρχέγονη" θρησκευτικότητα".

Εάν το "εικαζόμενη ως" σε συνδυασμό με τα επόμενα εισαγωγικά, μέσα στα οποία βρίσκεται το επίθετο "αρχέγονη" δεν σου αρκεί για να μεταφραστεί η επίμαχη φράση ως "δήθεν αρχέγονη θρησκευτικότητα" και θέλεις να το αφήσεις σαν "εικαζόμενη ως "αρχέγονη" θρησκευτικότητα" ...μέσα τα εισαγωγικά, τότε άστο έτσι, το νόημα δεν αλλάζει και πολύ. Να μου πει κάποιος ότι έκανα λάθος στην μετάφραση το δέχομαι, αλλά να μου επιρρίπτει ότι τις παραλείψεις ή τα λάθη τα έκανα επίτηδες για να αλλοιώσω το νόημα του κειμένου, τότε του επιστρέφω αυτήν την κατηγορία ανεπιστρεπτί.

Δεν μου κάνει πάντως εντύπωση ότι δεν διόρθωσες το "hohen Verwandtschaftsgrad" που το είχα μεταφράσει σαν "συγγένεια" και όχι σαν "υψηλό βαθμό συγγενείας [...] μεταξύ νεοπαγανισμού και ακροδεξιάς" όπως έπρεπε, όπως δεν μου κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ό,τι αντί να παραμείνεις στο θέμα προσπαθείς να προσβάλλεις σε προσωπικό επίπεδο το συνομιλητή σου, όπως επίσης δεν με εκπλήσσει και το ότι έσπευσες να στραβώσεις την πλώρη της κουβέντας σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση.

HASTA LA VICTORIA SIEMPREΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 21:51:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτό που θα ήθελα να ανοίξω με αυτό το θέμα είναι μια συζήτηση για τη σχέση του Νεοπαγανισμού και του Νεοναζισμού.

δεν εχουν σύνδεση μεταξύ τους
ή για να είμαι ποιο σωστός έχουν τόσο σύνδεση όσο σύνδεση έχουν ο χριστιανισμός με τον ρατσισμό που βγάζει η κ.κ.κ.

τώρα ο κάθε ένας μπορεί να βλέπει ότι θέλει από την στιγμή που μπερδεύει θρησκεία με πολιτική

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2008, 23:00:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
samuel1974:
«Βάσει των Γερμανικών, τα οποία διδάχτηκα, έστω κι εκτός Γερμανίας, το "vermeintlich "ursprüngliche" Religiosität" το μεταφράζουνε σαν "εικαζόμενη ως "αρχέγονη" θρησκευτικότητα".»

Δεν μου λες, τις κουμπάρες θα παίζουμε?

Αυτό που λές, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΣΗΜΕΙΩΣΑ. Η παρατήρηση μου αφορά ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΔΗΘΕΝ», η οποία δίνει παντελώς άλλη χροιά στα όσα ο συντάκτης γράφει, καθώς ο συντάκτης γράφει ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ και όχι «δήθεν».

Επιπλέον, εξηγώ και την σημασία των δύο λέξεων ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ώστε να φανεί η διαστρέβλωση που επιχειρείται.

Τώρα, το εάν εσύ το επιχειρείς ή πρόκειται για λάθος γνώση, εσύ θα μας το πεις..

samuel1974:
«Δεν μου κάνει πάντως εντύπωση ότι δεν διόρθωσες το "hohen verwandtschaftsgrad" που το είχα μεταφράσει σαν "συγγένεια" και όχι σαν "υψηλό βαθμό συγγενείας [...] μεταξύ νεοπαγανισμού και ακροδεξιάς"»

Και εμένα δεν μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν σχολίασες ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ «ΕΞ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ» ΕΠΙΚΛΗΣΗΣ που κάνει ο συντάκτης φίλτατε για μια θρησκεία, δίχως φυσικά να «προσέχει» ώστε να δώσει λευκή επιταγή ας πούμε στην «εξ αποκαλύψεως» επίκληση του δόγματος σου?

Η μήπως έγραψες κάτι και δεν το είδα?

Κατα τα άλλα, είναι ήσσονος σημασίας αυτό που λες, καθώς ο συντάκτης αναφέρεται σε «όχι λίγα σημεία» ΤΟΥ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ τα οποία παραουσιάζουνε μεγάλο βαθμό συγγένειας με ακροδεξιά ιδεολογήματα, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΠΩΣ ΒΑΣΙΚΑ Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ, δηλαδή δεν είναι μια ακροδεξιά ιδεολογία.

Έτσι, το πρώτο που γράφει φίλτατε ΑΚΥΡΩΝΕΙ αυτό που εσύ θα ήθελες να τονιστεί, και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να σχολιάζουμε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν όπως εσύ τα φαντάστηκες.
(Neopaganismus ist nicht grundsätzlich rechtsextrem. Allerdings hatte er erheblichen Einfluss..).

Πάντως, για να μην δημιουργείτε η εικόνα ενός μηδενισμού των όσων κειμένων ενδεχομένως μετέφρασες, να δηλώσω ότι γενικά η μετάφραση ήταν αρκετά έως πολύ καλή.

Απλά, θα είχες (ίσως) αποφύγει όλα όσα σημειώνω εάν είχες περάσει και λίγα χρονάκια im Ländle…Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2008, 00:02:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ schwabe

Όπως είχε πει κάποτε και ο Trainman και τον διαγράψανε, "οι έπαινοι ορισμένων μου προκαλλούνε αηδία"....

Όταν μου λες ότι:
"Τώρα, το εάν εσύ το επιχειρείς ή πρόκειται για λάθος γνώση, εσύ θα μας το πεις.."

Και επιμένεις ότι τα άκλιτο επίθετο προ του προσαρμοσμένου στην κλίση του ουσιαστικού, επιθέτου αναφέρεται στο ουσιαστικό και όχι στο επίθετο, τότε αναρωτήσου ποιός πρέπει να επαναδιδαχτεί τα γερμανικά του.

Για κάνε μου μετάφραση το:
das vermeintlich exklusive Wissen der Akademiker

και το:
das vermeintliche, exklusive Wissen der Akademiker

Εάν καταλάβεις τη διαφορά, έλα να ξαναμιλήσουμε περι γλωσσομάθειας.

Θα σου έλεγα να βάλουμε στοίχημα, αλλά θα γίνω χυδαίος, και προφανώς αυτό επιδιώκεις να με εκνευρίσεις για να μην συνεχίσει το ξεσκέπασμα.

HASTA LA VICTORIA SIEMPREΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2008, 00:21:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ άθεος

Γράφεις:
"ή για να είμαι ποιο σωστός έχουν τόσο σύνδεση όσο σύνδεση έχουν ο χριστιανισμός με τον ρατσισμό που βγάζει η κ.κ.κ.
...
τώρα ο κάθε ένας μπορεί να βλέπει ότι θέλει από την στιγμή που μπερδεύει θρησκεία με πολιτική"

Εσύ δεν μπερδεύεις τη θρησκεία με την πολιτική, που συνδέεις την ΚΚΚ με τον Χριστιανισμό, αλλά κάποιος που συνδυάζει τον Νεοπαγανισμό με το Νεοναζισμό το κάνει ε;;; ...και κατα τα άλλα άμα σε λένε υποψήφιο για χλαμυδογκαγκά εκνευρίζεσαι.

HASTA LA VICTORIA SIEMPREΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2008, 09:51:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
samuel1974:
«Εάν καταλάβεις τη διαφορά, έλα να ξαναμιλήσουμε περι γλωσσομάθειας.»

Φίλτατε είσαι βαθιά νυχτωμένος για να μου μιλήσεις εσύ για Γερμανικά. Είναι η πρώτη γλώσσα που έχω μάθει, σπούδασα και μεγάλωσα εκεί, και το τι λές εσύ απο τα φροντιστήρια που έχεις μάθει με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Επαναλαμβάνω το ΠΟΥ εστίασα την παρατήρηση μου, και μόλις το καταλάβεις άντε να πας και κανα μήνα διακοπές στη Γερμανία μπας και μάθεις πως ομιλούνται τα Γερμανικά στη Γερμανία.

Πάμε λοιπόν.

Έγραψες λοιπόν πως «Η έλλειψη έγκυρων πηγών για τη δήθεν αρχέγονη θρησκευτικότητα της προχριστιανικής Ευρώπης είχε δύο αποτελέσματα:»

Και σχολίασα ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ:
Ο συντάκτης δεν μιλάει για «δήθεν αρχέγονη θρησκευτικότητα» αλλά για ΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ή ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ, κάτι που είναι παντελώς διαφορετικό απο το «δήθεν»!
(Das Fehlen verlässlicher Quellen für die vermeintlich "ursprüngliche" Religiosität..)

Και ο λόγος είναι προφανέστατος για όσους ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ και δεν παπαγαλίζουνε απλά, καθώς ο συντάκτης δεν μπορεί να βεβαιώσει την έκταση ή μη της προ-χριστιανικής θρησκευτικότητας ολάκερης της Ευρώπης, μιας και στόχος αυτού του κειμένου δεν είναι κάποιο............επιστημονικό συνέδριο αλλά μια γενική προσέγγιση αυτου του φαινομένου.

Η παρατήρηση αφορούσε λοιπόν την προσθήκη απο την πονηρή λέξη «δήθεν», ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΧΡΟΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, κάτι το οποίο το έκανες γαργάρα όπως και τους άλλους σχολιασμούς που παρέθεσα.

Άνοιξε λοιπόν καλύτερα τα λεξικά που έχεις στα χεράκια σου, διότι halbwissende Klugscheißer απλά ζαλίζουνε...

samuel1974:
«Θα σου έλεγα να βάλουμε στοίχημα, αλλά θα γίνω χυδαίος, και προφανώς αυτό επιδιώκεις να με εκνευρίσεις για να μην συνεχίσει το ξεσκέπασμα.»

Μέχρι τώρα δεν έχεις καταφέρει φίλτατε να κερδίσεις κανένα «στοίχημα» εδώ μέσα, μιας και ως γνωστόν απο θεολογία δεν διαπρέπεις απαραιτήτως. Μην εκτίθεσαι όσον αφορά τη μητρική μου γλώσσα, θα πάθεις χειρότερα.

Άντε να δούμε πότε θα βάλεις μυαλό...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2008, 11:03:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας μπούμε στην ουσία του θέματος....


Όση σχέση έχει ο νεοναζισμός με τον νεοπαγανισμό, άλλη τόση σχέση έχει ο νεοναζισμός με τον χριστιανισμό και την ορθοδοξία.

Τα καλόπαιδα της χρυσής αυγής ορθόδοξα χριστιανόπουλα είναι και φανατικά μάλιστα. Όλα τα wasp φασιστοειδή καθάρματα στις ΗΠΑ, φανατικά χριστιανόπουλα είναι.

Τώρα το αν τα συμεράσματα βγαίνουνε από τις promotion φωτογραφίες και το μιλιταριστικό στυλ που λανσάρουνε τα μουσικά γκρουπ, νομίζω πως το θέμα είναι για γέλια.

Φίλε samuel1974 έχω συναναστραφεί και μιλήσει με άτομα που εσύ θα θεωρούσες νεοναζί και παγανιστές. Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει και εμένα κάποιος κάτι αντίστοιχο μιας και ανοιχτά έχω δηλώσει τον θαυμασμό μου στην λευκή φιλή (και ειδικά στα βόρεια χαρακτηριστικά), την αποστροφή μου στις θρησκείες, την αγάπη μου στην φύση, την συμπαθειά μου σε όλες τις προχριστιανικές βόρειες παραδόσεις και την αγάπη μου για το ακραίο μέταλ και το νεοφόλκ. Για να σου το χοντρύνω και περισσότερο, όταν ήμουνα μικρός γούσταρα τρελλά να βλέπω ναζιστικές παρελάσεις (βήμα χήνας και λάβαρα) και όταν όλοι μάζευαν και συναρμολογούσανε συμμαχικά αεροπλανάκια, εγώ μάζευα ότι αφορούσε τον άξονα.

Παρόλαυτά, ούτε ναζιστικές θεωρίες ασπαζομαι, ούτε ρατσιστής με την κακή έννοια είμαι, ούτε τον αφανισμό κανενός θέλω και ούτε τρέχω στην πανσέληνο γυμνός νμα χορεύω γύρω από μία φωτιά.

Μήπως λοιπόν δημιουργούνται απλώς εντυπώσεις στηριζόμενες σε ακραία παραδείγματα για να τα ρίξουμε όλα σε ένα καζάνι και να δαιμονοποιήσουμε καταστάσεις ?

Θα περιμένω την προσωπική σου τοποθέτηση για να σου αναλύσω κι εγώ τα πράγματα από την δική μου σκοπιά και από τις δικές μου εμπειρίες και επαφές με "παγανιστές νεοναζί βόρειους"...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2008, 13:49:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι ήτανε η Θούλη;

Η αρχαία Θούλη είναι ένα νησί που αναφέρει ο αρχαίος έλληνας ερευνητής Πυθέας τον 4ο αιώνα π.Χ. Το 325 π.Χ. περίπου ταξίδεψε από τη νότια Ισπανία στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με τα γραπτά του η Θούλη βρίσκεται στον ακραίο βορρά, έξι μέρες βόρεια της Βρετανίας. Για τον λόγο αυτό, το όνομα της Θούλης συμβολίζει από την εποχή της αρχαιότητας την πιο βόρεια άκρη του κόσμου (λατ. ultima thule). Δυστυχώς από τα βιβλία του Πυθέα περί Ωκεανού και Γης σώζονται μόνο αποσπάσματα. Συνεπώς υπάρχουν διάφορες υποθέσεις σχετικά με το ποιά ήταν η Θούλη. Μάλλον πρόκειται για την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τις Νήσους Φερόες ή τις Νήσους Σέτλαντ. Ο Προκόπιος (500-565) αναφέρει την Θούλη στην Ιστορία των Πολέμων. Το όνομα της Θούλης έγινε επίσης γνωστό με τον Φάουστ του Γκαίτε. Η Γκρέτχεν τραγουδάει εκεί το τραγούδι Βασιλιάς της Θούλης.
Η εθνικοσοσιαλιστική Εταιρεία της Θούλης πήρε το όνομα της από τον τόπο αυτό. Τα μέλη της θεωρούσαν την Θούλη ως τόπο προέλευσης τηςάριας φυλής.

Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/Θούλη

Το έμβλημα της Θούλης
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cd/Thule-gesellschaft_emblem.jpg

Η Θούλη ήτανε μια οργάνωση βαθύτατα επηρεασμένη απο τον θεοσοφισμό του Guido von List (1865 -1919), ο οποίος έγραψε το 1910 το βιβλίο «Η θρησκεία των Αριογερμανών». Ο μαθητής του ο Lanz von Liebenfels και συγγραφέας του βιβλίου "Η θεοζωολογία ή το μήνυμα των σοδομοπιθήκων και του ηλεκτρονίου του θεού " ίδρυσε το 1905 στη Βιέννη την "Guido-von-List-Οργάνωση", η οποία εξελίχτηκε στο κέντρο του αντισημιτισμού στην Αυστρία. Ο Lanz von Liebenfels εκδότης του περιοδικού Ostara, μέσα στο οποίο έγραφε άρθρα για το πως θα λειτουργεί το "Lebensborn", το οποίο αργότερα εφαρμόσανε οι Ναζήδες, δηλαδή τις βιομηχανίες παραγωγής άριων βρεφών, όπου οι γυναίκες χρησιμοποιούντανε σαν «μήτρες ταχύτητος». Ίδρυσε το 1907 το "Ordo Novi Templi" το οποίο είχε σκοπό να προάγει τη συνείδηση της ράτσας σε υπανάπτυκτες περιοχές του πλανήτη μέσω γενεαλογικών δέντρων, ρατσιστική έρευνας, καλλιστεία και ίδρυση ρατσιστικών ιδρυμάτων του μέλλοντος. Οι οπαδοί του ιδρύσανε το Γερμανικό Τάγμα το 1912 στην Λειψία, τον πρόδρομο της Θούλης.


Ένας απο τους δύο ιδρυτές του DAP (Γερμανικό Εργατικό Κόμμα) και πρόδρομο του NSDAP ήτανε ο Karl Harrer, αθλητικός ρεπόρτερ, ο οποίος ήτανε και μέλος της Θούλης.


Μέλη της Θούλης (ομάδα μελέτης της γερμανικής αρχαιότητας), που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1915, απο τον Rudolf von Sebottendorf στο ξενοδοχείο «Vier Jahreszeiten» στο Μόναχο.
-Wilhelm Frick
-Rudolf Hess
-Julius Streicher
-Alfred Rosenberg
-Hans Frank
Όλοι δικάστηκαν στη δίκη της Νυρεμβέργης και εκτός του Ρούντολφ Χες, όλοι οι υπόλοιποι καταδικάστηκαν εις θάνατον.

Πηγή: http://www.relinfo.ch/thule/infotxt.html#thule


@ KERRY KING

Απο αύριο θα ξαναφέρω άρθρο για τους σκληρούς ροκάδες. Δεν κάνω γενικεύσεις και να λέω ότι "πας νεοπαγανιστής νεοναζιστής" ή "πας νεοναζιστής νεοπαγανιστής". Ο τίτλος του θέματος είναι: "σχέση νεοπαγανισμού και νεοναζισμού" και όχι "σχέση νεοπαγανιστών και νεοναζιστών". Βλέπεις μια μικρή αλλαγή στην κατάληξη και μας προκύπτει κάτι τελείως διαφορετικό.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Edited by - samuel1974 on 24/09/2008 14:36:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2008, 14:22:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
samuel1974

Εσύ δεν μπερδεύεις τη θρησκεία με την πολιτική, που συνδέεις την ΚΚΚ με τον Χριστιανισμό, αλλά κάποιος που συνδυάζει τον Νεοπαγανισμό με το Νεοναζισμό το κάνει ε;;; ...και κατα τα άλλα άμα σε λένε υποψήφιο για χλαμυδογκαγκά εκνευρίζεσαι.το ότι είσαι τυφλός από το μίσος για κάθε τι το μη χριστιανικό το κατάλαβα αλλά τόσο πολύ έχεις τυφλωθεί που βλέπεις ανύπαρκτα πράγματα;

πότε εγώ συνδύασα τους Κ.Κ.Κ. με τον χριστιανισμό;

είπα ότι όσο ο χριστιανισμός συνδέετε με τους Κ.Κ.Κ. άλλο τόσο ο νεοπαγανισμός συνδέετε με τον νεοναζισμό
απλά πράγματα τώρα πως καταφέρνεις να διαβάζεις άλλα αντί άλλων μόνο εσύ το ξέρειςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2008, 14:59:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ άθεος

Γράφεις:
"το ότι είσαι τυφλός από το μίσος για κάθε τι το μη χριστιανικό το κατάλαβα αλλά τόσο πολύ έχεις τυφλωθεί που βλέπεις ανύπαρκτα πράγματα;"

Με λεκτικά τερτίπια του στύλ, όσο μπορεί κάποιος να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, άλλο τόσο μπορεί να αποδείξει και ότι δεν είναι φονιάς, είναι δείγμα μη πρόκλησης και αντικειμενικότητας, έτσι;;;

Άμα στο πω αυτό, ούτε ελέφαντα, ούτε φονιά σε λέω, ...αλλά σε προκαλλώ και σε προβοκάρω, γιατί αφήνω να εννοηθεί ό,τι... και βγάζω μετά την ουρά μου απ έξω. Αλλά όταν κάποιος αφήσει κάτι να εννοηθεί, χωρίς να το λέει άμεσα, τότε σε άλλους χώρους, μετράει αυτού του είδους η προβοκάτσια σαν έμμεση συκοφαντία.

Αυτό έκανες και σε άλλο θέμα εδώ στο φόρουμ, και στο είχα πεί. "Δεν αναρωτειέσαι προβληματιζόμενος, αλλά προβοκάρεις αναρωτόμενος".

HASTA LA VICTORIA SIEMPREΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2008, 15:13:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλά είσαι αλλού για αλλού samuel1974
μια επίσκεψη σε κάποιον ψυχίατρο θα σε ωφελούσεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2008, 17:59:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ άθεος

Όταν κάποιος ξεστομίζει φράσεις του είδους:

quote:
τώρα ο κάθε ένας μπορεί να βλέπει ότι θέλει από την στιγμή που μπερδεύει θρησκεία με πολιτική

Ενώ όλοι ξέρουνε ότι για πολλούς η θρησκεία είναι πολιτική και για άλλους τόσους η πολιτική είναι θρησκεία (Και για να προλάβω τους συνήθεις ύποπτους, σου λέω "Ναι, και η δική μου θρησκεία έχει χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς".), τότε αυτό το άτομο ή προβοκάρει ή έρχεται απο κάποιον μακρινό πλανήτη...

Διαλέγεις και παίρνεις.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Edited by - samuel1974 on 24/09/2008 18:32:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2008, 00:28:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλός
Μπα, δεν πιστεύω να υπάρξουν διαμάχες (τουλάχιστον κόντρες), αφού, ούτως ή άλλως, εδώ μέσα δεν συμμετέχουν νεοπαγανιστές!

Δεν έχει σχέση Ψηλέ αν κάποιο μέλος του Forum είναι αρχαιόθρησκος ή (νεοπαγανιστής) , αν αρέσκεσαι να τον ονομάσης έτσι , για να αντιδράση σ’ αυτή την ολοφάνερη προσπάθεια να σπιλώσουν μια μερίδα συμπατριωτών μας κατατάσσοντάς τους στους νεοναζί .
Αρκεί να σέβεται το δικαίωμα των άλλων να μη πιστεύουν στον χριστιανισμό αλλά στους πατρώους θεούς των Ελλήνων , σεβασμό που δεν έδειξαν να έχουν ποτέ οι φανατικοί πιστοί του χριστιανισμού τόσο για τον δωδεκαθεϊσμό , όσο και για τις άλλες θρησκείες γενικότερα .
Η μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο σέβονται οι χριστιανοί την διαφορετικότητα είναι το γελοίο σκίτσο με το οποίο υπογράφεις τις απαντήσεις σου , το οποίο φυσικά εκφράζει τις απόψεις σου έναντι των μη χριστιανών Ελλήνων .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2008, 00:32:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
samuel1974
Αυτό που θα ήθελα να ανοίξω με αυτό το θέμα είναι μια συζήτηση για τη σχέση του Νεοπαγανισμού και του Νεοναζισμού. Επειδή βρήκα αρκετά άρθρα στα γερμανικά (οι Γερμανοί, λόγω της ιστορίας τους αντιδρούνε υπερευαίσθητα σε τέτοια θέματα) για λογοτέχνες και μουσικούς, που συνδυάζουνε αυτά τα δύο. Θα αρχισω στο πρώτο μου ποστ με ένα άρθρο-ντοκυμαντέρ για δύο σκληρούς ροκάδες. Είναι ευπροσδεκτος όποιος μπορεί να συνεισφέρει, ώστε να ενημερωθούμε όλοι γύρω απο αυτό το άγνωστο κεφάλαιο, που μπορεί να εκτυλίσσεται και δίπλα μας.

Φίλε samuel1974 ,η σπουδή σου να βρής κάποιο θέμα για να κατηγορήσης τους αρχαιόθρησκους φίλους του Forum κατατάσσοντάς τους έμμεσα στους νεοναζί είναι εμφανής , αλλά ατυχής για τους λόγους που θα παραθέσω πιο κάτω .

Κατ’ αρχήν δεν θα ασχοληθώ με τη μετάφραση του Γερμανικού κειμένου δεδομένου ότι τα Γερμανικά μου είναι τα εντελώς στοιχειώδη , ίσα - ίσα για να διαβάσω κάποιο τεχνικό βιβλίο ή να μπορέσω να παραγγείλω στο εστιατόριο ein Kalbkotelett mit Bratkartoffeln δίχως να χρειάζεται να μουγκανίζω .

Θα σταθώ όμως στη συσχέτιση του νεοναζισμού με την αρχαία θρησκεία , όσον αφορά την πατρίδα μας . Μπορεί φίλτατε στη Γερμανία και ίσως , ίσως και στις Σκανδιναβικές χώρες οι νεοναζί να εκτρέφονται από την ιδέα της καθαρότητας της φυλής και τους προχριστιανικούς θρύλους των «Νιμπελούγκεν» , όμως κατά τη γνώμη μου αυτό είναι ένα καθαρά Γερμανικό φαινόμενο που δεν έχει σχέση με τις αδελφές ιδεολογίες στην υπόλοιπη Ευρώπη .

Στην Ιταλία επί παραδείγματι ο συγγενής με τον Ναζισμό Φασισμός , προκειμένου να εδραιωθή στηρίχθηκε στην αμέριστη υποστήριξη του Βατικανού , το ίδιο και οι δικτατορίες του Φράνκο και του Σαλαζάρ . Το ίδιο συνέβη κατά την ίδια χρονική περίοδο και στην Ελλάδα όπου η εκκλησία στήριξε μαζί με τα ανάκτορα τη δικτατορία του Ι. Μεταξά προβάλλοντας το τρίπτυχο «Πατρίς , Θρησκεία , Οικογένεια» , για να επαναληφθή το 1967 από τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο με το σύνθημα «Ελλάς , Ελλήνων , Χριστιανών» .

Εκτός των ανωτέρω , ο υπερσυντηρητισμός είναι εμφανέστατος στην τάξη των πάσης φύσεως ρασοφόρων και ειδικότερα των υψηλοβάθμων και των μοναχών , αλλά και μιας σημαντικής μερίδας του χαμηλόβαθμου κλήρου και των φανατικών πιστών , οι οποίοι ονειρεύονται Βυζάντια και μαρμαρωμένους βασιλιάδες , και δεν χάνουν την ευκαιρία όποτε αυτή τους δοθή να ψάλλουν το «Νίκας τοις βασιλεύσι» ,και να υποδέχονται με τιμές εστεμμένου τον ντε γκρέτσια όποτε τους επισκέπτεται .


*

Edited by - Sesostris on 25/09/2008 00:37:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2008, 02:06:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρε βρε καλώς τους ..... "άθεους" που έσπευσαν να μας πουν, για χιλιοστή φορά, το πόσο "συνεργάστηκε ο χριστιανισμός με τη χούντα".

Ούτε μάντης να ήμουνα!!!!

Ο Σαμουήλ είπε και τόνισε κάτι που εσείς οι .... "άθεοι" το προσπερνάτε σφυρίζοντας αδιάφορα. Αν και το επανάλαβε μόλις λίγα μηνύματα πριν, θα σας το ξαναθυμίσω:

Είπε Σαμουήλ (ο δικός μας)

"Δεν κάνω γενικεύσεις και να λέω ότι "πας νεοπαγανιστής νεοναζιστής" ή "πας νεοναζιστής νεοπαγανιστής". Ο τίτλος του θέματος είναι: "σχέση νεοπαγανισμού και νεοναζισμού" και όχι "σχέση νεοπαγανιστών και νεοναζιστών". Βλέπεις μια μικρή αλλαγή στην κατάληξη και μας προκύπτει κάτι τελείως διαφορετικό."

Άντε τώρα να το βάλεις αυτό στο μυαλό του Σεσόστρη που θέλει, ντε και καλά, να βάλει άλλα λόγια στο ...... πληκτρολόγιο του Σαμουήλ;;;;!!!!!.

Πείτε βρε ...... «άθεοι» τη γνώμη σας και αντιπαραθέστε επιχειρήματα στα όσα λέει ο Σαμουήλ, αντί να πιπιλέζετε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια.
Αν αφήσετε λιγάκι στην άκρη, να ξεκουραστεί, αυτόν τον έρμο το Χριστιανισμό, θα σας μαλώσει κανείς;;

Αμάν πια!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2008, 08:13:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Το θέμα λοιπόν είναι "Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ." (καλά το αντέγραψα...). Ρωτάω το λοιπόν εγώ : το ότι δύο (και κάποιοι φίλοι τους) ηλίθιοι φονιάδες τυγχάνει να ανήκουν σε ένα μουσικό ρεύμα, να είναι νεοναζί και αντιχριστιανοί (ή έστω παγανιστές), σημαίνει ότι προκύπτει σχέση μεταξύ νεοπαγανισμού και νεοναζισμού; στατιστικώς όχι. Το ότι υπάρχουν συγκροτήματα και ιδεολογίες κάθε απόχρωσης, που ξεκινούν από το "γκρεμίστε τα όλα και σκοτώστε τους όλους" και φτάνουν μέχρι το "νιρβάνα για όλους, ζωή = ακινησία" αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Στα 6 δις. ανθρώπων που κατοικοεδρεύουν στην υφήλιο, είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν και κάποιοι που εκφράζουν τις συγκεκριμένες ιδεολογίες. Με την ίδια λογική, θα υπάρχουν και νεοπαγανιστές πολύ πιο "χαμηλών τόνων", οι οποίοι για το μόνο που θα ενδιαφέρονται είναι κάποιες τελετές σε συγκεκριμένους χώρους λατρείας και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες : αυτό σημαίνει ότι όλοι οι νεοπαγανιστές είναι και φιλήσυχοι ή το αντίθετο; επίσης, υπάρχει και η κατηγορία των νεοναζιστών, που όπως και οι Έλληνες ακορδεξιοί, για παράδειγμα, σπάνε στο ξύλο τους λεγόμενους "αριστερούς", τόσο εξαιτίας πολιτικών πεποιθήσεων , όσο και θρησκευτικών. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται λογικά επαρκής συσχέτιση μεταξύ νεοναζιστών και Ορθοδοξίας; Σαφώς και όχι.
Ο (νεο)ναζισμός είναι κατά βάση, μία "πολιτική" και κοινωνική προσέγγιση. Το ότι σε κάποιους μπορεί να ταυτίζεται είτε με την εγκληματικότητα, είτε με τη σύλληση τάφων, είτε με αντιθρησκευτικές πεποιθήσεις, δεν αποδεικνύει τη συσχέτισή του με κάποια συγκεκριμένη θρησκευτική στάση.
Ο νεοπαγανισμός είναι θρησκευτική προσέγγιση. Νεοπαγανιστές μπορεί να βρει κανείς σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και μπορεί να εκφράζουν από τα πλέον "καθώς πρέπει" μέχρι τα πλέον ακραία στοιχεία μίας κοινωνίας. Άρα...
Καμία σχέση. Απλό. Το θέμα έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό, συγκεκριμένη στόχευση και, λυπάμαι που θα το πω, εκπορεύεται από ταπεινά ελατήρια δυσφήμησης μίας αντίθετης ιδεολογίας.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2008, 10:15:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γενικώς υπάρχει ένας ιδεολογικός αχταρμάς και δεν πρόκειται να βγάλει πουθενά αυτή η κουβέντα.

Επειδή ο samuel1974 αρχικά καταπιάστηκε από τις περιπτώσεις κάτι βαρεμένων μεταλλάδων, υποψιάστηκε ότι υποψιάστηκε.

Ας ορίσουμε πρώτα τι εννούμε "νεοπαγανισμό" για να μπορέσουμε να καταλάβουμε την συμπεριφορά ορισμένων ομάδων.

Σε μιά χώρα με έντονο εθνικιστικό στοιχείο και αμαρτωλό παρελθόν όσον αφορά τις σχέσεις της με τους ναζί, υπάρχει έντονο νεοπαγανιστικό ρεύμα. Μιλάω για την Λετονία όπου την έχω επισκεφτεί πολλάκις και έχω και άμεσες επαφές με ανθρώπους. Στην μικρή και λιγοπλυθή αυτή χώρα, υπάρχουν δύο στοιχεία τα οποία ιστορικά βλάψανε την εθνική τους ταυτότητα, ο χριστιανισμός και η σοβιετική ένωση. Είναι απολύτως λογικό η επιστροφή στις αγνές τους ρίζες να έρχεται σε πλήρη αποστροφή προς τα παραπάνω δύο στοιχεία. Αυτό έχω λάβει από τις συζητήσεις τους σχετικά με την θεματολογία των στοίχων τους (σε σχετική κουβέντα με μουσικούς pagan metal) καθώς και του όλου στυλ που λανσάρουνε. Η αποστροφή στον χριστιανισμό (και την καθολική έδρα ειδικότερα), έχει να κάνει με το γεγονώς ότι η "πίστη της αγάπης και της ελευθερίας" επιβλήθηκε με μπόλικο αίμα και μπόλικη φωτιά... Είναι λογικό να βγαίνουνε τα "αποθημένα" μέσα από θεματολογία εκδίκησης προς τους σταυροφόρους πολεμιστές και τους ρασοφόρους δικαστές. Σε καμμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι ξεσηκώνουνε τα πλήθη να πυρπολήσουνε εκκλησιές, ούτως ή άλλως εκεί στα βόρεια ο χριστιανισμός αργοπεθαίνει από μόνος του, οπότε τους είναι αδιάφορη πλέον και η εκκλησία και προπάντων η ρωμαϊκή έδρα...

Όσον αφορά τον νεοναζισμό... Μιλάμε για λαούς που υποφέρανε από την σοβιετική κατοχή. Όταν στα 2 εκατομμύρια λετονούς, το 50% στάλθηκε στην σηβηρία προκειμένου να εγκαταστήσουν αντίστοιχο ποσοστό ρώσσων (προκειμένου να αλλοιωθεί ο εθνικός χαρακτήρας της περιοχής), καταλαβαίνεις πως αυτοί οι άνθρωποι διατηρούν πολλές επιφυλλάξεις για τον αν η έκβαση του Β΄παγκοσμίου πολέμου τελικά υπήρξε θετική. Γι'αυτούς ο ναζισμός δεν είναι ταμπού από την στιγμή που ζήσανε τον στυγνό σταλινισμό, που μεταξύ μας δεν διέφερε σε τίποτα από τον χιτλερικό ναζισμό. Μπορεί οι σοβιετικοί να μην στέλνανε λαούς στα κρεμματόρια, τους κάνανε άλλης μορφής εκκαθαρήσεις και πειράματα στην Σηβηρία πάντως... Λογικά η αντίδραση προς οτιδήποτε εκφράζει τον εφιάλτη του σοβιέτ είναι η έκφραση του ακριβώς αντιθέτου. Γι'αυτό και στυλιστικά παραπέμπουνε σε εποχές τρίτου ράιχ (δείτε το artwork στα περισσότερα άλμπουμ νεοφόλκ σχημάτων και θα καταλάβετε). Όσον αφορά την ναζιστική ιδεολογία όμως - καμμία σχέση...

Καταρχήν δεν υπάρχει μίσος για λαούς (ίσως για τους ρώσσους αλλά και αυτό πλέον είναι σχετικό αφού υπάρχει πλήρης πρόσμιξη του ρωσσικού στοιχείου σε οικογενειακά επίπεδα). Υπάρχει ρατσισμός αλλά σε μορφή διαφορετική από αυτή που θα μπορούσε να κατηγορηθεί. Κι εγω είμαι ρατσιστής στον βαθμό που χαρακτηρίζονται και αυτοί ρατσιστές. Υπάρχει αγάπη και θαυμασμός στην λευκή φυλή, δεν τίθεται θέμα ανωτερότητας, τίθεται θέμα διαφύλαξης. Μαθηματικά η λευκή φυλή και ειδικά τα βόρεια ανοιχτά χαρακτηριστικά τείνουνε προς εξαφάνιση. Απλά υπάρχει μια προτίμηση σε αυτά τα χαρακτηριστικά και νοιώθουν περήφανοι για την ράτσα τους. Θέλετε να την χαρακτηρίσουμε "'Αρεια Φυλή" ? Είμαστε (γιατί βάζω μέσα και τον εαυτό μου) λάτρεις λοιπόν της Άρειας Φυλής !! Και λοιπόν ???? Αυτό μας κάνει Ναζιστές ??? Εδώ μιλάμε για προτίμηση και έγνοια διαφύλλαξης χαρακτηριστικών, ούτε για ανωτερότητες τίθεται θέμα, ούτε για επικράτηση. Ελάτε λίγο στην θέση τους και σκεφτήτε πως με τους ρυθμούς που συρρικνώνεται η λευκή φυλή (και ειδικά η "Άρεια Φυλή") στο μέλλον αυτοί οι άνθρωποι θα μιλάνε για τους προγόνους τους και θα προσπαθούν να φανταστούν τα χαρακτηριστικά τους.... Παρόλαυτά δεν υπάρχει ίχνος μίσους προς τις άλλες φυλές και τρανή απόδειξη είναι τα ελλάχιστα (εώς ανύπαρκτα) περιστατικά βίας ρατσισμού στις χώρες τις σκανδιναβίας και της βαλτικής.

Βάζω μία άνω τελεία εδώ και περιμένω να δω πως θα εξελιχτεί η κουβέντα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 15 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2011719
Maintained by Digital Alchemy