ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2"
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 43
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 00:36:15  Εμφάνιση Προφίλ
Αυτό βέβαια με τον άνθρωπο συνέβει, ενώ τα υπόλοιπα ζώα, δημιουργήθηκαν πραγματικά αρσενικά και θηλυκά.
Τέλος και ίσως σημαντικότατο, αν δεν απατώμαι στο πρωτότυπο αναφέρει ότι Ελοχίμ έπλασαν τον άνθρωπο, ένας πληθυντικός όρος, που μεταφράστηκε ενικός.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 01:17:10  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Κάπου χάσαμε τη Μήτηρ.

Καπού χάσαμε τήν μπάλα,θά έλεγα
Συμφωνώ απόλυτα μέ αυτά πού παρατηρείς.Εκείνο πού επιπλέον θέλω νά πώ,είναι ότι εκτός από αυτό διαφέρει καί η σειρά πού δημιουργήθηκαν τά διάφορα πλάσματα από τό Α' στό Β'.είναι σάν νά διαβάζεις μιά άλλη εκδοχή τής γένεσης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 01:20:38  Εμφάνιση Προφίλ
Ναί,από ότι έχω πληροφορηθεί καί εγώ στό πρωτότυπο αναφέρεται η λέξη Ελοχίμ πού είναι ο πληθυντικός τού Ελ πού θά πεί θεός.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 01:41:02  Εμφάνιση Προφίλ
Καί κάτι ακόμα Ιταλέ,πού δείχνει τό αλαλούμ πού επικρατεί.όταν ο θεός μιλάει στόν Αδάμ καί τού απαγορεύει νά φάει από τό ξύλο τής γνώσης τού λεει "από παντός ξύλου τού εν τώ παραδείσω βρώσει φαγή"στην συνέχεια όμως τό αλλάζει "από δέ τού ξύλου τού γιγνώσκειν καλόν καί πονηρόν ου φάγεσθε απ'αυτου.ή δ'άν ημέρα φάγητε απ'αυτού θανάτω αποθανείσθε..".Ξαφνικά έχουμε έναν πληθυντικό πού δέν δικαιολογείται.Βεβαίως οι απολογητές θά πούν ότι καί καλά ο θεός γνώριζε ότι θά ήταν δύο αυτοί πού θά έτρωγαν κλπ κλπ,αλλά στήν ουσία δέν δικαιολογείται νά απευθύνεσαι σέ έναν καί ξαφνικά νά μιλάς γιά δύο τήν στιγμή πού ο δεύτερος δέν υπάρχει κάν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 02:18:13  Εμφάνιση Προφίλ
Οσον αφορά τα 3 τελευταία σου μηνύματα Χρυσή, από αυτά που έχω διαβάσει δεν θα σου πω ψέμματα, πάει το μυαλό μου κάπου. Εχω φτιάξει δηλαδή ένα γενικό μοτίβο στο μυαλό μου, για το πως πάει η ιστορία.

Δεν διανοούμαι όμως να εκφράσω υποθέσεις στο Esoterica, γιατί τα κενά στο συλλογισμό είναι πολύ μεγάλα, και τα κατεβατά δεν θα μου φτάνουν για να μπαλώσω αυτά που θα ξεστομίσω.

Μπορώ να πω όμως ότι η Γέννεση δεν είναι αναγκαστικά ένα παραμύθι παρά μια μπερδεμένη ιστορία, μέσα από τα μάτια κάποιων που όπως τα καταλάβαιναν ή όπως ήθελαν να τα καταλάβουν, τα έγραφαν.

Κάτι πολύ απλό πχ. Το Α' και το Β' που αναφέρεις δεν θα μπορούσανε να έχουν μια μεγάλη χρονική απόσταση;Μια απόσταση, που να δικαιολογεί ότι η προφορική παράδοση, όταν έπρεπε να γραφεί, να γραφόταν όπως συνέφερε την "άρχουσα" τάξη, ή το κλίμα που έπρεπε να δημιουργηθεί για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό;

Καλό μας βράδυ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 02:34:00  Εμφάνιση Προφίλ
Μια χαρά το πάτε.

Ασχολείστε με τη φιλολογία(?!) των βοσκών. Στα σοβαρά(!?).

Τα κόκκαλα του Ηράκλειτου είχαν ήδη λιώσει, όταν οι βοσκοί συνήψαν την πρώτη τους σύνδεση με το θείο. Από το πουθενά.

Γενικά, έχει μεγάλη πλάκα η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε το θέμα.

Ωστόσο, ψάξτε και λιγάκι πότε γραφτήκαν αυτές οι παπαριές(ΠΔ κλπ), και κυρίως, για ποιούς λόγους.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 06:51:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
quote:

quote:
Και που το ξέρεις πως το δεύτερο κεφάλαιο δεν είναι ένα <<ζουμάρισμα>> σε συγκεκριμένα πράγματα που αναφέρονται στο πρώτο? Το δεύτερο κεφάλαιο επικεντρώνεται στον άνθρωπο και δεν φαίνεται να αποτελεί κοσμογονία.

"καί εποίησεν ο θεός τόν άνθρωπον κατ'εικόνα θεού εποίησεν αυτόν άρσεν καί θήλυ εποίησεν αυτούς.."Γεν.Α'27
"Καί έλαβε κύριος ο Θεός τόν άνθρωπον,όν έπλασε καί έθετο αυτόν εν τώ παραδείσω τής τρυφής...καί ενετείλατο ο θεός τώ Αδάμ λέγων.από παντός ξύλου τού εν τώ παραδείσω βρώσει φαγή,από δέ τού ξύλου τού γιγνώσκειν καλόν καί πονηρόν.."Καί αμέσως μετά γράφει:"καί είπεν ο Θεός.ου καλόν είναι τόν άνθρωπον μόνον.ποιήσωμεν αυτώ βοηθόν αυτού.."
Ενώ στό Α'μάς λέει ότι έπλασε ένα ζεύγος ανθρώπων-άρσεν καί θήλυ εποίησεν αυτούς-στό Β'φτιάχνει μόνο του τόν Αδάμ.Ακολούθως φτιάχνονται τά ζώα καί τά πουλιά-δέν τά είχε φτιάξει αυτά πρίν;-καί τά πηγαίνει στόν Αδάμ νά τούς δώσει όνομα.."καί έπλασεν ο θεός έτι εκ τής γής πάντα τά θηρία τού αγρού καί πάντα τά πετεινά τού ουρανού καί ήγαγεν αυτά πρός τόν Αδάμ ιδείν τί τί καλέσει αυτά.."καί μετά από όλα αυτά φτιάχνει από τήν πλευρά τού Αδάμ τήν Εύα.Νομίζω ότι κάτι δέν πάει καλά λοιπόν μεταξύ τής περιγραφής τού Α' καί τής περιγραφής τού Β'.Ή μήπως κάνω λάθος;
Νά παρακάμψουμε τό φίδι πού μιλούσε άν καί μάς μένει η απορία άν "τώ καιρώ εκείνω" μιλούσαν όλα τά ζώα,νά παραβλέψουμε καί τό ότι η αιτία τής έξωσης δέν ήταν τό ότι έφαγαν τό ξύλο τής γνώσεως τού καλού καί τού κακού αλλά "ιδού Αδάμ γέγονεν ως είς εξ ημών τού γιγνώσκειν καλόν καί πονηρόν καί νύν μή ποτε εκτείνη τήν χείρα αυτού καί λάβη από τού ξύλου τής ζωής καί φάγη καί ΖΗΣΕΤΑΙ εις τόν αιώνα..",νά τά παραβλέψουμε όλα αυτά καί νά πάμε μετά τήν έξωση.."καί εκάλεσεν Αδάμ τό όνομα τής γυναικός αυτού Ζωή.."Γεν.Γ'20 Παρακάτω όμως τά πράγματα αλλάζουν "Αδάμ δέ έγνω Εύαν τήν γυναίκα αυτού.."Δ'1
Αυτά γιά τήν ώρα..


Το 1ο κεφάλαιο αναφέρει πως ο Θεός έπλασε τον άνδρα και την γυναίκα καθ' ομοίωσιν του Θεού. Δεν είναι απαραίτητα μια ταυτόχρονη ή μια άμεσα διαδοχική δημιουργία. Τονίζεται το καθ' ομοίωσιν. Στο δεύτερο αναφέρεται η συμπλήρωση από την γυναίκα, για να είναι πλήρης ο άνθρωπος. Τονίζεται δηλαδή η σημασία του θηλυκού φύλου, αφού μέσω αυτού γεννιούνται οι υπόλοιποι άνθρωποι, όπως και στα ζώα. Οι ανδροκρατούμενες κοινωνίες δεν είναι απαραίτητα καταπιεστικές για το θηλυκό φύλο, αλλά έχουν περισσότερο τον ρόλο της καθοδήγησης και προστασίας ενός πιο αδύναμου πλάσματος.

Εύα σημαίνει Ζωή.

Σχετικά με την ομιλία του φιδιού, υπάρχει περίπτωση να μην μπορούσε να εκφράσει διαφορετικά ο συγγραφέας την επικοινωνία, λόγου γλωσσικού περιορισμού. Σημασία έχει απλά η επικοινωνία που μπορεί να έγινε με οποιοδήποτε τρόπο, από πραγματική ομιλία έως και υποσυνείδητη επιρροή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 18:12:45  Εμφάνιση Προφίλ
Διονύσιε σύμφωνα με τους Εβραίους, η γλώσσα της δημιουργίας ήταν η εβραική. Επίσης, οι άγγελοι ομιλούσαν την εβραική, οι πρωτόπλαστοι την εβραική, και τα ζώα... την εβραική. Μέχρι δε την πτώση του Πύργου της Βαβέλ, όλοι μιλούσανε εβραικά.
Από την άλλη, αν και σύμφωνα με τους Εβραίους οι πρωτόπλαστοι ήσαν εβραίοι, εντούτοις εμείς, οι Αιγύπτιοι και οι λοιποί δεν καταγόμαστε από τη φυλή τους σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο.

O Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο, αλλά ως περιούσιο λαό έχει τους εβραίους, καθώς ως φαίνεται οι υπόλοιποι πέσανε από αλλού.
Αν έχεις κάποια εξήγηση πάνω σε αυτό πολύ ευχαρίστως να την εξετάσουμε.

DSM,
αναφέρεις την έρευνα όσον αφορά το γιατί και πότε δημιουργήθηκε η Παλαιά Διαθήκη. Ακριβώς από πάνω κάνω μια νύξη σε αυτό, αλλά πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να γίνει μια τέτοια συζήτηση εντός εσωτέρικα καθότι μιλάμε για μια εποχή που κυρίως παραδόσεις επέζησαν.
Αναφέρομαι σαφώς στα πρώτα κεφάλαια, και στα αρχαιότερα χρόνια, για τα οποία αν και οι εβραίοι γράφουνε, μπορεί και να μην ήταν καν παρόντες.
Το όλο ζήτημα πάντως έχει να κάνει με την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Δυτικής Ασίας κυρίως, αν και όχι μόνο.
Και νομίζω είναι σημαντικό και για τη δική μας ιστορία, το τι συνέβη στην ευρύτερη περιοχή.
Αν το καλοσκεφτείς, κάποιοι απ΄αυτούς τους βοσκούς είναι που κυβερνάνε τον πλανήτη αυτή τη στιγμή.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 18:14:00  Εμφάνιση Προφίλ
Οσον αφορά τώρα το ότι Εύα σημαίνει Ζωή και Ελ θεός, θα μου επιτρέψετε να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Και για τα δυο.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 18:30:46  Εμφάνιση Προφίλ
ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ (σελίδα 251)
http://books.google.gr/books?id=xdkGAAAAQAAJ&dq=%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%
quote:
Η ακατάληπτος αύτη και ανερμήνευτος γέννησις του Χριστού εγένετο, κατά την χρονολογίαν της Ανατολικής Εκκλησίας, τω 5508, από κτίσεως κόσμου…

quote:

Italos:
Και από που προσδιορίζεις τη μονάδα μέτρησης σου Βασίλειε;

Δεν έχω προσδιορίσει καμία μονάδα μέτρησης. Ο πιο πάνω χρονολογικός υπολογισμός που μεταφέρω, δεν είναι του Βασιλείου, αλλά είναι της Επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οποιαδήποτε λοιπόν απορία έχεις, να αποταθείς στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Είμαι σίγουρος, θα λυθεί η απορία σου.
quote:

Italos:
Ισχύει ότι μια μέρα για τους ουρανούς, είναι 1000 γήινα έτη…;

Όχι, δεν ισχύει. Είναι σαφέστατη η Αγία Γραφή:
quote:

Ψαλ. 89,4 ὅτι χίλια ἔτη ἐν ὀφθαλμοῖς σου ὡς ἡμέρα ἡ ἐχθές, ἥτις διῆλθε, καὶ φυλακὴ ἐν νυκτί.

Ελπίζω φίλε Ιταλέ να κατάλαβες τον συμβολισμό. Δεν μπορεί συγχρόνως τα χίλια έτη της ζωής μας, για τον χωρίς αρχή και τέλος Θεό, να είναι μία ημέρα, ή ένα τετράωρο νυκτερινής φρουράς!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 18:49:57  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Σχετικά με την ομιλία του φιδιού, υπάρχει περίπτωση να μην μπορούσε να εκφράσει διαφορετικά ο συγγραφέας την επικοινωνία, λόγου γλωσσικού περιορισμού. Σημασία έχει απλά η επικοινωνία που μπορεί να έγινε με οποιοδήποτε τρόπο, από πραγματική ομιλία έως και υποσυνείδητη επιρροή.

Εδώ επίσης προκύπτει καί τό εξής ερώτημα:Ποιός έλεγε τήν αλήθεια στόν Αδάμ;τό φίδι ή ο θεός;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 19:03:05  Εμφάνιση Προφίλ
Βασίλειε την ίδια μέρα που θα έτρωγε ο Αδάμ από το ξύλο της γνώσεως, την ίδια μέρα θα πέθαινε;
Πόσων χρονών πέθανε ο Αδάμ;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 19:08:51  Εμφάνιση Προφίλ
Σου αρέσουνε οι φυτιλιές Χρυσή.
Αυτό πρέπει να το ανοίξεις ως θέμα για να απαντηθεί.
Και να εξεταστεί και η περίπτωση του Προμηθέα, και άλλα πολλά.
Αντιλαμβάνεσαι βέβαια, ότι αυτή η συζήτηση ξεπερνάει τα του Χριστιανισμού και έχει σχέση με τον ίδιο το γερο-Χρόνο.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 20:28:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
quote:

quote:
Σχετικά με την ομιλία του φιδιού, υπάρχει περίπτωση να μην μπορούσε να εκφράσει διαφορετικά ο συγγραφέας την επικοινωνία, λόγου γλωσσικού περιορισμού. Σημασία έχει απλά η επικοινωνία που μπορεί να έγινε με οποιοδήποτε τρόπο, από πραγματική ομιλία έως και υποσυνείδητη επιρροή.

Εδώ επίσης προκύπτει καί τό εξής ερώτημα:Ποιός έλεγε τήν αλήθεια στόν Αδάμ;τό φίδι ή ο θεός;Αφού έχεις την απάντηση. Σύμφωνα με την Θεοσοφία, το φίδι(Θεος όφις) έλεγε την αλήθεια.

Για πες μου όμως. Πεθάνανε ή δεν πεθάνανε;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 20:32:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
Και σύμφωνα με τους Εβραίους, ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ο Μεσσίας. Κια πολλά άλλα σύμφωνα με τους Εβραίους. Και τί πάει να πει σύμφωνα με τους Εβραίους;;; Έχουν δίκιο δηλαδή;

Η γλώσσα των πρωτόπλαστων και γενικά η πρώτη γλώσσα δεν ήταν εβραική. Ο Αδάμ δεν ήταν Εβραίος, δεν υπήρχαν ακόμη έθνη και φυλές.

Βέβαια σύμφωνα με τους εξελικτές η πρώτη γλώσσα των ανθρώπων ήταν στριγγλίσματα, γρυλλίσματα και γκαρίσματα.

Με δυο λόγια πιστεύουν το αντιφατικό <<ο πολιτισμός γεννήθηκε από την βαρβαρότητα>>, αγνοώντας την αρχαία σοφία που λέει <<εν αρχή ήτο ο Λόγος>>.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2015, 21:33:01  Εμφάνιση Προφίλ
Διονύσιε δεν υπάρχει αντικειμενική απάντηση στην ερώτηση της Χρυσής, για να είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχουν όμως επιχειρήματα και αυτά δεν ευνοούν σε καμία περίπτωση το "φίδι" στα σημεία. Παίζει πολύς εσωτερισμός κα αλληγορία πίσω από αυτό το ερώτημα.

Οσον αφορά τα ως προς τους Εβραίους, σου θυμίζω ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι γραμμένη από Εβραίους.Είτε κάποιος δέχεται ότι λέει, είτε αντιλαμβάνεται ότι μπορεί και να μην είναι όπως τα λέει ή να γράφανε ότι καταλαβαίνανε σε συνδυασμό με την ιστορία τους.

Η κατά το δοκούν ερμήνευση-μετάφραση δεν αποτελεί σοβαρή μελέτη, και αυτό δεν το λέω για σένα εν τω προκειμένω αλλά γενικά, για τον Βασίλειο ας πούμε. Δεν μπορεί να τον ρωτάω κάτι που βγάζει μάτια, και να μου απαντάει "έτσι λέει η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία".

Δηλαδή αν πει η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία να πάμε να φουντάρουμε μαζικά θα βαράμε παλαμάκια;

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν γνωρίζουμε καν τι γλώσσα μιλούσανε οι "πρωτόπλαστοι".
Ούτε καν αν υπήρχαν πρωτόπλαστοι δεν ξέρουμε.
Δεν σου λέω να μην έχεις την άποψη σου και τα πιστεύω σου απλά όταν κάνουμε υποθέσεις, καλό είναι να μελετάμε και τις ενδείξεις (γιατί από αποδείξεις δεν υπάρχουν γενικότερα).
Οι Εβραίοι λοιπόν, όταν έγραφαν την ΠΔ, είχαν υπόψη τους ότι ο Αδάμ, για τον οποίο οι ίδιοι έγραψαν, ήταν πρόγονος τους, και μιλούσε τη γλώσσα τους.

Θα σου ξαναπώ, ρίξε μια ματιά στην αποκάλυψη των Ιωβηλαίων, ξέρεις Αγγλικά. Δεν είναι τυχαίο που ελληνικά δεν θα βρεις το κείμενο.


Edited by - Italos on 09/09/2015 21:41:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2015, 00:07:15  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Αφού έχεις την απάντηση. Σύμφωνα με την Θεοσοφία, το φίδι(Θεος όφις) έλεγε την αλήθεια.

Για πες μου όμως. Πεθάνανε ή δεν πεθάνανε;Κοίταξε Διονύσιε,σίγουρα πεθάνανε,όμως τό ίδιο δέν θά συνέβαινε καί άν δέν έτρωγαν από τό ξύλο τής γνώσης;Άλλωστε ο πραγματικός λόγος πού εξεδιώχθηκαν είναι όπως βλέπουμε στήν βίβλο "..μήποτε (ο Αδάμ)εκτείνη τήν χείρα αυτού καί λάβη από τού ξύλου τής ζωής καί φάγη καί ζήσεται εις τόν αιώνα.."πράγμα πού σημαίνει ότι κάποια στιγμή θά πέθαιναν ούτως ή άλλως.Οπότε τό φλέγον ερώτημα είναι άν θά πέθαιναν τήν ίδια μέρα πού θά τό έτρωγαν.Αυτό μάλλον δέν είναι αλήθεια,εφόσον όχι μόνον δέν πέθαναν αλλά καί έζησαν-ο Αδάμ,γιατί γιά τήν Εύα δέν γνωρίζουμε-κάπου μιά χιλιετία.Εκτός καί άν θεωρήσουμε ως ορθή ερμηνεία αυτό πού λέει ο Ιταλός,ότι μία ημέρα =χίλια χρόνια,μέ τήν οποία εγώ προσωπικά δέν συμφωνώ γιατί θεωρώ ότι αναφέρεται σέ άλλες περιπτώσεις καί όχι στά μέτρα τής ανθρώπινης ζωής.
Από εκεί καί πέρα ο όφις πού θά πρέπει νά υπενθυμίσουμε ότι ένα από τά ονόματά του είναι Εωσφόρος,δηλαδή αυτός πού φέρνει τό φώς,τούς λέει ότι δέν θά πεθάνετε αλλά "διανοιχθήσονται οι οφθαλμοί υμών καί έσεσθε ως θεοί,γινώσκοντες καλόν καί πονηρόν..".Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνεται καί από τά λεγόμενα τού θεού "ιδού ο Αδάμ γέγονεν ως είς εξ ημών τού γιγνωσκειν καλόν καί πονηρόν.."Ποιός λοιπόν είπε τήν αλήθεια;

ΥΓ.Ιταλέ,έχεις δίκιο πού αναφέρεις τόν Προμηθέα,αλλά η συζήτηση αυτή δέν είναι τού παρόντος..είναι μάλλον ξεχωριστό θέμα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2015, 00:59:58  Εμφάνιση Προφίλ
Ούτε εγώ συμφωνώ, ούτε διαφωνώ με τα χίλια χρόνια, δεν θεωρώ καν ότι υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς μ εαυτό, να τονίσω ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας ήθελα, και ότι το να παίρνουμε δεδομένα πράγματα ανύπαρκτα δεν αποτελεί επιστήμη.

Αλλά ας γυρίσουμε στον Οφι ή τον Σεθ τον αποστάτη ή τον Οφίωνα που έντυσε τον κόσμο και έφερε το αυγό, ή τον Σαμαέλ που δίδαξε τέχνες μέσα από την δικιά του κρίση χωρίς να υπολογίζει αυτή των νέων για τα δεδομένα ανθρώπων, η τον Οφι αν προτιμάς που ανακάλυψε την αθανασία και τιμωθήθηκε για αυτό, ή τον Λάδωνα, που ναι και πιο ενδιαφέρων.

Γενικά Χρυσή, αναλόγως της οπτικής του θέματος, αναλόγως και συζητάω.
Δεν ταυτίζομαι με κάποια πίστη σε τέτοια θέματα.

Ρίξε μια ματιά και στην εισαγωγή αυτού του θέματος:
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12002

Αν θέλεις μπορείς και να τοποθετηθείς και εκεί, μήπως και το θέμα ξανακουνηθεί.
Δεν είπε ψέμματα ο τέως "Εωσφόρος" Χρυσή, αν πρέπει να τον ορίσουμε σαν κάτι χειροπιαστό και κόκκινο με κέρατα ή έναν χαριτωμένο όμορφο νέο, "ξέχασε" όμως να αναφέρει τις συνέπειες.

Οσον αφορά το αν θα πέθαινε ο άνθρωπος αν δεν έτρωγε το "μήλο" των Εσπερίδων, ή το ξύλο της γνώσης αν προτιμάς, ως προς τη Βιβλική οπτική, θα σου θυμίσω ότι ο Θεός "έντυσε τον άνθρωπο με δέρματα" όταν τον έφερε στη Γη της δημιουργίας. Ετσι, δεν μπορείς να ξέρεις με τι ήταν "ντυμένος" πριν, αν με καταλαβαίνεις.

Επίσης, ο χρόνος για τον άνθρωπο, ξεκινάει στις περισσότερες των μυθολογιών και θρησκειών, μετά από κάποιο αμάρτημα ή κάποια βλασφημία. Προ αυτής της πράξης, δεν αναφέρεται ο Χρόνος ή μάλλον δεν άρχει ο χρόνος να το τοποθετήσουμε πιο σωστά.

Εδώ: http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12092
o Ogun βιάζει τη Yemaya, και αρχίζει η φθορά και ο θάνατος στην θρησκεία της Santeria. Επέρχεται δλδ ο βιασμός της Φύσης με απλά λόγια.

Το αν όλο αυτό υπονοεί παρέμβαση γενετικής, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το αν ο Θεός που παρουσιάζουν οι Εβραίοι είναι ο ίδιος σε όλη την Π.Δ., και το αν είναι πραγματικά θεός είναι επίσης άλλη συζήτηση για να προλάβω όλες τις αντιδράσεις.

Εδώ εξετάζουμε το αν η παρέμβαση του Όφεως, συμβολίζει κάτι ορθό για την ανθρωπότητα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Διονύσιος Σκυλόσοφος
Διεγραμμένος Λογαριασμός


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2015, 06:45:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Διονύσιος Σκυλόσοφος
quote:

quote:
Αφού έχεις την απάντηση. Σύμφωνα με την Θεοσοφία, το φίδι(Θεος όφις) έλεγε την αλήθεια.

Για πες μου όμως. Πεθάνανε ή δεν πεθάνανε;Κοίταξε Διονύσιε,σίγουρα πεθάνανε,όμως τό ίδιο δέν θά συνέβαινε καί άν δέν έτρωγαν από τό ξύλο τής γνώσης;Άλλωστε ο πραγματικός λόγος πού εξεδιώχθηκαν είναι όπως βλέπουμε στήν βίβλο "..μήποτε (ο Αδάμ)εκτείνη τήν χείρα αυτού καί λάβη από τού ξύλου τής ζωής καί φάγη καί ζήσεται εις τόν αιώνα.."πράγμα πού σημαίνει ότι κάποια στιγμή θά πέθαιναν ούτως ή άλλως.Οπότε τό φλέγον ερώτημα είναι άν θά πέθαιναν τήν ίδια μέρα πού θά τό έτρωγαν.Αυτό μάλλον δέν είναι αλήθεια,εφόσον όχι μόνον δέν πέθαναν αλλά καί έζησαν-ο Αδάμ,γιατί γιά τήν Εύα δέν γνωρίζουμε-κάπου μιά χιλιετία.Εκτός καί άν θεωρήσουμε ως ορθή ερμηνεία αυτό πού λέει ο Ιταλός,ότι μία ημέρα =χίλια χρόνια,μέ τήν οποία εγώ προσωπικά δέν συμφωνώ γιατί θεωρώ ότι αναφέρεται σέ άλλες περιπτώσεις καί όχι στά μέτρα τής ανθρώπινης ζωής.
Από εκεί καί πέρα ο όφις πού θά πρέπει νά υπενθυμίσουμε ότι ένα από τά ονόματά του είναι Εωσφόρος,δηλαδή αυτός πού φέρνει τό φώς,τούς λέει ότι δέν θά πεθάνετε αλλά "διανοιχθήσονται οι οφθαλμοί υμών καί έσεσθε ως θεοί,γινώσκοντες καλόν καί πονηρόν..".Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνεται καί από τά λεγόμενα τού θεού "ιδού ο Αδάμ γέγονεν ως είς εξ ημών τού γιγνωσκειν καλόν καί πονηρόν.."Ποιός λοιπόν είπε τήν αλήθεια;

ΥΓ.Ιταλέ,έχεις δίκιο πού αναφέρεις τόν Προμηθέα,αλλά η συζήτηση αυτή δέν είναι τού παρόντος..είναι μάλλον ξεχωριστό θέμα.Λάθος. Μην μπερδεύεις το Δένδρο της Ζωής με το Δέντρο της Γνώσης.

Ο Αδάμ δεν έγινε αθάνατος τρώγοντας από το Δένδρο της Γνώσης. Θα μπορούσε να γίνει τρώγοντας από το Δένδρο της Ζωής, αλλά δεν τον άφησε ο Θεός. Δεν έγινε αθάνατος με την γνώση, αντίθετα με την γνώση έμαθε τον θάνατο και άρχισε το μυαλό του να πηγαίνει στο πονηρό.

Το θέμα είναι πως ο Σατανάς τους είπε ψέμματα και ο Θεός αλήθεια, διότι πεθάνανε.

Ο Θεός δεν είχε πρόβλημα με το να ζει ο Αδάμ στον αιώνα, αλλά δεν ήθελε τα δημιουργήματά του να είναι άθεα και να θεωρούν τον εαυτό τους αυτοδύναμο που δεν χρειάζονται κανένα και ειδικά την Πηγή της Ζωής, που είναι ο ίδιος ο Θεός. Άθεος και αναρχικός είναι μόνο ο Θεός.

Όσο για τα 1000 χρόνια, όπως επιβεβαιώνεται και από βιβλία κανονικά και απόκρυφα, η μια μέρα αντιστοιχεί σε 1000 χρόνια. Οπότε πεθάνανε μέσα σε αυτή την ημέρα που ισούται με 1000 χρόνια.

Edited by - Διονύσιος Σκυλόσοφος on 10/09/2015 06:48:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2015, 18:43:20  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Βασίλειε την ίδια μέρα που θα έτρωγε ο Αδάμ από το ξύλο της γνώσεως, την ίδια μέρα θα πέθαινε;

Επειδή βλέπω, απλά θέματα να σε εντυπωσιάζουν.

Ας δούμε αυτούσιο το χωρίο:

quote:

Γεν. 2,17 ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν, οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτοῦ· ᾗ δ᾿ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, θανάτῳ ἀποθανεῖσθε.

Ας δούμε και την εγκεκριμένη από την Ορθόδοξη Εκκλησία, ερμηνεία του:
quote:

Από το δένδρον όμως της γνώσεως του καλού και κακού δεν πρέπει ποτέ να φάγετε από αυτό. Κατά δε την ημέραν κατά την οποίαν θα φάγετε από τον καρπόν του, θα χάσετε το δικαίωμα της αθανασίας, θα αποθάνετε σωματικώς και θα χωρισθήτε από εμέ, που σας έδωσα την ζωήν”.

quote:

Italos:
Ισχύει ότι μια μέρα για τους ουρανούς, είναι 1000 γήινα έτη…;

quote:

Vassilis_1: Όχι, δεν ισχύει. Είναι σαφέστατη η Αγία Γραφή:
quote:

Ψαλ. 89,4 ὅτι χίλια ἔτη ἐν ὀφθαλμοῖς σου ὡς ἡμέρα ἡ ἐχθές, ἥτις διῆλθε, καὶ φυλακὴ ἐν νυκτί.

Ελπίζω φίλε Ιταλέ να κατάλαβες τον συμβολισμό. Δεν μπορεί συγχρόνως τα χίλια έτη της ζωής μας, για τον χωρίς αρχή και τέλος Θεό, να είναι μία ημέρα, ή ένα τετράωρο νυκτερινής φρουράς!

quote:

Italos:
…δεν θεωρώ καν ότι υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς...

Πολύ σωστή φίλε Italos η τοποθέτησή σου. Άλλωστε στο εξετασθέν χωρίο αποδείχθηκε ότι υπάρχει συμβολισμός, και δεν πρέπει να εξηγούμε κυριολεκτικά τα 1000 χρόνια. Ξέρεις όμως, λόγω αγνοίας, πόσοι έχουν παρασυρθεί, παρερμηνεύοντας το χωρίο, και ανεβάζοντας τον πήχη, λένε ότι η κάθε ημέρα της δημιουργίας είναι εκατομμύρια χρόνια;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!
Και ξέρεις από ποιάν έχουν παρασυρθεί;;;;; Άκουσον άκουσον, από την «επιστήμη», η οποία παρόλο που αποδεδειγμένα διακατέχεται από παντελή αγνωσία, έχει το θράσος να εξαπατά του ανθρώπους, ανεβάζοντας την ηλικία του σύμπαντος σε δισεκατομμύρια χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλλά καιρός είναι να την προσγειώσουμε στην σκληρή γι’ αυτήν πραγματικότητα:

Σύμφωνα με την «επιστήμη» που φαντάστηκε την εξελικτική θεωρία:

Ο άνθρωπος, όπως και όλοι οι έμβιοι οργανισμοί, προήλθαν από ένα κύτταρο.

Ερώτηση: Και το κύτταρο πως προήλθε;

Απάντηση της «επιστήμης»:…………………………………

quote:

1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;Επίσης, και σε όλα τα πάνω θέματα που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση, η «επιστήμη» δεν ήταν, δεν είναι, δεν πρόκειται να είναι σε θέση να δώσει αποδεδειγμένες απαντήσεις. Το γιατί, με λεπτομέρειες περιγράφτηκε εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12133&whichpage=1&ARCHIVE
όπου η επιστήμη, η οποία είναι συνυφασμένη με αποδεδειγμένες απαντήσεις, έχει αποφανθεί τελεσίδικα, για το ποιά κοσμογονική πρόταση είναι αποδεδειγμένη, με συνέπεια να απορρίψει όλες τις θεωρίες που φαντάστηκε η «επιστήμη». = Του Big Bang, του πρώτου κυττάρου, της εξέλιξης και της χρονολόγησης.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2015, 19:40:22  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Ας δούμε και την εγκεκριμένη από την Ορθόδοξη Εκκλησία, ερμηνεία του:

quote:

Γεν. 2,17 ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν, οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτοῦ· ᾗ δ᾿ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, θανάτῳ ἀποθανεῖσθε.


Αν και λέω να πάρω το Εβραικό πρωτότυπο. ακόμα και από την αρχαία στην καθαρεύουσα μετάφραση, καταλαβαίνεις ότι ο μεταφραστής πρέπει να ξαναπάει σχολείο.
Η να αλλάξει επάγγελμα.
Η να γίνει βουλευτής, θα είναι καταπληκτικός.

Να με συμπαθάς έχω και γω ματάκια και ξέρω να διαβάζω.
Θες να την κάνουμε με συντακτικό λέξη προς λέξη Βασίλειε;
Υποκείμενο-ρήμα αντικείμενο;

Καλή σου μέρα και υπομονή...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2015, 23:30:36  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Αν και λέω να πάρω το Εβραικό πρωτότυπο. ακόμα και από την αρχαία στην καθαρεύουσα μετάφραση, καταλαβαίνεις ότι ο μεταφραστής πρέπει να ξαναπάει σχολείο.
Η να αλλάξει επάγγελμα.
Η να γίνει βουλευτής, θα είναι καταπληκτικός.

Έχουν κάνει εκατοντάδες λεκτικές ακροβασίες προκειμένου νά δικαιολογήσουν τέτοιες ανακολουθίες..όσες κατάφεραν νά βρούν δηλαδή..αυτό δείχνει ότι δέν ενδιαφέρονται καί τόσο νά δούν τί πραγματικά λέει τό κείμενο αλλά νά τό προσαρμόσουν σέ ότι αυτοι πιστεύουν ότι θά έπρεπε νά λέει..τόσο απλά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρυσή
Μέλος 2ης Βαθμίδας


204 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2015, 01:12:46  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Δεν είπε ψέμματα ο τέως "Εωσφόρος" Χρυσή, αν πρέπει να τον ορίσουμε σαν κάτι χειροπιαστό και κόκκινο με κέρατα ή έναν χαριτωμένο όμορφο νέο, "ξέχασε" όμως να αναφέρει τις συνέπειες

Ιταλέ,άν τό δούμε κυριολεκτικά τότε μπορεί καί νά μήν ήξερε επειδή η απόφαση τής έξωσης ανήκε αποκλειστικά στόν θεό..άν τώρα δοκιμάσουμε νά δώσουμε μιά πιό "εσωτερική" ερμηνεία,τότε η "έξωση"είναι η φυσική καί αναπόφευκτη συνέπεια τής γνώσης καί όχι τής ανυπακοής.Από τήν στιγμή δηλαδή πού γίνεται τό άναμμα τής σπίθας τής συνείδησης-άν υποθέσουμε ότι αυτό ήταν η γνώση πού αποκτήθηκε-καί άρα τής συνειδητοποίησης τού εαυτού,τότε μοιραία ο άνθρωπος αλλάζει επίπεδο.Δέν μπορεί δηλαδή νά ζεί πλέον στόν παράδεισο τής άγνοιάς του αλλά πρέπει νά ακολουθήσει τόν δρόμο τής εμπειρίας καί τής εξέλιξης πού συνεπάγεται πόνο καί μόχθο.Καί τό κυριώτερο καί πιό δραματικό,αποκτά συνείδηση τής θνητότητάς του μόνος από όλο τό ζωϊκό
βασίλειο.Αυτό νομίζω είναι τό τίμημα τής γνώσης καί τής αυτοσυνείδησης.άν τό δούμε από τέτοια οπτική γωνία τότε κανείς δέν φταίει ούτε κανείς είπε ψέμματα,αλλά έχουμε απλώς τήν ιστορία τής απαρχής τής πορείας τού ανθρώπινου είδους ως έλλογου καί ενσυνείδητου όντος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2015, 01:37:21  Εμφάνιση Προφίλ
Ωπα για να δούμε τον ερμηνευτή επιστημονικά με την κατά τον Βασίλειο εκδοχή της επιστήμης φυσικά:

ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν
Από το δένδρον όμως της γνώσεως του καλού και κακού
από το ξύλο δε της γνώσης του καλού και του πονηρού

Ξύλο. Δεν αναφέρεται πουθενά δένδρο. Θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται και σε θάμνο. Επίσης σε μουμουτζελιά. Ή σε τριανταφυλλιά. Ή σε κισσό.

Γιατί όμως, θέλουμε να εκφράσουμε με το μήλο αυτή την πράξη;

οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτοῦ
δεν πρέπει ποτέ να φάγετε από αυτό
μη φάτε από αυτό

ᾗ δ᾿ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ
Κατά δε την ημέραν κατά την οποίαν θα φάγετε από τον καρπόν του
Κατά δε την ημέρα που θα φάτε από αυτό (το ξύλο, δεν αναφέρεται καρπός)

θανάτῳ ἀποθανεῖσθε
θα αποθάνετε σωματικώς και θα χωρισθήτε από εμέ, που σας έδωσα την ζωήν”.
με θάνατο θα πεθάνετε

Ούτε σωματικώς ούτε τίποτα δεν αναφέρεται.
Οι Εβραίοι να τονίσουμε, πίστευαν ότι αν πεθάνεις, τέλος.
Δεν κάνανε τέτοιους διαχωρισμούς.

Πρωτότυπη Μετάφραση
ἀπὸ δὲ τοῦ ξύλου τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν, οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτοῦ· ᾗ δ᾿ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, θανάτῳ ἀποθανεῖσθε.

Ερμηνευτική (?) εγκεκριμένη Ορθόδοξη μετάφραση

Από το δένδρον όμως της γνώσεως του καλού και κακού δεν πρέπει ποτέ να φάγετε από αυτό. Κατά δε την ημέραν κατά την οποίαν θα φάγετε από τον καρπόν του, θα χάσετε το δικαίωμα της αθανασίας, θα αποθάνετε σωματικώς και θα χωρισθήτε από εμέ, που σας έδωσα την ζωήν”.

Μη ερμηνευτική κανονικού τύπου αλλά όχι εγκεκριμένη μετάφραση

από το ξύλο δε της γνώσης του καλού και του πονηρού,μη φάτε από αυτό.
Κατά δε την ημέρα που θα φάτε από αυτό,με θάνατο θα πεθάνετε.

Οτι νομίζεις Βασίλειε. Τα νούμερα πάντως δεν βλέπω να σου βγαίνουν.
Να θυμηθούμε ότι χρονομετράς με το ηλιακό ημερολόγιο, οι Εβραίοι είχαν σεληνιακό ημερολόγιο, και ξεκινάς και τη χρονομέτρηση πριν καν υπάρξει και ήλιος και σελήνη.

Την δε παραπομπή μου στην επίσημη Αιθιοπική Ορθόδοξη βίβλο κάνεις ότι δεν τη βλέπεις.

Νομίζω ότι και οι τυφλοί κατάλαβαν, οπότε δεν έχω κάτι άλλο να αναφέρω επί χρονομέτρησης. Καλό copy-paste, και εδώ είμαστε.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2015, 01:42:01  Εμφάνιση Προφίλ
Συγνώμη κιόλας, αλλά κάπου εδώ δεν θα γινόταν η ψηφοφορία?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2015, 01:50:49  Εμφάνιση Προφίλ
Ναι.

Ψηφίζω Vasileio1 για νικητή του βραβείου της βλακείας.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2015, 01:54:11  Εμφάνιση Προφίλ
Χρυσή είναι μεγάλο θέμα και είναι αργά. Αυτό που αναφέρεις είναι η πρώτη λογική εκδοχή που νομίζω έχουμε επεξεργαστεί όλοι όσοι μας απασχόλησε το ερώτημα. Στην πραγματικότητα οι πιθανές απαντήσεις είναι 3. Και οι τρεις έχουν τα συν τους και τα πλην τους. ΚΑνείς μας δεν μπορεί να ναι βέβαιος. Και τα σενάρια ατελείωτα.

Τείνω στο 2 και στο 3 εκ του αποτελέσματος. Θα σου αναφέρω αύριο τις τρεις εκδοχές ή αν βιάζεσαι θα τις βρεις στο θέμα που σου λίνκαρα παραπάνω.

Εκ του αποτελέσματος Χρυσή, η έτοιμη γνώση δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν.
Εκ του αποτελέσματος όταν απλώνεις να πιάσεις κάτι που δεν φτάνεις θα πέσεις. Και μετά πρέπει να ξανασκαρφαλώνεις.
Πρέπει να περιμένεις να ψηλώσεις.

Και σου θυμίζω ότι αφού έχεις την επιλογή στα χαρακτηριστικά σου, έχεις ήδη και την δυνατότητα να διευρύνεις την συνείδηση σου, δεδομένου ότι έχεις "θεική" προέλευση, δεν χρειάζεται να σου δώσουν μια βόμβα και να σου πούνε "ανοίγει τρύπες" χωρίς να σου πούνε "αλλά μείνε μακριά γιατί θα σου σκάσει στη μούρη."

Δεν ήταν όλα χρήσιμα αυτά που έμαθες για τη φύση σου στο πέρασμα του χρόνου. Και κάποια άχρηστα χαρακτηριστικά μας, πήραν τη θέση Αρετών που έχουνμε αφήσει στην άκρη.

Αναλογίσου την πορεία του ανθρώπου. Συνέχεια απλώνει πιο μακριά από ότι φτάνει,βιάζεται, πέφτει και πάμε πάλι.

Καλό βράδυ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2015, 02:00:45  Εμφάνιση Προφίλ
Και μιας και βλέπω Μάνο Μάριο να μπαίνουν δυναμικά, ο Ελληνας έχει φάει τόσο έτοιμο χωρίς να κουνήσει τον κώλο του αυτά τα χρόνια, που η κατηφόρα θα ρθει με φόρα, καθότι έχουμε πάθει καταφανώς αγκύλωση.

Είδα λίγη από τη χθεσινή παρωδιά, και απορούσα γιατί πρέπει να γίνονται ερωτήσεις σε έτοιμες απαντήσεις. Ούτε καλοί ηθοποιοί δηλαδή, και σε αυτό πάσχουμε. Σε λίγο θα λέμε "παλιά μας κοροιδεύανε καλύτερα."
Ας ρωτούσανε και τίποτα πιο προσωπικό να έβγαζε και λίγο γέλιο τουλάχιστον.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2015, 08:42:19  Εμφάνιση Προφίλ
Ναι, κι εγώ είμαι έτοιμος να ψηφίσω. Για να δώσω μια ένδειξη σε ποιόν προορίζω το βραβείο του καλύτερου απολογητή, θα πρέπει να πω πως θεωρώ πως πρέπει να το πάρει αυτός που φαίνεται να έχει την υψηλότερη μόρφωση, τα περισσότερα αναγνώσματα, και την μεγαλύτερη αντιληψη. Και οχι κάποιος θεόμουρλος μισάνθρωπος, ή κάποιος με νοημοσύνη αγελάδας, που εχει βάλει κασετόφωνο δυο μπούρδες που φαντάζεται πως είναι επιχειρρήματα. Για αυτούς προορίζονται άλλα βραβεία, αλλα αυτό του απολογητή πάει αλλού.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2015, 10:35:59  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
οὐ φάγεσθε ἀπ᾿ αὐτοῦ
Μα καλά, ο θεός δεν ήξερε ότι η καλλίτερη διαφήμιση είναι η απαγόρευση;
Αν δεν τους απαγόρευε το συγκεκριμένο δένδρο, τι πιθανότητες υπήρχαν να το δοκιμάσουν σ' έναν απέραντο παράδεισο;
Και γιατί υπήρχε εκεί αυτό το δένδρο;
Εφ' όσον ήταν "κακό", γιατί το έβαλε εκεί ο θεός;

Edited by - Αίολος on 11/09/2015 10:37:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 43 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy