ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 samael aun weor
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2006, 02:17:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

Καταρχήν ποιά είναι ‘όλα τα κείμενα’! Κατα δεύτερον σου απάντησε ήδη η Κατερίνα, οτι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ είναι αυτή που πεθαίνει, η οποία (προσωπικότητα) είναι μέρος του ανθρώπου! Η προσωπικότητα η οποία δημιουργείται στην εκάστοτε ζωή και πεθαίνει με την εκάστοτε ζωή (έστω κι όχι αμέσως με τον θάνατο του φυσικού σώματος).

Όταν χρησιμοποιείς όρους ή τμήματα από θεωρίες ή πίστεις άλλων οφείλεις να γνωρίζεις τα ιερά ή μη ιερά κέιμενα στα οποία αυτές έχουν καταγραφεί. Δε μπορεί κανείς να μιλά πχ για μετενσάρκωση ερχόμενος σε αντίεθση με βασικές διδασκαλίες των θρησκειών ή των πηγών από τις οποίες προέκυψε αυτή η διδασκαλία.Πχ Βέδδες, Σούτρες του Βούδα, Ουπανισάδες, κλπ ιερά κείμενα θέτουν κάποιους περιορισμούς στο τι μπορεί να λέει κανείς και στο το μπορεί νηα διδάσκει ως αληθινό. Αν αυτά τα πετάξει κανείς στην άκρη ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ. Στο Σαμαελισμό αυτό δε γίνεται, αλλά αντίθετα χρησιμοποιούνται πάσης φύσεως κείμενα χωρίς καμμιά αίσθηση για το τι λένε και για το αν έρχονται σε αντίθεση αυτά που ΛΕΝΕ με αυτά που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΝΕ οι σαμαελιστές.
Ένας Γνωστικός δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Λες λοιπόν ότι πεθαίνει η προσωπικότητα και ότι είναι μέρος του "ανθρώπου" και όχι όλος ο "άνθρωπος". ΩΡΑΙΑ!
Άρα τι εννοεί ο απ. Πάυλος με τη λέξη "άνθρωπος" στο επίμαχο απόσπασμα ; Ότι πεθαίνει η "ατομικότητα"; ΕΣΥ πρέπει αν μου πεις τι εννοεί γιατί αρχικά είπες ότι εννοεί το θάνατο ως προσωπικότητες.

Άρα με τη λέξη "άνθρωπος" εννοεί την προσωπικότητα; Ή εννοεί όλο τον "άνθρωπο" με την ατομικότητα μαζί;
Και αν εννοεί την προσωπικότητα μόνο πως έκανε το λάθος να ονομάζει "άνθρωπο" την προσωπικοτητα μόνο;

Αυτά τα δύο ερωτήματα περιμένω να τα απαντήσεις αν μπορείς και να πάρεις μια ξεκάθαρη θέση.

quote:

Πολύ κατανοητό, αλλά θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε οτι ο Παύλος γεννήθηκε ΜΕΤΑ την σταύρωση του Ιησού Χριστού,

Κάνεις λάθος. Ο Παύλος ήταν ήδη ενήλικος και άνδρας (Πραξ.Θ13) όταν σκοτώσανε το Στέφανο, πολύ σύντομα μετά τη σταύρωση .Πραξ. Ζ 59-60, Η 1-3, Θ 1-30. Δεν ήταν δυνατό ένας ένας έφηβος να κυρήξει στη συναγωγή το Χριστό όταν πίστεψε , ούτε ήταν δυνατό να πάρει συστατικές επιστολές από τον αρχιερέα προς τις συναγωγές (Πραξ Θ:1-2)για να ηγηθεί διωγμού των χριστιανών στη Δαμασκό. Καθ' οδόν του συνέβη το γνωστό όραμα. (στίχος Θ 3) και μεταστράφηκε.

quote:

δεν πήρε την διδασκαλία από τον ίδιο, αλλά ‘είπε’ από το Αγιο Πνεύμα.

Δεν υπάρχει διαφορά και δεν είπε μόνο από το Άγιο Πνεύμα αλλά και από το Χριστό και το λέει και ο ίδιος ο Χριστός στον Ανανία που τον θεράπευσε. (Πραξ Θ 15-16). Στο Γαλ.Α 11-14 λέει σαφώς ότι το έλαβε "δι' αποκαλύψεως Ιησού Χριστού". Και ότι όποιος διδάξει άλλο ευγγέλιο , ακόμη και άγγελος να είναι "ανάθεμα έστω" δηλαδη "χωρισμένος να είναι από σας". (Γαλ.7-10)

quote:

Παρόλο που οι Γνωστικοί τον δέχονται, όπως δέχονται και όλη την Αγία Γραφή δηλαδή, προσωπικά, και το ξέρει και η Κατερίνα, δεν τον ‘εμπιστεύομαι’.

Καλά πλάκα μας κάνεις τώρα ή ψυχολογικό πόλεμο;
Αν οι σαμαελιστές δέχονταν όλη την Αγία Γραφή ως ΑΓΙΑ δε θα συνέχιζαν στο σαμαελισμό και θα γίνονταν όντως Γνωστικοί και Χριστιανοί.
Εσύ ως τι μιλάς; Ως Παγώνα μόνο; Ε τότε αποφάσισε τι δέχεσαι και τι όχι.


quote:

Κι αυτό που κάνει ο Παύλος λοιπόν είναι καμμιά 50αριά χρόνια μετά τον Ιησού να εξηγεί με τις επιστολές του την διδασκαλία!!! Αν δέχεσαι λοιπόν τον Παύλο, γιατί δεν δέχεσαι κι όποιον ‘εξηγεί’ από επιφοίτηση την διδασκαλία του Ιησού? Ξέρεις πόσοι λαμβάνουν μηνύματα (μέσω επιφοίτησης...channeling λέγεται αυτή την εποχή) από τον ίδιο τον Χριστό? Βασικά όμως δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω.

Δεν δέχομαι όλους όσους λένε ότι επικοινωνούν με το Χριστό γιατί ΚΑΙ ο ίδιος ο Χριστός έχει πει να μη το δεχόμαστε, ΚΑΙ ο απ. Παύλος στο παραπάνω απόσπασμα, ΚΑΙ οι άγιοι το έχουν βιώσει πολλές φορές και το έχουν επιβεβαιώσει ότι μπορεί κανείς να βλέπει οτιδήποτε ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ σε όραμα ή "αποκάλυψη" και να είναι ψευδές. Το κριτήριο όπως λέει και ο απ. Παύλος είναι αν διδάσκουν άλλο ευαγγέλιο.Και δυστυχώς αυτό κάνουν. Οπότε απορρίπτονται ακόμη και εξ ουρανού να εμφανιστούν , όπως λέει ο απ. Παύλος.

quote:

Αυτό που θέλω είναι όχι να μου πείς τί εννοεί ο Παύλος όταν λέει άνθρωπος, αλλά τί εννοεί ο Χριστός (μέσα από τα ευαγγέλια), και πώς το επεξηγεί (αν επεξηγείται!). Να, θα δεχτώ την απάντηση, παίρνοντας ως δεδομένο (για μένα) οτι τα Ευαγγέλια είναι ‘απείραχτα’!

Τότε να το ψάξω αν είναι έτσι και να σου πω.
Θα δώσω μια προσωρινή και πρόχειρη απάντηση προς το παρόν και θα το επανεξετάσω.

Το πρώτο που βλέπω είναι ότι συχνά χρησιμοποιούσε την έκφραση "υιος του ανθρώπου". Στο Ματθ Θ 6 λέει ότι ο υιός του ανθρώπου έχει εξουσία να συγχωρεί αμαρτίες επί της γης. Στο Ματθ ΙΒ 35-37 λέει ο "αγαθός άνθρωπος" κλπ και ο "πονηρός άνθρωπος" ότι μιλά από το αποθησαυρισμένο απόθεμμα της καρδιάς του και ανάλογα με αυτό.
Στο Ματθ. ΙΒ 43 :"όταν το ακάθαρτιν πνεύμα εξέλθει από του ανθρώπου"
Το πιο σημαντικό ίσως απόσπασμα είναι το Ματθ ιε 10-20 όπου λέει στον κόσμο ότι δε μολύνει τον άνθρωπο αυτό που εισέρχεται από το στόμα αλλά αυτό που εξέρχεται. Όταν οι μαθητές του ζητάνε να τοςυ εξηγήσει την παραβολή τους λέει ότι το εισερχόμενο πάει στην κοιλιά και από εκεί στο αποχωρητήριο. Το εξερχόμενο (=τα λόγια)βγαίνει από τη νκαρδιά και είναι οι επιθυμίες και όλα τα πάθη.Αυτά μολύνουν τον άνθρωπο.

Εδώ θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε ότι η λέξη "άνθρωπος" δεν έχει το νόημα του "όλου" !!!
Αν εννοούσε το όλον του ανθρώπου τότε θα έπρεπε να πει ότι μολύνεται ΚΑΙ από τα άπλυτα χέρια. Γιατλι αν φάμε με μιρκόβια κάποιας ασθένειας πάνω στα χέρια μας θα την εισάγουμε στο σώμα μας και θα μολυνθούμε. Αν λοιπόν ο όρος άνθρωπος σήμαινε όλο τον άνθρωπο ή έστω κάτι που περιλαμβάνει το σώμα,θα έλεγε ότι μολύνεται. Συνεπώς "άνθρωπος" εδώ είναι κάτι που μολύνεται από τα λόγια, δηλαδή το διανοητικό μας μέρος και μόνο αυτό! Ο νους αν προτιμάς.


quote:

Καταρχήν, αν κατάλαβα εγώ καλά, αυτό που ειπώθηκε είναι πως η Καινή Διαθήκη συμπληρώνει την παλαιά, που σημαίνει πως εάν κάτι δεν αλλάζει στην Καινή, συνεχίζει να ισχύει η παλαιά... Είναι εύλογο αυτό και κατανοητό!
Δεν νομίζω οτι κάποιος θα φέρει αντίρρηση. Αλλωστε, εάν δεν ισχύει αυτό, τότε γιατί στην ευχή την έχουν στα Ιερά Κείμενα οι Ορθόδοξοι την Παλαιά Διαθήκη???

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά:δεν λέω ότι παύει ισχύει από την Παλαιά ότι έχει ρητώς καταργηθεί, αλλά παύει να ισχύει και ότι έχει σιωπηρώς καταργηθεί. Αυτό που άλλαξε με την Καινή είναι η ΒΑΣΗ. Αυτήν έχουμε ως βάση και ότι είναι σύμφωνο με αυτή το δεχόμαστε πλέον ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΒΑΣΗ. Δεν το δεχόμαστε με τον τρόπο και το νόημα της Παλαιάς. Με αυτο το νόημα τη δεχομαστε σαν ιερό κείμενο. Αλλιώς θα έπρεπε να περιτμηθούμε και να κάνουμε και όλα όσα λέει, πράγμα μη χριστιανικό και αντίθετο στις εντολές του Χριστού.

quote:

Οσον αφορά λοιπόν τα γουρούνια, πές μου λοιπόν πού μέσα στην Καινή Διαθήκη αναιρείται αυτό που λέει για τις τροφές! Και εξήγησέ μου γιατί θα πρέπει σώνει και ντέ να επιβαρύνουμε την ενέργειά μας με τέτοιου είδους ενέργειες? Γιατί να μήν χρησιμοποιούμε την ‘δύναμη’ της χριστότητας για να καθαριστούμε από άλλες ενέργειες, και να την καταναλώνουμε για να καθαριζόμαστε συνέχεια από τα γουρούνια??? Πρέπει επίσης να σου πώ οτι ο Σαμαέλ λέει οτι δεν είναι σωστό να κάνουμε θρησκεία της κουζίνας, δηλαδή δεν θεωρεί σε καμμία περίπτωση οτι θα σωθούμε εάν δεν τρώμε γουρούνι, αλλά δεν είναι πολύ έξυπνο να επιβαρυνόμαστε με αυτή την ενέργεια. Αν χρειαστεί και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς (είμαστε ας πούμε καλεσμένοι κάπου) δεν θα πάμε στην κόλαση τρώγοντας γουρούνι, αλλά κι αυτό το πράγμα που γίνεται κάθε τρείς και λίγο στο τραπέζι μας, λές και δεν υπάρχουν άλλα κρέατα...

Μα τότε συμφωνείς με ότι είπα. Η Παλαιά Διαθήκη απαγόρευε το γουρούνι ως μιαρή τροφή, με την έννοια ότι μόλυνε και την ψυχή εκείνου που το έτρωγε. Η Καινή στα χωρία των Πράξεων που είχα δείξει, μη με βάλεις να τα ψάξω πάλι, και στις επιστολές του απ. παύλου, και στο χωρίο που ανέφερα πιο πάνω από τα λόγια του Χριστού στο ευαγγέλιο, λέει ότι δεν είναι μίασμα το γουρούνι αλλά δεν επιβάλλαι σε κανέναν να το φάει. Το αντίθετο μάλιστα! Και ούτε εγώ υποστήριξα ότι επιβάλλεται να φάει κανείς. Οπότε γιατί διαρκώς με χρεώνεις πράγματα που δεν είπα;
Οι μοναχοί αλλά και πολλοί χριστιανοί αποφεύγουν όχι μόνο το χοιρινό αλλά και κάθε είδους κρέας. Στο Άγιο Όρος δεν τρώνε ποτέ άλλο κρέας , περα από ψάρι και οι ερημίτες ούτε αυτό. Όχι όμως με το ινδουστικό νόημα της αποφυγής, σα να είναι μιαρό, ή με το παλαιοδιαθηκικό.
Γιατί δε μπορείς να καταλάβεις αυτό που λέω; Και με χρεώνεις με απόψεις που δεν έχω;Ψυχολογικό πόλεμο μου κάνεις απ' ότι βλέπω...

quote:
Τέλος πάντων, το σημαντικότερο μου διέφυγε. Για την συγκράτηση του σπέρματος μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά στο Λευιτικόν ΙΕ’... Αναλυτικότατα. Αντιστοίχως, περιμένω να δώ πού καταργείται αυτό στην Καινή Διαθήκη...


Το απόσπασμα αυτό αναφέρεται στη ρεύση σπέρματος είτε φυσιλογική, είτε παθολογική(γονόρροια) και στη ρεύση εμμήνων από τις γυναίκες. Δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. Θα αρχίσω να έχω άλλη γνώμη για σένα Πέγκυ...!

Εμείς μιλάμε για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ και το απόσπασμα που φέρεις δεν εχει καμμιά σχεση με απαγόρρευση αλλά με ΚΑΘΑΡΜΟΥΣ οι οποίοι έπρεπε να γίνονται όταν κανείς είχε ρεύση σπέρματος ή εμμήνων παθολογική ή φυσιολογική. Και ο λόγος ύπαρξης αυτών των καθαρμών είναι απλός:όταν ρέει σπέρμα ή έμμηνα , γίνεται σε αυτά τα υλικά μεγάλη επιτάχυνση του πολλαπλασιασμού μικροβίων . Αν δεν τα καθαρίζανε και αν δεν πλένονταν όταν είχαν τέτοιες ροές θα διαδίδονταν ταχύτατα ασθένειες.
Γιαυτό και θεωρείται "ακάθαρτος" για μια μέρα ή 7 μέρες όποιος είχε τέτοια ροή ανάλογα με την περίπτωση.

Η διδασκαλίες του σaμαελισμού όμως δε θεωρούν λόγω ακαθαρσίας την εκροή του σπέρματος κακή αλλά λόγω απώλειας ενέργειας.

Και περιμένω να μου δείξεις ένα κείμενο που να απαγορεύει κάτι τέτοιο στη συνουσία, όπως λέει ο σαμαελισμός, ή σε όποια άλλη φάση.
Το χωρίο που έφερες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Καλά δεν το διάβασες προηγουμένως ή εμπιστεύτηκες κάποιον που σου το είπε;


quote:

Οταν λές διάδοχοι, ποιούς εννοείς? Και γιατί δηλαδή πρέπει να εμπιστευτούμε τους διαδόχους, όταν οπως λές ολόκληρος μαθητής του και δεν τον είχε καταλάβει. Για τον Ιούδα λέω, καλέ! Τον ξεχάσαμε αυτόν! Αν δεν τον κατάλαβε ο Ιούδας, θα τον κατάλαβαν σίγουρα όλοι οι διάδοχοι? Και ήξεραν αυτοί να διαχωρίσουν το σωστό από το λάθος ε; Οπως ακριβώς διάλεξαν τις επιστολές του Παύλου ως εμπνευσμένες και τις έχωσαν μέσα στα ιερά ευαγγέλια για να καταλάβουν την διδασκαλία οι χαζοί? Καλά βρε, δεν σας κάνει καμμία εντύπωση το οτι ήταν ο χειρότερος κυνηγός και βασανιστής των Χριστιανών ο Σαούλ? Αυτά βέβαια είναι δικές μου απόψεις, γιατί όπως βλέπεις μιά χαρά μπορούμε να έχουμε την άποψή μας για διάφορα θέματα στην Γνώση. Κανείς δεν μας υπνωτίζει,και κανείς δεν μας λέει θα πιστέψεις αυτό , όπως γίνεται με μερικούς μερικούς, ονόματα δεν λέμε :p

Μάλλον έχεις πρόβλημα αντίληψης ή δεν έχεις διαβάσει Καινή Διαθήκλη ποτέ ή δεν έχει γράψει το μήνυμα αυτό η Παγώνα που έγραψε τα άλλα. Δε μπορεί να λες τη μια ότι "έχωσαν" τις επιστολές του απ. παύλου στα ευαγγέλια τη στιγμή που είναι σε κάθε Καινή Διαθήκη απολύτως διακριτά κείμενα!
Δε μπορεί να επιτίθεσαι κατά του απ. παύλου και από την άλλη να λες ότι θέλεις να δεχτείς την Καινή Διαθήκη! Στις Πράξεις είναι που αναφέρεται η μεταστροφή του Παύλου. Τι σε δυσκολεύει να το πιστέψεις ότι έγινε; Τι σε κάνει να μην πιστεύεις τίποτε;;; Ή να μην ξέρεις τι πιστεύεις;
Οι διάδοχοι των αποστόλων ήταν οι επίσκοποι που αυτοί όρισαν ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ βρίσκονταν σε ενότητα με την εκκλησία. Αυτή είναι μια από τις απαραίτητες παραμέτρους. Δεν αρκεί η αποστολική διαδοχή!
Αυτοί λοιπόν όταν βρίσκονται σε ενότητα με την εκκλησία ΚΑΙ όταν επιπλέον έχουν τα προσόντα, τα εκ Θεού χαρίσματα να ερμηνεέυουν τις Γραφές ΚΑΙ οταν αυτές οι ερμηνείες επικυρωθούν από Οικουμενικές Συνόδους, και από τη συνείδηση της Εκκλησίας ΤΟΤΕ είναι οι εκφραστές του Αγίου Πνεύματος και του Χριστού. Τέτοια πρόσωπα ήταν οι μεγάλοι άγιοι, όπως ο Μέγας Βασίλειος. ο Ιωάννης Χρυσόστομος, ο Γρηγόριος Θεολόγος,ο μέγας Αθανάσιος, ο Μάξιμος ομολογητής, ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Συμεών ο νέος Θεολόγος, ο Γρηγόριος Παλαμάς , και άλλοι..Δεν είναι απαραίτητο να είναι επίσκοπος κανείς, όπως δεν ήταν ο Μάξιμος, ο Συμεών και ο Ιωάννης Δαμασκηνός αλλά να είναι σε ενότητα με την Εκκλησία.


quote:

Το μόνο εμπνευσμένο του Σαούλ είναι ο ύμνος της Αγάπης, αλλά η μία έμπνευση καλέ μου δεν κάνει τον ποιητή! Και καθόμαστε και συζητάμε για το ποιά ήταν η διδασκαλία του Ιησού με αποσπάσματα από τις επιστολές του Παύλου? Εσύ δεν είπες οτι είναι τόσο τέλεια η διδασκαλία του Ιησού που οποιοδήποτε μέρος της και αν πάρουμε θα μπορέσουμε να την αναπαράγουμε στο σύνολό της? (μόνο εσύ βέβαια θα το κατάφερνες αυτό, γιατί όλοι οι άλλοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να χωριστούν σε διακόσιες διαφορετικές ‘χριστιανικές’ εκκλησίες, επειδή δεν μπορούσαν να καταλάβουν ούτε αυτά που ήδη υπάρχουν γραμμένα!!!)
Από δώ και πέρα λοιπόν ζητάω να μου εξηγείται ό,τι θέλετε μόνο μέσα από λόγια του Ιησού (από αυτά τέλος πάντων που θεωρούνται λόγια του). Γιατί αν θές μπορούμε να δούμε κατά πόσο συμφωνεί η διδασκαλία του Παύλου (αυτό είναι πιο σωστό να λέμε) με το απόσπασμα που σου είπα παραπάνω για την συγκράτηση του σπέρματος από το Λευιτικόν, καθότι ήταν πολύ καλός Εβραίος!

Ωραία ας πάρουμε σαν βάση τα ευαγγέλια τότε. Και θα φανεί αν είναι διαφορετική η διδασκαλία του απ. Παύλου από αυτά αργότερα.
Επιτέλους δέχεσαι και κατι ως βάση διαλόγου αό την Καινή Διαθήκη!


quote:

Πρέπει να πώ οτι ο Κώδικας Ντα Βίντσι θεωρείται οτι περνάει μηνύματα των αρνητικών. Το βρίσκω λάθος να το χρησιμοποιούμε ως βάση συζήτησης, γιατί πρόκειται για μυθιστόρημα, έτσι κι αλλιώς. Αυτό όμως που είναι περίεργο είναι πώς, ενώ αναφέρεται η Βηθλεέμ στην Παλαιά Διαθήκη, αμφισβητείται η ύπαρξή της από πολλούς (μιλάμε για την εποχή του Ιησού)... Μήπως την εποχή του Ιησού η Βηθλεέμ δεν υπήρχε? Και ονομάστηκε πάλι έτσι για να ‘συμπέσει’ με τις προφητείες? Το έχω διαβάσει κι αυτό κάπου... Είναι πραγματική απορία αυτή, και αναμένω απάντηση. Είναι σαν να λέμε και στην Αμερική υπάρχει Αθήνα, η οποία όμως δεν υπήρχε την εποχή των Αζτέκων. Αν κάποια ‘προφητεία’ έλεγε ‘και αυτός γεννήθηκε στην Αθήνα’, και μας προέκυπτε αντί για Αθήνα της Ελλάδος, κάποια περιοχή της Αμερικής, δεν θα σήμαινε οτι ήταν η Αθήνα που περιμέναμε... Μήπως αυτό συμβαίνει? Γιατί αλλιώς πρέπει να θεωρήσουμε όλη αυτή την διαμάχη που υπάρχει με βιβλία, και παραβιβλία, και θεωρίες και έρευνες και αναλύσεις (που υπάρχει δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις αυτό) ως κάποιο αστειο μεταξύ των ερευνητών!

Δεν είναι απλή αναφορά σε κάποια τυχαία Βυηθλεέμ παιδάκι μου αλλά στη "Βηθλεέμ την πίλη του Δαυίδ". Είναι μία και η αυτή και με συνεχή παρουσία στο χώρο ως ιερό μερος λόγω του τάφου της Ραχήλ. Ο Δαυίδ γεννήθηκε σε αυτή.
Έχεις διαβάσει ποτέ τις προφητείες που αναφέρονται σε αυτή;;;

Οι ερευνητές που αναφέρεις ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, δεν είναι ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ αλλά στρατευμένα ανθρωπάκια με ανύπαρκτες γνώσεις και παιδεία πέρα από την τροφή που εντεχνως τους παρεχουν για να εκπληρώσουν τους σκοπούς της στράτευσής τους.Δεν του νοιάζει για καμμιά αλήθεια!Αφού περνούν καλά και βγάζουν λεφτά σου γράφουν ότι ηλιθιότητα θελήσεις! Αυτή είναι η δύναμη του "κακού": το να αδιαφορείς για την αλήθεια. Και εβραία να ήσουν ρε παιδάκι μου θα έπρερνες την Παλαιά Διαθήκη και θα έκανες σύγκριση στις προφητείες και στα ιστορικά γεγονότα και θα έβλεπες αν με ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ.

Αν δεν το κάνεις ούτε εβραία δεν είσαι ούτε χριστιανή. Σαμαελική μόνο...
Γιατί για γνωστική ...θέλει δρόμο ακόμη...


quote:

Αν εσύ δηλαδή μάθαινες για θεραπείες καρκίνου μέσα στην Γνώση, με πρακτικές της Γνώσης, και προσευχή μέσα από την Γνώση, θα πίστευες και θα ερχόσουν στην σχολή?
Τώρα φταίω? Φταίω? Επειδή δεν έχω την έγκριση να μιλήσω, και θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με την ενδιαφερόμενη προτού αναφερθώ ανοικτά σε αυτή, θα πώ μόνο οτι ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, σε πολύ θαυματουργό στύλ, σαν αυτά που σου αρέσουν πιθανά! Ξέρεις, τα γνωστά... την μία έχω καρκίνο, την άλλη δεν έχω και ψάχνει ο γιατρός να δεί πού πήγε!!!!
Κράτα αυτό προς το παρόν, κι αν θέλει να μιλήσω περαιτέρω για την περίπτωση η ενδιαφερόμενη θα το κάνω!


Η θεραπεία καρκίνου δε με πείθει για την ορθότητα της διδασκαλίας και δεν είναι αυτό το κριτήριό μου. Δε βλέπεις το ερώτημα στο οποίο απάντησα ή τα συμφραζόμενα , όταν αναφέρθηκα στον π. Πορφύριο και στον π Παίσιο.Αυτό που λέω είναι ότι : ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΟ ΠΟΣΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝΕ ΤΟΤΕ ΑΝΑΜΒΙΒΟΛΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΟΝΟ Η ΟΣΘΟΔΟΞΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. Αυτό δε σημαίνει ότι δε γίνονται υπερφυσικά φαινόμενα από γιόγκι ,λάμα και άλλες θρησκείες ή δόγματα.
Το θέμα μας ήταν αν είναι η συνέχεια του Χριστού η ορθόδοξη εκκλησία , όχι αν υπάρχουν υπερφυσικά φαινόμενα και αλλού. Γιαυτό και είναι απαραίτητη η ύπαρξη ΚΑΙ της συνέχειας διαδοχής ΚΑΙ της διδασκαλίας ΚΑΙ των θαυμάτων ΚΑΙ του τρόπου ζωης για να πει κανείς ότι είναι μια κοινότητα πιστών συνέχεια της εκκλησίας του Χριστού. Μόνο στην ορθόδοξη εκκλησία συνολικά εκπληρώνονται όλοι αυτοί οι όροι.

quote:

Μετά τα 10 χρόνια θεωρείται μόνιμη? Εάν δεν επηρεάζει την εργασία (την εσωτερική πιθανά εννοείς) κάποιου παρα μόνο την ζωή του θεωρείται καλή ή κακή? Πρόσεξε την βλασφήμια βρε Φιλόσοφε! Προφανώς ό,τι θαύμα γίνεται εκτός Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει απώτερο σκοπό του κατώτατου! Ε; Φτού σου βρέ, στην κόλαση θα πάς με τόση βλασφήμια!


Φτού εσένα βρε! Που μου βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν είπα. Κάθε θαύμα με σκοπό το καλό συμβαίνει. Αλλά δε σημαίνει πως ό,τι πιστεύει αυτός στον οποίο συμβαίνει το θαύμα είναι και σωστο. Μίλησα για 4 προυποθέσεις πιο πάνω , όχι για μία μόνο.
Το θαύμα είναι μία μόνο. Λείπουν άλλες τρεις στους σαμαελικούς.


quote:

Πρέπει να ψάξεις να βρείς την ρίζα των πραγμάτων Φιλόσοφε, ΕΙΔΙΚΑ αυτών που δεν καταλαβαίνεις, κι όχι να τα ‘ρίχνεις’ χαλαρά όλα στην Παντοδυναμία του Θεού, για να κοιμάσαι άνετα και χωρίς άγχος! (δεν βλέπω άλλο λόγο να το κάνεις αυτό)

Έψαξα και τη βρηκα και γιαυτό δε σκέφτομαι πια όπως πρώτα και δεν την αναζητώ άλλο πια

Περί μετανοίας κλπ δεν πρόκειτε να συνενοηθούμε γιατί εσύ δε λες να καταλάβεις ότι την ΙΔΙΑ λεξη μπορεί να τη χρησιμοπιούμε με σχετικό ή κυριολεκτικό νόημα, Γιαυτό και χάνουμε την αλήθεια. όχι επειδή αυτή είναι δύσκολο να βρεθεί, αλλά επειδή δεν ξεκαθαρίζουμε τα νοήματα. Δεν θα επιδιώξω να συνεχίσω αφού δεν καταλαβαίνεις αυτό.

Παμε στα ωραία που λες και συ!

quote:
Θα με τρελάνεις εσύ παιδάκι μου!
Κάτσε να βάλω τον συλλογισμό σου σε μία σειρά. Λές δηλαδή πως τα θαύματα που γίνονται σε αιρετικές ομάδες/θρησκείες είναι του σατανά

Πότε το είπα αυτό και που;;;;;

quote:

, αλλά επίσης, οτι ο Θεός επιτρέπει να γίνονται θαύματα στην Ορθόδοξη Εκκλησία γιατί είναι η...Ορθόδοξη τέλος πάντων, και η σωστή, και με αυτό τον τρόπο δίνει την... έγκρισή του. Αλλιώς θα τα έκοβε τα θαύματα! Αντιλαμβάνεσαι πως με αυτή την λογική, και αφού ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ σε όλες τις θρησκείες, ο ένας είναι αιρετικός για τον άλλον, και τα θαύματα των άλλων είναι του σατανά, ενώ τα δικά τους είναι τα καλά και η απόδειξη οτι ο Θεός είναι μεθ’ υμών...!!! Χρειάζεται να πώ τίποτε άλλο?


¨Εχεις μπερδέψει τα ...πάντα με αυτά που λες. Μου χρεώνεις λόγια που δεν είπα και πας μετά να βγάλεις συμπέρασμα;;;
Όλες οι θρησκείες έχουν ΕΝ ΜΕΡΕΙ αλήθειες σε μερικά ζητήματα. Το αν ονομάζει ο ένας αιρετικό των άλλον δε σημαίνει ότι είναι πάντα αληθινό, και με τον τρόπο που το εννοεί ο ...κατηγορών. Αιρετικός σημαίνει " ο εχων εν μερει αλήθεια" , δηλα΄δη ο έχων μια άποψη την οποία θεωρεί ΠΛΗΡΗ απόδοση της αλήθειας ή σε αντίθεση με κάποια προφανή αλήθεια.Όλοι μας έχουμε εν μερει γνωση αλλά δεν είμαστε αιρετικοί αν το ξέρουμε αυτό και αν είμαστε σε ενότητα με την αληθινή Εκκλησία που συνδέει ουρανό και γη.Εμείς ως ορθόδοξοι θα έχουμε πχ έστω 100 μονάδες απόσταση σε περίπτωση που είμαστε κακοί ορθόδοξοι και οριακά εντός της εκκλησίας. ¨Ενας άνθρωπος από άλλη θρησκεία θα είναι πχ στις 200 μονάδες απόσταση αν είναι κακός και όταν είναι σωστός στην πίστη του θα φτάνει ας πούμε στο 30 χωρίς να μπορεί να φτάσει παραπάνω. ¨Ετσι μπορεί μεν να είναι ανώτερος από έναν χριστιανό αλλά έχει κάποιο όριο το φάσμα που μπορεί να κινηθεί όσο αυτός βρίσκεται εκτός της κοινότητας του Χριστού. Σε εκείνη τη φάση στο 30 , έρχεται σε απαφή με το Χριστό και γίνεται και αυτός χριστιανός με αυτόν τον τρόπο λόγω της επαφής με το Χριστό, πράγμα που τον οδηγεί και σε ένταξη και στο υλικό εξωτερικό πεδίο, αν αυτό είναι δυνατό, στην εκκλησία.
Οι αριθμοί που χρησιμοποίησα ήταν σχηματικοί και σε καμμιά περίπτωση ακριβείς.
Ελπίζω να φάνηκε τι εννοώ.


quote:

Το πρόβλημά μας είναι οτι εγώ μόνο τον Θεό βλέπω στην θεραπεία μου, ενώ εσύ βάζεις και τον Σατανά ως συνεργαζόμενο!!!! Πράγμα που προσωπικά ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ συλλήβδην. Ο σατανάς ΔΕΝ έχει δύναμη θεραπείας, και πολύ περισσότερο κανείς Θεός δεν του δίνει την έγκριση να θεραπεύσει για να δώσει ο Θεός διδασκαλία στον άνθρωπο... Αναρωτιέμαι αυτό που λές δεν είναι τελικά αιρετικό για την ορθοδοξία?


Καταρχήν δεν τον έβαλα συνεργαζόμενο (μου φαίνεται λες ότι θέλεις). Κατά δεύτερον δεν είναι αιρετικά και μάλιστα είναι και κατεγραμμένα σε συναξάρια ως γεγονότα αυτά που λεώ , οπότε δεν τίθεται θέμα.
quote:

Δεν λέω πουθενά οτι η Παναγία είναι απλά μία έκφραση της Κοσμικής Μητέρας (άσχετο τί πιστεύω, στο συγκεκριμένο απόσπασμα δεν λέω κάτι τέτοιο), ενώ λέω ξεκάθαρα οτι η Θεϊκή Μητέρα (όχι η κοσμική) στην ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ είναι η Παναγία. Εσύ το Θεϊκή το προσπερνάς και μένεις κολλημένος στο κοσμική...

Παίζουμε με τις λέξεις μου φαίνεται...
Λέω , ανεξαρτήτως του αποσπάσματος,ότι η Αγία Τριάδα δεν περιλαμβάνει καμμιά κοσμική μητέρα όπως το έθεσες και ότι το οι μητρικές ιδιότητες στη μέγιστη έκφρασή τους εκφράζονται από την Παναγία που είναι η ΥΨΙΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ όπως και αν την ονομάσουμε σε οποιαδήποτε διάσταση η πεδίο.

quote:

Πάλι τα μπουρδούκλωσες καλέ μου!
Καταρχήν, τί πάει να πεί επειδή δεν έχουμε την ίδια αντιληπτική ικανότητα, έχουμε την ίδια δυνατότητα για ορθούς συλλογισμούς? Εχει λογική αυτό που λές? Σου στέκει καλά? Και ποιός αποφασίζει για το ποιός είναι ο ορθός συλλογισμός? Επέτρεψέ μου να σου πώ οτι ο ορθός συλλογισμός είναι αυτός που βοηθάει τον άνθρωπο να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του αρχικά και να κινείται μέσα σε αυτό! Συμφωνούμε?

OXI. Ακριβώς το αντιθετο έλεγα.Η προσαρμογή είναι που μας οδηγεί στο έγκλημα του θαψίματος του εσώτερου νου.

quote:

Ενας άνθρωπος που έχει να αντιμετωπίσει ας πούμε τα θηρία της ζούγκλας δεν θα σκέφτεται ορθά αν σκέφτεται όπως ένας άλλος που σκέφτεται πολύ ορθά οτι δεν πρέπει να σκοτώνουμε ένα είδος που είναι υπο εξαφάνισην, γιατί αυτό θα επιφέρει αλλαγές σε όλο το σύστημα το οικολογικό! Ο άνθρωπος της ζούγκλας αν ακολουθήσει αυτή την κατά τ’άλλα ορθή λογική θα βρεθεί να γίνει το γεύμα του ‘υπο εξαφάνισην είδους’!

ΜΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΡΘΗ!!!

quote:
Άρα ακόμα και τα ορθά σου συμπεράσματα μπάζουν, αν το καλοσκεφτείς, για κάποιον άλλον!
Επίσης πρέπει να σε ενημερώσω οτι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν γεννιόμαστε σε παραπλήσια κατάσταση! Εκτός εάν εννοείς κάτι που δεν μπορώ να συλλάβω αυτή την στιγμή! Δεν σου είπα τυχαία για τον εγκέφαλο, και το πώς τον χρησιμοποιούμε! Καμμία παραπλήσια κατάσταση, γιατί ούτε οργανικά γεννιόμαστε ίδιοι, ούτε στο ίδιο περιβάλλον! ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ... Το μόνο που κάνουμε μεγαλώνοντας είναι να την διαμορφώνουμε την κατάστασή μας, είτε προσπαθώντας να την ταιριάξουμε με των άλλων (το πλέον σύνηθες), ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ, είτε ψάχνοντας για αυτό το κάτι άλλο... Σου θυμίζει κάτι αυτό το τελευταίο???? Ναι, σχεδόν δικά σου λόγια είναι από προηγούμενο μήνυμα!


Χρησιμοποιείς τα λόγια μου χωρίς να τα καταλαβαίνεις. Οπότε τι νόημα έχει;;;
Το "παραπλήσια" δε σημαίνει "ακριβώς ίδια".Γιαυτό και χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη. Σημαίνει ότι υπάρχουν βασικές ομοιότητες αλλά όχι ταύτιση. Και εσύ τι μου λες; Ότι διαφωνείς συμφωνόντας ή συμφωνείς διαφωνόντας;;;

quote:

Βρε κακούργε, εσύ δεν έλεγες για το πόσο υπέροχη είναι η Ορθόδοξη θρησκεία, και καλύτερη από όλες, και πιο κοντά στην αλήθεια από όλες?

Και εξακολουθώ να το λέω, χωρίς να έχω πει το "υπέροχη"...

quote:
Αφού είναι τόσο τέλεια, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ? Δεν αρκεί να διαβάσεις την Αγία Γραφή για να δείς την τελειότητά της?

OXI BEBAIA!!!


quote:
Σε ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό περιβάλλον, δεν θα λάβει την τέλεια αλήθεια της τέλειας Αγίας Γραφής? Ξαφνικά και οι ορθόδοξοι σε διαστρέβλωση έχουν υποπέσει? Τς τς τς!!!!

Τα εξήγησα πιο πάνω.Όλοι πέφτουμε σε διαστρέβλωση λίγο ή πολύ. Η ενότητα με την εκκλησια μας σώζει.


quote:

Και σε ξαναρωτάω λοιπόν! Εσύ έχεις ανακαλύψει αυτή την ΛΟΓΙΚΗ, την οποία καταλαβαίνω τί εννοείς, αλλά βρε ΦΩΤΙΣΜΕΝΕ, πού την βρήκες εσύ, για να κρίνεις κι όλων των άλλων με τέτοια βεβαιότητα? ΣΕ έχω ρωτήσει τόσες φορές, ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΩΡΥΕΣΑΙ?

Παιδάκι μου αυτή υπάρχει εντός του κάθε ανθρώπου. Δεν είναι μακριά του ούτε χρειάζεται διδαχή για να τη μάθει.
Ναι το βλέπεις στην πράξη αν είναι η αν δεν είναι η ίδια λογική.Και δεν ωρύομαι ...

quote:

Ασε που σκέφτομαι και το άλλο τώρα, διαβάζοντας το παραπάνω: εάν υπάρχει μία λογική (που δεν είναι Η ΛΟΓΙΚΗ) η οποία είναι η καλύτερη για να επιβιώσει κάποιος σε ένα δεδομένο περιβάλλον, τότε ο Θεός σου ξαναπαίρνει κόκκινη κάρτα, γιατί πάλι στα δύσκολα πετάει κάποιον και μάλλον περιμένει από αυτόν να ξεπεράσει το επίπεδο επιβίωσης σε ένα πιθανά ΔΥΣΚΟΛΟ περιβάλλον, ενώ σε άλλους τα δίνει όλα εύκολα!!! Ουπς, ξέχασα βρε... έχει ανώτερα σχέδια που δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε με την μικρή, ενίοτε σατανική λογική μας. Εσύ όμως που έχεις την άλλη, την καλή, την ΛΟΓΙΚΗ, πώς και δεν μπορείς να μου το εξηγήσεις, παρά μόνο σηκώνεις τα χέρια ψηλά στην παναγαθία και παντοδυναμία Του? Ή μήπως δεν επιτρέπεται να μιλήσεις?

Εγώ μιλάω αλλά εσύ δεν ακούς και λες ότι θέλεις. Μου χρεώνεις λόγια που δεν είπα και απόψεις που δεν έχω.

ΟΛΟΙ έχουμε τη ΛΟΓΙΚΗ για την οποία μιλάω. Δε λείπει από κανέναν.Ο Θεός δινει σε κάθε έναν αυτό που του ταιριάζει απόλυτα.Τα σχέδιά του όντως δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε και δεν υπάρχει καμμιά απαγόρευση να μη μιλήσω. Απλά δε μπορώ να μιλήσω για κάτι που δεν έχω πλήρη εικόνα . Μιλώ μέχρι εκεί που καταλαβαίνω. Το ότι υπάρχει σχέδιο είναι κατανοητό από τους περισσότερους ανθρώπους καθώς και ένα μέρος του. Η πληρότητα όχι. Εσύ τι μου ζητάς να σου πω;Τι να σου εξηγήσω; Το πλήρες σχέδιο του Θεού;

quote:

Μωρε εγώ μέχρι ενσάρκωση του έξ’από ‘δώ είμαι, αλλά δεν το έχεις καταλάβει!!!! Ως γνήσια οπισθοδρομικιά με την όπισθεν πηγαίνω! :p


Χμ δηλωσεις που μένουν στην ιστορία...


quote:

Τα ‘τινά’ μπορεί να είναι και διακόσια δύο! Να σου δώσω άλλα δύο να έχεις να παίζεις :)
Ή οι άγιοι δεν ήξεραν οτι τις δίδαξε, για ευνόητους λόγους, ή ακόμα κι αν δεν ήξεραν, αν θεωρήσουμε οτι μέσα από την εσωτερική τους προσπάθεια έφτασαν στον βαθμό να μπορούν να μιλούν με κάποιους δασκάλους, ώστε να αγιοποιηθούν, τις κράτησαν μυστικές, για να τις λάβουν αυτοί που θα έφταναν επίσης στον βαθμό να μιλούν με τους δασκάλους για να τις διδαχθούν οι ίδιοι, επειδή κατανόησαν και χρησιμοποίησαν τον κανόνα που λέει Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ, και σε αυτή την περίπτωση είναι πιο σημαντικό να συνεχίσει να υπάρχει εκκλησία και εκκλησίασμα, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να φτάσουν κάποιοι αρκετά κοντά στους Δασκάλους, ώστε να διδαχθούν και να αγιοποιηθούν, παρά να μπεί η εκκλησία σε έναν κυκεώνα και μία δίνη αμφισβήτησης και εντάσεων, δημιουργώντας πιθανά περισσότερους άθεους παρά ερευνητές του εσωτερικού!

Γιατί θεωρείς ότι αυτό που είπες δεν περιλαμβάνεται σε αυτό που ήδη είπα και νομίζεις ότι έδωσες άλλες εκδοχές;;;;
Εγώ σου ζήτησα να συνεχίσεις τη σκέψη σου από κει και κάτω όχι να επαναλάβεις μερικές υποπεριπτώσεις όσων είπα...

quote:

Ολο αυτό λέγεται και εσωτερικός Χριστιανισμός, ή εσωτερικός Βουδισμός (για την αντίστοιχη θρησκεία), και πάλι, δεν ξέρω αν σου θυμίζει κάτι, αλλά είναι εν μέρει λόγια σου, οτι πρέπει να τραβήξει πολλά πέπλα από την θρησκεία του ο καθένας για να φτάσει σε αυτή την αλήθεια που κρύβεται και που είναι κοινή για όλους. Κάτι με το οποίο ΣΥΜΦΩΝΩ, αλλά με τις προυποθέσεις που ανέφερα παραπάνω, κι όχι με την προυπόθεση οτι η μία θρησκεία είναι πιο καλή από την άλλη, και μπορεί να βρεί κανείς την αλήθεια διαβάζοντας μία πρόταση από τα λόγια του Ιησού!!!


Αν λάβω υπόψιν μου τις παρανοήσεις που κάνεις και την παραπληροφόρηση πάνω στο τι είπα και δεν είπα , τότε μάλλον είσαι όντως τέκνο του σατανά.Καλά δε μου λες, γιατί συνέχεια γράφεις αλλ' αντ' άλλων σαν απόψεις μου τη στιγμή που δεν έχω πει ή γράψει κάτι τέτοιο;;; Που βρήκες ότι εγώ είπα ότι αν διαβάσει μια πρόταση από τα λόγια του Χριστού θα βρει την αλήθεια κανείς;;; Μπορεί να τη βρει αλλά και μπορέι να μην τη βρεί. Γιατί μου σπας τα νεύρα με τέτοιες ασυναρτησίες συνέχεια;;;

quote:

Now you’re talking, που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι! Τράβα λοιπόν στο Αριστερή Ατραπός, και δές τί λέω για τους κανόνες που έχουν αλλάξει, επειδή έχουν αλλάξει τα δεδομένα, κι επειδή ήρθε ο καιρός ν’αλλάξουν (μή μου πείς οτι θεωρείς τον Μεγαλοδύναμο ανίκανο να αλλάξει ό,τι ώρα γουστάρει τους κανόνες που ο ίδιος έθεσε, ακόμα και τους φυσικούς αν κρίνει σκόπιμο???). Ναι λοιπόν, το εξέτασα, και πήρα την απάντηση! Εσύ την έχεις πάρει την απάντηση, που εάν θεωρείς οτι η μετενσάρκωση ισχύει και βάλλεις κατά της αποκάλυψης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, μόνο και μόνο για να προστατέψεις μία ΣΑΘΡΗ και ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ???

Κύριε ελέησον!!!

Εγώ δεν είπα τι ισχύει και τι όχι!!!
Σε προκάλεσα να σκεφτείς ΑΡΓΑ και ΜΕΘΟΔΙΚΑ όσα θεωρείς ότι ξέρεις.

Βήμα βήμα. Αλλά εσύ δε θέλεις και πετάγεσαι από το ένα θέμα στο άλλο. Τι σε κάνει να έχεις τέτοια ταραχή και βιασύνη;
Από που την πήρες την απάντηση;Από το Σαμαέλ ή τις αστρικές προβολές;;; Αυτό που διδάσκει ο Σαμαέλ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ.

quote:

Βάζεις το χέρι σου στην φωτιά οτι έχεις δίκιο κι έχω άδικο (ως προς το θέλημα του Θεού εννοώ!)
Οσο για τους άγιους, έχω την αίσθηση πως θεωρείς τα λόγια τους και τις ‘διδαχές’ τους ισάξιες με αυτές του Ιησού! Σαν πολύ ψηλά δεν τους βάζεις? Βάζεις το χέρι σου στην φωτιά και για όσα έχουν δεί ή λένε οτι έχουν κάνει, για όλους τους Αγίους???

NAI


quote:
Και σκέψου οτι σου πέρασε από το μυαλό να με κατηγορήσεις οτι βάζω τους Αγγέλους και τους Δασκάλους και τον Χριστό στην ίδια μοίρα... Εμ, για να το σκεφτείς, το έχεις ήδη πράξει ο ίδιος, ακόμα κι αν φοβάσαι να το παραδεχτείς στον εαυτό σου! Αυτή είναι η δική σου πραγματικότητα και λογική, και σύμφωνα με αυτή ‘επιβιώνεις’ στο περιβάλλον σου...

Pardon?
Can you explain this in Greek?


quote:
Ωπαλάκια του! :)
Δηλαδή όντως συμφωνείς με όσα έγραψα παραπάνω οτι μπορεί να υπάρχουν εσωτερικές διδασκαλίες που δεν δίνονταν δημόσια? Και όλες οι θρησκείες έχουν εσωτερικές διδασκαλίες!
Το μόνο που σου μένει λοιπόν είναι να ακολουθήσεις τις πρακτικές που έχουν δωθεί στην ΔΙΚΗ σου θρησκεία, να τις εξασκήσεις με πίστη και σταθερότητα, για να μπορέσεις να πάρεις την εσωτερική διδασκαλία οτι Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ δεν ισχύει πιά!!!!

Καλό μου παιδί αυτός ο κανόνας ποτέ δε θα πάψει να ισχύει! Σας γελάσανε όσοι σας είπαν το αντίθετο!!!
Σε κάθε εποχή εκφραστήκανε εξωτερικά διδασκαλίες που ήταν εσωτερικές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάηρξαν άλλες που να έμειναν εσωτερικές ή που να αποκαλύφτηκαν για πρώτη φορά και να ήτανν για το λόγο αυτό εσωτερικές. Ο ίδιος ο Χριστός λέει "ότι σας είπα στο αυτί κυρύξτε το στα δωμάτια , και ότι σας αποκάλυψα στα δωμάτια φωνάξτε το από τις ταράτσες." Δηλαδή πάει ένα βήμα πιο πέρα η αποκλαύψη αληθειών αλλά δε σταματάνε καθόλου να υπάρχουν οι εσωτερικές αλήθειες σε κάθε εποχή. Με κάθε αίρεση που εμφανιζόταν και που εμφανίζεται γίνεται επίσης το ίδιο. Η κάθε Οικουμενική σύνοδος ήταν μια τέτοια πιστοποίησηκαι εξωτερικευση διδασκαλιών που ήταν εσωτερικές πριν από αυτή.Όπως έγινε με τη διδασκαλία για την ανάσταση της Παναγίας, ή και περί των ακτίστων ενεργειών κλπ Αυτό θα συμβαίνει ως τη συντέλεια του κόσμου. Δε θα πάψει ποτέ να υπάρχει εσωτερική διδασκαλία και ούτε θα αποκαλυφτούν όλα τα μυστικά ποτέ.
Και φυσικά ούτε κεραυνοβολημένη ούτε σαθρή είναι η Εκκλησία.
Αν λοιπόν είναι αληθινή η με οποιοδήποτε τρόπο συσχέτιση ποσωπικοτήτων διαφορετικών εποχών (όχι ως μετ-εν-σάρκωση της "ψυχής" γιατι αυτό δεν υφίσταται) θα βγει ως διδασκαλία όταν θα είναι ο κατάλληλος καιρός.

Καλη μέρα!

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rizitis
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
678 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2006, 04:17:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rizitis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
________________________________________

Αυτό που θέλω είναι όχι να μου πείς τί εννοεί ο Παύλος όταν λέει άνθρωπος, αλλά τί εννοεί ο Χριστός (μέσα από τα ευαγγέλια), και πώς το επεξηγεί (αν επεξηγείται!). Να, θα δεχτώ την απάντηση, παίρνοντας ως δεδομένο (για μένα) οτι τα Ευαγγέλια είναι ‘απείραχτα’!
________________________________________

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
Ευχαριστώ.

Τριαδικός είναι ο θεός ο δημιουργήσας το άπειρο, τριαδικός είναι και ο άνθρωπος, η πρώτη κτίση του θεού , ο οποίος κατέχει την αρχή της κτίσεως, είναι το ύψιστο κτίσμα.
Παρατηρείται και στις δύο του υποστάσεις μάλιστα ο ιερότερος αριθμός το 3.
Ο φυσικός άνθρωπος απαρτίζετε από 3 κύρια σημεία: το υγρό το στέρεο και το αέριο.
Αίμα+νερό, οστά, οξυγόνο.
Ο πνευματικός άνθρωπος η πνευματική υπόσταση του αποτελείται από τα 3 αλληλοεξαρτώμενα κύρια συστατικά : την διανόηση , το ενσυνείδητο, και το αυτεξούσιο.

Ο άνθρωπος δεν είναι εκείνος τον οποίο βλέπουμε αλλά εκείνος τον οποίο ακούμε και νοούμε.

Διανόηση είναι τα ρεύματα του εγκεφάλου τα προερχόμενα εκ του εξωτερικού και του εσωτερικού περιβάλλοντος του ανθρώπου, εκείνα ακριβώς τα οποία δημιουργούν την σκέψη. Είναι η ανώτερη ψυχική λειτουργία , είναι ο νους.
Οι αξίες της διανόησης δεν γίνεται να συλληφθούν από νου, ούτε να περιγραφτούν σε κείμενα και ποστ ανθρώπινου χεριού.
Η επίνοια του ανθρώπου ,η ιδέα, η σκέψη , η αντίληψη υπερβαίνουν τα πλάτη και τα βάθη της δημιουργίας.
Σε κανένα σύμπαν σε κανένα άστρο σε καμιά υλική γωνιά του απείρου δεν λειτουργεί ζώσα σκέψη παρά μόνο στον άνθρωπο. Ανεξάρτητα βέβαια αν υπάρχουν λογικά όντα σε κάποιους γαλαξίες.
Είναι λοιπόν ασύλληπτο το μεγαλείο της διανοήσεως , δεν μπορούμε όμως επ ουδενί
να παρουσιάσουμε την πραγματική εικόνα της ομορφιά του ψυχικού μεγαλείου του ανθρώπου.

Στον ακάθιστο Ύμνο στους χαιρετισμούς της Παναγίας ο υμνογράφος παρουσιάζει κάπως αμυδρά την ωραιότητα και το ψυχικό κάλλος του ανθρώπου στο πρόσωπο της Παναγίας με τα «χαίρε» τα οποία της απεύθυνε :

Χαίρε δι ης ημείς ενεδύθημεν δόξαν

Χαίρε δι ης εθεώθημεν, εσύ έγινες αιτία και εμείς γίναμε θεοί

Χαίρε δοχείον θεού σοφίας, εσύ μα μετέβαλες μέσο του υιού σου ώστε να γίνουμε δοχείο και να τοποθετηθεί σε αυτό η σοφία του θεού

Χαίρε θησαυρέ αδαπάνητε, όντως η ζωή του ανθρώπου είναι δια Ιησού Χριστού αδαπάνητη και δεν δαπανάτε ποτέ

Χαίρε το άνθος το αμάραντο

Χαίρε το άνθος της αφθαρσίας

Κτλ

Περίπου διακόσια χαίρε απευθύνει ο υμνογράφος προ της Θεοτόκο . όλες οι αξίες και οι δόξες και τα μεγαλεία μεταφέρονται σε όποιον άνθρωπο θα θελήσει να ακολουθήσει τον υιό της Παρθένου.

Αλλά και ο ίδιος ο κύριος δεν εγκωμιάζει την αξία του ανθρώπου όταν λέει « ούτω γαρ ηγάπησε ο θεός τον κόσμο , ώστε τον υιόν του τον μονογενή έδωκεν ίνα πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απολήται αλλ έχη ζωή αιώνιων»( Ιωαν. γ. 16)

Η συνείδηση ασφαλώς κατέχει την δεύτερη θέση στην σύνθεση του πνευματικού ανθρώπου.
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κάποιος την αξία της όμως στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Συνείδηση δεν παρουσιάζετε σε κανένα φυσικό κόσμο σε κανένα δημιούργημα . συνείδηση υπάρχει μόνο στον τρεις υπόστατο θεό.
Συνείδηση σαν τουν ανθρώπου την αγνοούν και οι άγγελοι του ουρανού.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι άγγελοι επιθυμούν να μαθαίνουν την πολυποίκιλη σοφία του θεού μέσω της εκκλησίας(εφεσι. γ. 10)

Οι άγγελοι έχουν συνείδηση ως προς το αγαθό και την ευθύτητα, ως προς όλες τις μορφές της ζωή δεν έχουν.
Η συνείδηση είναι το κέντρο του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου, είναι η έδρα της ύπαρξης του, είναι το «τηλεφωνικό κέντρο» με το οποίο ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με τους έξω πνευματικούς και φυσικούς κόσμους, είναι το «αφενείο» που μέσα του συζητά θεός και άνθρωπος , είναι ο ρυθμιστής της ζωής , το κράτος των αιώνων.


«και γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»(Ιω. η. 32)
Η ελευθερία είναι απαραίτητη και είναι ο ιδανικός συντελεστής του πνεύματος του ανθρώπου, αλλά πρέπει να στηρίζεται στα ηθικά παραγγέλματα του Ευαγγελίου για να είναι ουσιώδη ελευθερία . αλλιώς είναι μια άτακτη και ανώμαλη ψυχολογική κατάσταση που πολλές φορές καταλήγει στην ασυδοσία.
Η αντικειμενικότητα της ελευθερίας είναι και η αξία του αυτεξούσιου του ανθρώπου.
Είναι η ελευθερία η οποία δεν έχει όρια πέρα από την ελευθερία του άλλου.
Διότι χωρίς την ελευθερία αυτή όι δυο προηγούμενοι παράγοντες του ανθρώπινου πνεύματος θα είναι νεκροί.
Αν η διανόηση και η συνείδηση έχουν τόση μεγάλη αξία στην δημιουργία του ανθρώπου η ελευθερία θα πρέπει να έχει διπλάσια , διότι αυτή είναι ο άνθρωπος!!!
Η χειρότερη μορφή δουλείας και ανελευθερίας είναι δουλεία των παθών, τα πάθη του ανθρώπου. Τα οποία του υποχειριάζουν την συνείδηση, το λογικό την σκέψη και γενικότερα και το διανοητικό του σύστημα , οπότε η ελευθερία σε ένα τέτοιο άνθρωπο είναι ένα παραμυθάκι της Χαλιμας.
Ο Χριστός μας ελευθέρωσε από την χειρότερη των ελαττωμάτων μας και μας οδήγησε στην ελευθερία των τέκνων του θεού.
Την ελευθερία μας την χάρισε ο Χριστός , το ιδεώδες αυτεξούσιο , ο ιδεώδες άνθρωπος.

όλοι μας έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε άνθρωποι. Εάν όμως πετάξουμε το «εγώ» και πάρουμε τα μάτια του ΣΩΚΡΑΤΗ (γνωθι σαυτον) και το ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ , τότε θα διαπιστώσουμε αν είμαστε άνθρωποι ή όχι.
Διότι ο άνθρωπος προορίζετε να γίνει ο δεύτερος άρχοντας του απείρου με ένα και μοναδικό όρο. Να επιτελεί το υπέρτατο καθήκον .
Η αγάπη η καθολική , η ειρήνη η οικουμενική, και η δικαιοσύνη η παντοτινή είναι οι όροι του καθήκοντος, είναι η μέγιστη προσφορά του ανθρώπου προς τον θεό και τον συνάνθρωπο, είναι το ουράνιο πολίτευμα του οποίου η επικράτηση αναμένετε επί γης. « ελθέτω η βασιλεία σου γεννηθητω το θελημα σου ως εν ουρανό και επι γης»
(Ματθ. ς 10 ) όταν φανερωθούν τα τέκνα της βασιλείας συν τω Πατρί και τω Υιω και το Αγίο Πνέυματι.


ΥΓ. Ο άνθρωπος δεν είναι εκείνος τον οποίο βλέπουμε αλλά εκείνος τον οποίο ακούμε και νοούμε...Μην κάνεις μη σου κάνουνε
μην πεις να μην σου πούνε
μην κουρταλίσεις κούρταλα
να μην σου κουρταλούνε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2006, 09:24:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενα έχω να πώ μετα βεβαιότητος! Δεν καταλαβαινόμαστε Φιλόσοφε! Είσαι αλλού, είμαι αλλού, μου λές κάτι, νομίζω οτι το καταλαβαίνω (μου φαίνεται ξεκάθαρο μάλιστα) και όταν απαντώ πάνω σ'αυτό μου λές οτι εννοούσες άλλο (τελείως διαφορετικό απο εκείνο που φαινόταν αρχικά)...
Δεν βαριέσαι, θα μαζέψω τα δικά μου κομμάτια τώρα (απο τα νεύρα μου) και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα σημαντικά μπορέσω...
Να ξεκινήσω πρώτα απο κάτι σημαντικό όμως. Είπες οτι αυτοί οι Χριστιανοί που μίλησαν στον Γκάντι δεν ήταν ορθόδοξοι (και δεν ήταν βέβαια.. δεν χρειαζόταν να μου το πείς!), κι οπότε ο Ορθόδοξος χριστιανισμός δεν υποστηρίζει οτι σώζεσαι απο την πίστη σου στον Χριστό, αλλά αν εξαλείψεις τον κακό εαυτό σου (κάπως έτσι, μήν ψάχνω τώρα τις σελίδες). Ομως ο φίλος Ριζίτης, ο οποίος μοιάζει διαβασμένος επίσης σε θέματα Ορθοδοξίας, καταθέτει ξεκάθαρα ποιά είναι η Χριστιανική 'πίστη':
quote:
ότι ο άνθρωπος δικαιώνεται -σώζετε – δια της πίστεως στον Χριστό

Αυτό δηλαδή που είπε κι ο έρμος ο Γκάντι! Διαφωνείς με το παραπάνω τελικά? Εσύ μιλάς ως Φιλόσοφος ή ως ορθόδοξος? Γιατί έχει σημασία δεν έχει? Την ίδια που έχει για σένα εάν μιλάω ως Παγώνα ή ως σαμαελική!
Πάμε παρακάτω:

Για το απόσπασμα απο το Λευιτικόν, με συγχωρείς αλλά το διάβασα! Και εάν ισχύει η ανάλυσή σου, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος είναι μιαρός ακόμα κι όταν έχει πλυθεί, για πόσες μέρες μετά!!!! Ή οι Εβραίοι ήταν ηλίθιοι και θεωρούσαν οτι όσο και να τριφτούν με το σαπούνι, δεν καθαρίζονται με τίποτα, ή εννοούν και ενέργειες, εκτός της ύλης. Γι'αυτό άλλωστε, παρόλο το τρίψιμο με το σαπούνι, θεωρούν οτι μολύνονται ακόμα και τα σκεύη που πιάνουν, τα ρούχα που φορούν, τα καθίσματα που κάθονται, για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα! Μήπως έχεις καμμιά εξήγηση? Μήπως καλέ οι άνθρωποι λόγω περιτομής, τα μαζεύανε με το μπουκάλι???? (άσε, μήν βιαστείς να απαντήσεις, έχω φίλο που έχει κάνει περιτομή, και δεν έχουν τέτοια προβλήματα!) ΜΙά χαρά το διάβασα Φιλόσοφε! Να ξέρεις πώς όταν δίνω αποσπάσματα τα έχω διαβάσει πρίν!
Επίσης πρέπει να σου ζητήσω να μου πείς ΠΟΥ έχεις βρεί οτι οι Γνωστικοί έκαναν σπερματοφαγία, γιατί στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ των Γνωστικών, την Πίστη Σοφία (μα αυτό σου ξέφυγε να διαβάσεις?) ο Ιησούς καταδικάζει αυτούς που κάνουν σπερματοφαγία και κατάποση της έμμηνου ρύσης απο συγκεκριμένες ομάδες!!!

Πρίν προχωρήσω όμως στα υπόλοιπα του τελευταίου μηνύματος να πώ κάτι για την Κουνταλίνι, που μου σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής μου ενίοτε! Να σου θυμίσω οτι υπηρχα και ΠΡΙΝ την Γνώση, και πολλές απο τις ΓΝΩΣΕΙΣ που έχω αυτή την στιγμή, και οι οποίες συμβαδίζουν με την διδασκαλία της Γνώσης, ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ, και τις περισσότερες όχι απο διαβάσματα!!!! Μία τέτοια περίπτωση είναι και η κουνταλίνι. ΓΝΩΡΙΖΑ, ΓΝΩΡΙΖΩ και θα ΓΝΩΡΙΖΩ, οτι ο άνθρωπος έχει ένα ενεργειακό κανάλι μέσα του που τον συνδέει με τον Ουρανό, (ως παιδί το θεωρούσα κάτι σαν σκάλα), αλλά που αντιστοίχως μπορεί να τον συνδέσει και με την κόλαση. ΓΝΩΡΙΖΑ, ΓΝΩΡΙΖΩ,και θα ΓΝΩΡΙΖΩ πως το επόμενο εξελικτικό στάδιο του ανθρώπου είναι να ζεί συνειδητά στο αστρικό, όπως ζεί τώρα στο φυσικό, ακολουθώντας την 'φυσική' πορεία του πλανήτη μας! ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, σε άλλο θέμα του εσωτέρικα, αυτό ακριβώς που λέω παραπάνω, και πως όποιοι μιλούν ενάντια στην ενεργοποίηση της Κουνταλίνι είναι εχθροί της ανθρωπότητας!
Εάν ο Γκουρτζίεφ και ο Μουράβιεφ είπαν οτι δεν είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί η Κουνταλίνι στον άνθρωπο τότε (συνειδητά ή ασυνείδητα) είναι ΕΧΘΡΟΙ της ανθρωπότητας, κι άρα ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ!
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και μου κάνει εντύπωση που δεν το κατάλαβες αφού είπα οτι απο παιδί το ξέρω, κι αυτός ήταν ο λόγος που έφυγα απο την Ορθοδοξία, έχω ήδη την απάντηση μέσα μου για την μετενσάρκωση ΠΡΙΝ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ. Και έχω ήδη απάντηση μέσα μου για το οτι έχουν αλλάξει/μεταβληθεί οι κανόνες που ίσχυαν για την μετάδοση της γνώσης και τον τρόπο που θα γίνεται αυτή!
Η Γνώση απλά μου επιβεβαίωσε τις παρακάτω γνώσεις που ήδη είχα!
Αν θές το καταλαβαίνεις, αν όχι συνέχισε να μήν καταλαβαίνεις, το κάνεις υπέροχα άλλωστε :) Επιμένεις δε, και βάζεις απόσπασμα που 'αποδεικνύει' οτι εσωτερικές διδασκαλίες θα υπάρχουν πάντα, και συμφωνώ μαζί σου, δεν έχουν δωθεί τα πάντα ακόμα, αλλά επιμένεις επίσης να μην αντιλαμβάνεσαι αυτό που λέω, οτι δηλαδή ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ήρθε ο καιρός τους να δωθούν!
Δεν φαντάζομαι να θές να σβήσω ό,τι έχω 'γνωρίσει' απο παιδί, και να μπώ στην εκκλησία περιμένοντας και ελπίζοντας οτι κάποιος κάπου κάποτε θα μου δώσει την 'εσωτερική' διδασκαλία που σύμφωνα με τους νέους κανόνες του Θεϊκού Νόμου δίνει ο Σαμαέλ???
θα επανέλθω με τα υπόλοιπα, αν και μου φαίνεται οτι θα χάνουμε τον χρόνο μας να προσπαθούμε να καταλάβουμε βασικά νοήματα απο τον λόγο ο ένας του άλλου... Θα κάνω όμως άλλη μία προσπάθεια...
Την καλημέρα μου σε όλους,
Πέγκυ

Edited by - Pagwna on 03/01/2006 09:26:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2006, 11:40:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή Χρονιά παιδιά.

Katerinagnosis ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν έχω τόσες γνώσεις σχετικά με την Κουνταλίνι και ούτε έχω φτάσει σε αυτό το στάδιο που θα μπορούσα να την ελέγξω και να την κατευθύνω σωστά. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν καλούμαστε να την αφυπνίσουμε πριν να φτάσουμε στο επίπεδο που είναι απαραίτητο για να την ελέγξουμε. Πρέπει οι σκέψεις μας να είναι καθαρές και η θέλησή μας δυνατή αλλιώς προκαλούνται προβλήματα.

Εάν υποθέσουμε ότι έχουμε αναπτύξει την θέλησή μας δεν ξέρω κατά πόσο έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε καθαρές τις σκέψεις μας. Πάντα προβληματιζόμουν στο θέμα αυτό.

Filosofos3 ευχαριστώ για την καταγραφή της διδασκαλίας, λίγο δύσκολα μου φαίνονται αλλά τα διάβασα και τα κράτησα αρχείο. Ναι έχουμε καιρό να μιλήσουμε, όλο αυτόν το καιρό διαβάζω όλα όσα μου σύστησες για τις σκεπτομορφές, ακόμα δεν έχω τελειώσει.
Άλλαξα την αντιμετώπισή μου σε 2 πράγματα που συζητούσαμε, είχες δίκιο έκανα λάθος. Το πρώτο είναι ο εγωισμός, το δεύτερο η Αλήθεια και η βοήθεια.
Όταν κατάλαβα τι έλεγα απορούσα με μένα πως μπόρεσα να παρανοήσω τόσο πολύ.

Pagwna σχετικά με την λέξη «άπαξ» δεν μου διέφυγε η αναφορά της ερμηνείας της ως «εφ΄όσον». Δεν γνωρίζω πολύ καλά τους συντακτικούς κανόνες όπως φαντάζομαι από αυτά που γράφεις ότι θα τους γνωρίζεις εσύ, ήξερα ότι η φράση «άπαξ και» μεταφράζεται ως «εφ΄όσον». Παρακαλώ ας διευκρινιστεί θα ήθελα να ξέρω εάν το θυμάμαι λανθασμένα.
Σχετικά με το κείμενο που παρέθεσε ο formegnostic σε καμία περίπτωση η μετάφραση δεν είναι «μόλις». Διάβασα το κείμενο της Καινής Διαθήκης και είναι όπως τα λέει ο filosofos3, δεν βρήκα κάποιο σημείο που ο Απόστολος Παύλος να το χρησιμοποιεί διαφορετικά.
Εάν έχει γίνει κάποια διευκρίνηση δεν χρειάζεται να μου απαντήσετε, θα την δω όταν διαβάσω όλα όσα γράψατε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2006, 12:25:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα και Καλή ΧΡονιά σε όλους

Αγαπητή Pyramid θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν υπάρχει κανένα επίπεδο που θα πρέπει να φτάσουμε πριν ξεκινήσουμε την εργασία για την εξύψωση της Κουνταλίνι. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Το μοναδικό που πρέπει να κάνουμε είναι να εργαζόμαστε με τον εαυτό μας στον ψυχολογικό θάνατο=καταστροφή των εγώ, γιατί αν εξυψώσουμε την Κουνταλίνι χωρίς ψυχολογικό θάνατο, τότε δίνουμε δύναμη στην αρνητικότητα και όχι στην θετικότητα.!! (σου έδωσα τώρα ένα κλειδί Φιλόσοφε????).

Για τον filosofos3 ας μου επιτραπεί να πω αυτό που τελικά κατάλαβα.
Εχεις διαβάσει σχεδόν τα πάντα, όχι γιατί ψάχνεις να βρεις την αλήθεια, αφού τελικά δεν αποδέχεσαι τίποτα, αλλά γιατί απλώς θέλεις οι αντιπαραθέσεις σου που εντέχνως "οδηγούν" στην ορθόδοξη εκκλησία να είναι πιο δυναμικές!!!!! Θέλεις να φανεί ότι ερεύνησες, αλλά στην ουσία, το μόνο που τελικά παραδέχεσαι είναι ο ορθοδοξία, οπότε όλοι οι άλλοι είναι μπαρούφες και πριν από την ορθοδοξία όλα ήταν μάταια!!! Αφού ούτε καν την μετεμψύχωση παραδέχεσαι, που τουλάχιστον στην Ανατολή είναι κοινό μυστικό σε όλες τους τις διδασκαλίες, άρα σημαίνει πως κανείς από αυτούς τόσους αιώνες δεν ήξεραν τι έλεγαν!!!! Και μην αρχίσεις πάλι την εξήγηση των συνθετικών των λέξεων μετ-εν-σαρκωση κλπ, αυτό είναι το κόλπο της διανόησης για να παραπλανά και να ζαλίζει τον άλλον........ Στο Θιβέτ και στην Ινδία δεν είχαν τέτοια εξήγηση των συνθετικών..........

Διάβασε την Πίστη Σοφία που εντέχνως και αυτήν παρέλειψες να διαβάσεις. Αλλά είμαι και εδώ σίγουρη ότι θα βρεις τρόπους να την εξηγήσεις...........ορθοδοξιακά!!!!!!!

Οσο για τους σπερματοφάγους και τους εμβρυοφάγους.......... έχουμε ρίξει την συζήτηση πολύ χαμηλά και δεν θα συμμετέχω σε αυτό!!!
Σταμάτα όμως να επιρρίπτεις στην Γνώση ό,τι ίσως κάποιοι άρρωστοι έκαναν στο όνομά της!!! Αρα και όλα τα εκγλήματα που έκαναν στον Μεσαίνωνα στο Ονομα του Χριστού, ήταν τελικά κατ' εντολή του!!!

Οσο για τον Γκουρτζίεφ..... μεγάλο κόλλημα έχεις. ΜΑ ΓΙΑΤΊ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΑ????? Ο Γκουρτζίεφ, είχε μεν μια συναίσθηση του τι συμβαίνει εσωτερικά, αλλά έκανε πολλά λάθη και έδωσε πολλές λάθος καθοδηγήσεις. Σταμάτα πια να τον φέρνεις ως παράδειγμα. Η διδασκαλία του είναι ελλειπής....

Αυτά παιδιά είχα να πω. Νομίζω όμως ότι εφ' όσον κάποιοι τίθονται ξεκάθαρα υπέρ και μόνο της ορθόδοξης εκκλησίας, θα έπρεπε να συμμετέχουν σε συζητήσεις σχετικές μόνο με αυτή, και σε κάποιο τόπικ που θα ονομάζεται "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ".

Καλή σας χρονιάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2006, 13:18:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πέγκυ δες τι είπες για τον Γκάντι:
quote:
Ο έρμος ο Γκάντι παρόλο που του άρεσε πολύ η πρακτική της Χριστιανικής εκκλησίας και κάποια απο τα κείμενα και τους ύμνους, είχε πεί όταν ρωτήθηκε απο φίλους του χριστιανούς, που του 'έμαθαν' τον Χριστιανισμό, γιατί δεν ασπάζεται τον χριστιανισμό πως "εγώ δεν ψάχνω να βρώ λύτρωση απο τα αποτελέσματα των αμαρτιών μου, ψάχνω να βρώ λύτρωση απο τις ίδιες τις αμαρτίες μου"... Μέσα σε αυτή την πρόταση λοιπόν, βρίσκεται και το δικό μου πιστεύω!

Και εγώ απάντησα:

quote:
Εμ ο χριστιανισμός που τον διδάξανε δεν ήταν αυτός για τον οποίο μιλάμε και φυσικά δε βλέπεις τη διαφορά με αυτό που λέω εγώ. Ο ορθόδοξος χριστιανισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο χριστιανισμός που γνώρισε ο Γκάντι. Δεν ξέρω τι δόγματος ήταν εκείνοι που τον δίδαξαν αλλά μάλλον καθολικοί ή προτεστάντες θα ήτανε.

Και δε διδασκει αυτός ο χριστιανισμός την αποφυγή των συνεπειών αλλά τη θεραπεία των ατελειών και την ολοκλήρωση του ανθρωπου.


ενώ εσύ μου χρεώνεις επειδή από βαρεμάρα δε θέλεις να ψάξεις ότι είπα:

quote:
κι οπότε ο Ορθόδοξος χριστιανισμός δεν υποστηρίζει οτι σώζεσαι απο την πίστη σου στον Χριστό, αλλά αν εξαλείψεις τον κακό εαυτό σου (κάπως έτσι, μήν ψάχνω τώρα τις σελίδες).

παραχαράσσοντας τα λόγια μου.Θεραπεία των ατελειών και πίστη στο Χριστό πάνε μαζί.Αλλά όταν μιλάμε για αληθινή πίστη και όχι για τυπική πίστη-ένταξη σε μια κοινότητα.
Ότι και αν λέει ο Ριζίτης δε με ενδιαφέρει διότι εκφράζει τον εαυτό του και μόνο και όχι την ορθοδοξία. Από αυτά που λέει πολλά είναι λανθασμένα επειδή χρησιμοποιεί όρους χωρίς να γνωρίζει τη σημασία τους. Ακόμη και τους ύμνους και τους Χαιρετισμούς που παρέθεσε τους αλλοίωσε.Δε μπορώ να ανοίξω άλλο μέτωπο για να διορθώνω το Ριζίτη τώρα.
Από αυτά που λέω αν υπάρχει κάτι που είναι δική μου ιδέα και δεν έχει εκφραστεί ως διδασκαλία το ΛΕΩ ΣΑΦΩΣ.
Όπότε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει σύγχυση μεταξύ των αποκλιστικά δικών μου ιδεών και εκείνων της ορθοδοξίας.

Επανέρχομαι...

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2006, 15:14:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είχα γράψει ολόκληρη απάντηση και σβήστηκε, ούτε ξέρω πώς, πρίν την στείλω! Με προστάτεψε ο Μεγαλοδύναμος!
Ας θυμηθώ τα πιο βασικά:
καταρχήν Pyramid, δεν είπα ΠΟΤΕ οτι το συγκεκριμένο 'άπαξ' σημαίνει κάτι αλλο εκτός του μία φορά! Με άλλη σύνταξη -που νόμιζα οτι είχε- σημαινε όντως εφ'όσον/μόλις! Αυτό προσπάθησα να εξηγήσω η γυναίκα, αλλά το μόνο που προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν εμένα είναι οτι το άπαξ δεν σημαίνει εφ'όσον! Ε, ας μήν το συζητήσουμε άλλο, καταντά αστείο! Εσύ μία χαρά τα είπες πάντως :)

Ωπ, μόλις θυμήθηκα άλλο ένα αστείο:

quote:
Ότι και αν λέει ο Ριζίτης δε με ενδιαφέρει διότι εκφράζει τον εαυτό του και μόνο και όχι την ορθοδοξία. Από αυτά που λέει πολλά είναι λανθασμένα επειδή χρησιμοποιεί όρους χωρίς να γνωρίζει τη σημασία τους...
Από αυτά που λέω αν υπάρχει κάτι που είναι δική μου ιδέα και δεν έχει εκφραστεί ως διδασκαλία το ΛΕΩ ΣΑΦΩΣ.
Όπότε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει σύγχυση μεταξύ των αποκλιστικά δικών μου ιδεών και εκείνων της ορθοδοξίας.


Πές μου τώρα οτι κατάλαβα πάλι λάθος! Αυτό που λές όμως ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ (και θυμήσου το 'γλώσσα λανθάνουσα...') είναι οτι ο Ριζίτης δεν σ'ενδιαφέρει γιατί δεν εκφράζει την ορθοδοξία (προφανώς το κρίνεις απο τις απόψεις του οι οποίες διαφέρουν απο της ορθοδοξίας). Ομως εσύ λές έχεις και δικές σου ιδέες που δεν έχουν εκφραστεί σε διδασκαλία, και οι οποίες είναι δικές σου αποκλειστικά και προφανώς δεν ταυτίζονται με την ορθοδοξία!
Και ποιός σου δηλαδή βρε καλέ μου οτι οι δικές σου απόψεις είναι οι σωστές, και του Ριζίτη οι λάθος, και μάλιστα την στιγμή που ούτε οι δικές του εκφράζουν την ορθοδοξία (όπως λές), ούτε οι δικές σου (αυτές που δεν εκφράζονται και δεν ταυτίζονται με την ορθοδοξία όπως επίσης λές)! Ποιός σου είπε λοιπόν οτι θα πρέπει να ασχοληθούμε στο ελάχιστο με τις δικές σου απόψεις (είναι λίγο ρατσιστικό να λές στα τέτοια μου οι απόψεις του άλλου, αλλά οι δικές μου είναι οι τέλειες και η Μέγα Αλήθεια και Σοφία!) και τελικά, γιατί στην ευχή αδιαφορείς για τις απόψεις του ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, την στιγμή που κι εσύ έχεις δικές σου απόψεις που δεν εκφράζουν προφανώς την ορθοδοξία???? Και τα δικά σου δικά σου, και τα δικά μας δικά σου ε; Ε, τσού και ξού!
Με απογοητεύεις!!!!

Αν έχεις να αντιπαραθέσεις ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ απο την Παλαιά ή Καινή Διαθήκη (όπως έφερα εγώ), που να λέει ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ή ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ, ή οτι ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ, ή οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΕΙ, ή οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, και οτι Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ, αλλά μετά τον θάνατο ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Ή ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ, για όσο της μέλλει και μετά...τί(?)... να μας τα φέρεις! Εμάς μας ζήτησες μία ξεκάθαρη αναφορά για το σπέρμα, και σου φέραμε. Το άπαξ...αποθανείν του Παύλου δεν είναι ξεκάθαρο ως προς τίποτα απο τα παραπάνω, άσε που σου ξαναλέω δεν του έχω καμμία εμπιστοσύνη, ποτέ δεν του είχα, και δεν προβλέπεται σ'αυτή την ζωή να του έχω! Εσύ όμως που τόσο θεωρείς την Ορθοδοξία Τελεία (και Παύλα) φέρε μας αντίστοιχα αποσπάσματα απο εκεί, απο αυτό που θεωρείς οτι είναι τέλειο!
Κάτσε να δείς γέλιο τώρα, όλο τον Παύλο θα μου κατεβάσει :)))))
Αντε, καλή ξεκούραση, καλά μυαλά, και βοήθειά μας (και σας)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2006, 15:37:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.geocities.com/kostasrokas/
Αυτό είναι για το φιλόσοφο και ειδικά για τον formergnostic

Αμαρτήματα κατά την ορθόδοξη εκκλησία:

"5) Αν εργάζεσαι ηθελημένα την Ημέρα της Κυριακής. (πείτε μου ότι δεν το έχετε κάνει ποτέ.....)
15) Αν αυνανίστηκες ποτέ (δηλαδή αν ικανοποιήθηκες μόνος σου ερωτικά με μαλακία).

20) Αν κάνεις έρωτα όταν η σύζυγος έχει περίοδο ή είναι έγκυος ή αν δεν έχει ακόμα σαραντήσει και απογαλακτήσει, ή ακόμη τις Τετάρτες, τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις μεγάλες Εορτές, τρεις ημέρες πριν να Κοινωνήσεις, την ημέρα που Κοινώνησες, όπως επίσης και κατά τις Νηστείες. πείτε μου σας παρακαλώ ότι το τηρείτε αυτό!!!!!!!

27) Αν δεν πηγαίνεις την Κυριακή το πρωί αλλά και τις μεγάλες Εορτές από νωρίς στην Εκκλησία, αν δεν διαβάζεις την Αγία Γραφή και αν δεν προσεύχεσαι το πρωί και το βράδυ τουλάχιστον, ή αν δεν κάνεις το Σταυρό και την προσευχή σου πριν και μετά το φαγητό.

28) Αν αγανακτείς, νευριάζεις ή απελπίζεσαι, ή αν μισείς τους συνανθρώπους σου. (φιλόσοφε???)

35) Αν είσαι άνδρας και έχεις μακριά μαλλιά ή αν είσαι γυναίκα και έχεις κοντά μαλλιά, μην τηρώντας έτσι τη σχετική Εντολή του Αποστόλου Παύλου που υπάρχει στην Αγία Γραφή.

36) Αν ως άνδρας φοράς γυναικεία ενδύματα ή ως γυναίκα φοράς ανδρικά (π.χ. παντελόνια), μην τηρώντας έτσι την Εντολή του Θεού που υπάρχει στην Αγία Γραφή.

37) Αν ενώ είσαι αδιάθετη μπαίνεις στον Ιερό Ναό, παραβαίνοντας έτσι τον Ιερό Κανόνα της Εκκλησίας.

45) Αν συμμετείχες ποτέ σε καρναβάλια ή «αποκριάτικες διασκεδάσεις», αν μασκαρεύτηκες ποτέ ή αν κάνεις το ίδιο και στο παιδί σου.

46) Αν μούντζωσες ποτέ. έλληνες είστε όλοι αμαρτωλοί!!!!

55) Αν εορτάζεις τα γενέθλιά σου, γεγονός που αποτελεί πράξη εγωισμού, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ταπεινοφροσύνη που διδάσκει ο Χριστός μας. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, είναι πως με τη γέννησή μας δεν συνέβη κάτι το εξαιρετικό, κάτι που να είναι άξιο εορτασμού, απλά ένας ακόμη άνθρωπος προστέθηκε στους υπόλοιπους, ο οποίος καλείται και αυτός να παλέψει για τη Σωτηρία του. Ούτε καν των Αγίων τη Γέννηση δεν Εορτάζει η Εκκλησία μας, παρά μόνο την Κοίμησή τους, καθώς τότε εισέρχονται στη Βασιλεία των Ουρανών κληρονομώντας την αιώνια ζωή. Μόνη εξαίρεση στον κανόνα αυτό αποτελούν τα τρία Πρόσωπα , που άλλαξαν την πορεία της ανθρωπότητας και συνέβαλαν τα μέγιστα για να ανοίξει ο Δρόμος προς τη Σωτηρία . Αναφερόμαστε φυσικά , πρώτα και κύρια στο Πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, του Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου, έπειτα στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τέλος στον Μέγιστο των Προφητών, τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή του Χριστού. Εκείνο λοιπόν που θα πρέπει να Εορτάζουμε εμείς οι χριστιανοί, είναι η ονομαστική μας Εορτή, καθώς εκείνη η Ημέρα ορίζεται από την Εκκλησία μας ως άξια Εορτασμού.

και το καλύτερο όλων.........
34) Αν είσαι κοιλιόδουλος.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ...............Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rizitis
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
678 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2006, 15:39:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rizitis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου σας χαιρετώ και αποχαιρετώ ταυτόχρονα το ωραίο θέμα σας…

Πριν αποχαιρετήσω το τόπικ όμως να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

1) ουδέποτε υποστήριξα ότι είμαι θεολόγος ή ότι εκπροσωπώ την ορθοδοξία.
2) Επειδή είμαι χριστιανός ορθόδοξος όσο και αν ο φιλόσοφος δεν θέλει να το πιστέψει , όταν βρει το χρόνο να ανοίξει και άλλα μέτωπα , ας μου στείλει αν θέλει ένα mail και να μου πει σε τι από ότι γράφω είμαι εκτός ορθοδοξίας .
3) Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι εκπροσωπεί την ορθοδοξία εδώ μέσα αλλά και αλλού…
4) Παρόλα αυτά αν κάποιος διεκδικεί το αλάθητο εδώ μέσα αυτός δεν είμαι και δεν θα είμαι εγώ...

Καλή συνέχεια.


Μην κάνεις μη σου κάνουνε
μην πεις να μην σου πούνε
μην κουρταλίσεις κούρταλα
να μην σου κουρταλούνε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2006, 16:00:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ομως ο φίλος Ριζίτης, ο οποίος μοιάζει διαβασμένος επίσης σε θέματα Ορθοδοξίας, καταθέτει ξεκάθαρα ποιά είναι η Χριστιανική 'πίστη':

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
ότι ο άνθρωπος δικαιώνεται -σώζετε – δια της πίστεως στον Χριστό
--------------------------------------------------------------------------------


Αυτό δηλαδή που είπε κι ο έρμος ο Γκάντι! Διαφωνείς με το παραπάνω τελικά? Εσύ μιλάς ως Φιλόσοφος ή ως ορθόδοξος?


Μπορείς να μου πεις ΠΟΥ το είπε αυτό ο "έρμος" ο Γκάντι, και αν υπάρχει σε όσα δημοσίευσες προηγουμένως; Λες κυριολεκτικά ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ. Και σου είπα ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΗΓΜΕΝΑ! ΣΕ ΧΑΛΑΝΕ!

Πάμε στα άλλα τώρα.
Λες:

quote:
Για το απόσπασμα απο το Λευιτικόν, με συγχωρείς αλλά το διάβασα! Και εάν ισχύει η ανάλυσή σου, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος είναι μιαρός ακόμα κι όταν έχει πλυθεί, για πόσες μέρες μετά!!!! Ή οι Εβραίοι ήταν ηλίθιοι και θεωρούσαν οτι όσο και να τριφτούν με το σαπούνι, δεν καθαρίζονται με τίποτα, ή εννοούν και ενέργειες, εκτός της ύλης. Γι'αυτό άλλωστε, παρόλο το τρίψιμο με το σαπούνι, θεωρούν οτι μολύνονται ακόμα και τα σκεύη που πιάνουν, τα ρούχα που φορούν, τα καθίσματα που κάθονται, για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα! Μήπως έχεις καμμιά εξήγηση? Μήπως καλέ οι άνθρωποι λόγω περιτομής, τα μαζεύανε με το μπουκάλι???? (άσε, μήν βιαστείς να απαντήσεις, έχω φίλο που έχει κάνει περιτομή, και δεν έχουν τέτοια προβλήματα!) ΜΙά χαρά το διάβασα Φιλόσοφε! Να ξέρεις πώς όταν δίνω αποσπάσματα τα έχω διαβάσει πρίν!

Σου είπα τη λέξη "μικρόβια". Δεν ξέρεις ότι όταν κάποιοι μικροοργανισμοί πολλαπλασιαστούν πολύ στο σώμα κάποιου είναι αρκετό και ένα άγγιγμα για να προσωρήχουν και σε σκέυη και σε άλλο άνθρωπο;;;
Αλλά το θέμα μας είναι ΑΛΛΟ (Γ..Ω ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ)!!!
Δεν είναι το αν είναι μιαρή η εκροή σπέρματος αλλά αν χάνεται ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΓΚΕΓΚΕ(=ΚΑΤΆΛΑΒΕΣ? στα αρβανίτικα γιατί μάλλον έχεις αρβανίτικο κεφάλι) ?

Αν το είχες διαβάσει το απόσπασμα πριν το δώσεις τόσο το χειρότερο για σένα!

Ο Σαμαέλ σας τι λέει για την εκροή σπέρματος :ότι είναι μιαρή ή ότι είναι απώλεια ενέργειας; ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Και όταν αποφασισεις τότε να συνεχίσουμε . Γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. ΤΗ ΜΙΑ ΛΕΣ ΤΟ ΕΝΑ , ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΕΣ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!

ΓΙΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ.

Όσον αφορά τη σπερματοφαγία είναι πρακτική των Βαρβηλωγνωστικών και είναι από τους λόγους που οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες δωδεκαθειστές μισούσαν του χριστιανούς και τους δίωκαν. Επείδή νόμιζαν ότι χριστιανός σημαίνει να κάνει όσο έκαναν και εκείνοι. Θέλεις πηγές;;; Καλά αφού και ίντερνετ έχεις και εγκυκλοπαίδεια φαντάζομαι. Γιατί δεν κοιτάς εκεί;;;

Η Πίστη Σοφία δεν ήταν ευαγγέλιο όλων των "Γνωστικών" αλλά μιας μικρής ,νομίζω,ομάδας. Κάθε ομάδα είχε τα δικά της "ευαγγέλια" και δεχόταν ότι ήθελαν από την Αγία Γραφή.Περισσότερο π΄θστευαν το "γκουρού" της και τα ευαγγέλιά του,η κάθε ομάδα παρά την Αγία Γραφή. Γιαυτό και η μια ομάδα καλλιστα καταδίκαζε την αλλη ως σατανική , μεταξύ των "Γνωστικών" πάντα, και γιαυτό και είχαν αντιδιαμετρικές διδασκαλίες μερικές φορές. Γιατί με βάζεις να σου ξαναγράφω πράγματα που επί μακρόν σου έχω γράψει σε προσωπικά μηνύματα;Δεν είναι ψυχολογικός πόλεμος αυτός που κάνεις ;
Αν το καταδικάζει στην Πίστη Σοφία, την οποία δέχεσαι, άρα ΓΙΝΟΤΑΝΕ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΠΗΓΕΣ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΗΔΗ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ;

quote:
Εάν ο Γκουρτζίεφ και ο Μουράβιεφ είπαν οτι δεν είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί η Κουνταλίνι στον άνθρωπο τότε (συνειδητά ή ασυνείδητα) είναι ΕΧΘΡΟΙ της ανθρωπότητας, κι άρα ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ!


Μάνα μου τα κλεφτόπουλα πάιζουν και τραγουδάνε άιντε πίνουν και γλεντάνε....

Τι σχέση έχει αυτό που εσύ ένιωθες με την Κουνταλίνι;
Ποιος θα σου μιλήσει για την Κουνταλίνι και για το είναι αυτή , αν αποκλείσεις τα κείμενα του ινδουισμού;
Κρίνεις το Γκουρτζίεφ και το Μουράβιεφ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΓΝΟΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΙΝΔΟΥΣΙΤΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ.

Τα κείμενα λοιπόν αυτά δε λένε ότι στόχος ειναι να ανυψωθεί η Κουνταλίνι, αλλά ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ορθής άσκησης. Η ανύψωση από μόνη της ανεξέλεγκτα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ και με τρόπο που δε φαίνεται άμεσα, γιατλι μπορεί να ενεργοποιεί οράματα δυνάμεις κλπ. Άρα είχε δίκιο ο Γκουρτζ'ίεφ σε αυτό τουλάχιστον.
Και συμφωνεί με τα ιερά κείμενα του ινδουισμού.

Μήπως πρέπει να σου κάνω και αντιγραφή για να πειστείς;
Η Κουνταλίνι δεν είναι η μόνη δύναμη που υπάρχει στον άνθρωπο και δεν κάνει τίποτε μόνη της αν είναι σε υπερβολή. Χρειάζεται και άλλη μια δύναμη που έρχεται από πάνω προς τα κάτω και την εξισορροπεί και για την οποία δεν έχετε διαβάσει σχεδόν τίποτε γιατί δνε έχει δοθεί προσοχή σε σχετικά κείμενα , παρά το ότι έχουν μεταφραστεί.Η δύναμη του Σίβα από τον εγκέφαλο πρέπει να ενωθεί με την αναδυόμενη Σάκτι -Κυνταλίνι και το μίγμα που θα παραχθεί είναι που κάνει τη μεταμόρφωση. Αλλά αν ο Σίβα κοιμάται ή είναι αδύναμος θα τον πνίξει η Κουνταλίνι αν ανέβει στην κατοικία του και θα τον υποδουλώσει. Οπότε δεν έχουμε ισορροπία. ομοίως και αν ο Σίβα είναι υπερδραστήριος και κάψει την Κουνταλίνι που δε θα είναι σε αρκετή ποσότητα.
Αυτά από χονδροειδή άποψη και για την πρώτη φάση μόνο γιατί αν πάμε και σε άλλα πιο πέρα δε θα τελειώσουμε ούτε σε δέκα χρόνια να αναλύουμε ...

quote:
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και μου κάνει εντύπωση που δεν το κατάλαβες αφού είπα οτι απο παιδί το ξέρω, κι αυτός ήταν ο λόγος που έφυγα απο την Ορθοδοξία, έχω ήδη την απάντηση μέσα μου για την μετενσάρκωση ΠΡΙΝ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.

Βρε πουλάκι μου ότι και αν ασθάνεσαι για τον εαυτό σου ή αν έχεις ως εικόνα που δεν προέρχεται από τούτη τη ζωή, θεωρείς ότι είσαι η πρώτη ή η τελευταία που το έχει;
Και θεωρείς ότι μπορεί να έκαναν τόσο μεγάλο λάθος όλοι οι άγιοι (μα δε βρέθηκε ούτε ένας???) να απορρίψουν τη μετενσάρκωση;
Η λοιπόν υπάρχει όντως και είναι ένα από τα μυστήρια και κακώς έφυγες από την ορθοδοξία και δεν την εμπιστεύθηκες, ή αν δεν
υπάρχει πάλι κακώς έφυγες! Οπότε και στις δύο περιπτώσεις λάθος έκανες που έφυγες.

Αγαπητή Κατερίνα μου είσαι πολύ συμπαθής , θα έλεγα ότι σε αγαπώ, γιατί με κάνεις και διασκεδάζω τόσο πολύ...
Να είσαι καλά ...σε ευχαριστώ...
Κάθε φορά είναι και κάτι καινούριο.
Την προηγούμενη φορά ήταν με τη Βηθλεέμ που δεν υπήρχε....αλλά σου απέδειξα ότι υπήρχε...από την εποχή του Δαυίδ!Το κατάπιες αυτό....
Τώρα λες ότι είναι κοινό μυστικό σε όλες τις ανατολικές διδασκαλίες η μετενσάρκωση επειδή δε γνωρίζεις ότι σε καμμιά διδασκαλία ανατολική δεν υπάρχει πλήρης ταύτιση με καμμιά άλλη.
Ο Βουδισμός έχει μεγάλα τάγματα που δε δέχονται καν την ιδέα της μετενσάρκωσης, διότι δεν δέχονται καν την ιδέα ενός παντοτινού "εγώ". Άλλα πάλι τη δέχονται αλλά με το δικό τους τρόπο. Οι ινδοί δέχονται ότι αυτό που μετενσαρκώνεται γίνεται ακόμη και ζώο. ¨Αλλοι μπορεί να πουν ακόμη και φυτό. Άλλοι θα πουν ότι διαλύεται και η ψυχή με το θάνατο , όπως πιστεύουν οι μη βεδδιστές ινδουιστές. ¨Αλλοι πάλι θα έχουν μια άλλη εκδοχή που θα αποκλείει τη μετάβαση σε ζώα.Μεγάλοι γιόγκι υποστ'ηριζαν και τη μια και μεγάλοι γιόγκι και την άλλη. Οπότε ποιος έχει δίκιο;;;

Πιο πολύ διασκέδασα όμως με αυτό εδώ.
Λες :

quote:
Και μην αρχίσεις πάλι την εξήγηση των συνθετικών των λέξεων μετ-εν-σαρκωση κλπ, αυτό είναι το κόλπο της διανόησης για να παραπλανά και να ζαλίζει τον άλλον........ Στο Θιβέτ και στην Ινδία δεν είχαν τέτοια εξήγηση των συνθετικών..........

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Καλά δεν ξέρεις ότι η ινδοί φιλόσοφοι ακριβώς αυτό κάνανε και προσέχανε κάθε λέξη όπως και οι έλληνες;;;
"Υμείς πολύ πλανάσθε" που είπε και στους Σαδουκαίους ο Χριστός.
Δεν έχεις δει τι ακριβώς λένε για τα σώματα του ανθρώπου και για το ποια είναι αυτά που διατηρούνται και ποια είναι αυτά που διαλύονται;;;
Δεν έχεις δει τη διαφορά μεταξύ των όρων ΆΤΜΑ , ΜΠΟΥΝΤΙ, ΜΑΝΑΣ, ΑΧΑΜΚΑΡΑ , ΤΖΙΒΑ, ΠΟΥΡΟΥΣΑ που κάθε ένας τους σημαίνει και κάτι διαφορετικό αλλά στη Δύση έχουν μεταφραστεί με τον όρο "ψυχή" σχεδόν όλοι τους;;;
Είναι δυνατό λοιπόν να μιλάμε για μετενσάρκωση και ινδουιστικές διδασκαλίες αν δεν έχουμε ιδέα από αυτές;;;

Πως μετά να ξεφύγετε από τα δίχτυα του Σαμαέλ και των πλανών του αφού δεν έχετε τιποτε για να κάνετε σύγκριση;

Τον Γκουρτζίεφ δεν τον θεωρώ αλάνθαστο αλλά τον πριτιμώ εκατό φορες από το Σαμαέλ και του θεοσοφιστές χίλιες!

Αφού έκανε λάθη ο Γκουρτζίεφ που είναι η διόρθωση αυτών των λαθών από το Σαμαέλ;

Καλά δε σου κάνει αίσθηση ότι τον κατηγορώ τόσο πολύ αυτό τον άνθρωπο για να πας να παρεις ένα δυό βιβλία να διαβάσεις να δεις μια ...άσπρη μέρα;;;
Όλοι οι άλλοι ήταν μάυρη και ο Σαμαέλ ο Λευκός Θεός που θα σώσει τον κόσμο;;;

Για συνέλθετε λίγο ρε παιδιά γιατί η συσσώρευση της ενέργειας σας έχει πάρει από κάτω. Έχετε αυθυποβληθεί (και η συγκράτηση το ενισχύει αυτό) και δεν μπορείτε να ξεφύγετε.

Και επειδή είπες ότι διάβασα σχεδόν τα πάντα και δεν τα δέχομαι σου λέω ότι ξέρω πια τι δέχομαι και δεν τα διάβασα για να πολεμώ κανέναν επειδή όταν τα διάβαζα τα πίστευα και ήθελα να βρω την αλήθεια. Πίστευα στην ύπαρξη της Λευκής Αδελφότητας, των Διδασκάλων , της μετενσάρκωσης κλπ κλπ.
Και διαρκώς ζητούσα να μου δοθεί από τους Δασκάλους η αλήθεια.
Και μου δόθηκε με απρόσμενο τρόπο!
Και την επιβεβαίωσα από κάθε πιθανή μεριά και με κάθε δυνατό τρόπο.
Γιαυτό και δεν παρασύρομαι πλέον από οτιδήποτε διαβάσω. Γιατί τώρα "ξέρω" τι κρύβεται πίσω από κάθε διδασκαλία και μέχρι που φτάνει η κάθε μία.


Διάβασε τουλάχιστον τις "Δεκα βασικές ουπανισάδ" για να πάρεις μια ιδέα έστω από ινδικά κείμενα.
Σας έκανε μεγάλο κακό αυτός ο άνθρωπος.Ο Θεός να τον συγχωρέσει καθώς και όσους διαδίδουν τις πλάνες του.

Εύχομαι η νέα χρονιά να σας φέρει περισσότερη διάθεση για έρευνα και αγάπη για την αλήθεια σε όλους.

ΩΠ! Κατερίνα , Πέγκυ και Ριζίτη τώρα είδα τα κείμενά σας οπότε θα πω δυο βιαστικά λόγια και θα απαντήσω αργότερα.
Όσον αφορά τις απόψεις μου που δεν εχουν διατυπωθεί ως δόγμα δεν πιστεύω ότι έρχονται σε αντίθεση με την ορθοδοξία και γιαυτό τις διατυπώνω.Το να μην έχουν διατυπωθεί ως δόγμα δε σημαίνει ότι είναι λανθασμένες. Άλλο το "κενό" και άλλο η αντίθεση. Το ίδιο δικαίωμα έχει και ο κάθε ένας να κάνει σε ότι πιστεύει ότι είναι ορθό, αρκεί να διευκρινίζει ποια είναι η δική του άποψη που δεν έχει ακόμη επικυρωθεί και ποια είναι η άποψη της ορθοδοξίας την οποία οφείλει να αποδεικνύει με παραθέματα, ότι είναι άποψη της ορθοδοξίας και να μην την παραλάσσει από απροσεξία ή πρόθεση, όπως πχ γίνεται μερικές φορές με το Ριζίτη.

Οπότε πέφτουν στο κενό όσα είπες για μένα Πέγκυ.

Κατερίνα που τα βρήκες αυτά;;;;
Λοιπόν ειλικρινά σου λέω ότι όσο και αν με εκνευρίζεις με πράγματα που λες, με κάνεις και σε συμπαθώ πολύ όταν με διασκεδάζεις με τέτοια "κομμάτια"!!! Εύχομαι ο Θεός γρήγορα να σε φωτίσει!
Αυτά που παρέθεσες είναι από κάποιο οδηγό εξομολόγησης προφανώς και δε σημαίνει ότι θα πάει στην κόλαση όποιος έχει παραβεί κάποιο από αυτά.
Αυτοί οι οδηγοί εξομολόγησης είναι προτεσταντική συνήθεια καθώς και το αντίστοιχο εξουσιαστικό πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζονται οι πιστοί.
Ο Χριστός είπε όπως έχουμε δει ότι κάθε τι μπορεί να συγχωρεθεί εκτός από τη βλασφημία του Αγιου Πνεύματος. Όλα αυτά τα αμαρτηματα που είναι δευτερεύοντα , υποδεικνύονται για να γνωρίζει ο πνευματικός την κατάσταση στου εξομολογούμενου , αλλά και πάλι είναι λάθος να γίνεται η εξομολόγηση σαν δίκη.

Τέλος πάντων ας κάνουμε μια συμφωνία: αν κάποιος από μας δεν παέι στην κόλαση να βοηθήσει και τους άλλους όσο μπορεί να ανέβουν σε καλύτερη κατάσταση. Τι λέτε ;Δεχεστε;
Έτσι μπορούμε να σωθούμε όλοι...


Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2006, 09:29:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αχ βρε Ριζίτη, μην φεύγεις! Αν είναι δυνατόν να φεύγεις μόνο και μόνο για χάρη του Φιλόσοφου! Υπάρχουν κι άλλοι εδώ που θα θέλουν να δούν μία διαφορετική άποψη (ή την ορθή πιθανά)... Τέλος πάντων...
Φιλόσοφε, πρόσεξε καλά τί θα γράψω, και σταμάτα να προσπαθήσεις να εξηγείς τα 'ανεξήγητα'. Για πάμε να δούμε τί λέει ο 'ιατρός' Μωυσής!

Εφόσον λοιπόν διάβασες με προσοχή το κέιμενο στο Λευιτικόν, θα πρόσεξες οτι μιλάει και για την έμμηνο ρύση, αλλά και για την ερωτική συνεύρεση, και για την νυκτερινή ρεύση! Ναι? Και πές μου λοιπόν τί ακριβώς λές: οτι η γυναίκα που έχει έμμηνο μεταφέρει μικρόβια???? Κι αν πάει και αγγίξει έναν άλλον άνθρωπο θα τον κολλήσει? Τί θα τον κολλήσει ακριβώς? μήπως θα έχει κι αυτός έμμηνο μετά? Αχ, έγινε αλήθεια το όνειρό μου! πάω να κολλήσω όλους τους άντρες, να δούν την γλύκα!! :)))))
Οσο για 'μιαρός' φανταζόμουν οτι δεν χρειαζόταν να εξηγήσουμε οτι ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ και ενεργειακά! Και οτι έχει και συμβολική έννοια! Μιαρός είναι και ο αμαρτωλός, είναι και ο βρώμικος! Καταλαβαίνεις τί εννοεί απο τα συμφραζόμενα. Ή τουλάχιστον νόμιζα οτι θα καταλάβαινες, εσύ ειδικά... Αλλά τί λέω... δεν βαριέσαι. Ας δούμε κάτι παραπέρα. Με αυτό που λές καλέ μου άνθρωπε, υπονοείς οτι οι Εβραίοι δεν πλένονταν αρκετά, και γι'αυτό ο Μωυσής τους επιστούσε την προσοχή να πλένονται για όσες μέρες θα κρατούσε η μιαρότης, αλλά μετά (που θα σταματούσε η γονόροια πχ) μπορούσαν να μένουν άπλυτοι???
Και για εξήγησέ μου, γιατί μετά έπρεπε να κάνουν θυσία/προσφορά στον Ναό? Και εξήγησέ μου επίσης, γιατί ΚΑΙ ΜΕΤΑ την ένωση με την γυναίκα τους (την φυσιολογική ένωση) παρόλο που θα πλένονταν σύμφωνα με τον Νόμο, θα ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ μιαροί μέχρι την εσπέραν??? Εξήγησέ μου τέλος γιατί εάν έχει νυκτερινή ρεύση ο άντρας (όχι παθολογική προφανώς, γιατί αλλιώς θα υπόκειτο στον υπόλοιπο Νόμο περι καθαρμού) ακόμα κι αν πλενόταν πάλι μιαρός θα ήταν μέχρι το βράδυ??? Τίποτα απο αυτά δεν σου κάνει εντύπωση?
Κι αφού πρέπει να ξέρουμε και τα υπόλοιπα της ζωής των Εβραίων (όπως είχες πεί σε παλαιότερο μήνυμα) για να κρίνουμε τί εννοείται σε κάποιο κείμενο, τότε θα πρέπει να σου πώ πως οι Εβραίοι είναι πολύ καθαρός λαός, και η περιτομή βοηθάει ακόμα περισσότερο σε αυτό, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν συγκεντρώνεται ΜΑΚΑ!!!! Ή μικροβιοφοβία είχε ο Μωυσής λοιπόν και παρά τους καθαρμούς που πρότεινε, αλλά και τον καθαρισμό που ακολουθούσαν ήδη οι Εβραίοι δεν έβλεπε φώς (και σ'αυτή την περίπτωση δεν θα είδε κανένα φώς γενικά), ή προσπαθούσε να τους καθοδηγήσει και σε μία άλλη λογική... Γι'αυτό πήρε η μπάλα και την γυναίκα, που δεν έχει...γονόροια! Α, και μήν φοβάσαι, ακόμα και έμμηνος ρύση να 'πέσει στα χέρια σου', δεν θα κολλήσεις τίποτα... μήν ανησυχείς! Είναι επιβεβαιωμένο!!!
Δεν έχουμε να αποφασίσουμε τίποτα λοιπόν ως Σαμαελικοί. Δεν χρειάζεται να μας πεί κανείς πως όταν δεν πλένεσαι θα κολλήσεις μικρόβια! Είναι σαν την επιγραφή στα νοσοκομεία που έλεγε 'μήν πτύετε'. Κανείς δεν θα την έβαζε εάν κάποιοι δεν έφτυναν όντως! Οι Εβραίοι όμως ως μανιακοί της καθαριότητας (εξ'ού και η περιτομή) δεν χρειάζονταν τέτοιου είδους επιγραφές...
Ξέρουμε λοιπόν πολύ καλά ως Σαμαελικοί οτι είναι μιαρό να χάνεις το σπέρμα σου, και δή συνειδητά, ενώ αν το χάσεις στον ύπνο σου δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, αλλά η μιαρότις διαρκεί λιγότερο, αφού δεν γίνεται συνειδητά! Και είναι μιαρό για τους Σαμαελικούς να χάνεις την ζωτική σου ενέργεια, και ακόμα και ιατρικά εάν θές να το κολλήσουμε, κολλάει μία χαρά! Ο,τι βλάπτει τον οργανισμό σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι ΜΙΑΡΟ, αφού μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τα μικρόβια!!! Σου κάνει αυτή η εξήγηση?
Πάμε στα υπόλοιπα:
Για τον Γκάντι είχα απαντήσει σε αυτή την απάντηση που σβήστηκε! θα σου απαντήσω ξανά όταν θα έχω χρόνο, γιατί όπως λές κι εσύ άλλο είναι το θέμα μας, και εκεί θα επιστήσω την προσοχή όλων. Ασε τον Γκάντι στον τάφο του λοιπόν, και πάμε στα σημαντικά:

Για την σπερματοφαγία δεν είπα οτι δεν γινόταν (και οι Σπαρτιάτες πε΄ταγαν στον Καιάδα τα ανάπηρα παιδιά τους. Τί σημαίνει αυτό; Οτι το έκαναν όλοι οι Ελληνες?). Ξεκόλλα απο αυτά, γιατί πραγματικά καταντά αστείο! Συνέχισε με τον παλαιό τρόπο, τον 'ενδεδειγμένο'! Δεν σου ζήτησα πηγές για το άν γινόταν, αλλά για το άν ήταν πρακτική της Γνώσης! Γνωστικούς μπορούν να τους ονόμαζαν οι άλλοι, ή μπορεί να αυτοαποκαλούνταν, αυτό όμως δεν τους έκανε και Γνωστικούς!

Για την Κουνταλίνι θα ξαναπώ: Δεν ενεργοποιείται απο μόνη της! τί είναι να ενεργοποιηθεί απο μόνη της? Κουμπί έχει και το πατάς, και βγαίνει η χοντρή? Η Κουνταλίνι ενεργοποιείται ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ και με πολύ δουλειά! Ποιός είπε οτι ενεργοποιείται απο μόνη της??? Οποιος λέει οτι ενεργοποιείται με κάποια πρακτική απο μόνη της, χωρίς επιπλέον εσωστερική δουλειά, ή δεν ξέρει τί λέει, ή ξέρει πολύ καλά τί λέει, και μόνο στόχο έχει να αποπροσανατολίσει...Και αυτό τον κάνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αρνητικό!
Και επέτρεψέ μου να θεωρώ πολύ σημαντικά αυτά που έχω 'γνωρίσει' απο μόνη μου, και αυτά που έχω 'ανακαλύψει' απο μόνη μου, όπως κι εσύ με την σειρά σου θεωρείς πολύ σημαντικές τις ανακαλύψεις που έχεις κάνει μέσα απο τα βιβλία!!! Δεν κατάλαβα, γιατί δηλαδή οι δικές σου απόψεις μπορούν να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, επειδή τις εξάγεις με την συρραφή των διαβασμάτων σου, απο τις δικές μου απόψεις τις οποίες εξάγω και απο προσωπική εμπειρία και διασταύρωση, και απο εσωτερική γνώση που κουβαλάω με κάποιον τρόπο απο παιδί!!!

Οσο αυτό για τους άγιους που λές, και το άν έκαναν λάθος όλοι οι άγιοι, μάλλον σε διασκεδάζει να λέμε τα ίδια πράγματα, παρόλο που έχουμε 'συμφωνήσει' και καταλήξει σε κάποια κοινά συμπεράσματα (κι ας μήν το παραδέχεσαι ευθέως!). Ας τα ξαναπούμε λοιπόν:
Υπάρχει ο 'εξώτερος' κύκλος του Χριστιανισμού (και κάθε θρησκείας δηλαδή) ,και υπάρχει και ο 'εσωτερος' κύκλος του χριστιανισμού! Στον εξώτερο κύκλο, για τα πλήθη, η κατεύθυνση και η καθοδήγηση φτάνει μέχρις ενός σημείου. Για την κάθε θρησκεία οι κατευθύνσεις (οδηγίες/διδασκαλίες) είναι συγκεκριμένες. Για τον εξώτερο χριστιανό δεν δίνεται άμεσα η γνώση της μετενσάρκωσης, για τον μή βεδδιστή ινδουιστή δεν δίνεται πιθανά, για τον δείνα όμως ινδουιστή δίνεται! Ο εξώτερος χριστιανός έχει να μάθει άλλα πράγματα πρώτα, για να φτάσει στο σημείο να 'δεχτεί' ή να καταστεί ικανός να λάβει και να κατανοήσει την διδασκαλία περί μετενσάρκωσης, ή κουνταλίνι (ή οποιαδήποτε άλλη). Το οτι οι άγιοι λοιπόν 'εμούγκεψαν' περί αυτών δεν μου αποδεικνύει τίποτα, γιατί θεωρώ και γνωρίζω οτι ο εσώτερος χριστιανισμός κρύβει τα πραγματικά μαργαριτάρια!
Αυτό όμως είναι το αγαπημένο μου:

quote:
Και επειδή είπες ότι διάβασα σχεδόν τα πάντα και δεν τα δέχομαι σου λέω ότι ξέρω πια τι δέχομαι και δεν τα διάβασα για να πολεμώ κανέναν επειδή όταν τα διάβαζα τα πίστευα και ήθελα να βρω την αλήθεια. Πίστευα στην ύπαρξη της Λευκής Αδελφότητας, των Διδασκάλων , της μετενσάρκωσης κλπ κλπ.
Και διαρκώς ζητούσα να μου δοθεί από τους Δασκάλους η αλήθεια.
Και μου δόθηκε με απρόσμενο τρόπο!
Και την επιβεβαίωσα από κάθε πιθανή μεριά και με κάθε δυνατό τρόπο.
Γιαυτό και δεν παρασύρομαι πλέον από οτιδήποτε διαβάσω. Γιατί τώρα "ξέρω" τι κρύβεται πίσω από κάθε διδασκαλία και μέχρι που φτάνει η κάθε μία.

Αφού τα ζήτησες απο τους Δασκάλους, ποιός στα έδωσε τελικά? και δηλαδή τώρα δεν πιστεύεις στην ύπαρξη της Λευκής Αδελφότητας? ηρθε κάποιος και σου είπε 'δεν υπάρχει Λευκή Αδελφότητα'; Χμμμ... μήπως θα ήθελες να μας πείς πότε (θεωρητικά) ξεκίνησε η Λευκή Αδελφότητα να αναφέρεται ως Λευκή Αδελφότητα? Και πότε θεωρητικά ξεκίνησε να υπάρχει ΓΕΝΙΚΩΣ? Εχω κι εγώ μία πηγή στα χέρια μου, η οποία επίσης μου στάλθηκε τελείως απρόσμενα και απο τελείως άσχετο άνθρωπο! Λές να είναι η απάντηση σε αυτό που ζητούσα???!!!! Για πάμε λοιπόν... περιμένω... μήν μου πείς οτι έχεις διαβάσει ΚΑΙ την Ναομετρία? Είναι και μεγάλη πανάθεμά την!


Edited by - Pagwna on 04/01/2006 09:48:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2006, 10:17:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οσο για το site, δεν βλέπω πουθενα να μιλάει για Προτεστάντες! ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ γράφει, και μάλιστα έχει και θέματα νομικά της εκκλησίας, εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου και τα συνάφη! Για αποφάσισε εσύ τελικά είναι σωστό να ακολουθούμε την κατεύθυνση/καθοδήγηση της εκκλησίας, ναί ή όχι?
Δεν ήξερα οτι υπάρχει οδηγός εξομολόγησης! :))))) Ενδιαφέρον! Να υποθέσω βέβαια οτι αυτά είναι σημεία (και τέρατα) του εξώτερου κύκλου του Χριστιανισμού!!!
(Μη μου πείς οτι το έγκλημα θεωρείται 'κατώτερο' αμάρτημα!!!???? Αρα μπορώ να εγκληματίσω εναντίον σου, κι αν είναι για καλό σκοπό, θα συγχωρεθώ έτσι;) :)))))

Α, περιμένω ακόμα αποσπάσματα για το οτι είναι θεμιτό και μία χαρά πρακτική η συνειδητή 'ρεύσις' του σπέρματος, για την μή αθανασία της ψυχής, κτλ κτλ κτλ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2006, 11:42:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα σε όλους

Για τον Formergnostic + Filosofos3
Μπείτε και ξαναδείτε την σελίδα που έδωσα, να δείτε με τεράστια γράμματα την λέξη ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!!

και μετά μπορείτε να επιλέξετε την ενότητα Κατάλογος Αμαρτημάτων για να δούμε αν τελικά αυτά είναι οδηγός εξομολόγησης ή ένας τεράστιος κατάλογος με αμαρτήματα που σε οδηγούν.........ολοταχώς στα τάρταρα!!!!!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2006, 11:52:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ε...έχω άλλη μία απορία για την γονόρροια... Μπορώ?
Ε... να, όταν έπασχε κάποιος απο αυτή την κακή νόσο, έτσι και κάποιος τον κέρναγε έναν καφέ, ένα γλυκό του κουταλιού, κάτι βρε παιδί μου, ο πάσχων του ανακοίνωνε οτι έρεε άθφονο και μολυσμένο, για να αρχίσει τα μπάνια ο άλλος και τα καψίματα των ρούχων, όπως λέει ο Ιατρός Μωυσής, ή μήπως ο σπιτονοικοκύρης ρώταγε όποιον κερνούσε εάν έχει καμμιά γονόροια, καμιά σύφιλη, για να ξέρει τί θα κάνει με το κουταλάκι του γλυκού????
Ευχαριστώ για την κατανόηση... η αλήθεια είναι οτι η διάνοια μου έιναι λιγο πτωχή (είμαι απο τους πτωχούς τω πνεύματι), και λειψή, και άλλα πολλά αμαρτωλά πράγματα... :)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2006, 12:06:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κορίτσια το site αυτό δεν είναι επίσημο, έχει φτιαχτεί από μέλος του Yahoo GeoCities. Όλα όσα γράφει είναι απόψεις του μέλους που το ανέβασε. Διάβασα που έλεγε ότι όταν κάνεις το σταυρό σου πρέπει να προσέχεις και να μην τον κάνεις σαν να παίζεις κιθάρα... εάν αυτό είναι επίσημο site τότε εγώ είμαι ο Βούδας.

Εντάξει ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις υποστηρίζει όπως μπορεί καλύτερα αλλά να μην φτάνουμε και σε τέτοια σημεία.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2006, 19:57:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευτυχώς που έχω και την Pyramid για να πει κανένα καλό λόγο γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να δω βοήθεια από αλλού.
Λοιπόν...

επειδή δεν θα συνεχίσω αυτό το διάλογο, διαβάστε το γιατί στα Απόψεις-προτάσεις, καθώς τα ερωτηματα που έθεσα δεν απαντήθηκαν και ούτε θα απαντηθούν, θα πρσπαθήσω να κλέισω τη συμμετοχή μου σε τούτο το θέμα ώστε και εσάς να απαλλάξω από την παρουσία μου και εγώ να ησυχάσω και να μην ασχολούμαι με θέματα νηπιαγωγίου όπως είναι ο σχολιασμός του οδηγου εξομολόγησης.

Νομίζω ότι η pyramid είναι η μόνη που αναζητά σοβαρά κάποια πράγματα εδω μέσα από όσους συμετέχουμε στο παρόν θέμα.

Παγώνα η εργασία που μου ζητάς να κάνω , δηλα΄δη να σου παρουσιάσω τα κείμενα που είναι στοιχειώδεις γνωσεις λέγεται "στοιχείωση" δηλα΄δη απόκτηση των δεδομένων , των data που θα λέγαμε και σήμερα. Αν κανείς δεν έχει τη διάθεση να το κάνει αυτό μόνος του και προσχωρείσ τη μια ή στην άλλη ιδεολογία, ανεξετάστως όντας α-στοιχείωτος τότε είναι άξιος της τύχης του , όπως είμαστε όλοι βέβαια σε τελική ανάλυση.
Θα σου κάνω λοιπόν αυτή τη φορά ένα μέρος της εργασίας που θα έπρεπε να είχες κάνει.

Α΄πό ιατρικής πλευράς:
1)Όσον αφορά την έμμηνο ρυση και το σπέρμα , ερεύνησε σε ιατρικές εγκυκλοπαίδειες και σε ότι άλλη πηγή θες και θα δεις ότι κατά τις ημέρες της έμμηνης ρύσης τα μικρόβια και γενικά οι μικροοργανισμοί έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα λόγω και της άυξησης της θερμοκρασίας στο σώματ της γυναίκας αλλά και λόγω της παρουσίας θρεπτικού υλικού, αίματος και κολπικών υγρών.Γιαυτό και δεν είναι καλό να έχει κανείς επαφές εκείνες τις μέρες, όχι για λόγους ενεργειακούς μόνο αλλά για καθαρά βιολογικούς. Υπάρχουν μικροοργανισμοί που είναι αβλαβείς για το σώμα της γυναίκας αλλά παθολογικοί στο σώμα του άντρα και το αντίστροφο. Η μετάδοση τέτοιων μικροοργανισμών είναι πολύ έυκολη εκείνες τις ημέρες γιατί φτάνουν σε μεγάλους αριθμούς.
Ομοίως και για τις στιγμές σεξουαλικής συνεύρεσης, αν αναλογιστεί κανείς τις τότε συνθήκες υγιείνής. Αν είχες προσέξει το κέιμενο θα έβλεπες ότι για τη συνουσία ,στίχος 18, ή για ονείρωξη και αυνανισμό υποθέτω (στίχος 17)ΜΙΑ ΜΕΡΑ ήταν αρκετή για καθαρμό αν πλυθεί κανείς και το σπέρμα δεν πέσει στο σώμα του, ενώ για γονόρροια ΕΦΤΑ ΜΕΡΕΣ ηταν απαραίτητες +πλύσιμο.

Η διαφορά όφείλεται στο ότι στη γονόρροια δε μπορούσε να ξέρει κανείς αν είναι παθολογική ή όχι από την πρώτη μέρα. Αυτό μπορείς να το επιβεβαιώσεις από ιατρικά βιβλία επίσης γιατί ισχύει πάντα. Μερικοί μικροοργανισμοί χρειάζονται μερικές μέρες για να εκδηλωθούν.

2)Για τον ίδιο λόγο οτιδήποτε αγγίξει κανείς ήταν καλό να θεωρείται μολυσμένο για να αποφεύγεται διάδοση οποιουδήποτε είδους μικροβίου.

Η κάθαρση δε γινόταν μόνο με κάψιμο αλλά και με πλύσιμο. Σε λίγες περιπτώσεις δεν υπήρχε δυαντότητα καθαρισμού. Πχ υγρά προιόντα δεν καθαρίζονταν και πετιόνταν , όπως το λάδι στο οποίο έπεσε ποντίκι ή άλλο ζώο κλπ.

3)Αν διάβαζες και λίγο παράπάνω το Λευιτικό κεφ ΙΒ θα έβλεπες ότι ακάθαρτη θεωρείται μια γυναίκα και όταν γεννά για 40 μέρες και δεν έπρεπε να κάνει έρωτα με τον άντρα της τότε , και επίσης αναφέρονται λεπτομερείς οδηγίες για δερματικές παθήσεις , όπως ήταν και η λέπρα στο ΙΓ κεφάλαιο και εξής.

Από ενεργιακή άποψη:
4)Η λέπρα και κάθε ασθένεια θεωρούνταν ακαθαρσία και αποτέλσμα αμαρτίας αλλά όχι ΑΜΕΣΟ αποτέλεσμα αμαρτίας. Γιαυτό και η εξιλέωση δε γινόταν με θυσία αλλά η θυσία προσφερόταν ΑΦΟΥ θεραπευτεί κανείς σαν ευχαριστία.

5)Η εκροή σπέρματος όπως είδαμε στο στίχο 18 ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΚΑΜΜΙΆ ΣΟΒΑΡΉ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΛΕΙΦΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΥΣΙΜΟ και αναμονή επί μία ημέρα.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΥΣΙΑ ΠΕΡΙ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΝΟΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! Προφανώς δεν ήταν αμάρτημα και δεν θεωρήθηκε ποτά αμάρτημα η απλή εκροή σπέρματος. Αλλιώς θα υπήρχε εντολή για ΘΥΣΙΑ όπως γινόταν με πολύ μικρότερα παραπτώματα όπως το να βρίσει κανείς ή να ακούσει κανείς άλλον να βρίζει.


quote:

Οσο για 'μιαρός' φανταζόμουν οτι δεν χρειαζόταν να εξηγήσουμε οτι ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ και ενεργειακά! Και οτι έχει και συμβολική έννοια! Μιαρός είναι και ο αμαρτωλός, είναι και ο βρώμικος! Καταλαβαίνεις τί εννοεί απο τα συμφραζόμενα. Ή τουλάχιστον νόμιζα οτι θα καταλάβαινες, εσύ ειδικά... Αλλά τί λέω... δεν βαριέσαι. Ας δούμε κάτι παραπέρα.

Συγχέεις από άγνοια και απροσεξία τις δύο λέξεις ενώ θα έβλεπες τη διαφορά αν δεν ειχες το πάθος να με ..διαψεύσεις. Το τετράγωνο είναι πάντα ρόμος , ο ρόμβος όμως δεν είναι πάντα τετράγωνο.

Καταλαβαίνεις πως γίνεται αυτό;
Αν όχι μην ασχολείσαι με το εσωτερισμό .
Αν ναι τότε μπορείς να καταλάβεις ότι η μιαρότητα και η αμαρτωλότητα δεν ταυτίζονται. Η μιαρότητα μπορεί να υπάρχει χωρίς αμαρτωλότητα ή και με αμαρτωλότητα. Ομοίως και η αμαρτωλότητα με ή χωρίς μιαρότητα.

Αν διαβάσεις την Πεντάτευχο όλη θα δεις να αναφέρται πολλές φορές θυσία περί αμαρτήματος και θυσία περί αγνοήματος. Το αγνόημα είναι η πράξη που έγινε από αγνοια του θείου νόμου από το λαό. Το αμάρτημα είναι η εν γνώση πράξη του κακού και αφορούσε τους ιερείς και τους γνώστες του νόμου (άρχουσα τάξη).

Μιαρός ήταν αυτός που άγγιζε ένα νεκρό σώμα πχ. ή έναν άνθρωπο σε κατάσταση ακαθαρσίας για οποιοδήποτε λόγο ακαθαρσίας. Αυτός έπρεπε να προσφέρει θυσία για καθαρισμό και όχι για αμάρτημα.Δες το κεφ ΙΔ στο Λευιτικό όπου αναφέρεται λεπτομερώς το καθάρισμα σπιτιού που
εμφανίστηκε λέπρα(=μύκητες) σε κάποιο σημείο των τοίχων ή του σπιτιού.

Δε φαντάζομαι να μου πεις ότι αμάρτησε το σπίτι και οι τοίχοι;;;!!!
Αλλά αντιμετωπίζεται ως ακάθαρτο και αυτό.


quote:

Με αυτό που λές καλέ μου άνθρωπε, υπονοείς οτι οι Εβραίοι δεν πλένονταν αρκετά, και γι'αυτό ο Μωυσής τους επιστούσε την προσοχή να πλένονται για όσες μέρες θα κρατούσε η μιαρότης, αλλά μετά (που θα σταματούσε η γονόροια πχ) μπορούσαν να μένουν άπλυτοι???


Και μετά έπρεπε να πλένονται αλλά σε πέριπτωση ακαθαρσίας έπρεπε να πλυθούν επειγόντως.


quote:
Και για εξήγησέ μου, γιατί μετά έπρεπε να κάνουν θυσία/προσφορά στον Ναό? Και εξήγησέ μου επίσης, γιατί ΚΑΙ ΜΕΤΑ την ένωση με την γυναίκα τους (την φυσιολογική ένωση) παρόλο που θα πλένονταν σύμφωνα με τον Νόμο, θα ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ μιαροί μέχρι την εσπέραν???

"Ακάθαρτοι" λέει το κείμενο. Για το λόγο που ανέφερα πιο πάνω: τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων, από βιολογικά άποψη αλλά και για το λόγο ότι η συνουσία φέρνει το ανθρώπινο σύστημα σε άλλη κατάσταση λειτουργίας από εκείνη που έχει όταν είναι νηφάλιος και συνειδητός κανείς.

quote:
Εξήγησέ μου τέλος γιατί εάν έχει νυκτερινή ρεύση ο άντρας (όχι παθολογική προφανώς, γιατί αλλιώς θα υπόκειτο στον υπόλοιπο Νόμο περι καθαρμού) ακόμα κι αν πλενόταν πάλι μιαρός θα ήταν μέχρι το βράδυ??? Τίποτα απο αυτά δεν σου κάνει εντύπωση?

Μα δεν καταλαβαίνεις μου φαίνεται τίποτε. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ, ΟΧΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ.

quote:

Κι αφού πρέπει να ξέρουμε και τα υπόλοιπα της ζωής των Εβραίων (όπως είχες πεί σε παλαιότερο μήνυμα) για να κρίνουμε τί εννοείται σε κάποιο κείμενο, τότε θα πρέπει να σου πώ πως οι Εβραίοι είναι πολύ καθαρός λαός, και η περιτομή βοηθάει ακόμα περισσότερο σε αυτό, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν συγκεντρώνεται ΜΑΚΑ!!!! Ή μικροβιοφοβία είχε ο Μωυσής λοιπόν και παρά τους καθαρμούς που πρότεινε, αλλά και τον καθαρισμό που ακολουθούσαν ήδη οι Εβραίοι δεν έβλεπε φώς (και σ'αυτή την περίπτωση δεν θα είδε κανένα φώς γενικά), ή προσπαθούσε να τους καθοδηγήσει και σε μία άλλη λογική... Γι'αυτό πήρε η μπάλα και την γυναίκα, που δεν έχει...γονόροια! Α, και μήν φοβάσαι, ακόμα και έμμηνος ρύση να 'πέσει στα χέρια σου', δεν θα κολλήσεις τίποτα... μήν ανησυχείς! Είναι επιβεβαιωμένο!!!

Τρία παιδιά τρια παιδιά βολιώτικααααα , μας κλέψαν την Αννούλα σαράκατσάνισααααα.....

κατ' αρχήν το κέιμενο δε μιλά ει μόνο για τη γονόροια αλλά και για την παθολογική αιμοραγία στιχος 25 . Οπότε "δεν την πήρε η μπάλα" κατά τύχη. Καλά ο Σαταναέλ σας τον λέει μύστη το Μωυσή και εσείς λέτε ότι ο Χριστός ενσαρκώθηκε και στο Μυωσή και τώρα τον κοροιδεύετε;;;

Ωραία πίστη έχετε και ωραία συλλογιστική ...εύγε!!!

quote:

Δεν έχουμε να αποφασίσουμε τίποτα λοιπόν ως Σαμαελικοί.

Σωστά χρειάζεται νου για κάτι τέτοιο....είναι εκτός των δυνατοτήτων σας, είναι φανερό...

quote:

Δεν χρειάζεται να μας πεί κανείς πως όταν δεν πλένεσαι θα κολλήσεις μικρόβια! Είναι σαν την επιγραφή στα νοσοκομεία που έλεγε 'μήν πτύετε'. Κανείς δεν θα την έβαζε εάν κάποιοι δεν έφτυναν όντως! Οι Εβραίοι όμως ως μανιακοί της καθαριότητας (εξ'ού και η περιτομή) δεν χρειάζονταν τέτοιου είδους επιγραφές...


Επειδή είσαι πολύ ατοιχείωτη , και δεν είμαι βέβαιος ότι εσύ η ίδια έγραψες αυτό το μύνημα αλλά κάποιος άλλος για λογαριασμό σου , και γιαυτό περιλαμβάνει τέτοιες κοτσάνες ΟΛΚΗΣ θα σε ενημερώσω ότι την περιτομή ΔΕΝ την αποφάσισαν οι εβραίοι για λόγους καθαριότητας ούτε ήταν ιδιαίτερα καθαροί, αλλά ήταν ΕΝΤΟΛΗ του Θεού από την εποχή του Αβραάμ (Γενεσις ΙΖ 10-14)
την οποία όπος δεν ήθελε να τηρήσει θα έπρεπε να θανατωθεί (στίχος 14)"και εξολοθρευθήσετε η ψυχη εκείνη εκ του γένους αυτής ότι την διαθήκη μου διεσκέδασε". Η διαθήκη του Θεού με τον Αβραάμ ήταν ΑΚΒΩΣ Η ΙΔΙΑ Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ στίχος 10: "και αύτη η διαθήκη ην διατηρήσεις ανα μέσον εμού και υμών και ανά μέσον του σπέρματός σου μετά σε εις τας γενεάς αυτών;περιτμηθήσεται υμών παν αρσενικών"
Δεν ήταν λοιπόν συνήθεια όπως λες εσυ υγιεινής που την εφεύραν οι εβραίοι.

quote:

Ξέρουμε λοιπόν πολύ καλά ως Σαμαελικοί οτι είναι μιαρό να χάνεις το σπέρμα σου, και δή συνειδητά, ενώ αν το χάσεις στον ύπνο σου δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, αλλά η μιαρότις διαρκεί λιγότερο, αφού δεν γίνεται συνειδητά! Και είναι μιαρό για τους Σαμαελικούς να χάνεις την ζωτική σου ενέργεια, και ακόμα και ιατρικά εάν θές να το κολλήσουμε, κολλάει μία χαρά! Ο,τι βλάπτει τον οργανισμό σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι ΜΙΑΡΟ, αφού μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τα μικρόβια!!! Σου κάνει αυτή η εξήγηση?

Με αυτό το σκεπτικό είναι μιαρό και το να κάνει παιδιά κανείς!!!
Δυστυχως δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά της μιαρότητας γενικά με την αμαρτία. Η αμαρτία δε βρίσκεται στο να βγάλεις το σπέρμα σου από το σώμα ούτε στο να μειώσεις τη ζωτικότητα αλλά στο ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ. Αμαρτία και μιαρότητα μπορεί να είναι και το να συγκρατήσεις στο σπέρμα σου όταν πρέπει να φύγει, γιατί μολύνεσαι με λάγνωες εποιθυμίες και συνεχίζεις να τις έχεις και να τις ενισχύεις όσο συγκρατείσαι ενώ αν η ανάγκη αυτή εκτονωθεί με με έναν σύντροφο παύει να υπάρχει τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα η έντονη επιθυμία.Το να καλλιεργείς την ιδέα ότι είναι κακό η εκσπερμάτωση ενώ από την άλλη έχεις έντονης επιθυμίες μόνο στην παραφροσύνη οδηγεί και πουθενά αλλού.Μάλλον έχετε πρόβλημα στο να καταλάβετε κάτι που περιλαμβάνει περισσότερες από μια παραμέτρους και ότι κάτι μπορεί να είναι καλό ή κακό ανάλογα με την περίπτωση!


quote:
Δεν σου ζήτησα πηγές για το άν γινόταν, αλλά για το άν ήταν πρακτική της Γνώσης!

Ήταν πρακτική εκείνου που εκείνοι θεωρούσαν Γνώση.
quote:

Γνωστικούς μπορούν να τους ονόμαζαν οι άλλοι, ή μπορεί να αυτοαποκαλούνταν, αυτό όμως δεν τους έκανε και Γνωστικούς!

Τώρα είπες ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Ακριβώς και εσάς τι σας κάνει γνωστικούς;Το ότι το είπε ο μπαμπάς Σαταναέλ;
Αφού δεν έχετε σχέση με την αλήθεια τι είδους γνωστικοί είσαστε;
Παρουσιάζεστε απληροφόρητοι σε βασικά πράγματα, ανίκανοι να ελέγξετε τα όσα βρήκατε σε μερικά βιβλία που άλλα ευαγγελίζονται και άλλα είναι, και σας γοήτευσε η παράξενη διδασκαλία του Μπαμπά σας ο οποίος έκοψε και έραψε ότι ήθελε από άλλες τις οποίες εσείς δε γνωρίσατε ποτέ και ούτε αναζητήσατε. Και επειδή σας άρεσε και βολευτήκατε ...όλα καλά λέτε και αυτό είναι ΓΝΩΣΗ!

Αμ δε!


quote:

Για την Κουνταλίνι θα ξαναπώ: Δεν ενεργοποιείται απο μόνη της! τί είναι να ενεργοποιηθεί απο μόνη της? Κουμπί έχει και το πατάς, και βγαίνει η χοντρή? Η Κουνταλίνι ενεργοποιείται ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ και με πολύ δουλειά! Ποιός είπε οτι ενεργοποιείται απο μόνη της??? Οποιος λέει οτι ενεργοποιείται με κάποια πρακτική απο μόνη της, χωρίς επιπλέον εσωστερική δουλειά, ή δεν ξέρει τί λέει, ή ξέρει πολύ καλά τί λέει, και μόνο στόχο έχει να αποπροσανατολίσει...Και αυτό τον κάνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αρνητικό!

Καλά μη φας ...
Έρε κάτι γνωστικοί που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα!!!
παιδάκι μου έχεις ακούσει ποτέ τις λέξεις Κάρμα-γιόγκα, Μπάκτι-γιόγκα και Ράτζα -Γιόγκα; επειδή αμφιβάλλω ότι θα τις έχεις ακούσει αυτές οι γιόγκα ισχυρίζονται από αρχαιοτάτων χρόνων ότι φτάνει κανείς στην τελείωση με πολλού τρόπους και όχι μόνο με ασκήσεις ανύψωσης της Κουνταλίνι οι οποίες είναι υποπερίπτωση υποπερίπτωσης της Ράτζα γιόγκα(και τι φοβερό τι φοβερό...κατά τύχη το λέει και ο Κρίσνα στη Μαγκαβατ Γκιτά...άρε κατάμαυρε Κρίσνα που είσαι και ενσάρκωση του δευτερου προσώπου της Αγίας Τριάδας ταυτόχρονα κατά τον Σαταναέλ σας πάντα!!!!)
Όλοι λοιπόν οι σοφοί τη Ινδίας και όλοι οι άγιοι των άλλων θρησκειών που θεώθηκαν χωρίς να κάνουν ασκήσεις ανύψωσης της Κουνταλίνι και διδάκσοντας ότι δε χρειάζεται κάτι τέτοιο είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ;;;
Άρε παγκόσμια αρνητικότητα που σού 'μελε να σε καταστρέψει ο Σαταναέλ τον 20ο αιώνα!!!
Δόξα τω Θεώ τώρα που εμφανίστηκε ο Σαταναέλ και μας άνοιξε τα μάτια για να δούμε ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠ¨Ο ΑΥΤΟΝ ήταν ΜΑΥΡΟΙ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ θα κοιμόμαστε ήσυχοι. Ο κόσμος σώθηκε! Ούτε Κρίσνα ούτε Βούδας, ούτε Χριστός, ούτε Μωάμεθ!
Όλοι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ!!!!

Ευτυχώς που το μάθαμε και αυτό....τι άλλο θα ακούσουμε ρεεεεεεεεεεε....
Καλά Παγώνα μη δινεις το ψυεδώνυμό σου σε άλλους και σου γράφουν τα μηνύματα γιατί σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Μου είναι αδιανόητο μετά από όσα προσωπικά μηνύματα ανταλλάξαμε να είσαι εσύ που γράφεις αυτό το μήνυμα.Και να έχεις ξεχάσει όσα σου είχα γράψει.


quote:

Και επέτρεψέ μου να θεωρώ πολύ σημαντικά αυτά που έχω 'γνωρίσει' απο μόνη μου, και αυτά που έχω 'ανακαλύψει' απο μόνη μου, όπως κι εσύ με την σειρά σου θεωρείς πολύ σημαντικές τις ανακαλύψεις που έχεις κάνει μέσα απο τα βιβλία!!!

Σε ποιον να απαντήσω εδώ ;

...σαράκατσάνισααααα...

quote:

Δεν κατάλαβα, γιατί δηλαδή οι δικές σου απόψεις μπορούν να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, επειδή τις εξάγεις με την συρραφή των διαβασμάτων σου, απο τις δικές μου απόψεις τις οποίες εξάγω και απο προσωπική εμπειρία και διασταύρωση, και απο εσωτερική γνώση που κουβαλάω με κάποιον τρόπο απο παιδί!!!


Ωρε μας κλέψαν την Αννούλααααα ..σαρακατσάνισσααααααα

Μη δίνεις το Nick σου ρε Παγώνα , δε βλέπεις τι γράφει ο άνθρωπος....αλλα αντί άλλων ...

quote:

Οσο αυτό για τους άγιους που λές, και το άν έκαναν λάθος όλοι οι άγιοι, μάλλον σε διασκεδάζει να λέμε τα ίδια πράγματα, παρόλο που έχουμε 'συμφωνήσει' και καταλήξει σε κάποια κοινά συμπεράσματα (κι ας μήν το παραδέχεσαι ευθέως!). Ας τα ξαναπούμε λοιπόν:
Υπάρχει ο 'εξώτερος' κύκλος του Χριστιανισμού (και κάθε θρησκείας δηλαδή) ,και υπάρχει και ο 'εσωτερος' κύκλος του χριστιανισμού! Στον εξώτερο κύκλο, για τα πλήθη, η κατεύθυνση και η καθοδήγηση φτάνει μέχρις ενός σημείου.

καλά ως εδώ αν και διαφωνώ στο τρόπο που τα βλέπεις. Η διαστρωμάτωση δε γίνεται σκόπιμα.

quote:

Για την κάθε θρησκεία οι κατευθύνσεις (οδηγίες/διδασκαλίες) είναι συγκεκριμένες. Για τον εξώτερο χριστιανό δεν δίνεται άμεσα η γνώση της μετενσάρκωσης, για τον μή βεδδιστή ινδουιστή δεν δίνεται πιθανά, για τον δείνα όμως ινδουιστή δίνεται!

Αμ δε δίνεται!!!

Μόνο οι βραχμάνοι έχουν το προνόμιο να μελετούν τι Βέδδες και να ασχολούνται με αυτές. Οι δύο χαμηλότερες κάστες δεν επιτρέπονταν να τις δουν καν. Οι πολεμιστές-βασιλιάδες είχαν πρόσβαση σε μερικά κείμενα όχι σε όλα.
Εκείνο που λέγανε ότι μετενσαρκώνεται είναι η "τζίβα" , όχι το μάνας, ούτε το εγώ. "Τζίβα" όμως μεταφράζεται ως "ο ζων" ή πιο σωστά κατ' εμέ "η ζωή"! Πράγμα παγκοίνως γνωστό σε όλατα μήκη και τα πλάτη της γής! Γιατί η ζωτική ενέργεια ενός όντος πάει στο άλλο μετά το θάνατο του πρώτου , όπως και η ύλη. Αν γνωρίζεις καμμιά περιγραφή μετενσάρκωσης που να αναφέρεται σε επαναγέννηση προσώπου στα ινδικά κέιμενα να μας την πεις!

Αν πάλι μιλήσουμε για αναδημιουργία προσωπικότητας , όπως λέγατε εσείς τότε δε μιλάμε για μετενσάρκωση φυσικά κανενός τμήματος από το προηγούμενο πρόσωπο.
Οπότε και πάλι λάθος είστε!

quote:

Ο εξώτερος χριστιανός έχει να μάθει άλλα πράγματα πρώτα, για να φτάσει στο σημείο να 'δεχτεί' ή να καταστεί ικανός να λάβει και να κατανοήσει την διδασκαλία περί μετενσάρκωσης, ή κουνταλίνι (ή οποιαδήποτε άλλη). Το οτι οι άγιοι λοιπόν 'εμούγκεψαν' περί αυτών δεν μου αποδεικνύει τίποτα, γιατί θεωρώ και γνωρίζω οτι ο εσώτερος χριστιανισμός κρύβει τα πραγματικά μαργαριτάρια!
Αυτό όμως είναι το αγαπημένο μου:


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Και επειδή είπες ότι διάβασα σχεδόν τα πάντα και δεν τα δέχομαι σου λέω ότι ξέρω πια τι δέχομαι και δεν τα διάβασα για να πολεμώ κανέναν επειδή όταν τα διάβαζα τα πίστευα και ήθελα να βρω την αλήθεια. Πίστευα στην ύπαρξη της Λευκής Αδελφότητας, των Διδασκάλων , της μετενσάρκωσης κλπ κλπ.
Και διαρκώς ζητούσα να μου δοθεί από τους Δασκάλους η αλήθεια.
Και μου δόθηκε με απρόσμενο τρόπο!
Και την επιβεβαίωσα από κάθε πιθανή μεριά και με κάθε δυνατό τρόπο.
Γιαυτό και δεν παρασύρομαι πλέον από οτιδήποτε διαβάσω. Γιατί τώρα "ξέρω" τι κρύβεται πίσω από κάθε διδασκαλία και μέχρι που φτάνει η κάθε μία.

--------------------------------------------------------------------------------


Αφού τα ζήτησες απο τους Δασκάλους, ποιός στα έδωσε τελικά?Οι πραγματικοί Δάσκαλοι παιδάκι μου οι όντως ΑΓΙΟΙ.


quote:

και δηλαδή τώρα δεν πιστεύεις στην ύπαρξη της Λευκής Αδελφότητας? ηρθε κάποιος και σου είπε 'δεν υπάρχει Λευκή Αδελφότητα'; Χμμμ... μήπως θα ήθελες να μας πείς πότε (θεωρητικά) ξεκίνησε η Λευκή Αδελφότητα να αναφέρεται ως Λευκή Αδελφότητα?

Δεν έχω δίκιο να λέω ότι άλλος σου γράφει τα μηνύματα; Αυτά ήδη σου τα είχα πει και τα ξαναρωτάς;

Τον όρο αν θυμάμαι καλά ο Σβέτνμποργκ πρέπει να τον πρωτοχρησιμοποίησε στη σημεριν΄μορφή αλλά από την αρχαιότητα αναφερόταν μια "κοινότητα αγιων" ή "άνω Ιερουσαλήμ" ή "θριαμβεύουσα Εκκλησία" ή οι "Αρχάτ" για το Βουδισμό και διάφορα άλλα ονόματα για κάθε θρησκεία.
Η Μπλαβάτσκυ και όχι μόνο αυτή, έκανε σύγχυση μεταξύ αυτής της "Αδελφότητας" και άλλων επίγειων αδελφοτήτων που θεωρούσε ότι αντιπροσωπέυουν την αδελφότητα αυτή και την ονόμασε Λευκή Αδελφότητα για να δείξει το "καλό" με το λευκό χρώμα. Στα βιβλία της Μπέιλυ υποβάλλεται η ιδέα ότι αυτή η αδελφότητα εκφράζεται και δια ή κυρίως δια του τεκτονισμού και ότι είναι τμήμα μιας μεγαλύτερης Ιεραρχίας από το Σείριο, της οποίας οι βαθμοί έχουν αντιχτοιχία με εκείνους του τεκτονισμού.

Επειδή προκλήθηκε πολύ συγχχυση από όλα αυτά σήμερα λέει ο κάθε ένας ότι θέλει και υποτίθεται ότι επικοινωνεί με τον Κουτ Χούμι , το Μορύα , το Σαιν Ζαρμαίν ή το Χριστό και μεταφέρει "μηνύματα από τη Λευκή Αδελφότητα".

Οι πραγματικοί άγιοι δεν έφτιαξαν τέτοιους μύθους ούτε ασχολούνται με τέτοιους μύθους.
Λοιπόν για ποια Λευκή Αδελφότητα να μιλήσουμε τότε;;;

Να μιλήσουμε για του όντως αγίους ναι. Αλλά όχι για το κάθε φανταστικό ον που επινοεί ο Χ ή ο Ψ.
Ο Μωρύα και ο Κουτ Χούμι (φαίνεται ότι ήταν ιστορικά πρόσωπα και πέθαναν πριν έναν αιώνα περίπου)καθώς και άλλα πρόσωπα που είχαν τη δυνατότητα να προβάλλονται στα λεπτά επίπεδα
θεωρήθηκαν "Δάσκαλοι" και υποτίθεται ότι έλεβαν μηνύματά του διάφοροι. Αλλά αν δούμε το αποτέλεσμα μάλλον δεν είχαν ιδέα οι ίδιοι για αυτά που τους χρεώνανε!!!

Όπως και ο Θιβετανός της Μπέιλυ. Ποιος τον συνάντησε ποτέ για να επιβεβαιώσει αν αυτά που έγραφε η μπέιλυ όντως της τα μετέδωσε;;;
Στα κείμενά της δε φαίνονται στοιχεία Βουδισμού που θα έπρεπε να υπάρχουν αλλά μόνο θεοσοφικά και δυτικά, σαν να ξέχασε τον εαυτό του ο Θιβετανός και σε πολλά σημεία ΑΓΝΟΕΙ βασικές διδασκαλίες του Βουδδισμού.Οπότε για ποια Λευκή Αδελφότητα να μιλήσουμε;;;

quote:

Και πότε θεωρητικά ξεκίνησε να υπάρχει ΓΕΝΙΚΩΣ? Εχω κι εγώ μία πηγή στα χέρια μου, η οποία επίσης μου στάλθηκε τελείως απρόσμενα και απο τελείως άσχετο άνθρωπο! Λές να είναι η απάντηση σε αυτό που ζητούσα???!!!! Για πάμε λοιπόν... περιμένω... μήν μου πείς οτι έχεις διαβάσει ΚΑΙ την Ναομετρία? Είναι και μεγάλη πανάθεμά την!


Αν αναφέρεται στην ένθεση πληροφοριών και μυστικών γνωσεων στις διαστάσεις ναών μου είναι γνωστό σαν ιδέα αλλά δεν έχει διδαίτερη σημασία για μένα και δεν έχω ασχοληθεί.Γιατί αν δεν ξέρεις το ακριβές νόημα είναι άσκοπο να ψάχνεις για αναλογίες και διαστάσεις σε μνημεία και κτίρια.
Τι να σου πω λοιπόν; Λευκή Αδελφότητα έτσι όπως την παρουσιάζουν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Άνθρωποι άγιοι ενωμένοι σε μια πνευματική ενότητα και μεταξύ τους υπάρχουν αλλά διάσπαρτοι επί της γης. Και πάντα έτσι θα είναι.
Και δεν ασχολούνται με μυήσεις και βαθμούς κλπ αλλά με ότι έχει κανείς μπροστά του κάθε στιγμή ως σκοπό και έργο.


Ελπίζω να σταματήσει εδώ αυτός ο διάλογος και να μην τεθούν άλλα ερωτήματα. Δεν έχει νόημα να μιλάω σε ώτα μη ακουόντων και να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα ή να μου ζητάνε να επαναλάβω τα ίδια πράγματα. Κουραστηκα με την ανακύκλωση τέτοιων θεμάτων που θα έπρεπε να έχουν λυθεί προ πολλού από όσους λένε ότι ασχολούνται με τον εσωτερισμό και τη γνώση αλλά δεν κάνουν βήμα πέρα από τα ήδη γνωστά σε αυτούς.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2006, 09:37:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όσον αφορά την έμμηνο ρυση και το σπέρμα , ερεύνησε σε ιατρικές εγκυκλοπαίδειες και σε ότι άλλη πηγή θες και θα δεις ότι κατά τις ημέρες της έμμηνης ρύσης τα μικρόβια και γενικά οι μικροοργανισμοί έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα λόγω και της άυξησης της θερμοκρασίας στο σώματ της γυναίκας αλλά και λόγω της παρουσίας θρεπτικού υλικού, αίματος και κολπικών υγρών.Γιαυτό και δεν είναι καλό να έχει κανείς επαφές εκείνες τις μέρες, όχι για λόγους ενεργειακούς μόνο αλλά για καθαρά βιολογικούς. Υπάρχουν μικροοργανισμοί που είναι αβλαβείς για το σώμα της γυναίκας αλλά παθολογικοί στο σώμα του άντρα και το αντίστροφο. Η μετάδοση τέτοιων μικροοργανισμών είναι πολύ έυκολη εκείνες τις ημέρες γιατί φτάνουν σε μεγάλους αριθμούς.


κι επειδή πάσχω απο 'στοιχείωση' και 'αστοιχείωση' φέρε μου ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ που να λέει πώς μπορεί να κολλήσει οτιδήποτε ο οποιοσδήποτε ΑΓΓΙΞΕΙ μία γυναίκα που έχει την περίοδό της! Πρέπει να σου πώ οτι τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται γενικώς εάν πιάσει μούχλα το σώμα του ανθρώπου απο την απλησιά! Αλλά δεν αναφερόμαστε σε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΛΗΣΙΑ, αναφερόμαστε σε συγκεκριμένη κατάσταση, κατά την οποία ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ (στίχος 19) καθιστά τον άλλον ακάθαρτο!!! Να μου φέρεις την εγκυκλοπαίδεια να την κάνω καρβουνάκι! Εύγε σου!
Αυτό το παρακάτω το έχω επισημάνει ως τακτική και πρακτική σου σε ΚΑΘΕ θέμα σχεδόν που κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου, κι αφού φτάσετε σε σημεία αντιπαράθεσης πλέον, κι αυτό με λυπεί αφάνταστα, και στο έχω πεί και σε προσωπική μας επικοινωνία...
quote:
Επειδή είσαι πολύ ατοιχείωτη , και δεν είμαι βέβαιος ότι εσύ η ίδια έγραψες αυτό το μύνημα αλλά κάποιος άλλος για λογαριασμό σου , και γιαυτό περιλαμβάνει τέτοιες κοτσάνες ΟΛΚΗΣ...
... Καλά Παγώνα μη δινεις το ψυεδώνυμό σου σε άλλους και σου γράφουν τα μηνύματα γιατί σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Μου είναι αδιανόητο μετά από όσα προσωπικά μηνύματα ανταλλάξαμε να είσαι εσύ που γράφεις αυτό το μήνυμα.Και να έχεις ξεχάσει όσα σου είχα γράψει...
...Μη δίνεις το Nick σου ρε Παγώνα , δε βλέπεις τι γράφει ο άνθρωπος....αλλα αντί άλλων ...
Δεν έχω δίκιο να λέω ότι άλλος σου γράφει τα μηνύματα; Αυτά ήδη σου τα είχα πει και τα ξαναρωτάς;


Αντιλαμβάνεσαι οτι προσβάλλεις την νοημοσύνη και των δυό μας με αυτά τα παραπάνω ΧΥΔΑΙΑ που γράφεις (για να είμαι και ευγενική!)
καταρχήν, την δική μου γιατί θεωρείς οτι θεωρώ οτι δεν έχω την ικανότητα ή την δύναμη να υπερασπιστώ τα δικά μου πιστεύω.
Κατα δεύτερον την δική σου γιατί εάν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις απο τα λεγόμενα (οτι βασίζομαι στις εμπειρίες μου, πρώτη φορά το ακούς?) και το στύλ γραφής έναν συνομιλητή σου, τότε πώς περιμένεις να πιστέψουμε οτι μπορείς να ξεχωρίσεις το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!!!!
Αν ήμουν ο παλιός εαυτός μου ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ την συγγνώμη σου, αλλά επειδή δεν είμαι, μόνο μία συμβουλή μπορώ να σου δώσω: να ελέγξεις την καχυποψία σου, γιατί ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ γνώρισμα είναι, ούτε γνώρισμα έξυπνου ανθρώπου είναι, αλλά κυρίως ούτε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ανθρώπου γνώρισμα είναι... Αυτά για το συγκεκριμένο θέμα, και συνεχίζω με τα υπόλοιπα όσο έχω ακόμη την ψυχραιμία μου!

quote:
Όλοι λοιπόν οι σοφοί τη Ινδίας και όλοι οι άγιοι των άλλων θρησκειών που θεώθηκαν χωρίς να κάνουν ασκήσεις ανύψωσης της Κουνταλίνι και διδάκσοντας ότι δε χρειάζεται κάτι τέτοιο είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ;;;


Και ως αστοιχείωτη θα σε ρωτήσω να μου εξηγήσεις ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΦΟΡΕΣ:
εχεις καταλάβει πως άλλες γνώσεις δίνονταν μέχρι πρόσφατα, κι άλλες τον τελευταίο αιώνα (για την ακρίβεια απο τον προ-προηγούμενο ξεκίνησε η ιστορία!)? Ο Κρίσνα καλά έκανε και δίδαξε ό,τι δίδαξε όταν το δίδαξε, διότι δεν επέκειτο μία νέα φυλή/είδος ανθρώπου, και έτσι δεν ήταν ΑΜΕΣΗ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ η ανάγκη να δουλέψουν ΚΑΙ με την Κουνταλίνι οι άνθρωποι. Για την Γνώση της Κουνταλίνι θα μάθαιναν όσοι έφταναν με την εσωτερική τους εργασία σε εκείνο το σημείο όπου θα τους μπορούσαν να δουλέψουν, οι οποίοι ήταν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ! Αυτό το τελευταίο επίσης δεν το κατάλαβες? Εσύ δεν συμφώνησες οτι όντως κάποιες γνώσεις δεν δίνονται στον εξώτερο κύκλο της κάθε θρησκείας? Δεν κατάλαβες αυτό που σου είπα οτι Ο ΕΣΩΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ουσιαστικά άρχισε να ανοίγει προς τον έξω κόσμο, επειδή υπάρχει σκοπός ανώτερος και αιτία? Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις? Δεν λέω να το αποδεχτείς, αλλά ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, και να σταματήσεις να απαντάς σε άσχετα θέματα με στύλ του τύπου 'δεν καταλαβαίνω τί λέτε'!

Και πάμε να δούμε την αντικειμενικότητά σου:

quote:
Αν αναφέρεται στην ένθεση πληροφοριών και μυστικών γνωσεων στις διαστάσεις ναών μου είναι γνωστό σαν ιδέα αλλά δεν έχει διδαίτερη σημασία για μένα και δεν έχω ασχοληθεί.Γιατί αν δεν ξέρεις το ακριβές νόημα είναι άσκοπο να ψάχνεις για αναλογίες και διαστάσεις σε μνημεία και κτίρια.
Τι να σου πω λοιπόν; Λευκή Αδελφότητα έτσι όπως την παρουσιάζουν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Άνθρωποι άγιοι ενωμένοι σε μια πνευματική ενότητα και μεταξύ τους υπάρχουν αλλά διάσπαρτοι επί της γης. Και πάντα έτσι θα είναι.
Και δεν ασχολούνται με μυήσεις και βαθμούς κλπ αλλά με ότι έχει κανείς μπροστά του κάθε στιγμή ως σκοπό και έργο.

Τώρα πώς έμπλεξες το ΒΙΒΛΙΟ ΝΑΟΜΕΤΡΙΑ με διαστάσεις και αναλογίες σε μνημεία και κτίρια, ένας Θεός ξέρει (μόνο ο δικός σου, είναι βέβαιο)... Και πώς ξαφνικά ΧΩΡΙΣ να το έχεις διαβάσει ΚΡΙΝΕΙΣ οτι δεν εξυπηρετεί πουθενά... αυτό είναι άλλο μυστήριο... της ΣΦίγγας γρίφος είναι!!!
Δεν θα κάτσω να σου εξηγήσω ΤΙ είναι η Ναομετρία, να κάτσεις να το βρείς μόνος σου, αφού αυτό προτείνεις, και συστήνεις συνεχώς και σ'εμένα. Οταν την διαβάσεις έλα να μου πείς απο ΠΟΤΕ ακριβώς έχει ξεκινήσει η δράση της ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ στο φυσικό, με την μορφή που της αποδίδεται και σήμερα, και ΠΟΙΟΣ την ξεκίνησε και ΤΙ ΓΡΑΠΤΑ υπάρχουν που το αποδεικνύουν...

Στο καλό...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2006, 11:59:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλέ μου Φιλόσοφε, δυο πραγματάκια μόνο

1. Η μετενσάρκωση δεν έχει καμία σχέση με το "εγώ" που ανέφερες σε προηγούμενο μήνυμα και δεν είναι απαραίτητο ότι θα επιστρέψεις σε ανθρώπινο σώμα. Σε ανθρώπινο σώμα θα έρθεις 108 φορές (σου θυμίζει τίποτα το περιδέραιο του Βούδα με τις 108 χάντρες???), από κει και μετά έχει άλλη πορεία η ουσία σου..............

2. Θα σε παρακαλούσα να μην χρησιμοποιείς διαστρεβλωμένο και μάλιστα τόσο άσχημα το όνομα του Δ. Σαμαέλ, γιατί ενώ για σένα μπορεί να είναι ό,τι θες, για μένα και για κάποιους άλλους είναι ένας Δάσκαλος και με ενοχλεί να τον προσφωνείς κατά αυτόν τον τρόπο. Μπορείς νομίζω να σεβαστείς τις επιλογές των άλλων, ναι???

Και ισχύουν όλα όσα σου είπα στο άλλο τόπικ...........Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2006, 12:13:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό το παρακάτω θα το ήθελα να το δώ γραμμένο!
quote:
Όλοι λοιπόν οι σοφοί τη Ινδίας και όλοι οι άγιοι των άλλων θρησκειών που θεώθηκαν χωρίς να κάνουν ασκήσεις ανύψωσης της Κουνταλίνι και διδάκσοντας ότι δε χρειάζεται κάτι τέτοιο είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ;;;


Παράθεσέ μου γραπτά των αγίων της Ορθοδοξίας που λένε οτι μπορείς να θεωθείς χωρίς να ανυψώσεις την Κουνταλίνι (γενικά δηλαδή να αναφέρονται στην Κουνταλίνι θέλω να δώ!), κι επίσης εξήγησέ μου πώς γνωρίζεις εσύ ο ίδιος ΜΗ ΟΝΤΑΣ ΑΓΙΟΣ (εκτός αν άγιασες και μας το κρύβεις), εάν έκαναν ασκήσεις για την Κουνταλίνι, τις οποίες δεν μοιράζονται με το κοινό!
Ούτε τα άλλα 'γραπτά' και αναφορές απο τις Γραφές μου έφερες που να υποστηρίζουν ή να αποδεικνύουν αυτό που υποστηρίζεις εσύ, οτι δηλαδή μερικές φορές είναι ΚΑΛΟ να χάνεις το σπέρμα σου... Μ'αυτή την απορία θα πεθάνω όμως, είμαι σίγουρη...

Στο καλό σου είπα?
Α, σου είπα, αλλά δεν πειράζει, σου ξαναλέω...
Στο καλό, και όχι, δεν σου κάνω την χάρη, το λέω πολύ ειλικρινά, ό,τι κι αν νομίζει και υποψιάζεται το πτωχό καχύποπτο μυαλό σου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2006, 13:13:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια συμπλήρωση...

Στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται ξεκάθαρα ότι:

«Πας ο γεγενημένος εκ Θεού, αμαρτίαν ου ποιεί ότι σπέρμα αυτού εν αυτώ μένει (Ιωάν. Α΄επιστ. 3-9)»

Μετάφραση: "Όποιος έχει γεννηθεί από τον Θεό δεν διαπράττει αμαρτία επειδή το σπέρμα του παραμένει μέσα του".

επίσης καλέ μου Φιλόσοφε θα ήθελα πάλι μια ακόμα φορά να σου πω ότι, κανείς από εμάς δεν είπε απλά να συγκρατείς το σπέρμα σου, χωρίς καμιά άλλη εργασία για να καταπολεμήσεις τις επιθυμίες που θα μείνουν ανεκπλήρωτες, το εγώ της λαγνείας που θα σε ξεσκίζει, τις φαντασιώσεις που θα σου έρχονται στον ύπνο και στον ξύπνιο, κλπ κλπ κλπ. Η συγκράτηση του σπέρματος προϋποθέτει εργασία με τον εαυτό μας και σε άλλους τομείς και ιδιαίτερες πρακτικές για να μην........ σε βαραίσει κατακούτελα όπως θα έλεγε και ο φίλος μας ο Ασκητής!!!
Μην ρωτήσεις εδώ τις πρακτικές, βρες κάποιον εκπαιδευτή σε κάποια σχολή να σου τις πει

Φιλικά
Κατερίνα

Edited by - katerinagnosis on 05/01/2006 13:33:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2006, 01:53:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λέτε βλακείες και οι δύο. Και επειδή δεν έχω χρόνο να σας αντιγράφω πληροφορίες που θα έπρεπε αν είχατε στοιχειώδη νοημοσύνα να έχετ βρει μόνες εδώ και τόσα χρόνια θα επισημάνω μια μόνο βλακεία που ειπώθηκε με διαστρέβλωση του κειμένου της Επιστολής Α Ιωάννη: το "σπέρμα αυτού" δεν εννοέι το σπέρμα του ανθρώπου αλλά του Θεού για τί αν εννοούσε του ανθρώπου θα υπήρχε και το άρθρο το "το" που δεν υπάρχει. Το σπέρμα του Θεού είναι οι θείες ιδιότητες που δεν τον αφήνουν αν αμαρτήσει και όχι κανένα υλικό σπέρμα.

Όσον αφορά τις διάφορες γιόγκα είναι πολύ έυκολο να βρείτε ότι ΣΑΦΩΣ λενε ότι δε χρειάζεται καμμιά άσκηση με την Κουνταλίνι τόσο στα κέιμενα τα δικά του όσο και στη Μπαγκαβατ Γκιτά που δεν έχετε δει ποτέ στα μάτια σας ...αστοιχείωτες!!!
Και το όνομά του "δασκάλου σας δεν το αλλοιώνω γιατί Σαμαέλ είναι άλλη ονομασία του Σαταναέλ για όσους δεν το γνωρίζουν ή Στανά όταν έπεσε και δεν υπήρχδε πλέον το "ελ" στην ονομασία του. Με του που τον ονομάζω Σταναέλ χέρη του κάνω γιατί του αποδίδω το προπτωτικό του όνομα!!! ή μάλλον το όνομα που διακαώς επιθυμοιύσε να έχει.

Και όσον αφορά το θέμα της μιαρότητας έχεις πρόβλημα στα μάτια σου μάλλον Παγώνα και δεν είδες ότι μιλάω για δύο διακριτά θέματα που εσύ δε μπορείς να εννοήσεις ότι είναι διακριτά. Η μόλυνση από ένα άγγιγμα ΔΕ συμαβαίνει ΚΑΘΕ φορά που υπάρχει άγγιγμα αλλά η απαγόρευση έπρεπε να υπάρχει ΓΙΑ ΚΑΘΕ φορά για να μη συμβεί καμμία φορά.

Αμφιβάλλω αν κατάλαβες και πάλι....

quote:
Ο Κρίσνα καλά έκανε και δίδαξε ό,τι δίδαξε όταν το δίδαξε, διότι δεν επέκειτο μία νέα φυλή/είδος ανθρώπου, και έτσι δεν ήταν ΑΜΕΣΗ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ η ανάγκη να δουλέψουν ΚΑΙ με την Κουνταλίνι οι άνθρωποι. Για την Γνώση της Κουνταλίνι θα μάθαιναν όσοι έφταναν με την εσωτερική τους εργασία σε εκείνο το σημείο όπου θα τους μπορούσαν να δουλέψουν, οι οποίοι ήταν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ!

Α καλάααααααααα ...έχουμε και νέα φυλή έ? Την 6η φυλή που έλεγε η Μπλαβάτσκυ....? Αν είστε ακόμη εκεί ...αλίμονο! Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμη ότι δεν υπάρχει ποτέ καμμιά διάσπαση στη συνέχεια των φυλών τότε θα τρέχετε μια ζωή να "κάνετε έργο" για την "νέα φυλή" και τελειωμό δε θάχει. το τριπάκι που σας έβαλαν είναι ΜΕΓΑΛΟ και δε μπορώ εγώ να σας βγάλω ούτε με το καλό ούτε με το κακό. Πρέπει να πονέσετε πρώτα αρκετά εκεί που είσαστε και τότε θα καταλάβετε ότι ήταν βλακείες όσα σας έλεγαν και πιστεύατε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΙΝΟΎΡΙΑ ΦΥΛΉ ΟΎΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ .

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΗ ΔΎΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΤΗ ΘΕΩΡΟΎΣΑΝ ΠΆΝΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΩΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΝΟΠΟΊΗΣΗ. ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ; ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΥ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ,ΑΓΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟ ΣΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Η ΘΕΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΥΨΩΣΗ ΚΑΜΜΙΑΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙΑΛΛΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΎ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Κ-Α-Τ-Α-Λ-Α-Β-Ε-Σ ???

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΓΙΑΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΦΟΒΑ.

Δ-Ε-Ν Τ-Ο-Ν- Α-Γ-Ι-Α-Ζ-Ο-Υ-Ν- Α-Υ-Τ-Ε-Σ.

ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΝΑΟΜΕΤΡΙΑ ΟΥΤΕ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ.

ΤΑ ΠΕΡΙ 108 ΚΛΠ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΊ!!!!

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ!!!


Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2006, 17:11:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ως είθισται, απαντάς σε διαστρεβλώσεις αυτών που λέω! Οντως την έχω μία στραβομάρα, αλλά καλύτερα αυτή και στο φυσικό, παρά αυτή που έχεις εσύ στο συναισθησιακό! (πρόσεξε την λέξη που χρησιμοποιώ, θα την κάνεις γαρδούμπα πάλι)
Ξαναδιάβασε τί σου λέω για την Κουνταλίνι και τις γνώσεις του εξώτερου και του εσώτερου κύκλου, και τί πηγές σου ζητάω, και ξαναδές τί μου λές, και έλα να τα ξαναπούμε. Που μάλλον δεν θα τα ξαναπούμε, αλλά τί να κάνουμε αυτά έχει η ζωή.
Καλή τύχη, και ισχύουν αυτά που σου γράφω και στο Απόψεις/Προτάσεις!
... είσαι... κύμβαλον αλαλάζον..δυστυχώς!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2006, 14:24:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σίγασε αυτό το θέμα.........

quote:
Για το …Heli Lamah Zabactani
Κατά Ματθαίον κζ’ 46-48
«περί δε την ενάτην ώραν ανεβόησεν ο Ιησούς φωνή μεγάλη λέγων: ηλί ηλί, λιμά σαβαχθανί; τουτ’ έστι, Θεέ μου, Θεέ μου, ίνατί με εγκατέλιπες;»

Κατά Μάρκον ιε’ 34
«και τη ώρα τη ενάτη εβόησεν ο Ιησούς φωνή μεγάλη λέγων: Ελωί Ελωί, λιμά σαβαχθανί; ό εστί μεθερμηνευόμενον, ο Θεός μου ο Θεός μου, εις τι με εγκατέλιπες;»


βρήκα κάτι πληροφορίες και σας τις παραθέτω....

Η ακριβής προφορά της επίκλησης όπως αναφέρεται στο απόκρυφο Ευαγγέλιο "Άκτα Πιλάτι (πράξεις του Πιλάτου)" ήταν "Ελ (=Θεέ) Ελοΐ (=Θεέ μου), Λαμάς (= τελετουργική επίκληση του Αγγέλου - Κυβερνήτη της ΗΜΕΡΑΣτου Θανάτου Του), Αβακτανί (= τελετουργική επίκληση του Αγγέλου - Κυβερνήτη της ΩΡΑΣ του Θανάτου Του).

Οι Λαμάς και Αβακτανί αναφέρονται στην απόκρυφη Καμπαλά και αποτελούν συγκεκριμένες - κατά κάποιο τρόπο - ιδιότητες ή αρμοδιότητες και όχι ακριβώς πρόσωπα.

Συμπτωματικά τη στιγμή του θανάτου του Ιησού πάνω στο σταυρό ο Άγγελος Κυβερνήτης της ΗΜΕΡΑΣ και ο Άγγελος Κυβερνήτης της ΩΡΑΣ συνέπιπταν στο πρόσωπο του ίδιου γνωστού μας 5ου Αγγέλου: Του Α.Δ. Σαμαέλ (Πηγή: Ρομπέρ Αμπελαίν: "Ιησούς: Το θανάσιμο μυστικό των Ναϊτών" από εκδόσεις "ΔΙΒΡΗΣ")!!!...

Οχι για να ανοίξω πάλι κανένα μέτωπο, αλλά γιατί κάποιοι ζητούν αποδείξεις........
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ampere
Μέλος 3ης Βαθμίδας


471 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2006, 15:14:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ampere  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οχι για να ανοίξω πάλι κανένα μέτωπο, αλλά γιατί κάποιοι ζητούν αποδείξεις........

katerinagnosis, με όλο το σεβασμό, αλλά …τι ακριβώς αποδεικνύουν οι αποδείξεις που παρέθεσες;

Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2006, 15:30:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα και πάλι μετά την χιονοθύελλα!!!!!!!!!!!

Απλά αποδεικνύουν Ampere ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως μας τα παρουσιάζει η επίσημη μετάφραση της Αγίας Γραφής..........Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ampere
Μέλος 3ης Βαθμίδας


471 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2006, 16:28:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ampere  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κοίτα katerinagnosis, o Samael στο βιβλίο του «QUESTIONS AND ANSWERS WHICH ARE OF IMPORTANCE TO WOMEN» αναφέρει:

As a concrete example of the little which is known about Jesus, we have that phrase
which he pronounced in Calvary: Heli Lamah Zabactani... Many, hearing it, though that
he called Elias, but in truth no-one understood it. It is evident that such phrase was not
Hebrew, but Maya. Any Mayan Indian of Guatemala, or of Yucatan, knows very well
that the significance of this phrase is the following: "Now I submerge myself in the predawn of your presence."
It is unquestionable that the ritual-language of the Great Kabir, was Mayan. The Great
Hierophant learnt Maya and Naga in ancient Tibet.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ότι ο Ιησούς είπε στη γλώσσα των Maya αυτά που είπε, (την οποία γλώσσα την έμαθε στο αρχαίο Θιβέτ!), και ότι η σημασία αυτών που είπε είναι
"Now I submerge myself in the predawn of your presence."

Από την άλλη εσύ φαίνεται ότι αποδέχεσαι ως ορθή την εκδοχή του Αμπελαίν , η οποία όμως κάθε άλλο παρά δηλώνει ότι η φράση αυτή είναι στη γλώσσα των Maya, (εκτός αν δεχτούμε ότι σε αυτή τη γλώσσα είναι γραμμένη η «απόκρυφη Καμπαλά» και ότι οι λέξεις -Ελ (=Θεέ) Ελοΐ (=Θεέ μου)- είναι ταυτόσημες στα εβραϊκά και στα Mayan!) και βέβαια με τίποτε δεν σημαίνει αυτό που ισχυρίζεται ο Samael.

Επομένως, αυτό που νομίζω αποδεικνύεται είναι ότι η εκδοχή του Samael είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του Αμπελαίν, τόσο ως προς το ποια γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ιησούς όσο και ως προς το ποιο ήταν το νόημα αυτών που είπε. Άρα, αν αποδέχεσαι ως ορθή τη δεύτερη εκδοχή τότε θα πρέπει να θεωρήσεις ως εσφαλμένη την πρώτη.


Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2006, 15:24:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας!
Επιτρέψτε μου να πω την άποψή μου...
Γνώστης του Σαμαελισμού δεν είμαι, και ούτε έχω χαθεί στα άδυτα της Ορδοδοξίας οπότε και θεωρώ ότι ίσως είμαι λιγάκι πιο αντικειμενική.

Οσον αφορά τα λόγια του Μωυσή στο Λευιτικό θα ήθελα να πω ότι ίσως ο Μωυσής να ήθελε πέρα από το θέμα της υγειηνής να περάσει και μια δική του γραμμή... Ως γνωστόν ήθελε ο μικρός του λαός να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και γι'αυτό ίσως είπε ότι η γυναίκα είναι μιαρή για 7 μέρες μετά την έμμυνο ρύση της.

Για δείτε το λίγο πιο ορθολογιστικά και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Δεδομένου ότι η έμμηνος ρύση κρατάει περίπου 7 μέρες και μετρώντας από το τέλος της άλλες 7 "μιαρές" μέρες τι έχουμε?
Τις 14 πρώτες μέρες του κύκλου που είναι οι πλέον άγονες!!
Βάλτε τώρα στο "ψυγείο" και τους άντρες για 2 βδομάδες και θα καταλάβετε τι ενεργητικότητα θα είχαν να επιδείξουν τις υπόλοιπες μέρες που Ω! κατά σύμπτωση είναι επικίνδυνες!!...

Αν τώρα δε δεχτούμε αυτή την άποψη εμένα τουλάχιστον δε με καλύπτει η εξήγηση ότι ο Μωυσής μιλά κυριολεκτικά για μικρόβια αλλά νομίζω ότι αναφέρεται και σε ενέργειες...

quote:
Όλα όσα γράφει είναι απόψεις του μέλους που το ανέβασε. Διάβασα που έλεγε ότι όταν κάνεις το σταυρό σου πρέπει να προσέχεις και να μην τον κάνεις σαν να παίζεις κιθάρα...

Η σα να πλέκεις με το βελονάκι όπως κάνουν μερικοί κάτι σαν κύκλο! Να'σαι καλά pyramid ... γέλασα πολύ με αυτό.

Εννοείται βέβαια πως είναι ΣΑΦΕΣ ότι το παρόν σάϊτ δεν είναι επίσημο!


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2006, 10:02:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Avallon, δεν το είχα σκεφτεί αυτό με το Ω!τί χαρά θα κάνουμε μετά τις επικίνδυνες μέρες :))))
Νά'σαι καλά βρε!!! :)
Επιτέλους κι άλλος ένας άνθρωπος που βλέπει και κάτι άλλο εκτός απο μικρόβια! παρολίγον να κολλήσω μικρόβια διαβάζοντας το κείμενο και μόνο, τόσο 'μολυσμένο' που ήταν!!!
Για να δούμε τώρα κι αυτό με τον Αμπελαίν:
Δεν τον γνωρίζω τον κύριο, και ούτε θα ψάξω να τον μάθω, όχι γιατί δεν βρίσκω τρομερά ενδιαφέροντα όλα αυτά που λέει, αλλά γιατί δεν θα κερδίσω κάτι εσωτερικά μαθαίνοντάς τον! ΟΜΩΣ, και μόνο που παραθέτει κάποια διαφορετική άποψη συγκεκριμένου συγγραφέα η Κατερίνα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ οτι όντως ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ αυτό που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη! Όπως δηλαδή λέγαμε εξαρχής, πώς υπάρχει μεγάλη φιλολογία και πολλές διαφορετικές απόψεις για το όλο θέμα! Αυτό τα λέει όλα, κατ'εμέ πάντα! Οπότε, δεν έχει σημασία να αποδείξουμε τί τελικά είπε ο Ιησούς στον σταυρό, αλλά να δούμε πίσω απο όλο αυτό το όργιο απόψεων και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας "ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΩΣ?"...
Ετσι πέρασε μέσα στο δικό μου μυαλό το μήνυμα της Κατερίνας...
Προς το παρόν σας ασπάζομαι :)))))


Πήρε η Γνώση αγκαζέ την Θέληση, κι αυτή την Υπομονή, κι έφτιαξαν έναν Άγγελο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2006, 10:10:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Avallon, μόλις με χτύπησε μία έμπνευση κατακούτελα ΝΑ (μετά συγχωρήσεως), μόλις ξαναδιάβασα αυτό για τις γόνιμες μέρες!
Κι αν όντως οι πρηγούμενες μέρες δεν είναι γόνιμες επειδή ενεργειακά είναι 'προβληματικές' και μιαρές????
Φρέσκια πνοή στο θέμα, με πολλές νέες 'προσεγγίσεις' :)))) Χωρίς να εννοώ πως δεν απολαμβάνω πάντα την παρέα και τις απόψεις και τοποθετήσεις των υπόλοιπων μελών, που μας συντροφεύουν μέσα στο συγκεκριμένο θέμα!!!


Πήρε η Γνώση αγκαζέ την Θέληση, κι αυτή την Υπομονή, κι έφτιαξαν έναν Άγγελο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ampere
Μέλος 3ης Βαθμίδας


471 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2006, 17:40:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ampere  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θέμα μας είναι αν
quote:
… ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΩΣ?

ή αν όσα αναφέρει ο Samael είναι αξιόπιστα και ορθά;

Γιατί αν, όσα αναφέρει ο Samael τα θεωρούμε αξιόπιστα και ορθά τότε οτιδήποτε δεν συμφωνεί με αυτά θα το βρίσκουμε λάθος ή στην καλύτερη …διαστρεβλωμένο.
Αν όμως έστω και κάτι από όσα έχει πει ή γράψει μπορούμε να το διαπιστώσουμε ως ανακριβές ή εσφαλμένο, εύλογα, θα πρέπει να θεωρήσουμε πιθανή την ύπαρξη και άλλων σφαλμάτων ή πλανών στη διδασκαλία του.


Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.4179688
Maintained by Digital Alchemy