ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2002, 14:06:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ
Καλησπέρα σε όλους.

Χαιρετώ σε Φίλη Ιωάννα, καλώς ήρθες στην συζήτηση.
Σε παρακαλώ μην είσαι τόσο εριστική στις κρίσεις σου. !

Φίλε Βασίλη έχεις δίκιο για την παρατήρηση, αλλά (να απολογηθώ) εργάζομαι πρωί-βράδυ & Σαββατοκύριακα και έχω λίγο ως ελάχιστο χρόνο ελεύθερο για το Διαδίκτυο.
Επιπλέον υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες συζητήσεις εκτός του Ελληνισμού ! (προσπαθώ να τα προλάβω όλα).
Για να κλείνουμε, όσο γίνεται, τα ανοιχτά θέματα θα σταθώ στους Διωγμούς των πρώτων Χριστιανών και όπως σου έχω ήδη αναφέρει το «αίμα φέρνει αίμα». Δυστυχώς πολλοί χριστιανοί δεν στάθηκαν «άξιοι» των πιστεύων τους και όταν εγκαθιδρύθηκαν ως κατεστημένη εξουσία προσπάθησαν να «εξαλείψουν» κάθε διαφαινόμενη απειλή. Ας μην ξεχνάμε πως δεν κυνηγήθηκαν μόνο οι Εθνικοί αλλά και όσοι διαφωνούσαν, για οποιονδήποτε λόγο, με τις επίσημες γραμμές των τότε Εκκλησιών. (τεράστιος ο κατάλογος ).
Εάν θέλεις να αμφισβητήσεις τον αριθμό των νεκρών Χριστιανών τους 3 πρώτους αιώνες θα σου προτείνω, αν έχεις χρόνο, να στραφείς στην Βιβλιοθήκη του Βατικανού όπου είναι καταχωρημένες οι σημαντικότερες ιστορικές μαρτυρίες Χριστιανών και μη. (όχι δεν σε ειρωνεύομαι )
Πάντως η επίσημε θέση για τους νεκρούς στους Διωγμούς του Διοκλητιανού είναι 25 εκατομμύρια στα 40 περίπου χρόνια της βασιλείας του. Είναι οι χειρότεροι Διωγμοί. Ο αριθμός είναι εκπληκτικός καθότι αντιστοιχεί στο 1/3 του τότε πληθυσμού της Μεσογείου. Αν σε αυτό τον αριθμό προσθέσουμε τους φυλακισμένους και βασανισμένους (αυτούς που δεν πέθαναν) κατανοούμε ότι η Αυτοκρατορία έτρωγε «τις σάρκες» καθότι οι περισσότεροι διωκόμενοι ήταν δούλοι, φτωχοί και εξαθλιωμένοι των χαμηλών εργατικών, αγροτικών τάξεων. Όπως και αν το εξετάσεις ο Χριστιανισμός ήταν και είναι το μεγαλύτερο επαναστατικό κίνημα και με την μεγαλύτερη βιωσιμότητα στην γνωστή μας Ιστορία!
Και το εκπληκτικότερο είναι πως σαν κίνημα δεν είχε άμεσους κοινωνικούς στόχους, αλλά εστιάζονταν πνευματικά στην ανθρώπινη ψυχή!
Φίλε Βασίλη μπορείς να αμφισβητείς ότι θες, αλλά όταν αντιτίθεσαι με την ήδη καταγεγραμμένη ιστορία ξεκινάς ένα δύσκολο αγώνα για να αποδείξεις τις θέσεις σου. Από εμένα δεν θα έχεις «βοήθεια» σε αυτό καθότι ούτε Ιστορικός είμαι, ούτε έχω τόση πολυτέλεια χρόνου για να ερευνήσω σε βάθος, το βάθος της Ιστορίας μας.
Αναγνώρισέ το μου ως αδυναμία.
Σίγουρα όμως όταν φτάσετε στο σημείο που επιθυμείτε, στην Νομική διεκδίκηση της θρησκευτικής σας υπόστασης, θα αντιμετωπίσετε χριστιανούς Ιστορικούς, άλλους περισσότερο καταρτισμένους, άλλους περισσότερο φανατικούς, και τότε θα πρέπει να αποδείξετε τους ισχυρισμούς σας και δίχως να στηρίζεστε μονάχα στις πηγές των τότε διωκόμενων Εθνικών.

Επιπλέον Φίλε Βασίλη (ναι μου έλειψες ) ρίχνεις «νερό στο μύλο μου».
Διαπίστωσες παγανιστική ποιότητα μέσα μου. Δεν την αρνούμαι Έλληνας είμαι!
Αλλά το κείμενο που διάβασες ήταν αντιγραφή-απόσπασμα του «Φίλου» Ραβίνου Σιωνιστή Ηλία-Μάρκου και που ο Ιάσονας μας παράθεσε ως «απόδειξη» της Συνομωσίας των Σιωνιστών για να «κυριαρχήσουν» μέσω του Χριστιανισμού!!!!!!!!!

Εδώ έρχεσαι στα λόγια μου ότι το κείμενο αυτό είναι τουλάχιστον χαριτωμένο!!!!!!!
Ο Ραβίνος κόνεψε να «βάλει τα κλάματα» μπροστά στην ομορφιά του Ελληνικού Πολιτισμού!!!!
Κατ’ εμένα, αν είναι αυθεντικό είναι ένα άκρως ύποπτο και επικίνδυνο κείμενο!
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΙΑΣΟΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ;
(Πετάς βόμβες και μετά την «κοπανάς»;)

Και για να «βάλω Φωτιές» εδώ προκύπτει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον θέμα.
Είναι γνωστό ότι στον 20 Αιώνα ο Σιωνισμός ή μέσω Τεκτονικών Ομάδων ή από ξεπουλημένους «επιστήμονες», έχει προσπαθήσει να κτυπήσει τον Ελληνικό Πολιτισμό. Αυτό έγινε και γίνεται από τις αρχές του προηγούμενου (20ου) αιώνα και εστιάζεται ταυτόχρονα και στην Πολιτισμική Κληρονομιά της Ευρώπης καθότι Ελληνοκεντρική! (το θέμα είναι τεράστιο και ίσως να χρειάζεται άλλο topic για αυτό!)
Αποκορύφωμα αυτού του βρόμικου πολέμου είναι η θεωρία της «Μαύρης Αθηνάς» και του στιγματισμού των Αρχαίων Ελλήνων ως «κλεφτών του παγκόσμιου πολιτισμού»!
Ρίχνε, ρίχνε λάσπη όλο και κάτι μένει, και καθώς έχουν δώσει φυλετικό υπόβαθρο στην θεωρία, ήδη έχει «ριζώσει» σε κάποια πανεπιστήμια της Αμερικής!
Βέβαια πέρα από αυτό έχουμε και έναν «άλλο πόλεμο», αυτόν ενάντια στο Χριστιανισμό.
Ήδη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, Ομάδες ή Περιοδικά, που ανήκουν σε Τεκτονικές Στοές ή χρηματοδοτούνται από άμεσα εξαρτώμενους Οργανισμούς, ή Συγκροτήματα, προωθούν Πανευρωπαϊκά την αναβίωση των Παγανιστικών Δοξασιών.
Στην χώρα μας έχουμε δει από συγκεκριμένα περιοδικά κάτι απίστευτους τίτλους όπως «Δίας ή Χριστός, ο πόλεμος τώρα αρχίζει!» και άλλες απίστευτες γελοιότητες!
Το εντυπωσιακά περίεργο ήταν πως τα ίδια περιοδικά επανέρχονταν συνέχεια στο ίδιο θέμα (και ας μη πούλαγαν πολύ) ξανά και ξανά!

ΕΔΩ θέλω να θέσω έναν «αιρετικό» προβληματισμό σε όσους φίλους εργάζονται με ζέση στην αναβίωση της Αρχαιοελληνικής Θρησκείας.
ΜΗΠΩΣ φίλοι μου εργάζεσθε προς όφελος αυτών που εσείς υποτιμάτε και καταδικάζετε; Μήπως συμμετέχετε ασυνείδητα και εσείς στην προσπάθεια του Σιωνισμού να κλονίσει την ευρωπαϊκή Πολιτισμική συνοχή, και κάθε γόνιμη προσπάθεια του Χριστιανισμού;

Καλά μην «αρπάζεστε», απλά αναρωτηθείτε το ως μια "ειρωνική πιθανότητα" της ζωής σας!

Συγνώμη για το μακροσκελές (Βασίλη θα προσπαθώ να παρακολουθώ τις παρατηρήσεις σου) μα πρέπει να πάρω θέση και στα γραφόμενα του Άτλαντα!

Συμφωνώ, είναι εκπληκτική η ρήση του Πλάτωνα!
Πότε όμως αποκτάμε Φίλε μου το Αυτεξούσιο της «Πραγματικής μας Θείας Καταγωγής»;

Αναφέρθηκες πως δεν γνωρίζεις τον Ιησού Χριστό. Πώς όμως θα κρίνεις όχι Αυτόν αλλά και τα γραφόμενα για Αυτόν δίχως να Τον μελετήσεις;
Αν θες να σταθείς Δίκαια, σου προτείνω να μελετήσεις τουλάχιστον την Καινή Διαθήκη (δίχως συναισθηματισμούς) και να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τι είναι αυτό που συγκλονίζει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο!
Δεν είναι η προπαγάνδα, πίστεψέ με, μπορώ να στο βεβαιώσω από προσωπική πείρα!
Ήδη τα επιχειρήματα που αναφέρεις συνηγορούν προς αυτό:
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ -υιός του Ανθρώπου
ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΕΓΩ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ...
ΑΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΑΥΤΟΝ) ΙΣΟΥΣ...

ΝΑΙ εδώ έχουμε ένα από τα εκπληκτικότερα σημεία της Διδασκαλίας Του.
Ο Ιησούς Χριστός ενώνει τον Άνθρωπο με τον Θεό αποκαθιστώντας την Α-Λήθεια πριν της «Πτώσης»!
Μάλιστα όταν είπε το Περίφημο «Εγώ και ο Πατήρ Εν Εσμέν» και «λύσσαξαν» να τον λιθοβολήσουν για ύβρη, ανταπάντησε ότι είναι γραμμένο στο Νόμο «Εγώ είπον Θεοί Εστέ» αναφερόμενος προς τους συνανθρώπους του.
Πες μου Φίλε Άτλαντα σε τι διαφέρει από την ρήση του Πλάτωνα;
Όχι μόνο Αποκαθιστά Άχρονα τον Άνθρωπο, αλλά φανερώνει και την Θεία Καταγωγή του, ακόμα και ενώ είναι ενταγμένος μέσα στο Χωροχρόνο!

Αναφέρεσαι: ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ "ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" ΔΗΛΑΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ...
Και στέκεσαι υποτιμητικά σε αυτό.
Εδώ πρέπει να δώσουμε δίκαιο στην Φίλη μας την Ιωάννα, καθώς φαίνεται πως δεν κατανοείς την λειτουργία της Ταπεινότητας, όπως διδάχτηκε στην ανθρωπότητα από τον Χριστιανισμό!
Προβληματίσου, αν θες, στο ότι έχουμε στα χέρια μας ένα συγκλονιστικό σύστημα ιδεών.
Ο Χριστιανισμός διδάσκει (ταυτόχρονα) την προσωπική-ατομική Ταπείνωση του Εγωϊκού Ανθρώπου, όπου μέσω της συνεχόμενης Μετάνοιας (διαρκής μετατόπισης των ορίων του νου, «Μετά-Νοώ») «απελευθερώνεται» η Ψυχή από ότι την περιορίζει και (επιπλέον) για να αναδυθεί εντός της ο Θείος Εαυτός, ο Λόγος Χριστός και οποίος είναι ο Ένας Πραγματικός Εαυτός του κάθε ανθρώπου.
Αυτό βέβαια δεν είναι «ατομική πορεία» του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, αλλά ένας διαρκής αγώνας Προσφοράς και Θυσίας.
Με λίγα λόγια είναι η Πορεία του Ανθρώπου προς την Χριστοποίηση και την Θεώση!

Όσο για την «Υποδούλωση του Θεού» δεν πιστεύω να πιστεύεις πως το ΟΛΟΝ του ΘΕΟΥ είναι ο Άνθρωπος!!!!!

Φίλε Άτλαντα το ότι έχεις «ανακαλύψει» το πλούτο του Αρχαιοελληνικού Πνεύματος δεν μειώνει στο ελάχιστο την ομορφιά και την αξία του Χριστιανισμού!

Λες πως:
"ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΗΤΑΝΕ ΘΕΟΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΓΙΝΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΛΟΣ..."
Αν θυμάσαι την Ιστορία του Ανθρώπου, θα συμφωνήσεις πως πάντα υπήρχε ο Όχλος.
Ακόμα και στην εποχή μας που έχουμε «άνεση» στην ελεύθερη κίνηση Ιδεών, η προκατάληψη και ο φανατισμός επικρατεί σε πολλές από τις ανθρώπινες εκδηλώσεις.
Μην «χρεώνεις», σε παρακαλώ, την διαχρονική ανθρώπινη ανοησία και εγωισμό στον Χριστιανισμό. Αντίθετα υπάρχουν σε αυτόν αναξιοποίητες οι Ιδέες για την Ελευθερία του Ανθρώπου!

ΑΝ Θέλουμε, ΑΣ Εργαστούμε προς αυτή την Κατεύθυνση!
Συμφωνώ για την Ενότητα (όλα για τον Άνθρωπο) και θα προσπαθήσω να σταθώ σύμμαχος σε κάθε πράξη που συντελεί στην Πνευματική Ελευθερία του Ανθρώπου!

Αν όμως «γκρεμίσεις» τα μαντριά και εξορίσεις τους «ποιμένες» ποιος σε βεβαιώνει πως τα πρόβατα δεν θα αναζητήσουν νέα, ίσως και χειρότερα από τα προηγούμενα;

Με Σεβασμό και Αγάπη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2002, 14:21:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ
Φίλε Dix

Αν ξανακοιτάξεις παλαιότερη τοποθέτησή σου για τους Διωγμούς των Χριστιανών από τους Ρωμαίους, συγνώμη αλλά θυμίζεις

"Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2002, 14:49:44  Εμφάνιση Προφίλ
GEIA SAS FILOI MOU.

NOMIZW PWS EDW EKFRAZOUME PROSOPIKES APOPSEIS KAI SYGOURA ME KAPIA
STOIXEIA POU EXEI O KATHE ENAS APO EMAS.

XORIS NA THELW NA ANALAVO TON DIKHGORO TOU DIX NOMIZW PWS FILE FWTH EINAI SKLHRA TA LOGIA SOU.

MIPWS KAI ESY DEN MIAZEIS ME APOLOGITH

OXI THS XRISTIANIKHS EKKLHSIAS ALLA TOU IERATEIOU POU THELOUN TOUS ANTHROPOUS ABOULOUS KAI DOULOUS.
GIATI POTE O XRISTOS DEN ANAFERH PWS OI ANTHROPOI EINAI DOULOI TOU
THEOU ALLA TEKNA TOU.

GIA OLA TA KAKA POU TALANIZOUN XRONIA THN XRISTIANIKH EKKLHSIA EINAI OI ALLOI ?????????????
TO IERATEIO POU DIOIKEI DEN EXEI EYTHINES ????
OTI OI PRWTOI XRISTIANOI EVGAZAN ME EKLOGES TOUS IERARXES TOUS KAI SHMERA DEN SYMBAINEI, AYTO DEN SOU LEEI TIPOTA ??????

FILOI MOU AS DOUME XEKATHARA TA PRAGMATA KAI STHN SWSTH EKTASEI TOUS.

PERIMENW APANDHSEIS SAS ...

EYXARISTW

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2002, 15:46:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ
Αμάν βε Αβατάρ

Από πού έβγαλες όλα αυτά...τα συμπεράσματα;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ATLAS
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2002, 15:49:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ATLAS
ΠΡΟΣ DIX:
-------------------

ΦΙΛΕ DIX ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΩ ΤΟ (ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ-ΧΡΥΣΟ)ΞΙΦΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ...

(O XIΛΩΝ ΕΛΕΓΕ:"ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗ.ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ
ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ)...

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ "ΠΟΙΜΝΙΟΥ" ΤΗΣ...

ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΠΡΩΤΟΓΛΩΣΣΑ-ΜΑΝΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ;;;

ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ;;;

Η ΖΥΜΩΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ, (ΑΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ),
ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ...

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ, ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

ΠΡΟΣ ΦΩΤΙΟ:
--------------------

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ...

(ΒΕΒΑΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ...)

ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑ-ΛΕΚΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ
"ΕΝΔΟΞΟΝ", (ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, Η ΑΡΧΙΚΗ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑ-ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΘΕΣΗ), ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ:


ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ Η --ΚΑΙΝΗ-- ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΜΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ
"ΟΛΙΓΟΝ ΕΓKΥΟΣ"...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΑΝΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ:

ΕΙΠΑ:

***ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΚΥΡΗΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΣΟΠΑΝΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΝΤΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥΣ, ---Ο Π Ο Υ--- ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ...***

O AΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΝΑ ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΦΕΥΓΕΙ.
ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ
ΠΟΝΟΥ..

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ"(ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ) ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ...

ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟ "ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ
ΤΟΥΝΕΛ"...

ΠΡΟΣ ΙΩΑΝΝΑ:
--------------------

EΓΩ ΕΞΥΒΡΙΣΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;;;;;;;;;;;;;;;;


ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ (ΕΠΙΕΙΚΩΣ) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΦΤΩΧΗ..


ΦΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ:


***είναι φωτισμένα που δημιουργούν ένα πολύ δυνατό
ηλεκτρο-ενεργειακό φάσμα μαγνητικής συσσωρεύσεως.***


***Αεροδυναμικής Φασματικής Δημιουργικής Αντιδραστικής
Παραγωγικής Ενέργειας.***

***Ο χωροχρόνος αρχίζει στήν διασύνδεση της Έκτης Διάστασης μετά από
εξαγνισμό***


***Για να πετύχη κάποιος διάνοιγμα στο χωροχρόνο, πρέπει να αγωνιστή συνειδητά για εξαγνισμό και περνά πολλές ενσαρκώσεις με πολλές δοκιμασίες τρισδιάστατες***


***δεν παύει από του να είναι "σκότος" δηλαδή αρνητική ενέργεια, δηλαδή ψυχρή ενέργεια***


***Από την Γήϊνη Διάσταση μέχρι την ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, δεν υπάρχουν Μαύρες Τρύπες.***


***διότι υπάρχουν σε τροχιά Αστρικές - Ουρανικές εκρήξεις και ελευθεροποίησις νέων ενεργειών και κοσμικών ουσιών κυτταρικής μορφής, αλυσιδωτής διάταξης, που θα επιταχύνουν τον προορισμό του.***


ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ

---------ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ-----------

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΣΑΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΟΥ ΛΕΩ:

EIΣΑΙ --Π Ο Λ Υ-- ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ...


***ηλεκτρο-ενεργειακό φάσμα μαγνητικής συσσωρεύσεως***

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ "ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΔΙΩΝ"...


***ψυχρή ενέργεια***

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ --ΕΙΝΑΙ-- ΕΚΛΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. --ΔΕΝ-- ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΡΗ Η ΘΕΡΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ --ΥΛΗΣ--.


***Αεροδυναμικής Φασματικής Δημιουργικής Αντιδραστικής
Παραγωγικής Ενέργειας***

ΕΔΩ ΤΑ ΕΔΩΣΕΣ ΟΛΑ...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ...

ΤΕΣΤ: ΤΙ EINAI TO ΦΑΣΜΑ;;;

***δοκιμασίες τρισδιάστατες***

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΩ "RESIDENT EVIL"
ΣTO PC ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ...

***Από την Γήϊνη Διάσταση μέχρι την ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, δεν υπάρχουν Μαύρες Τρύπες***

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ...(ΣΤΟ ΑΝΩ ΑΚΡΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ)...

ΤΕΣΤ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ;;;


ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ:
---------------------------------------
EΓΩ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΑ ΘΑ ΕΙΠΑ...

ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟ, ΣΑΝ ΦΡΕΝΑ ΑΠΟ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΦΩΣΦΟΡΟ.
ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΚΑΙ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ...

***ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΑ-ΝΤΑ'Ι'ΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΟΥ***
---------------------------------------


"ΣΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΧΡΗΣΙΜΑ"


***ΑΙΣΧΥΛΟΣ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΟΣ***

Edited by - ATLAS on 30/10/2002 17:25:27

Edited by - ATLAS on 30/10/2002 20:14:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ATLAS
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2002, 19:47:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ATLAS

ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ:


KAΠOTE HTAN ENA MIKΡO KOYKOYBAΓIOΠOYΛO ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ. ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
ΠΩΣ, ΠΑΡ'ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙ.

ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ, ΞΑΦΝΟΥ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΥΡΑ
ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ:

--Ε! ΕΣΥ! ΜΕ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;

- ΜΕ ΣΑΣ! ΜΕ ΣΑΣ! ΑΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟ...

--ΚΑΛΑ. ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

-ΚΑΛΥΤΕΡΑ Μ'ΑΥΤΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΟ ΜΟΥ, ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟ...

ΚΑΠΟΤΕ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ. ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟ
ΧΑΛΑΡΩΣΕ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΕΦΥΓΕ, ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥΛΙ ΝΑ ΛΕΕΙ:

--KAI TΩΡA ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟ...

-ΜΑ ΓΙΑΤΙ!; ΦΩΝΑΞΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΥΛΙ.

--ΛΕΓΕ ΜΕ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ, Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥΛΙ...

-ΜΑ ΣΑΣ ΕΙΠΑ! ΜΕ ΣΑΣ!


--ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ"...


Η ΜΙΚΡΗ ΑΥΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΔΕ ΑΥΤΗΣ:

"ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΠΟΥΛΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΠΙΑΝΕΤΑΙ"...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2002, 09:09:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ
Καλημέρα σε όλους του Φίλους.

Καλημέρα Άτλαντα.

Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη για την όποια, ποιότητα υποτίμησης διέκρινες στο περί «ανακάλυψης». Πάντως δεν είναι και «χειρότερο» από το «έχω περάσει από την θέση σου σε κάποια στιγμή της ζωής μου»!
ΕΙΣΑΙ βέβαιος γι’ αυτό Φίλε Γιώργο; !!

Δεν διαφωνώ μαζί σου στην δύσκολη και επίπονη πορεία επάνω στην γη, αλλά μήπως είναι πολύ μοναχικός ο Δρόμος που επιλέγεις;
Πολλές φορές η επιμονή μας να διαβούμε με «λάθος τρόπο» ένα σημείο του Δρόμου μας πολλαπλασιάζει την εμπειρία του πόνου!

Ναι πιστεύω πως η Καινή Διαθήκη είναι Θεόπνευστη!
Με τις εξής βέβαια προϋποθέσεις:

Α. Είναι καταγεγραμμένα κείμενα ΕΚ του ΛΟΓΟΥ και όχι ο ΙΔΙΟΣ ο ΛΟΓΟΣ !!!
Που σημαίνει, πως ΔΕΝ περιορίζεται ο Λόγος μέσα σε βιβλία και επιπλέον ο Λόγος του Θεού είναι ΖΩΝ και ΕΝΕΡΓΟΣ κάθε ώρα και κάθε στιγμή.
Και ΕΝ ΑΡΧΗ του Χρόνου βέβαια!

Β. Επιφυλάσσομαι στην «πιθανότητα» τμηματικής διαστρέβλωσης κάποιου κειμένου, όπως η πρόταση που φαίνεται πως αποκόπηκε στο σημείο που ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται για τους Έλληνες «και νυν δεδόξασθαι ο Υιός του Ανθρώπου…».Λέγεται ότι η συνέχεια κατακρατείται από το Βατικανό, καθώς αναφέρεται για την Νομοτέλεια που διέπει την Ελλάδα και την εποχή εκείνη ήταν «λίγο ύποπτο»

Τέλος Φίλε Άτλαντα από όλες τις θέσεις μου, μόνο στα «μαντριά» στάθηκες; Δεν σε προβλημάτισαν τα υπόλοιπα;

Με Σεβασμό και Αγάπη

ΥΓ. Όσο για την «διαφωνία» σας με τον Dix, πιστεύω πως τα λόγια δεν αρκούν για να αποδείξουν την γενναιότητα. Εξάλλου είναι «εύκολο» να φαίνεται κάποιος «Ισχυρός Μαχητής» όταν ο αντίπαλός του είναι «πεσμένος στο έδαφος»!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2002, 10:51:35  Εμφάνιση Προφίλ
KALHMERA SAS FILOI MOU.

FILE FWTH MHN EXAPTESAI.
NOMIZW PWS THA PREPEI MERIKES FORES KAI NA DIAFONOUME METAXY MAS ALOIMONO EAN SYMFONOUSAME.
GIA TO AMAN POU LES SE TI ANAFERETAI ?
ESY DEN EIPES "Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας" ?
ALLA PERA APO AYTA KALO KAI THEMITO EINAI H DIAFWNIA BASH STOIXEIWN.
ALLA THA APEYTHINW KAI MIA PARAKLHSI SE OLES AYTES TIS KALES ANDIPALOTHTES MIPWS THA PREPEI NA DIAXORISOUME TA XRISTIANIKA IERATEIA
APO TO PROSWPO TOU XRISTOU.
TI THA ELEGES FILE FWTH ?????? BEBAIA APEYTHINOMAI KAI SE OLOUS TOUS ALLOUS

EYXARISTW


** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2002, 11:38:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
Φίλε Φώτιε, έγραψες
Β. Επιφυλάσσομαι στην «πιθανότητα» τμηματικής διαστρέβλωσης κάποιου κειμένου, όπως η πρόταση που φαίνεται πως αποκόπηκε στο σημείο που ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται για τους Έλληνες «και νυν δεδόξασθαι ο Υιός του Ανθρώπου…».Λέγεται ότι η συνέχεια κατακρατείται από το Βατικανό
Γιατί από το Βατικανό μόνο? αφού τα ευαγγέλια δεν είναι κοινά ? και δεν καταλαβαίνω πως μόνο οι καθολικοί έχουν το επίμαχο σημείο ? δηλαδή οι ορθόδοξοι τόσο καιρό δεν τα είχαν μεταφράσει όλα και περίμεναν να τους τα πάρουν από τα χέρια οι καθολικοί και να τα κρύψουν ?
Διαφώτισέ με σε παρακαλώ μια και δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα.


Φίλε AvatarGR έγραψες
ALLA THA APEYTHINW KAI MIA PARAKLHSI SE OLES AYTES TIS KALES ANDIPALOTHTES MIPWS THA PREPEI NA DIAXORISOUME TA XRISTIANIKA IERATEIA
APO TO PROSWPO TOU XRISTOU.

Η όποια αντιπαλότητα (τουλάχιστον η δικιά μου) έχει να κάνει με την εκκλησία και τις μεθόδους της που ασκεί βίαια πάνω μου καθώς και σε όποιον δεν έχει την ίδια άποψη με αυτή και αποτελεί τροχοπέδη της κοινωνικής και εθνικής μας εξέλιξης.
Το θέμα του Γιεσούα είναι προσωπικό και δεν με ενδιαφέρει, εκτός κι αν ζητήσεις την γνώμη μου περί αυτού (που δεν στο συνιστώ ..).

Εγώ ξαναλέω όταν μιλάω για τον χριστιανισμό έχω κατά νου ΠΑΝΤΑ την εκκλησία και τους αντιπροσώπους της.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2002, 14:21:42  Εμφάνιση Προφίλ
KALHSPERA KAI PALI.

FILE DIX OPWS EIDES DEN ANEFERA TO ONOMA SOU.
ALLA TOU KALOU FILOU FWTH.
KAI OPWS EIDES STHN PROHGOUMENH APANDHSH MOU PWS H ANAFORA POU EKANA EITAN GENIKH.

KAI NOMIZW PWS EINAI KAI THEMITO NA MHN ANAMIGNIOUME DIMIOURGOUS THRISKEIWN SE AYTES TIS SHZHTHSEIS..

EYXARISTW

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ATLAS
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2002, 14:41:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ATLAS
ΦΙΛΕ ΦΩΤΙΕ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΩΣ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ...
ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΕ'Ι'Α, ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.
ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΟΦΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ DEPECHE MODE ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΥΤΑΙ:

"YOU ARE MY PERSONAL JESUS"...

"ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΟΥ ΙΗΣΟΥΣ"...

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΛΕΝΕ: "ΧΙΛΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΙΛΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΟΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ"...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΕΒΑΙΑ...

ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;
ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΒΑΣΗ...ΕΑΝ ΟΜΩΣ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ-ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ
ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:

AYTA ΠOY EXEIΣ AKOYΣΕΙ-ΔΙΑΒΑΣΕΙ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΠΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...
ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ...(ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ...)

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ --ΚΑΙΝΗ-- ΔΙΑΘΗΚΗ...
ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΕΣ "ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ **ΑΛΛΑ**ΥΠΟ ΠΡΟ'Υ'ΠΟΘΕΣΕΙΣ...
ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...

Ο ΘΕΟΣ (ΤΟΥΣ) ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ...

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ...

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ:

---ΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΥΔΟΣ...

---ΛΕΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΨΕΥΔΗ...

---ΛΕΣ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ "ΕΠΕΞΗΓΕΙΣ" ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ...

---ΛΕΣ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...

---ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ "ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ"...

ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΑΔΑΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ...

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ...
(ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΓΕΝΕΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ...)

Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 35 ΓΕΝΕΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ...

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 55 ΓΕΝΕΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ
ΑΛΛΕΣ 20 ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ...

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ...
ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΛΑΘΟΣ";;;

Η ΜΗΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ;;;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ...

ΟΧΙ ΠΩΣ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ...

ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ:

"EN APXH HN O ΛΟΓΟΣ ΚΙ'Ο ΛΟΓΟΣ ΗΝ ***ΠΡΟΣ*** ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ***ΗΝ*** Ο ΛΟΓΟΣ...ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙ'ΑΥΤΟΥ ΕΓΕΝΝΕΤΟ...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ;;;;


Edited by - ATLAS on 31/10/2002 17:00:59

Edited by - ATLAS on 31/10/2002 17:27:29Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ATLAS
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2002, 17:22:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ATLAS
OΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...

ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ;;;

ΠΩΣ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ;;;

ΤΟ ΒΙG BANG ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ, ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ...

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ" ΤΟΥ FRANK SHU (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ --ΔΕΝ-- ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΑΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Η ΑΠΕΙΡΟ...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΒΙG BANG) ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ...

ΟΧΙ ΠΩΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙG BANG ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ 6 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΑΠ'ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ...ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΥΤΗ ΥΛΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ
--DARK MATTER--...ΣKOTEINH ΥΛΗ (ΝΑ Ο "ΑΙΘΗΡ" ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ...)

ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΛΟΓΙΚΟ"
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΣ "ΙΔΕΑΛΙΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟ"
----------------------------------------------------------------------
***Μ Ε Γ Ι Σ Τ Ο*** Π Λ Α Τ Ω Ν Α
----------------------------------------------------------------------
ΤΟΣΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ


Edited by - ATLAS on 31/10/2002 17:24:58

Edited by - ATLAS on 01/11/2002 01:53:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2002, 18:41:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ

Καλησπέρα σε όλους.
Χαίρομαι που «ζεστάθηκε» η συζήτηση!

Θα ήθελα κατ’ αρχή να «ορίσουμε» τα πλαίσια του διαλόγου μας.
Καθότι είμαι προς το παρόν ένας, θα μου επιτρέψετε «να κάνω μπάλα» παρότι είμαι στο «γήπεδό» σου Ντιξ. (αν το επιτρέπεις βέβαια)
Είναι λίγο ανόητο να προσπαθώ σε κάθε μήνυμα να απαντώ σε όλα τα θέματα που θίγετε και από την άλλη ο καθένας σας να απαντά όπου και όποτε θέλει!
Δεν είναι βασικά διάλογος αυτός, και πώς να το κάνουμε, είναι και αγένεια.
Επιπλέον θα παρακαλούσα να προσέχουμε το τι διαβάζουμε (και εγώ μέσα) γιατί ο «γραπτός διάλογος» είναι από την φύση του προβληματικός.

Φίλε Έλληνα Αβατάρ, δεν εξάπτομαι, απορώ!
Τι να πω, να διευκρινίσω πως όταν βάζω παρενθέσεις «» (αυτές ) είτε υπονοώ κάτι, είτε κάνω χιούμορ;!
Δεν αναγνωρίζεις πως όταν βάζω χαμογελάκι «πειράζω» ή αστειεύομαι;
Μου λες πως είμαι σκληρός προς το Ντιξ;
Συγνώμη αλλά αν κάποιος, ακόμα και αν θεωρεί «δίκαιους» τους λόγους, συναινεί σε ένα έγκλημα δεν είναι σκληρός; Πόσο δε όταν αναφερόμαστε σε εκατομμύρια ανθρώπους!
Ακόμα και αν το «δικαιολογεί», ακόμα και αν πέρασαν αιώνες, πες μου τι σημαίνει;
Μπορούμε να κάνουμε Διάλογο λέγοντας πως ήταν μύθοι οι Διωγμοί των Χριστιανών, πως δεν πέθαναν Εβραίοι στο Άουσβιτς, πως δεν έγινε γενοκτονία των Αρμενίων και πως δεν έγιναν εγκλήματα στον Εμφύλιο;
Συγνώμη αλλά δεν έχει νόημα!

«Εκπρόσωπος του Ιερατείου που θέλει τους ανθρώπους άβουλους και δούλους»!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γκλουπ και Κουάκ (δημοφιλής έκφραση του Ντόναλντ! )
Αν θες ρίξε μια ματιά στα προηγούμενα μηνύματα!
Για να σε βοηθήσω, καθότι 10 σελίδες είναι πολλές, σου παραθέτω προηγούμενη θέση μου:

Παρόλο που δεν ταυτίζομαι με κανένα επίσημο Ιερατείο, μιας και «με παίρνουν τα σκάγια», οφείλω να ζητήσω ειλικρινά ΣΥΓΝΩΜΗ για κάθε φόνο, για κάθε βιασμό (φυσικό & ψυχικό), για κάθε ενέργεια, λόγο ή πράξη που υποτίμησε ή εξευτέλισε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή ελεύθερη βούληση, και έγινε στο Όνομα του Λόγου Ιησού του Χριστού.
Όχι βέβαια πως αποκαθιστά αυτόματα την ιστορική αλήθεια, αλλά πιστεύω πως είναι ένα βήμα ομόνοιας, για μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση!
σελ 7η (άντε και σε λίγους μήνες θα το «εκδώσουμε»!)

Εξάλλου ήμουν και είμαι ξεκάθαρος!

Το χειρότερο Ιερατείο είναι αυτό που έχει «κρυμμένο» ο καθένας μας μέσα στη ψυχή του!

Ενάντια ΠΡΩΤΑ σε αυτό το «Ιερατείο» αντιτίθεμαι και κατ’ επέκταση σε κάθε ιδέα και κατεστημένο που διαιωνίζει την «παιδικότητα» και την «ανευθυνότητα» του ανθρώπου και συντηρεί την αδράνεια, τον εγωισμό και τον φόβο.

Πιστεύω πια να είμαι κατανοητός

Φίλε Βασίλη όπως φαίνεται, και το διευκρινίζω, δεν έχω στα χέρια μου άμεσες πηγές για να το «βεβαιώνουν» (είδες Αβατάρ, είμαι αρχάριος «απολογητής»!).
Πάντως θα κοιτάξω για τα συγκεκριμένα στοιχεία και θα τα ανακοινώσω.
Εύλογα τα ερωτήματά σου, τι να πω τίποτα δεν αποκλείεται
Επιπροσθέτως δεν είναι «αμαρτία» να πεις το Όνομα Ιησούς Χριστός. Δεν ομολογείς δα Πίστη με το να σέβεσαι τον συνομιλητή σου!

Φίλε Γιώργο
συμφωνώ με τις αστροφυσικές μελέτες που παρουσιάζεις (κάτι έχει πάρει το αυτί μου).
Σίγουρα είναι σημαντική και καθοριστική η «απόφαση» για τον αν το σύμπαν είναι πεπερασμένο, αν και καταπώς φαίνεται μάλλον οδηγούμαστε στην αναγνώριση πολλαπλών διαστάσεων (ισχύει ήδη μαθηματικά) στην δημιουργία, κάτι που θα «ξαναμοιράσει την τράπουλα» από την αρχή.

Όχι δεν το στηρίζω στην ως τώρα μας γνώση (αλήθεια πότε η επιστήμη θα «φτάσει» στο Απόλυτο της γνώσης;) αλλά στο Θεόπνευστο των Γραφών και στην Εσωτερική Κληρονομιά του Ανθρώπου.

Όπως είπες ΕΝ ΑΡΧΗΝ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ και αυτό μαρτυρεί την Αρχή (και με την διπλή της έννοια) της Δημιουργίας. Είπες πως :
"EN APXH HN O ΛΟΓΟΣ ΚΙ'Ο ΛΟΓΟΣ ΗΝ ***ΠΡΟΣ*** ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ***ΗΝ*** Ο ΛΟΓΟΣ...ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙ'ΑΥΤΟΥ ΕΓΕΝΝΕΤΟ...
Εδώ το σωστό είναι το «…και Θεός ην ο Λόγος…» και φανερώνει την ενότητα του Λόγου με τον Θεό.
Το θέμα όπως γνωρίζεις είναι τεράστιο και εντάσσεται στην Τριαδική Υπόσταση του Θεού.
Το «προς» δηλώνει κίνηση-ενέργεια και φανερώνει την Ενεργητική Εκδήλωση του Θεού ως Λόγος-Υιός. Κίνηση προς το Εαυτό Του καθώς είναι η Ολότητα και του Εκδηλωμένου και του Ανεκδήλωτου. (είναι, ας πούμε, μια απλοποιημένη ανάλυση αυτού του σημείου και φτάνει προς το παρόν.)
Και φυσικά δεν βλέπω που στηρίζεις την σχέση υπακοής!

Πάντως πέρα από τις γενεές (που δεν μπορώ να πάρω θέση καθώς δεν το έχω μελετήσει καθόλου το θέμα) δεν είναι «τόσο» για πέταμα οι Ευαγγελιστές και ίσως αρκετά σημεία «κρύβουν» συμβολισμούς που αξίζει να τους ερευνήσουμε.

Καμία αντίρρηση για την προσωπική θέση- θεώρηση του κάθε ανθρώπου. Όλοι όμως είμαστε στον Δρόμο για την Αλήθεια.

Τέλος, ναι, βιώνω προσωπικά-εσωτερικά την σχέση μου με τον Χριστό και δεν στηρίζομαι σε «προπαγάνδες». Όπως έχω αναφέρει Τον Αναγνωρίζω ως τον Θείο Εαυτό του κάθε ανθρώπου και φυσικά και εντός μου!

Με Σεβασμό και Αγάπη!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ερμοκράτης
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
74 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2002, 20:10:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ερμοκράτης
quote:

ΦΙΛΕ DIX

EAN ΔΙΑΛΕΓΑ ΣΥΜΜΑΧΟ, Ο ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ...

ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ (ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΑ), ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ...(ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,
ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΙ...)


Χαιρετώ ένθεν και ένθεν ως νεοεισαχθείς στον διάλογο αυτό. Μια μικρή μόνο σημείωση φίλτατε Άτλα σχετικά με τους συμμάχους που θα διάλεγες στην .. παρούσα φάση.

Κάποτε, λέει ένας ινδουιστικός μύθος, ο σκορπιός παρακάλεσε τον βάτραχο να τον πάρει στο κεφάλι του για να τον περάσει απέναντι από το ποτάμι. "Αποκλείεται" του είπε ο βάτραχος, "εσύ θα με κεντρίσεις και θα πνιγώ". "Όχι θα προσέχω να μη σε κεντρίσω" απάντησε ο σκορπιός. Έτσι πείστηκε ο βάτραχος κι άφησε το σκορπιό να σκαρφαλώσει στο κεφάλι του και μπήκε στο ποτάμι να κολυμπήσει. Στη μέση της διαδρομής βρέθηκε ένα κύμα κι ο βάτραχος τραντάχτηκε. Ο σκορπιός έχασε την ισορροπία του και ενστικτώδικα η ουρά του γύρισε και κέντρισε τον βάτραχο ο οποίος παρέλυσε κι άρχισε να βουλιάζει. "Τρελλός είσαι; Γιατί με κέντρισες; Τώρα θα πνιγούμε κι οι δύο" είπε βουλιάζοντας ο βάτραχος. "Συγνώμη, αλλά είναι μέσα στη φύση μου" απάντησε ο σκορπιός πριν πνιγεί κι ο ίδιος.

Η χριστιανική εκκλησία φίλτατε σκοτώνει ό,τι διαφέρει από τη φύση της. Η φιλοσοφία της είναι τέτοια που επιβιώνει μόνον όταν λειτουργεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησής της και δολοφονεί κάθε έννοια λογικής και ελεύθερης σκέψης. ΟΛΟΣ ο χριστιανισμός είναι μια αυτιστική αναμάσηση γελοίων παραλογισμών για ζωντανούς-νεκρούς και για νερά-κρασιά. Δεν αποδεικνύονται ούτε ορθά ούτε λάθος γιατί η λογική δεν λαμβάνεται υπόψη. Σαν τους εφιάλτες που δεν μπορείς να ξυπνήσεις. Πώς να τον μεταφέρεις στην πλάτη σου για να μην "πνιγεί";

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ερμοκράτης
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
74 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2002, 20:42:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ερμοκράτης
quote:

Ναι πιστεύω πως η Καινή Διαθήκη είναι Θεόπνευστη!

Πολύ θα με ωφελήσεις φίλτατε αν μου εξηγήσεις ένα πράγμα που μου φαίνεται παράξενο και τρομακτικό από την "Θεόπνευστη" Καινή Διαθήκη. Σου μεταφέρω τα εδάφια Ματθ. κα΄ 18-20:

"Όταν το πρωί επέστρεφε στην πόλη (την Ιερουσαλήμ), πείνασε και βλέποντας μια συκιά στο δρόμο και πήγε ως εκεί αλλά δε βρήκε τίποτα παρά μόνο φύλλα. Και είπε στη συκιά 'να μην ξαναγίνουν καρποί από εσένα ποτέ στον αιώνα τον άπαντα' και ξεράθηκε η συκιά αμέσως. Κι οι μαθητές που το είδαν θαύμασαν πώς ξεράθηκε η συκιά αμέσως"

Έχω ακούσει τις συνήθεις δικιολογίες ότι η αναφορά είναι συμβολική. Ωφέλησέ με να καταλάβω το συμβολισμό του περιστατικού φίλτατε.

Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη και τη χριστιανική παράδοση, το περιστατικό συνέβη μερικές ημέρες πριν από την σύλληψη του Ραβίνου Γιεζούα, γιου του θεού Γιαχβέ, και τη σταύρωσή του. Η σταύρωση συνέβη κατά το Εβραϊκό Πεσάχ (Πάσχα) την 14η ημέρα του Aνοιξιάτικου μήνα Νισάν. Ο Νισάν, μήνας σεληνιακός, αρχίζει με την πρώτη Πανσέληνο μετά την Ανοιξιάτικη Ισημερία. Άρα το περιστατικό δεν μπορεί να απέχει πάνω από 35-40 ημέρες από την 21 Μαρτίου δηλαδή 25-30 Απριλίου το ανώτατο.

Όσοι από εμάς υπήρξαν παιδιά, που ανέβαιναν να κόψουν σύκα στις συκιές, γνωρίζουμε ότι πριν από τα μέσα Ιουλίου-αρχές Αυγούστου οι συκιές δεν έχουν σύκα που να τρώγονται.

Εξήγησέ μου παρακαλώ γιατί ο "γιός του θεού" απαιτεί σύμφωνα με την "Θεόπνευστη" Καινή Διαθήκη, από τη συκιά να έχει καρπούς 3 μήνες νωρίτερα; Και γιατί του ήταν ευκολότερο να καταραστεί την συκιά και η συκιά να ξεραθεί αμέσως αντί να την ευλογίσει και η συκιά να καρπίσει αμέσως - να φάει κι αυτός να χορτάσει; Περισσεύει λογική καθόλου να με ωφελήσεις κι εμένα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσπάθειά σου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ATLAS
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 01:51:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ATLAS
ΦΙΛΕ ΕΡΜΟΚΡΑΤΗ

ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ".


ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΒΓΑΖΩ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΑΠΕΞΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΩ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ-ΠΟΙΜΕΝΕΣ...ΚΟΙΝΩΣ ΤΟ ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΤΟ ΜΕΡΣΕΝΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ...

ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ...

ΜΙΛΑΩ ΟΧΙ ΓΙΑ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ"...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟ'Υ'ΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ"...

ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ:

Α)ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
"ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ" ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ, ΚΟΙΝΩΣ "ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ"...

Β)ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...

ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ...

(ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ...)

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ...ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ "ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ(ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΑΣ)* ΚΟΡΗΣ" ΔΗΛΩΝΕΙ:

"EΓΩ ΗΛΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΛΩΛΟΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΡΙΞΩ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ"...

ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΣΚΥΛΙΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΗΝ "ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΗ" ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ...

*ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΣ...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.
ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ...


ΦΙΛΕ ΦΩΤΙΕ:

ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ "ΠΑΩ ΠΑΣΟ"...

ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ...

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΑΓΑΘΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΟΥ...

ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΩ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...

ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΘΑ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.

ΕΝΩ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ...


Edited by - ATLAS on 01/11/2002 02:41:33

Edited by - ATLAS on 01/11/2002 02:54:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 10:57:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
quote:
Α)ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
"ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ" ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ, ΚΟΙΝΩΣ "ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ"...

Β)ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...


Το πρόβλημα μας εστιάζεται λοιπόν στο ποιός είναι ο "περιούσιος" ή "πνευματικότερος" λαός..;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 13:19:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ
Καλησπέρα σε όλους


Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την «δίκαια», κατά το δυνατόν, στάση σου στον διάλογο.
Όπως προανέφερα δεν είναι ένα βίωμα, ή ένα δείγμα αυτό που κινεί την Αγάπη μου προς τον Χριστό και κατ’ επέκταση προς κάθε άνθρωπο!
Εξάλλου, πιστεύω, πως έχουμε ξεπεράσει το προεφηβικό στάδιο του να αποδείξουμε ποιος «έχει το καλύτερο παιχνίδι»
Σε αυτό το χώρο συνδιαλεγόμαστε από διαφορετικά μονοπάτια, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον και προσφέρουμε την πείρα της ως τώρα Πορείας μας, σε έναν αγώνα με Κοινό Στόχο.
Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω πως είναι.
Και βέβαια σέβομαι τις εμπειρίες, τα βιώματα και τις επιλογές σου, αλλά θα διαφωνήσω στο θέμα των …ευκαιριών!
Ας μην ξεχνάμε ότι η θέση για την Επανακύκλιση του Πνεύματος αποφασίσθηκε στην 3η Οικ. Σύνοδο και ως τότε ήταν κοινή πίστη για τους Χριστιανούς.
(το θέμα είναι μεγάλο και αξίζει δικό του topic).

Από την άλλη Φίλοι Συνομιλητές είμαστε με τα καλά μας; !!!!
Ακονίζεται τα «μαχαίρια» και τα «ξίφη» σας ενάντια σε ποιους;
Στους Έλληνες διαφορετικής Πίστης από εσάς;
Για να εκδικηθείτε τα εγκλήματα που έγιναν πριν 1500 χρόνια;
Ξαναρωτάω ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;
Θεωρείται τους εαυτούς σας «Αυθεντικούς Έλληνες» και «κληρονόμους» του Αρχαιοελληνικού Πνεύματος;
Μήπως γίνεστε περισσότερο Δογματικοί και Φανατικοί και απ΄τους φανατικότερους χριστιανούς;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ;
Δεν προβληματίζεστε για την Βαρβαρότητα των σκέψεων και των εκφράσεών σας;
Και συγνώμη δηλαδή, αν έτσι εκφράζεστε δημόσια, πώς εκφράζεστε κατ’ ιδίαν;
Ναι Φίλε Βασίλη ρίξτε στην «πυρά» τον Γιώργο για τις «Αιρετικές» του τοποθετήσεις!!!

Συγνώμη αν σας έκρινα, αλλά προηγούνται οι λόγοι σας!
Ελευθερία δεν είναι η «εγκαθίδρυση» της «Βασιλείας» του Εγωισμού μας, ούτε να «ευλογούμε τα γένια μας» για τους υπέροχους προγόνους που είχαμε και την εκπληκτική μας ιστορία!
Κανένας άνθρωπος δεν δικαιώνεται από αυτά που έκαναν οι άλλοι για αυτόν!
Και βέβαια ο καθένας κρίνεται από τους λόγους και κυρίως από τις πράξεις του!

Φίλε Ερμοκράτη
σε ευχαριστώ για την ερώτησή σου, με χαροποίησε πολύ!
Αν με ρωτάς απλά για να μου την «πεις», στην καθομιλουμένη, δεν έχει νόημα η συζήτηση!
Αν όμως επιθυμείς ειλικρινή διάλογο με μεγάλη μου χαρά να σου απαντήσω

Σήμερα ακόμη και ένα παιδάκι 5 χρονών που ζει σε μεγαλούπολη, γνωρίζει πότε περνάει το δρόμο με πράσινο και πότε περιμένει στο κόκκινο φανάρι. Δεν ελέγχει τα αυτοκίνητα, ούτε είναι προφήτης για το πότε θα σταματήσουν, απλά γνωρίζει τους «Νόμους» του περιβάλλοντός του.

Να σε ρωτήσω λοιπόν μήπως ο Ιησούς ήταν «μεγαλοαστός»;
Μήπως μεγάλωσε σε κάποιο χλιδάτο παλάτι σαν τον Βούδα;
Ή μήπως κατάγονταν από την Ιαπωνία;
Ο Ματθαίος απ΄ την άλλη από πού «κατέβηκε», μήπως από άλλον πλανήτη;
Μήπως ζούσε την Mega City ή στην Λιμνούπολη;
Και οι υπόλοιποι Μαθητές του Χριστού δεν ήταν οι περισσότεροι άνθρωποι της φύσης;

Κατ΄εμένα η ζωή του Ιησού Χριστού, πέρα και επιπλέον από την Νομοτέλεια που κίνησε για τον Άνθρωπο, ήταν και είναι ένα «Μεγάλο Κοσμικό Θέατρο».
Κάθε γεγονός, κάθε πράξη Συμβολίζει ταυτόχρονα και την Εσωτερική Πορεία του Ανθρώπου ως την Τελειότητα!
Πέρα όμως από τους Συμβολισμούς υπήρχε και η αναγκαιότητα να καταδειχτούν οι Δυνάμεις και Εξουσίες του Ένσαρκου Λόγου πάνω στη Γη!
Ακόμα και τώρα γνωρίζουμε τις πολλαπλές και διαρκής αμφισβητήσεις που κινεί το Πρόσωπό Του σε παγκόσμιο επίπεδο.
Κανένας άνθρωπος δεν έχει αμφισβητηθεί τόσο πολύ και κανένας δεν έχει χλευαστεί έτσι, σε ολόκληρη την παγκόσμια ιστορία!!!
Καθάρματα και «κερατάδες» που κατάστρεψαν πόλεις και βασάνισαν χιλιάδες τους αντιμετωπίζουμε με «μεγαλύτερο σεβασμό» από ότι τον Χριστό!!!
Δεν είναι από μόνο του ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ και ΑΞΙΟ προβληματισμού;
(Στην βασική ψυχολογία, καταγράφεται ότι αντιδρούμε επιθετικά ή υποτιμητικά σε αυτό που μας ενοχλεί και μας πονάει!)

Έτσι λοιπόν έχουμε ένα γεγονός με τον «εκ γενετής τυφλό» που αποτελεί εξαίρεση στα «θαύματα» του Ιησού Χριστού.
Ως τότε και κάθε φορά που θεράπευε, συμπλήρωνε κιόλας «Η Πίστη σου σε έσωσε»!!!
ΑΝ όμως όλα του τα θαύματα γίνονταν έτσι τι θα λέγαμε σήμερα;
Δεν θα διατεινόμασταν πως δεν έκανε τίποτα καθώς η δύναμη της πίστης αρκούσε για το «θαύμα»;
Δεν θα υποστηρίζαμε, εύλογα, πως δεν ήταν παρά καταλύτης, ένα «πνευματικό μπουζί» που με τον σπινθηρισμό του ενεργοποιούσε τις δυνάμεις που είχαν μέσα τους οι άνθρωποι;
Εδώ λοιπόν στον τυφλό, κινείται χωρίς καν την άδειά του! Καταδεικνύει μια διαφορετική Νομοτέλεια. Μάλιστα η Νομοτέλεια στο συγκεκριμένο γεγονός είναι πολλαπλή και φανερώνει και περί «μετενσαρκώσεως».
Στο γεγονός αυτό καταδεικνύνει την «Αυτονομία» Του (ας πούμε!) ως Λόγος.
(Μαθήματα για νηπιακές πνευματικά συνειδήσεις!!!)

Τώρα εχόμαστε στο γεγονός της συκιάς!
Συμφωνώ πράγματι είναι παράλογο!
Και αν είναι παράλογο τώρα, φαντάσου πόσο εκπληκτικά απίστευτο ακούγονταν να απαιτεί ο Ιησούς ανοιξιάτικα από την συκιά να έχει ώριμους καρπούς!
Βέβαια τότε ο κόσμος ανέμενε κάτι «το μαγικό»!!
Να μιλήσει η συκιά, να βγάλει πόδια και να την κοπανήσει, να μεταμορφωθεί, ή να φουντώσει με ώριμα σύκα!
Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά! Ο «Μάγος» απογοητεύει το κοινό του;
Την καταράστηκε και η συκιά κάηκε μπροστά στα μάτια τους!
Δεν θα σταθούμε στο εάν κρύβονται συμβολισμοί και ποιοι!
Απλά στο ίδιο το ΓΕΓΟΝΟΣ!
Ως τότε ο Ιησούς είχε καταδείξει «φωτεινές» δυνάμεις. Ο Λόγος Του θεράπευε, ανάσταινε, δημιουργούσε. Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να ισχυριστεί ότι εκπροσωπούσε το «καλό» και μόνο το «καλό»!
Όταν μάλιστα οι Μαθητές που χλευάστηκαν και διώχθηκαν Του ζήτησαν να ρίξει φωτιά να τους κάψει αυτός αρνήθηκε!
ΓΙΑΤΙ;
Μήπως δεν μπορούσε; Μήπως δεν είχε τις δυνάμεις να απλώνει φωτιές, να καταστρέψει τους Ρωμαίους, να κάνει σεισμούς και να γκρεμίζει μέγαρα;
Μήπως δεν μπορούσε τελικά να ηγηθεί σε ένα «θείο» κίνημα και με σπαθί και φωτιά για να «τιμωρήσει» τους απίστους και να «ελευθερώσει» τον περιούσιο λαό;
Σημαντικά ερωτήματα και τότε και τώρα!
Πιστεύω ήδη να έγινα κατανοητός!

Σίγουρα, και φαίνεται από τους λόγους και τις πράξεις Του, δεν «κρατούσε κακία» σε κανέναν, τουλάχιστον!!!
Δεν είχε λοιπόν παράλογη και καταστροφική εμπάθεια για την κακόμοιρη συκιά που δεν έκανε καρπούς την άνοιξη!!!
Απλά κατέδειξε τις Δυνάμεις Του (έτσι στα γρήγορα, και δίχως κόστος, ή καρμικές δεσμεύσεις) για τους ανόητους, ή για όσους θα τον αμφισβητούσαν ως «μερική» Εκδήλωση.
Κατέδειξε ξεκάθαρα πως είναι και πέρα από το «καλό» και το «κακό».

Πιστεύω να απάντησα τελικά στην απορία σου και σε ευχαριστώ.

Με Σεβασμό και Αγάπη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ερμοκράτης
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
74 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 14:21:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ερμοκράτης
quote:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟ'Υ'ΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ"...

Σου εύχομαι τότε καλή τύχη στις συμμαχίες σου. Σου θυμίζω μόνο αυτό που λένε στο χωριό μου: "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες"

quote:

ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ...

Η σύγκρουση, κατά τη γνώμη μου, της Λογικής με τον Παραλογισμό και της Ομορφιάς με τη Μιζέρια είναι διαρκής κι αιώνια. Δεν υφίσταται Λογική χωρίς τον Παραλογισμό και δεν υπάρχει Ημέρα χωρίς τη Νύχτα. Δεν ονειρεύομαι σύγκρουση με κομένα κεφάλια και αιματοβαμένους νικητές. Όμως δεν αρκεί ένας αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας στρατηγικός σχεδιασμός, για να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην Σκέψη και τη Βλακεία.

quote:

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ...ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ "ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ(ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΚΙΣΑΣ)* ΚΟΡΗΣ" ΔΗΛΩΝΕΙ:
"EΓΩ ΗΛΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΛΩΛΟΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΡΙΞΩ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ"...
ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΣΚΥΛΙΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΗΝ "ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΗ" ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ...
*ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΣ...

Προφανώς δεν υπάρχουν Χριστιανικές Γραφές χωρίς τις Εβραϊκές Γραφές. Ο ίδιος ο Ραβίνος Γιεζούα, γιός του θεού Γιαχβέ το ξεκαθαρίζει:

"Ευκολότερο, δε, είναι ο ουρανός και η γή να παρέλθωσι, παρά μια κεραία του νόμου να πέση" (Λουκ. ιστ' 17)

"Μη νομίσετε ότι ήρθα να καταλύσω το νόμο ή τους προφήτες. Δεν ήρθα να καταλύσω αλλά να εκπληρώσω. Επειδή αληθώς σας λέγω, μέχρι να παρέλθει ο ουρανός κι η γή, ούτε μια οξεία ή μια υπογεγραμμένη δε θα αλλάξει από το νόμο, ώσπου όλα να εκπληρωθούν" (Ματθ. ε' 17-18)

Κι όσο για τα "σκυλιά" που δεν πρέπει να τρώνε το φαγητό των παιδιών, επρόκειτο όντως για Ελληνίδα και ως Ελληνίδα αναφέρεται στις Χριστιανικές Γραφές:

"Διότι μια γυναίκα που άκουσε γι αυτόν και της οποίας η κόρη της είχε πνεύμα ακάθαρτο, πήγε κι έπεσε στα πόδια του. Ήταν, δε, η γυναίκα αυτή Ελληνίδα, Συροφοινικικής καταγωγής, και τον παρακάλεσε να βγάλει το δαιμόνιο από τη θυγατέρα της.

Ο, δε, Ιησούς της είπε να αφήσει πρώτα να χορτάσουν τα τέκνα (του Ισραήλ) γιατί δεν είναι καλό να παίρνεις το ψωμί από τα παιδιά σου και να το ρίχνεις στα σκυλιά.

Εκείνη απάντησε λέγοντας Ναι Κύριε αλλά και τα σκυλάκια κάτω από το τραπέζι τρώνε τα ψίχουλα που πέφτουν από το φαγητό των παιδιών" (Μαρκ. ζ' 26-28)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ερμοκράτης
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
74 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 15:30:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ερμοκράτης
quote:

Για να εκδικηθείτε τα εγκλήματα που έγιναν πριν 1500 χρόνια;
Ξαναρωτάω ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ; Θεωρείται τους εαυτούς σας «Αυθεντικούς Έλληνες» και «κληρονόμους» του Αρχαιοελληνικού Πνεύματος; Μήπως γίνεστε περισσότερο Δογματικοί και Φανατικοί και απ΄τους φανατικότερους χριστιανούς;

Εγώ ενδιαφέρομαι να σταματήσουν τα εγκλήματα που γίνονται σήμερα και να αποκατασταθεί η ζημιά που έγινε αυτά τα 1500 χρόνια. Όμως κάτσε να πιάσουμε ένα θέμα ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, φίλτατε, γιατί δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε ο ένας τον άλλον.

Ναι, θεωρώ τους Έλληνες στο θρήσκευμα, αυθεντικότερους Έλληνες από τους Χριστιανούς στο θρήσκευμα, Έλληνες πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείς τον εαυτό σου κληρονόμο της Ανατολικής Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας, εκείνων δηλαδή των σφαγέων και κατακτητών της πατρίδας σου και να συνυπολογίζεσαι για πατριώτης.

Δεν μπορεί να αυταποκαλείσαι "Ρωμηός" και να διαγράφεις τον αφανισμό του πολιτισμού των παπούδων σου και να απαιτείς να σε θεωρώ γνήσιο κι αυθεντικό Έλληνα. Δείξε μου σε παρακαλώ γιατί είμαι παράλογος σ' αυτό το αυτονόητο;

quote:

Φίλε Ερμοκράτη
σε ευχαριστώ για την ερώτησή σου, με χαροποίησε πολύ!
Αν με ρωτάς απλά για να μου την «πεις», στην καθομιλουμένη, δεν έχει νόημα η συζήτηση! Αν όμως επιθυμείς ειλικρινή διάλογο με μεγάλη μου χαρά να σου απαντήσω

Ούτε σε γνωρίζω ούτε ξύπνησα με καμιά διάθεση να "την πω" σε αγνώστους. "Την λέω" αποκλειστικά και μόνο στον Παραλογισμό και την Ασυνέπεια. Αν μου απαντήσεις ότι δε σε ενδιαφέρει η Λογική και σε καλύπτει η τυφλή Πίστη στις Χριστιανικές Γραφές θα το σεβαστώ και θα σταματήσω απλώς να συζητώ μαζί σου.

quote:
Καθάρματα και «κερατάδες» που κατάστρεψαν πόλεις και βασάνισαν χιλιάδες τους αντιμετωπίζουμε με «μεγαλύτερο σεβασμό» από ότι τον Χριστό!!!

Τα εγκλήματα που προκάλεσε η μονομανής διδασκαλία του Ραβίνου Γιεζούα (όπως τουλάχιστον έχει διασωθεί ως σήμερα) δεν έχουν όμοιό τους σε καμιά εποχή. Τα "όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου κι όποιος δεν συλλέγει μαζί μου, αυτός σκορπίζει" (Λουκ. ια' 23) ευθύνονται για απίστευτες γενοκτονίες (Έλληνες, Ινδιάνοι της Αμερικής, Αβορίγινοι της Αυστραλίας κτλ), για στυγερά εγκλήματα (διωγμοί αιρετικών) για φρικτά βασανιστήρια (κάψιμο μαγισσών, ιερά εξέταση ..) κτλ κτλ κτλ. Αν σε ενδιαφέρει, σου συστήνω το βιβλίο του Β. Ρασιά "Ιστορία Αγάπης" κι αν διαβάζεις Γερμανικά την 6τομη έκδοση "Kriminal-geschichte des Christentums" (Ιστορία των εγκλημάτων της Χριστιανοσύνης) του K. Deschner.

quote:

ΑΝ όμως όλα του τα θαύματα γίνονταν έτσι τι θα λέγαμε σήμερα; Δεν θα διατεινόμασταν πως δεν έκανε τίποτα καθώς η δύναμη της πίστης αρκούσε για το «θαύμα»;

Δεν πρόκειται, φίλτατε, να αναλώσω τη σκέψη μου για να συζητώ βλακείες. Παρακαλώ, μη μου ξαναγράψεις απολύτως τίποτα για θαύματα, μέχρι να μου παρουσιάσεις μια Ιστορική απόδειξη ότι αυτά πράγματι συνέβησαν. Για εμένα ούτε τυφλοί ανέβλεψαν ποτέ, ούτε νεκροί αναστήθηκαν ποτέ ούτε, βέβαια, η συκιά ξεράθηκε ποτέ! Δεν ξέρω γιατί οι Χριστιανοί, εκπαιδεύεστε να πιστεύετε τα απίστευτα και να υποτιμάτε έτσι τη Νοημοσύνη και τη Λογική σας. Μεταξύ σας προφανώς έχετε κάθε δικαίωμα να θεωρείτε αυτούς τους θρύλους αληθινούς. Όμως εμένα δε με αφορούν σε τίποτα.

Σίγουρα κι εσύ θα γελάσεις αν κάποιος σου πει ότι οι Έλληνες παπούδες μας είχαν διαστημική τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες. Εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω τέτοιους θρύλους ως επιχείρημα. Περιμένω κι απο εσένα να περιορίζεσαι στην Λογική Διαδικασία αν πρόκειται να ανταλλάξουμε απόψεις

quote:

Απλά κατέδειξε τις Δυνάμεις Του (έτσι στα γρήγορα, και δίχως κόστος, ή καρμικές δεσμεύσεις) για τους ανόητους, ή για όσους θα τον αμφισβητούσαν ως «μερική» Εκδήλωση. Κατέδειξε ξεκάθαρα πως είναι και πέρα από το «καλό» και το «κακό».

Πιστεύω να απάντησα τελικά στην απορία σου και σε ευχαριστώ.


Αν πραγματικά πιστεύεις ότι μ' απάντησες, τότε προφανώς αυτό που θεωρείται ΛΟΓΙΚΟ δεν ταυτίζεται μ' αυτό που εσύ απαιτείς για το ΑΛΗΘΙΝΟ. Μου φαίνεται ότι έχεις τυφλή πίστη ότι αυτά συνέβησαν και απλώς δικαιολογείς. Μάλλον σ' αυτό το θέμα θα μείνει καθένας μας με τις απόψεις του. Σ' ευχαριστώ κι εγώ για την προσπάθεια.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 16:29:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Η συζήτηση πάλι μυρίζει θειάφι;

Ερμοκράτη νομίζω ότι έχεις ξεφύγει τελείως

quote:
Ναι, θεωρώ τους Έλληνες στο θρήσκευμα, αυθεντικότερους Έλληνες από τους Χριστιανούς στο θρήσκευμα, Έλληνες πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείς τον εαυτό σου κληρονόμο της Ανατολικής Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας, εκείνων δηλαδή των σφαγέων και κατακτητών της πατρίδας σου και να συνυπολογίζεσαι για πατριώτης.

Δεν μπορεί να αυταποκαλείσαι "Ρωμηός" και να διαγράφεις τον αφανισμό του πολιτισμού των παπούδων σου και να απαιτείς να σε θεωρώ γνήσιο κι αυθεντικό Έλληνα. Δείξε μου σε παρακαλώ γιατί είμαι παράλογος σ' αυτό το αυτονόητο;


Τότε ο παππούς μου που πολέμησε για την Ελλάδα και σκοτώθηκε στην Αλβανία στον Ελληνοιταλικό πόλεμο τι ήταν Ερμοκράτη; "Έλληνας - μαϊμού;

Νομίζεις ότι οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας είχαν τα διλήμματα που μας βάζεις; Όχι,βέβαια. Ήταν μάλλον (κατά την θεωρία σου) ανυποψίαστοι, κατά λάθος κι από άγνοια πατριώτες, γιατί δεν ήξεραν ότι η πατρίδα τους έχει αλωθεί εκ των έσω. Τι κρίμα για τους καημένους τους γέρους; Αχ και να μας άκουγαν από εκεί ψηλά. Μάλλον θα έκοβαν τα ίδια τους τα χέρια που κρατούσαν σπαθιά, μαχαίρια και τουφέκια και πολεμούσαν για μια πατρίδα που ήδη δεν ήταν...πατρίδα τους.

Ποιος είσαι εσύ; Μήπως είσαι πατριωτομετρητής και με κάποιο πατριωτόμετρο μας... πατριωτομετράς;

Αν νομίζεις ότι αυτό που είπες εντάσσεται στα πλαίσια της λογικής, τότε να το προεκτείνουμε και γίνουμε σαν την Ινδία στα μέσα του 20ου αιώνα. Να κάνουμε ένα Εθνικό-Ελληνικό-πακιστάν και μία Χριστιανικό-Ινδία και να κάνουμε και ανταλλαγές πληθυσμών. Να ονομάσουμε την πρώτη χώρα "Έλλάς, Ελλήνων Εθνικών, την άλλη "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" και να χωρίσουμε τα τσανάκια μας.

Τον πατριωτισμό τον αποδεικνύεις με τις πράξεις πατριωτισμού και όχι με το θεολογικό, εθνικό δόγμα με το οποίο αυτοπροσδιορίζεσαι.

Οι διώξεις των χριστιανών στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ξεκίνησαν γιατί οι Χριστιανοί δεν δήλωναν πίστη στον Αυτοκράτορα και αρνούνταν να πολεμήσουν για την Αυτοκρατορία. Όταν όμως η αυτοκρατορία έγινε χριστιανική πολέμησαν για την αυτοκρατορία τους. Μέσα σε δύο αιώνες από προδότες της πατριδας τους έγιναν πατριώτες;

Μήπως θέλεις να αλλάξουν οι ρόλοι και να παίξουν αυτόν τον ρόλο οι Έλληνες εθνικοί, σήμερα; Νομίζω πώς όχι.

Δεν πιστεύω ότι σε αυτά που λες έχεις κακή πρόθεση αλλά έχω την προσωπική μου άποψη ότι είναι σπόροι-ιδέες που διχάζουν και φέρνουν ψεύτικα διλήμματα. Εγώ αν θα πολεμήσω για την πατρίδα μου δεν θα ρωτήσω τους συμπολεμιστές μου, αν είναι χριστιανοί ή αν είναι εθνικοί γιατί προδότες και δειλοί είναι ως άνθρωποι και όχι ως ιδεο-κατασκευάσματα.

Και κάτι τελευταίο, εγώ που δεν είμαι ούτε εθνικός, ούτε χριστιανός τι είμαι; Κατά λάθος Έλληνας; Αναποφάσιστης εθνικότητας; Άπατρις; Ολίγον πατριώτης (όπως λέμε ολίγον έγκυος; ).

Συγνώμη αν ήμουν λίγο απότομος αλλά όσο και αν μου φαίνεται παράλογο αυτό που είπες, δεν κλείνω την συζήτηση, ούτε εμμένω στην άποψή μου.Θα ήθελα πολύ να αποδειχτώ άδικος και παράλογος.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ATLAS
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 17:36:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ATLAS
ΦΙΛΕ ΠΛΩΤΙΝΕ:

ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ:

***Όσο αναφορά απο κάποια άλλα αποσπάσματα που αναφέρεις δεν τα είπε ο Χριστός, αλλά αφορούν την παλαιά διαθήκη, που έχει πλήθος απο τέτοιες ανοησίες...***

AN KAI EΓΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ...

ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΩΣ "ΠEΡΙΟΥΣΙΟΝ ΛΑΟΝ", ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:

OI AΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ... ΑΝΩΝΥΜΟΙ...

ΛΕΜΕ "Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ","TA IEΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΙΝΔΩΝ", "ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ", "ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ"...Κ.Λ.Π

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ -ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ- ΟΝΟΜΑΤΑ:

O AΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,Ο ΠΛΑΤΩΝ, Ο ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ, Ο ΣΟΛΩΝ, Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, Ο ΦΕΙΔΙΑΣ, Ο ΜΥΡΩΝ, Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, Η ΣΑΠΦΩ, Ο ΟΜΗΡΟΣ, Ο ΗΣΙΟΔΟΣ, Ο ΜΙΝΩΣ,Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ...

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ:


http://ancientgr.com/Unknown_Hellenic_History/EPISTHMH.htm

ΦΙΛΤΑΤΕ ΦΩΤΙΕ...


ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΙΩΜΑ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ "ΩΡΙΜΗ", "ΟΡΘΗ" ΚΑΙ "ΛΟΓΙΚΗ" ΣΚΕΨΗ...ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΑΙΣΘΗΤΟ, ΠΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΑΝ "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ" ΒΙΩΜΑ...

ΛΕΣ:

***Θεωρείτε τους εαυτούς σας «Αυθεντικούς Έλληνες» και «κληρονόμους» του Αρχαιοελληνικού Πνεύματος;***

ΟΧΙ. ΘΕΩΡΩ ΕΑΥΤΟΝ ΑΠΛΩΣ ΕΛΛΗΝΑ...Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ "ΑΡΧΑΙΩΝ" ΚΑΙ "ΝΕΩΝ" ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ...
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΩΣ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ...
ΑΠΕΙΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΠΡΕΠΕΣΤΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ...
ΠΑΝΤΟΥ...ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟ ΕΧΘΡΟ ΚΑΘΕΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ...

ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ
--ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ-- ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΜΕ 81(!!!) ΜΕΤΡΑ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ;;;

ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ...

ΤΗΝ 18ΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΚΑΚΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΠΑΡΟΦ(!!!)


***Ακονίζετε τα «μαχαίρια» και τα «ξίφη» σας ενάντια σε ποιους;***

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ...
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΧΘΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ...

***Να σε ρωτήσω λοιπόν μήπως ο Ιησούς ήταν «μεγαλοαστός»;***

ΟΧΙ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ (ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ) Η ΕΞΗΣ:

MH NOIAZEΣTE ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΜΟΥ...ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ "ΤΟΝ
ΑΡΤΟΝ ΗΜΩΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ"...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ;;;

ΑΡΓΟΤΕΡΑ (ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ δουλεία ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ, Ο ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΘΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" ΠΑΥΛΟΣ...


***Κανένας άνθρωπος δεν έχει αμφισβητηθεί τόσο πολύ και κανένας δεν έχει χλευαστεί έτσι, σε ολόκληρη την παγκόσμια ιστορία!!!***

ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΩΣ...ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ (Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ)
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ...
ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΕΝΩΜΕΝΕΣ...

***Ο Λόγος Του θεράπευε, ανάσταινε, δημιουργούσε. Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να ισχυριστεί ότι εκπροσωπούσε το «καλό» και μόνο το «καλό»!***

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ;;;ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΥ, ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ...

ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ) ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ --ΣΥΜΒΑΝ--.

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΤΑΝ ΝΕΚΡΟΣ,ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ, ΩΣ --ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ--... ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΡΜΟΚΡΑΤΗ:

AΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΠΟΙΩΝ "ΘΕΟΛΟΓΩΝ" ΚΑΙ ΑΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ...

ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ:

AΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...
1700 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΣΕ 5-10 ΑΚΟΜΑ...
ΩΣ ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΜΕ --ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ--ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΛΑ Η (---ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ---) ΕΠΙΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΑΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΤΣΟΠΟΝΗΔΩΝ...Edited by - ATLAS on 01/11/2002 17:41:08

Edited by - ATLAS on 01/11/2002 17:43:28

Edited by - ATLAS on 01/11/2002 17:43:52

Edited by - ATLAS on 01/11/2002 17:50:10

Edited by - ATLAS on 01/11/2002 18:12:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ερμοκράτης
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
74 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 17:58:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ερμοκράτης
quote:
Ερμοκράτη νομίζω ότι έχεις ξεφύγει τελείως

Θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι έχω δίκαιο. Θυμήσου πάντως ότι δεν έθεσα εγώ το θέμα της "αυθεντικότητας" των Ελλήνων κι ήδη παραδέχτηκα ότι ΟΛΟΙ είμαστε Έλληνες πολίτες.

quote:

Τότε ο παππούς μου που πολέμησε για την Ελλάδα και σκοτώθηκε στην Αλβανία στον Ελληνοιταλικό πόλεμο τι ήταν Ερμοκράτη; "Έλληνας - μαϊμού;

Ας θεωρήσουμε ότι έχω άδικο εγώ κι εσύ έχεις δίκαιο κι ότι αρκεί η υπεράσπιση των γεωγραφικών ορίων της Ελλάδας για να σε κάνουν καλό πατριώτη. Μήπως τότε πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κι ο Κιουταχής, κι ο Ιμπραήμ κι όλοι οι Τούρκοι που πολέμησαν για την "Ελλάδα" τους (που ήταν μέρος της δικής τους Αυτοκρατορίας) ήταν εξίσου Έλληνες πατριώτες;

Έλα, αν θες, μαζί μου να δούμε το επιχείρημά σου κι από μια άλλη πλευρά. Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι οι Ρωμηοί (Έλληνες Χριστιανοί) είναι εξίσου Έλληνες κι ας πούμε ότι είναι σήμερα και καλοί πατριώτες, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα που κέρδισαν συμμαχώντας με τους Ρωμαίους κατακτητές πριν απο 1700 χρόνια.

Ας πάρουμε λοιπόν πάλι το παράδειγμα του παππού σου που πολέμησε στην Αλβανία κι ας μην εξετάσουμε αν ήταν Χριστιανός ή όχι. Όταν γύρισε μετά τον πόλεμο, στην γερμανοκρατούμενη Ελλάδα, αντιμετώπισε τους δοσίλογους. Αυτοί ήταν Έλληνες που θεωρούσαν ότι θα ωφελούσε την Ελλάδα η συνεργασία με τον κατακτητή και πίστευαν ότι οι αντιστασιακοί ήταν εχθροί της πατρίδας τους.

Γιατί λοιπόν οι "Ρωμηοί" που συνεργάστηκαν με τους Ρωμαίο-Χριστιανούς κατακτητές είναι περισσότερο πατριώτες από τους "δοσίλογους" που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές; Μήπως αρκούν λίγοι αιώνες για να κάνουν τον δοσίλογο, πατριώτη; Πείσε με, φίλτατε, ότι οι δοσίλογοι Έλληνες ήταν εξίσου αυθεντικοί και γνήσιοι πατριωτές με τον παππού σου που πολέμησε στην Αλβανία, και τότε δε μένει παρά να δεχτώ πως ΕΓΩ έχω ξεφύγει

Σημείωσε αν θέλεις ότι δε με ενοχλεί ΚΑΘΟΛΟΥ να είσαι απότομος κι επιθετικός μαζί μου. Ίσα ίσα με ωφελεί να υποστηρίζω τις αντιλήψεις μου απέναντι στην πιο αυστηρή κριτική. Αυτό που με ενοχλεί είναι να είσαι ασυνεπής απέναντι στις δικές σου αντιλήψεις και να μην μπορούμε τελικά να συνεννοηθούμε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 20:01:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Γιατί έχει ξεφύγει ο Ερμοκράτης φίλε thoth;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 20:18:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Γιατί έχει ξεφύγει ο Ερμοκράτης φίλε thoth;
Επειδή ξέρει να λέει ειλικρινά αυτό που πιστεύει;
Ο προστατευόμενος σου dix, ο οποίος λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα δεν σε ενοχλεί;
Αλλά βλέπεις ο dix λέει τις γελοιότητες του με κάποια στοιχειώδη σοβαροφάνεια.
Η τελευταία πρόταση του Ερμοκράτη νομίζω ότι τα λέει όλα!!!
Ενα forum που έχει την αξίωση να ονομάζεται «εσωτερικό» και κρίνει ως ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ μέλος τον dix νομίζω ότι εμένα πρέπει να με αντικαταστήσει το συντομότερο.
Ζητώ την άμεση διαγραφή μου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 20:34:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Ευχαριστώ Ερμοκράτη για την συμμετοχή σε αυτόν τον καλό διάλογο.

Νομίζω ότι έρχεσαι στα λόγια μου.

Αυτό ακριβώς ήθελα να αναδείξω, όταν έλεγα:

quote:
Ποιος είσαι εσύ; Μήπως είσαι πατριωτομετρητής και με κάποιο πατριωτόμετρο μας... πατριωτομετράς;

(...)

Τον πατριωτισμό τον αποδεικνύεις με τις πράξεις πατριωτισμού και όχι με το θεολογικό, εθνικό δόγμα με το οποίο αυτοπροσδιορίζεσαι.


Έχεις δίκιο. Ο πατριωτισμός και η αγάπη στην πατρίδα σου δεν κρίνονται μόνο από τις πράξεις υπεράσπισης της πατρίδας όταν κινδυνεύει από τους εχθρούς.

Έχεις δίκιο. Πολλές φορές διχαζόμαστε, όπως και στο θέμα των "ταυτοτήτων" για το ποια πράξη μας και ποια θεωρία μας είναι πιο πατριωτική.

Έχεις δίκιο. Πολλές φορές φαίνεται να μην υπερασπίζεις τα δίκαια της πατρίδας σου, αλλά στην πραγματικότητα (όπως κάθε δίκαιος και καλός πολιτικός-άρχοντας σύμφωνα με τον Πλάτωνα) χρησιμοποιείς αμφιελεγόμενες τακτικές που μακροπρόθεσμα βοηθούν την πατρίδα σου αλλά που βραχυπρόθεσμα προβληματίζουν ή προκαλούν λαϊκή αποδοκιμασία.

Πολλά θα μπορούσα να σου παραθέσω για να σου δείξω ότι συμφωνώ μαζί σου, σε αυτό το ζήτημα.

Από ότι καταλαβαίνεις είμαι πολύ πιο προσεκτικός από εσένα όταν χρειάζεται να χαρακτηρίσω κάποιον πατριώτη ή μη πατριώτη. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι και τα κριτήρια που θα κάνουν κάποιον να φανεί καλός πατριώτης ή όχι.

Για παράδειγμα, ο Σωκράτης. Πέθανε σαν ένας προδότης, σαν ένας διαφθορέας της πόλης του, σαν ένας προδότης των πατρίων εθίμων και θρησκειών, σαν εισηγητής νέων θεών. Και ποιος τον καταδίκασε; Ο λαός, το λαϊκό δικαστήριο, τόσο λαϊκό αλλά και τόσο άδικο.

Για 150 χρόνια, αργότερα, το όνομα του Σωκράτη, εξαφανίστηκε από την Αθήνα. Οι νόμοι σε αυτές τις περιπτώσεις προέβλεπαν ακόμη και να εξαφανιστούν οι πινακίδες, ή και οι γραπτές αναφορές στο όνομα του τιμωρημένου διαφθορέα.

Ευτυχώς η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, κυρίως μέσω των Στωικών, δεν είχε καμία υποχρέωση στους νόμους της Αθήνας και ο Σωκράτης "αναστήθηκε" όπως θα έπρεπε.

Λοιπόν "Ερμοκράτη" τι ήταν τελικά ο Σωκράτης; Ήταν εχθρός της πατρίδας του ή πατριώτης;

Αφού φαίνεται να καταλαβαίνεις και εσύ πόσο δύσκολη είναι η κρίση για το ποιος είναι πατριώτης και ποια είναι τα κριτήρια, γιατί προτρέχεις και δημιουργείς, με τις τοποθετήσεις σου, αντιδράσεις και πολεμική στάση σέ πολλούς άλλους;

Ο στόχος σου δεν φαίνεται ότι είναι να πείσεις. Αντιθέτως, κρατάς μία πολεμική στάση. Προκαλείς, εσκεμμένα, και "κηρύττεις πόλεμο".

Ξαναέρχομαι στο ζητούμενο. Σε αυτό που με ενδιαφέρει. Εμένα πως θα με πείσεις πως θα γινω καλός πατριώτης;

Με "παλληκαρισμούς" και "αφορισμούς" καθώς και με δηλώσεις "εθνικοφροσύνης" που επιτάσσουν πολλοί συμπολεμιστές σου, θα συσπειρώσετε ανθρώπους που λατρεύουν την δύναμη και τον "τσαμπουκά" αλλά που ταυτόχρονα γεμίζουν "μίσος" ενάντια στους άλλους συνανθρώπους τους, που δεν θέλουν αστόχαστα να μπουν σε κάποιο στρατόπεδο.

Η αγάπη για την πατρίδα σου δεν μπορεί ποτέ να είναι σημαντικότερη από την ανθρωπιά και την αλήθεια. Αυτό απέδειξε ο Σωκράτης και αυτό πιστεύω και εγώ.

Αν κάποιος μου αποδείξει ότι φτάνει να συνεχίζεις την αρχαία ελληνική παράδοση και τα πάτρια έθιμα και παραδόσεις, για να είσαι αληθινός και καλός άνθρωπος, καθώς και φίλος της "σοφίας", ευχαρίστως να τον ακολουθούσα. Αλλά η ιστορία, μας αποδεικνύει ότι η "εσωτερικότητα" του ανθρώπου, δεν έχει χρώμα, δεν έχει όνομα, δεν έχει φυλή, δεν έχει έθνος. Ναι, να είσαι πατριώτης, όχι όμως εις βάρος της ανθρωπιάς σου και της αθάνατης ψυχής σου. Αυτή είναι η άποψή μου.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 20:51:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Προς Nagual.

Δεν καταλαβαίνω φίλε μου, την στάση σου. Στο θέμα της "Λευκής Κουκουβάγιας" που εξόργιζε σχεδόν όλους μπορούσες και είχες καρτερικότητα και υπομονή και εύγε σου.

Τώρα σε αυτό το θέμα και σε αυτήν την αντιπαράθεση γιατί θυμώνεις και φτάνεις στα άκρα, ζητώντας την διαγραφή σου;

Τόσο σημαντική είναι η γνώμη μου και η στάση μου που "βάφει" όλο το forum; Αν θα ήθελα να έχω εύκολο έργο, θα διέγραφα απευθείας όποιον διαφωνούσε μαζί μου και θα ήμουν ένας "μικρός άρχοντας" του forum. Αντιθέτως προσπαθώ να διευρύνω τα όρια της ανεκτικότητάς μου και να μπορώ να αγκαλιάσω όλες τις απόψεις χωρίς απαραίτητα να τις αποδεχτώ, αρκεί να μην χαλάσουν το ύφος του forum.

Τον Dix τον λέω αναντικατάστατο για έναν πολύ σημαντικό λόγο, διότι ενώ διαφωνεί με πολλές από τις απόψεις μου κι εγώ με τις δικές του, είναι εδώ, τόσο καιρό και προσπαθεί να κάνει διάλογο. Οι περισσότεροι από τους ομοϊδεάτες του, μόλις τους "πετάω" κάποια "απόρριψη" με βρίζουν και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους, ρίχνωντάς με και κανένα "Άϊ Σιχτίρ" Αυτός όμως αντέχει και τολμάει. Προσπαθεί να είναι εδώ μέσα ενώ υπάρχουν πολύ πιο εύκολα και κατάλληλα forums που θα ήταν "βασιλιάς μεταξύ βασιλιάδων". Αυτό για μένα τον κάνει αναντικατάστατο συνομιλητή αφού δεν υπάρχει άλλος που να έχει μακροημερεύσει τόσο πολύ.

Αν διαβάσεις την συζήτηση που κάνω εδώ και την τελευταία μου απάντηση στον "Ερμοκράτη" (που μάλλον δεν πρόλαβες να την διαβάσεις γιατί απαντούσαμε ταυτόχρονα) θα καταλάβεις τι εννοώ.

Αν και δεν καταλαβαίνω την "έκρηξή" σου και αισθάνομαι ότι έδωσες διαφορετική και πολύ πιο σημαντική αξία στην δήλωσή μου αυτή, θα σεβαστώ τις ιδέες σου και δεν θα αντιπαλαίψω με αυτές. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και έχουμε μία αρκετά ελεύθερη κοινότητα για να θυμώσω με στάσεις και απορρίψεις προς το πρόσωπό μου.

Σκέψου τα αυτά Nagual και μία ακόμη συμβουλή, μη δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στα λεγόμενά μου. Άνθρωπος είμαι και μπορεί να κάνω λάθη .

Δεν είμαι το forum. Ούτε ενσάρκωση της αλήθειας.

"Είμαι ένας φτωχός και ταπεινός... Διαχειριστής"

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 21:36:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual
Επαναλαμβάνω φίλε thoth ότι είναι ανεπίτρεπτο σε ένα forum που έχει την αξίωση να ονομάζεται «εσωτερικό» να ακούγονται τέτοια πράγματα(μην αρχίσω να γράφω παραδείγματα).
Αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που μόλις βλέπει παπά βγάζει σπυράκια αυτός είμαι εγώ.
Λατρεύω όμως τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
Και νομίζω καθένας που θέλει να λέγεται εσωτεριστής οφείλει να του αποδίδει τον απαιτούμενο αν μη τι άλλο ΣΕΒΑΣΜΟ.
Αν δεν τον αποδίδει δεν είναι εσωτεριστής και λογικά δεν έχει λόγο εδώ μέσα καιπολύ περισσότερο να είναι αναντικατάστατο μέλος.
Δεν ζητώ να φύγει.
Αλλά να μην εφαρμόζονται κατά πως μας βολεύει οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα forum και άλλους να διαγράφουμε επειδή δεν τήρησαν τους όρους συμμετοχής και άλλους οι οποίοι επίσης δεν σέβονται αυτούς τους όρους να τους βαπτίζουμε αναντικατάστατους.
Με αυτά τα δεδομένα ζητώ την διαγραφή μου.
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ATLAS
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 21:54:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ATLAS

ΦΙΛΕ ΤΗΟΤΗ

ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ:

***(ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ-ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: OI KATΗΓΟΡΟΙ-ΔΗΜΙΟΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ -Θ Α Ν Α Τ Ο Υ- ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ...)***

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ) ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
ΕΔΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ ΕΠΡΑΤΤΑΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΔΙΕΠΡΑΤΤΑΝ ΥΒΡΙΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2002, 22:04:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Προς Nagual No 2.

Ποιον έχουμε διαγράψει Nagual; Γιατί εγώ δεν διέγραψα κανέναν.

Λέγοντας να σε διαγράψω τι εννοείς; Εγώ δεν έχω δικαίωμα να διαγράψω μέλος. Αν θέλεις να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να το κάνει o Admin. Όταν δει το μήνυμά σου θεωρώ ότι θα αναλάβει αυτός αυτήν την διαδικασία για την οποία δεν γνωρίζω τίποτε. Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να κάνω.

Πάντως αν εγώ που είμαι από τα ιδρυτικά μέλη και έχω κάνει πόλεμο για να κρατηθεί το forum σε εσωτεριστικά επίπεδα κάνω τέτοιο μεγάλο λάθος, πραγματικά πρέπει να έχω χάσει το μυαλό μου!!!


Αν διάβασες την απάντησή μου στον "Ερμοκράτη" και πάλι δεν καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου και την ανάγκη μου να υπερασπιστώ το εσωτεριστικό πνεύμα, είναι κρίμα.

Θέλω να σου υπενθυμίσω το παράδειγμα του "Φώτιου" που βάστηξε ένα μεγάλο μέρος της υπεράσπισης του ονόματος του Ιησού Χριστού με σεβασμό στον διάλογο και αξιοπρέπεια. Εντάξει εγώ δεν αγαπώ και δεν υπερασπίζομαι τον Ιησού Χριστό, μπορείς να το υποστηρίζεις. Αυτός που υποστηρίζει θερμά ότι αγαπάει τον Ιησού Χριστό πώς άντεξε όλο αυτόν τον διάλογο χωρίς να χάσει τη υπομονή του και χωρίς να εξοργισθεί;

Αν με διαβάζει ο "Φώτιος" ας πει και την δική του άποψη. Με ενδιαφέρει πολύ και η δική του άποψη για αυτήν την διαφωνία μας.

Πάντως Nagual δεν χρειάζεται να ξαναγράψεις πάλι περί διαγραφής, θα επικοινωνήσει μαζί σου ο Admin και θα το ρυθμίσει αυτός.

Ότι και να γίνει, καλή φώτιση.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy