ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 12 STRAND DNA ACTIVATION+INDIGO
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 55
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2006, 23:06:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
Αγαπητέ Αναστάση δεν είναι θέμα IQ αλλά θέμα προσανατολισμού αφ ενός και μελέτης με ανοιχτό μυαλό από την άλλη.
Προσανατολισμό έχουμε όλοι, καλώς ή κακώς. Κάποια πράγματα τα δεχόμαστε και κάποια τα απορρίπτουμε. Οι μεν δέχονται "αβασάνιστα" όλες τις μεταφυσικές θεωρίες επειδή τους αρέσουν και απορρίπτουν τις επιστημονικές εξηγήσεις ως "μη ολοκληρωμένες". Οι δε βασίζονται στις επιστημονικές θεωρίες και απορρίπτουν σχεδόν "αβασάνιστα" κάθε τι που ξεφεύγει από αυτές. Στην πρώτη περίπτωση δύσκολα θα σου φέρουν επιχειρήματα που να μπορούν να υποστηρίξουν γιατί πιστεύουν σε αυτό που πιστεύουν, στην δεύτερη θα σου φέρουν επιχειρήματα που γνωρίζουμε όλοι ότι ισχύουν στα όρια της σημερινής ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά δεν θα μπορούν να σου εξηγήσουν τα φαινόμενα για τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμα συγκεκριμένες επιστημονικές απαντήσεις.

Από κει και πέρα ας συμφωνήσουμε όλοι ότι η επιστημονική γνώση που έχουμε σήμερα δεν είναι πανάκεια και ότι αυτή η γνώση μπορεί να διαφοροποιηθεί και να αλλάξει όπως έχει συμβεί δεκάδες φορές μέχρι σήμερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε "τρελλή" θεωρία που κατεβαίνει στην γκλάβα κάποιου, ισχύει συμπερασματικά.

Δηλαδή το παρακάτω ΔΕΝ ισχύει:
Αν
η επιστημονική γνώση = ελλειπής
τότε
κάθε αναπόδεικτη θεωρία = ισχύει


Και πολύ φοβάμαι ότι μερικοί κάνουν και άλλο ένα λάθος. Δηλαδή θεωρούν ότι επειδή η επιστημονική γνώση μπορεί να μας οδηγεί (μέσω επιχειρημάτων ή πειραμάτων) προς κάποια νέα θέαση του σύμπαντος ή του κόσμου ή του ανθρώπου, δεν σημαίνει ότι γυρίζει πίσω σε παλιότερες θεωρίες (πχ των αρχαίων). Επειδή έχουμε μάθει να ταυτίζουμε επιφανειακά κάποιες έννοιες, δεν σημαίνει ότι τις εννοούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Για να το κάνω πιό λιανά με ένα φανταστικό παράδειγμα, αν αύριο βγουν οι επιστήμονες και μιλήσουν για την ύπαρξη 7 παράλληλων συμπάντων, δεν σημαίνει ότι αυτά συμπίπτουν με τους 7 ουρανούς των παλιών δοξασιών. Και αυτό επειδή για να το δεχτούμε αυτό, θα πρέπει να συμπίπτουν όλα τα επιμέρους στοιχεία των δύο θεωριών/υποθέσεων.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2006, 23:36:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
και όμως κύριοι υπάρχουν

αυτός μάλιστα έχει και λουλουδάκια δείγμα της χαμελεοντικής του ικανότητας να προσαρμόζεται τέλεια στο περιβάλλον του

τώρα είμαι στο στάδιο που τους μαθαίνω να παίζουν μπαρμπούτι...

Ελπιζω να έχετε αίσθηση του χιούμορ και να μην παρεξηγήθηκε κανείς
Ostria μιλάς σωστά για πολλοστή φορά
Τα λεμε

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Νέο Μέλος

Greece
8 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2006, 01:03:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
quote:


Από κει και πέρα ας συμφωνήσουμε όλοι ότι η επιστημονική γνώση που έχουμε σήμερα δεν είναι πανάκεια και ότι αυτή η γνώση μπορεί να διαφοροποιηθεί και να αλλάξει όπως έχει συμβεί δεκάδες φορές μέχρι σήμερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε "τρελλή" θεωρία που κατεβαίνει στην γκλάβα κάποιου, ισχύει συμπερασματικά
quote:


ΑΓΑΠΗΤΗ Ostria ΣΤΟ 99,8% ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΕΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΑΒΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ (ΒΛΕΠΕ.. ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ=ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ = ΟΡΓΑΝΟ ΑΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ= ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ)
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΟΥΝΕ ΣΤΟ ΑΝ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΚΛΑΒΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΗ 'Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΟΥΔΕΙΣ ΕΚΩΝ ΚΑΚΟΣ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2006, 12:48:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech

Η Αμαλία μου ζήτησε να της πω τι ειναι επιστημη και τι ψευδοεπιστημη.Βρηκα ενα πολυ ωραιο αρθρο στο quackwatch που μας δινει βασικα χαρακτηριστικα της ψευδοεπιστημης και της επιστημης.

ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΠΙΣΤΗΜΗ.

-----------------------------------------------------------------------

Rory Coker, Ph.D.

Η ψευδοεπιστήμη επιδεικνύει μια αδιαφορία στα στοιχεία.

Αντί να συμβουλευτούν βιβλία αναφοράς ή να εκπονήσουν έρευνες άμεσα,οι οπαδοί της απλά εφεύρουν ψευδή «στοιχεία» εκεί που χρειάζεται.Αυτές οι μυθοπλασίες είναι συχνά κεντρικές στην επιχειρηματολογία και τα συμπεράσματα του ψευδοεπιστήμονα.Επιπλέον οι ψευδοεπιστήμονες σπάνια αναθεωρούν.Η πρώτη έκδοση ενός ψευδοεπιστημονικού βιβλίου είναι σχεδόν πάντα και η τελευταία παρόλο που το βιβλίο παραμένει σε κυκλοφορία δεκαετίες ή ακόμα και αιώνες Ακόμα και βιβλία με εμφανή σφάλματα,λάθη και τυπογραφικά λάθη σε κάθε σελίδα μπορεί να ανατυπώνονται όπως είναι,ξανά και ξανά.Συγκρίνετε το αυτό με τα επιστημονικά εγχειρίδια που γνωρίζουν μια νέα έκδοση κάθε λίγα χρόνια εξαιτίας της ραγδαίας συσσώρευσης νέων στοιχείων.

Η ψευδοεπιστημονική «έρευνα» είναι σταθερά τσαπατσούλικη.

Οι ψευδοεπιστημονες κόβουν αναφορές από εφημερίδες,συλλέγουν διαδόσεις, κάνουν αναφορά σε άλλα ψευδοεπιστημονικά βιβλία και μελετούν εντατικά θρησκευτικά ή μυθολογικα έργα.Σπάνια ή ποτέ εκπονούν μια ανεξάρτητη ερευνά για να ελέγξουν τις πήγες τους.

H ψευδοεπιστημή ξεκινά με μια υπόθεση-συνήθως μία που είναι συναισθηματικά ελκυστική και που προκαλεί θεαματική δυσπιστία-και μετά ψάχνει μόνο για πληροφορίες που φαίνεται να την υποστηρίζουν.

Τα ασύμβατα με αυτήν στοιχεία αγνοούνται.Μιλώντας γενικά,ο σκοπός της ψευδοεπιστήμης είναι να εκλογικεύσει ισχυρές δοξασίες παρά να ερευνήσει ή να δοκιμάσει εναλλακτικές πιθανότητες.Η ψευδοεπιστημή ειδικεύεται στην επίσπευση σε «αρμονικά συμπεράσματα»,στο άλεσμα ιδεολογικών αξόνων,στην ικανοποίηση προκαταλήψεων και σε διαδεδομένες παρεξηγήσεις.

Η ψευδοεπιστήμη αδιαφορεί για κριτήρια έγκυρων αποδείξεων.

Η έμφαση δεν δίνεται σε με σκοπο,ελεγχόμενα,με επαναληψημότητα επιστημονικά πειράματα.Αντίθετα δίδεται σε ανεπαλήθευτες καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων,ιστορίες και απίθανες διηγήσεις,διαδόσεις,φήμες και αμφίβολα ανέκδοτα.Η αυθεντική επιστημονική βιβλιογραφία είτε αγνοείται είτε παρερμηνεύεται.

Η ψευδοεπιστημη βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην υποκειμενική αξιολόγηση.

Ο Τάδε βάζει ζελέ στο κεφάλι του και ο πονοκέφαλος του περνάει.Κατά την ψευδοεπιστημή αυτό σημαίνει ότι ο ζελές θεραπεύει τους πονοκέφαλους. Κατά την επιστήμη αυτό δεν σημαίνει τίποτα,αφού δεν εκπονήθηκε κανένα πείραμα.Πολλά πράγματα λάμβαναν χώρα όταν έφυγε ο πονοκέφαλος του Τάδε,το φεγγάρι ήταν στην γέμιση του, ένα πουλί πέταξε από πάνω,το παράθυρο ήταν ανοικτό,ο Τάδε φορούσε το κόκκινο πουκάμισο του_και ο πονοκέφαλος του μπορούσε να φύγει σε κάθε περίπτωση,ότι και εάν γινόταν. Ένα ελεγχόμενο πείραμα θα έβαζε πολλούς ανθρώπους μαζι,υποφέροντες από πονοκέφαλο σε πανομοιότυπες περιστάσεις,πέραν από την παρουσία ή την απουσία της θεραπείας που επιθυμεί να δοκιμάσει και θα συνέκρινε τα αποτελέσματα που τότε θα είχαν κάποια πιθανότητα να έχουν νόημα.Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει κάτι στην αστρολογία επειδή ένα ωροσκόπιο σε μια εφημερίδα τους περιγράφει τέλεια.Αλλά προσεκτική έρευνα θα αποκάλυπτε ότι η περιγραφή είναι αρκετά γενική ώστε να μπορεί να καλύπτει πρακτικά τον καθένα.Αυτό το φαινόμενο που αποκαλείται υποκειμενική αξιοποίηση,είναι ένα από τα θεμέλια της λαϊκής υποστήριξης των ψευδοεπιστημών.

Η ψευδοεπιστήμη βασίζεται σε αυθαίρετες συμβάσεις της ανθρώπινης κουλτούρας,παρά σε αμετάβλητες τακτικότητες της φύσης.

Για παράδειγμα οι ερμηνείες της αστρολογίας βασίζονται στα ονόματα των πραγμάτων που είναι τυχαία και διαφέρουν από κουλτούρα σε κουλτουρα.Εαν οι αρχαίοι είχαν δώσει το όνομα Άρης στον πλανήτη που αποκαλούμε Δία και αντίστροφα,η αστρονομία δεν θα έδινε δεκάρα αλλά η αστρολογία θα ήταν εντελώς διαφορετική επειδή βασίζεται αποκλειστικά στο όνομα και δεν έχει καμία σχέση με τις φυσικές ιδιότητες του ίδιου του πλανήτη.

Η ψευδοεπιστημη πάντα εκπίπτει στην ανοησία εάν ερευνηθεί αρκετά.

Μπορεί οι ραβδοσκόποι να μπορούν να αισθανθούν με κάποιον τρόπο την παρούσα νερού ή ανόργανων στοιχείων κάτω από ένα πεδίο αλλά σχεδόν όλοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να ραβδοσκοπήσουν εξίσου καλά και από έναν χάρτη! Ίσως ο Γκέλερ να είναι όντως «ευαίσθητος σε υπερφυσικά φαινόμενα» αλλά όντως οι δυνάμεις του ακτινοβολούνται σε αυτόν μέσω ενός ραδιοσυνδέσμου από έναν ιπτάμενο δίσκο από τον πλανήτη Χούβα όπως ισχυρίζεται? Ίσως τα φυτά να είναι «ευαίσθητα σε υπερφυσικά φαινόμενα» αλλά γιατί ένα μπολ με λάσπη αντιδρά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο ίδιο ακριβώς «πείραμα»?

Η ψευδοεπιστήμη πάντα αποφεύγει να θέσει τους ισχυρισμούς της σε μια αξιόλογη δοκιμασία.

Οι ψευδοεπιστήμονες δεν εκτελούν ποτέ προσεκτικα,μεθοδικά πειράματα οι ίδιοι-και συνήθως κατά γενικό κανόνα αγνοούν τα αποτελέσματα εκείνων που εκτελούνται από επιστήμονες.Οι ψευδοεπιστήμονες επίσης ποτέ δεν προσπαθούν να αναπαράγουν ένα πείραμα. Εάν ένας ψευδοεπιστήμονας ισχυριστεί ότι εκτέλεσε ένα πείραμα (όπως οι «απολεσθέντες» μελέτες πάνω στον βιορυθμό του Hermann Swoboda που είναι η υποτιθέμενη βάση της μοντέρνας ψευδοεπιστημής των βιορυθμών),κανένας άλλος ψευδοεπιστήμονας δεν προσπαθεί ποτέ να το αναπαράγει ή να το τσεκάρει,ακόμα και εάν τα αρχικά στοιχεία λείπουν ή είναι αμφισβητήσιμα.Ακόμη,όταν ένας ψευδοεπιστήμονας ισχυρίζεται ότι έχει εκτελέσει ένα πείραμα με ένα αξιόλογο αποτέλεσμα,αυτός ο ίδιος δεν το επαναλαμβάνει για να ελέγξει τα αποτελέσματα και τις διαδικασίες του.Αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με την επιστήμη,οπού κρίσιμα πειράματα επαναλαμβάνονται από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο με διαρκώς αυξανόμενη ακρίβεια.

H ψευδοεπιστήμη συχνά πέφτει σε αντιφάσεις ,ακόμα και μέσα στα πλαίσια των ίδιων της των όρων.

Τέτοιες λογικές αντιφάσεις απλώς αγνοούνται ή εκλογικεύονται.Ετσι δεν πρέπει να δοκιμάσουμε έκπληξη όταν το Κεφάλαιο 1 ενός βιβλίου με θέμα τη ραβδοσκόπηση αναφέρει ότι οι ραβδοσκόποι χρησιμοποιούν φρεσκοκομμένα κλαδιά επειδή μόνο το «ζωντανό» ξύλο μπορεί να διοχετεύσει και να εστιάσει «την ακτινοβολια της γής» που κάνει δυνατή την ραβδοσκόπηση,ενώ το Κεφάλαιο 5 δηλώνει ότι σχεδόν όλοι οι ραβδοσκόποι χρησιμοποιούν μεταλλικές ή πλαστικές ράβδους.

H ψευδοεπιστημή δημιουργεί επίτηδες μυστήριο εκεί όπου δεν υπάρχει κανένα,με το να αποκρύπτει κρίσιμες πληροφορίες και σημαντικές λεπτομέρειες.

Το καθετί μπορεί να είναι «μυστηριώδες» με την εξάλειψη οτιδήποτε είναι γνωστό γιαυτό ή παρουσιάζοντας εντελώς φανταστικές λεπτομέρειες.Τα βιβλία του «Τρίγωνου των Βερμούδων» είναι κλασσικά παραδείγματα αυτής της τακτικής.

Η ψευδοεπιστήμη δεν προοδεύει.

Υπάρχουν μόδες και ένας ψευδοεπιστήμονας μπορεί να αλλάξει από μια μόδα σε μια άλλη (από τα φαντάσματα στην ESP έρευνα,από τους ιπτάμενους δίσκους στις παραψυχολογικές μελέτες,από την ESP έρευνα στην αναζήτηση του Μεγαλοπόδαρου (Bigfoot).Αλλά σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα,καμιά πρόοδος δεν γίνεται.Ελάχιστές ή και καθόλου νέες πληροφορίες δεν ανακαλύπτονται.Νέες θεωρίες σπάνια προτείνονται και οι παλιές αντιλήψεις σπάνια τροποποιούνται ή απορρίπτονται υπό το φώς νέων ανακαλύψεων αφού η ψευδοεπιστήμη σπάνια κάνει νέες ανακαλύψεις.Οσο παλαιότερη η ιδέα,τόσο περισσότερο σεβασμό απολαμβάνει. Κανένα φυσικό φαινόμενο ή διεργασία πρωτύτερα άγνωστα στους επιστήμονες έχει ανακαλυφθεί ποτέ από ψευδοεπιστήμονες.Πραγματικά,οι ψευδοεπιστημονες σχεδόν σταθερά ασχολούνται με φαινόμενα πολύ γνωστά στους επιστήμονες αλλά ελάχιστα γνωστά στο ευρύτερο κοινό-έτσι ώστε το ευρύτερο κοινό να καταπιεί οτιδήποτε θέλει να ισχυριστεί ο ψευδοεπιστήμονας.Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την πυροβασία και την φωτογραφία «Κίρλιαν».

Η ψευδοεπιστημή αποπειράται να πείσει με ρητορεία,προπαγάνδα και παρερμηνεία παρά με αξιόλογες αποδείξεις (που πιθανώς δεν υπάρχουν).

Στα ψευδοεπιστημονικά βιβλία βρίσκονται παραδείγματα σχεδόν κάθε λογικού σφάλματος που είναι γνωστό στους μελετητές και έχουν εφεύρει και μερικά δικά τους.Ενα από τα αγαπημένα τους είναι το non sequitur.Οι ψευδοεπιστήμονες επίσης αγαπούν το «Επιχείρημα του Γαλιλαίου».Αυτό συνίσταται στην σύγκριση του ψευδοεπιστήμονα με τον Γαλιλαίο και τον ισχυρισμό ότι όπως πιστεύεται ότι ο ψευδοεπιστήμονας κάνει λάθος,έτσι πίστευαν και για τον Γαλιλαίο οι σύγχρονοι του συνεπώς ο ψευδοεπιστήμονας πρέπει να έχει δίκιο!Προφανώς το επιχείρημα αυτό δεν έχει λογική συνέχεια!Επιπλέον οι ιδέες του Γαλιλαίου ελέγχθηκαν επιβεβαιώθηκαν και έτυχαν αποδοχής από τους επιστήμονες συναδέλφους του.Η απόρριψη ήρθε από την καθιερωμένη θρησκεία που ευνοούσε την ψευδοεπιστήμη που ερχόταν σε αντίθεση με τα ευρήματα του Γαλιλαίου.

Η ψευδοεπιστημή επιχειρηματολογεί από τη άγνοια,μια στοιχειώδη λογική πλάνη.

Πολλοί ψευδοεπιστήμονες βασίζουν τους ισχυρισμούς τους περισσότερο στην έλλειψη πληροφοριών γύρω από την φύση παρά για το ό,τι είναι επί του παρόντος γνωστό.Αλλά κανένας ισχυρισμός δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί από έλλειψη πληροφοριών.Το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τι βλέπουν στον ουρανό σημαίνει μόνο ότι δεν αναγνωρίζουν αυτό που είδαν,Αυτό το γεγονός δεν είναι απόδειξη ότι τα ATIA είναι από το διάστημα.Η δήλωση «Η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει» είναι συχνή στην ψευδοεπιστημονική βιβλιογραφια.Σε πολλές περιπτώσεις,η επιστήμη δεν έχει ενδιαφέρον στο υποτιθέμενο φαινόμενο επειδή δεν έχει αποδείξεις ότι υπάρχει.Σε άλλες περιπτώσεις,η επιστημονική εξήγηση είναι ευρέως γνωστή και καλά αποδεδειγμένη αλλά ο ψευδοεπιστήμονας δεν το γνωρίζει ή την αγνοεί επίτηδες για να δημιουργήσει μυστήριο.

Η ψευδοεπιστημή επιχειρηματολογεί από υποτιθέμενες εξαιρέσεις, λάθη,ανωμαλίες,παράξενα γεγονότα και ύποπτους ισχυρισμούς παρά από καλά αποδεδειγμένες κανονικότητες της φύσης.

Η εμπειρία των επιστημόνων εδώ και πάνω από 400 χρόνια είναι ότι ισχυρισμοί και αναφορές που περιγράφουν καλά κατανοητά αντικείμενα που συμπεριφέρονται με παράδοξους και ακατανόητους τρόπους τείνουν να εκπίπτουν υπό το βάρος της διερεύνησης σε προμελετημένες απάτες,αληθινά λάθη,διαστρεβλωμένες αφηγήσεις,παρερμηνείες,καθαρά κατασκευάσματα και ηλίθιες γκάφες.Δεν είναι σοφό να αποδεχτούμε τέτοιες αναφορές ως πραγματικές χωρίς να τις ελέγξουμε.Οι ψευδοεπιστημονες πάντα θεωρούν αυτές τις αναφορές αληθείς,χωρίς ανεξάρτητη επιβεβαίωση.

H ψευδοεπιστημή επικαλείται την εσφαλμένη αυθεντία,το συναίσθημα ή την δυσπιστία για το καθιερωμένο γεγονός.

Κάποιος που παράτησε το λύκειο γίνεται αποδεκτός σαν ειδικός στην αρχαιολογία,παρόλο που ποτέ δεν μελέτησε αρχαιολογία.(Von Deniken χεχεχε!Σόρυ αλλά δεν κρατήθηκα).΄Eνας ψυχαναλυτής γίνεται αποδεκτός σαν ειδικός όλης της ανθρώπινης ιστορίας,χωρίς να αναφέρουμε την φυσική,την αστρονομία και την μυθολογία ακόμα και εάν οι ισχυρισμοί του δεν έχουν συνέχεια με οτιδήποτε είναι γνωστό και στα τέσσερα αυτά επιστημονικά πεδία. Ενας αστέρας του κινηματογράφου ορκίζεται ότι είναι αληθινό,άρα πρέπει να είναι.Ενας φυσικός ισχυρίζεται ότι ένα μέντιουμ δεν είναι δυνατόν να τον έχει ξεγελάσει με απλά μαγικά κόλπα,παρόλο που ο φυσικός δεν γνωρίζει τίποτα από ταχυδακτυλουργία.Είναι συχνές οι συναισθηματικές επικλήσεις.(«Εάν σε κάνει να νιώθεις καλά,τότε πρέπει να είναι αληθινό».«Βαθιά μέσα σου το ξέρεις»).Οι ψευδοεπιστήμονες αγαπάνε τις φανταστικές συνομωσίες («Υπάρχουν άφθονες αποδείξεις για ιπτάμενους δίσκους αλλά η κυβέρνηση τις κρατάει μυστικές»).Και μετά αντλούν επιχειρήματα από άσχετα πράγματα. Όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με στοιχεία που δεν τους συμφέρουν,απλώς απαντούν«Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τα πάντα» (oh deza vu!).


Η ψευδοεπιστημή κάνει παράδοξους ισχυρισμούς και προωθεί φανταστικές θεωρίες που έρχονται σε αντίθεση με ο,τι είναι γνωστό για την φύση.

Όχι μόνο δεν προσφέρουν καμία απόδειξη ότι οι ισχυρισμοί τους είναι αληθινοι.Αγνοούν επίσης όλα τα ευρήματα που αντιτίθενται στα συμπεράσματα τους. («Οι ιπτάμενοι δίσκοι πρέπει να προέρχονται από κάπου-άρα η γη είναι κούφια και έρχονται από το εσωτερικό της». «Αυτή η ηλεκτρική σπίθα που παράγω με αυτή την ηλεκτρική συσκευή στην πραγματικότητα δεν είναι σπίθα αλλά μάλλον μια υπερφυσική εκδήλωση της ψυχο-πνευματικής ενέργειας». «Κάθε άνθρωπος περιβάλλεται από μια ασύλληπτη αύρα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας,το αυρικό αβγό των αρχαίων Ινδών προφητων,που καθρεπτίζει κάθε διάθεση και κατάσταση του ανθρώπου».).

Οι ψευδοεπιστήμονες εφευρίσκουν το δικό τους λεξιλόγιο στο οποίο πολλοί όροι στερούνται ακριβών ή σαφών ορισμών και κάποιοι δεν έχουν καθόλου ορισμό.

Oι ακροατές συχνά αναγκάζονται να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις σύμφωνα με τις δικές τους προκαταλήψεις.Τι είναι για παράδειγμα η «βιοκοσμική ενέργεια»;΄Η ένα «ψυχοτρονικό ενισχυτικό σύστημα»;Οι ψευδοεπιστήμονες συχνά προσπαθούν να μιμηθούν την ορολογία των επιστημονικών και τεχνικών πεδίων με πομπώδεις ασυναρτησίες που ακούγονται επιστημονικές και τεχνικές.Οι ψευτοθεραπευτές θα βρισκόταν σε σύγχυση χωρίς τον όρο «ενέργεια» αλλά η χρήση του όρου αυτού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την έννοια της ενέργειας που χρησιμοποιούν οι φυσικοί.

H ψευδοεπιστημή εγκαλείται τα κριτήρια αληθείας της επιστημονικής μεθοδολογίας ενώ ταυτόχρονα αρνείται την εγκυρότητα τους.

Κατά αυτόν τον τρόπο,ένα διαδικαστικά άκυρο πείραμα που φαίνεται να δείχνει ότι η αστρολογία λειτουργεί προωθείται σαν «απόδειξη» ότι η αστρολογία είναι ορθη,ενώ χιλιάδες από διαδικαστικά ορθά πειράματα που δείχνουν ότι δεν λειτουργεί αγνοούνται.Το γεγονός ότι κάποιος ξέφυγε με απλά μαγικά κόλπα σε ένα επιστημονικό εργαστήριο είναι «απόδειξη» ότι είναι ένας υπεράνθρωπος με ενώ το γεγονός ότι πιάστηκε να κλέβει σε αρκετά άλλα εργαστήρια αγνοείται.


Η ψευδοεπιστημή ισχυρίζεται ότι τα φαινόμενα που μελετά είναι «ζηλιάρικα».

Τα φαινόμενα εμφανίζονται κάτω από συγκεκριμένες ασαφώς καθορισμένες αλά ζωτικής σημασίας συνθήκες (όπως όταν δεν είναι παρόντες σκεπτικιστές ή άπιστοι,όταν δεν είναι παρόντες ειδικοι,όταν κανένας δεν παρακολουθεί,όταν «οι δονήσεις» είναι σωστές,ή μια φορά στην ανθρώπινη ιστορία).Η Επιστήμη θεωρεί ότι τα αυθεντικά φαινόμενα πρέπει να μπορούν να μελετηθούν από οποιονδήποτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό και όλες οι διαδικαστικά ορθές μελέτες πρέπει να δίνουν αποτελέσματα με συνέχεια.Κανένα αυθεντικό φαινόμενο δεν είναι ζηλιάρικο κατ αυτόν τον τρόπο.Δεν υπάρχει τρόπος να κατασκευάσουμε μια τηλεοπτική συσκευή ή ένα ραδιόφωνο που να λειτουργεί μονάχα όταν δεν είναι παρόντες σκεπτικιστες!Ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι βιολιστής σε επίπεδο κονσέρτου αλλά που δεν φαίνεται να είχε ποτέ στην κατοχή του ένα βιολί και αρνείται να παίξει όταν κάποιος που μπορεί να τον ακούσει είναι παρόν ,το πιο πιθανό είναι να ψεύδεται για την ικανότητα του να παίζει το βιολί.

Οι ψευδοεπιστημονικές «εξηγήσεις» τείνουν να είναι σεναριακες.

Δηλαδή,μας λένε μια ιστορία αλά τίποτα άλλο,δεν έχουμε καμία περιγραφή κάποιας πιθανής φυσικής διεργασίας.Για παράδειγμα ο Immanuel Velikovsky (1895-1979), ισχυρίστηκε ότι το πέρασμα ενός αλλού πλανήτη κοντά στην γη προκάλεσε το αναποδογύρισμα του άξονα της γης.Αυτό είναι όλο όσο είπε.Δεν μας πρόσφερε μηχανισμούς. Αλλά ο μηχανισμός έχει όλη την σημασία,γιατί οι κανόνες της φυσικής αποκλείουν αυτή τη διαδικασία ως αδύνατη.Εάν ο Velikovsky είχε ανακαλύψει κάποιον τρόπο με τον οποίο ένας πλανήτης μπορούσε να αναποδογυρίσει τον άξονα περιστροφής κάποιου αλλού πλανήτη,θα είχε πιθανώς περιγράψει τον μηχανισμό με τον οποίον αυτό θα μπορούσε να συμβεί.Η ξέρη δήλωση από μόνη της χωρίς τον υποκείμενο μηχανισμο,δεν μεταβιβάζει καμία απολύτως πληροφορία.Ο Velikovsky είπε ότι η Αφροδίτη ήταν παλιά ένας κομήτης και ότι αυτός ο κομήτης εκτοξεύτηκε από ένα ηφαίστειο του Δία.Εφόσον οι πλανήτες δεν προσομοιάζουν με κομήτες (που είναι θραύσματα από πάγο και πέτρα με καμία απολύτως σύνδεση με τα ηφαίστεια) και αφού είναι έτσι κι αλλιώς γνωστό ότι ο Δίας δεν έχει ηφαίστεια (ή καν μια στερεή επιφάνεια) καμία φυσική διεργασία δεν μπορούσε να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του Velikovsky.Μας έδωσε λόγια, συνδεδεμένα μεταξύ τους μέσα σε μια πρόταση αλλά οι σχέσεις ήταν ξένες προς το σύμπαν στο οποίο ζούμε και δεν έδωσε καμία εξήγηση για το πώς αυτές μπορούν να υπάρξουν.Προσέφερε ιστορίες,όχι αυθεντικές θεωρίες.

Οι ψευδοεπιστήμονες συχνά βασίζονται στην αρχαία ανθρώπινη συνήθεια της μαγικής συλλογιστικής.

Η μαγεία,η γητεία βασίζονται πάνω στην επίπλαστη ομοιότητα,την εσφαλμένη αναλογία,εσφαλμένες συνδέσεις αιτίας και αποτελέσματος κτλ.Δηλαδή ανεξήγητες επιδράσεις και συνδέσεις εικάζονται από την αρχή-δεν βρίσκονται μέσω έρευνας.(«αν πατήσεις πάνω σε μια σχισμή (crack) του πεζοδρομίου χωρίς να πεις μια μαγική λέξη η μητέρα του θα σπάσει (crack) ένα κόκαλο στο σώμα της,η βρώση καρδιόσχημων φύλλων είναι καλό για ασθένειες της καρδιάς,το να λούζεις με κόκκινο φως το σώμα αυξάνει την παραγωγή αιματος,τα κριάρια είναι επιθετικά γιαυτό όποιος γεννήθηκε κάτω από το ζώδιο του κριού είναι επιθετικό άτομο,τα ψάρια είναι «φαγητό για το μυαλό» γιατί το κρέας του ψαριού μοιάζει με εγκεφαλικό ιστό κτλ).

Η ψευδοεπιστήμη βασίζεται κατά πολύ στην αναχρονιστική σκέψη.

Όσο παλιότερη η ιδέα,τόσο πιο ελκυστική είναι στην ψευδοεπιστημη-είναι η σοφία των αρχαίων- ιδιαίτερα εάν η ιδέα είναι ξεκάθαρα λαθεμένη και έχει εδώ και πολύ καιρό απορριφθεί από την επιστήμη.Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν δυσκολία να αντιληφθούν αυτό το σημείο. Ένας τυπικός ρεπόρτερ που γράφει σχετικά με την αστρολογία μπορεί να νομίσει ότι μια σχολαστική δουλεία μπορεί να γίνει ρωτώντας έξι αστρολόγους και έναν αστρονόμο. Ο αστρονόμος λέει ότι είναι ανοησία.Οι έξι αστρολόγοι λένε ότι είναι σπουδαίο πράγμα και ότι πραγματικά λειτουργεί και ότι με 50$ θα φτιάξουν το ωροσκόπιο οποιουδήποτε.(Αναμφίβολα!).Σε πολλούς ρεπόρτερ και προφανώς σε πολλούς συντάκτες αυτό επιβεβαιώνει την αστρολογία με αναλογία έξι προς ένα!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Επιστήμη


Τα ευρήματα τους εκφράζονται κυρίως μέσω επιστημονικών περιοδικών που ανασκοπούνται-επιθεωρούνται και διατηρούν αυστηρά κριτήρια για την τιμιότητα και την ακρίβεια .

Απαιτούνται αποτελέσματα με επαναληψιμότητα.Τα πειράματα πρέπει να περιγράφονται με ακρίβεια ώστε να είναι δυνατή η αναπαραγωγή τους ή η βελτίωση τους.

Οι αποτυχίες διερευνώνται και μελετούνται προσεκτικά διότι οι λανθασμένες θεωρίες μπορούν πολύ συχνά να κάνουν ορθές προβλέψεις αλλά καμία ορθή θεωρία δεν μπορεί να κάνει λανθασμένες προβλέψεις.

Καθώς ο χρόνος περνάει,ολοένα και περισσότερα πράγματα μαθαίνονται για τις υπό μελέτη φυσικές διεργασίες.

Πείθει με βάση τις αποδείξεις,με επιχειρήματα βασισμένα πάνω σε λογικούς και/η μαθηματικούς συλλογισμούς,με το να κάνει την καλύτερη υπόθεση που επιτρέπουν τα δεδομένα.Όταν νέες αποδείξεις έρχονται σε αντίθεση με παλιές ιδέες,αυτές εγκαταλείπονται.

Δεν συνηγορεί υπέρ ή προωθεί προϊόντα ή πρακτικές μη επιβεβαιωμένης αξίας.

Ψευδοεπιστημη

Η βιβλιογραφία απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό.Δεν υπάρχουν αναθεώρηση στάνταρ,επικύρωση πριν την δημοσίευση,καμία απαίτηση για ορθότητα και ακρίβεια.

Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να αναπαραχθούν ή να επιβεβαιωθούν.Οι μελέτες αν υπαρχουν,περιγράφονται πάντα με τόση ασάφεια,που κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε ή πως έγινε.

Οι αποτυχίες αγνοούνται,δικαιολογού-νται,αποκρύπτονται,αποδοκιμάζονται,λέγονται ψέματα γιαυτες,μειώνεται η άξια τους εκλογικοποιούνται, ξεχνιούνται,αποφεύγονται πάση θυσία.

Κανένα φυσικό φαινόμενο ή διεργασία δεν ανακαλύπτεται η μελετάται ποτε.Καμία πρόοδος δεν λαμβάνει χώρα,δεν μαθαίνεται τίποτα το χειροπιαστό.

Πείθει με βάση την πίστη και την δοξασία.Η ψευδοεπιστημη έχει ένα ισχυρό ημιθρησκευτικό στοιχείο. Προσπαθεί να προσηλυτίσει όχι να πείσει.Πρέπει να πιστέψεις σε αντίθεση προς τα γεγονότα,όχι εξαιτίας τους.Η αρχική ιδέα δεν εγκαταλείπεται ποτέ,οποιεσδήποτε και εάν είναι οι αποδείξεις.

Γενικά κερδίζει μέρος ή όλο από το εισόδημα μέσω της πώλησης αμφισβητούμενων προϊόντων (όπως βιβλία ,σεμινάρια συμπληρώματα διατροφής) και/η ψευδοεπιστημονικές υπηρεσίες (όπως ωροσκόπια,μελλοντικες προβλέψεις κτλ)


QUIZ Ποσα απο τα χαρακτηριστικα της ψευδοεπιστημης μπoρειτε να εντοπίσετε στις θεωριες του Panos?Οποιος/α βρει τα περισσότερα κερδίζει ενα δειπνο κερασμενο απο μενα οταν με το καλό εγκατασταθω στην Αττική.

Edited by - medtech on 21/03/2006 13:12:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Βρίλ
Μέλος 3ης Βαθμίδας


659 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2006, 14:27:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βρίλ
Αγαπητή μου και προσφιλής μου Medtech.

Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου και για το ωραίο αρθρο που βρήκες.

Σε αυτά που λές, εσύ ή ο αρχικός συντάκτης του, με βρίσκεις σύμφωνο και δεν θα μπορούσα να το πώ καλύτερα.

όλο το άρθρο, αλλά ειδικά η φράση Η ψευδοεπιστήμη πάντα αποφεύγει να θέσει τους ισχυρισμούς της σε μια αξιόλογη δοκιμασία. είναι ο βασικός άξονας που θα έπρεπε να κινείται ο καθένας και η κάθεμιά που συναντά τέτοια πράγματα, όπως η ενεργοποίηση του 12κλωνου DNA .

Επειδή όμως αυτό δεν είναι ούτε το πρώτο τρελό που συναντώ, και μακάρι να ήταν και το τελευταίο, προεκτείνω την κεντρική ιδέα αυτού του άρθρου σε ένα άλλο θέμα, που θα το βρείς εδώ .

Παρατήρησε σε παρακαλώ, πώς όταν τέθηκε θέμα μιας αποδεικτικής διαδικασίας, το θέμα "γύρισε" στην παλαβή, και πώς τελικά οι "κύριοι" έγιναν ... λαγοί.

Ευχαριστώ.Edited by - Βρίλ on 21/03/2006 14:28:26Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2006, 15:36:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech

Το άρθρο δεν το συνεταξα εγώ.Το συνεταξε ο Rory Coker, Ph.D.Ενας απο τους λόγους που διάλεξα το άρθρο είναι επειδη αυτός που το συνεταξε εχει διδακτορικο για να μην μου πει κανενας άλλος "μα εσυ είσαι τεχνολόγος οχι επιστήμονας οποτε δεν ξέρεις τι σου γίνεται μικρό άθλιο υποκείμενο ή ζηλευεις τους γιατρούς γιαυτό μας το παίζεις σπουδαία (ακόμα και εαν η κατηγορούσα έχει πτυχιο Βιομηχανικού Σχεδίου συνεπώς δεν γνωρίζει βιοχημεία,βιολογία,κλινική χημεία σε βαθμό που γνωρίζει ένας Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων ούτε και έχει ασχοληθεί με βιομόρια στο βαθμό που ασχολείται ένας Τεχνολόγος Ιατρικών εργαστηρίων.Μετά βέβαια με βάφτισε Ρομπότ,ανευ συναισθηματων άνθρωπο δηλαδη,αν και το γεγονός οτι ασχολούμαι με τον τομέα της υγείας μας δίνει μια υποψία οτι ΙΣΩΣ να εχω και κάποια αλτρουιστικα στοιχεία στο χαρακτήρα μου).

Δέχομαι ευφημο μνεία για την μεταφραση δεδομένου οτι το αρχικό άρθρο είναι εις την Αγγλικήν και μετάφραζα όλο το βράδυ με μεγιστη προσοχή για να είναι νοηματικά σωστό.Οποιος θέλει να επιβεβαιώσει την ορθότητα της μετάφρασης μπορεί να πάει στο www.quackwatch.org και να βρεί το αρχικό άρθρο,σε περιπτωση που εγω η αμόρφωτη,ζηλιάρα,ρομποτική Τεχνολόγος έκανα κάποιο λάθος εσκεμένα ή μη (μπορεί πχ να με έβαλαν οι grays) και το νόημα του είναι διαφορετικό.

Εγώ καλω τους σκεπτικιστές,να αρχίσουμε να δημοσιεύουμε στην ενότητα "ΓΝΩΣΗ" άρθρα που να αφορούν:

-τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα μεντιουμ,οι αστρολόγοι,οι χαρτορίχτρες κτλ για να ξεγελούν τα θύματα τους .
-τις συλλογιστικές πλάνες που οδηγούν ακόμα και εξαιρετικά μορφωμένους ανθρώπους να βγάζουν λάθος συμπεράσματα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2006, 15:47:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech
quote:

Αγαπητή μου και προσφιλής μου Medtech.

Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου και για το ωραίο αρθρο που βρήκες.

Σε αυτά που λές, εσύ ή ο αρχικός συντάκτης του, με βρίσκεις σύμφωνο και δεν θα μπορούσα να το πώ καλύτερα.

όλο το άρθρο, αλλά ειδικά η φράση Η ψευδοεπιστήμη πάντα αποφεύγει να θέσει τους ισχυρισμούς της σε μια αξιόλογη δοκιμασία. είναι ο βασικός άξονας που θα έπρεπε να κινείται ο καθένας και η κάθεμιά που συναντά τέτοια πράγματα, όπως η ενεργοποίηση του 12κλωνου DNA .

Επειδή όμως αυτό δεν είναι ούτε το πρώτο τρελό που συναντώ, και μακάρι να ήταν και το τελευταίο, προεκτείνω την κεντρική ιδέα αυτού του άρθρου σε ένα άλλο θέμα, που θα το βρείς εδώ .

Παρατήρησε σε παρακαλώ, πώς όταν τέθηκε θέμα μιας αποδεικτικής διαδικασίας, το θέμα "γύρισε" στην παλαβή, και πώς τελικά οι "κύριοι" έγιναν ... λαγοί.

Ευχαριστώ.Edited by - Βρίλ on 21/03/2006 14:28:26


Mα κλασικά ή γίνονται λαγοί ή αρχίζουν τις προσβολές (στενόμυαλε ιεροεξεταστή!!!!!!αναίσθητε!αμόρφωτε!!!κομπλεξικεεεε!),τις απειλές (με αυτά που κάνεις θα στραβώσει το Κάρμα σου και θα πάθεις μεγάλο κακο!),ή το γυρίζουν σε άλλο θεμα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PaNo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
351 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 00:44:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους PaNo  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος PaNo
REMOTE VIEWING

TO 1995 H CIA STAMATISE NA XRHMATODWTEI TO PROGRAMA ME THN ONOMASIA "STARGATE" (REMOTE VIEWING) POY HTAN ENERGO GIA 20 XRONIA.OLOI OSOI DOULEYAN SE AYTO TO PROGRAMA DHMEIOYRGISANE AKADHMIES KAI ARXEISAN NA DIDASKOUN OTI EIXAN ANAKALYPSEI AYTA TA 20 XRONIA.GIA NA STAMATISANE AYTO TO PROGRAMA FANTASTEITE ME TI MPOREI NA ASXOLOUNTE TWRA.OLOI XEROUN STHN AMERIKH OTI H CIA EINAI TO PIO "OPEN MIND" TOY PLANHTH.
ME TO SYSTHMA REMOTE VIEWING MA8ENEI KAPIOS POS SYNHDITA NA ALAZEI TA ENGEFALIKA STADIA.
O ENGEFALOS STHN KA8HMERINOTHTA LEITOYRGEI SE BETA STADIO 15HZ-31HZ KYKLOYS ANA DEFTEROLEPTO.
ALFA STADIO 8HZ-14HZ EINAI TO STADIO THS ONEIROPOLHSEIS ME TA MATIA ANOIXTA KAI POLLES FORES THN HMERA PEFTOUME SE ALFA KAI THETA XWRIS NA TO SYNHDITOPIOYME.
H REMOTE VIEWING EINAI APOLYTA EPYTHXEIS OTAN KAPIOS SYNHDITA PEFTEI SE THETA STADIO 4HZ-8HZ KYKLOYS ANA DEFTEROLEPTO KAI XRHSIMOPIEI TO REMOTE VIEWING PROTOKOLO GIA NA ENTOPISEI TON STOXO.
SE AYTO TO STADIO MPENEI KAPIOS SE SPACE OPOY O XRONOS DEN EINAI EY8EIGRAMIKOS KAI MPOREI NA DEI GEGONOTA APO TO PAREL8ON PARON KAI MELLON GIATI OLA EXOYN IDH GEINEI.
OTAN KAPIOS EXEI KANEI ARKETH PRAKTIKH TOTE MPOREI KAI PEFTEI SE THETA STADIO ME TA MATIA ANOIXTA.O AINSTAIN KATAFERE NA BRISKETE SE THETA STADIO GIA TOYLAXISTON 8-12 WRES THN HMERA KAI EKANE TIS ANAKALYPSEIS SE AYTO TO STADIO.
AYTOS EINAI AKI O APOTEROS STOXOS TOY DIALOGISMOY.
OTAN TO ARISTERO KAI DEKSIO MEROS TOY ENGEFALOY ARXISOUN KAI DONOUNTAI ME APOLYTH ISOROPIA TOTE O ENGEFALOS PEFTEI SE THETA STADIO. AYTO EXEI APODIXTEI ME TO "EEG MACHINE"
YPARXEI KAI H "REMOTE INFLUENCING" TEXNIKH POY LEITOURGEI SE DELTA STADIO 1HZ-3HZ KYKLOYS ANA DEFTEROLEPTO KAI MPOREI KAPIOS NA ALAKSEI KATASTASEIS KAI MELONTIKES PI8ANOTITES ANAPROGRAMATIZONTAS TO YPOSINYDITO.SE DELTA STADIO YPARXEI SYNHDITH SYNDESH ME TO YPOSYNIDITO SE KBANTIKO EPIPEDO.
TO PROGRAMA POY EXW MELETHSEI KAI XRHSEIMOPIW MPOREI KAPIOS NA TO BREI EDW http://www.probablefuture.com/p52.htm
H MPOREI NA PSAKSEI STO NET ARKEI AYTOI POY TO DIDASKOYN NA HTAN MESA STO PROGRAMA THS CIA.
http://www.fas.org/irp/program/collect/stargate.htm
http://www.firedocs.com/remoteviewing/answers/crvmanual/index.html
http://www.trv.com/
http://www.trvuniversity.com/
http://www.matrixaccess.com/

PaNo


Edited by - PaNo on 22/03/2006 09:53:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 01:25:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
Φίλη medtech

Βρίλι μου

Αγαπητέ Αναστάση έχεις όσο χρόνο θες για να κατασταλάξεις. Κανείς δεν φιμώνει τον Pano (έτσι κι αλλιώς μονόλογο κάνει κυρίως απ ότι βλέπω).

Φίλε Pano, για το REMOTE VIEWING (και τα πειράματα της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών) έχουν γραφτεί πολλά. Δεν το αποκλείω να ισχύει αλλά θεωρώ ότι όσα πειράματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν αποδεικνύουν με τίποτα ότι όντως αποτελεί "επιστημονική αλήθεια" (τουλάχιστον όχι ακόμα).

Αν όπως λες το remote viewing είναι αποτελεσματικό και το χρησιμοποιείς με επιτυχία σου προτείνω να μην χάσεις αυτή την ευκαιρία:
"The United States Department of State is offering a reward of US$25 million for information leading to bin Laden's capture. An additional reward of $2 million is being offered by the Airline Pilots Association and the Air Transport Association."

Απ ότι φαίνεται οι υπόλοιποι πειραματιζόμενοι με το remote viewing δεν ενδιαφέρονται ή δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν τον Νο1 καταζητούμενο των ΗΠΑ (υπάρχει και ολόκληρη λίστα με καταζητούμενους τρομοκράτες και άλλους, στο site του FBI).

Μια παρουσίαση του θέματος από την πλευρά των σκεπτικιστών εδώ
http://skepdic.com/remotevw.html

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

venthios
Νέο Μέλος


6 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 10:44:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους venthios
καλημερα κατ' αρχην να με συγχωρεσεται που γραφω ατονικα αλλα μου ειναι πιο ευκολο! λοιπον διαβαζοντας λιγα απο αυτα που πραγματευεσται πραγματικα γελασα πολυ!!! χωρις παρεξηγηση να με συμπαθατε,με αυτα που διαβασα ειμαι ετοιμος να καψω και εγω τα πτυχια και τα βιβλια μου (και ας στοιχιζουν μια περιουσια) και να δολοφονησω ολους αυτους τους ψευτοεπιστημονες που με διδασκαν τοσα χρονια .... αντε παω να στρωσω pcr (Μαρια την μυξααααα)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AZAΧ_ΧΑΖΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Uzbekistan
301 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 11:49:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AZAΧ_ΧΑΖΑ
quote:

PaNos λέει....
REMOTE VIEWING

TO 1995 H CIA STAMATISE NA XRHMATODWTEI TO PROGRAMA ME THN ONOMASIA "STARGATE" (REMOTE VIEWING) POY HTAN ENERGO GIA 20 XRONIA.


Γιατί άραγε ....;;; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ....

quote:

PaNos λέει....
OLOI OSOI DOULEYAN SE AYTO TO PROGRAMA DHMEIOYRGISANE AKADHMIES KAI ARXEISAN NA DIDASKOUN OTI EIXAN ANAKALYPSEI AYTA TA 20 XRONIA.

ΝΑΙ ΝΑΙ ...ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΑΠΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΛΕΦΤΑ... ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ... ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ PaNoS ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ 500-2000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.... ΑΙΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕ

quote:

PaNos λέει....
OLOI XEROUN STHN AMERIKH OTI H CIA EINAI TO PIO "OPEN MIND" TOY PLANHTH.

ΠΙΟ OPEN MIND ΑΠΟ ΣΕΝΑ PaNoS;;;; ...ΕΕΕΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ....

quote:

PaNos λέει....
O ENGEFALOS STHN KA8HMERINOTHTA LEITOYRGEI SE BETA STADIO 15HZ-31HZ KYKLOYS ANA DEFTEROLEPTO.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ...ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΑ 15.678ΗΖ-37.865ΗΖ....
ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ...

quote:

PaNos λέει....
O AINSTAIN KATAFERE NA BRISKETE SE THETA STADIO GIA TOYLAXISTON 8-12 WRES THN HMERA KAI EKANE TIS ANAKALYPSEIS SE AYTO TO STADIO.

ΟΛΕΕΕΕΕ ΟΛΕΕΕΕ.. . PaNos ΒΕΛΤΙΩΝΕΣΑΙ ΒΛΕΠΩ... ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟ...
ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ... ΣΕ ΤΗΕΤΑ ΣΤΑΔΙΟ.;;...Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ..;;.. ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ...;; ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΒΕΤΑ ΣΤΑΔΙΟ... ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΡΕ ΣΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ CELLPHONES (ΚΥΤΑΡΟΤΗΛΕΦΩΝΑ)ΣΟΥ ΚΑΙ ΡΙΞΤΟΥ ΕΝΑ CALL ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΟΝ... ΑΑΑ. ΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ......

ΚΟΙΤΑ... ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ...ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟ... ΓΙΑΤΙ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ....ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ......

ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ....

ΦΕΥΓΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΒΕΤΑ ΣΤΑΔΙΟ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ...
ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ ... ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ... ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΓΑΜΑ ΣΤΑΔΙΟ....
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΟΥ ΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ 45.876ΗΖ....


Ο άσπρος σίφουνας....

Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Βρίλ
Μέλος 3ης Βαθμίδας


659 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 12:13:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βρίλ
Έχω την εντύπωση, ότι το πιο χρήσιμο πόρισμα άπό αυτό το τόπικ είναι το ... ΚΥΤΤΑΡΟΤΗΛΕΦΩΝΟ, το οποίο λειτουργεί για μια εντελώς πρωτόγνωρη μέθοδο, που ο ΠαΝο την ονομάζει... "Τηλεπικοινωνίες"

Θα ήθελα να εκφραστώ ποιητικά, αλλά δεν με φιλα η Μούσα.

Ο τίτλος του πάντως θα ήταν

"Ο σαλεμένος"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Angelos
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 12:57:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Angelos
medtech
quote:

Εγώ καλω τους σκεπτικιστές,να αρχίσουμε να δημοσιεύουμε στην ενότητα "ΓΝΩΣΗ" άρθρα που να αφορούν:

-τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα μεντιουμ,οι αστρολόγοι,οι χαρτορίχτρες κτλ για να ξεγελούν τα θύματα τους .
-τις συλλογιστικές πλάνες που οδηγούν ακόμα και εξαιρετικά μορφωμένους ανθρώπους να βγάζουν λάθος συμπεράσματα.


Ξερεις τι λενε για τα πλαστικα παπακια που επιπλεουν.
Ελπιζεις οτι μια τετοια σειρα αρθρων θα αναπτυξει κανεις την κριτικη σκεψη. Κανεις λαθος. Τα αρθρα υπαρχουν παντου
στο διαδυκτιο, αλλα ο πραγματικος πιστος δεν τα διαβαζει.
Η λογικη δεν εχει πολλες ελπιδες απεναντι στο ομορφο ψεμα.

Ο μονος τροπος ειναι να πιανεις εναν εναν τους παλαβους ισχυρισμους και να αποκαλυπτεις τα σφαλματα τους. Κουραστικο αν θελεις τη γνωμη μου και δεν αξιζει παντα τον κοπο.

Οσο αντεχεις, keep up the good work.

Αγγελος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 14:26:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech
Μα εγώ δεν ενδιαφέρομαι να διαφωτίσω τους πραγματικά πιστούς!
Αυτοί είναι χαμένοι απο χέρι.
Αλλά σκοπεύω με το καιρό να άρχίσω να δημοσιεύω τα κόλπα τους για να μην την τρώνε έτσι ευκολα οι άνθρωποι.Δεν εχουν όλη την ψυχολογιά του αληθινού πιστού!Πολλοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα απο την στιγμή που μάθούν με ποιόν τρόπο μπορούν να τους ξεγελάσουν,να μην ξαναεπιτρέψουν στον εαυτό τους να πέσουν θύμα του ίδιου κόλπου.Κάτι είναι και αυτό δεν συμφωνείτε?

Θα ξεκινήσω με τις τεχνικές που αναπτύσουν οι χαρτοριχτρες,μεντιουμ κτλ (μεγάλη μάστιγα στη Ελλάδα)για να αποσπούν πληροφορίες απο σένα και να τις παρουσιάζουν ως ενορατικές αποκαλύψεις (και να σου τρώνε τα φράγκα).

Μετά λέω να ασχοληθώ με την ψευδοθεραπευτική μέθοδο του Ρείκι.

Τωρα για τον Panos:

Είσαι τυπικά New Age.Κεντρική φιλοσοφία στο New Αge (επιρρεασμένη απο τις αηδίες του Ινδικού μυστικισμού) είναι οτι με την δύναμη του μυαλού μας μπορούμε να επιρρεάσουμε τον φυσικό κόσμο και να αλλάξουμε την πραγματικότητα προς όφελος μας.Προφανώς δεν τους απασχολεί οτι η ενέργεια (χημική και ηλεκτρομαγνητική) που υπάρχει στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι πολύ μικρή για να μεταβάλει στον βαθμό που επιθυμει ο New Ager τον φυσικό κόσμο και οτιδήποτε ερμηνευει ώς μεταβολή είναι στην ουσία μια επανερμηνεία των στοιχείων απο τον εγκέφαλο του και όχι πραγματική αλλαγή.Χαιρεκακα θα μπορούσα να πώ οτι μπορείς να αγνοείς την πραγματικότητα όσο θές-μέχρι η πραγματικότητα να έρθει σε σένα.

Για όσους θέλουν να δούν πόσο εύκολα ξεσκεπάζονται τα μυστήρια της παραψυχολογίας και του μεταφυσικου:

www.skepdic.gr
www.skepdic.com
www.quackwatch.org
www.skeptic.com


Edited by - medtech on 22/03/2006 14:47:23

Edited by - medtech on 22/03/2006 14:52:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 17:54:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
Γειά σου medtech.
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που έκανες, να ψάξεις και να ανεβάσεις το άρθρο σχετικά με τους ψευδοεπιστήμονες. Είναι πολύ χρήσιμο και σε πολλά σημεία του συμφωνώ απόλυτα.

Επειδή η αρχική μου ερώτηση ήταν:
"Τους επιστήμονες, οι οποίοι είναι και αποκρυφιστές και εσωτεριστές και αναζητητές τις αλήθειας και (ότι άλλο τέλος πάντων) εσύ που θα τους κατέτασσες;"
και η δική σου απάντηση:
" Τον επιστημονα-αποκρυφιστή θα τον κατέτασα στον αγύρτη-ψευτοεπιστήμονα."

πιστεύω πως καλό θα ήταν να το συζητήσουμε λίγο παραπάνω το θέμα.

Θα σου γράψω τη δική μου γνώμη, και στη συνέχεια μπορείς να τοποθετηθείς επάνω σ' αυτή.

Μου άρεσε πολύ μία πιο ποιητική περιγραφή του τι είναι επιστήμη, που προέρχεται από τον μεγάλο αστροφυσικό Carl Sagan:

"Στην εξερεύνηση του κόσμου, το πρώτο βήμα είναι οι σωστές ερωτήσεις.
Με δισεκατομμύρια, κι όχι είκοσι ερωτήσεις, δυιλίζουμε σιγά - σιγά από την πολυπλοκότητα του σύμπαντος την υποκείμενη τάξη.
Το παιχνίδι αυτό έχει ένα σοβαρό σκοπό.
Το όνομά του, είναι επιστήμη."

Πιστεύω λοιπόν medtech, πως η επιστήμη είναι το κυνήγι των κατάλληλων ερωτήσεων. Ερωτήσεις μπορούν να θέτουν οι επιστήμονες, οι πνευματικοί ηγέτες, οι ερευνητές, οι φιλόσοφοι, γιατί όχι και οι αποκρυφιστές.

Το να δίνονται ασαφείς, αλλά γεμάτες βεβαιότητα απαντήσεις, σε ασαφή ερωτήματα, όχι, αυτό δεν είναι επιστήμη. Κατά τη γνώμη μου, ακόμα και το να αποκλείει κανείς ερωτήσεις, τη στιγμή που ακόμα και η ίδια η επιστήμη δείχνει, πως δεν υπάρχει βεβαιότητα σε πολλά θέματα, κι αυτό δεν είναι τελικά επιστήμη.

Υπό το παραπάνω πρίσμα, και οι επιστήμονες, αλλά και αυτοί που αποκαλείς εσύ και οι επονομαζόμενοι "σκεπτικιστές" ως ψευδοεπιστήμονες, σφάλλουν. Σφάλλουν, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ ένα σύνολο (εννοώ εδώ μια θεωρία) που να περικλύει τα πάντα. Εάν τα πάντα εκτείνονται μέχρι το άπειρο, το σύνολο αυτό θα φιλοδοξούσε να το περιχαρακώσει. Δε γίνεται - θα έπαυε να είναι άπειρο.
Οι ερωτήσεις λοιπόν θα είναι άπειρες. Κάθε βεβαιότητα της επιστήμης ή ακόμα και των whonabe επιστημόνων, ακόμα κι αν στηρίζεται σε πειραματικές αποδείξεις, έχει ένα μεγάλο εμπόδιο μπροστά της: τη διαίρεση με τις άπειρες πιθανότητες, που μπορούν να ισχύουν.

Γι' αυτόν και μόνο το λόγο, θεωρώ ότι το να αποκαλεί κάποιος έναν ερευνητή της αλήθειας ως ψευδοεπιστήμονα, επειδή ερωτά και προσπαθεί να προσεγγίσει την αλήθεια, είναι δείγμα στενού μυαλού.

Όλα τα παραπάνω, ισχύουν και για τους θιασώτες της "Νέας Εποχής", που αναφέρονται στο άρθρο που έβαλες. Κι αυτοί, όσο βέβαιοι είναι ότι κρατάν τον παππά από τα γέννια, πλανούνται πλάνην οικτράν...


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 18:50:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech
Αγαπητη Amalia

Καταρχάς παρακαλώ.
Κατα δευτερόν λόγο ελπίζω να προσεξες οτι στα χαρακτηριστικά της επιστήμης είναι α)το γεγονος οτι ποτέ δεν ισχυρίζεται οτι κρατά την απόλυτη αλήθεια και οτι β)πάντα ΨΑΧΝΕΙ και διευρευνά τα λάθη ή τα δεδομένα που δεν συμπιπτουν με την θεωρία ώστε να την βελτιώσει.

Οι ψευδοεπιστήμονες,τα ιερατεία και οι γκουρού είναι εκείνοι που ισχυρίζονται οτι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια,όταν δε έρχονται αντιμετωποι με στοιχεία που αντικρόυν τις θεωρίες τους κάνουν τα πάντα για να τα καταχωνιάσουν κάπου ή να τα αγνοήσουν,ή προσφέρουν μεταφυσικές μη επιβεβαιώσιμες εξηγήσεις.

Επίσης χαρακτηριστικό της επιστήμης είναι ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ.Μια επιστημονική θεωρία δεν είναι απλά λόγια αλλά συμπεράσματα βασισμένα σε στοιχεια αι πειραματική επαλήθευση των υποθέσεων.Επίσης για να θεωρηθεί μια επιστημονική θεωρία σωστή πρέπει να κάνει και ορθές προβλέψεις.

Εσύ στον ορισμό σου ταυτίζεις την επιστήμη με την αναζήτηση της αλήθειας,πραγμα που δεν είναι ορθό.Η επιστήμη ναι μεν αναζητάει απαντήσεις στα ερωτήματα αλλά το εκτελεί με συγκεκριμένες μεθόδους,με την παρατήρηση,την συλλογή στοιχείων και την προσπάθεια ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ επιβεβαίωσης των δεδομένων και όχι με μεταφυσικά επιχειρήματα.

Πχ η επιστημονική θεωρία της εξέλιξης βασίζεται στα απολιθώματα,στο DNA,στα υπολειματικά όργανα,στο πείραμα του Μιλερ κτλ.Ως αληθινη επιστήμη βρίσκει κάποια στοιχεία στον φυσικό κόσμο και προσπαθεί να βρεί σχέση μεταξυ τους,ο,τι δε δεν συμφωνει με την θεωρία διερευνάται.Η θεωρία εξελίσεται ανάλογα με τα νέα στοιχεία και τα συμπεραματα που προκύπτουν απο αυτά.

Η ψευδοεπιστήμη του Ευφυούς Σχεδιασμού δεν βασίζεται σε στοιχεία του φυσικού κόσμου αλλά σε ένα μυθολογικό κείμενο-τηνΠ.Διαθήκη.Κανει πρωτα την υπόθεση και μετά ψάχνει για στοιχεία που φαίνεται να την υποστηρίζουν ενώ αγνοεί τα στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζει.


Ο επιστήμονας ασχολείται με στοιχεία του φυσικού κόσμου και όχι μεταφυσικές θεωρίες.

Πάντως πολλά εργαστηρια έθεσαν σε δοκιμασιες άτομα που ισχυρίζοταν οτι κατείχαν μεταφυσικές-υπερφυσικές ιδιότητες και δεν βρήκαν τίποτα μεταφυσικό-παραφυσικό σε αυτά.
Ακόμα και μεγάλα ποσά προσφέρθηκαν ώς δώρο σε όποιον μπορούσε να αποδείξει οτι κατείχε υπερφυσικές δυνάμεις.Μέχρι σήμερα δεν έχουμε νικητές...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 19:20:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech
Και τώρα θα ήθελα να πώ μερικά πραγματακια για το 12strand DNA και τα παιδία Indigo απο την πλευρά του σκεπτικιστή.

Η μόδα με τα παιδιά Indigo ξεκίνησε απο μια αμερικανίδα μητέρα της οποίας τα παιδιά είχαν συνδρομο διαταραχής της προχοχής.Ολα σχεδόν τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς με τα οποια ενα παιδί κατατάσεται στα Indigo είναι χαρακτηριστικά του συνδρόμου διαταραχής της προσοχής.Αλλά προφανώς αυτή η αμερικανίδα μαμά ερμήνευσε την συμπεριφορά των παιδών της με ένα μεταφυσικό τρόπο.Πίστεψε οτι ήταν ξεχωριστά παιδιά με ξεχωριστές δυνάμεις.Ειναι πιο ευχάριστο να σκέφτεσαι οτι τα παιδιά σου είναι ξεχωριστά παρά οτι εχουν πρόβλημα.Ετσι μόνη της χαρακτηρίσε τα παιδια της ξεχωριστα και επειδη ειχε επιρεαστει με τις New Age αντιλήψεις περι αύρας θεώρησε οτι ως ξεχωριστα άτομα θα εξέπεμπαν μια ξεχωριστή αύρα...

Η μόδα με το πολύκλωνο DNA ξεκίνησε απο επίσης απο αποκρυφιστές που προφανώς δεν ειχαν καλή κατανόηση της λειτουργιας του DNA.Aκουγαν πράγματα όπως οτι το 93% του DNA δεν φαίνεται να έχει καποια λειτουργία και νόμισαν οτι υπήρχαν εξτρα κομάτια του DNA που δεν χρησιμοποιούνται.Κανείς απο αυτούς προφανως δεν έκατσε να μελετήσει την δομή του DNA και τον τρόπο με τον οποίο κωδικοποιούνται οι πληροφορίες ούτε προσπάθησε να κατανοήσει οτι αυτο το 93% παίζει και αυτό το ρόλο του στην πρωτεινοσύνθεση.Υπήρχε μια αυστραλέζα κυρία που ορκιζονταν οτι ζούσε μόνο με φως(αν και ζούσε σε ενα σπιτι γεμάτο με φαγητο) και οτι δεν χρειαζόμαστε φαγητό και οτι με την δίαιτα που έκανε (τρωγοντας φως) το DNA της αποκτούσε έξτρα υδρογόνα και έφτιαχνε περισσότερους κλώνους (η κυρία αυτη κόντεψε να χάσει την ζωή της όταν την έθεσαν σε δοκιμασία ιατροί στην Aυστραλία,την έβαλαν να νηστέψει 4 μέρες και φυσικά έφτασε στο χείλος του θανάτου.Φυσικά βρήκε χίλιες δικαιολογίες για την αποτυχία της όπως οτι το δωματιο στο οποιο την είχαν βάλει δεν αερίζονταν καλά κτλ).

Η σύνδεση των 12 κλωνων του DNA με τα 12 chakras που αντιστοιχούν στα 12 σύμπαντα είναι καθαρά δείγμα μαγικής συλλογιστικής.Θεωρούμε οτι τα chacras είναι 12 άρα δώδεκα είναι και οι κλώνοι του DNA.Μα γιατί δεν φαίνονται στο μικροσκόπιο???
Μα είναι ολογραφικοι!
Aπο αυτό επίσης με μαγική συλλογιστική προκύπτει οτι το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2012.

Bάλτε μέσα στο μειγμα την αναπόδεικτη New Age θεώρηση οτι με το μυαλό μπορούμε να επιρρεασουμε τον φυσικό κόσμο και θα καταλάβετε γιατί έρχονται εδω πέρα τύποι και μας λενε οτι με το μυαλό μας μπορύμε να ενεργοποιήσουμε τους εξτρα 10 ολογραφικούς κλώνους του DNA μας,που βρίσκονται σε άλλες διαστάσεις...(για να εξηγήσουν το γεγονός οτι δεν εντοπίζονται.

Καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς μόνο μεταφυσικες συνδέσεις,διαμέσου μαγικης συλλογιστικής.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/03/2006, 21:16:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
medtech
προτείνω να συνεχίσουμε τη συζήτηση σε νέο θέμα, που άνοιξα ειδικά για το λόγο αυτό:

Ε, αυτό δεν είναι επιστήμη!!!
κάνε κλικ^^^^

Όσοι πιστοί...προσέλθετε!


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 00:51:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel
quote:
Mα κλασικά ή γίνονται λαγοί ή αρχίζουν τις προσβολές (στενόμυαλε ιεροεξεταστή!!!!!!αναίσθητε!αμόρφωτε!!!κομπλεξικεεεε!),τις απειλές (με αυτά που κάνεις θα στραβώσει το Κάρμα σου και θα πάθεις μεγάλο κακο!),ή το γυρίζουν σε άλλο θεμα.


quote:
(επιρρεασμένη απο τις αηδίες του Ινδικού μυστικισμού)

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και αυτό είναι αποδεδειγμένο.

Το χρησιμοποιώ ώς παράδειγμα και δεν απευθύνομαι σε κανέναν προσωπικά, αλλά "οι αηδίες" των πιστεύω κάποιου μου ακούγονται το ίδιο με το "στενόμυαλε ιεροεξεταστή...κ.λ.π"


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 01:20:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech
O καθείς και τα γούστα του.Εαν εσύ θεωρείς τον παθητικισμό οκ μπορεί να μην θεωρείς την Ινδική φιλοσοφία αηδία όπως εγω.
Εχει διαφορά όμως με την προσωπικη επίθεση (μια κυρία με αποκάλεσε ρομπότ χωρίς συναισθηματα,κομπλεξικιά,ξερόλα κτλ).Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 01:47:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
quote:
Εαν εσύ θεωρείς τον παθητικισμό οκ

Από που ως που είναι ο ινδικός μυστικισμός ή ακόμα περισσότερο ο βουδισμός "παθητικισμός"; (νέα λέξη; )
Πρακτικότατοι δρόμοι ζωής είναι.

Τέλος πάντων.
Λέγαμε για το 12STRAND DNA ACTIVATION.
Και για την κυρία που νήστεψε 4 μέρες και κόντεψε να πεθάνει!!!

Τέρμα λοιπόν οι δίαιτες.Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 01:54:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel
Aγαπητή medtech έχεις μελετήσει Ινδική Φιλοσοφία?

Για να μιλάς για παθητικότητα -η προσωπική μου γνώμη είναι- ότι δεν έχεις εμβαθύνει ακόμα κι αν επιφανειακά έχεις διαβάσει.

Για τους χαρακτηρισμούς που δέχτηκες τους καταδικάζω κατηγορηματικά, όπως και τους αντίστοιχους, "αλαφροϊσκιωτε", "ψυχοπαθή", "θέλεις νοσηλεία", "απατεώνα", σε άλλες περιπτώσεις "θρησκόληπτε", "κολλημένε" ή η άλλη όψη του νομίσματος "φασίστα", "ελληνο-αρχαιοπαρμένε", "ναζί" ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.

Κανένας από τις δύο πλευρές αμφότερων των περιπτώσεων δεν προκειται να φτάσει πουθενά γιατί απλά δεν βλέπει όλο το Ον. Βλέπει ένα κομμάτι -όπως η ιστορία με τον ελέφαντα- και νομίζει ότι έχει δίκιο.

Ο Δογματισμός υπάρχει τόσο στην επιστήμη, όσο και στην μεταφυσική και στη θρησκεία. Αν δεν ΣΥΝΔΙΑΣΟΥΜΕ αν δεν ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ή τον ΜΕΣΟ ΔΡΟΜΟ -κατά τον Βουδισμό που προήλθε από την Ινδία- δε θα παμε πουθενά.

Αρκεί να αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε σε ένα ακρο. Ότι κρατάμε μία άκρη του σχοινιού και βλέπουμε μόνο αυτήν. Αυτό δε θα πει ότι το σχοινί δεν υπάρχει.

Τότε ίσως όλοι να κάνουμε ένα βήμα λέγοντας "κι άν....". Μήπως υπάρχει κάποια αλήθεια, μήπως πέρα απ'όλα όσα εργαστηριακά μπορώ να αποδείξω υπάρχει κάτι που ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ.

Αλλοστε η θεωρεία προηγείται του πειράματος.

Και από την άλλη όψη. Μήπως παραφαντασιόνομαι και δεν είναι ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ -η διαφορά είναι μεγάλη- ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΣΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΚΟΥΡΟΥ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΣΙΜΠΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ (βλ. αμερικάνους ιεροκήρυκες)


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 02:40:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech
Υπάρχει χρυσή τομή για να την εφαρμόσουμε?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
dim.kar
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
709 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 09:16:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dim.kar
Kαλημέρα.

Υπάρχει. Λέγεται: "κοινός νους"...


dim.kar

Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos

Τhanks!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PaNo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
351 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 11:17:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους PaNo  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος PaNo
SYMBOLA KAI ANAPROGRAMATISMOS

PISW APO KA8E SYMBOLO KRYBETAI KAI ENA MA8HMATIKO PROGRAMA.
KYRIWS TA ARXAIA SYNVOLA(CRISTIC).OTAN ENA SYMBOLO TO GYRISEI KAPIOS ANAPODA TOTE LEITOYRGEI ARNHTIKA(ANTICRIST).
GIA PARADHGMA, H SVASTIGA EINAI ARXAIO SYMBOLO POY TO PHRE O XITLER KAI TO XRISHMOPIEISE ANAPODA GIA DIKOYS TOY LOGOYS.

YPARXEI TERASTIA DYNAMH PISW APO TA ARXAIA SYMBOLA KAI EINAI SXEDIASMENA ME IERH GEWMETRIA.TA PANTA STO SYMPAN EXOYN SHEDIASTEI KAI LEITOYRGOUN BASH GEWMETRIKWN SXHMATWN.

TO PARAKATW KEIMENO EINAI APO THN BIBLO.
5. Now when I Solomon heard this, I entered the Temple of God, and prayed with all my soul, night and day, that the demon might be delivered into my hands, and that I might gain authority over him. And it came about through my prayer that grace was given to me from the Lord Sabaoth by Michael his archangel. [He brought me] a little ring, having a seal consisting of an engraved stone, and said to me: "Take, O Solomon, king, son of David, the gift which the Lord God has sent thee, the highest Sabaoth. With it thou shalt lock up all demons of the earth, male and female; and with their help thou shalt build up Jerusalem. [But] thou [must] wear this seal of God. And this engraving of the seal of the ring sent thee is a Pentalpha."2


TO PENTAGRAM0-PENTALFA EINAI IERO ARXAIO SYMBOLO POY TO XRHSIPOPEIOUN ANAPODA AYTOI POY DULEYOYN GIA TIS FALLEN ANGELIC RATSES.OTAN TA SYMBOLA XRHSIMOPIOYNTAI ARNHTIKA DIMIOYRGOYN ENERGIAKO XAOS.
8A MPOROYSA NA SAS DEIKSW PARA POLLA PARADHGMATA ALLA DEN NOMIZW OTI XREIAZETAI.
EPISHS TA "CROP CIRCLES" EINAI MA8HMATIKA PROGRAMATA POY ENERGOPIOYN H MPLOKAROUN PAIDIA TOY PLANHTH.
META TO 2000 ARXEISE MEGALH MAXH METAXY TWN DYO PLEYRWN "ANGELIC" KAI "FALLEN ANGELIC" PIOS 8A ELENKSEI TA PERISSOTERA PLANHTIKA PEDIA ENERGOPIWNTAS MA8HMATIKA PROGRAMATA KAI 8A DIARKESEI WS TO 2012.
DYSTHXWS OI "FALLEN ANGELIC" MEXRI AYTH THN STIGMH ELENXOYN TA 2/3.
AYTO SYMAINEI OTI STA 2/3 TOY PLANHTH YPARXEI ENERGIAKO XAOS KAI AYTO EPHREAZEI ARNHTIKA TOYS PANTES KAI TA PANTA.
O AGWNAS TWN INDIGO SYNEXIZETAI AKOMA TIPOTA DEN EXEI KRH8EI.


TO YPOSINHDITO MHLAEI KAI KATALABAINEI THN GLWSSA TWN EIKONWN KAI TWN SYMBOLWN.GIA AYTO TO LOGO AN KAPIOS 8ELEI NA ANAPROGRAMATHSEI TO YPOSINHDITO (SUBCONSCIOUS MIND) 8A PREPEI NA TO KANEI ME ORAMATISMO,
XRHSIMOPIONTAS EIKONES KAI SYMBOLA.

THN HMERA PERIPOY KANOYME 50.000 SKEPSEIS POY TO YPOSYNHDITO TIS SYNDIAZEI METAXY TOYS KAI TO APOTELESMA 8A BGEI STHN PRAGMATIKOTHTA YSTERA APO TREIS HMERES PERIPOY.EIMASTAI PANHSXYRES MHXANES DHMIOURGIKOTITAS, OTAN KAPIOS TO KATANOHSEI AYTO TOTE MPOREI POLY EYKOLA NA DHMIOURGISEI TO MELLON OPWS EKEINOS EPY8HMEI GIATI AYTO AKRIBWS HR8E NA KANEI EDW PERA."ELENXOMENH DHMIOYRGIA" EIMASTE SYNDHMIOYRGOI.
OPWS EXW PROANAFEREI SE PRWHGOYMENO MYNHMA O KALYTEROS ANAPROGRAMATISMOS GINETAI OTAN O ENGEFALOS BRHSKETAI SE THETA 4-8HZ.
TO MEGALYTERO MYSTIKO EINAI OTI PREPEI NA PEISEI KAPIOS TO YPOSYNIDITO OTI AYTO POY EPY8HMEI EXEI GINEI IDH KAI EINAI PAREL8ON.

PAREL8ON-PARON-MELLON SYNBAINOYN TAYTOXRONA,O EY8HGRAMIKOS XRONOS EINAI PARES8HSH APLA YPARXOYN MYRIADES PI8ANOTHTWN KAI XRONOGRAMWN.OLA EXOUN IDH SYMBEI.TO YPOSYNHDITO MAS KLEIDWNEI STHN PI8ANOTHTA POY EMEIS OI IDIOI ZHTAME ME TIS SKEPSEIS POY KANOYME.
P.X YPARXEI PI8ANOTHTA POY O KA8ENAS APO EMAS EINAI PRO8YPOYRGOS THS ELLADAS.APLA O KYRIOS KARAMANLHS EXEI KANEI KALYTERO ORAMATISMO APO OLOYS MAS.
H KALYTERH WRA GIA ANAPROGRAMATISMO EINAI PRIN KOIMH8OYME KAI OTAN EIMASTE POLY KOYRASMENOI GIATI O ENGEFALOS MPAINEI SE THETA ETSI KAI ALLIWS, KAI OTAN KSYPNAME GIATI TOTE O ENGEFALOS BGAINEI APO THETA.
DWSTE ENTOLH STO NOHTIKO KAI SYNAIS8HMATIKO SWMA NA XALARWSEI APITAKTIKA.GIA PARADHGMA EAN EPY8HMEITAI NA PATE DIAKOPES TOTE FERTE STO ESWTERIKO OPTIKO PEDIO THN EIKONA THS PARALIAS POY 8ELETE NA PATE
KAI KRATEISTE THN EKEI SAN NA BLEPETE TAINIA GIA TOYLAXISTON TREIA LEPTA,EPISHS SYMANTIKO ROLO PAIZEI KAI TO SYNES8HMA STHN DHMHOURGIA GIA AYTO AISTAN8EITE EYTHXIA-XARA.(EGW PROSWPIKA XRHSHMOPEIW AKRIBWS TA SYNAIS8HMATA POY ENIWSA OTAN H E8NIKH PHRE TO KYPELO)
MHN SKEFTEITE OYTE MIA STIGMH "PWS 8A PAW DIAKOPES AFOY DEN EXW LEFTA" KTL GIATI TO PAIXNIDI XA8HKE.TO YPOSYNHDITO 8A BREI TROPO NA SAS DWSEI AYTO POY EPY8HMHTAI.
OPWS BLEPETE XRHSIMOPIW SYNAIXEIA THN LEKSH "EPY8HMW" GIATI EINAI PANHSXYRH. OI LEKSEIS "8ELW" "ZHTAW" "EYXOMAI" "XREIAZOMAI" DEN 8A KANOYN TIPOTA APOLYTWS.PANTA 8A LETE "EPY8HMW" GIATI EINAI ENTOLH GIA TO YPOSYNHDITO.
TWRA EAN EPY8HMEITAI XRHMATA TOTE DESTE TON EAYTO SAS NA PHGAINEI STHN TRAPEZA ME MIA BALITSA GEMATH LEFTA GIA KATA8ESH.DEITE TIS LEPTOMERIES SAN NA BLEPETE TAINIA,DEITE STO XARTI POY SYMPLHRWNETE
HMERWMHNIA TOY PAREL8ONTOS KAI TO POSON POY EPY8HMEITAI KA8ARA KAI EPISHS MHN KSEXNATE THN "E8NIKH OMADA" NIWSTE TO SYNAIS8HMA THS XARAS KAI THS EYTHXIAS.
AN EPY8HMEITAI KENOYRGIO AYTOKINHTO,ODHGISTETO NIWSTE TO AKOUSTE TH MOUSIKH,AISTAN8EITAI TH MYROYDIA TOY KENOYRGIOY DERMATOS,H LEPTOMERIA EXEI MEGALH SHMASIA.

EPISHS DEINETE ENTOLH TA PERIORISMENA PHSTEVW NA APELEFTHERW8OYN.P.X
EIMAI ETOIMOS PLEON KAI APELE8ERWNW TO PERIORISMENO PISTEVW POY EIXA MEXRI TWRA OTI DEN 8A PETYXW TON ....TADE... STOXO KAI MOLIS TELEIWSETAI PEITE "OPWS DHLW8EIKE ETSI 8A GINEI".
BALTE THN FANTASIA SAS NA DOULEPSEI XWRIS "PERIORISMOYS" AYTOS EINAI KAI O STOXOS TOY DIALOGISMOY.DEITE AYTO POY EPY8HMEITE KAI ARGA H GRHGORA (APO ESAS EKSARTATE) 8A BGEI STHN PRAGMATIKOTHTA.
EPISHS ENAS ALLOS TROPOS EINAI NA GRAPSETE SE ENA XARTI AYTO POY EPY8HMEITAI ME LEPTOMERIES, HMERWMHNIA KAI WRA GIA NA 8YMASTAI POTE TO DHMIOURGEISATE ,MOLIS TELEIWSETE STHN IDIA SELIDA DIMHOURGEISTAI ENA SYMBOLO,OTI 8ELETE KAI DHLWSTE OTI ANTIPROSWPEYEI THN EPY8HMIA SAS.MOLIS EXETE DHMIOYRGHSEI ENA MA8HMATIKO PROGRAMA.
PRIN KOIMH8EITAI DESTE TO SYMBOLO KA8ARA STO ESWTERIKO OPTIKO PEDIO TOULAXISTON GIA TRIA LEPTA, MHN DHMIOURGEISETAI ENDIASMOYS KAI AN ERXONTAI ARNITIKES SKEPSEIS AKYROSTETES, H EPY8HMIA SAS 8A PRAGMATOPIEI8EI.
ME PRAKTIKH SIGA SIGA OI EIKONES 8A EINAI OLO KAI PIO KA8ARES KAI H DIADIKASIA POLY PIO EFKOLH.
KALA EINAI KAPIOS NA ARXISEI ME MIKRES EPY8HMIES WSTE NA APOKTHSEI AYTOPEPH8EISH KAI SIGA SIGA STIS MEGALES EPY8HMIES.

H DIKH MOY EPY8HMIA EINAI NA EISTAI OLOI KALA.
PaNo

Edited by - PaNo on 23/03/2006 12:19:31

Edited by - PaNo on 23/03/2006 12:33:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Peronosporos
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Christmas Island
621 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 11:31:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Peronosporos
Ακόμα με τον Πάνο ασχολούμαστε έλεος...
Περίμενα κάτι σοβαρότερο από αυτόO Μέγας Απο-συντονιστής και σεντονιστής!!!
Περονόσπορος
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Savaoth
Μέλος 2ης Βαθμίδας


339 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 14:32:17  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Savaoth
Μα καλά δε βλέπετε όλοι τη σχέση μεταξύ 12strand dna-αγρογλυφικών και των συμβόλων....?????....Τι άσχετοι Θεέ μου....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 14:39:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
quote:

Μα καλά δε βλέπετε όλοι τη σχέση μεταξύ 12strand dna-αγρογλυφικών και των συμβόλων....?????....Τι άσχετοι Θεέ μου....

Νομίζω ότι την βλέπω... ναι... Να την πετιέται!!! Ναι!!!

(οκ ηρέμισα τώρα


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dim.kar
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
709 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 14:56:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dim.kar
Kαλημέρα σε όλες και όλους!!!

Άσχετο, αλλά με εκείνη την ιστοσελίδα του κου Πάλμου τι έγινε; Για να δω... http://www.asana.gr Μπα, τίποτε... Aκόμη κατασκευάζεται... Ούτε το μετρό να ήταν... Βλέπεις δεν βρήκε κορ..., ε..., εθελοντές ήθελα να πω να του τη φτιάξουν... Μήπως αγαπητέ Pano γνωρίζεστε με το κο Πάλμο; Πάντως, την ίδια πάνω κάτω μεθοδολογία ακολουθείτε...

dim.kar

Eίπαν: "το αναρχοκουμμούνι ο dim.kar ... να ξέρει ότι είναι ο μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΤΑΣ από όλους όσους έχω δεί"
by Peronosporos

Τhanks!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AZAΧ_ΧΑΖΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Uzbekistan
301 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2006, 15:10:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AZAΧ_ΧΑΖΑ
quote:

Ακόμα με τον Πάνο ασχολούμαστε έλεος...
Περίμενα κάτι σοβαρότερο από αυτόO Μέγας Απο-συντονιστής και σεντονιστής!!!
Περονόσπορος


Κάτσε ρε συ... πλάκα έχει ... ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ...

Ο PaNo ειναι σαν την διαφήμιση της Duracell...και συνεχίζει ...συνεχίζει ..συνεχίζει... Βέβαια η Duracell έχει βγεί από τα κυτταρά μας και συγκεκριμένα τα Dυra κύτταρα που βρίσκονται στο 12ο παραλληλο σύμπαν μας....

quote:

PaNo λέει......

EGW PROSWPIKA XRHSHMOPEIW AKRIBWS TA SYNAIS8HMATA POY ENIWSA OTAN H E8NIKH PHRE TO KYPELO


ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΙΜΑ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ, ΚΑΙ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΗ...ΑΣΕ ΔΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΒΓΑΛΕΣ ΓΕΡΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΤΕ...

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ...ΣΥΝΕΧΙΣΕ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΘΑ ΣΕ ΣΤΙΡΙΖΟΥΜΕ.....


Ο άσπρος σίφουνας....

Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 55 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy