ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ινδοευρωπαιοι - πως, γιατι και ποτε Νο2
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 17
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2010, 14:11:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολλοι μπορει να αναρωτηθουν γιατι αθαος-αθως και οχι θαος-θως.Το α σε αυτην την περιπτωση ειναι μεγεθυντικο,οπως στη λεξη α-λα-να,οπου φυσικα οπως πλεον εχω αποδειξει περαν καθε αμφισβητησης ,το λανα=περιοχη και με το α γινεται μεγαλη ,η γνωστη σε ολους μας αλανα....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2010, 15:21:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ξερουμε ολοι οτι η αστεια ιε θεωρια,μας λεει οτι οι γλωσσες ξεκινησαν απο μια κοιτιδα ,και στη συνεχεια σε διαφορετικα περιβαλωντα,δημιουργηθηκαν καποιες αλλαγες.Ετσι δηθεν οι βρετανοι λενε φιρε αντι για πυρ,father anti για πατηρ ,κ.τ.λ.,δηλαδη οπου εμεις π ,αυτοι φ.Κολοκυθια με τη ριγανη.Αυτο το π σε φ ,ειναι ενα φαινομενο που επαναλαμβανεται πολλακις μεσα στην ιδια την ελληνικη γλωσσα.Αυτο με λιγα λογια σημαινει,πως οι ξενοι πηραν τις λεξεις ,οπως τις ακουγαν,δηλαδη αναλογα με ποιους κατοικους της ελλαδος ειχαν επαφες.


Εχουμε στην ελληνικη γλωσσα.


πταιω-φταιω,


πανος-φανος


πατνη-φατνη


αμπι-αμφι

πυρσος-φρυκτος


φτυνω-πτυω

φυρκος-πυργος


φυρομαχος-πυρομαχος


περσεφονη-φερσεφονη


πελλας-φελλας.Φελλεις οι πετρωδεις τοποι(λεξ.σουιδα).

πατρια-φατρια

πελασγοι-φελλασγοι=φελλαχοι.


Απο τη στιγμη που βλεπουμε οτι το π=φ ,αρα θα πρεπει μα περιμενουμε οτι υπαρχουν πολλες εννοιες σχετικες με τη γη,να παρουσιαζουν τα γνωστα φαρ-φρα,φερ ,κ.τ.λ.


Εχουμε λοιπον


Φαραγκι-φαρσαλα-φαρσος(ακρωτηριον),φερετρον,φαρετρα,φαρος,φραγμα,φρεαρ,φρητρα(συγγενεια=φυτρα σημερα),φρουριο,φρουτο,φρυγανον(αντι για πυργανον),φαρδος,αλλα και οπως πυλη-υλη,ετσι εχουμε τη φ(υλ)η,η οποια οπως γνωριζουμε,εκτος απο τη γνωστη εννοια,ειναι και τοπονυμιο,περιοχης της αθηνας,φθια(σιγουρα φα-θια).....κ.τ.λ.


Ετσι μπορουμε πλεον με ολα αυτα τα καταπληκτικα στοιχεια(τα οποια τα βρισκουμε στην περιοδο που υπηρχε γραφη,φανταστειτε τι γινοταν παλαιοτερα να καταλαβουμε τον προγονο ολων των γλωσσων.Το θεμα ομως ειναι οτι οι υπολοιποι οτι ακουγαν,ελεγαν.Για παραδειγμα ,εχουμε την γνωστη ελληνικη λεξη παρτιδα(παρτις)=τμημα,που χρησιμοποιειται κατα κορον ακομα και σημερα στο εμποριο.Οταν λοιπον οι υπολοιποι,ακουγαν αυτην τη λεξη παρτις,ειπαν και αυτοι παρτ και οχι φαρτ και πρασινα αλογα.


Συνεχιζεται......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2010, 15:37:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οταν ακουγαν φαρδυς=μακρυς ειπαν φαρ=μακρια.Αυτα που ερχονται ειναι ακομα καλυτερα.Το θεμα ειναι οτι απο τα τοπονυμια και μονο που θεωρουνται δηθεν μη ελληνικα,καταφερα να βρω τον προγονο των αλλων γλωσσων....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2010, 16:26:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Το θεμα φιλε τρεχα δεν ειναι να πειστει ο αγνωστικ,αλλωστε αυτος απλα δεν θελει....Εγω κανω μια προσωπικη ερευνα για να καταλαβω πως δημιουργηθηκε η γλωσσα μας.Καποια απο τα συμπερασματα που εβγαλα,προσπαθω να τα μοιραστω με οσους διαβαζουν το θεμα..Αυτα που λεω ειναι το ενα χιλιοστο απο αυτα που εχω συμπερανει.


Μα πως να πειστεί ο Agnostic και ο κάθε σοβαρός αναγνώστης μέσα από σειρά λανθασμένων ετυμολογιών, μέσα από φανταστικές λέξεις, φανταστικές ελληνοποιήσεις μη ελληνικών λαών, φανταστικές ρίζες με την έννοια της γης και νηπιακούς συλλογισμούς(ονομασία βουνών με τη λέξη νήσος επειδή τάχα μου σώθηκαν πάνω σ'αυτά μερικοί άνθρωποι από πνιγμό)? Είναι δυνατόν να προσάπτεις κατηγορίες για έλλειψη θέλησης εκ μέρους μου αντί να κάνεις λίγη αυτοκριτική ρωτώντας τον εαυτό σου "μήπως αυτά που λέω είναι υπερβολές", "μήπως πρέπει να πατήσω λίγο φρένω μετά την ξέφρενη ετυμολογική μου φαντασίωση", "μήπως πρέπει να αφήσω την ετυμολογία στους ειδικούς και να μην παριστάνω άλλο τον ξερόλα επί παντός επιστητού?". Το ότι παρουσιάζεται ο "τρέχα" να "πείθεται" είναι η καλύτερη δικαίωση σε αυτό που έγραψα νωρίτερα για την πιθανότητα να πειστεί κάποιος σοβαρός αναγνώστης από την θεωρία σου...αν και υποψιάζομαι ότι δεν έχει καταλάβει σχεδόν τίποτα από αυτά τα φαντασιακά που γράφεις. Γενικά ο τρέχα δεν καταλαβαίνει από τέτοια θέματα, όπως φάνηκε νωρίτερα που έβαλε κείμενο υπερ της ΙΕ θεωρίας την ώρα που ήθελε να βάλει κείμενο "κατά της θεωρίας". Είναι συγκηνητικό πάντως όταν τα μεγάλα πνεύματα συναντιώνται...

Τη δική σου διαστρέβλωση των δεδομένων καθώς και την αδυναμία κατανόησης του τι είναι λάθος και παράλογο, προσπαθείς να την επιρρίψεις σε άλλους? Μάθε να κάνεις αυτοκριτική πρωτα φίλε μου και κυρίως μάθε να διαβάζεις σοβαρά επιστημονικά βιβλία για ένα θέμα που άπτεται επιστημονικής έρευνας.

Οσο για το πως δημιουργήθηκε η ελληνική γλώσσα, η απάντηση είναι ότι εξελίχτηκε από ένα προγενέστερο πλήρως διαμορφωμένο γλωσσικό συνεχές και όχι από τα βρεφικά πα, να κα, λα στα οποία προστίθεντο ολοένα και περισσότεροι φθόγγοι. Ολες οι γλώσσες προέρχονται από παλιότερες πλήρως διαμορφωμένες γλωσσες τα τελευταία 15.000 χρόνια τουλάχιστον. Το στάδιο στο οποίο μικρά λεκτικά τεμάχια αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία ολοένα και πιο μεγάλων, σύνθετων λεκτικών μορφών αφορά πολύ παλιότερες εποχές, ίσως και πριν 60.000-100.000 χρόνια.

quote:
skartados

Εχουμε τις λεξεις τοπονυμια κως ,κνωσσος.Ετσι οπως διαβαζονται πλεον αυτες οι λεξεις ,φυσικο ειναι να θεωρουνται αγνωστες.Η αληθεια ομως ειναι πολλυ απλη ,αρκει καποιος να εχει διαθεση για ερευνα.Ετσι οπως φαος-φως(λεξ.σουιδα),ετσι και κα(τοπος -περιοχη-γη)-ος=κως καθως και κα-νος-σος=κνωσ-σος.Οπως ακριβως και το αθα-ος=αθως.


Η αλήθεια δεν είναι τόσο απλή όπως φαντάζεσαι. Επειδή το φως είναι ο συνηρημένος τύπος του φαος άρα και το φανταστικό κα-ος έγινε Κως και το αθαος-Αθως? Πού τους βρήκες αυτούς τους τυπους? Γιατί γράφεις τι λέει για το φως το λεξικό Σουίδα και όχι για τις υπόλοιπες λέξεις του παραδείγματος? Το Κως τελικά τι σημαίνει ρε συ Σκαρτάδο? Ετσι απλά γη/τόπος με την κατάληξη -ος? Τα Κνωσσός και τα Αθως?

quote:
skartados

Εχουμε ας πουμε το τοπονυμιο κερκυρα.Δηλαδη τις ριζες κερ-κυρ.Το κερ =τοπος-περιοχη-γη,το κυρα ειναι το θυληκο του κυριος=κατοχος γης,κυριαρχος.Αρα το κερκυρα =κυριαρχη της περιοχης-σημαντικος τοπος-γη που εχει εξουσια...


Η ετυμολογία σου είναι λάθος για δύο λόγους: 1)δεν υπάρχει ρίζα κερ- με την έννοια του τόπου, της γης και την περιοχή, 2)η λέξη κυρά είναι μεσαιωνική και όχι αρχαία. Στην αρχαιότητα υπήρχε ο τύπος κυρία.
Επίσης ο συλλογισμός στον οποίο καταφεύφεις τον τελευταίο καιρο ότι πολλά τοπωνύμια έχουν ρίζες για τη γη και τον τόπο είναι υπεραπλουστευτικός και μονομερής. Πολλά ονόματα τόπων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικότερα, οφείλουν την ονομασία τους σε ονόματα ηρώων, βασιλιάδων/τοπαρχών,θεών, ποταμών, λιμνών, στην ειδική χλωρίδα ή πανίδα της περιοχής, άλλα περιέχουν λέξεις για το χωριό, την πόλη, άλλα μπορεί να οφείλονται στην ονομασία του λαού που κατοικεί εκεί, σε ένα θρησκευτικό έθιμο κ.α.
Κακώς περιορίζεσαι τόσο πολύ στην έννοια γη/περιοχή/τόπος.

quote:
skartados

Εχουμε το τοπονυμιο κορινθος=κορι-ανθος(ναθος).Οπως το ταλας εγινε ατλας,ετσι και το ναθος εγινε ανθος-αθος.Ομως υπαρχει το ονομα αθηνα.Το αθη ειναι το θυληκο του αθος.Το να(τοπος-περιοχη-γη) μπηκε στο τελος,ετσι εχουμε αθηνα(αλλα και αθανα-οπου το θη=θα.)Ο ανθος ειναι το σημαδι οτι συνεχιζεται η ζωη(οταν ανθιζουν τα δεντρα).Ομως μεταφορικα ακομα και σημερα λεμε οτι το ταδε κομματι της κοινωνιας ειναι ο ανθος της ελλαδας.Δηλαδη μεσω της σοφιας που εχουν καποιοι,υπαρχει εγγυηση συνεχειας της ζωης.Για αυτο και η θεα αθηνα(αθανα) ειναι αθανατη.Δηλαδη ο αναθος -αθανα=ζωη,το αντιθετο του θανατου.Και οπως το αναθος γινεται ανθος,ετσι και το θανα(νη)τος γινεται θνητος.Το ξερω οτι αυτα ειναι για λιγους,παρολο αυτα εγω θα κανω οτι περναει απο το χερι μου....


Οποιοσδήποτε σοβαρός αναγνώστης που σέβεται τον εαυτό του μπορεί να ανοίξει ένα επιστημονικό λεξικό και να δει κατά πόσο ισχύουν όλα τα παραπάνω. Αν και έχουν δοθεί ήδη οι ορθές ετυμολογίες για μερικά από αυτά (π.χ. για τον Ατλαντα) εξακολουθείς να επιδίδεσαι στην ίδια μπακάλικη σύνδεση άσχετων μεταξύ τους λέξεων.

Επιπλέον δεν υπάρχει λέξη αναθος και η μόνη λέξη άθος είναι ο δωρικός τύπος του "ήθος", καμία σχέση δηλαδή με λουλούδια και sci-fi συλλογισμούς και συμβολισμούς περί συνέχισης της ζωής μέσα από άνθη. Κανένα αθάνα δεν σήμαινε ζωή. Το να για την έννοια της γης γιατί μπαίνει στο τέλος και όχι στην αρχή? Ποιος είναι ο κανόνας? Η μήπως επειδή έτσι θες εσύ να συμβαίνει? Πρόκειται για νέο κανόνα που θα σκεφτείς από σήμερα όπως έκανες και για άλλους που επινοούσες σταδιακά κάθε φορά που δεν συμβιβαζόταν η κάλπικη θεωρία σου με τα δεδομένα?

Δεν ξερω αν όλα αυτά που γράφεις είναι για λίγους, αλλά είναι σίγουρα για ευφάνταστους και μη έχοντες σχέση με το αντικείμενο.

quote:
skartados

Με ρωτησες αγνωστικ ποιοι ειναι αυτοι οι λαοι που μπασταρδευτηκαν στο εσωτερικο της μ.ασιας ,και στη συνεχεια και στην ευρυτερη ασια με τους καρες-πελασγους κ.τ.λ.Αυτο μπορουμε να το καταλαβουμε μονο απο τα ονοματα και τα τοπονυμια.Ετσι οπως εχουμε το παρσα-περσια,εχουμε και τους κουρδους.Απο τη βικιπαιδεια τα ονοματα με τα οποια προφονουνταν οι κουρδοι.Κουρτι-καρτι-καρδουχοι-καρδοι.Πλεον τα πολλα λογια ειναι φτωχεια....


Για τη Μικρά Ασία θυμάμαι σίγουρα να σε ρώτησα. Κι εσύ αντί να απαντήσεις ευθέως προσπαθείς να συνδέσεις προσφωνήσεις των Κούρδων (αλήθεια από πότε χρονολογούνται αυτές, το έψαξες?) με κάποια πάρσα-περσία χωρίς μια λογική ακολουθία συλλογισμού. Θα πρέπει να είσαι πιο συγκεκριμένος διότι η σκόπιμη ασαφής δήλωση σου "έτσι όπως έχουμε" μπορεί να αισθάνεσαι ότι σου προσφέρει μια κάλυψη από πιθανό στραπάτσο, αλλά τον σοβαρό ερευνητή δεν τον καλύπτει. Τι θα πει λοιπόν "έτσι όπως έχουμε το ένα έχουμε και το άλλο" στην παραπάνω περίπτωση?

quote:
skartados

Απο αυτα τα εκπληκτικα πραγματα ομως ,καταλαβαινουμε το εξης σημαντικο.Οτι οι φρυγες,καθως και αλλοι ομως ελληνες λεγανε αντι για πυρ-φυρ(φρυ),εξου και φρυγες-βρυγες-πρυγες δηλαδη.


Ο φρυκτος έχει τόση σχέση με τους Φρύγες όση και οι φρυγανιές. Αυτό που γράφεις παραπάνω συνιστά άλλη μια επισφαλή γενικότητα. Ποιοι Ελληνες λέγανε φυρ αντί για πυρ? Εψαξες στα τεκμήρια της Φρυγικής γλώσσας και τα βρήκες αυτά?

quote:
skartados

Οπως καταλαβαινεις αγνωστικ,ερχεται ο τελικος θανατος της αστειας ιε θεωρειας,με δεκαδες πλεον παραδειγματα,οπου μεσα στην ελλαδα ,υπηρχαν ηδη αυτες οι αλλαγες απο π-φ-β-κ κ.τ.λ.Με λιγα λογια ,ερχεται το ξεριζωμα της καρδιας της αστειοτητας που πιστευεις.Λιγο υπομονη μονο να εχεις....


Μην τα λες έτσι απότομα αυτά φίλε μου, θα με πνίξεις.
Αν οι κύριοι αντίπαλοι της ΙΕ θεωρίας είναι θιασώτες sci-fi θεωριών σαν την δική σου, θεωρώ πολύ πιο πιθανό να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το champions league παρά να ξεριζωθεί η ΙΕ θεωρία. Υπομονή έχω, (που να μην είχα) γι'αυτό ακόμα κάθομαι και ασχολούμαι με την θεωρία των φανταστικών ριζών και ανύπαρκτων λέξεων δίνοντας λίγη αξία στην ανυπαρξία σοβαρότητας. Οι γκέλες σου είναι αναρίθμητες από το πρώτο κιόλας τόπικ οπότε είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν ακούω υποσχέσεις από άτομα που η σχέση τους με την ιστορία της ελληνικής γλωσσας και την επιστημονική ετυμολογία είναι όσο η σχέση του Πουρουπουπού με την σοβαρή αθλητική δημοσιογραφία.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2010, 08:01:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μονο με τη μεθοδο της συγκρισης μπορουμε να διαπιστωσουμε αν εχω δικιο σε αυτα που λεω.Οπως ειπα και πιο πανω εχουμε τη λεξη αλανα=μεγαλο μερος.Εχουμε ομως και το παναρχαιο τοπονυμιο πελ-λα-να,μια πολη που δημιουργηθηκε γυρω στο 2.700π.χ.Αρα το λανα=περιοχη-τοπος-πολη,κ.τ.λ. χωρις καμμια αμφιβολια,αλλα και το πελ ειναι ριζα σχετικη με το τοπο.Επειδη ομως οπως εχουμε δει ,το πελ γινοταν και πυλ(πυλη-πυλος)-παλ(παλαιος),πολ(πολη),αλλα και το λα-λη και το να-νη,εχουμε τα τοπονυμια,πελλανα-παλληνη-πυλληνη-πελληνη.Αλλα και απο το λανα εχουμε,το λαρνακα-και αντεστραμενα το λαρκανη(παλια ονομασια της θεσσαλιας.Κατα τα αλλα ειμαι λαθος για τα λα,να κ.τ.λ.....επειδη ετσι θελει ο αγνωστικ.Οι γλωσσολογοι ομως δεν τα βλεπουν αυτα?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2010, 13:08:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συνεχιζω απο εκει που σταματησα,δινοντας ακομα 2 παραδειγματα με τα λα(λη)-να(νη)=περιοχη,για να μην υπαρχει η παραμικρη αμφιβολια για τα λεγομενα μου ,τοσο καιρο.Εχουμε λοιπον τη μυτιληνη και τη κ(υλ)ληνη(και πολη και βουνο).Αμφιβαλω πολυ αν η ιε θεωρια,στηριζεται σε τοσες εκατονταδες στοιχεια,που εχω δωσει ως τωρα...


Γραφει ο αγνωστικ


Το ότι παρουσιάζεται ο "τρέχα" να "πείθεται" είναι η καλύτερη δικαίωση σε αυτό που έγραψα νωρίτερα για την πιθανότητα να πειστεί κάποιος σοβαρός αναγνώστης από την θεωρία σου...αν και υποψιάζομαι ότι δεν έχει καταλάβει σχεδόν τίποτα από αυτά τα φαντασιακά που γράφεις. Γενικά ο τρέχα δεν καταλαβαίνει από τέτοια θέματα, όπως φάνηκε νωρίτερα που έβαλε κείμενο υπερ της ΙΕ θεωρίας την ώρα που ήθελε να βάλει κείμενο "κατά της θεωρίας". Είναι συγκηνητικό πάντως όταν τα μεγάλα πνεύματα συναντιώνται..."

Αγνωστικ,θα σου πω κατι που σου εχω ξαναπει απο οτι θυμαμαι.Μην υποτιμας ποτε κανεναν στη ζωη σου.Να το εχεις αυτο ως βασικη αρχη....

Γραφει ο αγνωστικ


Οσο για το πως δημιουργήθηκε η ελληνική γλώσσα, η απάντηση είναι ότι εξελίχτηκε από ένα προγενέστερο πλήρως διαμορφωμένο γλωσσικό συνεχές και όχι από τα βρεφικά πα, να κα, λα στα οποία προστίθεντο ολοένα και περισσότεροι φθόγγοι. Ολες οι γλώσσες προέρχονται από παλιότερες πλήρως διαμορφωμένες γλωσσες τα τελευταία 15.000 χρόνια τουλάχιστον. Το στάδιο στο οποίο μικρά λεκτικά τεμάχια αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία ολοένα και πιο μεγάλων, σύνθετων λεκτικών μορφών αφορά πολύ παλιότερες εποχές, ίσως και πριν 60.000-100.000 χρόνια."


Εγω τοσο καιρο σου λεω καποιες απο τις βασικες ριζες ,που πανω τους στηριχθηκε η ελληνικη γλωσσα και οχι μονο.Τωρα αν αυτες οι ριζες ειναι του 15000π.χ η του 60000π.χ,αυτο μου ειναι αδιαφορο.Αυτο που εχει σημασια για μενα ειναι οτι αυτες οι ριζες προγονοι ολων των γλωσσων,υπηρχαν παντα εδω στην ελλαδα και απο εδω εφυγαν και οχι ηρθαν απο τους λεγομενους πουθεναδες....


Γραφει ο αγνωστικ


Η αλήθεια δεν είναι τόσο απλή όπως φαντάζεσαι. Επειδή το φως είναι ο συνηρημένος τύπος του φαος άρα και το φανταστικό κα-ος έγινε Κως και το αθαος-Αθως? Πού τους βρήκες αυτούς τους τυπους? Γιατί γράφεις τι λέει για το φως το λεξικό Σουίδα και όχι για τις υπόλοιπες λέξεις του παραδείγματος?"


Λεξικο ευσταθιου ομηρ.

Κως-η νησος οτι και κοος λεγεται.Εχω βαρεθει να επιβεβαιωνω αυτο που υποπτευτηκα στα λεξικα...Φυσικα οπως εχω δειξει κο(α)ος.Για το αθως αργοτερα...


Το πιο ωραιο απο ολα ομως στην περιπτωση της κοιτιδας απο το καυκασο ειναι αλλο.Οτι σε αυτην πιστευουν πλεον μονο 2 περιθωριακες ομαδες της νεοελληνικης πραγματικοτητας,που φαινομενικα ειναι και ακρως αντιθετες ιδεολογικα.Οι καραγκιοζηδες νεοναζιστες και οι δηθεν αναρχικοι ,ακροαριστεροι,ψευτοδιεθνιστες,που θεωρουν το μεγα αλεξανδρο σφαγεα(αγνωστικ,ετσι δεν ειναι?),οτι εγινε σφαγη στην αλλωση της τριπολιτσας κ.τ.λ. γνωστα αστεια ανθελληνικα ιδεολογηματα....Εχει πολυ πλακα να βλεπεις αυτες τις δυο πτερυγες να συμφωνουν.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2010, 18:08:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Ο φρυκτος έχει τόση σχέση με τους Φρύγες όση και οι φρυγανιές. Αυτό που γράφεις παραπάνω συνιστά άλλη μια επισφαλή γενικότητα. Ποιοι Ελληνες λέγανε φυρ αντί για πυρ? Εψαξες στα τεκμήρια της Φρυγικής γλώσσας και τα βρήκες αυτά?"


Ενω εγω σου δινω πραγματικες λεξεις και οχι υποθετικες αποκαταστασεις,οπου μεσα στην ελλαδα υπαρχει το πυρ-φυρ,πατρια-φατρια αλλα και φρατρια,ακριβως δηλαδη οπως εχω ηδη πει οτι γινοταν,εσυ κολλας στο αν ετσι ελεγαν οι φρυγες.Εμ βεβαια ο πνιγμενος απο τα μαλλια του πιανεται.

Οσον αφορα τους φρυγες και την μετοικηση τους στην πελοποννησο ως πελοπες(εξ ου και η ονομασια),πιστευω οτι η ονομασια του ποταμου της
αργολιδος φρυξου(απο το φρυξ-φρυγας)τα λεει ολα.Αρα οι ελληνες φρυγες ηταν παντα εδω ,απλως καποια στιγμη καποιοι πηγαν στη πελοπ. και καποιοι εφτασαν μεχρι το σαγγαριο,σαφως πριν το τρωικο πολεμο.Δωσε τωρα τα χαιρετισματα μου στον μπουρδολογικα,που εγραψε το αλησμονητο οι κιμμεριοι ηταν οι χειμεριοι της ηπειρου.Το διαβασε απο καποιον αλκοολικο σκοταδιστη,που δεν μπορουσε να χωνεψει οτι ο ομηρος γνωριζε τους κιμμεριους και ο μπουρδολογικα ως γνησιο τεκνο του σκοταδισμου,εσπευσε να το υοθετησει.Ποσο τους πονανε καποιους οι αληθειες ......


Που να καταλαβεις οτι ακομα και η φρυγανια-φρυγανο αποδυκνειει οτι το πυρ λεγονταν και φυρ.Κατα τα λοιπα καποιοι απο την αρχικη κοιτιδα του κουργκαν λεγαν φ αντι για π.Μου αρεσε που μου ειπες οτι η ιε θεωρια διδασκεται και σε πανεπιστημια....Τι κουτοχορτο τρωεει ο κοσμος....
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2010, 18:16:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να μην παρεξηγηθω για το τελευταιο εννοω οτι ως εξελιξη οταν χωριστικαν λεγανε π-φ και οχι ταυτοχρονα οπως απεδειξα με τοσες λεξεις με π-φ που γινοταν στην ελλαδα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2010, 01:29:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Πολλοι μπορει να αναρωτηθουν γιατι αθαος-αθως και οχι θαος-θως.Το α σε αυτην την περιπτωση ειναι μεγεθυντικο,οπως στη λεξη α-λα-να,οπου φυσικα οπως πλεον εχω αποδειξει περαν καθε αμφισβητησης ,το λανα=περιοχη και με το α γινεται μεγαλη ,η γνωστη σε ολους μας αλανα....


Δεν υπάρχει λέξη λάνα(=περιοχή). Και το αλάνα προέρχεται από το αλάνι που είναι τούρκικης προέλευσης. Αρα οποιαδήποτε συσχέτιση με το αθως είναι τράβηγμα από τα μαλλιά. Είναι δυνατόν να θεωρείς τέτοια κραυγαλέα λάθη ως αποδείξεις? Επίσης σε ποια περίπτωση συμβαίνει το φανταστικό σου παράδειγμα αθαος και όχι θάος, όπως τάχα μου έιχαμε κά-ος για το Κως? Πότε συμβαίνει η μία περίπτωση και πότε η άλλη? Αν δεν προσδιορίζεις επακριβώς τους "κανόνες" δεν θα γίνεις ούτε στο ελάχιστο πιστευτός.

quote:
skartados

Ξερουμε ολοι οτι η αστεια ιε θεωρια,μας λεει οτι οι γλωσσες ξεκινησαν απο μια κοιτιδα ,και στη συνεχεια σε διαφορετικα περιβαλωντα,δημιουργηθηκαν καποιες αλλαγες.Ετσι δηθεν οι βρετανοι λενε φιρε αντι για πυρ,father anti για πατηρ ,κ.τ.λ.,δηλαδη οπου εμεις π ,αυτοι φ.Κολοκυθια με τη ριγανη.Αυτο το π σε φ ,ειναι ενα φαινομενο που επαναλαμβανεται πολλακις μεσα στην ιδια την ελληνικη γλωσσα.Αυτο με λιγα λογια σημαινει,πως οι ξενοι πηραν τις λεξεις ,οπως τις ακουγαν,δηλαδη αναλογα με ποιους κατοικους της ελλαδος ειχαν επαφες.


Τίποτα λοιπόν δεν έχεις καταλάβει. Η ΙΕ θεωρία σου λέει ότι ο αποκατεστημένος φθόγγος *π εξελίσσεται σε f στις γερμανικές γλώσσες όχι όμως πάντοτε. Σε περιπτώσεις όπως όταν ακολουθεί ένα μη τονισμένο φωνήεν γίνεται b (γοτθική), σε περιπτώσεις που βρισκόταν μετά από τριβόμενο s, f παρέμεναν π(γοτθική). Γενικά η κάθε γερμανική γλωσσα έχει τις δικές τις ιδαιτερότητες στο πώς εξελίχθηκαν οι φθόγγοι και δεν αρκούν τα σοφίσματα ότι το πήραν από τους Ελληνες, επειδή μια στο τόσο είχαν επαφές. Επαφές είχαν οι Ελληνες και με την Αίγυπτο και με τη Φοινίκη, και με την Ασσυρία και μάλιστα πολύ διαρκέστερες και με μεγαλύτερο βαθμό πολιτισμικών αλληλεπιδράσεων συγκριτικά με τους βόρειους λαούς της Βρετανίας και της βόρειας Ευρώπης. Αν λοιπόν δεν συνέβησαν μεταξύ των λαών που ήρθαν σε εντονότερη επαφή οι Ελληνες γιατί να φτάσουμε στο σημείο να δεχτούμε ότι έδωσαν ένα κάρο λέξεις σε λαούς με αμυδρή επαφή μαζί τους? Εκτός από αυτό θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι καμιά 10-αριά βόρειες γλωσσες δανείζονταν λέξεις από τους Ελληνες ακόμα και για έννοιες βασικού λεξιλογίου όπως ο πατέρας. Οι χαλαρές επαφές με το βορρά το πολύ πολύ να έφερναν στις γλώσσες αυτές δάνεια για εμπορικά προϊόντα και όχι για οικογενειακούς όρους, επιρρήματα, αντωνυμίες (αυτό κι αν είναι δύσκολο να γίνει). Αλλος θα μπορούσε να αναρωτηθεί γιατί να μην είναι αντίστροφη η φορά των δανείων? Οι Ελληνες ποτέ δεν είχαν πολιτική και πολιτιστική κυριαρχία στον ευρωπαϊκό βορρά για να συμβεί αυτό που υποθέτεις, που ακόμα κι αν υπηρχε τέτοια κυριαρχία δεν θα εξηγούσε τις γραμματικές ομοιότητες μεταξύ καμιάς 10-αριάς βόρειων γλωσσών με την ελληνική, συνεπώς θα έμενε ανεξήγητο το βασικότερο ζήτημα που είναι η δομή, η ραχοκοκαλιά των ΙΕ γλωσσών που είναι όμοια. Αρα ακόμα και στην ακραία περίπτωση που δεχόμασταν ότι οι βόρειοι λαοί δανείζονταν το far, fire και το father και γενικά όλες τις λέξεις που για σένα εμπίπτουν στην ελληνική τροπή του π σε φ(μερικα παραδείγματά σου είναι απλά λάθος), δεν θα λύναμε σχεδόν τίποτα, ενώ θα αφήναμε ανερμήνευτες εκατοντάδες λέξεις από τις άλλες ΙΕ γλώσσες όπου εκεί δεν ισχύει το π=φ. Επιπλέον θα πρέπει να προσδιορίσεις ποιοι Ελληνες λέγανε π και ποιοι φ την ίδια χρονική περίοδο? Με βάση ποια τεκμήρια υποστηρίζεις ότι η κάθε ελληνική διαλεκτική ομάδα ήρθε σε επαφή με τα βόρεια ευρωπαϊκά φύλα? Πού είναι οι γλωσσικοί χάρτες για να δούμε κι εμείς τις "αποδείξεις"? Δεν μπορείς να τα αφήνεις στο έλεος του Διός αυτά και μετά να θεωρείς ότι έχεις αποδείξεις διότι σ'αυτή την περίπτωση έχεις ακριβώς αυτό που είπες, δηλαδή κολοκύθια με ρίγανη. Ο,τι κι αν κάνει η ελληνική γλώσσα εντός αυτής είναι φανερά παράλογο να το θεωρήσουμε αφετηρία για ένα σωρό άλλες γλώσσες με τις οποίες η ελληνική είχε είτε ισχνή είτε καθόλου επαφή, χωρίς να έχουμε ψάξει καθόλου τους φωνητικούς νόμους των βόρειων γλωσσών. Είναι επίσης παράλογο διότι δεν ισχύει παντού η συστηματική αντιστοιχία π-φ μεταξύ ελληνικής και βόρειων γλωσσών, όπως νόμισες στην αρχή. Δεν έψαξες καθόλου τους σχετικούς νόμους διότι πολύ απλά δεν σε ενδιαφέρει η αντικειμενική έρευνα αλλά να τα βγάλεις όλα αιγαιακά. Δεν τους έψαξες διότι δεν διαθέτεις το γνωστικό επίπεδο να το κάνεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις προς το παρόν είναι να ανοίγεις λεξικά, να παίρνεις λέξεις άσχετες μεταξύ τους και να τις συσχετίζεις ετυμολογικά ή όταν παίρνεις σωστές να αφήνεις στο φλου τις απαιτούμενες λεπτομέρειες όπως το χρονικό διαστημα, η τοποθεσία, η ένταση και συχνότητα της επαφής των λαών κ.α.

quote:
skartados

πταιω-φταιω

φτυνω-πτυω


Αυτές οι αλλαγές έγιναν το Μεσαίωνα. Αρα τι πρέπει να υποθέσουμε? Μήπως ότι οι Γότθοι που ζούσαν στο Βυζάντιο έφεραν μεχρι τη Βρετανία εναλλαγή του π σε φ? Η μήπως οι Αγγλοσάξονες μισθοφόροι?

quote:
skartados

πυρσος-φρυκτος


Ο πυρσος και ο φρυκτος δεν είναι παραλλαγή της ίδιας λέξης που απλά γίνεται το π-φ. Πρόκειται για δύο διαφορετικής προέλευσης λέξεις από διαφορετικές ρίζες.

quote:
skartados

πατρια-φατρια


Ούτε εδώ έχουμε παραλλαγή της ίδιας λέξης με εναλλαγή π-φ. Το μεν "πατριά" προέρχεται από τη λέξη "πατηρ" ενώ το φατρια από το "φρατηρ"

quote:
skartados

πελλας-φελλας.Φελλεις οι πετρωδεις τοποι(λεξ.σουιδα).


το λεξικό Σουδα όμως μας λέει:

φελλας:το των βιβλίων έξωθεν σκέπασμα, ενώ για το πελλας δεν λέει τίποτα.

Ενώ ο Ησύχιος μας λέει:

πελλάς:πρεσβύτης
πέλλας:ποιμενικά αγγεία

Δηλαδή καμία σχέση οι λέξεις που συγκρίνεις κι αυτό ύστερα από ψάξιμο σε δύο λεξικά που εμπιστεύεσαι. Γιατί λοιπόν να θεωρήσουμε ότι το φελλας-πελλας είναι παραλλαγή της ίδιας λέξης με μετατροπή π-φ?

quote:
skartados

πελασγοι-φελλασγοι=φελλαχοι.


Σε ποιο λεξικό αναφέρεται όλο το παραπάνω? Μετά θα αναμένουμε την απαραίτητη διευκρίνηση της συχνότητας της λέξης φελλασγοί κατά τη ναρχαιότητα και τα τεκμήρια των επαφών μεταξύ των βόρειων λαών και αυτών των ελληνόφωνων που έλεγαν φελλασγοί.

quote:
skartados

Φαραγκι-φαρσαλα-φαρσος(ακρωτηριον),φερετρον,φαρετρα,φαρος,φραγμα,φρεαρ,φρητρα(συγγενεια=φυτρα σημερα),φρουριο,φρουτο,φρυγανον(αντι για πυργανον),φαρδος,αλλα και οπως πυλη-υλη,ετσι εχουμε τη φ(υλ)η,η οποια οπως γνωριζουμε,εκτος απο τη γνωστη εννοια,ειναι και τοπονυμιο,περιοχης της αθηνας,φθια(σιγουρα φα-θια).....κ.τ.λ.


Το φρούτο είναι ιταλικό δάνειο συνεπώς αποβάλλεται από τη θεωρία σου.
Η φαρέτρα γιατί να έχει σχέση με τη γη και όχι με τη θήκη, τα βέλη, τον πόλεμο, την μάχη?
Το φρέαρ έχει σχέση και με το νερό όχι με την γη μόνο.
Το φρούριο έχει σχέση με τον πόλεμο, την άμυνα, τη φύλλαξη, το κτίσιμο...γιατί να το γενικεύσουμε και να πούμε έτσι γενικά κι αόριστα ότι έχει σχέση με τη γη?
Το φέρετρο σχετίζεται με το φέρω και όχι με τη γη.
Δεν μπορείς να χώνεις την έννοια της γης όποτε σε εξυπηρετεί με αστήρικτες γενικεύσεις.
Αβέβαιη είναι η ετυμολογία των Φαρσάλων όπως και της Φθίας με το Φα-θια να αποτελεί άλλο ένα αποκύημα της φαντασίας σου.
Διαφορετική προέλευση έχει και η φυλή από την πύλη, προφανώς κι εδώ έκρινες "με το μάτι" πάγια τακτική σου από την εποχή που αξιολογούσες φάτσες.

quote:
skartados

Ετσι μπορουμε πλεον με ολα αυτα τα καταπληκτικα στοιχεια(τα οποια τα βρισκουμε στην περιοδο που υπηρχε γραφη,φανταστειτε τι γινοταν παλαιοτερα να καταλαβουμε τον προγονο ολων των γλωσσων.Το θεμα ομως ειναι οτι οι υπολοιποι οτι ακουγαν,ελεγαν.


Δεν υπάρχουν καταπληκτικά στοιχεία. Ενα γνωστό φαινόμενο στην ελληνική όχι τόσο σπουδαίο όσο νομίζεις, το ανήγαγες σε ετυμολογική αφετηρία εκτοντάδων ξένων λέξεων με τη γνωστή μπακάλικη μέθοδο χωρίς να έχεις ασχοληθεί με τους πραγματικούς κανόνες που υπάρχουν σ'αυτές τις γλώσσες. Αυτό το "όλων των γλωσσών" το εννοείς ή αποτελεί υπερβολή? Διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να δεχτεί ο σκεπτόμενος αναγνώστης ότι οι βόρειοι λαοί, περίμεναν τους Ελληνες για να μάθουν να αρθρώνουν λέξεις ακούγωντας τον έμπορα από το Αιγαίο που έφερνε μερικά ψώνια....

quote:
skartados

.Για παραδειγμα ,εχουμε την γνωστη ελληνικη λεξη παρτιδα(παρτις)=τμημα,που χρησιμοποιειται κατα κορον ακομα και σημερα στο εμποριο.Οταν λοιπον οι υπολοιποι,ακουγαν αυτην τη λεξη παρτις,ειπαν και αυτοι παρτ και οχι φαρτ και πρασινα αλογα.


H λέξη είναι βενετικό δάνειο άρα όλο το επιχείρημα καταρρέει. Αυτά είναι τα τρομερά παραδείγματα που μας επιβεβαιώνουν πως οι βόρειοι ό,τι άκουγαν έλεγαν? Α ρε Σκαρτάδο με τις παρετυμολογίες σου...

quote:
skartados

Μονο με τη μεθοδο της συγκρισης μπορουμε να διαπιστωσουμε αν εχω δικιο σε αυτα που λεω.Οπως ειπα και πιο πανω εχουμε τη λεξη αλανα=μεγαλο μερος.Εχουμε ομως και το παναρχαιο τοπονυμιο πελ-λα-να,μια πολη που δημιουργηθηκε γυρω στο 2.700π.χ.Αρα το λανα=περιοχη-τοπος-πολη,κ.τ.λ. χωρις καμμια αμφιβολια,αλλα και το πελ ειναι ριζα σχετικη με το τοπο.Επειδη ομως οπως εχουμε δει ,το πελ γινοταν και πυλ(πυλη-πυλος)-παλ(παλαιος),πολ(πολη),αλλα και το λα-λη και το να-νη,εχουμε τα τοπονυμια,πελλανα-παλληνη-πυλληνη-πελληνη.Αλλα και απο το λανα εχουμε,το λαρνακα-και αντεστραμενα το λαρκανη(παλια ονομασια της θεσσαλιας.Κατα τα αλλα ειμαι λαθος για τα λα,να κ.τ.λ.....επειδη ετσι θελει ο αγνωστικ.


Οχι έτσι επειδή θέλει ο Agnostic αλλά επειδή υποπίτεις στο ένα λάθος μετά το άλλο και δυστυχώς δεν διαφαίνεται ελπίδα λογικοποίησης. Φαντάζεσαι ρίζες με την έννοια της γης που δεν υπάρχουν, κόβοντας τις λέξεις όπως σου γουστάρει χωρίς να κατανοείς τις πραγματικές ρίζες, δεν έχεις μάθει να σκέφτεσαι λογικά, όποτε θες αντιστρέφεις λέξεις επειδή βρίσκεις παράδειγμα από άσχετες λέξεις, όποτε σου'ρχεται φτιάχνεις νέους φλου κανόνες κάτω από την ασφάλεια της έννοιας της γης(με την οποία σχετίζεται ακόμα και η ροχάλα άμα θελει ένας φαντασμένος νους) για να εντάξεις τα παραδείγματα που δεν σου κάθονται, άλλοτε παίρνεις μεσαιωνικούς τύπους νομίζοντάς τους για αρχαίους σχηματισμούς και γενικά επιβεβαιώνεις πόσο τραγικό αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει όταν η φαντασία και ο ερασιτεχνισμός του καθενός διασύρουν τη γλώσσα μας αφειδώς χωρίς ίχνος σεβασμού σε αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό αγαθό, σφάζοντας παράλληλα και τις γλωσσες ξένων λαών. Κι όλα αυτά χωρίς να έχουν ανοίξει ένα επιστημονικό εγχειρίδιο για την κάθε γλώσσα που σφάζουν. Το απόλυτο σαλτάρισμα δηλαδή!
Λες στο παραπάνω παραλήρημα ότι επειδή εμφανίζεται μια πόλη(οικισμός) το 2700 π.Χ. ήταν η Πελλάνα και δεν μας λες πώς το ξέρεις αυτό. Πώς βρήκες ότι ονομαζόταν έτσι ο οικισμός το 2700 π.Χ.? Τα υπόλοιπα λα-λη και να-νη που θυμίουν παιδικό τραγουδάκι καθώς και οι ανύπαρκτες λάνα και λαρκάνη είναι ανάξια σχολιασμού. Λάθος είναι και η συσχέτιση της πυλης με την πόλη. Γενικα όλα είναι ένα τεράστιο λάθος που ευτυχώς μένει στα πλαίσια των φόρουμς και δεν γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς.

quote:
skartados

Συνεχιζω απο εκει που σταματησα,δινοντας ακομα 2 παραδειγματα με τα λα(λη)-να(νη)=περιοχη,για να μην υπαρχει η παραμικρη αμφιβολια για τα λεγομενα μου ,τοσο καιρο.Εχουμε λοιπον τη μυτιληνη και τη κ(υλ)ληνη(και πολη και βουνο).Αμφιβαλω πολυ αν η ιε θεωρια,στηριζεται σε τοσες εκατονταδες στοιχεια,που εχω δωσει ως τωρα...


Δεν πληρώνεις εφορία, βάλε κι άλλα. Βάλε και τον μπακλαβά με τη ρίζα λα=τόπος(γιατί? γιατί έτσι θέλω).

Το ζήτημα το θετεις λάθος. Ενώ η ΙΕ θεωρία διαθέτει στοιχεία από γνωστούς εδραιομένους φωνητικούς νόμους σε κάθε ΙΕ γλωσσα που επιτρέπουν ανασύνθεση παλιότερου τύπου, εσύ απλά δεν διαθέτεις στοιχεία! Διαθέτεις απλά νυστέρι χειρουργικό με τις δύστυχες λέξεις να είναι οι ασθενείς.

quote:
skartados

Οι γλωσσολογοι ομως δεν τα βλεπουν αυτα?


Φυσικά τα βλέπουν. Αλλα γνωρίζουν να ξεχωρίζουν την ορθή ρίζα στη λέξη, όπως και ποιες λέξεις είναι δάνεια ή κληρονομημένες από την πρωτογλωσσα, κάτι που εσύ δεν μπορείς να κάνεις λόγω έλλειψης επιστημονικής κατάρτισης πάνω στο αντικείμενο.

quote:
skartados

Αγνωστικ,θα σου πω κατι που σου εχω ξαναπει απο οτι θυμαμαι.Μην υποτιμας ποτε κανεναν στη ζωη σου.Να το εχεις αυτο ως βασικη αρχη....


Εδώ εσύ έχεις υποτιμήσει όλους τους γλωσσολόγους του κόσμου και μου δίνεις βασική αρχή να μην υποτιμώ κανέναν? Ο καθένας κρίνεται από αυτά που γράφει και κερδίζει επάξια τον εκάστοτε τίτλο(θετικό ή αρνητικό) στις διαδικτυακές κοινότητες όπου συμμετέχει. Αυτός που γράφει ασυναρτησίες και στηρίζεται στο φαντασιακό καθώς και αυτός που παριστάνει τον ειδήμονα σε ποικίλα τόπικ χωρίς να διαθέτει τα γνωστικά εφόδια και τον καθαρό λόγο που απαιτείται, είναι λογικό να δέχεται κράξιμο από πολλούς.

quote:
skartados

Εγω τοσο καιρο σου λεω καποιες απο τις βασικες ριζες ,που πανω τους στηριχθηκε η ελληνικη γλωσσα και οχι μονο.Τωρα αν αυτες οι ριζες ειναι του 15000π.χ η του 60000π.χ,αυτο μου ειναι αδιαφορο.Αυτο που εχει σημασια για μενα ειναι οτι αυτες οι ριζες προγονοι ολων των γλωσσων,υπηρχαν παντα εδω στην ελλαδα και απο εδω εφυγαν και οχι ηρθαν απο τους λεγομενους πουθεναδες....


Δυστυχώς δεν έχεις καταλάβει πού αναφέρομαι. Μιλάμε για τόσο πρώιμα στάδια που δεν έχουν σχέση με την ελληνική γλωσσα ούτε καν με την προγόνο της. Μιλάμε για πρωτογλώσσες ή πρωτογλωσσα(αν υπήρξε ποτέ μόνο μία) των πρώιμων σύγχρονων ανθρώπων, όταν βρισκονταν ακόμα στην Αφρική. Αναφέρθηκα σε μια τόσο παλιά φάση που δεν έχει σχέση ούτε με τους κουργκανέους, ούτε με τους Αιγαίους του Σέσκλου ή της μεσολιθικής εποχής. Ποιες ρίζες πρόγονοι όλων των γλωσσών υπήρχαν στην Ελλάδα λοιπόν? Συγχέεις δεδομένα μεταγενεστερης εξέλιξης με τα πρώιμα για την εμφάνιση της γλωσσας στο αθρώπινο είδος...ε όχι να μας βάζεις τις φανταστικές λαρκάνες και τα παιδικά τραγουδάκια να-νη ,λα-λη τόσο πίσω στο χρόνο ρε Σκαρτάδο.
Τέλος πάντων εγώ φταίω που έπιασα ξεχωριστό θέμα που δεν το κατέχεις. Οπότε ας πάμε παρακάτω προκειμένου να αποφύγουμε νέους παραλογισμούς που ενδεχομένως θα προκύψουν από την άγνοιά σου και την αδυναμία κατανόησης ειδικότερων εννοιών.

quote:
skartados

Κως-η νησος οτι και κοος λεγεται.Εχω βαρεθει να επιβεβαιωνω αυτο που υποπτευτηκα στα λεξικα...Φυσικα οπως εχω δειξει κο(α)ος.Για το αθως αργοτερα...


Σου λέει ότι λέγεται και Κοος προφανώς επειδή το ωμέγα προφέρεται "οο" Δεν την εντάσσει στη θεωρία που ανέπτυξες περί αος που γίνεται ως. Αλλά τι σημαίνει κοος αν δεχτούμε και αυτή την ονομασία? Πού έδειξες το κο(α)ος και τι σημαίνει? Αφού υποτίθεται ήξερες την ορθή ετυμολογία του Αθως γιατί την πας αργότερα? Μήπως θες να πεις "κάτσε να σκεφτώ καμιά καλή εξυπνάδα και γι'αυτό το τοπωνύμιο" επειδή στέρεψε προσωρινά η έμπνευση?

quote:
skartados

Το πιο ωραιο απο ολα ομως στην περιπτωση της κοιτιδας απο το καυκασο ειναι αλλο.Οτι σε αυτην πιστευουν πλεον μονο 2 περιθωριακες ομαδες της νεοελληνικης πραγματικοτητας,που φαινομενικα ειναι και ακρως αντιθετες ιδεολογικα.Οι καραγκιοζηδες νεοναζιστες και οι δηθεν αναρχικοι ,ακροαριστεροι,ψευτοδιεθνιστες,που θεωρουν το μεγα αλεξανδρο σφαγεα(αγνωστικ,ετσι δεν ειναι?),οτι εγινε σφαγη στην αλλωση της τριπολιτσας κ.τ.λ. γνωστα αστεια ανθελληνικα ιδεολογηματα....Εχει πολυ πλακα να βλεπεις αυτες τις δυο πτερυγες να συμφωνουν.


Τσάμπα προσπαθείς να με μπλέξεις σε άσχετες και ανούσιες συζητήσεις, παντελώς άχρηστες για τον προσδιορισμό της πιθανής εγκυρότητας μιας θεωρίας. Οταν με το καλό ψάξεις την ώχρα σε νεκροταφεία στα Σέρβια ψάξε και για πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων των υποστηρικτών της θεωρίας κουργκάν. Ολο και κάτι μπορείς να βρεις.

quote:
skartados

Ενω εγω σου δινω πραγματικες λεξεις και οχι υποθετικες αποκαταστασεις,οπου μεσα στην ελλαδα υπαρχει το πυρ-φυρ,πατρια-φατρια αλλα και φρατρια,ακριβως δηλαδη οπως εχω ηδη πει οτι γινοταν,εσυ κολλας στο αν ετσι ελεγαν οι φρυγες.Εμ βεβαια ο πνιγμενος απο τα μαλλια του πιανεται.


Αφού λοιπόν έμμεσα ομολογείς ότι δεν έψαξες (γιατί να το κάνεις άλλωστε, αφού έχεις αποφασίσει εκ των προτέρων να τα βγάλεις όλα αιγαιακά?), εσύ είσαι ο πνιγμένος που πασχίζει να καταπιαστεί από ομόηχες λέξεις μήπως και του βγουν τα κουκιά. Φυσικά και θα σταθώ στα ίδια τα φρυγικά κείμενα αφού υπάρχουν τέτοια στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε τον ισχυρισμό σου. Η ύπαρξη πατρίας-φατρίας και πυρ-φυρ δεν αποδεικνύει ότι ο φρυκτος σχετίζεται ετυμολογικά με τους Φρύγες.

quote:
skartados

Οσον αφορα τους φρυγες και την μετοικηση τους στην πελοποννησο ως πελοπες(εξ ου και η ονομασια),πιστευω οτι η ονομασια του ποταμου της
αργολιδος φρυξου(απο το φρυξ-φρυγας)τα λεει ολα.Αρα οι ελληνες φρυγες ηταν παντα εδω ,απλως καποια στιγμη καποιοι πηγαν στη πελοπ. και καποιοι εφτασαν μεχρι το σαγγαριο,σαφως πριν το τρωικο πολεμο.


Ο ποταμός λεγόταν Φρίξος και όχι Φρυξος.

ἐκ Λέρνης δὲ ἰοῦσιν ἐς Τημένιον—τὸ δὲ Τημένιόν ἐστιν Ἀργείων, ὠνομάσθη δὲ ἀπὸ Τημένου τοῦ Ἀριστομάχου· καταλαβὼν γὰρ καὶ ἐχυρωσάμενος τὸ χωρίον ἐπολέμει σὺν τοῖς Δωριεῦσιν αὐτόθεν τὸν πρὸς Τισαμενὸν καὶ Ἀχαιοὺς πόλεμον—ἐς τοῦτο οὖν τὸ Τημένιον ἰοῦσιν ὅ τε Φρίξος ποταμὸς ἐκδίδωσιν ἐς θάλασσαν καὶ Ποσειδῶνος ἱερὸν ἐν Τημενίῳ πεποίηται καὶ Ἀφροδίτης ἕτερον καὶ μνῆμά ἐστι Τημένου τιμὰς ἔχον παρὰ Δωριέων τῶν ἐν Ἄργει. (2) Τημενίου δὲ ἀπέχει Ναυπλία πεντήκοντα ἐμοὶ δοκεῖν σταδίους, Παυσανία Κορινθιακά [2,38]

Αλλά και Φρύξος να λεγότανε γιατί θα σήμαινε ότι οι (μη έλληνες)Φρύγες ζούσαν πάντα εδώ? Δεν θα μπορούσαν να έχουν έρθει απ'έξω και να δώσουν το όνομα αυτό στον ποταμό? Και τι εννοείς πάντα εδώ? Προφανώς μέχρι οι μουτσούνες τους να γίνουν μεσογειακές τρώγοντας μπόλικη ελίτσα, τις οποιές θα κρίνουμε με το μάτι?

quote:
skartados

Δωσε τωρα τα χαιρετισματα μου στον μπουρδολογικα,που εγραψε το αλησμονητο οι κιμμεριοι ηταν οι χειμεριοι της ηπειρου.Το διαβασε απο καποιον αλκοολικο σκοταδιστη,που δεν μπορουσε να χωνεψει οτι ο ομηρος γνωριζε τους κιμμεριους και ο μπουρδολογικα ως γνησιο τεκνο του σκοταδισμου,εσπευσε να το υοθετησει.Ποσο τους πονανε καποιους οι αληθειες ......


Αντί να ψάξεις γιατί ο αλκοολικός (σε ποιον αναφερεσαι?) έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα, τον αφορίζεις? Τρομερή αντικειμενική έρευνα, δεν λέω...
Και σιγά την τρομερή αλήθεια που πρέπει να χάσουμε τον ύπνο μας. Λες και αν η αναφορά είναι για τους γνήσιους Κιμμέριους θα πάθουν τίποτα σοβαρό οι επικρατούασες θεωρίες των επιστημόνων....

quote:
skartados

Που να καταλαβεις οτι ακομα και η φρυγανια-φρυγανο αποδυκνειει οτι το πυρ λεγονταν και φυρ.Κατα τα λοιπα καποιοι απο την αρχικη κοιτιδα του κουργκαν λεγαν φ αντι για π.Μου αρεσε που μου ειπες οτι η ιε θεωρια διδασκεται και σε πανεπιστημια....Τι κουτοχορτο τρωεει ο κοσμος....


Από διαφορετική ρίζα βγαίνει η φρυγανιά και από άλλη το πυρ. Αυτό και μόνο αρκεί.
Τώρα για την ΙΕ γλωσσολογία προφανώς αφού δεν έχεις ασχοληθεί σοβαρά, θα σου φαίνεται κινέζικα. Αυτό που δεν μπορείς να κατανοήσεις και παράλληλα αισθάνεσαι ότι απειλεί την αιγαία κομοσθεωρία σου, είναι λογικό να το αφορίζεις. Οπως και κάποιοι θρησκευόμενοι φονταμεταλιστές αφορίζουν την θεωρία της εξέλιξης έχοντας κατανοήσει λάθος τα περισσότερα δεδομένα της, είτε δεν τα έχουν κατανοήσει καν.

quote:
skartados

Οταν ακουγαν φαρδυς=μακρυς ειπαν φαρ=μακρια.Αυτα που ερχονται ειναι ακομα καλυτερα.


Γιατί να μην πάρουν το μακρύς κατευθείαν εφόσον υπήρχε η λεξη αυτούσια? Και εφόσον ο τύπος της αρχαίας αγγλικής ήταν feorr προφανώς δεν μπορούσαν να το έχουν πάρει από το φαρδύς λέγοντας φαρ.
Αυτά που κάθε φορά έρχονται δυστυχώς αποδεικνύονται το ένα πιο παράλογο και ξυπνιτζίδικο από το άλλο. Σαν τα άσχημα sequel ταινιών. Κάθε "συνεχίζεται" και χειρότερα...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2010, 11:24:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Δεν υπάρχει λέξη λάνα(=περιοχή). Και το αλάνα προέρχεται από το αλάνι που είναι τούρκικης προέλευσης. Αρα οποιαδήποτε συσχέτιση με το αθως είναι τράβηγμα από τα μαλλιά. Είναι δυνατόν να θεωρείς τέτοια κραυγαλέα λάθη ως αποδείξεις? Επίσης σε ποια περίπτωση συμβαίνει το φανταστικό σου παράδειγμα αθαος και όχι θάος, όπως τάχα μου έιχαμε κά-ος για το Κως? Πότε συμβαίνει η μία περίπτωση και πότε η άλλη? Αν δεν προσδιορίζεις επακριβώς τους "κανόνες" δεν θα γίνεις ούτε στο ελάχιστο πιστευτός."


Ρε συ αγνωστικ ,δουλευομαστε τωρα?Εγω τη λεξη αλανα σου την εβαλα επειδη γνωριζουμε ακριβως τι σημαινει.Υπαρχει σε αυτην το μεγεθυντικο α και το λανα.Η λεξη ολοι ξερουμε τι συμαινει....Το οτι οι τουρκοι χρησιμοποιησαν το λανα για να κανουν τη λεξη αλανι τι σημαινει?Ηδη σου εχω βαλει τοσα τοπονυμια που εχουν το λανα-ληνη.Μηπως και αυτα ειναι τουρκικα?Εκτος ομως απο τα λανα-ληνη,σε αυτα τα τοπονυμια ,βλεπουμε και τα παλ-πελ-πυλ-πολ.Αυτα κανεις ομως οτι δεν τα βλεπεις....Δεν πειραζει ,εγω θα στα θυμιζω και οσοι διαβαζουν,που απο οτι καταλαβαινω ειναι πολλοι,ας κρινουν,αν τα λεγομενα μου ειναι σωστα ,η αν η ερευνα μου μετα απο τοσα παραδειγματα ειναι μπακαλικη,οπως εντεχνως προσπαθεις να τη μειωσεις....


Γραφει ο αγνωστικ


Εκτός από αυτό θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι καμιά 10-αριά βόρειες γλωσσες δανείζονταν λέξεις από τους Ελληνες ακόμα και για έννοιες βασικού λεξιλογίου όπως ο πατέρας. Οι χαλαρές επαφές με το βορρά το πολύ πολύ να έφερναν στις γλώσσες αυτές δάνεια για εμπορικά προϊόντα και όχι για οικογενειακούς όρους, επιρρήματα, αντωνυμίες (αυτό κι αν είναι δύσκολο να γίνει). Αλλος θα μπορούσε να αναρωτηθεί γιατί να μην είναι αντίστροφη η φορά των δανείων?


Πολυ ωραιες παρατηρησεις -ερωτησεις.Μονο ετσι θα προχωρησει η συζητηση.

Καταρχην,παρολο που εχουν βρεθει πολλα μυκηναικα και μινωικα ευρηματα,σε ολες σχεδον τις βορειευρωπαικες περιοχες,οι γλωσσες που επηρεαστηκαν αρχικα δεν ειναι δεκα αλλα λιγοτερες.Στη συνεχεια με τα ατελειωτα μπασταρδεματα στους ιστορικους χρονους αυτων των λαων δημιουργηθηκαν ολες αυτες οι ομμοιοτητες.


Δευτερον,για την αντιστροφη μεταφορα των δανειων.Οι βορειοι λαοι ποτε δεν ειχαν τη δευτερη χιλιετια εμπορικες βασεις στην ελλαδα,σε αντιθεση με τους ελληνες.Αυτο το δεχονται και οι ιδιοι ,οπως θα φανει απο το θεμα που θα ανοιξω.Επισης οπως εχω δειξει οι ριζες εκατονταδων λεξεων τους,βρισκονται στα δηθεν μη και προ ελληνικα τοπονυμια.Αρα δεν θα μπορουσε να γινει οπως το λες.


Γραφει ο αγνωστικ


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

πταιω-φταιω

φτυνω-πτυω

--------------------------------------------------------------------------------


Αυτές οι αλλαγές έγιναν το Μεσαίωνα. Αρα τι πρέπει να υποθέσουμε? "

Το εξης απλο.Οτι αυτες οι αλλαγες στον ελληνικο χωρο ,ηταν διαχρονικες,δηλαδη δεν σταματησαν ,οπως ακριβως διαχρονικο ειναι ακομα και σημερα το κοψιμο των φωνηεντων,γουρουνι-γρουνι,κουρητες-κρητες.......Ξερω οτι αυτο που σε εκνευριζει πιο πολλυ απο ολα ,ειναι οταν σου αποδυκνειω τη διαχρονικοτητα του ελληνισμου,με παραδειγματα-αποδειξεις,που οχι μονο εσυ,αλλα κανεις αλλος μεχρι τωρα δεν μπορεσε να καταλαβει,εξαιτειας του οτι ειναι τοσο φανερες που γινονται αορατες,και οποιος καταλαβε τι θελω να πω με αυτο.Κανεις δεν εχει ψαξει ποτε,απο που κραταει αυτη η συνηθεια του κοψιμου των φωνηεντων.Το μονο που κανουν ολοι ,ειναι να λενε αυτους που το κανουν,ειρωνικα βλαχους....Δεν πειραζει ο σκαρταδος ειναι εδω,να βαλει μια ταξη σε ολα αυτα,εξεταζοντας τα μεσα απο το πρισμα της τεραστιας συνεχειας του ελληνισμου ,και σε εθιμα - παραδοσεις και στη γλωσσα.

Γραφει ο αγνωστικ


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

πυρσος-φρυκτος

--------------------------------------------------------------------------------


Ο πυρσος και ο φρυκτος δεν είναι παραλλαγή της ίδιας λέξης που απλά γίνεται το π-φ. Πρόκειται για δύο διαφορετικής προέλευσης λέξεις από διαφορετικές ρίζες."

Εσυ θα με τρελανεις στο τελος με αυτα που λες....Οι ριζες ειναι το φυρ(φρυ) και το πυρ ,γιαυτο και εχουν την ιδια σημασια οι λεξεις.Καλα σε τοσο δυσκολη θεση εχεις βρεθει ?Συζητηση κανουμε για να βγαλουμε μια ακρη,δεν χρειαζεται να εθελοτυφλουμε τοσο.Τελος παντων ,το θεμα ειναι οτι απεδειξα πως μεσα στον ελληνικο γλωσσικο χωρο,υπηρχε και το πυρ και το φυρ.Ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε......


Γραφει ο αγνωστικ



Ούτε εδώ έχουμε παραλλαγή της ίδιας λέξης με εναλλαγή π-φ. Το μεν "πατριά" προέρχεται από τη λέξη "πατηρ" ενώ το φατρια από το "φρατηρ"


Τη λεξη την εχω βρει και φρατρια και φαρτρια και φατρια=ομαδα με κοινη προελευση αρχικα(απο τον πατερα εννοειται),που στη συνεχεια πηρε και την ερμηνεια της συντεχνιας.Εξ ου και η αλβανικη φαρα,το φαμιλι κ.τ.λ.....






Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2010, 13:12:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Τσάμπα προσπαθείς να με μπλέξεις σε άσχετες και ανούσιες συζητήσεις, παντελώς άχρηστες για τον προσδιορισμό της πιθανής εγκυρότητας μιας θεωρίας. Οταν με το καλό ψάξεις την ώχρα σε νεκροταφεία στα Σέρβια ψάξε και για πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων των υποστηρικτών της θεωρίας κουργκάν. Ολο και κάτι μπορείς να βρεις."

Εγω δεν προσπαθω να σε μπλεξω,εσυ μονο σου εχεις μπλεξει σε περιεργες θεασεις της ιστοριας που κρυβουν φυσικα το ιδεολογικο σου υποβαθρο.Για παραδειγμα ,τωρα εισαι δηθεν ευχαριστημενος,απο την περιγραφη της σφαγης των ελληνων στη σμυρνη,με τη λεξη στριμωγμα.Σε αντιθετη περιπτωση,αν το στριμωγμα,ηταν περιγραφη μιας σφαγης που ειχαν διαπραξει οι ελληνες ,εναντια στους τουρκους,η οποιοδηποτε αλλων,τωρα θα ειχες λυσαξει.Ασε ξερω καλα πως σκεφτεσαι....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2010, 13:45:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ



το λεξικό Σουδα όμως μας λέει:

φελλας:το των βιβλίων έξωθεν σκέπασμα,"

Αυτα επρεπε να τα καταλαβαινεις-συνδιαζεις στο φτερο...Ηδη σου εχω δωσει τι γραφει ο γαζης.Πελλας-πελας-ο λιθον οθεν το =φελλας-φελλος,και πατρωον τοπος γης.Για αυτο και το σκεπασμα των βιβλιων,καθως και η ταπα στα μπουκαλια.....Παντως αυτο που σημαινει με λιγα λογια ειναι αυτο που λεμε ακομα και σημερα ,θεμελιος λιθος,η το πρωτο λιθαρακι.....κ.τ.λ.

Γραφει ο αγνωστικ


H λέξη είναι βενετικό δάνειο άρα όλο το επιχείρημα καταρρέει. Αυτά είναι τα τρομερά παραδείγματα που μας επιβεβαιώνουν πως οι βόρειοι ό,τι άκουγαν έλεγαν? Α ρε Σκαρτάδο με τις παρετυμολογίες σου..."

Ηδη ειχα ξεκινησει να το γραφω,γνωριζοντας την απαντηση σου ,αλλα το σταματησα γιατι δεν εχει νοημα.Ολες αυτες οι λεξεις,παρτις,καρβουνο,καμπος,βαρκα,παρκο,καρο,κ.τ.λ. προερχονται απο τις γνωστες ελληνικες ριζες.Με αυτες και οι αλλοι λαοι δημιουργησαν δικες τους λεξεις,τις οποιες τις δωσανε και σε εμας.Ενα τετοιο παραδειγμα,ειναι η λεξη παρτιτα,που την καναμε παρτις εμεις και οι αλλοι παρτ,μεσω του εμποριου.Αυτη ειναι πανω κατω και η λογικη των ομμοιοτητων των γλωσσων.Αυτες ομως οι ριζες ,οπως εχω πει ,εγιναν γνωστες στους αλλους λαους και μεσω του εμποριου και μεσω της διαδοσης της θρησκειας.Το αυτο ισχυει και για τη λεξη φρουτο....


Γραφει ο αγνωστικ

Γιατί να μην πάρουν το μακρύς κατευθείαν εφόσον υπήρχε η λεξη αυτούσια? "

Ειδικα τη ριζα μακ του μακρυς,οχι μονο την πηραν ,αλλα ειδικα οι σκωτσεζοι την ξευτελισαν,μια που δεν υπαρχει ονομα που να μην εχει μακ.Ξερω,θα μου δωσεις τωρα μια σελιδα που θα αναφερει τη δηθεν σωστη ετυμολογια του μακ....


Τα υπολοιπα αργοτερα....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2010, 03:54:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Εγω δεν προσπαθω να σε μπλεξω,εσυ μονο σου εχεις μπλεξει σε περιεργες θεασεις της ιστοριας που κρυβουν φυσικα το ιδεολογικο σου υποβαθρο.Για παραδειγμα ,τωρα εισαι δηθεν ευχαριστημενος,απο την περιγραφη της σφαγης των ελληνων στη σμυρνη,με τη λεξη στριμωγμα.Σε αντιθετη περιπτωση,αν το στριμωγμα,ηταν περιγραφη μιας σφαγης που ειχαν διαπραξει οι ελληνες ,εναντια στους τουρκους,η οποιοδηποτε αλλων,τωρα θα ειχες λυσαξει.Ασε ξερω καλα πως σκεφτεσαι....


Δεν είπα ότι είμαι ικανοποιημένος, αλλά ότι ήταν αληθές. Σε κάθε περίπτωση η συσχέτιση που προσπαθείς να κάνεις με μια θεωρία που συνδυάζει την αρχαιολογία, τη γλωσσολογία και τη γενετική είναι ατυχής. Αμφιβάλλω κι αν όλοι αυτοί που ανέφερες, αναρχικοί, διεθνιστές και κάθε είδους -ιστες έχουν ασχοληθεί σοβαρά με την εν λόγω θεωρία.

quote:
skartados

Ρε συ αγνωστικ ,δουλευομαστε τωρα?Εγω τη λεξη αλανα σου την εβαλα επειδη γνωριζουμε ακριβως τι σημαινει.Υπαρχει σε αυτην το μεγεθυντικο α και το λανα.Η λεξη ολοι ξερουμε τι συμαινει....Το οτι οι τουρκοι χρησιμοποιησαν το λανα για να κανουν τη λεξη αλανι τι σημαινει?Ηδη σου εχω βαλει τοσα τοπονυμια που εχουν το λανα-ληνη.Μηπως και αυτα ειναι τουρκικα?Εκτος ομως απο τα λανα-ληνη,σε αυτα τα τοπονυμια ,βλεπουμε και τα παλ-πελ-πυλ-πολ.Αυτα κανεις ομως οτι δεν τα βλεπεις....Δεν πειραζει ,εγω θα στα θυμιζω και οσοι διαβαζουν,που απο οτι καταλαβαινω ειναι πολλοι,ας κρινουν,αν τα λεγομενα μου ειναι σωστα ,η αν η ερευνα μου μετα απο τοσα παραδειγματα ειναι μπακαλικη,οπως εντεχνως προσπαθεις να τη μειωσεις....


Το μεγεθυντικό -α μπαίνει στο τέλος και το τούρκικο alan(εκ του αραβικού alani=δημόσιος, ανοικτός), έγινε αλάνα στα ελληνικά. Οπως μπαίνει στο τέλος και στο στάμνα (από το σταμνί). Θα έπρεπε να σε προβληματίσει και η απουσία τέτοιας λέξης στα αρχαία κείμενα. Ολοι βλέπουμε ένα πελ, ένα πολ, ένα πυλ, ένα παλ. Το θέμα είναι ότι αξιολογείς λάθος τα δεδομένα! Ενα παλ,πολ,πελ μπορείς να βρείς σε οποιαδήποτε γλωσσα του κόσμου αν αρχίσεις να σπαταλάς το χρόνο σου. Τίποτα δεν λένε τα τεμάχια φθόγγων που παίρνεις στο φλου και με μια ελαφρότυτα σκεψης τα μετατρέπεις όπως σου'ρχεται κάθε φορά όταν αγνοείς τις πραγματικές ρίζες και τους πραγματικούς γλωσσικούς κανόνες. Και η φακλάνα έχει -λάνα. Είναι το λάνα για την έννοια της περιοχής? Ας είμαστε λίγο σοβαροί...

quote:
skartados

Καταρχην,παρολο που εχουν βρεθει πολλα μυκηναικα και μινωικα ευρηματα,σε ολες σχεδον τις βορειευρωπαικες περιοχες,οι γλωσσες που επηρεαστηκαν αρχικα δεν ειναι δεκα αλλα λιγοτερες.Στη συνεχεια με τα ατελειωτα μπασταρδεματα στους ιστορικους χρονους αυτων των λαων δημιουργηθηκαν ολες αυτες οι ομμοιοτητες.


Οποια μινωικά κι αν έχουν βρεθεί είναι άχρηστα προς το παρόν εφόσον δεν έχει διαπιστωθεί ότι οι Μινωίτες μιλούσαν ελληνικά. Αρα μόνο με τα μυκηναϊκά μπορείς να κάνεις παιχνίδι. Τώρα ακόμα κι αν γινόταν το απίθανο αυτό σενάριο μετάδοσης των λέξεων από τους Ελληνες στους βόρειους λαούς, πάλι δεν θα λύναμε το θέμα γιατί αυτές οι γλωσσες έχουν την ίδια ραχοκοκαλιά με γλωσσες ως τη μακρινή Ινδία και το Τουρκεστάν. Το μπαστάρδεμα δεν μπορεί να εξηγήσει τέτοιου βάθους ριζικές ομοιότητες. Πάμπολλα ιστορικά παραδείγματα το επιβεβαιώνουν.

quote:
skartados

Δευτερον,για την αντιστροφη μεταφορα των δανειων.Οι βορειοι λαοι ποτε δεν ειχαν τη δευτερη χιλιετια εμπορικες βασεις στην ελλαδα,σε αντιθεση με τους ελληνες.Αυτο το δεχονται και οι ιδιοι ,οπως θα φανει απο το θεμα που θα ανοιξω.Επισης οπως εχω δειξει οι ριζες εκατονταδων λεξεων τους,βρισκονται στα δηθεν μη και προ ελληνικα τοπονυμια.Αρα δεν θα μπορουσε να γινει οπως το λες.


Ούτε οι ελληνες είχαν κάποιο επιβεβαιωμένο εμπορικό σταθμό στο βορρά την 2η χιλιετία π.Χ. Ακόμα και να είχαν μερικούς, πάλι δεν θα μπορούσαν να μεταδοθούν οι λέξεις που υποθέτεις παρά μόνο όσες θα αφορούσαν προϊόντα και αγοραπωλησίες άμεσα ή έμμεσα. Τα δάνεια σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να είναι και αντίστροφα ή μοιρασμένα βέβαια διότι πουθενά δεν απαγορεύεται ο ξένος έμπορος να δανειστεί μια λέξη για ένα ντόπιο προϊόν της χώρας όπου είναι εγκατεστημένος. Εννοείται πως ούτε με όλα αυτά θα μπορούσαν άσχετες γλωσσες να γίνουν συγγενικές (αλλιώς θα είχαν γίνει συγγενικές οι γλώσσες όλου του κόσμου αφού όλος ο κόσμος εμπορεύεται πλέον εδώ και αιώνες). Το τι δέχονται οι ίδιοι θα το δούμε στο τόπικ που θα ανοίξεις.

Τίποτα δεν έχεις δείξει με τις ελληνικές μονοσύλλαβες ρίζες. Αντίθετα εγώ ακολουθώντας τη μπακάλικη μεθοδολογία σου απέδειξα την ελληνικότητα του Καναδά, αφού έχει τις ελληνικότατες ρίζες κα, να και δα. Βάζω μέσα και λίγο Πυθέα με τα ταξίδια του ως φιλολογική γαρνιτούρα και καθαρισα.

quote:
skartados

Το εξης απλο.Οτι αυτες οι αλλαγες στον ελληνικο χωρο ,ηταν διαχρονικες,δηλαδη δεν σταματησαν ,οπως ακριβως διαχρονικο ειναι ακομα και σημερα το κοψιμο των φωνηεντων,γουρουνι-γρουνι,κουρητες-κρητες.......Ξερω οτι αυτο που σε εκνευριζει πιο πολλυ απο ολα ,ειναι οταν σου αποδυκνειω τη διαχρονικοτητα του ελληνισμου,με παραδειγματα-αποδειξεις,που οχι μονο εσυ,αλλα κανεις αλλος μεχρι τωρα δεν μπορεσε να καταλαβει,εξαιτειας του οτι ειναι τοσο φανερες που γινονται αορατες,και οποιος καταλαβε τι θελω να πω με αυτο.Κανεις δεν εχει ψαξει ποτε,απο που κραταει αυτη η συνηθεια του κοψιμου των φωνηεντων.Το μονο που κανουν ολοι ,ειναι να λενε αυτους που το κανουν,ειρωνικα βλαχους....Δεν πειραζει ο σκαρταδος ειναι εδω,να βαλει μια ταξη σε ολα αυτα,εξεταζοντας τα μεσα απο το πρισμα της τεραστιας συνεχειας του ελληνισμου ,και σε εθιμα - παραδοσεις και στη γλωσσα.


Συνέχεια και διαχρονικότητα υπάρχει αλλά δεν θεμελιώνεται με τις αγλωσσολόγητες πρωτογενείς "έρευνές" σου. Ούτε τόσο παλιά όσο φαντάζεσαι είναι (δηλαδή του 8000 π.Χ.). Οτιδήποτε πριν τη μυκηναϊκή εποχή βασίζεται σε υποθέσεις. Κάποιες ξεχωρίζουν βέβαια ως πιο πιθανές από κάποιες άλλες, όμως κανένας σοβαρός ερευνητής δεν επιδίδεται σε αυθαίρετο κόψιμο λέξεων, άκρατη παρετυμολογία(π.χ. Κουρήτες-Κρήτες) και παιδική ερμηνεία των μύθων και των λέξεων.

quote:
skartados

Εσυ θα με τρελανεις στο τελος με αυτα που λες....Οι ριζες ειναι το φυρ(φρυ) και το πυρ ,γιαυτο και εχουν την ιδια σημασια οι λεξεις.Καλα σε τοσο δυσκολη θεση εχεις βρεθει ?Συζητηση κανουμε για να βγαλουμε μια ακρη,δεν χρειαζεται να εθελοτυφλουμε τοσο.Τελος παντων ,το θεμα ειναι οτι απεδειξα πως μεσα στον ελληνικο γλωσσικο χωρο,υπηρχε και το πυρ και το φυρ.Ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε......


Η ρίζα στο φρυκτος είναι -φρυγ όπως φαίνεται και από το ρήμα φρυγω ενώ τους πυρσού το πυρ. Το ότι είναι παρόμοια η σημασία δεν οφείλεται σε εναλλαγή π-φ. Ρίζα πυρ έχουμε και στο πυρος=σιτάρι που έχει διαφορετική σημασία. Πώς θα ξεμπλέξουμε τώρα αν ακολουθήσουμε τη λογική σου? Μια γλώσσα μπορεί να έχει δύο λέξεις για παρόμοια σημασία από διαφορετικές ρίζες είτε μοιάζουν οι ρίζες είτε όχι. Το ζητούμενο όμως παραμένει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε ότι θα δάνειζαν οι Ελληνες λέξεις βασικές όπως η φωτιά στους βόρειους λαούς. Να πώ ότι δεν ήξεραν να αναβουν φωτιά οι αρχαίοι Γερμαναράδες παέι στα κομμάτια αλλά ο άνθρωπος την έχει ανακαλύψει εδώ και δεκάδες χιλιαδες χρόνια. Και πώς ξέρεις ότι οι Ελληνες που είχαν στήσει τους εμπορικούς σταθμούς στο βορρά (λέμε τώρα) ήταν αυτοί που έλεγαν φυρ αντί για πυρ?

Γιατί η ελληνική παρουσία στν Αίγυπτο (π.χ. Ναύκρατις) δεν έδωσε τις αντίστοιχες λέξεις στους λαούς της περιοχής? Αυτοί είχαν κλειστά τ'αυτιά τους όταν μιλούσαν οι Ελληνες?

quote:
skartados

Τη λεξη την εχω βρει και φρατρια και φαρτρια και φατρια=ομαδα με κοινη προελευση αρχικα(απο τον πατερα εννοειται),που στη συνεχεια πηρε και την ερμηνεια της συντεχνιας.Εξ ου και η αλβανικη φαρα,το φαμιλι κ.τ.λ.....


Παρετυμολογία στο φουλ (για τη φάρα). Θα έχει πλάκα να σου βάλω τις παρετυμολογίες των Αφροκεντριστών σχετικά με τις ελληνικές λέξεις για να δεις πόσο ελεεϊνό είναι να διαστρεβλώνουμε την γλωσσική επιστήμη. Κι αυτοί κρίνουν επιφανειακά όπως εσύ.

quote:
skartados

Ειδικα τη ριζα μακ του μακρυς,οχι μονο την πηραν ,αλλα ειδικα οι σκωτσεζοι την ξευτελισαν,μια που δεν υπαρχει ονομα που να μην εχει μακ.Ξερω,θα μου δωσεις τωρα μια σελιδα που θα αναφερει τη δηθεν σωστη ετυμολογια του μακ....


Σεβάσου λίγο την ιστορία των γλωσσών, απ'τη στιγμή που θες να σέβονται και τη δική μας. Αυτό το μακ- στους Σκωτσέζους που θεωρείς ελληνικό είναι κέλτικης προέλευσης και σήμαινε "γιος". Ομόρριζα υπάρχουν και στις γερμανικές γλώσσες με την ίδια ή παραπλήσια σημασία (γοτθικά-magus=αγόρι, παλαιονορβηγικά-mοgr=γιος).

quote:
skartados

Ηδη ειχα ξεκινησει να το γραφω,γνωριζοντας την απαντηση σου ,αλλα το σταματησα γιατι δεν εχει νοημα.Ολες αυτες οι λεξεις,παρτις,καρβουνο,καμπος,βαρκα,παρκο,καρο,κ.τ.λ. προερχονται απο τις γνωστες ελληνικες ριζες.Με αυτες και οι αλλοι λαοι δημιουργησαν δικες τους λεξεις,τις οποιες τις δωσανε και σε εμας.Ενα τετοιο παραδειγμα,ειναι η λεξη παρτιτα,που την καναμε παρτις εμεις και οι αλλοι παρτ,μεσω του εμποριου.Αυτη ειναι πανω κατω και η λογικη των ομμοιοτητων των γλωσσων.Αυτες ομως οι ριζες ,οπως εχω πει ,εγιναν γνωστες στους αλλους λαους και μεσω του εμποριου και μεσω της διαδοσης της θρησκειας.Το αυτο ισχυει και για τη λεξη φρουτο....


Οντως δεν έχει νόημα να μιλάς με άτομα που διαστρεβλώνουν την ιστορία των γλωσσών και την ετυμολογική επιστήμη. Εχεις ξεφύγει πλέον και γίνεσαι χειρότερος και από τους δαυλίτες με τα ετυμολογικά τερτίπια σου. Ακόμα κι αν ασελγουσαμε πάνω στη γλωσσική επιστήμη και δεχόμασταν την ελληνική προέλευση λέξεων που δεν είναι ελληνικες, οι γραμματικές ομοιότητες που είναι πολύ βασικότερο στοιχείο δεν θα μπορούσαν να εξηγηθούν με εμπόρια και θρησκείες και αυτό επιβεβαιώνεται από την ίδια την παγκόσμια ιστορία.
Κατά τ'άλλα, εσύ κάνεις αντικειμενική έρευνα βγάζοντας όλες τις γλώσσες στηριγμένες σε ελληνικές ρίζες....
Λυπάμαι αλλά ζεις σ'έναν φανταστικό κόσμο στον οποίο το να και το πα ενός κυνηγού τροφοσυλλέκτη στην Ελλάδα το 8000 π.Χ. το θεωρείς ελληνική ρίζα!!!! Εδώ πραγματικά η λογική πάει περίπατο...
Βγάλε και τα ιαπωνικά ελληνική διάλεκτο τώρα...(αφού έχουν πα, να, λα, κα)

quote:
skartados

Αυτα επρεπε να τα καταλαβαινεις-συνδιαζεις στο φτερο...Ηδη σου εχω δωσει τι γραφει ο γαζης.Πελλας-πελας-ο λιθον οθεν το =φελλας-φελλος,και πατρωον τοπος γης.Για αυτο και το σκεπασμα των βιβλιων,καθως και η ταπα στα μπουκαλια.....Παντως αυτο που σημαινει με λιγα λογια ειναι αυτο που λεμε ακομα και σημερα ,θεμελιος λιθος,η το πρωτο λιθαρακι.....κ.τ.λ.


Λυπάμαι αλλά ο Ησύχιος διαφωνεί. Επιπλέον δεν μπορώ να σε εμπιστεύομαι(για το γνωστό λόγο) σχετικά με το τι αναφέρεις ότι λένε λεξικά που έχεις αλλά εγώ δεν εχω και ειδικά έτσι ακατάστατα όπως τα γράφεις.

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 09/04/2010 03:58:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2010, 13:29:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

Δεν είπα ότι είμαι ικανοποιημένος, αλλά ότι ήταν αληθές. Σε κάθε περίπτωση η συσχέτιση που προσπαθείς να κάνεις με μια θεωρία που συνδυάζει την αρχαιολογία, τη γλωσσολογία και τη γενετική είναι ατυχής. Αμφιβάλλω κι αν όλοι αυτοί που ανέφερες, αναρχικοί, διεθνιστές και κάθε είδους -ιστες έχουν ασχοληθεί σοβαρά με την εν λόγω θεωρία."


Ακριβως αυτη η αληθεια που λες,πουλωντας περιτη τρελα,αφου φυσικα οι ανθρωποι καποια στιγμη στριμωχθηκαν στη προβλητα,γιατι ομως?για να γλυτωσουν τις ζωες τους....αλλα ξεχασα ,αυτο εννοειται απο τα συμφραζομενα,θα σε ειχε κανει λαυρο αν επροκειτο για αλλον λαο ,που ειχε παθει τα ιδια απο τους ελληνες.Εδω φοβασαι να απαντησεις αν ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ,ηταν σφαγεας για σενα,οχι φυσικα οτι δεν ξερω απο πριν την απαντηση.

Ολοι αυτοι οι ιστες λοιπον που αναφερω ,λειτουργουν ακριβως οπως εσυ.Δηλαδη ,οπως εσυ ηξερες για τη σταση με σηκωμενα ποδια των κουργκανεων και εβαζες στις συζητησεις τις αναλογες φωτογραφιες,αλλα δεν ειχες ιδεα ,γιατι δεν εψαξες ποτε σου,οτι αυτη η σταση υπηρχε στο αιγαιο,ηδη απο το 8000π.χ.Το καλο τουλαχιστον ειναι,οτι τωρα που εμαθες την αληθεια,δεν θα το ξανατολμησεις σε μελλοντικες συζητησεις σου,γιατι παντα θα εχεις στο πισω μερος του μυαλου σου την σκεψη,μηπως εμφανιστει καποιος που ξερει και γινεις παλι ρεζιλι.Ετσι λοιπον ολοι αυτοι οι ιστες,υπερθεματιζουν παντα τα κατορθωματα των αλλων λαων,οπως ακριβως και εσυ,και θεωρουν ολο τον ελληνικο πολιτισμο,ως προιον δανειου,αφου πιστευουν οπως ακριβως και εσυ μεσα στο δηλητηριασμενο μυαλο τους για καθε τι ελληνικο,οτι η ελλαδα ηταν σταυροδρομι ανυπαρκτων πουθεναδων,ηδη απο την προιστορια....Ενα τετοιο απονιφαδι εμφανιστηκε καποια στιγμη και στη συζητηση μας....Τουλαχιστον εσυ εχεις φροντισει να εισαι πιο ενημερωμενος απο καποιους αλλους.....οπως ο ιστορικος που συμμετειχε στο πρωτο τοπικ,που ειπε για αλλαγη στον τροπο ταφης το 1900π.χ στην ελλαδα και τωρα που εχω φερει τοσα στοιχεια εχει γινει και αυτος πουθενας....

Γραφει ο αγνωστικ

Ολοι βλέπουμε ένα πελ, ένα πολ, ένα πυλ, ένα παλ. Το θέμα είναι ότι αξιολογείς λάθος τα δεδομένα! Ενα παλ,πολ,πελ μπορείς να βρείς σε οποιαδήποτε γλωσσα του κόσμου αν αρχίσεις να σπαταλάς το χρόνο σου. "


Παλι λες τη μιση αληθεια.Αυτα τα πελ-πυλ-παλ ,τα βλεπουμε σε τοπονυμια που το δευτερο τους συνθετικο ειναι το λανα-ληνη.Π Ε Λ Λ Α Ν Α ,Π Υ Λ Λ Η Ν Η ,Π Α Λ Λ Η Ν Η ,Π Ε Λ Λ Η Ν Η ,Κ Υ Λ Λ Η Ν Η .

Γραφει ο αγνωστικ


Το λανα οπως απεδειξα ειναι παναρχαια ελληνικη ριζα που σημαινει περιοχη.Εδωσα ηδη παρα πολλα παραδειγματα.Απο τη στιγμη που το εχουν οι αραβες και απο αυτους το πηραν οι τουρκοι,σημαινει απλα οτι και αυτοι δανειστηκαν αυτη την παναρχαια ελληνικη ριζα.Για τη λεξη αλανα ,δεν σου ειπα οτι ειναι αρχαια.Σου ειπα οτι απο αυτην μπορουμε να καταλαβουμε τη σημασια της ριζας.Απλως οι γλωσσολογοι δεν μπορουν να κανουν αυτο το συνδιασμο,γιατι απλα δεν ασχολουνται οπως θα επρεπε....


Γραφει ο αγνωστικ


Οποια μινωικά κι αν έχουν βρεθεί είναι άχρηστα προς το παρόν εφόσον δεν έχει διαπιστωθεί ότι οι Μινωίτες μιλούσαν ελληνικά. Αρα μόνο με τα μυκηναϊκά μπορείς να κάνεις παιχνίδι. Τώρα ακόμα κι αν γινόταν το απίθανο αυτό σενάριο μετάδοσης των λέξεων από τους Ελληνες στους βόρειους λαούς, πάλι δεν θα λύναμε το θέμα γιατί αυτές οι γλωσσες έχουν την ίδια ραχοκοκαλιά με γλωσσες ως τη μακρινή Ινδία και το Τουρκεστάν."


Τι πιο φυσιολογικο?Στην ασια και αν δεν πηγαν τεκμηριωμενα ολοι σχεδον οι κατοικοι απο την ελλαδα μεσα στις χιλιετιες.....ειτε ως αποικοι,ειτε ως εμποροι κ.τ.λ.



Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2010, 20:10:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε συνεχεια του παραπανω μυνηματος,για αυτο και οι ελληνες,ηταν ο μοναδικος λαος που ηξερε ,αλλα και τον ηξεραν,ολοι οι αλλοι,απο τους ιβηρες στη δυση,μεχρι τους ινδους στην ανατολη,πριν παει εκει ο μεγιστος στρατηλατης ολων των εποχων,ο μεγας τιμωρος των πρωτων που μεσα στις χιλιετιες, τολμησαν να εισβαλουν στην ελλαδα,και στο βορα οι κελτες-σκυθες-κιμμεριοι-υπερβορειοι κ.τ.λ.Ειναι γνωστες και οι ιστοριες για τα δωρα που πηγαιναν αυτοι οι λαοι στην δηλο(γιατι αραγε?),για τους ρωμαιους δεν το συζηταω.....

Γραφει ο αγνωστικ

άκρατη παρετυμολογία(π.χ. Κουρήτες-Κρήτες) και παιδική ερμηνεία των μύθων και των λέξεων. "

Για τους κρητες-κουρητες-κουρητιης αστο καλυτερα.Τωρα αν τα στοιχεια που εφερα για την επιβεβαιωση απο τις επιστημες παναρχαιων μυθων τα θεωρεις παιδικη ερμηνεια,τι να σου πω?Εισαι απλα φανατικος....στις αποψεις σου....


Γραφει ο αγνωστικ


Η ρίζα στο φρυκτος είναι -φρυγ όπως φαίνεται και από το ρήμα φρυγω ενώ τους πυρσού το πυρ. Το ότι είναι παρόμοια η σημασία δεν οφείλεται σε εναλλαγή π-φ."


Που οφειλεται δηλαδη?Μα μονο σου το λες ,πυργ(ος)-φρυγ(ος).Σου εχω εξηγησει πως εμπλουτιζονταν συνεχως οι ριζες,για να δημιουργηθουν οι νεες λεξεις,οπως το αρ-αρκ-αργ,κ.τ.λ. η το μακ-μηγ(δονες)...


Γραφει ο αγνωστικ


Ρίζα πυρ έχουμε και στο πυρος=σιτάρι που έχει διαφορετική σημασία. Πώς θα ξεμπλέξουμε τώρα αν ακολουθήσουμε τη λογική σου? "


Με αυτη τη λεξη πυρος=σιτος,αν ειχες καταλαβει πραγματικα τι σου λεω τοσο καιρο,θα επρεπε να μου δωσεις συνχαρητηρια απο μονος σου,γιατι απο αρχης ειχα καταλαβει οτι το πυρ προερχεται απο το παρ και σημαινει οχι μονο φωτια αλλα κατι σχετικο με τη γη .....Τελος παντων ,για αυτο λεω οτι αυτα ειναι για λιγους....




Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2010, 20:52:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τετοια ακριβως περιπτωση οπως το πυρ,ειναι και η ριζα αλς.Υπαρχει και για τη θαλασσα αλλα και η λεξη αλσ-ος=μικρο δασος.Φυσικα και δεν θα μπορουσε να ηταν διαφορετικα,μια που εχω εξηγησει την προελευση της απο το λας.Κατα 99% ειναι αναγραματισμος οπως και το αργος-αγρος.Αλλα υπαρχει και η πιθανοτητα οπως το πελλας-ελλας,να εγινε το θαλας-αλας(ετσι σιγουρα δημιουργηθηκε η λεξη αλατι)-αλς.Οπως και να εγινε,η ουσια ειναι οτι η ερμηνεια του ειναι σχετικη με τη γη....Για το πυρ-φυρ,φυσικα υπαρχει και η λεξη φυρομαχος που τα λεει ολα...

Γραφει ο αγνωστικ

Γιατί η ελληνική παρουσία στν Αίγυπτο (π.χ. Ναύκρατις) δεν έδωσε τις αντίστοιχες λέξεις στους λαούς της περιοχής? Αυτοί είχαν κλειστά τ'αυτιά τους όταν μιλούσαν οι Ελληνες?"

Η ελληνικη παρουσια στην αιγυπτο κρατησε λιγο και ηταν παναρχαια, με το διωξιμο απο εκει των δαναων.Επισης σου εχω εξηγησει οτι μεγαλο ρολο επαιζε η θρησκευτικη επικρατηση,κατι που δεν επετρεψαν ποτε να συμβει,τα ισχυρα αιγυπτιακα ιερατεια,οπως ακριβως εγινε και με τους κρητες στην παλαιστινη που εκσημιτιστικαν θρησκευτικα και γλωσσικα.

Γραφει ο αγνωστικ


Θα έχει πλάκα να σου βάλω τις παρετυμολογίες των Αφροκεντριστών σχετικά με τις ελληνικές λέξεις για να δεις πόσο ελεεϊνό είναι να διαστρεβλώνουμε την γλωσσική επιστήμη. Κι αυτοί κρίνουν επιφανειακά όπως εσύ."

Εγω ειμαι ετοιμος να ακουσω οποιαδηποτε αποψη,αρκει πρωτα καποιος να μου αποδειξει με στοιχεια την παρουσια αφρικανων ,η σημιτων την εποχη για την οποια αναφερεται.Και στην ελλαδα ειχαμε και εχουμε πλειστα σλαβικα και τουρκικα τοπονυμια.....αλλα και οι δυο λαοι ηταν καποτε εδω.


Γραφει ο αγνωστικ


Σεβάσου λίγο την ιστορία των γλωσσών, απ'τη στιγμή που θες να σέβονται και τη δική μας. Αυτό το μακ- στους Σκωτσέζους που θεωρείς ελληνικό είναι κέλτικης προέλευσης και σήμαινε "γιος". Ομόρριζα υπάρχουν και στις γερμανικές γλώσσες με την ίδια ή παραπλήσια σημασία (γοτθικά-magus=αγόρι, παλαιονορβηγικά-mοgr=γιος)."


Εγω ξερω οτι οι βορειοι ονομαζονται λαρ-σον(γιος),καρ-σον,κ.τ.λ.Τωρα τι λενε οι παρετυμολογοι τους απο εκει και περα δεν με ενδιαφερει.....

Γραφει ο αγνωστικ


Να πώ ότι δεν ήξεραν να αναβουν φωτιά οι αρχαίοι Γερμαναράδες παέι στα κομμάτια αλλά ο άνθρωπος την έχει ανακαλύψει εδώ και δεκάδες χιλιαδες χρόνια."

Και εμεις οι ελληνες ειχαμε ανακαλυψει το επιχρισμα εδω και χιλιαδες χρονια ,αλλα ολοι σοβα το λεμε.Ειλικρινα βρες μου ενα μαγαζι που δεν γραφει οτι πουλαει ντουλαπες.Εγω δεν γνωριζω καν την ελληνικη λεξη.Τα αρχικα ντ ομως των τουρκικων λεξεων ,ηταν ολοκληρη αλλαγη γραματικης στην ελληνικη γλωσσα ,μια και δεν υπηρχαν ποτε λεξεις που αρχιζαν ετσι....


Γραφει ο αγνωστικ

Λυπάμαι αλλά ο Ησύχιος διαφωνεί. Επιπλέον δεν μπορώ να σε εμπιστεύομαι(για το γνωστό λόγο) σχετικά με το τι αναφέρεις ότι λένε λεξικά που έχεις αλλά εγώ δεν εχω και ειδικά έτσι ακατάστατα όπως τα γράφεις."


Για να τελειωνουμε με το θεμα του ελλας -πελλας-πελασγοι-πελληνες-ελληνες.Εγω ειμαι λατρης της λαικης παραδοσης και πιστευω πως απο εκει μπορουμε να αντλησουμε τεραστια γνωση.Ολη η αληθεια για τις πετρες του δευκαλιωνα και το πατρωον τοπος ,κρυβεται στη λαικη φραση,γεννημα θρεμα του τοπου .Αυτο σημαινει ελληνικος λαος....


Οσον αφορα το γνωστο θεμα,αν αναφαιθρεσε στη λαρκανη(λες και ειχα αναγκη να ανακαλυψω μια ακομα λεξη στις εκατονταδες που εδωσα),σου προτεινα το διημερο που ημουν στην αθηνα να βαλουμε ενα στοιχηματακι και εκανες κο-κο-κο.Αστο λοιπον.....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2010, 04:45:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Ακριβως αυτη η αληθεια που λες,πουλωντας περιτη τρελα,αφου φυσικα οι ανθρωποι καποια στιγμη στριμωχθηκαν στη προβλητα,γιατι ομως?για να γλυτωσουν τις ζωες τους....αλλα ξεχασα ,αυτο εννοειται απο τα συμφραζομενα,θα σε ειχε κανει λαυρο αν επροκειτο για αλλον λαο ,που ειχε παθει τα ιδια απο τους ελληνες.Εδω φοβασαι να απαντησεις αν ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ,ηταν σφαγεας για σενα,οχι φυσικα οτι δεν ξερω απο πριν την απαντηση.


Πολύ βιάζεσαι να κάνεις υποθέσεις. Θα σου πρότεινα αρχικά να μάθεις πρώτα να διαβάζεις ένα βιβλίο 6ης δημοτικού πριν αρχίσεις τις ερωτήσεις για τον Μ.Αλέξανδρο, διότι ούτε αυτό φαίνεται οτι μπορείς να κάνεις(κατά τ'άλλα ανακάλυψες και την πρόγονο όλων των γλωσσών-εδώ γελάμε)...

quote:
skartados

Ολοι αυτοι οι ιστες λοιπον που αναφερω ,λειτουργουν ακριβως οπως εσυ.Δηλαδη ,οπως εσυ ηξερες για τη σταση με σηκωμενα ποδια των κουργκανεων και εβαζες στις συζητησεις τις αναλογες φωτογραφιες,αλλα δεν ειχες ιδεα ,γιατι δεν εψαξες ποτε σου,οτι αυτη η σταση υπηρχε στο αιγαιο,ηδη απο το 8000π.χ.


Ανθρωπέ μου δεν ξέρεις να διαβάζεις? Εβαλα τη στάση ως εύρημα των κουργκάνων, και όχι ως μεταφύτευση της στην Ελλάδα από αυτούς, ούτε υποστήριξα ότι δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Δεν σχολίασα την Ελλάδα. Είναι σα να με ρωτάει κάποιος "ποια ευρήματα έχουμε για τους πρώιμους Κέλτες της κεντρικής Ευρώπης (800 π.Χ.)" κι εγώ να του βάζω τα άρματά τους μεταξύ άλλων. Αν τώρα ο ίδιος αποκριθεί "μα άρματα έχουμε πολύ νωρίτερα στη Μυκηναϊκή Ελλάδα" πώς θα τον χαρακτήριζες? Εγώ πάντως θα του πρότεινα να καταλαβαίνει τι του λέω πριν καταφύγει σε μια άσχετη επισήμανση -προϊόν σύγχυσης- όπως η παραπάνω.

quote:
skartados

Το καλο τουλαχιστον ειναι,οτι τωρα που εμαθες την αληθεια,δεν θα το ξανατολμησεις σε μελλοντικες συζητησεις σου,γιατι παντα θα εχεις στο πισω μερος του μυαλου σου την σκεψη,μηπως εμφανιστει καποιος που ξερει και γινεις παλι ρεζιλι.


Ουουου...δεν φαντάζεσαι πόσο τρέμω από το φόβο μου, που νιώθω την ανάσα του Σκαρτάδου πίσω μου. Ούτε μούτρα να πάω στη δουλειά δεν έχω πλέον. Δεν γίνεται να κάνουμε ένα συμβιβασμό ρε παιδί μου, για να μη με κάνεις ρεζίλι? Ξέρεις τώρα...να σου δώκω κατιτίς από τον μισθό που μου προσφέρουν οι Εβραίοι για την ανθελληνική μου κουργκανοφοινικική προπαγάνδα? Ελα τώρα, θα τα βρούμε εμείς..

quote:
skartados

Ετσι λοιπον ολοι αυτοι οι ιστες,υπερθεματιζουν παντα τα κατορθωματα των αλλων λαων,οπως ακριβως και εσυ,και θεωρουν ολο τον ελληνικο πολιτισμο,ως προιον δανειου,αφου πιστευουν οπως ακριβως και εσυ μεσα στο δηλητηριασμενο μυαλο τους για καθε τι ελληνικο,οτι η ελλαδα ηταν σταυροδρομι ανυπαρκτων πουθεναδων,ηδη απο την προιστορια....


Πάλι βιάζεσαι να κρίνεις ή παλά δεν ξέρεις να κρίνεις (διόλου απίθανο μετά απ'όσα κουφά έχω ακούσει σ'αυτό το τόπικ). Πουθενά δεν έχω υποστηρίξει ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι προϊόν δανείου και φυσικά η αξιολόγηση της Ελλάδας ως γεωγραφικό-πολιτισμικό σταυροδρομι δεν συνεπάγεται αυτό που ανεξήγητα παίρνεις ως δεδομένο.

quote:
skartados

Ενα τετοιο απονιφαδι εμφανιστηκε καποια στιγμη και στη συζητηση μας....Τουλαχιστον εσυ εχεις φροντισει να εισαι πιο ενημερωμενος απο καποιους αλλους.....οπως ο ιστορικος που συμμετειχε στο πρωτο τοπικ,που ειπε για αλλαγη στον τροπο ταφης το 1900π.χ στην ελλαδα και τωρα που εχω φερει τοσα στοιχεια εχει γινει και αυτος πουθενας....


Εγώ σου το'πα...μην περιμένεις να πάρει κάποιος στα σοβαρά τη θεωρία σου πόσο μάλλον όταν σε κάθε ποστ γίνεται χειρότερη κι από ελληνοκεντρικό παρετυμολογικό άρθρο. Μερικοί ίσως κατάλαβαν έγκαιρα πόσο εκτός πραγματικότητας είναι οι θεωρίες σου, πόσο μη αναστρέψιμη η αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών εκ μέρους σου και πόσο αθεράπευτη η τάση σου για ευφάνταση παρετυμολογία, που δεν είχε νόημα πλέον να συζητούν μαζί σου.
Να χαίρεσαι λοιπόν που αποφάσισα να παίξω λίγη μπαλίτσα μαζί σου κι ας μην κατέχεις το τόπι. Λίγο η υπομονή μου, λίγο η ελπίδα να δεις γλωσσολογικό φως, λίγο ο μισθός από τους Εβραιοσημιτοφοινικες διεθνιστές που μπαίνει κάθε μήνα στο ταμείο μου για να εξαπολύω ανθελληνική κουργκανική προπαγάνδα...ε με κράτησαν λιγάκι περισσότερο...

quote:
skartados

Παλι λες τη μιση αληθεια.Αυτα τα πελ-πυλ-παλ ,τα βλεπουμε σε τοπονυμια που το δευτερο τους συνθετικο ειναι το λανα-ληνη.Π Ε Λ Λ Α Ν Α ,Π Υ Λ Λ Η Ν Η ,Π Α Λ Λ Η Ν Η ,Π Ε Λ Λ Η Ν Η ,Κ Υ Λ Λ Η Ν Η .


Δεν υπάρχει κανένα δεύτερο συνθετικό λάνα/ληνη που να σημαίνει αυτό που φαντάζεσαι. Αυτό που υπάρχει είναι το επίθημα αν/ην που ανήκει στο μεσογειακό προελληνικό υπόστρωμα όπως μας λένε οι αρμόδιοι επιστήμονες στην "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους" (τομ.Α) των οποίων οι γλωσσικές γνώσεις είναι απείρως μεγαλύτερες,πλουσιότερες και χρησιμότερες από τη δική σου φτωχή ερμηνευτική ικανότητα όπου όλα καταλήγουν να έχουν "σχέση με τη γη".

quote:
skartados

Το λανα οπως απεδειξα ειναι παναρχαια ελληνικη ριζα που σημαινει περιοχη.Εδωσα ηδη παρα πολλα παραδειγματα.Απο τη στιγμη που το εχουν οι αραβες και απο αυτους το πηραν οι τουρκοι,σημαινει απλα οτι και αυτοι δανειστηκαν αυτη την παναρχαια ελληνικη ριζα.Για τη λεξη αλανα ,δεν σου ειπα οτι ειναι αρχαια.Σου ειπα οτι απο αυτην μπορουμε να καταλαβουμε τη σημασια της ριζας.


Σε λίγο θα την έχουν παρει και οι Κινέζοι έτσι όπως το πας το θέμα. Σύνελθε Σκαρτάδο. Δεν υπάρχει ρίζα λάνα με την έννοια της γης(το τελικό α είναι το μεγεθυντικό στην αλάνα), δεν υπάρχει καν ρίζα λάνα στις λέξεις που νομίζεις. Σε λίγο θα φτάσεις στο σημείο κάθε φθόγγο της ελληνικής γλώσσας να τον θεωρείς σχετικό με τη γη. Είναι δυνατόν να σκέφτεσαι τόσο ερασιτεχνικά? Βλέπεις όνειρο, ξύπνα. Δεν υπάρχει κάποιος να σε τσιμπήσει?

quote:
skartados

Απλως οι γλωσσολογοι δεν μπορουν να κανουν αυτο το συνδιασμο,γιατι απλα δεν ασχολουνται οπως θα επρεπε....


Ναι εσένα περιμένουν να τους εξηγήσεις πώς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Γειά σου ρε Σκαρτάδο.

quote:
skartados

Τι πιο φυσιολογικο?Στην ασια και αν δεν πηγαν τεκμηριωμενα ολοι σχεδον οι κατοικοι απο την ελλαδα μεσα στις χιλιετιες.....ειτε ως αποικοι,ειτε ως εμποροι κ.τ.λ.


Αυτό εννοώ περί αδυναμίας κατανόησης βασικών εννοιών. Δεν γίνεται να δανειστεί ένας λαός ολόκληρες γραμματικές δομες της γλωσσας του άλλου, όπως τη μετάπτωση, ολόκληρες καταλήξεις ρημάτων, ουσιαστικών, επιθέτων, αντωνυμίες, πόσο μάλλον στοιχεία (π.χ. λαρυγγικά σύμφωνα, φωνητικούς νόμους όπως ο r-u-k-i, αφαιρετική πτώση) που δεν είχε ποτέ η ελληνική. Αλλά εδώ θα μου πεις βρήκες (με ακόρεστη φαντασία) πώς λεγόταν μια περιοχή του 2700 π.Χ. θα κολλήσεις στα παραπάνω? Ο έμπορος μαζί με υφάσματα πέταγε και δώρο μια ρηματική κλίση έτσι για να εκπολιτίσει τους ντόπιους ρε παιδί μου...(και μετά ξύπνησε).

Για να μην το πολυκουράζουμε, η ίδια η ροή της ιστορίας(γεμάτη αποίκους και εμπόρους ποικίλων εθνικοτήτων) σε ανατρέπει αποδεικνύοντας πόσο αδύνατο είναι να γίνει αυτό που ισχυρίζεσαι.

quote:
skartados

Σε συνεχεια του παραπανω μυνηματος,για αυτο και οι ελληνες,ηταν ο μοναδικος λαος που ηξερε ,αλλα και τον ηξεραν,ολοι οι αλλοι,απο τους ιβηρες στη δυση,μεχρι τους ινδους στην ανατολη,πριν παει εκει ο μεγιστος στρατηλατης ολων των εποχων,ο μεγας τιμωρος των πρωτων που μεσα στις χιλιετιες, τολμησαν να εισβαλουν στην ελλαδα,και στο βορα οι κελτες-σκυθες-κιμμεριοι-υπερβορειοι κ.τ.λ.


Καλά και τους Αραβες τους ήξεραν από τον Ατλαντικό μέχρι την Ινδονησία...και? Τι σχέση έχει η γνωριμία μεταξύ των λαών ή η γνώση για την ύπαρξη ενός λαού με το θέμα μας? Κάνεις επισημάνσεις χωρίς νόημα. Και οι υπερβόρεοι ήταν μυθικός λαός ενώ οι Ιβηρες μιλούαν γλωσσα διαφορετικής οικογένειας από την ελληνική. Πολύ περίεργο διότι εκεί πράγματι είχαμε επιβεβαιωμένη ελληνική παρουσία. Φαίνεται κι αυτοί κράταγαν τ'αυτιά τους κλειστά όταν οι ελληνες μοίραζαν αφειδώς λέξεις και γραμματικές δομές.

quote:
skartados

Ειναι γνωστες και οι ιστοριες για τα δωρα που πηγαιναν αυτοι οι λαοι στην δηλο(γιατι αραγε?),


Πες μας εσύ τον λόγο καθώς και για ποιους λαούς έλεγαν οι ιστορίες αυτές. Αν έχεις την καλοσύνη με πηγές...

quote:
skartados

για τους ρωμαιους δεν το συζηταω.....


Α εκεί να δεις γέλιο, προπαγάνδα και συρραφές.

quote:
skartados

Για τους κρητες-κουρητες-κουρητιης αστο καλυτερα.


Κουρητις ήταν (μην προσπαθείς να φυτέψεις κι ένα "η" μετά το "ι") αλλά στις λεπτομέρειες βλέπω είχες κόλλημα. Δεν πειράζει, είχαμε και χειρότερα από αυτό το "περιφερειακό".

quote:
skartados

Τωρα αν τα στοιχεια που εφερα για την επιβεβαιωση απο τις επιστημες παναρχαιων μυθων τα θεωρεις παιδικη ερμηνεια,τι να σου πω?Εισαι απλα φανατικος....στις αποψεις σου....


Ως επέστρεψες σ'αυτά πάλι? Κι εγώ νόμιζα ότι είχες καταλάβει 1-2 πράγματα παραπάνω..

quote:
skartados

Που οφειλεται δηλαδη?Μα μονο σου το λες ,πυργ(ος)-φρυγ(ος).Σου εχω εξηγησει πως εμπλουτιζονταν συνεχως οι ριζες,για να δημιουργηθουν οι νεες λεξεις,οπως το αρ-αρκ-αργ,κ.τ.λ. η το μακ-μηγ(δονες)...


Οφείλεται στην κοινή διαπίστωση ότι οποιαδήποτε γλωσσα μπορεί να έχει δύο ρίζες για σχετικά με την ίδια ή παρόμοια έννοια. Μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Αυτά περί "εμπλουτισμού" είναι σοφίσματα. Υπήρχαν εξαρχής ρίζες όπως αργ-, μακ- (που δεν έχει σχέση με τους Μύγδονες) και δεν ήταν αρχικά ένα αρ που μετά μπήκε π.χ. το γ.

quote:
skartados

Με αυτη τη λεξη πυρος=σιτος,αν ειχες καταλαβει πραγματικα τι σου λεω τοσο καιρο,θα επρεπε να μου δωσεις συνχαρητηρια απο μονος σου,γιατι απο αρχης ειχα καταλαβει οτι το πυρ προερχεται απο το παρ και σημαινει οχι μονο φωτια αλλα κατι σχετικο με τη γη .....Τελος παντων ,για αυτο λεω οτι αυτα ειναι για λιγους....


Ετσι απλά μωρέ...περνάμε από τη φωτιά, στην γενικότητα περί "σχέσης με τη γη" και καθαρίσαμε. Λες και είπα εγώ ότι το πυρ- προέρχεται από το παρ....
Αυτά είναι για άτομα που καταφεύγουν σε κυκλικούς συλλογισμούς, δεκτικους στην παρετυμολογία.

quote:
skartados

Τετοια ακριβως περιπτωση οπως το πυρ,ειναι και η ριζα αλς.Υπαρχει και για τη θαλασσα αλλα και η λεξη αλσ-ος=μικρο δασος.Φυσικα και δεν θα μπορουσε να ηταν διαφορετικα,μια που εχω εξηγησει την προελευση της απο το λας.Κατα 99% ειναι αναγραματισμος οπως και το αργος-αγρος.Αλλα υπαρχει και η πιθανοτητα οπως το πελλας-ελλας,να εγινε το θαλας-αλας(ετσι σιγουρα δημιουργηθηκε η λεξη αλατι)-αλς.Οπως και να εγινε,η ουσια ειναι οτι η ερμηνεια του ειναι σχετικη με τη γη....Για το πυρ-φυρ,φυσικα υπαρχει και η λεξη φυρομαχος που τα λεει ολα...


Ολα αυτά είναι λάθος(όποιος ενδιαφέρεται για τις ορθές ετυμολογίες, απλά ανοίγει ένα επιστημονικό λεξικό). Το Πυρομαχος-Φυρομαχος χωρίς να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες δεν λέει τίποτα σχετικά με αυτό που προσπαθείς να αποδείξεις για τους βόρειους λαούς των οποίων οι γλώσσες είχαν δικούς τους κανόνες και τις οποίες δεν έχεις μελετήσει, άρα είσαι αναρμόδιος να τις αξιολογήσεις.

quote:
skartados

Η ελληνικη παρουσια στην αιγυπτο κρατησε λιγο και ηταν παναρχαια, με το διωξιμο απο εκει των δαναων.Επισης σου εχω εξηγησει οτι μεγαλο ρολο επαιζε η θρησκευτικη επικρατηση,κατι που δεν επετρεψαν ποτε να συμβει,τα ισχυρα αιγυπτιακα ιερατεια,οπως ακριβως εγινε και με τους κρητες στην παλαιστινη που εκσημιτιστικαν θρησκευτικα και γλωσσικα.


Ορισε το παναρχαιο για τους Δαναούς στην Αίγυπτο και βλέπουμε.
Η θρησκευτική επικράτηση είναι άσχετη για το θέμα των γλωσσικών ομοιοτήτων όπως αποδεικνύεται από τις πλέον διαδεδομένες θρησκείες σήμερα. Βραχύβια και μειοψηφική υπήρξε και η ελληνική παρουσία στην Περσία, στην Ινδία καθώς και στις ευρωπαϊκές αποικίες της Δύσης. Στον ευρωπαϊκό βορρά δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη αποικία. Αρα τι ψάχνεις να βρεις? Ψίλους στα άχυρα μάλλον...

quote:
skartados

Εγω ειμαι ετοιμος να ακουσω οποιαδηποτε αποψη,αρκει πρωτα καποιος να μου αποδειξει με στοιχεια την παρουσια αφρικανων ,η σημιτων την εποχη για την οποια αναφερεται.Και στην ελλαδα ειχαμε και εχουμε πλειστα σλαβικα και τουρκικα τοπονυμια.....αλλα και οι δυο λαοι ηταν καποτε εδω.


Τα στοιχεία με βάση τα οποία σου αποδεικνείουν οι Αφροκεντριστές την σημιτική παρουσία είναι ανάλογα με τα δικά σου: δεν υπάρχουν στοιχεία! Παρά μόνο καταφυγή στην παρετυμολογία κρίνοντας επιφανειακά με το μάτι. Ω ναι, δεν ξέρεις τι χάνεις με τους Αφροκεντριστές. Εχουν παρόμοια φιλοσοφία με τη δική σου στην (παρ)ετυμολογία. Κι όπως αυτοί "αποδεικνύουν" αφρικάνικη ή σημιτική παρουσία με παρετυμολογίες έτσι κι εσύ αποδεικνύεις ελληνική παρουσία στην Ελλάδα το 8000 π.Χ.- 2700 π.Χ. Φαντάζεσαι ότι υπάρχουν κάποιες μονοσύλλαβες (πλέον αύξησες το ρεπερτόριο και με δισύλλαβες όπως το φανταστικό -λανα)ελληνικές ρίζες, και στη συνέχεια...όποιον πάρει ο Χάρος...
Αν δεν είχες τις ιστορικές μαρτυρίες και ζούσες το 3000 μ.Χ. τα σλαβικά και τουρκικά τοπωνύμια θα τα θεωρούσες παναρχαια ελληνικά ανακαλύπτοντας ρίζα αρ- για τη γη/περιοχή στην Αράχοβα.

quote:
skartados

Εγω ξερω οτι οι βορειοι ονομαζονται λαρ-σον(γιος),καρ-σον,κ.τ.λ.Τωρα τι λενε οι παρετυμολογοι τους απο εκει και περα δεν με ενδιαφερει.....


Ο πρώτος είναι γιος της γης και ο δεύτερος του Ελληνος Κάρα(αναρωτιέμαι ο Μπίαρσμιρ και ο Κρόλντρουπ ποιων γιοί είναι). Μπράβο βρε Σκαρτάδο το βρήκες...μέσω της περιβόητης κρίσης "με το μάτι".

Για να σοβαρευτούμε τώρα όμως...
Πραγματικά πιστεύεις ότι όλοι οι γλωσσολόγοι με αντικείμενο τις γερμανικές γλώσσες δεν κάνουν ορθά τη δουλειά τους? Κατηγορείς τόσους αρμόδιους ανθρώπους για παραεπιστήμη τη στιγμή που εσύ δεν έχεις μελετήσει ούτε μία από αυτές? Το λες αυτό χωρίς ίχνος ντροπής? Η αλαζωνεία σου είναι πρωτοφανής...

quote:
skartados

Και εμεις οι ελληνες ειχαμε ανακαλυψει το επιχρισμα εδω και χιλιαδες χρονια ,αλλα ολοι σοβα το λεμε.Ειλικρινα βρες μου ενα μαγαζι που δεν γραφει οτι πουλαει ντουλαπες.Εγω δεν γνωριζω καν την ελληνικη λεξη.


Αναφέρεσαι σε λέξεις που επικράτησαν ύστερα από την πολιτική και πολιτιστική κυριαρχία των Τούρκων στην Ελλάδα. Τέτοια κυριαρχία όμως δεν υπηρξε ποτέ από τους Ελληνες στο βορρά. Με εκπλήσσεις πάντως που δεν γνωρίζεις την ελληνική λέξη για τη ντουλάπα, την ώρα που γνωρίζεις τις ελληνικές λέξεις και ρίζες του 8000 π.Χ.(!!!)...εχμ...κάτι δεν πάει καλά εδώ...

quote:
skartados

Τα αρχικα ντ ομως των τουρκικων λεξεων ,ηταν ολοκληρη αλλαγη γραματικης στην ελληνικη γλωσσα ,μια και δεν υπηρχαν ποτε λεξεις που αρχιζαν ετσι....


Ετσι προφερόταν το δ ήδη από την κλασική εποχή. Βλέπε Προφορά της κλασικής Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας
(αν δεν σου βγαίνει, ψάξε τη φράση στο google και θα το βρεις)

quote:
skartados

Για να τελειωνουμε με το θεμα του ελλας -πελλας-πελασγοι-πελληνες-ελληνες.Εγω ειμαι λατρης της λαικης παραδοσης και πιστευω πως απο εκει μπορουμε να αντλησουμε τεραστια γνωση.Ολη η αληθεια για τις πετρες του δευκαλιωνα και το πατρωον τοπος ,κρυβεται στη λαικη φραση,γεννημα θρεμα του τοπου .Αυτο σημαινει ελληνικος λαος....


Δίνεις υπερβολική σημασία στην παράδοση. Οι λαϊκές παραδόσεις συχνά παρετυμολογούν ήδη από την αρχαιότητα. Τώρα αν εν έτει 2010 προτιμάς τις παρετυμολογίες μυθολογικών κειμένων που συντέθηκαν πριν 2500 χρόνια, είναι αναμενόμενο να υποπίπτεις σε τόσα κραυγαλέα λάθη. Ο κόσμος προχωράει και εξελίσσεται, μαζί και οι επιστημονικές γνώσεις. Κρίμα να μένεις πίσω...

quote:
skartados

Οσον αφορα το γνωστο θεμα,αν αναφαιθρεσε στη λαρκανη(λες και ειχα αναγκη να ανακαλυψω μια ακομα λεξη στις εκατονταδες που εδωσα),σου προτεινα το διημερο που ημουν στην αθηνα να βαλουμε ενα στοιχηματακι και εκανες κο-κο-κο.Αστο λοιπον.....


Οχι δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτή. Και για τα στοιχήματα εξηγήθηκα. Προτιμώ τα λεφτά να τα δώσεις για κανένα σοβαρό επιστημονικό βιβλίο γλωσσικού περιεχομένου αντί να στα φάω εγώ...


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2010, 19:14:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλα ρε φιλε,Αγνώστικ,νομίζεις πως μας δουλεύεις;Εσυ υποστηρίζεις μια θεωρία περι ινδοευρωπαίων, που δεν υπήρξαν,ενώ ο φίλος σκαρτάδος, ψάχνει το θέμα, με έρευνες,που βασίζονται κάπου, δίχως να αναιρούνται...Εσύ, εκτός, απο το να παριστάνεις τον τιμητή της αλήθειας, τι άλλο κάνεις;...
Φέρνεις στοιχεία, για κάτι νέο; Για κάτι που να λύνει το πρόβλημα,όσον αφορά,το πως αναπτύχθηκε στη γή η ανθρωποτητα;
Ή μόνο τα μπερδεύεις,επιτηδες,στα πλαίσια του παγκόσμιου συγκερασμού εθνοτήτων θρησκειών και του παναθρωπισμού;
Κάθε μερα, οι ιδέες σου καταρρίπτονται, όλο και περισσότερο,με παγκόσμια απήχηση....Θα μείνεις μόνος σου, σκληρός συντηρητικός, μιας σαπουνόφουσκας, χωρίς να το καταλάβεις....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2010, 08:32:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α ρε πανεμιστήμονα trexa...
Μπορεί να μην καταλαβαίνεις γρι από επιστήμη...
Μπορεί να σε προσβάλουν ή και να σε βρίζουν όσοι ξέρουν πραγματικά από επιστήμη...
Μπορεί να βάζεις άσχετα κομμάτια τα οποία δεν μπορείς να καταλάβεις ή δεν κάνεις καν το κόπο να τα διαβάσεις, (παράδειγμα το κείμενο από το jimmis81)...
Αλλά συνεχίζεις να πιστεύεις ότι έχεις δίκιο!!!

Μοναδική περίπτωση κύριες και κύριοι σε όλα τα φόρουμ της Ελλάδας!!!
trexagireve
Ο μοναδικός άνθρωπος που είναι παντελώς άσχετος από επιστήμες, κάνει συνέχεια το ένα λάθος πίσω από άλλο σε οποιοδήποτε θέμα και εάν απαντήσει, την μία γκάφα πίσω από την άλλη, και όμως συνεχίζει απτόητος!!!
Γιατί έχω την υποψία ότι κάτι ψυχολογικό παίζει εδώ;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2010, 11:17:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
’ρε ταλαίπωρε, OANNHSEA, που να σκεφτώ, ότι δεν αντέχετε, ούτε καν την λογική;Πίστευα, ότι όσο υπερφίαλοι κι αν είστε, θα καταλαβαίνετε, ότι εσείς είστε οι ρομαντικοί της υπόθεσης, διχως αποδείξεις κι ο κάθε σκαρτάδος, ο λογικός, που ψάχνει την αλήθεια και δεν την καταπίνει σαν χαπάκι, όπωα κάνετε εσείς, με ότι σας σερβίρουν....
Σαφές;...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2010, 12:26:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρε καλως τον μεγα ιστορικο οαννησεα.Ρε συ αντι να κανεις κριτικη στον τρεχα,δεν μας λες κανενα απο τα γνωστα σου ανεκδοτα,οπως για την αλλαγη των ταφικων συνηθειων στην ελλαδα το 1900π.χ(αποψη την οποια γελοιοποιησα με πλειστα στοιχεια που εφερα)... να γελασουμε λιγο....Μιλας και εσυ που εισαι το πιο ευκολο θυμα του καθε ασχετου που γραφει ενα σκουπιδι για αλλαγες που εφεραν οι πουθεναδες ιε.Καλα σε λεει ταλαιπωρε.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2010, 12:49:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Οχι δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτή. Και για τα στοιχήματα εξηγήθηκα. Προτιμώ τα λεφτά να τα δώσεις για κανένα σοβαρό επιστημονικό βιβλίο γλωσσικού περιεχομένου αντί να στα φάω εγώ..."


Αρα τσαμπα μαγκια ,για τη δημιουργεια εντυπωσεων η εκφραση για τον γνωστο λογο.Παμε παρακατω που λες και εσυ.Αυτο δε το παρακατω θα ειναι ακομα πιο ενδιαφερον....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2010, 20:04:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Επίσης ο συλλογισμός στον οποίο καταφεύφεις τον τελευταίο καιρο ότι πολλά τοπωνύμια έχουν ρίζες για τη γη και τον τόπο είναι υπεραπλουστευτικός και μονομερής. Πολλά ονόματα τόπων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικότερα, οφείλουν την ονομασία τους σε ονόματα ηρώων, βασιλιάδων/τοπαρχών,θεών, ποταμών, λιμνών, στην ειδική χλωρίδα ή πανίδα της περιοχής, άλλα περιέχουν λέξεις για το χωριό, την πόλη, άλλα μπορεί να οφείλονται στην ονομασία του λαού που κατοικεί εκεί, σε ένα θρησκευτικό έθιμο κ.α.
Κακώς περιορίζεσαι τόσο πολύ στην έννοια γη/περιοχή/τόπος."

Απο τη στιγμη που αρχισες και εσυ να μου λες για ονοματα μυθικων ηρωων και θεων ,που εδωσαν το ονομα τους σε αυτες τις περιοχες,καταλαβαινω σε ποσο δυσκολη θεση εχεις βρεθει....Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι θεοι και οι ηρωες παιρναν τα ονοματα απο υπαρχουσες ονομασιες και οχι το αντιθετο οπως νομιζεις.Οπως ζευς(ζευξη ουρανου και γης),αρης(θεος του πολεμου που γινοταν για την κυριαρχεια της γης),δη-δαμητηρ(μητερα γη),αφροδιτη(βγηκε απο τον αφρο της θαλασσας)κ.τ.λ.Ακομα ομως και οι θεοτητες που εισηχθηκαν,η καλλυτερα τις συμπεριεβαλε στη καινουρια θρησκεια που εχω εξηγησει το ιερατιο,ειχαν και αυτες ονομα που προερχοταν απο ελληνικες λεξεις.Τετοια ηταν η ασταρτη των σημιτων,η αλλιως ισταρ,ελληνικο ονομα που προφανως εδωσαν οι ελληνες κρητες που ειχαν αποικησει τα εκει εδαφη,περιπου το 1700π.χ.


Μεγα ετυμολογικον λεξικον

Ασταρτη -η θεα,ονομα ειδωλου εστι,λεγεται δε απο μεταφορας του αστρου,αστρο γαρ εν τω ουρανω αναπλασμα......η παρα το αστερατη και συγκοπη ασταρτη.

Οσον αφορα το δευτερο που λες οτι περιοριζομαι.Φυσικα και ολες αυτες οι λεξεις δεν περιοριζονται σε εννοιες γη ,περιοχη και τα λοιπα,αλλα μετατρεπονται σε κατι σχετικο με αυτες.Ηδη οπως σου εχω πει τα συμπερασματα που εχω βγαλει ειναι πολλυ περισσοτερα απο αυτα που γραφω.Μπορει ολα αυτα να μην ειναι μαζεμενα καπου,γιατι ποτε κανεις δεν τα ειχε αντιληφθει,αλλα πλεον ξερω που να ψαξω και παντα αυτο που ειχα υποψιαστει,επιβεβαιωνεται.


Μεγα ετυμολογικον λεξικον


Θασος -απο το δασος,οτι καρπιμος εστι γη..Μη μου ξαναπεις οτι το δασος δεν ειναι αρχαια λεξη.....σε παραπεμπτω στο λεξικο που μου εδωσες το λινκ,οπου λεει δασος........απο το αρχαιο δασος.....

Κασια-(κασος,λογο του οπως εδειξα οι καρες βαζανε την καταληξη ος στα θυληκα ονοματα),ειδος μυρου γινεται δε παρα το καζω.......η κοσμουσα δια της ευοσμιας τις αισθησεις.


Ηξερα απο πριν οτι οταν σου ειπα οτι το αλς=θαλασσα υπαρχει και στο αλσος=μικρο δασος,θα βρεθεις προ εκπληξεως,μια και οπως σε ολους τους αλλους,ετσι και σε εσενα δεν σου περασε ποτε απο το μυαλο,και θα αρχισεις τους αναθεματισμους.Ηδη εχω εξηγησει πως δημιουργηθηκε η λεξη αλς-αναγραμματισμος του λας,για αυτο και θαλας.Αρα και η λεξη αλσος,προηλθε απο αναγραματισμο του λασος.Αρα αν ειναι σωστος ο συλογισμος μου ,και αν ημουν τυχερος να ειχε διατηρηθει μεσα στις χιλιετιες μια τετοια λεξη,θα επρεπε να υπαρχει τετοια που να εχει σχεση με το δασος.Για ακομα μια φορα πληρης επιβεβαιωση.

Μεγα ετυμολογικον λεξικον


Λασιος-ο δασυς,


Λασιοι-οι πολυτριχες,ακριβως οπως και σημερα λεμε δασυτριχος.Ακομα θυμαμαι εναν παλιο προεδρο του ληκισκου ,τον δασυγενη....

Θα σου απαντησω και επιγραμματικα σε δυο παρατηρησεις σου.


Αλλη λεξη ειναι το ηθος-δωρ.αθος,που εχει τον τονο στο α και αλλη το αθος-να-θος-ανθος,που περνει τον τονο στην καταληξη.


Το μεγενθυντικο α ,μπαινει και μπροστα απο τις λεξεις.Τετοιο παραδειγμα ειναι η λεξη αδρασκελια=μεγαλη δρασκελια,που εφερε ενας φιλος στη συζητηση και η ορθοτητα των λεγομενων μου ,φαινεται και απο την περιγραφη της περιοχης που εκανε και εχει αυτην την ονομασια.

Συνεχιζεται......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2010, 10:40:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Εχουμε ας πουμε το τοπονυμιο κερκυρα.Δηλαδη τις ριζες κερ-κυρ.Το κερ =τοπος-περιοχη-γη,το κυρα ειναι το θυληκο του κυριος=κατοχος γης,κυριαρχος.Αρα το κερκυρα =κυριαρχη της περιοχης-σημαντικος τοπος-γη που εχει εξουσια...

--------------------------------------------------------------------------------


Η ετυμολογία σου είναι λάθος για δύο λόγους: 1)δεν υπάρχει ρίζα κερ- με την έννοια του τόπου, της γης και την περιοχή, 2)η λέξη κυρά είναι μεσαιωνική και όχι αρχαία. Στην αρχαιότητα υπήρχε ο τύπος κυρία."


Δεν καταλαβες τι θελω να πω,η μαλλον πιο σωστα εγω δε σου εδωσα να καταλαβεις καλα.Δεν ειχε απο την αρχη η κερκυρα την καταληξη α.Αρχικα η λεξη ειχε την παναρχαια ελληνικη καταληξη κ(υρ),τηρ,κ.τ.λ.,οπως ψιθυρ,μαρτυρ,ιλλυρ,πατηρ,σφιγκτηρ....Καποια στιγμη,οχι ταυτοχρονα ολες αυτες οι ριζες πηραν καταληξη,αναλογα το γενος τους και αναλογα ποιοι ελληνες τις εδωσαν.Ετσι εγιναν μαρτυρας,ψιθυρος,ιλλυρια,κερκυρα(η οποια μπορει αρχικα να ειχε ονομασθει και αυτη κερκυρια,αλλα λογο ιδιωματισμου να εμεινε κερκυρα).Η ουσια ομως παραμενει.Το κερ=γη και το κυρ=κυριαρχος(εξου και κυριος,κυριοτης,κυριαρχος,κυριευω,κ.τ.λ.).Αρα κερκυρ-α=τοπος που ηγειται.


Γραφει ο αγνωστικ


Πολύ βιάζεσαι να κάνεις υποθέσεις. Θα σου πρότεινα αρχικά να μάθεις πρώτα να διαβάζεις ένα βιβλίο 6ης δημοτικού πριν αρχίσεις τις ερωτήσεις για τον Μ.Αλέξανδρο, διότι ούτε αυτό φαίνεται οτι μπορείς να κάνεις(κατά τ'άλλα ανακάλυψες και την πρόγονο όλων των γλωσσών-εδώ γελάμε)..."


Πολυ περιφερειακα απαντας.Φοβασαι να πεις ενα ναι η ενα οχι,για το αν κατα τη γνωμη σου ο Μ Ε Γ Α Σ Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ο Σ ηταν για σενα σφαγεας η οχι.Οχι οτι αυτο εχει σχεση με τους πουθεναδες,αλλα σαφως δειχνει το ιδεολογικο σου υποβαθρο,το οποιο σε κανει οταν ακους 2 εκδοχες,με τις ιδιες πιθανοτητες,σε κατι που εχει σχεση με την ελλαδα,παντα να προτιμας αυτην που δειχνει μη ελληνικη προελευση....


Γραφει ο αγνωστικ


Ανθρωπέ μου δεν ξέρεις να διαβάζεις? Εβαλα τη στάση ως εύρημα των κουργκάνων, και όχι ως μεταφύτευση της στην Ελλάδα από αυτούς, ούτε υποστήριξα ότι δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Δεν σχολίασα την Ελλάδα. Είναι σα να με ρωτάει κάποιος "ποια ευρήματα έχουμε για τους πρώιμους Κέλτες της κεντρικής Ευρώπης (800 π.Χ.)" κι εγώ να του βάζω τα άρματά τους μεταξύ άλλων. Αν τώρα ο ίδιος αποκριθεί "μα άρματα έχουμε πολύ νωρίτερα στη Μυκηναϊκή Ελλάδα" πώς θα τον χαρακτήριζες? Εγώ πάντως θα του πρότεινα να καταλαβαίνει τι του λέω πριν καταφύγει σε μια άσχετη επισήμανση -προϊόν σύγχυσης- όπως η παραπάνω."

Παλι περιφερειακα απαντας και οχι επι της ουσιας.Ρε ανθρωπε μου ,για την σταση ταφης των κουργκανεων ηξερες,για την σταση ταφης των ελληνων,ειχες φροντισει να ενημερωθεις?Ο Χ Ι.Απο εμενα εμαθες.Αυτα που λες οτι δηθεν εβαζες την φωτογραφια ως ανεξαρτητα εθιμα αυτων,πεστα σε κανεναν αλλον.Την εβαζες σε σχετικες συζητησεις για το αν οι ελληνοφωνοι ηταν κουργκανεοι.Απλως οταν σε ρωτουσε ο συνομιλητης σου αν τετοια σταση ειχε βρεθει και στην ελλαδα,δεν ηξερες να απαντησεις.Οσο τρελιτσα και αν πουλας τωρα,με μισθους κ.τ.λ. ,το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν προκειται να την ξαναβαλεις σε παρομοια συζητηση.



Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2010, 11:42:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Ολα αυτά είναι λάθος(όποιος ενδιαφέρεται για τις ορθές ετυμολογίες, απλά ανοίγει ένα επιστημονικό λεξικό). Το Πυρομαχος-Φυρομαχος χωρίς να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες δεν λέει τίποτα σχετικά με αυτό που προσπαθείς να αποδείξεις για τους βόρειους λαούς των οποίων οι γλώσσες είχαν δικούς τους κανόνες και τις οποίες δεν έχεις μελετήσει, άρα είσαι αναρμόδιος να τις αξιολογήσεις."


Το φυρομαχος ηταν κυριο ονομα που δινοταν σε ανθρωπους.Φυσικα σημαινει αυτος που μαχεται τη φωτια,η που διακινδυνευει.Ετσι εμεινε και η λαικη εκφραση μη παιζεις με τη φωτια.Τι ωραια που ειναι να εχεις εναν σκαρταδο να σου εξηγει τα παντα.....Αντι να το ευχαριστηθεις και να βοηθησεις,το μονο που ξερεις να κανεις ειναι στειρα αρνηση.Για να τελειωνουμε με το πυρ-φυρ(που οπως απεδειξα φυσικα,δεν ειναι η μονη λεξη που μετατρεπεται το π σε φ,)εχουμε τις λεξεις πορφυρ-ος,πορφυρ-α,οπου οπως ,το κερκυρ(κερκυρα-θυλ),ετσι το πορφυρ,εγινε πορφυρα(θυλ.).Ειδες τι ομορφα τα βρισκω ολα?Φυσικα και η λεγομενη φρυγανια,ειναι το ψημενο ψωμι.Ακομα και σημερα δεν υπαρχει περιπτωση ,οταν ψηνουμε στα καρβουνα,να μην βαλουμε επανω και μερικες φετες ψωμι.

Γραφει ο αγνωστικ

Μερικοί ίσως κατάλαβαν έγκαιρα πόσο εκτός πραγματικότητας είναι οι θεωρίες σου, πόσο μη αναστρέψιμη η αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών εκ μέρους σου και πόσο αθεράπευτη η τάση σου για ευφάνταση παρετυμολογία, που δεν είχε νόημα πλέον να συζητούν μαζί σου."


Οπως καταλαβες πλεον,αυτοι οι μερικοι,παρακολουθουν τη συζητηση,θυμουνται δε και λεπτομερειες της,αλλα παρεμβαινουν εκει που τους παιρνει για να πουν καμμια σαχλαμαριτσα.....

Γραφει ο αγνωστικ


Δεν υπάρχει κανένα δεύτερο συνθετικό λάνα/ληνη που να σημαίνει αυτό που φαντάζεσαι. Αυτό που υπάρχει είναι το επίθημα αν/ην που ανήκει στο μεσογειακό προελληνικό υπόστρωμα όπως μας λένε οι αρμόδιοι επιστήμονες στην "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους" (τομ.Α) των οποίων οι γλωσσικές γνώσεις είναι απείρως μεγαλύτερες,πλουσιότερες και χρησιμότερες από τη δική σου φτωχή ερμηνευτική ικανότητα όπου όλα καταλήγουν να έχουν "σχέση με τη γη"."

Μονο πες μου,σε ποσα παραδειγματα με λανα-ληνη,σε τοπονυμια να σταματησω,για να ξερω....Στο ξαναλεω ,αμφιβαλω πολλυ,αν οποιαδηποτε γλωσσολογικη θεωρια-ερευνα,εχει στηριχθει στο ενα τριτο των στοιχειων που εχω δωσει εγω....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2010, 12:51:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Απο τη στιγμη που αρχισες και εσυ να μου λες για ονοματα μυθικων ηρωων και θεων ,που εδωσαν το ονομα τους σε αυτες τις περιοχες,καταλαβαινω σε ποσο δυσκολη θεση εχεις βρεθει....


Είπα ότι πολλά τοπωνύμια όχι μόνο στην Ελλάδα προέρχονται από ονομασίες ηρώων και θεών, και όχι για "αυτές τις περιοχές" όπως προσπαθείς τεχνηέντως να γενικεύσεις. Αν δεν ξέραμε ότι το Ηράκλειο ή η Ηράκλεια οφείλουν το όνομά τους στο μυθικό Ηρακλή εσύ θα αναζητούσες στο ρα κάποια "κρυφή" ρίζα για τη γη και τον τόπο που δεν διέκριναν οι γλωσσολόγοι, πλάθοντας αναγραμματισμούς από αρ σε ρα και άλλα κουλά όπως κάνεις για πλείστες λέξεις. Αρχισε πρώτα λοιπόν να ψάχνεις τα τοπωνύμια της Ελλάδας που οφείλουν την ονομασία τους σε μυθικές προσωπικότητες και μετά φαντάσου έναν υποθετικό Σκαρτάδο άλλης εθνικότητας που θα έψαχνε να τα ετυμολογήσει στη γλωσσα τους μέσα από τη σοφιστεία των μονοσύλλαβων φανταστικών ριζών/λέξεων...και φρίξε ελεύθερα!

quote:
skartados

Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι θεοι και οι ηρωες παιρναν τα ονοματα απο υπαρχουσες ονομασιες και οχι το αντιθετο οπως νομιζεις.


Φυσικά παίρνουν το όνομά τους από υπάρχουσες λέξεις αλλά στο θέμα των τοπωνυμίων μπορούν να αποτελέσουν την ετυμολογική βάση για εκ νέου ονομασίες περιοχών. Αρα στην περίπτωση των τοπωνυμίων που ετυμολογούνται από μυθικές φιγούρες μας ενδιαφέρει εκείνο το γλωσσικό στάδιο που φτάνει στο αρχικό όνομα του μυθικού προσώπου κι όχι αυτό που εξηγεί και την περαιτέρω ετυμολογία του τελευταίου (μπορεί να είναι και άγνωστη).
Και τώρα σκέψου πάλι τον μελλοντικό Σκαρτάδο διαφορετικής εθνικότητας που θα φαντάζεται ένα αρ που έγινε ρα στην Ηράκλεια, ένα θα που έγινε θη στο Θησείο, και στη συνέχεια νομίζει ότι δικαιώνεται γράφοντας καμιά 10-αριά λέξεις που αρχίζουν ή εμπεριέχουν ένα ρα, αρ, θα, θη. Σαλτάρισμα!

quote:
skartados

Οπως ζευς(ζευξη ουρανου και γης),αρης(θεος του πολεμου που γινοταν για την κυριαρχεια της γης),δη-δαμητηρ(μητερα γη),αφροδιτη(βγηκε απο τον αφρο της θαλασσας)κ.τ.λ.


Ολα τα παραπάνω είναι λάθος με εξαίρεση την Δήμητρα που κατά 80-90% ετυμολογείται σίγουρα όπως λες. Ομως το γοητευτικό σόφισμα για την ζεύξη ουρανού και γης σχετικά με τον Δία είναι λάθος(δείχτηκε στο πρώτο τόπικ η ορθή ετυμολογία), ο Αρης προέρχεται από τη λέξη αρή (βλάβη, απώλεια), ενώ πραγματικά είναι απογοητευτικό να βλέπεις ακόμα κόσμο να πιστεύει σε μια από τις all time classic παρετυμολογίες όπως της Αφροδίτης, δήθεν από τους αφρούς που αναδύθηκε....(εφάμιλλη της άλλης all time classic παρετυμολογιάς για τις Αμαζόνες, δήθεν από τον μαστό που έκοβαν για να στοχεύουν καλύτερα)...

quote:
skartados

Ακομα ομως και οι θεοτητες που εισηχθηκαν,η καλλυτερα τις συμπεριεβαλε στη καινουρια θρησκεια που εχω εξηγησει το ιερατιο,ειχαν και αυτες ονομα που προερχοταν απο ελληνικες λεξεις.Τετοια ηταν η ασταρτη των σημιτων,η αλλιως ισταρ,ελληνικο ονομα που προφανως εδωσαν οι ελληνες κρητες που ειχαν αποικησει τα εκει εδαφη,περιπου το 1700π.χ.


Σε όποια σημιτικά εδάφη κι αν είχαν πάει οι Κρήτες του 1700 π.Χ. δεν μπορούν να θεωρηθούν Ελληνες από τη στιγμή που η γλώσσα τους παραμένει άγνωστη. Κατά συνέπεια όποια ονόματα κι αν (διότι δεν είναι δεδομένο) έδωσαν σε θεότητες δεν μπορούν να θεωρηθούν ελληνικά. Πρώτα πρέπει να διαβαστεί η γραφή τους και μετά να ψάξουμε για ελληνικά ονόματα στη σημιτική ανατολή. Απλή λογική είναι αυτά, και απορώ γιατί δεν μπορείς να την ακολουθήσεις...

Και το Ιστάρ δεν είναι ελληνικό, αλλά σημιτικό όνομα που μάλλον σημαίνει "αυτή που ηγείται"..
http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Ishtar

quote:
skartados

Μεγα ετυμολογικον λεξικον

Ασταρτη -η θεα,ονομα ειδωλου εστι,λεγεται δε απο μεταφορας του αστρου,αστρο γαρ εν τω ουρανω αναπλασμα......η παρα το αστερατη και συγκοπη ασταρτη.


Ο άγνωστος συγγραφέας του παραπάνω μεσαιωνικού λεξικού καταφεύγει στην παρετυμολογία παρσυρόμενος από την επιφανειακή ομοιότητα με τις λέξης, αστρο,αστεράτος/η.

Δεν απορώ γιατί σου είναι προσφιλείς αυτές οι λανθασμένες και καταγέλαστες ετυμολογίες.

quote:
skartados

Οσον αφορα το δευτερο που λες οτι περιοριζομαι.Φυσικα και ολες αυτες οι λεξεις δεν περιοριζονται σε εννοιες γη ,περιοχη και τα λοιπα,αλλα μετατρεπονται σε κατι σχετικο με αυτες.Ηδη οπως σου εχω πει τα συμπερασματα που εχω βγαλει ειναι πολλυ περισσοτερα απο αυτα που γραφω.Μπορει ολα αυτα να μην ειναι μαζεμενα καπου,γιατι ποτε κανεις δεν τα ειχε αντιληφθει,αλλα πλεον ξερω που να ψαξω και παντα αυτο που ειχα υποψιαστει,επιβεβαιωνεται.


Ολα μπορούν να αναχθούν σε κάτι σχετικό με τη γη ειδικά αν λαστιχοποιήσουμε τη φαντασία μας. Οι μετατροπές που φαντάζεσαι στερούνται επιστημονικής βάσης και η άγνοιά σου για γλωσσες που δεν έχεις μεελτήσει ποτέ, καθώς και για την ιστορία της ελληνικής μοιραία θα σε οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα όσο κι αν ο εγωσιμός σου υπερνικά την συγκράτηση που οφείλει να δείχνει κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και πατάει φρένο όταν δεν γνωρίζει ένα θέμα. Το δυσάρεστο αποτέλεσμα ενός τέτοιου παραλογισμού είναι να φέρνεις τις φανταστικές μετατροπές στα μέτρα που θες για να φαντασιώνεσαι ότι επιβεβαιώνονται. Εφόσον εσύ φτιάχνεις τους κανόνες όπως θες, αναμενόμενο είναι να βρίσκεις και τις "επιβεβαιώσεις" που θες.

quote:
skartados

Θασος -απο το δασος,οτι καρπιμος εστι γη..Μη μου ξαναπεις οτι το δασος δεν ειναι αρχαια λεξη.....σε παραπεμπτω στο λεξικο που μου εδωσες το λινκ,οπου λεει δασος........απο το αρχαιο δασος.....


Από κανένα δάσος δεν προέρχεται η Θάσος. Δυστυχώς για μία ακόμα φορά το ίδιο λεξικό παρετυμολογεί εστιαζόμενο σε "ομοιότητες με το μάτι", την αγαπημένη σου τακτική. Πάλι καλά τουλάχιστον που άρχισες να διαβάζεις και κανένα σοβαρό λεξικό.

quote:
skartados

Κασια-(κασος,λογο του οπως εδειξα οι καρες βαζανε την καταληξη ος στα θυληκα ονοματα),ειδος μυρου γινεται δε παρα το καζω.......η κοσμουσα δια της ευοσμιας τις αισθησεις.


Η λέξη κασια είναι ξένη ανατολικής προέλευσης (βλέπε λεξικό Ι.Σταματάκου), κι αφού σε ενδιαφέρει η λέξη Κάσος γιατί δεν πας κατ'ευθείαν στην ίδια λέξη εντός του λεξικού σου? Σε ποια κείμενα των Καρών είδες να συμβαίνει αυτό για τα θηλυκά ονόματα? Για να μιλάμε συγκεκριμένα...αφού με την προηγούμενη απόπειρα δεν τα κατάφερες τόσο καλά όταν σου υπέδειξα ονόματα τόπων (θηλυκού γένους) εντός της ηπειρωτικής Ελλάδας που λήγουν σε -ος.

quote:
skartados

Ηξερα απο πριν οτι οταν σου ειπα οτι το αλς=θαλασσα υπαρχει και στο αλσος=μικρο δασος,θα βρεθεις προ εκπληξεως,μια και οπως σε ολους τους αλλους,ετσι και σε εσενα δεν σου περασε ποτε απο το μυαλο,και θα αρχισεις τους αναθεματισμους.Ηδη εχω εξηγησει πως δημιουργηθηκε η λεξη αλς-αναγραμματισμος του λας,για αυτο και θαλας.Αρα και η λεξη αλσος,προηλθε απο αναγραματισμο του λασος.Αρα αν ειναι σωστος ο συλογισμος μου ,και αν ημουν τυχερος να ειχε διατηρηθει μεσα στις χιλιετιες μια τετοια λεξη,θα επρεπε να υπαρχει τετοια που να εχει σχεση με το δασος.Για ακομα μια φορα πληρης επιβεβαιωση.


Τα έχεις κάνει αχταρμά. Από πού να ξεκινήσει κανείς. Οτι δεν υπάρχει λέξη ή ρίζα θάλας? Οτι στο αλς η ρίζα είναι σαλ? Οτι η σημερινή έρευνα θεωρεί το αλσος αγνώστου ετύμου? Οτι μια λέξη που σήμαινε λίθος δεν υπάρχει λόγος να δεχθούμε ότι εξελίχτηκε σε λέξη για τη θάλασσα προσθέτοντας κυριολεκτικά από το πουθενά(δηλαδή από το μυαλό του φίλου σκαρτάδου)...ένα θα?!!

Αρα το συμπέρασμά σου για όλους τους παραπάνω λόγους είναι λάθος.

quote:
skartados

Αλλη λεξη ειναι το ηθος-δωρ.αθος,που εχει τον τονο στο α και αλλη το αθος-να-θος-ανθος,που περνει τον τονο στην καταληξη.


Γι'αυτό σου είπα να βάζεις τόνο, έστω στην επίμαχη λέξη. Τέλος πάντων αθός δεν υπάρχει στην αρχαιότητα πόσο μάλλον το τρενάκι με τις παύλες που φαντάζεσαι. Ηταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να ετυμολογήσεις την Αθηνά...
Οχι ότι αν υπηρχε θα ίσχυε η ετυμολογία σου.

quote:
skartados

Το μεγενθυντικο α ,μπαινει και μπροστα απο τις λεξεις.Τετοιο παραδειγμα ειναι η λεξη αδρασκελια=μεγαλη δρασκελια,που εφερε ενας φιλος στη συζητηση και η ορθοτητα των λεγομενων μου ,φαινεται και απο την περιγραφη της περιοχης που εκανε και εχει αυτην την ονομασια.


Το ξέρω ότι μπαίνει και μπροστά αλλά στη λέξη αλάνα μπαίνει στο τέλος. Η λέξη μαρτυρείται πρώτα στα αραβικά (alani), κατόπιν στα τουρκικά (alan) και αργότερα εισήχθη στα ελληνικά. Αυτά γνωρίζουμε για την ιστορία της λέξης. Επομένως όποιο "α" κι αν βάζουνε σε μια περιοχή της Ελλάδας οι ντόπιοι στην δρασκελιά, φανταστικό λάνα=περιοχή,γη,τόπος που να πηρε το α στην αρχή, δεν υφίσταται.

quote:
skartados

Αρα τσαμπα μαγκια ,για τη δημιουργεια εντυπωσεων η εκφραση για τον γνωστο λογο.Παμε παρακατω που λες και εσυ.Αυτο δε το παρακατω θα ειναι ακομα πιο ενδιαφερον....


Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει η λαρκάνη. Τώρα πες ό,τι θες. Μ'αρέσει που με προετοιμάζεις για κάτι ενδιαφέρον που συνεχώς όλο και πιο απογοητευτικά λανθασμένο, βαρετό και τετριμμένο γίνεται...
Αυτά τα "συνεχίζεται" που βάζεις για να φανεί δήθεν η σοβαρή προσπάθεια προσφοράς γνώσης(στην ουσία παραπληροφόρησης και ασύστολης παρετυμολογίας) μου θυμίζουν κακογυρισμένα και ανέμπνευστα sequel ταινιών που ξεκίνησαν με μεγάλες προσδοκίες και κατέληξαν φιάσκο.

quote:
skartados

Βρε καλως τον μεγα ιστορικο οαννησεα.Ρε συ αντι να κανεις κριτικη στον τρεχα,δεν μας λες κανενα απο τα γνωστα σου ανεκδοτα,οπως για την αλλαγη των ταφικων συνηθειων στην ελλαδα το 1900π.χ(αποψη την οποια γελοιοποιησα με πλειστα στοιχεια που εφερα)... να γελασουμε λιγο....Μιλας και εσυ που εισαι το πιο ευκολο θυμα του καθε ασχετου που γραφει ενα σκουπιδι για αλλαγες που εφεραν οι πουθεναδες ιε.Καλα σε λεει ταλαιπωρε.....


Μάλλον δεν τα έχεις καταλάβει καλά τα πράγματα. Οι συνήθειες φυσικά γνωρισαν αλλαγές εκείνη περίπου την εποχή.
Συγκεκριμένα ο ενταφιασμός εντός οικισμού που είχε ατονήσει στην Πρωτοχαλκή ΙΙ, επανεμφανίζεται στον ελλαδικό χώρο στην Πρωτοχαλκή ΙΙΙ και καθιερώνεται την Μεσοελλαδική. Μία ακόμα αλλαγή στις συνήθειες είναι η γενίκευση των ταφικών τύμβων(υπήρχαν πολύ λιγότεροι νωρίτερα) στη διάρκεια της Μεσοελλαδικής (2000-1900 π.Χ, η απαρχή της). Σημειωτέον, η γενίκευση των τύμβων προηγήθηκε στα Βαλκάνια και στις στέπες και αργότερα διαδραματίστηκε στην Ελλάδα. Επίσης στη Μεσοελλαδική υπάρχουν υποψίες και για ταφές αλόγων στο Μαραθώνα και στα Δενδρά.

Πηγή: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, στο οποίο έχει γράψει και ο Treuil που έφερες ως πηγή παλαιότερα...

Επομένως υπάρχουν αλλαγές στις συνήθειες(πρόσεχε...στις συνήθειες, στο τι είναι συνηθέστερο δηλαδή και όχι στην ύπαρξη ενός τύπου τάφου που μπορεί να προϋπάρχει)...
Εγώ σου είπα να κοιτάς και τις τάσεις και όχι μόνο αν υπάρχει ένας τύπος ταφής ή όχι, αλλά εσύ πέρα βρέχει...


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2010, 15:20:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
skartados

Το φυρομαχος ηταν κυριο ονομα που δινοταν σε ανθρωπους.Φυσικα σημαινει αυτος που μαχεται τη φωτια,η που διακινδυνευει.Ετσι εμεινε και η λαικη εκφραση μη παιζεις με τη φωτια.Τι ωραια που ειναι να εχεις εναν σκαρταδο να σου εξηγει τα παντα.....Αντι να το ευχαριστηθεις και να βοηθησεις,το μονο που ξερεις να κανεις ειναι στειρα αρνηση.


Εξακολουθούν όμως να μένουν αναπάντητες οι λεπτομέρειες. Για ξαναδιάβασε τι σου είχα γράψει. Την εξήγηση του φυρομαχου φυσικά την ήξερα, για άλλο πράγμα περιμένουμε την φώτιση του πολυεπιστήμονα σκαρτάδου.

quote:
skartados

Για να τελειωνουμε με το πυρ-φυρ(που οπως απεδειξα φυσικα,δεν ειναι η μονη λεξη που μετατρεπεται το π σε φ,)εχουμε τις λεξεις πορφυρ-ος,πορφυρ-α,οπου οπως ,το κερκυρ(κερκυρα-θυλ),ετσι το πορφυρ,εγινε πορφυρα(θυλ.).Ειδες τι ομορφα τα βρισκω ολα?Φυσικα και η λεγομενη φρυγανια,ειναι το ψημενο ψωμι.Ακομα και σημερα δεν υπαρχει περιπτωση ,οταν ψηνουμε στα καρβουνα,να μην βαλουμε επανω και μερικες φετες ψωμι.


Δεν υπάρχει κανένα πορφυρ ούτε κερκυρ. Επομένως το σχήμα που επικαλείσαι είναι αποκύημα φαντασίας. Ακόμα και η λέξη πορφύρα είναι δάνειο από την Εγγύ Ανατολή. Το ερώτημα πρέπει να το αναδιατυπώσεις σε "είδες τι ωραία τα επινοώ όλα?". Κατά τ'άλλα ελπίζω να μην αναζητάς τους Φρύγες στις φρυγανιές....

quote:
skartados

Οπως καταλαβες πλεον,αυτοι οι μερικοι,παρακολουθουν τη συζητηση,θυμουνται δε και λεπτομερειες της,αλλα παρεμβαινουν εκει που τους παιρνει για να πουν καμμια σαχλαμαριτσα.....


Η αλήθεια είναι ότι τέτοιο show δεν χάνεται. Καλύτερη παράσταση από τις ευφάνταστες συσχετίσεις και παρετυμολογίες σου δεν έχω συναντήσει. Κινδυνεύεις να ξεπεραστείς μόνο από τον Josephson και τις ελληνικές λέξεις στην Πολυνησία.

quote:
skartados

Μονο πες μου,σε ποσα παραδειγματα με λανα-ληνη,σε τοπονυμια να σταματησω,για να ξερω....Στο ξαναλεω ,αμφιβαλω πολλυ,αν οποιαδηποτε γλωσσολογικη θεωρια-ερευνα,εχει στηριχθει στο ενα τριτο των στοιχειων που εχω δωσει εγω....


Αντε πάλι κάνεις κύκλους με το ανύπαρκτο -λανα για τη γη. -λανα θα βρεις. Αυτό που φαντάζεσαι δεν θα βρεις γιατί δεν υφίσταται.
Η γλωσσολογία δεν μπορεί να ασχοληθεί με ασόβαρες θεωρίες μηδενικών στοιχείων και νηπιακής τεκμηρίωσης. Θα ξέπεφτε πολύ αν το έκανε.
Οπότε στο γήπεδο του παραλογισμού μόνος σου θα παίζεις μπάλα με εμένα να σου κάνω τον διαιτητή, άσχετα αν εσύ σαν πεισματάρης παίκτης αρνείσαι τις παραβάσεις για προσωπικούς εγωιστικούς λόγους.

quote:
skartados

Δεν καταλαβες τι θελω να πω,η μαλλον πιο σωστα εγω δε σου εδωσα να καταλαβεις καλα.Δεν ειχε απο την αρχη η κερκυρα την καταληξη α.Αρχικα η λεξη ειχε την παναρχαια ελληνικη καταληξη κ(υρ),τηρ,κ.τ.λ.,οπως ψιθυρ,μαρτυρ,ιλλυρ,πατηρ,σφιγκτηρ....Καποια στιγμη,οχι ταυτοχρονα ολες αυτες οι ριζες πηραν καταληξη,αναλογα το γενος τους και αναλογα ποιοι ελληνες τις εδωσαν.Ετσι εγιναν μαρτυρας,ψιθυρος,ιλλυρια,κερκυρα(η οποια μπορει αρχικα να ειχε ονομασθει και αυτη κερκυρια,αλλα λογο ιδιωματισμου να εμεινε κερκυρα).Η ουσια ομως παραμενει.Το κερ=γη και το κυρ=κυριαρχος(εξου και κυριος,κυριοτης,κυριαρχος,κυριευω,κ.τ.λ.).Αρα κερκυρ-α=τοπος που ηγειται.


Αυτά που γράφεις είναι σοφιστείες για να μπαλώσεις την γκέλα με το κυρά στο Κέρκυρα. Επινοείς παλιες ονομασίες του νησιού και φαντάζεσαι ιδιωματισμούς, διατηρείς την φαντασίωση περί ρίζας κερ για τη γη, εφευρίσκεις sci-fi σημασίες για ηγετική θέση του νησιού(τώρα που ανεβαίνει Α Εθνική είναι και επίκαιρη η παρετυμολογία σου), μπλέκεις το τηρ με κάποια ανύπαρκτη κατάληκη κ(υρ) βάζοντάς άσχετα πράγματα στο ίδιο τσουβάλι. Κάθε ποστ και χειρότερα....

quote:
skartados

Πολυ περιφερειακα απαντας.Φοβασαι να πεις ενα ναι η ενα οχι,για το αν κατα τη γνωμη σου ο Μ Ε Γ Α Σ Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ο Σ ηταν για σενα σφαγεας η οχι.Οχι οτι αυτο εχει σχεση με τους πουθεναδες,αλλα σαφως δειχνει το ιδεολογικο σου υποβαθρο,το οποιο σε κανει οταν ακους 2 εκδοχες,με τις ιδιες πιθανοτητες,σε κατι που εχει σχεση με την ελλαδα,παντα να προτιμας αυτην που δειχνει μη ελληνικη προελευση....


Απλά δεν παίζω το πονηρό παιχνιδάκι σου περί ιδεολογικών προεκτάσεων. Θα σου πρότεινα να ψάξεις άλλα τόπικ στο Μύθος%Θρησκεία όπου μπορεί να έχω πει την άποψή μου σ'αυτό. Αφού χάνεις που χάνεις το χρόνο σου με άχρηστο παιχνίδι λέξεων, ψάξε τουλάχιστον καμιά παλιά συζήτηση μήπως αλιεύσεις πληροφορίες. Ποιο χρήσιμο φαίνεται να είναι για 'σένα.

quote:
skartados

Ο Χ Ι.Απο εμενα εμαθες.


Δεν ξέρεις τι ήξερα, πότε και από ποια πηγή το πρωτοέμαθα.

quote:
skartados

Παλι περιφερειακα απαντας και οχι επι της ουσιας.Ρε ανθρωπε μου ,για την σταση ταφης των κουργκανεων ηξερες,για την σταση ταφης των ελληνων,ειχες φροντισει να ενημερωθεις?Ο Χ Ι.


Δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Ρωτήθηκα για τα ευρήματά των ΙΕ και απάντησα με μερικά γραπτά και δύο φωτογραφίες. Δεν εχει καμία σχέση αν ήξερα ή όχι την ύπαρξη της στάσης στην Ελλάδα.

quote:
skartados

Αυτα που λες οτι δηθεν εβαζες την φωτογραφια ως ανεξαρτητα εθιμα αυτων,πεστα σε κανεναν αλλον.


Μα εσύ ρωτάς και με μέμφεσαι, σε άλλον να τα πω?

quote:
skartados

Την εβαζες σε σχετικες συζητησεις για το αν οι ελληνοφωνοι ηταν κουργκανεοι.


Δεν θυμάμαι αν τέθηκε έτσι, αλλά από τη στιγμή που κάποιος τους θεωρεί γλωσσικούς απογόνους κουργκάνων γιατί αντιβαίνει η παράθεση των συγκεκριμένων στοιχείων και φωτογραφιών στην ύπαρξη της συνεσταλμένης στάσης στην Ελλάδα από το 8000 π.Χ.? Εχεις μήπως αποδείξεις ότι οι θαμμένοι του 8000 π.Χ. και πριν το 3000 π.Χ. στην Ελλάδα σε συνεσταλμένη στάση ήταν ελληνόφωνοι? Οχι!...πέρα από την προσωπική σου εκτίμηση, δεν εχεις τίποτε άλλο! So?

quote:
skartados

Απλως οταν σε ρωτουσε ο συνομιλητης σου αν τετοια σταση ειχε βρεθει και στην ελλαδα,δεν ηξερες να απαντησεις.


Δεν το θυμάμαι αυτό, ειλικρινά. αν έχεις όρεξη να ψάχνεις σε συζητήσεις του 2006 ψάξε, μήπως ειπώθηκε έτσι και με αναιρέσεις. Ευκαιρία θα έιναι να το κάνεις με "φρέσκα" φρούτα μάλιστα ως επιχειρηματολογία.

quote:
skartados

Οσο τρελιτσα και αν πουλας τωρα,με μισθους κ.τ.λ. ,το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν προκειται να την ξαναβαλεις σε παρομοια συζητηση.



Σοβαρά? Ε, απόλαυσέ τες πάλι λοιπόν χωρίς να χρειαστεί να χρειαστεί να περιμένεις μελλοντικές συζητήσεις κάπου στο διαδίκτυο.

Χαλάω εγώ χατίρι στο φίλο μου τον Σκαρτάδο?

Αυτοί λοιπόν (καλά όχι αυτοί ακριβώς που φαίνονται στις φωτογραφίες), κατά τη γνώμη μου ήταν οι γλωσσικοί πρόγονοι των Ελλήνων.

Και είναι παντελώς άσχετο αν σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου είχαν ταφεί άνθρωποι στην ίδια ή παρόμοια στάση.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2010, 10:18:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Γι'αυτό σου είπα να βάζεις τόνο, έστω στην επίμαχη λέξη. Τέλος πάντων αθός δεν υπάρχει στην αρχαιότητα πόσο μάλλον το τρενάκι με τις παύλες που φαντάζεσαι. Ηταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να ετυμολογήσεις την Αθηνά...
Οχι ότι αν υπηρχε θα ίσχυε η ετυμολογία σου."


Το ενα λαθος μετα το αλλο.Φυσικα στο τελος φροντισες να καλυψεις και τα νωτα σου.Για να δουμε ομως τι λεει το λεξικο του τριανταφυλλιδη που εμπιστευεσαι.


ανθός ο [anθós] O17 : 1.(λογοτ.) άνθος: Tο κρύο πάγωσε τους ανθούς της λεμονιάς. Έραιναν το νιόπαντρο ζευγάρι με ρύζι και ανθούς. 2. η εποχή της άνθησης: H παγωνιά έκαψε τις αμυγδαλιές πάνω στον ανθό τους. [λόγ. επίδρ. στο αθός < μσν. ανθός ο (αφομ. [nθ > θθ] και απλοπ. του διπλού συμφ. [θθ > θ]) < αρχ. ἄνθος τό μεταπλ. με βάση την ομόηχη κατάλ. και μετακ. τόνου κατά το καρπός]


Λογο επιδρ.στο αθος λεει ,η με γελουν τα ματια μου?Πρεπει να εχεις δοκτορα στη παραπληροφορηση.....

Γραφει ο αγνωστικ


Την εξήγηση του φυρομαχου φυσικά την ήξερα, για άλλο πράγμα περιμένουμε την φώτιση του πολυεπιστήμονα σκαρτάδου."


Αρα ,παραδεχεσαι οτι υπηρχε το πυρ-φυρ.Παμε παρακατω....


Γραφει ο αγνωστικ


Φυσικα και υπαρχει και εδω και στις αλλες λεξεις που σου εδωσα.


Γραφει ο αγνωστικ


Ακόμα και η λέξη πορφύρα είναι δάνειο από την Εγγύ Ανατολή."


Αυτο που λες και αν δεν αποδυκνειει οτι πολλες λεξεις της ανατολης εχουν ελλξνικες ριζες.Δεν το καταλαβαινεις?


Γραφει ο αγνωστικ


Η αλήθεια είναι ότι τέτοιο show δεν χάνεται. Καλύτερη παράσταση από τις ευφάνταστες συσχετίσεις και παρετυμολογίες σου δεν έχω συναντήσει. Κινδυνεύεις να ξεπεραστείς μόνο από τον Josephson και τις ελληνικές λέξεις στην Πολυνησία."


Γνωστη σκοταδιστικη τακτικη...Οτι δεν μπορουμε να το αντιμετωπισουμε με σοβαρα επιχειρηματα,προσπαθουμε να το γελοιοποιησουμε....Δυσκολεψαν πολλυ τα πραγματα ετσι δεν ειναι?ηρθε η ωρα για χτυπηματα κατω απο τη ζωνη.....

Γραφει ο αγνωστικ

Τι δεν θα βρω?Δηλαδη ποσα παραδειγματα πρεπει να δωσω για να θεωρηθει οτι αυτο που λεω ειναι σωστο?Πανω απο 100?


Γραφει ο αγνωστικ


Αυτά που γράφεις είναι σοφιστείες για να μπαλώσεις την γκέλα με το κυρά στο Κέρκυρα. Επινοείς παλιες ονομασίες του νησιού και φαντάζεσαι ιδιωματισμούς"


Πια γκελα ρε φιλε?Σου εξηγω οτι οπως το πυρ εγινε πυρα,το πορφυρ εγινε πορφυρα,ετσι και το κερκυρ εγινε κερκυρα.Οσο για το αν επινοησα το κερκυρ,ετσι ακριβως το βρηκα και στο μεγα ετυμολογικον λεξικο....

Γραφει ο αγνωστικ


Αυτο μονο στην ελλαδα μπορεις να το συναντησεις....Υπαρχουν ανθρωποι που φοβουνται να πουν τη γνωμη τους για το μεγιστο στρατηλατη.Τι να δω σε προηγουμενες συζητησεις?αυτο που ηδη ξερω.....


Γραφει ο αγνωστικ


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados

Ο Χ Ι.Απο εμενα εμαθες.

--------------------------------------------------------------------------------


Δεν ξέρεις τι ήξερα, πότε και από ποια πηγή το πρωτοέμαθα."

Καταλαβα,απο εμενα το εμαθες,παμε παρακατω.Τουλαχιστον δε λες ενα ευχαριστω....

Γραφει ο αγνωστικ


Σοβαρά? Ε, απόλαυσέ τες πάλι λοιπόν χωρίς να χρειαστεί να χρειαστεί να περιμένεις μελλοντικές συζητήσεις κάπου στο διαδίκτυο."


Σε αυτην τη συζητηση ,ηδη εχεις γινει ρεζιλι με αυτο το θεμα,αρα οτι ηταν να γινει ,εγινε....Σε καινουρια συζητηση παντως δεν την ξαναβαζεις.Μια ομως που τις εβαλες,να ενημερωσω για ακομη μια φορα τους αναγνωστες,οτι αυτος ακριβως ο τροπος-σταση,συναντιεται στις ταφες του αιγαιου,ηδη απο το 8.000π.χΕιναι με λιγα λογια το σημα κατατεθεν του αιγαιου.


Και ομως καποιοι δεν ντρεπονται να βαζουν αυτες τις φωτογραφιες στα βιβλια τους,με τα οποια προσπαθουν να αποδειξουν,οτι οι κουργανεοι ειναι οι προγονοι των υπολοιπων.....Φανταστειται να ηταν και αλλιως τα πραγματα.Δηλαδη να υπηρχε αυτη η σταση στα κουργκαν το 8000π.χ και να εμφανιζοταν στο αιγαιο το 3000π.χ......Το ποσο καυτη πατατα ειναι η ελλαδα για αυτους φαινεται και απο την προταση κατω απο την πρωτη φωτογ.Ευρωπαικη ταφη λεει......οταν επι χιλιαδες χρονια υπηρχε μονο στο αιγαιο......Τι κομπλεξ εχουν μερικοι......




Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2010, 10:27:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
πειδη σε δυο απαντησεις μου δεν εγραψα τι λεει ο αγνωστικ τις ξαναβαζω

Γραφει ο αγνωστικ


Δεν υπάρχει κανένα πορφυρ ούτε κερκυρ. Επομένως το σχήμα που επικαλείσαι είναι αποκύημα φαντασίας"

Φυσικα και υπαρχει και εδω και στις αλλες λεξεις που σου εδωσα."


Γραφει ο αγνωστικ


Αντε πάλι κάνεις κύκλους με το ανύπαρκτο -λανα για τη γη. -λανα θα βρεις. Αυτό που φαντάζεσαι δεν θα βρεις γιατί δεν υφίσταται."


Τι δεν θα βρω?Δηλαδη ποσα παραδειγματα πρεπει να δωσω για να θεωρηθει οτι αυτο που λεω ειναι σωστο?Πανω απο 100?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2010, 11:35:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γραφει ο αγνωστικ


Και το Ιστάρ δεν είναι ελληνικό, αλλά σημιτικό όνομα που μάλλον σημαίνει "αυτή που ηγείται"..
http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Ishtar"

Με επιβεβαιωνεις στο πιτς φυτιλι......Σου το ειπα,οταν ακους δυο εκδοχες,αμεσως συνταζεσαι με αυτην της μη ελληνικης προελευσης.....Ειναι πανω απο τις δυναμεις σου να κανεις αλλιως.Εισαι οπως αν ενας κουμμουνιστης διαβασει 2 εξισου τεκμηριωμενες αποψεις για τον εμφυλιο,η μια υπερ του κκε και η αλλη κατα.Ε σιγουρα και αυτος θα υοθετησει αυτην που ειναι υπερ.Ετσι ακριβως λειτουργεις και εσυ.Εχει μπολιαστει μεσα σου ο ψευτοαναρχισμος-διεθνισμος.Ουτε με εγχειρηση δεν βγαινει...


Γραφει ο αγνωστικ

Τα έχεις κάνει αχταρμά. Από πού να ξεκινήσει κανείς. Οτι δεν υπάρχει λέξη ή ρίζα θάλας? Οτι στο αλς η ρίζα είναι σαλ? Οτι η σημερινή έρευνα θεωρεί το αλσος αγνώστου ετύμου? Οτι μια λέξη που σήμαινε λίθος δεν υπάρχει λόγος να δεχθούμε ότι εξελίχτηκε σε λέξη για τη θάλασσα προσθέτοντας κυριολεκτικά από το πουθενά(δηλαδή από το μυαλό του φίλου σκαρτάδου)...ένα θα?!!"


Ποιο σαλ ρε συ αγνωστικ,θα με τρελανεις?Το αλς βγηκε απο το λας.Στο απεδειξα με δυο λεξεις.Υπαρχει το αλς μονο του αλλα και το θα-λασ-σα,με την ιδια ακριβως σημασια.Υπαρχει το αλσος αλλα και το λασιος=δασυς.Φυσικα για το λασιος εκανες ψιλοχοντροτουμπεκι.....Τι αλλες αποδειξεις θελεις να φερω?Φυσικα και οι γλωσσολογοι θεωρουν το αλςος αγνωστου ετυμολογιας....Μηπως εψαξαν καμμια φορα να βρουν τη λεξη λασιος?Απλα δεν ενδιαφερονται....και με ενα αγνωστης ετυμολογιας,καθαρισαν τη μπουγαδα.


Σου εχω αποδειξει οτι το λας αναλογα με τις υπολοιπες ριζες που συνδιαζεται παιρνει και διαφορετικη σημασια.Οπως στη λεξη ταλας=υπομονετικος-βασανισμενος-ταλαιπωρος,επειδη ακριβως η λειανση και το κοψιμο των λιθων ακομα και σημερα,φαντασου τοτε,συνδιαζε ολα αυτες τις κακουχιες.Για αυτο ονομαστηκε ετσι ο ατλας,λογο της υπομονης του και της ταλαιπωριας του να κουβαλαει τη σφαιρα στους ομμους του....Ετσι δημιουργηθηκε η ελληνικη γλωσσα.

Συνεχιζεται......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 17 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.4208984
Maintained by Digital Alchemy