ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 samael aun weor
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2006, 22:08:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Ampere, ο ίδιος ο Samael έχει διορθώσει σε μεταγενέστερα βιβλία του 'λάθη' που έκανε, καθώς έγραφε και έδινε τα βασικά κλειδιά 'περπατώντας' τον δρόμο, γιατί το μήνυμα που είχε λάβει ήταν οτι ήταν επείγον να δωθούν κάποια πράγματα! Ο ίδιος έχει παραδεχτεί οτι υπάρχουν κάποια λάθη σε βιβλία του. Κάποια τα αναθεώρησε προς το τέλος, κάποια πιθανολογώ οτι δεν πρόλαβε ή οτι δεν είχε σημασία να τα αναθεωρήσει!
Τα κλειδιά όμως για να ξυπνήσει κάποιος εσωτερικά και να μπορέσει να λάβει διδασκαλίες και να ενωθεί με τον Πατέρα του είναι σωστά και δεν έχουν αλλάξει απο την αρχή!
Ειλικρινά, νομίζω οτι το λάθος μας είναι να καθόμαστε να ψειρίζουμε πράγματα που δεν προσφέρουν τίποτα στην ουσιαστική εσωτερική εργασία...
Γι'αυτό κι επειδή στο συγκεκριμένο θέμα υπήρξε και δείχθηκε μία βεβαιότητα ως προς την 'τελειότητα' και το αναλοίωτο της Καινής Διαθήκης, απορρίπτωντας κάθε διαφορετική πηγή ή έρευνα που έχει γίνει, μένω σε αυτό! Δεν είναι και λίγο να λέει κάποιος οτι μπορεί κάποιος να φτάσει στην θέωση (δεν ξέρω πώς θα το έλεγε ένας ορθόδοξος, γι'αυτό το λέω έτσι) μόνο ακολουθώντας κατά γράμμα την Καινή Διαθήκη, την στιγμή που και διαφορετικές ερμηνείες υπάρχουν και διαστρεβλώσεις έχουν γίνει μέσα στους αιώνες, και δεν μπορώ να καταλάβω πώς θεωρούμε οτι την έχουμε αυτούσια!
ηδη εμμέσως πλην σαφώς συμφωνήσαμε με κάποιο μέλος οτι υπάρχει και περαιτέρω διδασκαλία, η λεγόμενη εσωτερική... Αυτοαναίρεση της αυτοαναίρεσης, αλλά πάλι δεν καταλήξαμε πουθενά, γιατί δεν 'θέλαμε' να καταλήξουμε με ειλικρίνεια κάπου...
Και σου ξαναλέω λοιπόν, με πάσα ειλικρίνεια, κάτι που έκανε επίσης και ο δάσκαλος Σαμαέλ, οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχουν λάθη στην διδασκαλία, αλλά όχι σε σημεία και θέματα που είναι ουσιαστικά για την αυτοπραγμάτωση. Ελπίζω να σε καλύπτω. Δεν ξέρω αν θές να πιάσουμε απο αλλού το θέμα πλέον :) Θές?

Πήρε η Γνώση αγκαζέ την Θέληση, κι αυτή την Υπομονή, κι έφτιαξαν έναν Άγγελο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ampere
Μέλος 3ης Βαθμίδας


471 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2006, 13:35:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ampere  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
εμένα τουλάχιστον δε με καλύπτει η εξήγηση ότι ο Μωυσής μιλά κυριολεκτικά για μικρόβια αλλά νομίζω ότι αναφέρεται και σε ενέργειες...
Αγαπητή Avallon, επικαλούμενος την …«λίγη αντικειμενικότητά» σου σε καλώ αν δεν το έχεις ήδη κάνει, να διαβάσεις ολόκληρο το Λευιτικό. Αν δεν έχεις πρόχειρη κάποια έκδοση της Παλαιάς Διαθήκης μπορείς να το δοκιμάσεις εδώ:Παλαιά Διαθήκη

Ούτε εγώ το είχα διαβάσει μέχρι τώρα ολόκληρο και δεν θα το έκανα μάλλον ποτέ, αν δεν δινόταν η αφορμή από αυτό εδώ το topic. Ολοκληρώνοντας λοιπόν την ανάγνωση του βιβλίου αυτού, μου φάνηκε εντελώς προφανές ότι το κεφάλαιο που επικαλέστηκαν οι γνωστικές μας φίλες ως επιβεβαιωτικό της θεωρίας του Samael περί σπέρματος και απώλειας ενεργειών, αναφέρεται ξεκάθαρα σε κανόνες υγιεινής έτσι όπως τότε μπορούσαν να τους κατανοήσουν.

Ας μη ξεχνάμε ότι τότε δεν υπήρχε γνώση περί ύπαρξης μικροβίων και η κατανόηση των διάφορων ασθενειών και του τρόπου που μεταδίδονταν ήταν ατελέστατη. Τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας ήταν εμπειρικά και συνήθως αναμεμειγμένα με διάφορες δεισιδαιμονίες αφού δεν μπορούσαν να γνωρίζουν με βεβαιότητα τι από όσα έκαναν είχαν ουσιαστική σημασία. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας ότι τα καθήκοντα του ιερέα, του γιατρού, του δάσκαλου αλλά και του σφαγέα, του ποιμένα, του εμπόρου κτλ τελούνταν λίγο πολύ από όλους. Επομένως οι θεωρητικές αιτιάσεις περί ασθενειών και υγιεινής και οι πρακτικές που ακολουθούνταν ήταν ένα κράμα των όποιων βιωματικών γνώσεων και παραδόσεων είχαν από όλους αυτούς τους ρόλους που έπρεπε να παίζουν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ampere
Μέλος 3ης Βαθμίδας


471 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2006, 13:42:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ampere  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Pagwna, ενέπλεξες πολλά ζητήματα σε λίγες αράδες και θα χρειαζόμουν πολύ περισσότερο χρόνο για να επεκταθώ επαρκώς σε κάθε ένα από αυτά. Ελλείψει τέτοιας δυνατότητας, προς το παρόν, θα περιοριστώ στο μόνο που καταλαβαίνω ότι πραγματικά περιμένεις απάντηση, αφού για τα υπόλοιπα υποψιάζομαι ότι, επί του παρόντος τουλάχιστον, έτσι και αλλιώς είσαι ικανοποιημένη με τις απαντήσεις που ήδη έχεις βρει.

Ρωτάς λοιπόν, αν θέλω να πιάσουμε το θέμα από αλλού. Αν βεβαίως έχεις κάτι συγκεκριμένο υπ' όψιν σου ευχαρίστως θα ήθελα να το ακούσω, αν όμως όχι, θα πρότεινα να δοκιμάζαμε με αυτό το ερώτημα

Πόσο ειλικρινείς είμαστε με τον εαυτό μας;

Εννοείται , ένα τέτοιο ερώτημα μάλλον δεν προσφέρεται για ξεκίνημα διαλόγου και μάλιστα δημόσιου, θεωρώ όμως ότι μπορεί κάλλιστα να χρησιμεύσει ως άσκηση αλλά και ως κλείσιμο …κάτι σαν επίλογος σε κάθε συζήτηση που έχει διανύσει τη πορεία της…

Το ζητούμενο είναι βεβαίως, πόσο ειλικρινείς μπορούμε να είμαστε όταν θα αναρωτιόμαστε πόσο ειλικρινείς είμαστε με τον εαυτό μας…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2006, 14:54:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΟλύ καλό λίνκ είναι και το http://www.bibles.gr/leyitikon.htm το οποίο περιέχει και μετάφραση, για να το διαβάσει πιο εύκολα :)
Θα προτείνω επίσης να διαβάσει (κι εσύ μαζί) με πολύ προσοχή και το κεφάλαιο ΙΔ, και αν θέλεις να συζητήσουμε πώς γίνεται να ραντίζεις έναν λεπρό (που έχει θεραπευθεί), και να θεωρείται καθαρός ΜΟΝΟΝ αφού τον ραντίσεις επτά φορές (αλλιώς παραμένει ακάθαρτος και 'λεπρός' ακόμα κι αν έχει θεραπευθεί)!!! Κι αν νομίζεις οτι δεν 'κολλάει' στο θέμα, θα στο κολλήσω μία χαρά :) είμαι της συγκολλήσεως των πληροφοριών! Ξαναλέω δηλαδή, πως πράγματι τα πάντα είναι ΚΑΙ θέμα ενεργειών!!!!

Τέλος, ως προς την ειλικρίνια, νομίζω είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κάποιος σε τι βαθμό υπήρξα ειλικρινής και μαζί σας και με τον εαυτό μου, εάν διαβάσεις με προσοχή τα μηνύματά μου! Οποιος θέλει να δεί βλέπει... Είχα πεί σε άλλο θέμα, οτι προτιμώ να φάω συνειδησιακό χαστούκι, εφόσον πρόκειται να με ξυπνήσει, παρά να βρώ την 'αλήθεια' που θα με βολεύει με οποιονδήποτε τρόπο!!!
Ε με τίποτα δεν βολεύει η αλήθεια της Γνώσης, αλλά αυτό ακριβώς μου δίνει την δύναμη να συνεχίζω... ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΩ, και δεν αφήνομαι στην Θεά Αθηνά! Κουνάω και τας δύο χείρας μου!!!! :))))

Συμφωνώ πάντως, πως έιναι πολύ όμορφη ερώτηση για κλείσιμο συζήτησης, και όλως τυχαίως συζητήσαμε γι'αυτό ακριβώς το θέμα και αναμεταξύ μας οι Γνωστικοί πρίν λίγες μέρες... Θυμάσαι Κατερίνα; :)))


Πήρε η Γνώση αγκαζέ την Θέληση, κι αυτή την Υπομονή, κι έφτιαξαν έναν Άγγελο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ampere
Μέλος 3ης Βαθμίδας


471 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2006, 20:00:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ampere  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Είχα πεί σε άλλο θέμα, οτι προτιμώ να φάω συνειδησιακό χαστούκι, εφόσον πρόκειται να με ξυπνήσει, παρά να βρώ την 'αλήθεια' που θα με βολεύει με οποιονδήποτε τρόπο!!!
Αγαπητή Pagwna, σύμφωνα με τα παραμύθια οι ωραίες κοιμωμένες αφυπνίζονται με φιλιά! … όχι με χαστούκια! Αλλά έστω και έτσι, τι θεωρείς ότι θα συνιστούσε για σένα, αγαπητή φίλη, συνειδησιακό χαστούκι, και μάλιστα με …αφυπνιστικές ιδιότητες; Αν επιλέξουμε να πιστέψουμε κάτι ως αληθινό, τότε τα όποια χαστούκια «φάμε», το μόνο που θα καταφέρνουν θα είναι να δυναμώνουν την πίστη μας.

Γιατί περί πίστης πρόκειται, όχι …γνώσης. Λες ότι δεν σε βολεύει… και όμως σε βολεύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αλλιώς δεν θα έμενες σε αυτό. Όπως και ο καθένας μας δηλαδή, ενεργεί ανάλογα…Αλήθεια, ποια διδασκαλία νομίζεις θα σε «βόλευε» περισσότερο από αυτήν; Έχεις σκεφθεί;

Λες ότι υπάρχουν λάθη στην διδασκαλία. Εσύ όμως γνωρίζεις ποια είναι αυτά; Έστω και αν λογίζονται ως επουσιώδη, θα μπορούσες να τα αναγνωρίσεις; Διαθέτεις τρόπο, μέθοδο να τα εντοπίσεις; Θα μπορούσες να βρεις και κάποια άλλα που παραμένουν μη διορθωμένα;

Τα περί ειλικρίνειας, πάντως, αφορούσαν πρωτίστως αυτά που γνωρίζω για μένα και όχι αυτά που μπορώ να καταλάβω για τους άλλους. Το έλλειμμα ειλικρίνειας προς τον εαυτό μου (και όχι προς τους άλλους) το οποίο κάποιες φορές έχω καταφέρει να αντιληφθώ (γιατί συνήθως δεν το αντιλαμβάνομαι), είναι αυτό που με κάνει να κάνω αυτές τις σκέψεις και όχι κάτι που «διέγνωσα» σε σένα…

Αυτά …ως κατακλείδα…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2006, 14:36:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά αυτό που μας εγκλωβίζει όλους μας ξέρετε ποιο ειναι?????
ότι προσπαθούμε να τα εξηγήσουμε και να τα κατανοήσουμε όλα σύμφωνα με τις 5 μωρές παρθένες............... όπως είπε και ο Ιησούς.
Αν δεν ενεργοποιήσουμε τις 5 γνωστικές, δεν πρόκειται να ανοίξει ποτέ το μάτι μας!!!!!

Και μην με αρχίσετε πάλι με τις διάφορες ερωτήσεις και επικρίσεις, όπως θα έχετε καταλάβει, έχω πάψει να εμπλέκομαι σε αυτόν τον κικεώνα των απόψεων............ κατανάλωσα ήδη πολλές από τις ενέργειές μου. Διαβάστε την Αγία Γραφή εσείς που ξέρετε και βρείτε ποιές είναι οι 5 μωρές και ποιές οι 5 γνωστικές παρθένες!!!

Καλή μέρα σε όλουςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/02/2006, 17:32:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Avallon, μόλις με χτύπησε μία έμπνευση κατακούτελα ΝΑ (μετά συγχωρήσεως), μόλις ξαναδιάβασα αυτό για τις γόνιμες μέρες!
Κι αν όντως οι πρηγούμενες μέρες δεν είναι γόνιμες επειδή ενεργειακά είναι 'προβληματικές' και μιαρές????

A! αυτά αγαπητή μου εγώ δεν τα ξέρω… Εγώ απλά ανέλυσα το πρακτικό και εξωτερικό μέρος της περίπτωσης (αυτό που δηλαδή εγώ είδα)…

Εσύ αφού «είδες» κάτι το εσωτερικό σε όλα αυτά καλείσαι να μας το εξηγήσεις, μια και εγώ δεν έχω ακούσει για προβληματικές ενεργειακές μέρες… Για γίνε πιο σαφής…

Ελπίζω αυτό τουλάχιστον να επιτρέπεται να μας το πείτε..."Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/02/2006, 10:20:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά αυτό για τις προβληματικές 'ενεργειακά' μέρες, δεν είναι γνώση που έχω λάβει απο την Γνώση (μόνο). Το έχω ακούσει απο πολλές πηγές, και μάλιστα εξηγεί πολύ ωραία και γιατί θεωρούν η εκκλησία δεν ήθελε αρχικά τις γυναίκες με περίοδο μέσα στον ιερό χώρο!
Αυτό που έχω ακούσει λοιπόν είναι οτι κατά την διάρκεια της περιόδου γίνεται κι ένας 'εσωτερικός' καθαρισμός, κάτι σαν αυτό που κάνει ο εγκέφαλος με τον ύπνο, που ξεκαθαρίζει και καθαρίζει ό,τι κομμάτι ψυχολογικό έχει αποσυντονιστεί κατά την διάρκεια της ημέρας (κάπως έτσι τέλος πάντων).
Πιο συγκεκριμένα και χρησιμοποιώντας και ορολογία της Γνώσης: ο γυναικείος οργανισμός περιβάλλεται απο τα ελαττώματα της γυναίκας εκείνη την περίοδο σε πολύ μεγάλο βαθμό, κι ανάλογα με το πόσο γεμάτη ελαττώματα είναι ή όχι αντιδρά και με τον αντίστοιχο τρόπο (μερικές γινόμαστε σκύλες κατά την περίοδο) :) Δεν έχω ψάξει ακριβώς να δώ πώς γίνεται ο καθαρισμός, μόνο το αποτέλεσμα θυμάμαι, όπως σας το παρουσίασα παραπάνω. κάποιος καθαρισμός γίνεται πάντως, βοηθιέται η γυναίκα στον επανασυντονισμό της ενεργειακά, κάτι τέτοιο!!!
Αυτό εννοούσα λοιπόν, και το συνέδεσα με αυτό που είπες, ασχέτως Γνώσης :)))


Πήρε η Γνώση αγκαζέ την Θέληση, κι αυτή την Υπομονή, κι έφτιαξαν έναν Άγγελο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/02/2006, 10:51:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί κάπου ή όχι, αλλά μιά και το 'ξαναδιάβασα' μέσω άλλης πηγής (το είχα ακούσει στο ραδιόφωνο πρίν λίγες εβδομάδες), μάθατε οτι ο Πάπας αποφάσισε να αποκαταστήσει η Εκκλησία (η Ρωμαϊκή βέβαια) την εικόνα του Ιούδα, λέγοντας οτι έπαιξε έναν ρόλο στο θεϊκό δράμα προκειμένου να βοηθήσει τον Ιησού να φέρει εις πέρας την αποστολή του!?
Βαλτός ήταν κι αυτός, περίπου την περίοδο που συζητάγαμε για τον έρμο τον Ιούδα, τον 'φτού σου προδότη'!!! :)))))

Πήρε η Γνώση αγκαζέ την Θέληση, κι αυτή την Υπομονή, κι έφτιαξαν έναν Άγγελο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2006, 10:24:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Tι μου θύμισες τώρα ρε Παγώνα…

Κάποια από αυτές τις «δύσκολες» μέρες διαπληκτίστηκα έντονα με κάποιο μέλος από δω μέσα… Αργότερα όταν κάθισα και το ξανασκέφτηκα κατάλαβα ότι μάλλον ήταν δικό μου το φταίξιμο και του ζήτησα συγνώμη εξηγώντας του ότι ο λόγος δεν ήταν άλλος από αυτό το «τεχνικό» πρόβλημα (οι δύσκολες αυτές μέρες όπως ανέφερα στο φόρουμ)

quote:
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί κάπου ή όχι, αλλά μιά και το 'ξαναδιάβασα' μέσω άλλης πηγής (το είχα ακούσει στο ραδιόφωνο πρίν λίγες εβδομάδες), μάθατε οτι ο Πάπας αποφάσισε να αποκαταστήσει η Εκκλησία (η Ρωμαϊκή βέβαια) την εικόνα του Ιούδα, λέγοντας οτι έπαιξε έναν ρόλο στο θεϊκό δράμα προκειμένου να βοηθήσει τον Ιησού να φέρει εις πέρας την αποστολή του!?
Βαλτός ήταν κι αυτός, περίπου την περίοδο που συζητάγαμε για τον έρμο τον Ιούδα, τον 'φτού σου προδότη'!!!

Καλά η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία είναι κουτσή,στραβή και ανάποδη...
Για να εξοραϊστεί και να φτάσει το επίπεδο της Ορθόδοξης πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από αυτό...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2006, 13:25:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Avallon, συγχώρα με την άσχετη, αλλά εννοείς ότι η Ορθόδοξη εκκλησία παραδέχεται ότι ο Ιούδας ΔΕΝ ήταν προδότης αλλά εκτελούσε έναν συγκεκριμένο ρόλο εν γνώση του Ιησού?????????Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2006, 13:32:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το κακό Avallon είναι οτι και η -όντως- πιο εξωραϊσμένη Ορθόδοξη εκκλησία θεωρεί επίσης τον Ιούδα προδότη... ελπίζω να μην στεναχωρηθούν οι φίλοι του τόπικ που θα ανοίξω πάλι το θέμα, αλλά βρε παιδιά, πάντα αυτή η πίστη (στην 'προδοσία' του Ιούδα), απο μικρό παιδί που ήμουν, μου χάλαγε την ίδια την εικόνα του Ιησού! οχι γιατί δεν το ήξερε (αφού το ήξερε, αυτή είναι και η διδασκαλία, οτι το ήξερε, και γι'αυτό τον διάλεξε), αλλά γιατί ανάμεσα στους μαθητές του έβαλε έναν τυχαίο σχεδόν άνθρωπο μόνο και μόνο γι'αυτό! Μα (έλεγα στον εαυτό μου), τότε θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε σ΄την θέση του Ιούδα, ο οποιοσδήποτε που θα έψαχνε για έναν δυναμικό αρχηγό, και ήταν κάμποσοι τέτοιοι εκείνη την περίοδο, αφού οι αναταραχές ήταν πολλές... Μα (ξανάλεγα στον εαυτό μου), δεν μπορεί να διάλεξε έναν τυχαίο 'μαθητή' μόνο και μόνο για να τον προδόσει! Κάτι άλλο ήταν αυτός ο μαθητής!!! Δεν μπορεί κανείς απο τους μαθητές Του να ήταν τυχαίος. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟΣ ΚΑΝΕΙΣ!
ΜΑ (λέω τώρα πιά στον εαυτό μου), γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει ένας άνθρωπος το μεγαλείο της αποστολής του Ιούδα? Γιατί να περιμένουν πάντα το λιγότερο απο έναν θεάνθρωπο και την διδασκαλία Του, κι όχι το περισσότερο? Γιατί να 'απαιτούν' με τον τρόπο τους, να σκεφτόταν (ο Ιησούς) όπως σκεφτόμαστε εμείς, οι πολλοί, κι όχι όπως θα σκεφτόταν ένας ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!?
Μα...γιατί να είμαι τόσο έξυπνη??? (αστειάκι...να ξεφορτιστεί η ατμόσφαιρα) :))))))
Αν είσαι στις δύσκολες Avallon μήν απαντήσεις! Περίμενε να περάσουν :)))) (γιατί κι εγώ στις δύσκολες είμαι δύσκολη... ο άντρας μου δεν μιλάει δεν λαλάει, και ακόμα κι αν τον δείρω, δεν θ'αντιδράσει, έτσι κι είναι οι μέρες μου) :))))

Πήρε η Γνώση αγκαζέ την Θέληση, κι αυτή την Υπομονή, κι έφτιαξαν έναν Άγγελο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Pagwna
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
280 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2006, 13:34:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Pagwna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωρέ!!! Τα μεγάλα πνεύματα (Κατερίνα) σχεδόν κουτούλησαν :)

Πήρε η Γνώση αγκαζέ την Θέληση, κι αυτή την Υπομονή, κι έφτιαξαν έναν Άγγελο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

katerinagnosis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2006, 13:49:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους katerinagnosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΩΡΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΕΧΩ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ??? ΠΙΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΣ...................Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ricardo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
124 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2006, 17:24:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα βιβλία του Α.Δ.Samael Aun Weor και του Α.Δ. Lakhsmi είναι για ανθρωπότητα και σ'αυτα τα links μπορείτε να τα έχετε:

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ (στα ελλινικά)
Α.Δ.Lakhsmi
www.gnostico.com (http://www.geocities.com/Athens/Parthenon/5384/greekgnosis.htm)


Βιβλία του Α.Δ.Samael Aun Weor (στα ισπανικά) 75
www.gnosis2002.com

Βιβλία του Α.Δ.Samael Aun Weor (στα αγγλικά) 29
www.geocities.com/gnosis4you

Βιβλία του Α.Δ.Samael Aun Weor (στα γαλλικά) 50
http://perso.wanadoo.fr/gnosis-samael/text/index.html

Βιβλία του Α.Δ.Samael Aun Weor (στα γερμανικά) 3
http://www.gnosis2000.com/de/3-1.php

Βιβλία του Α.Δ.Lakhsmi (στα ισπανικά) 23
http://www.gnosis.org.ve/books_lak.aspx

Βιβλία του Α.Δ.Lakhsmi (στα αγγλικά) 11
http://www.gnosis2000.com/en/3-1.php


www.gnostico.com www.gnosis2000.com

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ricardo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
124 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2006, 13:27:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
'Εμαθα ότι υπάρχει ενα ''site'' με τα βιβλία του
Α.Δ.SAMAEL AUN WEOR στα ελλενικά:

http://peiramata.tripod.com

21/3/2006 - 21/4/2006 ( Μήνας της γνωστικής αποστολής)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

swangpo
Νέο Μέλος


24 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2006, 13:29:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους swangpo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
the definiton of the immaculate conception in the case of mother mary;

does this apply to jesus conception? it is stated from the master samael that she mated with a roman soldier and consequently she gave birth to Jesus....
this means that the roman soldier was an initiate of the greatest arcanum.....
or Jesus conception was another ordinary one.....

looking for a reliable answer.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ricardo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
124 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2006, 13:46:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Yes the roman soldier is a soldier from ROMA sta ispanika ROMA anapoda einai AMOR = AGAPH DILADH is a soldier of LOVE...

But the case of Jesus is more complex...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

swangpo
Νέο Μέλος


24 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2006, 20:51:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους swangpo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
those who posessed the arcanum that time in the mediterranean countries were only the initiates of the pyramids which means that this roman soldier was an initiate????? hard to believe since
that time the romans were a bit better than barbarians so its hard to speak about roman initiates also since there was no other school in the area except the ones of the pyramids, (excluding the greek scools who didnt exist at all that precise time).
so, the only amor soldiers according to your version could be only the initiates of the pyramids and this means that master could name him also since they were counted in the fingers and he has to know him personaly.
This person is still the most important in gnosis, however nobody knows......or speaks about who's the representative of shiva's principle in jesus case.

if it were only the holy ghost (siva) who was acting that would make things easier to explain since such conception cases still exist in india.....even sadhus are able to do it with their thought from distance or with the sweat from their skin but all this doesnt apply in jesus case according to master sam.

starting reversing words that could take us very far and in this case master had no such intention to play with words since he was trying to tell us real facts????? in details.

however, even immaculate conceptions doesnt guarantee that the child would be a master or else we could examine the masters children who have no such signs. and that makes things more complicated.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ricardo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
124 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2006, 19:15:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν και γνωρίζω την ακριβή απάντηση, δεν μπωρώ μέσο INTERNET.

Αν Θέλεις να μάθεις την αλήθεια πρέπει να διαβάσεις το καφάλαιο 13 του ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ (1960) του Α.Δ.SAMAEL AUN WEOR και ίσως θα καταλαβεnεις κατι της "γέννησης" του JESUS.

RAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ricardo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
124 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/05/2006, 15:33:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Τα Βιβλία του Α.Δ.SAMAEL AUN WEOR

ΣΤΑ ΕΛΛΕΝΙΚΑ: http://peiramata.tripod.com

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: www.geocities.com/gnosis4you

ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ: http://perso.wanadoo.fr/gnosis-samael/text/index.html

ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ: www.gnosis2002.com

http://www.bibliotecagnostica.com/index1.htm

ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ: http://www.gnosis2000.com/de/3-1.php

Τα Βιβλία του Α.Δ.LAKHSMI

ΣΤΑ ΕΛΛΕΝΙΚΑ: http://www.gnosis2000.com/el/biblio.php
http://peiramata.tripod.com

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: http://www.gnosis2000.com/en/3-1.php

ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ: http://www.gnosis2000.com/fr/3-1.php

ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ: www.gnosis.org.ve

ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ: http://www.gnosis2000.com/it/3-1.php


TA SITES ΜΑΣ: www.gnostico.com www.gnosis2000.com

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/05/2006, 23:25:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Avallon, συγχώρα με την άσχετη, αλλά εννοείς ότι η Ορθόδοξη εκκλησία παραδέχεται ότι ο Ιούδας ΔΕΝ ήταν προδότης αλλά εκτελούσε έναν συγκεκριμένο ρόλο εν γνώση του Ιησού?????????

Αγαπητή Παγώνα δεν εννοώ αυτό βέβαια!
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το να κάνει αυτό το βήμα η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία δεν την εξωραϊζει γιατί έχει πολύ μεγαλύτερο δρόμο να διανύσει και πολύ περισσότερα θέματα να αναθεωρήσει από ότι η Ορθοδοξία...Δε σημαίνει όμως ότι η Ορθοδοξία έχει φτάσει σε αυτό το σημείο να βλέπει τον Ιούδα με άλλο μάτι!

Ελπίζω τώρα να με κατάλαβες...


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ricardo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
124 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2006, 12:44:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψάχνω τα βιβλία ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΡΟΔΟ και ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ του Α.Δ.SAMAEL AUN WEOR στα ελλενικά.

Eυχαριστώ πάρα πολή.

RAΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ricardo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
124 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2006, 12:10:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θέλω να ευχαριστήσω Πάρα πολή τα άτομα που μας έχει στίλει βιβλία του Α.Δ.SAMAEL AUN WEOR.

Συνεχίσω να Ψάξω τα βιβλία:

ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΔΑΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ
ΘΕΛΗΖΗ ΧΡΙΣΤΟΣ

Ευxαριστώ Πάρα πολή.

Ricardo Agesta
ricardoagesta@yahoo.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nickkk17
Νέο Μέλος

Greece
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 11:20:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nickkk17  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος nickkk17  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος nickkk17  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος nickkk17  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
kalispera se olous eimai kainoyrgio sxedon melos toy esoterica. xairomai poy brika ena foroym me to samael aoun beor.mprabo ston samael
poy mas anoixe ta matia kai mas edeixe ton sosto dromo pos na proxorisoyme stin esoteriki doyleia.
episis psaxno to pistis sofia apo ton samael sta ellinika an to exei kapoios parakalo na moy to steilei
euxaristo

email:nickspeedkills@yahoo.grΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 13:14:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου nickkk17, καλώς ήλθες στο Esoterica!
Θα σε παρακαλούσα μόνο να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες για να μας είναι ευανάγνωστα τα μηνύματα σου.

Σου εύχομαι καλή σου συνέχεια!

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Leon_
Νέο Μέλος


41 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2006, 23:00:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leon_  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε nickkk17,

Αν και δεν έχω το βιβλίο που ψάχνεις στα ελληνικά, υπάρχει ένα club στο pathfinder, όπου υπάρχουν άτομα να σε βοηθήσουν.

http://clubs.pathfinder.gr/gnosisSamaelΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nickkk17
Νέο Μέλος

Greece
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2006, 11:33:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nickkk17  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος nickkk17  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος nickkk17  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος nickkk17  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας τελικα δεν ξερω αν οντος εχει γραφτει και απο τον σαμαελ η πιστις σοφια. επισης ηθελα να πω οτι εχω το βιβλιο πιστις σοφια αλλα ειναι στα αρχαια δεν βγαζεις ακρι μερικα τα καταλαβαινω αλλα κατι αλλα δεν δειαβαζονται.οποτε αμα ξερεται αν εχει γινει μεταφρασει απο καποιον να μου το πειτε.

ευχαριστω!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Leon_
Νέο Μέλος


41 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2006, 13:57:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Leon_  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το βιβλίο πίστης σοφία γράφτηκε από τον Ιησού Χριστό και είναι από αυτά που βρέθηκαν στη έρημο πριν από μερικές δεκαετίες.

Ο Σαμαέλ Αούν Βεόρ έγραψε την Πίστης Σοφία Αποκαλυμμένη που είναι ένας σχολιασμός του πρωτότυπου κειμένου στο οποίο αποκαλύπτεται ο συμβολισμός και γενικά ο μυητικός δρόμος που μας έδωσε ο Ιησούς Χριστός.

Αλλά δεν αποκάλυψε όλους τους τόμους, κάποιους άφησε για αργότερα όταν θα έρθει ο καιρός μας είπε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ricardo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

n/a
124 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2006, 17:58:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν θέλετε βιβλία του Α.Δ.SAMAEL AUN WEOR και του Α.Δ.LAKHSMI :


ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Τα Βιβλία του Α.Δ.SAMAEL AUN WEOR

ΣΤΑ ΕΛΛΕΝΙΚΑ: http://peiramata.tripod.com

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: www.geocities.com/gnosis4you

ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ: http://perso.wanadoo.fr/gnosis-samael/text/index.html

ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ: www.gnosis2002.com
http://www.bibliotecagnostica.com/index1.htm

ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ: http://www.gnosis2000.com/de/3-1.php

Τα Βιβλία του Α.Δ.LAKHSMI

ΣΤΑ ΕΛΛΕΝΙΚΑ: http://www.gnosis2000.com/el/biblio.php
http://peiramata.tripod.com

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: http://www.gnosis2000.com/en/3-1.php

ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ: http://www.gnosis2000.com/fr/3-1.php

ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ: www.gnosis.org.ve

ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ: http://www.gnosis2000.com/it/3-1.php


TA SITES ΜΑΣ: www.gnostico.com www.gnosis2000.com
E-mail: ricardoagesta@yahoo.gr

Το κεντρο μασ ειναι στην ΑΘΗΝΑ στην Καλληθεα.
694 47 69 217
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy