ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 "ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ".... Απο το Esoterica.gr στον Alpha
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 14
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/10/2003, 16:34:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι Alati13 είμαστε ευχαριστημένοι.

Ο καθένας για τον δικό του λόγο διαφορετικός από του άλλου.

Λυπάμαι που νόμιζες ότι το κίνητρό μας ήταν η διαφήμιση. Εάν ήταν η διαφήμιση θα είμαστε τώρα σε κάποιο κανάλι να μας εκμεταλλεύονται. Να είσαι σίγουρος ότι απορρίψαμε πολλές προτάσεις στο να γίνουμε "μαϊντανοί".

Αλλά από την άλλη, είμαστε εκατοντάδες εδώ μέσα και ο καθένας για τους λόγους του. Εδώ δεν καταλαβαινόμαστε σε πολλά οι Διαχειριστές και οι Συντονιστές (!) θα καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, τόσα πολλά μέλη;;;

Κατανοώ την πικρία σου, αλλά κάνεις μεγάλο σφάλμα για τα κίνητρά μας.

Παραπάνω δεν μπορώ να πω. Έτσι κι αλλιώς οι τοποθετήσεις μου υπάρχουν μέσα σε 2-3 topics εδώ μέσα. Μπορείς να τα βρεις.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
alati13
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/10/2003, 03:55:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alati13  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε thoth έχω βρει και έχω προσέξει ιδιαίτερα τις τοποθετήσεις σου. Γι αυτό και η πικρία μου. έχω όμως ΠΡΟΣΕΞΕΙ και τις τοποθετήσεις (παρατηρήσεις και αμπελοφιλοσοφίες) κάποιων άλλων. Όταν κάποιοι έχουν την τάση να αμφισβητούν , να σνομπάρουν και να κοιτούν από ψηλά την κατηγορία παράξενο, με υπαινιγμούς πικρόχολα σχόλια και ειρωνείες, τότε απαρνούνται ταυτόχρονα και το δικαίωμα να χρησιμοποιούν αυτήν την κατηγορία για οποιοδήποτε λόγο.

Ο λαός μας το λέει πιο απλά και πιο σωστά.
« εκεί που κάνω την τουαλέτα μου δεν πάω να γλείψω.»

Να σου πω με την σειρά μου ότι νομίζω ότι κατανοώ την θέση σου και καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να πεις περισσότερα. Αν κατάλαβα σωστά διαβάζοντας ανάμεσα στις λέξεις τότε Ο.Κ.

Σε ευχαριστώ που μου απάντησες και για αυτά που είπες . Τουλάχιστον εσύ πάντα απαντάς.
Πιο πολύ όμως σε ευχαριστώ για αυτά που δεν είπες. Ίσως μια άλλη φορά, κάπου αλλού.

Όσο για το αν κάνω λάθος για τα κίνητρά σας , ίσως να έχεις εσύ δίκιο. Ο χρόνος θα μας το ψιθυρίσει ή θα το βροντοφωνάξει.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/10/2003, 11:10:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε alati13 καλημέρα
Θα μιλήσω επί προσωπικού...
Υπήρχε μεγάλος προβληματισμός πριν την εκπομπή, καθώς πραγματικά δεν μπορούσε κανείς να ξέρει που θα οδηγηθούν τα πράγματα.
Πιστεύεις ότι θέλαμε να γίνει αυτό που έγινε με την Πεντέλη; Οχι, σε καμία περίπτωση ΟΧΙ.

Σκοπός μας μάλιστα δεν ήταν καν να σταθούμε στην Πεντέλη. Η Πεντέλη θα ήταν απλά ο συνδετικός κρίκος, αν θέλεις το διαβατήριο για να μιλήσουμε για άλλα πράγματα. Κάτι που δυστυχώς ελέω των γνωστών λόγων δεν έγινε. Ισως εδώ έγινε λάθος εκτίμηση. Πως θα πας αντίθετα με αυτό που πραγματικά θέλει η τηλεόραση, δηλαδή την τηλεθέαση;
Πιστεύω πραγματικά στην καλοπροαίρετη κριτική, καθώς μαζί με την ανάλυση που πρέπει να γίνει μετά από κάποια ενέργεια, σε βοηθά να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον.
Άρα ευπρόσδεκτη η οποιαδήποτε καλοπροαίρετη κριτική...η οποία βασίζεται αποκλειστικά σε αυτά που φάνηκαν όταν η εκπομπή ήταν ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
Πρέπει να δούμε τα πάντα στα πλαίσια μίας Στρατηγικής, όπου θα υπάρχει ξεκάθαρα ένας στόχος. Είναι λογικό να υπάρχουν στην πορεία διάφορες αλλαγές, καθώς κινούμαστε μέσα σε ένα δυναμικό περιβάλλον. Ο στόχος όμως υπάρχει και σίγουρα όπως λέει και ο thoth...δεν είναι να γίνουμε τηλεοπτικοί μαιντανοί.

Ξέρεις κάτι; Πιστεύω πολύ σε ένα μεγάλο "προτέρημα" (πολύ ειρωνικό ακούγεται) του Έλληνα. Στην Λήθη. Γρήγορα θα ξεχασθούν όλα τα περί Πεντέλης και θα ξαναβρεί το βουνό την ηρεμία του. Θα μείνουν μόνο αυτοί που πρέπει να μείνουν και σέβονται πραγματικά τον χώρο.

Και κάτι τελευταίο...Ρε παιδιά έχω την αίσθηση ότι υποτιμάτε φοβερά την δύναμη της φύσης. Πιστεύετε ότι μερικές εκατοντάδες περίεργοι τύποι μπορούν πραγματικά να κάνουν κακό στην φύση; Όταν κάποια στιγμή θα υπάρξει η αντίδρασή της θα τρέχουμε όλοι μας να κρυφτούμε...


Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/10/2003, 12:32:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ και τον Old Tiger που απάντησε και έδωσε τις απόψεις του. 'Εχουν μεγάλη αξία γιατί ήταν στην πρώτη γραμμή πυρός

Alati13, μετά από τόσα μηνύματά σου, και την στάση σου στις δύσκολες στιγμές, μπορώ να πω ότι εκτιμώ πολύ τις απόψεις σου και την προσωπικότητά σου, για αυτό και προσπαθώ να σου εξηγήσω κάποια πράγματα, για να κατανοήσεις την στάση μας. Αν ρωτούσαν κάποιοι άλλοι που το μόνο που έχουν δείξει είναι να θέλουν να το παίξουν έξυπνοι ή να μας στριμώξουν στον τοίχο, δεν θα έκανα τον κόπο να τους απαντήσω ή θα τους απαντούσα με το ύφος που θα καταλάβαιναν. Είμαι πολύ κακός, όταν χρειάζεται !!!

Έχεις δίκιο σε κάποια πράγματα και, ναι, σε κάποια συζήτηση από κοντά θα πούμε περισσότερα, όταν αυτό είναι εφικτό.

Για το θέμα της "πώλησης" τώρα.

Γνωρίζεις μάλλον ότι το βιντεάκι το είχε τραβήξει η ομάδα έρευνας πολύ καιρό πριν την εκπομπή.

Γνωρίζει κανείς αν κάναμε καμιά προσπάθεια τόσο καιρό, μέχρι την γνωστή εκπομπή, να το "πουλήσουμε" πουθενά;

Απευθυνθήκαμε σε καμιά εκπομπή, σε καμιά εφημερίδα, σε κανένα περιοδικό;

Όχι, δεν κάναμε τίποτε από αυτά.

Μήπως όμως και το κρύβαμε; Όχι. Αντίθετα είχαμε δημοσιοποιήσει άμεσα την ύπαρξη αυτού του βίντεο, μέσα από το forum.

Άρα, αν θέλαμε διαφήμιση, ήταν εύκολο να την κυνηγήσουμε πολύ πιο πριν. Αλλά δεν το κάναμε.

Το θεωρήσαμε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο (και είναι από τα σοβαρότερα στοιχεία στα τελευταία χρόνια) για την ύπαρξη όντων ή φαινομένων που είναι ανεξήγητα.

Κάποια στιγμή μας τηλεφώνησαν από τον ALPHA και μας ζήτησαν (όπως έγινε και πέρυσι, να πάμε στην εκπομπή τους. Έτσι κι αλλιώς, δηλαδή, είχαμε την δυνατότητα να πάμε στην εκπομπή εφόσον ήμαστε ήδη φιλοξενούμενοι. Η εκπομπή είχε θέμα τα Φαντάσματα κι εμείς είδαμε τι στοιχεία είχαμε να παρουσιάσουμε ως Esoterica και ξεκινήσαμε να τα συλλέγουμε.

Μια από τις αρκετές αποστολές του Esoterica.gr είναι και να βοηθήσει στην έρευνα των ανεξήγητων φαινομένων και να αποδείξει ότι υπάρχουν όντα και φαινόμενα πέρα από αυτό το επίπεδο που έχουμε ερευνήσει. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ξεθάψαμε και το βιντεάκι, το οποίο, όπως φάνηκε, εντυπωσίασε τόσο πολύ που όλα τα άλλα υλικά που είχαμε μαζέψει και δώσαμε στην εκπομπή παραμερίστηκαν και η σύνταξη της εκπομπής εστίασε σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό.

Τα αποτελέσματα ήταν μικτά.

Ως προς τους στόχους του Esoterica.gr είχαμε μεγάλη επιτυχία. Γενικά παρουσιάσαμε εντυπωσιακά στοιχεία ότι μπορεί να υπάρχουν πλάσματα ή φαινόμενα που δεν είναι εύκολο να τα εξηγήσουμε. Αυτός είναι κι ένας στόχος μας. Με βάση αυτόν τον στόχο μας, όντως, κάναμε καλή δουλειά. Τώρα θα υπάρχει περισσότερος κόσμος που δεν θα λέει αμέσως "βλακώδη και αναπόδεικτα όλα αυτά περί στοιχειών ή φαντασμάτων". Αυτό το βιντεάκι έβαλε το λιθαράκι του σε αυτό που επιδιώκει να δείξει το Esoterica.gr.

Από την άλλη υπήρχαν και οι αρνητικές συνέπειες της υπερπροβολής αυτού του βίντεο. Και για λίγο καιρό η σπηλιά της Πεντέλης θα βογγήξει, αλλά σε λίγο καιρό όλα θα ηρεμήσουν και η μόδα θα περάσει.

Και ρωτάω: Με βάση τους στόχους του Esoterica.gr έπρεπε να θάψουμε το βιντεάκι; Δηλαδή αν ένας αρχαιολόγος ανακαλύψει ερείπια ενός αρχαίου ναού σε μια ανασκαφή, θα κρύψει την ανακάλυψή του γιατί θα φοβάται ότι πολλοί περίεργοι και βέβηλοι θα κατακλύσουν την περιοχή και θα εμποδίσουν το έργο της ανασκαφής ή θα βεβηλώσουν τον χώρο; Θα προβληματιστεί βέβαια αλλά θα προχωρήσει σε αυτό που είναι το έργο του και ο σκοπός του και προβάλλει την ανακάλυψή του.

Εμείς ως Esoterica.gr τι έπρεπε να σκεφτούμε πρώτα; Τον κόσμο που θα κατέκλυζε την σπηλιά (αν και είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε ότι θα γίνει τόσος χαμός) ή το γεγονός ότι θα δίναμε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα προβλημάτιζε χιλιάδες σκεπτικιστές και θα επιβεβαίωνε τις διαισθήσεις πολλών άλλων ανθρώπων; Προτιμήσαμε να κάνουμε αυτό που μας επέβαλλαν οι αρχικοί σκοποί δημιουργίας μας. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να τα έχουμε όλα δικά μας. Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

Δυστυχώς υπήρχαν και αρνητικές συνέπειες. Αλλά ακόμα επιμένουμε ότι αυτό ήταν ένα από τα σημαντικά στοιχεία που έπρεπε να εμφανιστεί στον κόσμο. Μακάρι να είχαμε τραβήξει το βίντεο στον... πλανήτη Άρη και να γλίτωνε ο πλανήτης από τους περίεργους τουρίστες αφού δεν θα μπορούσαν να πάνε, αλλά, το "πλασματάκι", μας εμφανίστηκε στην σπηλιά του Νταβέλη. Τι να κάνουμε; Λυπάμαι αλλά, υπομονή, η μόδα θα περάσει...

Και τέλος αυτή η εκπομπή έκανε κι ένα καλό στο Esoterica.gr, τους λόγους τους έχω γράψει σε άλλο topic. Το μεταφέρω ελπίζοντας να μην κουράσω...

quote:
Στα αλήθεια δεν είχαμε και δεν έχουμε ανάγκη καμιά εκπομπή τηλεοπτική για να μας διαφημίσει. Δεν την είχαμε ανάγκη τότε που είμαστε "3 κι ο κούκος" θα την έχουμε τώρα που πλέον η δυναμική της ανάπτυξής μας είναι ισχυρή και αυτοτροφοδοτούμενη;

Θα το πω λίγο... σλογκανικά και να με συγχωρήσετε εάν φαίνεται ως αυτοέπαρση, δεν είναι αυτο το κίνητρό μου.

Δεν έχουμε εμείς ανάγκη τις τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτές έχουν ανάγκη από εμάς

Αυτές μπορούν και πρέπει να δουν την φρεσκάδα μας, την αγάπη μας για το αντικείμενο αυτό, τον αγνό μας ενθουσιασμό, την ανοιχτή μας αγκαλιά σε όλους τους ειλικρινείς μας επισκέπτες, τον αδιαπραγμάτευτο ερασιτεχνισμό μας κ.α.

Εμείς μπορούμε να τα διδάξουμε αυτά μόνο με το παράδειγμα της παρουσίας μας και της εργασίας που κάνουμε καθημερινά. Εμείς μπορούμε να τους δείξουμε ότι δεν έχουμε την ανάγκη των πεφωτισμένων, των "επαγγελματιών" της μεταφυσικής, των "κομπιναδόρων" της ενημέρωσης για τα ανεξήγητα φαινόμενα.

Εμείς είμαστε που μπορούμε και πρέπει να κραυγάσουμε ότι η μεταφυσική, ο εσωτερισμός και το ανεξήγητο είναι σοβαρά ζητήματα και ότι μπορούμε όλοι να τα προσεγγίσουμε χωρίς φανατισμούς, τρομοκρατίες, ψευτοεντυπωσιασμούς και εμπορικότητες.

Και αυτά προσπαθήσαμε να κάνουμε (όσο μας άφησαν βέβαια) στην εκπομπή στην οποία μας κάλεσαν και δεν ζητιανέψαμε εμείς την παρουσία μας εκεί.

Εάν, από εδώ μέσα, παλεύουμε για αυτές τις αξίες, γιατί να αρνηθούμε να το δοκιμάσουμε και με άλλα μέσα; Το Esoterica ως διαδικτυακός τόπος είναι η σταθερή μας κολώνα, το "σπίτι" μας. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν και δεν ζητάμε άλλη στέγη.

Έτσι πήγαμε με όρεξη και υπερηφάνια εκεί που μας κάλεσαν, όχι για να "γλύψουμε", ούτε για να "πουλήσουμε". Πήγαμε εκεί για να δείξουμε ποιοι είμαστε και τι έχουμε κάνει, με τελείως διαφορετικά κίνητρα από αυτά που έχουν οι ίδιοι. Πήγαμε εκεί για να δείξουμε ότι είναι προτιμότερο να ερευνάς και να ανακαλύπτεις μόνος σου τα ανεξήγητα φαινόμενα από το να κλέβεις και να αναμασάς την δουλειά των άλλων. Πήγαμε εκεί για να δείτε ότι είμαστε πλέον ΕΔΩ, δυνατοί και οργανωμένοι. Πήγαμε εκεί για εσάς, για να δείτε ότι αυτό που κάνουμε εδώ είναι ζηλευτό και μοναδικό.

Δυστυχώς, δεν μας άφησαν να παρουσιάσουμε το τι είμαστε, στον βαθμό που θα θέλαμε.

Ξέρετε πόσες φορές μας ζήτησαν να πάμε από εκεί και πέρα σε τηλεοπτικές εκπομπές (και όχι μόνο στο "Μπορώ") και αρνηθήκαμε; Αρκετές φορές.

Είπαμε ότι θα πάμε εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε κάτι να πούμε και αν μας εγγυηθούν ότι θα μας αφήσουν να το πούμε. Για αυτό και αρνηθήκαμε την συμμετοχή μας, παρά μόνο ζητήσαμε να παρέμβουμε, εκεί που μας αδικούσαν όταν χρησιμοποίησαν το βίντεο από την ομάδα έρευνας του Esoterica και το οικειοποιούνταν και το σχολίαζαν εντελώς ανόητα.

Δεν τους έχουμε ανάγκη και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

Δεν τους παρακαλούμε να έρθουν αυτοί εδώ αλλά μας παρακαλούν να πάμε εμείς εκεί.

Και αυτό είναι το δείγμα ότι πάμε καλά κι ότι στεκόμαστε στα πόδια μας.

Αυτό συμβολίζει για εμένα η παρουσία μας στην τηλεοπτική εκπομπή


Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε πραγματώσει τους στόχους μας. Όχι, αυτοί είναι τόσο μακρινοί που δεν νομίζω να φτάνει μια ζωή για να γίνουν.

Αυτό σημαίνει απλώς, ότι είμαστε εδώ, μια πηγή εναλλακτικής ενημέρωσης, μια δυνατή συνεκτική κοινότητα ανταλλαγής απόψεων, που "γεννάει" (πέρα από τις αδυναμίες που φυσιολογικά υπάρχουν) ειδήσεις, σκέψεις, πρωτοτυπία κ.α.

Η εκπομπή (το είπα και άλλοτε) θα ξεχαστεί. Εμείς όμως αποδείξαμε ότι είμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη. Ένα πείραμα, μια δοκιμασία, ένα στοίχημα που πέτυχε. Και αυτό είναι καλό πρώτα, πρώτα, για εμάς. Μια ένεση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου και τα δικά μου συμπεράσματα. Και αυτά κρατώ εγώ από αυτήν την αξιόλογη περιπέτεια.

Δεν περίμενα τίποτε άλλο. Δεν είχαμε ανάγκη να πάμε στην τηλεόραση για να επιβιώσουμε. Είχαμε κάτι να πούμε, κάτι να δείξουμε, κάτι να προσφέρουμε, κάτι που είναι μοναδικό και κάτι που είναι στηριγμένο σε πολύ διαφορετικές βάσεις από την εμπορική λιγούρα των ΜΜΕ.

Δεν αξίζει να το γιορτάζουμε ως ένα σύμβολο ανάπτυξής μας;

Νομίζω ναι.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/10/2003, 22:30:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
..."δεν μπορω να πω" -μου λυθηκαν ολες οι αποριες-


anyway...
ωραιο φιναλε για το θεματακι


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
alati13
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/10/2003, 00:30:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alati13  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε oldtiger πίστεψέ με, αν νόμιζα ότι θέλατε να γίνει αυτό που έγινε στην σπηλιά δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση τώρα. Πιστεύω όμως ότι δεν εκτιμήσατε σωστά το μέγεθος της απήχησης και των επιπτώσεων.

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα ; το πρόβλημα είναι πάντα στις μεγάλες προσδοκίες.
Όταν φιλοξενούμαι από μια ομάδα ανθρώπων που μέσα από 55000 μηνύματα, από 2000 μέλη και 2200 θέματα , έχουν καταφέρει να κρατήσουν ένα επίπεδο υψηλό και με κάνουν να νιώθω όμορφα που συμμετέχω , τότε από αυτούς τους ανθρώπους έχω μεγαλύτερες προσδοκίες από ότι από κάποιους άλλους. Γι αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορούσε να υπάρξει ένας τρόπος να δείξετε αυτό το βίντεο και παράλληλα να προστατέψετε την σπηλιά και την Πεντέλη (ειδικά όταν υπάρχει τέτοιο ιστορικό) .

Για το τελευταίο που λες φίλε old tiger θα ήθελα να σου πώ ότι δεν υποτιμώ καθόλου την δύναμη της φύσης. Απλά έχω δει τα θαυμαστά μεγαλεία της βλακείας και της ανωριμότητας του ανθρώπου (πόλεμοι σφαγές καταστροφή κάθε τι όμορφου πάνω στη γη) και μου είναι αδύνατον να τα υποτιμήσω ή να πάψω να τα φοβάμαι.

Φίλε Thoth πρώτα από όλα να σου πω ότι ειλικρινά με τιμά που έγραψες όλα αυτά και μου εξήγησες τις θέσεις σας. Τις κατανοώ αλλά θα μου επιτρέψεις να εξακολουθήσω να διαφωνώ.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια όλοι μας αλλά περισσότερο από όλους ΕΓΩ, ότι όλα αυτά που λέω τα λέω από την θέση που βρίσκομαι. Δηλαδή ΕΞΩ από τον χορό. Στην αναπαυτική μου πολυθρόνα και χωρίς σταγόνα ιδρώτα. Παρά όλα αυτά… εξακολουθώ να έχω μια άποψη και να διαφωνώ. Ειδικά στο θέμα του δεύτερου μηνύματος μου.

Με ρωτάς τι θα έπρεπε να κάνει ένας αρχαιολόγος αν ανακαλύψει τα ερείπια ενός αρχαίου ναού. Να σου θυμίσω τι έγινε πέρσι στην Κρήτη με τα οστά που είχαν βρεθεί στο υποθαλάσσιο σπήλαιο;;; τα κανάλια το μετέδωσαν και να κόκαλα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Κάποιοι βέβηλοι τα έκλεψαν. Φυσικά και έπρεπε να ενημερώσουν ότι έκαναν αυτή την τεράστια ανακάλυψη. Όμως μόνο όταν θα ήταν απόλυτα έτοιμοι και προετοιμασμένοι. Και η σπηλιά δεν αντέχει άλλη επιδρομή βαρβάρων. Αυτή ήταν η τρίτη. Την έχεις δει και γνωρίζεις την ιστορία της οπότε καταλαβαίνεις πολύ καλά τι λέω.

Αρκετά όμως σας κούρασα και θα κλείσω με μια ευχή και τίποτα άλλο. Ειλικρινά μακάρι όλοι να είχαν το δικό σου κύρος και σοβαρότητα και μακάρι εγώ να κάνω λάθος.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/10/2003, 00:36:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
[h3]Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ....ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΛΕΥΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ !!!!!

Aγαπητή γάτα θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου!
Ο καλύτερος τρόπος για να διαψεύσεις κάτι είναι δια της πεπατημένης οδού (τετριμμένης αλλά καθόλου ξεπερασμένης γιατί μερικά πράγματα είναι all time classic ...)να παρουσιάσεις δηλαδή την αλήθεια μέσα από στοιχεία και επιχειρήματα.

Ο χλευασμός και η γελειοποίηση το μόνο που κάνουν είναι να προβληματίσουν τόσο για τα λεγόμενα όσο και για το κίνητρο της μεθόδου του αντίλογου ...

Αγαπητέ Νταβέλη θα συμφωνήσω με την Οστρια που με καλύπτει απόλυτα, που την καλύπτει η cat , που την καλύπτει η amalia κ.λ.π. κλπ...
Η παρουσία σου είναι σημαντική και πιστεύω ότι έχεις πολλά να προσφέρεις αλλά και να σου προσφέρει το esoterica...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Omni
Νέο Μέλος

Greece
27 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/10/2003, 15:44:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Omni  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παρόλο που αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα, εδώ και κάμποσο καιρό συμμετέχω στα τεκταινόμενα του φόρουμ και απλά προσπαθώ να εξαντλήσω την ανάγνωση των θεμάτων που ενδιαφέρομαι, πριν εκθέσω τις απόψεις μου. Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το τόπικ του φίλτατου Νταβέλη, είχε ήδη όγκο πολλών σελίδων και αφού "κατέβασα" την εκτυπώσιμη μορφή του στο word, χρειάστηκα περίπου 12 ημέρες για να διαβάσω και τις 352 σελίδες (στο word πάντα). Ενώ τελείωνα την ανάγνωση και θα ήθελα να παραθέσω κάποιες απόψεις, δημοσιεύθηκε η είδηση για την παρουσίαση στον Alpha και έτσι παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή και την εκπομπή. Παρακολούθησα όμως και όλα τα "κατόπιν εορτής", όπως λέει ο φίλος alati13, με τον οποίο συμφωνώ σε πάρα πολλά σημεία.
Όλοι μετά την εκπομπή μείναμε με μια πικρή γεύση στο στόμα, γιατί αλλιώς τα περιμέναμε και αλλιώς μας βγήκαν. Ευτυχώς που τα μέλη του esoterica που παρευρέθηκαν, άντεξαν στην ισοπέδωση.
Η γεύση όμως αυτή έγινε (και γίνεται) ακόμα πιο πικρή παρακολουθώντας τις επιπτώσεις της δημοσιότητας. Το θέμα της Πεντέλης έγινε βορά σε κάθε είδους εκπομπές (ελαφρές, σατιρικές, δελτία ειδήσεων κλπ) με κοινό χαρακτηριστικό όλων, την έλλειψη της σοβαρότητας που χρήζει το θέμα.
Πολύς κόσμος άρχισε να συρρέει στην Πεντέλη για να δει, τι άραγε ??
Πολλά μέλη του φόρουμ στεναχωρήθηκαν με αυτή την κατάσταση, με αποκορύφωμα, την απέχθεια που ένιωσε ο φίλτατος Νταβέλης για τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να κλειδωθεί το τόπικ.
Όλα αυτά δεν είναι πληγές ? Σίγουρα είναι ..
Φίλτατε thoth, πιστεύω ότι κανένα μέλος του φόρουμ δεν μπορεί να σας αποδώσει ταπεινά κίνητρα ή προσπάθεια εκμετάλλευσης. Όλοι κατανοούμε τον σκοπό για τον οποίο θελήσατε να δημοσιοποιήσετε το θέμα στην τηλεόραση. Και είμαστε πολλοί ... Όμως οι επιπτώσεις νομίζω δεν αξιολογήθηκαν σωστά. Όπως ανέφερα παραπάνω, αν κάποιος έχει όλο το τόπικ τυπωμένο και το διαβάσει, θα μείνει έκθαμβος από τον πλούτο των στοιχείων και των απόψεων που παρατίθενται και νομίζω ότι θα μπορούσαν να είχαν παρατεθεί πολύ περισσότερα, αν δεν είχε κλειδωθεί. Πόσο μάλλον αν οργανώνονταν σωστές έρευνες από τα μέλη του φόρουμ. Θα μπορούσαν να γίνουν, όχι μία, αλλά τουλάχιστον 10 εκπομπές της διάρκειας που είχε αυτή που παρακολουθήσαμε. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν ρυθμιστεί όλες οι λεπτομέρειες και οι εκπομπές θα έχουν την απαιτούμενη σοβαρότητα.
Πολύ δύσκολο αυτό, στην εποχή του τηλεοπτικού κατήφορου, θα μου πείς. Και έχεις δίκιο, η τηλεόραση έπιασε πάτο.
Επειδή όμως η κριτική χωρίς προτάσεις είναι μάλλον άγονη, σε ότι με φορά, σε ενημερώνω ότι έχω κάθε διάθεση να συνεισφέρω σε μελλοντικές έρευνες ή άλλους τρόπους εξέτασης ή και δημοσιοποίησης των θεμάτων αυτών. Και η συνεισφορά μου αυτή μπορεί να είναι με δύο τρόπους. Είτε με τις γνώσεις και τις απόψεις μου, είτε μέσω εθελοντικής οικονομικής προσφοράς, προκειμένου να καλυφθεί το όποιο κόστος συνεπάγονται τέτοια εγχειρήματα. Πιστεύω ότι κάτι ανάλογο μπορούμε να προσφέρουμε όλα τα μέλη του esoterica, εάν ζητηθεί. Και, το ξαναλέω, είμαστε πολλοί ...
Με έχει λυπήσει το γεγονός της συναισθηματικής φόρτισης του φίλου Νταβέλη και το κλείδωμα του τόπικ. Τον καλώ να βρεί την δύναμη να το ξεπεράσει και να ξανανοίξει το τόπικ παραθέτοντας κάποιους στίχους του Καβάφη μας, που χαϊδεύει κάποιες ευαίσθητες χορδές ...

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη ...
...........................................................
Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, τον άγριο Ποσειδώνα μη φοβάσαι
Τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρείς, αν μένει η σκέψη σου υψηλή, αν υψηλή συγκίνηση το σώμα και το πνεύμα σου αγγίζει
Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, τον άγριο Ποσειδώνα δε θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβαλείς μεσ' την ψυχή σου, κι αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου
.........................................................


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/10/2003, 16:19:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλωσόρισες Omni.

Ευχαριστώ για την παράθεση των απόψεών σου.

Είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι οι φίλοι μας, εκτιμούν την προσπάθειά μας και ας μας κάνουν και σκληρή κριτική. Οποιαδήποτε κριτική είναι καλοπροαίρετη είναι σίγουρα χρήσιμη.

Νομίζεις ότι στην εκπομπή είχαμε να πούμε μόνο για το βίντεο; Νομίζεις ότι δεν ήμαστε προετοιμασμένοι για να προστατέψουμε και την σπηλιά και το κύρος μας; Ξέραμε ότι θα δώσουμε μάχη και την δώσαμε.

Απλώς εγώ δεν είμαι καθόλου απαισιόδοξος, ούτε ζυγίζω αρνητικά το γεγονός, με βάση τις πρώτες εξωτερικές και επιπόλαιες συνέπειες και αντιδράσεις.

Όλα τα ανεξήγητα φαινόμενα γίνονται πάντα αντικείμενο εκμετάλλευσης και κοροϊδίας. Το συγκεκριμένο γιατί να αποφύγει τον κανόνα;

Στην "στροφή του χρόνου", κάπου εκεί στο μέλλον, βάλαμε ένα λιθαράκι δυνατό για να γίνει σημαντική και αναγκαία η μελέτη των, λεγόμενων τώρα, ανεξήγητων φαινομένων. Εκεί είναι που καρφώσαμε το βέλος μας και όχι στα χαζοσόου και στους εμποράκους τους.

Επίτρεψέ μου, να είμαι, για αυτόν τον λόγο, ικανοποιημένος.

Τώρα για το θέμα μιας εκπομπής δικής μας, τίποτε δεν έχει κλείσει.

Οι προτάσεις υπάρχουν (και μάλιστα σοβαρές), εμείς προβληματιζόμαστε.

Ας αφήσουμε τον χρόνο να περάσει. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για αποφάσεις και συμπεράσματα.

Τα κύματα δεν έχουν καταλαγιάσει και οι πνιγμένοι δεν είναι λίγοι. Ας σωθούν τουλάχιστον οι ναυαγοί. (Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε)

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/10/2003, 17:24:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια καλησπέρα σε ένα θέμα που τελικά ΜΑΛΛΟΝ στοίχειωσε τα forums...

Για το ΜΟΝΟ που μπορώ να ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ φίλε Αλάτι13 είναι αυτό που παρέθεσες και σου έκανε ΕΝΤΥΠΩΣΗ...
Τόση που ξεκινάς με αυτό...

quote:
Στις 16/09/03 ο Κέλσος αναγγέλλει την περιβόητη εκπομπή που θα γινόταν μια μέρα μετά (17/09/03) . με άφθονο ενθουσιασμό μάλιστα , μας προτρέπει στο τέλος του μηνύματος του να ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!!

Πράγματι αναφέρω το "ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ", γιατί ΗΤΑΝ μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για όλα εκείνα τα μέλη που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΒΙΝΤΕΟ και πολύ περισσότερο που ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ, να το δούνε...
Να το παρακολουθήσουν στη τηλεόρασή τους και να το αντιγράψουν στο βίντεό τους για να το έχουν...
Να το ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ...
Να το ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ...
Να βγάλουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...
Να παραθέσουν στο παρόν τόπικ τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...
Να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ επάνω σε αυτά...

Μη με ρωτήσεις το ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ το θέμα...
Διάβασες είπες, ΑΡΑ κατάλαβες...

Αναφέρεσαι σε ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ...
Που τις είδες φίλε μου;;;
Ρωτάω για να πάμε να τριγύσουμε τ'αμπέλι, να φτιάξουμε μούστο, να πιούμε ΚΡΑΣΙ...

Σε ποιούς αναφέρεσαι φίλε μου Αλάτι13 όταν λές:

quote:
Όταν κάποιοι έχουν την τάση να αμφισβητούν , να σνομπάρουν και να κοιτούν από ψηλά την κατηγορία παράξενο, με υπαινιγμούς πικρόχολα σχόλια και ειρωνείες, τότε απαρνούνται ταυτόχρονα και το δικαίωμα να χρησιμοποιούν αυτήν την κατηγορία για οποιοδήποτε λόγο.

Και που τα είδες εσύ όλα αυτά που αναφέρεις;;;

Ας ΜΗΝ δυναμητίζουμε άλλο το θέμα...
Η συνεισφορά ΟΛΩΝ είναι ένα ΓΕΓΟΝΟΣ...
Την οπτική που ΜΠΟΡΕΙ ο καθένας και βλέπει τα πράγματα, δεν έχει να κάνει με το ΤΙ ΘΕΛΕΙ, αλλά με το ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ...

Φυσικά στα όσα λές ότι "πουλήσατε" κλπ κλπ, ο Τρισμέγιστος νομίζω πώς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους...

Ελπίζω να σου ξεκαθάρισα το λόγο που ανοίχτηκε το παρόν τόπικ...
Για οποιεσδήποτε παιρετέρω πληροφορίες, ΕΑΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ, είμαι στη διάθεσή όποιου τις ζητήσει...

Φιλικά,

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/10/2003, 17:31:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Omni ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΟΣΟΡΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ESOTERICA.gr.

ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.

ΦΙΛΕ Omni ΠΟΛΛΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ.
ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΟΧΙ ΜΗΝ ΠΑΣ ???

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ????

ΠΟΛΛΟΙ ΠΗΓΑΝ ....
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ,ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΝΕ...

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΝΑ ΚΥΛΑ..

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ
ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ
ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ...

ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΑΞΑΜΕ...

ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr ΝΑ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.. (ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

baxter
Νέο Μέλος

Greece
31 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/10/2003, 22:33:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους baxter  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
bravo re alati13! mazi sou...
thimisou : the soul of men is easily corrupted..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Omni
Νέο Μέλος

Greece
27 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2003, 00:36:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Omni  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλτατε thoth
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα σου.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είσαι ικανοποιημένος και αισιόδοξος σχετικά με το θέμα, αφού έτσι κι αλλιώς το "ισοζύγιό" του είναι απείρως θετικό. Και όχι μόνο το θέμα της Πεντέλης. Για πολλά θέματα, πολλοί άνθρωποι καταθέτουν τις εμπειρίες τους, συζητούν, στοχάζονται, μελετούν, ανταλλάζουν απόψεις και πολλές φορές μαλώνουν κιόλας. Και αν μπορέσεις να το δεις εκ του μακρόθεν, από την δική μου πλευρά (που μας χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα) θα διαπιστώσεις ότι όλη αυτή η ζύμωση, είναι γεμάτη φως και διαθέτει μεγάλη δόση ιερότητας.
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που χαρακτηρίζεις τις υπάρχουσες προτάσεις "σοβαρές" και είμαι απόλυτα βέβαιος οτι το λιθαράκι είναι δυνατό και ο σπόρος που έπεσε, φύτρωσε στο μέλλον. Και το μέλλον αυτό είναι εδώ μαζί μας ... Συμφωνώ μαζί σου οτι είναι κάπως νωρίς για αποφάσεις και συμπεράσματα, αλλά έτσι κι αλλιώς, ο πανδαμάτωρ χρόνος θα γεννήσει εξελίξεις. Και ο πόνος που πολλές φορές αισθανόμαστε όλοι στο esoterica δεν μπορεί παρά να είναι ωδίνες γέννας.

Φίλτατε avatargr
Σε ευχαριστώ και σένα για το καλωσόρισμα σου.
Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να σταματήσει κανέναν και μάλλον όσοι δεν ένιωσαν κάτι, βρίσκονται ακόμη βουτηγμένοι στην πλάνη. Είναι καθαρά θέμα ωρίμανσης (όχι αναγκαστικά ηλικιακής) και χρειάζονται βοήθεια και καθοδήγηση, όπως άλλωστε όλοι μας κάποιες φορές. Γι αυτό το λόγο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται, να δημοσιοποιούνται. Δεν θα συμφωνήσω στο να αναταραχθούν απλώς τα νερά. Δεν είναι αρκετό ... Πρέπει η παλίρροια από την φάση την αμπώτιδας να περάσει στη φάση της πλημμυρίδας.
Όσον αφορά το θέμα της βοήθειας από τα μέλη του esoterica ώστε να υποστηριχθούν εγχειρήματα που άπτονται των θεμάτων του φόρουμ και επειδή αντιλήφθηκα oτι δεν υπάρχει περίπτωση κάτι τέτοιο να ζητηθεί εκ μέρους σας από τα μέλη, ακόμα και αν αυτό έχει τη μορφή του εθελοντισμού, σκοπεύω να ανοίξω νέο τόπικ για να συζητηθεί δημοσίως το θέμα. Θέλω λίγο χρόνο να το μελετήσω, αν και οι πιο σωστές λύσεις θα προκύψουν στις συζητήσεις. Βλέπεις φίλε thoth ο σπόρος φύτρωσε ...
Για να ξεκαθαρίσω όμως απόλυτα την θέση μου, καταθέτω οτι δεν προσδοκώ κανενός είδους ανταμοιβή ή ευχαριστία, παρά μόνο την ικανοποίηση μου στο οτι συμβάλλω στο όραμα.

Στέλνω τις καλύτερες σκέψεις μου στα μέλη του φόρουμ, γνωρίζοντας ότι θα τις νιώσουν

Υ.Γ. Σε κάποιο θέμα, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση κάποιων μελών κάποια συγκεκριμένη μέρα και ώρα στο φόρουμ. Ήταν τότε που κάθε παρευρισκόμενος έστελνε στο τόπικ την χάντρα. Επειδή θεωρώ μεγάλης σημασίας το όλο γεγονός, μήπως μπορεί κάποιος να μου στείλει κάποιο λίνκ ? Δεν μπορώ να το βρω ...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2003, 01:32:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
OMNI, το topic που ζητάς είναι αυτό

"Η ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ"

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
omega
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
167 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2003, 12:11:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους omega  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
..."δεν μπορω να πω" -μου λυθηκαν ολες οι αποριες-


anyway...
ωραιο φιναλε για το θεματακι


Πολυ σωστα φιλη ΑΤΜΑ

και ακομα καλυτερα ο old tiger

quote:
Ξέρεις κάτι; Πιστεύω πολύ σε ένα μεγάλο "προτέρημα" (πολύ ειρωνικό ακούγεται) του Έλληνα. Στην Λήθη. Γρήγορα θα ξεχασθούν όλα τα περί Πεντέλης και θα ξαναβρεί το βουνό την ηρεμία του. Θα μείνουν μόνο αυτοί που πρέπει να μείνουν και σέβονται πραγματικά τον χώρο.


Ακους φιλε NTAVELIS


Edited by - omega on 14/10/2003 15:13:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alati13
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2003, 18:39:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alati13  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κέλσο, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο (τουλάχιστον για εμένα) να κατανοήσω το πώς γίνεται να καταφέρνεις να μου κάνεις όλες αυτές τις ερωτήσεις περιμένοντας μια απάντηση, και ταυτόχρονα να ζητάς να ΜΗΝ δυναμιτίζουμε άλλο το θέμα.

Θα βάλω το πρέπει πιο πάνω από τα θέλω μου και θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι δεν χρειάζεται να δυναμιτίζουμε την συζήτηση. Έτσι λοιπόν , αν πραγματικά θα ήθελες να ξέρεις τις απαντήσεις μου, τότε η ηλεκτρονική μου διεύθυνση είναι στην διάθεσή σου.

Θα διαφωνήσω βέβαια με την εισαγωγή του μηνύματός σου μια που πιστεύω ότι αυτό το θέμα δεν έχει στοιχειώσει τα φόρουμ αλλά αντίθετα με τον αρχικό λόγο ύπαρξής του, τώρα είναι η ευκαιρία για μια εποικοδομητική συζήτηση που ίσως βοηθήσει τους συντονιστές στα μελλοντικά τους σχέδια.

Ο φίλος ΤΗΟΤΗ έγραψε ότι

«Στην "στροφή του χρόνου", κάπου εκεί στο μέλλον, βάλαμε ένα λιθαράκι δυνατό για να γίνει σημαντική και αναγκαία η μελέτη των, λεγόμενων τώρα, ανεξήγητων φαινομένων. Εκεί είναι που καρφώσαμε το βέλος μας και όχι στα χαζοσόου και στους εμποράκους τους.»

Ειλικρινά σηκώνω το ποτήρι μου στην υγειά αυτού , και αν πραγματικά μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο, τότε θα είναι η πρώτη φορά που θα χαρώ που ήμουν τόσο κοντόφθαλμος. ( το λέω ειλικρινά και χωρίς καμιά δόση ειρωνείας).

Τέλος να καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου τον φίλο Omni και να του ευχηθώ ένα όμορφο και εποικοδομητικό ταξίδι


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2003, 20:44:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΟΜΝΙ ΣΤΑ ΕΣΩ

ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2003, 22:21:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
To θέμα έχει πλατιάσει ή είναι η ιδέα μου?


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
bladerunner
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2003, 23:02:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bladerunner  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα....

Δεν θυμάμαι αν είχε αναφερθεί εδώ μέσα, ή στην εκπομπή της Δρούζα, το γεγονός ότι θα είναι μια σειρά εκπομπών που θα γίνουν με αυτήν, την "περίεργη" θεματολογία....

Πότε θα γίνει η επόμενη; Είστε ενήμεροι;

-------------------------
Μώρε κάτι θέλει να μου πει η ζωή...... Αλλά τί είναι αυτό;;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2003, 23:31:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

To θέμα έχει πλατιάσει ή είναι η ιδέα μου?

Τάδε έφη Avallon"


..το δευτερο.

μαλλον με τουτη τη επικοδομιτικη κουβεντα θα μπορουσε να γινει ο επιλογος για ενα θεμα "τα εσω στην τηλεοραση" (κοινω βουκινο!)
και να γινει μια αρχη για πραγματικο ενδιαφερον προς την αγαπημενη κοινοτητα.
σημασια δεν εχει ποιος κανει κατι πιο πολυ και κατι πιο λιγο/ποιος φαινεται και ποιος δε φαινεται.σημασια εχει οτι ολοι ειμαστε εδω εσω...
και οι υπολοιποι....εκει εξω.
τουλαχιστον ας ειμαστε και ειλικτινεις (χωρις να μας ενδιαφερει επιτελους οτι μας "παρακολουθουν" οι ..εξω!/παντα υπαρχει καποιος να σε παρακολουθει/ο αντμιν ας
πουμε κατι θα ξερειπαραπανω.


χμ..και κατι σχετικο ..με τηλεοραση..
καπου διαδικτυακα πετυχα ενα λινκ καθως εψαχνα
στις κιβωτους...του κοσμου..
που λεγεται κιβωτος!
μαλιστα ο νικητης του τηλεριαλιτυ λεγονταν ιωαννης ο βαπτιστης...
καθοτι οι παιχτες ειχαν βιβλικα ονοματα...


θυμηθηκα μια φραση ενος μελους απεφθινομενο σε μενα...
[ο πολεμος γινεται εντος σου]

αν εννοει το εσωτερικα ...μαλλον δεν το δεχομαι.

ειμαστε ολοι καλα!

ειρηνη!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2003, 02:34:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παρά το πολύ προχωρημένο της ώρας για εμένα δεν μπορώ να αντισταθώ
quote:
θυμηθηκα μια φραση ενος μελους απεφθινομενο σε μενα...
[ο πολεμος γινεται εντος σου]

αν εννοει το εσωτερικα ...μαλλον δεν το δεχομαι.

ειμαστε ολοι καλα!καλά κάνεις καλή μου ΑΤΜΑ και δεν το δέχεσαι
όσο γι'αυτό
quote:
ειρηνη!


Τι να πω;
Mακάρι πρώτα να κάνουμε την Εσω-Ειρήνη...για να έρθει η επί γης ειρήνη

Καλό βράδυ σε όλους τους φίλους


Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Omni
Νέο Μέλος

Greece
27 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2003, 22:45:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Omni  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε alati13 σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Το ίδιο και σένα φίλτατη ATMA. Θα πούμε πολλά στην πορεία, απλώς θέλω λίγο χρόνο να σας προλάβω γιατί τα θέματα είναι πολλά και με μεγάλο όγκο. Θέλω να διαβάσω πριν αρχίσω να γράφω.
Φίλε bladerunner, σε ευχαριστώ για την ευγενική σου χειρονομία, να μου στείλεις το pdf της ΟΕΑ. Έχω κάποιο αλλά είναι πολύ μικρό.

Σας ευχαριστώ όλους

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 00:35:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πριν απο λίγο έπαιξε ένα trailer για εκπομπή της Δρούζα, στον Alpha, με θέμα παρόμοιο με το προηγούμενο...
Αν θα υπάρχει εκπρόσωπος του esoterica δεν το γνωρίζω, καθώς δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάποια ανακοίνωση.
Αν πάντως υπάρχει, εύχομαι καλή επιτυχία, αν και τη θεωρώ δεδομένη.
Μια μικρή παραίνεση μόνο, αν κι εφόσων μου επιτρέπετε... Μην αφήσετε κανέναν τσαρλατάνο να ...κλέψει εντυπώσεις και να γελοιοποιήσει τον ευρύ χώρο της εσωτερικής αναζήτησης


Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Arzuna
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
155 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 04:34:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arzuna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Oannes καταρχάς να σε ευχαριστήσουμε για τα καλά σου λόγια, για την εμπιστοσύνη σου και για τις ευχές σου!

Οι καλοπροαίρετες και με δημιουργικό σκοπό παραινέσεις είναι κάτι που επιθυμούμε διακαώς και σε ευχαριστούμε λοιπόν και γι'αυτό επίσης.

Σχετικά με τη σημερινή εκπομπή, όντως θα εκπροσωπηθεί το ESOTERICA και μάλιστα συμμετείχε ενεργά και στο βίντεο/οδοιπορικό που θα την εμπλουτίσει (για την ακρίβεια είναι προϊόν κατ'ουσίαν της συνδιασμένης δράσης της ερευνητικής ομάδας μας - τουλάχιστον στο επίπεδο της σχεδίασης και των ιδεών).

Σχετικά με τον τσαρλατανισμό, έχουμε δηλώσει απερίφραστα και ποικιλοτρόπως στα Forums και στα υπόλοιπα τμήματα του Τόπου ότι αποτελεί έναν "εχθρό" μας ανάμεσα στους πολλούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς!

Το ίδιο δηλώσαμε και στο συγκεκριμένο κανάλι και έδειξαν ότι κατανοούν τη στάση μας και ότι την αποδέχονται.
Βέβαια με την τηλεόραση ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος...

Όπως και να έχει πάντως πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε να πράξουμε ό,τι οι σκοποί μας μας υπαγορεύουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να απογοητεύσουμε τα Μέλη μας, τους Φίλους και τους Επισκέπτες μας, όπως δεν το έχουμε κάνει έως τώρα.

Η στάση μας υπήρξε σταθερή και με ουσία και προοπτική μέχρι τώρα, τουλάχιστον γι'αυτούς που μπορούν να βλέπουν πίσω από τις "γραμμές" και από τα φαινόμενα. Πιστεύω ότι υπήρξε ξεκάθαρο "κέρδος" μέχρι τώρα για τους Αναζητητές, που "περιδιαβαίνουν" είτε εντός του ESOTERICA, είτε εκτός. Τέτοιο κέρδος και ωφέλεια θα προσπαθήσουμε να έχουμε, προς χάρη όλων, και στην επικείμενη εκπομπή.

Η Τηλεόραση δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, πέρα απ'ότι αποτελεί ένα ισχυρό μέσο αποτύπωσης ιδεών και επηρεασμού της γενικής νοοτροπίας. Για κακό βέβαια πάμπολλες φορές.
Απλά, εμείς προσπαθούμε να το χειριστούμε προς την θετική του πλευρά με την μέγιστη αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος. Εύχομαι πραγματικά να συνεχίσουμε να το καταφέρνουμε έτσι.

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wicca
Πλήρες Μέλος

Greece
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 19:29:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wicca  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΝΟΣ ΕΙΣΑΙ;


Πέθανε μια άλλη μέραΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Τσανάκαλος
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
198 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 19:43:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μόλις είδα την εκπομπή του ALPHA ΜΠΟΡΩ με την Άννα Δρούζα με θέμα συζήτησης τα φαντάσματα. Δεν μπορώ να πώ πως ενθουσιάστηκα από την όλη συζήτηση. Μην σας πω οτι τα ψιλοπήρα κιόλας από τα γελάκια που έπεφταν κάθε λίγο και λιγάκι με σκοπό την "αποφόρτιση της ατμόσφαιρας".

Δεν ξέρω αν συμφωνείται με τα λεγόμενά μου, πάντως η γνώμη μου είναι πως τέτοιες συζητήσεις δεν μπορούν να σταθούν στο επίπεδο που τους αρμόζει όταν συντονίζονται από ανθρώπους άσχετους με το θέμα και από ένα άθλιο πολλές φορές μέσο την τηλεόραση. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 19:57:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπράβο ένα μεγάλο για το Esoterica.gr και τον Κον Μιχάλη Βίνο.
Κάθε αρχή και δύσκολη,όμως η τοποθέτηση του αντιπροσώπου σας (μας) έδειχνε παιδία, ειλικρείνια και μεγάλη "εσωτερική" κατάρτιση.
Πρέπει κάποτε να βγούμε στο φως, να μάθουν οι άνθρωποι ότι δεν είμαστε τα μιάσματα της συμπατικής επιστήμης,της κάθε επιστήμης.
Συμβαδίζουμε με τούτες και που πολλές φορές αντλούν γνώσεις από την εσωτερική δεξαμενή για να τεκμηριώσουν τις όποιες απόψεις τους.
Η παρουσία του Εsoterica.gr σήμερα, 22/10/2003 δεν είχε κανένα ψεγάδι
και παρακαλώ ας πάψουν οι μικρομεμψιμοιρίες του τύπου,γιατί έπρεπε και γιατί δεν έπρεπε.
Συγχαρητήρια,με κάνατε για άλλη μια φορά υπερήφανη που ανοίκω στην δική σας παρέα.
Φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 20:03:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΝΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Οχι. Το φάντασμα του Φρέντυ.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 20:32:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σιγά τον πολυέλαιο, Αμαλία...

Πέρα από την πλάκα όμως, η παρουσία του κ. Βίνου ήταν για άλλη μια φορά αξιοπρεπέστατη και πέρα από υπερβολές...Θα έπρεπε ίσως να του δοθεί περισσότερος χρόνος, αλλά, τί να κάνουμε...Αυτά έχει η TV!

Ευτυχώς τον κ. Γαλανό τον "απολαύσαμε" μόνο σε video αυτή τη φορά...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ApoksiramenoStroymfaki
Νέο Μέλος

Greece
16 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2003, 20:43:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ApoksiramenoStroymfaki  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος ApoksiramenoStroymfaki  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος ApoksiramenoStroymfaki  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος ApoksiramenoStroymfaki  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
egw pali gia de ta eida kala?Sxoliasths htan o k. Vinos ths asxeths kai gemato eirwnias iwannidou.Re paidia telika mipws kanoume kako?Kia pali autos o tsarlatanos emfanistike...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 14 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy