ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 19
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2006, 15:36:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
samuel1974, θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς επί προσωπικού.

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Brie Boy
Μέλος 3ης Βαθμίδας


569 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/11/2006, 17:59:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Brie Boy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλε μου, sorry, νόμιζα πως μένεις Ελλάδα.

Αν και διαγράφτηκαν οι χαρακτηρισμοί του samuel, συμφωνώ μαζί του.

Νομίζω πως σε φάσεις παραγινόμαστε politically correct εδώ μέσα, Dying.
Για ιντερνετικό φόρουμ, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαλαροί. Αλλά θα μου πεις, έτσι είναι ο φιλοσοφικός διάλογος. Βαρύς εκ φύσεως.

Τώρα, όσο και να είναι άσχετο όλο αυτό με τον μπακλαβά, η όλη αντιμετώπιση του θέματος, καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό έναν μύθο που για κάποιον ανεξήγητο λόγο στοιχειώνει πολλούς Έλληνες σήμερα:

ΟΛΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ακόμη και σε περιπτώσεις που κάτι ΠΑΣΙΦΑΝΩΣ δεν έχει προέρθει από την Ελλάδα (πχ. υπολογιστές), κάποια μαλακιούλα θα βγει για να πείσει ότι και σε αυτόν τον τομέα, αναγνωρίζεται η ελληνική ανωτερότητα-(περιπτώσεις όπως το Hellenic Quest). Αν το ψάξετε λίγο, πίσω από οτιδήποτε σημαντικό, θα βρείτε μια ελληνική ιστορία, να προσπαθεί να κλέψει λίγη λάμψη από τον μύθο.

Τις περισσότερες φορές, το όλο παραμυθάκι περί πολιτισμικής και πνευματικής ανωτερότητας ξεκινά από το ίδιο το σχολείο, μαζί με ένα συνεχές λιβανιστήρι για την τελειότητα των Αρχαίων Ελλήνων, όπου επίσης μαθαίνουμε και θεωρούμε ως de facto ελληνικές επινοήσεις, πράγματα που ανακαλύφτηκαν από άλλους πολιτισμούς (π.χ τραγωδία).

Αυτό δίνει τεράστιο feedback ακόμη και στην τελευταία κομμώτρια να θεωρεί εαυτόν ανώτερη των πάντων, και να ακούμε συνέχεια ένα κάρο βλακείες περί ανωτερότητας, που μου θυμίζουν Αρία Φυλή Γερμανίας του '30.

Όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Έλληνα σήμερα, (για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα) και είναι αυτό που κυρίως με εκνευρίζει στους συμπολίτες μου.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

maraki8
Πλήρες Μέλος

Greece
804 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2006, 14:54:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους maraki8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Στα 10.000.000 ελλήνων δεν αποτελούν κοινωνικό παράδειγμα οι 10.


Ποιός είπε ότι είναι 10 μόνο;10 είναι τα κρούσματα που λόγω εξαιρετικής βαρβαρότητας καταλήγουν στο νοσοκομείο και άρα στα ΜΜΕ προς δημοσιοποίηση.Τα κρούσματα πορνείας,κακοποίησης και βιασμών είναι πολύ περισσότερα.Και δεν είναι σημερινό φαινόμενο,αλλά προυπήρχε.Μόνο που δεν έβγαινε στην επιφάνεια..Όπως τα όργια των παπάδων και των μοναχών.Ποιός είπε ότι γίνονται μόνο σήμερα;Γίνονται εδώ και αιώνες,μόνο που σήμερα μαθαίνονται(κάποια από αυτά).

quote:
Σήμερα υπάρχει ο νόμος που όποιος προσκομίσει σε "ναό" έκθετο βρέφος για πορνεία πάει μέσα ολοζούπητος.
Τότε είχαν ναούς με χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις και εχαίροντο.
Σήμερα οι ναοί δεν έχουν ιερές-δούλες.
Δεν πάνε κάθε κυριακή για να κερατώσουν την κυρά τους αλλά για άλλο λόγο.

Δεν έχεις άδικο,τα κατακρινω κι εγώ αυτά τα φαινόμενα.Αλλά πότε θα γίνει κατανοητό ότι ήταν άλλες θρησκευτικές συνθήκες τότε,άλλες οι κοινωνικές;
Όσο για τις ιερόδουλες,έχεις δίκιο.Δεν πάνε κάθε Κυριακή για να κερατώσουν τις κυράδες τους.Τις κυράδες τους τις κερατώνουν ΑΦΟΥ έχουν πάει στην εκκλησία την Κυριακή κι έχουν φανεί καλοί κι ενάρετοι σύζυγοι και οικογενειάρχες...

quote:
Για τσοντοκανάλια της εκκλησίας πρώτη φορά το ακούω. Στείλε στοιχεία.
Στη Κωνσταντινούπουλη φυσικά και υπήρχε η πορνεία καιμάλιστα ο Μ. Κων/νος είχε συγκεντώσει σε "πολυκατοικίες" το επάγγελμα.
Για εισφορές σε πατριαρχείο δεν το ξέρω, στείλε στοιχεία.
Και σήμερα μπορεί μια πολυκατοικία να ανήκει σε κάποιο πατριαρχείο αλλά δε σημαίνει αυτό ότι αν ανοίξει σε κάποιον όροφο κάποιο "ίδρυμα" ευθύνεται το πατριαρχείο.


Πριν 1-2 εβδομάδες,κάποια εκπομπή,δυστυχώς δεν θυμάμαι το κανάλι,υπήρχε ρεπορτάζ για τα παράνομα "τσοντοκανάλια".Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι μετά βίας έβγαλε την εκπομπή γιατί διάφοροι παράγοντες δεν το επιτρέπανε.Είχε την σύνεση να μην τους αναφέρει ονομαστικά,για ευνόητους λόγους,και άφησε να εννοηθεί ότι εμπλέκονται ΚΑΙ άνθρωποι της εκκλησίας(ως προς την ιδιοκτησία).Γεγονός που μου επιτρέπει να σου απαντήσω και σε αυτο για την "πολυκατοικία" που ανέφερες.Νομίζω ότι η εκκλησία θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο που ενοικιάζει τα κτίρια της.Δεν βλάπτει την εικόνα της ως προς τους πιστούς χριστιανούς,το γεγονός ότι τα κτίρια της μπορεί να φιλοξενούν οίκους ανοχής;Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο,όσον αφορά τους φανατικούς,έτσι;γιατί προσωπικά εμένα με αφήνει αδιάφορη...


quote:
Η αρχαία θρησκεία έλεγε επίσημα: βάλτε δούλες ή ελεύθερες και τα παιδιά τους στο ναό ώστε να ικανοποιείται ο πολίτης.
Ο χριστιανισμός επίσημα είναι εναντίον της πορνείας.
Είναι η επίσημη θέση του και δεν αντιπροσωπεύεται από τους παρεκλίνοντες.

<<μια γυναίκα θεωρούνταν ακάθαρτη κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης της (Λευιτικόν, Κεφ. ιε΄ 19-33). Τα αντικείμενα και οι άνθρωποι που άγγιζε εκείνη θεωρούνταν ακάθαρτα. Αυτό ίσχυε για λόγους στοιχειώδους ευπρέπειας, καθαριότητας και υγιεινής.
Ο Β΄ Κανών του αγίου Διονυσίου Αλεξανδρείας του ομολογητού (γύρω στο 260 μ.Χ.) ορίζει ότι δεν είναι σωστό μια γυναίκα να εισέρχεται στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης της. Μάλιστα, ο εν λόγω κανόνας λέει χαρακτηριστικά ότι η αιμορροούσα μπορεί να πηγαίνει ως τον πρόναο της εκκλησίας και να προσεύχεται, όπως η γυναίκα που είχε «ρύσει αἵματος» τόλμησε να αγγίσει μόνο το κάτω μέρος του ρούχου του Χριστού για να γιατρευτεί (Κατά Λουκλα, Κεφ. η΄ «44 προσελθοῦσα ὄπισθεν ἥψατο τοῦ κρασπέδου τοῦ ἱματίου αὐτοῦ, καὶ παραχρῆμἔστη ἡ ῥύσις τοῦ αἵματος αὐτῆς.»). Πρέπει λοιπόν η κάθε γυναίκα που βρίσκεται στις ημέρες τής ακαθαρσίας της, να είναι εξίσου διακριτική με την προσέλευσή της στο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φανταστούμε πως η Εκκλησία διδάσκει κάτι τέτοιο ως τιμωρία για τη γυναικεία φύση. Ο έμμηνος κύκλος δεν είναι καθόλου αμαρτωλό πράγμα, αλλά μια φυσική, θεόδοτη διαδικασία. Η απαγόρευση ισχύει για λόγους στοιχειώδους ευπρέπειας. Όπως δεν είναι σωστό να μπαίνει κάποιος στον ναό με άλλες βρωμιές από σεβασμό προς τον Θεό, έτσι και οι γυναίκες τις ημέρες αυτές πρέπει από μόνες τους να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι αξιοπρεπές να παρουσιάζονται βρώμικες με το ακάθαρτο αίμα ενώπιον του Θεού.>>
-Μια από τις επίσημες θέσεις του χριστιανισμού.Πολύ καλή,ε;

quote:
Υπάρχει συμφέρον και χρήμα στη μέση, μη την ψάχνεις.

Το έχω καταλάβει και κρίνοντας από τις κατα καιρούς απαντήσεις σου,το έχεις καταλάβει κι εσυ.Δεν το έχουν καταλάβει όλοι και είναι απογοητευτικό να κρύβονται πίσω από την θρησκεία τους,όποια και αν είναι αυτή...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
maraki8
Πλήρες Μέλος

Greece
804 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2006, 14:57:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους maraki8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Η Καλομοίρα είναι μία παλαβιάρα νεαρή ελληνοαμερικάνα, που είχε κερδίσει παλιότερα το ελληνικό βερσιον του Super idol.
Ο Αρναούτογλου είναι ένας γλοιώδης και σαλιάρης τηλεπαρουσιαστής.

Δεν θα μπορούσες να τα πείς πιο σωστά,παρότι έφαγες κοκκίνισμα.
Και μια διόρθωση:η Καλομοίρα είχε πάρει τα φράγκα από το άλλο show/κοιτίδα ταλέντων,το Fame Story καλε!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

maraki8
Πλήρες Μέλος

Greece
804 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2006, 15:18:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους maraki8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπορούμε επίσης,να αναφερθούμε και στα αγνά ελληνικά αισθήματα του παπαδαριού του 1821 και στο πόσο πατριώτες ήταν,με εξαίρεση κάποια λαμπρά παραδείγματα κληρικών π.χ.Διάκος,Παπαφλέσσας.Που κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας πλούτισαν λόγω της εύνοιας των Σουλτάνων.Που είχαν βολευτεί μια χαρά μέσα στα φράγκα και στις περιουσίες που τους παραχωρούσαν οι Τούρκοι.και που δεν είδαν με καλό μάτι την επανάσταση τότε.Που αφόρισαν τον Υψηλάντη,μέχρι και την Μπουμπουλίνα!!!Που θέλανε να αφορίσουν ακόμα και τον Φεραίο αλλά δεν πρόλαβαν,γιατί πέθανε.Που βροντοφώναζαν λίγο πριν πέσει η Πόλη "καλύτερα τούρκικο σαρίκι,παρά η τιάρα του πάπα",λόγω της έχθρας με την Δύση.
Για να μην αναφέρουμε και πιο πρόσφατα ακόμα παραδείγματα,που ο ΠΑΠΑΣ Μακάριος σε συνεργασία με τον άλλο καλό Έλληνα Καραμανλή,στην κυριολεξία παρέδωσε την Κύπρο στους Τούρκους...
Και πιο πρόσφατα ακόμα,τότε με τον μεγάλο σεισμό της Πάρνηθας.Ο αγαπητός [(:P)] Χριστόδουλος θα βοηθούσε τους σεισμόπληκτους οικονομικά.Και όντως τους βοήθησε.Έδωσε ένα πενιχρό ποσό,προερχόμενο από τα ΠΑΓΚΑΡΙΑ κάποιων εκκλησιών(δηλαδή από τα λεφτά που ακουμπάει ο κοσμάκης στις εκκλησίες),και όχι από ρευστοποίηση του εκκλησιαστικού πλούτου.Δεν ήταν ανάγκη να πουλήσουν πολλά,κανα-δυο κτιριάκια και 2-3 λιμουζινίτσες και να σου,η οικονομικη βοήθεια...
Αυτοί ήταν οι κληρικοί μας,αυτοί είναι και σήμερα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
christos_ts
Νέο Μέλος


21 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2006, 17:35:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους christos_ts  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν έχω σκοπό να αντιδικήσω με κανέναν εδώ μέσα απλά διάβασα ένα σχόλιο για τους κληρικούς και τα άσχημα που έχουν κάνει και είπα να απαντήσω. Ανέφερε η φίλη πιο πάνω τρία παραδείγματα και από αυτά έβγαλε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα ότι όλοι οι κληρικοί είναι ίδιοι!! Αυτή η εκπληκτική λογική του να παίρνουμε 3 γενικά και μη τεκμηριωμένα παραδείγματα και από αυτά να βγάζουμε ένα γενικό συμπέρασμα είναι κάτι που θαυμάζω πραγματικά σε κάποια άτομα! Δεν εξετάζω, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, αν αυτά που ειπώθηκαν είναι αληθή (κάποια είναι, κάποια όχι) όσο τη λογική να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι και άρα να βγάζουμε το συμπέρασμα για όλα φταίει η εκκλησία! Και για να μην λέμε και ότι θέλουμε η εκκλησία βοήθησε στην απελευθέρωση του γένους. Δεν μιλάω για την ανώτατη ιεραρχία (εκεί πολλές φορές παρενέβαινε η οθωμανική αυτοκρατορία) αλλά για τους παπάδες. Όποιος έχει διαβάσει λίγο ιστορία ξέρει τι λέω. Λαμπρό παράδειγμα ο Κοσμάς ο Αιτωλός που έλεγε το εκπληκτικό και προοδευτικό για εμένα μη χτίζετε εκκλησίες αλλά σχολεία για να μάθουν τα παιδιά γράμματα!
Τώρα για το θέμα ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι καθένας μπορεί να πει εδώ ότι θέλει. Ο λόρδος Byron ας πούμε που σκοτώθηκε στο Μεσολόγγι τι ήταν? Έλληνας ή Βρετανός? Με λίγα λόγια θέλω να πω δεν υπάρχει ορισμός στο ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι. Αυτό το μαθαίνει κανείς συνήθως σε δύσκολες καταστάσεις για το έθνος...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2006, 21:06:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ανέφερε η φίλη πιο πάνω τρία παραδείγματα και από αυτά έβγαλε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα ότι όλοι οι κληρικοί είναι ίδιοι!! Αυτή η εκπληκτική λογική του να παίρνουμε 3 γενικά και μη τεκμηριωμένα παραδείγματα και από αυτά να βγάζουμε ένα γενικό συμπέρασμα είναι κάτι που θαυμάζω πραγματικά σε κάποια άτομα!

Μα τι λες τώρα βρε Χρήστο;;
Αφού το λέει ο Ρασιάς και οι γνωστές άλλες ιστοσελίδες, είναι δυνατόν να μην είναι έτσι;;


quote:
Δεν εξετάζω, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, αν αυτά που ειπώθηκαν είναι αληθή (κάποια είναι, κάποια όχι) όσο τη λογική να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι και άρα να βγάζουμε το συμπέρασμα για όλα φταίει η εκκλησία!

Μα Χρήστο μου (επέτρεψέ μου το μου), και φυσικά για όλα φταίει η Εκκλησία.
Αφού το είπαμε πιο πάνω, το λέει ο Ρασιάς (και ορισμένοι άλλοι εδώ μέσα), είσαι με τα καλά σου τώρα που θα ερευνήσουμε για όλες τις συκοφαντίες τους;


quote:
Και για να μην λέμε και ότι θέλουμε η εκκλησία βοήθησε στην απελευθέρωση του γένους. Δεν μιλάω για την ανώτατη ιεραρχία (εκεί πολλές φορές παρενέβαινε η οθωμανική αυτοκρατορία) αλλά για τους παπάδες. Όποιος έχει διαβάσει λίγο ιστορία ξέρει τι λέω.

Αμ εδώ σε θέλω!! Για ποια ιστορία μας μιλάς;; Για αυτή την ψεύτικη που μας δίδαξαν έως τώρα στα σχολεία;;
Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι καλοί οι άνθρωποι (σαν και αυτούς που ανέφερα πιο πάνω) που μας άνοιξαν τα μάτια!!!!
Γατί να διαβάσουμε ιστορία τι στιγμή που μας δίνουν έτοιμο μασημένο φαγητό, Χρήστο;;

quote:
Λαμπρό παράδειγμα ο Κοσμάς ο Αιτωλός που έλεγε το εκπληκτικό και προοδευτικό για εμένα μη χτίζετε εκκλησίες αλλά σχολεία για να μάθουν τα παιδιά γράμματα!

Άλλο παραμύθι και αυτό!!!
Μήπως έχει μείνει καμιά βιντεοκασέτα που να το αποδεικνύει;;
Μήπως κανένα Ντι Βι Ντι μα κάποια εγκαίνια;; Μήπως κανένα ηχητικό ντοκουμέντο;;
Όχι!!
Οπότε ................ ας είναι καλά εκείνοι οι άνθρωποι που μας άνοιξαν τα μάτια και μας είπαν την αλήθεια!!!


***********
Θα ήθελα επίσης να σχολιάσω κάτι που εκσεμένα παρατέθηκε λειψό στο μήνυμα της Μαράκι, και εξηγούμαι:

quote:

quote:
Δημήτρης (αν δεν κάνω λάθος)

Η αρχαία θρησκεία έλεγε επίσημα: βάλτε δούλες ή ελεύθερες και τα παιδιά τους στο ναό ώστε να ικανοποιείται ο πολίτης.
Ο χριστιανισμός επίσημα είναι εναντίον της πορνείας.
Είναι η επίσημη θέση του και δεν αντιπροσωπεύεται από τους παρεκλίνοντες.


απάντηση από το Μαράκι που καμιά σχέση δεν έχει με αυτό που είπε ο Δημήτρης. Κι όμως το Μαράκι, θεωρεί ότι αυτό που παραθέτει μπορεί να σταθεί ως απάντηση σε αυτό που λέει ο Δημήτρης για την εκπόρνευση των γυναικών που επιβάλλονταν από το θρησκευτικό κατεστημένο της αρχαίας θρησκείας, όπως αυτό προκύπτει και από τα αποσπάσματα που και εγώ παράθεσα.
Άλλα αντί άλλων, μόνο και μόνο για να πούμε κάτι και ας μην έχει καμιά σχέση με αυτό που αναφέρει ο συνομιλητής μας


<<μια γυναίκα θεωρούνταν ακάθαρτη κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης της (Λευιτικόν, Κεφ. ιε΄ 19-33). Τα αντικείμενα και οι άνθρωποι που άγγιζε εκείνη θεωρούνταν ακάθαρτα. Αυτό ίσχυε για λόγους στοιχειώδους ευπρέπειας, καθαριότητας και υγιεινής.
Ο Β΄ Κανών του αγίου Διονυσίου Αλεξανδρείας του ομολογητού (γύρω στο 260 μ.Χ.) ορίζει ότι δεν είναι σωστό μια γυναίκα να εισέρχεται στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης της. Μάλιστα, ο εν λόγω κανόνας λέει χαρακτηριστικά ότι η αιμορροούσα μπορεί να πηγαίνει ως τον πρόναο της εκκλησίας και να προσεύχεται, όπως η γυναίκα που είχε «ρύσει αἵματος» τόλμησε να αγγίσει μόνο το κάτω μέρος του ρούχου του Χριστού για να γιατρευτεί (Κατά Λουκλα, Κεφ. η΄ «44 προσελθοῦσα ὄπισθεν ἥψατο τοῦ κρασπέδου τοῦ ἱματίου αὐτοῦ, καὶ παραχρῆμἔστη ἡ ῥύσις τοῦ αἵματος αὐτῆς.»). Πρέπει λοιπόν η κάθε γυναίκα που βρίσκεται στις ημέρες τής ακαθαρσίας της, να είναι εξίσου διακριτική με την προσέλευσή της στο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φανταστούμε πως η Εκκλησία διδάσκει κάτι τέτοιο ως τιμωρία για τη γυναικεία φύση. Ο έμμηνος κύκλος δεν είναι καθόλου αμαρτωλό πράγμα, αλλά μια φυσική, θεόδοτη διαδικασία. Η απαγόρευση ισχύει για λόγους στοιχειώδους ευπρέπειας. Όπως δεν είναι σωστό να μπαίνει κάποιος στον ναό με άλλες βρωμιές από σεβασμό προς τον Θεό, έτσι και οι γυναίκες τις ημέρες αυτές πρέπει από μόνες τους να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι αξιοπρεπές να παρουσιάζονται βρώμικες με το ακάθαρτο αίμα ενώπιον του Θεού.>>
-Μια από τις επίσημες θέσεις του χριστιανισμού.Πολύ καλή,ε;


Και σαν μην έφτανε το γεγονός για το άσχετο του κειμένου, το Μαράκι, παρέλειψε, ηθελημένα και την παράγραφο που ακολουθεί, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει την επιθυμητή εντύπωση!!!
Ίσως και να νομίζει ότι οι συνομιλητές της τρώνε κουτόχορτο και δεν θα ψάξουν περαιτέρω!!
Όχι Μαράκι, εμείς, μπαίνουμε στον κόπο να ψάχνουμε και λίγο παραπέρα για τα όσα οι συνομιλητές μας αντιγράφουν από τις διάφορες ιστοσελίδες!!

Ας δούμε λοιπόν, Μαράκι, τι λέει παρακάτω, η σελίδα της ΟΟΔΕ, από την οποία πιστεύω ότι πείρες το παρόν κείμενο:

Γιατί όριζε ο μωσαϊκός νόμος ότι μια λεχώνα ήταν ακάθαρτη; Γιατί μια λεχώνα θεωρούνται ακάθαρτη για διπλό χρονικό διάστημα εάν γεννούσε κορίτσι;

Ο Μωσαϊκός Νόμος όριζε ότι η κάθε λεχώνα ήταν ακάθαρτη. Απαγορευόταν η είσοδός της στο Ναό για 40 ημέρες εάν γεννούσε αγόρι ή για 80 ημέρες εάν γεννούσε κορίτσι (Λευιτικόν 12/ιβ). Η διαφορά αυτή υπήρχε όχι ως ένδειξη κατωτερότητας του γυναικείου φύλου, αλλά ως ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ότι γυναίκα απατήθηκε πρώτη από τον σατανά. Μα δεν ισχύει για εμάς τους Χριστιανούς, καθώς η Παναγία εκπλήρωσε αυτό που απέτυχε η Εύα (βλ. ρητό αγίας Κασσιανής).
Το τμήμα της μωσαϊκής παράδοσης που θέλει τη λεχώνα να μην μπαίνει στο ναό έχει επιβιώσει στην Χριστιανική Εκκλησία. Για κάποιο χρονικό διάστημα μετά τη γέννα, από τα γεννητικά όργανα της γυναίκας τρέχει ακάθαρτο αίμα. Κι όπως εξηγήσαμε, είναι ασεβές να παρουσιάζεται κάποιος ενώπιον του Κυρίου με σωματικές (και πνευματικές) ακαθαρσίες.

Ορίστε και μια απάντηση (αν τυχόν και δεν την είδες), όπως αυτή περιέχεται στην ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, για κάτι που ρώτησες σε προηγούμενο μήνυμά σου:

Απαγορεύεται στις γυναίκες η είσοδος στο ιερό επειδή είναι γυναίκες;]

Ο ΞΘ΄ Κανών της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου, απαγορεύει ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ να εισέρχονται στο Θυσιαστήριο επειδή είναι λαϊκοί, με εξαίρεση μόνο τον αυτοκράτορα, ο οποίος ήταν ο πολιτικός αρχηγός του σώματος της Εκκλησίας. Γι αυτό στο ιερό βοηθούν τον παπά συνήθως παιδιά. Και στις γυναίκες απαγορεύεται η είσοδος όπως φαίνεται στον ΜΔ΄ κανόνα της τοπικής συνόδου της Λαοδικείας απλούστατα διότι είναι λαϊκές. Δεν υπάρχει σεξισμός. Η απαγόρευση λοιπόν στο ιερό, τόσο ανδρών, όσο και γυναικών, είναι περίπου σαν τις επιγραφές που συναντούμε σε διάφορες πόρτες, και αναγράφουν: «απαγορεύεται η είσοδος προς πάντας τους μη έχοντας εργασίαν». Και τι εργασία μπορεί να έχει κάποιος στο ιερό αν δεν είναι ιερέας;

Η διδασκαλία της Εκκλησίας, είναι λοιπόν σαφής και δίκαια, για τη σχέση ΙΣΟΤΗΤΑΣ μεταξύ των δύο φύλων. Και να θυμίσουμε, ότι μετά από τον ίδιο τον Θεό, η Χριστιανική πίστη τιμά την Παναγία, ως το δεύτερο σε εξουσία ον στο σύμπαν. Και η Παναγία είναι ΓΥΝΑΙΚΑ!


******Δεν θα ασχολούμουν μαζί σου Μαράκι, αλλά από τη στιγμή που παρουσιάζεις στημένα στοιχεία, προκειμένου να οδηγήσεις τους αναγνώστες σε εντυπώσεις που εσύ επιθυμείς, δεν μπορώ να μην αντιδράσω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

franandy2001
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Germany
107 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2006, 22:09:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους franandy2001  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλε πολλοι εδω μεσα πουλανε κουτοχορτο αλλα δεν μασαμε. Απολαμβαινωμε
τους φωστηρες και τα ιστορικατους.

ανδρεαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

maraki8
Πλήρες Μέλος

Greece
804 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 09:40:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους maraki8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ανέφερε η φίλη πιο πάνω τρία παραδείγματα και από αυτά έβγαλε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα ότι όλοι οι κληρικοί είναι ίδιοι!!

Αν έδωσα τέτοια εντύπωση,λυπάμαι.Αν διάβαζες και προηγούμενα μηνύματα μου,κάπου εκεί θα διάβαζες ότι δεν βάζω όλους τους κληρικούς σε ένα τσουβάλι αλλα αντίθετα πιστεύω ότι υπάρχουν και καλοί κληρικοί,μόνο που είναι λίγοι.


quote:
Τώρα για το θέμα ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι καθένας μπορεί να πει εδώ ότι θέλει. Ο λόρδος Byron ας πούμε που σκοτώθηκε στο Μεσολόγγι τι ήταν? Έλληνας ή Βρετανός? Με λίγα λόγια θέλω να πω δεν υπάρχει ορισμός στο ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι. Αυτό το μαθαίνει κανείς συνήθως σε δύσκολες καταστάσεις για το έθνος...


Νομίζω ότι μέσα σε τόσες απαντήσεις,άσχετες και μη,που έχουν δοθεί σε αυτό το θέμα,είναι η σωστότερη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
maraki8
Πλήρες Μέλος

Greece
804 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 10:59:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους maraki8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προς τον φίλτατο Ψηλό,
δεν έγραψα το υπόλοιπο κομμάτι,που όπως είπες το έκοψα για να προκαλέσω εντυπώσεις,για τον απλούστατο λόγο ότι το βρήκα ακόμα πιο ανόητο από το ίδιο το κομμάτι που παρέθεσα.Το παρακάτω λέει με απλά λόγια,ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος ακόμα και στους άντρες όταν έχουν βραδυνή "ρεύση",δηλαδή τι;Εκσπερμάτιση!Κοινώς,αν το προηγούμενο βράδυ τα αγοράκια δούν καμιά ταινία με την Angelina Jolie,να μην πάνε εκκλησία.Μα είμαστε σοβαροί;Είναι δυνατόν να του έρθει του άλλου μέσα στην εκκλησία;;;ατυχές το παράδειγμα που παραβάλλουν ώστε να δείξουν ότι δεν υπάρχει θέμα κατωτερότητας της γυναίκας.Αλλά και αυτό να μην υπήρχε,το κείμενο που παρέθεσα,ακόμα και με την συμπλήρωση του Ψηλού,είναι ρατσιστικό από μόνο του.

Και δυο-τρία διαφωτιστικά ακόμα πράγματα..
Εδώ και αιώνες, και στην αρχή της εμφάνισης του χριστιανισμού υπήρχε η συνήθεια οι γυναίκες να φορούν κάλυμμα κατά τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Μόνο οι υπόπτου ηθικής γυναίκες δεν κάλυπταν το κεφάλι τους. Μερικές χριστιανές που νόμισαν ότι ανήκαν σε μια θρησκεία που κήρυσσε την ισότητα των ανθρώπων αποτόλμησαν να βγάλουν την ώρα των συναθροίσεων της Εκκλησίας το κάλυμμα από το κεφάλι τους, γεγονός που τρόμαξε τους περισσότερο προσηλωμένους στη σεμνοτυφία χριστιανούς. Τότε ο Παύλος φρόντισε με το παραπάνω απόσπασμα να επαναφέρει στην τάξη τις γυναίκες που τόλμησαν να βγάλουν το μαντήλι, τους έδειξε ποια είναι η θέση τους. Και αυτό είναι το απόσπασμα του Παύλου που δείχνει πως ήθελε ο χριστιανισμός τη γυναίκα:<<Θέλω δε να εξεύρητε, ότι η κεφαλή παντός ανδρός είναι ο Χριστός. κεφαλή δε της γυναικός, ο ανήρ. κεφαλή δε του Χριστού ο Θεός. Πάσα δε γυνή προσευχομένη ή προφητεύουσα με την κεφαλήν ασκεπή, καταισχύνει την κεφαλήν εαυτής.. Διότι ο μεν ανήρ δεν χρεωστεί να καλύπτη την κεφαλήν αυτού, επειδή είναι εικών και δόξα του Θεού. η γυνή είναι δόξα του ανδρός. Διότι ο ανήρ δεν είναι εκ της γυναικός αλλά η γυνή εκ τους ανδρός. επειδή δεν εκτίσθη ο ανήρ δια την γυναίκα, αλλ΄ η γυνή δια τον άντρα» (Α΄ Κορινθίους ια΄ 3-15). Στην ίδια επιστολή λέει επίσης: «Αι γυναίκες σας ας σιωπώσιν εν ταις εκκλησίαις. διότι δεν είναι συγκεχωρημένον εις αυτάς να λαλώσιν, αλλά να υποτάσσωνται, καθώς και ο νόμος λέγει. (Α΄ Κορινθίους ιδ΄ 34-35).
Υπάρχουν κι άλλα:<<εις γυναίκα όμως δεν συγχωρώ να διδάσκη μηδέ να αυθεντεύη επί του ανδρός, αλλά να ησυχάζει. Διότι ο Αδάμ πρώτος επλάσθη, έπειτα η Εύα, και ο Αδάμ δεν ηπατήθη. αλλ΄ η γυνή απατηθείσα έγινε παραβάτις.». (Α΄ Τιμόθεον β΄ 9-5)
<<Αι γυναίκες, υποτάσσεσθε εις τους άνδρας σας ως εις τον Κύριον. διότι ο ανήρ είναι κεφαλή της γυναικός καθώς και ο Χριστός κεφαλή της Εκκλησίας, και αυτός είναι σωτήρ του σώματος. Αλλά καθώς η εκκλησία υποτάσσεται εις τον Χριστόν, ούτω και αι γυναίκες ας υποτάσσονται εις τους άνδρας αυτών κατά πάντα» (Προς Εφεσίους ε΄ 22-24)

Παρέθεσα αυτούσια τα κείμενα,Ψηλέ,χωρίς αλλοιώσεις.

**Ο Ρασιάς ποιός είναι,αλήθεια;Ξεκόλλα από Το σίχαμα/απολογητής,αγαπητέ.Και μην κατηγορείς άλλους από την στιγμή που είσαι επίσης κολλημένος σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα..Έχουμε δική μας άποψη και καταδικάζουμε ή επικροτούμε ότι θέλουμε,χωρίς να καθοδηγούμαστε από τους εκάστοτε Απολογητές..


quote:
Δεν θα ασχολούμουν μαζί σου Μαράκι, αλλά από τη στιγμή που παρουσιάζεις στημένα στοιχεία, προκειμένου να οδηγήσεις τους αναγνώστες σε εντυπώσεις που εσύ επιθυμείς, δεν μπορώ να μην αντιδράσω.

Ε τι το λες και δεν το κάνεις;;;μην ασχολείσαι λοιπόν...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 13:16:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

**Ο Ρασιάς ποιός είναι,αλήθεια;Ξεκόλλα από Το σίχαμα/απολογητής,αγαπητέ.Και μην κατηγορείς άλλους από την στιγμή που είσαι επίσης κολλημένος σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα..Έχουμε δική μας άποψη και καταδικάζουμε ή επικροτούμε ότι θέλουμε,χωρίς να καθοδηγούμαστε από τους εκάστοτε Απολογητές..


Μπήκες εδώ μέσα και τσουβάλιασες όλους τους ιερείς και τους μοναχούς παρουσιάζοντάς τους ως ανώμαλους, αδελφές, παιδεραστές, ........ Αποκαλείς τον κλήρο όλο «παπαδαριό», και συνεχίζεις ακάθεκτη να προσβάλλεις το Χριστιανισμό και να μας κάνεις την "αγία" και την εύθικτη.
Τόλμησες να αποκαλέσεις τον Απολογητή «σίχαμα»;; Γιατί κοριτσάκι μου;;
Τι γνωρίζεις εσύ από τον Απολογητή έτσι ώστε να τον αποκαλέσεις έτσι;;


Το παίζεις επίσης ότι δεν γνωρίζεις το Ρασιά, ενώ μας λες ότι γνωρίζεις πολύ καλά τον απολογητή για να τον υβρίζεις!!
Έτσι σε δασκαλέψαν;;;;


Αν και έχεις μεσάνυχτα σε όσα τολμάς να σχολιάζεις, κάνεις την έξυπνη και δεν επιδεικνύεις ούτε την ελάχιστη ευαισθησία και σεβασμό εκεί που πρέπει!!!

Για να μην το κάνουμε γήπεδο το Εσωτέρικα, θα σε παρακαλούσα να πάψεις τις βωμολοχίες που είσαι συνηθισμένη να εκστομίζεις, και να είσαι σίγουρη πως δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί σου!!!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

maraki8
Πλήρες Μέλος

Greece
804 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 14:01:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους maraki8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μπήκες εδώ μέσα και τσουβάλιασες όλους τους ιερείς και τους μοναχούς παρουσιάζοντάς τους ως ανώμαλους, αδελφές, παιδεραστές, ........ Αποκαλείς τον κλήρο όλο «παπαδαριό», και συνεχίζεις ακάθεκτη να προσβάλλεις το Χριστιανισμό και να μας κάνεις την "αγία" και την εύθικτη.
Τόλμησες να αποκαλέσεις τον Απολογητή «σίχαμα»;; Γιατί κοριτσάκι μου;;
Τι γνωρίζεις εσύ από τον Απολογητή έτσι ώστε να τον αποκαλέσεις έτσι;;
Το παίζεις επίσης ότι δεν γνωρίζεις το Ρασιά, ενώ μας λες ότι γνωρίζεις πολύ καλά τον απολογητή για να τον υβρίζεις!!
Έτσι σε δασκαλέψαν;;;;
Αν και έχεις μεσάνυχτα σε όσα τολμάς να σχολιάζεις, κάνεις την έξυπνη και δεν επιδεικνύεις ούτε την ελάχιστη ευαισθησία και σεβασμό εκεί που πρέπει!!!
Για να μην το κάνουμε γήπεδο το Εσωτέρικα, θα σε παρακαλούσα να πάψεις τις βωμολοχίες που είσαι συνηθισμένη να εκστομίζεις, και να είσαι σίγουρη πως δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί σου!!!!

1.Δεν τσουβάλιασα κανέναν.τσουβαλιάζονται μόνοι τους καθημερινά,είτε δημόσια,είτε όχι.Όπως προχτες,σε ένα μνημόσυνο,που τσέπωσε ο παπάς 100 ευρόπουλα για να κάνει μνημόσυνο.Να είσαι σίγουρος ότι "τσουβαλιάστηκε" μια χαρά και μόνος του,ενώπιον 50 ατόμων που αηδίασαν,μεταξύ των και άνθρωποι ιδιαίτερα θρήσκοι.
2.Ουδέποτε πρόσβαλλα τον χριστιανισμό ή κάποιο άλλο πιστεύω,κοινώς δεν σου μοιάζω.Εκφράζω την αντίθεσή μου με κάποια γεγραμμένα.
3.Όσο για τον Απολογητή,τον έμαθα από εσένα.Δεν μπορούσα να συνομιλώ μαζί σου,χωρίς να ξέρω περί τίνος πρόκειται..οκ,παίρνω πίσω την λέξη "σίχαμα",ήταν τρομερή βρισιά.Όμως η άποψή μου περί ου,είναι η χειρότερη.
4.Δεν είμαι "κοριτσάκι" σου.Καλύτερα να προσέχεις και ο ίδιος πως μιλάς,όταν εκνευρίζεσαι.Και σταμάτα να υποστηρίζεις ότι δασκαλευόμαστε ή είμαστε υποβολεία και φερέφωνα άλλων.Αυτό είναι καθαρά δικό σου ελάττωμα.Σου επαναλαμβάνω,ότι ως ελεύθεροι άνθρωποι,ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ.Δεν θες να το καταλάβεις και προκαλείς ο ίδιος το φαινόμενο "γηπέδου" στο Εσωτερικα,όχι μόνο με μένα,αλλά και με όποιον έχει αντίθετη άποψη από σένα,ή δεν είναι χριστιανος..
5.Δεν σε είδα να σχολιάζεις ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα λεγόμενα του αποστόλου Παύλου,φυσικά δεν σε συμφέρει.Αν ήξεραν όλες,μα ΟΛΕΣ οι γυναικες που λένε ότι είναι χριστιανές και λειτουργούν υπό τις προσταγές τις εκκλησίας,τι γνώμη έχει η εκκλησία για αυτές,να είσαι σίγουρος ότι θα είχαμε αρκετά προβλήματα.Αλλά μασάνε και το άλλο καλό,"πίστευε και μη ερευνα"...
6.Πραγματικά μην ξανασχοληθείς,έλεος δηλαδή...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 15:17:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

1.Δεν τσουβάλιασα κανέναν.τσουβαλιάζονται μόνοι τους καθημερινά,είτε δημόσια,είτε όχι.Όπως προχτες,σε ένα μνημόσυνο,που τσέπωσε ο παπάς 100 ευρόπουλα για να κάνει μνημόσυνο.Να είσαι σίγουρος ότι "τσουβαλιάστηκε" μια χαρά και μόνος του,ενώπιον 50 ατόμων που αηδίασαν,μεταξύ των και άνθρωποι ιδιαίτερα θρήσκοι.

Τα 100 ευρώ που ζήτησε ο παπάς που λες, μπορεί να είναι ένα μόνο μικρό μέρος που θα πρέπει να πληρώσει ως φακελάκι στο γιατρό του νοσοκομείου όπου πρόκειται ίσως να κάνει μια εγχείριση.
Μπορεί επίσης να είναι ορισμένα από τα χρήματα που θα πρέπει να στείλει στο ένα του παιδί που σπουδάζει, και καθώς τα χρήματα που παίρνει δεν του φτάνουν ούτε για να ζήσει, από κάπου πρέπει και αυτός να τα «αρπάξει», εφόσον ζει σε ένα κράτος και μια κοινωνία της ΑΡΠΑΧΤΗΣ που έχετε δημιουργήσει Μαράκι!!
Του παπά τα 100 ευρώπουλα μας πειράζουνε, ενώ όλων των λωποδυτών, με πατέντα, δεν τα βλέπουμε έτσι;
Εμ και βέβαια, αφού ο στόχος μας εδώ τώρα είναι ο Χριστιανισμός, για άλλα θα μιλάμε;; Άσε που βρίσκουμε ένα σωρό άλλες δικαιολογίες για όλα τα άλλα.

quote:
2.Ουδέποτε πρόσβαλλα τον χριστιανισμό ή κάποιο άλλο πιστεύω,κοινώς δεν σου μοιάζω.Εκφράζω την αντίθεσή μου με κάποια γεγραμμένα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσει κάποιος την αντίθεσή του σε κάποια «γεγραμμένα». Ο δικός σου τρόπος δεν είναι και από τους καλύτερους.

quote:
3.Όσο για τον Απολογητή,τον έμαθα από εσένα.Δεν μπορούσα να συνομιλώ μαζί σου,χωρίς να ξέρω περί τίνος πρόκειται..οκ,παίρνω πίσω την λέξη "σίχαμα",ήταν τρομερή βρισιά.Όμως η άποψή μου περί ου,είναι η χειρότερη.

Πρόλαβες και διάβασες τόσα πολλά έτσι ώστε να η άποψη που σχημάτισες να είναι η χειρότερη;;

quote:
5.Δεν σε είδα να σχολιάζεις ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα λεγόμενα του αποστόλου Παύλου,φυσικά δεν σε συμφέρει.

Μα αφού διάβασες τον Απολογητή, δεν βρήκες εκεί μέσα την απάντηση;; Περίεργο;;
Εγώ νόμιζα ότι τη βρήκες!!


quote:
Αν ήξεραν όλες,μα ΟΛΕΣ οι γυναικες που λένε ότι είναι χριστιανές και λειτουργούν υπό τις προσταγές τις εκκλησίας,τι γνώμη έχει η εκκλησία για αυτές,να είσαι σίγουρος ότι θα είχαμε αρκετά προβλήματα.

Δηλαδή Μαράκι, η μόνη γυναίκα που ξέρει τη γνώμη της Εκκλησίας για τις γυναίκες είσαι εσύ και γι’ αυτό δημιουργείς τόσα προβλήματα τώρα εδώ μέσα;;
Είπα παραπάνω ότι τσουβαλιάζεις και επιτίθεσαι στο Χριστιανισμό και εσύ λες πως δεν το κάνεις. Με αυτό όμως που έγραψες, περί της γνώμης της Εκκλησίας για τις γυναίκες, δεν νομίζεις ότι επιτίθεσαι κατά ολόκληρου του Χριστιανικού οικοδομήματος;; Εκτός κι αν για σένα Εκκλησία είναι το κτίριο μόνο;;

quote:
6.Πραγματικά μην ξανασχοληθείς,έλεος δηλαδή...

Πίστεψέ με, έχω κι άλλα πράγματα να κάνω. Δεν μου αρέσει όμως το ψέμα.
Είχα και έχω κάθε καλή διάθεση για διάλογο, αλλά να συζητάμε σοβαρά και όχι να πετάμε μπουρλότα και να πηδάμε από το ένα θέμα στο άλλο όταν δεν έχουμε τίποτα να πούμε.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 15:30:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τα 100 ευρώ που ζήτησε ο παπάς που λες, μπορεί να είναι ένα μόνο μικρό μέρος που θα πρέπει να πληρώσει ως φακελάκι στο γιατρό του νοσοκομείου όπου πρόκειται ίσως να κάνει μια εγχείριση.
Μπορεί επίσης να είναι ορισμένα από τα χρήματα που θα πρέπει να στείλει στο ένα του παιδί που σπουδάζει, και καθώς τα χρήματα που παίρνει δεν του φτάνουν ούτε για να ζήσει, από κάπου πρέπει και αυτός να τα «αρπάξει», εφόσον ζει σε ένα κράτος και μια κοινωνία της ΑΡΠΑΧΤΗΣ που έχετε δημιουργήσει Μαράκι!!
Του παπά τα 100 ευρώπουλα μας πειράζουνε, ενώ όλων των λωποδυτών, με πατέντα, δεν τα βλέπουμε έτσι; Εμ και βέβαια, αφού ο στόχος μας εδώ τώρα είναι ο Χριστιανισμός, για άλλα θα μιλάμε;; Άσε που βρίσκουμε ένα σωρό άλλες δικαιολογίες για όλα τα άλλα.

lol

φανταστικη δικαιολογια θα την πω οταν με πιασουν για φονο

μα τι λετε τωρα κυριε δικαστα το οτι σκοτωσα τον βλακα που εβρησε την ομαδα μου σας πηραξε δεν βλεπετε τους αλλους που σκοτωνουν και τεμαχιζουν τα θυματα τους αλλα ετσι ειναι ειστε αντι...(εδω βαζεις οποια ομαδα θελεις)

αλλες χρησεις

μα τι λετε τωρα το οτι την βιασα σας πηραξε δεν βλεπετε τους αλλους
που κανουν ομαδικους βιασμους


μα τι λετε τωρα το οτι εκλεψα την συνταξη της γιαγιας σας πηραξε δεν βλεπετε τους αλλους που κλεβουν το δημοσιο χρημα

μα τι λετε τωρα το οτι εφερα 5 κιλα μαυρο σας πηραξε δεν βλεπετε τους αλλους που φερνουν καραβια ολοκληρα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

maraki8
Πλήρες Μέλος

Greece
804 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 15:50:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους maraki8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Τα 100 ευρώ που ζήτησε ο παπάς που λες, μπορεί να είναι ένα μόνο μικρό μέρος που θα πρέπει να πληρώσει ως φακελάκι στο γιατρό του νοσοκομείου όπου πρόκειται ίσως να κάνει μια εγχείριση.
Μπορεί επίσης να είναι ορισμένα από τα χρήματα που θα πρέπει να στείλει στο ένα του παιδί που σπουδάζει, και καθώς τα χρήματα που παίρνει δεν του φτάνουν ούτε για να ζήσει, από κάπου πρέπει και αυτός να τα «αρπάξει», εφόσον ζει σε ένα κράτος και μια κοινωνία της ΑΡΠΑΧΤΗΣ που έχετε δημιουργήσει Μαράκι!!
Του παπά τα 100 ευρώπουλα μας πειράζουνε, ενώ όλων των λωποδυτών, με πατέντα, δεν τα βλέπουμε έτσι;
Εμ και βέβαια, αφού ο στόχος μας εδώ τώρα είναι ο Χριστιανισμός, για άλλα θα μιλάμε;; Άσε που βρίσκουμε ένα σωρό άλλες δικαιολογίες για όλα τα άλλα.


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσει κάποιος την αντίθεσή του σε κάποια «γεγραμμένα». Ο δικός σου τρόπος δεν είναι και από τους καλύτερους.


Πρόλαβες και διάβασες τόσα πολλά έτσι ώστε να η άποψη που σχημάτισες να είναι η χειρότερη;;

Μα αφού διάβασες τον Απολογητή, δεν βρήκες εκεί μέσα την απάντηση;; Περίεργο;;
Εγώ νόμιζα ότι τη βρήκες!!

Δηλαδή Μαράκι, η μόνη γυναίκα που ξέρει τη γνώμη της Εκκλησίας για τις γυναίκες είσαι εσύ και γι’ αυτό δημιουργείς τόσα προβλήματα τώρα εδώ μέσα;;
Είπα παραπάνω ότι τσουβαλιάζεις και επιτίθεσαι στο Χριστιανισμό και εσύ λες πως δεν το κάνεις. Με αυτό όμως που έγραψες, περί της γνώμης της Εκκλησίας για τις γυναίκες, δεν νομίζεις ότι επιτίθεσαι κατά ολόκληρου του Χριστιανικού οικοδομήματος;; Εκτός κι αν για σένα Εκκλησία είναι το κτίριο μόνο;;

Πίστεψέ με, έχω κι άλλα πράγματα να κάνω. Δεν μου αρέσει όμως το ψέμα.
Είχα και έχω κάθε καλή διάθεση για διάλογο, αλλά να συζητάμε σοβαρά και όχι να πετάμε μπουρλότα και να πηδάμε από το ένα θέμα στο άλλο όταν δεν έχουμε τίποτα να πούμε.


1.Ο παπάς που τσέπωσε τα 100 ευρω(μην πάμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα),οδηγεί Mercedes.Αλλά και φράγκα να μην είχε,δεν είναι δυνατόν να τσεπώνει 100 ευρώ για ένα απλό μνημόσυνο.Μήπως να αναφέρω το γεγονός ότι για να τελεστεί ένας γάμος,παίρνει λεφτα και η εκκλησια αλλα και ο παπάς;και το ίδιο ισχύει και για την βάπτιση.Είχα τύχει σε περίπτωση στην επαρχία όπου ο παπάς δεν έδινε τα έγγραφα του γάμου μετά την τελετή στο ζεύγος επειδή αρνήθηκαν να του δώσουν τα 200 ευρώ που ζητούσε(για λόγους ευνόητους δεν αναφέρω που γίνονται τα όσα έχω αναφέρει μέχρι τώρα.μπορώ όμως να σου στείλω προσωπικά μήνυμα,ευχαρίστως).Και μην προσπαθείς να πείς ότι ΕΜΕΙΣ τα κάναμε έτσι τα πράγματα.Δεν ξέρω από πού έχει ξεκινήσει να χρηματίζονται όλοι.Και οι γιατροί και οι παπάδες θα έπρεπε να σέβονται το ιερό λειτούργημα που κάνουν και όχι να το ντροπιάζουν.Έτσι είναι η κοινωνία μας σήμερα και ποιός φταίει;οι χριστιανοί;οι μουσουλμάνοι;οι οποιοιδήποτε;δεν είναι θρησκευτικό το θέμα αλλά κοινωνικό.Αλλά τουλάχιστον οι κληρικοί θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο από όλους.Φαίνονται περισσότερο από όλους,εκτίθενται περισσότερο από όλους.Ακριβώς επειδή κηρύττουν τον λόγο του Θεού,επειδή πρέπει να καθοδηγούν σωστά το ποίμνιό τους.Τι παράδειγμα μπορούν να δώσουν αυτοί οι άνθρωποι;
2.Ο τρόπος μου δεν είναι ο καλύτερος;προσπάθησα να μιλάω ήρεμα και χωρίς να προσβάλλω κανέναν και τίποτα και οι απαντήσεις σου ήταν ειρωνικότατες.Γιατί δεν γίνεται με κάποιο άλλο μέλος του φόρουμ αυτό,παρά μόνο με σένα;
3.Ναι,τον διάβασα τον Απολογητή,εδώ και μερικές μέρες αυτό κάνω.
4.Γιατί θα πρέπει να με ικανοποιούν οι εξηγήσεις και τα παραδείγματα του Απολογητή και να μην κρίνω μόνη τα συγκεκριμένα κείμενα;γιατί θα πρέπει να ψάχνουμε χίλιες ερμηνείες από την στιγμή που είναι τόσο απλά γραμμένο/διατυπωμένο;Γιατί αμφισβητείς ότι όντως,υπάρχει μισογυνισμός σε αυτά τα κείμενα;και για να είμαστε οκ,σε όλες τις θρησκείες υπάρχει,γιατί άλλωστε να διαφέρει ο χριστιανισμός;
5.Όχι,ευτυχώς,πολλες είναι σαν εμενα,όπως λες που ανοίγουν τα μάτια τους και δεν καταπίνουν αλόγιστα τις προσταγές του χριστιανισμού.
6.Ειλικρινά,δεν πιστεύεις ότι κομμάτια του ορθόδοξου χριστιανισμού,είναι εντελώς παράλογα και άκαιρα;Εγώ μόνο αυτό θέλω να παραδεχτείς και νίπτω τας χείρας μου και δεν θα ξαναπώ κάτι άλλο..

Όλοι εδώ μέσα μπαίνουμε με όρεξη για συζήτηση,παράθεση απόψεων και γιατί όχι,αντιπαράθεση απόψεων.Όλοι έχουμε καλή διάθεση για διάλογο,αρκεί να γίνονται σεβαστές οι απόψεις και να μην γινόμαστε αντικείμενα ειρωνείας ή φανατισμού.Τελεία και παύλα._

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

christos_ts
Νέο Μέλος


21 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 17:50:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους christos_ts  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν θα σας θέσω μια ερώτηση και όποιος μπορεί ας απαντήσει. Στα 400 χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων τι ήταν εκείνο που τους κράτησε όλους ενωμένους και δεν ενσωματώθηκαν με τους Τούρκους? Σχολείο τα Ελληνόπουλα δεν πήγαιναν (εκτός από ελάχιστα)οπότε γράμματα δεν μάθαιναν και άρα δεν κρατήθηκαν από εκεί ενωμένοι. Τι ήταν λοιπόν εκείνο το στοιχείο που από την Κρήτη μέχρι την Κωνσταντινούπολη τους κράτησε όλους ενωμένους? Δεν μιλάμε ούτε για 10 ούτε για 50 χρόνια αλλά για 4 αιώνες που όλοι οι Έλληνες κρατήθηκαν ενωμένοι κάτω από την εξουσία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που μάλιστα έκανε τα πάντα για να τους ενσωματώσει.
Η απάντηση είναι απλή στο ερώτημα. Η εκκλησία και η πίστη τους στο Χριστό τους κράτησε ενωμένους! Όλοι οι Έλληνες στα 400 χρόνια σκλαβιάς είχαν κάτι κοινό, την πίστη τους! Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε η εκκλησία τώρα θα υπήρχε ελληνικό κράτος? Σας λέω μετά βεβαιότητας ότι δεν θα υπήρχαν καν Έλληνες! Θα ήμασταν όλοι Τούρκοι και κάθε παρασκευή θα πηγαίναμε στο τζαμί να προσευχηθούμε...
Τώρα βέβαια αν κάποιος έχει κάποια άλλη άποψη ας την καταθέσει. Εδώ είμαστε να δούμε αν αυτό που θα πει στέκει.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 18:19:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
christos_ts
Σχολείο τα Ελληνόπουλα δεν πήγαιναν (εκτός από ελάχιστα)οπότε γράμματα δεν μάθαιναν και άρα δεν κρατήθηκαν από εκεί ενωμένοι.

Κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας τα σχολεία λειτουργούσαν ελεύθερα καθώς δεν τέθηκαν υπό διωγμό από τους Οθωμανούς. Ο Μανουήλ Γεδεών, μέγας αρχειοφύλαξ του Πατριαρχείου αναφέρει πως δεν υπήρχε κωμόπολη που να μην έχει σχολείο.

Το ότι τα παιδιά δεν μάθαιναν γράμματα οφείλεται προφανώς στο ότι τον έλεγχο της παιδείας τον είχε η Εκκλησία.

quote:
christos_ts
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να πιστεύει ότι αν δεν υπήρχε η εκκλησία τώρα θα υπήρχε ελληνικό κράτος? Σας λέω μετά βεβαιότητας ότι δεν θα υπήρχαν καν Έλληνες!

Η εκκλησία, αφού κατάφερε μετά από 600 χρόνια βίαιου εκχριστιανισμού να κάνει τους Έλληνες να αλλάξουν την εθνική τους ταυτότητα με τη Ρωμαϊκή, κατόπιν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να μη σηκώσουν κεφάλι στο Τούρκο, αφορίζοντας την επανάσταση, κυνηγώντας και δολοφονώντας τους Κολοκοτρωναίους, καίγοντας τα βιβλία του Ρήγα, καλώντας τους να επιστρέψουν πίσω στο Σουλτάνο όσους ελευθερώθηκαν (Ιόνια Νησιά 1798). Ακόμη και το 1895, 65 χρόνια μετά την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους, το πατριαρχείο καλεί τους (ελεύθερους πλέον) Έλληνες να αναγνωρίσουν το Σουλτάνο σαν αφέντη τους και να τον υμνήσουν για τα 20 χρόνια που έχει στο θρόνο.

Το ότι υπάρχουν Έλληνες σήμερα οφείλεται σ'αυτούς τους δασκάλους του Γένους που πάλεψαν στο να δοθεί πίσω στο έθνος αυτό που του ανήκει, δηλαδή η εθνική του ταυτότητα ακόμη κι αυτό το όνομά του. Αν δεν ήταν αυτοί, οι Έλληνες θα ήταν ακόμη υπότουρκοι Ρωμαίοι, όπως είναι ακόμη και σήμερα ο πατριάρχης και οι συν αυτώ.

Κι αφού δεν κατάφερε η εκκλησία να κρατήσει το λαό αυτό υπόδουλο, όπως προσπάθησε και επιθυμούσε, ήρθε κατόπιν να σφετεριστεί τους αγώνες του λαού, παρουσιάζοντας τους εθνοπροδότες πατριάρχες σαν εθνικούς ήρωες και τους ριψάσπιδες γραικύλους κληρικούς σαν πρωταγωνιστές του αγώνα.

"Ξού Ρωμιοσύνη ανάβαθη που ρεύεσαι σαπίλα", που λέει και ο ποιητής.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

symbol
Μέλος 2ης Βαθμίδας


263 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 18:50:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους symbol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon
Το ότι υπάρχουν Έλληνες σήμερα οφείλεται σ'αυτούς τους δασκάλους του Γένους που πάλεψαν στο να δοθεί πίσω στο έθνος αυτό που του ανήκει, δηλαδή η εθνική του ταυτότητα ακόμη κι αυτό το όνομά του. Αν δεν ήταν αυτοί, οι Έλληνες θα ήταν ακόμη υπότουρκοι Ρωμαίοι, όπως είναι ακόμη και σήμερα ο πατριάρχης και οι συν αυτώ.

Aγαπητέ παράθεσέ μας όλα στοιχεία από αυτούς τους δασκάλους του γένους που δρώντας καθ’ όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας δίδαξαν, στους Έλληνες την απαραίτητη εθνική ομοψυχία, τους απορωμιοποίησαν και έτσι απορωμιοποιημένους τους οδήγησαν στην ελευθερία.

Αλήθεια εξήγησέ μας πως ενώ σκλαβώθηκαν βέροι Ρωμαίοι, ελευθερώθηκαν …….Έλληνες.

Θέλουμε πολύ να μάθουμε!!! Μη μας κρατάς στην άγνοια!!!

Με εκτίμηση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 19:16:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μαράκι,

Επιμένεις να κατηγορείς το Χριστιανισμό ότι υποτιμά τη γυναίκα και δεν της αποδίδει σεβασμό και αξία.

Σε κάποιο μήνυμά μου σου είχα πει πως ο ίδιος ο Θεός έγινε άνθρωπος!
Μια γυναίκα, απλή, σεμνή επιλέχτηκε να ενσαρκώσει το Λόγο.
Για μένα αυτό σημαίνει πολλά. Γι σένα όμως όχι. Γιατί;;
Θα μπορούσε ο Θεάνθρωπος να παρουσιαστεί, να αποκαλυφτεί στον κόσμο χωρίς να γεννηθεί καν από μια γυναίκα. Ή μήπως θεωρείς ότι θα ήταν αδύνατο για έναν Θεό να κάνει κάτι τέτοιο;;

Αν πάμε και ακόμη πιο πίσω, όπως το είχα αναφέρει και αυτό, σύμφωνα με τη δημιουργία των πρωτοπλάστων, η γυναίκα έγινε από το πλευρό το Αδάμ και επιλέχτηκε το σημείο του σώματος του Αδάμ ακριβώς για να δηλώσει το ρόλο που διαδραμάτιζε στη ζωή του άνδρα. Σου παραθέτω πιο κάτω μέρος της Γένεσης, όπου θα δεις ότι για το Θεό των Χριστιανών, άνδρας και γυναίκα είναι μια σάρκα, ένα σώμα και όχι δύο διαφορετικά, άνισα και ανόμοια πράγματα, όπως εσύ ισχυρίζεσαι:

«21 και επέβαλεν ο Θεός έκστασιν επί τον Αδάμ, και ύπνωσε• και έλαβε μίαν των πλευρών αυτού και ανεπλήρωσε σάρκα αντ ‘ αυτής. 22 και ωκοδόμησεν ο Θεός την πλευράν, ην έλαβεν από του Αδάμ, εις γυναίκα και ήγαγεν αυτήν προς τον Αδάμ. 23 και είπεν Αδάμ• τούτο νυν οστούν εκ των οστέων μου και σάρξ εκ της σαρκός μου• αύτη κληθήσεται γυνή, ότι εκ του ανδρός αυτής ελήφθη αύτη• 24 ένεκεν τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού, και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν.»


Αυτό που κάνεις εσύ, να παραθέτεις κάποια χωρία, αποκομμένα από το γενικότερο εννοιολογικό πλαίσιο όπου και εντάσσονται, προκειμένου να στηρίξεις τον ισχυρισμό σου, δεν είναι σωστή τακτική!
Αν η γυναίκα, υπό ορισμένες συνθήκες ή περιστάσεις, πρέπει να σέβεται κάποιες αρχές ή κανόνες, μη σπεύδεις αμέσως να το χαρακτηρίσεις ως συμπεριφορά μισογυνισμού!!
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον άνδρα!
Στη Χριστιανική παράδοση (στο απέραντο συγγραφικό έργο που κληρονομήσαμε έως και σήμερα) περιέχονται πολλές αναφορές και οι προτροπές προς τον άνδρα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται προς τη γυναίκα του και το σεβασμό που πρέπει να της επιδεικνύει.

Επειδή επιμένεις να με ρωτάς για τη φράση του Αποστόλου Παύλου, σου παραθέτω αυτό που περιέχεται στη σελίδα της ΟΟΔΕ, γιατί θεωρώ πως καλύτερα δεν θα μπορούσα εγώ να σου εξηγήσω αυτό που ρωτάς:


«Λένε οι ψευδολόγοι τού Νεοπαγανισμού:

"Η γυναίκα είναι για τον Χριστιανισμό κατώτερη και πρέπει να υποτάσσεται."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Αναφέρουν οι Νεοπαγανιστές για την φράση του Παύλου ότι η γυναίκα πρέπει να υποτάσσεται στον άνδρα, και το φέρνουν αυτό ως παράδειγμα ανισότητας της γυναικας στον Χριστιανισμό. Όμως τους λόγους τους δικαιολογούν αλλού οι απόστολοι, λέγοντας:

"1 ΟΜΟΙΩΣ αι γυναίκες υποτασσόμεναι τοις ιδίοις ανδράσιν, ίνα και ει τινες απειθούσι τω λόγω, δια της των γυναικών αναστροφής άνευ λόγου κερδηθήσονται, 2 εποπτεύσαντες την εν φόβω αγνήν αναστροφήν υμών". (Α΄ Πέτρου 3/γ΄).

"υποτασσομενας τοις ιδιοις ανδρασιν ινα μη ο λογος του Θεου βλασφημηται". (Τίτον 2/β΄ 5).

Δηλαδή, αφ' ενός για να κερδίσουν τους άνδρες τους ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ειδωλολάτρες και είχαν την συνήθεια να τις θέλουν υποτακτικές, και αφ' ετέρου να υποτάσσονται, για να μην τις θεωρούν οι εκτός Εκκλησίας, οι ειδωλολάτρες του καιρού εκείνου αυθάδεις και σχηματίσουν έτσι αρνητική εντύπωση για το Χριστιανισμό. Διότι, όσο και αν το συγκαλύπτουν οι νεοπαγανιστές, η αντίληψη περί της ευπρεπούς γυναίκας ανάμεσα στους ειδωλολάτρες ήταν αυτή που καταγράφει ο Πλούταρχος:

"υποτάσσουσαι μεν γαρ εαυτάς τοις ανδράσιν επαινούνται, κρατείν δε βουλόμεναι μάλλον των κρατουμένων ασχημονούσι" (Πλουτάρχου "Ηθικά" 142 Ε)

Επαινούνται οι ειδωλολάτρισσες που υποτάσσονται στους άντρες τους, γράφει. Οι Νεοπαγανιστές κατηγορούν τους τότε Χριστιανούς, επειδή προσαρμόζονταν εξωτερικά στις αντιλήψεις των τότε ειδωλολατρών – αυτών που έχουν οι νεοπαγανιστές ως πρότυπο! Αν πάλι ο Παύλος έλεγε τα αντίθετα, οι τοτινοί ειδωλολάτρες θα κατηγορούσαν τους Χριστιανούς ότι δίνουν εξουσίες στη γυναίκα ανάρμοστες προς την φύση της. Αλλά ο Παύλος ζητώντας να γίνουν σεβαστές οι κοινωνικές συνθήκες για λόγους προσαρμογής στην τότε κοινωνία, έλεγε και αυτό που ξεχνάν οι νεοπαγανιστές:

«Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν καί θήλυ, πάντες γάρ υμείς είς εστε εν Χριστώ Ιησού.» (Πρός Γαλάτας Επιστολή, γ' 28)

Πέραν αυτού, ποιος τους είπε τών ειδωλολατρών, ότι στους Χριστιανούς ο κατώτερος υποτάσσεται στον ανώτερο; Αυτό συνέβαινε ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. Σ' εμάς το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει:

"υποτασσόμενοι αλλήλοις εν φόβω Χριστού". (Εφεσίους 5/ε΄ 21). Άρα ΟΛΟΙ οι Χριστιανοί οφείλουν να υποτάσσονται ο ένας στον άλλον. Δεν είναι θέμα "ταξικών διακρίσεων".

"51 και κατέβη μετ’ αυτών και ήλθεν εις Ναζαρέτ, και ην υποτασσόμενος αυτοίς. και η μήτηρ αυτού διετήρει πάντα τα ρήματα ταύτα εν τη καρδία αυτής. 52 Και Ιησούς προέκοπτε σοφία και ηλικία και χάριτι παρά Θεω και ανθρώποις". (Λουκάς 2/β΄).

Τι βλέπουμε εδώ; Ο Θεός τών Χριστιανών, ο Χριστός, ΥΠΟΤΑΣΣΟΤΑΝ όχι μόνο στην φυσική του μητέρα, αλλά και στον πατριό του τον Ιωσήφ! Ο Πλάστης υποτάχθηκε στο πλάσμα Του! Και μάλιστα η μητέρα του ήταν φυσικά ΓΥΝΑΙΚΑ!

Όταν ο Παύλος λέει ότι η γυναίκα πρέπει να σιωπά και να μην διδάσκει, μιλάει για δημόσιο κήρυγμα ΕΝΤΟΣ της εκκλησίας, στις συναθροίσεις των πιστών. ΕΚΤΟΣ των συναθροίσεων όμως, όπως φαίνεται από την Καινή Διαθήκη, υπάρχουν πολλές γυναίκες απόστολοι και κήρυκες του Χριστιανισμού στους παγανιστές. Η αγία Πρισκίλλα αποκαλείται ... «συνεργός» του Παύλου (Πρός Ρωμαίους ΙΣΤ' 3-4). Μάλιστα εκείνη μαζί με το σύζυγό της τον Ακύλα κατήχησαν τον Απολλώ (Πράξεις ΙΗ' 24-26). Η αγία Ιουνία ήταν επίσημη "εν τοίς αποστόλοις" (Πρός Ρωμαίους ΙΣΤ' 7). Άλλες απόστολοι ήσαν η Τρύφαινα, η Τρυφώσα, η Περσίς και η Ιουλία (Πρός Ρωμαίους ΙΣΤ' 12, 15).

Όπως βλέπεις, το θέμα δεν τίθεται αν ικανοποιούν εσένα, εμένα, ή τον οποιοδήποτε οι εξηγήσεις που περιέχονται στον Απολογητή ή στην ΟΟΔΕ, αλλά το θέμα είναι αν, για αυτά που εσύ προσάπτεις στο Χριστιανισμό, υπάρχει ή όχι τεκμηριωμένη απάντηση.

Αν ήμουν στη θέση σου, και Χριστιανός να μην ήμουν, το απόσπασμα της Γένεσης που παρέθεσα πρώτο-πρώτο, θα έφτανε να απαντήσει στο ζήτημα του μισογυνισμού που θέτεις.

Αναρωτιέμαι το κατά πόσο συμβιβάζεται το γεγονός που λες ότι είσαι Χριστιανή με αυτό που είπες στο προηγούμενο μήνυμά σου: «γιατί άλλωστε να διαφέρει ο χριστιανισμός;»
Άντί να κάθεσαι και να Τον κατακρίνεις, θα ήταν προτιμότερο να ανακαλύψεις πρώτα γιατί θες να λέγεσαι Χριστιανή!!

Τις προσταγές του Χριστού θα πρέπει να τις «καταπιείς αλόγιστα»!!
Αυτές που θα πρέπει να προσέχεις αν και πότε πρέπει να τις «καταπιείς», είναι αυτές των ανθρώπων!!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 19:37:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
symbol
Αλήθεια εξήγησέ μας πως ενώ σκλαβώθηκαν βέροι Ρωμαίοι, ελευθερώθηκαν …….Έλληνες.

Θέλουμε πολύ να μάθουμε!!! Μη μας κρατάς στην άγνοια!!!


Ιστορία του ελληνικού έθνους, τόμος ΙΑ, ΙΒ
Σπυρίδωνος Τρικούπη, "Ιστορία της ελληνικής επαναστάσεως" τόμοι 1-4

Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ξεκίνα από το τελευταίο. Έχει και εικόνες.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

symbol
Μέλος 2ης Βαθμίδας


263 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 20:44:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους symbol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon

Ιστορία του ελληνικού έθνους, τόμος ΙΑ, ΙΒ
Σπυρίδωνος Τρικούπη, "Ιστορία της ελληνικής επαναστάσεως" τόμοι 1-4

Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ξεκίνα από το τελευταίο. Έχει και εικόνες.


Υπεκφεύγεις. Εύχομαι κάποτε να μάθεις να διαβάζεις την ιστορία γόνιμα και όχι μονόπλευρα, αν και σε σένα μάλον είναι απίθανο να συμβεί. Δεν θα γνωρίσεις την χαρά.
Οσα γράφεις είναι συνήθως ψευτο-ιστορίες γιατί αποτελούνται από μισές αλήθειες.
Η αλήθεια αγαπητέ πρέπει να λέγεται ολόκληρη χωρίς αυθαίρετες διασκευές και αποκρύψεις των θετικών γεγονότων .
Αλλιώς καταντάει ψέμα οικτρό. Αυτό έχει γενικότερη ισχύ, αλλά περισσότερο ισχύει για την ερμηνεία της ιστορίας.

Με εκτίμηση
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 22:07:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Symbol
Θέλουμε πολύ να μάθουμε!!! Μη μας κρατάς στην άγνοια!!!

Με εκτίμηση.


Αγαπητέ Σύμπολ,
Εγώ θα σου προτείνω και τις τελευταίες εκδόσεις Μπλεκ, Όμπραξ και Τιραμόλα, έχουν περισσότερες φωτογραφίες (όχι κουτσουρεμένες) και παρουσιάζουν μια σαφώς καλύτερη και πιο περιποιημένη εικόνα απ απ' ότι το τελευταίο βιβλίο Ιστορίας της Στ' τάξης Δημοτικού.

***Ξέχασα να πω πως τα παιδιά τα προτιμούν και μαθαίνουν και περισσότερα πράγματα!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 22:10:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Επιμένεις να κατηγορείς το Χριστιανισμό ότι υποτιμά τη γυναίκα και δεν της αποδίδει σεβασμό και αξία.


Ασφαλως και ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ είναι μισογυνικος. Το αντρικο ιερατειο, τα αβατα του ιερου των ναων και του αγιου Ορους, οι αισχρες επιστολες του Παυλου και καποιων μουλαδων του προηγουμενου αιωνα, η διαπομπευση των μοιχαλιδων από την Εκκλησια μέχρι και τον 19ο αιώνα, η τυφλωση των μοιχαλιδων από την σερβικη ορθοδοξη Εκκλησια, η ενοχοποιηση του σεξ και της εμμηνης ρυσης και χιλιαδες αλλα το αποδεικνυουν. Η Ορθοδοξια θεωρει την κατακρεουργηση της φιλοσοφου και μαθηματικου Υπατιας πραξη ιερη, γι'αυτο και αγιοποιησε τον αυτουργο της πατριαρχη Κυριλλο.

Ο χριστιανισμος (οπως και οι αλλες μονοθειστικες θρησκειες) ειναι ακρως μισογυνικος.Και μονο το γεγονος οτι η γυναικα θεωρειται η πυλη της κολασης με ολα βεβαια τα συμπαρομαρτουντα,αρκει νομιζω.

Το να θεωρειται απο τους τραγοπαπαδες η γυναικα <<ακαθαρτη>> οταν ειναι <<αδιαθετη>>,το να μην της επιτρεπουν να μπει στο ιερο, το να την θεωρουν πυλη της κολασης,υπευθυνη για την πτωση απο τον ανυπαρκτο Παραδεισο,το να την θεωρουν ενα κομματι κρεας απο τα πλευρα του Αδαμ,ολα αυτα αποτελουν αποδειξη σκοταδισμου,οπισθοδρομησης και ακρατου μισογυνισμου του Χριστιανικου δογματος.


Οσοι με σοφισματα και με ανοητα επιχειρηματα για μικρα παιδια του δημοτικου υπερασπιζεστε την Εκκλησια, το δραμα εκατονταδων φτωχοκοριτσων που ειτε από ορφανια, η αμαθεια, η φοβερη φτωχια και εγκαταλειψη, φυλακιζονται απο μικρες στα μοναστηρια, καταπιεζονται φριχτα χωρις καμια ελπιδα, και υπηρετουν κσποιο βρωμερο δεσποτη ή καποια διεστραμμενη ηγουμενη κανετα μεγαλο λαθος. Ανεραστες, κουκουλωμενες με την μπουργκα τους, βιωνουν μια Κολαση. Αυτη ειναι η ωμη πραγματικοτητα.


Αντι λοιπον να σκουζουν ορισμενοι να κοιταξουν τα χαλια της Εκκλησιας και του δογματος.


Ας δουμε λιγα πραγματα ενδιαφεροντα...


ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα βιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Γεωργίου αναφερει σε αρθρο του: "Οι μισογυνικές αντιλήψεις της Ορθοδοξίας έχουν τις ρίζες τους στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη και διατηρούνται ακόμη και σήμερα. Πως θα ένιωθαν αλήθεια, οι Ελληνίδες αν συνειδητοποιούσαν ότι η θρησκεία τους προσφέρει έναν θεό που τις προόρισε να υποτάσσονται στους άντρες; Στην Αγία Γραφή βρίσκουμε την πρώτη διάκριση του Θεού εναντίον της γυναίκας, όταν δημιούργησε πρώτον τον άντρα. Τη γυναίκα τη δημιούργησε ως βοηθό του άντρα μόνο όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κάποιο κατάλληλο ζώο γι' αυτή τη δουλειά ανάμεσα στα "θηρία του αγρού και όλα τα πτηνά του ουρανού". Διάκριση έκανε, επίσης, ως προς τον τρόπο δημιουργίας της και την προέλευση του ονόματος της. Τον άνδρα τον έφτιαξε εκ του μηδενός ενώ την γυναίκα από τη μία πλευρά του. Την ονόμασε δε "γυνή διότι έγινε από τον άντρα αυτής". Ακόμη και για το προπατορικό αμάρτημα την τιμώρησε, εκτός των άλλων, με πλήρη υποταγή στον Αδάμ: "...θα εξαρτάσαι δε πάντοτε από τον άνδρα σου και αυτός θα είναι ο κύριος σου".

Αλλά πέρα απ' αυτό ας δούμε τον μισογυνισμό που εκδηλώνει ο Χριστιανισμός τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Στις προς Εφεσίους και Κορινθίους επιστολές ο Απόστολος Παύλος γράφει για τις γυναίκες: "..να υποτάσσεσθε εις τους ιδίους σας άνδρας, σαν να κάνετε την υποταγή σας αυτήν προς τον Κύριον, ο οποίος παραγγέλλει και ζητεί να υποτάσσονται αι γυναίκες εις τους άνδρας των.....Η γυναίκα δε ως το εξαιρετικότερον από τα άλλα κτίσματα που έχει υπό την εξουσίαν ο άνδρας..".

Και σήμερα όμως η εκκλησία εφαρμόζει διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Δεν τους αναγνωρίζει ότι έχουν τα προσόντα για να ιερουργούν, ούτε να εισέρχονται στο 'Ιερό' του ναού ή στο 'Άγιο' Ορος. Η υποκρισία τους φτάνει σε τέτοιο σημείο ώστε δεν επιτρέπουν στους δεσποτάδες να παντρεύονται για να μην.... σκανδαλίζονται απ' την παρουσία της γυναίκας.

Για να δει κανένας τον βαθμό μισογυνισμού του Χριστιανισμού αρκεί να σκεφτεί ότι και το κοριτσάκι-βρέφος το θεωρεί "δυνητικά ανήθικο εκ γενετής" αφού ο παπάς το "ευλογεί" έξω απ' το 'Ιερό', ενώ το αγοράκι μέσα. Αν γράφαμε ότι ουσιαστικά στο θέμα αυτό ο Χριστιανισμός είναι και αντιανθρώπινος δεν θα είμαστε καθόλου υπερβολικός.

Εκτος απο αυτα που αναφερει ο καθηγητης εχουμε αποσπάσματα από το βιογραφικό βιβλίο που έχει γράψει ο γνωστός θεολόγος Χρήστος Γιανναράς. Ο άνθρωπος ανήκε σε μια παραθρησκευτική οργάνωση, στην "Χρυσοπηγή" του Καλλίνικου και του Χριστόδουλου. Για 29 ολόκληρα χρόνια που ήταν εκεί απέφευγε και την παραμικρή επαφή με γυναίκα. Και όλα αυτά γιατί σύμφωνα μ' αυτά που γράφει στο βιβλίο του: "Η άψογη ηθική μου καθαρότητα, η ανεπίληπτη σεξουαλική μου εγκράτεια ήταν απαραίτητα ερείσματα της ψυχολογικής μου ανάγκης να είμαι 'κάτι το ξεχωριστό' , να διαφέρω από τους πολλούς συμβιβασμένους' ".

στο βιβλίο του Π. Παναγιωτάκου «Το Ποινικό Δίκαιον της Εκκλησίας». Κοιτάξτε τι γράφει: «Οι ονειρώξεις απαγορεύονται ρητά, εκτός κι αν οφείλονται σε νόσο. Η ονείρωξη θεωρείται ότι έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του ενδιαφερομένου, ο οποίος ως εκ τούτου οφείλει να τιμωρηθεί με απομάκρυνση από την κοινωνία των πιστών για μια ημέρα, να ψάλει τον Ν΄ Ψαλμό και να τελέσει 49 γονυκλισίες».

Ο ιστορικός μάλιστα Δημήτρης Κυρτάσας στο βιβλίο του "Η αποκάλυψη του Ιωάννη και οι Επτά Εκκλησίες της Ασίας", γράφει: "Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό οι χριστιανοί αλληλοκατηγορούνταν, ώστε έδιναν την εντύπωση στους εθνικούς αντιπάλους τους ότι δεν είχαν άλλο στο νου τους από την ακολασία και την ηδυπάθεια". Ενώ για το ίδιο θέμα ο Φρίντριχ Ένγκελς γράφει: "Κατά τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού, πολύ συχνά κάνει την εμφάνισή του -δίπλα στους ασκητές- η τάση να επεκταθεί η χριστιανική ελευθερία σε απεριόριστες σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών". (Zur Geschichte des Urchristentums, 1894).

Για τον μισογυνισμο του Χριστιανισμου μπορει να βρει καταπληκτικα στοιχεια στο βιβλιο του Κάουτσκι "Η καταγωγή του Χριστιανισμού", στη μελέτη του Καρλαχάιντς Ντέσνερ "Σεξουαλικότητα και Χριστιανισμός", αλλά και σε πολλά κείμενα των δικών μας διανοούμενων, Περικλή Κοροβέση, Κορδάτου, και της Λιλής Ζωγράφου.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimitris2
Πλήρες Μέλος


1364 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 23:00:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimitris2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]

<<μια γυναίκα θεωρούνταν ακάθαρτη κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης της (Λευιτικόν, Κεφ. ιε΄ 19-33). Τα αντικείμενα και οι άνθρωποι που άγγιζε εκείνη θεωρούνταν ακάθαρτα. Αυτό ίσχυε για λόγους στοιχειώδους ευπρέπειας, καθαριότητας και υγιεινής.
Ο Β΄ Κανών του αγίου Διονυσίου Αλεξανδρείας του ομολογητού (γύρω στο 260 μ.Χ.) ορίζει ότι δεν είναι σωστό μια γυναίκα να εισέρχεται στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης της. Μάλιστα, ο εν λόγω κανόνας λέει χαρακτηριστικά ότι η αιμορροούσα μπορεί να πηγαίνει ως τον πρόναο της εκκλησίας και να προσεύχεται, όπως η γυναίκα που είχε «ρύσει αἵματος» τόλμησε να αγγίσει μόνο το κάτω μέρος του ρούχου του Χριστού για να γιατρευτεί (Κατά Λουκλα, Κεφ. η΄ «44 προσελθοῦσα ὄπισθεν ἥψατο τοῦ κρασπέδου τοῦ ἱματίου αὐτοῦ, καὶ παραχρῆμἔστη ἡ ῥύσις τοῦ αἵματος αὐτῆς.»). Πρέπει λοιπόν η κάθε γυναίκα που βρίσκεται στις ημέρες τής ακαθαρσίας της, να είναι εξίσου διακριτική με την προσέλευσή της στο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φανταστούμε πως η Εκκλησία διδάσκει κάτι τέτοιο ως τιμωρία για τη γυναικεία φύση. Ο έμμηνος κύκλος δεν είναι καθόλου αμαρτωλό πράγμα, αλλά μια φυσική, θεόδοτη διαδικασία. Η απαγόρευση ισχύει για λόγους στοιχειώδους ευπρέπειας. Όπως δεν είναι σωστό να μπαίνει κάποιος στον ναό με άλλες βρωμιές από σεβασμό προς τον Θεό, έτσι και οι γυναίκες τις ημέρες αυτές πρέπει από μόνες τους να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι αξιοπρεπές να παρουσιάζονται βρώμικες με το ακάθαρτο αίμα ενώπιον του Θεού.>>
-Μια από τις επίσημες θέσεις του χριστιανισμού.Πολύ καλή,ε;
[quote/]
Κι αφού τους ορθοδόξους δεν τους ενδιαφέρουν τα λεβιτικά απορώ γιατί οι ενάντιοι του χριστιανισμού επιμένουν σε αυτά.
τέλος πάντων,
Δε τον ξέρω το συγκεκριμένο ομολογητή ούτε έχω διαβάσει και ότι έγραψε ούτε πιστεύω ότι κάποιος αντιπροσωπεύει την ορθοδοξία επειδή ειναι ομολογητής ή πάπας ή απλά υπάρχει το σύγγραμμά του σε κάποιο μουσείο. Εχω ακούσει πολλές πλάνες που έχουν βάση στην ιερά παράδοση αλλά κατ ουσίαν στη γιαγιά του χωριού και τα χορατά της.
Το μόνο κείμενο που ξέρω είναι αυτό των διαταγών των αποστόλων του κλήμεντος που λέει ότι δεν υπάρχει ακάθαρτη γυναίκα.
Πιστεύω ότι ο όρος ακάθαρτη δόθηκε στην π. διαθήκη γιατί οι άνθρωποι ήσαν αγροίκοι και τα νοσήματα αθεράπευτα.
Γυρνούσε ο άλλος απ την μάχη, έπινε τα άντερά του, τι να του έλεγε η γυναίκα του? Πρόσεχε μωρό μου τους λόγους υγείας?
Σιγά τα αυγά. Σώθηκες.
Γιαυτό έβγαλαν και μια θεική φοβέρα γι αυτά ώστε να κοιμηθεί αδρανής πριν ξεσουρώσει.

Αυτή που άγγιξε το ιμάτιο του Χριστού η αιμόρρους είχε χρόνιο πρόβλημα.
Δε ζήτησε θεραπεία από έμμηνο ρύση.!!!
Δε ζήτησε στείρωση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2006, 23:04:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σοφέ Βίκινγκ!!!
Από που τα ξεσήκωσες όλα τα παραπάνω;;

Καθότι μου φαίνεσαι σοφός και ξέρεις να αναλύεις τα πράγματα, να σε ρωτήσω κάτι βρε φίλε.

Στο βιβλίο της Γένεσης των Χριστιανών, αναφέρει:

"23 και είπεν Αδάμ• τούτο νυν οστούν εκ των οστέων μου και σάρξ εκ της σαρκός μου αύτη κληθήσεται γυνή, ότι εκ του ανδρός αυτής ελήφθη αύτη• 24 ένεκεν τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού, και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν."

Τι εννοεί με τα τούτο νυν οστούν εκ των οστέων μου και σάρξ εκ της σαρκός μου και το έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν;;;;;;;;;;;

Περιμένω.


******Δέχομαι και τη βοήθεια του κοινού, άμα λάχει και μπλοκάρεις.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2006, 00:14:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Σοφε Ψηλε παντα αποπροσανατολιζεις τις συζητησεις.Μαθε να σχολιαζεις και να απαντας σε ερωτηματα και ασε τις κουτοπονηριες και τις εξυπναδες.


Ο ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ!


Τωρα εαν εσυ νομιζεις οτι απο ορισμενα εδαφια που παρερμηνευονται απο τους παπαδες φαινεται η ισοτητα των δυο φυλων απεναντι στον Γιαχβε εισαι γελασμενος.
Το οτι ο Θεος συμφωνα με το θεοπνευστο κειμενο σου προορισε για ολους τους ανδρες να ενωθουν με μια γυναικα δεν αναιρει αυτα που προανεφερα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2006, 00:19:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Σοφε Ψηλε παντα αποπροσανατολιζεις τις συζητησεις.Μαθε να σχολιαζεις και να απαντας σε ερωτηματα και ασε τις κουτοπονηριες και τις εξυπναδες.


Ο ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ!


Τωρα εαν εσυ νομιζεις οτι απο ορισμενα εδαφια που παρερμηνευονται απο τους παπαδες φαινεται η ισοτητα των δυο φυλων απεναντι στον Γιαχβε εισαι γελασμενος.
Το οτι ο Θεος συμφωνα με το θεοπνευστο κειμενο σου προορισε για ολους τους ανδρες να ενωθουν με μια γυναικα δεν αναιρει αυτα που προανεφερα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2006, 00:54:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Σοφε Ψηλε παντα αποπροσανατολιζεις τις συζητησεις.Μαθε να σχολιαζεις και να απαντας σε ερωτηματα και ασε τις κουτοπονηριες και τις εξυπναδες.

Ο ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ!

Τωρα εαν εσυ νομιζεις οτι απο ορισμενα εδαφια που παρερμηνευονται απο τους παπαδες φαινεται η ισοτητα των δυο φυλων απεναντι στον Γιαχβε εισαι γελασμενος.
Το οτι ο Θεος συμφωνα με το θεοπνευστο κειμενο σου προορισε για ολους τους ανδρες να ενωθουν με μια γυναικα δεν αναιρει αυτα που προανεφερα.Για βάστα βρε φίλε,
εγώ δεν προσπαθώ καθόλου να αποπροσανατολίσω τη συζήτηση.

Αντιθέτως, με βάση αυτό που εσύ παρουσίασες, σε ρώτησα κάτι πολύ λογικό και που έχει άμεση σχέση με τα δικά σου σχόλια.

Κατηγορείς το Χριστιανισμό για κάτι συγκεκριμένο.
Δεν είναι λογικό να σε ρωτήσω για κάτι που βρίσκεται στην αρχή της βάσης του Χριστιανισμού;;;

Στη Χριστιανική παράδοση υπάρχουν πολλές, μα πάρα πολλές αναφορές για την ισότητα μεταξύ άνδρα και γυναίκας!!
Εγώ όμως, δεν σου ανάφερα καμία από αυτές!

Θέλω να μου εξηγήσεις, με τη δική σου λογική, δηλαδή αυτή που σε οδήγησε να παραθέσεις τα σχόλιά σου, πώς αντιλαμβάνεσαι εσύ αυτό που λέει ο Θεός των Χριστιανών, δηλαδή ότι δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα για να γίνουν μια σάρκα;;

Μήπως εννοεί κατά τη στιγμή της συνουσίας όπου ο άνδρας ενώνεται με τη γυναίκα σε ένα σώμα, ας πούμε;;

Εφόσον λες πως οι παπάδες παρερμηνεύουν, δώσε εσύ την ερμηνεία που νομίζεις ότι είναι σωστή

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2006, 01:06:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
"23 και είπεν Αδάμ• τούτο νυν οστούν εκ των οστέων μου και σάρξ εκ της σαρκός μου αύτη κληθήσεται γυνή, ότι εκ του ανδρός αυτής ελήφθη αύτη• 24 ένεκεν τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού, και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν."

Για να φτιάξουν μαζί οικογένεια, εννοεί Ψηλέ μου. Το επέβαλε η οργάνωση της κοινωνίας τότε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ρόλος του άντρα και της γυναίκας και μέσα στην οικογένεια και μέσα στην κοινωνία ήταν ποτέ ίσος.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2006, 01:59:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
"23 και είπεν Αδάμ• τούτο νυν οστούν εκ των οστέων μου και σάρξ εκ της σαρκός μου αύτη κληθήσεται γυνή, ότι εκ του ανδρός αυτής ελήφθη αύτη• 24 ένεκεν τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού, και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν."

Για να φτιάξουν μαζί οικογένεια, εννοεί Ψηλέ μου. Το επέβαλε η οργάνωση της κοινωνίας τότε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ρόλος του άντρα και της γυναίκας και μέσα στην οικογένεια και μέσα στην κοινωνία ήταν ποτέ ίσος.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Καλώς την!

Μπα δε νομίζω να το είπε για αυτό το λόγο.
Το «έσονται εις σάρκαν μίαν» δεν περιορίζεται μόνο στο να «στήσουν» την οικογένεια. Ή μήπως θεωρείς ότι εννοούσε τη στιγμή της ερωτικής συνεύρεσης;;

Λες να έπρεπε να πει τα σχετικά περί οστών και σαρκών και ότι ένεκα αυτού ο άνδρας θα εγκατέλειπε την οικογένειά του, για να μας πει απλά ότι έτσι με αυτό τον τρόπο θα έφτιαχναν την οικογένεια;;

Το πώς αξιολογούμε εμείς σήμερα, αλλά και κατά το παρελθόν, το ρόλο της γυναίκας και του άνδρα εντός της οικογένειας, δεν έχει σχέση με το πώς το αντιλαμβάνεται ο Χριστιανισμός.

Εγώ καταλαβαίνω πως ο ρόλος του καθενός είναι ξεχωριστός και διακριτός μα ίσης αξίας και σπουδαιότητας, αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο για τη δημιουργία και σωστή "λειτουργία" της οικογένειας.

Βέβαια, εξαρτάται και από το σαν τι είδους κείμενο θεωρείς ότι είναι και πώς το κρίνεις εσύ το απόσπασμα αυτό της Γένεσης;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 19 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy