ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας .
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 22
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 14:31:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Είναι πολύ απλό σε μια δημοκρατία επικρατεί η πλειοψηφία! όσοι ενοχλούνται και πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να αλλάξει (όσον αφορά την κύρια θρησκεία του κράτους), γιατί έχει αλλάξει η πλειοψηφία! δεν έχουν παρά να κινήσουν τις διαδικασίες για ένα δημοψήφισμα. Ούτος ή άλλος το 63% του Κοινοβουλίου κατά τον macedon! είναι μη Χριστιανοί, οπότε τι το δύσκολο?
-Εκτός και αν η μειοψηφία θέλει να κάνει στο όνομα του σεβασμού της μειονότητας, τις απόψεις της πλειοψηφία! Θα βρείτε και πολλούς συμμάχους σε αυτήν την προσπάθεια, όπως Αλβανούς, Τούρκους,......
-Και μια και ορισμένοι θίγονται που βλέπουν τις εικόνες των Άγιων και της Παναγίας σε δημόσιους χώρους και απαιτούν να εξαφανιστούν! και για τους ίδιους λόγους απαιτούν να σεβαστούν οι υπόλοιποι την επιθυμία τους να καταργηθεί η πρωινή προσευχή στα σχολεία, γιατί δεν αισθάνονται καλά τα παιδιά τους! τότε να σεβαστούν και το δικαίωμα των Αλβανών και των Τούρκων και των αντιεξουσιατών -κουκουλοφόρων που θέλουν να σεβαστούμε το δικαίωμά τους να μη βλέπουν την Ελληνική σημαία! ......Έτσι είναι.... ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα....


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 14:47:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ώρες ώρες σκέφτομαι πολύ εκείνη την καυστική αλληγορία του
Κυρίου ημών Ιησού Χριστού:« οι δυιλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλον»…
Αλήθεια ρε παιδιά τι ψάχνουμε να βρούμε, γωνία στο δεκάρικο ή να τετραγωνίσουμε τον κύκλο;…
Είναι μια επικρατούσα επίσημη θρησκεία που πιστεύει το 95% του ελληνισμού και δεν πρόκειται να αλλάξει όση προπαγάνδα και να πέσει, από οποιονδήποτε,…
Κρίμα μόνο που συζητάμε τέτοια θέματα, που είναι πασιφανή,
ενώ έπρεπε να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας και τι θέλουν οι εχθροί της Ελλάδας να πετύχουν,
με την βοήθεια πάντα του εμφύλιου σπαραγμού.…
Κακή συνήθεια του Έλληνα ο εντυπωσιασμός και η επιδειξιομανία…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 15:47:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Dying_Incubus
macedon, το τελευταίο σου μήνυμα στο οποίο απευθύνεσαι στον trexagireve είναι άκρως υποτιμητικό, προσβλητικό και σίγουρα δεν είναι χαρακτηριστικό ενός μέλους το οποίο συμμετέχει χρόνια στις Συζητήσεις και γνωρίζει τους κανονισμούς λειτουργίας και συμμετοχής σ' αυτές.

Το γνωρίζω αυτό φίλε Γιώργο

quote:
Dying_Incubus
Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κρίνει το ήθος ενός συνανθρώπου του επειδή οι λόγοι της μεταξύ τους σύγκρουσης είναι η απόκλιση των απόψεων τους γύρω από κάποια συγκεκριμένα ζητήματα.

Δεν έχει να κάνει με τη διάσταση απόψεων, αλλά με τις συνεχείς αήθεις προσωπικές επιθέσεις που υφίσταμαι από το συγκεκριμένο άτομο. Χωρίς να παίρνω πίσω τίποτε απ'ό,τι έγραψα, το μόνο που με λυπεί είναι η υποβίβασή μου στο επίπεδο του συγκεκριμένου.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 19:10:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σαν προοίμιο φίλε Admin, το ελληνικό Σύνταγμα έχει τη δομή και το περιεχόμενο των θεοκρατικών κρατών της Ασίας, όσον αφορά στα θέματα της θρησκείας, με μία επίφαση τυπικής ανεξιθρησκείας που όμως ουσιαστικά απαγορεύει στους μη χριστιανούς και δη στους μη ορθοδόξους πολλά από τα δικαιώματα του Ελληνα πολίτη που προκύπτουν από το ίδιο το Σύνταγμα.

Η προμετωπίδα του ελληνικού συντάγματος καθορίζει το θεοκρατικό τύπο του κράτους, καθώς ο καταστατικός χάρτης της Ελλάδας δεν συντάσσεται στο όνομα του λαού, όπως τα συντάγματα όλων των πολιτισμένων κρατών αλλά στο όνομα ενός δόγματος. Το ίδιο συναντάται σε όλα τα συντάγματα των θεοκρατικών κρατών της Ασίας (Ιράν, Αφγανιστάν, κτλ.).

Για λόγους σύγκρισης, ας δούμε την προμετωπίδα των συνταγμάτων αυτών.

Στο όνομα του Θεού, του Φιλεύσπλαχνου και του Ελεήμονος (Σύνταγμα Αφγανιστάν)

Στο όνομα του Ενός Θεού (Σύνταγμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν)

Σε αντιδιαστολή, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του Θεού σε συντάγματα χωρών που θεωρούμε πως είναι "υπανάπτυκτα" ή τριτοκοσμικά, όπως για παράδειγμα στο Σύνταγμα της Τουρκίας ή του Αζερμπαϊτζάν.

Ο όρος "επικρατούσα" ερμηνεύεται με δύο τρόπους κατά τους Συνταγματολόγους. Είτε ως διαπιστωτικός όρος, είτε ως δηλωτικός. Έίτε δηλαδή ως διαπίστωση πως οι περισσότεροι Ελληνες είναι χριστιανοί, είτε ως δήλωση πως ο χριστιανισμός διέπει τη γενική λειτουργία του κράτους, ως επικρατούσα λογική.

quote:
Admin
Στο Πρώτο Μέρος του Συντάγματός μας, Τμήμα Β και στο εν λόγω ₼ρθρο 3, τι νόημα έχει για το Σύνταγμα να επισημαίνει(στη 2η παράγραφο) ότι "Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου", της παραγράφου δηλαδή που αναγνωρίζει το "καθεστώς" της "επικρατούσας θρησκείας".

Πρόκειται για παράγραφο που έχει να κάνει με το ειδικό καθεστώς του Αγίου Ορους.

quote:
Admin
Τι νόημα έχει ακόμα για ένα Σύνταγμα να "προστατεύει" την απαγόρευση της μετάφρασης του βασικού ιερού κειμένου μίας Θρησκείας, έστω και "επικρατούσας" και να αναγνωρίζει το "αναλλοίωτό" του; (3η Παράγραφος ₼ρθρου 3)

Ελα ντε! Πρόκειται για την επισημοποίηση ουσιαστικά της ορθοδοξίας ως "κρατικής" θρησκείας.

quote:
Admin
1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.

Το άρθρο αυτό αυτοαναιρείται από το ίδιο το Σύνταγμα, όπως για παράδειγμα στο άρθρο 33 που σημειώνεις παρακάτω και που επιβάλλει τον όρκο στο χριστιανικό δόγμα για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, είναι δικαίωμα του κάθε Ελληνα πολίτη να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά πρέπει να είναι Χριστιανός.

Και πάλι, για λόγους σύγκρισης, παρόμοια διάταξη υπάρχει σε όλα τα συντάγματα των θεοκρατικών ισλαμικών δημοκρατιών της Ασίας.

quote:
Admin
2. Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη."

Αν και "κάθε γνωστή" θρησκεία είναι ελεύθερη, ούτε το Σύνταγμα ούτε κανείς άλλος νόμος ορίζει τις προϋποθέσεις που μια θρησκεία εντάσσεται στις "γνωστές" ή στις "άγνωστες". Ταυτόχρονα οι διακρίσεις ακόμη και προς τους οπαδούς "γνωστών" (αναγνωρισμένων δηλαδή) θρησκειών ή δογμάτων αποτελούν καθημερινή πρακτική στο θεοκρατικό κράτος του Ελλαδιστάν, όπως αποδεικνύει το πλήθος των καταδικαστικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ της Ευρωπαϊκής Ενωσης που καταδικάστηκε επανηλειμμένα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και για διακρίσεις των πολιτών της με βάση τη θρησκευτική τους πεποίθηση.

quote:
Admin
Ποιοι είναι οι βαθύτεροι λόγοι ύπαρξης αυτών των σημείων στο Σύνταγμά μας; Πιθανά "συμβιβαστικού τύπου απομεινάρια από το παρελθόν";

Δεν πρόκειται για "συμβιβαστικού τύπου απομεινάρια" αλλά για σαφή δήλωση περί θεοκρατικής Ελλάδας (κατά τα πρότυπα του Βυζαντίου) και ταύτιση της θρησκευτικής με την εθνική συνείδηση, μια άποψη που έχει πολλούς υποστηρικτές ακόμη κι εδώ μέσα.

Το ελληνικό σύνταγμα του 2001 έχει ουσιαστικά τις ρίζες του στους βυζαντινούς κώδικες, τμήματα των οποίων ισχύουν αυτούσια 1700 χρόνια μετά τη σύνταξή τους. Ας μην ξεχνάμε πως στο πρώτο σύνταγμα της Ελλάδας, γνωστό και ως "Νόμος της Επιδαύρου", ορίζεται πως Ελληνες είναι "οι πιστεύοντες εν Χριστώ κάτοικοι της Ελλάδας", αφήνοντας έξω όλους εκείνους που δεν ήταν Χριστιανοί. Σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτό, ο Ανδρούτσος για παράδειγμα δεν ήταν Ελληνας γιατί δεν ήταν Χριστιανός.

Η ίδια νοοτροπία επικράτησε και στα υπόλοιπα συντάγματα, επεκτείνοντας την έννοια του Ελληνα όχι μόνο στους κατοίκους της Ελλάδας αλλά και σε οποιονδήποτε αλλοεθνή, αρκεί να είναι χριστιανός. Για παράδειγμα, στο Σύνταγμα του 1830 που ψήφισε η Ε΄ εθνοσυνέλευση, αναφέρεται ότι (εκτός των άλλων) Ελληνες είναι και "όσοι εκ των πρεσβευόντων την επικρατούσαν θρησκείαν ήλθον προ ενός έτους εις την Ελλάδαν και έχουσι σταθεράν κατοικίαν..". (άρθρο 13 παρ. δ).

Με άλλα λόγια, Ελληνας είναι ο οποιοσδήποτε χριστιανός μετανάστης που ήρθε στην Ελλάδα πριν ένα χρόνο αλλά όχι ο γηγενής κάτοικος που γεννήθηκε κι έζησε εδώ αλλά δεν είναι χριστιανός.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 21:52:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Macedon, και σε λέω φίλε επιμένοντας
γιατί ψάχνουμε υποτίθεται κι εσύ κι εγώ να βρούμε κάτι, και δεν περιχαρακωνόμαστε στις ιδέες μας…
Εγώ επιτίθεμαι σε σένα ή εσύ σε μένα ,λόγω των πιστεύω μου;
Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν βρισκόμαστε κάπου σε μια παρέα κι όχι σε ιδεολογικό και θρησκευτικό συνέδριο, ίσως να γινόμαστε και …φίλοι…
Το αποκλείεις;…
Μου την έσπασε, ρε φίλε, το μίσος για την θρησκεία,
την όποια θρησκεία… Πιστεύω στον διάλογο και όπως φερόσαστε (εσύ, ο Γιάπετ, κλπ) μου δείχνατε σαν να παριστάνατε ότι έχετε το αλάθητο του πάπα τουλάχιστον…
Εγώ δεν σου επιτέθηκα προσωπικά, πάντως, όπως ισχυρίζεσαι, παρά μετά τις δικές σου επιθέσεις…
Το να διαφωνείς με τον έμμεσο ή άμεσο ορισμό της επίσημης ή επικρατούσας θρησκείας του κράτους, είναι δικαίωμα σου, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξει στην χώρα μας… Είμαι σίγουρος ότι βρίσκεις άλλα χειρότερα…
Πέραν όμως από τη διαφωνία σου με τον ορισμό της θρησκείας κατά το Σύνταγμα, πιστεύω πάντα ότι διάλογο για την κοινή μας
χώρα μπορούμε να κάνουμε και να κοιτάμε μαζί για το καλύτερο γι’ αυτήν, στα πλαίσια της πραγματικά υγιούς δημοκρατίας και της προκοπής του τόπου…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2008, 23:22:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ισως, φίλε Admin θα έπρεπε να ρίξουμε μια ματιά το πώς έβλεπε το θέμα της "επικρατούσας" θρησκείας ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν εισηγήθηκε το σύνταγμα της αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας το 1899 και για το οποίο είχε δεχτεί σφοδρές επικρίσεις από τους γνωστούς κύκλους που λυμαίνονται αυτή τη χώρα από την ίδρυσή της.

Το κρητικό σύνταγμα του 1899 θεωρείται από πολλούς συνταγματολόγους σαν πρωτοπόρο από την άποψη της ανεξιθρησκείας. Ο όρος "επικρατούσα", κατά το Βενιζέλο, είχε την έννοια της διαπίστωσης περί του θρησκεύματος που ακολοθούσαν οι περισσότεροι, και ως εκ τούτου απλή στατιστική πληροφορία που δεν χρειάζεται να γράφεται στο Σύνταγμα. Αν, από την άλλη η έννοια της "επικρατούσας" θρησκείας είχε την έννοια της "ανώτερης", της "προτιμότερης", τότε, σύμφωνα με το Βενιζέλο, δεν είχε καμία θέση σε ένα σύνταγμα που απευθυνόταν σε όλους τους πολίτες.

Στις επικρίσεις του περί της μη αναγραφής θεολογικών ή θρησκευτικών στοιχείων στο Σύνταγμα, ο Βενιζέλος απάντησε, μιλώντας στην Κρητική Εθνοσυνέλευση τον Οκτώβριο του 1906:

"«Μας είπον, κύριοι πληρεξούσιοι, ότι το Σύνταγμα το διαπνέει πνεύμα υλισμού. Η κατηγορία θα ήτο δικαιοτέρα αν ο αξιότιμος βουλευτής Σφακίων έλεγεν ότι το Σύνταγμα δεν μεριμνά περί ουδενός άλλου παρά μόνον περί των εγκοσμίων, διότι πραγματικώς μόνον περί των εγκοσμίων εμεριμνήσαμεν, ενομίζομεν δε ότι μόνον περί των εγκοσμίων εκαλούμεθα να μεριμνήσωμεν ενομίσαμεν, κύριοι πληρεξούσιοι, ότι η εντολή, την οποίαν μας εδώκατε, ήτο να παρουσιάσωμεν σχέδιον πολιτικού Συντάγματος»

Τέλος, πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η άποψη του Βενιζέλου για το μύθευμα περί ελληνοχριστιανισμού, αυτού του καρκινώματος που ταλανίζει τη χώρα μας από την ίδρυσή της. Είπε σχετικά ο Βενιζέλος:

«H ελευθεροθρησκεία είναι αρετή ιδιάζουσα κατ’ εξοχήν εις το Ελληνικόν Έθνος. αλλ’ έχω να διαμαρτυρηθώ κατά της αντιλήψεως ότι ο Ελληνισμός ταυτίζεται προς την έννοιαν της Ορθοδοξίας, ο Ελληνισμός προϋπήρξεν αιώνας όλους πριν ή εμφανισθή ο Χριστός κομίζων το Ευαγγέλιον της σωτηρίας. Η έννοια λοιπόν του Ελληνισμού δεν δύναται ποτέ να ταυτισθή με την έννοιαν της Ορθοδοξίας»

Για να συμπληρώσει:

Είπον ότι ο Ελληνισμός υπήρξεν αιώνας όλους προ του Xριστιανισμού και προσθέτω ακόμη ότι η λαμπρότερα περίοδος του ελληνικού πολιτισμού είναι ατυχώς η αρχαιοτέρα. Ο Eλληνισμός, ο καταυγάζων δι’ ανεσπέρου φωτός και ημάς τους νάνους απογόνους, δεν είναι ο πρόσφατος, δεν είναι ο Xριστιανικός Eλληνισμός, αλλ’ είναι ο Eλληνισμός των εθνικών χρόνων.

Λοιπόν, η έννοια του Ελληνισμού δεν δύναται ποτέ να ταυτισθή προς την έννοια της Ορθοδοξίας (...) Δεν δύναμαι λοιπόν να εννοήσω πώς άνδρες κατ’ εξοχήν φιλελεύθεροι, είναι δυνατόν να πιστεύουν τας δύο αυτάς εννοίας και να σας λέγουν ότι η έννοια του Eλληνισμού ταυτίζεται προς την έννοιαν της Ορθοδοξίας, ενώ δεν υπάρχουν ίσως δυστυχώς δύο τόσον αντίθετοι προς αλλήλας όσον είναι σήμερον η έννοια του Eλληνισμού προς το επικρατούν μέρος της Ορθοδοξίας

Τα παραπάνω είναι από το βιβλίο του Μανώλη Βασιλάκη "Η Μάστιγα του Θεού", εκδ. "Γνώσεις", 2006 και βασίζονται στα πρακτικά της Κρητικής Συνέλευσης («Εστενογραφημένα Πρακτικά της Β΄ Συντακτικής των Κρητών Συνελεύσεως", 1906).

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2008, 01:49:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon ευχομαι να μην διδασκεις σε σχολειο της αθηνας ε?Αν ναι πες μου σε πιο σχολειο ωστε να μην στελνω εκει τα παιδια μου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2008, 10:28:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Το ελληνικό σύνταγμα του 2001 έχει ουσιαστικά τις ρίζες του στους βυζαντινούς κώδικες, τμήματα των οποίων ισχύουν αυτούσια 1700 χρόνια μετά τη σύνταξή τους. Ας μην ξεχνάμε πως στο πρώτο σύνταγμα της Ελλάδας, γνωστό και ως "Νόμος της Επιδαύρου", ορίζεται πως Ελληνες είναι "οι πιστεύοντες εν Χριστώ κάτοικοι της Ελλάδας", αφήνοντας έξω όλους εκείνους που δεν ήταν Χριστιανοί. Σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτό, ο Ανδρούτσος για παράδειγμα δεν ήταν Ελληνας γιατί δεν ήταν Χριστιανός.

-Τότε ήσαν πιο φρέσκα τα πράγματα macedon! αμέσως με την πρώτη ευκαιρία της απελευθέρωσης δήλωσαν οι Έλληνες αυτό που ακριβώς τους έλειπε τόσους αιώνες. Σήμερα δεν το στερήται κανείς για αυτό και μετατράπηκε σε επικρατούσα θρησκεία και αύριο μπορεί καν να μην αναφέρεται εμένα με αφήνει αδιάφορο ούτε κρύο ούτε ζέστη παρόλο που η μεγάλη πλειοψηφία είναι Ορθόδοξοι για λόγους δημοκρατικούς όμως θα ήθελα να γινόταν ένα δημοψίφησμα και ότι έβγαινε.
-Tι ήταν ο Ανδρούτσος macedon? Tι είχε δηλώσει επ΄ αυτού?
quote:
MIXAHL32:
macedon ευχομαι να μην διδασκεις σε σχολειο της αθηνας ε?Αν ναι πες μου σε πιο σχολειο ωστε να μην στελνω εκει τα παιδια μου.

-Mην ανυσυχείς φίλε μου! διδάσκει στο Αμέρικα! και που και που υπηρετεί και στην εκεί πρεσβρεία.
-Ότι και να λέει το σύνταγμα είτε το σημερινό είτε το αυριανό! οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα αυτοαποκαλούνται, πάλι μόνοι θα είστε!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2008, 16:25:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
MIXAHL32,

μήπως (λέω τώρα) εσύ έχεις να πείς κάτι επί της ουσίας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, χριστιανόπληκτους (το αντίθετο του χριστιανομάχου);


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2008, 20:45:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βλέπω πως δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα στην
Ελλάδα για κάποιους, εδώ μέσα, πέρα από τον χριστιανισμό...
Λυπάμαι γιατί ομφαλοσκοπούν και αναμασούν τις επιθυμίες και ετοιμάζουν για θυσία τους αποδιοπομπαίους τράγους τους καθώς αναζητούν εξιλαστήριο θύμα για την αρρώστεια της διχόνοιας που έχει κάνει τόση ζημιά στον ελληνισμό, χιλιάδες χρόνια τώρα και δεν ανρτιλαμβάνονται ότι άλλο θέλει να κάνουμε…
Φίλε Macedon, το μίσος σου από κάπου αλλού προέρχεται και καλά θα κάνεις να το ψάξεις το θέμα…Δείχνει πολύ παθιασμένο και δεν έχει ελατήριο...Μήπως σε απέρριψε καμιά χριστιανή; (αστείο...)
Χάρη στον χριστιανισμό έχουμε μείνει ελεύθεροι από τους Τούρκους,υπό μιαν έννοια…
Μην ξεχνάμε ότι δοξαστήκαμε πιστεύοντας στον Θεό και πήραμε δύναμη
( οι πρόσφατοι πρόγονοι μας εννοώ) ακόμη κι εμείς, όλοι μας,
στη δύσκολη ώρα « Παναγία μου!!!» και «Χριστέ μου..» λέμε.
Δεν είναι κακό και χωρίς αυτά, δεν θα είχαμε τίποτε άλλο να επικαλεστούμε…
Γιατί, Δία μου! Και Ήρα μου!!! Μάλλον δεν στέκει, πια… Μου φαίνεται αρκετά γελοίο, πέραν του πομπώδες…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2008, 00:02:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
trexagireve

Μην ξεχνάμε ότι δοξαστήκαμε πιστεύοντας στον Θεό και πήραμε δύναμη
( οι πρόσφατοι πρόγονοι μας εννοώ) ακόμη κι εμείς, όλοι μας,
στη δύσκολη ώρα « Παναγία μου!!!» και «Χριστέ μου..» λέμε.
Δεν είναι κακό και χωρίς αυτά, δεν θα είχαμε τίποτε άλλο να επικαλεστούμε…
Γιατί, Δία μου! Και Ήρα μου!!! Μάλλον δεν στέκει, πια… Μου φαίνεται αρκετά γελοίο, πέραν του πομπώδες…


Αν μεγάλωνες στο χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ, σε έντονες στιγμές θα έλεγες "μα τον Τουτατή" και "μα τον Μπελενός"...

Δεν θέλει πολύ σκεψη λοιπόν για να καταλάβεις γιατί είναι αδύναμο το επιχείρμά σου

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2008, 02:42:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αφου διδασκει στις ηνωμενες πολιτειες ειμαι ησυχος.Εκει μπορει να βρει ανετα θυματα για πλυση εγκεφαλου.Εδω ειναι Ελλαδα και οι χαζομαρες καποιων δεν περνουνε.Το 97% των χριστιανων ορθοδοξων της Ελλαδας,ως συντριπτικη πλειοψηφια,φυσικα ακουει και τις μειονοτικες αποψεις και κρινει.Καλα δε μιλαω για τους εθνικους,12θειστες,απολλων καλαμαριας η οπως αλλιως αυτοαποκαλουνται.Αυτοι δεν ειναι καν μειονοτητα.Μιλαμε για καμια 1000αδα ατομα και αν.Ας ειναι.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2008, 03:07:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επιστρέφω τον Ιούνιο

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2008, 09:49:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιλώντας για σήμερα, ακόμη και το «μα τον τουτάτη» ,
μοιάζει αρκετά γελοίο, δεν νομίζω να λέμε το ίδιο και με το «Παναγία μου!!!» και «Χριστέ μου…», αγαπητέ ….Agnostic.
Όλα τα κόμιξ, πάντως είναι ίδια, δημιουργούν γέλιο, άλλο λίγο άλλο πολύ…
Φίλε Macedon, αυτό το «επιστρέφω τον Ιούνιο…» να το εκλάβουμε ως…απειλή; (αστείο, χαμογέλα λίγο…)
Πάντως πέραν της θέρμης των πιστών,
λίγες είναι οι θρησκείες σήμερα, που έχουν μόνες τους δυναμική και ζωή…
Πιστεύω ,π.χ. ότι θαύματα που λέγαμε,
δεν κάνουν άλλες, αυτό δεν δείχνει ότι μια είναι η θρησκεία;
Η αληθινή, εννοώ;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2008, 14:35:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Επιστρέφω τον Ιούνιο

-Nα μας πεις την πτήση! να έρθουμε ντυμένοι αηδοί και όλοι να χαιδεύουμε την άρπα απαγγέλοντας ψαλμούς Απόλλωνα 2! καλοσορίζοντάσε μετανάστη αδελφέ macedon!
(αχ! είναι πικρή η ξενυτχτιά....είναι βαριά τα ξένα.......)

-Υ.Γ. Τι ρωτάς και συ τώρα φίλε trexagireve? Εδώ έχουμε επαναπατρισμό!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2008, 16:05:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
MIXAHL32, σε ξαναρωτάω, μήπως έχεις να προσφέρεις κάτι στις συζητήσεις γενικότερα, εκτός από χαζοατάκες, προσπαθώντας (μάταια) να εκνευρίσεις;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2008, 22:39:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ:
MIXAHL32, σε ξαναρωτάω, μήπως έχεις να προσφέρεις κάτι στις συζητήσεις γενικότερα, εκτός από χαζοατάκες, προσπαθώντας (μάταια) να εκνευρίσεις

-Φίλε γιαπετ! μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2008, 20:51:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όταν μιλάμε για αντίθεση χριστιανισμού και των παλαιών ειδωλολατρικών θρησκειών και των μύθων, πρέπει να τονίζουμε και την ακόρεστη σαρκολατρία της ειδωλολατρίας, όπως αυτή έχει παρατηρηθεί κατά το παρελθόν.

Έχοντας λοιπόν υπ’ όψη τις φυσιοκρατικές αντιλήψεις της αρχαίας μυθολογίας για τους θεούς, προκαλεί όχι μόνο έκπληξη, αλλά και αγανάκτηση ο ισχυρισμός της νεοειδωλολατρίας ότι η Εκκλησία μιμήθηκε τους μύθους και τις τελετές των αρχαίων ειδωλολατρών!...
Πέραν τού ότι όλα τα είδωλα των εθνών είναι «δαιμόνια» κατά την Αγίαν Γραφήν (Ψαλμ. ϞΕ´ [95] 4) και επομένως δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με τον αληθινό, πραγματικό και ζωντανό Τριαδικόν Θεόν, οι τελετές και γενικώς η λατρεία τού Χριστιανισμού έχουν σταθερή ιστορική βάση. Και προϋποθέτουν γεγονότα και διδασκαλία τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Οποίος υπήρξε ιστορικό πρόσωπο, όπως ιστορικά πρόσωπα υπήρξαν και οι άγιοι Απόστολοι και όλοι οι Άγιοι και Μάρτυρες. Εξ άλλου πώς μπορεί να συγκριθεί Εκείνος, ο Οποίος «αμαρτίαν ουκ εποίησεν ουδέ ευρέθη δόλος εν τώ στόματι αυτού» (Α΄ Πέτρ. β΄ 22) με την ακάθαρτη ζωή των δαιμονίων; Εκείνος, ο Οποίος προσέφερε τον εαυτό του θυσία επί τού Σταυρού «υπέρ της τού κόσμου ζωής και σωτηρίας», με τα δαιμόνια που οδηγούν τον άνθρωπο στον αιώνιο θάνατο;
Τα της θείας Λειτουργίας της Εκκλησίας και όλα τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας έχουν ως βάση, πυρήνα και περιεχόμενο τη μοναδική, εξιλαστήριο και κοσμοϊστορική θυσία τού Υιού και Λόγου τού Θεού, ο οποίος έγινε άνθρωπος, για να κάνει τον άνθρωπο «θεόν κατά χάριν».
Οι Χριστιανοί όχι μόνον δεν αντέγραψαν τα της λατρείας των ειδώλων, ούτε βεβαίως ήταν δυνατόν να τα αντιγράψουν, διότι, όπως είπαμε, θεωρούσαν και θεωρούν ότι όλοι χωρίς καμιά εξαίρεση «οι θεοί των εθνών» είναι ψεύτικα πλάσματα και επινοήματα της ανθρώπινης φαντασίας και τού διαβόλου. Άλλωστε ήδη οι προφήτες της Π. Διαθήκης καταδίκαζαν την ειδωλολατρία με σκληρότατες εκφράσεις, ο δε Θεός τιμώρησε τον Ισραήλ όχι λίγες φορές, και μάλιστα πολύ σκληρά, διότι είχε επηρεασθεί από τους γειτονικούς λαούς και μιανθεί με τη λατρεία των ειδώλων, φθάνοντας στο σημείο όχι μόνο συνηθισμένες θυσίες ζώων να προσφέρει στα είδωλα, αλλά και ανθρωποθυσίες!
Στους Χριστιανικούς χρόνους πάλι η Εκκλησία τήρησε στάση όχι απλώς αντίθετη προς τις μυστηριακές τελετουργίες των ειδωλολατρών (μιθραϊκές, ελευσίνιες, αιγυπτιακές κ.τ.ό.), αλλά και προς εκείνους που τις τελούσαν. Άλλωστε οι περισσότεροι Μάρτυρες της Εκκλησίας οδηγήθηκαν σε φρικτά μαρτύρια από τους ειδωλολάτρες, διότι αρνήθηκαν να θυσιάσουν στους θεούς τους!
Εκτός αυτών οι Χριστιανοί αρνήθηκαν να δεχθούν και αυτά ακόμη τα της Ιουδαϊκής συναγωγής. Πράγμα που καταργεί και την θεωρεία των ειδωλολατρών περί ιουδαιοχριστιανισμού…Διότι όλα εκείνα ήσαν σκιές και τύποι, των όσων ακολούθησαν στους χρόνους της Κ. Διαθήκης. Οι δε Χριστιανοί θεώρησαν τους εαυτούς τους ως το «Ισραηλιτικόν το αληθινόν, πνευματικόν, και Ιούδα γένος και Ιακώβ και Ισαάκ και Αβραάμ», διότι προσήχθησαν στον Θεόν «διά τούτου τού σταυρωθέντος Χριστού»1.
Κατά τον άγιο Ιουστίνο, τον φιλόσοφο και μάρτυρα, ο οποίος ήταν προηγουμένως εθνικός (γεννήθηκε αρχές τού 2ου αι.), «το μυστήριον τού προβάτου», το οποίο ο Θεός διέταξε να θυσιάζεται το Πάσχα, ήταν τύπος τού Χριστού. Το πρόβατο που θυσιαζόταν ως ολοκαύτωμα ήταν σύμβολο «τού πάθους τού Χριστού»· «η εντολή της περιτομής» ήταν τύπος «της αληθινής περιτομής», που «υπέστημεν από την πλάνην και την πονηρίαν» από τον εκ νεκρών αναστάντα την «μίαν των σαββάτων», την ημέραν τού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού2. Έτσι έχουμε αντί τού ναού τού Σολομώντος με τις θυσίες και τελετές τού Νόμου, τον Χριστιανικό ναό με τα Ιερά Μυστήρια και τις ιερές τελετές· αντί τού νομικού Πάσχα, το Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας κλπ.
Επομένως τα Χριστιανικά μυστήρια δεν είναι Ιουδαϊκά δάνεια· πολύ περισσότερο δεν είναι ειδωλολατρικά δάνεια. Πώς είναι δυνατόν να είναι, αφού ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ Χριστού και διαβόλου; Το γράφει ο απόστολος Παύλος· Ποια σχέση, ποιος συνεταιρισμός μπορεί να υπάρχει μεταξύ δικαιοσύνης και ανομίας; ποια επικοινωνία μεταξύ φωτός και σκότους; Ποια συμφωνία μπορεί να γίνει μεταξύ τού Χριστού και τού σατανά; Ποιο μερίδιο μπορεί να έχει ένας πιστός με έναν άπιστο; Πώς μπορεί να βρίσκονται μαζί στον ίδιο τόπο ο ναός τού Θεού και τα είδωλα; (Β΄ Κορ. στ΄ 14 -16).
Επί πλέον Σύνοδοι Οικουμενικές και Τοπικές έχουν αποφανθεί επανειλημμένως εναντίον των οποιωνδήποτε ειδωλολατρικών επιδράσεων στην Εκκλησία και στη λατρεία της. Τα δε περί αμφίων, θυσιών, νηστειών κλπ. είναι θεσμοθετημένα από τους χρόνους της Π. Διαθήκης (βλέπε Λευιτικό και Δευτερονόμιο), «πολύ πριν υπάρξουν γραπτά ελληνικά μνημεία (πολλώ μάλλον τελετές). Όλα δε αυτά στην Εκκλησία λειτουργούν προς δόξαν τού Θεού και σωτηρίαν τού ανθρώπου, ενώ στις ειδωλολατρικές τελετές τάσσονται στην υπηρεσία των δαιμόνων». Εξ άλλου «στην ιουδαϊκή λατρεία ο Μωϋσής είχε δώσει βαθύτερο πνευματικό (Χριστοκεντρικό-σωτηριολογικό) νόημα, το οποίο συχνά ξεχνούσαν οι Εβραίοι και χρειαζόταν η παρέμβασις τού Θεού διά των προφητών προς διόρθωσιν. Βλέπει κανείς θυσίες, αναφορές και θυμιάματα, οργανικά στοιχεία της Μωσαϊκής λατρείας, να προκαλούν την αποστροφή τού Θεού, επειδή δεν έχουν σωτηριολογική προοπτική (ταπείνωση, ειρήνη αισθήσεων και λογισμών, υπακοή και ελευθερία από την εγωιστική αυτονομία από τον Θεό)»3.
Πέραν αυτών είναι γνωστό ότι ο διάβολος μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός, ανέκαθεν δε προσπάθησε να μιμηθεί εξωτερικά στοιχεία της Χριστιανικής λατρείας. Γράφει ο άγιος Ιουστίνος· «Ο Ιησούς το βράδυ της Μ. Πέμπτης, αφού έλαβε άρτον και αφού έκαμε ευχαριστήριο προσευχή, είπε στους Μαθητάς του· να πράττετε τούτο για να φέρνετε με ευγνωμοσύνη και πίστη στη μνήμη σας και στη μνήμη των άλλων την υπέρ υμών σταυρική μου θυσία και την απολύτρωση και σωτηρία σας, που επετεύχθη με την θυσία αυτή. «Τούτο είναι το σώμα μου» (Λουκ. κβ΄ [22] 19 και Α΄ Κορ. ια΄ [11] 23 εξ.). Κατά τον ίδιο τρόπο, αφού επήρε το ποτήριο είπε· «Τούτο είναι το Αίμα μου». Καί μόνο στους Μαθητάς του μετέδωσε. Μιμούμενοι τούτο οι πονηροί δαίμονες», συνεχίζει ο άγιος Ιουστίνος, «εδίδαξαν να γίνεται το ίδιο και στα μυστήρια τού Μίθρα. Ότι δε προσφέρεται «άρτος και ποτήριον ύδατος» στις τελετές τού μυουμένου στά μυστήρια τού Μίθρα, το γνωρίζετε ή μπορείτε να το μάθετε»4.
Μήπως και σήμερα οι μάγοι και τα μέντιουμ και οι λογής-λογής αγύρτες δεν χρησιμοποιούν σταυρούς, εικόνες, θυμίαμα κλπ. για τα δαιμονικά τους ξόρκια;
Ώστε τα εξωτερικά φαινόμενα δεν πρέπει να μας παρασύρουν, όπως κάποιον που έγραφε επιπόλαια· «Όταν πηγαίνω στην ακολουθία της Μ. Παρασκευής, μου είναι δύσκολο να αποφασίσω αν ο Θεός, που κηδεύεται είναι ο Χριστός ή ο Άδωνης» !...5. Όταν όμως υπάρχει σκοτισμός τού νου και σκληροκαρδία πώς να ξεχωρίσει κανείς τον Θεάνθρωπον Κύριον από τον Άδωνη των μυθογράφων και ποιητών; Πώς να καταλάβει ότι η μυθολογία πίσω από τους μύθους περί θανάτων και αναστάσεως θεών (π.χ. τού Άδωνη, τού Διονύσου) έβλεπε την ανακύκληση της εαρινής βλαστήσεως και της χειμερινής νεκρώσεως; Δηλαδή καθαρά φυσιοκρατικά; Πώς να εννοήσει ότι οι αρχαίοι ποιητές περιέγραφαν όλα αυτά με τρόπο καθαρά σαρκικό-οργιαστικό, προκαλώντας έτσι την αποστροφή των Χριστιανών, που λατρεύουν και προσκυνούν με τις εσωτερικές τους πνευματικές δυνάμεις, με αφοσίωση της καρδιάς και τού νου, αλλά και με αληθινή επίγνωση τού Θεού και της λατρείας τού Θεού; Τού αληθινού Θεού, ο Οποίος είναι Πνεύμα, και όχι απλώς ένα Πνεύμα. Τού Θεού, που είναι το Ον, και δεν υπόκειται σε τοπικούς περιορισμούς, αλλ’ είναι πανταχού παρών (βλ. Ιω. δ΄ 24).
Αυτά είναι για να επιστρέψουμε και στο θέμα πέραν τηςσκέτης αντιπαράθεσης με ότι χριστιανικό...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2008, 01:25:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απάντηση προς τον trexagireve από το θεμα «ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ»

Ο Ηράκλειτος έλεγε ότι τα «πάντα ρεί, πάντα χωρεί και ουδέν μένει», δηλαδή ότι όλα ρέουν και τίποτα δεν καταστρέφεται.
Ακομα ο Ηράκλειτος, με την άποψή του ότι τίποτα δεν χάνεται, ανακάλυψε και την αρχή διατήρησης της ενέργειας στην φυσική, σύμφωνα με την οποία η ενέργεια δεν χάνεται .

Και ότι «δίς εις τον αυτόν ποταμόν ουκ αν εμβαίης», δεν μπορείς να μπεις δύο φορές στο ίδιο ποτάμι, αεί γίγνεσθαι και μεταβάλλεσθαι και μηδέποτε το αυτό μένειν . πίστευε δηλαδή ότι στο σύμπαν υπάρχει η συνύπαρξη των αντιθέτων και η διαρκής μεταβολή .
Κατά τον Ηράκλειτο τα πάντα μεταβάλλονται και τίποτα δεν παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο.

Σχετικά με την ταξη των αντιθέτων δυνάμεων, η φυσική αναφέρει ότι υπάρχει η ύλη και η αντιύλη που αν βρεθούν μαζί εξαϋλώνονται έπειτα από τεραστία έκρηξη.
Η φυσική αναφέρεται και στα ``δυνάμει΄΄ σωματίδια, δηλαδή στα σωματίδια που υπάρχουν και συγχρόνως δεν υπάρχουν .

το μυστήριο της ύλης και αντιύλης στο σύμπαν

Ο Αναξίμανδρος έγραψε για την θεωρία της περιοδικής καταστροφής και αναγέννησης του σύμπαντος. Η φυσική αναφέρεται στην ``θεωρία του παλλόμενου σύμπαντος΄΄, για την διαστολή του σύμπαντος, δηλαδή την Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) δημιουργήθηκε το σύμπαν το οποίο διαστέλλεται επιταχυνόμενα ή επιβραδυνόμενα .

80 χρόνια από το κοσμολογικό μοντέλο του Friedman-Lemaitre

Ο Δημόκριτος πρώτος αναφέρθηκε στα άτομα. Είπε ότι το άτομο είναι το μικρότερο στοιχείο της ύλης που δεν τέμνεται περαιτέρω από αυτό, εξ ου και η αρχαιοελληνική λέξη ``άτομον΄΄ που σημαίνει άτμητον (στερητικό α + τέμνω), αδιαίρετον. Τα άτομα, κατά τον Δημόκριτο, είναι άτμητα, αόρατα στο μάτι, απειροελάχιστα στοιχεία της ύλης. Ο Δημόκριτος υποστήριξε ότι τα άτομα κινούνται στο κενό, συγκρούονται μεταξύ τους και σχηματίζουν τα διάφορα σώματα .


Ο Αναξαγόρας πρώτος υπεστήριξε ότι η σελήνη είναι ένας συμπαγής πλανήτης! Έλεγε ότι αρχή του κόσμου ήταν το χάος. Έπειτα, ο ``νούς΄΄, η πρωταρχική ουσία, ώθησε την ύλη σε περιδίνηση και τότε αποσπάστηκαν κομμάτια ύλης που διαπυρώθηκαν από τον αιθέρα και σχηματίστηκε ο ήλιος, η σελήνη, η γη και τα άλλα ουράνια σώματα. Έτσι, από το χάος σχηματίστηκε η ύλη.

Το Χάος στις Κοσμογονίες

Η κοσμολογία του Αλκμάνος

Αλκμάν ο αρχαίος Στίβεν Χόκινγκ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2008, 09:38:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνούμε απόλυτα φίλε μου Elo,
( παρεπιμπτώντως, μου αρέσει πολύ το μήκος κύμματος
επικοινωνίας…)
Απλώς να συμπληρώσω ότι χάρην της φιλοσοφίας ή
άλλως της ενέργειας του νού, υπάρχει κι η επιστήμη,
για να το θέσω ως αξίωμα μιας και υπάρχουν τινές εκ των ώδε εστηκώτων οίτινες πιστεύουσι ότι η ύλη είναι η αρχή των πάντων…

Πιστεύω κι εγώ ότι η ενέργεια αένναη,
μεταλλάσεται αλλά δεν χάνεται…
Ο Ηράκλειτος αποτελεί τον αγαπημένο μου αρχαίο φιλόσοφο,
συμφωνώντας σε όλες του τις θέσεις από τα βιβλία του που έχω.
Θα έλεγα ότι είχε μεγάλη πνευματικότητα,
τόση που στην εποχή του χάνονταν και δεν τον καταλάβαινε κανείς…

Ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν προπάτορες της ισχύουσας κοσμοθεωρίας, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο,
τώρα όμως που υπάρχει η ανάλογη διάνοια στον άνθρωπο, δεν τους ακολουθούν και συμπληρώνουν, αλλά αντί αυτού,
γίνεται μια πιο παιδαριώδη και υλιστική προσέγγιση των πραγμάτων,
που, άποψη μου είναι, ότι μας πάει πολύ πίσω…

Επαναλαμβάνω, πιστεύω ότι επικοινωνούμε πνευματικά
ή άλλως είμαστε στο ίδιο μήκος κύμματος και πιστεύω
ότι μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε καθώς εκεί
(στην αλληλοβοήθεια και συνεργασία) πιστεύω ότι κρύβεται ένα σημαντικό τμήμα του μυστηρίου γύρω από τον άνθρωπο…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2008, 01:32:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ευρωπαίε η «διαφωνία» μου με αυτό που έγραψε ο trexagireve … «Ο Χριστός ήρθε με ταπείνωση και δέχτηκε να σταυρωθεί και για σένα και για μένα για να μας διάξει αξίες αιώνιες…» είναι πως ο σκοπός τις σταύρωσης του Χριστού δεν ήταν το να μας διδάξει αιώνιες άξιες, αλλά να πάρει τις υποτιθέμενες αμαρτίες μας που ο ίδιος μας «έριξε» .

Δηλαδή αυτό που σε είχα ρωτήσει το τι συμβολίζει για εσένα ο μύθος Αδάμ και Εύα ;

Τώρα στοιχεία/ομοιότητες όπως «άμωμη σύλληψη», «σταύρωση» (θυσία) και «ανάσταση» ενός θεανθρώπου είναι κάτι που το συναντάμε πολύ πριν τον χριστιανισμό, όπως και ονομασίες «σωτήρα», θείο «βρέφος», καλός «Ποιμήν», «Το φως του Κόσμου» κλπ.

Βέβαια αυτοί οι μύθοι/συμβολισμοί περί θανάτου και ανάστασης ενός θεανθρώπου, δεν είναι παρά ένα «θρησκευτικό» πανάρχαιο αίσθημα ότι κάτι δεν πάει καλά στην ηθική τάξη του ανθρώπου και ότι μόνο η εξαγνιστική θυσία ενός θεϊκού όντος μπορεί να διορθώσει αυτήν την κατάσταση με τον θάνατο του, τον διαμελισμό του, την σταύρωση του και τέλος με την ανάσταση του .

Όπως καταλαβαίνεις το ότι υπάρχουν ομοιότητες σε αυτούς τους συμβολισμούς ή αλήθειες (ο καθένας διαλέγει ότι θέλει) δεν πάει να πει και ότι ο σκοπός δεν είναι ίδιος για όλους .

Εκεί που χαλάει το πράγμα είναι όταν μπαίνει στην μέση ο φόβος και η ανταλλαγή ή ακόμα και ο …διάβολος …που μας παραπλανεί… .όπως έλεγε ο Ιουστίνος ο Μάρτυρας αν θυμάμαι καλά για τις ομοιότητες του χριστιανισμού με άλλες προχριστιανικές «θρησκείες», », ..ο Σατανάς είχε αντιγράψει το χριστιανισμό πριν τη γέννηση του… !!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2008, 14:02:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
elo:
Φίλε ευρωπαίε η «διαφωνία» μου με αυτό που έγραψε ο trexagireve … «Ο Χριστός ήρθε με ταπείνωση και δέχτηκε να σταυρωθεί και για σένα και για μένα για να μας διάξει αξίες αιώνιες…» είναι πως ο σκοπός τις σταύρωσης του Χριστού δεν ήταν το να μας διδάξει αιώνιες άξιες, αλλά να πάρει τις υποτιθέμενες αμαρτίες μας που ο ίδιος μας «έριξε» .
Δηλαδή αυτό που σε είχα ρωτήσει το τι συμβολίζει για εσένα ο μύθος Αδάμ και Εύα ;

-Όχι φίλε μου κάνεις μεγάλο λάθος! Βάλε κάτω τη λογική! 'Ηρθε δηλαδή κάποιος απλά για να πάρει τις αμαρτίες! Μα θα ξαναγίνουν!
-Αν αυτός ήταν μόνο ο σκοπός! τότε έχει αποτύχει! γιατί αμαρτίες γίνονταν γίνονται και θα γίνονται!
-Ο Ιησούς ήρθε για να μας προειδοποιήσει, για να μας πει! <<Έι ψιτ! υπάρχει Θεός! μη......θα τημορηθείτε!>> και αυτό το μας έριξε ο ίδιος! από που το συμπεράνεις! Από τον ενάρετο βίω του? ή από τη σταύρωσή Του? το να πέσει κανείς στις αμαρτίες είναι εύκολο δε χρειαζόταν να έρθει! Το να βγεί όμως κάποιος είναι πολύ δύσκολο και για αυτό ήρθε!
-Κρίμα..........

Με το που έφτιαξε ο Θεός τον Άδάμ με λάσπη-χώμα φυσόντας μέσα του για να του δώσει ζωή αμέσως συμβολίζει το φθαρτό του σώματος (με τη λάσπη) και την ψυχή (με το φύσιμα)
-Ο Θεός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον άνθρωπο! δεν έκανε το ίδιο με τον κροκόδειλο! τον άνθρωπο ξεχώρισε και κανένα άλλο ζώο! Οφείλει λοιπόν και άνθρωπος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες Του! Μάλιστα έστειλε και βοήθεια τον Υιό Του! Από κει και έπειτα όπως στρώσει ο καθένας μας ας κοιμηθεί...........
-Παίρνοντας μέρος από το πλευρό! του Αδάμ για να φτιάξει την Εύα! συμβολίζει ακριβώς την ισότητα των δύο φύλων! και το ότι αποτελούν μία σάρκα! όπως ακριβώς ο ίδιος ο Ιησούς στα Ευαγγέλια είπε! Ίδια σάρκα ίδιο πλευρό! ίδια αξία!......

quote:
elo:
Τώρα στοιχεία/ομοιότητες όπως «άμωμη σύλληψη», «σταύρωση» (θυσία) και «ανάσταση» ενός θεανθρώπου είναι κάτι που το συναντάμε πολύ πριν τον χριστιανισμό, όπως και ονομασίες «σωτήρα», θείο «βρέφος», καλός «Ποιμήν», «Το φως του Κόσμου» κλπ

-Τα προεόρτια φίλε μου και ο Θεός δεν τους χάλασε χατίρι! για αυτό και ο Χριστιανισμός εδραιώθηκε και οι Άγιοι τον προώθησαν με το βίο τους και τα θαύματά τους βαθιά στη συνείδηση των Χριστιανών!
quote:
elo:
Βέβαια αυτοί οι μύθοι/συμβολισμοί περί θανάτου και ανάστασης ενός θεανθρώπου, δεν είναι παρά ένα «θρησκευτικό» πανάρχαιο αίσθημα ότι κάτι δεν πάει καλά στην ηθική τάξη του ανθρώπου και ότι μόνο η εξαγνιστική θυσία ενός θεϊκού όντος μπορεί να διορθώσει αυτήν την κατάσταση με τον θάνατο του, τον διαμελισμό του, την σταύρωση του και τέλος με την ανάσταση του

-Θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς τα Ιεροσόλυμα και να δεις την Ανάσταση! για να διαπιστώσις πόσα ανόητα είναι τα επιχειρήματα δήθεν για κόλπο κ.λ.π.
-Για πες μου σε ποιον από τους παραπάνω μύθους ο αναστάντας και σταυρωθέντας είχε προβλέψει με ακρίβεια το θάνατό του! τη διάδοση σε όλον τον κόσμο της διδασκαλίας του αλλά και το σημαντικότερο! την απόριψή της από τους ομοεθνείς Του και την αποδοχή της από άλλα ξένα έθνη? Αν αυτό δεν είναι απόδειξη φίλε elo! της Θεότητάς του τότε τι είναι? ο εθελοτυφλισμός ή ο στρουθοκαμιλισμός?

-Τά ξερε αυτά ο Κύριος και για αυτό είπε <<-Οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοτνες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες! >>

quote:
elo:
Εκεί που χαλάει το πράγμα είναι όταν μπαίνει στην μέση ο φόβος και η ανταλλαγή ή ακόμα και ο …διάβολος …που μας παραπλανεί… .όπως έλεγε ο Ιουστίνος ο Μάρτυρας αν θυμάμαι καλά για τις ομοιότητες του χριστιανισμού με άλλες προχριστιανικές «θρησκείες», », ..ο Σατανάς είχε αντιγράψει το χριστιανισμό πριν τη γέννηση του… !!!


-Ο φόβος? η η πραγματικότητα? η τιμωρία φίλε μου των κακών ανθρώπων δεν είναι φόβος και σατανάς! είναι η πραγματικότητα!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2008, 15:48:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2:
«Ο Ιησούς ήρθε για να μας προειδοποιήσει, για να μας πει! <<Έι ψιτ! υπάρχει Θεός! μη......θα τημορηθείτε!>> και αυτό το μας έριξε ο ίδιος!»

Κοίτα να δεις, επειδή εσύ δεν γνωρίζεις θρησκευτικά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς και να αυθαιρετείς δημοσίως.

Ο Ιησούς δεν ήρθε (υποτίθεται..) για να πει «έι ψιτ, υπάρχει θεός», αλλά ήρθε για ζήσει και να πεθάνει, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ με τον θάνατο του την τιμή που απαιτούνταν για την ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Συνέβει άραγε κάτι τέτοιο ποτέ? Εξαφανίστηκαν ποτέ οι αμαρτίες των ανθρώπων απο την «θυσία» και μετά ή απλά η μια μέρα διδέχθηκε την άλλη και τίποτα δεν άλλαξε μεταξύ του πριν και του μετά?

Το ότι το ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ είναι ηλίου φαεινότερο, ωστόσο το παραμύθι και η δοξασία καλά κρατεί!

Και για να μην υπάρχουνε αμφιβολίες και ο κάθε τυχάρπαστος λέει ότι του κατέβει, ας δούμε και τα στοιχεία:

Κατά Ματθαίο 1/α/21 «θέλει δε γεννήσει υιόν, και θέλεις καλέσει τo όνομα αυτού Ιησούν. διότι αυτός θέλει σώσει τoν λαόν αυτού από των αμαρτιών αυτών».

europaios2:
«-Κρίμα.........»

Αυτό λέω και εγώ φίλτατε! Κρίμα να αποκαλείται κάποιος χριστιανός και να μην γνωρίζει τις βασικές παραδοχές του δόγματος..

europaios2:
«Ο Θεός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον άνθρωπο! δεν έκανε το ίδιο με τον κροκόδειλο! τον άνθρωπο ξεχώρισε και κανένα άλλο ζώο!»

Άντε!!

Αυτό τώρα τι είναι δηλαδή? Δείγμα...............σοφίας εκ μέρους σου??

europaios2:
«Θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς τα Ιεροσόλυμα και να δεις την Ανάσταση! για να διαπιστώσις πόσα ανόητα είναι τα επιχειρήματα δήθεν για κόλπο κ.λ.π.»

Πήγα και την είδα εγώ φίλτατε. Ένα προσκυνηματικό σκηνικό είναι, μια παμπάλαια σκηνοθεσία την οποία ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ οι οποίοι πρώτοι «ανακάλυψαν» το συγκεκριμένο κόλπο...

europaios2:
«Για πες μου σε ποιον από τους παραπάνω μύθους ο αναστάντας και σταυρωθέντας είχε προβλέψει με ακρίβεια το θάνατό του!»

Τρομερό «στοιχείο»!!!!

Δεν μου λες, μήπως έχεις ποτέ σου σκεφτεί ότι..........η «πρόβλεψη» γράφτηκε για πρώτη φορά 60 με 110 χρόνια ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ????

Ξέρεις, τέτοιες «προβλέψεις», μετά απο δεκαετίες (!), μπορώ να σου κάνω και εγώ όσες θέλεις για τα όσα έγιναν π.χ. την δεκαετία του ’50 ας πούμε!!!

europaios2:
«εθελοτυφλισμός ή ο στρουθοκαμιλισμός?»

Έμ, έλα ντε!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 01:23:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2 -Όχι φίλε μου κάνεις μεγάλο λάθος! Βάλε κάτω τη λογική! 'Ηρθε δηλαδή κάποιος απλά για να πάρει τις αμαρτίες! Μα θα ξαναγίνουν!
Αν αυτός ήταν μόνο ο σκοπός! τότε έχει αποτύχει! γιατί αμαρτίες γίνονταν γίνονται και θα γίνονται!

Βάση λογικής μιλάω φίλε μου και φυσικά δεν κάνω λάθος, γιατί αυτά που λέω δεν είναι υποθέσεις από το μυαλό μου, αλλά αυτά που λέει η βίβλος ή μήπως ξεχνάς το προπατορικό αμάρτημα που βαραίνει τον άνθρωπο;

«Τό δέ κέντρον του θανάτου η αμαρτία» (Α’ Κορ. 15, 55-56).
« πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού» (Ρωμ. γ', 23).
«O Θεός, όμως, εκδηλώνει το είδος της δικής του αγάπης σε εμάς, γιατί, ενώ ακόμα εμείς ήμασταν αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για μας « (Ρωμ. ε' .8)

quote:
europaios2 -και αυτό το μας έριξε ο ίδιος! από που το συμπεράνεις! Από τον ενάρετο βίω του? ή από τη σταύρωσή Του? το να πέσει κανείς στις αμαρτίες είναι εύκολο δε χρειαζόταν να έρθει!

Δεν το συμπεραίνω εγώ, είναι ο Χριστός υιός του θεού (ομοούσιος) ;
Την ιστορία με το δέντρο της γνώσης του καλού και του «κακού» την γνωρίζεις ;

quote:
europaios2 -Παίρνοντας μέρος από το πλευρό! του Αδάμ για να φτιάξει την Εύα! συμβολίζει ακριβώς την ισότητα των δύο φύλων! και το ότι αποτελούν μία σάρκα! όπως ακριβώς ο ίδιος ο Ιησούς στα Ευαγγέλια είπε! Ίδια σάρκα ίδιο πλευρό! ίδια αξία!......

Οπότε οι απόστολοι του θεανθρώπου δεν ακολουθούσανε τον λόγο του…

προς Κορινθίους Ζ΄ 1-2. "Καλόν είναι εις τον άνθρωπον να μην αγγίζει γυναίκα"

Προς Εφεσίους Β΄ 11-14 "Η γυναίκα πρέπει να μαθαίνει με ησυχία και πλήρη υποταγή. Στην γυναίκα δεν επιτρέπω να διδάσκει ή να εξουσιάζει τον άνδρα, αλλά να μένει ήσυχη

Βέβαια για να είμαι σωστός παρόμοιες γνώμες διαβάζουμε και αλλού..

Ησίοδος «Έτσι ο Δίας έβαλε, ανάμεσα στους άντρες, για το κακό τους, τις γυναίκες, συντρόφισσες συφοράς κι αντί για καλό τούς πόρισε κακό.» (Θεογονία,στ. 600-603)

Ησίοδος «Γιατί χωρίς ολότελα τα γένη των ανθρώπων πρώτα ζούσανε στη γη, δίχως τα μαύρα βάσανα και δίχως τις αρρώστειες τις πολύμοχτες που φέραν στους ανθρώπους το θάνατό τους. Αλλά η γυναίκα πήρε με τα χέρια της και σήκωσε το μεγακούπωμα του πιθαριού κι όλα τα σκόρπισε και θλιβερές για τους ανθρώπους έγνοιες έτσι ετοίμασε» (Έργα και ημέραι, στ. 90-95)

«Η φρόνιμη γυναίκα πρέπει (..) όταν εκείνος λείπει να μένει σπίτι και να κρύβεται» (Πλούταρχου, Γαμικά παραγγέλματα, 9 (139c)).

quote:
europaios2-Τα προεόρτια φίλε μου και ο Θεός δεν τους χάλασε χατίρι! για αυτό και ο Χριστιανισμός εδραιώθηκε και οι Άγιοι τον προώθησαν με το βίο τους και τα θαύματά τους βαθιά στη συνείδηση των Χριστιανών!

Αυτό μπορείς να το πεις και αλλιώς .

Ο χριστιανισμός για να μπορέσει να επικρατήσει, έπρεπε απαραίτητα να πάρει πολλά δάνεια από λατρευτικά στοιχεία και φιλοσοφία που προϋπήρχε στον τότε αρχαίο κόσμο, αλλιώς θα είχε μείνει στο κλειστό περιβάλλον από όπου ξεκίνησε…

quote:
europaios2-Για πες μου σε ποιον από τους παραπάνω μύθους ο αναστάντας και σταυρωθέντας είχε προβλέψει με ακρίβεια το θάνατό του! τη διάδοση σε όλον τον κόσμο της διδασκαλίας του αλλά και το σημαντικότερο! την απόριψή της από τους ομοεθνείς Του και την αποδοχή της από άλλα ξένα έθνη? Αν αυτό δεν είναι απόδειξη φίλε elo! της Θεότητάς του τότε τι είναι?

…Γνωρίζεις πότε άρχισαν να γράφονται τα Ευαγγελία ….

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 10:52:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2:
-και αυτό το μας έριξε ο ίδιος! από που το συμπεράνεις! Από τον ενάρετο βίω του? ή από τη σταύρωσή Του? το να πέσει κανείς στις αμαρτίες είναι εύκολο δε χρειαζόταν να έρθει!

elo:
Δεν το συμπεραίνω εγώ, είναι ο Χριστός υιός του θεού (ομοούσιος) ;
Την ιστορία με το δέντρο της γνώσης του καλού και του «κακού» την γνωρίζεις ;-Δε με καλύπτεις! άσε το δέντρο και κοίτα το δάσος!
-Για να μας ρίξει στην αμαρτία θα έπρεπε να ήταν μαζόχας! Μας έριξε και μετά ήρθε να μας βγάλει!....... δε στέκει ρε φίλε! δε στέκι! σου μοιάζει η διδασκακλία του, διδασκαλία ενός παρανοικού?
quote:
europaios2:
-Όχι φίλε μου κάνεις μεγάλο λάθος! Βάλε κάτω τη λογική! 'Ηρθε δηλαδή κάποιος απλά για να πάρει τις αμαρτίες! Μα θα ξαναγίνουν!
Αν αυτός ήταν μόνο ο σκοπός! τότε έχει αποτύχει! γιατί αμαρτίες γίνονταν γίνονται και θα γίνονται!

elo:
Βάση λογικής μιλάω φίλε μου και φυσικά δεν κάνω λάθος, γιατί αυτά που λέω δεν είναι υποθέσεις από το μυαλό μου, αλλά αυτά που λέει η βίβλος ή μήπως ξεχνάς το προπατορικό αμάρτημα που βαραίνει τον άνθρωπο;

«Τό δέ κέντρον του θανάτου η αμαρτία» (Α’ Κορ. 15, 55-56).
« πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού» (Ρωμ. γ', 23).
«O Θεός, όμως, εκδηλώνει το είδος της δικής του αγάπης σε εμάς, γιατί, ενώ ακόμα εμείς ήμασταν αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για μας « (Ρωμ. ε' .8)-Aπό που εδώ συναγεις ότι η αποστολή του περιορίστηκε στο να μας βγάλει από την αμαρτία και όχι και να μας διδάξει πως να μην αμαρτάνουμε πάλι? την Καινή Διαθήκη δεν την έχεις διαβάσει? όλο συμβούλες είναι! με ξαφνιάζεις δυσάρεστα.............
quote:
elo:
Οπότε οι απόστολοι του θεανθρώπου δεν ακολουθούσανε τον λόγο του…

προς Κορινθίους Ζ΄ 1-2. "Καλόν είναι εις τον άνθρωπον να μην αγγίζει γυναίκα"

Προς Εφεσίους Β΄ 11-14 "Η γυναίκα πρέπει να μαθαίνει με ησυχία και πλήρη υποταγή. Στην γυναίκα δεν επιτρέπω να διδάσκει ή να εξουσιάζει τον άνδρα, αλλά να μένει ήσυχη

Βέβαια για να είμαι σωστός παρόμοιες γνώμες διαβάζουμε και αλλού..-Aφού σου αρέσουν οι επαναλήψεις!......
-Εξάλου έχουμε πληθώρες αναφορές και του Παύλου που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση προς τη γυναίκα!

.....Για να δούμε:.......στοιχ.28 κεφ.ε' προς Εφεσίους.....ούτως οφείλουσιν οι άνδρες αγαπάν τας εαυτών γυναίκας ως τα εαυτών σώματα. Ο αγαπών την εαυτού γυναίκα εαυτόν αγαπά.

......στοιχ.31 ίδιο κεφάλαιο.........αντί τούτου καταλείψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν.

..στοιχ.32.............Το μυστήριον τούτο μέγα εστίν εγώ δε λέγω εις Χριστόν και εις την εκκλησίαν.

στοιχ.........3 κεφ.ζ΄ προς Κορινθίους.........Τη γυναικί ο ανήρ την οφειλομένην εύνοιαν αποδιδότω, ομίως δε και η γυνή τω ανδρί.


-Πάρε και μερικά χωρία από λόγους του Ιησού!
κατά Λουκά στοιχ. 1-2 κεφ.η'....και εγένετο εν τω αυτό καθεξής και αυτός διώδευε κατά πόλιν.....και οι δώδεκα συν αυτώ, και γυναίκες τενες ........και Ιωάννα γυνή Χουζά....και έταιρε πολλαί....

-Ίσα ίσα που προστατεύει τη γυναίκα!...στοιχ. 38.. Γυνή δέδεται νόμω εφ' όσον ζη ο ανήρ αυτής, εάν δε κοιμηθεί ο ανήρ αυτής ελεύθερα έστιν ω θέλει γαμηθήναι μόνο εν Κυρίω.

....στοιχ. 27 κεφ.ια κατά Λουκά.....εγένετο δε εν τω λέγειν αυτόν ταύτα επάρασα τις γυνή φωνήν εκ του όχλου είπεν αυτώ, μακαρία η κοιλία η βαστάσασα σε και μαστοίς ους εθήλασας.

...στοιχ. 38 κεφ.ι' κατά Λουκά...Εγένετο δε εν τω πορεύσθαι αυτούς και αυτός εισήλθεν εις κώμην τινά. γυνή δε τις ονόματι Μάρθα υπεδέξατο αυτόν εις τον οίκον αυτής.

κατά Μάρκου....κεφ.ι6-7... από δε αρχής κτίσεως άρσεν και θύλη εποίησεν αυτούς ο Θεός, ένεκεν τούτου καταλήψει άνθρωπον τον πατέρα αυτού και την μητέρα, και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού, και έσονται οι δύο εις σάρκα μία. ώστε εισί δύο αλλά μία σαρξ.

....... στοιχ. 27 Ηκούσατε ότι ερρέθη τοις αρχαίοις, ου μοιχεύσεις . 28 Εγώ δε λέγω υμίν ότι πας ο βλέπων γυναίκα προς το επιθυμήσαι αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού

στοίχος 9 <<λεγω δε υμίν ότι ος αν απολύση την γυναίκα αυτού μη επί πορνεία και γαμήση άλλην, μοιχάται. και ο απολελυμένην γαμήσας μοιχάται.>>

quote:
elo:
Ο χριστιανισμός για να μπορέσει να επικρατήσει, έπρεπε απαραίτητα να πάρει πολλά δάνεια από λατρευτικά στοιχεία και φιλοσοφία που προϋπήρχε στον τότε αρχαίο κόσμο, αλλιώς θα είχε μείνει στο κλειστό περιβάλλον από όπου ξεκίνησε…

-O Xριστιανισμός δεν έχει ανάγκη από δάνεια! είναι τόσο <<ξεκάθαρος>> που ξεκίνησε από 12 αμόρφωτους ψαράδες όπως λέει macedon! ο γιαπετ! ο Schwabe! για αν επεκταθέι σε όλο τον κόσμο! αποδεικνύοντας τη δύναμη του Θεού Του.
quote:
elo…Γνωρίζεις πότε άρχισαν να γράφονται τα Ευαγγελία ….

-Mε την άκρατη λογική σου δεν πρέπει να δεχτούμε κανένα ιστορικό έργο μεταγενέστερο της εποχής του! ούτε Ηρόδοτο ούτε Γίβωννα ούτε Κορδάτο ούτε κανένα..........
quote:
Schwabe Ο Ιησούς δεν ήρθε (υποτίθεται..) για να πει «έι ψιτ, υπάρχει θεός», αλλά ήρθε για ζήσει και να πεθάνει, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ με τον θάνατο του την τιμή που απαιτούνταν για την ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Συνέβει άραγε κάτι τέτοιο ποτέ? Εξαφανίστηκαν ποτέ οι αμαρτίες των ανθρώπων απο την «θυσία» και μετά ή απλά η μια μέρα διδέχθηκε την άλλη και τίποτα δεν άλλαξε μεταξύ του πριν και του μετά?

Το ότι το ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ είναι ηλίου φαεινότερο, ωστόσο το παραμύθι και η δοξασία καλά κρατεί!

Και για να μην υπάρχουνε αμφιβολίες και ο κάθε τυχάρπαστος λέει ότι του κατέβει, ας δούμε και τα στοιχεία:

Κατά Ματθαίο 1/α/21 «θέλει δε γεννήσει υιόν, και θέλεις καλέσει τo όνομα αυτού Ιησούν. διότι αυτός θέλει σώσει τoν λαόν αυτού από των αμαρτιών αυτών».- αγαπητέ μου φίλε! αν και έχω απαντήσει!.......ήρθε να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία διαχρονικά και όχι στατικά! ο Ματθαίος απευθύνεται στο λογικό ον <<άνθρωπο>> για να γράψει τα πλεόν αυτονόητα. Αλλά αφού το θέλεις τη νόημα είχε η διδασκαλία-συμβουλές του Ιησού στον κόσμο? Αφού ήρθε πήρε τις αμαρτίες και έφυγε? για ποιο λόγο να μαλιάσει η γλώσσα του?

-Υ.Γ.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 14:48:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
-O Xριστιανισμός δεν έχει ανάγκη από δάνεια! είναι τόσο <<ξεκάθαρος>> που ξεκίνησε από 12 αμόρφωτους ψαράδες όπως λέει macedon!

Είπα εγώ τέτοιο πράμα; Πού ακριβώς;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 17:01:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2

quote:
-Για να μας ρίξει στην αμαρτία θα έπρεπε να ήταν μαζόχας!

Μιλώντας για τον μπαμπά, η σωστή λέξη είναι, σαδιστής.

quote:
Μας έριξε και μετά ήρθε να μας βγάλει!....... δε στέκει ρε φίλε! δε στέκι!

Αν διαβάσεις πόσες φορές καταράστηκε και απείλησε το «αγαπημένο» του έθνος, τους εβραίους, θα δεις ότι... στέκει, στέκει.

quote:
σου μοιάζει η διδασκακλία του, διδασκαλία ενός παρανοικού?

Και όχι μόνο... (όχι ο υιός, αστον αυτόν, τι να σου κάνει ανύπαρκτος άνθρωπος) αλλά ο μπαμπάς που ήταν «αληθινός», ήταν και ζηλιάρης και εκδικητικός, έταζε για να τον δεχτούν σα θεό, δολοφόνος και ηθικός αυτουργός σε δολοφονίες και ευλόγησε και τον... Αυνάνα που επειδή δεν το έκανε σωστά, τον σκότωσε!!!

quote:
O Xριστιανισμός δεν έχει ανάγκη από δάνεια! είναι τόσο <<ξεκάθαρος>> που ξεκίνησε από 12 αμόρφωτους ψαράδες όπως λέει macedon! ο γιαπετ! ο Schwabe! για αν επεκταθέι σε όλο τον κόσμο! αποδεικνύοντας τη δύναμη του Θεού Του.

Ακόμα και αυτός ο αριθμός, προϊόν κλοπής είναι!

quote:
-Mε την άκρατη λογική σου δεν πρέπει να δεχτούμε κανένα ιστορικό έργο μεταγενέστερο της εποχής του! ούτε Ηρόδοτο ούτε Γίβωννα ούτε Κορδάτο ούτε κανένα..........

Σωστά, όταν ισχυρίζεται ότι είναι προφητικό!

Αυτοί που αναφέρεις δεν το έπαιξαν προφήτες, όμως.

Ξέρεις τις διαφορές μεταξύ προφήτη και ιστορικού;ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ


Edited by - γιαπετ on 19/03/2008 17:04:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 23:47:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2 -Για να μας ρίξει στην αμαρτία θα έπρεπε να ήταν μαζόχας! Μας έριξε και μετά ήρθε να μας βγάλει!....... δε στέκει ρε φίλε! δε στέκι! σου μοιάζει η διδασκακλία του, διδασκαλία ενός παρανοικού?

…..

quote:
europaios2 -Aπό που εδώ συναγεις ότι η αποστολή του περιορίστηκε στο να μας βγάλει από την αμαρτία και όχι και να μας διδάξει πως να μην αμαρτάνουμε πάλι? την Καινή Διαθήκη δεν την έχεις διαβάσει? όλο συμβούλες είναι! με ξαφνιάζεις δυσάρεστα

Έλα ευρωπαίε μην παίζουμε με τις λέξεις, δεν μιλάω για την διδασκαλία, αλλά για το ποιος ήταν ο λόγος τις σταύρωσης του Χριστού και μάλιστα μιας σταύρωσης που έπρεπε απαραίτητα να γίνει….

«Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού του Θεού, καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας». Α΄ Ιωάννου α΄ 7

quote:
europaios2 -Aφού σου αρέσουν οι επαναλήψεις!......

-Εξάλου έχουμε πληθώρες αναφορές και του Παύλου που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση προς τη γυναίκα!


Πως εξηγείς της αντιφάσεις …

quote:
europaios2 -O Xριστιανισμός δεν έχει ανάγκη από δάνεια! είναι τόσο <<ξεκάθαρος>> που ξεκίνησε από 12 αμόρφωτους ψαράδες

Πράγματι όλες οι συμπτώσεις που υπάρχουν είναι τυχαίες ή να πω «διαβολικές» .

Όπως και το ότι τα Ευαγγελία μεταφράστηκαν στα ελληνικά είναι και αυτό τυχαίο…

quote:
europaios2 -Mε την άκρατη λογική σου δεν πρέπει να δεχτούμε κανένα ιστορικό έργο μεταγενέστερο της εποχής του! ούτε Ηρόδοτο ούτε Γίβωννα ούτε Κορδάτο ούτε κανένα..........

Άλλο ιστορικό και άλλο θεόπνευστο .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 12:32:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
maedon:
Είπα εγώ τέτοιο πράμα; Πού ακριβώς;

-Σόρι αν δε το είπες εσύ θα το είπε η ο γιαπετ! ή ο Schwabe! (μην κάθομαι να ψάχνω τώρα), ούτως ή άλλος συμφωνείς οπότε μικρό το κακό!

quote:
γιαπετ:
Αν διαβάσεις πόσες φορές καταράστηκε και απείλησε το «αγαπημένο» του έθνος, τους εβραίους, θα δεις ότι... στέκει, στέκει.

-Μιλάμε για τον Ιησού στην Καινή Διαθήκη! μην πλατιάζουμε!
quote:
γιαπετ:
Και όχι μόνο... (όχι ο υιός, αστον αυτόν, τι να σου κάνει ανύπαρκτος άνθρωπος) αλλά ο μπαμπάς που ήταν «αληθινός», ήταν και ζηλιάρης και εκδικητικός, έταζε για να τον δεχτούν σα θεό, δολοφόνος και ηθικός αυτουργός σε δολοφονίες και ευλόγησε και τον... Αυνάνα που επειδή δεν το έκανε σωστά, τον σκότωσε!!!

-Συζητάμε για τον Υιό! μετά ας συζητήσουμε και πάλι για τον πατήρ!
quote:
γιαπετ:
Σωστά, όταν ισχυρίζεται ότι είναι προφητικό!
Αυτοί που αναφέρεις δεν το έπαιξαν προφήτες, όμως.
Ξέρεις τις διαφορές μεταξύ προφήτη και ιστορικού


-Ξέρεις τις διαφορές μεταξύ θρησκευτικού έργου και ιστορικού? το έπαιξαν προφήτες οι μαθητές του Ιησού γράφοντας τα Ευαγγέλια?
......δεν έγραψαν για γεγονότα που <<θα συμβούν>> αλλά για γεγονότα <<που συνέβησαν>>.
quote:
elo:
Έλα ευρωπαίε μην παίζουμε με τις λέξεις, δεν μιλάω για την διδασκαλία, αλλά για το ποιος ήταν ο λόγος τις σταύρωσης του Χριστού και μάλιστα μιας σταύρωσης που έπρεπε απαραίτητα να γίνει…

-O λόγος της σταύρωσης ήταν αποτέλεσμα της διδασκαλίας του! -Αν ήταν μουγκός! θα τον είχαν σταυρώσει?
quote:
elo: «Το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού του Θεού, καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας». Α΄ Ιωάννου α΄ 7

...κεφ.ιβ41-50 κατά Ιωάννη..στοιχ.46<<(Ιησούς:)εγώ φως εις τον κόμσον ελήλυθα, ίνα πας ο πιστεύων εις εμέ εν τη σκωτία μη μείνη.>>

-Για να δούμε όμως ακριβώς τι λέει ο στοίχος α 7' και να το ερμηνεύσεις φίλε elo!.....

A' Iωάννου α' 7...(Iωάννης:)<<ούτος ήλθεν εις μαρτυρίαν ίνα μαρτυρίση περί του φωτός, ίνα πάντες πιστεύουσι δι' αυτού>>

quote:
elo:
Πως εξηγείς της αντιφάσεις

-Αν διαβάσεις την Καινή Διαθήκη μόνος σου θα καταλάβεις την παραπλάνηση των Χριστιανομάχων! να σε βοηθήσω! ο Παύλος ήταν κατά του γάμου! όχι κατά της γυναίκας! και ήταν προσωπική του θέση! κοίτα παρακάτω..........

-Και το κυριότερο γράφει ο Παύλος!...προς Κορινθίους στοιχ.25 κεφ ζ΄..<<Περί δε των παρθενίων επιταγήν Κυρίου ούκ έχω, γνώμιν δε δίδωμι ως ηλεημένος υπό Κυρίου πιστός είναι>>
-Βλέπεις φίλε μου!?
quote:
elo:
Πράγματι όλες οι συμπτώσεις που υπάρχουν είναι τυχαίες ή να πω «διαβολικές» .

Όπως και το ότι τα Ευαγγελία μεταφράστηκαν στα ελληνικά είναι και αυτό τυχαίο-Καθόλου οι Έλληνες το πιάσαμε το νόημα!
quote:
elo:
Άλλο ιστορικό και άλλο θεόπνευστο

-Η Καινή διαθήκη είναι ιστορικό έργο και όχι θεόπνευστο! (Έτσι χαρακτιρίζεται η Αγία Γραφή στο σύνολο της η οποία περιέχει και την Παλαιά διαθήκη ως ιστορικό συμβουλευτικό και προφητικό έργο)
-Ο όρος <<θεόπνευστο>> εξαργυρώνεται στο ότι αφενός μιλάει για το Θεό! αφετέρου η <<έμπνευση>> ή <<η απόφαση αλλιώς>> να γραφτεί το έργο αυτό δεν ήταν ανθρώπινη αλλά θεική!


Edited by - europaios2 on 20/03/2008 12:51:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 14:56:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2

quote:
Σόρι αν δε το είπες εσύ θα το είπε η ο γιαπετ! ή ο Schwabe! (μην κάθομαι να ψάχνω τώρα), ούτως ή άλλος συμφωνείς οπότε μικρό το κακό!

Αφού ο χριστιανισμός δεν άρχισε απ’ τους 12, αποκλείεται να έγραψε κάτι τέτοιο οποιοσδήποτε γνώστης.
Εκτός αν έχεις παρεξηγήσει το νόημα κάποιας φράσης.


quote:
-Μιλάμε για τον Ιησού στην Καινή Διαθήκη! μην πλατιάζουμε!

Δεν είναι το ίδιο;

quote:
-Συζητάμε για τον Υιό! μετά ας συζητήσουμε και πάλι για τον πατήρ!

Ξανά. Δεν είναι το ίδιο;

quote:
-Ξέρεις τις διαφορές μεταξύ θρησκευτικού έργου και ιστορικού? το έπαιξαν προφήτες οι μαθητές του Ιησού γράφοντας τα Ευαγγέλια?
......δεν έγραψαν για γεγονότα που <<θα συμβούν>> αλλά για γεγονότα <<που συνέβησαν>>.

Εγώ σε ρώτησα αν γνωρίζεις τις διαφορές μεταξύ προφήτη και ιστορικού...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 22 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy