ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2009, 04:02:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
helios2012
Υ.Γ.1. Στην τύχη μαντεύω πως είσαι Ζυγός ή Λέων...

Μινώταυρος φίλε μου, γι' αυτό την πάτησα με την πρόβλεψη της Ar-ia.
Δεξιά έβλεπα, αριστερά μου βγήκε. Φταίνε είπαμε τα ημισφαίρια. Στα υπόλοιπα όμως δεν νομίζω να έχω πέσει έξω. (Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε διάψευση). Αν σε ενδιαφέρει ξαναδιάβασέ τα.

Λουκάς

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2009, 04:20:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
veritas
...Μην πεις μόνο τη γνωστή ρήση του Φουράκη Ελ-λην= θείος νους γιατί:

α)θα το γυρίσουμε από τα κρασιά στα τσίπουρα
β)θα σου θυμήσω τη λέξη ληνός=πατητήρι


Λην, αγαπητέ φίλε σημαίνει "δαίμονας"

Θυμάσαι τι έλεγε ο Ηράκλειτος για τους μάγους και τους λήνες.

Τώρα αν θες να δείξουμε και λίγη κατανόηση στον συγγραφέα που ανέφερες μπορούμε να πούμε Ελ=ήλιος, άρα φωτεινός, και Λήν=δαίμων δηλαδή θεός(σε κάποια παλαιότερη εποχή). Με λίγα λόγια η φώτιση του θεού; Αν το απορρίψουμε πρεπει να απορρίψουμε και τους Λακεδαιμονίους. Τι λες;

Λουκέτιος και ο Ζευς,

Ερίωπας και ο Λουκάς.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2009, 09:13:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]

@ eriopis

«Μα... ο Ολύμπιος Ιάσων προήλθε απ τον Κοσμικό Ιάσιο, διότι...»ΚΟΣΜΟΣ + ΙΑΣΙΟΣ = (1 + ΧΡΟΝΟΣ) = 1091

[/quote)
Αν θυμάμαι καλά μας έίχες αναφέρει στην αρχή ότι το όναμα του
Ιωάννη προήλθε από το Ελληνικό όνομα Ιάσιος.
Αυτό δένει με την αναλυτική εξήγηση που μας παρέθεσες.
ΟΝΤΩΣ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΡΙΩΠΑ - Ταύρε

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ BELLATRIX KAI ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΣΩΝΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑΣ


mc

Edited by - ypatia8 on 03/01/2009 09:15:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2009, 23:59:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Αγαπητέ φίλε Sesostris, θα μου επιτρέψεις να επιμείνω πάνω στην ορθογραφία και προφορά του όνου στην Αραβική γλώσσα.
Η λέξη Homar γράφεται με 4 μόνο γράμματα (Haa, Miim, Alef, Raa) δηλαδή κάπως έτσι: Η.Μ.Α.R πληθ. HMIR.
Αν όμως χρησιμοποιήσουμε το (Khaa, 7ο γράμμα) που προφέρεται ακριβώς όπως το Ελληνικό «Χά», τότε γεννιέται μια άλλη λέξη (Kha, Miim, Alef, Raa) δηλαδή κάπως έτσι ΚΗ.Μ.Α.R που σημαίνει ταβερνιάρης, και KH(a)M.A.R.A το οινοπωλείο. Μη ξεχνάς ότι το κρασί το λένε KH(a)M.R.A.
Δεν πιστεύω να μπερδεύεις το 6ο με το 7ο γράμμα, δηλαδή το (Haa) με (Khaa).
Το μεν (Haa) έχει αριθμητική αξία 8 και προφέρεται όπως το αγγλικό (h) , ενώ το (Khaa) έχει αριθμητική αξία 600 και προφέρεται όπως το ελληνικό Χ.
Όσα λεξικά και αν ανοίξεις ακριβώς αυτά θα βρείς.
Επίσης ή Αραβική λέξη «Καμπίρ» που σημαίνει μεγάλο, στην ελληνική γλώσσα περνάει «Καβίρ». Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι πολλές λέξεις που είτε πήγαν είτε ήλθαν μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδος, όπου είχαμε ελληνικό «Β» πέρασε (Μπ) στην Αραβική, π.χ. τα «σκύβαλα» δηλαδή τα σκουπίδια που έγιναn «Ζιμπάλα» ή το Kabir που έγινε «Καβείρ».
Έχε υπόψη σου ότι το αραβικό (Faa) έχει αριθμητική αξία 80 ακριβώς όπως το ελληνικό (Π). Το ελληνικό (Β) πάντοτε γίνεται (Baa) διότι δεν μπορούν να προφέρουν το ελληνικό γράμμα «βήτα» .

Φίλε Λουκά με την βεβαιότητα ότι η διαφωνία μας δεν θα εξελιχθή σε "έριδα περί όνου σκιάς" , έχω να σου επισημάνω ορισμένα πράγματα .
Και πρώτα απ’ όλα εγώ δεν αναφέρθηκα στην ορθογραφία της λέξεως , αλλά στην προφορά της και προσπάθησα να δώσω ηχητικά την προφορά του (Ha) . Σ΄ αυτό όμως που ενίσταμαι και έχω κι εγώ την επιμονή μου είναι το ότι ναι μεν η λέξη όπως πολύ σωστά επισημαίνεις γράφεται Η.Μ.Α.R , όμως διαβάζεται HOUMAR και όχι HOMAR όπως έγραψες . Και δίχως πρόθεση να σε θίξω , το έλεγα σήμερα σε έναν Αιγύπτιο οικογενειακό φίλο που τηλεφωνηθήκαμε για τα χρόνια πολλά και γελούσε .

Τώρα ως προς για το πώς αποδίδεται παραστατικά στα ξενόγλωσσα λεξικά η προφορά των Αραβικών γραμμάτων καθώς και για τις αριθμητικές τους αξίες δεν έχω ιδέα . Τα Αραβικά τα διδάχτηκα ταυτόχρονα με τα Ελληνικά επί δώδεκα χρόνια σε Δημοτικό και Γυμνάσιο , τα λεξικά μου ήταν δίγλωσσα , και δεν χρειάστηκα ποτέ μου φωνητικά βοηθήματα γιατί είχα ακούσματα από την προνηπιακή μου ηλικία . Και για να ξέρουμε και γιατί πράγμα μιλάμε φίλε Λουκά , σου τα στέλνω και γραπτά :

Τώρα για το αν το Καμπίρ προέρχεται από το Καβίρ ή Καβείρ και έχει σχέση με τα Καβείρια Μυστήρια και αν τα Σκύβαλα έγιναν Ζιμπάλα , δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη , γιατί και για μένα είναι πρωτόγνωρα και τα παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον , παρά τις όποιες αμφιβολίες που έχω .

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Δεν πιστεύω να έμπλεξες με τίποτα ...κακές παρέες και καταναλώσατε πολύ "Χάμρα", ή όπως τον είπε τον εκλεκτό οίνο ο Veritas;

Όχι φίλε Λουκά . Στο κρασί που στα Αραβικά λέγεται και «Νιμπίτ» , είμαι μεν εκλεκτικός ως προς την ποιότητα μέχρι λόξας , αλλά ποτέ μου δεν υπερβαίνω το μέτρο .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2009, 17:33:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Έλα Ευρωπαίε2,......τι χρυσές αλυσιδίτσες και τι αστεράκια μου λες εσύ τώρα. Πάρε συνταγή απ’ την γιαγιά και κάνε την πρόταση στο κορίτσι. Ξανθοκόκκινος να μην είσαι μόνο και όλα θα πάνε καλά. Από ότι κατάλαβα η Υπατία8 έτσι και δει Τυφώνιο γυαλίζει το μάτι της. Λες τότε να το έφαγαν το κορίτσι οι Τυφώνιοι;

Παντρεμένος και με παιδί! ΕΡΙΩΠΙΣ!....ότι λουλουδάκια μύρισα!!! μύρισα!!!...τώρα! ισχύει απαγορευτικό! για άλλα λουλουδάκια!!
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Θεόδωρος Αξιώτης κάνει τις εξής αποκρυπτογραφήσεις για το πρώτο τρίγωνο της δεύτερης κοσμικής Οκτάβας (=1η πλάγια =>Λόγος 2 κοίτα σελ 2 θέματος) : Μας λέει ότι είναι ένα τρίγωνο Ντο , Y , Σι με το Ντο να είναι ο Λόγος 2, το Σι ο Ήλιος Σείριος και το μυστήριο Υ να αντιστοιχεί στην ενεργητική δύναμη του Συνοδού.

Ατυχές παράδειγμα......Προσπάθησα να διαβάσω την αποκρυπτογράφηση του Δίσκου της Φαιστού.....σκέτη απογοήτευση....
quote:
Sesostris:
Με όποια έννοια και αν τους δοξολογούν οι Χριστιανοί , εξυμνούν τους Χαλδαίους πορνοβοσκούς σαν ένδοξους και αγίους προπάτορες . Εκτός και αν η Παλαιά Διαθήκη γράφει ψευδολογίες , διαλέγεις και παίρνεις .


Τα έχω γράψει δεκάδες φορές!........καλημέρα Sesostris!
quote:
Sesostris:
Μα καλά , ούτε την Παλαιά Διαθήκη δεν διαβάζεις ;; Τι σχέση έχει ο Φλάβιος Ιώσηπος με το ότι οι ιερείς ήταν της φυλής Λευί ;


Αν τον είχες διαβάσει.....δε θα έγραφες ότι σου κατεβαίνει....πήγαινε αν θες να μάθεις στο θέμα "ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ?" στη σελίδα 10
http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=9781&whichpage=10

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 04/01/2009 17:34:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2009, 18:09:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris:
Μόνο η Ελληνική γλώσσα τους ενδιέφερε και όχι η φιλοσοφία . Μην ξεχνάς αυτά που έλεγε ο Γεννάδιος :

«Ελλην ων την φωνήν, ουκ αν ποτέ φαίην Ελλην ειμί, διά το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ οι Ελληνες! Και ει τις εροιτό μοι τις ειμί, αποκρινούμαι Χριστιανός».Kαι ποιος σου είπε ότι ενστερνίζομαι τις απόψεις του?
quote:
Sesostris:
Όσο για τα «Πρωτόκολλά» που γράφεις ότι τα έχεις , τι θέλεις να σου κάνω αφού τα διαβάζεις και δεν τα καταλαβαίνεις ; Εσύ φίλε μου έχεις μάθει τόσο καιρό στην μασημένη τροφή των απολογητών και δεν βάζεις το μυαλό σου σε λειτουργία .
Εγώ όταν αναφέρθηκα στα πρωτόκολλά έγραψα να διαβαστούν και να συγκριθούν με την πρόσφατη ιστορία των Η.Π.Α. και όχι απλώς να διαβαστούν .
Αν δεν έχεις ιδέα για την πρόσφατη ιστορία των Η.Π.Α. πως θα κάνης την σύγκριση για να καταλάβης ορισμένα πράγματα για το πώς η εφαρμογή των προτοκόλλων βρίσκεται εν πλήρη εξελίξει και όχι μόνο εκεί ;
Και επειδή από ότι έχω καταλάβει η ιστορία δεν είναι από τα δυνατά σου σημεία γι’ αυτό σου παραθέτω πιο κάτω επιλεγμένα αποσπάσματα από δύο κεφάλαια των «Πρωτοκόλλων» που ελπίζω ότι θα σου είναι πιο κατανοητά .

Για να δούμε.....
quote:
Sesostris:
….Συγχρόνως δε πρέπει να προστατεύσωμεν ισχυρώς την εμπορείαν και τη βιομηχανίαν και προ πάντων την κερδοσκοπίαν , ης ο ρόλος χρησιμεύει ως αντιστάθμισμα εις την βιομηχανίαν . Άνευ κερδοσκοπίας η βιομηχανία θα επολλάπλασίαζε τα ιδιωτικά κεφάλαια , θα εβελτίωνε την γεωργίαν απελευθερούσα την γην εκ των εκ δανείων των κτηματικών τραπεζών δημιουργηθέντων χρεών .
Πρέπει η βιομηχανία ν’ αφαιρή από την γην τον καρπόν της εργασίας , όπως και του κεφαλαίου , δια της κερδοσκοπίας δε να περιέρχεται το χρήμα ολοκλήρου του κόσμου εις χείρας μας .

Ριπτόμενοι ούτω εις τας τάξεις των απόρων όλοι οι χριστιανοί , θα κύψωσιν ενώπιόν μας μόνον δια να έχωσιν το δικαίωμα της υπάρξεως .
Προς καταστροφήν της βιομηχανίας των χριστιανών , δέον να αναπτύξωμεν την κερδοσκοπίαν , την ροπήν προς την πολυτέλειαν , ήτις το παν καταβροχθίζει .
Θα συντελέσωμεν εις την αύξησιν των ημερομισθίων , ήτις εν τούτοις , ουδέν όφελος θα αποφέρη εις τους εργάτας , διότι θα έχωμεν προκαλέσει συγχρόνως υπερτίμησιν των ειδών πρώτης ανάγκης …….
Από το Κεφάλαιο ΣΤ’Είχες γράψει:Sesostris:
Το σχέδιο αυτό αν μελετήσει κάποιος την ιστορία είναι πολύ παλιό και ανάγεται στους προχριστιανικούς χρόνους . Η ίδια η Βίβλος βρίθει από γενοκτονίες εις βάρος των λαών που είχαν την ατυχία να ζουν στην Γη Χαναάν την οποία είχε υποσχεθεί ο Γιαχβέ στον εκλεκτό λαό του . Στη συνέχεια κατόρθωσαν με τη διάδοση της αιρέσεως της θρησκείας τους τον Χριστιανισμό από τον Φαρισαίο Παύλο , να χτυπήσουν τον κυριότερο αντίπαλό τους την «Ελληνική Φιλοσοφία και Σκέψη» που έστεκε εμπόδιο στην υποταγή και τη μοιρολατρία που ήθελαν να προωθήσουν στις μάζες .
Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβης καλύτερα αν αφού διαβάσεις τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» , κάνεις μια ανασκόπηση της πρόσφατης ιστορίας τω Η.Π.Α. από το 1929 έως σήμερα .

Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με τα αμέσως προηγούμενα?........

quote:
Sesostris:
Θ’αντικαταστήσωμεν τον κλασικισμόν , καθώς και πάσαν μελέτην της αρχαίας ιστορίας , ήτις παρασκευάζει περισσότερα κακά παρά καλά παραδείγματα δια της μελέτης του προγράμματος του μέλλοντος . Θα διαγράψωμεν από την μνήμην των ανθρώπων όλα τα μη ευχάριστα εις ημάς γεγονότα των παρελθόντων αιώνων , διατηρούντες εξ αυτών μόνον εκείνα τα οποία ζωγραφίζουσι τα σφάλματα των χριστιανικών κυβερνήσεων ……

Θ’ απορροφήσωμεν και θα προσαρμόσωμεν προς το συμφέρον μας τας τελευταίας αναλαμπάς της ελευθέρας σκέψεως , την οποίαν από μακρού χρόνου ήδη κατευθύνομεν προς τα πράγματα και ιδέας , αίτινες μας χρειάζονται . Το σύστημα καταπνίξεως της σκέψεως ετέθη ήδη εν εφαρμογή δια της μεθόδου , ήτις εκλήθη «διδασκαλία δι’ εικόνων» (κόμικς , καρτούν) και ήτις θα μεταβάλη τους χριστιανούς εις πειθήνια ζώα μη σκεπτόμενα και ναμένοντα την δι’ εικόνων παράστασιν των πραγμάτων δια να τα αντιληφθώσιν …Ευχαριστούμε για τη διαφήμιση! αλλά δεν την έχουμε ανάγκη!
Τον Χριστιανισμό είναι γνωστό ότι το Εβραϊκό ιερατείο τον θεωρούν ως το μέγιστο εχθρό τους.........αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μας το υπενθυμίζεις!!!!
Εγώ θα σου πρότεινα να σταθείς στο κεφάλαιο Η' εκεί έχει το ζουμί!

quote:
Sesostris:
Κανένας δεν σας είπε europaioi , ότι ο Ιωάννης της αποκάλυψης δεν έχει καμιά σχέση με τον απόστολο Ιωάννη ;
Για ρωτήστε τους κατά τα άλλα λαλίστατους απολογητές σας για να σας πληροφορήσουν .

Ήσουν κι εσύ εκεί? και είδες ποιος την έγραφε? Θα μου πεις εδώ ξέρεις ο Κρόνος τι έκανε πριν 25.000+2.000 χρόνια!!!!
quote:
ypatia8:
Πάντως του Ευρωπαίου του φυλάω μια έκπληξη
Ας είναι καλά όπου και νάναι μάλλον φιλά τον Βάτραχό του.....


Kοινωνικές και οικογενειακές υποχρεώσεις......μου αρέσουν μόνο οι καλές εκπλήξεις!!
quote:
Sesostris:
Πράγματι φίλη ar_ia , στο θέμα αυτό υπάρχει μία διχογνωμία , επειδή αρκετοί ερευνητές θεολόγοι υποστηρίζουν ότι ο Απόστολος Ιωάννης και ο Ιωάννης ο Θεολόγος , είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα που ταυτίστηκαν από τους πατέρες της εκκλησίας σε ένα , και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι την αποκάλυψη την έγραψε ο Ιωάννης ο Θεολόγος πολύ μετά το 95 μαχχ όπως το θέλει η εκκλησιαστική παράδοση .

Και εγώ δεν το γνώριζα και είχα την ίδια γνώμη , μέχρι που το διάβασα κάπου στο internet . Δυστυχώς δεν είχα την πρόνοια να κρατήσω την διεύθυνση της σελίδας και θα πρέπη να ξαναψάξω να την βρώ . Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα , για πολλούς αιώνες η εκκλησία θεωρούσε την "Αποκάλυψη του Ιωάννη" αιρετικό βιβλίο και την απαγόρευε .Ο Ιωάννης ο Θεολόγος δεν είχε προφητικό χάρισμα.
quote:
veritas:
Δεν είναι τυχαίο που η αποκάλυψη είναι το μόνο βιβλίο της καινής διαθήκης που δεν διαβάζεται στις εκκλησίες ούτε περιέχεται χωρίο της σε κάποια λειτουργία. Σημαντικές μορφές όπως ο Κλήμης Αλεξανδρείας την είχαν αποκυρήξει ως ψευδεπίγραφη.

Πολύ σωστά και σοφά πράττει η εκκλησία. Το ότι έχει αρχίσει να επαληθεύεται αυτό είναι ανησυχητικό για τη γνησιότητά της. Μακάρι να είναι ψευδεπίγραφη και να πρόκειται για συμπτώσεις και τίποτα περισσότερο.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2009, 15:20:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaioi
Είχες γράψει:Sesostris:
Το σχέδιο αυτό αν μελετήσει κάποιος την ιστορία είναι πολύ παλιό και ανάγεται στους προχριστιανικούς χρόνους . Η ίδια η Βίβλος βρίθει από γενοκτονίες εις βάρος των λαών που είχαν την ατυχία να ζουν στην Γη Χαναάν την οποία είχε υποσχεθεί ο Γιαχβέ στον εκλεκτό λαό του . Στη συνέχεια κατόρθωσαν με τη διάδοση της αιρέσεως της θρησκείας τους τον Χριστιανισμό από τον Φαρισαίο Παύλο , να χτυπήσουν τον κυριότερο αντίπαλό τους την «Ελληνική Φιλοσοφία και Σκέψη» που έστεκε εμπόδιο στην υποταγή και τη μοιρολατρία που ήθελαν να προωθήσουν στις μάζες .
Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβης καλύτερα αν αφού διαβάσεις τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» , κάνεις μια ανασκόπηση της πρόσφατης ιστορίας τω Η.Π.Α. από το 1929 έως σήμερα .

Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με τα αμέσως προηγούμενα?........Για κάποιον που ασχολείται με την μελέτη της ιστορίας , ασφαλώς και έχουν σχέση . Για σας φυσικά απολύτως καμία , αφού δεν έχετε τις απαιτούμενες ιστορικές γνώσεις .
quote:
europaioi
Ευχαριστούμε για τη διαφήμιση! αλλά δεν την έχουμε ανάγκη!
Τον Χριστιανισμό είναι γνωστό ότι το Εβραϊκό ιερατείο τον θεωρούν ως το μέγιστο εχθρό τους.........αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μας το υπενθυμίζεις!!!!
Εγώ θα σου πρότεινα να σταθείς στο κεφάλαιο Η' εκεί έχει το ζουμί!

Αυτά που γράφω , τα γράφω με γνώμονα την όσο το δυνατόν αντικειμενική προσέγγιση της ιστορικής πραγματικότητας , και όχι την ευχάριστη ή δυσάρεστη απήχηση που θα έχουν .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 01:56:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε «Γιαπέτ» σχετικά με τον Ιαπετό που ζήτησες να σχολιάσουμε έχω την άποψη ότι ο Ιαπετός χρωστά γραμματικά το όνομά του στον «Άττα».

-Άττα..., Ζαπάτα..., ιάπτω..., θάπτω..., λέξεις που συγγενεύουν θα έλεγα υποθετικά με ένα ερωτηματικό στην φωνή μου. Απ’ εκεί ξεκινά ετυμολογικά το όνομα του Ιαπετού ή από κάτι σημαντικότερο;

-Θα δανειστώ τα λόγια του Σωκράτη και θα σου απαντήσω φίλε Γιαπετ:
Ο Σωκράτης υποστήριζε ότι το όνομα είναι ένα όργανο το οποίο μας διδάσκει καθορίζοντας την ουσία των πραγμάτων έτσι ακριβώς όπως λειτουργεί η σαΐτα στην ύφανση. Ο καθορισμός του ονόματος δεν είναι αμελητέα υπόθεση ούτε έργο ασήμαντων ανθρώπων ή των πρώτων τυχαίων.
Οι ονοματουργοί είναι νομοθέτες και τεχνίτες σπανιότατοι ανάμεσα στους ανθρώπους.
Αυτοί που πρώτοι όρισαν τα ονόματα δεν ήταν τυχαίοι αλλά μελετητές των ουρανίων σωμάτων (στο τελευταίο θα του έβαζα μεγάφωνα) και διέθεταν εξαιρετικά καλή και αναλυτική σκέψη. Επομένως, όταν δημιουργούσαν το όνομα Ιαπετός σίγουρα θα γνώριζαν πολύ καλά με τι είχαν να κάνουν.
Δεν γνωρίζω από πού επιθυμείς φίλε μου να αρχίσουμε την «ανάκριση» αλλά έτσι για ορεκτικό να.. εγώ ρίχνω ένα …μεζεδάκι.

Επιθυμώ επίσης να συνεχιστεί ο διάλογος σ' αυτό το ευλογημένο θέμα με προδιάθεση αναλυτικής σκέψης και όχι αντιπαράθεσης την οποία προσωπικά και κυριολεκτικά σιχαίνομαι και την θεωρώ ως τον θάνατο κάθε πολιτισμένου διαλόγου.


Λουκάς

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 05:22:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ζούμε εδώ και 2000 χρόνια σ’ ένα κόσμο όπου η γενετήσια ανθρώπινη ορμή έχει γίνει αντικείμενο τρισάθλιας εκμετάλλευσης.

Οι άνθρωποι έχουν χάσει τη λεωφόρο της Αλ-ήθειας και βολοδέρνουν στα μαμμωνικά σοκάκια του σκότους.

Πολύ σωστά επιμένεις αγαπητή Terity ότι η αλ-ήθεια είναι μέσα μας, και ας φαίνεται με την πρώτη ματιά ότι αγγίζεις ερασιτεχνικά και ρομαντικά το θέμα.
Όσο όμως σπρώχνουμε αυτή την αλήθεια στο βάθος της "εσωτερικής σπηλιάς μας" τόσο πανηγυρίζει και βασιλεύει ο ΧΞς. Το εσωτερικό Κυρβικό Πυρ του ολέθρου και της αυτοκαταστροφής.

Αυτή, η αλ- ήθεια, είναι στην αρχή το στενό μονοπάτι και αργότερα η φωτεινή λεωφόρος που επιτρέπει την σύνδεση του ανθρώπου με τους οργονικούς διαύλους του σύμπαντος.
Αργώ ήταν το όνομα κάποτε του θεϊκού οχήματος που σε μετέφερε στην πηγή. Οι άνθρωποι δεν κατασκευάζουν πλέον παρόμοια …οχήματα. Προτιμούν την άθλια παράγκα του μαμμωνά.

Νιώθω ότι κάποιοι θα αντιληφθούν αυτά τα ολίγα και θα ανταποκριθούν. Αν όχι, ...και πάλι συνεχίζουμε.

Επαναλαμβάνω, «Τρεις φορές από έξι φλόγες του Κώνα (στην Αιγυπτιακή), η ύψιστη "Κύρβη", ...του Πυρός η ακμή, αγαπητοί φίλοι»

Άλιον ήθος όμως χρειάζεται φίλοι μου για την είσοδο στην οργονική «Κύρβη» και για το "οργ-ιαστικό" (οργώ νη τω Δία ...κλπ)πέρασμα μέσα απ’ τις συμπληγάδες πέτρες που έχουν την μορφή του Π.
Τελικός προορισμός της "οργ-ονικής" κύρβης η αλ-ήθεια του 3 αγαπητοί μου φίλοι και φίλες.

...Οργώ και ...ίαση, η θεραπεία, φίλοι μου, μέσα απ' τον οργιαστικό "Οργ-ασμό"

ΕΕΕ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 12:04:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Αγαπητέ φίλε «Γιαπέτ» σχετικά με τον Ιαπετό που ζήτησες να σχολιάσουμε έχω την άποψη ότι ο Ιαπετός χρωστά γραμματικά το όνομά του στον «Άττα».

-Άττα..., Ζαπάτα..., ιάπτω..., θάπτω..., λέξεις που συγγενεύουν θα έλεγα υποθετικά με ένα ερωτηματικό στην φωνή μου. Απ’ εκεί ξεκινά ετυμολογικά το όνομα του Ιαπετού ή από κάτι σημαντικότερο;
Nομίζω από το "στράτα"......στραααάτα!!!!! στρατούυυυυυυυυυλααα!!!
-Ο Ιαπετός από τα πρώτα κιόλας βήματα της ζωής μας μας συντροφεύει και μας δείχνει το δρόμο!!!!!

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ο καθορισμός του ονόματος δεν είναι αμελητέα υπόθεση ούτε έργο ασήμαντων ανθρώπων ή των πρώτων τυχαίων.

Σωστά! αρκεί να αποφεύγουμε τις υπερ-βολές!...πάνε τσάμπα...

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Επιθυμώ επίσης να συνεχιστεί ο διάλογος σ' αυτό το ευλογημένο θέμα με προδιάθεση αναλυτικής σκέψης και όχι αντιπαράθεσης την οποία προσωπικά και κυριολεκτικά σιχαίνομαι και την θεωρώ ως τον θάνατο κάθε πολιτισμένου διαλόγου.


Θα με συγχωρέσεις αλλά αγάπα τον συμφορουμίστα σου με το κουσούρι που' χει!
κουσούρι......κουσ-ούρι.......σχετίζονται?

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ζούμε εδώ και 2000 χρόνια σ’ ένα κόσμο όπου η γενετήσια ανθρώπινη ορμή έχει γίνει αντικείμενο τρισάθλιας εκμετάλλευσης.
Οι άνθρωποι έχουν χάσει τη λεωφόρο της Αλ-ήθειας και βολοδέρνουν στα μαμμωνικά σοκάκια του σκότους.

μαμμμωνικά=μαμ!-(ω)νικά....εδώ έχουμε μια παγίδα! ήταν μαμμονικά! το μαμ! επειδή ενώθηκε με το ονικά! αναγκαστικά έγινε διπλό στο τέλος!.....είμαι λάθος?
Ο Μαμμονάς λοιπόν και όχι ο Μαμμωνάς! ήταν αυτός που από απληστία έφαγε ακόμη και τον γάιδαρο ενός γείτονα......τη συνέχεια την ξέρετε!

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Αργώ ήταν το όνομα κάποτε του θεϊκού οχήματος που σε μετέφερε στην πηγή. Οι άνθρωποι δεν κατασκευάζουν πλέον παρόμοια …οχήματα. Προτιμούν την άθλια παράγκα του μαμμωνά.

Του Μαμμονά! (να σε δυο-ορθώσω! συγνώμη για την παρ-έμβαση!)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Νιώθω ότι κάποιοι θα αντιληφθούν αυτά τα ολίγα και θα ανταποκριθούν. Αν όχι, ...και πάλι συνεχίζουμε.

Εγώ ανταποκρίθηκα!.........δεν έχεις παράπονο!

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Επαναλαμβάνω, «Τρεις φορές από έξι φλόγες του Κώνα

3*6=18.....1+8=9......"Θ" Δηλαδή ΘΕΟΣ.....αλλά και Θάνατος! ή αρχή και το τέλος δηλαδή! του Κώνα όμως?.......ασφαλώς και όχι!

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Άλιον ήθος όμως χρειάζεται φίλοι μου για την είσοδο στην οργονική «Κύρβη» και για το "οργ-ιαστικό"

Αμ! δε! αμ! δε!...... "οργή-αστικό" είναι το σωστό!.....είναι η οργή για κάθε τι αστικό! ......το ζούμε στις μέρες μας εξάλλου!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 12:43:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση για όποιον δεν το γνωρίζει.....
Η ψηφιακή υπογραφή μου είναι του Αρκά


Συγνώμη για την σφήνα αγαπητέ Ερίωπα.
Προσωπικά θα ήθελα να συνεχίσεις και να αγνοήσεις άτομα που χαλάνε το τόπικ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 13:18:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν φίλε Ευρωπαίε, έχε υπ’ όψη σου ότι η τελευταία ανταπόκρισή σου ήταν πολύ κουσκουσιάρικια.

Αν μιλάμε για κουσούρια πρέπει να γνωρίζουμε ότι η λέξη (Κουσούρ) είναι Αραβική και σημαίνει προπάντων «αμέλεια» «λιγότερο» «έλλειψη» «ελάττωμα».
Ρε φίλε είσαι πράγματι «Όργιο». Ό,τι και να σου πω δεν πρόκειται να διορθωθείς. Στερημένο σε κόβω. Διαφορετικά δεν δικαιολογείται η σημερινή σου αναφορά σε πάσης φύσεως ορνιθοκόρυττα όργια.
Αν φίλε μου αγνοείς την θεραπευτική (ίαση) της οργ-όνης, πράγμα που δεν νομίζω, γιατί την χλευάζεις;
Γι’ αυτό σου λέω, στερημένο σε κόβω. Αν νομίζεις ότι ο οργασμός είναι μόνο στην «όρνιθά σου» όποτε κάνει κούκου, κάνεις μέγα λάθος. Υπάρχουν και άλλοι «Οργασμοί». Ψιλά γράμματα που λένε για μερικούς.

Κώνα, ονόμαζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τον Ήφαιστο, τον θεό της φωτιάς. Κορύφωση του Πυρός είναι φίλε μου ο ΧΞς. Μετά την κορύφωση ή την ακμή όπως λέμε, τι ακολουθεί;
-Η πτώση. Η πτώση ενός θεού φίλε μου είναι καταστροφή. Είτε το δεις επιστημονικά, είτε θεολογικά.
Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνεις θαυμαστή του ορνιθοκόρυττου οργασμού, ότι η καταστροφή του ΧΞς συντελείται καθημερινώς σταγόνα σταγόνα. Έτσι ακριβώς όπως κατεβαίνει απ΄ το σωληνάκι του ορού στα νοσοκομεία. Δεν χρειάζεται να πας μακριά για να πεισθείς. Ρίξε μια ματιά στο περιβάλλον γύρω σου. Πλιτς-πλιτς, χύνουμε το δηλητήριο κάθε μέρα και μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας για να γίνουν κάποια Μαμμωνικά κοπρόσκυλα πλουσιότερα. Αμ δεν θα έχουν αξία φίλε μου σε λίγο καιρό τα πλούτη σ’ ένα νεκρό πλανήτη.

Εσύ συνέχιζε λοιπόν την ορνιθοκόρυττη σάτιρά σου και κάνε που και που και κανένα μπανάκι τώρα που υπάρχει νερό ακόμα. Βοηθά να ξέρεις στην παραγωγή καλών σκέψεων.

Λουκάς

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 13:20:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έλα ντε όσοι ετοιμολογούνε με βάση τα Ελληνικά και όχι προσωπικές υποθέσεις είναι παράξενοι μάλλον
Τι λες βρε Αρία..


http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 14:54:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
DR JEKYLL MR HYDE
Έλα ντε όσοι ετοιμολογούνε με βάση τα Ελληνικά και όχι προσωπικές υποθέσεις είναι παράξενοι μάλλον
Τι λες βρε Αρία..

Για εξήγησέ μας ώστε να καταλάβουμε τι εννοείς?

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 15:29:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΕΡΙΩΠΙΣ
-Η πτώση. Η πτώση ενός θεού φίλε μου είναι καταστροφή. Είτε το δεις επιστημονικά, είτε θεολογικά.Πρέπει όμως πρώτα να διευκρινιστεί τι είναι Θεός. Ο μονοθεισμός στον ιουδαισμο, χριστιανισμό, μουσουλμανισμό αποδείχνει ότι υπάρχει το ΕΝΑ ο Ιευ, ΖΕΥΣ, ΔΙΑ, κλπ. Αν σε αυτό το ένα συνεπάγεται και ο Ηλιος μας τότε ποιος είναι ο Θεός το ΈΝΑ ή ο κάθε Ηλιος του σύμπαντος?
Μια διευκρίνιση θα ήθελα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τις συνέπειες της πτώσης.

Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να αποφευχθεί η πτώση?

Και θα ρωτούσα αν υπάρχει ένας ταγός της επιστήμης, της δικαιοσύνης της παιδείας θα μπορούσε να καταγγείλει δημόσια το τραγικό αυτό φαινόμενο που κυριολεκτικά θα καταστρέψει την ανθρώπινη εξέλιξη του πλανήτη μας.
Ισως απλά δεν τους ενδιαφέρει!!!! Γιατί όμως?

Το οξύμωρο σχήμα είναι ότι καθώς εμείς κάνουμε διάλογο για πρόληψη της πτώσης διαπράττεται έγκλημα γενοκτονίας από τους σιωνιστές ισραηλίτες κατά του παλαιστινιακού λαού και ολόκληρη η ανθρωπότητα
μένει αμέτοχη αλλά και αδιάφορη για την έξέλιξη.

Ισως θα έπρεπε να ερευνήσουμε γιατί οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και δεν μαθαίνουν από τα γεγονότα της ιστορίας που αυτοί βίωσαν?

Σας επιτρέπω να μου βρείτε λύσεις ώστε να σωθούμε από την πτώση !!!!!

Πάντως η απογίωση είναι καλύτερη της προσγίωσης....και ας λένε προσγιώσου γιατί θα.........φας το κεφάλι σου.


mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 16:01:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Για εξήγησέ μας ώστε να καταλάβουμε τι εννοείς?

->
quote:
quote:
Άλιον ήθος όμως χρειάζεται φίλοι μου για την είσοδο στην οργονική «Κύρβη» και για το "οργ-ιαστικό"

Αμ! δε! αμ! δε!...... "οργή-αστικό" είναι το σωστό!.....είναι η οργή για κάθε τι αστικό!


Λέω οτι δε θα πρεπε η Αρία να κάνει διακρίσεις.
Τη στιγμη μάλιστα που όσα γράφει το μέλος που αναφέρει βασίζονται σε θεωρίες επι θεωριών.
Και αυτό το κάνει έχοντας μάλιστα δεδομένο το συμπέρασμα,
το οποίο όπως πάντα θα χει να κάνει με αόρατες πύλες και θεωρίες περι σειρίου

Η πρώτη φορά νομίζεις είναι που θα ακούσω τέτοιες θεωρίες?

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Περιδιαβαίνων
Νέο Μέλος


11 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 16:03:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Περιδιαβαίνων  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Επιθυμώ επίσης να συνεχιστεί ο διάλογος σ' αυτό το ευλογημένο θέμα με προδιάθεση αναλυτικής σκέψης και όχι αντιπαράθεσης την οποία προσωπικά και κυριολεκτικά σιχαίνομαι και την θεωρώ ως τον θάνατο κάθε πολιτισμένου διαλόγου.
Λουκάς


Αν και δε με ξέρεις σε θεωρώ φίλο.
Φίλε Λουκά μην δίνεις σημασία σε ότι γράφουν. Τόσα έμαθαν, τόσο νοιώθουν βολεμένοι.
Μην ξεχνάς μιλάς για "ιδεολογικό πόλεμο", έχεις να δώσεις και συ τις μάχες σου ενίοτε μέσα στην
απογοήτευση.

Υπάρχουν πολλοί, βουβοί αναγνώστες, σαν και εμένα, που απλά
παρακολουθούν και ενώ έχουν την κοινή λογική, δεν μιλούν γιατί δεν γνωρίζουν.
Τους δίνεις όπως και οι γνώσεις του Sesostris, Helios, Γιάπετ, Schwabe
το έρισμα να ψάχνουν.

Ειδικά η λέξη "ιδεολογικός" στο θέμα σου με κεντρίζει καθώς οι ιδέες είναι πίσω
από τις ενέργειες.

Συνέχισε την προσπάθειά σου, και ελπίζω να μιλώ στο όνομα άλλων βουβών αναγνωστών.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 17:23:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
έχε υπ’ όψη σου ότι η τελευταία ανταπόκρισή σου ήταν πολύ κουσκουσιάρικια.

Eίμαι κουσκουσιάρης!
Ίσως φταίει η γιαγιά μου! ......Ακόμη ακούω το κουυυυς κουυυυς κοουυυυςς που φώναζε όταν ήθελε να ταΐσει τις κότες!

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Αν μιλάμε για κουσούρια πρέπει να γνωρίζουμε ότι η λέξη (Κουσούρ) είναι Αραβική και σημαίνει προπάντων «αμέλεια» «λιγότερο» «έλλειψη» «ελάττωμα».

Αν πρέπει κάθε φορά να αλλάζουμε και Ήπειρο για να μαθαίνουμε κάτι......ζήτω που καηκ-αμέ!

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ρε φίλε είσαι πράγματι «Όργιο». Ό,τι και να σου πω δεν πρόκειται να διορθωθείς. Στερημένο σε κόβω. Διαφορετικά δεν δικαιολογείται η σημερινή σου αναφορά σε πάσης φύσεως ορνιθοκόρυττα όργια.


quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
την κορύφωση ή την ακμή όπως λέμε, τι ακολουθεί;

Να το πω?
Πάντως όταν θέλουμε να αποφύγουμε τα απρόοπτα βάζουμε ένα "σκουφάκι"
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
-Η πτώση. Η πτώση ενός θεού φίλε μου είναι καταστροφή. Είτε το δεις επιστημονικά, είτε θεολογικά.

Σωστα!.. κοίτα για παράδειγμα τι τραβάνε οι δωδεκαθειστές! οι περισσότεροι ντρέπονται να το παραδεχτούνε αλλά τα όσα γράφουνε είναι σχεδόν αποκλειστικά από ιστοσελίδες των δωδεκαθειστών που πολεμάνε το Χριστιανισμό!...........τι σύμπτωση!!!....είναι να μη σε πάρει η κάτω βόλτα που λένε!
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνεις θαυμαστή του ορνιθοκόρυττου οργασμού, ότι η καταστροφή του ΧΞς συντελείται καθημερινώς σταγόνα σταγόνα. Έτσι ακριβώς όπως κατεβαίνει απ΄ το σωληνάκι του ορού στα νοσοκομεία. Δεν χρειάζεται να πας μακριά για να πεισθείς. Ρίξε μια ματιά στο περιβάλλον γύρω σου. Πλιτς-πλιτς, χύνουμε το δηλητήριο κάθε μέρα και μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας για να γίνουν κάποια Μαμμωνικά κοπρόσκυλα πλουσιότερα. Αμ δεν θα έχουν αξία φίλε μου σε λίγο καιρό τα πλούτη σ’ ένα νεκρό πλανήτη.

Αυτό πρέπει να χει κανείς το δικό σου οργασμό για να το δει?

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Εσύ συνέχιζε λοιπόν την ορνιθοκόρυττη σάτιρά σου και κάνε που και που και κανένα μπανάκι τώρα που υπάρχει νερό ακόμα. Βοηθά να ξέρεις στην παραγωγή καλών σκέψεων.

Μάλιστα! χειμωνιάτικα ε?........σου λέει θα αρρωστήσει θα τον πιάσει ψόφος και θα απαλλαγούμε!.....αμ! δε! δεν τσιμπάω!!

quote:
περιδιαβαίνων:
Τους δίνεις όπως και οι γνώσεις του Sesostris, Helios, Γιάπετ, Schwabe
το έρισμα να ψάχνουν.

Τον macedon? τον ξέχασες!!!!!!!


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 06/01/2009 17:27:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 17:33:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η αληθεια ειναι οτι ενα κρητικο κριαρακι εχει γραψει ενα ποστ σε αυτο το θεμα...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Περιδιαβαίνων
Νέο Μέλος


11 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 18:01:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Περιδιαβαίνων  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2

quote:
περιδιαβαίνων:
Τους δίνεις όπως και οι γνώσεις του Sesostris, Helios, Γιάπετ, Schwabe
το έρισμα να ψάχνουν.

Τον macedon? τον ξέχασες!!!!!!!


ευχαριστώ europaios2,3,4
Ευχαριστώ φυσικά και τον Macedon. Μάλλον τελευταία απολαμβάνει την συζήτηση και μου διέφυγεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 19:14:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Περιδιαβαίνων
Μάλλον τελευταία απολαμβάνει την συζήτηση και μου διέφυγε

Φίλε μου, όπως είπες και συ, "απλά
παρακολουθούν και ενώ έχουν την κοινή λογική, δεν μιλούν γιατί δεν γνωρίζουν."

Και για τα συγκεκριμένα θέματα που θίγει ο Λουκάς, έχω μαύρα μεσάνυχτα και προτιμώ να παρακολουθώ και να μαθαίνω ...


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 21:38:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Περιδιαβαίνων:
ευχαριστώ europaios2,3,4

Ορίστε!!!!! ο άγιος Βασίλης έφερε και 4ο europaio στην παρέα!!

quote:
macedon:
Και για τα συγκεκριμένα θέματα που θίγει ο Λουκάς, έχω μαύρα μεσάνυχτα και προτιμώ να παρακολουθώ και να μαθαίνω ...

Άγιε μου Βασίλη χάρη στο ζητώ!
φέρε μας στον macedon! έν' άσβηστο φακό!
να φύγουν τα μεσάνυχτα να έρθει μεσημέρι!
μή βάλει ματομπούκαλα! απ΄ του Λουκά το χέρι!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 22:01:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8 Απεστάλη: 06/01/2009, 15:29:53
Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να αποφευχθεί η πτώση?


Αγαπητή Υπατία, η απληστία των ανθρώπων και ιδιαίτερα αυτών που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο είναι η κύρια αιτία της ολοκληρωτικής καταστροφής που μας απειλεί και δεν θα διαφέρει σε τίποτα απ' τις περιγραφές της Αποκάλυψης. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί όπως έχω ξαναγράψει και η μνήμη αυτής της καταστροφής είναι καταγραμμένη στους μύθους όλων των ανθρώπων.
Ρίξε αν θες και μιά ματιά στα λόγια ενός επιστήμονα συμπατριώτη σου. Κυριολεκτικά βράζουμε την λάβα μέσα σ' ένα καζάνι πάνω απ' το κεφάλι μας. Ίσως λέει δεν θα χρειαστεί κανένας μετεωρίτης να πέσει απ' τον ουρανό αυτή τη φορά για να μας κάψει. Έχουμε φτιάξει τον δικό μας.

Αυτός ήταν ο ιδεολογικός πόλεμος του Ιησού και του Ιωάννη εκείνα τα χρόνια κατά του "Θηρίου". Οι φωτισμένοι Υιοί του Ήλιου μετέφεραν την γνώση μέσα από το παναιώνιο Ευαγγέλιο τους. Πολεμούσαν, κήρυτταν, μοχθούσαν θυσιαζόντουσαν για χάρη της ανθρωπότητας. Γι' αυτούς η συμπυκνωμένη γνώση ήταν ένα και μόνο βιβλίο που τα έλεγε όλα.

Αντιθέτως στην εποχή μας είναι κοινή διαπίστωση ότι ένας τεράστιος αριθμός από τις σύγχρονες εκδόσεις που καταπιάνονται με την ψευτοφιλοσοφική σκέψη και την αναζήτηση νέων υπερβατικών οριζόντων συνήθως χαρακτηρίζονται από μία μακρόσυρτη και αβασάνιστη φλυαρία που τελικά όχι μόνο ταλαιπωρεί και δεν ωφελεί τον αναγνώστη αλλά επιπλέον τον αποπροσανατολίζει ακόμη περισσότερο από την πραγματικότητα. Τις περισσότερες φορές τα βιβλία αυτά βασανίζουν αντί να ψυχαγωγούν. Περνούν τον αναγνώστη τους μέσα από ένα καταιγισμό γλωσσοπλαστικών και τεχνητών λογοτεχνικών εξωραϊσμών και επιδείξεων του κειμένου με ελάχιστο και πολλές φορές μικροασήμαντο νόημα. Συνήθως ο υπερτροφικός και αμέριμνος αναγνώστης τους, αν του ζητηθεί, δυσκολεύεται να ανακαλέσει στη μνήμη του, σημαντικό μέρος του αναγνώσματος ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα. Του γίνεται όμως συνήθεια να διαβάζει συνέχεια κάποια βιβλία έστω και αν αυτά δεν οδηγούν σε κανένα συμπέρασμα. Η πνευματική αναπηρία σίγουρα δεν αργεί να έλθει. Ο νους γίνεται σιγά-σιγά πιο ευάλωτος στους βιασμούς που μεθοδευμένα επιβάλουν οι τσαρλατάνοι και οι πειρατές της σκέψης οι οποίοι προσφέρουν μία γλώσσα που στιγμιαία λειτουργεί τονωτικά στην ψυχοδιάθεση, μακροπρόθεσμα όμως δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Δανειζόμενος το πνεύμα του Schoppenhaeur θα χαρακτήριζα τους συγγραφείς αυτών των βιβλίων, ιδιαίτερα στην εποχή μας, ως ένα πολύ θλιβερό φαινόμενο. Αρκετοί γράφουν διότι έχουν κάνει επάγγελμα το γράψιμο και μ’ αυτό κερδίζουν χρήματα και καταξίωση στην κοινωνία. Άλλοι πάλι γράφουν καθ’ υπαγόρευση κάποιας πολιτικής σκοπιμότητας, και αυτούς τους θεωρώ ακόμα πιο αξιοθρήνητο φαινόμενο. Πλημμύρισε ο κόσμος με διαλεκτικές πάνω σε κάθε ανθρώπινη αξία. Το γράψιμο έχει γίνει πλέον στις μέρες μας μόδα και εμπόριο. Οι εκδότες συχνά είναι αμόρφωτοι βιβλιοπώλες και το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και ουδόλως το περιεχόμενο των βιβλίων που προβάλουν συχνά με πολύ ζήλο ως πνευματικό αριστούργημα. Κατά βάθος όλοι αυτοί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους φουρνάρηδες και τους μανάβηδες που βγάζουν τα προϊόντα τους κάθε μέρα για πούλημα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα χρήματα του αμέριμνου αναγνώστη.
Αυτή η εμπορευματοποίηση της δημοσιευμένης σκέψης γέννησε και τα λογοτεχνικά ψευδώνυμα, τους φαύλους κριτικούς, τυος ανώνυμους απολογητές, την ύψιστη υποκρισία του έμπορα λογοτέχνη. Η φαυλότητα και η αμεριμνησία που επικρατεί γενικά στα λογοτεχνικά σαλόνια δεν συναντάται σε κανένα άλλο χώρο.
Απόλαυσε λοιπόν το κείμενο ως έχει:

The Earth is headed for destruction unless we make deep cuts to emissions.
LIFE on Earth has had its ups and downs. Over the past 4 billion years, it has barely survived five mass extinction events, each most probably triggered by a collision with an asteroid or comet. Some 250 million years ago, nearly 90% of all sea species and 70% of all vertebrate land species suddenly became extinct. About 200 million years ago, another collision wiped out roughly half of all species, and ushered in the age of dinosaurs. Then 65 million years ago, an asteroid wiped out the dinosaurs and made room for the age of mammals — including, eventually, humans.
For the past 200 years, we have been blindly building our own asteroid — it is called climate change. Since 1990, despite increasing knowledge of the consequences, we have been adding to its size at a frenzied pace.
Climate scientists believe that global warming of two degrees above pre-industrial levels significantly increases the chance of "dangerous" climate change, during which abrupt and dramatic shifts in climate may occur, with catastrophic social, ecological and economic consequences.
Recent climate modeling suggests that, if atmospheric concentrations of greenhouse gases stabilize at 450 parts per million carbon dioxide equivalent, we will have between a 25% and 80% chance of global average warming exceeding two degrees above pre-industrial levels. Here's the first bit of bad news. We are almost there now.
Now the second bit of bad news. Without substantial and rapid cuts to global emissions, we will not only "overshoot"' 450 ppm carbon dioxide equivalent but remain well above this level for a long time. And here's the third bit of bad news. The risks and levels of extinction increase as global greenhouse gas levels — and temperatures — rise. Planet-wide, some 20% to 30% of land-based plant and animal species are likely to be at high risk of extinction by 2100 as global mean temperatures exceed a warming of two degrees to three degrees, and up to 50% of species once temperatures rise well beyond three degrees.
But even two degrees will be too high for certain Australian ecosystems. Warming of between 1.5 to two degrees will lead to significant losses of endemic species in Queensland's wet tropics; frequent bleaching episodes and loss of much of the Great Barrier Reef; and a further drop of between 13% and 27% of flow in the Murray Darling even by 2030. The higher we go, the worse it gets.
In other words, the notion of "safe" or "dangerous" climate change really depends on where you are, who you are, or what you are. "Dangerous" climate change for much of Australia starts well before two degrees.
This understanding must condition our thinking about the emissions targets that Australia champions, locally and in international negotiations. We improve our chances of keeping global mean temperature below two degrees only by ensuring atmospheric greenhouse gas concentrations rapidly return to below 400 ppm
carbon dioxide equivalent. That requires developed countries to cut their emissions by more than 40% by 2020.
Since 1996, the Australian debate about climate change has been framed in narrow economic terms, by what John Howard defined as "the national interest": what is the least we have to do to change our lifestyles and disrupt the economy to protect our existing individual or corporate interests?
Yet the emissions targets we choose should depend on answering two different and prior questions. First, what will we accept as "safe" for our continent and our planet — what do we want to pass on to our children and future generations? And second, what are the likely risks and ecological and social consequences of adopting particular targets?
At present, chasms exist between what scientists are telling us about the chances of dangerous climate change, what our politicians support as viable targets, and what most people understand these targets will deliver. We have not had a full and public discussion about the purpose of emissions targets — about what our collective goals should be, and what we are prepared to keep or lose.
During the last election, Labor campaigned hard on climate change. Kevin Rudd's welcome first act in government was to ratify the Kyoto Protocol. Labor also supports all developed countries committing to emissions cuts of between 25% and 40% below 1990 levels by 2020. And it has enshrined a national emissions reduction target of 60% below 2000 levels by 2050.
Unfortunately, these targets are inadequate when assessed against the available science. Labor's climate policy leads to the destruction of many of our continent's iconic ecosystems and species and reinforces the likelihood that we will precipitate dangerous climate change.
We insure our houses against a slight chance of theft or fire. Planes and nuclear reactors are designed to a very high level of mechanical safety because of concerns about the risk and consequences of catastrophic failure. Most industrialized countries — including Australia — fund substantial health and defense expenditure on the basis of deterrence and risk minimization. Why accept a much higher risk of failure for our continent and our planet?
This is the debate we should have once the Garnaut inquiry's draft report is released later this week. The targets that Australia adopts nationally, and champions internationally, must reflect what we as Australians choose as the risk of unacceptable — or "dangerous" — climate change.
If we decide that we want to avoid a high risk of species extinction, and the degradation or loss of critical economic and social systems, we will have to choose short and long-term goals that meet these purposes.
Only international agreement among developed countries to ensure deep, rapid and early cuts to greenhouse emissions — beginning with a reduction of more than 40% by 2020, the target Germany adopted last year — will begin to deflect our own asteroid.

Dr Peter Christoff teaches climate policy at the University of Melbourne and is vice-president of the Australian Conservation Foundation.

Λουκάς

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 22:26:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
quote:Από helios2012
--------------------------------------------------------------------------------
helios2012
Υ.Γ Respect Ερίωπα! Πως "μυρίστηκες" πως η αξιολάτρευτη Τerity είναι Καρκίνος? Εμένα τί με "κόβεις"? Αν το βρείς, ε τότε όχι απλά respect αλλά.
--------------------------------------------------------------------------------

Απο Ερίωπα:
Πριν πάμε σ' αυτό θα σε πληροφορήσω αγαπητέ φίλε ότι στο θέμα
μπαίνει και ένας θηλυκός Κριός, πετάει σποντούλες και την κάνει μονίμως με ελαφρά πηδηματάκια.


quote:
mimosa Απεστάλη: 06/01/2009, 17:33:45
Η αληθεια ειναι οτι ενα κρητικο κριαρακι εχει γραψει ενα ποστ σε αυτο το θεμα...


quote:
europaios2
μή βάλει ματομπούκαλα! απ΄ του Λουκά το χέρι!

Εσένα μου φαίνεται θα σε πάρω μαζί μου στο επόμενο Walkabout που θα κάνω. Να δεις πόσο θα σε ωφελήσει

ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 22:51:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπατία8
Το οξύμωρο σχήμα είναι ότι καθώς εμείς κάνουμε διάλογο για πρόληψη της πτώσης διαπράττεται έγκλημα γενοκτονίας από τους σιωνιστές ισραηλίτες κατά του παλαιστινιακού λαού και ολόκληρη η ανθρωπότητα
μένει αμέτοχη αλλά και αδιάφορη για την έξέλιξη.


....Όσο αδιάφορη ήταν και όταν η Χαμάς έλουζε τους Ισραηλινούς καθημερινά με ρουκέτες.

Αγαπητή Υπατία μη παρασύρεσαι απ΄ τις εικόνες που σου σερβίρονται απ’ τον Τύπο και την τηλεόραση. Αν το Ισραήλ αφήσει την Χαμάς να βελτιώσει τις βολές της και φτάσει έστω και μια ρουκέτα σε κάποιο προάστιο του Τελ Αβίβ τότε το ψυχολογικό παιχνίδι της Χαμάς σε βάρος του Ισραηλινού λαού έχει κερδηθεί. Όλο το σύστημα της κρατικής ασφάλειας θα καταρρεύσει. Οι κάτοικοι δεν θα νιώθουν πουθενά πλέον σίγουροι και θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν την χώρα με τον ίδιο ζήλο που ήλθαν.
Δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τον όρο «Αμυντική επίθεση». Το Ισραήλ όμως δεν έχει πολλές επιλογές. Αν δεν αμυνθεί έτσι όπως κάνει τώρα και αρχίζει και χάνει πληθυσμό επειδή χάνεται η εμπιστοσύνη τότε πως θα αντιμετωπίσει το άλλο μεγάλο όπλο των μουσουλμάνων δηλαδή την «μήτρα» της Παλαιστίνιας.
Θεώρησέ το και απ’ αυτή την οπτική γωνία και ίσως δείς και τα δίκαια της άλλης πλευράς.

Λουκάς


Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 06/01/2009 22:54:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 22:56:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αντιθέτως στην εποχή μας είναι κοινή διαπίστωση ότι ένας τεράστιος αριθμός από τις σύγχρονες εκδόσεις που καταπιάνονται με την ψευτοφιλοσοφική σκέψη και την αναζήτηση νέων υπερβατικών οριζόντων συνήθως χαρακτηρίζονται από μία μακρόσυρτη και αβασάνιστη φλυαρία που τελικά όχι μόνο ταλαιπωρεί και δεν ωφελεί τον αναγνώστη αλλά επιπλέον τον αποπροσανατολίζει ακόμη περισσότερο από την πραγματικότητα. Τις περισσότερες φορές τα βιβλία αυτά βασανίζουν αντί να ψυχαγωγούν. Περνούν τον αναγνώστη τους μέσα από ένα καταιγισμό γλωσσοπλαστικών και τεχνητών λογοτεχνικών εξωραϊσμών και επιδείξεων του κειμένου με ελάχιστο και πολλές φορές μικροασήμαντο νόημα. Συνήθως ο υπερτροφικός και αμέριμνος αναγνώστης τους, αν του ζητηθεί, δυσκολεύεται να ανακαλέσει στη μνήμη του, σημαντικό μέρος του αναγνώσματος ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα. Του γίνεται όμως συνήθεια να διαβάζει συνέχεια κάποια βιβλία έστω και αν αυτά δεν οδηγούν σε κανένα συμπέρασμα. Η πνευματική αναπηρία σίγουρα δεν αργεί να έλθει. Ο νους γίνεται σιγά-σιγά πιο ευάλωτος στους βιασμούς που μεθοδευμένα επιβάλουν οι τσαρλατάνοι και οι πειρατές της σκέψης οι οποίοι προσφέρουν μία γλώσσα που στιγμιαία λειτουργεί τονωτικά στην ψυχοδιάθεση, μακροπρόθεσμα όμως δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε βιβλία του τύπου The Secret, της συμπατριώτισσάς σου Rhonda Byrne. Έχει πάρει αλήθειες από τη βίβλο και τις έχει πακετάρει με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν απήχηση στις μάζες. Μεγάλη εμπορική επιτυχία. Ομολογώ ότι και εγώ το διάβασα μέχρι τη μέση με ενθουσιασμό αλλά μετά το παράτησα. "Ζήτα και θα σου δοθεί, ψάξε και θα βρεις, χτύπα και θα ανοίξει για σένα. Για τον καθένα που ζητάει θα δοθεί, και αυτός που ψάχνει θα βρει και γι αυτόν που χτύπησε θα ανοίξει". Αυτό βασικά λέει. Και χρειάστηκε ένα ολόκληρο βιβλίο, και δεκάδες "ειδικούς" για να μας πει αυτή την απλή φράση... Τουλάχιστον απ'ο,τι λέγεται προσφέρει 90% των κερδών σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μάγκισσα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 23:13:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Dr κλπ
το οποίο όπως πάντα θα χει να κάνει με αόρατες πύλες και θεωρίες περι σειρίου

Αγαπητέ Dr..... αμφιβάλλεις ότι όλες οι σύγχρονες θρησκείες εδράζονται πάνω στις αρχαίες αντιλήψεις περί Σειρίου;

Για ρίξε για παράδειγμα μιά ματιά στο μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος στην Μέκκα και δες αν υπάρχει κάτι σχετικό με τον αριθμό 9.

Ρώτησε και κανένα αρχαιογνώστη να σου πει για τις αναφορές των αρχαίων Έλληνων στον αριθμό 9.

Ρώτησε ένα σύγχρονο αστρονόμο να σου πει κάτι για τον Σείριο και τον αριθμό 9.

Τώρα γιατί ειρωνεύεσαι τις Πύλες δεν το καταλαβαίνω. Μήπως από μαγκιά ή από βαρεμάρα;

Διότι αν μας το παίζεις τάχα μας χριστιανορθόδοξος δεν χρειάζεται να πας πολύ μακριά για να βρείς τις τρείς ΠΥΛΕΣ. Ιδιαίτερα την μεγάλη ΠΥΛΗ.

Πυλαία, πιστεύω να γνωρίζεις ποιά ονόμαζαν οι αρχαίοι Έλληνες;

Ή μήπως νομίζεις ότι αυτό που πιστεύεις είναι και το σωστό;


Λουκάς

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 23:23:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για πύλες, σείριο-κύνα κ.τ.λ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΝΟΜΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΥΤΕ ΧΩΡΑΣ. Δεν κατέβηκαν εξωγήινοι από τον Σείριο στην Ακρόπολη των Αθηνών και ονόμασαν την περιοχή Ελλάδα.

Ο Όμηρος αναφέρει κατά σειρά τις πόλεις του Αχιλλέα:
"Νυν αυ τους, όσοι το Πελασγικόν Αργος έναιον, οι τ' Αλον οι τ' Αλόπην, οι τε Τρηχίν' ενέμοντο, οι τ' είχον Φθίην η δ' Ελλάδα καλλιγυναίκα"
Άργος Πελασγικό= Σημερινή Πελασγία στα διόδια
Άλος= (Ε)Αχινός
Αλόπη= Αγία Παρασκευή Λαμίας όπου υπάρχουν απομεινάρια λιμανιού
Τραχίνα= Σημερινή Ηράκλεια μετά τις Θερμοπύλες
Φθία= Σπερχειάδα
Ελλάδα= Πόλη στην περιοχή της Ανθήλης

Η πρώτη και σημαντικότερη Αμφικτιονία γεννήθηκε στον αρχαίο ναό της Πυλαίας Δήμητρος το πρότυπο της μεγάλης προϊστορικής θεάς. Στην περιοχή της Αλόπης άλλωστε βρέθηκε ένας από τους παλαιότερους προϊστορικούς οικισμούς της Ευρώπης. Η πρώτη αμφικτιονία περιελάμβανε 12 μέλη (αργότερα έγιναν 13 με την προσθήκη των Αιτωλών).

Μαλιείς, Λοκροί, Δόλοπες, Μάγνητες, Φθιώτες, Βοιωτοί, Θεσσαλοί, Αινιάνες, Ίωνες, Περραιβοί, Οιταίοι, Φωκείς

Η συμμαχία συνεδρίαζε δύο φορές το χρόνο το Μάϊο στους Δελφούς και ονομαζόταν "Πυλαία εαρινή" και το Νοέμβριο στην Ανθήλη και ονομαζόταν "Πυλαία μετοπωρινή" γιατί γινόταν χειμώνα όταν τα χιόνια του Παρνασσού έκαναν την πρόσβαση στους Δελφούς δύσκολη. Ως ιδρυτής της πρώτης συμμαχίας θεωρείται ο Αμφικτύων ο αδελφός του Έλληνα και εξ αυτού οι αδελφές ομάδες ονομάστηκαν ΕΛΛΗΝΕΣ. Η περιοχή αυτή είναι η μόνη που κράτησε το όνομα της και αναφέρεται έως το μεσαίωνα ως Ελλάδα και "επαρχεία της Ελλάδας" από τους ξένους περιηγητές. Άλλωστε η Πυλαία αμφικτιονία αυτή ήταν που κήρυξε τον Α´ Ιερό πόλεμο το 590 π.Χ. εναντίον της πόλης Κρίσσας που κατείχε τους Δελφούς και την κατέστρεψε ολοκληρωτικά.

Edited by - veritas on 06/01/2009 23:35:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2009, 23:54:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Αυτή, η αλ- ήθεια, είναι στην αρχή το στενό μονοπάτι και αργότερα η φωτεινή λεωφόρος που επιτρέπει την σύνδεση του ανθρώπου με τους οργονικούς διαύλους του σύμπαντος.
Αργώ ήταν το όνομα κάποτε του θεϊκού οχήματος που σε μετέφερε στην πηγή. Οι άνθρωποι δεν κατασκευάζουν πλέον παρόμοια …οχήματα.

ΑΡΓΩ – ΟΡΓΟΝΗ , δύο λέξεις τόσο ταυτόσημες . Λές καλέ μου φίλε Λουκά η Αργώ να ονομάστηκε έτσι γιατί στην πραγματικότητα ήταν το διαστημικό όχημα που μετέφερε τους Αργο-ναύτες στην πηγή της «αρχέγονης κοσμικής ενέργειας» ;

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4898 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2009, 00:01:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ypatia8
Πρέπει όμως πρώτα να διευκρινιστεί τι είναι Θεός. Ο μονοθεισμός στον ιουδαισμο, χριστιανισμό, μουσουλμανισμό αποδείχνει ότι υπάρχει το ΕΝΑ ο Ιευ, ΖΕΥΣ, ΔΙΑ, κλπ. Αν σε αυτό το ένα συνεπάγεται και ο Ηλιος μας τότε ποιος είναι ο Θεός το ΈΝΑ ή ο κάθε Ηλιος του σύμπαντος?

Προσωπικά φίλη ypatia8 πιστεύω ότι όλες οι θρησκείες που δημιούργησε η φαντασία του ανθρώπου είναι ηλιοκεντρικές , και έγιναν για να τιμήσουν την Θεότητα μέσα από την λατρεία του Ήλιου .
Μη ξεχνάς ότι οι Ασύριοι , οι Χαλδαίοι , οι Βαβυλώνιοι , τον θεό τον ονόμαζαν Ηλ και Ελληνικά Ήλ-ιο .
Ο Ήλιος είναι ο μέγας τιμώμενος θεός , ο Ρα , ο Άτον , ο Μίθρα , ο Απόλλων , ο Όσιρις-Χριστός . Γιατί τελικά Ηλιακή θεότητα δημιούργησε και η χριστιανική θρησκεία μη μπορώντας να ξεφύγη από την πεπατημένη της Ηλιολατρείας . Προ ημερών στις χριστιανικές εκκλησίες έψελναν γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα – Κρόνια , (Sol invictis) , το «Σε προσκυνεί τον Ήλιο της δικαιοσύνης» .
Τίποτε από όλα αυτά κατά την γνώμη μου δεν είναι τυχαίο . Και στην εύλογη απορία σου «..τότε ποιος είναι ο Θεός το ΈΝΑ ή ο κάθε Ηλιος του σύμπαντος?» , θα απαντούσα ανεπιφύλακτα , το ΕΝΑ που λατρεύεται μέσα από τη λατρεία του κάθε Ήλιου του ηλιακού συστήματός τους που που τα ζωογονεί , και τιμούν τα λογικά όντα του σύμπαντος .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.25
Maintained by Digital Alchemy