ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
 REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 26
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2006, 14:31:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητέ Νίκο,
Έγινες απόλυτα κατανοητός και συμφωνώ για την ιερότητα των πρώτων κέντρων, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος για ενσάρκωση. Εγώ θεωρώ (πάντα η ταπεινή μου άποψη) ότι ο σκοπός της ενσάρκωσης, είναι να καταφέρουμε αυτά τα κέντρα να τα ενεργοποιήσουμε με υψηλότερη δόνηση, έτσι ώστε το sex να γίνει έρωτας, η επιβίωση να γίνει εμπειρία, ο εγωισμός να γίνει αγάπη για τον Εαυτό και ο φόβος να γίνει γνώση. Με όλα αυτά συμφωνώ απόλυτα. ΄Όμως το να ενεργοποιηθούν τα κάτω κέντρα πρώτα, για μένα (τονίζω μόνο για μένα) σημαίνει κίνδυνο «πνευματικού εγωισμού». Χρειάζεται η πνευματικότητα των ανθρώπων να επέλθει από το 7ο κέντρο για να ενεργοποιηθεί σε υψηλότερη συχνότητα το κέντρο της καρδιάς. Από εκεί επέρχεται η χωρίς όρους αγάπη, ώστε τα υπόλοιπα παρακάτω κέντρα να είναι έτοιμα να εκδηλώσουν και να γειώσουν, αν θέλεις, το φως (ανώτερα επίπεδα του Εαυτού).
Σέβομαι απόλυτα την απόψή σου περί μυήσεων, αλλά η δική μου άποψη είναι, ότι όσα έρχονται από τις πνευματικές διαστάσεις στην γη, χρειάζονται να γειωθούν στο σώμα. Και αυτό ακριβώς επιτελούν οι μυήσεις. Σ’ αυτόν τον κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια, που είναι αυτοί οι φωτεινοί υπηρέτες της ανθρωπότητας, που έρχονται εν γνώσει τους σε ενσάρκωση για να βοηθήσουν, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το έργο τους και έχοντας την εσωτερική γνώση να το πράξουν.
Αυτοί δεν χρειάζονται καμία μύηση.

Καλό απόγευμα σε όλους
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2006, 14:57:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλησπέρα Ρωρ,

συμφωνώ απόλυτα σε ότι λες, απλά είναι στη φύση μου να θέτω ερωτήματα πρώτα σε μένα και επ ευκαιρία και στο forum.
Δυστυχώς σήμερα δεν είναι δυνατόν να συμμετέχω στην κουβέντα καθώς το σύστημα είναι απελπιστικά αργό και μόλις πάω να αποστείλω την απάντηση απλά κολλάει!

Οπότε διαβάζω εσένα και τον Νίκο και κουνάω το κεφάλι μου, Ναι, ναι, ναι.

Σας χαιρετώ

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2006, 21:57:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Ρώρ,συμφωνώ περί πνευματικού εγωισμού και προτεραιότητας των άνω κέντρων.Άλλωστε τεχνικές ανοίγματος των κατώτερων και ειδικά των ποδιών που εδρεύουν ζωώδη ένστικτα χρησιμοποιεί η "μαύρη" πλευρά που δεν μας απασχολεί.
Επίσης αυτό που επισημαίνω -και που αν καταλαβαίνω συμφωνούμε(?)- είναι πως το τα κατώτερα εφ'οσον καθαρίσουν με τη σειρά τους,προορισμός τους είναι η χαμηλή αρμονική συχνότητα να εκπέμπεται και να έχει το χώρο της.Δηλαδή το άτομο να μπορεί να νιώθει το εδώ και τώρα του πρώτου,αλλά και το παντού και πάντα του έβδομου(αυτό θεωρώ τουλάχιστον εγώ θέωση).Είναι απαραίτητο δηλαδή να καθαρίσουν όλα και να αποτελέσουν μία οκτάβα πρωτού υπάρξει η δυνατότητα για ανέβασμα σε μια ανώτερη.Η έκφραση θυμού σε δεδομένη στιγμή μπορεί να είναι πνευματική πράξη,ο μόνιμα θυμωμένος άνθρωπος ή ο άνθρωπος που καταφεύγει επίσης μόνιμα στα ανώτερα κέντρα για να αποφύγει την ενσωμάτωση του συναισθήματος του θυμού -για μένα- στερείται πνευματικότητας.
Ενας άνθρωπος επίσης με ισχυρό έκτο,μπορεί να έχει ενόραση,αλλά τα μηνύματα που "δέχεται" από ανώτερες διαστάσεις "φιλτράρονται" από τον ίδιο όταν δεν έχει καθαρίσει ανάλογα και τα κατώτερα κέντρα,γιατί δεν μπορεί να ενσωματώσει και να αντιληφθεί αλήθειες πέρα από αυτές που μπορεί να κατανοήσει.
Αυτό συμβαίνει και στην καθημερινότητα με την λεγόμενη "επιλεκτική ακοή".Γεγονότα και συναισθήματα τα οποία έχουμε απωθήσει (κάτω κέντρα) δεν τα ακούμε όταν συμβαίνουν.Είτε γιατί πονάνε,είτε γιατί καταρρίπτουν την εικόνα που έχουμε "χτίσει" για κάτι ,είτε για άλλους λόγους.
Αυτά για τώρα...
Καλό σας βράδυ

ΝίκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2006, 22:50:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητέ Νίκο,
Ναι συμφωνούμε χωρίς ερωτηματικό.
Το να εκδηλώνεις την ουσία της ύπαρξης, σημαίνει ότι όλα τα κέντρα λειτουργούν σε ευθυγράμμιση με τον ανώτερο εαυτό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θυμώνεις, αλλά ότι είσαι κύριος του εαυτού σου και των ενστίκτων της ύλης. Η καθοδήγηση δεν είπε ποτέ σε κανένα να είναι φυτό. Αντίθετα η ουσία της ενσάρκωσης είναι αυτή ακριβώς η εμπειρία, του να γνωρίζεις πως και κυρίως γιατί θυμώνεις και να βιώνεις την εσωτερική ηρεμία, χωρίς να επηρεάζεσαι από τις εξωτερικές αντιδράσεις. Ο θυμός, μια και τον ανέφερες, είναι μία ισχυρή δόνηση που χρειάζεται εκτόνωση. ΄Όχι όμως εις βάρος της εσωτερικής ηρεμίας.
Το έκτο κέντρο δεν είναι εκείνο που σε οδηγεί να παίρνεις μηνύματα από άλλες διαστάσεις. Το κέντρο αυτό είναι το πέμπτο! Που ισορροπεί και πιο δύσκολα. Οι ενορατικοί που δεν έχουν ισορροπήσει το πέμπτο κέντρο, βλέπουν μεν, αλλά φιλτράρουν όσα ακούν, όπως σωστά λες. Επίσης σου αναφέρω από δική μου πείρα, ότι δεν είναι ανάγκη να κατανοείς πάντα τα μηνύματα που παίρνεις. Αυτό θα δήλωνε συμμετοχή του νου, άρα φιλτράρισμα. Το «ατόφιο» μήνυμα δίνεται χωρίς να συμμετέχει ο νους. Γι’ αυτό και πολλά μηνύματα μπορεί στην αρχή να είναι μη εύληπτα, αλλά στην συνέχεια αξιολογούνται και κατανοούνται, ανάλογα με το πόσο διευρυμένη είναι η συνειδητότητα του ατόμου που τα παίρνει.

Καλό βράδυ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Rebeca
Νέο Μέλος


13 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2006, 03:20:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Rebeca  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα!!!Η ερώτησή μου είναι λιγουλάκι αφελής αλλα αν ξέρατε κάτι παραπάνω θα με βοηθούσε ιδιέταιρα.Γνωρίζετε κάτι για το ματιασμα?Θα μπορούσε το ρεικι να με βοηθήσει???ΕυχαριστώΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2006, 09:29:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mια γλυκεια καλημερα στην παρεα.
Την επομενη φορα θα σας δω,αυτη μου λειψατε ομολογω.
Αν και το κεφαλι μου λες και ειναι καζανι...προσπαθω να κατανοησω τα οσα σημαντικα γραφονται για τα κεντρα και την γειωσή τους,την σημαντικοτητα της έκφρασης του θυμου.....αποριες έπονται.
Αγκαλιες!!


"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2006, 09:30:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mια γλυκεια καλημερα στην παρεα.
Την επομενη φορα θα σας δω,αυτη μου λειψατε ομολογω.
Αν και το κεφαλι μου λες και ειναι καζανι...προσπαθω να κατανοησω τα οσα σημαντικα γραφονται για τα κεντρα και την γειωσή τους,την σημαντικοτητα της έκφρασης του θυμου.....αποριες έπονται.
Αγκαλιες!!


"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2006, 10:08:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Rebeca καλημέρα, καλημέρα σε όλους
καλως ήρθες στην παρέα.
Σε παρακαλώ, μην σκέφτεσαι ότι μία ερώτηση είναι αφελής...
Ο καθένας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα και τις ερωτήσεις του και τις απόψεις του. Αν κάποιος μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις, τότε είναι όφελος για όλους μας.

Το μάτιασμα μέ έχει κι εμένα απασχολήσει. Κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι έρχεται όταν ειμαι αδύναμη και αφήνω την ενέργεια μου να επηρεαστεί από την ενέργεια κάποιου άλλου. Το Ρέικι σ' αυτήν την περίπτωση με βοηθά να "ανακτήσω" τις δυνάμεις μου.
Κάποιος θα ξέρει κάτι περισσότερο ίσως...

Γαλάζια σφαιρούλα μου, φιλιά πολλά

Σας στέλνω μια τεράστια αγκαλιά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SM-GIOTA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


150 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2006, 10:43:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SM-GIOTA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερούδια σε όλους.
Σήμερα βρήκα χρόνο να διαβάσω όλα τα προηγούμενα.
Μιλάμε για ισσοροπία των κέντρων.
Πως καταλαβαίνουμε αν έχουμε εξισσοροπήσει όλα μας τα κέντρα;
Κάνοντας ρέικι σε όλα τα κέντρα, έρχεται η ισσοροπία;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2006, 15:22:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας παιδιά!
Αγαπητή Ρωρ,ορθά τα λες περί κατανόησης μηνυμάτων.Δεν είναι απαραίτητο να τα κατανοείς τη στιγμή που σου έρχονται για το λόγο που πολύ όμορφα εκθέτεις.
Τώρα αυτό που λες για το πέμπτο θα το επεξεργαστώ,γιατί τα δικά μου βιώματα με οδηγούν να "νιώθω" το έκτο σε στιγμές ενοράσεως.Κάθε δεδομένο του καθενός σεβαστό και πολύτιμο για την εξέλιξη όλων μας!Ισως επανέλθω μελλοντικά στο συγκεκριμένο θέμα για περαιτέρω συζήτηση αν θες κι εσύ.
Χαιρετισμούς και στα άλλα μέλη!
Rebeca καλά λέει η φίλη Ρωρ.Αφελείς ερωτήσεις δεν υπάρχουν.
Πιστεύω πως το "μάτι" έχει διάφορα "είδη":
Ενα από αυτά συμβαίνει όταν βομβαρδιζόμαστε με αρνητική ενέργεια άλλων.Σε αυτή την περίπτωση έχω παρατηρήσει πως το καθάρισμα της αύρας μας με Ρέικι(σε απόσταση από το σώμα) ή κάποιες ενεργειακές ασκήσεις καθαρίζει τελείως.Στην περίπτωση αυτή υπάρχει επαφή με τον εαυτό αλλά ταυτόχρονα κάτι μας βαραίνει(σαν να κουβαλάμε κάτι).
Μια άλλη περίπτωση είναι όταν "σκάει" σε συνειδητοποίηση ένα "τυφλό" σημείο.Δηλαδή όταν αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε πως σε ένα κομμάτι της ζωής μας φερόμαστε με τους όρους αξίας άλλων.Φερόμαστε όπως θα έκανε κάποιος από τους γονείς μας π.χ,κι όχι όπως θα ήταν η δική μας φύση.Εδώ το καθάρισμα χρειάζεται χρόνο μιας και το "γεννάμε" μόνοι μας μέχρι να το καθαρίσουμε.Το Ρέικι σε επαφή με το σώμα,η αγάπη και η αποδοχή από εμάς προς εμάς,ακόμη κι αν δεν νιώθουμε "τέλειοι" είναι πραγματικά πολύτιμοι βοηθοί τέτοιες χρονικές περιόδους.
Η χειρότερη περίπτωση "ματιάσματος" είναι πιστεύω ο συνειδητός προγραμματισμός από άλλους.Σπάνιος αλλά καταστροφικός.Μπορείς να δεχτείς μεγάλη ποσότητα παρασιτικών δονήσεων οι οποίες σου "αλλάζουν τα φώτα" των κέντρων σου και δυσκολεύεσαι πολύ να τα καθαρίσεις.
Για σκεφτείτε όμως και το άλλο:Υπάρχει και η πληροφορία που έχει η κάθε ενέργεια και "ποτίζει" ένα χώρο.Για παράδειγμα σε ναούς ή χώρους που γίνεται Ρέικι ή κάτι θετικό δεν νιώθουμε καλύτερα και μόνο που θα βρεθούμε εκεί? Αντίστοιχα άλλοι χώροι οι οποίοι είναι "ποτισμένοι" με άλλους είδους ενέργεια ίσως μας επιρρεάσουν με άσχημο τρόπο.
Ενα παράδειγμα:Είμαι vegeterian χρόνια και περνάω κουρασμένος ύστερα από μπάνιο στη θάλασσα από τα γνωστά βλάχικα.Ξύπνησα από συνοδηγός με την αίσθηση πως θέλω να φάω κρέας! Είναι κι αυτό είδος ματιάσματος? Τι λέτε?
Ενα τελευταίο προς φίλη SM-GIOTA:Ενα χρήσιμο βιβλίο για να εξερευνήσεις,να πειραματιστείς και να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι αν τα βασικά 7 κέντρα έχουν αρμονική,δυσαρμονική ή ανεπαρκή λειτουργία είναι το "Βιβλίο των τσάκρα",εκδ Διόπτρα(νομίζω) των Shalila Sharamon&Bodo Baginski.Στο προτείνω ανεπιφύλακτα.
Κάνοντας Ρέικι βοηθάς πολύ τον εαυτό σου να βρεις την ισορροπία όπως ανέφερε η Ρωρ και η Λίλλιαν παραπάνω.Αν είχες φτάσει στην ισορροπία δεν θα ήσουν -πιθανότατα- εδώ!Αλλωστε "να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη" που είπε κι ο Καβάφης.Γιατί να βιαζόμαστε? Ας απολαύσουμε το "ταξίδι" μας!
Ευχές και αγκαλιές και από εμένα,να είστε όλοι καλά!
ΝίκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2006, 16:16:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα!

Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον όσα γράφετε όμως λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορώ να συγκεντρωθώ για να συμμετάσχω και γραπτώς.

Ομως ρίχνω κλεφτές ματιές και λαμβάνω νέα γνώση! Σε κάθε περίπτωση όπως λέει και ο Νίκος "τι βιαζόμαστε? ας απολαύσουμε το ταξίδι μας" έστω και απο την "καμπίνα" προσθέτω εγώ

Φωτεινές αγκαλιές

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2006, 18:05:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Παιδιά,
αν μπορούσαν όλοι να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η απόλαυση του "ταξιδιού" μας, δεν θα υπήρχε κανείς δυστυχισμένος, καμία κακία, καμία ανασφάλεια.
Νίκο, νομίζεις ότι αυτό που γινεται σε χώρους με "κακή" ενέργεια, ανήκει στην κατηγορία του ματιάσματος?
Γιατί εγώ νόμιζα ότι το μάτιασμα προέρχεται πάντα από κάποιον άλλο, καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο, δεν έχει σημασία. Ο καλοπροαίρετος σου παίρνει ενέργεια, είτε από ζήλεια, είτε από θαυμασμό, και ο κακοπροαίρετος σου παίρνει ενέργεια είτε από φθόνο, είτε από φόβο.
Αυτό με τον χώρο που λες, δεν το είχα σκεφθεί, παρ' όλο που αισθάνομαι σε κάποιους χώρους ότι πνίγομαι. Π.χ. στα Villages, δεν μπορώ να πάω, γιατί όσο προστασια και αν βάζω, αισθάνομαι πολύ άσχημη ενέργεια εκεί. Μου εξήγησε κάποιος ότι λόγω των υψηλότερων δονήσεων του σώματος, αποσυντονιζομαι με την χαμηλή ενέργεια των σωμάτων σε συνωστισμό. Προτιμώ να μην το αξιολογήσω αυτό, απλά δεν πηγαίνω εκεί, γιατί μόνο κάνοντας Ρέικι μπορώ να παρακολουθήσω την ταινία.

Λίλλιαν μου έλλειψες...

μια μεγάλη αγκαλιά με θετική ενέργεια από μένα για όλους μαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 01:19:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας παιδιά!
Ρωρ,ίσως στην κατηγορία του "ματιάσματος" δεν ανήκει (το υπεραπλούστευσα είναι αλήθεια!), όμως πιστεύω πως υπάρχει ως κοινό σημείο η αρνητική δόνηση για αυτό και το ανέφερα.
Στην περίπτωση του κακοπροαίρετου πιστεύω πως η επιθετικότητα της ενέργειας του άλλου είναι ξεκάθαρη και μπορεί να σε "ρουφήξει",ενώ στον καλοπροαίρετο παίζει άλλο "παιχνίδι" το οποίο δρα και λίγο υπογείως.Σου ανεβαίνει ο εγωισμός με το να σου δίνει ο άλλος κατά κάποιο τρόπο πρόθυμα τον έλεγχο της ενέργειάς του(για δική του ανασφάλεια).Μια ισότιμη σχέση δύο ανθρώπων με ρόλο δασκάλου-μαθητή κινδυνεύει να μετατραπεί σε σχέση αφέντη-δούλου.Αποτελεσματική άμυνα είναι εδώ η αίσθηση ταπεινότητας και υπηρεσίας στον άλλο και στο σύνολο γενικότερα.Αν το αντιληφθείς έγκαιρα και το νιώσεις εξομαλύνονται γρήγορα τα πράγματα και ισορροπείς τη σχέση.Αν όχι...
Οσο για το τελευταίο που λες θα συμφωνήσω πως σε χώρο με συνωστισμό τα πράγματα είναι δύσκολα.Τόσες εκπομπές κάθε είδους δέχεσαι και σε τέτοια ποσότητα.Αν είναι και να κάνεις αγώνα ενώ βγαίνεις για να περάσεις καλά...Εγώ πάντως τον έχω κόψει τον απρόσωπο συνωστισμό.Προτιμώ κυρίως επικοδομητικές συζητήσεις (όπως αυτή) με κοντινά πρόσωπα σε πιο όμορφα μέρη.Τουλάχιστον φεύγουμε όλοι με θετική ενέργεια και διάθεση!
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά σε όλους!
Νίκος
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 08:46:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους!

Σχετικά με το μάτιασμα, πιτσιρίκι κυκλοφορούσα με ένα σημαδάκι απο λουλάκι που μου έβαζε η γιαγιά σε ένα σημείο του σώματός μου για να μην με ματιάζουν.

Ορισμένες φορές ότι και αν κάνω η 'ενόχληση' απο τον ισχυρό πονοκέφαλο ο οποίος δεν περνά με τίποτε, με κάνει να ζητήσω βοήθεια έτσι ώστε κάποιος να με ξεματιάσει. Η ανακούφιση έρχεται πάντα μετά απο λίγα λεπτά.

Προφανώς σε κάποιο σημείο μου είμαι ανοικτή και έτσι η ενέργεια που εκείνη την στιγμή εκπέμπω, προφανώς,καταναλώνεται και το φυσικό σύμπτωμα εμφανίζεται.
Αυτό τώρα μου συμβαίνει πολύ σπάνια, αλλά όταν συμβεί μου επιβεβαιώνει ότι δεν έχω χάσει την γοητεία μου! Νομίζω ότι το τυρκουάζ, λουκακί χρώμα βοηθά, ασπιδώνει και αποτρέπει το "μάτιασμα" να συμβεί!
Φτου φτου και στο topic μας, να μην μας ματιάσουν!

Φωτεινές Αγκαλιές

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 11:09:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλημέρα...μόλις μπήκα στο γραφείο,
Είναι τέλεια τελικά, να δουλεύεις 11:00 - 3:00,

Σας στέλνω φιλιά και αγκαλιές και θα τα πούμε σε λιγο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 12:07:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aυτό που αναφέρεις, αγαπητέ Νίκο, δηλαδή η σχέση «δασκάλου-μαθητή», είναι το μελανότερο σημείο στον πνευματικό δρόμο ορισμένων ανθρώπων. Και δυστυχώς το συναντάς ευρέως. Και αν σκεφτώ έναν πνευματικό διδάσκαλο, που έχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή ανακλώντας το φως, που έχει βρει την σοφία, που έχει βιώσει την ταπείνωση και την αφοσίωση, που μπορεί να διδάξει με το φωτεινό του παράδειγμα, ναι άντε να το καταλάβω (παρ’ όλο που είμαι της άποψης ότι ο μεγαλύτερο δάσκαλος, είναι ο Εαυτός μας). ΄Όμως «ξεπετάγονται» κάτι δάσκαλοι που μόλις πήραν τους βαθμούς του Ρέικι και αρχίζουν να χειρίζονται και να οδηγούν «μαθητές», ούτε κι αυτοί ξέρουν που…
΄Όπως επίσης υπάρχουν «δάσκαλοι» που είναι πολλά χρόνια σ’ αυτόν τον δρόμο και έχουν τονώσει το ΕΓΩ, ώστε να αισθάνονται «γκουρού»
Προσοχή λοιπόν γιατί οι «δάσκαλοι» που έχουν πνευματικό εγωισμό, είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους αμαθείς.
Ας προτιμάμαι για το Ρέικι τους trainer καλύτερα, για να μάθουμε, χωρίς εξάρτηση.

Σας φιλώ πολύ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 12:50:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα!
Πάλι συμφωνούμε αγαπητή Ρώρ.Από "γκουρού" και ειδήμονες έχει γεμίσει ο τόπος!
Είμαι της άποψης πως ο κάθε δάσκαλος είναι εκείνος που δημιουργεί δασκάλους(του εαυτού τους) κι όχι εκείνος με τους περισσότερους μαθητές.Αλλωστε μπορεί σε κάποιον να μεταδίδεις μια γνώση στο Ρέικι π.χ και σε κάτι άλλο να σου μεταδίδει γνώση αυτός.Η κατάσταση μαθητείας-διδασκαλίας είναι κάτι που όλες οι ψυχές μπορούν να πράξουν.Οταν υπάρχει ισοτιμία,σεβασμός και αίσθηση πως ο άλλος είναι συνοδοιπόρος (για όσο είναι) δημιουργείται κάτι θε'ι'κό στη σχέση και το βρίσκω μαγευτικής ομορφιάς αυτό!
Αγαπητή Λίλλιαν οι πατροπαράδοτοι τρόποι για το μάτιασμα τους θεωρώ κι εγώ πως είναι εξίσου αποτελεσματικοί(πέφτει κι ένα χασμουρητό που σου "φεύγουν" τα σαγόνια!!!).
Καλό μεσημέρι εγκαταλείπω λόγω εργασίας.Ευχές για όμορφο υπόλοιπο..
ΝίκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 13:09:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
.....είαμστε ταυτόχρονα δάσκαλοι και μαθητες Καλλιοπη μου μου ειπε ένας υπεροχος δάκσλαος μαθητής(ποιος ειναι;;; ποιος ειναι...;;;;)
Mια υπεροχη καλημερα σε ολους και στον Νικο.
Θα πρεπει να βρω αυτο το βιβλιο μετα τσακρας τελικα...καιρο το σκεπτομαι αλλα δεν τα καταφερα να το ψαξω.

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 13:28:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπέροχοι συζητητές,

Σας εύχομαι ολόψυχα να περάσετε όμορφες Πασχαλινές στιγμές.
Ανάταση Ψυχής, Ανάσταση Αγάπης και κάθε καλό στη ζωή σας

Με πολύ Αγάπη προς όλους
Λίλλιαν

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 13:55:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Γαλάζια σφαιρούλα μου, SM-Giota, το βιβλίο που πρότεινε ο Νίκος, είναι ένα από τα καλύτερα και μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες. Δεν ξέρω αν σας βοηθήσει για εναρμόνιση των κέντρων. Εμένα μου πρόσθεσε γνώσεις, αλλά το βίωμα ήρθε μόνο μέσα από δική μου διεργασία και προσπάθεια. Το Ρέικι βοηθά σ' αυτό, αλλά δεν είναι το παν!!

Νίκο, να προσθέσω κι εγώ το παλιό της μαμάς μου για το ξεμάτιασμα: Μια μουτζούρα από στάχτη στον λαιμό΄!!

Λίλλιαν σε περιμένω το Πάσχα...

Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
Να περάσουμε όλοι όμορφα και να ξεκουραστούμε
Το Φως της Ανάστασης ας λάμψει στις καρδιές μας!!!

Σας φιλώ όλους
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Antonis
Νέο Μέλος

Greece
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 17:05:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Antonis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σας!

Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο, θα ήθελα εντούτοις να εκφράσω κάποιες σκέψεις σχετικά με τα όσα προλαβαίνω να διαβάσω.

Οι σύντομες απαντήσεις μου καμιά φορά παρεξηγούνται. Παρακαλώ, μην θεωρήσετε πως κάτι από αυτά που θα πω είναι γραμμένο με επιθετικό ύφος...

Το να λέμε πως η ενέργεια είναι μια, είναι αλήθεια μακροσκοπικά αλλά στο επίπεδό μας μπορούμε να διακρίνουμε διάφορα είδη. Όλα όσα είναι αποτελούν το Όλον, για πρακτικούς σκοπούς, ωστόσο, δεχόμαστε ότι υπάρχουν διάφορα είδη ενέργειας ανάλογα με τη συχνότητα στην οποία αυτή δονείται και τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται. Όταν δέχομαι reiki π.χ. καταλαβαίνω εύκολα πως είναι κάτι διαφορετικό από το chi που μου διαβιβάζει ο δάσκαλός μου του Tai Chi. Διαφέρουν σε ένταση, συχνότητα δόνησης, τύπο ροής, υφή. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλου τύπου ενέργειες με τις οποίες έχω έρθει σε επαφή.

Μια και γίνεται λόγος για την φωτιά του πρώτου τσάκρα θέλω να πω τα εξής. Πρόκειται για πολύ δυνατή ενέργεια που αν αφυπνιστεί χωρίς να υπάρχει καθοδήγηση, μπορεί να οδηγήσει στην τρέλλα, να προκαλέσει την αυτανάφλεξη του υλικού σώματος κ.ά. δυσάρεστα. Στο εμπόριο έχω δει διάφορα CD με καθοδηγούμενους διαλογισμούς -που κάπου χρησιμοποιούν και την αυθυποβολή- στόχων των οποίων είναι να ξυπνήσει το φίδι που κοιμάται στο πρώτο τσάκρα. Ταπεινή μου άποψη είναι πως αν δεν υπάρχει προσωπική καθοδήση από κάποιον φτασμένο δάσκαλο τότε το φίδι πρέπει να μείνει ανενόχλητο.

Τέλος, δεν ασχολείται μόνο η "μαύρη" πλευρά με τα κατώτερα τσάκρα. Η "λευκή" επιδιώκει επίσης την ανάπτυξή τους. Καθώς η ενέργεια είναι τελικά μια, το "μαύρο" και το "λευκό" έχουν πολύ λεπτά σύνορα. Κάτι μπορεί είναι yin ή yang, ανάλογα με τι το συγκρίνουμε. Τελικά, ξεφεύγοντας από τον συνηθησμένο τρόπο σκέψης, τα πάντα ΕΙΝΑΙ (ούτε yin ούτε yang).

Χμμμ... Φοβάμαι ότι τα γράφω πολύ συμπυκνωμένα και δεν θα γίνω κατανοητός.

Φιλιά!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 18:23:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε καλωσορίζω Αντώνη

Μια χαρά τα λες, γιατί θεωρείς ότι πιθανόν να έχεις επιθετικό ύφος?
Εδώ, σ’ αυτό το Τοpic λέμε όλοι τις απόψεις μας με σεβασμό και όχι κριτική διάθεση
γι’ αυτά που γράφονται ή που έστω είναι αντίθετα με τις δικές μας απόψεις.
Θα σχολιάσω λίγο την αφύπνιση της Κουνταλίνι. Είναι πια της μόδας, (όπως τα ονόματα που παίρνει κανείς από το κέντρο του ΄Οσσο), να υιοθετούμε τον ανατολικό τρόπο πνευματικής αφύπνισης. Η Κουνταλίνι για να αφυπνιστεί χρειάζεται έναν σκληρό τρόπο ζωής, που σε εμάς τους δυτικούς δεν αρμόζει. Και πολύ σωστά λες, ότι πολλοί προσπαθούν βίαια να την αφυπνίσουν, (προτού καν αφυπνίσουν το πνεύμα τους θα προσθέσω εγώ). ΄Εχουν διαβάσει βέβαια ότι «το φίδι» ανεβαίνοντας προς τα πάνω κέντρα προσφέρει γνώση και σου δίνει φώτιση. Σου φέρνει όμως και σχιζοφρένεια. Αυτό κανείς δεν το έχει διαβάσει, από αυτούς που τόσο επιμελώς φροντίζουν τον πρώτο τους κέντρο.
Αντιτάσσω λοιπόν σ’ αυτόν τον ανατολικό τρόπο φώτισης, την ισορροπία του κέντρου της καρδιάς, ώστε να κατανοήσουμε την άνευ όρων αγάπη, αυτή που τόσο σοφά μας δίδαξε και μας διδάσκει ο Διδάσκαλος Ιησούς. Αντί λοιπόν να πειραματιζόμαστε με ξένες προς την ιδιοσυγκρασία μας τεχνικές, ας φροντίσουμε τον Εαυτό μας και ας φέρουμε την ισορροπία στα κέντρα μας μέσα από την ταπεινότητα, την αφοσίωση, την αγάπη. Ας κατανοήσουμε το ανώτερο πνεύμα μας, ας εκδηλώσουμε το θείο θέλημα και τότε ναι, θα έρθει και η εσωτερική γνώση για να μας περιβάλει με την θεία χάρη και το ύψιστο φως.

Σου εύχομαι καλό απόγευμα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 18:24:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε καλωσορίζω Αντώνη

Μια χαρά τα λες, γιατί θεωρείς ότι πιθανόν να έχεις επιθετικό ύφος?
Εδώ, σ’ αυτό το Τοpic λέμε όλοι τις απόψεις μας με σεβασμό και όχι κριτική διάθεση
γι’ αυτά που γράφονται ή που έστω είναι αντίθετα με τις δικές μας απόψεις.
Θα σχολιάσω λίγο την αφύπνιση της Κουνταλίνι. Είναι πια της μόδας, (όπως τα ονόματα που παίρνει κανείς από το κέντρο του ΄Οσσο), να υιοθετούμε τον ανατολικό τρόπο πνευματικής αφύπνισης. Η Κουνταλίνι για να αφυπνιστεί χρειάζεται έναν σκληρό τρόπο ζωής, που σε εμάς τους δυτικούς δεν αρμόζει. Και πολύ σωστά λες, ότι πολλοί προσπαθούν βίαια να την αφυπνίσουν, (προτού καν αφυπνίσουν το πνεύμα τους θα προσθέσω εγώ). ΄Εχουν διαβάσει βέβαια ότι «το φίδι» ανεβαίνοντας προς τα πάνω κέντρα προσφέρει γνώση και σου δίνει φώτιση. Σου φέρνει όμως και σχιζοφρένεια. Αυτό κανείς δεν το έχει διαβάσει, από αυτούς που τόσο επιμελώς φροντίζουν τον πρώτο τους κέντρο.
Αντιτάσσω λοιπόν σ’ αυτόν τον ανατολικό τρόπο φώτισης, την ισορροπία του κέντρου της καρδιάς, ώστε να κατανοήσουμε την άνευ όρων αγάπη, αυτή που τόσο σοφά μας δίδαξε και μας διδάσκει ο Διδάσκαλος Ιησούς. Αντί λοιπόν να πειραματιζόμαστε με ξένες προς την ιδιοσυγκρασία μας τεχνικές, ας φροντίσουμε τον Εαυτό μας και ας φέρουμε την ισορροπία στα κέντρα μας μέσα από την ταπεινότητα, την αφοσίωση, την αγάπη. Ας κατανοήσουμε το ανώτερο πνεύμα μας, ας εκδηλώσουμε το θείο θέλημα και τότε ναι, θα έρθει και η εσωτερική γνώση για να μας περιβάλει με την θεία χάρη και το ύψιστο φως.

Σου εύχομαι καλό απόγευμα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 18:24:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε καλωσορίζω Αντώνη

Μια χαρά τα λες, γιατί θεωρείς ότι πιθανόν να έχεις επιθετικό ύφος?
Εδώ, σ’ αυτό το Τοpic λέμε όλοι τις απόψεις μας με σεβασμό και όχι κριτική διάθεση
γι’ αυτά που γράφονται ή που έστω είναι αντίθετα με τις δικές μας απόψεις.
Θα σχολιάσω λίγο την αφύπνιση της Κουνταλίνι. Είναι πια της μόδας, (όπως τα ονόματα που παίρνει κανείς από το κέντρο του ΄Οσσο), να υιοθετούμε τον ανατολικό τρόπο πνευματικής αφύπνισης. Η Κουνταλίνι για να αφυπνιστεί χρειάζεται έναν σκληρό τρόπο ζωής, που σε εμάς τους δυτικούς δεν αρμόζει. Και πολύ σωστά λες, ότι πολλοί προσπαθούν βίαια να την αφυπνίσουν, (προτού καν αφυπνίσουν το πνεύμα τους θα προσθέσω εγώ). ΄Εχουν διαβάσει βέβαια ότι «το φίδι» ανεβαίνοντας προς τα πάνω κέντρα προσφέρει γνώση και σου δίνει φώτιση. Σου φέρνει όμως και σχιζοφρένεια. Αυτό κανείς δεν το έχει διαβάσει, από αυτούς που τόσο επιμελώς φροντίζουν τον πρώτο τους κέντρο.
Αντιτάσσω λοιπόν σ’ αυτόν τον ανατολικό τρόπο φώτισης, την ισορροπία του κέντρου της καρδιάς, ώστε να κατανοήσουμε την άνευ όρων αγάπη, αυτή που τόσο σοφά μας δίδαξε και μας διδάσκει ο Διδάσκαλος Ιησούς. Αντί λοιπόν να πειραματιζόμαστε με ξένες προς την ιδιοσυγκρασία μας τεχνικές, ας φροντίσουμε τον Εαυτό μας και ας φέρουμε την ισορροπία στα κέντρα μας μέσα από την ταπεινότητα, την αφοσίωση, την αγάπη. Ας κατανοήσουμε το ανώτερο πνεύμα μας, ας εκδηλώσουμε το θείο θέλημα και τότε ναι, θα έρθει και η εσωτερική γνώση για να μας περιβάλει με την θεία χάρη και το ύψιστο φως.

Σου εύχομαι καλό απόγευμα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 18:25:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε καλωσορίζω Αντώνη

Μια χαρά τα λες, γιατί θεωρείς ότι πιθανόν να έχεις επιθετικό ύφος?
Εδώ, σ’ αυτό το Τοpic λέμε όλοι τις απόψεις μας με σεβασμό και όχι κριτική διάθεση
γι’ αυτά που γράφονται ή που έστω είναι αντίθετα με τις δικές μας απόψεις.
Θα σχολιάσω λίγο την αφύπνιση της Κουνταλίνι. Είναι πια της μόδας, (όπως τα ονόματα που παίρνει κανείς από το κέντρο του ΄Οσσο), να υιοθετούμε τον ανατολικό τρόπο πνευματικής αφύπνισης. Η Κουνταλίνι για να αφυπνιστεί χρειάζεται έναν σκληρό τρόπο ζωής, που σε εμάς τους δυτικούς δεν αρμόζει. Και πολύ σωστά λες, ότι πολλοί προσπαθούν βίαια να την αφυπνίσουν, (προτού καν αφυπνίσουν το πνεύμα τους θα προσθέσω εγώ). ΄Εχουν διαβάσει βέβαια ότι «το φίδι» ανεβαίνοντας προς τα πάνω κέντρα προσφέρει γνώση και σου δίνει φώτιση. Σου φέρνει όμως και σχιζοφρένεια. Αυτό κανείς δεν το έχει διαβάσει, από αυτούς που τόσο επιμελώς φροντίζουν τον πρώτο τους κέντρο.
Αντιτάσσω λοιπόν σ’ αυτόν τον ανατολικό τρόπο φώτισης, την ισορροπία του κέντρου της καρδιάς, ώστε να κατανοήσουμε την άνευ όρων αγάπη, αυτή που τόσο σοφά μας δίδαξε και μας διδάσκει ο Διδάσκαλος Ιησούς. Αντί λοιπόν να πειραματιζόμαστε με ξένες προς την ιδιοσυγκρασία μας τεχνικές, ας φροντίσουμε τον Εαυτό μας και ας φέρουμε την ισορροπία στα κέντρα μας μέσα από την ταπεινότητα, την αφοσίωση, την αγάπη. Ας κατανοήσουμε το ανώτερο πνεύμα μας, ας εκδηλώσουμε το θείο θέλημα και τότε ναι, θα έρθει και η εσωτερική γνώση για να μας περιβάλει με την θεία χάρη και το ύψιστο φως.

Σου εύχομαι καλό απόγευμα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 18:26:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε καλωσορίζω Αντώνη

Μια χαρά τα λες, γιατί θεωρείς ότι πιθανόν να έχεις επιθετικό ύφος?
Εδώ, σ’ αυτό το Τοpic λέμε όλοι τις απόψεις μας με σεβασμό και όχι κριτική διάθεση
γι’ αυτά που γράφονται ή που έστω είναι αντίθετα με τις δικές μας απόψεις.
Θα σχολιάσω λίγο την αφύπνιση της Κουνταλίνι. Είναι πια της μόδας, (όπως τα ονόματα που παίρνει κανείς από το κέντρο του ΄Οσσο), να υιοθετούμε τον ανατολικό τρόπο πνευματικής αφύπνισης. Η Κουνταλίνι για να αφυπνιστεί χρειάζεται έναν σκληρό τρόπο ζωής, που σε εμάς τους δυτικούς δεν αρμόζει. Και πολύ σωστά λες, ότι πολλοί προσπαθούν βίαια να την αφυπνίσουν, (προτού καν αφυπνίσουν το πνεύμα τους θα προσθέσω εγώ). ΄Εχουν διαβάσει βέβαια ότι «το φίδι» ανεβαίνοντας προς τα πάνω κέντρα προσφέρει γνώση και σου δίνει φώτιση. Σου φέρνει όμως και σχιζοφρένεια. Αυτό κανείς δεν το έχει διαβάσει, από αυτούς που τόσο επιμελώς φροντίζουν τον πρώτο τους κέντρο.
Αντιτάσσω λοιπόν σ’ αυτόν τον ανατολικό τρόπο φώτισης, την ισορροπία του κέντρου της καρδιάς, ώστε να κατανοήσουμε την άνευ όρων αγάπη, αυτή που τόσο σοφά μας δίδαξε και μας διδάσκει ο Διδάσκαλος Ιησούς. Αντί λοιπόν να πειραματιζόμαστε με ξένες προς την ιδιοσυγκρασία μας τεχνικές, ας φροντίσουμε τον Εαυτό μας και ας φέρουμε την ισορροπία στα κέντρα μας μέσα από την ταπεινότητα, την αφοσίωση, την αγάπη. Ας κατανοήσουμε το ανώτερο πνεύμα μας, ας εκδηλώσουμε το θείο θέλημα και τότε ναι, θα έρθει και η εσωτερική γνώση για να μας περιβάλει με την θεία χάρη και το ύψιστο φως.

Σου εύχομαι καλό απόγευμα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 18:47:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...κι όποιος δεν το εμπέδωσε να το ξαναγράψω (χα,χα)
Δεν ξέρω πως έγινε και γράφτηκε η απάντηση 5 φορές. ΄Ισως ήταν τόσο σημαντικό που έπρεπε να πιάσει όλο το topic (χα, χα)

Μπορεί κάποιος από τους υπεύθυνους του Forum να σβύσει τουλάχιστον τα τρία? Αν όχι ας μείνει για να το διαβάσουμε πολλές φορές για να το καταλάβουμε καλύτερα...(χα,χα)

ακόμα γελάωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nk
Μέλος 1ης Βαθμίδας


81 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2006, 21:50:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nk  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα παιδιά!
Γεια σου και εσένα galazia sfaira.
Αντώνη σε καλωσορίζω.Δεν μου φάνηκες καθόλου επιθετικός.
Μάλλον παρεξηγήθηκα στα γραφόμενά μου.Σχετικά με τη "μαύρη" πλευρά εννοούσα πως ανοίγονται με άσχημο τρόπο τα κάτω κέντρα και σίγουρα όχι για να "καθαρίσουν".Όχι πως τα ανοίγει αυτή η πλευρά μόνο.
Πολύ λεπτά τα σύνορα όπως λες μεταξύ "μαύρου" και "λευκού".Θα μπορούσε να θεωρηθεί "μαύρο" το ανεξερεύνητο ή "τυφλό" σημείο του Είναι μας,έτσι δεν είναι? Ενσωματώνοντας όλο και περισσότερο "φωτίζοντάς" το μέσα από επεξεργασία κτλ διευρυνόμαστε πιστεύω.Χρειάζεται να του επιτρέπουμε να έχει το χώρο του όπως συμβολικά ο Θεός δέχεται το διάβολο.Το να αρχίσουμε να "κόβουμε" και να λέμε πως από εδώ και μετά "είναι κακό" χωρίς επεξεργασία μπορεί να καταλήξουμε άκαμπτοι χαρακτήρες που βλέπουν παντού εχθρούς.
Σε αυτό που λες περί ενέργειας αναφέραμε και παραπάνω πως μία είναι αλλά διαφοροποιείται σε υφή,δόνηση κλπ. Προσωπικά νιώθω διαφορετική υφή κλπ είτε σε Κουνγκ Φου,Τάι Τσι αλλά είτε σε διάφορους ανθρώπους που ανταλλάσουμε Ρέικι,Τζορέι κα.Θέλω να πω πως ο άνθρωπος μπορεί να συνδυάσει διάφορες υφές και δονήσεις επίσης.Η ενέργεια του Ρέικι δεν νομίζω πως έχει μόνο μία υφή αφού "χρωματίζεται" κι από τον καθένα μας.
Αυτά για τώρα
Να είστε καλά.Λίλλιαν και Ρωρ αν λείψετε Καλό Πάσχα και σε εσάς!
ΝίκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/04/2006, 08:27:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχομαι σε ολους τους υπεροχους Φως Αναστασιμο!
Να περαστε ολοι καλα,και την ώρα που σηκωνουμε το ποτηρι με κοκκινο κρασί η σκεψη μας ας ακουμπησει τον καθενα ξεχωριστα!
Με πολλη αγαπη Καλλιοπη.

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λίλλιαν
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2006, 09:33:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λίλλιαν  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

~~ * ~~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 26 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy