ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση.
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2010, 06:27:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic
quote:
γιαπετ

Περίεργο να λέγεται αυτό από εσένα φίλε Δημήτρη, που όχι απλά παίρνεις τις μετρητοίς το σύνολο των ισχυρισμών κάποιων γλωσσολόγων αλλά στύβεις την παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου να υποστηρίξεις την ΙΕ θεωρία και να καταρρίψεις κάθε αντίθετη άποψη.Εδώ φίλε Γιάννη συγκρίνεις εντελώς διαφορετικά πράγματα από άποψης πλούτου και ποιότητας τεκμηρίωσης. Δεν μπορούν να συγκριθούν συμπεράσματα απορρέοντα από ευρέως παρατηρήσιμους φωνητικούς νόμους και γλωσσικές κανονικότητες και συστηματικότητες, με τις αχαλίνωτες εικοτολογίες προερχόμενες από καθαρά προσωπικές ερμηνείες επιλεκτικά προβαλλόμενων αρχαίων αποσπασμάτων. Δεν υφίσταται ο ίδιος βαθμός, η ίδια πιθανότητα αν προτιμάς, ορθής εξήγησης των εξεταζόμενων περιπτώσεων. Και φυσικά δεν αποδέχομαι το σύνολο των ισχυρισμών κάποιων γλωσσολόγων, αλλά όλων των γλωσσολόγων, κι αυτό όχι χωρίς έρευνα ή μελέτη.

quote:
γιαπετ

Άλλωστε γιατί να χαρακτηρίσουμε ως υπερβολές κάποιες περιγραφές, μόνο και μόνο επειδή θεωρούμε ότι αναφέρουν καταστάσεις, που κάποιοι μας έχουν πείσει ότι δεν υφίσταντο τότε.


Αυτό σχετίζεται με τα επόμενα που γράφεις οπότε απομένει να εξεταστεί κατά πόσο είναι χρήσιμος τρόπος συλλογιστικής.

quote:
γιαπετ

Αρχίζοντας απ’ το αν «συνάδουν με την τεχνολογία της αρχαιότητας» , θα έλεγα ότι η άποψη ότι κάτι εκφράζει την τεχνολογία των προγόνων μας ή συνάδει μ’ αυτήν, έχει καλλιεργηθεί στα πλαίσια των οριοθετημένων αποδοχών της σημερινής επιστήμης, για τον αρχαίο κόσμο. Θεωρούμε κάτι συμβατό με κάποια εποχή λόγω της άποψης που έχουμε γι’ αυτήν, άποψη διαμορφωμένη από μια επιστήμη που χρησιμοποιεί τον όρο «αδύνατον» ή αποφεύγει να ασχοληθεί με ευρήματα που δεν εξυπηρετούν την κατεστημένη άποψή της. Μια επιστήμη που οι αντιπρόσωποί της παζαρεύουν την κοινοποίηση πορισμάτων με ανταλλάγματα., που έχει θεσπίσει το λεγόμενο επιστημονικό κατεστημένο και πρέπει να εγκρίνει τη δημοσίευση πονημάτων, άσχετα με την στοιχειοθέτησή τους, προκειμένου να χαρακτηριστούν αποδεκτά.


Οι επιστήμονες βεβαίως και έχουν ασχοληθεί με ποικίλα θέματα που γενικά θα τα χαρακτηρίζαμε ως "μη συμβατικά". Και με την Ατλαντίδα έχουν ασχοληθεί, και με την ανάλυση και διερεύνηση του ομηρικού κόσμου και της ομηρικής φιλολογίας, με την αρχαιολογία των περιοχών όπου εκτιλύσσονται οι αρχαίες "μη συμβατικές" αναφορές και με πολλά παρεμφερή θέματα όπως ευρήματα που υποτιθεται ξέμειναν από πανα΄ρχαιο υπεραναπτυγμένο πολιτισμό. Αυτό που ενδεχομένως συμβαίνει είναι ότι τα συμπεράσματά της "κατεστημένης επιστήμης" δεν συμπίπτουν με τα δικά σου ή άλλων φίλων με παρεμφερείς απόψεις για τον αρχαίο κόσμο. Ας μην τα μπερδεύουμε.

Τώρα για τα παζαρέματα και τα ανταλάγματα, νομίζω ότι καταπιανόμαστε με πεδία στα οποία δεν έχουμε πρόσβαση ώστε να επιδοθούμε σε σχετικές κατηγορίες. Από την άλλη όμως θα ήταν μάλλον παράλογο να υποθέσουμε ότι η επιστήμη παραμελεί και συσκοτίζει κάποια "ανατρεπετικά" για την εως τώρα κοινή γνώση, δεδομένα, αναλογιζόμενος τον πλουραλισμό ανεξάρτητων επιστημονικών ομάδων που καταπιάνονται με ένα θέμα. Νομίζω επίσης ότι και η ίδια η ιστορία της επιστήμης έχει δείξει ότι είναι ανοικτή σε νέες θεωρίες και ιδέες αρκεί αυτές να τεκμηριωθούν ικανοποιητικά, με πραγματικά στοιχεία. Η επαληθυετική διαδικασία που χαρακτηρίζει την επιστημονική μεθοδολογία δεν θα έλεγα ότι είναι περιοριστική αλλά πολύτιμο εργαλείο ξεδιαλύματος των βάσιμων και των αβάσιμων δεδομένων. Κοντολογίς τα πράγματα δεν είναι τόσο φλου όσο τα παρουσιάζεις ενώ κάποιος θα μπορούσε να θέσει αντίστοιχα ερωτήματα και για τους "ερευνητές" των "μη-συμβατικών" θεωριών, τόσο για τα κίνητρα όσο και για τα ανταλλάγματα και τις ομάδες που ίσως εκπροσωπούν. Ετσι όμως δε νομίζω να υπήρχε δυνατότητα να καταλήξουμε πουθενά, οπότε δεν γίνεται να σταθώ σε τέτοιου είδους προσέγγιση.

quote:
γιαπετ

Άλλωστε, γιατί να μην σκεφτούμε ότι οι αναφορές περί Αργούς, ήταν έτσι διατυπωμένες για να γίνουν αντιληπτά, από τους πολλούς, τα διαστημόπλοια που, ενδεχομένως έβλεπαν;
Γιατί να μην επεδίωκαν να παραλληλίσουν ένα πλοίο, που ήταν πιο συνηθισμένη, καθημερινή εικόνα, με ένα σκάφος και να εξηγήσουν ότι, όπως το καράβι, πλέει στη θάλασσα έτσι και το διαστημόπλοιο πλέει στη αέρα;;
Κάνει την ίδια δουλειά δηλαδή σε διαφορετικό περιβάλλον. Και για να παράξουν εικόνα, στο μέσο νου της εποχής, έδωσαν σε ένα διαστημόπλοιο τη μορφή πλοίου, στις περιγραφές.


Διότι αν κατείχαν τέτοια τεχνολογία δεν θα υπήρχε λόγος να το κάνουν αυτό. Εξηγούμαι παρακάτω...

quote:
γιαπετ

Ενός πλοίου όμως, που πετούσε, που, κατά τον Ηρόδοτο, περιείχε δύο τρίποδες, σαν του Απόλλωνα που μ’ αυτούς πετούσε ο ίδιος. (ήθελες να γράφει ότι είχε δύο αντιδραστήρες ή δύο μηχανές αντιβαρύτητας;)

Ενός πλοίου που περιείχε τη βελανιδιά, από τον Τόμαρο, που καθόριζε το δρομολόγιο, ηχοβολούσε (ήταν εύλαλος και πολύλαλος) και προειδοποιούσε για εμπόδια, όπως αναφέρεται στα ορφικά. (ήθελες να γράφουν ότι είχε ραντάρ και υπολογιστές πορείας;).
Ενός πλοίου που ανυψωνόταν στον ουρανό, όταν ο Απόλλων έπαιζε τη λύρα του. (ήθελες να γράφει για ανυψωτικούς πυραύλους;).


Βεβαίως! Βεβαιώς και θα ήθελα αν υπήρχε αυτή η τεχνολογία, να περιγράφεται όπως ήταν, με βάση τους όρους της υποτιθέμενης αναπτυγμένης τεχνολογίας που εικάζουμε ότι διέθεταν και όχι με ατέρμονες αλληγορίες, αναμεμειγμένες με την υπάρχουσα αρχαία τεχνολογία που ξέρουμε ότι είχαν.
Αν σήμερα διαβάσουμε οποιοδήποτε μυθιστόρημα ενός συγγραφέα για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ή και μια εξιστόρηση του Β Παγκοσμίου Πολέμου, τα οπλικά και τεχνολογικά συστήματα θα περιγράφονται με την σχετική ορολογία (ραντάρ, κοκπιτ, τανκς, ερπυστριες, πύραυλοι κτλ). Ναι μεν ο συγγραφέας θα μπορούσε στην αφήγηση να περιγράψει την τεχνολογία σε μερικές περιπτώσεις με αλληγορικό τρόπο(π.χ. οι σαϊτες του Αρη για τους πυραύλους, τα μάτια της Αθηνάς για το ραντάρ) αλλά ο κύριος όγκος της εξιστόρησης θα περιλαμβάνει σαφώς όρους της τεχνολογίας που πραγματικά υπηρχε. Δεν θα περιέγραφε τα αεροπλάνα ως πλοία που μια στο τόσο βρίσκονται ανυψωμένα. Αν υποθέσουμε ότι υπήρξε ανάλογη αναπτυγμένη τεχνολογία και στην αρχαιότητα, θα ανέμενα μια ξάστερη περιγραφή της, όχι με τις πιο ειδικές λεπτομέρειες βέβαια που θα άρμοζαν σε manual εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, αλλά οπωσδήποτε όχι με ομιχλώδεις αλληγορίες του τύπου "εύλαλος, πολύλαος", "οι τρίποδες του Απόλλωνα" και τα συναφή, την ώρα μάλιστα που ο κύριος όγκος των αναφορών αντικατοπτρίζει την τεχνολογία της εποχής του σιδήρου.

Και φυσικά δεν θετω θέμα τι έχει βρει η αρχαιολογική έρευνα, σχετικά με τις δομές που θα πρέπει να έρχονταν στο φως αν υπηρξε τεχνολογία εφάμιλλη της σημερινής.

quote:
γιαπετ

Επίσης αν υπέστησαν αυτές οι πληροφορίες αλλοιώσεις από κάποιους που ήθελαν να φαίνονται παραμύθια, αυτό έγινε πριν από πολλούς αιώνες (Μεσαίωνα).
Γιατί λοιπόν αυτοί να μην άφησαν, επίτηδες, όλες αυτές τις πληροφορίες για να μεγεθύνουν την υπερβολή και να τονίσουν την άποψη περί παραμυθιού, τη στιγμή που δεν γνώριζαν ούτε το αεροπλάνο, ούτε φαντάζονταν ότι θα υπήρχε ποτέ πιθανότητα πτήσης;;;


Εδώ νομίζω πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος.
Γενικά πάντως τα αρχαία κείμενα διασώθηκαν από 3 πηγές. Χριστιανούς της Ανατολής, χριστιανούς της Δύσης και Αραβες. Δεν θα ήταν παράλογο να υποθέσουμε ότι 3 ανεξάρτητες πηγές διάσωσης επιδόθηκαν σε κάποιο ενορχηστρωμένο σκοτεινό παιχνίδι αλλοίωσης ενός μόνο τύπου αναφορών χωρίς να έχουν να κερδίσουν κάτι από αυτό?


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
tzikisXL
Μέλος 1ης Βαθμίδας


59 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2010, 11:54:05  Εμφάνιση Προφίλ
Να βάλω και μια άλλη προσέγγιση;

Από πρώτη προσέγγιση, τόσο η Αργοναυτική Εκστρατεία, όσο και τα Έπη του Ομήρου, είναι "φανταστικές" ιστορίες, κοινώς παραμυθάκια....Μαζί με την Θεογονία του Ησίοδου, θυμίζουν την αντίστοιχη τριλογία του Άρχοντα των Δακτυλιδιών του Τόλκιν, δηλαδή ήταν όλοι μαζί οι Αργοναύτες και πηγαίνανε από εδώ και από εκει.....

Μήπως όλα αυτά ήταν σκοπίμως κωδικοποιημένα και εντέχνως κρυμμένα, γιατί υπήρχε η αντίστοιχη λογοκρισία (κοινώς σύστημα) της εποχής;;;

Για ποιον λόγο ο Αριστοτέλης να γράφει ασυναρτησίες στο Όργανον;

Για ποιον λόγο ο Ηράκλειτος να γράφει "μαστουρωμένα" αποφθέγματα;

Για ποιον λόγο ο Ορφέας να γράφει για τις "πέτρες";

Για ποιον λόγο ο Όμηρος περιγράφει, έτσι όπως το περιγράφει, το εργαστήριο του Ηφαίστου;

Δεν μπορεί τίποτα να αποδειχθεί. Όσο και να προσπαθήσει κάποιος, δεν μπορεί να σπάσει το κέλυφος της Επιστήμης, μιας και φαίνεται ότι είναι το πιο σταθερό και αξιόπιστο σύστημα περιγραφής της Φύσης.

"Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί", ΗράκλειτοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2010, 13:59:19  Εμφάνιση Προφίλ
Agnostic

quote:
Το κλειδί για να εξηγήσουμε περιγραφές όπως αυτή της Οδύσσειας για τα καράβια των Φαιάκων είναι να εντοπίσουμε πιθανούς ευσεβείς πόθους των ανθρώπων εκείνης της εποχής που εκφράζονταν μέσω τέτοιων φανταστικών περιγραφών. Θέλω να πω...μήπως τα αναφερόμενα καράβια χωρίς τιμόνια, χωρίς κυβερνήτη και με αυτόματη κίνηση δίχως φόβο εκτροπών και ζημιών, αντανακλούν ορισμένους ανθρώπινους ευσεβείς πόθους για καλυτέρευση των συνθηκών ναυσιπλοϊάς, για μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια στη διαδρομη, μεσα από μια διαδικασία κατά την οποία η φαντασία προηγείται της υλοποίησης? Αν αναλογιστούμε ότι την εποχή του Ομήρου ένα ταξίδι με βάρκα ή καράβι μπορούσε με την παραμικρη καταιγίδα να καταλήξει σε εφιάλτη για τους επιβαίνοντες παρασύροντάς τους σε μακρινές ακτές, εκτρέποντάς τους κατά πολύ από την πορεία τους προκαλώντας παράλληλα φθορές και πιθανώς ανθρώπινες απώλειες, τότε όλο και κάποιοι ναυτικοί θα είχαν φανταστεί πόσο άνετα θα ήταν όλα αν τα καράβια πήγαιναν μόνα τους στον προρισμό τους χωρίς κίνδυνο παρεκτροπών και απωλειών.

Δεν είναι καθόλου παράλογος ο συλλογισμός σου, όμως προσωπικά, θεωρώ ότι και η φαντασία μπορεί να τρέξει μπροστά, μέχρι ενός σημείου.

Δεν μπορείς να φανταστείς κάτι που αγνοείς και οι ιδιότητες που μπορείς να του προσδώσεις, όσο τραβηγμένες κι αν είναι, θα εδράζονται κάπου, θα έχουν ένα σημείο εκκίνησης, μια αφορμή. Και βέβαια θα μπορούσε, αυτή η αφορμή να είναι τα πουλιά που έβλεπαν και ίσως ζήλευαν, όμως η φαντασία τους θα περιοριζόταν σε μια πτήση.
Θα ήθελαν να πετάνε τα πλοία τους, σύμφωνοι, όμως δεν θα ήταν δυνατόν να αναφέρουν και πώς θα πετούσαν. Εννοώ ότι απ’ την αφήγηση φαίνεται ότι γνωρίζουν πως αν πετάς για να πετάς, θα σπάσεις τα μούτρα σου, αργά ή γρήγορα.
Αυτοί είχαν τη βελανιδιά που καθόριζε τις παραμέτρους της πτήσης, είχαν τους τρίποδες, που ανύψωναν το σκάφος, είχαν την Φόρμιγγα του Ορφέα που έκανε σχεδόν τα πάντα, πράγματα που δεν εφηύραν για την Αργώ, αλλά ήταν μέσα στην παράδοσή τους. Και όπως λες κι εσύ, δεν πρέπει να κρίνουμε παίρνοντας αποσπάσματα αλλά επί του συνόλου και στο σύνολο της «μυθολογίας» υπάρχουν αναφορές σε γεγονότα και καταστάσεις που δύσκολα μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει, φαντασία χωρίς βάση.

quote:
Επίσης η ιδιαίτερα κοπιαστική δουλειά του κωπηλάτη θα μπορούσε να είχε καλλιεργήσει την επιθυμία για ένα άνετο και ξεκούραστο, χωρίς χρήση κουπιών ταξίδι. Μπρούμε να φανταστούμε έναν ξεθεωμένο κωπηλάτη να συζητά "τι ωραία που θα ήταν αν τα πλοία μετακινούνταν από μόνα τους", ίσως με κάποια "νοητική ώθηση" σαν του ανθρώπου, εξωτερικεύοντας τον ευσεβή του πόθο.

Θεωρώ ότι εδώ, στο συγκεκριμένο παράδειγμά σου, θα ανέφεραν κάτι για μαγικά κουπιά που κινούνται μόνα τους ή κάτι τέτοιο, πράγμα που απέχει πολύ απ’ το κείμενο.

quote:
. Ας φανταστούμε τώρα ότι μετά από 3000 χρόνια οι μελλοντικοί άνθρωποι μαθαίνοντας όλα αυτά, αρχίζουν να ισχυρίζονται ότι οι πρόγονοί τους το 2010, είχαν τόσο εξελιγμένη τεχνολογία με την οποία μπορούσαν να γίνονται αόρατοι, να τηλεμεταφέρονται να ψωνίζουν από τη λαϊκή με το προσωπικό τους ιπτάμενο μίνι δισκάκι, να οργανώνουν μακρινές αποστολές εκτός ηλιακού συστήματος, να μεταλάσσονται μέσω τσιμπημάτων αράχνης και λόγω ραδιενέρεγειας. Φυσικά θα υπέθεταν ότι η παραπάνω τεχνολογία μας χάρισε τη νίκη εναντίον των μοχθηρών εξωγήινων που όπως έγραψαν πολλοί συγγραφείς αντιμετωπίσαμε!

Και η εικόνα που έχουμε για τον αρχαίο κόσμο, με αυτόν τον τρόπο δεν δημιουργήθηκε; Οι επιστήμονες, αξιολογούν, όπως μπορούν ή όσο τους επιτρέπεται, τα ευρήματα ή τις ενδείξεις και καταλήγουν σε συμπεράσματα. Μάλιστα αυτά, για να είναι και αποδεκτά, θα πρέπει να συνάδουν με τα μέχρι τώρα συμπεράσματα, διαφορετικά χαρακτηρίζονται άτοπα.

quote:
Τελικά θα είχαν υποθέσει σωστά οι μακρινοί μας απόγονοι?

Η δική μας απάντηση, στη δική τους υπόθεση, είναι όχι, αυτοί όμως, θα νόμιζαν ότι είχαν αξιολογήσει σωστά τις ενδείξεις που είχαν για εμάς και θα είχαν δημιουργήσει ανάλογη κοινή πεποίθηση.

Βέβαια θα έπαιζε και ρόλο η εικόνα που θα ήθελαν να περάσουν για την εποχή μας....

Εμείς έχουμε απάντηση των αρχαίων στις δικές μας υποθέσεις γι’ αυτούς;
Όχι.
Άρα μπορεί να πέφτουμε έξω και να πιστεύουμε ότι είμαστε μέσα.

quote:
Γι'αυτό ανέφερα ότι η φαντασία προηγείται της πιθανής υλοποίησης. Οπως σήμερα μία αναφορά για ταξίδια ανθρώπων στο πολύ μακρινό διάστημα δεν αποτελεί πραγματικότητα αλλά έναν ευσεβή πόθο για υπέρβαση των σημερινών ορίων της ανθρωπότητας,

Γνωρίζουμε όμως ότι υφίσταται το αχανές διάστημα και φανταζόμαστε τα μακρυνά ταξείδια.
Αυτά έφτιαξαν οι ευσεβείς πόθοι μας, όχι το διάστημα.
Αυτό εννοούσα πιο πάνω με την αναφορά μου στα όρια της φαντασίας.

Δεν λέω ότι δεν είναι σωστοί οι συλλογισμοί σου, απλά αρθρώνω κάτι διαφορετικό ως πιθανότητα.

quote:

Και φυσικά δεν αποδέχομαι το σύνολο των ισχυρισμών κάποιων γλωσσολόγων, αλλά όλων των γλωσσολόγων, κι αυτό όχι χωρίς έρευνα ή μελέτη.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, γιατί υπάρχει αντίθετη επιστημονική άποψη, η οποία είναι τεκμηριωμένη και αυτή;;;
Έχεις χαρακτηρίσει πολλούς επιστήμονες ως πλανημένους ή κακόπιστους ή παραμυθάδες κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο…
Αν δεν υπάρχει ούτε σκοπιμότητα, ούτε κατευθυνόμενη παροχή πληροφοριών, ούτε εξυπηρέτηση προσωπικών και όχι μόνο, συμφερόντων γιατί αυτοί δεν συμφωνούν, με την αποδεδειγμένα, σωστή άποψη των υπόλοιπων;;

quote:
Οι επιστήμονες βεβαίως και έχουν ασχοληθεί με ποικίλα θέματα που γενικά θα τα χαρακτηρίζαμε ως "μη συμβατικά". Και με την Ατλαντίδα έχουν ασχοληθεί, και με την ανάλυση και διερεύνηση του ομηρικού κόσμου και της ομηρικής φιλολογίας, με την αρχαιολογία των περιοχών όπου εκτιλύσσονται οι αρχαίες "μη συμβατικές" αναφορές και με πολλά παρεμφερή θέματα όπως ευρήματα που υποτιθεται ξέμειναν από πανα΄ρχαιο υπεραναπτυγμένο πολιτισμό. Αυτό που ενδεχομένως συμβαίνει είναι ότι τα συμπεράσματά της "κατεστημένης επιστήμης" δεν συμπίπτουν με τα δικά σου ή άλλων φίλων με παρεμφερείς απόψεις για τον αρχαίο κόσμο. Ας μην τα μπερδεύουμε.

Θεωρώ ότι δεν μπερδεύουμε κάτι αλλά αναρωτιόμαστε με βάση τη λογική, που βεβαίως, διαθέτει ο καθένας.

Σωστά λες ότι έχουν ασχοληθεί με την Ατλαντίδα, με τα Ομηρικά και με τόσα άλλα.
Περιέργως όμως δεν έχουν συμπεράσματα και δεν μπορούν να βρούν ούτε τη θέση μια ηπείρου, που εξαφανίστηκε, ούτε τους λόγους που έγινε αυτό αν και έχουν περάσει μερικές χιλιάδες χρόνια.
Απ’ την άλλη μας ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ότι πριν από 15 – 20 δις χρόνια, έγινε ένα ξαφνικό και αναίτιο μπαμ και το… φουντούκι έγινε ο αχανής χώρος που περιβάλλει τα πάντα.

Μας βεβαιώνουν ότι ο άνθρωπος είναι μια τυχαία χημική ένωση και ό,τι δεν μπορούν να εξηγήσουν στο σώμα του, μεσα στην άγνοιά τους, το βαφτίζουν προγονικό κατάλοιπο.

Μας βεβαιώνουν ότι την Αργώ, σαν πλοίο, τη σήκωναν στους ώμους για να τη μεταφέρουν χιλιάδες χιλιόμετρα.

quote:
Από την άλλη όμως θα ήταν μάλλον παράλογο να υποθέσουμε ότι η επιστήμη παραμελεί και συσκοτίζει κάποια "ανατρεπετικά" για την εως τώρα κοινή γνώση, δεδομένα, αναλογιζόμενος τον πλουραλισμό ανεξάρτητων επιστημονικών ομάδων που καταπιάνονται με ένα θέμα.

Σωστό είναι αυτό, όμως εσύ γνωρίζεις καλλίτερα από εμένα τι χρειάζεται για να δημοσιευθεί μια μελέτη και τι προϋποθέτει η αποδοχή της, από το επιστημονικό κατεστημένο.

quote:
Ετσι όμως δε νομίζω να υπήρχε δυνατότητα να καταλήξουμε πουθενά, οπότε δεν γίνεται να σταθώ σε τέτοιου είδους προσέγγιση.

Συμφωνώ. Και γι’ αυτό ισχυρίζομαι ότι δεν γνωρίζω. Απλά αναφέρω κι αυτήν την πλευρά επιστημόνων και επειδή είμαι και κουτοπόνηρος, σκέφτομαι μήπως βολεύει κάποιους, που έχουν φροντίσει γι’ αυτό, να μη μπορούμε να συνεννοηθούμε; Μήπως, χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι, ζούμε μια επιστημονική «βαβέλ»;;

quote:
Εδώ νομίζω πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος.

Δεν προλαβαίνω τώρα Δημήτρη, στο επόμενο μήνυμα.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 11:41:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Επειδή μιλάμε για την χρήση και κατάχρηση, αλλοίωση και παραποίηση της γνώσης, θα ήθελα να παραθέσω κάτι που διάβασα, απο τη φίλη Βίκυ,toxotis, σε σχέση με το κάπνισμα....:
"Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Νέας Γερμανικής Ιατρικής (Germanische Neue Medizin®) του Dr. med. Rzke Geerd Hamer, το κάπνισμα δεν έχει καμία σχέση με τον καρκίνο γενικά ή τον καρκίνο των πνευμόνων ειδικότερα. Το ακόλουθο άρθρο θα ανατρέψει τις εσφαλμένες ιδέες που έχουν φυτέψει στο μυαλό μας διάφοροι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανικής-παραδοσιακής ιατρικής και θα μας ενημερώσει σχετικά με τις φάσεις αυτού του απαραίτητου βιολογικού μηχανισμού, που η παραδοσιακή ιατρική ονομάζει "καρκίνο"....
Η "κλασική ιατρική σχολή", ισχυρίζεται διαρκώς πως ο καρκίνος του πνεύμονα προέρχεται από το κάπνισμα. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό ισχύει ως "μη σοβαρός". Αυτό το ιατρικό δόγμα ισχύει μέχρι τώρα ως αδιαμφισβήτητο για την πλειοψηφία των ιατρών, ώστε εκ των προταίρων να θεωρείται λανθασμένο και μη συζητήσιμο, οτιδήποτε μπορεί να προκαλεί ερωτήματα σχετικά με αυτό το δόγμα.

Η υπόθεση πως όλοι οι όγκοι στους πνεύμονες πρέπει να έχουν σχέση με το κάπνισμα, που διαπιστώθηκε εξ ολοκλήρου και μόνο σε πειράματα με ζώα, βασίζεται πάντοτε πάνω στις ίδιες αρχές, οι οποίες θεωρούνται γενικότερα ως δεσμευτικές.
Μία από αυτές ήταν το γεγονός πως από τα πειράματα με τα ζώα αφαίρεσαν εξ αρχής την παράμετρο της ψυχής του ζώου σαν να μην υπάρχει καθόλου. Αφαίρεσαν δηλαδή την ψυχή, τον τρόπο συμπεριφοράς ή ψυχικής αντίδρασης ή ότι τέλος πάντων μας επιτρέπουν οι θεολόγοι να συνδέουμε ως χαρακτηρισμό για αυτό το Κάτι που υπάρχει στο ζώο και που αντιστοιχεί στην ανθρώπινη ψυχή καθιστόντας το ικανό να εμφανίζει ψυχικά συναισθήματα, και εμπειρίες όπως: χαρά, θλίψη, προδοσία, θυμό, απογοήτευση.
Έτσι για παράδειγμα σε ένα μεγάλο μακροχρόνιο πείραμα εξέθεσαν χιλιάδες 'χρυσαφιά' χάμστερ σε χώρους γεμάτους καπνό τσιγάρου, ενώ διατηρούσαν μια σειρά ζώων (ως μέτρο σύγκρισης) τα οποία δεν ερχόταν σε επαφή με τον καπνό. Διαπίστωσαν μάλιστα πως κανένα ζώο δεν εμφάνισε καρκίνωμα στους βρόγχους ή καρκινικά οζίδια στους πνεύμονες (Alveolar-Adeno-Ca) και πως τα χάμστερ που είχαν εκτεθεί στον καπνό έζησαν αποδεδειγμένα περισσότερο χρόνο (!) σε σχέση με αυτά που δεν τα είχαν "καπνίσει" και λειτουργούσαν ως μέτρο σύγκρισης.
Αυτό είναι φυσικό αφού ο καπνός δεν διεγείρει καθόλου τα χάμστερ, διότι δεν τα πειράζει συνήθως στον φυσικό χώρο όπου ζουν. Ζεί συνήθως σε υπόγειες κοιλότητες κάτω από το έδαφος και δεν έχει αναπτύξει κανένα κωδικό πανικού για τον καπνό. Αυτό που αναζητούσαν λοιπόν, τα καρκινώματα βρόγχων ,δεν μπόρεσαν να τα βρουν. Μετά από αυτό το αποτέλεσαμ και με βάση τα κριτήρια που ισχύουν στη σημερινή ιατρική, θα έπρεπε να είχε λήξει η συζήτηση περί σχέσης μεταξύ καπνού και καρκίνου με το αποτέλεσμα: το κάπνισμα τσιγάρου δεν προκαλεί καρκίνο.

Όμως το αποτέλεσμα αποσιωπήθηκε ή έγινε 'σχετικό': 'καπνίζοντας' εργαστηριακά ποντίκια (απογόνους των συνηθισμένων σπιτικών ποντικιών) με καπνό τσιγάρου, βρηκαν σε μερικά από αυτά όζους στους πνέυμονες, δηλαδή καρκίνωμα Alveolar, το οποίο εμφανίζουν τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα όταν έρθουν αντιμέτωποι με το φόβο του θανάτου....

.......Στα σπιτικά ποντίκια λοιπόν μπορεί να προκαλέσει κανείς καρκινικούς όζους στους πνεύμονες μέσω του καπνού, διότι αυτοί προκαλούνται από τρομερό φόβο.

Τότε είπαν, καλά "το κάπνισμα μπορεί να μην προκαλεί καρκίνο στους βρόγχους αλλά προκαλεί στους πνεύμονες". Από τότε έπαψαν να αναφέρονται σε κακρίνο των βρόγχων εξαιτίας του καπνίσματος και αναφέρουν μόνο καρκίνο των πνευμόνων. Το καρκίνωμα των βρόγχων άλλαξε απλά ετικέτα και έγινε καρκίνος του πνεύμονα απλά επειδή ήθελαν οπωσδήποτρ να αποδείξουν πως το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο."

Το κείμενο, είναι συγκλονιστικό ολόκληρο και αξίζει να το διαβάσει κανείς, αλλά, να η γνώση η ψεύτικη, για να κρύψουν, ότι άλλο κάνουν και φέρνουν ασθένειες στην κοινωνία....
Γιατι, αν δεν είναι το τσιγάρο η αιτία του καρκίνου του πνεύμονος,
τότε ποιά είναι;
Απαντήσεις;...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 12:54:43  Εμφάνιση Προφίλ
τρεχα...., υπάρχουν τόσα πολλά δείγματα παραπληροφόρησης, άλλα με υπόσταση και άλλα όχι, που αν σε κάθε μήνυμα, παραθέτουμε και ένα, τότε δεν θα συζητήσουμε για κανένα απ' αυτά.

Προς το παρόν έχουμε ανοίξει τους συμβολισμούς της Αργοναυτικής εκστρατείας. Επίσης καλό θα ήταν να διερευνήσουμε αν υπάρχει δόλος απ' την επιστήμη στην απόκρυψη πληροφοριών.

Επ' αυτών, έχεις να πεις κάτι;;;

Θα πρέπει να ακολυθήσουμε μια σειρά στα θέματα που ανοίγονται και να μην "κουτσουλάμε" από δω κι αποό κει....


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 14:41:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Τι να σου πω ρε γιάπετ...Κι εγώ που νόμιζα, ότι μιλώντας, για ψεύτικη τεκμηριωμένη γνώση,λέγοντας, αυτό το παράδειγμα, ήμουνα
μέσα στο θέμα....Προφανώς, δεν έγραψα τις μαγικές λέξεις, εξωγήινη καταγωγή, Ιάσονας,Χρυσόμαλλο δέρας...
Καλά, ακόμη την Αργοναυτική εκστρατεία, πρέπει να συζητάμε;...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 15:27:01  Εμφάνιση Προφίλ
τρεχα.... διάβασε το μήνυμά μου και θα δεις ότι δεν λεώ πως είσαι εκτός θέματος.

Λέω ότι δεν μπορούμε ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ γιατί δεν θα μπορουμε να τα αναλύσουμε.

Προσπαθησε να ακολουθήσεις μια φυσιολογική ροή.

Σε λίγο μπορεί να βρεις και κάτι άλλο που να θεωρήσεις σχετικό, θα το παραθέσεις κι αυτό για να το... συζητήσουμε;;;

Δεν θα πρέπει να μας δίνει και λίγο χρόνο προκειμένου να τοποθετηθούμε;;;
Τι λες;;;;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 15:39:14  Εμφάνιση Προφίλ
Άντε να βάλω έναν προβληματισμό, σε σχέση με την Αργοναυτική εκστρατεία, ελπίζοντας ότι θα διαβάσω και την άποψη του τρεχα.....

Είναι δυνατόν να στέκουν οι λόγοι που προβάλλονται ώς αίτια και αφορμή, γι' αυτήν;;;

Βρίσκονται ή όχι σε δυσαρμονία το μέγεθος και η σημασία της Αργοναυτικής εκστρατείας, με τους λόγους για τους οποίους υποτίθεται ότι έγινε;;;

Και τί έγινε όταν ο Ιάσων έφερε το δέρμα; Μας πληροφορεί κάποιος;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 15:44:36  Εμφάνιση Προφίλ
Οι ακόλουθες πληροφορίες είναι για τον πλανήτη NIBIRU και αποδεικνύονται ως γεγονότα χρησιμοποιώντας αστρονομικές και επιστημονικές πληροφορίες ως απόδειξη.

Η NASA αναγνώρισε την δυνατότητα το 1982 για τη ύπαρξη ενός ακόμα πλανήτη εξωτερικού του ηλιακού μας συστήματος. Ένα χρόνο αργότερα το 1983 η NASA εκτόξευσε τον δορυφόρο IRAS (Αστρονομικός δορυφόρος υπέρυθρων ακτίνων) ο οποίος εντόπισε ένα πολύ μεγάλο αντικείμενο στο διάστημα. Η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ πήρε συνέντευξη γι αυτό το γεγονός από τον επικεφαλής επιστήμονα του εγχειρήματος.

Ένα ουράνιο σώμα μεγάλο όσο ο γιγαντιαίος πλανήτης Δίας και τόσο κοντά στην Γη θα ήταν δυνατόν να είναι μέλος του δικού μας ηλιακού συστήματος κι έχει ανευρεθεί από την κατεύθυνση του αστερισμού του Ορίωνα από ένα τηλεσκόπιο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη.

Ο Gerry Neugebauer επικεφαλής επιστήμονας του εγχειρήματος είπε ''Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό. Όμως όλες οι κυβερνήσεις γνωρίζουν τι είναι και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να επιβιώσουν από το πέρασμα του Πλανήτη Χ (Nibiru)''.

Οι κυβερνήσεις αυτές γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να σώσουν όλη την ανθρωπότητα αλλά μόνο όσους νομίζουν αυτοί πως είναι κατάλληλοι για να σώσουν. Έχουν και σχέδιο, εσείς έχετε; Ή θα φύγετε ξαφνικά χωρίς να πάρετε χαμπάρι επειδή μερικοί επέλεξαν για σας έτσι;

Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα τα οποία μπορείτε να τα θέσετε ενώπιον σας για να αντιμετωπίσετε τα επόμενα δύσκολα χρόνια που θα έρθουν. Οι πρόγονοι μας έχουν επιβιώσει από καταστροφές, σεισμούς πλημμύρες και όμοιες καταστροφές και θα τα καταφέρουμε κι εμείς!

TI EINAI O NIBIRU ?

Ο Nibiru είναι ένας από τους πολλούς πλανήτες ενός σκοτεινού άστρου (καφέ νάνου). Ένα σκοτεινό άστρο είναι θεωρητικά ένα αντικείμενο κάτω από τους νόμους του Νεύτωνα κι έχει τόση μεγάλη μάζα και βαρύτητα που η ταχύτητα διαφυγής από αυτό ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός γι αυτό δεν φτάνει το φως του σε μας. Τα σκοτεινά άστρα είναι γνωστά και σαν μαύρες τρύπες του διαστήματος.

Αυτό το άστρο έχει 7 πλανήτες. Ο 6ος πλανήτης μοιάζει με την γη και ο 7ος είναι αυτός που αναφέρουμε εδώ, ο Nibiru ή Πλανήτης Χ. Ο πλανήτης που μοιάζει με τη γη είναι η πατρίδα των 'Αννουνάκι' δηλαδή οι Θεοί των προγόνων και ζουν εκεί. Ο Nibiru είναι σχεδόν ακατοίκητος και χρησιμοποιείται μάλλον σαν πολεμική βάση-σταθμός.

Όταν το σκοτεινό άστρο βρίσκεται στο περήλιον (πλησιέστερη θέση ως προς τον ήλιο μας) στις 60 με 70 αστρονομικές μονάδες (AM), η τροχιά του Nibiru η οποία στις 60 ΑΜ μπορεί να τον μεταφέρει να περάσει δια μέσου του ηλιακού μας συστήματος συνήθως κοντά από τον Δία αλλά όχι πάντοτε.

Η τροχιακή απόκλιση του Nibiru είναι περίπου 30 μοίρες στο επίπεδο του ηλιακού μας συστήματος ή της εκλειπτικής. Όμως όπως ο Nibiru κινείται ανάδρομα στο ηλιακό μας σύστημα μπορεί αυτό να αλλάξει την θέση των πλανητών και να προκαλέσει χάος και καταστροφές.

Το πέρασμα του Nibiru θα είναι θα είναι σύντομο, μόνο μερικές βδομάδες ή μήνες και αμέσως μετά θα αναχωρήσει. Έχει χρώμα φλογισμένο κόκκινο και ουρά με διαστημικά σκουπίδια και γύρω του περιστρέφονται τα φεγγάρια του.

Ο Nibiru και τα φεγγάρια του ευθύνονται χιλιάδες χρόνια πριν για την καταστροφή του πλανήτη Maldek που τώρα στην θέση του βρίσκονται οι αστεροειδείς. Επίσης ήταν η αιτία για τη δημιουργία των μυριάδων κρατήρων στην Σελήνη και στους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και των δορυφόρων τους, ως επίσης και την λοξοδρόμηση των τροχιών και των αξόνων τους.

Επίσης προκάλεσε την βύθιση της Ατλαντίδας και τον κατακλυσμό την εποχή του Νώε. Είναι φυσικός δεσμός μεταξύ του σκοτεινού άστρου του και του δικού μας ηλιακού συστήματος και εμφανίζεται περίπου κάθε 3,600 χρόνια.

Ο Nibiru είναι γνωστός από τους ανθρώπους στό αρχαίο παρελθόν της γης ως ''φτερωτός δίσκος'' ή ''δίσκος με κέρατα''.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ: Όταν ο Nibiru θα πλησιάζει το εσωτερικό ηλιακό μας σύστημα θα επιταχυνθεί νότια στην εκλειπτική περνώντας πίσω και κάτω από τον ήλιο μας σε γωνία 33 μοιρών.

Η NASA παρακολουθεί τώρα συνέχεια τον Nibiru από το τηλεσκόπιο που διαθέτει στην Ανταρκτική στον Νότιο Πόλο.

O Nibiru θα είναι ορατός από τη Γη με γυμνό μάτι από τις 15 Μαΐου 2009 ως ένα κόκκινο αντικείμενο στον ουρανό. Θα φαίνεται αρχικά από τις νότιες περιοχές της γης.

Από το Μάιο του 2011 θα είναι ορατός με γυμνό μάτι από όλους τους ανθρώπους στη γη. Την 21 Δεκεμβρίου 2012 ο Nibirru θα περάσει δια μέσου του εκλειπτικού επιπέδου του ηλιακού μας συστήματος και θα φαίνεται σαν ένα λαμπρό κόκκινο άστρο, σαν ένας δεύτερος ήλιος περίπου στο μέγεθος της Σελήνης. Σεισμοί και πολύ κακός καιρός θα προκληθούν από το πέρασμα του! Σημειώστε ότι το ημερολόγιο των Μάγιας σύμφωνα με τα γνωστά αρχαιολογικά ευρήματα τελειώνει την 21 Δεκεμβρίου 2012!

Το χειρότερο όμως, έρχεται την 14 Φεβρουαρίου 2013. Η Γη θα κινείται μεταξύ του Nibiru και του Ήλιου και θα μετατοπιστούν οι πόλοι της Γης. Επίσης, η τροχιά της θα λοξοδρομήσει! Σημαντικές αλλαγές για τον πλανήτη μας! Μεγα-Σεισμοί και Μεγα-Τσουνάμις θα δημιουργηθούν!

Και από την 1η Ιουλίου 2014, ο Nibiru δεν θα επηρεάζει πλέον τον κόσμο μας και θα κινηθεί μακρυά από το μέρος του Γαλαξία που βρισκόμαστε. H NASA γνωρίζει για τον Nibiru και για να μην πανικοβληθεί η ανθρωπότητα κρύβει όλες αυτές τις πληροφορίες!

Άνθρωποι της NASA, οι στρατιωτικές μυστικές Υπηρεσίες των Η.Π.Α, η C.I.A, υπολογίζουν ότι τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού θα εξαφανιστεί από την μετατόπιση των πόλων και τις επερχόμενες συνέπειες τους που θα συμβούν με το πέρασμα του Nibiru!

Και τα 2/3 από το 1/3 από των ανθρώπων που θα επιβιώσουν θα πεθάνουν από την πείνα και από την έκθεση στα στοιχεία της φύσης μέσα σε 6 μήνες!

Κάθε μυστική υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ και πιθανόν και σε άλλες κυβερνήσεις, γνωρίζουν τι θα συμβεί και προετοιμάζονται με μυστικά καταφύγια κλπ. Το κοινό δεν έχει προειδοποιηθεί έγκαιρα προτού να είναι αργά και η εμφάνιση του Nibiru θα διαδοθεί ως ένα αστρονομικό φαινόμενο!

Πολλοί επιστήμονες, το Βατικανό και άλλοι που γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί και άρχισαν να το αποκαλύπτουν. Το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία της Γης τα τελευταία 3,600 χρόνια περίπου αποκρύπτεται και πίσω από αυτό βρίσκονται αυτοί που ελέγχουν και έχουν την δύναμη της παγκόσμιας οικονομικής αγοράς. Αυτοί βάζουν το χρήμα σε ψηλότερη θέση από την ανθρώπινη ζωή. Στο κοινό μπορεί να δοθεί η ευκαιρία να προετοιμαστεί με το να πληροφορηθεί. Πολλές περιοχές στην γη άρχισαν να πάσχουν ωσάν μία μικρογραφία για το τι πρόκειται να συμβεί από τα γεγονότα που εκθέσαμε πιο πάνω. (Αλλαγές κλίματος, θερμοκρασία, ανώμαλες καιρικές συνθήκες, κλπ).Μείνε μέσα στο παιχνίδι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 16:38:54  Εμφάνιση Προφίλ
Φίλε Δήμο, όσο πλησιάζει το 2012 τόσο παραμύθια σαν τον πλανήτη Νιμπίρου, θα γιγαντώνονται με σκοπό να κάνουν την ανθρωπότητα να τρέμει. Γνωρίζεις πολύ καλά πώς λειτουργεί ο φόβος στον άνθρωπο και τι καταφέρνει...

Η ιστορία με τον πλανήτη χ ή Νιμπίρου ή Απόλλων ή Νέμεσις ή Φοίνιξ ή Μαρντούκ και ο κτάλογος ονομάτων που του έχουν δώσει δεν έχει τελειωμό, ξεκίνησε απ' τους αστρονόμους του Αμερικανοκού ναυτικού το 1981.

Παρατήρησαν, όπως λέει η έκθεσή τους, κάποιες ανωμαλίες στην τροχιά του Πλούτωνα και ΥΠΕΘΕΣΑΝ οτι επηρεάζεται από κάποιον πλανήτη που δεν φαίνεται.

Το 1983 ο δορυφόρος της ΝΑΣΑ, ΙΡΑΣ με υπέρυθρη ακτινοβολία εντόπισε τον "πλανήτη" προς τη μεριά του Ωρίωνα. Υπολόγισαν το μέγεθός του σαν κι αυτό του Ουρανού, ενώ άλλοι επιστήμονες είπαν ότι είναι ίσος με το Δία.

Η "ουάσιγκτον ποστ" στις 30.12.86 έγραψε, πέρα απ' την ανακάλυψη του εν λόγω "πλανήτη" και ότι θα είνι ορτός από τη γη, σαν ένα νέο αστέρι, πιθανόν, μεταξύ των ετών 2012 και 2036.
Ένας άλλος "δόκτορ" του αμεικανικού ναυτικού, το 1988 ον υπολόγισε, σε μέγεθος, τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερο απ' τη γη.

Εν όλίγοις, τίποτε συγκεκριμένο και σίγουρο.

Εδώ μπαίνει στο κόλπο ο εβραίος συγγραφέας Ζαχαρίας Σίτσιν και καταστροφολογεί, εξ' αιτίας του "πλανήτη χ" που γι' αυτόν είναι ο πλανήτης "Νιμπίρου" δηλαδή η Νέμεσις των αρχαίων Ελλήνων, καταδικάζοντας την ανθρωπότητα σε θάνατο και τη γη σε καταστροφή.

Μετά όλα δούλεψαν ρολόι αφού αυτό πολλαπλασιάστηκε από άλλους συγγραφείς και καταλαβαίνεις πως δούλεψε το ντόμινο.

Μάλιστα πολλοί "ειδικοί" λένε ότι είναι αστέρι με επτά πλανήτες και μάλιστα το περίμεναν το 1994 μετά το 1998, μετά το 2001, μετά το 2003, μετά το 2005 και παέι λέγοντας. Τώρα εναρμονίστηκαν με τα σημεία των καιρών και τον... περιμένουν το 2012.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Νιμπίρου είναι άλλο ένα βέλος στη φαρέτρα των εσχατολόγων που έχουν παρερμηνεύσει τους Μάγιας....


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 16:58:29  Εμφάνιση Προφίλ
http://astrobiology.nasa.gov/ask-an-astrobiologist/question/?id=2744


Is there a planet Nibiru that will pretty much destroy earth in 2012? I watched a video about it last night and I freaked out so bad i was shaking and crying. Is our world coming to an end in 2012? If so... why cant we just blow the thing up and call it a day?
I am really sorry that these crazy Nibiru claims have upset you. I don't want to keep answering these questions about Nibiru, but let me say once more as clearly as I can, for you and the other questioners: Nibiru does not exist. NASA has never discovered or detected Nibiru or anything remotely like it. The handful of dwarf planets that astronomers have discovered beyond Neptune are on stable orbits that will never come into the inner solar system, let alone threaten Earth. Nothing will happen in 2012. Nibiru is simply a fake, a hoax, the result of a small religious cult that is unfortunately scaring lots of people with totally false stories. David Morrison
NAI Senior Scientist
January 31, 2008


http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html


Ρε Δήμο, το 2009 πέρασε, δεν είδαμε κανένα πλανήτη...

Γιάπετ χαίρομαι που το αντιμετωπίζεις με ορθολογισμό..

Edited by - IndustrialAngel on 23/06/2010 16:58:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 17:00:29  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Φίλε Δήμο, όσο πλησιάζει το 2012 τόσο παραμύθια σαν τον πλανήτη Νιμπίρου, θα γιγαντώνονται με σκοπό να κάνουν την ανθρωπότητα να τρέμει. Γνωρίζεις πολύ καλά πώς λειτουργεί ο φόβος στον άνθρωπο και τι καταφέρνει...

Η ιστορία με τον πλανήτη χ ή Νιμπίρου ή Απόλλων ή Νέμεσις ή Φοίνιξ ή Μαρντούκ και ο κτάλογος ονομάτων που του έχουν δώσει δεν έχει τελειωμό, ξεκίνησε απ' τους αστρονόμους του Αμερικανοκού ναυτικού το 1981.

Παρατήρησαν, όπως λέει η έκθεσή τους, κάποιες ανωμαλίες στην τροχιά του Πλούτωνα και ΥΠΕΘΕΣΑΝ οτι επηρεάζεται από κάποιον πλανήτη που δεν φαίνεται.

Το 1983 ο δορυφόρος της ΝΑΣΑ, ΙΡΑΣ με υπέρυθρη ακτινοβολία εντόπισε τον "πλανήτη" προς τη μεριά του Ωρίωνα. Υπολόγισαν το μέγεθός του σαν κι αυτό του Ουρανού, ενώ άλλοι επιστήμονες είπαν ότι είναι ίσος με το Δία.

Η "ουάσιγκτον ποστ" στις 30.12.86 έγραψε, πέρα απ' την ανακάλυψη του εν λόγω "πλανήτη" και ότι θα είνι ορτός από τη γη, σαν ένα νέο αστέρι, πιθανόν, μεταξύ των ετών 2012 και 2036.
Ένας άλλος "δόκτορ" του αμεικανικού ναυτικού, το 1988 ον υπολόγισε, σε μέγεθος, τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερο απ' τη γη.

Εν όλίγοις, τίποτε συγκεκριμένο και σίγουρο.

Εδώ μπαίνει στο κόλπο ο εβραίος συγγραφέας Ζαχαρίας Σίτσιν και καταστροφολογεί, εξ' αιτίας του "πλανήτη χ" που γι' αυτόν είναι ο πλανήτης "Νιμπίρου" δηλαδή η Νέμεσις των αρχαίων Ελλήνων, καταδικάζοντας την ανθρωπότητα σε θάνατο και τη γη σε καταστροφή.

Μετά όλα δούλεψαν ρολόι αφού αυτό πολλαπλασιάστηκε από άλλους συγγραφείς και καταλαβαίνεις πως δούλεψε το ντόμινο.

Μάλιστα πολλοί "ειδικοί" λένε ότι είναι αστέρι με επτά πλανήτες και μάλιστα το περίμεναν το 1994 μετά το 1998, μετά το 2001, μετά το 2003, μετά το 2005 και παέι λέγοντας. Τώρα εναρμονίστηκαν με τα σημεία των καιρών και τον... περιμένουν το 2012.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Νιμπίρου είναι άλλο ένα βέλος στη φαρέτρα των εσχατολόγων που έχουν παρερμηνεύσει τους Μάγιας....


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/


E! Eίπα και γώ να συνεισφέρω στο θέμα με κάτι μακριά απο την τεκμηριωμένη γνώση...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 17:14:21  Εμφάνιση Προφίλ
IndustrialAngel

quote:
Γιάπετ χαίρομαι που το αντιμετωπίζεις με ορθολογισμό..

Χαίρομαι που χαίρεσαι....
Ελπίζω μόνο η χαρά σου να μην έχει την έννοια της... ευχάριστης έκπληξης.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 17:15:27  Εμφάνιση Προφίλ
Εαρινός


quote:
E! Eίπα και γώ να συνεισφέρω στο θέμα με κάτι μακριά απο την τεκμηριωμένη γνώση...

Και πολύ καλά έκανες, αναμένω τη συνέχεια......


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 17:32:33  Εμφάνιση Προφίλ
όχι ρε γιάπετ... Ειλικρινά το είπα ότι χαίρομαι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 17:49:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αυτό που δεν λες για την Αργοναυτική εκστρατεία, αγαπητέ μου Γιάπετ,όπως και κανείς άλλος, είναι, ότι αυτοί που έλαβαν μέρος σε αυτήν, ήταν συγκεκριμένα άτομα κι όχι λόγω ανδρείας μόνο, όπως λέγεται....
Αν ψάξεις τις δουλειες τους, θα βρεις που και τι πηγαν να κάνουν...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 18:26:33  Εμφάνιση Προφίλ
trexa....

quote:
Αυτό που δεν λες για την Αργοναυτική εκστρατεία, αγαπητέ μου Γιάπετ,όπως και κανείς άλλος, είναι, ότι αυτοί που έλαβαν μέρος σε αυτήν, ήταν συγκεκριμένα άτομα κι όχι λόγω ανδρείας μόνο, όπως λέγεται....

Σ' ένα διάλογο αυτό που δεν λέει ο ένας το λέει ο άλλος τρεχα...

Πες το εσύ, γιατί δεν λες αυτό που σκέπτεσαι;;;;;;


quote:
Αν ψάξεις τις δουλειες τους, θα βρεις που και τι πηγαν να κάνουν...

Πες το ντε....


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 19:27:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Εγώ δεν θέλω να το παιζω ξερόλας, φίλε μου Γιάπετ, προάγω τον διάλογο...Εσύ, που έχεις ασχοληθεί, όμως, για που, ουσιαστικά
και τι ταξίδι έκανε η Αργώ;.....Γιατί αυτοί που πήγαν στο ταξίδι,είχαν τόση συνάφεια μεταξύ τους;Τι ήταν η Κολχίδα, σαν θρησκευτική περιοχή;...
Δεν ήταν το παλιό που έφευγε, απο τη δύναμη του νεου, με τον Ιάσονα, νέο Προμηθέα, να παίρνει το σύμβολο της δύναμης;...
Αλλά, γι αυτό έλεγα, ότι υπάρχει μια άλλη πλευρά των γεγονότων, που επειδή δεν αναφέρονται, δεν πάει να πει οτι δεν συνάγονται, εκ των υπολοίπων δεδομένων, λογικά....
Φτάνει να δεις το ταξίδι σαν ταξίδι αποστολή κι όχι σαν περιπέτεια...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 19:43:00  Εμφάνιση Προφίλ
trexa.....

quote:
Εγώ δεν θέλω να το παιζω ξερόλας, φίλε μου Γιάπετ, προάγω τον διάλογο..

Ο διάλογος δεν προάγεται ρίχνοντας φωτοβολίδες.
Σε άλλα θέματα κατεβάζεις τον... ακατέβαστο, εδώ σε πήρε η ντροπή;;;


quote:
και τι ταξίδι έκανε η Αργώ;...

Πες ντε... Πρέπει να κάνουμε αίτηση;;;

quote:
Γιατί αυτοί που πήγαν στο ταξίδι,είχαν τόση συνάφεια μεταξύ τους;Τι ήταν η Κολχίδα, σαν θρησκευτική περιοχή;...

Γιατί;;;

Περιμένω να διαβάσω.

quote:
Αλλά, γι αυτό έλεγα, ότι υπάρχει μια άλλη πλευρά των γεγονότων, που επειδή δεν αναφέρονται, δεν πάει να πει οτι δεν συνάγονται, εκ των υπολοίπων δεδομένων, λογικά....

Πες για ποιά πλευρά μιλάς....ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 20:01:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Να πω μια απλή εκδοχή, για συζήτηση..
Πήγε εκεί για να αναλάβει τα σκήπτρα, για πρώτη φορά, απο τους
θεούς του σκότους, που κυβερνούσαν, μέχρι τότε τη γή,για να το μεταφέρει στους θεούς του φωτός...Απο την άλλη,έγιναν τμήματα του ταξιδιού,που,δεν καταγράφεται ορθά, τι έγινε..Περνάνε σαν πάρεργο, ενώ, ήταν η κύρια αποστολή..
Τα στοιχεία που παρέχει η Αργοναυτική εκστρατεία, είναι επαρκή για
να καταονήσει κανείς, ότι η γνώση,ήταν αυτό που πάρθηκε,απο την Κολχίδα, το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης...
Τι πέθανε, όμως, και μήπως, θέλει να ξαναρθεί τώρα;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 20:37:17  Εμφάνιση Προφίλ
τρεχα....


quote:
Πήγε εκεί για να αναλάβει τα σκήπτρα, για πρώτη φορά, απο τους
θεούς του σκότους, που κυβερνούσαν, μέχρι τότε τη γή,

Ποιοί είναι αυτοί, κατά τη γνώμη σου;;;

quote:
για να το μεταφέρει στους θεούς του φωτός..

Αυτοί ποιοί είναι;;;

quote:
Απο την άλλη,έγιναν τμήματα του ταξιδιού,που,δεν καταγράφεται ορθά,

Όπως;;;

Εννοείς έγινε ταξείδι εκτός Αιγαίου, εκτός Μεσογείου, εκτός πλανήτη;;;

quote:
η γνώση,ήταν αυτό που πάρθηκε,απο την Κολχίδα, το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης...

Δηλαδή εννοείς ότι η Αργώ πήρε μέρος σε κάποια αστρική διαμάχη για τον έλεγχο της γης;

Δεν μου είπες όμως, τι είδους θρησκευτική σημασία είχε η Κολχίδα κι εσύ πού την τοποθετείς;;;;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 20:41:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Εδώ και καιρό, αγαπητέ μου Γιάπετ, γράφω για τους χθόνιους θεούς
του σκότους,απο την οφιολατρεία, πρινο τον Κρόνο,αλλά, κανεις δεν έμοιαζε να ξέρει τίποτε, εκτός απο αναφορές στον Λάβκραφτ....
Γιατί να σας αναστατώσω;...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 20:59:04  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν πειράζει βρε, αναστάτωσέ μας.
Μπορεί να μας αρέσει κιόλας....


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 23:07:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Ποιά θρησκεία αντικατέστησε το 12θεο στην Ελλάδα, αγαπητέ μου Γιάπετ;....Εννοώ, ποιά ήταν αρχικά, άσχετα απο το αν ενώθηκαν με το 12θεο,σαν καλυψη μετά....Ποιοί ήταν οι ...κακοί εκεί, θυμάσαι;
Αυτοί θέλουν να ξαναγυρίσουν...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2010, 23:37:37  Εμφάνιση Προφίλ
Τελικά σου είναι αδύνατο να συζητήσεις σαν άνθρωπος.

Δεν θυμάμαι, θα μου θυμίσεις ή θα το παίζεις ότι ξέρεις αλλά δεν μπορείς να πεις;;;

Ποιοί θέλουν να ξαναγυρίσουν;;;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2010, 01:27:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo
Άντε, μας έφαγε η αγωνία…

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2010, 09:52:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Το ξέρω, ότι εκτός απο σχολιασμό των άλλων, δεν σας συγκινεί
τίποτε περισσότερο αλλά, να με κατηγορείς στο ένα και να το
κάνεις εσύ αλλού είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, elo....
Λίγο έργο ανάλογο των θέσεων μας,γινεται;
Εκτός, είπαμε, αν δεν ειμαστε όλοι ίσοι...
Ή αν υπάρχει ανωριμότητα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2010, 10:54:50  Εμφάνιση Προφίλ
Ωχ!!! Ανώριμος τελικά και ο Elo...κανας καλός ρε παιδιά , δεν υπάρχει τελικά???

Μόνο ο Αερινός είναι καλό παιδί 'δώ μέσα...???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2010, 13:12:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Έλα μωρέ, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, εδώ μέσα..
Μια μεγάλη παιδική χαρά...
Δεν ξέρω αν το προσέξατε....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2010, 14:42:05  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Έλα μωρέ, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, εδώ μέσα..
Μια μεγάλη παιδική χαρά...
Δεν ξέρω αν το προσέξατε....

Μακάρι φίλε μου , να είμαστε πάντα παιδιά..με αγνή καρδιά..


Μείνε μέσα στο παιχνίδι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2167969
Maintained by Digital Alchemy