ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 28
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/11/2003, 20:43:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
"Η Κύπρος αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο"

Ο υπεύθυνος για την διεύρυνση Γκύντερ Φερχόιγκεν είπε οτι μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο η μη επίλυση του κυπριακού και οταν έλθει ο καιρός για να αποφασιστεί κατα πόσο η Τουρκία θα αρχίσει τις ενταξιακές.

"Η Κύπρος αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο"
Ο Φερχόιγκεν που τόνισε οτι δεν συνδέεται μόνο με την Τουρκία η λύση του κυπριακού είπε οτι :"Μόνο που μπορούμε να περιμένουμε μια επικοδομοιτική συμπεριφορά απο την Τουρκία. Και αυτό μπορεί να αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο επειδή δεν επιλύεται το πρόβλημα ενώ μπορεί να αποτελέσει μια ζημιά για την ένταξη της Τουρκίας. Μόνο που η Επιτροπή ενώ δεν αποφάσισε κατα πόσο η Τουρκία θα είναι υποψήφια για ένταξη δεν επίλυσε το πρόβλημα."
Οι προειδοποιήσεις του Φερχόιγκεν
Στην συνέντευξη του Φερχόιγκεν που έδωσε την Μπέρλινερ Τσάιτουγκ είπε οτι "με τις τρομοκρατικές επιθέσεις εύχομαι αυτό να μην επηρεάσει τις ενταξιακές. Μόνο που οι τρομοκράτες μπορούν να επηρεάσουν την επιτυχία της Τουρκίας και να την εμποδίσουν στο δρόμο του φιλελευθερισμού, του εκδημοκρατισμού και του εκσυγχρονισμού της Τουρκίας. Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Γερμανία με κάθε ευκαιρία δηλώνουν οτι δεν θέλουν την Ευρώπη στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους και αυτό δεν το θεωρώ σωστό."
Ο Φερχόιγκεν που υπερασπίστηκε την άποψη οτι δεν θα είναι εύκολες οι μεταρυθμίσεις και οτι θα πρέπει η κοινωνία να είναι αποφασιστική είπε οτι "έτσι παρουσιάζεται σαν αναγκαιότητα η ευρωπαϊκή προοπτική. Με αυτή την προοπτική θα πρέπει να αποτελεί την βάση των μεταρυθμίσεων αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση ενώ είναι στο χέρι της κατα πόσο θα πετύχει τα επίπεδα της Ευρώπης στην Τουρκία."
"Είναι προς όφελος όλων μας η Τουρκία να είναι κοντά μας"
Στις συναντήσεις που συνεχίζονται για την ένταξη στην Ε.Ε. όπως τόνισε ο Φερχόιγκεν είναι προς όφελος της Ε.Ε. "είναι προς όφελος όλων μας για την Τουρκία να είναι ένα κράτος δικαίου που θα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία. Αν υπάρχει θέμα για τις σχέσεις Ισλάμ και Δύσης στον 21ο αιώνα έχουμε ανάγκη αυτό να γίνει απο κοινού με την Τουρκία." Ο Φερχόιγκεν είπε οτι "η Τουρκία για να γίνει μια δημοκρατική χώρα έχει να κάνει πολλά αλλά υπάρχουν ελλείψεις στη δικαιοσύνη και τις βασικές ελευθερίες. Και τα προηγούμενα χρόνια η Τουρκία έκανε σημαντικές αλλαγές για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων. Και μέχρι τώρα ήταν αποφασισμένη για τις μεταρυθμίσες αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν."
Ο Φερχόιγκεν που τόνισε οτι δεν περιμένουν τίποτα απο την Τουρκία είπε οτι "είναι δικαίωμα της Τουρκίας να αναμένει απόφαση σχετικά με το πότε θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Το καλύτερο είναι να μην μείνουμε στα χρονοδιαγράμματα αλλά δεν μας βοηθά η μη εφαρμογή των όρων για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις."

Kibris | --------


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2003, 13:21:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Το σχέδιο Ανάν και η αόριστη πολιτική


Οι επικρίσεις για όσους δεν θέλουν να υπογραφεί το σχέδιο Ανάν είναι σημαντικές για το μέλλον μας. Με μια νέα διευθέτηση που αναμένουν η κάθε μια απο τις δύο κοινότητες, νέο κοινωνικό συμβόλιαιο το οποίο θα μπορεί να καταστρέψει τα όνειρα και των δύο πλευρών. Και εγκυμονεί ένα κίνδυνο για συγκρούσεις για οσα αυτά αναμένουμε να μας εφαρμόσου.

Το σχέδιο Ανάν και η αόριστη πολιτική
Όπως ανακοίνωσε στον Ελληνοκυπριακό τύπο ο Παπαδόπουλος οτι δεν θα υπέγραφε το σχέδιο Ανάν και αυτή έτυχε ευρείας κάλυψης απο τον Ελληνοκυπριακό τύπο. Και σε ανακοίνωση του σήμερα στον Τουρκοκυπριακό τύπο ο Παπαδόπουλος τονίζοντας οτι θα εργαστεί για να εφαρμοστεί το σχέδιο είπε οτι θα πρέπει το σχέδιο να γίνει αποδεκτό και να αλλάξουν βασικές παράμετροι του. Ίσως η Ελλάδα να προειδοποίησε με σκληρότητα τον Παπαδόπουλο. Δηλαδή το σχέδιο όπως έλεγε στην πρώτη του ανακοίνωση θα ιδρυθεί στη βάση δύο κρατών αλλά ο Παπαδόπουλος με τις αλλαγές που θέλει να κάνει έτσι θα το αποδεχθεί. Και έτσι με αυτή την ανακοίνωση ποιά να θεωρήσουμε ορθή; Δυστυχώς και σε κάθε μια απο τις δύο ανακοινώσεις γίνονται αποδεκτές θέσεις απο τους πολιτικούς. Και ενώ μια μερίδα πολιτικών υπερασπίζεται οτι θα δημιουργηθούν δύο κράτη με το σχέδιο Ανάν μια άλλη ομάδα λέει οτι με το σχέδιο θα συνεχιστεί το υφιστάμενο κράτος. Και με αυτές τις θέσεις συμφωνούν και Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.
Στην Ελληνοκυπριακή πλευρά : α) οι κύκλοι που θέλουν να υπογραφεί το σχέδιο θέλουν να το υπογράψουν επειδή σύμφωνα με αυτούς δεν θα υπάρχει διχοτόμηση και θα συνεχιστεί η Κυπριακή Δημοκρατία. β) οι κύκλοι που δεν θέλουν να το υπογράψουν υποστηρίζουν οτι θα υπάρχει η διχοτόμηση και δεν θα συνεχίζεται η κυπριακή δημοκρατία.
Στην Τουρκοκυπριακή πλευρά :α) αυτοί που θέλουν να το υπογράψουν είναι επειδή δεν θα συνεχίζεται η κυπριακή δημοκρατία αλλά ούτε και θα ιδρυθεί νέο κράτος. β) απο την άλλη αυτοί που δεν θέλουν να το υπογράψουν είναι επειδή θα συνεχιστεί η Κυπριακή Δημοκρατία και επειδή δεν θα ιδρυθεί ούτε νέο κράτος αλλά θα αναγνωριστεί το υφιστάμενο.
Και όσοι επικρίνουν τους κύκλους που θέλουν να το υπογράψουν αυτό είναι σημαντικό για το μέλλον μας. Επειδή με μια νέα διευθέτηση και στις δύο κοινότητες υπάρχουν διαφορετικές προσδοκίες , ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο μπορεί να χαλάσει τα όνειρα και των δύο πλευρών. Και εγκυμονεί κίνδυνο σύγκρουσης αν γίνουν αυτά που περιμένουμε.

Cumhuriyet- Kuzey Kıbrıs | Kudret AKAY (Yeni Siyaset)


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2003, 13:22:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Αντίστροφη μέτρηση... 16 ημέρες πριν τις εκλογές στα κατεχόμενα


Συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία

Λευκωσία: Δεκάξι ημέρες απομένουν από τη 14η Δεκεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των λεγόμενων βουλευτικών εκλογών στα κατεχόμενα. Τα κόμματα συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία, ενώ δέκα εθνικιστικές οργανώσεις με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την υποστήριξή τους στον Τ/κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται ότι καθήκον όλων είναι να αντιτίθενται στο σχέδιο Ανάν.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην κατεχόμενη Λευκωσία η εκδήλωση του Κινήματος Ειρήνης -Δημοκρατίας του Μουσταφά Ακιντζί, υπό τον τίτλο "Γιορτή της Δημοκρατίας και Ειρήνης". Ο Τ/κ πολιτικός κάλεσε όλους να ψηφίσουν το κίνημα για να λυτρωθούν, κατά την έκφρασή του.

Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στην εκδήλωση ήταν "Την άνοιξη στην Ευρώπη", "Δεν παρεμποδίζεται η ειρήνη στην Κύπρο", "Ενότητα - Αλληλεγγύη - Αγώνας".

Σε ομιλία του ο κ. Ακιντζί είπε ότι το κατοχικό καθεστώς επιδιώκει τη φίμωση του Τύπου και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από τη μη επίλυση του κυπριακού προβλήματος μέχρι την 1η Μαΐου 2004.

Σύμφωνα με τα τ/κ φύλλα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι το ψευδοκράτος θα συνεχίσει να υπάρχει "με τη σημαία και τον ύμνο του και μετά το σχέδιο Ανάν" και πρόσθεσε πως αν δεν εξευρεθεί λύση κινδυνεύει η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Λοϊζίδου είπε ότι παρόμοιες υποθέσεις συνεχώς θα παρουσιάζονται αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό και εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία θα καταβάλει τελικά την αποζημίωση.

Τα περισσότερα τ/κ φύλλα δημοσιεύουν δισέλιδη διαφήμιση του Δημοκρατικού Κόμματος του Σερντάρ Ντενκτάς, η οποία αποκαλεί τους αρχηγούς των τριών αντιπολιτευομένων κομμάτων "κομπάρσους ενός σεναρίου" και τους διαμηνύει ότι άσχετα αν οι ίδιοι νομίζουν ότι είναι πρωταγωνιστές στην ουσία είναι "δολώματα" τα οποία, απλώς, παίζουν το ρόλο τους.

Ο υιός Ντενκτάς ζητεί να πληροφορηθεί "το σκηνοθέτη του έργου", ενώ προειδοποιεί ότι "σίγουρα το σενάριο θα αλλάξει".

Φιλελεύθερος | ΚΥΠΕ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2003, 13:23:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ένταξη στην ΕΕ με ταυτόχρονη λύση του Κυπριακού επιθυμεί η ε/κ πλευρά

Θα ζητήσουμε επανέναρξη των συνομιλιών

Αθήνα: Η ελληνική κυπριακή πλευρά θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Μάιο του 2004 με λυμένο το Κυπριακό. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος από την Αθήνα όπου βρίσκεται για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των επίσημων επαφών του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι μόνο μέσω δικοινοτικών διαπραγματεύσεων στη βάση του Σχεδίου Ανάν προσβλέπει η ε/κ πλευρά σε λύση του Κυπριακού. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική για επίλυση του Κυπριακού εκτός από το Σχέδιο Ανάν.

Ανέφερε επίσης ότι η θέση των τ/κ κομμάτων που αντιτίθενται στην πολιτική Ντενκτάς όσον αφορά το Κυπριακό δεν είναι πολύ καθαρή, τουλάχιστον όμως, όπως είπε, οι αρχηγοί των κομμάτων αυτών δέχονται να συνομιλήσουν στη βάση του Σχεδίου Ανάν. Πρόσθεσε ότι με τον κ. Ντενκτάς είναι αδύνατο να επιτευχθεί λύση εάν αυτή δεν εξυπηρετεί τις προσδοκίες του Τ/κ ηγέτη που είναι λύση στη βάση χωριστών κρατών.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι αμέσως μετά τις εκλογές στα κατεχόμενα και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, η ελληνοκυπριακή πλευρά σκοπεύει να ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών επανέναρξη των συνομιλιών.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την Τιτίνα Λοϊζίδου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να εμπλακεί σε οιανδήποτε διαδικασία διαπραγμάτευσης εφαρμογής της απόφασης του ΕΔΑΔ και πρόσθεσε ότι η υπόθεση Λοϊζίδου τοποθετεί τις αρχές που πρέπει να διέπουν τη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα γίνει αποδεκτός οποιοσδήποτε συμβιβασμός στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου αφού όπως είπε κάτι τέτοιο θα σημαίνει περιφρόνηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ανέφερε εξάλλου ότι εδώ και τρεις μήνες γίνονται προσπάθειες για να επιλυθούν τα προβλήματα που θα προκύψουν μετά την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη διαχωριστική γραμμή και εξέφρασε αισιοδοξία ότι τα προβλήματα αυτά θα λυθούν σύντομα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ και θα προβεί σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Φιλελεύθερος | ΚΥΠΕ


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2003, 13:24:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Αναβλήθηκε και πάλι η απόφαση για την υπόθεση Λοϊζίδου

Η επιτροπή των πρέσβεων του Συμβουλίου της Ευρώπης ανάβαλε για μια εδβομάδα την απόφαση για την Τιτίνα Λοϊζίδου.

Αναβλήθηκε και πάλι η απόφαση για την υπόθεση Λοϊζίδου
Στην συνάντηση που έγινε χθές επειδή δεν υπήρχε σύμπτωση απόψεων αποφασίστηκε οτι η επιτροπή συναντηθεί για το θέμα σε μια εβδομάδα. Στην προηγούμενη συνάντηση για να εφαρμοστεί η απόφαση απο την Τουρκία δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας. Η Τουρκία που τόνισε οτι είναι έτοιμη να πληρώσει τις αποζημιώσεις θέλει να παρθούν μέτρα έστι ώστε μέχρι το 2005 να πληρωθεί η αποζημιώση και να υπάρχει εγγύηση για το οτι η Λοϊζίδου δεν θα επιστρέψει στο σπίτι και την περιουσία της . Η Τουρκία που θέλει να τελειώνει το θέμα με την απόφαση για να μην υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις είπε οτι Ελληνοκυπριακή και Ελληνική πλευρά εναντιώνονται σε αυτό. Στην απόφαση που πήρε η επιτροπή η Τουρκία θέλει να εφαρμοστεί η απόφαση αλλιώς την προειδοποίησαν οτι θα παρθούν μέτρα εναντίον της Άγκυρας. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρήκε οτι η Τουρκία έχει άδικο και οτι ενώ συνεχίζονται τα εμπόδια για την Λοϊζίδου για να επιστέψει στην περιουσία της δεν μπορεί μετά την Ειρηνευτική Επιχείρηση ούτε καν να εκμεταλλευθεί την περιουσία της.

Birlik

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2003, 13:25:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Η υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου

Η υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου αποτελεί ένα από τα ισχυρά όπλα που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία στην προσπάθεια που καταβάλλεται για επίλυση του Κυπριακού.


Η υπόθεση ωστόσο αυτή δεν μπορεί από μόνη της να λύσει το Κυπριακό. * Ναι, αποτελεί ένα σοβαρό μοχλό πίεσης προς την Τουρκία.
* Ναι, θέτει κάποιες σοβαρές παραμέτρους στην αντιμετώπιση του εδαφικού και γενικότερα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν είναι όμως δυνατόν να εξαναγκάσει την Τουρκία, όπως νομίζουν ορισμένοι πολιτικοί μας ηγέτες, να συρθεί σε λύση του Κυπριακού.
Εάν η Τουρκία αποφασίσει να τηρήσει κατά γράμμα αυτή την απόφαση, θα πρέπει αύριο κιόλας να επιτρέψει στην Τιτίνα και κατ' επέκταση σε όλους τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Θα πρέπει επίσης να πάρει τα στρατεύματα της και να φύγει από την Κύπρο όπως ήρθε το 1974 και να επιστρέψουμε όλοι στο καθεστώς της Ζυρίχης.
Σίγουρα αν γίνονταν τα πιο πάνω θα ήμασταν κάτι παραπάνω από ευτυχείς, ωστόσο, η πολιτική μας ηγεσία ας κατανοήσει επιτέλους ότι όλα αυτά είναι ευσεβοποθισμοί. Ας σταθμίσουμε λοιπόν τα πράγματα περισσότερο ρεαλιστικά.
Η υπόθεση της Τιτίνας βοηθά στην επίλυση του Κυπριακού υπό την έννοια ότι ανέτρεψε την πάγια θέση της Τουρκίας ότι το Κυπριακό λύθηκε το 1974. Αυτή η υπόθεση όμως ποσώς δεν σημαίνει ότι μπορεί να δώσει και την τελική λύση του προβλήματος. Δυστυχώς αυτή την εντύπωση άρχισαν τις τελευταίες μέρες να δίνουν κάποιοι πολιτικοί μας ηγέτες, καλλιεργώντας για ακόμα μια φορά ψευδαισθήσεις στην Κοινή Γνώμη της Κύπρου.
Το Κυπριακό όμως θα λυθεί μέσα από συνομιλίες των δύο πλευρών, μέσα από οδυνηρούς συμβιβασμούς και -δυστυχώς- υποχωρήσεις κυρίως της δικής μας πλευράς. Εν ολίγοις η υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου δεν προσφέρεται για κανενός είδους "πρόταξη", οδηγώντας την Κύπρο με μαθηματική ακρίβεια σε παρωχημένες λογικές της δεκαετίας του 1980.

Πολίτης


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 20:19:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
"Προειδοποιούμε"

Ο πρωθυπουργός Έρογλου είπε για την ομιλία που έκανε ο Γκύντερ Φερχόιγκεν στην Βελγική Γερουσία οτι "όπως σε κάθε διπλωματική κίνηση και πολιτική δεν γνώριζε σοβαρά πράγματα".

"Προειδοποιούμε"
Ο Έρογλου που τόνισε οτι επικρίνονται τα λεγόμενα του Φερχόιγκεν οτι "οι εκλογές σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας και ΤΔΒΚ θα είναι σημαντικές για το σχέδιο Ανάν αλλά και για τις Ένοπλες Δυνάμεις" είπε οτι "αυτή η γραφειοκρατία θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και προειδοποιούμε για τυχόν άλλες συμπεριφορές." Ο Έρογλου στην γραπτή του ανακοίνωση που έκανε για το θέμα για το κατα πόσο τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι έγκυρα μόνο αν κερδίσει η αντιπολίτευση όπως δήλωσε και υπερασπίστηκε είναι φανερό οτι όλα αυτά αναλύονται με προηγούμενες ομιλίες τους και αποτελούν προσβολή.
Ο Έρογλου που δήλωσε οτι παρουσιάζεται μια συμπεριφορά για την γραφειοκρατία απο όργανα της Ε.Ε. δήλωσε οτι είναι ξεχωριστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το οικοδόμημα της Ε.Ε. και οτι έτσι χαλά η αποστολή του Φερχόιγκεν για την Ε.Ε. Ο Έρογλου για τις εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου κατα πόσο θα αναγνωριστούν η όχι είπε οτι έχουν σημασία για το μέλλον του Τουρκοκυπριακού λαού και του κράτους του τονίζοντας κατα πόσο θα είναι ανεξάρτητες και δίκαιες οι εκλογές είπε οτι είναι φυσικό δικαίωμα του λαού να αναμένει απο κράτη και απο διεθνής οργανισμούς να αναγνωριστούν και να γίνουν αποδεκτά τα αποτελέσματα των εκλογών. Ο Έρογλου τόνισε οτι μπορεί να αποτελεί κομμάτι των παιγνιδιών που παίζονται και τον διεργασιών για να επισκιάσουν τις προσπάθειες ξένων δυνάμεων.
"Δεν έχουν δικαίωμα να συζητούν"
Ο Έρογλου που επανέλαβε οτι θα μπορούν να έλθουν διεθνείς παρατηρητές που θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκλογές και οτι δεν στάληκαν τόνισε οτι δεν μπορούν να συζητούν για τις εκλογές απο τη στιγμή που δεν το έχουν κάνει. Επίσης είπε "τον τελευταίο καιρό ανακοινώνουν διάφορα και με τις προειδοποιήσεις τους υποστηρίζουν οτι Ελληνοκυπριακή και Ελληνική πλευρά έχουν κάνει λάθος για την πολιτική τους στην Ε.Ε. και πρέπει να πάρουν σοβαρά τις προειδοποιήσεις μας."
Ο Έρογλου είπε οτι δεν γίνεται αποδεκτή η επίθεση του Φερχόιγκεν για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και δήλωσε οτι στην Κύπρο χύθηκε πολύ αίμα του τουρκικού στρατού. Ο Έρογλου που είπε οτι πέτυχαν τα ειρηνικά τους καθήκοντα και οτι δεν πρέπει να θεωρούν οτι ο Τουρκικός στρατός παρεμβάλει εμπόδια για την ειρήνη στην Κύπρο αλλά οτι θα μπορούν να δουν άλλα εκτός απο αυτά που λέει ο Φερχόιγκεν. Ο Έρογλου που χαρακτήρισε γελοία τα λεγόμενα σχετικά με τον ρόλο του Ραούφ Ντενκτάς και της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ απο τον Φερχόιγκεν τελειώνει ως εξής την ανακοίνωση του : "οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. θα πρέπει να γνωρίζουν οτι αν ο Φερχόιγκεν συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά δεν γίνει αποδεκτός απο κανένα αξιωματούχο μετά τις εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου."

| Vatan |

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 20:21:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Τζεμ Ουζάν: 'η αποτυχία των παλιών πολιτικών να λύσουν το κυπριακό, είναι ντροπή'

Ο πρόεδρος του Κόμματος Νέων Τζεμ Ουζάν είπε: ‘το κυπριακό ζήτημα υπάρχει τριάτνα χρόνια τώρα και η αποτυχία των παλιών πολιτικών που κάθονταν στα αξιώματα της πρωθυπουγίας και υπουργείου εξωτερικών, ακόμη και του προέδρου της δημοκρατίας, είναι ντροπή’.


Τζεμ Ουζάν: ‘Η αποτυχία των παλιών πολιτικών να λύσουν το κυπριακό είναι ντροπή’
Ο Ουζάν στην ομιλία του στο συνέδριο αναζήτησης λύσης στην Κύπρο που διοργανώθηκε από την προεδρία του ARGE της πόλης της Άγκυρας του GP, υποστήριξε την άποψή του ότι το κυπριακό δε λύθηκε εξαιτίας των πολιτικών.
‘Η Κούβα ζει από το 1960 κάτω από το εμπάργκο των ΗΠΑ αλλά όλες οι χώρες την αναγνωρίζουν και έχει μακρινά δρομολόγια. Μόνο η βόρεια Κύπρος δεν αναγνωρίζεται’, είπε ό Ουζάν και πρόσθεσε τα εξής:
‘Η ΕΕ λέει σ’ εμάς (αν δε λυθεί το κυπριακό δεν μπαίνετε). Η Ελλάδα μπήκε το 1979. Γιατί δε ρωτήθηκε η Ελλάδα; [Ας υποθέσουμε ότι η Τουρκία πρόδοσε την Κύπρο,έστω σε όλα, ας πει αύριο ότι δε θα θέλουν τα γράμματα (x, q) στο αλφάβητο, ξέρουμε όλοι γιατί]. Πρέπει να ξέορυμε τις προθέσεις των ανθρώπων που κάθονται στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, ώστε σύμφωνα μ’ αυτές να ρίξουμε τους ανθρώπους μας. Λύστε το κυπριακό λένε· [καλά, αφού όταν μας πάρουν στην ΕΕ δε θα υπάρχει βόρεια και νότια Κύπρος, τότε γιατί ζορίζονται;]’
Ο Ουζάν που είπε ότι στην Κύπρο ζουν περίπου 200 χιλιάδες άτομα εξέφρασε την άποψη ότι είναι εύκολο να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα ενός τόσο μικρού πληθυσμού, αυτό που είναι σημαντικό είναι η θέληση.
Ο Ουζάν είπε: ‘παίρνουν δασμούς ακόμη κι απ’ το χαλούμι που έρχεται απ’ την Κύπρο’ και συνέχισε ως εξής: ‘Στη βόρεια Κύπρο το εισόδημα είναι περίπου 3 χιλιάδες δολάρια το άτομο ενώ στη νότια 13 χιλιάδες δολάρια. [Όταν λένε άντε ελάτε στο νότο, να μπούμε μαζί στην ΕΕ, οι άνθρωποι στο βορά πηγαίνουν στο νότο μ’ αυτό το όνειρο. Το πρόβλημα είναι φανερό, η λύση είναι φανερή, αλλά το κυπριακό υπα΄ρχει 30 χρόνια τώρα και η αποτυχία των παλιών πολιτικών που κάθονται στην πρωθυπουργία στην Αγκυρα, στο υπουργείο εξωτερικών, ακόμη και στην προεδρία της δημοκρατίας, είναι ντροπή’.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΟΫΣΑΛ
Ο σύμβουλος του προέδρου της δημοκρατίας Ρ. Ντενκτάς Μιουμτάζ Σοϋσάλ είπε ότι το κυπριακό πρέπει να γίνει πρόβλημα της ΕΕ, ότι το ατού που είχε η Τουρκία στο χέρι της το έπαιξε λάθος. Ο Σοϋσάλ είπε ότι η Τουρκία πρέπει να δείξει έντονη αντίδραση στην προσφυγή για την ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι στην πρεπίπτωση που φέρουν την Τουρκία στην αγορά της ΕΕ πρέπει να μην υπογράψει τη συμφωνία της τελωνειακής ένωσης.

| Kibris |


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 20:23:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ξεσηκωθείτε

Τα λόγια του Φερχόιγκεν ‘στην Κύπρο δε θα υπάρξει βία και ξεσηκωμός γιατί ο λαός δεν το θέλει και δεν το αγαπάει’ στην πραγαμτικότητα είχαν τη σημασία ‘εμείς θέλουμε βία και ξεσηκωμό στην Κύπρο, αλλά ο λαός δε θέλει και δεν το αγαπάει’!
Η ορθότητα της είδησης σχετικά με την προχθεσινή ανακοίνωση του Φερχόιγκεν ανακίνησε υποψίες. Ενώ ο ευρωβουλευτής Οζάν Τζεϋχούν δηλώνει ότι αμφιβάλλει αν είναι σωστή αυτή αυτή η είδηση, ο δημοσιογράφος του πρακτορείου Αναντολού που διέδοσε την είδηση λέει: ‘έχω μαγνητοταινίες’…


Τα λόγια του Φερχόιγκεν έγιναν αντιληπτά στην κοινωνία μας ως προτροπή για εξέγερση
Ξεσηκωθείτε
Τα λόγια του Φερχόιγκεν ‘στην Κύπρο δε θα υπάρξει βία και ξεσηκωμός γιατί ο λαός δεν το θέλει και δεν το αγαπάει’ στην πραγματικότητα είχαν τη σημασία ‘εμείς θέλουμε βία και ξεσηκωμό στην Κύπρο, αλλά ο λαός δε θέλει και δεν το αγαπάει’!
Η ορθότητα της είδησης σχετικά με την προχθεσινή ανακοίνωση του Φερχόιγκεν ανακίνησε υποψίες. Ενώ ο ευρωβουλευτής Οζάν Τζεϋχούν δηλώνει ότι αμφιβάλλει αν είναι σωστή αυτή αυτή η είδηση, ο δημοσιογράφος του πρακτορείου Αναντολού που διέδοσε την είδηση λέει: ‘έχω μαγνητοταινίες’…
Ο Φερχόιγκεν, παρά τις βίαιες αντιδράσεις δεν έκανε χτες καμιά ανακοίνωση. Ενώ το ευρωκοινοβούλιο θα αποφασίσει αφού ακούσει τις μαγνητοταινίες…
Ο Φερχόιγκεν βομβαρδίστηκε στην Τουρκία και την Κύπρο από όσους εναντιώνονται στη λύση και την ΕΕ… Ο Ντενκτάς είπε ‘ο Φερχόιγκεν μοιάζει με ελέφαντα σε κατάστημα με πορσελάνες’ και ζήτησε να [απομακρυνθεί από το καθόκον του]… Ενώ ο Σερντάρ Ντενκτάς ανακήρυξε το Φερχόιγκεν ‘ανεπιθύμητο πρόσωπο’ στη χώρα μας… Εξαιτίας των λόγων του για τις ένοπλες δυνάμεις,. Ο Αμπντουλλάχ Γκιουλ επέκρινε το Φερχόιγκεν και είπε: ‘αυτά τα λόγια δεν μπορούν να γίνουν δεκτά…
Έντονες αντιδράσεις στο Φερχόιγκεν υπήρξαν κι απ’ τα πολιτικά κόμματα στην Τουρκία… Στην ανακοίνωση που έκανε το CHP αναρωτιέται ‘υπάρχουν άνθρωποι στην Άγκυρα που ενθαρρύνουν αυτές τις κουβέντες;’

| AfriCA


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 20:26:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ανακοίνωση απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή : Δεν αναγνωρίζονται οι εκλογές στην ΤΔΒΚ

Ο υπεύθυνος επίτροπος της Ε.Ε. για την διεύρυνση Γκύντερ Φερχόιγκεν διαμέσου του εκπροσώπου του Τζιάν Χριστόφ Φιλόρι στην ανακοίνωση του αναφέρθηκε σε κάποιες προτάσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην ομιλία που έκανε στις Βρυξέλλες και όπως αυτές μεταδόθηκαν απο το πρακτορείο Ανατολή.

Ανακοίνωση απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή : Δεν αναγνωρίζονται οι εκλογές στην ΤΔΒΚ
Ο Φερχόιγκεν που μιλούσε στην Βελγική εκουσία είπε οτι μετάφραζαν στα γαλλικά και στα ολλανδικά για τους γερουσιαστές και οτι πήραν τις απαντήσεις και τις ερωτήσεις απο τα γερμανικά της ομιλίας του Φερχόιγκεν. Επίσης είπε οτι μιλώντας κάποιες απο τις προτάσεις του παρερμηνεύθηκαν. Για την συγκεκριμένη ομιλία είπε οτι την παρακολούθησε ο ανταποκριτής στις Βρυξέλλες του πρακτορείου Ανατολή και οτι παρουσίασε διαφορετικές απόψεις που τις βρήκε απο την γαλλική μετάφραση. Οι Φερχόιγκεν και Φιλόρι για την συγκεκριμένη είδηση έκαναν ανακοίνωση οτι άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητα χθές το απόγευμα διάφορες επικρίσεις. Και ανέμεναν το κείμενο στα γερμανικά και την μετάφραση που έκανε το πρακτορείο Ανατολή. Στην ανακοίνωση ο Φερχόιγκεν λέει οτι αν κερδίσει η αντιπολίτευση τότε τα αποτελέσματα θα γίνουν αποδεκτά και είπε οτι δεν αναγνωρίζουν τις εκλογές και οτι πάρθηκαν αποφάσεις για αυτό και δεν είναι σωστές οι απόψεις. Στην ανακοίνωση τονίζεται οτι η Ε.Ε. δεν αναγνωρίζει τις εκλογές ούτε και το κοινοβούλιο και τονίζεται οτι είπαν πολύ καλά πράγματα για το σχέδιο Ανάν αν το πρόβλημα επιλυθεί στη βάση του σχεδίου Ανάν. Στην ανακοίνωση του Φιλόρι για τον ρόλο του Ντενκτάς και κατα πόσο υπάρχει απόφαση ο Φερχόιγκεν λέει τα εξής : "Ο Ντενκτάς οτι και να σκεφτεί αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Δηλώθηκε οτι τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία τον συνδέουν με το θέμα της Ε.Ε."
Ο εξπρόσωπος είπε οτι την ακριβή μετάφραση την πήρε το πρακτορείο Ανατολή και τόνισε οτι έπρεπε να την προσαρμόσουν για να αποδοθούν σωστά οι απόψεις του Φερχόιγκεν


| Kibris | ------

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2003, 11:56:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Άντε γειά ψεύτη

Ο δικός μας ο θείος Χουσεϊν και οι ιστορίες του που λέγονται στις πλατείες των χωριών.

Άντε γειά ψεύτη
Μια μέρα πήγε στο σπίτι και έβαλε μια πέτρα. Και την πέτρα την διάλεξε πολύ δύσκολα. Αλλά ο κύριος Χουσεϊν δεν άναψε την φωτιά. Έκανε ακόμα δύο βήματα κτύπησε ακόμα μια φορά. Έριξε ακόμα μια πέτρα και κτύπησε αυτή την φορά 50 πουλιά. Ο Χουσεϊν πέτυχε τον σκοπό του χωρίς να δεί ακόμα. Και στο τρίτο κτύπημα κτύπησε 50 πέρδικες. Και γύρισε πίσω να ανάψει φωτιά. Και οταν τις μέτρησε τις πέρδικες είδε οτι ήταν 49. Αλλά που πήγε η 50η πέρδικα και κοίταξε αλλά είδε οτι πετούσε στον αέρα. Και ενώ τα έλεγε αυτά όλοι τον άκουγαν και τον θαύμαζαν. Ρώτησα τότε τον Χουσεϊν "αλήθεια είναι σοβαρά αυτά που λές;" Και αυτός είπε οτι "αυτά είναι όλα αλήθεια. Κοίτα όλοι πόσο χαρούμενοι είναι. Στάσουν για να σου που την περιπέτεια μου με ένα ψάρι που δεν μπορούσα να το πιάσω."
Αλλά δεν αλλάζει ο κύριος Χουσεϊν. Αλλά κάνει ζημιά σε κανένα; Όχι γιατί τις ιστορίες του τις πιστεύεις ο ίδιος και με όλες αυτές τις ιστορίες όλοι γελάνε και ο κύριος Χουσεϊν ο ηλικιωμένος κύριος μας. Ορίστε να λές. Δυστυχώς δεν βλάπτει κανένα αλλά υπάρχουν αυτοί που τις πιστεύουν. Και κάθε μέρα, κάθε ώρα ακόμα και κάθε λεπτό υπάρχουν αυτοί που λένε ψεύτικες ιστορίες. Και εδώ και 40 χρόνια λένε τους ίδιους μύθους εδώ και 40 χρόνια. Και αυτοί που προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό υπάρχουν και άτομα που ΄θέλουν να παίξουν με το μέλλον του λαού. Και οταν λένε οτι είναι ένα Ελληνικό σχέδιο το σχέδιο Ανάν και οτι είναι λάθος για την αντιπολίτευση λένε ψεύτικες ιστορίες οτι παίρνουν λεφτά απο την Ε.Ε. αυτοί που υπερασπίζονται την Ε.Ε. Και εμείς ακούμε εδώ και 40 χρόνια. Δεν ντρεπόμαστε; Ντρεπόμαστε αλλά εδώ και χρόνια τους ακούγαμε. Και κάποιοι απο εμάς τους πιστεύουμε. Είτε θέλουμε είτε όχι. Αλλά όλοι μας ακούμε αυτές τις ψεύτικες ιστορίες. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν οτι με αυτές τις ιστορίες που λένε θα πετύχουν. Και δεν είναι αβλαβείς όπως τις ιστορίες του Χουσεϊν αλλά ενώ συνεχίζουν εδώ και χρόνια να οδηγούν το λαό με ψέματα και μετά αφού διαχωρίσουν απο τα παιδιά τους σε ένα μικρό νησί που είναι φυλακισμένοι, δυστυχισμένοι, φτωχοί να λένε αυτές τις ιστορίες. Και συνεχίζουν να τις λένε. Χωρίς ντροπή, αναστολή και πόνο. Αλλά δεν υπάρχουν πολλοί να γελούν με αυτές τις ιστορίες. Και κανείς δεν χαίρεται να τις ακούει. Αλλά συνεχίζουν με πείσμα να τις λένε. Και υπάρχει πρόβλημα για τα χωράφια τους. Αλλά υπάρχει και κάτι να αναρωτηθούμε. Και όλοι που κάνουν αυτά και που παραπλανούν θα τους ζητήσουμε τον λογαριασμό. Για την δυστυχία μας, τον διαχωρισμό, την φτώχεια και την μιζέρια μας τον λογαριασμό. Και τώρα οταν ακούμε αυτές τις ιστορίες τις ψεύτικες δεν έχουμε κανένα όφελος. Εδώ και 40 χρόνια είδαμε πόση ζημιά κάνουν. Τώρα είναι η ώρα της λύτρωσης. Στις 14 Δεκεμβρίου είναι η μέρα να ζητήσουμε τον λογαριασμό. Είναι η τελευταία μέρα όσων μας παραπλανούν. Και ο νέος χρονος να μπει χαμογελώντας μέσα σε χαρά και να τιμωρήσουμε αυτούς που μας είπαν ψέματα μέσα στην ευτυχία, την άνεση και την ειρήνη.
Άντε γειά ψεύτη.

Ortam | İlkşen VAROĞLU (Yarın bizimdir)


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2003, 11:57:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Για τον Ντενκτάς ό,τι είναι η 'Προύσα' είναι κι η 'Κύπρος'!


Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Ρ.Ντενκτάς εξομολογήθηκε ότι η Τουρκία βλέπει την Κύπρο σαν ‘νομό’ της και παρομοίασε την είσοδο στην ΕΕ σαν ‘να μπαίνει ο καρβουνιάρης’. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Ρ.Ντενκτάς δηλώνοντας ότι η Κύπρος είναι για την Τουρκία ο πιο δίκαιος και ο πιο δυνατός αγώνας είπε: ‘αν η ΕΕ πάρει πραγματικά την Τουρκία, η Κύπρος δεν είναι εμπόδιο’.

Για τον Ντενκτάς ‘ό,τι είναι η Προύσα, είναι κι η Κύπρος’!
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεχόμενος μια πολυάνθρωπη επιτροπή από την [ένωση δημαρχιών] του Μαρμαρά και του Βοσπόρου, τους έδωσε πληροφορίες σχετικά με το κυπριακό και τους εξήγησε τις απόψεις του για τις εκλογές.
‘Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΪΔΙΝΙ ΚΙ Η ΠΡΟΥΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΙ Η ΚΥΠΡΟΣ’…
Δηλώνοντας ότι η Τουρκία για τους Τουρκοκύπριους και η Κύπρος για την Τουρκία έχει μεγάλη σημασία, είπε ‘για τη μητέρα πατρίδα ό,τι είναι το Αϊδίνι και η Προύσα είναι κι η Κύπρος’· πρόσθεσε ότι με αυτή τη γνώση, προστατεύοντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, γνωρίζουν ότι προστατεύουν και τα γεωπολιτικά δικαιώματα της Τουρκίας.
Ο Ντενκτάς εξήγησε ότι παίρνοντας ως θεμέλιο τα ανθρώπινα διακιώματα και το πλεονέκτημα του δικαίου, η ΕΕ στο ζήτημα της Κύπρου συμπεριφέρθηκε διαφορετικά απ’ αυτές τις θεμελιώδεις αρχές και μίλησε ως εξής: ‘αυτό που είπαν τρένο της Κύπρου είναι τρένο των Ελληνοκυπρίων. Λέμε ας κάνουμε αυτό το τρένο τρένο της Κύπρου, όχι…Εμείς σ’ αυτό το τρένο θα μπούμε ως επιβάτες τρίτης τάξης, ως καρβουνιάρηδες, ποια είναι η θέση μας;… Τότε γινόμαστε μειονότητα των Ελληνοκυπρίων. Εμείς σ’ αυτό δεν σκύβουμε το κεφάλι και θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δίκαια δικαιώματά μας’.

| Yeniduzen

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2003, 11:58:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ντενκτάς : Η Κύπρος δεν αποτελεί εμπόδιο

Ο πρόεδρος Ντενκτάς τονίζοντας οτι η Τουρκία έχει το πιο μεγάλο και δυνατό δικαίωμα στην Κύπρο είπε οτι "η Κύπρος δεν αποτελεί εμπόδιο για την Ε.Ε. έτσι ώστε να πάρει την Τουρκία."

Ντενκτάς : Η Κύπρος δεν αποτελεί εμπόδιο
Ο πρόεδρος Ντενκτάς που δέχθηκε πολυμελή επιτροπή της Ένωσης Δήμων Μαρμαρά και Μαύρης Θάλασσας είπε τις απόψεις του για το κυπριακό και τις εκλογές.
"Το Αιδίνιο, η Προύσα οτι και να είναι είναι το ίδιο με την Κύπρο"
Ο Ντενκτάς που είπε οτι "το Αιδίνιο, η Προύσα οτι και να είναι είναι το ίδιο με την Κύπρο" τονίζοντας την σημασία που έχει η Κύπρος για τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία είπε οτι έτσι προστατεύονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ο Ντενκτάς που είπε οτι με τις συμφωνίες του 1960 η Τουρκία είχε τα ίδια δικαιώματα στην Κύπρο όπως η Ελλάδα και απαγορεύτηκε η Ένωση αλλά και η Ένωση με την Τουρκία τόνισε οτι η Κύπρος δεν μπορεί να γίνει μέλος και είπε " Πρέπει να σταματήσουν αυτοί οι αγώνες των Τουρκοκυπρίων. Αλλά αυτοί προσέφυγαν στην Ε.Ε. Και η εγγυήτρια Ελλάδα παραβιάζοντας την υπογραφή της βοήθησε τους Ελληνοκυπρίους"
Οι ανθρακωρύχοι είναι τρίτης τάξης πολίτες
Ο Ντενκτάς που είπε οτι υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά για τις βασικές αρχές του κυπριακού στην Ε.Ε. που είναι υπεράνω δικαίου και δικαιωμάτων είπε "Η Κύπρος αποτελεί ένα τρένο για τους Ελληνοκυπρίους. Και είπαμε ας κάνουμε την Κύπρο τραίνο. Όχι Εμείς σε αυτό το τραίνο είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας. Και είμαστε σαν ανθρακωρύχοι ποιό το στάτους μας. Τότε είμαστε μειονότητα για τους Ελληνοκυπρίους. Και δεν μπορούμε να
"Το κυπριακό είναι το πιο δίκαιο θέμα της Τουρκίας"
Ο Ντενκτάς που είπε οτι το κυπριακό αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. είπε οτι "Αυτοί που δημιούργησαν αυτό το εμπόδιο και ενώ το αίμα έτρεχε άφθονο δεν τα έβαλαν με τους Ελληνοκυπρίους αλλά τα έβαλαν με την Τουρκία. Αν ήθελαν την Τουρκία θα το θεωρούσαν σαν εμπόδιο και θα έκαναν ειρήνη. Επειδή το πιο δίκαιο και δυνατό εθνικό θέμα της Τουρκίας είναι το κυπριακό. Και δίνουν μια ημερομηνία που αν η Τουρκία δεν το λύσει μέχρι τότε θα έχει πρόβλημα και δεν θα την πάρουν. Και κάνουν το ίδιο με αυτή την πίεση."
Ο καθένας στον τόπο του ο καθένας στο σπίτι του
Ο Ντενκτάς επικρίνοντας το σχέδιο Ανάν είπε οτι "ο λαός μας κατα το ήμισι θα μεταναστεύσει και θα φύγουν οι Τούρκοι απο το νησί και ανάμεσα μας θα έλθουν να εγκατασταθούν 80 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι που θα τους δώσουμε πολιτικά δικαιώματα. Απο οικονομικής άποψης οι Ελληνοκύπριοι θα μας εξαλείψουν." Λέγοντας αυτά ο Ντενκτάς και διερωτούμενος πώς θα υπάρχει συμωνία είπε "Εμείς δεν θέλουμε τίποτα απο τους Ελληνοκυπρίους. Στην Κύπρο θέλουμε μια συμφωνία σε διεθνές επίπεδο και να κάνουμε απο κοινού ένα συνεταιρισμό για να ζούμε σε όλη την Κύπρο με ειρήνη. Και το καθένα απο τα δύο κράτη θα έχει την δική του κεντρική κυβέρνηση και έτσι θα υπάρχει μια ενωμένη Κύπρος. Ο καθένας στο σπίτι του ο καθένας στον τόπο του. Και να μην υπάρχουν μάρτυρες, πόνος και βάσανα ξανά αυτό δεν το θέλουμε."
Ο Ντενκτάς που τόνισε την σημασία του εθνικού προβλήματος για την Τουρκία αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν "δύο λαοί στη βάση δύο κρατών και εγγύηση της Τουρκίας".
Οι εκλογές
Ο Ντενκτάς που επανέλαβε την πίστη για την επέδειξη θέλησης απο την μητέρα πατρίδα και το κράτος είπε τα εξής "η Τουρκία δεν είναι η πατρίδα μου λένε κάποιοι. Υπάρχουν κάποιοι που λένε οτι η Τουρκία δεν έχει ούτε λεφτά ούτε πρόσωπο. Λέγοντας αυτά ντρεπόμαστε. Παγώνει το αίμα μας. Και αν μετράς πέντε δάχτυλα σε ένα χέρι προσπαθούν να παραπλανήσουν τους ανθρώπους μας. Μακάρι αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι και που θεωρούν εδώ και 40 χρόνια κυβέρνησ τους Ελληνοκυπρίους λένε να μειώσουμε την σημασία και οτι ανοίξαμε τα οδοφράγματα για προσέγγιση. Όπως και να έχει είναι καθήκον μας να προστατέψουμε το κράτος που ιδρύσαμε."


Ντενκτάς : Η Κύπρος δεν αποτελεί εμπόδιο
2003-12-05 | Halkin Sesi | -------
Ο πρόεδρος Ντενκτάς τονίζοντας οτι η Τουρκία έχει το πιο μεγάλο και δυνατό δικαίωμα στην Κύπρο είπε οτι "η Κύπρος δεν αποτελεί εμπόδιο για την Ε.Ε. έτσι ώστε να πάρει την Τουρκία."

Ντενκτάς : Η Κύπρος δεν αποτελεί εμπόδιο
Ο πρόεδρος Ντενκτάς που δέχθηκε πολυμελή επιτροπή της Ένωσης Δήμων Μαρμαρά και Μαύρης Θάλασσας είπε τις απόψεις του για το κυπριακό και τις εκλογές.
"Το Αιδίνιο, η Προύσα οτι και να είναι είναι το ίδιο με την Κύπρο"
Ο Ντενκτάς που είπε οτι "το Αιδίνιο, η Προύσα οτι και να είναι είναι το ίδιο με την Κύπρο" τονίζοντας την σημασία που έχει η Κύπρος για τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία είπε οτι έτσι προστατεύονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ο Ντενκτάς που είπε οτι με τις συμφωνίες του 1960 η Τουρκία είχε τα ίδια δικαιώματα στην Κύπρο όπως η Ελλάδα και απαγορεύτηκε η Ένωση αλλά και η Ένωση με την Τουρκία τόνισε οτι η Κύπρος δεν μπορεί να γίνει μέλος και είπε " Πρέπει να σταματήσουν αυτοί οι αγώνες των Τουρκοκυπρίων. Αλλά αυτοί προσέφυγαν στην Ε.Ε. Και η εγγυήτρια Ελλάδα παραβιάζοντας την υπογραφή της βοήθησε τους Ελληνοκυπρίους"
Οι ανθρακωρύχοι είναι τρίτης τάξης πολίτες
Ο Ντενκτάς που είπε οτι υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά για τις βασικές αρχές του κυπριακού στην Ε.Ε. που είναι υπεράνω δικαίου και δικαιωμάτων είπε "Η Κύπρος αποτελεί ένα τρένο για τους Ελληνοκυπρίους. Και είπαμε ας κάνουμε την Κύπρο τραίνο. Όχι Εμείς σε αυτό το τραίνο είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας. Και είμαστε σαν ανθρακωρύχοι ποιό το στάτους μας. Τότε είμαστε μειονότητα για τους Ελληνοκυπρίους. Και δεν μπορούμε να
"Το κυπριακό είναι το πιο δίκαιο θέμα της Τουρκίας"
Ο Ντενκτάς που είπε οτι το κυπριακό αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. είπε οτι "Αυτοί που δημιούργησαν αυτό το εμπόδιο και ενώ το αίμα έτρεχε άφθονο δεν τα έβαλαν με τους Ελληνοκυπρίους αλλά τα έβαλαν με την Τουρκία. Αν ήθελαν την Τουρκία θα το θεωρούσαν σαν εμπόδιο και θα έκαναν ειρήνη. Επειδή το πιο δίκαιο και δυνατό εθνικό θέμα της Τουρκίας είναι το κυπριακό. Και δίνουν μια ημερομηνία που αν η Τουρκία δεν το λύσει μέχρι τότε θα έχει πρόβλημα και δεν θα την πάρουν. Και κάνουν το ίδιο με αυτή την πίεση."
Ο καθένας στον τόπο του ο καθένας στο σπίτι του
Ο Ντενκτάς επικρίνοντας το σχέδιο Ανάν είπε οτι "ο λαός μας κατα το ήμισι θα μεταναστεύσει και θα φύγουν οι Τούρκοι απο το νησί και ανάμεσα μας θα έλθουν να εγκατασταθούν 80 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι που θα τους δώσουμε πολιτικά δικαιώματα. Απο οικονομικής άποψης οι Ελληνοκύπριοι θα μας εξαλείψουν." Λέγοντας αυτά ο Ντενκτάς και διερωτούμενος πώς θα υπάρχει συμωνία είπε "Εμείς δεν θέλουμε τίποτα απο τους Ελληνοκυπρίους. Στην Κύπρο θέλουμε μια συμφωνία σε διεθνές επίπεδο και να κάνουμε απο κοινού ένα συνεταιρισμό για να ζούμε σε όλη την Κύπρο με ειρήνη. Και το καθένα απο τα δύο κράτη θα έχει την δική του κεντρική κυβέρνηση και έτσι θα υπάρχει μια ενωμένη Κύπρος. Ο καθένας στο σπίτι του ο καθένας στον τόπο του. Και να μην υπάρχουν μάρτυρες, πόνος και βάσανα ξανά αυτό δεν το θέλουμε."
Ο Ντενκτάς που τόνισε την σημασία του εθνικού προβλήματος για την Τουρκία αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν "δύο λαοί στη βάση δύο κρατών και εγγύηση της Τουρκίας".
Οι εκλογές
Ο Ντενκτάς που επανέλαβε την πίστη για την επέδειξη θέλησης απο την μητέρα πατρίδα και το κράτος είπε τα εξής "η Τουρκία δεν είναι η πατρίδα μου λένε κάποιοι. Υπάρχουν κάποιοι που λένε οτι η Τουρκία δεν έχει ούτε λεφτά ούτε πρόσωπο. Λέγοντας αυτά ντρεπόμαστε. Παγώνει το αίμα μας. Και αν μετράς πέντε δάχτυλα σε ένα χέρι προσπαθούν να παραπλανήσουν τους ανθρώπους μας. Μακάρι αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι και που θεωρούν εδώ και 40 χρόνια κυβέρνησ τους Ελληνοκυπρίους λένε να μειώσουμε την σημασία και οτι ανοίξαμε τα οδοφράγματα για προσέγγιση. Όπως και να έχει είναι καθήκον μας να προστατέψουμε το κράτος που ιδρύσαμε."


Ντενκτάς : Η Κύπρος δεν αποτελεί εμπόδιο
2003-12-05 | Halkin Sesi | -------
Ο πρόεδρος Ντενκτάς τονίζοντας οτι η Τουρκία έχει το πιο μεγάλο και δυνατό δικαίωμα στην Κύπρο είπε οτι "η Κύπρος δεν αποτελεί εμπόδιο για την Ε.Ε. έτσι ώστε να πάρει την Τουρκία."

Ντενκτάς : Η Κύπρος δεν αποτελεί εμπόδιο
Ο πρόεδρος Ντενκτάς που δέχθηκε πολυμελή επιτροπή της Ένωσης Δήμων Μαρμαρά και Μαύρης Θάλασσας είπε τις απόψεις του για το κυπριακό και τις εκλογές.
"Το Αιδίνιο, η Προύσα οτι και να είναι είναι το ίδιο με την Κύπρο"
Ο Ντενκτάς που είπε οτι "το Αιδίνιο, η Προύσα οτι και να είναι είναι το ίδιο με την Κύπρο" τονίζοντας την σημασία που έχει η Κύπρος για τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία είπε οτι έτσι προστατεύονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ο Ντενκτάς που είπε οτι με τις συμφωνίες του 1960 η Τουρκία είχε τα ίδια δικαιώματα στην Κύπρο όπως η Ελλάδα και απαγορεύτηκε η Ένωση αλλά και η Ένωση με την Τουρκία τόνισε οτι η Κύπρος δεν μπορεί να γίνει μέλος και είπε " Πρέπει να σταματήσουν αυτοί οι αγώνες των Τουρκοκυπρίων. Αλλά αυτοί προσέφυγαν στην Ε.Ε. Και η εγγυήτρια Ελλάδα παραβιάζοντας την υπογραφή της βοήθησε τους Ελληνοκυπρίους"
Οι ανθρακωρύχοι είναι τρίτης τάξης πολίτες
Ο Ντενκτάς που είπε οτι υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά για τις βασικές αρχές του κυπριακού στην Ε.Ε. που είναι υπεράνω δικαίου και δικαιωμάτων είπε "Η Κύπρος αποτελεί ένα τρένο για τους Ελληνοκυπρίους. Και είπαμε ας κάνουμε την Κύπρο τραίνο. Όχι Εμείς σε αυτό το τραίνο είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας. Και είμαστε σαν ανθρακωρύχοι ποιό το στάτους μας. Τότε είμαστε μειονότητα για τους Ελληνοκυπρίους. Και δεν μπορούμε να
"Το κυπριακό είναι το πιο δίκαιο θέμα της Τουρκίας"
Ο Ντενκτάς που είπε οτι το κυπριακό αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. είπε οτι "Αυτοί που δημιούργησαν αυτό το εμπόδιο και ενώ το αίμα έτρεχε άφθονο δεν τα έβαλαν με τους Ελληνοκυπρίους αλλά τα έβαλαν με την Τουρκία. Αν ήθελαν την Τουρκία θα το θεωρούσαν σαν εμπόδιο και θα έκαναν ειρήνη. Επειδή το πιο δίκαιο και δυνατό εθνικό θέμα της Τουρκίας είναι το κυπριακό. Και δίνουν μια ημερομηνία που αν η Τουρκία δεν το λύσει μέχρι τότε θα έχει πρόβλημα και δεν θα την πάρουν. Και κάνουν το ίδιο με αυτή την πίεση."
Ο καθένας στον τόπο του ο καθένας στο σπίτι του
Ο Ντενκτάς επικρίνοντας το σχέδιο Ανάν είπε οτι "ο λαός μας κατα το ήμισι θα μεταναστεύσει και θα φύγουν οι Τούρκοι απο το νησί και ανάμεσα μας θα έλθουν να εγκατασταθούν 80 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι που θα τους δώσουμε πολιτικά δικαιώματα. Απο οικονομικής άποψης οι Ελληνοκύπριοι θα μας εξαλείψουν." Λέγοντας αυτά ο Ντενκτάς και διερωτούμενος πώς θα υπάρχει συμωνία είπε "Εμείς δεν θέλουμε τίποτα απο τους Ελληνοκυπρίους. Στην Κύπρο θέλουμε μια συμφωνία σε διεθνές επίπεδο και να κάνουμε απο κοινού ένα συνεταιρισμό για να ζούμε σε όλη την Κύπρο με ειρήνη. Και το καθένα απο τα δύο κράτη θα έχει την δική του κεντρική κυβέρνηση και έτσι θα υπάρχει μια ενωμένη Κύπρος. Ο καθένας στο σπίτι του ο καθένας στον τόπο του. Και να μην υπάρχουν μάρτυρες, πόνος και βάσανα ξανά αυτό δεν το θέλουμε."
Ο Ντενκτάς που τόνισε την σημασία του εθνικού προβλήματος για την Τουρκία αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν "δύο λαοί στη βάση δύο κρατών και εγγύηση της Τουρκίας".
Οι εκλογές
Ο Ντενκτάς που επανέλαβε την πίστη για την επέδειξη θέλησης απο την μητέρα πατρίδα και το κράτος είπε τα εξής "η Τουρκία δεν είναι η πατρίδα μου λένε κάποιοι. Υπάρχουν κάποιοι που λένε οτι η Τουρκία δεν έχει ούτε λεφτά ούτε πρόσωπο. Λέγοντας αυτά ντρεπόμαστε. Παγώνει το αίμα μας. Και αν μετράς πέντε δάχτυλα σε ένα χέρι προσπαθούν να παραπλανήσουν τους ανθρώπους μας. Μακάρι αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι και που θεωρούν εδώ και 40 χρόνια κυβέρνησ τους Ελληνοκυπρίους λένε να μειώσουμε την σημασία και οτι ανοίξαμε τα οδοφράγματα για προσέγγιση. Όπως και να έχει είναι καθήκον μας να προστατέψουμε το κράτος που ιδρύσαμε."| Halkin Sesi |


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2003, 11:59:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Άλλο ένα ηχηρό μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία

Λαμβάνεται υπόψη το κυπριακό

Βρυξέλλες: Η επίλυση του κυπριακού θα ληφθεί σοβαρά υπόψη κατά την απόφαση για ενδεχόμενη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, αναφέρει κοινό ψήφισμα των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής, το οποίο ασχολείται με τα θέματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών (12-13 Δεκεμβρίου).


Όσο αφορά την Κύπρο, το ψήφισμα αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλείται να διαδραματίσει το ρόλο του εξασφαλίζοντας ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη συμβάλλουν πλήρως στην αναζήτηση συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος.

Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ελπίδα ότι οι "εκλογές" που θα διεξαχθούν στις 14 Δεκεμβρίου στα κατεχόμενα θα συμβάλουν στην πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο του σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών και με βάση το σχέδιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Το Κοινοβούλιο είναι πεπεισμένο ότι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος και η επανένωση της νήσου θα ωφελήσει όλους τους κατοίκους της, ενώ αυτό θα ληφθεί σοβαρά υπόψη κατά την απόφαση για την ενδεχόμενη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Για τη διεύρυνση γενικότερα, το ψήφισμα τονίζει ότι οι δέκα υπό ένταξη χώρες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην έγκριση, εφαρμογή και επιβολή του κοινοτικού κεκτημένου. Θα πρέπει, ωστόσο, μέχρι το Μάιο του 2004 να γίνουν ακόμη κάποια σημαντικά βήματα.


Φιλελεύθερος | ΚΥΠΕ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2003, 17:54:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Οι ψευδοεκλογές, η Τουρκία και το Κυπριακό/ ΕΝΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Οποιο όμως κι αν είναι το αποτέλεσμα των "εκλογών", η διεθνής κοινότητα οφείλει να στρέψει την προσοχή, την επιρροή και τις πιέσεις της στην Αγκυρα. Εκεί είναι το πρόβλημα, εκεί είναι και το κλειδί της λύσης.


ΗΤουρκία είναι η κατοχική δύναμη του 37% της Κύπρου και κράτα το κλειδί της λύσης στο Κυπριακό. Ταυτόχρονα έχει στα χέρια της όλους τους μηχανισμούς για παρέμβαση και αλλοίωση της θέλησης των Τουρκοκυπρίων.

Οι θέσεις αυτές γίνονται ολοένα και πιο κατανοητές από τη διεθνή κοινότητα. Οσοι είχαν ψευδαισθήσεις για την σημασία των "εκλογών" στα κατεχόμενα προσγειώνονται στην πραγματικότητα. Διαπιστώνουν μέρα με τη μέρα το μέγεθος των παρεμβάσεων από πλευράς της Αγκυρας. Διαπιστώνουν ότι οι "εκλογές" είναι νοθευμένες από χέρι. Το 70% των "ψηφοφόρων" είναι έποικοι από την Τουρκία.

Πέραν από αυτό το γεγονός που από μόνο του είναι αρκετό, υπάρχουν και οι παρεμβάσεις της Αγκυρας και του κατοχικού στρατού που στηρίζουν πλήρως τον Ντενκτάς και τα όργανά του.

Παρ' όλα αυτά, ο απλός Τουρκοκύριος πολίτης δίνει τη δική του μάχη. Αγωνίζεται και αντιστέκεται. Αγωνίζεται για την πατρίδα του, θέλει λύση, επανένωση, ένταξη στην Ε.Ε. Θέλει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο, ελευθερία και αξιοπρεπή ζωή.

Θέλει να επιβιώσει ως άτομο αλλά και ως τουρκοκυπριακή κοινότητα, που κινδυνεύει με αφανισμό. Και κινδυνεύει με αφανισμό απ' αυτούς που αυτόκλητα ανέλαβαν ρόλο εθνοσωτήριο, αναγκάζοντας την πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων να μεταναστεύσει από την Κύπρο.

Οι ψευδοεκλογές θα γίνουν την προσεχή Κυριακή. Ευχή και ελπίδα μας είναι όπως οι δυνάμεις της τουρκοκυπριακής "αντιπολίτευσης" παρά τις θέσεις που διατυπώνουν οι ηγέτες της (δύο κράτη, δύο σημαίες, δύο λαοί) κατορθώσουν να εξασφαλίσουν το ποθητό αποτέλεσμα. Γιατί με τον Ντενκτάς και τις δυνάμεις που τον στηρίζουν όπως ορθά δήλωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος η αποτυχία οποιασδήποτε προσπάθειας λύσης είναι βέβαιη. Με τις δυνάμεις της "αντιπολίτευσης" υπάρχει τουλάχιστον κάποια ελπίδα, αφού δηλώνουν ετοιμότητα διαπραγμάτευσης στη βάση του Σχεδίου Ανάν.

Οποιο όμως κι αν είναι το αποτέλεσμα, η διεθνής κοινότητα οφείλει να στρέψει την προσοχή, την επιρροή και τις πιέσεις της στην Αγκυρα. Εκεί είναι το πρόβλημα, εκεί είναι και το κλειδί της λύσης.

Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Αγκυρα να κρύβεται πίσω απο την αρνητικότητα και την αδιαλλαξία του Ντενκτάς. Ούτε και πρέπει η διεθνής κοινότητα να ανεχθεί νέα παιχνίδια τακτικής, εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού που ετοιμάζει η τουρκική πλευρά, Αγκυρα και κατοχικό καθεστώς σε πλήρη συνεργασία και συντονισμό.

Τα μηνύματα που στάληκαν το τελευταίο διάστημα από τον ευρωπαϊκό χώρο προς την Αγκυρα πρέπει να ενισχυθούν, να μετατραπούν σε άσκηση επιρροής ακόμα και πιέσεων ώστε η τουρκική πλευρά να συνεργαστεί για λύση.

Η μη λύση του Κυπριακού εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή. Αποτελεί εστία έντασης και δημιουργίας ευρύτερων προβλημάτων με αλυσιδωτές επιπτώσεις. Θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια.

Το ζητούμενο συνεπώς είναι η αλλαγή της τουρκικής στάσης και πολιτικής. Αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει με την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας.

Χαραυγή | Κωστάκη Κωνσταντίνου

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2003, 17:55:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Πρόεδρος Ντενκτάς :"Το παιχνίδι είναι να πάρουν την Κύπρο"

Ο πρόεδρος Ντενκτάς είπε οτι στην Κύπρο εδώ και 40 χρόνια παίζεται το παιχνίδι ποιός ια την πάρει και λέγοντας οτι "με αυτό το παιχνίδι θα υποστεί ζημιά το εθνικό θέμα, η εθνική ενότητα, και η εθνική θέληση" είπε οτι αυτό θα διαφανεί ακόμα μια φορά με τις εκλογές.

Πρόεδρος Ντενκτάς :"Το παιχνίδι είναι να πάρουν την Κύπρο"
Ο Ντενκτάς τόνισε οτι δίνονται λεφτά σε οργανώσεις πολιτών για τις εκλογές και στα δημαρχεία της αντιπολίτευσης με διάφορες δικαιολογίες ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την Κύπρο απο την Ε.Ε., την Αγγλία και τις ΗΠΑ επειδή αυτή είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας. Ο πρόεδρος Ντενκτάς που τόνισε οτι θα είναι και πάλι εξουσία με μια ισχυρή συμπολίτευση είπε οτι "θα βγούμε δυνατή απο τις εκλογές. Ο κόσμος θα έλθει κοντά μας για να δώσει στην Ελλάδα οτι σχετίζεται με την Κύπρο. Και πιέζουν για να καταργηθούν τα δίκαια της Τουρκίας στην Κύπρο."
Ο πρόεδρος Ραούφ Ντενκτάς αναφέρθηκε στο κυπριακό στο πρόγραμμα "Ματιές στην εβδομάδα" που μεταδόθηκε απο το κανάλι 8 της Τουρκίας. Ο Ντενκτάς που είπε οτι εδώ και 40 χρόνια στην Κύπρο παίζεται το παιχνίδι κατα πόσο θα πάρουν το νησί υπενθύμισε οτι η αμαρτία είναι οτι οι Ελληνοκύπριοι αποτελούν την αναγνωρισμένη κυβέρνηση για την Αγγλία και την Ε.Ε. και οτι με αυτό το σκοπό προσπαθούν να εκφοβίσουν για τις συνθήκες στην Κύπρο τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Αγγλία που αναγνωρίζουν τους Ελληνοκυπρίους σαν τη νόμιμη κυβέρνηση. Επειδή απο τότε που αναγνωρίζονται οι Ελληνοκύπριο σαν κυβέρνηση δεν είναι σωστό να βρεθεί λύση όπως είπε ο Ντενκτάς είπε οτι "Οι Ελληνοκύπριοι επειδή είναι η αναγνωρισμένη κυβέρνηση εξυπηρετούν την εθνική πολιτική και κάθονται στο τραπέζι σαν κίνηση τακτικής όπως λέει και ο ΚΛηρίδης. Ο Κληρίδης κάνοντας αυτό είπε οτι μπήκαν στην Ε.Ε. Και αναμένουν αυτή την συμπεριφορά απο άλλους στοχεύονται στην ένταξη στην Ε.Ε."Ο πρόεδρος Ντενκτάς διερωτήθηκε "οι Ελληνοκύπριοι υποστηρίζουν οτι είναι η επίσημη κυβέρνηση της Κύπρου και οτι οι Τουρκοκύπριοι είναι μειονότητα και οτι θα πρέπει να σταματήσει η κατοχή. Πως λοιπόν αν οι Ελληνοκύπριοι είναι πρόβλημα στο μυαλό τους που υπάρχει αυτό με τους Ελληνοκυπρίους;"
Ο Ντενκτάς που τόνισε οτι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να οδηγήσουν σαν μειονότητα τους Τουρκοκυπρίους στην Ε.Ε. και τονίζοντας οτι πιέζεται η Ε.Ε. και η Ελλάδα επειδή ισχυρίζονται οτι δεν υπάρχουν δικαιώματα της Τουρκίας με τις συμφωνίες του 1960 είπε οτι "αν αποδεχθούμε αυτο το παράνομο τότε μας θέλουν και να υπογράψουμε."
Ο πρόεδρος Ντενκτάς που τόνισε οτι αυτό μπορεί να δείξει ακόμα μια φορά στον κόσμο με τις εκλογές οτι "αυτό το παιγνίδι προκαλεί ζημιά για το εθνικό κέρδος, την εθνική ενότητα και θέληση." Ο Ντενκτάς που τόνισε οτι η Κύπρος είναι αναγκαία για την Ε.Ε, την Αγγλία και τις ΗΠΑ είπε οτι θέλουν να καταργήσουν τις πολιτικές εγγυήσεις της Τουρκίας και οτι για αυτό τον λόγο θέλουν να μην αλλάξουν οι υπογραφές των πέντε χωρών και οτι αυτές οι συμφωνίες δεν τους εκπροσωπούν όπως ούτε τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Κύπρο.
Ο πρόεδρος Ντενκτάς τόνισε οτι δίνονται λεφτά σε οργανώσεις πολιτών, δημαρχεία που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση για τις εκλογές απο την Ε.Ε. και οτι παρεμβαίνουν στις εκλογές Ε.Ε, Αγγλία και ΗΠΑ. Ο Ντενκτάς που είπε "οτι αν δεν κερδίσουν θα έχουν πρόβλημα. Σπαταλούνται πολλά χρήματα απο την Ε.Ε. για να κερδίσει η Ε.Ε." τόνισε οτι δίνονται λεφτά κάτω απο διάφορες δικαιολογίες σε οργανώσεις πολιτών και τα δημαρχεία.
Ο πρόεδρος Ντενκτάς τόνισε οτι θα είναι μεγάλη καταστροφή να μπουν οι Ελληνοκύπριοι στην Ε.Ε. χωρίς να είναι έτοιμοι απο οικονομικής και νομικής άποψης χωρίς την Τουρκία. Επίσης τόνισε οτι θέλουν να αλλάξουν την συμφωνία εγγυήσεως για το κυπριακό και ειδκότερα η Ελλάδα είπε οτι "θα πρέπει να οριστεί η εγγύηση Ελλάδας Τουρκίας και γιατί υπάρχει."
Ο πρόεδρος Ντενκτάς τόνισε οτι δεν συμμετέχουν στο παινχίδι φιλίας με τα όπλα τονίζοντας οτι θα χαθεί το ισοζύγιο Τουρκίας Ελλάδας με την αίτηση των Ελληνοκυπρίων στην Ε.Ε. Επίσης τόνισε οτι μια ισχυρή κυβέρνηση θα γίνει εξουσία με την βοήθεια του Τουρκοκυπριακού λαού. Ο Ντενκτάς είπε οτι "θα βγούμε δυνατοί απο τις εκλογές. Ο κόσμος θα δεί οτι με εμάς θα δοθεί εναλλακτική λύση στην Κύπρο. Και πιέζουν για να καταργηθούν τα δικαιώματα των Τούρκων στην Κύπρο."

| Vatan

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2003, 17:58:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
"Θα υπακούσουμε στην θέληση του λαού"

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αμπντουλλάχ Γκιούλ τόνισε οτι θα συνεργαστούν για το μέλλον με την κυβέρνηση και οτι θα σεβαστούν την θέληση του λαού που θα αποφασίσει στις εκλογές που θα γίνουν στην ΤΔΒΚ.

"Θα υπακούσουμε στην θέληση του λαού"
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αμπντουλλάχ Γκιούλ έκανε δηλώσεις χθές το πρωί στον σταθμό Κανάλι 7. "Τώρα πρέπει να αποδεκτούμε ένα σχέδιο λύσης και πρέπει να κάνουμε διαπραγματεύσεις. Και τώρα θα πρέπει να λύσουμε το κυπριακό."
Ο Γκιούλ που είπε οτι για να επιλυθεί το κυπριακό θα πρέπει να υπάρχουν διαπραγματεύσεις στη βάση του σχεδίου Ανάν μέχρι τον Μαϊου του 2994 είπε "φτάσαμε στο τέλος μιας ιστορίας που διαρκεί 40 χρόνια." Ο Γκιούλ που μιλούσε χθές στο κανάλι 7 είπε "τωρα πρέπει μέχρι τον Μαϊο του 2994 να συναντηθούμε για απίλυση του προβλήματος. Και σε μια λύση αποτελεί όρο η διασφάλιση των συμφερόντων της τουρκικής πλευράς. Φτάσαμε στο τέλος μιας ιστορίας 40 χρόνων. Για να γίνει αποδεκτή μια συμφωνία θα πρέπει να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της τουρκικής πλευράς." Ο Γκιούλ που συνέστησε προσοχή για ανάγκη επίλυσης του κυπριακού και του θέματος των περιουσιών απατώντας σε ερωτήσεις για το θέμα της Λοϊζίδου είπε "αυτά που θα γίνουν μετά απο αυτό θα πρέπει να αποτελέσουν έναυσμα για δημιουργία δικαστηρίου στην ΤΔΒΚ. Απο αυτή την άποψη θα πρέπει να επιλύσουμε το κυπριακό."
Ερωτήσεις και απαντήσεις
Απατώντας σε ερώτηση του Φεχμί Κορού ο Γκιούλ απάντησε τα εξής
Ερώτηση : Ο Κληρίδης στην τελευταία του ανακοίνωση σημείωσε οτι κάναμε σημαντικά λάθη τακτικής στις συναντήσεις για το σχέδιο Ανάν σαν τουρκική πλευρά. Και πραγματικά σε αυτή την ανταλλαγή απόψεων ενώ αδιάλλακτη ήταν η Ελληνοκυπριακή πλευρά στην Χάγη διαφάνηκε οτι αδιάλλακτοι ήταν ο Ντενκτάς και η Τουρκική πλευρά. Ποιά είναι τα λάθη και γιατί έγιναν και τι έχετε να πείτε για αυτή την εικόνα του αδιάλλακτου στον κόσμο;
Ο Γκιούλ : Για μια φορά υπήρξαν ενδοιασμοί απο μέρους της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην αναφορά του Συμβουλίου Ασφαλείας και του γενικού γραμματέα. Αλλά αυτό δεν βγήκε στο φως με τις συνομιλίες. Επίσης ήταν λάθος το οτι δεν διαπραγματευθήκαμε στην Χάγη. Αλλά αυτό έγινε. Τώρα πρέπει να διαπραγματευτούμε για να βρεθεί μια λύση στη βάση του σχεδίου Ανάν. Και αποτελεί όρο μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της Τουρκικής πλευράς. Και τώρα φτάσαμε στο τέλος μιας ιστορίας που διαρκεί 40 χρόνια. Και για να γίνει αποδεκτή μια συμφωνία θα πρέπει να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της τουρκικής πλευράς.
Ερώτηση στην ΤΔΒΚ θα γίνουν εκλογές. Εσείς πως θα συνεχίσετε;
Γκιούλ :Ο λαός της ΤΔΒΚ θα αποφασίσει. Εμείς όποια και να είναι η θέληση του λαού θα την σεβαστούμε. Και θα συνεργαστούμε με αυτή την θέληση. Και δεν είναι δυνατό να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό.
Ερώτηση: Αποδέκτηκε η Τουρκία να πληρώσει τις αποζημιώσεις για την υπόθεση Λοϊζίδου και το δικαίωμα για ιδιοκτησία των Ελληνοκυπριακών περιουσιών. Τώρα τι θα γίνει;
Γκιούλ : Για ακόμα μια φορά υπάρχει το δικαίωμα της περιουσίας διεθνώς αλλά και στην Τουρκία. Και υπάρχει το δικαίωμα της περιουσίας άλλων στα πλαίσια της κυριαρχίας μας. Τώρα για το θέμα έπρεπε να δοθεί μια λύση με διακανονισμό. Μετά απο αυτό θα πρέπει να γίνουν προσφυγές στην ΤΔΒΚ. Απο αυτή την άποψη θα πρέπει να υπάρξει λύση του κυπριακού. Και εμείς μετά που γίναμε κυβέρνηση εγώ και ο κύριος Ταγγίπ τονίζαμε οτι η μη λύση δεν αποτελεί λύση. Και ανακοινώσαμε τις απόψεις μας για αυτό.
Το πρόγραμμα για την Ε.Ε. διαρκεί 50 χρόνια. Και θα κάνουμε τα πάντα για αυτόν τον σκοπό. Εμείς απο τότε που γίναμε κυβέρνηση τονίζαμε οτι δεν αποτελεί η μη λύση τη λύση στην Κύπρο. Και πλησιάζουμε με συμπάθεια τις θέσεις της Ε.Ε. και της Ελλάδας. Και η Τουρκία γενικά είχε μια κρύα στάση. Και μετά υπήρχε μια έντονη συμπάθεια για την Τουρκία. Αλλά τα αποτελέσματα των συναντήσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία απέδωσαν και παρουσιάστηκε αυτή η συμπεριφορά να στηρίζεται και απόψεις που πηγάζουν οτι είδαμε μια θετική στάση. Και έτσι εμείς απο τώρα και στο εξής θα προσπαθούμε να διατηρούμε ένα ισοζύγιο.


| Yeniduzen


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2003, 19:52:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ακόμα μια αδικία.
)
Πρέπει να μην ψηφίσουμε στις εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου αλλά...Και τώρα είναι πολύ δύσκολο. Επειδή με ακριβώς 7 κόμματα με 350 υποψήφιους που ζητούν την ψήφο σου και σου ζητούν να τους βοηθήσεις για την καρέκλα. Για αυτό και δεν χρησιμεύει πουθενά στο να μποϊκοτάρουμε τις εκλογές. Και θα γίνουμε χωρίς μια ευκαιρία άδικοι.

Ακόμα μια αδικία.
Οι θέσεις είναι εκεί. Και περισσότεροι απο τους 142 χιλιάδες ψηφοφόρους είναι Τούρκοι. Και οι Τουρκοκύπριοι έγιναν μειονότητα στη δική τους την πατρίδα. Αλλά παρόλα αυτά εμείς είμαστε κάθετοι. Λένε οτι το ποσοστό του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος αυξήθηκε στο 40%. Και αυξήθηκε κατά 40 % αυτό σημαίνει. Και σημαίνει κατα προσέγγιση οτι φτάνει τις 56 χιλιάδες ψήφους. Και σημαίνει οτι το σύνολο των Τουρκοκυπρίων θα ψηφίσει το κόμμα. Δηλαδή ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους που ψηφίζουν Κόμμα Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικό σημαίνει οτι το ποσοστό τους έπεσε στο 20%.
Ας πούμε οτι την Κίνηση Ειρήνης και Δημοκρατίας και το Κόμμα Λύσης και Ε.Ε. δεν πάρουν ψήφους. Και ας πούμε οτι το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα πάρει όλους τους ψήφους. Πόσους βουλευτές θα βγάλει. Με ποσοστό 40%. 20-22. Και οι αντίπαλοι 28-30 βουλευτές. Αν οι εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου είναι ένα δημοψήφισμα. Αυτό σημαίνει οτι θα αλλάξει η μορφή τους. Και ο Ντενκτάς λέει οτι "ορίστε το δημοψήφισμα. Ο λαός θέλει λύση. Πρέπει να αλλάξει πολιτική ο κόσμος και να πάψει να μας πιέζει. Και ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του." Και για να παρατείνει την εξουσία του και να προχωρήσει η αδιάλλακτη πολιτική του του δίνεται μια ευκαιρία να μην πει όχι στο όνειρο του.
Και πραγματικά το Κίνημα Πατριωτικής Ενότητα το έκανε αυτό. Και έτσι άρχισαν οι ελπίδες για τους ψήφους των εποίκων. Και δεν υπήρξε η θέληση για αλλαγή του εκλογικού καταλόγου και της δημογραφικής αλλαγής παρά την προειδοποίηση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Και εσί δεν αποφασίζει να κινηθείς επειδή σου παραβιάζουν τα δικαιώματα σου. Και λένε οτι συνεχίζουν την αδιαλλαξία. Και προσπαθούν στα εσωτερικά της χώρας. Και δίνουν νέες ιθαγένειες. Απο 133 χιλιάδες που ήταν γνωστός ο αριθμός τους τώρα φτάνει τις 142 χιλιάδες. Άντε κύριες Φερντί αν ο αριθμός ξεπεράσει τις 140 χιλιάδες θα γίνει σεισμός;
Και χάθηκε ο Αρίφ Χοντζά. Αν το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα βγει νικητής απο τους ψήφους των εκ Τουρκίας θα βασιστεί στην πλάτη του Ντενκτάς. Και θα του πουν οτι "θα μας δώσεις την εξουσία να σε διωξουμε απο τα καθήκοντα σου." Και ο ίδιος έκπληκτος. Και θα αρχίσει ο εορτασμός μετά τις 14 Δεκεμβρίου.

Afrika | Turgut AFŞAROĞLU (Dobra dobra


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2003, 19:53:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Πού θα είμαστε την Κυριακή;

Λιγότερο από τρία εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από την κρίσιμη ψηφοφορία στα κατεχόμενα. Μήνες τώρα παρακολουθούμε τον αναβρασμό και τη ζύμωση στις τάξεις της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Και μήνες τώρα αδυνατούμε να παρέμβουμε, να εμπλακούμε στο βαθμό που να είναι ωφέλιμο και όχι επιζήμιο, να ενδιαφερθούμε σε τελική ανάλυση. Κι όλ' αυτά, για να μην αναγνωρίσουμε δήθεν το κατασκεύασμα του Ντενκτάς στα κατεχόμενα.


Ολόκληρη η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στα κατεχόμενα και αναμένει τα αποτελέσματα των "εκλογών" για να καθορίσει τα επόμενά της βήματα. Δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος Ντενκτάς, ούτε και επιχειρεί μέσα από διαβλητές διαδικασίες να το αναβαθμίσει. Οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γκίντερ Φερχόϊγκεν, επί του προκειμένου, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Κι όμως...
Στην Κύπρο τα πράγματα δείχνουν να έχουν το χρώμα της μόνιμης και γενικής μας αδιαφορίας. Τα ελληνοκυπριακά πολιτικά κόμματα μπορούν να ασχολούνται με τους "κρυφούς λογαριασμούς", τις εσωκομματικές τους έριδες, τα συμπολιτευτικά ή αντιπολιτευτικά τους αισθήματα. Δεν ασχολούνται όμως -στο βαθμό που ίσως θα έπρεπε- με το τι θα γίνει την Κυριακή στα κατεχόμενα. Με το ποια σημασία θα έχει το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα. Με το ποιες επιπτώσεις θα έχει στο μέλλον αυτού του τόπου το εικοσιτετράωρο της 14ης Δεκεμβρίου. Ως να πρόκειται για ένα άλλο κράτος! Ως να πρόκειται για κάτι μακρινό όπου η ευθύνη μας περιορίζεται στο να μάθουμε το αποτέλεσμα της Κυριακής απλώς, και να καθορίσουμε τα επόμενά μας βήματα. Ποιος αλήθεια είναι αυτός που στην ουσία αναγνωρίζει το χωριστό "κράτος" του Ντενκτάς; Αυτός που επιδεικνύει ενδιαφέρον και αναζητεί τρόπους στήριξης των δυνάμεων εκείνων που αντιτίθενται στο κατοχικό καθεστώς και τη φιλοσοφία του, ή εκείνος που κάθεται -εδώ και μήνες- αναπαυτικά στην πολυθρόνα του αναμένοντας τα αποτελέσματα της Κυριακής για να διαπραγματευτεί, ούτως ή άλλως, στο κλίμα που αυτά θα δημιουργήσουν;
Η Κυριακή είναι πια πολύ κοντά. Θα ανέμενε κανείς να υπάρχει μια κινητοποίηση και στο δικό μας χώρο. Μία εμφανής προσπάθεια στήριξης εκείνων των δυνάμεων που επιθυμούν την επανένωση. Δεν είναι της ώρας η συζήτηση του πραγματικού περιεχομένου της λύσης. Αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει είναι κατά πόσον ο κυπριακός λαός, στο σύνολό του, στέλνει μηνύματα στον έξω κόσμο ότι επιθυμεί τη λύση, την επανένωση και τη συμβίωση. Κι είναι αυτή μια κοινωνική -κυρίως- υποχρέωση. Η πολιτική έπεται. Την ερχόμενη Κυριακή κρίνεται το κατά πόσο οι δυνάμεις που επιθυμούν τη λύση στο Κυπριακό, θα καταφέρουν να κερδίσουν ή, ακόμα, και να επιβιώσουν. Όλοι εμείς, πού αλήθεια θα είμαστε; Πόσο θα αγωνιούμε και πόσο θα αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της ημέρας; Γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο Ντενκτάς να τύχει αναγνώρισης μέσα μας, και όχι από τους ξένους...

| Πολίτης | ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΚΑΝΗ


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kaveiros
Νέο Μέλος

Japan
39 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2003, 14:03:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kaveiros
File Louka sinxaritiria gia tin prospatheia pou katavaleis kai ton kopo sou. Nomizo oti exei kai analogo adiktipo se osous katsoun kai diavasoun tis selides pou grafeis.
Sinexise to fovero sou ergo!!!

PS: ena arthro tou BBC se sxesi me tin diavrosi pou ginete sta katexomena yper ton Tourkon se varos ton Tourkokyprion

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/from_our_own_correspondent/3309899.stm

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2003, 22:09:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΦΙΛΕ kaveiros

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΛΕΠΩΡΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΤΕ,ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2003, 22:16:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ.
ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΑΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΝΤΕΚΤΑΣ ΧΑΣΕΙ.

ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ ΣΙΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.Η ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ.

ΕΔΩ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΑΝΑΛΟΓΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2003, 11:31:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ποιός θα γελάσει τελευταίος;

Είναι ένα θεατρικό έργο που ονομάζεται ποιός θα γελάσει τελευταίος. Και αυτό το θεατρικό έργο έχει επανέλθει και πάλι. Στην σκηνή υπάρχουν χιλιάδες που παίζουν και είναι ένα έργο που παρακολοθούν χιλιάδες. Ποιός θα γελάσει τελευταίος; Και δεν είναι χωρίς σημασία για αυτό που θέλω να πω. Στους δρόμους και στις γωνιές μοιράζουν φυλλάδια. Και σε κάθε βήμα θα συναντήσεις ένα πολιτικό.

Ποιός θα γελάσει τελευταίος;
Οι πολιτικοί στην τηλεόραση συνεχίζουν τον χαβά τους. Κάποιοι αγκαλιάζονται και κάποιοι φιλιούνταο. Και λένε τι είναι αυτό αδελφέ μου. Ναι είναι ένα έργο που παίζεται παντού στα καφενεία,στα σπίτια στους δρόμους. Είναι ένα έργο της πολιτικής και του μέλλοντος. Και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το αποτέλεσμα των εκλογών. Και πάλι θα περάσουμε απο αυτές και θα τις ξεπεράσουμε. Και το αντίτιμο για τους εναγκαλισμούς θα είναι βαρύ η ελαφρύ; Και βλέπουμε οτι αυτή είναι η θέληση του λαού που ο ίδιος δείχνει οτι θα υπάρχει μια εξέλιξη θυμού και μαζί με τα αισθήματα.
Μέχρι τώρα στον καθρέφτη της πολιτικής υπάρχουν διάφορες πολιτικές φιγούρες. Οι σωστοί, οι ψεύτες, οι υποκριτές, οι δεξιοί, οι αριστεροί, οι σοσιαλιστές, οι δημοκρατικοί και πόσοι άλλοι. Και όποιος πολιτικός πει οτι έχει να πει ο λαός το λαμβάνει υπόψη. Και έτσι θα τελειώσει το θέαμα οταν ανοίξουν οι κάλπες και καταμετρηθούν οι ψήφοι. Και οι πρώτοι ψήφοι, μαζί με τα πρώτα αποτελέσματα είναι δείγματα του τελικού για εμένα. Και όπως και αν αρχίσουν τα εκλογικά αποτελέσματα έτσι και θα τελειώσουν. Και θα ορίσουν ποιός είναι μπροστά και ποιός είναι πίσω. Και όλοι γνωρίζουν μέσα σε ένα τόσο μικρό νησί οτι ο ένας γνωρίζει τον άλλο. Και όλοι γνωρίζουν τις γραμμές που περικυκλώνουν αυτό το νησί. Και απο ποιά πύλη μπαίνει ο καθένας και απο βγαίνει. Και τι σκέφτεται ο καθένας μας. Και πόσα λεφτά κρατά ο καθένας μπορεί να προβλέψουν. Και κάποτε υπήρχε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του δημοσιογράφου Ερτέν Κασίμογλου. Και κάποτε πήραν ένα ασθενή σε ένα γιατρό. Και ο γιατρός είχε πολύ ακραίες απόψεις. Και είναι ένα παράδειγμα που του λέω. Και είναι δείγμα του πώς ξέρει ο ένας τον άλλον.Κάποτε δεν είδατε ένα υπουργό που επικρίθηκε επειδή έκανε κόμμα και παραιτήθηκε απο το κόμμα του για χάρη της καρέκλας; Και δεν γνωρίζετε ποιός πολιτικός άντρας το θυσίασε αυτό; Και δεν γνωρίζετε οτι τα παλιά κόμματα συγχωρούν όλους όσους επιστρέφουν σε αυτά;
Και γνωρίζετε πολιτικό που πάνε με σύνδεσμους σε γάμους; Και οι άνθρωποι πεθαίνουν απο ορμόνες στις ντομάτες και απο καρκίνο και δεν γνωρίζετε οτι ακόμα και υπουργοί θα πεθαίνουν; Και γνωρίζετε που δίνουν τα καρύδια που κλέβουν ή απο τα ποσοστά που παίρνουν απο τις ηλεκτρικές συσκευές; Και δεν γνωρίζετε τι ζημιά κάνουν στο κράτος; Και γνωρίζετε οτι δεν πληρώνουν τα χρέη τους και ποιά η κατηγορία για αυτούς τους ανθρώπους; Ποιά η αμαρτία τους; Και τώρα προσπαθούν να τα εφαρμόσουν στην πολιτική. Ο λαός για ακόμα μια φορά θα αποφασίσει να διαγράψει τους πολιτικούς του παρελθόντος. Και τα πρόσωπα τους παρουσιάζονταν παλιά. Και το όραμα σας είναι να κάνουν αυτά στην πολιτική. Και ο Αμπντί Τσαβούς που παραπλάνησε για πέντε χρόνια την κοινότητα για πέντε χρόνια ήλθε να παίξει τα πολιτικά παιγνίδια. Δυστυχώς πολύ δυστυχώς.
Και τώρα οι αριστεροί και οι σοσιαλδημοκράτες είναι σαν άνεμος που φυσά και που προσπαθεί να βγάζουν όλα αυτά στην φόρα. Ποιόν κατηγορούν; Ρωτώ. Ποιόν; Και αυτοί που επικρίουν για τα παιηνίδια και με τις πολιτικές που παραπλανούν το λαό και κάνουν αυτά; Και αυτοί που επικρίνουν για τις ιθαγένειες ;
Και τα αφήσαμε όλα κατα μέρος. Αλλά όλα. Και για να γίνουμε κυβέρνηση θέλουν να σώσουν τους πραγματικούς ήρωες και τις σημαίες τους. Για χρόνια στα κάστρα του Αγίου Ιλαρίωνα ήθελα να σωθώ απο τους ανθρώπους και τα άτομα που όντας τολμηρά περίμεναν να σωθούν απο την πολιτική τους. Αλλά τα λάθη πιστεύω οτι θέλουν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Όλα αυτά είναι η αλήθεια. Και για αριστερούς και δεξιούς λέγεται οτι υπερασπίζονται το συμφέρον του λαού και θέλουν να αλλάξουν τις καταστάσεις. Και τώρα ήλθε η στιγμή για το ποιός θα αρχίσει να βάζει σε τάξη τα χαρτιά. Και λέγοντας ψέματα και αλήθειες, μιλώντας για τις αλήθειες, υπενθυμίζοντας τις ελπίδες μας και συγχωρόντας η δεν συγχωρόντας θα βγούμε στον δρόμο. Και ενόσω υψώνονται τα τείχη τότε ο λαός μας για χρόνια δίνει αγώνα απέναντι στους κινδύνους και προσπαθεί στο τέλος με αβεβαιότητα για την πολιτική ζωή και πως αυτή αλλάζει. Και ρωτώ "ποιός θα γελάσει και ποιός θα κλάψει".

| Halkin Sesi | Osman GÜVENİR (Gözün ucundan)


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2003, 11:32:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Παραπλανούν

Ο πρόεδρος Ντενκτάς είπε χθές μετά που δέχθηκε την Επιτροπή της Συντεχνίας των Δημοσίων Υπαλλήλων της Τουρκίας και στην ανακοίνωση είπε τα εξής :"το σχέδιο Ανάν είναι ρεζιλευτικό και θα με ευχαριστούν οι νέοι επειδή δεν το αποδέχθηκα." Στην ανακοίνωση που έκανε την ίδια ώρα ο Ερντογάν είπε οτι "δεν θα σταματήσουμε τις συνομιλίες στο σχέδιο Ανάν." Και σε αυτές τις δύο διαφορετικές ανακοινώσεις φαίνεται πολύ καλά η άποψη του καθεστώτος στο κυπριακό. Και επιπλέον στις συνεντεύξεις των ηγετών δεν υπάρχει αναφορά στο λαό.

Παραπλανούν
Το σχέδιο που είπαν οτι είναι ένα ψεύτικό συνεχίζει να στηρίζεται απο τους Τουρκοκυπρίους παρά την εκστρατεία που κάνει το κράτος για το αντίθετο. Και η Κίπρις μετά την έρευνα που έκανε το ΚΑΝΤΕΜ ρώτησαν τους συμπολίτες μας:
Αν σκεφτείτε τα σημεία που σας αρέσουν η που δεν σας αρέσουν στο σχέδιο Ανάν σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα πείτε ναι ή όχι;
Το ποσοστό αυτών που θα έλεγαν όχι είναι 28.2. Στην ίδια την ερώτηση επαναλήφθηκε σε έρευνα της περασμένης εβδομάδας. Το ποσοστό αυξήθηκε στο 32%. Και ο Ντενκτάς πέντε φορές εναντιώθηκε στο σχέδιο και επηρέασε ένα ποσοστό 5% των πολιτών για την προεκλογική εκστρατεία ένάντια στο σχέδιο. Και οι Τουρκοκύπριοι παρά τις παρεμβάσεις σε ένα μεγάλο ποσοστό στηρίζουν το σχέδιο.
Έτσι με αυτή την κατάσταση είναι δυνατό οτι διαφορετικά σκέφτεται η Τουρκία και ο Ερντογάν σε σχέση με τον Ντενκτάς. Και επειδή διαφέρει απο το λαό ο πρόεδρος προσπαθεί να διαχωρίσει το λαό με το λαό της Ανατολίας και οτι θα πάει εκεί. Και είναι ο πρόεδρος που έβαλε στην συζήτηση το σχέδιο μαζί με το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας. Και άρχισε ένας μεγάλος πανικός στα δύο κόμματα μαζί με την δήλωση του Ερντογάν οτι δεν θα σταματήσουν τις συνομιλίες για το σχέδιο.
Και παρουσιάστηκαν δηλώσεις οτι το 32% δεν είναι ευχαριστημένο απο το σχέδιο Ανάν και οτι η Ε.Ε. με τα Ηνωμένα Έθνη θα υπακούσουν στους όρους μας και θα πετάξουν το σχέδιο Ανάν στα σκουπίδια. Και αυτό είναι το συμπέρασμα των δύο κομμάτων. Επειδή με αυτή την δυσαρέσκεια και οι δύο βγάζουν μόλις 15 βουλευτές. Που σημαίνει οτι οι υπόλοιποι 35 υποστηρίζουν τα κόμματα που θέλουν λύση με βάση το σχέδιο Ανάν και Ε.Ε.
Και είναι ένα σοβαρό μήνυμα για τους Τουρκοκυπρίους του Τούρκου πρωθυπουργού οτι θα διαπραγματευθεί το σχέδιο Ανάν. Και μετά τις εκλογές θα αρχίσουν συνομιλίες και το σχέδιο Ανάν θα είναι στο τραπέζι. Και αυτό το λένε Ηνωμένα Έθνη και ΗΠΑ με Ε.Ε.
Τώρα το λέει ο Τούρκος πρωθυπουργός. Και βασίζεται στην απόφαση που θα βγεί την κυριακή. Και πιστεύω οτι θα χρησιμοποιήσουν οι Τουρκοκύπριοι την ψήφο προς όφελος της λύσης και των συνομιλιών.

| Kibris | Başaran DÜZGÜN (Kulis)


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2003, 11:34:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Οι έποικοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα παραμονής στην Κύπρο/ Αντι-Στάσεις

Η πρόνοια του σχεδίου Ανάν, περί παραμονής εποίκων στην Κύπρο, συγκρούεται προς το διεθνές δίκαιο. Παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αντιβαίνει ευθέως και προς το κοινοτικό κεκτημένο. Οι Τούρκοι έποικοι δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα παραμονής στην Κύπρο, για δήθεν ανθρωπιστικούς ή άλλους λόγους. Η Τουρκία ευθύνεται για την εδώ εισβολή τους.

Προ ημερών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικρίθηκε από μερικούς πολιτικάντηδες και δημοσιογραφικούς καλάμους επειδή είπε ότι δεν θα υπέγραφε το σχέδιο Ανάν ως είχε, επειδή, εκτός των άλλων, «επικυρώνει τετελεσμένα» της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. «Ένα από τα τετελεσμένα της εισβολής», είπε (σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, 27.11.2003), «είναι η παραμονή των εποίκων, κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση κάτω από το σχέδιο Ανάν και αποτελεί ένα από τα σημεία που ποτέ δεν συμφωνήθηκε από την ε/κ πλευρά». Ο εποικισμός είναι μια από τις κρισιμότερες πτυχές του Κυπριακού. Προκαλείται όλη η πολιτική ηγεσία του τόπου: Πώς είναι δυνατό να λειτουργήσει και να επιβιώσει μια λύση, αν αποδεχθούμε την παραμονή, δηλαδή τη νομιμοποίηση και πολιτογράφηση ως πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, έστω και μερικών χιλιάδων εποίκων; Σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και επικυρώνουμε και τα τετελεσμένα της εισβολής.

Αποδοχή παραμονής εποίκων στην Κύπρο, ισοδυναμεί με παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των υπολοίπων Κυπρίων καθώς και κανόνων του διεθνούς δικαίου, επειδή αυτόβουλα επικυρώνουμε ένα διεθνές έγκλημα πολέμου. Όπως σημειώνει ο Λ. Λουκαΐδης, δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων («Φιλελεύθερος», 7.12.2003): «Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης του 1949, απαγορεύεται απόλυτα ο εποικισμός κατεχομένων εδαφών. Παράβαση της απαγόρευσης αυτής χαρακτηρίζεται από την ίδια Συνθήκη ως “έγκλημα πολέμου”, απαιτείται δε ο σεβασμός των προνοιών της Συνθήκης “κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις”. Προηγουμένως, ο εποικισμός είχε ήδη κριθεί ως “έγκλημα πολέμου” και ως “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, σύμφωνα με την απόφαση στη δίκη της Νυρεμβέργης, ως αποτέλεσμα της οποίας καταδικάστηκαν και απαγχονίστηκαν στις 14 Οκτωβρίου 1946, ορισμένοι Ναζί.

»Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας καταδίκης ήταν η περίπτωση της κατηγορίας, σύμφωνα με την οποία το Φεβρουάριο του 1940, 40.000 περίπου κάτοικοι της πόλης Πόζναν, στην Πολωνία, εκτοπίσθηκαν και αντικαταστάθηκαν με 36.000 Γερμανούς από τις Βαλτικές χώρες. Δεδομένου ότι η απαγόρευση του εποικισμού έχει χαρακτήρα αναγκαστικού κανόνα του διεθνούς δικαίου, οποιαδήποτε διεθνής συμφωνία που παραγνωρίζει την υποχρέωση θεραπείας μιας παραβίασης της απαγόρευσης, είναι άκυρη, σύμφωνα με το άρθρο 53 της Σύμβασης της Γενεύης για το Δίκαιο των Διεθνών Συμβάσεων».

Ο κ. Λουκαΐδης επισημαίνει πως, «αν αναγνωριζόταν δικαίωμα σε εποίκους να παραμείνουν στη χώρα εποικισμού τους, για ανθρωπιστικούς ή άλλους λόγους, αυτό θα ισοδυναμούσε με έμμεση παραβίαση των σχετικών κανόνων του διεθνούς δικαίου και με απαλλαγή της κατοχικής δύναμης από οποιαδήποτε ευθύνη, με το εξής παράδοξο αποτέλεσμα: Μια κατέχουσα δύναμη θα μπορούσε να προβεί στον εποικισμό κατεχόμενου από αυτήν χώρου άλλου κράτους, κατά παράβαση των εν λόγω κανόνων, με τη βεβαιότητα ότι μια τέτοια κατάσταση θα ενομιμοποιείτο τελικά, επειδή η de facto παραμονή των εποίκων θα καθιστούσε νομικά αδύνατο τον επαναπατρισμό τους από τη νόμιμη Κυβέρνηση μετά τη λήξη της κατοχής». Το σχέδιο Ανάν, κατά κραυγαλέα παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της ίδιας της Χάρτας του, εισηγείται παραμονή στην Κύπρο δεκάδων χιλιάδων εποίκων, με την επίκληση ανθρωπιστικών, δήθεν, κριτηρίων. Δηλαδή ζητά από τα θύματα του εποικισμού να νομιμοποιήσουν ένα διπλό έγκλημα: Της τουρκικής εισβολής και το έγκλημα πολέμου που συνιστά ο εποικισμός.

Κι όμως, υπάρχουν Ε/κύπριοι πολιτικοί και πολίτες, που με απίστευτη ελαφρότητα φαίνονται έτοιμοι να νομιμοποιήσουν αυτό το έγκλημα, για να πετύχουμε, τάχα, λύση, στηριζόμενοι σε δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους. Το σχέδιο Ανάν δεν ήρθε από τον ουρανό. Είναι προϊόν των απόψεων και θέσεων του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Γλ. Κληρίδη. Να εννοήσουμε, λοιπόν, ότι ο κ. Κληρίδης απεδέχθη την παρουσία και παραμονή Τούρκων εποίκων; Ναι, αν λάβουμε υπ’ όψιν και παλαιότερη επίσημη θέση του (επιστολή στο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Γκάλι, 7.9.1994), όπου αναφερόταν σε «massive importation of illegal immigrants from Turkey»! Για παράνομους μετανάστες (όπως τους Μεξικανούς στις ΗΠΑ), είχε μιλήσει και ο πρώην πρόεδρος Γ. Βασιλείου (10.4.1991, στην ΕΡΤ).

Είναι πρόδηλο ότι η πρόνοια του σχεδίου Ανάν, περί παραμονής εποίκων στην Κύπρο, είναι έκνομη και συγκρούεται προς το διεθνές δίκαιο. Παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Αντιβαίνει ευθέως και προς το κοινοτικό κεκτημένο, το οποίο η Κύπρος θα υποχρεωθεί να υιοθετήσει και να σεβασθεί από την 1η Μαΐου 2004. Οι Τούρκοι έποικοι δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα παραμονής στην Κύπρο, είτε για δήθεν ανθρωπιστικούς ή άλλους λόγους. Η αποκατάσταση των όποιων δικαιωμάτων τους πρέπει να απαιτηθεί από την κατοχική δύναμη, την Τουρκία, η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη της μεταφοράς τους εδώ.

• Ηλ. Ταχυδρομείο: s.iacovides@simerini.com

Σημερινή | Σάββα Ιακωβίδη


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2003, 11:35:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Υπάρχει το σχέδιο Ανάν για να καταργηθεί η ΤΔΒΚ"

Ο τέως υπουργός της Τουρκίας Ναμίκ Κεμάλ Ζειμπέκ βρίσκεται για συναντήσεις στην Κύπρο και είπε οτι το σχέδιο Ανάν υπάρχει για να καταργηθεί η ΤΔΒΚ.

"Υπάρχει το σχέδιο Ανάν για να καταργηθεί η ΤΔΒΚ"
Ο Ζειμπέκ έδωσε δημοσιογραφική διάσκεψη της ΤΔΒΚ. Στην δημοσιογραφική διάσκεψη ο Ζειμπέκ είπε οτι η διάσκεψη στρεφόταν σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους του τύπου και δήλωσε οτι απο 9 ετών μέχρι σήμερα εξυπηρετεί τον τουρκικό κόσμο και είπε οτι διερωτούνται όλοι στις διασκέψεις που συμμετέχει τι θα γίνει στην Κύπρο. Επίσης τόνισε οτι όλοι διερωτούνται τι θα γίνει μετά. Ο Ζειμπέκ που είπε οτι ήλθε στην ΤΔΒΚ μετά απο πρόσκληση του συνδέσμου Αχμέτ Γιεσεβί είπε οτι πιστεύει οτι μετά που θα τελειώσουν οι εκλογές η κατάσταση θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα και οτι κάποιο φίλοι του θα γίνουν βουλευτές. Ο Ζειμπέκ που τόνισε πολλές φορές οτι οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους είπαν οτι "το θέμα είναι να μην χαθούν οι Τουρκοκύπριοι. Και το σχέδιο Ανάν υπάρχει για να καταργήσει την ΤΔΒΚ." Ο Ζειμπέκ αναφερόμενος σε άλλα πράγματα είπε "αυτό έχει σκοπό νας μας αφήσει χωρίς κράτος." Ο Ζειμπέκ τονίζοντας οτι δεν μπορούν να μην έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος και σε καμιά συμφωνία είπε "το κράτος αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση. Και επιπλέον υπάρχει ο αγώνας για το κράτος. Και αυτή η αξία δεν μπορεί να πωληθεί." Ο Ζειμπέλ που θέλει μετά την ψηφοφορία να επισκεπτούν το μουσείο της Βαρβαρότητας και τον Σύνδεσμό Μαρτύρων και τόνισε οτι θα έπρεπε να ιδρυθεί κόμμα. Ο Ζειμπέκ δήλωσε οτι δεν είναι ψευδοκράτος και είπε οτι δεν πρέπει να λέγονται αυτά για το κράτος και οτι αυτοί που τα λένε δεν το σέβονται.

| Vatan | ------


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2003, 11:36:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Ερντογάν :"Δεν υποστηρίζουμε το καθεστώς στην Κύπρο"

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζιέπ Ταγγίπ Ερντογάν είπε οτι "εμείς δεν υποστηρίζουμε το καθεστώς στην Κύπρου και δεν είπαμε να φύγουν υποστηρίζοντας την Ελληνοκυπριακή διοίκηση και την ένταξη της στην Ε.Ε."

Ερντογάν :"Δεν υποστηρίζουμε το καθεστώς στην Κύπρο"
Ο Ερντογάν στην ανακοίνωση του που έκανε στις Βρυξέλλες είπε οτι υπάρχει μια πολιτική κατάσταση για να εναρμονιστούν με τα πολιτικά κριτήρια ειδικότερα το κυπριακό όπως λέχθηκε και προηγουμένως μετά απο ερώτηση για τα μηνύματα της Ε.Ε. στην Τουρκία. Ο Ερντογάν είπε οτι "δεν είναι δυνατό να υποστηρίζουμε μια πλευρά. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο των σχέσεων πρέπει να υπάρχει θετική προσέγγιση και να μην υποστηρίζεται απο την Ε.Ε. μόνο η Ελληνοκυπριακή πλευρά. Ο Ερντογάν είπε τα εξής αναφερόμενος στις εκλογές στην ΤΔΒΚ. "Είμαστε αποφασισμένοι η πίεση που ασκείται στην ΤΔΒΚ πρέπει να ασκείται και στη Νότια Κύπρο. Και είναι λάθος να υπάρχει πίεση. Και αν υπάρχει θετική στάση και θέληση θα βρεθεί λύση και πρέπει να είναι γνωστό οτι "εδώ υπάρχουν δύο ξεχωριστές θρησκείες, γλώσσες και πλευρές. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό. Και υπάρχουν δύο κράτη. Και θεωρούμε οτι αυτά πρέπει να γίνουν αποδεκτά. Και δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αλλά για το σ΄χεδιο Ανάν είπαμε οτι θα κάνουμε διαπραγματεύσεις. Υπάρχει υποστήριξη για αυτό αλλά και απόρριψη. Και θα μπορεί να επιτευχθεί λύση αν βρούμε τα κοινά σημεία." Ο Ερντογάν τονίζοντας σε ερώτηση κατα πόσο θα γίνει αποδεκτό το καθεστώς είπε οτι "όποιο και να είναι το καθεστώς θα πρέπει να συζητήσουμε. Δεν είπαμε οτι αυτό θα αποτελεί και την σωτηρία. Οταν λέμε οτι η μη λύση δεν είναι λύση είπαμε και θα το πούμε και πάλι οτι θα πρέπει να αναζητηθεί λύση. Ο στόχος είναι να υπάρχει μόνιμη και δίκαιη λύση."

| Halkin Sesi | -------

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2003, 20:11:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.

ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΤΑΛΑΤ.ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2003, 18:35:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Σίγουρα πολλά δεν θα είναι τα ίδια με χθες...

Στις κάλπες κατήλθαν χθες περισσότεροι από 140 χιλιάδες άνθρωποι στα κατεχόμενα για να εκλέξουν νέα «Βουλή».

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν ήταν ακόμα γνωστά τα αποτελέσματα. Ομως τα σχόλια, οι αναλύσεις, οι εκτιμήσεις και οι συζητήσεις γύρω από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα έδιναν και έπαιρναν τόσο στις κατεχόμενες όσο και στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και στο εξωτερικό.

Για πρώτη φορά από το 1976, που διεξάγονται «εκλογές» στα κατεχόμενα, τόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και ο διεθνής παράγοντας προσδίδουν τόση σημασία σ' αυτές, αφού για πρώτη φορά υπάρχει τόσο έντονο αίσθημα από πλευράς Τουρκοκυπρίων για αλλαγή.

Ωστόσο, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, όποιοι και αν νικήσουν σε αυτή την «εκλογική διαδικασία» εκείνο που έχει σημασία είναι πως από σήμερα τίποτα δεν θα είναι ίδιο στα κατεχόμενα.

Η δίψα των Τουρκοκυπρίων για ειρήνη, λύση και ένταξη στην Ε.Ε., όπως αυτή εκφράστηκε επανειλημμένως σε παλλαϊκές συγκεντρώσεις για πρώτη φορά, δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου.

Όποιος και αν είναι ο νικητής των «εκλογών» θα έχει λοιπόν να κάνει με αυτό τον παράγοντα, ο οποίος δεν μπορεί εύκολα να ελεγχθεί και να περιοριστεί από μια πιθανή έκρηξη.

Ο πλέον σοβαρός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η μοναδική αιτία στασιμότητας στο κυπριακό πρόβλημα, δηλαδή η Τουρκία. Από το 1974 φωνάζουμε πως το κλειδί της λύσης του Κυπριακού βρίσκεται στην Αγκυρα. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και για άλλη μια φορά φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτό, αφού οι παρεμβάσεις του τουρκικού κατεστημένου με τις διάφορες μορφές και φόρμες του, είτε είναι η στρατιωτική ηγεσία είτε οι πολιτικοί, απέδειξαν με τις επισκέψεις τους στα κατεχόμενα και τις διάφορες νοθείες που διενήργησαν ότι δεν επιθυμούν αλλαγή του στάτους κβο στο νησί μας.

Η όποια αλλαγή και αν επέλθει, και το ευχόμαστε να επέλθει αλλαγή με την επικράτηση των Δυνάμεων της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να επενεργήσει ως παράγοντας πίεσης στην πολιτική της Άγκυρας. Διότι τι νόημα θα έχει μια αλλαγή σκυτάλης χωρίς να αλλάξει η άτεγκτη πολιτική στάση που τηρεί η τουρκική πλευρά;

Γι' αυτό και μια πιθανή νίκη των Δυνάμεων της αντιπολίτευσης θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακόμα όμως και αν χάσει τις «εκλογές» η αντιπολίτευση, η δυναμική στις μάζες των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας, που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες, δεν θα πρέπει να πάει χαμένη ως αποτέλεσμα μιας πιθανής απογοήτευσης, αλλά θα πρέπει να λειτουργήσει ως σπίθα για αναζωπύρωση της εδώ και πολλά χρόνια χαμένης ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο σ' αυτόν τον τόπο.

Από την άλλη, όμως, θα πρέπει και η ελληνοκυπριακή πλευρά να εντείνει τις προσπάθειες προσέγγισης της άλλης πλευράς και να δώσει συνέχεια σε αυτό που άρχισε να συμβαίνει με τη λεγόμενη ελεύθερη διακίνηση, δηλαδή τον θρυμματισμό του μύθου πως οι δύο κοινότητες δεν μπορούν να ζήσουν μαζί.

Θα πρέπει επίσης ν' αντιληφθούμε πως είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε μαζί σ' αυτό τον τόπο και ότι δεν θα πρέπει να «κουκουλώσει» η μια κοινότητα την άλλη. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να στρέψουμε τις προσπάθειες διαπαιδαγώγησης και καλλιέργειας νέων ανθρώπων απαλλαγμένων από τα μίση και τα πάθη του παρελθόντος που δυστυχώς ακόμα μολύνουν την κοινωνία μας.

Από σήμερα λοιπόν πολλά πρέπει ν' αλλάξουν και σίγουρα πολλά δεν πρέπει να είναι τα ίδια με χθες.

Χαραυγή | Κώστα Μηλικούρη


THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loucas
Πλήρες Μέλος

Cyprus
1186 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2003, 18:36:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loucas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Loucas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Loucas
Οι υπενθυμίσεις των εκλογών

Οι εκλογές τελείωσαν. Η μέρα των εκλογών θα ξεχαστεί και θα μείνει στις σελίδες της ιστορίας. Αλλά κάποια πράγματα δεν θα ξεχαστούν.

Οι υπενθυμίσεις των εκλογών
Και θα μείνει σαν ένα καρφί στο κεφάλι μας. Και θα είναι ένας λεκές που δεν θα καθαρίζεται εξαιτίας κάποιων πολιτικών. Μεχμέτ Αλί η ξεκάθαρη άποψη. Ακκιντζί. Αγγολεμλί. Αλί Ερέλ. Ντογάν Χαρμάν και όσοι τους μοιάζουν. Και λένε ψέματα για το σχέδιο Ανάν. Είναι ψεύτες. Είναι μηχανές ψεύδους. Αυτό δεν θα ξεχαστεί.
Και αυτός ο λεκές θα μείνει. Πάνε στα χωράφια για να μαζέψουν χώμα. Τους ξεφεύγουν λόγια και μένει η άδεια. Και δεν είναι μόνο τα ψέματα είναι και ο λεκές που μένει. Και το εκφραστικό όργανο του ο Φερντί Σαμπίτ που ξέρει τα πάντα τα είπε όλα και βγήκε και είπε ψέματα μπροστά στα μικρόφωνα. Μίλησε για ένα ψευδοκράτος, και οτι η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη. Οι πρωταθλητές του ψέματος ο Αγκολεμλί που είπε ψέματα χωρίς να ντρέπεται και οτι δεν θα εκδιωχθεί κανείς αστυνομικός οταν γίνει αποδεκτό το σχέδιο Ανάν. Και ο Ακκιντζί είπε οτι με βάση το σχέδιο Ανάν υπάρχει ένα κράτος, και κυβέρνηση, ισότητα και κυριαρχία. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα απο αυτά. Και χωρίς να ντρέπεται έλεγε ψέματα. Και αν εσείς έχετε καρδιά ελάτε να συζητήσουμε ποιός είναι ο αληθινός, ποιός ο ψεύτης ελάτε να βγούμε στα ΜΜΕ. Αλλά κρύβονται. Και παραπλανούν χιλιάδες. Λένε ψέματα. Και ο Μεχμέτ Αλί είπε "να μιλήσω εγώ στην προεδρία του κόμματος μου" και μετά με βγήκε με τον Ακάι Τζεμάλ, τον Ερντογάν Ναιμ και εγώ έφυγα. Έγιναν πρωταθλητές στο ψέμα. Οι εκλογές τελείωσαν. Τα ψέματα συνεχίζονται. Πλήρωσαν το αντίτιμο του ψέματος. Και θα τους χτυπήσουν επειδή τα ψέματα δεν φεύγουν. Και αυτός ο λεκές δεν μπορεί να καθαριστεί απο αυτούς.


Halkin Sesi | Fuat VEZİROĞLU (Merdiven)THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 28 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.25
Maintained by Digital Alchemy