ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 20
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Δύναμη Βρίλ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


158 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2006, 10:15:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Δύναμη Βρίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σσσστττ !!!!

Μη φωνάζετε !

Θα κλείσουν οι τρύπες.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
stl
Νέο Μέλος

Greece
12 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2006, 09:46:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους stl  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ποιος τη χαρη σας

http://www.voyagehollowearth.com/hollow_earth_trip_info.html

Ταξιδι στην Κουφια Γη. Κρουαζιερα στο Βορειο Πολο οπου και θα εισχωρησουν στην Κουφια Γη οι τυχερακηδες

26 Ιουνιου - 19 Ιουλιου 2006
και 20.000 $ περιπου


Καταρχήν με 20.000$ αντι να θαλασσοπνίγομαι εκδίδω ένα βιβλίο και υποστιρίζω οτι η γη είναι "τετράγωνη" - εκεί που λέει τερτάγωνη μπορεί να βάλει ο καθένας οτι τον βολεύει- μπας και βγάλω κανα φραγκάκι.
Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου όλη αυτή η θεωρία περί κούφιας γης ακούγεται συναρπαστική και εγώ πολυ θα ήθελα να την πιστέψω, απλά ως τώρα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που με βάση πάντα την κοινή λογική να το αποδικνύει. Οι μύθοι - παραδόσεις ή όπως αλλιώς θέλεις πες τους, δεν είναι αποδίξεις. Για να μην αναφερθώ καν οτι κάτι τέτοιες κινήσεις σαν τα ταξίδια στην κουφια γη απλά αποδικνύουν οτι κάποιοι έχουν πιάσει καλά το νόημα και πάνε να βγάλουν φράγκα απο όλη αυτή ιστορία. Ίσως οι φωτογραφίες των στους πόλους ή κάποια τέτοια στοιχεία θα δίναν λίγη περισσότερη βάση σε όλη την ιστορία.

Δεν με προβληματίζει τόσο οτι ο νόμος της βαρύτητας ή ίσως και άλλοι νόμοι της φυσικής μπορεί να κάνουν αδύνατο ένα τέτοιο συλογισμό - πάντα υπηρχαν νόμοι της φυσικής που κάναν αδύνατο να φανταστούμε πολλά πραγματα- που μεταγενέστερα αποδίχτηκαν αλήθειες. Και σε τελική ανάλυση αν είναι αλήθεια ο συλογισμός αυτός κανείς δεν ξέρει τι νόμοι διέπουν το εσωτερικό της γης.

Ειναι η έλλειψη στοιχείων που κάνει αυτή την ιστορία .. να μην στέκει.

Υ.Γ. Πριν από καιρό, συγκεκριμένα

20/10/2003, 17:37:55 - ΑΠΟ xeirwn - ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΤΟ ΕΞΗΣ:

ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ (26-6-2005) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ!

Για όσους ενδιαφέρονται (και τολμούν..) δηλώστε θέση:

http://www.voyagehollowearth.com/index.html

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ? ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Η ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ .....?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2006, 16:05:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Εδώ βλέπετε τη βαρύτητα στο εσωτερικό μιας κοίλης γης, μιας συμπαγούς ομοιογενούς, μιας συμπαγούς ανομοιογενούς, και της σημειακής μάζα

Από τα διαγράμματα προκύπτει μία μέθοδος ελέγχου της θεωρίας της "κοίλης γης" και της παραλλαγής της με τα υπόγεια σπήλαια. Μετράμε με ακρίβεια τη βαρύτητα σε μια βαθιά γεώτρηση σαν αυτές που κάνουν οι Ρώσοι στα 10 km. Αν η μέτρηση συμφωνεί με την πρόβλεψη του 2ου διάγραμματος, η γη είναι συμπαγής. Αν συμφωνεί με το 3ο διάγραμμα, η γη είναι κοίλη ή υπάρχει τεράστια κοιλότητα τοπικά κάτω από την γεώτρηση. Επαναλαμβάνουμε σε άλλες γεωτρήσεις στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος, και αν οι τιμές διαφέρουν πολύ, τότε έχουμε πρόβλημα θορύβου από την κατά-μήκος ανισοκατανομή πυκνότητας και δεν μπορούμε να αποφανθούμε. Τότε χρειαζόμαστε πιο βαθιά γεώτρηση.

Άραγε, πόσο πρέπει να είναι ένα σφαιρικό σπήλαιο, για να προκαλέσει μετρήσιμη μεταβολή του g, πχ 0.1%;

Ισοδύναμο ερώτημα: πόσο μεγάλη πρέπει να είναι μια συμπαγής σφαίρα από πετρώματα, για να προκαλέσει βαρύτητα 0.001g στην επιφάνειά της;


Dare To Dream


________________________________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ FORMAT ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
________________________________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2006, 07:56:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Gentleman, τα 10 χλμ βάθος αντιστοιχούν μόλις στο ~0.15% της ακτίνας της Γης, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις το συμπέρασμα που λές. Σε τέτοια κλιμακα πρεπει πρωτα να γίνει λεπτομερεις βαρυτικες μετρήσεις του περιβάλλοντος ("θόρυβος") ο οποιος θα πρεπει να αφαιρεθεί πρωτου γίνουν μετρήσεις βαρύτητα σε διαφορετικά βάθη. Αλλα και πάλι δύσκολο το βλέπω. Στην κλίμακα του 0.15% της γήινης ακτινας, όλες οι μπλε καμπύλες που έχεις στα σχεδιαγράματτά σου πέφτουν η μία πάνω στη άλλη. Ακομα και αν καθαρίσεις όλο σου το θορυβο, δε θα ξέρεις πιο σενάριο "μέτρησες".

Το πείραμα πάντως που λες έχει γίνει, απλά με άλλη μορφή. Έχει γίνει με τη μελέτη της τροχιάς των δορυφόρων, η οποια υπάγεται κυρίως στη βαρυτητα φυσικα. Η κίνηση αυτή κρύβει όλα τα χαρακτηριστικά του σχήματος ης Γης και της κατανομής της μάζας εντος αυτής. Οι αποκλισεις απο την τέλεια σφαίρα μπορουν να εκτιμηθούν και να συσχετιστουν με μία σταθερά "χ" μπροστα από τον όρο ΜR^2 (M: μάζα Γης ή πλανητικού σώματος, R: ακτινα). Η παράμετρος χΜR^2 μας δίνει τη ροπή αδράνειας της Γης/πλανητικού σώματος.

χ=0.66 για λεπτό σφαιρικό φλοιό
χ=0.4 για σφαιρα με ομογενη κατανομη μάζας
χ<0.4 για αύξηση πυκνοτητας μάζας προς το κέντρο
χ>0.4 για μείωση πυκνότητας μάζας προς το κέντρο
χ=0 για μάζα συγκετρωμένη στο κέντρο της σφαίρας

Γη, Αφροδίτη, Ερμής: χ=0.33
Άρης: χ=0.366
Σελήνη: χ=0.393
Δίας: χ=0.25

Τα νούμερα αυτά υπολογιζονται με βάση δεδομένα τροχιας και μερικες προσεγγίσεις. Τα σφάλματα που δίνονται για αυτες τις τιμες είναι sth χειρότερη περιπτωση της τάξεως του ~0.02-0.04 ανάλογα με τον πλανήτη και τα δεδομένα που υπάρχουν για αυτον. Δίνουν δηλαδή τη "μεγάλη εικονα", πχ. οτι έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση μάζας προς το κέντρο του Δία απ' οτι στη Γη, η Σελήνη είναι σε μεγάλο βαθμό ομογενής.

Η μέθοδος αυτη υπολογισμου αυτών των παραγόντων δεν μπορει να εφαρμοστει σε μικρά σώματα που δεν έχουν αρκετή μάζα και οπου οι δυνάμεις συνοχής των πετρωμάτων υπερβαίνουν τις βαρυτικές στο μεγαλύτερο μέρος του όγκου των σωμάτων αυτών.

Επίσης δε μπορει να εφαρμοστει σε περιπτώσεις ογκωδών σωμάτων που για κάποιο λόγο θα μπορούσαν να έχουν (σε πλανητική κλιμακα) έντονες αυξομειώσεις πυκνότητας στο εσωτερικό τους (αποκλίνουν δηλαδή σημαντικά από την υδροστατική ισορροπια). Αλλα μια τέτοια αποκλιση είναι μετρήσιμη και "κωδικοποιημένη" τόσο σε κινήσεις δορυφόρων, όσο και σε άλλες παραμέτρους μετρήσιμες πχ. μέσω σεισμών, και δεν έχει μετρηθεί για κάποιο ευμεγεθές σώμα μέχρι τώρα.

Edited by - ΗλίαςΡ on 11/12/2006 08:03:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kroko
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2006, 15:15:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kroko  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν, ενα παληκάρι ονόματι Jonathan Bright, που γράφει σε διάφορα περιδικά της κατηγορίας "μυστήριο και αναζήτηση", φέρεται ότι γράφει πάνω στη θεωρία της Κούφιας Γής, ότι έχει αποδείξεις ότι όντως είναι κούφια. Πρίν κάποιο καιρό, είχε εμπλακεί σε κάποιες προσωπικές κόντρες με κάποιους Σπηλαιολόγους -αλλά και άλλους- που υποστήριζαν τα γνωστά, ότι δηλαδή η Γή δεν είναι κούφια, τουλάχιστον έτσι όπως την παρουσιάζει συνήθως ο χώρος του "μυστήριο και αναζήτηση". Μετά από τις διάφορες κόντρες, το παληκάρι αυτό εξαφανίστηκε από το Φόρουμ του "Μεταφυσικού".

Αξιοπερίεργο είναι, ότι λίγο αργότερα εξαφανίστηκε επίσεις ο φίλος του -όπως έλεγε τουλάχιστον- o Βασίλης Σάιτ από το "Μεταφυσικό", ο οποίος είχε εμπλακεί παλαιότερα σε διάφορες προσωπικές κόντρες με τον "Βρίλ", τον "ΤζώνηΜπηΓκούντ" και τον περιπατητή "Νταβέλη" και επίσεις έγραφε παλαιότερα σε κάποιο περιοδικό της κατηγορίας "μυστήριο και αναζήτηση".

Αν θέλεις αγαπητέ "Ντζέντελμαν", έλα σε επαφή με τα δυό παληκάρια, μια που λόγω ταύτισης απόψεων και στο μένος ενατίων των Σπηλαιολόγων όπως επίσεις και στην επιθυμία σου να είναι η Γή κούφια, θα βρείς πολλά κοινά με τα εν λόγω παλληκάρια. Θα έχετε πάρα πολλά να πείτε και να μοιράσετε.

Από αγγλικά πώς πάς? Σε ρωτάω, επειδή τα μιλάνε πολύ καλά τα αγγλικά, μην έχεις κάποιο πρόβλημα να παρακολουθήσεις ξέρεις τους λεκτικούς ιδιωματισμούς ή τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα πολύ καλά αγγλικά, σε σχέση με αυτά που μαθαίνουμε εμείς στα φροντιστήρια.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2006, 17:07:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Λοιπόν, ενα παληκάρι ονόματι Jonathan Bright, που γράφει σε διάφορα περιδικά της κατηγορίας "μυστήριο και αναζήτηση", φέρεται ότι γράφει πάνω στη θεωρία της Κούφιας Γής, ότι έχει αποδείξεις ότι όντως είναι κούφια. Πρίν κάποιο καιρό, είχε εμπλακεί σε κάποιες προσωπικές κόντρες με κάποιους Σπηλαιολόγους -αλλά και άλλους- που υποστήριζαν τα γνωστά, ότι δηλαδή η Γή δεν είναι κούφια, τουλάχιστον έτσι όπως την παρουσιάζει συνήθως ο χώρος του "μυστήριο και αναζήτηση". Μετά από τις διάφορες κόντρες, το παληκάρι αυτό εξαφανίστηκε από το Φόρουμ του "Μεταφυσικού"(...)

Αν γίνεται σε παρακαλώ μην ξανανοιγεις αυτο το θεμα της αντιπαραθεσης στο metafysiko.gr

Δε με νοιάζει πλέον ποιος είχε δικιο ή οχι, ποιος είχε βρισει ή όχι (ναι είχα εμπλακει και εγω σε αυτή την κουβέντα). Αυτή η αντιπαράθεση είναι αποκαρδιωτικη και θα προτιμούσα να μην προκληθεί κάποια επανάληψή/ αναβίωσή της.

Αυτο βέβαια είναι προσωπική παράκληση, απο 'κει και πέρα κάνεις οτι θες.

Επίσης, δε νομίζω πως ο gentleman θέλει τη Γη κούφια, απλά λέει μια ιδέα για το πως θα μπορουσε να επιβεβαιωθεί βαρυτικά η ύπαρξη μιας τέτοιας δομης

Edited by - ΗλίαςΡ on 11/12/2006 17:10:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2006, 17:15:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
OK,
Δύο πολύ απλές ερωτησούλες από εμένα εάν αφήσουμε όξω όλες τις θεωρίες περί μη λογικής των υπαρχόντων νόμων.
Α) Πως είναι δυνατόν να κρυώσει πρώτα το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ενός πλανήτη για να δημιουργηθεί η κρούστα που θα υποστηρίξει την κουφάλα;
Β)Πως ακριβώς λειτουργεί ο ήλιος στο εσωτερικό της γης δεδομένου ότι στο σύμπαν μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχουμε βρει τόσο μικρό άστρο και ιδιαίτερα κάποιο που να διαρκεί περίπου 4 δις έτη.

Τέλος έτσι για να έχουμε καλό ρώτημα πως ακριβώς εξηγείται η μετατόπιση του βόρειου πόλου σε αυτή την θεωρία και πως η ύπαρξη ενός τεράστιου ορεινού όγκου σαν τα ημαλάϊα;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2006, 21:25:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΑΝNΗSEA, μη την ψάχνεις τη δουλειά, είναι διάτρητη η θεωρία. Εγώ ένα μαθηματικό πρόβλημα πήγα να λύσω και τίποτα παραπάνω.

Ηλία δεν πρέπει να συγκρίνεις τα 10 km με την ακτίνα της γης, αλλά με το πάχος του υποτιθέμενου κελύφους. Αν το κέλυφος ήταν 20 km, στα 10 km θα μετρούσαμε τη μισή βαρύτητα.

H βαρύτητα μπορεί να μετρηθεί με πολύ μεγάλη ακρίβεια, ως προς την διαφορά, γιατί μπορεί να μην ξέρουμε με ακρίβεια το μήκος ενός εκκρεμούς, αλλά αν μετρήσουμε την περίοδο του εκκρεμούς σε δύο τοποθεσίες και διαιρέσουμε τα αποτελέσματα, το μήκος του εκκρεμούς εξαλείφεται, και μένουν οι χρόνοι.

Επίσης όταν αφαιρούμε τις δύο μετρήσεις ένα μέρος του θορύβου ακυρώνεται, γιατί ότι θόρυβο δέχεται η επιφάνεια δέχεται και ο πάτος της γεώτρησης στην οριζόντια συνιστώσα, κατά προσέγγιση εννοείται.

Η μέθοδος με το δορυφόρο προϋποθέτει:

1. "μαλακό" πλανήτη

2. περιστροφή

Η φυγόκεντρος αλλάζει λίγο την κατανομή πυκνότητας αυξάνοντας λίγο την πίεση του εσωτερικού "ζελέ" προς τον ισημερινό. Η ΝΑΣΑ λοιπόν τι κάνει, βάζει ένα δορυφόρο κάθετα στον ισημερινό (ή τουλάχιστον σε τροχιά διαφορετική από τον ισημερινό) και μετράει την γωνιακή κατανομή πυκνότητας κατά μήκος της τροχιάς, και από αυτήν και την ταχύτητα περιστροφής του πλανήτη, βγάζει έμμεσα την κάθετη κατανομή πυκνότητας.

Την κάθετη κατανομή δεν μπορεί να την μετρήσει ο δορυφόρος, γιατί όπως δείχνουν τα διαγράμματα, οι κόκκινες καμπύλες ταυτίζονται και καθιστoύν τυφλό τον δορυφόρο στο τι γίνεται μέσα στoν πλανήτη:

Ηλία είσαι ο Ηλίας και του antidogma;

Ανδρέα δεν υποστηρίζω καμιά θεωρία κοίλης γης. Ένα ενδιαφέρον μαθηματικό πρόβλημα πήγα να λύσω. Ο άλλος παίζει σκάκι, εγώ τη βρίσκω με τις σπαζοκεφαλιές των μαθηματικών.

Ίσως μερικές ιδέες για τις μετρήσεις gradients της βαρύτητας έχουν και πρακτική εφαρμογή, δεν είναι όμως πρακτικός ο προσανατολισμός μου, εγώ να διασκεδάσω με τη φυσικομαθηματική πλευρά του προβλήματος πάω.

Προς όλους:

Τάδε έφη, Αριστοτέλης:

Η δυνατότητα να φιλοξενήσει κανείς μια ιδέα χωρίς να την πιστέψει, είναι χαρακτηριστικό του μορφωμένου ανθρώπου. Αριστοτέλης.


Dare To Dream


Edited by - gentleman on 11/12/2006 22:04:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kroko
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2006, 22:13:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kroko  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ανδρέα δεν υποστηρίζω καμιά θεωρία κοίλης γης. Ένα ενδιαφέρον μαθηματικό πρόβλημα πήγα να λύσω. Ο άλλος παίζει σκάκι, εγώ τη βρίσκω με τις σπαζοκεφαλιές των μαθηματικών.

Αμα το τοποθετείς έτσι, τότε κάνεις πάρα πολύ καλά. Σου εύχομαι να βρείς τη λύση στο πρόβλημα που σε "σπαζοκεφαλιάζει" και να μη χαλάς τη ζαχαρένια σου, άν εμείς στον Σπηλαιολογικό κάνουμε "εκδρομές" και άν είναι τόσο χάλια ή αν θέλουμε συμμετοχές για να μας κουβαλάνε οι νέοι τα υλικά.

Βασικό στοιχείο στην τεκμηρίωση είναι και η απόδειξη !

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2006, 06:15:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οχι Gentleman δεν ειμαι ο Ηλίας του αντιδόγμα (αν εννοείς καποιο μέλος με το ονομα "Ηλίας" εκει).

Τώρα στα υπολοιπα:

α) Έχεις δικιο για το οτι πρεπει να συγκρινουμε με το πάχος του κελύφους. Αλλα τοτε, αν το κέλυφος ήταν ~20 χλμ πάχος, τότε όλη η μάζα της Γης θα ήταν συγκεντρωμένη σε αυτο το λεπτο κέλυφος **μείων** τη μάζα των ωκεανών. Κάτι που σημαίνει πως η συγκέντρωση βαρεών μετάλλων στο φλοιο θα ήταν τεράστια και πολύ διαφορετική απο τη σημερινή.

β) Η μεθοδος με το δορυφορο προϋποθέτει ο πλανήτης σου να είναι κατα προσεγγιση σε υδροστατική ισορροπια (αυτο που ονομάζεις "μαλακο"). Αν δεν είναι, έχεις αρκετες μεθοδους για να το μετρήσεις και να το παρατηρήσεις, τουλάχιστον στη Γη. Σε αλλα σώματα υπάρχει μεθοδος προσεγγισης της δομης του εσωτερικού με τροχιακα δεδομενα, αλλα δεν έχω διαβάσει και πολλα για αυτή για να τη αξιολογήσω. Απλα ξέρω πως κούφιοι αστεροιειδεις ή δορυφοροι πλανητων έχουν ανακαλυφθει απο την απλη παρατήρηση πως πχ. αποτελούνται σχεδον ολοκληρωτικα απο πάγο, αλλα έχουν μέση πυκνότητα αρκετα μικροτερη απο την πυκνοτητα μάζας του παγου.

γ) Δεν ξέρω γιατι απαιτειται περιστροφη για τη μέθοδο με το δορυφορο. Πχ. η μέθοδος έχει εφαρμοστει και στην Αφροδίτη που έχει εξαιρετικα αργη πριστροφη, προσεγγιστικά ανυπαρκτη στη χρονικη κλιμακα μιας μετρησης (μερικα λεπτα). Αν γίνεται εξήγησε τι εννοεις

δ) Η μέθοδος που ειπα δε δινει την καθετη κατανομη της πυκνοτητας, δινει απλα την τάση της κάθετης κατανομης της πυκνοτητας (αν αυξάνεται ή μειώνεται με το βάθος και ποσο γρηγορα αυξομειώνεται). Η κάθετη κατανομή πυκνοτητας μπορει να μετρηθει ίσως πιο επιτυχως με παρατηρήσεις σεισμικων κυματων ή αλλων μεθοδων που δεν ξέρω και δυστυχως δεν έχω χρονο να ψάξω... Και τις μετρήσεις φυσικα δεν τις κάνει μόνο η ΝΑΣΑ.

ε) Οι κοκκινες καμπύλες δεν είναι ιδιες για ολα τα σεναρια. Οι αποκλισεις του γήινου βαρυτικου πεδιου απο την τέλεια σφαιρα εκφράζονται ως οροιο οι οποιοι δε φθίνουν μόνο με την αποσταση απο το κεντρο της Γης στο τετράγωνο. Αναλογα με την κάθετη κατανομή μάζας, η βαρυτητα ανα ύψος φθινει με ελαφρα διαφορετικη μορφή σε κάθε σημειο της Γης λόγω συμμετρικών ή μη συμμετρικων όρων που το διαμορφώνουν. Αυτοι οι όροι φθίνουν πολυ γρηγορα με την αποσταση και ειναι μετρησιμοι σε μικρα ύψη (<500 χλμ). Με μια ελλειπτικη τροχια είναι προσεγγισιμοι απο μετρησεις.

Και τελος, συμφωνω με το ρητο του Αριστοτέλη, με τη διαφορα όμως πως δε βλεπω την αφορμη για την εφαρμογή του στην παρουσα συζήτηση, οπου και η αποψη φιλοξενειται, αλλα και περα απο αυτο, έχει φιλοξενηθει και τα τελευταια 300 χρονια απο επιστημονικα μυαλα και μη, χωρις να δώσει κανενα αποτελεσμα.

Edited by - ΗλίαςΡ on 12/12/2006 06:20:47

Edited by - ΗλίαςΡ on 12/12/2006 06:50:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2006, 02:04:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
> κούφιοι αστεροιειδεις ή δορυφοροι πλανητων έχουν ανακαλυφθει απο την απλη παρατήρηση πως πχ. αποτελούνται σχεδον ολοκληρωτικα απο πάγο, αλλα έχουν μέση πυκνότητα αρκετα μικροτερη απο την πυκνοτητα μάζας του παγου.

Ή είναι αφρώδεις, σαν πάγος με πολλές φυσαλίδες.

Ή έχουν μέσα πολλές βάσεις των Ανδρομέδιων (δεν άντεξα ).


Ένας υποθετικός πλανήτης που ΔΕΝ περιστρέφεται, δεν έχει φυγόκεντρο να τον κάνει πεπλατυσμένο, είναι λοιπόν τέλεια σφαίρα + κάποιο θόρυβο. Απ' όπου κι αν τον κοιτάξει ο δορυφόρος τον πλανήτη, την ίδια κόκκινη καμπύλη βλέπει. Η οποία, όπως είπαμε, δεν λέει τίποτα για το αν είναι κούφιος ή όχι.

Ένας πλανήτης που περιστρέφεται όμως, αποκτά πεπλάτυνση, η οποία είναι συνάρτηση της ύπαρξης ή μη κοιλότητας, γενικότερα της default κατανομής πυκνότητας (όπου default = πριν επιδράσουν οι φυγόκεντρες σε κάθε "σταγόνα"). Κι εκεί ποντάρει η μέθοδος με το δορυφόρο.

Η διαφορά των δυο καμπυλών, μας λέει αν είναι κοίλος ή όχι, γενικότερα η μεταβολή της βαρύτητας κατά μήκος της τροχιάς, που είναι συνάρτηση της γωνιακής κατανομής, που είναι συνάρτηση της ακτινικής κατανομής γιατί οι φυγόκεντροι σε κάθε "σταγόνα" πρέπει να ισορροπούν, κι έτσι προκύπτει ένα προβλέψιμο σχήμα, και μια μερικώς προβλέψιμη εσωτερική κατανομή πίεσης για δεδομένη ταχύτητα περιστροφής.

Χωρίς περιστροφή, οι δορυφόροι μετράνε παντού το ίδιο. Μόνο το θόρυβο δηλαδή.


> δε βλεπω την αφορμη για την εφαρμογή του ρητού του Αριστοτέλη στην παρουσα συζήτηση οπου η αποψη φιλοξενειται.

Σε συγκεκριμένα άτομα αναφέρεται ο Αριστοτέλης, σε συγκεκριμένα άτομα κι εγώ: στα μυαλά που δεν φιλοξενούν την ιδέα που δεν πιστεύουν, ούτε για ένα λεπτό. Έχουμε τέτοιους στο forum.


Dare To Dream


Edited by - gentleman on 14/12/2006 02:20:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nomad
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
114 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2006, 21:23:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nomad  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν θυμάμαι καλά το Κέντρο βάρους της γης δεν είναι ακριβώς στο κέντρο αλλά λίγο μακρύτερα λόγο της ύπαρξης της σελήνης... Οπότε και αυτό παίζει ρόλο αν μελετάμε τέτοια συστήματα.

Και εν των παντων εν, και εξ ενος πάντα (Ηράκλειτος)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pan_ths
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
70 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2006, 21:41:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αρκετό καιρό ήμουν δύσπιστος στην Θεωρία της κούφιας γης... Μού δωσαν να διαβάσω το ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ του Λιακόπουλου, κι αναφέρει κάποια κείμενα του 7ου & 15ου αι. περί Μέγα Αλεξάνδρου και χάλκινων πυλών που έκλεισε.Το πρώτο αναφέρει για την ημέρα της συντέλειας πως θα ανοίξουν οι " ΚΑΣΠΙΕΣ ΠΥΛΕΣ" που έκλεισε ο Αλέξανδρος ο βασιλεύς και θα βγουν οι " αι αποκεκλεισμέναι γλώσσαι"και οι βασιλείς των Γωγ και Μαγωγ της Αποκάλυψης.Στο δεύτερο αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος αφού νίκησε τον Δαρείο " κατήλθε εως της θαλάσσης της καλούμενης Ηλίου χώρας, ένθαν εώρακεν ακάθαρτα έθνη........εδεήθη του Κυρίου εκτενώς και κατεσκύασε πύλας χαλκάς και επέχρισεν αυτάς ασύγκριτον ύαλον και ει δύναντο ανοίξαι σιδήρω, μη δύνανται διαλύσαι αυτάς..." Τέτοιες πύλες χάλκινες υπάρχουν και στην Βόρειο Ελλάδα και έχουν το Αστέρι τησ Βεργίνας.Το περίεργο είναι η επικάλυψη που έχουν και ο χαλκός μένει αστραφτερός...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
hendrix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2006, 22:26:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hendrix  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μακάριος ο αναγιγνώσκων και οι ακούοντες τούς λόγους τής προφητείας και τηρούντες τα εν αυτή γεγραμμένα!!!

_________________________
The seething seas ceaseth
and twiceth the seething seas sufficeth us.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2006, 23:22:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
> Τέτοιες πύλες χάλκινες υπάρχουν και στην Βόρειο Ελλάδα και έχουν το Αστέρι τησ Βεργίνας.Το περίεργο είναι η επικάλυψη που έχουν και ο χαλκός μένει αστραφτερός...

Ξέρει κανείς που στην Μακεδονία υποτίθεται πως είναι αυτές οι χάλκινες "πύλες";

Ostria, έχεις όρεξη;


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2006, 07:53:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δόξα τω θεώ που υπάρχει ο Λιακόπουλος και φωτίζει εμάς που δεν γνωρίζουμε τίποτα!!!
Λαμπάδα στον Λιακόπουλο, τον μέγα διαφωτιστή των εθνών, τον προφήτη της αλήθειας...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2006, 12:29:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ένας υποθετικός πλανήτης που ΔΕΝ περιστρέφεται, δεν έχει φυγόκεντρο να τον κάνει πεπλατυσμένο, είναι λοιπόν τέλεια σφαίρα + κάποιο θόρυβο. Απ' όπου κι αν τον κοιτάξει ο δορυφόρος τον πλανήτη, την ίδια κόκκινη καμπύλη βλέπει. Η οποία, όπως είπαμε, δεν λέει τίποτα για το αν είναι κούφιος ή όχι.

Σωστά. Απλά είχα αναρωτηθεί πως γίνεται η εφαρμογή της μεθόδου που ανέφερα πιο πριν σε πλανήτες ή σώματα που περιστρέφονται αργά. Όπως προέκυψε από λιγο παραπάνω διάβασμα (υπήρχε μια υποσημείωση που μου διέφυγε στο διάβασμα πιο πριν), η μέθοδος αυτή που ανέφερα δεν είναι πολύ αξιόπιστη για αργά περιστρεφόμενους πλανήτες και ίσως δίνει άλλες πληροφορίες, όπως πχ. κινήσεις στον μανδύα ενός πλανήτη (αν υπάρχουν). Αν δεν υπάρχουν παράμετροι "θορύβου" τότε η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε αργά περιστρεφόμενους πλανήτες. Αρα αυτό το 0.393 για τη Σελήνη πιθανόν να σημαίνει ομογενες εσωτερικο, πιθανόν και όχι. Συσχέτιση με σεισμικά δεδομένα από τη Σελήνη δείχουν πως αυτο το νούμερο ταιριάζει αρκετά με την υπόθεση σχετικά ομογενούς εσωτερικού. Αναλόγως, τα νούμερα για Ερμή και Αφροδιτη πρεπει να ερμηνεύονται προσεκτικά.

Επίσης η εφαρμογη της μεθόδου είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Ερμή αφου η περίοδος περιστροφής του έχει διαμορφωθεί σημαντικά απο τις παλιροιακες δυνάμεις του Ηλίου και διαφέρει πιθανόν από την περίοδο περιστροφής κατά τη φάση της δημιουργίας του, η οποια σε κάποιο βαθμό θα επεδρασε και στη διαμόρφωση του εσωτερικού του.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρεπιπτώντος, πριν μερικές εβδομάδες δημοσιεύθηκε στο Science μελέτη παρατήρησης ενος διπλου αστεροειδή που πέρασε κοντά από τη Γη. Ο αστεροειδής αυτος έχει πολύ γρήγορη περιστροφή, και έχει έντονα πεπλατυσμένο σχήμα λόγω των έντονων φυγοκεντρικών δυνάμεων. Είναι πορώδης σε ποσοστό ~50%. Ο μικρος δορυφόρος του αστεροειδή ίσως να είναι κομμάτι που αποσπάστηκε από τον ίδιο τον αστεροειδή, λόγω της γρήγορης περιστροφής.

http://echo.jpl.nasa.gov/~ostro/kw4/index.html

H επιτάχυνση (χρωματική κλίμακα) στον ισημερινό αγγίζει το μηδέν, αφού η φυγοκεντρη "καταργεί" τη βαρύτητα του αστεροειδή!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

hendrix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2006, 13:12:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hendrix  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πεντακάθαρο UFO αποπεπλατυσμένου σχήματος περιστρεφομένου ιλλιγγιωδώς!

Ιδού κύριοι η συνωμοσία τής ΝΑΣΑ η οποία προσπαθεί να μάς παραπλανήσει μεταμφιέζοντας το σε δήθεν αστεροειδή!

Σε τα μάς τώρα...

_________________________
The seething seas ceaseth
and twiceth the seething seas sufficeth us.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2006, 13:19:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Nαι βρε φίλε... δώσε πάτημα στον Απολλώνιο να αρχίσει να λέει πάλι για ΑΡΜΑΔΑ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΔΙΟΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΙΣ ΘΕΣΙΝ ΜΑΧΗΣ... και τις σχετικές αρλούμπες του πάλι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2006, 04:26:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπάρχει κανένα στοιχείο για την προέλευση της τροχιάς του ζεύγους μετεωριτών;

Πέρασαν μήπως κοντά από τον Κρόνο ή άλλο πλανήτη, πριν έρθουν;


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2006, 12:11:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Gentleman: aυτό γράφεται στο ένα paper

Over time scales of tens of thousands of years, variations in KW4's heliocentric orbit due to planetary perturbations produce configurations with ecliptic crossings near the orbits of Mercury, Venus, or Earth. [The eccentricity varies from 0.68 to 0.81 and the
inclination varies from 39° to 14°]. Thus, the KW4 binary system could have originated in a close flyby past any of those planets. Currently, KW4's orbit is close to the (e = 0.68, i = 39°), state and the ascending node is very close to Earth's semimajor axis. Within the nearly two-millennium window (1179 to 2946) of accurate
close-approach prediction (table S4) allowed by available radar plus optical astrometry, KW4 makes 186 close Earth approaches and no approaches to any other planet.
With Alpha's current pole direction assumed, the sub-Earth latitude at closest approach is generally equatorial, with mean and rms of –7° ± 20°. This geometric configuration conceivably could be the signature of an extremely recent Earth-flyby origin of the system.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Apollonios100
Νέο Μέλος


36 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2006, 14:57:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Apollonios100  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΓΗ, ΟΝΟΜΑΖΕΙ Η ΝΑΣΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ Α’ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΥ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟΥ, ΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΚΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΑΧΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΥ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟΥ ΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΕΙΣ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΟΣ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΕΜΩΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΩΝ ΛΕΒΑΝ(ΣΕΛΗΝΗΣ) ΚΑΙ ΛΙΛΙΘ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΩΣ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Edited by - Apollonios100 on 19/12/2006 15:12:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2006, 08:24:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το μάθαμε απ'έξω πια αυτό Απολλώνιε... κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον έχεις να μας πείς???
Η τουλάχιστον απάντα σε αυτά που σε ρωτάνε και μην κάνεις μόνο copy-paste...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2006, 12:27:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάντος ο άτιμος...βουλομένο γράμμα διαβάζω ε? Λίγο πιο πάνω γράφω...ακριβώς ότι θα έγραφε ο Απολλώνιος... χαχαχα... μήπως αρχίζω να παθαίνω κάτι? Μήπως κάνει παρεμβολές στο μυαλό μου??? Μήπως τελικά διαβάζω την σκέψη??? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ??? χαχαχαχα... μιλάμε για μεγάλη πλάκα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Apollonios100
Νέο Μέλος


36 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2006, 20:58:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Apollonios100  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ<ΔΕΚΑΤΡΙΑΘΕΟ>ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ 311.Μ.Χ , ΔΙΟΤΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 9.600 Π.Χ. , ΗΤΤΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΓΙΑΧΒΕΧ-ΣΙΝ-ΣΙΩΝ-ΤΖΕΝΤΑΪ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΑΒΑΩΘ, ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΘΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:
- (α): ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΙΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ “ΓΗ”, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ.
- (β): ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΚΡΟΝΟ-ΟΥΡΑΝΟ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ.
- (γ): ΣΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΚΑΙ ΕΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΥ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 360 ΟΡΑΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ._


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2006, 23:07:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ηλία έχεις κανένα καλό paper για τη χρήση των σεισμόμετρων; Κάπου πήρε το μάτι μου ότι είναι στοχαστικές οι μέθοδοι με τα σεισμόμετρα (πως λέμε "75% πιθανότητα για βροχή αύριο"). Γι αυτό και διαφωνούν τόσο συχνά οι σεισμολόγοι και βγήκε και το ανέκδοτο:

"5.9 βαθμοί της κλίμακας Βαρώτσου, 6.2 βαθμοί της κλίμακας Νομικού, 6.3 βαθμοί της κλίμακας Μερκάλι"

Καμιά φορά οι υπολογισμοί βγάζουν και... εναέριους σεισμούς, επίκεντρο πάνω από την επιφάνεια της γης! Και φυσικά αυτές οι λύσεις απορρίπτονται. Θέλω να πω ότι είνα μάλλον αναξιόπιστα τα αποτελέσματα με τα σεισμόμετρα, για το αν υπάρχουν κοιλότητες ή όχι.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2006, 08:19:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απολλώνιε... μήπως είσαι οπαδός της σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας "Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ"? Τζεντάι αναφέρεις... μεταλικούς πλανήτες... τστστσ... τελικά έχουν δίκιο... η παιδική ψυχή επιρεάζεται πολύ απο τον κινηματογράφο και την τηλεόραση...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2006, 12:07:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Stan,
Μάλλον κάποιος από εδώ μέσα είναι και μας κάνει πλάκα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lancelot
Μέλος 2ης Βαθμίδας


281 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2006, 18:21:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lancelot  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ<ΔΕΚΑΤΡΙΑΘΕΟ>ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ 311.Μ.Χ , ΔΙΟΤΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 9.600 Π.Χ. , ΗΤΤΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΓΙΑΧΒΕΧ-ΣΙΝ-ΣΙΩΝ-ΤΖΕΝΤΑΪ

Καλα σου αρεσει ο σκαιγουοκερ?ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ??????????
Εχεις παει στρατο απολλονιε?Πως σε αντιμετωπισαν?Διαχειριστης του δικτυου IRCNETΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/12/2006, 01:25:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Gentleman βασικα είμαι σε διακοπες τώρα, μακρια από τους υπολογιστες με προσβαση σε paper + γρήγορες συνδέσεις. Οπότε αν έχω κατι να σου στειλω, θα καθυστερήσει. Απλα δεν υποσχομαι αν βρω κατι, αυτο που θα βρω να ειναι το πιο αντιπροσωπευτικό, αφου δεν έχω γνώση της βιβλιογραφίας για την σεισμολογια που να εξηγεί με λεπτομέρια αυτα που ζητάς.

Επισης δεν ξέρω να σου πως αν πιθανες μικρες κοιλοτητες στο φλοιο της Γης αποκαλυπτονται επιτυχως απο σεισμομετρα, αλλα ξέρω πως σε πλανητική κλιμακα οι μετρησεις ειναι αξιοπιστες. Και σε πλανητική κλιμακα δεν αποκαλυπτουν καμμια κοιλότητα.

Επίσης, πως η διαδοση σεισμών και η μέτρηση του επικέντρου ειναι απλή κινηματική και τριγωνομετρία και δεν πιστευω πως 100αδες χρονια έρευνας απο ανεξάρτητα ινστιτουτα, πανεπιστήμια κλπ δεν έχουν αποκαλύψει καποιο "θεμελιώδες" λάθος σε αυτή την απλή κινηματικη. Το αν επικεντρα προκυπτουν στον "αερα" δεν το έχω ακούσει, αλλα αν αυτο συμβαίνει τότε πρεπει να δω πως προκυτπει αυτη η μετρηση για να πω τη γνώμη μου (αν ξέρω) για το τι μας λεει και για ποιο λόγο προκύπτει.

Οι διαφωνίες στην ακριβή ισχυ ενός σεισμου μπορει να είναι απλως κατάδειξη κάποιου σφάλματος μέτρησης και τιποτα παραπάνω. Αλλο αν το κανουν θεμα στα παράθυρα Παπαζάχος και σια και μαλώνουν (αν είναι δυνατον) για το ποιος έκανε την πιο σωστη μέτρηση και ποιος είναι ο πιο μάγκας σεισμολόγος.

Και επισης τα σεισμομετρα μετράνε τόσο τεχνητους, όσο και φυσικους σεισμους. Για τους τεχνητους σεισμους ξέρουμε το επικεντρο και απλα μελετάμε τη διαδοση των κυμάτωνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 20 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy