ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ελληνες.Ο εκλεκτος λαος (Ενα θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ)
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Vagelis
Μέλος 1ης Βαθμίδας

United Kingdom
142 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2004, 05:48:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η διαφθορά δεν είναι καινούργια εφεύρεση. Υπάρχει σήμερα, υπήρχε στην αρχαιότητα και θα συνεχίσει να υπάρχει. Τουλάχιστον όμως σήμερα δεν δοξολογείται όπως στις σκλαβοκοινωνίες του παρελθόντος, που τόσο εσύ επευφημείς. Και ακριβώς επειδή είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των πολιτισμών, τόσο της αρχαίας ελλάδας όσο και της σημερινής, δε μπορεί να επιβαρύνει τη μία κοινωνία περισσότερο από την άλλη. Στις διαφορές πρέπει να εστιάζουμε, όχι στις ομοιότητες!

(Λές και οι μετρημένες περιπτώσεις που ανέφερες αντικατοπτρίζουν πιστά το σύνολο των εκατομμυρίων. )

Ποιές είναι επιτέλους αυτές οι περίτρανες αξίες ή έθιμα των αρχαίων Ελλήνων που απουσιάζουν από εμάς σήμερα, και έκαναν τη δική τους κοινωνία τόσο ανώτερη από τη δική μας (εξ ού και η γκρίνια τόσων για δήθεν κοινωνική παρακμή); Με το να κατονομάζεις τα σφάλματα ή τις αδυναμίες μιας κοινωνίας δεν αρκεί, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται επιλεκτικά. Απαιτείται συγκριτική ανάλυση των δύο εποχών, όχι μονομερής κριτική της σύγχρονης Ελλάδας με την οποία φαίνεται ότι αρκείσαι κιόλας.

Και επειδή αποφεύγεις την άμεση σύγκριση, θα πρέπει με τη βία να εξαναγκάσω τη συζήτηση να πάρει μπρός.

Τί θα είχες για παραδειγμα να πείς πάνω στο ζήτημα πολιτικών δικαιωμάτων;

Γιατί στις νεότερες κοινωνίες τα πολιτικά δικαιώματα θεωρούνται αναπόσπαστο δικαίωμα του ατόμου παραχωρημένα εκ της γεννήσεως, ενώ στην αρχαία Αθήνα υπήρχε διάκριση μεταξύ πολιτών και μετοίκων.

__________
ΔpΔq>=hΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vagelis
Μέλος 1ης Βαθμίδας

United Kingdom
142 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2004, 06:19:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΝ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ;;
ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ;;

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ.


Παραταύτα, ακόμη να ορίσεις ποιές είναι αυτές οι υποτιθέμενες αξίες. Δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο.

quote:
ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΟ-ΛΕΙΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ.
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!
ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
ΑΤΥΧΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ.

Να ονομάσουμε λαό; Κι΄εγώ που νόμιζα ότι συγκρίναμε δύο διαφορετικές κοινωνίες ή υποτίθεται πολιτισμούς του ίδιου λαού. Προς τί η αλλαγή;

Οι νεοέλληνες, σε αντίθεση με τους αρχαιοέλληνες, δεν ασκούν δουλεμπόριο, καθώς όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Αυτά για την ισονομία στην αρχαία Ελλάδα.

quote:
ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΣ, ΟΙ ΤΟΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΟΥΛΙΚΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ.

Όχι. Στην αρχαιότητα οι δούλοι ήταν ανθρώπινα μουλάρια για τους πιο τυχερούς συνανθρώπους τους. Σήμερα, ακόμη κι ο ζητιάνος λαμβάνει περισσότερη ευσπλαχνεία.

quote:
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ, ΚΟΠΕΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ.
ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ 12 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ.

Οι περισσότερες δουλεύουν μόνο προσωρινά, ενώ πάντα έχουν την ευκαιρία να βρούν διαφορετική δουλειά. Και ο βασικός μισθός είναι έτη φωτός μπροστά από την αγγαρεία του δούλου ο οποίος δεν παίρνει τίποτα και δεν έχει καν το δικαίωμα επιλογής της εργασίας του.

quote:
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ.
ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Fame Story ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ.

Πώς να γίνει αυτό όταν ακόμη έχεις να μας προσδιορίσεις από πού έχει ξεπέσει; Προσπαθείς να περάσεις στα ψιλά γράμματα μέγιστα προβλήματα των αρχαίων κοινωνιών, ένα από τα οποία είναι η δουλεία.

__________
ΔpΔq>=hΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2004, 11:02:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Vagelis

"Όχι. Εννοούσα τους δούλους που απάρτιζαν τη πλειοψηφία του πληθυσμού της τυπικής πόλης-κράτους, παιρνώντας τη ζωή τους αγγαρεία κάτω από την ισόβια εξουσία άλλων συνανθρώπων τους."

"...Κάν δούλος ή τις, ουδέν ήττον άνθρωπος ούτός εστιν..."
"...Κάν δούλος ή τις, σάρκα την αυτήν έχει' φύσει γαρ ουδείς δούλος εγεννήθη ποτέ, ή δ' αύ τύχη το σώμα κατεδουλώσατο."
"...Αθηναίοι δέ καί τής τών δούλων προνοούντες τύχης, ενομοθέτησαν και υπέρ δούλων γραφάς ύβρεως είναι..."

ΦΙΛΗΜΩΝ

"...οι Αθηναίοι εποίησαν ισηγορίαν τοίς δούλοις..."

ΞΕΝΟΦΩΝ

"...νόμοις τοίς τ' ελευθέροις ίσος και τοίς δούλοις..."

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, "ΕΚΑΒΗ"

"...δεί πρώτον δούλους παρασκευάζεσθαι σπουδαίους. Δούλων δε είδη δύο, επίτροπος και ΕΡΓΑΤΗΣ. Ομιλία δε πρός δούλους, ώς μήτε υβρίζειν εάν μήτε ανιέναι. Και τοίς μεν ελευθεριωτέροις τιμής μεταδιδόναι, τοίς δ' ΕΡΓΑΤΕΣ τροφής πλήθος..."
"...χρή δε και τέλος ωρίσθαι πάσι. Δίκαιον γαρ και συμφέρον, την ελευθερίαν κείσθαι άθλον."

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Οικονομ. 1344

"...οι Έλληνες ήταν φιλάνθρωποι πρός τούς δούλους και δεν απέκλειον τούτους τής παιδεύσεως... δούλοι εξήρθησαν μέχρι τής φιλοσοφίας... ΜΕΝΙΠΠΟΣ, ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ κ.ά. Ο Μένιππος έγραψε <Περί των διαπρεψάντων εν παιδεία δούλων>"

Γ. ΜΥΣΤΡΙΩΤΗΣ, Ελλην. Γραμ. Α 18

Υπάρχουν κι' άλλα εάν ενδιαφέρεσαι...
ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ: Τι σημαίνει η Λατινική λέξη RES και ποιούς αποκαλούσαν έτσι οι Ρωμαίοι;;;

jank 95

"Μόνο ότι οι αρχαίοι Έλληνες έπαιρναν τρεις πίπες τη μέρα από τον κάθε δούλο τους δεν έχουμε διαβάσει ακόμα (αν και τώρα που το σκέφτομαι αυτό δεν είναι και τόσο απίθανο)."

Ορθώς σε αποκάλεσε κάποιος συμμετέχων "σκουπίδι"...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2004, 13:53:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενδιαφέροντες οι φράσεις τις οποίες παρέθεσες φίλε Αίολε!
Όσον αφορά το θέμα των ΔΟΥΛΩΝ σε μιά Εποχή 2500 χρόνια ή και λιγότερο πίσω απο την Σημερινή δέν πρέπει να το εξετάζουμε με κριτήρια Σημερινά αλλά με κριτήρια της τότε εποχής!
Υπήρχαν πράγματι και στην Αρχαία Ελλάδα Δούλοι και μεγάλες Κοινωνικές Ανισότητες αλλά αναλογιστείτε τότε την κατάσταση που επικρατούσε στα Μεγάλα Βασίλεια της Ανατολής αλλά και στους περιφερόμενους Λαούς της Ευρώπης.
Αναλογιστείτε τα τότε Πολιτικά Συστήματα στα Μεγάλα Βασίλεια της Ανατολής (Πέρσες, Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι), ακόμα και στους Αιγύπτιους. Ο Βασιλιάς ήταν "Ο Εκπρόσωπος του Θεού στην Γή", είχε την Ολοκληρωτική εξουσία στους υπηκόους του ακόμα και δικαίωμα "Ζωής και Θανάτου"!
Αντίθετα στα Ελληνικά Κράτη άσχετα με τις Κοινωνικές Ανισότητες τα Πολιτικά Συστήματα ήταν απο Δημοκρατία μέχρι και Βασιλεία αλλά με τον Βασιλιά περιορισμένης ισχύος!
Στην Αθήνα υπήρχε συμμετοχή μεγάλου ποσοστού του Λαού στην διακυβέρνηση και στην Εκλογή Κυβερνητών και Αρχόντων (μιλάμε 2500 χρόνια πρίν)!
Στην ιδιαίτερη Πατρίδα μου Σπάρτη υπήρχε μέν Βασιλεία αλλά η εξουσία του Βασιλιά ήταν τόσο περιορισμένη που καταντούσε ανύπαρκτη!
Παράδειγμα οι Έφοροι δέν επέτρεψαν στον βασιλιά Άγι ούτε να παρευρεθεί την πρώτη νύχτα με την γυναίκα του παρ'όλο που προερχόταν απο θρίαμβο επι των Περσών. Ακόμα και όποιοι Βασιλιάδες δηλαδή ήταν "Πρώτοι μεταξύ Ίσων" και Όχι Απόλυτοι Κυβερνήτες!


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2004, 14:39:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α, και πριν το ξεχάσω, το "analysis" δεν υπάρχει στα λατινικά. Το δανείστηκαν οι Άγγλοι από τους Γάλλους. Αν θες να πεις "διάκριση των συστατικών" (που είναι και η αρχική σημασία της λέξης στα ελληνικά) στα λατινικά πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα από τα ρήματα diluo, divido ενώ αν θες να αναφερθείς σε διανοητική ανάλυση (η μεταφορική σημασία της λέξης που απ' όσο ξέρω δεν ίσχυε στα αρχαία) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ρήμα imbibo ή το ουσιαστικό inductio.

Σειρά μου τώρα για ερώτηση-παγίδα: Πώς είναι το "φ" στα Ελληνικά;

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry PratchettΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2004, 18:00:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Υπάρχουν κι' άλλα εάν ενδιαφέρεσαι...
ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ: Τι σημαίνει η Λατινική λέξη RES και ποιούς αποκαλούσαν έτσι οι Ρωμαίοι;;;

Ω, ας μην πάμε τόσο μακριά. Τι σε κάνει να πιστεύεις (πέρα από τη θρησκευτική σου πίστη ότι ουδέποτε υπήρξε τελειότερο πράγμα σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια μάλλιστα από την αρχαία Ελλάδα) ότι οι Ρωμαίοι δεν αντέγραψαν και σε αυτόν τον τομέα τους Έλληνες; Εξάλλου η διαφθορά των Ρωμαϊκών ηθών επήλθε μετά την πολιτισμική τους κατάκτηση από εμάς. Οι βάρβαροι φέρονταν καλύτερα στους δούλους τους απ' ό,τι οι πολιτισμένοι.

Για κοίτα λίγο Πρωταγόρα ή Αριστοτέλους Πολιτικά... You're in for a surprise (αν και δεν αμβιβάλλω ότι με κάποιον τρόπο θα το ξεπεράσεις).

Και επιπλέον μια και είναι ολοφάνερο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ειδήμονα των λέξεων, μπορείς να γράψεις μία σύντομη έκθεση πάνω στην ιστορία των λέξεων "ιερόδουλος", "κρυπτεία", "βάσανος";

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry PratchettΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eκήβολος
Μέλος 1ης Βαθμίδας


135 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2004, 19:25:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Eκήβολος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βαγγέλη θα πρέπει να μελετήσεις περισσότερο της συνθήκες διαβίωσης των δούλων στα αρχαία Ελληνικά κράτη.
Σε πολλές περιπτώσεις οι δούλοι περνούσαν πολύ καλύτερα απο μερικούς ελεύθερους πολίτες.
Όσοι κακομεταχειρίζονταν τους δούλους τους αντιμετώπιζαν την περιφρόνηση των συμπολιτών τους.
Δούλοι υπήρχαν και δάσκαλοι (παιδαγωγοί), οικονομικοί διαχειριστές των αφεντικών τους και εν πάση περιπτώσει σε θέσεις που μπορούσαν να διαβιώσουν με λιγότερο μόχθο και μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές απο ελεύθερους αγρότες ή τεχνίτες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρεται πως αφεντικά δανειζόταν απο τους δούλους τους για να ανταπεξέλθουν σε οικονομικές δυσκολίες.
Στερούντο μόνο την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αγαθά που ετσι κι αλλιώς ήταν ανύπαρκτα σε μερικά κρατίδια.
Μην έχεις την εικόνα του σκλάβου της ρωμαιοκρατίας και των σύγχρονων αποικιακών εποχών για την αρχαία Ελλάδα.

Όσο δε αφορά για το:

quote:
Ποιές είναι επιτέλους αυτές οι περίτρανες αξίες ή έθιμα των αρχαίων Ελλήνων που απουσιάζουν από εμάς σήμερα, και έκαναν τη δική τους κοινωνία τόσο ανώτερη από τη δική μας

Η απάντησή μου είναι: ΤΟ ΗΘΟΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2004, 13:51:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Βαγγέλη θα πρέπει να μελετήσεις περισσότερο της συνθήκες διαβίωσης των δούλων στα αρχαία Ελληνικά κράτη.
Σε πολλές περιπτώσεις οι δούλοι περνούσαν πολύ καλύτερα απο μερικούς ελεύθερους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η μαρτυρία ενός δούλου στα δικαστήρια της Αθήνας άξιζε ΜΗΔΕΝ αν ο δούλος δεν είχε υποβληθεί σε βασανιστήρια προκειμένου να τεκμηριωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών του.

Σε κάθε περίπτωση το να μην έχεις πολιτικά δικαιώματα στην αρχαία Ελλάδα σήμαινε ότι δεν είσαι άνθρωπος. Μου φαίνεται έχετε υποτιμήσει το πόσο σημαντικό πράγμα ήταν τα πολιτικά δικαιώματα για τους αρχαίους Έλληνες. Το "έλα μωρέ, οι δούλοι απλώς δεν είχαν πολιτικά δικαιώματα" είναι σα να λέτε σε σημερινό context ότι "έλα μωρέ, οι δούλοι απλά ευνουχίζονταν"! Και μην ακούσω για τους μετοίκους. Οι μέτοικοι ήταν άνθρωποι γιατί είχαν πολιτικά δικαιώματα κάπου αλλού.

Σε κάθε περίπτωση ο κύριος των δούλων είχε δικαίωμα να τους κάνει ό,τι θέλει -σε λογικά πλαίσια- και στ' @@ του τι θα πουν οι γειτόνοι. Όπου το "ό,τι θέλει" μπορούσε να σημαίνει (για την Αθήνα) να τους στείλει στο Λαύριο, όπου το προσδόκιμο επιβίωσης δεν ξεπερνούσε τα 5 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά ενός δούλου ήταν δούλοι.

Σε κάθε περίπτωση ο δούλος δε μπορούσε να κάνει παιδιά χωρίς την άδεια του κυρίου του.

Σε κάθε περίπτωση ο κυριος είχε δικαίωμα ζωής και θανάτου στα νεογέννητα δουλάκια (όπως και στα δικά του παιδιά, so much για το "ήθος").

Σε κάθε περίπτωση οι δούλοι αγοράζονταν και πουλιούνταν. Σαν πράγματα ή ζώα.

Σε κάθε περίπτωση η Σπάρτη προτίμησε να αργοσβήσει παρά να δώσει το παραμικρό ανθρώπινο δικαίωμα (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να μη δολοφονούνται αιφνιδιαστικά μέσα στη νύχτα και του δικαιώματος να θεωρούνται ανθρώπινα όντα ικανά για ανάμιξη με Σπαρτιάτες) στους είλωτές της.

Ναι, υπήρχαν και δούλοι που πέρναγαν καλά. Και τι έγινε γαμωτοφελέκι μου; What's your bloody point? Πότε δηλαδή δεν υπήρχαν και δούλοι που πέρναγαν καλά; Μήπως ήταν άσχημα να είσαι ο επιβήτορας της Μεσσαλίνας;

Αλλά εμένα δε με ενοχλούν όλα αυτά που συνέβαιναν με τους δούλους και τα λοιπά. Τέτοια ήταν η εποχή τότε. Με ενοχλεί το ότι τη θεωρείτε τέλειο πρότυπο για σήμερα. Ξεκολλάτε. Δεν είναι. Γιατί είχανε δούλους, γιατί δε θεωρούσαν τις γυναίκες πλήρεις ανθρώπους, γιατί σφάζανε ο ένας τον άλλον, γιατί είχανε δικαίωμα ζωής και θανάτου στα παιδιά τους, γιατί ήταν μπροστά για την εποχή τους αλλά τρελλά πίσω για τη δική μας.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry PratchettΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

κυνικός
Μέλος 1ης Βαθμίδας


86 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2004, 15:27:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κυνικός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σε κάθε περίπτωση η Σπάρτη προτίμησε να αργοσβήσει παρά να δώσει το παραμικρό ανθρώπινο δικαίωμα (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να μη δολοφονούνται αιφνιδιαστικά μέσα στη νύχτα και του δικαιώματος να θεωρούνται ανθρώπινα όντα ικανά για ανάμιξη με Σπαρτιάτες) στους είλωτές της.
Πώ, πώ, πολύ θα γούσταρα να ήμουν Σπαρτιάτης, να'ουμ, ιδίως αν μερικοί άλλοι εδώ μέσα ήταν είλωτες..
quote:
Αλλά εμένα δε με ενοχλούν όλα αυτά που συνέβαιναν με τους δούλους και τα λοιπά. [...] Με ενοχλεί το ότι τη θεωρείτε τέλειο πρότυπο για σήμερα.

Δεν σε καταλαβαίνω. ΤΙ σε ενοχλέι δηλαδη;;
Γιατί δεν είναι τέλοιο πρότυπο για τώρα;
Τί προσπαθείς να πείς;

Καλα, καλα, πλάκα κάνω, νά, απλώς θυμήθηκα τις παλιές καλές ημέρες (στην προηγούμενη μου ζωη) που είχα την φυτεία στη Αλαμπάμα, και τους σκλάβους, θεέ μου τί μέρες ήταν αυτές, τί χάρμα ζουσαμε... Καλά λέγαμε οτι είμαστε οι αληθινοί απόγωνοι της Σπάρτης.

Και δεν μου λές Junk95, εμείς τώρα, οι Γνήσιοι Απόγωνοι®, καταγώμαστε από τους 8000 Σπαρτιάτες, ή από τους 400000 είλωτες, πάροικους, κλπ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΕΥΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
135 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2004, 19:49:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΕΥΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ :
ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΝ ΝΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΓΕΡΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ, ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑΝ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΕΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΤΑΤΩΝ, ΑΙΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΑΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΥ
ΟΛΩΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΣ,

ΑΓΝΟΕΙΣ

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣ ΣΕ, ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.....

(ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΟΝ ΑΦΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΣΥ ΑΡΚΕΙΣΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟΝ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗΣ : ΠΟΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;)

ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΜΙΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗΝ.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ….

ΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΘΗΣΑΝ ΔΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΝ……

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΞΙΑ.

ΔΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΩ :

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;

ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΜΕ ΤΟ «ΝΑΙ Ή ΟΧΙ» ΕΙΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΛΑΒΕ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, Ο ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΝΟΗΣΕ 1.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΝ «ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ, Ο ΑΘΝΑΡ ΕΤΙΜΩΡΗΘΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗΝ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΜΕ.
ΚΑΘΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ… ΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΕΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ;;
ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΑΝ ΧΩΡΑΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΜΕΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ;;
ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΙ ΕΠΕΛΗΦΘΗ (αόριστος) Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΡΙΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΝ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΛΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΡΤΑΡΙ.

ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ;;

ΛΟΓΙΚΟΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠ’ ΟΤΙ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ, ΣΥΧΝΑ.

Η ΠΑΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ, ΟΥΚΡΑΝΟΙ, ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΣ» , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΡΧΟΝΤΟ ΣΤΙΣ 70.000.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΠΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. ΓΝΩΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ,ΓΝΩΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΛΥΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ. ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΠΕΛΗΦΘΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ.
ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ.

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΣΤΑΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ……

«ΜΕΤΟΙΚΟΙ»

ΔΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΝ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΜΙΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΩΣ (μάλλον) ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΔΟΥΛΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ.
ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΙΟΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ.

ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΜΟΝΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΛΛΑ ΤΙ ΞΕΡΩ ΕΓΩ,
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΦΡΙΚΗ;; «ΑΚΟΜΑ»

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΙΣ ΤΟΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΨΕΥΤΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ» ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ «ΣΧΟΛΗΣ» ΤΗΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΑΣΥΔΟΣΙΑ, ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ, ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ
ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΝΑΡΧΙΑ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΤΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΦΗΜΑ;;;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΕΥΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
135 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2004, 01:02:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΕΥΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ : Η ΠΑΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ, ΟΥΚΡΑΝΟΙ, ΡΩΣΟΙ ME ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΣ» , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΡΧΟΝΤΟ ΣΤΙΣ 70.000.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΠΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΓΝΩΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΛΥΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ.
ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΠΕΛΗΦΘΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vagelis
Μέλος 1ης Βαθμίδας

United Kingdom
142 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2004, 03:58:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αιόλε,

Τα αποσπάσματα που παρέθεσες είναι εκτός συνάφειας και δεν αποδεικνύουν τίποτα από μόνα τους. Προσπαθείς να προβάλεις μία ρομαντική απεικόνηση των αρχαίων κοινωνιών με επιλεκτικές πηγές. Τα αποσπάσματα που έκανες αντιγραφή/επικόλληση, γιατί αποκλείεται να διάβασες ολόκληρα τα κείμενα, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Οι δούλοι κατά κανόνα είχαν την ελάχιστη δυνατή ανθρώπινη αξία (συνάμα και δικαιώματα) και αυτό μεταφράζονταν στους νόμους των Ελλήνων οι οποίοι τους μεταχειρίζονταν ουσιαστικά ως αντικείμενα και ιδιοκτησία, λίγο καλύτερα από απλά ζώα.

Η νομική οργάνωση των Αθηνών άφηνε παντελώς ακάλυπτους τους δούλους, ασχέτως τι γράφουν τα κείμενα (αποσαφηνισμένες προτάσεις μάλλον) που αντέγραψες από άλλες ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Υπαινίσσεσαι ότι "οι Αθηναίοι εποίησαν ισηγορίαν τοίς δούλοις". Τι νομικά δικαιώματα είχαν λοιπόν οι δούλοι σε σχέση με τους πολίτες; Ή ακόμη με τους μετοίκους;

__________
ΔpΔq>=hΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vagelis
Μέλος 1ης Βαθμίδας

United Kingdom
142 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2004, 04:01:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εκήβολε,

quote:
Βαγγέλη θα πρέπει να μελετήσεις περισσότερο της συνθήκες διαβίωσης των δούλων στα αρχαία Ελληνικά κράτη.
Σε πολλές περιπτώσεις οι δούλοι περνούσαν πολύ καλύτερα απο μερικούς ελεύθερους πολίτες.
Όσοι κακομεταχειρίζονταν τους δούλους τους αντιμετώπιζαν την περιφρόνηση των συμπολιτών τους.
Δούλοι υπήρχαν και δάσκαλοι (παιδαγωγοί), οικονομικοί διαχειριστές των αφεντικών τους και εν πάση περιπτώσει σε θέσεις που μπορούσαν να διαβιώσουν με λιγότερο μόχθο και μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές απο ελεύθερους αγρότες ή τεχνίτες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρεται πως αφεντικά δανειζόταν απο τους δούλους τους για να ανταπεξέλθουν σε οικονομικές δυσκολίες.
Στερούντο μόνο την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αγαθά που ετσι κι αλλιώς ήταν ανύπαρκτα σε μερικά κρατίδια.
Μην έχεις την εικόνα του σκλάβου της ρωμαιοκρατίας και των σύγχρονων αποικιακών εποχών για την αρχαία Ελλάδα.

Η περιφρόνηση προς τον ιδιοκτήτη δε σήμαινε τίποτα για το καταπιεσμένο δούλο.

Ο θεσμός της δουλείας αποτέλεσε την πιο έκδηλη μορφή εκμετάλλευσης της εργασίας του ανθρώπου από το συνάνθρωπό του, το δουλοκτήτη. Κατά την αντίληψη των αρχαίων ο δούλος είναι από τη φύση του δούλος, αν και ο Αριστοτέλης αμβλύνει φραστικά την αντίληψη αυτή υπογραμμίζοντας την ανθρώπινη ιδιότητα του δούλου. Μόνο οι Στωϊκοί αμφισβήτησαν με παρρησία το θεσμό της δουλείας χωρίς όμως να επιφέρουν καμία αλλαγή. Γενικά, ο δούλος θεωρούνταν κατώτερη υπόσταση κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά. Κατά τον Αριστοτέλη ήταν "έμψυχον όργανον" (Ηθικά Νικομάχεια VIII, xi, σελ. 6-7), αντικείμενο δηλαδή.

Παραδείγματα ευπρεπούς ανθρώπινης συμπεριφοράς απέναντι σε δούλους δεν έλειψαν, αλλά ήταν εξαιρέσεις.

Οι εύποροι δούλοι ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Οι δημόσιοι, περίπου 5,000 (γραφείς, κλητήρες, αστυνομία και εργάτες του νομισματοκοπείου και δημόσιων οικοδομικών έργων), και οι ιδιωτικοί, άλλοι τόσοι περίπου που πιθανώς να είχαν μόρφωση που να τους απέτρεπε από τη χειρονακτική εργασία, δεν ξεπερνούσαν ένα σύνολο 10-12,000 δούλων σε μια πόλη της τάξεως των 300,000 ψυχών, από τις οποίες τουλάχιστον οι 120,000 ήταν οι λιγότερο τυχεροί δούλοι.

Περιπτώσεις δούλων τραπεζίτων ή ταμιών ήταν σπανιώτατες. Η γενική όμως υποτίμηση της υπόστασης και του έργου του δούλου από την κοινωνία των ελεύθερων επηρέασε ακόμη και την ονομασία της εργασίας του ανθρώπου με την υποτιμητική έκφραση - συνώνυμο της αγγαρείας - προσωνυμία της δουλείας.

quote:
Η απάντησή μου είναι: ΤΟ ΗΘΟΣ.

Χρειαζόμαστε όμως κάτι πιο συγκεκριμένο από αυτό. Δε διαφωνώ απαραίτητα, αλλά πώς μεταφράζονταν δηλαδή η παρουσία ήθους στη κοινωνία των αρχαίων και η (δήθεν) απουσία της από τη δική μας;

Ο Δωριεύς απ΄ότι βλέπω ακόμη να με τιμήσει με μια απάντηση εντός θέματος.

__________
ΔpΔq>=hΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vagelis
Μέλος 1ης Βαθμίδας

United Kingdom
142 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2004, 04:16:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δωριεύς,

quote:
ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΝ ΝΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΓΕΡΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ, ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑΝ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΕΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΤΑΤΩΝ, ΑΙΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΑΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΥ ΟΛΩΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΣ, ΑΓΝΟΕΙΣ
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣ ΣΕ, ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.....

Επίκληση στην εξουσία.

Η αναφορά στίς επευφημείες των ξένων ακαδημαϊκών δεν είναι επιχείρημα, αφού για κάθε έναν που παραθέτεις εσύ υπάρχει κι΄άλλος ένας που επιτίθεται στην αρχαία Ελλάδα τον οποίο θα μπορούσα να παραθέσω εγώ. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την επιδοκιμασία τους ώς άνευ όρων επιβεβαίωση ή δείγμα ανωτερότητας της αρχαίας κοινωνίας γιατί με τη παραδοχή αυτή αποφεύγουμε το αληθινό πρόβλημα, που είναι η εξέταση του ίδιου τους το σκεπτικό.

Οι βασικές αρχές ή τα αξιώματα πρέπει να εξετάζονται χώρια από τα λογικά συμπεράσματά ή θεωρήματα που προκύπτουν αφαιρετικά. Με το να δεχόμαστε αυθαίρετα συμπεράσματα αναγνωρίζουμε πιθανόν λανθασμένες βασικές αρχές (και κατά συνέπεια λανθασμένα συμπεράσματα).

Έτσι συνόψισε και ο Αϊνστάϊν στην αυτοβιογραφία του: "...Είναι ήδη φανερό ότι το μικρόβιο της ειδικής σχετικότητας περιέχεται στο παράδοξο αυτό. Σήμερα βέβαια όλοι γνωρίζουν, ότι κάθε προσπάθεια διευκρίνισης του παράδοξου είναι καταδικασμένη να αποτύχει όσο το αξίωμα της απόλυτης φύσης του χρόνου, δηλαδή της χρονικής ταυτοσημίας, παρέμενε ανεπίγνωστα αγκυροβολημένο στο υποσυνείδητο. Σαφέστατα, η παραδοχή του αξιώματος αυτού και του αυθαίρετου χαρακτήρα του στην ουσία υποννοεί τη λύση του ίδιου του προβλήματος."

Ένα ή μερικά αρνητικά συμβάντα δεν υποδεικνύουν τον κανόνα, κατά τον ίδιο τρόπο που ένα η μερικά όνειρα που βγήκαν αληθινά δεν κάνουν τον άνθρωπο προφήτη. Προφανώς γιατί παραλείψαμε να συμπεριλάβουμε τα τόσα αναρίθμητα όνειρα που δεν βγήκαν αληθινά. Και επειδή όπως κατάλαβες και μόνος σου είναι αδύνατο να απαριθμίσεις όλες τις ενδείξεις παρακμής της σημερινής κοινωνίας, όπως και για μένα είναι αδύνατο να απαριθμίσω όλες τις ενδείξεις προόδου, θα πρέπει να στραφούμε προς μια πιο πρακτική προσέγγιση, που να μην εξαρτάται από τον εξυχνιαστικό έλεγχο ΟΛΩΝ των περιπτώσεων.

quote:
ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΟΝ ΑΦΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΣΥ ΑΡΚΕΙΣΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟΝ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗΣ : ΠΟΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;)

Και από το ονειρεύτηκες αυτό; Το μόνο που έχω πεί είναι ότι η σημερινή κοινωνία είναι προτιμότερη της αρχαίας, όχι ότι είναι τέλεια. Εσύ από την άλλη, ακόμη να μας εξηγήσεις τους λόγους της προτίμησής σου.

quote:
ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΜΙΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗΝ.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ….

ΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΘΗΣΑΝ ΔΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΝ……

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΞΙΑ.


Όχι όταν τα ίδια τα περιστατικά δε σημαίνουν τίποτα. Όμως ακόμη κι΄αν είχες δίκιο, θα πρέπει να αναγνωρίσεις αυτή την αξία στην αρχαιότητα καθώς και την εφαρμογή της.

Απέτυχες όμως παταγωδώς και στα δύο.

Γιατί ούτε τα περιστατικά που ανέφερες αποδεικνύουν κάτι, εφ΄όσον υπάρχουν αναρίθμητα άλλα που επιλεκτικά αγνόησες, ούτε και το αντίθετό τους πρεσβέυει τίποτα γιατί απλά υπέθεσες ότι προυπήρχε, χωρίς να υποδείξεις την ύπαρξη του.

quote:
ΔΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΩ :

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Πότε γίνονταν δημοψηφίσματα στην αρχαιότητα για φλέγοντα ζητήματα που αφορούσαν την Αθήνα;

quote:
ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΜΕ ΤΟ «ΝΑΙ Ή ΟΧΙ» ΕΙΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΛΑΒΕ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Η Ελλάδα είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία, και αυτό σημαίνει μερικές φορές τη λήψη αποφάσεων που είναι εναντίον της θέλησης του λαού, χωρίς απαραιτήτως αυτό να σημαίνει ότι είναι εναντίον των συμφερόντων τους.

quote:
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, Ο ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΝΟΗΣΕ 1.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑΝ «ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Και πάλι, αυτό δε σημαίνει ότι η λήψη αποφάσεων χωρίς την άμεση συμμετοχή του λαού είναι και αντιδημοκρατικές. Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων όντως διαχειρήσθη ριχοκίνδυνα από τον Μητσοτάκη αλλά κατά κανόνα η λήψη αποφάσεων στις δημοκρατίες δεν απαιτεί την άμεση εμπλοκή του εκλογικού σώματος.

quote:
ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ, Ο ΑΘΝΑΡ ΕΤΙΜΩΡΗΘΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗΝ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Πως ακριβώς τιμωρήθηκε;

quote:
ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΜΕ.
ΚΑΘΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Τα δημοψηφίσματα είναι σπάνια σε όλες τις χώρες.

quote:
ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ… ΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΕΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ;;
ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΑΝ ΧΩΡΑΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΜΕΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ;;
ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν μέτοικοι πιά. Όλοι οι υπήκοοι σήμερα έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Στην αρχαία Αθήνα αυτα τα δικαιώματα κληρονομούνταν από γενιά σε γενιά, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τους εξίσου Αθηναίους συμπατριώτες τους.

quote:
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΙ ΕΠΕΛΗΦΘΗ (αόριστος) Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΡΙΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΝ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΛΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΡΤΑΡΙ.


Γι΄αυτό και λέγονται παράνομες πολιτογραφήσεις.

quote:
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ;;

Ως ευρωπαίος ηπήκοος δικαιούμαι να συμμετέχω στις τοπικές Ευρωεκλογές. Αλλά ακόμη κι΄αν ήμουν από οποιαδήποτε άλλη ήπειρο, θα μου παραχωρούνταν η Βρετανική υπηκοότητα ύστερα από 4 χρόνια παραμονής ή σε περίπτωση γάμου με Βρετανίδα υπήκοο ή σε περίπτωση που κρίνονταν απαραίτητο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο κάτοικος της αρχαίας Αθήνας δε θα είχε ανάλογη πολυτέλεια. Και αυτό γιατί τα πολιτικά δικαιώματα σήμερα θεωρούντια προέκταση των φυσικών ελευθεριών του ανθρώπου, ασχέτως εθνικότητος, και όχι προνόμια παραχωρούμενα επιλεκτικά.

quote:
ΛΟΓΙΚΟΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠ’ ΟΤΙ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ, ΣΥΧΝΑ.

Ο ζήλος του γραικύλου.

quote:
Η ΠΑΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΠΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ, ΟΥΚΡΑΝΟΙ, ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΣ» , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΡΧΟΝΤΟ ΣΤΙΣ 70.000.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΠΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. ΓΝΩΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ,ΓΝΩΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΛΥΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ. ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΠΕΛΗΦΘΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ.
ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ.

Οι παράνομες πολιτογραφήσεις είναι ένα θέμα, και πάλι όμως δεν τίθεται θέμα αξιών, εφόσον εδώ το ζητούμενο είναι η εφαρμογή του νόμου, ενώ στην αρχαία Αθήνα το ζητούμενο ήταν ο ίδιος ο νόμος. Μεγάλη διαφορά.

quote:
ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΣΤΑΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ……

«ΜΕΤΟΙΚΟΙ»


Όχι, απλά δε γνωρίζεις τι σήμαινε μέτοικος στην αρχαία Αθήνα. Μέτοικος μπορεί να θεωρηθεί ο Αθηναίος υπήκοος με μειωμένα πολιτικά δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα, όσοι Αθηναίοι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις κρατικές λειτουργίες. Η πλειονότητα ήταν μετανάστες από άλλες χώρες ή πόλεις, αλλά η διάκριση με τους πολίτες δεν ήταν γεωγραφική αλλά κοινωνική, βιολογική μπορεί να πεί κανείς, εφ΄όσον ο μέτοικος, παρ΄ότι εξίσου Αθηναίος στο έθνος με οποιονδήποτε άλλον, παρέμενε μέτοικος μέχρι το θάνατό του και κληροδοτούσε και στο παιδί του την ιδιότητα, ακριβώς όπως και ο σκλάβος στο δικό του παιδί.

Δεν υπάρχει ανάλογο σε καμία σημερινή κοινωνία.

quote:
ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΩΣ (μάλλον) ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

Και τί θα ήξερες εσύ για το τί σκοπεύω να κάνω στην Αγγλία;

Αυτά τα μάλλον είναι που σας μπερδεύουν τη γλώσσα εσάς τους αρχαιολάτρες και δεν ξέρετε τι λέτε.

quote:
ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΔΟΥΛΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ.
ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΙΟΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ.

Μόνο γιατί εσύ ο ίδιος δεν έχεις απ΄ότι φάνηκε ιδέα για το θεσμό της δουλείας.

quote:
ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΜΟΝΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.

Κι ωστόσω, παραμένεις αδιάλλακτος υποστηρικτής της ανωτερότητας αυτών των σκλαβοκοινωνιών.

quote:
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΙΣ ΤΟΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΨΕΥΤΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ» ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ «ΣΧΟΛΗΣ» ΤΗΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΑΣΥΔΟΣΙΑ, ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ, ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ
ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΝΑΡΧΙΑ.

Τότε να εύχεσαι να προλάβεις να δείς χρονομηχανή στο καιρό σου ώστε να μετακομίσεις μόνιμα στην αρχαιότητα. Θα περάσεις πολύ καλά τρέχοντας κυνηγητό με τους Σπαρτιάτες στο ετήσιο κυνήγη των Ειλωτών, μέρος της δικής τους δημοκρατίας και ευδαιμονίας.

quote:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΤΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΦΗΜΑ;;;

Και ο Θαλής ο Μιλήσσιος μακριά από την Ελλάδα σπούδασε.

__________
ΔpΔq>=hΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2004, 09:25:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και πάλι, αυτό δε σημαίνει ότι η λήψη αποφάσεων χωρίς την άμεση συμμετοχή του λαού είναι και αντιδημοκρατικές. Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων όντως διαχειρήσθη ριχοκίνδυνα από τον Μητσοτάκη αλλά κατά κανόνα η λήψη αποφάσεων στις δημοκρατίες δεν απαιτεί την άμεση εμπλοκή του εκλογικού σώματος.

Και το θεωρείς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αυτό Βαγγέλη;;
Noμίζεις οτι το πολυσυζητημένο θέμα της Ονομασίας των Σκοπίων και η στάση της Ελλάδας απέναντι σε αυτό είναι αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται απο μιά Συμμορία 4-5 Πολιτικών χωρίς να ρωτηθεί καθόλου ο Λαός;;
Κατηγορείς την Αρχαία Αθήνα οτι είχε αφαιρέσει Πολιτικά Δικαιώματα απο τους Μέτοικους και τους Δούλους! Συμφωνώ αλλά τουλάχιστον όλοι οι υπόλοιποι Πολίτες σε θέματα τουλάχιστον Στρατιωτικά και Εξωτερικής Πολιτικής είχαν γνώμη μέσω της Εκκλησίας του Δήμου, και η γνώμη τους ήταν Σεβαστή!
Σήμερα όταν Εσύ επιστρέψεις στην Ελλάδα μπορείς να μου εξηγήσεις ΠΟΥ θα ακουστεί η γνώμη σου;; Kαι Πού θα είναι η δική σου Συμμετοχή στα Πολιτικά θέματα ιδιαίτερα τα κρίσιμα όχι μόνο Εθνικά αλλά και Κοινωνικά!
Θα μου πείς με την ψήφο σου κάθε 4 χρόνια, αλλά τί ρόλο θα μπορούσε να παίξει η Ψήφος σου άν το 85% του Λαού εγκλωβίζεται σε 2 Μεγάλα Κόμματα τα οποία ασκούν την ίδια Πολιτικά ακούγοντας 4-5 ΜεγαλοΕκδότες και ΜεγαλοΕργολάβους χωρίς να ακούνε κανέναν άλλον
Και Ένα απο τα δύο συγκεκριμένα Κόμματα θα βρεθεί οπωσδήποτε στην Εξουσία χωρίς να τολμήσει να πάει κάν κόντρα στα Συμφέροντα γιατί θα κινδυνεύσει να χάσει την εξουσία με την χρήση ΚΑΙ ξένων δακτύλων!
Οπότε ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ η Λαική Ψήφος στην οποία έχουν δικαίωμα όλοι οι Πολίτες χωρίς καμιά διάκριση
Και να σου πώ Τελικά οτι θα προτιμούσα να ασκηθεί η Πραγματική εξουσία απο το 30-40-50% πές ότι θέλεις των ΜΗ ΔΟΥΛΩΝ παρά απο το 0,001% κάποιων ΜεγαλοΚορακιών όπως συμβαίνει Σήμερα στην Ελλάδα οι οποίοι σχηματίζουν κολοσσιαίες περιουσίες σε βάρος όλου του υπόλοιπου Λαού!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2004, 12:32:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Vagelis

"Κατά τον Αριστοτέλη ήταν "έμψυχον όργανον" (Ηθικά Νικομάχεια VIII, xi, σελ. 6-7), αντικείμενο δηλαδή."

Εσύ τι νομίζεις ότι είσαι; Άψυχο όργανο;
Εκτός κι' αν είσαι βιομήχανος...

"Τα αποσπάσματα που παρέθεσες είναι εκτός συνάφειας και δεν αποδεικνύουν τίποτα από μόνα τους."

Τι θα θεωρούσες απόδειξη εσύ;
Και αυτό το "εκτός συνάφειας" δεν το καταλαβαίνω.

"Προσπαθείς να προβάλεις μία ρομαντική απεικόνηση των αρχαίων κοινωνιών με επιλεκτικές πηγές."

Κάνε κι' εσύ επιλογή των δικών σου. ΜΠΟΡΕΙΣ;

"Τα αποσπάσματα που έκανες αντιγραφή/επικόλληση, γιατί αποκλείεται να διάβασες ολόκληρα τα κείμενα, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα."

Μπούρδες. Απόδειξέ το.
Αν και αυτό να συμβαίνει (αντιγραφή/επικόλληση), δεν αναιρεί την ισχύ των κειμένων που παρέθεσα.

"Οι δούλοι κατά κανόνα είχαν την ελάχιστη δυνατή ανθρώπινη αξία (συνάμα και δικαιώματα) και αυτό μεταφράζονταν στους νόμους των Ελλήνων οι οποίοι τους μεταχειρίζονταν ουσιαστικά ως αντικείμενα και ιδιοκτησία, λίγο καλύτερα από απλά ζώα.
Η νομική οργάνωση των Αθηνών άφηνε παντελώς ακάλυπτους τους δούλους, ασχέτως τι γράφουν τα κείμενα..."

Για να είσαι τόσο σίγουρος, τότε δύο τινά συμβαίνουν:
Α. ή ήσουν παρών, οπότε σε προσκυνώ ΘΕΕ ΜΟΥ,
Β. ή έχεις κάποια στοιχεία που αναιρούν τα δικά μου.
Για την περίπτωση Α δεν το συζητώ, ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΘΕΕ ΜΟΥ.
Για την περίπτωση Β, εάν δεν μάς παραθέσεις τα στοιχεία σου, τότε πρέπει να συμβαίνουν τέσσαρα (4) τινά:
Α. Είσαι προκατηλημένος,
Β. Είσαι υστερόβουλος,
Γ. Είσαι απλώς ανόητος,
Δ. Και τα τρία μαζί.
Για κάθε μια των ανωτέρω περιπτώσεων δεν μπορώ να συνεχίσω τον διάλογο μαζί σου.

"Ποτέ μην αποδίδης σε κακοβουλία αυτό που επαρκώς μπορεί να εξηγηθεί με την βλακεία"
NICK DIAMOS

Υ.Γ. Τις ερωτήσεις που σου έθεσα σε προηγούμενα κείμενά μου, τις έκανες γαργάρες ή μου φάνηκε;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2004, 14:43:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Btw:


quote:

"...Κάν δούλος ή τις, ουδέν ήττον άνθρωπος ούτός εστιν..."
"...Κάν δούλος ή τις, σάρκα την αυτήν έχει' φύσει γαρ ουδείς δούλος εγεννήθη ποτέ, ή δ' αύ τύχη το σώμα κατεδουλώσατο."
"...Αθηναίοι δέ καί τής τών δούλων προνοούντες τύχης, ενομοθέτησαν και υπέρ δούλων γραφάς ύβρεως είναι..."

ΦΙΛΗΜΩΝ


Σε ολόκληρη την ελληνική γραμματεία το όνομα Φιλήμων εμφανίζεται μόνο μία φορά: στην προς Φιλήμονα επιστολή του Παύλου. Επίσης στη λατινική γραμματεία υπάρχει ένας Φιλήμων που οι θεοί τον μεταμόρφωσαν σε δέντρο. Διάλεξε και πάρε. Πάντως η πηγή σου μόνο τα πρώτα δύο αποσπάσματα αποδίδει στον "Φιλήμονα" απρόσεκτο αγόρι .

quote:

"...οι Αθηναίοι εποίησαν ισηγορίαν τοίς δούλοις..."

ΞΕΝΟΦΩΝ


Όχι ότι έχει καμία σημασία γιατί "ισηγορία" σημαίνει "δικαίωμα να μιλήσουν στην Εκκλησία του Δήμου" που μου φαίνεται πολύ χλωμό εκτός ειδικών περιστάσεων, αλλά πού ακριβώς το λέει αυτό ο Ξενοφών;

quote:

"...νόμοις τοίς τ' ελευθέροις ίσος και τοίς δούλοις..."

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, "ΕΚΑΒΗ"


Ο "νόμος" βέβαια στο συγκεκριμένο σημείο λέει ότι ο φόνος τιμωρείται είτε ο δράστης είναι σκλάβος είτε ελεύθερος, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα υποθέτω για κάποιον που διάλεξε σαν τεκμηρίωση για το πόσο καλά περνάγαν οι δούλοι ... την "Εκάβη", το κείμενο που εκθέτει τα δεινά της δουλείας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στην αρχαιοελληνική γραμματεία!


quote:

"...δεί πρώτον δούλους παρασκευάζεσθαι σπουδαίους. Δούλων δε είδη δύο, επίτροπος και ΕΡΓΑΤΗΣ. Ομιλία δε πρός δούλους, ώς μήτε υβρίζειν εάν μήτε ανιέναι. Και τοίς μεν ελευθεριωτέροις τιμής μεταδιδόναι, τοίς δ' ΕΡΓΑΤΕΣ τροφής πλήθος..."
"...χρή δε και τέλος ωρίσθαι πάσι. Δίκαιον γαρ και συμφέρον, την ελευθερίαν κείσθαι άθλον."

Μιλάμε έχεις θράσσος. Ο Αριστοτέλης συμβουλεύει να φέρεσαι καλά στους σκλάβους και να τους τάζεις ελευθερία για να δουλεύουν καλύτερα κι εσύ μου το παρουσιάζεις ως τρομερό ανθρωπισμό!

quote:

"...οι Έλληνες ήταν φιλάνθρωποι πρός τούς δούλους και δεν απέκλειον τούτους τής παιδεύσεως... δούλοι εξήρθησαν μέχρι τής φιλοσοφίας... ΜΕΝΙΠΠΟΣ, ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ κ.ά. Ο Μένιππος έγραψε <Περί των διαπρεψάντων εν παιδεία δούλων>"

Γ. ΜΥΣΤΡΙΩΤΗΣ, Ελλην. Γραμ. Α 18

Σημαντική λεπτομέρεια: ο Επίκτητος απελευθερώθηκε [u]και φιλοσόφησε στη Ρώμη. Τον 1ο αιώνα μ.Χ.

Α και μην ξεχνάμε ότι στην αρχαία Αθήνα όντως υπήρχε νόμος που προστάτευε το δούλο από τον ιδιοκτήτη που θα τον κακομεταχειριζόταν αδικαιολόγητα[/b] (δικαιολογημένα έκανε ό,τι γούσταρε). Ο δούλος λοιπόν είχε το φοβερό και τρομερό δικαίωμα να πάει ικέτης στο ναό και να απαιτήσει...
...
...
...να πουληθεί σε άλλο ιδιοκτήτη!!!!

Τα λέει και η πηγή σου (http://www.ekivolos.gr/peri%20doulon.htm), όχι βέβαια με την ίδια ακριβώς διατύπωση...

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry PratchettΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vagelis
Μέλος 1ης Βαθμίδας

United Kingdom
142 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2004, 18:01:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αιόλε,

quote:
Κατά τον Αριστοτέλη ήταν "έμψυχον όργανον" (Ηθικά Νικομάχεια VIII, xi, σελ. 6-7), αντικείμενο δηλαδή."

Εσύ τι νομίζεις ότι είσαι; Άψυχο όργανο;
Εκτός κι' αν είσαι βιομήχανος...


Η λέξη "όργανον" χρησιμοποιήθηκε απ΄τον Αριστοτέλη επίτηδες για να υποβαθμίσει τον ανθρώπινο χαρακτήρα του δούλου, παρομοιάζοντάς τον με αντικείμενο.

Καθόλου φιλοφρονητικό.

quote:
"Τα αποσπάσματα που παρέθεσες είναι εκτός συνάφειας και δεν αποδεικνύουν τίποτα από μόνα τους."

Τι θα θεωρούσες απόδειξη εσύ;
Και αυτό το "εκτός συνάφειας" δεν το καταλαβαίνω.


Θα μπορούσες να περιγράψεις τη νομική μεταχείρηση των δούλων στην Αθήνα από το κράτος που αποτελεί εξάλλου και άμεση πηγή αποδείξεων, αντί να παραθέτεις απομονωμένα αποσπάσματα που δύσκολα βγάζουν νόημα μόνα τους, οι συγραφείς των οποίων εξάλλου μπορεί να έχουν και άδικο.

Και με το να αποσπάς μία πρόταση ή ακόμα χειρότερα μία φράση από ένα ολόκληρο κείμενο, το παρουσιάζεις εκτός συνάφειας, δηλαδή με διεφθαρμένο νόημα, διαφορετικό από αυτό που ο συγραφέας αρχικά επιδίωκε.

quote:
Προσπαθείς να προβάλεις μία ρομαντική απεικόνηση των αρχαίων κοινωνιών με επιλεκτικές πηγές."

Κάνε κι' εσύ επιλογή των δικών σου. ΜΠΟΡΕΙΣ;


Δε μπορώ να παραθέσω νόμους που δεν υπήρχαν. Οι δούλοι, ώς αντικείμενα και ανθρώπινη ιδιοκτησία, δεν προστατεύονταν από το κράτος.

Εσύ όμως, παρ΄όλο που διαφωνείς, αντί να παρουσιάσεις νόμους που αποδεικνύουν το αντίθετο, δηλαδή ότι οι δούλοι είχαν σημαντικά δικαιώματα, αρκέστηκες όπως και ο Δωριεύς με την επίκληση στην εξουσία και απλά παράθεσες σε λίστα 4-5 διάσημους αρχαίους συγραφείς με υποτίθεται κολακευτικά σχόλια για το θεσμό της δουλείας. Χωρίς καν να μας εξηγήσεις τί σημαίνουν τα ίδια τους τα λόγια.

quote:
Τα αποσπάσματα που έκανες αντιγραφή/επικόλληση, γιατί αποκλείεται να διάβασες ολόκληρα τα κείμενα, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα."

Μπούρδες. Απόδειξέ το.
Αν και αυτό να συμβαίνει (αντιγραφή/επικόλληση), δεν αναιρεί την ισχύ των κειμένων που παρέθεσα.


Το απέδειξα. Δεν υπάρχει κανένας νόμος στην αρχαία Αθήνα ή οποιαδήποτε άλλη πόλη που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των αποσπασμάτων που παρέθεσες. Οι δούλοι δεν προστατεύνταν από το κράτος ούτε καλύπτωνταν από το νόμο. Οπότε είτε οι αρχαίοι συγραφείς κάνανε λάθος είτε εσύ τα παρέθεσες εκτός συνάφειας.

quote:
Για να είσαι τόσο σίγουρος, τότε δύο τινά συμβαίνουν:
Α. ή ήσουν παρών, οπότε σε προσκυνώ ΘΕΕ ΜΟΥ,
Β. ή έχεις κάποια στοιχεία που αναιρούν τα δικά μου.
Για την περίπτωση Α δεν το συζητώ, ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΘΕΕ ΜΟΥ.
Για την περίπτωση Β, εάν δεν μάς παραθέσεις τα στοιχεία σου, τότε πρέπει να συμβαίνουν τέσσαρα (4) τινά:
Α. Είσαι προκατηλημένος,
Β. Είσαι υστερόβουλος,
Γ. Είσαι απλώς ανόητος,
Δ. Και τα τρία μαζί.
Για κάθε μια των ανωτέρω περιπτώσεων δεν μπορώ να συνεχίσω τον διάλογο μαζί σου.

Πολύ καλά. Αφού επιμένεις θα κάνω τη δική σου δουλειά. Τι θα είχες να πείς για το θεσμό του "βασάνου" στην Αθήνα, όπου δια νόμου ο Αθηναίος κατηγορούμενος είχε το δικαίωμα εν παρουσία του δικαστηρίου να υποβάλει το δούλο σε βάσανα προς απόδειξη της δικής του αθωότητας;

Πού βρίσκεται εδώ η ισηγορία μεταξύ δούλων και ελευθέρων;

Krisnna,

quote:
Και το θεωρείς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αυτό Βαγγέλη;;
Noμίζεις οτι το πολυσυζητημένο θέμα της Ονομασίας των Σκοπίων και η στάση της Ελλάδας απέναντι σε αυτό είναι αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται απο μιά Συμμορία 4-5 Πολιτικών χωρίς να ρωτηθεί καθόλου ο Λαός;;

Δηλαδή δημοψήφισμα με τί θέμα θα ήθελες να είχε γίνει; Η ονομασία των Σκοπίων δεν είναι ζήτημα του εσωτερικού όπου η Ελληνική κυβέρνηση έχει έλεγχο. Ειδικά σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια.

quote:
Κατηγορείς την Αρχαία Αθήνα οτι είχε αφαιρέσει Πολιτικά Δικαιώματα απο τους Μέτοικους και τους Δούλους! Συμφωνώ αλλά τουλάχιστον όλοι οι υπόλοιποι Πολίτες σε θέματα τουλάχιστον Στρατιωτικά και Εξωτερικής Πολιτικής είχαν γνώμη μέσω της Εκκλησίας του Δήμου, και η γνώμη τους ήταν Σεβαστή!

Παραταύτα, το εκλογικό σώμα τότε περιορίζονταν στο ένα έκτο του συνολικού πληθυσμού, περίπου 50,000 άνδρες πολίτες από ένα σύνολο 300,000 ανθρώπων.

Και το γεγονός ότι οι σημερινές δημοκρατίες είναι αντιπροσωπευομένες ή έμεσες δεν τις κάνει λιγότερο δημοκρατικές από την άμεση δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας, εφ΄όσον η κυβέρνηση είναι υπόλογη στο λαό σε τακτικά διαστήματα και το εκτελεστικό όργανο είναι υπόλογο στο νομοθετικό και δικαστικό συνεχώς. Έμμεση δημοκρατία σημαίνει ότι η κυβέρνηση ψηφίζεται στην εξουσία με βάση την αθροιστική συγκέντρωση δημόσιων θεμάτων αντί του κάθε ζητήματος ξεχωριστά.

quote:
Σήμερα όταν Εσύ επιστρέψεις στην Ελλάδα μπορείς να μου εξηγήσεις ΠΟΥ θα ακουστεί η γνώμη σου;; Kαι Πού θα είναι η δική σου Συμμετοχή στα Πολιτικά θέματα ιδιαίτερα τα κρίσιμα όχι μόνο Εθνικά αλλά και Κοινωνικά!
Θα μου πείς με την ψήφο σου κάθε 4 χρόνια, αλλά τί ρόλο θα μπορούσε να παίξει η Ψήφος σου άν το 85% του Λαού εγκλωβίζεται σε 2 Μεγάλα Κόμματα τα οποία ασκούν την ίδια Πολιτικά ακούγοντας 4-5 ΜεγαλοΕκδότες και ΜεγαλοΕργολάβους χωρίς να ακούνε κανέναν άλλον

Ποιός φταίει γι΄αυτό; Γι΄αυτό το λόγο υπάρχουν πολλά διαφορετικά κόμματα να διαλέξεις, και είναι δική τους υποχρέωση να υιοθετήσουν την πολιτική που πιστεύουν ότι απαιτεί ο κόσμος. Και πάντα μπορείς να αλλάξεις τη ψήφο σου στις επόμενες εκλογές αν δεν είσαι ικανοποιημένος.

Και ακόμη και στην αρχαία Αθήνα οι αντίπαλες παρατάξεις ήταν συνήθως δύο, εκεί επίσης διχάζοντας το κόσμο. Η περίφημη προ και αντι-μακεδονική παράταξη του Αισχύνη και Δημοσθένη αντίστοιχα επικρατούσε στη πολιτική για δεκαετίες, καθιστώντας κάθε άλλη ομάδα ανίσχυρη.

quote:
Και Ένα απο τα δύο συγκεκριμένα Κόμματα θα βρεθεί οπωσδήποτε στην Εξουσία χωρίς να τολμήσει να πάει κάν κόντρα στα Συμφέροντα γιατί θα κινδυνεύσει να χάσει την εξουσία με την χρήση ΚΑΙ ξένων δακτύλων!
Οπότε ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ η Λαική Ψήφος στην οποία έχουν δικαίωμα όλοι οι Πολίτες χωρίς καμιά διάκριση

Πάντα υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα αλλά η ψήφος του κόσμου δεν είναι καθόλου αμελητέα. Και σε τελική ανάλυση, παρ΄όλη την εξωτερική επιρροή που δέχεται η ηγεσία, η λαϊκή ψήφος είναι που θα τον βγάλει από την εξουσία, όχι τα λεφτά των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι πάνε κι έρχονται.

quote:
Και να σου πώ Τελικά οτι θα προτιμούσα να ασκηθεί η Πραγματική εξουσία απο το 30-40-50% πές ότι θέλεις των ΜΗ ΔΟΥΛΩΝ παρά απο το 0,001% κάποιων ΜεγαλοΚορακιών όπως συμβαίνει Σήμερα στην Ελλάδα οι οποίοι σχηματίζουν κολοσσιαίες περιουσίες σε βάρος όλου του υπόλοιπου Λαού!

Μάλλον εννοείς κάτι σαν το 17%, και από αυτό μόλις ένα 12% ή 6,000 πολίτες είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκκλησία του δήμου (η χωρητικότητα της Πνύκας ήταν 6,000 πολίτες ανά φορά). Και από αυτούς υπήρχαν πάντα οι λιγοστοί ικανοί που με τη ρητορική εκμεταλεύονταν το πλήθος. Εξ ού και η έκφραση δημαγωγός. Περιπτώσεις όπως του Περικλή, Δημοσθένη ή Αλκιβιάδη που μονοπολούσαν το πλήθος επί δεκαετίες ήταν συχνό φαινόμενο, συνήθως με καταστρεπτικά αποτελέσματα. Υπάρχει έκφραση γι΄αυτό. Είναι η "τυραννία της πλειοψηφίας" ή "πλειψηφισμός" και πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία. Η σημερινή ασφάλεια εναντίον αυτού είναι συνταγματικές κατοχυρώσεις όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αρχή του νόμου που θέτουν τα πλαίσια λειτουργίας του κράτους, και όχι το αντίστροφο όπως γινόνταν στην αρχαία Αθήνα.

__________
ΔpΔq>=hΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2004, 23:05:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Τοιούτον ην το έθος του δέχεσθαι τους νεωνήτους δούλους δι’ αστείας καταχύσεως μίγματος εκ διαφόρων εδεσμάτων και τρωγαλίων, ατινα εκαλούντο καταχύσματα, και άτινα όντα εν χρήσει και κατ’ άλλας ιερωτέρας τελετάς της οικογενείας, οίον κατά την υποδοχήν νύμφης, ήσαν η ζώσα έκφρασις της ευγενούς φιλανθρωπίας ήτις εθεώρει τον δούλον ουχί μόνον ως οικέτην, αλλά και ως σύντροφον και ομοτράπεζον. Έτι δε και εν ταις θρησκευτικαίς τελεταίς, και ο δούλος μετείχε των θυσιών και εορτών του οίκου. Πάντες οι εν ταις θυσίαις παριστάμενοι ερραντίζοντο και εκαθαίροντο δι’ ύδατος, λαμβανομένου εκ του βωμού∙ τούτο ήσαν οι χέρνιβες... διο και παρ Αισχύλω καλούνται οι δούλοι χερνίβων κοινωνοί. Εν εορταίς δε οι δούλοι ουχί μόνον ελάμβαναν ανακούφισιν της καταστάσεως αυτών, αλλά και ισοτιμίας μετά των δεσποτών απήλαυον...συμπεριελαμβάνοντο και αυτοί εν τη γενική αναπαύσει και ευθυμία. Πολλαχού δε υπήρχον εορταί, καθ’ ας εχορηγείτο τοις δούλοις ελευθερία και ραστώνη...Τοιαύτα ήσαν τα εν Κρήτη Έρμαια, εν οις ευωχουμένων των οικετών οι δεσπόται υπηρετούν προς τας διακονίας- τοιούτο τι συνέβαινε και εν Τροιζήνι κατά τον μήνα Γεραίστιον, οτε εγίνετο πανήγυρις πολλών ήμερων, ως εν μια οι δούλοι μετά των πολιτών κοινή ηστραγάλιζον, και οι κύριοι τους δούλους ειστίων∙ τοιαύτα ήσαν και τα παρά τοις Θεσσαλοίς Πελώρια, εορτή προς τον Δία τον Πέλωρον, εις ανάμνησιν της ευωχίας και εορτής της λαβούσης χωράν επί τη αγαθή αγγελία της εκ σεισμού διαρρήξεως των Τεμπών και της ανακύψεως των μεγάλων θεσσαλικών πεδιάδων...»"

Από την πηγή μου, χωρίς σχόλια...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2004, 23:27:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δηλαδή δημοψήφισμα με τί θέμα θα ήθελες να είχε γίνει; Η ονομασία των Σκοπίων δεν είναι ζήτημα του εσωτερικού όπου η Ελληνική κυβέρνηση έχει έλεγχο. Ειδικά σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια.


Θα μπορούσε να γίνει κάποιο Δημοψήφισμα άν όχι υποχρεωτικό, τουλάχιστον Προεραιτικό με το πολύ απλό Ερώτημα:
Να δεχθεί η Ελλάδα οποιαδήποτε μορφή Σύνθετης Ονομασίας ή να τις απορρίψει Όχι ασυζητητή?
Απο κεί και πέρα η Λαική Εντολή θα ήταν ΝΟΜΟΣ!
Το να παίρνονται Αποφάσεις ΚΟΝΤΡΑ στο Λαικό Αίσθημα και την Λαική γνώμη είναι κάτι που μόνο μιά Δικτατορία θα μπορούσε να το κάνει!

quote:
Παραταύτα, το εκλογικό σώμα τότε περιορίζονταν στο ένα έκτο του συνολικού πληθυσμού, περίπου 50,000 άνδρες πολίτες από ένα σύνολο 300,000 ανθρώπων.

Πώς τα βγάζεις τα Νούμερα αυτά;; Μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία;; Εγώ είχα ακούσει οτι ο πληθυσμός της Αθήνας ήταν το 500 π.χ. απο 150000-200000 κατοίκους!

quote:
Και το γεγονός ότι οι σημερινές δημοκρατίες είναι αντιπροσωπευομένες ή έμεσες δεν τις κάνει λιγότερο δημοκρατικές από την άμεση δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας, εφ΄όσον η κυβέρνηση είναι υπόλογη στο λαό σε τακτικά διαστήματα και το εκτελεστικό όργανο είναι υπόλογο στο νομοθετικό και δικαστικό συνεχώς. Έμμεση δημοκρατία σημαίνει ότι η κυβέρνηση ψηφίζεται στην εξουσία με βάση την αθροιστική συγκέντρωση δημόσιων θεμάτων αντί του κάθε ζητήματος ξεχωριστά.

Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία είναι το ίδιο πράγμα ενώ η Δικαστική δέν τις ελέγχει αλλά μόνο εφαρμόζει τους Νόμους!
Όσον αφορά για το άν είναι υπόλογη στον Λαό σου είπα οτι εκλέγεται ένα απο τα 2 μεγάλα Κόμματα τα οποία εφαρμόζουν ίδια Πολιτική, υπακούουν τα ίδια Συμφέροντα, και στους ίδιους Ανθρώπους!
Βλέπεις οτι καί τα 2 Κόμματα που εναλάσσονται στην εξουσία ακολουθούν αλλεπάλληλες ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ Πολιτικές ενώ ο Λαός ότι και να κάνει είναι Ανίκανος να αντιδράσει!
Ακόμα και άν καταφέρει να τιμωρήσει με την ψήφο του κάποιους Ανθρώπους της εξουσίας που τον εκμεταλλεύονταν θα το κάνει αφότου αυτοί έχουν πετύχει με το παραπάνω τον σκοπό τους!

quote:

Ποιός φταίει γι΄αυτό; Γι΄αυτό το λόγο υπάρχουν πολλά διαφορετικά κόμματα να διαλέξεις, και είναι δική τους υποχρέωση να υιοθετήσουν την πολιτική που πιστεύουν ότι απαιτεί ο κόσμος. Και πάντα μπορείς να αλλάξεις τη ψήφο σου στις επόμενες εκλογές αν δεν είσαι ικανοποιημένος.

Και ακόμη και στην αρχαία Αθήνα οι αντίπαλες παρατάξεις ήταν συνήθως δύο, εκεί επίσης διχάζοντας το κόσμο. Η περίφημη προ και αντι-μακεδονική παράταξη του Αισχύνη και Δημοσθένη αντίστοιχα επικρατούσε στη πολιτική για δεκαετίες, καθιστώντας κάθε άλλη ομάδα ανίσχυρη.


Βλέπεις Εσύ να παίζουν κανέναν ρόλο στην Πολιτική Ελληνική Σκηνή όλα τα υπόλοιπα Κόμματα Εκτός Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ή να ακούγεται ο λόγος τους αφού δέν έχουν καμιά αξία παρά μόνο Διακοσμητική?
Οσον αφορά την Αρχαία Αθήνα μπορεί να υπήρχαν μόνο 2 Κόμματα αλλά όποιο Κόμμα ήταν στην εξουσία πρίν πράξει οτιδήποτε Σοβαρό εξαναγκαζόταν να λάβει υπόψιν του την γνώμη και τις αντιδράσεις του Λαού! Γιατί φοβόταν την Λαική Οργή!

quote:
Πάντα υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα αλλά η ψήφος του κόσμου δεν είναι καθόλου αμελητέα. Και σε τελική ανάλυση, παρ΄όλη την εξωτερική επιρροή που δέχεται η ηγεσία, η λαϊκή ψήφος είναι που θα τον βγάλει από την εξουσία, όχι τα λεφτά των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι πάνε κι έρχονται.


Υπάρχει και η Προπαγάνδα άν ξέρεις καλά απο τα Μ.Μ.Ε. που κάνουν το Άσπρο Μαύρο και διαστρευλώνουν την πραγματικότητα απο τον Αφελή κόσμο ο οποίος κατά την μεγάλη του πλειοψηφία δέν καταλαβαίνει τί κρύβεται απο πίσω του!
Υπάρχει και η Παραπλάνηση απο τις τελευταίες απατηλές υποσχέσεις της στιγμής ... αλλά όποια Τελικά και να είναι η Ετυμηγορία του Κόσμου στην εξουσία τελικά θα ανέβει ένα απο τα 2 μεγάλα Κόμματα τα οποία κατά βάθος υπακούουν στα ίδια Συμφέροντα!
Όσον αφορά τους Επιχειρηματίες ελπίζω εδώ στην Ελλάδα να ξέρεις οτι εδώ και δεκατίες είναι σχεδόν τα ίδια πρόσωπα!

quote:
Μάλλον εννοείς κάτι σαν το 17%, και από αυτό μόλις ένα 12% ή 6,000 πολίτες είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκκλησία του δήμου (η χωρητικότητα της Πνύκας ήταν 6,000 πολίτες ανά φορά). Και από αυτούς υπήρχαν πάντα οι λιγοστοί ικανοί που με τη ρητορική εκμεταλεύονταν το πλήθος. Εξ ού και η έκφραση δημαγωγός. Περιπτώσεις όπως του Περικλή, Δημοσθένη ή Αλκιβιάδη που μονοπολούσαν το πλήθος επί δεκαετίες ήταν συχνό φαινόμενο, συνήθως με καταστρεπτικά αποτελέσματα. Υπάρχει έκφραση γι΄αυτό. Είναι η "τυραννία της πλειοψηφίας" ή "πλειψηφισμός" και πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία. Η σημερινή ασφάλεια εναντίον αυτού είναι συνταγματικές κατοχυρώσεις όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αρχή του νόμου που θέτουν τα πλαίσια λειτουργίας του κράτους, και όχι το αντίστροφο όπως γινόνταν στην αρχαία Αθήνα.


Δέν είναι Δικαιολογία η Χωρητικότητα της Πνύκας, υπάρχουν και οι όρθιοι ... όσον αφορά τους ΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ τουλάχιστον τότε εμφάνιζαν στον Λαό το πραγματικό τους πρόσωπο και δέν υπήρχε καμιά Τηλεόραση να τους διαστρευλώνει την Εικόνα, ή να τους μακιγιάρει, ή να εμφανίζει μιά Συγκέντρωση 50 Ατόμων σάν Εκατομμυρίων!
Επίσης δέν υπήρχαν καλώδια και Ακουστικά Επικοινωνίας ώστε να καθορίζουν άλλοι την εμφάνιση και τα λεγόμενα τους!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2004, 00:49:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευάγγελε

Σκοπός τού διαλόγου είναι να μάθουμε, μετέχοντες και μη, κάτι που ίσως δεν ξέρουμε, με επαρκή τεκμηρίωση και όχι να επιβληθούμε ο ένας στον άλλον.
Αυτό που μας κάνει καλλίτερους είναι ένας καλός αντίπαλος (αντίπαλος, ΌΧΙ εχθρός).
Χωρίς πρόκληση δεν ξεβολευόμαστε να ψάξουμε.
Προκάλεσα κάπως έντονα, λόγω της ιδιοσυγκρασίας μου, αλλά είχαμε αποτελέσματα.
Χωρίς την παράθεση των αποσπασμάτων μου και χωρίς την διάθεση αμφισβήτησης, δεν θα έψαχνε ο RES(jank)95
να βρεί την πηγή μου και να την θέση στην διάθεσή μας, ώστε να μπορεί να μπεί στην ιστοσελίδα οποιοσδήποτε και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, για παράδειγμα.
Ο ΔΩΡΙΕΥΣ μου έδωσε κάποια στοιχεία που δεν τα γνώριζα.
Το ίδιο και κάποια άλλα μέλη.
Η αμφισβήτηση είναι η αρχή της γνώσης.
Δεν τα ξέρω όλα, αλλά είμαι φιλομαθής και θέλω κάποια τεκμηρίωση για να δεχθώ κάτι.
Αυτό για το "βάσανο" για παράδειγμα.
Που το βρήκες γραμμένο;
Επίσης δεν έδωσε κανένας κάποιον κοινά αποδεκτό ορισμό τού Ελληνα.
Ισως θα έπρεπε ν' αφήσω την συζήτηση να πάρει άλλον δρόμο εξ ίσου ενδιαφέροντα (Krisnna), γι' αυτό είναι η τελευταία φορα που επιμένω σε κάτι που συζητήθηκε κατά κόρον, αλλά χωρίς κατάληξη.

Σεμνά Αίολος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eκήβολος
Μέλος 1ης Βαθμίδας


135 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2004, 21:24:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Eκήβολος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Βαγγέλη: ήθελα μόνο να ξεκαθαρίσουμε πως η δουλεία στην αρχαία Ελλάδα είχε τελείως διαφορετική σημασία απ΄ότι η σκλαβιά στα μετέπειτα χρόνια.
Σχετικά με το ήθος, είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή.
Κάθε σύγκριση με τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο, νομίζω, είναι καρπαζιά στον σημερινό πολιτισμό μας.

quote:
Η λέξη "όργανον" χρησιμοποιήθηκε απ΄τον Αριστοτέλη επίτηδες για να υποβαθμίσει τον ανθρώπινο χαρακτήρα του δούλου, παρομοιάζοντάς τον με αντικείμενο.


Όργανο ονομάζουμε κάθε μέσο ή πρόσωπο που χρησιμοποιούμε για την επίτευξη ενός σκοπού.
Εξ΄ού και ''όργανον της τάξεως''. Πιστεύεις πως χρησιμοποιήται χλευαστικά;


ακατανόμαστος95:

quote:
Σε ολόκληρη την ελληνική γραμματεία το όνομα Φιλήμων εμφανίζεται μόνο μία φορά: στην προς Φιλήμονα επιστολή του Παύλου.

Αμάν πια παντογνώστη. Σου έχω ξαναγράψει πως δεν φταίει η ημιμάθειά σου για το ανθελληνικό μένος που σε διακατέχει. Βγάλε όλο τον αρρωστημένο κόσμο του μυαλού σου βρίζοντας και λοιδορώντας, γράψε μας για ******* και για πίπες αφού δεν σε μαζεύει κανείς καλά κάνεις.
Μή το παίζεις όμως και γνώστης της Ελληνικής γραμματείας, αυτό είναι ύψιστος ύβρις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΕΥΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
135 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2004, 01:58:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΕΥΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ :

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΠΗΓΕΣ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ,
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΟΥ.

ΣΕΒΑΣΤΗ ΑΛΛΑ……..ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ.
ΕΓΩ ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ;

ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ FORUM ΔΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗΝ ΚΑΝΕΝΟΣ.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ «ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ» ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ .

Η Ελλάδα είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία, και αυτό σημαίνει μερικές φορές τη λήψη αποφάσεων που είναι εναντίον της θέλησης του λαού, χωρίς απαραιτήτως αυτό να σημαίνει ότι είναι εναντίον των συμφερόντων τους.

Και πάλι, αυτό δε σημαίνει ότι η λήψη αποφάσεων χωρίς την άμεση συμμετοχή του λαού είναι και αντιδημοκρατικές. Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων όντως διαχειρήσθη ριχοκίνδυνα από τον Μητσοτάκη αλλά κατά κανόνα η λήψη αποφάσεων στις δημοκρατίες δεν απαιτεί την άμεση εμπλοκή του εκλογικού σώματος.

-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΥΔΟΣ-

ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΩΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΔΗΜΟΚΡΑΤΗ
ΟΥΜΑΝΙΣΤΗ
ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ (που το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, δεν έχομε να χωρίσουμε χωράφια)
ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ………..
ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ : δε σημαίνει ότι η λήψη αποφάσεων χωρίς την άμεση συμμετοχή του λαού είναι και αντιδημοκρατικές
ΤΡΕΜΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ.

ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (που δεν το βλέπω, εκτός και αν έχεις στρωμένη δουλειά. Γιατί η ανεργία έχει φτάσει σε τρομερά νούμερα, τέτοια, που υπάρχει νέο κύμα μετανάστευσης, διαφορετικού τύπου αυτήν τη φορά. Μεταναστεύουν οι εγκέφαλοι. Ιατροί, Δικηγόροι, Οικονομολόγοι και έγινε και σχετική πρωινή εκπομπή υψηλής τηλεθεάσεως σε γνωστό κανάλι προ ημερών. Λογικό να μην το γνωρίζεις διότι βρίσκεσαι μακριά)
ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ, (εκτός βέβαια από τους έχοντες, διότι αυτοί κερδίζουν ακριβώς επειδή επικρατεί αυτό το χάος και η ανασφάλεια) Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΣΕ…. ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΘΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ. ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.
ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ (να δούμε τότε αν θα σου αρέσει που θα είσαι μέσα στον χορό).
ΚΑΙ ΟΛ' ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗΣ ΜΑΡΚΑΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ»

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ ΕΙΝΑΙ……………

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΙΜΟΝΤΑΙ ΥΠΝΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΝ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ,
ΑΣ ΚΑΝΟΜΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ :

ΕΙΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΘΑΛΗΣ.

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΟΤΙ…. Ή ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.
ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΝΑ ΜΕΙΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(είναι μια αρχή).
………Ή ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ.
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
(όσοι στερούνται χρημάτων στην Ελλάδα δεν μπορούν να σπουδάσουν, οπ!! Δωρεάν παιδεία είπαμε;;)
ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ…

ΕΑΝ ΕΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ.
Ή ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ (όπως η πλειοψηφία της νεολαίας), ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ πχ. ΝΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ;

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΔΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ. ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Η ΛΕΞΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.

ΑΑΑ!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΘΕ.
ΚΑΤΙ ΕΟΡΤΑΖΑΜΕ ΣΤΙΣ 8/12/1974........ ΕΓΙΝΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
HOMEWORK : ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ, ΨΑΞΕ ΒΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ.

ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΠΑΡΕΣΥΡΘΗΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ (…….) ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ.
ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ !!

ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΚΛΑΒΟΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΙΝΑ, κτλ. κτλ.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ...... Η ΓΛΥΚΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ... ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ "ΧΟΡΟ".
Ή ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΛΕΩΝ.

ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΑΚΟΜΗ.

ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ.
ΑΘΛΙΕΣ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ…
Η ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΗΤΟΡΑ ΑΛΒΑΝΟ ΤΟΝ DIMO KRAT ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΕΝΤΟΝΙΑΝ, ΤΟΝ ΙΣΚΕΝΤΕΡ.
Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ……

ΟΠ!! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;; ΚΑΤΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ…

Η ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,
ΑΝ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ… ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ (ΤΙΜΗ)

ΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ (ΑΜΕΜΠΤΟΣ)

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΙΟΣΥΝΗ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΜΙΛΛΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΑΡΕΤΗ, ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ ΦΙΛΑΛΗΘΗΣ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ….
ΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ : Who needs Greek?, Simon Goldhill, 2002.
ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ; ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΡΙΤΖ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΑΝΦΟΡΝΤ ΚΑΙ ΜΙΣΙΓΚΑΝ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…. pay him a visit.
ΙΣΩΣ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ!! ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΗ.
ΣΤΑ ΕΔΩΣΑ ΕΤΟΙΜΑ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ, ΤΟΤΕ, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΥ.

ΟΣΟ ΔΙΑ ΕΜΕ... ΝΑΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ………. ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ.
«ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ»


Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ




Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kynikos
Πλήρες Μέλος

United Kingdom
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2004, 02:13:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kynikos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εκήβολε,

Αντί να βρίζεις τον "ακατανόμαστο" επί προσωπικού επιπέδου, πράξη η οποία σε κάνει να φαίνεσαι χειρότορός του, γιατί δεν παραθέτεις κάποιο κείμενο που να αποδεικνύει οτι εχει κάνει λάθος, να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι που μας ενδιαφέρει το θέμα...

Κ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

think4allu
Μέλος 2ης Βαθμίδας


184 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2004, 04:43:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους think4allu  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mόνο την πρώτη φράση της Οδύσσειας να αναφέρει , σου φτάνει kynikos.
Μην τα ζαλίζουμε πολύ τα πράγματα και γινόμαστε αγγλοφαιδρούχοι.
Φτάνει πιά!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2004, 15:16:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kynikos

Μόνο τα Ελληνικά του Εκήβολου ξέρεις να διαβάζεις εσύ;
Τι πρέπει να κάνει κατά την γνώμη σου;
Να ξαναγράψει ότι έχει ήδη γραφτεί;
Των ΑΛΛΩΝ δεν μπορείς να τα διαβάσεις;
Μάλλον έχεις επιλεκτική γνώση των Ελληνικών... (παρωπίδες θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής)
Το ότι οι RES95 και ο Vagelis δεν έχουν παραθέση ΟΥΤΕ ΕΝΑ (ολογράφως ΟΥΤΕ ΕΝΑ) κείμενο για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς των, δεν σου λέει τίποτα;
Μήπως θα έπρεπε να βγάλεις έστω και την μία οφθαλμοκαλύπτρα;

Αϊ σιχτίρι πιά! Φτού! Πάλι συγχίστηκα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

junk95
Πλήρες Μέλος

Greece
1327 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2004, 15:56:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους junk95  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Mόνο την πρώτη φράση της Οδύσσειας να αναφέρει , σου φτάνει kynikos.

"Άνδρα μοι ένεππε Μούσα πολύτροπον, ος μάλλα πολλά πλάγχθη";

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry PratchettΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Cottus
Μέλος 1ης Βαθμίδας


128 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2004, 16:05:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Cottus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα
επίσης και στον Αισχίνο ανφέρεται ότι ένα δούλος έιχε την οικονομική άνεση να σπιτώσει ελέυθερο πολίτη (Πιττάλακος-Τίμαρχος).

Δίαβασα από κάποιους να κατηγορούν υους προγόνους μας ,ότι δεν έδιναν πολιτικά δικαιώματα στους δούλους. Αστείο επιχείρημα θα έλεγα.Ο δούλος δεν ήταν πολίτης για να έχει πολιτικά δικαιώματα αλλα ούτε δούλος με την εννοια που επικράτησε αργότερα χάρη στους ευρωπαίους αλλά και νωρίτερα με τους πέρσες . Πολλοί δούλοι είχαν οικονομικη ελευθερία πόλλοι κερδίζαν την ελευθερία τους (απελέυθεροι)αλλά πότε δεν κέρδιζαν πολιτικά δικαιώματα.

Να θυμίσω ότι τα πολιτικά δικαιώματα τα έχαναν και πολίτες οπότε δεν αποτελει ρατσιστική μεταχείρηση ως προς του δούλους.

Αλήθεια ο Αριστοτέλης δούλος του Φιλίππου δεν ήταν μέχρι να απελευθερωθεί απο τον Μ.Αλέξανδρο. Αν κάνω λάθος διορθώστεμαι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kynikos
Πλήρες Μέλος

United Kingdom
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2004, 16:19:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kynikos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
think4allu:
quote:
Μην τα ζαλίζουμε πολύ τα πράγματα και γινόμαστε αγγλοφαιδρούχοι.
Να σου πὠ, λίγο Αγγλική νοοτροπία μόνο καλό θα σου έκανε.
Θα σε βοήθαγε να αισθάνεσαι πιο ασφαλής μες στον ίδιο τον κόσμο.
Λιγότερο βασισμένο σε παραμύθια για την στίριξη της ύπαρξής σου.
Λιγότερο μονοδιάστατο, λιγότερο FLAT, που έλεγες...

Ποιός είναι πιο σημαντικός, κατα τη γνώμη σου;
Εσύ, ή οι πρόγονοί σου;

think, εφάρμοσε την ελεύθερη σκέψη που ισχυρίζεαι οτι σου αρέσει.
Δεν χρειάζεται να βασίζεσαι σε φαντάσματα για να είσαι ωραίος.

Από οτι βλέπω, κάποιος εκεί στο Έλλαντα, σας βρήκε εύπιστους και σας ξεμυαλίζει με ιδέες τὐπου "όποιος δεν φαντάζεται μυθικούς προγόνους υστερεί", δεν φαντάζομαι να είστε τοσο μαλ αφελείς να το πιστεύετε...

Αιολός:

quote:
Αϊ σιχτίρι πιά! Φτού! Πάλι συγχίστηκα...
Συγχίτηκες γιατει σε διέπει μια βαθειά ανασφάλεια. Δεν χρειάζεται Αίολε, βάλε να πνεύσει και κανένα δροσερό αεράκι.

Μην περιμένετε από σκιές του παρελθόντος να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για πάρτη σας.

junk95, δεν σε κατάλαβα, ο Φιλήμων το είπε αυτό το "άνδρα μοι έννεπεν," ;;
Τί εννοεί ο think4allu?
Ή απλά βιάστηκε πάλι, και δεν διαβασε την ερώτηση...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΔΩΡΙΕΥΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
135 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2004, 16:20:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΩΡΙΕΥΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΣΤΟΥΣ ΑΙΟΛΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙΣ ΠΛΕΩΝ.

ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

www.geocities.com/makedonia007/


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2480469
Maintained by Digital Alchemy