ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 "Κλιματικές αλλαγές", η μεγαλύτερη απάτη και η πιο κερδοφόρα επιχείρηση σήμερα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 14
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2010, 22:55:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ σωστά ,θέτεις το ζήτημα, αγαπητέ Masvidal, καθώς, η όλη εικόνα, είναι παράλογη, όχι απλά εμπορική...
Κάτι ξεφεύγει, πέραν του απλού κέρδους...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΜΕΓΑΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας


65 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2010, 23:14:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ακριβέστατα !!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2010, 19:47:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ακραία καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρο τον κόσμο...
Για το επομενο διάστημα...
Κι αυτό θα εκληφθεί σαν κλιμματική αλλαγή;
Γιατί,είναι δσυνηθισμένα φαινόμενα, σε περιοδική μορφή...
Αλλά και φτιαχτά πολλά, ή όλα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/10/2010, 12:22:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επαναφέρω το θέμα , μια κι έχουμε μια εξέλιξη που ενισχύει την θεωρία περί "συνωμοσίας" γύρω από το θέμα υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Μεγάλη μερίδα του τύπου, σχετικού και οχι με το αντικείμενο σε άρθρα τους επικρατούν οι τίτλοι:

After 67 years of membership, Harold Lewis of UC Santa Barbara is leaving the American Physical Society

και

Why Harold Lewis left the APS after 67 years?

Ο λόγος για τον διακεκριμένο Αμερικανό καθηγητή φυσικής Harold Lewis, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που παραιτήθηκε από την ένωση Αμερικανών φυσικών APS (American Physical Society) καταγγέλλοντάς την ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα αλλά και κατηγορώντας τα μέλη της για χρηματισμό, για τη συντήρηση όπως λέει:
της μεγαλύτερης επιστημονικής απάτης, αυτής της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Περιληπτικά ο Dr Harold Lewis αναφέρει την επιστολή του προς τον Προεδρο της APS
"...Για λόγους που θα φανούν στη συνέχεια καλύτερα η περηφάνια που είχα παλαιότερα όντας μέλος της ένωσης έχει εκπέσει σήμερα σε ντροπή και είμαι υποχρεωμένος, χωρίς πάντως καμιά ικανοποίηση να υποβάλλω την παραίτησή μου. Είναι φυσικά το μεγάλο ψέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη το οποίο κυριολεκτικά απορροφά τρισεκατομμύρια δολάρια, που έχει διαφθείρει τόσους πολλούς επιστήμονες και έχει παρασύρει όλη την APS σαν ένα μεγάλο κύμα.
Είναι η μεγαλύτερη και πιο "επιτυχημένη" επιστημονική απάτη που έχω δει σε όλη μου τη ζωή σαν φυσικός. Οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία για αυτό θα πρέπει να ανατρέξει στα παγκόσμια κλιματολογικά στοιχεία (Climate Gate documents).
Δεν πιστεύω πως υπάρχει ούτε ένας φυσικός ούτε και επιστήμονας που θα διαβάσει τα στοιχεία αυτά χωρίς να νιώσει αποστροφή. Και τι έκανε ο APS σαν οργανισμός ενόψει αυτής της πραγματικότητας; Αποδέχθηκε την διαφθορά σαν κανόνα και πήγε μαζί με το ρεύμα...."
Σε άλλο σημείο αναφέρει:
"...Γνωρίζω οτι τα τμήμα στα Πανεπιστήμιο θα χάσουν εκατομμύρια δολάρια το χρόνο όταν η φούσκα της κλιματικής αλλαγής θα ξεφουσκώσει , αλλά δεν μπορώ να σιωπώ άλλο σε αυτή την "κατάντια" της σημερινής κοινότητας (APS) που προφανώς έχει "πάθος" για τα χρήματα και όχι την αγάπη τους για τη φυσική..."

και πολλά άλλα βέβαια αναφέρονται στην επιστολή παραίτησης του γνωστού Επιστήμονα, ενός από τους ποιο διακεκριμένους στην παγκόσμια κοινότητα των Φυσικών .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2010, 10:34:45  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αμερικανός φυσικός:"Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτη"


O διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής φυσικής Harold Lewis, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, παραιτήθηκε από την ένωση αμερικανών φυσικών APS (American Physical Society) καταγγέλλοντάς την ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα αλλά και κατηγορώντας τα μέλη της για χρηματισμό, για τη συντήρηση όπως λεει της μεγαλύτερης επιστημονικής απάτης αυτής της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο Αμερικανός καθηγητής στην οργισμένη και λάβρα επιστολή παραίτησής του προς το πρόεδρο της APS ο Lewis αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Για λόγους που θα φανούν στη συνέχεια καλύτερα η περηφάνια που είχα παλαιότερα όντας μέλος της ένωσης έχει εκπέσει σήμερα σε ντροπή και είμαι υποχρεωμένος, χωρίς πάντως καμιά ικανοποίηση να υποβάλλω την παραίτησή μου. Είναι φυσικά το μεγάλο ψέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη το οποίο κυριολεκτικά απορροφά τρισεκατομμύρια δολάρια, που έχει διαφθείρει τόσους πολλούς επιστήμονες και έχει παρασύρει όλη την APS σαν ένα μεγάλο κύμα. Είναι η μεγαλύτερη και πιο "επιτυχημένη" επιστημονική απάτη που έχω δει σε όλη μου τη ζωή σαν φυσικός. Οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία για αυτό θα πρέπει να ανατρέξει στα παγκόσμια κλιματολογικά στοιχεία (Climate Gate documents). Δεν πιστεύω πως υπάρχει ούτε ένας φυσικός ούτε και επιστήμονας που θα διαβάσει τα στοιχεία αυτά χωρίς να νιώσει αποστροφή. Και τι έκανε ο APS σαν οργανισμός ενόψει αυτής της πραγματικότητας; Αποδέχθηκε την διαφθορά σαν κανόνα και πήγε μαζί με το ρεύμα.»


Ο Lewis στη συνέχεια επικρίνει την APS για συγκεκριμένες μεθοδεύσεις εναντίον όσων από την επιστημονική κοινότητα των ΗΠΑ επιχείρησαν να φέρουν προς συζήτηση. Στη συνέχεια παρατηρεί:

«Στο ενδιάμεσο διάστημα το σκάνδαλο της υπερθέρμανσης του πλανήτη ξέσπασε στα ΜΜΕ και οι μηχανισμοί αυτών που έκρουαν το κώδωνα του κινδύνου αποκαλύφθηκαν στον κόσμο. Ήταν μια απάτη που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί και δεν έχω λόγια για να περιγράψω την έκτασή της. Και πια ήταν η επίπτωσή της στην στάση της APS; Καμία. Καμία τίποτα. Αυτό δεν είναι επιστήμη. Άλλες δυνάμεις απεργάζονται σχέδια εδώ».

Και ο παλαίμαχος Αμερικανός φυσικός τελειώνει την επιστολή του λέγοντας: «Νιώθω την ανάγκη να προσθέσω και κάτι ακόμη και αυτό είναι εικασία καθώς είναι επικίνδυνο να σχολιάζει κανείς τα κίνητρα άλλων ανθρώπων. Αυτή η συνωμοσία όμως στο «αρχηγείο» της APS είναι τόσο παράξενη που δεν αρκεί μια απλή εξήγηση για αυτή την κατάσταση. Κάποιοι ισχυρίζονται πως οι σημερινοί φυσικοί δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο ήταν παλιά. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Νομίζω πως είναι θέμα χρημάτων, ακριβώς αυτό που ο Eisenhower είχε προειδοποιήσει μισό περίπου αιώνα πριν. Υπάρχουν στην πραγματικότητα τρισεκατομμύρια δολάρια που εμπλέκονται στην ιστορία για να μην πω τίποτα για τη φήμη και τη δόξα (αλλά και για μαγευτικά ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς) που είναι συνυφασμένα με το να είσαι μέλος του κλαμπ. Το δικό σας τμήμα της φυσικής κύριε πρόεδρε, θα χάσει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, εάν η φούσκα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη σκάσει. Όπως ένα παλιό ρητό λεει δεν χρειάζεται είσαι μετεωρολόγος για δεις προς τα που φυσά ο άνεμος, και καθώς δεν είμαι φιλόσοφος, δεν πρόκειται να επιχειρήσω να ανακαλύψω σε πιο σημείο συναντάται το προσωπικό συμφέρον με τη διαφθορά αλλά μια προσεκτική ανάγνωση των δεδομένων των κλιματολογικών συνθηκών καταστά σαφές πως αυτό δεν είναι μια Ακαδημαϊκή ερώτηση».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2010, 10:46:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προετοιμασια κανουν οι ανθρωποι,μελετη και εφαρμογη!
Απλα η νευροεπιστημη εχει καθυστερηση λιγο αλλιως θα ειμασταν ετοιμοι...You've got to fight for your right

to fight
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2010, 10:56:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Προετοιμασια κανουν οι ανθρωποι,μελετη και εφαρμογη!
Απλα η νευροεπιστημη εχει καθυστερηση λιγο αλλιως θα ειμασταν ετοιμοι...

για κανε και μια μετάφραση, γιατί είναι πρωί ακόμα ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2010, 11:02:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Προετοιμασια κανουν οι ανθρωποι,μελετη και εφαρμογη!
Απλα η νευροεπιστημη εχει καθυστερηση λιγο αλλιως θα ειμασταν ετοιμοι...

για κανε και μια μετάφραση, γιατί είναι πρωί ακόμα ...
METROPIA


You've got to fight for your right

to fight
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/10/2010, 23:24:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ανάγκη της παγκοσμιοποίησης, μόνο έτσι θα μπορούσε να υπάρξει:
Με ένα κοινό κίνδυνο, ένα κοινό θέμα, μια κοινή αναγκαστική πορεία...
Το άξιον απορίας,είναι, ότι όταν μας ξεγελούν για τόσο οφθαλμξοφανή ζητήματα, πόσο μας κοροιδεύουν, για ότι δεν βλέπουμε;...
Όπως, π.χ. το φθόριο και χλώριο, που δήθεν ήταν για καλό και βγήκαν καρκινογόνα και ενάντια στην ανθρώπινη, φυσική εξέλιξη...
Γιατί μας σκοτώνουν και μας μαντρώνουν;...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2010, 09:40:07  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μα ενα "ελεγχομενο κοινο" ειναι καλυτερο για αυτους απο το να ειμασταν "ξεφραγκοι"...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2010, 10:20:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γι αυτό, πρέπει να ξυπνήσουμε φίλε μου PREDATOR,πράγμα, που γίνεται μέσα στον άνθρωπο,απο μόνο του...Κατανοεί και ξυπνάει,σιγά σιγά, ή με νέο τρόπο...Κανείς,δεν μπορεί να τον κοροιδεύει για καιρό...
Τα πράγματα, παντα,στο τέλος έρχονται στη θέση τους....
Ειναι καθαρά θέμα χρόνου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2010, 12:40:24  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
οπως επισης, απο τη δικια τους πλευρα θα ισχυε το αντιθετο. παλι και θα βγει, που αρχικα θα τρομοκρατησει τους ανθρωπους, για να ''καλμαρουν'' για καποιο διαστημα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2010, 20:38:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δουλεύουν, χιλιάδες επιστήμονες, για να περάσουν, αυτή την απάτη, αγαπητέ PREDATOR...Όσο οφθαλμοφανή κι αν είναι...Ειναι πολλά τα λεφτά...
Γιατί, άραγε;...Για μια ...έρμη, παγκοσμιοποίηση;..Ή για την ....αποίκιση του.. Άρη;....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/10/2010, 22:27:14  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η αποικιση του Αρη ειναι πολλαπλασια δαπανηρη απο το να ''προμοταρουν'' το προβλημα της αυξησης της θερμοκρασιας. Απο την αλλη ομως, χανουν και καποιοι χρηματα απο αυτην την υποθεση


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
libero diegrammenos logariasmos
Διεγραμμένος Λογαριασμός


132 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2010, 00:09:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους libero diegrammenos logariasmos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχετική ανάρτηση στο tromaktiko blog


Ubi Dubium, Ibi Libertas
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2010, 16:54:49  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την Τεταρτη, 27 Οκτωβριου εχει την Εκπομπη ΕΞΑΝΤΑΣ στη ΝΕΤ με θεμα την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ CO2 (Διοξειδιο του Ανθρακα)... να την παρακολουθησουμε


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2012, 15:50:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr

Δεκάδες πρώην υπάλληλοι της NASA,
ανάμεσά τους επτά αστροναύτες της αποστολής Apollo,
κατηγόρησαν την αμερικανική υπηρεσία ότι αμαυρώνει τη φήμη της με το να υποστηρίζει ότι το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της κλιματικής αλλαγής.

Στην επιστολή τους (με παραλήπτη τον κυβερνήτη της NASA)
μεταξύ άλλων αναφέρουν :

"...Ζητούμε από τη NASA να σταματήσει να περιλαμβάνει αναπόδεικτες επισημάνσεις για το ζήτημα στα δελτία Τύπου και στις ιστοσελίδες της"

link

Αλλο ενα υπερ, της άποψης μερικών απο εμας που θεωρούμε οτι η κλιματική αλλαγή ΔΕΝ ειναι προϊόν ανθρώπινης παρέμβασης,
αλλα ενας μύθος με μονο σκοπό το κέρδος των μεγάλων εταιριών

βλέπε :

  • ηλ.συσκευές ενεργειακής κλάσης Α
  • λήξη πατέντας προωθητικών αερίων σε παντός είδους σπρέι,
  • υπερτιμημένη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και λαμπτήρων οικονομίας
  • ψυχολογική βια (δημιουργία φοβικού κλίματος)
... και αλλα πολλαHellas at War
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
GRIGORIANOS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
445 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2017, 22:22:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GRIGORIANOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
....
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ ΚΑΙΡΟ.
...
(ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΓΡΑΦΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ)
.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.....
.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΙΓΟΣ ΟΠΟΤΕ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ----ΑΜΑΣΗΤΗ---- ΤΡΟΦΗ
ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΞΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...
ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ
ΟΝΤΩΣ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ.
.
ΛΟΙΠΟΝ...
ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΕΜΒΟΛΗΣ ΜΟΥ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 15 (ΜΕΧΡΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ)
ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΑΠΟ ΜΙΑ ----ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ--- ''''''ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ'''''.
.
ΚΑΙ ΛΕΩ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ.
ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ,
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ (ΩΣ 'ΕΥΡΙΔΙΚΗ')
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟΥ
ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥΣ....
.
ΚΑΙ Η ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ
(ΔΗΛΑΔΗ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ-ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ-ΚΟΥΒΑ-ΑΜΕΡΙΚΗ)
ΑΛΛΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΑΠ'ΕΞΩ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ (ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΔΛΔ),
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,
ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕ ΔΙΗΜΕΡΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ
(ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ)
1 ΣΤΗΝ ΜΑΛΤΑ,
2 ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΛΤΑΣ -ΚΡΗΤΗΣ -ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ
3 ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ (ΧΑΝΙΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ)
4 ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΑΙ
5 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ-ΚΡΗΤΗΣ
ΕΣΤΡΙΨΕ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ HAARP ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ HAARP ΚΥΠΡΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΟΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ....!!!!
...
...
(ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ HAARP ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΠΙΣΗΜΑ
ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ,
ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΣ CRETA FARM ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΣΑΣ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ
ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΝ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΠΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ
ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ''ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ''
ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΡΙΝΑΡΗ ΕΩΣ ΤΟ ROYAL BLUE HOTEL
ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΣΤΟΙΧΙΕΣ ΕΚΕΙ
ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ TO HAARP ΚΡΗΤΗΣ)
.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ HAARP
(ΟΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΧΑΝΙΑ -ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ- ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑ
ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΝΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΣΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΠΟΥ 5 ΚΥΚΛΩΝΙΚΑ
ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΑΠΟ ΔΥΣΜΑΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ)
ΦΕΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
(ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ) ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ
ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΙΟΓΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ,
ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ FAME (ΣΤΟ FAME-16 ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ
ΞΑΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ)
ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ..!!!
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΣΥ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2016
(ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΑΝ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΑΜΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ..)
ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΨΕΚΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ..................
..........................................
..........................
(ΟΣΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΔΕΝ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΡΩΣΤΗΣΟΥΝ)
(ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ...)
.............................
..............
........
....
ΚΑΙ ΕΝΩ ΚΑΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΨΙΛΟΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
(ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ''ΠΑΡΑΙΤΟΥΣΑΝ'' ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ)
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΤΡΑΜΠ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ
ΚΑΙ ΚΛΑΦΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΑ F16
(ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ - ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΛΗ ΛΕΞΗ Η --ΑΝΕΧΕΙΑ--)
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΡΑΜΠ
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ...,
ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ
ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ... ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ..
ΚΑΙ ΟΟΟΧΙ ΤΕΡΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΚΕΙ
(ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΝΟΩ)
ΑΡΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΡΟΦΗΣ....
ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ
ΣΤΗΝ ΣΑΧΑΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΔΟΥΙΝΟΙ...
ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΠΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ
(ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΖΙΜΑΚΟ ΣΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ-ΝΕΟΒΑΛΚΑΝΙΟ) ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ
ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ
Η ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ (ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ)
ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΑΝΕΧΕΙΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ....
............
...........
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗ .........
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΙΓΟΣΤΟΣ...
...........
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΥΜΑΤΩΝ
ΟΣΟ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ..
....
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ Η
Η ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΡΟΦΗ ΣΑΣ...
FAME = FINOKALIA AEROSOL MEASUREMENT EXPERIMENT

AN TO GOOGLE-ΑΡΕΤΕ ΣΑΝ FAME Η΄FAME-08 Η΄ FAME-16 ΚΤΛ
ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΕΛΙΔΕΣ
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ (FAME)
ΚΑΙ ΤΟ FAME (ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ....)
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ
ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ....
FAME-16 FINOKALIA AEROSOL MEASUREMENT EXPERIMENT
ΤΟ FAME-χχχχχ ΕΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ
ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ (FAME-08 FAME-09....FAME-16)
ΦΙΝΟΚΑΛΙΑ = ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΗΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
ΚΑΙ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ....
ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...
(SAME) - Smoke and Aerosol Measurement Experiment --- NASA
(DAFT) - Dust and Aerosol Measurement Feasibility Test --- NASA
ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ....
.........
......
...
..
.
.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ FAME TO FAME-16 ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ..
.
'''''In this work an experimental methodology is developed
and evaluated to measure the nonvolatile particle number
concentration. The method is tested with a set of chamber
experiments to investigate its ability to evaporate particles
formed from traditional biogenic and anthropogenic secondary
organic aerosol (SOA) precursors and, most importantly,
particles coming from nucleation. This experimental
approach was applied during the Athens 2013 winter campaign
to examine the number concentration of nonvolatile
particles in an urban environment, their chemical composition and size distribution, as well as the contribution of different
pollution sources.''''''
.
.
ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ...
.
'''' 3.2.1 Biogenic SOA
For the generation of biogenic SOA, a set of experiments utilizing
the dark ozonolysis of -pinene was conducted following
the experimental conditions given by Pathak et al. (2007),
shown in Table 1. First, O3 was introduced inside the chamber
and then an injection of -pinene initiated the production
of SOA. The experiment took place at NOx mixing ratio
< 2 ppb in the absence of particle seeds. The SOA mass
concentration was determined from the measured SMPS size
distribution using a density of 1.4 g cm􀀀3 (Kostenidou et al.,
2007).
The particle number distributions of SOA particles formed
from -pinene ozonolysis at ambient temperature (BP) and
400 C (TD) for experiment 1 (Table 1) are shown in Fig. 1.
After the introduction of O3 at 00:45 and injection of -
pinene at 01:20, new particles were formed and grew rapidly
up to 100 nm in less than 1 h, reaching a concentration of
around 2000 cm􀀀3. These fresh SOA particles evaporated almost
completely (2% by number remained) after passing
through the TD line at 400 C (Fig. 1). It should be noted that
the TD removal efficiency reported in this work corresponds
to particles that either evaporated completely or had a residue
no larger than the minimum detectable size of 10 nm.
The particle number size distribution in the chamber at
the end of the experiment is shown in Fig. 1c. A significant
decrease of total particle number concentration, from
1700 to 35 cm􀀀3 (number fraction remaining 2.2 %), after
sampling through the TD line was observed. After new particle
formation occurred the number fraction remaining (NFR)
immediately dropped to 2 %, indicating that 98% of the particles
evaporated in the TD line. This shows that fresh SOA
formed from -pinene ozonolysis evaporates almost completely
after heated at 400 C. The few remaining particles
after the TD were mainly preexisting particles in the chamber.
Background particle number concentration after the TD
was around 20 cm􀀀3 before the reactions started and this
value was relatively stable during the experiment''''''
.
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ...
.
'''''3.2.2 Anthropogenic SOA
As a typical example of anthropogenic SOA, the photooxidation
of toluene was examined to test the ability of the
proposed TD methodology to completely evaporate anthropogenic
SOA. H2O2 and toluene were injected in the chamber
and after reactants were mixed, the UV lights were turned
on, initiating the photochemistry. OH radicals were produced
from H2O2 photolysis and OH concentration inside the chamber was determined following the decay of toluene.
The experiments were conducted at NOx mixing ratio of < 10
ppb in the absence of particle seeds. A summary of the experimental
conditions is given in Table 1.
The time evolution of the number size distribution of experiment
1 is shown in Fig. 2. After injecting toluene and
H2O2 at 00:30, UV lights were turned on (00:45), forming
fresh particles at 25 C. The growth of these particles up to
100 nm took place in less than 1 h, reaching a concentration
of 1300 cm􀀀3. When heated at 400 C these fresh particles
evaporated practically completely (NFR of 2 to 4 %).
The average number size distributions from 07:00 to 09:00
are shown in Fig. 2c. Again, a significant decrease of the
particle number concentration was observed from 1350 to
60 cm􀀀3 (NFRD4 %). After new particle formation NFR was less than 5% and as particle number concentration increased
NFR decreased to 2 %, suggesting that 98% of the
particles evaporated at 400 C. Background particle number
concentration after the TD was around 30 cm􀀀3 before the
reactions started. This concentration increased during the experiment
to 70 cm􀀀3, suggesting that a small fraction (1–2 %)
of the newly formed particles did not evaporate through the
TD. This shows that fresh SOA particles formed from toluene
photooxidation evaporate almost completely after heating at
400 C.''''''
.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ...
ΜΜΜΜΜΜ ......ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ
ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ-ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ 2016 ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ
ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....
.
.
Το πείραμα "FAME-16" για την ατμόσφαιρα της Κρήτης - Νέα Κρήτη

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1325509

Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/06/2016, 09:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2016, 10:20

Τα αερολύματα, ή πιο γνωστά ως αιωρούμενα σωματίδια ή aerosols στη διεθνή ορολογία, που έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο λόγω της ρύπανσης, όσο και εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης, που έχει γίνει φέτος μια σχεδόν καθημερινότητα, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ειδικών από την Κρήτη και από κορυφαία ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μόνο που αυτή τη φορά ο στόχος της μελέτης είναι διαφορετικός, όχι απλά η καταγραφή των ποσοτήτων τους, αλλά και η ανίχνευση της "ταυτότητάς" τους και κυρίως εκείνης των "ταξιδιωτών", που τα συνοδεύουν πάνω από τους ουρανούς μας, όπως ιοί, βακτήρια και γενικά βιολογικό υλικό που φέρνει μαζί του ο άνεμος ή βρίσκονται στην ατμόσφαιρα.

Ο σταθμός περιβαλλοντικών ερευνών στη Φινοκαλιά Λασιθίου


Πείραμα διεθνούς εμβέλειας

Πρόκειται για ένα πείραμα διεθνούς εμβέλειας, με επίκεντρο το σταθμό περιβαλλοντικών ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Φινοκαλιά Λασιθίου, το μοναδικό αντίστοιχο σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο που πραγματοποιεί τέτοιου είδους μετρήσεις, εδώ και δυόμισι δεκαετίες. Το πείραμα, εκτός από την προφανή σημασία του, καθώς θα προσφέρει πολύτιμα δεδομένα στην επιστημονική κοινότητα για την ανθρώπινη υγεία αλλά και το κλίμα, όπως το ρόλο των σωματιδίων στο σχηματισμό νεφών, καταδεικνύει και τη σημασία που έχει το νησί μας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη διεθνή έρευνα, καθώς όχι απλά αποτελεί σημείο αναφοράς για αντίστοιχες μελέτες, αλλά συγκεντρώνει και τα κορυφαία μυαλά της επιστήμης μέσα από αυτό το πείραμα.

Το όνομά του είναι πείραμα FAME-16 (The Finokalia Aerosol Measurement Experiment - 2016) και σε αυτό, εκτός από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (ΕΠΕΧΗΔΙ) του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, συμμετέχουν το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) του ΙΤΕ, το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon από το Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ, το Georgia Institute of Technology από την Ατλάντα των ΗΠΑ και το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως μας εξήγησε η διευθύντρια του ΕΠΕΧΗΔΙ και πρόεδρος του Τμήματος Χημείας, καθηγήτρια Μαρία Κανακίδου, το πείραμα εστιάζει στη μελέτη των αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα της ανατολικής Μεσογείου, εξετάζοντας την προέλευση, τη διαδρομή και τη σύστασή τους, από το σχηματισμό τους στην ατμόσφαιρα και το μετασχηματισμό τους στη διάρκεια της ζωής τους, μέχρι τη συμμετοχή τους στο σχηματισμό νεφών και το ρόλο τους στον καθορισμό του κλίματος. Για πρώτη φορά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη βιολογικού υλικού στην ατμόσφαιρα, δηλαδή σωματιδίων βιολογικής μορφής, για τα οποία θα εξεταστεί από πού έρχονται, με ποιους ανέμους και ποια η φύση τους. Σωματίδια τα οποία υπάρχουν περισσότερο σε αστικό περιβάλλον απ' ό,τι στην καθαρή ατμόσφαιρα της υπαίθρου, και σχετίζονται βεβαίως και με τη μεταφορά των βιομηχανικών ρύπων, πάντα με τη βοήθεια του Αιόλου.
Στο πείραμα χρησιμοποιείται τεχνολογία αιχμής για το χαρακτηρισμό αερολυμάτων


Αναλύσεις DNA

Τα σωματίδια αυτά, στα οποία περιλαμβάνεται και η γύρη, θα εξεταστούν με αναλύσεις DNA, ώστε να γίνει προσπάθεια ταυτοποίησής τους και να διαπιστωθεί για παράδειγμα πόσοι και ποιοι ιοί, βακτήρια, γύρη κ.λπ. βρίσκονται στην ατμόσφαιρα. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι αυτό το πείραμα, που ξεκίνησε στις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουνίου, γίνεται με τεχνολογία αιχμής, όπως θαλάμους προσομοίωσης ατμοσφαιρικών διεργασιών σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σε μοντέλα προσομοίωσης της ατμόσφαιρας. Πρόκειται για το πέμπτο πείραμα της σειράς FAME, που πραγματοποιείται επίσης στο σταθμό της Φινοκαλιάς.

Να σημειωθεί ότι ο σταθμός συμμετέχει στα κυριότερα ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην έρευνα για την ποιότητα του αέρα και την αλλαγή του κλίματος, αλλά και στην επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα.


Ξενάγηση και συνεργασία με το Δήμο Αγ. Νικολάου

Την ευκαιρία να δουν από κοντά την ερευνητική δουλειά που λαμβάνει χώρα στο Εργαστήριο της Φινοκαλιάς και στα πλαίσια του πειράματος θα έχουν αύριο Παρασκευή ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας, καθώς και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, οι οποίοι θα ξεναγηθούν από τους καθηγητές υπεύθυνους του πειράματος κ.κ. Μιχαλόπουλο, Νένε και Πανδή, καθώς και τη διευθύντρια του ΕΠΕΧΗΔΙ και πρόεδρο του Τμήματος Χημείας, καθηγήτρια Μαρία Κανακίδου.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο παλιό σχολείο της Φινοκαλιάς, το οποίο πρόσφατα παραχωρήθηκε από το Δήμο Αγίου Νικολάου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη δημιουργία "Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης", και το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά στον ερευνητικό σταθμό, προβάλλοντας ταυτόχρονα την περιοχή, καθόσον θα είναι επισκέψιμος από το ευρύ κοινό. Η σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Δήμου του Αγίου Νικολάου επίκειται να υπογραφεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επικυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την προβολή τόσο της περιοχής, όσο και του επιστημονικού έργου που παράγεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στη συγκεκριμένη περιοχή και με τη συμβολή σημαντικών επιστημονικών συνεργασιών.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Μουντουφάρης
.
=============================================
.
Το Διεθνές Πείραμα FAME-16 πραγματοποιείται στο Σταθμό Περιβαλλοντικών Ερευνών Φινοκαλιά

http://www.anatolh.com/2016/06/06/34249/


Από Λεωνίδας Κλώντζας -
6 Ιουνίου 2016, 20:45

Τελευταία ενημέρωση: 7 Ιουνίου 2016, 11:09

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (ΕΠΕΧΗΔΙ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) του ΙΤΕ, το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon από το Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ και το Georgia Institute of Technology από την Ατλάντα των ΗΠΑ, πραγματοποιούν στο σταθμό περιβαλλοντικών ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Φινοκαλιά Μεραμπέλλου το πείραμα FAME-16 (The Finokalia Aerosol Measurement Experiment – 2016).

«Φέτος προσπαθήσαμε να μετρήσουμε και να μελετήσουμε το βιολογικό υλικό που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Πρόκειται για το πείραμα FAME-16. Φυλακίζουμε αέριες μάζες μέσα σε θαλάμους και τις μελετάμε… θέλουμε να μάθουμε τι συμβαίνει με τους ρύπους αυτούς στη μέση και μεγάλη ηλικία τους. Οι ρύποι που ξεκινάμε από την Ελλάδα, την Τουρκία, τα Βαλκάνια, την βόρεια Αφρική ζουν περίπου μια εβδομάδα και όταν φτάνουν εδώ είναι 3 -4 ημερών, δηλαδή είναι ήδη “γηρασμένοι” και αυτό παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον» ανέφεραν οι καθηγητές Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Αθανάσιος Νένες και Σπύρος Πανδής.
♦ Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Δευτέρας 6 Ιουνίου
.
============================================================
.
Διεθνές πείραμα του Πανεπιστημίου Κρήτης | Cretalive.gr
http://www.cretalive.gr/crete/diethnes-peirama-toy-panepisthmioy-krhths

Κρήτη | 01.06.16  13:56
Δράσεις ενημέρωσης για τις ερευνητικές υποδομές στο Λασίθι
Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (ΕΠΕΧΗΔΙ) του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης λειτουργεί σε συνεχή βάση από το 1993 το σταθμό περιβαλλοντικών ερευνών στο Φινοκαλιά Λασιθίου (http://finokalia.chemistry.uoc.gr). Ο σταθμός αυτός θεωρείται λόγω της θέσης του αντιπροσωπευτικός για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και για αυτό έχει γίνει σημείο αναφοράς, έχοντας προσελκύσει τα τελευταία 23 χρόνια έντονα το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε θέματα ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος και κλίματος. Ο σταθμός συμμετέχει στα κυριότερα Ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην έρευνα για την ποιότητα του αέρα και την αλλαγή του κλίματος αλλά και στην επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα.

Το ΕΠΕΧΗΔΙ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) του ΙΤΕ, το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon από το Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ και το Georgia Institute of Technology από την Ατλάντα των ΗΠΑ, πραγματοποιούν στο σταθμό περιβαλλοντικών ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Φινοκαλιά Λασιθίου το πείραμα FAME-16 (The Finokalia Aerosol Measurement Experiment – 2016). Το πείραμα αποσκοπεί στη μελέτη των αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα της ανατολικής Μεσογείου, από το σχηματισμό τους στην ατμόσφαιρα και το μετασχηματισμό τους στη διάρκεια της ζωής τους, μέχρι τη συμμετοχή τους στο σχηματισμό νεφών και το ρόλο τους στον καθορισμό του κλίματος. Για πρώτη φορά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη βιολογικού υλικού στην ατμόσφαιρα (bioaerosols). Στο πείραμα χρησιμοποιείται τεχνολογία αιχμής για το χαρακτηρισμό αερολυμάτων στο πεδίο, θάλαμοι προσομοίωσης ατμοσφαιρικών διεργασιών σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σε μοντέλα προσομοίωσης της ατμόσφαιρας. Το πείραμα λαμβάνει χώρα από τις 6 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου και είναι το πέμπτο πείραμα της σειράς FAME μετά τα επιτυχημένα FAME-07, -08, -09, -11 που πραγματοποιήθηκαν επίσης στο σταθμό Φινοκαλιά.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, και ώρα 11:30 θα επισκεφθούν το σταθμό στο Φινοκαλιά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας καθώς και ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός, και θα ξεναγηθούν από τους Καθηγητές υπεύθυνους του πειράματος (κκ. Μιχαλόπουλο, Νένε και Πανδή) καθώς και την διευθύντρια του ΕΠΕΧΗΔΙ και πρόεδρο του τμήματος χημείας Καθηγήτρια Μαρία Κανακίδου. Σκοπός είναι, να τους ενημερώσουν για το πείραμα FAME-16 και την επιστημονική δουλειά που γίνεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη συγκεκριμένη περιοχή. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο παλιό σχολείο του Φινοκαλιά το οποίο πρόσφατα παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αγίου Νικολάου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη δημιουργία «Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης» και το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά στον ερευνητικό σταθμό, προβάλλοντας ταυτόχρονα την περιοχή, καθόσον θα είναι επισκέψιμος από το ευρύ κοινό.

Η σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Δήμου του Αγ. Νικολάου επίκειται να υπογραφεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επικυρώνοντας τοιουτοτρόπως την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την προβολή τόσο της περιοχής, όσο και του επιστημονικού έργου που παράγεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στη συγκεκριμένη περιοχή και με τη συμβολή σημαντικών επιστημονικών συνεργασιών.

Σημείο συνάντησης η ταβέρνα στο χωριό Κουδουμάλος.
.
======================================================
.
.
.
.
.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ 'ΤΡΕΛΟ' ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ.....
.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.
......
....
..
.


ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2017, 12:39:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εχω μεγάλη περιέργεια, να διαβάσω τις θέσεις του Αιθεροβάμων, ως προς τα σχόλια του Γρηγοριανού.

Μεγάλη λέμε.Τεράστια περιέργεια!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2017, 13:47:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γρηγοριανός, δεν έπρεπε να μιλήσεις. Τώρα είναι δυστυχώς αργά. Και για συγνώμες και για να τα πάρεις πίσω. Αυτοί δεν συγχωρούν ποτέ. Το echelon σε κάνει ήδη tracking και ξέρει που βρίσκεσαι 24/7 και με κάποιον από τους κινητούς σταθμούς haarp θα σε κεραυνοβολήσουν την πρώτη στιγμή που βρεθείς έξω σε ύπαιθρο. Φρόντισε για τα τυπικά μόνο και ανέμενε το μοιραίο. Λυπάμαι.

Agent Heretic
South Athens Area Manager

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2017, 13:54:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τις θέσεις μου της έχω κάνει γνωστές εδώ και χρόνια Μάριε...
Ομοίως: για την κοιλη γη, επίπεδη γη, θρησκείες, ψεκασμούς και άλλα πολλά.
Δεν έχω σκοπό να αλλάξω τη γνώμη κανενός... εν έτει 2017.

ποσο μαλλον οταν η γνωμη ειναι :

quote:
Η ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ
(ΔΗΛΑΔΗ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ-ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ-ΚΟΥΒΑ-ΑΜΕΡΙΚΗ)
ΑΛΛΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΑΠ'ΕΞΩ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ (ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΔΛΔ),
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,
ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕ ΔΙΗΜΕΡΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ
(ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ)
1 ΣΤΗΝ ΜΑΛΤΑ,
2 ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΛΤΑΣ -ΚΡΗΤΗΣ -ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ
3 ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ (ΧΑΝΙΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ)
4 ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΑΙ
5 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ-ΚΡΗΤΗΣ
ΕΣΤΡΙΨΕ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ HAARP ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ HAARP ΚΥΠΡΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

με μια απλή αναζήτηση (πχ στο sat24) μπορεί ο καθένας να δει πως/που δημιουργήθηκε το χαμηλό ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2017, 19:11:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν ήταν αυτή η απάντηση που περίμενα Αιθηρ.
Μπορείς και καλύτερα.

Τι λες για το HAARP Κρήτης?
Το mini haarp δηλαδή.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2017, 22:41:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα σου πω εγώ. Σημεία και τέρατα στην Κρήτη, μάλιστα εκτός απ' το harp-ατσι, υπάρχει ήδη σε εξέλιξη αναβίωση του MKUltra Project. Στο λέω από μέσα, έχουν πέσει Ισραηλινά κεφάλαια και θα γίνει καταπληκτική δουλειά, αναλώσιμο υλικό όπως ξέρεις υπάρχει άφθονο.

Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 16/11/2017 22:42:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2017, 13:26:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Θα σου πω εγώ. Σημεία και τέρατα στην Κρήτη, μάλιστα εκτός απ' το harp-ατσι, υπάρχει ήδη σε εξέλιξη αναβίωση του MKUltra Project. Στο λέω από μέσα, έχουν πέσει Ισραηλινά κεφάλαια και θα γίνει καταπληκτική δουλειά, αναλώσιμο υλικό όπως ξέρεις υπάρχει άφθονο.

Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 16/11/2017 22:42:25Δηλαδή, θα έχουμε αναβίωση ψυχοπαθών και στο φόρουμ?
Χτυπημένοι από το "ελληνικό" HAARP και το επίσης "ελληνικό" MK ULTRA?
Tην βάψαμε Γιάννη.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2017, 14:57:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ κάνω ότι μπορώ να τους μαντρώσουν, δυστυχώς δεν... Η εντολή από NSA πάντως είναι ρητή: τα πειραματόζωα θα μένουν υπό έλεγχο εφ' όρου ζωής, γιατί μπορεί να κελαηδήσουν. Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος, ένας τρίτος, έξυπνος και σώφρων, μπορεί να συνθέσει το παζλ. Σαν εκείνη τη ταινία με τον Μελ Γκίμπσον, θεωρίες συνωμοσίας λέγονταν νομίζω. Το Ελληνικό σύστημα υγείας όμως κάνει τη ζημιά. Τους μαντρώνουν μεν για λίγο, τους ταΐζουν ουσίες, αλλά μετά τους αμολάνε. Οπότε αυτοί αρχίζουν και κελαηδάνε στα φόρουμ. Άντε μετά να τους μαζέψεις. Άσε που με πήραν χαμπάρι τελικά και εδώ, οπότε πρέπει να αναλάβει άλλος συνάδελφος το πόστο. Ήδη έχει διαρρεύσει (από κάποιον Μ87) πως τα ψυχοφάρμακα είναι όλα μούφα, αλλά επίσης ο Κατοχικά Νέα αποκάλυψε το μυστικό, ότι ενεργοποιούνται με το φθόριο στο νερό (τουλάχιστον η ΕΥΔΑΠ φθοριώνει μυστικά από το 60) και στην ουσία δρουν σαν ενισχυτικά υποβολής. Η υποβολή ως γνωστόν γίνεται από τα κανάλια, το ραδιόφωνο και τα σηριαλ, με αθέατο φάσμα συχνοτήτων. Δεν σου κρύβω ότι πειραματίζομαι χρόνια ενσωματώνοντας σαν υδατογραφήματα σε εικόνες, φωτογραφίες, σελίδες του νετ και wallpapers, που σπέρνω στο διαδίκτυο. Είμαι σε καλό δρόμο, λίγο ακόμα και σε ένα χρόνο (αν όλα πάνε καλά) θα έχουμε Κεντροαριστερά σαν αντικαταστάτη του Σύριζα, το επόμενο project της NSA.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 14 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy