ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 39
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 12:02:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Admin

Η "ένσταση" ή αναρώτηση/απορία του Agnostic περί Οσιριακού Πολιτιτισμού, αν καταλαβαίνω σωστά αναφέρεται στην ανυπαρξία του όρου αυτού στις Ιστορικές Επιστήμες. Και αν πρόκειται γι'αυτό είναι ορθότατη και φυσικά γνησιότατη. Ο όρος προφανέστατα έχει εσωτεριστική/μυστικιστική προέλευση και αναφέρεται στην "υπόθεση" της ύπαρξης ανεπτυγμένου αιγυπτιακής προέλευσης πολιτισμού στην προ-δυναστική εποχή και σε βάθος χρόνου παλαιότερα από 10.000 έτη(τουλάχιστον...). Αν πρόκειται για κάτι άλλο, ας με διορθώσει ο Agnostic καθώς δεν έχουμε κιόλας επικοινωνήσει για το ζήτημα.quote:
allzzaro

Μάλλον έτσι είναι.
Ο όρος αυτός δεν είναι αποδεκτός απο την Ιστορική Επιστήμη την οποία ενστερνίζεται ο agnostic. Η μυστικιστική προέλευση όμως, (δεν ξέρω για την εσωτεριστική) σίγουρα δεν είναι και αυτή αποδεκτή απο την Επιστήμη οπότε λογικά και εκεί θα είναι αρνητικός ο agnostic


Ορθά καταλάβατε

quote:
stanfromgreece

Αυτό που θέλω να πώ είναι... Αν σήμερα γινόταν ένας πυρινικός πόλεμος, όσοι τελικά επιζούσαν από αυτόν, δεν θα ήταν σαν να άρχιζαν ξανά την ανθρωπότητα από την αρχή, με αλλαγμένα χαρακτηριστικά (λόγω της επίδρασης της ραδιενέργειας), και με σχεδόν μηδαμινή τεχνολογία; Μήπως αυτό έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν...και κάποια από αυτά τα "κτίσματα" που παρουσιάζονται, είναι προγενέστερα ενός παρόμοιου γεγονότος;


Welcome back φίλε stanfromgreece

Σχετικά με το ερώτημά σου θα έλεγα ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες για την επιβεβαίωση ενός τέτοιου σεναρίου. Κατ'αρχήν είναι δύσκολο να εκτιμηθεί τι επιπτώσεις θα είχε ένας πυρηνικός πόλεμος καθώς και η έκτασή τους. Επίσης θα ήταν αρκετά δύσκολο κατά τη γνώμη μου τα κράτη αυτής της υποτιθέμενης εποχής να μην υπολόγιζαν τις συνέπειες και να αναλώνονταν σ'ένα παγκόσμιο ολοκαύτωμα. Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι τα κράτη οδηγούνται σε όλο και πιο στενές επαφές, συμμαχίες και συνεργασίες ακριβώς για το δικό τους συμφέρον, διδασκόμενα από τις παρελθοντικές τους αιματοχυσίες. Βλέπε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ κλπ...
Επιπλέον, πιστεύω ότι ένα τέτοιο πυρηνικό ολοκαύτωμα παγκοσμίας εμβέλειας θα μπορούσε να ανιχνευθεί από μαζικές εξαφανίσεις πλασμάτων (του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου) την ίδια περίπου εποχή ενώ δεν θα εξαϋλωνε τα περισσότερα κτίρια και τα θεμέλια των πόλεων και πολλών οικιστικών δομών του αναπτυγμένου πολιτισμού. Ούτε πιστεύω θα εξαφανιζόταν όλη η τεχνολογία και στο φινάλε κάποια πλευρά θα νικούσε στον υποθετικό πόλεμο διασώζοντας την τεχνολογία της χωρίς να γυρίσουν οι πληθυσμοί της στο επίπεδο του κηνυγού-τροφοσυλλέκτη.

quote:
GRIGORIANOS

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ/ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ GOOGLE EARTH
ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΓΕΩΓΛΥΦΙΚΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ
ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ
ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΥΧΑΙΑ
ΕΔΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΖΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ

ΑΦΗΝΩ ΕΔΩ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΘΕΜΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΑΥΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ
ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ GOOGLE EARTH


Αυτό που γράφεις το βρίσκω λίγο αντιφατικό GRIGORIANOS. Δηλαδή από τη μία το google-earth ως πιθανό τμήμα του "συστήματος" αφήνει να βγουν στη φόρα τα σχέδια του Απόλλωνα στην Ερημο της Αυστραλίας αλλά μετά θολώνει τις φωτογραφίες για να μας παιδεύει? Τι είδους ερασιτεχνική τακτική εκ μέρους του ε?

quote:
GRIGORIANOS

ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ
ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΩΓΛΥΦΙΚΟ
Ή ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ή ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ
ΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ
ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΩΡΙΑ Ή ΕΞΗΓΗΣΗ
ΤΟΥ ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ ΓΙΓΑΝΤΙΕΩΝ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ
ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ...


Απορώ πού την είδες την αρχαιοελληνική τεχνοτροπία σε ένα συνονθύλευμα γραμμών που με πολλή φαντασία μπορεί να θεωρηθεί ανθρώπινη μορφή!
Και πάλι πρέπει να εννώσουμε γραμμές μεταξύ περιοχών που δεν "τέμνονται" για να μας βγει με το ζόρι μια ανθρωποειδής μορφή κι όχι ο φυσικά ο Απόλλωνας. Βέβαια αν παρατίθεται δίπλα και ένα πραγματικό άγαλμα σε παρόμοια στάση είναι εύκολο να ξεγελαστούμε και να οδηγηθούμε σε επιπόλαια συμπεράσματα. Η όλη πρακτική θυμίζει τις θεάσεις του Ιησού στα κέικ, της Παναγίας στις τούρτες και στα σύννεφα και γενικότερα τον εξαιρετικά μεροληπτικό τρόπο που αξιολογούν οι άνθρωποι τα πράγματα. Δεν ξέρω αν με πιάνεις.

Για να επανέλθω λίγο στη νέα ασπρόμαυρη φωτογραφία σου εγώ μπορώ να διακρίνω στη θέση του κεφαλιού τη μάσκα του δολοφόνου στην ταινία "Scream". Σου χρωματίζω τα σημεία που μου έκαναν εντύπωση με κόκκινο.


Νομίζω γίνεται εύκολα αντιληπτό το point μου από αυτό το χιουμοριστικό παράδειγμα, πάντα όμως στα πλαίσια της γόνιμης κριτικής.

Αν θέλουμε οπωσδήποτε να βρούμε τη μορφή της προτίμησής μας από ένα συνδυασμό γραμμών και εξάρσεων ενός αναγλύφου ή οποιαδήποτε παρόμοιας επιφάνειας με πολύπλοκη σχηματική δομή και με αρκετά μεγάλη ελαστικότητα στον τρόπο που συνδέουμε τα εκάστοτε "σημεία", τότε θα την ανακαλύψουμε με άνεση. Τέτοιες παρακτικές όμως είναι παροδηγητικές και επιπόλαιες απομακρύνωντάς μας από τον ορθό δρόμο έρευνας.

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 17/04/2011 12:05:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 12:05:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πειράζει που μετά το μηνυμα του industrial έχω πέσει κάτω και χτυπιέμαι?

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση λένε...και η απάντησή του αυτό δείχνει.
Μα καλά ρε φίλε νομίζοντας ότι ισοπεδώνοντάς τα ΟΛΑ δημιουργείς αντιπερισπασμό ή ότι μήπως έτσι βρίσκεις το δίκιο σου?

quote:
Α και το ότι οι Ινδιάνοι είναι σπανοί από που προκύπτει;;;;

Καλά ... ντοκυμαντέρ του national geographic με ινδιάνους που ζουν στην ζούγκλα δεν έχεις δει... Διάβασε τουλάχιστον κανένα βιβλίο... ή έστω googlise λιγάκι (κατά προτίμηση σε καμμιά σελίδα ανθρωπολογίας πανεπιστημίου και όχι στη wikipedia) ...
Πως στο καλό νομίζεις διατυρούν το στέρνο τους έτσι γυαλιστερό και άτριχο? Κάνοντας χαλάουα ή με gillette Fusion?

Και επειδή το θηλυκό μου μυαλό δεν μπορεί να παρακολουθήσει την συζήτηση αυτή σας αδειάζω την γωνιά πριν αρχίσω και βγαίνω από τα ρούχα μου.


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 12:06:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
1. Γιατί μου αρέσουν οι RAMMS+EIN παρόλο που δεν έχουν σόλο;
2. Πότε θα βρει η ΑΕΚ λεφτά ;
3. Γιατί οι Έλληνες ψηφίζουν τους ΙΔΙΟΥΣ κάθε εκλογές;
4. Γιατί υπάρχει πρόεδρος Δημοκρατίας;
5. Γιατί υπάρχει συμπρωτεύουσα; Τι εξυπηρετεί ο τίτλος; Αν ρίξουν πυρηνική στην Αθήνα, αναλαμβάνουν τα καρντάσια τη διοίκηση της χώρας;
6. Γιατί ΧΤΕΣ που περίμενα στο φούρνο να πάρω ψωμί ήταν ακριβώς 2 άτομα μπροστά μου;
7. Γιατί να πληρώνω την ΕΡΤ με το λογαριασμό της ΔΕΗ;
8. Γιατί κλάνει το γατί;

Αστείες ερωτήσεις.Ασχετες με το θέμα ακόμα και ώς παράδειγμα.

quote:
Κανένας δεν έχει απάντηση σε αυτά εκτός από τον Τσακ Νόρις. Εντάξει το παρατράβηξα το ξέρω. Υπάρχουν ανεξήγητα θέματα. Η ένσταση, τουλάχιστον η δική μου, για να μη μιλάω εξ ονόματος των υπολοίπων είναι ότι βλέπω κάποιους να έχουν καταλήξει στην εξήγηση, και μάλιστα στην πιο λανθασμένη και χαζή.

Δεν κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έτσι απλά,χωρίς στοιχεία,χωρίς δεδομένα.Για κάποιο λόγο εικάζουν αυτά που εικάζουν και όπως και να το κάνουμε ρε φίλε είναι πολύ πιό έξυπνοι απο σένα και απο εμένα σε αυτό το θέμα,εχουν αφιερώσει την ζωή τους εκεί,δεν μπορείς να τα αναιρείς έτσι όλα αυτά επικαλούμενος μόνο το κέρδος.Δώσε ΕΣΥ μια άλλη εξήγηση πιό πειστική απο αυτούς.Γιατί ξέρεις,είναι ευκολο να λές,"μπούρδες" δύσκολο όμως να το αιτιολογήσεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 13:11:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γείτονα,
quote:
Κοίτα. Απέχω της συνήθειας να χρησιμοποιώ αυτούς τους μοντέρνους ιδιωματισμούς συνεπώς σίγουρα αυτό το αλλιώς θα εννοούσα?


Ναι το είπα ότι μάλλον δεν το εννοούσες. Πληροφοριακά στρουμφάκια (επειδή είναι μπλε) και τιραμόλες (το μακρύ χέρι του νόμου) λένε τους αστυνομικούς στην αργκό. Τέσπα. Το είπες χαϊδευτικά.

Για τα υπόλοιπα που λες ότι ΚΑΙ ΚΑΛΑ φοβάσαι τις αντιδράσεις μου θεωρώ ότι είναι πρόφαση. Εγώ δεν έγραφα προηγουμένως στο θέμα αλλά εσύ ΟΥΤΕ τότε έγραφες συγκεκριμένα. Άρα ή βαριέσαι ή ούτε εσύ ξέρεις ακριβώς τι παίζει και πετάς πράγματα που διάβασες και σου έκαναν εντύπωση


quote:
Και μου ζητάς γλυκανάλατο μου να τοποθετηθώ ευθέως λίγο με Λιακό, λίγο με Σίτσιν λίγο με παραθεωρίες.


Όχι το λίγο από όλα δε νομίζω ότι συνδυάζεται με το ευθέως. Εγώ ζητάω να μου δώσεις μια θεωρία που να τα συνδέει ΟΛΑ με τρόπο λογικό.


(λολ για το γλυκανάλατο)


Άβαλον


quote:
Καλά ... ντοκυμαντέρ του national geographic με ινδιάνους που ζουν στην ζούγκλα δεν έχεις δει... Διάβασε τουλάχιστον κανένα βιβλίο... ή έστω googlise λιγάκι (κατά προτίμηση σε καμμιά σελίδα ανθρωπολογίας πανεπιστημίου και όχι στη wikipedia) ...
Πως στο καλό νομίζεις διατυρούν το στέρνο τους έτσι γυαλιστερό και άτριχο? Κάνοντας χαλάουα ή με gillette Fusion?


Ναι μόνο που οι Ινδιάνοι του national geographic είναι σημερινοί ηθοποιοί. Και ο Ταρζάν ούτε γένια έχει ούτε τρίχες στο στέρνο. Να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα και από εκεί;


Λοιπόν, να τα βάλουμε λίγο σε τάξη. Να πούμε την ΑΒ.


1. Υπάρχουν 3 φυλές. Η καυκάσια, η μαύρη και η μογγολοειδής. Στην τρίτη εντάσσονται οι Ινδιάνοι (δεν είναι η 4η φυλή, των κόκκινων, αλλά κατάγονται από την Ασία και μετανάστευσαν στην Αμερική τα προϊστορικά χρόνια.


2. Η καυκάσια όντως έχει την τάση να έχει αυξημένη τριχοφυΐα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιπες φυλές δεν μπορούν να έχουν μούσι ή τρίχες στο στέρνο. O λόγος που απεικονίζονται έτσι είναι κοινωνικός (τις αφαιρούν με τράβηγμα )


http://en.wikipedia.org/wiki/Stereotypes_of_Native_Americans


Η εικόνες που έχει η wiki υπεραρκούν καθώς βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια


http://www.cartage.org.lb/en/themes/sciences/lifescience/humanraces/ideaofrace/ideaofrace.htm


Native American men from Pacific Coast tribes, for example, often have heavy facial hair while other Native American men have none.


Με άλλα λόγια οι κάποιοι από τους Ινδιάνους, αυτοί από την ακτή του Ειρηνικού έχουν βαριά τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Επίσης ένα άλλο παράδειγμα είναι οι Εσκιμώοι.


Αν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι οι...Ινδιάνοι είναι άτριχοι περιμένω να μου βρεις μια ανθρωπολογική πηγή που να με διαψεύδει.

Edited by - IndustrialAngel on 17/04/2011 13:12:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 13:38:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
agnostic
quote:
allzzaro

Μάλλον έτσι είναι.
Ο όρος αυτός δεν είναι αποδεκτός απο την Ιστορική Επιστήμη την οποία ενστερνίζεται ο agnostic. Η μυστικιστική προέλευση όμως, (δεν ξέρω για την εσωτεριστική) σίγουρα δεν είναι και αυτή αποδεκτή απο την Επιστήμη οπότε λογικά και εκεί θα είναι αρνητικός ο agnostic

agnostic
Ορθά καταλάβατε


Πολύ το φοβόμουν. Σεβαστό..
Nα υποθέσω οτι είσαι τις ίδια άποψης και για την εσωτεριστική?

IA

quote:
Ναι το είπα ότι μάλλον δεν το εννοούσες. Πληροφοριακά στρουμφάκια (επειδή είναι μπλε) και τιραμόλες (το μακρύ χέρι του νόμου) λένε τους αστυνομικούς στην αργκό. Τέσπα. Το είπες χαϊδευτικά.

Oχι τεσπα. Χαιδευτικά το είπα.. και δεν έχει σχέση με το μπλέ.
Εχει σχέση με το παιδικό του χαρακτήρα σου.
Σε πάω επειδή είσαι ατίθασος και οξύς όμως θέλω ορισμένες φορές να δείχνεις και αυτό που κρύβεις πραγματικά μέσα σου.

quote:
Όχι το λίγο από όλα δε νομίζω ότι συνδυάζεται με το ευθέως. Εγώ ζητάω να μου δώσεις μια θεωρία που να τα συνδέει ΟΛΑ με τρόπο λογικό.

Μην ζητάς τέτοια πράγματα απο εμένα.
Μπορεί να υποστηρίζω κάποια πράγματα αλλά δεν είμαι αυτούς που θα έρθω σε κόντρα με κάποιους που δεν τα υποστηρίζουν.
Ξέρεις πολύ καλά οτι οποια θεωρία και να σου δώσω θα την απορρίψεις, θα βρείς χίλιους δύο τρόπους απο τον να την αντικρούσεις μέχρι και να την αποφύγεις ξεγλιστρώντας*** ως χέλι κ.α.
Ακόμα και αυτή τη λογική που ενστερνίζεσαι, ακόμα και αυτήν την έχεις πλάσει υποκειμενικά.

quote:

ΙΑ
1. Γιατί μου αρέσουν οι RAMMS+EIN παρόλο που δεν έχουν σόλο;
2. Πότε θα βρει η ΑΕΚ λεφτά ;
3. Γιατί οι Έλληνες ψηφίζουν τους ΙΔΙΟΥΣ κάθε εκλογές;
4. Γιατί υπάρχει πρόεδρος Δημοκρατίας;
5. Γιατί υπάρχει συμπρωτεύουσα; Τι εξυπηρετεί ο τίτλος; Αν ρίξουν πυρηνική στην Αθήνα, αναλαμβάνουν τα καρντάσια τη διοίκηση της χώρας;
6. Γιατί ΧΤΕΣ που περίμενα στο φούρνο να πάρω ψωμί ήταν ακριβώς 2 άτομα μπροστά μου;
7. Γιατί να πληρώνω την ΕΡΤ με το λογαριασμό της ΔΕΗ;
8. Γιατί κλάνει το γατί;

alex22
Αστείες ερωτήσεις.Ασχετες με το θέμα ακόμα και ώς παράδειγμα.


Ευχαριστώ alex22 για το παράδειγμα
Αφορά το έντεχνο? ξεγλίστρημα ***που ανέφερα παραπάνω.

Είχα μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση.
Οπως συνηθίζω οταν η συζήτηση λαμβάνει τέτοια τροπή απέχω..

(λολ για το ``γιατί κλάνει το γατί``)


Edited by - allzzaro on 17/04/2011 14:19:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 13:58:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
allzzaro

Πόσο πιο συγκεκριμένα να μιλήσω καλέ μου agnostic.
Γνωρίζεις οτι η γή είναι στρογγυλή και περιφέρεται γύρω απο τον ήλιο το 2.000 ΠΧ σωστό? ΝΑΙ.
3.000 χρόνια μετά οποιος το ισχυρίζεται καίγεται στην πυρά. Σωστό. ΝΑΙ
Η ερώτηση είναι το γνώριζαν αυτό? η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Συνεπώς χειραγωγούσαν τον άνθρωπο. Του έλεγαν ψέμματα. Ποιοί?
Περιμένεις απο εμένα να σου πώ βρε agnostic οτι έλεγε ψέμματα ο Γιώργος, ο Νίκος? Πόσο πιο συγκεκριμένα θές να μιλήσουμε?
Τι πιο πειστική απάντηση θέλεις?


Ok, αγαπητέ allzzaro, μάλλον καταλαβαίνω τι εννοείς. Φωτογραφίζεις ουσιαστικά την εξουσία, το θρησκευτικό κατεστημένο (μιας άλλης εποχής όμως) που συνεργάζεται με την εξουσία και γενικά αυτούς που κάνουν κουμάντο στις χώρες του πλανήτη. Ελπίζω να κατάλαβα καλά, και αν κρίνεις απαραίτητη μια συμπλήρωση ή διόρθωση κάνε τη για να ξέρω πού πρέπει να κινείται η απάντησή μου.
Σαν πρώτο σχόλιο θα πω ότι μου είναι ακατανόητη η σύνδεση των παραπάνω με την επιστημονική έρευνα που βάσει στοιχείων αποφαίνεται για την ορθότητα ή μη διάφορων υπό εξέταση θεωριών. Αν για παράδειγμα η αρμόδια επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι δεν υπήρξε προγενέστερος υπερξελιγμένος πολιτισμός στο μεσογειακό χώρο το κάνει γιατί θέλει να κρατάει τον κόσμο στο σκοτάδι? Κι αυτό το κάνει από μόνη της ή επειδή της το επιβάλλει κάποια εξουσιαστική και θρησκευτική ελίτ? Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς συνδέονται όλα αυτά στην θεώρησή σου...


quote:
allzzaro

Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει και αυτή τις σκοτεινές της πλευρές, δεν αντιλέγω οτι και τα αρχαία κείμενα δεν περιέχουν σκοτεινές πλευρές αλλά μέσα απο αυτή την αλλόκοτη περιγραφή βγαίνει κάποιο νόημα.
Ενα νόημα που η αρχαιολογική σκαπάνη αδυνατεί να ανακαλύψει.


Και ποιος εγγυάται ότι η σωστή ερμηνεία των αλλόκοτων περιγραφών δίνεται από τον χ ή ψ εναλλακτικό, μη συμβατικό ερευνητή? Τουλάχιστον η αρχαιολογία μπορεί να μας επιβεβαιώσει τι πραγματικά υπήρξε και ένα γενικότερο πολιτισμικό επίπεδο τα όρια του οποίου δεν μπορούν να ξεφύγουν μέχρι ένα επιτρεπτό λογικό όριο. Αν για παράδειγμα ένα μυθικό κείμενο μας αφηγείται ότι σε μια περιοχή υπήρχε μια ορισμένη περίοδο ένα μεγάλο και σπουδαίο βασίλειο με αναπτυγμένο πολιτισμό αλλά εμείς βρίσκουμε για την περιοχή και την αναφερόμενη εποχή μερικές νεολιθικές καλύβες γεωργών και ψαράδων τότε το κείμενο γράφει παραμύθια.

quote:
allzzaro

Πού? φοίτησε ο Ικτίνος και απο ποιούς διδάχτηκε?
Στην Αιγυπτο!
Μόνο που την εποχή εκείνη δεν βλέπουμε τέτοια έργα στην Αιγυπτο παρά μόνο στην Ελλάδα. Λές και οι σχολές αυτές μετακόμισαν απο την Αιγυπτο στην Ελλάδα..


Εχω την εντύπωση ότι αυτά για την φοίτηση σε μυητικές σχολές της Αιγύπτου είναι εικασίες σύγχρονων ερευνητών χωρίς αρχαία κείμενα που να το στηρίζουν ρητά. Αλλά και πάλι εφόσον μιλάμε για μυητικές σχολές και γνώσεις μόνο σε μυημένους, πώς γνωρίζεις τι διδάχτηκε και σε ποιο βαθμό τα έργα του οφείλονται στην γνώση αυτών των μυητικών σχολών? Ή μήπως είναι αδύνατο να έμαθε κάποια βασικά πράγματα στην Αίγυπτο και στη συνέχεια να επέκτεινε τις γνώσεις του από δικούς του επιπλέον πειραματισμούς στην Ελλάδα?

quote:
allzzaro

Στο ερώτημα σου θα απαντήσει η αρχαιολογική σκαπάνη?
Φυσικά ΟΧΙ.
Θα απαντήσει η αρχαία γραμματεία.


Εξαρτάται την ποιότητα της αναφοράς βρε συ allzzaro. Αν η αναφορά αποδίδει μια ανακάλυψη στην ευγενική χορηγία των θεών ή μυθικών ηρώων δεν βαραίνει περισσότερο από τις σημερινές δεισιδαιμονίες έντονα θρησκευόμενων ατόμων που νομίζουν ότι π.χ. τους βοήθησε ο θεός να ξεπεράσουν ένα πρόβλημα, ότι τους έδωσε σημάδι στον ύπνο τους, ότι τους μίλησε η Παναγία, ο Αλλάχ κ.ο.κ...
Οι άνθρωποι κατά το παρελθόν λόγω της θεοσέβειάς τους απέδιδαν σε μυθικά όντα από την θρησκεία τους πολλά ανθρώπινα επιτεύγματα.

quote:
allzzaro

Αν εσύ, εγώ ο τάδε ζούσαμε 6.000 χρόνια πρίν, την εποχή των Χαλδαίων και αντικρύζαμε τον ουρανό θα βγάζαμε κάποια άκρη χωρίς βοήθεια?
Μην τρελλαθούμε τώρα agnostic!!
Βγάζεις παρανοική την αναφορά οτι οι Χαλδαίοι διδάχτηκαν απο κάποιους και δέχεσαι οτι μόνοι τους ανεκάλυψαν γαλαξίες, άστρα και πλανήτες καθώς και τις κινήσεις τους?


Δεν μπορώ να ξέρω τι θα ανακαλύπταμε εμείς allzzaro αλλά το ερώτημα έχει το μειονέκτημα ότι επηρρεάζεται από τη σημερινή μας κατάσταση, δηλαδή λάβαμε τις βασικές μας γνώσεις για τον κόσμο από διδασκαλία ήδη κατακτημένων γνώσεων. Σε αυτά τα πλαίσια και πάντα αναπαυτικά από την καρέκλα του υπολογιστή μας, μας φαίνεται αδύνατο να παρατηρούσαν επί ώρες και ημέρες τον ουρανό οι αρχαίοι άνθρωποι συσσωρεύοντας εμπειρίες, αποτυπώνοντας εικόνες του κόσμου και αξιοποιώντας όλα αυτά σε γνώσεις. Μας φαίνεται αδύνατο να τραβούσαν για μεγάλες αποστάσεις τεράστιους ογκόλιθους. Πού να βρει κανείς την υπομονή να το κάνει σήμερα άλλωστε...

Εγώ φίλε μου πιστεύω στις δυνατότητες του ανθρώπου που έχει αποδείξει πολλάκις στην ιστορία πόσο επινοητικό, παρατηρητικό, εύστροφο και εφευρετικό ον είναι. Αλλοι ας ψάξουν σωτήρες και ευεργέτες εξ'ουρανού που δήθεν "ήρθαν, είδαν, απήλθαν". Αυτοί θα απέδιδαν και τις εφευρέσεις του Τόμας Εντισον στους Ανουνάκι, στον Ερμή, στον Θωθ, στον Σίβα και δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού αν δεν γνώριζαν το πραγματικό ιστορικό background (τυχαίο το παράδειγμα). Βέβαια περί ορέξεως...

quote:
allzzaro

Πιστεύω πως ναί.
Γιατί εκεί θα αναγκαστούμε να θεωρήσουμε ιστορικά γεγονότα αυτά που θεωρούνται μυθικά και αυτά έχουν να κάνουν με τις αναφορές στο ποιοί κυβερνούσαν την Αιγυπτο πρίν τους Φαραώ.
Σαφώς εάν θεωρηθεί οτι οι Ελληνες Θεοί κυβερνούσαν την Αιγυπτο, (δεν επικαλούμαι μόνο τον Μανέθωνα) τότε να ποιοί έχτισαν την πυραμίδα..


Καλά, ας εντοπίσουμε πρώτα τους θεούς αυτούς και μετά βλέπουμε για τα διοικητικά τους ζητήματα

quote:
allzzaro

Απο τη στιγμή που δέχεσαι το λιώσιμο των πάγων πρέπει να δεχθείς και τα συνακόλουθα. Πάνε πακέτο
Δεν είμαστε σε θέση θα δεχθούμε το μέγεθος της καταστροφής.
Μιλάμε για τη λεκάνη της Μεσογείου χωρίς νερά οπου η εισρροή υδάτων είχε κατακλυσμικό χαρακτήρα.
Το ποιές περιοχές έπληξε αδυνατούμε να φανταστούμε μιας και ο χάρτης της τότε εποχής δεν είχε καμμία σχέση με το σημερινό.
Σε οτι αφορά τον μεσαιωνικό Αραβα θα έλεγα οτι ξέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι λέει...


Τα πράγματα είναι απλά αγαπητέ μου. Μελετάμε την γεωλογική ιστορία της Μεσογείου καθώς και της τελευταίας παγετωνικής περιόδου. Ποια λεκάνη χωρίς νερά γύρω στο 10.000 π.Χ.? Αυτή η εικόνα της άδειας Μεσογείου ίσχυε για πριν πάνω από 5,3 εκατομμύρια χρόνια, τότε που δεν υπήρχε ούτε homo erectus πόσο μάλλον σύγχρονος τύπος ανθρώπου. Μετά τη χρονολογία αυτή, είναι κανονικά θάλασσα.

http://www.nature.com/nature/journal/v462/n7274/full/nature08555.html

http://www.breitbart.com/article.php?id=CNG.4d3eaceb94e76f30f9e2b75555025c27.3d1&show_article=1

Αραγε αν ο Αραβας είχε υπόψη του κάποιον σύγχρονο γεωλογικό χάρτη για την τελευταία παγετωνική περίοδο θα έλεγε τα ίδια ασυνάρτητα για τη Μεσόγειο και τους καταστροφικούς κατακλυσμούς? Προφανώς όχι.

Πλημμύρα στο μισό ύψος της Πυραμίδας δηλαδή πάνω από 60-70 μέτρα? Προέκταση του Νείλου μέχρι το Γιβραλτάρ όπου κατά μήκος του ήκμαζε ο Οσιριακός πολιτισμός στην...κοιλάδα της Μεσογείου? I don't think so που λέει και ο κύριος με το μουστάκι στο ντοκιμαντέρ

Δεν ξέρω τι φθορές είδε ο Αραβας στις Πυραμίδες αλλά το να τις αποδώσουμε σε μια φανταστική πλημμύρα του 10.000 π.Χ, που θα έπρεπε να διαπιστώνεται γενικότερα για μεγάλο μέρος της Σαχάρας είναι εντελώς παράλογο και ενάντια στα γεωλογικά δεδομένα. Αλλες αιτίες όπως ο άνεμος, οι ανθρώπινοι παράγοντες κλπ θα ήταν πιο ρεαλιστικά σενάρια για τις "φθορές".

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 17/04/2011 14:00:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 14:18:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά δε με πιάνετε που δε με πιάνετε μου τη λέτε και από πάνω.Τα παραδείγματα που ανέφερα με το γατί ήταν ένας τρόπος να πω με χιούμορ ότι υπάρχουν πράγματα που δεν είναι πρακτικό ή χρήσιμο να εξηγηθούν ή δεν εξηγούνται με ένα τρόπο.

quote:
Δεν κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έτσι απλά,χωρίς στοιχεία,χωρίς δεδομένα.Για κάποιο λόγο εικάζουν αυτά που εικάζουν και όπως και να το κάνουμε ρε φίλε είναι πολύ πιό έξυπνοι απο σένα και απο εμένα σε αυτό το θέμα,εχουν αφιερώσει την ζωή τους εκεί,δεν μπορείς να τα αναιρείς έτσι όλα αυτά επικαλούμενος μόνο το κέρδος.Δώσε ΕΣΥ μια άλλη εξήγηση πιό πειστική απο αυτούς.Γιατί ξέρεις,είναι ευκολο να λές,"μπούρδες" δύσκολο όμως να το αιτιολογήσεις.

Άλλος μπερδεμένος από εκεί. Ρε άλεξ έλεος. Ποιοι είναι αυτοί που εικάζουν ΜΕ δεδομένα και πώς τα συνδέουν; Γιατί εγώ δεν είδα κανένα.Το γείτονα μου το Φώτη 2 ποστ τώρα τον παρακαλάω αλλά δε μου λέει γιατί ΛΕΕΙ φοβάται μήπως διαφωνήσουμε. Εγώ λέω ότι άμα τα βάλεις ΟΛΑ κάτω ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ. ΔΕ βγάζουν νόημα.


Και αν προσέξεις τι γράφω, εγώ ΠΡΟΤΙΜΩ κάτι να είναι ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ με την πλήρη σημασία της λέξης αντί για "ανεξήγητο" που να υπαινίσσεται ούφο και ότι άλλο. Και αυτό ΟΧΙ επειδή απορρίπτω την εξωγήινη ζωή.

Το κέρδος που επικαλούμαι τι σημαίνει; Πότε έγινε;

Η πιο πειστική απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας ήταν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσο έξυπνοι είμαστε εμείς. Πώς ακριβώς το έκαναν; Εδώ έρχεται το ανεξήγητο

quote:
Ακόμα και αυτή τη λογική που ενστερνίζεσαι, ακόμα και αυτήν την έχεις πλάσει υποκειμενικά.


Αυτό γείτονα είναι πιο λολ και από το γατί που κλάνει

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 14:25:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Άλλος μπερδεμένος από εκεί. Ρε άλεξ έλεος. Ποιοι είναι αυτοί που εικάζουν ΜΕ δεδομένα και πώς τα συνδέουν; Γιατί εγώ δεν είδα κανένα.

Εχεις δεί το ντοκιμαντέρ? Δες το και θα καταλάβεις.Βέβαια είναι λίγο δύσκολο να δείς κάτι για το οποίο έχεις διαφορετική άποψη.

quote:
Το κέρδος που επικαλούμαι τι σημαίνει; Πότε έγινε;

Εννοώ οτι απο την στιγμή που δεν πιστεύεις αυτούς που μιλάνε και θεωρείς οτι λένε μπούρδες,λογικά θα πιστεύεις και εσύ όπως όλοι οι σκεπτικιστές οτι αυτό που κάνουν το κάνουν για να πουλήσουν.Σωστά δε λέω?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 15:14:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Admin
Δεν φανταζόμουν οτι θα πυροδοτούσα τέτοιες
αντιδράσεις.Κάθε άλλο παρά έτσι,όπως τα θέτεις
σκεπτόμουν.Από την μεριά σου,επειδή δεν μπορείς
να ξέρεις το σκεπτικό μου,αν ήταν αγνό ή επίβουλο
σωστά αντιδράς.
Εγώ όμως είχα αγνή πρόθεση και έτσι αποσύρω την
πρόσκληση[πρόκληση,κατ άλλους],πρός τούς φίλους
συνδίκτυους.
Αν κάτι ξέχασα,παράλειψα,πές μου να το επανορθώσω.
Αν ο τρόπος για την υποβολή του ερωτήματος ήταν λάθος,
σημαίνει ότι και η απορία μου,ήταν λάθος?
Εχω μπερδευτεί,μιά απλή ερώτηση,έγινε αιτία πνευματικής
<δίνης>,στροβιλισμού,μεταξύ σκοπιμότητας και αμέλειας.


ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 15:23:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επι του παρόντος θα απαντήσω μόνο στο παρακάτω.

agnostic

quote:
Τα πράγματα είναι απλά αγαπητέ μου. Μελετάμε την γεωλογική ιστορία της Μεσογείου καθώς και της τελευταίας παγετωνικής περιόδου. Ποια λεκάνη χωρίς νερά γύρω στο 10.000 π.Χ.? Αυτή η εικόνα της άδειας Μεσογείου ίσχυε για πριν πάνω από 5,3 εκατομμύρια χρόνια, τότε που δεν υπήρχε ούτε homo erectus πόσο μάλλον σύγχρονος τύπος ανθρώπου. Μετά τη χρονολογία αυτή, είναι κανονικά θάλασσα.

Mάλλον πρέπει να το μελετήσεις καλύτερα.
Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση αυτή τη στιγμή στα αρχεία μου αλλά ρίξε μια ματιά εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_age

...``More colloquially, "the ice age" refers to the most recent colder period that peaked at the Last Glacial Maximum approximately 20,000 years ago, in which extensive ice sheets lay over large parts of the North American and Eurasian continents. This article will use the term ice age in the former, glaciological, sense: glacials for colder periods during ice ages and interglacials for the warmer periods.``
και συνεχίζει ....
``An ice sheet on Antarctica began to grow some 20 million years ago. The current ice age , the Pliocene-Quaternary glaciation, started about 2.58 million years ago during the late Pliocene when the spread of ice sheets in the Northern Hemisphere began.
Since then, the world has seen cycles of glaciation with ice sheets advancing and retreating on 40,000- and 100,000-year time scales called glacial periods , glacials or glacial advances, and interglacial periods, interglacials or glacial retreats.
The earth is currently in an interglacial, and the last glacial period ended about 10,000 years ago. All that remains of the continental ice sheets are the Greenland , Antarctic ice sheets and smaller glaciers such as on Baffin Island .``

Δεν είναι έτσι οπως τα λές λοιπόν.
Το πότε μπορεί να έγινε η είσοδος των υδάτων δεν έχει να κάνει απλά με το λιώσιμο των πάγων ή πότε ξεκίνησαν να λιώνουν οι πάγοι αλλά και με το ύψος της στάθμης της θάλασσας καθώς και με ορεινούς όγκους που δημιουργήθηκαν ολη αυτή την περίοδο οπου εμπόδιζαν την είσοδο των υδάτων.

Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος αναφέρει στο έργο του Φυσικής Ιστορίας οτι η Μεσόγειος Θάλασσα δημιουργήθηκε όταν τα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού εισέβαλαν μέσω των Στενών του Γιβραλτάρ.

Σχετικά με τη Messinian salinity crisis ....http://en.wikipedia.org/wiki/Messinian_salinity_crisis


``In 1920, HG Wells published a popular history book in which it was suspected that the Mediterranean basin had in the past been cut off from the Atlantic. One piece of physical evidence, a deep channel past Gibraltar, had been noticed. Wells estimated that the basin had refilled roughly between 30,000 and 10,000 BC.``


Edited by - allzzaro on 17/04/2011 15:59:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 16:48:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυστυχώς βλέπω ότι η συζήτηση έχει πάρει άσχημη τροπή..
Είναι σαν να χουμε 2 στρατόπεδα που προσπαθεί ο ένας να την πει στον άλλο και σε έναν "πόλεμο" δυστυχώς έχουμε υπερβολές και απ τις 2 πλευρές. Δεν μπορώ να δεχθώ ούτε την ύπαρξη του παράξενου στα πάντα αλλά ούτε και τις απλοϊκές ως μηδενιστικές επεξηγήσεις σε όλα σαν να πρόκειται για συναγωνισμό (πχ δεν μπορώ να δεχθώ πως αφού γράφτηκε κάπου για Οσιριακό πολιτισμό σημαίνει ότι υπήρχε κιόλας! αλλά δεν μπορώ να δεχθώ και ότι κάποιος δεν γνωρίζει ότι σε περίοδο παγετώνων η στάθμη των υδάτων είναι ΠΟΛΛΑ μέτρα χαμηλότερη και ότι υπάρχουν 10δες στοιχεία για όχι έναν αλλά 2-3 κατακλυσμούς τα τελευταία 12000 χρόνια.. ή να μηδενίζουμε την έρευνα του Γρηγοριανού που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να προκαλεί ενδιαφέρον και να λέμε για οφθαλμαπάτες λες και είμαστε τυφλοί ή το να μιλάμε για "ντουκόχαρτα" και αμμοβολή σε χαλαζία πριν χιλιάδες χρόνια μόνο και μόνο γιατί πρέπει να μηδενίσουμε τα πάντα). Ο ανοιχτόμυαλος άνθρωπος είναι αυτός που ούτε δέχεται αμάσητα τα πάντα και βλέπει μυστήριο στα πάντα αλλά ούτε και μηδενίζει τα πάντα προσπαθώντας με το ζόρι να τα εκλογικεύσει.

Επειδή λοιπόν είμαι στην μέση (όχι μόνο εγώ.. αρκετοί ευτυχώς) και ένας στην μέση στο τέλος τον αναγκάζουν τα άκρα να παίρνει μια ταμπέλα για το σε ποια μεριά ανήκει, εγώ την κάνω απ το θέμα και όταν η συζήτηση επανέλθει σε πολιτισμένα επίπεδα χωρίς προσωπικές διενέξεις και χαρακτηρισμούς και απ τις 2 μεριές τα ξαναλέμε :)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 17:48:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σωστός ο Craven

Αλλο βέβαια το να είσαι στη μέση, απλά να είσαι στη μέση και αλλο να αποδέχεσαιστοιχεία και απο τις δύο πλευρές.
Δυστυχώς απο τη στιγμή που υπάρχουν θερμόαιμοι θα έχουμε και αυτό το φαινόμενο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 19:25:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
quote:
Δεν φανταζόμουν οτι θα πυροδοτούσα τέτοιες
αντιδράσεις.Κάθε άλλο παρά έτσι,όπως τα θέτεις
σκεπτόμουν.Από την μεριά σου,επειδή δεν μπορείς
να ξέρεις το σκεπτικό μου,αν ήταν αγνό ή επίβουλο
σωστά αντιδράς.
Εγώ όμως είχα αγνή πρόθεση και έτσι αποσύρω την
πρόσκληση[πρόκληση,κατ άλλους],πρός τούς φίλους
συνδίκτυους.

Εντάξει ΝΙΚΟΜΑΧΕ, δεκτόν. Ας συνεχίσουμε... και ούτως ή άλλως όλα κρίνονται από τον Χρόνο και από την Πράξη εντέλει!
__________________________________

Craven, μπορείς να το δεις και ως εξής: στην Κοινότητα Διαλόγου του Esoterica βρισκόμαστε ουσιαστικά στην "ακμή του κύματος" που αυτήν την εποχή σαρώνει τα παλιά ύδατα του ευρύτερου πεδίου δημιουργώντας το κανάλι για κάτι άλλο. Κατά την γνώμη μας για μία νέα Αναζήτηση, πιο Ανοικτή, πιο Μεστή και Ορθή φιλοσοφικά και επιστημονικά, πραγματικά σύγχρονη, σαφέστατα πιο Δημιουργική, στο Συνειδησιακό και Γνωσιολογικό πεδίο αυθεντικά Εξελικτική!

Αυτή η αλλαγή σύμφωνα με την άποψή μας(εκφράζοντας την γενικότερη στάση του Esoterica ως Οργανισμού) επισυμβαίνει "τώρα", τα χρόνια που διανύουμε. Η τελική διαμόρφωση της δυναμικής αυτής παρολαυτά, δεν είναι απόλυτα γνωστή και δεδομένη και ούτε η έκβασή της κατ'ανάγκη θετική... Απαιτείται η συμβολή και η συνεργατική δημιουργικότητα όλων όσων αντιλαμβάνονται κάτι τέτοιο και το βρίσκουν θετικό.

Είναι πολύ προφανές πάντως ότι αυτή η μεταμόρφωση προς μία άλλη Αναζήτηση συναντά εντονότατες αντιστάσεις από διάφορες πλευρές και εμπεριέχει συγκρούσεις με διάφορα "Κατεστημένα"(εμφανή και μη), πολλές φορές σφοδρότατες!
Είναι κάτι εντελώς αναμενόμενο και με μία χροιά αλληγορίας θα μπορούσα να πω ότι "όπως κάθε Γέννηση έχει και αυτή τις ωδίνες της!" Άσε που το έμβρυο έχει και μεγάλο κεφάλι και μπορεί να έλθει και "ανάποδα"!

Τέλος πάντων, κάτι άλλο που προσωπικά όλο και πιο έντονα επιγιγνώσκω είναι πως η εξελικτική μετριοπάθεια είναι αυτή που απαιτεί τις περισσότερες, πιο μεγάλες και πραγματικές θυσίες! Παρότι τα οποιαδήποτε άκρα συνήθως διατείνονται και "κραυγάζουν" για το αντίθετο, στην πραγματικότητα ο Εντυπωσιασμός εντέλει είναι κάτι σαφώς πιο εύκολο, ανώδυνο και ανέξοδο... Στην εποχή μας γίνεται εμφανές πως η αλήθεια βρίσκεται στην Μετριοπάθεια και αυτό είναι που χρειαζόμαστε.Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 21:30:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
agnostic
quote:
Ok, αγαπητέ allzzaro, μάλλον καταλαβαίνω τι εννοείς. Φωτογραφίζεις ουσιαστικά την εξουσία, το θρησκευτικό κατεστημένο (μιας άλλης εποχής όμως) που συνεργάζεται με την εξουσία και γενικά αυτούς που κάνουν κουμάντο στις χώρες του πλανήτη. Ελπίζω να κατάλαβα καλά, και αν κρίνεις απαραίτητη μια συμπλήρωση ή διόρθωση κάνε τη για να ξέρω πού πρέπει να κινείται η απάντησή μου.
Σαν πρώτο σχόλιο θα πω ότι μου είναι ακατανόητη η σύνδεση των παραπάνω με την επιστημονική έρευνα που βάσει στοιχείων αποφαίνεται για την ορθότητα ή μη διάφορων υπό εξέταση θεωριών. Αν για παράδειγμα η αρμόδια επιστημονική κοινότητα συμφωνεί ότι δεν υπήρξε προγενέστερος υπερξελιγμένος πολιτισμός στο μεσογειακό χώρο το κάνει γιατί θέλει να κρατάει τον κόσμο στο σκοτάδι? Κι αυτό το κάνει από μόνη της ή επειδή της το επιβάλλει κάποια εξουσιαστική και θρησκευτική ελίτ? Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς συνδέονται όλα αυτά στην θεώρησή σου...

``Κάτω, όμως από την απειλή να τον κάψουν ζωντανό, ο Γαλιλαίος αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε κατ' οίκον περιορισμό, μέχρι που πέθανε το 1642 σε ηλικία 78 ετών. Οι νέες, όμως ιδέες διαδόθηκαν παντού σαν πυρκαγιά. Και στο τέλος ακόμη και το εκκλησιαστικό κατεστημένο κατάλαβε ότι ούτε οι αφορισμοί ούτε το κάψιμο των βιβλίων ούτε οι απειλές ούτε οι εκτελέσει μπορούσαν να σταματήσουν την εξάπλωση των νέων γνώσεων. Γιατί το όραμα του Γαλιλαίου βασιζόταν στην πραγματικότητα. ``
πηγή http://www.physics4u.gr/articles/2009/astronomia3.html

quote:
Και ποιος εγγυάται ότι η σωστή ερμηνεία των αλλόκοτων περιγραφών δίνεται από τον χ ή ψ εναλλακτικό, μη συμβατικό ερευνητή? Τουλάχιστον η αρχαιολογία μπορεί να μας επιβεβαιώσει τι πραγματικά υπήρξε και ένα γενικότερο πολιτισμικό επίπεδο τα όρια του οποίου δεν μπορούν να ξεφύγουν μέχρι ένα επιτρεπτό λογικό όριο. Αν για παράδειγμα ένα μυθικό κείμενο μας αφηγείται ότι σε μια περιοχή υπήρχε μια ορισμένη περίοδο ένα μεγάλο και σπουδαίο βασίλειο με αναπτυγμένο πολιτισμό αλλά εμείς βρίσκουμε για την περιοχή και την αναφερόμενη εποχή μερικές νεολιθικές καλύβες γεωργών και ψαράδων τότε το κείμενο γράφει παραμύθια.

Δεν υπάρχουν εναλλακτικοί, μη συμβατικοί ερευνητές.
Υπάρχουν απατεώνες που πλουτίζουν σερβίροντας ανακρίβειες.
Στο τελευταίο ερώτημα σου ναί συμφωνώ σε αυτή την περίπτωση σίγουρα θα πρόκειται περί μύθου εκτός αν αυτή η περιοχή εχει αλλη ονομασία.
πχ δεν γνωρίζουμε που ήταν η αρχαία Αιθιοπία αλλη την τοποθετούν στη Φοινίκη, αλλοι στην Αιγυπτο αλλοι στην Αιγυπτιακή Αιθιοπία κλπ.

quote:
Καλά, ας εντοπίσουμε πρώτα τους θεούς αυτούς και μετά βλέπουμε για τα διοικητικά τους ζητήματα

Εξαρτάται που τους ψάχνει κανείς φίλε μου.

Edited by - allzzaro on 17/04/2011 21:37:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4897 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2011, 23:13:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Agnostic
Απορώ πού την είδες την αρχαιοελληνική τεχνοτροπία σε ένα συνονθύλευμα γραμμών που με πολλή φαντασία μπορεί να θεωρηθεί ανθρώπινη μορφή!
Και πάλι πρέπει να εννώσουμε γραμμές μεταξύ περιοχών που δεν "τέμνονται" για να μας βγει με το ζόρι μια ανθρωποειδής μορφή κι όχι ο φυσικά ο Απόλλωνας. Βέβαια αν παρατίθεται δίπλα και ένα πραγματικό άγαλμα σε παρόμοια στάση είναι εύκολο να ξεγελαστούμε και να οδηγηθούμε σε επιπόλαια συμπεράσματα. Η όλη πρακτική θυμίζει τις θεάσεις του Ιησού στα κέικ, της Παναγίας στις τούρτες και στα σύννεφα και γενικότερα τον εξαιρετικά μεροληπτικό τρόπο που αξιολογούν οι άνθρωποι τα πράγματα. Δεν ξέρω αν με πιάνεις.

Είπαμε φίλε Agnostic ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζη τις απόψεις του , αλλά όχι κι έτσι..... Κοκκίνισες επιλεκτικά ορισμένες γραμμές του κεφαλιού αφήνοντας σκόπιμα ασημείωτες ορισμένες εμφανέστατες άλλες , προκειμένου να χαρακτηρίσης το σχέδιο συνονθύλευμα γραμμών , και παραγνωρίζεις σκόπιμα ότι το σχέδιο αυτό έχει δημιουργηθεί χιλιάδες χρόνια πριν , και επομένως έχει υποστεί την φθορά του χρόνου . Πάλι καλά που δεν έγραψες ότι το σώμα δεν είναι ανθρώπου αλλά χταποδιού .


*

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2011, 08:34:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris

Είπαμε φίλε Agnostic ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζη τις απόψεις του , αλλά όχι κι έτσι..... Κοκκίνισες επιλεκτικά ορισμένες γραμμές του κεφαλιού αφήνοντας σκόπιμα ασημείωτες ορισμένες εμφανέστατες άλλες , προκειμένου να χαρακτηρίσης το σχέδιο συνονθύλευμα γραμμών , και παραγνωρίζεις σκόπιμα ότι το σχέδιο αυτό έχει δημιουργηθεί χιλιάδες χρόνια πριν , και επομένως έχει υποστεί την φθορά του χρόνου . Πάλι καλά που δεν έγραψες ότι το σώμα δεν είναι ανθρώπου αλλά χταποδιού .


Με λίγα λόγια έκανα κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε κάποιος άλλος (δεν ξέρω από ποιον πρωτοξεκίνησε η περίφημη "ανακάλυψη" στο google-earth) για να "ανακαλύψει" μια ανθρώπινη μορφή που με το ζόρι πρέπει να είναι και ο Απόλλωνας. Η φθορά του χρόνου τι σχέση έχει με το πώς χαράσσουμε επιλεκτικά γραμμές? Αναρωτιέμαι αν έχεις τις ίδιες ενστάσεις και για τις γραμμές που αυθαίρετα τραβιούνται πάνω από σημεία που δεν έχουν την συνεχιζόμενη φωτεινότητα καθώς και για φωτεινά σημεία που δεν τονίζονται με γραμμές (διότι ο Απόλλωνας θα εμφανιστεί ολίγον τερατογέννηση με ακατανόητα εξογκώματα) για να φτάσει κάποιος στο επιθυμητό αποτέλεσμα...
Εσύ τι πιστεύεις? Είναι όντως ο Απόλλωνας?

Εχω την εντύπωση ότι δεν έπιασες το point μου φίλε Sesostris. Με τέτοια δημιουργική ελευθερία και αχαλίνωτη ελαστικότητα μπορούμε να κάνουμε παπάδες με την εύρεση γνωστών σ'εμάς μορφών σε οποιεσδήποτε επιφάνειες με πολύπλοκη σχηματική δομή. Κατά παρόμοιο τρόπο άλλοι βλέπουν θρησκευτικά πρόσωπα στα πιο απίθανα μέρη όπου συμπτωματικά επίσης σχηματίζονται.

quote:
Craven

(πχ δεν μπορώ να δεχθώ πως αφού γράφτηκε κάπου για Οσιριακό πολιτισμό σημαίνει ότι υπήρχε κιόλας! αλλά δεν μπορώ να δεχθώ και ότι κάποιος δεν γνωρίζει ότι σε περίοδο παγετώνων η στάθμη των υδάτων είναι ΠΟΛΛΑ μέτρα χαμηλότερη και ότι υπάρχουν 10δες στοιχεία για όχι έναν αλλά 2-3 κατακλυσμούς τα τελευταία 12000 χρόνια..


Είναι άλλο θέμα η χαμηλότερη στάθμη μιας θάλασσας από την υποτιθέμενη ανυπαρξία θάλασσας στην εξεταζόμενη περιοχή για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα των παγετώνων.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2011, 09:40:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
allzzaro

Mάλλον πρέπει να το μελετήσεις καλύτερα.
Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση αυτή τη στιγμή στα αρχεία μου αλλά ρίξε μια ματιά εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_age


quote:
allzzaro

Δεν είναι έτσι οπως τα λές λοιπόν.
Το πότε μπορεί να έγινε η είσοδος των υδάτων δεν έχει να κάνει απλά με το λιώσιμο των πάγων ή πότε ξεκίνησαν να λιώνουν οι πάγοι αλλά και με το ύψος της στάθμης της θάλασσας καθώς και με ορεινούς όγκους που δημιουργήθηκαν ολη αυτή την περίοδο οπου εμπόδιζαν την είσοδο των υδάτων.


Μπορείς να μου υποδείξεις πού λέει το απόσπασμα ότι η Μεσόγειος ήταν άδεια από νερά (ή δεν ήταν θάλασσα) εκείνη την εποχή? Διότι εγώ δεν το βλέπω πουθενά φίλε μου.
Επίσης εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι το γέμισμα της άδειας Μεσογειακής λεκάνης έχει κάποια σχέση με το λιώσιμο των πάγων, αλλά αντίθετα αν διαβάσεις τις πηγές μου, αναφέρονται στην εισβολή των νερών του Ατλαντικού από στενό του Γιβραλτάρ. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στις κινήσεις των τεκτονικών πλακών του γήινου φλοιού, δηλαδή η Αφρικανική πλάκα εισχώρησε κάτω από την Ευρασιατική, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος στην περιοχή του Γιβραλτάρ, επιτρέποντας στο νερό του Ατλαντικού να διεισδύσει στη Μεσογειακή λεκάνη ξαναγεμίζοντάς την. Από τότε -δηλαδή πριν από περίπου 5,3 εκατομμύρια χρόνια- δεν έπαψε να είναι θάλασσα άσχετα αν υπάρχουν διακυμάνσεις στη στάθμη της. Την εικόνα του χάρτη από την τελευταία εποχή των παγετώνων στην έβαλα ακριβώς για να σου δείξω οτι οι επιστημονικοί χάρτες την σχεδιάζουν ως θάλασσα, διότι έτσι ήταν όπως προκύπτει από τα γεωλογικά δεδομένα. Συνεπώς δεν μπορούσε να αναπτυχθεί στην περιοχή που υποννοεί ο Αραβας κάποιος πολιτισμός.

quote:
allzzaro

Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος αναφέρει στο έργο του Φυσικής Ιστορίας οτι η Μεσόγειος Θάλασσα δημιουργήθηκε όταν τα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού εισέβαλαν μέσω των Στενών του Γιβραλτάρ.


Ναι βρε allzzaro, αλλά αυτή η μαρτυρία δεν προσδιορίζει το χρονικό διάστημα που εκτιλύχθηκε το φαινόμενο. Αυτό προσδιορίζεται από την επιστημονική έρευνα.

quote:
allzzaro

Σχετικά με τη Messinian salinity crisis ....http://en.wikipedia.org/wiki/Messinian_salinity_crisis


``In 1920, HG Wells published a popular history book in which it was suspected that the Mediterranean basin had in the past been cut off from the Atlantic. One piece of physical evidence, a deep channel past Gibraltar, had been noticed. Wells estimated that the basin had refilled roughly between 30,000 and 10,000 BC.``


allzzaro αν διαβάσεις προσεκτικότερα το άρθρο θα διαπιστώσεις μερικά ενδιαφέροντα πράγματα...
Κατ'αρχήν ο H.G. Wells και το βιβλίο του εντάσσονται στο section "popular culture" όπου υπάρχουν και πολλά συγγράματα φαντασίας όπως ο Κόναν του Robert Howard και παρουσιάζουν την Μεσογειο αποξηραμένη. Δεν πρόκειται για έγκυρες επιστημονικές δημοσιεύσεις και ας μην ξεχνάμε ότι ο H.G. Wells ήταν ιστορικός και συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας.
http://en.wikipedia.org/wiki/H._G._Wells

Η εκτίμηση του Wells στο βιβλίο του είναι εσφαλμένη όπως προκύπτει από τη νεώτερη έρευνα και μάλιστα στο γράφει και το άρθρο της wiki στο οποίο με παραπέμεις στο section για το βιβλίο του Wells. Το γράφει στην τελευταία κουκκίδα όπου τελειώνει με την υποσημείωση 38. Εκεί αναφέρει ξεκάθαρα ότι η Μεσόγειος δεν ήταν στεγνή την τελευταία εποχή των παγετώνων(All the geological and plant-fossil evidence shows that the Mediterranean did not dry out during the last ice age.) Οπότε?

quote:
allzzaro

``Κάτω, όμως από την απειλή να τον κάψουν ζωντανό, ο Γαλιλαίος αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε κατ' οίκον περιορισμό, μέχρι που πέθανε το 1642 σε ηλικία 78 ετών. Οι νέες, όμως ιδέες διαδόθηκαν παντού σαν πυρκαγιά. Και στο τέλος ακόμη και το εκκλησιαστικό κατεστημένο κατάλαβε ότι ούτε οι αφορισμοί ούτε το κάψιμο των βιβλίων ούτε οι απειλές ούτε οι εκτελέσει μπορούσαν να σταματήσουν την εξάπλωση των νέων γνώσεων. Γιατί το όραμα του Γαλιλαίου βασιζόταν στην πραγματικότητα. ``
πηγή http://www.physics4u.gr/articles/2009/astronomia3.html


Αδυνατώ να καταλάβω με ποια λογική πρέπει να συνδεθεί η σύγχρονη επιστημονική έρευνα πολλών ανεξάρτητων ειδικών ερευνητών για διαφορετικούς πολιτισμούς...με το εκκλησιαστικό κατεστημένο μιας άλλης σκοτεινής εποχής.
Μας θέλουν π.χ. οι Αιγυπτιολόγοι στο σκοτάδι? Μας θέλουν οι Αιγυπτιολόγοι εύκολα χειραγωγήσιμους? Το ίδιο μπορώ να ρωτήσω και για τόσους και τόσους ερευνητές που ασχολούνται με τους πολιτισμούς της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας, τους γεωλόγους κ.α.

Ή μήπως τους αναγκάζουν οι εκκλησίες και οι κυβερνήσεις να αποσιωπούν μια γκάμα υποτιθέμενων "ανατρεπτικών" ευρημάτων? Προσαπθώ να καταλάβω καλύτερα τι ακριβώς υποστηρίζεις αλλά δε με βοηθάς πολύ βρε

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2011, 12:24:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μπορείς να μου υποδείξεις πού λέει το απόσπασμα ότι η Μεσόγειος ήταν άδεια από νερά (ή δεν ήταν θάλασσα) εκείνη την εποχή? Διότι εγώ δεν το βλέπω πουθενά φίλε μου.

Συγνώμη. Θέλεις να λέει κάποιο απόσπασμα οτι ναί έτσι ήταν?
Είναι δυνατόν?
Υπάρχουν ενδείξεις!! Κανείς δεν μπορεί να πεί σήμερα μετά βεβαιότητας οτι έτσι είναι. Θα ήταν ηλίθιο. Οπως είναι ηλίθιο οτι κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν οτι ναί, έτσι είναι βρίσκοντας κάποια φαιδρά επιχειρήματα.
Πάντως στέκουν αυτά που διαβάζει κανείς. Δεν στέκουν οι παραθεωρίες.
10.000 χρόνια ή 20 είναι αρκετά για να διαμορφωθεί η Μεσόγειος και να αποκτήσει τέτοια σύσταση ώστε να μην δείχνει οτι έτσι μπορεί να ήταν.
Κρατώ μικρό καλάθι.

quote:
Δεν πρόκειται για έγκυρες επιστημονικές δημοσιεύσεις και ας μην ξεχνάμε ότι ο H.G. Wells ήταν ιστορικός και συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας.

Εγκυρο δεν είναι τίποτα agnostic. Δεν μπορεί ομως και να το αποκλείσει κανείς.

quote:
Ναι βρε allzzaro, αλλά αυτή η μαρτυρία δεν προσδιορίζει το χρονικό διάστημα που εκτιλύχθηκε το φαινόμενο. Αυτό προσδιορίζεται από την επιστημονική έρευνα.

Οντως..
Το 10.000 ΠΧ μπορεί να είναι 20 ή 30 ή και 40. Γιατί οχι.
Απο τη στιγμή που μπορεί να υπήρξε ενας τέτοιος πολιτισμός γιατί οχι πολύ νωρίτερα. Αγνωστο..

Ομολογώ πως δεν διάβασα τα λινκ που μου παρέθεσες.
Είμαι κλινήρης δυσκολεύομαι ακόμα και να κάθομαι στον υπολογιστή αλλά επειδή μου αρέσει πολύ η συζήτηση αυτή, εστω και με τις αντιπαραθέσεις αυτές, οι αντιπαραθέσεις είναι που την γεμίζουν μυστήριο και επειδή μου αρέσει αυτό γράφω.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2011, 13:39:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπορεί κάποιος να πεί με υπευθυνότητα,τα αρχαία
ερείπια της Μάλτας που συνεχίζουν μέσα στην θάλασσα,μέχρι πού φθάνουν?
Σε πόσο βάθος και αν απο εκεί πού τελειώνουν,συνεχίζουν άλλα πιο βαθειά?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2011, 14:50:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπάρχει πάρα πολύ σκοτάδι φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ.
Κάποια ψήγματα πληροφοριών, είτε απο αναφορές είτε απο μύθους οδηγούν τους αναζητητές της αλήθειας σε πιθανά συμπεράσματα.
Κάποιοι τα εκμεταλλεύονται κάποιοι τα ενστερίζονται και κάποιοι φοβούνται την αλήθεια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2011, 15:37:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Υπάρχει πάρα πολύ σκοτάδι φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ.
Κάποια ψήγματα πληροφοριών, είτε απο αναφορές είτε απο μύθους οδηγούν τους αναζητητές της αλήθειας σε πιθανά συμπεράσματα.
Κάποιοι τα εκμεταλλεύονται κάποιοι τα ενστερίζονται και κάποιοι φοβούνται την αλήθεια.

Ναι Allzzaro,έτσι έχουν τα πράγματα.Είμαι πεπεισμένος πώς
ότι ανακαλύπτεται και έχει σχέση με την διάψευση των κάποιων
από τα κατεστημένα των συγγενών επιστημων,δλδ,αρχαιολογία,
αιγυπτιολογία[επιστήμη...κι αυτή!!!],παλαιοντολογία,ιστορία,
θεολογία[άλλη...επιστήμη αυτή],εξελικτική βιολογία,κ.λ.π,
επιμελώς αποκρύπτεται.
Και ότι ξεφεύγει,επιμελώς λοιδωρείται και απαξιώνεται.

Πρίν μιά δεκαετία περίπου,έρευνες στην Μαύρη θάλασσα,έδειξαν
ιχνη πανάρχαιων πολιτισμών στον βυθό της,πράγμα πού σημαίνει
οτι ήταν ξηρά κάποτε.Πρίν τον κατακλυσμό προφανώς.Οπως και η
Μεσόγειος.Η μέση-γή,μεταξύ Ευρώπης και Λιβύης[Αφρικής].
Οτι και να πούν,οτι και να παρουσιάσουν οι σχετκοί επιστήμονες,
αν δεν μου δώσουν επαρκείς εξηγήσεις,χωρίς ΑΝ,ΙΣΩΣ,ΑΡΑ,ΠΙΘΑΝΟΝ,
ΠΡΕΠΕΙ,γιά τα κενά τών <ιστοριών> τους,δεν θα τα δεχθώ.
Πάντα θα υπάρχει,και η άλλη άποψη,έως ότου αποδειχθεί κάτι,
πέραν πάσης αμφιβολίας.
Τό θέμα με την Μαύρη Θάλασσα,επιμελώς πνίγηκε και ελάχιστα στοιχεία
υπάρχουν σήμερα.Και είναι θέμα 10ετίας περίπου.
Σκέψου τι μπορεί να έχει βρεθεί και αποκρυβεί σε βάθος αιώνων!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alex22
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1934 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2011, 16:21:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alex22  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ναι Allzzaro,έτσι έχουν τα πράγματα.Είμαι πεπεισμένος πώς
ότι ανακαλύπτεται και έχει σχέση με την διάψευση των κάποιων
από τα κατεστημένα των συγγενών επιστημων,δλδ,αρχαιολογία,
αιγυπτιολογία[επιστήμη...κι αυτή!!!],παλαιοντολογία,ιστορία,
θεολογία[άλλη...επιστήμη αυτή],εξελικτική βιολογία,κ.λ.π,
επιμελώς αποκρύπτεται.
Και ότι ξεφεύγει,επιμελώς λοιδωρείται και απαξιώνεται.

Πρίν μιά δεκαετία περίπου,έρευνες στην Μαύρη θάλασσα,έδειξαν
ιχνη πανάρχαιων πολιτισμών στον βυθό της,πράγμα πού σημαίνει
οτι ήταν ξηρά κάποτε.Πρίν τον κατακλυσμό προφανώς.Οπως και η
Μεσόγειος.Η μέση-γή,μεταξύ Ευρώπης και Λιβύης[Αφρικής].
Οτι και να πούν,οτι και να παρουσιάσουν οι σχετκοί επιστήμονες,
αν δεν μου δώσουν επαρκείς εξηγήσεις,χωρίς ΑΝ,ΙΣΩΣ,ΑΡΑ,ΠΙΘΑΝΟΝ,
ΠΡΕΠΕΙ,γιά τα κενά τών <ιστοριών> τους,δεν θα τα δεχθώ.
Πάντα θα υπάρχει,και η άλλη άποψη,έως ότου αποδειχθεί κάτι,
πέραν πάσης αμφιβολίας.
Τό θέμα με την Μαύρη Θάλασσα,επιμελώς πνίγηκε και ελάχιστα στοιχεία
υπάρχουν σήμερα.Και είναι θέμα 10ετίας περίπου.
Σκέψου τι μπορεί να έχει βρεθεί και αποκρυβεί σε βάθος αιώνων!!!


Ακριβώς έτσι είναι.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2011, 16:36:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ναι Allzzaro,έτσι έχουν τα πράγματα.Είμαι πεπεισμένος πώς
ότι ανακαλύπτεται και έχει σχέση με την διάψευση των κάποιων
από τα κατεστημένα των συγγενών επιστημων,δλδ,αρχαιολογία,
αιγυπτιολογία[επιστήμη...κι αυτή!!!],παλαιοντολογία,ιστορία,
θεολογία[άλλη...επιστήμη αυτή],εξελικτική βιολογία,κ.λ.π,
επιμελώς αποκρύπτεται.
Και ότι ξεφεύγει,επιμελώς λοιδωρείται και απαξιώνεται.


Οντως έτσι είναι.
Συμβαίνει όμως και το αντίθετο
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο.
Εγώ προσωπικά παίρνω στοιχεία και απο τις δύο πλευρές στοιχεία που έχουν να κάνουν πέρα απο κάθε ακραία αντίληψη και διαπιστώνω οτι συγκλίνουν.

quote:
Πρίν μιά δεκαετία περίπου,έρευνες στην Μαύρη θάλασσα,έδειξαν
ιχνη πανάρχαιων πολιτισμών στον βυθό της,πράγμα πού σημαίνει
οτι ήταν ξηρά κάποτε.

Σαφώς και ήταν ξηρά. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, όπως και η Μεσόγειος. Αυτό που αμφισβητείται είναι η χρονολογία που εισήλθαν τα νερά στην περιοχή.
Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν αυτοί που αντιδρούν με τον τρόπο που αντιδρούν επικαλούμενοι το όνομα της επιστήμης είναι οτι παίζουν το παιχνίδι τους. Οχι πως η αντίθετη ομάδα δεν παίζει αυτό το παιχνίδι και αυτοί μέσα είναι. Δεν είναι απλά η απόκρυψη γνώσεων ή γεγονότων που μπορεί να συνέβησαν, είναι οτι αν τελικά αποδειχθεί οτι οι χρονολογίες είναι διαφορετικές δεν δένει η σάλτσα και συγκεκριμένα η σάλτσα των Δαρβινιστών.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2011, 09:55:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα φίλοι και πάλι...
Πωπώ... πολλή κόντρα έχει πέσει στο "θέμα"...
Γιατί δεν ασχολούμαστε λιγάκι με αυτά που παρουσιάζονται στην σειρά; Αλήθεια, την έχει δεί κανείς άλλος ολόκληρη; Θα ήταν ωραίο να κάνουμε μία συζήτηση πάνω σε αυτά που παρουσιάζονται εκεί...και πάνω σε αυτά να εκφράσουμε τις διαφωνίες μας ή τί μας έχει κάνει εντύπωση. Υπάρχουν μερικά πραγματάκια που είναι πράγματι εντυπωσιακά, όπως είναι για παράδειγμα τα ερείπια που έχουν βρεθεί στην θάλασσα της Ιαπωνίας, ή το τρίγωνο του Δράκου το οποίο βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το τρίγωνο των Βερμούδων, καθώς και πολλά άλλα. Βέβαια έχει και άλλα πραγματάκια που τα έχουμε συζητήσει παλαιώτερα και σε άλλα θέματα, όπως η "μυστική τεχνολογία" των Ναζί αλλά και το ημερολόγιο των Μάγια και το έτος 2012...

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

GRIGORIANOS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
445 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2011, 15:52:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GRIGORIANOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΟΥΔΙΑ.......
ΠΑΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΡΧΟΜΑΙ...
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ????
ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΑΚΛΑ ΜΑΚΑΝ ΚΤΛ...
??????????
ΑΝ ΝΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΤΑ
ΟΠΟΤΕ ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ...
ΠΕΡΙΜΕΝΩ....
ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...
..........
.......
.....
...
..
.

ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Edited by - GRIGORIANOS on 19/04/2011 15:53:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2011, 16:05:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φτιάχνω καφέ και έρχομαι Γρηγοριανέ.

Θα μας δείξεις και την λευκή Πυραμίδα?[αστειεύομαι].

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

GRIGORIANOS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
445 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2011, 16:13:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GRIGORIANOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ..

ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ????
ΜΟΝΟ Ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ???
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ..
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΖΕΣΤΑΝΩ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΜΑΧΟ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ...
.....
...
..
.

ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2011, 16:17:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οταν τελειώσεις με την Κίνα θα ήθελα να μας δείξεις
και τις βραχογραφίες στην πόλη Αλτα της Νορβηγίας στο
Αλταφιόρδ.Εχουν ενδιαφέρον γιατι απεικονίζουν ανθρώπους
ύψους πάνω απο 2.5 μέτρα,επισης και στην Σουηδία τίς
βραχογραφίες του Τάμπιν.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2011, 16:27:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εδώ είμαι και εγώ
Καφεδάκι μέσα είμαι
Δεν μας Γρηγοριανέ τελικά τι ειναι αυτά που βλέπουμε?
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ Hi..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
GRIGORIANOS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
445 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2011, 16:27:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GRIGORIANOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ
ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΚΛΑΜΑΚΑΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ
ΜΟΝΟ ΠΟΥ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟΥ
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑΓΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ GOOGLE EARTH ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ
ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΥΚΗ
ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΨΙΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΙΑΣ
ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΕΡΑΚΟΤΑ
Ή ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΤΙΩΤΕΣ
Ο ΧΩΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΥΧΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ "ΚΡΥΦΗΣ" ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΡΩΤΗΣΕΣ
.....


ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 39 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2192383
Maintained by Digital Alchemy