ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 28
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2007, 17:36:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Dying_Incubus,

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα.

Όχι, τα τελευταία 5 χρόνια εγώ ο ίδιος δεν είχα προβλήματα με περίεργα φαινόμενα. Φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν ηρεμήσει πολύ. Όμως συνεχίζω και θα συνεχίσω πολύ προσεκτικά τις ενασχολήσεις μου στο μέλλον.

F. R. C., ενδέχεται να έχεις δίκιο για τον συγγραφέα. Θα δούμε στο μέλλον αν θα μας παρουσιάσει κάποια αποτελέσματα της δουλειάς του. Ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα αυτά που έγραψε και αναφέρθηκε σε προσωπικές του εμπειρίες, κάτι που σπάνια συμβαίνει στον χώρο. Όπως ο ίδιος σχολιάζει, υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται το ένα ή το άλλο αλλά στο τέλος φαίνεται ότι πάσχουν από έλλειψη πρακτικών αποτελεσμάτων.

Υποψιάζομαι ότι το ‘Howlings from the Pit’ θα έρθει την Παρασκευή και θα έχει ενδιαφέρον. Έχεις ο ίδιος κάνει κάποια προετοιμασία για πρακτική εργασία; Σε ενδιαφέρει μόνο το ‘Ηeptameron’;


Irium


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2007, 20:44:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Έχεις ο ίδιος κάνει κάποια προετοιμασία για πρακτική εργασία;

Όχι και αυτό είναι κάτι για το οποίο μέμφομαι τον εαυτό μου!
Βασικά αν ήταν δυνατό θα ξεκινούσα από σήμερα αλλά υπάρχει ένας βασικός παράγοντας που με εμποδίζει.Αυτή τη στιγμή στη ζωή μου δεν μπορώ να αφιερωθώ απερίσπαστος στη μελέτη άρα δεν είναι δυνατό να προετοιμαστώ κατάλληλα.Το μόνο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι η προσευχή και ένα απλό τυπικό κατευθείαν από το Παλαιό Σύστημα(θα ξέρεις φαντάζομαι αφού ξέρεις για το Howlings from the Pit) και μελέτη πάνω στην Kamballa και ό,τι άλλο νομίζω ότι θα με βοηθήσει γενικά στην ενασχόλησή μου με αυτή την Τέχνη.Η σοβαρή μελέτη και πρακτική εφαρμογή θέλει όπως είπα αφοσίωση.Η πρακτική εφαρμογή δεν γίνεται μόνο την ημέρα που εκτελείς την Εργασία αλλά αρχίζει στην ουσία χρόνια πριν.Δεν έχω λοιπόν το χρόνο αυτή τη στιγμή για αφοσίωση οπότε θα ήταν παράλογο και αφελέστατο να επιχειρήσω κάτι ή να πω ότι έχω μπει στη διαδικασία εκείνη που προαπαιτήται για την Εργασία.

quote:
Σε ενδιαφέρει μόνο το ‘Ηeptameron’;


Όχι.Με ενδιαφέρουν και άλλα Γριμμόρια και για αυτό προσπαθώ να βρίσκω αξιόλογες εκδόσεις τους και να τις αγοράζω για να τα μελετήσω αργότερα.Απλά αποφάσισα ότι άμα κάνω ποτέ την Εργασία θα ήθελα να ξεκινούσα με το Επτάμερον το οποίο θεωρώ πιο "απλό"(ας μου επιτραπεί ο όρος) και για το οποίο έχω ένα πολύ καλό "βοήθημα",το βιβλίο του συγγραφέα.

Το Howlings from the Pit ανυπομονώ να έρθει γιατί εκεί ο συγγραφέας μου υποσχέθηκε ότι θα απαντούσε σε μερικά ερωτήματα που του έθεσα για το Επτάμερον και την κατασκευή του Κύκλου που εγώ στο παράδειγμα του Επτάμερον τον βλέπω ολοκληρωμένο(ποιος ξέρει γιατί;Λόγω στραβισμού;)

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2007, 22:01:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
F.R.C,

Επέτρεψέ μου μία πολύ μικρή συμβουλή. Θα ακολουθήσει και μία ερώτηση, στην οποία αν θέλεις απαντάς.

Ο χρόνος μας είναι μία προέκταση του εαυτού μας. Μας ακολουθεί και μας χαρακτηρίζει. Βάλε στόχους, θέσε ένα χρονικό διάγραμμα πραγματοποίησης αυτών που αληθινά θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Μην επηρεάζεσαι από τους στόχους ή τα δεδομένα των άλλων, ή αυτά που σου λένε οι άλλοι ότι εσύ πρέπει να κάνεις. Οι άλλοι είναι πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, ο καθένας τους ένα ξεχωριστό σύμπαν.

Ο χρόνος δεν μας είναι ποτέ αρκετός.

Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στο πρόγραμμά σου και τις 'τέσσερις λατρείες' (μετάφραση του 'four adorations'). O Lisiewski τις συνιστά, στην πραγματικότητα τις έχει πάρει από τον δάσκαλό του, I. Regardie. Υπάρχουν στο βιβλίο του Regardie 'Twelve Steps to Spiritual Enlightenments' που έχει εξαντληθεί. Αν δεν το έχεις και θέλεις μπορώ να στις παραθέσω, είναι απλές αλλά εξαιρετικές. Ύστερα από λίγο (ίσως 2-3 μήνες) θα δεις ότι ο εαυτός σου έχει συντονιστεί λίγο διαφορετικά. Οι λατρείες θα σου υπενθυμίζουν οι ίδιες την πράξη της εκτέλεσής τους μέσα στο 24ωρο, με μία λεπτή εσωτερική φωνή ή σκέψη. ΠΟΤΕ μην την αγνοείς. Ακόμη και αν οι περιστάσεις είναι ιδιαίτερα αντίξοες. Όμως, επίσης, μην μένεις ποτέ απλά στα λόγια, μίλα με την καρδιά σου, κατανόησε βαθειά αυτά που λες και μην ξεχνάς που απευθύνεσαι. Αυτή η δραστηριότητά σου (και τα υπόλοιπα που ξέρεις) θα σου προσφέρει ήδη αρκετό όφελος.

Αν χρησιμοποιείς την προσευχή του Dee, είναι εξαιρετική. Μπορείς όμως να φτιάξεις και ο ίδιος ένα κείμενο ή (ακόμα καλύτερα) να μιλήσεις αυθόρμητα, μετά ή πριν τον Dee.

Και τώρα η ερώτησή μου.

Γιατί θέλεις να εκτελέσεις (κάποια στιγμή στη ζωή σου) το 'Ηeptameron';

Δεν είναι απαραίτητο να μου απαντήσεις. Όμως αν το κάνεις, σκέψου πολύ αυτά που θα μου πεις. θα σε παρακαλούσα, επίσης, αν το επιθυμείς, η απάντησή σου να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις.

Εύχομαι η ενασχόλησή σου να σου προσφέρει Σοφία και Κατανόηση.

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2007, 11:08:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα σε ολους.Φιλε IRIUM καλως ηρθες στην παρεα μας.Αρχικα θα ηθελα να πω οτι λεγοντας μπαινοντας στο παιχνιδι εννοω σε περισσοτερη μελετη και αναλυση.Αν ο F.R.C θελει τουλαχιστον 2 χρονια οι δικες μου γνωσεις και αντιληψη περι του θεματος με πανε αργοτερα.Φιλε F.R.C θεωρω καλυτερο να το χορησουμε σε διαδικαστικα μερη γιατι νομιζω οτι ετσι θα γινει καλυτερη αναλυση.Αν νομιζεις οτι ειναι καλυτερα παλι να το παρουμε με την σειρα γινεται και ετσι.Φιλε IRIUM πολυ ενδιαφερουσα η εμπειρια σου.Απο τοτε εχεις προχωρησει ξανα σε καποια εργασια?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2007, 13:26:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
F. R. C,

το τεύχος του e-journal εκπληκτικό.

Lousipan, καλώς σας βρήκα!

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2007, 14:00:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι!Εκπληκτικό!Το έλαβα και είμαι σε σύγχηση!Όπως θα είδες ο συγγραφέας απάντησε στο ερώτημά μου (Είμαι ο "Dimitris" από την Ελλάδα που παραθέτω τα 5 ερωτήματα για το Επτάμερον) με βοήθησε αρκετά αλλά κάποια πράγματα παραμένουν λίγο συγκεχημένα.
Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά...

quote:
Γιατί θέλεις να εκτελέσεις (κάποια στιγμή στη ζωή σου) το 'Ηeptameron';


Λοιπόν,διάβαζα διάβαζα και μελετούσα μέχρι που κάποια στιγμή ξαφνικά μου ήρθε μια ερώτηση στο μυαλό "Γιατί τα κάνω όλα αυτά;Τι θέλω να πετύχω;"
Λοιπόν από όσο μπόρεσα να σκεφτώ οι λόγοι είναι δύο.
Πρώτον,ανέκαθεν είχα μια απίστευτη έλξη για αυτό το μονοπάτι και σίγουρα δεν ήταν κάτι που βασίζονταν στην περιέργεια.Όχι.Ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο.Είναι ο σκοπός της ζωής σου.Είναι αυτό που σε τρώει κάθε βράδυ που πέφτεις για ύπνο και δε σε αφίνει να ησχάσεις.Είναι ένα ερώτημα που όσοι έχουν το "σαράκι" τους βασανίζει. "Ποια είναι η Αλήθεια;" Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τίποτα λιγότερο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ!ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΜΑΘΩ!
Κάπου εδώ έρχεται ο δεύτερος λόγος που θέλω να εκτελέσω μια τέτοια Εργασία.Θέλω Γνώση.Να βιώσω το Θείο.Να Δω.Να κοιτάξω προς τα πάνω. Και ειλικρινά αυτός είναι ο λόγος.Δεν θέλω λεφτά,δεν θέλω να ζητήσω ανέσεις, αυτές αν είναι να έρθουν θα έρθουν.Θέλω γνώση.Θέλω να βιώσω μια τέτοια επαφή γιατί τότε ο νους μου θα ανοίξει περισσότερο.Θα άει ψηλότερα,θα κλάψει και θα γελάσει από την Αλήθεια.

Απλά θέλω να βγω από το σπήλαιο όπου είμαι αλησοδεμένος για όποιον έχει διαβάσει Πλάτωνα.Αυτό είναι όλο.Τόσο απλό.(Συγνώμη για τη μεγάλη απάντηση)

Τώρα όσον αφορά το χρόνο...
Δεν είπα ότι τα προβλήματα ξεκινούν από τους άλλους.Εγώ προσωπικά σε αυτή τη φάση της ζωής μου(είμαι πολύ νέος μην το ξεχνάς αυτό, μόλις 22 χρονών)δεν είμαι σε θέση ούτε να αφιερώσω τον απαιτούμενο χρόνο για άσκηση ούτε και φυσικά να βρω το κατάλληλο μέρος.Που θα βρω τώρα να φτιάξω την Κάμαρά μου;Σαφώς όχι στην πόλη!Στο χωριό μου ίσως; Βεβαίως!Εδώ που είναι, είναι τέλεια!Πολύ μικρό, απομονομένο με κανέναν κάτοικο το χειμώνα.Το ιδανικό μέρος, όμως δεν μπορώ σε τέτοια ηλικία να αποσυρθώ.Απλά δεν έει έρθει ο καιρός ακόμα. Δεν μπορώ να απομονοθώ τώρα.Έχω σχέση,τη δουλειά μου και μόλις τώρα αρχίζω να ζω στην κοινωνία.Όχι δεν θα περιμένω να γίνω 40 για να κάνω κάτι,απλά προς το παρόν δεν είναι η ώρα.Τόσο απλά και εδώ.

Τώρα θα ήθελα κάποια στιγμή να παραθέσω τις απαντήσεις του συγγραφέα ώστε να τις συζητήσουμε και να δούμε τι καταλαβαίνουμε.
lousipan οι απαντήσεις ήταν πολύ κατατοπιστηκές αλλά το πρόβλημα με τον Κύκλο παραμένει.Αδυνατώ να καταλάβω προς το παρόν γιατί θεωρείται ελλειπής.Ο συγραφέας δεν απάντησε σε αυτή τν ερώτηση τόσο ξεκάθαρα όσο στις άλλες.Υποθέτω για καλό θα είναι αυτό.Που θα πάει..με τη μελέτη ξανά και ξανά κάτι θα καταλάβουμε...

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2007, 14:31:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αχ πως τώρα να διαβάσω το μάθημά μου για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου;Θα ξεκοκαλήσω τώρα το νέο e-journal!Να αναλύσω κάθε πληροφορία που παραθέτει.Μου άρεσε πολύ το "Ritual Techniques of old system magic".Πολύ πολύ ενδιαφέρον!
lousipan έχεις ένα μήνυμα στο e-mail σου.Διάβασέ το.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2007, 17:34:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...και ναι,θα ήθελα να παραέσεις τις "τέσσερις λατρείες". Δεν γνωρίζω κάτι για αυτές και θα ήελα να μάθω.

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2007, 17:38:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...και δεν είναι "παραέσεις" αλλά "παραθέσεις"
και ούτε είναι "ήελα" αλλά "ήθελα"...
...αλλά μην το ξάχνουμε για την ορθογραφία.Γράφω του σκοτωμού και τα πλήκτρα του laptop μου δεν πατιούνται καλά.Όταν στέλνω το μήνυμα βλέπω μετά τα "μαργαριτάρια"

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2007, 21:58:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους.

Σας στέλνω τις ‘Τέσσερις Λατρείες’ όπως υποσχέθηκα. Είναι απλές προσευχές, που όμως έχουν εσωτερική δύναμη. Το άτομο που τις εκτελεί παρακαλεί, δοξάζει και ευγνωμονεί τον Ύψιστο, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο εισέρχεται στην καθημερινή του ζωή, ΑΛΛΑ ταυτόχρονα ανακοινώνει στα τέσσερα σημεία του σύμπαντος τις προθέσεις του, ώστε όλοι και όλα να τον ακούσουν.

Οι προσευχές ΔΕΝ πρέπει να γίνονται από μέσα μας αλλά φωναχτά, οπωσδήποτε με κάποιο ήχο. Μερικές φορές αυτό δημιουργεί πολλές δυσκολίες και ίσως να φαίνεται ακόμη και ακατόρθωτο, όμως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ αυτού που τις εκτελεί να βρίσκει κάθε φορά τρόπους για να πετυχαίνει τον σκοπό του. Ορισμένες φορές η εκτέλεσή των προσευχών είναι μία άσκηση θέλησης. Η εμμονή μας σε αυτές μπορεί επίσης να υποδηλώνει τι είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε ή ακόμη και να θυσιάσουμε ώστε να παραμείνουμε σταθεροί στην πορεία μας.
__________________________________________________

Κάθε πρωί, στην Ανατολή του Ηλίου ή όταν ξυπνήσεις, πλύνε το πρόσωπό σου, τα χέρια σου ή και το σώμα σου, και γυρνώντας στην Ανατολή πες:

Holy art Thou, Lord of the Universe,
Holy art Thou, whom Nature hath not formed.
Holy art Thou, the Vast and Mighty One,
Lord of the Light and of the Darkness.

Στο μέσον της ημέρας, στρέψε τον εαυτό σου στο Νότο και πες:

Strengthen and inspire me, O Lord of Life,
That my will and my heart may ever aspire to Thy strength and stability.
Help me to realize that fear is failure and therefore to be without fear,
For in the heart of the coward, virtue abideth not.

Όταν ο Ήλιος δύει, αντίκρισε την Δύση και πες:

Glory be unto Thee, O Lord of Life,
For thy joy flows out to the ends of the Universe.
Be my mind open to the Higher.
Be my heart a center of Light.
Be my body a Temple of the Holy Ghost.

Αργά το βράδυ, τα μεσάνυχτα ή πριν πέσεις για ύπνο αντίκρισε τον Βορρά και πες:

O Lord of the Universe,
Let Thy light shine forth upon me to illuminate my darkness.
Grant unto me the help of my higher Genius
To realize Thy Throne of Glory
The center of the World of Life and Light.

_______________________________________________________
Όπως θα διαπιστώσετε, έχω παραθέσει τις ‘Τέσσερις Λατρείες’ σε αρχαΐζοντα Αγγλικά, όπως τις βρήκα. Αν και έχω μεταφράσει τα κείμενα για προσωπική μου χρήση, ο καθένας θα πρέπει να ασχοληθεί προσωπικά με τη μετάφρασή τους και αυτή του η προσπάθεια να εμποτίσει τα κείμενα. Τα μεταφρασμένα κείμενα στα Ελληνικά θα πρέπει ο λειτουργός να τα αποστηθίσει, όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο.

Η πρακτική των ‘Τεσσάρων Λατρειών’, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει, θα πρέπει να συνοδεύει το άτομο σε όλη του τη ζωή, δεν θα πρέπει να διακοπεί ποτέ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Συνήθως καταλαβαίνω ότι οι ‘Τέσσερις Λατρείες’ υπηρετούν τον σκοπό τους όταν αισθάνομαι ρίγη ή ανατριχίλες κατά την εκτέλεσή τους. Ορισμένες φορές η ένταση είναι μεγάλη και αισθάνομαι τη φωνή μου να ανακλάται πολύ μακριά και στη συνέχεια να διαδίδεται ως μία ηχώ στο σύμπαν. Συνήθως τελειώνω την εκτέλεση της προσευχής με μία υπόκλιση, αν και αυτό δεν αναφέρεται στα αρχικά κείμενα.

Στην αρχή της εκτέλεσης των ‘Τεσσάρων Λατρειών’ ήμουν πανικοβλημένος από την ένταση, ώστε να μην ξεχάσω τη σωστή ώρα, το σωστό σημείο του ορίζοντα, να μην ξεχάσω τα λόγια, να μπορέσω να απομονωθώ ώστε ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση να μην καταλάβουν οι άλλοι τι κάνω. Όλα τα λάθη που φοβόμουν ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΟΥΝ μου συνέβηκαν. Χρειάστηκε να αναχωρήσω από επίσημες εκδηλώσεις και να κρυφτώ σε τουαλέτες. Το σπίτι μου έχει ένα φυσικό προσανατολισμό βορρά-νότου και δεν δημιουργεί προβλήματα χωροθέτησης των σημείων του ορίζοντα. Όταν ταξιδεύω, είμαι σε όρη ή μέσα σε μεγάλα κτίρια, για να λύσω τα προβλήματα γρήγορης εύρεσης των σημείων του ορίζοντα αγόρασα από κατάστημα ειδών ορειβασίας μία πολύ μικρή πυξίδα που την έχω πάντα μαζί μου.

Όμως, ύστερα από ένα διάστημα τα πράγματα άλλαξαν. Σχεδόν δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχώ για την ώρα, ή μήπως ξεχαστώ. Μία μικρή εσωτερική φωνή, μία σκέψη που έρχεται στο μυαλό μου από το πουθενά, με ειδοποιεί ότι είναι η ώρα. Δεν θα πρέπει ποτέ να αγνοώ αυτή τη υπενθύμιση, η οποία, όμως, είναι τόσο καλή μαζί μου ώστε να με ενημερώνει και δεύτερη, ακόμη και τρίτη φορά, ότι είναι η ώρα. Κάποιες φορές η υποκίνηση είναι τέτοια ώστε το αισθάνομαι ως μία ξεχωριστή ανταπόκριση και νοιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη.

Irium
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2007, 14:07:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα σε ολους.Για λιγοτερο απο ενα μηνα η συμμετοχη μου στο φορουμ θα ειναι αρκετα περιορισμενη δυστυχως αλλα μετα τιποτα δεν προκειται να ξαναμπει εμποδιο τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω.Φιλε ΙRIUM οι 4 λατρειες σιγουρα θελουν αφοσιωση και αποφασιστηκοτητα για να τις εκτελεις και συμφωνω απολυτα στο οτι δειχνει τι ειμαστε διατεθειμενοι να θυσιασουμε.Οταν λες οτι πρεπει να γινονται με καποιο ηχο εννοεις απλα την φωνη αυτου που λεει την προσευχη και οχι να συνοδευεται απο κατι αλλο.Επισης η φωνη απο οσο καταλαβαινω δεν ειναι απαραιτητο να ειναι δυνατη απλα να βγαινει φωνη εστω και ψιθυρος.Φιλε F.R.C οποτε θελεις παρεθεσε τις απαντησεις.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2007, 14:08:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα σε ολους.Για λιγοτερο απο ενα μηνα η συμμετοχη μου στο φορουμ θα ειναι αρκετα περιορισμενη δυστυχως αλλα μετα τιποτα δεν προκειται να ξαναμπει εμποδιο τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω.Φιλε ΙRIUM οι 4 λατρειες σιγουρα θελουν αφοσιωση και αποφασιστηκοτητα για να τις εκτελεις και συμφωνω απολυτα στο οτι δειχνει τι ειμαστε διατεθειμενοι να θυσιασουμε.Οταν λες οτι πρεπει να γινονται με καποιο ηχο εννοεις απλα την φωνη αυτου που λεει την προσευχη και οχι να συνοδευεται απο κατι αλλο.Επισης η φωνη απο οσο καταλαβαινω δεν ειναι απαραιτητο να ειναι δυνατη απλα να βγαινει φωνη εστω και ψιθυρος.Φιλε F.R.C οποτε θελεις παρεθεσε τις απαντησεις.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2007, 14:55:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επιτέλους!Ζητώ συγνώμη για την απουσία μου αλλά μείναμε από τλέφωνο στο χωριό και δεν ήταν δυνατή η σύνδεσή μου με το internet. Σήμερα επέστρεψα Αθήνα και έτσι μπορώ και γράφω.
Ευχαριστώ Irium για τις τέσσερις λατρείες.Προς το παρόν δε θα τις εντάξω στην καθημερινή μου πρακτική γιατί ήδη, οι ψαλμοί που χρησιμοποιώ από τη Βίβλο εκφράζουν ακριβώς αυτό που θέλω και νοιώθω και από τη φύση μου αρέσκομαι να χρησιμοποιώ αποσπάσματα από αυτό το ιερό κείμενο γιατί επενεργούν ακριβώς και πολύ δυνατά στην subjective synthesis μου όπως θα γνωρίζεις τον όρο από τα γραπτά του Lisiewski.
Παρ'όλ'αυτά μου άρεσαν πολύ τα λόγια και αφού πρώτα τις "χωνέψω" ας μου επιτραπεί ο όρος θα προσπαθήσω να τις χρησιμοποιήσω.
Και πάλι ευχαριστώ για την καλοσύνη σου να μας τις παραθέσεις.

lousipan ναι έχω λάβει απαντήσεις από τον συγγραφέα και τις επεξεργάζομαι.Όπως είπα έδωσε πολύ καλές εξηγήσεις αλλά το θέμα του Κύκλου δεν το άγγιξε παρά με ένα σχόλιο που προφανώς μας δείχνει το δρόμο για να ψάξουμε...
Θα παραθέσω μόλις μπορέσω τις απαντήσεις που μου έδωσε ώστε να μου πεις και εσύ και οι άλλοι τι καταλαβένετε.
Τα ξαναλέμε!

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2007, 19:17:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
lousipan,

Όταν εννοώ ήχο, εννοώ τον ήχο της φωνής.
Συνήθως η φωνή μπορεί να ποικίλει σε ένταση, αναλόγως τη διάθεση και τις συνθήκες. Σε 'δύσκολες περιπτώσεις' εφαρμόζω χαμηλή ένταση στη φωνή μου, οπότε ακούγεται κάπως σαν ψίθυρος.

Καλό υπόλοιπο της ημέρας,

ΙriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2007, 12:27:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρώτη μέρα στη δουλειά

Irium μου άρεσε πολύ το νέο journal και το βρήκα άκρως ενδιαφέρον. Είναι ωραίο ένας άνθρωπος να δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να μεταδόσει γνώσεις.

Θα ήθελα να μάθω την άποψή σου για τον Κύκλο.Τον θεωρείς και εσύ ατελή;Δυστυχώς όσες φορές μελέτησα το σχήμα παράλληλα με τι οδηγίες κατασκευής του δεν μπόρεσα να βρω γιατί είναι ατελής ο Κύκλος.
Μήπως μπορείς να μας πεις κάποια ιδέα αν έχεις ασχοληθεί καθόλου με το θέμα.
O Lisiewski δεν κατάλαβε ότι ζητώντας του ένα παράδειγμα δεν το έκανα για να μπορώ αργότερα να εφαρμόζω πάνω σε αυτό τα ονόματα κάθε ημέρας,ούτε για το ότι βαριέμαι να ψάξω.Απλά δεν μπορώ να βρω κάτι και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να οδηγηθώ από μόνος μου σε κάποιο λάθος συμπέρασμα όσον αφορά την κατασκευή του Κύκλου πράγμα το οποίο μπορεί να είναι πάρα πολύ επικύνδυνο.Αυτό είναι που θέλω να αποφύγω.Ο κίνδυνος.
Βέβαια από την άλλη καλά έκανε και δεν έδωσε κάποιο παράδειγμα γιατί ακόμα κι αν δεν το ήθελα αυτό θα με οδηγούσε στην εύκολη λύση.
Όμως ξανακοίταξα και μελέτησα το σχήμα και νομίζω ότι συμφωνεί με τις οδηγίες.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι λείπει...

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2007, 20:56:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
F. R. C,

Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να ξαναδιαβάσω τα δεδομένα που αφορούν την κατασκευή του κύκλου από διαφορετικές πηγές και να δω αν είναι πλήρη ή χρειάζονται προσθήκες.

Θα σου πρότεινα επίσης να διαβάσεις τη σελίδα 4, 4η παράγραφο, 1η σειρά του e-journal όπου υπάρχει μία ένδειξη για το ότι πιθανώς θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία. Αυτή είναι η δική μου πεποίθηση, την οποία επέτρεψέ μου να διατηρώ, ακόμα και αν ο συγγραφέας σε έχει βεβαιώσει για το αντίθετο.

Έχεις επίσης δίκιο, ο Lisiewski έχει ήδη μεταφέρει πολλά, με ένα πολύ ιδιαίτερο και άμεσο τρόπο. Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον ότι ο ίδιος σε πολλά σημεία συνιστά τη σιωπή για τους πειραματισμούς και τις επιτεύξεις μας. Στις περιπτώσεις που κάποιος βλέπει πλέον απτά αποτελέσματα στα πειράματά του, υπάρχει ένας σημαντικός κίνδυνος ανάπτυξης ενός υπερτροφικού 'εγώ' που συνήθως οδηγεί σε λανθασμένους δρόμους.

F. R. C, στο τελευταίο e-journal ίσως είδες ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες πτυχές που δεν ανήκουν αναγκαστικά στην τελετουργία του 'Heptameron'. Υπάρχουν πολλά επιπλέον και νομίζω ότι ο Lisiewski θα μας προσφέρει τουλάχιστον λίγα ακόμη.

Για διασταύρωση δεδομένων με ένα άλλο γριμόριο, έχεις διαβάσει το Goetic Evocation του Steve Savedow? Δυστυχώς, ίσως να είναι ήδη εξαντλημένο.

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2007, 21:29:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα σε ολους μηπως τελικα ο κυκλος ειναι σωστος και δεν υπαρχει καποια ελλειψη?Φιλε IRIUM οταν πειραματιστηκες με τον κυκλο τι ειχες κανει?Τον σχηματισες με τις οδηγιες που δινει το γριμμοριο?Επισης καθε γριμμοριο δινει αλλο τροπο για τον κυκλο η κανω λαθος?Οποτε δεν μπορουμε να χρησιμποιησουμε αλλη μεθοδο για να το τσεκαρουμε.Εκτος αν υπαρχεικαποιος γενικος κανονας για τον σχηματισμο των κυκλων.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2007, 22:48:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
lousipan,

όταν πειραματίστηκα ήμουν μάλλον νεότερος από τον F. R. C και χρησιμοποίησα τα μόνα δεδομένα που υπήρχαν τότε στην ελληνική αγορά: ένα βιβλίο των εκδόσεων ΔΙΔΥΜΟΙ. Είχα επίσης τεράστια επιθυμία να αποκτήσω εμπειρία πάνω στο θέμα (σαν τον F. R. C και εσένα) και ήμουν άμυαλος, ονειροπόλος και πλήρως ανοργάνωτος (όχι σαν τον F. R. C και εσένα!). Τότε δεν αντιλήφθηκα να υπήρχε οποιαδήποτε έλλειψη στα δεδομένα μου που αφορούσαν τον κύκλο. Όπου όμως είχα απορίες συμπλήρωνα τα δεδομένα κατά βούληση, με το σκεπτικό ότι αφού δεν αναφέρονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούμε να αυτενεργήσουμε. Το όλο πείραμα ήταν μία αποτυχία χωρίς επιπτώσεις, όπως νόμισα στην αρχή. Στη συνέχεια όμως υπήρξαν διάφορες παρενέργειες. Ορισμένες από τις εμπειρίες σας τις έχω αναφέρει.

Τείνω να πιστεύω ότι υπάρχουν άγγελοι που προστατεύουν τους άμυαλους και τους αθώους. Όπως έγραψε και ο F. R. C, δεν επιθυμούσα να πετύχω τίποτα για προσωπική ωφέλεια, μόνο να πειραματιστώ με πολύ ενδιαφέρον και περιέργεια. Ίσως αυτό να με έσωσε, οι αγνές προθέσεις, γιατί έπαιξα με τη φωτιά και δεν κάηκα. Συγκρίνοντας αργότερα τις εμπειρίες μου με τα δεδομένα του Lisiewski και άλλων επισήμανα ενδιαφέρουσες ομοιότητες: τις άγριες φωνές ζώων, τους θορύβους, το μεγάλο φόβο, την πτώση (υποκειμενική;) της θερμοκρασίας, ένα είδος αστάθειας ή παράλυσης στον έλεγχο του εαυτού μου (ποτέ όμως οποιαδήποτε ένδειξη ότι κάτι άλλο υπήρχε στον εαυτό μου εκτός από εμένα τον ίδιο). Νομίζω ότι μέσα στην ανοησία μου είχα προκαλέσει (σε κάποια πεδία;) μία αναστάτωση που δεν πέρασε απαρατήρητη. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα πρέπει να έτυχα κάποιας
προστασίας, διαφορετικά θα ήμουν το ευκολότερο θύμα του κόσμου.

Οι οντότητες με τις οποίες ασχολείται το 'Ηeptameron' είναι χαοτικές, ισχυρότατες αυτόνομες δυνάμεις (ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τμήμα του εαυτού μας ή σκεπτομορφές ή δυνάμεις του υποσυνείδητου όπως μπορεί κάποιοι να νομίζουν) οι οποίες, όμως, συνήθως δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο να πουν. Αν θα μπορούσαν, θα τύλιγαν τον επικλητή στο δικό τους χάος, όχι γιατί το επιθυμούν ή γιατί θέλουν να κάνουν κακό (πρόσεχε ότι μέχρι στιγμής πουθενά δεν αναφέρομαι σε καλό-κακό) αλλά γιατί αυτή είναι η ίδια η φύση τους. Από την άλλη, ο επικλητής (η ίδια η εκδήλωση του υπέρτατου όντος στα μάτια τους) προκαλεί σε αυτά τα όντα τον ίδιο αφόρητο τρόμο και πόνο που μπορεί τα ίδια να προκαλούν στους άλλους ανθρώπους, όχι όμως στον επικλητή που έχει πετύχει την επαφή μέσα από το 'Ηeptameron'. Αν κάποιος πετύχει επικοινωνία θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός ώστε ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη σε αυτές τις οντότητες, για τις οποίες η υπακοή και η εκτέλεση των εντολών που το υπέρτατο ον αναθέτει προξενεί τόση οδύνη ώστε να προσπαθούν - ορισμένες φορές ανέλπιστα - να ξεφύγουν.

Η εφαρμογή δεδομένων από άλλα γριμόρια στο 'Ηeptameron' είναι ανόητη και επικίνδυνη. Τα άλλα γριμόρια δεν δίνουν πληροφορίες για τη σωστή κατασκευή του κύκλου στο 'Ηeptameron'. Ούτε φαίνεται να υπάρχουν κανόνες δημιουργίας κύκλων, πέρα ίσως από το ίδιο το σχήμα του κύκλου ως μέσου προστασίας που ήταν γνωστό ήδη στους αρχαίους Σουμέριους.

Όμως, συμβαίνει συχνά να χρειάζεται περισσότερο σφαιρική μελέτη πριν κάποιος καταπιαστεί με ένα επιμέρους σύστημα και τις λεπτομέρειές του. Αρχαία κείμενα γριμορίων φτάνουν μέχρι τις μέρες μας μέσα από χειρόγραφα διαφορετικής ποιότητας, πιστότητας και πληρότητας. Συχνά χρειάζεται η συγκριτική μελέτη των χειρογράφων και αν είναι δυνατόν η απευθείας αναφορά στα πρωτότυπα κείμενα ώστε να γίνει η καλύτερη ανασύνθεση των δεδομένων. Κάτι τέτοιο όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολο και δεν γνωρίζω κανέναν έλληνα που να το έχει προσπαθήσει.

IriumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2007, 10:38:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να 'μαι και γω!

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα είπατε.Προφανώς δεν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας για την κατασκευή του Κύκλου αλλά αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίζει.Κάθε Γριμμόριο έχει τις δικές του πληροφορίες και δεδομένα και αυτά είναι που πρέπει να ακολουθήσει ο Λειτουργός. Αν εφαρμόζει την Goetia τότε πρέπει να κάνει ό,τι λέει αυτή, αν εφαρμόζει τη Σολωμονική τότε πρέπει τα Εργαλεία να τα φτιάξει όπως λέει αυτή και κάτω από τους αστερισμούς που λέει αυτή και όχι πχ κάτω από τους αστερισμούς που λέει το Επτάμερον κτλ.

Πιστεύω πραγματικά ότι οι οντότητες που καλούνται έχουν χαοτική φύση και είναι στη φύση τους να σε εξαπατούν και να σου κάνουν...τον βίο αβίοτο αν μπορέσουν.Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι κακές. Εξακολουθώ να πιστεύω σε αυτόν τον διαχωρισμό.Είναι κακές από τη φύση τους επειδή είναι μακριά από τη Θεία Χάρη.Αυτή η "φυσική κακότητα" δεν σημαίνει ότι καλά κάνουν και είναι έτσι ή ότι είναι "φυσικό" να υπάρχουν τέτοιες οντότητες.Για αυτό ονομάστηκαν πολύ σωστά Έκπτωτοι.

Irium διάβασα αυτό που είπες αλλά δεν πιστεύω ότι εδώ υπονοεί ότι θα γράψει κι άλλα βιβλία.Μακάρι να το κάνει αλλά τι να πω;Τουλάχιστον μου έκανε σαφές ότι θα εκδόσει άλλο ένα το "Israel Regardie and the Philosopher's Stone" αλλά δεν θα κάνει κανένα από τα μαθήματα που σχεδίαζε όσον αφορά την Αλχημεία και τη Μαγεία.Αν θυμάσαι, προετοίμαζε κάποια CD σχετικά αλλά τελικά δεν θα κάνει τίποτα

quote:
Για διασταύρωση δεδομένων με ένα άλλο γριμόριο, έχεις διαβάσει το Goetic Evocation του Steve Savedow? Δυστυχώς, ίσως να είναι ήδη εξαντλημένο.


Όχι δεν το έχω διαβάσει.Κρίμα που έχει εξαντληθεί διότι για να το συνιστάς σημαίνει ότι αξίζει,Θα το ψάξω όμως.Τι εννοείς όταν λες "Για διασταύρωση δεδομένων με ένα άλλο γριμμόριο;"

quote:
Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να ξαναδιαβάσω τα δεδομένα που αφορούν την κατασκευή του κύκλου από διαφορετικές πηγές και να δω αν είναι πλήρη ή χρειάζονται προσθήκες.


Αν εννοείς ότι θα κοιτάξεις το Επτάμερον και από άλλες εκδόσεις που έχεις σε ενημερώνω ότι το έχω κάνει και εγώ αλλά δεν βρήκα τίποτα...
Ακόμα και για συζητήσεις στο Internet έψαξα και βρήκα κάτι. Όμως και εκεί, οι συμμετέχοντες στη συζήτηση επαναλάμβαναν αυτά που ήταν γραμμένα στο Γριμμόριο.Δηλαδή δεν έλειπε τίποτα από τον Κύκλο!Κι όμως ο συγγραφέας καθαρά λέει ότι ο Κύκλος στο Επτάμερον είναι ατελής...τι να πω;

quote:
F. R. C, στο τελευταίο e-journal ίσως είδες ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες πτυχές που δεν ανήκουν αναγκαστικά στην τελετουργία του 'Heptameron'. Υπάρχουν πολλά επιπλέον και νομίζω ότι ο Lisiewski θα μας προσφέρει τουλάχιστον λίγα ακόμη.


Ούτως ή άλλως αυτό περίμενα από αυτό το journal!Να μας δώσει ο συγγραφέας κάποιες επιπλέον πληροφορίες γενικά όσον αφορά το Παλαιό Σύστημα.Δεν περίμενα ποτέ να περιοριστεί μόνο στο Επτάμερον. Οιπληροφορίες που δίνει είναι πολύ σημαντικές και ειληκρινά δεν τις χορταίνω!

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2007, 12:41:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα σε ολους απο οτι φαινεται το προβλημα με τον κυκλο θα πρεπει να το λυσουμε χωρις βοηθεια απο καποιο βιβλιο.Οποτε το σιγουρο ειναι οτι η απαντηση βρισκεται μεσα στις οδηγιες κατασκευης του.Φιλε IRIUM μαλλον δοκιμασες το επταμερον μεσα απο τον ΜΑΓΟ η απο το ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ των διδυμων.Φιλε η τυχερος ησουνα η οπως ειπες κατι σε προφυλαξε απο τα χειροτερα.Σχετικα με τις οντοτητες και εγω πιστευω οτι ειναι κακες εφοσον εξεπεσαν απο το φως.Ισως να υπαρχουν και καποιες που να μην ειναι ουτε κακες ουτε καλες και απλα να τις κατευθυνει η δικη μας βουληση.Παντως το καλο ειναι οτι αργα μεν μαζευομαστε ατομα που θελουμε να αποκτησουμε εμπειρια και γνωση και να εμβαθυνουμε με σοβαροτητα το θεμα.Φιλε F.R.C ειδα το mail και οποτε μπορεις κανε μου μια ενημερωση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2007, 10:33:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα σε ολους φιλε F.R.C ελαβα την ενημερωση σου σε ευχαριστω πολυ μολις τωρα εστειλα το mail μου και περιμενω.Πιστευω η καρτα που εχω για την αναληψη του μισθου να επαρκει.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nickkk17
Νέο Μέλος

Greece
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2007, 02:07:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nickkk17  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος nickkk17  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος nickkk17  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος nickkk17  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα σε ολους!θελω να κανω μια ερωτηση μηπως ξερετε καποιο ονομα σκεμπρεμ.συναντισα εναν στο αστρικο επιπεδο με αυτο το ονομα και προσπαθω να βρω που ανηκει αυτο το ονομα.δεν ξερω αν ειναι αγγελος η δαιμονας αλλα αμα ξερει κανενας ας με βοηθησει.ειχε ασπρη ενδυμασια και ηταν μεγαλος σε ιλικια.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/08/2007, 12:24:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυστυχώς δεν το ξέρω αυτό το όνομα.Μπορείς όμως σαν γενικό κανόνα να έχεις στο μυαλό σου ότι οι αγαθές οντότητες έχουν μέσα στο όνομά τους τη ρίζα -ελ/-ηλ πχ Μιχαέλ ή Μιχαήλ΄.
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι η οντότητα που συνάντησες είναι ντε και καλά κακή.Προσπάθησε να ξαναπάς εκεί και να τη συναντήσεις για να ερευνήσεις τη φύση της.Ρώτα τη για να μάθεις.

Καλή επιτυχία...

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Irium
Μέλος 1ης Βαθμίδας


56 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2007, 23:18:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Irium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους.

Δεν έχω, ούτε εγώ, ακούσει το όνομα Σκεμπρεμ, με οποιοδήποτε τονισμό.
Οι οντότητες του αστρικού πεδίου δεν αποκαλύπτουν πάντοτε τα αληθινά τους ονόματα. Ορισμένες φορές αυτό δεν γίνεται σκόπιμα. Είναι αρκετό να υπάρχει ένας απλός κωδικός (κάτι σαν τα ονόματά μας σε αυτό το forum!) που να επιτρέπει την αναγνώριση και την επικοινωνία. Υπάρχει μία ολόκληρη διαδικασία και τεχνικές για το αν θα πρέπει κάποιος να εμπιστεύεται αυτές τις οντότητες. Ορισμένες φορές προβάλει πάνω τους σύμβολα και – σε περισσότερο δύσκολες περιπτώσεις – πύρινα Ονόματα του Θείου ώστε να δει αν θα αντέξουν την δοκιμασία. Αυτό όμως προϋποθέτει μία διαδικασία αναγνώρισης και εγκαθίδρυσης της σημασίας του συμβόλου ή του Ονόματος στον βαθύτερο εαυτό μας. Τα σύμβολα έχουν εν μέρει δική τους αξία και εν μέρει αυτή που εμείς τους δίνουμε. Για παράδειγμα, ο σταυρός για κάθε πιστό χριστιανό είναι το υπέρτατο σύμβολο, για έναν μουσουλμάνο ίσως να μην είναι τίποτα.

Ο F.R.C έχει δίκιο, πολλές αγγελικές οντότητες συνηθίζουν να δίνουν ονόματα που τελειώνουν σε –el, –ήλ, ενσωματώνοντας στον κώδικα επικοινωνίας τους ένα όνομα του Θείου που ταυτόχρονα προσδιορίζει τον ρόλο τους. Βέβαια, αν κάποιος ακούσει ένα όνομα όπως Σαμαήλ (Samael, Sammael, To Δηλητήριο του Κυρίου) ίσως να πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί και φαντάζομαι ότι εδώ ο F.R.C θα συμφωνήσει μαζί μου! Σε κάθε περίπτωση, είναι σχετικά απίθανο να συναντήσει κάποιος αυτές τις ισχυρές οντότητες στο αστρικό επίπεδο. Προσωπικά δεν θα ήθελα μία τέτοια επικοινωνία μαζί τους, ούτε θα το επιδίωκα. Συνήθως τα όντα του αστρικού είναι πολύ περισσότερο αθώα αν και ορισμένες φορές φοβιστικά. Ορισμένα από αυτά με έχουν τρομάξει για τα καλά στο παρελθόν!

Δράττομαι της ευκαιρίας για να αναφερθώ ξανά στη διάκριση μεταξύ καλών και κακών οντοτήτων, παρότι ενδεχομένως ούτε ο F.R.C ούτε ο lousipan θα συμφωνήσουν μαζί μου. Η θεώρηση καλού – κακού είναι πολύ συχνά ανθρωποκεντρική και κάποιες φορές δεν μας βοηθάει στην κατανόηση των δεδομένων. Για έναν γεωργό που είναι έτοιμος να σπείρει η βροχή είναι κάτι καλό και ευπρόσδεκτο, για έναν αγγειοπλάστη που ξηραίνει τα αγγεία του στον ήλιο κάτι κακό και απευκταίο (για να δανειστώ παράδειγμα από την ελληνική μας παράδοση). Επιπλέον, πως θα χαρακτηρίζατε ένα λεοντάρι; Καλό ή κακό; Και κάτι περισσότερο επίκαιρο: η φωτιά τι είναι; Κάτι καλό ή κάτι κακό;

Η επικοινωνία με οντότητες που συχνά χαρακτηρίζονται ως δαιμονικές ή κακοποιές είναι δυνατόν να δημιουργήσει βαθύτατα τραύματα στην ανθρώπινη ύπαρξη. Χρειάζεται να γίνεται πάντοτε κάτω από πολύ εξειδικευμένες συνθήκες και χρονικά να περιορίζεται στο λιγότερο απολύτως αναγκαίο. Οι ίδιες οι οντότητες όμως ενδεχομένως να μην φταίνε για το ότι ο άνθρωπος που ζει στην ξηρά θέλησε να κάνει μία μεγάλη βουτιά σε έναν βαθύ ωκεανό.

Η επικοινωνία με οντότητες που χαρακτηρίζονται ως αγγελικές ή αγαθοποιές δεν είναι απαλλαγμένη κινδύνων (F.R.C, γίνομαι αιρετικός;). Η επαφή μαζί τους, ή για να το θέσω καλύτερα, ο συντονισμός μαζί τους, τείνει να προκαλεί ονειροπόληση, αδιαφορία για την κοσμική ζωή, απογοήτευση, κατάθλιψη. Μοιάζει με την αναζήτηση του λαμπερού φωτός τη νύχτα από τις νυχτοπεταλούδες. Αν η ένταση στη πηγή του φωτός αυξηθεί λίγο περισσότερο είναι δυνατόν ακόμα και τις σκοτώσει. Για κάτι τέτοιο δεν θα φταίει βέβαια το φως που ο ρόλος του είναι να φέγγει διαρκώς και ακατάπαυστα. Παρόλα αυτά, οι νοήμονες οντότητες που συχνά χαρακτηρίζονται ως άγγελοι έχουν άλλο ένα χαρακτηριστικό που μειώνει τον κίνδυνο ανθρώπινης καταστροφής: την ευσπλαχνία. Μας συμπεριφέρονται όπως εμείς συμπεριφερόμαστε σε ένα μικρό ζωάκι ή ακόμη χειρότερα, σε ένα σκουλήκι που το απομακρύνουμε από μία αναμμένη φωτιά για να μην καεί.

Στην τελετουργία του ‘Heptameron’ ο άνθρωπος για τις οντότητες που καλεί είναι μία πηγή Θεϊκού φωτός. Η Θεϊκή έκσταση (bliss στον Lisiewski) είναι η ουσιαστική δύναμη που υποχρεώνει τις οντότητες να εμφανιστούν, προστατεύει τον τελετουργό, τον αποτρέπει από το να ζητήσει … ‘ένα εκατομμύριο ευρώ σε τρεις ημέρες’ και του δημιουργεί την υποχρέωση της καλοσύνης και ευσπλαχνίας.

Irium
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Angelic Dragon
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
50 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2007, 00:13:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Angelic Dragon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για σας ειμαι νεο μελος και ηλικρινα δεν ξερω που μου πανε τα τεσσερα εδω μεσα...αφου αρχησα να διαβαζω αναποδα απο τι σελιδα 15,14 και 13...α διαβασα και την 1η. Θα ήθελα κι εγω να σημετασχω στο θέμα γιατι ασχολουμε με τον αποκρυφισμο...αλλα δεν εχω κανει τιποτε σε πραξη, απλος μαρεσει να διαβαζω και μολις τωρα εχω αρχησει να μαζευω τα εργαλεια του μαγου(περισσοτερο γιατι μαρεσει να εχω περιεργα πραγματα στο δωματιο μου).Κατα τα αλλα δεν εχω διαβασει κανενα Γρημοριο αλλα θα προσπαθήσω να διαβασω όλες τισ σελιδες του θεματος(ειναι και η εξεταστηκη τώρα οπότε μενει πίσω και το διαβασμα των εξωσχολικών).Απλα ήθελα να ξέρετε οτι ειμαι κι εγω εδω...και διαβάζω, ελπίζω να σας προφτάσω!Επισης ήθελα να πω οτι εχει ανοιξει ενα καινουργιο μαγαζι στο Μοναστηρακι, ο μπαρμπα...κατι που πουλαει βιβλία εσωτερισμου(εκδώσεις Μακρή κλπ), βότανα, θυμιάματα και εκκλησιαστηκα βιβλία προς μεγαλη απορια της φίλης μου που είχα εκείνη τη στιγμή μαζι....φανταζομαι οτι θα είναι χρήσημη πληροφορία...(συνχωριστε τα ορθογραφικά μου παρακαλώ)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2007, 11:35:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα σε ολους τους φιλους παλιους και καινουριους.Μπηκα για μια καλημερα.Παρακολουθω το θεμα οταν μου δινεται η ευκαιρια.Φιλε F.R.C το διαβασμα παει κατα διαολου.Ευτυχως κανω την προσευχη σε καθημερινη βαση.Ο συγγραφεας δεν μου απαντησε ακομη.Μηπως πρεπει πρωτα να γραφω στο paypall και μετα να του ξαναστειλω το mail μου?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2007, 10:45:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α!Τι όμορφα!Εγώ νόμιζα ότι δεν θα έγραφε κανένας για αρκετές μέρες.
Έχω πολλή δουλειά και χθες δε μπόρεσα καθόλου να μπω.
Λοιπόν,ας τα πάρουμε με τη σειρά...

Angelic Dragon σε καλοσορίζω στο θέμα μας.Μην νομίζεις ότι είμαστε άνθρωποι που ξέρουν...είμαστε άνθρωποι που ξέρουν ότι δεν γνωρίζουν και άρα ψάχνουν...
Κάπως έτσι συνήθως ξεκινούν τα πράγματα.Σου αρέσουν τα περίεργα και τα μαζεύεις...διαβάζεις....διαβάζεις και μετά αν είναι γραφτό σου μπαίνει το σαράκι και θες να ψάξεις και να ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ.Αλλιώς παραμένεις ένας απλός περίεργος
Ελπίζω λοιπόν να μας αντέξεις
Ά!Κι από ότι καταλαβαίνω είσαι και εσύ φοιτητής, όπως κι εγώ. Τι σπουδάζεις;Σε ποιο έτος είσαι;Μένεις Αθήνα;


lousipan καιρό έχουμε να τα πούμε.Φαντάζομαι τώρα θα τρέχεις με την προεκλογική περίοδο όπως μας είπες.Σου είχα πει πως δεν ήμουν σίγουρος αν ο συγγραφέας δέχεται άλλους στο e-journal.Νομίζω όμως ότι δέχεται.Πως του έστειλες μήνυμα;Συμπλήρωσες τη φόρμα που βρήκες στη σελίδα που σου είπα;Αν ναι περίμενε λίγο ακόμα για να δούμε.
Και όχι δεν χρειάζεται να γραφτείς πρώτα στο paypall.
Ά!Και για να μην νομίζεις ότι ξεχνιέμαι σου λέω πως απλά ακόμα δεν έχω βρει χρόνο να παραθέσω τις απαντήσεις του συγγραφέα στα ερωτήματά μου.Είναι μεγάλες απαντήσεις και πρέπει να τις "καθαρίσω" για να τις παραθέσω εδώ.Θα το κάνω αλλά νομίζω μετά τις εκλογές για να μπορούμε και να τις σχολιάσουμε.

Irium έχω σκεφτεί αυτά που λες πολλές φορές.Καλό Κακό οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος κτλ.Απλά δεν μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι το ένα έχει σχέση με το άλλο.Στη Βίβλο που για εμένα είναι ιερό κείμενο και με εμπνέει ο διαχωρισμός είναι φανερός και αυτός ο διαχωρισμός συνεχίζει και στην Καινή Διαθήκη.
Δεν θα αισθανόσουν πολύ ποιο οικία με έναν Άγγελο;Θα αισθανόσουν "άνετα" με μια δαιμονική οντότητα;Για εμένα είναι σαφές. Είναι οντότητες που απομακρύνθηκαν από τη Θεία Χάρη και άρα εξέπεσαν.
Ναι, ο κόσμος έχει και καταστροφικές δυνάμεις που αν θέλεις στην ουσία συντελούν στην επαναγέννηση αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την ύπαρξη του Κακού.Για εμένα το Κακό είναι καρκίνομα του Όντος το οποίο (Όν) προσπαθεί να επαναφέρει το μέρος του εαυτού του που έπεσε.Και πως το κάνει αυτό;Με τη Δημιουργία και τον Άνθρωπο. Για εμένα,έτσι όπως μπορώ μέχρι στιγμής να αντιληφθώ τα πράγματα, στόχος δεν είναι η εξάληψη και ο αφανισμός του Κακού αλλά η Ίαση και η επαναφορά του.Και σε αυτό το κλειδί είναι ο Άνθρωπος.Σε καλώ να ψάξεις στους αριθμούς.Το έχω ξαναπεί και το ξαναγράφω. Είναι 72 αλλά για να είναι τέλειος ο Αριθμός πρέπει να φτάσει στο 10 διότι 10=1+0=1.

Και όσον αφορά αυτό που λες,ότι δηλαδή μπορεί κανείς να "καεί" αν πλησιάσει εκείνες τις οντότητες που είναι Αγαθές αλλά πολύ ισχυρές δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.Είναι απόλυτα φυσικό και επακόλουθο να πάθεις κάτι τέτοιο όταν τις πλησιάζεις γιατί "εκπέμπεις" σε τελείως διαφορετικό "μήκος κύματος". Ναι, η ένωση με το Θείο είναι επικύνδηνη γιατί προϋποθέτει τη Διάλυση της σταγόνας του Εαυτού στον Παγκόσμιο Ωκαιανό που σχεδόν ισοδυναμεί με εκμηδένιση.Δεν πρέπει όμως ο σπόρος να πεθάνει πρώτα για να δώσει τη θέση του σε ένα δέντρο;Αν έχεις ασχοληθεί λίγο με την Αλχημεία θα καταλάβεις την απαραίτητη διαδικασία της Σύψης.Απλά φοβόμαστε τη διαδικασία.Επιφυλάσσομαι όμως για την τελευταία παρατήρησή μου.Δεν μου αποκαλύφθηκε καμιά αλήθεια...

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/08/2007, 14:31:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α!Και κάτι που ξέχασα...

Angelic Dragon που ακριβώς είναι το μαγαζάκι που λες;Καθώς βγαίνουμε από τον σταθμό του Μοναστηρακίου στρίβουμε αριστερά ή δεξιά προς τα πάνω στα Σύνταγμα;

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2007, 08:04:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάτι μου λέει πως το μαγαζί που αναφέρεις, αγαπητέ Angelic Dragon, είναι στην Ηφαίστου...

Για κάθε ενδιαφερόμενο επίσης, στον ίδιο δρόμο υπάρχει και κάποιο υπόγειο βιβλιοπωλείο που έχει μεταχειρισμένα βιβλία.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Angelic Dragon
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
50 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2007, 00:29:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Angelic Dragon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ F.R.C και οι υπόλοιποι...καταρχήν είμαι φοιτήτρια και όχι φοιτητης και ναι σπουδάζω Αθήνα(Τουριστηκές Επιχειρήσεις),είμαι στο 1ο εξάμηνο, τώρα με το που θα τελώσει και η δευτερη εξεταστηκή θα μπώ με το καλό στο 2ο.Γεννήθηκα και μένω στην Αθήνα.

Το μαγαζάκι δεν είναι στην Ηφαίστου...είναι αριστερα καθώς βγαίνουμε απο την Ηφαιστου, προς την Οδο Αθηνας, αλλά πριν μπουμε...Είναι πολύ μικρουλι και πρέπει να έχει 2ο όροφο αλλά δεν ξέρω αν είναι η αποθήκη του μαγαζιού...δεν ρώρησα!

Αυτα!Αν μπορόυσα να μπαινω όποτε ήθελα στο συγκεκριμένο forum τι καλά που θα ήταν...και δεν καταλαβαίνω ενώ το δύκτιο είναι μια χαρά, στα άλλα site μπαινω μια χαρά....μυστύριο πράγμα. Και θα ήθελα να διαβάσω όλη τη συζήτηση....ειναι και 15 σελιδες...είναι και η εξεταστηκη....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 28 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy