ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 25
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2003, 02:16:56  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
...υπηρχε σιγουρα σχεση κελσο....
...και πολυ καλη η δουλεια σου..
....αλλα δεν νομιζω οτι εξασκουσαν τον τεκτονισμο η φιλικοι στην εταιρια.... το οτι καποιοι απο τους οργανωτες ηταν μασωνοι δεν σημαινει οτι η φιλικοι εταιρια ηταν στοα μασωνικη με τυπικο και βαθμους...
ηταν μαλλον περισοτερο κινημα...οργανωση παρα στοα...
.......?

Φιλική Εταιρεία

Βαθμός πρώτος Αδελφοποιητός ή Βλάμης
Βαθμός δεύτερος Συστημένος
Βαθμός τρίτος Ιερέας
κλπ

Κάθε βαθμός είχε τη μύηση του , τα σημάδια και τις λέξεις αναγνωρίσεως.
Ελπίζω να σε βοήθησα φίλε drumx13


ApostolosΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2003, 02:28:51  Εμφάνιση Προφίλ
Avallon συμπληρώνω :
Η ονομασία «Το ανθρώπινο δίκαιο» κάλυπτε το Droit-Humain .
Το 1996 δημιουργήθηκε η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος υπό την αιγίδα του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος Δελφοί και φέρει αυτό πλέον τον τίτλο «Το ανθρώπινο δίκαιο» .
Πέρυσι γιορτάστηκαν και τα 75 χρόνια μικτού τεκτονισμού στην Ελλάδα με παρουσία από όλα τα φιλελεύθερα τάγματα της Ευρώπης.


ApostolosΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2003, 03:16:50  Εμφάνιση Προφίλ
ΜΕΓΑΣ ΟΡΚΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


Ορκίζομαι ενώπιον του Αληθινού Θεού οικειοθελώς ότι θέλω είμαι επί ζωής, πιστός εις την εταιρείαν κατά πάντα. Να μην φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της, μήτε να σταθώ κατ’ ουδένα λόγον αφορμή του να καταλάβωσι άλλοι ποτέ ότι γνωρίζω περί τούτων, μήτε εις συγγενείς μου, μήτε εις πνευματικόν ή άλλον φίλο μου.

Ορκίζομαι ότι εις το εξής δεν θέλω έμβη εις καμίαν άλλην εταιρείαν, όποια και αν είναι, μήτε εις κανέναν δεσμόν υποχρεωτικόν. Και μάλιστα, οποιονδήποτε δεσμόν αν είχα και των πλέον αδιάφορων ως προς την εταιρείαν, θέλω τον νομίζει ουδέν.

Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου αδιάλλακτον μίσος εναντίον των τυράννων της Πατρίδος μου, των οπαδών και τον ομοφρόνων προς τούτους. Θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και παντελή όλεθρον των, όταν η περίσταση το συγχωρήση.

Ορκίζομαι να μην μεταχειρισθώ ποτέ βίαν δια να συγγνωρισθώ με κανέναν συνάδελφον, προσέχων εξ εναντίας με την μεγαλυτέραν επιμέλειαν, να μην λανθασθώ κατά τούτο, γινόμενος αίτιος ακολούθου τινός συμβάντος.

Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις την Εταιρείαν να δέχωμαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλης την απαιτούμενην άργητα εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της Πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον μόνον να φυλάττη το Μυστικόν, αλλά και να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.

Ορκίζομαι να μην ωφελούμαι κατ’ ουδένα τρόπον από τα χρήματα της Εταιρείας, θεωρών αυτά ως ιερόν πράγμα και ενέχυρον ανήκον εις όλον το Έθνος μου. Να προφυλάττομαι παρομοίως και εις τα λαμβανόμενα και στελλόμενα σφραγισμένα γράμματα.

Ορκίζομαι να μη ερωτώ ποτέ κανένα των Φιλικών με περιέργειαν, δια να μάθω ποίος τον εδέχθη εις την Εταιρείαν. Κατά τούτο δε να μην φανερώσω ή να δώσω αφορμήν εις τούτον να καταλάβη ποίος με παρεδέχθη. Να υποκρίνομαι μάλιστα άγνοιαν, αν γνωρίσω το σημείον εις το εφοδιαστικόν τινός.

Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβωμαι την Διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους Διοικητάς του τόπου εις τον οποίον διατρίβω.

Τέλος πάντων, ορκίζομαι εις Σε, ώ Ιερά πλην τρισαθλία Πατρίς. Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου, ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα, τα οποία τόσους αιώνες έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδιά μου δάκρυα χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν και εις την μέλλουσα Ελευθερίαν των ομογενών μου, ότι αφιερώνουμαι εις Σε.

Η θεία Δικαιοσύνη ας εξαντλήσει εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των ομογενών μου αν ίσως λησμονήσω προς στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου. Τέλος, ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μην μολύνω την αγιότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου.

ApostolosΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2003, 03:21:32  Εμφάνιση Προφίλ
Drumx13 η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος έχει Αγγλική αναγνώριση και όχι Γαλλική μόνο το Droit-Humain έχει Γαλλική αναγνώριση, ούτε η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος δεν έχει Γαλλική αναγνώριση ( αν και από εκεί αποσχίστηκαν ).

ApostolosΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

drumx13
Πλήρες Μέλος

Greece
1049 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2003, 09:57:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους drumx13
βρηκα και αυτο εδω για τους φιλικους...απο την βουλη τον Ελληνων...
http://www.parliament.gr/1821/anafora/filikoi.asp
ο ορκος διαφερει λιγο...

τον παραθετω...

Τέλος πάντων, ορκίζομαι εις Σε, ω Ιερά πλην τρισαθλία πατρίς! Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους
βασάνους Σου, ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα, τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα
ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου τα δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν και εις την
μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου, οτι αφιερώνομαι όλως εις Σε. Εις το εξής Συ θέλεις είσαι
η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου. Το όνομά Σου ο οδηγός των πράξεών μου και η ευτυχία σου
η ανταμοιβή των κόπων μου. Η Θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους
κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφή, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενο της
κατάρας και του αναθέματος των ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας
των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου. Τέλος, ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του
αμαρτήματός μου, δια μη μολύνω την αγνότητα της εταιρίας με την συμμετοχήν μου."

υπαρχουν και αλλα στοιχεια για βαθμους και φιλικους..
οσο για το αν ασκουσαν τον ελευθεροτεκτονισμο στην εταιρια το ψαχνω σε λιγο τα σπουδαια καθως και ιστορικα στοιχει ατην προεπαναστατικη εποχη και λιγο μετα σε σχεση με την μετεπαναστατικη ελλαδα...
http://freemasonry.org/psoc/greece.htm
φαινεται οτι εχεται δικιο τελικα ηταν μασωνοι και εξασκουσαν ελευθεροτεκτονισμο ...

love for what is comming and forgivness for the past...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2003, 10:03:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Την καλημέρα μου και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους....
Χρόνια Πολλά ΚΑΙ για την Εθνική μας Εορτή, αλλά ΚΑΙ για την θρησκευτική μας, εκείνη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ...

Καλέ μου φίλε ΕοΝ, έχουμε τον ΙΔΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ...
Στο έχω ΞΑΝΑΠΕΙ αυτό και νομίζω ότι με τα (μάλλον) κουραστικά μηνύματά μου, σου ΕΔΕΙΞΑ, αν ΔΕΝ σου ΑΠΕΔΕΙΞΑ ότι ΑΝ είσαι μαθητής Εκείνου, μπορείς και ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ, όπως πολύ σωστά είπες :" Οπου δύο ομιλούν για εμένα ...εγώ είμαι ανάμεσά τους"

Αυτό ήθελα να σου δείξω (αποδείξω) και ζητώ συγγνώμη ΑΝ κούρασα και τους υπόλοιπους φίλους όπως τον καλό μας ΑvatarGr...
"Παρασύρθηκα" απο την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο θέμα, αλλά νομίζω πώς "έπιασε" τόπο....

Συνεχίζεις όμως να λές ότι ο Μεγάλος ΜΑΣ Δάσκαλος ήρθε για ΟΛΟΥΣ, πράγμα που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΑΝΕ, αλλά ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ ότι ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ για μαθητές του!!!
Νομίζω πώς ΔΕΝ ΗΤΑΝ λίγα τα στοιχεία που σου έδωσα και που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ την ΜΥΣΤΙΚΟΚΤΗΤΑ της διδασκαλίας Του...
Μάλιστα "εντύπωση" μου έκανε το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκες ΚΑΘΟΛΟΥ σε αυτά, παρά ΜΟΝΟ στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τον Τεκτονισμό και της σχέσης που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να ανακαλύψει κάποιος, με τοους Λόγους και τα Εργα του Μεγάλου Ραβί....

Σε ότι αφορά το θέμα των ΣΥΜΒΟΛΩΝ, υπάρχει ένα ιδιαίτερο τόπικ, που γίνεται αναφορά για τα ΣΥΜΒΟΛΑ και τα περί αυτών.....
Για να κατανοήσεις όμως τα ΣΥΜΒΟΛΑ, θα πρέπει να ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ, πράγμα που ο κοινός ΜΑΣ Δάσκαλος μας προέτρεψε, λέγοντας : "Ερευνάτε τας Γραφάς"

Μην προσπαθής να δειξεις ότι οι Μυστικές Εταιρίες είναι κάτι "κακό", ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ γιατί ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΦΑΝΕΡΑ τις διδασκαλίες επάνω στις οποίες εργάζονται...
Ούτε είναι "κακό" που ΟΛΟΙ δεν έχουν καταλάβει τους ΛΟΓΟΥΣ του Διδασκάλους ΜΑΣ...

Συφωνώ μαζί σου, στο έχω ξαναγραψει άλλωστε, ότι κατα τη δική μκου άποψη, την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, υπάρχει για ΓΕΝΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, άρα ΚΑΙ του Τεκτονισμού...
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό γίνεται ΛΟΓΟ της προσπάθειας που κάνουν οι Μυστικές Εταιρίες, να γίνουν "ΦΑΝΕΡΕΣ", πράγμα που τόσο εναγωνίος ΚΑΙ ΕΣΥ ΖΗΤΑΣ...
Οι λόγοι για μυστικότητα ΥΠΗΡΧΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ και θα συνεχίσουν ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

Φίλε μου Drumx13, ΟΥΔΕΠΟΤΕ υποστήριξα ότι η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ήταν ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ... ΟΥΔΕΠΟΤΕ...
Αυτό που υποστήριξα απο τα στοιχεία που ΔΙΑΛΕΞΑ να παραθέσω ήταν ότι ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΞΑΝΘΟΣ απο τα ίδια του τα ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ, μας αποκαλύπτει:
"...εισήχθηκα στην Εταιρία των Ελευθέρων Κτιστών (Μασόνων), με των οποίων οι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ συν το μίσος κατά της Τουρκικής τυραννίας, ΣΥΝΕΛΑΒΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, κατά τους κανόνες των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΤΙΣΤΩΝ..."

Η λέξη "κατά" σημαίνει "ΣΥΜΦΩΝΑ" δηλαδή ΟΧΙ ΙΔΙΑ, αλλά ΠΑΡΟΜΟΙΑ...

Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Ράμογλου, που με τη παράθεση του ΟΡΚΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ, κάνει ακόμα πιό σαφή την ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ με τα τεκτονικά τυπικά εισδοχής...
Αυτός ο όρκος, δείχνει και την ΑΝΑΓΚΗ για ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, κάτι που ο καλός μου ΕοΝ, είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ....

Την καλημέρα μου σε όλους με μιάν ευχή...
Μακάρι σε όλους μας να εμφανιστεί ο ΓΑΒΡΙΗΛ και να μας ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΕΙ κατα τα πρότυπα της Μαρίας για να γεννήσουμε μέσα μας τον ΑΛΗΘΗ ΛΟΓΟ & ΧΡΙΣΤΟ...

Χρόνια Πολλά σε όλους...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2003, 13:19:13  Εμφάνιση Προφίλ
Χρόνια Πολλά
Χρόνια Ελεύθερα και δημιουργικά για το αγαπημένο μας Έθνος

Δυστυχώς δεν μπορώ να σας παραθέσω όλο το τυπικό της Φιλικής Εταιρείας, γιατί θα πρέπει να γράφω κανά μήνα, για να δείτε τις ομοιότητες με το τεκτονικό.

Ο Αναζητών

ApostolosΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2003, 17:31:19  Εμφάνιση Προφίλ
Eίχα σκοπό να σας παραθέσω κάποια στοιχεία γύρω απ΄το θέμα αλλά κάποιος μου θύμησε ότι έχω γενέθλια σήμερα!

"Τάδε έφη Avallon"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

drumx13
Πλήρες Μέλος

Greece
1049 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2003, 21:10:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους drumx13
το 1993 το μεγαλο οικημα της Ελλαδας (στοα)
κατηγορήθηκε λανθασμένα για αναμηξη στην πολιτικη. Όπως sτις κατηγορίες που κατευθύνθηκαν προηγουμένως ενάντια της και τωρα, η κατηγορια για ανaμηξη στην πολιτική κατεπεσε επίσης. Εντούτοις, ο ερευνητής ή ο ιστορικός του ελληνικού τεκτονισμου είναι προορισμενος να βρεί ότι η πολιτική και εθνική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας συνδυάζεται με τον τεκτονισμο. Από την προετοιμασία της απελευθέρωσης της Ελλάδας από το τουρκικό ζυγο μέχρι το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι εθνικές προσπάθειες περπατιούνται- hand by hand -( συμπορευονται) μαζί με τα επιτεύγματα των "γιων του φωτός." Αναμένουμε ότι η ομάδα των ιστορικών που διευθύνουν την έρευνα για την ωρα με έναν επαγγελματικό τρόπο, θα ρίξει φως σε αυτούς τους λαμπρούς χρόνους, λαμπρούς για τη χώρα μας καθώς επίσης και για την τέχνη του τεκτονα.

Αυτή τη στιγμή, ας ικανοποιηθουμε με το να λεμε ότι η "φιλική κοινωνία," (εταιρια)sosiety... ο συνθέτης του εθνικού μας υμνου, οι οπλαργηγοι της ανεξαρτησίας με τον αδελφό Theodore Colocotronis στην πρώτη γραμμή, όλα εχουν το σημάδι του τεκτονισμου. Οι λέξεις του Theodore Colocotronis, συνονόματου και εγγονου του πολεμάρχου, στην εισαγωγή του βιβλίου του για τους φιλικούς με τον τίτλο "Μεγαλοι ιερείς της κοινωνίας spsiety (στοα) του Elefsinians" το λένε όλα:

"Ευλογημένες να ειναι οι στοες που σας βάφτισαν στο βαπτισμα της ελευθερίας" - πράγματι, οι εμπνευσμένοι ιδρυτές της "κοινωνίας των φίλων," ήταν γαλουχημενοι με το γαλα της ελευθερίας από τη μητέρα στοα τους. Η μνήμη τους θα παραμείνει ιερή σε όλους τους Ελληνες.

Η ηρωική και τραγική πτώση Κωνσταντινούπολης το 1453, χαρακτήρισε το τέλος μιας λαμπρής αυτοκρατορίας, η οποία για δέκα αιώνες στάθηκε σαν ένας βράχος, στον οποίο όλες οι βαρβαρικές επιδρομές κατα της Ευρώπης καταστραφηκαν, ενώ το φως του χριστιανισμού διαδόθηκε στις γειτονικές χώρες.

Κατά συνέπεια, μια μακριά περίοδος σκοταδιού άρχισε για την Ελλάδα αφ ενος, αλλά αφ' ετέρου, οι εξέχουσες προσωπικότητες στα πεδία της επιστήμης, των τεχνών και της φιλοσοφίας που τρεπόμενες σε φυγή απο τους εισβολείς πορευτικαν στη Δύση και συνέβαλαν πολύ στην Αναγέννηση που άρχιζε δεδομένου ότι ο 15$ος αιώνας τελειωνε.

Σε όλη αυτη τη μαυρη περίοδο της τουρκοκρατιας, προεξέχοντες Έλληνες της Διασποράς, οργανωσαν σχολεία και κοινωνίες , προσελκύοντας με την δουλεια τους έναν ιδιαίτερο αριθμό απο φιλελληνες, με την ιδέα της απελευθέρωσης της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, διάφορα σχεδόν-μασονικά ιδρύματα υπήρξαν σε όλη την Ευρώπη, με αυτο τον στόχο, μέχρι τη δημιουργία της "φιλικής κοινωνίας" στην Οδησσό, το 1814, η οποία προετοίμασε και οργάνωσε την επανάσταση του 1821. Η "φιλική κοινωνία" δημιουργήθηκε αρχικά από τρεις κτίστες (μασωνοι) και στη συνέχεια πλαισιοθηκε από πολλούς άλλους. Εν τω μεταξύ, το 1811, ένας προεξέχων κτίστης,ο Dionyssios Romas, που βοηθήθηκε από το δούκα του Σάσσεξ, μεγάλος κύριος( διδασκαλος) των κτιστών της Αγγλίας, ίδρυσε την"γαλήνια το μεγάλη ανατολη της Ελλάδας" στην Κέρκυρα, ένα από τα ιόνια νησιά, τα οποία δεν ειχαν καταλήφθεί από τους Τούρκους και οπου πρυπηρχε στοα με ονομα Ανατολη της Κερκυρας. Τα κατακλυσμιαια γεγονότα που ακολούθησαν, γεγονότα που κατέληξαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας, έφεραν φυσικά πολλές αλλαγές στην κοινωνία και στα μασονικα πραγματα ιδιαίτερα. Διάφορα Οικήματα(στοες) δημιουργήθηκαν στα ιόνια νησιά καθώς επίσης και στην ηπειρωτική χώρα. Αν και ο "γαλήνια μεγάλη Ανατολη" δυαλυθηκε το 1843, η δημιουργία της ήταν και θεωρείται η προέλευση του επίσημου ελληνικού τεκτονισμου και Dionyssios Romas ως πρώτος μεγάλος κύριος( μαστερ-διδασκαλος αρχιμαστορας) των κτιστών στην Ελλάδα. Για πολλα έτη, διάφορα οικήματα (στοες) δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τον Πειραιά, Chalkis, την Κέρκυρα, Πάτρα, Syros, Lamia και Argos. Δεδομένου ότι δεν υπήρξε καμία κεντρική μασονική αρχή στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια, αυτά τα οικήματα ήταν δημιουργημένα κάτω από τη μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας. Το 1864 αυτά τα οικήματα ρώτησαν την μεγαλη Ανατολη της ιταλιας για την δημηουργια μιας ανεξάρτητης μασονικής αρχής στη χώρα μας. Η μεγαλη ανατολη τους εξουσιοδοτει για την καθιερώση μιας μασονικής Αρχης η οποια δημιουργήθηκε τελικα το 1864, προεξέχοντα μέλη των κυβέρνησεωνς και της εκπαιδευτικης κοινότητας έγιναν μέλη αυτής της Αρχης.

Μετά από την ιδιαίτερη ανταλλαγή αλληλογραφίας μεταξύ της Αρχης και της μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας, η τελευταία, χορήγησε το δικαιωμα και την αναγνώριση στη "μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας."

Ο τεκτονισμος στην Ελλάδα, υπήρξε σε παράλληλη σχεση με το νέο ελληνικό κράτος και μοιράστηκε τις χαρές της εξέλιξής του καθώς επίσης και τις δυσκολίες των ταραγμενων ετών που ακολούθησαν. Προεξέχοντες μασωνοι, χωριστά, όπως οι αληθινοί "γιοι του φωτός," αφιερωθηκαν στον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και στην προσπάθεια για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Κρήτης. Διάφοροι έπεσαν για αυτες τις ευγενείς αιτίες.

Ένα κομβικο σημείο για τον ελληνικό τεκτονισμο είναι η 2α Δεκεμβρίου ..1927 όταν αναγνωρίστηκε η μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας, με προεδρικό διάταγμα, ως ομοσπονδια(foundation), οι στόχοι της oπoιας είναι φιλοσοφικοί και φιλανθρωπικοί. Αυτή η θέση είναι μια στοίχιση των στόχων του Freemasonry. Προεξέχων στοχος είναι μια ανηλεής προσπάθεια ενάντια στον αναλφαβητισμό, με ίδρυματα και την υποστήριξη προς σχολεία, ειδικά σχολεία για τους εργαζομενους νεους. Παρα την επίσημη αναγνώρισή του από το κράτος, ο ελευθεροτεκτονισμος ήταν κατά περιόδους στόχος επιθέσεων από μερικούς εκκλησιαστικους κυκλους καθώς επίσης και από μεμονωμένους εκπροσωπους του Τύπου και των ΜΜΕ. Η επίδραση τέτοιων επιθέσεων έγινε αισθητή περισοτερο από της στοες στις μικρές κοινότητες. Αλλά το μασονικο κινημα αντιστάθηκε σε αυτές τις επιθέσεις και ο ελευθεριτεκτονισμος συνέχισε. Το 1930, μετά από τις ιδιαίτερες προσπάθειες, οικονομικές θυσίες από τα μέλη του και μια συμβολή από το ανώτατο Συμβούλιο του skotish rate, ο ελληνικος τεκτονισμος αποκτησε την μασονική αίθουσά του στην Αθήνα, με κυριοτητα κατα 80 τοις εκατό από το μεγάλο την μεγαλη Ανατολη και από 20 τοις εκατό από το ανώτατο Συμβούλιο. Έως τότε, η μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας ήταν μετονομασμένη "μεγάλη στοα της Ελλάδας." Εκείνες οι όμορφες εγκαταστάσεις ήταν επαρκείς για εκείνο τον χρόνο. Σχεδόν αμεσως, η πόλη του Πειραιά αποκτησε τη μασονική αίθουσά της ενώ τα και τα επαρχιακά οικήματα(στοες) εγκαθίσταντο βαθμιαία σε κατάλληλοτερα κτηρια.

Η δεκαετία του '30 τελειωνε, τα σύννεφα του πολέμου μαζευονταν στην Ευρώπη και όταν ο πόλεμος ηρθε και στην Ελλάδα, πολλοί ελληνες κτίστες πηραν μερος στην επική προσπάθεια στα βουνά Epirus, ενώ η στοες στις πόλεις βοηθούσαν από καθε άποψη , κυρίως με την αποστολή δεμάτων μάλλινου ιματισμού για να βοηθήσουν τα στρατεύματα να αντιμετωπίσουν τον σκληρο χειμωνα. Στου έθνους το τιμόνι εκεινο τον χρόνο, ήταν δύο κτίστες: Ο βασιλιάς και ο προθυπουργος. Η Ελλάδα πάλευε για την ανεξαρτησία της και την ελευθερία της. Έδωσε στον ελεύθερο κόσμο την πρώτη νίκη του. Το υπόλοιπο της Ευρώπης είχε πέσει ηδη στα ναζιστικά τμήματα και η Αγγλία αντιστεκονταν μόνη, σε μια πιθανή εισβολή στα βρετανικών νησιών. Η θριαμβευτική εξάμηνη προσπάθεια ενάντια στους ιταλούς εισβολείς εμελε να τελειωσει, και τελειωσε όταν εισέβαλαν τα γερμανικά τμήματα στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και τη Γιουγκοσλαβία. τα λίγα και γενναία στρατεύματα που αντιμετώπισαν το δεύτερο εισβολέα, πάλεψαν θαρραλέα ετσι ωστε όταν συνθηκολόγησαν τελικά, οι εισβολείς παρουσίασαν τα οπλα τους σε αυτους ως ενδηξη τιμης, ένα γεγονός που απο - όσο ξέρουμε - δεν έχει συμβεί ποτέ πριν... ή από τότε ποτε ξανα. Μέσα σε 21 ημέρες από την εισβολή τους, οι Γερμανοί έφθασαν στην Αθήνα και μια από τις πρώτες ενέργειές τους ήταν να πάνε στο τεκτονικο μεγαρο και να δημεύσουν ο,τιδήποτε αρχεία αφέθηκαν εκεί. Προξενησαν δε σοβαρή ζημία στο ιδιο το κτηριο. Ιδια ήταν η μοίρα των υπολοιπων μασονικων κτηριων σε όλη τη χώρα . Κατόπιν πηγαν στην κατοικία του τότε μεγάλου κυρίου, M.W. αδελφου Philotas Papageorgiou και τον σύνελλαβαν. Οδηγηθηκε στην φυλακή όπου κρατήθηκε κάτω από τους πολύ σκληρούς όρους, οι οποίοι προκάλεσαν αμετάκλητη ζημία στην υγεία του και οταν τελικα απελευθερωθηκε, περίπου επτά μήνες αργότερα, δεν αποκασταθηκε ποτέ και πέθανε το 1947.

Μετά από τον πόλεμο, το μεγάλο οίκημα της Ελλάδας ανελαβε την δύσκολη αλλα βασικη εργασία της αναδημιουργίας και της αποκατάστασης του και πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι οι ιδιαίτερη βοηθεια προήλθαν από τα οικήματα στο εξωτερικό. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει εδώ Brother Ρ. Caldwell που, εκείνο τον χρόνο ήταν αναπληρωτής πρόξενος στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ πρεσβεία στην Αθήνα, ο οποίος επηρέασε την ελληνική κυβέρνηση ωστε να ελευθερωσει τη μασονική αίθουσα από τις πολυάριθμες οικογένειες που την ειχαν καταλαβει και στον Brother Γ. Calwell, ανώτατο διοικητή της νότιας αρμοδιότητα(πτερυγας) του skotish rate των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίoς μετα απο αίτημα του Προέδρου των ΗΠΑ, Αδ. Harry Truman, διεύθυνε μια αντιπροσωπεία των αμερικανικών αδελφών, οι οποίοι αξιολόγησαν τις ζημίες και βοηθεισαν στην συλογη χρηματων πέρα από τον Ατλαντικό. Σύντομα, η μασονική αίθουσα της Αθήνας αποκαταστάθηκε στο προηγούμενο splendor της και ο αρμονικός ήχος gavels αντήχησε σε όλα τα δωμάτια οικημάτων. Η εντυπωσιακή εργασία φιλανθρωπίας ηταν πλεον παλι ο στοχος . Προεξέχουσες δραστηριότητες οπως είναι η υποστήριξη των σχολείων για εργαζομενους νεου και της "αντικαρκινικής sosiety" που δινουν καταφύγιο και ανακούφιση στα θύματα της ασθένειας.

Δεδομένου ότι ο τεκτονισμος γινόταν πιό προσιτός σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, η επικοινωνία με άλλες μασονικές στοες και για την αύξηση της ισυος και συσφυξη των σχεσεων ανταλασονταν επισκεψεις συχνότερα. Ένα αγγλόφωνο οίκημα "Parthenon" αριθ. 112 δημιουργήθηκε, το οποίο φρόντισε για τις μασονικές ανάγκες διάφορων ξένων επισκεπτών και κατοίκων σε αυτήν την χώρα. Μέχρι την πρόωρη δεκαετία του '60 είχε γίνει εμφανές ότι η μασονική αίθουσα της Αθήνας δεν ήταν επαρκής, μεταξύ των διάφορων λύσεων που προταθηκαν ηταν κατεδάφιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και της ανέγερσης νέων και πιό ευρύχωρων σε θέση που επιλέχτηκε. Αυτό προκάλεσε ιδιαίτερες δαπάνες, οι οποίες αναλήφθηκαν από τα μέλη και τον Μάιο του 1965 η κατεδάφιση άρχισε. Μέχρι τον Απρίλιο του 1967, το νέο και θαυμάσιο κτήριο ήταν έτοιμο και στέγασε την Αθήνα στοα πάλι.

Τρία πιό ξένα γλωσσικά οικήματα ήταν στην πόλη της Αθήνας, "απόλλωνας" αριθ. 98 στα γερμανικά, παράδοση Francaise "αριθ." Λα. 125 στα γαλλικά, και "το Giuseppe Garibaldi" No.130 στα ιταλικά.

o τεκτονισμος στην Αθήνα, Πειραιά και στις επαρχίες συνεχίστηκαν, οι στοες άκμαζαν και ο αριθμός αδελφών αύξανωνταν σταθερά. Μεταξύ των νέων στοων που δημιουργήθηκαν, υπήρξε μια στην ιστορική πόλη Elefsis, μια αλλη σε Corinth, το οποίο συναντάτε προς το παρόν στην Αθήνα και μια άλλη στο προάστιο Glyfada, χαρακτηρίζοντας κατά συνέπεια την έννοια διοικητικής αποκέντρωσης της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας.

οι στοες στην Κύπρο που είναι κάτω από το Μεγαλη στοα της Ελλάδας, έχουν γίνει τώρα οκτώ, με τη δημιουργία "του Φοίνικας" αριθ. 136, Εν τω μεταξύ, στα μεσα της δεκαετία του '80, σε μια από τις συνταγματικές γενικές αναθεωρησεις, η μεγαλη στοα της Ελλάδας έγινε A.F. και Α.Μ, που ετσι ευθυγραμμίστηκε με το επικρατούν δόγμα του παγκόσμιου τεκτονισμου.

το καταπληκτικο μεγαλωμα της δεκαετίας του '80 συνέπεσε με μια λυπηρή πράξη από μια ομάδα μερικών φανατικών μελών που στόχευαν στις υψηλές θέσεις αλλά δεν ειχαν καταφερει να εκλεγουν σε αυτες. Ετσι, το σχίσμα ήταν γεγονός. Εκείνη η ομάδα έσπασε σύντομα σε τέσσερις άλλες ομάδες. Εντούτοις, η επίδραση στη Μεγ.στοα ήταν ελάχιστη,αποδειξη ότι η τελευταια έχει δοκιμάσει μια πρωτοφανή αύξηση μελων, ενώ ο αριθμός παγκόσμιος μεγάλων στοων που ηταν σε ομόνοια με την Μεγ. στοα της ελλαδος έιχε αυξηθεί αρκετά.
Το 1993, το york rate, υπό την αιγίδα της μεγ. στοας της Ελλάδας δημιουργήθηκε και τα αποτελέσματά του από άποψη ουσίας και της αύξησης ήταν θεαματικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 21 R.A. κεφάλαια (chapters) ομαδες στην Ελλάδα.

Η μεγαλη στοα της Ελλάδας, αριθμεί τώρα με την ιδιότητα μέλους περισσότερους από 8.000 τεκτονες πραγμα που αυξάνει και υπερβαίνει την κανονική φθορά και καλύπτει όλη την χώρα.

Τα φιλανθρωπικά επιτεύγματά της είναι πράγματι εντυπωσιακά.

Τα μέλη της και η ηγεσία της έχουν ανακουφίσει θύματα σεισμων και πλημμυρών, έχουν επανεξοπλίσει τα κτυπημένα απο το σεισμο νοσοκομεία, έχουν δώρισει ένα όχημα δωρεάς αίματος και δύο φορές το χρόνο δίνουν αίμα σε ένα νοσοκομείο των παιδιών, για τα παιδιά που υποφέρουν. Υποτροφίες χορηγούνται τακτικά στους σπουδαστές , ένα όχημα δόθηκε στο ίδρυμα κατα του καρκίνου της Κύπρου και διάφοροι αδελφοί συνατουνται στον κατάλογο εθελοντικών δοτών ανθρώπινων οργάνων.

Ο ελληνικός τεκτονισμος έχει αφησει το σημάδι του στην παγκόσμια τέχνη και περασε επιτυχώς το τεστ του παγκοσμιου μεγαλείου (grateness).

μεταφρασα οσο καλητερα μπορουσα απο to πρωτοτηπο της philalithes και με την βοηθεια του μεταφραστικου της οτεnετ

philalithes ειναι η αρχαιοτερη ερυευνητικη στοα στον κοσμο...


ολα εγιναν χωρις την αδεια κανενος αλλα ως προσφορα στο τοπικ και στην κουβεντα και ως συνησφορα στην αληθεια


love for what is comming and forgivness for the past...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2003, 22:17:25  Εμφάνιση Προφίλ
Ευχαριστούμε για την πολύ καλή σου προσπάθεια ενημέρωσης drumx13

"Τάδε έφη Avallon"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 00:23:00  Εμφάνιση Προφίλ
Avallon Χρόνια Καλά και δημιουργικά γεμάτα υγεία και ευτυχία.

DRUMX13 Απλά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για τον κόπο σου και την συνεισφορά σου .


O Αναζητών
ApostolosΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 08:27:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN
Ευχαριστούμε για την καλή σου προσπάθεια προπαγάνδας drumx13 !!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 08:33:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN
quote:
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει εδώ Brother Ρ. Caldwell που, εκείνο τον χρόνο ήταν αναπληρωτής πρόξενος στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ πρεσβεία στην Αθήνα, ο οποίος επηρέασε την ελληνική κυβέρνηση ωστε να ελευθερωσει τη μασονική αίθουσα από τις πολυάριθμες οικογένειες που την ειχαν καταλαβει και στον Brother Γ. Calwell, ανώτατο διοικητή της νότιας αρμοδιότητα(πτερυγας) του skotish rate των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίoς μετα απο αίτημα του Προέδρου των ΗΠΑ, Αδ. Harry Truman, διεύθυνε μια αντιπροσωπεία των αμερικανικών αδελφών, οι οποίοι αξιολόγησαν τις ζημίες και βοηθεισαν στην συλογη χρηματων πέρα από τον Ατλαντικό. Σύντομα, η μασονική αίθουσα της Αθήνας αποκαταστάθηκε στο προηγούμενο splendor της και ο αρμονικός ήχος gavels αντήχησε σε όλα τα δωμάτια οικημάτων. Η εντυπωσιακή εργασία φιλανθρωπίας ηταν πλεον παλι ο στοχος . Προεξέχουσες δραστηριότητες οπως είναι η υποστήριξη των σχολείων για εργαζομενους νεου και της "αντικαρκινικής sosiety" που δινουν καταφύγιο και ανακούφιση στα θύματα της ασθένειας.


είναι γνωστό σε όλους το ενδιαφέρον των Αμερικανών πολιτικών (ο Τruman με το γνωστό δόγμα του) να φωτίσουν (και να απελευθερώσουν ?) τον κόσμο...
Ξετύλίγεται(τε?) το κουβάρι ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 09:18:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Την καλημέρα μου σε όλους...
Φίλε μου ΕοΝ, να ΓΙΑΤΙ επιμένω στην ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Τι οφελεί να μένουμε στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ και να ΜΗΝ μείνουμε στα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ όπως άλλωστε ΑΡΜΟΖΕΙ στο Τεκτονισμό;;;
'Εκανα τόσο κόπο για να παραθέσω την ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ που ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αντιλαμβάνομαι απο την Τεκτονική Μύηση και θα περίμενα απο έναν ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ όπως εσένα να μιλούσαμε ΓΙ'ΑΥΤΑ...
Αντ'αυτού ΜΟΝΟ για την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ εικόνα μιλάς και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να καταλήγης σε κάποιο συμπέρσμα...

Να γίατί καλέ μου ΑvatarGr, θεώρησα το θέμα απο ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ...
Γιατί ΓΝΩΡΙΖΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ που θα καταλήξει!!! Και αυτό γιατί πάλι ξαναλέω, ο ΕοΝ δεν έχει εδώ άδικο...

'Ολοι αυτοί που έχουν εισχωρίσει στο τεκτονισμό (πολύ καλή η παράθεση του φίλου Drumx13, αλλά υπάρχουν ΚΑΙ ΑΛΛΑ θέματα με δολοπλοκίες και ίντριγκες για την θέση του "πρώτου" και "καλύτερου") που το ΜΟΝΟ που τους ενδιαφέρει (τους περισσότερους) είναι ο ΤΙΤΛΟΣ και η ΚΑΡΕΚΛΑ, κάτι που έχει να κάνει με τα πολιτικά πρόσωπα που είχα αναφέρει και που ενόχλησε και πάλι τον ΑvatarGr...
Η ΙΔΙΑ εικόνα και στη πολιτική, η ΙΔΙΑ εικόνα και στην εκκλησία κλπ κλπ.

Θα εκτιμούσα απο εσένα φίλε ΕοΝ ως ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ που είσαι, να έκανες τον κόπο για να τοποθετηθής στο θέμα ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΑ και ας αφήσουμε τα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ γεγονότα για τους "ιστορικούς"...
Εγώ τουλάχιστον, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ δεν είμαι...

Την καλημέρα μου και πάλι...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 09:58:20  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

είναι γνωστό σε όλους το ενδιαφέρον των Αμερικανών πολιτικών (ο Τruman με το γνωστό δόγμα του) να φωτίσουν (και να απελευθερώσουν ?) τον κόσμο...
Ξετύλίγεται(τε?) το κουβάρι ...

Kαλά ρε συ ΕΟΝ από όλα αυτά που έγραψε ο drumx13 αυτό κατάλαβες?

Χέστους γαμωτο του Αμερικάνους και ξεκόλλααααα! Τώωωωρα πριν σου μείνει κανένα κουσούρι... Τι δόγμα Τρούμαν, τι δόγμα Μονρώ οι Αμερικάνοι καθώς και τα συμφέροντά τους είναι πάντα ίδια απλά εκφράζονται διαφορετικά σε άλλες εποχές...


"Τάδε έφη Avallon"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 13:24:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN
Περίεργο...
Υποτίθεται οτι δεν επιτρέπεται να βγαίνουν προς τα έξω αυτά που λέγονται στις στοές ...τώρα πως εσύ Κέλσο γνωρίζεις τα εσώτερα μυστήρια του Τεκτονισμού χωρίς να είσαι Τέκτονας (ή είσαι? αν είσαι τότε αλλάζει...) μου προκαλεί εντύπωση.
Αν τα διάβασες ή σου τα είπανε τότε πέφτεις στο σφάλμα για το οποίο με παρατήρησες πιο πάνω...Αναμασάς απόψεις αλλων και όχι δικά σου βιώματα.
Σε παρακαλώ πρέπει να διελευκάνεις το τοπίο ...είσαι Τέκτονας ή δεν είσαι ? Ας μάθω αυτό και μετά τα συζητάμε...

avallon απλά μου κάνει εντύπωση το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον ελληνικό Τεκτονισμό ...και μάλιστα το ενδιαφέρον ενός προέδρου των Αμερικανών. Παραδέξου το ...δεν είναι λιγουλάκι περίεργο ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sofia7
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 15:30:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sofia7
Καλημέρα σε όλους,

Χαίρομαι που σας βρίσκω όλους εδώ ...επί των επάλξεων!!
Πέντε μέρες έλειψα και γεμίσατε 3 σελίδες, άρα το θέμα καλά κρατεί, παρόλες τις αντιπαραθέσεις που απο ότι αντιλαμβάνομαι καλό κάνουν και γνώση φέρνουν.
Πολύ ενδιαφέροντα τα ιστορικά στοιχεία περί Τεκτονισμού αλλά δεν θα βρούμε απαντήσεις εκεί. Βεβαίως είναι μία καλή αρχή για να εισχωρήσουμε στο θέμα απο μία Πύλη.
Προσωπικά και Υποκειμενικά δεν θα σταθώ στην Ιστορία αλλά στην Φιλοσοφία, στα Σύμβολα και στις Αλληγορίες.
Αν ανατρέξουμε στις Θρησκείες όλων των λαών ανεξαιρέτως θα δούμε ότι όλες χρησιμοποίησαν και φιλοσοφία και σύμβολα και αλληγορίες.
Τα σύμβολα χρησιμοποιήθηκαν αρχικά ως αρχέτυπα, ως σημείο αναφοράς αλλά και σαν γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών λαών. Στον κάθε ένα απο μας λειτουργούν διαφορετικά. Στον Τεκτονισμό λειτουργούν ως σημεία του δρόμου και είναι ελεύθερος ο αποσυμβολισμός απο τον κάθε ένα, σύμφωνα με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του. Δείχνουν τους Νόμους της Φύσης και του Σύμπαντος.
Οι αλληγορίες χρησιμοποιήθηκαν για να δείξουν τρόπους συμπεριφοράς και επικοινωνίας. Αλληγορίες είναι και οι μύθοι ο αποσυμβολισμός των οποίων συνήθως μας δείχνει ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία της ύπαρξής μας.

Απάντηση στην ερώτηση του φίλου Ράμογλου αλλά και συμπλήρωμα στα λεγόμενα του φίλου Κέλσου:

Ο κόρυμβος στην Τεκτονική στοά συμβολίζει τους απανταχού Τέκτονες (μία ερμηνεία του)
Καταλήγει πάνω απο τις δύο στήλες σχηματίζοντας έναν νοητό μαγνήτη!
Αν δεχτούμε ότι οι δύο στήλες συμβολίζουν τον Παγκόσμιο Νόμο της Έλξης και της Άπωσης, τότε φίλε μου πως να μην ...τρελαίνεται η πυξίδα;

Είναι πολύ εύκολο να συνεχίσουμε το θέμα σε αυτό το πνεύμα ανταλλαγής γνώσεων αν αυτό είναι το ζητούμενο :)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 17:30:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Την καλησπέρα μου στους καλούς φίλους...
Χαίρομαι που βλέπω ΚΑΙ την Σοφία ΕΠΤΑ φορές να συμμετέχει στη δαιδαλόδη κουβέντα μας...
Την αποκαλώ ΔΑΙΔΑΛΟΔΗ για να καταδείξω ΠΟΙΑ είναι η διαεργασία του ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ή ακόμα καλύτερα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ του Ανθρώπου!!

Ενας ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ που ΑΝ δεν κατέχεις τον ΜΙΤΟ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ όπως τόσο ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ μας αποκαλύπτει ο μυθοπλόκος για τον Ηλιακό 'Ηρωα ΘΗΣΕΑ, είναι το πλέον βέβαιο ότι ο κάτοικος του Λαβυρίνθου, ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ θα σε ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ...

Να μια ΑΚΟΜΑ προσπάθεια ερμηνεία του ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΜΒΟΣ!!!!
Μια ερμηνεία ΕΞΩΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, μιας και καλέ μου φίλε ΕοΝ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΚΤΩΝ, τουλάχιστον με τη ιδιότητα αυτή που ΕΣΥ γνωρίζεις...

ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΑ

Ειληκρινά ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ να μιλήσω και να αναφερθώ ΚΑΘΟΛΟΥ στο θέμα του Τεκτονισμού. Αυτό άλλωστε φαίνεται και απο τις 6 πρώτες σελίδες (αν ΔΕΝ κάνω λάθος)...
'Ομως όταν είδα ότι ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ως Μυστικό Μυητικό Τάγμα, βάλεται λές και δεν ξέρω εγώ τι θα μπορούσε να ήταν, θεώρησα ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ, να παραθέσω την προσωπική μου και άρα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ οπτική που έχω επι του θέματος...

Απο την απάντησή σου λοιπόν, ΚΑΤΑΛΑΒΑ (χωρίς να σημαίνει ότι δε μπορεί να κάνω λάθος) ότι μάλλον σε "βραχυκύκλωσε" αυτό και ειληκρινά σου λέω, ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ, μπορεί ΚΑΙ ΕΓΩ να "βραχυκύκλωνα"...

Υπάρχουν (φαντάζομαι) Τέκτονες που μπορούν να "πούν" ΑΝ είμαι ή ΟΧΙ Τέκτων....
Τέκτων υπο τη ΜΟΡΦΗ που όλοι γνωρίζουμε ΜΕΣΑ απο κάποια Στοά, ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ "κάπου"... Ναί υπό αυτή την ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΚΤΩΝ...

'Ομως είμαι Τέκτων υπό τη μορφή που δίδαξε ο Μεγάλος μου Δάσκαλος, που ΚΑΙ Εκείνος ήταν "Ο Υιός Του Τέκτονος"...
Τον ΛΟΓΟ Του ακολουθώ και πρόσπαθώ να τηρώ!!!
Κατα τη ΙΔΙΑ ΜΟΡΦΗ είμαι ΚΑΙ Ροδόσταυρος, ΚΑΙ Ερμητιστής, ΚΑΙ Αλχυμιστής, ΚΑΙ Θεοσοφιστής, ΚΑΙ Καμπαλιστής, ΚΑΙ... ΚΑΙ... ΚΑΙ... ΚΑΙ...

ΝΑΙ,
είμαι Εσωτεριστής!!!

Αυτό σε σένα ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να σου το έχω ΗΔΗ απαντήσει μέσα απο τα τόσα μηνύμτα που έχουμε ανταλλάξει....

Αναρωτιέμαι λοιπόν ΦΩΝΑΧΤΑ, γιατί βάζεις τους Ανθρώπους σε ΚΑΛΟΥΠΙΑ, σε ΚΑΣΤΕΣ, σε ΣΕΚΤΕΣ κλπ κλπ κλπ
Δεν χαίρεσαι να ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;;;
Δεν χαίρεσαι να ΕΡΕΥΝΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ;;;
Πόσο ρόλο παίζει το ΑΝ είναι ΤΕΚΤΟΝ και τα βλέπει υπο του Τεκτονικού πρίσματος, ΑΝ είναι ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΣ και τα βλέπει υπο του Ροδοσταυρικού πρίσματος κλπ κλπ κλπ...

quote:
Αν τα διάβασες ή σου τα είπανε τότε πέφτεις στο σφάλμα για το οποίο με παρατήρησες πιο πάνω...Αναμασάς απόψεις αλλων και όχι δικά σου βιώματα.

Το πιστεύεις αυτό που με ρωτάς;;;
Πραγματικά ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι ΑΝΑΜΑΣΑΩ λόγια άλλων;;;
Τα ΜΟΝΑ λόγια "άλλων" που χρησημοποίησα στην μεταξύ μας συζήτηση, είναι τα ΛΟΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ, του Μεγάλου Ραβί, επάνω στα οποία έκανα ΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σχόλια...
Μην πετάς λοιπόν τέτοιου είδους "πυροτεχνήματα", σε εκθέτουν υπερβολικά....

Τα ιστορικά δε στοιχεία ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ (και πώς να είναι ΑΦΟΥ ΔΕΝ είμαι Τέκτων), αλλά απο τα διάφορα βιβλία που έχω κατα καιρούς μελετήσει, αλλά αυτά λίγο με ενδιαφέρουν, γι'αυτό και με "επέπληξε" ο καλός μου φίλος ΑvatarGr, λέγοντάς μου να μιλήσουμε ΙΣΤΟΡΙΚΑ, πράγμα που με αφήνει παγερά αδιάφορο, το είπα εξάλλου πολλές φορές...

Ειληκρινά με μπερδεύεις ΚΑΙ δεν μου απαντάς...
Υπεκφεύγεις φίλε μου...

Ελπίζω να σου έλυσα την απορία και να συζητήσουμε ΤΩΡΑ, επι της ΟΥΣΙΑΣ των ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ...

Πάντα Φίλος και Εραστής της Σοφίας
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

buda36gr
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
149 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 17:37:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους buda36gr  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος buda36gr
Μια δευτερη ερμηνεια,πανω στην αρχικη του εννοια:ως γνωστο,κορυμβος ονομαζεται η κινηση του ηλιου καθως και ολου του ηλιακου συστηματος..Καθως ο τεκτ.κορυμβος κλεινει πανω απ τις στηλες(και γιατι οχι,ΜΠΡΟΣΤΑ στην ανατολη),ισως σημαινει πωσ οτι τωρα ειναι εκδηλωμενο,τεινει και ΘΑ επιστρεψει στην πηγη του...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mara
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 18:48:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mara  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Mara
Καλησπερα και ξανα απο δω...

Ειχα αναφερθει πιο πανω (σε καποια απο τις τοσες σελιδες του τοπικ αυτου) οτι δεν μαθαινει κανεις μονο διαβαζωντας στοιχεια για τον τεκτονισμο αλλα παρατηρωντας και τις αντιδρασεις των οσων αντιπαραθετουν την γνωμη τους.

Ενα θεμα που τα εχει ολα, ιστορικα στοιχεια, μεταφυσικα στοιχεια, χιουμορ, διαφωνιες αποψεων και πανω απο ολα αυτα - προβληματισμο..!!

Εον με εχεις προβλιματισει παντελως!!

quote:
Αν τα διάβασες ή σου τα είπανε τότε πέφτεις στο σφάλμα για το οποίο με παρατήρησες πιο πάνω...Αναμασάς απόψεις αλλων και όχι δικά σου βιώματα.

Οταν εγω αναρωτηθηκα ομως αν η αρνητικη θεση που εχεις για τον τεκτονισμο ειναι βαση δικων σου βιωματων και διαθεσεις να μελετησεις τον τεκτονισμο εκ των εσω μου απαντησες :

quote:
Ουδέποτε θέλησα, να διανοηθώ κάν, κάτι τέτοιο ...
Αλλωστε απο μικρός ήξερα οτι σε στοές μόνο τα ποντίκια πάνε και όσοι θέλουν να κρυφτούν ...εγώ είμαι παιδί του ήλιου και του βουνού.

Υπαρχει καποια αντιφαση ή μονο εγω την βλεπω??

Παρακατω...

quote:
Ευχαριστούμε για την καλή σου προσπάθεια προπαγάνδας drumx13 !!!

Οποιος παραθετει στοιχεια υπερ προπαγανδιζει...οποιος παραθετει στοιχεια κατα...αχμμμμ τι ακριβως κανει??
(εχω μια μικρη υποψια οτι θα μεινω με την απορια )

Αρκετα ομως με αυτου του ειδος τον διαλογο... Ας μεινω λιγο στο ιστορικη αναδρομη του τεκτονισμου ...

Η αρχαιοτερη ιστορικη πηγη περι Τεκτονισμου ειναι το Χειρογραφο Ρεγκιους που αναγεται στα 1390 μ.Χ. Δημοσιευτηκε το 1844 απο τον Χαλλιγουελ με τιτλο " Η αρχικη ιστοριατου Ελευθεροτεκτονισμου εν Αγγλια". Το χειρογραγο Regius αποτελει τμημα της Βρετανικης Βιβλιοθηκης την οποια προσεφερε στο Βρεταννικο Μουσειο ο Βασιλευς Γεωργιος Β'. Το χειρογραφο regius περιλαμβανει, περαν των αλλων, και 15 αρθρα των Συνταγματικων που καθοριζουν τα της Τεκτονικης. Αυτο ομως που εχει ενδιαφερον ειναι η αναφορα περι της ιδρυσεως του Τεκτονισμου:

"Η συντεχνια εμφανιστηκε στην Αγγλια κατα τους χρονους του Κλαου Βασιλια Αθελσταν. Ο καλος αυτος ηγεμονας αγαπησε πολυ αυτην την συντεχνια και σκεφτηκε να την ενισχυσει. Εστειλε λοιπον και προσκαλεσε ολους τους οικοδομους για να τους συμβουλεψει να διορθωσουν τις ελλειψεις τους και επετρεψε την συγκροτηση συνελευσης αποτελουμενης απο διαφορους λορδους, δουκες, κομητες, βαρωνους, και ιπποτες και πολλους αλλους. Εκει ολοι συγκεντρωθηκαν για να καταστρωσουν νομους για την συντεχνια των οικοδομων. Εκει σκεφτηκαν με την σοφια τους πως θα κυβερναται αυτη η συντεχνια και ετσι κατεστρωσαν 15 αρθρα...."

And I keep on wondering....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mara
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 18:56:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mara  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Mara
Γλυκε μου φιλε ramoglou ρωτας

quote:
Θα ήθελα εδώ να θέσω και ένα ερώτημα για να πάμε ποιο κάτω την αναζήτηση μας.
Κόρυμβος
Τι είναι ;
Γιατί αν βάλουμε μια πυξίδα στο σημείο που αυτός κλείνει αυτή χάνει τον προσανατολισμό της ;
Περικλείει ενέργεια ; Και αν ναι από που αυτή δημιουργείτε ;

Και απαντηση βαση λογικης (αααααχ!!!)
Οι εργασιες που γινονται στις στοες, ειναι βασισμενες στα αρχαια μυστηρια...ο στατικος ηλεκτρισμος αποτελουσε ενα απο ατα μυστικα των αρχαιων μυστηριων (πχ κατασκευη των τελετουργικων ραβδων η της κιβωτου της Διαθηκης)...αχμμμμ θα μπορουσε να συνδιαστει ολο αυτο λοιπον και να απαντησουμε στο γιατι η πυξιδα χανει τον προσανατολισμο της

And I keep on wondering....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

drumx13
Πλήρες Μέλος

Greece
1049 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 20:05:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους drumx13
συμπληρωνω... κατα το 1986 παλι η μεγαλη στοα της Ελλαδος κατηγορηθηκε για αναμηξη στα πολιτικα πραγματα της χωρας...
και εκεινο τον καιρο τα στοιχεια οδηγησαν στο να αρθει η αναγνωριση απο την Μεγ.στοα της Αγγλιας προς την Μεγ. στοα της Ελλαδος και να δωθει σε μια νεα μικροτερη στοα την Εθνικη μεγαλη στοα της Ελλαδος..στην πορεια τα πραγματα ξαναεφτιαξαν( η κατηγοριες αποσυρθηκαν) για την Μεγαλη στοα της Ελλαδος παρολα αυτα δεν αρθηκε η αναγνωριση προς την Εθνικη μεγαλη στοα της Ελλαδος εξ οσον γνωριζω...
http://www.nglgreece.org/english/default.asp
σημερα λειτουργουν και η δυο στοες στην Ελλαδα παλι εξ οσον γνωριζω και δεν εχουν αντιπαλοτητα η ανταγωνισμο μεταξυ τους...
μαζι με το γαλικο μικτο ταγμα human droit και τους ροδοσταυρους ειναι αυτο που θα λεγαμε Τεκτονισμος στην Ελλαδα....
καμια προπαγανδα φιλε ΕΟΝ ...
αν δεις τα τοπικ που εχω ανακατευθει εχουν να κανουν κυριως με την ιστορια και με το καλο και το κακο ...πες το hobby..λοιπον το οτι ψαχνω την ιστορια....
και μια ερωτηση προς ολους...υπαρχει η υποψια ευνοιοκρατιας στις στοες και εκτος αυτων ...
απλουστερα οπως λεει ο λαος οι μασωνοι αλληλοβοηθουνται και καταλαμβανουν θεσεις που δεν αντιστοιχοθν στα προσοντα τους...
ειναι κατι που λεγετε παρα πολυ και συζητιετε κατα κορον στα στρωματα εκεινα της κοινωνιας μας που θα τα λεγαμε λαουτζικος μικροαστοι και λοιπα...
...οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια ή ειναι μονο καπνος?
δεν θελω να τα τσουγκρισω ή να προσβαλω κανενα θελω μια απαντηση διοτι και εγω προερχομε απο οικογενια μικροαστων και εγω μεγαλωσα με αυτην την υποψια και θα ηθελα την γνωμη σας ή μια σαφη απαντηση...
τα λεμε...


love for what is comming and forgivness for the past...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 20:12:33  Εμφάνιση Προφίλ
Kαλησπέρα φίλοι μου,
Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους έσπευσαν να μου στείλουν ευχές για τα γενέθλιά μου, να'στε και εσείς όλοι καλά

quote:
avallon απλά μου κάνει εντύπωση το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον ελληνικό Τεκτονισμό ...και μάλιστα το ενδιαφέρον ενός προέδρου των Αμερικανών. Παραδέξου το ...δεν είναι λιγουλάκι περίεργο ?

Φίλε ΕΟΝ δε μου κάνει εντύπωση γιατί γενικώς οι Αμερικάνοι ενδιαφέρονται για τον Τεκτονισμό είτε είναι ο Ελληνικός είτε ο Ιταλικός είτε ο Αιγυπτιακός. Αυτό θα πρέπει να σου λέει κάτι...

Ο Τεκτονισμός προήλθε από τις εργατικές Συντεχνίες των οικοδόμων και γιάυτό χρησιμοποιήθηκε για ονομασία η λέξη «Τέκτων» που σημαίνει «Κτίστης».
Αυτό βέβαια είναι καθαρά συμβολικό γιατί σιγά σιγά μέσα στις Συντεχνίες αναπτύχθηκε (κτίσθηκε) η φιλοσοφία και η μύηση στον αποκρυφισμό.

Το τι επιτελεί με το έργο του ο Τεκτονισμός το βλέπουμε στα αρχαία μυστήρια και όπου αλλού αναπτύχθηκαν Φιλοσοφικά Μυστηριακά κέντρα.

Ο Πλάτωνας λέέι στον Φαίδωνα «Μυηθέντες εις τα Μυστήρια τα οποία αρμόζει να καλέσωμε τα Θεότερα, πάντων απηλλάγημεν, των κακών τα οποία μοιραίως μας ανέμενων εις ένα μελλοντικόν βίον. Ομοίως και εν συνεχεία προς την Θείαν ταύτην μύησην, κατέστημεν θεαταί εξόχων οραμάτων , οντοτήτων και πνευματικών, περιβαλλομένων υπό ανεσπέρου φωτός ελευθερούμενοι από το μνήμα τούτο το οποίον τώρα καλούμεν σώμα και που το περιφέρομεν μαζί μας δεσμευμένοι καθώς το όστρακον»

Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι λοιπόν κληρονόμος και συνεχιστής των αρχαίων Μυστηρίων. Δημιουργός δε των Μυστηρίων είναι ο ΟΡΘΟΣ ΛΟΓΟΣ. Ένα από τα στοιχεία που το συνδέουν με τα Ελευσίνια μυστήρια είναι το ότι χρησιμοποιείτε δέρμα λευκού αμνού για την κατασκευή του περιζώματος όπως χρησιμοποιούσαν πριν από χρόνια οι πρόγονοί μας. Οσο για την «ουσία» του περιζώματος θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη σελίδα αλλά δεν είναι της παρούσης.

Την καταγωγή του Ε.Τ. διεκδικούν 4 σχολές: Η Αυθεντική, η Ανθρωπολογική, η Μυστικιστική και η Αποκρυφιστική.


"Τάδε έφη Avallon"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

onoma
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
66 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2003, 23:55:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους onoma
Αφού διάβασα όσα έχουν γραφεί μέχρι τώρα, θα γράψω τα παρακάτω που είναι μια περίληψη της έρευνας που έκανα πάνω στο θέμα. Εμπεριέχει προσωπική κρίση η οποία στηρίζεται τόσο σε περιεχόμενα ιστοσελίδων από στοές και σελίδων κατά του τεκτονισμού όσο και από μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν τέκτονες και αποφάσισαν να φύγουν από στοές τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό.

Ο τεκτονισμός (και αρχίζω να πιστεύω και τα περισσότερα «φιλοσοφικά» κινήματα) είναι , είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι , ένας οικονομικός οργανισμός που στηρίζεται στην «λαγνεία» κάποιων ανθρώπων για τις "απόκρυφες" επιστήμες και την "απόλυτη" αλήθεια. Στην πραγματικότητα δεν διδάσκεται τίποτα περισσότερο από τα οποιαδήποτε φιλοσοφικά βιβλία που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο. Οι τελετές που γίνονται δεν έχουν κανένα νόημα παρά να δώσουν στα μέλη την αίσθηση ότι είναι μέτοχοι μιας διαφορετικής και ανώτερης κάστας ανθρώπων.

Οι δωρεές που κάνουν το 99% των στοών προέρχεται από τα μέλη και πηγαίνουν σε ιδρύματα που τα δημιουργούν οι ίδιες.

Ενώ τα περισσότερα μέλη που ασχολούνται με τα γραφειοκρατικά θέματα των στοών είναι αιρετά , αυτός που ασχολείται με τα οικονομικά θέματα δεν είναι αιρετός αλλά τοποθετείται βάση κάποιων κριτηρίων .

Οι ίδιες οι στοές αποτελούν μέσω πίεσης σε όλο τον κόσμο για τις κυβερνήσεις...

Πριν βιαστείτε να κρίνετε τα παραπάνω διαβάστε τα , και βγάλτε ένα συμπέρασμα, χρησιμοποιώντας και αυτά που εσείς ξέρετε . Μη βιασθείτε να απορρίψετε κάτι γρήγορα γιατί θα εκτεθείτε

Πραγματικά είχα όλη την καλή διάθεση να ψάξω και να δω ότι ο τεκτονισμός είναι αυτό που εκφράζετε σε αυτό το topic.Δυστυχώς ή και ευτυχώς αυτά που ανακάλυψα είναι μάλλον μακριά από αυτά που εσείς πιστεύετε ότι είναι ο τεκτονισμός.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2003, 00:13:39  Εμφάνιση Προφίλ
Η τελετή της περιβολής του τέκτονος με το περίζωμα έχει το αρχέτυπον της στους αρχαιοτάτους χρόνους .
Η χρησιμοποίηση του περιζώματος ή κάτι άλλου αναλόγου προς αυτό, ως μυστικού συμβόλου , ήτο κοινό σε όλα τα έθνη της γης από των αρχαιοτατων χρόνων.
Στα μυστήρια του Μύθρα στην Περσία ο υποψήφιος περιεβάλετο λευκό περίζωμα.
Στα Αιγυπτιακά μυστήρια, στα Ινδικά, στα Αιθιοπικά, επίσης χρησιμοποιούσαν περιζώματα.
Ο περιηγητής Kaempfer αναφέρει ότι οι Ιάπωνες σε ορισμένες μυστηριακές τους μυήσεις δίνουν στους υποψηφίους λευκό περίζωμα δεμένο πέριξ των νεφρών με ζώνη ή ταινία.
Κατά τα άλλα το περίζωμα στον τεκτονισμό σημαίνει και τη μεταβολή του ατόμου το οποίο μπαίνοντας στον τεκτονισμό μεταβάλει προορισμό και ιδιότητα και καθίστατε άλλος άνθρωπος , μύστης.


O Αναζητών
ApostolosΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2003, 08:49:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Την καλημέρα μου σε όλους τους καλούς φίλους...

Φίλε, ΟΝΟΜΑ...
Θα "σχολιάσω" ΑΝ μου επιτρέπεις τα γραφώμενά σου και θα εκτιμούσα την όποια τυχόν δυνατή απάντηση σε όσα θα αναφέρω και θα σε ρωτήσω.

Λές καταρχήν:

quote:
Εμπεριέχει προσωπική κρίση η οποία στηρίζεται τόσο σε περιεχόμενα ιστοσελίδων από στοές και σελίδων κατά του τεκτονισμού όσο και από μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν τέκτονες και αποφάσισαν να φύγουν από στοές τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό.

Πόσο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ είναι λοιπόν αυτή η "προσωπική σου κρίση" ΟΤΑΝ:
Α) Στηρίζεται όπως εσύ μας λές: "σε περιεχόμενα ιστοσελίδων από στοές και σελίδων κατά του τεκτονισμού".
Πόσο δηλαδή τα στοιχεία που ερεύνησες (κάτι που δεν το αμφισβητώ), είναι ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ;;;;
Β) Στηρίζεται όπως συνεχίζεις να λές: "σε μαρτυρίες ανθρώπων πού ήταν τέκτονες και αποφάσισαν να φύγουν από στοές".
Πόσο λοιπόν ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ μπορεί να είναι οι ΕΠΙΟΡΚΟΙ;;;; Γιατί περί αυτού πρόκειτε, περί ΕΠΙΟΡΚΩΝ που σίγουρα για δικούς τους λόγους αποφάσισαν να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ την Τεκτονική τους ιδιότητα, πράγμα που είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ, αλλά που δεν είναι ΤΙΜΙΟ & ΗΘΙΚΟ το να αποκαλύπτουν όσα ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΤΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΥΗΣΗΣ.

Να υπενθυμίσω ή να κάνω γνωστό σε όσους τυχαίνει να ΜΗΝ το γνωρίζουν, ότι στην Μεγάλη Μυητική Σχολή των Αιγυπτιακών Μυστηρίων που ακούγεται στο όνομα ΚΡΑΤΑ ΡΕΠΟΑ, όταν ο υποψήφιος για να μυηθεί πήγαινε για "άγνωστο" διάστημα να ζήσει ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ, είχε αποθέσει τη ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΥΗΤΩΝ ΤΟΥ!!!!!!!
Και με το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ που τυχόν έκανε, η κατάληξή του ήταν στα σαγόνια των κροκοδείλων!!!!

Περιττό να πώ ότι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δε νοήτω τότε να ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Η ποινή ήταν ΘΑΝΑΤΟΣ.
Απο εκεί κρατά (κατα τη προσωπική μου άποψη ΠΑΝΤΑ) και το (ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟ) Τεκτονικό τυπικό που έγινε γνωστό με τον λάθος τρόπο, ότι ΑΝ φυγεις θα πεθάνεις!!!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, ΠΟΣΟ ΦΕΡΕΓΓΥΟΙ μπορεί να είναι οι ΕΠΙΟΡΚΟΙ που βγαίνουν και λένε τα ΟΣΑ λένε;;;
Αλλά και ΠΟΣΟ μπορούν πραγματικά να ξέρουν οι των χαμηλοτέρων βαθμών, το "μυστικό" της μύησης των μεγαλυτέρων;;;

Αλήθεια φίλε μου, ΠΟΣΟ προσωπική είναι η κρίση σου;;;
Είσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ανικειμενικός;;;;
Απο τη δική μου οπτική, κατηγορηματικά ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, απλά γιατί δεν έκανες κάν το κόπο να κοιτάξεις τις ιστοσελίδες και τα βιβλία που είναι υπέρ του τεκτονικού ιδεώδους.

Στη συνέχεια μας λές πώς:

quote:
Ο τεκτονισμός (και αρχίζω να πιστεύω και τα περισσότερα «φιλοσοφικά» κινήματα) είναι , είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι , ένας οικονομικός οργανισμός που στηρίζεται στην «λαγνεία» κάποιων ανθρώπων για τις "απόκρυφες" επιστήμες και την "απόλυτη" αλήθεια.

Παρατηρώ ένα ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ...
'Ενα ότι όλα είναι το ΙΔΙΟ...
'Ολοι οι "Ταξιτζίδες είναι ρεμάλια" ένα πράγμα...
'Ολοι οι "δημόσιοι υπάλληλοι είναι χαραμοφάηδες" ένα άλλο πράγμα...
Αναρωτιέμαι ΠΩΣ ΤΕΚΜΥΡΙΩΝΕΤΑΙ μια τέτοια κατηγορία ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ;;;;

Το ότι είναι οικονομικά ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ και μάλιστα με χρήματα από τα ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ, που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΝ ανάγκη για ενίσχυση, πόσο κακό μπορέι να είναι;;;;
Γνωρίζεις το ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ να είσαι οικονομικά ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ;;;

'Ολα όσα λές περι των οικονομικών στοιχείων κλπ κλπ κλπ, μου θυμίζουν το Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών, που το ΚΑΤΕΣΤΕΡΕΨΕ η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ σε συνεργασία με την ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ για να εποφεληθούν την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του Τάγματος!!!
Να υποθέσω ότι ΕΓΚΡΙΝΕΙΣ αυτές τις ληστρικές πρακτικές;;;
'Οτι ΔΕΝ δέχεσαι την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ των όποιων ομάδων, εταιριών ή ακόμα και την δική σου οικονομική αναξαρτησία;;;

Μιλάς όμως και για "ΛΑΓΝΕΙΑ"...
Μπορείς ΚΑΙ αυτό να το τεκμυριώσεις;;;;
'Οσοι αναζητούν την ΓΝΩΣΗ, είναι και οι "κακοί" της ιστορίας;;;;

Και έρχομαι στο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ κατ'εμέ...
Ανέφερες με περισή σιγουριά και βεβαιότητα ότι:

quote:
Στην πραγματικότητα δεν διδάσκεται τίποτα περισσότερο από τα οποιαδήποτε φιλοσοφικά βιβλία που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο. Οι τελετές που γίνονται δεν έχουν κανένα νόημα παρά να δώσουν στα μέλη την αίσθηση ότι είναι μέτοχοι μιας διαφορετικής και ανώτερης κάστας ανθρώπων.

Λοιπόν καλέ μου φίλε, ΚΑΤΑΡΧΑΣ σαφέστατα αυτά που διαδραματίζονται ΜΕΣΑ στις μυητικές ομάδες εταιρίες, στοές κλπ κλπ βρίσκονται ΚΑΙ μέσα στα βιβλία!!!
Ποιός είπε ότι ΔΕΝ βρίσκονται;;;;
Αναρωτήσου όμως ΔΙΚΑΙΑ το εξής...

Πόσο ΓΙΑΤΡΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΧΗΜΙΚΟΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ κλπ μπορέι να θεωρήθεί κάποιος που απλά διάβασε ΜΟΝΟΣ του ΟΛΑ τα βιβλάι που αφορούν την ιδικότητά του;;;
Κάποιος που ΔΕ ΕΚΑΝΕ πρακτική εφαρμογή των όσων διάβασε ΜΟΝΟΣ του;;;
Που δεν βρέθηκε υπο την ΕΠΟΠΤΙΑ κάποιου που έχει ΗΔΗ διαβάσει τα ΙΔΙΑ με αυτόν βιβλία και που μπορεί να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ τα όποια τυχόν λάθη;;;

Αλήθεια, σε ποιόν γιατρό θα πήγαινες για μια επέμβαση;;;
Σε κάποιον που ΑΠΛΑ διάβασε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα βιβλία της ιατρικής ή σε κάποιον που διάβασε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα βιβλία ιατρικής, ΑΛΛΑ που βρέθηκε ΜΕΣΑ σε κάποια σχολή και που έδωσε εξετάσεις για να αποδείξει ότι ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ;;;;

Στα περί τελετών τώρα, ΜΟΝΟ αν μετέχεις αυτών, μπορείς να εκφέρεις γνώμη και απ'ότι μας είπες, εσύ δεν έχεις κάποια τέτοια συμμετοχή, ΑΡΑ αυτονόητο να κάνουμε ΜΟΝΟ εικασίες και με εικασίες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ....

Για το τέλος κράτησες και το καλύτερο φίλε μου...
Μας είπες ότι:

quote:
Πριν βιαστείτε να κρίνετε τα παραπάνω διαβάστε τα , και βγάλτε ένα συμπέρασμα, χρησιμοποιώντας και αυτά που εσείς ξέρετε . Μη βιασθείτε να απορρίψετε κάτι γρήγορα γιατί θα εκτεθείτε

Θεωρώ ότι ΟΛΑ όσα έγραψες (πάντα με καλή διάθεση) τα διάβασα και ΣΚΕΦΤΗΚΑ πριν σου εκφράσω τις απορίες μου...
Φυσικά ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ τα όσα λές, αλλά ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ότι λειτούργησες με ΛΑΘΟΣ κριτήρια και το αποτέλεσμα απο όσα έγραψες είναι απλά και μόνο ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ ΕΣΥ, στα μάτια όσων διάβασαν το μήνυμά σου...

'Οπως είπα και στην αρχή, θα εκτιμούσα ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να μου απαντήσεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, όπως ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και εγώ σου απάντησα στο δικό σου μήνυμα...

Πάντα Φίλος και Εραστής της Σοφίας,

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2003, 10:06:09  Εμφάνιση Προφίλ
Καλημέρα και απο μένα φίλοι.

Μια αντίφαση θα ήθελα να παρατηρήσω.
Από τη στιγμή που οι επικριτές του τεκτονισμού αναφέρουν ότι ΑΝ φύγεις και αποκαλύψεις τότε σε σκοτώνουν, πως γίνεται να αποκαλύπτονται τόσα στοιχεία χωρίς κανείς να έχει χάσει τη ζωή του ;

Ακόμα αυτό το «Θα εκτεθείτε» κάτι σε απειλή μου κάνει, κάτι σε έχω στοιχεία εγώ και θα σας τα πετάξω στα μούτρα.
Αλλά από την άλλη δεν παρατήρησα ΠΟΥΘΕΝΑ στο κείμενο μια τέτοια παράθεση στοιχείων, εκτός από μου είπαν, άκουσα, διάβασα σε site ΚΑΤΑ του τεκτονισμού, γενικός και αόριστα.
Και τα Σκοπιανά site προπαγάνδας λένε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός, εγώ τι πρέπει να πω «προσέχτε μη τυχόν και πείτε ότι ο Αριστοτέλης δε μίλαγε Σκοπιανά όταν δίδασκε τον Αλέξανδρο γιατί θα εκτεθείτε» ;

Το ξαναλέω ότι εμπεριέχει το στοιχείο του απόκρυφου , του μυστικού , δημιουργεί μύθους γύρω του.
Και κάνω και ένα χαζό ερώτημα ( ε δεν έχω και κανά τρομερό δείκτη ευφυΐας ).
Μήπως οι ίδιοι οι Τέκτονες έχουν αφήσει να διαρρέουν τέτοιοι μύθοι για να αποθαρρύνουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων να θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του ;


Υ.Γ. Φίλε Κέλσο αυτό το εραστής κλπ δε θα το σχολιάσω αλλά πρόσεχε τις δηλώσεις ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ !


O Αναζητών
ApostolosΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2003, 12:06:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN
Κάτσε ρε Κέλσο γιατι θα τρελαθούμε στο τέλος...

Εσύ που στηρίζεσαι και λές όσα λές ? Το ότι κάποιοι συσχέτησαν μέσα σε ένα βιβλίο τον τεκτονισμό με τα αρχαία μυστήρια δεν πάει να πεί οτι είναι και de facto αλήθεια . Που ξέρεις οτι στην τελευταία μύηση δεν επικαλούντε υποχθόνιες οντότητες ή δεν γυρνάν τις πεντάλφες ανάποδα ? Ξέρεις ? δε ξέρεις ....

Σε ρώτησα και πρίν ...αφού δεν είσαι μέσα πως γίνεται να ξέρεις ? πως γίνεται να είσαι σίγουρος ?
Μην κατηγορείς λοιπόν τον άλλον που λέει οτι άκουσε και διάβασε...quote:
Αναρωτιέμαι λοιπόν ΦΩΝΑΧΤΑ, γιατί βάζεις τους Ανθρώπους σε ΚΑΛΟΥΠΙΑ, σε ΚΑΣΤΕΣ, σε ΣΕΚΤΕΣ κλπ κλπ κλπ

δεν τους βάζω εγώ Κέλσο... μόνοι τους μπαίνουν...μόνοι τους θέλουν να διαφοροποιηθούν απο το σύνολο και φτιάχνουν τάγματα,κάστες,στοές και λόμπι.....ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Και τι δείχνει η πόρνη η ιστορία ? Πως όποιος διαφοροποιήται το κάνει για το δικό του συμφέρον και μόνο...

quote:
Το πιστεύεις αυτό που με ρωτάς;;;
Πραγματικά ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι ΑΝΑΜΑΣΑΩ λόγια άλλων;;;
Τα ΜΟΝΑ λόγια "άλλων" που χρησημοποίησα στην μεταξύ μας συζήτηση, είναι τα ΛΟΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ, του Μεγάλου Ραβί, επάνω στα οποία έκανα ΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σχόλια...
Μην πετάς λοιπόν τέτοιου είδους "πυροτεχνήματα", σε εκθέτουν υπερβολικά....

Τα ιστορικά δε στοιχεία ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ (και πώς να είναι ΑΦΟΥ ΔΕΝ είμαι Τέκτων), αλλά απο τα διάφορα βιβλία που έχω κατα καιρούς μελετήσει, αλλά αυτά λίγο με ενδιαφέρουν, γι'αυτό και με "επέπληξε" ο καλός μου φίλος ΑvatarGr, λέγοντάς μου να μιλήσουμε ΙΣΤΟΡΙΚΑ, πράγμα που με αφήνει παγερά αδιάφορο, το είπα εξάλλου πολλές φορές...

Ειληκρινά με μπερδεύεις ΚΑΙ δεν μου απαντάς...
Υπεκφεύγεις φίλε μου...


Τι να σου απαντήσω ? Τα λόγια που διάβασες και την άποψη που σχημάτισες απο άλλους δεν καταθέτεις εδω πέρα ?Εχεις το βίωμα ? δεν το έχεις... Εχεις τα γραπτά των άλλων και μέσα απο αυτά μιλάς.
Μηπως σου αποκαλύπτεται η αλήθεια μέσα απο ενόραση ? (αν ναι τότε πάω πάσο)
Δεν μπορώ να καταλάβω τι εστί πυροτέχνημα... το Πάσχα είναι μακριά ακόμα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Wolffaced
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
638 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2003, 13:18:07  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Που ξέρεις οτι στην τελευταία μύηση δεν επικαλούντε υποχθόνιες οντότητες ή δεν γυρνάν τις πεντάλφες ανάποδα ? Ξέρεις ? δε ξέρεις ....

Υπάρχει μια φήμη που λέει πως οι μασόνοι λατρεύουν τον Σατανά. Αλλά αυτό τους γίνεται γνωστό μόνο όταν συμπληρώσουν όλους τους βαθμούς που πρέπει στην ιεραρχία της μασονίας. Μάλιστα λέγεται πως από αυτούς θα έρθει και ο Αντίχριστος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2003, 13:25:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN
σιγά μην έρθει και ο Τραμπάκουλας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 25 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2180176
Maintained by Digital Alchemy