ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους αυτούς;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 17
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2009, 16:24:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ
Αμάν, τι σε πειράζει που ο αέρας των ευρωπαίων είναι άηλος;
Καλά και ντε, να τον κάνεις εσύ... ηλικό;;;

Ψηλέ, πιάστον. Αρχισε πάλι...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2009, 16:59:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Έγραψα ότι ο αέρας έχει άυλη μορφή

Βρε είδαμε τι έγραψες και γελάσαμε, να'σαι καλά, αλλά... τι ακριβώς θα πεί "άυλη μορφή"; Δεν υπάρχει τέτοιος όρος στις φυσικές επιστήμες, ούτε στα ελληνικά. Για δώσε καμιά βοήθεια...

quote:
europaios2
άυλο σχήμα!

Μας ξέρανες μεγάλε!

Κάτι πιο ... κοντά στα ελληνικά;

quote:
europaios2
εάν εσύ έχεις δει το σχήμα του να μας το περιγράψεις

Αααααα.... μάλιστα. Εννοείς ότι δεν έχει καθορισμένο σχήμα...

Κάτσε να προλάβω το γιαπετ γιατί μόλις τα διάβασε αυτά έχει πάρει ένα μαχαίρι και θέλει να κόψει τις φλέβες του...

(Ελα αγόρι μου, άλλο πράγμα εννοούσε, μην κόβεις τις φλέβες σου ακόμη. Θα'χεις την ευκαιρία σου...).

quote:
europaios2
Άσε που μόλις μου τον περιγράψετε πως είναι, δεν έχετε παρά να τον βγάλετε και φωτογραφία! να μας το δείξετε να δούμε πως είναι!

Τα αέρια, όπως και τα υγρά, δεν έχουν καθορισμένο σχήμα αλλά παίρνουν το σχήμα του περιβάλλοντός τους.

quote:
europaios2
Αυτά δεν είναι το σχήμα του αέρα, είναι τα συστατικά του.

Καλά, άσε τον αέρα που είναι "άηλος". Πές μας τι σχήμα έχει το νερό που είναι "ηλικό"

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2009, 17:07:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
kostakis:
Το ότι "την πάτησες" αφορούσε στο ότι η Κεφαλονιά έχει διαφορετικό κλίμα σε διάφορα μέρη της, λόγω γεωμορφολογίας. Για το αν έχει περισσότερα επίγεια ύδατα, είτε σε μορφή λιμναζόντων, είτε σε μορφή ελών, ευνοικά για την ανάπτυξη φιδιών, σαυρών και βατράχων, όπως αναφέρεις, θα σε ενημερώσω ότι δε γνωρίζω πόσα φίδια, βατράχια και σαύρες υπάρχουν στη βόρεια Κεφαλονιά (Έρισος), αλλά αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα να είναι περισσότερα. Απλά μπορεί να μην αποτελούν αντικείμενο μελέτης, εσύ μπορείς να αποδείξεις ότι η ύπαρξη των φιδιών της Παναγίας αποτελεί απόδειξη ύπαρξης πληθώρας τέτοιων τύπων ζωής στη Νότια Κεφαλονιά;

Eγώ με τον "την πάτησες" αναφερόμουν στο ότι στη Νοτιοανατολική Κεφαλονιά ενδεχομένως οι συνθήκες διαβίωσης να είναι τέτοιες που ευνοούν την ανάπτυξη του συγκεκριμένου είδους ενώ για στη βόρεια πλευρά όχι.........γι' αυτό εξάλλου μας είπες και για τη διαφορά κλίματος.

Κάτι που όμως δεν ισχύει, αφού για τα φίδια η αφθονία του νερού και της βλάστησης αποτελεί γι' αυτά παράδεισο. Αν μή τι άλλο εάν στη Νότια Κεφαλονιά υπάρχουν 5 τέτοια φίδια στη βόρεια θα πρέπει να είναι 15.........κάτι που δεν ισχύει.


quote:
kostakis:
α) Άρα δεχόμαστε ότι ήταν πειρατές, όχι απαραίτητα Τούρκοι. Άρα η μία παράδοση (που μιλάει απλά για Τούρκους) ενδεχομένως λανθάνει. Συμφωνώ.
β) Εγώ καθόλου, αλλά είναι δικαίωμά μας αμφοτέρων
γ) Δεκτόν, πρόκειται περί προσωπικής σου θέσης, απόλυτα σεβαστής


α) Μπορεί να ήσαν Τούρκοι πειρατές.
β) Σωστά.
γ) Κι αυτό σωστό.

quote:
kostakis:
Δεν είπα ότι μίλησες για θαύμα ΕΣΥ. Είπα ότι αν κάποιος πιστεύει σε θαύματα, το δέχεται αυτό, σύμφωνα με το γραμμένο στην ιστοσελίδα. Να σου θυμίσω πάντως ότι η συζήτηση για τα φιδάκια ξεκίνησε σε μία απάντησή σου στο Μakfor σχετικά με το αν υπάρχουν "νέα θαύματα" (βλ. Απεστάλη: 18/05/2009, 20:41:45)

Ναι και έχω δώσει τόσες διευκρινήσεις για περί θαύματος που είναι περιττό να δώσω κι άλλες.

quote:
kostakis:
Ναι, τη θεωρώ. Εγώ το Θεό θα τον ερμήνευα (για λεξικό, έτσι;) ως : Ανώτατο Ον για το συντριπτικό αριθμό θρησκειών (ίσως και για όλες), που ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ προαιώνιος και αθάνατος ως προς την ύπαρξή του και αποτελεί υποκείμενο λατρευτικής πίστης.
Έτσι για να μην ξεφύγω πολύ από την ερμηνεία που τόσο σου άρεσε.


Άρα να το πούμε στην επιστημονική ομάδα που το σύνθεσε, 12 στον αριθμό! και στις εκδόσεις άτλας που το εκδώσαν.

quote:
kostakis:
Σαφώς και υπάρχει ως έννοια, αγαπητέ μου. Διαφορετικά δε θα αυτοχαρακτηριζόμουν άθεος!!!!

Οπότε! τι σε ενοχλεί? αυτό στο οποίο πιστεύεις δεν έχει τις ιδιότητες της λέξης Θεός!.......βλέπεις που κι εσένα σε έχουν καλύψει?............επιμένεις ακόμη για τις αρλούμπες?

Γράφει συγκεκριμένα...."ά"θεος=που δεν πιστεύει στο Θεό!

quote:
kostakis:
Όχι φίλε μου, λέω ότι ονομάστηκαν έτσι, γιατί αποτελούν, εκ προοιμίου, τους πιο καλά "καμουφλαρισμένους" λογαριασμούς του ισολογισμού βάσει του παλιού λογιστικού προτύπου. Άκου "έσοδα επόμενων χρήσεων"...χαχαχαχα
Επισήμανση : όταν κάνεις πλάκα, κοίτα να την κάνεις σωστά. Δε γράφουμε "μετάβηκε", αλλά "μετέβη".

Κάνεις λάθος! δεν στα είπαν καλά! ο Μεταβατικός λογαριασμός είναι ο λογαριασμός που βοηθάει σε πράξεις που ενεργούνται σε χρόνο προγενέστερο ή μεταγενέστερο από αυτόν στον οποίο καταλογίζεται το έξοδο ή το έσοδο.

Για παράδειγμα έρχεται το τιμολόγιο του ΟΤΕ στις 20/01/09 και εσύ το πληρώνεις στην ημερομηνία λήξης του στις 25/01/09......που θα το καταχωρήσεις σε ποιο λογαριασμό?....... Η πληρωμή μπορεί να έγινε το 2009 αλλά το έξοδο είναι του 2008. Καμία μαϊμουδιά δεν μπορεί να παίξει σε αυτούς τους λογαριασμούς.

Ο μοναδικός τρόπος για να αλλοιώσει κάποιος το αποτέλεσμα, είναι ή να παίξει με τα αποθέματα ή με την ομάδα 9 (αλλιώς αναλυτική λογιστική εκμετάλλευση).

Οι μεταβατικοί λογαριασμοί που αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις για τη λογιστική απεικόνιση σε γεγονότα όπως του παραδείγματος που έφερα βρίσκονται στον 36 και 56......καμία σχέση με αυτά που μας γράφεις.

Αλήθεια το παλιό λογιστικό πρότυπο ποιο είναι?........και ποιο το νέο?.......... έτσι για θαυμάσω τις λογιστικές σου γνώσεις........


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2009, 17:13:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2,

quote:

Έγραψα ότι ο αέρας έχει άυλη μορφή, άυλο σχήμα!

όχι, δεν μας κάνει πλάκα ...
σοβαρολογεί!

Διάβασε λίγο αγόρι μου, επειδή αρχίζω να καταλαβαίνω το πρόβλημά σου. Ο αέρας δεν έχει άυλη μορφή. Δεν έχει μορφή, επειδή είναι αέριο, αλλά ύλη έχει. Είναι εκφραστικό το λάθος σου. Ο αέρας έχει ύλη, αποτελείται από ύλη. Ποια ύλη ; Είναι μίγμα αερίων, οξυγόνου, αζώτου, ευγενών αερίων (π.χ ήλιον) σε μικρότερες αναλογίες, υδρογόνου, όζοντος και άλλων. Το οξυγόνο & το άζωτο καταλαμβάνουν περίπου το 99% της αέριας ύλης του, το υπόλοιπο 1% είναι τα υπόλοιπα αέρια που προανέφερα (υδρογόνο, όζον, ήλιον κτλ).

Όταν μιλάς για μορφή, για σχήμα, δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις άυλο. Άυλο σημαίνει ότι δεν έχει ύλη. Ο αέρας έχει ύλη. Δεν έχει μορφή. Δεν έχει σχήμα. Άλλο το σχήμα της ύλης, άλλο το να μην έχει ύλη. Η έκφρασή σου είναι λάθος. Κατάλαβες ; Θα μπορούσες να πεις "ο αέρας είναι ά-μορφος", αυτό ισχύει, άλλα ά-υλος, δεν ισχύει. Κατάλαβες ; Δεν μπορείς δηλ. αυτά τα δύο να τα συνδιάσεις σε μία φράση, να πεις "άυλη μορφή" δηλ. είναι λάθος εκφραστικό, λάθος εννοιολογικό. Ή θα πεις "άμορφος", χωρίς μορφή δηλ. που είναι το σωστό, ή θα πεις "άυλος" που δεν ισχύει για την περίπτωση του ατμοσφαιρικού αέρα.

Όλα τα ουσιαστικά δεν παίρνουν επίθετα. Δεν μπορείς να βάλεις σε όλα τα ουσιαστικά ό,τι να' ναι επίθετο. Στην περίπτωση του ατμοσφαιρικού αέρα & της μορφής του, δεν μπορείς να βάλεις το επίθετο "άυλος", "άυλη μορφή", επειδή ο ατμοσφαιρικός αέρας έχει ύλη. Είναι άμορφος όμως. Όχι άυλος. Κατάλαβες ;

Όπως προχθές που είπες, πως ότι μεταφέρει κάποιος σημαίνει και πως το ασπάζεται. Το "μεταφέρω" είναι ένα μεταβατικό ρήμα που αναφέρεται, στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε ύλη. Μεταφέρω ξύλα, μεταφέρω τούβλα, μεταφέρω πακέτα. Το "ασπάζομαι" μεταφορικά σημαίνει υιοθετώ, εστερνίζομαι, ιδέες, απόψεις, σκέψεις. Χρησιμοποίησες στην πρότασή σου δύο ρήματα που εννοιολογικά είναι ασύμβατα. Ο μεταφορέας μιας ιδέας, μιας σκέψης, μιας άποψης, δεν σημαίνει πως υιοθετεί αυτήν την άποψη που μεταφέρει. Μπορεί απλώς μονάχα να την μεταφέρει, να την χρησιμοποιεί.

Μην επιμένεις σε ορισμένα πράγματα φίλε μου, γιατί έτσι, αφ' ενός δεν πρόκειτε ποτέ να καταλάβεις, αφ' ετέρου διαρκώς θα γίνεσαι ρεντίκολο και ο "χαζός του χωριού". Εγώ αυτό, στο λέω με κάθε φιλική διάθεση. Άμα θες να το καταλάβεις, κατάλαβέ το ... αν όχι, κάτσε να γίνεσαι ο "καραγκιόζης" για τον κάθε macedon, τον κάθε makfor, τον κάθε γιαπετ και τον κάθε zip ... τι άλλο να σου πω ... ;;;


Edited by - zip on 26/05/2009 17:45:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2009, 18:27:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν έγραψα για σύσταση ή δομή του αέρα! αλλά για τη μορφή του!.....εσύ όμως που την έχεις δει για πες μας πως είναι?.....ψηλός? κοντός?......είναι σαν τετράγωνο? σαν κύκλος? πως?
Περιμένω με αγωνία να μου δώσεις τη μορφή του!!

να πούμε στο υπουργείο παιδείας να αλλάξει τα βιβλία
τα σχήματα είναι
κύκλος
τετράγωνο
τρίγωνο
ορθογώνιο
και τώρα έχουμε και το
άυλο

ξεκίνα με κάτι απλό


quote:
Διαδικασία
1. Ας φτιάξουμε ομάδες των 3 ή 4 παιδιών. Κοιτάξετε προσεκτικά τα τέσσερα βασικά σχήματα που ο/η νηπιαγωγός έχει τοποθετήσει στα τραπεζάκια σας. Θα πρέπει να έχετε έναν κύκλο, ένα τετράγωνο, έναν ορθογώνιο και ένα τρίγωνο. 2. Όταν ο/η νηπιαγωγός δώσει το σήμα, εσείς και η ομάδα σας θα ψάξετε στην τάξη για διαφορετικά αντικείμενα ή εικόνες. Μπορείτε να ελέγξετε σε περιοδικά και βιβλία ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος μέσα στην τάξη. Θα έχετε 5 λεπτά για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αυτή. Κάθε μέλος της ομάδας θα πρέπει να συμμετάσχει. 3. Τώρα που έχετε συλλέξει κάποια αντικείμενα, δέστε τα από κοντά και προσπαθήστε να τα αντιστοιχήσετε με τα τέσσερα γεωμετρικά σχήματα που βλέπετε στο τραπέζι σας. (Τετράγωνο, Κύκλος, Τρίγωνο, Ορθογώνιο.) Βλέπετε την ομοιότητα μεταξύ της μπάλας και του Κύκλου; Κάθε μέλος της ομάδας θα πρέπει να συμμετάσχει. 4. Αφού βρήκατε κάποια αντικείμενα και τα αντιστοιχήσατε με τα σχήματα που υπάρχουν στο τραπέζι, θα πρέπει να πείτε τα ονόματά των σχημάτων στο/στη νηπιαγωγό σας, καθώς και τι τα κάνει μοναδικά και διαφορετικά.

νομίζω ότι θα τα καταφέρειςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2009, 18:29:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ξεκίνα με αυτά

1. ΠΟΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΠΕΙ?
Ελληνική Γλώσσα
2. Ταξίδι στον κόσμο των σχημάτων
Μαθηματικά
3. ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 10
Μαθηματικά
4. Αρίθμηση συλλογών αντικειμένων εώς το 10
Μαθηματικά
5. Η συναυλία των ζώων
Μουσική
6. ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Τέχνη
7. Ζωγραφίζοντας τα φρούτα μαθαίνω για τα χρώματα
Τέχνη
8. ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1-10
Μαθηματικά
9. ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΟΡΑΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Μαθηματικά
10. Ο μικρός πρίγκιπας στη Μεσόγειο
Διαθεματικότητα
Δημοφιλή Ιστοεξερευνήσεις
1. Τα Γεωμετρικά Σχήματα
Μαθηματικά
2. Οι αριθμοί 0 – 10.
Μαθηματικά
3. Τα χρώματα!
Ελληνική Γλώσσα
4. ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Τέχνη
5. ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 10
Μαθηματικά
6. Ο μικρός πρίγκιπας στη Μεσόγειο
Διαθεματικότητα
7. Μαθαίνουμε τα γράμματα
Ελληνική Γλώσσα
8. Η συναυλία των ζώων
Μουσική
9. ΠΟΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΠΕΙ?
Ελληνική Γλώσσα
10. Ζωγραφίζοντας τα φρούτα μαθαίνω για τα χρώματα
Τέχνη
http://webquests.ltee.gr/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&lΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2009, 19:57:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Βρε είδαμε τι έγραψες και γελάσαμε, να'σαι καλά, αλλά... τι ακριβώς θα πεί "άυλη μορφή"; Δεν υπάρχει τέτοιος όρος στις φυσικές επιστήμες, ούτε στα ελληνικά. Για δώσε καμιά βοήθεια...

Ότι δεν έχει ορατό σχήμα.
Στις φυσικές επιστήμες δεν ξέρω εάν υπάρχει, αλλά ως πολιτικός όρος, ως όρος του μεταφυσικού και της παραψυχολογίας αλλά ακόμη και ως χρηματιστηριακός όρος υπάρχει.

Γράφοντας ότι ο αέρας έχει άυλη μορφή αναφερόμουνα στην ανύπαρκτη μορφή (σχήμα) του αέρα.


quote:
macedon:

Μας ξέρανες μεγάλε!

Κάτι πιο ... κοντά στα ελληνικά;Κάτι ποιο κοντά στην αντιληπτική σου ικανότητα να λες........"αόρατο" λοιπόν.

quote:
macedon:
Αααααα.... μάλιστα. Εννοείς ότι δεν έχει καθορισμένο σχήμα...


Δεν έχει καθόλου ορατό σχήμα! αυτό εννοούσα.

quote:
macedon:
Καλά, άσε τον αέρα που είναι "άηλος". Πές μας τι σχήμα έχει το νερό που είναι "ηλικό"

Εσύ που ξέρεις το σχήμα του αέρα! δε γνωρίζεις το σχήμα του νερού?

quote:
zip:
Διάβασε λίγο αγόρι μου, επειδή αρχίζω να καταλαβαίνω το πρόβλημά σου. Ο αέρας δεν έχει άυλη μορφή. Δεν έχει μορφή, επειδή είναι αέριο, αλλά ύλη έχει. Είναι εκφραστικό το λάθος σου. Ο αέρας έχει ύλη, αποτελείται από ύλη. Ποια ύλη ; Είναι μίγμα αερίων, οξυγόνου, αζώτου, ευγενών αερίων (π.χ ήλιον) σε μικρότερες αναλογίες, υδρογόνου, όζοντος και άλλων. Το οξυγόνο & το άζωτο καταλαμβάνουν περίπου το 99% της αέριας ύλης του, το υπόλοιπο 1% είναι τα υπόλοιπα αέρια που προανέφερα (υδρογόνο, όζον, ήλιον κτλ).

Δεν έγραψα για τη σύνθεσή του αλλά για τη μορφή του, το σχήμα του και τέτοιο δεν έχει.
Δεν έγραψα ότι ο αέρας είναι άυλος "σκέτο". Προσδιόρισα.
Έγραψα άυλη μορφή! το άυλος σημαίνει κάτι το ανύπαρκτο.
Εάν έγραφα ότι ο αέρας είναι ανύπαρκτος τότε ισχύουν οι ενστάσεις σας, έγραψα ότι ο αέρας έχει άυλη (ανύπαρκτη) μορφή (σχήμα).

quote:
zip:
Όταν μιλάς για μορφή, για σχήμα, δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις άυλο.

Επειδή ο αέρας δεν έχει κάποιο σχήμα, έγραψα για αύλη μορφή! (σχήμα)......

Στη φυσική ως όρος ίσως να μη στέκει αλλά δε δίνω καμιά Φυσική Διάλεξη, και πως θα γίνει?! Δε νομίζω να βρίσκομαι σε κανά site των φυσικών επιστημόνων.


quote:
zip:
Άυλο σημαίνει ότι δεν έχει ύλη. Ο αέρας έχει ύλη. Δεν έχει μορφή. Δεν έχει σχήμα. Άλλο το σχήμα της ύλης, άλλο το να μην έχει ύλη. Η έκφρασή σου είναι λάθος. Κατάλαβες ; Θα μπορούσες να πεις "ο αέρας είναι ά-μορφος", αυτό ισχύει, άλλα ά-υλος, δεν ισχύει. Κατάλαβες ; Δεν μπορείς δηλ. αυτά τα δύο να τα συνδιάσεις σε μία φράση, να πεις "άυλη μορφή" δηλ. είναι λάθος εκφραστικό, λάθος εννοιολογικό. Ή θα πεις "άμορφος", χωρίς μορφή δηλ. που είναι το σωστό, ή θα πεις "άυλος" που δεν ισχύει για την περίπτωση του ατμοσφαιρικού αέρα.


Ωραία λοιπόν ο αέρας είναι ά-μορφος......δεν έχει μορφή.
Το στερητικό λοιπόν α-στερεί τις ιδιότητες της μορφής ως σχήμα.
Το στερητικό "α" στο αφύσικος που λέγαμε δε στερεί τις ιδιότητες τους φυσικού?

quote:
zip:
Όλα τα ουσιαστικά δεν παίρνουν επίθετα. Δεν μπορείς να βάλεις σε όλα τα ουσιαστικά ό,τι να' ναι επίθετο. Στην περίπτωση του ατμοσφαιρικού αέρα & της μορφής του, δεν μπορείς να βάλεις το επίθετο "άυλος", "άυλη μορφή", επειδή ο ατμοσφαιρικός αέρας έχει ύλη. Είναι άμορφος όμως. Όχι άυλος. Κατάλαβες ;

Ωραία το βγάζω! ο αέρας είναι άμορφος.

quote:
zip:
Όπως προχθές που είπες, πως ότι μεταφέρει κάποιος σημαίνει και πως το ασπάζεται. Το "μεταφέρω" είναι ένα μεταβατικό ρήμα που αναφέρεται, στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε ύλη. Μεταφέρω ξύλα, μεταφέρω τούβλα, μεταφέρω πακέτα. Το "ασπάζομαι" μεταφορικά σημαίνει υιοθετώ, εστερνίζομαι, ιδέες, απόψεις, σκέψεις. Χρησιμοποίησες στην πρότασή σου δύο ρήματα που εννοιολογικά είναι ασύμβατα. Ο μεταφορέας μιας ιδέας, μιας σκέψης, μιας άποψης, δεν σημαίνει πως υιοθετεί αυτήν την άποψη που μεταφέρει. Μπορεί απλώς μονάχα να την μεταφέρει, να την χρησιμοποιεί.

Ναι αλλά όταν αυτό που μεταφέρει το χρησιμοποιείς ως επιχείρημά του θέλει δε θέλει το έχει ασπαστεί.

quote:
zip:
Μην επιμένεις σε ορισμένα πράγματα φίλε μου, γιατί έτσι, αφ' ενός δεν πρόκειτε ποτέ να καταλάβεις, αφ' ετέρου διαρκώς θα γίνεσαι ρεντίκολο και ο "χαζός του χωριού". Εγώ αυτό, στο λέω με κάθε φιλική διάθεση. Άμα θες να το καταλάβεις, κατάλαβέ το ... αν όχι, κάτσε να γίνεσαι ο "καραγκιόζης" για τον κάθε macedon, τον κάθε makfor, τον κάθε γιαπετ και τον κάθε zip ... τι άλλο να σου πω ... ;;;


Καραγκιόζης δε γίνεται αυτός που μπορεί να κάνει ένα εκφραστικό λάθος χρησιμοποιώντας μια λέξη λάθος αντί για μια άλλη, αλλά αυτός που αλλοιώνει το νόημα ενός κειμένου ή ακόμη και ολόκληρου βιβλίου για να περάσει τη δική του άποψη και προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο.
Εγώ στην προκειμένη περίπτωση δεν αλλοίωσα κανένα απολύτως νόημα. Είτε λέγοντας άυλη μορφή του αέρα, είτε άμορφος αέρας, και στις δύο περιπτώσεις σκοπός μου είναι η απόδοση του ίδιου νοήματος.

Οπότε κράτησε αυτή την παρατήρηση για εκεί που χρειάζεται.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2009, 20:28:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios

Έγραψα άυλη μορφή! το άυλος σημαίνει κάτι το ανύπαρκτο.
Εάν έγραφα ότι ο αέρας είναι ανύπαρκτος τότε ισχύουν οι ενστάσεις σας, έγραψα ότι ο αέρας έχει άυλη (ανύπαρκτη) μορφή (σχήμα).


Φίλε μου, ναι, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Κοίτα, συνδέεις εννοιολογικά τις έννοιες άυλος και ανύπαρκτος. Συνεπώς, τα αντίθετά τους, δηλ. η ύλη και η ύπαρξη, συνδέονται κι αυτά για σένα εννοιολογικά. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που δεν συμβαίνει αυτό - και απορώ πως εσύ το λες αυτό : π.χ η έννοια του Θεού. Στην έννοια του θεού, η ύπαρξη Του δεν συνδέεται με την ύλη. Ο Θεός είναι άϋλος, αλλά δεν είναι ανύπαρκτος. Καταλαβαίνεις ; [το παράδειγμα που σου φέρνω, εσύ μπορείς να το καταλάβεις. Και γι' αυτό ακριβώς στο φέρνω.] Μην συνδέεις την ύλη με την ύπαρξη και την ανυπαρξία με την αϋλότητα. Δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Κατάλαβες ; Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2009, 21:47:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρε τι μαθαίνει κανείς σ' ένα φορουμ....

Σχολείο είναι...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2009, 23:17:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους

Φίλε europaios2

quote:
Αν μή τι άλλο εάν στη Νότια Κεφαλονιά υπάρχουν 5 τέτοια φίδια στη βόρεια θα πρέπει να είναι 15.........κάτι που δεν ισχύει.

Δεν το ξέρεις με βεβαιότητα, όπως και κανείς μας, γιατί απλά δεν έχει γίνει σχετική έρευνα. Μήπως γιατί δεν υπάρχει σχετική εκκλησία;

quote:
Άρα να το πούμε στην επιστημονική ομάδα που το σύνθεσε, 12 στον αριθμό! και στις εκδόσεις άτλας που το εκδώσαν.

Να το πείτε, όπως άλλωστε χρειάστηκε να πείτε και στη Ρεπούση για το συνωστισμό. Βλέπεις, αρλούμπες δε γράφει μόνο η επιστημονική ομάδα της Ρεπούση.
Δυστυχώς ή ευτυχώς ο ορισμός της έννοιας Θεός δεν περιλαμβάνει το "αθάνατο" (γιατί πολύ απλά θα σήμαινε ότι η έννοια Θεός έχει αρχή, ενώ τουλάχιστον η ορθόδοξη πίστη αυτό δεν το δέχεται), άρα απλά το χρησιμοποιούμε θεωρητικά. Επίσης, η ταύτιση της έννοιας "Θεός" με τη Δημιουργία δε γνωρίζω αν είναι δεδομένη σε όλες τις θρησκείες. Αν βέβαια το λεξικό δίνει ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ορθόδοξες ερμηνείες, πάω πάσο.

quote:
αυτό στο οποίο πιστεύεις δεν έχει τις ιδιότητες της λέξης Θεός!

Δεν πιστεύω σε κάτι, αλλά μικρό το λάθος, απλή επισήμανση

Για τα αναφερόμενά σου στους λογαριασμούς λογιστικού σχεδίου, παρότι εκφράζω τις αντιρρήσεις μου, δεν το συνεχίζω, γιατί έχεις και τα δίκια σου, αλλά και γιατί είναι off topic. Ως νέο λογιστικό πρότυπο εννοώ τα Δ.Λ.Π., άρα το Ε.Γ.Λ.Σ. για μένα θεωρείται πλέον παλιό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε χρησιμοποιείται από μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.
Για πες μου τώρα εσύ που ακριβώς χρησιμοποιείται στα χρηματιστηριακά ο όρος "αϋλη μορφή" και τι ακριβώς σημαίνει, για να δω τις δικές σου γνώσεις περί του αντικειμένου.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2009, 23:52:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κωστάκη, προφάνώς κάτι έχει πάρει τ' αυτί του για "άυλους τίτλους".


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2009, 01:26:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
zip:
Φίλε μου, ναι, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Κοίτα, συνδέεις εννοιολογικά τις έννοιες άυλος και ανύπαρκτος. Συνεπώς, τα αντίθετά τους, δηλ. η ύλη και η ύπαρξη, συνδέονται κι αυτά για σένα εννοιολογικά. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που δεν συμβαίνει αυτό - και απορώ πως εσύ το λες αυτό : π.χ η έννοια του Θεού. Στην έννοια του θεού, η ύπαρξη Του δεν συνδέεται με την ύλη. Ο Θεός είναι άϋλος, αλλά δεν είναι ανύπαρκτος. Καταλαβαίνεις ; [το παράδειγμα που σου φέρνω, εσύ μπορείς να το καταλάβεις. Και γι' αυτό ακριβώς στο φέρνω.] Μην συνδέεις την ύλη με την ύπαρξη και την ανυπαρξία με την αϋλότητα. Δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Κατάλαβες ;


Ο Θεός είναι πάνω απ΄ όλα "Άναρχος" δεν υπόκειται σε κανέναν φυσικό νόμο.

Τα πνεύματα θα μπορούσες να πεις εδώ! αυτά είναι άυλα αλλά υπαρκτά! που όμως? στο χώρο του μεταφυσικού και εμείς εδώ αναφερόμαστε στο χώρο του φυσικού στον στον αέρα.........διαφορετική λοιπόν περίπτωση.
Ανάλογα με την περίπτωση μία λέξη μπορεί να έχει και διαφορετικό χαρακτήρα.

quote:
kostakis:
Δεν το ξέρεις με βεβαιότητα, όπως και κανείς μας, γιατί απλά δεν έχει γίνει σχετική έρευνα. Μήπως γιατί δεν υπάρχει σχετική εκκλησία;

Γιατί δεν υπάρχουν στη Βόρεια Κεφαλονιά εκκλησίες? ή ντε και καλά! να είναι της Παναγίας?

quote:
kostakis:
Να το πείτε, όπως άλλωστε χρειάστηκε να πείτε και στη Ρεπούση για το συνωστισμό. Βλέπεις, αρλούμπες δε γράφει μόνο η επιστημονική ομάδα της Ρεπούση.

Η Ρεπούση βρισκόταν σε "εντεταλμένη" υπηρεσία..... ιστορία γνωρίζει, αλλά το θέμα είναι το ότι τη χρησιμοποίησε ως μέσο όχι φωτισμού αλλά σκότους! την παραποίησε κατ' εντολή και τη σέρβηρε! απλά αυτή ήταν που φάνηκε. Αυτό εκτιμώ με βάση και άλλους παράγοντες!

quote:
kostakis:
Αν βέβαια το λεξικό δίνει ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ορθόδοξες ερμηνείες, πάω πάσο.

Σε Έλληνες απευθύνεται Χριστιανική ερμηνεία θα δώσει. Εάν απευθυνόταν σε Ινδούς θα έδινε Ινδουιστική..........στο άθεος όμως δε θα το άλλαζε! θα άφηνε το ίδιο!

quote:
kostakis:
Για τα αναφερόμενά σου στους λογαριασμούς λογιστικού σχεδίου, παρότι εκφράζω τις αντιρρήσεις μου, δεν το συνεχίζω, γιατί έχεις και τα δίκια σου, αλλά και γιατί είναι off topic. Ως νέο λογιστικό πρότυπο εννοώ τα Δ.Λ.Π., άρα το Ε.Γ.Λ.Σ. για μένα θεωρείται πλέον παλιό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε χρησιμοποιείται από μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.
Για πες μου τώρα εσύ που ακριβώς χρησιμοποιείται στα χρηματιστηριακά ο όρος "αϋλη μορφή" και τι ακριβώς σημαίνει, για να δω τις δικές σου γνώσεις περί του αντικειμένου.

Η Διώρυγα της Κορίνθου μόνο μικρή επιχείρηση δεν είναι! όμως δεν το χρησιμοποιεί!
Τα Δ.Λ.Π. είναι απαραίτητα γι΄ αυτούς που έχουν αποθήκη για παράδειγμα.
Η αποθήκη σε οδηγεί κάπου αλλού και εκεί που σε οδηγεί θα καταλάβεις και για ποιο λόγο αλλά και από ποιες επιχειρήσεις χρησιμοποιείται ......όχι τίποτα άλλο, αλλά για να παιδευτείς και λίγο.

Όσο για την άυλη μορφή κοίταξε εδώ για παράδειγμα αγαπητέ kostaki,


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2009, 01:47:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα μας δώσεις επιτέλους τον τίτλο του λεξικού να δούμε και μεις τις άυλες μορφές και την ήλη;

Ή αποτελεί κρατικό μυστικό;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2009, 09:00:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Φίλε γιάπετ, άλλο οι άϋλοι τίτλοι, άλλο η άϋλη μορφή των τίτλων. Το πρώτο είναι σωστό ως χρηματιστηριακή ωρολογία, το δεύτερο δε θα το έλεγα. Ασφαλώς και είχα καταλάβει που το πάει ο φίλος europaios2, απλά ήθελα να δω πως θα το παρουσιάσει.

Φίλε europaios2

quote:
Γιατί δεν υπάρχουν στη Βόρεια Κεφαλονιά εκκλησίες? ή ντε και καλά! να είναι της Παναγίας?

Αποκλείεται να μην υπάρχουν. Το copyright όμως "των φιδιών" είχε πατενταρισθεί

quote:
Η Ρεπούση βρισκόταν σε "εντεταλμένη" υπηρεσία..... ιστορία γνωρίζει, αλλά το θέμα είναι το ότι τη χρησιμοποίησε ως μέσο όχι φωτισμού αλλά σκότους! την παραποίησε κατ' εντολή και τη σέρβηρε! απλά αυτή ήταν που φάνηκε. Αυτό εκτιμώ με βάση και άλλους παράγοντες!

quote:
Σε Έλληνες απευθύνεται Χριστιανική ερμηνεία θα δώσει. Εάν απευθυνόταν σε Ινδούς θα έδινε Ινδουιστική..........στο άθεος όμως δε θα το άλλαζε! θα άφηνε το ίδιο!

Σε Έλληνες απευθύνονται οι συγγραφείς του "λεξικού", παραποιημένη κατ' εντολή ερμηνεία θα δώσουν. Πιθανώς να γνωρίζουν τη σωστή θρησκειολογική ερμηνεία, αλλά χρησιμοποίησαν τη συγγραφή του συγκεκριμένου λήμματος (και ποιος ξέρει πόσων άλλων) ως μέσο σκότους και καθοδήγησης. Αυτό εκτιμώ με βάση τα όσα λέμε...
Σε ευχαριστώ πάντως για τις δύο αυτές απαντήσεις, ήταν πολύ ωραία τοποθετημένες.

quote:
Η Διώρυγα της Κορίνθου μόνο μικρή επιχείρηση δεν είναι! όμως δεν το χρησιμοποιεί!
Τα Δ.Λ.Π. είναι απαραίτητα γι΄ αυτούς που έχουν αποθήκη για παράδειγμα.
Η αποθήκη σε οδηγεί κάπου αλλού και εκεί που σε οδηγεί θα καταλάβεις και για ποιο λόγο αλλά και από ποιες επιχειρήσεις χρησιμοποιείται ......όχι τίποτα άλλο, αλλά για να παιδευτείς και λίγο.

Βλέπω θες να το συνεχίσουμε το πάρτυ, έστω και off topic; δε φοβάσαι μην κουράσουμε;
Όταν λες επιχείρηση "Διώρυγα της Κορίνθου" σε ποια εταιρεία ακριβώς απευθύνεσαι; στην εκμεταλλεύτρια "Περίανδρος Α.Ε." ή στην πάλαι ποτέ εισηγμένη εταιρεία "Νέα Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε." που πλέον δεν έχει αντικείμενο; σε κάθε περίπτωση, ειδικά στη δεύτερη, τα μεγέθη δεν κρίνονται μεγάλα.
Τα Δ.Λ.Π (τα γνωστά σου I.A.S. και μετέπειτα I.F.R.S.) χρησιμοποιούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από όλες τις εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες και τις θυγατρικές τους (για λόγους ενοποίησης), ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει (και φυσικά όπως και πολλά άλλα δεν έχει πραγματοποιηθεί) τη χρήση τους και στο Δημόσιο (όπου όμως ακόμα μαθαίνουμε το διπλογραφικό...χαχαχαχα) και στις μικρότερες εταιρείες.
Αλήθεια, αυτό με την αποθήκη πόθεν έρχεται; πρώτη φορά το ακούω, θα ήθελα να μου πεις τι εννοείς. Πάντως τα Δ.Λ.Π. δεν αφορούν μόνο στην αποθήκη.

quote:
Ο μοναδικός τρόπος για να αλλοιώσει κάποιος το αποτέλεσμα, είναι ή να παίξει με τα αποθέματα ή με την ομάδα 9 (αλλιώς αναλυτική λογιστική εκμετάλλευση).

Οι μεταβατικοί λογαριασμοί που αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις για τη λογιστική απεικόνιση σε γεγονότα όπως του παραδείγματος που έφερα βρίσκονται στον 36 και 56......καμία σχέση με αυτά που μας γράφεις.


(Αντιγράφω από www.ierd.duth.gr/courses/logistiki/elgs.pdf) :
Σελ. 33
Σε περίπτωση αναλύσεως των οικονομικών καταστάσεων... ο λ/σμός 36.02 "αγορές υπό παραλαβή" (πρέπει να αντιμετωπίζεται) ως αποθέματα.
Σελ. 49
Αυτό που εξυπηρετούν οι μεταβατικοί λογαριασμοί, τόσο του παθητικού, όσο και του ενεργητικού , είναι ο σκοπός της αναμορφώσεως των λογαριασμών του ισολογισμού στο πραγματικό τους μέγεθος...

και επίσης

56.03 Εκπτώσεις επί πωλήσεων χρήσεως υπό διακανονισμό (δηλαδή εκπτώσεις που δικαιούνται οι πελάτες αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα το μέγεθός τους)

ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ; Μπορεί ή δεν μπορεί να "χαθεί" το λεπτό που λέγαμε;;;

quote:
Όσο για την άυλη μορφή κοίταξε εδώ για παράδειγμα αγαπητέ kostaki,

Δυστυχώς κοίταξα...

Αγαπητέ φίλε europaios2, επειδή έχουμε ξεφύγει εντελώς από το topic, θα ήθελα η επόμενη σου απάντηση σε μένα τουλάχιστον να αφορά μόνο τα του θέματος και όχι λογιστικά στοιχεία (πλην, αν θες φυσικά, μίας απάντησης στο θέμα της χρήσης Δ.Λ.Π. από εταιρείες που τηρούν αποθήκη). Άλλωστε, δε θα συνεχίσω σε αυτό το πεδίο την αντιπαράθεση, μπορούμε να πάμε σε άλλο topic.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2009, 10:55:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
kostakis:
Βλέπω θες να το συνεχίσουμε το πάρτυ, έστω και off topic; δε φοβάσαι μην κουράσουμε;
Όταν λες επιχείρηση "Διώρυγα της Κορίνθου" σε ποια εταιρεία ακριβώς απευθύνεσαι; στην εκμεταλλεύτρια "Περίανδρος Α.Ε." ή στην πάλαι ποτέ εισηγμένη εταιρεία "Νέα Διώρυγος Κορίνθου Α.Ε." που πλέον δεν έχει αντικείμενο; σε κάθε περίπτωση, ειδικά στη δεύτερη, τα μεγέθη δεν κρίνονται μεγάλα.
Τα Δ.Λ.Π (τα γνωστά σου I.A.S. και μετέπειτα I.F.R.S.) χρησιμοποιούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από όλες τις εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες και τις θυγατρικές τους (για λόγους ενοποίησης), ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει (και φυσικά όπως και πολλά άλλα δεν έχει πραγματοποιηθεί) τη χρήση τους και στο Δημόσιο (όπου όμως ακόμα μαθαίνουμε το διπλογραφικό...χαχαχαχα) και στις μικρότερες εταιρείες.
Αλήθεια, αυτό με την αποθήκη πόθεν έρχεται; πρώτη φορά το ακούω, θα ήθελα να μου πεις τι εννοείς. Πάντως τα Δ.Λ.Π. δεν αφορούν μόνο στην αποθήκη.

Την ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ εάν τη θεωρείς μικρή επιχείρηση...πάω πάσο......αλλά μία επιχείρηση με δικό της στόλο έστω και μικρό.....λίγο περίεργο δεν είναι να είναι μικρή?

-Σχετικά με τα Δ.Λ.Π. αυτό πήγαινε, στο να σε παιδεύσω όπως είπα.

quote:
kostakis:
Αντιγράφω από www.ierd.duth.gr/courses/logistiki/elgs.pdf) :
Σελ. 33
Σε περίπτωση αναλύσεως των οικονομικών καταστάσεων... ο λ/σμός 36.02 "αγορές υπό παραλαβή" (πρέπει να αντιμετωπίζεται) ως αποθέματα.
Σελ. 49
Αυτό που εξυπηρετούν οι μεταβατικοί λογαριασμοί, τόσο του παθητικού, όσο και του ενεργητικού , είναι ο σκοπός της αναμορφώσεως των λογαριασμών του ισολογισμού στο πραγματικό τους μέγεθος...

και επίσης

56.03 Εκπτώσεις επί πωλήσεων χρήσεως υπό διακανονισμό (δηλαδή εκπτώσεις που δικαιούνται οι πελάτες αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα το μέγεθός τους)

ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ; Μπορεί ή δεν μπορεί να "χαθεί" το λεπτό που λέγαμε;;;


Όχι φίλε μου το λεπτό δε χάνεται με τίποτα. Το ισοζύγιο αυτό τον ρόλο παίζει, να μή σου φύγει ούτε λεπτό.

Τόσο ο λογαριασμός 36 στο σύνολό του όσο και ο 56! δεν υπολογίζονται για το αποτέλεσμα του ισολογισμού!
Μην το κουράζεις το θέμα άλλο, ρώτα έναν λογιστή που έχει Γ' κατηγορίας.

quote:
kostakis:
Αγαπητέ φίλε europaios2, επειδή έχουμε ξεφύγει εντελώς από το topic, θα ήθελα η επόμενη σου απάντηση σε μένα τουλάχιστον να αφορά μόνο τα του θέματος και όχι λογιστικά στοιχεία (πλην, αν θες φυσικά, μίας απάντησης στο θέμα της χρήσης Δ.Λ.Π. από εταιρείες που τηρούν αποθήκη). Άλλωστε, δε θα συνεχίσω σε αυτό το πεδίο την αντιπαράθεση, μπορούμε να πάμε σε άλλο topic.

Κι εγώ κλείνω, αλλά πίστεψε με καμία αντιπαράθεση δεν μου πέρασε από το μυαλό.
Επρόκειτο για κάποιοι λογιστική αναφορά που φυσικά δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ στο forum! απλά το έφερε η κουβέντα.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).


Edited by - europaios2 on 27/05/2009 10:58:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2009, 12:04:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ειδε - διαβασε κανεις για τον κληρικο που εκανε εξορκισμους ? κατι ακουσα για υπογειο , γυναικες , κερια με λαδια που τα εβαζε και τα εβγαζε ...


ευρωπαιος2

εχεις επαναπροσδιορισει τον τροπο σκεψης και αποδειξεων ...
γιαυτο και οι ειρωνιες που δεχτηκες , πολλα απο αυτα που λες οχι απλα δεν στεκουν αλλα αποτελουν βασικα λαθη στον τροπο σκεψης ενος ανθρωπου και που μονο στα παιδια συναντας απο 15 και κατω αν και εχω δεχτεις πολυ ποιο ορθες αποψεις απο 8χρονο !!!
(αυτο παρτο ως σημειωση, οχι ως διαγνωση , μην εισαι τοσο κλειστος δεν ειναι αναγκη να αλλαξεις πιστη για να ακουσεις - δεχτεις κατι διαφορετικο, ψαξτο πρωτα και αντε τα τις πιστης μη τα ψαχνεις γιατι μπροει να ειναι και αμαρτια αλλα ολα τα αλλα ? )

εαν (εαν υποθεση, γιατι ακομη σε χαπι δεν βγηκε , αλλα υπαρχει ως μηχανημα σε εργαστηρια) σου πω πχ οτι μπορω να σου δωσω κατι και να σε κανω απιστο και κακο , να βριζεις και να κλεβεις , τι εχεις να πεις ? γινεται ή οχι ? και εαν γινεται τι εκανα ? αφαιρεσα το "πνευμα" σου , την "πιστη" σου ? τι?

πως θα δεχοσουν το παραπανω ? ως μια ΜΠΟΥΡΔΑ ? ΒΛΑΚΕΙΑ ? ακομη χειροτερο που δεν κανει να γραψουμε? ή θα ελεγες κατσε ρε να το ψαξω , λες ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ κατι τετοιο ???
θα το αποριψεις γιατι με τις μεχρι τωρα πληροφοριες που εχεις ΔΕΝ μπορεις να το δεχτεις ? ή θα ελεγες κατι μπορει να μη ξερω ,κατι μπορει να μην εχω μαθει ας το ψαξω !!! εκτος εαν θεωρεις οτι τα ξερεις ολα

εαν σου ελεγα το αντιθετο , οτι θα δωσω σε εναν απιστο (διαλεξε εσυ ποιο θες απο εδω μεσα) κατι και θα ερθει σε ΕΠΑΦΗ με τον θεο και θα γινει ποιο πιστος απο εσενα, πως θα το επερνες ????
(υπαρχει και στο esoterica ως αρθρο δεν μπορεσα να το βρω, μπορεις να βρεις πληροφοριες και στο ιντερνετ)


να ρωτησω την αποψη σου για τα ζωα ζωγραφους ... τελικα ζωγραφιζουν ή οχι ? δεν λεω οτι ζωγραφιζουν λεω οτι μια μικρη ερευνα εφερε καποιες πληροφοριες για ενα θεμα που θεωρεις Αφυσικο , πως τις κρινεις ?


για καποιον που δεν υπαρχει θεος, τι ειναι ο θεος???? ο ορισμος που δινεις ειναι καθαρα υποκειμενικος για το πως βλεπει το θεο ο καθενας ή εαν δεν θες το "καθενας" , ας πουμε η καθε θρησκεια ή φιλοσοφια , αλλα γνωριζω ανθρωπους που δηλωνουν χριστιανοι αλλα προσδιοριζουν διαφορετικα τον θεο (πχ μια αγνωστη ή ανωτερη δυναμη ειναι το ποιο κοινο που ακους)


μπορεις να ορισεις τι εννοεις ως "...στο χωρο του μεταφυσικου" ?
μετα-φυσικου , μετα την φυση δηλαδη , πότε μετά ? !!! πως δηλαδη το προσδιοριζεις ως εννοια?? (μη πεις οτι ειναι λεξη σε λεξικο αρα αφου υπαρχει η λεξη υπαρχει και αυτο... ΔΕΝ ειναι αυτος ο ορισμος της αποδειξης) και πως αποδεικνυουμε οτι υπαρχει ??? μπορω να μαθω και εγω τον "τροπο" ωστε να το αποδεικνυω σε αλλους που δεν το δεχονται ως υπαρκτο χωρο??? πχ τους επιστημονες

τα πνευματα ειναι αυλα και υπαρκτα ? εχεις καποια αποδειξη ΚΑΙ για αυτο που λες ? πνευμα+αυλα ? μηπως ειναι υλικα και οχι αυλα? εχεις δει πχ πνευματα ? , υπαρχει τροπος να δουμε και εμεις? πως επιβεβαιωνουμε οτι λες αληθεια και οτι δεν μας δουλευεις για να σπασεις πλακα μαζι μας? εισαι δηλαδη 100% σιγουρος , απολυτα σιγουρος για αυτο που λες ?
(θεωρω τις ερωτησεις ως τις ελαχιστες που θα ρωτουσα για να δεχθω οτι υπαρχει κατι, αν και υπαρχουν και πολλες αλλες και ποιο συνθετες)


μη το γυρισουμε παλι σε φιδια και θαυματα οκ? ειπαμε αυτα ειναι για αφελης , ουτε οι παπαδες δε τα πιστευουν !!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2009, 19:53:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να ρωτήσω κάτι : Γιατί τον europaios2 τον λέτε ευρωπαι-οι ;;; Είναι πολλοί ; Δεν είναι ένας ;;; Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2009, 20:50:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάτω από το ίδιο όνομα γράφουν 2-3. Θα τους καταλάβεις, αν τους προσέξεις

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2009, 21:43:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Κάτω από το ίδιο όνομα γράφουν 2-3. Θα τους καταλάβεις, αν τους προσέξεις

Είμαστε για συνδρομές τώρα?


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2009, 00:14:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ευρωπαίοι

quote:
Είμαστε για συνδρομές τώρα?

Πεταμένα λεφτά...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2009, 00:27:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
«ά-υλη» φίλοι μου έχω μια εντύπωση ότι ξεφύγαμε αρκετά από το θέμα μας ή μήπως μου φαίνεται …

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2009, 01:31:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε elo, όταν η εκτροπή ενός θέματος είναι "άηλη" είναι και ανύπαρκτη.

Οπότε ή δεν ξεφύγαμε ή δεν φαίνεται ότι ξεφύγαμε, άρα δεν ξεφύγαμε ή ξεφύγαμε "αήλως".

Κατάλαβες ή να στο κάνω πιό "ηλικό";;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2009, 02:35:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ
Φίλε elo, όταν η εκτροπή ενός θέματος είναι "άηλη" είναι και ανύπαρκτη.

Αρα δεν υπάρχει! Αρα φανταστική! Αρα παραπάνω από καλή! Αρα θεσπέσια!

Αρα, πού είναι το κακό;

(για να δεις Γιάννη ότι σκεπτόμενος χριστιανικά, μπορείς να αποδείξεις τα πάντα.)

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2009, 07:04:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ-Φίλε elo, όταν η εκτροπή ενός θέματος είναι "άηλη" είναι και ανύπαρκτη.

Οπότε ή δεν ξεφύγαμε ή δεν φαίνεται ότι ξεφύγαμε, άρα δεν ξεφύγαμε ή ξεφύγαμε "αήλως".


Χα, Χα..
Πάτε φιρί, φιρί, να σας εξαϋλώσω …

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2009, 23:47:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon

quote:
(για να δεις Γιάννη ότι σκεπτόμενος χριστιανικά, μπορείς να αποδείξεις τα πάντα.)


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2009, 23:50:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
elo

quote:
Χα, Χα..
Πάτε φιρί, φιρί, να σας εξαϋλώσω …

Θα προτιμούσα να μας... ξεηλώσεις...

Για πάρε μια τανάλια...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2009, 11:48:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από το www.antibaro.gr

Δικαιώθηκε η Μονή Βατοπαιδίου για τη λίμνη Βιστωνίδα


Συντάκτης: Τηλέμαχος Μ.
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009


"Για όσους δεν το κατάλαβαν με την πρώτη:

1. τον Ιούλιο 2008 προχώρησε η δικαστική διαδικασία και απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για κακουργήματα κατά του Κοντομηνά για τις υποθέσεις της Ιντεραμέρικαν και τις απάτες κατά διαφόρων ασφαλιζομένων του. Ο Κοντομηνάς θεώρησε ότι ο Ρουσόπουλος έπρεπε να παρέμβει δικαστικά και να τον σώσει, επειδή η γυναίκα του δούλευε στον Άλφα. Ο Ρουσόπουλος δεν το έκανε. Έτσι, ο Κοντομηνάς πήρε σβάρνα όλα τα κολητάρια του Ρουσόπουλου για να τον εκδικηθεί και να τον πετάξει εκτός πολιτικής. Στις 15-20 Αυγούστου επισκέφθηκε ο ίδιος ο Κοντομηνάς το Άγιο Όρος και βρήκε διάφορα στοιχεία για τον Εφραίμ. Την επόμενη εβδομάδα ο σταθμός του σήκωσε μπαιράκι επανάστασης.

2. Τις επόμενες ημέρες οι άλλοι σταθμοί πήραν χαμπάρι ότι έχει ψωμί η υπόθεση και άρχισαν να παίρνουν μέρος στη συναυλία. Άλλοι για λόγους αντιπολίτευσης, άλλοι για αντικληρικαλισμό, άλλοι για τα "νούμερα" τηλεθέασης και άλλοι επειδή είχαν και οι ίδιοι άλλα πράγματα για τη γούνα του Ρουσόπουλου (κυρίως επειδή δεν ευνόησε σχεδόν κανένα παραδοσιακό νεοδημοκρατικό έντυπο). Το επόμενο 4μηνο γίναμε όλοι μάρτυρες του τι δύναμη μπορεί να έχει μία συντονισμένη προπαγάνδα από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ

α. το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις

β. Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης (παράπλευρη απώλεια) έφυγαν από τη θέση τους και ο Ρουσόπουλος ήδη δήλωσε ότι παραιτείται της πολιτικής μετά την παρούσα θητεία του

γ. αναθερμάνθηκε το αντι-κληρικαλιστικό μένος ορισμένων


3. Όλα τα παραπάνω γίνανε με θύμα την ίδια τη λογική. Διότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα εξής:

α. την ανταλλαγή της λίμνης με τα διάφορα οικόπεδα την ζήτησε το ΚΡΑΤΟΣ.

β. την επιλογή των οικοπέδων την έκανε το ΚΡΑΤΟΣ.

γ. την αξία των οικοπέδων που αντηλλάγησαν την υπολόγισε το ΚΡΑΤΟΣ.

δ. στην υπόθεση δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ που να αγνοείται η τύχη του, δηλαδή να δόθηκε για μίζα ή τέλος πάντων να έτυχε ύποπτης συναλλαγής. Από τα οικόπεδα που πήρε ως ανταλλάγματα η Μονή, κάποια πούλησε και κάποια όχι. Το αντίτιμο από όλα όσα πούλησε εδόθη σε Κυπριακή εταιρεία (Κοιρανίδης) για να το διαχειριστεί. Όλο το ποσό υπάρχει μέχρι τελευταίας δεκάρας και τελικά επεστράφη στο ελληνικό δημόσιο. Όσα ακίνητα δεν πωλήθηκαν, επεστράφησαν και αυτά στο ακέραιο στο ελληνικό δημόσιο. Δεν έλειψε ποτέ ούτε ένα ευρώ.


Άρα λοιπόν ακόμα και αν δεχτούμε ότι η αξία των οικοπέδων που αντηλλάγησαν ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που υπολογίστηκε ότι αξίζουν (δηλαδή αν άξιζαν 5 και δόθηκαν σαν να άξιζαν 3), πράγματι εμφανίζεται ότι το κράτος έχει μία ζημία. Όμως αυτή η ζημία δεν προήλθε από μαύρα χρήματα που έφυγαν και έγιναν βίλες και κότερα. Είναι "λογιστική" ζημία. Έχω ένα οικόπεδο που αξίζει 10 δραχμές και το δίνω 8 δραχμές. Άρα έχασα 2 δραχμές. Όμως ΕΓΩ ζήτησα να δώσω το οικόπεδό μου (για να πάρω πίσω τη λίμνη), ΕΓΩ υπολόγισα πόσο αξίζει και ΕΓΩ δέχτηκα να το δώσω για 8. Ο άλλος, η Μονή, πήρε όσα ΕΓΩ (το κράτος) του έδωσα χωρίς να έχει ζητήσει τίποτα.

Και τελικά βέβαια με τον θόρυβο επεστράφησαν όλα.

Το κακό όμως έγινε. Πέρασε στους ανενημέρωτους ή ημι-ενημερωμένους πολίτες η άποψη ότι "οι μοναχοί περνούν ζωή και κότα". Λες και πάνε για διακοπές στην Κυανή Ακτή ή στη Χαβάι. Λες και πάνε στα καζίνο και σπαταλάνε τα λεφτά τους. Λες και δεν ζουν 365 μέρες τον χρόνο στα κελιά τους στα μοναστήρια. Λες και δεν υπηρετούν και δεν φιλοξενούν εντελώς δωρεάν παρέχοντας φαγητό, στέγη ακόμα και ρουχισμό σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ το ζητήσει. Λες και δεν είναι οι Μονές οίκοι που μπορεί ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ να φιλοξενηθεί για όσο θέλει με καμία υποχρέωση.

Σήμερα βλέπουμε η Μονή να δικαιώνεται στο δικαστήριο. Ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα γίνει. Το ίδιο θα γίνει και στα Ευρωπαικά Δικαστήρια. Όπως έγινε και με την περίπτωση της περιουσίας τους πριν 15-20 χρόνια.

Κερδισμένοι ηθικά είναι οι άνθρωποι της Μονής Βατοπαιδίου αλλά και όσοι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ τόλμησαν να πάνε ΚΟΝΤΡΑ στο ρεύμα και να μη συμμετάσχουν στον δημόσιο λιθοβολισμό.


ΥΓ. Διαβάστε και τα σχόλιό μου παρακάτω διότι συμπληρώνουν την εικόνα ΥΓ2. Μόνο η Απογευματινή αφιέρωσε ένα μικρό μονόστηλο στην είδηση. Κάποια ακόμη στοιχεία για την απόφαση και από το Αμήν"

- - - - - - - - - -

Παλαιότερα, είχα πει και εγώ, πως στο κωλοχανείο, όπως έχουν καταντήσει σήμερα την Ελλάδα, ο κάθε "εκλεκτός" μπορεί να κάνει και να λέει ό, τι του καπνίσει χωρίς να υπολογίζει ότι είναι υπόλογος των όσων λέει. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για τους μικρούς και τους αδύναμους που καλούνται ΠΑΝΤΑ να "πληρώσουν τη νύφη".

Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που σαν τα αρπακτικά, καθημερινά έστηναν δικαστήρια στο γυαλί και δολοφονούσαν ηθικά ανθρώπους και αξίες;;

Όντως, οι τηλεβρυκόλακες σιώπησαν. Κανείς χρυσοπληρωμένος δημοσιογράφος από αυτούς που έσκιζαν τα ιμάτιά τους φωνάζοντας "σκάνδαλο-σκάνδαλο", δεν τολμά να πει κάτι. Παντού βρωμιά και σαπίλα.

Έχουν μείνει βέβαια ο γιαπετ και η παρέα του να επιμένουν και να προσαρμόζουν, ανάλογα με την περίσταση και όπως συμφέρει στην επιχειρηματολογία τους, το πότε και αν θα δεχθούν ως έγκυρο/η μια απόφαση δικαστηρίου, έναν τίτλο κυριότητας …….. και πάει λέγοντας.

Βλέπετε, δεν είναι και εύκολο πράγμα το εγχείρημα να ξαναγράψεις την ιστορία!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2009, 12:59:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι να πω? Είναι γνωστό ότι τα κοράκια θέλουν πτώματα……και ας τα φάνε! Το να αναζητούν όμως ζωντανούς ως νεκρούς! Αυτό πάει πολύ!

Είναι επίσης γνωστό!, ότι λόγω του ότι οι νεοέλληνες δεν έχουν ιδέα από την ιστορία τους και την προσφορά του κλήρου στο Γένος, γίνονται εύκολα θύματα και αναπαράγουν χωρίς κριτική σκέψη τις συκοφαντίες και τους λίβελους απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Δεν είναι μόνο σε αυτό το θέμα αγαπητέ ψηλέ!, αλλά και σε άλλα θέματα οι Χριστιανομάχοι έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία της συκοφαντίας και του ψεύδους!

Ο μόνος τους σύμμαχος είναι η αφέλεια και η άγνοια των θυμάτων στα οποία απευθύνονται.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2009, 13:01:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Δε μου αρέσει να σχολιάζω ανέκδοτα, ερήμην μάλιστα των δημιουργών τους, αλλά ας το δούμε λίγο το θέμα :

quote:
α. την ανταλλαγή της λίμνης με τα διάφορα οικόπεδα την ζήτησε το ΚΡΑΤΟΣ.

β. την επιλογή των οικοπέδων την έκανε το ΚΡΑΤΟΣ.

γ. την αξία των οικοπέδων που αντηλλάγησαν την υπολόγισε το ΚΡΑΤΟΣ.


Κανείς δεν υποστηρίζει το αντίθετο. Γι' αυτό άλλωστε το θέμα των ανταλλαγών αυτών δεν είναι θέμα που άπτεται μόνο της ηθικής ή της ποινικής ευθύνης κάποιων κληρικών, αλλά και πολιτικών και λοιπών δημοσίων λειτουργών. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Εκκλησία, παρότι φορέας πνευματικής πορείας και έκφρασης, λειτούργησε σαν κερδοσκοπική Α.Ε.

quote:
δ. στην υπόθεση δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ που να αγνοείται η τύχη του, δηλαδή να δόθηκε για μίζα ή τέλος πάντων να έτυχε ύποπτης συναλλαγής. Από τα οικόπεδα που πήρε ως ανταλλάγματα η Μονή, κάποια πούλησε και κάποια όχι. Το αντίτιμο από όλα όσα πούλησε εδόθη σε Κυπριακή εταιρεία (Κοιρανίδης) για να το διαχειριστεί. Όλο το ποσό υπάρχει μέχρι τελευταίας δεκάρας και τελικά επεστράφη στο ελληνικό δημόσιο. Όσα ακίνητα δεν πωλήθηκαν, επεστράφησαν και αυτά στο ακέραιο στο ελληνικό δημόσιο. Δεν έλειψε ποτέ ούτε ένα ευρώ.

Δεν ξέρω αν υπήρχαν μίζες, όσο για τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, επιτρέψτε μου, ένεκα θλιβερού παρελθόντος, να μην τις θεωρώ αξιόπιστες. Ας πούμε όμως ότι δεν υπήρξαν μίζες, αυτό απλά σημαίνει ότι δεν έφαγαν οι πολιτικοί, όχι ότι δεν έφαγαν οι κληρικοί. Οι κληρικοί κερδίζουν από το υπερτίμημα της πράξης. Το ότι το αντίτιμο της πράξης παραχωρήθηκε σε διαχειριστική ιδιωτική εταιρεία προς περαιτέρω αξιοποίηση θα μπορούσε κάποιος καχύποπτα να το αντιμετωπίσει ως offshore εκκλησιαστική Α.Ε.

quote:
Άρα λοιπόν ακόμα και αν δεχτούμε ότι η αξία των οικοπέδων που αντηλλάγησαν ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που υπολογίστηκε ότι αξίζουν (δηλαδή αν άξιζαν 5 και δόθηκαν σαν να άξιζαν 3), πράγματι εμφανίζεται ότι το κράτος έχει μία ζημία. Όμως αυτή η ζημία δεν προήλθε από μαύρα χρήματα που έφυγαν και έγιναν βίλες και κότερα. Είναι "λογιστική" ζημία. Έχω ένα οικόπεδο που αξίζει 10 δραχμές και το δίνω 8 δραχμές. Άρα έχασα 2 δραχμές. Όμως ΕΓΩ ζήτησα να δώσω το οικόπεδό μου (για να πάρω πίσω τη λίμνη), ΕΓΩ υπολόγισα πόσο αξίζει και ΕΓΩ δέχτηκα να το δώσω για 8. Ο άλλος, η Μονή, πήρε όσα ΕΓΩ (το κράτος) του έδωσα χωρίς να έχει ζητήσει τίποτα.

Ακριβώς γι αυτό γράφω παραπάνω ότι ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΙΖΕΣ δεν τις πήραν οι κληρικοί, αλλά η άλλη πλευρά. Βέβαια ο αρθρογράφος προσπαθεί να μας πείσει ότι είμαστε ηλίθιοι.

quote:
Και τελικά βέβαια με τον θόρυβο επεστράφησαν όλα.

Σώπα!!! Χωρίς το θόρυβο;

quote:
Πέρασε στους ανενημέρωτους ή ημι-ενημερωμένους πολίτες η άποψη ότι "οι μοναχοί περνούν ζωή και κότα". Λες και πάνε για διακοπές στην Κυανή Ακτή ή στη Χαβάι. Λες και πάνε στα καζίνο και σπαταλάνε τα λεφτά τους. Λες και δεν ζουν 365 μέρες τον χρόνο στα κελιά τους στα μοναστήρια.

Αν ο κύριος αρθρογράφος ήξερε τις προμήθειες που κάνουν ακόμα και μικρά μοναστηράκια με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου (και το λέω εν γνώσει μου αυτό), δε θα έγραφε αυτές τις αηδίες. Δε χρειάζεται να πάνε στο καζίνο, κύριε, ούτε στην Κυανή Ακτή ή τη Χαβάη (χώρια που δεν μπορείς να ξέρεις αν πάνε). Πάντως 365 μέρες μέσα στα κελιά τους δεν περνάνε, ας μην κοροϊδευόμαστε.

quote:
Λες και δεν υπηρετούν και δεν φιλοξενούν εντελώς δωρεάν παρέχοντας φαγητό, στέγη ακόμα και ρουχισμό σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ το ζητήσει. Λες και δεν είναι οι Μονές οίκοι που μπορεί ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ να φιλοξενηθεί για όσο θέλει με καμία υποχρέωση.

Επιχειρηματολογείν δια του αυτονοήτου; καλάαα...

Πάμε τώρα και στον αγαπητό Ψηλό, που μας έφερε το άρθρο

quote:
Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για τους μικρούς και τους αδύναμους που καλούνται ΠΑΝΤΑ να "πληρώσουν τη νύφη".

Αν στη θέση του μικρού και του αδυνάτου βάζεις τον Εφραίμ, το Ρουσόπουλο, το Βουλγαράκη και κάποιους αντίστοιχους, μάλλον κάνεις καλή πλάκα. Σίγουρα δε συντάσσομαι με τον Κοντομηνά, ούτε με κανέναν καναλάρχη ή ΜΜΕτζή, αλλά με την απλή, ανθρώπινη λογική, βάσει της εκκλησιαστικής ηθικής : η εκκλησία και κατά συνέπεια και ο κλήρος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ασχολούνται με τα υλικά αγαθά, ακόμα και ως απλοί διεκπεραιωτές, ποσώ μάλλον ως αντισυμβαλλόμενοι. Το ότι συναλλάχτηκαν με απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου δε σημαίνει ότι οι κληρικοί ήταν ή δεν ήταν απατεώνες : σημαίνει απλά ότι παρέβησαν το σκοπό της ύπαρξής τους ως κληρικοί.

quote:
Βλέπετε, δεν είναι και εύκολο πράγμα το εγχείρημα να ξαναγράψεις την ιστορία!!!!

Αυτό να το θυμόμαστε συχνά. Καλύτερα βέβαια να μπορούμε να το κρίνουμε βλέποντας γύρω μας.
Και συμπερασματικά, προλαμβάνοντας τις σχετικές αντεπιθέσεις εκ μέρους των ορθόδοξων χριστιανών του forum : σέβομαι την Ορθοδοξία, σέβομαι την Πίστη του απλού χριστιανού, αηδιάζω με όσους εκμεταλλεύονται, είτε υλικά, είτε ηθικά, αυτή την ανάγκη. Η έννοια της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι αντίθετη προς τη χριστιανική διδασκαλία, καθώς αποτελεί συσσώρευση εγκόσμιας ισχύος οποίας μορφής και συνεπώς κάθε επιχειρηματολογία περί του δικαιώματος της εκκλησίας να κατέχει οποιαδήποτε "περιουσία" (ήτοι συσσωρευμένο πλούτο) δεν ευσταθεί ηθικά.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Edited by - kostakis on 27/07/2009 13:07:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2009, 13:52:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ συνονόματε Κωστάκη,
Χαίρομαι πάντα να διαβάζω τα "σχόλιά" σου διότι αποτελείς εξαίρεση στον τρόπο με τον οποίο επιχειρηματολογείς και εκφράζεις τις όποιες κριτικές σου.

Λόγω έλλειψης χρόνου, θα σχολιάσω μόνο το πρώτο σου σχόλιο.

quote:

Καλημέρα σε όλους

Δε μου αρέσει να σχολιάζω ανέκδοτα, ερήμην μάλιστα των δημιουργών τους, αλλά ας το δούμε λίγο το θέμα :

quote:
α. την ανταλλαγή της λίμνης με τα διάφορα οικόπεδα την ζήτησε το ΚΡΑΤΟΣ.

β. την επιλογή των οικοπέδων την έκανε το ΚΡΑΤΟΣ.

γ. την αξία των οικοπέδων που αντηλλάγησαν την υπολόγισε το ΚΡΑΤΟΣ.


Κανείς δεν υποστηρίζει το αντίθετο. Γι' αυτό άλλωστε το θέμα των ανταλλαγών αυτών δεν είναι θέμα που άπτεται μόνο της ηθικής ή της ποινικής ευθύνης κάποιων κληρικών, αλλά και πολιτικών και λοιπών δημοσίων λειτουργών. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Εκκλησία, παρότι φορέας πνευματικής πορείας και έκφρασης, λειτούργησε σαν κερδοσκοπική Α.Ε.Η Εκκλησία, από την "ίδρυσή" της έως και σήμερα, πέρα από πνευματικός φορές είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει και κινείται εντός της κοινωνίας των ανθρώπων, εξελίσσεται μαζί της, επικοινωνεί και "συναλλάσσεται" με αυτή. Δεν θέλω να μιλήσω για το μέγεθος του υλικού έργου που προσφέρει, αλλά κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν νομίζει πως είναι αυτό.
Αν δεν εξελισσόταν η Εκκλησία και δεν προσπαθούσε να πορευθεί με τους ρυθμούς της εποχής της, η αξία της θα ήταν όπως αυτή ενός απολιθώματος και τίποτα παραπάνω.

Έχοντας, λοιπόν, αυτή την υπόσταση, θέλοντας και μη, γεννιούνται κάποιες ανάγκες και υποχρεώσεις υλικής φύσης. Πώς μπορείς να επιζήσεις σε ετούτη εδώ την άκρως κερδοσκοπική κοινωνία αν δεν προσπαθήσεις να παράγεις κέρδος; Αν δεν το κάνεις, και αν δεν έχεις κάποια υπόσταση και δύναμη που είναι "σεβαστή" από τους "ρυθμιστές" των πραγμάτων, θα σε πατήσουν, θα σε σβήσουν, θα σε απογυμνώσουν από κάθε σου ιδιοκτησία, όποιος κι αν είσαι, και η πορεία σου είναι προδιαγεγραμμένη.
Αν γνωρίζεις τον τρόπο να αμείβονται χωρίς χρήματα (ίσως μόνο με πνευματική ευλογία) όλοι όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Εκκλησία, έτσι ώστε η ίδια να καλύπτει όλες της ανάγκες της, τότε δεν έχω παρά να πω και εγώ πως η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη την περιουσία της.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 17 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy