ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Στέφανος
Πλήρες Μέλος

Greece
842 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2005, 13:11:05  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να έχει κανείς το σωστό περιβάλλον για να ασκηθεί και το σωστό τρόπο ζωής που θα επιτρέψουν τη δόμηση της γέφυρας.
filosofos3, θέλεις να μας το αναλύσεις περισσότερο αυτό;


Ζήσε τη στιγμή!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
xspy
Νέο Μέλος


25 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2005, 03:15:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xspy
Σ'ενα όνειρο περπατούσα και όταν έφτασα στα σκαλοπάτια αντί να κατέβω έμεινα στον αέρα,σκέφτηκα το πάτωμα και κατέβηκα σαν να τραβήχτηκα.Σ' αυτο το όνειρο ήταν η συνείδηση μου πχ ελάχιστα αφυπνισμένη?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2005, 14:24:33  Εμφάνιση Προφίλ
Αγαπητέ Xotchipilli2
υπάρχουν τουλάχιστον δύο ή μάλλον τρεις πηγές από τις οποίες αντλώ τη την όποια γνώση μου. Η μια είναι η προσωπική εμπειρία και η άλλη η συλλογή πληροφοριών με οποιοδήποτε τρόπο. Η τριτη είναι η λογική ανάλυση των όποιων πληροφοριών αλλά και εμπειριών. Απαραίτητα και τα τρία.
Στις προσπαθειές συνάντησα καταστάσεις που περιγράφονται σε βιβλία και άλλες που δεν έχω βρει σε βιβλία.
Για την έξοδο ουσιών μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες αν ψάξεις τα πνευματιστικά πειράματα που γινόταν στις αρχές του αιώνα στη Γαλλία και στην Αγγλία. Ο Σαρκώ ήταν γιατρός και διάσημος μάλιστα , και είχε κάνει κάποια σχετική έρευνα με την ομάδα του όπως και ο Κρουξ με τη δική του στην Αγγλία.Για περίεργους λόγους οι ερευνές του θάφτηκαν και ξεχάστηκαν ενώ οι ίδιοι αντιμετώπισαν και προσωπικό πόλεμο επειδή απέδειξαν την αληθινότητα πολλών πνευματιστικών φαινομένων. Από ποιους άραγε τη στιγμή που η Γαλλία τουλάχιστον δεν είναι επίσημα ούτε καν Καθολικό κράτος;;;
Ούτε και η Αγγλία βέβαια. Άρα κάποιοι δε θέλουν τη διάδοση της γνώσης σχετικά με τα λεπτά σώματα του ανθρώπου και την καθυστερούν όσο μπορούν.
Τα διάμεσα όταν χαλαρώνουν και αφήνουν να βγεί από το σώμα τους το λεγόμενο εκτόπλασμα εμφανίζουν σε κάποιες φάσεις φαινόμενα απολύτως όμοια με την αστρική προβολή. η προσωπική μου εμπειρία μου έδειξε ότι είναι το ίδιο φαινόμενο αλλά σε διαφορετικό βαθμό.

Το εκτόπλασμα έχει ζυγιστεί και μελετηθεί κάπως και διαπιστώθηκε τότε ότι απότελείται από ιόντα καλίου και νατρίου αν θυμάμαι καλά , ή και από άλλες πτητικές ουσίες λέω έγω.
Οι ουσίες αυτές γεφυρώνουν τις δύο καταστάσεις , τς δύο επίπεδα και όταν αρχίζουν να βγαίνουν από το σώμα το αφήνουν ανάισθητο επειδή βγαίνουν από τα νευρικά κέντρα και έτσι αισθάνεται κανείς σε ενδιάμεσες φάσεις να μη μπορέι να κινήσει το σώμα του ή να φοβάται (δικαιολογημένο απόλυτα) ή να παραλύει και να τον πιέζει κάποιο βάρος κλπ.

Την ώρα εκείνη της εξόδου αυτών των ουσιών μπορεί να πάθει κανείς όντως κακό, όπως δείχνουν πολλά περιστατικά που διάμεσα επλήγησαν από άγνοια και τραυματίστηκαν ή και πέθαναν. Αυτό σε παλιά χρόνια το έλεγαν "αγγελόκρουσμα" επειδή θεωρούσαν ότι κάποιο αερικό ή πνεύμα χτύπησε τον άνθρωπο και δεν είχαν άδικο , με τη διαφορά ότι μάλλον στο δικό του πνέυμα έπρεπε να ψάξει πρώτα κανείς. Και αυτό γιατί οι ουσίες αυτές ως κατεξοχήν περιεχόμενες στο αίμα και στα νευρικά κέντρα έχουν άμεση εξάρτηση από τη σκέψη του ανθρώπου. Αν αισθανθεί φόβο και αρχίζει να βγάζει από το υποσυνείδητό του φόβους θα δώσει μορφή σε αυτές τις ουσίες και θα παραχθεί "σκεπτομορφή" (αδόκιμος όρος αλλά τι να κάνουμε) την οποία αυτός θα βλέπει σαν κάτι ξένο και δε θα μπορεί να κινηθεί επειδή θα έχουν βγεί από το σώμα του αυτές οι ουσίες. Τότε αν μεν είναι ο φόβος του ισχυρός μπορεί αυτή η ακόυσια έξαγωγή να συνεχιστεί και να βλαφτεί ο άνθρωπος από αυτό και μόνο ή από άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Ένας τετοιος παράγοντας είναι και άλλα όντα που υπάρχουν εκεί γύρω και που μπορεί να αισθάνονται έλξη για το είδος της ουσίας που βγαίνει και όπως τα όρνια πέφτουν στο υποψήφιο θύμα να αρπάξουν ότι μπορούν. Αν λοιπόν κανείς δε βρίσκεται σε ακαθαρό περιβάλλον από εξωτερική και εσωτερική άποψη δε μπορεί να αρχίσει να κάνει πειράματα και να αποδώσουν αυτά εύκολα.
Γιαυτό και κάθε ένας που ασκείται στην αστρική προβολή πρέπει να ξέρει ότι θα γίνει πόλος έλξης για πολλών ειδών όντα και κυρίως για ανθρώπους με κάποια φυσική, ακούσια , βαμπιριστική τάση.Τα αόρατα όντα δεν έχουν καμμιά δύναμη πέρα από εκείνη που παίρνουν από εμάς, από το φόβο και την άγνοιά μας.

Οι καταγραφές των παραδόσεων (βλέπε Ν.Πολίτης κλπ) δίνουν πολύτιμα στοιχεία περί ονείρων και φαινομένων τέτοιων όπως αυτά που συζητάμε και αληθινά στοιχεία. Οι νεότεροι αυτόκλητοι δάσκαλοι πολλές φορές δεν ξέρουν ούτε τα βασικά!

Όταν κανείς θέλει να προβληθεί αστρικά και δεν έχει την απαιτούμενη ποσότητα , περίσσεια μάλλον, ουσιών , τότε όπως συμβαίνει με κάθε τι, η φύση ακολουθεί την αρχή της ελάχιστης δαπάνης ενέργειας και αποσύρεται λίγο η συνείδησή του από το υλικό σώμα για να μπεί σε ένα μικρών διαστάσεων (συνήθως) αστρικό σώμα και ζει διάφορες εμπειρίες σε μικρή απόσταση από το σώμα του, μέσα σε μια σκεπτομορφή. τη σκεπτομορφή μπορεί να έχει φτιάξει ο ίδιος ή κάποιος άλλος σε κάποια "σχολή" που θα ανήκει. Γιαυτό και δύσκολα δέχονται αυτοί οι άνθρωποι ότι δεν κάνουν πραγματικά αστρική προβολή, επειδή νιώθον διαφορετικά και ότι έχουν ξεφύγει από το σώμα τους, και θεωρούν τα όσα βλέπουν ως πραγματικά στο άλλο επίπεδο και όχι ως πλάσματα της μιας ή άλλης φαντασίας.

Δε μπορεί κανείς να σχηματίσει ένα σώμα ικανό να φιλοξενήσει τη συνείδησή του αν δεν έχει την απαιτούμενη ποσότητα ουσιών που χρειάζονται.

Η αύξηση και η διατήρηση αυών των ουσιών είναι μια ολόκληρη επιστήμη και επιφέρει έαν πρώτο "γεφύρωμα" σε όποιον το επιτύχει. Ένα γεφύρωμα που θα αντιμετωπίσει πολλές μορφές εμποδίων για του λόγους που προανέφερα.
Πιστεύω ότι κάλυψα ένα μέρος από όσα θα ήθελε να αναλύσω και ο Στέφανος. Διαβάστε λοιπόν τις λαικές παραδόσεις και την ελληνική και τις άλλες σχετικά με τα όνειρα αλλά και με τους ...βρυκόλακες και μη σας φοβίζει η λέξη καθώς αυτοί δεν υπάρχουν έτσι όπως τους προβάλλουν.

Ένας άνθρωπος που έχει τη δυνατότητα να προβληθεί και να τα΄ξιδέψει πραγματικά μπορεί να έλξει μέσω του διαρκούς συνδέσμου που έχει με τ σώμα του , τη λεγόμενη αργυρή χορδή, και τις υπόλοιπες ουσίες από το σώμα του φτάνοντας στην πλήρη μεταφορά ολόκληρου του σώματος. Αλλά λέω ξανά :αν υπάρχουν οι κατάλληλες προυποθέσεις. Σε μια ενδιάμεση φάση μπορεί να αρχίσει να γίνεται ορατός και απτός ακόμη από άλλα πρόσωπα και αν ζυγιστεί το βάρος του προβαλλόμενου μέρους με το κοιμώμενο το άθροισμα θα είναι σταθερό! Αυτό είχε γίνει από τον Κρούξ όταν χρησιμοποίησε ένα διάμεσο για να υλοποιηθεί μια γυναίκα που υποτίθεται ότι ήταν νεκρή και έπαιρνε εκτόπλασμα για να υλοποιηθεί από ένα διάμεσο.Από εκεί βρίσκει κανείς και το μίτο της Αριάδνης για την τηλεκίνηση, η οποί γίνεται χάρις σε πλοκάμια που προβάλλονται από τον έχοντα την ικανότητα, μέσω κάποιων κέντων του σώματος , είτε των χεριών είτε άλλων.

Θα ήθελα να πω και δύο λόγια για τις αστρικές προβολές των αγίων στο αμέσως επόμενο μύνημα.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2005, 14:55:09  Εμφάνιση Προφίλ
ΟΙ ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

Αν ανατρέξει καινείς στα συναξάρια των αγίων που περιγράφουν του βίους τους και ότι έχει καταγραφεί από τη ζωή τους θα βρει σε πολλές περιπτώσεις να αναφέρονται εμφανίσεις αγίων σε άλλα πρόσωπα ενώ οι άγιοι αυτοί ήταν εν ζωή ακόμη. θα ξεκινήσω με τον άγιο Νικόλαο που θυμάμαι τουλάχιστον δύο περιπτώσεις τέτοιες και οι οποίες αναφέρονται στο συναξάριό του.

Στη μια εμφανίστηκε και έσωσε από ληστές κάποιους ανθρώπους και στην άλλη εμφανίστηκε στον τότε αυτοκράτορα Κωνσταντίνο για να του πει να μην καταδικάσει άδικα σε θάνατο κάποιους που είχαν φυλακιστεί αδικως και που επρόκειτο να εκτελεστούν Τον απείλησε μάλιστα πως αν δεν υπακούσει σε ότι του λέει, επειδή αυτό είναι το θέλημα του Θεού, θα έχει σοβαρές συνέπειες αυτό για τον ίδιο. Και όταν ρωτήθηκε από τον αυτοκράτορα ποιος είναι και γιατί τον απειλεί του είπε ότι είναι ο Νικόλαος ο επίσκοπος των Μύρων της Λυκίας. Ο αυτοκράτορας επανεξέτασε την περίπτωση και είδε ότι είχε δίκιο και απελευθέρωσε τους κρατουμένους. Ο άγιος Νικόλαος όταν τον ευχαρίστησαν δεν αρνήθηκε ότι αυτός εμφανίστηκε στον αυτοκράτορα αλλά δε θέλησε να ταξιδέψει ως την Κων/πολη για να τον γνωρίσει και από κοντά ο Κων/νος όπως του ζήτησε.

Συνοπτικά θα αναφέρω ακόμη μερικές τέτοιες εμφανίσεις αγίων όπως:

1)Της Μαρίας της Μαγδαληνής στον τοπικό άρχοντα της Μασσαλίας όπου είχε εξωκείλει με τους άλλους Ισραηλίτες. Του εμφανίστηκε 3-4 φορές σε όνειρο και τον επέπληξε για τη στάση του που άφηνε τον κόσμο να πεθαίνει από το κρύο και την πείνα.

2)Του αγίου Αρσενίου του Μεγάλου που κρατούσε ένα παιδάκι που έπεσε σε πηγάδι και δε βυθιζόταν ώσπου να το βγάλουν οι δικοί του

3)Της αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου που εμφανίστηκε στον αυτοκράτορα και τον επέπληξε για κάποιες αποφάσεις του. Επιβεβαίωσε ότι ήταν η ίδια όταν της έστειλε επιστολή και τη ρώτησε σχετικά.

4)Του αγίου Αντρέα του δια Χριστόν σαλού που πολλές φορές παρακολουθούσε το μαθητή του Επιφάνειο από μακρυά και τον βοηθούσε επιβεβαιώνοντας ότι ήταν παρών, όταν τον ρωτούσε.Ο ίδιος ταξίδεψε και μέχρι κάποιους παραδείσους, συγκεκριμένα αναφέρονται τρεις. Στο βίο του αναφέρεται και μια άμεση(τηλεπαθητική) επικοινωνία με τον όσιο Δανιήλ αλλά και πολλά άλλα παράξενα.

5)Στο βίο του οσίου Παϊσίου του Μεγάλου που αναφέρεται μια αστρική προβολή όπου τον πήρε ο Χριστός για να του δείξει κάποιον άλλο ασκητή.

6)Επίσης την προβολή του αποστόλου Παύλου που είναι καταγραμμένη στην Καινη Διαθήκη

7)Τέλος την προβολή του αγίου Συμεών του νέου θεολόγου που έχει καταγραφεί και αυτή στα κείμενά του σαν να συνέβηκε σε άλλο πρόσωπο.

Λόγω χρόνου δε μπορώ να αναφέρω περισσότερα ή να αναλύσω. ΄

Καλό απόγευμα σε όλους.


Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Peronosporos
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Christmas Island
621 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2005, 15:10:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Peronosporos
quote:
"σκεπτομορφή" (αδόκιμος όρος αλλά τι να κάνουμε)
Αδόκιμος όρος ;;;;
Α δεν πάμε καλά εδώ....
Εσύ που τον ξέρεις αυτόν τον όρο Αυτό σημαίνει ότι ξέρεις και άλλα όπως την δημιουργία παραισθήσεων (figments) που προκαλούνται από τις σκέψεις άλλου.
Μεγάλε σε συγχαίρω πρέπει να έχεις διαβάσει και να έχεις πειραματισθεί πάρα πολύ με το θέμα


τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - ΗράκλειτοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2005, 09:48:19  Εμφάνιση Προφίλ
Αδόκιμος βέβαια γιατί σκεπτο-μορφή είναι μια μορφή που έχει πάρει κάποια σκέψη, αν κρίνουμε από τα συνθετικά της λέξης.

Όμως ονομάζονται με τον ίδιο όρο και πιο σύνθετες μορφές ή σχηματισμοί που δεν αποτελούνται από σκεπτοουσίες μόνο αλλά από συναισθηματο-ουσίες (ή "αστρικές" ουσίες) και από άλλες πιο χονδροειδείς. Και είναι άλλη η συμπεριφορά των μεν από τις δε ή από τις τρίτες. Με τη χρήση του ίδιου όρου για όλες δημιουργείται σύγχυση και πρόσφορο έδαφος για διάδοση πολλών ειδών ψευδοδιδασκαλιών και πλάνης.

Γιαυτό και πρέπει να δημιουργηθούν νέοι όροι που να αναφέρονται σε κάθε μια ειδικότερα ή να αναβιώσουν εκείνοι που χρησιμοποιήθηκαν και παλαιότερα με περισσότερη επίγνωση και σαφήνεια, βέβαια, πλέον.

Πχ ο όρος "πνεύμα" που έχει πολλαπλές σημασίες σήμερα είχε πιο συγκρεκριμένο νόημα παλαιότερα που όμως δε γινόταν εύκολα αντιληπτό εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας των φαινομένων που εμφάνιζε.
Γιαυτό και απέκτησε αυτή την ασάφεια ως σήμερα.

Για να λυθεί το πρόβλημα της ορολογίας υπάρχει ένας βέβαιος και σαφής δρόμος-τρόπος. Να αναφερόμαστε στις ιδιότητες κάθε κατάστασης και όχι στη συμβατική ονομασία της που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να της αποδοθεί κρίνοντας από όσα γνωρίζουμε εντός του Α ή Β ρεύματος σκέψης.

Έτσι δεν πρόκειται ποτέ να αποδώσουμε λανθασμένες ονομασίες σε οτιδήποτε και θα έχουμε κάνει μια λεπτομερέστερη χαρτογράφηση των καταστάσεων και των φαινομένων.

Πχ λέμε "φωτιά" και εννούμε και κάτι νοητικό πέρα από τη γνωστή φωτιά. Αυτό το νοητικό που εννούμε όμως δεν το εννοούμε συμβατικά και δε θεωρούμε ότι έχει αντιστοιχία και σχέση με τη φωτιά απλώς στα πλαίσια μιας αντιστοιχίας, αλλά έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σχέση με τη φωτιά. Ομοίως και με τα άλλα στοιχεία.

Πραγματική σχέση σημαίνει ότι θα έχει επίδραση επί της θερμοκρασίας ακόμη και επί του υλικού του σώματος η ενίσχυση της εσωτερικής-νοητικής "φωτιάς".

Όποιος κατανοήσει τα στοιχεία και τη σχέση που έχουν με τον άνθρωπο και τα σώματά του κατανοεί τον τρόπο που λειτουργεί το σύμπαν και ο εαυτός του.

Η πραγματική αστρική προβολή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο χειρισμός του "αέρα",όχι ο πλήρης έλεγχός του.
Η απλή έξοδος κοντά στο σώμα και εντός σκεπτομορφής σηματοδοτεί την αποκόλληση από τη "γη" αλλά όχι και από το "νερό" πλήρως. Η είσοδος στο "νερό" δίνει τη δυνατότητα ταξιδιού σε κάποια απόσταση και με αρκετή συνειδητότητα αλλά σχετικά κοντά σε υλική "συχνότητα".

Οι λεπτοφυείς εικόνες μαγικών ουράνιων κόσμων και ταξιδιών αντιστοιχούν σε είσοδο στο "αέρα".
Η είσοδος σε ένα στοιχείο είναι η υπέρβαση του αμέσως κατωτέρου.Και ο μερικός έλεγχος των "κατωτέρων". Πλήρης έλεγχος δεν υπάρχει μέχρι να φτάσει κανείς ΠΟΛΥ ψηλά.

Αυτά προς το παρόν.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 00:11:59  Εμφάνιση Προφίλ
Η ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟ ΤΗΣ

...........

Αφού λοιπόν πέρασε η μέρα εκείνη εμφανίστηκε η μακαρία Μαρία κατά το διάστημα της νύχτας στη γυναίκα του άρχοντα με φόβο λέγοντας προς αυτή:" Γιατί δε θέλετε να κάνετε ελεημοσύνη στους ξένουςτούτουςπου πεθαίνουν από την πείνα και τη δίψα και από το ψύχος; Και αυτοί δούλοι του Θεού είναι"
Παράγγειλε με επιτίμηση σε αυτή να τα πει αυτά τα οποία της είπε και στον άντρα της , για να κάνει έλεος στους ξένους. η αρχόντισσα φοβήθηκε να πει το όραμα το οποίο είδε.
Πάλι την επόμενη νύχτα φαίνεται η Μαρία λέγοντας προς αυτή τα ίδια λόγια και παρήγγειλε πάλι να τα πει αυτά και στον άντρα της, αλλά εκέινη και πάλι παράκουσε και δεν είπε τίποτα απ' όσα είδε.

Τότε τι κάνει η δούλη του Θεού; Φαίνεται και πάλι για τρίτη φορά στον άρχοντα και τη γυναίκα του, με πολύ θυμό. Το πρόσωπό της έλαμπε σαν φωτιά που κατακαίει το σπίτι τουκαι λέει προς αυτόν:" Κοιμάσε ,ω τύρρανε ,σώμα του πα΄τέρα σου τπου Σατανά , με την έχιδνα τη γυναίκα σου, στην οποία παρήγγειλα να πει σε σένα ένα λόγο και δε θέλησε. Αναπαύεσαι εχθρέ του σταυρού του Χριστού τρώγωντας και πίνοντας και με πολλά φαγητά και ποτά γεμίζοντας την κοιλιά σου , αλλά τους ξένους και αγίους του Θεού τους αφήνεις να πεθάνουν βασανιζόμενοι από την πείνα, τη δίψα και το κρύο.Εσύ κοιμάσαι στο παλάτι σου σκεπασμένος με πλούσια σκεπάσματα , οι δούλοι του Θεού πεθαίνουν άστεγοι από το κρύο. Άργησες τόσο πολύ να κάνεις αυτό το καλό. Γιαυτό και θα έρθει η οργή του Θεού σε σένα."
Και αφού είπε αυτά έφυγε από αυτόν. Καθώς ξύνπησε η αρχόντισσα κατεχόταν από φόβο και αναστέναζε πολύ, αλλά δεν τολμούσε να πει τίποτε στον άντρα της. Τότε της λέει ο άντρας της :"Γνωρίζεις γθναίκα το όνειρο που είδα;" Αυτή λέει:"ναι και δειλιάζω και τρέμω πολύ". Εκείνος είπε:"Τι πρέπει να κάνουμε γιαυτό το πράγμα;"
Εκείνη του λέει:"καλύτερο είναι να κάνουμε αυτό που διαταχθήκαμε από τη δούλη του Θεού, για να καταπραΰνουμε το θείο,παρά να παρακούσουμε και να υποστούμε την αφόρητη δίκη".


Στη συνέχεια και καθώς θέλει να πάει η άρχοντας αυτός στη ρώμη για να γνωρίσει από τον Πέτρο τη διδασκαλία περί Χριστού και να βεβαιωθεί για όσα λέει η Μαρία, η έγκυος γυναίκα του επιμένει να έρθει μαζί του. Αυτός δε θέλει αλλά η Μαρία του λέει να δεχτεί και τους ευλογεί με το σημείο του σταυρού λέγοντας:" η δύναμη του Θεού να είναι μαζί σας".

Στο πλοίο όμως η γυναίκα του προσπαθώντας να γεννήσει πέθανε μαζί με το παιδί της και επειδή εκείνος δεν ήθελε να πετάξουν στη θάλασσα το σώμα της, ζήτησε να προσσεγίσουν σε άν νησί και να τα αφήσουν εκεί.
Φτάνοντας στη Ρώμη παρηγορήθηκε από τον Πέτρο ο οποίος του είπε να μην αμφιβάλλει για ότι του είπε η μαρία , γαιτί ότι του είπε αυτή θα γίνει, και ότι το παιδί και η γυναίκα του είναι ζωντανοί για το Θεό και έτσι να τους θεωρεί και εκείνος.
Ταξίδεψε με τον Πέτρο στην Ιερουσαλήμ και επέστεψε στα μέρη του μετά από δύο χρόνια. Περνώντας από το νησί που άφησε τα σώματα της γυναίκας και του παιδιού του, σκεφτηκε να πάρει μαζί του τα λείψανά τους και κατέβηκε. Εκεί τον πε΄ριμενε μια μεγάλη έκπληξη καθώς τους βρήκε ζωντανούς και το παιδί μεγαλωμένο. όταν ρώτησε πως έγινε αυτό η γυναίκα του του είπε:"Η δούλη του θεού Μαρία η Μαγδαληνή ερχόταν συνεχώς και έφερνε σε μας τροφή".

Ο άρχοντας πείστηκε από αυτό και όταν έφτασαν στη Μασσαλία ζήτησε να βαφτιστεί και όντως βαφτίστηκε ο ίδιος και η οικογένειά του και πολλοί από όσους έμαθαν τα γεγονότα . Τους βάφτισε όλους η Μαρία η Μαγδαληνή.

Απόσπασμα από το συναξάριο της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής ,της 22ας Ιουλίου .

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2005, 18:04:52  Εμφάνιση Προφίλ
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ

Μεταξύ άλλων αγίων των οποίων εμπειρίες εξωσωματικές έχουν καταγραφεί ξεχωρίζει η περίπτωση του οσίου Ανδρέα που ταξίδεψε μέχρι τον ουρανό και είδε τουλάχιστον τρία διαφορετικά επίπεδα ή παραδείσους. Έζησε κατά τον 4ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη, όπως φαίνεται και από το σύνολο του κειμένου του βίου του και από την επικοινωνία με τον όσιο Δανιήλ το στυλίτη.Το ταξίδι αυτό έγινε κατά διάρκεια ενός ισχυρού ψύχους το οποίο βρήκε τον όσιο Ανδρέα στο δρόμο , άστεγο και μόνο. Διήρκεσε δε 14 μέρες περίπου και το διηγείται στο βιογράφο του που απορούσε γιατί δεν τον είδε τόσες μέρες.Το κείμενο προέρχεται από το βίο του που εξέδωσε σε διασκευή και μετάφραση η Ιερά Μονή Παρακλήτου Αττικής και χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από διαφορετικά χειρόγραφα τα οποία σε κάποια σημεία διασκευάστηκαν ή δε δημοσιεύτηκαν πλήρως.

"Όσο μιλούσε ο όσιος, σχημάτιζα την εντύπωση ότι σ' εκείνη τη δοκιμασία κάποιο θαύμα του είχε συμβεί , γι' αυτό μου τα έλεγε αυτά.Άρχισα λοιπόν να τον ρωτώ και να τον καλοπιάνω με γλυκόλογα και να τον ερωτώ με έντονο ενδιαφέρον:
-Πως πέρασες αγαπητέ τις μέρες τις δοκιμασίας;Σε ορκίζω στο Θεό του ουρανού και της γης :μη μου αποκρύψεις τα παράδοξα που σου φανέρωσε!

-Πως αλλιώς θα μπορούσε να περάσει τον καιρό του ένας τρελλός παρά με τις τρέλλες, όπως πάντα, και με τα παιχνίδια του; Η αγάπη σου όμως και ο πολύς πόθος με εξαναγκάζει να σου τα εξομολογηθώ όλα. Σε ορκίζω λοιπόν στο Θεό τον ποιητή του ουρανού και της γης, να μην πεις όσοσ ζω σε κανέναν αυτά που θα ακούσεις. Θα τα πω σε σένα , επειδή σου τρέφω άπειρη αγάπη.
Τότε εκείνος άνοιξε το τίμιο στόμα του και είπε:
-Δε μπορούσα αγαπητέ μου να υποφέρω το φοβερό κρύο και τον αέρα , που και σύ θα δοκίμασες γιατί ήμουν γυμνός , ξυπόλητος και άστεγος. Κατέφυγα λοιπόν στους φτωχούς τους ομοίους μου αλλά δε με δέχονταν. Με σιχαίνονταν και με έδιωχναν με τα ραβδιά σα σκύλο."Φύγε από δω σκύλε" μου έλεγαν,"εξαφανίσου".Τόπο να καταφύγω και να σωθώ δεν εύρισκα. Απελπίστηκα. φοβήθηκα πως θα πεθάνω.Ας είναι δοξασμένο, είπα το όνομα του Θεού, γιατί και αν ακόμα πεθάνω θα μου λογιστεί σαν μαρτύριο. Ο Θεός δεν είναι άδικος.Αυτός που έστειλε την παγωνιά θα μου δώσει και την υπομονή. Πήγα λοιπόν σε μια γωνιά της στοάς και βρήκα ένα σκυλάκι.Ξάπλωσα δίπλα του με την ελπίδα πως θα με ζεστάνει λίγο. Εκείνο όμως όταν με είδε κοντά του σηκώθηκε και έφυγε.
Είπα στον εαυτό μου:"Βλέπεις ταλαίπωρε, πόσο αμαρτωλός εισαι;Ακόμη και τα σκυλιά σε περιφρονούν και φεύγουν από κοντά σου και δε σε δέχονται ούτε σαν όμοιό τους. Οι άνθρωποι σε αποστρέφονται σαν πονηρό δαίμονα. Οι όμοιοί σου φτωχοί σε διώχνουν.Τι απομένει λοιπόν; Πέθανε, άσωτε , πέθανε!Δεν υπάρχει για σένα σωτηρία σε αυτό τον κόσμο."

Ενώ όμως έλεγα αυτά με πολύ πόνο, ήρθα σε κατάνυξη. Κι επειδή με έσφιγγε το κρύο και ο τρόμος, αναλύθηκα σε δάκρυα,με τα μάτια της ψυχής στραμμένα προς το Θεό.Τα μέλη μου όλα πάγωσαν.Νόμισα εκείνη τη στιγμή ότι θα ξεψυχήσω...
Ξαφνικά ένιωσα ζεστασιά. Ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω ένα νέο πολύ ωραίο να αστράφτει πιο πολύ από τον ήλιο.Στο χέρι του κρατούσε ένα χρυσό κλαδί. Ήταν πλεγμένο με δροσερά κρίνα και τριαντάφυλλα που δεν έμοιαζαν του κόσμου τούτου, όχι! Είχαν θαυμαστή ποικιλία. Ήσαν αλλοιώτικα στη φύση και στη θωριά τους. Κρατώντας αυτό το ωραίο κλαδί με κοίταξε και μου είπε:"Ανδρέα που ήσουν;" "Εν σκοτεινοίς και εν σκιά θανάτου" αποκρίθηκα.. Και ενώ ακόμα μιλούσα με χτύπησε στο πρόσωπο με το ανθοστόλιστο κλαδί λέγοντάς μου:"Ας πάρει δύναμη το σώμα σου και ζωή ακατανίκητη".
Αμέσως η ευωδιά εκείνων των λουλουδιών μπήκε στην καρδιά μου αστραπιαία και μου έδωσε ζωή.Ακούω τότε μια φωνή να λέει:"Πηγαίνετέ τον να τον παρηγορήσετε για δύο εβδομάδες και πάλι να επιστρέψει , γιατί θέλω να αγωνιστεί ακόμη".
Ενώ κρατούσε ακόμη ο λόγος μου φάνηκε πως βυθίστηκα σε βαθύτατο ύπνο και δεν κατάλαβα τι μου συνέβη. Ζούσα για δύο εβδομάδες εκεί που διέταξε η βουλή του Θεού, σα να κοιμήθηκα ευχάριστα όλη τη νύχτα και ξύπνησα το πρωί.
Βλέποντας ότι βρίσκομαι σε πάντερπνο και θαυμαστό παράδεισο σάστισα. Διερωτώμουν τι να σήμαινε αυτό.Ήξερα ότι έμενα στην Κωνσταντινούπολη. Τι δουλειά όμως είχα εκεί, δεν καταλάβαινα.Θαύμαζα και δε μπορούσα να δώσω κάποια εξήγηση. "Για δες ", είπα στον εαυτό μου,"πραγματικά είμαι παράλογος. Ο Θεός με ευεργέτησε και , ενώ θα έπρεπε να τον δοξάζω και να τον ευχαριστώ κάθομαι και πολυεξετάζω αυτό το εξαίσιο θαύμα".Ένιωθα σαν άσαρκος.Φορούσα χιτώνα χιονάτο, αστραφτερό,στολισμένο με πολύτιμα πετράδια και με ευχαριστούσε πολύ η ομορφιά του. Στο κεφάλι φορούσα στεφάνι ολόχρυσο και λαμπρό, στα πόδια σανδάλια, και ήμουν ζωσμένος με κόκκινη αστραφτερή ζώνη. Ο παράδεισος ήταν όλο φως, αλλά φως πρωτόγνωρο και πολύ λαμπρό που , καθώς ακτινοβολούσαν τα λουλούδια, έπαιρνε ένα απαλό ρόδινο χρώμα.Μια θεϊκή ευωδία με διαδοχικές παραλλαγές πλησίαζε την όσφρησή μου και με μεθούσε. Πίστεψέ με , σου τα λέω αυτά και φρίττω.
Μέσα στον κήπο του Θεού ήμουν σαν βασιλιάς. Χαιρόμουν πολύ να βλέπω τον εαυτό μου να κατοικεί σε τέτοιο παράδεισο. Εκεί ο Θεός έκανε να φυτρώνουν πολλά δέντρα. Δεν έμοιαζαν όμως με του φθαρτού κόσμου.Ήσαν πάντοτε θαλερά ,ευωδιαστά και φουντωτά. ήσαν πάντοτε ψηλά, πολλύφυλα και απολαυστικά.Τα κλαδιά τους έγερναν και, καθώς κυμάτιζαν μεταξύ τους, γέμιζαν ευωδία την ατμόσφαιρα και σχημάτιζαν ουράνιο τόξο.Όλα αυτά τα απολαμβάνουν οι μακάριοι και η ψυχή τους αλλοιώνεται από την ηδονή εκείνη, την ευφροσύνη και την αγαλλίαση.
Παράδοξο επίσης ήταν και τούτο:άλλα δέντρα είχαν μόνο άνθη,άλλα καρπό και άλλα μόνο άνθη και φύλλα. Πανω σ'αυτά υπήρχε κάτι θαυμαστό:διάφορα ωραία πουλιά μικρά και μεγάλα με χρυσά και χιονάτα φτερά. Μερικά κελαηδούσαν χωμένα στα φύλλα, και το κελάηδημά τους, ωραίο και τερπνό, ακουγόταν ως την άκρη τ' ουρανού.
Προσπαθούσα να καταλάβω πως ήσαν εκείνα τα πουλιά και η παράδοξη θωριά τους με μεθούσε.Ήσαν όμορφα σαν τριαντάφυλλα ή κρίνα ή σαν κάποιο άλλο άνθος που δεν ξέρω πως να το ονομάσω.Τόσο ασυνήθιστα και ανάλαφρα ήσαν.Παρατηρούσα με θαυμασμό την ομορφιά ενός πουλιού. Ο χρωματισμός του είχε μια χάρη αλλιώτικη, μια θέα διαφορετική.Η μελωδία του ήταν ασταμάτητη και απολαυστική.
Ποιός μπορεί να διηγηθεί τα παράδοξα και θαυμαστά κάλλη που έβλεπα;Όλα εκείνα τα ωραία δέντρα στέκονταν συμμετρικά σε δύο δεντροστοιχίες, σαν δύο αντιμέτωπες παρατάξεις.Μακάριο το χέρι που τα φύτεψε!Προχωρούσα στα ενδότερα του τερπνού παραδείσου και νόμιζα πως δε θα ξαναδώ το σκοτάδι αυτού του κόσμου. Σε σύγκριση μ' εκείνα, τα εδώ είναι σκοτάδι.
Καθώς βάδιζα χαρούμενος , να! βλέπω ένα μεγάλο ποτάμι να διασχίζει τον παράδεισο και να ποτίζει όλα εκείνα τα δέντρα περιβρέχοντας αθόρυβα τις ρίζες τους . Εκεί έρχονταν άφοβα να πιουν τα ωραία πουλιά.Δεξιά και αριστερά από το ποτάμι απλωνόταν ένα αμπέλι με χρυσαφένια φύλλα και περιποιημένα κλήματα.Ήταν γεμάτο με πολύ μεγάλα και ωραία σταφύλια, και απλωνόταν σε όλο τον παράδεισο, ώστε να στεφανώνονται τα άλλα φυτά και να στολίζωνται με την περιπλοκή των κλημάτων του.

Οι μυρωμένοι άνεμοι του παραδείσου

Βλέποντας αυτά χαιρόταν η καρδιά μου και μεταφερόμουν από φόβο σε θαυμασμό και από θαυμασμό σε έκπληξη.Για πολλή ώρα στεκόμουν έτσι και άκουγα τον ήχο κάποιου ανέμου που ερχόταν από την ανατολή.Καθώς ερρίπιζε τα δέντρα, τα έκανε να κυματίζουν και να αποπνέουν ανέκφραστη ευωδία. Απελάμβανα με ευχαρίστηση το άρωμα που σκόρπιζε εκείνος ο άνεμος. Νόμιζα πως θύμιαζαν άγγελοι μπροστά στον Υιό του Θεού. Ο άνεμος σταμάτησε και μαζί του η ευωδία.Τότε σαν να άκουσα το ελαφρό φύσημα άλλου ανέμου που ερχόταν από τη δύση.Έμοιαζε με χιόνι και και με γέμιζε γλυκύτητα.
Εκείνα τα δέντρα ξεπερνούσαν στην ομορφιά και ευωδία τόσο πολύ τα δέντρα της γης που με έκαναν να λησμονήσω ότι είχα απολάυσει ως τότε στον περίπατό μου.Ύστερα όταν άκουγα εκείνα τα πουλιά να τραγουδούν εκείνα τα διάπυρα και χαρμόσυνα άσματά τους, γινόμουν εκτός εαυτού. Αν ήσαν πουλιά ή άγγελοι ο Θεός γνωρίζει...
Άρχισε τότε να φυσά από το βοριά άλλος άνεμος. Είχε μια πυρόξανθη ακτινοβολία, σαν τους χρωματισμούς που παίρνει ο ήλιος όταν βασιλεύει.Φυσούσε ήσυχα και τα θαυμάσια εκείνα δέντρα κυμάτιζαν και ευωδίαζαν. Για πολλή ώρα έμεινα έκθαμβος.Με έτερπε υπερβολικά η γλυκύτης αυτής της ευωδίας.
"Πως άραγε συνέβη σ' εμένα τέτοια ευλογία " σκεπτόμουν με απορία και φρίκη.Σταματησε εν τω μεταξύ και ο τρίτος άνεμος και απλώθηκε μεγάλη σιγή. Προχώρησα λίγο για να περάσω το ποτάμι. Βαδίζοντας σ' εκείνη την πεδιάδα παρατηρούσα με προσοχή τον ανέκφρατο πλούτο του παντοκράτορος Θεού, που ήταν πολλαπλάσια θησαυρισμένος εκεί. Δε μπορώ αγαπητέ μου εν Κυρίω, να διηγηθώ με ανθρώπινο στόμα για τον ανεξιχνίαστο πλούτο του Δεσπότου Χριστού.
Καθώς λοιπόν διέσχιζα τον κήπο εκείνο και παρατηρούσα τα άγια των αγίων, να ! φύσηξε πάλι από το βοριά μυρωμένος αέρας. Είχε το άρωμα των ρόδων και των κρίνων, ενώ το χρώμα του ήταν σαν του μενεξέ. Καθώς κυμάτιζαν τα δέντρα, έβγαζαν μια μυρωδιά ανώτερη από του μύρου και του μόσχου, που έμπαινε στην καρδιά μου.
Δεν ξέρω αν ήσαν τα μάτια μου πνευματικά ή σωματικά, ο Θεός ξέρει.Στην αρχή είχα την αίσθηση ότι ήμουν εκεί με το σώμα. Δεν ένιωθα όμως το βάρος, την επιθυμία ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του φθαρτού σώματος ,γιαυτό άλλαξα γνώμη,εκτός αν έχει ορίσει αλλιώς ο Θεός.
Καθώς κυμάτιζαν παράδοξα τα δέντρα και με το θρόισμά τους ξέχυναν τερπνή μελωδία,ένιωθα πάλι την ευωδία και τη γλυκύτητα και έμενα εκστατικός.Ο νους μου είχε εισχωρήσει σε μια μυστική μεγαλοπρέπεια. Όλα αυτά με γέμιζαν χαρά και αγαλλίαση.
Όταν σταμάτησε και ο τέταρτος άνεμος συνειδηοποίησα ένα φοβερό θαύμα:Σ' όλο αυτό το διάστημα δεν είδα καθόλου νύχτα. Εκεί υπήρχε αδιάλλειπτο φως, εκεί βασίλευε χαρά,ζωή,λαπρότης και αγαλλίασις.

Στον ουρανό του ουρανού

Ξαφνικά έπεσα σε έκσταση. Ένιωθα πως πατούσα πάνω στον ουρανό, πως με οδηγούσε κάποιος λαμπρός νέος φορώντας μανδύα, με πρόσωπο λαμπρό σαν τον ήλιο.Νόμιζα πως ήταν εκείνος που με χτύπησε στο πρόσωπο με το ανθισμένο κλαδί την ώρα που ξεψυχούσα από το κρύο,και διέταξε τους υπηρέτες τουνα με σηκώσουν.
Καθώς με οδηγούσε, βλέπω ξαφνικά έναν ωραίο και μεγάλο σταυρό.Τριγύρω του υπήρχαν τέσσερα ανάερα πέπλα, που έμοιαζαν με φωτεινή νεφέλη.Τα δύα από αυτά έλαμπαν σαν αστραπή και τα άλλα δύο ήσαν λευκά σαν χιόνι.Κυκλικά είχαν σταθεί λευκοί μελωδισταί , ψηλοί και ωραίοι. Τα μάτια τους άστραφταν με πύρινες ακτίνες.Έψαλλαν ένα γλυκύ μέλος για τον Σταυρωθέντα.
Ο οδηγός μου περνώντας μπροστά από το σταυρό τον κατεφίλησε και μου έκανε νόημα να κάνω το ίδιο.Έσκυψα λοιπόν με τη σειρά μου και τον προσκύνησα. Μόλις ασπάσηκα εκείνο το κοκκινωπό τίμιο ξύλο. γέμισα από ευωδία μέλιτος, που δεν οσφράνθηκα παρόμοια στον παράδεισο. Καθώς ανασήκωσα τα μάτια μου από το σταυρό τι να δω!Κάτω από μας η άβυσσος της θαλάσσης.Με κυρίευσε τρόμος. Φοβήθηκα μήπως γλιστρήσω και φώναξα στον οδηγό μου:"Κύριέ μου περπατώ στο κενό, νομίζω πως βαδίζω πάνω σε σύννεφο,φοβάμαι μήπως δε με βαστάξει και πέσω στη θάλασσα""Μη φοβάσαι.Πρέπει να ανεβούμε ψηλότερα" μου λέει και μου δίνει το χέρι. Βεθήκαμε αμέσως στο δεύτερο στερέωμα που ήταν λευκό σαν χιόνι.Εκεί βλέπω δύο σταυρούς όμοιους με του κάτω στερεώματος.Γύρω τους παράστεκε μεγαλειώδης ακολουθία όπως και στον πρώτο σταυρό. Ο αέρας εκεί ήταν πύρινος και ξεκούραζε πολύ τους όμορφους νέους.Ασπάστηκα κι εκείνους τους τίμιους σταυρούς με πόθο και έρωτα θεϊκό. Η ευωδία τους ακατάληπτη και ανερμήνευτη, προκαλούσε ευφροσύνη και τερπνότητα μεγαλύτερη από του πρώτου σταυρού.Ξαφικά βλέπω μια φωτιά που κατέφλεγε τα πάντα. Φοβήθηκα και ζήτησα πάλι βοήθεια από τον οδηγού μου."Δώσε το χέρι, μου λέει, θα ανεβούμε ακόμη ψηλότερα". Και αμέσως βρεθήκαμε στον τρίτο ουρανό."

Ο τρίτος ουρανός


"Και αμέσως βρεθήκαμε στον τρίτο ουρανό. Ο ουρανός αυτός δεν έμοιαζε καθόλου με τον ουρανό που βλέπουμε από τη γη.Απλωνόταν σα χρυσαφένιο δέρμα σε σχήμα πετάλου. Στα πρόθυρά του συναντήσαμε άλλους τρεις σταυρούς, πιο μεγάλους και επιβλητικούς,που είχαν τη λάμψη της αστραπής.Ο οδηγός μου πήρε θάρρος μπήκε μέσα στη φωτιά και τους προσκύνησε.Εγώ δεν τόλμησα να κάνω το ίδιο. Προσκύνησα από μακριά και προσπέρασα.
Προχωρήσαμε αρκετά και φθάσαμε στο δεύτερο παραπέτασμα. Εκεί είδα κάτι σαν αστραπή απλωμένη στον αέρα. Ανεβήκαμε και περάσαμε μέσα.Ουράνια στρατιά από πλήθος αγγέλων αινούσαν και δοξολογούσαν το Θεό. Προσπεράσαμε κιαυτό και βρεθήκαμε σε άλλο χώρισμα από βύσσο και πορφύρα ανέκφραστη.
Φθάσαμε σε μια λαμπρή τοποθεσία. Υπήρχε εκεί ένα άλλο θαυμαστό παραπέτασμα που έμοιαζε με πολύ λαμπρό και ξαθαρό ήλεκτρο.Κάποιο χέρι τον παραμέρισε και μας εδειξε να περάσουμε.Μέσα σ' αυτό συναντήσαμε αναρίθμητο πλήθος αγίων αγγέλων. Τα πρόσωπά τους φλογερά, έλαμπαν από μακριά πιο πολύ από τον ήλιο. Είχαν σταθεί με τάξη και πολλή κοσμιότητα με τα άυλα αναστήματά τους, μετέωροι σε κείνο το τρομερό ύψος. Στα χέρια τους κρατούσαν φοβερά σκήπτρα. Σχημάτιζαν αναρίθμητες λεγεώνες παρατεταγμένες δεξιά και αριστερά.
"Όταν σηκωθεί αυτό το παραπέτασμα ",μου είπε ο οδηγός μου,δείχνοντάς το,"θα δεις τον Υιό του ανθρώπου να κάθεται στα δεξιά του Πατρός. Να πέσεις να τον προσκυνήσεις. Ο νους σου να είναι όλος προσηλωμένος σ' Εκείνον, για ν' ακούσεις τι θα σου πει".
Ενώ άκουγα τις συμβουλές του, κοιτάζω το παραπέτασμα και βλέπω ένα μεγαλόπρεπο περιστέρι να κατεβαίνει και να κάθεται πάνω σ' αυτό.Το κεφάλι του ήταν σαν από χρυσάφι,το στήθος πορφυρό,τα φτερά λαμπερά σαν φλόγα, τα πόδια λευκά,ενώ τα μάτια τόξευαν φωτεινές ακτίνες. Καθώς απελάμβανα την ομορφιά του, ξαφνικά πέταξε στα ύψη.


"Ενώπιος ενωπίω"

Παραμερίστηκε και αυτό το παραπέτασμα και βλέπω τότε στο αχανές εκείνο ύψος, που καταπλήττει κάθε νου και διάνοια,θρόνο φοβερό ,υπερυψωμένο.Κανείς δεν τον κρατούσε, κρεμόταν μετέωρος. Από μέσα του έβγαιναν φλόγες πιο λευκές κι από το χιόνι.Επάνω στο θρόνο άστραφτε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Φορούσε βαθυκόκκινα και ολόλευκα ενδύματα. Η λαμπρότης του όμως -από συγκατάβαση στη δική μου αδυναμία-ήταν περιορισμένη.Είδα λοιπόν τη θεανθρώπινη ευπρέπεια και ωραιότητά του. Ήταν σαν να βλέπει κανείς τον ήλιο να σκορπίζει χαρούμενα τις πρώτες ακτίνες της ανατολής.Έπεσα και τον προσκύνησα τρεις φορές.Προσπάθησα ν' ανασηκωθώ και να αντικρύσω πάλι την ωραιότητά του, την πύρινη λαμπρότητα της δυνάμεώς του, αλλά δε μπόρεσα. Με είχε κυριεύσει ανέκφραστος φόβος , φρίκη και χαρά.
Μέσα απ΄αυτό το φως ακούσθηκε μια φωνή, που με το δυνατό της ήχο έσχιζε τον αέρα.Ήταν μελιστάλαχτη ,ήπια και γλυκιά. Μου είπε τρεις λέξεις. Το νόημά τους το κατάλαβα και δοκίμασα πρωτόγνωρη πνευματική ηδονή.Σε λίγο μου είπε άλλες τρεις λέξεις,που μόλις τις άκουσα γέμισε η καρδιά μου από θεϊκή χαρά.Κατόπιν μου είπε για τρίτη φορά άλλες τρεις και ξαφνικά ακούστηκε ισχυρή δοξολογική καυγή από τα αγγελικά τάγματα:Άγιος, Άγιος,Άγιος. Κατάλαβα ότι αυτό έγινε για μένα. Η δοξολογία τους βέβαια ήταν ακατάπαυστη.Εκείνη όμως η εξαίσια μελωδία ήταν για την εύνοια που τόσο πλούσια έδειξε σε μένα ο Δεσπότης Χριστός.
Μόλις άκουσα αυτές τις ανέκφραστες και θεϊκές λέξεις,κατέβηκα με τον ίδιο τρόπο που ανέβηκα. Ήρθα πάλι στον εαυτό μου και είδα πως βρέθηκα στον κήπο, απ' όπου είχε γίνει η αρπαγή μου. Αναλογιζόμουν με απορία τα όσα μου συνέβησαν.Που ήμουν και που βρέθηκα! Δε μπορούσα να καταλάβω πως πήγα σ' εκείνο το θεϊκό τόπο.Φέρνοντας στο νου μου τα όσα είδα εκεί και άκουσα, μονολογούσα:"Άραγε έχει έρθει και άλλος εδώ ή μόνον εγώ;"

Αυτά σκεπτόμουν και ξαφνικά βλέπω ν' απλώνεται μπροστά μου μια πεδιάδα. δεν είχε δέντρα. Αλλά ήταν ωραία,χλοερή και ανθηρή, ασφυκτικά γεμάτη με κρίνα και τριαντάφυλλα.Είχε πηγές που ανάβλυζαν μέλι και γάλα. Αναδιδόταν μάλιστα θαυμάσια ευωδία. Αυτό το απαλό τοπίο, αυτή η αναπαυτική χλόη με έκανα να απορώ και να εκπλήττομαι για τα θαυμάσια του Θεού,που συναγωνίζονταν το ένα το άλλο σε λαμπρότητα.
Και να! βλέπω έναν άνδρα αστραφτερό. Φορούσε χιτώνα σαν φωτεινή νεφέλη και κρατούσε στο χέρι σταυρό.Με πλησιάζει και μου λέει:"Η χάρις του σταυρωθέντος Κυρίου μας ας είναι μαζί σου. Μακάριοι οι σαλοί, γιατί έχουν μεγάλη φρόνηση.Ο Θεός εδώ σε έχει κατατάξει.Πήγαινε πρώτα στο καμίνι του κόσμου, εκεί που βρίσκονται συναγμένα τα τριβόλια και οι οχιές, τα φίδια και οι δράκοντες. Πάντως η παρουσία σου σ' αυτόν το χώρο είναι κάτι ασυνήθιστο και παράδοξο.Κανείς δεν ήρθε εδώ παρά μόνο εκείνος που κοπίασε περισσότερο απ' όλους για το ευαγγέλιο του Χριστού.Δεύτερος είσαι εσύ, επειδή άδραξες την ταπείνωση στην πιο τέλεια μορφή της. Ξέρω όμως πως την απέκτησες!Με την τέλεια πτωχεία,με το "φύγε σαλέ", με την εξουδένωση. Την απέκτησες γιατί μπήκες γυμνός και κάνοντας το σαλό στο στάδιο του κοσμοκράτορος, γιατί μονομάχησες μαζί του και τον νίκησες και έριξες το θρόνο του στη γη.
Είδες τα εδώ μυστήρια; Κατάλαβες την αληθινή ανταπόδοση των δικαίων;Γνώρισες τον παράδεισο του Χριστού;Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι τα είδες και έφριξες.Πως σου φάνηκε ο μάταιος κόσμος συγκριτικά με τούτον; Τι λες, είδες λαμπρότητα; Είδες από ποια χαρά θέλουν να στερήσουν το εαυτό τους οι αμαρτωλοί;"

Ενώ μου έλεγε αυτά ο λαμπροφόρος άνδρας με κοίταζε χαρούμενος και ευχαριστημένος. "Η κυρία Θεοτόκος,"συνέχισε να μου λέει, "η υπέρλαμπρη βασίλισσα των επουρανίων δυνάμεων δεν είναι εδώ. Περιέρχεται τον μάταιο κόσμο και βοηθεί όσους επικαλούνται τον μονογενή Υιό και Λόγο του Θεού και το πανάγιο όνομά της. Καλό θα ήταν να σου έδειχνα την υπέρλαμπρη κατοικία της, αλλά τώρα πρέπει να επιστρέψεις στον τόπο σου. Έτσι διέταξε ο Δεσπότης Χριστός".

Ενώ μιλούσε, μου φάνηκε πως έπεσα σε ύπνο γλυκό και , σα να κοιμήθηκα από το βράδυ ως το πρωί, βρέθηκα όπως με βλέπεις εδώ. Τώρα λοιπόν να ευφρανθείς αγαπημένε μου φίλε, και ας αγωνιστούμε για τη σωτηρία μας και την κληρονομία των αιωνίων αγαθών"

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2005, 23:23:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
filosofe3 σου άλλαξα το χρώμα των γραμμάτων από κόκκινο σε καφέ, γιατί το κόκκινο "βγάζει μάτι"
κουράζει δηλαδή πολύ στο διάβασμα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2005, 12:30:27  Εμφάνιση Προφίλ
Ok Αμαλία και ευχαριστώ

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

roberto24
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
57 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2005, 18:20:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους roberto24
παιδια με συγχωρειτε αν θα φανω αγενης με το να πω κατι ψιλοξεκαρφωτο με τα προηγουμενα αλλα ειναι υπερεπειγον.παντα ειχα την εμπειρια της αστρικης προβολης με παραλλαγες(συνειδητο ονειρο και ενδιαμεσες καταστασεις αλλα σημερα τα ειδα ολλα!!!ημουν ΑΠΟΛΥΤΑ συνειδητος κατα τη διαρκεια της εμπειριας (εκανα προσχεδιασμενα πραγματα ειχα κριση μνημη βουληση αλλαζα το ονειρο κτλ)δε θα σταθω στις περιγραφες των κοσμων που συναντησα αλλα σε 2 λεξεις που καταφερα να διαβασω σε ενα μπουκαλι καθως τα γραμματα αλλαζαν συνεχως.(ιδιαιτερη παρακληση στη gretel και σε οποιον αλλον εχει γνωση εμπειρικη επι του θεματος η εστω γνωριζει αυτες τις λεξεις να με βοηθησει γιατι αισθανομαι..καπως, μετα απο ολλα αυτα.. ( alex13@mail.gr)οι λεξεις ειναι οι εξης:ραφανα αντεκα η rafanaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
roberto24
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
57 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2005, 18:27:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους roberto24
μεσα στην εμπειρια αυτη ειδα και μια γνωστη απο τη δουλεια οτι ειχε ενα σημαδι μωβ στο δεξι της στηθος και εχιχε μια οψη αρρωστη.πριν απο 2 λεπτα εμαθα οτι την χτυπησε αυτοκινητο!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2005, 13:58:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel
Aγαπητέ Ρομπερτο24 πολύ σημαντική εμπειρία, έχεις δίκιο που αισθάνεσαι κάπως, οι λέξεις εκ πρώτης όψεως δεν μου θυμίζουν κάτι. Σε ποια γλώσσα τις είδες γραμμένες και με τί μορφή? Δηλ. χωριστά τη μία από την άλλη οριζόντια? Κάθετα τη μια κάτω από την άλλη? Κάνε ένα σχεδιάκι αν μπορείς μήπως και καταλάβουμε τί σημαίνει


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2005, 20:01:53  Εμφάνιση Προφίλ
Μήπως ξέχασες κάποιο γράμμα Ρομπέρτο;;;

Ρααφάν αντέκα;
Για πές μας και τον τονισμό...γιατί δεν μας τον είπες.
Όσον αφορά την εμπειρία σου δεν ήταν μακρυά από το σώμα σου. Έχω την αίσθηση ότι θέλεις να μας ψαρέψεις λίγο αλλά δεν πειράζει. Καλό είναι κι αυτό.

Εφόσον είδες ότι ήταν ρευστά τα πράγματα και δε μπορύσες να τα σταθεροποιήσεις ήσουν λίγο πιο πέρα από το σώμα σου μέσα στις δικές σου σκεπτομορφές. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να βλέπει κανείς ότι τα ξιδεύει και να βλέπει διάφορα πράγματα αλλά δεν είναι όντως έτσι. Συνήθως τότε μπορούν και τον εντοπίζουν μερικού άλλοι ταξιδιώτες , πιο συνειδητοί εκείνη τη στιγμή και επεμβαίνουν στα όνειρά του.Γιαυτό μπορεί να ένιωθες μια εξαιρετικά φιλική παρουσία εκείνη την ώρα απροσδιόριστη.
Αν είχες πάει σε άλλους κόσμους όντως θα ήξερες την ερμηνεία αυτ'ών των λέξεων.
Στην κατάσταση της προβολής σε μικρή απόσταση από το σώμα , ανοίγουν μερικά από τα θησαυροφυλάκια του νου και βγαίνουν ξεχασμένες αναμνήσεις από άλλα όνειρα και εμπειρίες ακόμη και πράγματα που θα πεις ότι δεν τα γνώρισες ποτέ, αν τα μεταφέρεις και στον ξύπνιο σου.

Μπορείς ακόμη και να πιάσεις εικόνες από το τοπικό "αρχείο εμεπιριών και εικόνων" ή ακασικό αρχείο όπως θα λέγανε κάποιοι άλλοι και να τις θεωρήσεις δικές σου.

Αυτά εν ολίγοις από μένα.


Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rizitis
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
678 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2005, 20:27:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rizitis
quote:
Ρααφάν αντέκα;


ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ3

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΔΕΡΦΕ...
ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ


Μην κάνεις μη σου κάνουνε
μην πεις να μην σου πούνε
μην κουρταλίσεις κούρταλα
να μην σου κουρταλούνε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2005, 12:31:38  Εμφάνιση Προφίλ
Τι με διαβάζετε ρε Ριζίτη ...με δουλεύετε θέλεις να πεις...

Αφού η εμπειρία του Ρομπέρτο24 κάνει μπαμ ότι είναι ..ανύπαρκτη και εσύ φυσικά το ξέρεις ...και διασκεδάζεις όπως και οι άλλοι με τα ψευτοθέματα που φτιάχνετε...και με τους αφελείς όπως εγώ που συμμετέχουνε νομίζοντας ότι κάνουν σοβαρό διάλογο....

Και μετά το παίζετε και εσωτεριστές τρομάρα σας...

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rizitis
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
678 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2005, 19:38:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rizitis
Φιλόσοφε με παρεξήγησες.

Η ειρωνεία και το χαμόγελο δεν πήγαινε σε εσένα αλλά στην απάντηση που έδωσες στον ρομπέρτο ο οποίος προφανώς προσπάθησε να πει κάτι...

Σε ανύποπτο χρόνο σου έχω αποδείξει ότι σε σέβομαι και σε εκτιμώ .
Αν θυμάσαι πριν από 8-9 περίπου μήνες είχαμε μια έντονη συζήτηση σχετικά με τα μυστήρια και τις δυνάμεις του αγίου πνεύματος στην οποία αποχώρησα όταν μπήκα οι γνωστοί κανίβαλοι του φόρουμ , δηλώνοντας όμως ότι είσαι από τους λίγους γνώστες της θρησκείας που πιστεύεις , την οποία καλά θα κάνεις να καταλάβεις ότι και εγώ σπάζομαι !!!!

Σε πρότεινα δε δημόσια και για συντονιστή στο ανάλογο τόπικ του φόρουμ πριν 3-4 μήνες αν θυμάμαι καλά .

Τα γραπτά μένουν και μπορείς αν σε ενδιαφέρει να τα βρεις.


Καλό θα ήταν εν Χριστό αδελφέ μου να μην χάνουμε τον αυτοέλεγχο μας στην προσπάθεια μας για μια κοινωνία φωτός και αγάπης .
Να είσαι σίγουρος ότι όταν διαφωνώ με κάτι θα στο πω αντρίκια και στα ίσα
Όπως στο παρελθόν.
Αλλά όταν σου λέω ότι συμφωνώ και ότι σε διαβάζω το εννοώ, τελεία και παύλα.-

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΩ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ .
ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ .
Η ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ .

ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.
Μην κάνεις μη σου κάνουνε
μην πεις να μην σου πούνε
μην κουρταλίσεις κούρταλα
να μην σου κουρταλούνε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

roberto24
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
57 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/01/2006, 05:09:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους roberto24
θα ξαναστειλω στο φορουμ, γιατι η προσβλητικη συμπεριφορα καποιων πιστευω οτι ειναι μεμονομενο περιστατικο και δεν υποβαθμιζει το φορουμ στο συνολο του(οσο και αν το προσπαθουν...), η την εικονα που εχω σχηματισει γιαυτο εδω και ενα χρονο περιπου.
λοιπον gretel τονισμος δεν υπηρχε τα γραμματα ηταν γραμμενα με λατινικους χαρακτηρες το ενα κατω απο το αλλο στην ετικετα ενος μπουκαλιου που βρηκα σε ενα παραθυρο.(στην εισοδο της πολυκατοικιας μου).οταν "βγαινω" προσπαθω να παω σε ενα φιλο μου που εχουμε συννενοηθει απο πριν για να δω κατα ποσο αυτο που βιωνω ειναι αντικειμενικο(αν θα καταλαβει τιποτα, αν θα με δει και αυτος στο ονειρο του κτλ)αλλα δεν προλαβαινω!!μολις πηδαω απο το μπαλκονι στη βεικου και παω για το σπιτι του δεν μου φτανει ο χρονος και τελειωνει η εμπειρια..την τελευταια φορα που ειχα μεγαλυτερη διαυγεια σκεφτηκα:αφου οντως ειμαι συνειδητος γιατι να παω πετωντας αφου μπορω να διακτινιστω ; συγκεντρωθηκα προσπαθησα αλλα τιποτα,εβλεπα μονο σκοταδι δεν μεταφερθηκα εκει.....γιατι;;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/01/2006, 14:05:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel
Aγαπητέ φιλόσοφε3 ίσως να έπρεπε να σκέφτεσαι δύο φορές και να μιλάς - γράφεις μετά. Το να αποκαλείς κάποιο μέλος δημόσια ψεύτη δεν είναι ούτε ευγενικό, ούτε αισθητικό. Το να πιστεύεις μια ιστορία ή όχι είναι δικό σου θέμα όπως είναι και στην κρίση κάθε μέλους.

Ρομπερτο24 ο προσανατολισμός στο Αστρικό πεδίο είναι πολύ δύσκολος και απαιτεί μεγάλη εμπειρία. Στο αστρικό πεδίο η Βεϊκου και οποιοσδήποτε δρόμος δεν φαινεται το ίδιο. Θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να βιώσεις αρχικά την εμπειρία του πώς είναι το αστρ. πεδίο και μετά να δοκιμάσεις να βρεθείς με κάποιον πράγμα που δεν είναι κ τόσο εύκολο.

Το δεύτερο μέρος του τόπικ Αστρική προβολή το διάβασες?


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
roberto24
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
57 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2006, 18:30:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους roberto24
σιγουρα δεν ειναι το ιδιο, εχω διαβασει απειρα βιβλια πανω στο θεμα και ολλα τα topik εδω (αρθρα,βιβλια: μπεζαντ φορτσουν,καστανεντα,ανατολικο αποκρυφισμο,την επιστημονικη προσεγγιση του φαινομενου στεφαν λαμπερζ κτλ..νευρολογια, κλινικη ψυχιατρικη και αλλα πολλα) και με εχουν βοηθησει αρκετα αλλα θα ηθελα να αυξησω την παραμονη μου σε αυτη την κατασταση και να την προκαλω κατα βουληση. οταν το θελω παρα πολυ και το σκεφτω εντονα το προκαλω αλλα οχι παντα .οι πιθανοτητες να το προκαλεσω αυξανονται δραματικα οταν ξυπνησω το πρωι και ξανακοιμηθω αμεσως.ξερω οτι ειναι κατι πολυ δυσκολο αυτο που ζηταω και η αληθεια ειναι οτι και εγω δεν ειμαι και παρα πολυ συνεπης στις εσωτερικες μου ασκησεις.αντιμετωπιζω πολλα προβληματα της καθημερινοτητας και εδω και 3 χρονια ενα κινητικο προβλημα( κληρονομικο).οπως καταλαβαινεις gretel μου μενει πολυ λιγη ενεργεια για το αστρικο πεδιο οταν δεν μπορω καλα καλα να τα βγαλω περα στο φυσικο!!
συνηθως συνειδητοποιω οτι ονειρευομαι τη στιγμη που κατεβαινω τις σκαλες σε ενα ονειρο σκεφτομενος:''μα καλα αφου δεν μπορω να κατεβω τα σκαλ..και ξαφνικα μου ερχετε στο νου σαν αστραπη η επιγνωση οτι βλεπω ονειρο!!τοτε τα ανεβοκατεβαινω μερικες φορες σαν ενα ειδος θεραπειας σκεφτομενος οτι ''αν το κανω σε αυτο το επιπεδο ισως να επιφερω αποτελεσμα και στο φυσικο πεδιο''.επειτα σκεφτομαι την επισκεψη στο σπιτι του φιλου μου η δοκιμαζω κατι ευχαριστο οπως το πεταγμα η το να περασω μεσα απο τοιχους αν και τελευταια εχω ψιλοβαρεθει(!!) και διερωτομαι:αν δεν ειμαι τρελος η αν ολλα αυτα ειναι κατι παραπανω απο μια αυθυποβολη του νου μηπως σπαταλαω τσαμπα τον ονειρικο μου χρονο;;και πως θα μπορουσα να τον αξιοποιησω εποικοδομιτικα;ετσι κιαλλιως χαμενος παει.ποσα χρονια τα περναμε κοιμισμενοι;30;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gianic
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2006, 16:35:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gianic
Προσπαθω εδω και καιρο να πραγματοποιησω ΑΠ και παντα φτανω μεχρι το σημειο των δονησεων .

Προχτες καταφερα να δω με κλειστα τα ματια το δωματιο που ημουν και να συρθω λιγο εκατοστα πιο εξω απ το σωμα μου αλλα για πολυ λιγο .

Παντως ακομα και οι δονησεις σου δινουν ελπιδες να συνεχισεις να προσπαθεις . Η συγκινηση εκεινη τη στιγμη για μενα ειναι απιστευτη και ολο αυτο το βουητο παρ ολο που στην αρχη ειναι τρομακτικο μετα αρχιζεις να το συνηθιζεις.

Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας !
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

BoN
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2006, 14:24:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους BoN
Αρχικά καλημέρα , καλησπέρα !

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για κάτι που μου συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν το είχα εξηγήσει .

Παίρνω λοιπόν το θάρρος γιατί το τελευταίο συμβάν το οποίο έγινε χθες βράδυ με τάραξε λίγο .Έτσι άρχισα να το ψάχνω λίγο παραπάνω και το στάθηκα στο site σας .

Πριν πολλά χρόνια λοιπόν , είδα ένα «Όνειρο» το οποίο με τρόμαξε πολύ ! Όταν ήμουν όπως λέτε και εσείς μεταξύ ύπνου και ξύπνιου ξαφνικά , ακούω ένα βουητό στα αυτιά μου το οποίο άρχισε να δυναμώνει, τα μάτια μου «ανοιχτά» έβλεπα το δωμάτιο μου ακριβώς όπως ήταν , το σώμα μου παράλυτο , αδυνατώντας να βγάλω έστω μια κραυγή . Τελικά «ξύπνησα» κουνώντας το σαγόνι μου ! Από τότε μου έχει συμβεί πολλές φορές . Προσπαθώ να το παλέψω (δεν ξέρω γιατί , ίσως με τρομάζει) , μερικές φορές μου φαίνετε ότι οι κραυγές που βγάζω ακούγονται και στο πραγματικό περιβάλλον . Πάντα «ξυπνάω» με μια ελάχιστη κίνηση του σώματος μου .
Αναφέρω το ξυπνάω μέσα σε « » , γιατί ως τώρα πίστευα ότι δεν κοιμόμουν , αλλά κάτι μου συνέβαινε ,κάτι περίεργο , δεν ήξερα πως ακριβώς να το προσδιορίσω , αφού έβλεπα ακριβώς το δωμάτιο από τη γωνία που μπορούσαν να καλύψουν τα μάτια μου ( σα να άνοιγα τα μάτια αλλά χωρίς να κουνήσω το κεφάλι μου).
Χθες όμως μου συνέβη κάτι περίεργο , ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ όπως πάντα !!! Αλλά ήταν σαν να μην μπορούσα να το αποφύγω με τίποτα .

Την πρώτη φορά έγινε όπως σας είπα (σημειώνω ότι η στάση μου δεν ήταν ανάσκελα , αλλά «κοιμόμουν» πλάγια και κουλουριασμένος ). Απλά είδα το δωμάτιο κανονικά .Δεν μπορούσα να κουνηθώ και το βουητό ήταν έντονο στα αυτιά μου. Και αυτό ήταν .

Σε μερικά Δευτέρα αποκοιμάμαι πάλι και βλέπω 2 φιλαράκια μου από το γυμνάσιο , και ενώ ο ένας τους μου λέει κάτι .. αρχίζει να το επαναλαμβάνει συνεχώς .. και τα λόγια του γίνανε βουητό , μεταφέρομαι πάλι στο δωμάτιο μου , η εικόνα η ίδια αλλά με μια μικρή διάφορα .. πλέον όσο και να «κουνάω» το σαγόνι μου , τα χέρια μου .. πάντα με τρομερή δυσκολία δεν ξυπνάω ..ακούω παράλληλα με το βουητό ήχο βροχής .. προσπαθώ να φωνάξω .. δύσκολα βγαίνει η φωνή μου .. μα όταν την ακούω δυνατά στα αυτιά μου καταφέρνω να ξυπνήσω !

Τρομάζω που πλέον κινούμε κανονικά και δεν επανέρχομαι από το «Όνειρο», αρχίζω να το σκέφτομαι λογικά .. προσπαθώ να εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι πλέον μπορώ να κουνηθώ και επιτέλους να μάθω αν είναι Όνειρο ή πραγματικότητα . Λέω λοιπόν μέσα μου ας μου ξαναγίνει θα το περιμένω . Δεν άργησε καθόλου να γίνει … ένας θόρυβος , σαν να καρφώνουν καρφιά στο γραφείο μου , και ο ήχος πάλι αυτής της βροχής (σημειώνω ότι δεν έβρεχε, και μου φαίνετε πολύ περίεργο διότι πρώτη φορά άκουσα και κάτι άλλο πέρα από το βουητό ) ήταν τα σημάδια ότι άρχιζε ξανά !!! Θέλοντας να αφήσω σημάδια για να δω αν είναι πραγματικότητα , αρχίζω και κουνάω τα χέρια μου προς τον διακόπτη του φωτιστικού .. πατάω το διακόπτη αλλά καμία αλλαγή Φώτος , πιάνω το καλώδιο και το τραβάω .. ήταν εκτός πρίζας , το βάζω στην πρίζα αλλά πάλι καμία αλλαγή ! Σκέφτομαι να πάω προς το διακόπτη του φως δωματίου …. Βγάζω τα σκεπάσματα από πάνω μου ,ένιωσα το κρύο του δωματίου , σηκώθηκα έφτασα στον διακόπτη .. τον πατάω και … πάλι καμία διάφορα . [ Σημειώνω ότι ο χτύπος από το γραφείο είχε σταματήσει ή απλά εγώ δεν έδινα σημασία πια , όμως ο ήχος της βροχής υπήρχε ακόμη ! ] , Κατά ένα περίεργο τρόπο ,σκέφτηκα ότι υπνοβατώ και θέλοντας να προστατέψω τον εαυτό μου από κάποιο ανεπιθύμητο ατύχημα σκέφτηκα να ξαπλώσω πάλι … Έπεσα στο κρεβάτι με την πλάτη και αυτομάτως ξυπνάω ..

.. Κάτω από τα σκεπάσματα στην στάση από όπου ξεκινήσανε όλα ! όλα τα Φώτα σβησμένα . Κάνω έτσι και πατάω τον διακόπτη του φωτιστικού , δεν ανάβει !!!!τραβάω το καλώδιο … εκτός πρίζας , το βάζω , επιτέλους δούλεψε σκέφτηκα ! βγάζω τα σκεπάσματα ,νιώθω το κρύο , ανάβω το φως , ….Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια διαπιστώνω ότι πρόκειται για Όνειρο … Ήταν όμως Όνειρο ??? ??? ???

Ομολογώ ότι τρόμαξα λίγο , δεν ξέρω γιατί , κατάλαβα ότι μου συμβαίνει μόνο όταν είμαι κουρασμένος ! ! !


[ξύπνησα, πετάχτηκα σαν να έχω αργήσει για τη δουλεία κοίταξα το κινητό .. 5:45 , ανακουφισμένος ξανακοιμάμαι .. δεν ξέρω πόσο κοιμήθηκα αλλά …. Ξαναπετάγομαι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κοιτάω το κινητό 5:45 .. δεν έδωσα καθόλου σημασία ] ( !!!!!!!!!!!!!!!!!)

Ένα άσχημο, τρομακτικό και συνάμα αποκαλυπτικό για μένα βράδυ :

3-4 / 2 / 2006

Τι να είναι όλα αυτά ?? μπορεί κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση ?? Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού μου ??

Ελπίζω να μη σας κούρασα !!

Και δέχομαι κάθε κριτική και άποψη σας !!


:)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2006, 17:02:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel
Αγαπητέ ΒοΝ να σε καλωσορίσω στο Εσωτέρικα και να σου ευχηθώ καλούς και δημιουργικούς διαλόγους.

Πολύ ενδιαφέρουσα η εμπειρία σου. Θα τη μελετήσω προσεκτικότερα και θα επανέλθω."ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
roberto24
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
57 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2006, 18:11:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους roberto24
αγαπητε BoN διαβασα με προσοχη την εμπειρια σου η οποια εχει παρα πολλα κοινα με τις δικες μου οι οποιες ειναι κατι μεταξυ αστρικης προβολης και συνειδητου ονειρου.και εγω το ΄΄παθαινω΄΄ οταν ειμαι πολυ κουρασμενος η οταν ξυπνησω το πρωι και ξανακοιμηθω!καταρχην μην τρελαινεσαι!!
απο οτι καταλαβα εχεις πληρη η σχεδον πληρη συνειδηση κατα την ωρα της εμπειριας.αυτο να ξερεις οτι υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι προσπαθουν χρονια να το πετυχουν και δεν τα καταφερνουν.απο κει και περα τωρα υπαρχει ολοκληρη φιλολογια γυρω απο αυτο το φαινομενο απο καθε σχολη σκεψης και η καθε μια λεει τα δικα της!ουτε νωμιζω οτι υπαρχει καποιο αξιοπιστο ατομο (δασκαλος καθοδηγητης κ.τ.λ.)που να μπορεσει να σε βοηθησει.μιλαω με βαση τη δικη μου εμπειρια..
νωμιζω οτι αφου σε ενδιαφερει το.. θεμα, αυτο που θα σε βοηθουσε,θα ηταν να διαβαζες τις πιο επικρατεστερες αποψεις πανω σε αυτο να ενημερωθεις και μετα βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα,και ισως και να βοηθηθεις και πρακτικα αν θελεις να βελτιωσεις αυτην την ικανοτητα που εχεις να παραμενεις συνειδητος σε αυτη την κατασταση για να την χρησιμοποιησεις και να βελτιωσεις καποια πραγματα γυρω απο τον εαυτο σου η και τη ζωη σου ακομα!
υποτιθεται -κατα μια αποψη εσωτερικηη- το να καταφερει καποιος να παραμεινει συνειδητος σε μια ονειρικη κατασταση (εργο πολλων μαγων, μυστων,αγιων,εσωτεριστων κτλ)ισοδυναμει με ενα απο τα σταδια της φωτισης και αυτος που το καταφερνει αποκτα την ικανοτητα να ελεγχει -λενε- ακομα και την δομη της πραγματικοτητας αφου και αυτη ειναι ενα ειδος ονειρικης φασματικηε προβολης.(κβαντικη φυσικη γατα του σρεντιγκερ κτλ)βεβαια τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οπως διαπιστωσα στην πραξη οπως καισε καθε θεωρια αλλωστε.
ελπιζω να σε βοηθησα και να σου ελυσα καποιες αποριες σου η να σου δημιουργησα καινουργιες!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kateriniwths31
Νέο Μέλος

Greece
45 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/03/2006, 21:25:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kateriniwths31
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΩ ΑΛΛΑ ΚΟΛΛΑΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ.. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ? ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ.ΤΟΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΤΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΧΑΛΑΡΩΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ E-MAIL MOY: johnmeletis@mail.gr. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
duente
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2006, 16:05:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους duente
χαιρετώ το φόρουμ.ψάχνοντας χτες στο νετ σχετικά με το θέμα της υπνοπαράλυσης έπεσα σε αυτο (και στα 2 προηγούμενα μέρη) το thread και πραγματικά μου κέντρισε πάρα πολύ το ενδιαφέρον..ειδικά το ποστ του BoN για τον λόγο οτί 2 φορές στη ζωή μου (ανάμεσα στις πάμπολες που έχω βρεθεί σε υπνοπαράλυση) έχω ζήσει ακριβώς αυτό που περιγράφει (όλα τα συμπτώματα υπνοπαράλυσης συν όμως έντονο βόμβο και κάτι σαν δόνηση,να βλέπω πολύ καθαρά το δωμάτιο αλλά να μη μπορώ να φωνάξω) και φυσικά πήρα γερή τρομάρα τότε γιατί ποτέ δεν είχα νιώσει έτσι,ένιωθα οτι θα αφήσω το σώμα μου και δεν θα ξαναγυρίσω.δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε,νομίζω πριν 2-3 χρόνια.από τότε άλλες δυο-τρεις φορές έχω πέσει σε υπνοπαράλυση,δε μου ξαναπαρουσιάστηκε.το μόνο πια είναι οτι όταν πέφτω για ύπνο και είμαι αρκετά χαλαρός στο όριο πριν με πάρει ο ύπνος νιώθω κάτι σαν "zoom in-zoom out" μέσα μου (δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα)το οποίο συνειδητά καμιά φορά το διατηρώ λίγο παραπάνω γιατί δε ξέρω,έχει "φάση" lol.επίσης ονειρέυομαι πολύ.και τα όνειρα μου είναι σχεδόν πάντα τόσο αληθοφανή και ξεκάθαρα με σενάριο και ρεαλισμό και συνειδητή συμμετοχή (μέσα στον ύπνο μου ξέρω οτί είναι όνειρο αυτό που βλέπω και ξέρω οτι πχ το τάδε πράγμα δε γίνεται η γίνεται) κλπ που καμια φορά μπορεί να μου έρθει στο μυαλό κάποιο μετά απο χρόνια και δε υθμάμαι αν ήταν πραγματική εμπειρία η όνειρο.θυμάμαι σχεδόν τα πάντα όταν ξυπνήσω ακόμα και για χρόνια.η καμιά φορά μπορεί ένα όνειρο να είναι συνέχεια κάποιου ονείρου που είδα πριν χρόνια,σαν επεισόδια ένα πραμα.έχει αυτο καμιά σχεση με αυτό που λέτε Lucid dreaming?είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά αλλά δε ξέρω που να πρωτοξεκινήσω.κάτι άλλο κατέβασα χτες το brainwave generator και μου έκαναν μεγάλη εντύπωση κάποια presets στο τρόπο που με έκαναν να νιώθω μετά από λίγη ώρα (ειδικά το preset 2 for studying,γιατί τόσα χρόνια διάβαζα μόνο αν είχα ησυχία στο δωμάτιο και ανοιχτή κάποια συσκευή -όπως ανεμιστήρας,αερόθερμο-που να κάνει ακριβώς αυτό τον "θόρυβο") αλλά και μπερδέυτικα με όλα αυτά τα B,D waves κλπ,chakra,3rd eye κλπ.. δεν έχω ιδέα τι είναι.μου φαίνονται όλα αυτά τόσο "περίεργα" και εξωπραγματικά,ειδικά το θέμα της αστρικής προβολής-μου φαίνεται τουλάχιστον περίεργο να περιγράφει κάποιος πως βγήκε από το σώμα του και βρέθηκε στο αστρικό πεδίο και πήγε σε άλλα μέρη κλπ-που θέλω να το ψάξω ο ίδιος.θα ήθελα κάποια πρόταση σε βιβλίο ή άλλο υλικό για να μπώ κάπως σε αυτές τις έννοιες και..ευχαριστώ και καλώς σας βρηκα :)

I don't care about destiny.It is irresistably powerful and outrageous,yet it is the most pleasurable law of love.......


Edited by - duente on 12/03/2006 16:18:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kateriniwths31
Νέο Μέλος

Greece
45 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2006, 20:28:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kateriniwths31
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΙΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ!!!ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/03/2006, 16:48:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel
Αγαπητέ Kateriniwths31 τί δεν πάει καλά με το e-mail σου? Προσπαθώ να σου στείλω και γυρίζει πίσω.


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kateriniwths31
Νέο Μέλος

Greece
45 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2006, 21:26:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kateriniwths31
Aγαπητέ gretel το e-mail μου είναι johnmeletis@mail.gr.Για ξαναπροσπάθησε!Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σου!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kateriniwths31
Νέο Μέλος

Greece
45 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/03/2006, 21:40:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kateriniwths31
ΤΟ ΣΩΣΤΟ E-MAIL είναι johnmeletis@mail.gr έπαιρνε και την τελεία μετά το gr γιαυτό.Ευχαριστώ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy