ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 40
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2008, 23:18:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλέ, αν ήσουν τόσο... ξεκάθαρος απ' την αρχή δεν θα σε παρεξηγούσε κανείς.

quote:
Απόσπασμα του οποίου παραθέτω κατωτέρω:

Con la legge del 14 novembre del 435 che abbiamo sopra citata,
Teodosio II, accettando queste nuove idee, comandò che ogni tempio o altro
luogo sacro pagano rimasto “destrui collocationeque venerandae
christianae religionis signi expiari”. È noto che nella bassa latinità il verbo
destruere, oltre al suo significato tradizionale di distruggere, prese anche
quello figurato di rifiutare (l’opposto cioè di confirmare, il parallelo del
greco ανασκευάζω, confutare, annullare, violare) che già si trovava in Quintilliano(41)


Μεγάλη χάρη μας έκανες που έβαλες και μια Ελληνική λέξη, μέσα σ' όλα!!!
Αλλά κι αυτή λάθος ρε φίλε;;

quote:
Βλέπετε, αγαπητοί μου, χριστιανομάχοι, ο άκρατος φανατισμός πόσο μπορεί να σας εκθέσει;


Σαφώς και το βλέπουμε, τώρα που το έκανες "λειανά", ποιός μπορεί να πει κουβέντα.

Υ.Γ. Για κοίτα ατυχία ρε παιδί μου... Τώρα που αποφάσισε ο ψηλός να φέρει στοιχεία, να μη μπορώ να τα διαβάσω...ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 00:58:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τρεχα...., μήπως μπορείς, μέσα στη μεγαλοφυή ασχετοσύνη σου, να προσπαθήσεις να απαντήσεις σε κάποια ερώτηση;

Μήπως πιστεύεις ότι πρέπει να μας πεις γιατί μας χαρακτηρίζεις ως συκοφάντες;

Συκοφαντούμε ποιόν;

Εσένα ή κάποιον άλλον;

Μήπως μπορείς να παραθέσεις κάτι που έγραψα και ήταν συκοφαντικό;

Ή μήπως η ανοησία και η ματαιοδοξία σου σε κάνει να θεωρείς πως ότι δεν μπορείς να κατανοήσεις ή να αντικρούσεις, είναι συκοφαντία;

Εκτός αν αγνοείς τι σημαίνει συκοφαντία...ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 01:23:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωπα, διάλογος με την ανυπαρξία...

Το ποτό και τα φυστίκια μου...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 09:33:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Γιάπετ, συνεχίζεις να παριστάνεις τον κριτή του …φέιμ στόρυ,
εκείνον τον ατάλαντο, εννοώ… Κρίνεις ή προσπαθείς να κρίνεις συνέχεια,
λες και έχεις κανένα πτυχίο κριτικού,
χωρίς ο ίδιος να επιδεικνύεις τίποτε δικό σου, πίστη, ιδανικά, πιστεύω,
γενικά την κοσμοθεωρία σου, ρε φίλε…
Έχεις;
Ή πιστεύει ότι ήρθες για να κρίνεις τον κόσμο;
Γιατί στην προκειμένη περίπτωση κάποιος σε πρόλαβε…

Συκοφάντης είναι κάποιος που παίρνει κάποιες θέσεις άλλων, τις διαστρεβλώνει και τις προωθεί ως αλήθεια, αυτό δηλαδή που κάνεις εσύ…
Βλέπεις, αν λες ότι δεν είσαι χριστιανός σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις τα της πίστεως μου, τότε πως κρίνεις; Δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να μην έχεις καταλάβει τι λέει; Πιστεύω ότι ξέρεις τι κάνεις γι’ αυτό και σε αποκαλώ συκοφάντη/συκοφάντες…

Εγώ όταν τοποθετούμαι για την αρχαία ελληνική θρησκεία, το κάνω γιατί τότε θεός ήταν κάποιος απλά δυνατός ή δυνάμενος, τώρα ξέρουμε ότι πρέπει να έχει κάποιες προυποθέσεις να έχει περισσότερες αρετές και ικανότητες από εμάς του ανθρώπους…
Ή τουλάχιστον να μπορεί να θεωρηθεί ανώτερος…
Όταν είναι , με συγχωρείς σαβουρογ…ης, τότε σίγουρα δεν είναι θεός…
Όσο για συκοφάντη λέμε ακόμη και κάποιον που ο ίδιος δεν έχει να πει κάτι και αρκείται στο να συκοφαντεί, να ραδιουργεί και να λέει αναλήθειες, απέναντι σε κάποιον…
Αγαπητέ Μακεδόν, δεν αμφιβάλω ότι όλη μέρα ….κάθεσαι!...αλλά πλήττεις τόσο πολύ που τα τσούζεις κι από το πρωί;( επίτηδες καυστικός…) Αυτή είναι ζωή....
Παιδιά έχετε δείξει ένα εαυτό που δεν κάνει τίποτα όλη μέρα, βρείτε μια δουλειά, επιτέλους…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 10:09:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Περιμένω ακόμη να παρουσιάσεις την "πλαστογραφία". Εκτός αν δεν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη.

Πλαστογραφία λοιπόν είναι η αλλοίωση ενός κειμένου για ίδιο όφελος.

Να σου δείξω ένα δείγμα πλαστογραφίας:

Ο Μεταλληνός για παράδειγμα λέει στο βιβλίο του (σύμφωνα μ'αυτό που παρουσίασε ο Ψηλός)
"Μάλιστα, στον Θεοδοσιανό Κώδικα (XVI, 10,25) «επιτρέπεται στους Χριστιανούς να μετατρέπουν τους αρχαίους ναούς σε Χριστιανικούς»
Ο νόμος αυτός όμως λέει επί λέξη πως πρέπει οι ναοί να ισοπεδωθούν και στο μέρος εκείνο να χτιστούν χριστιανικοί ναοί.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ-Δεν πείθεις macedon! O ψηλός σε τάπωσε!
quote:
macedon:
Περιμένω τώρα να μου δείξεις τη δική μου.

-H δική σου macedon! δυστυχώς για σένα, δεν είναι η ερμηνεία μιας λέξης! είναι η αντικατάσταση ολόληρου κειμένου μέ άλλο! σε ένα ιστορικό βιβλίο! αν επρόκειτο απλά για την ερμηνία μιας λέξης δε θα έδεινα τέτοια σημασία!
quote:
macedon:
Οσο για τον Κορδάτο: Δε λέει τίποτε διαφορετικό απ'αυτά που έχουν υποστηριχτεί σε πολλά διαφορετικά θέματα στο παρόν φόρουμ και με τα οποία διαφωνούσες (ενώ τώρα φαίνεται να συμφωνείς). Λέει για παράδειγμα:

Δεν πέρασεν όμως πολύς καιρός και η Ελληνικήν τον Ζ αιώνα έγινε η επίσημη γλώσσα του Βυζαντίου. Βέβαια αυτό δεν έγινε από αγάπη προς τους Έλληνες............ενώ όμως καθιερώθηκε η Ελληνική ως επίσημη γλώσσα του κράτους οι πλατιές μάζες του πληθυσμού που ήταν φανατισμένες από τα χριστιανικά δόγματα, μισούσαν την αρχαία Ελλάδα.

Βλέπεις ότι λέει καθαρά πως οι χριστιανοί μισούσαν την αρχαία ΕλλάδαΑρα καμία ταύτιση ελληνισμού και βυζαντίου. Απλή ανάγκη.

Λέει επίσης ο Κορδάτος:

Έτσι με ον καιρό ο Ναζωραίος θεοποιήθηκε

Χαίρομαι που συμφωνείς μ'αυτό. Οτι δηλαδή ο Ιησούς δεν ήταν θεός αλλά θεοποιήθηκε με τον καιρό μέσα από αποφάσεις των Συνόδων. Το ίδιο υποστηρίζω και γω.

Λέει επίσης:

Γι αυτό καταδίωξε τους αντιφρονούντες

Αυτό λέω και γω. Οτι καταδίωξε τους μη χριστιανούς. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι και δεν τους εξετάζω. Μένω στο γεγονός των διωγμών.

Τώρα, πώς γίνεται να διαφωνείς συμφωνώντας... Δεν το καταλαβαίνω...-Να σε βοηθήσω να καταλάβεις! πλατιές μάζες! η αλλιώς η πλειοψηφία! Το μίσος εναντίων της Αρχαίας Ελλάδας οφειλώταν στην ειδολολατρία! και σε τίποτα άλλο! Γι αυτό και ταύτισαν τη λέξη Έλλην με τον ειδολολάτρη!
-Η Ελληνική γλώσσα επιβλήθηκε γαιτί οι περισσότεροι ήσαν Έλληνες αλλά και σε όλα τα πλάτη και μήκη της αυτοκρατορίας οι περισσότεροι τη γνώριζαν από τα Αλεξανδρινά χρόνια! Λογικό είναι ο κατακτητής Ρωμαίος να την επιβάλει και αυτήν για λόγους πολιτικής!
-Ο Κορδάτος είναι ιστορικός συγγραφέας δεν είναι θεολόγος, στο έργο του καταγράφοντας τα ιστορικά γεγονότα. Πως αλλιώς θα μπορούσε να το πει? αφού σιγά-σιγά ο Ιησούς θεοποιήθηκε? σιγά σιγά τον έκαναν Θεό σε όλα τα μήκη και πλάτη της αυτοκρατορίας! και μυαλό και κρίση είχαν για να πετάξουν τω δωδεκάθεο στην κάλαθο των αχρήστων και να φέρουν στο προσκήνιο το Χριστιανισμό! και αυτό έγινε αμέσως μόλις νομιμοποιήθηκε και μπορούσαν να μιλούν για αυτόν ελεύθερα.
-Έχω γράψει ότι οι διωγμοί έγιναν για πολιτικούς λόγους! τόσο εσυ γιαπετ όσο και οι macedon sesostris! επιμένετε ότι έγιναν για θρησκευτικούς λόγους! ο Κορδάτος όμως δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυτό! Όπως και για πολιτικούς λόγους έγειναν οι διωγμοί εναντίων των χρισιανών! συμφωνείτε ή διαφωνείτε?.
-Εγώ γράφω και μεταφέρω ότι ακριβώς λέει το βιβλίο! αν macedon έγραφα για παράδειγμα(αλλά και έδειχνα) ότι στην τάδε σελίδα λέει αυτό! και εσύ πήγαινες έψαχνες και έλεγε άλλα! αυτό τι θα ήταν? πλαστογραφία? παραχάραξη? ασουδιούργημα? τι? Για μένα είναι κακούργημα! για σένα τι είναι φίλε macedon! αλλά και γιαπετ?

Από έναν φίλο σας που τον διώξατε από το forum!:

Τριακόσια περίπου χρόνια μετά την εμφάνιση της αίρεσης των «Γαλιλαίων», των «Αθέων», των «Χριστιανών», στο ιστορικό παιχνίδι έχουν μείνει τρεις βασικοί παίκτες:

- Από τη μία μια προβληματική από πολλές απόψεις Αυτοκρατορία που προσπαθεί να βρει το ρυθμό και τη συνοχή της, με στρατούς μισθοφόρων, απανωτά πραξικοπήματα και αλλαγές αυτοκρατόρων, με έλλειψη κοινωνικής συνοχής και οράματος, με προσφυγή σε κρατικά επιβαλλόμενες θρησκείες, (τη λατρεία του Αυτοκράτορα, του Ελ Γκαμπάλ, του Sol Invictas), μια Αυτοκρατορία που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει την συγκρότηση υπερεθνικών κινημάτων - εσωτερικών εχθρών, είτε στρατιωτικών όπως του Σπάρτακου, είτε θρησκευτικών όπως του Μίθρα, του Άττη, του Ιησού

- Από την άλλη μία εθνική φιλοσοφική και θρησκευτική παράδοση εδραζόμενη σε έθνη διάσπαρτα και συγχυσμένα, ένα μείγμα λατρειών και ειδώλων που στέκουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους χωρίς δική τους γη, μία δυσκίνητη, άνευρη παράδοση που αδυνατεί να ακολουθήσει τις κοινωνικές εξελίξεις και περιορίζεται στην αναπαραγωγή της, προστατευόμενη μόνον από τα συντηρητικά αντανακλαστικά του κράτους και των πολιτών

- Και τέλος, μία νέα θρησκεία που συνδυάζει την επαγγελία ενός διαφορετικού κόσμου και το μίσος προς τον υφιστάμενο κόσμο και τα σύμβολά του, μία θρησκεία με έντονα χαρακτηριστικά κοινωνικού κινήματος δοκιμασμένου σε αντίξοες καταστάσεις, διωγμούς και διαπομπεύσεις. Μια θρησκεία που έχει ως αρχέτυπο, όχι έναν πρώην κυρίαρχο και πλέον νικημένο Θεό, αλλά έναν Θεό πάσχοντα και συμπάσχοντα με τον πιστό του.

Το κράτος θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή να κοιτάξει το συμφέρον του – και θα το πράξει.

quote:
γιαπετ:
Αφού κατεδίωξε τους αντιφρονούντες και τη στιγμή που εστιάζει αυτήν την καταδίωξη στους θρησκευτικά αντιφρονούντες, δεν σημαίνει ότι θεσπίστηκαν νόμοι βάση των οποίων κατεδιώκοντο όσοι δεν ήταν χριστιανοί;
Γιατί λέτε ότι αυτό είναι ψέμμα;

-Δε λέμε ότι δεν έγιναν διωγμοί! λέμε ότι οι διωγμοί αυτοί:
1)Oφείλονταν σε πολιτικούς λόγους από τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες τις τότε εποχής.
2)Δεν ήσαν στην έκταση ή μάλλον δεν είχαν καμία σχέση με την ένταση που περιγράφεται και αυτό γιατί σκοπός των αυτοκρατόρων δεν ήταν η διάσπαση της αυτοκρατορίας αλλά η συνοχή!
3)Ο Χριστιανισμός δεν είχε ανάγκη επιβολής τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους με την αποποινικοποίησή του.
4)Οι Χριστιανομάχοι αδιαφορώντας για την αλήθεια φτάνουν εύκολα σε πλαστογραφία και συκοφαντία και επιδήδονται στο να κάνουν την τρίχα τριχιά και το ανάποδο! εγκληματώντας έτσι πρώτα από όλα ενάντια στην ίδια την ιστορία και κατά συνέπεια ενάντια στο έθνος.

-Ο Χριστιανισμός είχε ήδη επικρατήσει με την υπεροχή του πνευματικού του μηνύματος χωρίς την βοήθεια της εξουσίας ΠΡΙΝ γίνει αναγνωρισμένη θρησκεία της Αυτοκρατορίας. Ενώ οι παγανιστές αδυνατούν να απαντήσουν στο ερώτημα: Γιατί ο Χριστιανισμός δεν εξαφανίστηκε αφού απ' τη γέννησή του αντιμετώπισε σφοδρό διωγμό και εναντίωση από την ειδωλολατρική Αυτοκρατορία για 2-3 αιώνες, ενώ όταν αντιμετώπισε ο παγανισμός την δυσμένεια και απόρριψη της αυτοκρατορίας εξαφανίστηκε και οι οπαδοί του τον εγκατέλειψαν γρήγορα; Αυτό δεν δείχνει ότι ο Χριστιανισμός έχει κάτι που δεν το έχει ο παγανισμός; Έναν Θεό πολύ πιο ισχυρό και μια δύναμη μοναδική που κατευθύνει τις ζωές των χριστιανών, τόση ώστε να είναι πρόθυμοι να πεθάνουν γι΄ αυτό; Αυτό δεν δείχνει ότι ο παγανισμός ήταν ετοιμοθάνατος και παρηκμασμένος και γι΄ αυτό ο χριστιανισμός τον νίκησε και μάλιστα πριν γίνει νόμιμη θρησκεία; Μιλάω για τους 3 πρώτους αιώνες κι όχι για τους μετά.

Ο λόγιος κ.Θ.Ζιάκας γράφει στο άρθρο του «Γιατί οι Έλληνες έγιναν Χριστιανοί;» (περιοδικό ΑΡΔΗΝwww.ardin.gr/html-txt/ziakas28.htm) : «Φαίνεται ότι η θεωρία της βίας μόνο στην Ελλάδα έχει οπαδούς. Οι οπαδοί της επικαλούνται τα διωκτικά μέτρα των πρώτων βυζαντινών αυτοκρατόρων εναντίον των παγανιστικών ιερών και σχολών. Επικαλούνται δηλαδή γεγονότα που συμβαίνουν μετά τον τέταρτο αιώνα, όταν η νίκη του χριστιανισμού ήταν ήδη δεδομένη. Παραβλέπουν το γεγονός ότι ο εκχριστιανισμός των μεγάλων αστικών κέντρων είχε ήδη συντελεστεί, πριν υπάρξουν χριστιανοί αυτοκράτορες να στραφούν εναντίον του αρχαίου παγανισμού. Ότι στην προβυζαντινή περίοδο συνέβη ακριβώς το αντίθετο: ότι οι Έλληνες έγιναν χριστιανοί παρά τους διωγμούς εκ μέρους της ρωμαϊκής εξουσίας».
-Κι αυτό από έναν φίλο! αλλά και κάτι που είναι σαφές από το βιβλίο του Κορδάτου!


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 14:45:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
-H δική σου macedon! δυστυχώς για σένα, δεν είναι η ερμηνεία μιας λέξης! είναι η αντικατάσταση ολόληρου κειμένου μέ άλλο! σε ένα ιστορικό βιβλίο!

Πού ακριβώς;

quote:
europaios2
-Η Ελληνική γλώσσα επιβλήθηκε

Η ελληνική γλώσσα επικράτησε δεν επιβλήθηκε. Ο χριστιανισμός επιβλήθηκε. Ατιμη γλώσσα η ελληνική, πολύ δύσκολη για τους Ρωμιούς, δε συμφωνείς;

quote:
europaios2
-Ο Κορδάτος είναι ιστορικός συγγραφέας δεν είναι θεολόγος, στο έργο του καταγράφοντας τα ιστορικά γεγονότα. Πως αλλιώς θα μπορούσε να το πει? αφού σιγά-σιγά ο Ιησούς θεοποιήθηκε? σιγά σιγά τον έκαναν Θεό σε όλα τα μήκη και πλάτη της αυτοκρατορίας!

Ο Κορδάτος λέει καθαρά ότι ο Ιησούς θεοποιήθηκε (εννοώντας με διατάγματα και ψηφοφορίες) όντας απλός άνθρωπος, όπως με ψηφοφορίες δημιουργήθηκαν οι αγίες τριάδες και τα συναφή.

Ο Κορδάτος σε κανένα βιβλίο του δεν δέχεται τον Ιησού σαν θεό.

quote:
europaios2
-Έχω γράψει ότι οι διωγμοί έγιναν για πολιτικούς λόγους! τόσο εσυ γιαπετ όσο και οι macedon sesostris! επιμένετε ότι έγιναν για θρησκευτικούς λόγους

Πρέπει να ξεχωρίσεις τις έννοιες "σκοπός", "αιτία", "κίνητρα".

Ο σκοπός των θρησκευτικώνδιωγμών ήταν η επιβολή του χριστιανισμού. . Οι αιτίες διάφορες. Τα κίνητρα επίσης.

quote:
europaios2
-Εγώ γράφω και μεταφέρω ότι ακριβώς λέει το βιβλίο!

Μόνο που δεν καταλαβαίνεις τι λέει.

quote:
europaios2
αν macedon έγραφα για παράδειγμα(αλλά και έδειχνα) ότι στην τάδε σελίδα λέει αυτό! και εσύ πήγαινες έψαχνες και έλεγε άλλα! αυτό τι θα ήταν? πλαστογραφία? παραχάραξη? ασουδιούργημα? τι?

Οπως σου είπα επανηλειμμένως, περιμένω να μου πεις από ποιό βιβλίο, σε ποιό σημείο και με ποιόν τρόπο παρατέθηκε εδώ αλλοιωμένο το κείμενο.

quote:
europaios2
-Δεν πείθεις macedon! O ψηλός σε τάπωσε!

Εμ δεν το είδα;

Οπως σου είπα και νωρίτερα, δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να απαντάω σε ανοησίες. Κι αν κάνω καμιά εξαίρεση είναι γιατί απλά με διασκεδάζει.

Αν δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις αυτό είναι καθαρά δικό σου πρόβλημα. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 17:41:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τρεχα....

quote:
Φίλε Γιάπετ, συνεχίζεις να παριστάνεις τον κριτή του …φέιμ στόρυ,
εκείνον τον ατάλαντο, εννοώ… Κρίνεις ή προσπαθείς να κρίνεις συνέχεια,
λες και έχεις κανένα πτυχίο κριτικού,
χωρίς ο ίδιος να επιδεικνύεις τίποτε δικό σου, πίστη, ιδανικά, πιστεύω,
γενικά την κοσμοθεωρία σου, ρε φίλε…
Έχεις;
Ή πιστεύει ότι ήρθες για να κρίνεις τον κόσμο;
Γιατί στην προκειμένη περίπτωση κάποιος σε πρόλαβε…

Φτου... πάλι ντόρτια ήφερα...

quote:
Συκοφάντης είναι κάποιος που παίρνει κάποιες θέσεις άλλων, τις διαστρεβλώνει και τις προωθεί ως αλήθεια, αυτό δηλαδή που κάνεις εσύ…

Αν θέλεις να έχει αξία ο λόγος σου (τι είπα πάλι), να δείξεις κάτι που το αποδεικνύει αυτό.

Διαφορετικά θα θεωρηθεί κι αυτό, όπως όλα τ’ άλλα που γράφεις.

Μπούρδες κενής κεφαλής...


quote:
Βλέπεις, αν λες ότι δεν είσαι χριστιανός σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις τα της πίστεως μου, τότε πως κρίνεις; Δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να μην έχεις καταλάβει τι λέει;

Τα τις πίστεώς σου δεν είναι κρυφά, είναι προς βρώσιν απ’ τον καθένα (αυτό είναι το επιθυμητό των «πατέρων» σου), αλλά υπάρχουν πολλοί, ευτυχώς, που δοκιμάζουν και φτύνουν.

Τουτέστιν, η γεύση είναι αρκετή σε μια τέτοια «φιλοσοφία», άσχετα αν εσένα σου είπαν ότι πρέπει να τα καταπιείς κιόλας, για να πιάσει...

quote:
Πιστεύω ότι ξέρεις τι κάνεις γι’ αυτό και σε αποκαλώ συκοφάντη/συκοφάντες…

Ευτυχώς, ξέρω τι κάνω.

Αλοίμονο, σ’ αυτούς που δεν ξέρουν τι λένε...


quote:
Εγώ όταν τοποθετούμαι για την αρχαία ελληνική θρησκεία, το κάνω γιατί τότε θεός ήταν κάποιος απλά δυνατός ή δυνάμενος, τώρα ξέρουμε ότι πρέπει να έχει κάποιες προυποθέσεις να έχει περισσότερες αρετές και ικανότητες από εμάς του ανθρώπους…
Ή τουλάχιστον να μπορεί να θεωρηθεί ανώτερος…
Όταν είναι , με συγχωρείς σαβουρογ…ης, τότε σίγουρα δεν είναι θεός…

Ενώ ο διδάξας τον Αυνάν, είναι ο ποιητής των πάντων, ε;

Το ότι ήταν καλλίτερος... σ’ αυτό, είναι γνωστό, μην το θεοποιήσουμε κιόλας...


quote:
Όσο για συκοφάντη λέμε ακόμη και κάποιον που ο ίδιος δεν έχει να πει κάτι και αρκείται στο να συκοφαντεί, να ραδιουργεί και να λέει αναλήθειες, απέναντι σε κάποιον…

Αυτόν εγώ νόμιζα ότι τον λένε, ευαγγελιστή.

quote:
Αγαπητέ Μακεδόν, δεν αμφιβάλω ότι όλη μέρα ….κάθεσαι!...αλλά πλήττεις τόσο πολύ που τα τσούζεις κι από το πρωί;( επίτηδες καυστικός…) Αυτή είναι ζωή....
Παιδιά έχετε δείξει ένα εαυτό που δεν κάνει τίποτα όλη μέρα, βρείτε μια δουλειά, επιτέλους…

Σήκω, Μακεδώνα, φώτισε...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 19:50:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί χριστιανοί, οπαδοί της "αγάπης" του θεού όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως έθνικής προέλευσης.

Θα "συκοφαντήσω" για άλλη μια φορά, την πηγή της "αγάπης".

Έχουν ξαναειπωθεί, αλλά για εσάς δεν έχει σημασία, αφού κάθα φορά κάνετε σα να τ' ακούτε για πρώτη.

Ο "δημιουργός" των πάντων, κατά κόσμον Γιαχβέ, ο εν "σοφία ποιήσας" τον κόσμον ήταν, κατά τας "ιεράς γραφάς":

Δολοφόνος.

Διότι τη νύχτα αυτή θα περάσω απ την Αίγυπτο και θα σκοτώσω κάθε πρωτότοκο, από ανθρώπου μέχρι κτήνους και θα εκδικηθώ τους ψεύτικους θεούς της Αιγύπτου. (Εξοδος ιβ 12)

Αποτέλεσμα της «καλοσύνης» του 100.000 παιδιά και πολλά περισσότερα ζώα.

Γιατί φοβήθηκε να τα βάλει απ’ ευθείας με τους θεούς της Αιγύπτου;

Κλέφτης.

Εδώ δίνει εντολή να κλέψουν τα χρυσά και τα αργυρά σκεύη των Αιγυπτίων. (Εξοδος γ 22)

Απατεώνας.

Ευλόγησε τον απατεώνα Ιακώβ που ξεγέλασε τον πατέρα του και πήρε τα πρωτοτόκια απ’ τον Ησαύ, έχει πολύ πλάκα το μπέρδεμα της οικογένειας. (Γενεση κζ)

Ειδήμων...

Για τον Αυνάνα που τον παρακολουθεί να αυτοϊκανοποιείται, τα έχουμε πει. (γενεση λη 9 και 10.)

Μανιακός σχιζοφρενής.

Θα τιμωρήσω τους εχθρούς μου, τα βέλη μου θα μεθύσουν απ’ το αίμμα που θα χυθεί, το μαχαίρι μου θα φάει τα κρέατα και θα ικανοποιηθεί η δικαιοσύνη μου απ’ το αίμμα των σκοτωμένων πο θα πέσουν. (Δευτ. Λβ 41 και 42)

Και τοκογλύφος. (δευτερ. Ιε 6 κγ 19 εως 26 Αγκαίος β 8)

Επίσης:

Στους εβραίους είπε ότι θα τους εκλέξει και θα τους έχει ιδιαίτερο λαό του. (εξοδ. Στ 7)

Και ότι θα τους κάνει «λαό εκλεκτό και έθνος άγιο» (εξοδ. Ιθ 5 και 6)

Σε εξέλεξα ανάμεσα στα έθνη της γης για να είσαι η δική μου εκλεκτή περιουσία. (Δευτερ. Ζ 6)

Θα σε αναδείξω μέγα έθνος. (Γεν μστ 3)

Απ’ ότι λένε οι χριστιανοί που γνωρίζουν την πίστη τους, δεν κράτησε το λόγο του.

Μήπως επειδή δεν είχε σκοτωμούς και αίμμα;

Αυτά είναι "μαρτυρίες" εκ των έσω.
Τύφλα να έχουν οι "έξωθεν" κακόβουλες και συκοφαντικές απ' τους "χριστιανομάχους".

Χρειάζονται κι άλλα ή να περάσω στον "Υιό";ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 20:10:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επιτέλους φίλε Γιάπετ, προσβάλεις όχι εμένα αλλά εσένα και αποκαλύπτεσαι άρχισες όχι απλά να συκοφαντείς,
αλλά και να ξερνάς όλο το μίσος σου προς τον Θεό σου και όταν εκείνος έρθει, τότε θα δούμε εσύ που θα κρυφθείς…

Στείρος ο λόγος σου και στείρα τα συμπεράσματα σου γεμάτα χολή και δηλητήριο, όπως φαίνεται στον νηφάλιο αναγνώστη τους… σύνελθε γιατί ο καθένας μπορεί να βρίζει ασυστόλως, αλλά κάποια στιγμή έρχεται κι ο λογαριασμός και θα πληρώσεις κι εσύ όπως όλοι μας…

Δολοφόνοι υπάρχουν γύρω σου πολλοί , αν σκεφτείς το δημοκρατικό δικαίωμα της έκτρωσης, θα καταλάβεις ποιος είναι δολοφόνος…
Ο Δημιουργός που βλέπει κάποιο από τα πλάσματα του λάθος και τα σβύνει για να τα ξαναπλάσει, δεν λέγεται δολοφόνος, αλλά σωτήρας…
Συκοφαντείς και αλλοιώνεις και ο Θεός τιμώρησε τον Αυνάν γιατί δεν έδωσε σπέρμα προς ανάστασιν του αδελφού του και δεν τον δίδαξε όπως διαστρέφει και συκοφαντείς… Δικοί σου είναι οι θεοί που διδάσκουν διαστροφές...
Δεν πρόκειται να πάρω ένα ένα αυτά που λες και να σε διορθώσω γιατί το έγκλημα που κάνεις είναι συνειδητό και ειλικρινά σε λυπάμαι… Είναι σα να είσαι κιόλας νεκρός με αυτά που λες…
Δείχνεις ότι δεν διορθώνεσαι και βλασφημείς πιστεύεις εκ του ασφαλούς…
Για να τα βάλει λες με τους θεούς της Αιγύπτου;
Γιατί τον σταμάτησε κανένα από τα δαιμόνια που λές θεούς;
Τόλμησε κανένα από τα εκτρώματα της κολάσεως που αναφέρεσαι και πιστεύεις να τα βάλει ποτέ με τον Θεό;
Φεύγουν πάντα από μπρος του λίγοι και δειλοί που είναι… μόνο κάτι κορόϊδα σαν εσένα παραπλανούν και αυτό εναντίον σου και
δεν μπορείς καν να το δείς…
Είσαι για λύπηση…
Δεν ανέδειξε μεγάλο έθνος τους εβραίους γιατί απιστήσανε και ακόμη τον σταυρώσανε...
Οι δικοί σου θεοί, όμως, πότε κάνανε οτιδήποτε;
Οι διαβολές των ειδωλολατρών που διαβάζεις σου έχουνε χαλάσει το μυαλό, σύντομα σε βλέπω με πρόβλημα…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 20:34:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

και όταν εκείνος έρθει, τότε θα δούμε εσύ που θα κρυφθείς…

Μη σκας. Εχω μια φίλη, είπε μπορεί να μας κρύψει για λίγο.


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 21:18:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τρεχα...

Είσαι εντελώς αστείος αλλά, από διαστροφή, θα σου απαντήσω.

ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟ και το επιβεβαιώνεις για πολλοστή φορά, αφού μη μπορώντας να αρθρώσεις αντίλογο, καταφεύγεις στις κατάρες και στην μελλοντική τιμωρία του θεού σου (ελπίζοντας να θυμηθεί το «ένδοξο» παρελθόν του), ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ.

quote:
Επιτέλους φίλε Γιάπετ, προσβάλεις όχι εμένα αλλά εσένα και αποκαλύπτεσαι άρχισες όχι απλά να συκοφαντείς,

Μην το παίρνεις προσωπικά, ακόμη κι εσύ είσαι πολύ καλλίτερος απ’ αυτόν.

quote:
αλλά και να ξερνάς όλο το μίσος σου προς τον Θεό σου και όταν εκείνος έρθει, τότε θα δούμε εσύ που θα κρυφθείς…

Εγώ «ξέρασα» ότι διάβασα στα «ιερά» βιβλία.

Θα χτίσω ένα εκκλησάκι και καθάρισα...

quote:
Στείρος ο λόγος σου και στείρα τα συμπεράσματα σου γεμάτα χολή και δηλητήριο, όπως φαίνεται στον νηφάλιο αναγνώστη τους… σύνελθε γιατί ο καθένας μπορεί να βρίζει ασυστόλως, αλλά κάποια στιγμή έρχεται κι ο λογαριασμός και θα πληρώσεις κι εσύ όπως όλοι μας…

Ελπίζω να μην εύχεσαι να με ταυτίσει ο Γιαχβέ με τους Αιγυπτίους και να με «κατακεραυνώσει», αλλά και να το εύχεσαι...

quote:
Δολοφόνοι υπάρχουν γύρω σου πολλοί , αν σκεφτείς το δημοκρατικό δικαίωμα της έκτρωσης, θα καταλάβεις ποιος είναι δολοφόνος…

Άσχετο, ακόμη κι από σένα...

quote:
Ο Δημιουργός που βλέπει κάποιο από τα πλάσματα του λάθος και τα σβύνει για να τα ξαναπλάσει, δεν λέγεται δολοφόνος, αλλά σωτήρας…

Αυτό παραείναι γελοίο, ακόμη κι από σένα.

quote:
Συκοφαντείς και αλλοιώνεις και ο Θεός τιμώρησε τον Αυνάν γιατί δεν έδωσε σπέρμα προς ανάστασιν του αδελφού του και δεν τον δίδαξε όπως διαστρέφει και συκοφαντείς…

Λέει όμως ότι πήρε χαμπάρι ο Αυνάν ότι δεν γίνεται τίποτε μ' αυτό και την πάτησε.

Και είχε δίκαιο βέβαια διότι αν με το σπέρμα πετυχαίναμε την ανάσταση των προσφιλών μας προσώπων, θα είχαμε όλοι πήξει στη μα....α.

quote:
Δικοί σου είναι οι θεοί που διδάσκουν διαστροφές...

Τουλάχιστον άμα είναι πολλοί, έχεις να διαλέξεις.

quote:
Δεν πρόκειται να πάρω ένα ένα αυτά που λες και να σε διορθώσω

Πλάκα εχεις, θα μπορούσες να διορθώσεις την αγία γραφή;
Ξέρεις πόσοι το προσπάθησαν κι ακόμη είναι σ’ αυτά τα χάλια;


quote:
γιατί το έγκλημα που κάνεις είναι συνειδητό και ειλικρινά σε λυπάμαι… Είναι σα να είσαι κιόλας νεκρός με αυτά που λες…

Τσίμπα με...

quote:
Δείχνεις ότι δεν διορθώνεσαι και βλασφημείς πιστεύεις εκ του ασφαλούς…

Ο άλλος σκοτώνει αβέρτα και σ επειράζει που εγώ «βλασφημώ»;

quote:
Για να τα βάλει λες με τους θεούς της Αιγύπτου;

Διότι όπως λέει, αυτούς ήθελε να αφανίσει.
Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, έπραξε σοφά.

Σου λέει, θα σκοτώσω τους πιστούς (που είναι κι εύκολο) κι έτσι θα... ξεμείνουν οι θεοί τους και θα μαραζώσουν.

quote:
Γιατί τον σταμάτησε κανένα από τα δαιμόνια που λές θεούς;
Τόλμησε κανένα από τα εκτρώματα της κολάσεως που αναφέρεσαι και πιστεύεις να τα βάλει ποτέ με τον Θεό;

Αν ρίξεις μια ματιά γύρω σου, συνέχεια αυτά... νικάνε.

quote:
Φεύγουν πάντα από μπρος του λίγοι και δειλοί που είναι… μόνο κάτι κορόϊδα σαν εσένα παραπλανούν και αυτό εναντίον σου και
δεν μπορείς καν να το δείς…

Εντάξει, είπαμε εγώ τραβάω για κόλαση μεριά. Εσύ νάχεις το νού σου μη στη φέρει, γιατί τι συνηθίζει και τρακαριστούμε εκεί.

quote:
Είσαι για λύπηση…
Δεν ανέδειξε μεγάλο έθνος τους εβραίους γιατί απιστήσανε και ακόμη τον σταυρώσανε...

Τη φέρανε οι άνθρωποι στο θεό;
Γίνεται αυτό;
Άσε που αν ήταν έτσι, θα σήκωνε την «πανίσχυρη δεξιά» του και δεν θα υπήρχε εβραίος, ούτε στις αναμνήσεις μας.

quote:
Οι δικοί σου θεοί, όμως, πότε κάνανε οτιδήποτε;

Εσύ κατηγορείς τους θεούς των Ελλήνων, ότι δεν κάθονταν ήσυχα ούτε στιγμή. Τώρα τους κατηγορείς για απραξία;

Ανω κάτω μας έκανες, πάλι...


quote:
Οι διαβολές των ειδωλολατρών που διαβάζεις σου έχουνε χαλάσει το μυαλό, σύντομα σε βλέπω με πρόβλημα…

Δεν ήξερα ότι η αγία γραφή είναι διαβολή των «χριστιανομάχων».
Δε θα την ξαναδιαβάσω...

Υ.Γ. Τελικά δεν είναι τυχαίο που, σε ολ’ αυτά που μετέφερα απ’ την αγία γραφή, τοποθετήθηκες, μόνο σε ότι αφορά τον Αυνάνα...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 21:35:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συ είπας από διαστροφή κάνεις ότι κάνεις,
Γι’ αυτό και δεν ξαναδιαφωνώ μαζί σου,
μιλάμε για άνθρωπο με βίτσια!!!,
άρα όντως έχουμε διαφορετικά κριτήρια στη ζωή…

Κι εγώ που νόμιζα ότι ζητούσαμε τα ίδια κι έχεις πλανηθεί…
Φίλε μου τώρα καταλαβαίνω γιατί σου αρέσουν κτηνοβάτες θεοί…
Πές μου εσύ με τι τη «βρίσκεις» με σκύλο, γάτα ή κατσίκα;…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 21:50:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Τι έγινε;
Άδειασες κιόλας;

Ούτε μια κατάρα, ένα κήρυγμα, κάτι τις;;;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2008, 23:08:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρε φίλε Γιάπετ, τώρα μη μου πεις ότι την έχεις δει και
καταραμένος ποιητής;
Μέσα από το internet, ΜΩΡΈ κάνεις επανάσταση;
Καλά εμείς ήμασταν τα παιδιά των λουλουδιών, εσείς πάλι;
τα παιδιά των υπολογιστών;
Μέσα από έναν υπολογιστή θα αλλάξετε τον κόσμο;
Επανάσταση από τον καναπέ δεν γίνεται...
Και μετά μου λες για τον Αυνάν...
Εδώ να δεις για τι μ....ια μιλάμε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 00:02:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλεγιαπετ , στα προτερήματα του Γιαχβέ ξέχασες να προσθέσης το ζηλότυπος και το πλιατσικολόγος βλέπε (ΑΡΙΘΜΟΙ 31-1 έως 48) . Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 00:49:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris, γνωρίζεις βεβαίως ότι απ' τη Γένεση έως το Μαλαχία και τα 39 "βιβλία", είναι γεμάτα μίσος, ανοησία και εκδίκηση.

Κι αν ήταν ένας αυτός που τα σκέφτηκε, πάει καλά, όμως ήταν πολλοί (κι αυτό είναι επικίνδυνο) και είναι πολλοί και τώρα που τα χάφτουν (κι αυτό είναι χειρότερο).


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 01:22:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φίλε Sesostris, γνωρίζεις βεβαίως ότι απ' τη Γένεση έως το Μαλαχία και τα 39 "βιβλία", είναι γεμάτα μίσος, ανοησία και εκδίκηση.

Κι αν ήταν ένας αυτός που τα σκέφτηκε, πάει καλά, όμως ήταν πολλοί (κι αυτό είναι επικίνδυνο) και είναι πολλοί και τώρα που τα χάφτουν (κι αυτό είναι χειρότερο).Και ποιο είναι το πρόβλημα το δικό σας και ασχολείστε με αυτά τα "παραμύθια";
Τι θέλετε να αποδείξετε;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 01:24:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τρεχα...., αν νομίζεις ότι εδώ κάνουμε "επανάσταση", δικαιολογεί, κατά ένα μέρος, τη μέχρι τώρα στάση σου καθώς και τα γραφόμενά σου.
Όμως κάνεις λάθος, ως συνήθως, διότι εδώ προσπαθούμε να δώσουμε απόψεις και κρίσεις επί ιστορικών δεδομένων.

Όταν λοιπον, εσύ και κάποιοι άλλοι αντί να συζητούν και να αντιπαραθέτουν απόψεις και κρίσεις, απέναντι σε απόψεις και κρίσεις, ταμπουρώνονται πίσω από ανόητα κηρύγματα, χωρίς ουσία και απειλές εσχατολογικές, το μόνο που δείχνουν είναι η σαθρότητα του στηρίγματος της πίστης τους η οποία εκδηλώνεται σαν ανάγκη να θωρακίσουν αυτό που γνωρίζουν ότι δεν κρατάει.

Αυτό όταν γίνεται με μέτρο, είναι διασκεδαστικό, όταν όμως σε ένα δημόσιο διάλογο, όπως το παρόν φορουμ, η εμφάνιση των "απόψεών" τους περιορίζεται σε προσβολές και κατηγορίες και "έξυπνες" ατάκες, καταλαβαίνεις (;) ότι μπαίνει θέμα ορθότητας στοιχείων, κρίσεων, γνωμών και απόψεων, διότικάποιοι πιθανόν να ενημερώνονται από τα γραφόμενα και τις τυχόν παραπομπές.

Θέλουμε δε θέλουμε μας διαβάζουν.

Αφού λοιπόν, το θέμα είναι η θρησκεία σου και την παρουσιάζεις σαν πανάκεια για πάσα νοσο και... αμαρτία (εσύ και κάποιοι άλλοι), θα ερχόταν κάποτε η ώρα να δούμε και αυτό που "καθόρισε" την "εξ αποκαλύψεως" θρησκεία της "αγάπης" και της "σωτηρίας" της ανθρωπότητας ή για κάποιους την ιστορία της.

Οι πιστοί λοιπόν, αυτής της θρησκείας θα πρέπει να αναρωτηθούν περί του τι πιστεύουν και όχι από κεκτημένη ταχύτητα, να αμφισβητούν τις "γραφές", διότι έτσι δεν είναι πιστοί.

Το κακό δεν είναι να πιστεύεις κάπου, το κακό είναι να ντρέπεσαι γι αυτό και να το παίζεις υπερήφανος κρύβοντας την αλήθεια πίσω από ανούσιες "εξυπνάδες" και χωρίς να στηρίζεις κάπου αυτήν την υπερηφάνεια.

Κι αυτό το λέω διότι τα εδάφια, δεν είναι γνώμη κάποιου, είναι αδιαμφισβήτητα και έτσι όπως είναι δεν χρειάζονται ούτε ερμηνεία ούτε υποστήριξη, χρειάζονται ανάλυση. Ενθεν κακείθεν.

Αν δε μπορείς να το κάνεις αυτό ακόμη, προβληματίσου και προσπάθησέ το.
Ή ισχυροποιείς την πίστη σου ή το βουλώνεις για να μην εκτίθεσαι, ακόμη και σαν ψευδώνυμο.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 07:56:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ (457-518 μαχχ)
Χριστιανός ή μακαρίτης

Α. ΓΕΝΙΚΑ

Την περίοδο αυτή παρουσιάζεται μια σημαντική μεταστροφή στη συνεχόμενη προσπάθεια του βίαιου εκχριστιανισμού των υπηκόων της αυτοκρατορίας. Οι διωγμοί αλλάζουν περιεχόμενο και μορφή, διατηρώντας ωστόσο ορισμένα από τα "παραδοσιακά" στοιχεία των προηγούμενων (καταστροφές ναών, καταδίκες εθνικών, πυρπολήσεις, κτλ.).

Ενώ μέχρι τώρα στους διωγμούς ίσχυε "ό,τι δεν επιτρέπεται, απαγορεύεται", τώρα καθιερώνεται "ό,τι επιτρέπεται είναι υποχρεωτικό!". Ετσι, ο χριστιανισμός ξεκινάει την τελική του επίθεση εναντίον ΟΛΩΝ των άλλων θρησκειών, δογμάτων και πεποιθήσεων, καθιερώνοντας πλέον τη βάφτιση σαν υποχρεωτική, με ποινή άρνησης τη δήμευση της περιουσίας, το σωματικό βασανισμό "και άλλες ποινές", όπως περιγράφεται στο πρώτο βιβλίο του Ιουστινιάνειου Κώδικα και στο νόμο 1.11.10

Στο πλαίσιο λοιπόν της τήρησης της παράδοσης, σφάζονται οι "παγανιστές" στην Ιμβρο, στην Κύπρο και στην Αίγυπτο ενώ κλείνουν τα τελευταία ιερά στη δυτική αυτοκρατορία. Παρόμοιοι διωγμοί συμβαίνουν στην Αλεξάνδρεια (όπου οι διωγμοί είναι πιο έντονοι).


Β. ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ

Πέντε αυτοκράτορες βασιλεύουν αυτήν την περίοδο, πέντε γνήσια τέκνα της χριστιανικής πίστης: Λέων ο Α΄, Λέων ο Β΄, Ζήνων, Βασιλίσκος, Αναστάσιος ο Α΄. Και οι πέντε πρόσφεραν τη δική τους πινελιά στη βίαιη επικράτηση της ασιατικής θρησκείας, μηχανευόμενοι νέους τρόπους διωγμών και αφανισμού του ελληνισμού και των Ελλήνων. Και οι πέντε, ως καλοί χριστιανοί, συνέχισαν το έργο των προκατόχων τους, αλλά ως πιο "σύγχρονοι" προχώρησαν σε νέες μεθόδους: καθιέρωσαν νέους τρόπους βασανιστηρίων, νέους τρόπους δίωξης, νέους τρόπους εντοπισμού και κατάδοσης, νέους τρόπους επιβολής της ασιατικής θρησκευτικής λαίλαπας.

Ας ρίξουμε όμως μια πρώτη ματιά σ'αυτούς τους πέντε χριστιανούς αυτοκράτορες, πιστούς οπαδούς της "θρησκείας της αγάπης".

Πρώτος της δυναστείας αυτής ο Λέων ο Α΄ο επονομαζόμενος "Σφαγέας" (Μακέλλης), ο "μέγας ορθόδοξος", όπως των αποκαλούν οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς. Ο Βυζαντινός χρονογράφος Γεώργιος Κεδρηνός λέει γι'αυτόν:

"Μακέλλης δε ελέγετο, διά το αποκτείναι Ασπαρα και Αρδαβούριο, ως Αρειανούς όντας· μάκελ γαρ ρωμαϊστί σφαγεύς λέγεται". (Γ. Κεδρηνός, Σύνοψις ιστοριών, τ. Α σελ. 660).

Ακολουθεί ο ανήλικος Λέοντας ο Β΄, που πεθαίνει δέκα μήνες μετά τη στέψη, δηλητηριασμένος από τη μητέρα του με σκοπό να αναλάβει την αυτοκρατορία ο σύζυγός της (και πατέρας του Λέοντα) Ζήνων. Λέει ο Ζωναράς για το Ζήνωνα:

"Ην δε Ζήνων εξ έθνους αισχίστου, του των Ισαύρων, αίσχιστος και αυτός και την μορφήν και την ψυχήν γεγονός. Και ουχ ως βασιλεύς ανύων αλλ' ως αντίκρυς τύραννος (...) αίμασιν και σφαγαίς ανθρώπων ηδόμενος) (Ζωναράς, Επιτομή ιστοριών, τ. 3 σ. 255).

Με το που ανεβαίνει στο θρόνο ο Ζήνωνας, η πεθερά του συνομωτεί και το διώχνει και γίνεται αυτοκράτορας ο αδελφός της Βασιλίσκος, για τον οποίο ο Ζωναράς λέει: "Ην δε και ούτος τους τρόπους ουδέν βελτίων του Ζήνωνος" (Ζωναράς, ό.π. σ. 255).

Ο Βασιλίσκος μένει αυτοκράτορας 8 μήνες για να φύγει κακήν κακώς και να επιστρέψει ο Ζήνωνας που μένει αυτοκράτορας μέχρι το 491 μαχχ οπότε αναλαμβάνει ο αγνώστου πατρός Αναστάσιος Α΄.


Γ. Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ

Στα χρόνια αυτά γίνονται μερικές πολύ σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία των διωγμών. Οι χριστιανοί αυτοκράτορες, σαφώς εμπνεόμενοι από τη "θρησκεία της αγάπης" και κάνοντας πράξη το "όστις θέλειν οπίσω μου ελθείν", καθιερώνουν νέους νόμους για το διωγμό, όχι μόνο των εθνικών αλλά και οποιουδήποτε άλλου μη χριστιανού. Ετσι:

1. Για όσους επιμένουν στην ελληνική θρησκεία, καθιερώνονται τα σωματικά βασανιστήρια με μεταλλικά όργανα (cruciatus corporis oberibus metallorum) και σε περίπτωση που το παραμορφωμένο και σακατεμένο θύμα επιβιώσει, τον περιμένει η διαρκής εξορία (perpetuo exilio) (Codex Just. 1.11.8).

2. Ζητείται απ'όλους να καταδίδουν τους εθνικούς οι οποίοι τιμωρούνται (εκτός των άλλων) με δήμευση της περιουσίας τους που αποδίδεται στη χριστιανική εκκλησία (ό.π. 1.11.9).

3. Γίνεται υποχρεωτική η βάφτιση ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και καθιερώνεται διά νόμου ο νηπιοβαπτισμός (ό.π. 1.11.10)

Αναλυτική παρουσίαση όλου του νομοθετικού πλαισίου των διωγμών θα παρουσιάσουμε αργότερα.


Δ. ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Τα σωματικά βασανιστήρια με την επικράτηση του χριστιανισμού γνωρίζουν νέες δόξες. Οπως σημειώνει η ιστορικός Μ.Α. Hutmann, "Η Ισπανική ιερή εξέταση είχε τις ρίζες της στο Βυζάντιο, όπου γεννήθηκε και διαμορφώθηκε". (Hutmann, M.A. "Επικράτηση του Χριστιανισμού και Προγραφές του Παγανισμού", Πανεπιστήμιο Κολούμπια 1914). Το ίδιο υποστηρίζει και ο ιστορικός Γιάννης Κορδάτος, αναλύοντας τον τρόπο επιβολής του χριστιανισμού στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (Γ. Κορδάτος, "Ιησούς Χριστός και Χριστιανισμός, Αθήνα 1975, τ. 2).

Τα σωματικά βασανιστήρια με τα οποία οι χριστιανοί τιμωρούσαν (ή "εξαγνίζαν" στη "χριστιανική" διάλεκτο) τους εθνικούς είχαν μεγάλη ποικιλία: κόψιμο της γλώσσας, της μύτης, των αυτιών, βασανισμός με πυρωμένα σίδερα, ακρωτηριασμός, αποκοπή μελών του σώματος, γδάρσιμο, ψήσιμο σε πυρωμένα κάρβουνα, ευνουχισμός, σπάσιμο οστών, εξαρθρώσεις και βέβαια για το τέλος υπήρχε πάντα ο λιθοβολισμός, η ανάποδη σταύρωση, η ρίψη στη θάλασσα μέσα σε τσουβάλι, ο αποκεφαλισμός ή η προξένηση ακατάσχετης αιμορραγίας.

Από τα αγαπημένα βασανιστήρια ήταν η πυρωμένη μεταλλική μάσκα, η οποία μετά την πύρωσή της εφάρμοζε στο πρόσωπο του θύματος, προκαλώντας του εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και σημαδεύοντάς τον για πάντα, αν βέβαια επιζούσε. (Κ. Σιμόπουλος, "Βασανιστήρια και εξουσία", Αθήνα 1987).

Εκτός των ιστορικών καταγραφών, την ύπαρξη των παραπάνω χριστιανικών βασανισμών επιβεβαιώνει και ο πατριάρχης Γεννάδιος σε επιστολή του προς τον κυβερνήτη της Πελοποννήσου Μανουήλ, όπου του δίνει οδηγίες πώς να αντιμετωπίσει τους οπαδούς της ελληνικής σκέψης, τους "ελληνιστάς", που φαίνεται το 15ο αιώνα να υπάρχουν ακόμη παρά το ανελέητο κυνηγητό 10 αιώνων. Οι οδηγίες είναι σαφείς: Χρησιμοποίησε κάθε μέσο, και φωτιά και σίδερο και νερό· χτύπα τους, γδάρε τους, κόψε τη γλώσσα τους, κόψε το χέρι τους και αν παραμένει κακός, ρίξτον στο βυθό της θάλασσας.

"ους γουν δυσσεβείς και αλάστορας Ελληνιστάς και πυρί και σιδήρω και ύδατι και πάσι τρόποις εξαγάγετε τής παρούσης ζωής ... ράβδιζε, είργε, είτα γλώτταν αφαίρει, είτα χείρα απότεμνε καν και ούτω μένη κακός, θαλάττης πέμπε βυθώ" (Παλαιολόγεια Πελοποννησιακά, Αθήνα 1930, τ. Β, σ. 247).

Το πνεύμα του χριστιανικού Βυζαντίου σε όλο του το μεγαλείο.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

D.P.J. 10
Μέλος 3ης Βαθμίδας


481 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 08:24:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους D.P.J. 10  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιαπέτ ,δεν βλέπω να γλυτώνεις .......τον αφορισμό !!!!
Πάντως το κόλπο με το εκκλησάκι που σκέφτεσαι , είναι δοκιμασμένο ...θα πιάσει . Για κατ΄ ευθείαν τιμωρία από τον μεγαλοδύναμο μην ανησυχείς : 110 % κάνει λάθος στο σημάδι , όπως έχει αποδειχθεί .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 20:27:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πως το είπες αυτό φίλε Γιάπετ; Να δώσεις τι;
Απόψεις και κρίσεις επί ιστορικών γεγονότων;
Όχι δα ρε φίλε και να την έχεις δει έτσι με την πάρτη σου…
Για Ψινάκης,κάτι γίνεται…
Εσύ πάλι (εμείς εσχατολόγοι και Σουλιώτες ταμπουρωμένοι…) εσύ ελεύθερος πολιορκημένος, θα την κάνουμε την ελληνική επανάσταση,
τι λες;
Συμφωνώ,δεν μπαίνει ζήτημα ατάκας και επιχειρημάτων είναι θέμα γραφικών με χλαμύδες και ασπίδες και φυσιολογικών ανθρώπων..., τι έλεγες;
Φυσικά εσείς, εσύ κι ο Μακεδόν, εργάζεστε για την πίστη σας αμισθή ή …έμμισθοι , εμείς είμαστε ακόμη ρομαντικοί ,πειράζει;

Μακεδόν, πάντα διαλέγεις τους μικρότερους της ιστορίας αλλά και διαστρέφεις, όχι εσύ, αλλα…οι πηγές σου
(λέγε με απλά Ρασιά) και προσπαθείς να διαστρεβλώσεις την ιστορία, σαν εσένα πολλοί,.... αλλά δεν έμεινε κανείς,
γιατί άραγε;…
Εμείς έχουμε αγίους που βασανίστηκαν και με θαύματα
και ιστορίες θαυμαστές, τονίζουν την ένδοξη πορεία του χριστιανισμού, εσύ έχεις κανέναν από αυτούς
που λες ότι σφαγιάστηκαν να μας πεις;
Γιατί από ιστορίες επιστημονικής φαντασίας
κι ευσεβείς ζήλιες χορτάσαμε…
Ρε συ PDJ10, σοβαρά, μίλησες;….
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 21:58:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ
Θα "συκοφαντήσω" για άλλη μια φορά, την πηγή της "αγάπης".


Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή.

Μπράβο σου που το παραδέχεσαι.
Ας είναι, βέβαια, καλά και οι διαχειριστές που σε ενθαρρύνουν να κάνεις κάτι τέτοιο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

D.P.J. 10
Μέλος 3ης Βαθμίδας


481 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 22:23:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους D.P.J. 10  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εμείς έχουμε αγίους που βασανίστηκαν και με θαύματα
και ιστορίες θαυμαστές, τονίζουν την ένδοξη πορεία του χριστιανισμού,
Ρε συ PDJ10, σοβαρά, μίλησες;….


Τον περισσότερο καιρό ....μένω άφωνος !!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 23:46:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλός
Και ποιο είναι το πρόβλημα το δικό σας και ασχολείστε με αυτά τα "παραμύθια";
Τι θέλετε να αποδείξετε;

[…..Αυτοί παρεζήλωσάν με επ’ ου Θεώ , παρώξυνάν με εν τοις ειδώλοις αυτών . Κα γω παραζηλώσω αυτούς επ’ ουκ έθνει , επί έθνει ασυνέτω παροργίω αυτούς . Ότι πυρ εκκέκαυται εκ του θυμού μου , καυθήσεται έως άδου κάτω , καταφάγεται γην και τα γεννήματα αυτής , φλέξει θεμέλια ορέων .

Συνάξω εις αυτούς κακά και τα βέλη μου συντελέσω εις αυτούς . Τικόμενοι λιμώ και βρώσει ορνέων και οπισθότονος ανίατος . οδόντας θηρίων επαποστέλω μετά θυμού συρόντων επί γην . Έξωθεν ατεκνώσει αυτούς μάχαιρα και εκ των ταμιείων φόβος .
Νεανίσκος συν παρθένω , θηλάζων μετά καθεστηκότος πρεσβύτου …..]

Δευτερονόμιο . ΛΒ’, 21-25

Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον , όπως θα έλεγε και η αλήστου μνήμης καθηγήτριά μου των αρχαίων Ελληνικών :

[...Αυτοί έγιναν αιτία να ζηλοτυπήσω γιατί λάτρεψαν ανύπαρκτο Θεό , με ερέθισαν με την λατρεία στα είδωλά τους . Και εγώ θα τους τιμωρήσω να μείνουν χωρίς έθνος παραδίδοντάς τους σε ασύνετο (ειδωλολατρικό , βάρβαρο) έθνος . Γιατί φωτιά άναψε από τον θυμό μου που θα κάψη μέχρι κάτω στον Άδη , θα καταφάγη την γη και όλα τα γεννήματά της και θα πυρπολήση τα θεμέλια των βουνών .

Θα συσσωρεύσω επάνω τους συμφορές και θα τους αποτελειώσω χτυπώντας τους με τα βέλη μου . Θα τους λιώσω από την πείνα θα τους δώσω τροφή στα όρνια , θα πονά η ράχη τους αθεράπευτα . Δόντια οργισμένων θηρίων και έρπετά θα στείλω στην γη .
Έξω από τα σπίτια τους εχθρικό μαχαίρι θα αφήση γονείς χωρίς παιδιά και μέσα σ’ αυτά θα κυριαρχή ο φόβος στον νέο , την παρθένο , το μωρό που θηλάζει και τον γέροντα ....]

Με αυτά τα λόγια φίλοι μου , ο εκδικητικός Γιαχβέ , ο Θεός τόσο της Παλαιάς όσο και της Καινής Διαθήκης που υποτίθεται ότι είναι ο Θεός της αγάπης , (για ποιούς άραγε ;) απειλεί ότι θα τιμωρήση τους Εβραίους επειδή τόλμησαν να τιμήσουν άλλους θεούς εκτός από αυτόν .
Οι άνθρωποι είχαν να επιλέξουν ή να παραμείνουν δούλοι δικοί του , ή να τους στείλη απάτριδες δούλους σε βάρβαρο ειδωλολατρικό έθνος . Τώρα θα μου πείτε απορώντας , ήταν βάρβαροι οι Ασύριοι , όταν είχαν μέχρι κρεμαστούς κήπους στην πρωτεύουσά τους ;
Αυτό όμως φίλοι μου είναι άλλη ιστορία …….


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/03/2008, 23:53:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλός

quote:
γιαπετ
Θα "συκοφαντήσω" για άλλη μια φορά, την πηγή της "αγάπης".
________________________________________

Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή.
Μπράβο σου που το παραδέχεσαι.
Ας είναι, βέβαια, καλά και οι διαχειριστές που σε ενθαρρύνουν να κάνεις κάτι τέτοιο.


Ψηλέ, ο καιρός των φωτοβολίδων πέρασε και μ’ αυτά τα χαριτωμένα που γράφεις (κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις), το μόνο που καταφέρνεις είναι να εξομοιώνεις το λόγο σου μ’ αυτόν του τρεχα.... και να το καταλαβαίνουν όλοι αυτό.

Βέβαια τώρα αμφιβάλλω αν μπορείς κι εσύ να αρθρώσεις σοβαρό λόγο, κρίνοντας απ’ την ατολμία σου να τοποθετηθείς πάνω σ’ αυτά που αναφέρει το «ιερό» σου βιβλίο για τον θεό σου και που ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, άρα και οι ενέργειές του.

Πίστευα ότι θα είχες κάτι πιο ουσιώδες να πεις απ’ αυτό που είπε ο τρεχα...

quote:
Ο Δημιουργός που βλέπει κάποιο από τα πλάσματα του λάθος και τα σβύνει για να τα ξαναπλάσει, δεν λέγεται δολοφόνος, αλλά σωτήρας…

και που τον έφερε στην πρώτη θέση των γραφικών του φορουμ.

Νομίζεις ότι οι εξυπνάδες που υιοθέτησες κι εσύ ή η κλάψα προς τους συντονιστές, κάνουν αισθητή την περουσία σου στο φορουμ;


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2008, 00:32:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ο Δημιουργός που βλέπει κάποιο από τα πλάσματα του λάθος και τα σβύνει για να τα ξαναπλάσει, δεν λέγεται δολοφόνος, αλλά σωτήρας…

Αν το παιδί σου δεν βγει όπως το θέλεις, σβήστο και ξαναφτιάξτο. Κι όταν στο δικαστήριο σου πούνε γιατί το σκότωσες, πές ότι είσαι σωτήρας του, όχι δολοφόνος του.

Κι άστους να γελάνε. Είναι τόσο σπάνιο το γέλιο στη ζωή μας. Ηταν δηλαδή, μέχρι που ήρθες στο forum αυτό

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2008, 10:29:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Γιάπετ, ποτέ δεν σκέφτηκα να σου πάρω
την θέση ως γραφικός…
Απλά πάντα έχεις λάθος εντύπωση και δεν θέλεις να το δείς…
Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης, στην εποχή των ωμών ανθρώπων, έπρεπε να «εκφοβίζει» και γι’ αυτό φαίνονταν βίαιος, αλλά σε σχέση με τον άνθρωπο του τότε, μάλλον έδειχνε αμυντικός, λόγω αγάπης, ως προς τη βιαιότητα του…
Αλλά εσύ τώρα τι λές, ότι δεν έπρεπε να είναι;
Για κοίτα τους δικούς σου γραφικούς θεούς που … είχανε ξεσκιστεί να ενθαρρύνουν πολέμους και ίντριγκες.... Εκει όπως φαίνεται, μάλλον δεν σε πειράζει…
Κακομοίρη μου, να είχες τουλάχιστον κανένα αξίωμα που να πίστευες σταθερά, θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε, αλλά όλο αλλάζεις το τι θέλεις, προκειμένου να κατηγορήσεις τον Θεό και τον χριστιανισμό…
Δεν μπορείς να γίνεις λίγο αντικειμενικός;
Είναι ικανότητα, ξέρεις…

Μακεδόν, φτάνει που διασκεδάζεις και συ καμιά φορά, γιατί,
εγώ δεν είμαι τόσο
εγωιστής να θέλω να περνάω καλά μόνο εγώ…
Το παιδί που λες ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να το σκοτώσει γιατί δεν το κάνει αυτός, αλλά ο Θεός.
Δεν κατασκευάζει τίποτα ο άνθρωπος, ο Πλάστης του του έδωσε αυτό το δώρο για σωστή χρήση…
Ο ίδιος όμως, ο Δημιουργός, όταν δει κάποιον να πηγαίνει λάθος και δεν νουθετείται με τίποτα, μπορεί να τον πάρει για να του ξαναδώσει την ευκαιρία με μια άλλη ζωή να είναι καλύτερος…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2008, 13:24:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
γιαπετ
Ψηλέ, ο καιρός των φωτοβολίδων πέρασε


Αν πέρασε, όπως λες, γιατί επιμένετε να αναμασάτε τις καραμέλες των διάφορων γνωστών χριστιανομάχων;
Γιατί προκαλείτε συνεχώς;

quote:
γιαπετ
Βέβαια τώρα αμφιβάλλω αν μπορείς κι εσύ να αρθρώσεις σοβαρό λόγο, κρίνοντας απ’ την ατολμία σου να τοποθετηθείς πάνω σ’ αυτά που αναφέρει το «ιερό» σου βιβλίο για τον θεό σου και που ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, άρα και οι ενέργειές του.

Όπως είπα και πιο πάνω, με αυτές τις καραμέλες που πιπιλίζεις και εσύ, έχουν ασχοληθεί άλλοι πριν από εσένα και μένα.

Δεν έχουμε δικαίωμα να γεμίζουμε το φόρουμ συνέχεια με τις ίδιες σάλτσες. Για να μην κουράζουμε και τους άλλους επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια, κάνε μια βόλτα στις ιστοσελίδες του Ανώνυμου Απολογητή και της ΟΟΔΕ. Έχουν απαντήσει σε όλες τις προκλήσεις των διάφορων χριστιανομάχων.

quote:
γιαπετ
Νομίζεις ότι οι εξυπνάδες που υιοθέτησες κι εσύ ή η κλάψα προς τους συντονιστές, κάνουν αισθητή την περουσία σου στο φορουμ;


Εγώ τουλάχιστον έχω το κουράγιο να δηλώνω την Πίστη μου και να μιλάω ανοιχτά.
Εσύ; Πέρα από το να συκοφαντείς την πίστη των άλλων και να κρύβεις τη δική σου, ξέρεις να κάνεις τίποτα άλλο;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2008, 13:36:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να δούμε ....για να δούμε....
quote:
macedon:
Η ελληνική γλώσσα επικράτησε δεν επιβλήθηκε. Ο χριστιανισμός επιβλήθηκε. Ατιμη γλώσσα η ελληνική, πολύ δύσκολη για τους Ρωμιούς, δε συμφωνείς;

O Χριστιανισμός δεν είχε την ανάγκη επιβολής! τα μέτρα εναντίων των ειδωλολατρών τα πήραν οι αυτοκράτορες προς χάριν της συνοχής της αυτοκρατορίας και όχι προς χάριν του Χριστιανισμού! Αλλά αφού σου αρέσουν οι επαναλήψιες!………….
quote:
macedon:
Ο Κορδάτος λέει καθαρά ότι ο Ιησούς θεοποιήθηκε (εννοώντας με διατάγματα και ψηφοφορίες) όντας απλός άνθρωπος, όπως με ψηφοφορίες δημιουργήθηκαν οι αγίες τριάδες και τα συναφή.
Ο Κορδάτος σε κανένα βιβλίο του δεν δέχεται τον Ιησού σαν θεό.


Ο Κορδάτος είναι ιστορικός και δεν ασχολείται στο έργο του με τη Θεότητα ή όχι του Ιησού! ασχολείται με το Βυζάντιο.
quote:
macedon:
Πρέπει να ξεχωρίσεις τις έννοιες "σκοπός", "αιτία", "κίνητρα".
Ο σκοπός των θρησκευτικώνδιωγμών ήταν η επιβολή του χριστιανισμού. . Οι αιτίες διάφορες. Τα κίνητρα επίσης

-Ο σκοπός ήταν η συνοχή της αυτοκρατορίας τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο
quote:
macedon:
europaios2
-Εγώ γράφω και μεταφέρω ότι ακριβώς λέει το βιβλίο!

macedon:
Μόνο που δεν καταλαβαίνεις τι λέει.

Άστο γιατί δε σε παίρνει!
quote:
macedon:
Όπως σου είπα επανειλημμένως, περιμένω να μου πεις από ποιό βιβλίο, σε ποιο σημείο και με ποιόν τρόπο παρατέθηκε εδώ αλλοιωμένο το κείμενο.

Τι θα γίνει αν σου δείξω? Θα ζητήσεις ένα απλό συγνώμη? Θα παραδεχτείς ότι είσαι παραχαράκτης? Ή πλαστογράφος ή πραγματογνώμων πλαστών εγγράφων?
quote:
macedon:
Εμ δεν το είδα;
Οπως σου είπα και νωρίτερα, δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να απαντάω σε ανοησίες. Κι αν κάνω καμιά εξαίρεση είναι γιατί απλά με διασκεδάζει.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις αυτό είναι καθαρά δικό σου πρόβλημα. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω

-Διαβάζω ότι γράφεται! ......πολύ λερωμένη ρε φίλε η φωλιά σου! γιατί?
quote:
γιαπετ:
Θα "συκοφαντήσω" για άλλη μια φορά, την πηγή της "αγάπης".
Έχουν ξαναειπωθεί, αλλά για εσάς δεν έχει σημασία, αφού κάθα φορά κάνετε σα να τ' ακούτε για πρώτη.
Ο "δημιουργός" των πάντων, κατά κόσμον Γιαχβέ, ο εν "σοφία ποιήσας" τον κόσμον ήταν, κατά τας "ιεράς γραφάς":
Δολοφόνος.
Διότι τη νύχτα αυτή θα περάσω απ την Αίγυπτο και θα σκοτώσω κάθε πρωτότοκο, από ανθρώπου μέχρι κτήνους και θα εκδικηθώ τους ψεύτικους θεούς της Αιγύπτου. (Εξοδος ιβ 12)

Αναφέρεται στην άρνηση του Φαραώ να αφήσει τον σκλαβωμένο λαό του Ισραήλ! Να φύγει. Τα παράπονά σου στο Φαραώ!
quote:
Μανιακός σχιζοφρενής.
Θα τιμωρήσω τους εχθρούς μου, τα βέλη μου θα μεθύσουν απ’ το αίμμα που θα χυθεί, το μαχαίρι μου θα φάει τα κρέατα και θα ικανοποιηθεί η δικαιοσύνη μου απ’ το αίμμα των σκοτωμένων πο θα πέσουν. (Δευτ. Λβ 41 και 42)

Αναφέρεσαι στο τραγούδι του Μωυσή προς την Ισραηλιτική κοινότητα!
quote:
γιαπετ:
Και τοκογλύφος. (δευτερ. Ιε 6 κγ 19 εως 26 Αγκαίος β 8)

-ΤΟ Δευτερονόμιο δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν απολογισμό των περιπετειών της ερήμου και μία διασάφηση της νομοθεσίας του Σινά, που γίνεται με τη μορφή τριών λόγων από τον Μωυσή! Που εκφωνεί λίγο πριν το θάνατό του.
-Σε αυτά στηρίζεσαι γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, η Καινή Διαθήκη έχει πολλά για σένα κόκαλα!

quote:
γιαπετ:
Χρειάζονται κι άλλα ή να περάσω στον "Υιό";

-Πέρασε στον Υιό! Αφού σου θυμίσω τις πιο βασικές του παρανοϊκού Θεού:
-10 εντολές
-Σε όλες τις πόλεις που θα σας δώσει ο Κύριος ο Θεός σας θα διορίσετε δικαστές …..Αυτοί θα αποδίδουν το δίκαιο στο λαό με ευθυκρισία. Δε θα διαστρεβλώνεται το δίκαιο , δε θα μεροληπτείτε και δε θα δέχεστε δωροδοκία, γιατί το δώρο τυφλώνει τα μάτια των σοφών και διαστρέφει τα λόγια των δίκαιων……Δευτερονόμιο 18-19

quote:
Sesostris

Φίλε γιαπετ , στα προτερήματα του Γιαχβέ ξέχασες να προσθέσης το ζηλότυπος και το πλιατσικολόγος βλέπε (ΑΡΙΘΜΟΙ 31-1 έως 48) .

Giapet
Φίλε Sesostris, γνωρίζεις βεβαίως ότι απ' τη Γένεση έως το Μαλαχία και τα 39 "βιβλία", είναι γεμάτα μίσος, ανοησία και εκδίκηση.Φίλε sesostris! αντί να ασχολείσθε με την ιστορία των Ισραηλιτών θα ήταν καλύτερα να ασχοληθείτε με τα Ευαγγέλια.
quote:
γιαπετ:
Κι αν ήταν ένας αυτός που τα σκέφτηκε, πάει καλά, όμως ήταν πολλοί (κι αυτό είναι επικίνδυνο) και είναι πολλοί και τώρα που τα χάφτουν (κι αυτό είναι χειρότερο).

-Άλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα!
quote:
macedon:
Πέντε αυτοκράτορες βασιλεύουν αυτήν την περίοδο, πέντε γνήσια τέκνα της χριστιανικής πίστης: Λέων ο Α΄, Λέων ο Β΄, Ζήνων, Βασιλίσκος, Αναστάσιος ο Α΄. Και οι πέντε πρόσφεραν τη δική τους πινελιά στη βίαιη επικράτηση της ασιατικής θρησκείας, μηχανευόμενοι νέους τρόπους διωγμών και αφανισμού του ελληνισμού και των Ελλήνων. Και οι πέντε, ως καλοί χριστιανοί, συνέχισαν το έργο των προκατόχων τους, αλλά ως πιο "σύγχρονοι" προχώρησαν σε νέες μεθόδους: καθιέρωσαν νέους τρόπους βασανιστηρίων, νέους τρόπους δίωξης, νέους τρόπους εντοπισμού και κατάδοσης, νέους τρόπους επιβολής της ασιατικής θρησκευτικής λαίλαπας.
Ας ρίξουμε όμως μια πρώτη ματιά σ'αυτούς τους πέντε χριστιανούς αυτοκράτορες, πιστούς οπαδούς της "θρησκείας της αγάπης".
Πρώτος της δυναστείας αυτής ο Λέων ο Α΄ο επονομαζόμενος "Σφαγέας" (Μακέλλης), ο "μέγας ορθόδοξος", όπως των αποκαλούν οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς. Ο Βυζαντινός χρονογράφος Γεώργιος Κεδρηνός λέει γι'αυτόν:
"Μακέλλης δε ελέγετο, διά το αποκτείναι Ασπαρα και Αρδαβούριο, ως Αρειανούς όντας· μάκελ γαρ ρωμαϊστί σφαγεύς λέγεται". (Γ. Κεδρηνός, Σύνοψις ιστοριών, τ. Α σελ. 660).

Γ.Κορδάτος:
<<Ο Λέων αποβλέποντας να αναδιοργανώσει την αυτοκρατορία, βάλθηκε με αποφασιστικότητα να εξοντώσει τον καλογερισμό! Που είχε καταντήσει πληγή αγιάτρευτη……Πριν όμως πάρει τα κατάλληλα μέτρα κατά του εξαχρειωμένου καλογερισμού θέλησε να χτυπήσει την ειδωλολατρία που εκδηλωνόταν με την προσκύνηση των εικόνων.>>

-Οι Ίσαυροι στράφηκαν εναντίων των ίδιων των Χριστιανών! Παραχαράκτη macedon! (εντός εισαγωγικών είναι του Κορδάτου)

<< … Οι Ίσαυροι είχαν διδαχτεί πολλά από τις αδελφότητες των Παυλικανών! Και από τις αγροτικές κοινότητες και για αυτό με τις μεταρρυθμίσεις τους προσπάθησαν από τη μια μεριά να διαλύσουν τον αντιδραστικό μοναχισμό και να απαλλοτριώσουν τη μεγάλη μοναστηριακή ιδιοκτησία και από την άλλη να ανασυντάξουν το διοικητικό σύστημα και τη νομοθεσία.>>

<<…Ωστόσο η θρησκευτική πολιτική τους είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο και η αντίδραση ήταν σοβαρή. Δεν ήταν μόνο οι καλόγεροι αλλά και πολύ από τους δυνατούς που από φόβο μη τυχών απαλλοτριωθούνε τα τσιφλίκια τους έγιναν φανατικοί εικονολάτρες. Για αυτό οι Ίσαυροι αναγκάστηκαν να χτυπήσουν κατακέφαλα όλους αυτούς που αντιδρούσαν.
Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιστάσεις τέτοια μεγάλα ζητήματα δε λύνονται με το καλό. Έγιναν λοιπόν διωγμοί έκλεισαν τα κέντρα των αντιδραστικών και πολλοί από αυτούς εξορίστηκαν και φυλακίστηκαν>>

<<Κατηγορούν οι Βυζαντινοί χρονογράφοι τον Λέοντα και τον Κωνσταντίνο πως καταδίωξαν τους γραμματισμένους και πως κάψανε τη Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο. Η βιβλιοθήκη ίσως να κάηκε από τυχαία πυρκαγιά. Μπορεί να παύτηκαν και ορισμένοι καθηγητές, που πήραν το μέρος της εικονολατρίας. Τίποτε περισσότερο γιατί οι Ίσαυροι δεν ήσαν φωτοσβέσετες.>>

<<Tο βέβαιο και το σωστό είναι ότι οι Ίσαυροι και οι διάδοχοί τους διαλύσανε τα ποιο πολλά μοναστήρια, κρατικοποιήσανε τις μοναστηριακές και εκκλησιαστικές περιουσίες σταμάτησαν την παραπέρα ασυδοσία των δυνατών και υποστήριξαν τους ελευθέρους αγρότες και τις αγροτικές κοινότητες. >>

quote:
macedon:
Δ. ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ
Τα σωματικά βασανιστήρια με την επικράτηση του χριστιανισμού γνωρίζουν νέες δόξες. Οπως σημειώνει η ιστορικός Μ.Α. Hutmann, "Η Ισπανική ιερή εξέταση είχε τις ρίζες της στο Βυζάντιο, όπου γεννήθηκε και διαμορφώθηκε". (Hutmann, M.A. "Επικράτηση του Χριστιανισμού και Προγραφές του Παγανισμού", Πανεπιστήμιο Κολούμπια 1914). Το ίδιο υποστηρίζει και ο ιστορικός Γιάννης Κορδάτος, αναλύοντας τον τρόπο επιβολής του χριστιανισμού στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (Γ. Κορδάτος, "Ιησούς Χριστός και Χριστιανισμός, Αθήνα 1975, τ. 2).


Γ.Κορδάτος …<<Μα εκέινον τον καιρό και τους εθνικούς-ειδωλολάτρες, τους οπαδούς δηλαδή των παλαιών θρησκειών, καταδίωξε το Κράτος γιατί και αυτοί με την πολεμική που ασκούσαν ενάντια στο Χριστιανισμό υπονόμευαν τη συνοχή και την εσωτερική ασφάλεια της Αυτοκρατορίας.
.....Δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε πως τα τρομοκρατικά μέτρα του Θεοδόσιου ήταν εκείνα που κατάργησαν τις αρχαίες θρησκείες. Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης.>>

- Εγώ δεν έχω ανάγκη ούτε από πλαστογράφηση ούτε από παραχάραξη τα γράφω όπως είναι!

quote:
macedon:
Το πνεύμα του χριστιανικού Βυζαντίου σε όλο του το μεγαλείο.

Το πνεύμα της παραχάραξης της ιστορία μάλλον εκπνέει!
Tι θράσος..........μέχρι και τους νεκρούς Χριστιανούς καπηλεύεσαι!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

Edited by - europaios2 on 21/03/2008 13:59:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/03/2008, 14:28:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τρεχα....

quote:
Φίλε Γιάπετ, ποτέ δεν σκέφτηκα να σου πάρω
την θέση ως γραφικός…
Απλά πάντα έχεις λάθος εντύπωση και δεν θέλεις να το δείς…
Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης, στην εποχή των ωμών ανθρώπων, έπρεπε να «εκφοβίζει» και γι’ αυτό φαίνονταν βίαιος, αλλά σε σχέση με τον άνθρωπο του τότε, μάλλον έδειχνε αμυντικός, λόγω αγάπης, ως προς τη βιαιότητα του…
Αλλά εσύ τώρα τι λές, ότι δεν έπρεπε να είναι;
Για κοίτα τους δικούς σου γραφικούς θεούς που … είχανε ξεσκιστεί να ενθαρρύνουν πολέμους και ίντριγκες.... Εκει όπως φαίνεται, μάλλον δεν σε πειράζει…

Αφού παραδέχεσαι ότι ο θεός σου είναι απομίμηση των παλαιότερων και λόγω εποχής έπρεπε να είναι έτσι, θα πρέπει να θεωρείς φυσιλογικά κι αυτά που «έκαναν» αυτοί(σύμφωνα, πάντα, με τη δική σου «λογική»).

Και αφού ο ίδιος θεός ήρθε στη γη, με μορφή υιού, όχι για ν’ αλλάξει αλλά για να βάλει μερικές πινελιές (να διορθώσει) τα λάθη του ή αυτά που δεν του βγήκανε, όπως τα υπολόγιζε και να σώσει τους ανθρώπους απ’ τη δική του αποκοτιά, θα πρέπει να πάψεις να νομίζεις ότι είναι «παντογνώστης», «σοφός» και μοναδικός και να συζητήσουμς σ’ αυτήν τη βάση.

Και όχι να μεταφράζεις τους φόνους σε σωτήριες πράξεις, διότι έτσι αποδεικνύεις ότι είσαι κι εσύ «ωμός» άνθρωπος του τότε και γι’ αυτό δικαιολογείς τις ενέργειές του, ακόμη και σήμερα. Έχεις μείνει πνευματικά, σ’ εκείνη την εποχή.

quote:
Κακομοίρη μου, να είχες τουλάχιστον κανένα αξίωμα που να πίστευες σταθερά, θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε, αλλά όλο αλλάζεις το τι θέλεις, προκειμένου να κατηγορήσεις τον Θεό και τον χριστιανισμό…
Δεν μπορείς να γίνεις λίγο αντικειμενικός;
Είναι ικανότητα, ξέρεις…

Ακολουθώ τη σταθερότητα της πίστης σου, που είναι σαν τις παροιμίες που για να είναι σωστές, για κάθε τι υπάρχει και το αντίθετο, για να διαλέγετε τι θα χρησιμοποιήσετε (οι πιστοί), ανάλογα με την περίπτωση.

Ο χριστιανισμός και οι εκφραστές του, κατηγορούνται για συνειδητή παραπλάνηση και ειδεχθή εγκλήματα, προς έλεγχο των μαζών και πνευματικό σκοτάδι, που παράδειγμα γι’ αυτό σήμερα, είσαι κι εσύ, μεταξύ άλλων, συμπέρασμα που εξάγεται απ’ τον τρόπο που υπερασπίζεσαι την «επιλογή» σου και τα ανόητα επιχειρήματά σου, αμφότερα παιδαριώδη.

quote:
Ο ίδιος όμως, ο Δημιουργός, όταν δει κάποιον να πηγαίνει λάθος και δεν νουθετείται με τίποτα, μπορεί να τον πάρει για να του ξαναδώσει την ευκαιρία με μια άλλη ζωή να είναι καλύτερος…

Ποιός φταίει που αρμενίζει στραβά το δημιούργημα; Εσύ ας πούμε, που είσαι, κατά δήλωσιν, δημοσιογράφος όταν δεν σου «βγαίνει» ένα άρθρο, φταίει το... άρθρο, οι αναγνώστες που θα γελάνε μ’ αυτό που έγραψες, η εφημερίδα που το δημοσίευσε ή ο αρχισυντάκτης που το «πέρασε»;
Είναι ικανότητά του ξέρεις...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 40 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2958984
Maintained by Digital Alchemy