ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 19
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
happychappy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


75 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2008, 06:24:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους happychappy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο καθένας είναι αυτό που νοιώθει.
Η κρίσιμη ερώτηση είναι ποιος είναι ο άνθρωπος σήμερα;

Ποιος ο λόγος ύπαρξης του ερωτήματος;
Έλληνας είναι αυτός που έχει την ελληνική υπηκοότητα και δεν διαφέρει σε τίποτα με αυτόν που έχει διαφορετική υπηκοότητα όλοι οι λαοί έχουν ιστορία και όλοι οι άνθρωποι έχουν όνειρα και σχέδια.
Η διαφορετική υπηκοότητα δεν σε κάνει διαφορετικό και η ιδια υπηκοότητα δεν σε κανει κλωνο.
καλησπερα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2008, 10:05:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Βυζαντινέ, τα πάντα είναι θέμα ερμηνειών.
Οπότε δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να πούμε επί του ζητήματος αυτού αφού ο καθένας έχει την άποψη του και παραμένει σ' αυτήν.

Αγαπητέ MIXAHL32, το πιο εύκολο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε όταν μας υποδεικνύουν ένα λάθος μας είναι να κατηγορήσουμε αυτόν που μας το υποδεικνύει για έλλειψη αντικειμενικότητας, για μεροληψία, για κατάφωρη αδικία κλπ.
Δύσκολα όμως μπορούμε να μην αναγάγουμε το λάθος σε κάποιον άλλον αλλά να εξετάσουμε τον εαυτό μας.
Η εξέταση του εαυτού μας άλλωστε είναι κάτι που για πολλούς ανθρώπους είναι μια διαδικασία δύσκολη που αποφεύγεται με διάφορες προφάσεις.

Αγαπητέ europaios2, προφανώς άρχισες να διαβάσεις δικανικούς λόγους, σωσταIn anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2008, 11:38:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
happychappy, σωστά, τα χαρτιά δε σε κάνουν Έλληνα! ούτε Χριστιανό ούτε Χριστιανομάχο! άλλα σε κάνουνε...........

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MIXAHL32
Μέλος 2ης Βαθμίδας


258 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2008, 12:22:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MIXAHL32  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Dying_Incubus μα αυτο ειναι το θεμα,μεροληπτεις και εχεις επιλεκτικη σταση.Καποιοι καλυπτονται απο πεπλο προστασιας.
Μπορει καποια στιγμη να ημουν σκληρος μα για δες τι λενε καθημερινα καποιοι προστατευομενοι,αυτοι φυσικα δε δεχονται καμια επικριση.
Οσο υπαρχει η υποκειμενικοτητα δε παμε μπροστα,μα πισω.

Edited by - MIXAHL32 on 23/04/2008 12:23:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2008, 23:01:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Βυζαντινός
Και ποιοι είναι γνώστες τις αρχαίας ελληνικης ιστορίας.Εσείς???
Εάν οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήθελαν να αλλαξουν την θρησκεία τους δεν θα την άλλαζαν.Όπως οι Έλληνες κατα την Τουρκοκρατία έμεινα Έλληνες(επειδη παρέμειναν Χριστιανοι) σημαίνει οτι ήθελαν να πιστεύουν στον Θεό παρά τις καταπιέσεις και τους εξισλαμισμους που δέχονταν απο τους τουρκους.
Συνεπώς οι αρχαίοι Έλληνες είδαν οτι αυτα που πρίν πιστεύαν ήταν ματαια.Είδαν οτι ο Θεός είναι ενας.Εαν δεν ήθελαν να αλλαξουν την πιστη τους έστω και με τους "διωγμους" των χριστιανών(απο ποιούς χριστιανούς??οι Έλληνες ήταν απο τους πρώτους λαούς που εκχριστιανίσθηκαν) όπως λέτε,δεν θα την άλλαζαν.

Φίλε Βυζαντινέ , παρακάμπτω τις εςλληνοχριστιανικές κορώνες σου και σου απαντώ επί της ουσίας . Δεν γνωρίζω τον βαθμό ιστορικών γνώσεων των άλλων φίλων του Forum , μια και απευθύνεσαι ομαδικά σε όλους , αν και από τις απαντήσεις τους μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι γνωρίζουν την ιστορία πολύ καλύτερα από όσο εσύ .
Θα σου απαντήσω λοιπόν για τον εαυτό μου και συ βγάλε τα όποια συμπεράσματα .

Εκτός από την μηχανολογία την οποία και σπούδασα φίλε Βυζαντινέ , από το λύκειο ακόμα τα αγαπημένα μου μαθήματα ήταν η ιστορία , τα αρχαία Ελληνικά , και τα Λατινικά . Την αγάπη μου για τα μαθήματα αυτά την οφείλω στους φωτισμένους καθηγητές που ευτύχισα να έχω , και έτσι από τα 18 μου χρόνια σε κάθε ευκαιρία , άνοιγα ένα εξοσχολικό ιστορικό βιβλίο από την βιβλιοθήκη μας ή αγόραζα κάποιο καινούργιο και το μελετούσα . Στις 11 του άλλου Μάη κλείνω αισίως τα 70 μου χρόνια , λογάριασε λοιπόν πόσα ιστορικά βιβλία μπορεί να έχω διαβάσει μέσα στα χρόνια αυτά .

Πρέπει να κατανοήσης φίλε μου ότι με αυτά που γράφω δεν καταφέρομαι κατά της θρησκείας σου , την οποία αν και την έχω , κατά την γνώμη μου , μελετήσει αρκετά καλά δεν την αποδέχομαι όπως δεν αποδέχομαι και καμιά άλλη θρησκεία γιατί θεωρώ ότι όλες ανεξαιρέτως εκμεταλλεύονται την ύπαρξη αυτής της ενέργειας που συμβατικά ονομάζουμε Θεό και τους πιστούς τους , προς όφελος των ιερατείων και των επαγγελματιών που κερδοσκοπούν από αυτές .

Με αυτά που μεταφέρω από τα ιστορικά βιβλία στο Forum καταφέρομαι κατά των ανθρώπων και του τρόπου με τον οποίο επέβαλλαν τον Χριστιανισμό στους λαούς της «Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας» , και αυτά υπάρχουν όλα καταγεγραμμένα , όσα τουλάχιστον δεν κάηκαν όπως τα συγγράμματα του Πλήθωνα Γεμιστού από τον πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο .

Εξακολουθώ λοιπόν να επιμένω ότι κάποιοι σε έχουν εγκλωβίσει σε μια "Virtual Reality" πραγματικότητα , εκμεταλλευόμενοι την αγάπη σου στην θρησκεία και την φιλοπατρία σου . Από τις απαντήσεις που δίνεις συμπεραίνω ότι είσαι σε μια ηλικία που μπορείς να κρίνης , γι’ αυτό και σου επαναλαμβάνω την προτροπή μου να ανοίξης κάποια εγκυκλοπαίδεια και κάποια ιστορικά βιβλία . Εκμεταλλεύσου τις καλοκαιρινές σου διακοπές και κάνε μια αρχή . Ποτέ δεν είναι αργά και πίστεψέ με ότι θα ωφεληθής .

YΓ.
Επί τη ευκαιρεία , σου εύχομαι καλό Πάσχα !

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2008, 00:07:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε sesostris ο καθείς έχει τις απόψεις του και κανεις δεν μπορει να του τις αλλάξει.Πιστεύω στο λόγο του Κυρίου ημών Χριστου και εξακολουθώ να σε ρωτώ(αν και δεν ξέρω όπως ισχυρίζεσαι ιστορία)Λογικά εαν οι αρχαίοι έλληνες δεν ήθελαν να αλλάξουν την πίστη τους θα την άλλαζαν??έστω και υπο τους διωγμούς και τις καταπιέσεις??ΟΧΙ απαντώ εγώ με τα λίγα που ξέρω...

Καλή Ανάσταση απο την Ελληνική Κύπρο!

ΕΛΛΗΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sonofzeus
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Australia
84 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2008, 00:53:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sonofzeus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Βυζαντινός γειά σου
λες, κι ακούγεται συχνά,ότι
quote:

Λογικά εαν οι αρχαίοι έλληνες δεν ήθελαν να αλλάξουν την πίστη τους θα την άλλαζαν??έστω και υπο τους διωγμούς και τις καταπιέσεις??ΟΧΙ απαντώ εγώ με τα λίγα που ξέρω...


Δες το αντικειμενικά αν οι Ελληνες ήταν ελεύθεροι και όχι σκλάβοι των Ρωμαίων όπως και οι Εβραίοι θα δεχόντουσαν εύκολα μια νέα θρησκεία;
Αν τους μιλούσαν όχι μόνο για τον Θεό της αγάπης, που πράγματι είναι σύμβολο αγάπης και θυσίας για μένα -Αν και δεν θα δεχόμουνα ποτέ να θυσιαστεί κανένας ας είναι και Θεός για να σωθώ εγώ-αλλά και για τον Πατέρα Του τον Θεό της Π.Δ. νομίζεις θα πίστευαν πολλοί;
Προσπάθησε να διδάξεις τη χριστιανική θρησκεία σε κάποιον που δεν τη γνωρίζει αρχίζοντας από την Π.Δ. και μετά θα δεις πόσο δύσκολο είναι κι ας πιστεύει ακόμη στις πέτρες ο ίδιος.
Ολοι οι σκλάβοι που δέχτηκαν τη νέα θρησκεία το έκαναν με το όραμα της ελευθερίας.
Είμαι σίγουρος αν και δεν το έχω ψάξει ότι λίγοι ήταν οι ελεύθεροι Ρωμαίοι που έγιναν χριστιανοί, εννοώ σε ποσοστά , φυσικά και γνωρίζω ότι αριθμητικά οι σκλάβοι ήταν πολύ περισσότεροι.
φιλκά ΓιάννηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2008, 01:17:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έστω και έτσι όπως τα λες φίλε sonofzeus(αν και οι έλληνες κατέκτησαν τους ρωμαίους στον πολτισμό άρα και στην θρησκεία τους)συγκρίνοντας τις δύο θρησκείες κατέληξαν στην επιλογή του χριστιανισμου.Δέχτηκαν την νέα θρησκεία ώς μέσο και όραμα της απελευθέρωσης,άρα ήταν δική τους ενσυνήδητη επιλογή.

Φιλικα Αντρέας

ΕΛΛΗΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2008, 11:16:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Oι διωγμοί ήσαν περιορισμένου βαθμού . Καμία σχέση με αυτά που Χριστιανομάχοι προσπαθούν να παρουσιάσουν. Διατάγματα και νόμοι βγήκαν κατά των άλλων θρησκειών-αιρέσεων, δεν εφαρμοστήκαν όμως καθολικά και αυτό αποδεικνύεται από τη συνεχή ροή τους. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο Παυλικιανισμός εμφανίστηκε περίπου το 685 μ.Χ. Πως είναι δυνατόν? Αφού υπήρχαν απαγορευτικά μέτρα και νόμοι.
Ο Χριστιανισμός επειδή ήταν νέα θρησκεία ήταν λογικό κάπου να παρέπαιε ώσπου να παγιωθεί και να κατασταλάξει στην τελική του μορφή. Έτσι ξεπηδούσαν συνεχώς αιρέσεις.
Εάν είχαν καθολική ισχύ, οι νόμοι, για απαγόρευση ακόμη και με θάνατο! τότε δε θα ξεπηδούσαν συνεχώς νέες αιρέσεις. Αυτό δεν αναιρεί φυσικά ούτε την ύπαρξή τους ούτε την περιστασιακή επιβολή τους.
Ο κάθε αυτοκράτορας προσπαθούσε να έχει τάξη και ασφάλεια στο εσωτερικό του δεδομένου ότι οι εξωτερικοί κίνδυνοι ήσαν πολύ μεγάλοι. Έτσι προσπαθούσε με διατάγματα και νόμους να εξασφαλίσει την εσωτερική γαλήνη. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έγιναν διωγμοί, δε σημαίνει όμως και ότι οι διωγμοί αυτοί ήσαν καθολικοί και είχαν την έκταση και την ένταση που <<προωθείτε>>. Απόδειξη ότι μέχρι και την πτώση της Πόλης ξεπηδούσαν συνεχώς αιρέσεις και θρησκευτικές ίντριγκες. Αυτό έπρεπε να είναι αδιανόητο εφόσον μιλάμε για μια ένα θεοκρατικό κράτος που με το τσεκούρι φονεύει όλους του θρησκευτικούς αντιπάλους.
Έτσι αναγκαστικά για την διατήρηση της τάξης, της εσωτερικής συνοχής συνεχώς βγαίνανε και νέα μέτρα με στόχο τον εκφοβισμό και την καταστολή των ιντρίγκων αυτών.
Ένα παράδειγμα..............
Το 475 αυτοκράτορας έγινε ο Βασιλίκσος αρχηγός των μονοφυσιτών, τα πράγματα περιπλάκησαν ακόμη περισσότερο. Με αυτοκρατορικό διάταγμα που ονόμασε εγκύκλιο έφερε πίσω στις θέσεις τους τους μονοφυσίτες Πατριάρχες. Ξεσηκώθηκαν όμως οι Ορθόδοξοι και για να τους ικανοποιήσει έβγαλε νέα εγκύκλιο υπέρ των Ορθοδόξων.
Το 476 επιστρέφει ως αυτοκράτορας ο Τρασκαλισαίος Ζήνωνας ο οποίος για να ικανοποιήσει και τους μεν και τους δε έβγαλε το λεγόμενο <<Ενωτικό.>> Το οποίο το υπέγραψαν όλοι οι Πατριάρχες γιατί έδινε μία συμβιβαστική λύση. Οι μόνοι που δεν το δέχτηκαν ήσαν οι Αιγύπτιοι οι οποίοι ονομάστηκαν και <<ακέφαλοι>> οι οποίοι δεν είχαν δικό τους επίσκοπο και για αυτό ονομάστηκαν έτσι και οι οποίοι ήσαν οι φανατικοί μονοφυσίτες. Οι φανατικοί Ορθόδοξοι ονομάστηκαν <<ακοίμητοι>>
Ο Πατριάρχης της πόλης Ακάκιος θέλησε να συμβιβάσει τα πράγματα και το υπέγραψε, η πράξη του όμως αυτή όπως γράφεται <<έμελε να οξύνη τα πράγματα γιατί οι καλύπτοτνες όπισθεν του μονοφυσιτσμού εθνικάς αντιθέσεις δεν ήσαν διατεθιμένοι να πεισθούν>>.
Ο πάπας μάλιστα αναθεμάτισε για την πράξη του αυτή τον Πατριάρχη της Πόλης και τον έσβυσε από τα δίπτυχα της Εκκλησίας.
Το 491 όταν πέθανε ο Ζήνωνας ανέλαβε το θρόνο ο Αναστάσιος ο οποίος ήταν μονοφυσίτης και ανέβηκε στο θρόνο γιατί ακριβώς το κόμμα των Πράσινων(μονοφυσίτες), είχε τότε μεγάλη δύναμη στο παλάτι και στη σύγκλητο.

Πρώτη του δουλειά ήταν να καθαρίσει την πρωτεύουσα από τα Ισαυρικά τάγματα. Για αυτό και οι Βένετοι(Ορθόδοξοι) στασίασαν. Ο Αναστάσιος χρησιμοποιώντας του Γότθους νίκησε τους στασιαστές.
Ξεσηκώθηκαν όμως στην Ισαυρία της Μικρασίας οι ντόπιοι και μαζί τους πήγε ο επίσκοπος Απαμείας Κόνων. Πέντε χρόνια κράτησε η ανταρσία (493-498), οπότε και αποφασίστηκε να εκτοπιστούν οι Ίσαυροι στη Θράκη ως επικύνδινοι.
Στον πατριαρχικό θρόνο επειδή ο πατριάρχης Ευφήμιος πήγε με τους <<ακήμητους>> τον κατέβασε, στη θέση του έβαλε τον Μακεδόνιο, όταν και αυτός εγκατέλειψε τους μονοφυσίτες, τον καθαίρεσε και αυτόν. Πως εξηγούνται λοιπόν όλα αυτά όταν έχουμε από το 410 τον κάτωθι νόμο?

CTh 16.5.51
Αν στο παρελθόν είχε εκδοθεί οποιοσδήποτε νόμος που με οποιονδήποτε τρόπο παρείχε δικαιώματα στους αιρετικούς, ο νόμος αυτός είναι άκυρος! (Θεοδόσιος Β΄, 410)

Οι νόμοι είχαν συνεχή ροή, εξαιτίας όλων αυτών και άλλων παρομοίων γεγονότων. Ο κάθε αυτοκράτορας κοίταζε να επικρατήσει στηρίζοντας κάθε φορά ότι πίστευε ότι ήταν ασφαλή για τον ίδιο και την αυτοκρατορία άλλοτε με διπλωματικό τρόπο άλλοτε με τη βία .

Το να περάσουμε όμως στην απέναντι όχθη και να αρχίσουμε να λέμε ότι η θρησκεία μας επικράτησε χάριν της βίας ερχόμαστε σε σύγκρουση με τη λογική! Ας σκεφτούμε μόνο ότι οι Αλβανοί που ήσαν και αυτοί κομμάτι της Αυτοκρατορίας είναι Μουσουλμάνοι, οι Ισραηλίτες Ιουδαίοι στο Θρήσκευμα , οι Λιβανέζοι μισοί Χριστιανοί μισοί Μουσουλμάνοι.
Δεν επηρεάστηκαν αυτοί από τους διωγμούς? Μια τρανή απόδειξη της λασπολογίας που επιχειιρήται.

Το να λένε ότι οι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες! Καταντάει βλακεία και αηδία! όπως την ίδια αηδία προκαλεί η άποψη ότι η Πόλη δεν ήταν Ελληνική!

Το να λέμε ότι η επανάσταση του 21 έγινε υπό τα εμπόδια του δουλικού Χριστιανισμού καταντάει ανάπηρη σκέψη!

quote:
Sesostris: Με αυτά που μεταφέρω από τα ιστορικά βιβλία στο Forum καταφέρομαι κατά των ανθρώπων και του τρόπου με τον οποίο επέβαλλαν τον Χριστιανισμό στους λαούς της «Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας» , και αυτά υπάρχουν όλα καταγεγραμμένα , όσα τουλάχιστον δεν κάηκαν όπως τα συγγράμματα του Πλήθωνα Γεμιστού από τον πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο .

Καλά ποιοι ήσαν Χριστιανοί τελικά? Και επέβαλαν τον Χριστιανισμό στους άλλους λαούς? Μια μικρή δηλαδή μειοψηφία ανθρώπων επέβαλε το Χριστιανισμός σε εκατομμύρια άλλους? Όταν κάποιος γινόταν αυτοκράτορας και καθόταν στο θρόνο αμέσως ηλεκτριζόταν και ξεκινούσε διωγμούς στους Έλληνες στους Αιγύπτιους στους Σύριους, στους Σαμαρείτες και στους Ιουδαίους? Πως? Με ποιους σύμμαχους?

Ας δούμε λίγο τον εθνικό μας ύμνο:

Ωλιγόστευαν οι σκύλοι
και Αλλά(χ) εφωνάζαν Αλλά(χ)
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφόναζαν φωτιά.

Της αυγής δροσάτο αέρι,
δε φυσάς τώρα εσύ πλιό
των ψευδόπιστων το αστέρι,
φύσα, φύσα εις το Σταυρό.

Πήγες εις το Μεσολόγγι
την ημέρα του Χριστού
μέρα που άνθισαν οι λόγγοι
για το τέκνο του Θού.

Σου’ λθε εμπρός λαμποκοπώντας
η Θρησκεία μ’ ένα Σταυρό,
και το δάκτυλο κινώντας,
όπου ανεί τον ουρανό,

Σ’ αυτό εφώναξε το χώμα
στάσου ολόρθη, Ελευθεριά!
και φιλώντας σου το στόμα
μπαίνεις μες στην εκκλησιά.


Εις την Τράπεζαν σιμώνει,
και το σύγνεφο το αχνό
γύρω-γύρω της πυκνώνει,
που σκορπάει το θυμιατό.

Αγρικάει την ψαλμωδία,
όπου εδίδαξεν αυτή
βλέπει την φωταγωγία
στους Αγίους μπροστά χυτή.

Με φωνή που καταπίθει,
προχωρώντας, ομιλείς
<<Σήμερ’ άπιστοι, εγγενήθη,
Ναι, του κόσμου ο Λυτρωτής.>>

Αυτός λέγει….Αφουγκρασθήτε:
Εγώ είμ’ Άλφα, Ωμέγα εγώ
πέσε, που θ’ αποκρυφθήτε
εσείς όλοι αν οργισθώ?

Και κει που’ ναι η Αγία Σοφία
μες τους λόφους τους επτά,
όλα τα’ άψυχα κορμία
βραχοσύντριφτα γυμνά,

Σωριασμένα να τα σπρώξη
η κατάρα του Θεού,
κι απ’ εκεί να τα μαζώξη
ο αδελφός του Φεγγαριού

Κάθε πέτρα μνήμα ας γένη,
και η Θρησκεία κι η Ελευθερία
μ’ αργοπάτημα ας πηγαίνη
μεταξύ τους και άς μετρά.

Πνίγοντ’ όλοι οι πολεμάρχοι,
και δεν μνέσκει ένα κορμί
Χάρου, σκια του Πατριάρχη,
που σε πέταξαν εκεί.

Όλοι κλαύσθε αποθαμένος
ο αρχηγός της Εκκλησιάς
κλαύστε, κλαύστε κρεμασμένος
ωσάν να τανε φονιάς.

Έχει ολάνυκτο το στόμα
π’ ώρες πρώτα είχε γευθή
Τ’ άγιον Αίμα τ’ Άγιον Σώμα
λες, πως θε να ξαναβγή

Η κατάρα που είχε αφήσει,
λίγο πριν να αδικηθή,
είς όποιον δεν πολεμήση,
και ημπόρε να πολεμή.

Την ακούω, βροντάει, δεν παύει
εις το πέλαγο, εις τη γη,
και μουγκρίζοντας ανάβει
την αιώνια αστραπή.


Ορθοδοξία και Ελληνισμός πάντα ήταν και πάντα θα είναι μαζί, τα λοιπά παραμύθια να τα κρατήσουν όσοι τους αρέσουν να τα λένε στα παιδιά τους για να φάνε το φαγητό τους.

Ο ίδιος ο Εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός με τον εθνικό μας ύμνο δείχνει την αλληλένδετη αυτή σχέση και ήρωες όπως ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Παπαφέσας κ.α.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!


Edited by - europaios2 on 24/04/2008 11:19:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 19:40:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο μου Europaios2, επαυξάνοντας
οτι δεν είναι απλά θέμα ιδεολογιών και θρησκευτικών πεποιθήσεων,
αλλά πάει κάπου και στο DNA,όπως και στην ψυχολογική δομή του
Έλληνα που είναι συγκεκριμένη. Αν την βρούμε θα βρούμε και τα
με αυτήν ταιριαστά.
Γιατί να μαλώνουμε και να αντιπαρατιθέμεθα επί υποκειμενικών
κρίσεων; Υπάρχει μια ρημάδα πραγματικότητα που δεν είναι
υποκειμενική...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 20:47:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πέρα από όλα αυτά! Μη ξεχνάμε τα σπουδαιότερα! Κάθε έθνος έχει ταυτιστεί και με μια θρησκεία! Εμείς οι Έλληνες διορατικοί όπως πάντα επιλέξαμε την ορθοδοξία! Αυτό και μας έσωσε! Εάν για παράδειγμα είμασταν μουσουλμάνοι θα είχαμε απορροφηθεί από τους Τούρκους...........400 χρόνια σκλαβιάς! Τι θα μας χώριζε? Η γλώσσα?................ Αυτή μαθαίνετε εύκολα!................η ιστορία?.................στην τηλεόραση είχα δει τα χάλια όταν δημοσιογράφοι ρωτούσαν στην παρέλαση τι γιορτάζουμε και η νεολαία....................πέρα βρέχει! Πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να αναπροσαρμόσει την ιστορία του ανάλογα με τα συμφέροντά του!
Εξάλλου ότι διδάσκεται στα σχολεία μαθαίνετε κατά κύριο λόγο! Το μόνο που δεν μπορούσαν να αλλάξουν οι Τούρκοι στον Έλληνα ήταν η θρησκεία του! Και αυτό και μας έσωσε!
Αυτή η διαφορετικότητα, αυτή η πίστη στην Ορθοδοξία μας κράτησε ζωντανούς εθνολογικά! και δεν απωλέσαμε ούτε τη γλώσσα μας ούτε την ιστορία μας.


Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 21:12:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτές τις ανιστόρητες ανοησίες τις λες για να πείσεις τον εαυτό σου, αγαπητέ ευρωπαίε2 ή για να διασκεδάσεις το φόρουμ; Δεν μπορώ να βρω κάποιον άλλο λόγο που να δικαιολογεί τη συνεχή παπαγαλία τόσης συμπυκνωμένης άγνοιας.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2008, 22:48:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon! Εσύ δεν είσαι που είχες δηλώσει, ότι η Ελλάδα αποτελείτε από πολλούς Χριστιανούς και λίγους Έλληνες?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/04/2008, 14:04:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να υπενθυμίσω σε όλους τους συμμετέχοντες ότι κάποια συζήτηση με το αν έγιναν διωγμοί Εθνικών ή όχι στα σύνορα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας - της επονομαζόμενης Βυζαντινής - μπορεί να φιλοξενηθεί και διεξάγεται ήδη στο θέμα (κλίκαρε στο παρακάτω θέμα για να μπεις κατευθείαν):

Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι"In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
outside37
Νέο Μέλος

Greece
10 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2008, 01:48:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους outside37  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Θα δανιστώ την φράση του Dying_Incubus. Τα πάντα είναι θέμα ερμηνειών.

Απο κει και πέρα, θέμα dna νομίζω δεν υφίσταται μετά από τόσες γενιές,ττουρκοκρατία κλπ., ούτε θεωρώ πως το θρήσκευμα προσδιορίζει την εθνικότητα. Ο Γεωγραφικός χώρος φυσικά σε ένα επίπεδο προσδιορίζει την εθνικότητα.
Εγώ βέβαια θα προχωρούσα σε ένα άλλο ερώτημα πιο καίριο πιστεύω: '' Εν έτει 2008, υπάρχουν λόγοι να είναι κανείς περήφανος που είναι έλληνας?( που γεννήθηκε σ αυτόν τον γεωγραφικό χώρο, ας πούμε )
Έχουμε λόγους να είμαστε περήφανοι για την σημερινή ελληνική πραγματικότητα?
Έχει καμμιάσχέση το σήμερα της Ελλάδας με το παρελθόν της?( του Πυθαγόρα, Ηράκλειτου, Δημόκριτου, Σωκράτη , Αριστοτέλη )
Οι δικές μου απαντήσεις πάντως είναι ΟΧΙ σε όλα.


outside37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2008, 02:49:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο Χριστιανισμός επειδή ήταν νέα θρησκεία ήταν λογικό κάπου να παρέπαιε ώσπου να παγιωθεί και να κατασταλάξει στην τελική του μορφή. Έτσι ξεπηδούσαν συνεχώς αιρέσεις ... Εάν είχαν καθολική ισχύ, οι νόμοι, για απαγόρευση ακόμη και με θάνατο! τότε δε θα ξεπηδούσαν συνεχώς νέες αιρέσεις.

Λαθος κανεις αγαπητε . Οι "αιρεσεις" εμφανιστηκαν ως αντιδραση , ως διαμαρτυρια προς την κυβερνωσα πολιτικη και εκκλησιαστικη ταξη ,την πολιτικη και κοινωνικη αδικια . Συνεπεια της εμφανισης τους ηταν να κατηγορηθουν και να διωχθουν και αυτες απο τον χριστιανισμο .

quote:
Το 475 αυτοκράτορας έγινε ο Βασιλίκσος αρχηγός των μονοφυσιτών, τα πράγματα περιπλάκησαν ακόμη περισσότερο. Με αυτοκρατορικό διάταγμα που ονόμασε εγκύκλιο έφερε πίσω στις θέσεις τους τους μονοφυσίτες Πατριάρχες. Ξεσηκώθηκαν όμως οι Ορθόδοξοι και για να τους ικανοποιήσει έβγαλε νέα εγκύκλιο υπέρ των Ορθοδόξων.

Τετοια υπεραπλουστευση ! Η αντεγκυκλιος δεν εξεδωθει μονο και μονο επειδη ξεσηκωθηκαν οι ορθοδοξοι . Καταλυτικος παραγων υπηρξε η ελλειψη στρατου . Αν ειχε καταφερει τοτε να νικησει τον Ζηνωνα δεν θα εξεδιδε καμια αντεγκυκλιο .

quote:
Το 476 επιστρέφει ως αυτοκράτορας ο Τρασκαλισαίος Ζήνωνας ο οποίος για να ικανοποιήσει και τους μεν και τους δε έβγαλε το λεγόμενο <<Ενωτικό.>>

Κατ΄αρχην το ενωτικον εξεδωθει το 482 για να κατασιγασει τις θρησκευτικες εριδες στην Αιγυπτο , και χαρακτηριστηκε αποτυχημενο διοτι ουτε τους ορθοδοξους ικανοποιησε ουτε τους μονοφυσιτες . Το προβλημα μεγαλωσε αφου στο προσκηνιο δημιουργηθηκε και μια τριτη παραταξη , οι διφυσιτες .

quote:
Οι μόνοι που δεν το δέχτηκαν ήσαν οι Αιγύπτιοι...

Μα αυτους αφορουσε το "ενωτικον" !

quote:
Ο Πατριάρχης της πόλης Ακάκιος θέλησε να συμβιβάσει τα πράγματα και το υπέγραψε...

Ο Ζηνων και ο πατριαρχης απο κοινου εξεδωσαν το "ενωτικον" , δεν το υπεγραψε απλα , ηταν συνεκδοτης !

quote:
Ο πάπας μάλιστα αναθεμάτισε για την πράξη του αυτή τον Πατριάρχη της Πόλης και τον έσβυσε από τα δίπτυχα της Εκκλησίας.

Θα μας παρουσιασεις κατι σωστο ; Ο παπας Φηλιξ ζητησε εξηγησεις απο τον Ακακιο (για το ενωτικον) αλλα ο Ακακιος δεν τον απαντησε καθολου , ετσι ο παπας για να ταπεινωσει το πατριαρχειο Κων/πολεως που στην συνοδο της Χαλκηδονας ειχε εξισωθει με εκεινο της Ρωμης (28ος κανονας) συγκαλεσε τοπικη συνοδο και αναθεματισε τον Ακακιο και τους οπαδους του ενωτικου . Τοτε ο Ακακιος σαν απαντηση διεγραψε το ονομα του παπα απο τα διπτυχα της εκκλησιας (484) . Ετσι ελαβε χωρα το πρωτο σχισμα των εκκλησιων ονομασθεν Ακακιανον (484-519. Μετα που πεθανε ο Ακακιος (489) ο παπας ζητησε απο τον Ζηνωνα ( στη προσπαθεια του Ζηνωνα να εξομαλυνει την κατασταση) να διαγραφουν απο τα διπτυχα της εκκλησιας τα ονοματα του Ακακιου και του Πετρου Μογγου , κατι που αρνηθηκε ο Ζηνων .

Ανοιξε και κανενα βιβλιο εκτος του απολογητη ...

quote:
Το 491 όταν πέθανε ο Ζήνωνας ανέλαβε το θρόνο ο Αναστάσιος ο οποίος ήταν μονοφυσίτης και ανέβηκε στο θρόνο γιατί ακριβώς το κόμμα των Πράσινων(μονοφυσίτες), είχε τότε μεγάλη δύναμη στο παλάτι και στη σύγκλητο.

Ναι αλλα αν υπογραψει επισημη δηλωση οτι αναγνωριζει και αποδεχετε το ορθοδοξο δογμα , αλλιως ο θρονος θα αποτελουσε ευσεβη ποθο ! Βλεπε εδω την 5η παραγραφο .

quote:
Πως εξηγούνται λοιπόν όλα αυτά όταν έχουμε από το 410 τον κάτωθι νόμο?

CTh 16.5.51
Αν στο παρελθόν είχε εκδοθεί οποιοσδήποτε νόμος που με οποιονδήποτε τρόπο παρείχε δικαιώματα στους αιρετικούς, ο νόμος αυτός είναι άκυρος! (Θεοδόσιος Β΄, 410)


Τι ειναι αυτο που δεν καταλαβαινεις τωρα αγαπητε ;

quote:
Το να περάσουμε όμως στην απέναντι όχθη και να αρχίσουμε να λέμε ότι η θρησκεία μας επικράτησε χάριν της βίας ερχόμαστε σε σύγκρουση με τη λογική!
Καθε αλλο ... συμπορευομαστε με την λογικη.

Ειναι ωρα να αρχισεις να διαβαζεις κατι αλλο εκτος την εκκλησιαστικη ιστορια και τους απολογητες .

quote:
Ας δούμε λίγο τον εθνικό μας ύμνο:


Ναι ας τον δουμε :

Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Των Ελληνων ... οχι των χριστιανων ... των Ελληνων . Ο αγωνας ηταν εθνικος οχι θρησκευτικος ... και αυτον θα τον σφετεριστειτε ;

quote:
Ο ίδιος ο Εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός με τον εθνικό μας ύμνο δείχνει την αλληλένδετη αυτή σχέση και ήρωες όπως ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Παπαφέσας
Ισως δεν ειχε υποψιν του την "ΑΠΟΛΟΓΙΑ" του Θ.Φαρμακιδη ...


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2008, 20:26:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ναι ας τον δουμε :

Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Των Ελληνων ... οχι των χριστιανων ... των Ελληνων . Ο αγωνας ηταν εθνικος οχι θρησκευτικος ... και αυτον θα τον σφετεριστειτε ;


Τότε όμως δεν υπήρχαν δωδεκαθειστές και πολυθειστές.Όλοι ήταν Χριστιανοι Ορθόδοξοι και για να συμμετέχουν στον αγώνα ορκίζονταν στην Αγία Τριάδα και την Παναγία.

ΕΛΛΗΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/04/2008, 11:13:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Βυζαντινός:
Τότε όμως δεν υπήρχαν δωδεκαθειστές και πολυθειστές.Όλοι ήταν Χριστιανοι Ορθόδοξοι και για να συμμετέχουν στον αγώνα ορκίζονταν στην Αγία Τριάδα και την Παναγία.

Άσε με την άλλη ασυναρτησία για τον ισοσκελή σταυρό! (και καλά τα 4 σημεία του ορίζοντα)
Σκέφτεσαι τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη με ένα χάρακα να μετράνε αν ο σταυρός ήταν ισοσκελής?!!!!!!!!!!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Λαθος κανεις αγαπητε . Οι "αιρεσεις" εμφανιστηκαν ως αντιδραση , ως διαμαρτυρια προς την κυβερνωσα πολιτικη και εκκλησιαστικη ταξη ,την πολιτικη και κοινωνικη αδικια . Συνεπεια της εμφανισης τους ηταν να κατηγορηθουν και να διωχθουν και αυτες απο τον χριστιανισμο .


Μπα? Έρχεσαι στα λόγια μου? Ότι οι διωγμοί έγιναν για πολιτικά παιχνίδια που ως στόχο είχαν τη συνοχή της αυτοκρατορίας ?
Βλέπεις που όμως πάλι τα μπερδεύεις? Οι αυτοκράτορες δίναν τις εντολές για διωγμούς. Οι αυτοκράτορες πράταν κατά το συμφέρον της αυτοκρατορίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Μανιχαίοι, στον αριθμό περίπου 3.000 στον αριθμό, χωρίς μάχη και πριν από αυτή, εγκατέλειψαν το Βυζαντινό στρατό αν θυμάμαι καλά γύρω στο 1088 μ.Χ. κάπου στα Βόρεια σύνορα.
Ούτε ότι οι Σύριοι ως μονοφυσίτες συμμαχούσαν συχνά με τους Πέρσες και έκαναν εξεγέρσεις. Ούτε το ότι οι Σαμαρείτες και οι άλλοι Ιουδαίοι αυτομολούσαν και αυτοί είτε στους Πέρσες είτε στους Άραβες!
Η θρησκεία συμβάλει στην εθνική ταυτότητα και συνοχή ενός λαού! εάν και αυτοί ήσαν Ορθόδοξοι θα είχαν παραμείνει και βοηθήσει στη μάχη. Οι αυτοκράτορες δεν ήσαν ηλίθιοι το γνώριζαν αυτό. Διάλεξαν τους Έλληνες ως κέντρο τους και τη θρησκεία τους καί ότι έκαναν αποσκοπούσε στη συνοχή και όχι στη διάλυση της αυοκρατορίας. Αν εμείς οι Έλληνες για παράδειγμα είχαμε παραμείνει στην πλειοψηφία μας ειδωλολάτρες και αυτοί ειδωλολάτρες θα ήσαν και θα κυνηγούσαν τους Χριστιανούς.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Τετοια υπεραπλουστευση ! Η αντεγκυκλιος δεν εξεδωθει μονο και μονο επειδη ξεσηκωθηκαν οι ορθοδοξοι . Καταλυτικος παραγων υπηρξε η ελλειψη στρατου . Αν ειχε καταφερει τοτε να νικησει τον Ζηνωνα δεν θα εξεδιδε καμια αντεγκυκλι

Έλα κοντοζυγώνεις. Τι νομίζεις ότι θα είχε κάνει?
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Κατ΄αρχην το ενωτικον εξεδωθει το 482 για να κατασιγασει τις θρησκευτικες εριδες στην Αιγυπτο , και χαρακτηριστηκε αποτυχημενο διοτι ουτε τους ορθοδοξους ικανοποιησε ουτε τους μονοφυσιτες . Το προβλημα μεγαλωσε αφου στο προσκηνιο δημιουργηθηκε και μια τριτη παραταξη , οι διφυσιτες .

Ασχέτου χρονολογίας, οι ορθόδοξοι το υπέγραψαν. Οι Αιγύπτιοι όχι! και οι λόγοι ήσαν εθνικοί! Εφόσον το δεχόντουσαν στην ουσία έχαναν τη διαφορετικοτητά τους από εμάς τους Έλληνες.

quote:
europaios2:
Οι μόνοι που δεν το δέχτηκαν ήσαν οι Αιγύπτιοι...

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Μα αυτους αφορουσε το "ενωτικον" !Δεν αφορούσε μόνο αυτούς γιατί ούτε ο πάπας θα είχε προχωρήσει σε αφορισμό! ούτε οι Ορθόδοξοι θα έπρεπε να το υπογράψουν.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Θα μας παρουσιασεις κατι σωστο ; Ο παπας Φηλιξ ζητησε εξηγησεις απο τον Ακακιο (για το ενωτικον) αλλα ο Ακακιος δεν τον απαντησε καθολου , ετσι ο παπας για να ταπεινωσει το πατριαρχειο Κων/πολεως που στην συνοδο της Χαλκηδονας ειχε εξισωθει με εκεινο της Ρωμης (28ος κανονας) συγκαλεσε τοπικη συνοδο και αναθεματισε τον Ακακιο και τους οπαδους του ενωτικου . Τοτε ο Ακακιος σαν απαντηση διεγραψε το ονομα του παπα απο τα διπτυχα της εκκλησιας (484) . Ετσι ελαβε χωρα το πρωτο σχισμα των εκκλησιων ονομασθεν Ακακιανον (484-519. Μετα που πεθανε ο Ακακιος (489) ο παπας ζητησε απο τον Ζηνωνα ( στη προσπαθεια του Ζηνωνα να εξομαλυνει την κατασταση) να διαγραφουν απο τα διπτυχα της εκκλησιας τα ονοματα του Ακακιου και του Πετρου Μογγου , κατι που αρνηθηκε ο Ζηνων .

Ανοιξε και κανενα βιβλιο εκτος του απολογητη ...Από τον Κορδάτο τα μεταφέρω όλα αν θέλεις σου παραθέτω και τις σελίδες. Εν πάση περιπτώση..........
Ο πάπας είχε οριστεί ως παρατηρητής! και τον ένοιαζε σιγά σιγά να επιβληθεί και στην Αν. Ρωμαϊκή αυτοκρατορία! ευκαιρία έψαχνε και του παρουσιάστηκε με το Ενωτικό.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Ναι αλλα αν υπογραψει επισημη δηλωση οτι αναγνωριζει και αποδεχετε το ορθοδοξο δογμα , αλλιως ο θρονος θα αποτελουσε ευσεβη ποθο

Και πάλι σου ξαναγράφω από τον Κορδάτο...<<Πρώτη του δουλειά ήταν να καθαρίσει την πρωτεύουσα από τα Ισαυρικά τάγματα. Για αυτό και οι Βένετοι(Ορθόδοξοι) στασίασαν. Ο Αναστάσιος χρησιμοποιώντας του Γότθους νίκησε τους στασιαστές.
Ξεσηκώθηκαν όμως στην Ισαυρία της Μικρασίας οι ντόπιοι και μαζί τους πήγε ο επίσκοπος Απαμείας Κόνων. Πέντε χρόνια κράτησε η ανταρσία (493-498), οπότε και αποφασίστηκε να εκτοπιστούν οι Ίσαυροι στη Θράκη ως επικύνδινοι.
Στον πατριαρχικό θρόνο επειδή ο πατριάρχης Ευφήμιος πήγε με τους <<ακήμητους>> (Ορθόδοξους)τον κατέβασε, στη θέση του έβαλε τον Μακεδόνιο, όταν και αυτός εγκατέλειψε τους μονοφυσίτες, τον καθαίρεσε και αυτόν. >>

Σου μοιάζει λοιπόν ο Αναστάσιος για Ορθόδοξος? και πότε μετά από τόσους διωγμούς σύμφωνα με τον macedon! (για να αποδειχτεί και πάλι ότι ο βαθμός και η ένταση των διωγμών κυρίως έμειναν στα χαρτιά της πολιτικής σκακιέρας)
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Τι ειναι αυτο που δεν καταλαβαινεις τωρα αγαπητε ;

Το ότι, <<όταν εφαρμόζονται>> τα μέτρα τότε έχουν και αποτέλεσμα!
Ένα παράδειγμα και πρώτα απαγορευόταν να μη φοράνε οι μοτοσικλετιστές κράνη! Στα χαρτιά όμως! όταν λοιπόν άρχισαν να εφαρμόζουν και στην πράξη το νόμο! αυτοί που δε φοράνε κράνη είναι η πολύ μικρή μειοψηφία εν αντιθέση με τότε που ο νόμος απλά ήταν στα χαρτιά.
Στα χαρτιά ακόμη και σήμερα υπάρχει νόμος που λέει ότι οι ποδηλάτες θα πρέπει να έχουν άδεια κυκλοφορίας!
Αν λοιπόν είχαν εφαρμοστεί οι διωγμοί με το γράμμα το νόμου! δε θα είχαμε αιρέσεις τον 11-12 αιώνα! 7-8 αιώνες μετά! Απλή λογική..........αλλά στο βωμό των προσωπικών μας κινήτρων θα πρέοπει και αυτή να τη θυσιάσουμε!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Καθε αλλο ... συμπορευομαστε με την λογικη.

Ειναι ωρα να αρχισεις να διαβαζεις κατι αλλο εκτος την εκκλησιαστικη ιστορια και τους απολογητες.Είναι ώρα για άλλα πράγματα αλλά από ότι βλέπω από τη συμμετοχή στο <<τι συμβαίνει με τους πολιτικούς μας>>, μάλλον το παιχνίδι έχει χαθεί .
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Των Ελληνων ... οχι των χριστιανων ... των Ελληνων . Ο αγωνας ηταν εθνικος οχι θρησκευτικος ... και αυτον θα τον σφετεριστειτε ;Σου απάντησε ο Βυζαντινός!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/04/2008, 23:42:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τότε όμως δεν υπήρχαν δωδεκαθειστές και πολυθειστές.Όλοι ήταν Χριστιανοι Ορθόδοξοι και για να συμμετέχουν στον αγώνα ορκίζονταν στην Αγία Τριάδα και την Παναγία.

Ασχετο . Ο Ελληνας αποτελει εθνοτητα που υπαρχει εδω και χιλιαδες χρονια και θα υπαρχει . Η ιδιοτητα ως χριστιανος ή μουσουλμανος ή δωδεκαθεϊστης ερχεται και παρερχεται . Το οτι τοτε οι αλλοθρησκοι αποτελουσαν μειοψηφια δεν λεει τιποτα . Αυτο που ενδιεφερε τους αγωνιστες τοτε ητο η ευτυχης καταληξη του αγωνα και οχι οι θρησκειες , σε αντιθεση με το ορθοδοξο ιερατειο ( πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ) που το μονο που τους ενοιαζε ηταν εξουσια και χρημα ... παση θυσια . Για να συμετεχουν στον αγωνα αρκουσε να κρατουσαν το τουφεκι και οχι να ορκιζονταν στα θεια .

quote:
Άσε με την άλλη ασυναρτησία για τον ισοσκελή σταυρό! (και καλά τα 4 σημεία του ορίζοντα)
Σκέφτεσαι τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη με ένα χάρακα να μετράνε αν ο σταυρός ήταν ισοσκελής?!!!!!!!!!!

Αυτο παλι που κολαει ;

quote:
Μπα? Έρχεσαι στα λόγια μου?

Καθε αλλο ! Παρερμηνευεις την ουσια των λεγομενων μου .

quote:
Ότι οι διωγμοί έγιναν για πολιτικά παιχνίδια που ως στόχο είχαν τη συνοχή της αυτοκρατορίας ?

Οχι βεβαια .
Για να υπαρχει συνοχη σε ενα κρατος ή μια αυτοκρατορια δεν ειναι αναγκαια η ομοθρησκεια , ουτε αυτη επιτυγχανεται με τους διωγμους .

quote:
Οι αυτοκράτορες πράταν κατά το συμφέρον της αυτοκρατορίας.
Για τον θρονο τους ! Ο θρονος τους επρεπε να εχει συνορα ... εντος των συνορων ομως υπηρχαν ,οπως προειπα ,κοινωνικες και πολιτικες αδικιες οι οποιες οδηγησαν και στη δημιουργια αιρεσεων ( ως μια μορφη αγωνα εναντια στις αδικιες )

quote:
Η θρησκεία συμβάλει στην εθνική ταυτότητα και συνοχή ενός λαού!
Η εθνικη ταυτοτητα δεν εχει καμια σχεση με την καθε θρησκεια ... αλλο εθνος αλλο θρησκεια .

quote:
Έλα κοντοζυγώνεις. Τι νομίζεις ότι θα είχε κάνει?

Τι θελεις , να σου αναπτυξω σεναρια ;

quote:
Ασχέτου χρονολογίας, οι ορθόδοξοι το υπέγραψαν.
Ελα ρε φιλε τωρα ! Το συνεταξαν οι ορθοδοξοι αλλα ουτε αυτοι στο συνολο τους το δεχθηκαν αφου παραγκωνιζονταν η συνοδος της Χαλκηδονας που καταδικαζε τον μονοφυσιτισμο . Απο την αλλη παλι ορισμενοι μονοφυσιτες αποδεχθηκαν το ενωτικον ( πατριαρχης Αλεξανδρειας Πετρος Μογγος και Αντιοχειας Πετρος Γναφευς κλπ

quote:
Δεν αφορούσε μόνο αυτούς γιατί ούτε ο πάπας θα είχε προχωρήσει σε αφορισμό!

Παλι τα ιδια θα λεμε ; Ελεγξε τις πηγες σου . Το ενωτικον εξεδωθει για να καταλαγιασει τις θρησκευτικες εριδες στην Αιγυπτο .Ο παπας Σιμπλικιος και παπας Φηλιξ (που προχωρησε στον αναθεματισμο του Ακακιου ) φανηκαν ως υποστηρικτες της ορθοδοξιας αφου αντεδρασαν στο ενωτικον ζητωντας εξηγησεις απο τον Ακακιο , οπως ειπα χθες , κι ετσι φτασαμε στο σχισμα .

Η ιστορια αγαπητε απαιτει μελετη (απο πολλες πηγες) και οχι επιφανειακη προσεγγιση .

quote:
Ο πάπας είχε οριστεί ως παρατηρητής!

Απο ποιον ;

quote:
Από τον Κορδάτο τα μεταφέρω όλα αν θέλεις σου παραθέτω και τις σελίδες.

Δεν νομιζω να λεει ο Κορδατος οτι :Ο πάπας μάλιστα αναθεμάτισε για την πράξη του αυτή τον Πατριάρχη της Πόλης και τον έσβυσε από τα δίπτυχα της Εκκλησίας .

quote:
Πρώτη του δουλειά ήταν να καθαρίσει την πρωτεύουσα από τα Ισαυρικά τάγματα.
Το γιατι εχει σημασια αγαπητε .

quote:
Σου μοιάζει λοιπόν ο Αναστάσιος για Ορθόδοξος?
Εγω σου παρεθεσα στοιχεια απο την επισημη σελιδα του πατριαρχειου που λεει :

πρὸ τῆς στέψεως αὐτοῦ, ἀπήτησεν ἔγγραφον ἰδιόχειρον ὁμολογίαν πίστεως, καὶ ταύτην λαβὼν ἐφύλαττεν ἐν τοῖς ἀρχείοις τοῦ Πατριαρχείου .

Ειχε μονοφυσικες τασεις , αλλα και ο μονοφυσιτης τι ειναι ; Χριστιανος !

quote:
Αν λοιπόν είχαν εφαρμοστεί οι διωγμοί με το γράμμα το νόμου! δε θα είχαμε αιρέσεις τον 11-12 αιώνα! 7-8 αιώνες μετά!
Γιατι το λες αυτο ; Αμφβισβητεις τα ιστορικα ντοκουμεντα ; Σαφως και εφαρμοστηκαν ! Αν λογου χαρη εχουμε 1000 "αιρετικους" και με καποιον νομο τιμωρηθουν οι 200-300 απο αυτους με θανατο , οι υπολοιποι θα "συμμορφωθουν" και θα ενδωσουν, οποτε δεν συντρεχει λογος εφαρμογης του νομου σ΄αυτους . Περνωντας τα χρονια ομως η ιστορια επαναλαμβανεται και ουτω καθ΄εξης ...

quote:
Απλή λογική..........αλλά στο βωμό των προσωπικών μας κινήτρων θα πρέοπει και αυτή να τη θυσιάσουμε!

Τι κινητρα θα μπορουσα να εχω εγω ας πουμε ;

quote:
Είναι ώρα για άλλα πράγματα αλλά από ότι βλέπω από τη συμμετοχή στο <<τι συμβαίνει με τους πολιτικούς μας>>, μάλλον το παιχνίδι έχει χαθεί
Δεν εχω υπ΄οψιν τι λες .

quote:
Σου απάντησε ο Βυζαντινός!
Ο Βυζαντινος ή υποτιμα την νοημοσυνη μου ή υπερεκτιμα την δικη του .


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/04/2008, 01:40:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ασχετο . Ο Ελληνας αποτελει εθνοτητα που υπαρχει εδω και χιλιαδες χρονια και θα υπαρχει . Η ιδιοτητα ως χριστιανος ή μουσουλμανος ή δωδεκαθεϊστης ερχεται και παρερχεται . Το οτι τοτε οι αλλοθρησκοι αποτελουσαν μειοψηφια δεν λεει τιποτα . Αυτο που ενδιεφερε τους αγωνιστες τοτε ητο η ευτυχης καταληξη του αγωνα και οχι οι θρησκειες , σε αντιθεση με το ορθοδοξο ιερατειο ( πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ) που το μονο που τους ενοιαζε ηταν εξουσια και χρημα ... παση θυσια . Για να συμετεχουν στον αγωνα αρκουσε να κρατουσαν το τουφεκι και οχι να ορκιζονταν στα θεια .

Αντιθέτως πολύ σχετικό. Μία φορά όλη και όλη έχουμε αλλάξει θρήσκευμα ενώ η γλώσσα μας από τα αρχαία Ελληνικά έως σήμερα έχει αλλάξει εξελιχθεί τέσσερις φορές αν δεν κάνω λάθος.
Τους αγωνιστές να λές τι τους κράτησε ζωντανούς Έλληνες 400 χρόνια σκλαβιάς. Λες ο αγράμματος Κολοκοτρώνης να τον κράτησε να μην Τουρκέψει η ένδοξη αρχαία ιστορία μας? Λες να είχε μελετήσει Σωκράτη ή Πλάτωνα? Αμφιβάλλω αν τους είχε ποτέ του ακούσει.
Όσο για το ιερατείο μην πας μακριά πήγαινε στο Γρηγόριο και σε αυτά που παρέθεσα από τις ιστορικές πηγές.
quote:
Οχι βεβαια .
Για να υπαρχει συνοχη σε ενα κρατος ή μια αυτοκρατορια δεν ειναι αναγκαια η ομοθρησκεια , ουτε αυτη επιτυγχανεται με τους διωγμους .


Με τα σημερινά γυαλιά γιατί με τα τότε μόνο έτσι μπορούσε να γίνει. Μη ξεχνάς ότι όλες τις επαναστάσεις εναντίων του Βυζαντίου για απόσχιση από αυτό τις έκαναν οι αιρετικοί! και τι σύμπτωση αιρετικοί ήσαν οι Σύριοι οι Αιγύπτιοι οι Ιουδαίοι, και άλλοι κατεκτημένοι από την Αν. Ρωμαϊκή αυτοκρατορία λαοί. Ποτέ οι Έλληνες.
quote:
Για τον θρονο τους ! Ο θρονος τους επρεπε να εχει συνορα ... εντος των συνορων ομως υπηρχαν ,οπως προειπα ,κοινωνικες και πολιτικες αδικιες οι οποιες οδηγησαν και στη δημιουργια αιρεσεων ( ως μια μορφη αγωνα εναντια στις αδικιες )

Μα ο θρόνος τους ήταν αυτός της αυτοκρατορίας. Τα ίδια εδώ λέμε. οι κοινωνικές αδικίες οδηγούσαν σε προσπάθεια αλλαγής φρουράς (βασιλιά) οι εθνικές όμως αλυτρωτικές διαθέσεις οδηγούσαν στις αιρέσεις. Οι Αιγύπτιοι για παράδειγμα ήσαν μονοφυσίτες. Αν δεν ήσαν μονοφυσίτες κάτι άλλο θα έβρισκαν για να μην απορροφηθούν.
quote:
Ελα ρε φιλε τωρα ! Το συνεταξαν οι ορθοδοξοι αλλα ουτε αυτοι στο συνολο τους το δεχθηκαν αφου παραγκωνιζονταν η συνοδος της Χαλκηδονας που καταδικαζε τον μονοφυσιτισμο . Απο την αλλη παλι ορισμενοι μονοφυσιτες αποδεχθηκαν το ενωτικον ( πατριαρχης Αλεξανδρειας Πετρος Μογγος και Αντιοχειας Πετρος Γναφευς κλπ

Το δέχτηκε ο Πατριάρχης ο αρχηγός δηλαδή.
Στην Αλεξάνδρεια μπορεί ο πατριάρχης να το υπέγραψε αλλά δεν το αποδέχτηκαν ο κατώτερος κλήρος και οι καλόγεροι και οι οποίοι επειδή ακριβώς δεν είχαν κανέναν επίσκοπο <<δικό τους>> ονομάστηκαν <<ακέφαλοι>>
quote:

Παλι τα ιδια θα λεμε ; Ελεγξε τις πηγες σου . Το ενωτικον εξεδωθει για να καταλαγιασει τις θρησκευτικες εριδες στην Αιγυπτο .Ο παπας Σιμπλικιος και παπας Φηλιξ (που προχωρησε στον αναθεματισμο του Ακακιου ) φανηκαν ως υποστηρικτες της ορθοδοξιας αφου αντεδρασαν στο ενωτικον ζητωντας εξηγησεις απο τον Ακακιο , οπως ειπα χθες , κι ετσι φτασαμε στο σχισμα .

Η ιστορια αγαπητε απαιτει μελετη (απο πολλες πηγες) και οχι επιφανειακη προσεγγιση .Δε γίνεται επιφανειακή μελέτη, αλλά για να το καταλάβεις καλύτερα ο πάπας ήθελε απλά να δειχτεί ως πάνω από τον Πατριάρχη. Ο Πατριάρχης νοιαζόταν για την ησυχία της αυτοκρατορίας και για αυτό και το υπέγραψε.
Ο πάπας αντιθέτως πάντα εποφθαλμιούσε τη συνοχή της! κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα με την κατάλυση της Πόλης από τη σταυροφορία που ο ίδιος είχε διοργανώσει.
quote:
eyropaios2:
Ο πάπας είχε οριστεί ως παρατηρητής!

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Απο ποιον ;Λάθος έκφραση. <<σαν αρχηγός>> της Χριστιανοσύνης όπως γράφει ο Κορδάτος. σελ.70.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ: Δεν νομιζω να λεει ο Κορδατος οτι :Ο πάπας μάλιστα αναθεμάτισε για την πράξη του αυτή τον Πατριάρχη της Πόλης και τον έσβυσε από τα δίπτυχα της Εκκλησίας .

Το αναφέρει στη σελίδα 70. Για πες μου και εσύ τις σελίδες από τις πηγές σου για να τις διαβάσω.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:Εγω σου παρεθεσα στοιχεια απο την επισημη σελιδα του πατριαρχειου που λεει :

πρὸ τῆς στέψεως αὐτοῦ, ἀπήτησεν ἔγγραφον ἰδιόχειρον ὁμολογίαν πίστεως, καὶ ταύτην λαβὼν ἐφύλαττεν ἐν τοῖς ἀρχείοις τοῦ Πατριαρχείου .

Ειχε μονοφυσικες τασεις , αλλα και ο μονοφυσιτης τι ειναι ; Χριστιανος !Η εκκλησία ήταν υποχρεωμένη να στέψει τον αυτοκράτορα. Όπως ακριβώς σήμερα ορκίζει την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει δε θέλει. Για τη συγκατάθεση της εκκλησίας ακόμη και τον 12ο αιώνα δεν το προέβλεπε το πρωτόκολλο, σιγά-σιγά στο πέρασμα των αιώνων η σύμφωνη γνώμη της εκκλησίας απλά εβάρυνε τίποτα περισσότερο.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Γιατι το λες αυτο ; Αμφβισβητεις τα ιστορικα ντοκουμεντα ; Σαφως και εφαρμοστηκαν ! Αν λογου χαρη εχουμε 1000 "αιρετικους" και με καποιον νομο τιμωρηθουν οι 200-300 απο αυτους με θανατο , οι υπολοιποι θα "συμμορφωθουν" και θα ενδωσουν, οποτε δεν συντρεχει λογος εφαρμογης του νομου σ΄αυτους . Περνωντας τα χρονια ομως η ιστορια επαναλαμβανεται και ουτω καθ΄εξης ...

Aμφισβητώ τα γεγονότα ως προς την έκτασή τους αλλά και τη χροιά τους. Δηλαδή όπως ισχυρίζομαι(από απόψεως χροιάς), οι αιρέσεις απειλούσαν πάντα την ενότητα της αυτοκρατορίας και ως απόδειξη σου λέω για το κράτος των Παυλικινιανών οι οποίοι και συμμάχησαν με εχθρούς του Βυζαντίου (κάτι που ήταν απόλυτα φυσιολογικό) ή οι Βογόμιλοι στη Βουλγαρία, οι οποίοι Βούλγαροι είχαν και σημαντικές στην αρχή όμως επιτυχίες εναντίων των Βυζαντινών στα τέλη του 11ου αιώνα.
Από απόψεως τώρα έκτασης-βαθμού! όταν ο Αλέξιος ο Α' ο Κομνηνός στράφηκε εναντίων των Μανιχαίων οι οποίοι είχαν στασιάσει μόνο τους πρωταίτιους στο τέλος, γιατί στην αρχή είχε φυλακίσει δεκάδες, τους εξόρισε σε νησιά. Τους δε υπόλοιπους στην προσπάθειά του να τους κάνει Ορθόδοξους και έτσι να αφομοιωθούν και αυτοί σιγά σιγά, τους έδωσε πολλά δικαιώματα όπως το να εγκατασταθούν όπου ήθελαν.
Οι λόγοι των διωγμών ήσαν προφανείς Ήταν η συνοχή της αυτοκρατορίας στην αρχή και του Βυζαντίου στη συνέχεια. Για να το πετύχουν αυτό προσπαθούσαν με εκφοβισμό με εξορίες αλλά και με θανάτους και δήμευση των περιουσιών να το πετύχουν αυτό. Αναγκαστικά όμως όταν φέρεσαι με αυτόν τον τρόπο συνήθως έχεις αντίθετα αποτελέσματα και για αυτό και οι νόμοι οι απαγορευτικοί που κατά καιρούς έβγαιναν, στην πράξη πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων εφαρμόζονταν σε χαμηλό βαθμό.
Δεν μπορούσαν όμως πρακτικά να έκαναν και αλλιώς! αφού όλα τα έθνη στέκονταν με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω από την αυτοκρατορία! πλήν φυσικά των Ελλήνων.
quote:
Ο Βυζαντινος ή υποτιμα την νοημοσυνη μου ή υπερεκτιμα την δικη του .

Λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/04/2008, 16:44:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Των Ελληνων ... οχι των χριστιανων ... των Ελληνων . Ο αγωνας ηταν εθνικος οχι θρησκευτικος ... και αυτον θα τον σφετεριστειτε ;

quote:

Βυζαντινός
Τότε όμως δεν υπήρχαν δωδεκαθειστές και πολυθειστές.Όλοι ήταν Χριστιανοι Ορθόδοξοι και για να συμμετέχουν στον αγώνα ορκίζονταν στην Αγία Τριάδα και την Παναγία.

Δείχνει αυτό οτι σε υποτιμω?Δεν νομίζω.Αν διαφωνείς, που μαλλόν έτσι είναι, με την πιο πάνω θέση μου ας το συζητήσουμε.

ΕΛΛΗΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/04/2008, 23:17:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αντιθέτως πολύ σχετικό. Μία φορά όλη και όλη έχουμε αλλάξει θρήσκευμα ενώ η γλώσσα μας από τα αρχαία Ελληνικά έως σήμερα έχει αλλάξει εξελιχθεί τέσσερις φορές αν δεν κάνω λάθος.

Κοιτα φιλε μου , δεν νομιζω να συμφωνησουμε . Εγω μιλησα για εθνος οχι για γλωσσα . Αλλα και ετσι να το δουμε ουδεποτε αλλαξε η γλωσσα μας . Τροποποιηθηκε ή εξελιχθηκε οπως ειπες . Ακομα κι σημερα στην καθομιλουμενη κανουμε χρηση των αρχαιων Ελληνικων , λογου χαρη ολες οι συνθετες λεξεις ειναι αρχαιοελληνικες , και οχι μονο αλλα ας μην επεκταθουμε .
quote:

quote:
Τους αγωνιστές να λές τι τους κράτησε ζωντανούς Έλληνες 400 χρόνια σκλαβιάς.
Η διψα και η ελπιδα για λευτερια ... σε καμια περιπτωση η πιστη στη θρησκεια .

quote:
Λες ο αγράμματος Κολοκοτρώνης να τον κράτησε να μην Τουρκέψει η ένδοξη αρχαία ιστορία μας? Λες να είχε μελετήσει Σωκράτη ή Πλάτωνα? Αμφιβάλλω αν τους είχε ποτέ του ακούσει.

Να μην αμφιβαλης καθολου .

quote:
Όσο για το ιερατείο μην πας μακριά πήγαινε στο Γρηγόριο και σε αυτά που παρέθεσα από τις ιστορικές πηγές.

Στοιχεια απειρα σου δωσαμε πολλοι εδω μεσα για την ανθελληνικη σταση του αλλα δεν τα λαμβανεις ως εχουν παρα τα τα αναγαγεις ως ενδειξη πατριωτισμου .
Θα σου δωσω αλλο ενα στοιχειο στο οποιο φαινεται ως υποκινητης εμφυλιου πολεμου ( γραφει ο Θεοκλητος Φαρμακιδης στην "Απολογιαν" του το 1840 ,εκδ. Α.Αγγελιδου, σελ. 224):

«'Αλλα -σημειούσθω εν παρόδω- αν τις γράψη σήμερον (σ.: 1833) περί του νυν πανευκλεως πατριαρχεύοντος Γρηγορίου του στ΄ οπως έγραφε τόν Σεπτέμσριον του 1828 έτους ό Καποδίστριας περί του Άγαθαγγέλου, ολοι οί σφόδρα ζηλωταί θέλουσι κραυγάσει κατ' αυτου "ώς ασεβεστάτου, ως ακρου ύβριστου καί καταφρονητου της 'Εκκλησίας, ως θέλοντος να φέρη ως πρόβατον επί σφαγην τόν παναγιώτατον καί οικουμενικόν πατριάρχην"! Καί ομως ό Καποδίστριας έγραφε περί του Άγαθαγγέλου, οπως έγραφεν, οτε ό σουλτάνος δεν εδυσκολεύετο παντελως από του να κόψη την κεφαλην αυτου! Άλλ' εΙναι ό Γρηγόριος (ό στ) ολιγώτερον του Άγαθάγγελου ένοχος ώς πρός την Έλλάδα; 'Εκείνος επενόησεν εναντίον αυτης -μηκέτι ανεγνωρισμένης καί παρα των κυβερνήσεων των αλλων εθνων αυτονόμου καί ανεξαρτητου- ολέθριον σχέδιον καί ουτoς επιβουλεύει αυτήν, - αυτόνομον ηδη καί ανεξάρτητον υπάρχουσαν• διότι απαιτουσι τουτο αλλοι απ' αυτου, ώς εκ της διηyήσεως θέλει φανη.
»Καί ΕΚΕΙΝΟΣ, υπό τό πρόσχημα θρησκευτικων παραινέσεων, εμελέτησε ν' αποτοξεύση μεταξύ των Έλλήνων ΕΜΦΥΛΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ- καί ΟΥΤΟΣ, υπό τό πρόσχημα της διατηρησεως ακεραίου καί απταραχαράκτου της ορθοδοξίας, επενόησεν ή ανεδέχθη να εκτελέση παρ' αλλων έπινοημένον ολεθριώτατον σχέδιον!
»ΕΛΛΗΝΕΣ! ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ από των ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΩΝ καί ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ !

quote:
Με τα σημερινά γυαλιά γιατί με τα τότε μόνο έτσι μπορούσε να γίνει.
Δεν συμφωνω φιλτατε . Ειναι εμφανες πως οσα και να πουμε δεν θα καταληξουμε και αυτο διοτι εισαι αδιαλακτος , εχεις σχηματισει αποψη βαση της πιστης σου και οχι βαση των γεγονοτων .

quote:
Ο Πατριάρχης νοιαζόταν για την ησυχία της αυτοκρατορίας και για αυτό και το υπέγραψε...Ο πάπας αντιθέτως πάντα εποφθαλμιούσε τη συνοχή της!

Και οι δυο θελαν το ιδιο πραγμα .
quote:
Η εκκλησία ήταν υποχρεωμένη να στέψει τον αυτοκράτορα. Όπως ακριβώς σήμερα ορκίζει την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει δε θέλει. Για τη συγκατάθεση της εκκλησίας ακόμη και τον 12ο αιώνα δεν το προέβλεπε το πρωτόκολλο, σιγά-σιγά στο πέρασμα των αιώνων η σύμφωνη γνώμη της εκκλησίας απλά εβάρυνε τίποτα περισσότερο.

Ασχετο , δεν μιλω για την στεψη αλλα για την αποδοχη της ορθοδοξιας απο τον αυτοκρατορα .

quote:
Για να το πετύχουν αυτό προσπαθούσαν με εκφοβισμό με εξορίες αλλά και με θανάτους και δήμευση των περιουσιών να το πετύχουν αυτό.
Αντε ντε ! Αυτο λεμε τοσο καιρο ! Διωξεις γινανε , τρομερες και φοβερες , ειναι γεγονος οπως γεγονος ειναι οτι ο χριστιανισμος ηταν η πνευματικη ταφοπλακα του Ελληνισμου .

quote:
Λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
Λεει τα πραγματα οπως νομιζει αυθαιρετωντας και αοριστολογωντας .


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/04/2008, 23:29:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Βυζαντινος:

Δείχνει αυτό οτι σε υποτιμω?Δεν νομίζω.Αν διαφωνείς, που μαλλόν έτσι είναι, με την πιο πάνω θέση μου ας το συζητήσουμε.


Να συζητησουμε τι ; Λες οτι :

για να συμμετέχουν στον αγώνα ορκίζονταν στην Αγία Τριάδα και την Παναγία

Απο που εγαλες αυτο το συμπερασμα και το παρουσιαζεις σαν κανονα ;


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 00:37:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Απο που εγαλες αυτο το συμπερασμα και το παρουσιαζεις σαν κανονα ;

Ο Μικρός Όρκος

«Ορκίζομαι εις το όνομα της αληθείας και της δικαιοσύνης, ενώπιον του Υπερτάτου Όντος, να φυλάξω, θυσιάζων και την ιδίαν μου ζωήν, υποφέρων και τα πλέον σκληρά βάσανα το μυστήριον, το οποίον θα μου εξηγηθεί και ότι θα αποκριθώ την αλήθειαν εις ό,τι ερωτηθώ».

Ο Μέγας Όρκος

Ορκίζομαι ενώπιον τού αληθινού Θεού οικειοθελώς, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις τήν Εταιρίαν κατά πάντα. Νά μή φανερώσω τό παραμικρόν από τά σημεία καί λόγους της,' μήτε νά σταθώ κατ' ουδένα λόγον η αφορμή τού νά καταλάβωσιν άλλοι ποτέ, ότι γνωρίζω τι περί τούτων, μήτε εις συγγενείς μου, μήτε εις πνευματικόν, ή φίλον μου.

Αν το συνδιάσουμε και το πρώτο συνταγμα της Ελλάδος

Τμήμα Α Περί θρησκείας.
Παρ.α Η επικρατούσα θρησκεία εις την Ελληνικήν επικράτειαν είναι η της Ανατολικής Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας, ανέχεται όμως η Διοίκησις της Ελλάδος πάσαν άλλην θρησκείαν, και αι τελεταί και ιεροπραγίαι εκάστης αυτών εκτελούνται ακωλύτως.

Θες και παπά να σου το πει?

ΕΛΛΗΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 01:17:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Βυζαντινός
Τότε όμως δεν υπήρχαν δωδεκαθειστές και πολυθειστές.Όλοι ήταν Χριστιανοι Ορθόδοξοι και για να συμμετέχουν στον αγώνα ορκίζονταν στην Αγία Τριάδα και την Παναγία.

quote:
Βυζαντινός
Ο Μικρός Όρκος

«Ορκίζομαι εις το όνομα της αληθείας και της δικαιοσύνης, ενώπιον του Υπερτάτου Όντος, να φυλάξω, θυσιάζων και την ιδίαν μου ζωήν, υποφέρων και τα πλέον σκληρά βάσανα το μυστήριον, το οποίον θα μου εξηγηθεί και ότι θα αποκριθώ την αλήθειαν εις ό,τι ερωτηθώ».

Ο Μέγας Όρκος

Ορκίζομαι ενώπιον τού αληθινού Θεού οικειοθελώς, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις τήν Εταιρίαν κατά πάντα. Νά μή φανερώσω τό παραμικρόν από τά σημεία καί λόγους της,' μήτε νά σταθώ κατ' ουδένα λόγον η αφορμή τού νά καταλάβωσιν άλλοι ποτέ, ότι γνωρίζω τι περί τούτων, μήτε εις συγγενείς μου, μήτε εις πνευματικόν, ή φίλον μου.Βρε φίλε Βυζαντινέ , βάλθηκες να μας τρελάνης ; Που αναφέρεται η Αγία Τριάδα και η Παναγία στους όρκους που πραθέτεις ;;;
Στον Θεό ορκιζόντουσαν οι άνθρωποι , και ο Θεός δεν είναι μονοπώλιο των χριστιανών ενυπάρχει σε όλες τις θρησκείες .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 01:42:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτός είναι ο όρκος της μύησης της Φιλικής Εταιρίας (η οποία σημειωτέον έδωσε σαφή εντολή στα μέλη της να μην πλησιάσουν καν τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και ούτε να του μιλήσουν για μύηση). Και επειδή απαιτούνταν όρκος, χρησιμοποιούσαν το θρησκευτικό.

Η Φιλική Εταιρία όμως δεν ήταν το σύνολο των αγωνιστών όπως το παρουσιάζεις παραπάνω ("για να συμμετέχουν στον αγώνα ορκίζονταν στην Αγία Τριάδα και την Παναγία") ούτε ήταν προϋπόθεση να συμμετέχεις στη Φιλική Εταιρία για να συμμετέχεις στον Αγώνα.

Η Φιλική Εταιρία, τα πρώτα χρόνια δεν ξεπέρασε τα 100 άτομα και μετά τις μαζικές μυήσεις έφτασε τα 400-600.

Οσο για το πρώτο σύνταγμα της Ελλάδας, είναι γνωστή η τακτική της εκκλησίας να καρπώνεται τους κόπους άλλων. Ενώ η εκκλησία όχι μόνο δε συμμετείχε στον Αγώνα αλλά ήταν ενεργά εναντίον του (ήδη από το 1798), καίγοντας τα βιβλία του Ρήγα, αφορίζοντας επαναστάτες, κυκλοφορώντας βιβλία και φυλλάδια υπέρ της δουλείας, κυνηγώντας ακόμη και ιερείς που ήταν προσκείμενοι στον αγώνα, με το που απελευθερώθηκε η Ελλάδα έτρεξαν να οικειοποιηθούν αυτό που ίδιοι οι τουρκόδουλοι χριστιανοί πολέμησαν.

Το άρθρο αυτό, που υπάρχει και στο σημερινό Σύνταγμα, δε λέει τίποτε άλλο παρά ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο θεοκρατικό κράτος της Ευρώπης, θλιβερό απομεινάρι του χριστιανικού βυζαντίου.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 01:44:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris
Στον Θεό ορκιζόντουσαν οι άνθρωποι , και ο Θεός δεν είναι μονοπώλιο των χριστιανών ενυπάρχει σε όλες τις θρησκείες .

Ειδικά εκείνο το "Υπέρτατου Οντος"... δεν είναι και τόσο ορθόδοξο... Μυρίζει άλλα πράγματα

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sonofzeus
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Australia
84 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 05:58:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sonofzeus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Βυζαντινός
πως την πάτησες έτσι; Αμ δεν ήξερες, δε ρώταγες;
Εναν καθαρά Μασονικό (ή έστω ανεξίθρησκο) όρκο τον παρουσιάζεις για χριστιανικό;
Με το δίκιο τους φυσικά οι φιλικοί αν, όπως υποστηρίζεται, υπήρχαν και πεφωτισμένοι/μασόνοι στην Φιλική Εταιρεία.
φιλικά ΓιάννηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 15:42:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ενώ η εκκλησία όχι μόνο δε συμμετείχε στον Αγώνα αλλά ήταν ενεργά εναντίον του (ήδη από το 1798), καίγοντας τα βιβλία του Ρήγα, αφορίζοντας επαναστάτες, κυκλοφορώντας βιβλία και φυλλάδια υπέρ της δουλείας, κυνηγώντας ακόμη και ιερείς που ήταν προσκείμενοι στον αγώνα, με το που απελευθερώθηκε η Ελλάδα έτρεξαν να οικειοποιηθούν αυτό που ίδιοι οι τουρκόδουλοι χριστιανοί πολέμησαν.

Ποια εκκλησία?μαλλον για την ρωμαιοκαθολική στην Ιταλία όπου έζησε και έδρασε ο Φεραίος αναφέρεσαι.Γιατι η ανατολική εκκλησία με τον Γρηγόριο Ε(αν και αναθεμάτισε την επανάσταση,κρυφά ακύρωσε το ανάθεμα, η οποία προκάλεσε την οργή του Σουλτάνου και γι αυτό μετα απο λιγο τον απαγχόνησαν οι τούρκοι)πρωτοστάτησε στον αγώνα(βλΕθνομάρτυρας Κυπριανός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ο οποιος ήταν Ιδρυτικό μέλος της Φιλικής Εταιρίας όπως και οι μητροπολίτες της Κύπρου).Όπως και συ το είπες Χριστιανοι Ορθόδοξοι πολεμησαν για την ελευθερία της Ελλάδος


"Υπέρτατο Όν" και "αληθινός Θεός" για τους σκλάβους Έλληνες ήταν ο Τριαδικός Θεός.Όσο και να θέλετε να μην το πιστεψετε έτσι είναι.

ΕΛΛΗΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 16:26:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Βυζαντινός
Ποια εκκλησία?μαλλον για την ρωμαιοκαθολική στην Ιταλία όπου έζησε και έδρασε ο Φεραίος αναφέρεσαι.

Οχι, αναφέρομαι στο τουρκορθόδοξο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης που στα 1798 απέστειλε εγκύκλιο προς τους ορθόδοξους ιερείς ζητώντας τους να μαζεύουν όπου βρουν το έργο του Ρήγα "¨Πολιτικόν Σύνταγμα" και να τα στέλνουν στο πατριαρχείο για να μην τα διαβάζουν οι Χριστιανοί επειδή μιλάει για την ελευθερία που είναι αντίθετη προς την χριστιανική πίστη.

"Και διά τούτο γράφομεν τή αρχιερωσύνη σου να επαναγρυπνής, εις όλα τα μέρη της επαρχίας σου με ακριβείς ερεύνας και εξετάσεις, όταν εμφανισθή τοιούτον σύνταγμα, ως άνωθεν, εις τύπον ή χειρόγραφον, να συνάξης πάντα τα διασπειρόμενα, και να τα εξαποστέλλης εις ημάς εν τάχει.
...
να μήν παραμπέση τοιούτον σύνταγμα εις ανάγνωσιν τώ χριστιανικώ εμπιστευθέντι σοι λαώ, όπερ να μήν εμφανισθή πρώτον τή αρχιερωσύνη σου, ότι πλήρες υπάρχει σαθρότητος εκ των θολερών αυτού εννοιών, τοίς δόγμασι της ορθοδόξου ημών πίστεως εναντιούμενον"

(Ιστορία του Ελληνικού Εθνους, τόμος 11)

Μιλάω για το τουρκορθόδοξο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης που κυκλοφόρησε την "Πατρική Διδασκαλία" του πατριάρχη Ιεροσολύμων Ανθιμου, όπου μεταξύ άλλων:

εξυμνεί τη δουλεία των Οθωμανών ως θεόσταλτη:

"Ο Θεός ύψωσε την βασιλεία αυτήν των Οθωμανών περισσότερο από κάθε άλλη, δια να αποδείξη αναμφιβόλως ότι θείω εγένετο βουλεύματι."

Καταδικάζει τις ιδέες της ελευθερίας ως ιδέες του διαβόλου

"Ο διάβολος εμεθοδεύθη εις τον τρέχοντα αιώνα μιαν άλλην πονηρίαν και απάτην ξεχωριστήν, δηλαδή το νυν θρυλούμενον σύστημα της ελευθερίας, δέλεαρ του διαβόλου και φαρμάκι ολέθριον, δια να κατακρημνίση τους λαούς εις την απώλειαν και την ακαταστασίαν."

και ζητάει από τους χριστιανούς να μην ακούν τα κηρύγματα της ελευθερίας και να παραμείνουν πιστοί στο Σουλτάνο

"Αδελφοί μη πλανηθήτε, κλειστε τα αυτιά σας και μη δώσετε καμμίαν ακρόασιν εις ταύτας τας νεοφανείς ελπίδας της ελευθερίας, φυλάξατε στερεάν την πατροπαράδοτον σας πίστιν και ως οπαδοί του Ιησου Χριστού, απαρασάλευτον την υποταγήν εις την πολιτικήν διοίκησην."

Γι'αυτό το πατριαρχείο μιλάω.

quote:
Βυζαντινός
Γιατι η ανατολική εκκλησία με τον Γρηγόριο Ε(αν και αναθεμάτισε την επανάσταση,κρυφά ακύρωσε το ανάθεμα

Αυτά είναι παραμύθια για χριστιανούς. Από το 1821 μέχρι σήμερα το ανάθεμα δεν έχει αρθεί ούτε κρυφά ούτε φανερά. Κανείς ιστορικός δεν το αναφέρει αυτό και πουθενά στα αρχεία του Πατριαρχείου δεν υπάρχει καταγεγραμμένη πράξη άρσης του αναθέματος, ενώ υπάρχει καταγεγραμμένο το ίδιο το ανάθεμα.

quote:
Βυζαντινός
η οποία προκάλεσε την οργή του Σουλτάνου και γι αυτό μετα απο λιγο τον απαγχόνησαν οι τούρκοι

Οι Τούρκοι απαγχόνισαν τον Γρηγόριο όχι γιατί "ακύρωσε το ανάθεμα" (τέτοιο πράγμα δεν έγινε ποτέ) αλλά γιατί ο Μητροπολίτης Πισιδίας Ευγένιος που εποφθαλμιούσε τη θέση τον κατήγγειλε στο Σουλτάνο ότι αυτός ήταν ο υποκινητής. Ο Ευγένιος έγινε πατριάρχης πριν τον απαγχονισμό του Γρηγόριου. (Κορδάτος, "Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας", τ. 10, σελ. 213).

Ενας ακόμη λόγος ήταν πως ο Πατριάρχης, είχε υποχρέωση να κρατάει το ποίμνιο υπόδουλο, σαν αντάλλαγμα των αμέτρητων προνομίων που είχε από το Σουλτάνο. Και στη δουλειά αυτή... πώς να το κάνουμε... οι Ελληνες τον έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Και το αφεντικό τον απέλυσε... συγνώμη... τον κρέμασε.


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 19 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy