ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 υπαρχει Δημιουργος;
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 52
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2007, 13:13:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon
quote:
isNGood: Κ γιατί εμείς να πρέπει να τους πείσουμε; Δεν πα να πιστεύουν ότι θέλουν!

Σαφώς και κανένας δεν πρέπει να πείσει κανέναν στο τι θα πρέπει να πιστέψει!

Θα έλεγα ότι ο χριστιανισμός είναι σε απολογητική θέση. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Εάν θέλουμε πράγματι να υπάρχει δικαιοσύνη, ελευθέρια, ουσιαστική δημοκρατία δεν πρέπει να καταλήξουμε στο λάθος συμπέρασμα ότι για όλα φταίει ο χριστιανισμός! Ας αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλους!

Γιατί σήμερα “μπορεί” να φταίει ο χριστιανισμός αλλά χθες που δεν υπήρχε ποιος? Και εκεί που δεν υπήρχε και δεν υπάρχει χριστιανισμός?
Τουλάχιστον μην κάνετε τα όσα, λάθος, λέτε ότι έχει κάνει ο χριστιανισμός!!!


ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2007, 16:03:24  Εμφάνιση Προφίλ
samuel1974:
«Καλά αυτά που λες για τον Υιό του Θεού, και ξέρω ότι θέλεις να αρχισεις και πάλι τη γνωστή σου επιχειρηματολογία ότι σα γιοί του θεού αναφέρονται πολλοί μέσα στη βίβλο……Σαν Υιός του ανθρώπου ο Χριστός αυτοαποκαλείται γύρω στις 50 φορές και είναι νομίζω περιττό να κάτσω να τις γράψω όλες. Σου παραθέτω μόνο δύο.»

Φίλτατε Σαμουήλ είσαι βαθύτατα νυχτωμένος!

Αυτό είναι δηλαδή το «τρομερό στοιχείο» με το οποίο θέλεις να μου αποδείξεις την θεότητα του Ιησού?? Δεν πάμε καλά….

Ας δούμε λίγα ιστορικά περί της θεολογίας των Εβραίων λοιπόν: ο Γιαχβέ επικοινωνούσε με τους ΔΟΥΛΟΥΣ του Ισραηλίτες μέσω των προφητών του. Κάθε προφήτης ήταν ο εκλεκτός του άνθρωπος, ήταν κατά την εβραϊκή έκφραση ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που τον επισκέπτονταν στα ενύπνια του και του ανέθετε να μεταφέρει στον περιούσιο λαό του τους λόγους του, τις εντολές και τις αποφάσεις.

Π.χ. «Θεϊκές» κατασχέσεις ΞΕΝΩΝ εδαφών, αιματοκύλισμα αμάχων, βιασμούς, κοπροφαγία κ.α. ωραία……

Η έννοια του «υιός του ανθρώπου» δεν είναι όμως τυχαία! Με την έννοια αυτή προσφωνεί στο προφητικό βιβλίο του Ιεζεκιήλ ο Γιαχβέ τον συγγραφέα-προφήτη ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ως «Υιέ Ανθρώπου» (93!). Με την ίδια ακριβώς φράση «Υιέ Ανθρώπου» προσφωνεί ο Γιαχβέ και τον προφήτη Δανιήλ.

Και γιατί δεν είναι τυχαία η έννοια του «Υιέ Ανθρώπου» φίλτατε Σαμουήλ?

Μα, διότι και ο Ιησούς ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ, όπως είναι γνωστό, ως ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, γεγονός που φανερώνει ότι ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του απλό προφήτη του Γιαχβέ και τίποτα παραπάνω, καθώς τότε δεν είχε καν αναπτυχτεί όλη η τυμβωρυχία που σήμερα υπάρχει, και μας είναι γνωστή ως Χριστιανισμός!

Οι γνώσεις σου είναι ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΑΜΟΥΗΛ…

samuel1974:
«Όσο για το εάν προσκυνούσανε οι Ιουδαίοι γονατιστοί τον Αβραάμ ή τον Μωυσή ή τους προφήτες και τους αποκαλούσανε "Κύριε"..»

Φουκαρά Σαμουήλ!

Όχι μόνο «Κύριε» αποκαλούσαν τους προφήτες τους οι Εβραίοι, αλλά μάλιστα ΥΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ τους αποκαλούσαν και προσκυνούσαν, κάτι που φανερώνει και την γύμνια των δήθεν επιχειρημάτων σας να ανάγεται αυτούς τους συνηθισμένους χαρακτηρισμούς σε κάτι τάχα….«ιδιαίτερο που αφορούσε μονάχα τον Ιησού»!

Σύνελθε Σαμουήλ, Ραβίνος ήταν ο άνθρωπος και τον έκανε μια κλίκα από επιτήδειους…….Θεό μετά θάνατον και με το ζόρι!!

samuel1974:
«Όσο για το εάν ο Χριστός είπε το ότι "γιατί με λές αγαθό; αγαθός είναι μόνο ο Θεός". Σε αυτό το εδάφιο ο Χριστός δεν λέει: "Μη με λες αγαθό, γιατί μόνο ο θεός είναι αγαθός". Ρωτάει τον συνομιλητή του και ο συνομιλητης του δεν παίρνει θέση.»

Σε νόμιζα πιο έξυπνο, αλλά και εδώ απογοήτευση!

Ο Ραβίνος Ιησούς, ΟΝΤΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και σύννομος με την θεολογία των πατριωτών του, εξηγεί στον ερωτώντα ότι ΑΓΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Ο ΘΕΟΣ, και εφόσον δεν εσωκλείει την αφεντιά του ως αγαθό, εφόσον δεν ξεκαθαρίζει δίχως προστριβές και φθηνά κολπάκια ότι Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ.

Αυτά λέει ο Ιησούς όταν το ρωτάνε, και το εάν παίρνει «θέση» ο συνομιλητής του ή όχι αυτό είναι άσχετο με το ερώτημα! Ερωτήθηκε, ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ. Τόσο απλά.

samuel1974:
«Εάν ο συνομιλήτής του ομολογούσε όπως έκανε ο Πέτρος, ίσως ήτανε το συγκεκριμένο εδάφιο διαφωτιστικό.»

Με την ίδια λογική, και εάν…..μίλαγε ο Ιησούς για την Αθήνα θα λέγατε τώρα ότι ήταν δικός μας, ελληνικής καταγωγής έ??

Σοβαρευτείτε, και όταν στριμώχνεστε να σκάφτεστε λιγάκι πιο καθαρά..

samuel1974:
«Όταν ο Χριστός είπε το διάβολο "μην πειράζεις Κύριο τον θεό σου" Τι εννοούσε;»

Ο κάθε Ραβίνος, ο καθένας που θεωρούσε τον εαυτό του Υιό του Ανθρώπου (και ήσαν πολλοί τέτοιοι..), μίλαγε συμβολικά και όχι Σχολαστικά όπως εσύ σήμερα αντιλαμβάνεσαι.

Με το να πει μην πειράζεις τον Κύριο τον Θεό σου (εάν πιστέψουμε την γενικώς ψευδεπίγραφη Καινή Διαθήκη..), εννοεί προφανέστατα την Θεότητα που ο ίδιος ως Χρισμένος εκπροσωπεί, διότι, τελικά, μέσα στον κάθε Υιό του Ανθρώπου βρίσκεται ο ίδιος ο Θεός.

Τόσο δύσκολο σου είναι να σκεφτείς λιγάκι πιο θεολογικά?

Αυτά που μας λες φίλτατε, δεν είναι….«αποδείξεις» της δήθεν θεότητας του Ιησού, ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.

samuel1974:
«Δεν υποστήριξα ποτέ ότι είμαι παντογνώστης της θεολογίας. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι πιστεύω το ορθό και το αληθινό.»

Ούτε ο υποφαινόμενος αξιώνει παντογνωσία φίλτατε, αλλά καλά θα κάνετε να αρχίζετε να βάζετε νερό στο κρασί σας. Ο Ιησούς μίλησε ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ, και δεν αξίωσε σε κανέναν στίχο Θεότητα.

Εάν αξίωνε θεότητα, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, τότε θα το είχε πει όχι μονάχα στους λίγους φουκαράδες στα λίγα χιλιόμετρα γης που έδρασε (ως πιστός Ραβίνος δεν πάτησε το πόδι του γη απερίτμητων..), αλλά σε ολάκερη την οικουμένη.

Αυτό που εσείς πιστεύετε, είναι η Χριστολογία του Φαρισαίου Σαούλ, είναι ο Χριστός που σας είπανε ότι υπήρχε, άσχετα εάν ποτέ ως τέτοιος δεν υπήρξε…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2007, 18:35:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ schwabe

Έχεις δεί πολλούς ραβίνους να τους προσκυνάνε με την παράκληση της συγχώρεσης και αυτοί να τους συγχωρουνε;;;
Έχεις δει πολλούς ραβίνους να έχουνε δική τους Ουράνια Βασιλεία και οι άνθρωποι να τους παρακαλάνε για να μπούνε μέσα;;;
Έχεις δει πολλούς ραβίνους να λένε προσευχόμενοι ότι θα ξαναποκτήσουνε την δόξα που είχανε διπλα απο τον Θεό προτού φτιαχτεί ο κόσμος;;;
Έχεις δει πολλούς ραβίνους να λένε ότι θα στείλουνε το Άγιο Πνεύμα στους ανθρώπους, ενώ ξέρουμε απο την Παλαιά Διαθήκη ότι το Άγιο Πνεύμα το στέλνει ο Θεός;;;
Έχεις δει πολλούς ραβίνους να λένε ότι όποιος είδε αυτούς είδε και τον Θεό Πατέρα;;;
Έχεις δει πολλούς ραβίνους να αυτοαποκαλούνται μεσσίες και να δίνουνε τα κλειδιά του παραδείσου σε αυτόν που τους αποκαλεί Χριστό Υιό του Θεού;;;;;

Δηλαδή τι είδους αναφορά θέλεις να υπάρχει μέσα στην Καινή Διαθήκη;;;
Αυτές οι αναφορές είναι κατανοητές για έναν Ιουδαίο, γιατί σε Ιουδαίους απεθυνότανε ο Χριστός. Αλλά ακόμα κια για κάποιον μη Ιουδαίο υπάρχει η αναφορά που ζητάς, που να το λέει τόσο ξεκάθαρα, που να το καταλαβαίνει και ο πιο δύσπιστος.

Ιωάννη 8
54O Iησούς απάντησε: Aν δοξάζω εγώ τον εαυτό μου, η δόξα μου δεν αξίζει τίποτε. Yπάρχει όμως ο Πατέρας μου που με δοξάζει, και για τον οποίο εσείς λέτε πως είναι ο Θεός σας. 55Όμως δεν τον έχετε γνωρίσει, ενώ εγώ τον ξέρω. Kι αν πω πως δεν τον ξέρω, θα γίνω ψεύτης όμοιος μ εσάς. Όμως τον ξέρω και το λόγο του τον τηρώ. 56O πατέρας σας ο Aβραάμ λαχτάρησε να δει τη μέρα τη δική μου, και είδε και χάρηκε. 57 Tου είπαν τότε οι Iουδαίοι: Δεν έχεις ούτε πενήντα χρόνια ζωής κι έχεις δει τον Aβραάμ; 58 O Iησούς τους απάντησε: Σας πληροφορώ και μάθετέ το, πως πριν καν υπάρξει ο Aβραάμ Eγώ Eίμαι. 59 Πήραν τότε πέτρες για να τον πετροβολήσουν, αλλά ο Iησούς έγινε άφαντος και βγήκε από το ναό περνώντας από αναμεσά τους, κι έτσι αναχώρησε.

Έχεις δει πολλούς ανθρώπους να υποστηρίζουνε ότι υπήρξανε πριν απο άτομα που ζούσανε πριν 12 αιώνες;;;;

Αυτό το „Εγώ είμαι“, μήπως σου θυμίζει αυτό που είχε πει ο Θεός στον Μωυσή, σαν απάντηση για το όνομα του Θεού, όταν ο Μωυσής βρισκότανε μπροστά απο τη φλεγόμενη βάτο;;; Μήπως η φλεγόμενη βάτος, που δεν καιγότανε, συμβόλιζε την ανθρώπινη φύση και η φωτιά συμβόλιζε την θεία φύση;;;;

Έξοδος. 3
13 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΙΔΟΥ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΥΠΑΓΩ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΙΠΩ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΑΣ ΜΕ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ Μ ΕΡΩΤΗΣΩΣΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΙ ΘΕΛΩ ΕΙΠΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ.
14 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ ΟΥΤΩ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΩΝ ΜΕ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ

Αλήθεια αναρωτειέμαι, εάν όντως θέλεις να κάνεις κουβέντα γιατί έχεις μία περιέργεια ή εάν θέλεις να επαναλαμβάνεσαι για κάποιον άλλο σκοπό, διαφορετικό της ικανοποίησης της φιλομάθειας σου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2007, 20:12:44  Εμφάνιση Προφίλ
isNGood:
«Ναι, κ ευτυχώς ή δυστυχώς, είδαμε που οδηγούν αυτές οι "περισσότερες θεολογικές γνώσεις". Ζωντανό κ παγιωμένο παράδειγμα μείζωνος αποπροσανατολισμού, ο Σβάμπε.»

Ο αποπροσανατολισμός φίλτατε, έρχεται από την δογματική στάση σε κάτι το έωλο, σε κάτι το οποίο δεν στέκει στην ελάχιστη κριτική: στην υποτιθέμενη «μοναδική αλήθεια» που πρεσβεύει η Καινή Διαθήκη.

Μια «αλήθεια», που απαιτεί ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ για να την δεις, μια «αλήθεια» που απαιτεί ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΤΙΑ για να μην ακούσεις τον αντίλογο, μια «αλήθεια» που… λάμπει στο σκοτάδι της δογματικής αντίληψης.

isNGood:
«Γιατί εδώ πέρα αγαπητέ, δεν έχουν σημασία ούτε οι γνώσεις, ούτε η ηλικία, ούτε οι τίτλοι, ούτε τίποτα, μόνο τα επιχειρήματα μετρούν.»

Επιχειρήματα τα οποία δεν έχετε, αλλά ουσιαστικά και ποτέ δεν είχατε. Ας είναι καλά η συνήθεια, η κρατική αρωγή, ο μύθος, οι χιλιάδες «Άγιοι» που τρέχουν να συνδράμουν στην αμάθεια και στην διαιώνιση της εσχατολογικής φάκας. Με λίγα λόγια, το υπόστρωμα πάνω στο οποίο στηρίζεται ο χριστιανισμός..

isNGood:
«Κ ιδιαίτερα το θέμα των θρησκειών, εδράζεται τελικά στην διαίσθηση και την έμφυτη πίστη των ατόμων.»

Εάν είχες γεννηθεί στο Ιράν, τώρα θα έλεγες τα ίδια για τον Αλλάχ. Εάν είχες γεννηθεί λιγάκι παραπέρα, τώρα θα μας μίλαγες για την «έμφυτη πίστη των ατόμων στον Βούδα».

Όσο «έμφυτη» είναι αυτή η κατάσταση, τόσο έμφυτη είναι και η τάση να εμπορεύονται στα μήκη και πλάτη της γης από ένα έναν «θεό» οι άνθρωποι…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vasiliscm
Μέλος 3ης Βαθμίδας


704 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2007, 21:36:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vasiliscm
λέει ο Schwabe στον isNGood:

quote:
Εάν είχες γεννηθεί στο Ιράν, τώρα θα έλεγες τα ίδια για τον Αλλάχ. Εάν είχες γεννηθεί λιγάκι παραπέρα, τώρα θα μας μίλαγες για την «έμφυτη πίστη των ατόμων στον Βούδα».

Θα διαφωνήσω έντονα. Πιστεύω ότι ακόμη και εάν είχε γεννηθεί στο Ιράν από μουσουλμάνους γονείς ο isNGood θα ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος !! Το ίδιο και ο Σαμουήλ1974. Το ίδιο και ο Ψηλός. Και ο ΈΛΛΗΝΑΣ_ΧΟ. Όλοι τους !

Έτσι δεν είναι παιδιά ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

isNGood
Μέλος 1ης Βαθμίδας


136 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2007, 22:12:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους isNGood
quote:

λέει ο Schwabe στον isNGood:

quote:
Εάν είχες γεννηθεί στο Ιράν, τώρα θα έλεγες τα ίδια για τον Αλλάχ. Εάν είχες γεννηθεί λιγάκι παραπέρα, τώρα θα μας μίλαγες για την «έμφυτη πίστη των ατόμων στον Βούδα».

Θα διαφωνήσω έντονα. Πιστεύω ότι ακόμη και εάν είχε γεννηθεί στο Ιράν από μουσουλμάνους γονείς ο isNGood θα ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος !! Το ίδιο και ο Σαμουήλ1974. Το ίδιο και ο Ψηλός. Και ο ΈΛΛΗΝΑΣ_ΧΟ. Όλοι τους !

Έτσι δεν είναι παιδιά ;


Καλό θα ήταν πριν απαντάτε, εσύ κ ο Σβάμπε, να διαβάζετε προσεκτικά αυτά που γράφω. Εγώ είπα "στο θέμα των θρησκειών" κ όχι "στο θέμα του Χριστιανισμού".

Αν πάλι η δική σας ανάγνωση ταυτίζει τις θρησκείες με τον Χριστιανισμό, τότε κάποιο προβληματάκι θα υπάρχει. Κ ο Σβάμπε, εντάξει, μπορεί να παρανόησε λόγω κεκτημένης ταχύτητας.

Εσύ, τι πρόβλημα έχεις; Έχεις κάποιο πρόβλημα με τον Χριστιανισμό;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2007, 22:38:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
quote:
Φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, παρόλα αυτά όσο η γνώση εμπλουτίζεται θα προκύπτει πάντοτε κάτι που θα της ανακόπτει τον δρόμο προς την τέλεια κι αξεπέραστη γνώση.
Πάντοτε θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και να μεταλλαχθεί προκειμένου να καλύψει κι αυτό που θα προκύπτει.

Σωστα . Η προκληση για γνωση ηταν , ειναι και θα ειναι πειρασμος για ολους μας , πολλω δε μαλλον για τους ερευνητες επιστημονες .
quote:
Εάν δεν γνώριζε όρια, ποιός μας εγγυάται ότι ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος ή χειρότερος? Πιστεύεις πως ανθρωπότητα σήμερα είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε απεριόριστα?
Έχουμε κατακτήσει τα επίπεδα εκείνα της φρόνησης, της γνώσης και του ελέγχου να για να το καταφέρουμε αυτό?
Η Ιστορία τι μας δείχνει?
Κανενας . Θεωρω πως η γνωση δεν μας χαριζετε απαξ , την αποκτουμε χρονο με τον χρονο . Η αφομοιωση της εναποτιθεται σταδιακα στο κοινωνικο γιγνεσθε , επιρεαζωντας μας διανοητικα ,και επαναπροσδιοριζοντας αναλογα με την περιοδο , την συμπεριφορα μας . Κατι αναλογο λοιπον με το σημερα θα ειναι και το αυριο . Αν ομως στο σημερα ,δωσεις την γνωση του αυριο το αποτελεσμα δεν θα ειναι αυτο που εδειξε η ιστορια αλλα αυτο που φοβασαι, οπως αλλωστε φοβαμαι κι εγω .
quote:
Χμμμ!
Θεωρητικά θα μπορούσαμε να αποκοπούμε από την Φύση αν αυτή ήταν ένα δημιούργημα μας.
Ποιός όμως είναι το δημιούργημα και ποιός είναι ο δημιουργός στην προκειμένη περίπτωση?


Ω ναι ! Απαντησε για μενα ο Ηρακλειτος :κόσμον τόνδε.... Δεν ξερω γιατι και πως ,αλλα αυτο ειναι πεποιθηση μου !
quote:
Όσον αφορά τον Ηράκλειτο που ανέφερε τα όσα παρέθεσες, το γεγονός ότι κατόρθωσε να συνθέσει και να εκφράσει αυτά που φαινομενικά είναι αλληλοαναιρούμενα, δείχνει κάτι.
Δείχνει ότι είναι εφικτό...

Χμμμ! Ενδιαφερουσα αποψη .Ομως καπου εδω ειναι το δραμα μου . Δεν μου΄φτανε ο Ηρακλειτος εχω και εσενα τωρα Αν καταλαβα καλα εννοεις πως πρεπει να επαναπροσδιορισουμε την εννοια του "εφικτου" στον ιδεατο κοσμο ; Να δημιουργησουμε δηλαδη μια ουτοπια για να συγκλινουμε προς το "σκεπτεσθε" του Ηρακλειτου ;

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2007, 00:07:43  Εμφάνιση Προφίλ
samuel1974:
«Έχεις δει πολλούς ραβίνους να λένε προσευχόμενοι ότι θα ξαναποκτήσουνε την δόξα που είχανε διπλα απο τον Θεό προτού φτιαχτεί ο κόσμος;;»

Αναρωτιέμαι, πόσο μονοδιάστατα μπορεί τελικά να σκέφτεται ένας πιστός!

Σου εξηγώ ορισμένα πράγματα ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ότι τελικά δεν αποδεικνύεις κάτι μέσα από τα όσα γράφεις, αλλά απλά αναζητάς δεκανίκι σωτηρίας.

Εφόσον λοιπόν δεχθούμε ότι όντως έγιναν τα πράγματα όπως μας τα περιγράφει η Καινή Διαθήκη (χρειάζεται πολύ φαντασία..), ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, διότι το ότι ο ήρωας της αφήγησης ενδεχομένως πίστευε ότι είχε λάβει το Χρίσμα (Μεσσίας) αυτό δεν σημαίνει και ότι έτσι ήταν αληθινά τα πράγματα!

Το αντιλαμβάνεσαι?

Επίσης, σου μάθανε ποτέ ότι ο Μεσσίας της Πεντατεύχου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας θνητός άνθρωπος??

samuel1974:
«Έχεις δει πολλούς ραβίνους να αυτοαποκαλούνται μεσσίες και να δίνουνε τα κλειδιά του παραδείσου σε αυτόν που τους αποκαλεί Χριστό Υιό του Θεού;;»

Να μελετάς πρώτα και μετά να εκτίθεσαι δημοσίως.

Φερόμενοι Μεσσίες πέρασαν ούκ ολίγοι από την γη των Ιουδαίων εκείνα τα χρόνια φίλτατε. ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΙ!

Καθώς το ιουδαϊκό έθνος ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ, οι επίδοξοι Μεσσίες έδιναν και έπαιρναν φίλτατε Σαμουήλ. Διάφοροι μοίραζαν υποσχέσεις και παραδείσους, διάφοροι τα είχαν βάλει με το ιερατείο, διάφοροι πίστευαν ότι είχαν το Χρίσμα, ότι ήταν δηλαδή ο Χριστός που έπρεπε να επαναφέρει την τάξη στο εκλεκτό έθνος των ιουδαίων.

Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάς για μια ιστορία που τότε ήταν όπως λέμε σήμερα, σούπα?

samuel1974:
«Έχεις δει πολλούς ανθρώπους να υποστηρίζουνε ότι υπήρξανε πριν απο άτομα που ζούσανε πριν 12 αιώνες;;;;»

Βλακείες να μην ακούω, διότι κουράζουνε.

Ο Ραβίνος Ιησούς, που ενδεχομένως και να πίστευε ότι ήταν ο Μεσσίας (δεν ήταν και ο πρώτος…), ΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ και όχι Σχολαστικά. Αυτό είναι προφανές από την ανάγνωση των στοίχων 28 & 29 του κεφαλαίου 8, όπου και ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ (ο Θεός), ΚΑΙ ΟΜΙΛΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΣΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ!

Δηλαδή πώς αλλιώς έπρεπε να το πει ο άνθρωπος για να αντιληφθείτε ότι απλά πίστευε ότι είχε λάβει το Χρίσμα ως Μεσσίας, ως απλός Χριστός δηλαδή?

Συγκεκριμένα: {28 εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· ὅταν ὑψώσητε τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου, τότε γνώσεσθε ὅτι ἐγώ εἰμι, καὶ ἀπ' ἐμαυτοῦ ποιῶ οὐδέν, ἀλλὰ καθὼς ἐδίδαξέ με ὁ πατήρ μου, ταῦτα λαλῶ.}

Και για να μην νομίζεις ότι ο Μεσσίας θα ήταν «θεάνθρωπος» και άλλα τρελά και κουφά, μάθε ότι ο Μεσσίας θα είναι ένας απλός άνθρωπος, ένας όμως χαρισματικός ηγέτης, σύμφωνα πάντοτε με τα πρότυπα της Πεντατεύχου.

Και λέω ΘΑ ΕΙΝΑΙ, διότι καμία απολύτως προφητεία δεν εκπληρώθηκε εις το πρόσωπο του Ιησού ή εις τα χρόνια που αυτός υποτίθεται ότι έζησε. Αυτά, για να μην αφήνουμε μελανά σημεία φίλτατε Σαμουήλ…

samuel1974:
«Αλήθεια αναρωτειέμαι, εάν όντως θέλεις να κάνεις κουβέντα γιατί έχεις μία περιέργεια ή εάν θέλεις να επαναλαμβάνεσαι για κάποιον άλλο σκοπό, διαφορετικό της ικανοποίησης της φιλομάθειας σου.»

Φίλτατε αυτά τα οποία εσύ φέρνεις ως «στοιχεία της θεότητας του Ιησού», τα έχω δει και μελετήσει πάμπολλες φορές. Δεν μου λες κάτι καινούργιο.

Μελέτησα πολλές δεκάδες βιβλία, τόσο της ιουδαϊκής όσο και της χριστιανικής δογματικής, για να καταλήξω στα όσα τώρα γράφω. Δυστυχώς για σένα, δεν υπάρχει κανένα σοβαρό στοιχείο εκ του οποίου να μπορείς να στηρίξεις την αξίωση μιας υποτιθέμενης θεότητας του Ιησού.

Ο Ιησούς που περιγράφει η Κ.Δ., εφόσον δεχθούμε ότι έτσι υπήρξε, φαίνεται σαν ένας λιγάκι ρομαντικός Ραβίνος, ίσως και περισσότερο φιλοσοφημένος από ότι κανείς για τότε θα περίμενε, κάτι που μάλλον ήταν αποτέλεσμα της διδασκαλίας που έλαβε κατά τα 30 χρόνια που αποσιωπούν οι κατά τα άλλα λαλίστατοι γραφιάδες της λεγομένης Καινής Διαθήκης.

Τελικά, το «Υιός του Ανθρώπου» δεν έπιασε, τώρα δεν πιάνουνε και τα υπόλοιπα που ξέθαψες, άραγε έχεις κάτι καινούργιο να μας πεις?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vasiliscm
Μέλος 3ης Βαθμίδας


704 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2007, 00:10:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vasiliscm
Φίλε isNGood,

κατ' αρχάς λέγοντάς μου:

quote:
Εσύ, τι πρόβλημα έχεις; Έχεις κάποιο πρόβλημα με τον Χριστιανισμό;

Μου θυμίζεις τον Ροντρίγκεζ της σαπουνόπερας που ρωτά την Μαρία Τερέζα:

"Εσύ έχεις κανένα πρόβλημα με την Καρμελίτα; Είσαι σίγουρος ότι την είδες να σε απατά με τον Χοσέ;"

Δεν είναι επίπεδο διαλόγου αυτό !

Εάν θες απάντησέ μου. Εάν γεννιόσουν στο Ιράν από Ιρανούς Μωαμεθανούς γονείς τι θα είσουν στο Θρήσκευμα;
Ε;;;

Και τι κάνει ο Θεός σου να λύσει αυτό το φλέγον θέμα;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

isNGood
Μέλος 1ης Βαθμίδας


136 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2007, 01:04:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους isNGood
quote:

Φίλε isNGood,

κατ' αρχάς λέγοντάς μου:

quote:
Εσύ, τι πρόβλημα έχεις; Έχεις κάποιο πρόβλημα με τον Χριστιανισμό;

Μου θυμίζεις τον Ροντρίγκεζ της σαπουνόπερας που ρωτά την Μαρία Τερέζα:

"Εσύ έχεις κανένα πρόβλημα με την Καρμελίτα; Είσαι σίγουρος ότι την είδες να σε απατά με τον Χοσέ;"

Δεν είναι επίπεδο διαλόγου αυτό !

Εάν θες απάντησέ μου. Εάν γεννιόσουν στο Ιράν από Ιρανούς Μωαμεθανούς γονείς τι θα είσουν στο Θρήσκευμα;
Ε;;;

Και τι κάνει ο Θεός σου να λύσει αυτό το φλέγον θέμα;


Όσο αφορά το επίπεδο διαλόγου, ήλπιζα ότι εσύ θα με καταταλάναινες καλύτερα από τον καθένα, γιαυτό χρησιμοποίησα αυτό το ύφος.

Επί της ουσίας, το ερώτημά σου στερείται περιεχομένου.

--

Όσο αφορά την απάντηση του Σβάμπε, είναι φανερό ότι δεν είναι συμβατή με την πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε. Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων όλου του κόσμου είναι Ένθεοι και αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως έμφυτη τάση του ανθρώπου προς το Θείο.

Όσο αφορά τον Χριστιανισμό, επαναλαμβάνω ότι δεν έχει μόνο ιστορική υπόσταση, θεολογικό, παραδοσιακό, οικογενειακό ή εθνικό χαρακτήρα αλλά κ βιωματική μνήμη κ προοπτική.

Όμως, το θέμα εδώ δεν είναι θρησκειολογικό, αλλά κατά βάση θρησκευτικό και επιστημονικό.

Όπως λοιπόν είπα κ σε προηγούμενο μήνυμα, αλλά δεν είδα κ καμμιά σοβαρή απάντηση, η λογική του Αριστοτέλη αλλά και του Πλάτωνα δίνουν απάντηση στο ερώτημα περί Δημιουργού.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2007, 11:32:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

IsNgood :
quote:
Το αστείο στην όλη υπόθεση, είναι ότι οι θιασώτες της γελοιοποίησης του φαινομένου της δημιουργίας, ύποστηρίζουν την τυχαιότητα μετά μανίας.

Είναι τυχαίο το DNA.. έγινε ό,τι έγινε μετά από άπειρους συνδυασμούς.
Είναι τυχαίοι οι Νόμοι.. έγιναν μετά από άπειρες δοκιμές κόσμων (συμπάντων).
Είναι όλα τυχαία γενικά κ απλά έχει τύχει, μετά βέβαια από άπειρες δοκιμές, μια δοκιμή να πετύχει!

Όμως θα πρέπει να είναι κανείς, κάτι παραπάνω από πνευματικά ανεπαρκής για να πιστεύει ότι το τυχαίο μπορεί να επαναλαμβάνεται με λογική συνέχεια και συνάφεια.

Ή ότι το τυχαίο γενικά μπορεί να εμπεριέχει λογική συσχέτιση κ αιτιοκρατική δυναμική.

Ή ότι από το τίποτα, μπορεί να δημιουργηθεί "κάτι".


quote:
Όμως, όλοι οι προβληματισμένοι αναζητητές της αλήθειας, έχουν χρέος να προσπαθήσουν να βρουν το κατά Αριστοτέλη, πρώτο κινούν, την αρχική αιτία. Γιατί η κίνηση, με το αρχαιοελληνικό περιεχόμενο του όρου, η μετάβαση δηλαδή από το μη-ον στο όντως-ον ή από το "δυνάμει" στο "είναι", προϋποθέτει ένα εξωτερικό κινούν. Επαγωγικά κ προς τα πίσω στον χρόνο, αυτή η λογική οδηγεί σε ένα πρώτο ή αρχικό αίτιο.

Αυτό το πρώτο αίτιο, το πρώτο κινούν, δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Δημιουργό, που συνάγεται, σύμφωνα με την παραπάνω λογική πως είναι Αιώνιος.


Είναι για άλλη μια φορά συγκινητική η προσπάθεια σου να κάνεις το ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ για να αποδείξεις στον εαυτό σου οτι ο Δημιουργός υπάρχει , πέραν κάθε αμφιβολίας , αλλά πιστεψε με το πράγμα έχει καταντήσει κουραστικό .
Οταν δε , χαρακτηρίζεις και πνευματικά ανεπαρκείς (!) όσους αγωνίζονται να ανακαλύψουν την αλήθεια , που προφανώς εσύ γνωρίζεις , τότε το πράγμα καταντάει ανυπόφορο .

Και ρωτάω :
Πόσο πνευματικά ανεπαρκής μπορεί να είναι κάποιος που αγνοεί την σύγχρονη επιστήμη , και ομιλεί περι τύχης και συμπτώσεων , αγνοόντας οτι η τύχη μπορεί να παράγει νόμους και οι νόμοι να παράγουν τυχαιότητα ? ( θεωρία του Χάους ).

Πόσο πνευματικά ανεπαρκής μπορεί να είναι κάποιος που δέχεται οτι τα πειράματα του Παστέρ καταρρίπτουν (!) την εξελικτική βιολογία και οτι οι φιλοσοφίες του Αριστοτέλη καταρρίπτουν (!) την Κβαντική φυσική ?

Πόσο πνευματικά ανεπαρκής μπορεί να είναι κάποιος , όταν θεωρεί αποδειξη της ύπαρξης του δημιουργού τα λεγόμενα του Αριστοτέλη που έζησε πριν 2500 χρόνια και αγνοεί τον Δαρβίνο τον Νίτσε , τον Μπορ τον Σρέντιγκερ , τον Ράσελ , τον Γουάινμπεργκ , τον Γουίλερ ... και όλη την σύγχρονη φυσική ?

Ρωτάω , και οι απαντήσεις στην κρίση των συνομιλητών ...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2007, 12:27:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Φίλε μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, ούτε εγώ πιστεύω πως η γνώση κατακτιέται άπαξ.
Συνεχώς διευρύνεται κι εμπλουτίζεται, οπότε συνεχώς κατακτιέται από τον ανθρώπινο νου κι ένα νέο κομμάτι της.

quote:
Αν ομως στο σημερα ,δωσεις την γνωση του αυριο το αποτελεσμα δεν θα ειναι αυτο που εδειξε η ιστορια αλλα αυτο που φοβασαι, οπως αλλωστε φοβαμαι κι εγω .

Πολύ σωστά!
Δεν γίνεται να θέλουμε να λύσουμε ολοκληρώματα όσο οι γνώσεις μας περιορίζονται ακόμη στην προπαίδεια...

quote:
Αν καταλαβα καλα εννοεις πως πρεπει να επαναπροσδιορισουμε την εννοια του "εφικτου" στον ιδεατο κοσμο ; Να δημιουργησουμε δηλαδη μια ουτοπια για να συγκλινουμε προς το "σκεπτεσθε" του Ηρακλειτου ;

Εν ολίγοις, ναι.
Αλλιώς μπορούμε να το ονομάσουμε ως σύνθεση των θεωρούμενων αντιθετικών ζευγών...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2007, 14:03:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon
quote:
Think Math: Πόσο πνευματικά ανεπαρκής μπορεί να είναι κάποιος που αγνοεί……..
Πόσο πνευματικά ανεπαρκής………..
Πόσο πνευματικά ανεπαρκής……….


Ρωτάω , και οι απαντήσεις στην κρίση των συνομιλητών ...


Ποιος/α είναι “πνευματικά” πλήρης αγαπητέ μου Think Math?
Αυτό είναι το ζητούμενο, ποιος/α είναι πνευματικά πλήρης και ποιος/α είναι ανεπαρκής; Υπάρχει κάποιος/α που πιστεύει ότι είναι πνευματικά πλήρης;
Το να πετάμε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον, η επιστήμη στην φιλοσοφία δεν νομίζω ότι βοηθά σε τίποτα. Συγνώμη, τόσο δύσκολο μας είναι να παραδεχόμαστε και την ανεπάρκεια μας;
Νομίζω ότι λέμε και ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια. Όλοι είμαστε ανεπαρκής. Κανένας από μας δεν είναι αλάθητος, δεν είναι τέλειος! Άρα ας μετρήσουμε τους άλλους με το ίδιο μέτρο που θέλουμε να μας μετρήσουν.

Όσο για το παρόν θέμα, ας αφήσουμε να συνεχιστεί είτε συμφωνούμε είτε δεν συμφωνούμε. Σαφώς να πούμε που διαφωνούμε αλλά το θέμα να συνεχιστεί!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 25/09/2007 14:05:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Impious Varmint
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
298 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2007, 15:33:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Impious Varmint
Αγαπητέ el.elyon κανείς δεν υποστηρίζει πως γνωρίζει τα πάντα και πως είναι αλάθητος.Ο αγαπητός IsNgood όμως σε ένα μήνυμα του,καταφέρθηκε εναντίον πολλών που υποστηρίζουν διαφορετικά πράγματα από αυτόν,τονίζοντας πολλές φορές την πνευματική ανεπάρκεια των "ανόητων" που προσπαθούν να εξηγήσουν καταστάσεις μέσω επιστημονικών μονοπατιών και θεωρεί τον εαυτό του ικανό να κρίνει άτομα που βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει,παρουσιάζοντας σοβαρά επιχειρήματα.Γιατί λοιπόν να είναι ανοησία να στηρίζεται κάποιος σε επιστημονικά κριτήρια και δεν είναι ανοησία η τυφλή αποδοχή προκατασκευμασμένων ιδεών?Πόσο περισσότερο έξυπνος είναι ο αγαπητός IsNgood από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο forum?

Προσωπικά θα είμαι ο πρώτος που θα δηλώσω κατωτερότητα αν ο IsNgood παραθέσει τεκμηριωμένα τις απόψεις του.Οπως είχε πει και ο Αινσταιν:
"Δύο πράγματα είναι άπειρα,το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα.Αλλά δεν σίγουρος για το πρώτο."

Impious VarmintΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2007, 16:28:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ schwabe

Γράφεις:
"Ο Ραβίνος Ιησούς, που ενδεχομένως και να πίστευε ότι ήταν ο Μεσσίας (δεν ήταν και ο πρώτος…), ΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ και όχι Σχολαστικά."

Τι συμβολίζει κατ εσέ, το ότι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ πριν την ύπαρξη του Αβραάμ; Εάν πρόσεξες το εδάφιο, δε λέει ΗΜΟΥΝ πριν την ύπαρξη του Αβραάμ, αλλά ΕΙΜΑΙ πριν την ύπαρξη του Αβραάμ. Αυτό το ΕΙΜΑΙ σημαίνει ότι ο Χριστός δεν είναι απλά ένας αιωνόβιος άνθρωπος, αλλά ότι είναι ο ίδιος (Αυτός που βλέπουνε μπροστά τους οι Ιουδαίοι) με Αυτόν που ήτανε πριν την ύπαρξη του Αβραάμ. Τέτοια ιδιότητα, του να είναι κάποιος ΠΑΝΤΑ, την έχει μόνο ο Θεός, που είναι ο μόνος άχρονος.

Επίσης ο Χριστός όταν μιλούσε συμβολικά, μιλούσε με παραβολές, τις οποίες μετά της εξηγούσε. Μην προσπαθείς να συγχήσεις την κυριολεξία με τον συμβολισμό. Το εάν είναι συμβολισμός ή κυριολεξία αυτό το σημείο είναι πολύ ξεκάθαρο, γιατί ο Χριστός απαντάει σε αυτό το σημείο για την ηλικία του, και απαντά στην απορία των Ιουδαίων, το πως Αυτός γνωρίζει πράγματα, που κανείς άλλος δεν ξέρει για τον Αβραάμ, (το ότι ευφραίνεται αυτήν τη στιγμή ο Αβραάμ π.χ.) ενώ είναι μόνο τριάντα χρονών και κάτι.

Ιωάνν. 8.
56. O πατέρας σας ο Aβραάμ λαχτάρησε να δει τη μέρα τη δική μου, και είδε και χάρηκε�. 57 Tου είπαν τότε οι Iουδαίοι: Δεν έχεις ούτε πενήντα χρόνια ζωής κι έχεις δει τον Aβραάμ;;;

Και ο Χριστός τους απάντησε:
Ιωάνν. 8.
58. Σας πληροφορώ και μάθετέ το, πως πριν καν υπάρξει ο Aβραάμ Eγώ Eίμαι.

Αυτό το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ θα ακούστηκε στα Εβραϊκά κάπως σαν να έλεγε ο Χριστός ότι αυτός ο ίδιος είναι ο Γιαχβέ, για αυτό και ακολούθησε...
Ιωάνν. 8.
59 Πήραν τότε πέτρες για να τον πετροβολήσουν, αλλά ο Iησούς έγινε άφαντος και βγήκε από το ναό περνώντας από αναμεσά τους, κι έτσι αναχώρησε.

Ενώ λοιπόν ακούσανε οι Εβραίοι τον Χριστό να λέει ότι αυτός είναι Ο Αυτός, αυτοί αντί να τον προσκυνήσουνε, όπως προσκύνησε ο Μωυσής τη φλεγόμενη (Θεία φύση) βάτο (ανθρώπινη φύση), που ήτανε ο συμβολισμός του Ιησού Χριστού, αυτοί ορμήξανε να τον πετροβολήσουνε. Και μπορεί να απέφυγε ο Χριστός σε εκείνη τη στιγμή τη δολοφονία του απο τους Εβραίους, αλλα τελικά τον σκοτώσανε, όπως σκοτώνανε και κυνηγούσανε όλους τους προφήτες προ Χριστού.

Γράφεις:
„Εφόσον λοιπόν δεχθούμε ότι όντως έγιναν τα πράγματα όπως μας τα περιγράφει η Καινή Διαθήκη (χρειάζεται πολύ φαντασία..), ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, διότι το ότι ο ήρωας της αφήγησης ενδεχομένως πίστευε ότι είχε λάβει το Χρίσμα (Μεσσίας) αυτό δεν σημαίνει και ότι έτσι ήταν αληθινά τα πράγματα!
Το αντιλαμβάνεσαι? Επίσης, σου μάθανε ποτέ ότι ο Μεσσίας της Πεντατεύχου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας θνητός άνθρωπος??“

Εδώ τώρα αρχίζει η υπέρβαση της βάσης συζήτησης της κουβέντας. Εφόσον δεν σου ταιριάζουνε τα όσα έχει πει ο Χριστός για τον εαυτό του. Τα οποία ο ίδιος ζήτησες. Γιατί αν θυμάμαι καλά μιλούσες για το εάν ο Χριστός ομολόγησε την θεότητά του και δεν του την προσάρτησε κάποιος αργότερα, το ρίχνεις στο ότι εάν γίνανε έτσι τα πράγματα, δηλαδή αμφισβητείς την εγκυρότητα των γραφών. Απο το εάν τα είπε όντως ο Χριστός αυτά που αναφέρει η Καινή Διαθήκη, μέχρι και το εάν τα είπε μεν αυτά που είπε, αλλά είχε φαντασιοπληξία και νόμιζε ότι ήτανε Μεσσίας. Δύο καινούρια θέματα, που τα πετάς έτσι απ έξω για να τραβήξεις κατα την κρίση σου το χαλί κάτω απο τα πόδια κάποιου συνομιλήτη σου. Αλλά εφόσον ζήτησες κάτι συγκεκριμένο, λέγωντας ότι θέλεις εδάφιο, στο οποίο ο Ιησους Χριστός να ομολογεί το ότι είναι Θεός, πήρες και συγκεκριμένη απάντηση. Ζήτησες ομολογία θεότητας, πήρες ομολογία θεότητας. Εάν τώρα για απάντηση λες ότι δεν είναι έγκυρα τα γραφόμενα και δεν ήτανε και τόσο στα καλά του ο Χριστός, όταν τα έλεγε αυτά που είπε, δεν αποπροσανατολίζεις το συνομιλήτη σου, αλλά προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ της κουβέντας, το οποίο είναι: ΕΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΘΕΟΤΗΤΑ. Αυτό όμως, αμη τι άλλο; Είναι ομολογία ότι στο παρόν αντικέιμενο της κουβέντας δεν έχεις να αντιπροτείνεις κάτι άλλο πλην του: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Επίσης ζητάς με ανακριτικό ύφος που προκαλεί μειδιάμα συμπόνιας για το άτομο σου, να αντιληφτώ ότι ο Χριστός δεν ομολόγησε την αυτού θεότητα. Δηλάδη ζητάς απο τη μία τεκμήρια, στα φέρνουνε τα τεκμήρια, εσύ προσπαθείς να αλλάξεις αντικέιμενο συζήτησης και μετά έχεις την φιλόδοξη απαίτηση, επειδή πας να αλλάξεις αντικείμενο κουβέντας, να θεωρηθούνε τα τεκμήρια μη υπαρκτά;;; Αυτή σου όμως η τακτική, ακριβώς επειδή επαναλαμβάνεται εις αεί στα μηνύματά σου, είναι κάθε άλλο παρά μη προβλέψιμη. Σου είχα πει και σε ένα προηγούμενο μου γραπτό ότι όταν ζητάς εδάφια και στα φέρνουνε, εσύ αμφισβητείς την εγκυρότητά τους. Για αυτό και είπα στο προηγούμενο μου γραπτό ότι ειλικρινά αναρωτειέμαι εάν όντως συμμετέχεις στο φόρουμ των συζητήσεων εδω μέσα για να ικανοποιήσεις τη φιλομάθειά σου. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά υποψιάζομαι (βασικά δεν είμαι ο μόνος εδω μέσα), ότι επαναλαμβάνεσαι με έναν πολύ κουραστικό και βαρετό τρόπο, όχι γιατί πραγματικά ζητάς να μάθεις κάτι ή για να δείξεις ότι έχεις δίκιο σε αυτά που πιστέυεις, αλλά γιατί εργάζεσαι σαν μία μηχανή αναπαραγωγής ψευδών εντυπώσεων. Το απο πότε είσαι μέλος και το πόσα ποστ έχεις στείλει στο εσοτέρικα συνηγορούνε για αυτήν την πολύ βάσιμη υποψία, ότι αυτό που κάνεις εδω μέσα δεν είναι απλά ένα χόμπυ, αλλά μία πολύωρη και πολυήμερη απασχόληση. Το αν είναι καλοπληρωμένη αυτή σου η απασχόληση (που εφαρμόζωντας απλές αριθμητικές πράξεις φτάνουμε στο ότι σου αποροφά τουλάχιστον 5 με 6 ώρες επι καθημερινής βάσεως) ή όχι, αυτό εσύ το ξέρεις και φυσικά και ο τραπεζικός σου λογαριασμός. Εύχομαι να σου κολλάνε ένσημα σύνταξης, αν όχι, πρέπει να τους τρέξεις σε εργατικό δικαστήριο, και στα λέω αυτά επειδή σαν αριστερός νιώθω σε αυτό το θέμα με όλους τους εργαζόμενους αλλυλέγγυος.

Γράφεις:
„Καθώς το ιουδαϊκό έθνος ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ, οι επίδοξοι Μεσσίες έδιναν και έπαιρναν φίλτατε Σαμουήλ. Διάφοροι μοίραζαν υποσχέσεις και παραδείσους, διάφοροι τα είχαν βάλει με το ιερατείο, διάφοροι πίστευαν ότι είχαν το Χρίσμα, ότι ήταν δηλαδή ο Χριστός που έπρεπε να επαναφέρει την τάξη στο εκλεκτό έθνος των ιουδαίων. Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάς για μια ιστορία που τότε ήταν όπως λέμε σήμερα, σούπα?“

Λίγες απο τις προφητείες που εκπληρώθηκανε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

http://copernikos.tripod.com/profities.htm

Ο Χριστός είπε ότι τον ίδιο δεν τον πιστέψανε οι Ιουδάιοι σα Μεσσία, αλλά ότι θα πιστέψουνε για Μεσσία τον υιό της απωλείας, ο οποίος θα εγκαθιδρύσει σύμφωνα με τις Γραφές ένα επίγειο βασίλειο και θα κατακτήσει όλη τη γη. Το ποιοί περιμένουνε επίγεια βασίλεια και επίγειους παραδείσους, και το ποιοί είναι κατα συνέπεια οι πρόδρομοι αυτού του υιού της απωλείας, που θα είναι κατα πάσα πιθανότητα μάλλον ένας παγκόσμιος δικτάτορας, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Μόνο που τα χίλια χρόνια θα αρκεστούνε και πάλι σύμφωνα με τις Γραφές μόνο σε εφτά. Η προφητεία του Ιακώβ για το λιοντάρι απο τη φυλή του Δαν εκπληρώθηκε στο πρόσωπο του Σαμψών. Η προφητεία του Ιακώβ για την ελπίδα των εθνών απο τη φυλή του Ιούδα εκπληρώθηκε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Αλλά η προφητεία του Ιακώβ για το φίδι απο τη φυλή του Δαν, ακόμα δεν εκπληρώθηκε.

Edited by - samuel1974 on 25/09/2007 16:31:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 11:57:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon
quote:
Impious Varmint: Αγαπητέ el.elyon κανείς δεν υποστηρίζει πως γνωρίζει τα πάντα και πως είναι αλάθητος.Ο αγαπητός IsNgood όμως σε ένα μήνυμα του,καταφέρθηκε εναντίον πολλών που υποστηρίζουν διαφορετικά πράγματα από αυτόν,τονίζοντας πολλές φορές την πνευματική ανεπάρκεια των "ανόητων" που προσπαθούν να εξηγήσουν καταστάσεις μέσω επιστημονικών μονοπατιών και θεωρεί τον εαυτό του ικανό να κρίνει άτομα που βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει,παρουσιάζοντας σοβαρά επιχειρήματα.


Αγαπητέ μου φίλε ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Εγώ δεν ξεχώριζα κανέναν, ούτε και τον εαυτό μου!

quote:
Impious Varmint: Γιατί λοιπόν να είναι ανοησία να στηρίζεται κάποιος σε επιστημονικά κριτήρια και δεν είναι ανοησία η τυφλή αποδοχή προκατασκευμασμένων ιδεών?Πόσο περισσότερο έξυπνος είναι ο αγαπητός IsNgood από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο forum?

Συνήθως αποφεύγω τα “επίθετα”. Μίλησα για “παπαγαλία” και μόνο.


quote:
Impious Varmint: Προσωπικά θα είμαι ο πρώτος που θα δηλώσω κατωτερότητα αν ο IsNgood παραθέσει τεκμηριωμένα τις απόψεις του.Οπως είχε πει και ο Αινσταιν:
"Δύο πράγματα είναι άπειρα,το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα.Αλλά δεν σίγουρος για το πρώτο."

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχιστεί αυτή η κόντρα ανωτερότητας!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 13:27:13  Εμφάνιση Προφίλ
samuel1974:
«Τι συμβολίζει κατ εσέ, το ότι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ πριν την ύπαρξη του Αβραάμ;»

Όπως και άλλες φορές φέρεται να μιλάει ΓΙΑ και ΔΙΑ του Πατέρα του, έτσι και εδώ: ενσωματώνει την ύπαρξη του στο θεϊκό σχέδιο. Και έτσι ομιλεί.

Τόσο δύσκολο σου είναι να το δεις?

samuel1974:
«Τέτοια ιδιότητα, του να είναι κάποιος ΠΑΝΤΑ, την έχει μόνο ο Θεός, που είναι ο μόνος άχρονος.»

Πολύ σωστά. Μόνο που αυτός, ο Ιησούς δηλαδή, φέρεται να νομίζει ότι είναι ο Μεσσίας, και ως Μεσσίας με το Χρίσμα ανά χείρας ομιλεί ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ. Το εάν το αντιλαμβάνονται αυτό όσοι τον ακούνε είναι φυσικά άλλο θέμα.

Ο Μεσσίας φίλτατε Σαμουήλ δεν είπε κανένας προφήτης ότι θα είναι ούτε «θεάνθρωπος» (ανύπαρκτη έννοια για τους ιουδαίους..) αλλά φυσικά ούτε και ο….Θεός αυτοπροσώπως, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί ύβρη για την ιουδαϊκή θεολογία που ούτε καν το όνομα του Γιαχβέ ευθέως δεν εκστόμιζαν!

Σφάλεις, και σφάλεις διπλά προσπαθώντας με το ζόρι να βγάλεις θεό έναν Ραβίνο που είχε λιγάκι παράξενες και αποκλίνουσες απόψεις. Αυτό είναι όλο…

samuel1974:
«Επίσης ο Χριστός όταν μιλούσε συμβολικά, μιλούσε με παραβολές, τις οποίες μετά της εξηγούσε.»

Είναι επιπόλαιο και επικίνδυνο να σκεφτόμαστε τόσο μονολιθικά μετά από αιώνες αλλαγών και παραλλαγών στα κείμενα, είναι παντελώς έωλο να θεωρούμαι ότι άνθρωποι οι οποίοι ούτε καν αντίκρισαν τον Ιησού (Παύλος και Λουκάς) αλλά οι «μαρτυρίες» τους αποτελούν σχεδόν το 60% της Καινής Διαθήκης, ότι μας μεταφέρουν την….«πραγματική σημασία όσων ειπώθηκαν».

Λαμβάνουμε ως δεδομένο ότι ένας Ραβίνος χρησιμοποιούσε συμβολικό Λόγο, αλλά για το πότε χρησιμοποιούσε δήθεν παραβολές ή όχι είναι κομμάτι του μύθου φίλτατε.

Με την ίδια την λογική που ακολουθείς, μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε ότι παραβολή ήταν και η ανάσταση για την οποία ομιλούσε, και κάλλιστα εννοούσε την συμβολική ανάσταση του πνεύματος των πιστών.

samuel1974:
«Εφόσον δεν σου ταιριάζουνε τα όσα έχει πει ο Χριστός για τον εαυτό του. Τα οποία ο ίδιος ζήτησες.»

Κάνεις τεράστιο σφάλμα φίλτατε.

Πουθενά δεν προέκυψε ότι ο Ιησούς ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ την υποτιθέμενη θεότητα του. Μάλιστα, όταν τον ερώτησαν εάν είναι αγαθός, απάντησε ότι ΑΓΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ! Φίλτατε Σαμουήλ εκείνος ο φουκαράς ήταν τουλάχιστον ειλικρινείς, φρόντισε να κάνεις και εσύ το ίδιο.

samuel1974:
«Ζήτησες ομολογία θεότητας, πήρες ομολογία θεότητας.»

Την οποία και δεν υπέδειξες!

Με το να μου παρουσιάζεις ΤΟ ΤΙ ΕΣΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ, είναι απλά το δεκανίκι που ενδεχομένως χρειάζεστε, όχι όμως η απάντηση στο θέμα της θεότητας. Έλεος με την υπεραπλουστευμένη σας σκέψη!

samuel1974:
«Δηλάδη ζητάς απο τη μία τεκμήρια, στα φέρνουνε τα τεκμήρια, εσύ προσπαθείς να αλλάξεις αντικέιμενο συζήτησης και μετά έχεις την φιλόδοξη απαίτηση..»

Τζάμπα μην στέφεσαι μόνος σου τα επινίκια φίλτατε!

Τίποτα απολύτως δεν απέδειξες, απλά άρπαξες έναν συμβολισμό και το έδεσες κόμπο. Όμως, ο ίδιος ο Ιησούς όταν κλήθηκε να απαντήσει για το εάν είναι αγαθός όπως ο Θεός, ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ. Αυτό, δεν το χωνεύεις έ?

samuel1974:
«Σου είχα πει και σε ένα προηγούμενο μου γραπτό ότι όταν ζητάς εδάφια και στα φέρνουνε, εσύ αμφισβητείς την εγκυρότητά τους.»

Και πάλι λάθος!

Δεν αμφισβητώ την «εγκυρότητα» τους (αυτό είναι άλλο θέμα..), αλλά αμφισβητώ την από τα μαλλιά τραβηγμένη ερμηνεία που εσείς θέλετε να χαρίσετε σε μια φερόμενη δήλωση, ενώ την ίδια στιγμή παραβλέπεις την ξεκάθαρη δήλωση του Ιησού που απαντά πως αγαθός είναι μόνο ο θεός και όχι ο ίδιος!!

Λυπάμαι που καταρρέουνε οι προσπάθειες σου, αλλά δυστυχώς για σένα δεν υπάρχει και καλύτερο υλικό για να στηριχθείς..

samuel1974:
«Το απο πότε είσαι μέλος και το πόσα ποστ έχεις στείλει στο εσοτέρικα συνηγορούνε για αυτήν την πολύ βάσιμη υποψία, ότι αυτό που κάνεις εδω μέσα δεν είναι απλά ένα χόμπυ, αλλά μία πολύωρη και πολυήμερη απασχόληση.»

Φουκαρά Σαμουήλ.

Εάν ήξερες το καθημερινό μου πρόγραμμα, εάν ήξερες πόσα αεροπορικά ταξίδια έχω ανά έτος, μάλλον δεν θα έλεγες παρόμοιες κοτσάνες! Με γνωρίζουνε προσωπικά δυο μέλη εδώ μέσα, μήπως θα ήθελες να τους ρωτήσεις για να πάρεις μια γεύση για το εάν μου είναι το esoterica…..«πολυήμερη απασχόληση»?

Α, και που είσαι, όταν είσαι αφεντικό στην δουλειά σου, τότε έχεις και το προνόμιο να αποφασίζεις για το πότε και για ποιόν θα έχεις χρόνο…

samuel1974:
«Το αν είναι καλοπληρωμένη αυτή σου η απασχόληση (που εφαρμόζωντας απλές αριθμητικές πράξεις φτάνουμε στο ότι σου αποροφά τουλάχιστον 5 με 6 ώρες επι καθημερινής βάσεως)..»

Ε ρε γέλιο!!!!

Ρε συ Σαμουήλ, εάν άνθρωπε μου απορροφούσε το esoterica 5 ή 6 ώρες την ημέρα τότε……………θα είχα στήσει κανέναν πάγκο έξω από κανένα μοναστήρι και δεν θα οδήγαγα την κόκκινη θεά στα 29 μου χρόνια!!!!

Ρε συ, σύνελθε, τα θέματα μου είναι τόσο γνώριμα και τετριμμένα που πάνω από 5-10 λεπτά δεν παίρνει η μία απάντηση. Σε συνολικό χρόνο, διότι ως συνήθως επειδή πρέπει να διακόπτω για meetings, μια απάντηση μπορεί να γραφτεί και μετά από δυο ή και τέσσερις ώρες μετά τον πρώτο σχολιασμό. Το πιάνεις πως παίζει Σαμουήλ?

Χαλάρωσε, δεν μιλάς ούτε με κανέναν δημόσιο υπάλληλο που σκοτώνει την ώρα του ούτε και με κανέναν αργόσχολο. Το χόμπι μου κάνω, όσο και όταν μπορώ.

samuel1974:
«και στα λέω αυτά επειδή σαν αριστερός νιώθω σε αυτό το θέμα με όλους τους εργαζόμενους αλλυλέγγυος.»

Χμμ, και εδώ είμαστε αντίθετοι φίλτατε!

Πάντως, με εμένα δεν χρειάζεται να νιώθεις αλληλέγγυος, δεν θέλω να ψεύδομαι και δεν ανήκω ούτε στην τάξη των 650 ευρώ ούτε και με ενδιαφέρουνε πολύ τα δημόσια νοσοκομεία και άλλες δημόσιες παροχές. Όποιος πραγματικά αξίζει, όποιος έχει όραμα και αγαπά αυτό που κάνει, πετυχαίνει. Πετυχαίνει και δεν έχει ανάγκη κανέναν. Ότι χρώμα και εάν έχει το τοπίο, αρκεί να μην είναι κόκκινο…

samuel1974:
«Λίγες απο τις προφητείες που εκπληρώθηκανε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.http://copernikos.tripod.com/profities.htm»

Α, καλά, εάν διαβάζεις τέτοιες αμπελοφιλοσοφίες τότε τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον!!!

Οι λόγοι για τους οποίους κατά την Ιουδαϊκή παράδοση ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ ο Μεσσίας, είναι ουκ ολίγοι.

Για οποιονδήποτε γνωρίζει έστω και ελάχιστα τις σχετικές αναφορές της Πεντατεύχου, αρκεί μια ματιά στον Ιεζεκιήλ (37) για να αντιληφθούμε ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.

Ο Λόγος του Θεού, του Θεού της Παλαιάς Διαθήκης, υπήρξε ξεκάθαρος στο θέμα του Μεσσία. Δεν άφησε ούτε υπονοούμενα, αλλά ούτε και έμεινε από τους προφήτες το θέμα αυτό στην τύχη του, ΚΑΘΩΣ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

Ετσι, διαβάζοντας κανείς τον Ιεζεκιήλ, γρήγορα διαπιστώνει πως ΤΙΠΟΤΑ από τα όσα ο Θεός ως προϋποθέσεις έθεσε δεν έλαβαν χώρα στο πρόσωπο ή ζωή του Ιησού που μας περιγράφει η Καινή Διαθήκη.

Αυτός και ο λόγος εξάλλου που οι Μουσουλμάνοι τον αναγνωρίζουν ως προφήτη του θεού και όχι ως τίποτα άλλο.

Στο παρακάτω link μπορεί ο καθένας να μελετήσει το τι θα πράξει ο Μεσσίας κατά την άφιξη του, αλλά και τι ακόμα θα συμβεί άπαξ και όντως εμφανιστεί, και επομένως θα πληροί τις προφητείες:

http://ba.21.free.fr/septuaginta/ezechiel/ezechiel_37.html
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 14:00:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ schwabe

Διαβάζωντας κανείς το παραλλήρημα της υπεροψίας σου, διαπιστώνει ότι όντως δεν παρακολουθείσαι.

Το ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΣ ΑΓΑΘΟ; που είπε ο Χριστός το μετατρέπεις σε ΜΗ ΜΕ ΛΕΣ ΑΓΑΘΟ! και σε ξεκάθαρο ΟΧΙ.

Την απάντηση για την ηλικία του Χριστού, που είπε ότι είναι αιώνιος, την μετατρέπεις σε συμβολισμό.

Την αναφορά του Ευαγγελιστή Ιωάννη, που ήτανε μαθητής του Χριστού την μετατρέπεις σε αναφορά του Λουκά.

Και η λίστα συνεχίζεται.

Αυτό που διαπιστώνω πάντως είναι μία γενικότερη τάση μυθομανίας. Δεν πειράζει, αφου ξεσπάς στο διαδίκτυο, ίσως σου είναι και ωφέλιμο.

Όσο για τον χρόνο που σπαταλάς για να επαναλαμβάνεις τις αρλούμπες σου εδω μέσα, είσαι πολύ μετριόφρων εάν λές ότι χρειάζεσαι μόνο 5 με 6 λεπτά για να γράφεις γραπτά με μέσο όρο πάνω απο 1100 λέξεις. Η καλύτερη δακτυλογράφος (και μιλάμε για γυναίκα λόγω της ταυτόχρονης λειτουργίας και των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου) χρειάζεται για να δακτυλογραφήσει ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΜΕΝΟ μαγνητοφωνημένο κείμενο 180 λέξεων περισσότερο απο ΕΝΑ λεπτό. Εάν συνυπολογιστεί ο χρόνος ανάγνωσης των προς απάντηση κειμένων, ο χρόνος για να κάνεις κόπυ παστ απο παλιότερα σου γραπτά πολλές σου φράσεις και ο χρόνος γραφής, φτάνουμε σε ένα πολυ αισίοδοξο 30 λεπτο. Εάν τώρα υπολογίσουμε τα γύρω στα 5000 μηνύματα που έχεις γράψει μέσα σε διάστημα... (απο πότε είσαι μέλος στο εσοτέρικα;;; μήπως εδώ και 4 χρόνια;;;), φτάνουμε στον αριμό των 1500 περίπου ποστ ανα χρόνο. Πόσες εργάσιμες μέρες έχει ο χρόνος με δεδομένο ότι πρέπει κάποτε να κάνεις και άδεια;;; Μήπως έχει 230;;; Για κάνε μία διαίρεση. Μήπως φτάνεις περίπου σε ένα τετράωρο ανα εργάσιμη ημέρα;;;;

Και αυτά είναι ΜΟΝΟ τα γραπτά σε ΑΥΤΟ το φόρουμ.

Με δεδομένο (όπως έχεις πει ο ΙΔΙΟΣ ότι γράφεις και αλλού, π.χ. στο Διιπετές) πρέπει να είσαι απασχολημένος τουλάχιστον ένα 8ωρο την ημέρα με την διάδοση της κουλτούρας της φολκλορικής χλαμυδοφορίας.

ΠΟΤΕ εργάζεσαι;;;;

Όποτε σου έχει κάνει κάποιος επισημάνσεις για αυτό το θέμα, για την πολύωρη σου απασχόληση με το "μύθος και θρησκεία" δηλάδη, γίνεσαι για λίγες μέρες άφαντος και μιλάς για αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό και για συναντήσεις με Άραβες πετροσεϊχηδες και Ελληνοκύπριους εφοπλιστές στο Λονδίνο και μετά απο τρεις μέρες, να σου!! και σκάς και πάλι μύτη.

Edited by - samuel1974 on 26/09/2007 15:02:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 14:15:01  Εμφάνιση Προφίλ
samuel1974:
«Διαβάζωντας κανείς το παραλλήρημα της υπεροψίας σου, διαπιστώνει ότι όντως δεν παρακολουθείσαι.»

Φίλτατε Σαμουήλ, την εκ νέου λαθεμένη σου ερμηνεία (γνώρισμα των χριστιανών..) θα απαντήσω ενδεχομένως αύριο, καθώς σήμερα μάλλον δεν θα φτάσει ως τις 22:00 η παραμονή στο γραφείο για εκκρεμότητες.

Βλέπεις, θα αρχίσω να υποκαθιστώ και την γραμματέα τώρα ώστε να μην αγχώνεσαι δια την επαγγελματική μου ευημερία!!

Έως τότε, σκέψου κάτι καλύτερο διότι ο Μεσσίας της Πεντατεύχου είναι θνητός και όχι «θεάνθρωπος», ο Θεός κατά την Πεντάτευχου ποτέ δεν ενσαρκώνεται αλλά και φυσικά ο αναμενόμενος Μεσσίας θα πρέπει να προέρχεται από φυσικό σπέρμα βασιλικής καταγωγής και όχι από τον κρίνο…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Impious Varmint
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
298 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 14:17:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Impious Varmint
Αγαπητέ el.elyon αυτή η άτυπη "κόντρα" ανωτερότητας-κατωτερόρητας δεν καταλήγει πουθενά.Θα προτιμούσα λοιπόν να μου εκφράσεις τις απόψεις σου και αν είναι να γίνει,ας κοντραριστούμε πάνω στα λεγομενά μας για το συγκεκριμένο θέμα.Σ'ευχαριστώ...


Αγαπητε Schwabe:

quote:
Ε ρε γέλιο!!!!

Ρε συ Σαμουήλ, εάν άνθρωπε μου απορροφούσε το esoterica 5 ή 6 ώρες την ημέρα τότε……………θα είχα στήσει κανέναν πάγκο έξω από κανένα μοναστήρι και δεν θα οδήγαγα την κόκκινη θεά στα 29 μου χρόνια!!!!

Ρε συ, σύνελθε, τα θέματα μου είναι τόσο γνώριμα και τετριμμένα που πάνω από 5-10 λεπτά δεν παίρνει η μία απάντηση. Σε συνολικό χρόνο, διότι ως συνήθως επειδή πρέπει να διακόπτω για meetings, μια απάντηση μπορεί να γραφτεί και μετά από δυο ή και τέσσερις ώρες μετά τον πρώτο σχολιασμό. Το πιάνεις πως παίζει Σαμουήλ?

Χαλάρωσε, δεν μιλάς ούτε με κανέναν δημόσιο υπάλληλο που σκοτώνει την ώρα του ούτε και με κανέναν αργόσχολο. Το χόμπι μου κάνω, όσο και όταν μπορώ.quote:
Πάντως, με εμένα δεν χρειάζεται να νιώθεις αλληλέγγυος, δεν θέλω να ψεύδομαι και δεν ανήκω ούτε στην τάξη των 650 ευρώ ούτε και με ενδιαφέρουνε πολύ τα δημόσια νοσοκομεία και άλλες δημόσιες παροχές. Όποιος πραγματικά αξίζει, όποιος έχει όραμα και αγαπά αυτό που κάνει, πετυχαίνει. Πετυχαίνει και δεν έχει ανάγκη κανέναν. Ότι χρώμα και εάν έχει το τοπίο, αρκεί να μην είναι κόκκινο…


Κρίμα αγαπητέ...Μεγάλο κρίμα...
Ανεξάρτητως θρησκευτικής και πολιτικής ιδεολογίας,θεωρώ τουλάχιστον εγωιστικά και εγωκεντρικά τα παραπάνω λόγια σου.Το όραμα σου στοχεύει μόνο στην κατάκτηση δικών σου προσωπικών επιθυμιών και νομίζω πως θα έπρεπε να αποτελεί αυστηρά προσωπική σου υπόθεση.Και εγώ προσωπικά θεωρώ τα άτομα χωρίς φιλοδοξίες "αποτυχημένα" αλλά σε καμία περίπτωση άχρηστα.Η οικονομική και κοινωνική δύναμη που μπορεί να κατέχεις δεν σου δίνει το δικαίωμα να εκφράζεσαι τόσο εγωιστικά,ιδιαίτερα σε έναν χώρο που δεν γνωρίζεις τους συνομιλητές σου.Οι παχυλές αμοιβές σου και το,ομολογουμένως,εξαιρετικό σου αμάξι σε καμία περίπτωση δεν σου δίνουν το δικαίωμα να βρίσκεσαι στο απυρόβλητο από πλευρά κριτικής.Ο καθένας κρίνεται από τα λόγια και προσωπικά είχα εκδηλώσει ανοιχτά τον θαυμασμό μου προς το πρόσωπο σου.Βέβαια αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία αλλά μην ξεχνάς πως κάποτε μπορεί να χρειαστείς την βοήθεια κάποιου.Κάποιου που να ανήκει στο σύστημα υγείας,που τόσο παγερά αδιάφορο σε αφήνει.Μπορεί να βρεθείς στην ανάγκη του,και τότε ούτε το όραμα,ούτε τα χρήματα,ούτε τα αμάξια σου δεν θα είναι εκεί για να σε βοηθήσουν.Γι'αυτό κράτα και μία πισινή,διότι στα επόμενα 40 δημιουργικά χρόνια της ζωής σου πολλά μπορούν να αλλάξουν και από κυνηγός που είσαι σήμερα,να γίνεις το θήραμα...

Impious VarmintΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 14:46:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon
quote:
Impious Varmint: Αγαπητέ el.elyon αυτή η άτυπη "κόντρα" ανωτερότητας-κατωτερόρητας δεν καταλήγει πουθενά.Θα προτιμούσα λοιπόν να μου εκφράσεις τις απόψεις σου και αν είναι να γίνει,ας κοντραριστούμε πάνω στα λεγομενά μας για το συγκεκριμένο θέμα.Σ'ευχαριστώ...

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα για ποιο θέμα θες την άποψη μου?


ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Impious Varmint
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
298 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 15:33:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Impious Varmint
Για την φετινή ομάδα του Παναθηναικού τι γνώμη έχεις αγαπητέ el.elyon?Θα κάνει τίποτα?Νομίζω ένα τέτοιο θέμα ταιριάζει και στην ενότητα.Για πες τι έχεις να πεις σχετικά με αυτό???

Impious VarmintΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2007, 21:13:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ schwabe

Καλό αυτό το εδάφιο του Ιεζεκιήλ, αλλά το σκεπτικό σου έχει ένα λογικό κενό. Το κράτος του Ισραήλ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ.

Επειδή σου αρέσει να προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις την κουβέντα για να αναπαράγεις ως συνήθως τις ψέυτικες εντυπώσεις σου. Θέλω να μου πεις εάν αυτές οι δύο προφητείες του κεφαλαίου που παραθέτεις, δεν βρήκανε ή όχι εκπλήρωση στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Ιεζεκιήλ 37:12
ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΟΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΩ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΙΔΟΥ ΛΑΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΑΣ ΑΝΑΒΙΒΑΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Εδώ μιλάει για όλους τους νεκρούς σε μία κοιλάδα γεμάτη σκελετούς.

ΙΕΖΕΚΙΗΛ 37:1
ΧΕΙΡ ΚΥΡΙΟΥ ΕΣΤΑΘΗ ΕΠ ΕΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΗΓΑΓΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΘΕΣΕΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΕΔΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΤΟ ΠΛΗΡΗΣ ΟΣΤΕΩΝ

Οι οποίοι ανασταίνονται και συγκεντρωνονται στο Ισραήλ, και δημιουργείται ένα ΑΙΩΝΙΟ κράτος.

Ιεζεκιήλ 37:26
ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΜΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑΘΗΚΗΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΙΩΝΙΟΣ

Εάν εδώ δεν είναι το Ισραήλ ο παράδεισος ή η Ουράνια Βασιλεία τότε ο Δαβίδ που αναφέρει η προφητεία...

Ιεξεκιήλ 37:24
ΚΑΙ ΔΑΒΙΔ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΠ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΠΟΙΜΗΝ

...δεν είναι ο Μεσσίας, αλλά ο Δαβίδ Μπεν Γκουριόν, ο πρώτος πρόεδρος του νεοιδρυθέντος κράτους του Ισραήλ.

Δηλαδή τι θέλεις να μας πεις, ότι ο Γκουριόν είναι ο Μεσσίας και δεν ήτανε ο Χριστός.

Αν είναι αυτή η διάκριση που κάνεις ανάμεσα απο συμβολισμό και κυριολεξία, τότε να μας λείπει. Εάν εσύ δεν μπορείς να διακρίνεις ότι εδώ μιλάει συμβολικά, τότε μάλλον δεν κατάλαβες ότι το Ισραήλ έχει επανιδρυθεί εδώ και 50 χρόνια. Τι θες να μας πεις δηλαδή;; ότι ο Μεσσιάς θα αναστήσει τους απανταχού Εβραίους της γης, για να επανιδρύσει ΞΑΝΑ ένα νέο κράτος του Ισραήλ;;; Και τους ζωντανούς Εβραίους που είναι εκεί τι θα τους κάνουνε;;;

Αυτό το τρομερό εδάφιο είναι που δεν βρήκε εκπλήρωση στο πρόσωπο του Χριστού;;; Η μήπως η τρομερή σου ερμηνεία;;; η μήπως η τρομερή σου διακριτικότητα στο τι είναι συμβολισμός και στο τι είναι κυριολεξία;;;

Τα ίδια στα είχα πει και πριν απο 8 μήνες, αλλά εσύ συνεχίζεις το βιολί σου, αλλά είπαμε, τη δουλεία σου κάνεις και αναπαράγεις ψευδές εντυπώσεις. Και τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές καθώς ίπτασαι με το ιδιωτικό σου τζετ με κατεύθυνση το Ντουμπάϊ για τη συνάντησή σου με τον Ντοναλντ Τραμπ, όπως θα περνάς πάνω απο το Ισραήλ δες κάτω αμά είναι ακόμα εκεί το κράτος ή το απήγαγαν οι Έψιλον.

Ακόμα και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τρομάξανε μαζί σου, απο τον τρόπο που ενώ τους ορμούσες, μόλις μύρισες Χριστιανό τάχτηκες ολόπλευρα με το μέρος τους. Το πρόβλημα σου είναι να κάνεις προπαγάνδα κατά της Εκκλησίας και προκειμένου να το κάνεις αυτό τάσσεσαι στο πλευρό οποιουδήποτε μιλάει εναντίον της Εκκλησίας. Έφτασες στο σημείο να υποστηρίζεις ακόμα και τη μη αθανασία της ψυχής (ως μη αναφερόμενης στη Βίβλο) στο πλευρό του είδους (που πήγε αυτός;;;).

Edited by - samuel1974 on 26/09/2007 21:16:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2007, 11:18:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon
quote:

Για την φετινή ομάδα του Παναθηναικού τι γνώμη έχεις αγαπητέ el.elyon?Θα κάνει τίποτα?Νομίζω ένα τέτοιο θέμα ταιριάζει και στην ενότητα.Για πες τι έχεις να πεις σχετικά με αυτό???

Impious Varmint


Ο Παναθηναϊκός και όλες οι “μεγάλες” ομάδες που παίζουν UEFA στην πραγματικότητα μαζεύουν βαθμούς για μια “μικρή” ομάδα που είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Συγχαρητήρια!!!!!!!!

Εύχομαι καλή συνέχεια στην Ευρώπη σε όλες τις “μεγάλες” ομάδες και το πρωτάθλημα στη “μικρή” ομάδα που δεν έχει το προνόμιο να παίζει UEFA!!!


ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2007, 22:01:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos
λιγο ελειψα και το κανατε μπαχαλο το θεμα...

δεν ντρεπεστε;;

τοση ασυνενοησια, και απωλεια μυαλου;;;

και θελετε να προκοπεψε κιολας στη ζωη σας;;;

κριμα ρε Ελληνες!!!!!!!!!!

υ.γ.
υπαρχει Δημιουργος;
υπαρχει αθανατη ψυχη;;
υπαρχει κολαση;;
ενας Δημιουργος αγαπης, μας εφτιαξε για να μας ριχνει μετα στη κολαση να καιγωμαστε;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Impious Varmint
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
298 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2007, 10:38:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Impious Varmint
Και οι εκδηλώσεις μετριοφροσύνης από τους συμμετέχοντες συνεχίζονται επ'αόριστον...

Ο αγαπητός Mr. Perfect-eidos κρίνει τους υπολοίπους για την κατάσταση την οποία έχει λάβει το προσωπικό του θέμα...

Με βάση την προσωπική του ανωτερότητα και τα αλάνθαστα κριτήρια του είναι σε θέση να μας επαναφέρει στον σωστό δρόμο...


Υ.Γ:Δεν θα ήθελα να εκφραστώ για τα άτομα που βγάζουν τους εαυτούς τους απ'έξω,κατηγορώντας τους υπολοίπους για την "κατάντια",θεωρώντας παράλληλα πως είναι ξεχωριστοί από τους έτερους συνομιλητές.Δεν θα τους χαρακτηρίσω όπως τους αξίζει γιατί η amalia άρχισε τις περικοπές...

Impious VarmintΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2007, 12:26:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon
quote:
Impious Varmint: Υ.Γ:Δεν θα ήθελα να εκφραστώ για τα άτομα που βγάζουν τους εαυτούς τους απ'έξω,κατηγορώντας τους υπολοίπους για την "κατάντια",θεωρώντας παράλληλα πως είναι ξεχωριστοί από τους έτερους συνομιλητές.Δεν θα τους χαρακτηρίσω όπως τους αξίζει γιατί η amalia άρχισε τις περικοπές...

Τι εννοείς αγαπητέ?
Ποιους εννοείς?

Αλλά δεν κατάλαβα αγαπητέ μου φίλε, εσύ είσαι μέσα ή έξω?

quote:
Impious Varmint: Ο αγαπητός Mr. Perfect-eidos κρίνει τους υπολοίπους για την κατάσταση την οποία έχει λάβει το προσωπικό του θέμα...

Με βάση την προσωπική του ανωτερότητα και τα αλάνθαστα κριτήρια του είναι σε θέση να μας επαναφέρει στον σωστό δρόμο...


Αυτό είναι, τώρα η μπάλα είναι στα ποδια του eidos……

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2007, 14:18:24  Εμφάνιση Προφίλ
Impious Varmint:
«Ανεξάρτητως θρησκευτικής και πολιτικής ιδεολογίας,θεωρώ τουλάχιστον εγωιστικά και εγωκεντρικά τα παραπάνω λόγια σου.»

Σέβομαι τις απόψεις σου, σε μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει όλοι να εκφράζονται όπως αυτοί πιστεύουν…

Impious Varmint:
«Η οικονομική και κοινωνική δύναμη που μπορεί να κατέχεις δεν σου δίνει το δικαίωμα να εκφράζεσαι τόσο εγωιστικά,ιδιαίτερα σε έναν χώρο που δεν γνωρίζεις τους συνομιλητές σου.»

Δεν έχω ποτέ αναφερθεί οικιοθελώς σε παρόμοια θέματα, ωστόσο όταν δέχομαι επανειλημμένα «μπηχτές» για δήθεν εντολές και χρέη που εκτελώ, οφείλω να απαντήσω δίδοντας απαντήσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εάν αυτή η πραγματικότητα είναι για σένα εγωισμός, για μένα είναι η αλήθεια και τίποτα περισσότερο.

Impious Varmint:
«Οι παχυλές αμοιβές σου και το,ομολογουμένως,εξαιρετικό σου αμάξι σε καμία περίπτωση δεν σου δίνουν το δικαίωμα να βρίσκεσαι στο απυρόβλητο από πλευρά κριτικής.»

Είπα ποτέ εγώ ότι θα πρέπει να είμαι εκτός κριτικής? Αυτό θα ήταν αρρωστημένο.

Τουναντίον, επιζητώ την κριτική, την κριτική όμως στις θέσεις και στους θεσμούς και όχι στις προσωπικές κόντρες. Άλλοι είναι αυτοί που άρχισαν να με χρεώνουν με «διατεταγμένη υπηρεσία» και όχι εγώ φίλτατε.

Impious Varmint:
«Κάποιου που να ανήκει στο σύστημα υγείας,που τόσο παγερά αδιάφορο σε αφήνει.Μπορεί να βρεθείς στην ανάγκη του,και τότε ούτε το όραμα,ούτε τα χρήματα,ούτε τα αμάξια σου δεν θα είναι εκεί για να σε βοηθήσουν.»

Κοίτα να δεις, έχω και φίλους αλλά και κουμπάρο που τιμά με την επιστημοσύνη και εργατικότητα του το ΕΣΥ. Σέβομαι τα πρόσωπα, σέβομαι τον αγώνα που πολλοί κάνουνε κάτω από όχι εξαίρετες συνθήκες.

Άλλο όμως αυτό και άλλο το συνολικό χάλι, η μίζα και ο ωχαδερφισμός, η βρομιά και η περιφρόνηση που κυριαρχεί ως εικόνα και αποτέλεσμα. Είμαι ευτυχής λοιπόν που μπορώ και επιλέγω, και θα προσπαθώ όσο μπορώ για να μην απολέσω την ευκαιρία της επιλογής.

Και τα λέω όλα αυτά φίλτατε διότι όταν ζούσα μονίμως στο εξωτερικό, τότε δεν χρειάστηκε ποτέ να κατακρίνω το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί ήταν αξιοπρεπές και ανθρώπινο. Θέλω να πω, δεν ήταν επιθυμία μου η επιλογή αυτή.

Να σαι καλά πάντως, και μην διστάσεις ποτέ να ασκήσεις κριτική στα όσα βλέπεις. Αρκεί, να έχεις όλη την εικόνα..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2007, 15:08:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon
Αγαπητοί μου φίλοι Schwabe, Impious Varmint και eidos, σας απολαμβάνω στην κυριολεξία!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Impious Varmint
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
298 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2007, 15:16:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Impious Varmint
quote:
el.elyon: Αλλά δεν κατάλαβα αγαπητέ μου φίλε, εσύ είσαι μέσα ή έξω?

Αγαπητέ el.elyon ποτέ δεν υποστήριξα πως είμαι έξω και πως δεν φταίω για τις εκτροπές των θεμάτων.Οταν συνειδητά παίρνω την απόφαση να γράψω σ'ένα θέμα είμαι έτοιμος να μου ασκηθεί και κριτική και παράπονα και σχόλια και οτιδήποτε άλλο,με μόνη την προυπόθεση να στηρίζονται κάπου.Δεν θα δεχθώ να αναφέρονται υποτιμητικά στο πρόσωπο μου χωρίς αποδείξεις και τεκμήρια.Οι αερολογίες και οι αόριστες κατηγορίες είναι το πλέον εύκολο σε έναν τέτοιο χώρο συζητήσεων.Και προσωπικά όταν έχω πρόβλημα με κάποιο άτομο,θα του το πω,ακόμη και αν συμφωνώ μαζί του στα υπόλοιπα σημεία (όπως συμβαίνει με τον Schwabe).Οταν όμως βλέπω μηνύματα ατόμων που νομίζουν πως μπορούν να βάλουν σε τάξη ολόκληρο το forum με την "εξυπνάδα" τότε δεν μου μένει παρά να σχολιάσω καυστικά τα γραφόμενα τους.Δεν έχω πρόβλημα νε τα άτομα αλλά με τις ιδέες τους.


Αγαπητέ Schwabe,ομολογουμένως,είσαι ένα άτομο το οποίο αποτελεί πολλές φορές τον βασικό στόχο των θρησκευόμενων,κυρίως,συνομιλητών.Εχω παρατηρήσει πολλές "κόντρες" με πολλά διαφορετικά πρόσωπα και,όπως είχα πει,στις περισσότερες των περιπτώσεων συμφωνούσα μαζί σου.Αυτή η "άτυπη" κριτική που σου άσκεισα ήταν αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας μου για την φράση σου περί αδιαφορίας για το κοινωνικό σύνολο.Παρόλ'αυτά οι διευκρινίσεις σου με κάλυψαν.Οσον αφορά το γενικό χάλι,στο οποίο αναφέρθηκες,έχεις απόλυτο δίκιο.Είναι όντως μια πικρή πραγματικότητα,η οποία όμως δεν αντιμετωπίζεται με την αδιαφορία και την περιφρόνυση.Ισα ίσα που διογκώνεται,δεν νομίζεις?

Impious VarmintΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 52 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy