ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2008, 14:40:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Aγαπητέ μου φίλε allzzaro, ώσπου να χτυπήσει η φύση, γιατί εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια? και να περιμένουμε καθιστοί? γιατί να μην προσπαθήσουμε να δούμε καινούρια πράγματα? Κάθε 4 χρόνια μπορούμε να κάνουμε πολλά.........αλλά δεν τολμούμε......εγώ προτείνω ψήφο στα μικρά κόμματα, ας σπάσει η αυτοκρατορία των δύο, ας δούμε τι θα προκύψει, ας κάνουμε τις εκτιμήσεις εκ του ασφαλούς και όχι με υποθέσεις........και ας κινηθούμε ή δραστηριοποιηθούμε εκ νέου........αν περιμένουμε αδρανείς και παθητικοί, δε νομίζω να καταφέρουμε τίποτα απολύτως, απλά θα διαιωνίζουμε μια σάπια κατάσταση.......ας κάνουμε κάτι.......μην τα περιμένουμε από το Θεό!!! δεν ασχολείται με τη σωματικής μας ύπαρξη, με την επουράνια ασχολείται αυτή θέλησε στέλνοντας τον Ιησού στον κόσμο να βοηθήσει και από κει και έπειτα η σωματική μας ύπαρξη θα οφελούταν ναι μεν άμεσα αλλά δια της πλαγίου οδού!!!
Γι’ αυτό ο Ιησούς είπε "τα του Καίσαρα τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεό" ας αλλάξουμε αυτόν τον καίσαρα..........ας του αποδώσουμε ότι του αξίζει........

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2008, 16:35:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
Φίλε μου europaios2 καλά ακούγεται αυτό που λές.

Σήμερα τα μικρά κόμματα κάνουν και αυτά αντιπολίτευση.
ΟΧΙ στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση λένε.
δλδ?
ρε παιδιά αν.. λέω αν.. γίνετε κυβέρνηση τι θα κάνετε?
Που θα βρεί τόσα χρήματα το κράτος να πληρώσει ολους αυτούς τους ασφαλισμένους?
Η απάντηση είναι ``να μην κλέβουνε να έχουμε``.
Επειδή το να κλέβουν είναι κάτι που δεν πρόκειται να σταματήσει, και επειδή τα μικρά κόμματα οταν κάνουν και αυτά κώλο.. εκεί να δείτε κλεψιά. Θα γεμίσει ο κόσμος κλέφτες!
Δεν είναι έτσι φίλε μου europaios2 δυστυχώς. Οδηγούμαστε στην παγίδα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2008, 09:27:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis
Καλημέρα σε όλους

Πολλά γράφετε και με κουράζετε...

Φίλε trexagireve

quote:
Φίλε Κωστάκη, αν είναι δαίμονες, ερπετοειδή ή ότι άλλο,
για μένα έχει σημασία ότι υπάρχει στη γη ένας φορέας που
απεργάζεται το κακό της ανθρωπότητας και έχουν παρεισφρύσει
εχθροί, τόσο κοντά, με συνεργασία ανθρώπων, που ξεπερνάει
τον κώδωνα κινδύνου η ενασχόληση με το ζήτημα: Τα πράγματα
είναι σοβαρά, απλά δεν μας αφήνουν να καταλάβουμε ΄τιποτα,
μέχρι να έχουν καθιερώσει την δικτατορία τους...

Να συμφωνήσουμε λοιπόν αυτό που λέγανε και στο στρατό "θέλουν το κακό μας". Δεκτόν. Εμείς τι κάνουμε; αναφέρεται κάπου ότι δεν ξέρουμε τους σκοπούς τους... ας το δεχτώ και αυτό. Δεν ξέρουμε και τους ίδιους; ή μήπως τους ξέρουμε; και αν τους ξέρουμε, τι αντιπροσωπεύουν στην καθημερινότητά μας;
Α) είδη βασικής ανάγκης; ας ψάξουμε εναλλακτικές λύσεις
Β) είδη πολυτελείας; ας επιστρέψουμε στη σεμνότητα
Με λίγα λόγια : δέχομαι ότι κάποιοι κάνουν κουμάντο, σε κάθε κοινωνία ή κοινότητα υπάρχει η άρχουσα τάξη και οι "κατώτερες" τάξεις. Μπορεί κάποιους από αυτούς να μην "μπορούμε" να τους δούμε, ξέρουμε όμως το ρόλο τους στον κόσμο. Ας κοιτάξουμε, αν όχι να τον πολεμήσουμε, τουλάχιστον να τον περιορίσουμε. Δεν επιτρέπεται να κατηγορούμε την Coca Cola για χίλια δύο τινά και να μην ψάχνουμε για εναλλακτικές λύσεις. Δεν επιτρέπεται να κατακρίνουμε τη Μπίλντερμεργκ, την Τριμελή, την Τετραμελή και την Πολυμελή και μολαταύτα να μην ψάχνουμε τι αντιπροσωπεύουν τα μέλη τους και να μποϋκοτάρουμε κατά το μέτρο του δυνατού. Αυτό λέω συνεχώς, αυτό εννοώ ατομική δράση. Όσο για τις πιο οργανωμένες δράσεις, είναι άλλη κουβέντα.

quote:
Όπως είχα ξαναπεί, στις απεργίες, άσχετα εάν μας αγγίζει ή όχι θα επρεπε να συμμετέχουμε ολοι οι κλάδοι ενωμένοι, ώστε

η μεσαία και εργατική τάξη ν' αποκτήσει δύναμη και κύρος.


Μπράβο seirios, από τις καλύτερες απόψεις που έχουν κατατεθεί. Όταν ο (νεο)έλληνας θα αντιληφθεί πως το ότι έκλεισε η Βασιλίσσης Σοφίας από κάποιους απεργούς (το αν είναι δίκαια ή όχι τα αιτήματα είναι μοναδικό σε κάθε περίπτωση) μπορεί να σχετίζεται με κάποιες δικές του μελλοντικές διεκδικήσεις, όταν θα καταλάβει ότι οι αγρότες στήσανε τα μπλόκα για συγκεκριμένους λόγους και θα πρέπει να τους υποστηρίξει (ναι, ξέρω, υπάρχουν και οι "πατέρες" σε όλες τις κατηγορίες, αλλά αν τελικά όλοι οι απεργοί χαρακτηρίζονται "παιδιά" των απεργοπατεράδων, τότε όλα πάνε καλά στη χώρα και αδίκως συζητάμε), όταν οι πορείες για την παιδεία, για το ασφαλιστικό, για, για, για, θα αντιμετωπιστούν στη λογική του ότι "θέλω να δώσω μήνυμα στους 151 κυρίους του 30% να με υπολογίζουν" και όχι στη λογική του "πάλι κλείσανε τους δρόμους τα τσογλάνια", τότε ίσως μπορέσουμε να συζητήσουμε διαφορετικά τη συμμετοχή του πολίτη στο κοινωνικοπολιτικό μας σύστημα.
(Σ.Σ. μη βλέπετε που τώρα μένω στην επαρχία, 30 χρόνια έφαγα την Αθήνα και ξέρω τις ταλαιπωρίες που υφίσταται όταν κλείνουν οι δρόμοι. Ξέρω και τις ταλαιπωρίες που υφιστάμεθα όταν περνούν κάποιοι νόμοι όμως και πιστεύω ότι είναι μεγαλύτερες)

Φίλε allzzaro

quote:
Πρέπει να αναρρωτηθούμε ομως μπορούμε εμείς να ανταπεξέλθουμε με τις υψηλές αυτές συντάξεις? Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Μπορούμε να ζήσουμε τρώγοντας τις συμβατικές τροφές.
Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Και το ΟΧΙ αυτό δεν αφορά την σημερινή κατάσταση αλλά την μεθαυριανή.
Αυτό εμείς δεν το βλέπουμε, αυτοί ομως το βλέπουν..

Πάλι με μπέρδεψες... τι εννοείς; δυσκολεύεσαι να ζήσεις με τις υψηλές συντάξεις; (λίγο περίεργο, γιατί δεν είσαι συνταξιούχος...χαχαχαχα)
Αλήθεια, για εξήγησέ το αυτό.

quote:
Εχετε συνειδητοποιήσει το τι συμβαίνει.
Γιατί να συμβαίνει?
Δεν μπορεί το Υπουργείο Ανάπτυξης να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Φυσικά και μπορεί. Αλλά κάτι συμβαίνει?
Κάποιοι είναι εδραιωμένοι πάρα πολύ γερά.
Κάποιοι πάρα πολύ υψηλά ισταμένοι θέλουν να οδηγήσουν κάπου!!
Πού ομως?

Εμείς τι κάνουμε για να αλλάξουμε τη ρότα; μπορούν να οδηγήσουν οι 100 ή οι 1000 και δεν μπορούν να συμμετάσχουν τα εκατομμύρια;
Ας είναι όσο εδραιωμένοι θέλουν. Πολέμησέ τους με τα ίδια τους τα όπλα. Περιόρισε τα κέρδη τους στο ελάχιστο, αγόρασε άλλο προϊόν, μην ακολουθείς τη μόδα, βγες από το τριπάκι του in και του "μπασμένου" που απαιτεί μόνιμο καταναλωτισμό, κάνε κάτι. Μπορεί να μην μπορείς το παν, αλλά μπορείς το ελάχιστο, πόσοι το κάνουμε βρε allzzaro;

quote:
Το χειρότερο που θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει είναι μια κυβέρνηση συνασπισμού. Ακριβώς αυτό που θα γίνει. Εκεί θα επικρατήσει ενα αλαλούμ. Με ολη τη σημασία της λέξης.
Εδώ μία κυβέρνηση με πλειοψηφία και κάνει πράγματα που πραγματικά σε αφήνουν έκπληκτο.
Προσωπική μου άποψη είναι οτι εως τώρα δεν εχει βρεθεί ενας χαρισματικός ηγέτης να πεί τα πράγματα με το όνομα τους.
Δεν εχει βρεθεί ενας χαρισματικός ηγέτης που να πάρει τα ηνία στα χέρια του, ενας ηγέτης που να εχει την πυγμή το θάρρος τη θέληση και συγχρόνως να εχει και την κατάλληλη επιρροή,πολιτική,στρατηγική απέναντι σε αυτούς που κυβερνούν τις τύχες του ανθρώπινου είδους.
Δυστυχώς ενας τέτοιος ηγέτης δεν υπάρχει.

Μμμμμμ... κάτι από Mein Kampf μου φέρνει αυτό, αλήθεια σε αντιπροσωπεύει η ρήση "η πλειοψηφία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνώμη του ενός"; πρόσεξε, δε σου το λέω επικριτικά, τη γνώμη σου θέλω. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι είναι θέμα ηγέτη, ηγέτης είναι ο καθένας μας, αρκεί να αποδεικνύει εμπράκτως ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Όχι να κατακρίνει τους βουλευτές ότι κάνουν ρουσφέτια ή τους εφοριακούς ότι τα παίρνουν και αυτός να κλέβει τη σειρά στην αναμονή ή το πάρκιν. Αν μπορείς να γελοιοποιηθείς για τα μικρά και ασήμαντα, σκέψου τι μπορείς να κάνεις για τα μεγαλύτερα!

Φίλε trexagireve

quote:
Το χειρότερο από όλα είναι ότι προσπαθούν να μας μετατρέψουν
σε υπανθρώπους και δεν το παίρνει χαμπάρι κανείς....

Για να γίνεις υπάνθρωπος, πρέπει να έχεις μειωμένες αντιστάσεις. Αν δεν έχεις, παραμένεις στο ανθρώπινο είδος. Αν δεν μπορείς να σώσεις τους γύρω σου, προσπάθησε να σωθείς εσύ τουλάχιστον. Ένας παραπάνω άνθρωπος είναι καλύτερος από έναν παραπάνω υπάνθρωπο.

Φίλε allzzaro

quote:
Πιστεύουμε οτι είμαστε θεοί, αλλοι μικρότεροι αλλοι μεγαλύτεροι και θα προβούμε ακόμα σε μεγαλύτερες και ανεπανόρθωτες πράξεις εναντίον της.

Το ότι το πιστεύουμε ότι είμαστε θεοί δεν είναι κακό, αν η πίστη αυτή εκπορεύεται από την αναζήτηση του εσωτερικού "Θείου" μας. Το πρόβλημα είναι πως αυτή η πίστη εκφράζεται με τις πράξεις μας, οι οποίες αντί να τείνουν στη Θέωση, τείνουν στην Ύβρη. Αν πραγματικά δρούσαμε ως "Θεοί", δε θα βουλιάζαμε στο βούρκο του πλούτου (κάθε μορφής), γιατί θα είχαμε αρκετά στην ψυχή μας για να μας κρατούν υπεράνω εγκόσμιων αγαθών.

quote:
Συγχωρήστε με που εμμένω στο να ενστερνίζομαι οπως λέει και ο kostakis κάποιες αρχαίες γραφές.

ΑΜΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο kostakis. Που να τον γνώριζες κιόλας!!!!

quote:
Ολοι μας θέλουμε την ελευθερία μας, να λέμε και να κάνουμε οτι θέλουμε, αλλά αυτο μας το προτέρημα μας οδηγεί στην καταστροφή.

Εδώ διαφωνώ, φίλε μου. Δυστυχώς δε θέλουμε την ελευθερία μας. Θέλουμε να περιορίσουμε την ελευθερία των άλλων, για να αποκτήσουμε τη δική μας. Εκεί δημιουργείται το πρόβλημα : γιατί να μη ζούμε, χωρίς να ενοχλούμε (στο μέτρο πάντα των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων που επιβάλλει η αναγκαία, για τον άνθρωπο, κοινωνικοποίηση) το διπλανό μας; γιατί θα πρέπει να ψάχνουμε να τον κλέψουμε, αντί να σκεφτόμαστε τη δική μας πορεία; Αυτό που θέλουμε δεν είναι ελευθερία, είναι επηρεασμός και εξουσία και φυσικά είναι πηγή δεινών.

Φίλε trexagireve

quote:
Βλέπεις είτε αποκρυφιστής είτε χριστιανός, όλοι γι αυτούς
είμαστε απλά όργανα προς χρήση και μάλιστα πολύ αναλώσιμα..
Έμαθα ότι πιστεόυον ότι στη γή πρέπει να ζουν ΄μονο μισό
δις άνθρωποι, οπότε τα υπόλοιπα 5,5 μάλλον...πούλπα, κοινώς
για παν χρήση....

Ακόμα και αν συμφωνήσω με τη θέση σου ότι οι "ισχυροί" του κόσμου μας έχουν για κρέας, δε δέχομαι την παραίτηση. Μπορώ να σου προτείνω άπειρους τρόπους να τους αντιμετωπίσεις και να ζήσεις ηρωικά και ευχάριστα, χωρίς απαραιτήτως να αντιπαρατίθεσαι... τουλάχιστον όχι στα βασικά, γιατί σε κάποια που έρχονται, θα χρειαστεί "πόλεμος".

Φίλε europaios2

quote:
αν περιμένουμε αδρανείς και παθητικοί, δε νομίζω να καταφέρουμε τίποτα απολύτως, απλά θα διαιωνίζουμε μια σάπια κατάσταση.......ας κάνουμε κάτι.......μην τα περιμένουμε από το Θεό

Παρότι διαφωνούμε στο Θεολογικό μέρος, συμφωνούμε στην ουσία της προτροπής. "Συν Αθηνά και χείρα κίνει", ας κάνουμε εμείς ότι μπορούμε και θα βρούμε κάποιες λύσεις στην πορεία. Μπορεί να μην αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά ίσως επηρεάσουμε τη φορά και την πορεία του.

Φίλε allzzaro

quote:
Σήμερα τα μικρά κόμματα κάνουν και αυτά αντιπολίτευση.
ΟΧΙ στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση λένε.
δλδ?
ρε παιδιά αν.. λέω αν.. γίνετε κυβέρνηση τι θα κάνετε?
Που θα βρεί τόσα χρήματα το κράτος να πληρώσει ολους αυτούς τους ασφαλισμένους?
Η απάντηση είναι ``να μην κλέβουνε να έχουμε``.
Επειδή το να κλέβουν είναι κάτι που δεν πρόκειται να σταματήσει, και επειδή τα μικρά κόμματα οταν κάνουν και αυτά κώλο.. εκεί να δείτε κλεψιά. Θα γεμίσει ο κόσμος κλέφτες!

Το 2004 έγιναν προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α. Ο κόσμος είχε να "επιλέξει" ανάμεσα σε έναν αποδεδειγμένο "χασάπη" (έστω και αν τα Μ.Μ.Ε. εκεί αλλιώς τα παρουσίαζαν) και σε έναν άλλο υποψήφιο, ενδεχομένως χειρότερο, μπορεί καλύτερο, αλλά σίγουρα κάτι άλλο. Όταν έχεις μία στρεβλή κατάσταση, κοιτάς να την αλλάξεις, παίρνοντας το ρίσκο του χειρότερου, με την ελπίδα του καλύτερου. Η βασική λογική ενός παιγνίου λέει ότι για να ρισκάρεις για κάτι, πρέπει να έχεις ικανοποιητικές πιθανότητες για τα διπλά τουλάχιστον, αλλά όταν ήδη χάνεις σχεδόν τα πάντα; άρα, χωρίς να σου λέω ότι οι άλλοι πολιτικοί ηγέτες (κοινοβουλευτικοί και μη) είναι καλύτεροι, μήπως θα έπρεπε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό; οι γείτονες το επιχείρησαν και οι πρόσφατες εκλογές απέδειξαν ότι δεν το μετάνιωσαν, παρά το σταρτοκρατικό κατεστημένο τους. Εμείς, οι δημοκράτες, η κοιτίδα του πολιτισμού... τίποτα;

Θέλετε κι άλλα, ε; όχι, δε θα σας κάνω τη χάρη. Θα περιμένω τις δικές σας θέσεις και μετά θα σας ξαναζαλίσω.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2008, 11:37:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
Ολοι μας θέλουμε την ελευθερία μας, να λέμε και να κάνουμε οτι θέλουμε, αλλά αυτο μας το προτέρημα μας οδηγεί στην καταστροφή.

Φίλε allzzaro, με μια πρώτη ματιά αυτής σου της πρότασης θα μπορούσα να πω ότι μπορώ να συμφωνήσω.
Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις λίγο καλύτερα σε ποιά ελευθερία ακριβώς αναφέρεσαι;
Νομίζω ότι ακόμη κι η ελευθερία που νιώθουμε ότι έχουμε είναι επίπλαστη.
Την πραγματική ελευθερία ίσως να μην την έχουμε κατακτήσει - εννοώ η πλειοψηφία του πλανήτη μας - κι ειδικά στα προηγμένα κράτη η έλλειψη της κι η αντικατάσταση της με κάποια υποκατάστατα όμορφα εξωτερικά αλλά κενά εσωτερικά να είναι πιο έντονη.
In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2008, 11:38:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε Kostakis, στο βιβλίο του D Spigler
"Αποκάλυψη: Η Γέννηση της Νέας Εποχής",
αναφέρει χαρακτηριστικά για το που βρισκόμαστε:
" Η Νέα Εποχή είναι εδώ τώρα και ο Χριστός ενεργεί
από το εσωτερικό(!!!) βασίλειο της γης και στο
ανώτερο επίπεδο(!!!) του ύψους της παρελθούσης
διακονίας του, αλλά και στο ακόμη μεγαλύτερο,
της Υδροχοικής Αποκάλυψης..."
Εμφανώς ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος και αναφέρεται
σαφέστατα σε κάτω βασίλειο,΄οπου ενεργεί ο ψευτοχριστός
τους και φυσικά με στόχο την ολική μας υποδούλωση, όσο
βαρύ, ελαφρύ ή επιστημονικής φαντασίας κι αν ακούγεται...
Χρησιμοποιώντας δυνάμεις σκοτεινές και διαβολικές...
Οι προτάσεις σου για μια αντίδραση σε ότι συμβαίνει και
ακόμη και τη φτώχεια, μπορώ να πω ότισταματάει στο ότι είμαστε
φυλακισμένοι στις πόλεις. Δεν έχουμε τον κήπο μας,
τα ..ζωντανά μας, να ξέρεις τι τρώς και να μην πεινάσεις,
αν μείνεις άνεργος. Έχεις νοίκι, κοινόχρηστα, ρεύμα, τηλέφωνα,
ένα μισθό γι αυτά...
Είμαστε σε πολεις τσιμεντένιες που δεν τρώγεται το χώμα, ή
τσιμέντο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι.Δουλεύουμε
επί μισθώση, δεν μας ανήκει τίποτα. Είμαστε ήδη σκλάβοι...
Όσα κια να συμβαίνουν στον μικρόκοσμο του καθενός ή της
κοινωνιας μας, άλλα πράγματα που μας αφορούν έντονα, κινούνται
φυλακίζοντας μας σε μια σχέση αριστοκρατίας και όχλου. Πράγμα
πυ φέρνει η εξαφάνιση των ενδιάμεσων τάξεων.
Υπάρχουν δυνάμεις που κασυχιούνται ότι μας ελέγχουν, ότι καθορίζουν
την πορια μας κι οτι πειραματίζονται πάνω μας...
Αυτοί πλέον είναι πολλοί και σίγουρα υπάκούουν αλλού...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2008, 14:57:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Εμείς τι κάνουμε για να αλλάξουμε τη ρότα; μπορούν να οδηγήσουν οι 100 ή οι 1000 και δεν μπορούν να συμμετάσχουν τα εκατομμύρια;
Ας είναι όσο εδραιωμένοι θέλουν. Πολέμησέ τους με τα ίδια τους τα όπλα. Περιόρισε τα κέρδη τους στο ελάχιστο, αγόρασε άλλο προϊόν, μην ακολουθείς τη μόδα, βγες από το τριπάκι του in και του "μπασμένου" που απαιτεί μόνιμο καταναλωτισμό, κάνε κάτι. Μπορεί να μην μπορείς το παν, αλλά μπορείς το ελάχιστο, πόσοι το κάνουμε βρε allzzaro;


Mπράβο έτσι θέλει κτύπημα στον καπιταλισμό.........μέσω του καταναλωτισμού!!!! κάπως πρέπει να αντιδράσουμε εμείς οι "σκλάβοι" όπως χαρακτηριστικά και ορθά λέει ο trexagireve!

αγαπητέ allzzaro, ας δοκιμάσουμε ας εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια.....ούτως η άλλως σίγουρα εάν δεν αλλάξει κάτι είμαστε χαμένοι..........οπότε μια δοκιμή θα μας πείσει για να κοιτάμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2008, 16:33:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Νομίζω ότι ακόμη κι η ελευθερία που νιώθουμε ότι έχουμε είναι επίπλαστη.

Επίπλαστη?
Εγώ τουλάχιστον σε οτι αντικρύζω γύρω μου, δεν βλέπω κάποιον που να μην είναι ελεύθερος ή να μην αισθάνεται ελεύθερος.
Ακόμα και οι αλλοδαποί και αυτοί αισθάνονται πολύ πιο ελεύθεροι απο εμάς.
Ειλικρινά ζούμε σε μια εποχή που ο καθένας μπορεί να κάνει οτι θέλει, να πάει οπου θέλει, να φάει οτι θέλει, να πιεί οτι θέλει και το κυριώτερο να πεί οτι θέλει εννοείται μέσα στα νομικά πλαίσια.
Μπορεί να πιστεύει οτι θέλει! μπορεί να εχει οτι πολιτικά φρονήματα θελει, μπορεί να πιστεύει σε οποιον Θεό θέλει ή να είναι άθεος, μπορεί αν θέλει να δουλεύει ή να μην δουλεύει ειλικρινά δεν βρίσκω σήμερα ειδικά εδώ στην Ελλάδα κάποιον που θα μην είναι ελεύθερος.
Τώρα στα αλλα κράτη φίλε μου DI οπως πχ σε τριτοκοσμικά κράτη ή σε κράτη που έχουν δικτακτορία, εντάξει.
Αλλου εστιάζω το ``ολοι μας θέλουμε την ελευθερία`` και εξηγούμαι.
Εννοώ την ελευθερία του αλόγιστου, του υπερβολικού, του μη φυσικού κλπ.
ΠΧ
Παρκάρει οπου ναναι.
Πάνω στις ράμπες για ανάπηρους.
Τι παρκάρεις εκεί ρε?
Ετσι θέλω σου λέει. Ελεύθερος πολίτης είμαι. Εχει ειπωθεί και αυτό παιδιά. Εχει ειπωθεί. Ετσι βλέπει την ελευθερία του αυτός.
Παίρνει το αυτοκίνητο και πηγαίνει οπου θέλει. Εχει ενα ποτήρι καφέ και γυρνάει ολη την ημέρα.
Που πας ρε φίλε, προκαλείς πρόβλημα, κυκλοφοριακή συμφόρηση, καυσαέρια, σπαταλάς ενέργεια.
Οπου θέλω πάω ελεύθερος άνθρωπος είμαι.
Παίρνει ενα 4χ4 και οργώνει τα βουνά. Καυχιέται οτι ``τα όργωσα``.
Ποιά όργωσες ρε φίλε? Τα βουνά? Τι δουλειά εχεις εκεί? Δεν σου φτάνει που οργώνεις την πόλη θέλεις και τα βουνά να οργώσεις?
Και τι σε νοιάζει ελεύθερος άνθρωπος είμαι, χαράζω νέα μονοπάτια με το τζίπ μου, πετάω και τα σκουπίδια μου εκεί, σκοτώνω καμιά μπεκάτσα, βάζω και καμιά φωτιά.
Επίσης ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να καταναλώνει οση ενέργεια θέλει, να καταναλώνει οσο νερό θέλει, να ρυπαίνει το περιβάλλον οσο θέλει και πάει λέγοντας.
Νομίζω οτι κάποιοι φραγμοί δεν θα σπιλώσουν το νόημα της ελευθερίας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2008, 16:37:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
ΑΜΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο kostakis. Που να τον γνώριζες κιόλας!!!!

Αυτό σημαίνει οτι αυτά που γράφεις πιάνουν τόπο.. Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2008, 17:08:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αυτό το χαοτικό στύλ που περνάνε στον κόσμο, φίλε
Allzzaro, είναι το καλύτερο κόλπο τους... Οι λάθος
... αποφάσεις έτσι παίρνονται. Δημιουργήσαν μια
τέτοια σύγχιση περί αξιοπρέπειας και κύρους στον κόσμο
μέσα από μια πληθώρα καταναλωτικών προιόντων και αναγκών
που πλέον ο άνθρωπος δεν έχει υπόσταση, ή μη μόνο μέσω
πραγμάτων: Αυτοκίνητο, κινητό, σκάφος, κλπ. Ώστε παύεις
να έχεις ατομική υπόσταση, είσαι ένας κάτοχος, άλως τίποτα.
΄Ανευ αυτών δεν είσαι δεκτός και τμήμα αυτής της κοινωνίας,
πιά. Μια αλήθεια καινούργια που όλοι διστάζουμε να αντικρύσουμε:
'Ερχεται η εποχή που θα αποκλειστούμε από έως τώρα κεκτημένα
και φυσικά δικαιώματα, ακόμη και το να κάνεις οικογένεια,
ή παιδιά...
Επιστημονικής φαντασίας προς το παρόν σενάρια, αλλά πόσο
απέχουμε;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2008, 17:09:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Πάλι με μπέρδεψες... τι εννοείς; δυσκολεύεσαι να ζήσεις με τις υψηλές συντάξεις; (λίγο περίεργο, γιατί δεν είσαι συνταξιούχος...χαχαχαχα)
Αλήθεια, για εξήγησέ το αυτό.?

Τις συντάξεις αυτές τις πληρώνει το κράτος.
Το κράτος για να πληρώσει τις συντάξεις αυτές θα πρέπει να πάρει χρήματα απο τον κάθε φορολογούμενο πολίτη με πολλούς τρόπους. Είτε βάσει της φορολογικής του δήλωσης είναι απο πρόστιμα είτε με αλλους τρόπους οπως ΚΤΕΟ, σήματα κυκλοφορίας, φόρους ακίνητης περιουσίας κλπ.
Τα χρήματα αυτά λοιπόν τα πληρώνει ο πολίτης.

Αυτό εννοώ οταν λέω ``Πρέπει να αναρρωτηθούμε ομως μπορούμε εμείς να ανταπεξέλθουμε με τις υψηλές αυτές συντάξεις`` θα μπορέσουμε σαν κράτος και σαν φορολογούμενοι να πληρώνουμε τον κάθε δημόσιο υπάλληλο που την κάνει στα 50 χρόνια με το 80% του ακαθάριστου μισθού του σύν την επικουρική ασφάλιση σύν τα εφάπαξ σύν τα... οταν καθαρό μισθό εχει 3.000 ευρώ ενώ ακαθάριστο 4.200 αρα ή σύνταξη του είναι 3.000 ευρώ μηνιαίως και αλλες 3.000 ή σύζυγος η οποία βγήκε σε σύνταξη με 25ετία στα 40.
Εγώ ευελπιστώ να την πάρω σε 4 χρόνια φίλε μου kostakis με 35ετία.
Δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που αναφέρω πιο πάνω αλλά νομίζω οτι αυτά που μου αναλογούν είναι αρκετά καλά.
Δυστυχώς ομως.. αν και στη ζωή μου δεν ήμουν άτυχος μετά απο 31 χρονια υπηρεσίας στην ίδια υπηρεσία θα εχω την τύχη .. ασταΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2008, 18:51:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Το ότι το πιστεύουμε ότι είμαστε θεοί δεν είναι κακό, αν η πίστη αυτή εκπορεύεται από την αναζήτηση του εσωτερικού "Θείου" μας.

To εσωτερικο ``Θείον`` φίλε μου kostakis σε οτι αφορά αυτούς που εννοώ Θεούς δεν προέρχεται απο την εκπόρευση κάποιας αναζήτησης αλλά απο την εκπόρευση αλλων δράσεων...

Εχω φάει στη μάπα τέτοιους θεούς, ειχαν απο παλιά το σπυράκι να είναι θεοί αλλά μικροί θεοί.. αργότερα η λαμογιά τους έκανε μεγάλους θεούς τόσο μεγάλους που δεν εβλεπαν πια χαμηλά.
Τίποτα ομως σε αυτόν τον κόσμο δεν κρατά για πάντα.
Ετσι και οι Θεοί μια μέρα σταματούν να είναι Θεοί.
Θυμάμαι μια ανακοίνωση ενός Θεού... ξέρω λέει δεν ήμουν δίκαιος..ξεράδια ρε.. τότε τι θεός ήσουν?

Αυτούς τους θεούς εννοώ βρε kostakis

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2008, 19:10:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Εμείς τι κάνουμε για να αλλάξουμε τη ρότα; μπορούν να οδηγήσουν οι 100 ή οι 1000 και δεν μπορούν να συμμετάσχουν τα εκατομμύρια;
Ας είναι όσο εδραιωμένοι θέλουν. Πολέμησέ τους με τα ίδια τους τα όπλα. Περιόρισε τα κέρδη τους στο ελάχιστο, αγόρασε άλλο προϊόν, μην ακολουθείς τη μόδα, βγες από το τριπάκι του in και του "μπασμένου" που απαιτεί μόνιμο καταναλωτισμό, κάνε κάτι. Μπορεί να μην μπορείς το παν, αλλά μπορείς το ελάχιστο, πόσοι το κάνουμε βρε allzzaro;

Πολύ μικρό ποσοστό.
Πρόσεξε ομως kostakis.
Μίλησα για μάντρωμα προηγουμένως και κρεμαστήκατε ολοι σας απο αυτό.
Οσο υπάρχουν αυτοί με τους μεγάλους μισθούς και αυτοί που τα έχουν θα ψάξουν να αγοράσουν το πιο ποιοτικό αρα και το ακριβό.
Ο αλλος ομως με τα λίγα θα ψάξει ο φουκαράς να πάρει το φτηνότερο.
Εαν ομως δεν είμαι φουκαράς, ποιός ο λόγος να πάρω το φτηνιάρικο.
Ποιός ο λόγος να πάω στο lidl, να με δεί κανένας γνωστός να γίνω ρεζίλι..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2008, 11:17:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αυτοί οι ψευτοθεοί φίλε Allzzaro, έχουν γίνει
επίτηδες ώστε να φθείρουν ην έννοια θείο.Να φθαρούν
όλες οι έννοιες και να ζούμε από κεκτημένη ταχύτητα...
Κοινώς, μας ..ξεφουσκώσαν...Πάει το συνδικαλιστικό κίνημα,
οι ηγέτες,όλα αποδείχτηκαν κάλπικα.. Φοβάμαι αυτο που
πολλοί εκ της νέας εποχής λένε ότι έρχεται για το καλό μας....
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2008, 11:44:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Φίλε allzzaro, προσωπικά μπορώ να πω ότι με κάλυψαν οι απαντήσεις σου και συμφωνώ με την επεξήγηση που έκανες σχετικά με την ελευθερία.

Να προσθέσω ότι έχει μεγάλη διαφορά το να αισθανόμαστε ελεύθεροι από το να είμαστε κι ότι έχει μεγάλη διαφορά η ελευθερία από την "ελευθερία".
Άλλωστε, αν οι άνθρωποι - τουλάχιστον πλειοψηφικά - είχαμε βρει την ελευθερία θα ήμασταν κι ικανοποιημένοι κι ευτυχισμένοι με αυτήν.
Όσο παραμένουμε στην "ελευθερία" τόσο πιο πολλά ερωτηματικά θα μας γεννιούνται και τόσο πιο πολλά κενά θα προσπαθούμε να καλύψουμε με υποκατάστατα που εφευρίσκουμε ή που μας "εφευρίσκουν".In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2008, 15:58:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Αυτοί οι ψευτοθεοί φίλε Allzzaro, έχουν γίνει
επίτηδες ώστε να φθείρουν ην έννοια θείο.Να φθαρούν
όλες οι έννοιες και να ζούμε από κεκτημένη ταχύτητα...

Μιλάω για τον.. προιστάμενο μου βρε trexagireve..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2008, 16:22:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Να προσθέσω ότι έχει μεγάλη διαφορά το να αισθανόμαστε ελεύθεροι από το να είμαστε κι ότι έχει μεγάλη διαφορά η ελευθερία από την "ελευθερία".

Oχι.. οχι DI για εμένα το να αισθάνομαι ελεύθερος είναι το πάν.
Το να είσαι ελεύθερος είναι σχετικό.
Με το σκεπτικό αυτό ο άνθρωπος ποτέ δεν είναι ελεύθερος.
Την ελευθερία ο κάθε άνθρωπος την εκφράζει σύμφωνα με την υποκειμενική του αντίληψη.
Το να μπορείς να αισθάνεσαι ελεύθερος αυτό εχει σημασία.
Το να μπορώ λοιπόν να αναπνέω, να βλέπω, να αγγίζω τη Φύση, να κινούμαι μέσα σε αυτή, σύμφωνα με δική μου πρωτοβουλία, να μπορώ να δημιουργώ , το θεωρώ είναι μέσα στα πλαίσια μιας ελεύθερης αίσθησης.

Τώρα, υπάρχει και μια αλλη ελευθερία.
Η ελευθερία του λόγου της σκέψης και της έκφρασης.
Αυτά στο παρελθόν αποτέλεσαν ταμπού και οχι μόνον, σήμερα δε ο καθένας μπορεί να ανοίξει ενα μπλογκ να να γράφει οτι είναι ο Δημιουργός του σύμπαντος.

Ποτέ νομίζω φίλε μου DI ο άνθρωπος δεν θα είναι ελεύθερος ετσι οπως εκείνος θέλει σε προσωπικό επίπεδο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2008, 17:19:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Κατάλαβα εξ αρχής ποιούς εννοείς φίλε allzzaro,
αλλά στην εποχή μας υπάρχει πραγματικά μια θεοποίηση
της εξουσίας. Μια εξουσία που πλέον στερεί βασικά
κι αναφαίρετα δικαιώματα του πολίτη, είτε λόγω ανεργείας,
είτε λόγω τρόπου ζωής, είτε μέσω του διεθνούς πεδίου
εφαρμογής της νέας "θέσης" του ανθρώπου στον κόσμό.
Η ελευθερία που λές πιο κάτω δοκιμάζεται έντονα.
Βασικά πιστεύω΄οτι έχει καταλυθεί, τουλάχιστον
στην υποσυνείδητη ύπαρξη.Αφού οι θέσεις του καθενός
δεν είναι ΄θεμα του πώς το βλέπεις,αν διαφωνείς ,
αλλά του τι πρέπει να πεις...Για να μη σε γελάσουν,
να μην θεωρηθείς οπισθοδρομικός, εκτόςεποχής, κλπ...
Εδώ δοκιμάζονται συνειδήσεις και ανθρωπιά...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2008, 17:31:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
trexagireve
quote:
. Ώστε παύεις
να έχεις ατομική υπόσταση, είσαι ένας κάτοχος, άλως τίποτα.

Εγώ θα στο θέσω αλλοιώς φίλε μου.

Τα πάντα στη φύση είναι διττά.
Υπάρχει το επάνω αλλά αν δεν υπήρχε το κάτω δεν θα υπήρχε το επάνω.
Στον αντίποδα λοιπόν του καλού βρίσκεται το κακό.
Είναι μέρος άραγε συμπαντικών νόμων ή αποτελεί απλά μέρος ανθρώπινης νοοτροπίας?
Στη Φύση δεν υπάρχει καλό ή κακό. Τα πάντα αποτελούν μέρος της Φυσικής Τάξης.
Το καλό και το κακό εχει να κάνει με την φυσική υπόσταση του ανθρώπου.

Δύο διαφορετικοί συγγραφείς* λοιπόν ο ενας μας εχει αφήσει πραγματικά μια παγκόσμια κληρονομιά ανυπολόγιστης αξίας αρκετές χιλιάδες χρόνια πρίν και ο άλλος στις αρχές του περασμένου αιώνα στα πλαίσια της λογοτεχνικής φαντασίας μας παρουσιάζει την άλλη πλευρά της ανθρώπινης ψυχής.

Ο ενας λέει ο Πλάτων στο 2ο βιβλίο της Πολιτείας… είναι βοσκός ο Γύγης και μετά από μια φυσική καταστροφή βρίσκει μέσα σε μια χαράδρα έναν νεκρό γίγαντα που φορα ενα δακτυλίδι. Την καταστροφή και το γίγαντας το αφήνω ασχολίαστο..
Το δακτυλίδι αυτό εχει κάποιες ιδιότητες. Τον κάνει υπερφυσικό, αόρατο όταν αυτός θελήσει.
Υπάρχει όμως περίπτωση ενας άνθρωπος να εχει στο χέρι του ένα τέτοιο δακτυλίδι και να μην το εκμμεταλευτεί?
Ο Γύγης λοιπόν φορά το δακτυλίδι και η ζωή του μετατρέπεται σε φυλακή συνείδησης , καταστρέφει την μέχρι τότε έντιμη ζωή του και τον οδηγεί στην αμαρτία και στην ανομία.

Ο δεύτερος συγγραφέας δεν θέλει βοσκό θέλει ένα χόμπιτ οπου βρίσκει ένα τέτοιο δακτυλίδι. Δεν χρησιμοποίησε ομως το δακτυλίδι οπως ο Γύγης.

Αρα η αδικία είναι μέρος της ανθρώπινης Φύσης?
Μόνο ένα Χόμπιτ θα μπορούσε να βρεθεί στον αντίποδα της συνείδησης του Γύγη?
Κανείς άνθρωπος?

*το συγγραφείς είναι ενας όρος που χρησιμοποιείται παγκόσμια για την αρχαία ελληνική γραμματεία. Ο λόγος που εκφωνώ και εγώ έτσι τον Πλάτωνα είναι οτι θεωρώ οτι σε κανέναν αρχαίο συγγραφέα δεν μπορεί να του αποδωθεί ενας τίτλος πχ Φιλόσοφος , γεωγράφος, ιστορικός αφού ολοι τους μέσα απο τα κείμενα τους μας δίδουν και φιλοσοφικές και ιστορικές και γεωγραφικές και πολιτισμικές και ιδεολογικές πληροφορίες.

Edited by - allzzaro on 14/08/2008 17:55:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2008, 18:15:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Για να μη σε γελάσουν,
να μην θεωρηθείς οπισθοδρομικός, εκτόςεποχής, κλπ...

Συγνώμη που οι απαντήσεις μου φαίνονται να μην συνάδουν με τα quote που παραθέτω ορισμένες φορές.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως το νόημα της ερώτησης απλά δεν θέλω να απαντώ ετσι οπως εγώ αντιλαμβάνομαι τον τρόπο σκέψης του ερωτούντα.

Φίλε μου trexagireve ετσι είναι ο κόσμος.
Εαν είσαι διαφορετικός είσαι εξω απο το κοπάδι.
Και οταν είσαι εξω απο το κοπάδι και οι λύκοι θα σε φάνε και θα γελάσουν μαζί σου και θα σε σνομπάρουν αλλά δεν θα ανέβουν στην πλάτη σου.
Για να ανέβουν στην πλάτη σου θα πρέπει να σκύψεις. Τώρα αμα σκύψεις πολλά μπορούν να συμβούν αλλά παίρνω την καλύτερη περίπτωση το να σου ανέβει ο αλλος στην πλάτη. Και να ανέβει τον κατεβάζεις οτι ώρα θέλεις. Για αυτό ασε εμάς* τους οπισθοδρομικούς να μιλάμε αντί να βελάζουμε.

*Οταν λέω εμάς εννοώ εμάς εδώ, εσένα εμένα τους συμμετέχοντες που εχουμε αυτές τις διαφορετικές αντιλήψεις..

Edited by - allzzaro on 14/08/2008 18:18:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2008, 08:45:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Πολύ σωστά μιλάς φίλε Allzzaro, όντως σήμερα
φωνάζει το πρόβατο τους άλλους ότι ειναι πρόβατα...
Αλήθεια είναι ότι σήμερα έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ
την απόσταση με το ζώο, έργο άλλων, βέβαια, αλλά
απορία μου είναι πόσο πιο άσχημο θα γίνει το πράγμα
αν δεχθούμε κάποια μεγάλη κρίση...
Είτε κράχ λέγεται αυτό είτε πόλεμος, φοβάμαι ότι η
φρίκη που θα ζήσουμε από τα ζωοποιημενα ανθρωπάρια της
νέας εποχής , θα είναι μεγάλη...Πιστεύω ότι το χαρτοβασίλειο
τους, που δείχνει να έχει μέλλον λαμπρό, μπορεί να διαλυθεί
σε χρόνο ντε τε. Τότε, θα δούμε πόσο πολιτισμένοι είμαστε,
τότε θα δείτε το ζώο που γύρισε από το χρόνο, πόσο άσχημο
μπορεί να είναι, αν και δεν έρχεται για να μείνει αλλά για να
φύγει οριστικά..
Σήμερα, ύπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε σε πολύ μεγάλα νούμερα.
Για την Ελλάδα άκουσα προχτές ότι το 30% ζει κάτω από τα
όρια φτώχειας. πόσο θα αντέξουνε και μετά πόσο θα αργήσει
ο προβλεπόμενος φασισμός που υπαινίχθηκε μόνο ο Όργουελ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2008, 11:39:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis
Καλημέρα σε όλους

Φίλε trexagireve δε γνωρίζω το συγγραφέα, οπότε δεν μπορώ να κρίνω το τι γράφει. Αν είναι Νεοεποχίτης, οπαδός του Αντιχρίστου, όπως υπονοείς, τόσο το χειρότερο για τον ίδιο...
Γράφεις

quote:
Οι προτάσεις σου για μια αντίδραση σε ότι συμβαίνει και
ακόμη και τη φτώχεια, μπορώ να πω ότισταματάει στο ότι είμαστε
φυλακισμένοι στις πόλεις. Δεν έχουμε τον κήπο μας,
τα ..ζωντανά μας, να ξέρεις τι τρώς και να μην πεινάσεις,
αν μείνεις άνεργος. Έχεις νοίκι, κοινόχρηστα, ρεύμα, τηλέφωνα,
ένα μισθό γι αυτά...
Είμαστε σε πολεις τσιμεντένιες που δεν τρώγεται το χώμα, ή
τσιμέντο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι.Δουλεύουμε
επί μισθώση, δεν μας ανήκει τίποτα. Είμαστε ήδη σκλάβοι...

Δε διαφωνώ σε αρκετά από αυτά που λες. Το θέμα είναι ότι η αστικοποίηση αποτέλεσε επιλογή μας και ότι εκτός από τα βασικά προς το ζειν, διεκδικήσαμε πολύ γρήγορα τα υπέρτατα του "ευ ζειν". Εκεί χάθηκε ο λογαριασμός... αν είχαμε την πνευματική διαύγεια να πάμε 2-3 κλικ πίσω και ήμασταν ικανοποιημένοι με το ζειν, θα πετυχαίναμε ποιοτικότερο "ευ ζειν", χωρίς να οφείλουμε της Μιχαλούς.

Φίλε allzzaro με την περιγραφή σου όρισες τη διαφορά της ελευθερίας από την ελευθεριότητα. Δυστυχώς, οι περισσότεροι γύρω μας αδυνατούν ακόμα και να αντιληφθούν τα όσα αναφέρεις...
Οι "θεοί" που αναφέρεις, φίλε μου, αποτελούν απλά ηγεμόνες που οδηγήθηκαν στο "Θεϊσμό" τους, λόγω έλλειψης παιδείας. Αυτό συνέβαινε απ' αρχαιοτάτων χρόνων, ο ηγεμόνας ένιωθε ανεξέλεγκτος και ανίκητος. Το θέμα είναι πόσοι εκ των υποτελών έχουν τη διάθεση να του "ροκανίσουν την καρέκλα"...
Γράφεις

quote:
Οσο υπάρχουν αυτοί με τους μεγάλους μισθούς και αυτοί που τα έχουν θα ψάξουν να αγοράσουν το πιο ποιοτικό αρα και το ακριβό.
Ο αλλος ομως με τα λίγα θα ψάξει ο φουκαράς να πάρει το φτηνότερο.
Εαν ομως δεν είμαι φουκαράς, ποιός ο λόγος να πάρω το φτηνιάρικο.
Ποιός ο λόγος να πάω στο lidl, να με δεί κανένας γνωστός να γίνω ρεζίλι..

Εδώ κάπου διαφωνώ, αν το νόημα των γραφομένων σου δεν είναι ειρωνικό. Αν ο σκοπός είναι να πολεμήσουμε τον ηγεμόνα, θα το κάνουμε με κάθε τρόπο, ακόμα και με εκείνους που βραχυπρόθεσμα θα μας ωθήσουν στο περιθώριο, όσον αφορά την ευρεία κοινωνική υπόληψη. Είναι εύκολο να πας με το ρεύμα, άξιο όμως να πας κόντρα, ξέροντας το τι θα αντιμετωπίσεις. Και ναι, εγώ θα πάω στο "Lidl" ή στο συνοικιακό παντοπωλείο, ακόμα και αν πληρώσω κάτι παραπάνω στο τελευταίο, αρκεί να πολεμήσω τους μεγάλους. Ο πόλεμος απαιτεί θυσίες και όσες μπορώ, τις κάνω... αν θες παραδείγματα, μπορώ να σου φέρω πολλά!!

quote:
Ποτέ νομίζω φίλε μου DI ο άνθρωπος δεν θα είναι ελεύθερος ετσι οπως εκείνος θέλει σε προσωπικό επίπεδο.

Πιθανόν και η αιτία είναι το "αφηρημένον" της έννοιας "ελευθερία" από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εγώ πάντως νιώθω ελεύθερος...

Φίλε trexagireve

quote:
Αφού οι θέσεις του καθενός
δεν είναι ΄θεμα του πώς το βλέπεις,αν διαφωνείς ,
αλλά του τι πρέπει να πεις...Για να μη σε γελάσουν,
να μην θεωρηθείς οπισθοδρομικός, εκτόςεποχής, κλπ...
Εδώ δοκιμάζονται συνειδήσεις και ανθρωπιά...

Δοκιμάζονται συνειδήσεις, δοκιμάζεται η αξία του καθενός. Εκείνος που μπορεί να αρνείται τους κάθε λογής "Θεούς" γύρω του και να βρίσκει την αυτοπραγμάτωση εσωτερικά και μέσα στη φύση, εκείνος που πολλοί θεωρούν αντισυμβατικό ή και περιθωριακό, εκείνος που κατορθώνει να είναι αυθεντικός, έστω και ως παλιομοδίτης, είναι τελικά αυτός που είναι πραγματικά ευτυχισμένος. Και αυτοί είναι λίγοι....

Φίλε allzzaro

quote:
Και οταν είσαι εξω απο το κοπάδι και οι λύκοι θα σε φάνε και θα γελάσουν μαζί σου και θα σε σνομπάρουν αλλά δεν θα ανέβουν στην πλάτη σου.

ΑΚΡΙΒΩΣ!!! +1

Σχετικά με το τελευταίο post του trexagireve, ένα έχω να προσθέσω : αν μπορείς, ζώντας μέσα σε αυτή την εποχή και σε αυτή την πραγματικότητα, να προσθέτεις στη Φύση και να μην αφαιρείς, αν μπορείς να σε λατρεύουν λίγοι (που σε καταλαβαίνουν) και να σε θαυμάζουν χαιρέκακα οι πολλοί, αν μπορείς να ξεπεράσεις το φόβο του οποιουδήποτε τέλους στη λογική μίας αξιοπρεπούς πορείας στο παρόν, είσαι σε θέση να νιώσεις ευτυχισμένος ή τουλάχιστον πολύ καλύτερα από τους γύρω σου. Και αυτό γρήγορα το αντιλαμβάνεσαι από τις συμπεριφορές τους. Τότε ξεφεύγεις από το πρόβατο, ξεφεύγεις από το ανθρωπάριο και γίνεσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ, άξιος να οδηγήσει τη συνείδησή του βήματα μπροστά.
Αλήθεια... μήπως βγήκα off topic;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2008, 13:31:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Φίλε Κωστάκης με έκανες και γέλασα..
Διαλέξαμε τις τσιμεντοπόλεις,πιστεύεις;
Όχι ρε φίλε , μετά από τους πολέμους, οι πόλεις
μαζεύουν κόσμο και με την κάθε οικονομική κρίση,
πάλι το ίδιο...
Δεν μπορέις να δεις οτι ήτν ένα καλά οργανωμένο σχεδιο
για "μάντρωμα" του κόσμου ;
Αυτό που εννοώ είναι ότι πλέον εξαρτώμαστε από τον μισθό και
δεν έχουμε τίποτα δικό μας....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2008, 14:39:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis
Χαιρετώ και πάλι

Φίλε trexagireve, εσένα σε έκανα να γελάσεις, κάποιον άλλο αν του πω ότι είμαι άθεος, θα χαμογελάσει, ή λοιπόν θα πρέπει να θέσω υποψηφιότητα για του esoterica ή θα πρέπει να με αγαπάτε πολύ, γιατί σας φτιάχνω τη διάθεση!
Τέλος πάντων, ας το αφήσω αυτό. Επί της ουσίας : διαφωνείς ότι επιλογή μεγάλου μέρους των Ελλήνων ήταν η αστικοποίηση, επειδή και καλά δε θέλουνε να είναι αγρότες, επειδή θέλουν να γίνουν στελέχη και πετυχημένοι, επειδή η περιφέρεια δεν έχει ευαιρίες εργασίας, αναγνώρισης, αλλά και διασκέδασης, επειδή στην Αθήνα τα έχουν όλα, ενώ στην περιφέρεια είναι "βλάχοι" και "χωριάτες"; δε λέω για όλους, αλλά να σου φέρω απλά τα παραδείγματα πτυχιούχων της ιατρικής που δε θέλουν να διοριστούν σε νησιά, πτυχιούχων άλλων κλάδων που ψάχνουν θέσεις στο Δημόσιο στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αντί για τον τόπο καταγωγής τους (δημόσιο το ένα, δημόσιο και το άλλο), αποφοίτων λυκείου που πηγαίνουν στα μεγάλα κέντρα, γιατί προτιμούν εργασίες τύπου "μπάρμαν", "πορτιέρης", "μοντέλο" και όχι εργάτη ή πωλήτριας κλπ. κλπ.
Αν μου πεις ότι αυτά είναι ψέματα, τότε μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα. Έχε απλά υπόψη σου ότι μιλάς με άνθρωπο που έζησε 30 χρόνια στην Αθήνα, διαπίστωσε ότι η ζωή της μεγαλούπολης δεν του κάνει (από τα 25 του) και σηκώθηκε και έφυγε. Ζει τώρα στο νοίκι, τα βγάζει με το ζόρι, αλλά είναι πάντα χαμογελαστός (γι' αυτό σας κάνει και εσάς να χαμογελάτε προφανώς, είναι μεταδοτικό βλέπεις) και αισιόδοξος. Τα έχω ζήσει και τα δύο και επέλεξα, δεν είμαι παιδάκι, φίλε trexagireve, όπως ίσως να νομίζεις.

Φιλικά
Κωστάκης


Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2008, 17:52:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Δυστυχώς, οι περισσότεροι γύρω μας αδυνατούν ακόμα και να αντιληφθούν τα όσα αναφέρεις...

Αυτό φίλε μου kostakis είναι πραγματικά κάτι που με φοβίζει.
Και με φοβίζει για πολλούς και διάφορους λόγους, απο το να αντιλαμβάνομαι εγώ λανθασμένα καταστάσεις καθώς και η αδυναμία τους να κατανοήσουν τα τεκτενόμενα.


quote:
Οι "θεοί" που αναφέρεις, φίλε μου, αποτελούν απλά ηγεμόνες που οδηγήθηκαν στο "Θεϊσμό" τους, λόγω έλλειψης παιδείας. Αυτό συνέβαινε απ' αρχαιοτάτων χρόνων, ο ηγεμόνας ένιωθε ανεξέλεγκτος και ανίκητος. Το θέμα είναι πόσοι εκ των υποτελών έχουν τη διάθεση να του "ροκανίσουν την καρέκλα"...

Ελλειψη ανθρωπιάς θα έλεγα.
Αυτό το τελευταίο που λές θέλει πολύ συζήτηση.
Εξαράται το γιατί θέλεις να του ροκανίσεις την καρέκλα.
Για να κάτσεις εσύ? Γιατί αυτός στην καρέκλα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα σου? ή κρίνεις οτι δεν είναι κατάλληλος.
Και το τελευταίο, μήπως θεωρεί ο υποτελής, μία ζωή στην υποτέλεια, μισώ τις καρέκλες, θα ροκανίζω κάθε καρέκλα.

Το θέμα είναι ομως το εξής.
Το ανθρώπινο είδος ξεκίνησε εχοντας ως εξουσία την μοναρχία.
Κάποτε υπήρχαν βασιλιάδες. Κάποιοι απο αυτούς ήταν χαρισματικοί κάποιοι ήταν θεοί. Αργότερα βρέθηκαν και αλλοι τρόποι να κυβερνηθεί μια χώρα εκτός απο τη μοναρχία.
Σε γενικές γραμμές παντού υπάρχει ενας ανώτατος άρχων, είτε αυτός είναι βασιλιάς ειται είναι κάποιας μορφής εξουσία.
Φτάσαμε στο σημείο να κυβερνάται ο πλανήτης απο ενας κοσμοκράτορα.
Και αλλες φορές στο παρελθόν είχαμε τέτοιου είδους κοσμοκρατορίες και αναρωτιέμαι.
Θα μπορούσε το ανθρώπινο είδος να επιβιώσει ποτέ αν δεν υπήρχαν αυτές οι μορφές εξουσίας?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2008, 18:05:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ φίλε Κωστάκης, συγνώμμη αν από
τα γραφομενά μου δημιουργήθηκε κάποια λάθος
εντύπωση. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν αυτά που
γράφεις. Σε θεωρώ από τα πιο διαυγή άτομα και με
το σωστό πνεύμα.Το υφάκι μου είναι λίγο περιπαχτικό,
αλλά μόνο για να γίνεταιδιάλογος, σε καμία φάση επί
προσωπικού. Δεν μπορώ να έχω γνώμη.
Ναι φίλε μου, διαφωνώ, δεν ήταν επιλογή του λαού αυτή....
Η φτώχεια έδιωχνε πάντα τον κόσμο από την επαρχία, αλλά
και η αστυφιλία, που δημιουργήθηκε, από φορείς που το
σκόπευαν και το πέρασαν.
Η λάμψη της πόλης πάντα γοητεύει. Όλος ο κόσμος πάει για
την μεγάλη ζωή. Αυτο τους το επέβαλαν, δεν το διάλεξαν,
μέσα από την σύγκριση και την ζήλια....
φίλε δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά σε θεωρώ ώριμο άτομο
και χαίρμαι τα μάλλα να συζητάμε. Απλά βλέπω ότι όλα είναι
εις βάρος του απλού και αθώου πολίτη, που δεν φτάνει τι
του κάνουν, τον κατηγορούν κιόλας...
Από αυτά που γράφεις για σένα, σε θεωρώ μαχητή και σε
θαυμαζω. Από άτομα σαν εσένα αισιοδοξώ ότι υπάρχουν
καλύτερες μέρες για τον άνθρωπο....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2008, 18:47:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
Αν μου πεις ότι αυτά είναι ψέματα, τότε μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα. Έχε απλά υπόψη σου ότι μιλάς με άνθρωπο που έζησε 30 χρόνια στην Αθήνα, διαπίστωσε ότι η ζωή της μεγαλούπολης δεν του κάνει (από τα 25 του) και σηκώθηκε και έφυγε. Ζει τώρα στο νοίκι, τα βγάζει με το ζόρι, αλλά είναι πάντα χαμογελαστός (γι' αυτό σας κάνει και εσάς να χαμογελάτε προφανώς, είναι μεταδοτικό βλέπεις) και αισιόδοξος. Τα έχω ζήσει και τα δύο και επέλεξα, δεν είμαι παιδάκι, φίλε trexagireve, όπως ίσως να νομίζεις.

Φίλε kostakis.Τον βλάχο δεν τον καθορίζει η καταγωγή του αλλά η συμπεριφορά του.
Η ζωή εκτός Αθήνας πιστεύω οτι θα είναι πολύ δύσκολη για κάποιον που εχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αθήνα. Πιστεύω.
Ακούω πολλούς-ες που αναπολούν ενα σπιτάκι στην επαρχία, γενικώς τη ζωή στην επαρχία τα πράγματα ομως είναι πάρα πολύ δύσκολα ωστε να μπορέσει κάποιος να ζήσει εκεί για πολλούς και διάφορους λόγους.
Πιστεύω το πρώτο πρόβλημα είναι το οικονομικό καθώς το κάποιος είναι μια ολόκληρη οικογένεια και σήμερα μια ολόκληρη οικογένεια εργάζεται.
Είναι κατά πολύ ευκολότερο να εργασθεί στην Αθήνα παρά στην επαρχία.
Το δεύτερο είναι οι συνθήκες ζωής.
Στην Αθήνα κάποιος βρίσκει τα πάντα απο ευκαιρίες εως υλικά αγαθά πάσης φύσεως εύκολα και γρήγορα.
Στην Αθήνα κάποιος δεν είναι αναγκασμένος να οδηγά, να συντηρεί δύο αυτοκίνητα, μπορεί να μεταβεί οπου θελήσει με τα ΜΜΜ με 80 λεπτά του ευρώ.
Θα μπορούσα να αναφέρω νοσοκομεία, διασκέδαση, μπαράκια οπως είπες κλπ.. αλλά μην κουράζω.

Κοιτάξε υπάρχου πολλοί που θα μπορούσαν να ζήσουν μοναχικά κάπου μακρυά απο πόλεις. Και χωρίς ανέσεις.
Εμένα κάτι τέτοιο με φοβίζει.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2008, 18:51:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
quote:
φίλε δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά σε θεωρώ ώριμο άτομο
και χαίρμαι τα μάλλα να συζητάμε.

Σου είπε.. έζησε 30 χρόνια στην Αθήνα τι ψάχνεις τώρα να σου πεί ακριβώς την ηλικία του?
Αμάν με αυτές τις ηλικίες Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2008, 18:54:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro
trexagireve
quote:
Αυτό που εννοώ είναι ότι πλέον εξαρτώμαστε από τον μισθό και
δεν έχουμε τίποτα δικό μας....

Σαν τι δηλαδή?
Ενας μισθός ή μία σύνταξη. Αν κοπούν αυτά πάει παπαλα..
Εγώ πάντως τα κάνω λίρες
Χρυσές Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2008, 08:59:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Δεν με ενδιαφέρει η ηλικία του φίλε μου Allzzaro,
αυτό γράφτηκε ως σημαινόμενο, αλλά προς Θεου,
διάλογος είναι το ζητούμενο...
Όπως με την κουβέντα σου περί επαρχίας...Όποιος φύγει από
π΄'ολη και πάει στην επαρχία, δεν θα αντέξει
την ..μη προσαρμογή, βλέπετε είναι δύσκολο να ενταχθείς
σε επαρχιακή κοινωνία, επαγγελματικά και κοινωνικά εννοώ...
Είναι πιο δύσκολα από την πόλη, πιά...Και φυσικά οι πόλεις
είναι που απορροφούν όλο και περισσότερους στα τσιμεντένια
κλουβιά... Που ξέρεις, ίσως γίναμε στωικοί και τα δεχτήκαμε,
ίσως τώρα καταλαβαινουμε τι γίνεται και σιγά σιγά σκεφτόμαστε
τη λύση... Βλέπετε, ο άνθρωπος είναι λίγο αργός στο τελικό
δια ταύτα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
simori
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2290 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2008, 21:42:41  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος simori
Ο καθένας βλέπει απο την σκοπιά του, ο καθένας βλέπει από αυτή την δική του σκοπιά, πως υπάρχει μία "κατεύθυνση", ίσως όλοι λέμε το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια ή από άλλες οπτικές γωνίες... Φαίνεται να μας την πέφτουν από παντού ενώ άλλοι λένε πως υπάρχει απλά ένα πολύ προσεκτικά οργανωμένο σχέδιο, στο οποίο αντί για θρησκεία, όπως κάποτε, τώρα μας "τάζουν" ελευθερία, εμμέσως πλην σαφώς.. για να μας κλείνουν το στόμα και μέσω αυτής μας "βομβαρδίζουν".. Ναι, μας δίνουν αυτό που θέλουμε!!

Μου έκανε εντύπωση κάπου στη πρώτη σελίδα που διάβασα σε κάποιο σημείο πως είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά δεδομένου πως είμαστε πιο φτωχοί από τους γονείς μας.. μήπως αυτό δεν είναι κάτι που το βιώνουμε όλοι?
Ο φίλος allzzaro, αν κατάλαβα καλά πιστεύει πως δεν υπάρχει πισωγύρισμα και πως διανύουμε την αντιστροφη μέτρηση της πορείας του πλανήτη μας,όπως πιστεύω και εγώ, θεωρώντας πως ίσως η "οργή" της φύσης ή ακόμα χειρότερα η "κατάρευσή" της (τουλάχιστον ως προς αυτό που εμείς ξέρουμε) αναμένεται και δείχνει πως είναι η μοναδική λύση.."ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ"

Ίσως μάλιστα είναι και η πρώτη εποχή που κάνουμε συζητήσεις όπως και στην εποχή των παπούδων μας και των παπούδων των παπούδων μας και πάει λέγοντας, για κοινωνικά θέματα αλλά σε αντίθεση με αυτούς, δεν είναι δυνατόν να σταθούμε μόνον σε αυτά...
Ακούγονται πολλά αλλά νομίζω πως πάντα υπάρχει περιθώριο για το χειρότερο...
Εδώ και χρόνια κάποιοι περιμένουν κάτι να αλλάξει, αλλά μάλλον προς το χειρότερο πάμε. Τίποτα ουσιαστικά δεν αλλάζει, αντιθέτως, είμαστε όλοι μέσα στο ίδιο καζάνι, χρεωμένοι μέχρι το λαιμό στις τράπεζες οι οποίες μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα και αν και έχουμε την ελευθερία να "σκούξουμε" κανείς δεν θα μας ακούσει..γιατί και ο διπλανός είναι στο ίδιο καζάνι μαζί μας.. Όχι επανάσταση δεν μπορείς να κάνεις αλλά ούτε και σε απεργία δεν μπορείς να κατέβεις..
Ξέχωρα από τους εργαζόμενους εκείνους που δεν μπορούν να κατέβουν σε απεργία λόγω εργασίας, βλέπε : καταστήματα, σούπερ μάρκετ, κ.α. ή τους χαφιέδες...
ΓΙΑΤΙ?

Το 8ωρο τείνει να καταργηθεί, και όσοι τολμούν να κάνουν οικογένεια δουλεύουν νυχθημερόν και οι δύο σύζυγοι για να τα βγάλουν πέρα και μέσα σε όλα αυτά έχουν χρεωθεί σε κάποια τράπεζα και ενώ ο φόβος για το μέλλον των παιδιών παραμονεύει και οι γονείς αναρωτιούνται ... "ΠΟΥ ΠΑΜΕ"? το μόνο που τελικά μας μένει είναι το ζάπινγκ στη τηλεόραση.. Είναι το μόνο που είναι πραγματικά δικό μας..και δεν εννοώ τίποτα άλλο από την θέση του καναπέ μας, "ώ ναι, έχουμε και καναπέ" και το τηλεκοντρόλ στο χέρι.. και η θέα-ση ξεκινάει, ΜΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΕΑ??

Το 8ωρο δεν υπάρχει
Το 8ωρο δεν υπάρχει
Το 8ωρο δεν υπάρχει
Μάλλον πρέπει να καταφύγουμε όπως κάποτε οι μαινάδες..


Κάντε συγκρίσεις:

Ρίξτε μία ματιά..ΕΔΩ

Έως τις 65 ώρες εργασίας την εβδομάδα

Ένα απόσπασμα

Βρυξέλλες


Επόμενο άρθρο:
Σφοδρές αντιδράσεις από συνδικάτα και αντιπολίτευση για την «υπέρβαση» του 48ωρου (11/6/2008)

Δείτε το βίντεο...

Σε συμφωνία κατέληξε την Τρίτη το Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ, σχετικά με τις δύο κοινοτικές οδηγίες που αφορούν στο χρόνο εργασίας και την προσωρινή απασχόληση.

Σε γενικές γραμμές το Συμβούλιο αποφάσισε ότι οι συμβασιούχοι θα πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση με τους μόνιμους εργαζόμενους και ότι το ανώτατο όριο εργασίας, σε ορισμένες περιπτώσεις και εφόσον η εθνική νομοθεσία της κάθε χώρας το επιτρέπει, θα μπορεί να φτάσει τις 60 ή και τις 65 ώρες την εβδομάδα. Τη συμφωνία θα πρέπει να επικυρώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το χρόνο εργασίας, οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ συμφώνησαν ότι το ανώτατο όριο είναι το 48ωρο. Ωστόσο, η συμφωνία προβλέπει δυνατότητα επιλογής επιπλέον χρόνου εργασίας έως 60 ώρες την εβδομάδα, ενώ για ορισμένα επαγγέλματα το ανώτατο όριο είναι οι 65 ώρες, εφόσον το συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι

ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Παραθέτω ένα απόσπασμα

Δυνατότητα πρόσβασης

Τα άτομα με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο δηλώνουν σε μεγαλύτερα ποσοστά πολύ κακή και κακή υγεία. Αυτό συμβαίνει, διότι τα άτομα με υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης έχουν καλύτερη πληροφόρηση και κατ’ επέκταση καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας. Επίσης, υιοθετούν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, διότι έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση των κινδύνων.

Το χαμηλό εισόδημα συνεπάγεται μικρότερη πρόσβαση σε προληπτικές (συμβουλευτικές) και θεραπευτικές (συνταγογράφηση φαρμάκων και νοσοκομειακή περίθαλψη) υπηρεσίες Υγείας υψηλού επιπέδου. Συνάμα, το χαμηλό εισόδημα συνεπάγεται μικρότερη πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες οδοντιατρικές και ειδικές ιατρικές φροντίδες σε σχέση με τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Τα άτομα ανωτέρων εισοδηματικών κλιμακίων προσφεύγουν συχνότερα σε γιατρούς ειδικοτήτων σε σχέση με τους φτωχούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις στους τέσσερις φτωχούς δεν επισκέπτονται οδοντίατρο για οικονομικούς λόγους. Αντιθέτως, μεταξύ των μη φτωχών, άλλοι κύριοι λόγοι μη επίσκεψης στον οδοντίατρο είναι η έλλειψη χρόνου και ο φόβος.

Αξιοσημείωση διαφορά εμφανίζεται στην αδυναμία επίσκεψης των φτωχών σε ειδικό γιατρό εξαιτίας δυσκολίας πρόσβασης. Αυτό αποδίδεται κυρίως στην υπερσυγκέντρωση των ειδικών γιατρών στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τα ποσοστά γιατρών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι πολύ υψηλότερα από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας (61,9 ειδικοί γιατροί/10.000 κατοίκους στην Αθήνα και 58,6 στη Θεσσαλονίκη, έναντι 39,3 για το σύνολο της χώρας).

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, διαπιστώνεται ότι τα άτομα με μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 440 ευρώ εμφανίζουν συχνότητα εισαγωγής σε νοσοκομείο τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο μήνα σε ποσοστό 9,4%. Αντιθέτως, όσο αυξάνεται το εισόδημα τόσο μειώνεται η συχνότητα εισαγωγής σε νοσοκομείο και σταθεροποιείται στο 4%, περίπου, για εισοδήματα άνω των 880 ευρώ μηνιαίως.

Κατά συνέπεια, το χαμηλό εισόδημα σχετίζεται άμεσα με χαμηλά επίπεδα υγείας και περιορισμένες δυνατότητες χρήσης υπηρεσιών Υγείας που συνεπάγονται αυξημένο κόστος για τον χρήστη. Αντιθέτως, η χρήση των δημοσίων υπηρεσιών Υγείας και των υποκαταστάτων τους (π.χ. φαρμακεία) δεν φαίνεται να προσδιορίζεται άμεσα από το ύψος του εισοδήματος των ατόμων αλλά από την κατάσταση της υγείας τους.

Πάμε εδώ...

ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΕΠ


ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΕΠ 2


Σταθερό στο 98% το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα


Tο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην Ελλάδα ήταν το 2007 κατά 2% χαμηλότερο του μέσου κοινοτικού της Ευρώπης των 27, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Oπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα μας, υπολογιζόμενο σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης (ΜΑΔ), παρέμεινε σταθερό στο επίπεδο του 98% σε σχέση με το 2006 (Ευρώπη 27 =100).

Η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην παλαιά Ευρώπη των 15, με ουραγό την Πορτογαλία (75%) και στη 14η θέση στην Ευρώπη των 27. Από τα 12 νέα κράτη - μέλη, το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ έχει η Κύπρος (93%) και ακολουθούν η Σλοβενία (89%) και η Τσεχία (82%). Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα μας παρέμεινε κατά την 5ετία 1995-2000 αμετάβλητο στο επίπεδο του 72% του μέσου κοινοτικού. Το 2001 ανήλθε στο 74%, το 2002 στο 78%, το 2003 ανήλθε στο 81%, το 2005 στο 82% και το 2006 καθώς και το 2007 στο 98%.

Το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη των 27 έχει το Λουξεμβούργο (276% του μέσου κοινοτικού) και το χαμηλότερο η Βουλγαρία (38%). Εντυπωσιακό είναι το άλμα που πραγματοποίησε η Ιρλανδία, η οποία από 99% του μέσου κοινοτικού το 1995 ανήλθε στο... 146% το 2007 Η ΠΓΔΜ έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα (29% του μέσου κοινοτικού) σε σύγκριση με τις άλλες υποψήφιες χώρες (Κροατία: 55%, Τουρκία: 42%).

Εκτός Ε.Ε.

Από τις μη κοινοτικές χώρες που λαμβάνονται υπόψιν στις μετρήσεις που διενεργεί η Eurostat εντυπωσιακά χαμηλό κατά κεφαλή ΑΕΠ εμφανίζουν η Τουρκία με μόλις 42 μονάδες, η ΠΓΔΜ με μόλις 29 μονάδες και τελευταία κατατάσσεται η Αλβανία με 22 μονάδες.

Και εδώ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ/ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


23/10/2004
Η συμμετοχή των Ελλήνων στην ανώτατη εκπαίδευση αυξήθηκε σημαντικά από το 1995 μέχρι σήμερα, κατά 78%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από κάθε άλλο κράτος μετά την Ουγγαρία (40% είναι η μέση αύξηση σε όλα τα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ).

Τα αρνητικά ρεκόρ επεκτείνονται και στους δείκτες ποιότητας: Οι έλληνες μαθητές της πρώτης λυκείου κατατάσσονται χαμηλά στα τεστ γενικών γνώσεων αλλά και στα μαθηματικά παρ’ότι έχουν τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας.

Στα πρόθυρα της απαξίωσης βρίσκεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα: με ελάχιστους πόρους αδυνατεί να μορφώσει τα ελληνόπουλα ενώ δημιουργεί άνεργους ή άεργους πτυχιούχους

Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου το κράτος δεν δίνει τόσο λίγα χρήματα για την παιδεία. Οπως προκύπτει από στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2004 μόλις το 6,6% του προϋπολογισμού οδεύει προς την εκπαίδευση όταν στην Ελβετία το κράτος δίνει το 14,2%, στη Νορβηγία το 15,3%, στο φτωχό Μεξικό το 22,4% και στην Ουγγαρία το 12,9%.


Και ΤΕΛΟΣ:

Ρίξτε μια ματιά και εδώ:

ΠΟΣΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΗΚΑΝ

Επταπλάσιο αριθμό ενεργών εστιών πυρκαγιών κατέγραψε στον ελλαδικό χώρο για το 2007 δορυφόρος της NASA, σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα 2003 - 2006. Πρόκειται για τον νέας γενιάς δορυφόρο MODIS, τα δεδομένα του οποίου αφορούν τις εστίες ενεργών πυρκαγιών που ανιχνεύονται καθημερινά, το χρονισμό, την εποχικότητα, τη γεωγραφική κατανομή και έκτασή τους, καθώς επίσης την ενέργεια που απελευθερώνεται από αυτές. Σύμφωνα με την ερευνήτρια της ομάδας πυρκαγιών MODIS στο πανεπιστήμιο Maryland των ΗΠΑ, δρα Στεφανία Κοροντζή, η επιφάνεια των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα ανέρχεται στα 2,8 εκατ. στρέμματα, έκταση που ισοδυναμεί με το 2% ολόκληρης της χώρας. Οι φωτιές στην Πελοπόννησο και την Εύβοια συνέβαλαν περίπου στο 60% ολόκληρης της καμένης έκτασης. Ο αριθμός των καμένων εκτάσεων στην Ελλάδα το 2003 ήταν 2.900 στρέμματα, το 2004 ξεπέρασαν τα 100.000, το 2005 έφτασαν τα 45.170 και το 2006 τα 16.355 στρέμματα.

Από αναλύσεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με δεδομένα MODIS προκύπτει ότι το 2007, μέχρι τις 31 Αυγούστου, κάηκαν συνολικά 8,1 εκατ. στρέμματα σε 14 χώρες της ΝΑ και ΝΔ Ευρώπης, που υπολογίζεται ότι απελευθέρωσαν στην ατμόσφαιρα πάνω από 12,3 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Οι 14 εμπλεκόμενες χώρες είναι οι Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, ΠΓΔΜ, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Τουρκία. Για τις χώρες εκτός των Σερβίας, Τουρκίας και Μαυροβουνίου, το 68,2% της συνολικής καμένης έκτασης ήταν δάση, το 31% γεωργικές καλλιέργειες και το 0,8% τεχνητές επιφάνειες (οικισμοί, βιομηχανικές περιοχές κ.λπ.). Από τις συνολικά καμένες εκτάσεις, περισσότερα από 970.000 στρέμματα βρίσκονται σε προστατευόμενες φυσικές περιοχές σε χώρες του δικτύου NATURA 2000 (Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία), που αντιστοιχεί στο 20,9% των καμένων εκτάσεων στις χώρες αυτές.

Η χώρα που υπέστη τις καταστροφικότερες φωτιές ήταν η Ελλάδα, με δεύτερη την Ιταλία και τρίτη την Αλβανία. Συγκρίνοντας διαχρονικά τις καμένες εκτάσεις σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα προκύπτει ότι το 2000 κάηκαν περίπου 3,87 εκατ. στρέμματα, το 2001 περίπου 2,89, το 2002 περίπου 2,78, το 2003 περίπου 5,34 εκατομμύρια, το 2004 περίπου 3,46, το 2005 περίπου 4,22, το 2006 περίπου 2,02 και το 2007 περίπου 4,65 εκατομμύρια στρέμματα. Σε παγκόσμια κλίμακα ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι οι μήνες κατά τους οποίους κορυφώνονται οι πυρκαγιές, που παρουσιάζονται τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο, αντίθετα ο Φεβρουάριος εμφανίζει τη χαμηλότερη δραστηριότητα.
Από τα δεδομένα MODIS έχει υπολογιστεί ότι οι καμένες εκτάσεις παγκοσμίως και ανά έτος κυμάνθηκαν μεταξύ 2,97 και 3,74 δισ. στρεμμάτων για την περίοδο 2001-2004, με κορύφωση το 2001.

Στην τετραετία αυτή, η συνολική έκταση που κάηκε στην Αφρική και την Αυστραλία συνιστούν το 80% της συνολικής καμένης έκτασης. Εκτιμάται επίσης ότι για την περίοδο 1997-2004 οι φωτιές απελευθέρωσαν στην ατμόσφαιρα κατά μέσο όρο 2,5 Pg άνθρακα, ετησίως. Οι κυρίαρχες συνεισφέρουσες περιοχές/ήπειροι στις εκπομπές άνθρακα από φωτιές είναι η Αφρική (49%), η Νότια Αμερική (13%), η Ασία γύρω από τον Ισημερινό (11%), οι βόρειες περιοχές (9%) και η Αυστραλία (6%).
«Το ποσοστό του άνθρακα που απελευθερώνεται από τις φωτιές παγκοσμίως είναι πολύ σημαντικό, αν αναλογιστούμε ότι ισοδυναμεί με το περίπου 32% του άνθρακα που εκπέμπεται ως διοξείδιο του άνθρακα από καύση απολιθωμένων καυσίμων (πετρέλαιο, βενζίνη, κάρβουνο)», δήλωσε δρ Στεφανία Κοροντζή.

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ


Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy