ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2009, 12:35:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aπλά να πω, ότι μετά την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, μια μεγάλη ομάδα από αυτούς πέρασε στην Ελλάδα και αρκετοί εγκαταστάθηκαν στις Μυκήνες.


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2009, 13:21:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολλές ιστορίες έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τους
θηβαίους της αρχαίας Ελλάδας..Ότο ήταν σκοταδιστές,
ότι απεργάζονταν πάντα το κακό των Ελλήνων και πολλά
άλλα, σε σχέση με την εκ των εβραίων καταγωγή των μερικών
που διέμεναν εκεί...
Το ότι προ Βαβέλ υπήρχε κοινή γλώσσα, είναι γνωστό, ο ιδεολογικός
πόλεμος, όμως, ποιές δυο πλευρές αφορά; Και μαζί μας οι εβραίοι;
Μα ρε φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, απο την άλλη μεριά, ποιός θα είναι;
Αλλά σοβαρό θέμα οι εφιάλτες στην αρχαία Ελλάδα..Λέει πολλά
και για ότι έγινε, προ της των Ρωμαίων κάθοδο, ώστε να ηττηθούμε,
παρά το ότι αν ήμαστε ενωμένοι, θα νικούσαμε...Ποιός φρόντισε
κι έγινε αυτό;..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2009, 17:24:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ θεωρώ πολύ δύσκολη μια τέτοια "συζευξη" αλλα θεωρώ πολύ εύκολο να χώσουν οι "αντίπαλοι" μας τα πλάνα φίδια τους και σεαυτούς τους λίγους που απεργάζονται το καλό. Αλλωστέ γιατι θεωρείς οτι τους συμφέρει μια τέτοια συμμαχία? Μόνο για απλώσουν μακρύτερα τα πλοκάμια τους. Γιατι κατα τα άλλα για να συμμαχίσουμε εμείς μαζί τους πρέπει αυτοί να εγκαταλήψουν τους σκοτεινούς σκοπούς τους πρώτα. Υπάρχει περίπτωση να το κάνουν αυτό?

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2009, 22:58:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε Hellios2012 αναφέρεις στο τελευταίο σου μήνυμα ότι «… και η Αθηνά κάτι φίδια είχε στον κόρφο της και κύνες στην περικεφαλαία της».


Έχε υπ΄ όψη σου ότι οι Αθηναίοι μυθογράφοι της κλασσικής εποχής έλεγαν ότι απ’ την Γη και τον Ήφαιστο γεννήθηκε κάποτε ο «Εριχθόνιος Όφις» τον οποίο η θεά Αθηνά αφού πότισε με αίμα της «Γοργούς» που ήταν κόρη της Γης, τον έκλεισε σ’ ένα «κιβώτιο» και τον έδωσε προς φύλαξη στις κόρες του «Κέκροπος» που ήταν βασιλιάς των Αθηνών.
Οι κόρες όμως του Κέκροπος, παράκουσαν την διαταγή της θεάς και άνοιξαν το «κιβώτιο» με αποτέλεσμα να ελευθερωθεί προσωρινά ο Εριχθόνιος Όφις ο οποίος όμως μόλις είδε την Αθηνά πήγε και έπεσε στα πόδια της.
Στην συνέχεια του μύθου αναφέρεται ότι η Αθηνά θύμωσε τότε πολύ για την ανυπακοή των κοριτσιών και αφού πρώτα τους επέβαλλε μια αυστηρή τιμωρία, τελικά τοποθέτησε τον «Όφι» στην ασπίδα της και του επέτρεπε να κατεβαίνει μόνο για λίγο και μέχρι τα πόδια της.
Αυτός είναι ένας απ’ τους αμέτρητους γριφώδεις μύθους των αρχαίων Ελλήνων που κρύβει μια μεγάλη αλήθεια μέσα στην αλληγορία. Μόλις αναπτύξουμε «την ιστορία μας» λίγο ακόμη, θα καταλάβεις και μόνος σου ποιος ήταν τελικά ο κάθε ήρωας αυτού του μύθου.
Ο Στράβων αντιθέτως μας πληροφορεί ότι ο Εριχθόνιος ήταν ο αρχηγέτης τόσο της αρχαίας Αθήνας όσο και της αρχαίας Τροίας. Μία θαυμάσια πληροφορία, θα λέγαμε.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Ξυπέτη. Δήμος της αρχαίας Αθήνας που ανήκε στη φυλή του Κέκροπος. Σημαίνει και Τροία, διότι η αρχαία κοινότητα των Τρώων στην Αθήνα ονομάζετο δήμος Ξυπετεώνων. Ο Ησύχιος στο λεξικό του την καταγράφει Ξυπετέα, ενώ ο Σουίδας την αναφέρει Ξυπετεών. Ξυπετεώνες δε ονομάζει τους δημότες.
Βεβαίως μπορεί να διερωτηθείς, από τους Ξυπετεώνες έχουμε ετυμολογικά τους απατεώνες;
Η Ιαπέτη, πράγματι, είναι το θηλυκό του Ιαπετού. Δημιουργήθηκε ακριβώς όπως γεννήθηκε το όνομα Διώνη απ’ τον Δία. Όλα τα ονόματα που προανέφερα είναι βαρβαρισμοί της Ιαπέτης. Μήπως επίσης γνωρίζεις και καμία κυρία που ονομάζεται Ζαμπέτα;
Μπορεί να μου πεις, ότι μία φορά άκουσες καμιά γιαγιά να αναφέρει κάτι για μία κ. Ζαμπέτα απ’ την Κύπρο. Στο μυαλό όμως μου έρχεται και ο Ζαμπέτας, ο τραγουδιστής.
Αυτόν σίγουρα δεν θα τον γνωρίζεις, αλλά τον Ιταλό Τσαπέτο, τον Κύπριο Ζαπέτο και τον επαναστάτη... Ζαπάτα... μάλλον θα τους γνωρίζεις.
Όλοι αυτοί στον κ. Ιαπετό οφείλουν το όνομά τους και σίγουρα οι δύστυχοι δεν γνώριζαν ούτε γνωρίζουν τίποτα απ’ όσα λέμε εμείς εδώ σήμερα.
-Και..., μήπως η «ξυπασμένη» που λέει η γιαγιά μου η Άννα και εννοεί συνήθως την φαντασμένη και την μεγαλομανή γυναίκα είναι λέξη παράγωγη της Ξυπέτης;
-Μα τι άλλο θα μπορούσε να ήταν αγαπητέ μου φίλε; Μόνο ή αλαζονική συμπεριφορά των Ιαπετονίδων θα μπορούσε να γεννήσει αυτή την λέξη και ας γράφουν οι σύγχρονοι λεξικογράφοι «αγνώστου ετυμολογίας».
Μήπως και ο «κάπετος» δηλαδή ο τάφος ή ο λάκκος δεν οφείλει το έτυμό του στον «Κα» Ιαπετό; Ή μπορούμε να διακρίνουμε τον «απατεώνα» απ’ το Ξυπετεώνα;
Τον κύριο λοιπόν Ζαπάττα που τον έκανε εταιρεία ο μπαμπάς Μπούς (λέτε τυχαία;) τον συναντάμε στην Νέα Ζηλανδία στην γλώσσα των ιθαγενών ως Aapatta, Iapetta και Hapatta, σε χώρες όπως την Νιγηρία και την Ινδία Japatta και Kapatta, στα Κοπτικά Eapatta, ακόμη και στα Swahili τον συναντάμε ως Yapatta.
Έχε μόνο υπ’ όψη σου ότι ο Ιαπετός χρωστά γραμματικά το όνομά του στον «Άττα».
-Άττα..., Ζαπάτα..., ιάπτω..., θάπτω..., απ’ εκεί ξεκινά ετυμολογικά το όνομα ;
-Θα δανειστώ και πάλι για λίγο τα λόγια του Σωκράτη και θα απαντήσω.
Ο Σωκράτης υποστήριζε ότι το όνομα είναι ένα όργανο το οποίο μας διδάσκει καθορίζοντας την ουσία των πραγμάτων έτσι ακριβώς όπως λειτουργεί η σαΐτα στην ύφανση. Ο καθορισμός του ονόματος δεν είναι αμελητέα υπόθεση ούτε έργο ασήμαντων ανθρώπων ή των πρώτων τυχαίων.
Οι ονοματουργοί είναι νομοθέτες και τεχνίτες σπανιότατοι ανάμεσα στους ανθρώπους.
Αυτοί που πρώτοι όρισαν τα ονόματα δεν ήταν τυχαίοι αλλά μελετητές των ουρανίων σωμάτων και διέθεταν εξαιρετικά καλή και αναλυτική σκέψη. Επομένως, όταν δημιουργούσαν το όνομα Ιαπετός σίγουρα θα γνώριζαν πολύ καλά με τι είχαν να κάνουν.

Φίλε Hellios2012 είμαι υπέρ της άποψης ότι οι λέξεις και κυρίως τα ονόματα επηρεάζουν αναμφισβήτητα τον αγράμματο άνθρωπο όσο και ένα εικόνισμα. Επομένως και η αναφορά του Ιαπετού μέσα στην Αποκάλυψη κουκουλωμένη με ένα ΧΞς κάπου μας οδηγεί, δεν είναι;

Τέλος όσον αφορά τους κύνες στην περικεφαλαία της Αθηνάς θα ήθελα να σου υπενθυμίσω τον κύνα (Κύων) που έχουμε μέσα στο αυτί μας. Έτσι για να δεις ότι δεν έχω αγνοήσει την αρχική σου τοποθέτηση για τα «ώτα». Ελπίζω να το αναπτύξουμε και αυτό το θέμα μόλις βρούμε την ευκαιρία.

Ας επιστρέψουμε όμως για λίγο στα Ελευσίνια Μυστήρια που αφήσαμε στην μέση χθές για να πούμε ότι η θεά Δήμητρα η «Ερινύς», δηλαδή η «οργισμένη μητέρα» σίγουρα αντιπροσωπεύει τον κλαυθμό των γυναικών και ιδιαίτερα των μανάδων που έχαναν εκείνα τα βάρβαρα χρόνια τις κόρες τους στις ανθρωποθυσίες. Ο «Φοίνικας βασιλιάς» μας φέρνει πιο κοντά στον κακό θεό Μώλοχ, τον αλμυρό θεό, ή Αμμών που δεν είναι άλλος απ’ τον θεό Ποσειδώνα
Έχουμε ήδη μιλήσει για τον Προμηθέα τον οποίον οι Ορφικοί ονόμαζαν και Κρόνο, επομένως μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Κρόνος, ο Προμηθεύς, ο Άτλαντας, και ο Ποσειδώνας αντιπροσωπεύουν την ίδια έννοια, δηλαδή την θάλασσα.
Σας θυμίζω επίσης για παράδειγμα την θυσία της Ιφιγένειας και την παρ’ ολίγο θυσία του Ισαάκ απ’ τον Ατλάντιο/Φοίνικα Αβραάμ έτσι όπως παρουσιάζεται στην Βίβλο. Αναφορά και καταδίκη επίσης στην ανθρωποθυσία κάνει και ο Ιερεμίας στην Π. Διαθήκη. Ο ίδιος αναφέρει ότι τις θυσίες των παιδιών τις έκαναν οι Εβραίοι στον Ιαπετό.
Είναι επίσης ολοφάνερο ότι κάποιο ιστορικό γεγονός έχει αναμιχθεί μέσα στην τελετουργική παράδοση και μάλλον αυτό μαρτυρά ο μύθος του βασιλιά Ερεχθέα, ο οποίος λέγεται ότι θέλησε να εξευμενίσει τους θεούς για την ξηρασία που είχε πλήξει τον τόπο στην εποχή της βασιλείας του προσφέροντας θυσία την κόρη του.
Οι λαϊκοί ποιητές μια τέτοια ιστορία δεν θα την άφηναν ποτέ να πάει χαμένη. Ό χρόνος όμως και η λαϊκή παράδοση τα μετέτρεψαν όλα αυτά στην γνωστή μας ιστορία.
Μπορεί να διερωτηθούν οι αναγνώστες, «το όνομα Ερεχθεύς κρύβει κάποια αλληγορία»;
Αρχικά θα ρώταγα στην Ακρόπολη έχετε πάει ποτέ;

-Πολύ ωραία, αφού λοιπόν όλοι έχετε πάει εκεί θα βρείτε και το «Ερεχθείο», ένα μικρό ναό αφιερωμένο στον Ερεχθέα. Βρίσκεται στο αριστερό μέρος μόλις περάσετε τα Προπύλαια Εκεί υπήρχε και ένα πηγάδι με αλμυρό νερό, δηλαδή θαλασσινό. Στην εποχή μας το προφέρουν Ερέχθειο.
Ερεχθεύς είναι εξακριβωμένα το επίθετο του θεού Ποσειδώνος. Ερεχθεύς και Εριχθόνιος είναι «εν και το αυτό πράγμα». Οι παλιοί λέγανε ότι ήταν γιος του Πανδίωνος.
Στον Ερεχθέα χρωστά το όνομά της και μία απ’ τις φυλές των Αθηνών, η «Ερεχθηίς». Ο Καβάφης σίγουρα θα τους έλεγε Ποσειδωνιάτες.
-Και..., πως βγαίνει αυτό το όνομα; Θα με Ξαναρωτήσετε.
-Ερέχθω, σημαίνει αποσπάω δια της βίας, διαλύω, κομματιάζω, τραντάζω. Σας βοηθάνε όλα αυτά να βγάλετε κάποιο νόημα;

Είπαμε παραπάνω ότι ο Εριχθόνιος Όφις ευρίσκεται υπό την διαρκή επιτήρηση της θεάς Αθηνάς και ότι είναι τοποθετημένος πάνω στην ασπίδα της. Η Αθηνά είναι μία ουράνια δύναμη άρα και ο Εριχθόνιος Όφις θα πρέπει να είναι και αυτός μια ουράνια δύναμη. Είπαμε ότι μπορεί να σημαίνει και «κομματιασμένος» ή και «αποσπασμένος δια της βίας», δηλαδή «ιαπετός». Επίσης ότι μπορεί να έχει να κάνει κάτι με το τράνταγμα. Γνωρίζουμε ότι τον Ποσειδώνα τον έλεγαν Γεωσείστη, προκαλούσε δηλαδή σεισμούς. Όλα αυτά μας επιτρέπουν να συνδυάσω τον Άτλαντα που ήταν γιος του Ιαπετού αλλά και γιος του Ποσειδώνος σύμφωνα με τον παράπλευρο μύθο του Πλάτωνος που πρέπει σύντομα να σας διηγηθώ, και να υποθέσουμε ότι ο Εριχθόνιος όφις είναι αλληγορικά ο Ιαπετός.
Στην συνέχεια να υποθέσουμε ότι αλληγορικά και πάλι ο Ιαπετός είναι ο Άτλας ή και ο Ποσειδών και ότι ο Ιαπετός τέλος είναι ο Προμηθέας. Αυτά βέβαια μόνο για όσα αφορούν τις ουράνιες αναφορές. Στις ανθρώπινες ιστορίες, οι γνώσεις μου είναι πολύ λίγες και θα σας παρακαλούσα να με βοηθάγατε με ό,τι γνωρίζετε.

Το «αποσπασμένος δια της βίας» θα μου πείτε το καταλαβαίνουμε , αλλά το «κομματιασμένος» για τον Ερεχθέα που μας πάει;
-Τον «Κομματιασμένο...», θα έλεγα, μπορούμε να τον βρούμε σε χίλιους-δυο μύθους. Θα τον συναντήσουμε σύντομα στον Οσίρη και προπάντων στον Διόνυσο. Θα τον βρούμε και σε πολλούς άλλους μύθους με παλαιότερες θεότητες. Θα τον βρούμε στον ουρανό, ακόμα και στην αγγλική γλώσσα με το αρχικό του όνομα, δηλαδή αυτό του Ερεχθέως.
Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι εκτός απ’ το break που σημαίνει σπάζω, οι Άγγλοι χρησιμοποιούν και το wreck. Τα ετυμολογικά λεξικά τους ακόμα και τα πιο σοβαρά, αδυνατούν να ετυμολογήσουν αυτή την λέξη και αρκούνται στο μεσαιωνικό τύπο του wrek.
Στην Αμερική και στην Ευρώπη οι wreckers, δηλαδή οι εργολάβοι κατεδαφίσεων, έχουν εξελιχθεί σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.
Λίγο παλαιότερα η λέξη wreck είχε περισσότερα την έννοια του ναυαγίου ή του αντικειμένου που εξέβρασε η θάλασσα.
Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι και το break οφείλει την καταγωγή του στο wreck η στο wrek. Όλες αυτές οι λέξεις έχουν την έννοια του κομματιάσματος και της αποσύνδεσης. Ταυτόσημες και ομόηχες με το ελληνικό «ερέχθω» που όπως προαναφέραμε σημαίνει σπάζω, κομματιάζω κλπ.
Αφού λοιπόν ο Ερεχθεύς είναι ο Ποσειδών, τότε με ενισχυμένο θάρρος μπορούμε να υποθέσουμε ότι και η έννοια αυτού του ονόματος είναι συνδεδεμένη με την προέλευση απ’ την θάλασσα.
Ίσως οι παλαιότεροι κάτοικοι να ονόμασαν κάποιους νέους εποίκους ή ναυαγούς «Ερεχθείς» επειδή πρωτοεμφανίστηκαν με τα καράβια τους που είχαν ναυαγήσει ή είχαν αποβιβαστεί απ’ την θάλασσα όπως ανέφερε και ο φίλος Ευρωπαίος2 μετά από κάποια "Έξοδο".
Θα μπορούσαν κάλλιστα οι Ερεχθείς να ήταν Φοίνικες Καρχηδόνιοι αφού το ίδιο το όνομά τους κρύβει μέσα του την προέλευσή τους.
Κάρχησι, ονόμαζαν τα κατάρτια των πλοίων, λήμμα που μπορεί να μας επιτρέψει να υποθέσουμε ότι οι Έλληνες χρησιμοποίησαν μαζί με την κατάληξη «δων» για να σχηματίσουν την ονομασία Καρχηδών και Καρχηδόνιοι, δηλ «οι άνθρωποι των καραβιών».
Θα μπορούσαν επίσης οι Ερεχθείς να ήσαν και Κρήτες που είχαν αποβιβαστεί με τα καράβια τους και είχαν επιβάλλει την εξουσία τους στους Αθηναίους. Γνωρίζουμε ότι εκείνη την εποχή η Αθήνα ήταν πράγματι υποχρεωμένη να παραδίδει στους Κρήτες κάθε χρόνο επτά νέες και επτά νέους τους οποίους θυσίαζαν στον Μινώταυρο. Όλα αυτά είναι στοιχεία που αναμφίβολα συνηγορούν υπέρ αυτής της άποψης.
Αν θελήσουμε να ενισχύσουμε τα όσα υποθέτουμε μπορούμε να επικαλεστούμε τον μύθο που αναφέρει ότι ο Ήφαιστος, ο θεός της φωτιάς, κάποτε ερωτεύθηκε την θεά Αθηνά την οποία μάλιστα προσπάθησε να βιάσει. Εκείνη όμως του έριξε το δόρυ της και τον πλήγωσε. Μετά απ’ αυτή την περιπέτεια ο Ήφαιστος άφησε να πέσει το σπέρμα του στην γη απ’ το οποίο γεννήθηκε όπως λένε ο Εριχθόνιος.
Ο γρίφος αυτού του μύθου κρύβει σίγουρα την ανάμιξη δύο λαών στην αρχαία Αττική.
Οι άνθρωποι που ήλθαν με τα καράβια τους, ερωτευμένοι απ’ το ωραίο κλίμα της Αττικής δεν μπορεί να είναι άλλοι απ’ τους Κάρες, ή τους Κρήτες ή ακόμη και τους Φοίνικες. Τα υπόλοιπα είναι δημιουργήματα των ποιητών για να ευλογήσουν και να δικαιολογήσουν εκείνη την αρχαία απόβαση.
Ας μη ξεχνάμε ότι τον Εριχθόνιο που σύμφωνα με τις παραδόσεις έφερε κράνος με τριπλό λοφίο, το έλεγαν και αποβάτη. Έχετε πάει ποτέ στο Λονδίνο; Εκεί έξω απ' ...τα ανάκτορα μπορεί να συναντήσετε το τριπλό λοφίο.
Απόβαση σημαίνει η έξοδος εκ του πλοίου με πολεμικές διαθέσεις. Αποβάτες όμως ονόμαζαν τότε και όσους ιππείς μπορούσαν να πηδούν απ’ το ένα άλογο στο άλλο, κάτι που ακόμα και μέχρι σήμερα βλέπουμε να απεικονίζεται σε αρχαία Κρητικά αγγεία.
Η εμφάνιση ίππων και αμαξών ίσως να ήταν το δώρο των Ποσειδωνιατών στους Αθηναίους και απ’ εκεί να γεννήθηκε ο μύθος για τα δώρα που έκαναν η Αθηνά και ο Ποσειδών στην πόλη των Αθηνών. Το δώρο λοιπόν του Ποσειδώνα που όπως γνωρίζουμε ήταν ο ίππος, δεν αποκλείεται να αλληγορεί την εμφάνιση ίππων στην καθημερινή ζωή, στις αγροτικές εργασίες και στις πολεμικές επιχειρήσεις.
Το ρίξιμο τελικά του δόρατος απ’ την Αθηνά δεν θα μπορούσε να αλληγορεί τίποτα περισσότερο απ’ τον πόλεμο που έκανε ο Θησέας, δηλαδή η πόλη των Αθηνών, μετά απ΄ τον οποίο μετριάστηκε η επιρροή των Κρητών ή Φοινίκων στον Ελληνικό χώρο και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Μαρτυρεί επίσης και την ...συνύπαρξη των δύο κόσμων, πάντοτε όμως υπό το ...αυστηρό βλέμμα της Αθηνάς.

Ερίωπας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2009, 05:53:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μακάρι καλέ μου Ερίωπα να κατορθώσεις να ενοποιήσεις όλους τους Ανθρώπους και να συμμαζέψεις τ'ασυμμάζευτα.
Αλλά ξέρεις τι μας διδάσκει η ιστορία?
Ότι πάντα τη μοίρα της Ανθρωπότητας την καθορίζουν φίδια και όχι Άνθρωποι!
Αναρωτήθηκες ποτέ τι θα γινόταν, αν σε κείνη την περιβόητη μάχη μεταξύ της Αθηνάς και του Ποσειδώνα για την κυριαρχία της Αττικής, κέρδιζε ο δεύτερος?
Δε λέω ιερή και άγια η ελιά αλλά δεν παύει να είναι ένα στάσιμο,ξύλινο,ακίνητο και σιωπηλό δέντρο!
Ενώ απ'την άλλη είχαμε έναν φαντασμαγορικό πίδακα θαλασσινού ύδατος που ανάβλυζε θριαμβευτικά με κελαριστές μελωδίες μέσα απ'το βράχο και που ακούμε πλεον μονάχα σε πηγές, και ταυτόχρονα ένα υπέροχο Ά-Λογο (γιατί μόνο αυτό λείπει απ'τα άλογα - ο Λόγος) που ξεπετάχτηκε απ'τη χθόνα!
Και η ειρωνία-καταδίκη μας...
Την τελική απόφαση την πήρε ένα φίδι και όχι Άνθρωπος!
Για να μιλάω και πιό σικάτα ένας Διφυής!!!(ένας μισάνθρωπος που είχε σύζυγο μια "δράκαυλο"!)
Και πές μου εσύ ποιό το ώφελος της Ανθρωπότητας...
Έχω αναρωτηθεί τόσες φορές..."αν είχε κερδίσει ο Ποσειδώνας..."
Σε αφήνω πρός το παρόν, υποχρεώσεις βλέπεις...
Με περιμένουν και τα 4 άλογά μου για την καθιερωμένη μας βόλτα...
Αν και τελευταία επειδή όλο πέφτουμε πάνω σε διαμάχες, εκρήξεις, σε πύλες που ανοιγοκλείνουν και μπαινοβγαίνει κόσμος και σε διάφορα τραγελαφικά (τα κλασικά, ξέρεις εσύ), τα καημένα είναι λίγο αναστατωμένα...
Έρρωσθε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2009, 23:35:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομίζω ότι ίσως αξίζει τον κόπο να επαναφέρω ένα παλαιότερο σημείωμα για τις Καρυάτιδες που είχα καταθέσει πριν από τρία χρόνια στο Esoterica όταν μιλούσαμε και παρεξηγιόμαστε για τις καλοσύνες των προγόνων. Απολαύστε το:

« ..Όσον αφορά τις Καρυάτιδες που υποβαστάζουν το Ερεχθείο, δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι μνημονεύουν τις κοπέλες που κάποτε θυσίαζαν στον Ερεχθέα/Ποσειδώνα/Άμμωνα.
Οι θρύλοι και οι παραδόσεις για τον θρήνο των Καρυάτιδων που λένε ότι ακούγεται μέσα στην νύχτα πέρασε στον μεσαίωνα και έφτασε σχεδόν μέχρι την εποχή μας. Σαφή εξήγηση για αυτά τα πανέμορφα αγάλματα δεν μας έχει δώσει ποτέ κανένας αρχαίος συγγραφέας. Ένα επτασφράγιστο «μυστικό» που ταιριάζει πολύ με την γριφώδη απώλεια της Περσεφόνης και τον θρήνο της αλληγορικής μάνας Δήμητρας ή Ακκα(ς) των Κρητών.
Το όνομα των Καρυάτιδων όμως κρύβει μυστηριακά το δράμα εκείνων των κοριτσιών δια μέσου των αιώνων. Λες και κάποια μοίρα ανέλαβε να διαφυλάξει το «τρομερό μυστικό» μέσα σε μία λέξη.
Εμείς προς το παρόν θα κάνουμε μία γλωσσολογική προσέγγιση αρχίζοντας με το πρώτο μέρος της λέξης, το «Καρ», που είναι μία απ’ τις πιο σπάνιες αρχαίες ελληνικές λέξεις και σημαίνει βίαιος θάνατος, σημαίνει όμως και σκοτεινός, μαύρος και σκουρόχρωμος.. Αν προσθέσουμε και το «άτ», απ’ το «άττης», βασικό έτυμο του Ιαπετού, γρήγορα φθάνουμε στο «Καρυάτις», δηλαδή τα θύματα του Ιαπετού Ποσειδώνα, τις νέες κοπέλες που απήγαγαν από αγροτικές περιοχές και παρέδιδαν στους θηριώδεις ιερείς της εποχής εκείνης, τις οποίες άλλες διέφθειραν, άλλες σκότωναν και άλλες όταν πια δεν χρειαζόντουσαν πουλούσαν στα δουλοπάζαρα των βαρβάρων, όπως σίγουρα έγινε και στην περίπτωση της
Ιφιγένειας.
Μια φρικτή ανάμνηση από μια χαμένη βάρβαρη και πολύ μπερδεμένη εποχή. Μια εποχή στην διάρκεια της οποίας άλλαξαν όχι μόνο τα αφεντικά στην αρχαία Αθήνα αλλά μαζί τους άλλαξαν τα ήθη, τα έθιμα και η θρησκεία.
Οι άθλοι του Θησέως και η απώλεια της Αριάδνης μαζί με το κατέβασμά της στον Άδη πάλι στο ίδιο σκηνικό μας οδηγούν
Αν θελήσουμε να ενισχύσουμε όσα λέμε ακόμη περισσότερο, θα καταφύγουμε και πάλι στο έτυμο «Καρ», (το οποίο τελείως συμπτωματικά χρησιμοποιούν και οι Γιαπωνέζοι σήμερα για να ονομάσουν τον αιφνίδιο θάνατο, το γνωστό Κάροσι που παθαίνουν από υπερβολική εργασία αλλά και στο νεοελληνικό «τα κακάρωσε», δηλαδή αποδήμησε εις κύριον ) το οποίο είναι ο Δωρικός τύπος του «Κηρ».
Η «Κήρα» ήταν «η θεά που προξενούσε βίαιο θάνατο», μας πληροφορούν τα βιβλία. Συνώνυμα αναφέρονται η «Άτη» και η «Ερινύς».
Λαϊκά θα χρησιμοποιούσαμε την έκφραση «Τις έτρωγε το μαύρο σκοτάδι» όταν μιλάμε για τις αρχαίες ανθρωποθυσίες.

Στα λατινικά το «Κηρ» μεταφέρεται ως «Cer» και επομένως οι «Κήρες» γίνονται και αυτές με την σειρά τους «Ceres», το γνωστό Ρωμαϊκό όνομα της σκότιας Δήμητρας της ερινύας.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι Ερινύες σε κάποια μεταγενέστερη εποχή πλήθυναν και έγιναν τουλάχιστον τρεις σύμφωνα με τον Ευριπίδη.
Απ’ το «Cer» ετυμολογούμε και τον «Cerberus» δηλαδή τον γνωστό μας Κέρβερο, το τρικέφαλο σκύλο που φύλαγε τον Άδη.
Ετυμολογικά ο Κέρ-βερος δεν μας οδηγεί πουθενά - εκτός απ’ το πρώτο μέρος το «Κερ», που είπαμε ότι σημαίνει «μαύρος» - ιδιαίτερα όταν περάσουμε στο δεύτερο μέρος της λέξης, δηλαδή στο «βέρος».
Στην Φοινικική γλώσσα όμως το λήμμα «Βήρο» δεν είναι τελείως άγνωστη λέξη. Εδώ έχουμε τον Βήρω, τον Βήρωσσο, την Βηρυτό, που μας επιτρέπουν να βαπτίσουμε προσωρινά τον Κέρβερο σε Κέρβηρο.
Η λέξη βήρος ή Bere Φοινικιστί σημαίνει πυρρός, ερυθρός, δηλαδή κόκκινος. Με λίγα λόγια ο Κέρβερος ή Κερπυρρός είναι ο κοκκινό-μαυρος σκύλος του θανάτου.
Νομίζω ότι πριν ολοκληρώσουμε θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην αρχαιότητα οι Καρυάτιδες εθεωρούντο και ιέρειες της Αρτέμιδος.
Σύμφωνα με τον Όμηρο οι γυναίκες που πέθαιναν ξαφνικά, εθεωρείτο ότι τις είχε δολοφονήσει η Άρτεμις. Σημασία σ’ αυτή την αναφορά έχει η λέξη δολοφονία. Κάτι που αποκλείει την έννοια του φυσιολογικού θανάτου.
Πάμπολλες είναι επίσης οι αναφορές που συνδέουν την Αρτέμιδα με την Περσεφόνη/Σελήνη/Κόρη.
Τέλος, το γεγονός ότι πολλοί αρχαίοι συγγραφείς ονόμαζαν «Κόρες» τις Καρυάτιδες, συνηγορεί υπέρ των όσων είπαμε μέχρι τώρα. Κόρες ή Κούρες ήσαν οι ιέρειες όπως και οι Κούροι που ήταν ιερείς του Διός. Το περίεργο είναι ότι οι Λιβανέζοι συνεχίζουν μέχρι σήμερα και ονομάζουν τους ιερείς τους Κούροι ((Khouri) ενώ οι Έλληνες ενσωμάτωσαν το «Κόρος» με τον ναό και έτσι έχουμε τον «Νεωκόρο» και παλαιότερα με το «Ζάκορος» που έγινε Ζαχαρίας, που έχει πλέον την έννοια μόνο του επιστάτη στον ναό.
Ο μύθος με τις τρεις Ερινύες θα μπορούσε κάλλιστα να αφορούσε τις τρεις παρθένες κόρες του Λεώ πού κάποτε θυσίασαν για να σωθεί η Αθήνα απ’ τον λιμό που την βασάνιζε.
Λέγεται ότι ο Λεώς, υιός του Ορφέως, θυσίασε τις τρεις παρθένες κόρες του την Φασιθέα, την Θεόπην και την Ευβούλην για να σωθεί ο τόπος. Αργότερα μία απ’ τις φυλές των Αθηναίων ονομάσθηκε Λεοντίς για να τιμηθεί εκείνος ο Λεώς.
Επίσης ο ναός που χτίσθηκε στον Κεραμεικό για να τιμήσουν την μνήμη των δύστυχων παρθένων ονομάσθηκε κι’ αυτός Λεωκόριον.
Έρι+νύω, αρχαία Αρκαδική λέξη που σημαίνει «μεγάλος θυμός».
Ερινύες, οι αυτονόητες Φούριες (Furiae) των Ρωμαίων. Αυτές που έκαναν Furies οι Άγγλοι.
Ερινύες, οι κόρες της Γης που γεννήθηκαν από σταγόνες αίματος που έπεσαν απ’ τον ουρανό, σύμφωνα με τον Ησίοδο, ο οποίος μέσα απ’ τα κείμενά του δεν φαίνεται να πολυσυμπαθεί τις γυναίκες της εποχής του και σίγουρα δεν επιθυμεί να δικαιώσει τις γυναίκες.
Ερινύες, οι θέαινες που τιμωρούσαν αποκλειστικά τους άνδρες μετά θάνατον, κατά την λαϊκή παράδοση των αρχαίων Ελλήνων.
Ερινύες, η Τισιφόνη, η Αλεκτώ, και η Μέγαιρα, σύμφωνα με τον Ευριπίδη.
Ερινύα, και η ινδή θεά «Saranyu», η οποία εγκατέλειψε τον σύζυγό της τον θεό Surya επειδή την κακομεταχειριζόταν και κατέφυγε στα δάση. Ονομαζόταν και θεά των δασών.
Δυσαρεστημένη Λίλιθ, δυσαρεστημένη Δήμητρα, δυσαρεστημένη Saranyu, τρείς ιστορίες, τρείς κόσμοι, μια πικρή αλήθεια κρυμμένη μέσα στον μύθο βγαλμένη μέσα απ’ την πορεία του ανθρώπινου γένους πάνω στην Γη.
Τα κορίτσια του Φόρουμ τι έχουν να πούν; Θα συνεχίσουν ακόμα και σήμερα να βαδίζουν φοβισμένες και βολεμένες στην βουβαμάρα τους πάνω στην Γη; Κοντεύει να κλείσει ο πρώτος κύκλος του μεγάλου ιδεολογικού πολέμου και ακόμα την θέση τους δεν την είδαμε.
Νυστάξατε αγαπητές φίλες και εσείς και άλλα τρία δισεκατομμύρια αδελφές σας. Προσποιείστε ότι φέρετε μαζί σας την λαμπάδα και ότι τάχα αγρυπνείτε. Στην καθημερινή σας όμως έξοδο ενώ έχετε σκοπό την αγορά λαδιού για την λαμπάδα σας εσείς ξεχνιέστε και μπαίνετε συνεχώς στην παραδίπλα πόρτα. Το μανό και το άρωμα και το φανταχτερό εσώρουχο και όλα τα φανταχτερά είδωλα της βιτρίνας εκείνη την ώρα γίνονται πιο χρήσιμα και έτσι ξεχνιέται η αγορά του λαδιού. Όταν όμως γίνει «κραυγή» εν μέσω νυκτός, που θα τρέξετε να βρείτε λάδι;

Ποιός θα σας "αναγνωρίσει" τότε;

ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2009, 01:54:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εριωπα..
Ο Γιουνγκ, το 1906 ειχε καποιον ασθενη (σε ψυχιατρικο ιδρυμα και οχι απλος ασθενης) που υποστηριζε οτι ο φαλλος του Ηλιου καθως κινουταν προκαλουσε τον ανεμο.
Το 1910 κυκλοφορησε ενα βιβλιο στην πολη τους σχετικο με τη θρησκεια του Μιθρα οπου μεσα αναφεροταν ο μυθος με τον φαλλο του Ηλιου!
α, καλο ε;

Αναφερατε τον Ηφαιστο και θελω να ρωτησω... εχω διαβασει οτι αναμεσα στον Ηλιο και τον Ερμη υπηρχε ενας πλανητης που λεγοταν Ηφαιστος και καταστραφηκε.
Ισχυει; Ξερουμε πως καταστραφηκε; Νομιζω οτι ειχα διαβασει οτι τον "καταπιε" ο Ηλιος αλλα δεν ειμαι και σιγουρη.

Edited by - mimosa on 04/02/2009 01:57:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2009, 07:29:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλη Mimosa, απλά υποθέτω ότι έχεις διαβάσει όλο το κείμενο του "Μέγα Ιδεολογικού πολέμου" και τις αναφορές που έγιναν σε Τρίγωνα, Πύλες, κλπ.

Στις 25/1/2009 κυκλοφόρησε στο Ιντερνέτ το παρακάτω κείμενο. Ρίξε του μιά γρήγορη ματιά και κάνε σε παρακαλώ τις παρατηρήσεις σου.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ
ΟΜΑΔΟΣ ΕΨΙΛΟΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
«Ελυμπίοις ρήμμασι πειθόμενοι
Τριπτολέμω Κέλευσιν Αγγέλλειν τοις Έλλησι»
Μετά την πρόσφατη αναζωπύρωση του θέματος σχετικά με την Ομάδα «Ε», την περίεργη δράση ατόμων και κινήσεων, και τη δραστηριότητα που παρατηρείται τελευταία στο διαδίκτυο, οφείλουμε να ενημερώσουμε, εσάς και τους αναγνώστες σας, σε απλά και κατανοητά Ελληνικά, για τα κάτωθι:
Οι συνεχείς και ύποπτοι ισχυρισμοί για την «Ε» που προέρχονται από τεκτονικές στοές, παραεθνικά εξουσιαστικά κέντρα, άσχετους κύκλους αρχαιόφιλων, οπαδών μικρών ελληνοκεντρικών ομάδων, παραεκκλησιαστικούς κύκλους, μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, παρακρατικές και εθνικιστικές ομάδες, δεν ανταποκρίνονται σε καμιά περίπτωση στην πραγματικότητα.
Κατά την έρευνά σας, θα έχετε παρατηρήσει και εσείς μία έντονα επιθετική αρνητική δυσφήμιση του προφίλ των «Ε» μέσω μεθοδευμένων και κατευθυνόμενων ενεργειών, μέσω εκπομπών, δημοσιευμάτων, με άσχετες απόψεις, με υποανώφελες συζητήσεις, με ψευδείς κατηγορίες, συνεχή καπήλευση του ονόματος της Έψιλον, κλπ. Όλα αυτά μόνο σκοπό έχουν την προσπάθεια για απόκτηση ταυτότητας από ανασφαλή άτομα, τον πλουτισμό εις βάρος των αφελών, την πατριδοκαπηλία και τον επί σκοπώ αποπροσανατολισμό της παγκόσμιας κοινής γνώμης και την αποκοίμιση και μη εγρήγορση των Ελλήνων.
Η «Ε» δεν χρειάζεται και δεν επιθύμησε ποτέ αυτού του είδους τη δημοσιότητα. Αντίθετα τη θεωρεί ανώφελη, επικίνδυνη, ύποπτη και υποκινούμενη. Οποιαδήποτε πραγματική αποκάλυψη, θα γίνει μέσω της ίδιας της Ομάδας. Κανένα μεμονωμένο άτομο που θα ισχυριστεί αυτή τη δημοσιότητα δεν έχει την έγκριση της «Ε».
Απαξιώνουν την «Ε» όσοι την παρουσιάζουν ως μια μικρή, περιστασιακή και τοπικού επιπέδου οργάνωση. Όταν η Έψιλον θα εμφανιστεί στην Ελλάδα, κάτι που πρόκειται να γίνει σύντομα, θα αποκαλυφθεί ως μια συνδυασμένη και άψογα οργανωμένη μεγάλη κίνηση, με συλλογική δραστηριότητα, και με συνταρακτικές αποκαλύψεις και κινήσεις σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο.
Υπάρχουν σκοτεινοί και ύποπτοι κύκλοι που έχουν ξεκινήσει την πιο ξεδιάντροπη και οργανωμένη επίθεση στις ρίζες και το βάθος του Ελληνικού Πνεύματος, με στόχο κυρίως την ΠΑΙΔΕΙΑ και τη ΝΕΟΛΑΙΑ. Έχουν διακαή πόθο και επιθυμούν λυσσαλέα τη γελοιοποίηση και την απαξίωση των «Ε» και των Ιδανικών της με όποιο τρόπο και μέσον διαθέτουν.
Οδήγησαν τους νέους σήμερα να ντρέπονται να εκφράσουν την οποιοδήποτε θετική τους άποψη περί Ελληνικού, με το φόβο της γελοιοποίησης, της περιθωριοποίησης και του γραφικού. Προωθούν στη θέση του Οράματος και των Ιδανικών έναν στείρο ορθολογισμό, ένα υποκινούμενο σύστημα αποχαύνωσης και ελέγχου των μαζών, ένα ελεγχόμενο αντιχριστιανισμό, μια ύποπτη και αδίστακτη διαπλοκή, έναν επιβαλλόμενο δήθεν φιλελευθερισμό, έναν κατευθυνόμενο υπερκαταναλωτισμό και μία κακώς εννοούμενη δήθεν προόδο.
Προειδοποιούμε τους σκοτεινούς και κατευθυνόμενους αυτούς κύκλους ότι το μυθικό προφίλ της «Ε» δεν μπορεί να σβήσει με τέτοια τεχνάσματα, όπως δεν μπόρεσε στους αιώνες που πέρασαν να φθαρεί, επειδή ο θρύλος έχει φωλιάσει για τα καλά στις καρδιές των Ελλήνων. Η απήχησή της στα λαϊκά στρώματα δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ο Ελληνικός λαός έχει βάλει για τα καλά στην καρδιά του την «Ε».
Η «Ε» δεν είναι απλά ένας αστικός θρύλος που σβήνει, που πολεμά ή αντιμάχεται άθλια τεχνάσματα. Δεν είναι παρα-μύθιο αλλά πραγματικότητα, που από στόμα σε στόμα μπήκε στις καρδιές των Ελλήνων και έγινε ελπίδα για τις μελλοντικές γενιές. Καλύπτει τις προσδοκίες των Ελλήνων, αλλά και όλων των υπολοίπων θετικών και υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων παγκοσμίως, για πρόοδο και ευημερία της ανθρωπότητας, για ισονομία, αδελφοσύνη, μόρφωση, ελευθερία του σκεπτόμενου ατόμου, για δημοκρατικές αρχές, παγκόσμια ισορροπία, διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής και όχι μόνο, κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Αποτελεί τον πονοκέφαλο των στενόμυαλων, αρρωστημένων και απ’ την αρχή καταδικασμένων σκοτεινών κέντρων εξουσίας και των υποχθόνιων εκπεσόντων «οντοτήτων» και των υπηρετών τους!
Η «Ε» προσπαθεί να εξισορροπήσει τα πράγματα στον παγκόσμιο χάρτη, αόρατα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ταμπέλες, προεδρεία, γραφεία, στοές, ναούς, οργανώσεις, ομάδες, γραμματείς και αντιπροσώπους.
Κανείς δεν λέει ποτέ από μόνος του ότι είναι «Ε» ή ότι ανήκει σ’ αυτήν. Όποιος αυτό πράττει προσπαθεί απλά να καπηλευτεί την «Ε» για ίδιον όφελος.
Η «Ε» ξεκινά από την αρχαιότητα, βασισμένη στον «Πυθαγόρειο Μυστικό Κώδικα» και με διάφορες παραλλαγές. Όμως με κοινό σκοπό, φτάνει στις μέρες μας, πιο σύγχρονη και ανανεωμένη.
Ήταν η «Εν τω Παν» αρχή των Πυθαγορείων. Ήταν η «Αόρατος Αρχή» πίσω από τη «Φιλική Εταιρεία». Ήταν ο εμπνευστής του Αδαμάντιου Κοραή και της «Εθνικής Εταιρείας» για το εθνικό σχέδιο επιβίωσης της Ελλάδας, ενάντια στα συμφέροντα και στις βλέψεις των «μεγάλων» και σκοτεινών δυνάμεων. Ήταν το κίνητρο του Παύλου Μελά για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Ήταν το όραμα του Καποδίστρια και όλων των μεγάλων πνευμάτων που γέννησε αυτός ο τόπος.
Σήμερα είναι ο αόρατος γίγαντας, που σκοπό του έχει να εξισορροπεί τα πράγματα διεθνώς, για το καλό της Ανθρωπότητας, της παγκόσμιας Ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της ατομικής και συλλογικής ευημερίας των απανταχού Ελλήνων και το καλό ολοκλήρου του θετικού κόσμου.
Η ιεραρχία της δομείται με το σύστημα «Τρίγωνο - Αστέρας - Τρίγωνα» και είναι στηριγμένη στις αρχαιοελληνικές αρχές της Δημοκρατίας και στον «Πυθαγόρειο Μυστικό Κώδικα». Κανείς δεν εγκαταλείπει την «Ε», ούτε αποσύρεται από αυτή. Μέχρι τον βιολογικό του θάνατο παραμένει μέλος.
Η μύηση και η ένταξη στην «Ε» γίνεται σε τέσσερα επίπεδα. Επιλογή λόγω γνώσεων, λόγω μετοχής στο Ελληνικό πνεύμα (δηλαδή στην παιδεία, στην γλώσσα και στον πολιτισμό), λόγω εχεμύθειας και μυστικότητας, και τέλος λόγω της προσέγγισης στο υπερβατικό «Εποπτικό» επίπεδο.
Η «Ε» δεν διαβάλλεται, δεν πλήγεται. Τα μέλη της οδηγούνται να γνωρίσουν τις ανώτερες συμπαντικές αλήθειες και αξίες που την διέπουν. Αποκτώντας την πλήρη γνώση και συναίσθηση της πανανθρώπινης αποστολής της, όλοι οι συμμετέχοντες γίνονται παντοτινοί υπερασπιστές της, ακόμη και αν τα κίνητρά τους ήταν διαφορετικά κατά την ένταξή τους.
Τα μέλη της «Ε» είναι οικονομικά ανεξάρτητα, λόγω των θέσεων που κατέχουν ή της ιδιότητας που φέρουν, και είναι υπεράνω υποψίας σε όλο τον κόσμο. Είναι άτομα υψηλής αντιληπτικότητας και ιδιαίτερων ικανοτήτων.
Πριν μυηθούν στην «Ε» και μπουν στο πρώτο τους «Τρίγωνο», μετά από σύσταση δύο παλαιότερων μελών, τους οποίους και μόνο αυτούς γνωρίζουν, έχουν περάσει από σημαντικές και ποικίλες καταστάσεις, θέσεις, οργανώσεις, στοές, μυστικές αδελφότητες, μεγάλες επιχειρήσεις, μεγάλα πανεπιστήμια, διεθνή ερευνητικά κέντρα, αποκτώντας την απαιτούμενη πείρα και τις γνωριμίες. Οι ιδιαίτεροι και ικανοί που επιλέγονται για να γίνουν μελλοντικά μέλη της «Ε», παρακολουθούνται επισταμένα εν αγνοία τους, και μόνο αν δεν διαφθαρούν από το χρήμα και την εξουσία που τους δίνονται απλόχερα ως μυστική δοκιμασία, σε 15 χρόνια περίπου μετά την επιλογή τους, περνούν στο τελικό μυητικό στάδιο της «Πύλης» και λαμβάνουν το χρίσμα της «Ε» άνωθεν.
Οι «Ε» είναι εφευρέτες, επιστήμονες, ερευνητές τεχνολογικού και θεωρητικού επιπέδου, στρατιωτικοί, συγγραφείς, φιλόσοφοι, επιχειρηματίες. Ζουν παρ’ όλα αυτά, ως απλοί καθημερινοί άνθρωποι, οι οποίοι συνδέονται και αναγνωρίζονται ψυχικά και τους οποίους συγχρονικές συμπτώσεις τους οδηγούν στον διακαή πόθο αναζήτησης του Καλέσματος. Ο λόγος τους έχει πάντοτε ιδιαίτερη δύναμη στο «Συμβούλιο του Αστέρα».
Η «Ε» διαθέτει ασύμβατη και συμβατή τεχνογνωσία και τεχνολογία, πολύ προχωρημένη για τα σημερινά δεδομένα, την οποία η ανθρωπότητα δεν είναι ακόμη ώριμη για να δεχτεί και να διαχειριστεί.
Το επιστημονικό προσωπικό της «Ε» έχει μετουσιώσει την επιστημονική φαντασία σε πραγματικότητα. Εφαρμογές και τεχνολογίες που έχουν δρομολογηθεί για να δοθούν στην ανθρωπότητα σε 50 ή 100 χρόνια από σήμερα, είναι ήδη στη διάθεση της «Ε».
Επίσης διεξάγει συνεχώς πειράματα τα οποία δεν γίνονται αντιληπτά παρά από ελάχιστους.Π.χ. για τα πειράματά της στον αέρα χρησιμοποιούνται τα πολεμικά αεροσκάφη της γείτονος χώρας κατά τον χρόνο των παραβιάσεων του εθνικού μας εναέριου χώρου και οι ύποπτοι αεροδιάδρομοι «υπερπτήσης».
Οι πληθυσμοί όλων των χωρών μελετούνται προσεκτικά και έχουν εντοπιστεί οι λεπτές κομβικές κινήσεις εκείνες που θα μετατρέψουν την αρνητική ταλάντωση των σημερινών σκοτεινών «κέντρων εξουσίας» τους σε δύναμη αφύπνισής τους.
Μερικές από τις πιο συμβατικές αμυντικές εφευρέσεις, όπως και τεχνολογικά συστήματα, έχουν αποκαλυφθεί και δημοσιευθεί ήδη σε ανεξάρτητα έντυπα.
Η αποκάλυψη του ονόματος της «Ε» στο ευρύ κοινό είναι αλήθεια ότι έγινε από τον ερευνητή-συγγραφέα Ιωάννη Φουράκη. Σταδιακά έφτασαν στα χέρια του κωδικοποιημένα έγγραφα που έφεραν το έμβλημα του τρίτου δελφικού «Ε». Η επιλογή του έγινε για διάφορους λόγους που δεν είναι επί της παρούσης να συζητηθούν. Λόγω όμως του ότι δεν κάλυψε την υποχρεωτική απαίτηση της απόλυτης εχεμύθειας και μυστικότητας, καθώς και εξαιτίας των συζητήσεών του για την «Ε» σε άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτήν, δεν μυήθηκε στο εποπτικό επίπεδο και του επιβλήθηκαν κυρώσεις κατά το παρελθόν. Σήμερα ο ίδιος κινείται απλά στο πρώτο επίπεδο της πυραμίδος των «Ε».
Κάποιες αποκαλύψεις είχαν γίνει, μεταξύ άλλων, και στον τεχνολογικό ερευνητή Γεώργιο Γκιόλβα, του οποίου κάποιες εργασίες υποστηρίχθηκαν πράγματι από την «Ε» πριν πολλά χρόνια. Όμως, ύποπτοι κύκλοι κατάφεραν να παρασύρουν και να χρησιμοποιήσουν τον γέροντα πλέον ερευνητή, με σκοπό την κατευθυνόμενη απαξίωση και γελοιοποίηση του πανανθρώπινου κινήματος της «Ε». Οι όποιες μέσω Γκιόλβα δημοσιοποιήσεις έγιναν, υποτιθέμενων ονομάτων και υποτιθέμενων ενεργειών της «Ε», ήταν ψευδείς.
Ως προς τα θέματα της θρησκείας, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η «Ε» δεν είναι θρησκευτική οργάνωση. Δέχεται έναν ανώτερο και φιλοσοφικό Θεό, υπέρτατο Κύριο των συμπαντικών κόσμων. Σε καμιά περίπτωση δεν αντιμάχεται το υγιές ορθόδοξο πνεύμα και τον «Θείο Λόγο» όλων των θρησκειών. Εν τούτοις δεν αναμειγνύεται σε θρησκευτικά δόγματα και στο πνευματικό πιστεύω του καθενός. Προϋποθέτει όμως την ικανότητα αντίληψης και έρευνας ανωτέρων αρχών, δυνάμεων, ενεργειών, πέραν των ως σήμερα αποδεκτών.
Η «Ε» είναι θερμοκοιτίδα επιστήμης και μη συμβατικής τεχνογνωσίας και τεχνολογίας. Είναι ο οικουμενικός θερμός-πυρήνας αντίστασης και άμυνας της θετικής Ανθρωπότητας στις έξωθεν και έσωθεν απειλές.
Το ότι θέλουν όλοι να την υιοθετήσουν ή να την υποδυθούν, είναι θετικό για αυτήν.
Μόνο δόγμα της «Ε» είναι η ιεράρχηση της παγκόσμιας κοινωνίας με μέτρο, χωρίς ακρότητες και υπερβολικό πλουτισμό, χωρίς καταστροφή της μεσαίας τάξης και εξαθλίωση και υποδούλωση της εργατικής τάξης. Επιδιώκει την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την εξέλιξη του ανθρώπου ατομικά, κοινωνικά και συμπαντικά.
Αυτό που γίνεται σήμερα από σκοτεινά κέντρα με σκοπό την εξαθλίωση, την υποτέλεια και τον έλεγχο των λαών, κάτω από μια ελεγχόμενη, σκοτεινή και ύποπτη παγκόσμια υπερκυβέρνηση μιας δήθεν «Νέας Τάξης», με όχημα το άρμα μιας παγκοσμιοποίησης αρνητικής ταλάντωσης, υπερκαταναλωτισμού, ακρίβειας, πολέμων και ασύδοτου κέρδους κάποιων «εκλεκτών» σε βάρος των πολλών, δεν έχει μέτρο.
Η ανισότητα αυτή, αν οι αλαζόνες σκοταδιστές και οι «εξουσίες» της Γης δεν αλλάξουν τακτική και αν δεν συμμαζευτούν, αποσύροντας τα άπληστα και ματαιόδοξα σχέδια της υπερεξουσίας, του ελέγχου των ανθρώπων, της αποχαύνωσης, της ρομποτοποίησης, της καταστροφής του πλανήτη, του περιβάλλοντος, του κλίματος, της εκμετάλλευσης, της μετάλλαξης και μόλυνσης των φυσικών πόρων, του ασύδοτου υπερβολικού πλουτισμού εις βάρος της ανθρωπότητας και του πλανήτη, θα φέρει σύντομα ένα νέο Ολοκαύτωμα. Σπέρνοντας πυρηνικά σε όλη την υφήλιο μας οδηγούν στην καταστροφή.
Ας όμως προσέξουν: «Υπάρχει κίνδυνος Κεραυνού ακόμα και εν αιθρία».
Φανερά πια πολεμούν την Ελλάδα μέσω των υποστηρικτών τους, κτυπώντας τη ρίζα του έθνους μας, που δεν είναι άλλη από τη γλώσσα, την παιδεία και τη νεολαία. Προσπαθούν να διαφθείρουν τους νέους, την παράδοση, τη γλώσσα, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τον πολιτισμό μας.
Το γενικό σχέδιο είναι να ρίξουν τα ελληνόπουλα στα πάσης φύσεως χημικά και ηθικά ναρκωτικά. Να μη γνωρίζουν που βρίσκονται γεωγραφικά. Να μη μαθαίνουν την πάνω από 17.000 ετών ιστορία του τόπου τους, που γέννησε την Έρευνα, την Αρετή, την Επιστήμη, την Φιλοσοφία, τις Τέχνες και τον παγκόσμιο Πολιτισμό.
Θέλουν να μετατρέψουν τους πολυεπίπεδους φιλοσοφικά Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου σε «Νεφιλίμ» και άλλου χαμηλού επιπέδου απαξιωτικά ευφυολογήματα. Θέλουν να μετατρέψουν τη γεμάτη με μυστικιστικά νοήματα Αγία Τριάδα σε παραμύθια για μικρά παιδιά, και με αυτόν τον τρόπο να ακυρώσουν και να σταματήσουν τη μεταλαμπάδευση πανάρχαιων αληθειών στον Ελληνισμό και την Ανθρωπότητα.
Η αναλγησία της επιστημονικής κοινότητας, των οσφιοκαμπτών «δασκάλων» και «καθηγητάδων» που το αντικείμενο τους είναι η Ιστορία, η γεωγραφία, η ανθρωπολογία, η εθνολογία, των πνευματικών ταγών της δήθεν διανόησης, δεν έχει προηγούμενο. Η «Ε» τους κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Είναι συνυπεύθυνοι στο έγκλημα που συντελείται εσκεμμένα τα τελευταία χρόνια.
Η «Ε» έχει ως προτεραιότητα να αφυπνίσει τα λαϊκά στρώματα, ώστε να μην εφησυχάζουν και να μη σταματούν να εργάζονται για το προσωπικό τους καλό, αλλά και το συνολικό Καλό της Ανθρωπότητας. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει την «Ε» να τον σώσει με τα υποτιθέμενα διαστημόπλοιά της. Δεν πρέπει να περιμένει οντότητες από το διάστημα ή υπερκόσμιους σωτήρες, αλλά η δική του συμμετοχή στην αντίσταση και αντίδραση στα δρώμενα, να είναι αυτή που θα του δώσει τη λύτρωση. Η «Ε» αποκαλύπτεται μόνο σε εκείνους που έχουν φτάσει στο απαραίτητο επίπεδο για να την αντικρίσουν στην αληθινή της διάσταση. Δεν επιθυμεί οπαδούς και υποχείρια, αλλά άξιους, ελεύθερους και ανεξάρτητους συμπολεμιστές.
Η «Ε» επηρεάζει από τα παρασκήνια σημαντικές καταστάσεις οι οποίες δεν είναι ορατές στο ευρύ κοινό. Τους καιρούς που θα ακολουθήσουν σκοπεύει να κάνει την παρουσία της όλο και πιο αισθητή, αλλά και να στηρίξει κάποιες προσεκτικά επιλεγμένες επώνυμες προσπάθειες. Τμήματα της δικτύωσής της θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο φανερά.
Έχετε όμως υπόψη σας, ότι ταυτόχρονα γίνεται και θα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια παραπληροφόρησης και παραπλάνησης του πλήθους από φερέφωνα των αρνητικών δυνάμεων που θέλουν να γελοιοποιήσουν ή να καπηλευθούν το έργο της «Ε». Αυτή η παραπλάνηση θα είναι εύκολο να εντοπιστεί από τους έχοντες γνώση, καθώς δεν θα τηρεί τις αξίες και τα ιδανικά που διέπουν αναγκαστικά όλα τα επίπεδα της δράσης των «Ε».
Αυτά που συμβαίνουν σήμερα σε όλο τον πλανήτη, με το προσωπείο μιας «παγκόσμιας κρίσης», όπως και οι δολοφονικές πράξεις λαών επί λαών στη Μέση Ανατολή και αλλού, δεν είναι παρά οι τελευταίες απέλπιδες τρομοκρατικές προσπάθειες της αποτυχημένης «Νέας Τάξης» που καταρρέει, ώστε να αποδείξει την ισχύ και την αναγκαιότητά της. Είναι όμως ανίσχυρη μπροστά σ’ αυτά που έρχονται στο άμεσο μέλλον. Η κατάλυση της δύναμής της είναι δεδομένη και άμεση.
Η τεχνολογία και η γνώση που έχει στην κατοχή της η «Ε» δεν είναι για συμβατικούς πολέμους στα πλαίσια του πλανήτη μας και δεν θα στραφεί ποτέ ενάντια σε Ανθρώπους. Θα χρειαστεί για την άμυνα της Ανθρωπότητας απέναντι σε κινδύνους από το Διάστημα, και για να αντιμετωπιστούν οι πολλαπλοί κίνδυνοι και οι προκλήσεις που μας περιμένουν καθώς θα κάνουμε το Μεγάλο Βήμα προς την ενσωμάτωσή μας στο γαλαξιακό πολιτισμό που μας περιμένει «εκεί έξω».
Ο έχων ΩΤΑ ακούει και ΝΟΥΝ νοήτω.
Έλληνες μην εφησυχάζετε. Μη δέχεστε την ελεγχόμενη και επιβαλλόμενη «δημοκρατία του καναπέ και της τηλεόρασης». Μη δέχεστε αδιαμαρτύρητα την ωμή βία και την καταστροφή του πλανήτη άπραγοι.

Γρηγορείτε. Συσπειρωθείτε. Σκεφτείτε.
Αντισταθείτε, ατομικά και ομαδικά, σε κάθε τι το σκοτεινό και ύποπτο. Εσείς κρατάτε τα κλειδιά του μέλλοντος σας.
Εσείς είστε οι Υγιείς και Φωτεινοί απόγονοι και κληρονόμοι των Ουρανών.
«Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία»
«Τοις κείνων ρήμμασι πειθόμενοι».

-----------------------------------------------------------------

ΑΚΕΑ και η ΑΚΚΑ λέει ο Ερίωπας στον συντάκτη της επιστολής.

Ατάρ.... γιατί δεν εμφανίζεται στο ESOTERICA να τα πούμε;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ar_ia
Πλήρες Μέλος

Greece
824 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2009, 11:04:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ar_ia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΡΙΩΠΙΣ
quote:


Ατάρ.... γιατί δεν εμφανίζεται στο ESOTERICA να τα πούμε;Ίσως γιατί θα έλεγα εγώ, δεν είναι οι Ε συντάκτες αυτής της επιστολής.....

Εμένα τουλάχιστον δεν με έπεισε!

Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2009, 12:40:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Όταν η Έψιλον θα εμφανιστεί στην Ελλάδα, κάτι που πρόκειται να γίνει σύντομα, θα αποκαλυφθεί ως μια συνδυασμένη και άψογα οργανωμένη μεγάλη κίνηση, με συλλογική δραστηριότητα, και με συνταρακτικές αποκαλύψεις και κινήσεις σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο.Όταν! Τι αίσχη πρέπει δλδ να γίνουν για να κάνουν την "εμφάνισή" τους οι "Ε";

quote:

Υπάρχουν σκοτεινοί και ύποπτοι κύκλοι που έχουν ξεκινήσει την πιο ξεδιάντροπη και οργανωμένη επίθεση στις ρίζες και το βάθος του Ελληνικού Πνεύματος, με στόχο κυρίως την ΠΑΙΔΕΙΑ και τη ΝΕΟΛΑΙΑ. Έχουν διακαή πόθο και επιθυμούν λυσσαλέα τη γελοιοποίηση και την απαξίωση των «Ε» και των Ιδανικών της με όποιο τρόπο και μέσον διαθέτουν.


Ότι υπάρχουν ύποπτοι και σκοτεινοί κύκλοι είναι σίγουρο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όλοι τα βάζουν με το "αθάνατο ελληνικό πνεύμα". Για ποιο πνεύμα μιλάμε; Γι αυτό που υπήρξε ζωντανό πριν χιλιάδες χρόνια; Μια ζωή θα μιλάμε για το ελληνικό πνεύμα; Το σημερινό πού βρίσκεται; Εμείς τι κάνουμε για να το διαιωνίσουμε και να το αναπτύξουμε; Τίποτα! Αν δεν είμαστε ικανοί να το προασπίσουμε καλά κάνουν και μας στερούν την κάθε μας ελευθερία. Τα πρόβατα είναι εύκολο να τα κλείνεις μέσα στη μάντρα.


quote:

Οδήγησαν τους νέους σήμερα να ντρέπονται να εκφράσουν την οποιοδήποτε θετική τους άποψη περί Ελληνικού, με το φόβο της γελοιοποίησης, της περιθωριοποίησης και του γραφικού. Προωθούν στη θέση του Οράματος και των Ιδανικών έναν στείρο ορθολογισμό, ένα υποκινούμενο σύστημα αποχαύνωσης και ελέγχου των μαζών, ένα ελεγχόμενο αντιχριστιανισμό, μια ύποπτη και αδίστακτη διαπλοκή, έναν επιβαλλόμενο δήθεν φιλελευθερισμό, έναν κατευθυνόμενο υπερκαταναλωτισμό και μία κακώς εννοούμενη δήθεν προόδο.


Έτσι θέλει η Νεα Ταξη. Σε λίγο θα έχουμε όλοι και μια θρησκεία οπότε θα τελειώσουν και οι μεταξύ μας διαμάχες.

quote:

Προειδοποιούμε τους σκοτεινούς και κατευθυνόμενους αυτούς κύκλους ότι το μυθικό προφίλ της «Ε» δεν μπορεί να σβήσει με τέτοια τεχνάσματα, όπως δεν μπόρεσε στους αιώνες που πέρασαν να φθαρεί..


Και τι έκανε όλους αυτούς τους αιώνες;

quote:

Σήμερα είναι ο αόρατος γίγαντας, που σκοπό του έχει να εξισορροπεί τα πράγματα διεθνώς, για το καλό της Ανθρωπότητας, της παγκόσμιας Ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της ατομικής και συλλογικής ευημερίας των απανταχού Ελλήνων και το καλό ολοκλήρου του θετικού κόσμου.


Ας γίνει λοιπόν ορατός αυτός ο γίγαντας. Ωρα του δεν είναι;

quote:

Αυτό που γίνεται σήμερα από σκοτεινά κέντρα με σκοπό την εξαθλίωση, την υποτέλεια και τον έλεγχο των λαών, κάτω από μια ελεγχόμενη, σκοτεινή και ύποπτη παγκόσμια υπερκυβέρνηση μιας δήθεν «Νέας Τάξης», με όχημα το άρμα μιας παγκοσμιοποίησης αρνητικής ταλάντωσης, υπερκαταναλωτισμού, ακρίβειας, πολέμων και ασύδοτου κέρδους κάποιων «εκλεκτών» σε βάρος των πολλών, δεν έχει μέτρο.


Το γνωστό Bilderberg Group. Πότε θα πληρώσουν για όλα τους τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

quote:

Η ανισότητα αυτή, αν οι αλαζόνες σκοταδιστές και οι «εξουσίες» της Γης δεν αλλάξουν τακτική και αν δεν συμμαζευτούν, αποσύροντας τα άπληστα και ματαιόδοξα σχέδια της υπερεξουσίας, του ελέγχου των ανθρώπων, της αποχαύνωσης, της ρομποτοποίησης, της καταστροφής του πλανήτη, του περιβάλλοντος, του κλίματος, της εκμετάλλευσης, της μετάλλαξης και μόλυνσης των φυσικών πόρων, του ασύδοτου υπερβολικού πλουτισμού εις βάρος της ανθρωπότητας και του πλανήτη, θα φέρει σύντομα ένα νέο Ολοκαύτωμα. Σπέρνοντας πυρηνικά σε όλη την υφήλιο μας οδηγούν στην καταστροφή.


Ήδη υπάρχουν τουλάχιστον 600 μοντέρνα "στρατόπεδα συγκεντρώσεων" στις ΗΠΑ. Και όποιοι δε συμμορφώνονται τους περιμένει η λαιμιτόμος. Έτσι, ώστε να μπορούν λέει να χρησιμοποιούν τα όργανα του δολοφονημένου για μεταμοσχεύσεις...

quote:

Προσπαθούν να διαφθείρουν τους νέους, την παράδοση, τη γλώσσα, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τον πολιτισμό μας.
Το γενικό σχέδιο είναι να ρίξουν τα ελληνόπουλα στα πάσης φύσεως χημικά και ηθικά ναρκωτικά. Να μη γνωρίζουν που βρίσκονται γεωγραφικά. Να μη μαθαίνουν την πάνω από 17.000 ετών ιστορία του τόπου τους, που γέννησε την Έρευνα, την Αρετή, την Επιστήμη, την Φιλοσοφία, τις Τέχνες και τον παγκόσμιο Πολιτισμό.


Κανείς δε ρίχνει κανέναν πουθενά. Μόνος του πάει. Σα το πρόβατο. Νου έχει, μάτια έχει, ας προσέχει. Εμένα η μάνα μου έλεγε "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος". Πού είναι οι σημερινοί γονείς; Μην το μαλώνετε...θα του δημιουργήσετε ψυχολογικά τραύματα. Ας τολμήσει εμένα το παιδί μου να μη σεβαστεί το σώμα και το νού του και θα το σαπίσω στο ξύλο. Κάθε ώρα και στιγμή επαγρυπνώ και οι κεραίες μου τεντωμένες. Ας τολμήσει κανείς να βεβηλώσει το παιδί μου και θα του χυμήξω σαν τη λύκαινα.

quote:

Κανείς δεν πρέπει να περιμένει την «Ε» να τον σώσει με τα υποτιθέμενα διαστημόπλοιά της. Δεν πρέπει να περιμένει οντότητες από το διάστημα ή υπερκόσμιους σωτήρες, αλλά η δική του συμμετοχή στην αντίσταση και αντίδραση στα δρώμενα, να είναι αυτή που θα του δώσει τη λύτρωση. Η «Ε» αποκαλύπτεται μόνο σε εκείνους που έχουν φτάσει στο απαραίτητο επίπεδο για να την αντικρίσουν στην αληθινή της διάσταση. Δεν επιθυμεί οπαδούς και υποχείρια, αλλά άξιους, ελεύθερους και ανεξάρτητους συμπολεμιστές.


Μου θυμίζει μια άλλη οργάνωση που βρίσκεται κάπου στο γαλαξία μας και "ετοιμάζεται" να εμφανιστεί όταν έχουμε "φτάσει στο απαραίτητο επίπεδο".
http://www.paoweb.com/
Πηγαίνετε εκεί που λέει SHELDAN NIDLE UPDATES
Update for February 3, 2009
is now posted.
Πλάκα έχει.

quote:

Έλληνες μην εφησυχάζετε. Μη δέχεστε την ελεγχόμενη και επιβαλλόμενη «δημοκρατία του καναπέ και της τηλεόρασης». Μη δέχεστε αδιαμαρτύρητα την ωμή βία και την καταστροφή του πλανήτη άπραγοι.

Γρηγορείτε. Συσπειρωθείτε. Σκεφτείτε.
Αντισταθείτε, ατομικά και ομαδικά, σε κάθε τι το σκοτεινό και ύποπτο. Εσείς κρατάτε τα κλειδιά του μέλλοντος σας.Αυτό δεν πρέπει να είναι μήνυμα για τους Έλληνες μόνο αλλά για όλη την ανθωπότητα. Πιστεύω ότι σιγά σιγά μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων αφυπνίζεται. Εύχομαι και διατηρώ την ελπίδα ότι μπορούν να ανατραπούν το σχέδια της Νέας Τάξης και να διεκδικήσουμε πάλι το δικαίωμα να είμαστε άνθρωποι. Γιατί δυστυχώς το έχουμε χάσει εδώ και καιρό.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2009, 13:02:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από την επιστολή:

"Η «Ε» δεν είναι απλά ένας αστικός θρύλος που σβήνει, που πολεμά ή αντιμάχεται άθλια τεχνάσματα. Δεν είναι παρα-μύθιο αλλά πραγματικότητα, που από στόμα σε στόμα μπήκε στις καρδιές των Ελλήνων και έγινε ελπίδα για τις μελλοντικές γενιές. "

Πότε έγινε αυτό βρε παιδιά και δεν το καταλάβαμε;
Πότε και ποιοι μας μίλησαν για αυτή την ομάδα Ε;
Πού;
Στα σχολεία; Στην Εκκλησία; Πότε;
Μήπως εμείς μεγαλώσαμε σε μι; άλλη Ελλάδα;
Που και σε ποια γεγονότα είδαμε να συμμετέχει αυτή η ομάδα;

Από πότε "μπήκε στις καρδιές μας και έγινε ελπίδα για τις μελλοντικές γενιές";
Ποια τα ιδανικά που μετέδωσε στους νέους;
Πότε τα μετέδωσε και με ποια μέσα;;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2009, 15:57:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Δυσαρεστημένη Λίλιθ, δυσαρεστημένη Δήμητρα, δυσαρεστημένη Saranyu, τρείς ιστορίες, τρείς κόσμοι, μια πικρή αλήθεια κρυμμένη μέσα στον μύθο βγαλμένη μέσα απ’ την πορεία του ανθρώπινου γένους πάνω στην Γη.

Τα κορίτσια του Φόρουμ τι έχουν να πούν; Θα συνεχίσουν ακόμα και σήμερα να βαδίζουν φοβισμένες και βολεμένες στην βουβαμάρα τους πάνω στην Γη; Κοντεύει να κλείσει ο πρώτος κύκλος του μεγάλου ιδεολογικού πολέμου και ακόμα την θέση τους δεν την είδαμε.
Νυστάξατε αγαπητές φίλες και εσείς και άλλα τρία δισεκατομμύρια αδελφές σας. Προσποιείστε ότι φέρετε μαζί σας την λαμπάδα και ότι τάχα αγρυπνείτε. Στην καθημερινή σας όμως έξοδο ενώ έχετε σκοπό την αγορά λαδιού για την λαμπάδα σας εσείς ξεχνιέστε και μπαίνετε συνεχώς στην παραδίπλα πόρτα. Το μανό και το άρωμα και το φανταχτερό εσώρουχο και όλα τα φανταχτερά είδωλα της βιτρίνας εκείνη την ώρα γίνονται πιο χρήσιμα και έτσι ξεχνιέται η αγορά του λαδιού. Όταν όμως γίνει «κραυγή» εν μέσω νυκτός, που θα τρέξετε να βρείτε λάδι;

Ποιός θα σας "αναγνωρίσει" τότε;Προυπόθεση να νυστάξει κανείς είναι να βρίσκεται ξύπνιος. Και εμείς, άντρες-γυναίκες κοιμούμαστε εδώ και χρόνια. Δεν έχει να κοιτάξει κανείς την ιστορία να δει ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια και ακόμη να πάρουμε χαμπάρι. Η Νέα Τάξη που αναφέρεται στο άρθρο της "Ε" εδώ και 60 τουλάχιστον χρόνια κάνει ενέργειες ώστε να επιβάλει ενα διδακτορικό καθεστώς σε όλο τον κόσμο. Καταφέρανε και μας χώσανε σε μια Ευρωπαική Ένωση, ετοιμάζουν μια Βορεια Αμερικανική Ένωση και μετά μια "παγκόσμια ένωση". Και μόνο ενωποιημένοι δεν είμαστε. Αλλά πώς να είμαστε εφόσον έχουμε χάσει την επαφή μας με τον ίδιο μας τον εαυτό, άντρες-γυναίκες, δεν κάνω διαχωρισμό.
Τώρα όσο για τη "λαμπάδα", Ερίωπα, που έχει ο καθένας μέσα του...δεν χρειάζονται λαδάκια ούτε τίποτα "έξω" από μας ώστε να διατηρείται αυτή η φλόγα αναμένη. Μόνο όμως όταν οι ενέργειές μας γίνονται με αγάπη και αλληλεγγύη μπορεί να διατηρηθεί και να δυναμώσει. Όλα τ'αλλα είναι κουραφέξαλα. Μπορεί ο καθένας μας να αρχίσει να σέβεται τον εαυτό του; Να αγαπάει τον εαυτό του; Από κει ξεκινάνε όλα για μένα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
mimosa
Μέλος 3ης Βαθμίδας


773 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2009, 18:30:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους mimosa  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από λόγια είμαστε χορτασμένοι.

quote:
Λόγω όμως του ότι δεν κάλυψε την υποχρεωτική απαίτηση της απόλυτης εχεμύθειας και μυστικότητας, καθώς και εξαιτίας των συζητήσεών του για την «Ε» σε άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτήν, δεν μυήθηκε στο εποπτικό επίπεδο και του επιβλήθηκαν κυρώσεις κατά το παρελθόν. Σήμερα ο ίδιος κινείται απλά στο πρώτο επίπεδο της πυραμίδος των «Ε».

Διαμαρτύρομαι! Είναι η πιο συμπαθητική φατσούλα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2009, 00:56:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλός
Πότε έγινε αυτό βρε παιδιά και δεν το καταλάβαμε;
Πότε και ποιοι μας μίλησαν για αυτή την ομάδα Ε;

Αγαπητέ φίλε «Ψηλέ» “Marchab” που λέει και ο Sesostris στον οντά μας. Να παραγγείλω τσάϊ, καφέ, κανένα λουκούμι;

Αναρωτιέσαι πότε και ποιος μας μίλησε γι’ αυτή την ομάδα.

Ττσσςς… δεν το περίμενα αυτό ποτέ από εσένα. Μα δεν παρακολουθείς τι γράφει για «οντότητες» τόσο καιρό ο Δρ. Ιεζεκιήλ… της παρέας; Για «οντότητες» γράφει και ο συντάκτης της εθνεγερτικής επιστολής. Πως σου ξέφυγε εσένα αυτό;


quote:
Ψηλός
Από πότε "μπήκε στις καρδιές μας και έγινε ελπίδα για τις μελλοντικές γενιές";
Ποια τα ιδανικά που μετέδωσε στους νέους;
Πότε τα μετέδωσε και με ποια μέσα;;

Για κατέβα και καμιά βόλτα εδώ απ’ το «Αουστράλια» να δεις τι γίνεται και τι λέγεται στα καφενεία.
Καλογερακιστάνοι, Φουρακιστάνοι, Γκιολβανιστάνοι, Και αρκετοί γερασμένοι πιά Αξιωτιστάνοι και Διακογιαννηστάνοι φυλάγουν τις Ελληνικές Πύλες του Νότου. Μα που ζείς φίλε μου, δεν ξέρεις ότι ετοιμάζεται εισβολή των «Ε» στην Ελλάδα να καθαρίσουν όλους τους κακούς; Και μη μου πείς ότι δεν ξέρεις ποιοι είναι οι «κακοί». Πω πω σε βρίσκω πολύ χαλαρωμένο φίλε μου.

quote:
mimosa
Διαμαρτύρομαι! Είναι η πιο συμπαθητική φατσούλα!

Δεν κατεβάζεις την φωτό να τη δούμε και εμείς.

quote:
Terity
Έτσι θέλει η Νεα Ταξη. Σε λίγο θα έχουμε όλοι και μια θρησκεία οπότε θα τελειώσουν και οι μεταξύ μας διαμάχες.

Απ' το στόμα σου και στης ΑΚΕΝΑΗ τα αυτιά χρυσόστομη. Φαντάζεσαι να βαπτιστεί όλη η ανθρωπότητα και να ονομαζόμαστε όλοι ΑΘΗΝΑΙΟΙ;
Το θέμα είναι που θα τους χωρέσουμε όλους τους υπόλοιπους στην Ελλάδα. Θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε το «Time sharing” ή να χρεώνουμε Royalties για την χρήση του ονόματος.
Θα εξαιρεθούν βέβαια απ' το "χαράτσι" οι Ιουδαίοι που διατηρούν με χίλια βάσανα εδώ και τόσους αιώνες το όνομα και τα «Μυστήρια» της Αθηνάς.
Δεν μου λές όμως κάτι, εσύ εκεί πάνω στην Παλαιά Αφασιολανδία που το έμαθες ότι σε λίγο θα έχουμε όλοι μιά θρησκεία;
Για .....ομολόγησε γρήγορα, ...ποιά είναι τα αφεντικά σου, .....που συχνάζετε, ....που είναι η γιάφκα σας, ....ποιός είναι ο αρχηγός σας;

quote:
Ε κλπ:
Η ιεραρχία της δομείται με το σύστημα «Τρίγωνο - Αστέρας - Τρίγωνα» και είναι στηριγμένη στις αρχαιοελληνικές αρχές της Δημοκρατίας και στον «Πυθαγόρειο Μυστικό Κώδικα». Κανείς δεν εγκαταλείπει την «Ε», ούτε αποσύρεται από αυτή. Μέχρι τον βιολογικό του θάνατο παραμένει μέλος.


Εγώ ήξερα απ΄ το χωριό της μάνας μου που είναι ο Πύργος της Τήνου ότι το αρχικό σύμβολο ήταν και είναι το εξάκτινο αστέρι και ο σταυρός στην μέση. Πότε έγινε «Τρίγωνο - Αστέρας - Τρίγωνα»;
Πάντως το σύμβολο που εμφανίζεται εδώ:( http://www.paoweb.com/ )δεν διαφέρει σε τίποτα απ' αυτό που βρίσκεις παντού στην Τήνο από αρχαιοτάτων χρόνων. Συμβολοκλόποι οι μάγκες λοιπόν. Άκου εκεί να μας κλέβουν τα ιερά και όσια και να τα βγάζουν στο ιντερνέτ.

Φίλε "Ψηλέ" μόλις τελειώσεις το φραπεδάκι διάλεξε θέση στην Αργώ ή αν θές πιείτε ένα ουζάκι μαζί με τον ZeusE. Κερασμένα απ' τον Helliow2012. Να σε βάλλομε αμέσως στο κουπί δεν πάει, ιδιαίτερα τώρα που φτάνουμε σε λίγο στο νησί του Ήφαιστου και θα πάμε βόλτα παραλία όλα τα παληκάρια.

Ετοιμάστε λοιπόν όλοι οι Αργοναύτες τις (Maccabes) σας και φροντίσετε να μην απομακρυνθεί ο VERITAS μας τώρα πάνω στο καλύτερο.

Maccabes και σφυριά (του Hellios2012) βεβαίως είναι το ίδιο πράγμα και μη ζαλίζετε τον Sesostris να σας το μεταφράζει. Διαβάστε και λίγο την ιστορία των Μακκαβαίων και τα λέμε σύντομα. Το "σφυροκόπημα"
των αδιάβαστων θα είναι αρκετά βαρύ.


O Κρόνος είναι "Μακκαβαίος" μου έλεγε κάποτε ένας "Γέροντας". Τι λες και εσύ φίλε Ψηλέ, καλά τα λέω;

ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2009, 01:28:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Δεν μου λές όμως κάτι, εσύ εκεί πάνω στην Παλαιά Αφασιολανδία που το έμαθες ότι σε λίγο θα έχουμε όλοι μιά θρησκεία;
Για .....ομολόγησε γρήγορα, ...ποιά είναι τα αφεντικά σου, .....που συχνάζετε, ....που είναι η γιάφκα σας, ....ποιός είναι ο αρχηγός σας;


Έτσι θέλει η Νέα Τάξη, σίγουρα τα παρακολουθείς και μόνος σου. Πάντως έχουν ήδη πέσει έξω 9 χρόνια. Λες να αφυπνιστούμε αρκετά και να προλάβουμε το κακό; Γιατί αλλιώς δεν το γλιτώνεις το τσιπάκι. Κάτσε να μας το χώσουν το RFID και μετά δε θα υπάρχει τίποτα κρυφό...ούτε τα όνειρα που βλέπεις εκει στον αιθέρα...

Ένας αστυνομικός έλεγε πρόσφατα στη μάνα μου στην Κρήτη ότι σε κανά χρόνο άντε δυο θα ξαναβγούν, λέει, καινούργιες ταυτότητες με μικροτσιπάκι κι'αυτές. Εδώ ακόμη δεν αξιώθηκε ο έλληνας να ανανεώσει τις παλιές του ταυτότητες με τη βαρεμάρα που τον δέρνει... και ετοιμάζουν πάλι καινούργιες...
Μήπως αυτά τελικά ειναι και τα όπλα εναντι της ΝΤΠ; Η βαρεμάρα και η καλή καρδιά; Λετε τελικά ο Έλληνας, που τα διαθέτει και τα δυο σε απεριόριστο βαθμό, να είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εγκαθίδρυση μιας παγκοσμιοποίησης...για να δούμε...


quote:

Να σε βάλλομε αμέσως στο κουπί δεν πάει, ιδιαίτερα τώρα που φτάνουμε σε λίγο στο νησί του Ήφαιστου και θα πάμε βόλτα παραλία όλα τα παληκάρια.


Καλά, ακόμη δεν αγκυροβόλησες στη Λήμνο; Εχω χάσει επεισόδια..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2009, 05:32:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν φίλη Terity, έχεις δίκιο το πράγμα αρχίζει και γίνεται ύποπτο.

Να σκεφτείς ότι παρ’ όλη την καλή προσπάθεια που κάνουν χρόνια τώρα τα οικονομικά λαμόγια της Ελλάδος για να υποστηρίξουν την Εθνική οικονομία, (Κλέψε για να φας, κλέψε για νάχεις να πας διακοπές, κλέψε για να χτίσεις εξοχικό, κλέψε για να προικίσεις τις κόρες και τις αδελφές , κλέψε για να γίνεις πρόεδρος της Ομαδάς σου, κλπ) οι Αμερικάνοι έπαψαν να θεωρούν την Ελλάδα οικονομική «οντότητα» και έτσι την διέγραψαν απ’ τον δείκτη International Markets του Dow διότι λέει με την οικτρή πτώση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έπεφτε και ο Global Dow.

Μαζί βέβαια με την Ελλάδα ξαπόστειλαν τους Τούρκους και τους Εβραίους. Καθημερινά όλο και κάποια χώρα παίρνει εξιτήριο και οδεύει για τα μπάζα.

Πρώτα θα τις πτωχεύσουν όλες τις χώρες και ύστερα θα τσιπακώσουν τους χασκοβούκηδες και τις βοϊδομάτες.

Το «στίγμα» στον καρπό βλέπεις δεν είναι νέα εφεύρεση. Τον καιρό που οι Ρωμαίοι «αναπαρήγαγαν και έδερναν», σφράγιζαν τους αιχμαλώτους και τους δούλους στον καρπό για να μπορούν να παίρνουν οι τελευταίοι καθημερινά το ψωμί τους. Φαντάζεσαι, καυτό σίδερο …τσςς στον καρπό για μια φέτα ψωμί; Κακούργικα πράγματα σου λέω!!!

Θα παρακαλάνε σε λίγο καιρό όλοι να σφραγιστούν για την καθημερινή μερίδα άρτου που θα δίνει ο «εξουσιαστής». Θα προτιμάνε το "Τσσιπ" απ΄το "τσςς".

Μόνο οι "Ε"λεύθεροι θα αρνηθούν το σφράγισμα του «Θηρίου» μέχρι να έλθει ο ζεστός άνεμος και να τα ...........όλα. Μετά δεν θα υπάρχει καμία αξία πάνω στην Γη.

Εδώ και τρία χρόνια φίλη μου ρωτάω και ξαναρωτάω τους συμφορουμίτες μας ..."Κολύμπι και (κυν)ήγι ξέρετε";

ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2009, 05:41:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
....και μιάς και μιλάμε για ουρές για το σφράγισμα ρίξτε και μιά ματιά εδώ:

http://www.theage.com.au/world/bailout-bill-gives-cash-away-to-strangers-20090205-7yez.html

Δεν το γνώριζα πριν γράψω το προηγούμενο ποστ΄

ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2009, 10:54:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

χασκοβούκηδες


Πρωτη φορα την ακούω τη λέξη. Αυτός που χάσκει...;

quote:

Φαντάζεσαι, καυτό σίδερο …τσςς στον καρπό για μια φέτα ψωμί; Κακούργικα πράγματα σου λέω!!!


Τουλάχιστον με το τσςςςς δεν σου ελέγχουν τη σκέψη...δώστε μου το τσσςςςςς όχι τι τσσσσσιπ! Θα πατάνε ένα κουμπάκι και ζόμπι η κυρία...

quote:

Μόνο οι "Ε"λεύθεροι θα αρνηθούν το σφράγισμα του «Θηρίου» μέχρι να έλθει ο ζεστός άνεμος και να τα ...........όλα. Μετά δεν θα υπάρχει καμία αξία πάνω στην Γη.


Δε θ'αφήσει τίποτα η δέσμη φωτονίων στην οποία εισερχόμαστε. Ας είναι καλά οι Πλειάδες. Ό,τι ειναι πλαστό και ψεύτικο, από συναίσθημα, από ιδέες, από διαστρεβλωμένες και παλαιωμένες αλήθειες και αξίες ..όλα θα απογυμνωθούν, θα μεταλλαχτούν και θα μεταμορφωθούν. Γύρω μας επικρατεί ένα μπάχαλο αυτές τις μέρες, δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε, υπάρχει ανησυχία και διαμάχη παντού αλλά αυτά είναι απαραίτητα για την εξέλιξή μας. Κάπου έλεγες Ερίωπα ότι "φως ειναι όλα αγαπητοί μου, υπάρχει μόνο το φως". Έτσι μάλλον είναι και θα το δούμε πιο έντονα τα επόμενα τρία χρόνια. Σιγά σιγά ξυπνάμε και ίσως να έχουμε φτάσει και την κριτική μάζα ώστε να επέλθουν θετικές αλλαγές για την ανθρωπότητα καθώς και η είσοδός μας στην επόμενη διάσταση. Διατηρώ αυτή τη φλόγα αναμένη μέσα μου και προσεύχομαι για καθοδήγηση. Τι μπορώ εγώ να κάνω στην καθημερινή μου ζωή ώστε να είμαι πόλος έλξης όσων είναι πραγματικοί αναζητές της αλήθειας την οποία και εγώ αναζητώ απγνωσμένα. Πιστεύω ότι μαζί, με αγάπη και αλληλοσεβασμό στην ίδια ζωή που μας τρέφει, μπορούμε να μπούμε δυναμικά σε μια χρυσή εποχή.

quote:

Εδώ και τρία χρόνια φίλη μου ρωτάω και ξαναρωτάω τους συμφορουμίτες μας ..."Κολύμπι και (κυν)ήγι ξέρετε";


Και εγώ λέω ότι όποιος έχει κανένα κομμάτι γη να πάει να το δουλέψει, με τα ίδια του τα χέρια, να δώσει αγάπη στη γη, και μετά αν είναι τυχερός και βρει κανά γνήσιο σπόρο και όχι τα υβρίδια που κυκλοφορούν σήμερα...να σπείρει...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2009, 13:35:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλωσόρισες Ερίωπα και πιστεύω το ταξίδι σου σε έχει αναζωογονήσει.

Δεν έπαψα να σας διαβάζω και πραγματικά είναι ωραίο να παρακολουθείς με ενδιαφέρον την άποψη του κάθενός.

@ Τerity

quote:

Σιγά σιγά ξυπνάμε και ίσως να έχουμε φτάσει και την κριτική μάζα ώστε να επέλθουν θετικές αλλαγές για την ανθρωπότητα καθώς και η είσοδός μας στην επόμενη διάσταση. Διατηρώ αυτή τη φλόγα αναμένη μέσα μου και προσεύχομαι για καθοδήγηση. Τι μπορώ εγώ να κάνω στην καθημερινή μου ζωή ώστε να είμαι πόλος έλξης όσων είναι πραγματικοί αναζητές της αλήθειας την οποία και εγώ αναζητώ απγνωσμένα. Πιστεύω ότι μαζί, με αγάπη και αλληλοσεβασμό στην ίδια ζωή που μας τρέφει, μπορούμε να μπούμε δυναμικά σε μια χρυσή εποχή.

Επειδή και εγώ διακατέχομαι από τέτοιου είδους ανησυχίες για την ανθρωπότητα έτυχε να διαβάσω ένα αρθρογράφημα για Τον Ερμή τον Τρισμέγιστο και θάθελα να σου παραθέσω κάποια στοιχεία ίσως σε βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα την Τρισμέγιστη Δικαιοσύνη δηλαδή την ΑΛΗΘΕΙΑ που όλοι απεγνωσμένα ζητούμε.


Γύρω από το όνομα και τη διδασκαλία του Ερμή του Τρισμέγιστου αναπτύχθηκε μια ολόκληρη φιλοσοφία γνωστή ως Ερμητική φιλοσοφία ή Ερμητισμός.Το φιλοσοφικό αυτό σύστημα αποτελεί την αρχαιότερη, πιο οργανωμένη και αναλυτική προσπάθεια κατανόησης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου. Θεωρείται δε το κλειδί για να ανοίξει κανείς τις πόρτες ολόκληρης της απόκρυφης γνώσης αφού είναι και η απαρχή της.

Η Ερμητική φιλοσοφία βασίζεται σε επτά αρχές, τις επτά αρχές της Αλήθειας. Αυτός που τις γνωρίζει κατέχει το κλειδί που θα ανοίξει όλες τις Πύλες του Ναού (που αναφέρει ο Ερίωπας). Βλέπομε λοιπόν που οι Αρχαίοι Έλληνες είναι αυτοί που πίστευαν πως ο Ερμής παρέδωσε στους ανθρώπους τους επτά Νόμους του Σύμπαντος βοηθώντας τους με τον τρόπο αυτόν να κατακτήσουν την σοφία και την γνώση ως προς το Ευ ζειν

Οι αρχές είναι οι εξης= (ΚΥΜΒΑΛΕΙΟ)
1. Η Αρχή της Νοητικότητας <το παν είναι πνεύμα. το σύμπαν είναι νοητικό>
2. Η Αρχή της αντιστοιχίας ή της αναλογίας
<Αυτό που είναι επάνω, είναι σαν και αυτό που είναι κάτω>
3. Η Αρχή της δόνησης
<Τίποτε δεν αναπαύεται. Το Παν κινείται....Το παν δονεί>
4. Η Αρχή της πολικότητας
<Το παν είναι διπλό. Κάθε πράγμα έχει δυο άκρες. το όμοιο και το ανόμοιο. Αντίθετοι πόλοι έχουν ίδια φύση αλλά διαφορετικούς βαθμούς>
Τα άκρα αγγίζονται και τα παράδοξα μπορούν να συμφιλιωθούν>
5. Η Αρχή του ρυθμού
<Το παν ρέει μέσα και έξω. Κάθε πράγμα έχει την διάρκειά του. Κάθε πράγμα εξελίσσεται και ύστερα εκφυλίζεται. Ο ρυθμός όμως είναι πάντα σταθερός>
6. Η Αρχή της Αιτίας και του Αποτελέσματος
<Κάθε αιτία έχει και το αποτέλεσμα και κάθε απότέλεσμα έχει την αιτία του. Υπάρχουν πολλά επιπεδα αιτιότητας αλλά τίποτε δεν ξεφεύγει από τον Νόμο.>
7. Η Αρχή του Γένους
<Σε όλα τα πράγματα υπάρχει Ενα Γενος. Ολα έχουν τις αρχές του Θηλυκού ή Αρσενικού. Το Γένος εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα.>

Αυτοί οι επτά νόμοι αν θέλετε ή αρχές ή κλειδιά της ερμηνείας για κάθε σύμβολο ή αλληγορία είναι και οι επτά διαφορετικές όψεις της Υπέρτατης Αλήθειας και σχετίζονται με τους επτά φορείς της συνείδησης ενός ανθρώπου.

Η γνώση που πρεσβεύει η Ερμητική Φιλοσοφία μας βοηθά να διαχωρίζουμε αυτό που ξέρουμε από αυτό που νομίζουμε ότι ξέρουμε. Το κυριότερο όμως είναι ότι σκοπός των ερμητιστών είναι να μην μετατραπεί η φιλοσοφία σε θρησκεία αλλά η γνώση να βασίζεται σε έρευνα και όχι σε πίστη.

Πάντως για τις πράξεις των ανθρώπων που έχουν ελευθερία εκλογής ο Θεός ή Θεά δεν ευθύνεται.

Οι μαθητές της Ερμητικής φιλοσοφίας είχαν ως αρχή να φυλάνε καλά τα μυστικά των διδασκαλιών τους και να τα διαδίδουν συνειδητά μόνο σε όσους ήταν έτοιμοι να ακούσουν και να μάθουν. Σίγουρα γνώριζαν ότι λίγοι άνθρωποι ήταν έτοιμοι να ακούσουν και να αφομοιώσουν αυτή την γνώση ή έστω και να την γνωρίσουν.

Είμαι σίγουρη ότι αν τότε δεν κρατούσαν μυστική την γνώση τους ίσως η ανθρωπότητα τώρα να ήταν σε καλύτερη μοίρα.

Πάντως ο Ερίωπας πάντα μας επιφυλάσει πολλές εκπλήξεις.
Ας τις ακούσομε

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2009, 14:55:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------

χασκοβούκηδες

--------------------------------------------------------------------------------


Πρωτη φορα την ακούω τη λέξη. Αυτός που χάσκει...;Βουκαίος ο Βούκος.
Βούκος ο Βούς.
Βουκεφάλας ο βοϊδοκέφαλος και...
Χασκοβούκης το βόδι που πίνει φραπέ στην λιβαδοκαφετέρια.

έβγαλες συμπέρασμα;


quote:
ypatia8
Καλωσόρισες Ερίωπα και πιστεύω το ταξίδι σου να σε έχει αναζωογονήσει.

Καλώς σας βρήκα και καλή συνέχεια στο ταξίδι όλων μας.

Ξέρεις ότι τα Ερμητικά κείμενα ήταν δουλειά των Σαββαών....!!!
Άντε πάλι τώρα ψάξιμο απ' την αρχή.

Αμ... έτσι είναι κυρίες μου τα πνευματικά αγαθά κόποις κτώνται.


Έτσι για πρώτο clue σου υπενθυμίζω ότι τους ανέφερε και ο προφήτης Μοχάμεντ στο κοράνι.

Αν συναντήσεις δυσκολίες αναζήτησε τον "Φιλήμωνά" σου....


ΕρίωπαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2009, 16:09:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------

χασκοβούκηδες

--------------------------------------------------------------------------------


Πρωτη φορα την ακούω τη λέξη. Αυτός που χάσκει...;Βουκαίος ο Βούκος.
Βούκος ο Βούς.
Βουκεφάλας ο βοϊδοκέφαλος και...
Χασκοβούκης το βόδι που πίνει φραπέ στην λιβαδοκαφετέρια.

έβγαλες συμπέρασμα;Τρία πουλάκια κάθονταν...

quote:

quote:
ypatia8
Καλωσόρισες Ερίωπα και πιστεύω το ταξίδι σου να σε έχει αναζωογονήσει.

Καλώς σας βρήκα και καλή συνέχεια στο ταξίδι όλων μας.

Ξέρεις ότι τα Ερμητικά κείμενα ήταν δουλειά των Σαββαών....!!!
Άντε πάλι τώρα ψάξιμο απ' την αρχή.Κάτσε να γνωριστούμε πρώτα με τους Μακκαβαίους...μη βιάζεσαι!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2009, 23:51:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Tα Ερμητικά κείμενα, αγαπητή Ypatia8 είναι η φυσική συνέχεια, όσο ανιχνεύουμε το παρελθόν της Ελληνικής φιλοσοφίας, είτε αυτή είναι Πυθαγόρεια είτε Πλατωνική.
Είναι ο «χαοτικός» κρίκος που μας συνδέει με κάποια παλαιότερη εποχή.
Αυτόν που ονομάζουμε Ερμή, και που αντιπροσωπεύει μία αλληγορία της θεϊκής γνώσης, οι αρχαίοι Έλληνες της Αιγύπτου ονόμαζαν «THOTH», ενώ οι ιθαγενείς Αιγύπτιοι αποκαλούσαν Djehuti. Υποψιάζομαι δε ότι ο κ. Djehuti θα πρέπει να ήταν Φοίνικας διαφορετικά γιατί να το ονομάζουν οι Αιγύπτιοι «Ιουδαίο»; Έχε υπόψη σου ότι ο Συγγραφέας ή συγγραφείς αυτών των Βιβλίων δεν δείχνουν να έχουν και πολύ εκτίμηση στους Τυφώνιους της εποχής τους. Πολύ συχνά τους ονομάζουν τερατολόγους, επομένως την καταγωγή αυτών των συγγραφέων πρέπει να την αναζητήσουμε αλλού.

Αυτό που μπορεί να κάνει εντύπωση σε ένα πρωτάρη ερευνητή, είναι το γεγονός ότι ο συγγραφέας, όποιος και αν ήταν αυτός, θεολογεί με ένα παράξενο τρόπο. Είναι σαν να θέλει να σου χαρίσει την κατάλληλη γνώση για να κατανοήσεις τον θεό. Παρουσιάζει ένα θεό αποδεσμευμένο από τα κτίσματα, δηλαδή τους ναούς και τα θυσιαστήρια. Θα έλεγα ότι παρουσιάζει τον θεό που έχουμε μέσα μας και γύρω μας όπως τον επιθυμεί η Terity και χωρίς «στίγματα» στον καρπό.
Παρουσιάζει ένα θεό του εσωτερικού διαλόγου. Διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή να συνδράμει στην σκέψη σου.
Όταν αναφέρεται στην δομή του συμπαντικού Χάους μοιάζει μ’ αυτά που έχει γράψει ο Πλάτωνας στον «Τίμαιο». Είναι γεμάτος ακατανόητα «Τρίγωνα».
Σίγουρα αυτός ο κόσμος, δηλ. οι οπαδοί αυτής της φιλοσοφικής σχολής, θα πρέπει να ήλθαν κάποτε σε σύγκρουση με την Καθολική Εκκλησία όχι όμως πριν λεηλατηθεί το φιλοσοφικό υπόβαθρο τους απ’ τους δογματικούς εγκέφαλους της Χριστιανικής Ρωμαϊκής Εκκλησίας.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο έτσι όπως θα σου το πω, αλλά ο Ιησούς όταν για παράδειγμα έλεγε «μακάριοι οι φτωχοί το πνεύματι» ήταν πιο πολύ Ερμητικός παρά οτιδήποτε άλλο.
Ο κάτοχος της ολοκληρωμένης Ερμητικής γνώσης υποχρεωτικά τοποθετεί τον εαυτό του στο περιθώριο των φιλοσοφικών αναζητήσεων και κανένα, μα απολύτως κανένα, φιλοσοφικό σχολείο δεν μπορεί να του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ανήκει πλέον στην κατηγόρια των διανοητών που αντλούν γνώση από τον ίδιο τον εαυτό τους. Συνήθως μαζί με την φιλοσοφική έρχεται και η κοινωνική απεξάρτησή τους. Η σταδιακή απομάκρυνση από την κοινωνική και πολιτική φλυαρία οδηγεί τον κάτοχο της Ερμητικής γνώσης έξω απ’ τα τείχη της πόλης. Εκεί ο θεϊκός διάλογος είναι πραγματικά ελεύθερος.
Ο διάλογος με τον Πατέρα και με τον Υιό συνθέτει τις αρχές της Χαοτικής αριθμητικής και Γεωμετρίας.
Για τους κατόχους της Ερμητικής γνώσης η ιερή μονάς είναι η αρχή των πάντων. Όπως είναι για μένα η ΑΚΕ. Θέση που υιοθέτησαν αργότερα και οι Πυθαγόρειοι. Αν και κάποια εποχή ήταν σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς τον Ερμητικό από τον Πυθαγόρειο. Ακόμα δε πιο δύσκολο ήταν να ξεχωρίσει κανείς τον Πυθαγόρειο από τον πρωτοχριστιανό πριν παγιδευτεί ο τελευταίος από τους Ρωμαίους στρατηγούς στην δική τους εκκλησία.
Η Ερμητική φιλοσοφία είναι η γνώση του συμπαντικού Χάους που φέρει την συμβατική ονομασία «Θεός».
«Αν θέλεις να γνωρίσεις τον θεό», λεει ο Ερμής, «νόησε τον Ήλιον, νόησε το τρέξιμο της Σελήνης, νόησε των αστέρων την τάξη και τον καταμερισμό του ζωτικού χώρου που διαθέτουν.
Νόησε την προδιαγεγραμμένη τροχιά που έχει ο κάθε αστέρας στον Κόσμο».
Ο θεός για τους κοσμογράφους Ερμητικούς, Πυθαγορείους και πρωτοχριστιανούς είναι Κοσμοπλάστης, Κοσμοποιητής, Κοσμουργός, Κοσμοκράτωρ.
Ο Κοσμαγός Θεός είναι επίσης η κίνηση του Κόσμου και οι τροχιές των ουρανίων σωμάτων.
Αλλά και αυτή η ίδια η λέξη «Κόσμος» προϊόν του «κοσμέω» μαρτυρεί ομορφιά, στόλισμα, τάξη, νόμο. Απλά θα τον λέγαμε σήμερα ο «Νόμος του Ήλιου», ο «Παγκόσμιος Νόμος» των πραγμάτων.
Μέσα σ’ αυτόν τον «Παγκόσμιο Νόμο» της Ερμητικής Φιλοσοφίας ο θάνατος είναι ακατανόητη λέξη.
«Ότι ουδέν των όντων απόλλυται, αλλά τας μεταβολάς απωλείας και θανάτους πλανώμενοι λέγουσιν».
«Τίποτα δεν χάνεται εφ’ όσον υπάρχει, αλλά οι άνθρωποι πλανώμενοι ονόμασαν τις μεταβολές θάνατο και απώλεια.»
«Τίποτα μέσα στον σφαιροειδή Κόσμο δεν καταστρέφεται».
Με τέτοια ρητά έδιναν στους νέους οι παλαιότεροι την γνώση που αφορούσε την τάξη και τους νόμους του σύμπαντος.

Αν θεωρείς τώρα τον εαυτό σου αρκετά τολμηρή αναθεώρησε αυτά που έγραφα πρίν λίγες ημέρες για το Χάος του σύμπαντος το οποίο μαζί με τον Χρόνο γέννησαν κάποτε τον «Ολύμπιο Ιάσωνα» ή Ιάσιο μέσα από κάποιες εξισώσεις.


Ερίωπας


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/02/2009, 09:36:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μέρα στην παρέα...Περίμενα λίγο καιρό για
να δώ που το πάει ο ΕΡΙΩΠΙΣ και τώρα που πήρα μια ιδέα
θα επανέλθω σε ένα παλιότερο μου ερώτημα: Πιστεύεις ΕΡΙΩΠΑ
ότι τα καλούμενα ερμητικά κείμενα προέρχονται και είναι
ακόλουθα της ελληνικής φιλοσοφίας, ή ότι συναντηθήκαν σε
σημεία που υπάρχουν; Το λέω αυτό γιατί η ερμητική φιλοσοφία,
έχει κοινή βάση με την αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία και ξέρουμε
τη σχέση αυτης με την αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας...
Άρα, ποιός πήρε τι και απο ποιόν;
Ο Ιησούς Χριστός δεν είχει κρυφά νοήματα και έννοιες...Μόνο οι
παραβολές ήταν ..παραβολές γιατί, όπως είχε πει ο Χριστός στους
μαθητές του, ώστε αυτοί που δεν τα εννοήσουν, να μην πειραστούν,
αφου δεν θα τα καταλάβουν...
Ο Χριστός, ως Θεός, δεν έχει ανάγκη να μιλάει με γρίφους...Αυτός
ο ανρώπινος σκέτα και μάλσιτα...αποκρυφιστής χριστός, βολεύει
αυτούς που σκοπεύουν να ενώσουν τις θρησκείες όλου του κόσμου
για να κάνουν ένα κράτος, με ένα ηγέτη, πρώτα και μετά μια θρησκεία
που θα γίνει για να εξυπηρετήσει τον ενα ηγέτη του ενός κράτους
μιας δικτατορίας....
Αυτά προς το παρόν....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ypatia8
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Australia
182 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/02/2009, 10:25:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ypatia8  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ξέρεις ότι τα Ερμητικά κείμενα ήταν δουλειά των Σαββαών....!!!

Έτσι για πρώτο clue σου υπενθυμίζω ότι τους ανέφερε και ο προφήτης Μοχάμεντ στο κοράνι.


Ερίωπας


Προσπάθησα με τις ελάχιστες πηγές που διαθέτει το αρχείο μου να ερευνήσω τη λέξη Σαββαών αλλά δεν βρήκα πολλά πράγματα.
Το μόνο που βρήκα είναι η χώρα ΣΑΒΑ ή Μαφαρίτις μια αρχαία και πλουσιοτάτη χώρα της Ευδαίμονος Αραβίας. Το βασίλειο της χώρας είχε φτάσει στο ύψιστο σημείο ακμής κατά το 400π.χ - 100μχ όταν απεκαλύφθηκαν στις ανασκαφές λαμπρά ιερά και ανάκτορα. Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την επίδραση του Ελληνικού πολιτισμού των Πτολεμαίων. Εθεωρείτο η πλουσιότερη χώρα και γεωγραφικός σύνδεσμος Ανατολής και Δύσης.

Μήπως εννοείς τη λέξη Σαβαωθ που είναι η ελληνική απόδοση της Εβραικής λέξης Τσαβαώθ που χρησιμοποιούν οι Εβραίοι στην Παλαιά Διαθήκη οι οποιοι ονομάζουν τον Θεό, Ιεχωβα ή Ελωχείμ. Η λέξη σημαίνει στρατιά επουράνιων δυνάμεων, που είναι οι άγγελοι και οι αστέρες. Στην ελληνική μετάφραση της Γραφής αποδίδεται ως <Κύριο Σαβαώθ> <Κύριος Παντοκράτωρ> και <Κύριος των Δυνάμεων>

Για πες μου είμαι κοντά ή να ξεφύγω στους αιθέρες να αναζητήσω το αποτέλεσμα?

mcΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/02/2009, 10:55:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπατία, ίσως αυτά βοηθήσουν..

http://en.wikipedia.org/wiki/Sabians

Sabians of Harran

Based upon a book called The Nabataean Agriculture which Maimonides translated, Maimonides' "Guide for the Perplexed" describes the Gnostic Sabians (a.k.a. Sabi'ah Mushrikun) in quite some detail. The Saabi`ah Mushrikun were a Yazidan group who were questioned by the caliph al-Ma'mún of Baghdad in 830 CE, according to Abú-Jusúf Abshaa'al-Qathíí, about what protected religion they belonged to. Not being Muslim, Christian, Jewish, or Magian, the caliph told them they were infidels and would have to become Muslims or adherents of one of the other religions recognized by the Qu'ran by the time he returned from his campaign against the Byzantines or he would kill them.[29] The Yazidans (Harranians) consulted with a lawyer who suggested that they find their answer in the Qu'ran II.59 which made it clear that Sabians were tolerated. It was unknown what Mohammed intended by Sabian and so they took the name.[30].
The newly dubbed Harranian Sabians took Hermes Trismegistus as their prophet, and the Corpus Hermeticum as their sacred text, being a group of Hermeticists. Validation of Hermes as a prophet comes from his identification as Idris or Enoch in suras 19.57 and 21.85.[31]
The Harranian Sabians played a vital role in Baghdad and the rest of the Arab world from 856 until about 1050; playing the role of the main source of Greek philosophy and science as well as shaping the intellectual life. The most prominent of the Harranian Sabians was Thabit ibn Qurra.[31]

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/02/2009, 13:09:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε Βαγγέλη (τρεχαγ…) προσπαθείς εδώ και καιρό να διακρίνεις αν μέσα από ένα αποσπασματικό διάλογο που αφορά ένα εξαιρετικά πολυσύνθετο και απαιτητικό θέμα προωθώ κάποια «θέση». Κατά διαστήματα επίσης και χωρίς να έχεις ακόμα ξεκάθαρη εικόνα αφήνεις τις προσλήψεις σου για αυτό που εσύ ονομάζεις «Θείον» να ψιλοσυγκρούονται μαζί μ’ αυτή την αόριστη ακόμα θέση ενώ συγχρόνως δείχνεις ότι βιάζεσαι να ανοίξεις τους ασκούς του Αιόλου δηλ. του «συμβατικού» οπλοστασίου σου προεξοφλώντας και της νίκη.

Φίλε μου, καλέ μου φίλε, να στο επαναλάβω για να το εμπεδώσεις μια και έξω. Άλλο Ιησού σου δίδαξαν εσένα και άλλο εμένα. Ξαναδιάβασε αυτά τα ολίγα που έχω γράψει μέχρι τώρα και κάνε τις παρατηρήσεις σου. Πώς να συζητήσουμε για τον Ιησού όταν για παράδειγμα απέτυχες να κάνεις παρατηρήσεις στις δικές μου ετυμολογήσεις για το όνομα του Ιησού. Πως είναι δυνατόν να κάνουμε χρήση ενός ονόματος και να μη γνωρίζουμε τι σημαίνει. Το θεωρώ τελείως παράλογο.
…Την ίδια ώρα οι φίλες μας Terity και Ypatia8 προχωρούν ακάθεκτες και σε αφήνουν μίλια πίσω αναζητώντας μέσα στα χαλάσματα την Χαράν να βρούν τους «Σαββαείς» που λάτρευαν τον Ήλιο και τον ονόμαζαν «Νικητή».
Μέσα στα ίδια χαλάσματα ψάχνουν να βρούν τα αποτυπώματα του κατατρεγμένου ζεύγους «Αδάμ και Εύας» που πρωτοεγκαταστάθηκαν σ’ αυτή την πόλη.
Αναζητούν μέσα στα ερείπια να βρούν τα ίχνη του Ελληνικού πανεπιστημίου χάρη στο οποίο σήμερα διαβάζουμε ακόμα τα αρχαία Ελληνικά κλασσικά βιβλία.
Αναζητούν τα βήματα του γιού του Υπερίωνα αυτόν που όλοι ονομάζουμε Αβραάμ.
Αναρωτούνται τι σημαίνει Σαββαείς και μήπως έχει δίκιο ο Ερίωπας όταν λέει ότι ο Ιησούς είπε Ηλι- Ηλί λα, μα, Σαββά ή Ζευά ή Ιευά Ακτάνει. Δηλαδή «Μα τον θεό θα σα ξαναδώ μόλις ανατείλει ο Ζευς» μέσα από ένα δείγμα Γαλιλαϊκής γλώσσας που ήταν κατά 90% Ελληνική.

Επτά (7) είναι ο αριθμός που ετυμολογεί το αραβικό «Sabiin” και 777 ο αριθμός της Αθηνάς ή Ακε.
Αν έχεις φίλε μου να πεις κάτι πάνω σ’ αυτά πες το διαφορετικά χάνεις τον χρόνο σου ακόμα και να διαβάζεις το θέμα του «Μέγα Ιδεολογικού Πολέμου».

Ερίωπας
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/02/2009, 14:28:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ μου φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, όντως είχα περιέργεια
για το που το πας το θέμα...Η αρχική σου τοποθέτηση
ήταν αρκετά ξεκάθαρη κι επειδή μετά αρχίσαμε τις αναδρομές,
μπερδεύτηκα κάπως, αφού αντί του πολέμου, έβλεπα να διερευνάνται
συμμαχίες και δη ανίερες, με ορκισμένους εχθρούς του ελληνισμού.
Για τους εβραίους είμαστε πιο μισητοί κι απο τους Σύριους...Το
φύλο απο οτ οποίο κατάγονται..Αν θυμάσαι ότι ο Αβραάμ ήταν Σύρος,
όπως κι η γυναίκα του γιού του Ισαάκ, ο οποίος πήρε γυναίκα του
τη Ρεββέκα, κόρη του Ραχάβ του Σύρου, αδερφού της μητέρας του Σάρρας...
Αβράμ ήταν το όνομα του Αβραάμ και Σάρα της Σάρρας, αλλά ο Θεός τους
τα άλλξε σε Αβραάμ και Σάρρα, γιατί θα γίνονται αρχή γένους....
Φίλε μου, δεν με δίδαξαν κανέναν Ιησού, τον γνώρισα ο ίδιος, μέσα
απο την Αγία Γραφή και τον αναγνώρισα...Τον αισθάνθηκα αμέσως και
πλέον πίστεψα και πιστεύω σ Αυτόν...
Κάποτε έψαχνα κι εγώ άλλους, σε θρησκείες, μαγείες, αποκρυφισμό,
αλλά σαν γνώση..Όπου θα γινόμουνα ενεργός, θα ήταν γιατί θα έβλεπα
την διαφορά..."Που πάμε αλήθεια; Πάντα σπίτι," λέει ο Νοβάλις...
Έτσι γύρισα εκεί απο όπου ολα ξεκινούσαν και όλα εξηγούνταν και
τώρα που ήξερα πολλά άλλων, ακόμη καλύτερα εξηγούνταν...
Και τώρα , η συμβουλή: Αν δεν αφήσεις πίσω σου, όσα γνωρίζεις, για
να ελευθερωθείς απο τις αλυσίδες των κανόνων, δεν πρόκειται να
πετάξεις ψηλά...Οι κανόνες και οι μνήμες θα σε κρατάνε στη γή...
Το ελαφρύ πνεύμα παρασύρεται και μένει κοντά στα γήινα...
Πρέπει να απαρνηθείς ότι έχεις για να δικαιούσαι κάτι καινό...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/02/2009, 01:57:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Σας θυμίζω επίσης για παράδειγμα την θυσία της Ιφιγένειας και την παρ’ ολίγο θυσία του Ισαάκ απ’ τον Ατλάντιο/Φοίνικα Αβραάμ έτσι όπως παρουσιάζεται στην Βίβλο. Αναφορά και καταδίκη επίσης στην ανθρωποθυσία κάνει και ο Ιερεμίας στην Π. Διαθήκη. Ο ίδιος αναφέρει ότι τις θυσίες των παιδιών τις έκαναν οι Εβραίοι στον Ιαπετό.

Φίλε ΕΡΙΩΠΑ , Λουκά , επειδή έχω χάσει μερικά επεισόδια , θα μου επιτρέψης να σε γυρίσω λίγο πίσω για να μου εξηγήσης βάσει ποιών ιστορικών στοιχείων ο νομάς βοσκός Αβραάμ από την Ουρ της Σουμερίας ήταν Ατλάντιος/Φοίνικας , δεδομένου ότι ούτε οι Σουμέριοι αλλά ούτε οι Φοίνικες ήταν Ατλάντιοι .
Τα υπολείμματα των Ατλαντίων , ή μπλε φυλή , σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές βρίσκονται στους κατοίκους των παραλιών της δυτικής Αφρικής .
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Οι άνθρωποι που ήλθαν με τα καράβια τους, ερωτευμένοι απ’ το ωραίο κλίμα της Αττικής δεν μπορεί να είναι άλλοι απ’ τους Κάρες, ή τους Κρήτες ή ακόμη και τους Φοίνικες. Τα υπόλοιπα είναι δημιουργήματα των ποιητών για να ευλογήσουν και να δικαιολογήσουν εκείνη την αρχαία απόβαση.

Φίλε Λουκά σε ποια εποχή αναφέρεσαι ;


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/02/2009, 02:07:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι Ναβαταίοι κύριε Ερίωπα άρχισαν να μιλάνε ελληνικά μετά τον εκχριστιανισμό τους. Πριν μιλούσαν αραμαϊκά μιας και ήταν αραβικό έθνος. Έτσι τουλάχιστον μας λέει ο μπαρμπα-Στράβων. Πράγματι ήταν στη Συρία το μέρος που διέσωσε την αρχαία ελληνική πραγματεία, αλλά καμία σχέση με την περιοχή της Πέτρας.
Γιατί δεν καταλήγεις το θέμα σου κάπου; Βάλε έναν λογικό ειρμό στο κείμενο σου, please. Από τους άραβες του προλόγου μας πήγες στον Ερεχθέα. Θες σίγουρα να ξεκινήσεις μια συζήτηση για τις απαρχές της ελληνικής θρησκείας; Ίσως και να μην αρέσουν σε πολλούς αυτά που θα ειπωθούν ξέρεις. Η αρχαία ελληνική θρησκεία δεν ήταν δα και το ποιό σταθερό και συγκροτημένο οικοδόμημα.

Edited by - veritas on 07/02/2009 02:21:26Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/02/2009, 02:17:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έγραφα ταυτόχρονα με τον sesostris και δεν είδα το ποστ του. Μιλάμε για την εποχή του χαλκού πιστεύω. Η Μυκηναϊκή θρησκεία είναι απευθείας απόγονος της Ασσυριακής. Τα έργα του Ομήρου θόλωσαν την εικόνα μιας και γράφηκαν εκατοντάδες χρόνια αργότερα, αλλά η αρχαιολογική σκαπάνη ανακαλύπτει σιγά σιγά την αλήθεια. Η ιστορία σκεπάστηκε από τον μύθο καθώς το χάλκινο Πελασγικό φάσγανο συνετρίβη από το σιδερένιο Δωρικό άορ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.25
Maintained by Digital Alchemy