ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 samael aun weor
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Gnostic Student
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
204 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/05/2013, 16:22:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους τους αναζητητές

Να σας ενημερώσω οτι όποτε θέλετε, όποιος θέλει, μπορεί να ξεκινήσει δωρεάν τα μαθήματα γνωστικής διδασκαλίας περί εσωτερισμού, αλχημείας και άλλων φαινομένων όπως αυτά της αστρικής προβολής, της μόρας κ.τ.λ.

Δίδονται 23 διαλέξεις θεωρητικού και πρακτικού περιεχόμενου χωρίς κάποια απαίτηση πέρα από τη συνεπή παρακολούθηση και κατά το δυνατόν εφαρμογή όσων παραδίδονται στα μαθήματα. Οι ώρες/μέρες είναι συζητήσιμες.

Για να επικοινήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας βρείτε στα στοιχεία που αναγράφονται στο παρακάτω φυλλάδιο ή να μιλήσουμε στο προσωπικό μου e-mail: gnostic.studies@in.gr

"..καὶ ἐὰν ἔχω προφητείαν καὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάντα καὶ πᾶσαν τὴν γνῶσιν (...) ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδέν εἰμι"

Edited by - Gnostic Student on 07/05/2013 16:56:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/05/2013, 18:57:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η γνώση είναι εμπειρία. Σου έρχεται από εκεί που δε το περιμένεις. Είναι αποτέλεσμα ιδιαίτερα λεπτοφυών διεργασιών που ενώ είναι διαφορετικές στο καθένα , όμως έχουν τον ίδιο προσανατολισμό για όλους. Η οργανωμένη διδαχή της γνώσης , νοθεύει και καταστρέφει την ιερή διαδικασία που συντελείτε στο πάνσοφο ανθρώπινο πυρήνα .
Έτσι……
…..Καθόλου δωρεάν δεν είναι φίλε μου. Το τίμημα είναι πολύ βαρύ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Gnostic Student
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
204 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2013, 01:45:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Notirk
Η γνώση είναι εμπειρία.
Έτσι ακριβώς.
quote:
Η οργανωμένη διδαχή της γνώσης , νοθεύει και καταστρέφει την ιερή διαδικασία που συντελείτε στο πάνσοφο ανθρώπινο πυρήνα .

Μιλάς μάλλον για τη διανοητική διδαχή. Η διανοητική διδαχή δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει λόγω του οτι της λείπει η εμπειρία όπως λέγαμε, και για έναν "κοιμισμένο" είναι εν δυνάμει περιοριστική.
Εντούτοις η οργάνωση -γενικά- είναι χρήσιμη. Είτε είναι οργάνωση για να μοιράσεις πέντε φυλάδια, είτε είναι για να ανοίξεις έναν καινούριο χώρο σε μια νέα πόλη, μια νέα χώρα ή μια νέα ήπειρο, που σημαίνει νέα ανοίγματα, νέες ευθύνες, νέες κρίσεις, δοκιμασίες κλπ. Αυτό σχετίζεται και με τη συμβίωση, που είναι αυτό που επιδιώκεται σε μια ομάδα. Η συμβίωση σε αναγκάζει να δεις τον εαυτό σου και όχι απλά να μιλάς για Γνώση. Και η εξωτερική οργάνωση είναι συνδεδεμένη με την εσωτερική, επομένως μην την "σνομπάρουμε".

quote:
…..Καθόλου δωρεάν δεν είναι φίλε μου. Το τίμημα είναι πολύ βαρύ.
Πράγματι.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2014, 11:36:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι είναι η Γνώση

Γνώση είναι η απευθείας εμπειρία, που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε κάθε τι γύρω μας. Η Γνώση δεν είναι μια διανοητική διαδικασία αλλά μια αυθόρμητη λειτουργία της συνείδησης, που εμπεριέχει την παγκόσμια σοφία και πηγάζει βαθιά μέσα από την ουσία μας. Είναι μια αποκάλυψη που λαμβάνει χώρα μέσα μας, όταν εμείς έχουμε διεισδύσει στην πραγματικότητα των όντων γύρω μας. Όσο πιο βαθιά έχουμε βιώσει, μέσα σε κάθε κύτταρό μας, στον πυρήνα της ύπαρξής μας, αυτήν την αποκάλυψη, τόσο πιο απόλυτη και ολοκληρωμένη είναι η Γνώση.
Μέσα στην καθημερινότητά μας και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή χωρίς έκπληξη, σαν επανάληψη κάποιων δεδομένων καταγραφών, μπαίνουμε στη θέση ενός υπνωτισμένου και άβουλου θεατή (διεκπεραιωτή) της ζωής και του εαυτού μας. Από αυτή τη θέση του βουβού θεατή, καλούμαστε να περάσουμε στη θέση του πραγματικού παρατηρητή, που χωρίς να ταυτίζεται με τα γεγονότα και να αντιδρά αδιάκοπα στις προκλήσεις της ζωής, βιώνει αληθινά. Έτσι, παρατηρώντας και γνωρίζοντας τον εαυτό μας, και κατ’ επέκταση τον κόσμο γύρω μας, αρχίζουμε συνειδητά, να δρούμε, να αισθανόμαστε, να σκεφτόμαστε και να γινόμαστε οι πραγματικοί κυρίαρχοι της ζωής μας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy