ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 19
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 18:48:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οπως ειπα αυθαιρετεις .

quote:
Αν το συνδιάσουμε και το πρώτο συνταγμα της Ελλάδος

Θα πρεπει να το συνδιασεις και με το "πιστευω εις εναν θεον"

quote:
υπήρχαν και πεφωτισμένοι/μασόνοι στην Φιλική Εταιρεία.
Συμφωνα με τα δικα τους αρχεια και ο Υψηλαντης και Τσακαλωφ ησαν μελη καθως επισης πολλοι υπουργοι , πρωθυπουργοι , πατριαρχες κλπ

περισσοτεροι στους παρακατω συνδεσμους
http://bp3.blogger.com/_LR-hG6AG6Zw/R_PAbKmKdII/AAAAAAAAAsY/LlsCX7Ssa5Y/s1600-h/masons04.jpg
http://bp0.blogger.com/_LR-hG6AG6Zw/R_PAhamKdJI/AAAAAAAAAsg/-cXqVNKgK60/s1600-h/masons03.jpg
http://bp2.blogger.com/_LR-hG6AG6Zw/R_PAt6mKdKI/AAAAAAAAAso/FRF09wsgVpY/s1600-h/masons02.jpg
http://bp3.blogger.com/_LR-hG6AG6Zw/R_PA1KmKdLI/AAAAAAAAAsw/HpCOjNhAezo/s1600-h/masons01.jpg


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 19:45:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Οχι, αναφέρομαι στο τουρκορθόδοξο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης

Μιλάω για το τουρκορθόδοξο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης που..


Tο τουρκορθόδοξο πατριαρχείο και το τουρκορθόδοξο πατριαρχείο.Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει,εστω και αν δεν είσαι χριστιανός.(θα μου πείς ποιος σεβασμος σε αυτούς??)Απαντάω:δεν πιστεύουμε(οι χριστιανοί) στους ανθρώπους(ιερείς,πατριαρχες κτλ)αλλα στον Ένα Θεό.
Αν αρχίσω να βρίζω την πίστη σου δεν νομίζω να σου αρέσει, έτσι δεν είναι?

Έρχεστε ώς "εθνοσωτήρες" να "σώσετε" το έθνος απο τον Χριστιανισμό και θέλετε να διαγραψεται εντελώς την θρησκεία αυτή.Κάτσετε νακκω τη μαππαν χαμε(μτφ ηρεμήστε).Όλοι θα ζήσουμε σε αυτο το κόσμο,εσύ με τον Δία και γω με τον Χριστο.

ΕΛΛΗΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 20:56:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο κάθε πατριάρχης ήθελε δεν ήθελε όφειλε υποταγή στο Σουλτάνο και εκτέλεση των εντολών του! Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς σε περίπτωση που δεν έπραττε όπως τον διέταζε ο Σουλτάνος το τέλος του κάθε Πατριάρχη ήταν προδιαγραμμένο, για αυτό άλλα έκαναν στα φανερά και επίσημα και άλλα στα κρυφά και ανεπίσημα.
Το ίδιο έκαναν και πολλοί Έλληνες που ήσαν γραμματείς του Σουλτάνου ή άλλων αγάδων-πασάδων. Εκτός εάν θέλετε να τους παρουσιάσω με αλφαβητική σειρά.
<<ο Αλ. Υψηλάντης όχι μόνο δεν απέδωσε την καταστροφή του στον αφορισμό αλλά με ημερήσιά του διαταγή 8.6.21 απεκύρηξε τους στρατιώτες του, που δεν επέμειναν στον αγώνα, να εκδικηθούν «το ιερόν αίμα των κατασφαγέντων απανθρώπως κορυφαίων «υπουργών» της θρησκείας: πατριαρχών (Γρηγορίου Ε΄ και Κυρίλλου ΣΤ΄), αρχιερέων και μυρίων άλλων αθώων αδελφών» (Σπ. Τρικούπη, Ιστορία της Ελλην. Επαναστάσεως, τόμος Α΄, σελ.128) .>>

.....ας δούμε όμως ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Διονηυσίου Κόκκινου <<Η Ελληνική Επανάσταση>> της Ακαδημίας Αθηνών για τον Πατριάρχη Γρηγόριο.......

-Σελίδα 396-397 .....Αντιθέτως ο Γρηγόριος εκλύθη από τον μέγα Βεζύρι να μεταβή εις την Πύλιν ...Η Πύλη είχε πληροφορηθεί τα των συνεννοήσεων μεταξύ του Μιλώς Οβρένοβιτς και του Αλέξανδρου Υψιλάντη και εβολοδοσκοπούσε τον Πατριάρχην δια να πεισθεί αν ήτο εν γνώσει του κινήματος. Ο Γρηγόριος απήντησεν ότι η επιτήρησις ήτο δύσκολος....Την επομένην εκλήθη πάλιν εις την Πύλην ο Πατριάρχης με τον Μουρύζιν. Ο μέγας Βεζύρης τους ηρώτησεν αν εγνώριζαν τίποτα περί <<των τεκταινομένων εις βάρος της Τουρκίας>>.
-Όχι Υψηλότατε, απήντησαν. Ούτε ηκούσαμεν, ούτε γνωρίζομεν τέτοιο πράγμα.
Τότε ο Βεζύρης εστράφη προς τον Πατριάρχην και του είπε:
-Εγγυάσθαι διά την ησυχίαν των Ελήνων υπηκόων?
-Ο Πατριάρχης, απήντησεν εκείνος <<ως εθνάρχης των Ελλήνων, πρέπει να θεωρείται και εγγυητής της ησυχίας των Χριστιανών>>, όσο εξαρτάται από την πνευματική του εξουσία......Κατά την Κυριακή των Βαΐων, αφού προ ολίγων ημερών είχε αναγκασθή ο Πατριάρχης προς αποτροπή σφαγών ν’ αφορίσει τον Υψηλάντη, τον Μιχαήλ Σούτσον και τους επαναστάτες εν γένει,του εζήτησαν να στήλη εις την Πύλην κατάλογο λεπτομερή των Ελληνικών οικογενειών του Φαναρίου. Του εζήτησαν δηλαδή να δώση τα ονόματα των προσώπων που κατεδιώκοντο......Ο Γρηγόριος απήντησε ότι δεν έχει τέτοιον κατάλογο εις το Πατριαρχείον. Διά δευτέρας διαταγάς διετάχθησαν δύο ιερείς ν΄ ακολουθήσουν ως οδηγοί τρεις γενίτσαρους, εκ των οποίων οι δύο ήσαν Τουρκοκρητικοί γνωρίζοντες τα Ελληνικά, δια την καταγραφή των Φαναριωτών.
Εις το Πατριαρχείον συγκεντρώθηκαν εκείνη την ημερά αρκετοί Έλληνες από τους παρακολουθούντας τα πράγματα και ικανούς ν’ αντιληφθούν τα μελετώμενα. Ήσαν εκεί και άνθρωποι από τους φυγαδευόμενους εκείνους, που εκινδύνευαν περισσότερων των άλλων. Η αντίληψις όλων, ότι ο κινδυνεύων προ παντός ήτο ο Πατριάρχης. Τον συμβούλευσαν άλλη μία φορά να φύγη.Ο Γρηγόριος ηρνήθη και κατ΄ αυτήν την κρίσημηνη ώραν. Ο Τερτσέτης μας διεφύλαξε τους λόγους του:
<<Mη με προτρέπετε να φύγω. Μάχαιρα θα περάση τους δρόμους της Κωνσταντινουπόλεως και των άλλων πόλεων των Χριστιανικών Επαρχιών. Λέτε να καταφύγω μετεμφιεσμένος εις ένα πλοίον, ή να κλεισθώ εις το σπίτι κάποιου ευεργετικού πρεσβευτού και ν’ ακούω εκεί πως οι δήμιοι κατακρεουγούν τον χηρεύσαντα λαόν? Όχι. Διά τούτο είμαι πατριάρχης για να σώσω το έθνος μου. Όχι δια να εξολοθρευτή εξ αιτίας μου δια χειρός των γενιτσάρων. Ο θάνατός μου θα ωφελήσει περισσότερο παρά η ζωή μου. Οι ξένοι Χριστιανοί ηγεμόνες θα εκπλαγούν από τον άδικο θάνατό μου και δε θα μείνουν αδιάφοροι όταν η πίστη των εξυβρισθή εις το πρόσωπόν μου. Οι Έλληνες, οι άνδρες της μάχης θα πολεμήσουν με μεγαλυτέραν μανία. Και τούτον φέρει ως δώρον την νίκην. Είμαι βέβαιος διά αυτήν. >>΄


Τα ίδια κάποιοι λέγανε και για τον Πάτερ Κοσμά παραβλέποντας ότι:
<<Το 1743 πηγαίνει στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους (μονή Βατοπεδίου), όπου ο Μέγας Δάσκαλος Ευγένιος Βούλγαρης τον μύησε στα μεγάλα σχέδια του προς απελευθέρωση του Έθνους. >>

« Δεν βλέπετε πώς αγρίεψε το Γένος μας από την αμάθειαν και εγινήκαμεν ωσάν τα θηρία;»

Αυτή τη φράση είπε ο Πατροκοσμάς βλέποντας την αγραμματοσύνη και την έλλειψη οργανωμένης παιδείας που επικρατούσε τον 18ο αιώνα και μάστιζε τον υπόδουλο Ελληνισμό.

«Καλύτερα αδελφέ να έχεις σχολείον Ελληνικόν, παρά βρύσες και ποτάμια, γιατί η βρύση ποτίζει το σώμα, το δε σχολείον ποτίζει την ψυχή».

Και αλλού θα συμπληρώσει: "Επειδή το Γένος μας έπεσεν εις αμάθειαν, είπα: Ας χάση ο Χριστός εμένα, ένα πρόβατον, και ας κερδίση τα άλλα. Ίσως η ευσπλαγχνία του Θεού και η ευχή σας σώση και εμένα".

Και φυσικά ο φιλόΤουρκός πατερ Κοσμάς είχε το ανάλογο και αυτός τέλος.........σε αντίθεση με αυτό που θα επιθυμούσαν <<κάποιοι>>
Στις 24 Αυγούστου 1779, όταν ήταν 65 ετών, οι Τουρκαλβανοί κρέμασαν τον πατρο-Κοσμά στο Καλικόντασι της Βορείου Ηπείρου, με την κατηγορία ότι ξεσήκωνε τους Έλληνες κατά των Τούρκων ν’ αποκτήσουν την ελευθερία τους .

Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος φοίτησε στη στρατιωτική σχολή του Αλή Πασά και διορίστηκε δερβέναγας στην ανατολική Στερεά!δερβέναγας! υπό τις εντολές και την υπακοή των Τούρκων! και τι με αυτό? έτσι έπρεπε! όταν όμως έφτασε η ώρα έδειξε τον φιλοτουρκισμό του!
Όσον αφορά τον μασονισμό! καλά θα κάνετε να μάθετε τι σημαίνει μασόνος! Και πόσες έννοιες έχει! Και ο Κολοκοτρώνης ήταν μέλος της Μασονικής στοάς της Κέρκυρας! Και τι με αυτό? Έχει επικρατήσει να λέμε μασόνο και να εννοούμε τον κακό τον απατεώνα τον υλιστή Εβραίο και τον Δερβέναγα μέσω διαφόρων στοών του κόσμου........και έτσι είναι. Η λέξη όμως είναι παρεξηγημένη όπως μια φορά και έναν καιρό ήταν παρεξηγημένη η λέξη Έλλην που σήμαινε ειδωλολάτρης και δεν είχε εθνικό προσδιορισμό.
Η Φιλική Εταιρεία από μόνη της ήταν μια μασονική οργάνωση. Αν εγώ και κάποια άλλα άτομα μαζευτούμε και κάνουμε έναν όρκο με όλη τη σημασία της λέξεως προκειμένου να πετύχουμε έναν σκοπό! Αυτομάτως γινόμαστε μασόνοι!
Ο Μασονισμός λοιπόν κρίνεται καλός ή κακός ανάλογα με το σκοπό του! Αυτά για να μη γινόμαστε παρεξηγήσιμοι.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

Edited by - europaios2 on 01/05/2008 21:18:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 21:23:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
"Υπέρτατο Όν" και "αληθινός Θεός" για τους σκλάβους Έλληνες ήταν ο Τριαδικός Θεός.Όσο και να θέλετε να μην το πιστεψετε έτσι είναι.Η ουσια και ο σκοπος του ορκου των φιλικων υπαρχει και διαφαινεται μονο στην τελευταια παραγραφο :

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις σέ, ώ ιερά πατρίς! ορκίζομαι εις τάς πολυχρονίους βασάνους σου, ορκίζομαι εις τά πικρά δάκρυα, τά οποία τόσους αιώνας έχυσαν τά ταλαίπωρα τέκνα σου, εις τά ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα εις ταύτην τήν στιγμήν, καί εις τήν μέλλουσαν ελευθερίαν τών ομογενών μου, ότι αφιερώνομαι όλος εις σέ. Εις το εξής σύ θέλεις είσαι η αιτία καί ο σκοπός τών διαλογισμών μου. Τό όνομά σου ο οδηγός τών πράξεών μου, καί η ευτυχία σου η ανταμοιβή τών κόπων μου. Η θεία δικαιοσύνη νά εξαντλήση επί τής κεφαλής μου όλους τούς κεραυνούς της, τό όνομά μου νά είναι εις αποστροφήν, καί τό υποκείμενόν μου τό αντικείμενον τής κατάρας καί τού αναθέματος τών ομογενών μου, άν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τάς δυστυχίας των, καί δέν εκπληρώσω τό χρέος μου. Τέλος ο θάνατός μου άς είναι η άφευκτος τιμωρία τού αμαρτήματός μου, διά νά μή μολύνω τήν αγιότητα τής Εταιρίας μέ τήν συμμετοχήν μου.


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 21:37:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Βυζαντινός
Αν αρχίσω να βρίζω την πίστη σου δεν νομίζω να σου αρέσει, έτσι δεν είναι?

Ανθρωπέ μου, είσαι καλά; Ποιος έβρισε την πίστη σου;

Οσο για το πατριαρχείο, είναι τουρκορθόδοξο, πώς να το κάνουμε δηλαδή. Ορθόδοξο πατριαρχείο εγκατεστημένο στην Τουρκία με επικεφαλής πατριάρχη που είναι Τούρκος υπήκοος.

Αν εσένα δεν σε ενοχλεί που έχεις Τούρκο προκαθήμενο της εκκλησίας σου, υπηρέτη των Τουρκικών συμφερόντων, που λέει "η πατρίδα μας" και εννοεί την Τουρκία, εμένα δεν μου πέφτει λόγος...


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 21:46:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ορθόδοξο πατριαρχείο εγκατεστημένο στην Τουρκία με επικεφαλής πατριάρχη που είναι Τούρκος υπήκοος.

Αν εσένα δεν σε ενοχλεί που έχεις Τούρκο προκαθήμενο της εκκλησίας σου, υπηρέτη των Τουρκικών συμφερόντων, που λέει "η πατρίδα μας" και εννοεί την Τουρκία, εμένα δεν μου πέφτει λόγος...


Το πατριαρχείο βρίσκεται στην Κατεχόμενη Ελλάδα(Ναι ρε και ξέρω οτι θα ενοχληθείτε).Ο Πατριάρχης είναι τούρκος στην υπηκοότητα και όχι στην Εθνικότητα.Αν για εσένα οι Έλληνες της Πόλης είναι τούρκοι.. τοτε τι να σου πω ...εσύ είσαι τούρκος.

Στα ξένα(όχι και ξένα) είμαι έλληνας
και στην ελλάδα ξένος....

ΕΛΛΗΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 22:15:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Οσο για το πατριαρχείο, είναι τουρκορθόδοξο, πώς να το κάνουμε δηλαδή. Ορθόδοξο πατριαρχείο εγκατεστημένο στην Τουρκία με επικεφαλής πατριάρχη που είναι Τούρκος υπήκοος.

Αν εσένα δεν σε ενοχλεί που έχεις Τούρκο προκαθήμενο της εκκλησίας σου, υπηρέτη των Τουρκικών συμφερόντων, που λέει "η πατρίδα μας" και εννοεί την Τουρκία, εμένα δεν μου πέφτει λόγος...Mας ενοχλεί εμάς τους Έλληνες που ακόμη έχουμε σκλαβωμένα αδέλφια! αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς είναι περασμένα μεγαλεία, ξεχασμένα όμως ποτέ δε θα γίνουν από τους Έλληνες.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 22:27:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βυζαντινός:
«Το πατριαρχείο βρίσκεται στην Κατεχόμενη Ελλάδα(Ναι ρε και ξέρω οτι θα ενοχληθείτε).Ο Πατριάρχης είναι τούρκος στην υπηκοότητα και όχι στην Εθνικότητα.»

Είναι αλήθεια ότι ο Πατριάρχης είναι έλληνικής καταγωγής. Τούρκος υπήκοος.

Είναι όμως ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ ότι ο τόπος όπου βρίσκεται το Πατριαρχείο των Ορθοδόξων Χριστιανών είναι «κατεχόμενη Ελλάδα». Ουδέποτε υπήρξε η Κωνσταντινούπολη «Ελληνική», ιδρύθηκε ως το Ανατολικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της Αυτοκρατορίας που κατέκτησε τους Έλληνες, και διοικήθηκε απο μη-έλληνες Αυτοκράτορες.

Φυσικά, ουδέποτε και κανείς πολιτικός φορέας ή άλλος παράγων αναγνώρισε τότε την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ως «Ελλάδα».

Αυτά, είναι φωνές γραφικές απο το χρονοντούλαπο του φανατισμού και της θρησκευτικής προπαγάνδας...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2008, 23:16:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Είναι όμως ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ ότι ο τόπος όπου βρίσκεται το Πατριαρχείο των Ορθοδόξων Χριστιανών είναι «κατεχόμενη Ελλάδα». Ουδέποτε υπήρξε η Κωνσταντινούπολη «Ελληνική», ιδρύθηκε ως το Ανατολικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της Αυτοκρατορίας που κατέκτησε τους Έλληνες, και διοικήθηκε απο μη-έλληνες Αυτοκράτορες.

Η Μακεδονική δυναστεία και η δυναστεία των Λασκαρίδων ήταν Ελληνικές.Άσχετο όμως,και το νεοελληνικό κράτος είχε Βασιλείς κουβαλητούς απο την Δανία και την Βαυαρία,πάει να πεί οτι οι κάτοικοι του Βασιλείου ήταν Δανοί ή Γερμανοί??Συνέλθετε λίγο..
Το Βυζαντίο δεν ήταν Ελλάδα????

Το Βυζάντιον ιδρύθηκε απο τους Μεγαρείς το 700π.Χ περίπου στην περιοχή που βρίσκεται η Πόλη.Ιστορικά είναι ελλάδα

ΕΛΛΗΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2008, 09:30:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
H Ελλάδα ταυτίστηκε με το Βυζάντιο στους τελευταίους αιώνες όταν και τα σύνορά του μειώθηκαν στα φυσικά σύνορα της Ελλάδας.
Το ότι η αρχιτεκτονική της Κων/λης ήταν η Ελληνική, το ότι η γλώσσα ήταν η Ελληνική, το ότι όλη η περιοχή γύρω από τον Εύξεινο Πόντο κατοικείτο από π.Χ., από Έλληνες το ότι η επίσημη θρησκεία του Βυζαντίου ήταν η θρησκεία των Ελλήνων (η Ορθοδοξία), φαίνεται ότι όλα αυτά.............δείχνουν ότι η Κων/λη ήταν όχι Ελληνική αλλά ποιος ξέρει? Ρωμαϊκή! αλήθεια πως ονομαζόταν η αγία ?........? αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους?


Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2008, 15:45:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Αλλά όποτε μιλάμε για αστικό δίκαιο, χωρίς να προσθέτουμε το όνομα οποιουδήποτε κράτους μιλάμε για το δικό μας νόμο· ακριβώς όπως οι Ελληνες, όταν αναφέρονται στον "ποιητή" χωρίς να τον ονομάζουν, εννοούν το μεγάλο Ομηρο, με τον ίδιο τρόπο που εμείς οι Ρωμαίοι εννοούμε τον Βιργίλιο" (Ιουστινιανός στην εισαγωγή των "Εισηγήσεων", 529 μαχχ)

"Κωσταντίνος εν Χριστώ τω Θεώ πιστός βασιλεύς και αυτοκράτωρ Ρωμαίων Παλαιολόγος" (Κωνσταντίνος ΙΑ Παλαιολόγος, 1448-1453)

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2008, 16:25:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Διατάγματα και νόμοι βγήκαν κατά των άλλων θρησκειών-αιρέσεων, δεν εφαρμοστήκαν όμως καθολικά και αυτό αποδεικνύεται από τη συνεχή ροή τους.

"Ο τακτικός δημόσιος υπάλληλος που μισθοδοτείται μηνιαίως εκ του Δημοσίου Ταμείου ή εξ άλλων ειδικών πόρων δικαιούται σύνταξη ισοβίως εκ του Δημοσίου Ταμείου" (Α.Ν. 1854/1951 άρθρο 1 παρ. 1).

"Ο τακτικός δημόσιος υπάλληλος που λαμβάνει κάθε μήνα μισθό από το Δημόσιο Ταμείο ή από άλλους ειδικούς πόρους δικαιούται σε ισόβια σύνταξη από το Δημόσιο Ταμείο" (Π.Δ. 166/2000 άρθρο 1 παρ. 1).

"Ο τακτικός δημόσιος υπάλληλος που λαμβάνει κάθε μήνα μισθό από το Δημόσιο Ταμείο ή από άλλους ειδικούς πόρους δικαιούται σε ισόβια σύνταξη από το Δημόσιο Ταμείο" (Π.Δ. 169/2007 άρθρο 1 παρ. 1).

Οπως είναι φανερό, και σύμφωνα με τον έγκριτο νομομαθή ευρωπαίο2, ο Αναγκαστικός Νόμος του 1951 περί συντάξεων δεν εφαρμόστηκε (και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έπαιρναν σύνταξη) γι'αυτό χρειάστηκε να βγεί νέος νόμος το 2000 (49 χρόνια μετά) αλλά κι αυτός δεν εφαρμόστηκε (οι δημόσιοι υπάλληλοι συνέχισαν να μην παίρνουν σύνταξη) και βγήκε νέος νόμος το 2007 με το ίδιο θέμα, μπας και εφαρμοστεί.

Κι όπως λέει ο ανωτέρω έγκριτος νομομαθής "δεν εφαρμοστήκαν όμως καθολικά και αυτό αποδεικνύεται από τη συνεχή ροή τους"


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2008, 18:05:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
"Αλλά όποτε μιλάμε για αστικό δίκαιο, χωρίς να προσθέτουμε το όνομα οποιουδήποτε κράτους μιλάμε για το δικό μας νόμο· ακριβώς όπως οι Ελληνες, όταν αναφέρονται στον "ποιητή" χωρίς να τον ονομάζουν, εννοούν το μεγάλο Ομηρο, με τον ίδιο τρόπο που εμείς οι Ρωμαίοι εννοούμε τον Βιργίλιο" (Ιουστινιανός στην εισαγωγή των "Εισηγήσεων", 529 μαχχ)

Τι δουλειά έχει το Βυζάτνιο με την Αν. Ρωμαική αυτοκρατορία?
Ακόμη η συνείδηση ήταν αυτή της Ρωμαικής αυτοκρατορίας.


Επί Κομνηνών τον 12ο αιώνα για πρώτη φορά αναγράφεται η Αν. Ρωμαική αυτοκρατορία ως Ρωμανία στις συνθήκες με τις ιταλικές ναυτικές πόλεις.
Ας δούμε τι γράφει ο Ισπανοεβραίος ταξιδιώτης ο εκ Τουδέλης Βενιαμίν που ξεκίνησε το 1159 σε αναζήτηση των δέκα χαμένων φυλών του Ισραήλ <<στις κτήσεις του Εμμανουήλ ηγεμόνα των Ελλήνων>> όπως γράφει (σ.63).
Για τη Θήβα γράφει: <<Η Θήβα ήταν πολυάνθρωπη με λογίους, που γνώριζαν καλά τη Μισνά και το Ταλμούδ, με τρεις ραβίνους, έναν αρχιραβίνο και τον αδελφό του, όλους σοφούς που όμοιοί τους δεν υπάρχουν σε όλο τον Ελληνικό χώρο, με εξαίρεση την Κων/λη>>.
Οι μετέχοντες στην Δ΄ σταυροφορία εκπρόσωποι του πάπα και επίσκοπο των Σουασόν, Τroyes, Xάλπμερσταντ και ο ηγούμενος του Loos κήρυξαν και έδειξαν στους προσκυνητές σταυροφόρους<<ότι ο αγώνας ήταν δίκαιος γιατί οι Έλληνες είχαν παρανομήσει>> (δεν υπάκουαν στον πάπα και είχαν σκοτώσει τον νόμιμο αυτοκράτορα Αλέξιο τον Δ΄.
Ενώ ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Μιχαήλ Χωνιάτης υπέβαλε στον Αλέγιο τον Γ΄ ένα κείμενο το οποίο ονομάστηκε Υπομνησιτκόν και με αυτό παραπονιόταν στον αυτοκράτορα για τις συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις τους ποιμνίου του. Συγκρίνει με τα φύλλα και τα λουλούδια που φυτρώνουν την άνοιξη τους πολλούς<<πράκτορες, πραίτορες, απογραφείς, αναγραφείς, δασμολόγους, ναυτολόγους και όσους άλλους.......ή των πόλεων βασιλής στέλλει πανταχόσε μάλιστα δε εις Ελλάδα ετησίους.>>
.........Πηγή από το Ρώσο ιστορικό Δημήτρη Καντεμίρ (1673-1723) που έζησε πολλά χρόνια στην Τουρκία μελέτησε τα αυτοκρατορικά αρχεία και και έγραψε την ιστορία της ακμής και παρακμής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.......... ]<<Αφού οι Έλληνες , γράφει, μετά την 50θήμερον πολιορκίαν και .....>>
[/b
[b]Ας δούμε ο λόγιος Ιωάννης Αργυρόπουλος, ένας από τους πνευματικούς ηγέτες της ενωτικής παράταξης του Βυζαντίου, που προσπάθησε με κηρύγματα να επιβάλλει τη φιλολατινική πολιτική το 1448! <<Τώρα βέβαια βρίσκεται σε κατάπτωση καθετί των Ελλήνων , που (άλλοτε) απολάμβανε το δίκαιο σεβασμό, και η ελπίδα πέταξε …..και η αιδώς και η Νέμεσις αφίσανε τους ανθρώπους και πήγαν στον Όλυμπο. Τώρα οι οποιοιδήποτε βάρβαροι γελούν........>>

Kάθεσαι macedon και γράφεις ότι αυτοπροσδιοριζόταν βασιλιάς των Ρωμαίων. Μα έτσι είναι αυτό το όνομα είχαν για αιώνες δε μπορούσαν ξαφνικά να το αλλάξουν! Και μη νομίζεις, στην απελευθέρωση ένας από τους λόγους που δεν χρησιμοποίησαν τον όρο Βυζάντιο ήταν ότι δεν ήθελαν οι Έλληνες να δώσουν δικαίωμα στις μεγάλες δυνάμεις ότι τρέφουν αυτοκρατορικά όνειρα.
Γράφεται για τον Γεννάδιο ότι τον έβαλε ο Μωάμεθ...κ.ο.κ. λογικό ήταν! Ο Γενάδιος ήταν ανθενωτικός! προτιμούσε όπως έλεγε την Τούρκο από τον πάπα. Εσύ αν ήσουν Μωάμεθ ποοιον θα έψαχνες να βάλεις για Πατριάρχη αν όχι αυτόν?
Μάλιστα ήταν τόσο δεσποτικός αδιάλαχτος και πεισματάρης που αναγκάστηκαν αργότερα οι ανώτεροι κληρικοί και οι λαϊκοί για να τον ξεφορτωθούν ν ατον κατηγορήσουν για γυναικά (υπήρχαν φήμες). Έτσι αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να αποσυρθεί στο Άγιο Όρος το 1455.
Ο άνθρωπος ήταν ανθέλληνας, αυτό θα στιγματίσει την μετέπειτα πορεία της εκκλησίας? Δηλαδή ψάχνουμε εναγωνίως να βρούμε και μάλιστα φτιαχτά από τους ίδιους τους Τούρκους <<μεμπτά >> σημεία? για να περάσουμε μια γλοιώδη φήμη?


Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2008, 18:23:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Kάθεσαι macedon και γράφεις ότι αυτοπροσδιοριζόταν βασιλιάς των Ρωμαίων. Μα έτσι είναι αυτό το όνομα είχαν για αιώνες δε μπορούσαν ξαφνικά να το αλλάξουν!

Σωστά, άλλωστε τι ήταν αυτός για να το αλλάξει; Ενας απλός αυτοκράτορας.

Βλέπω αγαπητέ ευρωπαίε ότι ο τρόπος που "ερμηνεύεις" τα ιστορικά γεγονότα συναγωνίζεται τον τρόπο που "ερμηνεύεις" τη νομοθεσία...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2008, 20:56:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Το Βυζαντίο δεν ήταν Ελλάδα????

quote:
H Ελλάδα ταυτίστηκε με το Βυζάντιο στους τελευταίους αιώνες όταν και τα σύνορά του μειώθηκαν στα φυσικά σύνορα της Ελλάδας.

Ολοκληρη αυτοκρατορια χωρις εναν αυτοχθονα Ελληνα αυτοκρατορα ! Και την λετε Ελληνικη ; Γιατι ; Επειδη ισοπεδωσαν τον ενδοξοτερο πολιτισμο της ανθρωποτητας ; Επειδη εκαψαν το 99% της αρχαιας Ελληνικης γραμματειας ; Επειδη κηρυξαν παρονομες τις επιστημες ; Επειδη απαγορευσαν τους Ολυμπιακους αγωνες ; Επειδη απαγορευσαν στους Ελληνες να λενε οτι ειναι Ελληνες ; Επειδη ο Ελληνας βιαστηκε πνευματικα και εγινε χριστιανος ; Επειδη ο Ελληνας δολοφονηθηκε συνειδησιακα και εγινε Ρωμιος ;

quote:
Mας ενοχλεί εμάς τους Έλληνες που ακόμη έχουμε σκλαβωμένα αδέλφια!

Ρε συ , μηπως γι΄αυτους ο Βαρθολομαιος μενει ακομα εκει ; Για να τους προστατευσει ; Ε ;
Καμαρωστε τον φανταρο (εννοειτε με Τουρκικη στολη).


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2008, 22:57:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επί βασιλέως Ηρακλείου, η ελληνική γίνεται η επίσημη γλώσσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τυχαίο άτυχε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ?

Δυναστεία Ηρακλείου:
Ηράκλειος 610 641 Καππαδοκία
Κωνσταντίνος Γ' 641 641 υιός Ηρακλείου
Ηρακλέωνας 641 641 υιός Ηρακλείου
Κώνστανς Β' Πωγωνάτος641 668 υιός Κωνσταντίνου Γ'
Κωνσταντίνος Δ' 668 685 υιός Κώνσταντος Β'
Ιουστινιανός Β' Ρυνότμητος 685 695 υιός Κωνσταντίνου Δ'
Λεώντιος 695 698 Θέμα Ανατολικών
Τιβέριος Γ' 'Αψιμαρ 698 705 Θέμα Κιβυρραιωτών
Ιουστινιανός Β' 705 711 [βλ. ανωτέρω]
Φιλιππικός Βαρδάνης 711 713 Αρμενία
Αναστάσιος Β' Αρτέμιος713 715 Κωνσταντινούπολη
Θεοδόσιος Γ' 715 717 Αδραμύττιον Ιωνίας

Δυναστεία Νικηφόρου:
Νικηφόρος Α' 802 811 Σελεύκεια Πισιδίας
Σταυράκιος 811 811 υιός Νικηφόρου Α'
Μιχαήλ Α' Ραγκαβές 811 813 αδερφός εξ αγχιστείας Σταυράκιου

Η Καππαδοκία και η Πισιδία ως γνωστών από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατοικιζόντουσαν και από Έλληνες.

Το 2000, οι Δήμαρχοι των περιοχών της Πισιδίας και της Καππαδοκίας προσκάλεσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο να επισκεφθεί επίσημα, ως φιλοξενούμενός τους, τις περιοχές τους. Ανάλογες προσκλήσεις έγιναν και από άλλες περιοχές της Μικρασιατικής γης! Η πρόσκληση μάλιστα συνοδευόταν και με το αίτημα να στέλνει το Πατριαρχείο ιερείς, για να λειτουργούν στους ανακαινιζόμενους σιγά-σιγά Ορθόδοξους Ναούς.
ο Πατριάρχης αποδέχθηκε αυτές τις προσκλήσεις και την Παρασκευή της Διακαινησίμου, στις 5 Μαΐου 2000, ξεκίνησε την προσκυνηματική του περιοδεία στα άγια χώματα των χαμένων πατρίδων.

Μακεδονική Δυναστεία:
Βασίλειος Α' 867 886 Ανδριανούπολη Θράκης,
Λέων ΣΤ' ο Σοφός 886 912 υιός Βασιλείου Α',
Αλέξανδρος 912 913 υιός Βασιλείου Α',
Κωνσταντίνος Ζ' Πορφυρογέννητος 913 959 υιός Λέωντα ΣΤ',
Ρωμανός Β' 959 963 υιός Κωνσταντίνου Ζ'
Βασίλειος Β' Βουλγαροκτόνος963 1025 υιός Ρωμανού Β'
Νικηφόρος Β' Φωκάς 963 969 σύζυγος Θεοφανούς (χήρας Ρωμανού Β')
Ιωάννης Α' Τσιμισκής 969 976 υιός εξ αγχιστείας Κωνσταντίνου Ζ'
Κωνσταντίνος Η' 1025 1028 υιός Ρωμανού Β'
Ζωή 1028 1050 κόρη Κωνσταντίνου Ζ'
Ρωμανός Γ' Αργυρός 1028 1034 σύζυγος Ζωής
Θεοδώρα 1055 1056 κόρη Κωνσταντίνου Ζ'
Μιχαήλ ΣΤ' Στρατιωτικός 1056 1057 Κωνσταντινούπολη

Δυναστεία Δούκα:
Κωνσταντίνος Ι' 1059 1067 Θράκη
Μιχαήλ Ζ' Παραπινάκης 1067 1078 υιός Κωνσταντίνου Ι'

Δυναστεία Κομνηνών:
Αλέξιος Α' 1081 1118 ανιψιός Ισαάκ Α'. [Κόμνη Θράκης μαρτυρία Ψελλού ιστοριοχρονογράφου. (για να σε προλάβω ο παππούς του Αλεξίου, ήταν στρατιώτης από τη Θράκη κέρδισε την εύνοια του Βασιλείου του Β' και αυτός του έδωσε γαίες στην Παφλαγονία, όπου και κάστρα Κομνηνών που μέχρι σήμερα υπάρχει ως <<Κastamuni>>.]
Ιωάννης Β' 1118 1143 υιός Αλεξίου Α'
Μανουήλ Α' 1143 1180 υιός Ιωάννη Β'
Αλέξιος Β' 1180 1183 υιός Μανουήλ Α'
Ανδρόνικος Α' 1183 1185 ανιψιός Ιωάννη Β'

Δυναστεία Αγγέλων:
Ισαάκ Β' 1185 1195 Φιλαδέλφεια
Αλέξιος Γ' 1195 1203 αδερφός Ισαάκ Β'
Αλέξιος Δ' 1203 1204 υιός Ισαάκ Β'
Αλέξιος Ε' Μούρτζουφλος 1204 1204 υιός εξ αγχιστείας Αλεξίου Γ'

Δυναστεία Λασκαριδών:
Θεόδωρος Α' 1204 1222 Καππαδοκία
Ιωάννης Γ' Βατάτζης 1222 1254 υιός εξ αγχιστείας Θεόδωρου Α'
Θεόδωρος Β' 1254 1258 υιός Ιωάννη Γ'
Ιωάννης Δ' 1258 1261 υιός Θεοδώρου Β'

Δυναστεία Παλαιολόγων:
Μιχαήλ Η' 1259 1282 Κωνσταντινούπολη
Ανδρόνικος Β' 1282 1328 υιός Μιχαήλ Η'
Ανδρόνικος Γ' 1328 1341 εγγονός Ανδρονίκου Β'
Ιωάννης Ε' 1341 1352 υιός Ανδρονίκου Γ'
Ιωάννης ΣΤ' Καντακουζηνός 1347 1354 πατέρας εξ αγχιστείας Ιωάννη Ε'
Ιωάννης Ε' 1354 1376 [βλ. ανωτέρω]
Ανδρόνικος Δ' 1376 1379 υιός Ιωάννη Ε'
Ιωάννης Ε' 1379 1390 [βλ. ανωτέρω]
Ιωάννης Ζ' 1390 1390 υιός Ανδρονίκου Δ'
Ιωάννης Ε' 1390 1391 [βλ. ανωτέρω]
Μανουήλ Β' 1391 1425 υιός Ιωάννη Ε'
Ιωάννης Η' 1425 1448 υιός Μανουήλ Β'
Κωνσταντίνος ΙΑ' Δραγάσης 1448 1453 υιός Μανουήλ Β'

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!


Edited by - europaios2 on 02/05/2008 23:07:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2008, 23:47:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Μακεδονική Δυναστεία:
Βασίλειος Α' 867 886 Ανδριανούπολη Θράκης,

Λάθος , ο βασίλειος ήταν Αρμένιος . Οι γονείς του μετακόμισαν στη θράκη όταν ο βασίλειος ήταν σε μικρή ηλικία . Όταν μεγάλωσε πήγε στην Κωνσταντινούπολη και λογω του ότι ήταν εξαίρετος δαμαστής αλόγων , έπιασε δουλειά στους αυτοκρατορικούς σταύλους .
Εκεί γνωρίστηκε με τον συνομήλικό του Μιχαήλ Γ' τον μέθυσο ο οποίος ανήλθε στο θρόνο σε ηλικία τριών ετών υπό την εποπτεία της μητέρας του Θεοδώρας και τη συμπαράσταση του αδελφού της Βάρδα.

Παντρεύτηκε την ερωμένη του Μιχαήλ Ευδοκία Ιγγερίνη και μέσω της επιρροής της επί του αυτοκράτορα , ανέβηκε όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας , μέχρι που ο Μιχαήλ Γ' ο μέθυσος τον έστεψε συναυτοκράτορα .
Όταν το πέτυχε και αυτό , ένα βράδυ στα θερινά ανάκτορα , αφού μέθυσαν τον Μιχαήλ ο Βασίλειος με τη βοήθεια της συζύγου του και ερωμένης του Μιχαήλ , Ευδοκίας Ιγγερίνης τον στραγγάλισαν ενώ κοιμόταν και ανακηρύχθηκε αυτοκράτορας .

Αυτός ήταν ο γενάρχης της λεγομένης "Μακεδονικής" δυναστείας .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2008, 00:23:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Eσύ κάνεις λάθος το ότι ήταν Αρμένιος το υποστήριξε ο Αρμένιος N. Adontz,
προτιμώ όμως τον χρονογράφο Γεώργιο Μοναχό ο οποίος γράφει...<<Ο Βασίλειος γεννήθηκε εν Μακεδονία εν τοις χωρίοις Ανδριανουπόλεως από οικογένεια χωρικών που ο Κρούμος είχε μετακινήσει με πολλές άλλες, όταν κυρίευσε την Ανδριανούπολη>>

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2008, 01:10:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2 (14/04/2008, 23:44:56)
αν και οι χρονογράφοι γράφουν στην ομιλούμενη γλώσσα και από την άποψη αυτή το ύφος τους, είναι ζωντανό,ο ένας αντιγράφει τον άλλον, άκρυτα φλύαρα και με πολλή φαντασία <<γράφει ο καθένας διάφορα παραμύθια>> και πολλές παραδοξολογίες, ικανοποιόντας έτσι τη λαϊκή περιέργεια και την ευκολοπιστία

europaios2 (03/05/2008, 00:23:59)
"προτιμώ όμως τον χρονογράφο Γεώργιο Μοναχό (από τον ιστορικό N. Adontz) ο οποίος γράφει...


Προφανώς ο χρονογράφος Γεώργιος Μοναχός "ικανοποιεί τη δική σου λαϊκή περιέργεια και ευκολοπιστία", κάτι που δεν το κάνει ο ιστορικός

macedon

Edited by - macedon on 03/05/2008 02:09:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2008, 02:14:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Προφανώς ο χορονογράφος Γεώργιος Μοναχός "ικανοποιεί τη δική σου λαϊκή περιέργεια και ευκολοπιστία", κάτι που δεν το κάνει ο ιστορικός


O Mαλάλας ως Σύριος και κατεκτημένος από την Αν. Ρωμαΐκή αυτοκρατορία λογικό είναι να γράφει τον 6ο αιώνα, τις άρες μάρες κουκουνάρες! εναντίων των κατακτητών!
Ο Γεώργιος Μοναχός ως Έλληνας γράφει τον 9ο αιώνα για τον Έλληνα βασιλιά του.
Δε νομίζεις ότι δεν αντέχουν σύγκρισης?


Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!


Edited by - europaios2 on 03/05/2008 02:24:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2008, 02:54:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό ακριβώς είπα και γω. Οτι ο συγκεκριμένος χρονογράφος ικανοποιεί τη δική σου "λαϊκή περιέργεια και ευκολοπιστία".

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2008, 16:15:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Επί βασιλέως Ηρακλείου, η ελληνική γίνεται η επίσημη γλώσσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τυχαίο άτυχε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ?

Απολυτως !
Ο Ηρακλειος καταλαβε πως το να επιβαλει την Λατινικη γλωσσα στους λαους της Μ. Ασιας και της Βαλκανικης δεν ηταν εξυπνο . Ηδη η Ελληνικη παρα τις διωξεις που υπεστη , βαθμιαια κερδιζε εδαφος στους κρατικους οργανισμους διοτι ητο η ομιλουμενη των κατωτερων κοινωνικων ταξεων δηλαδη της πλειοψηφειας του λαου . Εβλεπε λοιπον ο Ηρακλειος πως η Λατινικη αποτελουσε τροχοπεδη στην ευρυθμη λειτουργεια του κρατικου μηχανισμου και δια τουτο κατεστησε την Ελληνικη ως δευτερη γλωσσα του κρατους , η οποια με τον καιρο επικρατησε ολοκληρωτικα εναντι της ηδη αποδυναμομενης Λατινικης .
Δεν ηταν επομενως μια κινηση Ελληνοτροπη αλλα αναγκαστικη . Μην καγχαζεις λοιπον για την Ελληνικοτητα του Ηρακλειου .

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι εγραψες ολους αυτους τους αυτοκρατορες ; Τους θεωρεις Ελληνογενεις ;

quote:
(για να σε προλάβω ο παππούς του Αλεξίου, ήταν στρατιώτης από τη Θράκη κέρδισε την εύνοια του Βασιλείου του Β' και αυτός του έδωσε γαίες στην Παφλαγονία, όπου και κάστρα Κομνηνών που μέχρι σήμερα υπάρχει ως <<Κastamuni>>.]

Με προλαβες αλλα δεν πειραζει !

Η οικογενεια των Κομνηνων εχει την απαρχη της στην Κασταμονη της Παφλαγονιας του Ποντου . Εγκατασταθηκε αργοτερα στην Κομνη της Θρακης , οπου πηρε και το ονομα της.ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2008, 21:30:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Απολυτως !
Ο Ηρακλειος καταλαβε πως το να επιβαλει την Λατινικη γλωσσα στους λαους της Μ. Ασιας και της Βαλκανικης δεν ηταν εξυπνο . Ηδη η Ελληνικη παρα τις διωξεις που υπεστη , βαθμιαια κερδιζε εδαφος στους κρατικους οργανισμους διοτι ητο η ομιλουμενη των κατωτερων κοινωνικων ταξεων δηλαδη της πλειοψηφειας του λαου . Εβλεπε λοιπον ο Ηρακλειος πως η Λατινικη αποτελουσε τροχοπεδη στην ευρυθμη λειτουργεια του κρατικου μηχανισμου και δια τουτο κατεστησε την Ελληνικη ως δευτερη γλωσσα του κρατους , η οποια με τον καιρο επικρατησε ολοκληρωτικα εναντι της ηδη αποδυναμομενης Λατινικης .
Δεν ηταν επομενως μια κινηση Ελληνοτροπη αλλα αναγκαστικη . Μην καγχαζεις λοιπον για την Ελληνικοτητα του Ηρακλειου

O Ηράκλειος πέραν του ότι ήταν Έλληνας! εφάρμοσε την Ελληνική! γιατί ο κορμός της Αν. Ρωμαΐκής αυτοκρατορίας είχε αρχίσει ήδη να είναι οι Έλληνες! δεν είναι τυχαίο ότι ο Κων/νος μόλις είδε τους Έλληνες να ασπάζονται τον Χριστιανισμός αμέσως με το διάταγμα των Μεδιολάνων νομιμοποίησε τον Χριστιανισμό.
Όλοι οι αυτοκράτορες είχαν ως ανάχωμα τους Έλληνες για αυτό και σιγά σιγά ειδικά στους τελευταίους αιώνες όταν συρρικνώθηκε το Βυζάντιο ταυτίστηκε με την Ελλάδα.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:Αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι εγραψες ολους αυτους τους αυτοκρατορες ; Τους θεωρεις Ελληνογενείς ;

Δεν τους θεωρώ, ήσαν Έλληνες, όπως και η Ελλάδα δεν ήταν και δεν είναι στον Σπερχειό ποταμό όπως <<κάποιοι>> ονειρεύονται τα φυσικά μας σύνορα ήταν και είναι πολύ μεγαλύτερα, (το είναι παραμένει μόνο στην καρδιά μας, για να μην παρερμηνευτώ.)

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Με προλαβες αλλα δεν πειραζει !
Η οικογενεια των Κομνηνων εχει την απαρχη της στην Κασταμονη της Παφλαγονιας του Ποντου . Εγκατασταθηκε αργοτερα στην Κομνη της Θρακης , οπου πηρε και το ονομα της.

Σε πρόλαβα και στο έγραψα κιόλας, Ελληνικότατη!. Δεν πειράζει αν δεν το δέχεσαι.........παραμένουμε φίλοι?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2008, 11:15:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν τους θεωρώ, ήσαν Έλληνες

Ευσεβεις ποθοι αγαπητε !

quote:
τα φυσικά μας σύνορα ήταν και είναι πολύ μεγαλύτερα
Μεχρι τις Ινδιες ας πουμε ;


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2008, 12:32:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Μεχρι τις Ινδιες ας πουμε ;

Bόρεια μέχρι και την Βόρεια Ήπειρο και τα Σκόπια! ανατολικά μέχρι και την Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Πλήρες Μέλος

Greece
1132 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2008, 16:30:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Bόρεια μέχρι και την Βόρεια Ήπειρο και τα Σκόπια! ανατολικά μέχρι και την Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Να υποθεσω πως εισαι Καρατσαφερικος


ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Βυζαντινός
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
286 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2008, 20:17:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Βυζαντινός  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Bόρεια μέχρι και την Βόρεια Ήπειρο και τα Σκόπια! ανατολικά μέχρι και την Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Την ΚΥΠΡΟ την ξεχασες φίλε europaios2.

ΕΛΛΗΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sonofzeus
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Australia
84 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2008, 20:47:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sonofzeus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ούτε για αστείο μη το λέμε ότι θέλουμε την Πόλη
Ετσι και το καταλάβουν οι Τούρκοι ότι την θέλουμε και μας την χαρίσουν τότε παει η Ελλάδα. Σίγουρα η επικρατέστερη θρησκεία θα'ναι το Ισλάμ. Αν προστεθούν 15 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι και αναγκαστικά τους δώσουμε ελληνική υπηκοότητα θα είναι η πλειοψηφία, θα'χουμε Τουρκικη/μουσουλμανική κυβερνηση.
Τα αστεία περι προφητείες από άρρωστα μυαλά που μιλάνε για το θάνατο του ενός τρίτου της Τουρκίας (να μη τρελλαθούμε τελείως) δηλαδή 25000000 νεκροί και για άλλα 25 εκατομμύρια κυνηγημένων προσφύγγων θα πρέπει να μας φέρνουν αηδία και θλίψη και όχι αρρωστημένη χαρά.
Φιλικά Γιάννης
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2008, 21:34:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Eσύ κάνεις λάθος το ότι ήταν Αρμένιος το υποστήριξε ο Αρμένιος N. Adontz,
προτιμώ όμως τον χρονογράφο Γεώργιο Μοναχό ο οποίος γράφει...<<Ο Βασίλειος γεννήθηκε εν Μακεδονία εν τοις χωρίοις Ανδριανουπόλεως από οικογένεια χωρικών που ο Κρούμος είχε μετακινήσει με πολλές άλλες, όταν κυρίευσε την Ανδριανούπολη>>

Tόσα ξέρεις τόσα λες .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2008, 22:20:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Βυζαντινός:
Την ΚΥΠΡΟ την ξεχασες φίλε europaios2.

Όχι γεωγραφικά βρίσκεται στη Μικρά Ασία!
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Να υποθεσω πως εισαι Καρατσαφερικος

Όχι! πρώτα ήμουνα ΠΑΣΟΚ, ΛΌΓΩ μπαμπά! (για αυτό και άποψή μου είναι οι νέοι να φιφίζουν στα 23). Το ψήφησα 5-6 φορές (ευρωεκλογές και βουλευτικές), διετέλεσα γραμματέας της ΠΑΣΠ στη Χαλκίδα και είχα την τύχη να γνωρίσω προσωπικά τον Βασίλη Κεδίκογλου πρώην μεγάλο στέλεχος και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που μου άνοιξε τα μάτια θάβοντας ακόμη και τον εαυτό του.
στη συνέχεια 3-4 φορές ψήφησα το Λεβέντη!
Στις προηγούμενες ήμουνα έτοιμος να ψηφίσω ΚΚΕ (το ψήφησε η γυναίκα μου), τελευταία στιγμή ψήφησα ΛΑΟΣ γιατί είχα πληροφορίες ότι υπήρχε κίνδυνος να μη βγει.
Στις ευρωεκλογές σίγουρα θα ψηφήσω ΛΑΟΣ για λόγους βαβούρας στην ΕΟΚ.
Στις επόμενες βουλευτικές θα ψηφήσω ΚΚΕ εκτός και αν κινδυνέψει πάλι το ΛΑΟΣ να μην μπει στη βουλή.
Είμαι υπέρ του πολυκομματισμού γιατί πιστεύω ότι είναι η μόνη ελπίδα να πάει κάτι σωστά. Όταν είναι λίγοι είναι ποιο εύκολο να κλέψουνε, όσο ποιο πολλοί τόσο ποιο βαβούρα και η βαβούρα πάντα βγάζει αλήθειες.
Ίσως αν ο Τσίπρας αλλάξει γραμμή από αυτή του Αλαβάνου που τη θεωρώ και <<ύποπτη>> να τον ψηφίσω, εφόσον βέβαια δεν κινδυνέψει το ΛΑΟΣ να μην μπει στη Βουλή.
quote:
sonofzeus:
Ούτε για αστείο μη το λέμε ότι θέλουμε την Πόλη
Ετσι και το καταλάβουν οι Τούρκοι ότι την θέλουμε και μας την χαρίσουν τότε παει η Ελλάδα. Σίγουρα η επικρατέστερη θρησκεία θα'ναι το Ισλάμ. Αν προστεθούν 15 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι και αναγκαστικά τους δώσουμε ελληνική υπηκοότητα θα είναι η πλειοψηφία, θα'χουμε Τουρκικη/μουσουλμανική κυβερνηση.
Τα αστεία περι προφητείες από άρρωστα μυαλά που μιλάνε για το θάνατο του ενός τρίτου της Τουρκίας (να μη τρελλαθούμε τελείως) δηλαδή 25000000 νεκροί και για άλλα 25 εκατομμύρια κυνηγημένων προσφύγγων θα πρέπει να μας φέρνουν αηδία και θλίψη και όχι αρρωστημένη χαρά.


H Kων/λη ήταν πάντα και θα είναι Ελληνική στις καρδιές μας. Για να γίνει πάλι δική μας αυτό λογικά σημαίνει και πόλεμο. Μακάρι λοιπόν να μη γίνει ποτέ πόλεμος. Το παρελθόν θα πρέπει ήδη να μας έχει διδάξει τα δεινά ενός πολέμου.
Αυτό το περί <<άρρωστα μυαλά που μιλάνε για το θάνατο του ενός τρίτου της Τουρκίας>> να το πάρεις πίσω. Σχολιάζουν προφητείες, τι σε πειράζει εσένα? Οι προφητείες αν είναι αληθινές θα βγουν.
Θα πρέπει λοιπόν όλο το βάρος να το ρίξουμε στην Κύπρο για επιτυχή ειρηνική λύση και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα ακόμη και για πόλεμο εάν αυτό είναι απαραίτητο.
Δε χρειάζεται άλλο αίμα! για όνειρα και περασμένα μεγαλεία. Αν όμως βρεθούμε αναγκαστικά σε πόλεμο με τους Τούρκους θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για την ανάκτηση και της τελευταίας σπιθαμής της Ελληνικής γης και εφόσον αυτό είναι εφικτό από την έκβαση του πολέμου.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 19 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy