ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρι"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 40
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2008, 22:27:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Μα... καλά... δεν το έχεις διαβάσει;

Προφανώς το έχεις διαβάσει, αφού το αναφέρεις σαν πηγή σου. Δεν είναι το ίδιο μ'αυτό που διάβασες; Είναι διαφορετικό; Για ζήτα γραμμή να δεις τι γίνεται...-Mαύρε! macedon! τι σου μέλε να πάθεις!
quote:
macedon:
Μάλιστα... Αρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, στον 4ο αιώνα όταν μιλάμε για Ελληνες εννοούμε τους ειδωλολάτρες ενώ στον 13ο όταν μιλάμε για Ελληνες εννοούμε τους Ελληνες, σωστά;

Σωστά!

quote:
macedon:
Τότε θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τι εννοούσε ο Κοσμάς ο Αιτωλός τον 18ο αιώνα (1750) όταν έλεγε "Εσείς δεν είστε Ελληνες, είστε ορθόδοξοι χριστιανοί", μιλώντας στους κατοίκους ενός ελληνικού χωριού;

-Δεν μπορώ να εξηγήσω, θα πρέπει να τον βρω και να τον ρωτήσω!
-Μπορώ όμως να κάνω μια υπόθεση!
-Υποθέτω λοιπόν! ότι αφού όπως λες το είπε μόνο σε ένα χωριό! θα πρέπει εκεί να ήσαν υπερβολικά θρήσκοι τόσο πολύ που τον εξέπληξαν! και για να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον είπε αυτή τη φράση! Εξάλου ο στόχος του Κοσμά του Αιτωλού ήταν η αφύπνιση του γένους! και όχι η κοίμηση! για αυτό μέσα από τις προφητείες του ενθάρυνε τους Έλληνες! και το κύριο σλόγκαν του ήταν μάθετε γράμματα στα παιδιά! μόνο έτσι θα έρθει η λευτεριά!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2008, 22:53:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
Εξάλου ο στόχος του Κοσμά του Αιτωλού ήταν η αφύπνιση του γένους!

1. Δεν έχεις διαβάσει τον Κοσμά τον Αιτωλό και δεν ξέρεις τι λέει.
2. Εχεις διαβάσει τον Κοσμά τον Αιτωλό αλλά ήταν από τον τόμο 1136 της Πατρολογίας του Minge (ξέρω ότι σ'αρέσει) και επειδή ήταν στα λατινικά δεν το κατάλαβες πλήρως.
3. Εχεις διαβάσει τον Κοσμά τον Αιτωλό και απλά είσαι ψεύτης.

Γιατί, τα περί αφύπνισης του γένους από τον Κοσμά είναι ένα τεράστιο ψέμα. Σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ομιλίας του ο Κοσμάς δεν κάνει λόγο για αφύπνιση του γένους. Το αντίθετο μάλιστα, θεωρεί τη σκλαβιά των Τούρκων θεόσταλτη.

Συγκεκριμένα:
- Θεωρεί ότι οι Τούρκοι ήρθαν "για δικό μας καλό".

Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν· και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε δια ιδικόν μας καλόν. (Διδαχή 3η)

- Είναι συμφέρον μας να είμαστε σκλαβωμένοι

Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον. (Διδαχή 3η)

Ξέρεις τι προτρέπει στους Έλληνες ... συγνώμη... στους χριστιανούς να κάνουν; Επανάσταση; Οχι δα! Κομποσκοίνια και χαϊμαλιά...

"Το δεύτερον παρακινώ τούς χριστιανούς να φτιάσουν σταυρούς και κομποσχοίνια, και παρακαλώ τον Χριστόν μας και τα ευλογεί, δια να τα έχουν οι χριστιανοί φυλακτήρια. (Διδαχή 4η)

Για πες μου τώρα... ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ Ο ΚΟΣΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ; (Ξέρω ότι θα το κάνεις γαργάρα αλλά διασκεδάζω αφάνταστα με τις απαντήσεις σου - και δεν είμαι ο μόνος).

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 00:13:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Απίστευτο! θα μας στείλες όλους στη Χαβάη macedon!

« Δεν βλέπετε πώς αγρίεψε το Γένος μας από την αμάθειαν και εγινήκαμεν ωσάν τα θηρία;»

Αυτή τη φράση είπε ο Πατροκοσμάς βλέποντας την αγραμματοσύνη και την έλλειψη οργανωμένης παιδείας που επικρατούσε τον 18ο αιώνα και μάστιζε τον υπόδουλο Ελληνισμό.

«Έως τριάκοντα επαρχίας περιήλθον, δέκα σχολεία ελληνικά εποίησα, διακόσια δια κοινά γράμματα».

Τα λόγια αυτά της επιστολή προς τον αδελφό του Χρύσανθο το 1779, δείχνουν τη γιγάντια και ηρωική προσπάθειά για ίδρυση και λειτουργία σχολείων.

Όχι μόνο οικοδομούσε το κτίριο, αλλά εύρισκε το διδακτικό προσωπικό, τα μέσα μισθοδοσίας και φρόντιζε για τη συντήρησή του, παρόλο που υπήρχαν στερήσεις και ανύπαρκτα μέσα.

«Έχετε σχολείον για να διαβάζετε τα παιδιά;»

«Δεν πρέπει να υπάρχει χωριό χωρίς σχολείο. Μόνο με τη βοήθεια των γραμμάτων θα καλυτερεύσετε την τύχη σας».

«Καλύτερα να αφήσετε τα παιδιά σας πτωχά και γραμματισμένα, παρά πλούσια και αγράμματα».

«Καλύτερα αδελφέ να έχεις σχολείον Ελληνικόν, παρά βρύσες και ποτάμια, γιατί η βρύση ποτίζει το σώμα, το δε σχολείον ποτίζει την ψυχή».

Ο Πατροκοσμάς συνδύαζε την παιδεία με το φωτισμό του ανθρώπου και γι’ αυτό θεωρούσε αμάρτημα την αδιαφορία απέναντί της. Ήθελε να περάσει μηνύματα, να δώσει στόχους και αρχές στους μαθητές του, κυρίως μέσα από την Ελληνοχριστιανική παράδοση. Σκοπός και μέλημά του ήταν η αναγέννηση του Έθνους.

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, μοναχός, υπήρξε δάσκαλος και φωτιστής του Γένους, εθνομάρτυρας και άγιος της Εκκλησίας. Καμιά προσωπικότητα των χρόνων της δουλείας δεν έχει απασχολήσει τόσο πολύ την επιστήμη, τη λογοτεχνία και τη θεολογία, όσο ο Πατροκοσμάς, όπως επικράτησε να ονομάζεται από τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Ανήκει στις φωτισμένες μορφές, που προετοίμασαν το Γένος για την παλιγγενεσία του. Η εμφάνιση του συνέπεσε με μια κρισιμότατη περίοδο της ιστορίας του δούλου Γένους. Τον 18ο αιώνα συντελείται η ανασυγκρότηση του ελληνισμού σ' όλους τους τομείς.

Σ' αυτή την πολύ κρίσιμη και φρικτή εποχή, για την εκκλησία και το γένος ολόκληρο, έζησε και έδρασε ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714 - 1779). Παπάδες δεν υπήρχαν. Επικρατούσε αγραμματοσύνη, σκληρότητα, αθλιότητα, αγριότητα, βαρβαρότητα και το χειρότερο οι ομαδικοί εξισλαμισμοί όλο και περισσότεροι γίνονταν.
Γεννήθηκε το 1714 στο Μέγα Δένδρο Θέρμου (επαρχίας Αποκούρου) της Αιτωλίας και το κατά κόσμο ονοματεπώνυμό του ήταν Κώστας Δημητρίου. Ο πατέρας του ήταν φτωχός υφαντής, που ύφαινε σάκους για τη μεταφορά των καρπών από τα χωράφια στα σπίτια και στους νερόμυλους της περιοχής για άλεσμα. Τα πρώτα γράμματα ο Κοσμάς τα έμαθε στο Κρυφό Σκολειό του Μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής στη Μάνδρα Θέρμου. Ο χώρος όπου ο Ιερομόναχος του Μοναστηριού δίδασκε ανάγνωση και γραφή διατηρείται ως μουσείο κέρινων ομοιωμάτων . Όταν έγινε 17 χρονών πηγαίνει να μάθει γράμματα στη Λομποτινά Ναυπακτίας όπου δάσκαλος εκεί ήταν ο μοναχός Ανανίας Δερβισιάνος. Μετά από δυο χρόνια παραμονής του αναχωρεί για τα Βραγγιανά των Αγράφων, όπου δάσκαλος ήταν ο μοναχός Θεοφάνης και ο οποίος είχε μαθητή τον αδελφό του Κοσμά, το Χρύσανθο. Εκεί παρέμεινε οκτώ χρόνια, έμαθε άριστα την Ελληνική Γλώσσα, την Λογική, την Αριθμητική και την πρακτική Ιατρική.

<<Το 1743 πηγαίνει στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους (μονή Βατοπεδίου), όπου ο Μέγας Δάσκαλος Ευγένιος Βούλγαρης τον μύησε στα μεγάλα σχέδια του προς απελευθέρωση του Έθνους. >>

Εκεί σπούδασε θεολογία, φιλοσοφία και φιλολογία (επί 17 χρόνια). Το 1759 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Φιλοθέου και το 1760 εγκαταλείπει τη Μονή και πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη, όπου ήταν και ο αδελφός του Χρύσανθος. Στο χώρο της μετάνοιάς του φλέγονταν από τον πόθο να βοηθήσει το υπόδουλο Γένος, συμβάλλοντας "στον κατά Θεόν φωτισμό του". "Ακούοντας και εγώ, αδελφοί μου -θα πει αργότερα-τούτον τον γλυκύτατον λόγον, όπου λέγει ο Χριστός μας, να φροντίζωμεν και δια τους αδελφούς μας, μ' έτρωγεν εκείνος ο λόγος μέσα είς την καρδίαν τόσους χρόνους, ωσάν το σκουλήκι, όπου τρώγει το ξύλον... Όθεν άφησα την Ιδικήν μου προκοπήν, το ιδικόν μου καλόν, και εβγήκα να περιπατώ από τόπον είς τόπον και διδάσκω τους αδελφούς μου". Και αλλού θα συμπληρώσει: "Επειδή το Γένος μας έπεσεν εις αμάθειαν, είπα: Ας χάση ο Χριστός εμένα, ένα πρόβατον, και ας κερδίση τα άλλα. Ίσως η ευσπλαγχνία του Θεού και η ευχή σας σώση και εμένα".
Στα τέλη του 1760, πιθανότατα, σε ηλικία 46 χρόνων, πήγε στην Κωνσταντινούπολη και έλαβε άδεια και ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Σωφρονίου Β', για να αρχίσει το ιεραποστολικό του έργο, το οποίο συνέχισε για μια περίπου εικοσαετία μεταλαμπαδεύοντας στο υπόδουλο γένος τον πόθο του για την απελευθέρωση και το επισφράγισε με το μαρτύριο του.
Ήταν ρήτορας. Γοήτευε.Έφτιαξε πολλά σχολεία. Είναι ο πρώτος εφαρμοστής του συστήματος "Δωρεάν Παιδεία", ο μεγάλος φεμινιστής και ο πρώτος και ιδανικός εκφραστής του συνθήματος "ισότης - αδελφότης - δικαιοσύνη". Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, λαϊκός διδάχος των ραγιάδων του Ελληνισμού, πραγματικός διδάσκαλος του Γένους τον 18ο αιώνα είχε άσβηστη φλόγα στην ψυχή και πραγματικό πάθος στις διδαχές του. Το ηθικό, θρησκευτικό, εθνικό, και κοινωνικό του κήρυγμα ήταν απλό, αυθόρμητο και ζωντανό, απαλλαγμένο από θεολογική σοφία και δογματικό φόρτο.
- Με λόγο αδρό, θερμό και συναρπαστικό άγγιζε την ψυχή των απλών ανθρώπων της εποχής του, που ζούσαν σε κατάσταση μεγάλης απαιδευσιάς και ανάγκης τα δύσκολα εκείνα χρόνια της ξένης κατοχής, των Τούρκων και των Βενετών. Γι' αυτό και τα πλήθη των χωρικών, που τον άκουαν ευλαβικά στις υπαίθριες ομιλίες του, άρχισαν από πολύ νωρίς να τον λατρεύουν ως άγιο και προστάτη τους. Πολύ νωρίς ο Κοσμάς το Αιτωλός έγινε ο "Άγιος των σκλάβων". (Να σημειώσουμε, ότι όταν μετέβη στα νησιά Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, η άρχουσα τάξη εκεί δυσαρεστήθηκε από τα κηρύγματα του πατρο-Κοσμά, που κάκιζαν την χαλάρωση των ηθών, τις καταχρήσεις των αρχών. Έτσι οι αριστοκράτες απαίτησαν φαίνεται το διώξιμο του ιερομόναχου Κοσμά από την Επτάνησο. Και οι μεν Κεφαλλονίτες αγκάλιασαν με σεβασμό τα κηρύγματα του, οι Ζακυνθινοί όμως, φέρθηκαν με τρόπο ανοίκειο, ασεβή προς τον εθναπόστολο ιεροκήρυκα. Στην Ζάκυνθο δεν έμεινε πολύ, γύρισε αμέσως πίσω στην Κεφαλονιά, όπου ο λόγος του έπεφτε σε καλό έδαφος και κάρπιζε).

Στις 24 Αυγούστου 1779, όταν ήταν 65 ετών, οι Τουρκαλβανοί κρέμασαν τον πατρο-Κοσμά στο Καλικόντασι της Βορείου Ηπείρου, με την κατηγορία ότι ξεσήκωνε τους Έλληνες κατά των Τούρκων ν’ αποκτήσουν την ελευθερία τους.

Το τίμιο λείψανο αφού το γύμνωσαν, οι δήμιοι το έσυραν και το έριξαν στο ποταμό Αψό με μια πέτρα στο λαιμό. Το ιερό λείψανο του Αγίου, επέστρεψε πρόσφατα (2-6-2007), στο ομώνυμο μοναστήρι της γενέτειράς του, (Μέγα Δέντρο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας), ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων & Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

-Άλλο Χριστιανομάχοι άλλο ανθέλληνες! έτσι βέβαια θέλω να πιστεύω! Τι να πω!!!!!!! Ούτε ντροπή ούτε τσίπα!!!!! δεν έχουν μερικοί-μερικοί!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 00:50:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ερώτησή μου είναι απλή. Το ίδιο απλή είναι και η απάντηση:

Σε ποιό σημείο ο Κοσμάς ο Αιτωλός μιλάει για αφύπνιση του γένους; Δε χρειάζεται να μου κατεβάσεις την ιστοσελίδα των ευρυτάνων. Μια απλή απάντηση θα ήταν αρκετή.

Αντε, να σε βοηθήσω. Η απάντηση είναι: ΠΟΥΘΕΝΑ!

Ερώτηση 2:
- Γιατί ο Κοσμάς θεωρούσε σημαντική την εκπαίδευση;
- Γιατί τη θεωρούσε τον πρώτο σκαλοπάτι για το μοναστήρι

Ερώτηση 3: Πώς έφτιαξε 200 σχολεία όταν τα σχολεία ήταν παράνομα και υπήρχε το κρυφό σχολειό;

- Το κρυφό σχολείο δεν υπήρχε.
- Έχτιζε "κρυφά σχολειά". (όποια θέλεις διάλεξε)

Ερώτηση 4: Αν δεχτούμε πως δεν ήταν παράνομα τα σχολεία, ποιές ιστορικές αναφορές έχουμε για την ίδρυση των σχολείων αυτών;

- Καμία, μόνο το γράμμα στον αδελφό του
- Υπάρχουν πολλές πηγές αλλά δεν τις ξέρω/δεν μου τις έχουν πει/ο απολογητής δε λέει τίποτε (κι εδώ διαλέγεις όποια θέλεις).

quote:
europaios2
Όχι μόνο οικοδομούσε το κτίριο, αλλά εύρισκε το διδακτικό προσωπικό, τα μέσα μισθοδοσίας και φρόντιζε για τη συντήρησή του, παρόλο που υπήρχαν στερήσεις και ανύπαρκτα μέσα.

Σιγά να μην έκανε και τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Σύνελθε καλέ μου άνθρωπε, οι φαντασιώσεις που έχεις δεν συνιστούν ιστορία. Γιατί όσο και να ψάξεις όλα τα βιβλία του κόσμου, πουθενά δεν θα βρείς ένα που να υποστηρίζει την παραπάνω ανοησ...(διορθώνω amalia)... θέση

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 00:57:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευρωπαίε, απ' τη βόλτα που έκανες στο νετ, ξέχασες να μεταφέρεις κι αυτό που είπε ο Κωσμάς, εδώ.

«Η πατρίδα μου , η ψεύτικη και γήινη και μάταιη, είναι από την επαρχίαν Απόκουρο. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου, το γένος μου, ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί».

Όπως όλοι οι ευσεβείς χριστιανοί της ιστορίας, είχε πει, κι αυτός, απ' όλα...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 06:54:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Διάφορα γραφικά μέλη του φόρουμ (το "γραφικά" με την έννοια ότι δέχονται τις "Γραφές") έχουν κατά καιρούς δηλώσει σχετικά με το θέμα της καταστροφής των ελληνικών ιερών από τους χριστιανούς:

Ψηλός
Σεισμοί, επιδρομές βαρβάρων, αντίποινα, εμφύλιοι σπαραγμοί, 400 χρόνια τουρκοκρατία, ......, είναι πλήθος οι αιτίες για τις οποίες μπορεί να γκρεμίστηκαν κάποιοι ναοί. (σ. 15)

europaios2
Οι καταστροφές των ναών από τους Χριστιανούς ήσαν σαφώς περιορισμένες! (σ.14)

trexagireve
Καλά ρε σύ δεν ξέρεις ότι η Καλιφορνέζοι είναι κάτοιοκι πρώην μεξικάνικη περιοχή; Λος Αντζελες, και οι πόλεις όλες ήταν μεξικάνικες…. (σ. 15) (Ασχετο αλλά δεν βρήκα να έχει πει τίποτε σχετικό με το θέμα)

Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στον κατάλογο των αγιοποιημένων χριστιανών που ζήσανε μετά το Φλάβιο Βαλέριο (οπότε ο χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία), φαίνεται πως η πλειονότητά τους έγινε άγιοι γιατί ανήκαν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία: αυτή του άξεστου βάρβαρου, του κοινού εγκληματία, του υβριστή,που έμπαινε στους ναούς κι έσπαζε και ρήμαζε και έβριζε και έφτυνε... υπάνθρωποι εφάμιλλοι των σημερινών αγνώστων που καίνε σημαίες... τότε καταστρέφανε ελληνικά ιερά.

Αλλάζουν οι καιροί, τα εγκλήματα παραμένουν της ίδιας μορφής: Καταστροφή αυτών που δεν πιστεύουμε. Μόνο που τώρα τους στέλνουν στο αυτόφωρο, τότε τους κάνανε άγιους.

Τα παρακάτω στοιχεία είναι όλα από το Μηνολόγιο του "Λέοντος του διακόνου" που βρίσκεται στον τόμο 117 του έργου Patrologiae Cursus Completus του Migne. Ο αριθμός δίπλα στο όνομα είναι η ημερομηνία που γιορτάζεται ο συγκεκριμένος ... χούλιγκαν από τους χριστιανούς.

Σώζων (7/9): "Είτα εισελθών εις το ναόν των Ελλήνων και αφείλατο την χρυσήν χείραν του ειδώλου και συνέτριψε αυτήν"

Φλωρέντιος (13/10): "Υβριζε και διέβαλλε επί πάντων τους θεούς των Ελλήνων και την θρησκείαν αυτών αναθεμάτιζε".

Δάσιος, Γάιος και Ζωτικός (21/10): "Δημοτελούς δε τοις ειδώλοις εορτής γενομένης παρρησάμενοι, τα επί των βωμώ κείμενα καταστρέψαντες".

Σωκράτης πρεσβύτερος (23/10): "Των Ελλήνων πάνδημον εορτήν τελούντων... ζήλου κληθείς και τον βωμόν καταστρέψας των θυσιών".

Ρωμανός (18/11): "Εις τον των Ελλήνων επερχομένω ναόν, ζηλώσας επειράθη κωλύσαι αυτόν".

Νικόλαος (6/12): "Ητο δε και εκεί μέγας βωμός ελληνικός τον οποίον ονόμαζαν οι ειδωλολάτραι της θεάς Αρτέμιδος. Εβουλήθη ο άγιος να αφανίσει και κείνον".

Καπίτωνος επισκόπου Χερσώνος (22/12): "Ην δε ναός εν τη Χερσώνι του Παρθενίου ειδώλου λεγόμενος. Και βουλόμενος αυτόν καταλύσαι και αντί αυτού ναόν κτίσαι επ'ονόματι του Αγίου Αποστόλου Πέτρου".

Πολύευκτος (9/1): "Εις δε τον ναόν των Ελλήνων εισελθών, πάντα τα είδωλα συνέτριψε".

Τρυφαίνη (31/1): "Εορτής επιτελουμένης τοις ειδώλοις, ζήλω θείω κινηθείσα και εν μέσω του ναού εισελθούσα, τα αισχρά των Ελλήνων διέπτυσε και τον βωμόν κατέστρεψε".

Λυκαρίων μοναχός (8/2): "Τους των Ελλήνων θεούς είδωλα εκάλεσε και τους προσκυνούντες αυτά αθλίους, τον δε ελληνικόν βωμόν κατέστρεψε".

Μαρίνος (17/3): "και εορτής γενομένης τοις αψύχοις ειδώλοις, δραμών κατέστρεψε τον βωμόν, τους τε δυσεβείς ιερείς των ειδώλων καθύβρισε".

Δομέτιος (23/3): "...αλλά ζηλώσας ζήλω θεϊκώ, έστη εν μέσω του θεάτρου και μεγάλην φωνή τον Ιουλιανό αναθεμάτισε και τους ειδωλολάτρες διέπτυσε και τους ψευδώνυμους θεούς εχλεύασεν".

Ακάκιος (20/3): "Εισελθών εν τω ναώ εχλεύασεν τους θεούς αυτών".

Ευτύχιος (9/4): "Ζήλω θεώ κινηθείς προς τον των Ελλήνων ναόν, κατέστρεψε αυτόν εκ βαθρών και τα εν αυτώ συνέτριψεν".

Αδριανός (16/4): "Και αυτός τω βωμώ προσελθείν, κατέστρεψεν αυτόν".

Μώκιος (11/5): "Εν μιά δε θυσίαις επιτελουμένης παρά του άρχοντος, δραμών ανέτρεψεν τον βωμόν".

Γλυκερία (13/5): "Εισελθούσα εν τω ναώ των Ελλήνων κατέβαλλε το του Διός είδωλον και συνέτριψεν αυτό".

Μελέτιος (24/5): "Ους ο Αγιος Μελέτιος μετά τον υπ'αυτόν στρατιωτών του, τους ναούς των Ελλήνων καταλύσαντες και τα εν αυτοίς είδωλα συνέτριψαν".

Ελικόνη (28/5): "Ανεθείσα δε και εν τω ναώ των Ελλήνων εισελθούσα, κατέστρεψε αυτά".

Αιμιλιανός (18/7): "Εκράτησεν σφύραν και εισήλθεν εις τον ναόν των Ελλήνων και συνέτριψε πάντα τα αγάλματα".

Ακάκιος (28/7): "Ενθα εν τω ναώ εισαχθείς των ειδώλων, συνέτριψε τα ξόανα".

Λεόντιος και η συνοδεία του (1/8): "Κατέλαβον το της Αρτέμιδος ναόν και εν αυτώ γινόμενοι, κατέστρεψαν πάντα τα είδωλα".

Μάρκελλος επίσκοπος Απαμείας (14/8): "Εκκλησίας τε εις δόξαν θεού συνιστών και ναούς ειδωλικούς καθαιρών".

Φλώρος και Λαύρος (18/8): "Και ότε ετελέσθη (ο ναός) συντρίψαντες τα είδωλα καθιέρωσαν αυτόν εις δόξαν Χριστού".

Οσο μελετάει κανείς την ιστορία του χριστιανισμού, τόσο του ανακατεύονται τα σωθικά!

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seirios12a
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
394 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 10:10:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seirios12a  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχετικά με τους αρχαίους ναούς, δεν είναι λογικό μια νέα θρησκεία που θέλει να επικρατήσει να πατήσει πάνω σε παλιά δρώμενα για να

γίνει πιο ομαλή η μετάβαση?

Γι' αυτό βλέπουμε και στον χριστιανισμό κάποια δρώμενα που συνέβεναν και στην αρχαία Ελληνική θρησκεία. Περιφορά επιταφίου γινότανε

και με το σώμα του Διόνυσου κάθε χρόνο προτού αυτός αναστηθεί.

Πατήσανε πάνω στους αρχαίους ναούς και χτίσανε τις εκκλησίες, ώστε να γίνει αντιληπτό πως τώρα αυτό είναι που πρέπει να γίνεται και

εδώ πλέον να προσεύχεστε. Τώρα το γεγονός πως καταστραφήκανε ναοί υψηλής αρχιτεκτονικής και κάλλους δεν θα το σχολιάσω.

Ένα πράγμα όμως δεν θα δεχθώ. Να σκύψω σε κανέναν το κεφάλι. Άλλο το να είσαι ταπεινός και ενάρετος και άλλο να είσαι δούλος και

να ορίζουν άλλοι το μέλλον σου. Σαν Έλληνες έχουμε μάθει να είμαστε περήφανοι και πάντα να αντικρύζουμε τον ουρανό με καθαρή ψυχή.


Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος ΒασιλεύειΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 15:23:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Seirios 12 μην ενοχλείσαι…
Όπου να’ ναι τελειώνουν… Θα περάσει ο καιρός των βαρβάρων…
Έρχεται ο καιρός που οι παλιάτσοι θα πάψουν να παριστάνουν τους αληθινούς… Εσύ που είσαι αληθινός,
ξέρεις ότι είναι θέμα χρόνου…
Περίμενε, τα ποντίκια εγκαταλείπουν πρώτα το καράβι…

Το ψέμα δεν πρέπει να το γκρεμίζεις, εσύ που ξέρεις την αλήθεια;

Δεεν αμφιβάλω φίλε Μακεδόν, σου ανακατεύονται τα εντόσθια,
αλλοιώς τα περίμενες κ αλλιώς σου βγήκαν…
Έχεις αποκτήσει ζήλον, φίλε Μακεδόν, για την διαφθορά…
τόσο πολύ εζήλωσας τον ρόλο του διαβόλου;
Τόσο πολύ πίστεψες ότι επίζηλος ο ρόλος αυτού εστί;…
Αλήθεια από ποιόν κρύβεσαι ή από τον εαυτό σου, επιζητώντας να παρομοιάσεις τον ήλιο με τη νύχτα και τη νύχτα με ημέρα;
Οι θεοί σου καθεύδουν κι ο οίκτος του Θεού σε ακολουθεί, κι όμως εσύ δηλώνεις πιστός τοις τεθνεότοις …
Απέλιπεν ο θεός Μακεδόν…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 17:51:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Για να δούμε τι υποστηρίζει ο macedon!

-macedon:<<Η Ελλάδα αποτελείται από πολλούς Χριστιανούς και λίγους Έλληνες>>
-macedon:<<Η Κων/λη δεν ήταν και δεν είναι Ελληνική>> σελ. 7
Στη σελίδα 17 ξεσκεπάζεται ο τρόπος με τον οποίο δουλέυει ο macedon! προκειμένου να συκοφαντήσει το Χριστιανισμό! που είναι ένας από τους στχόχους του.

-Θεωρεί τον Κοσμά τον Αιτωλό Ανθέλληνα!

-Παρουσιάζει τους πρώτους Ρωμαίους αυτοκράτορες της Αν. Ρωμαικής αυτκρατορίας ως αυτοκράτορες ανθέλληνες που το μόνο που τους έννοιαζε ήταν η δολοφονία των Ελλήνων και η κατστροφή των αρχαίων! αδιαφορόντας για το ότι οι διωγμοί αυτοί ήσαν σαφώς ηπιότεροι εκείνων των Χριστιανών! και το κυριότερο ότι ο στόχος των αυτοκρατότων ήταν η συνοχή της αυτοκρατορίας και όχι ο εθνικός αφανισμός των κρατών που την αποτελούσαν. Γι αυτό και στην αρχή κυνήγησαν το Χριστιανισμό που τον έβλεπαν ως απειλή! στη συνέχεια όμως όταν και εδραιώθηκε με τη νομιμοποίησή του στράφηκαν για τους ίδιους πολιτικούς λόγους εναντίων των εθνικών-ειδολολάτρων καθώς και εναντίων των αιρετικών.
-Μιλάει για διωγμούς που διέρκησαν εναντίων των Ελλήνων από το 330 μ.Χ. έως το 1453! χρησιμποποόντας τν κοπτοραπτική και υποτιμόντας τη νοημοσύνη των αναγνωστών! ούτε η λερναία Ύδρα να ήσαν οι πρόγονοί μας και τα αρχαία μνημεία! αφού για 11 αιώνες δεν <<κατάφεραν να μας αφανίσουν>>
-Δεν λαμβάνει υπόψιν του ότι Το Βυζάντιο ταυτίστηκλε με την Ελλάδα πολυ αργότερα όταν περιορίστηκε στα γεωργαρικά της όρια, γιατί ο στόχος του είναι η μείωση της Εθνικής συνείδησης και όχι η αφύπνισή της! για αυτό και δηλώνει σύμφωνος με την αλλάγή της ιστορίας άπό τη Ρεπούση! που υποστήριζε ότι η σφαγή των Ελλήνων στη Σμύρνη δεν ήταν τίποτα άλλο παρά συνοστισμός!

-Χρησιμοποιεί ιστορικούς όπως ο Γίβωνας για τον οποί οι κριτικές είναι κακές! για παράδειγμα σελ13........-Για να δούμε όμως μια από τις πηγές του macedon! και του γιαπετ! και συγκεκριμένα τον Γίβωννα πως τον σχολιάζει ο σαφώς ανώτερός του Ιστορικός! Φήμαν!:
<<Παρά την θαυμάσια τέχνη του Γίββωνος, της κατεδικτικότητος, που φαίνεται περισσότερο στα σχετικά με το Βυζάντιο κεφάλαια και παρά τη ζωηρή του περιγραφή και την ακόμη πιο εντυπωσιακή τέχνη των υπαινηγμών!
-δεν είναι ασφαλώς το ύφος του εκείνο που χρειάζεται για να διεγείρη τον σεβασμό για τα πρόσωπα ή την περίοδο, με την οποία ασχολείται ή για να οδηγήσει σε μία λεπτομερέστατη μελέτη τους.
Ο απαράμιλός του σαρκασμός και η υποτίμηση, βρίσκονται διαρκώς σε δράση. Επίσης του αρέσουν τα ανέκδοτα που δείχνουν τις αδύνατες και αστείες πλευρές κάθε εποχής ή προσώπου. είανι ανίκανος να θαυμάση με ενθουσιασμό πράγματα ή πρόσωπα.
Σχεδόν κάθε ιστορία, όταν τη χειρίζονται με αυτόν τον τρόπο, αφίνει την αξιοπεριφρόνητη πλευρά της να κυριαρχεί στη σκέψη του αναγνώστου

Ίσως καμία ιστορία δε θα έμενε αστιγμάτιστη με έναν τέτοιο χειρισμό. Η Βυζαντιή ιστορία-από όλες τις άλλες- ήταν η λιγότερο δυνατή να ανθέξη σε τέτοια μεταχείρηση. .

-H Bυζαντινή Ιστορία έτσι κακομεταχειρισμένη, παρουσιάζεται άσχημα. Οι προσωπικές ιστορίες και οι υποθέσεις όλων των αυτοκρατόρων, από τον υιό του Ηράλκειου μέχρι τον Ισαάκ Άγγελο συμπιέζονται σε ένα κεφάλαιο.

-<<Αυτός ο τρόπος διαχείρησης του θέματος>> παρατηρεί ο J. B. Bury <<ανταποκρίνεται προς την περιφρονητική θέσιν που παίρνει ο συγγραφεύς απέναντι στη Βυζαντινή ή κατώτερη Αυτοκρατορία.>>
-Ομοιδεάτες με τον macedon! προκειμένου να σπηλώσουν το Χριστιανισμό μιλάνε για εκατομύρια νεκρούς σελ.7

-Παραποιεί γεγονότα και εμφανίζει τον Γότθο Αλάρχιο που
λεηλατησε μεγάλο μέρος της αρχαίων μνημείων της Ελλάδας στο πέρασμά του κατά της κατακτήσεις του, ως επίσημο προσκεκλημένο του Βυζαντινού αυτοκράτορα! Μόνο που δε μας λέει όταν λεηλάτησε ο Αλάριχος τη Ρώμη, εκεί τίνος καλεσμένος ήταν! υποτιμόντας και πάλι τη νοημοσύνη των αναγνωστών!

-Αλλά η σπίλωση και η ραδιουργία δεν έχει όρια από παρατυπίες και κατασκευές οι οποίες βέβαια καταρίπτοντε σοριδών σελ.3,4,5 με αποκορύφωμα τη σελίδα 17
Μια ματιά σε όλες τις σελίδες του θέματος και δείχνει το σκοπό του macedon! αλλα και τις τακτικές που ακολουθεί.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 18:31:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios2

quote:
Για να δούμε όμως μια από τις πηγές του macedon! και του γιαπετ! και συγκεκριμένα τον Γίβωννα πως τον σχολιάζει ο σαφώς ανώτερός του Ιστορικός! Φήμαν!:

Ευρωπαίε, το παρακάτω είναι απ' τον ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ, άρα σωστό!!

Ο Γίββων πραγματεύεται τα διάφορα θεολογικά ζητήματα με πολύ ευχέρεια, ένεκα της πολυμάθειάς του και αν και οι θεολόγοι της εποχής του άσκησαν επάνω του ευρεία κριτική εντούτοις παραδέχονται ότι ο Γίββωνας ήταν πολύ κατατοπισμένος.
Ο Καρδηνάλιος John Newman έγραψε σε ένα κείμενο «Όσο και αν μας μελαγχολεί, πρέπει να πούμε ότι ο κυριότερος, ίσως ο μόνος Άγγλος συγγραφέας που μπορεί με αξιώσεις να θεωρηθεί εκκλησιαστικός ιστορικός, είναι ο άθρησκος Γίββων» (πβ. J.W. Swain, Edward Gibbon the Historian, Λονδίνο 1966, σελ. 70)

Οι Χριστιανοί προφητεύοντας το επερχόμενο τέλος του κόσμου και την καταστροφή των πάντων (κοινωνικών συστημάτων, ιδεών, αξιών, θεσμών) έδιναν την εντύπωση στους Ρωμαίους αντιδραστικών στοιχείων.

Μεταθέτοντας την ουσιαστική ζωή και την αλήθεια στο μεταθανάτιο επέκεινα, πραγματοποιούσαν συνειδητή απαξίωση της επίγειας πραγματικότητας και αδιαφορία για την τύχη της πολιτείας.

Προτάσσοντας δε την ατομική σωτηρία έναντι της κοινής ωφελείας, οι Χριστιανοί κατέλυαν την κοινωνική και εθνική ενότητα και υπονόμευαν τις στρατιωτικές συνήθεις των ρωμαίων.
Καθώς μάλιστα οι βαρβαρικές επιδρομές αύξαναν η άρνηση των Χριστιανών να ενισχύσουν την πληττόμενη αυτοκρατορία και η περιφρόνησή τους προς το πρόσωπο και τον θεσμό του αυτοκράτορα μπορούσε να εκληφθεί μόνο ως απόδειξη προδοσίας.

Το έργο του είναι άριστα τεκμηριωμένο (έχει γύρω στις 8.000 υποσημειώσεις) και συνεπή έλεγχο των πηγών. Πολλοί ιστορικοί του επέδωσαν εύσημα και μέχρι σήμερα κανένα έργο δεν έχει ποτέ υπερβεί σε ευρημάθεια, πολυμάθεια και αναγνωσιμότητα την «ιστορία» του Γίββωνα.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
symbol
Μέλος 2ης Βαθμίδας


263 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 19:48:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους symbol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Macedon
Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στον κατάλογο των αγιοποιημένων χριστιανών που ζήσανε μετά το Φλάβιο Βαλέριο (οπότε ο χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία), φαίνεται πως η πλειονότητά τους έγινε άγιοι γιατί ανήκαν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία: αυτή του άξεστου βάρβαρου, του κοινού εγκληματία, του υβριστή,που έμπαινε στους ναούς κι έσπαζε και ρήμαζε και έβριζε και έφτυνε... υπάνθρωποι εφάμιλλοι των σημερινών αγνώστων που καίνε σημαίες... τότε καταστρέφανε ελληνικά ιερά.

Φίλτατε και εγώ «Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στον κατάλογο των αγιοποιημένων χριστιανών που ζήσανε μετά το Φλάβιο Βαλέριο», διαπίστωσα πως ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ αυτοί μαρτύρησαν πριν τον Μ. Κωνσταντίνο, από τους διώκτες της πίστης μας.

Φαίνεται πως μετά τον Φλάβιο Βαλέριο .....αναστήθηκαν έν σώματι και ανέλαβαν υπηρεσία υπό τας διαταγάς του!
Ναι macedon;

Πάλι με τα ψέματα θα σώσουμε τον Ελληνισμό;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 20:16:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ europaios2

Οπως σου είχα πει και σε παλαιότερο μήνυμά μου, δεν έχω ούτε τη διάθεση ούτε το χρόνο να απαντάω σε ανοησίες και αν κάνω κάποιες εξαιρέσεις είναι γιατί με διασκεδάζει το γεγονός.

quote:
europaios2
-macedon:<<Η Κων/λη δεν ήταν και δεν είναι Ελληνική>>

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά:
1. Η Κωνσταντινούπολη, επονομαζόμενη και "Νέα Ρώμη" ήταν η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μετά το 324 μαχχ και κατόπιν της Οθωμανικής από το 1453 μέχρι το 1922. Ουδέποτε ήταν ελληνική ούτε κατά ορισμό ούτε κατά περιεχόμενο, πολύ δε περισσότερο δεν υπήρξε πρωτεύουσα οποιουδήποτε ελληνικού κράτους. Μάλιστα, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος διατηρεί τον τίτλο του "Πατριάρχη Νέας Ρώμης".

Η Κωνσταντινούπολη ήταν πρωτεύουσα των Ρωμαίων και όχι των Ελλήνων. Αν αυτοπροσδιορίζεσαι ως Ρωμαίος, έχεις κάθε δίκιο να τη θεωρείς πρωτεύουσα του κράτους σου. Εγώ πάλι αυτοπροσδιορίζομαι ως Ελληνας, οπότε δεν έχω κανένα κοινό με την πρωτεύουσα των Ρωμαίων.

Η Αλεξάνδρεια για παράδειγμα υπήρξε περισσότερο ελληνική από την Κωνσταντινούπολη.

2. Η Κωνσταντινούπολη σαφώς και δεν είναι ελληνική, καθώς αποτελεί πόλη του ευρωπαϊκού τμήματος της Τουρκίας.

quote:
europaios2
Θεωρεί τον Κοσμά τον Αιτωλό Ανθέλληνα!

Θεωρώ τον Κοσμά τον Αιτωλό έναν αλλοτριωμένο άνθρωπο (σαν κι αυτούς που υπήρχαν ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κατά κοπάδια) που είχε αντικαταστήσει την εθνική συνείδηση με τη θρησκευτική και που προωθούσε την ιδέα της θεόσταλτης δουλείας που ήταν και η επίσημη θέση του Σουλτάνου που προωθούνταν μέσω των κύκλων του πατριαρχείου και μέσα από διάφορες εκδόσεις του "Πατριαρχικού Τυπογραφείου" που χρηματοδοτήθηκε από το Σουλτάνο.

Οποιοσδήποτε θεωρούσε την σκλαβιά των Οθωμανών σαν "θεόσταλτη" και "προς το συμφέρον" των Ελλήνων, είναι όχι μόνο ανθέλληνας αλλά και πράκτορας των Οθωμανών. Οποιος δεν είναι με τους Ελληνες είναι εναντίον τους. Απλά πράματα.

Εσύ Ελληναρά συμφωνείς πως η σκλαβιά των Οθωμανών ήταν "θεόσταλτη" και "προς το συμφέρον μας";

quote:
europaios2
-Παρουσιάζει τους πρώτους Ρωμαίους αυτοκράτορες της Αν. Ρωμαικής αυτκρατορίας ως αυτοκράτορες ανθέλληνες που το μόνο που τους έννοιαζε ήταν η δολοφονία των Ελλήνων και η κατστροφή των αρχαίων!

Τα γεγονότα φίλε μου, τα γεγονότα.

quote:
europaios2
-Χρησιμοποιεί ιστορικούς όπως ο Γίβωνας για τον οποί οι κριτικές είναι κακές! για παράδειγμα σελ13........-Για να δούμε όμως μια από τις πηγές του macedon! και του γιαπετ! και συγκεκριμένα τον Γίβωννα πως τον σχολιάζει ο σαφώς ανώτερός του Ιστορικός! Φήμαν!:

Δεν έχεις διαβάσει ούτε Γίββωνα ούτε Φήμαν ούτε κανέναν άλλο ιστορικό, οπότε το να κρίνεις ΕΣΥ αυτούς τους ιστορικούς είναι τουλάχιστον γελοίο.

quote:
europaios2
-Παραποιεί γεγονότα και εμφανίζει τον Γότθο Αλάρχιο που
λεηλατησε μεγάλο μέρος της αρχαίων μνημείων της Ελλάδας στο πέρασμά του κατά της κατακτήσεις του, ως επίσημο προσκεκλημένο του Βυζαντινού αυτοκράτορα!

Ανάφερα απλά την άποψη του ιστορικού Hodgkins όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο του "Η Ιταλία και οι εισβολείς της"

Πηγές παραθέτω. Το αν διαφωνείς εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος που δεν έχει ιδέα από Ιστορία, επειδή δε συμφωνεί με τις ιδέες σου, λυπάμαι αλλά με αφήνει παγερά αδιάφορο. Το ίδιο αδιάφορη αφήνει και την Ιστορία.

quote:
europaios2
Μια ματιά σε όλες τις σελίδες του θέματος και δείχνει το σκοπό του macedon! αλλα και τις τακτικές που ακολουθεί.

Ο σκοπός μου περιγράφεται στο πρώτο μήνυμα του θέματος.

Η τακτική μου είναι απλή: Μελέτη των πρωτογενών ιστορικών πηγών και παράθεσή τους εδώ, ώστε να μπορεί ο καθένας να το επαληθεύσει.

Φταίω εγώ αν η Ιστορία είναι γεμάτη από τα εγκλήματα του χριστιανισμού και των χριστιανών;

Φταίω εγώ που το επίσημο κράτος έχει παραμυθιάσει ολόκληρες γενιές Ελλήνων με "μαζική αποδοχή του χριστιανισμού από τους Ελληνες", "κρυφά σχολειά", "ελληνοχριστιανισμούς", "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" "Κοσμάδες Αιτωλούς-εθνεγέρτες" και άλλα παραμύθια;

Φταίω εγώ αν η ενημέρωσή σου για τα ιστορικά θέματα γίνεται από τα χαρτάκια που εμπεριέχονται στα "μπισκοτάκια της τύχης" (fortune cookies) που μοιράζουν στα κινέζικα εστιατόρια ή στα χαρτάκια του ημεροδείκτη;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 22:45:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
symbol
Φίλτατε και εγώ «Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στον κατάλογο των αγιοποιημένων χριστιανών που ζήσανε μετά το Φλάβιο Βαλέριο», διαπίστωσα πως ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ αυτοί μαρτύρησαν πριν τον Μ. Κωνσταντίνο

Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ που ενισχύεις τη θέση μου περί καταστροφής των ναών από τους χριστιανούς, αγαπητέ symbol.

Γιατί, αν τότε που υποτίθεται ότι ο χριστιανισμός ήταν παράνομος, οι ευσεβείς αυτοί χριστιανοί καταστρέφανε χωρίς ντροπή τα ελληνικά ιερά, φαντάσου τι θα κάνανε όταν ήταν ο χριστιανισμός επίσημη θρησκεία και οι διωγμοί εναντίον των μη χριστιανών θεσμοθετημένη, νομικά κατοχυρωμένη και κυβερνητικά κατευθυνόμενη.

Παράθεσα 24 ονόματα "αγίων". Σε πολλούς απ'αυτούς, αναφέρεται πότε έζησαν. Σε άλλους όχι, οπότε το πότε έζησαν βγαίνει από άλλες λεπτομέρειες που παρατίθενται. Ισως κάποιοι απ'αυτούς όντως να έζησαν πριν τον Φλάβιο Βαλέριο. Αλλωστε δεν ήταν επισταμένη έρευνα αλλά τελείως επιφανειακή, όπως σημειώνω και το θέμα δεν ήταν "από ποιόν μαρτύρησαν" αλλά ουσιαστικά "γιατί αγιοποιήθηκαν". Και αγιοποιήθηκαν, επειδή απλά καταστρέφανε τα ιερά των άλλων, των μη χριστιανών, γιατί φτύνανε και βρίζανε τα θεία των άλλων. Με άλλα λόγια, αγιοποιήθηκαν γιατί ήταν χριστιανοί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, αρκούντως μισαλλόδοξοι και φανατικοί.

Οσο για τον τύπο και όχι την ουσία της επισήμανσής σου, όπως θα δεις και παρακάτω, σε πολλά ο Λέων ο Διάκονος στο έργο του δεν αναφέρει το πότε έζησε ο καθένας. Για να σου κάνω το χατήρι όμως και για λόγους ιστορικής πληροφόρησης θα προσπαθήσω να παραθέσω το πότε έζησε ο καθένας.

Σχετικά λοιπόν με την περίοδο που έζησε ο καθένας, όπως το καταγράφει η πηγή που αναφέρω: Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα θα το διασταυρώσω με το δίτομο "Συναξαριστή των δώδεκα μηνών του ενιαυτού" του Μαυρίκιου Διακόνου και το 12τομο "Μέγα Συναξαριστή" του Κωνσταντίνου Δουκάκη.

Σώζων: Ο Λέων δεν αναφέρει/Ο Συναξαριστής Μαυρίκιου: γύρω στο 270
Φλωρέντιος. Ούτε ο Λέων ούτε κανείς από τους συναξαριστές αναφέρουν.
Δάσιος-Γάιος-Ζωτικός: Ούτε ο Λέων αναφέρει ούτε κανείς από τους συναξαριστές.
Σωκράτης πρεσβύτερος Ο Λέων δεν αναφέρει ενώ οι Συναξαριστές δεν αναφέρουν καν το πρόσωπο.
Ρωμανός: Επί Μαξιμιανού
Νικόλαος: Επί Κωνσταντίνου
Καπίτων: Επί Θεοδοσίου του Α΄
Πολύευκτος: Ο Λέων δεν αναφέρει. Ο Συναξαριστής: επί Βαλεριανού
Τρυφαίνη: Ο Λέων δεν αναφέρει. Οι Συναξαριστές δεν αναφέρουν.
Λυκαρίων: Ο Λέων δεν αναφέρει. Οι Συναξαριστές δεν αναφέρουν
Δομέτιος: Επί Ιουλιανού
Ακάκιος: Επί Δεκίου
Ευτύχιος: Επί Ιουλιανού
Αδριανός: Ο Λέων δεν αναφέρει. Οι συναξαριστές δεν τον αναφέρουν καν.
Μώκιος: Ο Λέων δεν αναφέρει. Ο Συναξαριστής: Επί Διοκλητιανού
Γλυκερία: επί Αντωνίνου
Μελέτιος: Επί Αντωνίνου
Ελικόνη: επί Γορδιανού
Αιμιλιανός: επί Ιουλιανού
Ακάκιος: επί Κωνσταντίνου
Λεόντιος: επί Διοκλητιανού
Μάρκελλος: επί Θεοδοσίου
Φλώρος και Λαύρος: επί Κωνσταντίνου.

quote:
symbol
διαπίστωσα πως ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ αυτοί μαρτύρησαν πριν τον Μ. Κωνσταντίνο

Από τους 24:
Οι σχεδόν όλοι που ζήσανε πριν τον Κωνσταντίνο είναι οχτώ (8).

Απ'αυτούς για 3 ο Λέων δεν αναφέρει το πότε έζησαν, άρα από τους 24 που παράθεσα, μόνον οι πέντε αναφέρονται στη συγκεκριμένη πηγή ότι έζησαν προ Κωνσταντίνου. Και φυσικά, το 30% (8 άτομα) δεν είναι σχεδόν όλοι, ούτε το 20,1% (5 άτομα). Στα πυροτεχνήματα είσαι καλός... στην ουσία χωλαίνεις.

Σ'ευχαριστώ και πάλι πάντως.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2008, 23:11:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Nάτο το παλικάρι! θα μας μάθει και τα σύνορα της Ελλάδας!
-Θα μας μάθει ποιος ήταν ο Κοσμάς ο Αιτωλός!
quote:
macedon:
Εσύ Ελληναρά συμφωνείς πως η σκλαβιά των Οθωμανών ήταν "θεόσταλτη" και "προς το συμφέρον μας";

-Eγώ ανθΕλληνα! είμαι εγγονός του <<τσέκα!>> που όταν ο δικός σου ο παπούς θεωρούσε την Πόλη Τούρκικη αυτός εθελοντής! λόγω ηλικίας στους Ά Βαλκανικούς κανονικά στους Β΄ Βαλκανιτκούς, πολέμησε στον Α'παγκόσμιο ποέμησε στο Σαγγάριο διείσδυε στις εχρθρικές γραμμές μόνος του! αποσπούσε πληροφορίες με το μαχαίρι του! και έσφαζε τα Τουρκάκια σαν τα κοτόπουλα! πολέμησε πάλι εθελοντής λόγω μεγάλης τώρα ηλικίας στο Β΄παγκόσμιο, πολέμησε στο Α' αντάρτικο! και ήρθε στο τέλος <<η μαμά πατρίδα με τους ταγματασφαλίτες >> να τον κλείσει φυλακή γιατί δεν έκανε δήλωση μετανίας ασχέτου, αν δεν είχε συμετάσχει στον εμφύλιο.
-2 Πράγματα μου έλεγε:
-1) <<Έχεις Τούρκο φίλο! βάστα και ένα ξύλο!>>
-2)<<Κηνύγα όποιον δε σέβεται την Ελλάδα!>>

-Και τα δύο τα τηρώ!

-Η Κων/λη ήταν είναι και θα είναι Ελληνική! όπως και η Τραπεζούντα. όπως και η Σμύρνη και η Έφεσος.

-και ξανά για τον μεγάλο του Έθνους δάσκαλο

<<Το 1743 πηγαίνει στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους (μονή Βατοπεδίου), όπου ο Μέγας Δάσκαλος Ευγένιος Βούλγαρης τον μύησε στα μεγάλα σχέδια του προς απελευθέρωση του Έθνους. >>

« Δεν βλέπετε πώς αγρίεψε το Γένος μας από την αμάθειαν και εγινήκαμεν ωσάν τα θηρία;»

Αυτή τη φράση είπε ο Πατροκοσμάς βλέποντας την αγραμματοσύνη και την έλλειψη οργανωμένης παιδείας που επικρατούσε τον 18ο αιώνα και μάστιζε τον υπόδουλο Ελληνισμό.

«Καλύτερα αδελφέ να έχεις σχολείον Ελληνικόν, παρά βρύσες και ποτάμια, γιατί η βρύση ποτίζει το σώμα, το δε σχολείον ποτίζει την ψυχή».

Και αλλού θα συμπληρώσει: "Επειδή το Γένος μας έπεσεν εις αμάθειαν, είπα: Ας χάση ο Χριστός εμένα, ένα πρόβατον, και ας κερδίση τα άλλα. Ίσως η ευσπλαγχνία του Θεού και η ευχή σας σώση και εμένα".

Στις 24 Αυγούστου 1779, όταν ήταν 65 ετών, οι Τουρκαλβανοί κρέμασαν τον πατρο-Κοσμά στο Καλικόντασι της Βορείου Ηπείρου, με την κατηγορία ότι ξεσήκωνε τους Έλληνες κατά των Τούρκων ν’ αποκτήσουν την ελευθερία τους.

-Τολμάς και τον πιάνεις στο στόμα σου?

quote:
macedon:
Φταίω εγώ αν η Ιστορία είναι γεμάτη από τα εγκλήματα του χριστιανισμού και των χριστιανών;

Φταίω εγώ που το επίσημο κράτος έχει παραμυθιάσει ολόκληρες γενιές Ελλήνων με "μαζική αποδοχή του χριστιανισμού από τους Ελληνες", "κρυφά σχολειά", "ελληνοχριστιανισμούς", "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" "Κοσμάδες Αιτωλούς-εθνεγέρτες" και άλλα παραμύθια;

Φταίω εγώ αν η ενημέρωσή σου για τα ιστορικά θέματα γίνεται από τα χαρτάκια που εμπεριέχονται στα "μπισκοτάκια της τύχης" (fortune cookies) που μοιράζουν στα κινέζικα εστιατόρια ή στα χαρτάκια του ημεροδείκτη;


-Φταίς που είσαι ανθΈλληνας! εσύ δήλωσες ότι <<Η Ελλάδα αποτελείται από πολλούς Χριστιανούς και λίγους Έλληνες>> χωρίς ντροπή! χωρίς τίποτα!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 00:05:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μάλιστα, πάρα πολύ καλό το παραλήρημά σου (απλά μίλα πιο ήρεμα και μην πετάς σάλια δεξιά κι αριστερά) αλλά δεν μου απάντησες. Δε σε ρώτησα ούτε τι έκανε ο παππούς σου ούτε τι έκανε η γιαγιά σου. Σε ρώτησα κάτι απλό:

Συμφωνείς με τη θέση του Κοσμά του Αιτωλού ότι η σκλαβιά των Οθωμανών ήταν "θεόσταλτη" και "προς το συμφέρον μας";

Απλή ερώτηση είναι, απλή και η απάντηση. Ναι/όχι.

Ή φοβάσαι μήπως η απάντηση αποκαλύψει ότι τελικά ο ανθελληνισμός κρύβεται τόσο μέσα στα ράσα όσο και μέσα σ'αυτούς που ακολουθούνε;

quote:
europaios2
Τολμάς και τον πιάνεις στο στόμα σου

Θα σου απαντούσα πως "όλα τα πουλημένα τομάρια στον Τούρκο που επί 400 χρόνια διαφημίζανε την τουρκική σκλαβιά σαν θεόσταλτη, από το Γεννάδιο μέχρι τον Αγαθάγγελο, κρατώντας αυτό το λαό υπόδουλο ή ζητώντας του να υποδουλωθεί, έχω όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να τα καταδικάζω, είτε φοράγανε ράσο είτε όχι".

Δε στο λέω όμως, γιατί υποσχέθηκα στην amalia να είμαι κόσμιος. Αυτό που θα σου πω πως υπάρχουν αρκετοί (όχι πολλοί είναι η αλήθεια) ιερωμένοι που πρόσφεραν στον αγώνα. Δε χρειάζεται να ταυτίζεσαι με τους υπηρέτες του Σουλτάνου.


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 00:18:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε macedon , πολές φορές κατά την διάρκεια της εξέλιξης των συζητήσεων του παρόντος θέματος , έχω αναρωτηθεί αν αξίζει τον κόπο να διακόπτης την σπονδυλωτή παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων , για να απαντάς σε ενορχηστρωμένες ανιστόρητες και άνευ ουσίας ανοησίες .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 00:32:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Sesostris έχεις απόλυτο δίκιο αλλά... να... δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 00:49:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευρωπαίε, ηρέμησε και σκέψου ότι είσαι διαφορετική οντότητα απ' τον παππού σου, για τον οποίο πρέπει να είσαι υπερήφανος αν είναι αλήθεια όλ' αυτά, αλλά δεν είσαι εκείνος, ούτε υπεύθυνος για τις επιλογές του, όποιες κι αν ήταν αυτές.

Μπορεί το μήλο να πέφτει κάτω απ' τη μηλιά, αλλά κι απ' αγκάθι βγαίνει ρόδο.

quote:
Η Κων/λη ήταν είναι και θα είναι Ελληνική! όπως και η Τραπεζούντα. όπως και η Σμύρνη και η Έφεσος.

Για να το καταλάβεις, σε όποια πόλη, για να πας χρειάζεσαι διαβατήριο και περνάς από σύνορα κρατών, δεν είναι Ελληνική.

Κι αυτό στο λέω για να μη ξεκινήσεις άδικα, καμμιά φορά για την Κωνσταντινούπολη, χωρίς διαβατήριο, διότι δεν... θα φτάσεις εκεί.

Μπορεί να σου πηγαίνουν κόντρα, όλα τα κράτη, αλλά έτσι είναι...


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 09:14:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Φίλε γιαπετ αδιαφορώ τι λένε τα άλλα κράτη! και δεν πρόκειται ποτέ να πατήσω το πόδι μου στην Κων/λη ως τουρίστας! παρόλο που μου είχε παρουσιαστει <<ευκαρία>> (από εκδρομικής απόψεως), οπότε δε θα χρειαστώ ποτέ διαβατήριο.
quote:
macedon:
Συμφωνείς με τη θέση του Κοσμά του Αιτωλού ότι η σκλαβιά των Οθωμανών ήταν "θεόσταλτη" και "προς το συμφέρον μας";

-Αποκλείεται να είπε κάτι τέτοιο ή εκτός αν έπρεπε να το πει μπλοφάροντας για ευνόητους λόγους και σου θυμίζω ...

<<<<Το 1743 πηγαίνει στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους (μονή Βατοπεδίου), όπου ο Μέγας Δάσκαλος Ευγένιος Βούλγαρης τον μύησε στα μεγάλα σχέδια του προς απελευθέρωση του Έθνους. >>

<<Στις 24 Αυγούστου 1779, όταν ήταν 65 ετών, οι Τουρκαλβανοί κρέμασαν τον πατρο-Κοσμά στο Καλικόντασι της Βορείου Ηπείρου, με την κατηγορία ότι ξεσήκωνε τους Έλληνες κατά των Τούρκων ν’ αποκτήσουν την ελευθερία τους. >>

-Όταν είσαι φιλότουρκος (επί Τουρκοκρατίας) σε κρεμάνε?
-Παίρνεις σβάρνα τα χωριά για να μιλήσεις για μόρφωση και σχολεία?
-Μιλάς για προφητείες που διαμελίζουν την Τουρκια? και αναζωογονούν το Εθνικό αίσθημα? ή απλά αδιαφορείς?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 15:23:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
europaios2
-Αποκλείεται να είπε κάτι τέτοιο

Η δουλεία του Γένους

Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν· και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε δια ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον· διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις.

Από τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύνδεσμο

Στον Κοσμά μένεις μεταξεταστέος. Ελα το Σεπτέμβριο ξανά αφού μελετήσεις.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 17:28:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon
Μήπως πρέπει να μιλήσουμε για κάτι "πουλημένα τομάρια" που σε κάποια μηνύματά τους, λίγο καιρό πριν, καταδίκαζαν τους Έλληνες αγωνιστές του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, στη Θεσσαλονίκη, επειδή αντιστεκόταν στους Γερμανούς;

Μήπως σου θυμίζει τίποτα το παραπάνω;;;;;;
Αλλά, καλύτερα, ας μην πούμε τίποτα γιατί όπου να 'ναι καταφτάνει η Αμαλία!!

----------------
Πώς τολμάς και διαστρεβλώνεις έτσι το λόγο του Πατροκοσμά;

Γιατί δεν τονίζεις σωστά τα λόγια του Αγίου;:

"Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον• διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις."

Ίσως ο γιαπετ και ο Sesostris να προτιμούν τη στημένη απόδοση, τη δική σου. Δεν πειράζει.
Μη νομίσεις κιόλας πως ο κόσμος όλος τρώει κουτόχορτο!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 17:50:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα βλέπεις macedon! που βιάζεσαι? τα βλέπεις που σου αρέσει να παραποιείς νοήματα? Τώρα? ........

και στο ξαναγράφω για τρίτη φορά:

<<Το 1743 πηγαίνει στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους (μονή Βατοπεδίου), όπου ο Μέγας Δάσκαλος Ευγένιος Βούλγαρης τον μύησε στα μεγάλα σχέδια του προς απελευθέρωση του Έθνους. >>

<<Στις 24 Αυγούστου 1779, όταν ήταν 65 ετών, οι Τουρκαλβανοί κρέμασαν τον πατρο-Κοσμά στο Καλικόντασι της Βορείου Ηπείρου, με την κατηγορία ότι ξεσήκωνε τους Έλληνες κατά των Τούρκων ν’ αποκτήσουν την ελευθερία τους. >>

-Όταν είσαι φιλότουρκος (επί Τουρκοκρατίας) σε κρεμάνε?
-Παίρνεις σβάρνα τα χωριά για να μιλήσεις για μόρφωση και σχολεία?
-Μιλάς για προφητείες που διαμελίζουν την Τουρκια? και αναζωογονούν το Εθνικό αίσθημα? ή απλά αδιαφορείς?

Υ.Γ. Να κάποιες προφητείες που ενθαρύνουντο γένος:

"Αν το κυπαρίσσι αυτό ξεραθή από την κορυφή, η Ελλάς θα ελευθερωθή· αν ξεραθή από κάτω, δεν θα ελευθερωθή".

(Ελέχθη εν Ζελενίτσα (Πρασιά) της Ευρυτανίας).

"Με δυσκολία θάρθη".

"Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη θάλλασα, θάρθη το ποθούμενον".

"Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά νερά, τότε θάρθη".

"Όταν θα ιδήτε το χιλιάρμενον στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθή το ζήτημα της Πολης" .

"Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι· έπειτα θα τούς κυνηγήσετε έως την Κοκκινη Μηλιά "

"Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν εις Κοκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθή, το άλλο τρίτο θα βαπτισθή και μονάχα το 1/3 θα πάη στην Κοκκινη Μηλιά" .

"Θα έρθη καιρός που μια γυναίκα θα διώχνη δέκα Τούρκους με τη ρόκα".

"Θα δήτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα να τρέχη γρηγορώτερα από τον λαγό".(άσχετο αλλά δείγμα των ικανοτήτων του)

"Θαρθή καιρός που θα ζωσθή ο τόπος με μια κλωστή".(το ίδιο)

"Όταν θα πέση ο κλώνος (που είνε στημένος ο Σταυρός), θα γίνη μεγάλο κακόν, που θα έλθη από το μέρος όπου θα δείξη ο κλώνος· και όταν θα πέση το δένδρον, θα γίνη ένα μεγαλύτερον κακόν".(το ίδιο)

(Ελέχθη εις χωρίον Τσιράκι (σήμερον Άγιος Κοσμάς) Γρεβενών. Πράγματι τω 1940 έπεσεν ο κλώνος και ο Σταυρός προς το μέρος της Αλβανίας, όθεν επετέθησαν οι Ιταλοί, και τω 1947 το δένδρον, ότε η περιοχή κατεστράφη εντελώς από τον συμμοριτοπόλεμον).


Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

Edited by - europaios2 on 26/03/2008 18:07:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 17:54:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, δεν σύγκρινε την τουρκοκρατία με την ελευθερία, όπως ψευδώς τον κατηγορούν οι διάφοροι χριστιανομάχοι που αλλοιώνουν τους λόγους του.
Η σύγκρισή του περιοριζόταν μεταξύ των Τούρκων κατακτητών και των άλλων δυναστών που πέρασαν από την ελληνική γη.

Η πίστη του ήταν πως το ελληνικό έθνος είχε ανάγκη περισσότερο από μορφωμένους ανθρώπους παρά από πολεμιστές.
Πίστευε πως η ελληνική παιδεία θα ήταν το όπλο που θα ελευθέρωνε τους υπόδουλους Έλληνες.
Δεν είναι τυχαίο πως προέτρεπε τον κόσμο να φτιάχνουν ελληνικά σχολεία για τα παιδιά. Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος πρωτοστάτησε στο "στήσιμο" τόσων σχολείων στον ελληνικό χώρο. Λυπάμαι που δεν υπάρχουν διαθέσιμα, αυτή τη στιγμή, τα σχετικά βίντεο των εγκαινίων, που ζητούν οι χριστιανομάχοι, αλλά όταν τα βρω, θα τα παραθέσω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

γιαπετ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5009 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 18:05:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ψηλέ, σε άλλο τοπικ, διάβασα ότι η... οπτική γωνία, είναι υπεράνω νοημάτων, λογικής και αλήθειας.

quote:
Μη νομίσεις κιόλας πως ο κόσμος όλος τρώει κουτόχορτο!

Χμ... Αυτό ψηλέ,είναι σίγουρο. Το θέμα είναι ποιός τρώει το κουτόχορτο και το φωνάζει κιόλας...

Η άποψή σου και η συμφωνία με τα λεγόμενα του Κοσμά του Αιτωλού, δείχνει απλά ότι κι εσύ, όπως κι εκείνος, βάζεις πιο πάνω την πίστη απ' την πατρίδα.

Όταν όμως στο λένε, κάνεις και τον προσβεβλημένο και κλαψουρίζεις.


ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 19:35:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας κάνουμε ένα διάλειμμα και ας απολαύσουμε (ακόμη μία φορά) τη λογική του παραλόγου: Ας ξεκινήσουμε με τον γνωστό.

europaios2 (Μην έχοντας ιδέα τι έχει πει ο Κοσμάς):
"Αποκλείεται να είπε κάτι τέτοιο"

Ψηλός (που ξέρει ότι το είπε).
Το είπε αλλά εννοούσε κάτι άλλο.

europaios2 (που έμαθε τι είπε ο Κοσμάς)
Τα βλέπεις macedon! που βιάζεσαι? τα βλέπεις που σου αρέσει να παραποιείς νοήματα? Τώρα?

Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάει κανείς ή να κλαίει με τέτοιους "πιστούς"

quote:
Ψηλός
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, δεν σύγκρινε την τουρκοκρατία με την ελευθερία, όπως ψευδώς τον κατηγορούν οι διάφοροι χριστιανομάχοι που αλλοιώνουν τους λόγους του.

Δεν αλλοίωσα κανένα λόγο ούτε επιχείρησα να ερμηνεύσω τίποτε. Αλλωστε ο λόγος του Κοσμά είναι απλός έως απλοϊκός. Το είπε ξεκάθαρα:

Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε δια ιδικόν μας καλόν

Τι παραπάνω ερμηνεία θέλει αυτό;

quote:
Ψηλός
Η σύγκρισή του περιοριζόταν μεταξύ των Τούρκων κατακτητών και των άλλων δυναστών που πέρασαν από την ελληνική γη.

Η σύγκρισή του περιορίζεται μεταξύ των Τούρκων και των άλλων που ΘΑ (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ... ΙΣΩΣ...) κατακτούσαν την Ελλάδα. Γιατί λέει ξεκάθαρα: διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν. Δε μιλάει για το παρελθόν.

quote:
Ψηλός
Πίστευε πως η ελληνική παιδεία θα ήταν το όπλο που θα ελευθέρωνε τους υπόδουλους Έλληνες.

ΨΕΜΑ! Πουθενά δεν κάνει λόγο ούτε για ελευθερία των Ελλήνων από τους Τούρκους ούτε για ρόλο της παιδείας στην απελευθέρωση. Η παιδεία (και δη η χριστιανική παιδεία) είναι απαραίτητη για τον Κοσμά γιατί οδηγεί ευκολότερα στο Μοναστήρι.

Για την ακρίβεια, ο Κοσμάς προτρέπει τους χριστιανούς ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ.

quote:
Ψηλός
Η πίστη του ήταν πως το ελληνικό έθνος είχε ανάγκη περισσότερο από μορφωμένους ανθρώπους παρά από πολεμιστές.

ΨΕΜΑ! Η πίστη του ήταν να διατηρήσουμε την σκλαβιά που εξυπηρετεί τη θρησκεία μας και να μορφώσουμε τα παιδιά για να καταλαβαίνουν το ευαγγέλιο.

quote:
Ψηλός
Δεν είναι τυχαίο πως προέτρεπε τον κόσμο να φτιάχνουν ελληνικά σχολεία για τα παιδιά.

Με σκοπό να πάνε πιο εύκολα στο μοναστήρι. Καμία σχέση με επαναστάσεις και απελευθερώσεις.

quote:
Ψηλός
Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος πρωτοστάτησε στο "στήσιμο" τόσων σχολείων στον ελληνικό χώρο.

ΜΥΘΟΣ. Kανείς άλλος δεν το μνημονεύει αυτό παρά μόνον ο ίδιος. 200 σχολεία ρε παιδί μου και δεν τα πρόσεξε κανείς. Δεν τα μνημόνευσε κανείς. Δεν τα είδε κανείς.

quote:
Ψηλός
Λυπάμαι που δεν υπάρχουν διαθέσιμα, αυτή τη στιγμή, τα σχετικά βίντεο των εγκαινίων, που ζητούν οι χριστιανομάχοι, αλλά όταν τα βρω, θα τα παραθέσω.

Μια ιστορική αναφορά ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ιστορικού θα ήταν αρκετή.

Ο Κοσμάς έχει τις ίδιες ακριβώς ιδέες περί δουλείας που είχε και το Πατριαρχείο και αυτές διακηρύσσει. Σύμφωνα μ'αυτές.

1. Η τούρκικη σκλαβιά είναι θεόσταλτη
2. Η τούρκικη σκλαβιά είναι για το καλό μας.
3. Από τη στιγμή που τη σκλαβιά την έστειλε ο Θεός, κάθε προσπάθεια αποτίναξής της πηγαίνει κόντρα στο θέλημα του θεού.
4. Αφού οι Τούρκοι μας επιτρέπουν να έχουμε την πίστη μας, η ελευθερία δε χρειάζεται ("Πατρική διδασκαλία" του πατριάρχη Ανθιμου, "Χριστιανική Απολογία" του Αθανάσιου Πάριου, κτλ.)
5. Οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης είναι καταδικαστέα (και αφοριστέα).
6. Ακόμη κι αν ελευθερωθούν εμείς (το πατριαρχείο) θα τους ζητήσουμε να επιστρέψουν στην σκλαβιά των Τούρκων (εγκύκλιος Αγαθάγγελου του Α).

Αυτά πίστευαν οι χριστιανοί, αυτά πίστευε το πατριαρχείο, αυτά πίστευε και ο Κοσμάς. Χριστιανοί κι όχι Ελληνες. Υπάλληλοι του Σουλτάνου, άλλοι έμμισθοι (πατριάρχες και συνοδικοί) κι άλλοι άμισθοι και αλλοτριωμένοι (Κοσμάς).

Ψηλέ, το ξέρω ότι είναι δύσκολο... ίσως ακατόρθωτο αλλά... Προσπάθησε να σοβαρευτείς.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

symbol
Μέλος 2ης Βαθμίδας


263 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 20:26:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους symbol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν σχετικά με τη λίστα.

Σώζων (7/9): Μαρτύρησε με βασανιστήρια το 304 μ.χ.
Φλωρέντιος (13/10): Θεσσαλονικεύς, κακοποιήθηκε και αφού τον έγδαραν τον έριξαν στην πυρά μετά από εντολή του διοικητή Θεσσαλονίκης.
Δάσιος, Γάιος και Ζωτικός (21/10): Μαρτύρησαν επί Αλεξάνδρου Σεβήρου (222-235 μ.Χ.).
Σωκράτης πρεσβύτερος (23/10): Μαρτύρησε με αποκεφαλισμό επί Αλεξάνδρου Σεβήρου (222-235 μ.Χ.).
Ρωμανός (18/11): Μαρτύρησε το 308 μ.χ.
Νικόλαος (6/12): αυτός δεν πρόλαβε να μαρτυρήσει ελευθερώθηκε από τον Μ. Κωνσταντίνο στο παρά πέντε.
Καπίτωνος επισκόπου Χερσώνος (22/12): δολοφονήθηκε από αρχαιόθρησκους τον 4ο αιώνα.
Πολύευκτος (9/1): Aποκεφαλίσθηκε επί Βαλεριανού μεταξύ των ετών 253-256 μ.χ.
Τρυφαίνη (31/1): Μαρτύρησε μετά από φρικτά βασανιστήρια «Ου μόνον δε τούτο, αλλά και προς τούτοις εδίδασκεν αυτούς, να αφήσουν μεν την θρησκείαν των ματαίων ειδώλων, να επιστραφούν δε εις την του Xριστού πίστιν. Όθεν κατά προσταγήν Καισαρίου του ηγεμόνος, έβαλαν αυτήν μέσα εις μίαν αναμμένην κάμινον. Επειδή δε εφυλάχθη αβλαβής από αυτήν υπό της του Xριστού χάριτος, διά τούτο εκρεμάσθη υψηλά, και από εκεί αφεθείσα, έπεσεν επάνω εις τα καρφία, οπού είχον εμπηγμένα υπό κάτω.»
Λυκαρίων μοναχός (8/2): Mαρτύρησε το 319 μ.χ.
Μαρίνος (17/3): Μαρτύρησε επί Ιουλιανού.
Δομέτιος (23/3): Μάρτυρας επί Ιουλιανού.
Ακάκιος (20/3): Έζησε επί Δεκίου (249-251 μ.Χ.). Αν και φυλακίσθηκε και βασανίσθηκε δεν μαρτύρησε.
Ευτύχιος (9/4): Μάλλον αναφέρεσαι στον Ευψύχιο ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό επί Ιουλιανού
Αδριανός (16/4): Αγνωστος
Μώκιος (11/5): Μαρτύρησε επί Δεκίου (249-251 μ.Χ.).
Γλυκερία (13/5): Μαρτύρησε το 177 μ.Χ.
Μελέτιος (24/5): Μαρτύρησε επί Αντωνίνου.
Ελικόνη (28/5): Μαρτύρησε επί Γορδιανού
Αιμιλιανός (18/7): Μαρτύρησε επί Ιουλιανού
Ακάκιος (28/7): Ο άγιος Ακάκιος καταγόταν από την Απολλωνία και μαρτύρησε στα χρόνια του βασιλιά Λικίνιου περ.250 - 325. Λόγω του έργου του καταγγέλθηκε και βασανίστηκε. Όμως με τη θεία επέμβαση, βγήκε αλάβωτος από τα βασανιστήρια. Έτσι δεν έπαθε τίποτα όταν τον έριξαν μέσα σε καζάνι με βραστό νερό και διασώθηκε από την αγριότητα πεινασμένου λιονταριού. Βλέποντας αυτά τα θαύματα ο έπαρχος Τερέντιος, τον άφησε ελεύθερο. Στη συνέχεια ο άγιος μετέβη στην Μίλητο, εκεί συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εθνικό ναό και με την απειλή των βασανιστηρίων θέλησαν οι διώκτες να τον κάνουν να θυσιάσει. Ο άγιος Ακάκιος όμως μόνο με την δύναμη της προσευχής του και μόνο, μπόρεσε να συντρίψει τα αγάλματα. Για αυτή του την πράξη αποκεφαλίστηκε. Το άγιο λείψανό του εναποτέθηκε στην πόλη των Συνόδων.
Λεόντιος και η συνοδεία του (1/8): Είναι ένας από τους άγιους ενέα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Πέργη επί Διοκλητιανού
Μάρκελλος επίσκοπος Απαμείας (14/8): Μαρτύρησε επί Μ. θεοδοσίου Α’ . Τον έριξαν στην Φωτιά αρχαιόθρησκοι.
Φλώρος και Λαύρος (18/8): Δίδυμα αδέλφια. Μαρτύρησαν τον δεύτερο αιώνα μ.Χ.

Από τους είκοσι επτά Αγίους λοιπόν ένας είναι «αγνώστων λοιπών στοιχείων» και συναξαριστής της Εκκλησίας της Ελλάδος» τον αγνοεί τελείως.

Μόνο δύο δεν γνώρισαν μαρτυρικό θάνατο. Ο ένας από αυτούς γλύτωσε την τελευταία στιγμή από τον Μ. Κωνσταντίνο.

Έξη από αυτούς μαρτύρησαν μετά τον Μ. Κωνσταντίνο κυρίως επί αυτοκρατορίας Ιουλιανού.

Είκοσι ένας έζησαν και μαρτύρησαν την πριν τον Μ. Κωνσταντίνο εποχή.

macedon
«Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στον κατάλογο των αγιοποιημένων χριστιανών που ζήσανε μετά το Φλάβιο Βαλέριο (οπότε ο χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία)……..»

Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα πως η πρόχειρη έρευνα, εκτός από πρόχειρη είναι τουλάχιστον και επιπόλαια και υποβολιμαία γιατί ενώ αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίοδο της επικράτησης, «δανείζεται» γεγονότα από άλλες περιόδους.
Αυτό σαφώς αποδεικνύει και φτώχια επιχειρημάτων περί συστηματικών καταστροφών ναών στη περίοδο της επικράτησης.

macedon
«Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ που ενισχύεις τη θέση μου περί καταστροφής των ναών από τους χριστιανούς, αγαπητέ symbol.»

Αγαπητέ μακριά από μένα η άποψη ότι δεν υπήρξε σύγκρουση και ότι δεν έγιναν εκατέρωθεν ακρότητες.

Αγαπητέ πιστεύω πως πολλά απο αυτά που αποδίδονται από τους βιογράφους στους συγκεκριμένους αγίους, έχουν στοιχεία υπερβολών γιατί πίστευαν οι συγκεκριμένοι πως έτσι θα τόνιζαν αυτού του είδους στοιχεία ηρωισμού, κακώς νοούμενα κατά την αποψή μου.
Όπως όμως ενδεχομένως αντιλαμβάνεσαι δεν είναι δυνατόν να υπήρξαν καταστροφές ναών στην έκταση που εσύ θέλεις και μάλιστα στην πριν τον Μ. Κωνσταντίνο εποχή, όπου απλά δεν υπήρξε καμιά καταστροφή ναού.

Και στην εποχή μετά τον Μ. Κωνσταντίνο δεν υπήρξε «πολιτική» καταστροφής των ναών από τους αυτοκράτορες. Εξ’ άλλου αυτοί αποτελούσαν αυτοκρατορική περιουσία.

Το λέει ο εθνικός και αρχαιοπρεπής Λιβάνιος, αφού αναφέρει πως ο Μ. Κωνσταντίνος φορολόγησε τους ναούς, για να κτίσει την Κωνσταντινούπολη:
«δεν επέφερε, βέβαια, καμία αλλαγή στις καθιερωμένες λατρείες, αλλά οι ναοί υπέφεραν από φτώχεια, μπορούσε όμως κανείς να δει ότι όλες οι άλλες λειτουργίες τους εκτελούνταν στο ακέραιο».
Λιβάνιος «υπέρ των Ιερών»Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

symbol
Μέλος 2ης Βαθμίδας


263 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 21:11:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους symbol  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon

«Η Κωνσταντινούπολη ήταν πρωτεύουσα των Ρωμαίων και όχι των Ελλήνων. Αν αυτοπροσδιορίζεσαι ως Ρωμαίος, έχεις κάθε δίκιο να τη θεωρείς πρωτεύουσα του κράτους σου. Εγώ πάλι αυτοπροσδιορίζομαι ως Ελληνας, οπότε δεν έχω κανένα κοινό με την πρωτεύουσα των Ρωμαίων.»

«Ο ήλεν μαραίν’ μάραντα και παλαλά χορτάρια
Η κόρ’ μαραίν’ τους Έλλενους, Ρωμαίικα παλληκάρια»
«Ρωμαίικα τραγωδίας»

Στο απλό αυτό δίστιχο αναφέρονται έννοιες υψηλές και διαχρονικές όπως είναι οι «Έλληνες» και τα «Ρωμαϊκά παλληκάρια» που για την δημοτική μούσα του ποντιακού λαού, δεν μπορούν να νοηθούν σαν κάτι ξεχωριστό αλλά ταυτίζονται.

Στο πρώιμο ποντιακό δημοτικό τραγούδι που ανάγεται στις αρχές του ένατου μ.χ. αιώνα ταυτίζεται απόλυτα λέξη «Έλληνας» με το «Ρωμαίικο Παλληκάρι» και αιώνες ολόκληρους, από γενιά σε γενιά και από στόμα σε στόμα, μεταδίδονται οι λέξεις αυτές ως συναφείς και συνώνυμες.

Από εκείνη την πρώιμη εποχή το χειμώνα του 536/537, που σύμφωνα με τον Οστρογότθο άρχοντα Ούακι, που ο Προκόπιος αποκαλεί «ουκ αφανή», ο οποίος μαζί με τον Ουίτιγι πολιορκεί τον Βελισάριο στη Ρώμη, ο στρατός που έχει έρθει για να κατακτήσει την Ιταλία ουδόλως αποτελείτε από Ρωμαίους, αλλά από Έλληνες.

Από εκείνη την εποχή και μετά εθνοφυλετικά Ρωμαίοι, απλά δεν υπάρχουν στην Κωνσταντινούπολη.

Ρωμαίοι είναι μόνο οι Έλληνες.

Ασφαλώς δε το όνομα Ρωμαίος ουδόλως μειώνει το όνομα Έλληνας, αλλά τουναντίον του προσδίδει μόνο εξαιρετική δόξα, από εκείνη που συσσώρευσε επί αιώνες, κυριαρχώντας επί πλήθους λαώνιδρύοντας την ένδοξη και επίζηλη αυτοκρατορία του.

Καθαρά και ξάστερα, θεωρώ και τα δυο ονόματα, και το Έλληνας και το Ρωμαίος, τόσο πολύ δεμένα που το ένα σημαίνει το άλλο, απόλυτα δικά μου κληρονομιά μου και παρακαταθήκη μου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 22:51:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλός
Ίσως ο γιαπετ και ο Sesostris να προτιμούν τη στημένη απόδοση, τη δική σου. Δεν πειράζει.
Μη νομίσεις κιόλας πως ο κόσμος όλος τρώει κουτόχορτο!

Το κείμενο Ψηλέ του Κοσμά του Αιτωλού ψηλέ , είναι απλό και σαφές .
Τώρα το πως εσύ βλέπεις στημένη απόδοση σε ένα κείμενο στο οποίο δεν αλοιώθηκε ούτε ένα κόμα , είναι μάλλον θέμα ψυχολόγου να το ερευνήση .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/03/2008, 23:09:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Symbol πολύ καλά τα λες αλλά σε ποιόν τα λες; Αν ήθελε ο κάθε Μακεδον δεν θα έβρισκε την αλήθεια; Εγώ νομίζω ότι εσκεμμένα γράφουν αυτά που γράφουν για να διαιρούν το έθνος, προς όφελος των εχθρών μας…
Μιλάνε π.χ. για τουε Ρωμαίους… Μα αφου οι Ρωμαίοι καυχιότανε ότι ήτανε Έλληνες,όπως και ήτανε…
Ο Μάρκος Πόρκιος Κάτων (ο πρεσβύτερος) καθώς και άλλοι Ρωμαίοι που έγραψαν γενεαλογίες, ανέφεραν ότι οι Αβοριγίνες ήταν Αρκάδες. Υπήρχαν όμως και άλλοι που έλεγαν ότι οι Αβοριγίνες ήταν Σαβίνοι (αρχαίος λαός που ζούσε στην Κεντρική Ιταλία και αντιστάθηκε σκληρά στους Ρωμαίους, οι οποίοι μόλις το 290 π.Χ. μπόρεσαν τελικά να τους υποτάξουν). Όμως ο επιφανής ιστορικός Μάρκος Τερέντιος Ρεατίνος Ουάρων (116 – 27 π.Χ.), ισχυριζόταν ότι οι Ρεατίνοι Σαβίνοι ονομάζονταν και ήταν Αρκάδες.
Οι Αρκάδες απλώθηκαν στην Ιταλία, εκδιώκοντας τους εκεί εγκατεστημένους Σικελούς, έναν από τους λαούς της θάλασσας που έγιναν αιτία να καταρρεύσει η Μυκηναϊκή οικονομία. Σύμφωνα με τους Αιγυπτιακούς παπύρους, ανάμεσα στο 1220 και στο 1193 π.Χ., (περίπου τότε έπεσε και η Τροία), βασίλευαν ο Ραμσής Γ΄ και ο γιος του Μενεφθά. Αυτή την εποχή η χώρα δέχθηκε την επίθεση των «λαών της θάλασσας». Οι φαραώ τους αντιμετώπισαν και αυτοί στράφηκαν προς την Παλαιστίνη. Στα 1174 ξαναφάνηκαν στην Αίγυπτο, αποκρούστηκαν και σκόρπισαν. Ονομάζονταν Σαντάνα, Τούρσα, Σέκελες, Ρούκι, Νερντέν, Πλέστ κλπ. Από αυτούς, οι Σέκελες (Σικελοί), απλώθηκαν στην Ιταλία. Αυτούς έδιωξαν οι Αρκάδες όταν έφτασαν εκεί., και τους περιόρισαν στο νησί που ονομάστηκε Σικελία.
Οι Αβοριγίνες Αρκάδες κατοίκησαν σε μερικούς από τους λόφους στους οποίους αργότερα κτίστηκε η Ρώμη.
Εξήντα χρόνια πριν από τα Τρωικά, όταν στην Αρκαδία βασίλευε ο Αγαμήδης (γιος του Στύμφαλου κατά τη μυθολογία), ο Εύανδρος (γιος του Ερμή και της Θέμιδας κατά τη μυθολογία) που ζούσε στην περιοχή του Παλλαντίου (στα όρια της σημερινής Τρίπολης), αρμάτωσε δύο καράβια και πήγε μετανάστης στην Ιταλία. Βρέθηκε κι αυτός στην περιοχή των λόφων όπου αργότερα κτίστηκε η Ρώμη.
Στους εκεί Αβοριγίνες Αρκάδες βασίλευε ο Φαύνος (συνώνυμος του Ρωμαϊκού θεού των δασών και των κοπαδιών, που ταυτίζεται με τον Αρκαδικό Πάνα). Ο βασιλιάς Φαύνος επέτρεψε στους νεοφερμένους συμπατριώτες του να κατοικήσουν σε έναν από τους λόφους. Ο Εύανδρος τον οχύρωσε και τον ονόμασε Παλλαντίνο είτε σε ανάμνηση της μητρόπολης που ξεκίνησαν, είτε από το όνομα του γιου του, Πάλλαντα. Είναι ο Παλλαντίνος λόφος, ο κεντρικός από τους 7 λόφους της Ρώμης. Τιμώντας την Αρκαδική καταγωγή της ονομασίας του λόφου, ο αυτοκράτορας των Ρωμαίων Αντωνίνος (138-161 μ.Χ.), επισκέφθηκε το Παλλάντιο της Αρκαδίας και τον εκεί οικισμό τον μετέτρεψε σε πόλη. (Πατριδογνωσία 21 Σεπτεμβρίου 2003, τεύχος 84, σελ. 3041-3043).
Αυτά είναι περιληπτικά μερικά στοιχεία που αποδεικνύουν την Ελληνική καταγωγή τών Ρωμαίων…
Αλλά για ποιους μιλάμε; Ποιος θα τα δει από αυτούς κα δεν θα αλλοιθωρίσει;…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2008, 00:35:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
symbol
Μαρτύρησε...μαρτύρησε... κτλ. κτλ.

symbol
Αγαπητέ πιστεύω πως πολλά απο αυτά που αποδίδονται από τους βιογράφους στους συγκεκριμένους αγίους, έχουν στοιχεία υπερβολών γιατί πίστευαν οι συγκεκριμένοι πως έτσι θα τόνιζαν αυτού του είδους στοιχεία ηρωισμού


Μάλιστα. Ετσι εξηγείται...

Και ρωμαϊκό κάρο να τον χτύπαγε τον άγιο, άμα ήταν χριστιανός αγιοποιούνταν, ως βρίσκοντας θάνατο με "φρικτά μαρτύρια από ρωμαϊκά ιππήλατα οχήματα".

quote:
symbol
Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα πως η πρόχειρη έρευνα, εκτός από πρόχειρη είναι τουλάχιστον και επιπόλαια και υποβολιμαία γιατί ενώ αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίοδο της επικράτησης, «δανείζεται» γεγονότα από άλλες περιόδους.

Δεν αρνήθηκα ότι η έρευνα ήταν πρόχειρη. Το σημείωσα ευθύς εξ αρχής. Ούτε με απασχόλησε το πότε "μαρτύρησαν" οι εν λόγω χριστιανοί αλλά το "γιατί" έγιναν άγιοι. Και το "γιατί" απαντιέται εύκολα. Γιατί καταστρέφανε τα ιερά και τους ναούς των άλλων.

Οπως και συ μπορείς να καταλάβεις, το ότι κάποιοι απ'αυτούς έζησαν και έδρασαν πριν τον Φλάβιο Βαλέριο, όπου (σύμφωνα με τις χριστιανικές πηγές που παράθεσα) καταστρέφανε ναούς και ιερά, απλά ενισχύει αυτό που έχει καταγράψει η Ιστορία: Πως οι χριστιανοί καταστρέψανε οτιδήποτε ελληνικό.

Αυτές οι καταστροφές ήταν όχι μόνο σύμφωνες με την παιδεία των χριστιανών της εποχής (που δεν ήταν παρά μόνο φανατισμένος όχλος - όχι ότι έχουν σήμερα αλλάξει πολλά πράγματα) αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για την επικράτηση του Ιουδαιοχριστιανισμού καθώς απέναντι από την Ιερουσαλήμ υπήρχε μόνον η Αθήνα (όπως σημειώνει ο Τερτυλιανός) με ό,τι αντιπροσώπευε αυτή.

Μόλις τελειώσω με την παράθεση των ιστορικών γεγονότων, θα προχωρήσουμε και σ'αυτά.

quote:
symbol
Όπως όμως ενδεχομένως αντιλαμβάνεσαι δεν είναι δυνατόν να υπήρξαν καταστροφές ναών στην έκταση που εσύ θέλεις...

Ασχετα με το τι αντιλαμβάνομαι εγώ ή ο καθένας, η ιστορική μαρτυρία είναι αμείλικτη (και μάλιστα μέσα από τους χριστιανούς συγγραφείς της εποχής).

quote:
symbol
και μάλιστα στην πριν τον Μ. Κωνσταντίνο εποχή, όπου απλά δεν υπήρξε καμιά καταστροφή ναού.

Οι συναξαριστές πάλι λένε άλλα.

quote:
symbol
Και στην εποχή μετά τον Μ. Κωνσταντίνο δεν υπήρξε «πολιτική» καταστροφής των ναών από τους αυτοκράτορες. Εξ’ άλλου αυτοί αποτελούσαν αυτοκρατορική περιουσία.

Κοίτα να δεις τώρα που οι νόμοι και τα αυτοκρατορικά διατάγματα λένε άλλα.

quote:
symbol
Το λέει ο εθνικός και αρχαιοπρεπής Λιβάνιος, αφού αναφέρει πως ο Μ. Κωνσταντίνος φορολόγησε τους ναούς, για να κτίσει την Κωνσταντινούπολη:

Δε λέει αυτό ο Λιβάνιος. Ζητάει από το Θεοδόσιο να μην γκρεμίσει τους ναούς αλλά να τους φορολογήσει.

"Δει δε, οίμαι, τω φόρω των δεξομένων δεχέσθω τοίνυν εστώς, αλλά μη καταφερέσθω."

Γιατί άραγε αναγκάζεται ένας 80χρονος γέρος να ζητήσει από τον αυτοκράτορα να μην γκρεμίσει τους ναούς; Μήπως γιατί ο αυτοκράτορας όχι μόνο νομοθέτησε υπέρ της καταστροφής τους αλλά και γιατί οι καταστροφές έδιναν και έπαιρναν στην αυτοκρατορία;

quote:
symbol
«δεν επέφερε, βέβαια, καμία αλλαγή στις καθιερωμένες λατρείες, αλλά οι ναοί υπέφεραν από φτώχεια, μπορούσε όμως κανείς να δει ότι όλες οι άλλες λειτουργίες τους εκτελούνταν στο ακέραιο»

Ο Κωνσταντίνος δεν βαρύνεται με καταστροφές ναών, ούτε ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο ούτε βρήκα κανέναν ιστορικό να το υποστηρίζει αυτό.

Για τα ποντιακά τραγούδια: μπορεί μεν να αποτελούν στοιχείο της λαογραφίας αλλά με κανέναν τρόπο δεν αποτελούν ιστορικά στοιχεία.

quote:
symbol
Ασφαλώς δε το όνομα Ρωμαίος ουδόλως μειώνει το όνομα Έλληνας, αλλά τουναντίον του προσδίδει μόνο εξαιρετική δόξα

Κάποτε το όνομα Ελληνας πρόσφερε εξαιρετική δόξα στους Ρωμαίους. Μετά το χριστιανισμό και με την ενορχηστρωμένη επίθεσή του εναντίον οτιδήποτε ελληνικού, το όνομα Ελληνας έφτασε να σημαίνει σχεδόν αλήτης.

Δεν μπορώ να φανταστώ τι είδους "δόξα" μπορεί να προσφέρει η ταύτιση των Ελλήνων με τους βάρβαρους Ρωμαίους (αυτούς που εκπολιτίστηκαν από τους Ελληνες, σύμφωνα με τον Οράτιο) και η χρήση του δικού τους ονόματος ως προσδιοριστικό των χριστιανών Ελλαδιτών.

Αυτό όμως που μπορώ να καταλάβω είναι τα συναισθήματα που μου δημιουργούνται όταν βλέπω "Ελληνες" να αυτοπροσδιορίζονται ως "Ρωμαίοι": Λύπη για την κατάντια αυτή. Λύπη για την απεμπόλιση ενός ονόματος που ταυτίζεται με έναν λαμπρό πολιτισμό και αντικατάστασή του με το δηλωτικό του "χριστιανού υπηκόου της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας". Λύπη, τέλος, για την αντικατάσταση της ελληνικής εθνικής συνείδησης με την θρησκευτική χριστιανική.

Κρίμα!


macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 40 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2192383
Maintained by Digital Alchemy