ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Όρος Πεντελικόν
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 39
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Πετρος
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
256 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2003, 14:18:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πετρος
Αγαπητοί φίλοι,
(Περί του «παράξενου» ήχου από την Σπηλιά Νταβέλη)

Όπως σας είχα υποσχεθεί, στην τελευταία μου δημοσίευση,σας ανα-
κοινώνω τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάλυση του "παράξε-
νου" ήχου που είχε καταγράψει ο αγαπητός μου φίλος Ricomadis,o
οποίος ευγενικότατα μου παραχώρησε σχετικό CD με τον καταγραμ-
μένο ήχο.
Ο ήχος αυτός παράγεται σίγουρα από κάποιο έμβιο μια και η κυμα-
τομορφή που εμφανίζει έχει το χαρακτηριστικό της έξαρσης και πτώ-
σης,όμοιο μ΄αυτό που εμφανίζεται όταν κάποιος πέρνει βαθιά ανάσα
για να "βγάλει" κάποιον μονόσυρτο ήχο.Π.χ. σφύριγμα.
Σύμφωνα με την καμπύλη δειγματισμού του αναλυτή ακουστικών
συχνοτήτων (1000 Ηz.),ο παραγώμενος ήχος ξεκινά από τα 500 Ηz.
εμφανίζοντας μία έξαρση στα 1000 Ηz.,για να καταλήξει στα 0 Hz.
καθώς βαίνει αποσβενύμενος.
Γενικά ο παραγώμενος ήχος εμφανίζει περιοδικότητα περίπου 2 sec
ανά παραγωγή,πράγμα το οποίο διασφαλίζει το ανωτέρω λεχθέν,πε-
ρί αναπνοής.
Προκειμένου να έχω και μία δεύτερη γνώμη,ζήτησα από φίλο μου κυ-
νηγό (άνθρωπο μεγάλης εμπειρίας) να μου δώσει την γνώμη του περί
του ήχου.Κατά την γνώμη του λοιπόν,ο παραγώμενος ήχος ανήκει
κατά 95% σε κάποιο νυκτόβιο πουλί (πιθανότατα είδος κουκουβά-
γιας),το οποίο παράγει τον ήχο αυτόν προκειμένου να προσελκύσει
το θήραμά του.Ας σημειωθεί ότι ο ήχος αυτός καταγράφηκε μέσα
στην σπηλιά γύρω στις 8.30 το βράδυ.Μαρτυρίες άλλων ακόμα και
του Νταβέλη666 ομιλούν περί νυκτοβίων πουλιών που έχουν δει να
μπαίνουν μέσα στην σπηλιά.
Όμως και όπως προανέφερα,τόσο το δικό μου συμπέρασμα όσο και
του φίλου μου κυνηγού,ΔΕΝ καλύπτουν όλο το φάσμα της βασιμότη-
τας του εν λόγω παρατηρηθέντος φαινομένου.Λείπει ένα σημαντικό
5%.Αυτό είναι αρκετό να υποκινήσει σχετική έρευνα για πλήρη προσ
διορισμό του αιτίου παραγωγής του ως άνω ήχου.
Θα μπορούσε κανείς να προσομοιάσει τον παραγώμενο ήχο σαν ένα
μακρόσυρτο "οοοοΟΟΟΟΟΟοοοοο",το οποίο λόγω ακουστικού φαι-
νομένου αντήχισης (μέσα στην σπηλιά) ακούγεται και ελαφρώς μα-
κάβριο...........


Φιλικώτατα
Πέτρος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2003, 20:27:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Ένα καράβι έφτασε στη στεριά της ανατολικής Αττικής ύστερα απο μια μεγάλη περιπλάνηση στις θάλασσες. Απο το καράβι αυτό κατέβηκε ένας πολύ όμορφος άντρας με κατάμαυρα μακριά μαλλιά και ολοκόκκινο χιτώνα που άρχισε να κατευθήνεται πρός την κατάφυτη πεδιάδα του Μαραθώνα. Κάποιος βασιλιάς που ζούσε σε ένα βουνό εκεί κοντά, τον είδε απο ψηλά και απόρησε. Παρατήρησε με προσοχή τον παράξενο άντρα. "Δεν μοιάζει με θνητό. Θα λέγε κανείς πως μοιάζει με Ολύμπιο Θεό" είπε μέσα του ο βασιλιάς και πήρε την απόφαση να πάει να τον συναντήσει. Τον πλησίασε δειλά και του μίλησε. Ο άντρας γύρισε πρός το μέρος του με μια επιβλητικότητα και αστραφτερή αυτοκρατορική μεγαλοπρέπεια που μόνο θεό χαρακτηρίζει και τον κοίταξε βαθιά μέσα στα μάτια. Ο βασιλιάς τα'χασε ! Δεν πίστευε αυτό που έβλεπε. Κι'όμως ήταν αλήθεια ! Μπροστά του ήταν πράγματι...ένας θεός ! "Μην φοβάσαι Ικάριε, βασιλιά της Ικαρίας" είπε ο θεός με ένα γλυκήτατο χαμόγελο στον έκπληκτο βασιλιά. "Είμαι ο Διόνυσος, γιός του Πατέρα Διός και της Σεμέλης και ήρθα για να σε συναντήσω". Ο βασιλιάς γονάτισε εκστασιασμένος μπροστά του, ενώ αστείρευτα δάκρυα συγκίνησης άρχισαν να πλυμμηρίζουν τα μάτια του. "Υιέ του Υψίστου Διός" είπε με τρεμάμενη φωνή ο έκπληκτος βασιλιάς, "είσαι ευπρόσδεκτος στο Βουνό μου για να σε φιλοξενήσω για όσο εσύ θελήσεις".
Ο θεός δέχτηκε την πρόσκληση του και ακολούθησε το βασιλιά στο Βουνό του, το οποίο δεν ήταν άλλο απο την Τρισμέγιστη και Μοναδική Πεντέλη, ή αλλιώς Βριλησσό όπως την αποκαλούσαν οι αρχαίοι προγόνοι μας και η Ικαρία, ο περίφημος δήμος που είχε ιδρυθεί εκεί.
Ο Διόνυσος, θέλοντας να ανταμοίψει τον ευγενή βασιλιά, του δίδαξε μιά παντελώς άγνωστη, μέχρι τότε, γνώση. Η ιδιαίτερη αυτή γνώση, δεν ήταν άλλη απο την τέχνη της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού. Ο Ίκαρος ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα, επιλεγμένος απο τον ίδιο το Θεό που διδάχθηκε την τέχνη της παραγωγή κρασιού και η Πεντέλη, ο τόπος που έμελλε να γεννήσει το ιερό βακχικό ποτό.
Ο Ίκαρος δοκίμασε το κρασί που έγινε απο τα αμπέλια, και καταενθουσιάστηκε με την πρωτόγνωρη ονειρική γεύση. Πήρε άφθονο απο αυτό μαζί του και τριγυρνούσε όλος χαρά μέσα στα δάση για δώσει να πιούν οι γεωργοί και οι βοσκοί της περιοχής. Ξετρελάθηκαν όλοι με την γλυκήτητατη γεύση του και άρχισαν να πίνουν ασταμάτητα, ώσπου μέθυσαν. Η μέθη ήταν μέχρι τότε κάτι άγνωστο για τους ανθρώπους. Δεν είχαν ξανανιώσει ποτέ αυτή την εκστατική εμπειρία, πράγμα που τους οδήγησε στο λανθασμένο συμπέρασμα, οτι ο Ίκαρος θέλησε να τους δηλητηριάσει. Τον κατηγόρησαν άσχημα για αυτό και εκείνος, με δάκρυα στα μάτια, μάταια προσπαθούσε να τους πείσει οτι δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση. Έτσι απο τη μία στιγμή στην άλλη, η ευθυμία και η χαρά που επικρατούσαν, μετετράπηκαν σε αιματηρή τραγωδία. Οι χωρικοί, ζαλισμένοι απο το κρασί όρμησαν και κατέσφαξαν το δύστηχο βασιλιά και κατόπιν, πήραν το πτώμα του και το έθαψαν κάτω απο ένα γέρικο πεύκο.
Η νύχτα είχε έρθει για τα καλά και η Ηριγόνη, η μονάκριβη κόρη του βασιλιά, μια πανέμορφη παρθένα κοπέλα είχε αρχίσει να ανυσηχεί για τον πατέρα της. Ποτέ δεν αργούσε να έρθει σπίτι. Αναρωτιόταν που μπορεί να βρισκόταν ώσπου κάποια στιγμή δεν άντεξε την αγωνία της αναμονής και βγήκε έξω αναζητώντας τον στις ερημιές του Βουνού παρέα με την Μαίρα, την σκυλίτσα της. Ρωτούσε τους τσοπάνους και τους χωρικούς, μα εκείνοι έκαναν πως δεν γνώριζαν τίποτα. Κάποια στιγμή, η Μαίρα πήγε κάτω απο ένα γέρικο δέντρο και άρχισε να σκάβει με τα ποδαράκια της το χώμα. Γαύγιζε με τέτοιο τρόπο, σαν να βρήκε κάτι. Με δειλά βήματα και ελαφρώς ανύσηχη η Ηριγόνη, κατευθήνθηκε πρός το μέρος της Μαίρας που όλο και έσκαβε το χώμα. Πλησίασε κοντύτερα και τότε διαπίστωσε οτι κάποιος ήταν θαμμένος εκεί. Τρομοκρατημένη, άρχισε να σκάβει και αυτή για να δεί ποιός ήταν. Απέραντη θλίψη και πόνος της ξέσκισαν την ψυχή. Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπαν τα πλυμμηρισμένα απο μαύρα δάκρυα μάτια της. Ο νεκρός δεν ήταν άλλος απο τον βασιλιά Ίκαρο. Η απελπισία και η απόγνωση την ώθησαν να αυτοκτονήσει. Πήρε ένα σχοινί και κρεμάστηκε στο ίδιο δέντρο που σκίαζε το πτώμα του πατέρα της.
Ο Διόνυσος πληροφορούμενος τον άδικο θάνατο του αγαπημένου του φίλου αλλά και της μονάκριβης κόρης του, κυριεύτηκε απο θεία οργή και θλίψη. Εκδικήθηκε τους αφελείς Ικαριώτες στέλνοντας τους θανατηφόρο λοιμό. Δεν ήταν όμως μόνο ο λοιμός. Όσες γυναίκες του δήμου ήταν παρθένες, πάθαιναν ξαφνικά κρίση σχιζοφρένειας, έτρεχαν μέσα στα δάση και αυτοκτονούσαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αυτοκτόνησε η Ηριγόνη. Ξαφνικά τα πεύκα γέμισαν απο κρεμασμένες γυναίκες. Ύστερα, ο πικραμένος για την τόσο θλιβερή κατάληξη Διόνυσος, για να αποθανατίσει τον φίλο του, την κόρη του, αλλά ακόμα και τη μικρή σκυλίτσα, μετέτρεψε τον Ίκαρο στον αστερισμό του Βοώτη, την Ηριγόνη στον αστερισμό της Παρθένου και την Μαίρα στον αστερισμό του Κυνός. Έτσι έχασε ο περίφημος δήμος το βασιλιά της.
Οι Ικαριώτες, βλέποντας τι θανατηφόρες επιπτώσεις είχε για αυτούς η ανόητη πράξη τους, θέλησαν να εξευμενίσουν τον οργισμένο Θεό. Αφού κατέφυγαν στο μαντείο για να λάβουν χρησμό σχετικά με το τι έπρεπε να κάνουν, έχτισαν Ναό του Διονύσου και καθιέρωσαν εκεί την λατρεία του. Έτσι κατόρθωσαν να εξαγνιστούν.
Και η Διονυσιακή Λατρεία αρχίζει με πρωτόγνωρο πάθος μέσα στην μοναδική οργιαστική φύση του θρυλικού Βουνού, ανάμεσα σε αμπέλια και δάση απέραντα, σε ρεμματιές και στα κατάλευκα μάρμαρα των Αρχαίων Λατομείων, κάτω απο τον μοναδικά καταγάλανο ουρανό και τον ολόχρυσο Ήλιο της Αττικής !!!
Όπως η Φύση έχει δύο πρόσωπα το χαρούμενο και το πένθιμο, πεθαίνει και ξαναγιεννιέται, έτσι και η Λατρεία του Διονύσου σαν φυσιολατρική που είναι έχει και αυτή διπλή υπόσταση : Την μία ήταν η καλόκαρδη και θορυβώδης χαρά και την άλλη ήταν η λυσσώδης μανία.
Σύμφωνα με το τυπικό της Διονυσιακής Λατρείας στο Βουνό, το χειμώνα, γυναίκες ντυμένες με μαύρους μανδύες, κρατώντας αναμένα δαδιά στα χέρια τους παραδίδοντο σε άγριες και οργιαστικές τελετές, μεθώντας και χορεύοντας συνέχεια και στο τέλος με πρωτόγονη μανία ορμούσαν μέσα στα άγρια και σκοτεινά δάση του Πεντελικού σφάζοντας τράγους, πίνοντας το αίμα τους, και τρώγοντας ωμή τη σάρκα τους. Την Άνοιξη αντιθέτως, τα Διονύσια γιορτάζονταν με μοναδική χαρά και ευθυμία. Βέβαια, όλα αυτά δεν αποτελούν ενδείξεις "κτηνωδίας" και "ειδωλολατρείας" των προγόνων μας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Απο αυτό το σημείο, αρχίζει η πρωτόγονη μορφή θεάτρου που η μοίρα θέλησε να γεννηθεί στο Βουνό της Πεντέλης. Το όλο τελετουργικό της θρησκείας του Διονύσου ήταν η μήτρα απο όπου γεννήθηκε η ίδια η Τέχνη.
Ανάμεσα στους μύστες του Διονυσιακού Θιάσου στην Ικαρία, ήταν ο τραγικός Θέσπις και ο κωμικός Μάγνης. Και οι δύο είχαν γεννηθεί και ζούσαν στην Ικαρία της Πεντέλης. Ο αρχαίος τραγικός και δραματικός ποιητής Θέσπις που γεννήθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ, σύγχρονος του Σόλωνα και του Πεισίστρατου, θεωρήται ο δημιουργός της δραματικής τέχνης.
Ο Μάγνης, ένας απο τους αρχαιότερους Έλληνες κωμικούς ποιητές, έδρασε στην Αθήνα απο το 480 έως το 450 π.Χ και ήταν αυτός που νίκησε έντεκα φορές στους διαγωνισμούς κωμικών θεατρικών έργων.
Στην Πεντέλη λοιπόν Αγαπητοί Φίλοι, στον τόσο προικισμένο τούτο τόπο γεννήθηκε το θαύμα του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Στα πανίερα αυτά εδάφη έκανε την παρθενική της εμφάνιση η πρωτόγονη μορφή της Διονυσιακής Λατρείας. Για αυτό είχε γραφεί : " Απο μέθης και η της τραγωδίας και η της κωμωδίας εύρεσις εν Ικαρία της Αττικής" ( Απο μεθύσι δημιουργήθηκε η τραγωδία και η κωμωδία στην Ικαρία της Αττικής )


Αφιερωμένο μέσα απο την καρδιά μου στους ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ και όχι στους ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ της Πεντέλης διότι.....

...Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΥΞΙΔΕΣ ΠΟΥ "ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΔΟΥΣ ΜΠΑΡΟΥΦΟΣΥΝΟΝΩΣΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΗΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ.
Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΕΥΚΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
( Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ( ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ Η ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ), ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ, ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ, ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΤΗΝ ΑΣΤΡΑΠΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ !!!
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΟΜΩΣ Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ !

Υ.Γ 1 : Ξέρω οτι σε κάποιους ακούγομαι εφιαλτικά γραφικός και ονειροπαρμένος, όμως όλα αυτά αποτελούν αδιαμφισβήτητη ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (και όχι δικό μου αρρωστημένο πάθος) η οποία πρέπει επιτέλους να ειπωθεί διότι οι περισσότεροι την αγνοούν, ούτε κάν ενδιαφέρονται για το ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι η Πεντέλη και αρέσκονται στις ενδείξεις του ανιχνευτή μετάλλων τους και στα φωτάκια που θα εμφανιστούν σε ένα φίλμ τους απο τη Σπηλιά. Δεν είμαι κατά της έρευνας, ούτε αμφισβητώ τα παράδοξα αποτελέσματα αυτής, όμως προηγήται ο σεβασμός.

Υ.Γ 2 : Φίλτατε Πέτρο, τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις διαπιστώσεις σου σχετικά με τη φωνή. Ίσως να'ταν και κουκουβάγια. Αλλά όπως είπες και'σύ, υπάρχει αυτό το 5% διότι στην δική μου καταγραφή, η φωνή αυτή σταδιακά γίνεται - ας μου επιτραπεί η έκφραση - μοχθηρή και δε νομίζω οτι μπορεί να αντιστοιχεί στο κατά τ'άλλα συμπαθέστατο πουλί.

Φιλικά και με εκτίμηση
Νταβέλης

666Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rico
Νέο Μέλος

Greece
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 01:40:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rico
Φίλε Ntavelh666

Κάνε και εσύ μια προσπάθεια και δώσε τον δικός σου ήχο στον Πέτρο να μας πει τα συμπεράσματα του και
να κάνει σύγκριση. Δεν μπορεί, κάποιος τρόπος θα υπάρχει να τον γράψεις σε μια κασσετούλα. Μπορώ να σε
βοηθεισω εγώ αν θέλεις. Δεν Θα κερδίσεις τίποτα αν τον έχεις κλειδομενω στο συρταρι.Ελπίζω στην συνάντιση
που θα γίνει,όταν θα γίνει, να μην έρθεις με άδεια χέρια. :0)
Ότι η Πεντέλη είναι ιέρος χώρος και ότι πρέπει να είναι σεβαστός απο όλους είναι γνωστό και καλά κανεις και το
αναφέρεις συχνά, αλλά και τα δίαφορα περίεργα φαινόμενα που συμβαίνουν εκεί ειναι ενδιαφέροντα.
Οι πυξίδες που "τρελαίνοντε", οι ήχοι, τα φωτάκια στα φίλμ, η ανήφορος που γίνετε κατήφορος
οι μπαρουφοσυνονωσιολογίες, που τελικά μπορει να καταλήξουν κάπου, και άλλα πολλά, μπορεί να
μην είναι η Πεντέλη, αλλά είναι ένα συματνικό μέρος της που έκανε πόλλους να ασχόλιθουν και να διαβάσουν
την ιστορία του βουνού και τον ρόλο του στους αιώνες. Καλά κάνεις και προσκυνάς το βούνο αλλά και λίγοι
έρευνα δεν κάνει κακό. Αν ο άνθρωπος έμενε στις προσευχές, ακόμη θα νομίζαμε πως τους κεραυνούς
τους πετάει ο Δίας.

Φίλε Πέτρο

Αρκετά ενδιαφέροντα όλα αυτά για τον ήχο. Με τις φωτο καμία άκρη βρέθηκε?
Και οι υπέρυθρες εμφανίστηκαν?


Αυτά για σήμερα.
Άυριο θα παω καμια βόλτα στο βουνό με την Νατάσσα όπως πάντα. Θα πάρω και κάνα καλύτερο μικρόφωνο
για να μην γράψω ΄΄τα νέα του ΑΝΤ1΄΄ πάλι. :0)!!!

RicoMadisΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 02:42:37  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Καλά κάνεις και προσκυνάς το βούνο αλλά και λίγοι
έρευνα δεν κάνει κακό. Αν ο άνθρωπος έμενε στις προσευχές, ακόμη θα νομίζαμε πως τους κεραυνούς
τους πετάει ο Δίας.

Καλέ μου φίλε, τι λες;;;;;

Θα σε παρακαλέσω φίλε rico να διαβάσεις και της 19 σελίδες του θέματος εάν δεν το έχεις κάνει είδη.
Εάν όμως το έχεις κάνει, θα σε παρακαλέσω πάλι να της διαβάσεις τόσες φορές, όσες είναι και ο αριθμός τους.

Όσον αφορά τον Δία και τους κεραυνούς, ας μην σχολιάσω καλύτερα. Δεν είναι και του παρόντος topic ζήτημα.


Άντε καπετάν rico! καλή ψαριά σου εύχομαι!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rico
Νέο Μέλος

Greece
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 03:05:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rico


Όλο και κάτι βρίσκω μην στεναχώριεσαι φίλε.

Να είμαι καλά να βρίσκω...

RicoMadisΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alati13
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 08:32:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alati13
Αφιερωμένο μέσα απο την καρδιά μου στους ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ και όχι στους ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ της Πεντέλης διότι.....

XA XA XA KALO E??? TO ALLO ME TON TOTO TO KSERETE????

Ότι και να λες και ότι και να γράφεις δεν μας νοιάζει και δεν μας ενδιαφέρει.
Εμάς μας νοιάζει να γράφεις και να λες τα αλλά. Αυτά για την σπηλιά.

Όταν κάτι είναι πληγωμένο και αργοπεθαίνει τότε πρέπει να προλάβουμε να του ξεσκίσουμε τις σάρκες , πριν πεθάνει και βρομίσει.
Αυτοί που δεν έχουν δόντια , έχουν προσχήματα και κρατάνε μαχαιροπίρουνο.
Άλλοι που δεν έχουν προσχήματα έχουν την δικαιολογία του νεαρού της ηλικίας.
Και εσύ εκεί να διώχνεις τα όρνια και να κρατάς το κεφάλι της ελαφίνας σου για να μην πεθάνει μόνη της.. και όλοι σε θαυμάζουν για την αφοσίωση σου, και όλοι μας φεύγοντας, ξεσκίζουμε και ένα κομμάτι από την σάρκα της.

Μα τι είναι αυτά που λέω…..
Όχι … δεν είναι σωστό.


Ας το γράψω λίγο διαφορετικά για να διαβαστώ από περισσότερους.


Λοιπόν παιδία , καλημέρα σας. Δεν θα το πιστέψετε αλλά χθες το βράδυ πήγα στην σπηλιά και τι νομίζετε ότι είδα????
ΜΙΑ ΕΛΑΦΙΝΑ!!!!!
Ναι .. αλήθεια σας λέω ήταν μια πληγωμένη ελαφίνα . ναι το ξέρω ότι δεν υπάρχουν ελάφια στην Πεντέλη γι αυτό πήγα από πάνω της και την φωτογράφισα. Έχω κάνει πολύ καλό ζοομ στην πληγή με το αίμα. Ευτυχώς είχα και το κασετοφωνακι μου και εχω ηχογραφήσει και το μουγκρητό του πόνου. Θα το στείλω στους ειδικούς να το τσεκάρετε.
Τέλος να πω ότι όταν έκανα όλα αυτά, η ελαφίνα αιμορραγώντας πήγε να φύγει. Τότε σκέφτηκα ότι ακόμα και με τις Φώτο και τον ήχο , ίσως να μην με πιστεύατε γιαυτο πήρα πέτρες και άρχισα να την χτυπάω για να πεθάνει μεσα στην σπηλιά.
Δυστυχώς πήρα μόνο ένα κομμάτι κρέας από το πίσω πόδι. Το έστειλα σε έναν φίλο που είναι ειδικός
( τρώει σαν γουρούνι τα πάντα) και μου είπε ότι σίγουρα είναι από ελάφι.

Πήρα , πήρα , πήρα, πήρα, πήρα.

Παρακαλώ να μου απαντήσει μόνο όποιος εκτός από όλα αυτά που έχει πάρει έχει δώσει και κάτι.
Αν και θα προτιμούσα την σιωπή.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

BLIND GUARDIAN
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 10:06:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους BLIND GUARDIAN
Η εγώ δεν καταλάβαινω η μάλλον εχεί γινει μια μεγάλη παρεξηγηση. Ποιος είπε οτι ο Νταβέλης ασχολέιται με την ιστορία μονο και οχι και με την ερευνα. Εγω δεν τον ξέρω τον ανθρωπο αλλα απο αυτο το φορουμ εχω καταλάβει οτι εχεί κανει σοβαρή δουλεία οσων αναφορα το βουνο. Με θλιβει οταν βλεπω να κατηγορουμε καποιον χωρις σοβαρά επιχειρηματα. Μπορει ο καθε Νταβέλης να εχει καποιο υλικο στα χερία του και να μην θέλει να το εμφανισει. Αυτο είναι αναφερετο πνευματικο δικαιωμα του καθενος, ισως είναι και λογος να σας κανει να πατε να τα δειτε απο κοντα και οχι μεσα απο ενα φορουμ. Μην λοιπον κρινετε αρνητικα οποιαδηπωτε ιστορικη αναφορα η οποιαδηπωτε ερευνιτική ανφορά. πιστευω οτι θα ηταν καλό να ανοιξουμε ενα τοπικ με ονομασια μαλιοτραβιγματα, τσακωμοι η κατι τετοιο και να μην χαλαμε το τοπικ με τοποθετησεις αντιπαραθεσεις και υψηλων τονων. Το τοπικ εγινε για να μαθουμε την Πεντελή απο ολες τις πλευρές της ιστορικες και ερευνιτικές.

ΥΓ. Η ιστορική αναφορά του Νταβέλη για τον Νταβελή ηταν αψογη και με βοηθησε να μαθω τελικά ποια ηταν η αληθινή ιστορια του Νταβέλη. ΕΥΓΕ

ΥΓ2. RICO αν μπορεις ξαναβάλε τις φωτογραφιες να τις δουμε γιατι δεν φαινονται η εχει χαθει το link.

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alati13
Μέλος 2ης Βαθμίδας


296 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 11:12:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alati13
Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες τι έγραψα φίλε μου.οταν θες να απαντας σε μηνυματα πρεπει να τα μελετας κιολας. Ξανά διάβασε το και ίσως καταλάβεις ότι κατάλαβες το αντίθετο από αυτό που έγραψα. Όσο για τους υψηλούς τόνους των αντιπαραθέσεων, όταν συμβαίνουν μετά από 20 σελίδες, τότε αυτό κάτι σημαίνει. Ο Νταβέλης και κανένας δυο ακόμα , προσπάθησαν να σας πουν αυτό που λέω και εγώ τώρα. Κάποιοι από αυτούς αποχώρισαν διακριτικά το ίδιο θα κάνω και τώρα και εγώ, «ίσως όχι τόσο διακριτικά».

Φίλε Νταβέλη επέτρεψε μου να παραθέσω ένα μήνυμα σου μήπως κάποιοι το ξανά διαβάσουν και αποφασίσουν ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.

Σας χαιρετώ από τώρα , γιατί θέλω να κλείσω αυτο το μήνυμα με τα λόγια του Νταβέλη. παρακαλω μην μου απαντησετε και θεωτηστε με γραφικο για να μην χρειαστω να ξανα γραψω σε αυτο το τοπικ.
Καλη σας ορεξη.

Αγαπητοί Φίλοι !
Αυτό είναι και το τελευταίο μύνημα που θα γράψω στο topic αυτό, για δύο μόνο λόγους τους οποίους ήθελα να σας πώ για να είμαι ειλικρινής μαζί σας.
1) Όταν πήρα την απόφαση να πρωτογράψω στο Esoterica, είχα απλώς τον διακαή πόθο να μιλήσω με κάποιον-κάποιους, για το πιο σημαντικό -απο κάθε άποψη- σημείο της Αττικής, το Πεντελικό Όρος. Ήθελα να δώ πώς ήταν να ανταλλάζεις κάποιες απόψεις, να συζητάς γενικά με ανθρώπους, πράγμα που δεν είχα την ευκαιρία να βιώσω ποτέ μου, διότι όλοι οι γνωστοί και οι φίλοι μου εκτός απο ΕΝΑΝ, αδυνατούσαν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που με έκανε να ξημεροβραδιάζομαι σε ένα βουνό, απ΄το να τα πίνω σε ένα κλάμπ της παραλιακής, πράγμα βέβαια που είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα την ειρωνία, τους εμπαιγμούς και όλες αυτές τις αντιδράσεις απο μέρους αυτών. Έτσι λοιπόν απομακρύνθηκα απο τους πάντες και συνέχισα να κάνω οτι κάνω ολομόναχος, μόνιμος θαμώνας πλέον του Λατρευτού Βουνού. Η μοναξιά όμως είναι αφόρητο συναίσθημα. Έτσι κατέληξα στο Esoterica. Η ανταπόκριση ήταν εντελώς απρόσμενη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου (και αυτό το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια) ένιωσα τόσο έντονα τα συναισθήματα της συμπάθειας και του ενδιαφέροντος απο τους ανθρώπους που έγραφαν εδώ μέσα για εμένα και για αυτό που ασχολούμαι. Ο Εχέμβροτος, ο Alati13, ο Πέτρος, η Lilith, η Αμαλία, η Αvallon, η Cat, o Loucas, o Αvatar, ο Σάτυρος, ο Secondborn, όλοι τους και ο καθένας με τον δικό του προσωπικό τρόπο, μου έδωσαν τη μεγαλύτερη χαρά που ένιωσα ποτέ, είτε με τα ενθαρρυντικά τους λόγια, είτε με τις απόψεις τους γύρω απο την Πεντέλη, είτε με κάποιες συναντήσεις που έγιναν, είτε με την απρόσμενη στάση που κράτησαν τότε με τον b-kouv, είτε, είτε......Τους ευχαριστώ όλους μέσα απο τα τρίσβαθα της καρδιάς μου και θα τους ευγνωμονώ για πάντα, διότι χάρη σε αυτούς, κατάλαβα έστω και για μία φορά στη ζωή μου τι πάει να πεί συμπάθεια, ενδιαφέρον, επικοινωνία. Όμως...η αλήθεια είναι - και δεν με τιμάει καθόλου που θα το πώ αυτό - οτι έχω πολλά "υπαρξιακά" και πολλές φορές νιώθω "άβολα" στην επικοινωνία μου με όλους αυτούς τους ομολογουμένως αξιόλογους ανθρώπους. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με κάνει και νιώθω έτσι και με θλίβει απεριόριστα. Λές και κάποιος με τιμωρεί για κάτι. Τέλοσπάντων, με τη λέξη "άβολα" εννοώ πάρα πολλά πράγματα, τα οποία όμως δεν θα ήθελα να γράψω εδώ. Δυστηχώς κάποια πράγματα δεν ξεριζώνονται ποτέ απο μέσα μας όσο και αν θέλουμε να πείσουμε τον εαυτό μας για το αντίθετο. Μακάρι να καταφέρω στο τέλος, να κρατήσω την επικοινωνία μου μαζί τους αν βέβαια το θέλουν και εκείνοι.
2) Εξαιτίας αυτού του topic, το ενδιαφέρον για την Πεντέλη, μάλλον για να να ακριβολογώ, για τη Σπηλιά της, κορυφώθηκε. Για μια ακόμα φορά, η Σπηλιά, αντί να γίνει Τόπος Προσκυνήματος, έγινε τόπος ψυχρής έρευνας και μόνο. ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν είμαι κατά της έρευνας. Είμαι όμως κατά της έρευνας εκείνης, που συνοδεύεται απο φωνές, θορύβους, χαβαλέ, δίχως το παραμικρό ίχνος σεβασμού για το ιερότερο Σπήλαιο του Ελλαδικού χώρου και όχι μόνο. Μιλώ για την προηγούμενη συνάντηση. Όλοι μου ήταν συμπαθέστατοι και χάρηκα πολύ που γνώρισα κάποιους απο κοντά, όμως εκείνη η βαβούρα με τα ανέκδοτα που έλεγαν τα παιδιά, μέσα στη στοά με τη λιμνούλα, δεν σας κρύβω οτι με πείραξε πολύ και με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα για την βεβήλωση της υσηχίας του ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΥΜΦΩΝ. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα το μέρος να μας αγριοκοιτάζει. Ίσως, μάλλον είμαι σίγουρος, πως αυτό που συνέβη στον Pinhead και τον Seconborn, ήταν μια "αθώα" προειδοποίηση απο την ίδια τη Σπηλιά για να εγκαταλείψουμε το χώρο.
Αλήθεια, αν είμασταν στους Δελφούς ή σε κάποιο άλλο αρχαιολογικό χώρο θα κάναμε τους αγίους ; Επειδή βλέπουμε μόνο πέτρες και όχι κίονες και αγάλματα πάει να πεί οτι το μέρος είναι της πλάκας ;
Δεν θέλω να με παρεξηγήσετε, σας ξαναλέω οτι όλοι εκείνη την ημέρα της συνάντησης μου φανήκατε τρομερά συμπαθητικοί, άνθρωποι με πραγματικά αγνές προθέσεις, όμως αυτός ο γενικός θόρυβος μέσα και έξω απο τη Σπηλιά ήταν απαράδεκτος. Για αυτό σας θερμοπαρακαλώ την επόμενη φορά που θα πάτε εκεί, κάντε λίγη υσηχία. Και μην πάτε εκεί μονο για να "δείτε" και να "πάρετε" απο τη Σπηλιά. "Δώστε" και κάτι σε αυτήν. Δεν βλάπτει. Σε αυτό το σημείο θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Φίλτατο Εχέμβροτο σχετικά με τους ΚΑΝΟΝΕΣ που έγραψε και που πρέπει να τηρεί κάποιος όταν βρίσκεται σε τέτοια μέρη. Ο άνθρωπος τα είπε όλα στο μύνημα του. Ας μην μακρυγορήσω άλλο σε αυτό. Εύγε Φίλε μου, εύγε !!!
Αλήθεια, αν δεν είχε ανοιχτεί αυτός ο καταραμένος χωματόδρομος που οδηγεί στη Σπηλιά (λέω καταραμένος γιατί χάρη σ'αυτόν η Σπηλιά παθαίνει οτι παθαίνει κατά καιρούς) πόσοι θα περπατούσαν απο τα μονοπάτια για να πάνε εκεί ; Άρα οι περισσότεροι πάνε (μιλώντας πάντοτε γενικά) επειδή τους πάει το αυτοκινητάκι τους. Και όταν λένε οτι πάνε στην Πεντέλη, πάνε ΜΟΝΟ στη Σπηλιά και πουθενά αλλού. Όσοι μιλάνε για την Πεντέλη μιλάνε ΜΟΝΟ για τη Σπηλιά της. Ούτε που φαντάζονται τι γίνεται σε ολόκληρο βουνό, αλλά αυτό προϋποθέτει να μπούνε σε λειτουργία τα πόδια τους. Όσες πληροφορίες και να βρεί κάποιος στο Internet σχετικά με την Πεντέλη, το μόνο που θα δεί, είναι πληροφορίες σχετικές ΜΟΝΟ με τη Σπηλιά, (με μόνη εξαίρεση τη σελίδα του Πάνειου). Με λίγα λόγια θέλω να πώ πως Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ !
Αυτά απο'μένα και με συγχωρείτε για το μακροσκελές μύνημα μου.
Να είστε όλοι καλά και πάντοτε χαμογελαστοί !!!
Νταβέλης

666


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

BLIND GUARDIAN
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 12:18:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους BLIND GUARDIAN
Φιλε μου σεβομαι την αποχωρηση σου αλλα και εγω για να μην παρεξηγουμε η αναφορα μου αναφερεται στον αγαπητο RICO και σε κανενα αλλον για τον αν ο Νταβελης είναι ερευνητης η απλα φυσιοδιφης. Ελπίζω να μην είμαι εγω η αιτια που φευγεις απο το φορουμ. Επισης είμαι ενας απο αυτους που θα ηθελές να είναι η υπολοιποι. Τα ποδια μου ευτυχως εχουν οργωσει ενα μεγαλο μερος του βουνου και οχι μονο την σπηλια. Εχω ανεβει απο τα αρχαια λατομεια και επισης εχω επισκευτει πυριζα, κατσουλιερη και πολλα αλλα σημεια του βουνου. Ευτυχως αυτοι που μενουν κοντα στο βουνο τιμουν πονανε και σεβονται το βουνο οπως το σπιτι τους και ενας απο αυτους είμαι και εγω. Ισως να εχεις νιωσει την εμπειρια δεν ξερω, εγω την εχω ζησει να προσπαθεις να σβησεις την φωτια με κουβαδες για να σωσεις τον βουνο. Λοιπον πριν οποιοσδηπωτε τοποθετηθει ας ρωτησει τους αγαπητους συμφορουμιστες που εχουν παει εκτος απο την σπηλια. Το κακο με αυτο το φορουμ είναι οτι το περιοριστικε στην σπηλια και οχι στο βουνο γενικα εκτος απο καποιες αναφορες και συμφωνω μαζι με τον Αλατι13 για το οτι υπαρχει κατι πολυ παραπανω απο την σπηλια στην Πεντελη. Αυτα, εγω δεν θα σταματισω να γραφω στο φορουμ γιατι πριν ενοιωθα μονος τωρα ομως πιστευω οτι είμαστε υπολογισιμη ομαδα ακομα και αν μπορει ποτε να μην γνωριστουμε μεταξύ μας.

ΦΙΛΙΚΑ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

BLIND GUARDIAN
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 12:20:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους BLIND GUARDIAN
Επισης προτεινω εμεις που ξερουμε κι αλλα μερη του βουνου να τα δειξουμε στους νεωτερους επισκεπτες για να μαθουν να αγαπουν το βουνο και τους θυσαυρους του.

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Νικόλας
Νέο Μέλος


13 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 12:39:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Νικόλας
Η αναφορά του Νταβέλη στον Ικαρο και την ιστορία που έχει να κάνει μαζί του, ήταν πραγματικά πολύ όμορφη και ως επί το πλείστον άγνωστη στους πολλούς.Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση οσον αφορά τη ακριβή θεση του Ικάριου.Είναι μεν στη περιοχή της Πεντέλης αλλά θεωρείτε ξεχωριστό βουνό και η σημερινή ονομασία αυτού είναι Διονυσσοβούνι,παλαιώτερα ήταν γνωστό ως Σταματοβούνι απο το χωριό Σταμάτα που βρίσκετε στους πρόποδες του.Στη περιφέρεια αυτού του βουνού από τη πλευρά της Σταμάτας υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια από πολύ παλιά..(απο αυτά βγαίνει και το κρασί με την ονομασία "Σεμέλη")πολοί ακόμα σταματιότες το γνωρίζουν με την αρχαία ονομασία του.Παρόλο πυ είναι καμένο,έχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από λουλούδια και τουλάχιστον δύο είδη άγριας ορχιδέας όπως και ένα αγνωστο σε μένα είδος κρίνου που δε το έχω συναντίσει σε κανένα άλλο βουνό.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rico
Νέο Μέλος

Greece
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 15:38:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rico
Ρε παιδιά μισό λεπτό. Ήμαρτον που λέει κι ο Γεώγρίου.

Φαντάζεστε διάφορα και μερικοί τρέχουν να απαντίσουν είτε για να αυξίσουν τον αριθμό μηνυμάτων τους,
είτε για να φανουν έξυπνοι. Δεν έχω τίποτα με τον Ntaveli666, τον έχω γνώρίσει και προσωπικά, μάλιστα έτυχε
να είναι και γνωστός ενός φίλο μου, και έχει κάνει μεγάλη έρευνα απο μόνος του για το βουνό. Και το σέβεται, και το
προσκυνάει, και το ερευνεί. Απάντισα έτσι γιατί αυτα τα :΄΄ Αφιερωμένο μέσα απο την καρδιά μου στους
ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ και όχι στους ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ της Πεντέλης ΄΄ και το ΄΄ούτε κάν ενδιαφέρονται για το
ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι η Πεντέλη και αρέσκονται στις ενδείξεις του ανιχνευτή μετάλλων τους και στα
φωτάκια που θα εμφανιστούν σε ένα φίλμ τους απο τη Σπηλιά΄΄ , τα πήρα λιγο πρωσοπίκα. Εμένα με ενδιαφέρουν
τα φώτακια και οι ήχοι αλλά δεν συμένει πως το βουνό το έχω γραμμένο και ότι δεν με ενδιάφερει αν καεί.
Σέβομαι το βουνό όπως σέβομαι και τον Ntaveli666 και όλους εσάς εδώ. Μερικοί όμως δεν σέβονται εμένα
όπως ο ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ που γράφει ειρωνικούς χαρακτιρισμούς και απο την στεναχώρια του χάνει το χρώμα του
και βγένει χλωμός στην φωτογραφία.

Ψυχραιμία και πάλι εδώ είμασται...

RicoMadisΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 19:36:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
Ας μην τσακωθούμε επειδή ο καθένας μας έχει διαφορετική προσσέγγιση ως προς το θέμα!

Αν σεβόμαστε τον εαυτό μας, το "σπίτι" μας και την όποια έρευνα μας, τότε δεν βλέπω κανένα πρόβλημα! Αντιθέτως θα έλεγα ότι όσο περισσότερα διαφορετικά στοιχεία μαζεύονται, τόσο αλληλοσυμπληρώνουν την γνώση μας και βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των όποιων
"φαινομένων" ερευνούμε.

Και κάτι άλλο βρε παιδιά! Αν ο ήχος είναι όντως κουκουβάγιας ή κάποιου άλλου νυχτόβιου πτηνού (που είναι και φυσικό να έχει την φωλιά του εκεί μέσα) τότε καλύτερα να το επιβεβαιώσουμε με κάποιον "ειδικό" έτσι ώστε να πάμε παρακάτω.
Στο κάτω-κάτω έτσι γίνεται η σωστή και αντικειμενική έρευνα, αλλιώς έχουμε μια θεωρία που βασίζεται σε αμφίβολα στοιχεία που μπορεί ο κάθε ειδικός να τα απορρίψει με την πρώτη ματιά!


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 07/07/2003 19:42:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 21:44:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Νομίζω οτι έγινε μια τεράστια παρεξήγηση και σε αυτό ευθύνομαι εγώ που δεν φρόντισα να ξεκαθαρίσω τι εννοώ λέγοντας τη λέξη "ερευνητές".
Λοιπόν Φίλε Rico, όταν έγραψα για αυτό, ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ εσένα, ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ τον Blind Guardian, ΔΕΝ ΕΝΝΟΥΣΑ τον Pinhead, το Σάτυρο κ.ο.κ.
ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ, (δυστηχώς όχι ξεκάθαρα, για αυτό και η επερχόμενη παρεξήγηση) ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ" ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΔΙΑΜΦIΣΒΗΤΗΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΜΑΣΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΤΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΥΧΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΡΟΥΝ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ "ΜΥΗΜΕΝΟΙ" ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ....

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ; ; ; ; ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΖΩ.....

Νομίζεις οτι εγώ δεν ενδιαφέρομαι για την έρευνα ; Νομίζεις οτι με αφήνει ασυγκίνητο ; ΟΜΩΣ...βάζω κάποιες προτεραιότητες όσον αφορά το Βουνό. Η έρευνα της Πεντέλης για μένα Φίλε μου, έρχεται σε δεύτερη μοίρα διότι για μένα έχει περισσότερη σημασία το ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ αυτό το Βουνό στην Ανθρωπότητα, όχι μόνο απο άποψη Πολιτισμού, αλλά και απο άποψη ψυχολογικής αναζωογόνησης και ηθικής συμπαράστασης. Παράλληλα αυτό που με "καίει" περισσότερο είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανάπλαση του χιλιοταλαιπωρημένου φυσικού τοπίου του Βουνού. Αυτό πάνω απ'όλα.

Φίλε Blind Guardian, γιατί να δείξεις κι'άλλα μέρη του Βουνού σε αυτούς που δεν τα έχουν επισκεφθεί ; Γιατί να μην τα βρούν μόνοι τους ; Άλλωστε εκεί δεν βρίσκεται η ΜΑΓΕΙΑ της εξερεύνησης ; Τι να το κάνεις, αν σου πεί κάποιος που βρίσκεται η Πηγή της Αφροδίτης στην Πεντέλη ; Ναί όντως υπάρχει μια αρχαία πηγή που λέγεται έτσι. Αν ρωτήσω τους παλιότερους όλο και κάτι θα έχουν να μου πούν. Γιατί όμως να μην τη βρώ μόνος μου ; Τι αξία θα έχει αλλιώς ; Ακόμα δεν την έχω βρεί, αλλά θα την βρώ έστω και μετά απο 50 χρόνια. Αλλά ακόμα και μετά απο 50 χρόνια, σκέψου για λίγο την ψυχική ηδονή. ΑΥΤΗ Η "ΗΔΟΝΗ" ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ.
Στα λέω αυτά, γιατί νομίζω οτι είσαι απο'κείνους (μιάς και είσαι κάτοικος του Βουνού) που ψάχνουν μόνοι τους να βρούν μέρη άγνωστα για αυτούς.

Όσο για'σένα Φίλε Alati13, το παράδειγμα που έδωσες, με έκανε να δακρύσω...δεν χρειάζεται να σου πώ παραπάνω σχετικά με αυτό.
Με λυπεί όμως που θέλεις να αποχωρήσεις και θα σε παρακαλούσα να το ξανασκεφτείς. Να στο πώ πιο ευγενικά....ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ'ΔΩ!!!

Με εκτίμηση
Νταβέλης666

666Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2003, 23:46:33  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Φίλε Blind Guardian, γιατί να δείξεις κι'άλλα μέρη του Βουνού σε αυτούς που δεν τα έχουν επισκεφθεί ; Γιατί να μην τα βρούν μόνοι τους ; Άλλωστε εκεί δεν βρίσκεται η ΜΑΓΕΙΑ της εξερεύνησης ; Τι να το κάνεις, αν σου πεί κάποιος που βρίσκεται η Πηγή της Αφροδίτης στην Πεντέλη ; Ναί όντως υπάρχει μια αρχαία πηγή που λέγεται έτσι. Αν ρωτήσω τους παλιότερους όλο και κάτι θα έχουν να μου πούν. Γιατί όμως να μην τη βρώ μόνος μου ; Τι αξία θα έχει αλλιώς ;


Καλέ μου φίλε Νταβέλη θα μου επιτρέψεις αυτή τη φορά να μην συμφωνήσω μαζί σου.
Η Πεντέλη δεν είναι μόνο ενδιαφέροντα και όμορφα σημεία αλλά και βαρετά και δύσβατα μονοπάτια. Είναι λοιπόν κατά τη γνώμη μου φρόνιμο να ξέρεις ποια μέρη παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον φυσιολατρικό ή άλλο ώστε να μη "βολοδέρνεις" σε μέρη που δεν αξίζουν τον κόπο (θα σε στεναχωρέσω ίσως αλλά υπάρχουν τέτοια μέρη σε όλα τα βουνά πόσο μάλλον στην Πεντέλη που είναι και καμένη). Η χαρά του να ανακαλύπτεις κάτι με παρέα και όχι μόνος είναι εξίσου μεγάλη με την ηδονή που αναφέρεις... Οταν ξέρεις ότι λόγω υποχρεώσεων μπορείς να αφιερώσεις το πολύ 2 ώρες πεζοπορία τότε δεν είναι καλύτερα να ξέρεις από πριν που να πας? Να έχεις κάνει το πλάνο σου? Αν αντίθετα ταλαιπωρηθείς 2-3 φορές και δε δεις τίποτα σημαντικό στη διαδρομή που διάλεξες δε θα απογοητευτείς?

Εγώ θα χαρώ πολύ μια μέρα να κανονίσουμε κάτι με τον BLIND GUARDIAN και να μας δείξει κάποια ενδιαφέροντα μέρη... έστω και καλοκαιριάτικα αλλά να είναι πρωί πρωί..."Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2003, 00:08:39  Εμφάνιση Προφίλ
Τι είναι αυτό που ψάχνετε να βρείτε;

Απλά μια ερώτηση. Περιμένω όμως μια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

BLIND GUARDIAN
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2003, 12:48:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους BLIND GUARDIAN
Για μένα και γενικα για αυτους που εχουν την δυνατοτητα λογω αποστασης να επισκεπτονται το βουνο πιο συχνα είναι πιο ευκολο να ανακαλυψουν καποια μερη αγνωστα στο ευρυτερο κοινο. Τωρα αν καποιος μου ζητησει να του πω που είναι καποιο μερος που γνωριζω βεβαιως θα του πω και θα του πω και πως να παει απο αποψη οτι μου αρεσει να μεταδιδω τις οποιες γνωσεις που εχω γιατι και εμενα με εχουν μεταδωσει γνωσεις αλλοι τις οποιες δεν είχα. Τωρα προς θεου δεν κρινω αρνητικα ολους οσους εχουν αντιθετη αποψη, αντιθετως σεβομαι την αποψη τους γιατι εχω βρεθει και εγω σ'αυτο το διλιμα. Τα φορουμ αυτα και ειδικα αυτα που εχουν σχεση με γνωση φτιαχτηκαν κατα την ταπεινη μου αποψη για να μεταδωσουν και να κανουν γνωστα καποια θεματα που μεχρι τωρα ηταν αγνωστα στο κοινο. Επισης φτιαχτηκαν για να ζητησει καποιος πληροφοριες η να μοιραστει πληροφοριες (Παραδειγμα οι πληροφοριες που ζητησαν για την Δουκισσα της Πλακεντιας). Εγω δεν θα ελεγα ποτε στον συμφορουμιστα που ζητησε τις πληροφοριες (οπως και πολλοι αλλοι μεσα σαυτους και ο ΝΤαβελης που τον ευχαριστω πολυ γιατι βοηθησε και εμενα) να παει να τις βρει μονος του. Ολα αυτα ειναι δική μου αποψη και αποδεχομαι καθε κριτικη.

Τωρα οσων αναφορα το ΑΛατι13 επειδη νιωθω λιγο υπευθηνος για την αποχωρηση του (αν κανω λαθος ας μου το πει, ευχομαι να κανω λαθος) του ζητω και εγω να ξαναγυρισει γιατι πως να το κανουμε έιμαστε μια πολυ καλη παρεα εδω στο φορουμ εστω και αν δεν εχουμε βρεθει face by face.
Εγω νιωθω να σας ξερω χρονια.

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2003, 13:48:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION
quote:

Τι είναι αυτό που ψάχνετε να βρείτε;

Απλά μια ερώτηση. Περιμένω όμως μια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.Γιατι δεν καλείτε και την Νικολούλη? όλο και κάτι θα βρείτε ... (αστειάκι...)


Λοιπόν μένω κοντά στην Πεντέλη (κεί που φυσά) και ποτέ δεν θα ξεχάσω τις βόλτες στην κορυφή του βουνού με τον φίλο μου οπου κυριολεκτικά μπέναμε μέσα στα σύννεφα....
Δεν ξέρω αν το έχει κανει κανείς αλλά είναι φοβερή εμπειρία...να βλέπεις τα σύννεφα κάτω απο τα πόδια σου!!!!
Ειδικά αν πάτε εκεί που είναι οι χαράδρες ...θα πάθετε πλάκα...
Μας πήγαιναν και εκδρομή με το σχολείο κοντά στα ραντάρ...(τα έχετε δεί ? αν πάτε να τα δείτε πάρτε και φωτογραφική...θα βγάλετε πολύ φουτουριστικές φωτογραφίες!!!!)

Το βουνό πραγματικά έχει μια απίστευτη έλξη και είναι πανέμορφο όταν χιονίζει.
Το κακό είναι πως όταν πήγαινα εγώ παλιότερα μαζευόταν όλη η σάρα και η μάρα για να μαστουρώσουν μέσα στα αμάξια... αλλά τι να κάνεις ? έτσι είναι αυτά....
Δεν θα ξεχάσω όταν ήμουν μικρός και είχαν βάλει τη μεγάλη φωτιά...Καθόμουν και κοίταζα απο το παράθυρο τις φλόγες μέσα στο σκοτάδι....και είχα φρικάρει...

Τελος πάντων μου ξυπνήσατε την επιθυμία να ξαναπάω !!!! και αυτή τη φορά θα πάω και στη σπηλιά ....(ούτε ξέρω που είναι...)
Εξίσου όμορφη με την Πεντέλη είναι και η Πάρνηθα.... που με χαιρετάει κάθε πρωί μώλις ξυπνάω και βγαίνω στο μπαλκόνι.
(η Πεντέλη φαίνεται απο το παράθυρο της κουζίνας...)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

_PiNhEaD_
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
85 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2003, 15:00:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους _PiNhEaD_  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος _PiNhEaD_  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος _PiNhEaD_  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος _PiNhEaD_
NA me kai ego!!!

bre paidia - bre paidia

ma ti einai auto.....
sas parakoloutho edo kai kairo, kai blepo oti kanete san mikra paidia!!
as dixoume ligo to epipedo kai tin orimotita skepsis pou mas xaraktirizei san ellines!!!
min kolate se apsimaxies metaxi sas, giati katantaei to forum, na thimizei tileoptikes ekpombes tis mesimerianis zonis... (fontazomai katalabenetai gia pies milao)
pisteuo oti den prepei na feromaste me anorimotita se kathe post, gia to opoio den simfonoume....
i gnomi kai kai i skepsi tou kathenos einai,kai tha prepei na einai apolitos sebasti apo ton kathena kai ama kapios de simfonei, den xreiazetai na "epitithetai", alla na leei tin diki tou gnomi kai an exei kapia epixeirimata na ta parouiazei....

tha prepei na kanoume mia DIMOKRATIKI sizitisi, etsi den einai?

oso gia to allo.... tis "apoxoriseis"
katantise Big Brother to forum kathe toso exoume kai kainourgia apoxorisi....

entaxi efige o Ntabelis, o opoio kala ekane giati etsi aisthanotane, alla eidate oti argotera to metaniose kai xairomai pou einai pali edo (pragmatika) alla ti itan auto, pou kai akomi sinexizetai, na apoxorei o kathenas..... ama exete kapies idees kai den simfonoun me tous allous me to na feugete dixnete oti den mporeite na stirixetai auta pou lete....
etsi meta apo tin apoxorisi tou Ntabeli, tha eprepe oxi na feugete enas - enas , alla na kathosastan EDO kai na ipostirizate tis theseis kai tis apopseis sas....


Gi'auto lipon as min xanakanoume autes tis "katinies" kai as ferthoume pio politismena

Min petaxtei tora o kathenas kai pei "a, exeis adiko", "a, exeis dikio" , apla tin epomeni fora pou tha kanete post se auto to forum pisteuo pos tha itan kalitero na exoume ip'opsin ta parapano

Tora giati ta leo auta?
Oxi den niotho oti exo prosblithei apo kapion i oti exo edikithei...
Den exei na kanei kan me emena,
apla sas blepo kai........ kanete san mikra paidia re gmt

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2003, 15:21:41  Εμφάνιση Προφίλ
Όταν η αντιπαράθεση pinhead γίνετε χωρίς λόγο! Ναι! είναι παιδαριώδεις και άσκοπη.
Όταν όμως γίνετε για κάποιων σοβαρότατο λόγο, γεννά αποτελέσματα και φανερώνει χαρακτήρες, ξεγυμνώνει και αποδεικνύει.

Δεν είναι όλα τα πράγματα….. ‘χαλαρά ρε φιλαράκο, εντάξ μωρέ! Και τι έγινε’

Θα το δεις στην πορεία. Θα το δεις και θα με θυμηθείς.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

_PiNhEaD_
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
85 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2003, 17:50:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους _PiNhEaD_  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος _PiNhEaD_  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος _PiNhEaD_  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος _PiNhEaD_
Yparxei diafora,Otan exoume antiparathesi ideon kai skepseon, einai oti kalitero, dioti yparxei roi pliroforias kai gnosis, alla otan milame gia antiparathesi anthropon, tote einai pou...... kai gia auto akribos milousa

Ostoso gia ta "xalara re filarako", " 'ntaxi more" ktl, pisteuo oti den exoun na kanoun me ta atoma tou forum (stin pliopsifia tous toulaxiston) kai tha sou po mono oti osoi briskontai edo, briskontai akribos epeidi den einai tou "xalara" einai atoma, ta exoun meletisei, exoun ereunisei, exoun agapisei, exoun ponesei gia to otidipota tous apasxolei, kai auto kai mono tous bgazei apo tin omada ton atomon pou les, oi opoi an kapios tous anefere opoiodipote thema apo to forum, tha eixan tin antidrasi "entaxi more! kai ti egine? xalara....." prama to opoio einai eti fotos makria apo ta atoma pou briskontai edo, atoma ta opoia theloun na mathoun,theloun na meletisoun, theloun na mirastoun, theloun na problimatisoun kai na problimatistoun.....


etsi den einai?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2003, 20:30:01  Εμφάνιση Προφίλ
Θα σου πω κάτι τελευταίο φίλε pinhead. Σαν συμβουλή μπορείς να το εκλάβεις.

Μην είσαι τόσο ρομαντικός. Να είσαι πάντοτε επιφυλακτικός για το ποιος είναι τι και να έχεις πάντοτε τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά. Δεν είναι όλοι στο topic όπως ανέφερες. Δεν έχουν όλοι τους ίδιους σκοπούς. Δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ntavelis666
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
671 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2003, 22:06:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ntavelis666
Φίλτατη Avallon,
πρέπει να σου πώ οτι παρεξήγησες τα λόγια μου.
Καταρχάς, για μένα δεν υπάρχουν βαρετά και δύσβατα μονοπάτια. Το κάθετι σε ένα βουνό έχει και μια διαφορετική ιστορία να σου πεί. Γιατί να μην την ακούσεις ; Επειδή φαίνεται βαρετή ; Και αν στο τέλος αποδειχτεί οτι δεν είναι ;
Κάθε σημείο του Βουνού, απο την πιο όμορφη σπηλιά, μέχρι την πιο γάργαρη πηγή και απο ένα καμμένο πλάτανο μέχρι και το πιο ασήμαντο αγριόχορτο, ΟΛΑ έχουν κάτι να μου "πούν". Πώς το εννοείς αυτό το "μέρη που δεν αξίζουν τον κόπο" ; Κατά την προσωπική μου άποψη, δεν υπάρχει σημείο στην Πεντέλη που να μην αξίζει τον κόπο και δεν νομίζω οτι "βολοδέρνω" άσκοπα.
Κάθε επίσκεψη μου στην Πεντέλη, είναι μια μοναδική εμπειρία. Δεν υπάρχει ούτε μια φορά που μετάνοιωσα για μια πεζοπορεία μου εκεί, είτε περπατώντας μέσα στις εναπομείναντες ζούγκλες της, είτε περπατώντας ανάμεσα απο καρβουνιασμένα πεύκα και κομμένα μάρμαρα. Το χαμόγελο ήταν πάντα αποτυπωμένο στο πρόσωπο μου, διότι πολύ απλά, βρισκόμουν εκεί. Δεν με νοιάζει το που βρίσκομαι εκείνη τη στιγμή, αν είμαι σε καμμένο ή όχι δάσος, απλά θέλω να είμαι εκεί και αυτό είναι που με εκστασιάζει. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μύνημα, η έρευνα έρχεται δεύτερη.
Όταν λόγω υποχρεώσεων έχω μόνο 2 ώρες για πεζοπορεία όπως λές, όχι δεν κάνω κανένα πλάνο με απειροελάχιστες μόνο εξαιρέσεις. Δεν μου αρέσει η οργανωμένη πεζοπορεία, δεν μου αρέσει να περπατώ στα σίγουρα και ασφαλή μονοπάτια. Δεν υπάρχει νόημα. Γιατί να μην σκαρφαλώσεις, (δεν απευθήνομαι σε εσένα προσωπικά )γιατί να μην συρθείς, γιατί να μην κυλιστείς, γιατί να μην βουτήξεις μέσα σε ρέμματα, γιατί να μην φάς τα μούτρα σου και μια φορά, δεν τρέχει τίποτα. Εκεί βρίσκεται η πραγματική χαρά, αν θές πίστεψε με Αγαπητή Φίλη. Τουλάχιστον εγώ, εκεί βρίσκω αυτή τη χαρά. Δεν υπάρχει ταλαιπωρία σε αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δείς τίποτα σημαντικό (εξαρτάται βέβαια, πως το εννοείς αυτό το "σημαντικό" γιατί στον καθένα μας διαφέρει) και δεν υπάρχει απογοήτευση όπως λές. Δεν έχω απογοητευτεί ποτέ μου και ούτε πρόκειται.
Τέλος, όταν είπα στον Blind Guardian, οτι το ιδανικότερο είναι να βρίσκεις κάτι μόνος σου, δεν εννοούσα χωρίς παρέα. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, εννοούσα χωρίς να σου έχουν πεί άλλοι, που βρίσκεται κάτι το οποίο θέλεις να βρείς. Δηλαδή είναι ωραία η σερβιρισμένη τροφή ; Δεν είναι πιο ωραία να ψάχνεις να βρείς εσύ την τροφή σου ; Μόνος σου ; Που βρίσκεται η ψυχική ικανονοποίηση ; Ελπίζω να με κατάλαβες.

Λυπάμαι πάντως, διότι το τόπικ αυτό, άρχισε να παίρνει πάλι την κατιούσα. Κρίμα.
Αυτά απο'μένα.....


666Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cat
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Italy
589 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2003, 22:47:50  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος cat  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος cat  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος cat
Ελα βρε Τάσο .....εμείς οδηγούμε το topic στην κατιούσα....δεν παει μόνο του ....

Και "Εμείς" πάλλι θα το ανεβάσουμε και θα το φέρουμε εκεί που θέλουμε....!!!!!!

Γιαυτό οσοι εδώ μεσα αγαπάτε την αναζήτηση και την χαρά της ανακάλυψης ...απλά μοιραστείτε της εμπειρίες σας ....και την γνώση σας με ολους αυτούς που θέλουν να μάθουν .....

Τουλάχιστον ας σεβαστούμε αυτούς !!!!

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χείρων
Μέλος 2ης Βαθμίδας


175 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2003, 00:04:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χείρων
quote:

quote:
Τι είναι αυτό που ψάχνετε να βρείτε;
Απλά μια ερώτηση. Περιμένω όμως μια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.

Γεια σου ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ.
"Oποιος ψάχνει βρίσκει" λέει ο λαός.
Τέλικά βρίσκει κανείς αυτό που θέλει... αλλά δεν
δεν θα βρει ποτέ αυτό που δεν θέλει...
Η πνευματική ανάταση έχει και υλική υπόσταση, η οποία συνήθως είναι ένα αρχικό κίνητρο. Στη πορεία, παύει να έχει σημασία και επιπλέον καινούργια κίνητρα εμφανίζονται και ανατροφοδοτούν την κατάσταση.

Κατά τη "θεωρία συστημάτων " ένα τετοιο ανατροφοφοτούμενο σύστημα τείνει και σε κάποιο σημείο ισορροπίας.

Για μένα , αν και δεν είναι πάντα ανώδυνο, αν μη τι άλλο, είναι μια διαδικασία που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.
Θεωρώ ότι αυτό έχει ανυπολόγιστη αξία.

Συνεχίστε παιδιά, να μην σταματάτε...

Ο Κένταυρος Χείρων

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

BLIND GUARDIAN
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2003, 09:24:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους BLIND GUARDIAN
Εγω ξαναφερνω το τοπικ στην ανιουσα. Λοιπον είχα ακουση μια ετοιμολογηση για την ονομασια της Πεντελης οτι η λέξη Πεντελη είναι συνθετη και σημαινει "Πυλη πριν το Τελος". Υπαρχει καποια εξηγηση η είναι και αυτο μια αποψη για να γινεται ντορος με το ονομα Πεντελη. Επισης θελω να παρατηρησω οτι στα λατομεια πανω απο την σπηλια εκει που βρισκονται τα ερειπια των εργοταξειων υπαρχουν πολλα καλωδια που βγαινουν απο την γη και μια σωληνα με διαμετρο ποθυ χωραει ενα μεγαλοσομο ποντικι και η οποια επισης βγαινει μεσα απο την γη. Κανενα σχολιο για της παρατηρησεις αυτές?

ΥΓ. Καλημερα νεα μερα.

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

_PiNhEaD_
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
85 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2003, 12:22:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους _PiNhEaD_  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος _PiNhEaD_  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος _PiNhEaD_  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος _PiNhEaD_
File Blind Guardian

lipon ta kalodia pou les den einai tipote allo apo megala sirmatoskoina, ta opoia xreisimeunoun sto na metakinisoun ta megala komatia marmaro pou bgazoun apo to latomio, kai oi tripes kai kapies solines pou tha deis einai tripania, meta opoia anoigoun tripes etsi oste na kopsoun ta komatia marmarou. Sinithos anoigan kai tripes, stis opoies erixnan dinamiti.... --->i solina pou les


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

BLIND GUARDIAN
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2003, 12:27:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους BLIND GUARDIAN
Δεν μιλω για τα συρματοσχοινα στους βραχους μιλω για καθαρα καλωδια με μονωση και αλλα μικρα καλωδια μεσα στην μονωση. Τα συγκεκριμενα καλωδια είναι θαμενα στο χωμα και οχι σε βραχους. Π.Χ. περπατας στοδρομ και βλεπεις καλωδια να βγαινουν απο το πουθενά.

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

BLIND GUARDIAN
Μέλος 1ης Βαθμίδας


124 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2003, 12:31:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους BLIND GUARDIAN
Η συγγεκριμενη σωληνα βρησκεται κατω απο ενα πευκο. Ειναι πισμενη με συρμα στο πευκο ετσι που να μην περνει νερα απο τις βροχες(εκτιμιση μου). Η συγγεκριμενη σωληνα είναι σωληνα πρασινη πλαστικη και οτιδηπωτε δυναμητης θα την διελυε. Παρεπιμπτωντος ερχεται απο την γη μεσα και οχι απο βραχο. Θα στειλω φωτογραφιες σκοπευω να ανεβω το Σαββατοκυριακο στην Πεντελη.

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

_PiNhEaD_
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
85 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2003, 13:37:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους _PiNhEaD_  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος _PiNhEaD_  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος _PiNhEaD_  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος _PiNhEaD_
pantos polla kalodia yparxoun kai logo tis basis stin korifi tou bounou
ostoso auta ta kalodia pou les, an einai san auta tis keraias tis tileorasis, tote pithanon na itan gia na epikoinonoun?? metaxi tous ta latomia?? (exo dei tetoio kalodio kai ego
par'ola auta , tha mporousan na einai kalodia, ta opoia na xrisimeuan gia ilektodotisi

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 39 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy