ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/11/2010, 20:02:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris
quote:
IndustrialAngel
Σωτήρη, μη με βάζεις στη διαδικασία να απαντήσω σε αυτά που έλεγε ο Παΐσιος, δε θέλω να πω τίποτα χοντρό γιατί σέβομαι το χώμα που τον σκεπάζει... Απλώς λέω ότι δε συμφωνώ...

Δεν το παρέθεσα φίλε IndustrialAngel για να λάβω απάντηση , αλλά απλώς για να ευθυμήσουμε λιγάκι και να χαλαρώσουμε από τη βαριά ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι ανόητες απαντήσεις της ομάδας των ευρωπαίων .
Προσωπική μου άποψη είναι φίλε μου να κλείσης εδώ αυτό το θέμα και να μη ξανά απαντήσης σε όλες αυτές τις ανοησίες , που σκοπό έχουν να σε κατεβάσουν στο δικό τους επίπεδο .
Πιστεύω ότι στις τρεις αυτές συνέχειες που καταλαμβάνει αυτό το θέμα , μας μετέδωσες αρκετές γνώσεις σχετικά με την θεωρία της εξέλιξης και δόθηκε η ευκαιρία σε όλους εμάς τους «αλιβάνιστους» να κατανοήσουμε αρκετά πράγματα που δεν γνωρίζαμε , επειδή ως τώρα οι γνώσεις των περισσοτέρων από μας προερχόντουσαν κυρίως από μερικά δημοσιεύματα εφημερίδων , ή από ντοκυμενταίρ από την τηλεόραση ..
Όσο τώρα για τους ελάχιστους υπόλοιπους που με τις παρεμβάσεις τους κατέστρεψαν το ωραίο αυτό θέμα , δεν βγάζεις φίλε μου άκρη γιατί οι παρωπίδες της θρησκοληψίας τους δεν τους αφήνουν να δουν πέρα από τις γραφές τους . Γι’ αυτούς ισχύει ο Αδάμ , η Εύα , και τα 6000 χρόνια από κτήσεως κόσμου , και θα συνεχίσουν τα ανόητα επιχειρήματά τους με μοναδικό αποτέλεσμα να χάνης την ψυχραιμία σου και , ως ένα σημείο δικαιολογημένα , να παρεκτρέπεσαι .


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/11/2010, 20:04:17  Εμφάνιση Προφίλ
homo

quote:
europaie δεν έχει νόημα να διαπληκτίζεσαι με τον κόσμο, όποιοι δεν θέλουν να δεχτούν αυτό που λένε οι επιστήμες ας μη σώσουν να το δεχτούν, στο παρελθόν δεν δέχονταν ότι η γη είναι σφαιρική και ότι ο Ήλιος είναι το κέντρο του συστήματος , μετά από χρόνια η εκκλησία το δέχτηκε.
Στην συνέχεια δεν δέχονταν ότι ο κόσμος είναι ποιο παλιός από 5000 ετών , ενώ σήμερα και το ποιο άσχετο παιδάκι του δημοτικού ξέρει ότι η γη είναι δισεκατομμυρίων ετών ,
Τώρα κάνουν τους δύσκολους με την φυσική επιλογή , θα το δεχτούν οι εκκλησιές κι αυτό αργά η γρήγορα, ήδη η καθολική εκκλησία το αναγνώρισε το ίδιο και η Αγγλικανική .
Πολλοί ορθόδοξοι θεολόγοι επίσης αποδέχονται την εξελικτική επιστήμη (η εξελικτική επιστήμη δεν είναι μια απλή θεωρία είναι επιστήμη)γιατί υπάρχουν και πραγματικά μορφωμένοι θεολόγοι, την δέχονται και κληρικοί αλλά δεν τολμούν να το παραδεχτούν γιατί φοβούνται την αντίδραση του φανατισμένου και αγράμματου ποιμνίου, σιγά σιγά θα ξεθαρρέψουν οι ανοιχτόμυαλες φωνές μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία και θα βγουν να μιλήσουν ανοιχτα για το θέμα, ήδη κάποιοι θεολόγοι κάνουν λόγο για πρόρρηση του μεγάλου Βασιλείου στα κείμενα του για την εξέλιξη των ειδών(ότι δηλαδή ο πρώτος που μίλησε για εξέλιξη των ειδών ήταν ο μέγας Βασίλειος).


Σε αυτό το ερώτημα, που με διαφορετικά λόγια θέτω ξανά και ξανά, τα χριστιανικά αντράκια ΔΕΝ έχουν απαντήσει ποτέ φίλε μου. Δε συμφέρει να απαντήσουν

quote:
Δεν υπάρχει ούτε ένα πανεπιστήμιο (σχολή) βιολογίας , ανθρωπολογίας, παλαιοντολογίας, γεωλογίας, γενετικής η άλλη συναφή επιστημονική σχολή στον κόσμο που να αρνείται την εξέλιξη των ειδών (και του ανθρώπου), για την ακρίβεια η πεμπτουσία των επιστημών αυτών είναι η εξέλιξη των ειδών .
Ακόμα και οι δημιουργηστες της Αμερικής( ναι και αυτοί) κατά βάση δεν διαφωνούν με την εξέλιξη των ειδών , απλά θεωρούν ότι την όλη εξελικτική διαδικασία την κατηύθυνε ο θεός , δηλαδή ο θεός είναι ο σεναριογράφος στην ιστορία της ζωής πάνω στην γη.

Όχι όχι, αυτό που λένε τώρα είναι ότι είμαστε ευφυώς σχεδιασμένοι...intelligent design...


Όσο για το ότι διδάσκεται παντού...χεχε...Σύμφωνα με τον πατριάρχη της παραπληροφόρησης του φόρουμ έπαψε να διδάσκεται επειδή αυτό έγινε σε ΜΙΑ και μόνο πολιτεία τον ΗΠΑ για 1 χρόνο το 1982(μετά από μήνυση των γονιών ακυρώθηκε)... Φυσικά και διδάσκεται παντού...


quote:
Φίλε ευρωπαίε, ,διαφωνώ με την άποψη σου ότι ο άνθρωπος και οι πίθηκοι δεν έχουν κοινη καταγωγή. Έχουν κοινή καταγωγή , το ότι έχεις ενδοιασμούς σε σχέση με την διαφορά στο επίπεδο νοημοσύνης είναι πολύ επιπόλαιη θέση , καταρχήν και μόνο το κοινό κατά 98 τις εκατό DNA είναι απόδειξη κοινής καταγωγής , η ανωτερότητα της νοημοσύνης του ανθρώπου είναι μόνο θέμα πολυπλοκότητας εγκεφάλου , ( και εκπαίδευσης)
Ναι οι άνθρωποι έχουν υψηλή νοημοσύνη και οι πίθηκοι όχι . αν συγκρίνεις όμως το μέγεθος των εγκεφάλων τους και την πολυπλοκότητα δεν θα δεις δραματικές διαφορές , αυτό σημαίνει ότι και ελάχιστη διαφορά στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αναβάθμιση νοημοσύνης . απλά στους σημερινούς εν ζωή πιθήκους αυτή η αναβάθμιση του εγκεφάλου δεν συνέβη( η μάλλον δεν χρειαστικε να συμβεί)
Εν κατακλείδι ,όλοι οι οργανισμοί πάνω στην γη έχουν κοινό πρόγονο από το βακτηρίδιο μέχρι τον άνθρωπο και αυτό είναι κοινό συμπέρασμα της μοριακής γενετικής και της βιοχημείας.

+10000 από μένα.

Edited by - IndustrialAngel on 04/11/2010 20:08:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/11/2010, 20:12:06  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Προσωπική μου άποψη είναι φίλε μου να κλείσης εδώ αυτό το θέμα και να μη ξανά απαντήσης σε όλες αυτές τις ανοησίες , που σκοπό έχουν να σε κατεβάσουν στο δικό τους επίπεδο .


Έχεις δίκιο ρε Σωτήρη. Βλέπω και τον ΗΟΜΟ ορεξάτο, οπότε μπορεί να πάρω ένα break και εγώ από το θέμα...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

makfor
Πλήρες Μέλος

Greece
1496 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/11/2010, 08:34:31  Εμφάνιση Προφίλ
homo, συμφωνουμε και δεν ειχα κανενα τετοιο σκοπο , απλα , απανταω οπως σε ενα 4χρονο γιατι εαν προσεξες υπαρχουν πολλοι τετοιοι εδω μεσα και δεν ειναι σε θεση να καταλαβουν ουτε τα βασικα, οποτε παμε απο το Α και το Β μπας και βρεθει καποια ακρη για επικοινωνια (σκαρταδος δεν αναφερομαι σε σενα μη παρεξηγηθεις , απλα τα μυνηματα σου ηταν η αφορμη για να κανω μια απλοικη αναφορα στο θεμα τιποτα περισσοτερο φιλε!!!) τι να τους εξηγησεις για φυσικη επιλογη οταν δεν δεχονται καν την φυση? οταν δεν καταλαβαινουν την επιλογη ? και αλλα πολλα που δεν υπαρχει λογος να αναφερθω , ο Ι.Α. εκανε μια πολυ καλη αναφορα σε βαθος αλλα βρηκε μονο χλευασμο γιατι δεν μπορεσαν/θελησαν να δεχθουν ουτε καν την πληροφορια και εμεις ζηταμε την επεξεργασια και το αποτελεσμα... αστα να πανε χαχαχα

νασαι καλα και σου ευχομαι να εχεις υπομονη χαχα

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

homo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
219 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 02:04:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους homo
Φίλε ευρωπαιε2 λες τα παρακάτω ------------------------------------------------------------------------------------------1. Ότι ο άνθρωπος εξελίχθηκε από ένα ξεχωριστό πρόγονο σε σχέση με αυτόν του πιθήκου.
Έτσι εξηγείται και το γιατί ο πίθηκος δεν κατάφερε να αναπτύξει τη νόηση του στα επίπεδα του ανθρώπου.
2. Έχω πει, γιατί ντε και καλά να έχουν προέλθει τα ζώα από ένα και μόνο αρχικό πρόγονο.
Για παράδειγμα, πρέπει ντε και καλά όλα τα αιλουροειδή να είχαν έναν κοινό πρόγονο κάτω από τον οποίο να προήλθαν σταδιακά?
Το να κατάγεται ο πάνθηρας από εκεί που κατάγεται και το τσιτάχ, το βρίσκω εφικτό.
Το να έχει όμως η γάτα τον ίδιο πρόγονο με το λιοντάρι, αυτό το απορρίπτω βάση της λογικής.
Το να κατάγεται ο σκύλος από τον ίδιο πρόγονο που κατάγεται και ο λύκος ή το τσακάλι, το βρίσκω φυσιολογικό.
Το να κατάγεται όμως από εκεί που κατάγεται και ο ελέφαντας, δεν το βρίσκω φυσιολογικό.
Άλλο παράδειγμα η αρκούδα, από τον ίδιο πρόγονο, πρέπει να έχουν προέλθει σταδιακά τα διάφορα ήδη της αρκούδας, όμως από τον πρόγονο αυτόν, δεν μπορεί να έχει προκύψει και το λιοντάρι.
Είναι ποτέ δυνατόν το σπουργίτη να προήλθε από εκεί που προήλθε και ο αετός?
Άλλο εξέλιξη και άλλο παραμόρφωση, αυτό πιστεύω. Ναι στην εξελικτική διαδικασία, όχι όμως σε αυτήν της παραμόρφωσης.

1)Προφανώς εννοείς ότι ο άνθρωπος και ο χιμπατζής δεν έχουν έναν άμεσο πρόγονο δεν προήλθαν τα δυο είδη άμεσα από ένα είδος ,αλλά ότι ο άνθρωπος έχει μια σειρά διαδοχικών ειδών για προγόνους όπως και ο χιμπατζής έχει και αυτός μια σειρά προγόνους μέχρι που βαθιά στο παρελθόν αυτές η δύο σειρές προγόνων ενώνονται στον κοινό πρόγονο . δηλαδή ο χιμπατζής και ο άνθρωπος δεν έχουν τον ίδιο «μπαμπά» ………αλλά έναν μακρινό κοινό προπροπροπαπου .
2. η φαινομενικότητα πολλές φορές απατά …..εχω βάσιμες υποψίες ότι όντως η γάτα είναι πιο συγγενική με τον πάνθηρα από ότι το τσιτάχ, αρκεί να δει κανείς τα νύχια του τσιτάχ τα οποία δεν είναι συσταλτά, αντιθέτως η γάτα και ο πάνθηρας έχουν συσταλτά νύχια.
Το μέγεθος του σώματος δεν είναι αξιόπιστο κριτήριο διότι θα σου θυμίσω το Τσιουάουα και το σκυλί του αγίου Βερνάρδου τα οποία αν και τόσο διαφορετικά στο μέγεθος όχι απλά έχουν κοινό πρόγονο αλλά είναι το ίδιο είδος canis-lupus.
3 ναι τα σκυλιά και οι ελέφαντες έχουν και αυτά έναν κοινό μακρινό πρόγονο, αλλιώς πως εξηγείται το ότι έχουν και τα δύο σπονδυλική στήλη, μαστούς, τρίχωμα, είναι και τα δυο θερμόαιμα ,ζωοτόκα και τόσα άλλα κοινά ανατομικά στοιχεία ?απλά ο πρόγονος των σκυλιών και των ελεφάντων είναι πολύ πιο πίσω στο παρελθόν από ότι ο κοινός πρόγονος των σκύλων και των αλεπούδων

η συνειδηση παμφωτη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Think_Math
Μέλος 3ης Βαθμίδας

USA
769 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 07:26:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Think_Math

homo :

quote:
Το μέγεθος του σώματος δεν είναι αξιόπιστο κριτήριο διότι θα σου θυμίσω το Τσιουάουα και το σκυλί του αγίου Βερνάρδου τα οποία αν και τόσο διαφορετικά στο μέγεθος όχι απλά έχουν κοινό πρόγονο αλλά είναι το ίδιο είδος canis-lupus.

Πολυ σωστή παρατήρηση φίλε Homo .
Αραγε τι μοιαζει περισσότερο :

1)Μια γάτα με μια λεοπάρδαλη .
ή
2)Ενα τσιουαουα με τον σκύλο του Αγίου Βερνάνρου ?

Και όμως τα δύο πρώτα ανήκουν σε διαφορετικά είδη και τα δύο τελευταία στο ίδιο είδος .

Οσοι δεν κατανοουν την εξέλιξη απλά δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τις χρονικές κλίμακες μεσα στις οποίες έχει συμβεί .

Κρίνουν δηλαδή με βάση την προσωπική τους εμπειρία , στο σύντομο διαστημα μίας ανθρώπινης ζωής , γεγονότα που έχουν συμβεί σε χρονικές περιοδους χιλιαδες η εκατομμύρια φορές μεγαλύτερες .
Δεν κατανοούν τα μεγέθη των αριθμων .

Ας πούμε , γνωρίζουμε για παραδειγμα οτι η Ευρώπη και η Αφρική πλησιαζουν καθε χρόνο κατα 4 εκατοστά λόγω της κίνησης των τεκτονικών πλακών .

Αν ρωτήσεις κάποιον , που δεν έχει καλή σχέση με τους αριθμούς , να σου απαντήσει στην ερωτηση , ποτε η Αφρική θα ενωθεί με την Ελλάδα , θα σου πεί οτι αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ουτε μετα απο 100 δισσεκατομμύρια χρόνια .
ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ .

Και όμως , ένας απλος μαθηματικός υπολογισμός οδηγεί στο συμπέρασμα οτι η απόσταση απο την Λυβύη μεχρι την Πελοπόνησο θα καλυφθεί με αυτο τον ρυθμό σε μόλις 10 εκατομμύρια χρόνια .

Αυτη είναι περιπου και η χρονική περίοδος που χρειαστηκε για να καταλήξουμε απο τον κοινο πρόγονο ανθρώπου και πιθήκου , στην σημερινή εποχή .
ΜΠΟΡΕΙΤΕ φίλοι μου χριστιανοί , να αντιληφθείτε τι σημαίνει 10 εκατομμύρια χρόνια ?

Είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ χρονική περίοδος μέσα στην οποία μπορει να αλλάξει μορφή η γεωγραφία του πλανήτη .
Το Τσιουαουα και ο Βερνανδρος έχουν προκύψει απο κοινό πρόγονο , σε λιγότερο απο 10 χιλιαδες χρόνια .

ΜΠΟΡΕΙΤΕ να φανταστειτε τι θα μπορούσε να συμβεί σε ΧΙΛΙΑΠΛΑΣΙΟ χρόνο , δηλαδή σε 10 εκατομμύρια χρόνια ?

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οι διαφορες ανθρώπου - πιθήκου φαντάζουν ΜΙΚΡΕΣ λαμβάνοντας υπόψη το τεραστιο διάστημα που έχει μεσολαβήσει για να πραγματοποιηθούν .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Demonizer
troll


47 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 10:52:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Demonizer
quote:
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οι διαφορες ανθρώπου - πιθήκου φαντάζουν ΜΙΚΡΕΣ

Το βλέπω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 11:42:05  Εμφάνιση Προφίλ
Στο ασπρο ατι δεν ξερω αν θα ανεβαινες,την πυλη του μυθος&θρησκεια παντως την τιμησες!

Ελπιζω να ενδυθηκες τον μανδυα γιατι ρεει πραγμα εδω!


Μην αρπαξουμε και τιποτα!


You've got to fight for your right

to fight
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 15:48:25  Εμφάνιση Προφίλ
Homo, όταν δεν ποσοτικοποιείς και δε συστηματοποιείς τη γνώση και την άποψη σου, δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα. Επίτρεψε μου την εξής επισήμανση, όπως είναι γνωστή από την ταξονομική:


Πχ γάτα-τίγρης (Felis catus, Panthera tigris)

Γάτα

βασίλειο: Ζώα
φύλο: χορδωτά
κλάση: θηλαστικά
τάξη:σαρκοφάγα
οικογένεια: αιλουροειδή
γένος: Felis
είδος: Felis catus

Τίγρης

βασίλειο: Ζώα
φύλο: χορδωτά
κλάση: θηλαστικά
τάξη:σαρκοφάγα
οικογένεια: αιλουροειδή
γένος:Panthera
είδος: Panthera tigris


Διαφορά; από το γένος και κάτω...

άθρωπος-μπονόμπο

άνθρωπος

βασίλειο: Ζώα
φύλο: χορδωτά
κλάση: θηλαστικά
τάξη:πρωτεύοντα
οικογένεια:ανθρωπίδες
γένος:Homo
είδος:Ηοmo sapiens
υποείδος:Homo sapiens sapiens

Μπονόμπο

βασίλειο: Ζώα
φύλο: χορδωτά
κλάση: θηλαστικά
τάξη:πρωτεύοντα
οικογένεια:ανθρωπίδες
γένος:Pan
είδος: Pan paniscus

Σημείωση: η οικογένεια ανθρωπίδες (Hominidae στα λατινικά) καλείται και μεγάλοι πίθηκοι.


Διαφορά; Από το γένος και κάτω επίσης... Ο χιμπαζής ο κοινός διαφέρει με τον μπονόμπο στο είδος και μοιράζεται το γένος (γένος:pan, είδος:pan troglodytes, όλα τα υπόλοιπα ίδια).


Όταν λοιπόν μιλάμε για ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ εννοούμε ότι μοιραζόμαστε την ίδια τάξη, κλάση και οικογένεια με τους χιμπατζήδες. Αυστηρά επιστημονικά ορισμένα. Για να μην πούμε για μερικούς αναθεωρητές που θέλουν να βάλουν τους χιμπατζήδες ΚΑΙ στο ίδιο γένος. Ακολουθώ τη mainstream άποψη...


Ερώτηση, αν γάτα και τίγρης μοιάζουν ως μέλη της ίδιας οικογένειας και είναι αποδεκτό ότι έχουν τον ίδιο πρόγονο, δεν είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τον άνθρωπο με το χιμπατζή (ή το χιμπατζή μπονόμπο);


Ερώτηση δεύτερη, ο Homo habilis που έχει ΚΑΙ το ίδιο γένος με το σύγχρονο άνθρωπο, γιατί να είναι πίθηκος;


Ασφάλως και δεν περιμένω σοβαρή απάντηση από ανθρώπους που μιλάνε για "το είδος των πιθήκων"...

Edited by - IndustrialAngel on 06/11/2010 15:55:22

Edited by - IndustrialAngel on 06/11/2010 16:06:36

Edited by - IndustrialAngel on 06/11/2010 17:21:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

homo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
219 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 16:04:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους homo
Ένα άλλο θέμα το οποίο πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε με μη ορθό τρόπο είναι η έννοια του είδους.
Στην πραγματικότητα το είδος στην βιολογία είναι μια πολύ σχετική έννοια .
Και εξηγώ τι εννοώ.
Ας πάρουμε για παράδειγμα το άλογο ,έχουμε βρει σε απολιθώματα πολλά είδη προγονικά του αλόγου
http://www.noanswersingenesis.org.au/horse_evolution.htm
1)hyracotherium
2)mesohippus
3)meryhhipus
4) Σύγχρονο άλογο
Τα τέσσερα αυτά είδη οι επιστήμονες τα κατατάσσουν χρονολογικά στην σειρά κάπως έτσι
1)hyracotherium 2)mesohippus 3)meryhhipus 4)σύγχρονο άλογο

το 1 είναι πρόγονος του 2 και το 2 του 3 κλπ
Στην πραγματικότητα όμως αυτά τα 4 είδη είναι ένα ελάχιστο δείγμα από τα είδη που πραγματικά έζησαν, ξέρουμε μόνο ότι έτυχε να απολιθωθεί και από αυτά τα απολιθώματα ξέρουμε ότι έτυχε να ανακαλυφθεί μέχρι τώρα, εκεί έξω υπάρχουν πολλά ακόμα απολιθώματα που μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε , ενώ έχουν ζήσει και χιλιάδες αλλά είδη που δεν έχει απολιθωθεί ούτε ένα δήγμα τους και δεν θα μάθουμε ποτέ τίποτε γι αυτά , καταλαβαίνετε δηλαδή τι μικρό ποσοστό είναι αυτό το οποίο έχουμε στην διάθεση μας.
Η τοποθέτηση αυτή στην σειρά των 4 ειδών στην πραγματικότητα θα έπρεπε να συμπληρωθεί με παρα πολλα ακόμη είδη για να εμφανιστεί η πραγματική εικόνα της εξέλιξης του αλόγου. Έτσι αντί για 1-2-3-4 θα έπρεπε να έχουμε την εξής διάταξη
1………………………………………….2…………………………….3……………………………………………………..4 (όπου άγνωστος ο αριθμός των ενδιάμεσων ειδών) .
Στην πραγματικότητα οι ενδιάμεσοι αυτοί αριθμοί τεινουν να ταυτίζονται με τις γενεές.

Κάθε τελεία είναι ένα άλογο που αντιπροσωπεύει μια γενεά, η επόμενη τελεία είναι το παΐδι αυτού του αλόγου μια άλλη γενεά, η επόμενη τελεία είναι το εγγόνι μια άλλη γενεά, το δισέγγονο μια άλλη γενεά και πάει λέγοντας.
Έτσι κάθε τελίτσα είναι ενα ζωο μπαμπάς ενώ η δεξιά προς αυτήν τελίτσα είναι το παιδί του ζώου αυτού .
Αντιλαμβάνεστε ότι οι ανατομικές διαφορές και μεταλλάξεις από πατέρα σε γιο δεν είναι δραματικές, για την ακρίβεια είναι ανεπαίσθητες, αν δηλαδή είχαμε μπροστά μας ζωντανά αυτά τα ζώα και τοποθετημένα στην σειρά θα δυσκολευόμασταν πολύ να τοποθετήσουμε διαχωριστικά μεταξύ των ειδών γιατί δεν θα ξέραμε που ακριβώς να τοποθετήσουμε το διαχωριστικό.
Η δειγματοληπτική γνώση μας ως προς τα απολιθώματα είναι που μας λύνει τα χέρια και έχουμε την άνεση να διαχωρίσουμε τα 4 αυτά είδη ως όντως ξεχωριστά είδη.
Η τοποθέτηση των διαχωριστικών μεταξύ των ειδών είναι αυθαίρετη και αξιωματική , η ζωή είναι ένα συνεχές γενεών ανεπαίσθητα διαφορετικών μεταξύ τους , όχι μια απλή διαδοχή ειδών, δεν γέννησε το hyracotherium μια μέρα ξαφνικά εκεί που καθόταν ένα μικρό πουλάρι mesohippus, αυτή η μεταβολή από το ένα στο άλλο έγινε ανεπαίσθητα μέσα από χιλιάδες διαδοχικών γενεών.

η συνειδηση παμφωτη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 16:04:49  Εμφάνιση Προφίλ


Να μπούμε και στη διαδικασία να χωρίσουμε ΥΠΟοικογένειες και φυλές (tribes) μέσα στην ίδια οικογένεια... Να μιλήσουμε δηλαδή και για την υποοικογένεια "ανθρωπίνοι" (homininae) και τη φυλή hominini (δεν ξέρω πώς μεταφράζεται αυτό) πριν φτάσουμε στο πιο κάτω επίπεδο του γένους...


Να συσχετίσουμε τους ταξονομικούς βαθμούς συγγένειας, με το πόσο πρόσφατα χωρίστηκαν οι κλάδοι στο κοινό δέντρο της ζωής μας...

Ω τι έκπληξη. Αυτοί που χωρίστηκαν ΠΟΛΥ πρόσφατα παραμένουν ΑΚΟΜΑ στον ίδιο γένος (βλ. μπονόμπο-χιμπατζήδες) ενώ αυτοί που χωρίστηκαν παλιότερα διατηρούν συγγένεια μόνο στην οικογένεια (όπως οι γορίλες με τους ανθρώπους)...

Τυχαίο; Δε νομίζω...

Edited by - IndustrialAngel on 06/11/2010 16:28:59Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

homo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
219 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 16:15:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους homo
φιλε industrial συμφωνω απολιτα
-------------------------------------------------------------------
Όταν λοιπόν μιλάμε για ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ εννοούμε ότι μοιραζόμαστε την ίδια τάξη, κλάση και οικογένεια με τους χιμπατζήδες. Αυστηρά επιστημονικά ορισμένα. Για να μην πούμε για μερικούς αναθεωρητές που θέλουν να βάλουν τους χιμπατζήδες ΚΑΙ στο ίδιο γένος. Ακολουθώ τη mainstream άποψη...
-------------------------------------------------------------------
εχω ακουσει κι εγω για την αναθεωρητικη καταταξη η οποια βασιζεται στο DNA,εγω θα προτεινα κοινη υποοικογενεια

η συνειδηση παμφωτη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 16:31:01  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
εχω ακουσει κι εγω για την αναθεωρητικη καταταξη η οποια βασιζεται στο DNA,εγω θα προτεινα κοινη υποοικογενεια


Δηλαδή την ισχύουσα άποψη. Συμφωνώ και εγώ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 17:43:28  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
2. η φαινομενικότητα πολλές φορές απατά …..εχω βάσιμες υποψίες ότι όντως η γάτα είναι πιο συγγενική με τον πάνθηρα από ότι το τσιτάχ, αρκεί να δει κανείς τα νύχια του τσιτάχ τα οποία δεν είναι συσταλτά, αντιθέτως η γάτα και ο πάνθηρας έχουν συσταλτά νύχια.

Να μην έχεις υποψίες αλλά βεβαιότητα. Η οικογένεια των αιλουροειδών έχει δύο υποοικογένειες:


Την υποοικογένεια Pantherinae με μέλη το λιοντάρι, το τζάγκουαρ, την τίγρη, τον πάνθηρα και τη λεοπάρδαλη και την υποοικογένεια Felinae με μέλη το κούγκαρ, το τσιτάχ, το λύγκα, την οικιακή γάτα, το σερβάλ κ.α.

Δηλαδή γάτα και τσιτάχ είναι όντως πιο κοντά από ότι γάτα και πάνθηρας...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 22:17:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Sesostris:
Δεν το παρέθεσα φίλε IndustrialAngel για να λάβω απάντηση , αλλά απλώς για να ευθυμήσουμε λιγάκι και να χαλαρώσουμε από τη βαριά ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι ανόητες απαντήσεις της ομάδας των ευρωπαίων .

Ανόητος είσαι εσύ.
Αφού εδώ και τρία περίπου χρόνια δεν έχεις καταλάβει ότι δεν είμαι πολλοί, αλλά ένας. Εάν ήμουν πολλοί δε θα έπαιρναν ανάσα πολλοί από εδώ μέσα..

quote:
Sesostris:
Προσωπική μου άποψη είναι φίλε μου να κλείσης εδώ αυτό το θέμα και να μη ξανά απαντήσης σε όλες αυτές τις ανοησίες , που σκοπό έχουν να σε κατεβάσουν στο δικό τους επίπεδο .

Αυτός που θέλει να κατεβάσει το επίπεδο, δεν έχει παρά να βρίσει.....και δεν ήμουν εγώ αυτός.....για να δω για το "απαντήσης" ή το "κλείσης" θα σου πει τίποτα τώρα ο βιομηχανικός?.....γιατί εμένα με κατηγορούσε ότι δεν είμαι Έλληνας γιατί κάνω ορθογραφικά λάθη.....τα οποία βέβαια μπροστά στα δικά σου δεν είναι τίποτα.....δεν πρόκειται όμως.....γιατί "κόρακας κοκράκου μάτι.....δεν"

quote:
Sesostris:
Όσο τώρα για τους ελάχιστους υπόλοιπους που με τις παρεμβάσεις τους κατέστρεψαν το ωραίο αυτό θέμα , δεν βγάζεις φίλε μου άκρη γιατί οι παρωπίδες της θρησκοληψίας τους δεν τους αφήνουν να δουν πέρα από τις γραφές τους . Γι’ αυτούς ισχύει ο Αδάμ , η Εύα , και τα 6000 χρόνια από κτήσεως κόσμου , και θα συνεχίσουν τα ανόητα επιχειρήματά τους με μοναδικό αποτέλεσμα να χάνης την ψυχραιμία σου και , ως ένα σημείο δικαιολογημένα , να παρεκτρέπεσαι .

Θρησκόληπτος? από που κι ως που? Επειδή στα θέματα ιστορίας και χριστιανισμού σας έχω βάλει κάτι ματομπούκαλα ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

Τέσπα, έχω πει (ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ), για τον Αδάμ και την Εύα ότι είναι παραβολή.
Τα 6.000 χρόνια δεν το πίστευε μήνη της η εκκλησία, αλλά και οι σύγχρονοι με την εκκλησία τότε, αστρολόγοι, απλοί πολίτες, επιστήμονες κ.λ.π.
Όταν στη συνέχεια η επιστήμη απέδειξε ότι ήταν λάθος η χρονολόγηση όλοι το αποδέχτηκαν.

Εσύ όμως δεν είσαι αυτός που έχεις γράψει ότι ο Ερμής ήταν αντιβασιλέας του Κρόνου στην Αίγυπτο πριν από 25.000 χρόνια?
-Τι λέει γι' αυτό, η επιστήμη της ιστορίας?
-Τι λέει γι' αυτό, η επιστήμη της αρχαιολογίας?

Που το στηρίζεις? Πηγή? Σε είχα ρωτήσει και τότε......αλλά όπως και τώρα δε θα πάρω απάντηση!

quote:
IndustrialAngel:
Σε αυτό το ερώτημα, που με διαφορετικά λόγια θέτω ξανά και ξανά, τα χριστιανικά αντράκια ΔΕΝ έχουν απαντήσει ποτέ φίλε μου. Δε συμφέρει να απαντήσουν

Έχω απαντήσει.....πολλές φορές!!!! τι άλλο να κάνω? να σου προσφέρω ένα ζευγάρι γυαλιά?
Πρίν από λίγα μόλις μηνύματα, συγκερκιμένα σε αυτό (04/11/2010, 15:38:46), απάντησα πάλι, για πολλοστή φορά.....αλλά είτε το αλτσάχαιμερ από το οποίο πάσχετε εσείς οι χριστιανομάχοι, είτε από πρόβλημα όρασης, είτε (το ποιο πιθανό) για λόγους συκοφαντίας (έχετε μια αδυναμία στη συκοφαντία...πως να το κάνουμε ), κάνατε ότι δεν το διαβάσατε, ώστε να παρουσιάσετε και πάλι το συκοφαντικό σας σύνδρομο.


quote:
homo:
1)Προφανώς εννοείς ότι ο άνθρωπος και ο χιμπατζής δεν έχουν έναν άμεσο πρόγονο δεν προήλθαν τα δυο είδη άμεσα από ένα είδος ,αλλά ότι ο άνθρωπος έχει μια σειρά διαδοχικών ειδών για προγόνους όπως και ο χιμπατζής έχει και αυτός μια σειρά προγόνους μέχρι που βαθιά στο παρελθόν αυτές η δύο σειρές προγόνων ενώνονται στον κοινό πρόγονο . δηλαδή ο χιμπατζής και ο άνθρωπος δεν έχουν τον ίδιο «μπαμπά» ………αλλά έναν μακρινό κοινό προπροπροπαπου .

Σωστά, για τον μπαμπά. Για τον προπροπροπάπο, δεν με απασχολεί, γιατί αν πάμε στο προπροπρο κ.ο.κ. θα φτάσουμε στο χώμα και στο νερό όπου από εκεί έχουν προέλθει όλα.....εκτός από τον γιαπετ που ήρθε από την Ανδρομέδα!

quote:
homo:
2. η φαινομενικότητα πολλές φορές απατά …..εχω βάσιμες υποψίες ότι όντως η γάτα είναι πιο συγγενική με τον πάνθηρα από ότι το τσιτάχ, αρκεί να δει κανείς τα νύχια του τσιτάχ τα οποία δεν είναι συσταλτά, αντιθέτως η γάτα και ο πάνθηρας έχουν συσταλτά νύχια.
Το μέγεθος του σώματος δεν είναι αξιόπιστο κριτήριο διότι θα σου θυμίσω το Τσιουάουα και το σκυλί του αγίου Βερνάρδου τα οποία αν και τόσο διαφορετικά στο μέγεθος όχι απλά έχουν κοινό πρόγονο αλλά είναι το ίδιο είδος canis-lupus.

Μα πως είναι δυνατόν να στέκεσαι στα νύχια και όχι στο μέγεθος?
Εξ΄όψεως και μόνο, θα διαφωνήσω μαζί σου.
Το τσιουάουα, αν θυμάμαι καλά είναι ράτσα που δημιούργησε ο άνθρωπος, όπως τα πιτμπουλ,...μπορεί να κάνω λάθος όμως για τη συγκεκριμένη ράτσα, μια όμως από τις μικρές αυτές ράτσες είχα δει σε ντοκιμαντέρ ότι είχε δημιουργηθεί στα εργαστήρια.


quote:
homo:
3 ναι τα σκυλιά και οι ελέφαντες έχουν και αυτά έναν κοινό μακρινό πρόγονο, αλλιώς πως εξηγείται το ότι έχουν και τα δύο σπονδυλική στήλη, μαστούς, τρίχωμα, είναι και τα δυο θερμόαιμα ,ζωοτόκα και τόσα άλλα κοινά ανατομικά στοιχεία ?απλά ο πρόγονος των σκυλιών και των ελεφάντων είναι πολύ πιο πίσω στο παρελθόν από ότι ο κοινός πρόγονος των σκύλων και των αλεπούδων

Και? γιατί δηλαδή ντε και καλά να έχουν τον ίδιο πρόγονο?

Πρόσεξε να δεις θα κάνω το δικό μου σχεδιάγραμμα.

Δημιουργήθηκαν όπως είπες οι πρώτες μορφές ζωής, βακτηρίδια κ.ο.κ.

Καλά μέχρι εδώ.....στη συνέχεια τα βακτηρίδια σιγά σιγά βγάλαν πόδια ουρά κ.ο.κ (ή λέπια και γίνανε ψάρια κ.λ.π.).....ωραία....η ερώτηση τώρα:

Γιατί ντε και καλά τα βακτηρίδια αυτά να δημιούργησαν την ίδια ακριβώς σειρά απογόνων?
Δηλαδή γιατί ντε και καλά τα ζώα που προέκυψαν με τα πόδια την ουρά κ.ο.κ. να ήσαν ίδια μεταξύ τους? να είχαν το ίδιο ακριβώς DNA σε ποσοστό 100%?

Γιατί να μην βγήκαν από αυτά εκατοντάδες ή χιλιάδες διαφορετικές μορφές ζωής, οι οποίες να τράβηξαν η κάθε μια τη δική της εξελικτική πορεία?

Για παράδειγμα...... Έχουμε ένα βακτηρίδιο, από αυτό σε βάθος χρόνου βγαίνει ένα τετράποδο με ουρά κ.λ.π. το οποίο σιγά σιγά αρχίζει να περπατάει όρθιο, τα πόδια να γίνονται χέρια, στην αρχή να είναι κακομούτσουνο με τρίχωμα, δέρμα σκληρό μυς δυνατους και μπλα μπλα μπλα και εν τέλη από αυτό να προκύπτει ο άνθρωπος.

Και έχουμε τώρα ένα άλλο βακτηρίδιο, που σε βάθος χρόνου να γίνεται ένα τετράποδο με ουρά κ.λ.π. το οποίο σιγά σιγά αρχίζει να μπορεί περπατάει όρθιο, τα πόδια να γίνονται χέρια, να είναι κακομούτσουνο με τρίχωμα, δέρμα σκληρό μυς δυνατους και μπλα μπλα μπλα και εν τέλη από αυτό να προκύπτει ο πίθηκος.

Τι είναι αυτό που ντε και καλά απορρίπτει το παραπάνω σενάριο?

quote:
Think_Math:
Αν ρωτήσεις κάποιον , που δεν έχει καλή σχέση με τους αριθμούς , να σου απαντήσει στην ερωτηση , ποτε η Αφρική θα ενωθεί με την Ελλάδα , θα σου πεί οτι αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ουτε μετα απο 100 δισσεκατομμύρια χρόνια .
ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ .

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος στη γη που να μη γνωρίζει αυτό που λες....δεν ξέρω βέβαια τίποτα φυλές στις ζούγκλες..... οπότε κρατάω και μια πισινή.


quote:
Think_Math:
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οι διαφορες ανθρώπου - πιθήκου φαντάζουν ΜΙΚΡΕΣ λαμβάνοντας υπόψη το τεραστιο διάστημα που έχει μεσολαβήσει για να πραγματοποιηθούν

Αυτό το τεράστιο διάστημα δεν δικαιολογεί με τίποτα τη διαφορά νόησης.
Το σενάριό μου όμως τη δικαιολογεί μια χαρά!

quote:
IndustrialAngel:
Ερώτηση, αν γάτα και τίγρης μοιάζουν ως μέλη της ίδιας οικογένειας και είναι αποδεκτό ότι έχουν τον ίδιο πρόγονο, δεν είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τον άνθρωπο με το χιμπατζή (ή το χιμπατζή μπονόμπο);

Όχι, γιατί τόσο η τίγρης όσο και η γάτα έχουν πάνω κάτω την ίδια νόηση.
Η νόηση όμως του ανθρώπου σε σχέση με τον χιμπατζή, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση!
Άρα εδώ υπάρχει ΦΡΑΓΜΑ!

quote:
IndustrialAngel:
Ερώτηση δεύτερη, ο Homo habilis που έχει ΚΑΙ το ίδιο γένος με το σύγχρονο άνθρωπο, γιατί να είναι πίθηκος;

Μια υπόθεση είναι, απλά πιστεύεται ότι είναι ο πρόγονος του Homo erectus.
Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο.
Για να είμαστε σίγουροι, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι είχε ικανοποιητικό δείκτη νόησης, ώστε αυτός να ήταν πολύ ποιο ψηλά από αυτόν των σημερινών πιθήκων.

Μάλιστα, το 2007, ευρήματα υποδεικνύουν πως o H. habilis και ο H. erectus συνυπήρξαν και ίσως να ακολούθησαν διαφορετικές πορείες από έναν κοινό πρόγονο, σε αντίθεση με την υπόθεση που υποστηρίζει πως ο H. erectus κατάγεται από τον H. habilis.... βλέπουμε δηλαδή ότι τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν.....και δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.


quote:
IndustrialAngel:
Ασφάλως και δεν περιμένω σοβαρή απάντηση από ανθρώπους που μιλάνε για "το είδος των πιθήκων"...

Πάσχεις από χριστιανομαχικό ιδεασμό και αυτό σε κάνει να είσαι αρνητικός σε οποιονδήποτε είναι φίλα προσκείμενος στον χριστιανισμό. Αυτό δείχνε "Κ Ο Μ Π Λ Ε Ξ"

Μαθήματα ορθογραφίας

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 22:28:59  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Έχω απαντήσει.....πολλές φορές!!!! τι άλλο να κάνω? να σου προσφέρω ένα ζευγάρι γυαλιά?
Πρίν από λίγα μόλις μηνύματα, συγκερκιμένα σε αυτό (04/11/2010, 15:38:46), απάντησα πάλι, για πολλοστή φορά.....αλλά είτε το αλτσάχαιμερ από το οποίο πάσχετε εσείς οι χριστιανομάχοι, είτε από πρόβλημα όρασης, είτε (το ποιο πιθανό) για λόγους συκοφαντίας (έχετε μια αδυναμία στη συκοφαντία...πως να το κάνουμε ), κάνατε ότι δεν το διαβάσατε, ώστε να παρουσιάσετε και πάλι το συκοφαντικό σας σύνδρομο


Μπούρδες απάντησες. Δεν αποδέχονται την εξέλιξης της μαλακίας που διατυπώθηκε από τον ευρωαπαίος2 αλλά την εξέλιξη των ΕΙΔΩΝ που διατυπώθηκε από το Δαρβίνο. Δε δέχονται μια ΑΛΛΗ μορφή εξέλιξης αλλά ΤΗΝ εξέλιξη. Δεν αποδέχονται την εξέλιξη που λες εσύ αλλά αυτή που λέω ΕΓΩ.

quote:
Πρόσεξε να δεις θα κάνω το δικό μου σχεδιάγραμμα.


Τρέμετε καθηγητές πανεπιστημίου και ερευνητές.... Ο ευρωπαίος2 ανακαλύπτει τη δική του εξέλιξη τον ειδών.

quote:
Δημιουργήθηκαν όπως είπες οι πρώτες μορφές ζωής, βακτηρίδια κ.ο.κ.

Καλά μέχρι εδώ.....στη συνέχεια τα βακτηρίδια σιγά σιγά βγάλαν πόδια ουρά κ.ο.κ (ή λέπια και γίνανε ψάρια κ.λ.π.).....ωραία....η ερώτηση τώρα:όχι αυτά είνα μπούρδες. Πριν βγάλεις λέπια ή πόδια πρέπει να γίνεις πολύκυτταρος οργανισμός. Και αυτό δε θα συμβεί σε 1 άτομο αλλά σε χιλιάδες γενιές...


quote:
Γιατί ντε και καλά τα βακτηρίδια αυτά να δημιούργησαν την ίδια ακριβώς σειρά απογόνων?
Δηλαδή γιατί ντε και καλά τα ζώα που προέκυψαν με τα πόδια την ουρά κ.ο.κ. να ήσαν ίδια μεταξύ τους? να είχαν το ίδιο ακριβώς DNA σε ποσοστό 100%?

Αν αυτό κατάλαβες από την εξέλιξη...απλά ΛΟΛ. Σου λέω διάβασε την εξέλιξη να μη λες μαλακίες...


quote:
Όχι, γιατί τόσο η τίγρης όσο και η γάτα έχουν πάνω κάτω την ίδια νόηση.
Η νόηση όμως του ανθρώπου σε σχέση με τον χιμπατζή, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση!
Άρα εδώ υπάρχει ΦΡΑΓΜΑ


Διαφορά νόησης; Θέλω επιστημονικό ορισμό, και εκτίμησή της με ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ μεγέθη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Demonizer
troll


47 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 22:55:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Demonizer
quote:
Διαφορά νόησης; Θέλω επιστημονικό ορισμό, και εκτίμησή της με ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ μεγέθη.

Γιατί δεν πας καλύτερα να δείς αν έρχομαι;

Άμα το θέλετε τόσο πολύ να είσαστε πίθηκοι, δεν υπάρχει λόγος να σας χαλάσουμε το χατήρι. Άλλωστε και εγώ αυτό πιστεύω για εσάς. Θα σας ανοίξουμε και ένα τσίρκο.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 23:14:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
homo:
Φίλε ευρωπαίε, ,διαφωνώ με την άποψη σου ότι ο άνθρωπος και οι πίθηκοι δεν έχουν κοινη καταγωγή. Έχουν κοινή καταγωγή , το ότι έχεις ενδοιασμούς σε σχέση με την διαφορά στο επίπεδο νοημοσύνης είναι πολύ επιπόλαιη θέση , καταρχήν και μόνο το κοινό κατά 98 τις εκατό DNA είναι απόδειξη κοινής καταγωγής , η ανωτερότητα της νοημοσύνης του ανθρώπου είναι μόνο θέμα πολυπλοκότητας εγκεφάλου , ( και εκπαίδευσης)
Ναι οι άνθρωποι έχουν υψηλή νοημοσύνη και οι πίθηκοι όχι . αν συγκρίνεις όμως το μέγεθος των εγκεφάλων τους και την πολυπλοκότητα δεν θα δεις δραματικές διαφορές , αυτό σημαίνει ότι και ελάχιστη διαφορά στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αναβάθμιση νοημοσύνης . απλά στους σημερινούς εν ζωή πιθήκους αυτή η αναβάθμιση του εγκεφάλου δεν συνέβη( η μάλλον δεν χρειαστικε να συμβεί)
Εν κατακλείδι ,όλοι οι οργανισμοί πάνω στην γη έχουν κοινό πρόγονο από το βακτηρίδιο μέχρι τον άνθρωπο και αυτό είναι κοινό συμπέρασμα της μοριακής γενετικής και της βιοχημείας.

Aγαπητέ homo, για να εκπαιδευτεί κάποιος, απαραίτητη προυπόθεση είναι να υπάρχουν οι συνθήκες. Και οι πίθηκοι δεν τις έχουν. Πριν 2-3 ημέρες έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ, με εκπαίδευση χιμπατζήδων.
Αηδίασα με την επιμονή των επιστημόνων στο να παιδεύουν αυτά τα άτυχα ζώα που έπεσαν στα χέρια τους.
Ο πίθηκος ανήκει στη φύση του και αυτή είναι τα δάση και τα βουνά. Εάν ο άνθρωπος θέλει να βοηθήσει αυτά τα δυστυχή ζώα, αντί να τα τρελαίνει να πάρει δραστικά μέτρα για την προστασία τους στο φυσικό τους περιβάλλον.
Αυτή η επιμονή να δείξουν κάποιοι ότι οι πίθηκοι ντε και καλά μπορούν να γίνουν άνθρωποι, σπάει κάθε ηθικό φραγμό από πλευράς προστασίας της αξιοπρέπειας του ζώου αυτού.

Στα πειράματα αυτά, έβλεπα μια μαμά χιμπατζή, να πατάει σε έναν H/Υ κάτι σχέδια (φρούτα) σε εικόνα αφής.
Στο ντοκιμαντέρ αυτό, οι επιστήμονες καμάρωναν γιατί η χιμπατζήνα συνεχώς κυνηγούσε το φρούτο αυτό και το πάταγε (η οθόνη η υπόλοιπη ήταν μαύρη και μόλις πάταγε επάνω στο φρούτο αυτό άλλαζε θέση, η μαϊμού το ξαναπάταγε κ.ο.κ.) και όχι μόνο!!! το μικρό της έκανε το ίδιο!!!
Πολύ πρωτοτυπία δηλαδή!! .....τι να σου πω!......το μικρό αντιγράφει τη μαμά του!

Μα τι επιτυχία ήταν αυτή?.....άντε και σε μερικά χρόνια θα φτιάχνουν μόνα τους το λογισμικό για τον Η/Υ.

Τους έδιναν και μπανάνες για επιβράβευση.

Είναι σαν να έχουν πάρει μία ατυχή κοπέλα να την έχουν φυλακισμένη σε ένα δωμάτιο και κάθε φορά που κάθεται και την αυτώνουν, να την αφήνουν για λίγο να βγει έξω......και να καμαρώνουν από πάνω γιατί κάνουν κατόρθωμα!!!!

Τεσπα, κάποια στιγμή η χιμπατζήνα τα πήρε στο κρανίο και επιτέθηκε κατά του επιστήμονα που την φρόντιζε, ενώ στη συνέχεια κοπανιόταν στις τζαμαρίες του δωματίου που γινόταν το πείραμα βγάζοντας με αυτόν τον τρόπο την άρνησή της και το δικαίωμά της να ζήσει όπως αυτή θέλει και μπορεί.

Για μένα αυτό είναι η απόδειξη ότι τα ζώα αυτά καταναγκάζονται ....τα τρελαίνουν στην ουσία!!

Τα πήραν από το περιβάλλον τους, τα έχωσαν σε ένα μικρό πάρκο και τους σπάνε τα νεύρα......και αυτό το ονομάζουν "κάποιοι" επιστήμη.
Εγώ το ονομάζω ΑΤΙΜΩΣΗ και ΘΗΡΙΩΔΙΑ.

Μου λες ότι το 98% του dna είναι ίδιο κ.λ.π. οπότε αυτό είναι απόδειξη κοινής καταγωγής κ.λ.π.
Για μένα ισχύει το αντίθετο.

Έχει λοιπόν ίδιο το 98% ως προς τα χέρια, τα μάτια, τα πόδια, το στόμα, κ.λ.π....θα έπρεπε λοιπόν και ο εγκέφαλος που παράγει τη νόηση να ήταν ίδιος κατά 98%, οπότε και η διαφορά στη νόηση ανάμεσα σε εμάς και τους πιθήκους θα ήταν και αυτή μόλις 2%.

Εάν εσύ πιστεύεις ότι αυτή η διαφορά του 2% δικαιολογεί την τεράστια διαφορά νόησης ανάμεσα στον άνθρωπο και στον πίθηκο, είναι δικαίωμά σου.
Εμένα όμως αυτή η διαφορά μου δημιουργεί την πεποίθηση ότι πρόκειται για τελείως διαφορετικά ζώα μεταξύ τους και όχι βέβαια συγγενικά.

Τα ανέφερα χονδρικά βέβαια, γιατί έτσι μπορώ να τα παρουσιάσω, λεπτομέρειες ή επιστημονικούς όρους δεν χρησιμοποιώ γιατί αφενός δεν τους γνωρίζω, αφετέρου δε, δεν με ενδιαφέρει να τους μάθω μπας και σε αυτό το μεγάλο συνέδριο επιστημόνων του esoterica με θέμα το "Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3"..... με παρεξηγήσει κάποιος από αυτούς!

Ελπίζω να δεχτείς το "δεν με ενδιαφέρουν" με την καλή έννοια...


quote:
homo:
Δεν υπάρχει ούτε ένα πανεπιστήμιο (σχολή) βιολογίας , ανθρωπολογίας, παλαιοντολογίας, γεωλογίας, γενετικής η άλλη συναφή επιστημονική σχολή στον κόσμο που να αρνείται την εξέλιξη των ειδών (και του ανθρώπου), για την ακρίβεια η πεμπτουσία των επιστημών αυτών είναι η εξέλιξη των ειδών .
Ακόμα και οι δημιουργηστες της Αμερικής( ναι και αυτοί) κατά βάση δεν διαφωνούν με την εξέλιξη των ειδών , απλά θεωρούν ότι την όλη εξελικτική διαδικασία την κατηύθυνε ο θεός , δηλαδή ο θεός είναι ο σεναριογράφος στην ιστορία της ζωής πάνω στην γη.

Δεν διαφωνώ!

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 07/11/2010 00:50:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 23:30:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
IndustrialAngel:
Μπούρδες απάντησες. Δεν αποδέχονται την εξέλιξης της μαλακίας που διατυπώθηκε από τον ευρωαπαίος2 αλλά την εξέλιξη των ΕΙΔΩΝ που διατυπώθηκε από το Δαρβίνο. Δε δέχονται μια ΑΛΛΗ μορφή εξέλιξης αλλά ΤΗΝ εξέλιξη. Δεν αποδέχονται την εξέλιξη που λες εσύ αλλά αυτή που λέω ΕΓΩ.

Μπα? οι επιστήμονες δεν αποδέχονται μια άλλη άποψη?
Φέρε μας τα πρακτικά να δω τι αποδέχονται και τι όχι.

Αν δεν αποδεχόντουσαν, δεν θα είχα την παραπάνω άποψη....εκτός βέβαια και εάν ως επιστήμονες ορίζονται μόνο όσοι δέχονται ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον μακάκα...

quote:
IndustrialAngel:
Τρέμετε καθηγητές πανεπιστημίου και ερευνητές.... Ο ευρωπαίος2 ανακαλύπτει τη δική του εξέλιξη τον ειδών.

Γιατί να μην πω την άποψή μου?......απαγορεύεται? και ποιος σου είπε ότι οι επιστήμονες δεν την δέχονται?
Φέρε μου τα αποτελέσματα ενός συνεδρίου επιστημόνων με θέμα την εξέλιξη των ειδών. Που να λένε ότι ισχύουν αυτά που λες τελεία και παύλα.

Η επιστήμη συνεχώς ερευνεί και πολλές φορές δέχεται νέα πράγματα, απορρίπτοντας άλλα πράγματα που παλαιότερα ισχυριζόταν και έτσι πρέπει να κάνει.
Όπως για παράδειγμα με τους Νεάντερταλ ή τους H. habilis, που παλιά πιστεύανε
ότι ήσαν πρόγονοι του ανθρώπου.
Δε θα βρεις όμως, γιατί η επιστήμη δεν πάσχει από κανέναν είδος κόμπλεξ ή θρόμβωσης ώστε να αποκλείει όλα τα πιθανά σενάρια.
Βαπτίζεις επιστήμη ότι συμφωνεί με εσένα.....δημοκρατικά πράγματα δε λέω!

quote:
IndustrialAngel:
όχι αυτά είνα μπούρδες. Πριν βγάλεις λέπια ή πόδια πρέπει να γίνεις πολύκυτταρος οργανισμός. Και αυτό δε θα συμβεί σε 1 άτομο αλλά σε χιλιάδες γενιές...

Έγραψα εγώ κάπου κάτι το διαφορετικό?....πρέπει δηλαδή να κάτσω και να πω αναλυτικά την πορεία? Ξέρεις, δεν είσαι μόνο εσύ που για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο άλλος πρέπει κάθε φορά να σου τα γράφει με το ν και με το σ!...υπάρχουν και άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης που μπορούν και καταλαβαίνουν χωρίς επιστημονικούς όρους κ.λ.π., οι οποίοι φυσικά είναι απαραίτητοι μόνο για μια συζήτηση ανάμεσα σε επιστήμονες τους είδους και όχι σε καθημερινούς ανθρώπους που συζητούν σε ένα καφενείο (με την καλή έννοια), μέσω διαδικτύου.


quote:
IndustrialAngel:
Αν αυτό κατάλαβες από την εξέλιξη...απλά ΛΟΛ. Σου λέω διάβασε την εξέλιξη να μη λες μαλακίες...

?

quote:
IndustrialAngel:
Διαφορά νόησης; Θέλω επιστημονικό ορισμό, και εκτίμησή της με ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ μεγέθη.

Καλά! ....στο επόμενο επιστημονικό συνέδριο.......

Εκάεν και το Τσάμπασιν

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 07/11/2010 00:42:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Demonizer
troll


47 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2010, 23:42:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Demonizer
Βασικά ο κάθε μαλ. με τον πόνο του.

Αρκετοί επιστήμονες, έχουν υποστηρίξει οτι η θεωρία της εξέλιξης δεν συγκρούεται με κανένα τρόπο με την πιθανότητα του ευφυή σχεδιασμού.

Δεν μπορω να καταλαβω, ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ αυτή αρρωστημένη μανία να αποδείξουν κάποιοι ότι είναι πίθηκοι, μπλέκοντας στην ουσία σε ξένα χωράφια.

Άμα το θέλετε ΤΟΣΟ πολύ, σας το λέω ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ότι ΕΙΣΑΣΤΕ.

Εντάξει τώρα, λύθηκε;

Ορίστε και η αρνητική για το ID απόφαση του δικαστηρίου:

http://edition.cnn.com/2005/LAW/12/20/intelligent.design/index.html

quote:
To be sure, Darwin's theory of evolution is imperfect. However, the fact that a scientific theory cannot yet render an explanation on every point should not be used as a pretext to thrust an untestable alternative hypothesis grounded in religion into the science classroom or to misrepresent well-established scientific propositions

but he also said scientific experts testified that Darwin's theory "in no way conflicts with, nor does it deny, the existence of a divine creator."


Απλά έχουμε μια διαμάχη θρησκειών.

Ο Ηράκλειτος, προσπαθούσε να εξηγήσει στους πίθηκους, τον Λόγο διέπει το σύνολο της πραγματικότητας και συνδέει με σχέσεις αναλογίας τα πάντα, όπως και την αδυναμία των πολλών να τον εννοήσουν.

Άλογοι πίθηκοι είσαστε. ΔΕΝ διαφωνώ, αυτό το γνώριζε και ο Ηράκλειτος απο τότε.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βασανίζεστε να αποδείξετε την πραγματικότητα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geostat
Μέλος 3ης Βαθμίδας


768 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2010, 01:05:57  Εμφάνιση Προφίλ
Αλλη μια αποδειξη των διαφορων σας,
σαβατο βραδυ και τα προϊοντα του ευφυους σχεδιασμου καθονται σπιτακι τους,ενω οι αγροικοι απογονοι των πιθηκων εχουν βγει στη γυρα...αουουου!
Θα επιστρεψουν ομως,

Θα τολμησω μια ερωτηση,
γνωριζει καποιος να μου πει αν αυτο το σημειο του εγκεφαλου που το εχω ακουσει ως ελικα και δε γνωριζω αν ειναι το ιδιο με την αμυγδαλη(μιλαμε για εγκεφαλο ακομα) υπαρχει και στον πιθηκο;


Ειναι αυτο το οργανο που κανει τον ανθρωπο να βλεπει μια φλογερα μεσα σ'ενα ξυλο,ενα αγαλμα μεσα στην πετρα και καποιες αλλες αναποδεικτες λειτουργιες(μη πλακωσει ο thick math και εχουμε εσωτερικους μονολογους παλι) κατι σαν τον αντιχειρα ενα πραγμα μονο στα ενδοτερα.


You've got to fight for your right

to fight
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2010, 02:37:20  Εμφάνιση Προφίλ
Το θέμα είναι απλό. Έχουμε ένα ΦΥΣΙΚΟ φαινόμενο, την αυξημένη ευφυΐα του ανθρώπου. ΠΩΣ εξηγείται; ΓΙΑΤΙ συμβαίνει; Κάποιοι το εξηγούν ως αποτέλεσμα ΘΕΪΚΗΣ παρέμβασης. Οι επιστήμονες το εξηγούν ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης γονιδίων. Λίγα γονίδια μας κάνουν ευφυέστερους.


http://www.sciencedaily.com/releases/2006/04/060427161424.htm

quote:
Μπα? οι επιστήμονες δεν αποδέχονται μια άλλη άποψη?
Φέρε μας τα πρακτικά να δω τι αποδέχονται και τι όχι.

Τα...πρακτικά; Ποια πρακτικά; Για δικαστήρια μιλάμε; Έχω κατά καιρούς φέρει δηλώσεις επιστημόνων και θεολόγων που μιλάνε για συμβατότητα της θεωρίας της εξέλιξης (του Δαρβίνου, όχι της μαλακίες που λες εσύ) με την αποδοχή της έννοιας του Θεού. Από τον πρόεδρο του ινστιτούτου αποκρυπτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος μέχρι έγκριτους θεολόγους...Να ψάξεις στο ιστορικό να τις βρεις...

quote:
Φέρε μου τα αποτελέσματα ενός συνεδρίου επιστημόνων με θέμα την εξέλιξη των ειδών. Που να λένε ότι ισχύουν αυτά που λες τελεία και παύλα.

Είναι εύκολο. ΟΛΑ τα συνέδρια από το 1859 μέχρι σήμερα. ΟΛΑ τα επιστημονικά βιβλία. ΟΛΕΣ οι σχολές ιατρικής και βιολογίας. Τα έχουμε πει 8000 φορές αυτά...

quote:
Έγραψα εγώ κάπου κάτι το διαφορετικό?....πρέπει δηλαδή να κάτσω και να πω αναλυτικά την πορεία? Ξέρεις, δεν είσαι μόνο εσύ που για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο άλλος πρέπει κάθε φορά να σου τα γράφει με το ν και με το σ!...υπάρχουν και άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης που μπορούν και καταλαβαίνουν χωρίς επιστημονικούς όρους κ.λ.π., οι οποίοι φυσικά είναι απαραίτητοι μόνο για μια συζήτηση ανάμεσα σε επιστήμονες τους είδους και όχι σε καθημερινούς ανθρώπους που συζητούν σε ένα καφενείο (με την καλή έννοια), μέσω διαδικτύου.Βεβαίως και υπάρχουν άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης που καταλαβαίνουν πολλά. Έχω γνωρίσει αγράμματο βοσκό που έβαζε κάτω μαθηματικό με αυτά που ήξερε σε θεωρία αριθμών (επειδή μετρούσε τα πρόβατα και έκανε πράξεις για να περνά η ώρα, είχε συνειδητοποιήσει τα μισά θεωρήματα μόνος του). Απλώς εσύ ΟΥΤΕ τους όρους χρησιμοποιείς σωστά, ούτε ευφυής είσαι οπότε άστα να πάνε. Όταν μπερδεύεις το ΜΕΣΟ αφτί με το ΕΞΩ αφτί δεν είναι ζήτημα ευφυΐας, αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΗΣ ανοησίας. Και ξαναλέω,αυτά που λες είναι ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος. Απόδειξη ότι οι μόνοι που διαφωνούν με την εξέλιξη είναι αυτοί που ΔΕΝ την κατάλαβαν

Demonizer, γράφεις ασυνάρτητα και χωρίς συνοχή. Μάλλον ο Θεός δεν είχε πολύ λάσπη όταν σου έφτιαχνε τον εγκέφαλο. Ούτε εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις τι θες να πεις. Το πόρισμα του δικαστήριου είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ. ID=NO science. Βεβαίως και η εξελικτική θεωρία όπως και ΚΑΘΕ θεωρία είναι ανοιχτή σε βελτίωση ή διόρθωση, αυτό δε σημαίνει ότι η διόρθωση περιλαμβάνει θεϊκή παρέμβαση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Demonizer
troll


47 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2010, 03:06:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Demonizer
Tράβα ρε KAMMENE παπαροπάπαρα να δείς αν έρχομαι. lol

Τι δεν καταλαβαίνεις απο αυτό ρε ΑΛΟΓΕ πίθηκε;

quote:

Βασικά ο κάθε μαλ. με τον πόνο του.

Αρκετοί επιστήμονες, έχουν υποστηρίξει οτι η θεωρία της εξέλιξης δεν συγκρούεται με κανένα τρόπο με την πιθανότητα του ευφυή σχεδιασμού.

Δεν μπορω να καταλαβω, ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ αυτή αρρωστημένη μανία να αποδείξουν κάποιοι ότι είναι πίθηκοι, μπλέκοντας στην ουσία σε ξένα χωράφια.

Άμα το θέλετε ΤΟΣΟ πολύ, σας το λέω ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ότι ΕΙΣΑΣΤΕ.

Εντάξει τώρα, λύθηκε;

Ορίστε και η αρνητική για το ID απόφαση του δικαστηρίου:

http://edition.cnn.com/2005/LAW/12/20/intelligent.design/index.html

quote:To be sure, Darwin's theory of evolution is imperfect. However, the fact that a scientific theory cannot yet render an explanation on every point should not be used as a pretext to thrust an untestable alternative hypothesis grounded in religion into the science classroom or to misrepresent well-established scientific propositions

but he also said scientific experts testified that Darwin's theory "in no way conflicts with, nor does it deny, the existence of a divine creator."

Απλά έχουμε μια διαμάχη θρησκειών.

Ο Ηράκλειτος, προσπαθούσε να εξηγήσει στους πίθηκους, τον Λόγο διέπει το σύνολο της πραγματικότητας και συνδέει με σχέσεις αναλογίας τα πάντα, όπως και την αδυναμία των πολλών να τον εννοήσουν.

Άλογοι πίθηκοι είσαστε. ΔΕΝ διαφωνώ, αυτό το γνώριζε και ο Ηράκλειτος απο τότε.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βασανίζεστε να αποδείξετε την πραγματικότητα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Demonizer
troll


47 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2010, 03:16:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Demonizer
To πόρισμα της θεωρίας της εξέλιξης (που απαντάει σε όλα τα οντολογικά ερωτήματα lol) και των νέων θρησκόλυπτων φονταμενταλιστών, είναι οτι δεν υπάρχει Λογος και ψυχή. lol

Πόσο γελοίοι είσαστε ρε; lol

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Demonizer
troll


47 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2010, 03:40:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Demonizer
Μπαίνεις σε χωράφια που δεν σε σπέρνουν καημένο πιθηκάκι(άγου το ρε το καημένο) και στο λέω ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ότι θα φάς τα μούτρα σου.

Λέτε(ότι και να λέτε για την π. είσαστε) ότι μπαίνει η θρησκεία στα χωράφια σας και κάποιοι επιστήμονες, που τουλάχιστων τους κόβει λίγο ΔΕΝ μπλέκουν με υπαρξιακά ζητήματα.

Είναι τόσο δύσκολο να κοιτάξετε εσείς τα υλικά σας θέματα, και να κόψετε τον πολύ αυνανισμό γιατί βλάπτει;

ΟΤΙ και να κάνετε ΔΕΝ πρόκειτε ΠΟΤΕ να αποδείξετε με τις παπαριές σας, ότι δεν υπάρχει Λόγος και ψυχή.

Είσαστε και λίγο γκάου μπίου και δεν καταλαβαίνετε, για αυτό να το επαναλάβω.

Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ απόφαση για το ID λέει:

Scientific experts testified that Darwin's theory "in no way conflicts with, nor does it deny, the existence of a divine creator."

Εσείς για ποιόν αρρωστημένο λόγο μαλακίζεστε;

Edited by - Demonizer on 07/11/2010 04:31:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Demonizer
troll


47 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2010, 04:17:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Demonizer
Να τα βάλουμε με την σειρά, γιατί είσαστε λίγο καημένα και σας λυπάμαι.

1 ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να αποκλίσει το ενδεχόμενο εξωγενούς γενετικής παρέμβασης.

2 ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να αποδείξει ότι το σύμπαν ειναι άψυχο.

3 ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να αποδείξει οτι δεν υπάρχει Λόγος.

4 Σχεδον ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπαίνει στα χωράφια σας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ εσείς σαν αρρωστημένα πιθηκάκια, μπλέκεται σε θέματα που δεν σας σπέρνουν, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ κίνητρο την ΠΑΝΑΘΛΙΑ και ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ πίστη σας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Demonizer
troll


47 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2010, 04:58:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Demonizer
Τώρα διάβασα τι λες και γενικά δεν με ενδιαφέρει καν να διαβάζω τι λέτε.

Το μόνο θέμα που υπάρχει, είναι η μαλακία που σας δέρνει.

Και πιο είναι το γαμημένο δικό σου πρόβλημα ρε γελοίε, αν ο άλλος πιστεύει ότι η ανθρώπινη νοημοσύνη είναι δώρο θεού;

Μπορεί να αποκλιστεί το ενδεχόμενο εξωγενούς(η ενδογενούς καλύτερα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) γενετικής παρέμβασης;

Οφελεί σε τίποτα αυτή η συζήτηση σε ένα φόρουμ εσωτερισμού;

Χρησμιμεύει σε κάποιον άλλο, εκτός απο τους επιστήμονες, να σκέφτεται σαν ρομπότ;

Βασικά εγώ χέστηκα για την κωλοθεωρία σας. Μπορείτε να την κρατήσετε να κάνετε πειράματα, επι της ουσίας δεν χρησιμεύει σε ΤΙΠΟΤΑ στον άνθρωπο, και θεωρώ ότι πρεπει να απαγορευθεί απο τα σχολεία, γιατί πλέον έχει μετατραπεί σε θρησκεία και σε μηχανισμό αποβλάκωσης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2010, 06:27:18  Εμφάνιση Προφίλ
Να δεις που τώρα θα βγεί ο ευρωπαίος και θα φωνάξει στους συντονιστές:

"MAZEΨΤΕ ΤΟΝ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ"

Λες;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

homo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
219 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2010, 07:57:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους homo
1)Γιατί ντε και καλά τα βακτηρίδια αυτά να δημιούργησαν την ίδια ακριβώς σειρά απογόνων?
1)σου κάνω κι εγώ μια παρόμοια ερώτηση, γιατί εγώ κι εσύ να έχουμε ναι και καλά κοινό πρόγονο και δεν εμφανιστήκαμε από διαφορετική σειρά όντων μέχρι το επίπεδο των βακτηριδίων ?
Δεν λέω κάτι τέτοιο απλά σου επιστρέφω το ερώτημα για να σε βάλω σε σκέψη .
Φίλε europaie δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις .
Σύμφωνα με την βιολογία στην αρχή εμφανίστηκε ένας μονοκύτταρος οργανισμός ο οποίος πολλαπλασιάστηκε με διαίρεση και γέμισε τον πλανήτη ,ο πλανήτης γη ήταν επί δισεκατομμύρια χρόνια κατοικημένος μόνο από μονοκύτταρους οργανισμούς οι οποίοι πολλαπλασιάζονταν με διαίρεση , κόβονταν στα δυο με απλά λόγια όπως οι αμοιβάδες .
μέχρι που κάποιο κύτταρο από αυτά μεταλλάχτηκε και όταν διαιρέθηκε δεν αποκολλήθηκε από το νέο κύτταρο αλλά τα δυο κύτταρα που προέκυψαν έμειναν προσκολλημένα το ένα με το άλλο και δημιουργήθηκε έτσι μια ομάδα κυττάρων (ιστός) αυτός ο ιστός μπορούσε να δημιουργήσει νέους ιστούς οι οποίοι ήταν τα πρώτα πολυκύτταρα όντα(απλές μάζες κυττάρων).αυτό δεν το έπαθαν όλοι οι μονοκύτταροι οργανισμοί πάνω στον πλανήτη αλλά μόνο αυτός ο ένας μονοκύτταρος οργανισμός που σου ανέφερα, από αυτόν που έγινε πολυκύτταρος κατάγονται όλοι οι άλλοι πολυκύτταροι οργανισμοί . έτσι πλέον δεν έχουμε μόνο μονοκύτταρους οργανισμούς στον πλανήτη αλλά επιπλέον και πολυκύτταρους ,όταν κάποια στιγμή στην συνέχεια κάποιος από τους πολυκύτταρους οργανισμούς έπαθε μια μετάλλαξη εμφανίστηκε και μια τρίτη μορφή ζωής και ου το καθεξής, έτσι προέκυψε η ποικιλομορφία της ζωής στην γη.
Όταν ένα άτομο του είδους πάθει μια μετάλλαξη δεν σημαίνει ότι την παθαίνουν ταυτόχρονα όλα τα μέλη του είδους αλλά μόνο αυτό το συγκεκριμένο άτομο(και οι απόγονοι του) . έτσι το είδος διασπάται σε δυο είδη , το άτομο αυτό που μεταλλάχτηκε δημιουργεί το νέο είδος ,το νέο είδος είναι αυτό που φέρει την νέα μετάλλαξη .τα υπόλοιπα μέλη του είδους που δεν φέρουν την νέα μετάλλαξη συνεχίζουν ξεχωριστό δρόμο.

------------------------------------------------------------------------------------------Δηλαδή γιατί ντε και καλά τα ζώα που προέκυψαν με τα πόδια την ουρά κοκ. να ήσαν ίδια μεταξύ τους? να είχαν το ίδιο ακριβώς DNA σε ποσοστό 100%?
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αυτές τις εκφράσεις δείχνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τον τρόπο που λειτουργεί η εξέλιξη(συγγνώμη κιόλας)


η συνειδηση παμφωτη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

homo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
219 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2010, 08:13:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους homo
Ευρωπαίε λες….
Μα πως είναι δυνατόν να στέκεσαι στα νύχια και όχι στο μέγεθος?
Εξ΄όψεως και μόνο, θα διαφωνήσω μαζί σου.
Το τσιουάουα, αν θυμάμαι καλά είναι ράτσα που δημιούργησε ο άνθρωπος, όπως τα πιτμπουλ,...μπορεί να κάνω λάθος όμως για τη συγκεκριμένη ράτσα, μια όμως από τις μικρές αυτές ράτσες είχα δει σε ντοκιμαντέρ ότι είχε δημιουργηθεί στα εργαστήρια.
-----------------------------------------------------------------------------------
Εγώ σου απαντώ
Τα νύχια συσταλτά και μη συσταλτά είναι ανατομικό στοιχείο πολύ πιο βαθύ από το μέγεθος .η αλλαγή στην ανατομία του σκελετού είναι πολύ πιο θεμελιώδης από ότι το μέγεθος ενός ζώου .
πολλά είδη ζώων έχουν υποστεί σμίκρυνση όταν απομονώθηκαν σε νησιά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα . η απόκτηση όμως ενός νέου ανατομικού στοιχείου είναι κάτι πολύ πιο απαιτητικό.
και τα συσταλτά νύχια για να γίνουν μη συσταλτά απαιτούν τη εξάλειψη ενός ολόκληρου μιοσκελετικου μηχανισμού στο πόδι του ζώου.
Το Τσιουάουα και ο Βερνάρδος δεν προήλθαν σε δοκιμαστικούς σωλήνες και εργαστήρια γενετικής . είναι αποτέλεσμα τεχνητής επιλογής μερικών χιλιάδων χρόνων εκτροφής . η τεχνητή επιλογή λίγο μόνο διαφέρει της φυσικής επιλογής …..


η συνειδηση παμφωτη...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy