ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ..
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 56
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2008, 21:14:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ zip

quote:

quote:
Και μισό βιβλίο να ήτανε, θα αρκούσε ...αν είχε δίκιο.

Βλέπεις, η αλήθεια δεν μετριέται με το κιλό, σαν το χαλβά Φαρσάλων.


Πρώτον, δεν λέω αυτό και δεύτερον, δηλ. εσύ μας λες πως μόνο η Αγία Γραφή λέει την Αλήθεια και τα υπόλοιπα 300 βιβλία λένε μπούρδες. Αυτό μας λες ... Φίλε, 'ντάξει, τι να σου πω ... είναι δικαίωμά σου. Όπως δικαίωμά μου είναι να έχω την δική μου άποψη.


Μην παραφράζεις τα λεγόμενα μου.

Το θέμα αλήθειας ή ψεύδους δεν αφορούσε το αν η Γραφή λέει αλήθεια ή ψέμματα και το άν όλα τα άλλα βιβλία λένε αλήθειες ή ψέμματα.

Το θέμα αλήθειας ή ψεύδους αφορούσε το αν ορισμένα πιστεύω του Χριστιανισμού, αναφέρονται ΟΝΤΩΣ μέσα στη Γραφή ή εάν ΔΕΝ αναφέρονται μέσα στη Γραφή, όπως υποστηρίζουνε κάποια βιβλία. Αυτό εννοούσα.

Και ας το λένε και χίλια βιβλία ότι μέσα στη Βίβλο δεν αναφέρεται το ότι π.χ. "ο Θεός είναι παντογνώστης", εάν το αναφέρει η Βίβλος σε ένα εδάφιο, τότε αυτά τα βιβλία λένε ψέμματα.

Λέω κάτι παράλογο;;


“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2008, 21:33:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
Το θέμα αλήθειας ή ψεύδους αφορούσε το αν ορισμένα πιστεύω του Χριστιανισμού, αναφέρονται ΟΝΤΩΣ μέσα στη Γραφή ή εάν ΔΕΝ αναφέρονται μέσα στη Γραφή, όπως υποστηρίζουνε κάποια βιβλία. Αυτό εννοούσα.

Και ας το λένε και χίλια βιβλία ότι μέσα στη Βίβλο δεν αναφέρεται το ότι π.χ. "ο Θεός είναι παντογνώστης", εάν το αναφέρει η Βίβλος σε ένα εδάφιο, τότε αυτά τα βιβλία λένε ψέμματα [...]


[...] σε σχέση με την αναφορά που κάνει η Βίβλος, ok. Εγώ όμως δεν εννοώ αυτό. Λες π.χ "ο θεός είναι παντογνώστης". Εγώ δεν αμφιβάλλω πως αυτό το λέει η Βίβλος. Εγώ λέω πως υπάρχουν 300 άλλα βιβλία που λένε "ο θεός ΔΕΝ είναι παντογνώστης". Λένε δηλ. το αντίθετο. Ε, τώρα, τι να πιστέψει ένας λογικός άνθρωπος ; Το ένα και μοναδικό βιβλίο ή τα 300 ; Αυτό λέω εγώ. Κι αυτό είναι η άποψή μου. Τώρα, από 'κει κι έπειτα, αυτήν την άποψη μπορώ να την τεκμηριώσω, έχω δηλαδή κάποια στοιχεία για να το αποδείξω αυτό, είπα και κάποια πράγματα, ε, από 'κει κι έπειτα δεν θα φάω και τα σωθικά μου για να πείσω κάποιους ανθρώπους που έχουν αντίθετη άποψη. No problem, ας έχουν. Αυτό που γίνεται όμως εδώ και τόσες μέρες σ' αυτό το θέμα, είναι ... τι να πω ... Για μένα, οι απαντήσεις του europaios2 και του trexagireve είναι ανοησίες. Γι' αυτό και είπα πως αυτοί οι δύο τύποι είναι για τα πανηγύρια. Ό,τι να 'ναι λένε ... ό,τι να 'ναι ... χώρια που ο ένας απ' τους δυο, έχει περάσει το φόρουμ για το κατηχητικό της ενορίας του. Ε, τι να λέμε τώρα ... μπορείς να κάνεις διάλογο με τέτοια άτομα ; Όχι βέβαια ...


Edited by - zip on 14/11/2008 21:41:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2008, 21:45:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αυτό σημαίνει αγαπητέ zip ότι δεν είσαι έτοιμος για διάλογο,
ή δεν μπορείς να κάνεις διάλογο.... Κι αμάν πια με αυτές
τις αποφάσεις, ρωμαική αυτοκρατορά θυμίζουν....
Νοσταλγός;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2008, 23:22:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Schwabe :
Δεν μου λες, τα αυτιά σου έχουνε μήπως μαρμελάδα?

Ο Μεσσίας ΟΦΕΙΛΕΙ να προέρχεται ΑΠΟ ΣΠΕΡΜΑ βασιλικό και όχι απο..........τον κρίνο εξ αποστάσεως!!!Nα βγάλεις τα σαλάμια από τα μάτια....
Υιός του Βασιλιά του κόσμου όλου, ήτανε, ορατού και αόρατου......
quote:
Schwabe :
Η έννοια του «κρίνου» είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ, και τούτο διότι ο Μεσσίας για την Πεντάτευχο και τους προφήτες είναι απλός θνητός και ούτε «θεάνθρωπος» αλλά ούτε και τίποτα άλλα πράσινα άλογα.

Ο Ιησούς της Κ.Δ. συνεπώς, ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ: ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΣΠΕΡΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ. Τελεία και παύλα.Θά θελες!!! Εάν ήταν ένας απλός άνθρωπος, δε θα έγραφαν ότι γεννήθηκε από Παρθένο.......δε θα έγραφαν καν....
quote:
Schwabe :
Ρε συ, τα μάτια σου τα ανοίγεις να δεις ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ή απλά σε έχει φάει η αγωνία για τον χαμένο Μεσσία?

Ο Ησαϊας γράφει «ο Κύριος ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΑΔΙ» και όχι..............Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΓΚΥΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ!!!!!!

Το «σημάδι του Κυρίου», ΑΣΧΕΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΕ, αφορά ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ, δηλαδή το ότι θα είναι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ (ο φέρων το χρίσμα, το σημάδι του Κυρίου), και όχι ο........................κρίνος που σας έχουνε φλομώσει οι παραμυθατζήδες της Καινής Διαθήκης.

Ρε φουκαρά ευρωπαίε, εδώ δεν κατανοείς ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, θέλεις να «υπερασπιστείς» και την Καινή Διαθήκη?

Επιπλέον, η λέξη ΑΛΜΑ σημαίνει ΝΕΑΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΙ και όχι «Παρθένος».

Γνωρίζουμε φυσικά ότι η Μαρία είχε και άλλα πολλά παιδιά....


Καταλαβαίνεις τι γράφεις???? ...."Δείτε, η Παρθένος θα συλλάβει και θα γεννήσει γιο, και θα ονομαστεί Εμμανουήλ"

Πως είναι δυνατόν να συλλάβει μια παρθένος? Αυτό ακριβώς ήταν το σημάδι.......

-Η Μαρία μετά, έκανε παιδιά αλλά όχι ως Παρθένα.

quote:
Schwabe :
Πουθενά δεν ομιλούνε οι προφήτες για «θεάνθρωπο», πουθενά δεν λένε ότι δήθεν «ο Μεσσίας θα είναι ο ενσαρκωμένος Θεός». Όλα αυτά είναι παραμύθια των χριστιανών, και όπως η κάθε αίρεση έτσι και οι χριστιανοί έχουνε το δικό τους παραμύθι..

- Άντε πες το λοιπόν στους Εβραίους.........
- Πως είναι δυνατόν οι Εβραίοι, ακόμη να περιμένουν τον Μεσσία? που το έχουν διαβάσει αυτό, αν όχι στη Βίβλο?


quote:
Schwabe :
Ναι, και μέσα στο «συμπλήρωμα» (στο παραμύθιασμα..) γίνεται το...............ξύδι κρασάκι (!), το γαϊδούρι γίνεται μουλάρι (!) και ο παππούς του Ιησούς αλλάζει ονόματα και συγγενείς!!!!!!

Ρε συ, που «μελέτησες» Αγία Γραφή, μήπως στο παγκάρι του κατηχητικού?Δε βάζεις μυαλό....τόσες φορές σε 'χω ταπώσει!!!.........και εκεί συνεχίζεις!!!......
quote:
Schwabe :
Το ότι δεν ξέρεις που πάνε τα πέντε το γνωρίζουμε, αλλά το ότι δεν μπορείς καν να θυμάσαι και πόσες φορές σου έχουνε εξηγήσει τα παραμύθια που σε ταϊζουνε, παραπάει φίλτατε!

Διάβασε λοιπόν τα παρακάτω, ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ, και εάν έχεις αμφιβολίες ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και όχι τις κραυγές απελπισίας που μας έχεις ζαλίσειΤο ότι τρως τη μία τάπα μετά την άλλη αυτό είναι γνωστό.......το αν τις μετράς δεν ξέρω...

quote:
Schwabe :
Ο Γιαχβέ επικοινωνούσε με τους δούλους του Ισραηλίτες μέσω ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΤΟΥ. Κάθε προφήτης ήταν εκλεκτός του άνθρωπος, ήταν κατά την εβραϊκή έκφραση Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που τον επισκέπτονταν στα ενύπνια του (Αριθμοί ΙΒ’,6 και Ψαλμοί Η’, 4) και του ανέθετε να μεταφέρει στον περιούσιο Λαό του τους λόγους του, τις αποφάσεις του και τις εντολές του (Ιεζεκιήλ Γ’ , 4).

Με την έννοια αυτή χρησιμοποιείται πολλές φορές στα βιβλία της Πεντατεύχου (Π.Διαθήκης) η φράση «Υιος του ανθρώπου». Μόνο στο προφητικό βιβλίο «Ιεζεκιήλ» ο Γιαχβέ φέρεται να προσφωνεί το συγγραφέα-προφήτη ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ συνολικά με τη φράση «Υιέ ανθρώπου» (Β’,1,3,6 και 8, Γ’1,3,4, κ.α.). Με την ίδια ακριβώς φράση προσφωνεί ο Γιαχβέ και τον προφήτη Δανιήλ (Δανιήλ Η’, 17).

Ο Ναζωραίος Ιησούς (ΙΔΙΟΤΗΤΑ δηλώνει και ΟΧΙ καταγωγή!) αυτοαποκαλούνταν, όπως είναι γνωστό, ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, γεγονός που φανερώνει ότι ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ, και τίποτα περισσότερο.

Ήταν άραγε έστω και προφήτης? Μάλλον όχι διότι μόνο δεινά επέφερε στον κόσμο!

Άνθρωποι του θεού ήταν όμως ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΗΡΑΙΟΙ!

Ο θεσμός του Ναζηραίου καθιερώθηκε με ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ. Κάθε άνδρας ή γυναίκα μπορούσε να κάνει ευχή Ναζηραίου, για να αφιερωθεί στο Γιαχβέ για κάποιο διάστημα ή και για ολόκληρη τη ζωή του. Κατά την διάρκεια της αφιέρωσης τους απαγορευόταν στους Ναζηραίους να πίνουν οινοπνευματώδη ποτά, και γενικά να πίνουν ή να τρώνε οτιδήποτε προέρχεται από αμπέλι, από τον φλοιό μέχρι και τον πυρήνα του καρπού. Απαγορευόταν επίσης να κόβουνε τα μαλλιά τους ή να ξυρίζονται (επίσης, Αριθμοί κεφ. ΣΤ’).

Παραφράζοντας και αλλοιώνοντας τα ιουδαϊκά ιερά κείμενα οι μετέπειτα (δήθεν) Χριστιανοί, ερμήνευσαν την παρουσία (?) του Ιησού ως τον ερχομό του Μεσσία (Messiah).

Τον αναμενόμενο αυτό Σωτήρα και αιώνιο Βασιλιά του Ισραήλ, ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου «Δανιήλ» (γράφτηκε περ.τον 2ο αιώνα πχ) τον ονομάζει Messiah, τίτλος που στα ελληνικά έχει αποδοθεί με την λέξη «Χριστός» (Δανιήλ Θ, 25 & 26).

Έτσι, βλέπουμε ότι το ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ/ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ σημαίνει απλά ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και τίποτα άλλο.

Αλλά για τους άσχετους γονυπετείς, αυτά είναι ψιλά γράμματα, έτσι ευρωπαίε?

Είπαμε, ΠΙΣΤΗ απαιτεί το δόγμα, και όχι σκέψη...quote:
Schwabe :
Τα «σκυλιά» έχουνε ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ, και εάν οι προφήτες θέλανε να σχολιάσουνε ένα ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ (!), τότε θα είχανε αφιερώσει ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΛΑΚΕΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ!!

Όμως, τι συμβαίνει στην πραγματικότητα:
1) ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΕ «ΣΤΑΥΡΩΣΗ».
2) ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΓΙΑ «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ».
3) ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΘΑ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ.

Τα υπόλοιπα, απλά πλαστογραφήσεις των ΑΥΤΟΚΛΗΤΩΝ Χριστιανών και παραφράσεις τραβηγμένες απο τα μαλλιά.Τα έγραψε .......να στα ξαναγράψω....«Γιατί, σκυλιά με περικύκλωσαν, σύναξη πονηρών ανθρώπων με περιτριγύρισε. Τρύπησαν τα χέρια μου και τα πόδια μου»(Ψαλμός 22:16)

ψαλμός 69 στοιχ.:21-22 Συνέτριψε την καρδιά μου ο χλευασμός κι είναι απελπισμένη...... κι όταν διψούσα με πότιζαν ξύδι!

ψαλμός 30 στοιχος 2: Θα σε εξυμνήσω Κύριε, γιατί με γλίτωσες και δεν άφησες να χαρούν για μένα οι εχθροί μου.Κύριε, μου δώσες πίσω τη ζωή μου την ώρα που με θάβαν και στη ζωή με κράτησες.

Aς δούμε άλλους στοίχους με ενδιαφέρον......στον Ψαλμό 22 στοιχ.2 "Θεέ μου Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες? γιατί στέκεις μακριά και δε με σώζεις? γιατί τα λόγια της κραυγής μου δεν ακούς?"

στοιχος 8:Mε ειρωνεύεται ο καθένας που με βλέπει, ζαρώνουνε τα χείλη τους, κουνάνε το κεφάλι:"Kατέφυγε στον Κύριο" λένε, "ας τον σώσει, ας τον λυτρώσει αφού τον αγαπάει"

quote:
Schwabe :
Μήπως , μπορείς να μας ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ «ΞΥΔΙ» ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ????

Με τέτοια γελοία παραμύθια σας ξεγελάνε ακόμα ευρωπαίε?

Το «ξύδι» έχει φυσικά αλληγορική αναφορά και όχι κυριολεκτική, όπως αλληγορική είναι γενικότερα η γλώσσα των Προφητών. Το ότι φυσικά ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ «ΣΤΑΥΡΟΥΣ» ΚΑΙ «ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ» είναι απλά και πάλι ψιλά γράμματα για τον εύπιστο και εύκαμπτο ευρωπαίο....

Βέβαια, το ότι οι χριστιανοί προσπαθούνε να παραποιήσουνε το κάθε στοιχείο ώστε να στηρίξουνε τον μύθο του Ιησού της Κ.Δ. είναι λογικό θα λέγαμε, ωστόσο ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι τέτοιες σέκτες και παραμύθια περί Ιησού υπήρξανε πάμπολλα ανά τους αιώνες.

‘Αραγε, ΠΟΣΟΙ ΙΗΣΟΥΔΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΕ?

Υπήρξε άραγε ένας Ραβίνος με το όνομα Ιησούς ή περισσότεροι?

Η πίστη στον ενσαρκωμένο γιο του θεού Γιαχβε είναι καθαρά θέμα 6ης αίσθησης, δυστυχώς, και όχι ιστορική ή θεολογική αλήθεια.

Ο αρχετυπικός εβραϊκός ήρωας ήταν ο Joshua (ο διάδοχος του Μωυσή), ειδάλλως γνωστό ως Yeshua ben Nun (Ιησούς των ψαριών). Από το όνομα ο Ιησούς (Yeshua ή Yeshu στα εβραϊκά, Ioshu στα ελληνικά) αρχικά ήταν ένας τίτλος και πιθανώς κάθε ζώνη στην εβραϊκή αντίσταση είχε ένα αριθμό ηρώων που, μεταξύ των άλλων, ειχε και αυτό τον τίτλο.
quote:
Schwabe :
Ο Ιώσηπος (που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν τον έχεις μελετήσει..), ο εβραίος ιστορικός του πρώτου αιώνα δεν αναφέρει όχι λιγότερους από…ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ «ΙΗΣΟΥ», οι μισοί από τους οποίους είναι σύγχρονοι του υποτιθέμενου Χριστού που περιγράφουνε οι συντάκτες του αποκαλούμενου Ευαγγελισμού.

Παρουσίασέ το για να δούμε όλοι μας τι γράφει...ιδού η ρόδος να δούμε και το πήδημα.....
quote:
Schwabe :
Στις Αρχαιότητές του, από τους 28 υψηλούς ιερείς που κράτησαν το γραφείο από τότε που βασίλεψε ο Hρώδης ο Μέγας μέχρι και την πτώση του ναού, όχι λιγότεροι από τέσσερις έφεραν την επωνυμία Ιησούς: Ιησούς ben Phiabi, Ιησούς ben SEC, Ιησούς ben Damneus και Ιησούς ben Gamaliel.

Αυτή η πληθώρα των μυθικών Ιησού είναι και ο λόγος εξάλλου που ο Παύλος αναγκάζεται να αναφερθεί στους......«κινδύνους» που ελλοχεύουνε από το κήρυγμα των…αντιπάλων Ιησού!!! (2 κορίνθιοι 11,4)

Και ευλόγως θα αναρωτηθεί κάποιος, καλά με τόσους πολλούς Ιησούδες δεν θα μπορούσε να έχει υπάρξει και ο Ιησούς από……την Ναζαρέτ??

Φυσικά!

Και αυτός είναι ο «θεάνθρωπος» που κατασκεύασαν τα «ξύδια» του ευρωπαίου και το «βασιλικό σπέρμα» που ξαφνικά έγινε.............................ο κρίνος!!!!!Κατα Ιωάννη κεφ.Δ' στοιχ.25-26<<....λέγει αυτώ η γυνή, οίδα ότι Μεσσίας έρχεται ο λεγόμενος Χριστός, όταν έλθη εκείνος αναγγελεί ημίν πάντα>>.. λέγει αυτή ο Ιησούς, <<εγώ ειμί ο λαλών σοι.>>


"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2008, 00:01:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
Sesostris:
Ο Γ. Κορδάτος δεν γράφει τίποτε κατά των Ο’ , αντιθέτως χαρακτηρίζει το έργο τους ως άθλο ακόμα και για την εποχή μας . Για τους πλαστογράφους χριστιανούς λογίους γράφει , που αλλοίωσαν σε αφάνταστο βαθμό τα κείμενά των Ο' προκειμένου να αποδείξουν ότι οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης είχαν προφητεύσει για τον Χριστό . Γκέγκε , όπως λένε και οι Αρβανίτες ;

Kαι πως γνωρίζει ο κύριος Κορδάτος ότι έγινε αλλοίωση στα κείμενα των Ο'? Έχει το πρωτότυπο?

Οι Εβραίοι αποκήρυξαν την Μετάφραση των Ο' ενώ πρώτα τη δεχόντουσαν, όπως έγραψα παραπάνω Γιατί;
Διότι όταν τα ιερά αυτά κείμενα και οι προφητείες επαληθεύτηκαν στο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, και η Μετάφραση των Ο' έγινε βίβλος των Χριστιανών, δια της οποίας μεταδόθηκε το Ευαγγέλιο του Χριστού στα πέρατα του κόσμου, οι Έλληνες, οι Ιουδαίοι και οι εξ Ελληνιστών Ιουδαίοι άρχισαν να βαπτίζονται και να πιστεύουν στον Κύριό μας, και χάθηκε πλέον το κύρος και η αυθεντία των Εβραίων. ......κάπως έπρεπε να αντιδράσουν......

Έτσι από τον β' αιώνα μ.Χ. άρχισαν οι δυσπιστίες των Εβραίων προς τους Ο' και έγιναν προσπάθειες νέων ελληνικών μεταφράσεων, του Ακύλα, του Συμμάχου και του Θεοδοτίωνος. Και επειδή το εβραϊκό πρωτότυπο χάθηκε, από τον ζ' ως τον ι' μ.Χ. αιώνα δημιουργήθηκε το λεγόμενο μασοριτικό κείμενο από Ιουδαίους της Παλαιστίνης και της βαβυλωνιακής διασποράς, όπου μπήκαν φωνήεντα και συστηματοποιήθηκε η παραδεδομένη κριτική εργασία, η οποία ολοκληρώθηκε τον ιδ' αιώνα.

quote:
Schwabe:
« αν βγαίνεις έξω τη νύχτα, να έχεις μαζί σου πτυάριον μικρό (?) και όταν κάθησαι έξω, θέλεις σκάπτει δι’αυτού και θέλεις στρέψει και σκαπάσει το εξερχόμενον από σου. Διότι Κύριος ο θεός σου περιπατεί εν μέσω του στρατοπέδου…δια να μην βλέπει ακαθαρσίαν (!!) τινά εν σοι, και αποστρέψει από σου» (Δευτερ.ΚΓ 13)

Σε απλά ελληνικά: ότι θέλουμε να αποφύγουμε (εν προκειμένου να μην…τα πατήσουμε!) απλά ΘΑΨΤΕ ΤΟ μην το δει ο Θεός!!! Ο οποίος Θεός (άντε ρε άρχοντα Γιαχβέ, μέχρι και για το…..«εξερχόμενον μου» έβγαλες..Θεϊκές εντολές!!) περπατάει στο στρατόπεδο και, προφανώς, απαιτεί στοιχειώδη μέτρα υγιεινής!!

(Μωρέ μήπως, λέω μήπως Ελληνάρες, το είπε μόνος του ο Μωυσής, χωρίς την έγκριση του Γιαχβέ, επειδή πάτησε πολλές «νάρκες»??)

Άραγε, είναι για γέλια ή για κλάματα ετούτη η «μοναδική αλήθεια»??Στο Δευτερονόμιον ο Μωυσής απευθύνεται στους Εβραίους και τους προτρέπει το στρατόπεδό τους να είναι καθαρό. Δεν είπε πουθενά ο Μωυσή ότι του το υπαγόρευσε ο Θεός! όπως θέλεις να το παρουσιάσεις.
Κανόνες υγιεινής ήσαν..........εκτός και εάν εσύ τους διάβασες κάπου στις 10 εντολές.

quote:
zip :
Πρώτον, δεν λέω αυτό και δεύτερον, δηλ. εσύ μας λες πως μόνο η Αγία Γραφή λέει την Αλήθεια και τα υπόλοιπα 300 βιβλία λένε μπούρδες. Αυτό μας λες ... Φίλε, 'ντάξει, τι να σου πω ... είναι δικαίωμά σου. Όπως δικαίωμά μου είναι να έχω την δική μου άποψη.


Ποια είναι αυτά τα 300 βιβλία?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zip
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


4814 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2008, 09:36:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zip
quote:
Αυτό σημαίνει αγαπητέ zip ότι δεν είσαι έτοιμος για διάλογο,
ή δεν μπορείς να κάνεις διάλογο....

Ε, τι να γίνει ρε rexagireve ; Διάλογο δεν είμαι έτοιμος να κάνω και ούτε μπορώ να κάνω με ντουβάρια. Εσύ μπορείς ;

Edited by - zip on 15/11/2008 09:37:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2008, 09:59:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, για μένα φίλε
zip.. Βλέπεις δεν πιστεύω ότι έχω παρα πάνω μυαλό
απο κανέναν.. Έτσι μου είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι δεν
μπορούμε να συνδιαλαγούμε....Πιστεύω ότι το θέμα είναι
χαρακτηριστικό: Ο Θεός πλάστης όλων, όποιος είναι και με
ονόματα που έχει, μπορει να πεθάνει, ο δημιουργός της ζωής;
Όχι βέβαια, είναι θεμα απλό, δεν υπάγεται στη νομοτέλεια
των πλασμάτων του. Κι είναι κουτό το πλάσμα του να πιστεύει ότι
αυτός είνια η καλύτερη δομη του σύμπαντος κι όπου υπάγεται τώρα
αυτός, υπάγεται κι ο Θεός...Μωρία, εποχής δείχνει κάτι τέτοιο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2008, 20:23:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
quote:
zip:
Ε, τι να γίνει ρε rexagireve ; Διάλογο δεν είμαι έτοιμος να κάνω και ούτε μπορώ να κάνω με ντουβάρια. Εσύ μπορείς ;


Tόση ώρα αυτό κάνει.....μαζί σου.......

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mi_Ki
Μέλος 2ης Βαθμίδας


257 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2008, 21:54:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mi_Ki
άνευ ληξιαρχικής πράξης θανάτου ουδείς νεκρός αναγνωρίζεται ως πεθαμένος!

αφήστε δε που μπορεί να αναστηθεί κατά βούληση! ενώ εσείς...

στείλτε του μέηλ, ρε παιδιά, μπας και μάς ξέχασε ο γέρος!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 00:47:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ
Για την ακρίβεια ενώ δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι ακριβώς είναι ο θεός , προσπαθούμε να κάνουμε διάλογο αν αυτός/η ζει ή πέθανε. Ανυπόφορη φλυαρία και «Άγιος ο θεός» που λένε.
Τέλος πάντων, επειδή τυγχάνω οπαδός της θεωρίας που λέει ότι ο θεός είναι Τρισδιάστατη Δίϊα Δύναμη, λίαν Θετική και Αγνή, ρίχνω την ψήφο μου λέγοντας ότι ο/η θεός όχι μόνο δεν έχει πεθάνει αλλά είναι γύρω μας Μάνα και Πατέρας χαρίζοντάς μας την άπειρη Αγάπη του/της, χωρίς να ζητά αντάλλαγμα, λατρείες, πολυτελείς ναούς, βρωμερά θησαυροφυλάκια, εικόνες και αγάλματα, θυσίες, πολέμους για χάρη του/της, νηστείες και μετάνοιες, χονδροκοιλαράδες άχρηστους φλύαρους ανέντιμους ιερείς, ζηλωτές και αντιζηλωτές, αίμα ανθρώπων ή ζώων, σουβλιστά αρνιά και κοκορέτσια, γαλοπούλες και κόκκινα αυγά, χρυσάφι και λιβάνι, χρωματιστά χαϊμαλιά, καταθέσεις και Ανώνυμες Εταιρείες, απόσυρση απ’ την ζωή .


Αγνός Απόλλων και Ορθρία εστι , και γλώσσα του/της η «ΣΙ-ΩΠΗ».

Λουκάς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 02:11:27  Εμφάνιση Προφίλ
Ισως το πιο εμπεριστατωμένο και περιεκτικό σχόλιο που έχω ακούσει περί θεού, φίλε Λουκά.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 04:59:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ
Η δύμαμή του/της να είναι πάντα μαζί σου φίλε macedon.


ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 11:23:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
quote:
Για την ακρίβεια ενώ δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι ακριβώς είναι ο θεός , προσπαθούμε να κάνουμε διάλογο αν αυτός/η ζει ή πέθανε.

Φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, αν και συμφωνώ με αυτήν την θέση σου διότι με εκφράζει, σκέφτομαι αν είναι εύκολο τελικά ή έστω εφικτό να κατορθώσουμε να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ο Θεός.
Οι περισσότεροι άνθρωποι επί της γης που είναι ένθεοι έχουν ήδη μια δομημένη άποψη γύρω από το τι είναι Θεός, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του, του αποδίδουν σκοπούς κι επιδιώξεις, επιθυμίες κι αποστροφές, ονομασίες κλπ κλπ.

Είτε μεγαλώνουν σε ένα ευρύτερο περιβάλλον όπου επικρατεί μια θρησκεία και πιστεύουν μέσω αυτής στην Ανώτερη Δύναμη είτε μη καλυπτόμενοι από την θρησκεία αυτήν, προχωρούν στην υιοθέτηση ενός μοντέλου το οποίο δεν είναι μέρος της θρησκείας αυτής ή και καμίας θρησκείας.

Έχω την εντύπωση λοιπόν ότι αυτή η Ανώτερη Δύναμη/Θεός είναι η αντανάκλαση των φόβων, των επιδιώξεων, των επιθυμιών των ίδιων των ανθρώπων.
Αυτό είναι κάτι παρόμοιο με την αντίληψη που είχε ο Ξενοφάνης περί των θεών, σύμφωνα με τον οποίο οι άνθρωποι απεικονίζουν τους θεούς τους με χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχουν οι ίδιοι.

Ίσως λοιπόν να είναι όλα αυτά αλλά ίσως και να μην είναι τίποτα από αυτά.
Άραγε θα μπορέσουμε να τον γνωρίσουμε ποτέ ή ο ίδιος ο νους μας θα μας εμποδίζει από αυτό και θα μας παρέχει μια αντανάκλαση ενός ιδεώδους εαυτού;
In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Mi_Ki
Μέλος 2ης Βαθμίδας


257 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 11:39:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mi_Ki
Πως δεν ξερουμε τι εστι θεος! Απλως ο παλιος θεος εφυγε κι ηρθε νεος κι ωραιος στη θεση του! Τι πατε και κανετε στα θεατρα, στα χορευταδικα και στα εμπορικα? Προσευχεστε!

In Gold We Trust

(μην ψαχνετε ουτε στον Νου, ουτε στην Καρδια σας... στην τσεπη σας ενοικει πλεον Αυτος...)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 13:15:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Δυστυχώς, αγαπητέ Mi Ki, αυτος είναι ο παλιός θεός
και υποτιμάται η νοημοσύνη όλων μας, όσον αφορά το τι
είναι παλιά θρησκεία και θεός και
τι καινούργιο και Θεος...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 13:29:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ ΕΡΙΩΠΙΣ

quote:

Η δύμαμή του/της να είναι πάντα μαζί σου φίλε macedon.

Λουκάς


Δεν ήξερα ότι "ο πόλεμος των άστρων" είναι τόσο δημοφιλής και σε μεγάλα παιδιά.“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 13:59:53  Εμφάνιση Προφίλ
samuel1974:
«Ε όχι και μετά θάνατον!!»

Έτσι λες?

samuel1974:
«Ο Χριστός ομολόγησε ότι είναι ο Μεσσίας, και ο Μεσσίας σύμφωνα με τον Ησαϊα είναι ο Κύριος και ο Κύριος είναι ο Θεός.»

Πολλοί υπήρξαν που ΝΟΜΙΖΑΝ ότι είναι Μεσσίες, αλλά όπως απέδειξε η ιστορία τίποτα πέρα απο ελπίδες και φαντασιώσεις δεν ήσαν.

Ο δε Ησαϊας, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΣΑΡΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και άλλα πράσινα άλογα που πλαστογραφούνε και παραποιούνε οι χριστιανοί για δικούς τους πελατειακούς λόγους.

samuel1974:
«4 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς• πορευθέντες ἀπαγγείλατε ᾿Ιωάννῃ ἃ ἀκούετε καὶ βλέπετε• 5 τυφλοὶ ἀναβλέπουσι καὶ χωλοὶ περιπατοῦσι, λεπροὶ καθαρίζονται καὶ κωφοὶ ἀκούουσι..»

Δε μου λες, ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ??

Βλέπεις πουθενά να λέει ότι Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ?? Βλέπεις πουθενά να λέει ότι είναι ο Μεσσίας ο ίδιος ο Θεός??

Μαγικά κολπάκια και «θαύματα» έχει πολλά να μας διηγηθεί η ιστορία των διαφόρων λαών της Ανατολής...

samuel1974:
«οὗτος γάρ ἐστι περὶ οὗ γέγραπται• ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω τὸν ἄγγελόν μου πρὸ προσώπου σου, ὃς κατασκευάσει τὴν ὁδόν σου ἔμπροσθέν σου.»

Έ και λοιπόν???

Και ΤΙ ΕΓΙΝΕ επειδή το γράφει ο Ματθαίος και ο κάθε Ματθαίος? Ο κάθε προπαγανδιστής της κάθε θρησκείας, γράφει διάφορα «καλά λογάκια» για τον ήρωα της ιστορίας του, ώστε να γίνει πιστευτός.

Το θέμα είναι ότι όλοι ετούτοι, Ματθαίος, Ιησούς και όλη η παρέα, είναι άγνωστοι τόσο για την Ιουδαϊκή Θεολογία όσο και για την ιστορία...

samuel1974:
«3 φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ• ἑτοιμάσατε τὴν ὁδὸν Κυρίου. εὐθείας ποιεῖτε τὰς τρίβους τοῦ Θεοῦ ἡμῶν.»

Και ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΤΑΧΑ ΜΕ..........ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ???

Το εδάφιο αναφέρεται στην προετοιμασία του λαού Ισραήλ ώστε να επιστρέψει ο Θεός στον λαό του (μεταφορικά φυσικά!), δείχνοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση της αρχικής υπόσχεσης.

Και για να μαθαίνεις και τίποτα σωστό κατα την διάρκεια της επιπόλαιης σου διαμονής στα Βιβλικά δρώμενα, μάθε ότι αυτό το εδάφιο σχετίζεται άμεσα με τα κεφάλαια 35-8 και 62-10 του Ησαϊα, όπου επίσης είναι ξεκάθαρη η προτροπή του προφήτη για την προετοιμασία του λαού Ισραήλ προς την την Οδό του Θεού.
{ 10 πορεύεσθε διὰ τῶν πυλῶν μου καὶ ὁδοποιήσατε τῷ λαῷ μου καὶ τοὺς λίθους τοὺς ἐκ τῆς ὁδοῦ διαρρίψατε· ἐξάρατε σύσσημον εἰς τὰ ἔθνη.}

Για τους Ιουδαίους και τη Θεολογία τους ο Μεσσίας θα είναι ένας απλός θνητός και όχι «θεάνθρωπος», πλην όμως εκλεκτός, δηλαδή «Χριστός». Τα υπόλοιπα, όπως η παραπληροφόρηση και η χάλκευση, είναι αποτέλεσμα της ανάγκης των χριστιανών να αποδείξουνε δήθεν «σχέση» του Ιησού με τον Μεσσία.

Αποτυχημένη συνταγή, αλλά ορισμένοι δεν το κατανοούνε....

Στην άλλη σου πατάτα, σε λίγο διότι θέλει χώρο περισσότερο.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 14:07:03  Εμφάνιση Προφίλ
samuel1974:
«Κι επειδή η Παναγιά καταγότανε απο τον Δαβιδ, κατάγεται και ο Γιός της απο τον Δαβίδ. Ο Χριστός έχει δηλαδή μέσα του το DNA του Δαβίδ. Εκτός και αν νομίζεις ότι η γυναίκα δεν συμβάλλει στα γονίδια του παιδιού. Τότε...»

Κατάγεται τελικά ο Ιησούς από τον Βασιλιά Δαυίδ?

Στην Παλαιά Διαθήκη διαβάζουμε ότι από ΣΠΕΡΜΑ ΔΑΥΙΔ θα προέλθει ο Σωτήρας της Ιουδαίας και θα διοικήσει τη γη.

Ο προφήτης ομιλεί ΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑ, και για την Ιουδαϊκή θεολογία αλλά και παράδοση, ΣΠΕΡΜΑ προέρχεται ΜΟΝΑΧΑ ΑΠΟ ΑΝΔΡΑ!!

Πάμε όμως να δούμε ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.

Α) «Ώμοσεν ο Κύριος με αλήθειαν είς τον Δαβίδ, και δεν θέλει το αθετήσει, Από τον καρπόν του σώματος σου θέλω βάλει επάνω εις τον θρόνο σου» (Ψαλμοί ρλβ’11)

Β) «Ιδού, έρχονται ημέραι, λέγει ο Κύριος, ότε θέλω ανεγείρει είς τον Δαβίδ βλαστόν δίκαιον, και βασιλεύς θέλει βασιλεύσει, και ευημερήσει, και εκτελέσει κρίσιν και δικαιοσύνη επάνω εις την γην» (Ιερεμίας κγ’5)

Από τα παραπάνω εδάφια της Παλαιάς Διαθήκης είναι εμφανέστατο ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι ο αναμενόμενος Μεσσίας ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.

Ενώ μια παρόμοια διαβεβαίωση μας δίνει και ο Παύλος (Ρωμαίους Α’3) ως προς την καταγωγή από την Βασιλική γενιά του Δαβίδ (μιας και αλλιώς δεν γίνεται να χαρακτηρισθεί ο Ιησούς ως εκπλήρωση της προφητείας), γεννούνται ορισμένα βασανιστικά ερωτήματα.

Εφόσον αποδεχόμαστε την ερμηνεία που δίνει η Καινή Διαθήκη ως προς την άμωμο σύλληψη της παρθένου Μαρίας, και δεδομένου ότι ο Ιησούς δεν έχει θνητό πατέρα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι είναι αδύνατον να έλκει την καταγωγή του από σπέρμα βασιλικό μιας και δεν προήλθε από μια ερωτική συνεύρεση του Ιωσήφ που ήταν απόγονος Δαβίδ.

Επομένως, στο πρόσωπο του Ιησού της Καινής Διαθήκης ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ. Και αυτό διότι όπως ξεκάθαρα βλέπουμε η προφητεία μιλά για ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ και όχι κάποια................επέμβαση αγγέλου!!!

Υποστηρίζουν βέβαια πολλοί ότι ο Ιησούς έλκει την βασιλική καταγωγή του από την μητέρα του. Αν και αστήρικτο παντελώς, ας δούμε τις πιθανότητες.

Οι Ευαγγελιστές Ματθαίος και Λουκάς μας μιλούν για το γενεαλογικό δέντρο του Ιησού. Ο καθένας όμως…….λέει και μια άλλη ιστορία!!!!

1. Στο Κατά Ματθαίον, το γενεαλογικό δένδρο του Ιησού ξεκινάει από τον Αβραάμ, ενώ στο Κατά Λουκά από τον Αδάμ.

2. Στο Κατά Ματθαίον, οι πρόγονοι του Ιησού μέχρι τον Αβραάμ είναι 40, ενώ στο Κατά Λουκά 56. Συνολικά μεταξύ των δύο ευαγγελίων συμφωνούν μόνον 16 ονόματα!

3. Στο Κατά Ματθαίον, πατέρας του Ιωσήφ (παππούς του Ιησού) είναι ο Ιακώβ, ενώ στο Κατά Λουκά ο Ηλί.

4. Στο Κατά Ματθαίον, ως γιος του βασιλέως Δαυίδ και πρόγονος του Ιησού αναφέρεται ο γνωστός βασιλιάς Σολομών, ενώ στο Κατά Λουκά όχι.

5. Από τον βασιλιά Δαυίδ μέχρι τον Ματθά (Μαθθά), προπάππου του Ιησού, μόνον δύο ονόματα συμφωνούν μεταξύ τους, ο Σαλαθιήλ και ο γιός του Ζοροβαβέλ.

Ωστόσο, στο Κατά Ματθαίον αυτοί είναι ο 11ος και 12ος πρόγονος, ενώ στο Κατά Λουκά ο 20ος και 21ος πρόγονος. Από τα υπόλοιπα ονόματα των προγόνων του Ιησού, ούτε ένα δεν συμφωνεί μεταξύ του!

6. Από τον Αβραάμ μέχρι τον βασιλιά Δαυίδ, στο Κατά Ματθαίον αναφέρονται 13 πρόγονοι, ενώ στο Κατά Λουκά 14. Ωστόσο αυτό το μέρος του γενεαλογικού δένδρου παρουσιάζει συμφωνία ονομάτων μεταξύ των δύο ευαγγελίων, ίσως επειδή οι συγγραφείς των ευαγγελίων χρησιμοποίησαν ως κοινή πηγή την «Παλαιά Διαθήκη».

Ας δούμε όμως και αντιφάσεις…ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ!!

1. Στο Κατά Ματθαίον Α’,17 αναφέρεται: «Πάσαι ουν αι γενεαί από Αβραάμ έως Δαυίδ γενεαί δεκατέσσαρες, και από Δαυίδ έως της μετοικεσίας Βαβυλώνος γενεαί δεκατέσσαρες, και από της μετοικεσίας Βαβυλώνος έως του Χριστού γενεαί δεκατέσσαρες». Αν και Αβραάμ έως και Δαυίδ: 14, Σολομών έως και Ιεχονίας: 14, ωστόσο……..Ιεχονίας έως και Ιησούς: 13!!

2. Στο Κατά Ματθαίον Α’,21 αναφέρεται: «τέξεται δε υιόν και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν, αυτός γαρ σώσει τον λαόν αυτού από των αμαρτιών αυτών».

Ωστόσο, αμέσως παρακάτω αναφέρεται Α’,22-23: «22 Τούτο δε όλον γέγονεν ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό κυρίου δια του προφήτου λέγοντος, 23 Ιδού η παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν, και καλέσουσιν το όνομα αυτού Εμμανουήλ, ο έστι μεθερμηνευόμενον μεθ' ημών ο Θεός».

Δηλαδή….πόθεν εκ των προφητών προκύπτει Ιησούς = Εμμανούηλ παρακαλώ??

Αλλά ακόμη και εάν κλείναμε εντελώς τα μάτια μας σε όλα ετούτα, ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΚ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ!

Οι γυναίκες δεν λογαριαζόντουσαν κατά την εβραϊκή παράδοση ως σημείο αναφοράς για την καταγωγή ενός ατόμου, και αυτό για τον απλό λόγο ότι πίστευαν πως ολόκληρος ο άνθρωπος βρίσκεται και απορρέει από το σπέρμα του άνδρα (γι’αυτό και δεν υπάρχει αναφορά καμίας γυναίκας στα δυο γενεαλογικά δέντρα!!!!).

Ας μην ξεχνάμε ότι η ύπαρξη ως προς το ωάριο της γυναίκας δεν ανακαλύφθηκε πριν το 1827.

Η γυναικεία μήτρα θεωρούνταν μονάχα ως το χώμα μέσα στο οποίο φυτεύονταν ο καρπός .Όπως υπήρχε άγονο χώμα μέσα στο οποίο δεν μπορούσε να φυτρώσει η σοδειά έτσι μιλά και η Παλαιά Διαθήκη για την μήτρα που δεν γεννά παιδιά.

Επομένως, δεν έχουμε καμία απολύτως ένδειξη που να συνηγορεί υπέρ της βασιλικής καταγωγής του Ιησού από την Μαρία. Αυτό που μάλιστα μπορούμε να διακρίνουμε μέσα από τα λόγια του Ευαγγελιστή Λουκά είναι ότι Η ΜΑΡΙΑ ΕΙΧΕ ΛΕΥΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΥΙΔΙΚΗ!

Ο Λευϊ ήταν ο προπάππους του Ααρών και του Μωυσή. Ο Λουκάς λοιπόν αναφέρει ότι η Ελισάβετ, η οποία ήταν κόρη του Ααρών, ήταν ξαδέρφη της μητέρας του Ιησού Μαρίας.

Συγκεκριμένα:
« Έζησε κατά τας ημέρας του Ηρώδου του βασιλέως της Ιουδαίας κάποιος ιερεύς, που ελέγετο Ζαχαρίας, από την τάξιν των λειτουργών του Ναού…και η γυναίκα του ήτο απόγονος του Ααρών και το όνομα της ήτο Ελισάβετ» (Κατά Λουκά Α’5)

«Και ιδού η Ελισάβετ η συγγενής σου και αυτή συνδειληφυϊα υιόν έν γήρει…» (Κατά Λουκάν Α’36)

Επομένως βλέπουμε ότι η συγγένεια της Μαρίας ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Ας δούμε και κάποιους λόγους ακόμα όμως.

Έτσι, ο Ιησούς Χριστός της Καινής Διαθήκης κατάγεται σαρκικά μόνο από το γένος της Μαρίας. Ο μπαμπάς του Χριστού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΓΕΝΟΣ, πόσο μάλλον δε από ΚΑΡΠΟ ΣΩΜΑΤΟΣ όπως προστάζει η προφητεία της Παλαιάς Διαθήκης!

Κι όμως Ευσέβιος της Καισαρείας γράφει ότι η Μαρία κατάγεται από το βασιλικό γένος των Ιουδαίων αφού παντρεύτηκε τον Ιωσήφ που ήταν ιερέας και καταγόταν από τον Δαυίδ.

Για κακή τους τύχη όμως και εδώ υπάρχει ένα σοβαρότατο κόλλημα: Σύμφωνα με τον ιουδαϊκό νόμο οι Ιουδαίοι ιερείς όφειλαν να παντρευτούν γυναίκα από την φυλή τους. Πράγμα που δεν συμβαίνει με την αγνώστων λοιπών στοιχείων Μαρία!!!!

Βλέπουμε λοιπόν ότι ακόμα και εάν αναλύσουμε τα όσα ανιστόρητα και αστήρικτα λένε, ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Λοιπόν Σαμουήλ, πόσο ακόμα θα κλείνετε τα ματάκια σας στα ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 14:29:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Αγαπητέ μου Schwabe, ο Θεός εννοείται ότι δεν έχει ανάγκη DNA,
αφού εξ Αυτού προήλθαν τα πάντα.Αλλά για τους υλιστές καιειδωλολάτρες
εβραίους ( γιατί είναι μεγάλος μύθος ότι οι εβραίοι ήταν μονοθειστές,
αφού έχουν λατρέψει τους ίδιους θεούς με τους αρχαίους Έλληνες
πολλές φορές στην ιστορία τους και γι αυτο καταδικάστηκαν γιατί
δεν αρνηθήκαν, παρά το θεικό κάλεσμα, τον ειδωλολατρισμό), έπρεπε
να είναι απόγονος Δαυίδ, κυριολεκτικά...
Εν προκειμένω, και ο Ιωσήφ ο μνήστωρ της Μαρίας,ήταν απο τη γενιά Δαυίδ...
Έτσι πληροφοριακά... Γι αυτο και πήρε γυναικα του την Παναγία...
Περί Δαυίδ, πληροφποριακά πάντα, οι απογονοι του( άμεσσοι εννοώ ) ήταν στο θρόνο του
Ισραήλ για πολλές γενιές και ακόμη στη φυλή του Ιούδα, άλλο τόσο...
Επειδή σε όλα όσα λές υπαρχουν τέτοιες ανακρίβειες, σου έχω μια συμβουλή:΅
Διάβασε μια φορά την Αγία Γραφή, μόνος σου, χωρίς περιλήψεις και τμήματα,
για να καταλάβεις τι λέει...
Θα σε εκπλήξει, πιστεύω, αν τα καταλάβεις...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 14:56:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
@ schwabe

Στο μήνυμα που είχα γράψει τις 13/11/2008 και ώρα 18:29:27 είπα:

quote:
Θέμα ψυχολογίας είναι φυσικά το να θέλει να βλέπει κάποιος τα εδάφια που δεν του ταιριάζουνε, στο ότι τάχα είναι μίγματα αλληγορίας και κυριολεξίας, στο ότι τάχα αφορούνε κεφάλαια απο άλλα βιβλία της Βίβλου, στο ότι η Βίβλος περιέχει οδηγίες κατασκευής για αεροπλάνα και διαστημόπλοια, όπως λέει και ο Ντένικεν...

Και τώρα επαληθεύομαι:

quote:
Το εδάφιο αναφέρεται στην προετοιμασία του λαού Ισραήλ ώστε να επιστρέψει ο Θεός στον λαό του (μεταφορικά φυσικά!), δείχνοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση της αρχικής υπόσχεσης.

Και για να μαθαίνεις και τίποτα σωστό κατα την διάρκεια της επιπόλαιης σου διαμονής στα Βιβλικά δρώμενα, μάθε ότι αυτό το εδάφιο σχετίζεται άμεσα με τα κεφάλαια 35-8 και 62-10 του Ησαϊα, όπου επίσης είναι ξεκάθαρη η προτροπή του προφήτη για την προετοιμασία του λαού Ισραήλ προς την την Οδό του Θεού.


Αυτού του είδους οι συσχετισμοί, δια της μεθόδου του σάλτο μορτάλε, είναι μέσα στην φαντασία σου. Το εδάφιο είναι ξεκάθαρο:

Ησαϊας 40
"3 φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ· ἑτοιμάσατε τὴν ὁδὸν Κυρίου. εὐθείας ποιεῖτε τὰς τρίβους τοῦ Θεοῦ ἡμῶν.[...] 8 τὸ δὲ ρῆμα τοῦ Θεοῦ ἡμῶν μένει εἰς τὸν αἰῶνα. 9 ἐπ᾿ ὄρος ὑψηλὸν ἀνάβηθι, ὁ εὐαγγελιζόμενος Σιών· ὕψωσον ἐν ἰσχύϊ τὴν φωνή σου, ὁ εὐαγγελιζόμενος ῾Ιερουσαλήμ· ὑψώσατε, μὴ φοβεῖσθε· εἰπὸν ταῖς πόλεσιν ᾿Ιούδα· ἰδοὺ ὁ Θεὸς ὑμῶν. 10 ἰδοὺ Κύριος Κύριος μετὰ ἰσχύος ἔρχεται καὶ ὁ βραχίων μετὰ κυρίας· ἰδοὺ ὁ μισθὸς αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ καὶ τὸ ἔργον ἐναντίον αὐτοῦ. 11 ὡς ποιμὴν ποιμανεῖ τὸ ποίμνιον αὐτοῦ καὶ τῷ βραχίονι αὐτοῦ συνάξει ἄρνας καὶ ἐν γαστρὶ ἐχούσας παρακαλέσει."

Αυτός ο Ευαγγελιζόμενος, ο απεσταλμένος του Θεού, ο Μεσσίας, ταυτίζεται και στο άλλο εδάφιο του Ησαϊα, στο 61, με τον Κύριο:

"ΠΝΕΥΜΑ Κυρίου ἐπ᾿ ἐμέ, οὗ εἵνεκεν ἔχρισέ με· εὐαγγελίσασθαι πτωχοῖς ἀπέσταλκέ με, ἰάσασθαι τοὺς συντετριμένους τὴν καρδίαν, κηρύξαι αἰχμαλώτοις ἄφεσιν καὶ τυφλοῖς ἀνάβλεψιν,"

...το οποίο εδάφιο πάρακάτω, ομιλώντας ο ίδιος ο απεσταλμένος, αναφέρει:

Ησ. 61:
"7 οὕτως ἐκ δευτέρας κληρονομήσουσι τὴν γῆν, καὶ εὐφροσύνη αἰώνιος ὑπὲρ κεφαλῆς αὐτῶν. 8 ἐγὼ γάρ εἰμι Κύριος ὁ ἀγαπῶν δικαιοσύνην καὶ μισῶν ἁρπάγματα ἐξ ἀδικίας· καὶ δώσω τὸν μόχθον αὐτῶν δικαίοις καὶ διαθήκην αἰώνιον διαθήσομαι αὐτοῖς."

Ο Μεσσίας είναι Θεός.

Για αυτό και στον ψαλμό 109 λέει:
"ΕΙΠΕΝ ὁ Κύριος τῷ Κυρίῳ μου· κάθου ἐκ δεξιῶν μου, ἕως ἂν θῶ τοὺς ἐχθρούς σου ὑποπόδιον τῶν ποδῶν σου."

Τον οποίο Ψαλμό, για να τον παραβλέψεις έφτασες να υποστηρίζεις ότι ο μη Λευτίτης Δαβίδ ήτανε ιερέας...


quote:
samuel1974:
«Κι επειδή η Παναγιά καταγότανε απο τον Δαβιδ, κατάγεται και ο Γιός της απο τον Δαβίδ. Ο Χριστός έχει δηλαδή μέσα του το DNA του Δαβίδ. Εκτός και αν νομίζεις ότι η γυναίκα δεν συμβάλλει στα γονίδια του παιδιού. Τότε...»
Κατάγεται τελικά ο Ιησούς από τον Βασιλιά Δαυίδ?

Στην Παλαιά Διαθήκη διαβάζουμε ότι από ΣΠΕΡΜΑ ΔΑΥΙΔ θα προέλθει ο Σωτήρας της Ιουδαίας και θα διοικήσει τη γη.

Ο προφήτης ομιλεί ΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑ, και για την Ιουδαϊκή θεολογία αλλά και παράδοση, ΣΠΕΡΜΑ προέρχεται ΜΟΝΑΧΑ ΑΠΟ ΑΝΔΡΑ!!

Πάμε όμως να δούμε ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.

Α) «Ώμοσεν ο Κύριος με αλήθειαν είς τον Δαβίδ, και δεν θέλει το αθετήσει, Από τον καρπόν του σώματος σου θέλω βάλει επάνω εις τον θρόνο σου» (Ψαλμοί ρλβ’11)

Β) «Ιδού, έρχονται ημέραι, λέγει ο Κύριος, ότε θέλω ανεγείρει είς τον Δαβίδ βλαστόν δίκαιον, και βασιλεύς θέλει βασιλεύσει, και ευημερήσει, και εκτελέσει κρίσιν και δικαιοσύνη επάνω εις την γην» (Ιερεμίας κγ’5)

Από τα παραπάνω εδάφια της Παλαιάς Διαθήκης είναι εμφανέστατο ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι ο αναμενόμενος Μεσσίας ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.


Ναι, καρπός του σώματος του Δαβίδ είναι η Παναγία, εκτός και εάν ισχυρίζεσαι ότι τα κορίτσια δεν είναι καρπός του σώματος του πατέρα, αλλά μόνο της μητέρας...

quote:
Οι Ευαγγελιστές Ματθαίος και Λουκάς μας μιλούν για το γενεαλογικό δέντρο του Ιησού. Ο καθένας όμως…….λέει και μια άλλη ιστορία!!!!

1. Στο Κατά Ματθαίον, το γενεαλογικό δένδρο του Ιησού ξεκινάει από τον Αβραάμ, ενώ στο Κατά Λουκά από τον Αδάμ.

2. Στο Κατά Ματθαίον, οι πρόγονοι του Ιησού μέχρι τον Αβραάμ είναι 40, ενώ στο Κατά Λουκά 56. Συνολικά μεταξύ των δύο ευαγγελίων συμφωνούν μόνον 16 ονόματα!

3. Στο Κατά Ματθαίον, πατέρας του Ιωσήφ (παππούς του Ιησού) είναι ο Ιακώβ, ενώ στο Κατά Λουκά ο Ηλί.

4. Στο Κατά Ματθαίον, ως γιος του βασιλέως Δαυίδ και πρόγονος του Ιησού αναφέρεται ο γνωστός βασιλιάς Σολομών, ενώ στο Κατά Λουκά όχι.

5. Από τον βασιλιά Δαυίδ μέχρι τον Ματθά (Μαθθά), προπάππου του Ιησού, μόνον δύο ονόματα συμφωνούν μεταξύ τους, ο Σαλαθιήλ και ο γιός του Ζοροβαβέλ.

Ωστόσο, στο Κατά Ματθαίον αυτοί είναι ο 11ος και 12ος πρόγονος, ενώ στο Κατά Λουκά ο 20ος και 21ος πρόγονος. Από τα υπόλοιπα ονόματα των προγόνων του Ιησού, ούτε ένα δεν συμφωνεί μεταξύ του!

6. Από τον Αβραάμ μέχρι τον βασιλιά Δαυίδ, στο Κατά Ματθαίον αναφέρονται 13 πρόγονοι, ενώ στο Κατά Λουκά 14. Ωστόσο αυτό το μέρος του γενεαλογικού δένδρου παρουσιάζει συμφωνία ονομάτων μεταξύ των δύο ευαγγελίων, ίσως επειδή οι συγγραφείς των ευαγγελίων χρησιμοποίησαν ως κοινή πηγή την «Παλαιά Διαθήκη».


Ο ένας Ευαγγελιστής χρησιμοποιεί την καταγωγή του Ιωσήφ με βάση τους φυσικούς πατέρες της γενεαλογίας, και ο άλλος Ευαγγελιστής, με βάση τους ανδραδελφικούς γάμους (Δευτερονόμιο 25/κε΄ 5-10), καθώς ο Ιωσήφ ήταν τέκνο ανδραδεφικού γάμου, και κάποιος συγγενής ανέστησε σπέρμα στον αποθανώντα πατέρα του. Κατά τον ίδιο τρόπο και ο Ιησούς, θεωρείτο βάσει του Μωσαϊκού Νόμου «όπως ενομίζετο» τέκνο του Ιωσήφ, και είχε όλα τα δικαιώματα της γενεαλογίας του Ιωσήφ από τον βασιλιά Δαυίδ, ενώ ήταν «Υιός Θεού».


quote:
Ας δούμε όμως και αντιφάσεις…ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ!!

1. Στο Κατά Ματθαίον Α’,17 αναφέρεται: «Πάσαι ουν αι γενεαί από Αβραάμ έως Δαυίδ γενεαί δεκατέσσαρες, και από Δαυίδ έως της μετοικεσίας Βαβυλώνος γενεαί δεκατέσσαρες, και από της μετοικεσίας Βαβυλώνος έως του Χριστού γενεαί δεκατέσσαρες». Αν και Αβραάμ έως και Δαυίδ: 14, Σολομών έως και Ιεχονίας: 14, ωστόσο……..Ιεχονίας έως και Ιησούς: 13!!

2. Στο Κατά Ματθαίον Α’,21 αναφέρεται: «τέξεται δε υιόν και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν, αυτός γαρ σώσει τον λαόν αυτού από των αμαρτιών αυτών».

Ωστόσο, αμέσως παρακάτω αναφέρεται Α’,22-23: «22 Τούτο δε όλον γέγονεν ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό κυρίου δια του προφήτου λέγοντος, 23 Ιδού η παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν, και καλέσουσιν το όνομα αυτού Εμμανουήλ, ο έστι μεθερμηνευόμενον μεθ' ημών ο Θεός».

Δηλαδή….πόθεν εκ των προφητών προκύπτει Ιησούς = Εμμανούηλ παρακαλώ??


Εμμανουήλ σημαίνει "ο Θεός μαζί μας", κάτι που είναι η κυριολεξία του ονόματος μιας και ο Χριστός είναι Θεάνθρωπος.

quote:
Αλλά ακόμη και εάν κλείναμε εντελώς τα μάτια μας σε όλα ετούτα, ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΚ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ!

Οι γυναίκες δεν λογαριαζόντουσαν κατά την εβραϊκή παράδοση ως σημείο αναφοράς για την καταγωγή ενός ατόμου, και αυτό για τον απλό λόγο ότι πίστευαν πως ολόκληρος ο άνθρωπος βρίσκεται και απορρέει από το σπέρμα του άνδρα (γι’αυτό και δεν υπάρχει αναφορά καμίας γυναίκας στα δυο γενεαλογικά δέντρα!!!!).

Ας μην ξεχνάμε ότι η ύπαρξη ως προς το ωάριο της γυναίκας δεν ανακαλύφθηκε πριν το 1827.

Η γυναικεία μήτρα θεωρούνταν μονάχα ως το χώμα μέσα στο οποίο φυτεύονταν ο καρπός .Όπως υπήρχε άγονο χώμα μέσα στο οποίο δεν μπορούσε να φυτρώσει η σοδειά έτσι μιλά και η Παλαιά Διαθήκη για την μήτρα που δεν γεννά παιδιά.

Επομένως, δεν έχουμε καμία απολύτως ένδειξη που να συνηγορεί υπέρ της βασιλικής καταγωγής του Ιησού από την Μαρία. Αυτό που μάλιστα μπορούμε να διακρίνουμε μέσα από τα λόγια του Ευαγγελιστή Λουκά είναι ότι Η ΜΑΡΙΑ ΕΙΧΕ ΛΕΥΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΥΙΔΙΚΗ!

Ο Λευϊ ήταν ο προπάππους του Ααρών και του Μωυσή. Ο Λουκάς λοιπόν αναφέρει ότι η Ελισάβετ, η οποία ήταν κόρη του Ααρών, ήταν ξαδέρφη της μητέρας του Ιησού Μαρίας.

Συγκεκριμένα:
« Έζησε κατά τας ημέρας του Ηρώδου του βασιλέως της Ιουδαίας κάποιος ιερεύς, που ελέγετο Ζαχαρίας, από την τάξιν των λειτουργών του Ναού…και η γυναίκα του ήτο απόγονος του Ααρών και το όνομα της ήτο Ελισάβετ» (Κατά Λουκά Α’5)

«Και ιδού η Ελισάβετ η συγγενής σου και αυτή συνδειληφυϊα υιόν έν γήρει…» (Κατά Λουκάν Α’36)

Επομένως βλέπουμε ότι η συγγένεια της Μαρίας ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.


Βάσει της εβραϊκής παράδοσης ακόμα και σήμερα, Εβραίος θεωρείται όποιος είναι γεννημένος απο μητέρα ΕΒΡΑΙΑ. Το ζητούμενο είναι να έχει ο Χριστός μέσα του το γονίδιο του βασιλιά Δαβίδ, και το έχει απο τη μεριά της μητέρας του.


quote:
Ας δούμε και κάποιους λόγους ακόμα όμως.

Έτσι, ο Ιησούς Χριστός της Καινής Διαθήκης κατάγεται σαρκικά μόνο από το γένος της Μαρίας. Ο μπαμπάς του Χριστού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΓΕΝΟΣ, πόσο μάλλον δε από ΚΑΡΠΟ ΣΩΜΑΤΟΣ όπως προστάζει η προφητεία της Παλαιάς Διαθήκης!

Κι όμως Ευσέβιος της Καισαρείας γράφει ότι η Μαρία κατάγεται από το βασιλικό γένος των Ιουδαίων αφού παντρεύτηκε τον Ιωσήφ που ήταν ιερέας και καταγόταν από τον Δαυίδ.

Για κακή τους τύχη όμως και εδώ υπάρχει ένα σοβαρότατο κόλλημα: Σύμφωνα με τον ιουδαϊκό νόμο οι Ιουδαίοι ιερείς όφειλαν να παντρευτούν γυναίκα από την φυλή τους. Πράγμα που δεν συμβαίνει με την αγνώστων λοιπών στοιχείων Μαρία!!!!


Ο Ιωσήφ, ο κατα νόμο πατέρας του Χριστού, κατάγεται απο το βασιλιά Δαβίδ, και αυτό λένε τα Ευαγγέλια. Στο είχα πει και σε ένα παλαιότερο μήνυμα και ακόμα δεν έχεις απαντήσει: Το ότι οι Λευίτες έπρεπε να παντρεύονται Λευίτισσες είναι ένα δικό σου αυθαίρετο λεγόμενο και δεν υπάρχει μέσα στη Βίβλο. Η μόνη προϋπόθεση για τις γυναίκες των Λευιτών είναι ότι πρέπει να είναι παρθένες, έτσι λέει το Λευιτικόν.


“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 16:29:28  Εμφάνιση Προφίλ
europaios2:
«Κατα Ιωάννη κεφ.Δ' στοιχ.25-26<<....λέγει αυτώ η γυνή, οίδα ότι Μεσσίας έρχεται ο λεγόμενος Χριστός, όταν έλθη εκείνος αναγγελεί ημίν πάντα>>.. λέγει αυτή ο Ιησούς, <<εγώ ειμί ο λαλών σοι.>>»

Ο αρχετυπικός εβραϊκός ήρωας ήταν ο Joshua (ο διάδοχος του Μωυσή), ειδάλλως γνωστό ως Yeshua ben Nun (Ιησούς των ψαριών). Από το όνομα ο Ιησούς (Yeshua ή Yeshu στα εβραϊκά, Ioshu στα ελληνικά) αρχικά ήταν ένας τίτλος και πιθανώς κάθε ζώνη στην εβραϊκή αντίσταση είχε ένα αριθμό ηρώων που, μεταξύ των άλλων, ειχε και αυτό τον τίτλο.

Στις Αρχαιότητές του Ιώσηπου, από τους 28 υψηλούς ιερείς που κράτησαν το γραφείο από τότε που βασίλεψε ο Hρώδης ο Μέγας μέχρι και την πτώση του ναού, όχι λιγότεροι από τέσσερις έφεραν την επωνυμία Ιησούς: Ιησούς ben Phiabi, Ιησούς ben SEC, Ιησούς ben Damneus και Ιησούς ben Gamaliel.

Και όλοι ετούτοι, φυσικά, θεωρούσαν εαυτόν Μεσσία, και ηλίου φαεινότερο ότι είχανε και αρκετούς αδαείς που τους πίστευαν και τους ακολουθούσανε ως Μεσσίες.

Σου θυμίζει τίποτα μήπως φίλτατε?

Ορισμένοι προηγούμενοι Ιησού είναι οι εξής:

1) Ιησούς, ben Sirach, ο υποτιθέμενος συντάκτης του βιβλίου Sirach, μέρος των απόκρυφων της Παλαιάς Διαθήκης. Αυτός ο Ιησούς, ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (!) περίπου το 180 π.χ, συνδύαζε εβραϊκή σοφία και ομηρικού ύφους εποποιία. (τουλάχιστον ετούτος γνώριζε την ευγενή γλώσσα των ελλήνων...)

2) Ιησούς, ben Pandira. Έζησε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αλεξάνδρου Jannaeus (106-79 π.χ.) Aυτός ο Ιησούς έκανε σταδιοδρομία μέσω τελολογικών προφητειών και αντίστασης στο βασιλιά με σκοπό την ανατροπή του. Είχε πρόωρο τέλος καθώς τον κρέμασαν σε ένα δέντρο.

3) Ιησούς, ben Ananias. Αρχίζοντας το 62μ.χ., αυτός ο Ιησούς είχε προκαλέσει ανησυχία στην Ιερουσαλήμ. Μάλλον αόριστα: "Μια φωνή από την ανατολή, μια φωνή από τη δύση, μια φωνή από τους τέσσερις ανέμους, μια φωνή ενάντια στην Ιερουσαλήμ και το ιερό σπίτι, μια φωνή ενάντια στους γαμπρούς και τις νύφες, και μια φωνή ενάντια σε ολόκληρους τους ανθρώπους." (Θ*Ιωσηπος, πόλεμοι 6:3) Συνελήφθη από τους Ρωμαίους, απελευθερώθηκε ως τίποτα πιό επικίνδυνο από ένα τρελό άτομο. Πέθανε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Ιερουσαλήμ από έναν βράχο που εκσφενδονίστηκε από έναν ρωμαϊκό καταπέλτη.

4) Ιησούς, ben Saphat. Στην εξέγερση το 68μ.χ. που προκάλεσε χάος στη Γαλιλαία, αυτός ο Ιησούς είχε οδηγήσει τους επαναστάτες στην Τιβερία. Όταν η πόλη ήταν έτοιμη να πέσει στις λεγεώνες του Βεσπασιανού, τράπηκε σε φυγή στο βορρά στη θάλασσα της Γαλιλαίας.

5) Ιησούς, ben Gamala. Κατά τη διάρκεια της 68/69μ.χ. αυτός ο Ιησούς ήταν ηγέτης μιας ειρηνικής ομάδας στον εμφύλιο πόλεμο της Ιουδαίας. Όταν μια από τις αντιμαχόμενες πλευρές παραβίασε τα τείχη της Ιερουσαλήμ, θανατώθηκε και το σώμα του ρίχτηκε στα σκυλιά.

6) Ιησούς, ben Thebuth. Ένας ιερέας που, στην τελική συνθηκολόγηση της παραπάνω πόλης το 69μ.χ., σώθηκε με την παράδοση των θησαυρών του ναού, που περιλάμβανε δύο ιερά κηροπήγια, ιερές κουρτίνες και τηβέννους των υψηλών
ιερέων.

Και ευλόγως θα αναρωτηθεί κάποιος, καλά με τόσους πολλούς Ιησούδες δεν θα μπορούσε να έχει υπάρξει και ο Ιησούς από την Ναζαρέτ???

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι απολύτως τίποτα δεν υπάρχει που να επιβεβαιώνει την ιερή βιογραφία, η οποία έχει πολυάριθμους αναχρονισμούς, αντιφάσεις και γελοιότητες.

Παραδείγματος χάριν, το χρόνο που ο Ιωσήφ και η έγκυος Mαρία λέγεται ότι έχουν πάει στη Βηθλεέμ για μια υποτιθέμενη ρωμαϊκή απογραφή, η Γαλιλαία (αντίθετα από την Ιουδαία!) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ (!), και επομένως δεν είχαν κανέναν λόγο να κάνουν το ταξίδι της υποτιθέμενης «απογραφής».

Ακόμα κι αν η Γαλιλαία ήταν αυτοκρατορικό έδαφος, δεν υπάρχει καμία ιστορική καθολική απογραφή που να διατάχθηκε από τον Αύγουστο (ούτε από οποιοδήποτε άλλο αυτοκράτορα), ενώ οι ρωμαϊκοί φόροι βασίζονταν στην ιδιοκτησία ΚΑΙ ΟΧΙ στο κατά κεφαλή εισόδημα.

Επίσης, ξέρουμε ότι «πόλη» Ναζαρέτ (που περιγράφουνε και αναφέρουνε οι δήθεν ευαγγελιστές..) δεν υπήρξε πριν από το δεύτερο αιώνα….

Αυτό που πρέπει να προειδεάζει τον κάθενα για την (κακοσχεδιασμένη) απατή των συγγραφέων του Ευαγγελισμού είναι ότι σχεδόν όλα τα γεγονότα της υποτιθέμενης ζωής του Ιησού εμφανίζονται στις ζωές μυθικών ηρώων πολύ αρχαιότερης προέλευσης.

Εάν μιλάμε για τη θαυμαστή γέννηση, θαύματα ή θαυμαστές θεραπείες, είναι όλα σημάδια από άλλους Θεούς, αιώνες πριν από οποιοδήποτε εβραϊκό ιερό άτομο. Οι υποτιθέμενες εκφράσεις του Ιησού και τα σοφά λόγια είναι εξίσου κοινά, και προέρχονται από εβραϊκά κείμενα, από τη νεοπλατωνική φιλοσοφία ή τα σχόλια στωικών και κυνικών φιλοσόφων.

Ο Ιησούς από τη Nαζαρέτ υποθετικά έζησε σε μια περίοδο με πολλές τεκμηριωμένες ιστορικές αναφορές - ο πρώτος αιώνας της χριστιανικής εποχής - παρ όλα αυτά δεν υπάρχει ούτε μια ιστορική αναφορά από μη χριστιανική πηγή για κάποιον θαυματοποιό από τον ουρανό.

Όλες οι αναφορές - συμπεριλαμβανομένων των αναφορών του Ιώσηπου - προέρχονται από τις αντιστασιακές χριστιανικές πηγές (και ο Ιωσηπος ο ίδιος, δεν γεννήθηκε μέχρι και μετά την υποτιθέμενη σταύρωση).

Η φρικτή αλήθεια είναι ότι ο χριστιανικός Ιησούς κατασκευάστηκε από τις λεηλατημένες πηγές, ανασκευασμένες για τις ανάγκες της πρόωρης εκκλησίας που διαιωνίζεται έως και σήμερα.

Οι μύθοι του Ιησού δεν αφορούν ένα και μόνο πρόσωπο.

Χριστός δεν είναι παρά ένας εξανθρωπισμένος Θεός στον οποίο δόθηκε το όνομα Jesus. Oι πραγματικοί Ιησουδες, εκείνοι που έζησαν και πέθαναν μέσα στις κανονικές ανθρώπινες παραμέτρους, που μπορεί να είχαν αφήσει τις ιστορίες και τους μύθους τους, αργότερα ράφτηκαν και κόπηκαν από τους χριστιανούς γραφείς ως υλικό πηγής για τον ήρωά τους, αλλά αυτή η ιστορία δεν αρχίζει από την σάρκα και το αίμα οποιοδήποτε ραββίνου-επαναστάτη- θαυματοποιού.

Μάλλον, η γέννησή της είναι η ίδια θεολογία!

Γιατί οι Ρωμαίοι είχαν επιτρέψει σε έναν καταδικασμένο εγκληματία σχεδόν αμέσως να απομακρυνθεί από το σταυρό του και να τεθεί σε έναν τάφο? Η σταύρωση επιλέχτηκε ακριβώς για να τονίσει δημόσια ότι η σκληρότερη και ταπεινωτική μορφή τιμωρίας περιμένει όποιον αντιτάσσεται στη Ρώμη...

Πολλά στοιχεία του Πάθους δεν έχουν κανένα νόημα ιστορικά.

Μια δίκη για τον Ιησού....όταν πιθανοί επαναστάτες συλλαμβάνονταν συνήθως και εκτελούνταν από τους Ρωμαίους χωρίς δίκη. Ο Φίλων της Αλεξάνδρειας μιλά για συνεχείς δολοφονίες από τον Πιλάτο χωρίς δίκες και καταδίκες, και ο Πιλάτος του Ευαγγελισμού ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ πλήρως την ιστορική πραγματικότητα και μας περιγράφει έναν Πιλάτο…..ΚΟΤΑ!!

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Πιλάτος πρόσφερε στους Εβραίους την απελευθέρωση μόνο ενός φυλακισμένου και αυτοί επέλεξαν το Βαραββά παρά τον Ιησού. Στο αρχικό κείμενο ο επιλεγμένος εγκληματίας ήταν ο Ιησούς Barabbas, και στα εβραϊκά Βar Abba σημαίνει γιος του πατέρα! Δηλαδή ο Πιλάτος είχε τον Ιησού, το γιο του Θεού και τον Ιησού, γιος του πατέρα στη φυλακή του συγχρόνως??

Ας μην κουράσουμε λοιπόν περαιτέρω φίλτατε ευρωπαίε, φαντάζομαι να γίνεται εύκολα αντιληπτό πάνω σε ποιο υπόβαθρο χτίστηκε στο διάβα των αιώνων ο Ιησούς του Ευαγγελισμού.

Βέβαια, το ΣΑΘΡΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που περιγράφω, έχει να κάνει κυρίως με τους αμόρφωτους και άσχετους ιστορικά γραφιάδες που συνέταξαν τον μύθο του χριστιανισμού, και εάν όλα στηρίζονται σε ένα μοναδικό ψέμα τότε αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Βοήθεια σου!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 17:29:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974
quote:
schwabe
Επίσης, ξέρουμε ότι «πόλη» Ναζαρέτ (που περιγράφουνε και αναφέρουνε οι δήθεν ευαγγελιστές..) δεν υπήρξε πριν από το δεύτερο αιώνα….

"Archäologische Grabungen haben jedoch die Besiedlung der Areale um die heutige Stadt seit dem 2. Jahrtausend vor Chr. nachgewiesen."

"Αρχαιολογικές ανασκαφές αποδείξανε ότι η σύγχρονη Ναζαρέτ κατοικούντανε ήδη απο την δεύτερη π.Χ. χιλιετία."

NBL: N. Riesner, Nazaret, in M. Görg, B. Lang (Hrsg.), Neues Bibel-Lexikon, Bd. 2, Benziger, Zürich: 1995, 909-912.

quote:
schwabe
Παραδείγματος χάριν, το χρόνο που ο Ιωσήφ και η έγκυος Mαρία λέγεται ότι έχουν πάει στη Βηθλεέμ για μια υποτιθέμενη ρωμαϊκή απογραφή, η Γαλιλαία (αντίθετα από την Ιουδαία!) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ (!), και επομένως δεν είχαν κανέναν λόγο να κάνουν το ταξίδι της υποτιθέμενης «απογραφής».

Άκου τι λέει το Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ για τη Γαλιλαία, σε γερμανόφωνη σελίδα:

"Die Römer machten wieder eine eigene Provinz daraus. Nach dem Tode Herodes des Grossen, wurde das Königreich unter seinen Söhnen verteilt (04 v.d.Z.). Herodes Antipas wurde Herrscher über Galiläa. Dies war die Zeit des Lebens und Wirkens Jesus."

"Οι Ρωμαίοι την κάνανε επαρχία (τη Γαλιλαία). Μετά το θάνατο του Ηρώδη του Μέγα, μοιράστηκε το βασίλειο του στους γιούς του (έτος 4 προ μέτρησης). Ο Ηρώδης ο Αντύπας έγινε εξουσιαστής επι της Γαλιλαίας, αυτός ήτανε ο καιρός που έζησε ο Ιησούς."

Πηγή:http://www.israel.de/tourismus/geo/galilaea.html

Στα άλλα "έγκυρα" ιστορικά σου στοιχεία, ας σου απαντήσει ο Ευρωπαίος.


“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Edited by - samuel1974 on 16/11/2008 17:31:26Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 22:42:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ
quote:
Δεν ήξερα ότι "ο πόλεμος των άστρων" είναι τόσο δημοφιλής και σε μεγάλα παιδιά.


Που βλέπεις το παράδοξο όψιμε μάγκα μου;
«Κουβέντα να γίνεται» είσαι μου φαίνεται και συ, ή μάλλον ένας απ’ αυτούς που νομίζουν ότι η πορδή τους μυρίζει πάντα μοσχολίβανο. Φτηνό πνεύμα αντιλογίας να πας να πουλήσεις αλλού, όχι σε εμένα, διότι αν είχες καταλάβει τι είχα γράψει δεν θα ειρωνευόσουν εξυπνάκια τουλάχιστον αυτή την φράση. Άντε κάνε μπάνιο τώρα να ξεχαρμανιάσεις.

Λουκάς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 23:25:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ
quote:
D.I.:
Φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, αν και συμφωνώ με αυτήν την θέση σου διότι με εκφράζει, σκέφτομαι αν είναι εύκολο τελικά ή έστω εφικτό να κατορθώσουμε να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ο Θεός.

Ας πάμε καλύτερα σ’ αυτούς που στα παλαιότερα χρόνια προσπάθησαν να μας δώσουν μία περιγραφή του «θείου» και ας διαβάσουμε τι έλεγαν.
Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος ο οποίος λένε ότι έζησε πριν από τους φαραώ «εκέκλητο τρισμέγιστος διότι περί τριάδος εφθέγξατο, ειπών ΕΝ ΤΡΙΑΔΙ ΜΙΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΤΗΤΑ»
Ο Ακεναχατών έλεγε ότι ο/η «Ακεναχ « Μέγας είναι θεός Δίϊος Τρις Πατέρας.
Με το «Δίϊος Τρις» εννοούσε τρισδιάστατος. Βλέπεις λοιπόν ότι μέσα από ένα άλλο κείμενο και μάλιστα γραμμένο γύρω στα 1700π.Χ. στην Ελληνική γλώσσα λύνουμε το μυστήριο της τριπλής υπόστασης του «Θείου» του «Αγνού» και του «Ιερού».
Καταλαβαίνεις φίλε μου ότι τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι δεν έπαιζαν με τα λόγια όπως κάτι σύγχρονα νούμερα των φόρουμς και των καναλιών αλλά κυριολεκτούσαν όταν μιλούσαν για την τριαδικότητα.
Agnus Dei ο «Αμνός», Αγνός και ο “Aton”. Αγνή και η νήσος του Απόλλωνος .

Η «ΑΚΕΝΑ» ποια ήταν όμως;

Λουκάς

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2008, 23:34:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
Ο όποιος σφετερισμός ιδιοτήτων του Θεού, απο τον άνθρωπο,
τιμωρήθηκε δεόντως κι ο διάβολος, έπεσε στη γή και λίγο καιρό έχει...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2008, 00:01:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ
quote:
trexagireve
....κι ο διάβολος, έπεσε στη γή και λίγο καιρό έχει...

...και συ πως το γνωρίζεις;

ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2008, 00:30:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2
Μπράβο κίνηση!!!

Νιώθω τόσο άβολα αγαπητέ Schwabe, σα λιοντάρι στο κλουβί.......υπομονή!!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2008, 08:35:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Αγαπητοί κύριοι, μιας κι ο Θεός δεν έχει πεθάνει θα σας παρακαλούσα να μην κάνετε προσπάθειες να τον σκοτώσετε...

Ευχαριστώ για την κατανόηση.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2008, 09:04:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve
O Θεός έχει πλάσει τα πάντα εν σοφια κι αυτο που τώρα
κάποιοι διαμαρτυρονται, για την εμφάνιση απο τον ίδιο το Θεό
περί παρουσιας,ενεργείας του στον κόσμο, εξυπηρετεί κάποιο σχέδιο,
για το μέλλον του ανθρώπου, φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ....
Ένα μέλλον που έχει προγραφεί κι αποτελεί προορισμό του ανθρώπου
ούτως η άλλως... Όσο γιατον διάβολο και την πτώση του... 'Αν δεν είχει συντελεστεί,
τώρα σαφώς θα περνούσαμε καλύτερα....Αν δεν ήταν στη γή οι άνθρωποι θα είχαμε
καλύτερες σχέσεις... Νομίζω;...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2008, 23:23:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ
quote:
trexagireve:
Αν δεν ήταν στη γή οι άνθρωποι θα είχαμε
καλύτερες σχέσεις... Νομίζω;...

Καλά εσύ δεν παίζεσαι με τίποτα!! Περαστικά μας.

ΛουκάςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 56 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.34375
Maintained by Digital Alchemy