ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 51
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2008, 17:53:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Ερίωπα,

Σ'ευχαριστώ για την ανταπόδωσή σου, στο ηχητικό μου κάλεσμα, μέσω της ποίησης που προκύπτει απ'την ένδυση των μουσικών συναισθημάτων με Λόγο...
Συναισθανόμενος λοιπόν τη θετική εξέλιξη που προέκυψε απ'τη μουσική μου παρεμβολή, στο εν λόγω θέμα, παίρνω κουράγιο για να καταθέσω ψήγματα μνημών, οι οποίες βρίσκονται βαθιά χαραγμένες στο Είναι-Όλον...

Ολοι οι άνθρωποι που έχουν ενισχύσει τις αισθήσεις τους, διαισθάνονται μια γενικευμένη και ακαθόριστη ανατροπή των ισορροπιών.
Η ζυγαριά κλείνει πρός την αρνητική πλευρά, όσον αφορά το ανθρώπινο είδος.
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που χωρίς εμφανείς λόγους και αιτίες νιώθουν μια βαθιά θλίψη που απορρέει απ'τα βάθη του ασυνειδήτου και την οποία δεν μπορούν, μιας και δεν γνωρίζουν το ασυνείδητο κομμάτι του εαυτού τους, να προσδιορίσουν.
Ενα κοινό χαρακτηριστικό της συντριπτικής πλειψηφίας της ανθρωπότητας είναι ο Φόβος του Αγνώστου.
Ένα δεύτερο πανανθρώπινο χαρακτηριστικό είναι ο Φόβος του Σκοταδιού.
Ενα τρίτο πανανθρώπινο χαρακτηριστικό είναι η χρήση του αρχετυπικού συμβόλου της πυραμίδας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής που αυτοπροσδιορίζονται μέσω της ιεραρχίας.
Θα προσπαθήσω να συνδέσω αυτά τα κομμάτια μεταξύ τους, μιας και δώ που φτάσαμε δεν χωράνε αναβολές και μισόλογα, και όποιος καταλάβει, κατάλαβε...
Το βρίσκετε τυχαίο που σε όλους τους πολιτισμούς αρχαίους και σύγχρονους, απαντώνται πυραμίδες?
Το βρίσκετε τυχαίο πως πολλές φορές, μέσα στο σύμβολο της πυραμίδας, περιέχεται ένας οφθαλμός?
Το βρίσκετε τυχαίο πως η κυρίαρχη αίσθησή μας, είναι η όραση?
Το βρίσκετε τυχαίο πως τα μάτια μας, συνδέονται σταυρωτά με τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου?
Το βρίσκετε τυχαίο πως όλοι οι άνθρωποι φοβούνται, ό'τι δεν μπορούν να δούν με τα μάτια τους και κυρίως το σκοτάδι?
Το βρίσκετε τυχαίο που όλοι οι άνθρωποι συνδέουν τη σωτηρία τους και την ευδαιμονία τους με το Φώς?
Δεν αναρωτιέστε λοιπόν πώς όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους?
Μήπως γιατί είναι χαρακτηριστικά της Δημιουργίας μας?
Μήπως γιατί ακόμη και το γράμμα Δ είναι κάτοψη μιας πυραμίδας?
Μήπως γιατί ζούμε εντός μιας πυραμοειδούς Δημιουργίας βασισμένης στην όραση?
Μήπως ζούμε μια οπτική ψευδαίσθηση?
Μήπως επειδή η βουτιά προς τα βάθη του είναι, έρχεται σε σύγκρουση με την όραση αφού όσο προχωρά κανείς μειώνεται το φώς μέχρι που χάνεται και επικρατεί το σκότος, λίγοι την αποτολμούν?
Μήπως το άνοιγμα της πύλης που οδηγεί απ'ευθείας στην ένωση με το θείο προϋποθέτει το σφάλισμα των ματιών?
Μήπως προϋποθέτει την ενίσχυση της ακοής που σαν όργανο είναι ακριβέστερο της όρασης, μιας και τα ώτα συνδέονται το καθένα απευθείας στο αντίστοιχο ημισφαίριο του εγκεφάλου?
Μήπως όλοι δε λέμε ''Άκου να δεις''?
Μήπως τέλος ο Ανώνυμος Ωκεανός που ασταμάτητα ποιεί Δημιουργίες βρίσκεται, κατά κάποιο τρόπο, εκτός της δικής μας Δημιουργίας και ο μόνος τρόπος για να γίνουμε Ένα με Αυτόν είναι να ξεφύγουμε απ'αυτή τη Δημιουργία?
Μήπως αν αυτό το πετύχαιναν όλοι οι Άνθρωποι δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης αυτής της Δημιουργίας?
Μήπως τελικά πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε με τα μάτια και ν'αρχίσουμε ν'ακούμε με τα ώτα διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ευρισκόμεθα εντός της Δημιουργίας?
Μήπως το Φώς πάνω στο οποίο είναι δομημένη όλη η Δημιουργία είναι τόσο όμορφο αλλά τελείως παραπλανητικό, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να διανοηθεί πως δίχως φώς-όραση τα πάντα πεθαίνουν?
Μήπως είναι τόσο βαθιά ριζωμένο μέσα μας που μας διατηρεί σε μιά κατάσταση διαρκών φαύλων κύκλων εντός της Δημιουργίας?
Μήπως τέλος οι εκάστοτε ιδεολογικοί πόλεμοι γίνονται ώστε ή συντριπτική πλειοψηφία των Ανθρώπων να παγιδεύεται στη Δημιουργία?
Μήπως όσοι προλάβουν και γνωρίσουν τον Άγνωστο Εαυτό τους θα γνωρίσουν και το Έν?
Μήπως εκείνος ο Σωκράτης όταν έλεγε ''εν οίδα ότι ουδέν(ούδε Έν) οίδα'' μιλούσε με βαθιά θλίψη γιατί θυμήθηκε πως, ένα γνώρισε, ένα πράγμα κατάλαβε, πως δηλαδή δεν γνώρισε το Έν δεν ενώθηκε μαζί του και πάρτον πάλι κάτω....Ξαναγύρισε...Επανενσαρκώθηκε...
Μήπως τελικά το μόνο εμπόδιο που έχουμε να υπερπηδήσουμε είναι ο Φόβος του Σκοταδιού και ταυτόχρονα την παραπλάνηση του Φωτός?
Μήπως έχει έρθει η ώρα να γνωρίσουν οι Άνθρωποι τον πραγματικό τους εαυτό και να παλέψουν μαζί του μέχρι να ισχυροποιηθούν τόσο πολύ ώστε ν'ακούσουν τον Λόγο-Ήχο-κραδασμό?
Μήπως πρέπει να στραφούν όλοι μέσα τους και να γιατρέψουν τις πληγές οι οποίες είναι υπεύθυνες για την απορροή ενέργειας?
Μήπως μας χρειάζεται όλη η ενέργεια για κάνουμε εκείνο το μοναδικό άλμα πάνω στο κύμα του ήχου-Λόγου που θα μας οδηγήσει απευθείας στην Πήγη των όλων?
Σκέψεις-μνήμες-εικόνες- όλα θολά απ'το υπέρλαμπρο Φώς.
Κλείστε τα μάτια, ακούστε, τολμήστε να βουτήξτε, μη φοβάστε...
Λόγια-ήχοι που βγαίνουν απ'τον εσωτερικό κόσμο ενός απλού ανθρώπου που συναισθάνεται τη ματαιοπονία και την νομοτελειακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο της Ανθρωπότητας και που μες στα πλαίσια αυτής της νομοτέλειας θα συνεχίσουν οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις πάσης φύσεως...
Βοήθειά σας...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2008, 18:19:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
πράγμα κατάλαβε, πως δηλαδή δεν γνώρισε το Έν δεν ενώθηκε μαζί του και πάρτον πάλι κάτω....Ξαναγύρισε...Επανενσαρκώθηκε...

Γιατι να γυρισει πίσω κ να μη συνεχισει την αναπτυξη απο εκει που ειναιΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2008, 23:00:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ήλιε 2012, κλείνοντας την πρώτη εβδομάδα του θέματος είμαστε υποχρεωμένοι να σου αναγνωρίσουμε το προβάδισμα σ’ αυτόν τον διάλογο. Το κείμενό σου κατέβηκε, τουλάχιστον απ’ εμένα, απνευστί και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε.
Αλλοίμονο αν δεν υπήρχε «συναισθησία» μεταξύ των μελών (...οργάνων) που συμμετέχουν σ’ αυτό τουλάχιστον το συγκεκριμένο θέμα.
Είμαι σίγουρος ότι αυτή την εβδομάδα θα την καταναλώσουμε, για να μη πω και την επόμενη, για να επεξεργαστούμε αυτά που καταθέσατε εσύ και ο φίλος Veritas.

Λουκάς
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2008, 01:31:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ helios2012

Χωρίς καμία διάθεση ειρωνία εκ μέρους μου, μερικές παρατηρήσεις.

quote:
Το βρίσκετε τυχαίο που σε όλους τους πολιτισμούς αρχαίους και σύγχρονους, απαντώνται πυραμίδες?

Εγώ δεν το θεωρώ τυχαίο, απλά το θεωρώ ως την ευκολότερη κατασκευή που μπορεί να φτάσει σε κάποιο ύψος. Δες ένα μικρό παιδί τι φτιάχνει στην αμμουδιά. Πυραμίδα φτιάχνει.

quote:
Μήπως γιατί ακόμη και το γράμμα Δ είναι κάτοψη μιας πυραμίδας?

Πρόσοψη πυραμίδας. Η κάτοψη είναι τετράγωνη.

quote:
Μήπως προϋποθέτει την ενίσχυση της ακοής που σαν όργανο είναι ακριβέστερο της όρασης, μιας και τα ώτα συνδέονται το καθένα απευθείας στο αντίστοιχο ημισφαίριο του εγκεφάλου?

Η όραση στον άνθρωπο είναι σαφώς ακριβέστερη της ακοής αφού μπορεί να προσδιορίζει τον τόπο με ακρίβεια εκατοστού, δεν ήμαστε νυχτερίδες.
Για να είχαμε τόσο ακριβή ακοή όπως λες, έπρεπε τα αυτία μας να απέχουνε το ένα απο το άλλο τουλάχιστον 2 μέτρα. Είναι θέμα αναλογίας του μήκους των κυμμάτων και της απόστασης των 2 δεκτών. Τα μάτια απέχουνε λίγα εκατοστά το ένα απο το άλλο, αλλά προσδιορίζουνε πηγές κυμμάτων τα οποία έχουνε μήκος χιλιοστά του χιλιοστού.


“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2008, 19:28:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν samuel1974:

quote:

@ helios2012

Χωρίς καμία διάθεση ειρωνία εκ μέρους μου, μερικές παρατηρήσεις.


Αρχικά με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός πως διάβασες την απάντηση που έγραψα. Επιπλέον οι παρατηρήσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες όταν στοχεύουν στην αποσαφήνιση ''θολών'' σημείων του κειμένου, πόσο μάλλον όταν ενισχύουν τα ήδη υπάρχοντα συμπεράσματα!

quote:

quote:
Το βρίσκετε τυχαίο που σε όλους τους πολιτισμούς αρχαίους και σύγχρονους, απαντώνται πυραμίδες?

Εγώ δεν το θεωρώ τυχαίο, απλά το θεωρώ ως την ευκολότερη κατασκευή που μπορεί να φτάσει σε κάποιο ύψος. Δες ένα μικρό παιδί τι φτιάχνει στην αμμουδιά. Πυραμίδα φτιάχνει.


Aκριβώς αυτό Σαμουήλ, καλύτερα δεν θα μπορούσα να το πώ και σ'ευχαριστώ για τη βοήθειά σου!
Ενισχύεις, με το εξαίρετο παράδειγμα ενός μικρού παιδιού που φτιάχνει πυραμίδες στην άμμο τη φράση που έγραψα:''η χρήση του αρχετυπικού συμβόλου της πυραμίδας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής που αυτοπροσδιορίζονται μέσω της ιεραρχίας.''.
Ακόμη δηλαδή και ένα παιδάκι ''γνωρίζει'' ασυνείδητα, το αρχετυπικό σχήμα της Δημιουργίας μας, μέσα στην οποία, και αυτό, όπως και εμείς, ζεί!

quote:

quote:
Μήπως γιατί ακόμη και το γράμμα Δ είναι κάτοψη μιας πυραμίδας?

Πρόσοψη πυραμίδας. Η κάτοψη είναι τετράγωνη.


Και σ'αυτό το σημείο, ορθά παρατηρείς πως χρησιμοποίησα λάθος λέξη.
Σ'αυτό το σημείο όμως με ωθείς να διευκρινήσω, και σ'ευχαριστώ γι'αυτό, μιας και ό'τι έχω στο μυαλό μου, δεν είναι αυτονόητο και για τους υπόλοιπους αναγνώστες αν δεν το καταστήσω σαφές (δική μου παράλειψη), πως συγκέκριμενα αναφέρομαι στο κανονικό τετράεδρο του Πλάτωνα, το οποίο είναι μια πυραμίδα με κάτοψη τριγωνική!
Οπότε τί πρόσοψη,τί κάτοψη, στο κανονικό 4εδρο το ίδιο είναι!
Δράττομαι λοιπόν αυτής της ευκαιρίας, δοθείσης εκ του Σαμουήλ, να προσθέσω στα λεγόμενά μου πως, η πυραμίδα που περιγράφει σχηματικά τη Δημιουργία μας, είναι αυτή που ανήκει στα κανονικά πολύεδρα του Πλάτωνα και συγκεκριμένα που συμβολίζει το Πύρ-τη Φωτιά(-το Φώς γενικότερα), ένα απ'τα 4 πρωταρχικά στοιχεία!
(Ουσιαστικά δηλαδή, πρέπει να καταφέρουμε να ξεφύγουμε απ'την πυραμοειδή Δημιουργία και να περάσουμε στο κανονικό 12εδρο που ταυτίζεται με τον Αιθέρα, την Πεμπτουσία όλων των Όντων-Δημιουργιών, και που περικλείει μέσα της όλα τα Αστρα και τα Τρίγωνα και τα Πάντα...)

Αν και φαντάζομαι Σαμουήλ, να γνωρίζεις για τί πράγμα μιλάω, όταν αναφέρομαι στην Πυρ-αμίδα, μιας και η ιστοσελίδα που φιλοξενεί την εικόνα που βλέπουμε κάθε φορά που μας γράφεις κάτι, χρησιμοποιεί ως σύμβολό της, την Πυραμίδα και μάλιστα αυτήν που περικλείει τον οφθαλμό!!!
Μη μου πείς πως δεν το'χεις προσέξει!!!
Τυχαίο???

quote:

quote:

quote:
Μήπως προϋποθέτει την ενίσχυση της ακοής που σαν όργανο είναι ακριβέστερο της όρασης, μιας και τα ώτα συνδέονται το καθένα απευθείας στο αντίστοιχο ημισφαίριο του εγκεφάλου?

Η όραση στον άνθρωπο είναι σαφώς ακριβέστερη της ακοής αφού μπορεί να προσδιορίζει τον τόπο με ακρίβεια εκατοστού, δεν ήμαστε νυχτερίδες.
Για να είχαμε τόσο ακριβή ακοή όπως λες, έπρεπε τα αυτία μας να απέχουνε το ένα απο το άλλο τουλάχιστον 2 μέτρα. Είναι θέμα αναλογίας του μήκους των κυμμάτων και της απόστασης των 2 δεκτών. Τα μάτια απέχουνε λίγα εκατοστά το ένα απο το άλλο, αλλά προσδιορίζουνε πηγές κυμμάτων τα οποία έχουνε μήκος χιλιοστά του χιλιοστού.
“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”


Αυτά τα τελευταία λόγια δεν περίμενα να τ'ακούσω από σένα, όταν έχεις ταυτίσει την εικόνα σου με τον Morpheus της ταινίας Matrix, όπου αναλύεται το σύνολο των ψευδαισθήσεων που προκύπτουν απ'την στήριξή μας στην ισχνή και παραπλανητική όρασή μας.
Και ένα τελευταίο Σαμουήλ..., όταν κάποιος βρίσκεται σ'ένα μέρος όπου τα πάντα είναι σκοτεινά, τότε, μιας και η όραση δεν βοηθάει στο σκοτάδι, αναλαμβάνουν δράση τα ώτα που δεν επηρρεάζονται απ'το σκοτάδι όσο έντονο και αν είναι.
Ίσα-ίσα που σε απόλυτο σκοτάδι όπου τα μάτια παροπλίζονται, αυτόματα ενισχύεται και οξύνεται η ακοή έτσι ώστε ακόμα και ο παραμικρός θόρυβος να γίνεται αντιληπτός!
Κράτα αυτή την πληροφορία...
Ίσως κάποτε σου χρειαστεί...

Ντόκτορ, στην ερώτηση που μου έθεσες, σαφώς και δεν θ'απαντήσω γιατί αντιλαμβάνομαι πως δεν προσέχεις τί γράφω...
Αν ξαναδιαβάσεις τί έγραψα ακριβώς, θα καταλάβεις και μόνος σου, για ποιό λόγο, αν έγιναν τα πράγματα έτσι όπως τα περιγράφω, επανήλθε ή για την ακρίβεια, κατέπεσε, πίσω στη Γή ο Σωκράτης...

Αγαπητέ Ερίωπα, συναισθάνομαι πως, η συνήχηση εξακολουθεί να μας ωθεί, δίνοντας μας, κουράγιο, και προσμένω και στην ταυτόχρονη συντονιστική συνήχηση που θα μας ωθήσει ακόμα πιό πέρα...
Τί καταφέρνουμε μέσω του συντονισμού και της εκπομπής ομοίων μηκών κυμάτων?
Τριβή ψυχών, αυτό καταφέρνουμε...
Τί παράγει η τριβή ψυχών?
Διέγερση, δονήσεις και κραδασμούς που απλώνονται ως ηχητικό κύμα πέρα και πάνω απ'τον Νού-Παντεπόπτη Οφθαλμό-που βρίσκεται, εκεί, στην κορφή της Πυραμίδας, και ακόμα πιό πέρα και πάνω απ'το πηχτό και φαινομενικά αδιαπέραστο σκοτάδι που μεσολαβεί ανάμεσα στη Δημιουργία μας και στο Έν-Όλον-Λόγο...)
Δε μας μένει παρά να φουλάρουμε ενέργεια και να καβαλήσουμε το άΛογο του Ήχου-Λόγου που σαν άλλος Πήγασος θα μας μεταφέρει απευθείας στη Πηγή...

Ελπίζω πως η επόμενη εβδομάδα θα μας βοηθήσει ν'ακούσουμε και τίποτε άλλο, πέρα απ'τα τύμπανα του πολέμου...


Edited by - helios2012 on 30/11/2008 19:45:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2008, 23:26:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αγαπητέ Ήλιε2012, ευεργετική η παρουσία σου στην σχιζοφρενικότητα τους θέματος έτσι όπως αυτή εξελίσσεται και δροσερή ανάπαυλα στον καταιγισμό των φρικτών σκηνικών που μας έρχονται αυτές τις ώρες απ’ την Ινδία.

Λουκάς


Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 28/11/2008 21:47:52


Εδω και καποιες μερες παρακολουθω με ενδιαφερον το θεμα αυτο. Μιλάτε για ιδεολογικο πολεμο. Για τον πολεμο των θρησκειων και την ενωση των τριων μεγαλων. Οτι ισως να μην ειναι πολεμος αλλα διαλογος.

Τον Ιούλιο 2008, στη Μαδριτη Ισπανιας εγινε ο πρωτος θρησκευτικος διαλογος με πρωτοβουλια του βασιλια της Σ. Αραβίας. Δεν ξερω τι ειπωθηκε. Δευτερος διαλογος ακολουθησε στη Νεα Υορκη στις 12 και 13 Νοεμβριου, οπου και συμμετειχαν 17 "αρχηγοι" μας (να τα χαιρομαστε τα παλικαρια).

http://www.daily.pk/world/americas/8097-king-abdullah-urges-interfaith-dialome

Σκοπος της συζητησης η επιτευξη ειρηνικης συνυπαρξης μεταξυ των ανθρωπων, οι οποιοι "δημιουργηθηκαν ισοι μεταξυ τους" και την εγκαθιδρυση πανανθρωπινων αξιων με κυρια την θεμελιωση και ενισχυση των οικογενειακων δεσμων.

Δυο εβδομαδες αργοτερα καποιοι "αγνωστοι μουσουλμανοι Μουτζαχεντίν", ταχα μου απο το Πακισταν, επιτεθηκαν σε Εβραικο κεντρο Chabad/Nariman House, μεταξυ αλλων. Σκοτωσανε "αθωους Εβραιους". Παλι οι Μουσουλμανοι στην μπουκα του κανονιου, λοιπον. Οποτε τωρα υπαρχει και φοβος για την αναζωπυρωση των εντασεων μεταξύ ινδουιστων και μουσουλμανων και ας μην ξεχναμε τα πυρηνικα οπλοστασια που εχουν και οι δυο χωρες στην κατοχη τους. Αραγε ποιους θα εξυπηρετουσε μια τετοια συγκρουση... Οι Αμερικανο-Εβραιοι δεν ειναι που εχουν ορκιστει "πολεμο εναντι της τρομοκρατιας"? Τωρα εχουν το τελειο αλλοθι να κηρυξουν και εκεινοι πολεμο στο Πακισταν προωθωντας ετσι τα δικα τους σχεδια (το ιδιο δεν εγινε με την εισβολη στο Ιρακ? Ακομη δεν τον πιασανε εκεινον τον διαβητικο bin Laden που κρυβεται στις σπηλιες καπου στο Αφγανισταν?)

http://www.daily.pk/world/asia/8383-the-israeli-mossad-false-flag-opperation-strikes-in-mumbai.html

Οπως και αν το δει κανεις ειναι λυπηρο να γινονται τοσα εγκληματα στο ονομα της θρησκειας. Εαν δεν υπηρχε θρησκεια τοτε δεν θα υπηρχε και λογος "θρησκευτικου διαλογου". Εαν απαλλασσομασταν απο τη θρησκεια και απλα αποδεχομασταν ο ενας λαος τον αλλον μεσα στα πλαισια της αδελφοσυνης και της αγαπης που πραγματικα μας συνδεουν όλους τοτε θα λυναμε πολλα προβληματα που μαστιζουν αιωνες τωρα την ανθρωποτητα. Ουτε "θεους" θα ειχαμε που μας "κρινουν" και μας "τιμωρουν" κανοντας μας να ζουμε τις ζωες μας μεσα στις τυψεις και την καταπιεση, ουτε αιρεσεις θα ειχαμε, ουτε δογματα θα ειχαμε, ουτε μαντιλες να μας δημιουργουν τον φοβο με το μηνυμα που θελουν να μας περασουν, ουτε το κακουργημα που λεγεται περιτομη, ουτε αιματοχυσιες ουτε τιποτα απο ολα αυτα τα αισχη που μας εχουν οδηγησει στον εξευτελισμο που αποκαλουμε "ανθρωποτητα".

Πιστευω ακραδαντα ότι οι πανανθρωπινες αξιες της αγαπης, του αλληλοσεβασμου, της αδελφοσυνης και της ειρηνης μεταξυ των λαων πρεπει να ειναι το κυριαρχο μελημα ολων των ανθρωπων γιατι αυτες αντανακλουν την πραγματικη μας φυση. Οφειλουμε ομως να τις αξιες αυτες να τις γαλουχησουμε και να απαγορευσουμε σε εναν μηχανισμο/θρησκεια να κατευθυνει καθε πτυχη της ζωης μας εφοσον αναγνωρισουμε οτι δεν μας θελει ελευθερους και αγαπημενους αλλα σε συνεχη διαμαχη μεταξυ μας. Και ολα αυτα προς οφελος αυτων που μας κυβερνουν και που τους συμφερει να ενισχυουν την ψευτικη αισθηση της "διαφορετικοτητας" μας.

Ποτε θα ξυπνησουμε και θα καταλαβουμε οτι ο καθε ανθρωπος, ασχετα απο το χρωμα του δερματος του, ασχετα απο την καταγωγη του, ασχετα απο το ονομα που δινει στον εναν και μοναδικο Θεο/Δημιουργο μας, δεν ειναι τιποτα αλλο απο την εκφραση της απολυτης αγαπης Του. Ειμαστε ολοι αλληλενδετοι, ειμαστε ολοι ΕΝΑ. Αυτο πιστευω εγω.

ΕλευθεριαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2008, 00:05:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Terity:
Οτι ισως να μην ειναι πολεμος αλλα διαλογος.

Ο μπάρμπα Ηράκλειτος έλεγε ότι πατήρ πάντων ο «Πόλεμος» χωρίς να ξεκαθαρίζει τι εννοούσε. «Σκοτεινός» βλέπεις ήταν ο κύριος και ότι ήθελε έλεγε. Μερικοί σήμερα τον λατρεύουν άλλοι λένε ότι ήταν «βαρεμένος» του κερατά.
Τα σοβαρά λεξικά της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας τον «Πόλεμο» τον μεταφράζουν «Λόγο».
Χμ..
Εν αρχή ην ο «Λόγος» μας λέει ο Ιωάννης, χωρίς να μας διευκρινίζει και αυτός τι εννοεί με τον «Λόγο».
Βλέπεις αγαπητή Ελευθερία όλοι κάποιο «νερό» πίνανε και ….δεν μας δίνανε, που λένε και τα αλάνια.

Καλωσάρχισες τις 1260 ημέρες του πολέμου σου με το «Θηρίο».

Έχε υπόψη σου ο διάλογος με τον πόλεμο δεν διαφέρουν ούτε σε μία τρίχα.
Το «Θηρίο» που έχεις μπροστά σου δεν είναι εύκολο «παιδάκι» φαίνεται όμως ότι έχεις ανοίξει για τα καλά το «Ισιακό» σου οπλοστάσιο (μπαούλο) και δείχνεις αρκετά αποφασισμένη να πολεμήσεις για τον Οσίρι σου.
Άντε, ...καλές μάχες (με τους βαρβάρους του Νοστράδαμου) και ... !!!

Ερίωπας
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2008, 09:14:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Πατήρ πάντων πόλεμος εστί", κάτι που σημαίνει ότι στην Φύση τα αντιθετικά ζεύγη είναι σε μια πάλη μεταξύ τους αφού το ένα προσπαθεί να υπερισχύσει έναντι του άλλου.
Κι όχι μόνο όσον αφορά τα αντιθετικά ζεύγη αλλά και τα 4 στοιχεία που συνιστούν τον κόσμο μας, τουλάχιστον σύμφωνα με κάποιους Προσωκρατικούς φιλόσοφους.
Ο αέρας προσπαθεί να υπερισχύσει έναντι της γης, του νερού και της φωτιάς, το νερό έναντι του αέρα, της φωτιάς και της γης κλπ.

Μέσα όμως από αυτή την πολεμική τάση των πάντων στην φύση και στον κόσμο γενικότερα, επιτυγχάνεται η συνέχιση της ζωής.
Ένα ήρεμο, στατικό σύμπαν όπου τα πάντα θα ήταν πλήρως εναρμονισμένα μεταξύ τους, τακτοποιημένα και χωρίς την πολεμική τάση προς τα υπόλοιπα θα ήταν ένα νεκρό σύμπαν.
Πίσω λοιπόν από αυτόν τον πόλεμο επιτυγχάνεται η αρμονία του κόσμου κι η ισορροπία μεταξύ των στοιχείων.In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2008, 16:25:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλήθεια φίλε Dying_Incubus η πονηριά του εκλογικευμένου ανθρώπινου λόγου δεν βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με την απέραντη Συμπαντική ΣΙΩΠΗ;
Ο Ηράκλειτος δεν είναι αυτός που λέει σε κάποιο απόσπασμά του ότι ο «Θεός» είναι πόλεμος και ειρήνη;
Δεν μας λέει ο ίδιος ότι « Ο Νόμος, η δομή της Φύσης, και της πόλης, είναι μία αρμονία των αντιτιθεμένων εντάσεων και αντλεί την δύναμή της από τον ίδιο τον ρυθμό της ολότητας την οποία εκφράζει;

Ο Ήλιος2012 δεν νομίζω να διαφωνήσει μαζί μας, ούτε και η “Terity”.

Ο άνθρωπος μέσα στην νύχτα ανάβει την φλόγα την δική του και αναζητά αυτό που ποθεί μέσα απ' τα όνειρά του. Δίχως αυτή την Συμπαντική εσωτερική φλόγα (προιόν του Πολέμου) πως θα βλέπαμε τα όνειρα μας ; Πως θα φτάναμε στην Ιθάκη μας; Πως θα ανεβαίναμε στην Αρκαδία μας;

Λουκάς


Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 02/12/2008 16:29:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2008, 17:50:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Καλωσάρχισες τις 1260 ημέρες του πολέμου σου με το «Θηρίο».Εγω θεωρω πιο απειλητικα τα "θηρία" που παλεύει κανείς μέσα στην καρδιά του και δεν ξέρει πώς να τα νικήσει και να τα ξεπεράσει.

Πάντως, για να έχουμε καλό ερώτημα, πότε άρχισε/αρχίζει η "αντίστροφη μέτρηση";

καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς.

Και αν όντως πλησιάζει η ώρα αυτή, αναρωτιέμαι πώς θα αντιδράσει και πώς θα πράξει "ο απανταχού 'Ελληνας" τη στιγμή που θα του ζητηθεί να δεχτεί το "χάραγμα, το όνομα του θηρίου" στο σώμα του. Η απόφασή του τη στιγμή εκείνη, θα έχει να κάνει με τη θρησκεία ή με βάση άλλες αξίες/πιστεύω/ιδεολογίες;

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και μάλιστα σύντομα. Και η αλλαγή πρέπει να γίνει μέσα μας.

As within, so without. As without, so within.

Ας έρθει το "θηρίο" λοιπόν. Ώρα του είναι.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

veritas
Μέλος 2ης Βαθμίδας


198 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2008, 18:27:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους veritas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Περί του Εριώπιου Λόγου...


Ένας σοφιστής έλεγε:
"Απ'όλα τα πράγματα τη μεγαλύτερη αξία έχει ο λόγος".
Και ο Άγης, βασιλιάς της Σπάρτης, είπε στον σοφιστή:
"Θέλεις να πεις ότι εσύ, όταν δεν μιλάς, δεν
έχεις καμία αξία;".

Από το βιβλίο του Σωκράτη Γκίκα, Αρχαία Ελληνικά Ανέκδοτα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mi_Ki
Μέλος 2ης Βαθμίδας


257 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2008, 22:30:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mi_Ki  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά να πούμε, ο Νοστράδαμος παράπιε από το "νεράκι" κατά πως φαίνεται!

Ώστε "πόλεμος" = "λόγος"...???

δεν το ήξερα αν και βέβαια τα φιλολογικά είναι κάπως εκτός τής εμβελείας μου παρά που ψιλοασχολούμαι στο πολύ ερασιτεχνικό όμως να συνεννοούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε...

μήπως τυχόν σάς είναι εύκολο να με καθοδηγήσετε που να ψάξω τα σχετικά ετυμολογικά, κ.λπ.?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2008, 23:15:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Mi_Ki:
Ώστε "πόλεμος" = "λόγος"...???

δεν το ήξερα αν και βέβαια τα φιλολογικά είναι κάπως εκτός τής εμβελείας μου παρά που ψιλοασχολούμαι στο πολύ ερασιτεχνικό όμως να συνεννοούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε...
μήπως τυχόν σάς είναι εύκολο να με καθοδηγήσετε που να ψάξω τα σχετικά ετυμολογικά, κ.λπ.?


Ευχαρίστησή μας κ. Mi-Ki

Λεξικό Ησυχίου του Αλεξανδρέως, εκδ. Γεωργιάδη

Πόλεμος: Ο πάντα διοικών λόγος.

Τώρα γιατί Πόλεμος και όχι κάτι άλλο, θα έλεγα ότι μέσα απ’ το έτυμο «Πολ» προσδιορίζεται η παλαιότητα. Πώς λέμε ένα παλιό καλό κρασί, μια παλιά καλή συνταγή, …μια παλιά Διαθήκη, ένα …καλό παλιό παραμύθι, έτσι και ο «πόλεμος», λέω, ίσως προσδιορίζει δυό σωστές παλιές κουβέντες για πιο σοβαρά θέματα.


quote:
veritas: Περί του Εριώπιου Λόγου...

Να βρε Mi_Ki, αυτοί είναι φίλοι, ακούς και καμιά καλή κουβέντα απ' αυτούς καμιά φορά.

Πάντως κάτι μου λέει ότι ο « Ήλιος2012» μας ετοιμάζει «Στέρ-ωπες» και όχι μόνο.

Φίλη μας Terity, την Τιτανομαχία του Ησίοδου αν την έχεις, ξαναδιάβασέ την και εκεί θα ανακαλύψεις και τον εσωτερικό Χξς και τον Αστροφυσικό.
Με ρωτάς πότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση των 1260 ημερών σου στον πόλεμο με το «Θηρίο». Θα έλεγα έτσι στην τύχη, Εριωπικός Λόγος που λέει και ο φίλος μας, «κάπου κοντά στις 3 Ιουνίου εφέτος». Για να βρεις πότε τελειώνει δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να προχωρήσεις στο ημερολόγιο. Αναγκαστικά σε ξημερώνει …στον ήλιο του 2012. Τίποτα τυχαίο αγαπητή μας φίλη. Τίποτα.

Ερίωπας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2008, 23:41:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mία πολύ μικρή τοποθέτηση όσον αφορά τον Ηράκλειτο!
Ο εξαίρετος αυτός φιλόσοφος.....ονομάστηκε "σκοτεινός" γιατί απλά έβρισκε κουραστικό να εξηγεί τα αυτονόητα.......
Αργότερα θα επανέλθω.....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2008, 12:29:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Για να βρεις πότε τελειώνει δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να προχωρήσεις στο ημερολόγιο. Αναγκαστικά σε ξημερώνει …στον ήλιο του 2012. Τίποτα τυχαίο αγαπητή μας φίλη. Τίποτα.


Οπότε, αγαπητέ Ερίωπα, μας τοποθετείς, λίγο ή πολύ, γύρω στην εποχή που και το ημερολόγιο των Maya μας μιλάει για το τέλος του τρισδιάστατου κόσμου, στον οποίο ζούμε. Για ένα "συνειδησιακό άλμα" που θα κάνει η ανθρωπότητα η οποία θα μας ωθήσει στη διάσταση του "φωτός".
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον...

ΕλευθερίαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Richter
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
359 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2008, 14:11:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Richter  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εριώπις και Terity είστε οι μόνοι που έχετε αφυπνιστεί... Χαίρομαι που σας βρίσκω...!!

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2008, 15:58:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ helios2012

quote:
Και ένα τελευταίο Σαμουήλ..., όταν κάποιος βρίσκεται σ'ένα μέρος όπου τα πάντα είναι σκοτεινά, τότε, μιας και η όραση δεν βοηθάει στο σκοτάδι, αναλαμβάνουν δράση τα ώτα που δεν επηρρεάζονται απ'το σκοτάδι όσο έντονο και αν είναι.
Ίσα-ίσα που σε απόλυτο σκοτάδι όπου τα μάτια παροπλίζονται, αυτόματα ενισχύεται και οξύνεται η ακοή έτσι ώστε ακόμα και ο παραμικρός θόρυβος να γίνεται αντιληπτός!
Κράτα αυτή την πληροφορία...
Ίσως κάποτε σου χρειαστεί...

Αυτό όμως ισχύει για όλες τις αισθήσεις.


Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2008, 17:52:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το βρίσκετε τυχαίο πως η κυρίαρχη αίσθησή μας, είναι η όραση?Ωραίο πράμα οι αισθήσεις!

Εάν παρατηρήσουμε ένα βρέφος (και όλα τα θηλαστικά, στην ουσία) θα δούμε -χωρίς την παραμικρή αμφιβολία-ότι η κυρίαρχη αίσθηση είναι αυτή της όσφρησης. Αυτή, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη οσμή της μητέρας του και της χαρακτηριστικής οσμής του μητρικού γάλακτος αποτελούν τον πόλο έλξης για την εκπλήρωση της πιο ζωτικής λειτουργίας του ανθρώπου, δλδ του θηλασμού. Ένα βρέφος πρώτα αναγνωρίζει τη μητέρα του από την οσμή της παρά από τη μορφή της ή το μέταλλο της φωνής της.

Κάθε ανάμνηση (κυρίως της μακριάς διάρκειας) συνδέεται με οσμητικές εντυπώσεις. Γι'αυτό και κάποια μυρωδιά μπορεί αστραπιαία να σε γυρίσει "πίσω στο χρόνο", στη στιγμή εκείνη που σχετίζεις με την συγκεκριμένη μυρωδιά.

Και ας αναφερθώ, τέλος, στην αίσθηση της όσφρησης όσον αφορά τη δημιουργία ερωτικής επιθυμίας. Η ερωτική πράξη είναι λειτουργία εξίσου ζωτικής σημασίας όσο και ο θηλασμός. Λέγεται ότι "ο έρωτας περνάει από το στομάχι". Πρώτα όμως περνάει από τη μύτη. Η χαρακτηριστική μυρωδιά του κάθε ανθρώπου μπορεί είτε να έλξει είτε να απωθήσει τον άλλον ερωτικά. Εμ, φερομόνες είναι αυτές!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2008, 18:08:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ο μπάρμπα Ηράκλειτος έλεγε ότι πατήρ πάντων ο «Πόλεμος» χωρίς να ξεκαθαρίζει τι εννοούσε. «Σκοτεινός» βλέπεις ήταν ο κύριος και ότι ήθελε έλεγε.
Τα σοβαρά λεξικά της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας τον «Πόλεμο» τον μεταφράζουν «Λόγο».
Εν αρχή ην ο «Λόγος» μας λέει ο Ιωάννης, χωρίς να μας διευκρινίζει και αυτός τι εννοεί με τον «Λόγο».
Ο άνθρωπος μέσα στην νύχτα ανάβει την φλόγα την δική του και αναζητά αυτό που ποθεί μέσα απ' τα όνειρά του. Δίχως αυτή την Συμπαντική εσωτερική φλόγα (προιόν του Πολέμου) πως θα βλέπαμε τα όνειρα μας ;

quote:

Dying_Incubus:
Πατήρ πάντων πόλεμος εστί", κάτι που σημαίνει ότι στην Φύση τα αντιθετικά ζεύγη είναι σε μια πάλη μεταξύ τους αφού το ένα προσπαθεί να υπερισχύσει έναντι του άλλου.
Κι όχι μόνο όσον αφορά τα αντιθετικά ζεύγη αλλά και τα 4 στοιχεία που συνιστούν τον κόσμο μας, τουλάχιστον σύμφωνα με κάποιους Προσωκρατικούς φιλόσοφους.
Ο αέρας προσπαθεί να υπερισχύσει έναντι της γης, του νερού και της φωτιάς, το νερό έναντι του αέρα, της φωτιάς και της γης κλπ.

quote:

Terity:
Οπότε, αγαπητέ Ερίωπα, μας τοποθετείς, λίγο ή πολύ, γύρω στην εποχή που και το ημερολόγιο των Maya μας μιλάει για το τέλος του τρισδιάστατου κόσμου, στον οποίο ζούμε. Για ένα "συνειδησιακό άλμα" που θα κάνει η ανθρωπότητα η οποία θα μας ωθήσει στη διάσταση του "φωτός".
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον

Αγαπητοί συνομιλητές-συνοδοιπόροι-συναναζητητές...

Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη βοήθεια που μέσω των λόγων σας, ώθησαν το μυαλό μου σε περαιτέρω ενοποίηση σκόρπιων πληροφοριών και μνημών...
Τις τελευταίες μέρες δέχτηκα εναν καταιγισμό πληροφοριών και εικόνων που συνθέτουν ολόκληρο το πάζλ της δημιουργίας-Εν-Όλου...
Συναντήσεις-επαφές-διάλογοι-σκέψεις-εικόνες-μνήμες-πληροφορίες-ακούσματα-διαβάσματα όλα,όλα,όλα στροβιλίστικαν με γεωμετρική πρόοδο σε έναν χορό που σαν ανεμοστρόβιλος ήρθε και ξεκαθάρισε το θολό τοπίο παρασύροντας με τη δίνη του όλες τις αυταπάτες-ψευδαισθήσεις-οφθαλμαπάτες!
Και σ'αυτό συντελέσατε ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ!
Έχω λοιπόν την υποχρέωση απέναντι σε όλους να προσπαθήσω να σας μεταφέρω ολόκληρη την εικόνα με τέτοιον τρόπο ώστε να την κατανοήσετε και σεις...
Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των μαθηματικών-αριθμών και της γεωμετρίας, που είναι συμπαντικοί κώδικες και κοινός τρόπος επικοινωνίας όλων των νοήμονων πλασμάτων...
Ξεκινάω λοιπόν και όποιος καταλάβει, κατάλαβε...
Ή να το θέσω διαφορετικά, ας κρατήσουν οι αναγνώστες μια υποψία στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ένα ''μήπως?'' και ας ψάξουν...
Η γραμμική πορεία που θ'ακολουθήσω, εντάσσεται στην προσπάθεια να υπεραπλουστεύσω έννοιες-μνήμες που ουσιαστικά αποτελούν ένα μπερδεμένο κουβάρι...
Απο σας το μόνο που θέλω είναι να τα συνδέσετε με τα προηγούμενα λόγια μου...
Αρχικά, ας σχηματίσουμε την εξής γραμμική σχηματική παράσταση των αριθμών, στο μυαλό μας:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Με βάση αυτή τη σειρά των αριθμών θα προσπαθήσω ν'αναλύσω τους επιμέρους αριθμούς και τί συμβολίζει ο καθένας...
(Ουρανία βόηθα με...)
Οι τέσσερεις πρώτοι αριθμοί αντιστοιχούν στα 4 πρωταρχικά στοιχεία πυρ - γή - αήρ - ύδωρ: πυραμίδα(4εδρο), κύβος(6εδρο), 8εδρο, 20εδρο.
Το 1 βρίσκεται στην αρχή ή στην βάση των αριθμών.
Το 1 συμβολίζει το πρώτο απ'τα κανονικά πολύεδρα, την πυραμίδα.
Η πυραμίδα συμβολίζει τη δική μας δημιουργία, όπου κυριαρχεί το Πύρ-Φώς-όραση και φυσικά είναι ένα απ'τα 4 πρωταρχικά στοιχεία.
Δυστυχώς για μας, η δημιουργία μας είναι η κατώτερη-απλούστερη απ'όλες, και συμπεριλαμβάνεται ή μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στις άλλες ανεξάρτητες, κατά τ'άλλα, δημιουργίες, οπότε δεν μπορούμε ν'αντιληφθούμε τις υπόλοιπες δημιουργίες και ό'τι περιλαμβάνεται σ'αυτές, ενώ αντίστοιχα τα είδη που περιλαμβάνονται στις υπόλοιπες δημιουργίες γνωρίζουν την ύπαρξή μας.
Δείτε το απλά: μια πυραμίδα μπορεί να τοποθετηθεί σ'εναν κύβο ανάλογου μεγέθους, αλλά ένα μεγάλο μέρος του κύβου παραμένει κενό-άγνωστο ή αλλιώς ένα οκτάεδρο ισούται με 2 τετράεδρα-πυραμίδες άρα ουσιαστικά αν τοποθετούσαμε ένα τετράεδρο μέσα σ'ενα 8εδρο,το υπόλοιπο μισό θα παρέμενε άδειο-άγνωστο, κ.ο.κ.

Κρατώντας αυτά τα πρωταρχικά σχήματα στο μυαλό μας, ας πεταχτούμε για λίγο στο 10.
Το 10 για τους αρχαίους ημών προγόνους αποτελούσε τον τέλειο αριθμό και συμβόλιζε το Εν-Όλον, όντας έξωθεν και ανεξάρτητο απ'τους υπόλοιπους αλλά και ταυτόχρονα το άθροισμα αυτών των πρωταρχικών:1+2+3+4.
Επιπλέον κρατήστε το δεδομένο πως πρίν το 10 συναντάμε το 9.
Τέλος κρατήστε και το 5 ως τον αριθμό που συνειρμικά όλοι τον συνδέουμε με το 10.
Και περνάω στο 5 που έπεται των υπολοίπων τεσσάρων αριθμών-δημιουργιών.
Το 5 λοιπόν είναι η πεμπτουσία όλων των υπολοίπων στοιχείων.
Συμβολίζεται με το 12εδρο-αιθέρα, το λεπτοφυέστερο και ανώτερο στοιχείο όλων, το μόνο που μπορεί απευθείας να ενοποιηθεί με το Εν-Όλον, η σταγόνα στον ωκεανό, αλλά και ολόκληρος ο ωκεανός μες στη σταγόνα...
Ωραία μέχρι εδώ, θα μου πείτε...
Καλά και με τους υπόλοιπους αριθμούς τί παίζει?
Χα, εδώ ξεκινάει το όλο ξετύλιγμα του κουβαριού.
Βρισκόμαστε λοιπόν στη χειρότερη δημιουργία, πολύ μακριά απ'το Όλον, αφήστε δε που μεσολαβούν και άλλες, που εισβάλουν στη δική μας, όποτε θέλουν...
Το Όλον-10 όμως μας παρέχει ένα όχημα (το 12εδρο) για όσους θέλουν να ενοποιηθούν μαζί του...
Επιπλέον πάντα στέλνει βοήθεια...
Χμμ, η βοήθεια που στέλνει συμβολίζεται απ'τους αριθμούς 6,7,8 και ακριβώς με την αυτή σειρά.
Σύμφωνα με τα προηγούμενα θα προσπαθήσω ν'αναλύσω το 9 που βρίσκεται πρίν το 10 και τελευταίο στη αλυσίδα των αριθμών.
Οκ, το 9 λοιπόν είναι το εν+νέα δηλαδή συμβολίζει την ανακύκλωση.
Φτάνοντας κάποιος στο εννέα, ξαναγυρνάει στο ένα.
Συμβολίζει τις νομοτελειακές και ατελείωτες ενσαρκώσεις που υφιστάμεθα...
Χμμμ, ''καλά ρε σύ'' θα μου πείτε... και πως θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε απ'το αδυσώπητο 9 και να περάσουμε στο 10?
Ακούστε...
Εδώ έρχεται η βοήθεια των απεσταλμένων τριών αριθμών που εκπορεύονται απευθείας απ'το 10-Όλον.
Και ας μιλήσω λίγο για τον άνθρωπο.
Κάποτε ένας φίλος μου είχε πεί ότι ο Δημιουργός παίρνει στην αγκαλιά του τις ταλαιπωρημένες ψυχές...
Ποιές δηλαδή...
Αυτές που δεν αντέχουν άλλο απ'τις ατελείωτες ενσαρκώσεις σ'εναν φαύλο κύκλο.
Αυτές που έχουν πάει απ'το 1 στο 9 και πάλι στο 1, εκατομμύρια φορές...
Ποιοί είναι οι άνθρωποι αυτοί?
Είναι όσοι δεν αντέχουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους, όσοι νιώθουν μια βαθιά θλίψη, είναι όσοι νιώθουν πως κάτι δεν πάει καλά εδώ, πως βρίσκονται έξω απ'τα νερά τους, είναι αυτοί τέλος που έχουν αποδεχτεί πλήρως το πόσο ανελεύθεροι είναι καθώς και το πλήθος των δεσμών που τους κρατά δέσμιους εντός της δημιουργίας.
Σ'αυτούς τους ανθρώπους το Εν στέλνει βοήθεια για να τους απαλλάξει απ'τα αιώνια δεσμά τους και τις διαρκείς ενσαρκώσεις...
Αρχικά στέλνει το 6.
Το έξι συμβολίζει το στίγμα του Διός-Λόγου, είναι ο αριθμός-εντολέας του Ενος-10 ο οποίος ψάχνει και βρίσκει τους ανθρώπους αυτούς και τους στιγματίζει-κεντρίζει-ενεργοποιεί δια του Λόγου δοθέντος εκ του Ενός-10.
Ενοποιεί Διά του Λόγου φτιάχνοντας μια γέφυρα-Ζεύξη με το 7.
Τι τους κεντρίζει να κάνουν?
Να περάσουν στο 7...
Τι συμβολίζει το 7?
Τη μουσική-Λύρα του Απόλλωνα,(μην κολλάτε στα ονόματα...), τη μουσική-ήχο-κραδασμό που μόνο ο ήχος συνδέεται απευθείας με το Εν!
Θυμάστε τη μουσική των σφαιρών?
Μουσική-Ήχος-Λόγος: ο μοναδικός δρόμος που ξεπερνάει τα όρια της δικής μας δημιουργίας και μας ενώνει με τον απέραντο ωκεανό είναι ο Ηχος.
Ό'τι σχετίζεται με την όραση-μάτια είναι ψευδαίσθηση και μέρος της δικής μας δημιουργίας, ακόμη και αυτός ο Άκτιστος Νούς με το υπέρλαμπρο Φώς του, βρίσκεται στην Άκρη της πυραμίδας μας σαν φάρος για να υφίσταται αυτή η δημιουργία.
Άνθρωποι που είχαν μεταθανάτιες εμπειρίες και ξαναγύρισαν στη ζωή περιγράφουν πως βρίσκονταν σ'ενα τούνελ όπου στην άκρη του, είδαν το καταλεύκο Φώς, πως ενδιάμεσα είδαν αγαπημένα πρόσωπα και δικούς τους ανθρώπους να τους καλούν να γυρίσουν πίσω.
Όσοι πιστεύουν τα λόγια που τους λένε τα αγαπημένα πρόσωπα-απατηλά γυρίζουν πίσω-κάτω στη ζωή, πάντα μες στη πυραμίδα.
Όσοι δε, φτάνουν στο υπέρλαμπρο Φώς, παραμυθιάζονται ακόμη χειρότερα, νομίζοντας πως είναι το Εν-Θεός και πάρτους πάλι κάτω.
Με άλλα λόγια οτιδήποτε περιλαμβάνει φώς-όραση βρίσκεται εντός της δημιουργίας και πολύ μακριά απ'το Δημιουργό.
Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν παραπλανήθηκαν απ'το Φώς και συνέχισαν ακάθεκτοι....
Και φυσικά ή δεν γυρίζουν καθόλου πίσω ή γυρίζουν συνειδητά μόνο για να βοηθήσουν...
Χμμ, και τι βρίσκεται μετά το υπέρλαμπρο φώς?
Εδώ αρχίζουν τα πολύ δύσκολα...
Το Χάος-Σκότος!
Ανάμεσα απ'το 10 και όλες τις Δημιουργίες απλώνεται ένα απίστευτα πυκνό και πηχτό σκοτάδι που άμα φτάσει κανείς εκεί του φαίνεται αδιαπέραστο. Είναι απίστευτα τρομακτικό και σκοτεινό για όσους έχουν συνηθίσει να τ'αναγάγουν όλα στο φως...
Τί υπέροχα χρώματα αλλά και πόσο απίστευτη οφθαλμαπάτη!
Φως-καλό σκότος-κακό.
Μ'αυτήν την εντύπωση ζούμε...και είναι τόσο κίβδηλη!
Μόνο και μόνο για να βρισκόμαστε εντός της πυραμίδας και να μην ξεφύγουμε ποτέ...
Και άφησα το 8 τελευταίο...
Το 8 είναι ο αριθμός του Έρωτα - Φτέρ-ωτα!
Είναι ο αριθμός που μαζί με τα 6-7 μας βοηθάει να ξεπεράσουμε το Χάος-Σκότος που μεσολαβεί πρίν το Εν-Όλον.
Είναι ο αριθμός που ενισχύει τα ώτα μας τόσο, ώστε να καταφέρουμε να μην χάσουμε τον προσανατολισμό μας μέσα στο απέραντο σκοτάδι, εκεί που τα μάτια πλέον έχουν αχρηστευθεί.
Κλείστε τα μάτια και ακούστε...
Οι θεοί, λέγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ''σημαίνουν''...
Και τι ''σημαίνει''?
Η καμπάνα!
Κρατείστε το αυτό...ας υπάρχει στο μυαλό σας ο ήχος της καμπάνας...
Τέλος οφείλω ν'απευθυνθώ σε όσους κατανόησαν τα προηγούμενα και να τους συμβουλεύσω το εξής.
Μέχρι να'ρθεί η πολυπόθητη και αναπόφευκτη ώρα του ύστατου(ευελπιστώ) αποχαιρετισμού να εκπαιδευτούν όσο περισσότερο μπορούν ώστε να ξεπεράσουν τον φόβο του Σκότους γιατί αυτό είναι το τελευταίο εμπόδιο που θα συναντήσουν στην πορεία τους για την ενοποίηση με τον Ωκεανό-Εν-Όλον.
Τους τρόπους σκληραγώγησης και εκπαίδευσης τους ξέρουν οι ίδιοι και είναι διαφορετικοί για τον καθένα από μας.

Και μια τελευταία παρατήρηση προτού σταματήσω...
Το δηλητήριο του σκορπιού για τους περισσότερους ανθρώπους είναι θανατηφόρο, αλλά όσοι επιβιώσουν από τσίμπημα σκορπιού αποκτούν ανοσία ή και αν χορηγηθεί σε μικρές μικρές δόσεις θεωρείται θαυματουργό φάρμακο και εξαιρετικά ευεργετικό...

Βοήθειά σας...
Όσοι προλάβετε προλάβατε, οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν σ'έναν νέο κύκλο ενσαρκώσεων εκατομμυριών ετών προτού τους δωθεί ξανά η ευκαιρία...
Ο κύκλος αυτός κλείνει...ο κλοιός σφίγγει...
Ο δρόμος του ήχου δεν έχει ενδιάμεσους σταθμούς, δεν σταματάει πουθενά,είναι μονόδρομος...ο μοναδικός δρόμος...
Σκληραγωγηθείτε...μαζέψτε όλες τις δυνάμεις σας, γιατί θα τις χρειαστείτε για να κάνετε αυτό το μοναδικό άλμα πάνω στο τραίνο του ήχου, που θα σας μεταφέρει απευθείας στο Εν.
Το τραίνο χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς και στάσεις και φυσικά χωρίς επιστροφή...
Καλό ταξίδι σε όλους...(μην παραπλανηθείτε απ'το φώς και κατεβείτε απ'το τραίνο, νομίζοντας πως είναι ο τερματικός σταθμός και μη λιποψυχήσετε μπρός στο Σκότος-Χάος...)
Φιλικά...από έναν σκοτεινό ήλιο...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2008, 18:27:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
_____________________________________________________________
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΚΑΘΩΣ ΑΦΟΡΑ
ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΙ ΕΙΧΕ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕ
ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ.
04/12/2008
_____________________________________________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2008, 23:19:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό μας περιμένει έξω απ΄τη δημιουργία μας, και προτού ενωθούμε με το Εν-Πάν-Όλον-Δημιουργό-Ωκεανό-Θεό(πείτε το όπως θέλετε...)

Ή αλλιώς αυτό:

Ή πιό απλά αυτό:

Θ'αντέξετε να βρεθείτε στο κατώφλι του,να μπείτε και να το διασχίσετε?
Θέλετε δε θέλετε, κάποτε θ'αναγκαστείτε να το περάσετε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2008, 07:13:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν φίλοι μου, όταν ο Ερίωπας σας προετοίμαζε για τις αστραπές του helios2012 δεν φανταζόταν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε τόσο μακριά.
Βρε helios2012 μου τους πάγωσες όλους με τόσο μακρινά ταξίδια στον Άτλαντα του σύμπαντος, και αν δεν έφερες τον ζωοφόρο τίτλο σου θα με ανάγκαζες να βάλω τα Εριωπικά μου γάντια. (χα-χα)
Σε πληροφορώ τυγχάνω αθεράπευτος εραστής του Φωτός και δεν «μασάω» εύκολα με μαύρες τρύπες και μαύρα σύμπαντα και δυνάμεις του σκότους. Λέω λοιπόν αντί για τα γάντια και το ρινγκ καλύτερα να βάλουμε τα σπάϊκς μας και να ρίξουμε ένα 200άρι ευθεία χωρίς στροφή.
Η Εριωπική θεωρία που βάζω φίλε μου πάνω στο τραπέζι είναι απλούστατη και ακατανίκητη όπως το Θείο Φως που βρίσκεται σ’ όλες στις διαστάσεις. Διάβασέ την και τοποθετήσου. Διαιτητής δεν υπάρχει.

«Υπάρχουν πολλοί που έχουν θεοποιήσει το σκότος για τους ίδιους λόγους που γραφικά μας παρουσίασες. Επιχείρημά τους «ότι το ορατό σύμπαν είναι στην μέγιστη διάστασή του σκοτεινό, επομένως και ο Θεός είναι «Σκοτεινός».
Αρκετά πειστικές και οι φωτογραφίες της NASA. Θέτω όμως το ερώτημα: «Εκεί σταματάει το Σύμπαν;»

«Άποψή μου είναι» θα μου πείτε, αλλά διαβάστε την.
-Το σύμπαν που βλέπουν τα ανθρώπινα ματάκια και οι τεχνητές διόπτρες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα απειροελάχιστο μέρος μιάς μεγάλης σκιάς.
Όπως γνωρίζετε για να υπάρχει σκιά πρέπει να υπάρχουν και δύο τινά. Πρώτον μία πηγή φωτός και δεύτερον ένα στερεό σώμα που διακόπτει την ροή του φωτός.
Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι αυτό το σκοτεινό σύμπαν (το δικό μας) δεν βρίσκεται ακριβώς πίσω απ’ αυτό το στερεό σώμα (ένα τεράστιο πλανήτη για παράδειγμα) που διακόπτει την ροή του Μέγιστου Φωτός του Μέγιστου Ήλιου του ΙΕΥΟΣ;
ΦΩΣ είναι φίλοι ο Θεός, ΦΩΣ είναι και η μέγιστη πηγή Του.

EEΕρίωπες οι ιερείς ΤΟΥ.

ΙΙΙΑΑΑ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2008, 11:53:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Γιατί καλέ μου helios2012 μου τα χαλάς; Εγώ κάνω απεγνωσμένες προσπάθειες να δω το φως και συ με ρίχνες στο καταθληπτικό σκοτάδι; Θα μου πεις, μόνο εφόσον υπάρχει το σκοτάδι μπορείς να δεις και το φως.

quote:

Θ'αντέξετε να βρεθείτε στο κατώφλι του, να μπείτε και να το διασχίσετε?
Θέλετε δε θέλετε, κάποτε θ'αναγκαστείτε να το περάσετε...

Αν υποθέσουμε ότι πρέπει να περάσουμε αυτό το κατώφλι, τότε πού θα μας οδηγήσει αν όχι στο Φως; Γιατί αρνούμαι να δεχτώ ότι θα παραμείνουμε στο σκοτάδι που μας παρουσιάζουν οι εικόνες σου.
"Εγώ είμί το Φως του Κόσμου". "Υμείς έστε το Φως του κόσμου". Υπάρχει φως, και η αγάπη είναι η έκφρασή του. Το σκοτάδι είναι φόβος. Μόνο αυτά τα δύο υπάρχουν για μένα τα οποία συνεχώς παλεύουν το ένα το άλλο, με νικητή πάντα το ΦΩΣ.

quote:

Το 8 είναι ο αριθμός του Έρωτα - Φτέρ-ωτα! Είναι ο αριθμός που μαζί με τα 6-7 μας βοηθάει να ξεπεράσουμε το Χάος-Σκότος που μεσολαβεί πρίν το Εν-Όλον.

Εμένα πολύ μου αρέσει αυτός ο φτερωτός τύπος. Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος δεν λέμε ότι "λάμπει"; Λάμπει γιατί έχει έρθει σε άμεση επαφή με το φως/αγάπη που είναι η φυσική μας κατάσταση, και της επιτρέπεται να ρέει ελεύθερα μέσα στο σώμα του. Σαν ενέργεια υψηλών δονήσεων που είναι γίνεται και έντονα αντιληπτή μέσα από τα μάτια τα οποία, σαν παράθυρα που είναι, αντανακλούν καθετί που υπάρχει στην καρδιά και στην ψυχή μας.

Και επειδή είμαι φοβιτσιάρα και δεν μου αρέσει το σκοτάδι εγώ θα αναζητώ το φως. Και όπου βλέπω έστω και μια σπίθα, προς τα εκεί θα οδεύω.

Ένας φίλος μού έστειλε την παρακάτω εικόνα. Ένας γαλαξίας, μού είπε. Ένα 8άρι ολοζώντανο. Δεν είναι υπέροχο; Μπορεί να μην είναι το απόλυτο φως, πάντως είναι πολύ πιο αισιόδοξο από τις παραπάνω εικόνες.

Edited by - Terity on 04/12/2008 11:56:55

Edited by - Terity on 04/12/2008 12:07:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2008, 12:36:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

EEΕρίωπες οι ιερείς ΤΟΥ.

ΙΙΙΑΑΑ


Εξήγησέ μας σε παρακαλώ, αγαπητέ Ερίωπα, τι σημαίνουν τα ΕΕΕ, ΙΙΙΑΑΑ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

helios2012
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
664 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2008, 19:13:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου, καλέ μου, καλέ μου, Ερίωπα....
Όχι, όχι, όχι...
Αγαπητή και θερμόαιμη Terity...
Ακούστε προσεχτικά...
Ερίωπα...
Αν ένιωσες ''παγωμάρα'' απ'τα λόγια ενός απλού ανθρώπου αυτό είναι κάτι που προσωπικά μου δίνει κουράγιο και με χαροποιεί...
Σκέψου...
Δεν είναι καλύτερα να σου προκαλεί ''παγωμάρα'' ένας άνθρωπος εδώ και τώρα, ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεων αργότερα?
Το αποτέλεσμα ποιό ήταν πρακτικά?
Δυνάμωσε η δική σου εσωτερική φλόγα!
Αντιστάθηκες στο κρύο...
Αλλά το απέρριψες...a priori...
Γιατί το λέω αυτό...
Μου έκανε εντύπωση που δεν με ρώτησες τα εξής:
Γιατί μας μιλάς για τις εσχατιές του σύμπαντος?
Γιατί μας μιλάς για καταστάσεις που αφορούν το τι μέλλει γενέσθαι αφού επέλθει ο σωματικός θάνατος, ενώ εδώ πραγματευόμαστε ιδεολογικούς πολέμους...
Γιατί τελοσπάντων το πήγα τόσο μακριά και γιατί σ'αυτό το θέμα και όχι κάπου αλλού...
Και τέλος και σημαντικότερο όλων, δε με ρώτησες τι υπάρχει μετά από το πηχτό σκοτάδι!
Αυτό το εκλαμβάνω σαν denial-άρνηση...
Δεν αντέχω την αρνητικότητα μιας ενδεχόμενης πραγματικότητας και την απορρίπτω για να μην πληγωθώ, αυτό δε σημαίνει όμως πως η πραγματικότητα δεν υπάρχει ...
Χμμμμμμμμμ...
Ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα με τα φόρουμς?
Η πολυδιάσπαση της ενοποιητικής σκέψης...
Τόνισα πως για να γίνει κατανοητή η σκέψη μου, θα πρέπει να ρίξτε μια ματιά και στα προηγούμενα λεγόμενά μου...
Βέβαια αυτό είναι κομματάκι δύσκολο καθότι μεσολαβούν πολλές σκέψεις διαφόρων συνομιλητών...
Αν τα λέγαμε από κοντά σίγουρα θα μου έδινες το περιθώριο να καταθέσω απερίσπαστος τις σκέψεις μου μέχρι να ολοκληρώσω...
Εδώ πρακτικά αυτό είναι πολύ δύσκολο...
Λοιπόν θα προσπαθήσω να ενοποιήσω τις φαινομενικά αντιθετικές απόψεις που προέκυψαν μετά τους στέρ-ωπες...
Ας αναλύσουμε λίγο το Φώς...
Υπάρχουν πολλων ειδών φώτα...
Η φλόγα ενός κεριού που εκπέμπει φώς και θερμότητα..
Η λάμψη μιας πυρηνικής έκρηξης που σκορπίζει το θάνατο...
Το εκτυφλωτικό και κατάλευκο φως των πάγων πάνω στους οποίους αντανακλάται το φως του ηλίου αλλά που στα ανθρώπινα μάτια προκαλεί βλάβες...
Υπάρχουν και αόρατα φώτα και ακτινοβολίες που με ειδικά φίλτρα καθίστανται ορατές...
Και φυσικά υπάρχει και η εσωτερική φλόγα των ανθρώπων και που την ''βλέπουμε'' π.χ. σε μια έγκυο γυναίκα που λέμε πως ''λάμπει'' ή εκπέμπει ζεστασιά...
Για να μη μακρυγορώ, έχουμε πολλών ειδών φώτα-φλόγες-πυρά...
Αυτό που υποστηρίζω είναι πως πρακτικά ζούμε σ'εναν κόσμο που κυριαρχεί ένα πλασματικό φως.
Ένα φώς που μας τυφλώνει και δεν μπορούμε να δούμε το μεγαλείο του Όλου...
Και αυτό το νιώθουν όσοι αντιλαμβάνονται την ύπαρξη της εσωτερικής τους φλόγας που είναι ομοούσια του Ενός-Όλου-Θεού- πείτε το όπως θέλετε...
Και πές μου, πώς,πώς,πώς να περιγράψω με λόγια ή να προσεγγίσω με λέξεις την εσωτερική φλόγα του καθενός μας?
Είναι απλά ασύλληπτη...
Οπως και το Όλον, το Πάν...
Και αυτό βρίσκεται μετά το Χάος...
Ειναι αυτό που δεν χωράει στο μυαλό μας, που δεν περιγράφεται...
Φανταστείτε μια κλεψύδρα.
Το ένα μέρος αυτής είναι η δημιουργία μας και στο άλλο μέρος η Δημιουργία.
Το Χάος ή σκότος είναι το πολύ στενό σημείο που ενοποιεί-διχάζει τα δύο μέρη.
Ο κόκκος της άμμου υποχρεωτικά θα πρέπει να περάσει αυτό το δύσκολο σημείο για να βρεθεί στην άλλη πλευρά...
Θα πρέπει λοιπόν,όσο είμαστε εν ζωή να έχουμε προετοιμαστεί για το δύσκολο αυτό πέρασμα...
Οι λέξεις κλειδιά είναι Αφοβία και ενίσχυση της εσωτερικής φλόγας.
Το πρώτο θα μας βοηθήσει να μην λιποχυχήσουμε μπροστά στο Σκότος-πέρασμα.
Το δεύτερο θα μας χρειαστεί σαν φανάρι που θα το ανάψουμε όσο βρισκόμαστε μέσα στο πέρασμα...
Σ'αυτή τη δημιουργία που βρισκόμαστε θα πρέπει να καταφέρουμε να εξαλείψουμε πάσης φύσεως φόβους και κυρίως αυτόν του σκοταδιού-αγνώστου και ταυτόχρονα θα πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τη φλόγα μέσα μας και να μην τη σπαταλάμε σε ανούσιες ενέργειες...
Χμμμ, τώρα γιατί δε γίνεται αυτό...ε σκεφτείτε γιατί γίνονται όλοι οι πόλεμοι και κυρίως θρησκευτικοί και ιδεολογικοί και ίσως αντιληφθείτε πόσο πλασματικά είναι όλα γύρω μας...και πόσο αληθινά είναι τα μέσα μας.
Αχ αυτή η μικρή μας φλόγα, τρεμοπαίζει και φυσάει πολύς παγερός άνεμος...
Αχ τόσος πάγος, τόσο κρύο και πως να ζεσταθώ...
Ας τρίψω τα χέρια μου τουλάχιστον...
Με την τριβή όλο και κάτι γίνεται...
Και είναι τόσο γλυκός ο ύπνος όταν επικρατεί πολικό ψύχος...
Και είναι και τ'άλλο, όσο δυναμώνω τη φλόγα μου τόσο πιό πολύ φωτίζω, και με βλέπουν πολλοί και δεν είναι όλοι αγαθοί, και φυσάει ο παγερός βοριάς χειρότερα...
Να σβήσει η φλόγα να μείνει το εκτυφλωτικό φώς των πάγων...
Νιώστε γαμώτο...
Όσοι δεν νιώθουν είναι ήδη νεκροί...
Αφιερώμενα λόγια στους απανταχού φλογερούς ανθρώπους από έναν πυρακτωμένο σκοτεινό ήλιο...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2008, 20:03:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ, λαμπρέ ήλιε2012, που καθόλου σκοτεινός δεν είσαι. Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα λέμε. Ότι μετά το σκοτάδι/χάος υπάρχει το ΦΩΣ. Ασφαλώς για να σμίξεις μαζί του πρέπει να περάσεις τη δοκιμασία πρώτα. Πρέπει να αγωνιστείς όπως και το μωρό που παλεύει, μόνο του, να περάσει από το στενό κανάλι του κόλπου της μητέρας που το γεννάει, για να σμίξει με το "φως" της πραγματικότητάς μας.

quote:

Και πές μου, πώς,πώς,πώς να περιγράψω με λόγια ή να προσεγγίσω με λέξεις την εσωτερική φλόγα του καθενός μας?

Δεν χρειάζεται να την περιγράψεις! Πρέπει να τη νιώσει ο καθένας μόνος του. Εγώ τη νιώθω "μέσα μου να στάζει. Είναι η κληρονομιά μου". Υπάρχει παντού η φλόγα. Το φως είναι κρυμμένο παντού και όταν γίνουμε ένα με αυτό, ή με τον "Οσίρη" όπως λέει ο Ερίωπας τότε θα γίνουμε και ένα με το Όλον/Παν.

Με φωτεινούς χαιρετισμούς.
ΕλευθερίαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΡΙΩΠΙΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Australia
777 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2008, 00:02:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΡΙΩΠΙΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
helios2012 , ίλεως έσο, και μέσα απ’ το «άγος» του ρέοντος Χρόνου σου οδήγησέ μας στο “AGNI” των Ινδών και των ουρανών και στην «Αγνή» των Ελλήνων να δούμε αν μπορούμε αρχικά να καθίσουμε στο τραπέζι του «Agnus Dei» και τους Ινδούς.


Διπλή ακτίνα μεταξύ των δύο Α μας δίνει ΑΠΠΑ, αγαπητή Terity. ΑΠΠΑ ο πατέρας μέσα στον συμπαντικό χάρτη. Γραφικά την ακτίνα (π) αν θέλεις την εμφανίζεις και «Ι» .

I+C+I+C η Ώθηση του Σύμπαντος, η Ίσιδα του σύμπαντος, η ΑΣΙΝΑ των Λακεδαιμονίων, η ΑΘΗΝΗ των Κλασικών Ελλήνων.

Τρείς «Στήλες» από 10 τεμάχια ξύλου δεμένα μεταξύ τους, δηλαδή τα τρια ΙΙΙ του Ελληνικού αλφαβήτου τοποθετούσε ιεροτελεστικά η «Αγος» (ιέρεια) του Ηλίου (Οσίριδος) και πάνω τους τοποθετούσε από ένα Α σε κάθε στήλη. Κάπως έτσι έκαναν την θυσία στον «ΑΓΝΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ» τα χρόνια εκείνα.
Στα 33 τους άρχιζαν και οι ιερείς Του τον «Πόλεμο» με τον «………» του οποίου η διάρκεια έτους είναι ακόμα και σήμερα 1260 γήϊνες ημέρες.
1260 ημέρες, ούτε μία παραπάνω.

Ι=10
Α=1
Σου λέει τίποτα το σύνολο της ιεροτελεστίας αγαπητή μας Terity;


Λουκάς


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2008, 00:09:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

EEΕρίωπες οι ιερείς ΤΟΥ.

ΙΙΙΑΑΑ


Εξήγησέ μας σε παρακαλώ, αγαπητέ Ερίωπα, τι σημαίνουν τα ΕΕΕ, ΙΙΙΑΑΑ.
Χμ. Μάλλον ξεφεύγω από το θέμα αλλα πολύ θέλω να ξέρω τι συμβολίζουν αυτοί οι συνδυασμοί γραμμάτων. Κάθε γράμμα όταν εκφωνείται έχει και μια δόνηση. Ο συνδυασμός των γραμμάτων αυτών έχει να κάνει με τίποτα μυστήρια; Με τους Δελφούς; Με την Αίγυπτο; Τι;
Γιατί τριπλά; Το Α δονεί τους πνεύμονες, το Ε την περιοχή του λαιμού και το Ι το κεφάλι.
Βοηθούν στην επικοινωνία με θεϊκές δυνάμεις; Στο να βγει κανείς συνειδητά από το σώμα του και όχι μόνο μέσα στα όνειρά του, ώστε να ταυστιστεί με το φώς/πηγή του; Πες μας!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Terity
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Netherlands
90 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2008, 00:13:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Terity  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

helios2012 , ίλεως έσο, και μέσα απ’ το «άγος» του ρέοντος Χρόνου σου οδήγησέ μας στο “AGNI” των Ινδών και των ουρανών και στην «Αγνή» των Ελλήνων να δούμε αν μπορούμε αρχικά να καθίσουμε στο τραπέζι του «Agnus Dei» και τους Ινδούς.


Διπλή ακτίνα μεταξύ των δύο Α μας δίνει ΑΠΠΑ, αγαπητή Terity. ΑΠΠΑ ο πατέρας μέσα στον συμπαντικό χάρτη. Γραφικά την ακτίνα (π) αν θέλεις την εμφανίζεις και «Ι» .

I+C+I+C η Ώθηση του Σύμπαντος, η Ίσιδα του σύμπαντος, η ΑΣΙΝΑ των Λακεδαιμονίων, η ΑΘΗΝΗ των Κλασικών Ελλήνων.

Τρείς «Στήλες» από 10 τεμάχια ξύλου δεμένα μεταξύ τους, δηλαδή τα τρια ΙΙΙ του Ελληνικού αλφαβήτου τοποθετούσε ιεροτελεστικά η «Αγος» (ιέρεια) του Ηλίου (Οσίριδος) και πάνω τους τοποθετούσε από ένα Α σε κάθε στήλη. Κάπως έτσι έκαναν την θυσία στον «ΑΓΝΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ» τα χρόνια εκείνα.
Στα 33 τους άρχιζαν και οι ιερείς Του τον «Πόλεμο» με τον «………» του οποίου η διάρκεια έτους είναι ακόμα και σήμερα 1260 γήϊνες ημέρες.
1260 ημέρες, ούτε μία παραπάνω.

Ι=10
Α=1
Σου λέει τίποτα το σύνολο της ιεροτελεστίας αγαπητή μας Terity;


Λουκάς


Φαίνεται γράφαμε την ίδια ώρα. Κάτσε να τα εμπεδώσω λιγάκι. Μου παίρνει λίγο χρόνο εμένα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2008, 01:42:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Helios-Αχ αυτή η μικρή μας φλόγα, τρεμοπαίζει και φυσάει πολύς παγερός άνεμος...
Αχ τόσος πάγος, τόσο κρύο και πως να ζεσταθώ...
Ας τρίψω τα χέρια μου τουλάχιστον...
Νιώστε γαμώτο...
Όσοι δεν νιώθουν είναι ήδη νεκροί...
Αφιερώμενα λόγια στους απανταχού φλογερούς ανθρώπους από έναν πυρακτωμένο σκοτεινό ήλιο...

Αφιερωμένο στο αγαπητό Helios μιας και τον ενδιαφέρει η εσωτερική φλόγα .
Ας δώσω και εγώ κάτι ώστε να μην σβήσει αυτή η μικρή τρεμάμενη φλόγα

"Στα βάθη της ψυχής μου, χαρίσματα θεϊκά
ολανοιγμένα νιώθω δυό μάτια μυστικά.

Δεν τα φωτίζει ο ήλιος που λάμπει για τη γη
και παίρνουν φως απ’ άλλη πιο καθαρή πηγή.

Στα βάθη της ψυχής μου, που πάθη ταπεινά
δεν έχουν τόπο, νιώθω δυό μάτια φωτεινά.

Και βλέπω τα κρυμμένα, τ’ αθώρητα θωρώ,
τον άνθρωπο, την πλάση, τ’ αστέρια, τον καιρό.

Στα βάθη της ψυχής μου κι εκεί που δεν μπορείς
ποτέ σου νάμπης-νιώθω δυό μάτια ολημερίς.

Χειροπιαστά ξανοίγω τα πλάσματα του νου
κι απάνου μου σκυμμένους αγγέλους τ’ ουρανού.

Εκεί που η σκύλα η Έγνοια δεν πάει, δεν αλυχτά,
μέσ’ στην ψυχή μου κρύβω δυό μάτια ολανοιχτά.

Μια μέρα τ’ άλλα μάτια, που είναι από γη πλαστά
θα λυώσουν μες το μνήμα με το κορμί κλειστά.

Στα βάθη της ψυχής μου που πάθη κοσμικά
δεν έχουν τόπο, νιώθω δυό μάτια μυστικά.

Αυτά δε θα κλειστούνε ποτέ, δε θα χαθούν
ελεύθερα μια μέρα γοργά θα φτερωθούν.

Τα μάτια της ψυχής μου, τα μάτια τα θεϊκά
που μέσα μου ανοιγμένα τα νιώθω μυστικά,
ψηλότερ’ απ’ τ’ αστέρια, στον έβδομο ουρανό
θα τ’ ανταμώσουν πάλι το Φως το αληθινό".

Κ. Παλαμάς


"Μια Φλόγα είναι η ψυχή του ανθρώπου, ένα πύρινο πουλί, πηδάει από κλαρί σε κλαρί, από κεφάλι σε κεφάλι, και φωνάζει:
"Δεν μπορώ να σταθώ, δεν μπορώ να καώ, κανένας δεν μπορεί να με σβήσει!"

Δέντρο φωτιά γίνεται ολομεμιάς το Σύμπαντο.
Ανάμεσα από τους καπνούς κι από τις φλόγες, αναπαμένος στην κορυφή της πυρκαγιάς,
κρατώ αμόλευτο, δροσερό, γαλήνιο, τον καρπό της φωτιάς, το Φως.

Από την αψηλή τούτη κορυφή κοιτάζω την κόκκινη γραμμή που ανηφορίζει τρεμάμενο αιματερό φωσφόρισμα,
που σούρνεται σαν έντομο ερωτευμένο
μέσα από τους αποβροχάρικους γύρους του μυαλού μου.

Εγώ, ράτσα, άνθρωποι, γης, θεωρία και πράξη,
Θεός, φαντάσματα από χώμα και μυαλό, καλά για τις απλοϊκές καρδιές που φοβούνται,
καλά για τις ανεμογγάστρωτες ψυχές που θαρρούν πως γεννούνε.

Από που ερχόμαστε; Που πηγαίνουμε; Τι νόημα έχει τούτη η ζωή;
φωνάζουν οι καρδιές, ρωτούν οι κεφαλές, χτυπώντας το χάος.
Και μια φωτιά μέσα μου κίνησε ν΄ απαντήσει. Θα ΄ρθει μια μέρα, σίγουρα, η φωτιά να καθαρίσει τη γης.
Θα ΄ρθει μια μέρα, σίγουρα, η φωτιά να εξαφανίσει τη γης. Αυτή είναι η Δευτέρα Παρουσία.

Μια γλώσσα πύρινη είναι η ψυχή κι αγλείφει και μάχεται να πυρπολήσει τον κατασκότεινο όγκο του κόσμου.
Μια μέρα όλο το Σύμπαντο θα γίνει πυρκαγιά.
Η φωτιά είναι η πρώτη κι η στερνή προσωπίδα του Θεού μου.
Ανάμεσα σε δυο μεγάλες πυρές χορεύουμε και κλαίμε.

Λαμποκοπούν, αντηλαρίζουν οι στοχασμοί και τα κορμιά μας.
Γαλήνιος στέκομαι ανάμεσα στις δυο πυρές κι είναι τα φρένα μου ακίνητα μέσα στον ίλιγγο και λέω:
Πολύ μικρός είναι ο καιρός, πολύ στενός είναι ο τόπος ανάμεσα στις δυο πυρές,
πολύ οκνός είναι ο ρυθμός ετούτος της ζωής δεν έχω καιρό, δεν έχω τόπο να χορέψω! Βιάζουμε!

Κι ολομεμιάς ο ρυθμός της γης γίνεται ίλιγγος, ο χρόνος εξαφανίζεται, η στιγμή στροβιλίζεται,
γίνεται αιωνιότητα, το κάθε σημείο -θες έντομο, θες άστρο, θες Ιδέα, γίνεται χορός".

Ν. Καζαντζάκης


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 51 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy