ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ !!!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Εχετλαίος
Μέλος 1ης Βαθμίδας


141 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2003, 22:32:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Εχετλαίος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κι εγώ βρίσκω απαράδεκτο που καταχωνιάζονται τόσοι αρχαιολογικοί θησαυροί.
Πιστεύω πως δύο είναι οι βασικοί λόγοι.

Ο ένας είναι η κλασσική "δημοσιοϋπαλληλίστικη" νοοτροπία, που
διακατέχει και τους υπαλλήλους των Εφοριών Αρχαιοτήτων.

Ο άλλος λόγος αποτελείται από παρακλάδια: έχει σχέση με την ύπαρξη σεκτών που εσκεμένα θέλουν να κρύβουν συγκεκριμένα ευρήματα.
Καταρχίν μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχουν πλούσιοι που έχουν το ψώνιο της συλλογής αρχαιοτήτων και που σιγά να μην έχουν βρει άκρες στις Εφορίες αυτές, για να αποκτούν αυτά που θέλουν.
Επίσης έχει ακουστεί από διάφορες συνομωσιολογικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απόκρυψης ευρημάτων που ανατρέπουν την κατεστημένη αρχαιολογία και ιστορία. Π.χ. αυτά που αποδεικνύουν υψηλά τεχνολογικά επιτεύγματα ακόμη ακόμη και πριν τους κλασσικούς χρόνους.


ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Crytila,
ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΗΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!
ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ...
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΚΕΤΑ...
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟ....
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ!!!
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!!!!

ΦΙΛΙΚΑ, ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dolixopodos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


89 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2003, 11:42:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dolixopodos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mεταφέρω αυτούσιο το μύνημα που είχα γράψει σχετικά με τη Πελλάνα στο φορουμ της γνώσης :

"Πολύ πρόσφατα επισκέφτηκα τον αρχαιολογικό χώρο της λακαιδέμονας,μου έκανε εντύπωση ότι δεν υπήρχε κανένας επισκέπτης.Kάθως είμουν λοιπόν έξω από το περιφραγμένο χώρο των ανακτόρων,πέρασε απο εκεί ένας παππούλης,που είχε τη καλή διαθεση να μου δείξει που ήταν οι αρχαίοι ταφοι.Eίμουν πολύ τυχερός που βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος , ειδαλώς αμφιβάλω αν θα τους εντόπιζα.Aυτό που θέλω να καταγγείλω εδώ για να το μάθετε όλοι σας είναι ότι στο χώρο των βασιλικών τάφων που έχουν ανασκαφτεί,υπήρχε και ένας άλλος τάφος που είχε φέρει στην επιφάνεια ο Θεώδορος Σπυρόπουλος τον οποίο όμως δεν είχε προλάβει να ανασκάπσει τελειως και εξερευνήσει.Eκμεταλευόμενοι την απουσία του αρχαιολόγου πριν απο κάποιους μήνες,υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού απο τη Σπάρτη πήγαν στον αρχαιολογικο χώρο και MΠAZΩΣAN!!! τον ανεξερεύνητο βασιλικό τάφο!!!,κόλησαν μια ανακοίνωση στο χωριό λέγοντας ότι είναι αρχαιολόγοι και το μπάζωμα έγινε για να προστατευτεί ο τάφος!!! το χωριό ξεσηκώθηκε (εμείς δε μαθαμε τίποτα) άλλα τα όργανα καταστολής ήταν στη θέση τους..
Προς το παρόν οι ανασκαφές από τον κύριο Σπυρόπουλο έχουν σταματήσει γιατί έχει σταματήσει και η χρηματοδότηση από το υπουργείο...και αναρωτιέτε ο περήφανος γεράκος που με συνόδεψε και μου ανέφερε όλα αυτά τι σοϊ εθνικότητος είναι οι ιθύνοντες που αποφάσισαν αυτο στη κυριολεξία κουκούλωμα κυριολεξία. "

Yπόψιν ότι αυτά που έχει φέρει στην επιφάνεια ο καθηγητής Σπυρόπουλος και αυτά που υποστιρίζει αναθεωρούν μεγάλο κομάτι της ιστορίας..

Aγαπητή Nακτο πρέπει να είσαι πολύ περήφανη για τη καταγωγή σου, πέρα από την ιστορικότητα του, ο τόπος είναι πολύ όμορφος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crytila
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2003, 19:12:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εχετλαίε: Δορυφόροι, εκ των έσω πληροφορίες - δώσε κανένα στοιχείο παραπάνω παιδί μου. Μας κούρδισες

Alastis, για να κρύβουν συστηματικά τόσα στοιχεία, δεν μπορεί- κάποια εμφανή ερμηνεία έχουν βρει, που αναιρεί πολλά. Αλλά είναι απαράδεκτο το κοινό να μένει σε τέτοιο σκοτάδι.

Πάντως αυτή η σιωπή δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Τελικά είναι οργανωμένα σχέδιο απόκρυψης; Μπορεί κανείς σας να δώσει κάποιο σενάριο-εξήγηση;Χαράζω ρότες με το νου
Γυρνάω στην πλάτη του ουρανού
Ταξίδια κι όνειρα γεννώ
σε ένα κόσμο μαγικό
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kokojam77
Νέο Μέλος

Greece
9 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2003, 17:13:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kokojam77  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα του esoterica.

quote:
Τελικά είναι οργανωμένα σχέδιο απόκρυψης; Μπορεί κανείς σας να δώσει κάποιο σενάριο-εξήγηση;

Crytila, αξιόλογη απάντηση στο ερώτημά σου νομίζω πως τελικά ΔΕΝ θα πάρεις.
Η συνομωσιολογία και λίγο ψάξιμο φαντάζομαι να σε βοηθήσουν να διαλέξεις από μόνη σου ένα σενάριο από τα πολλά που κυκλοφορούν και να το υιοθετήσεις.
Είμαι κάπως απόλυτος σε αυτό γιατί έχω διαβάσει και ακούσει αρκετά, τίποτε όμως δεν δίνει μια ουσιαστική απάντηση ή μια αποκάλυψη. Πάντα καταλήγουμε σε κάποια σέκτα, σε ένα αδιέξοδο - άντε και στη καλύτερη σε κανα εξωγήινο.

Γιατί εάν όντως κρύβεται κάτι... κάπου... προφανώς το ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ /ΙΕΡΑΤΕΙΟ /ΟΡΓΑΝΩΣΗ/ κλπ... δεν θα σε πάρει τηλέφωνο για να αποκαλυφθεί. Ουτε πιστεύω πως θα επέτρεπε σε απλούς ανθρώπους να διαρρέουν όχι μόνο λεπτομερείς αλλά και γενικές πληροφορίες για τη δράση του.

Σε συνέχεια της παραπάνω παραγράφου, ΕΧΕΤΛΑΙΕ με αυτά που γράφεις κινδυνεύεις να μπεις στη μαύρη λίστα...των ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ . Προς (παντός) Θεού, δεν επιχειρώ να σε διαψεύσω - άλλωστε δεν έχω στοιχεία περί του αντιθέτου - φαντάζομαι όμως πως η άνεση με την οποία αναφέρεσαι σε πραγματικές (κατ'εσε) καταστάσεις σε ένα ανοικτό forum σου επιτρέπει να αποκαλύψεις τι γνωρίζεις και για το "κουκούτσι" του "καρπού".

Σε οτι αφορά την ελληνική πραγματικότητα, θα ρίξω στο τραπέζι της κουβέντας τη λέξη "αδιαφορία". Δημόσια και ιδιωτική.

Δεν περιμένω από κανένα δυσκίνητο κρατικό μηχανισμό να κουνήσει τα πόδια του προς τα εκεί όταν έχει ήδη εξασφαλίσει ένα "πιάτο φαγητό"... αλλά και όλοι εκείνοι οι ιδιώτες/πολίτες που ανησυχούν και θλίβονται δεν τους βλέπω να στέλνουν έστω ένα βούλευμα διαμαρτυρίας κάπου... απλά μένουν στο παθητικό - και όχι ενεργητικό - ενδιαφέρον.

quote:
Πάντως αυτή η σιωπή δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.

Για να δώσω ένα παράδειγμα αντίστροφης της ελληνικής πρακτικής, θα αναφέρω κάτι που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση στη Μάλτα που επισκεύθηκα πέρσι το καλοκαίρι (χωρίς να θέλω να μειώσω την ιστορικότητα του νησιού). Οι μαλτέζοι έχουν κυριολεκτικά μετατρέψει το κράτος τους σε μουσείο. Η κάθε παράξενη πέτρα έχει χρονολογηθεί ως προ-προιστορική ("μούφες" σε κάποιες περιπτώσεις) υπάρχει μουσείο για κάθε τι οπουδήποτε (έστω και ένα δωμάτιο) και ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΚΤΟ, υπάρχει πολύ έντονη διαφήμιση και έχουν επιστρατεύσει τη τεχνολογία πολυμέσων για τη παρουσίαση της κάθε πτυχής της ιστορίας τους (βαρέθηκα να πηγαίνω σε πολυγλωσσικές αίθουσες προβολής).

Πολύ απλά... εντυπωσιάστηκα.
Οι άνθρωποι δεν έχουν Παρθενώνα. Δεν έχουν καν αυτόχθονες ρίζες.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ όμως να αποκτήσουν...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2003, 23:14:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν έχω κάτι να προσθέσω... τα πράγματα έτσι έχουν δυστυχώς. Υποθέτω ότι στα υπόγεια των μουσείων υπάρχουν σημαντικά ευρήματα που απλώς δεν έχουν μελετηθεί, και άλλα που μένουν κρυμμένα επειδή δεν
"ταιριάζουν" με τις κατεστημένες θεωρίες.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη λογική.
Πώς θα δικαιολογήσουν ένα περίεργο εύρημα οι αρχαιολόγοι, όταν όλοι οι δημοσιογράφοι θα κρέμονται από το στόμα τους για να ακούσουν "την δική τους εξήγηση;" στην επίσημη παρουσίαση του; Μπορούν να το παρουσιάσουν στο κοινό αν δεν έχουν έτοιμη και μιά θεωρία που να δικαιολογεί την ύπαρξη του;


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εχετλαίος
Μέλος 1ης Βαθμίδας


141 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 00:49:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Εχετλαίος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σε συνέχεια της παραπάνω παραγράφου, ΕΧΕΤΛΑΙΕ με αυτά που γράφεις κινδυνεύεις να μπεις στη μαύρη λίστα...των ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ . Προς (παντός) Θεού, δεν επιχειρώ να σε διαψεύσω - άλλωστε δεν έχω στοιχεία περί του αντιθέτου - φαντάζομαι όμως πως η άνεση με την οποία αναφέρεσαι σε πραγματικές (κατ'εσε) καταστάσεις σε ένα ανοικτό forum σου επιτρέπει να αποκαλύψεις τι γνωρίζεις και για το "κουκούτσι" του "καρπού".

Αν ανήκα σε αυτή τη λίστα, δεν θα δημοσίευα την έρευνά μου για τους στίχους της Μυθωδίας η οποία (έρευνα) είναι δικό μου προιόν.

Όσον αφορά για τις πληροφορίες που αναφέρω πιο πάνω τις πήρα από άλλο άτομο το οποίο σίγουρα θα φωτογραφίσω εάν πώ περισσότερα....
ΜΗΝ ΜΕ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ. ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ. ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ, ΑΠΟΡΡΙΨΤΕ ΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ "ΔΙΔΑΞΩ" ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΩ.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι σε θέση εάν μιλήσουν, να τινάξουν στον αέρα όλη την αντίληψή μας για την αρχαία ιστορία...
Αυτό μόνο μπορώ να πω και ευχαριστώ για την κατανόηση.


Φιλικά, Εχετλαίος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 10:55:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά, εσύ μην πεις περισσότερα! (τραβάτε με κι ας κλαίω, είσαι! χαχαχα)

Απλώς απάντησε σε μια ερώτηση, είπες:
"ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟ...."

Πρόκειται για τον κολοσσό της Ρόδου..;


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Angelos
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 12:05:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Angelos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και ομως, ειναι αλήθεια
Ο δορυφόρος αποτύπωσε καθαρά ενα απο τα 7 θαύματα του κοσμου. Εδω είναι και η φωτογραφια !

http://www.greeklandscapes.com/images/destinations/acropolis/gr_sat_athens_hi.jpg

Και εδώ αλλη μία, ακομα καλύτερη !

http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/images.php3?img_id=10860

Edited by - Angelos on 24/09/2003 12:11:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 13:06:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Angele πολύ καλές οι φωτογραφίες, αλλά δεν νομίζω να εννοεί αυτό το "θαύμα"...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εχετλαίος
Μέλος 1ης Βαθμίδας


141 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 15:56:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Εχετλαίος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Καλά, εσύ μην πεις περισσότερα! (τραβάτε με κι ας κλαίω, είσαι! χαχαχα)

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;
Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ;

ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 23:36:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μερικα πραγματα που μας κρυβουν ειναι και τα

αθρωπινα αποτυπωματα που εντοπιστηκαν απο τον καθηγητη Γ.ΓΚ.ΜΠΟΥΡΟΥΚΣ,διευθυντη του τμηματος γεωλογιας του κολεγιου μπερε στο κεντακι.βρεθηκαν σε γεωλογικο στρωμα της λιθανθρακοφορου εποχης στην κομητια του ροκσταλ στο κεντακι πιθανη ηλικια 320 εκ.χρονια

το 1983,σε αρθρο της εφημ.τα νεα της μοσχας εγραφε πως ειχαν εντοπισει ενα ανθρ. αποτυπωμα διπλα σε αποτυπωμα δεινοσαυρου σε στρωμα της ιουρασιας περιοδου ηλικιας 150 εκατ.ετων σε περιοχη της σημερινης τουρκμενικης δημοκρατιας

εχουν βρεθει και ανθρωπινα οστα

νιου γιορκ ταιμς νοεμβριος 1996<<στα υψηπεδα του χανταρ στη βορεια αιθιοπια ανακαλυφθηκε το 1994 1 γναθαιο οστο που αποδεδειγμενα ανηκε στο γενος χομο ηλικια 2,3 εκατ. ετων
το οστο ανακαλυφθηκε αναμεσα σε σκορπια εργαλεια απο ακατεργαστη πετρα και το βρηκε η ομαδα τουουιλιαμ κιμπελ

στις 23-2-1984 κοντα στην λιμνη μπαρικο βρεθηκε αποληθομα 3,5 εκατ.
σε λοφο της σαβονα 30 μιλια δυτικα της γενοβας βρηκαν σε πετρωμα 2 εκ.ετων σκελετο ανθρ. μαζι με οστα απολ.ζωων

αυτα τα λιγα για αρχη

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 10:46:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Καλά, εσύ μην πεις περισσότερα! (τραβάτε με κι ας κλαίω, είσαι! χαχαχα)

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;
Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ;

ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ


Φίλε Εχετλαίε χιούμορ έκανα! Μην παρεξηγείσαι! Αν θεωρείς κατά οποιονδήποτε τρόπο επικίνδυνο το να αποκαλύψεις κάτι που γνωρίζεις, και βέβαια δεν σε προκαλώ να το κάνεις. Απλώς από τον τρόπο που έγραψες το μήνυμα, έμεινα με την εντύπωση ότι ήσουν έτοιμος να μας πεις κάτι περισσότερο.

Φιλικά,
Οστρια


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εχετλαίος
Μέλος 1ης Βαθμίδας


141 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2003, 16:02:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Εχετλαίος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Ostria,

Σ' ευχαριστώ για τη διευκρίνηση και παρακάμπτω το θέμα.
Αυτό που θέλω να μεταδώσω είναι ότι το θέμα ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ, ΥΠΑΡΚΤΟ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και το ΓΝΩΡΙΖΩ.
Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πώ.

Φιλικά, Εχετλαίος

Edited by - Εχετλαίος on 25/09/2003 16:04:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Aredhel
Νέο Μέλος

Greece
23 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2003, 03:16:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Aredhel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να μην ξεφεύγουμε πολύ από το θέμα.. Εγώ είμαι απο τη Ρόδο και υποτίθεται σαν τουριστικό νησί θα έπρεπε να δείχνει τα ευρήματα και τους χώρους πιο "άνετα" (ας το θέσω έτσι)! και όμως στις αποθήκες της Αρχαιολογίας υπάρχει απίστευτος αριθμός αρχαιολογικών ευρημάτων που δε νομίζω να δουν σύντομα το φως και επίσης στο παλάτι του μεγάλου μαγίστρου υπάρχουν πολλές αίθουσες κλειστές (για να μην αναφερθώ στα παλιά έπιπλα που έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας!!!)! Σε κάποιες αίθουσες κλειστές είχα την ευκαιρία να μπω σε αρκετά μικρή ηλικία λόγω γνωριμιών...
Αλλά σημειώστε και την περιοχή του αρχαίου σταδίου στο μοντε σμιθ που ένας θεός ξέρει τι κρύβει..θυμάμαι που μία αρχαιολόγος (φίλη μας) μας έλεγε για ένα τεράστιο καλούπι που βρήκανε εκεί και υποπτεύονταν ότι ήταν του κολοσσού!Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ κάτι τέτοιο το άκουσα για πρώτη και τελευταία φορα!!!
Και ποιος ξέρει οτι κάτω απο την πολυκατοικία που έμενα 17 ολόκληρα χρόνια υπάρχει μια μεγάλη εκκλησία με πάρα πολλές στοές, στις οποίες μπορεί και να χαθείς άμα μπεις!
Αυτα τα "λίγα" και από εμένα!

Aredhel

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crytila
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2003, 21:36:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλλο ένα παράδειγμα στενόμυαλης αντιμετώπισης:

Στην κεντρική Αμερική κοντά στο Μπίμινι αλλά και αλλού έχουν βρεθεί αγγεία που έχουν ολόιδιο σχήμα αλλά και παραστάσεις με αντίστοιχα Κρητικά της ίδιας ηλικίας. Το ίδιο συμβαίνει και με σύμβολα όπως ο διπλός πέλεκυς. Ακόμα και κάποια αρχαιοελληνικά νομίσματα βρίσκονται κατά καιρούς διάσπαρτα στην Αμερική. Συνεχίζουμε να αγνοούμε τις δοσοληψίες του αρχαίου κόσμου.

Η επίσημη αρχαιολογική άποψη είναι ότι κάποιος σύγχρονος απρόσεκτος συλλέκτης έχασε κάποια αρχαιοελληνικά νομίσματα σε αυτές τις περιοχές...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

omega
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
167 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2003, 13:47:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους omega  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και ποιος ξέρει οτι κάτω απο την πολυκατοικία που έμενα 17 ολόκληρα χρόνια υπάρχει μια μεγάλη εκκλησία με πάρα πολλές στοές, στις οποίες μπορεί και να χαθείς άμα μπεις!

Σιγουρα εμεις δεν ξερουμε.
Αγαπητη? Aredhel ξερεις οτι μας εχεις εξαψει την περιεργεια.
Μπορεις να γινεις πιο σαφης για την εκκλησια και τις στοες?
Η εκκλησια λειτουργουσε ή ηταν εγκαταλλελημενη?
Ειχες κατεβει εκει κατω?
Ηταν παλια η πολυκατοικια?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

prometheas
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
260 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2003, 10:42:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους prometheas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

quote:
Καλά, εσύ μην πεις περισσότερα! (τραβάτε με κι ας κλαίω, είσαι! χαχαχα)

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;
Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ;

ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ


Φίλε Εχετλαίε χιούμορ έκανα! Μην παρεξηγείσαι! Αν θεωρείς κατά οποιονδήποτε τρόπο επικίνδυνο το να αποκαλύψεις κάτι που γνωρίζεις, και βέβαια δεν σε προκαλώ να το κάνεις. Απλώς από τον τρόπο που έγραψες το μήνυμα, έμεινα με την εντύπωση ότι ήσουν έτοιμος να μας πεις κάτι περισσότερο.

Φιλικά,
Οστρια


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Δυστυχώς έτσι ειναι φίλε Εχετλαίε.. Ειναι δικαίωμα σου να μην πείς τίποτα αλλά ισως θα ήταν καλύτερο να μην άνοιγες την σχετική συζήτηση. Αυτό που αναφέρεις ειναι ακρως ενδιαφέρον αλλα έτσι οπως το θέτεις μας ... πήρες το τυρί από το στόμα. Τέλος πάντων , απλά μια αποψη εκφράζω χωρίς να θελω να θιξω κανέναν

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Anounakis
Πλήρες Μέλος

Aruba
992 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2003, 00:46:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Anounakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Θα ήθελα να σημειώσω , ότι το φαινόμενο έχει παγκόσμιες διαστάσεις.
Άκουσα σε ένα ντοκιμαντέρ πρόσφατα , ότι ανακαλύφθηκαν τάφοι ινδιάνων που χρονολογούνται 10.000 χρόνια πριν.
Τάφοι , όχι οστά. Δηλαδή στοιχεία πολιτισμού.
Για την ιστορία και την σύγκριση να αναφέρω ότι ο Μινωικός πολιτισμός ήταν περίπου το 3.000π.Χ. και τα αρχαιότερα ευρήματα του Σουμεριακού πολιτισμού χρονολογούνται ίσως το 4500 π.Χ.

Διάβασα επίσης για μία αρχαία Σουμεριακή πόλη - ναό; - δεν θυμάμαι ακριβώς , όπου οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να προχωρήσουν τις έρευνες τους , γιατί από πάνω είναι κτισμένος ένας σύγχρονος μουλσουμανικός ναός.

Αχ αυτές οι θρησκείες. Παντού προβάλουν σαν τοίχος ανάμεσα στην γνώση.
Οι βιβλιοθήκες και τα μουσεία του αγίου όρους , οι υπόγειες αεροστεγείς βιβλιοθήκες του Βατικανού κτλ. κτλ.

Αφού κλέβουν την γνώση για ιδίο όφελος και για την προστασία των πολύ καλά στημένων ιστοριών τους , καταστρέφουν ή κουκουλώνουν και ότι απέμεινε.

Υ.Γ.1. Εκφράζω προσωπικές απόψεις , και ζητώ συγνώμη από όσους τυχόν ενόχλησα , με τις αιρετικές αναφορές μου στο θέμα των θρησκειών.

Υ.Γ. 2. Οι άνθρωποι πιστεύουμε στο σύνολό μας το παραμύθι των θρησκειών και το θεωρούμε αναμφισβήτητο και ακλόνητο επειδή έχει ιστορία 2000 χρόνων .Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αληθινό.

Υ.Γ. 3. Διαβάστε ξανά το Υ. Γ. 1.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

NetdeviL_GR
Νέο Μέλος

Greece
19 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2003, 01:14:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NetdeviL_GR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ego simfono oti uparxei mistiki arxeologia.Alla 8a h8ela na po kia kati pou prosopika me pikrenei.Afou to Ypourgio politisou prostateuei kai niazete gia ola ta arxaia ktismata kai antikimena giati den kanei dinei entoli na prospa8isoun na broun tin poli EROIA(Ta arxaia giannena) kai exoun brei mono to Iero mantio ths DODONHS kai auto pisteuo oti to brikan stin tixi.............

XELAFROSA POU TO EIPA......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2003, 07:24:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ..ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ...ΠΛΑΚΑ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΜΕ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΘΕΙ ΜΙΑ ΚΟΛΟΝΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΣ.
ΚΑΘΕ ΚΟΛΟΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 13 ΣΠΟΝΔΥΛΟΥΣ ΒΑΡΟΥΣ ΑΠΟ 4-6 ΤΟΝΟΥΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΟΙ 8.ΣΤΟΝ ΣΠΟΝΔΥΛΟ νο9 ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ..ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Περιηγητής
Νέο Μέλος


22 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2003, 13:15:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Περιηγητής  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι γεια χαρά
Χαίρομαι που το θέμα ξαναπήρε "φόρα" γιατί νομίζω οτι υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε εδώ.
Εγώ για να σας βοηθήσω κάπως θα σας πρότεινα όσοι εχετε τον χρόνο μα πα΄νω απο ολα τη διάθεση να πάτε στην ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και να ζητήσετε να σας πουνε που υπάρχουν τα αρχαιολογικά δελτία για να τα διαβάσετε. Υπ όψιν οτι δεν ειναι ενας και δυο τόμοι υπάρχουν πολλοί και θα χρειαστείτε καιρό να βγάλετε τα "μαργαριτάρια".
Θα σας κανω ενα δώρο χωρις να πώ σε ποιό δελτίο υπάρχει (αυτοί που θελουν να ψάξουν πραγματικά θα το βρούν) ...στην διάρκεια ανασκαφών στην οδο ΑΘΗΝΑΣ εβρέθη στοα υψους 3!!! μετρων και πλάτους 2,5!!!μετρων με διεύθυνση Β προς Ν ... πως ειπατε; δεν καταλαβα και που ελεγε που παει η στοα ; δεν το ελεγε αυτο το κρατησαν μυστικο.
Περιηγητής

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2003, 12:11:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτή η φωτογραφία δεν έχει σχέση με την Μυστική Αρχαιολογία, αλλά την βρήκα τυχαία και νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον. Είναι από την ανακάλυψη του ναού του "Υπέρτατου Διός" κοντά στο Δίον που έγινε το καλοκαίρι.

Προσέξτε την κολώνα αλλά και το γλυπτό στον βράχο πίσω...


One of 14 columns depicting eagles sits at the archaeological site of Dion, Greece near Mount Olympus, about 65 kilometers (40 miles) south of Thessaloniki, Greece in this July 2003 handout photo. The columns were found along with a 2,400-year-old statue and the first known temple dedicated to Hypsistos, or supreme, Zeus, head of Greece's ancient gods. (AP Photo/HO, Pantermalis)


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2003, 20:08:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εν τω μεταξυ οι ξενες αρχαιολογικες σχολες σκαβουν την ΕΛΛΑΔΑ απ ακρη σε ακρη αιωνες τωρα τηνιδια στιγμη που οι ελληνες συναδελφοι τους περιμενουν στο γραφειο να παει 3 για να σχολασουν.

Tην ίδια στιγμή φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλες τρελλές που σα και μένα θα πέθαιναν να συμμετάσχουν σε μια αρχαιολογική σκαπάνη...
Ηταν όνειρο ζωής να γίνω αρχαιολόγος από μικρό παιδί αυτό ήθελα μέχρι που στην ηλικία του Λυκείου ο πατέρας μου μου είπε ότι στη δουλειά του (γκαράζ) είχανε ένα αρχαιολόγο για να πλένει τα λεωφορεία...και ότι θα πεινούσα...

Ετσι δεν έγινα αρχαιολόγος ... και γενικότερα από την απογοήτευσή μου (γιατί τίποτ΄άλλο δε με ενδιέφερε) δεν έγινα τίποτα...

Αυτό δε σημαίνει ότι το θέμα δε μου άφησε κουσούρι... Προσπαθώ με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία να βρίσκομαι κοντά σε αρχαία, επισκεπτόμενη όπου βρεθώ μουσεία, πιάνοντας γνωριμίες με αρχαιολόγους και αγοράζοντας αρχαία από δημοπρασίες του εξωτερικού... (αυτό το τελευταίο δεν το ξέρουν ούτε οι φίλοι μου γιατί γνωρίζοντας την οικονομική μου κατάσταση θα με πουν εκκεντρική ή ότι το κάνω από καπρίτσιο)

Ετσι λοιπόν όταν πήγα να κάνω τις απαραίτητες διαδικασίες για τη νομιμη κατοχή τους και εκτίμησή τους στο Εθνικό Μουσείο αντιμετώπισα πλήρη αδιαφορία με εξαίρεση μιας μόνο αρχαιολόγου. Τα γραφεία του νομισματικού Μουσείου δε βρίσκονταν στο καταπληκτικό κτίριο του νομισματικού μουσείου στην Πανεπιστημίου (Ιλίου Μέλαθρον) αλλά στο Εθνικό Μουσείο. Μετά από ραντεβού έγινα δεκτή σε μια ψηλοτάβανη αίθουσα (ξέρετε πόσο ψηλό είναι το μουσείο) όπου υπήρχαν 4-5 γραφεία ξύλινα από το 18..?, η ατμόσφαιρα αποπνικτική, οι λάμπες που κρεμόντουσαν από το ταβάνι ήταν κίτρινες (λαμπτήρες πυρακτώσεως) και γύρω γύρω βιβλιοθήκες (πολλοί διάδρομοι) με πολλά βιβλία τόσο παλιά όσο και καινούργια... Κομπιούτερ σε αυτό τον χώρο δεν υπήρχαν...ίσως επειδή δεν ταίριαζαν (άλλωστε στο διπλανό γραφείο που ήταν άλλου ύφους υπήρχε όλη η απαραίτητη τεχνολογία) Νόμιζα ότι ο Ιντιάνα Τζόουνς θα ξεπεταχθεί από πουθενά...

Ενα χρόνο μετά που πήρα για να ξανακλείσω ραντεβού για εκτίμηση μαθαίνω ότι επιτέλους εν όψει 2004 μεταφέρανε τα γραφεία του Νομισματικού μουσείου στο νομισματικό μουσείο ως όφειλαν (καταπληκτικό μουσείο μη το χάσετε)
Φίλε Περιηγητής αν είσαι αρχαιολόγος ίσως ξέρεις για τι μιλάω...

α! και οι υπάλληλοι με το ρολόι στο χέρι... (Σιγά που θα αλλάζανε εν όψει 2004)


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
bladerunner
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/10/2003, 00:11:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bladerunner  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλη...μέρα!!!! (Εμ... τέτοια ώρα.....)

Πριν από 5-6 χρονάκια, ο φιλόλογος που είχα στο Λύκειο (ίσως ο καθηγητής που μου άνοιξε το ενδιαφέρον για την αρχαία Ελλάδα!!!), μας είχε μιλήσει για έναν 2ο Παρθενώνα που βρίσκεται μέσα στον Ιερό Βράχο και πως ένας φίλος του αρχαιολόγος είχε μπει και είχε δει απίστευτα αριστουργήματα...... Μου είχε φανεί κάπως πολύ Ιντιανα Τζόουνς παραμύθι, να βρίσκεται κάτι τόσους αιώνες μέσα στα μάτια μας και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι και μόνο ένας κατάφερε να βρει αναφορές και να το βρει.... Τέλος πάντων.


Σήμερα με έκπληξη είδα σε εκπομπή καταγγελιών στο ALTER, έναν αρχαιολόγο να επιβεβαιώνει όλα όσα έλεγε ο καθηγητής μου. Συγκεκριμένα μίλησε για ένα κτίσμα ύψους 11 μέτρων!!!! Μάλιστα είπε ότι οι αρχαιολόγοι και το υπουργείο πολιτισμού που είναι ενήμεροι δεν κάνουν τίποτα, αν και όλος ο κόπος είναι ένας αρχαίος τούβλινος τοίχος στην νότια πλευρά του Βράχου..... Και αυτό ήταν που ήθελε να καταγγείλει... Την αδιαφορία...

Ξέρει ή έχει ακούσει κανείς σας τίποτα;;;

Ευχαριστώ........

-------------------------
Μώρε κάτι θέλει να μου πει η ζωή...... Αλλά τί είναι αυτό;;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alastis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Brazil
420 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/10/2003, 00:32:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για τον Ναο του Υψιστου Διος ειχα ακουσει κατα διαολου τυχη οτι ανακαλυφθηκε καμια 15αρα μερες πριν ανακοινωθει οπουδηποτε στο καναλι ΤΗΛΕΦΩΣ, κανοντας ζαπινγκ ενα πρωι.

Το ανεφερε ενας πανεπιστημιακος αν θυμαμαι καλα, ο οποιος εκανε και παρουσιαση ενα βιβλιο του "Ταξιδευοντας με τον Δια". Ονομα δεν θυμαμαι.

Οσο για τον 2ο Παρθενωνα πως ειναι δυνατον να μαθουμε περισσοτερα???!!!

...open minds are better minds!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mariha2912
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
619 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/10/2003, 00:42:08  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος mariha2912  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΨΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΦΙΛΕ BLADERUNNER!!!ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A KYNOS
Νέο Μέλος


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/10/2003, 23:36:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A KYNOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ!
ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΔΙΚΩΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ “ΓΝΩΣΤΕΣ” EYPEΥΩΣ, ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΤΟ 40.000.000π.Χ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥΣ.
ΤΟ 90.000.000π.Χ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ.
ΤΟ 700-600.000π.Χ. ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΗΠΕΙΠΟΥΣ (ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, ΜΟΥ).
ΤΟ 11-10.000π.Χ. ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΤΟΤΕ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ! ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΡΟΧΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΙΣΧΙΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΙΛΑΜΕ!

Υ.Γ. ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ ΜΗ ΧΑΝΕΣΑΙ. Α, ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ... ΣΥΝΕΧΗΣΕ!

“Ω ΗΛΙΕ, ΤΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΕΙΣ;”

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A KYNOS
Νέο Μέλος


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/10/2003, 23:40:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A KYNOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ 400.000.000π.Χ. Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ.

“Ω ΗΛΙΕ, ΤΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΕΙΣ;”


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Anounakis
Πλήρες Μέλος

Aruba
992 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/10/2003, 00:06:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Anounakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Φίλε A KYNOS,

Ποιες είναι οι πηγές σου;

Θεωρώ υπερβολικές τις πιο πάνω ημερομηνίες.

Μέχρι τώρα η πιο μακρινή ημερομηνία ύπαρξης ανθρώπων που είχα διαβάσει ήταν 15.000.000 χρόνια πριν.

quote:

Έτσι υπολογίζεται ότι η ηλικία του γίγαντα προγόνου μας - που αναφέρεται στις μυθολογίες όλων των λαών- είναι 15.000.000 εκατομμύρια χρόνια. Το βιβλίο του Τζιάν , που θεωρείται το αρχαιότερο ανθρώπινο κείμενο που καταπιάνεται με την εμφάνιση και την εξέλιξη του ανθρώπου , αναφέρει πως η πρώτη ανθρώπινη φυλή γιγάντων εμφανίστηκε στο τέλος της δευτερογενούς περιόδου.


από το βιβλίο του Ιωάννη Γιαννόπουλου ΚΟΙΛΗ ΓΗ.

Το βιβλίο αυτό βέβαια , δεν αναλύει το συγκεκριμένο θέμα ,ούτε καταπιάνεται με αυτό , κάνει απλώς μια αναφορά και μόνο , που βοηθά τον συγραφέα να αναπτύξει στην συνέχεια την αποψή του.

Υ.Γ. Όταν αναφερόμαστε σε πολύ μακρινές χρονολογίες , πιστεύω ότι δεν΄έχει νόημα ο προσδιορισμός π.Χ. Το 40.000.000 π.Χ. έιναι 40.002.003 χρόνια πρίν. Το ίδιο και το αυτό δηλαδή.
Αντίθετα το 11.000π.Χ έχει νόημα , γιατί είναι 13.000 χρόνια πριν.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

bladerunner
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/10/2003, 21:51:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bladerunner  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα....

Δεν γνωρίζω περισσότερα για το θέμα του "2ου" Παρθενώνα.... Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι ο καθηγητής μου, μας είχε πει ότι ο φίλος του μπήκε μέχρι ενός σημείου, διότι μετά λιγόστευε ο αέρας... Και ότι είχε δει παραπάνω του ενός μνημεία....

Πάντως για τον Ιερό Βράχο, ότι είναι κοίλος (κούφιος δηλαδή...), το έχω ακούσει από πολλούς. Σχετικά με αναφορές, στο ALTER είπαν ότι αυτός ο αρχαιολόγος το είχε αναφέρει στο 1ο τεύχος του περιοδικού ΙΧΩΡ. Αν το έχει κανείς σας ας ανατρέξει και ας κάνει έναν κόπο να μας αναφέρει κάποια πραγματάκια.....

Άσχετο: ο ίδιος αρχαιολόγος, είπε ότι κάποτε εργαζόταν στο υπουργείο πολιτισμού και ότι οι καταστροφές που γίνονται με τις ευλογίες των "υπευθύνων" είναι πάμπολλες.... Όπως στην περιοχή Αστακός Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχαν βρει ολόκληρη υποθαλάσσια πόλη, την μπάζωσαν και έφτιαξαν τα (αν θυμάμαι καλά...) διυλιστήρια (ή ήταν ιχθυοκαλλιέργειες;;; Δεν θυμάμαι... Αν κάποιος από εσάς είναι από εκεί ας μας πει τί από τα 2 υπάρχει...)


-------------------------
Μώρε κάτι θέλει να μου πει η ζωή...... Αλλά τί είναι αυτό;;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy