ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Κρυμμένα μυστικά σε ορθόδοξους χριστιανικούς ύμνους
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
regulus
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


460 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2013, 17:46:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους regulus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιατί οι σκέψεις αυτές γοητεύουν δημιουργικά; Ποια είναι η δημιουργικότητα μιας βλάσφημης εικασίας που προέκυψε από το Ταμούδ και που δεν είχε κανένα έρεισμα και πουθενά; Σκέφτηκες πολύ για να τα πεις αυτά;
Η Παναγία μητέρα του Χριστού , η Μαρία, η μητέρα του Ιησού Χριστού που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, μεγάλωσε στο Άγια των Αγίων του ναού του Σολομώντα με θεία υπόδειξη και με συνεχή αγγελική παρέμβαση. Κανένας δε θα την άφηνε εκεί αλλιώς. Συνεπώς ήταν γνωστή και άμεμπτη η ζωή της όσο ήταν εκεί αλλά και μετά. Σε ΟΛΑ τα απόκρυφα ευαγγέλια γίνεται παραδεκτή η αειπαρθενία της και μάλιστα αναφέρονται και τα γεγονότα που επιβεβαίωσαν την παρθενία της, ενώ ήταν ήδη έγγυος. Επίσης αναφέρεται και στο Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου η διαπίστωση της παρθενίας της από τη μαία ΜΕΤΑ τη γέννηση του Ιησού. Πέρασε τη δοκιμασία των μοιχαλίδων με επιτυχία. Δοκιμασία που είχε θεία προέλευση από την εποχή του Μωυσή και οι ιερείς δε μπορούσαν να το αρνηθούν αυτό, γιατί η δοκιμασία γινόταν μπροστά σε πλήθος κόσμου. Μια μοιχαλίδα (που θα ήταν η Μαρία αν είχε διαπράξει αυτή την πράξη) λιθοβολούνταν. Ο Ιωσήφ την κράτησε προσωρινά πριν δει τον άγγελο επειδή θεώρησε ότι σαν μοιχαλίδα θα την διαπομπεύσουν και θα λιθοβολήσουν , σκεφτόμενος να τη διώξει κρυφά, γιατί δεν ηθελε να είναι συμμέτοχος σε μια καταδικαστέα πράξη. Ο άγγελος τον απέτρεψε.

Επειδή προφανώς αγνοείς την Ορθόδοξη Παραδοση θα αγνοείς και τις γενεαλογικές αναφορές ορισμένων πατέρων της εκκλησίας όπως του Ιωάννη Δαμασκηνού.

Από http://www.sakketosaggelos.gr/Article/1193/

Ο Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός, Μοναχός και Πρεσβύτερος Ιεροσολύμων, σε ένα σύγγραμμά του υπό τον τίτλον: «Περί της γενεαλογίας του Κυρίου, και περί της αγίας Θεοτόκου» που ευρίσκομεν εις τον 94ον Τόμον της «Ελληνικής Πατρολογίας» του J.P.Migne, μεταξύ άλλων γράφει και τα εξής:"
...............................
"Και Ησαϊας˙ Εξανατελεί ράβδος εξ Ιεσσαί, και άνθος εκ της ρίζας αναβήσεται.
Ότι μεν ουν ο Ιωσήφ εκ Δαυϊτικής φυλής κατάγεται, Ματθαίος και Λουκάς, οι ιερώτατοι Ευαγγελισταί διαρρήδην υπέδειξαν˙ αλλ’ ο μεν Ματθαίος εκ Δαβίδ δια του Σολομώντος κατάγει τον Ιωσήφ, ο δε Λουκάς, δια Νάθαν. Της δε αγίας Παρθένου την γέννησιν αμφότεροι περεσιώπησαν.
Χρη ουν ειδέναι, ως ουκ ην έθος Εβραίοις, ουδέ τη θεία Γραφή, γενεαλογείσθαι γυναίκας˙ νόμος δε ην μη μνηστεύεσθαι φυλήν εξ ετέρας φυλής˙ ο δε Ιωσήφ εκ Δαυϊτικού καταγόμενος φύλου και δίκαιος υπάρχων (τούτο γαρ αυτώ μαρτυρεί το θείον Ευαγγέλιον) ουκ αν παρανόμως την αγίαν Παρθένον εις μνηστείαν ηγάγετο, ει μη εκ του αυτού σκήπτρου κατήγετο. Δείξας τοίνυν το του Ιωσήφ καταγώγιον, ηρκέσθη.
Χρη δε και τούτο ειδέναι ως νόμος ην, αγόνου ανδρός τελευτώντος, τον τούτου αδελφόν, την του τετελευτηκότος γαμετήν προς γάμον άγεσθαι, και εγείρειν σπέρμα τω αδελφώ. Τον ουν τικτόμενον, κατά φύσιν μεν, του δεύτερου, ήτοι του γεγεννηκότος ην, κατά δε νόμον, του τετελευτηκότος.
Εκ της σειράς τοίνυν του Νάθαν του υιού του Δαβίδ, γεννηθείς Λευί εγέννησε τον Μελχί και τον Πάνθηρα˙ ο Πάνθηρ εγέννησε τον Βαρπάνθηρα, ούτως επικληθέντα. Ούτος ο Βαρπάνθηρ εγέννησε τον Ιωακείμ˙ ο Ιωακείμ εγέννησε την αγίαν Θεοτόκον.
Εκ δε της σειράς Σολομώντος του υιού Δαβίδ, Ματθάν έσχε γυναίκα, εξ ης εγέννησε τον Ιακώβ. Τελευτήσαντος δε του Ματθάν, Μελχί ο εκ της φυλής του Νάθαν, ο υιός μεν Λευί, αδελφός δε του Πάνθηρος, έγημε την γυναίκα του Ματθάν, μητέρα δε του Ιακώβ, και εξ αυτής εγέννησε τον Ηλεί. Εγένοντο ουν αδελφοί ομομήτριοι Ιακώβ και Ηλεί˙ εκ φυλής Νάθαν. Ετελεύτησε δε ο Ηλεί, ο εκ της του Ναθάν φυλής, άπαις˙ και έλαβεν Ιακώβ ο αδελφός αυτού, ο εκ της φυλής του Σολομώντος, την γυναίκα αυτού, και ανέστησε σπέρμα τω αδελφώ αυτού, και εγέννησε τον Ιωσήφ. Ο ουν Ιωσήφ, φύσει μεν έστιν υιός Ιακώβ, εκ του καταγωγίου Σολομώντος, κατά δε νόμον, Ηλεί του εκ Νάθαν"

Η όλη ιστορία της πλάνης περί το όνομα "Πα΄νηρας" ξεκίνησε από τη συνήθεια που είχαν οι εβραίοι να αποκαλούν "υιό του τάδε" κάθε από γονο ενός προσώπου, πχ. υιός Δαυίδ , υιός Αβραάμ κλπ όπως φαίνεται και από τα Ευαγγέλια, τη στιγμή που απέχουν πολλές γενιές. Ο Ιησούς είναι ΑΠΟΓΟΝΟΣ ενός ανθρώπου με το όνομα "Πάνθηρας" , εβραίου, όχι ρωμαίου στρατιώτη και κάποιος που δεν ήξερε αυτή τη συνήθεια και τη συγγένεια έπλασε το φανταστικό στρατιώτη και την υπόθεση της μοιχείας, όχι μόνο για να πλήξει την ιερότητα του προσώπου της Παναγίας, αλλά για να υποστηρίξει ότι ΔΕΝ κατάγεται νομικά ή σαρκικά από τον Δαυίδ ο Ιησούς, για να απορρίψει έτσι τη Μεσσιακή του διάσταση, επειδή τα στοιχεία και οι συμπτώσεις με τις προφητείες ήταν υπερβολικά πολλά. ΗΞΕΡΑΝ αυτοί που το έκαναν την αλήθεια επειδή είχαν τις γενεαλογίες και ήξεραν και την αθωότητα της Μαρίας, αλλά στο βωμό της εξουσίας ή των θεωριών τους θυσίασαν τα πάντα, όπως είπε ο Καϊάφας:" συμφέρει να χαθεί ένας άνθρωπος για χάρη του έθνους" μόνο που αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν οποιοσδήποτε άνθρωπος. Και αυτό το ήξεραν και αυτοί που το είπαν αυτό. Η καταδίκη του Χριστού δεν οφείλεται απλά σε άγνοια της ταυτότητάς του αλλά σε παρανόηση (λόγω γνωστικιστικών θεωριών που κυκλοφορούσαν στο ιερατείο και στο παλάτι του Ηρώδη) της έννοιας του "Μεσσία", η οποία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σε αυτή την παρανόηση οφείλονται τα σχεδόν 2000 χρόνια βασανισμού των εβραίων αλλά και η στάση τους σήμερα έναντι των χριστιανών και των πιο αδυνάτων (παλαιστινίων). Θεωρούν "Μεσσία" όλο το λαό του Ισραήλ! Αυτή η θεωρία γέννησε το Σιωνισμό και είναι αποτέλεσμα παρερμηνείας των προφητών και του νόμου του Μωυσή αλλά και σύγχυσης εννοιών. Γιαυτό και τη μεγαλύτερη ευθύνη φερουν οι κεφαλές και όχι τόσο ο εβραϊκός λαός ο οποίος τους ακολουθεί με μεγάλο μέρος αγνοίας. Όσοι πάντως εβραίοι ερεύνησαν το Νόμο και τις προφητείες και έκαναν σύγκριση με τα γεγονότα, όπως εντέλεται ο Μωυσής να κάνουν πάντα, έγιναν χριστιανοί! Εκεί οδηγεί η έρευνα όποιον αποφασίσει να τη φτάσει μέχρι το τέρμα.


Edited by - regulus on 01/03/2013 17:52:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2013, 20:21:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Περίεργα πράματα , που ανόσια σας μοιάζουν ίσως λέω.
Συμπαθάτε με όμως χριστιανοί ,
δρόμο που αδέσμευτη καρδιά χαράζει , βήμα-βήμα ακολουθώ.
Κι’ όπως ο Πλωτίνος και άλλοι σοφοί κάπως έτσι είπαν,
‘’ Ότι υπάρχει από το Θεό μέσα μου να ανυψώσω προσπαθώ ,
προς ότι υπάρχει θείο στο Σύμπαν’’.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

regulus
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


460 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2013, 22:59:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους regulus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.youtube.com/watch?v=ttr8SSm1zqI


"ΧΑΙΡΕ ΑΣΤΕΡΟΣ ΑΔΥΤΟΥ ΜΗΤΗΡ , ΧΑΙΡΕ ΑΥΓΗ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy