ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Ο ΟΦΙΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, Η ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 10
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 13:19:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@sol-mix

Δεν νομίζω οτι προκύπτει απο κάποια γραπτά συνολικά ή και ειδικά οτι ότι κατέχουμε προκύπτει μόνο απο την παρατήρηση. Υπάρχει για παράδειγμα γνώση που προέρχεται απο ένστικτα και ορμές. Κατώτερη μεν αλλά διόλου ευκαταφρόνητη. Μπορούμε να υποθέσουμε οτι δεν περιορίζεται σε αυτήν η "γνώση εκ των προτέρων", μπορεί να επεκταθεί γενικά. Νομίζω οτι αυτό προσπαθεί να πει ο gnostic student.

Έπειτα βλέπω κάτι άλλο, υπάρχει κάποιος επιθετικός χαρακτηρισμός εκ μέρους σου: "Αν συμφωνείτε με τα ποιο πάνω, για να προχωρήσει η συζήτηση, σε όσο ποιο λογικές αποδείξεις μπορούν να υπάρχουν..."
Δηλαδή αν δεν συμφωνούμε με τα παραπάνω, δεν θα προχωρήσει η συζήτηση σε οσο πιο λογικές αποδείξεις; Κατάλαβα σωστά ή κάνω κάποιο λάθος; Επίσης το δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποιείς, εντείνει το επιθετικό στοιχείο που ανέφερα.


Edited by - Heretic on 21/10/2014 13:22:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 13:38:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Heretic και Sol Mix το επαναλαμβάνω, στο παρόν θέμα δεν υπάρχει καμία απόλυτη άποψη, μόνο κατάθεση γνώσεων και απόψεων, οι οποίες θα είναι αναμφίβολα διαφορετικές. Ελπίζω να το σεβαστούμε όλοι αυτό, καθώς αυτός ΕΙΝΑΙ και ο σκοπός του θέματος.

Μετά Τιμής...ο μικρός ΚθούλουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Gnostic Student
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
204 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 18:18:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου, πιστεύω οτι το θέμα αυτό έχει μπροστά του δύο κατευθύνσεις:
- Η μία είναι να συζητήσουμε το κατά πόσο ο άνθρωπος είναι ένας οργανισμός που εμφανίστηκε στη γη μέσα απο μια "φυσική" εξελικτική διαδικασία (αν θεωρήσουμε οτι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας απο τη σημερινή επιστήμη ως εξελικτική διαδικασία είναι ακριβές - γιατί δεν ξέρουμε αν είναι ακριβές) και αν υπήρξε κάποια παρέμβαση απο κάποια νοημοσύνη

- Η άλλη είναι να συζητήσουμε για το τι είναι Γνώση και ποια η σχέση μας - προσωπικά και σαν ανθρωπότητα - με αυτή και πώς αποκτιεται

Προσωπικά θεωρώ οτι η πρώτη συζήτηση, περι της φυσικής ή τεχνητής δημιουργίας του Homo Sapiens μπορεί να γίνει μόνο σε θεωρητικό επίπεδο - εκτός εαν κάποιος διαθέτει "απτες" αποδείξεις - και ο καθένας έχει τις απόψεις του, τις οποίες μπορεί να αντιπαραβάλλει με του άλλου αλλά ούτως ή άλλως δεν μπορεί να αποδείξει.
Η δεύτερη συζήτηση, περι της σχέσης ανθρώπου-γνώση, είναι συζήτηση που μπορει να γίνει και σε πρακτικό επίπεδο καθώς αφορά στην ίδια μας τη ζωή και τη καθημερινότητα και δεν περιορίζεται στην σφαίρα - που κάποιοι θα αποκαλούσαν - της φαντασίας.
Για εμένα και τα δυό ζητήματα έχουν ενδιαφέρον και μπορώ να παίξω και στα δύο "ταμπλό" όμως ειλικρινά δεν έχω την διάθεση για περισσότερες θεωρίες


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Gnostic Student
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
204 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 18:40:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sol Mix
Όλοι γράψατε ή αφήσατε να εννοηθεί ότι ο άνθρωπός , δηλαδή εμείς, είμαστε παρατηρητές, δηλαδή οτιδήποτε κατέχουμε, είτε αυτό είναι γνώση, είτε επιστήμη, είτε οτιδήποτε άλλο, το κατέχουμε με την παρατήρηση.
Αυτό κατά την άποψη μου είναι η μοναδική αλήθεια σε όλα αυτά που προσπαθείτε να περιγράψετε, όλα τα άλλα είναι κλειστές απόψεις σας, το κλειστές αναφέρετε στο προσωπικές, στο κλειστό σύστημα αντίληψης που έχει ό καθένας μας.

Είπες μια λέξη-κλειδί φίλε Sol Mix... Παρατήρηση...
Όμως... έχουν όλοι οι άνθρωποι την ικανότητα της παρατήρησης; Γιατί αν την έχουν και αν η γνώση βασίζεται στη παρατήρηση... τότε γιατί υπάρχει η άγνοια;
Και εν τέλει... τι είναι η παρατήρηση;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 19:10:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
O italos να μας πει που ειχε την ιδεα, αν και το πρωτο gnostic εχεί εξαντληθεί σε συζητήσεις εδω κι εκεί. Το δεύτερο με ενδιαφέρει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 19:11:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Gnostic αν και θεωρώ πως και τα δύο είναι μέρη του ίδιου παζλ, το να τα πάρουμε χωριστά δεν είναι κακή ιδέα. Ετσι κι αλλιώς και στους δύο τομεί΄ς δεν θα συμφωνήσουμε όλοι μεταξύ μας . Ισω όμως αν το πάμε έτσι να καλύψουμε ένα μεγαλύτερο μέρος του παζλ.

Το θέμα εξάλλου ειαναι να δούμε αν μπορούμε να βρούμε στοιχεία για το ρόλο της ανθρωπότητας, τι κάνουμε εδώ καθώς και να εξετάσουμε αυτήν την πορεία της γνώσης που έχει εκλάβει ο άνθρωπος στην ιστορία του. Πάντως το να φτάσουμε στο Φίδι, με ότι αυτό συνεπάγεται, ίσως να ναι αναπόφευκτο. Μπορούμε πάντως να δούμε αν μπορούμε να βρούμε και το πως πρέπει να λαμβάνεται η γνώση εν τέλει, αν και νομίζω εγώ έχω τοποθετηθεί επ αυτού, καθώς νομίζω ότι τέτοια ώρα...

Μετά Τιμής...ο μικρός ΚθούλουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 19:12:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Ιταλός Heretic δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Μετά Τιμής...ο μικρός ΚθούλουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 21:13:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
DSM
Αν, λόγου χάρη, θεωρώ πως είμαι άνθρωπος, τότε ο,τι μπορεί να γίνει αντιληπτό σε οποιοδήποτε επίπεδο από εμένα, ανήκει στην τάξη άνθρωπος. Από τα υποατομικά σωματίδια και τα πεδία, έως τα πρωτεύοντα, τους γαλαξίες και οποιοδήποτε σύστημα εννοιών και ιδεών.

Υπό αυτό το πρίσμα, μια αμοιβάδα πιθανότατα δεν περιέχει στην τάξη της τον άνθρωπο, ωστόσο, η αμοιβάδα ανήκει στην ανθρώπινη τάξη, καθώς μπορεί να γίνει αντιληπτή από τον άνθρωπο. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο άνθρωπος μπορεί να ανήκει σε μία ή περισσότερες διαφορετικές τάξεις, αλλά ο ακριβής αριθμός τους δεν μπορεί να μας είναι σαφής, διότι στην αντίθετη περίπτωση μια τάξη δεν θα ήταν διαφορετική, αλλά ανθρώπινη.Φίλοι, μετά την ανωτέρω δημοσίευση, περίμενα να δω σχόλια που να δεικνύουν ότι καταλάβαμε ότι διαβάσαμε.
Αντ'αυτού βλέπω την συζήτηση να εκτρέπεται σε "χαμηλούς ατραπούς"

Φίλε Gnostic Student
Η γνώση και η παρατήρηση, δεν θα μας δώσουν την παραμικρή ιδέα περί της αναζήτησης που πραγματεύεται το νήμα.Χρειάζεται 'εξωτική" ανάλυση και αρκετός φιλοσοφικός στοχασμός, με βάση την επιστημονική γνώση, τις παραδόσεις και δοξασίες των κατά τόπους κοινωνικών ομάδων, την φανερή και κρυφή ιστορία, την "μυθολογία, την επίσημη και ανεπίσημη αρχαιολογία κ.λ.π

Με την φιλοσοφική επιστημονική οδό και την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής, περιορίζονται δραστικά οι θεωρίες, αυξάνονται οι πιθανότητες της απλής λογικής και ανοίγεται ο νους σε υπερ-θεάσεις, υπερ-αισθητικές αντιλήψεις και υπερ-λογικές πιθανότητες.

Εδώ ακριβώς είναι και η ομορφιά.

Υ.Γ
Δώστε περισότερη ανάλυση στο ανωτέρω quote του DSM.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1654 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 22:19:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νικόμαχε υπάρχει ένα πρόβλημα με την ανάλυση του DSM. Δικό μας πρόβλημα, όχι της ανάλυσης. Στην περίπτωση που το εκλάβουμε έτσι, είναι αδύνατο να αντιληφθούμε το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε, αφού τα "σχοινιά" της μαριονέτας θα τα έχει πάντα κάποιος "έξω" από εμάς, που αδυνατούμε να τον συλλάβουμε.

Αν δλδ το άνθρωπος συμπεριλάβεται στην τάξη όλον, τότε το όλον έχει την επίγνωση του ποιοι και τι είμαστε εμείς, εμείς όμως, αφού είμαστε εκ των έσω και όχι Παρατηρητές, αδυνατούμε. Ο παρατηρητής εδώ είναι η δύναμη. Εκτός αυτού, αδυνατούμε να αντιληφθούμε οτιδήποτε δεν έρχεται στα δικά μας μέτρα και σταθμά για το τι σημαίνει ζωή, γι'αυτό και θεοποιούμε ότι μας ξεπερνάει, γι'αυτό και γειώνουμε το πραγματικά υπερβατικό, για να το κατανοήσουμε.
Θέλει πραγματικά ένα πνευματικό άλμα για να χωρέσει το μυαλό μας κάτι μεγαλύτερο. Η ότι ανήκουμε σε κάτι μεγαλύτερο. Μας είναι αδύνατο στην φάση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, που να χτυπάμε τον κ..ο μας κάτω. DSM, με κάνεις πραγματικά να νιώθω σαν πιόνι.. :)
Και όμως , μια τέτοια θεώρηση δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο όσον αφορά το τι άλλο μπορει να συμβαίνει ακόμα και στη Γη, δικαιολογεί ακόμα και μένα που έχω δει καλικάτζαρους και άλα περίεργα...

Γιατί για μας γη είναι μόνο ότι αντιλαμβανόμαστε.


Είναι πάντως όμορφο το ότι το θέμα το αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά εδώ, και θα ήθελα και την πλευρά του Gnostic και του Heretic και ολονών μας.

Βασικό είναι να γίνει κουβέντα.

Θα προσπαθήσω δε και γω να το φέρω από την πλευρά μου, αρκεί να βρώ χρόνο στη δουλειά... καθώς με ενδιαφέρει αν τελικά η γνώση που κατέχουμε σαν πολιτισμός ήταν εύλογη και μας ωφέλησε, ή ήταν επί σκοπόν και δημιουργήσαμε απλά ένα κακέκτυπο στο μυαλό κάποιου άλλου. :)

Μετά Τιμής...ο μικρός ΚθούλουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 22:32:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νικόμαχος, είναι λίγο εγω-κεντρική προσέγγιση αυτό. Θεωρείς δηλαδή δεδομένο ότι γνωρίζεις τα όρια της υπάρχουσας γνώσης, εκδηλωμένης και ανεκδήλωτης, για να υποθέσεις ότι μπορείς να εκτιμήσεις την εμβέλειά της;

Εξηγούμαι: Έχεις υπόψη σου ας πούμε μια εικόνα του σύμπαντος από την εκλαϊκευμένη φυσική και μαθηματικά που έχουν κάνει διάφοροι επιστήμονες ή μπορείς και διαβάζεις απ’ ευθείας τα έργα τους. Ως εδώ καλά. Μιλάω για τις κοινά αποδεκτές θεωρίες στο επιστημονικό κατεστημένο, όχι κάτι σαν την Heim theory. Μπορείς να φανταστείς ότι υπάρχει κάτι πέρα από αυτό, αλλά δεν ξέρεις ποιο είναι, γιατί αυτά είναι τα όρια της γνώσης σου, της ατομικής σου γνώσης. Και έτσι ερμηνεύεις τον κόσμο γύρω σου. Με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Ας υποθέσουμε ότι εχει δημιουργηθεί μια "θεωρία των πάντων" πολύ καλύτερη από τις υπάρχουσες και ο εμπνευστής της αποφασίζει να την κρατήσει για τον εαυτό του, δημιουργεί μάλλον μια κάστα μαθητών (επιστημόνων) που κρίνει αυτός κατάλληλους. Μόνο αν πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, πχ εχεμύθεια, καλή γνώση της επιστήμης τους, σεβασμό και υπακοή προς τον δάσκαλο και ίσως άλλα πιο παλαβά. Δημιουργεί μια cult δηλαδή, ή ένα μυητικό τάγμα, οι οποίοι μάλιστα προβαίνουν σε μυστικά πειράματα (ας πούμε ότι δεν χρειάζεται φυσική υψηλών ενεργειών που κοστίζει) και επιβεβαιώνουν κάποια θεωρητικά δεδομένα.

Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσουν (ή να εισχωρήσουν) σε μια κλειστή κοινωνία, ας πούμε κάτι σαν την Damanhur (μπορεί και να κυριολεκτώ) και εφαρμόζουν (σε πολύ κλειστό κύκλο πάντα), κάποιες εφαρμογές, μπορεί τεχνολογικές, μπορεί και μετα-τεχνολογικές, που μπορεί να άπτονται αυτό που ονομάζουμε σήμερα μεταφυσική.
Εσύ πως μπορείς να το ξέρεις; Πως μπορείς να γνωρίζεις ότι ακριβώς δίπλα σου σήμερα ή μάλλον χθες, συνέβη κάτι τέτοιο; Αν δεν έχει δηλαδή ήδη συμβεί η singularity στο ανθρώπινο είδος, και το σχίσμα βαθαίνει συνεχώς. Και το μόνο κοινό που μπορεί να έχουμε με αυτούς είναι η εξωτερική εμφάνιση; Που μπορεί να είναι και αυτή απλά (η εμφάνιση), η δική μας οπτική γωνία και όχι η δική τους;

Με βάση αυτή την υπόθεση εργασίας, η οπτική αυτή γωνία του dsm προϋποθέτει το κοινότυπο «ότι και να μου πεις, κάπου θα το έχω ακούσει ή διαβάσει» ενώ μπορεί δίπλα μας να υπάρχουν άλλοι (υποθετικοί άλλοι) που δεν έχουν διάθεση να μας πουν οτιδήποτε, γιατί δεν θα το καταλάβουμε ποτέ, και λειτουργούν ήδη στο (υποθετικό) αυτό σχίσμα που περιέγραψα. Θα το καταλάβουμε κάποτε από την απουσία τους από τον ορίζοντα των γεγονότων μας, αν ήδη δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Κάπως έτσι το βλέπω.


Edited by - Heretic on 21/10/2014 22:43:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 22:58:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Heretic

quote:

Νικόμαχος, είναι λίγο εγω-κεντρική προσέγγιση αυτό. Θεωρείς δηλαδή δεδομένο ότι γνωρίζεις τα όρια της υπάρχουσας γνώσης, εκδηλωμένης και ανεκδήλωτης, για να υποθέσεις ότι μπορείς να εκτιμήσεις την εμβέλειά της;

Κάθε άλλο.Δεν λαμβάνω σοβαρά υπ'όψιν την γνώση, επειδή ακριβώς είναι φανερά ημιτελής και επί πλέον, στην παρούσα συνειδητή κατάσταση, μπορώ να αντιληφθώ μόνο ένα τμήμα της.Οσο για την εμβάλειά της, την γνωρίζω με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας.Είναι όση και το Σύμπαν.Απειρη.

quote:
Heretic
Εξηγούμαι: Έχεις υπόψη σου ας πούμε μια εικόνα του σύμπαντος από την εκλαϊκευμένη φυσική και μαθηματικά που έχουν κάνει διάφοροι επιστήμονες ή μπορείς και διαβάζεις απ’ ευθείας τα έργα τους

Να είσαι σίγουρος ότι δεν έχω εικόνα του σύμπαντος από τον Μόργκαν Φριμαν και όχι μόνο διαβάζω απ'ευθείας τις δημοσιεύσεις, αλλά μερικές τις γράφω...κι εγώ!!


quote:
Heretic
Ας υποθέσουμε ότι εχει δημιουργηθεί μια "θεωρία των πάντων" πολύ καλύτερη από τις υπάρχουσες και ο εμπνευστής της αποφασίζει να την κρατήσει για τον εαυτό του, δημιουργεί μάλλον μια κάστα μαθητών (επιστημόνων) που κρίνει αυτός κατάλληλους. Μόνο αν πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, πχ εχεμύθεια, καλή γνώση της επιστήμης τους, σεβασμό και υπακοή προς τον δάσκαλο και ίσως άλλα πιο παλαβά. Δημιουργεί μια cult δηλαδή, ή ένα μυητικό τάγμα, οι οποίοι μάλιστα προβαίνουν σε μυστικά πειράματα (ας πούμε ότι δεν χρειάζεται φυσική υψηλών ενεργειών που κοστίζει) και επιβεβαιώνουν κάποια θεωρητικά δεδομένα.

Kai αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν.Αλλά ο πέλεκυς του κατεστημένου έπεσε πολύ βαρύς.Δεν φαντάζεσαι πόσο βαρύς.

quote:
Heretic
Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσουν (ή να εισχωρήσουν) σε μια κλειστή κοινωνία, ας πούμε κάτι σαν την Damanhur (μπορεί και να κυριολεκτώ) και εφαρμόζουν (σε πολύ κλειστό κύκλο πάντα), κάποιες εφαρμογές, μπορεί τεχνολογικές, μπορεί και μετα-τεχνολογικές, που μπορεί να άπτονται αυτό που ονομάζουμε σήμερα μεταφυσική.
Εσύ πως μπορείς να το ξέρεις; Πως μπορείς να γνωρίζεις ότι ακριβώς δίπλα σου σήμερα, ή μάλλον συνέβη χθες; Αν δεν έχει δηλαδή ήδη συμβεί η singularity στο ανθρώπινο είδος, και το σχίσμα βαθαίνει συνεχώς. Και το μόνο κοινό που μπορεί να έχουμε με αυτούς είναι η εξωτερική εμφάνιση; Που μπορεί να είναι και αυτή απλά (η εμφάνιση), η δική μας οπτική γωνία και όχι η δική τους;

Εδώ ξεφεύγεις στην χαμηλή ατραπό που έλεγα πριν.
Το μόνο κοινό που μπορεί να έχουμε με αυτούς, φαίνεται να είναι η κοινή καταγωγή και η δυνατότητα ολογραφικής προβολής των εαυτών τους, σε ένα ανακλαστικό φρακταλικό υπο-σύμπαν, μέρος του συνόλου που αποκαλούμε Σύμπαν.


quote:
Heretic
Με βάση αυτή την υπόθεση εργασίας, η οπτική αυτή γωνία του dsm προϋποθέτει το κοινότυπο «ότι και να μου πεις, κάπου θα το έχω ακούσει ή διαβάσει»....

Oχι δεν προϋποθέτει αυτό η οπτική γωνία του DSM, αλλά κάτι βαθύτερο, κάτι σε πολλούς ασύληπτο.Κάτι σαν το Συλλογικό Ασυνείδητο και την Ολογραφική επέκταση των αντιγράφων.

Πάντως Heretic, κάπου πας να το πιάσεις, κάπου απομακρύνεσαι ιλλιγγιωδώς.Προφανώς επειδή θα έχεις κάποια σταθερά μοτίβα σκέψης.Απελευθέρωσέ τα τελείως και δώστου αγώνα...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 23:16:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νικόμαχε

Η κουβέντα υποχρεωτικά θα έφτανε κάποια στιγμή και στο Συλλογικό Ασυνείδητο. Μεταξύ άλλων. Αλλά δεν πρόκειται.

Παρατηρώ το topic από την αρχή φυσικά, κι αυτό που αποκόμισα, είναι μια από τα ίδια. Η Γνώση, τί είναι η Γνώση, ποιός είναι ο Γνώστης, ποιός είμαι εγώ, ποιός είσαι εσύ, πόσα κέρατα είχαν οι εξωγήινοι, πόση έμπνευση είχε το θείο όταν μας χαρχάλευε και πάει λέγοντας.

Δεν έχω πρόβλημα με κανένα από τα μέλη που συμμετέχουν στην κουβέντα. Ίσα-ίσα, που με ορισμένα από αυτά αισθάνομαι "συγγενής". Ωστόσο, δεν βλέπω το πράγμα να τσουλάει. Και δεν μου κάνει και κέφι, να σου πω.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 23:25:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
DSM

Σε καταλαβαίνω, αλλά μερικοί κάνουν προσπάθεια.Είναι εμφανές.
Δεν είναι εύκολο να ξεριζώσεις μοτίβα, διδαχές, αντιλήψεις.Είναι αδύνατον θα έλεγα.

Δεν μπορούμε να εκφράσουμε το "άπιαστο" σε πολλούς, αλλά μπορούμε να τους δώσουμε το μέσον να το "πιάσουν" μόνοι τους.Και χωρίς κίνδυνο να θεωρηθούμε εγωϊστές, ξερόλες και τα συναφή κοσμητικά.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 23:25:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νικόμαχε... πάλι η τακτική του debate. Δεν κάνουμε κόντρες εδω, κάνουμε υποθέσεις εργασίας και σενάρια. Εσύ μόλις έκανες μια απόλυτη ερμηνεία (1) με βάση θεωρίες που ανήκουν στην σφαίρα της εικασίας (οχι φαντασίας, εικασίας):

1) Το μόνο κοινό που μπορεί να έχουμε με αυτούς, φαίνεται να είναι η κοινή καταγωγή και η δυνατότητα ολογραφικής προβολής των εαυτών τους, σε ένα ανακλαστικό φρακταλικό υπο-σύμπαν, μέρος του συνόλου που αποκαλούμε Σύμπαν.

Κάτι σαν το Συλλογικό Ασυνείδητο και την Ολογραφική επέκταση των αντιγράφων.


2) Πάντως Heretic, κάπου πας να το πιάσεις, κάπου απομακρύνεσαι ιλλιγγιωδώς

Χμ... μήπως συμβαίνει κάτι σαν το αντίστροφο; Κάπου πας να συμφωνήσεις μαζί μου αλλα κάτι σε χαλάει και απομακρύνεσαι; Η θέση σου (1) δείχνει παγιωμένη άποψη. Γιατί;

3) Δεν μπορούμε να εκφράσουμε το "άπιαστο" σε πολλούς, αλλά μπορούμε να τους δώσουμε το μέσον να το "πιάσουν" μόνοι τους.Και χωρίς κίνδυνο να θεωρηθούμε εγωϊστές, ξερόλες και τα συναφή κοσμητικά.

Αν αυτά λέγονται χωρίς διάθεση πλάκας (που ελπίζω να υφίσταται η πλάκα) δημιουργούν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Φαντάζεσαι σαν να έχεις μπροστα σου τον Yogi του Star Wars μαζί με τον Miyagi του Karate Kid και να προσπαθούν να σε πείσουν οτι υπάρχουν.

"right hand up, left hand down!" etc etc

Edited by - Heretic on 21/10/2014 23:31:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 23:34:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αστο καλύτερα Heretic.

Βγάζει μάτι η απάντησή σου και δικαιώνει απόλυτα τον DSM.

Ξέρω τι θα μου έλεγε αν ήταν μπροστά μου τώρα.<< τους δείχνεις το Φεγγάρι και κοιτούν το...δάκτυλο.>>

Χωρίς παρεξήγηση,έτσι φίλε?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2285 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2014, 23:59:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η γνώση και η παρατήρηση, δεν θα μας δώσουν την παραμικρή ιδέα περί της αναζήτησης που πραγματεύεται το νήμα.Χρειάζεται 'εξωτική" ανάλυση και αρκετός φιλοσοφικός στοχασμός, με βάση την επιστημονική γνώση, τις παραδόσεις και δοξασίες των κατά τόπους κοινωνικών ομάδων, την φανερή και κρυφή ιστορία, την "μυθολογία, την επίσημη και ανεπίσημη αρχαιολογία κ.λ.π
Συνωμοσιολογία, εξωγήινοι και άγιος ο θεός..

Νικόμαχε
κατάλαβέ το,
YOU-ARE-A-TOY.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 00:10:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οχι μωρέ δεν παρεξηγούμαι, αντιθέτως σε καταλαβαίνω. Αμα έχεις πρόσβαση στις ανώτερες σφαίρες, δεν γινεται να επικοινωνήσεις με τις κατώτερες χωρίς διερμηνέα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 01:23:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο κάθε ένας από εμάς, είτε στο forum, είτε γενικώς, αναζητά, ή και επιζητά διαφορετικές, λίγο ή πολύ, ανακουφίσεις. Στην διαδικασία αυτή, μετέρχεται τρόπων αναλόγων των επίκαιρων αναγκών του.

Έχω χαρακτηριστεί από απρόσεκτος και αυστηρός, έως ελιτίστας, κακεντρεχής, παρτάκιας, καταθλιπτικός, μαλάκας, μoυνάκιας, κλικαδόρος, αρπαγμένος, ξιπασμένος, καβαλημένος και admin.

Μπορεί κάποια από αυτά να με πειράζουν περισσότερο από κάποια άλλα, σε κάθε περίπτωση όμως, ο τόνος κάνει τη μουσική.

Υ.Γ. Όσοι νομίζουν πως R&B είναι η Rihanna, είναι πολύ πιθανό να κληρονομήσουν την ιστορία της μουσικής. Κάπως έτσι συμβαίνει με όλες τις κληρονομιές.

https://www.youtube.com/watch?v=-MmWeZHsQzs

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 04:39:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ασχέτως των άνωθεν.

Όσοι πολύ επισταμένως την εψάχνετε, τώρα, ξέρετε κατά που πέφτει ο Ωρίωνας και που θα δείτε τον Δία?

Καλό ξημέρωμα.

Υ.Γ. Πολύ ψάξιμο ρε φίλε. Πολύ λέμε.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

maria3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
653 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 04:45:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωραία ας το θέσω διαφορετικά για χάρη του DSM.

Ας πάρουμε την αμοιβάδα που αναφέρθηκε, είμαστε και τα δύο γήινοι οργανισμοί, πόσες πιθανότητες έχουμε να συναντήσουμε μία αμοιβάδα, ή μάλλον πόσες πιθανότητες έχει αυτή να συναντήσει εμάς;

Πόσοι από εμάς έχουν δει αμοιβάδες σημαίνει ότι δεν υπάρχουν;

Ή μάλλον πως αποδεικνύει η αμοιβάδα στους ομοίους της ότι υπάρχουμε;

Την αμοιβάδα όμως μπορούμε να την φιλοξενήσουμε και στον οργανισμό μας, δηλαδή να πιάσουμε αμοιβάδες όπου αυτό κιόλας είναι και κολλητικό και βγαίνουν στα κόπρανα, αλλά την σκοτώνουμε γιατί είναι παράσιτο στον οργανισμό μας ξένο σώμα, ξέρει η αμοιβάδα το γιατί;

Οπότε αν δούμε το συλλογικό ασυνείδητο, ή μάλλον το σύμπαν και τους πλανήτες, αλλά καλύτερα την γη σαν ένα οργανισμό όπως το δικό μας τι γίνεται;

Για παράδειγμα αποτελούμαστε από κύτταρα και εξαρτόμαστε από αυτά, όταν μάλιστα έχουμε μία ίωση ή ένα σπυράκι αυτά πολεμούν για εμάς, δεν τους δίνουμε εντολή αυτή είναι η δουλειά τους, υπάρχουν και αντιδρούν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας.

Όλα αυτά είναι μέσα μας, αλλά γιατί την διάσταση την θεωρούμε κάτι το σούπερ και το διαφορετικό;

Όταν μπορούμε να απαρτίσουμε όλοι μαζί ή μάλλον αν δουλεύουμε για έναν οργανισμό όπως η γη;

Άρα όπως και τα κύτταρα να ξέρουμε τις αρμοδιότητες μας μέσα σε αυτόν τον οργανισμό και να ήμαστε η στρατιώτες του, μάλλον να μην το γνωρίζουμε αλλά αυτό να είναι η δουλειά μας οργανικά;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 05:00:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μαριάννα.

Σε πρώτη δόση, δεν θέλω χάρες.

quote:
Πόσοι από εμάς έχουν δει αμοιβάδες σημαίνει ότι δεν υπάρχουν;

Από τη στιγμή που τις αναφέρουμε, ανεξαρτήτως θέασης, υπάρχουν.

quote:
Όλα αυτά είναι μέσα μας, αλλά γιατί την διάσταση την θεωρούμε κάτι το σούπερ και το διαφορετικό;

Σε αυτά που λέω, δεν υπάρχει η έννοια των διαστάσεων.

quote:
Άρα όπως και τα κύτταρα να ξέρουμε τις αρμοδιότητες μας μέσα σε αυτόν τον οργανισμό και να ήμαστε η στρατιώτες του, μάλλον να μην το γνωρίζουμε αλλά αυτό να είναι η δουλειά μας οργανικά;

Σε ευχαριστώ Μαριάννα. Εντελώς.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panosfromlydian23
troll


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 06:26:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους panosfromlydian23  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ξερουμε καποια πραγματακια...

1)ζουμε στο φυσικο σωμα,με 100% προγραμματισμο και
βιολογικες αναγκες...

2)αψηφοντας τον προγραμματιμσο σου και ολες τις επιθυμιες
σου ,ερχεσαι σε επαφη με το αστρικο σωμα...
Το αστρικο σωμα ειναι σαν λεπτοφυες φαντασμα..σαν μια χορδη
ηλεκτρικου ρευματος ...
Οταν κανεις αστρικη προβολη ακους συνεχως εναν ηχο...
(που με κανει να πιστευω ειμαστε βιοενεργειακες μηχανες,κατι σαν ηλεκτρικο κυκλωμα που εξυπηρετει κατι μεγαλυτερο)

3)Αν διεσδυσεις και μεσα στο αστρικο σωμα,θα δεις το ΤΑΟ.
Το κενο.Το αδειο,το ειρηνικο.Αυτο που δεν ειναι απο το οποιο προερχονται αυτα που ειναι και ονομαζουμε.
Ειναι το νιρβανικο σωμα,οπου εσυ και εγω δεν εχουμε καμια διαφορα εκει.
Μπορω να σας βρω και εμπειρια χρηστη που ερχοταν σε επαφη με το νιρβανικο σωμα...edit: για παρτη σας.Ο λυδιος φερνει την αληθεια στο εσοτερικα...

quote:
Στη συνέχεια διάβασα πως ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι που δεν ασπάζονται καμία θρησκεία και περιγράφουν μυστικά βιώματα που τα ονομάζουν "κοσμική συνείδηση" ή "ωκεάνειο συναίσθημα" και κατά το οποίο αισθάνονται ότι ξεφεύγον από το χρόνο και βλέπουν τον κόσμο "από τη γωνία της αιωνιότητας".
Διαβάζοντας την ενότητα για τους μυστικους και ιδιαίτερα τα παραπάνω ένιωθα ότι διάβαζα μία ακριβή περιγραφή για κάτι που βίωνα εγώ όταν ήμουν πολύ μικρή.
Σε πολλή μικρή λοιπόν ηλικία έκλεινα τα μάτια μου, συγκεντρωνόμουν και ένιωθα ότι δεν ήμουν εγώ αλλά ούτε και εδώ. Έβλεπα ένα κατάμαυρο άπειρο χώρο (σαν το σύμπαν ενδεχομένως) και ένιωθα ότι το έβλεπα αυτό σαν κάποιος άλλος και σε χρόνο άπειρο-αδιευκρίνιστο.
...

Αυτα τα πραγματα τα ξερουμε.
Τα αλλα ειναι υποθεσεις...

Θυμαμαι που εκανα μια αστρικη προβολη,κοιταξα απο το παραθυρο και ειδα τις δεσμες του λευκου φωτος να μπαινουν στο χωρο.Μου φανηκε κατι τοσο οικειο.Που αισθανομουν μια ζεστασια ...

Ελπιζω μετα το θανατο αυτο να συμβαινει...Να αραξουμε σε μια τετοια ζεστασια.Το αστρικο σωμα να φευγει και να χαλαρωνει...

Για καινουρια ζωη δεν ψηνομαι με τιποτα...Παλι διαβασματα,παλι πονοι,ερωτες,ψεμματα,σκληρες αληθειες,κακοποιηση,θλιψη...
Δεν ψηνομαι με τιποτα...Ειτε αραγμα στο αστρικο ειτε στην τελικη ενα με το ΤΑΟ που χανεσαι τελειως...

Απο οτιφαινεται ομως οι καρμικοι δεσμοι μας ακολουθουν μεχρι να καταλαβουμε την αληθεια.Εχουμε ανοιχτους λογαριασμους παντου...

Edited by - panosfromlydian23 on 22/10/2014 06:43:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2285 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 07:35:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
panos
3)Αν διεσδυσεις και μεσα στο αστρικο σωμα,θα δεις το ΤΑΟ.
Το κενο.Το αδειο,το ειρηνικο.Αυτο που δεν ειναι απο το οποιο προερχονται αυτα που ειναι και ονομαζουμε.
Ειναι το νιρβανικο σωμα,οπου εσυ και εγω δεν εχουμε καμια διαφορα εκει.
Ο,τι να ναι φιλαράκο... το αστρικό σώμα είναι το νιρβανικό; Ο,τι νά ναι!
quote:
2)αψηφοντας τον προγραμματιμσο σου και ολες τις επιθυμιες
σου ,ερχεσαι σε επαφη με το αστρικο σωμα...
"αψηφόντας"; Define αψηφώντας. Έχεις καταλάβει οτι το αστρικό σώμα είναι ενα από 7 ανώτερα οχήματα;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 08:52:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ορισμένοι πρέπει να καταλάβουν οτι η εποχή που έβγαινε κάποιος που διαβασε μερικά βιβλία, έκανε μερικές συζητήσεις με τους φίλους του και σχημάτισε κάποια δικιά του άποψη, να κάνει τον γκουρού στου άλλους, μόνος του ή με την βοήθεια αυλικών, τελείωσε κάπου στα μέσα του 20ου αιώνα. Να παραφράσω λίγο Κάφκα, "δεν υπάρχουν πια μαθητές, εσύ είσαι το μάθημα" αγαπητέ φίλε.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lavadip.skeyepro&hl=en


Edited by - Heretic on 22/10/2014 08:56:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Psychotronic Schizophilia
troll


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 09:13:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Psychotronic Schizophilia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ορισμένοι πρέπει να καταλάβουν οτι η εποχή που έβγαινε κάποιος που διαβασε μερικά βιβλία, έκανε μερικές συζητήσεις με τους φίλους του και σχημάτισε κάποια δικιά του άποψη, να κάνει τον γκουρού στου άλλους, μόνος του ή με την βοήθεια αυλικών, τελείωσε κάπου στα μέσα του 20ου αιώνα. Να παραφράσω λίγο Κάφκα, "δεν υπάρχουν πια μαθητές, εσύ είσαι το μάθημα" αγαπητέ φίλε.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lavadip.skeyepro&hl=en


Edited by - Heretic on 22/10/2014 08:56:18


Σιμπλυ μπουλσιτς

Γιορ ταιμ ιζ καμινγκ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Psychotronic Schizophilia
troll


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 09:16:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Psychotronic Schizophilia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
panos
3)Αν διεσδυσεις και μεσα στο αστρικο σωμα,θα δεις το ΤΑΟ.
Το κενο.Το αδειο,το ειρηνικο.Αυτο που δεν ειναι απο το οποιο προερχονται αυτα που ειναι και ονομαζουμε.
Ειναι το νιρβανικο σωμα,οπου εσυ και εγω δεν εχουμε καμια διαφορα εκει.
Ο,τι να ναι φιλαράκο... το αστρικό σώμα είναι το νιρβανικό; Ο,τι νά ναι!
quote:
2)αψηφοντας τον προγραμματιμσο σου και ολες τις επιθυμιες
σου ,ερχεσαι σε επαφη με το αστρικο σωμα...
"αψηφόντας"; Define αψηφώντας. Έχεις καταλάβει οτι το αστρικό σώμα είναι ενα από 7 ανώτερα οχήματα;


Αρ γιου σιριους? Γιουρ σιμπλυ ριντικιουλους

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Psychotronic Schizophilia
troll


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 09:18:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Psychotronic Schizophilia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μαριάννα.

Σε πρώτη δόση, δεν θέλω χάρες.

quote:
Πόσοι από εμάς έχουν δει αμοιβάδες σημαίνει ότι δεν υπάρχουν;

Από τη στιγμή που τις αναφέρουμε, ανεξαρτήτως θέασης, υπάρχουν.

quote:
Όλα αυτά είναι μέσα μας, αλλά γιατί την διάσταση την θεωρούμε κάτι το σούπερ και το διαφορετικό;

Σε αυτά που λέω, δεν υπάρχει η έννοια των διαστάσεων.

quote:
Άρα όπως και τα κύτταρα να ξέρουμε τις αρμοδιότητες μας μέσα σε αυτόν τον οργανισμό και να ήμαστε η στρατιώτες του, μάλλον να μην το γνωρίζουμε αλλά αυτό να είναι η δουλειά μας οργανικά;

Σε ευχαριστώ Μαριάννα. Εντελώς.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.


Γοτ ε μοδαφακα.

Α κι κι κιλλ!!!

Νται νται νται!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Psychotronic Schizophilia
troll


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 09:20:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Psychotronic Schizophilia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
DSM
Αν, λόγου χάρη, θεωρώ πως είμαι άνθρωπος, τότε ο,τι μπορεί να γίνει αντιληπτό σε οποιοδήποτε επίπεδο από εμένα, ανήκει στην τάξη άνθρωπος. Από τα υποατομικά σωματίδια και τα πεδία, έως τα πρωτεύοντα, τους γαλαξίες και οποιοδήποτε σύστημα εννοιών και ιδεών.

Υπό αυτό το πρίσμα, μια αμοιβάδα πιθανότατα δεν περιέχει στην τάξη της τον άνθρωπο, ωστόσο, η αμοιβάδα ανήκει στην ανθρώπινη τάξη, καθώς μπορεί να γίνει αντιληπτή από τον άνθρωπο. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο άνθρωπος μπορεί να ανήκει σε μία ή περισσότερες διαφορετικές τάξεις, αλλά ο ακριβής αριθμός τους δεν μπορεί να μας είναι σαφής, διότι στην αντίθετη περίπτωση μια τάξη δεν θα ήταν διαφορετική, αλλά ανθρώπινη.Φίλοι, μετά την ανωτέρω δημοσίευση, περίμενα να δω σχόλια που να δεικνύουν ότι καταλάβαμε ότι διαβάσαμε.
Αντ'αυτού βλέπω την συζήτηση να εκτρέπεται σε "χαμηλούς ατραπούς"

Φίλε Gnostic Student
Η γνώση και η παρατήρηση, δεν θα μας δώσουν την παραμικρή ιδέα περί της αναζήτησης που πραγματεύεται το νήμα.Χρειάζεται 'εξωτική" ανάλυση και αρκετός φιλοσοφικός στοχασμός, με βάση την επιστημονική γνώση, τις παραδόσεις και δοξασίες των κατά τόπους κοινωνικών ομάδων, την φανερή και κρυφή ιστορία, την "μυθολογία, την επίσημη και ανεπίσημη αρχαιολογία κ.λ.π

Με την φιλοσοφική επιστημονική οδό και την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής, περιορίζονται δραστικά οι θεωρίες, αυξάνονται οι πιθανότητες της απλής λογικής και ανοίγεται ο νους σε υπερ-θεάσεις, υπερ-αισθητικές αντιλήψεις και υπερ-λογικές πιθανότητες.

Εδώ ακριβώς είναι και η ομορφιά.

Υ.Γ
Δώστε περισότερη ανάλυση στο ανωτέρω quote του DSM.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.


Γοτ ε φακινγκ ιντιοτ

σατ δε φακ απ γιου μπιτσ

ομπευ ορ νται!

α κι κι κιλλ!!!
νται νται νται!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 09:31:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Ορισμένοι πρέπει να καταλάβουν οτι η εποχή που έβγαινε κάποιος που διαβασε μερικά βιβλία, έκανε μερικές συζητήσεις με τους φίλους του και σχημάτισε κάποια δικιά του άποψη, να κάνει τον γκουρού στου άλλους, μόνος του ή με την βοήθεια αυλικών, τελείωσε κάπου στα μέσα του 20ου αιώνα. Να παραφράσω λίγο Κάφκα, "δεν υπάρχουν πια μαθητές, εσύ είσαι το μάθημα" αγαπητέ φίλε.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lavadip.skeyepro&hl=en


Edited by - Heretic on 22/10/2014 08:56:18


Σιμπλυ μπουλσιτς

Γιορ ταιμ ιζ καμινγκhttps://www.youtube.com/watch?v=fssblRRCgmg

yeah baby yeah!

Edited by - Heretic on 22/10/2014 09:33:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2014, 09:54:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το μαγαρίσατε κι αυτό το θέμα.
Τι πρωτότυπο!!!!

Ελα τώρα Ιταλε, να κάνεις τον συγκαταβατικό με τα μαλακισμένα!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 10 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1757813
Maintained by Digital Alchemy