ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 samael aun weor
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Νέο Μέλος


7 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 09:10:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΙΛΙΠΠΟΣ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος ΦΙΛΙΠΠΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας και πάλι. Φυσικά δεν αμφισβητώ την αξία της Μπλαβάτσκυ. Εσεις άλλωστε ξέρετε πιο πολλά :) Πάντως δεν υπάρχει θέμα φανατισμού αλλα τον καθένα ανάλογα με τις προδιαθέσεις του μπορεί να τον αγγίζει περισσότερο μια διδασκαλία. Για πρακτικότητα εννοώ στάσεις, τρόπους σκέψεις και απλές τεχνικές που μπορεί ο καθένας ανάλογα με το επίπεδο της κατανόησης του να εφαρμόσει και να βελτιώσει το επίπεδο του. Π.χ. μια πρακτική συγκέντρωσης δεν νομίζω οτι απαιτεί δάσκαλο. Επίσης πιστεύω περισσότερο στις σχολές ή ομάδες και λιγότερο στους δασκάλους, ιδίως στην εποχή μας, μια και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί τέλειοι δάσκαλοι. Γενικά δε μου αρέσει η προσκόλληση σε πρόπωπα. Αυτά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 09:53:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλιππε,9.10.29,έστειλες την απάντησή σου και 9.10.11 εγώ την δική μου.Η διαφορά 18 δευτερόλεπτα...αυτό θα πει "σύμπτωση".

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 11:21:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας πάλι παιδιά.

Δε νομίζω εδώ να τίθεται θέμα του να χωρίσουμε τους εσωτεριστές σε "αμνούς και ερίφια". Ούτε πιστεύω ότι ο "Κέλσος" ή και εγώ είχαμε τέτοια πρόθεση. Απλώς επιφυλάσσομαι πάρα πολύ στο θέμα των ασκήσεων που μπορούν να γίνουν επικίνδυνες για την ψυχική μας ισορροπία χωρίς την επίβλεψη κάποιου έμπειρου και ηθικού δασκάλου.

Η ζωή είναι μια μεγάλη περιπέτεια και μας φέρνει μπροστά σε ευκαιρίες, σε επιλογές, σε δυσκολίες και πολλές φορές η παρουσία ενός παλιότερου και πιο έμπειρου και καλού μαθητή (γιατί μαθητής είναι και ένας δάσκαλος)μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε πιο σοφές επιλογές.

Αυτό που θεωρώ είναι ότι αν η ζωή σε φέρει μπροστά σε μια τέτοια ευκαιρία, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε σοφή επιλογή του ανθρώπου ή των ανθρώπων (Σχολή) που θα μας βοηθήσουν στην δική μας αυτοπραγμάτωση.

Αν η ζωή και οι περιστάσεις δεν μας δίνουν αυτή την ευκαιρία, φίλη Rosarium τότε αυτό δεν σημαίνει ότι μας έχει παραπεταμένους αλλά ότι μας φέρνει άλλες ευκαιρίες και άλλες ευθύνες που πρέπει να τις "μυριστούμε" και να ανταποκριθούμε με χαρά σε αυτά τα νέα μαθήματα που έχουμε να πάρουμε.

Η Φύση καθώς και το Αρχέτυπό της, το Πνεύμα, μας έχουν αποδείξει ότι έχουν ενεργό έναν πολύ μεγάλο Νόμο, τον Νόμο της Οικονομίας, όπου καμμία πράξη, ούτε καλή, ούτε κακή, δεν πάει χαμένη, αλλά όλα χρησιμοποιούνται για την εξέλιξη της ζωής και της μορφής. Έτσι η θεία Πρόνοια δεν αφήνει κανέναν χωρίς μαθήματα, χωρίς ευκαιρίες και δοκιμασίες, και αυτά είναι μοναδικά για κάθε ενσάρκωση, όπως μοναδικοί είμαστε ο καθένας μας σε αυτήν την ενσάρκωση. Δεν τίθεται θέμα ποιος είναι ο πιο τυχερός και ποιος δεν είναι, είναι ανόητο να σκεφτόμαστε έτσι. Ο καθένας συγκρίνεται μόνο με τον Εαυτό του, δηλαδή με το πόσο καλά πλησιάζει στο Αρχέτυπό του. Οι άλλες συγκρίσεις είναι πολλές φορές εκ του πονηρού ή είναι απλά θέμα άγνοιας των βασικών νόμων του Εσωτερισμού.

Τώρα για το θέμα του Δασκάλου έχω να πω μια ιστορία ή οποία ταιριάζει γάντι σε πολλές από τις διαφωνίες μας και αντιρρήσεις μας.


Ο Ramanuja ήταν ο ιδρυτής της Vishishtadvaita Vedanta. Υπάρχει μια ιστορία όταν ήταν μαθητής. Κάποια στιγμή ο δάσκαλός του του είπε ότι υπάρχει ένα ιερό μάντραμ το οποίο αν το ακούσει κάποιος, όσο αμαρτωλός κι αν είναι, τότε την στιγμή του θανάτου του θα απλευθερωθεί από το βάρος των αμαρτιών του. Τον έβαλε όμως να ορκιστεί ότι δεν θα το αποκαλύψει ποτέ και δεν θα το προφέρει σε κανέναν. Ο Ramanuja από τότε άρχισε να έχει ένα μεγάλο δίλημμα. Ήξερε ένα μαντραμ το οποίο θα βοηθούσε τόσο πολύ κόσμο αλλά δεν μπορούσε να το πει γιατί έτσι θα παραβίαζε τον πιο ιερό όρκο του, προς τον δάσκαλό του. Αυτή η εσωτερική σύγκρουση τον είχε κάνει δυστυχισμένο.

Κάποιο βράδυ, ξύπνησε με αγωνία, ανέβηκε στην σκεπή του σπιτιού και άρχισε να φωνάζει με όλη του την δύναμη αυτό το μάντραμ. Οι κάτοικοι ξύπνησαν και φώναξαν τον δάσκαλό του για να συνεφέρει τον Ramanuja που φαινόταν να έχει τρελαθεί. Ο δάσκαλός του, πήγε στον Ramanuja και του φώναξε να κατέβει κάτω. Μόλις ο Ramanuja κατέβηκε του είπε:

"Καλά τρελάθηκες, τι είναι αυτό που κάνεις"

Ο Ramanuja του απάντησε:
"Ξέρω δάσκαλέ μου ότι έκανα μια μεγάλη αμαρτία με την παραβίαση του πιο ιερού όρκου μου προς εσένα και θα πάω στην Κόλαση, αλλά δεν με πειράζει γιατί όλοι αυτοί που άκουσαν αυτό το μαντραμ θα πάνε στον Παράδεισο."

Ο δάσκαλος του, με δάκρυα στα μάτια, διέκοψε, τον Ramanuja και του είπε:
"Είσαι πραγματικός μαθητής. Αυτός που ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την απελευθέρωση και σωτηρία των ανθρώπων θα γίνει σίγουρα ένας σωτήρας τους"


Εδώ έχουμε μια πραγματική δοκιμασία, έναν πραγματικό δάσκαλο, έναν πραγματικό μαθητή. Και εδώ η αυθεντία του δασκάλου καταρρίπτεται από τον πραγματικό μαθητή μόνο όταν αυτή η κατάρριψη γίνεται από πραγματική αγάπη και από πραγματικό αλτρουισμό.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 13:07:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η ζωή είναι μια μεγάλη περιπέτεια και μας φέρνει μπροστά σε ευκαιρίες, σε επιλογές, σε δυσκολίες και πολλές φορές η παρουσία ενός παλιότερου και πιο έμπειρου και καλού μαθητή (γιατί μαθητής είναι και ένας δάσκαλος)μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε πιο σοφές επιλογές

Δεν διαφωνώ μ' αυτήν την άποψη.Αυτό είναι το τέλειο.Αλλά αν δεν μπορεί κάποιος να έχει αυτήν την επιλογή,τί κάνει;Δείχνεις μόνο έναν δρόμο..
quote:
Αν η ζωή και οι περιστάσεις δεν μας δίνουν αυτή την ευκαιρία, φίλη Rosarium τότε αυτό δεν σημαίνει ότι μας έχει παραπεταμένους αλλά ότι μας φέρνει άλλες ευκαιρίες και άλλες ευθύνες που πρέπει να τις "μυριστούμε" και να ανταποκριθούμε με χαρά σε αυτά τα νέα μαθήματα που έχουμε να πάρουμε.
.
Δεν έχω νιώσει φίλε μου παραπεταμένη,επειδή δεν έχω δάσκαλο.Εσύ υποθέτεις ότι νιώθω.
Ακριβώς αντίθετα..αν διάβαζες προσεκτικά θα καταλάβαινες,ότι η θέση μου είναι θετική και στην πορεία την μοναχική.Μοναχική με την έννοια,χωρίς δάσκαλο.Όχι χωρίς ανθρώπους .
quote:
. Ο καθένας συγκρίνεται μόνο με τον Εαυτό του, δηλαδή με το πόσο καλά πλησιάζει στο Αρχέτυπό του. Οι άλλες συγκρίσεις είναι πολλές φορές εκ του πονηρού ή είναι απλά θέμα άγνοιας των βασικών νόμων του Εσωτερισμού.

Νομίζω,ότι δεν έθεσα το θέμα ΄σε μια βάση τύχης και μοιρολατρισμου.Λυπάμαι πολύ αν κατάλαβες κάτι τέτοιο. Σαφώς φίλε μου ο καθένας συγκρίνεται με τον εαυτό του.
Αλλά το να αναφέρω ένα γεγονός πραγματικό(διότι γεγονός είναι ότι δεν έχουν όλοι την δυνατότητα του δασκάλου),για να το λάβει κανείς υπόψιν του,όταν εκφράζεται,σημαίνει ότι "το κάνω εκ του πονηρού " ή "από άγνοια";Πραγματικά δεν μ' ενδιαφέρει οποιαδήποτε κρίση,γιατί
ακριβώς ο καθένας συγκρίνεται με το πόσο καλά πλησιάζει το αρχέτυπό του.Κι αυτό το ξέρει ο ίδιος..


rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 14:38:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πραγματικά απόρησα με τις παρατηρήσεις σου Rosarium.

Απόρησα γιατί δεν είχα καμία πρόθεση με το προηγούμενο μήνυμά σου να απαντήσω μόνο προσωπικά για εσένα. Ήταν ένα μήνυμα με σκέψεις και προβληματισμούς για το γενικότερο ζήτημα που απασχολεί εδώ και ημέρες αρκετούς ανθρώπους σε αυτό το topic.

Επίσης ακόμη και σε αυτά που αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα δεν τα θεωρώ απαντήσεις που αφορούν εσένα και την ζωή σου αλλά τις σκέψεις σου, τις ιδέες σου, τις θεωρίες σου. Το ότι μιλάω για "αισθήματα παραπεταμένου" δεν τα αποδίδω βέβαια σε εσένα προσωπικά (οι ιδέες σου και οι μαχητικές σου απόψεις σε αυτό το Φόρουμ δεν μου επιτρέπουν να σε θεωρώ με αυτόν τον τρόπο) αλλά σε αυτούς που προβληματίζονται αν είναι παραπεταμένοι χωρίς δάσκαλο. Σε αυτούς που ίσως το αισθάνονται και που ίσως παρεξηγώντας την θεωρία του δασκάλου-μαθητή νομίσουν ότι εγώ θα τους θεωρούσα "παιδιά ενός κατώτερου Θεού", κάτι που είναι ανόητο. Αν παρατηρούσες πιο προσεκτικά το μήνυμα, περισσότερο συμφωνώ παρά διαφωνώ μαζί σου.

Αυτή η έκπληξή μου γίνεται ακόμα πιο μεγάλη όταν βλέπω ότι με βάζεις να απαντώ σε εσένα ακόμη και σε ένα θέμα που δεν υπέθεσα ποτέ ότι θα το έπαιρνες προσωπικά. Δηλαδή στο θέμα της μοιρολατρείας και στο θέμα της σύγκρισης που πολλές φορές γίνεται εκ του πονηρού. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως συνδέονται αυτά τα τελευατία που έγραψα με το προηγούμενο μήνυμά σου.

Να είσαι σίγουρη φίλη Rosarium ότι αν ήθελα να μιλήσω προσωπικά και μόνο σε εσένα για κάτι, θα το έκανα με προσωπικό email και όχι προσπαθώντας να σε προσβάλλω μέσα από το Φόρουμ.

Η ευθιξία του Σκορπιού που την έχω και εγώ είναι μια αδυναμία μας και φοβάμαι ότι μου πέταξες το γάντι χωρίς να σε προκαλέσω.

Ελπίζω να με καταλάβεις, γιατί θα είναι κρίμα να προσπαθώ από εδώ και πέρα να αυτολογοκρίνομαι γιατί θα φοβάμαι ότι μπορεί κάποιες από τις ιδέες μου να τις δεχτεί κάποιος ως μομφές και "επιθέσεις"

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ionak
Νέο Μέλος

Greece
26 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 23:12:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ionak  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ τους συμμετέχοντες σ'αυτή τη συν-ζήτηση.
Επιτρέψτε μου να εκθέσω κι εγώ κάποιες απόψεις μου πάνω στο θέμα.
Έχω την απορία γιατί τέτοιος φόβος για το αστρικό ξεδίπλωμα. Έτσι κι αλλιώς κάθε άνθρωπος βγαίνει στο αστρικό πεδίο κάθε φορά που το σώμα του κοιμάται. Έχει πάθει κανείς κάποιο κακό από αυτό; Εγώ πάντως όχι.
Το ζητούμενο είναι να το κάνει κανείς όντας συνειδητός. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όλοι βγαίνουμε στο αστρικό όποτε κοιμώμαστε αλλά χωρίς συνείδηση του γεγονότος.Εδώ έγκειται η αξία της αυτοπαρατήρησης. Όταν κάποιος αυτοπαρατηρείται ανακαλύπτει την πραγματικότητα του εαυτού του και μπορεί να ξυπνήσει την συνείδησή του.Δεν ξυπνάει κάποιος ξαφνικά στο αστρικό έτσι απλά. Άν "κοιμάται" κανείς στον φυσικό τρισδυάστατο κόσμο μας θα κοιμάται και στον αστρικό κόσμο. Πώς μπορεί κανείς ν' ανέβει μια σκάλα άν δεν πατήσει πρώτα στο πρώτο σκαλοπάτι;;
Όσον αφορά στο θέμα του δασκάλου δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει τον δικό του προσωπικό δάσκαλο. Αυτός είναι ο εσωτερικός θεός του καθενός, το εσωτερικό του βαθύ ΕΙΝΑΙ. "Ζητήστε και θα σας δοθεί, κτυπήστε και θα σας ανοίξουν". Αυτός είναι ο προσωπικός δάσκαλος. Αν χρειάζεται και δάσκαλος στο φυσικό πεδίο, αυτός θα δώσει την άδεια και θα φροντίσει γι' αυτό.
Για το θέμα των διδασκαλιών των Γκουρτζίεφ, Μπλαβάτσκυ και Σαμαέλ Αούν Βεόρ έχω να πω πως πρόκειται για την ίδια ακριβώς διδασκαλία. Οι Γκουρτζίεφ και Μπλαβάτσκυ έδωσαν τις αρχές και προετίμασαν τον δρόμο. Ο Σαμαέλ έχει δώσει όλη την διδασκαλία φανερά. Δεν κάνω αξιολόγηση δασκάλων, ποιός είναι πιο ψηλά και ποιος χαμηλά στην ιεραρχία τους. Ο καθένας έκανε την δουλειά του σύμφωνα με την εποχή του. Αλλά ακόμη και η διδασκαλία του Σαμαέλ, που θεωρώ ως πιο πρακτική και ολοκληρωμένη, δεν είναι παρά ένα σκαλοπάτι στον εσωτερικό δρόμο. Η πραγματική διδασκαλία δίνεται μόνο στον αστρικό κόσμο σε συνειδητούς ανθρώπους. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.
Σταματώ εδώ και σας χαιρετώ για την ώρα.

IonakΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2002, 00:49:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Έχω την απορία γιατί τέτοιος φόβος για το αστρικό ξεδίπλωμα. Έτσι κι αλλιώς κάθε άνθρωπος βγαίνει στο αστρικό πεδίο κάθε φορά που το σώμα του κοιμάται. Έχει πάθει κανείς κάποιο κακό από αυτό; Εγώ πάντως όχι.

Φίλε Ιονάκ, χαίρομαι ιδιαίτερα που σε ξαναβλέπω στα forums, μας έλειψαν οι τοποθετήσεις σου.
Σίγουρα δεν είναι ο κατάληλος χώρος για να "κρίνουμε" το έργο κάποιων.
Αλλά συνχωρέστε μου το ότι παραθέτω το ΜΕΤΡΟ σύγκρισης.

Απο το καρπού του δέντρου θα καταλάβεις τις ρίζες του

Φίλοι μου απο τα "έργα" μας κρίνόμαστε ΟΛΟΙ. Και ο καλύτερος κριτής για τους "διδασκάλους της σοφίας" δεν έιναι άλλος, παρά η
ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

'Οπως είδες όμως φίλε Ιονάκ, κράτησα κάτι απο ότι είπες.
ΝΑΙ, όλοι μας κάνουμε κάποιο αστρικό ταξίδι όταν είμαστε σε κατάσταση ύπνου.
Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί;;;

Τώρα αν έπαθε ή όχι κάτι κάποιος που έκανε αστρική προβολή, δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω, ΑΛΛΑ όσοι έχουν αποκτήσει προβλήματα μετά απο ένα τέτοιο ταξίδι, θα εκδηλωθεί ώς "ψυχολογικό" και θα τρέξουν ίσως στη καρέκλα κάποιου ιατρού, που ΔΥΣΤΥΧΟΣ για τους πάσχοντες, ο ιατρός ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΙ και ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τέτοιας φύσεως καταστάσεις!!!
Καταλαβένεις λοιπόν για τι ακριβώς μιλάμε!

Δεν είπα ότι είναι κακό να κάνεις Αστρική Προβολή.
Είπα ότι είναι "κακό" ή "επικίνδυνο" ΓΕΝΙΚΑ να κάνεις ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ.
Υπάρχουν θεωρίες του Εσωτερισμού που αφού τις μελετήσει ο ερευνητής, μπορέι και απο μόνος του να κάνει πρακτική, π.χ η Αστρολογία.
Πειράματα Μαγείας όμως επί παραδείγματι, δεν μπορούν να γίνουν χωρίς της εποπτεία κάποιου δασκάλου.
(Μη παρεξηγήται τη λέξη, ώς μαγεία στο νού έχω την ΘΕΟΥΡΓΙΑ).
Λοιπόν φίλοι μου μη με παρεξηγήται όταν ευγενικά πάντα επιμένω στην ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ διδασκάλου.

Καλή μου Rozarium, έχω μια άποψη για τα πραγματα.
Τα εξωτερικά εκδηλωμένα, είναι αποτελέσματα των εσωτερικών κανόνων.
Βλέπουμε λοιπόν την αναγκαιότητα ΣΧΟΛΕΙΩΝ και ΔΑΣΚΑΛΩΝ για να διδάξουν τα παιδιά μας.
Πιστευεις λοιπόν ότι δεν είναι το ίδιο ΑΝΑΓΚΑΙΟ να υπάρξουν σχολέια ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, στελεχωμένα απο τους ανάλογους δασκάλους;;;
Στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ μάλιστα υπάρχουν και βαθμίδες (τάξεις) που εκέι διδάσκουν άλλοι δάσκαλοι απο ότι διδάσκουν σε άλλες τάξεις π.χ Δημοτικό και Λύκειο.

Λυπάμαι ειλικρινά και βαθεία για την "απώλεια" του πνευματικού σου οδηγού. Απο τις απόψεις που τόσο εύστοχα και διεισδητικά διατυπώνεις στα forums, αντιλαμβάνωμαι "τούς καρπούς των έργων του".
'Εκανε καλή δουλειά και είμαι βέβαιος ότι απο τους κόσμους τους φωτεινούς όπου τώρα βρίσκεται, σε παρακολουθει και χαίρεται που είχε μια τέτοια μαθήτρια.
Συνέχισε επάνω στα χνάρια που άφησε ανεξήτηλα χαραγμένα επάνω στη ψυχή σου, τίμησε τις αρχές που σου άφησε παρακαταθήκη και να είσαι σίγουρη, ότι ο επόμενος δασκαλός σου όταν έχει έρθει η ώρα να τον αποκτήσεις, τότε με έναν μαγικό τρόπο, θα κάνει ΚΑΙ ΠΑΛΙ την εμφάνησή του...

Με ειλικρινή σεβασμό σε έναν άνθρωπο, που άξιζε να αποκαλήται...

ΔΑΣΚΑΛΟΣ


Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2002, 11:33:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όταν οι λέξεις, είναι η ανάδυση στο φως ενός στοχασμού από βάθη απύθμενα του είναι,τότε αποτυπώνονται με τα λόγια σου,φίλε Kelso.
Με συγκίνησες πραγματικά,γιατί ξέρω ότι το εννοείς.Τα λόγια-φλούδα
μακριά από εμένα.

Ως προς το θέμα μας,όμως.Πραγματικά ακούγεται όμορφο και εμπεριέχει μια θαλπωρή,το θέμα της σχολής.

quote:
Τα εξωτερικά εκδηλωμένα, είναι αποτελέσματα των εσωτερικών κανόνων
Πώς να διαφωνήσω σ' αυτό που λες;Είναι πέρα για πέρα αληθινό.Όμως..η εσωτερική στάση του καθενός δεν φαίνεται.Πολλές φορές ταυτίζεται σε μια εξωτερική τήρηση των κανόνων της κοινότητας και εφησυχάζει.Θυμάμαι μια κοπελιά,που διαβάζαμε μαζί,η οποία είχε μια στάση μειλίχια,αποτέλεσμα της σχολής
όπως ήθελε να με πείσει.Εγώ σε κίνηση πάντα,με ένταση..αλλά όταν διάβαζα καθόμουν και συγκεντωνόμουν.Θυμάμαι έκανε ασκήσεις συγκέντωσης,σηκωνόταν,καθόταν ...το θέμα ήταν ότι πρακτικά δεν έκανε τίποτα.Αναρωτήθηκα,γιατί όταν τόσον καιρό είναι ενταγμένη σε έναν κύκλο όπου το ζητούμενο είναι κοινό,βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση και δεν μπορεί ούτε την καθημερινότητά της να χειριστεί.Βλέποντας κι άλλους,κι άλλους..κατέληξα σ' έναν συλλογισμό.

Όταν βλέπεις τον κόσμο μέσα από ένα παράθυρο κι εσύ έχεις κολήσει με την μύτη σου πάνω στην επιφάνεια του τζαμιού,τα βλέπεις παραμορφωμένα.Για να δεις το παράθυρο,θα πρέπει να τραβηχτείς προς τα πίσω,δηλ. να πάρεις μια απόσταση.Όταν θυμάται κάποιος το παρελθόν του,τί θυμάται;Θυμάται το συναίσθημα που είχε,τ' οποίο δεν είναι κι αντικειμενικό.Γι αυτό δεν είναι σωστό αυτό που λέμε:το ίδιο λάθος δεν θα το ξανακάνω.Το σωστό,κατ' εμέ,είναι να πούμε:θα το κάνω πάλι αυτό το λάθος,αλλά την επόμενη φορά θα το δω.
Όταν στην καθημερινότητα μας "συμβαίνουν" κάποιες καταστάσεις,πάλι ανάλογα με το συναίσθημα ανταποκρινόμαστε.Δεν βλέπουμε,δεν παρατηρούμε,απλά νιώθουμε.Τότε ψάχνουμε μέσα σ' ένα χάος συναισθημάτων ποικιλίας, δεκανίκια για να στηριχτούμε.Αυτά μπορεί να λέγονται σύζυγος,μητέρα,εκκλησία,σχολή.Το πρόβλημα μετατίθεται,δεν λύνεται.Γι αυτό και βλέπουμε το φαινόμενο της ανακολουθίας, όμορφων εσωτερικών διδασκαλιών που φτάνουν μέχρι τ' αυτιά.Γιατί, για ορισμένους η ένταξη είναι το ζητούμενο.Η ασφάλεια του ν' ανήκεις κάπου..
Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά.Κοιτάξτε γύρω σας και θα δείτε..

Για μένα το πιο σημαντικό είναι να μάθει να στέκεται κανείς στα πόδια του.Να μάθει να βλέπει,να παρατηρεί,να σκέπτεται να μην εφησυχάζει.Να παρακολουθεί τον εαυτό του ρωτώντας,γιατί.Όταν μάθει να βρίσκεται σε μια σχέση,σε μια φιλία,σε μια σχολή όχι για να καλύψει την ανασφάλειά του είμαι μαζί του.Αν το κίνητρο είναι ανασφάλεια,θα 'λεγα να μείνει μόνος να δυναμώσει και μετά.Ο καθένας "φαίνεται" στην καθημερινή ζωή,στην πράξη.Ας μάθει κάποιος να περπατάει και μετά ας κάνει με την επίβλεψη δασκάλου,σ' αυτό συμφωνώ με τον Kelso,αστρικά ταξίδια κι ότι άλλο έχει αποφασήσει.Η αναζήτηση αστρικών ταξιδιών,δεν σε μαθαίνουν να στηρίζεσαι στα πόδια σου.Υπάρχει το α,μετά το β ..και μετά το γ.

Φίλε thoth,δεν το πήρα προσωπικά το θέμα.Είμαι αιχμηρή στην διατύπωση μερικές φορές,θα προσπαθήσω να το ελέγξω.Ίσως να μίλησα με "βρυχηθμό,π' ακούστηκε ως τ' αστέρια".Ίσως με την απάντησή μου σήμερα,να καταλάβεις καλύτερα τις σκέψεις μου.Δεν θέλω σίγουρα να αυτολογοκρίνεσαι,γιατί μου αρέσεις έτσι όπως βγαίνεις,γλυκός και με χιούμορ πολλές φορές.Συγνώμη για το ύφος μου.

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2002, 21:31:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ Rosarium για τα... γλυκά σου λόγια.

Δεν θα ήθελα με τίποτε να κόψω κατά λάθος γέφυρες με ανθρώπους που δίνουν τον χρόνο τους και τις σκέψεις τους (τακτικά και όχι περιστασιακα) σε αυτό το καλόπιστο Forum. Αυτό για μένα δείχνει ανθρώπους που έχουν εσωτερικό πλούτο για να προσφέρουν αλλά και ανοικτά αυτιά για να ακούσουν.

Χαίρομαι που λύθηκε μια μικροπαρεξήγηση.

Όσοα για αυτά που αναφέρεις συμφωνώ στις παρατηρήσεις σου. Αυτή η λέξη που ανέφερες, "ανασφάλεια" όντως είναι λέξη κλειδί για πολλές τραγωδίες που συμβαίνουν στην ζωή. Κάπου άκουσα ότι μόνο ο δυνατός δίνει πραγματικά. Αυτός που είναι αδύναμος και ανασφαλής δίνει μόνο για να πάρει πίσω. Δίνει πίστη, εργασία, υπακοή για να πάρει αυτό που του λείπει, την ασφάλεια.

Για αυτό η αυτοεπιβεβαίωση, ο αυτοέλεγχος, η αυτοκριτική είναι τα κύρια όπλα του εσωτεριστή αλλά και του κάθε αγνού ανθρώπου που θέλει να "είναι" και όχι να "φαίνεται".

Για τον IONAK θα ήθελα να πω ότι, συμφωνώντας και με τον "Κέλσο", ότι αν κάτι πάει στραβά, στις ασκήσεις αυτές, θα είναι ο μαθητής στο έλεος δυνάμεων που θα τον κάνουν πιόνι τους. Ο δάσκαλος χρειάζεται να υπάρχει για να μπορεί να διακρίνει το κίνητρο του μαθητή που θέλει να κάνει αστρικό ταξίδι. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το 99% αυτών που προσπαθούν (και ήμουν και εγώ ανάμεσα σε αυτούς για πολλά χρόνια) το κάνουν από περιέργεια, από επιθυμία να γοητευτούν, από κόμπλεξ κατωτερότητας, από υποβόσκουσα νοσηρή ανάγκη αισθησιασμού. Αυτά τα κίνητρα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για την άσκηση αυτής της αποκρυφιστικής πρακτικής.

Είπες ότι η πραγματική διδασκαλία δίνεται στον αστρικό κόσμο. Εγώ νομίζω ότι ο καθένας ανάλογα με το επίπεδο εξέλιξής του παίρνει την διδασκαλία εκεί που ζει. Ο μύστης στο αστρικό πεδίο, ο απλός αναζητητής στον φυσικό κόσμο. Αν αυτά τα αντιστρέψουμε θα είναι δράμα και για τους δύο.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2002, 01:48:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου καλησπέρα.
Είναι νομίζω ευκαιρία σε αυτό το σημείο της πολύ ενδιαφέρουσας κουβέντας που έχουμε σε αυτή τη γωνία του forum ανοίξει, την άποψή μου πιό εκτεταμένα.
Καταρχάς, δε διαφώνω με ΚΑΝΕΝΑΝ.
Συμφωνώ λοιπόν, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Σωστά τα είπε και ο Ιονάκ και ο Φίλιππος και η Ροζαριουμ και ο Θώτ... όλοι.
Αλλά όπως είπα, ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Και να τι εννοώ.
Όπως είπα πιό πάνω, ΟΛΑ τα εξωτερικά, είναι ΠΡΟΕΚΒΟΛΕΣ των εσωτερικών καταστάσεων.
Αυτό για μένα μου δίνει την δυνατότητα να μελετώ τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ μελετώντας την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, όταν για δίαφορους λόγους δε μπορώ να μελετήσω την "πηγή".
Βλέπω λοιπόν ΠΑΝΤΟΥ την ιεραρχία... ή αν θέλουμε τα "βήματα".

Τώρα, όταν ο μαθητής, έχει έναν δάσκαλο, αυτό ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι "όλα πάνε καλά" και προπαντώς, δε σημαίνει ότι έχει κάποιου είδους "βοήθεια". Σίγουρα θα τήν έχει, ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ και ότι μέσω αυτής της "βοήθειας" θα προχωρήσει μέσα στα μονοπάτια του δρόμου που έχει διαλέξει ο ΙΔΙΟΣ για να περπατήσει.

'Εχω και εγώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ απο μέλη μιάς ομάδας που "πηγαίναν και ερχόντουσαν"....
Που πιστεύαν ότι είχαν μια ιδιαιτερότητα κλπ.

Το θέμα είναι που είναι τώρα;;;
Τι κάνουν;;;
Ασχολούνται με τον εσωτερισμό;;;
Σίγουρα δε φτάνει να έχεις έναν δάσκαλο να σε "προσέχει".

Θα πρέπει να ΔΡΑΣΟΥΜΕ και εμείς, να δείξουμε ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ότι προσπαθούμε και να μην το ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ με ψευδαισθήσεις του τύπου που πολύ σωστά περιέγραψε η Ροζάριουμ.

Τώρα στο ζητούμενο....
Μα φυσικά σκοπός όλων αυτών είναι να ΣΤΑΘΕΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ.
Χωρίς δεκανίκια.
Και μέσα απο μια "σωστή" καθοδήγηση απο κάποιον που πέρασε πριν απο εμας, τον δρόμο που τώρα περνάμε, μπορούμε να μάθουμε αν μη τι άλλο να στεκόμαστε ΜΟΝΟΙ στα πόδια μας.

"Εκει που είσαι ήμουνα
και
εδώ που είμαι θα'ρθεις"

ΟΜΩΣ καλό θα ήταν να τονίσω, ότι ακόμα και ο "καλύτερος" μαθητής, βρίσκεται κάποια στιγμή εμπρός στο "δίλημα".
Το λέω αυτό φέρνωντας στο μυαλό μου τη σκηνή που εκτιλήχθηκε στο κήπο της Γεσθημανή. Ο Ιησούς Χριστός προσευχόμενος, σε μιά στιγμή "αδυναμίας" παρακάλεσε τον Μέγα Διδάσκαλο, τον Επουράνιο Πατέρα λέγοντας του,
"'Απελθ απεμού το ποτήριον τούτο"

Ποίος;;; Ο Μέγιστός 'Ολων!!!
Να ποιό είναι το "πρότυπο" του μαθητή...
Σίγουρα Εκέινος φίλη Ροζάριουμ είχε μάθει να στέκεται ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ, τόσο καλά, που κράτησε στους ώμους Του το τίτλο του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2002, 10:11:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ionak,θα χαιρόμουν αν συνέχιζες να υποστηρίζεις την άποψή σου,για να μπορέσουμε να κάνουμε έναν διάλογο.
Να πω εδώ,ότι γνωρίζω την μεγάλη κυκλοφορία ενός βιβλίου που έχει σχέση,με το όνειρο,με ένα μενού με διάφορες μεθόδους,ανάλογα με την πείνα μας.Θέλετε κατά την σαμανιστική μέθοδο,θέλετε ταοϊστικές..
ότι τραβάει η όρεξή σας.Μάλιστα αναφέρει,ότι:"μια ζωή όπου τα πάντα είναι όνειρο και δεν υπάρχει τίποτα το πραγματικό,το ουσιαστικό,το χειροπιαστό,το "έξω από σένα",κάτι με το οποίο μπορείς να ταυτιστείς και να εξιδανικεύσεις,δεν θα είναι πια ζωή,αλλά θάνατος".

Αυτήν την άποψη την θεωρώ τουλάχιστον επικίνδυνη, άρρωστη και μοιρολατρική.Πραγματικά πιστεύει κάποιος ότι,δια μαγείας,άντε και με κάποιες στερήσεις θα πηγαίνει τα ταξίδια του για να βρει ένα νόημα στην ζωή του;Χρειάζεται κάτι "έξω από σένα" για να ταυτιστείς;Θα
λεγα να μάθει κανείς πρώτα τον εαυτό του και μετά δεν θα χρειάζεται να ταυτιστεί με κανέναν.Θα βαδίζει τον δρόμο του που 'ναι μοναδικός για τον καθένα και αυτό είναι το όμορφο.Να μάθει να περπατάει.Βέβαια από το να βλέπουμε τα λάθη μας είναι πιο διεγερτικό στην φαντασία μας ν' αναζητούμε άλλους κόσμους.

Η ανασφάλεια είναι μεγάλο θέμα,φίλε thoth.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,όπως έθεσες την άποψή σου.Ανασφάλεια να χάσουμε κάτι ή κάποιον,ανασφάλεια μην τυχόν και μείνουμε μόνοι..και να οι συμβιβασμοί ενάντια στην φύση μας και να τα ψυχοσωματικά προβλήματα.
Είμαστε από τις χώρες που αριστεύουμε στην χρήση ηρεμιστικών,γιατί άραγε;

Ένα θέμα που έθιξε ο Kelsos,που 'ναι πολύ σοβαρό.Αν υπάρχει "η αθωότητα του γίγνεσθαι" στον εσωτερισμό,θα φανεί στον χρόνο.Η επιπόλαια ενασχόληση,η αναζήτηση η παροδική δεν θα φέρει καρπούς.
Έτσι ακούμε ανθρώπους να λένε:και εγώ ασχολήθηκα πριν χρόνια,αλλά
η οικογένεια,η δουλειά,τα προβλήματα..Συνέπεια και πειθαρχία,που
βλέπουμε και στους δύο φίλους μας εδώ.Ας αποτελέσουν ένα κίνητρο για νεώτερους ...(αυτοί οι μεγαλύτεροι νέοι,για να τους κολακέψω κιόλας)

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2002, 01:33:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

...Θα λεγα να μάθει κανείς πρώτα τον εαυτό του και μετά δεν θα χρειάζεται να ταυτιστεί με κανέναν. Θα βαδίζει τον δρόμο του που 'ναι μοναδικός για τον καθένα και αυτό είναι το όμορφο. Να μάθει να περπατάει. Βέβαια από το να βλέπουμε τα λάθη μας είναι πιο διεγερτικό στην φαντασία μας ν' αναζητούμε άλλους κόσμους...

...Η ανασφάλεια είναι μεγάλο θέμα,φίλε thoth. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όπως έθεσες την άποψή σου. Ανασφάλεια να χάσουμε κάτι ή κάποιον, ανασφάλεια μην τυχόν και μείνουμε μόνοι... και να οι συμβιβασμοί ενάντια στην φύση μας και να τα ψυχοσωματικά προβλήματα.
Είμαστε από τις χώρες που αριστεύουμε στην χρήση ηρεμιστικών, γιατί άραγε...


Χαιρετώ και πάλι την αξιόλογη συντροφιά μας. Κράτησα απο τη φίλη Ροζάριουμ, κάποια απ'όσα πολύ σωστά μας είπε προηγουμένος.
Φυσικά θα έπρεπε να κρατήσω ΜΟΝΟ το τελευταίο περί.... νεότητας !
Ηστειέυτην χαρητόβρητος νεάνιδα....
Πάντως... σημασία ΔΕΝ έχουν τα γκρίζα μαλλιά ή κάποιες ρυτίδες στα πρόσωπα των ανθρώπων.
Αν μπορούσαμε να "βλέπαμε" την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ενός νεογέννητου μωρού, θα ΤΡΟΜΑΖΑΜΕ. Μιλάω εκ πείρας....
Σημασία έχει να είμαστε "νέοι" στίς σκέψεις, στα έργα, στη ΨΥΧΗ, η οποία ας σημειωθεί, ότι ΠΟΤΕ ΔΕ ΓΕΡΝΑ.

Τέλος πάντων, στο θέμα μας τώρα..... (πάλι κατάφερα να ξεφύγω απο αυτό!!!)
Είναι πραγματικότητα ότι σκοπός μας είναι να μάθουμε να περπατάμε. Αλλά για να μάθουμε "κάτι", ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, θα πρέπει να ΠΑΡΕΔΕΧΘΟΥΜΕ ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!!!
Μας αφήνει όμως η "έπραση";;;

Λές και γεννηθήκαμε όλοι σα το Βούδδα... που μόλις βγήκε απο τη μήτρα της μάνας του, ΣΤΑΘΗΚΕ στα πόδια του και έκανε βήματα πρός τις ΤΕΣΣΕΡΙΣ γωνιές του κόσμου...
'Ολοι θα θέλαμε να ήμασταν στη θέση του και εννοώ φωτισμένοι.

Μμμμμ θα θέλαμε να ήμασταν στη θέση του;;;;
Εγώ δε "βιάζομαι" να πώ ΝΑΙ πάντως...
Γιατί ο Βούδδας που στάθηκε όρθιος στα πόδια του... έζησε μέσα στη ΠΛΑΝΗ και στο ΨΕΥΔΟΣ.
Του έκρυψαν την αλήθεια, την οποία μόλις ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ότι υπάρχει (ΕΛΘΩΝ ΔΕ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ κατα τας γραφάς!!!), παράτησε τα πλούτη, τη γυναίκα του τη Γιασοντάρα και το πολυαγαπημένο του παιδί τον Ράχουλα και έφυγε για να την ανακαλύψει... ΜΟΝΟΣ.

Σε αυτό θα συμφωνήσω περί "μόνος, χωρίς διδάσκαλο"...
ΑΛΛΑ, είχε δάσκαλο... ΜΕΣΑ ΤΟΥ, το έιναι Του, την ψυχή Του που διψούσε και δεν έμεινε ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ στα γήινα που τόσο απλώχερα του είχε εξασφαλίσει... το κάρμα!

Τώρα όσον αφορά τα περί ανασφάλειας...
Γιατί να έχουμε ανασφάλειες;;; Τι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε απο αυτές;;; ΤΙΠΟΤΑ, απλά μέσα απο αυτές, ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ προσπαθώντας να τις ξεπεράσουμε!!!
"Ειμάστ ακόμα ζωντανοί.... στη σκηνή σα ρόκ συγκρότημα..."
Νομίζουμε ότι με τις παραστάσεις που δίνουμε, τους ρόλους που υποδιόμαστε, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ...
Η διπλή αγνοια.... σε ολόκληρο το μεγαλείο της!!!!

Τελικά...ο κανόνας είναι: να κάνεις μόνος σου τον κανόνα!!!
Καθώς και το μονοπάτι που περπατάς, να είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ και όχι άλλου. Να το φτιάχνεις ΔΙΑΡΚΩΣ, ΣΥΝΕΧΩΣ όσο περπατάς, όσο αντέχεις να περπατάς....

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ionak
Νέο Μέλος

Greece
26 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2002, 01:41:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ionak  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλη rosarium θα ικανοποιήσω την επιθυμία σου και θα επιμείνω στην άποψή μου. Θα έλεγα πως η ικανότητα συνειδητού αστρικού διαχωρισμού είναι η φυσιολογική κατάσταση κάθε ανθρώπου που θέλει να λέγεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Το να είναι κανείς κοιμισμένος στους εσωτερικούς κόσμους σημαίνει πως δεν έχει γνώση της πραγματικότητας ούτε και στον φυσικό κόσμο. Δεν λέω πως όταν κοιμάται το σώμα μας κάθε νύχτα όλοι κάνουμε ένα αστρικό ταξίδι. Λέω πως ΖΟΥΜΕ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. Είναι μια φυσική διαδικασία το να αποχωρίζεται ο ψυχολογικός μας εαυτός από το σώμα μας τις ώρες που αυτό κοιμάται και αυτό συμβαίνει είτε το θέλουμε είτε όχι. Δεν είναι λοιπόν καλύτερα να είμαστε συνειδητοί, ξύπνιοι όταν συμβαίνει; Φανταστείτε ότι ο εαυτός μας, η προσωπικότητά μας είναι ένα όχημα που τρέχει σ' έναν δρόμο. Η συνείδησή μας κοιμάται στο πίσω κάθισμα και κάποιος οδηγεί. Ποιός είναι ο οδηγός; Μήπως είναι οι διάφορες επιθυμίες μας, οι ταυτίσεις μας, οι θυμοί μας, οι φόβοι μας, οι λαγνίες μας, οι πεπιθήσεις μας κ.λ.π; Όταν σ' αυτόν τον τρισδιάστατο κόσμο κάνουμε τις δουλιές μας προτιμούμε να τις κάνουμε με κλειστά ή ανοιχτά μάτια;
Σίγουρα υπάρχουν διάφορες πρακτικές με μάντραμ, αναπνοές ή στάσεις που με την κατάληλη προετιμασία μπορούν να μας βγάλουν κάποια στιγμή στο αστρικό συνειδητά. Δεν τις καταδικάζω, ούτε λέω πως ένας Δάσκαλος δεν χρειάζεται για κάποιες από αυτές (δεν τις γνωρίζω όλες και έτσι δεν είμαι σε θέση να έχω αντίληψη της εποικινδυνότητάς τους). Γι' αυτές που γνωρίζω δεν χρειάζεται άλλος Δάσκαλος πέρα από το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ του καθενός. Αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Αυτές οι πρακτικές έχουν σκοπό να δώσουν μόνο μια ώθηση στην συνείδηση για να γνωρίσει (και έτσι να πιστέψει) πως ο υλικός κόσμος δεν είναι το παν. Ο εσωτερικός δρόμος αρχίζει σ' αυτόν εδώ τον υλικό κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να είναι συνειδητός στο αστρικό επίπεδο είναι να είναι συνειδητός στο υλικό. Έτσι ο δρόμος αρχίζει με την αυτοπαρατήρηση και μόνο με αυτήν. Δεν αμφισβητώ πως χρειάζονται καλές προθέσεις και αγνότητα τουλάχιστον σκοπού. Αλλά ποιός είναι αγνός αν δεν ανακαλύψει πως είναι βρώμικος εσωτερικά και απαλλαγεί από την βρωμιά;

Τώρα για το ότι η ανθρωπότητα θα κρίνει με τα χρόνια τις διδασκαλίες και τους Δασκάλους αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν μια ανθρωπότητα που έχει την συνείδηση κοιμισμένη να είναι σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο.

Αλλά ας σταματήσω εδώ για να συνεχιστεί ο διάλογος.

IonakΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2002, 01:47:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια μικρή παραβολή για τους φίλους μου (αφιερωμένο ειδικά στο προηγούμενο μήνυμα του ξενύχτη "Κέλσου")


Κάποτε ο θεός Ίντρα περνούσε από ένα δάσος και εκεί άκουσε μια μικρή κάμπια σε ένα δέντρο να κλαίει και να θρηνεί και να παραπονιέται που οι θεοί της φέρθηκαν τόσο άσπλαχνα και δεν της έδωσαν πόδια παρά αναγκαζόταν να σέρνεται για να προχωρήσει και να βρει τροφή.

Ο Ίντρα συμπόνεσε την μικρή κάμπια και έδειξε το έλεός του, χαρίζοντας της μικρά ποδαράκια για να μην σέρνεται.

Μετά από κάποιο καιρό πέρασε από το ίδιο δάσος και άκουσε την μικρή κάμπια να κλαίει και να θρηνεί πάλι. Πλησιαζοντας, ο Ίντρα παρατήρησε ότι ο τόπος ήταν γεμάτος από πανέμορφες πεταλούδες που πετούσαν τριγύρω. Μόνο η μικρή κάμπια που την λυπήθηκε έκλαιγε απαρηγόρητη γιατί ενώ αυτή είχε πόδια όλες οι άλλες κάμπιες είχαν γίνει πεταλούδες.

Από τότε ο Ίντρα δεν ξανάκανε χάρες γιατί κατάλαβε ότι δίνοντας βοήθεια και κάνοντας θαύματα εμποδίζε την εσωτερική εξέλιξη των όντων που γίνεται πολλές φορές με αγώνα, πόνο και δυσκολίες"

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2002, 02:39:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ τον επίσης ξενύχτη Θώτ και τον ευχαριστώ για τη πραγματικά διδαχτική ιστορία της κάμπιας...
Θα σταθώ όμως σε κάτι απο τον φίλο μου τον Ιονάκ.
Δε νομίζω πώς είναι "σωστό" να αποκαλούμε την ανθρωπότητα κοιμησμένη.
Η ανθρωπότητα φίλε μου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (κατ'εμε) το σύνολο των ανθρώπων.
Είναι εκέινοι που ξεχωρίζουν απο το σύνολο και θα μπορούσαν να "κρίνουν" ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
'Οχι με έπαρση, αλλά με ΣΥΝΕΣΗ.
Σύνεση κρίνοντας τις διδασκαλίες με μόνο γνώμονα κατα πόσο θα μπορέσουν να ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ και τους υπόλοιπους να φτάσουν σε έναν "ανώτερο" βαθμό.
Μη ξεχνάς καλέ μου φίλε ότι τα δάχτυλα του χεριού σου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΙΣΑ.

'Οσο για τον ορισμό που δίνεις στη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ... για ξανασκέψου τον. Μήμπως είσαι ΑΚΡΑΙΟΣ;;;
Το λέω αυτό, γιατί σε ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ μέχρι σήμερα, πραγματευόμστε καταστάσεις και μέρη της ΑΠΟΚΡΥΦΗΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
Δέν έχουμε αναφερθεί στον ΥΠΕΡΑΓΙΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ κάθόλου.
Το λέω αυτό γιατί, ο ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΗΣ, αδιαφορεί ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ της δημιουργίας.
Μοναδικός του "στόχος" η απόλυτη ΕΝΩΣΗ ΤΑΥΤΗΣΗ με την ΜΟΝΑΔΑ.
Αυτός λοιπόν, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ και για το ΑΣΤΡΙΚΟ και για ΝΟΗΤΙΚΟ και για όλες τις υπόλοιπες διαστάσεις. Διακαής του πόθος, ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΠΗΓΗ.
Λές λοιπόν ότι ΑΥΤΟΣ, ο Μυστικιστής, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και "αξίζει" ο ερευνητής του Αστρικού που ποιός ξέρει πόσες ζωές θα "σπαταλήσει" αποροφυμένος στα μαγευτικά μυστικά που κρύβει ο Αστρικός κόσμος;;;;

Δε ξέρω, απλά δε θέλω να βάζουμε "ταμπέλες"... και να μη ξεχνάμε ότι

"Εκεί που είσαι ήμουνα
και εδώ που είμαι θά'ρθης"

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2002, 13:24:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο εσωτερικός δρόμος αρχίζει σ' αυτόν εδώ τον υλικό κόσμο.

Φίλε Ionak,ευχαριστώ για την απάντησή σου.Βλέπω έναν άνθρωπο που δεν εφησυχάζει κι αυτό είναι όμορφο.

Επέτρεψέ μου να εκθέσω τον σκεπτικισμό μου:των αστρικών ταξιδιών
προηγείται η αυτοσυνείδηση,μου λες.Μα πραγματικά την έχουν;
'Η την ψάχνουν;Βλέπω, διαβάζοντας πάνω σ' αυτό το θέμα, προτροπή για αφύπνηση της συνείδησης μέσω αυτού του δρόμου.Όνειρα αφύπνησης..και σκέφτομαι φίλε μου,πόσο εύκολα θα κοιμόμαστε την ημέρα,ζώντας και θ' αναζητούμε ξύπνιοι την νύχτα,κοιμώμενοι.Αν περνάμε την ζωή μας χαράσσοντας δρομολόγια για την νύχτα,χάνουμε το ταξίδι στην ζωή.Κι
αν δεν δεις την ομορφιά εδώ,πού την αναζητάς;

Μιλάμε για συνειδητότητα και δεν συνειδητοποιούμε ούτε το περιβάλλον μας..το δέντρο,τα χρώματα,τα σύννεφα,το χαμόγελο..'Ισως χαμένοι στις σκέψεις,στις ιδέες,ασχολούμενοι με τον εαυτό μας δεν προσέχουμε.Μα
τότε δεν έχουμε συνειδητότητα.

Ως προς την εμπειρία ενός τέτοιου ταξιδιού:όσο πιο έξυπνος είναι κάποιος στο να ερμηνεύει την εμπειρία του,τόσο πιο πολύ αυτή ανταποκρίνεται.¨Ετσι πρέπει να θέτει υπό ερώτηση,όχι μόνον την εμπειρία του άλλου,αλλά και την δική του.
Για να γίνει κατανοητή η σκέψη μου,ας σκεφτούμε μαζί ανθρώπους γύρω μας,που είχαν άλλες εμπειρίες.Μπορεί κάποιος να έχει εκπληκτικές
εμπειρίες και παρ' όλα αυτά να 'ναι σε πλάνη.Άλλος μπορεί να βλέπει οράματα,τον Χριστό ή τον Βούδα,ή ότι άλλο πιστεύει και όσο πιστεύει τόσο πιο δυνατά θα 'ναι τα οράματα,που πολλές φορές είναι οι προβολές
των ίδιων των απαιτήσεων και των ορμών.

quote:
Σημασία έχει να είμαστε "νέοι" στίς σκέψεις, στα έργα, στη ΨΥΧΗ, η οποία ας σημειωθεί, ότι ΠΟΤΕ ΔΕ ΓΕΡΝΑ.
Φίλε Kelso,
τα ίδια ακριβώς λέω κι εγώ μεγαλώνοντας...γιατί άραγε;

Είναι καταπληκτικό,φίλε thoth,πώς βρίσκεις τόσο απλές και ταιριαστές
σε κάθε περίπτωση ιστορίες,οι οποίες αφήνουν τα ίχνη της σοφίας που φέρουν, μ' ένα απαλό άγγιγμα...

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/04/2002, 15:52:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω την Rosarium για τα καλά της λόγια.

Για τον φίλο ΙONAK θέλω να πω ότι συμφωνώ σε πολλά από αυτά που υποστηρίζει. Όντως του να είσαι συνειδητός σε όλες τις στιγμές σου είναι πολύ καλό. Αν μπορείς να είσαι συνειδητός κατά την διάρκεια της αστρικής αναδίπλωσης δεν θεωρώ ότι είναι άσχημο. Εγώ το έχω κάνει αρκετές φορές (πολύ παλιά) και μου έδωσε ευχάριστα συναισθήματα και μια αίσθηση δύναμης. Αλλά δεν το θεωρώ περισσότερο πνευματικό από το να ταξιδέψεις στο φεγγάρι ή με διαστημόπλοιο. Είναι μια δυνατή εμπειρία αλλά απλά μια εμπειρία, αστρικού τύπου (για αυτό και λέγεται αστρική προβολή). Δεν με έκανε να καταλάβω ότι είμαι βρώμικος ούτε με έκανε καλύτερο ως άνθρωπο, όπως υποστηρίζεις:

quote:
Το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να είναι συνειδητός στο αστρικό επίπεδο είναι να είναι συνειδητός στο υλικό. Έτσι ο δρόμος αρχίζει με την αυτοπαρατήρηση και μόνο με αυτήν. Δεν αμφισβητώ πως χρειάζονται καλές προθέσεις και αγνότητα τουλάχιστον σκοπού. Αλλά ποιός είναι αγνός αν δεν ανακαλύψει πως είναι βρώμικος εσωτερικά και απαλλαγεί από την βρωμιά;


Αντίθετα, αν η επιτυχία της αστρικής προβολής ήταν το ζητούμενό μου τότε αυτή η επιτυχία με έκανε μεγάλο "ψώνιο". Δυστυχώς η αύξηση της αποκρυφιστικής δύναμης, ενισχύει τα εσωτερικά κίνητρα που έχει ο καθένας. Είναι σαν ένας ενισχυτής δύναμης. Αν βρεί καλά κίνητρα και καλή ποιότητα αυτή η αύξηση γίνεται εργαλείο προόδου. Αν βρει κακή ποιότητα και βρώμικα κίνητρα θα παγιδεύσει την συνείδηση.

Δεν μιλάω θεωρητικά μιλάω για προσωπικές εμπειρίες μου και για προσωπική γνώση που έχω με βάση εμπειρίες γνωστών μου. Αν ο φίλος IONAK γνωρίζει ότι είναι καθαρός, ότι έχει υποστεί την "κάθαρση" ως προπαρασκευή (για αυτό η Παρασκευή προηγείται του Ιερού Σαββατου)τότε ανεπιφύλακτα είναι καλή και θεμιτή η προσπάθεια αύξησης της αποκρυφιστικής δύναμης. Αλλά ακόμη και τότε θα πρέπει να είναι προσεκτικός, με την μεταβίβαση αυτής της γνώσης σε άλλους που θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνική, ίσως, για πολύ άθλιους σκοπούς.

Αλλά ακόμη και λάθη να γίνουν, σε τελική ανάλυση, θα φέρουν κάτι καλό. Ο άνθρωπος μαθαίνει από τα λάθη του και τις αμαρτίες του.

Όπως έλεγε ο Βιβεκανάντα "μια αγελάδα δεν κλέβει, δεν βρίζει, δεν βιάζει, δεν είναι άπληστη, αλλά είναι μια αγελάδα και όχι άνθρωπος".

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ionak
Νέο Μέλος

Greece
26 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2002, 01:34:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ionak  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί μου φίλοι,
ή εγώ δεν εκφράζω σωστά τις σκέψεις μου ή εσείς δεν προσέχετε αρκετά τα γραφώμενα μου.

Δεν είπα ποτέ ότι η αστρική προβολή είναι αυτοσκοπός. Απεναντίας είπα πως αυτό δεν είναι το ζητούμενο.

Εδώ επιτρέψτε μου να σας διηγηθώ μια μικρή ιστορία που ίσως γνωρίζετε:
Κάποια φορά ο Βούδας συνάντησε έναν ασκητή. Αυτός του είπε πως προσπαθούσε επί είκοσι χρόνια κάνοντας μια πρακτική ώστε να μπορεί να περπατά επάνω στο νερό. Τώρα μετά από τόσο καιρό μπορώ επιτέλους να περάσω το ποτάμι και να βγω στην απέναντι όχθη, του είπε.
Και χρειάστηκες είκοσι χρόνια για να το καταφέρεις αυτό; τον ρώτησε ο Βούδας. Γιατί δεν πήρες μια βάρκα;

Αυτό που είπα και το επαναλαμβάνω είναι πως ο δρόμος αρχίζει στον φυσικό κόσμο. Ποιός δρόμος; Μα ποιός άλλος από την γνώση του εαυτού;
"ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ" έλεγαν οι Μύστες της Ελλάδας και ήταν γραμμένο στους Δελφούς.
Πώς γνωρίζει κανείς τον εαυτό του; Υπάρχει άλλος τρόπος από την αυτοπαρατήρηση; Όταν η αυτοπαρατήρηση γίνει πράξη και στάση ζωής τότε ίσως κάποιος θελήσει να αλλάξει. Αυτή η αλλαγή σημαίνει καθάρισμα του ψυχολογικού του εαυτού από αρνητικές ενέργιες. Σημαίνει πως βήμα, βήμα ανακαλύπτει τα ελλατώματα του, ένα, ένα, στιγμή προς στιγμή και απαλλάσεται από αυτά. Αυτό εσωτεριστικά λέγεται ΘΑΝΑΤΟΣ. Θάνατος του ελατώματος, του εγώ θέλω, εγώ προσδοκώ, εγώ αξίζω, εγώ, εγώ, εγώ, χιλιάδες εκατομύρια μικρά εγώ που αποτελούν την προσωπικότητα του. Κάθε τέτοιος μικρός θάνατος είναι η γέννηση κάθε μικρής λάμψης συνείδησης που βλέποντας τον εαυτό της γίνεται αυτοσυνειδητή. Αποτέλεσμα ένας σταδιακά αφυπνισμένος άνθρωπος ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
Σύμφωνα με το ποσοστό της αφυπνισμένης του συνείδησης γνωρίζει και κατανοεί τα μυστήρια της φύσης και δεν τρώει πια παραμύθια από κανέναν. Γίνεται πανεπιστήμων γιατί γνωρίζει τους νόμους της ύπαρξης. Γίνεται ένας πραγματικός μαθητής ενός πραγματικού Δασκάλου. Μαθαίνει να δουλεύει θετικά με τις ενέργιες του και δημιουργεί τα εσωτερικά του σώματα, σώματα από σάρκα και οστά σύμφωνα με τους νόμους και την κραδασμική συχνότητα κάθε διάστασης. Αυτό εσωτεριστικά ονομάζεται ΓΕΝΝΗΣΗ.
Όταν δημιουργήσει το πρώτο του εσωτερικό σώμα που είναι το αστρικό τότε μπορεί να λέγεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Πριν από αυτό είναι ένα διανοητικό ζώο, ένας αναζητητής της αλήθειας, ένας μυστικιστής κ.λ.π. Άν φίλε μου kelso εννοείς μια ανθρωπότητα από τέτοιους ανθρώπους, συμφωνώ μαζί σου ανεπιφύλακτα.

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό! Κάποιος που "σκοτώνει" την αυτοθεώρησή του, την αλλαζονία του, κατανοεί πως δεν αξίζει περισσότερο από τους άλλους και τότε αρχίζει να δίνει χωρίς να περιμένει ανταμοιβή βοηθώντας τους, διδάσκοντας τους. Αυτό εσωτεριστικά ονομάζεται ΘΥΣΙΑ.

Γι' αυτό λέω πως την γνώση την παίρνει κάποιος στο αστρικό. Γιατί εκεί μπορεί να αποδείξει ότι είναι αφυπνισμένος.

Ελπίζω να μη σας κούρασα και να διατύπωσα τις απόψεις μου καθαρά.

IonakΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2002, 09:58:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όχι φίλε IONAK, δεν με κούρασες καθόλου.

Αντίθετα προσυπογράφω αυτά που λες και τα θεωρώ ορθές σκέψεις για την μαθητεία.

Επίτρεψέ μου όμως ακόμη να μη μπορώ να καταλάβω αυτό που είπες:

quote:
Γι' αυτό λέω πως την γνώση την παίρνει κάποιος στο αστρικό. Γιατί εκεί μπορεί να αποδείξει ότι είναι αφυπνισμένος.

Τι εννοείς με αυτήν την φράση; Βραχυκλώθηκα

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Νέο Μέλος


7 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/04/2002, 13:07:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΙΛΙΠΠΟΣ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος ΦΙΛΙΠΠΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ωραία αυτά που λέτε. Μια παρατήρηση θα ήθελα να κάνω. Μιλάτε για το αστρικό και τις άλλες διαστάσεις σαν να είναι κάτι δεδομένο. Δεν ξέρω τι εμπειρίες έχετε αλλά εγώ δεν είμαι ακόμα απόλυτα πεπεισμένος. Οι εμπειρίες που είχα όταν προσπαθούσα ήταν συγκεχυμένες. Δεν νομίζω οτι είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να κάνουν αστρ. προβολή κατά βούληση. Αν ήταν έτσι θα είχε και επιστημονικά αποδειχθεί. Συγνώμη αν βγαίνω εκτός θέματος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ionak
Νέο Μέλος

Greece
26 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2002, 00:07:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ionak  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε thoth θα σου απαντήσω με μια παράγραφο από το κεφάλαιο "ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΞΕΔΙΠΛΩΜΑ" του βιβλίου "ΕΡΚΟΛΟΥΜΠΟΥΣ Ή ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ" που βρίσκω πως εξηγεί ικανοποιητικά το θέμα.

..."Αυτό είναι το Αστρικό Επίπεδο ή Πέμπτη Διάσταση, όπου δεν υπάρχει ούτε το βάρος ούτε η απόσταση, στην οποία ανήκει το Αστρικό Σώμα' ένα ενεργειακό σώμα ακριβώς ίδιο με το φυσικό, που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, όπως η σκέψη, ικανό να ερευνά όλα όσα θέλει στο Σύμπαν.
Στην Πέμπτη Διάσταση κινούμαστε, ερευνούμε και γνωρίζουμε τι είναι οι Άγγελοι, η Παρθένος Μαρία και όλες οι Ιεραρχίες. Αυτοί κινούνται, μιλούν και διδάσκουν μια Σοφία που δεν είναι γραμμένη στα βιβλία, είναι πέρα από τον ανθρώπινο νου. Όταν κάποιος θέλει να μάθει από μόνος του εκείνο που ο κόσμος ονομάζει Αποκρυφισμό, εκεί το γνωρίζει και τότε παύει να είναι απόκρυφο."

Αγαπητέ ΦΙΛΙΠΠΕ καλά κάνεις και δεν είσαι πεπεισμένος. Αλοίμονο αν ήσουν, αν πίστευες ότι ακούς και διαβάζεις. Η ΓΝΩΣΗ δεν θέλει πιστούς αλλά ερευνητές. "ΑΜΦΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ". Το ότι η Επιστήμη δεν έχει αποδείξει την ύπαρξη του Αστρικού, για ποιά Επιστήμη μιλάς;

IonakΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elenbous
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2002, 23:54:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elenbous  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα και από μένα αγαπητοί φίλοι. Αν και κουρασμένη από την τριβή και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, δεν μπορούσα να μην πω δυο λόγια για το ενδιαφέρον θέμα με το οποίο έχετε καταπιαστεί.
'Ολοι μας επιζητούμε την Σοφία, το απάνθισμα της Γνώσης που αποκτιέται με την εμπειρία. Θα συμφωνήσω με τον Κέλσο στο ότι ο εσωτερισμός δεν είναι ένα θεωρητικό φιλοσοφικό ή πνευματικό κίνημα. Είναι τρόπος ζωής, είναι ο τρόπος με τον οποίο βιώνεις την καθημερινότητα σου, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τον συνάνθρωπό σου. Αυτός ο τρόπος σίγουρα δεν εφαρμόζεται από την μια στιγμή στην άλλη, δεν είναι δυνατόν να αφομοιωθεί τόσο γρήγορα. Θα συμφωνήσω με τους φίλους που είπαν πως απαιτεί μεγάλη προσπάθεια να απαγγιστρωθείς από τις επιθυμίες και τα πάθη, τους φόβους κι τις ανασφάλειες. Σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, τα προβλήματα αποτελούν τις πινακίδες στον δρόμο του Θεού. 'Οταν μια ψυχή ζητάει όμως να μάθει και να λυτρωθεί, ανακαλύπτει πάντα το μονοπάτι που θα την φέρει κοντα στο φως. Επομένως καλή μου φίλη Rosarium, σαφώς δεν θα εγκαταλείψεις τις προσπάθειές σου σε αυτή σου την αναζήτηση. Η παρουσία του Δασκάλου παίζει πολύ μεγάλη σημασία, όμως ο ρόλος ακόμα και εκείνου του καθοδηγητή μας είναι περιορισμένος. Πολλοί αυτοί οι μαθητές που αν και είχαν την τύχη να είναι δίπλα στους μεγαλύτερους δασκάλους, δεν διδάχθηκαν απολύτως τίποτα μιας και ο τοίχος της άρνησης ήταν αλύγιστος. Από την άλλη πόσα και πόσα παραδείγματα δεν έχουμε, ανθρώπων- όπως ο Αμμώνιος Σακκάς- που έφτασαν σε μεγάλα ύψη έχοντας την μέγιστη καθοδήγηση, τον ίδιο τον Θεό. 'Αλλωστε και οι αυτοί οι δάσκαλοι μας είναι απλά τα μέσα για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, αν είμαστε άξιοι οι ίδιοι. 'Οσον αφορά τα βιβλία και τους συγγραφείς που προαναφέρθηκαν, σαφώς η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ είναι από τις αξιότερες και πιο δυνατές παρουσίες στον χώρο.Είμαι όμως της άποψης, πως κάθε τι που έρχεται στα χέρια μας ''τυχαία'',έχει την χρησιμότητά του, μας φέρνει ένα μύνημα που καλό θα ήταν να επεξεργαστούμε. Ας είμαστε λοιπόν ανοιχτοί σε κάθε τι που μας προσφέρεται, και ας το αξιολογήσουμε την στιγμή που θα έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theandritis
Νέο Μέλος


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2002, 18:20:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theandritis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Υπάρχει ένα βιβλίο γραμμένο από τον Α.Δ.Ραβολού, αναγνωρισμένο από τον Samael Aun Weor σαν αυθεντικό Δάσκαλο και συνεχιστή του έργου του με τίτλο: "ΕΡΚΟΛΟΥΜΠΟΥΣ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ". Στις μόνο 50 περίπου σελίδες του παρουσιάζεται απλά και πρακτικά η διδασκαλία του Samael Aun Weor.Εκεί συνοψίζεται ο τρόπος απόκτησης της Γνώσης.

Ionak


Ιονακ θα μπορουσες να μου πεις ποιος ειναο ο εκδοτικος οικος του βιβλιου "ερκολουμπους" για να μπορεσω να εχω μια καλυτερη
προσεγγιση της διδασκαλιας του Σαμαελ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Α
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2002, 10:25:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Α  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα,

Χαίρομαι που σας βρίσκω για πρώτη φορά εδώ. Κανένα άλλο μέρος και καμιά άλλη ώρα δε θα ήταν καλύτερη για να σας πω καλή μέρα.

Θα ήθελα προς το παρόν να προσθέσω απλά τον τίτλο ενός άλλου βιβλίου του Σαμαέλ Αούν Βεόρ.

Υπέρτατα Χριστουγεννιάτικα Μηνύματα 67-69.

Ένα βιβλίο χωρισμένο σε 3 μικρότερα. Ένα για κάθε έτος.

Με εκτίμηση,
Α

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seth
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2002, 16:13:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seth  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος seth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
as isigi8oume sto anexigito na kani ena afieroma se prosexi tefxos ston SAMAEL AUN WEOR kai ston sinexisti tou ergotou RABOLOU


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crytila
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/05/2002, 13:27:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας
Είναι φυσικό καθέναν από μας να μας ελκύει η διδασκαλία κάποιου ιδρυτή μιας Σχολής. Ειδικά αν καταλήξουμε σ'αυτόν ύστερα από μια αναζήτηση. Το πιο πιθανό είναι να μας τραβήξει εκεί η διαίσθησή μας. Αλλά αν δεν κάνουμε τις πρακτικές που δίνει δεν θα διαπιστώσουμε αν είναι αληθινή και λευκή... Οι κίνδυνοι έτσι κι αλλιώς παραφυλάνε παντού. Προσωπικά βρίσκω τις πρακτικές που δίνουν ο Σαμαέλ και ο Ραβολού πολύ άμεσες και αποτελεσματικές. Πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να βελτιώσει τον εαυτό του και να σκοτώσει τον κακό εαυτό του, είναι απαραίτητο να προβεί σε σκληρή μάχη με τον εαυτό του. Αν δεν καθαρίσουμε την βρωμιά δεν είναι δυνατόν να ξυπνήσουμε την συνείδησή μας. Και αυτή η μάχη αυτή δεν αρκεί να γίνεται μόνο στον τρισδιάστατο κόσμο, γιατί είναι πολύ εύκολο να νομίζουμε πως είμαστε σε καλό δρόμο και να μην κάνουμε τίποτα. Αλλωστε στον αστρικό κόσμο μπορούμε να βεβαιωθούμε πως ο αυτός που θεωρούμε Δάσκαλο δεν είναι απατεώνας...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2002, 04:33:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλη Βουλαρίστα, σε καλωσορίζω και στα forums.
Δεν διαφωνώ μαζί σου, άλλωστε το τι θα κάνει κάποιος απο πρακτικής μεριάς εννοώ, αφορά τον ίδιο και ΜΟΝΟΝ αυτόν. 'Ομως δε μπορώ να ΜΗΝ αναφέρω ότι σε αρκετά σημεία απο τις πρακτικές που έχει μέσα στα βιβλία του ο Σαμαέλ Αόν Βεόρ, είναι ΕΛΕΙΠΕΙΣ.
Αν τώρα, θα πρέπι να δοκιμάσει να ασκήσει μαι πρακτική, για να διαπιστώσει ΑΝ ΕΙΝΑΙ λευκή ή μαύρη... τότε μάλλον θα είναι αργά, εαν οι πρακτικές του ΔΕΝ είναι λευκές!!!
Συμφωνώ μαζί σου ότι θα πρέπει ο υποψήφιος να ΚΑΘΑΡΘΕΙ πρώτα και μετα να εισχωρήσει στα άδυτα του ιερού...
Ο μύθος του Ηρακλή με τους ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ, αυτό ακριβώς μας δείχνει... Ας το εφαρμόσουμε λοιπόν, αφού ΠΡΩΤΑ έχουμε αποδεχθεί την ΔΕΞΙΑ ΑΤΡΑΠΟ για να περπατήσουμε...

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crytila
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2002, 16:12:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Κέλσο
Διαφωνώ εν μέρει με αυτό που λές για τις προσωπικές πρακτικές. Μερικές φορές πρέπει να μοιραζόμαστε τις "πατέντες" που ίσως βρίσκουμε πως μας βοηθάνε στην πορεία του πνευματικού μας αγώνα, γιατί έτσι βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Εννοείται πως δεν τις μοιραζόμαστε με οποιονδήποτε. Χωρίς να το ξέρω από πρώτο χέρι ακομη, θεωρώ πως το αν ενα κέντρο εσωτεριστικών σπουδών είναι λευκό ή μαύρο, μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με σιγουριά ΜΟΝΟ στο αστρικό και όταν προχωρήσει πολύ τον Δρόμο. Ακόμη δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θεωρείς ελλειπές στην διδασκαλία του Σαμαέλ. Ελπίζω να έχεις λάβει υπόψιν αυτό που ειπώθηκε σε προηγούμενη επιστολή, πως ο ίδιος ο Σαμαέλ απέρριψε ή διόρθωσε μερικά βιβλία του. Σε κάθε περίπτωση θέλω να διευκρινίσω πως προσωπικά δεν είμαι σίγουρη 100% ούτε για τον Σαμαέλ ούτε για κανέναν. Μόνο όταν φωτιστούμε θα Γνωρίζουμε σίγουρα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2002, 18:27:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μου φίλη Βουλαρίστα
και ποιός αναλαμβάνει την ΕΥΘΥΝΗ για το "λάθος" που έγώ κάνω και που αν έτσι "αβίαστα" το μεταφέρω και σε άλλους;;;;
Ποιός θα φταίει στη προκειμένη περίπτωση;;;; Εγώ ή ο άλλος;;;; Και γιατί θα φταίει ο ένας ή άλλος;;;
Να γιατί ΑΠΟΦΕΥΓΩ να λέω πράγματα που έχουν να κάνουν με διάφορες ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ή ΤΕΧΝΙΚΕΣ.
Νομίζω ότι σε προηγούμενο τόπικ το είχα ΞΑΝΑΝΑΦΕΡΕΙ...
Το να μοιραστώ μαζί με τους φίλους μου ΙΔΕΕΣ, αυτό το κάνω ΗΔΗ!!!
Αλλά δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί με κάποιους ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ για τον πολύ απλό λόγο, ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!!
Μόνο ένας ΔΑΣΚΑΛΟΣ μπορεί να μεταφέρει ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ή ΤΕΧΝΙΚΕΣ, τουλάχιστον στο "δικό μου" τρόπο αντίληψης.
Τώρα αυτό περί ΑΣΤΡΙΚΟΥ...
ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ είναι αυτοί που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ μπορούν να ΕΛΕΝΧΟΥΝ καταστάσεις στο ΑΣΤΡΙΚΟ. Και αναρωτιέμαι, όλοι οι "άλλοι" που αδυνατούν να βρεθούν στο ΑΣΤΡΙΚΟ (τουλάχιστον συνειδητά), τι επιφυλάσει γι'αυτούς η "μοίρα τους";;;;

Ελπίζω να διευκρίνησα λίγο παραπάνω τις απόψεις μου :-))

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crytila
Μέλος 2ης Βαθμίδας


155 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2002, 23:03:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κέλσο
Καταρχίν γιατι με το τελευταία φράση της επιστολής σου "Ελπίζω να διευκρίνησα λίγο παραπάνω τις απόψεις μου" μου έδωσες την εντύπωση πως λες "αυτές είναι οι απόψεις μου και σε όποιον αρέσουν";
Ισως να ήταν ιδέα μου :P
Εχω την εντύπωση πως είσαι λίγο υπερβολικός με τους φόβους σου. Δάσκαλα σαφώς και δεν έχω την ψευδαίσθηση πως είμαι (:P) αλλά μπορώ να ξεχωρίσω πως π.χ. δεν είναι λαθος να προτείνω σε κάποιον "συνοδοιπόρο" μου, εναν τρόπο που με διευκολύνει στο να κανω αυτοπαρατήρηση ή στο να κάνω μια πρακτική συγκέντρωσης. Δεν είναι ιδέα αυτό. Είναι τρόπος για να κάνει πιο αποτελεσματικα κάποιος μια πρακτική που δίνεται από κάποιον που έχει δεχθεί καταρχίν σαν "οδηγό" του. Το ίδιο μπορεί να κανει κι αυτός προς εμένα. Για μένα είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε την πρακτική του αστρικού διαχωρισμού συνειδητά. Πως μπορείς να λές πως δέχεσαι πρακτικές μόνο από έναν Δάσκαλο αν δεν το διαπιστώσεις πως είναι Δάσκαλος στο Αστρικό; Από την αρχή που ξεκινάς να εξασκείς κάποιες πρακτικές ενός εσωτεριστικού κέντρου το ρισκάρεις κάνοντας τις πρακτικές που σου δίνονται. Από την αρχή θεωρησες τον καθοδηγητή σου Δάσκαλο; Αυτό είναι φανατισμός. Σε ότι αφορά την διδασκαλία του Σαμαέλ και του Ραβολού, η μεθοδολογία για τον δρόμο της φώτισης για μένα είναι λευκή γιατί βασίζεται στα "κότσια", σε δουλειά με τον ίδια την ψυχολογία του ανθρώπου. Δύσκολος Δρόμος... Και σίγουρα όχι με ψυχοτρόπες ουσίες ή άλλες διευκόλυνσεις.. Τέλος παντων, ίσως κουράσαμε ή.. προκαλέσαμε χασμουρητό με αυτήν την κουβέντα :O

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy