ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
elpida
Μέλος 3ης Βαθμίδας


541 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 15:43:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elpida  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου φίλε Avatar

Η άποψή μου για την πραγματική ελευθερία είναι αυτό που είπα στην αρχή, ότι δηλαδή είναι απαραβίαστη. Αυτό όμως για τους λόγους που αναφέρω παρακάτω – κοινωνικά δεδομένα κλπ - δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Συνεπώς στη σημερινή κοινωνία μας όταν μιλάμε για ελευθερία αναφερόμαστε στην ελευθερία που κινείται μέσα σε ορισμένα πλαίσια, κάτι σαν τις κοίτες που αναφέρεις εσύ.

Φίλε Destiny

Ελευθερία δεν σημαίνει αναρχία σίγουρα.
Λες επίσης

quote:
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ Η΄ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ή ΘΕΡΙΟ!!!

Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν μπορούμε να γίνουμε Θεοί δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ απόλυτα ελεύθεροι. Όσο για το θεριό … αν παρατηρήσεις ούτε αυτό είναι ελεύθερο γιατί και η ζούγκλα διέπεται από άγραφους κανόνες.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Destiny
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
291 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 16:15:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Destiny  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ζούγκλα διέπεται από άγραφους κανόνες. ΝΑΙ!!

Βεβαια Ισχυει ο Κανονας του ΔΥΝΑΤΟΥ

ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

ΑΛΛΟ ΖΩ ... ΑΛΛΟ ΕΠΙΒΙΩΝΩ...

ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ..

ΣΚΕΨΟΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΣΟ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΔΙΧΩΣ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ,ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ?

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ

Θ Α Μ Α Ρ Α Ζ Ω Σ Ε Ι !!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 16:51:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ Η΄ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ή ΘΕΡΙΟ!!!

χμ.... θεός εεε?


Γιώργος
μουμπλε...μουμπλε....


Edited by - Γιώργος on 15/07/2003 17:23:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 00:52:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητή Ελπίδα καλησπέρα,
quote:
Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν μπορούμε να γίνουμε Θεοί δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ απόλυτα ελεύθεροι. Όσο για το θεριό … αν παρατηρήσεις ούτε αυτό είναι ελεύθερο γιατί και η ζούγκλα διέπεται από άγραφους κανόνες.

Οι μόνοι κανόνες που υπάρχουν στην ζούγκλα είναι η Αυτοσυντήρηση και η Αναπαραγωγή. Ουσιαστιακά όμως μιλάμε για το ίδιο πράγμα, καθώς και τα δύο αυτά βασικά ένστικτα είναι τοποθετημένα στην ίδια περιοχή του εγκεφάλου. Τα ζώα είναι πραγματικά Ελεύθερα καθώς δεν περιορίζονται από τίποτα.

Αυτό που προσπαθέί να κάνει ο άνθρωπος στην εξελικτική του πορεία είναι να μετατοπίσει την εστίαση της συνείδησής του από την Προσωπικότητα, που είναι η μονάδα που ενσαρκώνεται, στην Ατομικότητα, που είναι η μονάδα που εξελίσσεται.Σε αυτή την διαδικασία, πρέπει να διευρυνθεί τόσο η συνείδηση ώστε να περιλάβει και τις περιοχές του ασυνειδήτου, με σκοπό να αφομοιωθούν
οι ενστικτώδεις επιθυμίες από την πνευματική μας φύση.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίσουμε τις βαθύτερες πρωτόγονες όψεις του εαυτού μας. Πρέπει να τις εξευγενίσουμε, να τις ελέγξουμε και να τις αφομοιώσουμε με την Προσωπικότητά μας. Ο άνθρωπος πρέπει να δει αυτές τις όψεις οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στον εγκέφαλό του και καλύπτουν ουσιαστικά ολόκληρη την εξελικτική του κλίμακα, ξεκινώντας από τον απλό μικρό-εαυτό του κάθε ξεχωριστού κυττάρου μας-από το πρωτόγονο «εγώ» της αρχαϊκής προγονικής αμοιβάδας-και φθάνοντας ως τον πλέον σύνθετο, συνολικό ανθρώπινο εαυτό, ως το πλέον εξελιγμένο «εγώ» του εγκεφαλικού νεοχιτωνίου.
Πρέπει δηλαδή όλες αυτές τις αρχέγονες δυνάμεις που κρύβει το ασυνείδητό μας και μιλάμε βασικά για αρχέγονα ζωώδη ένστικτα, να βγουν στην επιφάνεια της συνείδησής μας, αλλά να είναι πλήρως ελεγχόμενα. Αυτή είναι η ένωση με τον Θεό που κρύβουμε μέσα μας. Ετσι επιτυγχάνεται η Μεγάλη Ελευθερία, απαλλαγμένη από τις φυσικές επιθυμίες και τα ένστικτα.Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE


Edited by - old tiger on 16/07/2003 00:53:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 01:02:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σίσιφε,
quote:
ΦΙΛΕ reptilesalonica ΛΕΣ ΣΕ ΚΑΠΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ "Αυτό, είναι ελευθερία και όπως η ελευθερία δεν έχει όρια........" .ΦΙΛΕ Η ΕΛΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ,ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ.
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΝΑΡΧΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ.

Δε μιλώ για την ελευθερία στον ύλιστικό κόσμο ή την ελευθερία στην κοινωνία, καθώς κάτι τέτοιο, όπως είπε ο φίλος Adonios
quote:
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι υποκειμενική και την βιώνει ο καθένας διαφορετικά. Μπορεί να βρίσκομαι στην φυλακή και να νοιώθω πιο ελεύθερος απο τον δεσμοφύλακα. Ανάλογα την προσέγγιση που έχει ο καθένας για τον εαυτό του πάνω στο θέμα. Απόλυτη ελευθερία δεν υπάρχει γιατί ο καθένας μας βάζει όρια σε αυτό που θα ήθελε να κάνει. Τα όρια άλλοτε τα βάζουν άλλοι , άλλοτε εμείς. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει περιορισμός. Όλα ξεκινούν απο τον ηθικό κώδικα του καθενός και της κοινωνίας που "διάλεξε" να ζει.
Στην εποχή που ζούμε είμαστε εγκλωβισμένοι στα δίχτυα και στους "νόμους" της ελευθερίας. Μόνο το πνεύμα μας , η σκέψη μας μπορεί για λίγο να νοιώσει πως είναι η πραγματική ελευθερία. Αρκεί να μπορούμε να το καταλάβουμε όταν συμβαίνει.

...Μιλώ λοιπόν γι' αυτού του είδους ελευθερία που είναι και η μόνη εφικτή. -όχι εύκολο να βιωθεί- αλλά εφικτή.
Η ελευθερία στο πνεύμα, θα φέρει και την ελευθερία στην ψυχή.
'
'
Φίλε old Tiger, σ' αυτό που είπες
quote:
Αυτό που προσπαθέί να κάνει ο άνθρωπος στην εξελικτική του πορεία είναι να μετατοπίσει την εστίαση της συνείδησής του από την Προσωπικότητα, που είναι η μονάδα που ενσαρκώνεται, στην Ατομικότητα, που είναι η μονάδα που εξελίσσεται.

Αυτό πρέπει να επιτευχθεί, σαφώς, όχι όμως σε μια κατάσταση μοναχισμού. Πρέπει ο άνθρωπος να είναι μέρος του κόσμου στον οποίο ζεί και να παρατηρεί τα πάντα γύρω του με σκοπό να τα κατανοήσει. Αυτή η κατανόηση σε κάνει να γίνεσαι ένα με όλα και σε εκείνη την κατάσταση βιώνεις την ελευθερία. Χρειάζεται μια παρατήρηση και προσοχή όσων μας περιβάλουν στη σιγή του Νού ώστε να επέλθει, να ωριμάσει μέσα μας η αντιληπτότητα των πραγμάτων, έμψυχων και άψυχων. Η ομορφιά βρίσκετε στην αναζήτηση κι αυτού του είδους η αναζήτηση είναι ελευθερία.

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 04:29:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διάβασα μέχρι τώρα αυτά που γράφετε και ακόμα δεν είδα να συμφωνείτε στο τι είναι ελευθερία .
Ο καθένας ορίζει την ελευθερία βάση των δικών του προτύπων και κανόνων .

Λέει ο φίλτατος γεροτίγρης :

quote:
Ο άνθρωπος πρέπει να δει αυτές τις όψεις οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στον εγκέφαλό του και καλύπτουν ουσιαστικά ολόκληρη την εξελικτική του κλίμακα, ξεκινώντας από τον απλό μικρό-εαυτό του κάθε ξεχωριστού κυττάρου μας-από το πρωτόγονο «εγώ» της αρχαϊκής προγονικής αμοιβάδας-και φθάνοντας ως τον πλέον σύνθετο, συνολικό ανθρώπινο εαυτό, ως το πλέον εξελιγμένο «εγώ» του εγκεφαλικού νεοχιτωνίου.
Πρέπει δηλαδή όλες αυτές τις αρχέγονες δυνάμεις που κρύβει το ασυνείδητό μας και μιλάμε βασικά για αρχέγονα ζωώδη ένστικτα, να βγουν στην επιφάνεια της συνείδησής μας, αλλά να είναι πλήρως ελεγχόμενα. Αυτή είναι η ένωση με τον Θεό που κρύβουμε μέσα μας. Ετσι επιτυγχάνεται η Μεγάλη Ελευθερία, απαλλαγμένη από τις φυσικές επιθυμίες και τα ένστικτα.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά το αρχέγονο ζώο μετεξελίσσεται σε άνθρωπο και μόνο με την πλήρη εναρμόνιση μας μαζί του μπορούμε να φτάσουμε στη Θέωση και την υπέρτατη ελευθερία .

Προκύπτουν όμως ερωτήματα
1) Ποιος μας επιβεβαιώνει αυτή τη σχέση μετεξέλιξης ζώου-ανθρώπου ;
2) Πως μπορούμε να επιτύχουμε τον πλήρη έλεγχο επάνω στα αρχέγονα ένστικτα ;
3) Από πού προκύπτει ότι αυτή είναι η ένωση με το θεό ;

Φίλη Destiny λες :

quote:
ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ..

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω διότι εξ όσων γνωρίζω τα ζώα και επικοινωνούν και έχουν ανάγκη αυτή τους την επικοινωνία για πολλούς λόγους .
Προστατεύονται ειδοποιώντας για την ύπαρξη κινδύνου , παίζουν δείχνοντας την αγάπη του ενός προς το άλλο , επικοινωνούν και με άλλα είδη ( ακόμα και με τον άνθρωπο ) , έχουν αισθήματα και συναισθήματα και άλλα πολλά που αφορούν την επικοινωνία των ζώων .

Προσωπικά θα έδινα έναν ορισμό στην λέξη ελευθερία .

Ελευθερία είναι το δικαίωμα του καθένα να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να υπερβαίνει το δικαίωμα της ελευθερίας του άλλου . Ελεύθερος είμαι όταν μπορώ να πράττω το ποθούμενο που εκπορεύεται από τη σκέψη και την πράξη μου αλλά δε καταπατώ και δεν υποδουλώνω τα δικαιώματα και τις σκέψεις των άλλων .


Ο κακός λύκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 05:02:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Προσωπικά θα έδινα έναν ορισμό στην λέξη ελευθερία .

Ελευθερία είναι το δικαίωμα του καθένα να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να υπερβαίνει το δικαίωμα της ελευθερίας του άλλου . Ελεύθερος είμαι όταν μπορώ να πράττω το ποθούμενο που εκπορεύεται από τη σκέψη και την πράξη μου αλλά δε καταπατώ και δεν υποδουλώνω τα δικαιώματα και τις σκέψεις των άλλων .Κι εσύ πρωινός φίλε Ράμογλού?
Μέχρι εδώ πολύ ωραία, αλλά πως μπορεί κάποιος να είναι ελεύθερος όταν καθημερινώς πουλιέται κι αγοράζεται στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο ψυχών και σωμάτων που λέγεται "σύγχρονη" κοινωνία?

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 16/07/2003 05:10:35Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 09:43:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου καλημέρα,
Φίλε ReptileSalonica
quote:
σαφώς, όχι όμως σε μια κατάσταση μοναχισμού

δεν ανέφερα καθόλου νομίζω κάτι τέτοιο

Καλέ μου Φίλε Ράμογλου

quote:
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά το αρχέγονο ζώο μετεξελίσσεται σε άνθρωπο και μόνο με την πλήρη εναρμόνιση μας μαζί του μπορούμε να φτάσουμε στη Θέωση και την υπέρτατη ελευθερία .


Το αρχέγονο ζώο δεν είναι κάποιο πραγματικό ζώο που βρίσκεται μέσα μας. Είναι όμως η αφετηρία της εξελικτικής μας πορείας σχετικά με τα αρχέγονα ένστικα που έχουμε βαθιά μέσα μας
quote:
1) Ποιος μας επιβεβαιώνει αυτή τη σχέση μετεξέλιξης ζώου-ανθρώπου ;


H εξελικτική πορεία του Ανθρωπίνου εγκεφάλου
quote:
2) Πως μπορούμε να επιτύχουμε τον πλήρη έλεγχο επάνω στα αρχέγονα ένστικτα ;


Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο άνθρωπος στην εξελικτική του πορεία είναι να μετατοπίσει την εστίαση της συνείδησής του από την Προσωπικότητα, που είναι η μονάδα που ενσαρκώνεται, στην Ατομικότητα, που είναι η μονάδα που εξελίσσεται.Σε αυτή την διαδικασία, πρέπει να διευρυνθεί τόσο η συνείδηση ώστε να περιλάβει και τις περιοχές του ασυνειδήτου, με σκοπό να αφομοιωθούν οι ενστικτώδεις επιθυμίες από την πνευματική μας φύση.
quote:
Από πού προκύπτει ότι αυτή είναι η ένωση με το θεό ;

Ολοι μας κρύβουμε μέσα μας τον Θεό. Είναι η πηγή της δημιουργίας μας (καταλαβαίνεις βέβαια ότι δεν αναφέρομαι στον Θεό με την Θεολογική έννοια). Είναι ο Θείος Σπινθήρας όπως αναφέρει η Dion Fortune. Χρονικά αντιστοιχεί στην αρχή της δημιουργίας και εξέλιξης όπως προανέφερα του Ανθρώπινου εγκεφάλου.Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 12:02:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σας

Αγαπημένε μου Παλιοτίγρη

Δεν αντιλέγω στο ότι δε μιλάμε για κάποιο πραγματικό ζώο αλλά για τα αρχέγονα ένστικτα .
Ρωτώ για να απαντήσεις και να κατανοήσουν όλοι τα λεγόμενα σου .
Όμως πάω λίγο παρακάτω με τα ερωτήματα ευχόμενος να μη σε κουράζω .
Λες λοιπόν

quote:
Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο άνθρωπος στην εξελικτική του πορεία είναι να μετατοπίσει την εστίαση της συνείδησής του από την Προσωπικότητα, που είναι η μονάδα που ενσαρκώνεται, στην Ατομικότητα, που είναι η μονάδα που εξελίσσεται.Σε αυτή την διαδικασία, πρέπει να διευρυνθεί τόσο η συνείδηση ώστε να περιλάβει και τις περιοχές του ασυνειδήτου, με σκοπό να αφομοιωθούν οι ενστικτώδεις επιθυμίες από την πνευματική μας φύση.

Πιστεύω πως η προσωπικότητα είναι απλά το εργαλείο του ασυνείδητου για να γίνει επιτυχής η εξελικτική πορεία .
Τι εννοώ .
Όταν η σημερινή σου ενσάρκωση διακατέχετε από μία «Α» προσωπικότητα αυτή με τον τρόπο που λειτουργεί , αντιλαμβάνεται , δρα , αφομοιώνει , επιτρέπει στο ασυνείδητο να καταγράψει .
Μέσα από αυτή την καταγραφή και την κατανόηση της δράσης γίνετε η διαδικασία της ολοκλήρωσης .
Το ασυνείδητο έχει καταγεγραμμένες τις πληροφορίες από τις παλαιότερες ενσαρκώσεις και δράσεις αυτές ανασύρονται όταν πρέπει να «θυμηθούμε» για να δράσουμε .
Η πλήρης ταύτιση συνειδητού-ασυνείδητου επιτυγχάνετε στο επέκεινα .

Φίλε Γρηγόρη

Η δράση του καθένα μας μέσα στη σύγχρονη κοινωνία και η συνειδητή απόφαση να συμμετάσχει ή μη σε αυτό το παζάρι φέρνει και το βαθμό ελευθερίας .


Ο κακός λύκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

apatris
Νέο Μέλος

Greece
41 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 14:17:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους apatris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσο είμαστε δέσμιοι των αναγκών του σώματος μπορούμε να μιλάμε μόνο γιά σχετική ελευθερία που είναι και υποκειμενική αλλά και πολύπλοκη . μπορούμε όμως να πούμε ότι κάποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο ελεύθερος απο κάποιον άλλον.
Υπάρχει δηλαδή και κριτήριο ποσοτικοποίησης της ελευθερίας.
Οταν όμως το άτομο είναι μόνο πνεύμα ή συνείδηση ,αν προτιμάτε,
και δέν τιθενται θέματα ασφάλειας , επιβίωσης κλπ. τότε σίγουρα είναι ελεύθερο , ανεξάρτητα μάλιστα από γνώσεις, εμπειρίες , ωριμότητα , πράγματα χρήσιμα βέβαια για την επιβίωση σε σωματική κατάσταση.
Τελικά ίσως αυτό να είναι η απόλυτη ελευθερία . Η απελευθέρωση απο τα δεσμά της ύλης.
Ίσως και αυτός να είναι ο σκοπός της ζωής.
Η δημιουργία ενός ελεύθερου πνεύματος.
Το λέω απλά χωρίς να το συνδέσω με την έννοια της θέωσης, του Θεού,του Κάρμα πιθανώς.Πράγματα που ίσως αρμόζουν σε άλλα ανάλογα τόπικς.
Δέν πρωτοτυπώ νομίζω. Αλλωστε περι αυτού φλερτάρουν και οι περισσότεροι συνομηλητές.


cgΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/07/2003, 00:51:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τελικά ίσως αυτό να είναι η απόλυτη ελευθερία . Η απελευθέρωση απο τα δεσμά της ύλης.
Ίσως και αυτός να είναι ο σκοπός της ζωής.

Ακριβώς φίλε apatris, αυτή είναι η μοναδική στιγμή ελευθερίας.
Η στιγμή κατά την οποία η ψυχή (η σπίθα που μας ξεχωρίζει απο τους νεκρούς) αποκόπτεται απο το σώμα και κατευθύνεται προς την πηγή της φωτιάς, την Ανώτερη Διάνοια, ή Θεό, ή Δημιουργό, ώστε να καθαρθεί και να ετοιμαστεί για το επόμενο ταξίδι της προς άλλο ανθρώπινο σώμα.
Φίλοι Ράμογλου και Old Tiger, διακρίνω μια κάποια υπερφιλολογική προσέγγιση-αν και δε διαφωνώ με την προσέγγισή σου old tiger, για Προσωπικότητα και Ατομικότητα σε σχέση με τη διερεύνηση του συνειδητού.
Το ασυνείδητο όμως δε μπορεί να διευρυνθεί απο τον δρώντα.
Το ασυνείδητο τρέφεται απο το συνειδητό και έχει εγγεγραμένη γνώση απο αρχετυπικά δεδομένα, τα οποία μεταφέρονται απο άνθρωπο σε άνθρωπο, απο φυλή σε φυλή δίχως τη διαμεσολάβιση του δρώντος (ατόμου).
Η αφύπνιση της συνείδησης, η ικανότητα να βρίσκεσαι σε όλα όσα σε περιτριγυρίζουν και η αφομοίωση και ωρίμανση όλων αυτών στον μη επικριτικό παρατηρητή εαυτό, είναι η αρχή του ταξιδιού προς μια κατάσταση ελευθερίας.

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 17/07/2003 00:55:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΣΙΣΙΦΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
278 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 15:54:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΣΙΣΙΦΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΛΛΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΛΕΠΕΤΕ.

ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΣΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΑΜΑΖΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΡΙΣΜΟ.
ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΑΙ ΤΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΙΟ ΕΛΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΛΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2003, 12:36:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ reptilesalonica ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΠΛΗΡΩΣ

quote:
αλλά πως μπορεί κάποιος να είναι ελεύθερος όταν καθημερινώς πουλιέται κι αγοράζεται στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο ψυχών και σωμάτων που λέγεται "σύγχρονη" κοινωνία?

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥΛΗΜΑ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ...
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ...
ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ....

ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ?????
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ??????

ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ ?????
ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ Ο ΦΙΛΟΣ reptilesalonica ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ....
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ???????

ΦΙΛΗ Destiny ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
ΣΚΕΨΟΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΣΟ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΩΣ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ,ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ?

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΔΩ ΜΟΙΡΑΖΩΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ...
ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ) ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Destiny
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
291 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2003, 13:44:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Destiny  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AVATARGR ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΣΥΓΝΩΜΗ..

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...


ΦΙΛΕ ΣΙΣΙΦΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ!!

quote:

Η ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΠΛΑ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ

ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΛΩΒΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΕΣ!!
ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΙΓΕΣ

Η ΠΑΓΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΔΥΦΑΓΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΣΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ
ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ & ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΥΛΗ

Η ΠΑΓΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ¨ΒΟΛΕΜΑ¨ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΑΧΗΤΗ

Η ΠΑΓΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΟΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΠΑΓΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ?
ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗ ΜΑΣ?

Δε θα σας ταλαιπωρησω αλλο Μονο μια Παρατηρηση
Ανάπτυξη ονομάζεται η καταστροφή του περιβάλλοντος για την αύξηση της παραγωγής Κι ας έχει ως συνέπεια τις τρελές αγελάδες.
Ανθρωπισμός ονομάζονται οι βομβαρδισμοί με ραδιενεργές βόμβες και η καταστροφή μιας χώρας “προς παραδειγματισμόν”. (καταλαβαινεται τι εννοω)
..........................................................

ΟΛΟΙ ΑΚΟΥΜΕ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΑΓΕ ΜΙΛΑΜΕ????


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2003, 02:05:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ ?????
ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ Ο ΦΙΛΟΣ reptilesalonica ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ....

, φίλε AVATARGR οι ασκοί είναι ανοιχτοί απο καιρό και ο Αίολος φυσά δαιμονισμένα...ποιός τον ακούει όμως είναι το θέμα...
ποιός αφουγκράζεται αυτούς τους ανέμους?...

Η επανάσταση είναι άλλη μια μεταρρύθμιση που με τη σειρά της θα εγκαθιδρύσει μια άλλου είδους μεταρρύθμιση και δεν υπάρχει τέλος σ' αυτό.

Ποιοί είμαστε κάθε μέρα?...
Μήπως μεταμορφωνόμαστε απο ήσυχα και υπάκουα ανθρωπάκια στη δουλειά σε φασίστες στην οικογένεια?
Μήπως μιλάμε ατελείωτα για Αγάπη και κατανόηση και με την πρώτη ευκαιρία πατάμε επι πτωμάτων για να ανελιχθύμε σε μια καλύτερη θέση στη δουλειά μας?
Μπορεί ενας τέτοιος άνθρωπος ποτέ να εξυψωθεί και να φτάσει σε μια ανώτερη πνευματική κατάσταση?
Δε μπορούμε με το ενα χέρι να αγαπάμε και με το άλλο να σκοτώνουμε.
Εμείς είμαστε αυτοί που αποφασίζουν τι θα κάνουμε και όχι τα χέρια μας (στην προκειμένη περίπτωση εαυτοί).

Η μόνη επανάσταση μπορεί να προέλθει μόνο απο "μέσα".
Χρειάζεται ενας προσεκτικός Νούς ώστε να παρατηρεί τι κάνουμε στις καθημερινές μας συνδιαλλαγές με τους άλλους...
Αυτή η καθαρή παρατήρηση με σκοπό την κατανόηση του εαυτού,
παρατήρηση για κατανόηση όπως θα κοιτάζαμε προσεκτικά κάποιο μηχάνημα ωστε να καταλάβουμε τη λειτουργία του.
Τι να το κάνω να γνωρίζω απ' έξω κι ανακατωτά τις πιο δύσκολες εφαρμογές στον υπολογιστή και να μη γνωρίζω τον εαυτό μου?
Μα αν δε γνωρίσω τον εαυτό μου δε θα καταφέρω τίποτα ουσιαστικό.

Γενιές επι γενεών γεννιούνται και πεθαίνουν σε ένα στάσιμο πνευματικό επίπεδο απο την εποχή της έκρηξης του Φωτώς, του πολιτισμού, της Γνώσης και της Θρησκείας.
Όλα αυτά αναπτύχθηκαν σε φρενήρης ρυθμούς στην Αρχαία Ελλάδα.
Απο εκεί και πέρα...μια υλιστική επανάσταση παιρνώντας σε διάφορα στάδια, απο σίδηρο, Βιομηχανική επανάσταση, Τεχνολογική επανάσταση...
Ενώ οι πνευματικές επιτεύξεις μηδαμινές...
Μα...(συλογίζομαι)...πως μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις μετά?...
Μαθαίνουμε σε ενα παιδί να μιλά αλλά δε του μαθαίνουμε να χρησιμοποιεί αργότερα όταν μεγαλώσει τις απεριόριστες δυνατότητες του μυαλού του ώστε να εξελιχθεί πνευματικά...παρά του γεμίζουμε το κεφαλάκι του με επίκτητη γνώση, ως αποτέλεσμα να είναι ενας άνθρωπος απο δεύτερο χέρι...
Διαβάζει αλλά δε κατέχει...
Μιλά αλλά δε γνωρίζει...
Βλέπει αλλά δε κοιτάζει...
Αισθάνεται αλλά δε ζεί...


~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 22/07/2003 02:09:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

NOBODY
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2003, 16:16:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NOBODY  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ
ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ Η' ΜΑΛΛΟΝ
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vagabond
Νέο Μέλος

United Kingdom
11 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2003, 01:05:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vagabond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απόλυτη ελευθερία απολαμβάνει μόνο η ψυχή η απαλλαγμένη από τα δεσμά της σάρκας... έτσι το βλέπω εγώ έστω...

Επιτέλους ελεύθερη... το κερί έλιωσε επιτέλους.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2003, 13:18:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ reptilesalonica

quote:
οι ασκοί είναι ανοιχτοί απο καιρό και ο Αίολος φυσά δαιμονισμένα...ποιός τον ακούει όμως είναι το θέμα...
ποιός αφουγκράζεται αυτούς τους ανέμους?...

Η επανάσταση είναι άλλη μια μεταρρύθμιση που με τη σειρά της θα εγκαθιδρύσει μια άλλου είδους μεταρρύθμιση και δεν υπάρχει τέλος σ' αυτό.

Ποιοί είμαστε κάθε μέρα?...
Μήπως μεταμορφωνόμαστε απο ήσυχα και υπάκουα ανθρωπάκια στη δουλειά σε φασίστες στην οικογένεια?
Μήπως μιλάμε ατελείωτα για Αγάπη και κατανόηση και με την πρώτη ευκαιρία πατάμε επι πτωμάτων για να ανελιχθύμε σε μια καλύτερη θέση στη δουλειά μας?

Μπορεί ενας τέτοιος άνθρωπος ποτέ να εξυψωθεί και να φτάσει σε μια ανώτερη πνευματική κατάσταση?
Δε μπορούμε με το ενα χέρι να αγαπάμε και με το άλλο να σκοτώνουμε.
Εμείς είμαστε αυτοί που αποφασίζουν τι θα κάνουμε και όχι τα χέρια μας (στην προκειμένη περίπτωση εαυτοί).

Η μόνη επανάσταση μπορεί να προέλθει μόνο απο "μέσα".ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΚΤΕΙΤΑΙ.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΦΙΛΕΣ/ΟΙ elpida ,NOBODY ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ (ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ-ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ) Η ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΖΩΗΣ ΠΛΕΟΝ.
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΗ....
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΚΤΕΙΤΑΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

STRIKER
Νέο Μέλος


28 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2003, 16:17:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους STRIKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ φίλε AVATAR με τον επίλογο του ΜΝΜ σου.
Σιγουρα και είναι απόφαση ζωής, ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεων του που σίγουρα έχουν αντίκτυπο τόσο στην οικογένειά του αλλά και στο κοινωνικό σύνολο εν γένει.

Ναι σίγουρα εαν κινηθείς εναντίον του συστήματος της εποχής που ζείς θα πληρώσεις και το αντίστοιχο τίμημα.
Θεωρώ οτι όλο το παιχνίδι παίζεται στον καθένα μας ξεχωριστα/ατομικά.

Κάθε άτομο έμφυτα ταπεινό με επιμέλεια και Σοφία κατανοεί , εφαρμόζει αλλά και χρησιμοποιεί την δύναμη του με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μην ταράξει το πνεύμα των άλλων ανθρώπων.

Στους καιρούς μας ας μην το κρύβουμε είναι εξαιρετικά δύσκολο .

Οπως προείπε κάποιος φίλος του forum ΖΟΥΓΚΛΑ.
Ενα μεγάλο κοινωνικό αλαλούμ της σκέψης.
Και όμως μπορούμε , μπορούμε να τα καταφέρουμε.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Προσπάθεια και τόλμη χρειαζόμαστε.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

STRIKER

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mara
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2003, 23:58:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mara  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Mara  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα σας!

θεωρω και συμφωνω με τους προ λαλίσαντες οτι δεν ειμαστε ελευθεροι σε κανενα επιπεδο

Οπως πολλοι ειπανε υπαρχουν κατα ρχην οι περιορισμοι απο την κοινωνα που ζουμε - κοινωνικοι φραγμοι, οι οποιοι ειναι αποδεχτοι εφοσον αποδεχομαστε ότι ειμαστε οντα "φυσει" κοινωνικα. Αναφερθηκε ομως και η κατασταση της ζουγκλας και η ελλειψη ελευθεριας απο τους αγραφους νομους. Θεωρω ομως οτι και αυτοι να μην υπηρχαν παλι θα ειχαμε περιορισμους απο την ιδια την φυση (οπως και τους εχουμε και τωρα) Είμαστε απο την φυση ελευ8εροι? μαλλον οχι γιατι αλλιως θα μπορουσαμε να πεταξουμε - η μηπως μπορουμε να ξεπερασουμε αυτα τα ορια με την ελευθερια της σκεψης μας ?

Φτανουμε λοιπον στην εννοια της ελευθεριας σε προσωπικο επιπεδο - σε επιπεδο σκεψης και ψυχης. Οπως ειχε πει και ο Βολτερος η ελευθερια της σκεψης ειναι η ζωη της ψυχης.

Αν το εξετασουμε ομως θα δουμε οτι και η σκεψη εχει τα δικα της ορια. Οποιος βρεθηκε απο ενα μικρο κλουβι σε ενα μεγαλυτερο θα νοιωσει ελευθερος - ουσιαστικα ειναι ομως? Το ιδιο και η σκεψη - οσο την τροφοδοτουμε με γνωση, με βιωματα μας, της δινουμε την ωθηση να δρα ολο και πιο ελευθερη. Ας προβληματιστουμε ομως... μηπως η ψευδαισθηση - η ιδια η ιδεα - οτι η σκεψη μας ειναι ελευθερη τελικα ειναι το ιδιο της το κλουβι που απλα το μεγαλωνουμε λιγο λιγο ?

Καταληγω λοιπον τελικα οχι φιλοι μου δεν ειμαστε ελευθεροι - οχι με την απολυτη εννοια.
Θεωρω ομως οτι ο δρομος της γνωσης που βαδιζει ο καθενας σαν τελικη καταληξη θα εχει την απ-ελευθερωση της ψυχης μας απο την υλικη εξαρτηση, απο την εξαρτηση της σαρκας αλλα και της ανθρωπινης σκεψης με αποτελεσμα να υπαρξει η ταυτιση της με την απολυτη γνωση και ελευθερια.


Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mara
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2003, 01:33:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mara  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Mara  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυπνιες και να μαι παλι εδω λοιπον!

Σκεφτομουνα την προηγουμενη απαντηση καθως και τις απαντησεις των υπολοιπων (πως να σε παρει ο υπνος μετα!!). Προσπαθωντας να δωσω ενα ορισμο στο τι ειναι ελευθερια κατι με προβληματιζε...

Οριζω την ελευθερια...μα πως μπορω να ορισω και να βαλω ορια σε μια εννοια οπως ειναι η ελευθερια??? Δεν ακουγετε λιγο οξυμωρο? Απο μονοι μας λοιπον οριοθετουμε μια εννοια που στην ουσια αντιπροσωπευει ακριβως το αντιθετο - την μη οριοθετηση απο νομους, απο περιορισμους αισθησεων - συναισθηματων, σκεψεις...
Θα μου πειτε χωρις οριοθετηση της εννοιας πως καλουμαστε να κανουμε διαλογο?
Η λυση ειναι απλη...να μην ψαχνουμε τον ορισμο της αλλα να κανουμε την αναλυση της. Να ανα-λυσουμε την εννοιας της ελευθεριας μεσα απο τις διδασκαλιες, μεσα απο τους μυθους, μεσα απο την ιδια μας την ζωη!

Μα κυριως να την αναλυσουμε μεσα μας, ψαχνωντας να βρουμε τα εσωτερικα μας εμποδια, να τα αποδεχτουμε και μετεπειτα να τα εξαλειψουμε ωστε να μεγαλωσουμε λιγο πιο πολυ το κλουβι μας αφηνωντας ετσι χωρο στην ελευθερια να απλωθει και αλλο.
Αλλωστε αυτη δεν ειναι και η ετυμολογια της λεξης ελευθεριας? Η αναπτυξη και η διεισδυση...

Λετε τωρα να καταφερω να κοιμηθω?

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cassiopeia
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Guadeloupe
252 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2003, 19:39:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cassiopeia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΛΕΙΠΩ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ESOTERICA ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ...
ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΛΟΙΠΟΝ. .. .

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ..
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΜΕ...

ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΠΟΡΤΕΣ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ.. ΜΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ..
ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ..!!

ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ...???
ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΣΙΦΕ ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ!!!ΧΙ ΧΙ ΧΙ

ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΛΛΟ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ!

ΦΙΛΙΑ... ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Κ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ!

Ό,τι δε γράφει η μοίρα δεν μπορεί να το φτάσει το χέρι σου
και ό,τι είναι γραμμένο θα σ'εύρει όπου κι αν είσαι..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

T-SEEKER
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
524 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2003, 18:18:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους T-SEEKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΚΤΕΙΤΑΙ.


πολύ εύστοχα ανέφερε ο αβαταγκρ ότι η ελευθερία κατακτιέται . αλλα για να κατακτηθεί χρειάζεται αγώνας .
αγώνας=επανάσταση
βεβαίως το πρώτο βήμα είναι ένας ατομικός αγώνας αλλα για να γίνει ουσιαστική μάχη πρέπει να υπάρξει συσμπείρωση πολλών και μία ομαδική επανάσταση . και εδώ έρχομαι σε έναν προβληματισμο΄...
πως μπορεί να γίνει μία επανάσταση αν δεν υπάρχει μία ανέλιξη στην κοινωνία και στη "σκέψη" των ανθρώπων ?
μήπως διαβλέπεται πουθενά τέτοια προοπτική ?
πως θα πείσεις τους ανθρώπους να επαναστατήσουν όταν υπάρχει η άγνοια?
...όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπν παλευει για να επιβιωσει και το τελευταιο που τους ενδιαφέρει είναι όλα όσα λεμε αυτή στιγμή
...όταν το άλλομεγάλο ποσοστό των ανθρωπων που τα έχουν εξασφαλισμενα παλεύουν για να εξασφαλίσουν ακόμη περισότερα
...όταν θεωρουν ότι είναι ήδη ελεύθεροι
...όταν αγνοούν παντελώς αυτή την "σκλαβιά" του πλεον "υπερπολιτισμένου" κόσμου

αυτή η επανάσταση πρέπει να γίνει σε παγκόσμια κλίμακα και με τα σημερινά δεδομένα κατι τέτοιο είναι αδύνατο . Η κοίλη στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία μας , έχει ήδη προκαλέσει κοίλη στο μυαλό των περισότερων ανθρώπων.


τελικά ... τί επομενει ? εμείς που καθόμαστε μπροστα στην οθόνη και θεωρητικολογουμε όταν έξω από τα παράθυρα μας παιρνουν μιλιούνια οι άνθρωποι που μοναδικό τους μελημα είναι να κερδίζουν χρήματα ώστε μετα΄να μπορουν να ικανοποιούν τις πλασματικες τους ανάγκες ?


μήπως αυτή η προοπτικη σε παγκόσμια κλίμακα είναι ουτοπιστική ή στην καλύτερη περιπτωση εφικτή μόνο σε ατομικο ή ομαδικό επίπεδο ?

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2003, 12:28:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ T-SEEKER ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
ελευθερία κατακτιέται . αλλα για να κατακτηθεί χρειάζεται αγώνας .
αγώνας=επανάσταση
βεβαίως το πρώτο βήμα είναι ένας ατομικός αγώνας αλλα για να γίνει ουσιαστική μάχη πρέπει να υπάρξει συσπείρωση πολλών και μία ομαδική επανάσταση . και εδώ έρχομαι σε έναν προβληματισμο΄...
πως μπορεί να γίνει μία επανάσταση αν δεν υπάρχει μία ανέλιξη στην κοινωνία και στη "σκέψη" των ανθρώπων ?
μήπως διαβλέπεται πουθενά τέτοια προοπτική ?
πως θα πείσεις τους ανθρώπους να επαναστατήσουν όταν υπάρχει η άγνοια?

ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΓΩΝΑΣ = ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ...
ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΩΣΗ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ)
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΓΩΝΑΣ=ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

T-SEEKER
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
524 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2003, 12:45:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους T-SEEKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΩΣΗ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ)
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΓΩΝΑΣ=ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

σωστό . αυτό ακριβώς ενοώ όταν μιλάω για "άγνοια" . εδώ δεν αναφερόμαστε σε μία κοινή επανάσταση που στόχο΄εχει πχ την απελευθέρωση από κάποιο καθεστώς αλλα μία βαθύτερη και πολύ πιο ουσιαστικότερη επανάσταση . το πρώτο είδος επανάστασης μπορεί να γίνει ακόμη και αν ο λαός είναι "αγράμματος" και το μόνο που χρειάζεται ειναι το παθος και μερικοί που θα τον ξεσηκώσουν (γαλλική ςπανάσταση , 1821 κλπ) . αυτή η επανάσταση για την οποία μιλάμε απαιτεί αυτό ακριβώς που ανέφερες ... προβληματισμό , ενδοσκόποηση και γενικα εσωτερικες διεργασίες και γιατυό είνια και δυσκολότερη ....
κατα τη γνωμη μου ανέφικτη με τα σημερινά δεδομένα . οι περισσότεροι τρέχουν για τον ένα η για τον άλλο λόγο και δεν τους ενδιαφέρουν αυτα για τα οποία μιλάμε . ούτε στο κοντινό μελλον διαβλέπεται καποια ελπίδα . κατα τη γνωμη μου πρέπει να γίνει κα΄τι το συνταρακτικό που θα ταρακουνήσει όλον τον κόσμο για να αρχίζει να ξυπναει . κάτι που θα τον "ξυπνήσει" και θα του ανοίξει τα μάτια για να δει ο ίδιος τις αλυσίδες γύρω από το λαιμό του...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

COLITAS
Νέο Μέλος

Greece
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2003, 23:51:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους COLITAS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΩΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΔΟΧΗ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΚΑΥΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ.

ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ - ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΔΩ ΘΑ ΣΤΕΦΑΝΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΕΝΟ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΖΩΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΕΔΩ ΕΠΙΓΕΙΑ ΑΓΑΘΑ.ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΕΣ ΜΑΧΕΣ ΕΔΩ - ΣΗΜΕΡΑ - ΤΩΡΑ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΝΑΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ Ή ΥΛΙΣΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.ΒΓΑΛΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

COLITA$Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

holliday
Νέο Μέλος

Greece
21 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2003, 09:30:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους holliday  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που πάντα έχω στο νου μου όταν μιλάω για ελευθερία είναι μια εικόνα που την είχα δει στο Όνειρο μου….

Δείτε λοιπόν…
Ήμουνα σε ένα υπέροχο πάρκο, γεμάτο με ανθρώπους παιδιά, κατοικίδια που παίζανε… και μέσα στο πάρκο υπήρχαν κλουβιά, αλλά και περιφραγμένοι χώροι, με άλλα ζώα, κάτι σαν ζωολογικός κήπος.
Είχα την δύναμη λοιπόν να μπαίνω στα κλουβιά, και στους περιφραγμένους χώρους και να συναναστρέφομαι τα ζώα, τα οποία στο Όνειρο μου με γνωρίζανε και με δεχόντουσαν, όταν βαριόμουνα έβγαινα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ…
Κάποια στιγμή βρέθηκα να παρατηρώ το τοπίο αυτό από ψηλά, σαν να ήμουν πάνω σε ένα δέντρο. Και έβλεπα αυτή την έκταση… τους ανθρώπους ελεύθερους να χαίρονται τη φύση, και τα ζώα στα κλουβιά.
Σε λίγο η εικόνα άλλαξε… ήμουν σα να έβλεπα τον εαυτό μου από πολύ ψηλότερα, και έβλεπα εμένα να ανοίγω την πόρτα του κλουβιού και να βγαίνω ελεύθερη στο πάρκο…
Η διαφορετική όμως απόσταση που κοιτούσα τον κόσμο, μου έδειξε ότι και το πάρκο ήταν περιφραγμένο, με κλειστές πόρτες.. και έξω απ το πάρκο, υπήρχε κι άλλη έκταση με άλλα όντα που κι αυτά ήταν σε ένα περιφραγμένο…. Και όσο η οπτική γωνία μεγάλωνε, μου έδειχνε κι άλλους χώρους.
Έβλεπα δηλαδή ζώα που ήταν φυλακισμένα, ανθρώπους που νόμισαν ότι είναι ελεύθεροι, όντα που επίσης νόμισαν ότι είναι ελεύθερα… και πάει λέγοντας…
Τελικά ένιωσα ελεύθερη όταν είδα ότι όλα αυτά τα έβλεπα από ψηλά, σα να βρισκόμουν στο διάστημα και παρατηρούσα από κει.
Ξυπνώντας όμως σκέφτηκα, άραγε και το διάστημα δεν είναι ένας περιφραγμένος χώρος όπου κάποιοι άλλοι κρατάνε τα κλειδιά?

Δεν είμαι ελεύθερη, παγιδεύτηκα κι εγώ σε μια βιτρινα!
Είναι ένας στίχος που κατ εμέ, εκφράζει αυτή την ΜΗ ελευθερία.. ή μάλλον την ευχή που μου έδωσαν κάποτε!
(στίχοι Ν. ΑΣΙΜΟΥ)
Μέσα απ' τα σκοτάδια κι απ' το φως
ξεπηδώ σαν γελωτοποιός
με τον εαυτό μου έχω γίνει ένα και δεν είμαι πιόνι κανενός

Δεν θα με γνωρίσεις αν με δεις
είμαι κυνηγός κι ονειρευτής
μη σε παγιδεύσουν σε καμιά βιτρίνα
και σε παράδεισους μου χαθείς

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ

*********************************************************************

αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο, κι ας ειναι η φωτια του να σε καψει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

holliday
Νέο Μέλος

Greece
21 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2003, 09:34:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους holliday  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ζητώ γεμάτη ντροπή συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη.
να συγχωρήσετε την βιασύνη μου, για τον πόνο που θα νιώσουν τα ματάκια όσων τα δούν.
:( :( :(

*********************************************************************

αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο, κι ας ειναι η φωτια του να σε καψει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2003, 23:54:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλως ήρθες holliday εν μέσω...διακοπών
Δεν είμαι φιλόλογος αλλά εγώ δεν είδα ούτε ένα ορθογραφικό λάθος.
'
'
Όμορφο το παράδειγμα που περέθεσες...
Όλοι αυτοί οι χώροι επικοινωνούν με πόρτες...
Οι πόρτες είναι το μέσο που θα οδηγήσει στην ελευθερία του κάθε χώρου προς τον επόμενο χώρο...
Αν οι πόρτες είναι το μέσο, τότε τα κλειδιά είναι η επίτευξη όλων αυτών των "μικρών" ελευθεριών...
Ωστόσο, υπάρχουν και πόρτες με χαμένα τα κλειδιά...
Ποιός έχει όλα αυτά τα κλειδιά?...
Αυτός που ανοίγει τις πόρτες...
'
'
Κι ένα χαριτολόγημα...
...κι ο τελευταίος να κλείσει τη πόρτα...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 06/08/2003 23:56:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Masvidal
Πλήρες Μέλος

Greece
973 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2003, 00:25:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Masvidal  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγω πιστευω οτι απ'τη στιγμη που ειμαστε στην κοιλια της μανας μας,προετοιμαζεται το εδαφος της ανελευθεριας μας.Και οταν τελικα γεννηθουμε ; Ε,τοτε ειναι η αφετηρια της ανελευθεριας μας.Γεννηθηκες ;Καλα να παθεις.
Παντως υπαρχει ενα "παρακλαδι" αυτου που ονομαζουμε "ελευθερια" και
αυτο δεν μπορει να μας το στερησει κανενας.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΕΨΗΣ.Μπορεις να με σκλαβωσεις,να με τραυματισεις,να μου βγαλεις τα ματια.Τη σκεψη μου ομως ... ; Στο κομματι αυτο (της ελευθεριας σκεψης) λεω ναι !! Ειμαι ελευθερος (γιατι κατα τ'αλλα..... αστα να πανε) !!!
"LAND OF ANGER,I DIDN'T ASK TO BE BORN"...........

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy