ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Η Μυηση ως κλειδι της αποκαλυψης του εαυτου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2002, 22:04:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα και εγώ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να ΜΗΝ δεχθώ την αξία του.
ΑΛΛΑ

Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η ΑΛΗΘΕΙΑ

όπως είπε και ο Φίλων ο Ιουδαίος....
Την άποψή μου την παρεθεσα, και θα πώ αυτό που είπες καλή μου Ροζάριουμ και εσύ.
"...Η "εξατομίκευση", όπως την αναφέρει ο Γιουγκ, είναι ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, μια και ο κίνδυνος "να διεγείρω" την φαντασία κάποιου και να μείνει στα εξωτερικά μόνο, είναι ορατός..."

Αυτόν τον κίνδυνο είναι που θα ήθελα να αποφυγει ο αναζητητής. Αυτός είναι και ο λόγος που είχα πεί σε προηγούμενο τόπικ, ότι καλό είναι να ερευνούμε τις πρώτες πηγές, ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.


Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

arian
Νέο Μέλος


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2002, 04:07:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους arian  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα σταθώ λίγο στην άποψη του Κέλσου σχετικά με το φύλο των μεγάλων διδασκάλων της ανθρωπότητας.

Από άλλα άρθρα σου, φίλε Κέλσε, είναι σαφές, σύμφωνα με την δική μου δυνατότητα κατανόησης, πως αποδέχεσαι την θεωρία της μετενσάρκωσης. Επομένως, χρησιμοποιώ τους όρους Αθάνατη Ψυχή και Θνητό Σώμα και πιστεύω πως το φύλο ανοίκει στο σώμα και όχι στην Ψυχή. Η Ψυχή, κατ' εμέ, δεν έχει φύλο.

Τώρα, ο ρόλος ενός διδασκάλου, ενός ιδρυτή θρησκείας, ενός εκπολιτιστή, ενός οδηγού-αλιέα ανθρώπων, είναι ρόλος οδηγητικός, καθαρά αρσενικός. Κατά τη διαδικασία της ενσάρκωσης μιας τέτοιας Ψυχής, η οποία καλείται να παίξει έναν ρόλο οδηγητικό και αρσενικό, η Καρμική απαίτηση είναι να γεννηθεί ΚΑΙ με αρσενικό σώμα. Αυτό είναι βέβαια ένας κανόνας αλλά αυτό δεν αποκλείει καθόλου τις εξαιρέσεις.

Αυτή είναι η δική μου άποψη σχετικά με το φύλο των διδασκάλων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

arian

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2002, 08:25:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Αρίαν, σωστά εννόησες την άποψή μου περί των φύλων.
Για τους Διδασκαλους, καθοδηγητές κλπ. νομίζω πώς παρουσίασα πώς αντιλαμβάνομαι τα πράγματα και εννοώ αυτά που είπα περι Πατριαρχίας.
Αυτό είναι αρκετό κατα τη γνώμη μου να μας δείξει πως αν ακόμα σήμερα είχαμε ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ, θα ήμουν απολύτος βέβαιως πώς η ψυχή που σκοπό θα είχε να διδάξει την ανθρωπότητα, τότε σε σώμα γυναικείο θα έμπαινε να κατοικήσει.
Τώρα περί της σωματικής ρώμης του ανθρώπου...
Πολλά ιστορικά στοιχεία έχουμε και πολύ περισότερα μυθολογικά που μας λένε για γυναίκες πολεμίστριες και μάλιστα ΑΗΤΗΤΕΣ!!!!
Θυμίζω τις Μαινάδες της Θράκης που σκότωσαν τον Μέγα Μύστη Ορφέα, τις Αμαζόνες, αλλά και στην ακόμα πιό πανάρχαιη εποχή του Ράμα, του πρώτου Μύστη της Ευρώπης, γυναίκες ήταν το ιερατείο της ΤΟΤΕ θρησκείας...
Προσπάθησα να σου δώσω μια "ερμηνεία" σε αυτό που αποκαλείς "καρμικό κανόνα" φίλε μου Αριάν.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimelis
Νέο Μέλος

Greece
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2002, 00:33:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimelis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Βασιλέα της Αιγύπτου, μεγάλε Ακενατόν, διαφωνώ μαζί σου στα όσα είπες για τη Μύηση....
Καταρχάς ας δώσουμε έναν ορισμό, ας ακολουθήσουμε τα βήματα του Μεγάλου Δασκάλου Σωκράτη που ΠΡΩΤΑ εδινε ορισμό σε ένα θέμα και έπειτα συζητούσε επάνω στο θέμα με οδηγό τον ορισμό.
Και για αρχή, ας δούμε απο που προέρχεται η λέξη.

ΜΥΗΣΙΣ εκ του ΜΥΩ, που σημαίνει: είμαι κλειστός, κλεισμένος, κλείομαι, κλείω τόσο τα ΜΑΤΙΑ, όσο και τα ΧΕΙΛΗ. Λεξικό Σταματάκου.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η λέξη "ΜΥΗΣΗ" προέρχεται απο μιά λέξη που η έννοια της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "παράξενη"...
Αρα λοιπόν για να "ΜΥΗΘΕΙ" κάποιος θα πρέπει να "ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ & ΤΑ ΧΕΙΛΙΑ".
Να τα κλείσει σε τί;;; Σε ποιόν;;;
Κατα τη δική μου άποψη η απάντηση είναι ότι θα πρέπει ο υποψήφιος πρός μύηση, θα πρέπει να "αποκοπεί" απο τον φυσικό κόσμο, ώστε να του ανοιχθούν οι κόσμοι εκείνοι που δεν είναι φυσικοί, οι ΑΟΡΑΤΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ & ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Είπες φίλε μου Ακενατόν ότι η μύηση μας κάνει "... γνώστες οποιουδήποτε θέματος..."
Η μύηση ΔΕΝ μας κάνει γνώστες οποιουδήποτε θέματος, ΑΛΛΑ μας καταστά ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΝΤΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, του ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ "ΔΙΑΦΟΡΤΙΚΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ.
Κατα τον Αντώνιο Χαλά, "η μύησις δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια διαρκής εύρηνση των αντιλήψεων του υποψηφίου, δηλαδή του ΝΟΥ, μέχρις ότου μέσα απο τη πολυετή προσπάθεια, να εισαχθεί σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, την οποία είναι επιβεβλημένο να γνωρίσει ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ."

'Οπως λοιπόν βλέπεις φίλε μου ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν ομοιάζει αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι η ΜΥΗΣΗ, με την υπόθεση που κάνεις ότι είναι μια "ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ". Υποστιρίζεις δηλαδή, ότι στη πολυθρόνα ενός ψυχαναλυτή, θα μπορούσαμε να μυηθούμε;;; Δε το νομίζω γιατί αν ήταν έτσι, οι "φίλοι μας" οι Αμερικανοί, θα ήταν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ μυημένοι, μιάς και κάπου είχα διαβάσει ότι σχεδόν το 80% απο αυτούς, έχουν περάσει απο τη καρέκλα του ψυχαναλυτή τους!!!!

Η Μύηση, ΗΤΑΝ - ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, μια ουσιαστική διαδικασία του ανθρώπου εκείνου που θέλει να "κολυμπήση στα νερα του απέραντου ωκεανού με το όνομα ΣΟΦΙΑ!!!"
Ο άνθρωπος που θα μυηθεί, δεν θα το κάνει ΜΟΝΟ ψυχικά. Τη μύησή του θα τη ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Δεν είμαι σε θέση να πώ αν στις μέρες μας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τυπικό για μύηση, κάτι που εσύ είσαι βέβαιος...
Επίσεις θα ήθελα να μου αναφέρεις αν μπορείς τι είναι για σένα αυτό που αποκαλέις, "ΓΝΗΣΙΟ ΤΥΠΙΚΟ ΜΥΗΣΗΣ" καθώς και ποιά είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ η έννοια της μύησης.

Φιλικά,
ΚέλσοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimelis
Νέο Μέλος

Greece
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2002, 00:39:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimelis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Κέλσο,
Όσον αφορά τον όρο μύησις, θα έλεγα ότι προέρχεται από τα ρήματα "μύειν" και "μυείν" το πρώτο αφορά την περιστολή της διαδικασίας αντιλήψεως με την βοήθεια των αισθήσεων και το δεύτερο αφορά την λεγόμενη "ψιθυριστική διδασκαλία" ή αν θες την διδασκαλία "από το στόμα στο αυτί"
dimelis

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimelis
Νέο Μέλος

Greece
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2002, 17:58:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimelis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προς όλους τους συμμετέχοντες
και όσον αφορά την ερώτηση
Γιατί όλοι(;) οι μεγάλοι μύστες είναι άνδρες
Θα ήθελα να απαντήσω ότι δεν θα μπορούσε να είναι αλλοιώς,
όχι για την υποτιθέμενη ανωτερώτητα του ανδρικού φύλου,
αλλά διότι η θήλεια αρχή λειτουργεί πάντοτε παθητικά,
ενώ η δράση του Μύστου είναι ενεργητική.
Αυτό δεν υποτιμά σε καμμία περίπτωση την μεγάλη μυημένη,
η οποία αφανώς μεν, αλλά αποφασιστικά μυεί στο περιβάλλον της οικογένειας τα παιδιά της, αλλά και σε ιερότερο(;) επίπεδο,
στις Ανατολική μεθοδολογία (Τάντρα) μυεί τον Ταντρίκα.

Με εκτίμηση
Dimelis

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2002, 18:47:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε καλωσορίζω από δω, φίλε Διμελή.
Ενδιαφέρουσα η άποψή σου..Θα ήθελα, να σταθούμε λίγο και να δούμε τί είναι η αντρική και τί η γυναικεία αρχή,για να καταλάβουμε και καλύτερα την απάντησή σου.Συχνά ακούμε, ότι
δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ των δύο φύλων,εκτός από την βιολογική.Μάλιστα,μιλώντας ως γυναίκα,έχουμε κάνει πολλά για να υποστηρίξουμε αυτήν την θέση.Μήπως όμως χάνουμε την επαφή με την φύση μας,με την θηλυκή αρχή;Το ίδιο φαντάζομαι συμβαίνει και στους άντρες,σε σχέση με την δική τους φύση.

Τί εννοούμε λοιπόν ως αντρική και τί ως θηλυκή αρχή;

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimelis
Νέο Μέλος

Greece
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/05/2002, 11:32:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimelis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μου rosarium,

Είμαι βέβαιος ότι εννοείς αρσενική και θηλυκή αρχή ή ακόμη καλυτερα ενεργητική και παθητική αρχή, όταν αναφέρεσαι στο
"Τί εννοούμε λοιπόν ως αντρική και τί ως θηλυκή αρχή;"

Οι αρχές αυτές διέπουν όλα τα όντα σε όλα τα βασίλεια (φυσικά και τον άνθρωπο) και είναι κατά κάποιον τρόπο διαφορετικά χαρίσματα, διαφορετικές ποιότητες της αξίας των όντων.

Σαν διαφορετικές ποιότητες δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν διότι δεν περιέχουν ποσοτικά στοιχεία.

Είναι θεία δώρα τα οποία είναι εξ' ίσου μοιρασμένα σε άνδρες και γυναίκες.

Το ίδιο το σώμα μας έχει την αριστερή (παθητική) αρχή και την δεξιά (ενεργητική) αρχή.

Με την δεξιά (ενεργητική αρχή), ο άνθρωπος, εφαρμόζει τον νόμο, την αυστηρότητα.

Με την αριστερή (παθητική αρχή), εφαρμόζει την αγάπη, την επιείκεια.

Είναι γεγονώς ότι το ανδρικό φύλο έχει κάποιο ποσοστό περισσότερης αυστηρότητας, ενώ το γυναικείο φύλο έχει κάποιο ποσοστό περισσότερης επιείκειας.

Αν όμως κανείς μπορεί να αποδείξη ότι μόνη η αυστηρότητα ή μόνη η επιείκεια είναι αρκετή, θα έχει αποδείξη ότι το ένα ή το άλλο φύλο είναι πιο σημαντικό στην δημιουργία.

Όποιος πει ότι ότι το ένα ή το άλλο φύλο είναι καλύτερο, βρίσκεται σε αγνωσία και σίγουρα δεν έχει αυτοενδοσκοπηθεί.

Όποιος αρνείται την φύση του γιατί αυτόν τον καιρό είναι ενεργή η Πατριαρχία ή η Μητριαρχία, προδίδει τον εαυτό του και τον Δημιουργό του.

Τώρα το γιατί οι κοινωνίες εναλλάσσονται άλλοτε σε Μητριαρχικές και άλλοτε σε Πατριαρχικές, αυτό οφείλεται στην κυματοειδή μορφή της Δημιουργίας με σκοπό την υποβοήθηση σχηματισμού πλέγματος (όλη η Δημιουργία, σε όλα τα επίπεδα, σχηματίζει πλέγμα).

Με Εκτίμηση και Αγάπη
dimelis

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/05/2002, 11:53:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Διμελή,συμφωνώ μαζί σου..
Αλλά η λογική μου αντιδρά, στο αν όλα αυτά που συνθέτουν την θηλυκή αρχή,είναι και ο λόγος του αποκλεισμού της από "καθοδηγητικούς ρόλους μεγάλων μυστών" ιστορικά ή υπάρχει ο αποκλεισμός της και για λόγους κοινωνικης διάρθρωσης.

Το σύμβολο που αντιπροσωπεύει την θηλυκή αρχή είναι η σελήνη.Φέρει και το όνομα μήνη και η σύνδεσή της με το γυναικείο φύλο είναι προφανής(μήνη,μήνας,έμμηνα).Κυβερνά την νύχτα,τα ένστικτα,την διαίσθηση.

Την εποχή της λατρείας της σελήνης,η θρησκεία ενδιαφερόταν για τις αόρατες δυνάμεις, του κόσμου των πνευμάτων.Η "θηλυκή Θεά" εμφανίζεται κι ως τυφλή δύναμη,γόνιμη και σκληρή που δημιουργεί,συντηρεί και καταστρέφει.Μιλάμε για την θηλυκή αρχή στην "δαιμονική" της μορφή.

Οι Κινέζοι την αποκαλούν Γιν..ποιητικά,είχε διατυπωθεί:"το γιν μοιάζει με φιλντισένια εικόνα κρυμένη στα κατάβαθα του σπιτιού".

Στην ανώτερη μορφή της, η θηλυκή αρχή αντιπροσωπεύει την αγάπη,την σοφία,που "υπερβαίνει και την αγιοσύνη και την αγνότητα".

Η αρσενική αρχή έχει ως σύμβολο τον ήλιο,που κυβερνά την ημέρα, την λογική και την διανόηση.Η άνοδος και η επικράτηση της ανδρικής εξουσίας και των πατριαρχικών κοινωνιών συνέπεσε με την αρχή της λατρείας του ήλιου,κάτω από αντρικό ιερατείο.Έτσι η αντρική αρχή ή ο Λόγος άρχισε να λατρεύεται στο πρόσωπο του Θεού Ήλιου.Επίσης συναντούμε τους ήρωες,με την ικανότητα γι αποτελεσματική δράση,κ.α.

Η αλήθεια είναι, ότι η γυναίκα ζει την ζωή ,μέσα από την δική της διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση (λόγω ορμονών),επομένως η εμπειρία της ζωής είναι κυκλική.Οι άντρες ζουν με την λογική τους φύση..και φτάνουμε στο σήμερα και στην πεποίθηση,ότι η διανόηση είναι η μεγαλύτερη πνευματική δύναμη κι ότι αυτή φτάνει..

Το ανθρώπινο σώμα ,έχει και αρσενικές και θηλυκές ορμόνες...ο άντρας εμπεριέχει μια γυναίκα κι η γυναίκα έναν άντρα μέσα της..

Θα 'θελα την γνώμη σας,μέχρι εδώ,για να γίνετε και συζήτηση..

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zargeas
Νέο Μέλος

Greece
36 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/05/2002, 22:30:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zargeas  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος zargeas  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος zargeas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Xaire kosme. Oso afora to 8ema ton myiseon 8a sas po ti ipopsiazomai pos einai. Nomizo (giati panta to nomizo se ola ta 8emata armozei na lew) oti me to na myise afto pou kaneis einai na pernas apo ena skalopati (i kai perisotera) tis ekseliksis sou se ena alo anotero. Gnorizeis akoma perisotera apo ton agnosto eafto sou kai kosmo.
Afta ta liga exw na po... sas Xaireto! :-)))

zargeasΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimelis
Νέο Μέλος

Greece
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2002, 00:43:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimelis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Προς rosarium

Όσον αφορά τον λόγο του αποκλεισμού της γυναίκας από "καθοδηγητικούς ρόλους μεγάλων μυστών" ναι, ιστορικά υπάρχει ο αποκλεισμός της για λόγους κοινωνικής διάρθρωσης ή απλά εγωιστικούς και αυτό αποτελεί ένα καρμικό στοιχείο εις βάρος των ανδρών.

Το ίδιο βέβαια έχει επαναληφθή από την πλευρά των γυναικών π.χ. Αμαζόνες.

Όμως αυτό δεν καλύπτεται από μία συγγνώμη είτε από την μία, είτε από την άλλη πλευρά.

Δεν καλύπτεται ακόμη από οποιαδήποτε μορφή μετάνοιας (αλλαγή νου), εκτός εάν η αλλαγή νου ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα και πάει στην ανώτερη όπως αναφέρεις μορφή της.

Τότε παύουμε να βλέπουμε τον άνδρα ή την γυναίκα σαν αντίπαλο, διακόπτουμε τον ανταγωνισμό και προχωράμε στον θετικό συναγωνισμό.

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει παλαιότερα η Μητριαρχία, η οποία απέτυχε, ότι δεν μπόρεσε να κάνει μέχρι πρότινος η Πατριαρχία, η οποία και αυτή απέτυχε, θα μπορέσει να το κάνει η συνοδοιπορία, η από κοινού αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων.

Εάν όντως η γυναίκα αντιπροσωπεύει την Αγάπη και ο άνδρας την Διανόηση, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι Διανόηση χωρίς Αγάπη είναι μία δύναμη "ορφανή".

Το ίδιο το κακό κατέχει την Γνώση, δεν αντέχει όμως την Αγάπη.

Σαν άνδρας σε αυτή την ζωή εκτιμώ και σέβομαι τις αρετές των Γυναικών, ανέχομαι δε τις ιδιαιτερότητες που δεν καταλαβαίνω, ακόμη και όταν τις ονομάζω ελαττώματα.

Απλώνω όμως χέρι φιλίας και Αγάπης άδολης και παρακαλώ όλες τις γυναίκες, ας κάνουν το ίδιο για τις αρετές και τα ελαττώματα των ανδρών.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να κάνουμε μαζί.

Ό μέγας αρχιερέας των Αιγυπτιακών Μυστηρίων Μέμπρα, στο απόγειο της δόξας του, έχοντας φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα της δικής του μυήσεως, θεώρησε καλό να παραδώσει με κάποιον τρόπο τις υψηλές ιδέες του και έτσι εκπαίδευσε και απέστειλε τους δύο καλύτερους μαθητές του να διαδώσουν την διδασκαλία του αυτή, χωρισμένη όμως σε δύο διαφορετικά κομμάτια. Στην διδασκαλία της θήλειας αρχής, μέσω του μαθητού του Ούρφα (Ορφέα) και στη διδασκαλία της Άρρενος αρχής, μέσω του μαθητού του Χοσαρσίφ (Μωυσή).

Ποιά είναι η καλύτερη;

Καμμία μόνη της!

Το μυστικό βρίσκεται στον Ιερό Γάμο, στον Πυθαγόρειο Δεσμό, στην Ένωση των Αντιθέτων, στον αρμό, που αρμόζει και φέρνει Αρμονία!

Τα ανωτέρω απηχούν προσωπικά κατασταλάγματα μιας ζωής και δεν διεκδικούν το αλάθητο.

Προκαλώ και θα ακούσω με σεβασμό κάθε άποψη από την οποία θα απουσιάζει κάθε μορφή φοβίας.

Με Αγάπη
dimelis

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/05/2002, 02:10:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στις παραδοσιακές κοινωνίες υπήρχαν τρία είδη μυήσεων:

1. Η φυλετική μύηση κατά την οποία ο έφηβος περνούσε από ένα συγκεκριμένο τυπικό και μετά γινόταν αποδεκτός σαν υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας. Το τυπικό ήταν το ίδιο αλλά δεν το αντιλαμβάνονταν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Η ενεργός συμμετοχή του προσώπου στην τελετή έδινε το μέτρο του βαθμού μύησής του.

2. Η θρησκευτική μύηση κατά την οποίο το μέλος της κοινωνίας ερχόταν σε επαφή με τους μύθους που στήριζαν την νοοτροπία της κοινωνίας.

3. Η μαγική μύηση όπου το άτομο ερχόταν σε επαφή με τις αιώνιες αλήθειες και τα αρχέτυπα.

Οι πρώτες δύο μυήσεις ήταν μυήσεις της προσωπικότητας. Με το θάνατο χάνονταν κάθε ανάμνηση από αυτές τις εμπειρίες. Η τρίτη κατηγορία όμως ήταν μια διαδικασία όπου συμμετείχε ενεργά η Αθάνατη Ψυχή και οι εμπειρίες περνούσαν στις επόμενες ενσαρκώσεις, καθορίζοντας μια συνέχεια του υψηλόβαθμου μύστη μέσα στην ιστορία.

Ουσιαστικά, κάθε μια από αυτές έχει να κάνει με κάθε μια από τις τρεις σφαίρες που συνιστούσαν την εκδήλωση, κατά τους αρχαίους: το Σώμα, την Ψυχή και τον Νου. (Εδώ η Ψυχή δεν είναι η Αθάνατη, πρόκειται για αρχαιοελληνική ορολογία).

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

akhenaton
Νέο Μέλος


21 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2002, 20:29:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους akhenaton  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φιλοι μου γεια σας,και γω τον γιουνγκ τον βρισκω υπεροχο ερευνητη οπως και τον εκο φυσικα δεν ειμαι σε θεση να ξεχωρισω αν ειναι μυστες η οχι αλλα αυτο δεν εχει και τοση σημασια γιατι οι ανθρωποι απο τα γραπτα τους ωθησαν αλλους ανθρωπους να στραφουν προς τον εσωτερισμο αρα παρηγαγαν εργο..και σημερα η ουσια ειναι το να παραγαγουμε εργο.το να προβληματισεις ειναι ισως το ερεθισμα στο να ωθησης..και η αρχη ειναι παντα το ημιση του παντως...Δεν ξερω αν το εχουμε αντιληφθει αλλα οι εποχες εχουν αλλαξει.. η ανθρωποτητα καλειται πλεον σε συλλογικο επιπεδο να πραξει ως προς την εξελιξη της ας μην περιμενουμε τους πεφωτισμενους σημερα να εμφανιστουν δια μαγειας....δεν θα εμφανιστουν γιατι η εξελιξη του καθενος μας αναγεται στην προσωπικη του διαθεση και θεληση.οι (μυημενοι) το μονο που μπορουν να προσφερουν ειναι στο να δειξουν τον δρομο και απο κει και υστερα η επιλογη ανηκει στον καθενα μας.Και τα πραγματα ειναι πιο απλα απο οσο φαινονται οπως παντα αλλωστε συμβαινει στην ΦΥΣΗ.Ειναι το μετεωρο βημα προς τα μεσα μας....ο αγωνας με τις δυσκολειες..τις απογοητευσεις..την μοναξια αλλα και την πληροτητα...οι αντιφασεις αλλα και το μεγαλειο...σημερα ο μυημενος ειναι αυτος που δινει το ερεθισμα,αυτος που δειχνη και μετα χανεταιγιατι το να τον δειχνουν οι αλλοι δεν του κανει καλο,ειναι συνηθως απλος λιτος και ουσιαστικος,το μονο θαυμα του ειναι η ιδια η καθημερινοτητα του που η διαφορα απο των αλλων ειναιοτι περιεχει μια χροια ποιοτητας στα πιο απλα πραγματα της ζωης μας.φιλικα παντα στην παρεα αχενατον.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2002, 08:42:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχάς να πώ ένα μεγάλο:
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ και πάλι φίλε Ακενατόν

Ειληκρινά χαίρομαι που σε ξαναβλέπω μετά απο αρκετό καιρό απουσίας σου απο την Μεταφυσική Διαδυκτιακή μας παρέα....

Το θέμα αυτό που αν δε κάνω λάθος εσύ είχες ανοίξει είναι ΟΝΤΩΣ μεγάλο...
'Ομως... όμως φίλε μου διατηρώ τις επιφυλάξεις μου και τις απόψεις μου περί του θέματος της μύησης.
Αν κάνουμε μια μικρή και σύντομη αναδρομή στα χρόνια εκείνα που η μύηση είχε ΕΚΤΟΣ απο θεωριτική υπόσταση ΚΑΙ πρακτική (διάβαζε ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ) θα δούμε ότι ΑΦ'ΕΝΟΣ οι υποψήφιοι για την μύηση ήταν ελάχιστοι σε σχέση πάντα με το σύνολο και ΑΦ'ΕΤΕΡΟΥ οι μύστες που μυούσαν ήταν ακόμα πιό λίγοι!!!!

Αν πάρουμε για παράδειγμα τα μυστήρια τα Αιγυπτιακά (μιάς και εσύ, ένας Ακενατόν, τα έχεις ΗΔΗ περάσει ) ο υποψήφιος πρός μύηση, ΑΠΑΡΝΕΙΤΩ τα εγκόσμια, τους οικίους του και έμπαινε μέσα σε αυτά τα μυητικά κέντρα (τις ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ), και αφοσιωνόταν στα θέματα που ήταν υποψήφιος πρός μύηση...
'Ενα λάθος να έκανε, θα ήταν και το τελευταίο του μιάς και τον περίμεναν οι σιαγώνες των κροκόδειλων
Αλλά μην μένουμε στην Αίγυπτο τη μεγάλη "αδελφή" της Ελλάδας, να θυμίσω την δοκιμασία του Πλάτωνα, που πρίν απο την μύησή του του είπε ο ΜΥΣΤΗΣ που θα τον εμυούσε αφου πρώτα τον έβαλε εμπρός σε δύο ποτήρια... Για να μυηθής θα πρέπει ΤΩΡΑ, στην αρχή της μυητικής διαδικασίας, να πιείς ΕΝΑ απο τα ΔΥΟ ποτήρια που έχεις εμπρός σου...
Προσοχή όμως.... διάλεξε με σύνεση καισοφροσύνη το ποτήρι σου μιάς και ένα απο τα δύο αντί για ΟΙΝΟ, είναι γεμάτο με δηλητήριο....
ΦΥΣΙΚΑ, ο Πλάτωνας ούτε που άφησε να ολοκληρώση την φράση του ο ΜΥΣΤΗΣ...΄'Αρπαξε το ένα απο τα δύο ποτήρια και μονορούφι το ήπιε

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε ο ΕΚΟ ή ο ΓΙΟΥΝΓΚ ή ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩ-ΤΕΡΙΣΤΗΣ να μπούν αφενός μέν σε μια τέτοια διαδικασία, αφετέρου να βάλουν σε μια τέτοια διαδικασία του υποψηφίου πρός μύηση....

Και πάλι ξαναλέω.... Το έργο και των δύο αυτών προσωπικοτήτων, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ... αλλά.... μην τους αποκαλούμε και μύστες.
Κατα τη ταπεινή μου γνώμη, με αυτό τον τρόπο, ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ... και αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται...

Στη σημερινή εποχή, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ θα μπορούσε να παρακινήσει απλά ή να ερεθίσει ένα μέρος του συνόλου σε θέματα ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ κλπ. 'Αλλωστε οι διάφορες "σχολές", "κέντρα", "ομάδες" που ασχολούντε με τη ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ έχουν και κάποιον που άρχεται και καθοδηγεί τους υπόλοιπους. Αυτό όμως δεν τον κατατάσει στους ΜΥΣΤΕΣ....

...Πολλοι οι ΨΕΥΤΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ και οι ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΣ λέει η Αγ. Γραφή, οι οποίοι ένώ είναι λύκοι απο ΜΕΣΑ, περιβάλοντε απο την προβιά του ΑΜΝΟΥ και παραπλανούν τα πλήθη...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2003, 01:07:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θέμα που φέρνω στην επιφάνεια το θεωρώ ώς ένα απο τα βασικά θέματα που κατανοόντας το μπορούμε να ανακαλύψουμε πράγματα ΜΕΣΑ σε μάς αλλά και ΕΞΩ απο εμάς...

Μιά προσπάθεια στα πλαίσια της επιχείρησης:
Για να θυμούνται οι παλιαοί και να μαθαίνουν οι νέοι...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2003, 01:25:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ...
(...ΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΣΕ... ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ...)
ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...
ΧΜ!ΑΞΙΟΛΟΓΟ,ΜΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ...
ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ 'ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ'...+ΜΕΤΑ?...'manava seva, madhava seva'
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2003, 01:57:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μετα απο ένα ΦΙΛΙ της ζωής, τι γίνεται;;;;
ή ο Ασθενής ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ή τελικά τον αφήνουμε στη τύχη του...

Πάντως το φιλί είναι φιλί...
Εχει και αυτό τη σημιολογική του αξία (πέραν όλων των άλλων)...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ThePriest
Νέο Μέλος


48 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2003, 17:43:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ThePriest  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Βλέπω ότι πολλοί προσπαθούν να δώσουν μια μυθική και «θεια» διάσταση στη μύηση.
Βλέπω ότι οι απόψεις στηρίζονται και σε απόψεις συγγραφέων που εκφράζουν την προσωπική τους άποψη, και τις θεωρούν ως δεδομένο και γεγονός.
Μα δεν είναι έτσι φίλοι μου , η μύηση είναι ένας έπαινος , μια επιβράβευση για μια προσπάθεια ενός ανθρώπου. Όπως ακριβώς ένας φοιτητής παίρνει το πτυχίο του και γίνεται μέλος μιας ομάδας μεγάλης ή μικρής που έχουν το ίδιο πτυχίο με αυτόν.
Πραγματικά θα ήθελα να μου υποδείξετε τα κείμενα που λένε όσα υποστηρίζετε και να προσπαθήσουμε τα αναλύσουμε γραμμή προς γραμμή

Ευχαριστώ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2003, 17:57:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν θα ήταν καλύτερο εσύ να μας πείς που έχεις ενστάσεις σε όσα γράφουν οι φίλοι μας... Μιάς και έχεις ενστάσεις...

'Οσο για τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ και κατ'επέκταση και οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ δεν είναι ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ και ας έχουν ένα ΚΟΙΝΟ ΧΑΡΤΙ κρεμασμένο στον τοίχο του γραφείου τους σε κορνίζα 10 πόντους φάρδους, έτσι για να έχουν πιό πολύ κύρος....
Είναι ΠΕΡΑ για ΠΕΡΑ αυθαίρετο το επιχείρημα σου...

Περιμένουμε λοιπόν να μας καταδείξεις τις όποιες ενστάσεις σου για να δούμε κατα πόσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ευσταθούνε... Γραμμή γραμμή θα τις κοιτάξουμε παρεούλα...
Και είμαστε ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΗ παρεούλα φίλε μου Πάτερ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ThePriest
Νέο Μέλος


48 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2003, 18:31:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ThePriest  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Kelso, (ελπίζω να μου επιτρέπεις να σε αποκαλώ έτσι)

Έφερα ένα παράδειγμα για να δείξω τηρουμένων των αναλογιών μια σημερινή αντιστοιχία της μύησης και να γίνω κατανοητός ως προς το τι εννοώ και δεν επιχειρηματολόγησα .

Είπα ότι θα επιχειρηματολογήσω όταν μου υποδείξετε τις πήγες σας ,αν το θέλετε…

Σαφώς δεν είναι όλοι οι φοιτητές και οι επιστήμονες ίδιοι κι ας έχουν κοινό χαρτί…

Φαντάζομαι όμως πως ούτε όλοι οι "μυημένοι" κι ας έχουν μυηθεί κατά τον ίδιο τρόπο ή κι αν ανήκουν στην ίδια ομάδα έχουν την ίδια προσωπικότητα….

Άρα δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρθηκες στην διαφορετικότητα των ανθρώπων για να χαρακτηρίσεις άστοχο το παράδειγμα. Ωστόσο επειδή δεν έχει νόημα να μιλάμε και να σχολιάζουμε παραδείγματα δέχομαι αυτό που λες και περιμένω να μου υποδείξετε εσύ και η μεγάλη Σαφώς παρέα σου τις πήγες σας.

Από όσο είδα σε κανένα μήνυμα δεν γίνεται αναφορά στις πήγες παρά μονάχα σε ένα αν δεν κάνω λάθος , αν και σε αυτήν την περίπτωση αναφέρεται στο βιβλίο ενός συγγραφέα που γράφει για την μύηση…και όχι για αρχικό κείμενο.

Ευχαριστώ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2003, 09:31:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φύσικά και το να με αποκαλείς φίλο δεν με ενοχλεί, μάλλον με τιμά αν με θεωρεί φίλο του ένας Πάτερ...

Και στο θέμα που έχεις ανοίξει εσύ το "ΠΡΟΚΑΛΩ", έγραψα ότι ΔΕΝ θα σου πώ εγώ κάτι, αλλά αφου εσύ παρατηρείς την "ανακαλουθεία" των λεγόμενων ΟΛΩΝ ΜΑΣ, πές μας ΠΟΥ το ανακαλύπτεις αυτό...

Πές μας λοιπόν, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ το "ανάθεμα" που έριξες πρός ΟΛΟΥΣ μας;;;

Και επειδή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μπορεί να ΜΗΝ καταλαβένεις το ΓΙΑΤΙ δεν παραθέτουμε αυτό που αποκαλείς "πηγή" θα σου το εξηγήσω αμέσως...

Δεν θέλουμε να ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ότι "προπαγανδίζουμε" την τάδε ή τη δείνα σχολή, ομάδα κλπ κλπ, γιατί απλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ...

Ελπίζω "κάτι" να σου λέει αυτό...

Περιμένω λοιπόν τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ενστάσεις ΦΙΛΕ ΜΟΥ Πάτερ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10781 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2003, 11:24:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μα δεν είναι έτσι φίλοι μου , η μύηση είναι ένας έπαινος , μια επιβράβευση για μια προσπάθεια ενός ανθρώπου. Όπως ακριβώς ένας φοιτητής παίρνει το πτυχίο του και γίνεται μέλος μιας ομάδας μεγάλης ή μικρής που έχουν το ίδιο πτυχίο με αυτόν.

Ευσεβότατε Πάτερ, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας.

Η επιβράβευση ενός ατόμου, πολύ συχνά θέτει και το τέρμα της προσπάθειας για την οποία επιβραβεύεται. Κι αυτό σύμφωνα με τα λεγόμενά σας ότι όπως ακριβώς ένας φοιτητής παίρνει το πτυχίο του , πολλοί φοιτητές παίρνοντας το πτυχίο τους, θεωρούν ότι καταρτήστηκαν στην επιστήμη που διάλεξαν και η μαθητεία τους τελείωσε εκεί.
Η μύηση ευσεβότατε, δεν είναι το τέλος,
Είναι η αρχή.


αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

drumx13
Πλήρες Μέλος

Greece
1049 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2003, 12:16:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους drumx13  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
A κάθε ένας άπο εμάς είναι το κέντρο του σύμπαντος, που είναι, τότε η μύηση είναι η ένωση των συμπάντων που προυπάρχουν στην ομάδα με το δικό μας έτσι ώστε να προβλευτεί, όσο είναι δυνατόν το χάος που παραμονεύει στην ένωση- σύγκρουση δύο συμπάντων. Η διαδικασία περιλαμβάνει χρόνο αναμονής και ελέγχου και τελικά η σύγρουση είναι ελεγχόμενη. Αυτός είναι ο στόχος και προυποθέτει την ύπαρξη αυθεντίας-δασκάλου- μύστη με πλήρη αποδοχή απο τον μυούμενο


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ThePriest
Νέο Μέλος


48 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2003, 13:23:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ThePriest  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε κελσο ,
αν το θελεις μπορω να σου δωσω το e-mail μου και να μου πεις εκει τις πηγες σου , ετσι δεν φανει σε κανενα οτι προπαγανδιζεις αφου αυτο φοβασαι , οπως νομιζω θα πιστευεις κι εσυ πρεπει ολοι μας πριν μιλαμε να εχουμε καποια στοιχεια ...

Φιλη Αμαλια ,
δεν χρειαζεται να κολλας στο παραδειγμα , αστο δεν πειραζει , ειπα οτι ειτε ειναι αστοχο ειτε οχι δεν ειναι αυτο που μεταφερει την ουσια , αυτο ειναι για κατανοηση ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ

Ευχαριστω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10781 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2003, 16:36:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μα αγαπητέ μου πάτερ, και στο παράδειγμα να μην κολλήσουμε - που ίσως έχεις δίκιο να δυσανασχετείς γιαυτό - πραγματικά, τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι η μύηση είναι μια επιβράβευση, κι όχι μια αρχή;

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2003, 19:09:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την καλησπέρα μου...
Πάτερ, ΗΔΗ έχω το e-mail σας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το χρησημοποιήσω για να "ενοχλήσω" εγώ εσάς...
Επείδή λοιπόν ΚΑΙ εσείς έχετε το δικό μου e-mail αν θέλετε κάλτι να μου πείτε, ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ, τότε πολύ ευχαρίστως να σας απαντήσω και παρακλαώ να ΜΗΝ το θεωρήσετε ενόχληση απο μεριά σας...

Για να ΜΗΝ γίνομαι κουραστικός που επεναλαμβάνομαι, μιλήσατε ΕΣΕΙΣ για ενστάσεις πολύ γενικά και αόριστα...
παρακάλω συγκεκριμενοποιήστε τις όποιες ενστάσεις έχετε και ΔΗΜΟΣΙΑ να τις παραθέσετε...

ΔΗΜΟΣΙΟΣ είναι ο λόγος που εκφέρουμε και ΔΗΜΟΣΙΣΑ η κριτική που ΜΑΣ κάνετε...

Εν αναμονή, τις ευλογίες σας δέσποτα...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10781 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2003, 21:20:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μύηση, λοιπόν.

προσωπική εμπειρία δεν έχω αγαπητοί φίλοι, μυημένοι και μη.
Από ότι έχω ακούσει, η μύηση είναι μια βιωματική διαδικασία του νου, όπου ο μυούμενος ζει ένα "σκηνοθετημένο" επισόδειο με κάποιο νόημα. Παλιότερα πίστευα ότι "μύηση" είναι να μάθεις σταδιακά κάποια πράγματα που αφορούν εσωτερικά πεδία της ύπαρξης.

Μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Στον τεκτονισμό - αν δεν απατώμαι - όταν μπαίνεις, αρχίζεις με την πρώτη μύηση. Αναρρωτιέμαι όμως τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Μου είναι δύσκολο να το φανταστώ, αν και η λέξη "μύηση" πάντα με γοήτευε.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2003, 01:03:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την καλησπέρα μου...
Αμαλία, καλή μου φίλη, τι κέδος θα είχε ο ΝΟΥΣ απο μιά μύηση;;;
Μήπως ο ΝΟΥΣ είναι που ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ και μεταφέρει απο σώμα σε σώμα τις ΑΠΟΚΡΥΣΤΑΛΟΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ;;;

Μάλλον στην προσωπική μου Κοσμοθέαση, την μύηση την λαμβάνει ΠΑΝΤΑ η ΨΥΧΗ...
Αυτή είναι που ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ...
Αυτή είναι που ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ...
Αυτή είναι που ΚΑΤΑΝΟΕΙ τις ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ που αναφέρεις και αυτή είναι που ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ στον φυσικό εγκέφαλο τα τεκτενόμενα "μυητικά μυστικά" ώστε να τα έχει ΕΦΟΔΙΑ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ στην παρούσα του σάρκωση.

Μύηση είναι μια ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ διαδικασία ΟΧΙ του νού, αλλά του ΣΥΝΟΛΟΥ που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2003, 01:15:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΘΕΜΑΤΑ ...

ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ Σ'ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ...

ΝΑ ΘΕΣΩ ΛΟΙΠΟΝ...ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ,ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ...
ΝΑΙ! ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΥΚΛΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ...

ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
ΑΤΜΑ


"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕΣΑΣΟΥ ... AΛΗΘΕΙΕΣ."
ΑΤΜΑ

Edited by - ΑΤΜΑ on 25/02/2003 03:50:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10781 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2003, 09:11:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μύηση είναι μια ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ διαδικασία ΟΧΙ του νού, αλλά του ΣΥΝΟΛΟΥ που λέγεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Καλημέρα Κέλσο.
Απλό εκφραστικό λάθος δικό μου, η λέξη νους. Δεν ενόησα τίποτε διαφορετικό από αυτό που ακριβώς γράφεις.

Οπότε, σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση, αλλά φοβάμαι ότι η "περιέργεια" του συνόλου μου-άνθρωπος δεν ικανοποιήθηκε. Αν θέλεις αγνόησε τον τρόπο που το έγραψα και δώσε μου τα φώτα σου.

Υ.Γ. Πολλές φορές είναι δύσκολο να ελέγχουμε ακριβώς τις λέξεις που χρησιμοποιούμε για κάτι.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1328125
Maintained by Digital Alchemy