ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ H ΠΡΟΣΕΥΧΗ ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
fokaias
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
170 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 12:11:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fokaias  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συνεπώς οι ιερείς του Ορθοδόξου Χριστιανισμού , για να συντηρήσουν την πνευματική τους υπόσταση διαλογίζονται έστω και λίγο καθημερινά διότι αποτελεί την <<τροφή>> τους προς την πνευματική αναζήτηση.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cube
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
417 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 12:13:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cube  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους.

Fokaia γιατί μπερδεύτικες αγαπητε? Ο κύριος theklats προφανώς είναι χριστιανός ορθόδοξος και θέτει τα πιστεύω του. Δεν υπάρχει λόγος να μπερδευτείς. Αυτό πιστεύει ο άνθρωπος αυτό λέει. Είναι υγειές να λές αυτό που πιστεύεις.

Αυτό ήταν παρένθεση στο θέμα τώρα...

Εγώ θεωρώ, άσχετα με τις θρησκείες και δεν θα ήθελα να τις μπλέξουμε με το θέμα μας, αν και έχω αναφερθεί και εγώ σε θρησκείες στο θέμα αυτό...ως παραδείγματα πάντα...διότι η προσευχή υπάρχει σε πολλές θρησκείες, ότι ίσως η προσευχή να έχει έναν ρόλο και ο διαλογισμός έναν άλλο αλλά και οι δύο μαζι τον ίδιο σκοπό? Τι εννοώ...

Η προσευχή λοιπόν είναι η προσπάθεια "σύνδεσης" με τον εκάστοτε θεό μέσα από διαδικασίες που έχουν καταγραφεί από κάποιους παλαιότερους θρησκευτικούς "ηγέτες".

Ο διαλογισμός όμως είναι η προσπάθεια να δεί κάποιος μέσα του και να προσπαθήσει να ψάξει τον εαυτό του και να ηρεμήσει το "πνεύμα" του.

Στην περίπτωση όμως που ο θεός είναι παντού...επομένως είναι και "μέσα" μας τότε και στον διαλογισμό "συνδεόμαστε" με τον εκάστοτε θεό. (αναφέρω εκάστοτε θεό για να μην μπλέξω θρησκείες στο θέμα, ο εκάστοτε θεός της εκάστοτε θρησκείας)
Τότε με αυτό το σκεπτικό και χωρίς να συμβουλευόμαστε βιβλία με "δανικές προσευχές" μπορούμε με τον διαλογισμό να προσευχηθούμε? Ισως? Ισως λοιπόν να μπορέσουμε να το δούμε με άλλο μάτι το θέμα? Τι λέτε για το σκεπτικό αυτό? Δεκτές όλες οι απόψεις...

Είναι απλώς μία σκέψη...τίποτα παραπάνω!

Να είστε όλοι καλά.
Μετα τιμής Κύβος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 12:34:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητε Κύβε (cube) μια μικρη αλλαγη οχι Κυριος theklats αλλα
θυλικου γενους theklats


ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΑ
theklats

THEKLATSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 12:38:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητε fokaias

Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι η μοναδική αληθινή Θρησκεία στον κόσμο, η οποία αποκαλύφθηκε στον άνθρωπο από τον ίδιο τον «ενανθρωπήσαντα» Θεό και η οποία έχει διατηρήσει τη διδασκαλία του Χριστού εντελώς αναλλοίωτη και όπως ακριβώς της παραδόθηκε από τους Αποστόλους.


Ο Χριστιανισμός αντλεί τη Μοναδικότητα του, έναντι των άλλων θρησκειών από τις μεγάλες και ουσιαστικές διαφορές του απ' αυτές. Μερικές τέτοιες διαφορές είναι:

α. Ο ιδρυτής

Στα εξωχριστιανικά θρησκεύματα έχουμε συνήθως ιδρυτή κάποιο άνθρωπο χωρίς θείο κύρος, ή κάποια απρόσωπη παράδοση. Στο Χριστιανισμό ιδρυτής είναι ο ίδιος ο θεός στο πρόσωπο του Χριστού. Ο θεός έγινε άνθρωπος για να ανεβάσει τον άνθρωπο στο θεό.

β. Η λύτρωση

Στα άλλα θρησκεύματα δεν υπάρχει λυτρωτής. Η λύτρωση σ' αυτά αποτελεί αναζήτηση και νοσταλγία της ψυχής, που δεν εκπληρώνεται. Υπόσχονται λύτρωση χωρίς να είναι σε θέση να την προσφέρουν. Στο Χριστιανισμό υπάρχει λύτρωση του ανθρώπου, η οποία πραγματοποιείται στο Πρόσωπο του Χριστού. Ο Χριστός είναι ο Μοναδικός Λυτρωτής, γιατί ενώνει στον εαυτό Του, το Θεό και τον άνθρωπο. Έτσι συνδέεται και πάλι ο άνθρωπος με το Θεό και σώζεται.

γ. Η αντοχή στο χρόνο

Η διδασκαλία του Χριστιανισμού είναι η μόνη που διατηρείται άφθαρτη, αναλλοίωτη και ζωντανή χωρίς να επηρεάζεται από το πέρασμα των αιώνων. Τούτο συμβαίνει, γιατί είναι η μόνη που προσφέρει την αληθινή γνώση του Θεού. Στις εξωχριστιανικές θρησκείες, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον αληθινό Θεό, αλλά τον νοσταλγούν και γι' αυτό επηρεάζονται από το χρόνο και αναπροσαρμόζονται συνήθως για να εξυπηρετούν τις τωρινές ανάγκες των οπαδών τους.

δ. Η εκδήλωση της αγάπης

Στο Χριστιανισμό η αγάπη εκδηλώνεται χωρίς διάκριση προς όλους τους ανθρώπους, φίλους και εχθρούς. Στις άλλες θρησκείες ή δεν υπάρχει η αγάπη ούτε σαν λέξη, ή αν υπάρχει, εκδηλώνεται μόνο προς συγκεκριμένα πρόσωπα.

ε. Οι Άγιοι

Στα άλλα θρησκεύματα δε συναντούμε Αγίους. Ορισμένα έχουν να παρουσιάσουν ανθρώπους με αρετές και καλοσύνη, Αγίους όμως δεν έχουν. Στο Χριστιανισμό ένα πλήθος ανθρώπων εμπνεύστηκαν από το Θεϊκό μεγαλείο του Χριστού και αφού έφτασαν σε μεγάλο βαθμό πνευματικότητας ανακηρύχτηκαν Άγιοι.

στ. Η λατρεία

Στη Χριστιανική Θρησκεία, η λατρεία είναι πνευματική και η ψυχή επικοινωνεί με το Θεό. Στις άλλες θρησκείες η λατρεία είναι υλική και πραγματοποιείται με εξωτερικούς τύπους όπως είναι οι θυσίες ζώων κ.ά.

ζ. Ο Τριαδικός θεός

Στα εξωχριστιανικά θρησκεύματα συναντούμε το μονοθεϊσμό ή τον πολυθεΐσμό, γιατί έτσι ο ανθρώπινος νους φαντάστηκε τη θεία αλήθεια. Στο Χριστιανισμό υπάρχει κατ' αποκάλυψη του Ίδιου του θεού, ο Τριαδικός θεός, ο Μόνος αληθινός θεός.

THEKLATS

Edited by - theklats on 30/09/2003 12:39:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fokaias
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
170 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 12:43:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fokaias  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και αν ο εκάστοτε <<Θεός>> της εκάστοτε θρησκείας δεν υφίσταται τότε με τι συνδέεται ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 12:44:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΛΑ ΝΤΕ?

THEKLATSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fokaias
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
170 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 12:46:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fokaias  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό ήταν ερώτημα προς τον cube

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 12:48:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΟ ΞΕΡΟ ΑΛΛΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ....

THEKLATSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

agathodaimwn
Νέο Μέλος

Greece
29 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 14:22:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους agathodaimwn  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από προσωπική εμπειρία και έξω απο τα περιθώρια και τους φραγμούς που θέτουν οι θρησκείες στον άνθρωπο έχω να πώ αυτό: Προσευχή και διαλογισμός όπως αναφέρθηκε είναι οι ίδια όψη του ίδιου νομίσματος. Έιναι δύο τρόποι αυτουποβολής του νου. Στην μεν προσευχεί ο πιστός προσπαθεί μέσο του λόγου προς τον θεό να φτάσει σε ένα επίπεδο βαθύτερης κατάνυξης, το πεδίο Α. Τι γίνεται σε αυτό το πεδίο? Ο πιστός με απλά λόγια μπαίνει στο υποσυνειδητό του, εξερευνά σε αυτή την θέση απλά τον εγκέφαλό του και μέσο θετικής σκέψεος (του Θεού της ανώτερης δύναμης) νοιώθει οτι βρίσκεται κοντά του γιατί νοιώθει την ίδια του την φύση. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά η ψυχή είναι η επέκταση του εγκεφάλου σε άλλα επίπεδα πνευματικής κατάστασης ας ονομάσουμε την ψυχή Ψ. Η διαφορά εγκεφαλικής κατάστασης Α απο την κατάσταση Ψ έγκειτε στο γεγονός οτι η κατάσταση Ψ είναι ανέφικτη μέσο εγκεφαλικής λειτουργίας του συνειδητού δηλαδή με απλά λόγια λειτουργεί υποσυνειδητά στο υποσυνείδητο. Μπορεί να σας μπέρδεψα αλλά έτσι εχουν τα πράγματα. Τώρα ο διαλογισμός προσπαθεί να φτάσει στην κατάσταση Ψ μέσο μιας άλλης οδού που είναι η προσκόληση σε αντικείμενα ή καταστάσεις όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε. Βέβαια οι διαλογιστές όπως και οι πιστοί δεν μπορούν να καταφύγουν πέρα απο το επίπεδο Α. Ίσως με τον διαλογισμό να επιτυγχάνεται ένα ακόμη επίπεδο στα βάθη της πνευματικής κατάστασης του ανθρώπου. Η έννοια εσωτερισμός δεν μου πολυ αρέσει όμως είναι το κλειδί σε αυτόν που θέλει να εισέλθει σε μία διανοητική-πνευματική κατάσταση. Τα μυστήρια του ανθρώπινου νού και πνευματικής του κατάστασης θα φαντάζουν ανυπέρβλητα όμως υπάρχει μέσα μας μια μέση οδός γι αυτό που λέγεται ψυχή. Είναι δε στην κρίση ή καλυτερα στα χέρια του κάθε ανθρώπου να ανακαλύψει αυτή την οδό.

the trouth is insideΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cube
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
417 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 15:58:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cube  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους...

Πρώτα από όλα δεν θέλω να βλέπω κουτές διαμάχες μεταξυ σκεπτόμενων ανθρώπων.

Στο θέμα μας...

Ειπες Fokaia... εάν δεν υφίσταται θεός?

Τότε μάλλον κάποιο λάθος έχεις κάνει. Μάλλον λέω γιατί αυτή είναι δική μου γνώμη, εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις και ποθείς και να είσαι καλά σου εύχομαι.

Ας δούμε λοιπόν την περίπτωση που δεν υπάρχει θεός.
Τότε μάλλον είναι δύσκολο να ευχηθείς για κάτι προς κάποιον. Συνήθως στην προς-ευχή κάνεις κάποια παράκληση και ζητάς π.χ. βοήθεια από την ανώτερη δύναμη ή π.χ. φώτιση ή ότιδήποτε άλλο...
Αρα το θέμα της προσευχής δεν σε αγγίζει αγαπητέ συνομιλητή από ότι κατάλαβα.

Ομως θα μπορέσεις να διαλογιστείς...να κοιτάξεις μέσα σου και να ηρεμήσεις. Είναι όπως το βλέπει κανείς. Είναι πως και από ποία γωνία το κοιτάζουμε το θέμα θεός.

Να σου πω και κάτι άλλο αγαπητε Fokaia που κάποτε μου είχαν πει και είναι για να το σκεφτείς και σε παρακαλώ πολύ μην το προσπεράσεις...

"Εάν δεν υπάρχει θεός...τότε δεν χάνουμε τίποτα...ζήσαμε σαν καλοί,ευγενικοί Ανθρωποι.
Εάν υπάρχει όμως...αυτοί που δεν ακολούθησαν τον όποιο δρόμο Του... τους περιμένει Μεγάλη έκπληξη."

Είναι ένα καλό ρητό. Δεν μου το είπε κάποιος ηγούμενος όυτε κάποιος της εκκλησίας ήταν ένας απλός άνθρωπος. Και πάλι να τονίσω ότι δεν μιλάω για κάποιον συγκεκριμένο Θεό και δεν μπλέκω θρησκείες.

Υ.Γ. Συγνώμη καλή μου THEKLATS για το μπέρδεμα, τώρα ξέρω ότι είσαι Η THEKLATS.

Να είστε καλά.
Μετα τιμής Κύβος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fokaias
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
170 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/09/2003, 21:42:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fokaias  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχήν δεν υπάρχει διαμάχη με κανένα. Μπορεί να μη μιλάω μερικές φορές ευγενικά , αλλά προσπαθώ να είμαι <<ευγενικός>> όσο αφορά τις τοποθετήσεις των άλλων και να παραθέτω αυτό που σκέφτομαι στα ίσια.
Αν αντί για τοποθετήσεις δίνεις κηρύγματα, τότε θα πρέπει να ξέρεις και σε ποιους τα απευθύνεις, στο κάτω-κάτω, μεγάλα <<παιδιά>> είμαστε (αυτό όσον αφορά τη συμπαθέστατη theklats)
Σύμφωνα λοιπόν με τις θεωρίες περί <<Θεού>> , θα πρέπει να ανοίξουμε κάποιο topic που πιθανώς το θέμα θα ήταν (Αν υπάρχει Θεός ή Τι εννοούμε Θεό για τον καθένα κτλ κτλ κτλ)
Έθεσα την ερώτηση λοιπόν, για να δείξω ότι σε μία των περιπτώσεων η προσευχή είναι απλά μία επίκληση στη φαντασία μας αντίθετα με το διαλογισμό που όπως προαναφέρθηκε, έχει να κάνει με την εσωτερική αυτοκυριαρχία και όπως είπε κάποιος άλλος χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας.(Προσέξτε μη μπερδευτείτε)
Αν κοιτάξεις σε προηγούμενες τοποθετήσεις το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την προσευχή με το <<Θεό>> , θα δεις σε κάθε περίπτωση και μία διαφορετική έννοια.
Γιατί; Γιατί κανείς δεν μπορεί να συσχετίσει τη προσευχή με την έννοια του <<Θεού>> απλά τη χρησιμοποιεί ως λέξη. Μπορεί ο τρόπος των δύο (διαλογισμού – προσευχής) να μοιάζει σε ορισμένα σημεία αλλά το αποτέλεσμα της μίας τεχνικής από την άλλη είναι διαφορετικό.
Βλέποντας τώρα κάποιοι ότι όντως η προσευχή οδηγεί στην ουτοπία, την μετέτρεψαν ώστε να έχει διαλογιστική μορφή. Εγώ πάνω σ’ αυτό δεν αντιλέγω, αλλά όπως λέμε τα του Καίσαρα τα Καίσαρα και τα του τα <<Θεού>> τα <<Θεό>>.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/10/2003, 00:56:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2251

φιλικα
theklats

THEKLATSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2003, 10:04:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρεπει να μαθετε να αγαπατε τον εαυτο σας, και να μαθετε να αγαπατε τους αλλους, με σοφια, με διακρισεις, με προθυμια, με καλοσυνη, με υπομονη, να αυξυνετε τα αισθητηρια σας προς το σωστο, το δικαιο, το ακεραιο, τη σοφια, τη γνωση του καλου και του κακου, να μπορειτε να αναλησετε το λειτουργημα που προερχετε απο το Πνευμα που ειναι ευαρεστο στον Θεο, και το λειτουργημα που προερχεται απο τη σαρκα, να ξερουμε τελεια τι σημαινουν αυτα τα δυο πραγματα.
Να μαθουμε να δεχομαστε την ελευθερια της επιλογης που ο Θεος δινει σε καθε ανθρωπο.
Η ελευθερια της επιλογης που δινει ο Θεος σε ολους, σε ολοι την ουρανια Ταξι και σε ολους τους ανθρωπους..
ΦΙΛΙΚΑ


THEKLATSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cube
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
417 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2003, 10:58:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cube  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους.

Θέκλα καλή μου...σκέφτηκες ποτέ το εξής...

Ισως εμείς να είμαστε η ουράνια τάξη του Θεού?

Υγεία... Αγάπη... Ζωή..!

+ κύβος +
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2003, 10:02:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γι’ αυτό λοιπόν και εμείς, επειδή έχουμε τοποθετημένο γύρω μας τόσο μεγάλο νέφος μαρτύρων, ας αποθέσουμε κάθε βάρος και την αμαρτία που εύκολα μας περιπλέκει, και ας τρέχουμε με υπομονή στον αγώνα που βρίσκεται μπροστά μας, αποβλέποντας στον αρχηγό και τελειοποιητή της πίστης μας, τον Ιησού, ο οποίος, εξαιτίας της χαράς που βρισκόταν μπροστά του, υπέμεινε σταυρό και καταφρόνησε την ντροπή και έχει καθίσει στα δεξιά του θρόνου του Θεού. Αναλογιστείτε, πράγματι, αυτόν που έχει υπομείνει τέτοιου είδους αντιλογία από τους αμαρτωλούς εναντίον του, για να μην αποκάμετε και αποθαρρυνθείτε στις ψυχές σας.

"Γιε μου, μην αδιαφορείς

για την παιδεία του Κυρίου,

μήτε να αποθαρρύνεσαι όταν ελέγχεσαι από αυτόν.

γιατί αυτόν που αγαπά ο Κύριος παιδεύει

και μαστιγώνει κάθε γιο που παραδέχεται".

THEKLATSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2003, 10:31:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
κοίτα φίλε klats σωστά αυτά που λές απο τη μία απο την άλλη μην τον βγάλουμε και μαζοχιστή.

Ο Λόγος σαν ενσάρκωση του θείου γνώριζε τον προορισμό του και αυτό ήρθε να καταδείξει και στον άνθρωπο.
Ηρθε για να τον βγάλει απο την θνητότητα της ύλης και να τον "μυήσει" στην αθανασία του πνεύματος.
Γιαυτό και περιφρόνησε τον πόνο.
Δεν δίδαξε όμως την "ανέχεια" , δεν δίδαξε να ανεχόμαστε πράγματα.
Εκεί που λέει για τα ΄"πετούμενα που δεν μοχθούν" κρύβονται μεγάλα κλειδιά.
Και για να μη βγαίνουμε απο το θέμα... δίδαξε την προσέγγιση του πνεύματος μέσω της προσευχής και είπε οτι "μπορείτε να λατρεύετε τον θεό παντού" και "γίνετε οι ίδιοι ναοί".
Πρόσεξε ..ΝΑΟΙ (στους ναούς γίνονται απο μνημόσυνα μέχρι μυστήρια) οπότε η προσευχή αποκτά άλλη διάσταση!!!
Και εδώ ανακύπτει μεγάλο θέμα... Ο ίδιος ο Χριστός δεν οργάνωσε εκκλησία , αυτό το έκανε ο Παύλος λόγω των διωγμών... ο ίδιος ο Χριστός είπε οτι "αυτά που κάνω μπορείτε να τα κάνετε και σείς και ακόμα περισσότερα" !!! Δεν είπε θα τα κάνουν αυτοί που θα "χειροτονούνται" !

Τα παραπάνω τα λέω για να δώσω μια άλλη διάσταση στο θέμα της προσευχής η οποία για τους περισσότερους έχει κολήσει στο οτι προσευχή είναι να πείς ένα "πατερ ημών" ... είναι έτσι όμως ?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2003, 10:48:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολλές φορές και με πολλούς τρόπους αφού μίλησε παλιά ο Θεός στους πατέρες μας μέσω των προφητών, στις έσχατες τούτες ημέρες μάς μίλησε μέσω του Υιού, τον οποίο έθεσε κληρονόμο όλων, διαμέσου του οποίου και δημιούργησε τους αιώνες. Αυτός, που είναι ακτινοβολία της δόξας του Θεού και αποτύπωμα της υπόστασής του και φέρει τα πάντα με το λόγο της δύναμής του, αφού έκανε καθαρισμό των αμαρτιών [μέσω του εαυτού του], κάθισε στα δεξιά της Μεγαλοσύνης στα ύψη και έγινε τόσο πολύ εξοχότερος από τους αγγέλους όσο διαφορετικότερο από αυτούς έχει κληρονομήσει όνομα.

THEKLATSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

hrismig
Μέλος 2ης Βαθμίδας


325 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2003, 17:18:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hrismig  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

...για τους περισσότερους έχει κολήσει στο οτι προσευχή είναι να πείς ένα "πατερ ημών" ... είναι έτσι όμως ?


Θα έλεγα είναι ΚΑΙ έτσι...μόνο που ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ το "Πάτερ ημών" τι σημαίνει; Ξέρουμε την μετάφρασή του; Χμμμ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fokaias
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
170 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2003, 20:23:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fokaias  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΙΟΝ
Και για να μη βγαίνουμε απο το θέμα... δίδαξε την προσέγγιση του πνεύματος μέσω της προσευχής και είπε οτι "μπορείτε να λατρεύετε τον θεό παντού" και "γίνετε οι ίδιοι ναοί".


Χριστός
<<Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι….>>


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κωστας
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
627 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2003, 23:18:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κωστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα. Ασχολουμαι με την τεχνικη του διαλογισμου εδω και 22 μερες και εχω βιωσει σε κατασταση βθειασ χαλαρωσης να ακουσω μια υπεροχη μελωδια και σε μια αλλη να περασει κατι σαν ηλεκτρικο ρευμα ολο μου το σωμα. Πιστευα οτι το να διαλογιστει κανεις δεν μπορει να ειναι κατι το κακο.. Τι κακο να εχει να χαλαρωνεις το σωμα σου και να αδειαζεις τελειως το μυαλο σου απο σκεψεις ενω εισαι συγκεντρωμενος στο σκοταδι που βρισκεται μπροστα στα κλειστα βλεφαρα σου.
Εγω ευτυχως βιωσα μονο μια μυστικιστικη εμπειρια καλη και μια ασχημη οπου βγηκα εξω απο το σωμα μου και αμεσως μια κακη μαυρη οντοτητα μου επιτεθηκε και γυρισα αμεσως μεσα στο σωμα μου με εντονες δονησεις.
Αλλοι ομως που ασκουν πολλες μορφες διαλογισμου για αρκετο καιρο εχουν φτασει σε σημεια τρελας,νιωθουν αρνητικες οντοτητες οταν διαλογιζονται και πολλα αλλα που θα τα διαβασετε εδω :

http://www.kundalini.se/eng/engkni.html (Sto stories)

Πριν λιγες μερες θα σας ελεγα διαλογισμο αλλα τωρα που γνωριζω λεω ΠΡΟΣΕΥΧΗ και οτι δεν εχει καμια σχεση. Πρωσωπικη μου γνωμη, διαβαστε τις εμπειριες ανθρωπων και κρινεται μονοι σας.


Despite the meditations, trying to live in "the now," and the talk of love, I continued to have frightening experiences. One of the worst was waking up to see an older woman staring at me from the bottom of the bed. I knew she was not flesh and blood, but a spirit. She did not speak, but I heard her in my mind say to me, "I am here to take over your body." Too scared to speak, I said in my mind, "No! No!" This seemed to go on for a long time, although I have no idea how long it really was. Finally, she simply faded away. I was left trembling, perspiring, and my heart racing. By the way, I was not doing drugs


Edited by - Κωστας on 04/10/2003 23:22:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 09:43:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ολα έχουν να κάνουν με το "τι επικαλείσαι" και "τι ζητάς πραγματικά".
Στην επαφή του ανθρώπου με το θείο δεν υπάρχει κύνδυνος ούτε πρέπει να υπάρχει φόβος.
Πρέπει να υπάρχει όμως κάθαρση... Άραγε πάει κανείς να τον εξετάσει ο γιατρός χωρίς να έχει κάνει μπάνιο ?
Η κάθαρση είναι κάτι που πολύ λανθασμένα δεν έχει τονιστεί. Επειδή τα πάντα είναι ενέργεια (ακόμα και η επαφή με το θείο εμπεριέχει ανταλλαγή και ανακύκλωση ενεργειών) θα πρέπει να είμαστε πολύ υπεύθυνοι και προσεκτικοί.
Ο νούς είναι μια αχαρτογράφητη περιοχή ακόμα και πολλές απο τις λειτουργικότητες του δεν τις γνωρίζουμε γιαυτό είναι πολύ πιθανόν όταν προσευχόμαστε ή διαλογιζόμαστε ή ακόμα σκεφτόμαστε "φορτισμένοι",ο νούς να προβάλει περίεργα πράγματα ή ακόμα και να έλξει "ανάλογες" καταστάσεις.
Ας έχουμε υπευθυνότητα και συνείδηση του τι κάνουμε...
Ο διαλογισμός έτσι όπως τον διδάσκουν μερικοί αλλά και η προσευχή μπορεί όντως να γίνει επώδυνος. Γιατι όμως ? Γιατι πολύ απλά και με τις δύο λειτουργικότητες έλκουμε φώς... γνωρίζουμε όμως πόσο φώς μπορούμε να "σηκώσουμε" ? Είμαστε καθαροί ή βάζουμε καθαρό νερό (φώς) σε μπουκάλι με χώμα ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 11:38:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Και για να μη βγαίνουμε απο το θέμα... δίδαξε την προσέγγιση του πνεύματος μέσω της προσευχής και είπε οτι "μπορείτε να λατρεύετε τον θεό παντού" και "γίνετε οι ίδιοι ναοί".
Πρόσεξε ..ΝΑΟΙ (στους ναούς γίνονται απο μνημόσυνα μέχρι μυστήρια) οπότε η προσευχή αποκτά άλλη διάσταση!!!
Και εδώ ανακύπτει μεγάλο θέμα... Ο ίδιος ο Χριστός δεν οργάνωσε εκκλησία , αυτό το έκανε ο Παύλος λόγω των διωγμών... ο ίδιος ο Χριστός είπε οτι "αυτά που κάνω μπορείτε να τα κάνετε και σείς και ακόμα περισσότερα" !!! Δεν είπε θα τα κάνουν αυτοί που θα "χειροτονούνται" !

Τωρα μπορει να ξεφυγαμε τελειοσ απο το θεμα...αλλα

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ το Γεδεών, το Βαράκ, το Σαμψών, τον Ιεφθάε, το Δαβίδ και το Σαμουήλ και τους προφήτες, οι οποίοι διαμέσου της πίστης κατανίκησαν βασίλεια, έκαναν έργα δικαιοσύνης, πέτυχαν την πραγματοποίηση των υποσχέσεων του Θεού, έφραξαν στόματα λεόντων, έσβησαν τη δύναμη της φωτιάς, διέφυγαν από στόματα μάχαιρας, δυναμώθηκαν από ασθένειες, έγιναν ισχυροί στον πόλεμο, έτρεψαν σε φυγή παρατάξεις εχθρικών στρατευμάτων. Γυναίκες έλαβαν τους νεκρούς τους ζωντανούς με ανάσταση. Ενώ άλλοι ξυλοκοπήθηκαν μέχρι το θάνατο και δε δέχτηκαν την απολύτρωση, για να επιτύχουν μια καλύτερη ανάσταση. Και άλλοι δοκίμασαν εμπαιγμούς και μαστιγώσεις, ακόμα και δεσμά και φυλακή. Λιθοβολήθηκαν, πριονίστηκαν, πέθαναν με φόνο από μάχαιρα, περιήλθαν με προβιές, με δέρματα κατσικιών, και στερούνταν, θλίβονταν, κακουχούνταν, – για τους οποίους δεν ήταν άξιος ο κόσμος – περιπλανιόνταν σε ερημιές και σε όρη και σε σπηλιές και στις τρύπες της γης.
Και αυτοί όλοι, αν και είχαν καλή μαρτυρία μέσω της πίστης τους, δεν απόκτησαν την υπόσχεση, γιατί ο Θεός πρόβλεψε για μας κάτι καλύτερο, για να μην τελειοποιηθούν χωρίς εμάς.
φιλικα
να εισαι καλα

THEKLATS

Edited by - theklats on 06/10/2003 11:39:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κωστας
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
627 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 16:06:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κωστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ολα έχουν να κάνουν με το "τι επικαλείσαι" και "τι ζητάς πραγματικά".
Στην επαφή του ανθρώπου με το θείο δεν υπάρχει κύνδυνος ούτε πρέπει να υπάρχει φόβος.
Πρέπει να υπάρχει όμως κάθαρση... Άραγε πάει κανείς να τον εξετάσει ο γιατρός χωρίς να έχει κάνει μπάνιο ?
Η κάθαρση είναι κάτι που πολύ λανθασμένα δεν έχει τονιστεί. Επειδή τα πάντα είναι ενέργεια (ακόμα και η επαφή με το θείο εμπεριέχει ανταλλαγή και ανακύκλωση ενεργειών) θα πρέπει να είμαστε πολύ υπεύθυνοι και προσεκτικοί.
Ο νούς είναι μια αχαρτογράφητη περιοχή ακόμα και πολλές απο τις λειτουργικότητες του δεν τις γνωρίζουμε γιαυτό είναι πολύ πιθανόν όταν προσευχόμαστε ή διαλογιζόμαστε ή ακόμα σκεφτόμαστε "φορτισμένοι",ο νούς να προβάλει περίεργα πράγματα ή ακόμα και να έλξει "ανάλογες" καταστάσεις.
Ας έχουμε υπευθυνότητα και συνείδηση του τι κάνουμε...
Ο διαλογισμός έτσι όπως τον διδάσκουν μερικοί αλλά και η προσευχή μπορεί όντως να γίνει επώδυνος. Γιατι όμως ? Γιατι πολύ απλά και με τις δύο λειτουργικότητες έλκουμε φώς... γνωρίζουμε όμως πόσο φώς μπορούμε να "σηκώσουμε" ? Είμαστε καθαροί ή βάζουμε καθαρό νερό (φώς) σε μπουκάλι με χώμα ?Φιλε AION συμφωνω απολυτα με οσα ειπες,παρα πολυ σωστα.
Εγω οταν διαλογιζομουν μονο για 22 μερες και ειχα καταφερει αρκετες φορες να φτασω σε σημειο να αδειασει το μυαλο μου τελειως απο τις σκεψεις και να νιωσω μια τελεια ηρεμια και αλλη συνηδητοτητα ο μονος σκοπος μου ηταν να νιωσω γαλληνη και ψυχικη ηρεμια.
Σαν χαρακτηρας ειμαι ενα ατομο που δεν κραταω κακιες, πριν κρινω καποιον προσπαθω να μπω στην θεση του και να τον καταλαβω και γενικα προσπαθω να ειμαι καλος γιατι ετσι νιωθω οτι ειναι το σωστο.
Βιωσα ομως μια εμπειρια που βγηκα απο το σωμα μου και μου επιτεθηκε μια μαυρη παρουσια, που ενιωσα αμεσωσ οτι ηταν κακη και μια αλλη ενω κοιμομουν ενιωσα σαν καποιος να ξαπλωσε πανω μου και μετα ανοιξα τα ματια μου,ενιωσα ζαλαδα και μετα σηκωθηκα.

Το ερωτημα μου ειναι,αφου βιωσα ηδη αυτες τις περιεγες εμπειριες μηπως δεν ειναι και τοσο αθωο το να διαλογιζεται κανεις; Μηπως τραβαω, ελκω ετσι αρνητικες οντοτητες, ενεργειες;
Μου αρεσε παρα πολυ να διαλογιζομαι αλλα τωρα εχω σταματησει και φοβαμαι να συνεχισω μετα απο αυτα που βιωσα και εχω διαβασει..

Σε παρακαλω εσυ η και αλλοι που ασχολουνται να μου πουν ειναι κακο να διαλογιζομαι,ανηκει σε αποκρυφη τεχνικη,μυστικιστικη, ειναι αντιχριστιανικο γιατι πιστευω στον χριστο.

Ευχαριστω πολυ.

Edited by - Κωστας on 06/10/2003 18:50:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 19:13:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κώστα επειδή ο κόσμος που ζούμε είναι πολύ πονηρός να μην ακούς τι λέει ο καθένας.
Το μόνο που μπορείς να ακούσεις είναι η καρδιά σου και με τι αισθάνεται αυτή να γεμίζει. Αν αυτό είναι η προσευχή τότε κάνε προσευχή, μάθε να εκφράζεσαι και να επικοινωνείς με το Θείο όπως αυτό αναδύεται απο μέσα σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι ο διαλογισμός είναι κάτι το αρνητικό... σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν πάρα πολλοί σεβαστοί Γιόγκι , γεμάτοι αγάπη που το αποδυκνείουν.
Καμιά φορά το τι "πάει" στην ψυχή του καθενός έχει να κάνει με τα εντυπώματα και τις καταγραφές που έχουμε απο αυτήν ή άλλες ενσαρκώσεις μας στη γή...

Το μεγαλύτερο βήμα στην εσωτερική πορεία είναι να μάθεις να ακούς τον εαυτό σου!! Μη φοβάσαι για τίποτα, το σύμπαν είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να υπάρχει κανείς

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κωστας
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
627 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2003, 20:30:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κωστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε ευχαριστω πολυ φιλε.
Η καρδια μου και ολο μου το ειναι μου λεει οτι δεν θα βρω αυτο που ψαχνω στον διαλογισμο. Απο την αρχη ενιωσα λες και κανω κατι κακο.
Δεν ημουν καθολου προκατειλημενος για το θεμα.
Εχω πολλα σημαδια που μου δειχνουν να ακολουθησω τον χριστο και την προσευχη. Ειμαι ενα ατομο βασανισμενο απο την εφηβεια παρα πολυ λογω της ευαισθησιας μου.
Μου αρεσε παρα πολυ να διαλογιζομαι αλλ οπως ειπα ολο μου το ειναι μου λεει οχι και καλυτερα να προσευχομαι.
Θα προσπαθησω να ακουσω την καρδια μου...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/10/2003, 14:31:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η προσευχή είναι μία κοινωνία με τον Θεό, είναι η αναπνοή της ψυχής, είναι η έκφραση μίας έξοχης αρμονίας κι είναι η μόνη δύναμη που έχει την ικανότητα να μας απελευθερώσει από την κτηνωδία που υπάρχει στον κόσμο.


THEKLATSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κωστας
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
627 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/10/2003, 18:17:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κωστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολυ ωραιο αυτο και μου ακουγεται και σωστο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/10/2003, 09:19:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πίσω από το κάλεσμα για προσευχή δεν κρύβεται κάποιος υπέρ-ικανός άνθρωπος, ή με κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις. Το κάλεσμα για προσευχή είναι μία επιθυμία, ένας πόθος καρδιάς απλών, καθημερινών χριστιανών, οι οποίοι έχουν βαρεθεί να ζουν μία μίζερη και χωρίς καρπό ζωή. Είναι μία δίψα μιας ομάδας χριστιανών, στων οποίων τις καρδιές υπάρχει αναμμένη η φλόγα για προσευχή και εκζήτηση του προσώπου του Κυρίου. Είναι μία όραση, όπου ο λαός του Θεού επιθυμεί να έρθει σε κοινωνία με άλλα αδέλφια διαφορετικών εκκλησιαστικών αποχρώσεων. Ζητάμε την ενότητα από το Πνεύμα του Θεού στις εκκλησίες, ώστε αυτό να προκαλέσει μία έκχυση χρίσματος, που θα μας οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα λατρείας και αφιέρωσης, με αποτέλεσμα αύτη η βαθιά κοινωνία θα προκαλέσει την σωτηρία των άνθρωπων στον τόπο μας.

THEKLATSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ααρών
Νέο Μέλος


37 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/10/2003, 14:08:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ααρών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Καλοι μου φιλοι γεια σας.Ενα πολυ ωραιο θεμα που χωραει μπολικη συζητηση.Αρχικα θα ηθελα να εκφρασω την γνωμη μου για την ασυλληπτη εννοια που με λεξεις σκληρες και τραχιες αναγκαζομαστε να αποκαλουμε θεο.Αγαπητοι συνομιλητες το τελειο ον ειναι ενα.Δεν υπαρχει σε καθε θρησκεια διαφορετικος θεος.Ολες μιλουν για τον ιδιο παναγαθο δημιουργο που με περισια αγαπη και τελειοτητα επλασε τον κοσμο μας.Το πως καταλαβαινει καθε θρησκεια την οντοτητα αυτη ειναι ενα θεμα το οποιο εχει να κανει με το επιπεδο την πνευματικης εξελιξης του ιδρυτη της καθε θρησκειας.Αν σε εναν καθρευτη βλεπουμε τον ηλιο και υστερα τον σπασουμε σε κομματακια, σε αυτα τα πολλα κομματια παλι τον ιδιο ηλιο θα βλεπουμε σε καθενα απο αυτα.

Τωρα στο θεμα μας.Προσευχη η διαλογισμος.Κατα την ταπεινη μου γνωμη και τα δυο απαραιτητα για την πνευματικη εξελιξη και ανοδο του ανθρωπινου οντος.Δεν πρεπει να τα συγχεουμε καθως ειναι διαφορετικα πραγματα.Για να φτασουμε να επιτυχουμε κατασταση διαλογισμου χρειαζεται μια συγκεκριμενη μεθοδολογια.Πρεπει να ακολουθησουμε καποια βηματα αυστηρα.Αντιθετα η προσευχη ειναι πιο αμεση,δεν χρειαζονται βηματα και μεθοδολογιες.Καλοι μου φιλοι δεν σας μοιαζει οτι ο διαλογισμος ειναι σαν την αποκρυφυστικη ατραπο ενω η προσευχη σαν την μυστικιστικη?
Επισης ενα πολυ σημαντικο στοιχειο διαφορας ειναι το εξης.Η προσευχη περιεχει ενα στοιχειο εγωιστικο καθως στην ουσια ζηταμε απο τον παναγαθο να κατεβει εκει που ειμαστε και να πραγματοποιησει εστω και καποιες επιθυμιες προς τριτους.Αντιθετα στον διαλογισμο λεμε στον θεο να μεινει εκει που ειναι και προσπαθουμε να ανεβουμε εμεις σε αυτον.
Κλεινοντας θα ηθελα να προσθεσω, ναι στον διαλογισμο , ναι στην προσευχη.Και τα δυο μας εχουν δωθει σαν δωρα απο την πρωτη ουσια και πρεπει να τα χρησιμοποιουμε με συνεση και γνωση.


Με πραγματικη αγαπη Ααρών.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2003, 08:51:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
Διαλογισμός ή προσευχή;

Από πολλές ημέρες μελετώ τούτο το topic που κατα τη γνώμη μου, νομίζω πως είναι μέσα στο κλίμα του esoterica και πιο κοντά στην ουσία του εσωτερισμού.
Δεν είδα απαντήσεις από παλαιά μέλη των forums και πραγματικά με κατέπληξε πως δεν κατέθεσαν την όποια απαντησή τους. Ίσως λέω, πού είμαι νέο μέλος της παρέας και να μην έχω αντιληφθεί παλαιότερα topic με τέτοιου είδους συζητήσεις, ίσως;

Και τώρα να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη.
Η προσευχή όπως μας την δίδει ο ευαγγελικός λόγος του Ιησού: <<Ενώ εσύ όταν προσεύχεσε κλείσου στο ταμείο σου...>> Όταν αντιπαράθεσε τον Τελώνη με τον Φαρισαίο για το είδος της προσευχής.
Και η εξέλιξη σε εσωτερική εργασία, μέσα στην ορθόδοξη Ανατολική πίστη του χριστιανισμού, με την νοερά προσευχή της καρδιάς: <<Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.>> Αυτό μόνο!
Τρεις λέξεις ΚΥΡΙΕ, ΙΗΣΟΥ, ΧΡΙΣΤΕ, όπου επαναλαμβάνονται εσωτερικά, ενώ ηχητικά ενεργοποιούν τον μικρόκοσμο και όπου οι ασκητές τούτης της εσωτερικής άσκησης, μας φανερώνουν πολλές φορές εσωτερικές κοινές παγκόσμιες εικόνες της έσω διαδρομής. Ένα λοιπόν (μάντρας) ή (σιμράν) που οδηγεί την ψυχή στην στενή οδό κατά τον ευαγγελικό λόγο.
Έτσι και στον διαλογισμό (στην επιστήμη της ψυχής) που ασκήτε ο εσωτεριστής, επαναλαμβάνει το όνομα ή τα ονόματα που ηχητικά ενεργοποιούν την έσω-διαδρομή για να πορευθεί η ψυχή προς την άνοδο.
Ναι, υπάρχουν οι λέξεις κλειδιά για να πραγματωθεί ο διαλογισμός ή η Σεισάχθεια πυρά, κατά τα μυστήρια των αρχαίων Έλληνων.
Κάθε θρησκεία, κάθε εσωτερικό σύστημα, θεμελιώνετε πάνω στην βασική αρχή της ψυχής και στην μελέτη της επιστροφής της προς το αιώνιο Ένα.
Έτσι η μελέτη, (μην πετάτε το Άγιο στους κύνας), αποκτά ένα μυστικό χαρακτήρα με μυητική διαβάθμιση για τους εισερχόμενους πιστούς, μαθητάς του μυστικού χαρακτήρα μόνο και από την προσευχή περνούν στην έσω εργασία, διότι οι μη γνώστες, το πλήθος, δεν έκρουσαν την πρώτη θύρα.
Ναι λοιπόν έχουν διαφορά, η προσευχή και ο διαλογισμός. Η προσευχή σε φέρνει έως την πρώτη θύρα, ενώ ο διαλογισμός σε περνά στην εσωτερική εργασία του μικρόκοσμου εντός σου.
Η προσευχή μπορεί να πραγματωθεί από τον καθένα και να φέρει μια εσωτερική αγαλλίαση στην συνείδηση του προσευχόμενου πολύ απλά, ενώ ο διαλογισμός είναι η επιστήμη της ψυχής και ο διαλογιζόμενος μελετά και βιώνει την έσω διαδρομή.
Ετούτα είχα να σας πω.
Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy