ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2002, 20:30:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό το ζήτημα είναι από τα πιο μυστήρια και δύσκολα θέματα στην θρησκειολογία. Θα προσπαθήσω να συνεισφέρω με κάποιες απόψεις μου αλλά σας ζητώ να έχετε ανοικτό πνεύμα γιατί αλλιώς, ένας ανόητος ή στενόμυαλος θα μπορούσε να παρεξηγήσει αυτές τις γνώσεις και να τις χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για την Σατανολατρεία.

θεωρώ ότι εδώ δεν υπάρχουν "χοίροι" και έτσι θα τολμήσω να "δώσω" κάποια "μαργαριτάρια"

Το μεγαλύτερο ερώτημα που υπάρχει είναι γιατί οι αρχαίες θρησκείες δεν έχουν Σατανά; Κι όταν λέω Σατανά εννοώ ένα Πνεύμα του Κακού που αντιμάχεται αιωνίως τον Θεό.

Το πρώτο ζήτημα βέβαια είναι αν αυτό το πνεύμα (αν θεωρήσουμε τελικά ότι υπάρχει) θέλει το Κακό. Γιατί βέβαια θα θεωρεί ως Κακό του, αυτό που κάνει το Καλό και θα θεωρεί ως Καλό του αυτό που θεωρούμε ως Κακό. Ακούγεται ως σόφισμα αλλά έχει πονοκεφαλιάσει τους φιλοσόφους.

Στην πραγματικότητα οι δαίμονες ή θεοί του Κακού στις αρχαίες θρησκείες δεν είναι πραγματικά πνεύματα του Κακού αλλά θεοί σε αποστολή να βάλουν σε δοκιμασία τους ανθρώπους. Ο Σατανάς στην παλαιά Διαθήκη στέλνεται από τον Θεό για να δοκιμάσει την πίστη των ανθρώπων.

Το πιθανότερο, και στην φάση του πειρασμού του Χριστού να ισχύει το ίδιο, να είναι μια δοκιμασία του Πατρός για να δει αν ο Υιός του είναι έτοιμος να απαρνηθεί την κοσμική εξουσία. Το ίδιο έγινε και με τον Σιντάρτα Γκωτάμα, όπου ο Μάρα τον δοκιμάζει και τον "πειράζει" μέχρι που ο Σιντάρτα γίνεται Βούδας και αποδεικνύει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την δύναμή του για κοσμική εξουσία.

Και είναι για μένα πολύ απλό και λογικό, να δοκιμαστεί κάποιος γιατί είναι σαν να πάει κάποιος σε ολυμπιακούς αγώνες χωρίς πρώτα να δοκιμαστεί αν μπορεί να καταφέρει στην προπόνηση αυτό που θα του ζητηθεί ως πραγματική αποστολή. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν όρια και έπαθλα και μόνο με τον αγώνα και τις νίκες πάνω στις δοκιμασίες που σου βάζει η ζωή μπορείς να αποδείξεις τι αξίζεις.

Ειδικότερα στα "Ερμητικά Κείμενα" αναφέρεται ένα πολύ καλό απόσπασμα όπου μπορούμε να βρούμε τον συμπληρωματικό ρόλο του κακού:

“Οι ψυχές εκτέλεσαν τις εντολές του Δημιουργού αλλά έγιναν ανυπάκουες και παρά τις διαταγές εγκατέλειπαν τα τμήματα και τις αποθήκες τους και δεν ήθελαν να παραμένουν στον ίδιο τόπο. Ο θεός δημιουργός διέταξε τις πρώτες ψυχές να μπουν στις ψυχές των ανθρώπων που θα έφτιαχνε ο Ερμής από το υπόλοιπο του κράματος (το υλικό από το οποίο φτιάχνονται οι ψυχές). Οι ψυχές στέναξαν και στεναχωρέθηκαν για την τιμωρία τους αλλά κατάλαβαν ότι τιμωρούνταν για τις προηγούμενες πράξεις τους.

Ένα ισχυρό πνεύμα, ο Μώμος, ζήτησε από τον Ερμή να καταστείλει την απεριόριστη επιθυμία και περιέργεια των ανθρώπων, βάζοντάς τους τον φόβο της αποτυχίας, πολιορκώντας τις ψυχές τους με επιθυμίες, ελπίδες, πόθους. Ο Ερμής δέχτηκε να έχει αυτήν την εξουσία ο Μώμος πάνω στους ανθρώπους.

Ο θεός, δημιουργός, όλων ζήτησε πάλι από τους δεύτερους θεούς να βάλουν τάξη στο χάος και αυτοί υπάκουσαν. Οι ψυχές που φυλακίστηκαν στα σώματα των ανθρώπων φιλονικούσαν με τους θεούς του ουρανού και κρατώντας σταθερά και διεκδικώντας την ευγενική τους φύση, επειδή κι αυτές είχαν τον ίδιο δημιουργό επαναστατούσαν και, χρησιμοποιώντας τους υπόλοιπους ανθρώπους ως όργανα, τους έβαζαν να επιτίθενται μεταξύ τους, να αντιπαρατάσσονται και να πολεμούν ο ένας εναντίον του άλλου. Και με τον τρόπο αυτό η δύναμη πλεονεκτούσε απέναντι στην αδυναμία, ώστε οι ισχυροί έκαιγαν και σκότωναν τους αδύνατους και τους έριχναν ζωντανούς ή νεκρούς στα ιερά [άδυτα].

Τα στοιχεία αγανάκτησαν και ζήτησαν από τον Θεό να σταματήσει αυτήν την σφαγή, που μόλυνε την φύση. Έτσι ο θεός έστειλε κάποια εκροή της δικής του ουσίας, ο οποίος θα είναι αγνός επόπτης των πράξεων και δικαστής των ζωντανών. Έτσι έστειλε τον Όσιρη και την Ίσιδα, οι οποίοι θέσπισαν τα Μυστήρια, τις θυσίες, την Δίκη, κι έφεραν στην ζωή τον Όρκο, τον πιο μεγάλο Θεό.” ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, Αποσπάσματα, 23, 24-63.

Ο Σατανάς συνεπώς είναι όπως μεταφράζεται κυριολεκτικά ο "Ενάντιος". Δηλαδή ο αντίθετος. Συμβολίζει την Αρχή της Αδράνειας, στην Φυσική, όπου κάθε σώμα αντιδράει στην αλλαγή της ταχύτητάς του. Συμβολίζει, ως σχετικό Κακό, μαζί με το σχετικό Καλό, την αρχή διατήρησης της ορμής, όπου σε ένα σώμα όταν ασκείται μια δύναμη ως προς μια κατεύθυνση εμφανίζεται μια ίση και αντίθετη δύναμη.

Πολύ διαφορετική είναι η περίπτωση του Εωσφόρου (ο οποίος δεν είναι ο Σατανάς). Ο Εωσφόρος είναι όπως ο Προμηθέας. Είναι ο Όφις, αυτός που χαρίζει στους ανθρώπους την Γνώση του Καλού και του Κακού. Δεν μπορεί να είναι απλά ένας Δαίμονας του Κακού αφού βοηθάει τον άνθρωπο να γνωρίσει το Κακό αλλά και ταυτόχρονα το Καλό. Είναι δηλαδή το σύμβολο της Ήθικής Συνείδησης και της Ηθικής Ελευθερίας.

Οι Οφίτες, μια Γνωστικιστική Αίρεση των Χριστιανών όταν μιλάει για τον Όφι (τον Εωσφόρο) λέει τα εξής:

«Τιμούμε το Ερπετό, το οποίο ο Θεός το έκανε αιτία για να αποκτήσει Γνώση, η ανθρωπότητα. Ο Ιαλνταμπαόθ, ο δημιουργός, δεν ήθελε ο άνθρωπος να αποκτήσει γνώση και να γνωρίσει τον Ουράνιο Πατέρα και Μητέρα του. Ήταν το Φίδι (ο Αγαθοδαίμονας) που τον έκανε να γνωρίσει τα Μυστήρια και έτσι του έδωσε το δικαίωμα να ανέβει στους Ουρανούς. Για αυτό θύμωσε ο Ιαλνταμπαόθ και καταράστηκε το Φίδι και τους πρωτόπλαστους. (Παραλληλισμός με Δία – Προμηθέα).

«Κανένας δεν μπορεί να σωθεί και να ανυψωθεί ξανά χωρίς τον Υιό, ο οποίος είναι ο Αγαθοδαίμων. Γιατί είναι αυτός που έφερε τα πατρικά πρότυπα σε εμάς, από ψηλά και είναι αυτός που θα μεταφέρει ξανά προς τα πάνω αυτός που έχουν αφυπνισθεί και θέλουν να επιστρέψουν στον Πατέρα τους στους Ουρανούς».

Δηλαδή οι πρώτοι Χριστιανοί θεωρούσαν ότι ο Θεός-Δημιουργός του ανθρώπου του έδωσε μόνο την μορφή και όχι τον Νοητικό Σπινθήρα. Ο Όφις του έδωσε τον Νοητικό Σπινθήρα για να τον κάνει να ανυψωθεί πάνω από τον Δημιουργό του και να γνωρίσει τον πρώτο Άρρητο Θεό. Άρα ο Ιαλνταμπαόθ, ο Ιεχωβάς, ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης δεν είναι ο πρώτος Άρρητος Θεός αλλά ο δημιουργός της προσωπικότητας του ανθρώπου (οι Μπαρισάντ Πιτρί ή Σεληνιακοί Πατέρες όπως τους αναφέρει η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ). Ο Εωσφόρος είναι ο Αγαθοδαίμων, ο Όφις, οι Αγκνισβάτα Πιτρί, που δίνει τον σπινθήρα της Ανώτερης Νόησης στον άνθρωπο, αφού πρώτα ο άνθρωπος διαμορφώσει την κατώτερή τους φύση.

Όπως λέει ο Πλωτίνος, αυτή είναι η μικρή Νόηση που μας κάνει να είμαστυε εμείς οι ίδιοι:

...Εμείς δεν είμαστε πλασμένοι από την ψυχή, την εκπορευόμενη από τους ουράνιους θεούς και από αυτόν τον ουρανό, από την άποψη αυτή είμαστε ενωμένοι με το σώμα. Υπάρχει όμως μία άλλη ψυχή η οποία κάνει να ώστε να είμαστε εμείς οι ίδιοι [“Τίμαιος” 69c], η ψυχή αυτή δεν είναι η αιτία της ύπαρξης μας, αλλά του εμφιλοχωρούντος σε εμάς αγαθού. Αυτή επέρχεται όταν έχει ήδη διαμορφωθεί το σώμα, αποτελεί την μικρή νόηση, την οποία έχουμε και συντελεί στην ύπαρξή μας”. Πλωτίνου Εννεάδες, Β,1, 5.

Αυτή η ψυχή είναι που φέρνει αυτός που φέρνει την Αυγή, το Φως, ο Εωσφόρος, η Αφροδίτη (και όχι ο Σατανάς). Δείτε τι όμορφα και καλυμένα που περιγράφει ο μεγάλος Εμπεδοκλής, αυτό το "μάτι" που μας χαρίζει η Αφροδίτη. Μετά θα καταλάβετε γιατί ούτε ο Αριστοτέλης, ούτε κάποιος επιστήμονας μπορεί να κατανοήσει και να ερμηνεύσει αυτή την απόκρυφη διδασκαλία παρά μόνο, ο μελετητής του Εσωτερισμού:

Όπως εκείνος που ετοιμάζεται να ταξιδέψει μια νύχτα του χειμώνα λυχνάρι ετοιμάζει, φλόγα φωτιάς λαμπρής, ανάβοντας για κάθε καιρό ένα λινοφάναρο, που του ανέμου την πνοή σκορπίζει όταν φυσάει, αλλά το φως το πιο ανάερο, γλιστράει προς τα έξω και λάμπει πέρα από το κατώφλι με αδάμαστες αχτίδες έτσι κι εκείνη (η Αφροδίτη) γέννησε τότε το στρογγυλό μάτι, φωτιά προαιώνια κλεισμένη σε μεμβράνες και φίνα υφάσματα. Αυτά κρατούσαν έξω τα βαθιά νερά που ολόγυρα κυλούσαν, αλλά άφησαν να΄ βγει έξω το φως το πιο ανάερο”. Απόσπασμα 84, Αριστοτέλης, Περί αισθήσεως 2, 437á, 23.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
promitheas
Νέο Μέλος

Antigua and Barbuda
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2002, 02:30:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους promitheas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Xαιρετώ όλους...

Θώθ,οι επισημάνσεις που έκανες για τον Εωσφόρο,δεν είναι καθόλου
παρεξηγήσιμες ως ...σατανολατρεία.Για όσους φυσικά διαβάζουν αυτά που
διαβάζουν με ερευνητική διάθεση και παρατηρητικότητα.
Με μια πρώτη ματιά είναι κάπως ανατρεπτικές,αλλά αν προσέξει κανείς περισσότερο,βλέπει οτι έχουν βάσεις.
Εμένα τουλάχιστον οι απόψεις σου για τον Εωσφόρο με βρίσκουν σύμφωνο.

Θα ήθελα με τη σειρά μου να αναφέρω κάποιες παρατηρήσεις σχετικές με τον ΟΦΙ.Όσες φορές κι αν διάβασα την γέννεση δεν βρήκα κάτι το μεμπτό στις πράξεις του "φρονιμώτερου πάντων των ζώων του αγρού".

Αντιθέτως,ο "Κύριος"(βάζω τη λέξη σε εισαγωγικά,γιατί δεν είμαι σίγουρος οτι εδώ εννοείται ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ,αλλά κάτι κατώτερο)
απαγορεύει τη γνώση του καλού και του κακού στον άνθρωπο(ψεύτικη απειλή γιατί τελικά ο Αδάμ μετά την "παρανομία" φεύγει,δεν πεθαίνει).

Κι όταν αποκτά αυτή τη ΓΝΩΣΗ ο άνθρωπος,ο "Κύριος" λέγοντας:"ιδού έγινε ο Αδάμ ώς είς εξ ημών,είς το γιγνώσκειν το καλόν και το κακόν και τώρα μήπως εκτείνει τη χείραν αυτού,και λάβει και από του ξύλου της ζωής και φάγει,και ζήσει αιωνίως"(γεν.γ'22) τον διώχνει απ'τον παράδεισο!
Κάθε άλλο παρά καλή συμπεριφορά και αγάπη προς τον άνθρωπο μου θυμίζει αυτό!

Το βιβλίο της γεννέσεως είναι άκρως ενδιαφέρον,γιατί ανατρέπει πολλά απ'αυτά που μας μαθαίνουν απο μικρά παιδιά σχετικά με τη δημιουργία(Αδάμ,Εύα,Όφις,μήλο κλπ.)κάτω απο προσεκτική εξέταση φυσικά.

Ευχαριστώ...

Προμηθέας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2002, 02:52:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Προμηθέα, χαίρομαι που σε έχει και εσένα απασχολήσει το πρώτο βιβλίο της ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ, "ΓΕΝΕΣΙΣ".
Απο το κομμάτι που παρέθεσες Γένεσις Γ-22, αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα "εντύπωση" στους σοφούς θεολόγους που το ΜΟΝΟ που κάνουν είναι να ερμηνευουν ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ τα κέιμενα αυτά, είναι:
"...ιδού έγινε ο Αδάμ ώς είς εξ ημών..."

Το "είς εξ ημών" στα νεοελληνικά σημαίνει,
"ένας απο ΕΜΑΣ"
Το "ημών" είναι ΓΕΝΙΚΗ ΠΛΥΘΗΝΤΙΚΟΥ!!!!

ΑΡΑ,

ο "ένας θεός" ή ο "μοναδικός θεός" του Μωυσέως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ!!!
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ!!!

Εχω πολλα να παραθέσω για τα τέσσερα μονο πρώτα κεφάλαια της Γένεσις. Ελπίζω να το κάνουμε παρεούλα στο μέλλον.

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2002, 09:38:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με βάση όσα είπατε,σκέφτομαι:
Ούτε το "καλό",ούτε το "κακό" απορρέουν από τον άνθρωπο,εφόσον ο
"πονηρός" υπήρχε πριν από τον άνθρωπο.Σε μια μονοθεϊστική θρησκεία
όμως,το καθετί που αντιβαίνει στον Θεό,πρέπει ν' αναχθεί στον ίδιο
τον Θεό,κάτι που απορρίπτεται.Μάλιστα προκαλεί μεγάλη έκπληξη η συμπεριφορά του Θεού,μετά από την παρότρυνση του "σατανά",στον μύθο του Ιώβ.Επίσης η σύνδεση του "φυσικού" κακού με την βελτίωση της
ανθρωπότητας(κατακλυσμόςκ.α.),ενώ το "ηθικό" είναι έργο άλλου.

Αλήθεια,γιατί ο Αβράμ,έγινε Αβραάμ και Σάρα-Σάρρα,στο κεφ.ΙΖστ.5.15;


rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2002, 10:08:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερίζω τη παρέα μας
Ροζάριουμ, με αφορμή τα όσα είπες,
"...Ούτε το "καλό",ούτε το "κακό" απορρέουν από τον άνθρωπο,εφόσον ο
"πονηρός" υπήρχε πριν από τον άνθρωπο...", μήπως θα έπρεπε να ψάξουμε "ποιός ή τί, ορθότερα" είναι ο άνθρωπος;;;

Για τον Αβραάμ θα σε παρακινήσω να διαβάσεις το ακριβές σημείο, που "αλλάζει" γραφή το όνομά του. Νομίζω πώς κάτι συνέβει (δεν είμαι σίγουρος), που η ΜΟΝΑΔΑ που προστέθηκε στο όνομά του έχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΞΙΑ...
'Οχι ώς μονάδα, αλλά σα συνολική διαδικασία.
Για τη Σάρρα δεν γνωρίζω κάτι, αλλά φαντάζομαι πως ακολουθήτε η ίδια τακτική...

Με τη καλημέρα μου,
Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2002, 09:32:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επιτρέψτε μου να συνεχίσω με την δαιμονολογία.Σήμερα ο δαίμονας θεωρείται ότι έχει σχέση με το "πονηρό πνεύμα",με τον διάβολο.Η λέξη ήταν δαίμων,από
το δαί-ομαι,δηλ.μοιράζω,χωρίζω.Ήταν η δύναμη που μοιράζει,που κατανέμει,γι αυτό είχε σχέση με την Θεότητα και την μοίρα ("τα του δαιμονίου",δηλ.οι εύνοιες της μοίρας).Προχριστιανικά,ο δαίμων χαρακτήριζε τους Θεούς των Ελλήνων..΄Γι αυτό και ο Σωκράτης αναφέρεται στο "δαιμόνιό"του..
Σήμερα υπονοεί κάτι αρνητικό..βέβαια,"ξέφυγε" η καλή τύχη, που ακόμη και σήμερα μιλάμε για ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2002, 09:48:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημεριζω και εγω με τη σειρά μου...
Επιασες ένα απο τα αγαπημένα μου θέματα φίλη Ροζάριουμ
Το θέμα του "ΔΑΙΜΟΝΑ" με έιχε, έχει και θα με απασχολεί για πολύ ακόμα. 'Οχι, μη πάει στο "κακό" ο νούς σας, άλλωστε ΔΕΝ θεωρώ τον ΔΙΑΜΟΝΑ κακό κάτι σα την γλυκια φιγούρα που παρέθεσα!!!!

Λόγο όμως του χώρου που τώρα βρίσκομαι (ναι, εργάζομαι κιόλας!!!), θα πώ μια ακόμα εκδόχή για την "κακή" αυτή λέξη εν συντομία.

Η λέξη ΔΑΙΜΩΝ, προέρχεται απο την λέξη ΔΑΗΜΩΝ, αυτός που ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ, ο ΠΑΝ-ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ...

Θα επανέλθω αργότερα με ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ πληροφορίες που θα βάλουν (θέλω να πιστευώ) σε τάξη την "κακοδαιμονία" που κουβαλά αυτή η λέξη

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2002, 10:04:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για το θέμα του Φιδιού και του Δαίμονα νομίζω ότι θα υπάρχει μια εκπομπή στην ΕΤ3 που γίνεται από την εκδοτική ομάδα του ΑΒΑΤΟΝ. Αυτή η εκπομπή παίζεται κάθε Πέμπτη 11.30 το βράδυ και λέγεται "Άγνωστες Πύλες". Το πιο πιθανό είναι να παιχτεί αυτήν την Πέμπτη (11/4/02). Αν όχι, τότε σίγουρα την άλλη Πέμπτη (18/4/02).

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2002, 04:18:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι οι Σπαρτιάτες ονομάζονταν Λακε-δαιμόνιοι...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2002, 12:40:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η συνέπεια των κρατικών καναλιών με συγκινεί..κόντεψα φίλε thoth,να βγάλω ρίζες,μια και είχα στηθεί για να δω την εκπομπή..
Βέβαια περιμένω και τον φίλο μας τον Kelso...γεμάτη περιέργεια ομολογώ.

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2002, 13:35:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιας και είμαι όλιγον τι υπεύθυνος για το.. "φύτεμά" σου, φίλη μου Rosarium θα ήθελα να βοηθήσω στο να σε... καθαρίσω από τις "ρίζες" που έβγαλες και να σου πω ότι είμαι ομοιοπαθής.

Τέλως πάντων έμαθα ότι η επόμενη εκπομπή θα έχει θέμα την Οφιολατρεία και θα έχει κάποια ενδιαφέροντα θέματα από την θεματολογία με την οποία ασχολούμαστε στο Forum.

Αλλά δεν παίρνω και όρκο...

Εγώ πάντως θα κάνω το.... σφάλμα και θα ξαναφυτευθώ την επόμενη Πέμπτη στις 11,30 μ.μ. στην ΕΤ3.

Λένε ότι το "δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" και θέλω να διαπιστώσω αν θα... ξαναμαρτήσω. Ελπίζω πως όχι, οπότε μάλλον θα είμαι... σοφός

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ZIEL23
Νέο Μέλος

Greece
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2002, 21:52:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ZIEL23  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
o θεος φιλοι μου αναγραφεται στο λεξικο ως ελπιδα.για αθτο θα σας πω να αφησετε τα περι θεου οπως εχουν και να πιστευετε στην οποοιαδηποτε θρησκεια σας γιατι ετσι θα μπορεσετε να γινετε καλυτεροι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.πολλες φορες βλεπουμε το κλαδι και αγνοουμε το δεντρο,το δασος.

Α-ΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2002, 13:33:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όλα είναι σχετκά..κι εξαρτάται από το ποιον "Θεό" εννοείς.Γιατί απ' ότι φαίνεται στις θρησκείες,ανάλογα με το επίπεδο εξέλιξης,ο καθένας είχε τον Θεό που του άξιζε.
Τα τοτέμ και τα ταμπού...

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ZIEL23
Νέο Μέλος

Greece
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2002, 15:14:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ZIEL23  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Α-ΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2002, 16:52:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Α-Ω


Πόσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ευτυχισμένη είσαι φίλη μου που ΥΠΑΡΧΕΙΣ;;;
Που είσαι ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ;;; (Μέσα στα καθημερινά προβλήματα και την ΑΣΧΗΜΙΑ του κόσμου)
Που πιστεύης σε έναν Θεό, ΑΛΛΑ δεν μπορέις να τον αντικρίσης;;;

Πόσο σίγουρη είσαι ότι την ΑΣΧΗΜΙΑ αυτή που αποκαλούμε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ την "έφτιαξε" ο Θεός;;;
Ποιός Θεός;;;
Ο Θεός της ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ή ο Θεός της ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ;;;

(Συγγνώμη αν έβγαλα το τόπικ σου διαφορετικό απο ότι το έβγαλές εσύ, αλλά μάλλον έτσι ήθελες να "βγεί" στο forum )

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ZIEL23
Νέο Μέλος

Greece
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2002, 17:09:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ZIEL23  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
σκεψου καλυτερα αν απο την αρχη ηθελα να πω οτι πιστευω στο θεο.διαβασε καλυτερα και θα δεις οτι βλεπω και οχι οτι εσυ θελεις να δεισ

Α-ΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2002, 17:17:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λυπάμε που ΔΕΝ βλέπω αυτά που εσύ ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως βλέπεις φίλε μου.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε ρωτώ...
Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτώ και να μαντέψω στα λεγόμενα σου. Το μέσω αυτό (internet) δεν μας δίνεοι τη πολυτέλεια αυτη, ΔΥΣΤΥΧΟΣ.

Αν τώρα πρεσβεύεις την άποψη ότι "ο θεός είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ του ανθρώπου" όφειλες να βάλεις ΑΝΑΠΟΔΑ τα πρόσωπα του "αξιώματος" που μας παρέθεσες.
Το λέω επιδή έχω μάθει να ΔΙΑΒΑΖΩ... και να μην ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ τι θέλει ο "άλλος" να γράψει.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

promitheas
Νέο Μέλος

Antigua and Barbuda
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2002, 00:22:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους promitheas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεία σας...

Φίλε ZIEL23,λές ν'αφήσουμε τα περί θεού,να πιστεύουμε στην οποιαδήποτε θρησκεία μας γιατί έτσι θα γίνουμε σωστοί άνθρωποι.

Πώς το εννοείς αυτό;Να κάνουμε καλές πράξεις-σκέψεις ίσως;Να είμαστε φιλάνθρωποι και να πηγαίνουμε στην εκκλησία;

Πολύ ωραία όλα αυτά.Σεβαστά και δεκτά φυσικά.Σκέψου όμως οτι υπάρχουν χώρες,στην Αφρική π.χ. που πεθαίνουν απ'την πείνα και σκοτώνουν τον αδερφό τους για μια μπουκιά ψωμί.Αναγκαστικά λοιπόν εκεί,δέν χωρούν αρχές,ήθη και καλωσύνες!

Εμείς εδώ,υπό την ασφάλεια που μας παρέχει ο ...πολιτισμός μας,έχουμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε το πρωϊ στη δουλίτσα μας,να λέμε καλημέρα-καληνύχτα και μια ωραία μέρα(η νύχτα),να πεθάνουμε ησύχως.

Είναι προφανές όμως φίλε μου οτι η ζωή είναι ένα παιχνίδι που δέν παίζεται επι "ίσοις όροις".Στον πλανήτη που ζούμε,κυριαρχεί η αδικία,η ανισότητα,ο πόνος,η αντίθεση.ΌΛες αυτές οι καταστάσεις,θα έπρεπε πιστεύω να μας αφυπνίζουν ΟΛΟΥΣ,ώστε να βρούμε τις αιτίες των όσων ανέφερα,μήπως και κάποια μέρα βοηθήσουμε τον εαυτό μας(και μετά τους συνανθρώπους μας)να απαλλαγούμε απο ό,τι κακό.

Βέβαια,σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία μου σε τέτοια θέματα(μεγάλη η μικρή,αυτό είναι σχετικό)έχω διαπιστώσει πως τέτοιου είδους έρευνες,σχετικές με την πορεία και τη μοίρα του ανθρώπου,οδηγούν σχεδόν πάντα στον ΘΕΟ τον οποίο μας αποτρέπεις ν'αναζητούμε.

Αλλα ακόμα κι αν πιστέψει κανείς στην "οποιαδήποτε θρησκεία του" όπως λές,πάλι το Θεό θ'αναζητήσει.Το λέω αυτό γιατί στην αρχαιότητα "ΠΙΣΤΙΣ" σήμαινε "ΓΝΩΣΙΣ".Για να φτάσει κανείς στην γνώση,θα πρέπει να μελετήσει τα ιερά βιβλία της θρησκείας του.Όμως είναι διαπιστωμένο οτι ΟΛΕΣ οι θρησκείες προτρέπουν τον άνθρωπο,εκτός απ'το να είναι σωστός, να αναζητεί και να λατρεύει τον ΘΕΟ!

Φιλικά...

Προμηθέας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2002, 08:15:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ σωστά κατα τη δική μου γνώμη, τοποθετήθηκες φίλε μου Προμηθέα.
Μόνο που στο τέλος του τόπικ σου, διαφώνω σε αυτό που αναφέρεις περί ΓΝΩΣΗΣ & ΠΙΣΤΗΣ
Στην αρχαιότητα φίλε μου (ειδικά τότε), ΓΝΩΡΙΖΑΝ και ΞΕΧΩΡΙΖΑΝ τις διάφορες έννοιες.

Στο ερώτημα, ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ;
η απάντηση ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να είναι,

Το πιστεύω ή Δέν το πιστεύω

Το λέω γιατί στην επόμενη ερώτηση, ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ;
η απάντησή μου είναι,

Εάν ήμουν ΒΕΒΑΙΟΣ, δέν θα το ΠΙΣΤΕΥΑ, αλλά θα το ΓΝΩΡΙΖΑ

Η λογική φίλοι μου λέει πώς για να είμαστε ακριβής στις "θέσεις" μας είναι απαραίτητο να ΓΝΩΡΙΖΩ και να ΠΙΣΤΕΥΩ.
'Οταν γνωρίζω, παύω πλέον να ΠΙΣΤΕΥΩ και όταν λέω πώς πιστεύω σημαίνει πώς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΚΟΜΑ!!!

Καταλήγω έτσι στο συμπέρασμα (αυθαίρετο;;;) ότι:

Αντικείμενο της ΓΝΩΣΙΣ
είναι το γνωστό
και αντικείμενο της ΠΙΣΤΗΣ
είναι το άγνωστο

Και για να ξαναγυρίσω στο θέμα του Θεού, είναι το ΠΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ απο όλα τα ΟΝΤΑ, επειδή ορίζεται απο αρνητική εμπειρία. Είναι, ότι δέν είμαστε εμείς.
Γι'αυτό και υποτίθεται πώς αντιπροσωπεύει το ΑΠΕΙΡΟ σε σχέση με το ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

promitheas
Νέο Μέλος

Antigua and Barbuda
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2002, 14:10:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους promitheas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεία σας...

Όπως πάντα φίλε Κέλσο,η γνώμη σου είναι σωστή και τεκμηριωμένη...

Θα επιμείνω όμως στο οτι το "πιστεύω",σήμαινε "γνωρίζω".

Ίχνη της παλαιάς ένοιας αυτής της λέξης,συναντούμε σήμερα σε λέξεις όπως:"ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ".Π.χ."Δείξε μου τα διαπιστευτήρια σου"(ώστε να ΞΕΡΩ οτι είσαι όντως εσύ).
"Διαπιστώνω":Εξακριβώνω.
"Πιστοποιώ":Βεβαιώνω κάτι ως αληθινό η ψεύτικο(ΓΝΩΡΙΖΩ πια τί είναι).

Χαίρομαι πάντως που συμφωνούμε ως προς την προηγούμενη μου τοποθέτηση.

Ευχαριστώ...

Προμηθέας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ZIEL23
Νέο Μέλος

Greece
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2002, 20:21:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ZIEL23  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αδικια πονος ανισοτητα ωραιες λεξεις.καθυσιχαζουν τη συνειδηση για αυτο και τις αφησαμε να κατασκευααστουν.
ανθρωπος-θεος θεος-ανθρωπος πιο ερχεται πρωτο πιο δευτερο?και τα δυο εμεις δεν τα βαφτισαμε?
πηγαινεις εκκλησια, τηρεις το ραμαζανι και υμνεις τον φιλευσπλαχνο και ελεειμονα αλλαχ, ζητιανευεις το ρυζι και διαλογιζεσαι, βρισκεις ενα θεο για να σε προστατεψει απο τον αρχεγονο φοβο και τηρεις του νομους του.
συνεχισε να το κανεις ισως ετσι γινεις καλυτερος συνανθρωπος

Α-ΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2002, 22:41:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προσπαθώ φίλε Ziel23 να καταλάβω.Αν ο Θεός είναι η ελπίδα,η επόμενη πρότασή σου εννοεί, ότι ευτυχώς που υπάρχει η ελπίδα ,γιατί τότε υπάρχει και ο άνθρωπος.Μετά λες για "λέξεις που καθησυχάζουν την συνείδηση"..για να φτάσεις στον "αρχέγονο φόβο" που είναι ο θάνατος;Γι αυτό χρειάζεται τον Θεό,για ελπίδα..
Kωδικοποιημένο μήνυμα μας στέλνεις;Γιατί φίλε ..μια και μπορεί ο καθένας να ερμηνεύει ότι θέλει αυθαίρετα...

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

promitheas
Νέο Μέλος

Antigua and Barbuda
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2002, 02:02:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους promitheas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας...

Φίλε ΖΙΕL23, χίλια συγγνώμη αλλά δέν κατάλαβα τί θέλεις να πείς.Δεν μπορώ να διακρίνω σε ποιό σημείο χρησιμοποιείς λεπτή ειρωνία και σε ποιό κυριολεκτείς.Ίσως επειδή είναι αργά και νυστάζω...Τί να πώ...

Αν θέλεις, μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ως πρός τις θέσεις σου;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καληνύχτα σε όλους...

Προμηθέας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

komninos
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2002, 03:49:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους komninos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ZIEL23 Μέσα από τα λόγια σου βγάζω το συμπέρασμα οτι δεν πιστέυεις ότι υπάρχει θεός, αυτό πού οφείλεται? στο ότι δέν γνωρίζεις αν υπάρχει έτσι απλά ή έχεις ψάξει και το λές με βεβαιότητα.Θά ήθελα να μάθω πού οφείλεται αυτη η οφθαλμοφανής απογοητευσή σού.Φιλικά... Komninos

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ZIEL23
Νέο Μέλος

Greece
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/04/2002, 16:13:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ZIEL23  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
οταν κοιταζω γυρω μου και μβλεπω αυτη την ομορφια, μου ειναι πιο ευκολο να πιστεψω οτι καποιος ειναι ο ποιητης αυτης, ο μεγαλος πατερας.οταν κοιτααζω το ρολοι μου ειναι πιο ευκολο να πιστεψω οτι δεν θα χαθω καποτε, δεν θα ερθει το τελος.οταν κοιταξω μεσα μου καταλαβαινω ολες τις αγωνιες μου και ποιος ειναι τελικα αυτος που τις δημιουργει.

Α-ΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

promitheas
Νέο Μέλος

Antigua and Barbuda
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2002, 01:09:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους promitheas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας...

Φίλε ΖΙΕL23,πιθανότατα οι απόψεις σου να είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Γίνε όμως λίγο πιο σαφής για να τις συζητήσουμε.Είναι κουτό να προσπαθούμε να αποσυμβολίσουμε τα λόγια κάποιου ανθρώπου εν ζωή...

Πιστεύεις λοιπόν οτι με τον θάνατο όλα τελειώνουν και περνάμε στην ανυπαρξία;
Για 'σένα,η φιλοσοφία κι η αναζήτηση του Θεού,"χρυσώνει" το χάπι της ματαιότητάς μας;Προσπάθησε να μου δώσεις να καταλάβω!!

Φιλικά...

Προμηθέας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2004, 04:50:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
quote:

Μμμμμ ενδιαφέροντα τα όσα μας παρέθεσες Ροζάριουμ.

Λές στο τέλος ότι "είχε νικήσει τον Διάβολο"...
Ποίος είναι τελικά αυτός ο "διάβολος";;;
Τι είναι;;;
Υπάρχει;;;

Και για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά,

ΣΑΤΑΝΑΣ = 753
ΑΝΑΣΤΑΣ = 753

Σε λίγες μέρες θα ψάλουμε :"...Ο Αναστάς εκ νεκρών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσων εν ημίν και ΚΑΘΑΡΙΣΟΝ ημάς απο πάσης κηλίδος..."

Περιμένω λοιπόν τις απόψεις σας...

Κέλσος
Επανάσταση, Θεός, Σατανας;
Σας χαιρετώ φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2004, 05:46:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ABATON TEYXOΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
:ΘΕΟΣ~ΔΙΑΒΟΛΟΣ:ΕΧΘΡΟΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ....
ΕΔΩ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ...

ΖΕΖ..(ΔΙΑ-)ΒΛΕΠΩ (Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ) ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ..

ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΟΝΤΩΣ...
ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΙ ΑΥΤΑ:

Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....
Ο ΣΕΘ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ...
-ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ(PLUS:ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΣ)...-
Ο ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΔΗΛΑΔΗ
ΤΟΥ ΚΑΙΝ...ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ...."ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ"

ΧΜ...ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝ...ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ...ΦΙΔΙ....ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑ...
(ΕΔΩ Η ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ....ΔΡΩΜΕΝΟ)

ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2004, 06:45:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΖΕΖ..(ΔΙΑ-)ΒΛΕΠΩ (Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ) ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ..
Να είσαι καλά "Maha"...ATΜ...
Πάντα.... με τις διδακτικές σου αβρότητες....

Ένας άλλος ΟΦΙΣ μας οδηγεί....(ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΗ) στη ένωση κάποτε... ή για την ένωση...
Ελπίζω να είναι στην αυτή ζωή....

Επανάσταση, Θεός, ΕΥ-δαίμων....

Σας χαιρετώ φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amara
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2004, 15:35:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amara  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αρχικά γεια σε όλους. Θα ήθελα να εκφέρω και τη δική μου άποψη πάνω στο θέμα θεός. Λοιπόν αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν πιστεύω ότι υπάρχει θεός τουλάχιστον όπως ορίζεται από την εκκλησία και γενικότερα από τη θρησκεία. Είμαι της άποψης ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη από αυτή του ανθρώπου ίσως καλύτερη και από τον ίδιο τον άνθρωπο. Ο Νίτσε θεωρούσε τον εαυτό του υπεράνθρωπο και ότι η ύπαρξη του θεού ήταν ψεύτικη. Πάνω σ’αυτό θα ήθελα να πω πως αν υπήρχε πραγματικά ο θεός όπως τον παρουσιάζει η θρησκεία και η κάθε θρησκεία τότε που είναι αυτός ο θεός εκεί που υπάρχει πόνος, φόβος ,αδικία σκληρότητα και οδύνη; Μήπως απλά πρέπει να δεχτούμε ότι έφτιαξε τον κόσμο όσο καλύτερα μπορούσέ; Δεν νοιάζεται καθόλου για τα βάσανα μας; Τελικά αν στηριχτούμε στη φύση των πραγμάτων γύρω μας για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με τη θεότητα θα έπρεπε να τον χαρακτηρίσουμε αδιάφορο ή βάναυσο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy