ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ (1831 - 1891)
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


38 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/07/2002, 22:51:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Καραϊσκάκης
Φίλοι μου γεια σας,
Η συζήτηση εξελίσεται σε ενδιαφέροντα μονοπάτια. Όντως οι απόψεις που παρατίθονται μερικές φορές αντι να κάνουν τη συζήτηση γόνιμή, την μετατρέπουν σε μια επιφανειακή ποδοσφαιρική "αρλουμπολογία"(νέα λέξη) . Και είναι κρίμα που αυτοί ποι εκφράζουν τέτοιες απόψεις επί παντός επιστητού, αυτοαποκαλούνται "Εσωτεριστές". Διαβάζοντας αυτές τις απόψεις θυμήθηκα την φράση ενός φίλου πριν από μερικά χρόνια:
"Ο Εσωτερισμός προχωράει παρόλο που υπάρχουν Εσωτεριστές!!!".
Φοβερό ε; Κι όμως είχε τόσο δίκιο. Πραγματικά αν έχεις τέτοιους εσωτεριστές τι να τους κάνεις τους υλιστές. Δεν χρειάζονται. Αφου τρωγόμαστε από μόνοι μας.
Πέρα από τα αστεία πάντως , νομίζω ότι από τις τελευταίες απαντήσεις προέκυψε ένα πολύ ουσιαστικό θέμα:
Που πραγματικά φωλιάζει ο πραγματικός Εσωτερισμός , η αλήθεια και τέλος πάντων η πνευματικότητα;
Όλοι ενδόμυχα τείνουμε να πιστέψουμε ότι μόνο εμείς κατέχουμε την αλήθεια και μόνο ο δικός μας δάσκαλος έχει σχέση με την Ιεραρχία. Ετσι όταν βλέπουμε μια άλλη μέθοδο , ή μια άλλη άποψη , την απορρίπτουμε αφού δεν μοιάζει με τη δική μας (λόγω εγωισμού φυσικά).
Ωστόσο αν ανατρέχαμε λίγο στην ιστορία θα βλέπαμε ότι κάθε εποχή και κάθε τόπος εξέφραζε με διαφορετικό τρόπο την ορθή πνευματική αναζήτηση. Πως θα αισθανόμασταν αν μπαίναμε σε ένα μοναστήρι Σαολίν; Πιθανότατα πολύ άσχημα(μερικοί τουλάχιστον)ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στη Δύση μας παρουσιάζονται πολύ ωραιοποιημένοι οι Σαολίν . Κι όμως το πνεύμα του Εσωτερισμού φώλιασε εκεί για πολλούς αιώνες.
Πως θα αισθανόμαστε αν μπαίναμε σε ένα χριστιανικό μοναστήρι; Η μήπως και εκεί δεν έμεινε κάποτε ο Εσωτερισμός; Κι αν ψάξουμε κι άλλο θα βρούμε πολύ περισσότερα παραδείγματα προασπαθειών , εντελώς αντίθετων εξωτερικά που όμως είναι διαφορετικοί δρόμοι για το "ιερό βουνό". Ας μην είμαστε λοιπόν απόλυτοι στις κρίσεις μας για το τι είναι εσωτερικό και τι δεν είναι. Αν διαβάσει κανείς επιφανειακά την Μαχαμπάρατα τότε θα πιστέψει ότι ο Κρίσνα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας πανούργος μηχανοράφος που σαν τον χαμαιλέοντα κορόιδευε τους πάντες για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά του; Είναι όμως έτσι; Σίγουρα όχι.
Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τη γράμμη του ο καθένας χωρίς να κατακρίνουμε τους άλλου , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ.
Η Ε.Π.Μ. με την δημοσιοποίηση της ιεραρχίας κατάφερε εκτός των άλλων να μας κάνει να αποδεχτούμε όλοι , κάτι έξω από εμάς (και τον δάσκαλο ή την ομάδα όπου ανήκει ο καθένας), μια άλλη ομάδα που βρίσκεται πάνω από όλους μας. Ωστόσο ακόμα δεν καταφέραμε ακόμα να αποδεχτούμε ο ένας τον άλλον . Ποιος ξέρει ; Ισως στον επόμενο αιώνα...

Να είστε καλά
Καραϊσκάκης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/07/2002, 23:33:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Καλώς όρισες και απο τα forums φίλε ΕοΝ...
Πραγματικά, ο δογματισμός και ενίοτε ο φανατισμός δεν αφήνει τον κόσμο να ΔΕΙ. Και όταν κάποιος ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ, σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙ του περιβαλοντος που βρίσκεται!
Είτε έχει να κάνει με τον ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, είτε έχει να κάνει με τον VIRTUAL (τον διαδυκτιακό).

Πάντως αν μη τι άλλο, συντάσομαι και εγώ στο πλευρό του φίλου μου Θώτ σε ότι έχει να κάνει με το site Esoterica.gr και με τους χώρους συζήτησης.

Χαίρομαι πάντως που απο τα γραπτά σου, αφήνεις να εννοηθεί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του πνεύματος (και της ΒΟΥΛΙΣΗΣ ενίοτε)....
Στη περίτωση μάλιστα του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΣΕΩΣ όπως ξέρεις ήδη ο ΚΑΘΕ ένας πράτει αυτό που αφ'ενός θεωρεί σωστό ή ΟΡΘΟ και αφ'ετέρου στο μέλλον έχει να εισπράξει (θερίσει) τους καρπούς απο ότι σήμερα έχει ΗΔΗ σπείρει....

Τώρα όσον αφορά την προσωπική μου τοποθέτηση στο θέμα, παραθέτω τα όποια στοιχεία ΜΠΟΡΩ να παραθέσω. Δεν ξέρω "ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ" αυτό, αλλά το βέβαιο είναι πως σκοπό δεν έχω να ΕΚΘΕΙΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, αλλά να "ενημερώσω" κατά κάποιον τρόπο τους φίλους-μέλη, γιά τα όποια κακός κείμενα έχει υποστεί η ΘΕΟΣΟΦΙΑ....

Χαίρομαι που έχουμε και οι ΔΥΟ μελετήσει τον Παραμχάνσα Γιογκανάντα (Μουκούντα Λαλ Γκός κατα κόσμον). Είμαι βέβαιος ότι κέρδισες ΠΟΛΛΑ απο το καταπληκτικό του βιβλίο...


Τώρα αν η συμπεριφορά μου δεν είναι κόσμια και δείχνει μάλλον χουλιγκάνικη, ζητώ συγγνώμη απο όλους και το εννοώ. 'ομως είμαι ΣΩΚΡΑΤΙΚΟΣ και στη σκέψη και στο λόγο, αλλά ΚΑΙ στη πράξη.
Προσπαθώ λοιπόν μέσω της ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ του Μέγα Διδάσκαλου Σωκράτη να κάνω ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ και ειληκρινά ευχαριστώ τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτόν....

Φιλικά,

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/07/2002, 00:30:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Κύριοι έχουμε ξεφύγει....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/07/2002, 10:43:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN
Παρακαλώ κύριε serpentpan και λοιποί κατανοήστε επιτέλους πόσο τσαντίζει όσους πιστεύουν στον Λογο-Χριστό αυτά τα συνθήματα που πετάτε περι εβραιοχριστιανισμού.Εχω διαμάχη και σε άλλο topic του phorum μόνο και μόνο για τον ίδιο λόγο.
Φυσικά και δεν ξέρω την πορεία κανενός εδω πέρα και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει και πολύ.Εύχομαι όλοι να βρούν και να πάθουν αυτό που θέλουν και επιλέγουν.
Με ενοχλεί όμως όταν βλέπω κακή πρόθεση.Πρόθεση για κοροιδία και μείωση της πίστης του άλλου,πρόθεση για υποβάθμιση.
Απειρες φορες εχω πάρει το μέρος αυτών που πιστεύουν στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα οταν γίνεται μια διαμάχη με δογματικούς (κατα τη φήμη Χριστιανούς)και ακόμα περισσότερες εχω πάρει το μέρος Βουδιστών, ακόμα και Ισλαμιστών.Θα ρωτήσετε γιατι...
Γιατί θέλω να είμαι εσωτεριστής! και ξέρω πώς είσαι εσωτεριστής μόνο όταν σέβεσαι τα πιστεύω του άλλου και πως το θείο δεν το κατανοείς σαν ένα δόγμα που πρέπει να παλέψεις για αυτό αλλά το βιώνεις σαν μια ατέρμονη ροή που περικλίει τα πάντα.
Η κακή όμως πρόθεση κατα τη γνώμη μου πρέπει να χτυπιέται γιατι η ανθρωπότητα υποφέρει απο κακες προθέσεις που ξεκινάν πάντα απο την μη επίγνωση της ολότητας του παντός.
Γιαυτό οταν βλέπω μειωτικά συνθήματα απαντάω ανάλογα γιατι είμαι σίγουρος πως μέσα απο την ένταση θα γίνει και μια απαραίτητη ζήμωση που σίγουρα θα κάνει καλό (σε όσους τουλάχιστον έχουν ανοιχτό μυαλό...)
Αυτά για την ώρα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/07/2002, 01:49:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Καταρχάς θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη απο ΤΟΝ φίλο sasantari γιατί στα προηγούμενα μυνήματά μου τον αποκαλούσα "καλή μου φίλη"
Συγγνώμη φίλε μου.... αλλά μάλλον απευθηνόμουν στην ΨΥΧΗ σου (που άν και δεν έχουν οι ψυχές φύλλο, τους προσδίδουμε το θυλικό άρθρο ) η οποία από τα λίγα που σκαμπάζω, ανήκει σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο, προσπαθεί να ΤΙΜΗΣΗ το ρητό της ΘΕΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ,
"ΚΑΜΙΑ
θρησκεία, δόγμα, πίστη, λατρεία, επιστήμη,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΕΡΑ ΤΗΣ
ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Στον ίδιο δρόμο βρίσκομαι και εγώ και ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ακόμα, και ΟΛΟΥΣ εκείνους που ΤΙΜΟΥΝ διά του βίου που διάγουν και ουχί, απο τον λόγο που προφέρουν (ειδικά όταν ΔΕΝ είναι εναρμωνισμένος με το ΙΔΕΩΔΕΣ ΡΗΤΟ), προσωπικά τους αποδίδω (εγώ ο "υβριστής και συκοφάντης") το τίτλο (αν μπορούμε να τον πούμε έτσι φυσικά), του ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ.

Φίλε serpentpan ευτυχός που ΟΛΑ τα μυνήματα είναι σε διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να τα διαβάσει και να τα ξαναδιαβάσει και γιατί όχι, να τα ξαναδιαβάσει ώστε με τά από τόσες αναγνώσεις να μπορέσει και αντιληφθεί το "ποιόν" του ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ....
Η ανωνυμία φίλε μου, είναι κάτι που ΑΝ τη θέλης την τηρείς, που αν ΔΕΝ θέλεις, ΔΕΝ ΤΗ ΤΗΡΕΙΣ....
Το ότι υπάρχει σαν δυνατότητα, μη το κατηγορής και πολύ περισσότερο μην κατηγορής αυτούς που "κρύβονται" πίσω απο κάποιο ψευδώνυμο. Συνεχίζεις όμως ένα "παιχνίδι" που απο μόνο του σε ΕΚΘΕΤΕΙ!
Θέλω να πώ ότι ΕΚΘΕΤΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ τον εαυτό σου στους ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ χαρακτηρισμούς και είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλον.... παρά με σένα τον ίδιο.

Σε ενόχλησε η ΦΙΛΙΚΗ συμβουλή μου στο να ΜΕΛΕΤΑΣ (και όχι όπως λές να διαβάζεις), τα όποια βιβλία κρίνεις πως ΠΡΕΠΕΙ να διβάσει κάποιος άλλος, αφού πρώτα τα έχεις ΗΔΗ "διαβάσει" εσύ...
Μα ΟΠΟΙΟ απόσπασμα μας παραθέτης, ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΙ την όποια γνώση σου, ΑΛΛΑ αποδεικνύει την (συχώρα μου τη λέξη) ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ και την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ χρήση τους!
Παράδειγμα, το βιβλίο περί της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ του Ελιφάς Λεβί.

Επι λέξη αναφέρης: "ο LEVI στον 1ο τομο της 'Ιστοριας της Μαγειας'του να απορριπτει την Ανατολικη μυηση και ο επιμελητης(Διμελης)του εργου να απορει και να προσπαθει να εξηγησει
Φίλε μου στη σελίδα 43, αυτός που διερωτάται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο επιμελιτής του βιβλίου, ο Κος Κ.Διμελής, ΑΛΛΑ ο μεταφραστής του βιβλίου ο Πέτρος Γκράβιγκερ!!!
Αλλά αυτά είναι "ψιλά γράμματα". Ας μας παρεθέσεις λοιπόν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ διερωτάται ο Π.Γκράβιγκερ, ποιός είναι ο συλλογισμός του και σε ποιό συμπέρασμα Ο ΙΔΙΟΣ κατέληξε....
Και μετά απο αυτό, ανάτρεξε στα κείμενα του Αντωνίου Χαλά και ΨΑΞΕ να βρείς ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΦΥΓΕ Η Ε.Π.ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ ΑΠΟ ΤΑΣ ΙΝΔΙΑΣ (για να τηρίσω την "γλώσσα" του συγγραφέα).

Ξαναλέω και ίσως να κουράζω του φίλους μου όπως τον Καραϊσκάκη π.χ που κάνω λόγο για ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ. Συγχωρέστε με, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, παρά το ότι ΔΕΝ γνωριζω. Και απο αυτό ορμόμενος ΨΑΧΝΩ να ΒΡΩ.
Αυτή η έρευνα όμως ΔΕΝ μπορεί να περιοριστεί ΜΟΝΟ στα τάδε ή στα δείνα βιβλία ή θρησκείες ή φιλοσοφίες.

'Ετσι προσωπικά αντιλαμβάνωμαι τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ. εσωτερισμό στο ΚΑΘΕ ΤΙ, ΠΑΝΤΟΥ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ειμαι ανοικτός ΚΑΙ σε δημόσια συζήτηση ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, για να μη λές ότι κρύβωμαι πίσω απο την ανωνυμία μου....

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


38 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2002, 00:21:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Καραϊσκάκης
Φίλοι μου γεια σας και πάλι,
Όχι Κέλσο, δεν με κουράζεις καθόλου με τα λεγόμενά σου, το αντίθετο μάλιστα, οι παρεμβάσεις σου ανεβάζουν το επίπεδο της συνομιλίας μας. Δυστυχώς όμως μερικοί συζητητές είναι πολύ κουραστικοί. Ισως βέβαια να φταίω και εγώ που είμαι προχωρημένης ηλικίας και κουράζομαι εύκολα (όπως ξέρετε στην Ελληνική επανάσταση ήμουν ήδη 30 χρονών). Και εξηγούμαι :
Αγαπητέ serpentpan αν αυτή η συζήτηση γινόταν μεταξύ μας θα διασκέδαζα πάρα πολύ. Αλλά από ότι βλέπω την παρακολουθούν αρκετοί άνθρωποι , που μερικοί από αυτούς ενδιαφέρονται να μάθουν μερικά πράγματα και να λύσουν μερικές απορίες. Σκοπός των Forum (έτσι το έχω καταλάβει εγώ) είναι να μοιραζόμαστε τις κοινές μας ανησυχίες και να γινόμαστε όλοι πιο πλούσιοι από την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών. Και εσύ ακριβώς έτσι ξεκίνησες αυτή τη συζήτηση και αν θυμάσαι σε ευχαρίστησα γι ' αυτά που μας πρόσφερες.
Παρακολουθώντας όμως εδώ και μερικές μέρες τις απαντήσεις σου βλέπω ότι το μόνο που προσπαθείς να κάνεις είναι να κατηγορείς τους πάντες και στη συνέχεια να αρνείσαι ορισμένα προφανή πράγματα. Χτυπητό παράδειγμα:
Η εμμονή σου στο θέμα της Εσωτερικής σχολής της Θ.Ε. Υποστηρίζεις ότι δεν λειτούργησε ποτέ . Σοβαρά; Η Ε.Π.Μπ. έγραψε τους κανόνες έτσι για πλάκα ή μήπως με την προοπτική ότι ίσως βρει κανένα άξιο; Αλλά ξέχασα, τα της Εσωτερικής Σχολής δεν αναφέρονται σε κάποιο βιβλίο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και επομένως δεν έγιναν ποτέ . (Αλήθεια sasantari οι κανόνες της Εσωτερικής Σχολής είναι καταπληκτικό στοιχείο. Που το βρήκες ρε άτιμε;)
Αλλά τότε πια ήταν η αρμοδιότητα του Leadbeater (από την οποία προέκυψε και το περίφημο λάθος του);
Και ο Γουέστκοτ από που βγήκε , μηπως από το ΤΕΙ Θεοσοφίας;
Μια απλή παρατήρηση : Υπάρχουν πράγματα που δεν γράφονται στα βιβλία. Ακόμα όμως κι αν γραφόντουσαν όλα, οι άνθρωποι δεν γίνονταν σοφότεροι, αλλά (όπως θα έλεγε και ο Πλάτωνας) θα γίνονταν δοκησίσοφοι, δηλαδή ψευτοσοφοί. Γιατί είναι πολύ εύκολο διαβάζοντας κάτι να πιστέψεις ότι το κατέκτησες κιόλας.
Γι’ αυτό λοιπόν αγαπητέ serpentpan σου αφιερώνω το ρητό αυτό: «Αρχή σοφίας , της άγνοιας η γνώση» . Ας μάθουμε να παραδεχόμαστε αυτό που είμαστε χωρίς ανόητους κομπασμούς. Όπως εγώ: Είμαι ένας απλός αρματωλός και κλέφτης!!!

Καραϊσκάκης


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2002, 16:02:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους του φίλους, και τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ και τους ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!
Επιδή φίλε μου ΑΛΗΘΙΝΕ και ουχί, "Ψευδόφιλε", serpentpan ΑΔΥΝΑΤΩ να καταλάβω το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, προσπέρνώ ΟΛΑ τα "καραγκιοζιλίκια" περί φιλάθλων και περί καφενείων, μιάς και εγώ τουλάχιστον, δέν μεγάλωσα μέσα σε καφενέ, και θα σε παρακαλούσα να μας εξηγήσεις, ποιό είναι το θέμα που ΘΕΣ να συζητήσουμε.
- Θές να μιλήσουμε για τα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ που γράφτηκαν απο κάποιον συγγραφέα;;;;
- Θές να μιλήσουμε για τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ που βρίσκονται ΑΚΟΜΑ και σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ βιβλία;;;
- Θές να μιλήσουμε για ΟΛΟΥΣ αυτούς (σαν και εσένα) που επιδή απλά πέρασαν απο κάποια ομάδα, όμιλο, σωματείο, εταιρία, στοά κλπ κλπ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι κατέκτησαν και τη γνώση ή την πολύ πιό σπουδαία κατ'εμέ, ΣΟΦΙΑ;;;
- Θές να μιλήσουμε γιά ΟΛΟΥΣ αυτούς (σαν και σένα) που επιδή διάβασαν ΠΟΛΛΑ βιβλία, ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως κατέκτησαν την γνώση ή την πολύ πιό σπουδαία κατ'εμέ ΣΟΦΙΑ;;;
- Θές να μιλήσουμε τελικά, για το τι ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ, μέσα απο την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ;;;

Πές μου, τι ακριβώς θές;;;
Πάντως αν θές να συμφωνίσω μαζί σου, ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ αρχών και αξιών, αυτό φίλε μου ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ....

Ανέφερες πολύ σωστά την βιογραφία της Αλίκης Μπέϊλη, που ΑΝ και το τονίζω αυτό, ΑΝ είχες έστω και στο ελάχιστο ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ και όχι απλά ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, θα έβλεπες την ΚΑΤΑΝΤΙΑ της ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ της Θεοσοφικής Εταιρείας. Σε προκαλώ λοιπόν να το κάνεις και ΜΕΤΑ έλα να συζητήσουμε....

Φυσικά όμως ειναι ΑΝΑΦΕΡΕΤΟ ΔΙΑΚΙΩΜΑ ΣΟΥ να μήν αποδέχεσαι ΤΙΠΟΤΑ το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, πουθενά και για τίποτα...
Με γειά σου και χαρά σου....
'Αφησε λοιπόν σε "εμάς" τους "άλλους", να ασχολιόμαστε με την σκόνη των υποδημάτων (ΟΧΙ των δικών σου ΦΥΣΙΚΑ, αλλά ΕΚΕΙΝΟΥ του οποίου ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ θεωρεί με τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ του τρόπο, ως άξιο να ασχοληθεί ΜΟΝΟ μέ την σκόνη ή αλλιώς την κόνιτρο των υποδημάτων του) ΕΚΕΙΝΩΝ των 'Οντων που το πέρασμά τους απο τον γκρίζο μας πλανήτη, έφερε έστω και για λίγο (όσο και η γίηνη ζωή τους), λίγο απο εκείνο το ίδιο το ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ και που αν μη τι άλλο σκοπό τους είχαν να φωτίσουν (οσο τους επιτράπηκε) την ΘΕΙΑ ΓΝΟΦΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ ΠΑΤΕΡΑ....

Μείνε με τους νεκρούς, αλλά μην επιβάλλεις με τον τρόπο σου και στους άλλους να μείνουν και να λατρέψουν το ΝΕΚΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, του Παγκόσμιου Νόμου που δυστυχός για σένα, ΔΕΝ ΚΑΤΕΝΟΗΣΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ....
Μείνε και ταλανίσου για το ΑΝ οι Εβραίοι φταίνε για όλα ή για το ΑΝ οι Χριστιανοί φταίνε για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΟΥ, μιάς και ο ΜΟΝΟΣ που ΔΕΝ φταίει κατ'εσέ, είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ και πρόσεξες ΦΙΛΕ ΜΟΥ, μιλάω για τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ και οχι για το ΕΓΩ ΣΟΥ, μιάς και το ΕΓΩ ΣΟΥ, το έχεις πνίξει μέσα στις χιλιάδες σελίδων βιβλίων που ΑΠΛΑ διάβασες...

Εύχομαι να έχεις ΕΣΥ δίκιο και εγώ το χαμηλό και φοβερό σκουλίκι να έχω ΑΔΙΚΟ...
Ξέρω όμως πως μια μέρα, το χαμηλό σκουλίκι ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ (ψυχή στα ελληνικά), ενώ εσύ θα παραμείνεις ΙΔΙΟΣ, ΑΝΑΛΟΙΟΤΟΣ, ΚΕΝΟΣ κατ' εικόνα 'Ανθρωπος και θα ψάχνεις ακόμα μέσα απο τις σελίδες των βιβλίων να μάθεις ποιός σε έπλασε, ενώ εγώ, το σκουλικάκι που θα έχει γίνει ΨΥΧΗ, θα ανζητώ τον ΗΛΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΥΕΙ ΠΟΤΕ για ενωθώ μαζί Του και για Πάντα....

'Οσο για τα περί "καπέλων" κλπ... δεν είμαι αρμόδιος για να σου απαντήσω. Το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσω να ΜΗΝ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ να "καπελώσει" ΚΑΝΕΝΑΝ...
Αλήθεια, πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι ένα καπέλο για να καπελώσει την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;

Μάθε όμως ΦΙΛΕ μου, ότι την έκλειψη ενός ΗΛΙΟΥ την προκαλλεί ΠΑΝΤΑ μία ΣΕΛΗΝΗ!
Και πώς να το κάνουμε, ο ΗΛΙΟΣ είναι ΑΥΤΟΦΩΤΟΣ, ενώ η ΣΕΛΗΝΗ ετερόφωτη.
Μείνε και λάτρεψε σαν τους χούλιγκανς την ΣΕΛΗΝΗ και άσε εμένα τον ΦΙΛΑΘΛΟ (τιμή μου να με αποκαλείς έτσι) να λατρεύω τον ΗΛΙΟ...
Μπορώ και λειτουργώ με το ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, περισσότερο απο ότι εσύ με το ΦΩΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ...
Εγώ ΔΕΝ μπορώ να κρυφτώ απο τον ΗΛΙΟ ούτε και Αυτός απο εμένα, ενώ εσύ μόνο ΚΡΥΦΤΟΥΛΗ παίζεις με τη ΣΕΛΗΝΗ ΣΟΥ....
Απόλαυσε το παιχνίδι σου, ΑΛΛΑ κατάλαβε και την θέση σου....

Φίλε μου Καραϊσκάκη (και συναγωνιστή μου, στον αγώνα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τόσο της πολύπαθης Ελλάδας, όσο και του ακόμα πιό πολύπαθου ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ), χαίρομαι που ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΩ και που ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΩ το επίπεδο της "όποιας" συζήτησης.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ θέλω να συνδιαλαγώ, να συζητήσω με όλους εσας, που ΚΑΤΑΝΟΗΤΕ την πραγματική θεση του Ανθρώπου και που αυφλεγής πόθος είναι να προσθέσουμε ΕΣΤΩ και ένα χαλικάκι στο ΟΛΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ που αποκαλούμε ΚΟΣΜΟ...
Πιστεύτε με θα συνεχίσω να το κάνω, για όσο καιρό ΚΑΙ εσείς θέλετε να συνεχίζουμε τον ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ διάλογο.
Πές μας λοιπόν ωρέ Καραϊσκάκη, την ΔΙΚΗ ΣΟΥ άποψη περι της περιβόητης ΕΝΩΣΕΩΣ της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ...

Ελικρινά περιμένω να ΜΑΘΩ....

Φίλος με ΟΛΟΥΣ και ΠΑΝΤΑ,

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


38 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2002, 21:11:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Καραϊσκάκης
Φίλοι μου γεια σας,
Μετά από μια "μικρή" παρέκλιση ας επιστρέψουμε στο θέμα που συζητούσαμε , περί Ενωσης. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς εννοούσε η Ε.Π.Μπ. όταν έγραφε την τελευταία της φράση. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε , προσπαθώντας να την κατανοήσουμε και να την ακολουθήσουμε. Με αυτήν την επιφύλαξη καταθέτω κι εγώ την άποψή μου. Δεν είναι ίσως η πιο σωστή αλλά τουλάχιστον είναι βαθιά ειλικρινής.
Υπάρχει μια παλιά διδασκαλία που μιλάει για την ύπαρξη μιας Ιερής αλυσίδας που ξεκινάει από το ανώτερο ον του ηλιακού μας συστήματος και καταλήγει στην τελευταία ανθρώπινη ψυχή
(διευκρίνηση : η αλυσίδα συνεχίζει ακόμη πιο κάτω και σε άλλα βασίλεια, αλλά χάριν της συζήτησης ας βάλουμε μια άνω τελεία στο επίπεδο "άνθρωπος". Επίσης καλύτερα να μην αναλωθούμε στο όνομα του μεγάλου Οντος , γιατί πάλι θα βγούμε από το θέμα).
Αυτή η Αλυσίδα λοιπόν ενώνει θεούς και ανθρώπους και χάρη σε αυτήν μπορούμε να εξελισσόμαστε πνευματικά να γινόμαστε καλύτεροι. Αν δεν υπήρχε αυτή η Αλυσίδα, πιθανότατα θα είμασταν ακόμη σε κατάσταση ζωωδη (από πνευματικής απόψεως) ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Αυτή η Ιερή Ενωση των Δασκάλων και των Θείων Όντων με μας τους απλούς ανθρώπους, είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα που υπάρχει στον κόσμο. Και από ότι φαίνεται αυτή η Ένωση περνάει δύσκολες στιγμές. Υπάρχουν πολλές και μεγάλες δυνάμεις που την ταλαιπωρούν. Μια μικρή απόδειξη : Η εξαφάνιση των Μυστηρίων ώς θεσμός. Τα Μυστήρια αποτέλεσαν τον δυνατότερο κρίκο σε αυτήν την Αλυσίδα. Όσο υπήρχαν , η Ενωση ήταν εξασφαλισμένη. Τώρα δεν υπάρχουν και η Ενωση κινδυνεύει.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη , η ενδυνάμωση της Ενωσης με οποιονδήποτε τρόπο ήταν μια από τις βασικές αποστολές της Ε.Π.Μπ.
Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, το έργο που καλούμαστε να κάνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι τεράστιο. Σε αυτήν την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει. ΚΑΝΕΙΣ.
Δεν έχει σημασία πόσο μικροί είμαστε ή πόσα ξέρουμε. Σημασία έχει να θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το Σχέδιο. Μέσα σε κάποια ομάδα ή έξω από αυτή, με πολλά ή λίγα μέσα, όσο μπορούμε περισσότερο. Έτσι κι αλλιώς μπορούμε να γνωρίζουμε ένα μέρος του Σχεδίου, μόνο αυτό που μπορούμε να αντέξουμε. Αν το ξέραμε ολόκληρο ή δεν θα είμασταν εδώ ή θα μας είχε συνθλίψει.
Να γιατί φίλε Κέλσο διάλεξα το όνομα Καραϊσκάκης. Γιατί αυτή η εποχή δεν θέλει πολλές αναλύσεις (μην το παρεξηγείς δεν είναι σπόντα για σένα), αλλά Αγώνα. Αγώνα μέσα μας και έξω από εμάς , έτσι όπως τόσο όμορφα περιγράφει ο Ν. Καζαντζάκης.

Να είστε καλά
Καραϊσκάκης.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2002, 00:57:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φίλε μου serpentpan, ΑΝ έχεις βρεί εσύ το δρόμο σου, δεν έχεις παρά να τον ακολουθήσεις....
Καλό κατεβόδιο....
'Ασε εμάς να ταλανιζόμαστε, άσε μας να διαβάζουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τα βιβλία που ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ διαλέγουμε και άσε μας να βγάζουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τα όποια συμπεράσματά μας....

Θα γνωρίζεις βέβαια μέσα απο τα τόσα βιβλία που έχεις διαβάσει, ότι η διαφορά ανάμεσα στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στα υπόλοιπα ΖΩΑ του μεγάλου ΖΩΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, είναι η ΝΟΗΣΗ, το MANASH...

Επίσεις η ΕΥΓΕΝΕΙΑ είναι ένα σημείο διαφοράς ανάμεσα στα δύο "είδη" του Ζωικού βασιλείου...

Βλέπωντας λοιπόν τα γραπτά σου, ΟΥΤΕ ευγένεια διακρίνω, αλλά ΟΥΤΕ και νόηση....
Μήπως θα έπρεπε να ανασυνταχθής λιγάκι;;;;
Μήπως θα ήταν καλύτερο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αλλά ιδιαίτερα για σένα, να είσαι λίγο πιό ευγενής καθώς επίσεις να βάλεις σε λειτουργία την νόηση και να ΕΝ-νοήσεις το τι ακριβώς μας λές;;;;

Φίλε μου, είσαι σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΧΥΣΗ και υποψιάζομαι ΚΑΙ τον λόγο....

Φίλε μου Καραϊσκάκη, μου έδωσες μια νέα διάσταση στο θέμα και μαζί με κάποια στοιχεία απο την προσωπική μου πορεία αναγνωρίζω ακόμα πιό πολύ κάποια απο τα "σημεία των καιρών" που τώρα διανύουμε...
Αντιλαμβάνομαι επίσεις, την ΑΝΑΓΚΗ για ένωση, μέσα απο ένα "άλλο" πρίσμα και ειληκρινα και απο βάθους καρδιάς, σε ευχαριστώ φίλε μου.
Θα επανέλθω και πάλι....

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2002, 01:27:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Διύλιζε φίλε μου τον κώνοπα, και συνέχιζε να καταπίνεις τις καμήλους, αυτό είναι ακόμα πιό κοντα στην πραγματικότητά σου...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2002, 23:52:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.....
Και μετά;;;
Τι και μετά;;;
Μετά ζήσαν αυτοί καλά και ΕΜΕΙΣ καλύτερα.....

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2002, 10:26:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Γεια σας παιδιά.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση αν και μερικές φορές απλά γίνεται μονόλογος.

Νομίζω ότι ειπώθηκαν πολλά, μάθαμε πολλά και η συζήτηση έκανε τον κύκλο της (ξεχειλώθηκε θα έλεγα )

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν τραβήξουμε κι άλλο αυτού του είδους την αντιπαράθεση θα κουράσουμε και θα κουραστούμε.

Συνήθως αυτό που γίνεται σε συζητήσεις που... "ξεχειλώνουν" είναι να αρχίζουμε να απαντάμε σε πράγματα που... δεν μας έχουν ρωτήσει ή να μαχόμαστε εναντίον θέσεων που κανένας δεν θεωρεί, ούτε θέλει, ούτε καν παρίσταται για να τις υπερασπιστεί.

Δεν νομίζω π.χ. ότι κανένας σε αυτήν την συζήτηση να δήλωσε ότι η Μπλαβάτσκυ είναι... Θεός ή πρέπει να είναι αντικείμενο θρησκευτικής λατρείας.

Επίσης κανένας δεν δήλωσε ότι ο Χριστιανισμός ως επίσημη θρησκεία σεβάστηκε τους κανόνες, τις ιδέες και την ύπαρξη της ελληνικής φιλοσοφίας και της θρησκείας. Εξάλλου για αυτό το θέμα γίνεται ενδιαφέρουσα συζήτηση σε άλλο θέμα του Forum.

Ούτε κανένας κατηγόρησε την Θεοσοφία (ως πνευματική διδασκαλία) για να χρειαστεί κάποιος να την υπερασπιστεί.

Αν οι διάφοροι φορείς της άχρονης σοφίας (βλέπε οργανώσεις, εταιρίες, σχολές) κάνουν λάθη ή έχουν λανθασμένη πολιτική και γραμμή, αυτό θα το κρίνει τελικά η ιστορία και δεν μας πέφτει λόγος να καθόμαστε να κρίνουμε, σοβαρά και αντικειμενικά (μια πολύ βαριά λέξη) τις μορφές αυτές. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι λειτουργούμε αστόχαστα και επιπόλαια όταν αναφερόμαστε, εδώ, σε ονόματα εταιριών, σχολών και οργανώσεων που τουλάχιστον υπάρχουν ήδη και λειτουργούν, και θα σας παρακαλούσα να μην ξαναασχοληθούμε με αυτό το θέμα. Όποιος θέλει να δει ας πάει μόνος του, ας συζητήσει, ας παρατηρήσει, ας κρίνει και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, τα οποία μπορεί να είναι διαφορετικά από κάποιου άλλου. Ας μην είμαστε οπαδοί ενός... πνευματικού κομουνισμού.

Αν εγώ ήθελα να ξαναβρω ενδιαφέρον σε αυτό το θέμα που έχει ανοίξει θα επανατοποθετούσα το επίκεντρο στο ζήτημα του αν ο Χριστός ως δάσκαλος δίδαξε την Θεοσοφία (ως πνευματικό περιεχόμενο και όχι ως οργάνωση). Νομίζω ότι αν γίνει μια νηφάλια συζήτηση με στοιχεία και παραπομπές όλοι θα κερδίσουν από αυτό την συζήτηση άσχετα αν έχουν μεταπειστεί ή όχι.

Αλλιώς οι δεκάδες και εκατοντάδες αναγνώστες αυτού του topic θα μείνουν με λανθασμένες εντυπώσεις και δεν θα πάρουν τίποτε ουσιαστικό. Έτσι θα έχουμε χάσει την ευκαιρία να αφήσουμε κάτι εσωτεριστικό και πνευματικό από εμάς σε κάποιους άλλους που ίσως τους οφελήσει.

Προσέξτε γιατί όπως λέει μια παροιμία:
Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες την... πληρώνουν τα μυρμήγκια.


Ειρήνη σε όλους.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elenbous
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/07/2002, 22:42:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elenbous
Θα ήθελα να καλησπερίσω και από εδώ τους καλούς φίλους της παρέας του esoterica,και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δύο καινούργια μέλη. Τον φίλο Καραισκάκη, που με την απλότητα και την ειρηνόφιλη διάθεσή του προσπάθησε να καταλαγιάσει τα ''πνεύματα'' αλλά και τον συμπαθέστατο ΕΟΝ που με έκανε να γελάω με την καρδιά μου με τις περίφημες ατάκες του.
Παρακολουθώ εδώ και μέρες την ενδιαφέρουσα κουβέντα σας, και ειλικρινά μου είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω την σκοπιμότητά της. Χωρίς να έχω καμμία διάθεση να αναμοχλεύσω κίνητρα και ''μπηχτές'',θα ήθελα απλά να παραθέσω κάποιες απορίες μου.
1. Πως είναι δυνατόν εμείς, άνθρωποι που θέλουμε να λέμε πως ερευνούμε, πως μελετάμε με ανοιχτή την καρδιά και τα μάτια της ψυχής, να χρησιμοποιούμε όρους, όπως ''ψευδόκελσος'', '' χαλκοεβραίος'' και πολλούς άλλους, για να χαρακτηρίζουμε ανθρώπους που καθένας με τον τρόπο του και κάτω από τις πιέσεις των κοινωνικών καταστάσεων που βίωνε, μας έδωσε έστω και έναν σπόρο γνώσης για να πάμε ένα βήμα παρακάτω στην έρευνα μας?
2. Ποιοι είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τον Ωριγένη, την Blavatsky ή τον Παπύς? Και εδώ θα ήθελα απλά να αναφέρω κάτι. Ο Παπύς έχει κάνει εκτεταμένη χρήση αποσπασμάτων από την '' ΙΣΙΣ ΑΠΟΚΑΛΛΥΜΕΝΗ'' της Blavatsky στα βιβλία του, όπως επίσης και η τελευταία έχει χαρακτηρίσει τον Levi σαν τον ''μεγάλο δάσκαλο''.Και δεν αναρωτιόμαστε το προφανές. Είναι δυνατόν τέτοιες φωτισμένες ψυχές να σπαταλούν χρόνο και ενέργεια σε διαμάχες ''εξωτερικού'' περιεχομένου? Καθένας τους είχε ένα βασικό σκοπό να διατελέσει στην τότε ενσάρκωσή του, και βέβαια το ανθρώπινο της φύσης τους πιθανώς να τους οδήγησε και σε κάποια λάθη τακτικής.Αυτό όμως δεν μειώνει την αξία τους σαν ανώνατα πνευματικά όντα.
3. Φίλε serpentan. Αναφέρεσαι στο χριστιανισμό με τρόπο υποτιμητικό, κάτι που τουλάχιστον σε μένα υποδεικνύει πως ακόμα δεν έχεις εντρυφήσει στην βαθιά εσωτερική του διδασκαλία, που δεν είναι σχεδόν ταυτόσιμη αλλά ακριβώς ίδια με αυτή της διδασκαλίας του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα, του Σωκράτη, του μεγάλου Ζαρατούστρα, του Κρίσνα και τόσων άλλων φωτισμένων ψυχών, προσεγγισμένη βέβαια με τρόπο διαφορετικό. Παραμένεις στα εξωτερικά γεγονότα, αυτα που αμαύρισαν την ''επίσημη εικόνα του'', ( κυρίως κατά την διάρκεια του μεσαίωνα''). Ενας εσωτεριστής όμως έχει τουλάχιστον την γνώση να σκάβει βαθύτερα και να βρίσκει και όχι να παραμένει στο κάψιμο συγγραμάτων ή στην θανάτωση μαρτύρων που έγιναν κατόπιν εντολών καρεκλοκένταυρων της εκκλησίας που καμία σχέση με τον χριστιανισμό δεν έχουν.
'Ενα από τα επτά κλειδιά που έχει δοθεί στο ανθρώπινο είδος για να προσεγγίσει την αλήθεια είναι αυτό της εσω8εολογίας. Ο σκοπός όλων μας είναι αυτός. Να προσεγγίσουμε και να κατακτήσουμε την μία και μοναδική αλήθεια, να δούμε το φως και να ζήσουμε μέσα σε αυτό. Σκοπός δύσκολος αλλά και ιερός. Ας αφήσουμε λοιπόν τα μεγάλα κείμενα μέσα από τα οποία προσπαθούμε να αποδείξουμε ποιος είναι ο ''καλύτερος'', και ας παραθέσουμε τις απόψεις μας για θέματα ζώσης σημασίας.
Και κάτι τελευταίο. Αν υπάρχουν οργανώσεις που προσπαθούν να καταχρασθούν ή να καπελώσουν το έργο οποιούδηποτε εσωτεριστή για τους δικούς τους σκοπούς, επιτρέψτε μου να πω πως τις απορρίπτω άμεσα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί στόχος του πραγματικού εσωτεριστή είναι να βιώνει τον εσωτερισμό στην καθημερινότητά του, να τον κάνει βιωματική του εμπειρία και όχι να αναλώνεται στο πως θα εκμεταλευθεί αγνές ψυχές ή στο πως θα γίνεται ευρύτερα γνωστός.

ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dix
Μέλος 1ης Βαθμίδας


114 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2002, 19:32:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dix
θα μου επιτρέψετε μια μικρή "σφήνα" ?

4.Ο PAPUS,και πολλοι αλλοι ,αντεγραψαν (εκλεψαν)πολλα απο την Η.Ρ.Β.,και αφου τα εμφανισαν 'σαν εκ παραδοσεως Μαρτινιστικη διδασκαλια'πολεμησαν την εν λογω,γιατι δεν ηταν εβραιοχριστιανοκεντρικη(δες περιουσιος λαος και λοιπες παρανοιες),αλλα 'εθνικη' συγγραφεας.Η Η.Ρ.Β. πηρε ενα πληρες συστημα εσωτερικης διδασκαλιας απο την Ανατολη,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΜΕΝΑ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ,ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ.
Ποιό είναι το πραγματικό όνομα του Papus ? δηλαδή τι εθνικότητος ήταν ?

(ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΩΡΙΓΕΝΗΣ ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΤΗΚΕ?)
Απλώς γιατί του θύμιζε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Φύση του κι αυτός ήθελε κάτι παρά φύσιν ....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2002, 23:17:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φίλε Σερπαντίνα, απο ότι κατανόησα (εάν κατανοήσα καλώς) "...η ομορφιά οταν γραφει κανεις,στην ησυχια,χωρις θορυβους και παρεμβολες που διαταρασσουν το πνευμα,οταν μπορει να αναπτυξει τις σκεψεις του,συμμετεχοντας σε εναν ομορφο διαλογο,η αν η συζητηση ξεφυγει οταν φανερωθει η ποιοτητα του θυμικου,και αρχισει η 'εκτοξευση της 'ποιοτητας',να εκθετει κανεις ηρεμα τις αποψεις του,αυτο και μονον αυτο ,ηταν το ζητουμενο απο την αρχη..."
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ τελικά, όπως και εγώ θα το ήθελα απο μεριά σου...

Και πάλι τα όσα γράφεις, τα γράφεις ΧΩΡΙΣ να μπείς στο κόπο να τα επεξεργαστής και έτσι ΠΑΛΙ εκτεθημένος είσαι στα ΔΙΚΑ ΣΟΥ γραφώμενα...
'Εχεις γίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ με το να αναμασάς τα ίδια και τα ίδια και ουσία ΤΙΠΟΤΑ!
Δεν σε αδικώ φυσικά γι'αυτό, πώς θα μπορούσα άλλωστε...
Αλλά ας δούμε τελικά τι μας λές να διαβάσουμε... ( μην σε ανησυχεί φίλε μου, το γνωρίζω ΚΑΙ το βιβλίο του Μελισσαρόπουλου ΚΑΙ το τι έχει να πεί...

Μας παραθέτης λοιπόν ένα απόσπασμα απο την σελίδα 172 του εν λόγο βιβλίου κάθώς καια απο τις επόμενες.
Αλήθεια, όταν απλά φυλλομέτρησες το βιβλίο (όπως και τα υπόλοιπα βιβλία που κατέχεις στην ογκόδη βιβλιοθήκη σου), απο αυτή τη σελίδα ξεκίνησες και σε αυτή έμεινες;;;
Αν έτσι έπραξες, έκανες ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ... και καλό θα ήταν να το ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙΣ απο την αρχή.
'Εχεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να ανακαλύψεις από τα οποία, μέσα απο ένα ξένο ένδυμα πρός όλα όσα επικαλείσαι, προσπαθής εναγωνίως θα έλεγα να κρυφτείς όπως ακριβώς κάνουν και οι στρουθοκάμηλοι (στρουθοκαμηλισμός αποκαλείται).
Δεν έχω σκοπό να σου "υποδείξω", αλλά έχω σκοπό να μην σε αφήσω να ΚΑΠΕΛΩΣΕΙΣ (δική σου έκφραση) την ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ καί ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗΣ, καθώς επίσης στους υπόλοιπους φίλους της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, να δείξω απλά και μόνο τι οφείλουμε να πράτουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Θέλω να πώ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ και χώρις να έχω κανενός είδους αλάθητο, ότι αυτά που μας προσφέρουν ετοιματζίδικα σαν συμπέρασμα "έρευνας και μελέτης" ετών μέσα απο βιβλία, καλό θα ήταν να τα μελετήσουμε οι ίδιοι και ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ να καταλήξουμε σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
Ενώ λοιπόν μωρέ μου φίλε εσύ διατείνεις τι λέει ο Μελισσαρόπουλος στο βιβλίο του, εγώ σου αντιπαραθέτω την ΑΚΡΙΒΩΣ προηγούμενη παράγραφο του, που όσο και να θές να με πείσεις ότι δεν την "είδες", πιστεύω ότι αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ...

Σελ. 171 & 172 "Οι άνθρωποι έχουν πάρει τον δρόμο της διαιρέσεως και του ανταγωνισμού, αντί να ακολουθούν τον δρόμο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ (να φίλε μου Καραϊσκάκη και πάλι η ΕΝΩΣΗ βρίσκεται εμπρός μας) και της συνεργασίας. Καιρός να αλλάξουν νοοτροπία και να διορθώσουν το σφάλμα τους, ακολουθώντας τον σωστό δρόμο της ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ. Η Θεοσοφία, διδάσκει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ της ζωής, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο διαφορές πίστεως, φυλής, εθνικότητας, τάξεως, φύλου. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ. Και ο Θεόσοφος πρέπει να προσπαθεί να βάλει σε εφαρμογή αυτή την ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ και να την κάνει ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην καθημερινή του ζωή."

Σε προκαλώ λοιπόν να μας πείς που τα γραφώμενά σου και το πνέυμα που τα κυριαρχεί, είναι έστω και για λίγο εναρμονυσμένα με τα παραπάνω του Μελισσαρόπουλου;

Φίλε μου σερπαντίνα μην ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΕΣΑΙ όπως έκαναν, οι στις ΙΔΕΕΣ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ "εβραιοχριστιανοί" (και αυτός ο όρος δικό σου είναι και εκτός αυτού είναι και ΑΔΟΚΙΜΟΣ) του μεσαίωνα...
Και προπαντός ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣ να επιστρέπεις έναν ολόκληρο κόσμο που ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ, πίσω στα μαύρα χρόνια ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ δεν είχε το δικαίωμα να ΜΕΛΕΤΑ και να ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ "τας Γραφάς", ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ το ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΕΡΑΤΕΙΟ...
Στα δικά μου γραφώμενα, δεν αφήνω τον άλλον να "ενοήσει τα ενοούμενα", ΑΛΛΑ εξηγώ τις απόψεις μου και παρακαλώ τους φίλους, ΓΙ' ΑΥΤΕΣ να με κρίνουν, ΕΑΝ πρέπει ντέ και καλά να με κρίνουν....

'Οσο φίλε μου για αυτό που μας είπες περί "αποδείξεως" των λεγομένων σου βάση των κειμένων που παραθέτεις, αν τότε με αυτά αποδείκνειες την ορθότητα των λεγομένων σου, τότε φίλε μου ΗΔΗ στα έχω ανατρέψει ΟΛΑ.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2002, 23:31:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φίλε dix, ο Papus είναι γάλλος αποκρυφιστής. Το όνομά του ήταν Gerard Encausse (Ζεράρ Ανκώς).
Είναι άξιο ερεύνης, ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ (κατα τα λεγόμενα του φίλου σερπαντίνα), άρχισε να βάλει κατά της Θεοσοφικής Εταιρείας.
Είδες φίλε σερπαντίνα, λέω "κατά της Θεοσοφικής Εταιρείας" και ΟΧΙ κατά της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ καθώς και της ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ....
Ας ερευνίσει ο "μελετητής" το ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ, και περιμένω για το αποτέλεσμα της έρευνας.

'Οσο για το "γιατί ευνουχίστηκε ο Μέγας Ωριγένης", φυσικά δε θα περίμενα και άλλη απάντηση απο εσένα ειδικά φίλε μου (χεχεχεχε), ΑΛΛΑ δυστυχός και εδώ έχεις άδικο.
Ευνουχίστηκε γιατί ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕ κάποιο συγκεκριμένο χωρίο απο τα Ευαγγέλια...

Κέλσος

Edited by - Kelsos on 20/07/2002 23:34:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2002, 12:51:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Φίλε σερπαντίνα, ας δούμε παρεούλα τι είναι αυτά τα τόσο αξιόλογα κείμενα που μας έχεις πραθέσει. Τονίζω δε, ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ κανέναν άλλο παρά την αποκατάσταση των προσβολών που έχεις κατα καιρούς εκτοξέυσει, λέγοντας πως "αυτή είναι η Θεοσοφία"...

1) "Σκεφτηκες παλι γιατι η Η.Ρ.Β. εψαξε για να βρει τους νομους που θα σχηματιζαν την θεοσοφια της στην Ανατολη και οχι στην ναρκωμενη εβραιοχριστιανικη Δυση?"

2) "Ο Max Haidel -για του λογου το αληθες- και για την συγγραφη της Ροδοσταυρικης Κοσμοθεωριας του, χρησιμοποιησε την ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ της A.BESANT. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ, αφου η 'γνησια Ροδοσταυρικη παραδοσις, ητο ζωντανη? Το σκεφτηκες?"

3) "Κυτταξα λιγο την συζητηση για την μετενσαρκωση(ψευδοκελσο,μην ταραζεσαι,δεν θα γραψω τιποτε επ αυτου!). Εντυπωση μου εκανε ,οτι το μονο βιβλιο που συστηθηκε σχετικα ,ηταν 'η μετενσαρκωση' του PAPUS. Καπου φαινεται λοιπον οτι ειχα δικιο, οταν μιλουσα για 'κατευθυνομενες' καταστασεις, η για βαθεια αγνοια, οταν ο PAPUS,θεωρειται σαν να εγραψε το μονο καλο βιβλιο για την μετενσαρκωση,οταν οι θεοσοφιστες(του ADYAR,το γραφω γιατι οι καιροι ειναι πονηροι)ειχαν πλημμυρισει την ΝΥΧΤΩΜΕΝΗ ΔΥΣΗ,με βιβλια για την μετενσαρκωση. Δεν λεω,το βιβλιο ειναι συμπαθητικο,αλλα οχι και να περιμενουμε ...απο τον PAPUS,να μας πει ...για την μετενσαρκωση. Οταν αυτος ετρεχε ιδρωμενος και εψαχνε,αλλοι ειχαν γυρισει. Τελος παντων,ο καθενας ειναι υπευθυνος για την μοιρα του."

4) "Ο ορος ψευδοκελσος,χρησιμοποιηθηκε με την ιδια λογικη οπως ψευδοΔιονυσιος Αρεοπαγιτης(Μυστικη θεολογια,περι Ουρανιας Ιεραρχιας κλπ.)"

5) "Ο PAPUS,και πολλοι αλλοι ,αντεγραψαν (εκλεψαν)πολλα απο την Η.Ρ.Β.,και αφου τα εμφανισαν 'σαν εκ παραδοσεως Μαρτινιστικη διδασκαλια'πολεμησαν την εν λογω,γιατι δεν ηταν εβραιοχριστιανοκεντρικη(δες περιουσιος λαος και λοιπες παρανοιες),αλλα 'εθνικη' συγγραφεας.Η Η.Ρ.Β. πηρε ενα πληρες συστημα εσωτερικης διδασκαλιας απο την Ανατολη,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΜΕΝΑ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ,ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ."

1) Μάλιστα, τώρα τα έκανες όλα σαφή!!! Η Μπλαβάτσκυ είναι που βρήκε τους νόμους;;; Αν είναι δυνατόν;;;;
Και ας υποθέσουμε ότι έτσι είναι... κομμάτια να γίνει... ΠΡΙΝ απο την Μπλαβάτσκυ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ;;;
Υπήρχαν ΜΟΝΟ στην ανατολή;;;
Μα φίλε σερπαντίνα, μιλάμε για ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ και για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. Μη γίνεσαι φαιδρός λοιπόν λέγοντας πως η Μπλαβάτσκυ τους βρήκε στην ανατολή... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΟΣΟΦΙΑ.

2) Μας μιλάς για τον Μάξ Χέϊντελ και την ροδοσταυρική του κοσμοθεωρία. Για απάντηση θα σου προτείνω και εγώ ένα βιβλίο (αν μου επιτρέπεις φυσικά), που ΙΣΩΣ σε διαφωτίσει στα αγωνιώδη ερωτήματά σου.
Είναι το βιβλίο "ΟΙ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ" του Κρίστοφερ Μάκιντος των εκδόσεων Πύρινος Κόσμος. Ανάτρεξε και ρίξε του μιά ματιά ειδικά για το κεφάλαιο 12 "Οι σύγχρονες ροδοσταυρικές κινήσεις" σελ. 237
Πάντως επι της ευκαιρίας, ΟΛΑ αυτά δίνουν λαβές και επιχειρήματα σε ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΤΕ στην Εσωτερική Επιστήμη ΑΣΧΕΤΟΣ τίτλου και ονόματος, να τα κατακρίνουν και να τα επικαλούντε ώς αποδείξεις για την φαιδρότητά τους (του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ γενικά).

3) Και φυσικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ για τα όσα λέχθηκαν στο θέμα "ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ" και ο λόγος είναι φίλε μου σερπαντίνα είναι το προφανές, ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Πές το, δεν είναι κακό να πείς, "συμφωνώ με το φίλο Κέλσο και τους υπόλοιπους συνομιλητές"....
Τώρα για το βιβλίο του Παπύς, ΝΑΙ δεν είναι το καλύτερο, έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ "λάθη"...
Εγώ πάντως προτιμώ την Αγία Γραφή που είναι ΓΕΜΑΤΗ απο αποδείξεις περί του νόμου της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ, καθώς και ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΛΑΟΥ.... χωρίς ταμπελίτσες.... Αυτό φυσικά προτείνω και σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ, να μελετούν τις ΓΡΑΦΕΣ, εκεί βρίσκονται οι ΝΟΜΟΙ που τόσο άστοχα είπες ότι "η Μπλαβάτσκυ βρήκε"...
Η Μπλαβάτσκυ τα κατέστησε ΦΑΝΕΡΑ. Και τα φανέρωσε μέσα απο τα αρχαία κείμενα και στις ΠΡΩΤΕΣ ΠΗΓΕΣ...

4) Τελικά, δεν κατάλαβα γιατί χρησημοποιείς τον όρο ψευδοΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ψευδόΚΕΛΣΟΣ κλπ.
Αποδέχεσαι λοιπόν την λανθασμένη σκέψη των ομοίων σου στις ΙΔΕΕΣ φανατικών χριστιανών, που ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ή ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ δεν μπορούσαν να τον "αντιμετωπίσουν", τα κείμενά του τα αποκαλούσαν "ΨΕΥΔΗ" και "ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ";;;
Τστστστστς.... πολύ άκομψο αυτό. Πάντως δεν με απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ και φυσικά ΔΕΝ ΜΕ ΜΕΙΩΝΕΙ το να με αποκαλλείς "ψευδόκελσο". Αυτό δείχνει πραγματικά ότι τα λεγόμενά μου είναι ΟΝΤΩΣ αποδεκτά, ΑΛΛΑ που ο στείρος φανατισμός σου δεν σε αφήνει να τα δεχθείς ώς "αντίλογο". Και επιδή μας έγραψες κάποια στοιχεία για τον Κέλσο, μια ερώτηση. Ο ΚΕΛΣΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ και στα κείμενά του ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ την υπερβολή ή και τον φανατισμό;;;
Και για να σε προλάβω να μήν οργιστής, ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΡΘΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΤΟΥ, κανένας δεν θα τολμούσε να τον αντιμετοπίσει ειδικά με κάποιο βιβλίο (εννοώ το Κατά Κέλσου του Ωριγένη και όχι μόνο αυτό). Λάθη φίλε μου, ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΝΑΝΕ.... Γι΄αυτό είμαστε εδώ... για να μην τα ΞΝΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ...

5) Και με το τελευταίο αυτό, ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΗΣ ότι δέν είσαι σωστός ερευνητής, και ότι όλα τα βλέπεις ΜΟΝΟΦΘΑΛΑΜΑ!!! (Φυσικά εμένα προσωπικά μου αποδείχνεις και άλλα ακόμα πιό βαθύτερα πράγματα, αλλά δεν είναι επι της παρούσης...)
Λές λοιπόν σα μικρό παιδάκι, ότι Ο Παπύς και η γαλλική σχολή ή ο δυτικός αποκρυφισμός, "ΕΚΛΕΨΑΝ" απο την Μπλαβάτσκυ και τα εμφάνισαν ώς δικά τους!!!

Μα καλά φίλε μου, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΝΕΡΟ;;;
Η Σοφία και η Γνώση, υπάρχει ΜΟΝΟ σε μερικούς και μάλιστα "ανατολίτες";;;

Και ας υποθέσουμε και πάλι πώς έτσι είναι όπως τα λές, αυτοί οι "μερικοί" απο κάπου αντλούν τη Γνώση και τη Σοφία (ώστε να τα κάνουν γνωστά στον κόσμο), ή τα βγάζουν απο τα μυαλά τους.
Αν λοιπόν φίλε μου σερπαντίνα, τα βγάζουν απο το μυαλό τους, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ που τους έχει αποδωθέι!!!
Δεν είναι λοιπόν "ΘΕΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ απο ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ"....

Αν όμως ΔΕΝ είναι απο το μυαλουδάκι τους, ΤΟΤΕ από κάπου τις άντλησαν ΚΑΙ τις Γνώσεις ΚΑΙ την Σοφία!!!
Και ερωτώ, μόνο εκείνοι, οι "μερικοί" μπορούν και επισκέποντε τους τόπους που φυλάσεται η Γνώση και η Σοφία;;;
(Μιλώ για τα περίφημα Ακασικά Αρχεία...)

Αν λοιπόν φίλε μου, είναι όπως αρχικά υποθέσαμε, "απο το μυαλουδάκι τους", τότε ΝΑΙ μπορείς να πείς ότι τα "έκλεψαν", αλλά ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ λίγο θα με ενδιαφέρει μιάς και είναι "ανθρωποσοφίες"!!!

Αν όμως φίλε, είναι άπο τα Αρχεία της Γνώσης που κρατούντε στην Ακάσα (και εγώ αυτό είναι που πιστεύω), τότε ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να λές ότι τα "έκελψαν" και αυτά είναι "θεοσοφία" για μένα.
ΓΙΑΤΙ φίλε μου δεν μπορεί να ισχυριστεί ΚΑΝΕΝΑΣ ότι αυτά ήταν δικά του και ΜΟΝΟ όταν κάτι είναι δικά σου, μπορούν και να σου τα κλέψουν......
Αυτές οι Γνώσεις και οι Νόμοι είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τους απορίψω αυτούς που την κάνουν φανερή, απλά γιατί "είναι απο εβραιοχριστιανούς"!!!


Αυτά τα ολίγα και θα ήθελα επιτέλους να μάθω τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ και όχι το τι γράφουν τα βιβλία της βιβλιοθήκης σου...

Φιλικά,

Κέλσος


Edited by - Kelsos on 22/07/2002 16:59:03Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2002, 16:27:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo
Χαιρετώ παλιούς και νέους γνωστούς.

Φαίνεται πως η διολίσθηση του εσωτερισμού με την έννοια της θρησκείας (ή οποιασδήποτε άλλης πλευράς της πολιτιστικής πυραμίδας) οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στον φανατισμό των εκάστοτε και εκατέρωθεν "πιστών". Δεν μου αρέσει ο χαρακτηρισμός "πιστός". Δεν θεωρώ τον εσωτερισμό σαν μια ακόμα θρησκεία ή σαν τη θρησκεία που βρίσκεται (ή κρύβεται) πίσω απ' όλες τις θρησκείες.

Πιστεύω πως ο εσωτερισμός ή η φιλοσοφία, όπως προτιμώ καλύτερα, είναι η έκφραση του αναγεννησιακού ανθρώπου μέσα από ένα ολιστικό πολιτιστικό σχήμα. Εννοώ πως ο φιλόσοφος δεν εσωτερικοποιείται μόνο ως προς τη θρησκεία αλλά και προς την επιστήμη και προς την τέχνη και προς την πολιτική, προσπαθώντας να ενσαρκώνει στην καθημερινή του ζωή (εδώ είναι τα δύσκολα) τα αντίστοιχα πλατωνικά αρχέτυπα του Αγαθού, του Αληθινού, του Όμορφου και του Δίκαιου, τα οποία συνιστούν κάθε πολιτισμό. Είναι εύκολο να δει κανείς πως αν λείπει κάποια από τις τέσσερις πλευρές αυτής της φιλοσοφικής πυραμίδας, δεν υπάρχει πολιτισμός. (Τί πολιτισμός θα είναι αυτός αν δεν έχει έστω Αλήθεια, ή έστω Καλοσύνη, ή έστω Δικαιοσύνη, ή έστω Τέχνη;)

Θεωρώ πως το να διαξιφιζόμαστε και να καταναλώνουμε ενέργεια για κάποιες επιφανειακές διαφορές στην όψη που κοιτάζουμε την μία πλευρά της πυραμίδας (τη θρησκεία) να αναλογιστούμε πως έχουμε μπροστά μας έναν επιβλητικό όγκο τόσο μεγάλο που δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε και την ύπαρξή του όπως το μικρόβιο δεν αντιλαμβάνεται τον οργανισμό-ξενιστή που το "φιλοξενεί".

Και μην ξεχνάμε πως Μαθητεία σημαίνει Εύρευνα Αφοσίωση και Υπηρεσία.
Χαιρετισμούς και καλά ξεμπερδέματα με τον καύσωνα.


theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2002, 12:34:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Καταρχάς να χαιρετήσω, όσο πιό εγκάρδια γίνεται τον παλιόφιλο Τheo, που έχω να τον "δώ" μέσα στο site, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ (έτσι είπαμε βρέ "παλιόπαιδο";;;)
Με τον ΙΔΙΟ όμως εγκάρδιο χαιρετησμό χαιρετώ και ΟΛΟΥΣ τους ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ μου μέσα απο το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ forum...

Θα σας ομολογήσω φίλοι μου, ότι κάθησα και ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΑ (για πολυοστή φορά) τις ΘΕΣΕΙΣ και τις ΑΠΟΨΕΙΣ που έχουμε, ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ σε αυτή τη συζήτηση.
Το συναίσθημα που μου έμεινε ΟΤΑΝ διάβαζα τα κείμενα, μπορώ να πώ πως ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ με τα συναισθήματα που μας φανέρωσαν ΚΑΙ η ELENBOUS ΚΑΙ ο THEO ΚΑΙ γενικά όσοι δεν ενεμπλάκησαν ΑΜΕΣΑ στην "ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ" ΔΙΑΦΟΡΑ που είχα εγώ με τον serpentpan...

Ναι ΟΝΤΟΣ δεν είναι σωστό να διαξιφιζόμαστε, ΑΛΛΑ είναι ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ παράλληλα!!!
Ο μεγάλος 'Ιωνας φιλόσοφος, ο ΗΡΑΚΛΗΤΟΣ είπε κάποτε:

"ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΙ ΠΟΛΕΜΟΣ"

Φυσικά και ΔΕΝ εννοούσε ότι είναι καλό να ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ο ένας τον άλλον.
Κατα την ταπεινή και προσωπική μου γνώμη (μπορεί παλι να κάνω λάθος), αυτή του η ρήση, θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ της ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΡΟΠΙΑΣ όχι μόνο στον πλανήτη μας , ΑΛΛΑ σε ολόκληρο το σύμπαν!
Δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό, ΕΚΤΟΣ και αν κάποιοι απο τους συνομιλητές μου, θα το ήθελαν παραθέτωντας και τις δικές τους απόψεις.

Αλλά ας ξαναγυρίσω στο θέμα της "ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗΣ" διαφοράς μας με τον serpentpan.
Αν φίλε μου είπα τα όσα είπα, δεν το έκανα ΟΥΤΕ απο κακία πρός κάποιους, ΟΥΤΕ και για επίδειξη γνώσεων!
Το έκανα γιατί όπως και έχω ΞΑΝΑΠΕΙ:

Δεν ανήκω σε καμία οργάνωση, εταιρία, στοά κλπ.
Είμαι όμως
ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ

Μας είπες ότι για σένα δεν είναι τίποτα ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ και καλά κάνεις και ξεκαθαρίζεις τη θέση σου. Αν λοιπόν για σένα, ΔΕΝ είναι τίποτα ο Εσωτερισμός, τότε (κατα τη λογική ΠΑΝΤΑ) για σένα έίναι ο ΕΞΩ-τερισμός, ΔΗΛΑΔΗ τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, χωρίς να σε ενδιαφέρει ή χωρίς να ΜΠΟΡΕΙΣ να ανακαλύψεις τις ΑΙΤΙΕΣ που έχουν αυτά τα αποτελέσματα!
Και πάλι δεν σε κρίνω, απλά ξεκαθαρίζω λίγο το θολό τοπίο.

Ακριβώς λοιπόν γι'αυτό το λόγο (εννοώ ότι σε ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα και ΟΥΧΙ οι αιτίες που τα προκαλούν), είπες μετα πλήρους ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ότι "κάποιοι" απο την Γαλλική Σχολή (την οποία ΜΕΣΑ απο τα γραπτά σου ΔΕΝ την δέχεσαι για τον λόγο ότι είναι πιό κοντά στον Εσωτερικό Χριστιανισμό, ΠΑΡΑ στον Ανατολικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Βουδισμό καθώς και πιό κοντά στην Υπεράγια επιστήμη της Καμπάλας κατα τον Ελιφάς Λεβί), πολέμησαν την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ και την "θεοσοφία ΤΗΣ"...
Φυσικά σου ΑΠΕΔΕΙΞΑ ότι τίποτα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ, σε προηγούμενο άρθρο μου...
Τώρα θα σου αποδείξω και φυσικά θα καταστήσω γνωστό και στους τόσους φίλους που ΑΠΛΑ παρακολουθούν τη συζήτηση (εάν δεν το γνωρίζουν), ότι ΚΑΜΙΑ Γαλλική Σχολή ΔΕΝ ήταν κατά της Ανατολικής Φιλοσοφίας και του Ανατολικού Εσωτερισμού (απορώ και μόνο στην ιδέα, ότι ΘΑ μπορούσε ποτέ να ήταν έτσι τα πράγματα!!!!)
Λοιπόν καλέ μου φίλε, είχες αναφέρει μέσα σε κάποιο "παραλήρημά σου" διάφορα ονόματα, μεταξύ των οποίων ήταν και του SEDIR...
Μάλιστα για να μας "αποδείξης" τα λεγόμενά σου, μας ανέφερες ότι σε κάποιο βιβλίο του:

"...o SEDIR,νομιζω στις 'Μαγικες Επωδους',μας συνιστα να προσεχουμε τους Ινδους..."

Λοιπόν φίλοι μου, ΚΑΙ πάλι ΑΥΘΕΡΕΤΑ ο φίλος μας serpentpan, ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ δηλαδή για να ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΙ ουσιαστικά ΟΛΟΥΣ όσους ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, λαμβάνει ΜΕΡΟΣ και ΟΧΙ ΣΥΝΟΛΟ, απο κάποιο βιβλίο.
Το βιβλίο αυτό, στα ελληνικά είναι με τίτλο "ΟΙ ΜΑΓΙΚΟΙ ΚΑΘΡΕΠΕΤΕΣ" και κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΚΥΒΕΛΗ.
Θα σας παρακαλούσα να το διαβάζατε ΟΛΟΙ και να μου δείξετε, εμένα του αδαή, ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΒΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ο φίλος μας;;;;
Που;;;;
Εγώ που το διάβασα, ΑΛΛΑ κατάλαβα. Κατάλαβα ότι ο Μεγάλος αυτός Γάλλος Αποκρυφιστής, όχι μονο ΔΕΧΕΤΑΙ αλλά στιρίζεται ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ θα έλεγα επάνω στην ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
Σας παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα και παρακαλώ, πέστε μου αν έχω λάθος.
Σελ 26 "Δείτε την ΕΞΑΙΡΕΤΗ περίληψη που μας παρουσίασε ο RAMA PRASAD, το 1884 στο περιοδικό THEOSOPHIST. (Μπά, διαβάζουν θεοσοφικά περιοδικά οι Γάλλοι Αποκρυσιστές!!!)
'Εχουμε ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ πολλά πράγματα απο την ανατολική φιλοσοφία, ΓΙΑΤΙ αυτόι οι δάσκαλοι ομοφώνως συμφωνούν στην αναγνώριση του ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ των φαινομένων, συμπέρασμα στο οποίο οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ".

Σελ 27 "Στιριζόμαστε κατα ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ στη φιλοσοφία SANKYA, λόγο του βαθιά φυσιολατρικού χαρακτήρα της, που την καθιστά ΠΡΟΣΙΤΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΗΣΗ ΜΑΣ".

Σελ 30 "Ας προσφύγουμε εδώ στη βοήθεια της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. Θα αποδεχθούμε A PRIORI τις διδασκαλίες της, επιφυλασσόμενοι να τις εξακριβώσουμε κατόπιν με λεπτομερείς πειραματισμούς"

Σελ 32 "'Ολα αυτά θα φανούν ελάχιστα επιστημονικά στους ΔΥΤΙΚΟΥΣ αναγνώστες. Παρ' όλα αυτά, ΑΛΗΘΕΥΕΙ πώς αυτοί είναι οι αυστηροί κανόνες της ΑΠΟΚΡΥΦΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ που ακολουθούντε εδώ και αιώνες.
Μπορούμε να έχουμε επίσης ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ αυτής της αρχαιότητας, στα γραπτά ντουκουμέντα, μέσο της αστρονομίας, όπως κάνουν οι τωρινοί Ινδουιστές Σοφοί"

και για να μήν γίνομαι ακόμα πιό κουραστικός στους φίλους μου κλείνω με κάτι ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ απο το εν λόγο βιβλίο:

Σελ 34 "Η χρήση αυτών των βοηθητικών, ήταν γνωστή απο την πιό μακρυνή κιόλας αρχαιότητα. Πρόκειται για τα ΑΡΩΜΑΤΑ, τη ΜΟΥΣΙΚΗ και το ΦΩΣ. Οι Αιγύπτιοι και οι ΙΝΔΟΙ ΜΥΗΜΕΝΟΙ, τα χειρίζονταν με μια επιστήμη που χρησημοποιούταν για την ανάπτυξη των ΝΕΟΦΥΤΩΝ τους, η δέ παράδοση περί αυτών των πρακτικών συναντάτε ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ"

'Οπως βλέπεις φίλε μου serpentpan, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν βγαίνει το συμπέασμα που ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ήθελες να μας παραθέσεις ώς απόδειξη περί ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ απο μεριάς των "Γάλλων Αποκρυφιστών" στις διδασκαλίες της Ανατολικής Φιλοσοφίας. ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ.....

Α, μια και το θυμήθηκα, σε εκείνο το "επιχείρημά" σου απο το βιβλίο ΚΑΜΠΑΛΑ του Παπύς (δασκάλου του Sedir) που όπως μας "απόδειξες", στην βιβλιογραφία του μιλά για την ΙΣΙΔΑ ΑΠΟΚΕΚΑΛΥΜΕΝΗ καθώς και για την ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΟΞΑΣΙΑ της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, με "κακά λόγια", δεν σου έκανε ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ που μιλά για: "αχωνευτο συνοθυλευμα Γαλλων Καββαλιστων συγγραφεων,χωρις κανενα συστημα"
Γάλλων Καββαλιστών συγγραφέων;;;;
Μα καλά, ποιός "Γάλλος Καββαλιστής Συγγραφέας" ήταν αυτός που έγραψε την 'Ισιδα ή την Μυστική Διξασία;;;;
Ούπςςςς!!! Πάλι σε λακούβα έπεσες φίλε μου....

Αλλά επιδή ΔΕΝ έχεις μαθεί να ερευνάς τις ΑΙΤΙΕΣ, αλλά ΜΟΝΟ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (σαν γνήσιος ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ερευνητής που είσαι) σε κάποιο άλλο πάλι σημείο του παραληρήματός σου, μας αναφέρεις για το Μάξ Χέιντελ και την Ροδοσταυρική του Κοσμοθεωρία (πραγματικά ΔΙΚΗ ΤΟΥ είναι, απο το ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ).
Λές λοιπόν με έπαρση και βεβαιότητα:
"...Ο Max Haidel-για του λογου το αληθες-και για την συγγραφη της Ροδοσταυρικης Κοσμοθεωριας του,χρησιμοποιησε την ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ της A.BESANT.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ, αφου η 'γνησια Ροδοσταυρικη παραδοσις,ητο ζωντανη?'Το σκεφτηκες ?..."
Σε προηγούμενο άρθρο που ΞΑΝΑΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΑ το απόσπασμά σου αυτό, σου είπα για κάποιο βιβλίο.
Τώρα θα σου δώσω την απάντηση που ζητάς, μιάς και ΝΑΙ "το σκέφτηκα"...
Λοιπόν, ο "φίλος σου" ο Μάξ Χέιντελ, ήταν κάποτε μαθητής του αποκρυφισμού και επιδή ήθελε να ΜΑΘΕΙ περισότερα, έκανε ένα ταξιδάκι στην Ευρώπη. ΕΠΙΔΗ όμως οι "γνήσες" πόρτες του ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΥ ήταν κλειστές για αυτόν, βρήκε τον ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΣΤΑΪΝΕΡ, που μόλις εκείνη την εποχή, είχε ΑΠΟΚΟΠΕΙ απο την "ΓΝΗΣΙΑ ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" του Αντυάρ και έφτιαχνε την "ΑΝΘΡΩΠΟΣΟΦΙΑ" του. Ο "φίλος σου" ο Χέιντελ, έγινε αμέσως ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ (στο να αποκοπεί απο τη θεοσοφία και να φτιάξει την ανθρωποσοφία!!!!). Μέσα λοιπόν απο την "μαθητεία" του δίπλα στον πολυμαθή ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΣΤΑΪΝΕΡ, ο οποίος ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΥ ΜΠΕΖΑΝΤ (!!!!), με τι άλλο θα ήθελες να τον διδάξει, ΠΑΡΑ με την "Αρχαία Σοφία" της Μπέζαντ!!!!
Λογικό δεν είναι λοιπόν στην "ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ" του ο Χέιντελ να έχει ώς πηγή την Ανατολική παράδοση και ΟΥΧΙ όπως θα έπρεπε (ΙΣΩΣ) την Δυτική, πάντα κατα τα γραφώμενά σου;;;;
Αλλά ξέχασα, η Δυτική του έκλεισε την πόρτα στα μούτρα. 'Οπως έκαναν και άλλες σχολές σε πολλούς υποψήφιους μαθητές τους, οι οποίοι στη συνέχεια, ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ να αντέξουν τη απόριψη, άρχισαν έναν ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΑΓΩΝΑ κατά των ιδανικών που τόσο πολύ θα ήθελαν και αυτοί να είναι μέτοχοι.

Που το κακό και που το παράξενο βλέπεις;;; Και στο φιλάνε, τι θα ήθελες με αυτού του τύπου τα επιχειρήματα να δείξεις;;;;
Οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ;;;;
Ρίξε μια ματιά (μόνο μια ματιά) στον Μεγαλύτερο Αλχημιστή ΠΑΡΑΚΕΛΣΟ και μετά, έλα να συζητήσουμε....

Φίλοι μου, ζητώ συγγνώμη αν σας κουράζω, αλλα όπως είπα και σε προηγούμενο άρθρο μου, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ να καπηλεύεται πράγματα που ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα έχει προσεγγίσει, με σκοπό τη ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ (στη καλύτερη ΠΑΝΤΑ περίπτωση)....

Φίλος με ΟΛΟΥΣ,
Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2002, 09:37:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium
Κάποτε αγαπητοί μου φίλοι,με είχε απασχολήσει ιδιαίτερα,η θεωρία και η εφαρμογή της στην πράξη.Πολλές ωραίες θεωρίες,λόγια τα οποία στην πορεία παρακολουθώντας τις πράξεις υποκρύπτουν μια αναντιστοιχεία.
Και σκέφτομαι,μαθαίνουμε για τους εαυτούς μας σύμφωνα με κάποιον άλλον,μαθαίνουμε για εκείνον κι όχι για μας..κι εμείς που παρακολουθούμε μαθαίνουμε μόνον για σας..αυτό που "φαίνεται"..

Επίσης το μόνο "συμπέρασμα" που βγαίνει,απ' αυτήν την συζήτηση είναι ότι "οι οδηγοί καταστρέφουν τους ακολουθούντες και οι ακολουθούντες τους οδηγούς".Για να κατανοήσουμε εμείς οι αδαείς,το περιεχόμενο της συζήτησης,θα 'πρεπε να απομονώσουμε τις ύβρεις για να μπούμε στην ουσία.Αλλά είναι τόσο εξοργιστικό να παρακολουθεί κανείς τις προσωπικές επιθέσεις που είναι γελεία η άποψη,ότι θα βγάλουμε και συμπεράσματα.

Το θεμελιακό νόημα του λόγου είναι η συλλογή και η περισυλλογή.Η συλλογή δεν αφήνει τον απλό διασκορπισμό των λέξεων και την σύγχυση.Ο λόγος ως συγκρατημός έχει τον χαρακτήρα της κυριάρχησης της φύσεως..


rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2002, 11:12:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Καλώς την φίλη μας την Rosarium.

Αυτές ήταν διακοπές!!! (ή μήπως απλώς είσαι σε διακοπές των... διακοπών σου;)

Για το συγκεκριμένο topic θα ήθελα να σε παρακαλέσω να με βοηθήσεις να τελειώνουμε με αυτόν τον διάλογο, που τράβηξε πολύ. Όπως είπα και στους υπόλοιπους συζητητές κουράσαμε αρκετούς ανθρώπους που "χάθηκαν" ανάμεσα στις γνώσεις (αρκετές φορές αξιόλογες) και στις προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Ας βάλουμε από την δική μας πλευρά μια . και μια - και ας ευχηθούμε να μας ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2002, 01:03:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Ο Ισοκράτης είπε :"Πάρε τον λόγο μόνο σε δύο περιπτώσεις: όταν πρόκειται για πράγματα που ξέρεις πολύ καλά, ή όταν το απαιτεί η ανάγκη . Μόνο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις ο λόγος είναι προτιμότερος από την σιωπή. Σε όλες τις άλλες αξίζει περισσότερο να σιωπάς, παρά να μιλάς."

Συνειδητά λοιπόν απείχα απο τον διάλογο, και είχα δηλώσει την αντίθεση μου με το "ύφος" των απόψεων. Ο λόγος που παρεμβαίνω είναι γιατί ο ΠοιμέναςΠαν, αναφέρεται σε όλους μας. Γιατί αγαπητέ φίλε θεωρείς το συγκεκριμένο θέμα ως "πρώτο", με βάση τις αναγνώσεις και δεν το θεωρείς αποτυχημένο ως προς την ουσία του, μίας και κανείς εκτός εσένα και του Κέλσου δεν παίρνει μέρος? Αυτό κάτι σημαίνει...
Τα περί Εβραιο-χριστιανισμού και τα λοιπά είναι μία 'καραμέλα' που χρησιμοποιείτε αυθαίρετα και κατά κόρον τελευταία, απο συγκεκριμένη ομάδα. Οδηγήσε σε εσφαλμένα συμπεράσματα, γενικεύοντας για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις. Ισως κάποιοι να γνωρίζουν περισσότερα απο όσα εσύ , θα πρέπει όμως να αποδείξεις ότι αξίζει να συζητούν μαζί σου. Απευθύνεσε σε συνειδητοποιημένα άτομα, αλλά συνειδητά το παραβλέπεις... Οσο για το φιλελεύθερο του συγκεκριμένου διαδυκτιακού χώρου κρίνεται και αποδυκνείεται κάθε μέρα....

"Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2002, 01:42:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Χαιρετώ τους μονομάχους και τους ειρηνιστες του θέματος αυτού!!
Προσωπικά είπα να κοιτάξω το θέμα αυτό γιατί απλά μου κίνησε την περιέργεια μια τέτοια κίνηση περί ενός ονόματος άγνωστου σε εμένα.Στην αρχή,δεν λέω,κάτι πρόλαβα να "πιάσω" για το ποιά είναι η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ,αλλά μετά από καμμιά 10ρια μηνύματα και ως το τέλος έσκυβα για να μην φάω καμμία αδέσποτη!!!!!
Σαν "μωρό" της παρέας μιας κι έχω πλήρη άγνοια του θέματος θα ήθελα μερικές απαντήσεις
-Από ποιό έργο της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ μπορώ να ξεκινήσω?
-Εάν κάποια ονόματα όπως Besant,Papus κ.λ.π. αποτελούν τον αντίλογο ή τον επίλογο της εν λόγω προσωπικότητος?
-Όπως και τόνισα προηγουμένως δηλώνω άγνοια,τα παραπάνω μηνύματα όμως ήταν επίδειξει κανόνων λειτουργίας διαλόγου εσωτεριστών?
Με την τελευταία ερώτηση δεν θέλω να θίξω,αλλά να τονίσω τον άκρατο ενθουσιασμό που επιδείχθηκε μεταξύ εσωτεριστών και μη!!Καλό είναι να στηρίζεις τις απόψεις σου με πάθος αλλά μην τις μειώνεις με εκφράσεις του τύπου ψευδοκέλσος-σερπαντίνας!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2002, 01:58:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Φίλε ΥΑΚΙΝΘΕ, πρωτού αγοράσεις ένα βιβλίο θα σου πρότεινα να διαβάσεις κάποια απο τα παρακάτω (προσωπικά τα κρίνω ως πολύ καλά)άρθρα που θα βρείς στην ιστοσελίδα

http://www.theosophy.gr/articles.cfm

για να δείς αν σε ενδιαφέρει το θέμα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2002, 10:39:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth
Διαβάζοντας το μήνυμα του Serpentpan μπήκα στον προβληματισμό αν θα πρέπει να το σχολιάσω ή όχι. Όταν διάβασα όμως και τα σχόλια των άλλων δύο μελών σιγουρεύτηκα ότι θα ήθελα να κάνω κι εγώ σχόλια, αν και πήρα την απόφαση να μην ασχοληθώ με το ζήτημα.

Είπες:

quote:
Αγαπητοι φιλοι,θελω να ρωτησω κατι σχετικα με τις αποψεις σας.Ετσι ,απο που βγαινει το συμπερασμα οτι ο κοσμος κουραστηκε?Ποιαν εταιρεια gallop χρησιμοποιειτε?Και αν χρησιμοποιειτε, ποια ειναι τα αποτελεσματα?Γιατι εγω παρατηρω οτι περιπου 1300 ατομα 'περασαν' απο το θεμα,και ειναι το δευτερο σε προσελευση μετα την μετενσαρκωση.Μηπως λοιπον οι λογοι ειναι αλλοι πλην της αναφερομενης 'κοπωσης' η μηπως δεν ακουγονται πραγματα 'ευηκοα εις τα υμων ωτα'?

Μιας και είμαι ο γενικός Διαχειριστής του Esoterica.gr και μιας και εγώ παρακάλεσα να μην ρίξουμε το επίπεδο του topic μάλλον σε εμένα απευθύνεται η μομφή. Αν νομίζεις ότι οι δημιουργοί του site "φοβήθηκαν" τα σχόλιά σου και τα μηνύματά σου τότε φοβάμαι ότι δίνεις υπερβολική σημασία στον εαυτό σου.

Αν θεωρείς ότι το πλήθος των επισκέψεων ενός θέματος είναι αδιαμφισβήτητο στοιχείο ποιότητάς του, τότε πρέπει να σκεφτείς πιο καλά πάνω στην σημερινή κοινωνική πραγματικότητα γιατί με το ίδιο επιχείρημα και ο Big Brother και το Bar έχουν πολύ μεγαλύτερη θεαματικότητα από ντοκιμαντέρ και εκπομπές επιμόρφωσης αλλά είναι "σκουπίδια" της τηλεόρασης. To Esoterica θα είχε κάθε συμφέρον να γίνει "τζερτζελές" πάνω σε ένα θέμα και να "βράζουν τα αίματα" γιατί έτσι γίνεται ένα θέμα, θέ(α)μα . Αυτή είναι η συνταγή των πιασάρικων sites. Αυτή δεν είναι όμως η πρόθεση του Esoterica.

Για το αν κούρασε αυτήν η συζήτηση και αποπροσανατόλισε ευτυχώς τα άλλα δύο μέλη πήραν αυθόρμητα μέρος (αν και σε "βλέπω" να το θεωρείς και αυτό κατευθυνόμενο) και είπαν με άλλα λόγια αυτό που υπονόησα και εγώ.

Είπες:

quote:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΠΟΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ -ΟΠΟΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙ 1300 ΑΤΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ?ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΥΤΟΘΩΠΕΥΕΣΤΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ 'ΚΑΝΟΥΝ'.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΣΑΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟ.ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΠΑΛΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΜΑΣΗΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΑ ΙΔΙΑ.?

Καλά εδώ το μήνυμα σου αρχίζει να γίνεται "γραφικό".

Πρώτον μιλάς σε πληθυντικό. Δηλαδή ποιοι είναι αυτοί οι Εβραιοχριστιανοί; Εγώ που παρακαλώ να σταματήσει αυτήν η κλωτσοπατινάδα είμαι Εβραιοχριστιανός; Φοβάμαι μήπως μου θιχτεί η Ιερουσαλήμ; Από που βγάζεις αυτά τα εύκολα, παράλογα και αστήρικτα συμπεράσματα;

Λυπάμαι αλλά η συμπεριφορά σου αρχίζει να μοιάζει επικίνδυνα με αυτών που αντιπαθείς. Αρχίζεις να συμεριφέρεσαι σαν χριστιανός "μάρτυρας", που δήθεν κάποιοι προσπαθούν να σου "κάψουν" τα ιεραποστολικά μηνύματά σου. Αν ήθελα να σταματήσω τον διάλογο δεν θα παρακαλούσα ευγενικά και με επιχειρήματα να επανέλθουμε στην τάξη, απλά θα "κλείδωνα" το topic, αφού έχω αυτήν την δυνατότητα.

Ελπίζω με τα σχόλια των άλλων δύο μελών να κατάλαβες ότι δεν χρειάζεται να κάνω γκάλοπ για να αποδείξω ότι έχω δίκιο. Αλλά και πάλι αν δεν έχω δίκιο, ποιος σου αφαίρεσε το δικαίωμα να υποστηρίζεις τις απόψεις σου μέσα από αυτό το φόρουμ; Κανείς; Όπως εσύ λες τις απόψεις σου έτσι λέω κι εγώ τις δικές μου. Δεν σε κατηγόρησα ποτέ, δεν σε κατέταξα ειρωνικά σε καμιά ομάδα, δεν προσπάθησα να βρω κρυμμένα συμφέροντα πίσω από αυτά που λές. Εσύ όμως το κάνεις, και λυπάμαι για αυτό.

Λοιπόν, "κάνε παιχνίδι", δεν θα σε "κάψει" κανείς, σε αυτήν την... πλατεία. Δεν θέλω να το έχω "κρίμα" στον λαιμό μου ότι έκανα κάποιον "μάρτυρα" με την συμπεριφορά μου.

Από την άλλην αν νομίζεις ότι το Esoterica.gr κατευθύνεται και καθοδηγείται από Εβραιοχριστιανικούς κύκλους, δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο ούτε να σου αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Κράτησε την άποψη σου και εγώ την δική μου. Μείνε ή φύγε. Δεν έχει σημασία γιατί δεν βάλλω εναντίον της προσωπικότητάς σου.

Έτσι και αλλιώς...μου έχεις φέρει 1300 επισκέψεις (όπως καμαρώνεις) και αρχίζουν μου φεύγουν τα σάλια γιατί θα προσελκύσω πολλούς πελάτες διαφήμισης με αυτό το επιχείρημα.

Σκοτωθείτε λοιπόν μονομάχοι μου. Οι θεατές θέλουν αίμα. Ο τελευταίος που θα μείνει ζωντανός, θα κερδίσει είτε την "βασιλεία των ουρανών" είτε το "Νησί των Μακάρων"

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον "ΠΛΩΤΙΝΟ" και τον "ΥΑΚΙΝΘΟ", με έκαναν να μη νιώθω πολύ μόνος μου. Επίσης ευχαριστώ και τον Serpentpan γιατί με έκανε να καταλάβω ότι δεν "πρέπει να φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν"

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2002, 21:55:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan
ZEN!

serpentpanΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2002, 16:12:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
Αγαπητά Μέλη των Ομάδων Συζήτησης του ESOTERICA.gr,

Απευθύνομαι με αυτό το μήνυμα στους αξιό-λογους - και αξιό-μαχους όπως αποδείκτηκε - συζητητές αυτού του συγκεκριμένου θέματος καθώς και σε όσους το ανέγνωσαν στις διάφορες φάσεις της εξέλιξής (;;;) του. Όπως έγινε φανερό η συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα παρέκλινε ποικιλοτρόπως αλλά βασικά από τη στιγμή που άρχισαν να θίγονται με χαρακτηρισμούς, εύκολα συμπεράσματα κ.λπ. οι προσωπικότητες των συζητητών και έμμεσα πιθανώς πολλών άλλων που δεν συμμετείχαν ενεργά στη "ανταλλαγή" απόψεων αλλά απλά προσπάθησαν να την παρακολουθήσουν.
Και αυτό δεν έγινε φυσικά από μία πλευρά μόνο...

Λυπούμαι προσωπικά, και μεταφέρω και τα ανάλογα συναισθήματα πολλών συντελεστών του ESOTERICA.gr, για την τροπή αυτή που έλαβε το ζήτημα και πρώτα απ'όλα για την "αίσθηση" που δημιουργήθηκε στο Νέο Μέλος serpentpan περί σκοπιμοτήτων ή μη ανοχή της διαφορετικότητας από πλευράς της Διαδικτυακής Πύλης ESOTERICA.gr. Το ESOTERICA.gr είναι σαφές (σε όποιον επίθυμεί φυσικά να απβάλει κάποιες από τις προκαταλήψεις του) ότι πάνω απ'όλα σέβεται αυτήν ακριβώς τη διαφορετικότητα η οποία μπορεί να φωτίσει με τον μεγαλύτερο δυνατό πλούτο γνώσεων, πληροφοριών και αποθησαυρισμένων εμπειριών το δρόμο του Ερευνητή του Μεταφυσικού και Αναζητητή του Εσωτερικού. Όχι μόνον το ESOTERICA.gr δεν επιθυμεί να φιμώσει τις απόψεις κανενός αλλά ίσα-ίσα τροφοδοτεί αυτήν την ουσιαστική ανταλλαγή και την "απελευθέρωση" των απόψεων (από προκαταλήψεις, φανατισμούς και εμμονές) με μεγάλο σθένος και εμπιστοσύνη σε αυτήν. Θα ήθελα να παραπέμψω εδώ τους φίλους Συζητητές στο Μήνυμα από την Συντακτική και Ερευνητική Ομάδα του ESOTERICA.gr το οποίο βρίσκεται ΠΑΝΤΑ στην Κεντρική Σελίδα του Τόπου: http://esoterica.gr/editorial.htm

Αυτή όμως η "Φιλοξενία και Ανταλλαγή Απόψεων" και η "Δημιουργική Αντιπαράθεση" διατηρεί τη δύναμη να Συνεπικουρεί στην Πορεία του Έλληνα Αναζητητή μόνον όταν συνεχίζει να πληρεί κάποια απαραίτητα, κατά την γνώμη μας, κριτήρια, ανάμεσα σε αυτά τον Σεβασμό στην Προσωπικότητα και στην Ιδεολογία των άλλων. Σε αντίθετη περίπτωση αυτό που θα γινόταν είναι να επιμένουμε πεισματικά και να μεγενθύνουμε το "Φαινομενικό" και όχι το "Ουσιαστικο", στοιχείο που παρακολουθήσαμε σε κάποιο βαθμό να εμφανίζεται σε αυτό το θέμα. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι ανθρώπινο και αναμενόμενο, δεν αποτελεί και "κατάρα", απλά θα είναι κέρδος μας να ελαχιστοποιήσουμε τέτοιου είδους εμφανίσεις. Ειδικά για τις Ομάδες Συζήτησης παραπέμπω σε αυτό το σημείο στη σχετική σελίδα που αναφέρεται στους όρους συμμετοχής που όλα τα εγγεγραμένα μέλη διάβασαν και με τους οποίους όρους συμφώνησαν πριν προβούν οικοιοθελώς στην εγγραφή τους στα Forums: http://esoterica.gr/forums/policy.asp

Δεν επιθυμώ να επεκταθώ περισσότερο επί του συγκεκριμένου. Όσοι διαβάσαν τις δύο αυτές σελίδες και κυριώτερα παρακολουθούν την διαδρομή του ESOTERICA.gr τόσο καιρό τώρα μπορούν, πιστεύω, να βγάλουν πολύ πιο πλούσια και χρήσιμα συμπεράσματα από όσα θα μπορούσα εγώ να παραθέσω εδώ. Και πάνω απ'όλα θα είναι απόψεις και κρίσεις που θα προέρχονται από τους ίδιους. Μία τελευταία, απαραίτητη υπενθύμιση (αν και αυτονόητη): όσοι συμμετέχουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη δημιουργία και τη στήριξη του ESOTERICA.gr εξακολουθούμε να είμαστε διαφορετικά άτομα με διαφορετικές, και ενίοτε αντικρουόμενες, απόψεις. Οι θέσεις και οι στάσεις που ο καθένας λαμβάνει ή μπορεί να λάβει δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα και το συνόλο. Οι περισσότερο επίσημες θέσεις (που εκφράζουν σε μεγαλύτερο βαθμό το συλλογικό αίσθημα) ταυτοποιούνται εξαρχής ως τέτοιες και για τις Ομάδες Συζήτησης ειδικότερα προέρχονται από τους Διαχειριστές τους.

Η καθαρά πρακτική όμως σκοπιμότητα αυτής της εμπλοκής μου στο συγκεκριμένο θέμα είναι η αποκατάσταση της Αλλοιωμένης Συζήτησης. Για να γίνω πιο σαφής είναι ίσως πιο λυπηρό απ'όλα το σβήσιμο των μηνυμάτων που είχε αποστείλει ο serpentpan σε αυτή τη συζήτηση πριν την αποχώρησή του (δεν γνωρίζω βέβαια εάν περί κάτι τέτοιου πρόκειται). Αυτή η συγκεκριμένη δράση "καταστρέφει" τη ροή της συζήτησης και αλλοιώνει ανεπανόρθωτα τις θέσεις και τις απαντήσεις όλων των υπολοίπων που έχουν λάβει μέρος σε αυτή. Είναι σαν να μιλάνε στο κενό και να συνομιλούν με ένα αόρατο και ανύπαρκτο πλεόν πρόσωπο. Εκτός αυτού οι διάφορες πληροφορίες που ο serpentpan είχε αρχικά παραθέσει και παραχωρήσει με πλήρη συνείδηση και ευθύνη στα μέλη και στους επισκέπτες αυτών των Forums δεν είναι πλέον διαθέσιμες σε αυτούς. Τυχόν αναφορές και παραπομπές που υπήρχαν σε αυτά τα μηνύματα σε άλλες σελίδες των forums έχουν χαθεί. Πάνω απ'όλα τα μηνύματα που παρατίθενται στις Ομάδες Συζήτησης είναι ακριβώς αυτό που υποννοεί ο χώρος: "Θέσεις Συζήτησης" και τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από αυτό. Δεν είναι φυσικά, και ούτε μπορούν να γίνουν αντικείμενα "δοσοληψίας" και δεν είναι δυνατόν να απορριφθούν από κανέναν ούτε να ριχτούν στη λήθη. Ότι έχει ειπωθεί εξάλλου έχει σίγουρα καταγράψει το σημάδι του και στον χώρο και στον χρόνο με τρόπους που πολλές φορές είναι αόρατοι και ανερμήνευτοι από εμάς.
Δικαίωμα διαγραφής μηνυμάτων διατηρούν μόνον οι υπεύθυνοι για την λειτουργία των ομάδων συζήτησης όταν καταπατούνται οι όροι που έχουν όλοι αποδεχτεί και όταν αυτό δεν αλλοιώνει τις θέσεις άλλων συζητητών ή τη ροή του διαλόγου.

Λυπούμαι για την αποχώρηση με αυτόν τον τρόπο του serpentpan από τη Συζήτηση, προσωπικά εύχομαι στην επίστροφή του στα Forums και θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι η ευρυμάθειά του σίγουρα έχει αποδειχτεί χρήσιμη στα Μέλη και στους Επισκέπτες και θα συνεχίσει να είναι έτσι εάν το επιθυμεί και ο ίδιος. Δεν έχω όμως άλλη επιλογή παρά να επαναφέρω τα διεγραμμένα μηνύματα (μέχρι την ημερομηνία της 29ης Ιουλίου). Καθώς δεν είναι δυνατόν σε αυτή τη φάση να τοποθετηθούν τα μηνύματα στην αρχική τους θέση μέσα στη Συζήτηση, θα επαναφέρουμε όλοκληρο τον διάλογο σε συνεχή ροή στον χώρο κάτω από αυτό εδώ το μήνυμα με γραφική ένδειξη των διεγραμμένων μηνυμάτων. Το θέμα έχει κλειδωθεί με τρόπο που να μην επιτρέπει περαιτέρω συμμετοχή και απαντήσεις. Όπως φάνηκε πάντως πολλοί θα επιθυμούσαν τη συνέχεια της Συζήτησης για την Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ και ένδειξη αποτελεί και το μήνυμα που πρόλαβε και απέστειλε το Νέο Μέλος strangewonderer μετά την διαγραφή των μηνυμάτων του από τον serpentpan και πριν το "κλείδωμα" της Συζήτησης. Δεν γνωρίζω εάν το συγκεκριμένο μήνυμα μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για μία καινούργια Συζήτηση, πάντως θα ήθελα να ευχαριστήσω το Μέλος strangewonderer και να τον ενημερώσω ότι το μήνυμά του μετακινήθηκε σε καινούργιο θέμα αυτού του Forum. http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=405

Κλείνοντας θα ήθελα να διευκρινήσω ότι αυτό το μήνυμα δεν φέρει τον χαρακτήρα "Διδασκαλίας Ηθικής" προς κανέναν, προσπαθεί μόνον να ενημερώσει και να αποκαταστήσει και θα ήθελα να προσφέρω από καρδιάς στα Μέλη και στους άξιους Συζητητές του παρόντος θέματος τα παρακάτω:

Ξεζαρώνει η πεταλούδα
τα φτερά της· πριν κλείσει η μέρα
θα είναι γριά


Κοάζει ξιπασμένα
το βατραχάκι· μα δε βλέπει πως
οι ρυτίδες στη λίμνη ήδη σβήνουν;

"ΧΑΪΚΟΥ"

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2002, 16:24:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
-- 001 --

Συγγραφέας Θέμα
Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 07/05/2002 : 23:28:32
--------------------------------------------------------------------------------
'Εχουν περάσει 111 χρόνια απο την ημέρα που η Μεγαλύτερη μορφή του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ, (κατα τη δική μου γνώμη) που άφησε πίσω της τους Φυσικούς μας Κόσμους και μετέστει στους Κόσμους του ΑΝΕΣΠΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ, Κόσμους που τόσο πολύ διαπραγματεύτηκε στο ογκόδες έργο της...
'Ηταν 8 Μαϊου του 1891 και απο τότε έως ακόμα και σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο εορτάζεται αυτή τη μέρα η επέτειος του Θανάτου της. Η μέρα αυτή ονομάζεται "Μέρα εορτής του Λευκού Λωτού". 'Ελαβε την ονομασία της η μέρα αυτή, χάριν του πανέμορφου φυτού, αλλά συνάμα και απόκρυφου συμβόλου. Ας δούμε όμως πώς έλαβε την ονομασία της...
Ο ΛΕΥΚΟΣ ΛΩΤΟΣ, με τη ρίζα του φτάνει μέσα στη Γη, με το στέλεχός του βρίσκεται μέσα στο Νερό, με το άνθος του είναι στον Αέρα και με το κίτρινο χρώμα στο ΚΕΝΤΡΟ του ανθού του, των σπερμάτων του μας δείχνει το Φως! Με αυτό τον τρόπο έχουμε μια πλήρη συμβολική απεικόνιση των ΤΕΣΣΑΡΩΝ στοιχείων της Θείας Φύσης,

ΓΗ - ΥΔΩΡ - ΑΗΡ και ΠΥΡ

Τον Λωτό τον ανέφερα όμως και ως "απόκρυφο σύμβολο", να γιατί.
Γιατί θεωρείται επίσης και σύμβολο της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ. Αυτό γιατί μέσο του ΑΕΡΑ μεταφέρεται το σπέρμα του, μέσο του ΝΕΡΟΥ φτάνει στη ΓΗ για να φτιάξει τις ρίζες του. Στη ΓΗ με την επίδραση του φωτός (ΠΥΡ) αναγεννάτε με σκοπό να τρέξει μια αντίθετη φορά συνεχών εμφανίσεων και μεταμορφώσεων όπως και ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ, σύμφωνα με τον Θείο Νόμο της Εξελίξεως που στο ανθρώπινο βασίλειο αποκαλείτε ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ.

Ας δούμε με μιά γρήγορη ματιά τη ζωή της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ.
Η Ε.Π.Μπ. γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1831 στο Αικατερινοσλάβ, μια πόλη στα νότια της Ρωσίας που ήταν χτισμένη στις όχθες του ποταμού Δνείπερου.
Πατέρας της ήταν ο Πέτρος φόν Χάαν, στρατηγός του Ρωσικού στρατού και μητέρα της ήταν η 'Ελενα Αντρέϊγεφ ντε Φαντάγιεφ
κόρη πριγκίπισσας που έφτανε μέχρι το θεμελιωτή του Ρωσικού θρόνου, του πρίγκιπα Ρούρικ
Η μικρή όμως Ε.Π.Μπ. δεν έμελλε να γνωρίσει την μητρική φροντίδα, σε ηλικία μόλις 11 ετών έχασε τη μητέρα της και έτσι την φροντίδα της την ανέλαβε η γιαγιά της και ο παππούς της, ο οποίος ήταν κυβερνήτης της πόλης Σαρατόβ.
Από την πρώτη παιδική ηλικία έδειχνε ότι κάτι σημαντικό είχε να κάνει ως έργο. Οι "παράξενες ιστορίες" που γέμισαν τη ζωή της, ξεκίνησαν από την βρεφική σχεδόν ηλικία!
Σε ηλικία 4 ετών, έβλεπε τις "ρουσσάλκας" (νεράιδες) μέσα σε κάθε δέντρο της όχθης του Δνείπερου.
Είχε μια καταπληκτική έφεση στις γλώσσες (από νωρίς έμαθε και μίλαγε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, αρχαία Ελληνικά, Σανσκριτικά, Αραβικά, Εβραϊκά), έπαιζε καταπληκτικό πιάνο και βιολί αλλά της άρεσε υπερβολικά και η ζωή στη φύση. Από τα 11 έως τα 17, η Ε.Π.Μπ. έμεινε κοντά στους παππούδες της. Στην ηλικία των 11 ετών και για έναν ολόκληρο χρόνο ήταν υπνοβάτης. Είχε οράματα που έβλεπε μέσα σε αυτά δύο τεράστια μάτια να την παρακολουθούν, προσέχοντάς την!!!

Δεσποινίς πλέον είχε το έμφυτο χάρισμα να υλοποιεί και να αποϋλοποιεί αντικείμενα, να προλέγει διάφορα περιστατικά, ατυχήματα τα οποία όταν αυτά γινόταν πραγματικότητα, όλα τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι τρόμαζαν !!! Δε θα ήταν υπερβολή να τηχαρακτηρίσουμε
"τον τρόμο και το φόβο της οικογένειας της".
'Ολα αυτά, μαζί και με τον χαρακτήρας της (η ελευθερία του πνεύματος που είχε), ανάγκασε τον πατέρα της να την παντρέψει πολύ νωρίς. Το έκανε μόλις έφτασε σε ηλικία 17 ετών. Ο σύζυγος της Ε.Π.Μπ. θα ήταν εκείνος που με το όνομά του έμελλε να γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. 'Ηταν ένας άνδρας που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν παππούς της σε σχέση με τη δική της ηλικία. Ονομαζόταν Νικηφόρος Μπλαβάτσκυ, απόστρατος στρατηγός του Ρωσικού στρατού και διοικητής, κυβερνήτης της επαρχίας Εριβάν.
Ο γάμος αυτός ήταν από τη μεριά της οικογενείας της Ε.Π.Μπ μια προσπάθεια του να γίνει η κόρη τους μια "κυρία".

Μετά από 3 μήνες έγγαμου βίου, η Ε.Π.Μπ. μια νύκτα το έσκασε και ξεκίνησε μια περιπλάνηση συλλέγοντας ταξιδιωτικές εμπειρίες. Η περιπλάνηση αυτή κράτησε μια ολόκληρη ζωή!!! Φεύγοντας άφησε ένα γράμμα στον σύζυγό της εξηγώντας του τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή τη σκανδαλώδη πράξη (ειδικά για εκείνη την εποχή). Τον παρακάλεσε επίσης εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το επώνυμό του, το οποίο για την ίδια θα ήταν μεγάλη τιμή. Φυσικά ο πραγματικά ΚΥΡΙΟΣ Μπλαβάτσκυ δεν της το αρνήθηκε!!! Της διεμήνυσε μάλιστα ότι για ότι έξοδα ήθελε, εκείνος θα της τα κάλυπτε, αρκεί να ήταν η ίδια καλά.

Από τότε λοιπόν ξεκίνησε να ταξιδεύει και να συλλέγει ΓΝΩΣΗ από κάθε μέρος που επισκεπτόταν.
Αν δεν κάνω λάθος, γύρισε ολόκληρο τον κόσμο ΕΠΤΑ φορές. Για φανταστείτε... εκέινη την εποχή, ΕΠΤΑ φορές!!!! Ούτε σήμερα δεν μπορούν οι περισότεροι να το καταφέρουν...
Στις 17 Νοεμβρίου του 1875 στη Νέα Υόρκη μαζί με τον Χένρυ Στίλ 'Ολκοττ, τον Γουίλιαμ Κουάν Τζάτζ και μερικούς άλλους, ίδρυσε την


ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο Σκοπός της Θεοσοφικής Εταιρίας ήταν:

1ον Ο σχηματισμός ενός πυρήνα μίας Παγκόσμιας Αδελφότητας της Ανθρωπότητας χωρίς τη διάκριση της Φυλής, της Πίστεως, του Φύλου, της Τάξεως ή του Χρώματος

2ον Η ενθάρρυνση της συγκριτικής μελέτης των Θρησκειών, της Φιλοσοφίας και της Επιστήμης

3ον Η έρευνα των ανερμήνευτων νόμων της Φύσεως και των απόκρυφων δυνάμεων του Ανθρώπου


Μέχρι το 1883 η έδρα της Θεοσοφικής Εταιρείας ήταν στη Νέα Υόρκη. Το 1878 δημοσιεύεται το πρώτο έργο της που δεν ήταν άλλο απο την "ΙΣΙΣ ΑΠΟΚΕΚΑΛΥΜΕΝΗ" ένα βιβλίο που μέσα σε 10 μέρες ξεπούλησε τα 1000 αντίγραφα και που μέσα στο επόμενο χρόνο ξεπούλησε άλλες 2 εκδόσεις!!!
Τον ίδιο χρόνο, το 1878, εγκαθίσταται στη Βομβάη και έναν χρόνο αργότερα, το 1879 εκδίδει το πρώτο της περιοδικό, τον "ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΗ".
Το 1883 μεταφέρει την έδρα της Θεοσοφικής Εταιρείας στο ΑΝΤΥΑΡ, όπου και μέχρι σήμερα λειτουργεί συνεχώς.
Το 1884 σε ένα ταξίδι της στην Ευρώπη, ξεσπά η σκευωρία του ζεύγους Κουλόμπ.
Το 1885 εγκαταλείπει την Ινδία και το Αντυάρ και εγκαθηστάται Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας. Εκεί έγραψε ένα πολύ μεγάλο μέρος του επόμενού της βιβλίου, της "ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΔΟΞΑΣΙΑΣ".
Το 1887 μετακομίζει στο Λονδίνο στην Αγγλία και εκδίδει το περιοδικό "ΛΟΥΣΙΦΕΡ".
Το 1889 όπου ιδρύει το "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ" της Θεοσοφικής Εταιρείας που αργότερα μετονομάστηκε σε "ΣΧΟΛΗ ΑΡΚΕΪΝ". Η σχολή αυτή υφίσταται ακόμα και μέχρι σήμερα, είναι η σχολή της διαδόχου του Εσωτερικού Τμήματος, της γνωστής ΑΛΙΚΗΣ ΜΠΕΪΛΗ.
Το ίδιο έτος εκδίδει το έργο της "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ" καθώς και το έργο που είχε γράψει όταν βρισκόταν στα μοναστήρια των Ιμαλαϊων, μαθήτρια του Εσωτερικού της Διδασκάλου του, του ΜΟΡΥΑ, με τίτλο "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΙΓΗΣ". Το βιβλίο αυτό κατα τη δική μου γνώμη, ΚΑΘΕ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ και ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΙΣ θα πρέπει να έχει μελετήσει...

Μέχρι τη τελευταία μέρα της ζωή της, έγραφε και συμπλήρωνε το έργο της "ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΟΞΑΣΙΑ". ο Θάνατος, ο Μεγάλος αδελφός του Υπνου, την βρήκε καθησμένη στην αγαπημένη της αναπαυτική καρέκαλα, στις 8 Μαϊου του 1891 σε ηλικία ακρίβως 60 ετών!
Μετά το θάνατό της εκδόθηκε η "ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΟΞΑΣΙΑ" , που κατα πολλούς ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ είναι και το καλύτερο έργο της.

Αλλα έργα της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ είναι το ΘΕΟΣΟΦΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ, το ΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΒΟΥΝΩΝ, τα ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ, καθώς και πάρα πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά της εποχής της, εκτός του Θεοσοφιστή και του Λούσιφερ.
Τα ΑΠΑΝΤΑ της ανάρχονται σε 17 πυκνογραμμένους τόμους!!!!

111 έτη έχουν περάσει απο τότε και ακόμα και σήμερα, ίσως περισότερο από κάθε άλλη εποχή, τα έργα της αποτελλούν ένα φωτεινό φάρο μέσα στο απέραντο ωκεανό της ΓΝΩΣΗΣ που η ίδια αποκαλούσε,


ΘΕΟΣΟΦΙΑ


Κέλσος


ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Greece
159 Μηνύματα Posted - 08/05/2002 : 01:13:54
--------------------------------------------------------------------------------
Θεοσοφική εταιρεία Ελλάδος:

"Θεοσοφία, το κεφαλόβρυσο των θρησκειών"

http://www.theosophy.gr/articles.cfm?articleID=14Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 08/05/2002 : 04:12:15
--------------------------------------------------------------------------------
Μια μικρή διώρθωση...
Το site, theosophy.gr, ΔΕΝ είναι το site της Θεοσοφικής Εταιρίας Ελλάδος...
Φυσικά αυτό δεν ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ απο τη καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει η ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗ μαζί με την ομάδα της και με την ευκαιρία να πώ, ΠΟΛΛΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ!!!

Κέλσος


Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα Posted - 09/05/2002 : 19:05:06
--------------------------------------------------------------------------------
Καλησπέρα σε όλους,
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κέλσο, που ξεκίνησε το θέμα συζήτησης για την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, ανήμερα της επετείου της μετάστασής της.
Το ελπιδοφόρο είναι ότι υπάρχουν ακόμη καρδιές που φουντώνουν στο άκουσμα του ονόματός της και διατηρούν ζωντανή τη μνήμη της.
Το δυστύχημα είναι ότι οι άνθρωποι που την θυμούνται (τουλάχιστον στην Ελλάδα) είναι πολύ λίγοι. Δεν πειράζει όμως. Αργά η γρήγορα το μήνυμα της θα αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους.
Ήδη η επιρροή της στον 20ο αιώνα είναι μεγάλη: Στην τέχνη, στην επιστήμη, στη θρησκεία, στη Φιλοσοφία, στον Εσωτερισμό , άφησε ανεξίτηλα σημάδια και επιρροές.
Ενέπνευσε πολλές κινήσεις (η ίδια ή οι μαθητές της),που φαινομενικά δεν είχε καμία σχέση αλλά στην ουσία ήταν ο εσωτερικός κινητήρας τους. Δεν έχει σημασία να τις αναφέρουμε και ίσως δεν είναι σκόπιμο. Φτάνει να ξέρουμε ότι υπάρχουν σήμερα θεσμοί που έχουν σχέση με φιλανθρωπία κλπ. που ξεκίνησαν από Εκείνη.
Αλλά είμαι σίγουρος ότι παρακολουθεί αυτή τη συζήτηση και θα ήθελε να μην ξεχάσουμε την τελευταία φράση που άφησε σαν παρακαταθήκη στην Ανθρωπότητα:
"ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ".
Ποια είναι η Ένωση για την οποία μιλάει;
Να είναι θέμα που είναι ενδιαφέρον να ερευνήσουμε.
Να είστε όλοι καλά.

Καραϊσκάκης

Edited by - Καραϊσκάκης on 09/05/2002 19:28:57

Edited by - kelsos on 09/05/2002 19:30:52

Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 09/05/2002 : 19:46:44
--------------------------------------------------------------------------------
Χαιρετώ το φίλο Καραϊσκάκη και σου λέω φίλε μου πώς δέν είναι τόσοι λίγοι αυτοί που τη σκέπτονται...
Αλλά και πάλι, ΕΝΑΣ να μείνει να τη σκέπτεται, είμαι βέβαιος πώς Εκείνη θα ήταν και ΠΑΛΙ το ΙΔΙΟ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΗ... γιατί γι'αυτόν τον ΕΝΑ το ογκόδες έργο της, ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ, ρίζωσε και μάλιστα ρίζωσε εκεί που έπρεπε να ριζώσει, ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και όχι στο ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ.

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που θέτης φίλε μου...
Κάνωντας λοιπόν μια "αρχή", ας πώ ότι το ρητό της Θεοσοφικής Εταιρίας μιλάει για RELIGION, που σημένει "θρησκεία", "πίστη".
Ποιά είναι η "δουλειά", το "έργο" της ΚΑΘΕ θρησκείας;;;
Μα ΦΥΣΙΚΑ η (προσπάθεια για) ΕΝΩΣΗ του Θνητού Θεού με τον Αθανάτο, τον 'Ανθρωπο με την Πρώτη του Παντός Πηγή...

Αυτά για "αρχή"!!!
Περιμένουμε και άλλες απόψεις για το Ποιά είναι η 'Ενωση που μίλησε η Μεγαλύτερη Μορφή Αποκρυφιστή (κατα τη γνώμη μου πάντα), η


Ελένη Πετρόβνα Μπαβάτσκυ

Κέλσος


ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Greece
159 Μηνύματα Posted - 09/05/2002 : 20:11:23
--------------------------------------------------------------------------------
Ολοι γνωρίζουν ότι οι "λίγοι" είναι περισότεροι απο τους "πολλούς"..
Η εξέλιξη της ανθρωπότητας στην Γη, όπως αυτή περιγράφεται απο την Μπλαβάτσκι όπως γνωρίζετε φίλοι, θα είναι αρκετά μακροχρόνια .Κάποιο όμως σοφό ρητό λέει" μην φοβάσαι εάν περπατάς αργά, να φοβάσαι εάν δεν περπατάς καθόλου..".


XWMA_KAI_NERO
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα Posted - 12/05/2002 : 13:36:04
--------------------------------------------------------------------------------
kalispera kai apo mena se oloys
pragmatika tha ithela na gnoriso to ergo tis mplabatsky.den ksero omos ean eimai etoimos na to katanoiso.tha ithela mia symboyli me pio biblio narxiso.elpizo na mendiaferei.
eyxaristo


thoth
Διαχειριστής

Greece
273 Μηνύματα Posted - 13/05/2002 : 00:33:34
--------------------------------------------------------------------------------
Γεια σου "χώμα και νερό".

Θα σου προτείνω κάποια βιβλία για εισαγωγή. Μετά από αυτά μπορείς να προσεγγίσεις καλύτερα τα δύο καλύτερα της έργα την "Μυστική Δοξασία" και την "Ίσιδα Αποκαλυμένη":

Ένα καλό βιβλίο, μικρό και περιληπτικό είναι το βιβλίο της Ασπασίας Παπαδομιχελάκη "Επιτομή στο έργο της Ε.Π.Μ.
http://www.theosophy.gr/books.cfm?bookID=13

Το βιβλίο του Livraga "Εισαγωγή στην Μυστική Διδασκαλία"
http://www.nea-acropoli.gr/publications/books/book007.htm

Επιλογή γραπτών της Ε.Π.Μ. σε 3 τόμους
http://www.nea-acropoli.gr/publications/books/book009.htm

Μετά από αυτά μπορείς να προσεγγίσεις καλύτερα τα δύο καλύτερα της έργα την "Μυστική Δοξασία" (από τις Εκδόσεις Πνευματικός Ήλιος) και την "Ίσιδα Αποκαλυμένη (από τις εκδόσεις Ιάμβλιχος)


Καλή μελέτη


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"Scarface
Νέο Μέλος

Greece
40 Μηνύματα Posted - 13/05/2002 : 11:39:46
--------------------------------------------------------------------------------
Kαλημερα σας εσεις το ξερετε τωρα για ολο τον καλο κοσμο στο παρακατω link
http://www.sacred-texts.com/the/sd/index.htm
Ολο το μυστικο δογμα της Μπλαβάτσκυ για να το κατεβασετε και να το διαβασετε ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!!


ALL FOR ONE AND ONE FOR NONE

Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα Posted - 14/05/2002 : 00:14:07
--------------------------------------------------------------------------------
Καλησπέρα σε όλους,
Συνεχίζοντας το θέμα για την Ε.Π. Μπλαβάτσκυ και ειδικότερα το ζήτημα για την περιβόητη "ΕΝΩΣΗ" στην οποία αναφέρεται (και την οποία πολύ όμορφα ερμηνεύει ο "Κέλσος"),θα ήθελα να προσθέσω ότι για την ίδια αυτή η "ΕΝΩΣΗ", δεν ήταν μια φιλολογική έννοια. Ήταν μια ζωντανή πραγματικότητα . Για την ακρίβεια πιστεύω πως η Μπλαβάτσκυ ήταν η ίδια η ενσάρκωση της Ένωσης ανάμεσα στους ανθρώπους και στον θείο κόσμο. Αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή της για να κάνει αυτήν την πανάρχαια Ενωση δυνατή και αδιάσπαστη.
Γι΄αυτό και (μας) προέτρεψε να την συνεχίσουμε και να την κρατήσουμε. Και αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη θέλει δουλειά... πολύ δουλειά.
Αλλά μήπως υπάρχει κάποιο έργο που να αξίζει περισσότερο; Πραγματικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να συζητήσουμε πάνω στην αξία των δράσεών μας...


ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Greece
159 Μηνύματα Posted - 14/05/2002 : 23:55:00
--------------------------------------------------------------------------------
Το Κέντρο Μεταφυσικής Ενημέρωσης πραγματοποιεί εκδήλωση στις 15 Μαϊου 2002, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 έως 21.30, στη μνήμη της επιφανούς αποκρυφίστριας, Έλενας Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ, ιδρύτριας του Σύγχρονου Θεοσοφικού Κινήματος.
Στη μνήμη της σεμνής αυτής γυναίκας – έφυγε στις 8 Μαϊου 1891 –
πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα «Η Πνευματική Ιεραρχία».

Στην ημερίδα συμμετέχουν:
Ματούλα Μούγιου: «Για την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ»
Γαβριήλ Σιμονέτος: «Οι Πνευματικοί Διδάσκαλοι της ανθρωπότητας»
Παναγιώτης Μαρίνης: «Η Κα Μπλαβάτσκυ και η Ελληνική Διδασκαλία»
Αμαλία Τζήμα: «Η ιεραρχία στον ανθρώπινο οργανισμό»
Τάσος Προύσαλης: «Η Ιεραρχία στον Ινδουϊσμό»
Ρία Τερεζάκη: «Σαιν Ζερμαίν, ο μεγάλος Διδάσκαλος»
Δημήτρης Τσιγγάνης: «Οι κανόνες της πνευματικής ατραπού»
Αθηνά Κατσαρού: «Αγγελολογία κατά Διονύσιο Αρεοπαγίτη»
Ασπασία Παπαδομιχελάκη: «Η Ιεραρχία της Συμπόνοιας»


Η ημερίδα πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, Σίνα
και Δαφνομήλη γωνία.


ΘΑΝΑΣΗΣ
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα Posted - 16/05/2002 : 23:50:13
--------------------------------------------------------------------------------
Θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα σε σχεση με την πτωση της Θεοσοφικης εταιρειας και τον πολο που επαιξαν σ'αυτο ολοι και ιδιως η Annie Besant.

Ευχαριστω


Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 17/05/2002 : 07:30:43
--------------------------------------------------------------------------------
Φιλε Θανάση σε καλωσοριζω στα forums και ευχομαι μια καλη και γόνιμη παραμονή
Φίλε μου, είναι ένα τεράστιο θέμα αυτό που ανοίγουμε και δεν έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τη Θεοσοφική Εταιρία και την 'Ανυ Μπέζαντ & τον Κάρολο Λέντμπίτερ. 'Εχει να κάνει με όλους τους "φωτισμένους" που ΞΕΚΙΝΟΥΝ κάτι καιμε τους "μαθητές τους" που απο αλλαζονία το καταστρέφουν ή για να είμαι πιό συγκεκριμένος, το ΕΥΝΟΥΧΙΖΟΥΝ, με αποτέλεσμα να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ, δηλαδή να μην μπορεί να ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ!
Θα πώ έτσι για αρχή, ότι η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, λίγο πρίν πεθάνει φέρεται να είπε στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ κύκλο των μαθητών της, ότι "σε 100 χρόνια απο τώρα (1891), η Θεοσοφική Εταιρία που τόσο πολύ αγαπήσαμε, θα έχει μείνει ένα ΠΤΩΜΑ"

Φυσικά θα γνωρίζεις ότι κάτι που είναι ΖΩΝΤΑΝΟ, γίνεται απλό ΠΤΩΜΑ, όταν ΜΕΣΑ απο αυτόν το ζωντανό οργανισμό, εκλείψει η ΨΥΧΗ & το ΠΝΕΥΜΑ.
Αυτά ήταν φίλε μου για τη Θεοσοφική Εταιρία η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, η ΨΥΧΗ & το ΠΝΕΥΜΑ...
'Οσον αφορά τη 'Ανυ Μπέζαντ, έναν άνθρωπο που πραγματικά είχε ενδιαφέρον για τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ (στην αρχή τουλάχιστον), μάλλον η ματαιοδοξία της και η έπαρση (σημεία που δέν ανήκουν σε εσωτεριστές) την έφερε να κάνει κινήσεις που δεν ήταν πρέπουσες. 'Οπως το να πάρει ένα μικρό αγορί, τον γνωστό μας Κρισναμούρτι και να τον προωθήσει ώς νέο Μεσσία κλπ.

Θα επανέλθω με περισότερα....
Καλώς όρισες φίλε μου και πάλι...


Κέλσος


serpentpan
Νέο Μέλος

Greece
34 Μηνύματα Posted - 21/05/2002 : 02:00:00
--------------------------------------------------------------------------------
Aγαπητοι φιλοι,γεια σας.Ειμαι νεο μελος,και θελω να πω την αποψη μουγια την Θεοσοφια ,ΜΠΕΖΑΝΤ,κλπ συντομα για αρχη.Η ΘΕΟΣΟΦΙΑ για μενα ειναι1.το να αναζητα κανεις την ΑΛΗΘΕΙΑ παντου 2.το να συλλεγει την ουσια-το αρωμα-απο καθε λουλουδι και 3.να ειναι κανεις παντα ετοιμος-χωρις δογματα-να αφησει πισω του μια παλιοτερη αποψη για χαρη μιας καινουργιας οταν αυτο του επιβαλλεται απο την σωστη ερευνα για την ΑΛΗΘΕΙΑ.Η BLAVATSKY μαθητευσε στην Ανατολη΄παιρνοντας τους Νομους.και τους παρεδωσε στην Δυση΄,οπου τα παντα ειχαν καταστραφει απο την Χριστιανικη Εκκλησια.Η BESANT ηταν αξια μαθητρια οπως και η ΒΑΙLΕΥ που διεδωσαν τις ΘΕΟΣΟΦΙΚΕΣ αληθειες και νομους-μετενσαρκωση,καρμα,νταρμα,πλανητικη εξελιξη,ιεραρχιακ.λ.π.Ο ΚRISHNAMOURTI ηταν -πιστευω -ενα φως για τον πλανητη απολυτα συμβατο με την ουσια της ΘΕΟΣΟΦΙΚΗΣσκεψης.Η Παπαδομιχελακη και αλλοι ειναι αξιοι εργατες στην χωρα μας.Αν θελει καποιος να μελετησει μερικα βιβλια για το θεμα θα μπορουσα να προτεινω με την σειρα 1.Την Εισαγωγη στην Θεοσοφια του Κωστη Μελισσαροπουλου 2.Την Αρχαια Σοφια της Α.BESANT και τελος 3.την Αποκρυφο Εξελιξη της Ανθρωποτητος του C.JINARAZANTASA-παρχουν ολα στα ελληνικα.Θελω να ακουσω την αποψη σας για τα ανωτερω οπως και για τις λυσσωδεις επιθεσεις της Γαλλικης Σχολης-Κριναετος,GENON,PAPUS.

serpentpan

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα Posted - 25/05/2002 : 01:39:49
--------------------------------------------------------------------------------
Πολύ σωστά επισημάνατε την αγωνία της Ε.Π.Μπ. για την ΕΝΩΣΗ. Αυτή κατανοούσε την διαστρέβλωση της διδασκαλίας, ήξερε που θα καταντούσαν οι μαθητές της ή οι μαθητές των μαθητών της.
Αυτή μιλούσε για την ένωση του ανθρώπου με το Θείο και οι θεόσοφοι καταλάβαιναν για μια ένωση μεταξύ τους, δηλαδή κάτι σαν συμμορία. Έτσι κατάφεραν να συγκετρώσουν μεγάλο υλικό πλούτο αλλά έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν πνευματικά και να ξανανοίξουν τα Μυστήρια στη Δύση.

theo_


serpentpan
Νέο Μέλος

Greece
34 Μηνύματα Posted - 25/05/2002 : 21:02:14
--------------------------------------------------------------------------------
Aγαπητοι φιλοι,θελω να πω μερικα πραγματα ακομη για το θεμα.Οσον αφορα τηνΘεοσοφικη διδασκαλια,οπως καθε τι ζωντανο,οφειλει να εξελισσεται,με βαση νεες,πιο τελειες θεασεις της Αληθειας.Εξ αλλου η Η.P.B.εβαλλε την 'μαγια',και το να την μετατρεψουμε σε δογμα,θεοσταλτη αποκαλλυψη,ειναι νομιζω ξενο προς την ουσια της Θεοσοφιας.Αν η θεοσοφια γινει αλλη μια θρησκεια,νομιζω αυτο ειναι λαθος.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ,η ΒΕSANT,αγωνιστηκε για την ενωση,ομως το Γερμανικο τμημα με τον STEINER,το Αμερικανικο με τον JUDGE,PURUCER,TINGLEY προκαλεσε την διασπαση.Οσον αφορα το χρημα,τοADYAR ειναι με την ARCEIN τα λιγωτερο πλουσια,ενω τα υπολοιπα πλεον ευπορα.Η Θεοσοφια συγγενευει με την Αρχαιοελληνικη σκεψη,και οχι μετην Εβραιοχριστιανικη,και ετσι-ειναι η ταπεινη μου γνωμη-πρεπει να την κρατησουμε ολοι οσοι την αγαπουν.Θελω εδω να επισημανω τις επιθεσεις κατα της H.P.B.και της Θεοσοφιας,απο τον Δ.Σεμελα του Κριναετου,τον GENON,τον PAPUS των Μαρτινιστωνκ.λ.π.Ειναι περιεργο για μενα το οτι κατηγορειτε μια μορφη με παγκοσμια ακτινοβολια οπως η A.BESANT και να μην αναφερετε κατι για τους εχθρους της.Χαρις στην ANNIE BESANT -προσωπικης και αγαπητης μαθητριας της H.P.B.-υπηρξε παγκοσμια εξαπλωση της Θεοσοφιας και της Θεοσοφικης Εταιρειας,και συνεπως υπηρξαν STEINER,PURUCKER,TINGLEY,Παπαδομιχελακη κ.α.Επισης δεν γνωριζω πολλους που να φυλακιστηκαν στον απελευθερωτικο αγωνα των Ινδων κατα της Αγγλικης κατοχης.Εσεις γνωριζετε κανεναν?Φιλικα.

serpentpan

thoth
Διαχειριστής

Greece
273 Μηνύματα Posted - 25/05/2002 : 23:07:10
--------------------------------------------------------------------------------
Γεια σας και από μένα.

Συμφωνώ με το μέλος Serpentpan.

Όπως έχω και πει σε άλλο topic πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν κρίνουμε ή κατηγορούμε κάτι που δεν ξέρουμε καλά. Θεωρώ ότι από την Μπέζαντ έχουμε να πάρουμε πολλά πράγματα γιατί μέσα από τα βιβλία της μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με πολλές γνώσεις από τις προσωπικές διδασκαλίες της Μπλαβάτσκυ σε στενούς μαθητές της.

Όσον αφορά στην διάσπαση της θεοσοφικής έχω διαβάσει πολλά πράγματα ειδικά στο site Blavatskyarchives και νομίζω ότι λάθη και ακρότητες έγιναν από όλες τις πλευρές.

Ειρήνη σε όλους

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 28/05/2002 : 01:08:40
--------------------------------------------------------------------------------
Χαιρετώ τους καλούς μου φίλους, νέους και παλαιοτέρους!!!
Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, αναφέρθηκα στην ΙΔΡΥΤΡΙΑ της Θεοσοφίας στον 19ο Αιώνα, την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ Ελένη Π. Μπλαβάτσκυ.
Δεν αναφέρθηκα στην Αννυ Μπέζαντ για τον απλό λόγο ότι δεν έκανε τίποτα παραπάνω απο την Μπλαβάτσκυ.
'Οσο για το τι έκανε, εκτός απο τα βιβλία της, καλό θα ήταν να δούμε (όσο μπορέι ο καθένας φυσικά) και τον τρόπο που δρούσε, είτε στο ΠΡΟΣΚΗΝΕΙΟ είτε στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΕΙΟ...
Και ως παράδειγμα φέρνω, την "ΨΥΧΙΚΗ" κακοποίηση του μικρού παιδιού που το πήρε απο την οικογένειά του και το μεγάλωσε μέσα στην Θεοσοφική Εταιρέια στο Αντυάρ, ώς την ενσάρκωση του νέου Αβατάρ, του νέου Μεσσία...
Ομιλώ για τον Κρισναμούρτι όπως ίσως να καταλάβατε....

Προσωπικά, ΑΝ "κρίνω" κάποιον το κάνω με αυτά τα κριτήρια... Το πώς ζεί... τι κάνει στη ζωή του... και τι κάνει για τους άλλους, για εμάς!

Φίλε μου Serpantpan, στην ερώτησή σου για την Γαλλική Σχολή Αποκρυφισμού, ο μέν Ζεράρ Ανκώς (Papus) δεν νομίζω να είναι εναντίον στην Ε.Π.Μπλαβάτσκυ και στην Θεοσοφική Διδασκαλία. Αυτό το λέω μιάς και απο κάποια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ που έχω κάνει, έχω διαπιστώσει ότι ο μεγάλος αυτός Γάλλος Αποκρυφιστής ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι αντίθετος ή κατά της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ!!!

'Οσο για τον Rene Genon, ήταν μάλλον πιό πολύ εναντίον του Papus και "φυσικά" και της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ...
Αλλά τι να περιμένεις φίλε μου, όταν κάποιος που θεωρείτε "ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ", ενώ είναι Γάλλος Καθολικός Χριστιανός, "ΞΑΦΝΙΚΑ" ανακαλύπτει ότι ο Μωαμεθανισμός, είναι "καλύτερος" ως θρησκεία απο το Χριστιανισμό, και με αυτή τη "δικαιολογία", αλλαξοπιστεί;;;;;
Δεν με ενοχλεί αυτό, ΑΛΛΑ,ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ότι ο Εσωστεριστής, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ όλων των θρησκειών.... Αν ΔΕΝ το αναγνωρίζει αυτό, τότε τί σόϊ Εσωτεριστής είναι;;;

Για τον Κριναετό, δεν γνωρίζω, αν μπορέις να μας παραθέσεις κάποια στοιχεία, θα το εκτιμούσα βαθύτατα...

Φιλος Με Ολους,


Κέλσος


ΘΑΝΑΣΗΣ
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα Posted - 28/05/2002 : 01:31:01
--------------------------------------------------------------------------------
Ο Crowley την κατηγορει (την Besant) για επαφες με "μαυρες"στοες και πολυ χειροτερα πραγματα (νουβελλα "Moonchild").Με ενδιαφερουν οι πληροφοριες για τον "Κριναετο".Πρωτη φορα ακουω κατι σχετικο.serpentpan
Νέο Μέλος

Greece
34 Μηνύματα Posted - 12/06/2002 : 04:07:00
--------------------------------------------------------------------------------
Aγαπητοι φιλοι,σας χαιρετω.Παρατηρω μια ταση υποτιμησης της σχολης του ADYAR,εναντι της MADE IN USA THEOSOFIA,kαι μια υπερβολη της κινησης 'πισω στην BLAVATSKY'.Πιστευω οτι το να μετατρεψουμε την Η.Ρ,Β. σε μεσσια,θρησκευτικο ηγετη κ.λ.π.ειναι εξω απο το νοημα της θεοσοφιας.Ολοι προσφεραν,και ολοι ειναι αξιοι,παρα τα ελαττωματα τους.Το να ακολουθουμε σεχτες στην θεοσοφικη κινηση για μενα ειναι ατοπο και...υποπτο.Φιλε μου που κατηγορεις την λιονταρινα που λεγεται A.BESANT,σου ευχομαι να καταφερεις για την θεοσοφια οσα καταφερε κι εκεινη.Αυριο θα πεταξω στα σκουπιδια την Μυστικη Δοξασια,και τα αλλα της Η.Ρ.Β.γιατι καπου διαβασα οτι ηταν δαιμονισμενη-και 'μαυρη'.ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΣΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΓΝΩΜΕΣ ΤΡΙΤΩΝ?ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΙΣΘΗΣΕΙΣ,ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ?Ο CROWLEY γελοιοποιησε τις σοβαρες προσπαθειες για αναβιωση της Μαγειας στις αρχες του αιωνα.Οσον αφορα τις αποψεις για τον KRISHNAMOURTI-BESANT,ειναι τοσο αληθινες οσο και τα πορισματα της Βρεττανικης Εταιρειας Ψυχικων Ερευνων για τις απατες της Η.Ρ.Β. για τις πνευματιστικες της ικανοτητες και τα πλαστα γραμματα των ΜAHATMAS.O ΚRISHNAMOURTIθεωρουσε ως το τελος της ζωης του πνευματικη του μητερα την A.BESANT-λογια του ιδιου απο συνεντευξεις του-και μεχρι το τελος του διατηρουσε φιλικες σχεσεις με την RHANDA BURNIER και το ΑDYAR.Aγαπητοι ας προσπαθουμε να μοιασουμε αυτους που ειναι ψηλωτερα και ας μη κρινουμε αβασανιστα,και επισης ας μην αφηνουμε να μας χρησιμοποιουν.Για τον Κριναετο θα επανελθω.

serpentpan

Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 12/06/2002 : 09:45:34
--------------------------------------------------------------------------------
Καλημερίζω την παρέα μας....
'Εχω λήψει αυτό το διάστημα απο τα forums λόγο υπερβολικής εργασίας, (σε τέτοιο σημείο που κατάντησε "δουλεία" δυχτυχός), αλλά να που ΚΑΙ πάλι νικητής επανέρχομαι στις πραγματικά ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ συζητήσεις μας
Δεν είμαι ο άνθρωπος που δικαιολογούμαι...
Απλά μου αρέσει να ΑΙΤΙΟΛΟΓΩ την άποψή μου και αυτό ΚΑΙ έκανα μέχρι τώρα, αλλά ΚΑΙ θα συνεχίσω να κάνω...
Λοιπόν φίλε μου serpentpan, εάν αναφέρεσαι σε εμένα και στις θέσεις που εξέφρασα, ΔΕΝ κατέκρινα καταρχάς ΚΑΝΕΝΑΝ.
Εκανα μια ΚΡΙΤΙΚΗ ακριβώς με τον τρόπο που και εσύ ο ίδιος προτείνεις, μέσα απο ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ (και όχι μόνο!!!)
Πάνε πέρα των 15 ετών που ασχολούμε με αυτή την "έρευνα" στα μονοπάτια της ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ. Και λέγοντας ΘΕΟΣΟΦΙΑ, δέν εννοώ την έννοια που ίσως ο περισότερος κόσμος γνωρίζει μέσα απο το έργο και τις εργασίες της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ καθώς την εταιρία που ίδρυση το 1875, ΑΛΛΑ με την έννοια του ΠΡΩΤΟΥ που χρησημοποίησε τον όρο αυτό (ΘΕΟΣΟΦΙΑ) και που δεν είναι άλλος απο τον Μέγα Ανδρα της Αλεξάνδρειας, τον ΑΜΜΩΝΙΟ τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΑ που έμελε να μείνει γνωστός με το όνομα ΑΜΜΩΝΙΟΣ Ο ΣΑΚΚΑΣ (175-242 μ.Χ), λόγο του επαγγελμάτος που ασκούσε. Κουβαλούσε σάκκους στα πλοία στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.
'Ετσι λοιπόν, μέσα απο τις διδασκαλίες ΑΥΤΟΥ του Μέγα Ανδρα (κατα τη ταπεινή μου γνώμη πάντα), που ίδρυσε την περίφημη ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, αλλά και απο τις διδασκαλίες και το έργο των διαδόχων του, ΠΛΩΤΙΝΟΥ, ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ, ΙΑΜΒΛΙΧΟΥ, ΩΡΙΓΕΝΝΟΥΣ, ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ, ΠΡΟΚΛΟΥ, ΥΠΑΤΙΑΣ για να αναφέρω απλά μερικούς φτάνουμε σε πιό κοντινούς σε εμάς (χρονικά πάντα) όπως ο Ερίκκος Κούνραντ (1520-1605) με το έργο του "ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ ΣΟΦΙΑΣ" και φυσικά στην περί ου ο λόγος ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΒΝΑ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ....
Μέσα από όλη αυτή την ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ και ΕΡΕΥΝΑ των έργων και των διαδασκαλιών ΟΛΩΝ αυτών (και όχι μόνο), φτάνω σε κάποια ΑΣΦΑΛΗ (για μένα) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, τα οποία και παρέθεσα.
Δεν είχα και δεν έχω σκοποό να εκθέσω ΚΑΝΕΝΑΝ.
Απλά ήθελα και εξακολουθώ να θέλω, να αποδίδουμε την ΑΞΙΑ στον κάθε έναν όπως την αξίζει.
Δεν θέλω να αντιδικήσω για καμία ΜΠΕΖΑΝΤ ή κανέναν ΛΕΝΤΜΠΙΤΕΡ ή κανεναν ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΗ.... 'Ολοι έχουν τις αξίες τους.
Αλλά δεν βλέπω τον λόγο στα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ να δίνω ιδιαίτερη αξία στη ΜΠΕΖΑΝΤ, λόγο του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ή της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!!!! Αναμφισβήτητα έδρασε για πραγματικά ιδεώδη (ελευθερία της Ινδίας) αλλά αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ & ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ...
Ας ανατρέξουμε στα έργα όσων ΘΕΟΣΟΦΩΝ προανέφερα και ας ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ εκέι μέσα τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΟ-ΣΟΦΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ, μακρυά απο τα όποια πολιτικά ζητήματα. Αυτά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τα κοιτάξουμε με "άλλο" μάτι και να ΜΗΝ τα μπερδεύουμε με τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ και τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ (στις ανώτερες διαστάσεις εννοώ)...

Δε αναγνωρίζω ΚΑΜΙΑ Θεοσόφια Αμερικής ή Γερμανίας ή Αγγλίας ή Γαλλίας.
Η ΘΕΟΣΟΦΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ...
Αγαπημένο μου ρητό... "ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ Η ΙΣΧΥΗΣ"
Να φίλε μου Καραϊσκάκη ΚΑΙ άλλη μία εφαρμογή της ΕΝΩΣΗΣ που μίλησε η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ...

Ας εργαστούμε λοιπόν ΟΛΟΙ γι'αυτή την ΕΝΩΣΗ.......

Φιλικά,
Κέλσος


ΘΑΝΑΣΗΣ
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα Posted - 13/06/2002 : 01:49:36
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν κατηγορω κανεναν και δεν αντιδικω με κανεναν.Απλα προβληματιζομαι και λαμβανω υποψη ολες τις πηγες.Αλλωστε δεν εχω καταληξει σε καποια αποψη,απλα σκεφτομαι και ζητω τη γνωμη σας.Οσο για τον Crowley μπορει να ηταν λιγο υπερβολικος αλλα η αποψη μου γι αυτον βασιζεται στη μελετη των εργων του.Αραγε στον Hurry Potter ποιος ηταν τελικα ο "κακος"?Θα συμφωνησω με τον Kelso.Παντως τα πραγματα ειναι πιο περιπλοκα απο μια απλη αναγνωση της ιστοριας.Χρειαζεται προσωπικη εμπειρια και πρακτικη για να κρινει κανεις.serpentpan
Νέο Μέλος

Greece
34 Μηνύματα Posted - 15/06/2002 : 22:16:22
--------------------------------------------------------------------------------
Aγαπητοι φιλοι,σας χαιρετω.Λογω ελλειψης χρονου θα πω τις αποψεις μου τηλεγραφικα και επιφυλασσομαι για τομελλον.Η κριτικη που γινεται στην BESANT,ειναι μονοπλευρη και κακοπιστη,χωρις να λαβαινει υπ οψιν τις αντιθετες και περισσοτερες θεσεις για το εργο της.Ο CROWLEY,σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν επιχειρημα.Ο θεοσοφιστες δεν 'τα κονομησαν' απο την θεοσοφια.Υπαρχει και η Θεοσοφικη Εταιρεια Ελλαδος,απο τις αρχες του αιωνα,με ομιλιες,δραση,και κυριως νομιμος απογονος του ADYAR που δημιουργησε η Η.Ρ.Β.Με το να μην την αναφερετε κανετε διφημηση στο Κεντρο Μεταφυσικης της κ.Παπαδομιχελακη.Στο νεο ΑΒΑΤΟΝ,θΑΒΕΙ,το ΑDYAR και κατ επεκταση την Θεοσοφικη Εταιρεια,δηθεν γιατι μονον αυτη ασχολειται με τα γραπτα της Η.Ρ.Β.Λυπαμαι γιατι αυτο ειναι μαυρη διαφημιση.Οσον αφορα την πορεια σου φιλε Κελσο ,καλως τα εκανες ολα,αλλα μετα τετοια διαδρομη το οτι βρηκες τα ιδια επιχειρηματα με την Εκκλησια εναντιον της BESANT,αυτο ειναι λιγο περιεργο.Και βεβαια σε καμμια περιπτωση ο ΩΡΙΓΕΝΗΣ και ο KUNRATH,εβραιοχριστιανοθεοδουλοι μεσφραγιδα ,δεν σχετιζονται με τους αλλους που αναφερεις.Η Μυστικη Δοξασια δεν ειναι σωστο να γινει ΚΟΡΑΝΙ,ουτε χρειαζονται αλλοι ιμαμιδες.Τελος αν η ΘΕΟΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ,ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ.Μην ξεχνας οτι ηΗ.Ρ.Β. κοντεψε να σκοτωθει πολεμωντας στο πλευρο του GARIVALDI....

serpentpan

Edited by - serpentpan on 15/06/2002 23:07:35


-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2002, 16:29:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 16/06/2002 : 10:07:28
--------------------------------------------------------------------------------
Φίλε μου serpentpan, από όλο το κείμενό μου εντύπωση μου κάνει που κράτησες ΜΟΝΟ τα ονόματα του "χαλκέντερου" ΩΡΙΓΕΝΝΗ και του "βαθυστόχαστου" KUNRATH
'Εγραψα "τόσα" και αν μη τι άλλο, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑ την άποψή μου...
Θα περιμένω λοιπόν απο εσένα να μου εξηγήσεις την στάση που κρατάς απέναντι απο τις δύο αυτές προσωπικότητες του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ.
Φυσικά και έχεις δίκιο για τα όσα αναφέρεις για την Ασπασία Παπαδομιχελάκη... 'Εχω παρακολουθήσεις την πορεία της, την διαδρομή της, πολύ πρίν οργανώσει το κέντρο της.
Ομολογώ ότι έχει κάνει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΛΑΘΗ, που σε έναν μεταφυσικό ερευνητή, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ να συγχωρούντε, αλλά σε έναν ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ είναι αδύνατο να συγχωρεθούν (ΠΑΝΤΑ κατα τη ταπεινή μου γνώμη και απο την θέση που εγώ κοιτώ τα πράγματα).
'Οσο για την επίσημη ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στην Ελλάδα (έν Ελλάδι ήταν κάποτε ο πλήρης τίτλος της) έχει πάρει τον ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ με τη "μαμά" εταιρία στο Αντυάρ...
Και για να γίνω ακόμα πιό σαφής, η ΙΔΙΑ η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, λίγο πρίν πεθάνει εκμυστηρέυτηκε στους συνεργάτες της ότι:

" Σε 100 χρόνια απο το θάνατό μου,
η Θεοσοφική Εταιρία που τόσο αγάπησα
δεν θα είναι παρά μονάχα ένα
ΠΤΩΜΑ "

Φίλε μου, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.... Με αυτή μου τη στάση μπορώ και προσεγγίζω ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τα πράγματα.
Θα ήθελα λοιπόν να παρουσιάσω σε εσάς τους φίλους μου, αυτό που είπα πολύ περιφραστικά παραπάνω και που ο φίλος μου ο serpentpan, είπε ο "καλώς το έκανα"...

Δέν είμαι παρά ένας μοναχικός μελετητής και μέσα απο αυτή τη μοναχική πορέια κατάφερα και άγγιξα πολλά απο τα θέματα που άπτωνται στη ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ μα πολύ περισότερο ανήκουν στον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ, τον ΕΝΑ και τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ, χωρίς ονόματα και παχυλούς τίτλους...
'Ολα τα βιβλία που έχω μελετήσει, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ έχουν ένα χάσμα, ένα κενό και αυτό με γέμισε με επιφυλάξεις... Αναγνωρίζω σε ΟΛΑ σχεδόν τα βιβλία το ότι μπορούν και προσελκύουν ενδιαφερομένους, ανθρώπους ή ορθότερα ΠΝΕΥΜΑΤΟΨΥΧΕΣ που έχουν μέσα τους την απορία και την αναζήτηση για τα επέκεινα, τα αόρατα, τα "μαγικά"...
Από τη δική μου μερία, αυτό που έπραξα και που συνεχίζω να πράτω ακόμα είναι να "περάσω" μέσα απο όλες αυτές τις διαδρομές, να ψάξω όλες τις κρύπτες (όσες μπόρεσα να διακρίνω φυσικά) με την ζωηρώταη ελπίδα και πίστη ότι θα "πετύχω"...
Μέσα απο την Αρχαιοελληνική γραμματεία, το Ομηρικό και το Ησιόδειο 'Εργο, την Ορφική Κοσμογονεία και Οντογονεία, την Ελληνική Μυθολογία εν γένη, πήρα τα πρώτα μου "όπλα" για το ταξίδι μέσα στη Γνώση...
Με αυτά τα "όπλα" λοιπόν, ανακάλυψα απο Ραββίνους άγνωστα χωρία στην ερμηνεία του Σεφέρ Γεζιράχ, έψαξα με Αλχημιστική διαδικασία μέσα απο την επιστήμη των Επιστημών, οι περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες μέσα απο τον ΚΥΚΛΟ μου έδειξαν αυτό που εκέινοι θεωρούν ΟΛΟ, οι Βουδδιστες μέσα απο τα θεοσοφιστικά έργα κυρίος αλλά και απο καθαρά Βουδδιστικά κείμενα μου έδειξαν την "διαφορά", Βραχμάνοι μου κατέδειςξαν τις κάστες τους και το λόγο που "έτσι είναι τα πράγματα", μέσα απο την Ιερή επιστήμη του Γιόγκα και ιδιαίτερα της Κρίγια Γιόγκα ανακάλυψα την σωματική αρμονία σε σχέση ,με την ΠΑΝσυμπαντική της μητέρα με λίγα λόγια κατάφερα και αντιλήφθηκα ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΙΣΙΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ...
'Ομως την Ισιδα Αποκεκλυμένη μου την κατέστησε ένα βιβλίο που δεν έχω βρεί όμοιό του στο βάθος του, στις αποκαλύψεις του, στην γλυκήτητά του, στο φώς που ρίχνει στα μυστήρια, στις τρομερές αποκαλύψεις του τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τον ίδιο τον Θεό...
'Ενα βιβλίο που ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ένα βιβλίο που δίνει την "πραγματική" διάσταση του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ και που μου φανέρωσε την ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...
'Ενα βιβλίο που μου επιβεβαίωσε την ρήση της πολυαγαπημένης μου Ελένης Πετρόβνας Μπλαβάτσκυ,


" Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ θρησκεία
μεγαλύτερη απο την ΙΔΙΑ την
ΑΛΗΘΕΙΑ "

Πράγματι φίλοι μου, ΚΑΜΙΑ θρησκεία δεν μπορεί να περιλάβει την ΑΛΗΘΕΙΑ... Πόσο σοφά το έθεσε η Μεγαλύτερη όλων, η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ!!!!

Αφήνω σε εσάς να βρείτε το βιβλίο που αναφέρωμαι. Το κάνω αυτό γιατί δεν μου επιτρέπεται απο τη θέση αυτή να ονομάσω. 'Οχι γιατί είναι απαγορευμένο, αλλά γιατί κάποια θα μου "κολλούσαν" σκέψεις - λόγια και πράξεις που δεν είναι δικές μου, αλλα συμπεράσματα δικά τους...
Να θυμάστε όμως φίλοι μου το ρητό των X-files...


" THE TRUTH IS OUT THERE "

Δεν έχουμε παρά να την ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ....

Κέλσος


Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα Posted - 19/06/2002 : 00:24:02
--------------------------------------------------------------------------------
Φίλοι μου καλησπέρα,
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ την συζήτηση που έχει ανάψει για τα καλά. Ωστόσο μάλλον απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι στο όνομα Εκείνης που μίλησε και πάλεψε τόσο πολύ για την Ενωση , προκαλούνται τέτοιου είδους διαφωνίες , αντιδικίες και (κατα κάποιο τρόπο) φανατισμοί. Βέβαια δεν φταίει η Ε.Π.Μπ. για εμάς που επιμένουμε να κοιτάμε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι. Και σίγουρα δεν έχει ευθύνη για το γεγονός ότι επιμένουμε να κολάμε στις μορφές και τα πρόσωπα και όχι στα μηνύματα.
Κατα την ταπεινή μου γνώμη, οι καιροί είναι τέτοιοι , που δεν υπάρχει η πολυτέλεια για να αναλωθούμε σε συζητήσεις του ποιος είναι ο καλύτερος ή ο χειρότερος(δεν σας θυμίζει ποδόσφαιρο;). Χρειαζεται ειλικρινής εργασία από όλους για να λάμψει η Αλήθεια. Και χρειάζεται πραγματική Ενωση όλων αυτών που (υποτιθεται) υπηρετούν αυτο το Εργο.
Ας πάψουμε λοιπόν να διαφωνούμε προβάλλοντας αυτά που "εμείς ξέρουμε" και "δεν ξέρουν οι άλλοι" και ας εργαστούμε με ένταση για διαδώσουμε αυτό που αντιπροσωπεύει η Μεγάλη Δασκάλα.

Καραϊσκάκηςserpentpan
Νέο Μέλος

Greece
34 Μηνύματα Posted - 21/06/2002 : 00:30:38
--------------------------------------------------------------------------------
H Α.ΒESANT,εδινε εξαιρετικη σημασια στην πρακτικη πλευρα της θεοσοφιας.Στο θεοσοφικο συνεδριο της Βουδαπεστης,το 1929,ελεγε:'Να μην αφησετε την θεοσοφια να καταντηση μια υποθεση συνεδριασεων,μελετης βιβλιων η παρακολουθησης διαλεξεων,αλλα να την εφαρμοζετε στην καθημερινη σας ζωη.Να την κανετε φωτεινη και χαρουμενη'.Στο συνεδριο του Μπεναρες,το 1931,ελεγε:'Να ζητε την παγκοσμια αδελφωσυνη ολες τις στιγμες της καθημερινης σας ζωης'.Και στην συνελευση της θεοσοφικης Εταιρειας στο Adyar,το 1931,ελεγε:'Μονον οσο ζητε την θεοσοφια μπορειτε και να την διαδιδετε.Δεν ειναι τα λογια που επηρρεαζουν τους ανθρωπους αλλα η ζωη μας.Δεν ειναι καλο για την θεοσοφια να μιλατε,παρα μονον οσο ζητε εκεινα για τα οποια ομιλειτε.Λιγο ενδιαφερει τι πιστευετε.Ενδιαφερει ομως παρα πολυ εκεινο που εισθε.Εκεινο που εισθε θα καλυτερεψει εκεινο για το οποιο ομιλειτε.Δεν ειναι καλο να ομιλειτε,οταν δεν ζειτε καλυτερα απο οτι ομιλειτε.Ανοιξετε τον εαυτο σας και δοθειτε σε ολους γυρω σας.Παντα θα υπαρχει καποιος που θα μπορειτε να τον βοηθησετε.Δεν ειμαστε τελειοι αλλα ας σκορπιζουμε αγαπη γυρω μας.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΩΡΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.Να μην σας ενδιαφερει ο εαυτος σας.Οσο σκεφτεσθε τον εαυτο σας,δεν χρησιμευετε.Χρησιμοι ειναι μονον οσοι μπορουν να προσφερουν τον εαυτο τους'.

serpentpan


serpentpan
Νέο Μέλος

Greece
34 Μηνύματα Posted - 21/06/2002 : 01:08:18
--------------------------------------------------------------------------------
Επειδη ο PC μου παρουσιαζει καποιο μικροπροβλημα ,γραφω συντομα σε συνεχειες αυτα που θελω.Παραπανω ηταν μερικες σκεψεις της Μαθητριας αυτης που μονον καλο πιστευω οτι εκανε στην θεοσοφικη υποθεση.Το να εκτιμας καποιο ατομο για την προσωπικοτητα και το εργο του,και να το τιμας γι αυτο,δεν νομιζω οτι αποτελει δειγμα φανατισμου ουτε προσωπολατρειας.Ουτε μπορω να παρακολουθω παθητικα να ισοπεδωνονται τα παντα και να φωναζω...'ενωση,ενωση'γιατι θα ημουν Φαρισαιος.Οσο και να μην αρεσει στον εγωισμο μας,υπαρχουν ατομα τα οποια ειναι πιο πανω απο μας και με μεγαλυτερη συνεπεια λογων-εργων-ιδεολογιας,και επειδη ενωση σημαινει να μην βωμολοχουμε πνευματικους γιγαντες αλλα να προσπαθουμε να σηκωθουμε λιγο πιο πανω απο την μιζερια μας,'υπερασπιστηκα' λιγο την Γυναικα.Επισης επειδη καποιοι επιμενουν να θελουν-το επαναλαμβανω και παλι-να γινουν θεοσοφικα ιερατεια,και επειδη καθε ιερατειο χρειαζεται εναν προφητη και ενα ιερο βιβλιο για να δικαιολογησει την υπαρξη του και για να...δουλεψει,νομιζω οτι η αλλη Μαθητρια και Γυναικα που καλουμε Η.Ρ.Β.οπως και η 'Μυστικη Δοξασια', ειναι εκ της φυσεως τους παντελως ακαταλληλα,και μονον προβληματα μπορουν να δημιουργησουν στα εκκολαπτομενα ιερατεια.Ας διαλεξουν κατι αλλο.Το να εκθετει κανεις τις αποψεις του,σε ενα ελευθερο site,οπως το esoterica.gr και επισης το να υπερασπιζει και να εξηγει τα πιστευω του,νομιζω πως δεν αποτελει αυτοπροβολη.Και οπωσδηποτε το να υπαρχει μονον μια αποψη,χωρις διαφοροποιησεις,ειναι παντα αντιφυσικο,και βολευει μονον τον ελεγχο των μαζων απο τα καθε ειδους ιερατεια.ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΞΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.Η ανταλλαγη αποψεων εστω και εντονα ειναι στοιχειο πνευματικης υγειας και δεν απανταται μονον στους μουτζαχεντιν.

serpentpan

Edited by - serpentpan on 21/06/2002 01:12:24


serpentpan
Νέο Μέλος

Greece
34 Μηνύματα Posted - 21/06/2002 : 03:04:05
--------------------------------------------------------------------------------
Φιλε Κελσο,απαντω στα λεγομενα σου,με την σειρα.Δηλωνεις οτι δεν ανηκεις σε καποια οργανωση.Αφου λοιπον δεν ανηκεις ουτε στην θεοσοφικη Εταιρεια,πως γνωριζεις τα εσωτερικα τους?Εκτιμω καθε θεοσοφικη προσπαθεια,αναφερα παραπανω οτι εκτιμω και την προσπαθεια της Παπαδομιχελακη,ομως δεν μου αρεσει η κακοβουλη κριτικη.Λοιπον απο που αντλεις τα στοιχεια σου?Μηπως απο τους αντιπαλους της θεοσοφικης Εταιρειας,γιατι κατι τετοιο διαπιστωνω στην συλλογιστικη σου,και στα στοιχεια σου.Οτι και να πουμε,η θεοσοφικη Εταιρεια ηταν δημιουργημα της Η.Ρ.Β.,και ουτε η ιδια μπορουσε να προβλεψει τι θα γινει σε 100 χρονια.Εξ αλλου αφου γνωριζεις τοσα πολλα εκ των εξω,πες μας τις πηγες σου για να γνωρισουμε και μεις τα 'εσωτερικα'της Εταιρειας.Αφου γνωριζεις και τα εσωτερικα στο ADYAR,θα πρεπει να ησουν μελος και εκει,αρα τα στοιχεια σου θα εχουν βαρυτητα.Τελος και η Νεα Ακροπολη λατρευει την Η.Ρ.Β.,το γιατι θα το βρεις στο βιβλιο του Γαραζιωτη.Οσον αφορα τον PAPUS,στην βιβλιογραφια του στο βιβλιο του Καβαλα,εκδ.Πυρινος Κοσμος,αναφερεται στην Η,Ρ,Β, και στα Μυστικη Δοξασια και στο ISIS UNVEIL,τα χαρακτηριζει επι λεξει σαν 'αχωνευτο συνοθυλευμα Γαλλων Καββαλιστων συγγραφεων,χωρις κανενα συστημα'.Στο δε βιβλιο του 'Αποκρυφισμος'εκδ.Βασδεκης,ειρωνευεται τους θεοσοφιστες,οπου γραφει 'οτι διαπιστωσαν με ενθουσιασμο την υπαρξη ανωτερων σωματων στον ανθρωπο',εχοντας δε γνωρισει και συναναστραφει με Μαρτινιστες,ξερω την 'εκτιμηση' για την Η.Ρ.Β.και το εργο της.Αυτα επειδη οι ερευνες σου δεν ειναι πληρεις.Οσον αφορα τον Ωριγενη και τον ΚUNRATH,η περιπτωση τους αφορα χριστιανοθεοδουλους που προξενουσαν αλλεργιες στην Η.Ρ.Β.Κι αυτο γιατι ο μεν πρωτος,προδωσε τα Ελληνικα Μυστηρια που τον εκαναν ανθρωπο,για την κοσμικη εξουσια της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,η οποια μετα τον αφορισε λογω ...μετενσαρκωσης,ο δε αλλος ενας φτωχος εβραιοχριστιανοθεοδουλος,χωρις την ευλογια των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ,ενας καταπιεσμενος γονυπετης εκκλιπαρων στο γραφικο του αναγνωσμα,...περι αιωνιου σοφιας,θεους made in Israel.Οσο και να τα παιδεψουμε η ελληνικη ελευθερια δεν ταιριαζει με το δογμα και την πιστη.Το δε αποσπασμα απο τον E.LEVI που αναφερεις και αφορα την Καινη Διαθηκη,διαβασε η Η.Ρ.Β. και εγινε Βουδδιστρια.Ο Κριναετος εχει στην διδασκαλια του αρθρο του Δ.Σεμελα(ενος εκ των δυο ιδρυτων) που καταφερεται κατα της Η.Ρ.Β. και της θεοσοφιας,που το εχω διαβασει.Επειδη και αυτοι ειναι γεννημα των Μαρτινιστων,και τους ξερω ,ενας παλιος τους δασκαλος ανεφερε για την θεοσοφια σαν σκουπιδια που ειναι συγκεντρωμενα μαζι.

serpentpan


Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα Posted - 21/06/2002 : 12:52:00
--------------------------------------------------------------------------------
Φίλοι μου γειά σας,
Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον φίλο serpentpan
εάν έγραψα κάτι που τον πρόσβαλε. Σε καμιά περίπτωση δεν είχα τέτοια διάθεση, αλλά είναι λογικό μια που δεν ξέρουμε ο ένας τον άλλον παρά μόνο μέσα από λίγα μηνύματα, να μην ξέρουμε από τι ενοχλείται ο καθένας. Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη και για το ότι χρησιμοποίησα αρκετές φορές τη λέξη "ΕΝΩΣΗ". Από ότι φαίνεται ενοχλεί και αυτό. Τέλος πάντων...
Πάντως με εντυπωσιάζει η δύναμη με την οποία υποστηρίζεις την άποψή σου. Αυτό είναι περισσότερο καλό παρά κακό. Πάντως για να σου πω την αμαρτία μου , ελπίζω το επάγγελμά σου να μην είναι δικαστής και αυτό γιατί ήδη έχεις βγάλει απόφαση για αρκετές προσπάθειες-ομάδες του Εσωτερισμού και συνήθως είναι καταδικαστικές…

Ωστόσο θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα λόγια της Besant που παραθέτεις. Είναι πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά. Προσωπικά μου έλυσαν μια απορία που είχα. Συμφωνώ μαζί σου φίλε serpentpan , η Besant προσέφερε πολλά στον Εσωτερισμό και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται πάνω στις γραμμές της.

Καραϊσκάκης


Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 25/06/2002 : 00:35:52
--------------------------------------------------------------------------------
Καλησπερίζω τους καλούς και πάνω από όλα άξιους συνομιλητές μου.
Διάβασα με περίσσια προσοχή τις απαντήσεις που έχετε αποστείλει και για να είμαι απόλυτα ειλικρινείς μαζί σας, ΑΜΕΣΩΣ κάθισα να γράψω την απάντησή μου….
'Ομως ….. το μετάνιωσα ! Θέλω να πω ότι ενώ βρισκόμουν "ΕΝ ΘΕΡΜΩ", έκρινα πώς να απαντήσω ΑΜΕΣΩΣ δεν θα ήταν ΟΥΤΕ πολύ δίκαιο και ίσως ΟΥΤΕ "αντικειμενικό".
'Ετσι άφησα να περάσει το Σαββατοκύριακο και σήμερα του Αγ. Πνεύματος, ξανακάθισα εμπρός από τον υπολογιστή για να σας αποστείλω την απάντησή μου.

Και ξεκινώ από το μήνυμα σου φίλε Serpentpan από τις 15/6 που χαρακτήρισες "μονόπλευρη και κακόπιστη" την κριτική στην 'Ανυ Μπεζάντ.
Καλά φίλε μου "μονόπλευρη", αφού είναι κριτική από το ένα μέρος, αλλά ΓΙΑΤΙ "κακόπιστη";;;;
Ας μου το αιτιολογήσεις αυτό σε παρακαλώ μαζί με τον εντελώς ΑΣΤΕΙΟ ισχυρισμό σου ότι επιχειρηματολογώ με βάση της εκκλησίας επιχειρήματα!!!!
Η εκκλησία φίλε μου, ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε επιχειρήματα, εκτός αν θεωρείς επιχείρημα το ΑΝΑΘΕΜΑ. Αλλά και αυτό να ισχύει, δεν νομίζω ότι ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΑ κάποιον…
Περίμενα ομολογώ να μου αιτιολογήσεις και την στάση που τηρείς απέναντι στον "χαλκέντερο" Ωριγέννη καθώς και στον Ερρίκο Κούνρατ, αλλά "επί ματαίω" περίμενα. Τους απέδωσες κάποιες "παχυλές εκφράσεις - χαρακτηρισμούς", οι οποίοι με αφήνουν παγερά αδιάφορο….
Λοιπόν, για τον μεν Ωριγέννη έχω να πω πώς ήταν οικείος με ΤΕΣΣΕΡΑ θρησκευτικοφιλοσοφικά ρεύματα.
1. Τις χριστιανικές και ιουδαϊκές γραφές
2. Τους 'Ελληνες "κλασικούς". Ο Πλάτων και ο Πυθαγόρας αποτελούσαν το ΚΥΡΙΟ μέρος της μόρφωσης του.
3. Τον Γνωστικισμό τον οποίον διδάχθηκε από τον Παύλο από την Αντιόχεια και τέλος
4. Την ΘΕΟΣΟΦΙΑ την οποίαν διδάχθηκε από τον ΠΡΩΤΟ ιδρυτή της, τον Αμμώνιο Σακκά, μέσα από το δυνατό ρεύμα του ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΥ.

Αναρωτιέμαι λοιπόν για το πόσο αβίαστα δηλώνεις ότι ο Ωριγέννης "πρόδωσε τα Ελληνικά Μυστήρια";;;;;
Ποια εξουσία ήθελε;;; Αυτή που τον ΑΦΟΡΙΣΕ;;;;
Χμμμμμμ........ Λίγο ΠΑΡΑΠΑΝΩ μελέτη ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ποτέ δεν έβλαψε ΚΑΝΕΝΑΝ φίλε μου;;;

Για τον "έταιρο" που σου προκάλεσε τη μήνη, τον Ερρίκο Κούνρατ, απλά σε παραπέμπω στην εισαγωγή, του "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΘΕΟΥΡΓΙΚΟ, ΤΡΙΣ - ΤΡΙ - ΕΝΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΦΥΣΙΚΟ - ΧΥΜΙΚΟ" (κατά λέξη από το κείμενο), έργο του "Το αμφιθέατρο της Αιωνίου Σοφίας" που λεει…

[Το αμφιθέατρο της Αιωνίου Σοφίας], δεν απευθύνεται παρά ΜΟΝΟ στους Υιούς της Δοξασίας και της Διδασκαλίας, στους πιστούς και αγνούς αγαπημένους κληρονόμους, υποψήφιους της Αγίας και Ιεράς Σοφίας, αφού τα ιερά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ρίχνονται στους σκύλους και τα μαργαριτάρια να πετιούνται στους χοίρους, που διακατέχονται ΒΙΑΙΑ από δαιμονισμό. Διότι ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, αλλά αναλόγως με το ΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ, ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ, ΠΩΣ, ΠΟΤΕ και σε ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, με Ευγνώμονα Ψυχή, Σεβασμό, Αγάπη, Χαρά, Προσοχή, Θαυμασμό και Δέουσα Τιμή.

Θα μπορούσα να στα αναπτύξω όλα αυτά, αλλά ΜΑΛΛΟΝ το έχεις ΗΔΗ πράξη για να καταλήγεις στα συμπεράσματά σου!!!! Πάντως είμαι ΑΝΟΙΚΤΟΣ σε οποιαδήποτε "ΑΝΑΛΥΣΗ" του έργου του Κούνρατ….
Εάν πάντως επιμένεις στις ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ σου, θα ήθελα να μας ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙΣ και να μας "στηρίξεις" τις απόψεις σου αν είναι δυνατόν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ και ΟΧΙ με αναθέματα, που αν μη τι άλλο ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ, αλλά ίσως στους ρασοφόρους ιερείς της εκκλησίας.

Φυσικά δεν γνωρίζω και δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς υπονοείς με τα όσα μας αναφέρεις περί "χορτασμένων, αργόσχολων των σαλονιών";;; Η "ράτσα" αυτή των ανθρώπων, μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ και αν υπάρχει (που μάλλον υπάρχει για την επικαλείσαι), συντάσσομαι μαζί σου και την απεκηρύττω μετά βδελυγμίας.

Τα όσα μας παρέθεσες από τις διάφορες ομιλίες της 'Ανυ Μπεζάντ , αναρωτιέμαι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ;;;; Υποθέτω ΚΑΝΕΝΑΣ Θεόσοφος καθώς και ΚΑΝΕΝΑΣ αναζητητής της Αλήθειας και εραστής της Σοφίας.
'Ολα αυτά τα συνυπογράφω με μια υποσημείωση μονάχα….
ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ… Η ανθρωπότητα έχει "ΧΟΡΤΑΣΕΙ" από τέτοιου είδους ευχολόγια…

Θα συνηγορήσω υπέρ σου στα όσα αναφέρεις αιτιολογώντας την στάση σου και τις απόψεις σου περί "προσωπολατρείας"…. Ο χώρος που έχουμε εδώ στο Esoterica.gr φτιάξει, είναι ακριβώς για να μπορούμε να ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΜΕ ιδέες, απόψεις και θέσεις επάνω σε αυτό το ΜΕΓΑ κεφάλαιο που λέγεται ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ & ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ. Φυσικά δεν ζητάω από ΚΑΝΕΝΑΝ, κανενός είδους ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟ, απλά ζητάω να ακούσω ΚΑΙ άλλες απόψεις και θέσεις επάνω σε αυτά τα τόσο σοβαρά (τα σοβαρότερα κατ' εμέ) ζητήματα…..
Μπορεί φίλε μου να ΜΗΝ καταλαβαίνω αυτά που λες (σε βάθος), περί "εκκολαπτόμενων ιερατείων". Αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου.
Η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ ΠΟΤΕ δεν θέλησε να φτιάξει μια νέα θρησκεία. Πίστευε ότι ΗΔΗ στην εποχή της οι υπάρχουσες θρησκείες ήταν ΗΔΗ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ…

Και φτάνω στο μήνυμα που έστειλες φίλε μου την μέρα της ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ….
Καταρχάς ξαναδηλώνω ότι ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ…
ΞΑΝΑναφέρεις ότι κάνω "κακόβουλη κριτική". Τώρα σε ποιόν την κάνω, στην Ασπασία Παπαδομιχαλάκη;;; Με ΞΑΝΑμπέρδεψες!!!

Με ρωτάς "από πού αντλώ τα στοιχεία μου"… "ποιες είναι οι πηγές μου"…
Και φυσικά θα σου απαντήσω, δεν είναι κάποιο επτασφράγιστο μυστικό, ΑΛΛΑ πριν προβώ σε αυτό, θα ήθελα να μου απαντήσεις ΕΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑ.

Αναφέρεις κάτι περί "αντιπάλων της Θεοσοφικής Εταιρείας", αλήθεια, ποιοι είναι;;;

Μην προσπαθείς φίλε μου με ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ να ανακαλύψεις ή να πείσεις τον εαυτό σου για το "αν ήμουν ή όχι μέλος της Θεοσοφικής Εταιρείας". Αρκέσου στον λόγο μου, τον λόγο της τιμής ενός ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ προς ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ.
Δεν ήμουν ποτέ (σε αυτή τη ζωή τουλάχιστον) μέλος όχι μόνο της Θεοσοφικής Εταιρείας, αλλά και ΚΑΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ εταιρίας, στοάς, σωματείου κλπ.
Και να σου πω τη "μαύρη αλήθεια", ΠΟΤΕ δε θα ήθελα να μετέχω σε μια "εταιρεία" με την "κατάντια" της Θεοσοφικής Εταιρείας, είτε αυτή είναι η εν Ελλάδα εταιρεία, είτε η "μαμά" εταιρεία στο Αντυάρ. Κατάντια θεωρώ, το ότι το "κίνητρο" για να μετέχει κάποιος στις "εργασίας" της εταιρείας, είναι το "δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι" καθώς και το ότι θα μπορεί "φυσικά" να αναλάβει "διδασκαλικό ρόλο" ανεβαίνοντας στο βήμα για να "διδάξει" τα υπόλοιπα μέλη!!!!!!

Για την Νέα Ακρόπολη φίλε μου (άλλη εταιρεία αυτή) δεν μπορώ να πω ΤΙΠΟΤΑ, απλά γιατί δεν τους γνωρίζω…
Το ίδιο απλά και με την ίδια ευκολία, τους "βγάζω το καπέλο", όχι γιατί "λατρεύουν" την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ (η λέξη ΛΑΤΡΕΥΩ μου ακούγεται βαρύγδουπη!!!) , αλλά γιατί ΕΠΙΣΗΣ αναδεικνύουν το έργο ενός "άλλου" εργάτη της Θεοσοφίας (σαν έννοια), του Μέγα ΤΖΟΡΝΤΑΝΟ ΜΠΡΟΥΝΟ, από τη Νόλα της Ιταλίας….

Και τώρα ας μπούμε στα πιο ουσιαστικά, μιας και εσύ γίνεσαι πιο "συγκεκριμένος"
Φαντάζομαι ότι ΔΕΝ έχεις διαβάσει το βιβλίο του Παπύς "Καμπάλα", παρά ΜΟΝΟ την βιβλιογραφία, μιας και από εκεί αντλείς τα στοιχεία σου για να αποδείξεις τι;;;;
'Οτι ο μεγάλος Γάλλος αποκρυφιστής, ΔΕΝ ΣΕΒΟΤΑΝ και ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΣΕ την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ και το ΤΙΤΑΝΙΟ έργο της;;;;
Και μόνο που το βλέπω γραμμένο, γελάω….

Και ακριβώς επειδή μου αρέσει η συζήτηση, θα σταματήσω ΕΔΩ, πριν σου ΑΠΟΔΕΙΞΩ το "τραγικό" σου λάθος.
Και επίσης μιας και διακατέχομαι από την ΣΩΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ, θα σου απευθύνω το ερώτημα, "Είναι για σένα ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ο Ζεράρ Ανκώς, ο Παπύς;;;
Τον αποδέχεσαι ως μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ με ειδική βαρύτητα στα θέματα του Αποκρυφισμού;;;
Περιμένοντας (εν αγωνίος θα έλεγα) τις απαντήσεις σου, σου λεω ότι χαίρομαι που συζητώ μαζί σου, αυτά τα ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
Στο ΑΜΕΣΟΣ επόμενο μήνυμα μου θα σου παραθέσω τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ μου για την γνώμη μου που αφορά τον Παπύς σε ότι έχει να κάνει με την Μπλαβάτσκυ (και όχι μόνον…)

Είμαστε εδώ για να ανταλλάσσουμε απόψεις, είτε αυτές μας αρέσουν, είτε όχι…


Φίλος ΠΑΝΤΑ πρός όλους...

Κέλσος


-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2002, 16:32:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
-- 002 --

Θέμα
Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 25/06/2002 : 01:02:59
--------------------------------------------------------------------------------
Ζητώ συγγνώμη απο όλους τους φίλους για τα μεγάλα σε όγκο κείμενά μου, αλλα κατα τη ταπεινή μου γνώμη, αν ΔΕΝ ανέφερα έστω και περιληπτικά τα χωρία απο τα βιβλία, μάλλον δεν θα γινόμουν κατανοητός στο τι θέλω να πώ.
Εύχομαι, αλλα και ελπίζω να έγινα (κατανοητός) έστω και λίγο....

Και τώρα στα περί Παπύς....
Στο βιβλίο του ΚΑΜΠΑΛΑ από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος, στο κεφ. 5 με τίτλο "Η φιλοσοφία της Καμπάλα" γίνεται μια ΑΝΑΦΟΡΑ στο έργο του Ad. Franck, "Le Kabbale". Μελετώντας με ΠΡΟΣΟΧΗ την ΕΙΣΑΓΩΓΗ που κάνει ο ΙΔΙΟΣ ο Παπύς, στη σελ. 180, αναφέρει ότι θα κάνει μια "νύξη" στο έργο του Φράνκ (λόγο του όγκου του), και έτσι θα περιοριστεί απλά σε κάποιες αναφορές αλλά όπου εκείνος το θεωρεί αναγκαίο, θα γίνουν εκτενή σχόλια.
Θα κάνει επίσης και ΣΥΓΚΡΙΣΗ των απόψεων του Φράνκ, με απόψεις "σύγχρονων εσωτεριστών" (μιλάμε φυσικά για το 1900).
'Ετσι στη σελίδα 200, αναφέρει ο Παπύς, ότι: "θα πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε ότι η σύλληψη της ιδέας της ΤΡΙΑΔΑΣ, που αναπτύσσεται σε ΕΠΤΑΔΑ, δεν είμαι ΜΟΝΟ στη Καμπάλα. Βρίσκουμε την ΙΔΙΑ ιδέα στην Ινδία, από την πιο παλιά εποχή, πράγμα που αποδεικνύει την παλαιότητα της καμπαλιστικής παράδοσης"
Φυσικά αν ήμουν στη θέση του πολυμαθή καμπαλιστή, θα ΦΩΝΑΖΑ ότι αυτό αποδεικνύει την ΕΝΟΤΗΤΑ των διαφόρων συστημάτων του εσωτερισμού, αλλά δεν είμαι εγώ στη θέση του Παπύς και έτσι σταματώ "εδώ".
ΑΚΡΙΒΩΣ στη συνέχεια, κάνει μια αναφορά ο Παπύς την οποία και σου συστήνω να ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ. Αναφέρει "κάποια" στοιχεία για αυτό που αποκαλεί στην βιβλιογραφία του "αχώνευτο ανακάτεμα ΓΑΛΛΩΝ συγγραφέων που έχουν σχέση με τη Καμπάλα" !!!!!
Η έρευνα.... δική σου, τα συμπεράσματά σου όμως θα ήθελα να τα μοιραστής μαζί μας φίλε μας....

Αν κάνεις όμως τον κόπο και ανατρέξει στην σελίδα 155 του ίδιου πάντα βιβλίου, θα δεις φίλε μου να υπάρχει ιδιαίτερο κεφάλαιο (το 4ο) που ασχολείται με την έκθεση του μεγάλου επίσης Στανισλάς Ντε Γκουαϊτά, επάνω στον ΡΟΔΟ-ΣΤΑΥΡΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΚΟΥΝΡΑΤ!!!!
Ούπς… τι έγινε ρε παιδιά;;;; Διάβασα καλά;;;; Του ποιου;;;
Του "εβραιοχριστιανοθεόδουλου με σφραγίδα" ;;;;
Του "φτωχού καταπιεσμένου" ;;;;
Του " γονυπετής εκκλιπαρώντος" ;;;;;
Εκείνου που "με γραφικό ανάγνωσμα, περί της αιωνίου σοφίας και θεούς made of Israel" ;;;;
Αυτού που ΤΟΛΜΗΣΕ να διαπραγματευτεί την Αιώνια Σοφία, "χωρίς την ευλογία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" ;;;;


ΝΑΙ.... ΑΥΤΟΥ!!!!

Και μεταξύ ΟΛΩΝ των άλλων, ο μεγάλος αυτός ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΗΣ, έδειξε στον κόσμο που μόλις είχε βγει από έναν ΚΑΤΑΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ότι η ανακάλυψη της γνώσης, δεν έχει να κάνει ΜΟΝΟΝ με την Αριστοτέλεια Λογική, που δυστυχώς μέχρι τότε, αλλά ακόμα και σήμερα αυτή μόνο αποδέχονται ο πολύς κατά τα άλλα επιστημονικός κόσμος...
Ναι, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ ΛΟΓΙΚΗ....

Κάνε λοιπόν άλλον έναν κόπο και ΜΕΛΕΤΗΣΕ τα όσα θαυμάζει ο Παπύς από το "μοναδικό στο είδος του" έργο του Ερρίκου Κούρατ, ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ ΣΟΦΙΑΣ.
Αλλά "μάλλον" αυτό το βιβλίο δεν απευθύνεται προς εσένα φίλε μου, μιας και ο Παπύς προτρέπει να το διαβάσουν οι "ερευνητές που θέλουν να εμβαθύνουν" και όχι αυτοί που μένουν στην βιβλιογραφία ενός βιβλίου, ή στην καλύτερη περίπτωση που απλά φυλλομετρούν ένα βιβλίο, ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ....

Θα μείνω όμως στο Παπύς....
Αναφέρεις το βιβλίο του ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, που ο πλήρης τίτλος του είναι, "ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ" από τις εκδόσεις ΒΑΣΔΕΚΗ. Λες λοιπόν ότι κάπου εκεί μέσα "ειρωνεύεται τους θεοσοφιστές, που διαπίστωσαν με ενθουσιασμό, την ύπαρξη ανωτέρων σωμάτων στον άνθρωπο".....
Λοιπόν αγαπητέ μου φίλε, ΚΑΙ ΠΑΛΙ τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα ή καταλαβαίνεις ΜΟΝΟ ότι ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ πως εννοεί ο συγγραφέας!!!!
Θέλω να πώ, πώς στο βιβλίο του Παπύς, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΝΤΑ Γαλλικό τίτλο, "Traite' Elementaire de Sience Occulte" (1η έκδοση Παρίσι 1896) αλλά που στα Ελληνικά εκδόθηκα από ΔΥΟ διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους (ο ένας είναι ο ΒΑΣΔΕΚΗΣ και ο άλλος είναι η ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ), στο βιβλίο των εκδόσεων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, στο Κεφ. 5 και από τη σελίδα 69 έως και την 72 μας παραπέμπει (εμάς τους μελετητές), προς ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ των θέσεων που εκφράζει, σε 10 προτάσεις από την ΙΣΙΣ ΑΠΟΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ γραμμένες ΦΥΣΙΚΑ από την ΙΔΙΑ την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ!!!!
Ο ίδιος ο Παπύς μας λεει τα εξής: "Αυτό το κομμάτι ΦΩΤΙΖΕΙ τα μυστικά των μαγικών πρακτικών, καθώς και τα λεγόμενα πνευματιστικά φαινόμενα" .
Και δεν είναι μόνον αυτό καλέ μου φίλε.....
Στο βιβλίο που έχεις και διαβάζεις και εννοώ των εκδόσεων ΒΑΣΔΕΚΗ, ο Παπύς κάνει ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ, στον μεγάλο επιστήμονα του Σερ Γουλιέλμο Κρούκς.
Μα ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ η Ε.π.Μπλαβάτσκυ με το βιβλίο της "Εις τη χώρα των Γαλάζιων Βουνών" να κάνει περισσότερο γνωστό τον 'Αγγλο επιστήμονα, τι θα παρουσίαζε ο Παπύς επικαλούμενος τον ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ (στους εσωτεριστές) θέμα της Κάτιας Κίνγκ;;;;
Ανέτρεξε στις σελίδες 85 έως 95 και θα καταλάβεις τι εννοώ....

Για να μην σε "κουράζω" θα κάνω μια παύση....
Σε αφήνω να αναλογιστείς το όλο θέμα και να κατανοήσεις τι ακριβώς θέλω να μοιραστώ μαζί σας….

Πιστεύω μου είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ....
Κανένας μα κανένας.... Αλλά δεν είναι πρέπον να καθαιρούμε από έδρας ανθρώπους που σκοπός τους ήταν να ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Και αν έχουμε κάτι να πούμε, ας το πούμε με επιχειρήματα.....
Πίστεψέ με, μπορώ να αναγνωρίζω "κάποια" από τα λάθη που έχουν κάνει κατά καιρούς οι ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ που σκοπό είχαν ΟΧΙ την αυτοπροβολή, αλλά την ίδια την εσωτεριστική δίψα που διαπερνά και εμάς για να αντιληφθούμε τον Μίτο της Αριάδνης, ή αλλιώς τον Πέπλο της 'Ισιδος....

Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε για τυχόν διευκρινήσεις....


Πάντα φίλος με όλους...

Κέλσος


Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 25/06/2002 : 01:15:54
--------------------------------------------------------------------------------
Και για να μήν παρεξηγηθώ....
ΟΥΔΕΠΟΤΕ πίστεψα ή θέλησα ή έστω να φαντάστηκα κάποιου είδους ιερατείου, με προφήτησα την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ και με ιερό κανόνα τη Μυστική Δοξασία...
'Ολα αυτά δεν είναι παρά ΑΝΤΙΘΕΤΑ πρός το ρητό της Θεοσοφικής Εταιρείας, ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ιερατείο, σωματείο, στοά, σύλλογος φιλοσοφικών συζητήσεων & αναζητήσεων, εταιρεία κλπ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ....
Ας πάψουμε λοιπόν να περιχαρακώνουμε τις σκέψεις μας και τις θέσεις μας ΠΙΣΩ απο την "βιτρίνα" τέτοιων ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ & ΑΠΟΨΕΩΝ.....

Μόνο ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ μπορούμε να ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ τουλάχιστον ένα μέρος απο το ΟΛΟΝ....
'Ολα τα άλλα τα αποκαλλώ χαριτολογόντας, ΒΙΒΛΙΟΣΟΦΙΕΣ που σαν τις παιδικές φούσκες απο σαπουνάδα θα σκάσουν, πολλές δε μάλλον ΠΡΙΝ καλά καλά προλάβουν να σχηματισθούν!!!!

Ας δούμε λοιπόν το ΟΛΟΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ και ας πάψουμε να κοιτούμε το δάχτυλο που το δείχνει, όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος μου ο Καραϊσκάκης και ας εργαστούμε για την ΕΝΩΣΗ....
Είπαμε, ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΙ Η ΙΣΧΥΗΣ.......

Κέλσοςserpentpan
Νέο Μέλος

Greece
34 Μηνύματα Posted - 01/07/2002 : 23:24:29
--------------------------------------------------------------------------------
Αγαπητοι αναζητητες του αληθινου,σας χαιρετω και παλι.Και αρχιζω με τον(την)sasantari.Kαταρχην ευχαριστω για τα καλα σου λογια και τον πολιτισμενο τροπο (ευγενη) να διατυπωνεις τις αποψεις σου.Εχω παρακολουθησει αρκετες διαλεξεις της Ν.Α.και του Πλανα,οπως και της γυναικας του,εκανα πολυ παρεα με μελη της Ν.Α.,εχω διαβασει πολυ προσεκτικα τις'θεμελιωσεις του Εσωτερισμου'και αλλα βιβλια της Ν.Α.,και μερικοι γνωστοι και φιλοι ηταν μελη και εφυγαν κα ποια στιγμη.Μου αρεσει η Ν.Α.για την διαδοση της θεοσοφιας και του Αρχαιοελληνικου πνευματος,επισης θαυμαζω τον Πλανα,γιατι απο το τιποτε και χωρις βοηθεια,εξαπλωσε την Ν.Α.σε ολη την Ελλαδα.ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.Εχω ομως μια αντιρρηση στην οργανωση αυτη,κι αυτο ειναι η υπερβολικη υπακοη του ατομου στην οργανωση,και η ως εκ τουτου -οπως νομιζω-απωλεια του νοηματος της ενασχολησης με τα εσωτερικα,που ειναι η προσωπικη αναπτυξη και η υπηρεσια,χαριν της εκπληρωσης της λειτουργιας της οργανωσης.θυμιζει στρατο,καλυτερα Ρωμαικο στρατο.Κατι τετοιο νομιζω πως ηταν αντιθετο με τις διαθεσεις της Η.Ρ.Β.-μιας και ασχολουνται με αυτην-και αυτο φαινεται απο τον τροπο που οργανωσε την θεοσοφικη Εταιρεια,ενας ΧΩΡΟΣ-οχι στρατωνας,ταγμα,εκκλησια κ.α.-συγκεντρωσης των ερευνητων και αναζητητων της Αληθειας,ανταλλαγης μεθοδων ερευνας και αποτελεσματων αυτης της ερευνας,με ελευθερια και χωρις καταπιεσεις ,θεσφατα δογματα κ.α.ενας χωρος οπου μπορουσε να αναπνευσει κανεις πνευματικα και οχι να στραγκαλισθει.Ο G.LIVRAGA,μαθητης του SRI RAM,θα μπορουσε να φτιαξει ενα πιο ελευθερο σχημα για νεους ανθρωπους.Η αντιθεση μου λοιπον ειναι στην υπερβολικη οργανωση και πειθαρχια της Ν.Α.,γιατι κατα την γνωμη μου αυτο δεν σχετιζεται με τους σκοπους της εξελιξης,δηλ.η υπακοη σε μια οργανωση.Για τον Γαραζιωτη εχεις δικιο,τις μερες που κυκλοφορησε το βιβλιο ειχα ακουσει οτι 'τα πηρε'απο εβραιοχριστιανικους κυκλους'και με αλλα ταξιμια,μετα ομως χαθηκε.Ανεφερα το εν λογω ατομο σαν μια αντιρρηση ενος απο μεσα, για τον τροπο που χρησιμοποιειται η Θεοσοφια,ενω αυτο δεν ειναι συμβατο με τους σκοπους των Διδασκαλων που την δημιουργησαν,και με την ιδια την φυση της θεοσοφιας.Αυτα,ελπιζω να διευκρινησα το ζητημα για το οποιο με ρωτησες.


serpentpan


serpentpan
Νέο Μέλος

Greece
34 Μηνύματα Posted - 01/07/2002 : 23:58:03
--------------------------------------------------------------------------------
Φιλε Καραισκακη απεχθανομαι τα Σανχεντριν, η αλλοιως τα συγχρονα δικαστηρια με την εικονα του Ιησου,απο ψηλα να κυττα ολους και να ...ευλογει την ...απονομη δικαιοσυνης.ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ,ΑΠΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ.Για παραδειγμα κυκλος ατομων ενασχολουμενων με τον διαλογισμο και την θεοσοφια,ασχολουνταν μετην απορροφηση ενεργειας απο καποιους νεοφερμενους που φευγαν μετα το περας της συναξης με κεφαλοπονους,πονους στο στομαχι ,ναυτια,αδυναμια κ.α.Σταματησαν ολα οταν εφυγαν.Αλλοι παλι ακολουθωντας μειγμα Αρχαιοελληνικης-Εβραικης παραδοσεως(που τα βρισκουν!!!),μεσα απο αλλαλαγμους για αυθεντικες παραδοσιακες διδασκαλιες,απλως κυριαρχουσαν ψυχολογικα στα μελη τους εχοντας λαβαρο την...ελευθερια της προσωπικοτητας.Επισης εκμεταλλευονταν σεξουαλικα ωρισμενα μελη τους,και υπηρχαν υποσχεσεις για οικονομικα και επαγγελματικα ωφελη απο ευπορα και κοινωνικα ισχυρα μελη.Αλλοι παλι ,ακολουθωντας διδασκαλια Ελληνα φιλοσοφου,οι μισοι ηταν ομοφυλοφιλικης προσεγγισης,και μου την επεσαν απο την πρωτη συναξη,αλλοι πιο ...σοβαροι,εκμεταλλευονταν ψυχολογικα τα μελη τους μεχρις αρχης δημιουργιας ψυχολογικων προβληματων,αφαιρεση σεβαστων ποσων χρηματων για σεμιναρια-επειδη αν δεν ακριβοπληρωσεις κατι δεν μπορεις να το εκτιμησεις!-ασκηση ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ-ναι,καλα διαβαζεις-σε ατομο που αποχωρησε με σεξουαλικες παρενοχλησεις,ανεξηγητη κουραση λογω απωλειας ενεργειαςκ.α.Το ατομο τοξερω πολυ καλα,δεν ειναι ουτε ψυχοπαθητικο και πολυ διαβασμενο και εξυπνο.θελεις κι αλλα?Γι αυτο τα γραφω.Φλικα.


serpentpan


serpentpan
Νέο Μέλος

Greece
34 Μηνύματα Posted - 02/07/2002 : 00:38:05
--------------------------------------------------------------------------------
Φιλε Κελσο,για την υστερια υπαρχουν καλα φαρμακα τα οποια ειναι καλο-παντα με την βοηθεια ειδικου-να αρχισεις να παιρνεις.Η ενασχοληση με τα εβραιοχριστιανικα,ειναι πια σχεδον σιγουρο,οτι προκαλει διαταραχες των εγκεφαλικων κυματων,με αποτελεσμα υστεριες,ψευδοευλαβειες-ψευδοευσεβειες,βιαιες αντιδρασεις,ψευδαισθησεις περι διαλεκτικης,ψυχαναγκαστικη αναζητηση 'στοιχειων' για τα παντα,περιφρονηση των 'αντιφρονουντων',υβρεις,σπασμους και εν τελει πνευματικο κωμα μεσα σε 'αποκαλυπτικες εμπειριες'.Ολο αυτο δειχνει το συνδρομο του εβραιοχριστιανικου πνευματικου αυνανισμου των 'παρα την Ιερουσαλημ παροικουντων'.Δεν μου λες τιποτε και δεν αποδειχνεις τιποτε παρα ουρλιαζεις στο ειδωλο σου.Το φοβερο με την περιπτωση σου ειναι οτι νομιζεις οτι παραθετεις 'στοιχεια'και οτι 'δικαιολογεις' τις αποψεις σου.Ξερεις ανθρωποι με αυτο το συνδρομο εκαψαν ναους,σκοτωσαν ανθρωπους και εκαψαν χειρογραφα,και μετα υιοθετησαν -οπως τους συνεφερε -θεσεις των δολοφονημενων.Εχεις το ονομα του Κελσου,του οποιου εκαψαν οι εβραιοχριστιανοι ολα τα εργα -οπως και του Πορφυριου-επειδη δεν μπορουσαν να αντικρουσουν την κριτικη τους στον εβραιοχριστιανισμο,και το Χαλκινο Εντερο,που θαυμαζεις ,τουκανε κριτικη πλεον εκ του ασφαλους,και το βιβλιο του κατα των χριστιανων το βρικαμε απο αποσπασματα στο βιβλιο του 'κατα Κελσον'.Αυτο δειχνει και το μεγεθος της πνευματικης σχιζοφρενειας-εκτος των αλλων-των εβραιοχριστιανων.Η Η.Ρ.Β. αηδιασμενη απο τον εβραιοχριστιανισμο-ISIS UNVEIL II-εγινε Βουδδιστρια.Τελος θα σου απαντησω στα υπολοιπα υβριστικα εν καιρω.Β.ΡΑΣΣΙΑΣ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ...ΑΓΑΠΗΣ,ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

serpentpan

Edited by - serpentpan on 03/07/2002 23:33:30

Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 02/07/2002 : 00:57:03
--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Φιλε Κελσο,για την υστερια υπαρχουν καλα φαρμακα τα οποια ειναι καλο-παντα με την βοηθεια ειδικου-να αρχισεις να παιρνεις.Η ενασχοληση με τα εβραιοχριστιανικα,ειναι πια σχεδον σιγουρο,οτι προκαλει διαταραχες των εγκεφαλικων κυματων,με αποτελεσμα υστεριες,ψευδοευλαβειες-ψευδοευσεβειες,βιαιες αντιδρασεις,ψευδαισθησεις περι διαλεκτικης,ψυχαναγκαστικη αναζητηση 'στοιχειων' για τα παντα,περιφρονηση των 'αντιφρονουντων',υβρεις,σπασμους και εν τελει πνευματικο κωμα μεσα σε 'αποκαλυπτικες εμπειριες'.Ολο αυτο δειχνει το συνδρομο του εβραιοχριστινικου πνευματικου αυνανισμου των 'παρα την Ιερουσαλημ παροικουντων'.Δεν μου λες τιποτε και δεν αποδειχνεις τιποτε παρα ουρλιαζεις στο ειδωλο σου.Το φοβερο με την περιπτωση σου ειναι οτι νομιζεις οτι παραθετεις 'στοιχεια'και οτι 'δικαιολογεις' τις αποψεις σου.Ξερεις ανθρωποι με αυτο το συνδρομο εκαψαν ναους,σκοτωσαν ανθρωπους και εκαψαν χειρογραφα,και μετα υιοθετησαν -οπως τους συνεφερε -θεσεις των δολοφονημενων.Εχεις το ονομα του Κελσου,του οποιου εκαψαν οι εβραιοχριστιανοι ολα τα εργα -οπως και του Πορφυριου-επειδη δεν μπορουσαν να αντικρουσουν την κριτικη τους στον εβραιοχριστιανισμο,και το Χαλκινο Εντερο,που θαυμαζεις ,τουκανε κριτικη πλεον εκ του ασφαλους,και το βιβλιο του κατα των χριστιανων το βρικαμε απο αποσπασματα στο βιβλιο του 'κατα Κελσον'.Αυτο δειχνει και το μεγεθος της πνευματικης σχιζοφρενειας-εκτος των αλλων-των εβραιοχριστιανων.Η Η.Ρ.Β. αηδιασμενη απο τον εβραιοχριστιανισμο-ISIS UNVEIL II-εγινε Βουδδιστρια.Τελος θα σου απαντησω στα υπολοιπα υβριστικα εν καιρω.Β.ΡΑΣΣΙΑΣ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ...ΑΓΑΠΗΣ,ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

serpentpan

--------------------------------------------------------------------------------


'Ημουν απόλυτα βέβαιος για το ότι αυτό που θα είχες να απαντήσεις σε μιά ΣΥΖΗΤΗΣΗ είναι το ακριβώς παραπάνω κομμάτι....

Φυσικά φίλε μου, με 500 και πλέον μυνήματα μέσα σε έναν χώρο σα τα forums του Esoterica.gr, τα τόσο ΑΞΙΟΛΟΓΑ μέλη μας, έχουν κατανοήσει για το άν έχω ανάγκη για όλες τις θεραπείες που προτείνεις.
Ειλικρινά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ!

Δεν έχω σκοπό να αντιπαρατεθώ μαζί σου σε ΑΥΤΟ το ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Αν και το τονίζω αυτό, ΑΝ μπορούσες, θα επιχειρηματολογούσες στα όσα είπα, αλλα..... ο εθελοτυλφοτισμός σου είναι τόσος μεγάλος, που δεν απορώ.

'Ανοιξε φίλε μου τα ματάκια σου, βγάλε επιτέλους τις τσίμπλες σου και δές τα πράγματα μέσα στο ΦΩΣ...
Εκεί θα πρέπει να κρίνεις (αν κρίνεις ) τους άλλους και ΟΧΙ μέσα στα κατασκότεινα λαγούμια του τυφλοπόντικα, χώρους που ΠΟΛΛΟΙ (δυστυχώς) σα και σένα, κατοικούνε....

Η σχιζοφέρνεια είναι μια επικίνδυνη και ύπουλη ασθένεια.... πρόσεχε. Εγκυμονούν κίνδυνοι......

Πάντα φίλος με όλους,

Κέλσος


Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 02/07/2002 : 01:04:42
--------------------------------------------------------------------------------
ΑΑΑΑΑ... φίλε μου serpentpan,
μέσα σε αυτό που αποκαλείς "απάντηση", διέκρινα να λές και να ξαναλές (μάλλον για να το πιστέψεις!!!) ότι έχω υβριστικά στοιχεία στα μυνήματά μου!!!
Θα ήθελα, για να μπορέσω ΚΑΙ εγώ να βελτιωθώ, να μου τα καταδείξεις.

Κέλσος

Υ.Γ...Ζητώ συγγνώμη αν παραφέρθηκα φίλοι μου.


Kelsos
Συντονιστής

Greece
549 Μηνύματα Posted - 02/07/2002 : 01:51:48
--------------------------------------------------------------------------------
Φίλε μου serpentpan, διάβασα και ξαναδιάβασα το καταπληκτικό(!!!) μύνημά σου.
Το έκανα μπάς και μπορέσω να καταλάβω τι ήταν αυτό που σε ενόχλησε.
Και μάλλον φίλε μου ανακάλυψα την "αιτία"

Φίλε μου εξαρχής δήλωσα ότι ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ. Αυτό το εννοώ και το εννοώ γιατί ένας ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ (πράγμα που ΕΙΜΑΙ) δεν βρίσκει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ στα διάφορα συστήματα, αλλά ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ στοιχεία ΠΑΝΤΟΥ.

Εσύ απο τη μεριά σου όπως δήλωσες στο μύνημά σου προς τη φίλη μας τη sasantari, καποτε "άνηκες" σε μιά ομάδα, σε έναν πυρίνα ανθρώπων που αν μη τι άλλο έχουν να δείξουν ένα σημαντικό έργο στο χώρο της ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ....
Τους απέδωσες όλα αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ΑΝΘΡΩΠΩΝ...

Μαααα ΑΝΘΡΩΠΟΙ αποτελούν τον πυρίνα αυτό, άρα ΛΟΓΙΚΟ να κάνουν ΚΑΙ αυτοί "λάθη"...
Και η Μπλαβάτσκυ έκανε και η Μπέζαντ και ο Λέντμπίτερ και ο Κρισναμούρτι και Σρι Ράμ και η Μπέιλυ και ο Παπύς και ο Λεβί και ΟΛΟΙ...

Η διαφορά μας λοιπόν φίλε μου είναι ότι εσύ απλά "πέρασες" απο κάποια μονοπάτια, δεν σου έκαναν και έμεινες στις ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ που αποκόμισες απο την όμορφη διαδρομή σου μέσα στο δάσος.
Εγώ φίλε μου, ΑΚΟΜΑ είμαι στο μονοπάτι, ερευνώ σε βάθος, ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ και ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ...

Είμαι βέβαιως πώς ΑΝ κοιτούσες τα πράγματα λίγο πιό βαθιά και όχι ΑΠΛΑ επιφανειακά, τότε ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕΣ όχι μαζί μου, ΑΛΛΑ με κανέναν...

Ψάξε να δείς τι εννοόύσε η Μπλαβάτσκυ με την ΕΝΩΣΗ... και θα βρείς...
Και προς θεού... δεν ήταν Βουδίστρια ούτε και έγινε ποτέ....
Πάρε και διάβασε το βιβλίο της "ο Μυστικός χαρακτήρας των Ευαγγελίων" απο τις εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ.
Εκεί (και όχι ΜΟΝΟ εκεί) καταφαίνεται τι ακριβώς ΗΤΑΝ η Μπλαβάτσκυ και τι ακριβώς ΕΙΝΑΙ.....


ΚέλσοςEoN
Νέο Μέλος


11 Μηνύματα Posted - 03/07/2002 : 09:16:28
--------------------------------------------------------------------------------
Πραγματικά διασκεδάζω να βλέπω τέτοιες "εσωτερικές" συζητήσεις....Μου θυμίζει κάτι απο γήπεδο,κάτι απο κόμματα...κάτι απο νεοελληνικό μεγαλείο τέλος πάντων...
Συμφωνείτε μαζί μου οτι εμείς οι Ελληνες τρελενόμαστε να το παίζουμε ειδήμονες? Παρακολουθώ πώς μιλάτε και νιώθω οτι κάποιοι απο εσάς ήταν μαζί με την h.p.b. όταν ξεκινούσε το έργο της και κάποιοι άλλοι μαζί με την besant όταν πήρε απο το χέρι τον Κρισναμούρτι(ο μόνος που είπε κάτι...).
Φυσικά κανείς απο εσάς (τουλάχιστον με το σημερινό του σκήνωμα) δεν ήταν εκεί οπότε μου κάνει τεράστια εντύπωση το οτι είστε τόσο (μα τόσο?) σίγουροι για όλα αυτά που λέτε ,ενώ δε μπορώ να καταλάβω τι προσπαθείτε να υπερασπιστείτε.Βεβαια το επίπεδο της συζήτησης αγγίζει τα όρια του cult αφού αναφέρθηκε ακόμα και η καραμέλα τών "εβαραιοχριστιανών" για άλλη μιά φορά.Εστω και λίγη γνώση να υπήρχε σαφώς και θα γνώριζε ο κύριος που το ανέφερε οτι εβραίοι και χριστιανοί είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα που ποτέ δεν μπορούν να συναντηθούν ή να συνδιαστούν και του προτείνω με όλη την "ψυχοπάθεια (πολύ new agiko και πιασάρικο)" που με διακρίνει σαν χριστιανό να παρατήσει αμέσως το internet και να πάει να διαβάσει κανα βιβλίο μπάς και ξεστραβωθεί και πάψει να μπερδεύει την βούρτσα με την ....ξέρετε τι....
Δε θα κάτσω να μπώ σε ανάλυση αυτών που λέω γιατι είμαι σίγουρος πως ο εν λόγω κύριος είναι φανατικός και αυτό το απέδιξε με τον τρόπο που μίλησε σε ένα ατόμο που δεν έχει δώσει δικαίωμα εδω μέσα ποτέ για τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.
Τέλος ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΠΟΛΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΠΩΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΡΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΜΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ (και σιγά μην τους ξέρεις....)ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο OSHO (αυτόν θα τον ξέρεις γιατι είναι in) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΕ ΣΑ ΒΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΕΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΒΙΩΝΕΤΕ.
..ΜΩ ΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΜΟΥ :D


thoth
Διαχειριστής

Greece
273 Μηνύματα Posted - 03/07/2002 : 10:06:29
--------------------------------------------------------------------------------
Καλοσωρίζω το νέο μέλος Eon.

Συμφωνώ με πολλά από αυτά που λες, αλλά έχω και ορισμένες παρατηρήσεις να κάνω.

Μιλάς πολύ σωστά για τον ΜΟΡΙΑ άρα προφανώς αποδέχεσαι την ύπαρξη της Λευκής Ιεραρχίας. Σίγουρα ο ΜΟΡΙΑ δίνει μεγάλη έμφαση στο γεγονός της βίωσης της διδασκαλίας αλλά μιλάει για ομάδες, για ομίλους, για οργανώσεις, στο φυσικό πεδίο, όπου πρέπει να υπάρχει μια υγιής σχέση δασκάλων-μαθητών και τονίζει την ανάγκη της ενότητας και της συνεργασίας. Δηλαδή πρέπει απλώς να διαβάζεις και να κάνεις ασκήσεις μόνος σου στο σπίτι σου για να γίνεις εσωτεριστής;


Πέρα από την άμεση εμπειρία υπάρχουν και άλλοι οδοί απόκτησης γνώσης και εμπειριών στον άνθρωπο, όπως ο διαλογισμός και η ενόραση, η διάκριση κ.α. Πρέπει απαραίτητα κάποιος να έχει γνωρίσει την Ε.Π. Μπλαβάτσκυ για να μιλήσει για αυτήν; Δεν άφησε πίσω της μια ιστορία και ένα γραπτό έργο για εμάς που (μάλλον) δεν είμαστε μαζί της τότε;


Επειδή έχω μπερδευτεί, σε ποιο πράγμα αναφέρεσαι και ποιους εννοείς με την παρακάτω φράση;


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Δε θα κάτσω να μπώ σε ανάλυση αυτών που λέω γιατι είμαι σίγουρος πως ο εν λόγω κύριος είναι φανατικός και αυτό το απέδιξε με τον τρόπο που μίλησε σε ένα ατόμο που δεν έχει δώσει δικαίωμα εδω μέσα ποτέ για τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.
--------------------------------------------------------------------------------

Είναι απλές ερωτήσεις που μου γεννήθηκαν διαβάζοντας το μήνυμά σου και θα ήθελα αν δε σε ενοχλεί να μου πεις τις απόψεις σου.

Ο τόνος και η έμφαση που δίνονται στον διάλογο μπορεί να φαίνονται πολλές φορές διασκεδαστικά ή "χουλιγκανικά" αλλά εγώ νομίζω ότι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε για να κάνουμε διάλογο. Ακόμη και αν κανείς δεν έχει μεταπειστεί, δεν πειράζει, θα έχει μάθει πολλά πράγματα από τις αντίθετες θέσεις του και αυτό θα τον κάνει να σέβεται περισσότερο τους άλλους που φέρουν διαφορετικές απόψεις.

Το χειρότερο (από το να κάνεις διάλογο λιονταριών, όπως στο forum μας), είναι να κάνεις διάλογο μεσαιωνικών ιερέων όπου το μόνο άλυτο και επιτρεπτό θέμα είναι το πόσοι άγγελοι χωρούν στην μύτη μιας βελόνας.

Εγώ χαίρομαι και μαθαίνω από τις ζωντανές και έντονες συζητήσεις και διαφωνίες, αρκεί να έχει ο διάλογος κάποιους κανόνες δεοντολογίας και να μην γίνει εξευτελιστικός ή υβριστικός. Αν υπήρχε άλλος καλύτερος τρόπος να γνωριστούμε και να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις θα ήταν προτιμότερος αλλά εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω άλλον.

Εξάλλου αν κάνεις μια διαδικτυακή "τσάρκα" σε άλλα forums θα δεις ότι είμαστε από τα λίγα sites που ξεκίνησαν και προσπαθούν να διατηρούν κάποιους κανόνες δεοντολογίας. Θα αισθανόμουν μεγάλη ντροπή να αγχώνομαι και να τρέχω να προσθέτω σε κάθε σελίδα νομικές προειδοποιήσεις ότι εμείς που δημιουργήσαμε το Esoterica.gr δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα γραφόμενα, λες και οι συζητήσεις γίνονται στον αέρα και όχι στον server που πληρώνουμε ως εταιρία. Αυτό είναι υποκρισία και δειλία σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου άποψη.

Αν το forum καταντήσει έτσι προτιμώ να κλείσει παρά να βγάλω την ουρά μου απ΄ έξω και να καλυφτώ πίσω από νομικά "τερτίπια".

Αυτά τα λίγα, περιμένοντας τις απόψεις σου.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"


-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.40625
Maintained by Digital Alchemy