ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΖΕΝ, Η "ΚΑΘΙΣΜΑ"...Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2003, 09:40:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αρχικά θα ήθελα να πώ οτι περίμενα την εξής ερώτηση. Γιατι μιλάω για γιόγκα την ώρα που το θέμα είναι το Ζεν ? Δεν πειράζει...την θέτω και απαντώ μόνος μου: Είναι καλύτερα να κοιτάμε την πηγή γιατι απο την πηγή μέχρι τον ποταμό το νερό μπορεί να αλιωθεί,να κολήσει σε λούμπες και άρα να μην είναι τόσο καθαρό όσο ήταν την ώρα που ανέβλυζε.Το ζεν είναι μια μετεξέλιξη που προήλθε απο επιμειξία στοιχείων διαφορετικών παραδόσεων και φιλοσοφιών.
Ενα πολύ καλά παράδειγμα του πόσο λερώθηκε το νερό είναι αυτά που λέει ο φίλος reptile πρακάτω...τα οποία είναι απολύτως αληθή αν πάρουμε σαν ορισμό της Γιόγκα αυτά που διδάσκουν σύγχρονες "σχολές","σεμινάρια" και "ομαδούλες".
quote:
Ενδιαφέρουσα (αλλά και επικίνδυνη όταν δε χειρίζεται σωστά) πρακτική ο διαλογισμός αλλά τελικά που σε φτάνει?
Όταν κάθεσαι με σκοπό να ησυχάσεις το Νού, τότε το άτομο αυτό επιλέγει εν γνώση του να ησυχάσει τον εαυτό του.
Ο Νούς να ησυχάσει το Νού, δηλαδή με άλλα λόγια να εξαπατήσει τον εαυτό του.
Ο επιλεκτικός εφησυχασμός του Νού δε φέρνει την ηρεμία απο τις λέξεις, φέρνει την ηρεμία μέσα στις λέξεις.
Είναι κάτι σα ναρκωτικό. Είναι κάποιου είδους ταξίδι το οποίο δρα στις αισθήσεις, δε δρά στην ολότητα του ατόμου.
Στην ουσία δεν απελευθερώνει το άτομο, του επιβάλει και εν συνεχεία προβάλει δια της ναρκωτικής εφησυχαστικής οδού επι του Νου, μια διαφορετική πραγματικότητα.
Ο Νούς επιβάλει στο Νού. Αυτό κατ' εμέ είναι πλάνη που στήνει ο εαυτός και τελικά πέφτει μέσα.
Περισσότερο δημιουργικός είναι ο στοχασμός όταν το άτομο είναι ανοικτό προς όλα τα ερεθίσματα γύρω του.
Όταν το άτομο παρατηρεί όλα αυτά που συμβαίνουν τριγύρω του με διάθεση όχι να τα εκλογικεύση αλλά να βιώσει την αλήθεια τους, τότε, η δράση αυτών των πραγματικοτήτων που λαμβάνουν χώρα μόνον στο "τώρα", αυτή η δράση φέρνει και την απελευθέρωση, απεγκλωβίζει το Νού.
Η ολική βιωματική μας ύπαρξη σε κάθε δευτερόλεπτο όσων συμβαίνουν γύρω μας, φέρνει τελικά την κατανόηση δίχως εκλογίκευση ή δίχως επιβολή (διαλογισμός).
Όταν ο παρατηρητής γίνει το παρατηρούμενο, τότε παύει η σύγκρουση του εαυτού με τον...εαυτό του.
Και αυτό γιατί, ο Νούς εφευρίσκει διάφορα τεχνάσματα ώστε να συνεχίσει να παράγει ευχαρίστηση απο τη μνήμη των όσων ζήσαμε, κάτι που δε φέρνει απελευθέρωση του ατόμου αλλά υπνωτίζει το άτομο προσφέροντάς του την ευδαίμονα μνήμη.
Τότε, το άτομο έχει μπεί σε κάποιο όμορφο και ανεπανάληπτο ταξίδι αλλά δε πρόκειται να ελευθερωθεί απο αυτή την εξάρτηση του Νου του απο αυτό που παράγει-μνήμες.
Μνήμες που είναι σκέψεις. Που είναι χρόνος. Που δεν είναι α-λήθεια.

Δυστυχώς ο σύγχρονος ορισμός της Γιόγκα θα μπορούσε να είναι το εξής "Ελάτε να την βρούμε...κορόιδα..."
Ακούς για "σχολές" στις οποίες για μια μύηση μπορεί να σου ζητήσουν καμια πεντακοσαρού στο φτερό, βασιζόμενοι και καλά στον νόμο του οτι "Οταν παίρνεις πρέπει και να δίνεις..."
Ο νόμος αυτός όμως εξηγήται πολύ καλά σε βιβλία όπως η Μπαγκαβατ Γκιτά και δεν έχει να κάνει με το "σου δίνω μου δίνεις" αλλά με το να αποτρέψει τους ανθρώπους να φτιάξουν "μαγαζάκια".
Ναι αμα πάρεις πρέπει να δώσεις για να μη μάθεις μόνο να παίρνεις και να είσαι "παθητικός" δεν νομίζω όμως να εννοούσαν "δίνω μύηση παίρνω φράγκα...".
Παίρνω μύηση δίνω αγάπη, σεβασμό, στον Δάσκαλο ακούγεται πολύ πιο αρμονικό ...ε ?

Φίλε reptile η Γιόγκα δεν έχει να κάνει με κανένα είδος ησυχίας...άλλωστε ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ, ο Arjuna, είναι πολεμιστής(τυχαίο ?) και μέσα στην Μπαγκαβατ Γκιτά παιρνάει "των παθών του τον τάραχο" απο τις συγκρούσεις εξωτερικές και εσωτερικές.
Ακόμα και η λέξη "Διαλογισμός" μου φαντάζει τελείως λάθος γιατι παραπέμπει στην διαλεκτική....ενώ είπαμε πιο πάνω οτι η Γιόγκα έχει να κάνει με την ένωση. Καμία θρησκεία φίλε reptile που παραδέχεται την ύπαρξη του πνεύμαος δεν κοιτά να συντηρήσει τον νού. Ο Νούς στην Γιόγκα περιγράφεται σαν μια "μαιμού" που πηδάει απο κλαδί σε κλαδί και δεν σε αφήνει να ησυχάσεις. Σκοπός είναι όχι ΝΑ ΤΟΝ ΗΣΥΧΑΣΕΙς ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ δύο τελείως διαφορετικές έννοιες δηλαδή.
Διοτι όπως και στην διδασκαλία του Χριστού έτσι και στην Γιόγκα θεωρείται ΘΕΣΦΑΤΟ και de-facto οτι ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2003, 11:08:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια μικρή ευκαιρία να πάρω μια esotericή asana....ωχχχ συγνώμη... anasa ήθελα να πω.

Μιας και γίνεται λόγος περί διαλογισμού...τρεις περιγραφές της αξίας του διαλογισμού από 3 σπουδαίες κυρίες του εσωτερισμού...


«Όταν ένας συγκεκριμένος νους κατευθύνεται προς ένα αντικείμενο, με σκοπό να διαπεράσει το πέπλο και να φτάσει στην ζωή και να φέρει αυτήν την ζωή σε ένωση με την ζωή στην οποία ανήκει ο νους, τότε ασκείται διαλογισμός». ANNIE BESANT, Η Δύναμη της σκέψης.


«Η σκέψη έχει μια αυτό-αναπαραγωγική δύναμη, κι όταν ο νους κρατείται σταθερά σε μια ιδέα, χρωματίζεται από αυτήν, κι όπως θα μπορούσαμε να πούμε, όλες οι συγγενικές με αυτήν σκέψεις ξεπηδούν στο νου. Με αυτόν τον τρόπο, ο μυστικιστής, αποκτά γνώση για κάποιο αντικείμενο το οποίο σκέφτεται συνεχώς μέσα σε σταθερή θεωρία.» Ε.Π.ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ, Πρακτικός Αποκρυφισμός.


«Είναι γνωστό στους μυστικιστές πως όταν κάποιος διαλογίζεται πάνω σε ένα σύμβολο, γύρω από το οποίο έχουν δομηθεί συγκεκριμένες ιδέες από παλαιότερους διαλογισμούς άλλων εσωτεριστών, αποκτά μια πρόσβαση σε αυτές τις ιδέες. Την πρόσβαση αυτή την αποκτάει ακόμα κι αν δεν έχει αναλύσει το σύμβολο αυτό κανένας από εκείνους που έχουν διδαχτεί την προφορική παράδοση». DION FORTUNE, Η Μυστική Καββάλα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2003, 12:53:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.

Φως, περισσότερο φως...... Thoth χάθηκες !!!

Μόλις τελείωσα << ΤΙΣ ΣΤΑΝΤΖΑ ΤΩΝ ΝΤΖΙΑΝ >> ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΡΓΟ THOTH!

53.) (7) <<Αυτός είναι ο τωρινός τροχός σου>>, είπε η φλόγα στο σπινθήρα. <<Εσύ είσαι ο ευατός μου, η εικόνα μου και η σκιά σου. Έντυσα τον εαυτό μου με σένα και εσύ είσαι ο φορέας μου μέχρι τη μέρα "έσο μεθ' ημών" όταν θα ξαναγίνεις ο εαυτός μου και οι άλλοι ο εαυτός σου εγώ>>.

Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2003, 15:24:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Tη καλησπέρα μου σε όλους...

Καταρχάς τα όσα ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ αναφέρει ο φίλος ΑΙΟΝ να τα προσέξετε ΠΟΛΥ, γιατί κατα τη προσωπική μου θεώρηση, ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ...

Σε απάντηση του Εχέμβροτου, εκείνου δηλαδή που είπε πώς "...έχει πολλά ράματα για τη γούνα μου..." στο πρόσφατο παρελθόν, του λέω πώς ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΠΡΟΣΑΨΕΙΣ ΣΕ ΜΕΝΑ...
Μετά απο τη φυγή σου όπου - όπου, ειληκρινά δε περίμενα ΕΣΥ να μιλήσεις ΚΑΙ σε μένα αλλά προπαντώς ΓΙΑ ΜΕΝΑ...
Αλήθεια, είσαι ΤΩΡΙΝΟΣ κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λίλιθ και πέρνεις το λόγο να μιλήσεις για πράγματα και καταστάσεις που ΟΥΤΕ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ (κατα τα δικά σου λεγόμενα) αλλά και που ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ (κατα τη δική μου πρόβλεψη)...;;;;;;

Το ΑΝ ή ΟΧΙ την έχω ΗΔΗ ενημερώσει ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, είσαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ να μιλήσεις...
Κάτσε λοιπόν στη γωνιά σου, μείνε στο φυσικό σου περιβάλον (Το αχλαδότυρο) και άσε τα θέματα που ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΟΕΙΣ να τα "παρακολουθήσει" και να τα "προσέξει" κανένας που ΓΝΩΡΙΖΕΙ όπως.... ο ΑΙΟΝ επι παραδήγματι...
Μελέτησέ τα και ΙΣΩΣ κάποτε να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ....

Επί της ΟΥΣΙΑΣ του ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥ θέματος της ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ επανέρχομαι...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Edited by - Kelsos on 03/12/2003 15:31:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Valnta
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Vietnam
2285 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2003, 15:43:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Valnta  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλησπέρα Kέλσο κ ζητάω συγγνώμη από την αρχή για την παρέμβαση αλλά:
αυτό που βλέπω δεν έχει καμοιά σχέση με το θέμα, είναι ένα μήνυμα προς τον Eχέμβροτο, μήνυμα που θα μπορούσε να του κοινοποιηθεί κ με προσωπικό mail.
Δεν θέλω να το παίξω "κυβερνητικός εκπρόσωπος" αλλά δεν βρίσκω το λόγο να κάθομαι κ να διαβάζω το "πρόσφατο παρελθόν" που αφορά εσένα κ τον Eχέμβροτο.
K πάλι συγγνώμη αν θίγω κάποιον, αλλά σε άλλες περιπτώσεις έχεις αντιδράσει έτσι όπως αντιδρώ εγώ αυτή τη στιγμή...


Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2003, 16:22:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και μετά το μουσικοχορευτικό show του Κέλσου ας επανέλθει το topic στην κανονική του ροή.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 01:11:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ εύστοχα ΑΙΟΝ, διακρίνεις τα "σύγχρονα μαγαζάκια", τα καφωδεία του πνεύματος θα χαρακτήριζα εγώ όπου, ψάχνουν την "αλήθεια" διαλεκτικά, συναισθηματικά και όχι βιωματικά. Δηλ. στη μοναδική μορφή που μπορεί να δράσει η αλήθεια στο άτομο που την επιζητά. τι είναι αυτό που αναζητούμε? Τι ψάχνουμε να βρούμε?
Αν ψάχνουμε να βρούμε, δε θα υπάρξει και εξαρτημένη αντίδραση?
Μπορεί να κοιτάξει κανείς τον εαυτό του καθαρά, δίχως διαστρέβλωση? Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του διαλογισμού.
Είναι δυνατόν (ρητορική ερώτηση) ο Νούς να παρατηρεί με σκοπό να αλλάξει ριζικά χωρίς καμμιά παραμόρφωση?
Τι σημαίνει όμως το να διαλογιζόμαστε? Τι σημαίνει το να "βλέπουμε" με τα μάτια της ψυχής?
Τι σημαίνει παρατήρηση και πόσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι απο αυτόν που παρατηρεί?
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε ώστε να επιτύχουμε κάποια ριζική αλλαγή μέσα μας, είναι το να είμαστε άγρυπνοι. Όταν δεν κοιμόμαστε, να είμαστε πραγματικά ξύπνιοι, ζωντανοί με όλες τις αισθήσεις μας.
Να είμαστε προσεκτικοί, έτσι ώστε αυτό που έχουμε δει, αυτό που έχουμε μάθει να μη γίνει μια μνήμη που μέσω αυτής κοιτάζουμε, η οποία είναι μια παραμόρφωση.
Η μνήμη φιλτράρεται μέσα απο όλα τα παραμορφωτικά πέπλα του κάθε ατόμου και υπαγορεύει, κατευθύνει την κάθε προσπάθεια διαλογισμού, όταν το άτομο που διαλογίζεται προσπαθεί απλά να "δεί" στην απουσία του Νου.
Ο Νούς δε μπορεί να είναι απών, μπορούμε όμως να συμβιβαστούμε να συνεργαστούμε μαζί του, γιατί όπως πολύ εύστοχα αναφέρθηκε, είναι τόσο επικίνδυνα παρών κάθε στιγμή και σε κάθε πτυχή του εαυτού που μοιάζει σα μια μα'ι'μού που πηδάει απο δέντρο σε δέντρο, έτσι ώστε δε μπορείς να τον "πιάσεις".
Όσο ο νούς είναι παραμορφωμένος με οποιονδήποτε τρόπο απο νευρωτικές υποβολές κκαι συναισθήματα, απο φόβο, απο λύπη, απο φιλοδοξίες, υπεροψία, δεν είναι δυνατόν να ακούει, να παρατηρεί, να βλέπει.
Το να μάθει να βλέπει κανείς δεν είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί-αυτή είναι και η ουσιαστική σημασία της λέξης μάθηση (γνώση, πείρα, εμπειρία) κάτι που δε συσωρεύεται μέσα απο τεχνικές ή απο διάβασμα, αλλά μαθαίνεται στο βίωμα του εαυτού, πάνω στη φλόγα της παρατήρησης. Τότε που "καίγεται" ο εαυτός και ζυμώνεται, μαθαίνοντας μέσα απο την άμεση εμπειρία.
Το ίδιο το κοίταγμα είναι η δράση, που είναι η έκφραση αυτού που βλέπεται.

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 04/12/2003 01:17:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 10:17:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
<<Μαγαζάκια>> ή όπως αλλιώς θα θέλετε να τα πείτε....
Καλοί μου φίλοι, η γνώση δεν είναι <<παζάρι>>, πόσο μάλλον η συνειδητοποίηση του (γνώρισε τον εαυτό σου) που σε κάθε νοήμον ον θα πρέπει να γίνει σκοπός ζωής;
Καλοί μου φίλοι, ΑΙΟΝ και Γρηγόρη κάπου "βλέπω", αντιλαμβάνομαι, ότι, οι γνώσεις σας περί Χριστιανισμού και Ιησού, περιορίζονται λίγο πιο πάνω από το μέτρο ενός πιστού, για την σωτηρία της ψυχής. Χωρίς ετούτο να τίθεται σαν κακό, ή προσβλητικό από εμένα. Είναι πολύ όμορφο να ακολουθείς με όλο σου το είναι μία ιδέα, ένα σύστημα, απελευθέρωσης της ψυχής, δίχως παρωπίδες και να ξέρεις να σέβεσαι του άλλου τον αγώνα προς την ανόρθωση, όπου πολλές φορές δεν ακολουθείτε και η ίδια εσωτερική γραμμή...
Αν καλοί μου φίλοι είστε ικανοποιημένοι εκεί, γιατί τότε συνεχώς μου δίδεται η αίσθηση από τις απαντήσεις σας, πως κάτι ναι μεν θέλετε να πείτε, αλλά μετά σταματάτε;
Σαν να υπάρχει μια θολή άγνοια για το μετά.
Ας είναι.
Τώρα θα ήθελα λίγο να μιλήσουμε, για την ουσία του ερχομού του Ιησού που οι Άγιες Γραφές του χριστιανισμού μας λένε πως ήταν-είναι το απαυγασμα του Πνεύματος του Θεού.

Αρχικώς καλοί μου φίλοι, θα πρέπει να έφερε σε μας, κάποιο χαρμούμενο μήνυμα, όπου και το καταλαβαίνουμε καθώς στέλνει τους μαθητάς να ευαγγελίσουν (ευαγγελίζω=μεταφέρω χαρούμενο-χαρμόσυνο μήνυμα) τα έθνη.
Το ερώτημα είναι λοιπόν, ποιό μήνυμα έφερε;
Και τούτο μας το αποκαλύπτουν οι Άγιες Γραφές των Ευαγγελιστών και Αποστόλων που έφτασαν έως τις ημέρες μας.

Λέγει λοιπόν ο Ιωάννης:
<<Και εγώ δεν εγνώριζων αυτόν, αλλ' ο πέμψας με δια να βαπτίζω εν ύδατι, εκείνος μοι είπεν, Εις όντινα ιδής το πνεύμα καταβαίνον και μένον επ' αυτόν, ούτος είναι ο βαπτίζων εν Πνεύματι Αγίω.>>(Ιων. Κεφ. ά,33)
Λέγει "συνεχίζει" μετά ο Ιησούς:
<<Αληθώς, αληθώς σας λέγω, ότι ο ακούων τον λόγον μου, και πιστεύων εις τον πέμψαντά με, έχει ζωήν αιώνιον, και εις κρίσιν δεν έρχεται, αλλά μετέβη εκ του θανάτου εις την ζωήν.>>(Ιων.Κεφ.έ,24)
<<Όστις τρώγει την σάρκα μου και πίνει το αίμα μου, εν εμεί μένει, και εγώ εν, αυτώ. Καθώς με απέστειλεν ο ζών Πατήρ και εγώ ζω δια τον Πατέρα, και όστις με τρώγει, θέλει ζήσει και εκείνος δι' εμέ.>>(Ιων.Κεφ.στ΄,57,58)
<<Το πνεύμα είναι εκείνο το οποίο ζωοποιεί, η σαρξ δεν ωφελεί ουδέν, οι λόγοι τους οποιους εγώ λαλώ προς εσάς, πνεύμα είναι και ζωή είναι.>>(Ιωαν.Κεφ.στ΄63)
<<Πάλιν λοιπόν ο Ιησούς ελάλησε προς αυτούς,λέγων, Εγώ είμαι το φως του κόσμου όστις ακολουθεί εμέ, δεν θέλει περιπατήσει εις το σκότος, αλλά θέλει έχει το φως της ζωής.>>(Ιωαν.Κεφ.ή,12)
<<Και θέλετε γνωρίσει την αλήθειαν, και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει.>>Ιωαν.Κεφ.ή,32)
<<Απεκρίθη προς αυτούς ο Ιησούς, Δεν είναι γεγραμμένον εν το νόμω υμών, "εγώ είπα, Θεοί είσθε" ;>>(Ιωαν.Κεφ.ί,34)
<<Έλεγε δε και παραβολήν προς αυτούς περι του ότι πρέπει πάντοτε να προσεύχωνται, και να μην αποκάνουν.>>(Λουκ.Κεφ.ιή,1)
<<Πλήν έρχεται ώρα, και ήδη είναι, ότε οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία, διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν.>>
<<Όστις πιστεύει εις εμέ, καθώς είπεν η γραφή, ποταμοί ύδατος ζώντος θέλουσι ρεύσει εκ της κοιλίας αυτού>>(Ιωαν.Κεφ.ζ΄39)
Και για να μην μακρηγορώ με εδάφια, τελειώνω με την παραβολή της προσευχής ανάμεσα στον Τελώνη και τον Φαρισαίο. Όπου ο Ιησούς μας λέγει: <<Ενώ εσύ όταν προσεύχεσαι, κλείσου σε ένα "χώρο ήσυχό προσωπικό", (στο ταμείο σου λέει η Αγία Γραφή), και όσα λιγότερα μπορείς να λές, γιατί ο Πατέρας μας που είναι στους ουρανούς γνωρίζει.>>
Το χαρούμενο μήνυμα λοιπόν ξεκάθαρα μας λέει, για πνευματική άνοδο και μια αιώνια ζωή που θα εισπράξουν όσοι θελήσουν να εργαστούν και να ακολουθήσουν την αυτή πνευματική διαδρομή.
Έτσι καλοί μου φίλοι μπορούμε να νοήσουμε τον ερχομό του Ιησού.
Και που φυσικά πιστεύω, ότι στην πάροδο των 2000 χρόνων έχει αλλοιωθεί και το μήνυμα αλλά και η πνευματική διαδρομή που δίδαξε ο Ιησούς για την απελευθέρωση. Εφ'όσων σήμερα γνωρίζουμε, μόνο τα μυστήρια της εκκλησίας και όχι την πνευματική διαδρομή της πνευματικής ανάστασης...
Με τούτα σας χαιρετώ φιλικά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2003, 20:45:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λιλιθ καλησπέρα,
διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου και επειδή βλέπω ότι το θέμα έχει παρεκτραπεί από τον "καθιστικό" διαλογισμό ή διαλογισμό ΖΕΝ μήπως να το γενικεύαμε λιγάκι και να αναλύαμε και τα άλλα μονοπάτια του διαλογισμού (μέθοδοι γίογκα κλπ...)
ΑΙΟΝ σε βλέπω αρκετά ενημερωμένο και χαίρομαι γι'αυτό αλλά μιας και κατηγορείς τις ομάδες Διδασκαλίας διαλογισμού μπορείς να μας πεις σε παρακαλώ πως απέκτησες τις πρακτικές σου γνώσεις? Φοίτησες στο Θιβέτ?


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2003, 02:25:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
<<Μαγαζάκια>> ή όπως αλλιώς θα θέλετε να τα πείτε....
Καλοί μου φίλοι, η γνώση δεν είναι <<παζάρι>>, πόσο μάλλον η συνειδητοποίηση του (γνώρισε τον εαυτό σου) που σε κάθε νοήμον ον θα πρέπει να γίνει σκοπός ζωής;

Αγαπητή zezmperg,
Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που γράφω θα διαπιστώσεις οτι αναφερόμαστε στο ίδιο πράγμα.
---
quote:
Καλοί μου φίλοι, ΑΙΟΝ και Γρηγόρη κάπου "βλέπω", αντιλαμβάνομαι, ότι, οι γνώσεις σας περί Χριστιανισμού και Ιησού, περιορίζονται λίγο πιο πάνω από το μέτρο ενός πιστού, για την σωτηρία της ψυχής. Χωρίς ετούτο να τίθεται σαν κακό, ή προσβλητικό από εμένα. Είναι πολύ όμορφο να ακολουθείς με όλο σου το είναι μία ιδέα, ένα σύστημα, απελευθέρωσης της ψυχής, δίχως παρωπίδες και να ξέρεις να σέβεσαι του άλλου τον αγώνα προς την ανόρθωση, όπου πολλές φορές δεν ακολουθείτε και η ίδια εσωτερική γραμμή...
Αν καλοί μου φίλοι είστε ικανοποιημένοι εκεί, γιατί τότε συνεχώς μου δίδεται η αίσθηση από τις απαντήσεις σας, πως κάτι ναι μεν θέλετε να πείτε, αλλά μετά σταματάτε;
Σαν να υπάρχει μια θολή άγνοια για το μετά.

Δε σε καταλαβαίνω λέγοντας πως "οι γνώσεις σας περί Χριστιανισμού και Ιησού, περιορίζονται λίγο πιο πάνω από το μέτρο ενός πιστού, για την σωτηρία της ψυχής."
Να σου πώ πως δεν ακολουθώ καμμία ομάδα, δεν είμαι φερέφωνο καμμιάς επίσης, ούτε και κάποιας ιδέας. Η ιδέα είναι ουτοπία. Προσπαθώ να ζωγραφίζω μέσα μου αλήθειες, πραγματικότητες.
Αυτό που ενιοτε με ενδιαφέρει και μετα-φέρω ως μέλισσα που μεταφέρει άθελά της γύρη, είναι ο πύρινος λόγος.
Αυτός που μπορεί να μεταμορφώσει τον άνθρωπο, μόνον αν ο ίδιος γίνει αυτός ο λόγος.
Ο πύρινος λόγος πήγαζε πάντοτε απο ανθρώπους μη προσκολημμένους σε κάποια ομάδα, οργάνωση, αίρεση κ.ο.κ.
Ο πύρινος λόγος εκφωνείται απο φωτισμένα πνεύματα, τα οποία εμφανίζονται εξαιρετικά σπάνια.
Αυτός ο πύρινος λόγος λοιπόν με ενδιαφέρει και το κατά πόσο μπορέι να εμφυσήσει μέσα μου (σας), να φορτίσει το ελατήριο του αναζητητή.
Αυτός ο πύρινος λόγος είναι καύσιμο.
Δε με ενδιαφέρει λοιπόν τι λέει η κάθε θρησκεία.
Προσπαθώ να βλέπω κατευθείαν τον ήλιο και όχι τους δορυφόρους του.
Έχω λιγοστό χρόνο ώστε να ασχολούμαι με πράγματα που θα με πισωγύριζαν...Βλέπω μπροστά και ψηλά...μέχρι τη συντέλεια του κόσμου...

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 05/12/2003 04:03:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2003, 04:30:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
EΠ!...ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΣΤΑΣΗ....ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΟΥ...:
quote:
. Προσπαθώ να .."ζωγραφίζω μέσα μου αλήθειες", πραγματικότητες.


ΓΡΗΓΟΡΗ....
"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΕΝΑΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2003, 06:49:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν. Λέξεις είναι που δονούν συναίσθημα.
Αυτοί που δονούνται απο τα ίδια, τα ίδια χρησιμοποιούν και εκφράζονται.
~
Τα ίδια στροβιλίζονται αέναα μεσα σου-μέσα μου...

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame youΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2003, 07:04:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αγαπητή zezmperg,
Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που γράφω θα διαπιστώσεις οτι αναφερόμαστε στο ίδιο πράγμα.


Ναι Γρηγόρη στα ίδια πράγματα αναφερόμαστε, γιατι η αλήθεια καλέ μου φίλε, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ, αλλά βλέπεις, είναι τα λόγια μας διαφορετικά και τούτο μπορεί να φέρει τον διάλογο ως προς την τοποθέτηση του καθενός μας στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και πως ο καθένας μας την αντιλαμβάνεται.
quote:

Να σου πώ πως δεν ακολουθώ καμμία ομάδα, δεν είμαι φερέφωνο καμμιάς επίσης, ούτε και κάποιας ιδέας. Η ιδέα είναι ουτοπία. Προσπαθώ να ζωγραφίζω μέσα μου αλήθειες, πραγματικότητες.
Αυτό που ενιοτε με ενδιαφέρει και μετα-φέρω ως μέλισσα που μεταφέρει άθελά της γύρη, είναι ο πύρινος λόγος.
Αυτός που μπορεί να μεταμορφώσει τον άνθρωπο, μόνον αν ο ίδιος γίνει αυτός ο λόγος.
Ο πύρινος λόγος πήγαζε πάντοτε απο ανθρώπους μη προσκολημμένους σε κάποια ομάδα, οργάνωση, αίρεση κ.ο.κ.
Ο πύρινος λόγος εκφωνείται απο φωτισμένα πνεύματα, τα οποία εμφανίζονται εξαιρετικά σπάνια.
Αυτός ο πύρινος λόγος λοιπόν με ενδιαφέρει και το κατά πόσο μπορέι να εμφυσήσει μέσα μου (σας), να φορτίσει το ελατήριο του αναζητητή.
Αυτός ο πύρινος λόγος είναι καύσιμο.
Δε με ενδιαφέρει λοιπόν τι λέει η κάθε θρησκεία.
Προσπαθώ να βλέπω κατευθείαν τον ήλιο και όχι τους δορυφόρους του.
Έχω λιγοστό χρόνο ώστε να ασχολούμαι με πράγματα που θα με πισωγύριζαν...Βλέπω μπροστά και ψηλά...μέχρι τη συντέλεια του κόσμου...


Καλέ μου φίλε, ο πύρινος λόγος που αναφέρεσαι τόσο ποιητικά, όπως λέγει και η καλή μας ΑΤΜΑ. Αφυπνίζει εσωτερικές συνειδήσεις, δημιουργεί πνευματικές διαδρομές. Όπου καλούμαστε να βαδίσουμε επάνω τους. Και δυστυχώς ή ευτυχώς για μένα, άλλη εσωτερική διαδρομή πλην του διαλογισμού της επίγνωσης, (τον αναφέρω έτσι για να τον ξεχωρίσω από τα άλλα είδη διαλογισμού που έχουν να κάνουν με τις ασκήσεις πνεύματος και σώματος περισσότερο,) δεν έχω βρει.
Γράφεις ακόμα, πως ο πύρινος λόγος μεταμορφώνει τον άνθρωπο, εαν ο άνθρωπος γίνει ο ίδιος λόγο.
Ναι καλέ μου έτσι είναι, αλλά δεν γράφεις πως θα έρθει ετούτη η μεταμόρφωση, πως δηλαδή ο άνθρωπος θα γίνει λόγος;
Φτάνει άραγε να έρθει σε επαφή μόνο με τον πύρινο λόγο, ή και με εκείνον ακόμα, που κηρύττει τον πύρινο λόγο;
Πόσους καλέ μου, μαθητές του ογδοντάχρονου Σωκράτη, που έλαβαν σαν "καύσιμο" τον πύρινο λόγο του, μας παρέδωσε η ιστορία;
Ξέρεις, πιστεύω πως ο πύρινος λόγος, εάν δεν γίνει και πράξη από εκείνον που θα τον λάβει, μπορεί να τον "καταπίει". Σαν αυτές τις μαύρες τρύπες του διαστήματος όπου θα περάσουν κοντά από πλανήτες και μετά, χωρίς κάποια αντίδραση θα τους εξαφανίσουν.
Για μένα λοιπόν καλέ μου φίλε Γρηγόρη, δεν φτάνει να εντοπίσω μόνο τον πύρινο λόγο όπου μετά, θα τον μετα-φέρω σαν την μέλισσα. Δίχως να καώ μέσα του και όχι από τις στάχτες μου, όπου θα αναγεννηθώ μόνο και πάλι από ΑΥΤΟΝ!!!
Με τούτα τα λίγα, που δεν είναι και πολύ διαφορετικά από όσα έγραψες σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2003, 07:27:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή και Φωτεινή zezmperg,
quote:
Και δυστυχώς ή ευτυχώς για μένα, άλλη εσωτερική διαδρομή πλην του διαλογισμού της επίγνωσης,

H επίγνωση είναι η ακριβής και ενσυνείδητη γνώση, η πλήρης κατανόηση της σημασίας μιας καταστάσεως και αυτό επιτυγχάνεται όταν ο εαυτός είναι εν δράσει. Όταν ο εαυτός επι-κοινωνεί αδιαλείπτως με την πραγματικότητα που τον περιβάλει και όχι όταν κλείνει τα μάτια και απομακύνεται απο την πραγματικότητα που τον περιβάλει, κατανοώντας μόνο με τον φλύαρο Νου και όχι και με την καρδιά.
quote:
Γράφεις ακόμα, πως ο πύρινος λόγος μεταμορφώνει τον άνθρωπο, εαν ο άνθρωπος γίνει ο ίδιος λόγο.
Ναι καλέ μου έτσι είναι, αλλά δεν γράφεις πως θα έρθει ετούτη η μεταμόρφωση, πως δηλαδή ο άνθρωπος θα γίνει λόγος;
Φτάνει άραγε να έρθει σε επαφή μόνο με τον πύρινο λόγο, ή και με εκείνον ακόμα, που κηρύττει τον πύρινο λόγο;

Ετούτη η μεταμόρφωση θα επέλθει όταν ο άνθρωπος απαρνηθεί τον τωρινό εαυτό μέσα απο πρακτικές μη-άρνησης του εαυτού. Τι θέλω να πω μ' αυτό.
Η απάρνηση του τωρινού εαυτού θα επέλθει εντελώς φυσικά, όταν ο εαυτός κατανοήσει όλα αυτά που τον απομακρύνουν απο την α-λήθεια.
Όταν υποβάλει τον εαυτό του σε μια κατάσταση προδιατεθιμένη, αυτή του διαλογισμού μέσω εφησυχασμού, τότε εισάγει τον εαυτό του σε κάποια δική του-απομωνομένη πραγματικότητα και όχι στην πραγματικότητα που τον περιβάλει.
Εκείνη τη στιγμή μπορεί να περάσουν απο μπροστά του πεταρίζοντας χαμηλά σε πολύ παράξενο σχηματισμό τιτιβίζοντας και ερωτοτροπόντας 3-4 πουλιά, τα οποία θα χάσει, δε θα αντιληφθεί την ομορφιά τους.
Αυτό είναι ομορφιά, αυτό είναι αλήθεια.
Αλήθεια είναι όλο αυτό που μας περιβάλει-το Εν Σοφία ποιηθέν και όχι οι εικόνες στο μυαλό, του εν τη απουσία διαλογιζόμενου εαυτού.
Αυτού που υπάρχει εκείνη τη στιγμή μέσα στο μυαλό του και απουσιάζει απο την αλήθεια που τον περιβάλει.
Αυτή τη ζώσα ρευστή αλήθεια που κάποια καθρεφτίσματά της μέσα μας μπορεί να συμβούν μόνο μια φορά.
Και η ομορφιά μας είναι να είμαστε εκεί παρόντες, να τα αντιληφθούμε και να αφήσουμε όλο αυτό να ζωγραφίσει μέσα μας αλήθειες.
Να μας αναγεννήσει.
Αυτός που διαλογίζεται ζεί μέσα στις εικόνες που έχει για τον κόσμο και τον εαυτό του μέσα στον κοσμο.
Αυτός που έχει αδιάλειπτη επίγνωση, ζεί μέσα στον κόσμο βλέποντας τον εαυτό του μέσα σε αυτόν.

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 05/12/2003 07:35:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2003, 08:52:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
quote:

Αγαπητή και Φωτεινή zezmperg,


Καλέ μου φίλε Γρηγόρη. Αρνούμε κατηγορηματικά το επίθετο που μου φόρεσες "φωτεινή". Ίσως κάτι άλλο ήθελες να γράψεις...ανθρωπάκι είμαι και η επιγνωσή μου φθάνει έως την συνείδηση της μεγάλης άγνοιας που με διακατέχει. Δυό-τρία βιβλία και πέντε συναντήσεις με πνευματικούς ανθρώπους δεν φέρουν καλέ μου φίλε, τον φωτισμό!!!
Αυτά τα παρακάτω που γράφεις, είναι κανόνας ζωής για μένα σε μία συνεχόμενη μαθητεία, που άλλοτε χάνω τον δρόμο και άλλοτε αγωνίζομε για να τον βαδίσω.

quote:

Και η ομορφιά μας είναι να είμαστε εκεί παρόντες, να τα αντιληφθούμε και να αφήσουμε όλο αυτό να ζωγραφίσει μέσα μας αλήθειες.
Να μας αναγεννήσει.
Αυτός που έχει αδιάλειπτη επίγνωση, ζεί μέσα στον κόσμο βλέποντας τον εαυτό του μέσα σε αυτόν.


Είθε να ζούμε σε μια αδιάλειπτη επίγνωση ΣΥΝΕΧΩΣ.
Φιλικά σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2003, 11:03:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Γρηγόρη στο τελευταίο σου μύνημα ειλικρινά με μπέρδεψες.
Πως γίνεται να απαρνηθείς τον εαυτό σου ?
Αφού είναι ο εαυτός σου τότε ίσα-ίσα πρέπει να τον αγαπήσεις.
Μάλλον θές να διαχωρήσεις τα κατώτερα στοιχεία απο τα ανώτερα αλλά και πάλι ο δρόμος της απάρνησης κάπου δεν στέκει.
Θα έχεις ακουστά δύο πανσυμπαντικούς νόμους. Αυτόν που λέει οτι δεν υπάρχει πουθενά κενό στην δημιουργία και αυτόν που λέει πως ότι πολεμάς σε πολεμάει. Γιατι τους αναφέρω ?
Θα μιλήσω μέσα απο βιώματα...
Πορευόμενος αρκετά χρόνια τον δρόμο της εξέλιξης κατάλαβα οτι το καλύτερο που έχω να κάνω με τα κατώτερα στοιχεία είναι να τα μετουσιώσω. Γιατί ? Γιατι και αυτά είναι μέσα στον Θεό. Δεν είναι κάτι εκτός του Θεού και άρα δεν γίνεται να τα απορίψω. Αυτό που γίνεται είναι να τα "ανάγω" στην ουσία. Ακόμα και τα κατώτερα εκδηλούμενα ένστικτα προέρχονται απο διαστρεβλώσεις της μίας αλήθειας.
Φαντάσου τον εαυτό σου και τα στοιχεία του σε αναλογία με τον Μακρόκοσμο. Στην αρχή όλα ήταν ένα, μια σφαίρα ας πούμε. Μετα το big bang όμως δημιουργήθηκαν εκατομμύρια πλανήτες-στοιχεία. Αλλα όμορφα, άλλα άσχημα , άλλα κατοικήσιμα άλλα άγονα. Προέρχονται όμως απο την ίδια πηγή. Μηπως αυτό που ξέρουμε για τους πλανήτες και το συμπαν οτι δηλαδή μετά την διαστολή θα ξανααποροφηθούν στην πηγή ισχύει και για εμάς ?
Απο που προέρχεται πχ ο εγωισμός αν όχι απο την διαστρεβλωμένη αντίληψη μας για την Τέλεια Καταγωγή μας ?
Θα πρέπει να αρνηθώ το Εγώ μου ή θα πρέπει να το τοποθετήσω εκεί που είναι η θέση του ?
Μήπως αυτός που εισέρχεται στο Νού του διαλογιζόμενος δεν προσπαθεί να ησυχάσει αλλα να βάλει μερικά πράγματα στη θέση τους ?
Αλλωστε υπάρχει η μορφή-το εκδηλούμενο , υπάρχει και το άμορφο-ανεκδήλωτο. Πως θα προσεγγίσουμε το άμορφο αν δεν κλείσουμε τα μάτια και δεν προσπαθήσουμε να "πετάξουμε" προς αυτό?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2003, 14:56:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Προσπαθώ να βλέπω κατευθείαν τον ήλιο και όχι τους δορυφόρους του.

Oσο και να προσπαθείς καλέ μου δεν θα το πετύχεις και υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι'αυτό...
Μόνο μια φευγαλέα ματιά με την άκρη του ματιού μας μπορούμε να ρίξουμε...μόνο την αντανάκλασή του μπορούμε να δούμε και ποτέ το ίδιο τον ήλιο...
Να'σαι καλά όμως...
Μου έδωσες τροφή για σκέψη...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2003, 14:49:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΧΩ ΔΕΙ...ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΛΑΜΠΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΣΠΕΙΡΩΕΙΔΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑΜΟΥ...

O καθένας μπορεί να δει πίσω από υφάσματα, γυαλιά, χαρτιά κ.α. τον ήλιο....και αυτό δε νομίζω ότι θεωρείται κατάματα...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2003, 17:32:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΙΣΑΙ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ/ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΙΜΗΣΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ....ΑΣΤΟ/ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ (ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΟΥΜ ...)ΚΑΙ ΜΕΤΑ "ΜΟΥ ΤΙ ΛΕΣ"

ΑΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΕΛΥΤΗΣ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΜΟΥ Τ'ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ/
ΤΩΡΑ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ;;;;;;
Ε ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙΑΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΔΟΣΩ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ....ΕΣΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ;;;;;
ΧΜ....ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ .-

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ .
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ..ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ..ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ..ΞΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ....
ΘΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ....ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΑ...Αρχικά, να ζητήσω συγνώμη για το κατρακύλησμα που θα πάρει και αυτό το πολύ όμορφο θέμα αλλά υπάρχουν και αλεπούδες πονηρές, που τα κάνουν κρεμαστάρια...
~
Ατμα, κανείς δε σου την είπε. Άραξε. Πάρε δυο τρείς ανάσες και κούνα λίγο το κεφαλάκι σου.
Άν μπορείς να κατανοείς αυτά που σου λένε και όχι να κατανοείς μόνο αυτά που γράφεις, δηλ. με υπονοούμενα (γιατί αυτός που τα μπερδεύει, προσπαθεί να δείχνει ανώτερος απο αυτό που στην πραγματικότητα είναι).
Εγώ μιλάω πάντα καθαρά, χωρίς υπονοούμενα.
Αν μπορείς λοιπόν να καταλάβεις το γεγονός οτι έχεις μανία καταδίωξης και τι "λες" όπου και όποτε σου κανπνίσει, ενώ πάντα διατυμπανίζεις οτι δε καταδέχεσαι να "κατεβαίνεις" στο αχλαδότυρο, βρίσκεσαι μονίμως χαμηλά γιατί η συμπεριφορά σου είναι απαράδεκτη.
Τη φράση και την περιστρεφόμενη τύπισα, τα χρησιμοποιούσες ΠΡΙΝ γίνω μέλος στο esoterica, κατ' επέκταση δε σε αντιγράφω και κατά δεύτερο, αυτή τη φράση τη χρησιμοποιώ αρκετά συχνά.
Αν είναι δυνατόν να περιφράξουμε αυτά που αισθανόμαστε και αυτά που εκφράζουμε, έτσι μεγάλη αδελφή? Βιάστηκες να πραγματοποιήσεις το 1984 του Τζ. Όργουελ. Άσε που σε μένα δε πιάνει.
~
Αν ήσουν ο Ελύτης δε θα εξευτελιζόσουν τόσο ώστε να ζητάς copyright σε αυτά που μας εκφράζουν και σε αυτά που νοιώθουμε...
...μα...είναι τόσο αστείο που θα γελάνε και τα κατσίκια
Και για να σοβαρευτούμε, κούνα λίγο το κεφάλι σου γιατί αρχίζεις και χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα.
Όπως λέει και το φιλαράκι μου η lencolas, alma libre.

Υ.Γ. Ψάχνω τη φωτογραφία απο την ταινία "ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο", μήπως ξέρετε τον τίτλο στα αγγλικά?

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 06/12/2003 18:39:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2003, 20:41:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ωραια βρε! αν εχω τετοιους φιλους τι να τους κανω τους εχθρους...
οταν πεθανω θα πω να σε παρουν για φτιαρι(μεγαλο...εννοειται)
με λιγα λογια/αρκετα ασχοληθηκα μαζι σου...

..ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
"ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ"
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕΣΑΣΟΥ ...
AΛΗΘΕΙΕΣ...

ΑΤΜΑ_JNANI


Edited by - ΑΤΜΑ on 11/12/2003 14:58:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2003, 21:05:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα σου το ξαναπώ...
Προσπάθησε να διατηρήσεις την επαφή με την πραγματικότητα...μέχρι να πεθάνεις.
Αλλιώς μονίμως θα παλεύεις με πύργους που δεν υπάρχουν, αγαπητέ Δον Κιχώτη.

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame youΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2003, 01:31:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα σταματήσει κάποια στιγμή αυτός ο "εμπαιγμός" όλων μας;;

Με συγχωρείτε που μιλάω κάπως "ωμά", όμως πραγματικά πιστεύω πως από τα πλέον εκνευριστικά και απαράδεκτα από όλα τα "ατυχή" συμβάντα των Συζητήσεων είναι να σβήνονται μηνύματα.

Έχω αναφερθεί ξανά στο ζήτημα και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι να εκκλείψει το "φαινόμενο" αυτό!

- Ο μόνος λόγος που υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης/επεξεργασίας των μηνυμάτων είναι για να διορθώνονται εκ των υστέρων ορθογραφικά, συντακτικά λάθη ή λάθη κώδικα και σε περιπτώσεις που δεν αλλοιώνεται η Συζήτηση για να προστίθενται κάποια επιβοηθητικά ή καινούργια στοιχεία σε προϋπάρχοντα μηνύματα.

- Ο μόνος λόγος που υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων είναι για να σβήνονται διπλά μηνύματα που έχουν αποσταλλεί κατά λάθος.

Οποιεσδήποτε άλλες παρεμβάσεις θεωρούνται και είναι αλλοίωση των Συζητήσεων!

Πώς αλλιώς να θεωρήσει κάποιος δηλαδή την περίπτωση που ένα Μέλος επιλέγει να διαγράψει το/τα μήνυμα/μηνύματά του αφού κιόλλας κάποιοι έχουν απαντήσει σε αυτά; Πώς θα πρέπει να αισθάνονται αυτοί που εμφανίζονται (μετά την διαγραφή των μηνυμάτων) να απαντούν σε ανύπαρκτα ζητήματα; Το λιγότερο ηλίθιοι θα έλεγα... Και σίγουρα, και με το δίκιο τους, εκνευρισμένοι!

Οι υπόλοιποι που παρακαλουθούν την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να απαντήσουν σε... "αόρατους" συνομιλητές μάλλον βιώνουν μία σύγχυση στην καλύτερη περίπτωση και οίκτο ή τάση χλεύης για τους παρανοϊκούς που μοιάζουν να μιλούν με το... "ανύπαρκτο".

Βέβαια το ζήτημα αυτό έχει και την φιλοσοφική και βαθύτατη σκοπιά του. Η προσπάθεια που γίνεται μέσα από τα Forums του ESOTERICA είναι(ανάμεσα σε αρκετά άλλα) να καταδειχθεί το ότι ο λόγος είναι πράξη και ότι έχουμε ευθύνη γι'αυτά που λέμε και για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε μία Συζήτηση και τη συμμετοχή μας σε αυτήν. Αυτό που γενικά ισχύει για την κοινωνία μας είναι ότι παρουσιάζεται σαν κάτι πολύ εύκολο και άνευ ιδιαίτερης αξίας του να πούμε την άποψή μας ή να εκφέρουμε κάτι, οτιδήποτε μας έλθει πρώτο στο μυαλό, λες και ο λόγος είναι κάτι που απλά το παίρνει ο άνεμος και τελικά το σβήνει. Η αλήθεια όμως διαφέρει κατά πολύ από το παραπάνω. Η ίδια η Αρχετυπική υπόσταση του λόγου είναι τέτοια που τον καθιστά Δομητή της πραγματικότητας... "Εν αρχή ην ο Λόγος". Τίποτα δεν σβήνεται και τίποτα δεν χάνεται στην πραγματικότητα! Κάθε Δόνηση καταγράφεται κάπου!

Οπότε και η παραμικρή κουβέντα που εκστομίζουμε έχει δύναμη, μερικές φορές εξαιρετική δύναμη (ανάλογα με την βούληση που την ζωοποιεί, τις συνθήκες και τον άνθρωπο που "ποιεί τον λόγο").

Το να βλέπουν κάποιοι τις Συζητήσεις μας ως έναν μεγάλο Μαυροπίνακα στον οποίο μπορούν να "γράφουν και να ξεγράφουν" χωρίς επιπτώσεις, εκτός του ότι φέρνει σε δύσκολη θέση κάποιους άλλους ανθρώπους, διαβρώνει με τον τρόπο του αυτήν την προσπάθεια που όλοι μας κάνουμε (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) να Συζητήσουμε Ουσιαστικά και Αληθινά! Με Συνείδηση και Ευθύνη!

Για να μην φαίνομαι και ο ίδιος ως παρανοϊκός θα πρέπει να πω ότι και σε αυτό το Θέμα υπήρξαν μηνύματα που τώρα πλέον έχουν διαγραφεί.

Παρακαλώ ιδιαιτερώς για την συμβολή σας σε αυτήν την προσπάθεια να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα πλέον. Παράλληλα συνεχίζουμε και επεξεργαζόμαστε μία "φόρμουλα", λειτουργική, που να μην επιτρέπει να καταστρατηγούνται αυτές οι συγκεκριμένες δυνατότητες και να παραμένει στην ευχερειά μας η πιθανότητα επαναφοράς τροποποιημένων ή διεγραμμένων μηνυμάτων ακριβώς στην θέση που κατείχαν πριν την "άστοχη" παρέμβαση.

Με συγχωρείτε που παρεμβλήθηκα στην ροή της Συζήτησης!
Ελπίζω να συνεχιστεί ομαλά από δω και στο εξής.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2003, 08:54:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
quote:

Ετούτη η μεταμόρφωση θα επέλθει όταν ο άνθρωπος απαρνηθεί τον τωρινό εαυτό μέσα απο πρακτικές μη-άρνησης του εαυτού.


Φίλε Γρηγόρη σε χαιρετώ.
Ετούτη η φρασούλα από μόνη της, καλέ μου φίλε, μπορεί να μπερδέψει πολλούς... Ειδικότερα το, από πρακτικές μη-άρνησης του εαυτού.
Κάτι που συμπίπτει σε όσα μας παρέδωσε και ο "σκοτεινός" Ηράκλειτος.
Φυσικά εξηγείς πάρα κάτω, όσο αναλυτικότερα μπορείς, να εκφράσεις με λόγια τούτη τη "ζωγραφιά" της σκέψης σου.

quote:

Τι θέλω να πω μ' αυτό.
Η απάρνηση του τωρινού εαυτού θα επέλθει εντελώς φυσικά, όταν ο εαυτός κατανοήσει όλα αυτά που τον απομακρύνουν απο την α-λήθεια.
Όταν υποβάλει τον εαυτό του σε μια κατάσταση προδιατεθιμένη, αυτή του διαλογισμού μέσω εφησυχασμού, τότε εισάγει τον εαυτό του σε κάποια δική του-απομωνομένη πραγματικότητα και όχι στην πραγματικότητα που τον περιβάλει.
Εκείνη τη στιγμή μπορεί να περάσουν απο μπροστά του πεταρίζοντας χαμηλά σε πολύ παράξενο σχηματισμό τιτιβίζοντας και ερωτοτροπόντας 3-4 πουλιά, τα οποία θα χάσει, δε θα αντιληφθεί την ομορφιά τους.
Αυτό είναι ομορφιά, αυτό είναι αλήθεια.
Αλήθεια είναι όλο αυτό που μας περιβάλει-το Εν Σοφία ποιηθέν και όχι οι εικόνες στο μυαλό, του εν τη απουσία διαλογιζόμενου εαυτού.
Αυτού που υπάρχει εκείνη τη στιγμή μέσα στο μυαλό του και απουσιάζει απο την αλήθεια που τον περιβάλει.
Αυτή τη ζώσα ρευστή αλήθεια που κάποια καθρεφτίσματά της μέσα μας μπορεί να συμβούν μόνο μια φορά.


Όχι καλέ μου φίλε μόνο μία φορά, αλλά όλη η πνευματική ζωή μας πρέπει να κυλήσει μέσα "στην ζώσα ρευστή αλήθεια". Όπου μόνο μία φορά, εάν ετούτο εννοείς, θα λάβουμε την αφύπνιση για να μας αναγεννήσει.

Ακόμα δεν ξέρω εάν είναι 3-4 τα πουλιά πουλιά πεταρίζοντας, αλλά ο πνευματικός ήχος στον διαλογισμό της επίγνωσης, όπως και η πνευματική εικόνα, έχουν πρωτεύοντα ρόλο για την διαδρομή!

quote:

Και η ομορφιά μας είναι να είμαστε εκεί παρόντες, να τα αντιληφθούμε και να αφήσουμε όλο αυτό να ζωγραφίσει μέσα μας αλήθειες.
Να μας αναγεννήσει.
Αυτός που διαλογίζεται ζεί μέσα στις εικόνες που έχει για τον κόσμο και τον εαυτό του μέσα στον κοσμο.
Αυτός που έχει αδιάλειπτη επίγνωση, ζεί μέσα στον κόσμο βλέποντας τον εαυτό του μέσα σε αυτόν.


Ναι πρέπει συνειδητά να είμαστε εκεί, παρόντες, για να λάβουμε το πρώτο κλειδί, για την πρώτη εσωτερική πόρτα και μετά θα πρέπει να λάβουμε άλλα έξη κλειδιά για άλλες έξη πνευματικές πόρτες, προς την επίγνωση όπου θα πράξουμε εσωτερικά την αναγέννηση του μη-εαυτού μας και να χαθούμε, "να χυθούμε" ΣΤΟ ΟΛΟΝ, ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2003, 13:29:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
zezmperg:
quote:
Ξέρεις, πιστεύω πως ο πύρινος λόγος, εάν δεν γίνει και πράξη από εκείνον που θα τον λάβει, μπορεί να τον "καταπίει". Σαν αυτές τις μαύρες τρύπες του διαστήματος όπου θα περάσουν κοντά από πλανήτες και μετά, χωρίς κάποια αντίδραση θα τους εξαφανίσουν.

αυτό καλή μου zezmperg είναι πολύ σημαντικό. Ο πύρινος λόγος, η καθαρή ενέργεια, η επίγνωση, η αλήθεια, η συνειδητοποίηση επίσης πρέπει να διοχετευτούν στην πραγματικότητά μας. Αλλιώς νομίζω ότι σχηματίζονται αντιφάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν στη σκιζοφρένεια. Το να συνειδητοποιείς ότι τα πράγματα είναι κάπως, αλλά αυτό να μην το κάνεις βίωμα και να εμένεις χωρίς καμμιά προσπάθεια σε αυτό που ήσουν επιφέρει διχασμό στη συνείδησή μας.

reptilesalonica:

quote:
Αυτός που διαλογίζεται ζεί μέσα στις εικόνες που έχει για τον κόσμο και τον εαυτό του μέσα στον κοσμο.
Αυτός που έχει αδιάλειπτη επίγνωση, ζεί μέσα στον κόσμο βλέποντας τον εαυτό του μέσα σε αυτόν.

Όταν διαλογίζεσαι υπάρχει και το μετά. Μετά το διαλογισμό ανοίγεις τα μάτια –αν τα έχεις κλειστά- και βλέπεις γύρω σου, ρουφάς πραγματικότητα με τις αισθήσεις σου πιό ευαίσθητες, λαμβάνεις τα ερεθίσματα που πριν αντιλαμβανόσουν θολά, τώρα πιό καθαρά. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του διαλογισμού όμως, ο εξωτερικός κόσμος συμμετέχει στην εμπειρία σου. Εξωτερικό και εσωτερικό γίνεται από δίπολο –που ήταν πριν από την άσκηση- μία διαδρομή, από τα έξω προς τα μέσα.
Σε πολλούς διαλογισμούς τα μάτια είναι ανοικτά. –και στο συγκεκριμένο που παρουσίασα στην αρχή του θέματος τα μάτια είναι ανοικτά και κοιτούν το δάπεδο υπό γωνία μπροστά από τον ασκούμενο. Με τα μάτια ανοικτά, αλλά όχι μόνο τα μάτια αλλά και την ακοή και την όσφρηση και τη γεύση και την αφή τώρα σκοπεύει ο ασκούμενος να ξαν-ανακαλύψει τον εξωτερικό κόσμο, ή καλύτερα να αφυπνίσει την σχέση έξω-μέσα. Μυρίζει λοιπόν τα πάντα, αλλά με επίγνωση, με –ακριβή και ενσυνείδητη γνώση- όπως είπες. Το ίδιο κάνει και με τις υπόλοιπες αισθήσεις του. Μόλις ο διαλογισμός τελειώσει, ο ασκούμενος κανονικά επανέρχεται στο επίπεδο της καθημερινότητάς του, αλλά ο απόηχος της εμπειρίας του –η αφύπνηση των αισθήσεών του- υφίσταται ακόμη.
Θυμάμαι κάποτε σε κάποιο σεμινάριο διαλογισμού ότι μετά από ένα πρωινό εντατικής –γιά μένα τουλάχιστον- διαλογιστικής άσκησης αυτού του τύπου (κάπου 2 ώρες) ότι κάτσαμε να φάμε. Το φαγητό ήταν απλό και συνηθισμένο. Αλλά η γεύση του μας είχε φανεί τόσο πολύ πιό πλούσια!

AION:

quote:
Φαντάσου τον εαυτό σου και τα στοιχεία του σε αναλογία με τον Μακρόκοσμο. Στην αρχή όλα ήταν ένα, μια σφαίρα ας πούμε. Μετα το big bang όμως δημιουργήθηκαν εκατομμύρια πλανήτες-στοιχεία. Αλλα όμορφα, άλλα άσχημα , άλλα κατοικήσιμα άλλα άγονα. Προέρχονται όμως απο την ίδια πηγή. Μηπως αυτό που ξέρουμε για τους πλανήτες και το συμπαν οτι δηλαδή μετά την διαστολή θα ξανααποροφηθούν στην πηγή ισχύει και για εμάς ?

Φίλε Αίον, με χαρά διαβάζω τα μηνύματά σου, γιατί περιγράφεις με σαφήνεια κάποια πράγματα, κατά την άποψή μου σωστά.

Πάνω σε αυτό, που παραθέτω από το μήνυμά σου, θέλω να τονίσω και εγώ την αλήθεια της αναλογίας. Πράγματι, δεν είναι υπόθεση αλλά πραγματικότητα, ότι ό,τι ισχύει σε ένα επίπεδο εκδήλωσης είναι ανάλογο αυτού που ισχύει σε κάποιο άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις κλίμακες της εκδήλωσης των φαινομένων, και όλα τα φυσικά και τεχνητά συστήματα στον κόσμο που ζούμε.

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2003, 18:40:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ο εμπαιγμος ειναι φανερος εδω αγαπητε αντμιν /
αν θελει καποιος μπορει να καταλαβει/
αν ξερει τα εκτος φορουμ μπορει ακομη περισσοτερο/
ολα οσα εσβησαν εσβησαν γιατι ηταν εκτος συζητησης εξαλλου μου ζητηθηκε ν' αφησω την κουβεντα να κυλησει...ομαλα δηλαδη ν'αφησω να με θιξουν και να μην μιλησω!ν'α φησω να θιξουν τους συντροφους μου αδιαμαρτηρητα!!!!!!

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΑΛΛΟ....Η ΑΛΉΘΕΙΑ + ΤΟ ΦΩΣ ΠΑΝΤΟΥ....
ΑΚΟΜΗ + ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΠΟΥ "ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ" ΑΠΕΙΛΙΤΙΚΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΨΕΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ "ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ"(!)

να πω επισης πως δεν δεχομαι να κυλησω μεσα σε υποκριτικες συμπεριφορες/ωστοσο θεωρω οτι ο ερπετος τελικα δεν εσβησε ολα τα υβριστικα σε βαρος μου κι ας ειναι εκτος θεματος....(φαινομενικα)
Δον κιχωτης, δεν ειμαι καλε μου/ειμαι η Δουλτσινεα(ΕΙΜΑΙ ΚΟΠΕΛΑΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ...)/
να το θυμασαι αν θελεις να μεινεις μοναχα σ' αυτο το παραμυθι....ΕΝΩ ΜΕ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ....ΕΔΩ ΕΣΩ...(ΕΙΜΑΙ Η "ΨΥΧΗ")


ολα οσα εμειναν μαλλον/ εμειναν για τη εξακολουθηση της εντυπωσης οτι μαλλον δεν στεκω στην πραγματηκοτητα...
ποιος ειπε οτι θελω;;;;;;
ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ...
ΚΑΙ ΒΑΡΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ/
ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ
'Η ΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΩ
ΚΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ/
ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ Η ΑΤΜΑ...ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ; ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΩ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ;;;;;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
ΟΤΑΝ ΣΙΩΠΩ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΡΕ ΗΛΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ;;;;(ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΩ ΔΗΚΛΩΝΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ...ΟΜΑΔΕΣ)


Ποιος σας ειπε οτι στην στεγνη και αποστειρωμενη πραγματικοτητα κατανοει κανεις ολα οσα
(για να μπω και λιγο στο "θεμα σας"...)
ψαχνετε σε τουτο το θεμα;;;;;
μα ειπαμε (παλιοτερα σε ενα θεμα παλι...της λιλιθ /το ρεικι και πως γινεσαι master αν εχεις χρηματα να πληρωσεις γι'αυτον τον τιτλο)πολλες φορες αλλο να διαβαζεις τη συνταγη + να μαγειρευεις +αλλο να εμπνεεσαι μια συνταγη και να πετυχαινει....ετσι απλα...!δεχομαι ομως οτι υπαρχουν συνταγες που υπαρχουν και ταυτοχρονα σε πολλα "κεφαλια"...οταν αυτα παιρνουν πληροφοριες απο την ιδια πηγη.
ειμαι αυτη η πηγη.(υδωρ γαρ)εχω μαθει να παιρνουν νερο απο μενα ....να ξεδιψουν και να προσπερνουν.
εχω μαθει να δινω.
αυτο που δεν μπορω να συνιθισω ειναι να μην με μνημονευουν.με πληγωνει επειδη παντα θυμαμαι κατι που μου εκανε καλο...αναρρωτιεμαι με την αχαριστια της αρπαγη και την υποκρισια....

σχετικο θεμα με ολα οσα ειπωθηκαν επι του θεματος
η για αλλους και τα εκτος εχω παλι ετοιμη απαντηση....
....
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2815

θα πω ας συμπερανει ο,τι νομιζει ο καθενας/δεν μενδιαφερει αν καποιο πουν για επαρση/ναι σαν τη σημαια θα κυματιζω/οποιος θελει το κανει /να θυμισψω εδω την ευρωπαικη ενωση οποου πολλες σναιες εχουν το δικαιωμα να κυματιζουν η μια διπλα στην αλλη με την μοναδικοτητα τους..μα εκει στη σεληνη οιο στις ψηλες κορφες των βουνων ..οι αμερικανοι και οι ρωσοι φαγωνονταν σαν τα σκυλια για την πρωτια.
...
ειμαι αυθεντικη το γνωιζω επειδη επιβεβαιωνομαι/δεν ειναι τυφλη η διαισθηση οταν φτανεις...(τα κουταβια ειναι τυφλα...με γαλακτωδη οραση..)+ το σημαντικο ειναι πως εμαθα απο τα λαθη μου στη ζωη δεν παριστανω ολα οσα διαβαζω να υπονοειτε για την ψυχη μου/αλλο αν δεν σαν συμφερει η δεν σας αρεσει....

λαβωματιες δεχομαι ακομη /μπορειτε δηλαδη ολοι εσεις οι δηθεν να συνεχισετε το -πονηρα -αθωο παιχνιδακι σας... οσο για εσενα "φιλε μου"
απειρες ακομη ωρες να προσπαθουσα να σου εξηγησω ....δεν θα δεχοσουν την πραξη σου...αυτη της ασεβειας.
δεχομαι να επαναλαμβανεται η δονηση μιας φρασης μου αφου οντως φανερωθηκε σε αλλον αυτο εξαλλου ειναι το εργο μου/η πορεια προς το φως...αν τωρα εσυ στην πορεια σου που ειναι ιδια θεωρεις οτι αν και ηρθα πριν απο σενα εδω τελικα δεν λεω την αληθεια,....θ'αναρρωτηθω πως γινεται να θυμασαι οτι ειναι μια παλιοτερη υπογραφη μου και δεν θυμασαι το γεγονος οτι σου εδωσε εναυσμα πλευσης(σε εντυπωσιασε και μου το ειπες...λυπαμαι που αναγκαζομα να υπερασπιστω αλλη μια φορα...)
παντα λεει αρνιομαστε τους πραγματικους δασκαλους μας....του χλευαζουμε/τους βριζουμε τους μειωνουμε....
αυτο ειναι η ασεβεια/αυτο εννουσα.
οσο για το κοιταγμα στον ηλιο καταματα θα πω....τυλφωνει το λεω μετα απο προσωπικη εμπειρια που ειχα στη ζωη και στο φορουμ παλιοτερα κια γνωριζω ....δεν μιλω ετσι για να μιλω αβαλον ....φιλικη ηταν η απαντηση( ο θυμος σου αιωρειται ακομη ....+λυπαμαι)

πριν λιγο καιρο ειχα τσακωθει και με αλλους εκπροσωπους της φωτιας....
καποιοι ηταν αγαπημενοι φιλοι...μα στον πολεμο αυτο ξεχνιεται....
σημασια εχει η..."φυλη".
σκοπος δεν ειναι να εξατμισεις το νερο....σκοπος ειναι να το αφησεις να σε διαπερασει....
αν το πρωτο τοτε ειναιο επιθεση....και ναι ειναι ο αρης και ο πολεμος....αν βλεπεις ετσι το φως...και οχι το πυρ που σε τυφλωνει τοτε δεχομαι πως ετσι μπορεις να το δεις.
αλλο τυφλωνομαι απο το φως και αλλο το φερω και το κατακτω....το πυρ με τα υδατα της γνωσης...
του υδροχοου και της εποχης που ερχεται....

σταματω ...εξαλλου εδω ειναι το θεμα η παρακαθισμα στις λεξεις +οχι στην ουσια....


δεν κρατω κακια σε κανενα σας ...θυμαμαι παντα πως ο ιουδας ειχε συμβολικη θεση διπλα στον δασκαλο....


"εγω ειμι το φως του κοσμου"....


Αιον σ'ευχαριστω που εισαι αληθινος(ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ)
Ζezmperg ,χαιρομαι που σε συνατησα εστω και σε τοσο ηλιθιες συνθηκες..
εξαλλου οπως ειπε και ο Ερμης καπου σχετικα....(με κ-αβγα)
"ουδεν κακο αμιγες καλου"...-η το αντιθετο βεβαια...-


κι οπως θα ελεγε ο εχεμβροτος για τον αγαπημενο κελσο...
μετα απο το μουσικο διαλειμμα με την ατμα.....
ολοι εσεις οι "παντογνωστες "....συνεχιστε την κουβεντα προσπερνωντας εδω στα φανερα τα μηνυματα μου....εξαλλου δεν ειναι η πρωτη φορα....

προσπεραστε.

οσα δεν καταλαβαινει κανεις ...τα κοροιδευει....
εγω θα γελασω ονειροβατοντας "σκιαζοντας" το κακο συναπαντεμα ....

..ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
"ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ"
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕΣΑΣΟΥ ...
AΛΗΘΕΙΕΣ...

ΑΤΜΑ_JNANI


Edited by - ΑΤΜΑ on 07/12/2003 19:15:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2003, 20:24:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...
Ο πονηρός και ο Ιούδας είμαι εγώ?...
Αν έσβηνα και εγώ το μήνυμά μου δε θα έμενε μετέωρο το υβριστικό σου μήνυμα με το cxtir? Αυτό δε το βλέπεις ΑΤΜΑ? Ή δε θέλεις να το δείς??
Λυπάμαι ειλικρινά για όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς, γιατί και εσύ η ίδια γνωρίζεις οτι δεν είναι αληθινοί αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει να θρέψεις αυτό τον δαιδαλώδη εγωισμό σου...
Λυπάμαι ειλικρινά...

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame youΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2003, 20:34:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

χωρίς να θέλω να πάρω θέση, γιατί θα ήταν και ανόητο και άσκοπο, θα ήθελα να παρακαλέσω να συνεχίσουμε την συζήτηση πάνω στο θέμα μας.

κατανοώ ότι γιά κάποιους είναι σημαντικό να απαντήσουν σε μηνύματα που τους θίγουν, αλλά παρακαλώ να μην γίνει αυτό από εδώ και πέρα άλυσίδα.

είπε ο ένας, απάντησε ο άλλος, κλπ κλπ...

με ενδιαφέρει να προχωρίσουμε στο θέμα, και να μοιραστούμε τις γνώσεις μας!

ας αφήσουμε λοιπόν τις διαμάχες έξω από το παρόν και το θέμα!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υ.Γ. γράφοντας το τελευταίο μου μήνυμα είδα και την απάντηση του reptilesalonica.
μιλώντας γιά σειρά (μίλησε ο ένας και ο άλλος) ξεκαθαρίζω ότι δεν υπονοώ ότι είμαι με κάποιον.
ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΩ ΘΕΣΗ ΚΑΜΜΙΑ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΤΕΛΟΣ!

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^


Edited by - λίλιθ on 07/12/2003 20:36:59

Edited by - λίλιθ on 07/12/2003 20:38:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2003, 20:58:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α..Ω

ΑγαπΩ

ΑσεμενασαγαπΩ

AστεμενασαςαγαπΩ..

ΑσεμενασαγαπΩ

ΑγαπΩ

Α..Ω


Τι φτωχή που είναι η ψυχή μας… δίχως αυτό!

Φιλε Γρήγορη, πέρασες από εκεί….
Φαίνεται σαν αντιδραστικός δαιδαλώδης εγωισμός….μα κοιτώντας καλύτερα…….είναι μια ψυχή απέναντι… ευαίσθητη, μοναδική….

Δεν στα γράφω γιατί την υποστηρίζω….δεν είμαι ερωτευμένος... (έχω επίγνωση)….απλά την ΑγαπΩ…. για αυτό που είναι!

Σημερινός διαλογισμός…λοιπον!

Α..Ω

ΑγαπΩ

ΑσεμενασαγαπΩ

AστεμενασαςαγαπΩ..

ΑσεμενασαγαπΩ

ΑγαπΩ

Α..Ω

Λιλιθακι..
ΑγαπΩ.... ειμαι ερωτευμενος σταθερα....Αν μου βρεις καλλιτερο διαλογισμο,...φυγαμε για ιρλανδια!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2003, 21:06:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Πλάτωνα, το γνωρίζω πολύ καλά φίλε μου πόσο ευαίσθητη είναι και σε ευχαριστώ που το επισημαίνεις αλλά χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις, για πράγματα που και η ίδια γνωρίζει πως δε με αντιπροσωπεύουν. Και να πω οτι δε με γνωριζε ρε γμτ!
...
~
Λίλιθ, θα επανέλθω...δώστε μου λίγο χρόνο να..."καθαρίσω" εσω

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 07/12/2003 21:08:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2003, 23:46:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου, μιλώ για την απάρνηση του τωρινού άσχημου εαυτού μέσα ακριβώς απο τη μη-άρνηση αυτού. Ας ξαναπροσπαθήσω.
Παρατηρώντας τον εαυτό μέσα στις καθημερινές του εκφάνσεις, ως ο πρατηρητής που είναι και το παρατηρούμενο, επιχειρεί-δίχως επιλογή, δίχως προσπάθεια, να μετουσιώσει, να αλλάξει τον εαυτό του μέσα απο τη δράση που θα φέρει η παρατήρηση του εαυτού, όταν-όπως προείπα, ο παρατηρητής είναι ταυτιζόμενος με αυτό που παρατηρεί-το παρατηρούμενο, ώστε να μην υπάρξει απώλεια.
Aυτό ακριβώς εννοώ την απάρνηση του τωρινού άσχημου εαυτού, μέσα απο πρακτικές μη-άρνησης αυτού.
Μέσα απο την βαθειά κατανόηση του εαυτού, η οποία μπορεί να προέλθει απο την συνεχή, αδιάλειπτη προσοχή ή επίγνωση.
Αυτή η προσοχή, απελευθερώνει τον καθαρό εαυτό και τον ανεβάζει σιγά-σιγά στην επιφάνεια, δίχως την παρεμβολή του πονηρού Νού, ο οποίος συνεχώς στήνει παγίδες στον ίδιο του τον εαυτό.
Και στήνει παγίδες όταν, (απαντώντας στη Λίλιθ), υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που θα διαλογιστούμε καθισμένοι κάπου ήσυχα (με τα μάτια κλειστά-ανοιχτά, αυτό έχει μικρή σημασία).
Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι πως, δε μπορούμε να καθίσουμε κάπου ήσυχα και να περιμένουμε διαλογιζόμενοι, να ψάχνουμε, να βρούμε την αλήθεια.
Αλήθεια σας λέω, η αλήθεια δεν υπάρχει εκεί.
Η αλήθεια είναι πανταχού παρούσα και αν δε το αντιληφθούμε αυτό βαθειά μέσα μας χάνουμε την ουσία της αυτής-ταύτης πραγματικότητας που είναι αυτό που μας περιβάλει κάθε στιγμή, δηλαδή η αλήθεια-είτε διαλογιζόμαστε είετ όχι.
Είτε διαλογιζόμαστε είτε όχι, η αλήθεια μας περιβάλει.
Δε μπορούμε τη μια στιγμή να διαλογιζόμαστε και την άλλη να απουσιάζουμε απο την πραγματικότητα που μας περιβάλει, αδιαλείπτως.
Δε μπορούμε να πούμε "θα καθίσω να διαλογιστώ για να βρώ την αλήθεια" και μετά το πέρας του διαλογισμού, ας πούμε σε 3 ώρες, να χάνουμε τελείως τον έλεγχο του εαυτού μας απο κάποια ατυχή κατάσταση στην οποία άθελά μας ή ηθελημένα, βρεθήκαμε εμπλεκόμενοι.
Γι' αυτό λοιπόν, έχοντας αυτή τη διαρκή προσοχή δίχως κέντρο, αυτή τη φλόγα της αέναης παρατήρησης των όσων συνεχώς συμβαίνουν γύρω μας, μέσα απο μια διδακτική προσοχή διχως κέντρο, όταν δηλαδή ο παρατηρητής είναι το παρατηρούμενο, τότε, η δράση αυτής της προσοχής, αυτής της επίγνωσης, ελευθερώνει τον καθαρό εαυτό μέσα μας, μέσα απο μια μέθοδο απάρνησhς που ουσιαστικά βασίζεται στη μη-άρνηση του εαυτού.

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 07/12/2003 23:51:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy